Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De goedkoopste weg naar een groententuintje

De goedkoopste weg naar een groententuintje

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/16/12/20140606161006/media_xll_6802107.jpg

Wist je dat je verschillende groenten uit de supermarkt een nieuw leven kan geven als je ze niet meer nodig hebt? Met wat groene vingers en wat geduld heb je zo een nieuwe maaltijd op je bord. Femme.nl maakte een lijstje van recupereerbare groenten en praktische tips. Wij zetten alles even voor jou op een rij.

(Zoete) aardappel
Er blijven altijd wel een aantal aardappelen liggen in de zak. Als je de aardappel doormidden snijdt en hem daarna half onder water zet, zullen er kleine plantjes uitgroeien. Zet hem wel op een warme, vochtige plaats, zoals de vensterbank. Na een aantal weken kan je de plantjes voorzichtig van de aardappel halen en planten in een pot. Vanaf dan geldt: geef de eerste week elke dag water en daarna iedere week één dag minder.

Knoflook
Uit één teentje knoflook kan je een nieuw plantje laten groeien. Stop de grootste delen zo'n vijf centimeter onder de grond en bestrooi ze met compost, die je vochtig houdt.. Ook deze plantjes doen het goed in de zon. Als na een paar maanden de groene stengels boven de grond bruin kleuren, kan je de knoflook oogsten.

Lente-ui
Lente-uien zijn wat aan de duurdere kant, maar gelukkig kan je ook deze zelf verderkweken. Bewaar de uiteinden, zet die in een pot water en zet de pot vervolgens in de zon. Een nieuwe ui zal binnen de paar dagen beginnen groeien. Vergeet wel niet af en toe het water te verversen.

Basilicum
Basilicum kan je gemakkelijk in plantvorm in de supermarkt kopen, maar als hij zijn beste tijd gehad heeft, hoef je hem niet per se in de vuilbak te kieperen. Knip de bovenste twee centimeter van het plantje en haal de blaadjes eraf, behalve de bovenste twee. Het uiteinde van het miniplantje zet je vervolgens in water. Als de wortels wat aangedikt zijn, kan je hem opnieuw in een pot grond zetten.

Champignons
Om een voorraad champignons te kweken, heb je er maar ééntje nodig. Snij het steeltje eraf en plant het in twee centimeter natte, koele grond. Zet de pot op een donkere plaats en de nieuwe paddenstoelen schieten na een paar weken op.

Romeinse sla
Voor Romeinse sla geldt hetzelfde als voor de lente-ui: zet de onderkant in het water en ververs dat elke week. Uiteindelijk zal er een nieuw plantje tevoorschijn komen.

Ananas
Voor deze heb je iets meer geduld nodig. Draai voorzichtig de kruin van een gezonde ananas en haal er al het vruchtvlees af, want dat gaat rotten. Laat de kroon drogen en zet hem daarna in een bakje met water. Als er wortels groeien, kan je hem in vochtige grond zetten. Een drietal jaar later heb je een ananasplant in je tuin.

Citroengras en bleekselder
Ook bij deze pas je de techniek van de lente-ui toe: zet de uiteinden van de stengels onder water. Als er wortels zijn, kan je ze in een pot grond zetten.

Uien
Als je de achterkant van een ui snijdt (de wortel), en deze een paar dagen laat drogen, kan je hem daarna in een pot met natte grond zetten op een donkere plek. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft.

Gember
Als je kookt met gember, heb je meestal al genoeg met een klompje. Jammer genoeg kan je in de supermarkt vaak alleen een flinke hoeveelheid kopen. Bewaar de overschot tot er kleine groene stipjes verschijnen. Snij hem dan in stukken en stop ze onder een laagje grond. Dek de pot af met folie, of zet hem in een serre. Na een paar weken zie je plantjes verschijnen, en een paar maanden later kan je de wortels oogsten.

Voor het bijhorende beeldmateriaal kan je terecht op Femme.nl. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier verrassende oorzaken van een slechte adem

Vier verrassende oorzaken van een slechte adem

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/13/4/20140606171728/media_xll_6802189.jpg

Dat we 's ochtends soms last hebben van een slechte adem, is niet verwonderlijk. Het kwaaltje kunnen we dan ook snel wegwerken door onze tanden te poesten of te flossen. Toch zijn er ook heel wat voedingsmiddelen die overdag een onaangename mondgeur kunnen opwekken. Kom niet voor verrassingen te staan en lees hier welke producten negatief zijn voor je adem. Alcohol
Sommige zullen het niet graag horen maar dat glaasje vloeibaar plezier kan je weldegelijk een slechte adem geven. De reden waarom je na een nachtje stappen zo vaak naar het toilet moet, is ook oorzaak van je onfrisse adem. Alcohol is namelijk een diureticum, een vochtafdrijvend middel. Het zuigt dus niet enkel water uit je hersenen en lichaam maar ook uit je mond waardoor er minder speeksel wordt aangemaakt. Resultaat? De bacteriën krijgen vrij spel, met als gevolg een stinkende adem. Af en toe een glas water tussen twee rondjes drinken, kan het kwaaltje wel verzachten. Bovendien zal je zo minder snel last hebben van die vervelende kater.

Muntjes
Als we de reclames mogen geloven, is een muntje het enige dat tussen jou en de beste zoensessie van je leven staat. Hoewel de reclame duidelijk overdrijft, blijft het toch raar dat die frisse naar munt ruikende snoepjes je niet aan een zuivere adem helpen. De muntjes bevatten dan ook heel vaak suikers, de ideale voedingsstof voor bacteriën. De kleine beestjes in onze mond geven zwavelverbindingen vrij terwijl ze van de suikers smullen. Wie toch graag een muntje eet, gaat beter voor een suikervrije variant. Die blijven nog altijd slechte maskeerders, maar maken je adem niet nog erger.

Vlees
Af en toe een goed stuk vlees eten, geeft je niet meteen kans op een 'muffe' adem. Dat gebeurt echter wel wanneer je te veel eiwitten consumeert. Als je lichaam een overdosis eiwit binnenkrijgt, reageert het door eiwit af te breken in koolhydraten om ons van extra energie te voorzien. Leuk, was het niet dat er tijdens het proces ook ammoniak vrijkomt.

Gedroogd fruit
Ook gedroogd fruit is een verrassende oorzaak van een onaangenaam geurtje: het bevat niet alleen veel suiker maar ook niet-oplosbare cellulosevezels. Die vezels irriteren vaak je maag en laten een zure oplossing ontstaan, waar ook je adem onder lijdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel uit 1856 moet miljoenen dollars opbrengen

Postzegel uit 1856 moet miljoenen dollars opbrengen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/2/10/20140608043443/media_xll_6805000.jpg

Een postzegel uit de negentiende eeuw gaat op 17 juni in New York mogelijk voor meer dan 10 miljoen dollar onder de hamer. De 'One-Cent Magenta' uit Brits-Guiana (vandaag Guyana) wordt beschouwd als de meest kostbare postzegel ter wereld, aldus veilinghuis Sotheby's.

De "One-Cent Magenta" werd in 1873 teruggevonden door een 12-jarige jongen, die de zegel verkocht voor 6 shilling, vandaag ongeveer 1 euro. In 1935 was de zegel al 40.000 dollar (29.000 euro) waard, in 1980 werd hij verkocht voor 935.000 dollar (685.000 euro). Vandaag zou de zegel 10 tot 20 miljoen dollar (7,3 tot 14,7 miljoen euro) waard zijn.

De zegel werd in 1856 gedrukt door een krantenuitgever in Brits-Guiana, omdat het lokale postkantoor geen zegels uit Londen meer in voorraad had. De verantwoordelijke van de post was echter niet tevreden over de kwaliteit van de zegel en vreesde bovendien dat hij zou worden nagemaakt. Hij vroeg daarom aan de postbeambten om elke zegel te paraferen om zo fraude tegen te gaan, aldus Kenmore Stamp Company in de krant Washington Post.

Die initialen en zijn achthoekige vorm en zwarte letters op magenta, maken de zegel uniek. Er staat bovendien een driemaster op en het motto van de kolonie: we geven en verwachten iets in de plaats.

Indien de voorspelling van Sotheby's klopt, zou de "One-cent Magenta" de duurste postzegel zijn die ooit verkocht werd op een veiling. Het record staat momenteel op naam van de Zweedse "Treskilling Yellow", die onder de hamer ging voor 2,3 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). (br.hln)


» Reageer (0)
07-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero - Wonderful Life

Zucchero - Wonderful Life

Klik op de foto om hem te beluisteren





Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenfoor op Antwerpse Zuiderdokken afgetrapt

Sinksenfoor op Antwerpse Zuiderdokken afgetrapt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/3/14/20140607183124/media_xll_6804134.jpg

In Antwerpen is vandaag het officiële startschot gegeven van de jaarlijkse Sinksenfoor. Dit jaar gaat die nog een vermoedelijk laatste keer door op de Gedempte Zuiderdokken, waar de kermis vanaf volgend jaar een thuis zal vinden blijft vooralsnog onduidelijk. De foorkramers hopen naar eigen zeggen nog steeds dat de lopende gesprekken daarover met de stad uiteindelijk een goede oplossing voor de Antwerpenaar zal opleveren.

Sinds enkele omwonenden van de Zuiderdokken vorig jaar met succes een gerechtelijke procedure aanspanden tegen het stadsbestuur over de bestemming van het plein, en dat stadsbestuur vervolgens een akkoord sloot met de klagers, staat het nagenoeg vast dat de Sinksenfoor vanaf 2015 elders moet plaatsvinden. De stad stelde na een onderzoek de site Spoor Oost voor, een voormalig rangeerstation in Borgerhout, maar heel wat buurtbewoners aldaar en foorkramers zien dat niet zitten.

De foorkramers gingen enkele maanden geleden zelfs zo ver in hun protest dat ze de Antwerpse Singel een halve dag blokkeerden met hun kermiswagens. Dat kwam hen op hun beurt op een storm van kritiek te staan. Om het goed te maken, hebben ze woensdag 18 juni uitgeroepen tot een soort compensatiedag waarop alle attracties toegankelijk zullen zijn voor de kortingsprijs van 2 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bepaalt je blaas je leven?

Bepaalt je blaas je leven? 

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/0/10/20140606113542/media_xll_6801190.jpg

Een overactieve blaas kan je het leven al snel zuur maken. 's Nachts opstaan, opeens erg dringend moeten plassen of enkele druppels verliezen, het is gewoonweg niet aangenaam. Laat je blaas dan ook je leven niet langer dicteren, lees hier enkele tips om het probleem aan te pakken.

Een overactieve blaas kan heel wat oorzaken hebben, die verschillen van man tot vrouw. Dames ondervinden vaak problemen door een infectie van de urineweg, niet-kwaadaardige gezwellen op de baarmoeder, blaasontstekingen of het verzwakken van de bekkenbodemspieren. Bij mannen ontstaat het ongemak dan weer door een vergrote prostaat, blaaskanker, blaasstenen of een infectie van het urinair stelsel.

Tips
Eerst en vooral zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om het probleem te verhelpen. Vooral het bezuinigen op alcohol en cafeïne is essentieel. Zonder het te weten kunnen deze stoffen de blaas aanzetten tot overproductie door de blaaswand te laten ontsteken. Bij een algemene gezonde levensstijl hoort ook een 'normaal' gewicht. Zeker wie problemen heeft bij het plassen, kan proberen om extra kilo's te verliezen: minder buikvet zorgt namelijk voor minder druk op de blaas.

Bekkenbodem
Daarnaast kunnen sterke bekkenbodemspieren de oplossing tegen urineverlies zijn. Leer jezelf hoe je de bekkenbodemspieren kan aanspannen en ontspannen. Dit soort oefening is bovendien altijd en overal uitvoerbaar, zonder dat mensen in je naaste omgeving er weet van hebben. Ook op het toilet kan je de training verderzetten. Probeer tijdens het plassen een aantal keer te stoppen tot je drang volledig verdwenen is.

Hydratatie
Mensen die last hebben van incontinentie, of een andere vorm van blaasproblemen, hebben vaak de reflex om minder te drinken. Minder vochtinname betekent minder plassen, niet? Neen. Het is niet alleen erg ongezond, waardoor je bijkomende nierproblemen kan krijgen, maar ook de blaas gaat hierdoor verder achteruit. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige vochtinname, verspreid over de dag, goed is voor een overactieve blaas. Het zou namelijk de capaciteit van de blaas vergroten en ook de reactie van de blaaswand verbeteren, waardoor je minder frequent naar het toilet moet.

Advies
Als het kwaaltje met bovenstaande tips nog niet verdwenen is, raadpleeg je best een dokter alvorens een uroloog op te zoeken. Zo kan uitgesloten worden of een bepaalde ziekte, zoals diabetes, de problemen veroorzaakt en kan er medicatie op maat voorgeschreven worden. Wanneer dit geen uitweg biedt, kan je langsgaan bij een internist. Die zal vooral de verandering in je urinepatroon onderzoeken. Meestal wordt er ook gekozen voor een urinestaal om na te gaan wat er aan de hand is, vooral infecties zijn goed op te sporen via de urine.

Stapje verder
Ook een cytologisch onderzoek behoort vaak tot de routine, via deze weg wordt er vooral gekeken of een kankergezwel de oorzaak is van het ongemak. Met een cystoscopie wordt je urinebuis dan weer onder de loep genomen en wordt er vooral op het slijmvlies van de blaas en de prostaat gelet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde maakt echt blind (maar dat is net goed voor je relatie)

Liefde maakt echt blind (maar dat is net goed voor je relatie)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/16/2/20140606144615/media_xll_6801767.jpg

Het ziet er naar uit dat verliefdheid ons echt blind maakt voor de negatieve kantjes van je partner. Maar dat is net goed als je wil dat je relatie blijft duren. Volgens psychologen is je partner op een voetstuk plaatsen net de sleutel tot een goed huwelijk.

Professor Viren Swami aan de universiteit van Westminster in Londen legt dit fenomeen uit: "Wanneer je verliefd bent, idealiseer je de persoon waar je van houdt. Je schat je partner aantrekkelijker in. Verliefde mensen hebben de neigng te denken dat hun geliefde mooier is dan zijzelf. Dit fenomeen is erg belangrijk in de evolutionaire psychologie, je denkt hierdoor dat je goed bezig bent. Je zelfvertrouwen krijgt namelijk een boost als je met iemand samen bent die je ontzettend aantrekkelijk vindt. Het maakt je blij en zelfzekerder."

Als je je partner niet op een voetstuk zet, dan is er waarschijnlijk iets mis in je relatie. Onderzoekers kunnen inschatten hoe stabiel een relatie is door te kijken in welke mate geliefden hun partners idealiseren. Dit is ook een indicator van hoeveel liefde er is in een relatie", aldus Swami.

Mensen idealiseren hun nieuwe geliefde het meest in de eerste drie maanden van een relatie. Het effect ervan blijft wel nog lang nazinderen. Psychologen noemen dit het aura-effect. Dit betekent dat wanneer je iemand leuk vindt die ook lichamelijk aantrekkelijker voor je wordt.

De theorie van professor Swami wordt ondersteund door een Nederlandse studie uit 2011 dat 70 koppels vroeg om hun eigen uiterlijk en dat van anderen te beoordelen op basis van hun uiterlijk. Daaruit bleek dat mensen in een relatie een hogere score van hun partner kregen.  

De onderzoekers concludeerden dat partners elkaars troeven ophemelen en de negatieve kantjes negeren. Hierdoor lijkt hun relatie aantrekkelijker en stabiliseert dit hun band op lange termijn. Deze vorm van positivisme biedt een gevoel van zekerheid. Andere potentiële partners lijken zo minder aantrekkelijk, want de band tussen geliefden sterker maakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haddaway - What Is Love

Haddaway - What Is Love

Klik op de foto om hem te beluisteren





Haddaway, echte naam Nestor Alexander Haddaway (Trinidad, 9 januari 1965) is een zanger uit oorspronkelijk Trinidad en Tobago, die in de eerste helft van de jaren 90 van de 20e eeuw enkele grote hits scoorde. Zijn bekendste hit What is love haalde in veel landen, waaronder Nederland, de nummer 1-positie.

Haddaway werd geboren in Trinidad & Tobago als zoon van een Nederlandse zeebioloog en een lokale verpleegster, maar groeide op in de Verenigde Staten. Als kind was hij extreem verlegen en had hij last van stotteren. Hij studeerde Marketing en Beleid aan de universiteit van Washington D.C. Na zijn studie vertrok hij in 1987 naar Keulen, waar hij nog enige tijd professioneel American-footballspeler was voor de Cologne Crocodiles. De belangrijkste reden voor hem om naar Keulen te vertrekken was echter om een carrière in de muziek en de dans te beginnen.

In 1993 scoorde hij zijn eerste hit met What is Love. Dit nummer was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar werd door Haddaway in de dance-uitvoering een grote hit. Zijn latere hit Life #3 klonk ongeveer hetzelfde als What is love en werd ook een grote hit. I Miss You en Rock My Heart volgden.

In de jaren die volgden bracht hij nog diverse albums en singles uit, die echter niet meer zo succesvol waren als zijn eerste twee hits. In 2003 werd What is love geremixt en opnieuw uitgebracht.

In 2005 volgden de single Spaceman en het album Pop Splits. In totaal verkocht Haddaway wereldwijd meer dan 20 miljoen cd's.

Haddaway is behalve zanger en danser ook stylist en choreograaf. Hij heeft ook een eigen modebedrijf: Energy.


» Reageer (0)
06-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staarten van Belgische trekpaarden worden ondanks verbod geamputeerd

Staarten van Belgische trekpaarden worden ondanks verbod geamputeerd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/2/5/20140606180947/media_xll_6802280.jpg

Bij haast alle gefokte Belgische rastrekpaarden is de staart weggenomen, ondanks een verbod sinds 2001. "Er zijn inderdaad bepaalde dierenartsen die zich, weliswaar onder zware druk, nogal welwillend op een uitzondering in de wet beroepen om de staart weg te nemen omwille van folklore", luidt het bij de Orde van Dierenartsen, die de praktijk betreurt. Door een lacune in de wet is het momenteel echter moeilijk om die dierenartsen aan te pakken.

Op prijskampen voor Belgische trekpaarden blijkt steevast dat er nauwelijks paarden zijn bij wie de staart niét is weggenomen. De dierenwelszijnswet verbiedt nochtans het amputeren van de staart bij trekpaarden sinds 2001.

"Als er een medische reden daartoe is, kan het wel nog", zegt Sarne De Vliegher, voorzitter van de Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen. "Maar bepaalde dierenartsen gaan nogal welwillend om met die uitzondering in de wet, weliswaar onder zware druk van de paardenfokkers, die omwille van folklore willen dat de staart gecoupeerd wordt. Ze voelen zich gesterkt door uitspraken van bepaalde politici, die niet achter het verbod staan."

Door een lacune in de wet, die niet duidelijk stelt hoé dierenartsen de medische noodzaak van de ingreep moeten bewijzen, kan momenteel weinig aan de problematiek worden gedaan. Eind mei nog werd omwille van juridische twijfel een dierenarts vrijgesproken door de Orde.

De Raad van Dierenwelzijn trekt aan de alarmbel. Bij de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard kon geen reactie worden verkregen. Ook de paardenfokkers zelf zijn bijzonder karig met commentaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert II wordt vandaag tachtig

Koning Albert II wordt vandaag tachtig

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/15/12/20140606131808/media_xll_6801477.jpg

Koning Albert II wordt vandaag tachtig. VTM NIEUWS-journalist Barend Leyts heeft de vorst kunnen strikken voor een interview in het Nederlands. Dat heeft de commerciële zender vandaag bekendgemaakt. De entourage van koning Filip was deze keer wel vooraf op de hoogte gebracht.

Het integrale interview wordt uitgezonden op maandag 9 juni en op dinsdag 10 juni 2014, als proloog van het uitgebreide tweeluik van RTL-TVI-collega Pascal Vrebos.

Gisteren, op donderdag 5 juni, is journalist Barend Leyts ontvangen in kasteel Belvédère door Koning Albert II en Koningin Paola voor zijn laatste interview in het Nederlands. De vorst en de journalist kennen mekaar al vele jaren en hebben een goede verstandhouding. Zo was Barend Leyts in de zomer van 2013 'kroongetuige' bij de speech waarin de vorst zijn troonsafstand aankondigde. In 2003 werkte Leyts mee aan de uitzending over het tienjarig koningschap van Albert II.

Koning Albert II en Koningin Paola ontvangen Barend Leyts in hun natuurlijke omgeving voor dit laatste interview in het Nederlands. De vorst toont zich meer dan ooit als mens wanneer hij onder andere praat over de monarchie en over zijn leven sinds zijn aftreden. Ook het thema doodgaan schuwt hij niet.

"Ik zie ook het einde van mijn leven", zegt koning Albert. "Ik denk er dikwijls aan. Dankbaar, maar met gemengde gevoelens, want ik zie niet graag dat mijn vrouw alleen blijft." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man redt beer van verdrinkingsdood

Man redt beer van verdrinkingsdood

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/5/20140606112843/media_xll_6801155.jpg

Toen een volwassen zwarte beer ronddwaalde in een woongebied in Alligator Point, Florida, moesten parkwachters het vervaarlijke beest zien te vangen. Maar van zodra ze het dier hadden verdoofd, liep het mis. De verdovingspijl had een averechts effect en in paniek rende de beer naar zee. Naarmate het dier verder de zee in zwom, begon de verdoving te werken. Zonder de heldenmoed van bioloog Adam Warwick was het gevaarlijke dier verdronken.

Warwick aarzelde niet. "Het was een plotse ingeving. De adrenaline stroomde door mijn lijf toen ik de beer in het water zag". Warwick wist dat de beer hem met één klap van zijn klauwen kon doden.

Maar de man zwom naar het dier om het te redden. Even probeerde de beer bovenop de man te klimmen om drijvende te blijven, maar het dier kon zijn poten niet meer bewegen. De bioloog wist dat hij snel moest handelen. Hij greep de beer bij zijn nekvel en terwijl de omstanders hun adem inhielden, sleepte hij het dier van ongeveer 200 kilo twintig meter ver naar het strand. De beer kon daarbij ternauwernood zijn kop boven water houden, maar Warwick gaf niet op. Slechts één schram van de berenklauw liep hij daar bij op.

De opzichters konden de beer met een kleine bulldozer terug naar zijn vertrouwde omgeving in het Osceola National Forest brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen redden meisje van zelfdoding

Dolfijnen redden meisje van zelfdoding

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/6/5/20140604180155/media_xll_6796640.jpg

Dolfijnen hebben wetenschappers naar een suïcidaal meisje geleid dat dreigde te verdrinken in zee. Dat meldt National Geographic. Door de pientere respons van de tuimelaars werd een zelfdoding verhinderd.

Biologe Maddalena Bearzi, oprichtster van de 'Ocean Conservation Society', schreef het hartverwarmende verhaal neer in haar meest recente boek 'Dolphin Confidential'.

Haar team was een groep dolfijnen aan het volgen voor de kust van Los Angeles om het gedrag van de dieren in kaart te brengen toen één van de tuimelaar plots van richting veranderde. De rest van de groep volgde in zijn spoor tot verbazing van de wetenschappers. Het team besloot de dieren dan maar achterna te gaan met hun bootje.

"Ineens hield de groep halt en vormde een cirkel rond een donker object", schreef Bearzi. Eén van haar assistenten merkte nadien een op het eerste zicht levenloos meisje op temidden van de kring.

Toen ze met hun bootje wat naderden, zagen ze hoe het verzwakte meisje nog net haar hoofd kon draaien en haar arm half in de lucht wist te steken. De wetenschappers verwittigden de kustwacht en haalden de drenkeling uit het water alvorens spoed te zetten naar de dichtsbijzijnde havenstad. Het team probeerde het meisje dat leed aan hevige onderkoeling, warm te houden door haar te knuffelen. Ze sprak maar een paar woordjes Engels.

Eens aan wal verzekerden de artsen dat het 18-jarige meisje volledig zou herstellen maar dat er ook een zelfmoordbrief was aangetroffen. "Indien de dolfijnen ons op dat moment niet naar die specifieke plaats op zee geleid hadden, dan was ze zeker gestorven", aldus de biologe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halleluja en amen: non wint 'The Voice' in Italië

Halleluja en amen: non wint 'The Voice' in Italië

Klik op de foto om haar te beluisteren

Zuster Cristina Scuccia, een 25-jarige non uit Sicilië die is uitgegroeid tot een internationale sensatie, heeft de finale gewonnen van de Italiaanse tv-talentenjacht "The Voice of Italy". De zingende non wint een platencontract bij Universal.

Scuccia haalde het in de finale van drie andere zangtalenten. De Siciliaanse zong onder meer "What a Feeling" en "No One". Het was ook met dat laatste nummer, van Alicia Keys, dat Scuccia in maart, tijdens de "blind auditions" van de tv-show, onmiddellijk een beroemdheid werd. De beelden van die eerste show werden al meer dan 50 miljoen keer bekeken op het onlinevideoplatform YouTube.

"Mijn laatste dankbetuiging, de belangrijkste, gaat naar diegene die daarboven is", zei de non na haar zege. "Ik wil dat Jezus hier binnenkomt", voegde ze nog toe alvorens in de volgepakte studio het "Onze Vader" te reciteren.

Een week geleden zei Scuccia dat ze haar oversten zou laten beslissen of ze in de showbizz stapt. "Ik zou even gelukkig zijn om opnieuw met kinderen te gaan zingen in parochiekerken", verklaarde de non die haar deelname aan de talentenjacht beschouwde als "gewoon een andere manier om het evangelie te verspreiden". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 25 Belgen kreeg voorbije 20 jaar kanker

1 op 25 Belgen kreeg voorbije 20 jaar kanker

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/15/6/20140605152455/media_xll_6799131.jpg

Van alle Belgen die eind 2010 in leven waren, was bij één op de 25 in de 20 jaar daarvoor kanker gediagnosticeerd. Dat blijkt uit een studie van het Kankerregister die vandaag gepubliceerd werd. Het Kankerregister vermoedt dat de zogenaamde prevalentie van kanker, of het aantal mensen die ooit gediagnosticeerd zijn en op een bepaald tijdstip nog in leven zijn, de komende jaren nog zal toenemen. Dat heeft onder meer te maken met het stijgende aantal diagnoses, grotere overlevingskansen en de vergrijzing.

Het spreekt voor zich dat het cijfer veel hoger ligt bij 70-plussers: in die categorie heeft 1 op de 6 de afgelopen 20 jaar kanker gehad. Eind 2010 had 4 procent van de bevolking in de 20 jaar daarvoor kanker gehad: in totaal gaat het om meer dan 425.000 mensen, onder wie 130.000 vrouwen met borstkanker en 55.000 mannen en vrouwen met dikkedarmkanker. De helft van die 425.000 waren toen 70 jaar of ouder.

Op vijf jaar tijd (2006-2010) waren 182.000 mensen die met kanker gediagnosticeerd werden eind 2010 nog in leven. Daarbij gaat het vooral om borstkanker (44.000 vrouwen), prostaatkanker (38.500 mannen) of dikkedarmkanker (28.800 mannen en vrouwen). De 70-plussers maken 44 procent uit van die groep.

Het prevalentiecijfer is een van de belangrijkste indicatoren van de "kankerlast" binnen een bevolking. Die statistieken "dragen bij tot de organisatie van een gezondheidszorgsysteem dat gebaseerd is op de zorgnoden van de bevolking", aldus het Kankerregister.

Het Kankerregister verzamelt de gegevens over alle nieuwe kankerdiagnoses en de follow-up ervan in België om op basis daarvan de aard en de omvang van kanker in België in kaart te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man loopt 25 jaar achterwaarts voor wereldvrede

Man loopt 25 jaar achterwaarts voor wereldvrede

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/9/12/20140606101102/media_xll_6801012.jpg

De naam Mani Manithan zegt u wellicht niets, maar het is op zijn minst een interessante man. In 1989 besloot hij zich enkel nog achterwaarts te verplaatsen. Nu blijkt hij na 25 jaar vergeten hoe hij vooruit kan wandelen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Het was een reeks geweldadige aanslagen in zijn land die de Indiër tot actie aanzette. Hoewel je zou vermoeden van wel, zegt Manithan dat het achterwaarts wandelen, dat hij ondertussen perfect onder de knie heeft, hem het leven niet moeilijker heeft gemaakt.

Ondertussen is de man, die een telecomwinkel runt, vergeten hoe hij 'gewoon' moet wandelen. "Da's een hele uitdaging geworden, mijn brein is vergeten hoe dat eigenlijk moet", aldus Manithan, voor wie het naar eigen zeggen erg comfortabel geworden is om op zijn eigen manier te wandelen.

"Mijn leven is gevuld geweest met worstelingen, opofferingen, verwezelijkingen en protest, dus ik heb er geen probleem mee verder achterwaarts te blijven wandelen tot er wereldvrede is", besluit de man. (br.hln)


» Reageer (0)
05-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van Hollandse meester bevat na restauratie plots walvis

Schilderij van Hollandse meester bevat na restauratie plots walvis

Klik op de foto om de video te bekijken

Een echte publiekstrekker was het schilderij 'Gezicht op Scheveningen' van Hollandse meester Hendrick van Anthonissen nooit in het Fitzwilliam Museum in Cambridge. Daar komt na vandaag misschien wel verandering in. Onder een laag verf op het schilderij is tijdens de restauratie een walvis ontdekt. Dat meldde de Britse krant The Guardian. Waarschijnlijk is het zeezoogdier in de 18e eeuw over geschilderd.

Het was voor het Fitzwilliam Museum altijd al een raadsel waarom de mensen op het schilderij Gezicht op Scheveningen uit 1641 zo samenschoolden op het strand. Het schilderij stond dan ook bekend als één van de saaiere schilderijen in de Gouden Eeuw-collectie.

Het olieverfschilderij was aan restauratie toe omdat de vernislaag na een tijdje verkleurt. Deze werd als eerst verwijderd. 

Onder de vernislaag kwam een man vandaan, die leek te zweven in de lucht. Dit was voor conservator Shan Kuang al opvallend.  

Toen de conservator met een scalpel en oplosmiddel nog wat van de verf verwijderde, kwam het lichaam van de walvis tevoorschijn. Nu begreep Kuang waar de andere mensen op het schilderij naar stonden te kijken: de man op de walvis.  

Waarom de walvis overgeschilderd werd blijft een raadsel. Conservator Kuang denkt dat de eigenaar van het schilderij de walvis afstotelijk vond of dat een handelaar dacht dat het schilderij beter zou verkopen zonder het dode dier in het midden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartbrekend: familie vindt geheime boodschap van overleden dochter op spiegel

Hartbrekend: familie vindt geheime boodschap van overleden dochter op spiegel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/12/1/20140605131351/media_l_6798346.jpg

In Groot-Brittannië heeft de 12-jarige Athena Orchard vorige week de strijd tegen een agressieve en zeldzame vorm van botkanker verloren. Alsof ze wist dat ze het zeker niet zou halen, pende Athena na de diagnose haar diepste gevoelens en gedachten neer op de achterkant van een spiegel in haar slaapkamer. Vader Dean (33) ontdekte de verborgen boodschap kort na haar dood. "Geluk is een richting en niet een bestemming", luidt een van de vele levenslessen van de moedige tiener.

Het lukte de vader niet om de tekst in één keer te lezen, zo overdonderd was hij door de ontdekking, schrijft The Mirror.

"De spiegel steunde tegen een muur in haar slaapkamer. De achterkant bekeken we nooit", zegt Dean.

"Dit is typisch iets voor haar. Ze was erg spiritueel ingesteld, een slimme meid. Toen ik de spiegel verplaatste en al die woorden zag, kon ik mijn ogen niet geloven! Het gaat om zo'n 3.000 woorden! Zo ontroerend... Ik ben beginnen lezen, maar moest stoppen. Het was te zwaar voor me."

De achterkant van de spiegel staat volgeschreven met Athena's gedachten over leven en dood. Ondanks de agressieve vorm van kanker waartegen ze vocht, zijn de boodschappen niet weemoedig, integendeel. Een greep uit de schrijfsels van de meid:

"Iedere dag is speciaal, dus maak er het beste van."

"Profiteer van elke dag, want morgen word je misschien ongeneeslijk ziek."

"Geluk hangt van jezelf af."

"Het leven draait niet om een goede afloop, maar om het hele verhaal."

"Het leven is een spel en liefde is de enige prijs."

"Wees dankbaar voor je bestaan. Wees blij, vrij, eeuwig jong."

Athena zakte op Kerstmis 2013 in elkaar. Er werd een agressieve vorm van botkanker bij haar vastgesteld. Het meisje had uitzaaiingen in haar hoofd, rug en linkerschouder. Chemotherapie en een ruim zeven uur durende operatie konden haar niet meer helpen. Athena stierf vorige week woensdag bij haar thuis in Leicester. Ze laat haar ouders, zes zussen en drie broers achter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omstreden realityprogramma wil vrouwen laten bevallen in natuur zonder dokter

Omstreden realityprogramma wil vrouwen laten bevallen in natuur zonder dokter

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/1/0/20140605172326/media_xll_6799440.jpg

Een programma dat nog niet eens op televisie is uitgezonden, veroorzaakt nu al controverse. De Amerikaanse zender Lifetime heeft een realityserie aangekondigd waarin vrouwen in de natuur moeten bevallen zonder de hulp van artsen.

"Wat gebeurt er wanneer ouders besluiten om hun baby zonder begeleiding in de natuur ter wereld brengen", is de vraag die de zender zich stelde bij het bedenken van het format. Met de serie 'Born in the Wild' hoopt men een antwoord te vinden op die vraag.

Verloskundigen menen het antwoord al lang te kennen. "Veel mensen hebben nu onterecht de indruk dat de zwangerschap te veel gemedicaliseerd wordt", aldus Jon Raekle. "Het natuurlijke bevallingsproces heeft in het verleden nochtans veel levens gekost. Per 1.000 geboren baby's stierf er rond het jaar 1900 één vrouw tijdens de bevalling. Tegenwoordig is dat slechts 0,1 vrouw op 1.000 baby's."

Lifetime zegt de nodige voorzorgsmaatregelen genomen te hebben. Zo mogen alleen gezonde vrouwen deelnemen die al eerder een kind kregen. De ouders mogen de geboorteplek weliswaar zelf uitzoeken, maar die mag niet te ver van een ziekenhuis verwijderd zijn. Tijdens de uitzending is er ook een specialist aanwezig die desnoods kan ingrijpen indien het toch dreigt mis te gaan.

De bedenkers van het format lieten zich inspireren door een YouTube-video waarin te zien is hoe een vrouw middenin de natuur haar vierde kind ter wereld brengt. De bevallingsfilm werd al meer dan twintig miljoen keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Ghysen (88) overleden

Jos Ghysen (88) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2012/0/1/9/20120508173419/media_xll_4813194.jpg

In Hasselt is gisterenavond radio- en televisiepersoonlijkheid Jos Ghysen overleden. Hij werd 88

Ghysen, onderwijzer van opleiding, startte kort na de Tweede Wereldoorlog met het schrijven van cursiefjes. Die zou hij veertig jaar lang komen voordragen in zijn rubriek 't Schurend Scharniertje op BRT 2 Omroep Limburg.

Op die zender presenteerde hij van 1967 tot 1991 iedere zaterdagochtend het praatprogramma 'Te Bed Of Niet Te Bed', één van de populairste radioprogramma's ooit. Na zijn pensioen bij Omroep Limburg maakte hij de overstap naar VTM. Hij was panellid in het moppenprogramma HT&D en presenteerde jarenlang Zondag Josdag, een soort 'Te Bed Of Niet Te Bed' op tv.

In voorjaar 2012 kwam hij in opspraak wegens  intimidatie van Irène Houben, presentatrice bij Omroep Limburg. Zijn voormalige medewerkster deed tijdens een ophefmakende uitzending van het 'Reyers Laat 'op Canvas een boekje open over het naar eigen zeggen "terroriserende gedrag" van Ghysen. Niet veel later verhuisde hij naar een Hasselts rusthuis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil dubbele achternaam

Niemand wil dubbele achternaam

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/7/1/20140605060459/media_xll_6797746.jpg

In de dertien Vlaamse centrumsteden is nog maar één aangifte bekend van een pasgeborene die een dubbele achternaam krijgt, op een totaal van minstens 75 geregistreerde geboortes. Volgens stedelijke ambtenaren is de wet er te overhaast doorgejaagd. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Sinds deze week kunnen ouders zelf kiezen of hun kind de familienaam krijgt van de vader, van de moeder of van beiden. In de centrumsteden is nog maar één baby met dubbele achternaam geregistreerd, in Brugge.

In de steden wordt nog volop gewerkt aan het aanpassen van administratie en software. Aangifte doen kan al, maar een officiële akte kan nog niet worden opgemaakt.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom verwachtte ook geen overrompeling. "Het gaat om een keuzemogelijkheid, niemand wordt verplicht iets te veranderen", zegt haar woordvoerster Margaux Donckier. Er is steeds duidelijk gecommuniceerd dat de wet zou gelden vanaf 1 juni, is de reactie op de administratieve problemen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!