Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje stapt 170 kilometer om te ontsnappen aan gedwongen huwelijk

Meisje stapt 170 kilometer om te ontsnappen aan gedwongen huwelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/10/7/20151214093438/media_xll_8239162.jpg

Amper dertien jaar oud stapte ze 170 kilometer om te ontsnappen aan haar gedwongen huwelijk met een meer dan vijftig jaar oudere man. Maria werd door haar vader gedwongen om in het huwelijksbootje te stappen met een man van zeventig die al vijf vrouwen had. Het meisje vroeg haar vader om thuis te mogen blijven maar hij had geen oren naar haar smeekbede. "Als je niet naar jouw man gaat dan vermoord ik je".

Het klinkt surreëel maar gedwongen kindhuwelijken zijn nog altijd schering en inslag in Burkina Faso. Haar vier andere zusjes werden ook uitgehuwelijkt. Ze moesten ook op jonge leeftijd ook al kinderen baren. Schoollopen was geen optie meer voor ze. Ze moeten hun tijd besteden aan koken, kuisen en kinderen grootbrengen, schrijft news.com.au.

Maria deed net zoals haar zusjes en trok in bij de vrouwen van haar aanstaande man maar net voor het huwelijk zou plaatsvinden, kon ze ontsnappen. Ze stapte 170 kilometer naar een opvang voor meisjes. Uiteindelijk keerde ze terug naar huis maar dat kon pas na een interventie van de politie. Hoe Maria het vandaag stelt, is niet geweten.

Een ander meisje verklaarde op haar beurt aan Amnesty International dat ze ook gedwongen werd om te huwen met een oudere man. Ook zij vluchtte weg uit haar dorp in centraal Burkina Faso en zocht bescherming in een opvang in Ouagadougou waar ze een jaar lang verbleef. Ze was te bang om terug te keren naar huis. Het opvangtehuis in kwestie biedt onderdak aan meisjes die het slachtoffer geworden zijn van verkrachting of een gedwongen huwelijk. Ze zijn vaak niet ouder dan twaalf. Tussen 2001 en 2009 werden er in totaal 209 meisjes en 168 kinderen opgevangen.

Uit cijfers van Unicef blijkt dat 52 procent van alle vrouwen er voor de leeftijd van achtien huwen en tien procent voor ze vijftien zijn. Meisjes die er voor hun huwelijk zwanger zijn, worden uitgestoten door hun families. Hoewel gedwongen huwelijken in Afrikaanse landen vaak verboden is, gebeurt het toch. De reden hiervoor is dat de wetgeving in kwestie niet van toepassing is voor traditionele en religieuze huwelijken. Meisjes jonger dan 15 en jongens onder 18 kunnen er ook trouwen mits toestemming van de rechter.

Eens getrouwd worden de meisjes er vaak het slachtoffer van geweld en kampen ze met gezondheidsproblemen omdat ze op jonge leeftijd bevallen. Meer dan 64 procent van de meisjes gaat er naar school maar dat cijfer daalt drastisch eens ze gehuwd zijn. De meesten doen dat op de leeftijd van 19 en de helft wordt op dezelfde leeftijd ook moeder. In Burkina Faso is het gebruik van anticonceptiva immers haast onbestaande. Meisjes kunnen er nauwelijks beroep op doen omwille van de hoge kost. Bovendien is er ook een gebrek aan informatie en 'verbieden' jongens en mannen het gebruik ervan.

Amnesty wil dat de regering een einde maakt aan de gedwongen huwelijken in Burkina Faso. "Meisjes en vrouwen hebben er dezelfde rechten als jongens en mannen maar in de praktijk is dat niet het geval. Ze worden er gediscrimineerd en kunnen er hun rechten niet uitoefenen. Ze kunnen ook vaak niet beslissen over belangrijke aspecten van hun leven waaronder het hebben van kinderen", besluit Amnesty. (br.hln)


» Reageer (0)
13-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode wijn gemorst? Deze 5 stappen moet je meteen volgen

Rode wijn gemorst? Deze 5 stappen moet je meteen volgen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/16/14/20151213112612/media_xll_8237009.jpg

Met de feestdagen in het verschiet zit het er weer aan te komen: een omvergevallen glas rode wijn dat jouw witte hemd of kleedje naar de vaantjes helpt. Gelukkig is er dit heldere vijfstappenplan om de vlek efficiënt te verwijderen.

Stap 1: deppen

Is de vlek nog vochtig, dep het vocht dan voorzichtig op met een schone, droge doek. Begin zeker niet hardnekkig te wrijven, dat kan de vlek verergeren. Grijp ook niet in een reflex naar servetten, want natte servetten laten pluisjes achter op je kledij. In het ergste geval maak je nog eens extra vlekken, doordat een gekleurde, nattte servet ook kleur afgeeft.

Stap 2: water

Maak na het deppen de vlek zo snel mogelijk nat met koud water. Zorg ervoor dat de hele vlek goed nat is.

Stap 3: zout

Het wondermiddel bij rode wijnvlekken is zout, dat absorberend werkt. Strooi een rijkelijke hoeveelheid over de vlek en wacht tot ze rozig kleurt. Hoe sneller je het zout aanbrengt, hoe beter de vlek zal verdwijnen.

Stap 4: kokend water

Als het zout goed is ingetrokken, giet er dan kokend water over. Hou het water zo'n 15 à 20 cm boven de vlek, en giet voorzichtig. De vlek zou op deze manier moeten verdwijnen.

Stap 5: water met azijn

Is de vlek na deze vier stappen nog steeds niet verdwenen, laat het kledingstuk dan weken in een mengsel van één hoeveelheid azijn met twee hoeveelheden water. Daarna kan je het kledingstuk wassen bij de rest van de was. Vermijd om het kledingsstuk te wassen voor de vlek verwijderd is, aangezien de vlek zich meer kan gaan vastzetten door de warmte van de wasmachine. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakelbaby die helft van schedel mist, heeft vertederende eerste ontmoeting met kerstman

Mirakelbaby die helft van schedel mist, heeft vertederende eerste ontmoeting met kerstman

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/12/14/20151213171759/media_xll_8237549.jpg

Artsen gaven de ongeboren jongen geen kans. Maar kijk, vijftien maanden later heeft de Amerikaanse baby Jaxon Buell voor het eerst de kerstman ontmoet. De ouders van de knaap stuurden foto's van de vertederende ontmoeting de wereld in.

Jaxon werd geboren met de zeldzame ziekte Michrohydranencephaly. Hij mist meer dan de helft van zijn schedel en zou nooit levend ter wereld komen, voorspelden de dokters. Maar ze hadden het mis.

Vandaag is het ventje vijftien maanden oud en viert hij voor de tweede keer Kerstmis.

Afgelopen week zat Jaxon voor de allereerste keer bij de kerstman op de schoot. De heilige man overlaadde de jongen met knuffels en kussen. Ouders Brittany en Brandon deelden foto's van de aandoenlijke ontmoeting op het internet.

"Jaxon had een van zijn beste dagen ooit", aldus Brandon. "Hij was in een opperbeste stemming en ontmoette de kerstman voor het eerst. Er werd geknuffeld en gepraat. Iedere dag verloopt de interactie en communicatie beter. Jaxon speelt nu ook met ons."

Voor de toekomst heeft de vader maar één wens: "Meer grote mijlpalen voor onze kleine man!"

Het gezin publiceerde ook een kerstkaart, met daarop een boodschap voor "de hele wereld", als bedanking voor alle liefde en ondersteuning die de familie tot nog toe kreeg.

"Merry Christmas, Happy Holidays, and Happy new year!! #JaxonStrong", besluit de wenskaart. En of de jongen een vechtertje is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze beestjes haal je samen met de kerstboom je huis in

Deze beestjes haal je samen met de kerstboom je huis in

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/11/5/20151211214905/media_xll_8233655.jpg

Met een kerstboom in huis haal je helaas niet alleen heel wat gezelligheid en feestelijkheid binnen. Op de bomen zitten volgens de Noorse onderzoeker Bjarte Jordal namelijk niet minder dan 25.000 beestjes. Dat wordt een kriebelig kerstfeest!

Volgens Jordal leven de meeste beestjes in de stam. Daar houden ze doorgaans hun winterslaap, tot ze in je woonkamer binnenkomen dan. Door de warmte en het licht denken ze immers dat de lente terug begonnen is, en ontwaken ze.

Niet dat daar iets mis mee is, in kamperplanten schuilen bijvoorbeeld ook heel wat insecten. Maar mensen met ernstige allergieën kunnen bijvoorbeeld wel hevig reageren op de plotse hoge concentratie eraan. Een extra doosje antiallergiepillen in huis halen kan dus zeker geen kwaad. Ga je boom wel niet reinigen of de beestjes verwijderen, want dit schaadt de kerstboom alleen maar.

Maar om welke beestjes gaat het dan net? Op de Nederlandse televisiezender RTV Noord-Holland schudde bioloog Bas Difize een kerstboom uit en hij kwam er onder andere spinnen, springstaartjes (zespotige springende insecten), mijten, wantsen en bladluis op tegen. Krabben maar! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeblazen gevoel: zo kom je er in no time vanaf

Opgeblazen gevoel: zo kom je er in no time vanaf

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/1/4/20151211191844/media_xll_8233339.jpg

De feestdagen staan voor heel wat mensen gelijk aan zoveel mogelijk eten en drinken, en daarna zo opgeblazen als iets neer te ploffen in de zetel om daar een paar uur niet meer uitkomen. In principe niets mis mee, maar aangenaam is natuurlijk anders. Met deze tip ben je in snel tempo verlost van dat opgeblazen gevoel.

Die gouden tip komt van Noah Neiman, celebritytrainer en gezondheidsexpert van ELLE Australia. Hoewel je hoogstwaarschijnlijk ab-so-luut geen zin hebt om te bewegen na het jaarlijkse vreetfestijn aka Kerstmis, blijkt dat dus toch dé oplossing te zijn.

"De reden waarom je jezelf zo slecht voelt, is dat je de hele tijd hebt gegeten en gezeten zonder ook maar een béétje te bewegen. Je hartslag is dan erg laag, terwijl het belangrijk is dat die de hoogte ingaat zodat je metabolisme in gang schiet," zegt Neiman.

"Gelukkig hoef je nu ook geen sprintjes te gaan trekken. Dertig seconden stersprongen maken is al genoeg om je hartslag terug de hoogte in te krijgen. Ik beloof je dat je je snel beter zult voelen." Dat je daarvoor afzondering wilt zoeken in de badkamer is trouwens perfect te begrijpen. Al overtuig je natuurlijk best het hele feestgezelschap om samen een halve minuut te springen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele is opnieuw de queen van de MNM1000

Adele is opnieuw de queen van de MNM1000

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/6/8/20151212165632/media_xll_8235503.jpg

'Someone Like You' van Adele staat opnieuw bovenaan in de MNM1000. Vorig jaar moest Adele haar eerste plaats nog afstaan aan Stromae die met 'Formidable' voor de eerste keer een Belgisch nummer op één kreeg in de lijst. 'Hello' van Adele, dat nog maar enkele weken geleden uitkwam, komt dit jaar meteen binnen op de vierde plaats in de lijst met de duizend beste platen volgens de MNM-luisteraars en is daarmee ook de hoogste nieuwkomer.

'Poker Face' van Lady Gaga eindigt dit jaar op de tweede plaats in de MNM1000. 'Bohemian Rhapsody' van Queen vervolledigt het podium.
 

Er staan dit jaar maar liefst drie nieuwkomers in de top twintig, waarvan twee in de top tien. Naast 'Hello' van Adele (4) beloonden de MNM-luisteraars 'Goeiemorgend, goeiendag' van Stan Van Samang (9) en Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars (12)  met een plaats in de top twintig.
 
Net als vorig jaar maakte radiozender MNM een week geleden de volledige lijst al bekend. In de juiste volgorde, behalve de top twintig. Die konden de MNM-luisteraars nog een week lang door elkaar schudden. De uiteindelijke top twintig ziet er als volgt uit.

20 (18) One Direction - One Way Or Another
 19 (25) Michael Jackson - Billie Jean
 18 (15) Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
 17 (17) Rihanna - Diamonds
 16 (125) Queen - Don't Stop Me Now
 15 (9) Pharell Williams - Happy
 14 (1) Stromae - Formidable
 13 (11) Kings Of Leon - Sex On Fire
 12 (-) Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
 11 (7) Milk Inc. - Walk On Water
 10 (13) AC/DC - Thunderstruck
 9 (-) Stan Van Samang - Goeiemorgend, goeiendag
 8 (23) Bryan Adams - Summer Of '69
 7 (3) Metallica - Nothing Else Matters
 6 (14) Gorky - Mia
 5 (6) Coldplay - Viva La Vida
 4 (-) Adele - Hello
 3 (5) Queen - Bohemian Rhapsody
 2 (21) Lady Gaga - Poker Face
 1 (2) Adele - Someone Like You


» Reageer (0)
12-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Tears in Heaven


Eric Clapton - Tears in Heaven

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton, 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapton en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.




» Reageer (0)
11-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van gelukkig zijn word je toch niet gezonder

Van gelukkig zijn word je toch niet gezonder

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/6/2/20151210175258/media_xll_8230097.jpg

Goed nieuws voor zij die af en toe een rotbui of een serieuze winterdip hebben: van gelukkig zijn word je namelijk niet gezonder, zo blijkt uit een nieuwe studie. Dus bij deze is dat ochtendhumeur ook weer verantwoord.

Een studie, die gisteren gepubliceerd werd in The Lancet stelt dat ongelukkig zijn niet noodzakelijk slechter is voor je gezondheid.

Geen enkel effect
De onderzoekers volgden voor hun research een miljoen Britse vrouwen voor een periode van vijf jaar. Uit hun resultaten bleek dat de veronderstelling dat geluk goed is voor je gezondheid eigenlijk niet klopt. "Geluk heeft geen enkel effect op de sterfelijkheid," aldus professor Richard Peto.

Volgens de auteurs verwarden de vorige onderzoeken oorzaak en gevolg, waardoor ze stelden dat ongelukkigheid ervoor zorgt dat mensen ziek worden, terwijl het in realiteit net andersom is.

Geen hoger risico op sterfte
Voor hun studie volgende de onderzoekers vrouwen tussen 50 en 69 over een periode van 5 jaar, waarbij ze vragenlijsten moesten invullen en eventuele ziekenhuisopnames en doktersbezoeken werden bijgehouden. In de vragenlijsten werd nagegaan hoe vaak de vrouwen zich gelukkig, ontspannen, of net onder stress voelden. Ook moesten ze hun gezondheid en aandoeningen als een hoge of lage bloeddruk, diabetes en depressies aangeven.

Bij de analyse van de antwoorden bleek dat ongelukkigheid en stress niet geassocieerd worden met een hoger risico op sterfte. Het is wel niet duidelijk of die resultaten ook op mannen toepasbaar zijn, aangezien de studie enkel bij vrouwen werd uitgevoerd.

Wel gevaarlijk
Vooral opvallend waren 500.000 vrouwen die aangaven dat ze in goede gezondheid verkeerden. Onder hen gaf een kleine minderheid aan gespannen of ongelukkig te zijn. Uit de daaropvolgende jaren bleek echter dat geen van deze vrouwen een hoger risico op overlijden had dan de gelukkige vrouwen.

Hoewel ongelukkig zijn niet noodzakelijk samenhangt met een slechte gezondheid, kan het wel gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld door een verhoogd alcoholmisbruik, zelfmoordneigingen of andere negatieve gedragingen, aldus professor Peto. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je nooit luistert als je TV aan het kijken bent

Waarom je nooit luistert als je TV aan het kijken bent

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/6/9/20151209202513/media_xll_8227224.jpg

Wie kan hierover meespreken? Je bent aandachtig naar je favoriete serie aan het kijken en je partner acht het moment rijp om belangrijke dingen met jou te bespreken. In geen tijd zit het er bovenhands op omdat je niet hebt geluisterd, maar eigenlijk kan je er helemaal niets aan doen. Wie zich focust op iets wat veel visuele aandacht opeist, wordt tijdelijk doof voor wat er zich in de omgeving afspeelt.

Een nieuwe studie van het University College Londen, die vandaag gepubliceerd werd in het Journal of Neuroscience, heeft aangetoond dat het brein minder geluiden opvangt als het zich focust op een zware visuele opdracht. Zo kan het gebeuren dat je niet hoort dat er iemand tegen je aan het praten is als je je concentreert op iets anders. Dat betekent dus niet dat je die persoon negeert.  

De onderzoekers lieten proefpersonen op een computer knoppen indrukken als ze bepaalde letters tussen andere letters zagen zweven. Tegelijk kregen ze geluiden te horen die niets met de opdracht te maken hadden. Een scanner legde ondertussen de hersenactiviteit van de proefpersonen vast. De proefpersonen bleken de geluiden niet te negeren, maar gewoonweg niet te horen.  

Naarmate de visuele taak moeilijker wordt, pikt het brein ook minder geluiden op. De hersenen kunnen zintuiglijke impulsen in beperkte mate verwerken, dus als ze zowel visuele als auditieve impulsen te verwerken krijgt, dan zullen ze afwisselend de visuele cortex en de auditieve cortex activeren.

Wat doe je eraan?

Als je aandachtig televisie aan het kijken bent, hoor je dus gewoon niet wat je partner zegt en daar kan je helemaal niets aan doen. Maar wat kan je partner dan doen om je aandacht toch te pakken te krijgen? Wel, roepen helpt.  

"Luide geluiden, zoals bijvoorbeeld sirenes, zijn luid genoeg, zodat de hersenen ze toch oppikken. Stille geluiden zullen tussen de mazen van het net glippen", zegt onderzoeker Nilli Lavie. Roep dus eens en je zal zijn (of haar) aandacht krijgen.

En als hij je nog altijd niet hoort... dan negeert hij je mogelijk toch.  (br.hln)


» Reageer (0)
10-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas (6) krijgt robothand dankzij 3D-printing

Mooiste kerstcadeau ooit": Lucas (6) krijgt robothand dankzij 3D-printing

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/15/0/20151209234530/media_xll_8227845.jpg

Een zesjarige Amerikaanse jongen heeft naar eigen zeggen "het mooiste kerstcadeau ooit" gekregen. Lucas Abraham uit de staat Kentucky kreeg een kunsthand aangemeten die door middel van 3D-techniek is ontwikkeld.

De universiteit in Louisville vervaardigde drie handen voor de jongen, die door een afwijking een misvormde hand heeft. Er waren exemplaren van plastic, leer en een van kabels. Lucas mag er twee houden. Binnen enkele minuten nadat hij vandaag zijn nieuwe hand kreeg, kon hij een bal vastpakken. Hij mocht er meteen mee naar school en schudde daar voor het eerst de hand van zijn schoolvriendjes.

"Ik vind ze echt enorm cool. Ik hou van ze", aldus een blije Lucas.

Lucas' oma schreef een brief naar de universiteit van Louisville, en legde uit dat haar kleinzoon geboren was met een niet volledig ontwikkelde rechterhand. "Ik hoorde hem ooit in de auto tegen zijn moeder zeggen: 'Mam, zou ik ooit een robothand krijgen?'", vertelt de grootmoeder van de jongen. In haar brief vroeg zij of er niets gemaakt kon worden dat Lucas kon helpen.

Wanneer Lucas zijn pols naar beneden buigt, sluiten de vingers van zijn nieuwe hand zich. Buigt hij de pols terug, dan gaat de hand weer open. Het maken van een hand op een 3D-printer kost tussen de 40 en 50 dollar. Een conventionele prothese kost al snel enkele duizenden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto






Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.



» Reageer (0)
09-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantisch: dit koppel vindt via social media de foto van hun verloving terug

Romantisch: dit koppel vindt via social media de foto van hun verloving terug

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/11/10/20151209085942/media_xll_8225665.jpg

Soms ben je op het juiste moment op de juiste plek. Zo ook de Amerikaanse Jessica Bowe, die tijdens een vakantie in Reykjavik enkele foto's van het uitzicht nam, en plots in de verte een koppel ontdekte met de man op één knie.

"Ik stond daar half in shock, te kijken," schreef Jessica Bowe op haar sociale media. "Ik herinner me nog dat ik dacht: is dit wat ik denk dat het is? Het was onwerkelijk, net een scene uit een film." Na hun romantische moment, werd het verliefde tweetal op de schouders getikt door de Amerikaanse toeschouwster. Of ze misschien hun e-mailadres wilden geven zodat ze hen de romantische foto kon doorsturen? Natuurlijk.

Helaas waren de kersverse verloofden nogal aangedaan door de hele gebeurtenis, waardoor er een foutje in het mailadres sloop. Toen hij de volgende dag nog geen mail had ontvangen, begreep hij dat er iets moest zij misgelopen. En dus zocht hij zijn toevlucht tot sociale media om de vrouw op te sporen. Hij plaatste een bericht op Facebook en Twitter met een foto van de lege straat, maar ook Jessica ging zelf op zoek naar het koppel. In een mum van tijd hadden ze elkaar gevonden. En zo kreeg het koppel niet alleen hun foto, maar ook nog een meet & greet met hun fotografe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij leefde al 6 jaar op straat. Nu wint hij groot lot

Hij leefde al 6 jaar op straat. Nu wint hij groot lot

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/4/7/20151209110009/media_xll_8225947.jpg

Als er één man verdiende om het groot lot te winnen, dan is het wel de 61-jarige Amerikaan Michael Engfors. De man was al zes jaar dakloos toen hij 500.000 dollar (omgerekend 457.000 euro) binnenrijfde met een kraslot. Een mooier kerstcadeau is niet denkbaar voor de man. Hij mag de straat eindelijk vaarwel zeggen.

Engfors was 55 jaar toen zijn bedrijf failliet ging. Op dat moment scheidde hij ook van zijn vrouw en werd dakloos in Aspen in de Amerikaanse staat Colorado.

Hij kocht regelmatig een lotje en had nog nooit meer dan een paar dollar gewonnen. Afgelopen vrijdag veranderde het leven van de man voorgoed. Toen won hij de hoofdprijs met een kraslot. "Hij kwam schreeuwend naar binnen rennen: 'Ik heb gewonnen, ik heb gewonnen!'" vertelde de verkoper van het tankstation aan de Amerikaanse zender NBC News.

De kans op de hoofdprijs is slechts 1 op 840.000. Dus voor één keer had de dakloze man heel veel geluk in zijn leven. De medewerkers van de daklozenopvang zijn verheugd dat Engfors als winnaar uit de bus kwam. "Van alle mensen hier in de buurt, verdient niemand het zo erg als hij", verklaarde Jeremy Kowalis van het opvangcentrum.

Dochter
Tot nu overnachtte de man steeds in een kerk maar dankzij de lottowinst gaat er een ongeziene wereld van mogelijkheden open voor Engfors. Zo wil hij zijn dochter opsporen die hij al twintig jaar niet meer gezien heeft. Van zodra hij weet waar ze is, zal hij een vliegtuigticket komen en zal naar haar toe vliegen waar ze zich ook bevindt. En hij wil een huis vinden en ook ski's kopen.

Dit kan alvast tellen als een inspirerend kerstverhaal. Net de man die afhankelijk is van daklozenopvang, heeft het groot lot gewonnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portret ontdekt onder Mona Lisa: De Mona Lisa is Lisa niet

Portret ontdekt onder Mona Lisa: "De Mona Lisa is Lisa niet"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/0/1/20151208115014/media_xll_8223376.jpg

Een Franse wetenschapper heeft onder de Mona Lisa, het wereldberoemde schilderij van Leonardo Da Vinci, een ander portret ontdekt. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

Pascal Cotte bestudeert de Mona Lisa naar eigen zeggen al meer dan tien jaar. Met behulp van reflectieve lichttechnologie ontdekte Cotte dat er onder het bekende portret van de Mona Lisa nog een ander portret zit. Daarop zou een andere zittende figuur te zien zijn. In tegenstelling tot de Mona Lisa, die recht naar de toeschouwer kijkt, is de blik van de andere figuur naar opzij gericht. Ook is er geen spoor te zien van de raadselachtige glimlach die de Mona Lisa zo mysterieus maakt.

Cotte is de medeoprichter van digitaliseringsbedrijf Lumière Technology in Parijs en mocht in 2004 de befaamde Mona Lisa onder handen nemen. Hij analyseerde het schilderij met zijn zelf uitgevonden Layer Amplification Method. Met die techniek wordt intens licht geprojecteerd op het doek. Een camera meet de reflectie van dat licht. Aan de hand van die gegevens kon Cotte reconstrueren wat er zich tussen de verschillende verflagen bevindt.

De Mona Lisa wordt al meer dan een halve eeuw op verschillende manieren onderzocht en geanalyseerd, onder meer via infraroodcamera's. Cotte stelt echter dat zijn techniek veel nauwkeuriger is en dieper kan doordringen in het schilderij. "We weten nu precies wat er gebeurt tussen de lagen van de verf, en kunnen alle lagen van het schilderij afpellen zoals bij een ui. We kunnen de volledige chronologie van de creatie van het schilderij reconstrueren", aldus Cotte aan de BBC.

Leonardo Da Vinci zou de Mona Lisa tussen 1503 en 1517 geschilderd hebben. Over de identiteit van de vrouw op het schilderij wordt al lang gediscussieerd, maar de meeste experts zijn het erover eens dat het wellicht gaat om Lisa Gherardini, de vrouw van een zijdehandelaar uit Firenze.

Volgens Cotte blijft er van die theorie niets meer over na zijn ontdekking. Hij stelt dat het portret dat hij onder de Mona Lisa aantrof de originele Lisa is, en dat het schilderij zoals wij het al 500 jaar kennen een andere vrouw afbeeldt. "Toen ik mijn reconstructie van Lisa Gherardini klaar had, stond ik voor het portret. Ze ziet er totaal anders uit dan de Mona Lisa van vandaag. Dit is niet dezelfde vrouw", aldus Cotte.

Cotte vond naar eigen zeggen nog twee andere afbeeldingen op het doek: een schets van een portret van iemand met een grotere neus, handen en hoofd maar smallere lippen, en een schets van een Madonna-figuur met een hoofdtooi van parels.

De bevindingen van Cotte zijn echter controversieel en zorgen voor verdeeldheid onder Da Vinci-experts. Martin Kemp, professor emeritus geschiedenis en kunst aan de universiteit van Oxford, is niet overtuigd. "De beelden tonen wat Leonardo aan het denken was, maar het idee dat er een portret verborgen ligt onder het oppervlak is niet te verdedigen. Ik denk niet dat deze discrete stappen verschillende portretten voorstellen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat de Mona Lisa, Lisa is", legde Kemp uit aan de BBC.

Kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon, die de nieuwe BBC-documentaire 'The Secrets of the Mona Lisa' maakte, staat open voor de bevindingen van Cotte. "Dit is zonder twijfel een van de verhalen van de eeuw. Er zal wellicht enige terughoudendheid zijn van het Louvre om de titel van het werk te veranderen, wat dat is waar we over spreken: vaarwel Mona Lisa, want ze is iemand anders."

De documentaire 'The Secrets of the Mona Lisa' wordt morgenavond uitgezonden op BBC Two. (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue hervalt in depressie:

Selah Sue hervalt in depressie: "Het werd weer donker rond mij"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/3/14/20151208070317/media_xll_8222954.jpg

Selah Sue is de voorbije maanden hervallen in een depressie. Dat vertelt de zangeres zelf op haar Facebookpagina, naar aanleiding van Rode Neuzen Dag. Selah wou haar lichaam klaarstomen voor een zwangerschap en minderde met antidepressiva. "Maar het werd weer donker rond mij."

Selah Sue (26) is altijd erg openhartig geweest over haar strijd met innerlijke demonen. Sinds haar veertiende kampt de zangeres met depressieve episodes, die ze sinds haar 18de onder controle kan houden met antidepressiva. Twee jaar geleden stopte ze al eens met de medicatie, met een nieuwe depressie tot gevolg. De afgelopen maanden probeerde ze het nóg eens, want Selah droomt van een kindje. Maar ook deze keer belandde ze in een depressie. "Voor de tweede keer heb ik geprobeerd om mijn medicatie te verminderen, met het idee om mijn lichaam te 'zuiveren' en voor te bereiden op toekomstige zwangerschappen", schrijft Selah in een open brief aan haar fans. "Vier maanden later werd het weer donker rond mij. Déjà vu naar twee jaar geleden."

Zaterdagavond stond Selah Sue in Vorst voor haar grote homecoming-concert, maar ook daar had ze het moeilijk, zegt ze. "Ik voelde me na afloop erg leeg en slecht. Ik maakte me zorgen: als zelfs die avond me niet gelukkig kon doen voelen, wat dan wel?", schrijft ze. Een maand geleden kreeg Selah Sue een paniekaanval op het podium, gaat ze verder. "Ik wou daar niet zijn, de 8.000 glimlachende toeschouwers deden me nog slechter voelen. Ik wou van het podium afrennen en verdwijnen. De laatste maanden waren verschrikkelijk, als ik eerlijk moet zijn. Ik luister zelfs al meer dan een half jaar niet meer naar muziek in mijn vrije tijd." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers: bewegen wordt belangrijker dan wegen

Weight Watchers: bewegen wordt belangrijker dan wegen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/10/10/20151207233532/media_xll_8222485.jpg

Weight Watchers verandert z'n ­recept. Een lager cijfer op weegschaal is niet langer het enige doel. Bewegen en je goed in je vel voelen, worden dat ook. Het puntensysteem wordt ook omgegooid.

'Eet, beweeg en leef.' Dat zijn de drie pilaren van het vernieuwde Weight Watchers-programma. De grootste verandering is ­wellicht het puntensysteem: de ­ProPoints heten voortaan SmartPoints.

"Voedingsmiddelen verbieden doen we niet, maar we willen onze leden bewustmaken van het verschil in soorten calorieën: 100 kilocalorieën chocolade is niet hetzelfde als 100 ­kilocalorieën erwten", zegt CEO De Greve. De suikers en verzadigde vetten krijgen hogere scores, de proteïnes lagere. Uw ovenverse croissant die vandaag nog 5 ProPoints behaalt, is volgend jaar goed voor liefst 8 SmartPoints. Een kipfilet daalt van 3 naar 1. 

In het nieuwe programma zijn ook ActivPoints te verdienen. Hoe actiever je bent, hoe meer punten je verdient.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooverphonic - Mad About You

Hooverphonic - Mad About You

Klik op de foto om hun te beluisteren





Hooverphonic is een Belgische rockgroep die voornamelijk ambient-pop maakt en reeds vanaf haar ontstaan internationale erkenning geniet. Aanvankelijk was de naam Hoover, maar na een auteursrechtenkwestie werd deze naam gewijzigd.

De groep behoort tot de weinige muzikale acts die in beide landsdelen van België erg bekend is, en bestaat tegenwoordig uit bassist en programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts. Geike Arnaert was reeds de vierde zangeres van Hooverphonic, en bleef dat voor tien jaar. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Ze werd opgevolgd door Noémie Wolfs.




» Reageer (0)
07-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeman vist 100.000 euro uit Donau

Jongeman vist 100.000 euro uit Donau

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/16/14/20151207153104/media_xll_8221709.jpg

De brandweer in Wenen zit verveeld met een wel heel eigenaardige vondst: 100.000 euro in briefjes van 500 en 100, drijvend in de Donau. De politie heeft geen flauw idee waar het geld vandaan komt. Het geld is niet als vermist opgegeven en niemand heeft zich gemeld.

Een jongeman zag de biljetten zaterdagmiddag drijven en sprong in de rivier om het geld op te vissen. Omstanders meenden dat hij zelfmoord wilde plegen en belden de politie. De brandweer haalde later nog meer briefjes uit het water.

Onderzoek bracht totnogtoe geen misdaad in de omgeving aan het licht waarbij dergelijke som geld zou ontvreemd zijn, meldt een woordvoerder van de politie in Wenen. De biljetten zijn gedroogd en worden momenteel onderzocht op sporen.

"De jongeman zei dat hij het geld naar de politie wilde brengen, maar de vraag is of de politie het geld heeft gevonden of de jongen'', aldus de woordvoerder van de politie.

Wie in Oostenrijk cash geld vindt en het naar de politie brengt, kan 5 tot 10 procent van de geldsom opeisen. Wanneer binnen het jaar de rechtmatige eigenaar niet wordt gevonden, gaat de hele som  naar de vinder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat liegen doet met je lichaam

Wat liegen doet met je lichaam

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/8/20151205172146/media_xll_8217638.jpg

Een leugentje om bestwil, het floept er soms uit voor we het zelf doorhebben. Ach, kan geen kwaad, toch? Dat dacht je maar. Door te liegen doen we ons lichaam namelijk allerlei onheil aan.

Volgens een onderzoek van de universiteit van Columbia hebben mensen die iets verborgen houden fysiek meer moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken. "Hoe groot of ophefmakend je geheim is, maakt niet uit," verklaart auteur van de studie Michael Slepian. "Wat belangrijk is, is hoezeer je er zelf mee begaan bent." In andere woorden: je lippen stijf op elkaar houden over een geheime crush, kan even zwaar op je drukken als een levensbelangrijk

Effect op vrienden en werk

Zo'n geheim met je meedragen kan ernstige gevolgen hebben. Niet alleen heb je meer moeite met het uitvoeren van fysieke activiteiten, je lichaam maakt ook meer cortisol aan, beter bekend als het stresshormoon. Dat kan leiden tot een verstoord metabolisme en een hoge bloeddruk. Maar het kan ook depressies met zich mee brengen. Onderzoek wees immers uit dat geheimen ervoor kunnen zorgen dat je je meer alleen en humeuriger voelt.

Naast de relatie met je vrienden en familie kan ook je carrière eronder lijden, zelfs als je geheim niet eens gerelateerd is aan je werk. Volgens een studie in Journal of Experimental Psychology kunnen onze hersenen maar een paar dingen tegelijk. En hoe meer energie je verspilt door na te denken over je geheim, hoe minder energie je hebt om je te focussen op andere dingen.

Sterkere band

Volgens het onderzoek zouden de mentale en fysieke problemen die samenhangen met het verzwijgen van geheimen, maar liefst de helft minder zwaar worden, zodra je de waarheid vertelt.

Bovendien berusten al onze relaties op wederzijds vertrouwen. De waarheid vertellen versterkt jullie band omdat jullie elkaar beter leren kennen en kunnen begrijpen, vertelt psychiater  Gail Saltz. "Als iemand je laat vallen omwille van een geheim, dan was het gewoon geen goede vriend(in)." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik verloor 100 kg en werd dan geconfronteerd met dit

Ik verloor 100 kg en werd dan geconfronteerd met dit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/3/8/20151206162123/media_xll_8219588.jpg

Toen Tracey Searly in 2011 170 kg droog aan de haak bleek te wegen, besloot ze drastisch in te grijpen. De kilo's vlogen eraf maar er dook een nieuw gigantisch probleem op.

De Australische vrouw was toen 26 en ontzettend obees. De kans was groot dat ze in die toestand diabetes en slaapapneu ging ontwikkelen. "Ik had heel wat medische problemen en moest snel gewicht verliezen want anders kwam mijn gezondheid in gevaar", deed Tracey haar verhaal.

In 2012 onderging ze een maagverkleining en nam een privécoach onder de arm. Ze verloor 100 kg op achttien maanden tijd. Best indrukwekkend maar een nieuw issue werd  pijnlijk zichtbaar.

Waarschuwing
"De chirurg die mijn maagverkleining had gedaan, waarschuwde me voor overtollige huid op het eind van de rit. Hij zei dat ik nog jong genoeg was en dat het misschien niet zo'n groot probleem zou vormen. Maar terwijl mijn gewicht bleef dalen, ging het met mijn huidoverschot de verkeerde kant op", zei Tracey.

Zoals zo vele mensen die op korte tijd massa's kilo's verliezen, kampte de jonge vrouw met overtollige huid aan haar buik, dijen en onder haar armen.

Gesmolten kaars
"Ik voelde me zoals een gesmolten kaars. Na al die moeite die ik had gedaan, leek het of ik er uiteindelijk niets had bij gewonnen", vertelde ze. "Ik kon niet lopen omdat het zo oncomfortabel was. Kleren pasten niet goed. "De topjes waren te los of te strak. Ik droeg dan maar lange mouwen tijdens winter en zomer en een uitwaaierende rok of een lossere jeans."

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/5/10/20151206170242/media_xll_8219590.jpg



Nadat Tracey op internet had gelezen dat die overtollige huid later voor problemen zou kunnen zorgen, besloot ze om zich te laten opereren. De eerste ingreep vond in november vorig jaar plaats om huidoverschot te verwijderen op haar buik, rug en dijen. In maart van dit jaar werden borstimplantaten aangebracht en de overtollige huid onder haar armen weggenomen. In oktober volgde dan een nieuwe operatie om het uitzicht van haar buik te verbeteren.

Ballon vol vet
"Gewichtsverlies is zoals een ballon vol vet", verklaarde, Jeremy Hunt, de plastische chirurg die Tracey opereerde. "Wanneer je gewicht verliest, is de ballon niet meer opgespannen. Onze job is dan ook om alles terug op te spannen zodat het niet meer storend is."

Tracey weegt nu 71 kg en is nu een maatje veertig. "Ik herken mezelf haast niet", zegt ze. "Ik ga nog steeds automatisch op zoek naar de grote maten in de winkel omdat ik mentaal vaak nog denk dat ik dik ben. Maar ik ben heel gelukkig. Ik had mijn hele leven lang overgewicht. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik er nu zo goed uitzie."  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!