NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
29-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij de veiligste manier om je oren schoon te maken?

Gebruik jij de veiligste manier om je oren schoon te maken?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/2/5/20160329112122/media_xll_8528630.jpg

Oorstokjes zijn een standaard attribuut in de meeste badkamers, en we grijpen na een bad of douche vaak naar een exemplaar om onze oren schoon te maken. Maar we zouden volgens artsen beter voor een andere aanpak gaan.

Of het nu uit onze neus, oren of huid komt, we zijn geen fan van de stoffen die ons lichaam produceert. Oorsmeer zien we dan ook liever met wat wattenstaafjes in de vuilnisbak verdwijnen dan dat het in onze oren blijft zitten, ook al is er een goede reden voor de substantie. Het geelbruine goedje, ook wel cerumen genoemd, beschermt je oorkanaal door het gesmeerd te houden en te voorkomen dat het zich vult met water. Daarnaast doodt het bacteriën en gaat het schimmels tegen. Handig om te hebben dus, dat oorsmeer. Wie zijn oren wil schoonmaken, neemt dus beter een paar regels in acht:

Hoe vaak?
Eigenlijk hoeven de meeste mensen nooit (wij herhalen: nooit) hun oren te reinigen. Die doen dat immers zelf: de huid in de oren is de enige die in een bepaalde richting groeit en zo het overtollige oorsmeer richting uitgang duwt. Door te kauwen en je kaak te bewegen, help je dit proces nog een handje. Je oren produceren ook alleen wat ze nodig hebben, dus echt te veel oorsmeer is zeldzaam.

Wattenstaafjes
Heb je toch de indruk dat er zich wat van die smurrie verzamelt in je oren, maak ze dan zeker niet schoon met wattenstaafjes. De stokjes zijn zeer handig om make-upfoutjes weg te werken, maar zijn vrij gevaarlijk voor je oren. Zowel je trommelvlies als de beentjes in je binnenoor zijn zeer fragiel en kunnen scheuren/breken door ertegen te duwen. In het slechtste geval kan dat leiden tot infecties, evenwichtsproblemen en permanente gehoorschade. En eigenlijk duw je de oorsmeer gewoon dieper je oor in.

Oorkaarsen
Je kent ze wel, de alternatieve middeltjes om je oren schoon te maken. Zo zijn er oorkaarsen, die vanbinnen hol zijn. Je zet ze op je oor en de hitte zou een vacuümeffect creëren dat de cerumen naar buiten 'trekt'. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit onzin is, en ook gevaarlijk kan zijn. Je trommelvlies kan geperforeerd raken en je zou de eerste persoon niet zijn die per ongeluk zijn kapsel in brand steekt.

Uitspuiten
Hoewel je oren met water spoelen een goede manier is om overtollig oorsmeer weg te halen, laat je het beter over aan de professionals. Doe je het niet correct, dan zit je algauw opgescheept met een vervelend zwemmersoor. En elke zwemmer weet hoe vervelend dat is.

Hoe dan wel?
Over het algemeen laat je je oren beter met rust, maar in sommige gevallen is het wel nodig om wat oorsmeer weg te halen. Mensen met een hoorapparaat, dokters met stethoscopen, muzikanten met oordopjes... Ze hebben allemaal meer kans op een teveel aan cerumen. In dat geval zijn de producten op oliebasis die je oorsmeer verzachten een aanrader. De druppeltjes zullen het makkelijker maken om al het overtollige smeer naar buiten te werken. Maar is het daarmee niet opgelost? Dan ga je nog altijd best langs bij de dokter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftig Tinten Grijs drijft kringloopwinkel tot wanhoop

'Vijftig Tinten Grijs' drijft kringloopwinkel tot wanhoop

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/0/9/20160328164148/media_xll_8527149.jpg

Bij een kringloopwinkel in Wales zitten ze met de handen in het haar. Ze worden namelijk overstelpt met 'Vijftig Tinten Grijs'-boeken. In zoverre dat uitbater Phil Broadhurst vriendelijk doch kordaat verzoekt om te stoppen met het schenken van exemplaren van de pikante boekentrilogie.

In de tweedehandswinkel in Swansea ligt intussen een indrukwekkende voorraad van de boeken van schrijfster E.L. James opgestapeld. Recycleren, die handel, zou je zeggen. Maar dat blijkt niet te kunnen omdat de 'Vijftig Tinten'-boeken op een speciale manier gebonden zijn waardoor ze erg moeilijk herwerkt kunnen worden tot nieuw papier.

Hoe komt het dan dat er zoveel - al dan niet gelezen - exemplaren van de bestsellerreeks 'Fifty Shades of Grey', 'Fifty Shades Darker' en 'Fifty Shades Freed' in de kringloopwinkel belanden? Phil Broadhurst heeft er zo zijn theorie over. "Nogal wat mensen zijn beschaamd dat ze de boeken gelezen hebben en willen ze zo snel mogelijk zien kwijt te geraken", meent de zaakvoerder. "Ze thuis in hun boekenkast te kijk stellen is blijkbaar geen optie en dus worden ze massaal gedumpt in onze en andere tweedehandswinkels. Ik vraag met aandrang om hiermee te stoppen", aldus een redelijk wanhopige Phil Broadhurst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse schrijver Jim Harrison (78) overleden

Amerikaanse schrijver Jim Harrison (78) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/8/8/20160327192226/media_xll_8525933.jpg

De Amerikaanse schrijver Jim Harrison, bijgenaamd 'Big Jim', is zaterdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden de Franse kranten Libération en Le Monde. Harrison werd gerekend tot een van de grootste nog levende schrijvers. Zijn veertien romans werden in meer dan 25 talen vertaald. Volgens Wikipedia werd Harrisons werk wel eens vergeleken met dat van giganten als William Faulkner en Ernest Hemingway.

Twee van Harrisons romans kregen een vervolg op het witte doek: "Revenge" (1999) en "Legends of the Fall" (1994). Hij schreef ook (mee) het scenario voor de films "Cold Feet" (1989) en "Wolf" (1994). De mythe wil dat hij "Legends of the Fall", een verzameling van twee verhalen en een kortverhaal, op één weekend tijd schreef, ingesneeuwd in een blokhut.

Harrison besloot auteur te worden nadat hij bij de vogeljacht van een klip was gevallen.

Zijn bekendste niet-verfilmde roman is "True North", over een houthakkersgezin dat uiteenvalt door het alcoholisme en de amoraliteit van de pater familias.

Harrison schreef ook poëzie en non-fictie. Hij beschouwde zichzelf als "de meest Franse van alle Amerikaanse schrijvers". (br.hln)


» Reageer (0)
28-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. John Fogerty - The Old Man Down The Road

John Fogerty - The Old Man Down The Road

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put A Spell On You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973  uit elkaar

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. De oud-collega's van CCR klagen Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Een jaar later komt het teleurstellende Eye Of The Zombie uit. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again) uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'change in the weather' van het album 'eye of the zombie' uit 1986.

In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.

» Reageer (0)
27-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je al die paaseitjes in één keer op moet eten

Waarom je al die paaseitjes in één keer op moet eten

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/1/11/20160324110624/media_xll_8516831.jpg

Joepie, de paasklokken zijn weer geweest. En dat wil zeggen: een overdosis aan chocoladen paashazen en eitjes. En wij hebben meteen ook het perfecte excuus om je wilskracht te laten varen en al die chocolade in één keer naar binnen te werken. Geen dank.

Volgens de experts van het Zweedse mondhygiënemerk Tepe is dat namelijk beter voor je tanden. Na het eten van chocolade duurt het immers tussen twintig minuten en twee uur totdat alle zuren die zijn aangetast weer in orde zijn. Als je steeds kleine beetjes chocolade eet, wordt je tandglazuur dus steeds opnieuw aangetast, waardoor je mond niet voldoende tijd krijgt om zich te herstellen.

Smullen maar! Je tanden zullen je dankbaar zijn (je lijn waarschijnlijk iets minder). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ik wens iedereen een vrolijk Paasfeest

Ik wens iedereen een vrolijk Paasfeest

http://oi62.tinypic.com/2qjj9eg.jpg

Haasje, haasje hopla hop...
Kleur maar je mooie eitjes ...
Breng ze rond met goede wensen...
Vrolijk Paasfeest lieve mensen !!!


» Reageer (0)
26-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 planten die je straks doen slapen als een roosje

8 planten die je straks doen slapen als een roosje

http://oi67.tinypic.com/2ugl83l.jpg

Sta jij 's ochtends vaak op met hoofdpijn, of kan je 's avonds maar moeilijk de slaap vatten? De kans bestaat dat het met de lucht in je slaapkamer te maken heeft. De oplossing? Meer planten. Een beetje groen fleurt niet alleen de ruimte op, maar verbetert ook de lucht- én slaapkwaliteit.

1. Jasmijn

Grote kans dat je wel ergens een huisparfum of geurkaars hebt liggen op basis van jasmijn. Het zou een positief effect hebben op je humeur en zorgt voor een betere luchtkwaliteit, waardoor het vaak verwerkt wordt in producten. En daarnaast doet het ook nog eens dienst als natuurlijk slaapmiddel.

2. Lavendel

Nog een grote favoriet in menig slaap- en huiskamer: lavendel. Je vindt het vaak terug in zeepjes en parfums, en de rustgevende geur verraadt meteen waarom. Bovendien werkt de geur niet alleen ontspannend, maar zou de plant ook helpen tegen slapeloosheid.

3. Gardenia

De gardenia zou even effectief zijn als valium slaappillen, dat bleek uit een Duitse studie op muizen. De muizen die zich in een ruimte bevonden met de geur van de plant waren minder actief en meer ontspannen, en bij mensen zou dit effect gelijkaardig zijn.

4. Sansevieria

De sansevieria, ook wel bekend als vrouwentongen, is niet alleen mooi, maar zou ook uitmunten in het zuiveren van onze lucht. Zelfs een studie van NASA lijst deze plant op als één van de beste planten voor schone lucht in huis. Andere voordelen? Een regelmatige ademhaling, goed immuunsysteem, minder hoofdpijn en een betere nachtrust.

5. Aloë Vera

Met een aloë vera plant in huis hoef je nooit meer langs de apotheek. Het sap is goed voor je darmen, zalf op basis van de plant is verzachtend voor de huid en de plant zelf is dan weer ideaal voor een zuivere lucht. 's Nachts geeft de plant namelijk zuurstof af, en zo vertrek jij heerlijk soezend naar dromenland.

6. Klimop

Nog een topper uit de studie van NASA: klimop. Dat komt omdat hij bijzonder efficiënt is in het opnemen van het gas formaldehyde. Pluspunt voor zij die zonder groene vingers geboren zijn: de plant is ook nog eens ontzettend makkelijk te onderhouden.

7. Dracaena

Naast een plaatje in je interieur is de dracaena ook een prima luchtreiniger. De plant kan tot 4 meter hoog worden en filtert schadelijke stoffen als xyleen trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht. Alles opdat jij lekker vast kan slapen.

8. Gouden pothos

Nog eentje van de NASA-lijst: de gouden pothos, ook wel de epipremnum aureum genoemd, heeft een krachtige luchtzuiverende werking. Hij is allesbehalve moeilijk te verzorgen, heeft weinig zonlicht nodig en doet het dus uitstekend op jouw slaapkamer. (br.hln)


» Reageer (0)
25-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op pensioen op je 30ste? Dit koppel deed het

Op pensioen op je 30ste? Dit koppel deed het

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/6/9/20160325111118/media_xll_8520474.jpg

Het klinkt als een verre droom, op je 30ste stoppen met werken en voor de rest van je leven de wereld rondreizen. Leuk om over te fantaseren, maar allesbehalve realistisch. Of toch? Dit koppel bewijst dat het wél kan (en we zijn stiekem stikjaloers).

Nee, het is lang niet alleen voor de Kim Kardashians van deze wereld weggelegd om de rest van je leven geen vinger meer uit te steken. Ontmoet Jeremy Jacobson en Winnie Tseng. Hij is 38, zij 34, en allebei hoeven ze nooit meer te werken. Van Mexico naar Centraal-Amerika, Maleisië en Thailand, samen met hun 11 maanden oude zoontje Julian reizen ze de wereld rond.

De iets minder glamoureuze werkelijkheid is echter wel dat ze jarenlang alles opzij gezet hebben. Geen bioscoopbezoekjes, nooit uit eten of een weekendje weg, ... Jarenlang combineerden ze verschillende jobs en spaarden ze maar liefst 70 procent van hun gezamenlijke inkomen.

Dure studie en een lening

Voor Jeremy en Winnie begon het allemaal in 2002, toen Jeremy nog voor Microsoft werkte. Zelf had hij het nooit makkelijk gehad thuis, en moest hij jarenlang zijn studies en een lening afbetalen. Dat jaar was alles afbetaald, en kon hij voor het eerst op vakantie. "Zodra mijn vakantie ten einde was, begon ik meteen na te denken hoe ik dit de rest van mijn leven zou kunnen doen," vertelt hij. "En dus stelde ik een business plan op. Ik was nog een groentje, maar ik wist wel dat ik de kosten zou moeten beperken en slim investeren."

Toen hij het jaar daarop Winnie leerde kennen tijdens een zakenreis naar Peking, sloeg de vonk over. Zij was opgegroeid in armoede, en wist dat ze geen probleem had om met weinig te leven. Na een korte tijd in Winnies geboortestad in Taiwan, verhuisden ze terug naar Seattle. Jeremy verkocht zijn huis en ze huurden een bescheiden appartementje voor 225 dollar per week. "We wilden geen auto afbetalen, dus zochten we een appartement vlakbij het werk en in de buurt van de winkels," legt Jeremy uit. "Ik reed met de fiets naar mijn werk, we kochten onze meubels tweedehands en gingen zelden op uitstap."

1 miljoen dollar spaargeld

En dat was niet altijd even makkelijk, geeft ook Winnie toe. "Na een paar jaar realiseerden we ons dat als we echt ons best deden, we ons doel zouden kunnen halen," vertelt ze. En dat lukte inderdaad. In 2012 hadden ze al één miljoen dollar aan spaargeld. In plaats van een huis te kopen, bleven ze huren. En door ook nog eens slim te investeren en te beleggen bedroeg dat spaargeld al snel 2 miljoen.

Volgens het koppel kunnen de meesten rond hun dertigste op pensioen, zolang ze maar toegewijd zijn en minstens 50 procent van hun loon opzij zetten. Maar hét geheim is volgens hen op tijd beginnen, voor je kinderen krijgt en de uitgaven zich beginnen op te stapelen. "Als je slim investeert, heb je zo'n 15 jaar nodig vooraleer je kan stoppen met werken," vertelt Jeremy. "Maar het probleem is dat het merendeel van de mensen die meer dan 50 procent van hun loon opzij zouden kunnen zetten, dat niet doen. Ze willen niet wachten voor een nieuwe auto of nieuwe meubels."

Ook minder werken en toch leuk leven?

Ook Tim Ferris, de auteur van 'The 4-Hour Work Week', is voor het idee van minder werken gewonnen. Hij introduceert het idee van het  'mini-pensioen'. In plaats van te wachten tot na je carrière, zouden we allemaal wat vaker grotere vakantieperiodes moeten durven nemen, met een minimumduur van 4 weken. Door meer tijd te nemen zouden we meer van onze vakantie genieten en optimaal van alle gezondheidsvoordelen profiteren.

Lijkt zo'n luilekkerleventje je wel wat, maar ben je bang voor de financiële gevolgen? We kunnen wel degelijk met minder dan we denken. Wij spraken met Saskia Scheerlinck, auteur van het boek 'Crisis Survivalgids: 400 euro besparen zonder een centje pijn'. Zij raadt aan om een overzicht te maken van je jaarlijkse uitgaven, zodat je op voorhand perfect kan inschatten wat de duren maanden zijn. Laat ook de leuke dingen niet vallen, maar bespaar op andere kleine kosten, zoals dat broodje of blikje cola, en vergelijk online prijzen van verschillende verzekeringen, abonnementen en zelfs benzine. Probeer slechts één keer per week naar de winkel te gaan, en struin wat vaker tweedehandswebsites af. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 gekke dingen die vrouwen doen om in jeans te passen

5 gekke dingen die vrouwen doen om in jeans te passen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/16/10/20160325082835/media_xll_8520025.jpg

Voor de perfecte jeans doen vrouwen de vreemdste dingen, vooral dan als na aankoop blijkt dat ze toch niet zo perfect lijkt te zitten als je dacht. Marie Claire verzamelde 5 absurde trucjes die dames gebruiken om een jeans die uit vorm is terug in ere te herstellen. Do(n't) try this at home, dat moet je vooral zelf weten. Op eigen risico dus, we kunnen niet duidelijk genoeg zijn.

1. Even koken

Een vaakgebruikt trucje dat op internet circuleert, is een uitgerekte jeans even koken in een grote pot met water. Aanhangers van deze methode zetten een pot water op het vuur tot die kookt, gooien de broek er dan in en laten 20 à 30 minuten 'doorkoken'. Het resultaat zou een gloednieuwe jeans zijn die terug perfect rond je billen past. Met de nadruk op 'zou'.

2. Samen in bad

Wil je het net iets extremer dan hierboven? Het concept is hetzelfde, met als verschil dat je nu zelf mee het water in gaat. Vul je bad met water, zo warm als je kan uithouden. Ga er een tijdje in zitten met de broek aan. Kom uit bad en laat de broek aan je lijf drogen. Dit lijkt ons behalve erg vervelend en tijdrovend ook een rechtstreeks ticket richting dokter voor een schimmelinfectie, maar DIY-goeroes op internet zweren erbij.

3. Het Verboden Programma

Dat Verboden Programma op je wasmachine (lees: 90°) waar je best maar met je handen afblijft? We doen eens gek, en we wassen onze jeansbroek op dit programma. En nu we toch bezig zijn: droog ze dan ook meteen op de heetste temperatuur in de droogkast. Werkt volgens 'kenners' het beste met stoffen die grotendeels uit katoen bestaan en zonder wasverzachter.

4. Experimenteren met mengseltjes

Stel dat je slanke benen hebt, in combinatie met een voluptueuze kont à la Nicki Minaj. Op die combo hebben jeansbroekfabrikanten helaas zelden gerekend. Zelf aan het knutselen dan maar, adviseren vrouwen op internet. Meng 3/4 kopje heet water met 1/4 kopje wasverzachter en doe het mengsel in een plastic flacon met sproeier. Besproei enkel de delen die je strakker wil maken met je magische mengsel en laat drogen op een zo hoog mogelijke temperatuur.

5. De schaar erin

Dappere dames gaan zelf aan de slag met naald en draad om die net iets te losse jeans terug wat strakker te maken rond de heupen. Op deze pagina legt een ervaringsdeskundige uit hoe je dat naadloos doet. Voor de handy-women only.

Skinny jeans is passé

Voor de vrouwen die de moed in de schoenen zakt bij het lezen van deze al dan niet gevaarlijke tips: we zouden ons er zelf ook niet meteen aan wagen met onze favoriete jeans. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een kleermaker (ja, echt!) en zijn skinny jeans toch niet meer hip. Deze handleiding helpt je daarnaast bij de keuze van de perfect aansluitende jeans. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekpsycholoog Reybrouck: Muziek kan echt troost bieden

Muziekpsycholoog Reybrouck: Muziek kan echt troost bieden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/14/0/20160324121215/media_xll_8517150.jpg

Na de gebeurtenissen van dinsdag zoeken veel mensen troost in muziek, door hoopgevende plaatjes op de radio aan te vragen of gezamenlijk 'Imagine' van John Lennon te zingen op het Beursplein. Dat muziek een troostend effect heeft, bewijst ook de wetenschap. "We kunnen zien in de hersenen dat muziek zalvend werkt", zo legde muziekpsycholoog Mark Reybrouck vanmorgen uit op Studio Brussel.

Radiozender Studio Brussel draait vandaag onder de noemer #beatsoflove troostende, hoopgevende verzoeknummers van luisteraars, naar aanleiding van de aanslagen dinsdag. Bij het radioprogramma "Siska Staat Op" legde muziekpsycholooog Mark Reybrouck vanochtend uit hoe het komt dat muziek echt troostend kan werken.

Een kindje gescheiden van de moeder

Het is al langer ontdekt dat sociale emoties gekoppeld zijn aan muziek, maar het blijft complexe materie om te onderzoeken. De oorsprong van het troostende gevoel dat muziek ons kan bezorgen, zit volgens de wetenschap bij het separation distress syndrome. "Als je een kindje gaat losmaken van de moeder, dan gaat dat op zoek naar bescherming," legt Reybrouck aan Siska uit op Studio Brussel. "Een baby gaat dan allerlei geluidjes rondsturen, wat bij de moeder heel grote reacties losmaakt." Als je kijkt naar het onderliggende mechanisme van die reactie van de moeder, waarbij hormonen vrijkomen, dan zie je dat hiervoor de diepere structuren in de hersenen worden geactiveerd. Bij muziek die ons troost bezorgt, komen dezelfde hormonen los.

Het moeilijke aan het onderzoek van de invloed van muziek op emoties, is dat het individueel erg kan verschillen. Er bestaat niet zoiets als één nummer waar iedereen zich getroost door voelt, omdat onder meer je ervaringen, persoonlijke smaak en associaties met bepaalde muziek meespelen. De laatste jaren wordt er veel onderzoek naar het verband tussen muziek en emoties gedaan, waarbij onderzocht wordt hoe muziek emoties uitlokt, welke kenmerken van muziek hiervoor belangrijk zijn en wat de invloed is van de sociale context.

Trieste muziek op trieste momenten

Ondanks de complexiteit van het onderwerp zijn er wel enkele tendensen merkbaar, die ook mee verklaren waarom we op trieste momenten toch naar triestige muziek teruggrijpen. "Muziek kan in de hersenen twee soorten circuits activeren, de hoge route of de lage route," legt Reybrouck uit. "De lage is de makkelijke route, die zorgt voor een toestand van algemene opwinding. (Pop)muziek met beats activeert die lage route, maar die hebben geen troostend effect. Die beats peppen op en activeren mensen." De hogere route kan voor complexere emoties zoals troost zorgen. "Om die hoge route te activeren kies je beter voor muziek zonder beats, zoals filmmuziek, akoestische nummers of popmuziek zonder percussie, zonder dat het sentimenteel wordt. 'Imagine' van John Lennon is daar een iconisch voorbeeld van," besluit Reybrouck.  (br.hln)


» Reageer (0)
24-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef elkaar een dikke knuffel, het helpt echt

Geef elkaar een dikke knuffel, het helpt echt

http://oi67.tinypic.com/atub5s.jpg

Een schouderklopje, een aai over je bol, een arm om je heen...er is tegenwoordig meer dan ooit nood aan. Het doet echt iets, het is geen loos gebaar. Regelmatig knuffelen maakt je gezonder, zachter en minder boos.

Je zag het gisteren na de verschrikkelijke gebeurtenissen van 22 maart, naast de vele kaarsjes, Belgische vlaggen en mooie foto's van Brussel, waren er ook veel knuffels te zien. Iedereen pakt zijn kinderen, vrienden, collega's, geliefden even extra vast.

"Knuffelen geeft je het gevoel niet alleen te zijn", zegt Kathleen Keating auteur van 'Hug Therapy'. "Zo helpt het je omgaan met pijnlijke situaties." Knuffelen kan angst vervagen en je een gevoel van vertrouwen geven. Soms kan je niet de woorden vinden om te troosten, maar kan je het wel tonen. Met een omhelzing breng je die positieve emoties over zonder iets te hoeven zeggen. Het is de meest duidelijke uiting van liefde en steun.

Wat extra knuffelen is ook een goed idee nu, omdat het een gevoel van bescherming geeft, zeker bij kindjes. Het maakt ons zelfzekerder en geeft kracht. En al kan het verdriet niet wegnemen, het mindert het wel voor even. (br.hln)


» Reageer (0)
23-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheepswrak is legendarische Esmeralda van Vasco da Gama

Scheepswrak is legendarische Esmeralda van Vasco da Gama

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/0/1/20160321194651/media_xll_8507446.jpg

De Esmeralda, het legendarische schip van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama (1469-1524) is terecht. Het scheepswrak was in 1998 al ontdekt voor de kust van het sultanaat Oman.  De onderzoekers zijn nu pas zeker genoeg om het scheepswrak te identificeren als de Esmeralda, die in 1503 verging tijdens een storm. Onderwaterarcheoloog David Mearns, die de vondst in 1998 deed, spreekt in het vakblad The International Journal of Nautical Archaeology van een onwaarschijnlijke ontdekking.

Mearns en zijn bedrijf Blue Water Recoveries kunnen het nieuws nu echt staven met de vondst van twee van de 2.800 aangetroffen objecten in het wrak. Het gaat om een scheepsbel uit 1498, de oudste scheepbel ooit gevonden, en een 'indio', een erg uitzonderlijke zilveren munt , waar vandaag nog maar één ander exemplaar bestaat. Die leggen een rechtstreeks verband met Portugal.  Het wrak is daardoor het oudste schip dat getuigt van Europese ontdekkingsreizen.

Portugese ontdekkingsreizigers domineerden toen het Indische subcontinent en controleerden de specerijenhandel.  In 1502 stuurde Portugal voor de tweede keer een vloot naar de Indische Oceaan om er de Portugese controle over de specerijenhandel te verwerven. Het kwam daarbij tot hevige gevechten, niet enkel met Indische vorsten, maar ook met moslimhandelaren die tot dan toe een monopolie over de specerijenroute hadden en de Portugezen liever niet zagen komen.

Nadat Da Gama opnieuw vertrokken was, liet hij een aantal schepen achter om de Portugese belangen te vrijwaren. Die hielden zich echter liever bezig met piraterij en plundertochten op het Arabische Schiereiland.

Tijdens een van die missies gingen twee schepen, de Esmeralda en de São Pedro, verloren, beide onder commando van een oom van Da Gama. De Esmeralda zonk in mei 1503 tijdens een heftige storm bij het eiland al-Hallaniyah. Iedereen aan boord kwam om.

"Het historische en archeologische belang hiervan kan enorm zijn", melden Blue Water Recoveries en het ministerie voor Erfenissen en Cultuur van Oman in een persbericht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lammetjesvierling geboren op Nederlandse boerderij

Lammetjesvierling geboren op Nederlandse boerderij

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/11/12/20160320152401/media_xll_8503887.jpg

Op de boerderij van Pieter en Anneke Kuijer in het Nederlandse Soest is een lammetjesvierling geboren. En dat is bijzonder, want dat gebeurt niet zo vaak, vertelt Pieter Kuijer.

De vier lammetjes maken het allemaal goed. Moederschaap heeft de bevalling helemaal alleen gedaan, de lammetjes lagen al in de stal toen de boer in de vroege morgen kwam kijken. "De moeder kan de lammetjes tot nu toe allemaal zelf voeden", zegt Kuijer. "Ik heb ook een keer een vijfling lammetjes gehad, maar dat moeten één of twee lammetjes vaak met de fles worden gevoed", vertelt Kuijer.

Namen
De lammetjes zullen geen naam krijgen. Kuijer: "Ik verwacht dit jaar 150 lammetjes, waarvan er al tachtig zijn geboren. Als ik ze allemaal een naam moet geven, blijf ik bezig."

Het komt de boer goed uit dat de vierling zaterdag werd geboren, want zondag is de eerste lammetjesdag op de boerderij aan de A.P. Hilhorstweg in Soest. Het publiek kan op lammetjesdag de jongste dieren komen bekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
21-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed

Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/16/9/20160321013251/media_xll_8505354.jpg

Brigit, een kat uit de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton, heeft een bizarre voorliefde voor mannenondergoed. De zes jaar oude kat heeft op twee maanden tijd elf onderbroeken en meer dan 50 paar sokken mee naar huis gebracht. Waar het dier de spullen vindt, is voor haar baasje een raadsel.

"Elke ochtend worden we wakker en vinden we meer," schrijft haar baasje Sarah Nathan op Facebook. "Ik heb een briefje in elke brievenbus in de straat gestopt. Iemand moet deze spullen missen."

Nathan, die vermoedt dat het ondergoed van een of meerdere buren is, vertelde aan een lokale krant dat Brigit in het verleden al verschillende keren betrapt werd op diefstal, maar sinds ze zes maanden geleden naar hun nieuwe woning verhuisden, leek de kat zich te herpakken. Tot twee maanden geleden.

"Het is allemaal mannenondergoed," zegt Nathan. "Het is heel erg raar. Ze heeft een heel specifieke smaak. "In onze vorige woning bracht ze een beetje vanalles mee naar huis. Mannondergoed, vrouwenondergoed, kleren, ze bracht zelfs een hockeyscheenbeschermer en een sweater mee." Maar nu heeft Brigit duidelijk een voorkeur voor mannenondergoed ontwikkeld.

Na een nachtje op rooftocht legt ze de gestolen goederen aan het voeteinde van het bed van haar baasje. De kat blijkt er ook altijd naar te streven om beide sokken van een paar te verzamelen. "Een zal aan de voordeur liggen en een aan de achterdeur, dus ze is duidelijk teruggekeerd om de bijpassende sok te vinden," aldus de eigenares. "Ze voelen alsof ze van een wasdraad komen, ze hebben dat ruwe gevoel."

Nathan, die binnenkort verhuist naar het platteland, hoopt dat Brigit daar een andere hobby vindt. Maar vooraleer ze gaan, hoopt ze het ondergoed terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. "Ik voel me er zo slecht over. Iemand spendeert een fortuin aan ondergoed." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 Belgen wil geen schoonkind met andere huidskleur

1 op 5 Belgen wil geen schoonkind met andere huidskleur

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/4/8/20160321010526/media_xll_8505308.jpg

Twintig procent van de bevolking zou niet tevreden zijn als hun zoon of dochter zou thuiskomen met een partner die een andere huidskleur heeft. Dat blijkt uit een bekendheidsonderzoek dat Unia deed bij meer dan 2.500 Belgen. Unia, het vroegere Gelijkekansencentrum, start een sensibiliseringsactie op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie die vandaag plaatsvindt.

Hoewel racisme steeds meer een culturele invulling krijgt, bestaat racistisch gedrag op basis van huidskleur nog altijd, stelt Unia-directeur Els Keytsman vast. "Gevraagd naar de mening over een partner met een andere huidskleur zegt één op de vijf respondenten liever geen schoonkind te hebben met een andere tint. Het racisme als oordeel over iemands huidskleur blijft bestaan."

"Wie denkt dat jonge mensen minder gekant zijn tegen een partner met een andere kleur, heeft het fout", aldus Keytman. "Elke generatie denkt ongeveer hetzelfde: 17,5 procent van de 16- tot 25-jarigen zegt het erg storend te vinden moest hun kind later kiezen voor een vriend of vriendin met een andere huidskleur."

De studie wijst uit dat liefst een kwart van de groep tussen 56 en 65 jaar het niet ziet zitten dat de partner van hun kind een andere huidskleur heeft. In de leeftijdscategorie 36-45 jaar zei 22 procent er een probleem mee te hebben.

Unia vroeg ook aan mensen met een migratieachtergrond of ze een partner met een andere huidskleur zouden accepteren. Bijna 12 procent van de deelnemers met migratieachtergrond had het moeilijk met de keuze van hun kind voor een partner met een andere huidskleur, tegenover 18 procent van de respondenten zonder een buitenlandse origine.

De organisatie lanceert via Facebook een sensibiliseringsactie. In een filmpje zijn drie jonge mensen met een migratieachtergrond te zien. "Zij bevestigen zelf met verve alle vooroordelen die over hen leven. Met dit filmpje willen we de aandacht trekken van jonge mensen. Ook zij hebben vooroordelen en moeten weten dat die de inclusieve samenleving van binnenuit aantasten. Want een vooroordeel is, vaak onbewust, een eerste stap naar discriminatie", aldus Keytsman. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe deze dove danseres toch kan dansen? Dit is haar geheim

Hoe deze dove danseres toch kan dansen? Dit is haar geheim

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenDe Taiwanese Lin Ching Lan werd doof geboren. Ondanks haar beperking jaagt ze toch haar grote droom na: een carrière als danseres. Ook al kan ze de muziek niet horen.

Lan zegt dat ze de vibraties van de muziek via de vloer voelt. "Heel wat dansscholen stuurden me naar huis. Maar ik gaf niet op, daarom heb ik zelf een school voor mensen met gehoorproblemen opgericht."

Het Japanse cosmeticamerk SK-II vroeg haar om mee te werken aan hun nieuwste reclamecampagne.  Het doel van #ChangeDestiny? Vrouwen te helpen hun dromen waar te maken, ook al zijn de omstandigheden moeilijk. In het filmpje zegt Lan: "Wanneer god een deur sluit, opent hij ergens anders een raam." Op het einde besluit de danseres met: "Iemand vergeleek onlangs doof zijn met het geluid dat je hoort als je onder water zwemt. Het kan angstaanjagend zijn. Soms voel je je geïsoleerd van de wereld en andere mensen. Maar ik weiger om dit bij mij te laten gebeuren."


» Reageer (0)
20-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen is het nieuwe joggen: 10 redenen waarom het goed voor je is

Wandelen is het nieuwe joggen: 10 redenen waarom het goed voor je is

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/3/11/20160320081229/media_xll_8503301.jpg

Wie meer wil sporten, hoeft niet per se meteen kilometers te gaan lopen. Wandelen is immers oók een vorm van beweging, die heel wat voordelen met zich meebrengt. Wij zetten er tien op een rijtje:

1. Goede preventie tegen hart- en vaatziekten: een dagelijkse wandeling van 30 minuten zorgt voor een lagere bloeddruk en een daling van het cholesterolgehalte. Als je vijf dagen per week een halfuurtje per dag wandelt, vermindert je risico op een hartaanval met 40%.

2. Wandelen vermindert het risico op ouderdomsdiabetes.

3. Wandelen doet de hersenactiviteit toenemen, wat een rem kan zetten op dementie.

4. Ook wandelen zorgt voor de opbouw van spieren en afbraak van overtollig vet, een belangrijk wapen in de strijd tegen overgewicht.

5. Het doet je botmassa en spierkracht toenemen en vermindert kans op osteoporose.

6. Het bevordert de spijsvertering en de stoelgang, waardoor de kans op darmkanker daalt. Ook blijkt dat wie kan bewegen bij tumortherapie, daar baat bij heeft.

7. Het is een 'medicijn' tegen stress dat artsen steeds vaker voorschrijven. Dertig minuten lichamelijke activiteit per dag blijkt mentale problemen te kunnen voorkomen.

8. Na het wandelen slaap je goed. Een half uurtje beweging 's morgens of in de vroege namiddag is volgens onderzoek de beste verzekering voor een snelle en onverstoorde nachtrust.

9. Wandelaars presteren beter op het werk, omdat ze zich beter kunnen concentreren en meer energie hebben. Bij lichamelijk actieve werknemers ligt het ziekteverzuim lager.

10. Wandelen kan je alleen doen, maar gebeurt toch vaak in groep. Dan is het meteen ook goed voor je sociale leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge opbrengst voor veiling van Raveels uit erfenis van Hugo Claus

Hoge opbrengst voor veiling van Raveels uit erfenis van Hugo Claus

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/14/12/20160316213518/media_xll_8494047.jpg

Een kunstcollectie uit de nalatenschap van schrijver Hugo Claus is de voorbije dagen bij het Antwerpse veilinghuis Bernaerts onder de hamer gegaan voor in totaal zowat 160.000 euro. De opvallendste stukken in de verzameling waren enkele schilderijen en tekeningen van Roger Raveel, die een goede vriend was van Claus en hem dan ook meermaals afbeeldde op zijn werken. De opbrengst bleek hoger dan vooraf was ingeschat.

"We hebben onlangs nog twee werken van Raveel moeten inhouden omdat de beoogde prijs niet gehaald werd, dus het succes van deze verkoop kunnen we allicht deels verklaren door de onderwerpen en de collectie waaruit ze afkomstig waren", denkt zaakvoerder Peter Bernaerts.

Tot de duurste stukken behoorden een gouache schilderij waarop Raveel samen met Claus afgebeeld staat (16.000 euro), een tekening van Claus die met zijn zoon Thomas aan de hand loopt (6.000 euro) en een klein portret van een jonge Claus (13.000 euro). Naast de werken van Raveel werden ook andere, vaak meer recente stukken, zoals een potloodtekening van de Pools-Amerikaanse schilder Ed Paschke (7.500 euro), een penseeltekening van Pierre Alechinsky en Karel Appel (8.000 euro) en een schilderij van Jan Vanriet (17.500 euro) voor opvallend hoge prijzen verkocht. In dat laatste geval ging het volgens Bernaerts zelfs om een recordbedrag voor de artiest in kwestie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nostalgie! De Fabeltjeskrant komt terug

Nostalgie! De Fabeltjeskrant komt terug

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/16/2/20160320034910/media_xll_8503127.jpg

"Oogjes dicht en snaveltjes toe". Een hele generatie groeide op met Meneer de Uil. In 1992 verdween De Fabeltjeskrant van de buis, maar we kunnen in 2020 nieuwe afleveringen verwachten: in 3D!

Nadat 24 jaar geleden de laatste afleveringen werden gemaakt, beginnen binnenkort de opnamen voor een nieuwe versie van de legendarische televisieserie 'De Fabeltjeskrant'.

De nieuwe reeks wordt met een nieuwe stemmencast opgenomen in 3D-animatie. Met de realisering is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid. Het wordt een internationale coproductie, met financiering uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Scenario's
"Het is een bewerkelijke klus, zoals met animatie altijd het geval is", zegt producent Mark Mertens van het Vlaamse bedrijf Grid dat samenwerkt met Rubinstein Pictures en Levita Productions, de originele producent van De Fabeltjeskrant. Mertens schat dat de eerste reeks van 52 afleveringen, die elk 7 minuten zullen duren, in 2020 gereed zal zijn.

Op dit moment wordt gewerkt aan de scenario's, die deels gebaseerd zullen zijn op meer dan duizend afleveringen van de oude Fabeltjeskrant (1968-1992). "We schakelen een internationaal team van schrijvers in. En we proberen ook actueel te zijn," aldus Mertens.

Wie de stemmen van de dieren gaan inspreken, is nog nu onbekend. Enkele leden van de originele stemmencast - onder wie Frans van Dusschoten (Meneer de Uil) en Ger Smit (Bor de Wolf) - zijn inmiddels overleden.

Proefaflevering
Mertens: "We gaan nieuwe acteurs zoeken voor de rollen. We gaan ook in andere landen zoeken naar acteurs, omdat we ook anderstalige versies gaan maken."

Eind van dit jaar hopen de makers enkele proefafleveringen te kunnen vertonen op internationale televisiebeurzen. In 2005 werd het programma verkozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet waar de wind vandaan komt

Wie weet waar de wind vandaan komt

http://oi65.tinypic.com/2ilh9ux.jpg

Wie weet waar de wind vandaan komt
En hoe de wolken ontstaan
Waarom is de zang der vogels
Door iedereen te verstaan

Wie weet hoe het komt dat bloemen
Bloeien een zomer lang
Waarom krijg je als het warm is
Een roze blos op je wang

Waarom hebben toch de bomen
In de zomer pas hun blad
Terwijl ze daar in de winter
Veel meer aan hadden gehad

Waarom vind men regen
Meestal vies en nat
Terwijl men er als kind toen
De meeste lol mee heeft gehad

Waarom zijn de bergen
Zo moeilijk te verslaan
En willen toch de mensen
Steeds eerst en hoger staan

Shadow


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!