Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onveilig gevoel op straat? Dit juweel beschermt je

Onveilig gevoel op straat? Dit juweel beschermt je

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/12/20151104160413/media_xll_8134167.png

Geef toe dames: iedereen heeft zich wel al eens onveilig gevoeld. Binnenkort komt er echter een juweeltje op de markt dat vrouwen (en mannen) beschermt tegen ongewenste aandacht en aanvallen.

Of het nu 's avonds laat op straat is, of tijdens een feestje op café: we hebben ons allemaal wel al eens onveilig gevoeld, benaderd door vreemde figuren waarvan ons nekhaar gaat rechtstaan. Als er bekenden in de buurt zijn, kan je daar hulp zoeken, maar als je alleen bent, wordt het meteen een stuk gevaarlijker.

Voor die situaties is er nu Roar, een slim veiligheidsjuweeltje dat het aantal aanvallen op vrouwen wereldwijd wil terugdringen. Het toestel kreeg de naam 'Athena' mee en werkt via een drukknop. Wie zich in een gevaarlijke situatie bevindt, duwt gewoon drie seconden lang op het juweel. Er gaan vervolgens een luid alarm en lichtflitsen af, dat vaak al genoeg is om de aanvallers weg te jagen.

Daarnaast zorgt het apparaatje er ook voor dat er berichtjes naar enkele van je vrienden en familie wordt gestuurd. Op voorhand kan je de personen ingeven die dan jouw noodkreet en je locatie op hun smartphone ontvangen. Wie het iets discreter wil aanpakken dan een luid alarm, kan ook drie keer zachtjes op de knop duwen, waarna enkel de berichtjes verstuurd worden.

via GIPHY

Toegegeven, het is niet het mooiste juweel ter wereld, maar de makers hebben toch hun best gedaan om het zo elegant mogelijk te maken. Het is erg licht en klein, en je kan het op verschillende manieren dragen: aan een ketting, aan je broeksriem, aan je tas... Het bestaat ook in drie kleuren: zilver, zwart en roos goud.

En het concept slaat aan: op dit moment zit het nog in de ontwikkelingsfase, maar het team achter Roar wist intussen genoeg geld op te halen om over te gaan tot productie. Hun doel van 40.000 dollar werd in een mum van tijd bereikt en de teller staat al op meer dan 150.000 dollar. Wie zelf geïnteresseerd is in een 'Athena', kan hem via deze site bestellen. Verwacht wordt dat ze in de lente van 2016 geleverd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is herpes, hoe krijg je het en wat kan je eraan doen?

Wat is herpes, hoe krijg je het en wat kan je eraan doen?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/13/13/20151103154027/media_xll_8130943.jpg

Twee derde van de wereldbevolking is besmet met herpes, zo blijkt uit recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar wat is het verschil tussen beide types, hoe krijg je het en wat kan je er concreet aan doen? Viroloog en immunoloog Herman Favoreel zette in 'Knack' de belangrijkste informatie op een rijtje.

Herpes komt voor in twee verschillende vormen. Herpes simplex type 1 is de gekende variant die zorgt voor koortsblaasjes op mond, lippen en gezicht, kort omschreven als HSV-1. Het tweede type is herpes simplex type 2 oftewel genitale herpes, die door seksueel contact wordt doorgegeven. Het eerste type komt het vaakst voor, en zo'n 3,7 miljard mensen wereldwijd zijn besmet met HSV-1. Het tweede type treft 417 miljoen mensen over de hele wereld.

Koortsblaasjes op geslachtsorganen
Wie herpes simplex type 1 heeft, merkt dat vooral aan koortsblaasjes rond de mond en in het gelaat. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie merkt op dat type 1 ook steeds vaker verspreid raakt naar de geslachtsorganen. Door orale seks kunnen koortsblaasjes van HSV-1 verspreid raken naar de genitaliën. Dit komt vooral voor in rijkere landen, contradictorisch genoeg omdat we steeds hygiënischer zijn geworden.

Meer hygiëne, meer infecties
In ontwikkelingslanden krijgen kinderen vaak al op jonge leeftijd herpes type 1 door besmetting. Daardoor bouwen ze al vroeg immuniteit op tegen het krijgen van genitale koortsblaasjes later. In westerse landen zijn er minder besmettingen op jonge leeftijd, omdat we hier voorzichtiger omspringen met hygiëne. Dat maakt dat we minder goed beschermd zijn tegen het virus op latere leeftijd, en raken we sneller besmet met type 1 via orale seks.

Is herpes gevaarlijk?
Koortsblaasjes van het type HSV-1 zijn vervelend, maar verder relatief ongevaarlijk. In extreme gevallen kan een koortsblaasje aan het oog blindheid veroorzaken, maar dat is erg zeldzaam. Wie besmet is met HSV-2 loopt een groter risico, met een drie keer grotere kans op besmetting met HIV. Of er een verband is met HSV-1 en HIV werd nog niet onderzocht, al wordt nu vermoed van wel, door de nieuwe inzichten over het doorgeven van koortsblaasjes via orale seks.

Herpes heb je voor het leven
Eens besmet met het herpes, blijft het virus voor altijd sluimeren in je lichaam. Er zijn wel medicijnen om de symptomen aan te pakken, maar die bestrijden het virus op zich niet. Zoveel mogelijk voorkomen is dus de boodschap, in het geval van genitale herpes door veilig te vrijen. Ook bij orale seks is een condoom belangrijk, zo leren deze nieuwe inzichten over het verspreiden van koorstblaasjes naar de genitaliën.

Het voorkomen van de verspreiding van herpes type 1 is moeilijker. Vaak is niet uiterlijk zichtbaar of iemand het virus in zich heeft, en raakt het toch verspreid door bijvoorbeeld van hetzelfde flesje te drinken.

De WHO gaat door deze nieuwe ontdekkingen op zoek naar een vaccin tegen beide types van het virus, en hoopt om verdere verspreiding zo de kop in te drukken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel mama leverde mij 4.500 euro op, maar het was een emotionele rollercoaster

Hotel mama leverde mij 4.500 euro op, maar het was een emotionele rollercoaster

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/8/6/20151103170043/media_xll_8131176.jpg

Rijk worden zonder er hard voor te moeten werken, het klinkt ons als muziek in de oren. John Romain, directeur van Immotheker, omschrijft in zijn boek Rentenier Je Rijk hoe je geld kunt verdienen zonder er hard voor te moeten zwoegen. Eén van zijn tips: blijf tot je zelf een huis koopt bij je ouders wonen. Zo zou je makkelijk een spaarpot van 90.000 à 125.000 euro kunnen aanleggen. Redactrices Ellen en Sophie bespaarden ook op huur door weer bij hun ouders in te trekken, maar kwamen hierbij toch wat obstakels tegen.

Wie niets moet afgeven aan mama papa voor kost en inwoon, zal het rijkste worden door weer bij de ouders in te trekken. Op deze manier kunnen twintigers namelijk tot 1.035 euro per maand besparen. Maar ook wie wat huur betaalt om in het ouderlijke huis te wonen, is nog steeds 751 euro beter af. Romain heeft berekend dat wie van zijn 25ste tot zijn 35ste intrek neemt in Hotel mama een startbudget heeft van 90.000 à 125.000 euro voor de aankoop van een eigen huis.

Een onderzoek door de organisatie Eurofound heeft aangetoond dat door de economische crisis ook steeds meer jongeren in Europa de raad van John Romain opvolgen. De cijfers hebben aangetoond dat in de periode 2007-2011 het aantal gasten in Hotel mama is gestegen van 44 tot 48 procent, in heel Europa gaat het dus om 3,67 miljoen mensen. Zowel in de leeftijdscategorie van 18- tot 24-jarigen als in die van de 24- tot 29-jarigen gaan de cijfers omhoog.

Hoewel mannen vaker langer thuis blijven wonen, zijn er op de redactie twee vrouwen die hebben besloten beroep te doen op hotel mama om zo geld te besparen op huur en dat geld in een eigen stekje te investeren. Dat dat na jaren op kot te hebben gezeten en alleen te hebben gewoond niet zo evident is, verklaren Ellen en Sophie.

Hotel Mama leverde Ellen 4.500 euro op

"Ik was 26 jaar toen ik voor het eerst weer thuis ging wonen, ik had een snel alternatief nodig omdat ik na een relatiebreuk plots geen dak meer boven mijn hoofd had. Voor ik in mijn nieuw huurhuis kon trekken, had ik gedurende drie maanden een verblijfplaats nodig. Ik was vooral dankbaar dat ik zo snel ergens terecht kon. En mijn moeder was blij dat ze weer iemand kon betuttelen. Toch bleek het voor iedereen weer aanpassen te zijn. Ik had het met mijn gigantisch ochtendhumeur weer moeilijk met de vele vragen meteen na het ontwaken. Wanneer ben je thuis vanavond, heb je een drukke werkdag voor de boeg? Dat was voldoende om mij weer in een mopperende tiener te veranderen. Wat ook voor mijn ouders geen cadeau was. Hoewel ik ook wel kon genieten van mijn luilekkerleventje, ik hoefde geen cent af te geven en kreeg mijn lievelingsgerechten voorgeschoteld, vertrok ik na drie maanden opgelucht weer.
Tot ik 1,5 jaar later bij de aankoop van mijn eigen appartement weer bij mijn ouders moest gaan aankloppen, om huur te besparen en meer tijd te hebben om te kunnen verbouwen. Toen vertoefde ik voor ongeveer 9 maanden onder mama's vleugels. De extra stress en druk door de verbouwingen maakte van mijn tweede verblijf een emotionele  rollercoaster met verschillende huilbuien en frustratie tot gevolg.

Ik zie mijn ouders doodgraag, maar het contact verloopt toch een beetje vlotter als ik niet elke dag hoef te antwoorden op een spervuur aan vragen over hoe mijn dag is geweest en wat ik heb gegeten. En hoe leuk het ook is dat je moeder je op je wenken bedient, voelde ik me schuldig omdat ik haar harde labeur naar binnen schrokte omdat ik ergens moest zijn. Soms werd de druk en de verantwoording die ik moest afleggen me toch te veel. Tel daarbij nog eens een schuldgevoel omdat ik mijn ouders tot last was en je begrijpt dat ik een tijdbom van opgekropte frustraties was.

Omdat ik dankzij Hotel Mama toch zeker 4.500 euro heb kunnen sparen, ben ik heel blij dat ik zo goed ben opgevangen door mijn  mama en mijn papa, sinds mijn verhuis nu twee jaar geleden is onze relatie is nu toch iets beter en harmonieuzer."

Redactrice Sophie spaarde zo 3.000 euro uit

"Na vijf jaar op kot en één jaar samenwonen besloten mijn vriend een appartement te kopen. Een leuk plan in theorie, maar in praktijk kwam dat neer op een halfjaar overbruggen in Hotel Mama. Eerlijk is eerlijk, weer thuis gaan wonen heeft tal van voordelen. De was en de plas worden gedaan, je hoeft niet meer zelf te koken (halleluja) en je hebt ruimte om meer te sparen. We hebben afgesproken wel een klein bedrag te geven voor kost en inwoon, maar aan huur en vaste kosten waren we veel meer kwijt geweest. Dat betekent dat we op het einde van de rit 3.000 euro extra zullen hebben om in ons apaprtement te investeren."

"Maar het is ook niet evident, zeker niet als je eigenlijk al enkele jaren op jezelf woont. De grootste moeilijkheid voor mij was wonderwel niet mijn kamer die veel te klein was voor ons beide (lees: de rommel van mijn vriend), maar wel het aanpassen aan het leven van mijn ouders. Als je al zes jaar lang gewend bent om je eigen huishouden te runnen, late uren te kloppen, te eten en uit te gaan wanneer het je uitkomt, is het een hele aanpassing wanneer er plots weer alles samen gedaan moet worden. En dat heeft al vaker tot frustraties geleid. Ondertussen hebben we een minutieus uitgedacht weekschema waarin tot in de puntjes beschreven staat wie wanneer thuis is, mee eet en welke taakjes heeft, en dat werkt. Maar stiekem kijk ik er toch naar uit om binnen enkele maanden weer helemaal mijn eigen ding te kunnen doen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bouwt kajak om zodat zijn honden meekunnen

Man bouwt kajak om zodat zijn honden meekunnen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/2/10/20151103173457/media_xll_8131255.jpg

Wat is er leuker dan een hobby waar ook jouw beste vrienden kunnen aan deelnemen? De Amerikaan David Bahnson kan zijn favoriete tijdverdrijf uitoefenen in het gezelschap van zijn honden dankzij een ingenieus verbouwde kajak.

Wanneer de gepensioneerde orthopedagoog uit de Amerikaanse staat Vermont het water opgaat, gaan zijn twee viervoeters mee. Dat is een evidentie geworden voor de man.

"Ze lijken er echt van te houden", vertrouwde Bahnson toe aan The Dodo. "Ze zijn opgewonden telkens wanneer ik de kajak tevoorschijn haal."

De man kreeg het idee toen hij merkte hoe vlotjes zijn eerste hond Susie in het bagagecompartiment van de kajak paste. Het duurde niet lang vooraleer Susie het gezelschap kreeg van een tweede viervoeter Ginger. Dus begon Bahnson te verbouwen waardoor het drietal nu samen op pad kan.

Bahnson hoeft de honden nooit te overtuigen om mee te gaan. Bovendien zijn de dieren erg gedisciplineerd. "Ook al zijn het uitstekende zwemmers, ze zullen nooit uit zichzelf in het water springen", zei de Amerikaan. "Wanneer ik aan land ga, wachten ze op mijn bevel om uit de kajak te komen."

"Ze hebben hun eigen plaatsje in de boot, ze houden zich rustig en genieten van de tocht." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan je een kater krijgen zonder een druppel alcohol

Zo kan je een kater krijgen zonder een druppel alcohol

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/11/0/20151102124502/media_xll_8127660.jpg

Wakker worden met stekende hoofdpijn en een rebellerende maag? Dan heb je de dag ervoor duidelijk iets te veel gedronken. Of toch niet? Je kan immers ook een kater krijgen zonder een druppel alcohol.

Een bonzend hoofd, droge mond, jeukende ogen en een opgeblazen gevoel: het zijn de niet zo gezellige symptomen van een kater. Maar het zijn evengoed de symptomen die aangeven dat je te veel zout gegeten hebt.

Jawel: je hoeft niet altijd alcohol te drinken om een kater te hebben. Wie 's avonds te veel zout eet, kan er de dag erna ook spijt hebben bij het opstaan. Zout droogt je immers uit, net zoals drank dat doet: "Een zoute maaltijd zorgt voor een overvloed aan natrium in je bloedbaan", legt professor Anthony Heagerty van de universiteit van Manchester uit. "Je lichaam denkt dat je uitgedroogd bent en gaat water uit andere delen van je lichaam halen om de hoeveelheid natrium te verdunnen. Dat betekent dat je echt uitgedroogd raakt. Aangezien je 's nachts niet kan hydrateren, sta je op met hoofdpijn en een opgeblazen gevoel."

's Avonds laat veel zoute snacks eten, is dus allerminst een goed idee. Veel water drinken is sowieso aangeraden, maar er zijn ook enkele zaken die je kan eten om de hoeveelheid zout in het bloed te verdunnen. "Fruit en groenten werken zeer goed, vooral citroen, selder, kool en artisjok. Daarnaast is het geen slecht idee om ook je kaliumvoorraad aan te vullen, met bijvoorbeeld bananen en aardappelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan je allemaal doen met je oude kleding

Dit kan je allemaal doen met je oude kleding

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/15/0/20151102154447/media_xll_8128140.jpg

Puilt je kast ook uit met kleding die je niet meer draagt? Of geef je jouw afgedankte spullen gewoon mee met het grof huisvuil? Wij zochten uit wat je nu het beste kan doen met je oude kleding. Je helpt er het milieu of anderen mee.

Kledingcontainers
Overal langs de Vlaamse wegen kom je kledingcontainers tegen, van verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld Oxfam, Curitas en de Kringwinkel. In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, worden die kleren niét gewoon linea recta naar pakweg Afrika gestuurd. De kleren kunnen pas geëxporteerd worden als ze uitgesorteerd zijn in bruikbare kleding, en dat kost - naast het ophalen - natuurlijk mankracht en dus geld.

Daarom dat bedrijven als Curitas de kleren daar verkopen, weliswaar aan erg democratische prijzen. Hoewel dat misschien fout lijkt, is het voor de mensen daar wel de enige mogelijk om kleren te kopen én de afvalberg daalt er natuurlijk ook drastisch door. Je doet er dus alsnog iets goed mee.

Bij Oxfam gaan de opgehaalde kleren zelfs helemaal niet naar ontwikkelingslanden. Na het sorteren verkopen ze de kleding immers in hun eigen winkels. De winst gaat wel volledig naar Oxfam-projecten, waardoor je onder andere meehelpt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en de algemene ongelijkheid in de wereld.

Tweedehandswinkels
In heel wat tweedehandswinkels kun je zelf kleding binnenbrengen. Als het gaat om designerkleren dan krijg je er vaak nog een procent op als het stuk ook daadwerkelijk verkocht raakt. Altijd mooi meegenomen natuurlijk. Voor goedkopere stukken zul je weinig tot niets meer krijgen. Maar je helpt natuurlijk wél mee bij het beperken van de hoeveelheid textiel die op de afvalberg terechtkomt.

H&M - & Other Stories
Bij de modeketen H&M kun je al een tijdje je oude spullen binnenbrengen, en vanaf eind vorige week kan dat ook bij hun kleinere zusje & Other Stories. Bij beide ketens worden de spullen opgehaald door eigen recyclagepartners, waarna ze verder verwerkt worden. De klant krijgt er in ruil een bon van tien procent voor. In alle winkels van beide ketens vind je de containers doorgaans vlak naast de kassa.

Rommelmarkten
In de grote steden vindt - zeker in de zomer - elk weekend wel een andere rommelmarkt plaats. Het hangt af van de locatie en het publiek, maar als je een zakcentje wilt bijverdienen, is dit veruit de meest interessante optie. Goed voor de portemonnee, het milieu en de persoon die je gelukkig maakt met je oude spullen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Kampioenenfilm breekt record in openingsweekend

Tweede Kampioenenfilm breekt record in openingsweekend

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/2/7/20151102150200/media_xll_8128042.jpg

Jubilee General, de tweede film rond FC De Kampioenen, valt duidelijk in de smaak bij het filmpubliek. Na het openingsweekend staat de teller voor de film al op 148.600 betalende toeschouwers (avant-premières inbegrepen). Nooit eerder in de geschiedenis bereikte een Belgische film een dergelijk resultaat. Dat meldt verdeler Independent Films.  

'Loft' haalde in 2008 iets meer dan 120.000 kijkers en de eerste Kampioenenfilm had twee jaar geleden 130.000 kijkers in het eerste weekend.

Jubilee General haalde in Vlaanderen een gemiddeld marktaandeel van meer dan 50%. In een aantal steden liep dat marktaandeel zelfs op tot 75%. Mooie cijfers dus, ondanks het uitzonderlijke herfstweer van afgelopen weekend.  (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij gaf prins Harry iets dat hem mateloos ontroerde

Zij gaf prins Harry iets dat hem mateloos ontroerde

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/6/12/20151102095543/media_xll_8127162.jpg

Hij nam haar in zijn armen en streelde met zijn hand liefdevol haar hoofd. Prins Harry toonde nog maar eens zijn menselijk gelaat toen hij de snikkende Amerikaanse oorlogsveterane Kirstie Ennis (24) trooste. Zij gaf hem iets dat hem mateloos ontroerde.

De prins stond gisteren bij Buckingham Palace in Londen om de lopers van de 'Walk of Britain' vorstelijk te onthalen bij de finish toen het aangrijpende moment plaatsvond.

Op 22 augustus begonnen zes gewonde veteranen van de oorlog in Afghanistan aan een loop van 1.000 mijl, ongeveer 1.600 kilometer, door Groot-Brittannië. De dappere Kirstie Ennis was één van hen.

Taliban
De 24-jarige vrouw werd niet gespaard tijdens haar periode in Afghanistan. Tien dagen nadat ze afscheid moest nemen van haar beste kameraad, korporaal Taylor Baune die omkwam door een bom van de taliban, crashte de helikopter waar ze in zat. Ze overleefde maar de tol was zwaar. Haar gezicht was erg gehavend en haar been zou eigenlijk moeten worden geamputeerd. De vrouw stelde die operatie echter uit om te kunnen deelnemen aan The Walk Of Britain.

Identiteitsplaatjes
De veterane, die al 38 operaties onderging sinds de crash, nam deel met een brace en verbeet de niet aflatende pijn. Tijdens de tocht liet ze 24 identiteitsplaatjes achter van gevallen soldaten van haar eenheid die nooit naar huis zouden weerkeren. Prins Harry vergezelde de veteranen tijdens meerdere etappes en hielp Ennis om de naamplaatjes neer te leggen.

Overweldigd
Gisteren volgde het orgelpunt met de finish aan Buckingham Palace. Kirstie moest nog één identiteitsplaatje neerleggen, dat van haar beste vriend Taylor Baune. Toen het moment daar was, werd de veterane overweldigd en drukte het identiteitsplaatje in de handen van de prins. Met tranen in de ogen verklaarde hij dat hij de gift niet kon aannemen. Dan zei Kirstie: "Alstublieft, neem het aan, je weet hoe belangrijk dit voor me is." De ontroerde prins nam het identiteitsplaatje in ontvangst en beiden vielen elkaar snikkend in de armen. "Dit betekent heel veel voor me", besloot een geëmotioneerde prins. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit simpele gebaar kan je relatie bepalen

Dit simpele gebaar kan je relatie bepalen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/2/14/20151101110814/media_xll_8124404.jpg

Het cliché wil dat vrouwen op bad boys vallen, en dat vriendelijke mannen minder kans maken. Onzin, leert een onderzoek uit het tijdschrift Evolutionary Psychology ons. Vrouwen vallen voor mannen die glimlachen tijdens de eerste ontmoeting.

Het onderzoek liet vrouwen uit Europa en Azië naar foto's van mannen kijken. Daarna moesten ze aangeven welke man ze relatiemateriaal vonden, en welke mannen eerder in de categorie 'goed voor één keer' vielen.

Het verschil was duidelijk: mannen die breed glimlachten werden als een goede levenspartner bestempeld. Vrouwen vonden hen gelukkig en betrouwbaar, perfect voor een relatie op lange termijn. Mannen met een serieuzere gezichtsuitdrukking werden dan weer mannelijk en volwassen gevonden. Aantrekkelijk, maar minder geschikt voor een lange relatie.

Het onderzoek past bij eerdere resultaten, die uitwezen dat we knappe looks belangrijk vinden bij lossere flirts. Goede genen zijn immers belangrijk voor het nageslacht. Maar als vrouwen op zoek zijn naar een partner op lange termijn willen ze dat die betrouwbaar en bereikbaar is. Een glimlachende partner past perfect in dat plaatje: een veilige man die geschikt is om een gezin mee te starten. (br.hln)


» Reageer (0)
01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom krijg je zo snel blauwe plekken

Daarom krijg je zo snel blauwe plekken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/5/3/20151030202315/media_xll_8120463.jpg

Soms kunnen we ons het exacte moment voor de geest halen waarop we onze teen tegen die verdomde tafelpoot hebben gestoten, op andere momenten duiken de blauwe plekken plots uit het niets op. Maar hoe zit dat eigenlijk? En vooral, hoe komt het dat sommigen veel vaker blauwe plekken krijgen dan anderen?

Wat is een blauwe plek precies? Heel simpel. Het is een bloeduitstorting die ontstaat omdat kleine bloedvaatjes in de huid beschadigd zijn. Het bloed komt zo tussen de omliggende weefsels onder de huid terecht en veroorzaakt een blauwe plek. Maar hoe komt het dat de één het veel vaker krijgt dan de ander?

Ouderdom

Wanneer we ouder worden, wordt onze huid en het weefsel rond onze bloedvaten dunner. Daardoor raken de bloedvaatjes sneller beschadigd, aangezien de huid niet meer zo sterk en elastisch is als voordien. En ook al ben je nog een jong kuiken, alles waar onze huid vroegtijdig door veroudert, kan ervoor zorgen dat we kwetsbaarder worden voor blauwe plekken. Blijf dus maar beter weg van de zonnebank, en zeg dat pakje sigaretten vaarwel.

Medicatie

Sommige medicijnen kunnen er ook voor zorgen dat je huid dunner wordt, waardoor je sneller blauwe plekken oploopt. Vooral medicatie met corticosteroïden, wat vaak genomen wordt door astmapatiënten, kan dit veroorzaken.

Voeding

Het kan zijn dat je niet genoeg vitamine C of vitamine D binnenkrijgt, waardoor je sneller last hebt van bloeduitstortingen. Tegenwoordig komt het niet veel meer voor, maar het kan in elk geval geen kwaad om wat extra groenten en vette vis op het menu te zetten.

Ziekte

Er zijn een aantal zeldzame ziekten waardoor je huid sneller kneust, maar in de praktijk komen deze nauwelijks voor. Loop je snel blauwe plekken op? Maak je dan geen zorgen, de kans is groter dat één van de andere factoren de oorzaak is. Zit echter je hele arm of been onder de blauwe plekken? Dan zoek je best eens een dokter op. (br.hln)


» Reageer (0)
31-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 vreemde redenen waarom je niet kan slapen

5 vreemde redenen waarom je niet kan slapen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/12/6/20151031103216/media_xll_8121966.jpg

Vannacht liggen draaien en keren in je bed? Soms is de reden niet ver te zoeken: stress, of te veel gegeten. Maar soms ligt de oorzaak een stuk minder voor de hand. Wist je dat je tandpasta je kan wakker houden?

1. Volle maan
Volgens een onderzoek aan de Göteborg Universiteit in Zweden slapen mensen gemiddeld 20 minuten minder lang tijdens een volle maan. De wetenschap weet nog niet precies hoe, maar ons slaappatroon is gelinkt aan de maancyclus. Wie 's nachts de slaap niet kan vatten, kan daardoor beïnvloed worden.

2. Vitaminen
Veel mensen nemen iedere dag een multivitaminenpil om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komen. De pil neem je echter beter 's ochtends, zeker als ze vitamine B12 bevat. Dat zorgt immers voor een snelle energieboost, die je 's nachts wakker kan houden.

3. Tandpasta
De geur en smaak van pepermunt is zeer opwekkend. Een recente studie wees uit dat proefpersonen stukken minder slaperig zijn als ze de munt recent ruikten. Natuurlijk moet je wel je tanden poetsen net voor je gaat slapen, maar als je vaak wakker ligt is het geen slecht idee om een mildere smaak te kiezen.

4. Spannende series
Sowieso is het niet het beste idee om naar lichtgevende schermen te kijken net voor je gaat slapen. Maar als je dan toch de drang om Netflix te kijken niet kan weerstaan, kies je best voor een wat rustigere serie of film. Snelle, spannende beelden maken het immers moeilijk voor je brein om tot rust te komen. Lichte komedie en sitcoms zijn dus de boodschap. Waar zijn die Friends-afleveringen?

5. Je kussen
Kan je je niet meer herinneren wanneer je je kussen kocht? Dan is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Over de maanden en jaren heen raakt de stof immers verzadigd door huisstofmijt, en laat dat net een van de meest voorkomende allergieën zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een allergie dubbel zoveel kans maken op slapeloosheid. Wegsoezen is immers erg moeilijk als je neus verstopt zit. Was je kussen regelmatig, en vervang het na ongeveer een jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Zwarte Piet blijft soms zwart, maar vaak ook niet

Nederlandse Zwarte Piet blijft soms zwart, maar vaak ook niet

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/0/4/20151031084558/media_xll_8121784.jpg

Sinterklaas komt dichterbij en daar is het 'Zwarte Pieten'-item opnieuw bij onze noorderburen. 'Gewoon' zwartgeverfd, met roetvegen of compleet anders; een rondvraag bij Nederlandse bedrijven en organisaties over de sinterklaasvieringen leert dat er geen echte lijn valt te trekken in het uiterlijk van de helper van Sinterklaas.

Een aantal bedrijven geeft aan de landelijke lijn van het Sinterklaasjournaal te willen volgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor KPN en de Rabobank. "Hoe bij ons de pieten er uit komen te zien is nog niet duidelijk", aldus een woordvoerster van KPN. "We wachten af wat het Sinterklaasjournaal doet en ook kijken we naar RTL met de Club van Sinterklaas. Het belangrijkste is dat het een leuk feest voor de kinderen wordt." Een woordvoerder van Rabobank zegt: "We volgen de maatschappelijke discussie, maar mengen ons er niet actief in."

Het Sinterklaasjournaal is 9 november voor het eerst op televisie te zien. Op 14 november komt er een extra lange uitzending over de intocht van Sinterklaas in Meppel, waar voor een aanzienlijk deel 'schoorsteenpieten' meelopen. Ze hebben roetvegen op het gezicht, waarbij de ogen, oren en neusgaten niet zwart zijn.

Shell werkt ook met schoorsteenpieten. "De pieten hebben zwarte vegen op hun wangen", vertelt een woordvoerster van het bedrijf. "Naar de term zwarte piet wordt ook geen verwijzing gemaakt in de uitnodigingen naar personeel. Dit wordt al jaren niet meer gedaan."

Bij het sinterklaasfeest van Nuon zijn ook roetpieten met vegen op hun gezicht te zien. De energieleverancier is gevestigd in Amsterdam en zegt daarom de lijn te volgen van die stad. "Het belangrijkste is dat de pieten na afloop van het strooien met snoepgoed, de deur goed afsluiten. Dat werkt energiebesparend", grapt de woordvoerder van het bedrijf. Bij de provincie Groningen blijft het feest onveranderd en verandert het uiterlijk van Zwarte Piet niet. "Het is hier nauwelijks een item", legt een woordvoerder uit. "Het staat niet bovenaan de politieke agenda." Datzelfde geldt voor het feest bij de provincie Noord-Brabant. "We zien geen aanleiding om het aan te passen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet je wenkbrauwen wassen, net als je haar?

Moet je wenkbrauwen wassen, net als je haar?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/0/14/20151030161549/media_xll_8119829.jpg

Wenkbrauwen bestaan toch ook uit haar, verdienen ze dan eigenlijk geen uitgebreide verzorging met shampoo en conditioner? Of een ultramini-haarmaskertje, zo af en toe? Wenkbrauwexperte Sania Vucetaj uit New York - oh jawel, dat is een bestaande expertise - brengt uitsluitsel.

De wenkbrauw heeft de tijd van zijn leven binnen de huidige make-uptrends. Van een functioneel item om je ogen te beschermen zijn die twee streepjes zowaar gepromoveerd tot fulltime blikvangers van het gezicht. De wenkbrauw wordt mee opgenomen in de make-uproutine, gaande van de wenkbrauwkam tot wenkbrauwmascara. Moeten we ze dan ook niet wassen, om al die troep die onze poriën verstopt 's avonds van ons gezicht te wassen?

Delicate haartjes
"Wenkbrauwhaartjes zijn veel zachter en delicater dan de haren op je hoofdhuid," legt Sania Vucetaj uit, wenkbrauwexperte uit New York die de 'wenkbrauwenstyling' van vele sterren op haar palmares heeft staan. "Ze zijn even gevoelig voor vuil, olie en roos, en hebben dus net zo goed een milde reiniging nodig. Maar je doet dit zelf al door je gezicht te reinigen. En hoe meer je wenkbrauwen wast, hoe meer je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert, net zoals bij je hoofdhaar."

Eerste hulp bij geïrritteerde wenkbrauwen
Je mag je wenkbrauwen dus gewoon met rust laten. Tenzij je last krijgt van schilferige wenkbrauwen, dan moet je op zoek gaan naar de oorzaak ervan. Vaak zijn het restjes olie of make-up die voor irritatie zorgen, en dan is een betere reiniging van het gezicht aan te raden. Anderzijds kan het ook zijn dat je gezichtsreiniging te agressief is, en dan ga je beter op zoek naar een mildere oplossing. Hou goed in de gaten op welke producten je wenkbrauwen (over)reageren.

Wenkbrauwconditioner?
Wie dacht dat een wenkbrauwexpert al gek was, er bestaat ook zoiets als wenkbrauwconditioner. Sania raadt echter aan om daar mee op te letten. "Die producten komen in de haarfollikels terecht en verstoppen ze, waardoor haargroei wordt tegengehouden. Laat de follikels gewoon goed ademen, en je krijgt vanzelf gezonde, stevigere wenkbrauwhaartjes." Niet te veel aankomen dus voor mooie wenkbrauwen. Het mag ook al eens simpel zijn af en toe. (br.hln)


» Reageer (0)
30-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelofelijk toeval: man zit naast 'zichzelf' in vliegtuig

Ongelofelijk toeval: man zit naast 'zichzelf' in vliegtuig

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/0/10/20151030143923/media_xll_8119540.jpg

Deze man dacht waarschijnlijk dat hij in een spiegel keek toen hij plaatsnam in zijn vliegtuigstoel. Naast hem zat namelijk een onbekende man met een vrijwel identiek uiterlijk. Zelfde baard, neus, oren, kuif, oogopslag, noem maar op. Een enorme zeldzaamheid, dus reden genoeg voor een selfie.

De foto hiervan werd vrijdagochtend gemaakt en vliegt het internet over. De uploader van de foto, Lee Beattie, schreef er op Twitter het volgende bij: "De man rechts is de man van mijn vriendin. De man links is een ONBEKENDE die hij vannacht heeft ontmoet in het vliegtuig".

Later voegde Lee daar nog aan toe: "Ik kan niet stoppen er naar te kijken. Ze zijn één en dezelfde man". Volgers van haar liketen en retweetten de foto massaal.

Wie denkt dat hiermee het verhaal afgelopen is, heeft het mis. De twee bleken immers nog geboekt te hebben in hetzelfde hotel in het Ierse Galway. En alsof dit nog niet volstond kwamen ze elkaar samen tegen in een pub. Waar ze uiteraard samen een pint dronken. Op Twitter dient ondertussen ook al een derde dubbelganger zich aan. Wordt vervolgd.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste stad van Azië

Dit is de duurste stad van Azië

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/7/10/20151030001149/media_xll_8117830.jpg

De Chinese stad Shanghai is op dit moment de duurste stad van Azië voor consumptiegoederen en diensten. Daarmee steekt de stad de vroegere koplopers Hong Kong en Tokio voorbij.

Kledij, juwelen, schoenen, sigaren, horloges,... het kost allemaal een flinke duit meer in de dichtstbevolkte stad ter wereld. Dat staat in een rapport van de Julius Bär Group, een Zwitserse privébank.

Een herenkostuum kost in Shanghai gemiddeld 34 procent meer dan elders, voor een fles wijn betaal je zo'n 21 procent meer. Horloges zijn er 16 procent duurder dan in andere Aziatische steden.

"China was de voorbije jaren de groeimotor van de globale economische ontwikkeling," aldus het rapport.

Hoewel Chinese markten deze zomer een flinke duik namen en de prijs van veel luxeproducten daardoor zakte, betekent dat volgens het onderzoek van Julius Bär echter niet dat deze goederen daarom goedkoop zijn.

Ook diensten zijn bijzonder duur in Shanghai: de kosten van een huwelijksbanket, botox of eersteklasvluchten swingen de pan uit.

Mumbai in India is daarentegen de goedkoopste stad ter wereld voor goederen en diensten. Een kostuum kost in Mumbai 26 procent minder dan gemiddeld, terwijl wijn zo'n 4 procent goedkoper is.

Julius Bär bepaalt de rangorde van 11 Aziatische steden aan de hand van een door de bank bepaalde selectie van goederen en diensten.

De duurste steden in Azië volgens Julius Bär:
1. Shanghai
2. Hong Kong
3. Singapore
4. Seoel
5. Bangkok
6. Taipei
7. Tokio
8. Kuala Lumpur
9. Manila
10. Jakarta
11. Mumbai   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiep hiep hoera: Jommeke wordt 60

Hiep hiep hoera: Jommeke wordt 60

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/15/14/20151030083503/media_xll_8118569.jpg

Een gelukkige verjaardag voor Jommeke, want vandaag is het exact 60 jaar geleden dat hij voor het eerst ten tonele verscheen.

Op 30 oktober 1955 stelde tekenaar Jef Nys zijn stripfiguurtje voor in Kerkelijk Leven, later het Parochieblad. Jommeke kreeg daar een wekelijks avontuur. Niet veel later kreeg het eeuwig jonge personage ook zijn eigen album. Jommeke album nr. 1 (en later 2 en 3) waren strips met afzonderlijke korte gags. Opvallend: in die albums is Jommeke een stuk jonger en lijkt hij een jaar of vijf te zijn.

Op het eerste echte verhaal is het wachten tot 1958, wanneer Nys afleveringen mag leveren aan de krant Het Volk. Jommeke wordt in een klap ook een stuk ouder. Vanaf dan zal hij eeuwig '10 jaar en 4 maanden zijn', zoals Jef Nys ooit zelf definieerde. Het personage met het typische strooien dakje, die voortdurend de wereld blijft redden met vrienden als Flip en Filiberke, werd immens populair.

Jef Nys overleed in 2009 op 82-jarige leeftijd, maar Jommeke zelf is nog lang niet afgeschreven. Intussen zit album nr. 278 eraan te komen. Voor de liefhebbers: die kreeg de titel 'Het Nianmonster' mee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit voedsel combineer je beter niet met medicijnen

Dit voedsel combineer je beter niet met medicijnen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/4/6/13/20151030092336/media_xll_8118628.jpg

Dat we beter geen alcohol drinken als we antibiotica nemen, weten we. Maar er zijn nog andere voedsel-medicijncombinaties die je best mijdt om de werking van je medicament te verzekeren. Dr. Madelyn Fernstrom is co-auteur van het boek Don't Eat This if You're taking That. Zij somt de drie belangrijkste op.

Pompelmoes

Deze citrusvrucht bevat een bestanddeel dat de afbraak van bepaalde medicatie in de darmen kan tegenhouden. Sommige (maar niet alle) cholesterolverlagende medicijnen, antidepressiva, medicatie tegen migraine, bloedverdunners, bloeddruk- en diabetesmedicatie behoren tot die categorie. Niet alle citrusvruchten zijn te mijden, maar pompelmoezen, pomelo's en zure sinaasappelen kunnen dit effect met zich meebrengen. Beperk je consumptie daarom tot een glas sap van 200 ml, of een halve uitgeperste pompelmoes. Vraag zeker ook na bij je arts wat het risico is voor jouw specifieke medicijn.

Groene bladgroenten

Spinazie, boerenkool en broccoli bevatten veel vitamine K, die roet in het eten kan strooien bij de werking van bloedverdunners. Die medicijnen gaan de vorming van bloedklonters tegen, terwijl vitamine K net het stollen van bloed en vormen van klonters in de hand werkt. Daardoor kan een combinatie van beiden het effect van de medicatie opheffen. Vraag raad aan je dokter over de exacte hoeveelheid groene bladgroenten die je mag eten. Sommige bloedverdunners hebben dat effect niet in combinatie met vitamine K, dus controleer even hoe het zit voor jouw specifieke medicijn.

Zuivel

Zuivelproducten kunnen ervoor zorgen dat ijzersupplementen of zelfs antibiotica minder makkelijk door het lichaam opgenomen worden, dus die neem je beter niet tesamen. En hoewel de calcium uit zuivel gezond is, mijd je best om die overvloedig te combineren met anti-reflux medicijnen, die al boordenvol calcium zitten. Dagelijks neem je beter niet meer dan 1000 à 1200 mg calcium op.

Informeer je bij je arts

Speel niet voor eigen dokter met deze informatie, maar informeer altijd uitgebreid bij jouw arts als je bepaalde medicijnen moet nemen. Nu je weet waar je op moet letten, kan je gericht vragen of jouw medicatie problemen oplevert in combinatie met zuivel, citrusvruchten of groene bladgroenten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duur of goedkoop: wat geef je je kat nu best te eten?

Duur of goedkoop: wat geef je je kat nu best te eten?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/16/11/20151029121019/media_xll_8115731.jpg

Van 22 euro tot 0,85 euro per kilogram, de kostprijs van kattenvoeding varieert enorm. Presentator Thomas Vanderveken onderzocht gisteren in het VRT-programma Voor hetzelfde geld wat je je favoriete viervoeter het best voorschotelt. De resultaten zijn erg verrassend: je hoeft geen fortuinen uit te geven aan gezonde brokken of blikjes natte voeding.

De kattenvoedingsindustrie is big business, aangezien heel wat baasjes hier jaarlijks bijna 250 euro aan uitgeven. Naast brokken voor haarbalcontrole, heb je gastronomisch ogende natte voeding en dan zijn er nog de verwennerijen als kattensnoepjes. Maar wat moet zo'n beestje dagelijks echt binnenkrijgen en wat is er overbodig?

Een volwassen kat moet elke dag 85 gram droge voeding (goed voor 200 à 300 kilocalorieën) opnemen. Dat hangt natuurlijk ook af van hoe actief je viervoeter is. Een grote fout die veel baasjes maken is melk geven. Want een volwassen kat is namelijk intolerant voor lactose, ze krijgen er diarree van.

Brokken
Professor in de dierengeneeskunde aan de Universiteit Gent Myriam Hesta gaf gisteren antwoord op deze vraag. Met droge voeding zit je altijd goed. Omdat haast alle producten op de Belgische markt de nodige vitaminen, eiwitten en mineralen bevatten.

Toch ben je niet goed af met de goedkoopste brokken, want de kwaliteit van de inhoud is niet altijd koosjer. Het probleem hiermee is dat je dit niet kunt lezen op het etiket, daarom is het belangrijk om te kijken naar de gezondheid van je kat. Als je toch twijfelt, kun je best de fabrikant van de voeding contacteren.

Wat is ongezond of overbodig?
Alle essentiële stoffen vind je ook in natte voeding, maar dat is wel duurder omdat het meer water bevat. Uitspattingen als zalm à la jardinière zijn al helemaal overbodig omdat katten carnivoren zijn. Ook kattensnoepjes zijn niet alleen erg duur, maar ook nog eens erg ongezond omdat ze je kat dikker kunnen maken. Als je je pluizige viervoeter dan toch wil trakteren op een lekker extraatje, beperk het dan tot maximum 10 procent van de totale consumptie.

Recent onderzoek van 34 verschillende soorten kattenvoeding door Test-Aankoop heeft de beste merken aan het licht gebracht. De goedkopere brokken van discountketens Aldi (Juliet High Premium) en Lidl (Opticat Premium) scoorden heel goed in de tests. Voor 2,60 euro per kilo ben je als baasje dus gerust.

Wel belangrijk is de juiste brokken voor jouw specifieke huisdier te kopen. Een gesteriliseerde of gecastreerde kat heeft bijvoorbeeld ongeveer 30 procent minder calorieën nodig dan een vruchtbare kat. Aan een jongere kat geef je dan weer best extra energie en voedingsstoffen.

Alle resultaten van het onderzoek naar kattenvoeding kun je op www.test-aankoop.be bekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
29-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting veilt deel kunstcollectie

Sting veilt deel kunstcollectie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/4/13/20151028232924/media_xll_8114053.jpg

Sting en zijn vrouw Trudie Styler hebben besloten een deel van hun kunstcollectie te laten veilen. Veilinghuis Christie's laat weten dat meer dan tweehonderd stukken op 24 februari onder de hamer gaan.

De BBC heeft een aantal van de bekendste werken op een rijtje gezet. Zo zitten er schilderijen tussen van onder andere Matisse, Picasso, Gustav Klimt, Magritte en Ben Nicholson. De zanger heeft besloten ook zijn Steinway-piano te laten veilen. Net als wat meubels en verlichting van bekende designers.

De kunst die de artiest en zijn echtgenote aanbieden heeft jaren in hun huis in Londen gehangen en gestaan. Het veilinghuis laat weten dat Sting en Trudie alle werken in de afgelopen twintig jaar 'met veel passie en kennis' hebben verzameld.

De twee besloten een deel van hun collectie te verkopen nadat ze een nieuw huis hadden gekocht in Londen. Volgens een woordvoerder van Christie's vonden Sting en zijn vrouw het 'tijd voor een verandering'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de populairste ebooks in ons land

Dit zijn de populairste ebooks in ons land

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/3/12/20151028152903/media_xll_8112777.jpg

De Antwerpse Boekenbeurs gaat deze zaterdag weer van start. Ook de webshop bol.com is aanwezig dit jaar, en deze keer besloten ze geen papieren boeken maar ebooks in de kijker te zetten. Omdat uit marktonderzoek blijkt dat de populariteit daarvan alsmaar toeneemt in ons land. Dit zijn de tien meest bestelde exemplaren in  België in 2015.

"Eerder werd voorspeld dat in 2018 de helft van de verkochte fictieboeken in België ebooks zullen zijn, maar bij bol.com is bijna 1 op 2 verkochte fictieboeken nu al een ebook", vertelt Jan Huysmans, directeur België bij bol.com.

"Een belangrijke reden voor die populariteit is de aantrekkelijke prijs: een ebook is vaak beschikbaar aan slechts de helft van de prijs van een gewoon boek. Het laatste jaar is ook ons aanbod verder uitgebreid tot een totaal van bijna 2 miljoen titels, met onder meer anderstalige boeken", zegt Jan Huysmans. (br.hln)

De meest populaire ebooks in België in 2015 bij bol.com:

1.     Het meisje in de trein, van Paula Hawkins
2.     Kom hier dat ik u kus, van Griet Op De beeck
3.     Als je het licht niet kunt zien, van Anthony Doerr
4.     Denken aan vrijdag, van Nicci French
5.     Grey - Vijftig Tinten Grijs verteld door Christian, van E.L. James
6.     Meisje vermist, van Tess Gerritsen
7.     Mooie meisjes, van Karin Slaughter
8.     De vijftig tinten trilogie, van E.L. James
9.     Vele hemels boven de zevende, van Griet Op De Beeck
10.   De vrouwen van kasteel Deverill, van Santa Montefiore


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!