NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
24-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf november kan u roken op restaurant in Doornik

Vanaf november kan u roken op restaurant in Doornik


http://img834.imageshack.us/img834/1272/roken.jpgIn november opent in Doornik een 'smoking restaurant' de deuren, een etablissement voor rokende gastronomen. Dat schrijven de kranten van de groep Sud Presse vandaag.
 
Om niet in de illegaliteit te vervallen heeft de patron van de zaak gebruik gemaakt van een gaatje in de Belgische wetgeving over het rookverbod in de horeca. Zijn zaak is geen restaurant, maar een rokersvereniging die haar leden ontvangt. Die club zal haar leden ook de diensten van een restaurantbedrijf aanbieden.
 
De tabakswet geldt niet voor privé-clubs. En dus moet je, om in het restaurant te kunnen dineren, eerst een lidgeld van 3 euro betalen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende Bruegel ontdekt in Madrid

Onbekende Bruegel ontdekt in Madrid

In Spanje is een tot dusverre onbekend schilderij van de Vlaamse meester Pieter Bruegel de Oude ontdekt. Het doek, getiteld 'Wijn voor het feest van de heilige Martinus', is vermoedelijk tussen 1565 en 1568 gemaakt. Dat heeft het Prado-museum in Madrid donderdag naar buiten gebracht.

De waarde van het bijna 3 meter lange doek wordt geschat op ongeveer 25 miljoen euro, hoewel de Spaanse staat het voor een aanzienlijk lager bedrag hoopt te kopen.

Het schilderij was in handen van een Spaanse familie kunstverzamelaars. Die hadden het ter restauratie laten overbrengen naar het Prado. Na onderzoek bleek het te gaan om een Bruegel.

Bruegel (ca. 1525-1569) was een van de belangrijkste schilders uit de Lage Landen. Hij maakte vooral landschappen en afbeeldingen van het boerenleven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontlasting gewricht helpt bij artrose

Ontlasting gewricht helpt bij artrose
Artrose, in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd, kan worden behandeld door het aangetaste gewricht een tijdje te ontlasten. Dat blijkt uit een studie van onderzoekster Femke Intema aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.


Intema behandelde jonge patiënten met ernstige artrose in de knie enkel met behulp van gewrichtsdistractie. Dat houdt in dat operatief een frame rond het gewricht wordt geplaatst. Bij drie kwart van de patiënten leidde dat na enkele maanden tot een sterke vermindering van de klachten. Ook bleken het kraakbeen in het gewricht en het beschadigde bot zich te herstellen.
 

Tot dusver werd dergelijk weefselherstel bij artrose voor onmogelijk gehouden. De behandeling van de aandoening is doorgaans dan ook vooral gericht op pijnbestrijding.


Intema vond ook een duidelijk verband tussen het botherstel en de vermindering van pijn. Dit geeft volgens haar aan dat botveranderingen een belangrijke oorzaak zijn voor de pijn bij artrose, iets dat tot op heden nog onduidelijk was.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitjes na twee dagen gered van twintig meter hoge richel

Geitjes na twee dagen gered van twintig meter hoge richel


Bewonderenswaardig hoe ze bijna twee dagen stokstijf op de 15 centimeter brede richel bleven staan.


Deze twee jonge geitjes mogen niet mopperen over hun beschermengel. Bijna twee dagen bengelden ze op een smalle richel twintig meter boven de grond. Via een hoogwerker konden de diertjes uiteindelijk op de begane grond gebracht worden.

De reddingsoperatie vond plaats aan een rustige snelweg in zuid-Montana. Een eerste tip leverde niets op omdat er verwarring bestond over de exacte locatie. Pas de dag erna -na nieuwe info van een beller- werd de hachelijke situatie van de geitjes duidelijk. http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/14/2/3/media_xl_3884298.jpg?20100924120222


"De hele tijd dachten we dat ze eraf zouden vallen", aldus Sandy Church van dierenrechtenorganisatie Humane Society. "We zoeken in eerste instantie de eigenaars, maar als dat niet lukt is ook een adoptie mogelijk. Het zijn net baby's. Iedereen houdt van een dier met een verhaal."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag worden er minstens 104 fietsen gestolen

Elke dag worden er minstens 104 fietsen gestolen

In samenwerking met de lokale overheden is de FOD Binnenlandse Zaken een preventiecampagne gestart tegen fietsdiefstallen. De campagne loopt onder de slogan "Laat je fiets niet aan zijn (s)lot over", zo heeft de FOD bekendgemaakt.

Met deze campagne wil de FOD Binnenlandse Zaken "de plaag" van de fietsdiefstallen een halt toe roepen. Vorig jaar registreerde de politie in België immers 37.994 fietsdiefstallen, dat zijn zowat 104 gestolen fietsen per dag. Daar komt nog bij dat vele fietsdiefstallen niet worden aangegeven.


Nochtans kan je met enkele eenvoudige ingrepen al vermijden dat je tweewieler gestolen wordt, zo moet deze campagne duidelijk maken.


"Altijd je fiets op slot doen is natuurlijk de beste preventie. Daarnaast raden we aan om je fiets vast te maken met twee verschillende sloten", zegt Philip Willekens, directeur Lokale Integrale Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken). Daarnaast wordt nog aanbevolen om je fiets te laten merken door de politiediensten.


Om deze boodschap over te brengen, zal Binnenlandse Zaken, via de lokale overheden, campagnemateriaal met daarin een brochure, fietshangers en fietszadelhoezen verspreiden. Daarvoor organiseren verschillende gemeenten sensibiliseringsmomenten en graveeracties. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 vijftigplussers eten regelmatig vegetarisch

4 op 10 vijftigplussers eten regelmatig vegetarischMeer senioren eten op sommige dagen vegetarisch of maken voornemens dat in de toekomst te doen. Belangrijkste motivatie is gezondheid, zo blijkt uit een peiling van Plus Magazine.

39% van de ondervraagden eet vegetarisch op sommige dagen. 11 % denkt eraan in de nabije toekomst minder vlees te eten. Met deze voedingswijze zijn 50-plussers overigens best vertrouwd: 2% van hen eet helemaal geen vlees meer en  meer dan een derde (37%) kiest één keer per week voor een vegetarische maaltijd.


De grootste motivatie vormt gezondheid (39%). Ook de bescherming van het milieu (6%) of het dierenwelzijn (4%) spelen ook mee, al wegen die redenen minder door.


Wie er niet aan wil denken om deeltijds veggie te worden, heeft daarvoor zijn eigen redenen.  22,2% vindt vegetarisch eten een modegril die zij liever aan zich voorbij laten gaan. 38% van de 50-plussers ziet vlees als een noodzakelijke voedselcomponent voor een evenwichtige maaltijd en 8 % denkt dat vegetarisme zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid. 1 op 4  geeft toe de smaak van vlees  niet te kunnen missen.


Wat gaf uiteindelijk wel de doorslag om deeltijds of voltijds op voeding zonder vlees over te schakelen? Opnieuw scoort gezondheid hier het hoogst (58%). Sommigen worden ook over de streep getrokken door het proeven van een lekkere vegetarische maaltijd (17%), door reportages over de behandeling van vee (7%) of door het voorbeeld van hun kinderen (4%).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm op de zon kan in 2013 voor chaos op Aarde zorgen

Storm op de zon kan in 2013 voor chaos op Aarde zorgenIn 2013 zou een enorme zonnevlam op de hele planeet voor chaos kunnen zorgen. Blackouts en verstoorde satellieten zouden een gevolg van het fenomeen kunnen zijn. Daarvoor hebben wetenschappers van NASA op een conferentie gewaarschuwd.


Rond 2013 zullen het magnetische veld van de zon en het aantal zonnevlekken een piek bereiken. Dat zou voor enorme straling kunnen zorgen. De daaropvolgende storm zou tot een geomagnetische storm op Aarde kunnen leiden. Dan kunnen elektriciteitsnetwerken op onze planeet voor enkele uren uitvallen, maar in het slechtste geval kan het probleem zelfs dagen tot maanden duren.


Op een conferentie waarschuwden experts voor een mogelijke storm op de zon. Aangezien de ontwikkelde wereld sterk afhankelijk is van elektriciteit zou het leven tot stilstand kunnen komen. De zon maakt een cyclus van ongeveer elf jaar door waarin de zonneactiviteit lager of hoger ligt. Nu komt er een einde aan een relatief rustige periode. Wetenschappers voorspellen een ongezien niveau van magnetische energie.


De enorme vuurringen zouden op onze planeet een economische schade kunnen veroorzaken die twintig keer hoger ligt dan deze van orkaan Katrina. NASA onderzoekt de bedreiging met tientallen satellieten. Het probleem werd twee jaar geleden al eens onderzocht in een studie die de impact op de bevolking berekende. Elektriciteitsnetwerken, gps, luchtverkeer, radiocommunicatie,... dreigen door de enorme activiteit op de zon uit te vallen.


Op de conferentie waarschuwden wetenschappers ook voor het gebruik van atoombommen. Als een atoombom in de bovenste atmosfeer zou ontploffen, zou die explosie op Aarde een gelijkaardig effect kunnen hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nail Olympics, de Spelen voor valse nagels

Nail Olympics, de Spelen voor valse nagels

Welkom op de 'Nail Olympics', de zelfverklaarde Olympische Spelen voor valse nagels. Eén keer per jaar verzamelen 's werelds beste manicuristen in Londen om het beste van zichzelf te geven. Vooral de categorie 'fantasierijke nagelkunst' biedt steevast het nodige spektakel.

Dit jaar namen 354 handartiesten deel uit 24 landen, een record. "Dit is een van de belangrijkste competities in de wereld", meent de 32-jarige Carmelina Gandolfo van team-Italië. "Hier toon je wat jij en je land te bieden hebben. Er is zeker rivaliteit, want iedereen denkt dat hij de koning is. Vóór de wedstrijd wordt er geen woord gesproken en staan de zenuwen strak gespannen. Nadien gaan we wel vriendschappelijk met elkaar om.""Het ziet er misschien een beetje belachelijk uit, maar dit is niet erger dan sommige kleren die je op een modeshow in Parijs ziet", aldus een jurylid. "Hier komt het meesterschap meer dan ooit naar voren." De steeds populairder wordende 'Nailympics' zijn intussen al aan hun zesde jaargang toe.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevonden: dé pil om eeuwig te leven

Gevonden: dé pil om eeuwig te leven
Onderzoekers geloven de 'Heilige Graal' ontdekt hebben: een anti-verouderingspil die decennia aan ons leven zal toevoegen. De schepper ervan is professor Vladimir Skulachev. Hij hoopt het pilletje binnen twee jaar op de markt te hebben.


Volgens de Russische wetenschapper van de Moscow State University, werkt het geneesmiddel door de schadelijke effecten van zuurstof op lichaamscellen, te stoppen. Dit maakt dat ouderdomsziekten niet meer zullen optreden.


De droom op eeuwig leven is een mythisch gegeven dat al duizenden jaren bestaat. Volgens de legende biedt de 'Heilige Graal', een beker die Jezus gebruikte tijdens het Laatste Avondmaal,  onsterfelijkheid aan degene die ervan drinkt.


Terwijl velen de onsterfelijkheidheidstheorie al lang afgezworen hebben, worden de bevindingen van de 69-jarige professor door de internationale gemeenschap wel gesteund, waaronder Nobelprijswinnaar dr. Gunter Blobel. "Het is al langer bewezen dat oxidatieve schade enorm is op het het lichaam. Tot nu toe hadden we nog geen anti-oxidant gevonden van het type dat professor Skulachev ontwikkelde. Hij is duidelijk de beste bio-chemicus en bio-energetische wetenschapper".


99 procent van de tijd wordt zuurstof in onschadelijk water omgezet, maar die ene procent verandert in een super-oxide die in zeer gifitige elementen overgaan. De opdracht bestond erin een anti-oxidant te vinden die dat proces stopt. Na 40 jaar hard werken slaagde de man erin: zijn anti-oxidanten kregen de bijnaam ''Skulachev's ions'. Deze neutraliseren de gevaarlijke zuurstofvorm in de cellen en werken daar waar ze de meeste impact hebben.


De professor is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al slaagde hij erin de levensduur van gezonde muizen te verdubbelen door bepaalde anti-oxidanten in te spuiten. Hij creëerde ook oogdruppels met behulp van anti-oxidanten en gaf een groep blinde paarden, honden en konijnen hun zicht terug.


De nieuwe vondst opent zeker meer perspectieven. Volgens de professor duren de klinische tests minstens twee jaar. Intussen zijn de eerste tests al begonnen, duizenden mensen hebben zich al aangemeld om aan het experiment deel te nemen.
» Reageer (0)
23-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste windpark ter wereld geopend voor Engelse kust

Grootste windpark ter wereld geopend voor Engelse kustTwaalf kilometer voor de kust van Kent is vandaag het grootste offshore windpark ter wereld geopend. 'Thanet Windpark' is berekend om tot 240.000 huishoudens van stroom te voorzien, aldus het Zweedse energieconcern Vattenfall.

Thanet-park telt vandaag 100 windturbines, elk met een vermogen van drie megawatt, verspreid over een oppervlakte van 35 vierkante kilometers. De masten torenen 115 meter boven de zeespiegel uit. Het project vergde een investering van 780 miljoen pond (912 miljoen euro). De bouw ervan begon twee jaar geleden. Over een periode van vier jaar zullen in totaal 341 turbines geplaatst worden, aldus de Britse omroep BBC.
 
Tal van internationale energieconcerns plannen de komende jaren miljardeninvesteringen in het windrijke Groot-Brittannië. Dankzij dit nieuwe project produceren de Britten nu reeds meer windenergie op zee als alle andere landen ter wereld samen. In het Verenigd Koninkrijk zijn zowat 250 windparken operationeel, met verder nog twaalf offshore parken, goed voor in totaal 2.909 turbines.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per vergissing geld weg bij duizenden rekeningen BNP Paribas Fortis

Per vergissing geld weg bij duizenden rekeningen BNP Paribas Fortis

Wie vorige zaterdag een transactie via Bancontact heeft verricht, kan meerdere malen het verschuldigde bedrag betaald hebben. "Het probleem is vanochtend vastgesteld en intussen alweer teruggedraaid. Tegenover de mensen die hierdoor even in het rood kwamen, willen we ons excuseren", aldus de woordvoerster van BNP Paribas Fortis. Verschillende media meldden dat het probleem bij Atos Worldline lag, maar dat ontkent de woordvoerster.
 

"Het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden: een IT-probleem, mogelijk bij onze server, en een menselijke interventie", klinkt het. Zo werd van de transacties van 18 september -tussen 14 en 16 uur- een kopie aangemaakt die normaal na enkele dagen wordt vernietigd. Maar deze keer bleef die kopie om een nog onbekende reden in het IT-systeem van de bank zitten. Daar werd die vanmorgen door een medewerker geactiveerd.
 

BNP Paribas Fortis benadrukt dat de gedebiteerde transacties sinds 12.05 uur opnieuw werden aangezuiverd. "Men zal hierover ook geen spoor meer terugvinden in de uittreksels. Het was natuurlijk wel vervelend voor zij die deze voormiddag niet konden betalen omdat hun rekening verkeerdelijk in het rood stond."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst van Jean Cocteau brengt meer dan half miljoen euro op

Kunst van Jean Cocteau brengt meer dan half miljoen euro op


Le Clown au Chapeau Rouge
Le Clown au Chapeau Rouge


In Londen is een collectie tekeningen, schilderijen en keramiek van Jean Cocteau geveild voor 430.000 pond, of iets meer dan een halve miljoen euro. Dat heeft het veilinghuis Bonhams laten weten.
 
Cocteau is het meest bekend als cineast, dramaturg en romanschrijver, maar hij was ook een tekenaar en een schilder die als onderwerp vaak voor vrienden en zijn entourage koos.
Het doek "Jeune Fille de Milly" uit 1951 haalde donderdag de hoogste prijs en ging voor 48.000 pond (56.470 euro) van de hand. Portretten door Cocteau van tijdgenoten als Pablo Picasso en Charlie Chaplin gingen ook onder de hamer.
 
De collectie die werd verkocht, behoorde toe aan Severin Wunderman. De eigenaar van de luxehorlogefabrikant Corum en ontwerper van de uurwerkenlijn Gucci werd beschouwd als de belangrijkste verzamelaar van het werk van Cocteau. Wunderman stierf in 2008.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes op tien Belgen slachtoffer van internetcriminelen

Zes op tien Belgen slachtoffer van internetcriminelen


http://img251.imageshack.us/img251/2292/pc18.jpg


Ruim 89 procent van de Belgen zegt zich veilig te voelen op het internet, maar 62,7 procent was al het slachtoffer van een cybercrimineel, zo blijkt uit een onderzoek dat de leverancier van beveiligingssoftware Norton uitvoerde. Daarnaast schat de Federal Computer Crime Unit (FCCU) dat internetfraude ons land vorig jaar liefst 68 miljoen euro gekost heeft.


De gemiddelde schade die de slachtoffers van dergelijke fraude leden, lag vorig jaar op 945 euro. De grootste fraude waarvan een Belg het slachtoffer werd, bedroeg 600.000 euro. Deze persoon werd opgelicht toen hij in vermeende olievaten wou investeren.
 

Bij het contactpunt eCops van de politie werden in 2009 bijna 15.000 aangiftes gedaan van inbreuken op het internet, tegen 13.000 in 2008. 
 

Het grootste aantal aangiftes bij eCops gaat over onlinefraude (62 procent), gevolgd door andere vormen van cybercriminaliteit (10,9 pct), phising en spoofing (8,7 procent) en online intimidatie (5,2 pct). De FFCU registreerde geen enkele aangifte voor computers die met virussen besmet werden of voor kwaadaardige software.
 

De voorbije drie maanden werden bij de federale politie 200 klachten ingediend wegens hacking van profielen op sociaalnetwerksites, een toename met 25 procent.


Veel meer Franstaligen (81,3 pct) dan Nederlandstaligen (44,1 pct) zeggen dat ze al het slachtoffer waren van een cybercrimineel. In de leeftijdsgroep van de 18- tot 29-jarigen werd 81 procent van de ondervraagden naar eigen zeggen al het slachtoffer van cybercriminaliteit, tegen 55,5 procent bij de 50-plussers.
 

Zowat 43 procent werd al het slachtoffer van virussen en kwaadaardige software, bij 6,9 procent werd het onlineprofiel gehackt en 6 procent had met phising of spoofing te maken. De slachtoffers contacteren hun bank (43,4 pct), vragen de hulp van een specialist (38,9 pct) en wijzigen hun onlinegedrag (38,8 pct).
 


De FFCU herinnerde eraan dat het belangrijk is regelmatig back-ups van documenten te maken, verschillende paswoorden te gebruiken naargelang van de toepassingen, de computer goed te beveiligen met een antivirusprogramma dat regelmatig bijgewerkt wordt, en niet te veel persoonlijke gegevens op het internet te zetten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titanic zonk door domme stuurfout

"Titanic zonk door domme stuurfout"


http://img210.imageshack.us/img210/391/titanicgezonken.jpg


Waarom zonk de Titanic? Er zijn honderden boeken over verschenen, maar het nieuwste, van de hand van Louise Patten, biedt wel een erg nuchtere verklaring: iemand die rechts moest draaien, stuurde naar links. Een simpel misverstand dus.

Louise Patten is de kleindochter van Charles Lightoller, de tweede officier op de Titanic. Die heeft haar verteld dat Robert Hitchins, de man die aan het roer stond op het tijdstip van de ramp, de opdracht kreeg om hard naar stuurboord te draaien. In plaats daarvan ging hij naar links.

"Volgens mijn grootvader hadden ze makkelijk de ijsberg kunnen omzeilen, ware het niet voor deze blunder", zegt Patten. Er volgde volgens haar nog een tweede blunder: J. Bruce Ismay, voorzitter van de White Star Line, beval om door te blijven varen, ondanks de stuurfout. Daardoor zonk het schip sneller. Als het was stilgelegd zou het makkelijk blijven drijven zijn tot de reddingsschepen kwamen.

Waarom Lightoller daar zelf nooit iets van gezegd heeft? Volgens zijn kleindochter was hij bang zijn eigen reputatie om zeep te helpen en had hij schrik dat de White Star Line failliet zou gaan als hij zijn mond zou opendoen, waardoor zijn collega's hun werk zouden verliezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende rooft warenhuiskluizen leeg met stofzuigers

Bende rooft warenhuiskluizen leeg met stofzuigersEen inventieve inbrekersbende bezorgt de Franse politie al jarenlang barstende hoofpijn. De criminelen legen de geldkluizen van supermarktketen Monoprix met een soort stofzuiger, en slagen erin om uit de handen van de speurders te blijven.


In plaats van kluizen met zware explosieven op te blazen, vond de inbrekersbende een manier om de inhoud uit geldkoffers te zuigen. De 'stofzuiginbrekers' sloegen de voorbije jaren meer dan tien keer succesvol toe, onder meer in Parijs, Ile-de-France, Hauts-de-Seine en Val-de- Marne.


Daarbij gaat de bende steeds op dezelfde manier tewerk: telkens worden winkels van de keten Monoprix geviseerd. "De dieven buiten handig het systeem uit dat geld automatisch naar de Monoprix-kluizen versluist", zegt een bron dichtbij het onderzoek. "Om het geld naar de koffers te verzenden, gebruiken de caissières een buizensysteem waarin ze kokers met geld stoppen. De dieven beseffen dat het volstaat om een gat te boren in die buizen, vlakbij de koffer, en daarop een krachtig soort stofzuiger aan te sluiten. Zo kunnen ze eenvoudigweg al het opgeslagen geld opzuigen."


Het jongste incident vond vorige maandag plaats. Rond 18u30 drongen twee mannen via een nooduitgang de Monoprix in Saint-Ouen binnen. Nadat ze de kluis lokaliseerden, braken ze door het pneumatisch buizensysteem en zetten ze hun toestel aan het werk. Het duo kon zo de hand leggen op 150 enveloppes, die in totaal zo'n 70.000 euro bevatten.


Gelijkaardige inbraken vinden al sinds 2006 plaats doorheen Frankrijk. Monoprix schat de geleden verliezen in totaal op zo'n 600.000 euro. Naast het gestolen geld lijdt de supermarktketen ook schade door de stukgemaakte buizen en onklaar gemaakte alarmsystemen.


Tot op heden bleven de daders uit de handen van speurders, al werden de twee inbrekers van het jongste feit wel door een beveiligingscamera gefilmd. Toch koestert de politie weinig hoop dat ze de inbrekers makkelijk zal vatten. "Ze zijn zeer stil, en zéér voorzichtig", luidt het.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas Facebook schenkt 100 miljoen aan scholen Newark

Baas Facebook schenkt 100 miljoen aan scholen NewarkMark Zuckerberg, uitvinder van de sociale netwerksite Facebook, gaat 100 miljoen dollar schenken aan scholen in Newark. Zuckerberg wil met de gift het onderwijs in de Verenigde Staten, en hoofdzakelijk in Newark, verbeteren.

Met wat geluk wordt die 100 miljoen verdubbeld, want ook de burgemeester van Newark, Cory Booker, is volop bezig met een inzamelactie voor de scholen. Als ook hij 100 miljoen kan verzamelen, krijgt Newark er maar liefst 200 miljoen bij, goed voor 20 procent van het jaarlijks budget van de stad.


Zuckerberg en Booker zullen de gift van de baas van Facebook waarschijnlijk morgen aankondigen bij Oprah. De donatie van Zuckerberg gaat ook samen met een 'machtsoverdracht'. Gouverneur Chris Christie zal een deel van de controle over het systeem afstaan aan burgemeester Booker.


De CEO van Facebook groeide zelf op in Westchester, ging naar Harvard University en woont nu in Californië. Er rijzen dan ook vragen waarom hij net Newark uitkoos voor zijn gulle gift. "Zuckerberg heeft niet echt een band met Newark, maar in juli ontmoette hij de burgemeester op een conferentie en beide heren raakten aan de praat", aldus de New York Times.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wint 7 miljoen in casino in Namen, maar krijgt winst niet

Belg wint 7 miljoen in casino in Namen, maar krijgt winst nietEen speler kon zijn geluk niet op toen hij twee weken geleden 7 miljoen euro won op een bingo in het casino van Namen. Het casino weigert zijn winst uit te betalen zodat het nu tot een rechtszaak komt. Dat schrijft de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.


De man stak in de nacht van 10 september 50 eurocent in de Bonus Time. "Op het ticketje dat uit de machine kwam, stond 7.050.326 euro", zegt Joël-Pierre Bayer, de advocaat van de speler.
 

Maar toen hij zijn miljoenen wilde ophalen, kreeg hij te horen dat het om een "technische fout" ging. "Met de Bonus Time kan je maximaal 5.000 euro winnen. Met 50 cent is dat 800 euro. Dat staat er duidelijk op vermeld", zegt de directeur van het casino.
 

Daarmee neemt de gokker geen genoegen. Toch lijken zijn slaagkansen klein. "Zonder een uitspraak te willen doen over de juridische gevolgen, is een winst van 7 miljoen euro onmogelijk in België", zegt de Kansspelcommissie.» Reageer (0)
22-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusten is goed (maar niet voor de tv)

Rusten is goed (maar niet voor de tv)
Druk, stress, een nooit eindigende to do-lijst, om nog maar te zwijgen van de zaken die 'zouden moeten' maar die er nooit van komen. We slapen te weinig, worden depressiever, dikker en sterven vroeger. Maar er is een wondermiddel dat dit (grotendeels) teniet doet: rusten.

 Dat argumenteert slaapspecialist Matthew Endlund in zijn nieuwe boek 'The power of rest: why sleep alone is not enough'. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor hoé je rust.

Ondergewaardeerde rol
"Rust speelt een belangrijke maar ondergewaardeerde rol om het lichaam op te bouwen en te vernieuwen en je gezondheid op peil te houden", argumenteert Endlund.

"Velen zien rusten als tijdsverlies, als een soort zwakte. Het tegendeel is waar: rusten is een biologische noodzaak. We hebben rust nodig om te leven, net zoals we voeding nodig hebben."

Hoe je rust, is daarbij van cruciaal belang. Voor de tv ploffen telt voor de duidelijkheid niet, omdat tv-kijken een passieve rust is. Het helpt wel om de cellen in het lichaam te vernieuwen, maar de hersenen blijven bezig.

Actieve rust is wat we nodig hebben, en wat je alerter, efficiënter en minder gestresseerd maakt en zo meteen je kansen op een lang en gezond leven doet toenemen. Er zijn vier soorten actieve rust: sociale, mentale, fysieke en spirituele. Elk van deze soorten is belangrijk in het dagelijks leven, zo zegt Endlund.

-    Sociale rust
Sociale rust is een praatje met een collega, een avondje met vrienden of familie en bijpraten met je partner. "Sociale rust is vitaal voor onze overleving omdat het stress vermindert en zo hormonale en psychologische voordelen biedt. Het verlaagt de kans op hartziekten en depressies, verbetert de weerstand en verhoogt de overlevingskansen na een levensbedreigende ziekte zoals kanker." Enigszins verrassend telt seks ook als sociale rust.

-    Mentale rust
Mentale rust verkrijg je door het multitasken te laten vallen en je op één ding te concentreren. Op die manier word je zo opgeslorpt door één ding dat je je niet langer zorgen maakt over het grote plaatje. Zelfs al hou je dit niet lang vol, dan nog heeft het een significant effect op het zenuwstelsel, je hartslag, bloeddruk en zelfs lichaamstemperatuur.

-    Fysieke rust
Fysieke rust is geen excuus om niet te gaan sporten! Het gaat eerder om het actief gebruiken van de lichaamsprocessen, zoals ademhalen om lichaam en geest te ontspannen. Enkele keren diep in- en uitademen voorziet het lichaam van zuurstof, opent dichtgeklapte ruimtes en stuurt zuurstofrijk bloed door je lichaam waardoor je meer energie krijgt. Ook een kort dutje van 15 tot maximaal 30 minuten kan je doen opknappen.

-    Spirituele rust
Spirituele rust verkrijg je door te mediteren, waardoor de hersenen groeien, de concentratie toeneemt en problemen beter kan analyseren. Bidden zou gelijkaardige voordelen hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat kan melk doen voor jouw huid?

Wat kan melk doen voor jouw huid?Melk is goed voor elk, en vooral voor de botten en zelfs voor je gewicht. Maar wist je ook dat melk een waar beautyingrediënt is? Dat schrijft de website cosmopinie, zo meldt nu.nl.


Melk wordt al eeuwenlang gebruikt om de huid te verzachten en te verzorgen. Cleopatra zou er in gebaad hebben, en melk is een belangrijk onderdeel van veel zepen en badproducten.  Ook biest, de dikke melk die een koe geeft aan haar kalfjes, wordt ondertussen in producten verwerkt en zou veel afweerstoffen bevatten.


Het belangrijkste effect van melk is dat je huid verfrist. Melkzuur haalt immers de dode huidcellen weg als het in de juiste zuurtevariant wordt verwerkt.

Melk is ook geschikt om een verbrande of schilferige huid sneller te doen herstellen.  De eiwitten in de melk kunnen de huid hydrateren en verjongen, de vitamines A en D maken de vrije radicalen onschadelijk en zouden zo huidveroudering tegen.


Ongevaarlijk is het echter niet: sommige huiden reageren geirriteerd op melkzuren, anderen ervaren een tintelend of branderig gevoel.  Desondanks kan melk wel veilig in pure vorm op de huid worden gebruikt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin maakt web van 25 meter

Spin maakt web van 25 meter


http://img541.imageshack.us/img541/8246/grootstespinnenweb.jpg
De meeste spinnen weven een kleiner web dat minder lang meegaat.


Een recent ontdekte spinnensoort in Madagaskar maakt het grootste web ter wereld. In totaal kan het web liefst 25 meter lang worden. De spin bouwt z'n web bovendien met sterkste biomateriaal op Aarde.

Onderzoekers van het Smithsonian Instituut stuitten boven de Namorana rivier op het gigantische web. De maker van het web heet Caerostris darwini. Het web is zo groot dat de spinnen tot 30 prooien tegelijk kunnen vangen. Er zijn nog spinnen in Afrika en Madagaskar die een reuzenweb maken. Vorig jaar werd een nieuwe soort ontdekt die met een spanwijdte van één meter de tijdelijke recordhouder werd. Maar zelfs dat record werd weggeblazen door de nieuwe spin.


De spinnen bouwen die grote webben natuurlijk niet zonder reden. Als ze hun web over een hele rivier spannen, is het voor overvliegende insecten moeilijker om te ontsnappen. Om aan de overkant van het water te geraken moet de spin echter draden weven die tot 25 meter lang zijn. De spin heeft dus heel sterk materiaal nodig aangezien het web zijn eigen gewicht moet kunnen dragen. Het is blijkbaar de gewoonte voor deze soort om zo'n grote webben te maken, aangezien onderzoekers boven de rivier meerdere reuzenwebben aantroffen.


Veel spinnen weven iedere dag een ander web en breken het oude gewoon af. Maar deze spin doet daar niet aan mee. De enorme constructies moeten enkele dagen meegaan. Wetenschappers ontdekten sporen die erop wijzen dat de spin het web regelmatig herstelt. Hoe de spin de draden 25 meter ver over het water kan vervoeren, is voorlopig nog een raadsel.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!