Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese vrouw zonder benen voedt 130 wezen op

Chinese vrouw zonder benen voedt 130 wezen op


http://img832.imageshack.us/img832/3378/vrouwzonderbenen.jpg


Een Chinese vrouw zonder benen heeft gedurende bijna veertig jaar liefst 130 kinderen opgevoed in een weeshuis. De 55-jarige vrouw is sinds haar twaalfde haar twee benen kwijt en loopt rond met behulp van twee krukjes. Dat meldt de nieuwswebsite Anannova.


Xu Yuehua was 12 jaar oud toen ze aangereden werd door een trein. Door het ongeval verloor ze haar beide benen. Het meisje verloor ook haar ouders en werd op 17-jarige leeftijd opgenomen in een weeshuis in de provincie Hunan, in het zuiden van China.
 

In dat weeshuis leerde ze zichzelf voort te bewegen door gebruik te maken van twee krukjes. De kranige vrouw zette zich van dan af in om de kinderen mee op te voeden. Ze deed zowat alles: luiers verversen, eten geven, schoonmaken, kinderen wassen en schoenen maken. De voorbije 37 jaar bracht ze mee 130 weesjes groot en versleet ze 40 krukken. De kinderen noemen haar 'Big Mum'.
 

In 1987 trouwde Xu Yuehua en kreeg ze een zoon. Toch blijft de vrouw zich inzetten voor het weeshuis. "Ik ben niet groot van gestalte, maar ik doe wat ik kan doen: de arme weesjes de liefde van een moeder geven", aldus de vrouw.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooverphonic - Mad About You

Hooverphonic - Mad About You

Klik op de foto om hun te beluisteren






Hooverphonic is een Belgische popgroep die voornamelijk ambient-pop maakt en reeds vanaf haar ontstaan internationale erkenning geniet. Aanvankelijke was de naam Hoover, maar na een auteursrechtenkwestie werd deze naam gewijzigd.

De groep behoort tot de weinige muzikale acts die in beide landsdelen van België erg bekend is, en bestaat tegenwoordig uit bassist en programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts. Geike Arnaert fungeerde tien jaar lang als de zangeres van Hooverphonic. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Op het ogenblik is de band op zoek naar een vervangster voor Geike Arnaert


Vanaf hun oprichting in 1995 ging hun carrière de hoogte in. Al één jaar na het uitbrengen van het eerste album, A New Stereophonic Sound Spectacular in 1996, werd een van hun nummers (2 Wicky) de soundtrack in de film Stealing Beauty van Bernardo Bertolucci.

Daarna begon in 2000 de internationale doorbraak voor de band met het album The Magnificent Tree dat een groot succes werd in Europa (nummer 1 in Israël) en de VS. Hooverphonic kwam ook meer in de kijker dankzij hun optreden tijdens de openingsceremonie van het Europees Kampioenschap Voetbal dat jaar. Een miljard mensen keek naar hun optreden. Ze gingen anderhalf jaar toeren o.a. door Amerika en gaven verschillende concerten. Hits uit dit album waren onder meer "Mad About You" en "Vinegar & Salt".

Vervolgens kwam er het conceptalbum Jackie Cane (2002). Er gingen meer dan 100.000 stuks over de toonbank.

In 2003 tourde de groep langs culturele centra in negen Europese landen onder het concept "Sit down and listen".

In 2005 werd hun dubbelalbum (twee maal dezelfde nummers, maar in een verschillende versie) "(No) More Sweet Music" uitgebracht. De plaat haalde zelfs nog voor haar release goud in België, vervolgens ging het vlotjes naar platina. De nummers "Wake Up", "You Hurt Me" en "Dirty Lenses" werden gereleaset als singles en werden hits in België.

De single "Wake up" werd erg gesmaakt door buitenlandse radio's. Toch verliep op Europees gebied de release niet zoals gehoopt, voor men het album "No more sweet music" Europees wou uitbrengen moest Hooverphonic van haar toenmalige platenfirma Sony/BMG nog twee platen bijtekenen. Aan deze 'chantage' (aldus manager Filip Vanes) wou men niet meedoen. Vervolgens werd de release over heel Europe geboycot door Sony/BMG. Hooverphonic verbrak de samenwerking met Sony/BMG en verschillende andere maatschappijen onderhandelden om met de band een contract vast te krijgen. Uiteindelijk ging ze in zee met PIAS die instaat voor de distbributie, de band zelf heeft alle creatieve autonomie.

In april 2006 bracht de band nog een "best of"-album uit naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan: "Singles 96-06". De groep verkocht ondertussen meer dan 1 miljoen cd's. In deze periode speelde de band ook in clubs van 1000 à 2000 man over heel Europa. De ticketverkoop loopt steeds vlot, zeker in Oost-Europa. Ze worden ook regelmatig gevraagd voor internationale festivals.

Vervolgens beslist de groep een nieuwe richting uit te gaan. Psychedelische pop-rock muziek muziek vind je op hun laatste cd "The President of the LSD Golf Club" 2007. Een tiendelig album met nummers als: Expedition Impossible, Gentle Storm, Stranger en Bohemian Laughter. Hoewel dit album sinds het ontstaan van de band het minst commercieel-minded is, kan het rekenen op erg positieve kritieken in de pers en bij hun fans. "Gentle storm" werd gekozen als eerste Europese single en zal men uitbrengen in maart 2008 over heel Europa (op het VK na). Na een uitgebreide promotie doorheen Nederland en België (met o.m. een ruime tournee) zal de groep zich focussen op de internationale release.

Op 10 oktober 2008 maakte het management van Hooverphonic bekend dat Geike Arnaert muzikaal een andere richting wenst uit te gaan en de groep verlaat. Desondanks verschijnt de single "Mijn Leven", die dag live opgenomen met terminaal kankerpatiënt Andy Sierens voor het VTM-programma "Hart voor elkaar", in februari 2009 met als vermelding "Andy Sierens A.K.A. Vijvenveertig & Hooverphonic" als uitvoerenden. Het haalt de Nummer Eén-positie in de Ultratop 50 twee weken nadat "Home" van Tom Helsen & Geike Arnaert die koppositie verlieten.





» Reageer (0)
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen honden en katten gedood voor bont in China

Miljoenen honden en katten gedood voor bont in China


http://img814.imageshack.us/img814/3987/hondengedood.jpg


Duizenden producten van katten- en hondenbont zijn te koop bij China's grootste verkoopsite Taobao, tot woede van dierenbeschermers. Populair zijn vooral de broeken en hoeden van hondenbont, omdat ze de kou zo goed weren.

Jaarlijks worden volgens schattingen circa twee miljoen honden en katten gedood voor de bonthandel, vooral in China en andere delen van Azië. Dierenbeschermers willen dat de verkoop wordt gestaakt. "Zouden degenen die slapen op een matras die is gemaakt ten koste van zoveel levens zich echt gelukkig en comfortabel voelen? Is dat niet gemeen?'', oordeelde een dierenliefhebber in krant Shanghai Daily over een matras van kattenbont. Volgens de dierenactivisten houdt de overheid te weinig toezicht.

De eigen regels van de verkoopsite ontmoedigen de verkoop van spullen gemaakt van honden en katten. Aanbieders kunnen bepaalde punten verliezen, waardoor ze minder populair worden. Maar de webinspecteurs kunnen het werk niet aan, aldus een ingewijde bij het bedrijf taobao.com.
 
Ook op westerse markt
De honden en katten worden vooral in het koude noorden van China in de open lucht gefokt voor een dikkere vacht. Daarna worden ze op gruwelijke wijze gedood, aldus dierenwelzijnsorganisaties. Het vlees gaat in China veelal naar de vleesverwerkende industrie en restaurants in het zuiden van het land.
 
Vooral kortharige katten en Duitse herders zijn geliefd. Het bont worden in kleding, maar ook voor speeltjes en knuffels gebruikt. Ook wordt er met labels gerommeld om ze op de westerse markt te kunnen verkopen, waar honden- en kattenbont veelal verboden is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidsgevaren van Kerstmis

De gezondheidsgevaren van Kerstmis





Kalkoen eten houdt steeds een gevaar op voedselvergiftiging in, een op de vijf gevallen is hier namelijk een gevolg van. Kerstmis betekent dus steeds een piek in het aantal zieken als gevolg van voeding.

Maar niet alleen je kalkoen kan je diarree en maagkrampen geven, ook het eten van restjes en buffetten houden gevaren in. Daarom enkele tips om veilig de kerstdagen door te raken.

Koelkast
Voordat je je koelkast vult met feestingrediënten kun je best de binnenkant met een vochtige doek en antibacteriële zeep poetsen. Zet bereid eten als koud vlees bovenaan zodat niets rauw er op kan lekken. Probeer ook niet de koelkast te vol te steken of de temperatuur te laten stijgen, waardoor het eten onveilig wordt. De juiste temperatuur voor een koelkast is tussen de 0 en 5 graden. Draai dit een beetje naar beneden als deze begint te stijgen.

Ontdooien
Het belooft te vriezen op Kerstmis, dus probeer niets buiten te ontdooien, want dat haalt weinig uit. Als je dit wel doet, zorg dan dat het goed afgedekt en buiten het bereik van dieren is. De juiste manier om iets te ontdooien met weinig bacteriën is het vlees te bedekken en dit op de bodem van de koelkast te zetten met een schotel dat het vocht opvangt. Je moet er op letten dat er geen ijskristallen meer aanwezig zijn binnenin als je begint te koken. 

Vleesthermometer
Een vleesthermometer is een goede manier om te controleren of je vlees voldoende gaar is. Breng deze aan in de binnendij dichtbij de borst van de kalkoen zonder het been te raken. Het vlees is veilig wanneer het 74 graden bereikt. Als je het gevuld hebt, moet de vulling deze temperatuur hebben.

Restjes
Wat je niet opkrijgt, en zeker in het geval van kalkoen, moet binnen de twee uur in de koelkast gezet worden, anders kunnen er bacteriën in ontstaan. Het eten mag ook niet warm hebben als je het in de koelkast zet, want hierdoor stijgt de temperatuur binnenin en komt alle voeding in je koelkast in gevaar. 

Twee dagen
Je moet de restjes binnen 48 uur opeten, als je het langer wil bewaren, stop het dan in de diepvries. Wanneer je het eten opnieuw opwarmt, doe je dit best snel en nauwkeurig, om de periode dat het  lauwwarm is zo kort mogelijk te maken, want dan groeien bacteriën namelijk het snelst.

Ringen uit
Was je handen regelmatig om de overdraging van bacteriën te voorkomen. Onderzoekers ontdekten namelijk dat er meer bacteriën van handen overgedragen worden bij het dragen van ringen. Vooral juwelen met stenen en groeven zijn gevaarlijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo voorkom je een uitschuiver in de sneeuw

Zo voorkom je een uitschuiver in de sneeuw



Wie de auto thuis kan laten, gaat maar beter te voet op straat. Maar ook dat is niet zonder gevaar. Met bijzonder gladde voetpaden, is het een hele kunst om beide voeten op de grond te houden. Lees hier hoe je een lelijke valpartij het best kan vermijden.

1. Wandel als een pinguin
Kijken we naar de natuur, zien we meteen hoe de de dieren zich hebben aangepast aan ongunstige omstandigheden. Neem nu de pinguïn. Op gladde, compacte sneeuw en ijsplekken, neem je beter korte, zorgvuldige en kleine stappen. Tracht het lichaamsgewicht zo gelijkmatig mogelijk te verspreiden over het gehele oppervlak van de voeten. In verse sneeuw, probeer je te lopen in andermans voetstappen. Niet alleen verbruik je minder energie, maar de voetafdruk maakt het makkelijker om greep op de weg te houden. In diepere sneeuw loop je altijd van hiel tot teen. Door eerst te hiel te plaatsen, maak je een gat dat voorkomt dat je voet naar voren kan glijden.

2. Ken de sneeuw
De echte problemen komen als de sneeuw begint te dooien. Door nachtelijke vorst ontstaat ijsvorming. Spoedartsen zien in de dagen en weken na een sneeuwval meer lelijke kwetsuren dan op de dag van de eerste sneeuw.

Mensen raken stilaan vertrouwd met  sneeuw en voelen zich zelfzekerder als ze buiten vertoeven. En daar schuilt het gevaar.  Onder een laag nieuwe sneeuw bevindt zich een compacte laag ijs en dat kan gevaarlijk zijn. Op dit moment liggen alle soorten sneeuw op de trottoirs van compact ijs tot verse sneeuw tot modder. Voorzichtig zijn blijft de boodschap.


3. Kies de juiste schoenen
Gewone sportschoenen schijnen dan wel voldoende stabiel, in de sneeuw is dat niet het geval. Kies voor sneeuwlaarzen of stevige wandelschoenen, voorzien van een sterke rubberen zool. Dergelijke schoenen kosten meer maar gaan vele jaren mee.

4. Gebruik wandelstokken
Nordic walking stokken zijn absoluut geen schande om op straat te gebruiken. Welke macho ontdekkingsreiziger neemt ze niet mee naar de polen?  Ze bezorgen een extra been of zelfs twee. Voor je maximale stabiliteit, koop je een rugzak om je persoonlijke bezittingen in kwijt te geraken. Gebruik op die manier twee poolstokken, dat is ook beter voor de knieën.

5. Voorzie extra steun
Er zijn veel mogelijkheden om je bestaand schoeisel met extra steun te voorzien. Zo bestaan er ijsbeugels die je over de zool trekt. De Amerikanen bedachten zelfs een rubberachtige coatinghars in een blikje die je letterlijk op de zolen van je schoenen spuit. Deze geven je extra greep. Te vinden op tyre-grip.com.

6. Val op de juiste manier
Wees bewust van je zwakke punten en probeer je instincten te trainen om juist te vallen. Ouderen moeten vermijden op hun heup te vallen om fracturen aan de nek of dijbaan te voorkomen. In plaats daarvan moeten zij proberen om de val te voorkomen door zich te beschermen met hun handen. Al kan dit tot een polsbreuk leiden, dit letsel is makkelijker te behandelen.

Idealiter zou iedereen een beschermend hoofddeksel moeten dragen, maar dat valt niet te rijmen met onze ijdelheid. Wie zich echter op stiletto's of gladde lederen zolen blijft wagen, houdt de fietshelm maar beter bij de hand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase ontdekt na jaar huwelijk dat haar man een vrouw is

Indiase ontdekt na jaar huwelijk dat haar man een vrouw is



Een Indiase vrouw heeft pas een jaar na haar huwelijk ontdekt dat haar echtgenoot eigenlijk een vrouw is. Het gebrek aan seksueel contact deed de 'echtgenoot' de das om. Dat meldt de website ananova.com.

De 26-jarige Minati Khatua en haar familie vielen voor de charme van de 28-jarige Sitakant Routray. Zoals de traditie het voorschrijft in India, kreeg de echtgenoot naar aanleiding van het huwelijk een uitgebreide bruidsschat, waaronder een auto, gouden juwelen en cash geld.

Nattigheid
Minati Khatua begon na het uitgebreide huwelijksfeest echter nattigheid te voelen. Haar kersverse echtgenoot weigerde immers elk fysiek contact, naar eigen zeggen omdat hij een religieuze belofte had afgelegd.

"Ik heb herhaaldelijk geprobeerd om zijn geslacht te ontdekken, maar dat mislukte steeds. Tot ik op een dag erin slaagde om de deur van de badkamer te forceren. Daar nam mijn 'man' een bad, werd mijn vrees bewaarheid en ontdekte ik dat hij een vrouw is", legt de belogen echtgenote uit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Darin-Splish Splash

Bobby Darin - Splish Splash

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bobby Darin, echte naam Walden Robert Cassotto (New York City, 14 mei 1936 - Los Angeles 20 december 1973) was een Amerikaans zanger en songwriter, die zeer populair werd in de jaren vijftig. Hij was thuis in een grote verscheidenheid aan muziekgenres, waaronder jazz, pop en folk. Enkele van zijn bekendste nummers zijn onder andere "Mack the Knife", "Beyond the Sea" en "If I were a Carpenter".

Bobby Darin werd geboren in een arm gezin van Italiaanse afkomst in The Bronx, New York. Pas later kwam hij er achter dat hij is opgevoed door zijn grootmoeder en dat de vrouw die hij als zijn zus beschouwde eigenlijk zijn echte moeder was. Zijn vader heeft Bobby nooit gekend. Op jonge leeftijd werd hij getroffen door reumatische koorts, waaraan hij een beschadigd hart heeft overgehouden. Hij moest leven met de wetenschap dat hij op jonge leeftijd zou kunnen sterven, en stortte zich geheel op de muziek. Hij leerde zichzelf verscheidene muziekinstrumenten spelen, waaronder piano, drums en gitaar.

Na te hebben gestudeerd aan de Bronx High School of Science en het Hunter College ging hij werken als entertainer en muzikant in een vakantieresort in de Catskills. Als artiestennaam koos hij de naam Bobby Darin. Bobby was zijn roepnaam als kind. Over de herkomst van "Darin" doen meerdere verhalen de ronde. Één verhaal zegt dat de naam komt van de neonverlichting op een Chinees restaurant. Omdat de eerste drie letters van de neonverlichting het niet deden, stond er op het restaurant DARIN in plaats van MANDARIN (Mandarijn). Een ander verhaal vertelt dat hij de naam vond door te bladeren in een telefoongids.

Midden jaren vijftig ontmoette hij muziekuitgever Don Kirshner, die hem aan een platencontract hielp bij Decca Records. Darin werd voorgesteld aan de dan nog niet bekende zangeres Connie Francis. Bobby's manager zorgde er voor dat Darin mee muziek kon schrijven voor Connie om haar zangcarrière op te starten. Bobby en Connie werden verliefd op elkaar. Connie, ook van Italiaanse afkomst, had een strenge vader. Zodra hij lucht kreeg van de relatie stelde hij alles in het werk om het koppel gescheiden van mekaar te houden. Toen hij vernam dat ze mekaar zouden zien na een optreden van Connie, joeg hij Bobby uit het gebouw terwijl hij met een wapen zwaaide. Later zei Connie Francis dat niet trouwen met Bobby Darin de grootste vergissing van haar leven was.

Na drie geflopte singles verscheen in 1958 "Splish Splash", zijn eerste grote hit. Meer hits volgden en Darin werd een favoriete zanger onder het jonge rock-'n-rollpubliek. In 1959 ging hij een andere weg in met "Mack the Knife", een jazz/popbewerking van een nummer uit de Driestuiversopera van Bertolt Brecht en Kurt Weill. Het nummer bereikte de nummer éénpositie in de Amerikaanse hitlijsten en bracht Darin ook onder de aandacht bij de meer volwassen muziekliefhebber. In 1960 werd het ook in België en Nederland een hit. In 1959 won Darin meerdere Grammy Awards, waaronder die voor beste nieuwkomer en beste nummer (voor "Mack the Knife").

In 1960 nam hij het nummer "Beyond the Sea" op, een Engelse vertaling van "La Mer" van Charles Trenet. Hij vertrok dat jaar tevens naar Hollywood om daar filmmuziek te schrijven en acteur te worden. Op de set van zijn eerste film, Come September, ontmoette hij zijn latere vrouw Sandra Dee. Ze trouwden op 1 december van dat jaar. Ze kregen één zoon, Dodd Darin, in 1961. Andere films waarin Darin te zien zijn zijn onder andere Pressure Point uit 1962 en Captain Newman MD uit 1963. Voor de laatste film kreeg hij een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol.

Mid jaren zestig treedt Darin op in verscheidene casino's in Las Vegas. In 1966 brengt hij het nummer "If I were a Carpenter" uit, een cover van Tim Hardin. Deze versie bereikt in verscheidene landen, waaronder de VS en Nederland, de top tien. Het jaar daarop scheidde hij van Sandra Dee. Meer dan andere nachtclubacts was Darin zeer politiek actief. Zo werkte hij in 1968 mee aan de verkiezingscampagne van Robert Kennedy. Nadat deze werd neergeschoten, bracht hij enkele protestalbums uit.

In de jaren zeventig werd hij de eigenaar van een succesvolle platenmaatschappij, TM Music. Voor de platenmaatschappij ontdekte hij Wayne Newton. Ook trad hij regelmatig op, waaronder enkele goedbezochte shows in Las Vegas. In januari 1971 onderging hij een hartoperatie om de schade aan zijn hart enigszins te herstellen, waarna zijn gezondheid achteruit ging. Na een periode van herstel trad hij weer op in Vegas en bracht hij enkele platen uit, waaronder voor Motown. Ook presenteerde hij zijn eigen televisieshow, de variétéshow "The Bobby Darin Show", en trouwde hij voor de tweede maal in 1973.

Op 20 december 1973 overleed hij vlak na een hartoperatie, waarbij twee van zijn hartkleppen werden vervangen. Hij is 37 jaar oud geworden. Er was geen begrafenisdienst: een van zijn laatste wensen was dat zijn lichaam werd gedoneerd aan het medisch centrum van de UCLA voor onderzoek. In 1990 werd hij postuum geplaatst in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2004 kwam er een film uit over zijn leven, Beyond the Sea. Bobby Darin werd hierin gespeeld door Kevin Spacey, die de film ook regisseerde




» Reageer (0)
20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kerstshopping voor hem een lijdensweg is

Waarom kerstshopping voor hem een lijdensweg is




Mannen zijn doorgaans zeer besluitloos als het op kerstshopping aankomt. Gemiddeld hebben ze 15 dagen nodig om te beslissen welk cadeau ze zullen kopen. Twijfels en onzekerheden steken bij hen sneller de kop op.

Kerstshopping is een ware lijdensweg voor de meeste mannen. Tweederde ziet er zo tegen op dat ze de bezigheid alleen maar uitstellen. Gaan ze dan toch kijken, vinden ze het aanbod te overweldigend waardoor ze met lege handen naar huis keren. 1 op 20 mannen is zelfs zo onzeker dat ze wachten met kerstshopping tot kerstavond.

Oplossing
Een internationaal onderzoek, uitgevoerd door Gatwick Airport bij 1015 mannen, geeft aan dat er een betrouwbare oplossing bestaat voor het probleem.  60 procent van de heren voelt zich minder besluitloos als iemand met hen op stap trekt.

Zekerder
De meest betrouwbare manier om hem te klus te laten klaren, is door hen zelf te begeleiden naar de winkels. 60 procent voelt zich minder besluitloos als iemand hen wil vergezellen. "De belangrijkste reden waarom mannen zo besluiteloos reageren, is omdat ze zich zorgen maken over de kledingmaat bijvoorbeeld of wat hun partner echt wil", vertelt marketing manager Kim Francis. "De meesten hebben echt geen idee wat te kopen. Als ze dan naar de winkels trekken, hebben ze een tweede  probleem door het grote aanbod. Veel mannen geven toe dat ze eerst de kledingkast van de partner nakijken om grootte en smaak te controleren".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterellende nog niet voorbij: vannacht nieuwe sneeuw en weer gladde ochtendspits

Winterellende nog niet voorbij: vannacht nieuwe sneeuw en weer gladde ochtendspits


http://img207.imageshack.us/img207/5253/winter3d.jpg


Hoewel het extreme winteroffensief van de voorbije dagen zeer uitzonderlijk was, is de winterellende nog niet achter de rug. Vanavond wordt het eerst Siberisch koud (plaatselijk tot -10). Daarna komt er zachtere maar ook vochtigere lucht naar ons land. In het tweede deel van de nacht gaat het weer sneeuwen. Tegen de ochtend gaat die sneeuw mogelijk over in smeltende sneeuw en aanvriezende regen. De eerste uren van de ochtendspits kunnen door de ijzel weer bijzonder gevaarlijk worden. Later in de voormiddag wordt het zachter. De komende dagen blijft de winter kwakkelen en de kans op een witte kerst ligt volgens het KMI nog altijd op zo'n 50 procent.


Na een nieuwe ijsdag is het door de opklaringen boven de ijskoude sneeuwbodem nu al berekoud. Aan de kust vroor het rond 17 uur al fors: tot -8, in het Antwerpse en Limburg al tot -9 en plaatselijk zelfs -10. Dat worden meteen de nachtminima. Volgende nacht wordt het vanuit het zuidwesten opnieuw zwaarbewolkt met later buien van sneeuw, overgaand in smeltende sneeuw of aanvriezende regen. Morgenochtend schommelen de temperaturen van +1 nabij de Franse grens tot -2 in het noordoosten. Morgen is het zwaarbewolkt en nevelig met in het noordwesten eerst mogelijk nog buien van smeltende sneeuw of aanvriezende regen. Daarna blijft het in het noorden meestal droog, terwijl een neerslagzone het zuiden bereikt en er zorgt voor regen en smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 en +2.

Nieuwe sneeuw op woensdag
Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag trekt vanuit het zuidoosten een storing het land in. Daarin zit een mengeling van regen, smeltende sneeuw, lokaal nog aanvriezende regen en op de Hoge Venen sneeuw. De temperaturen veranderen weinig, met minima tussen 0 en +2. De rest van de week blijft de winter kwakkelen volgens het KMI. Woensdag en donderdag strekt een golvende storing zich uit van het Iberische Schiereiland tot het zuiden van Scandinavië. Deze storing vormt de grens tussen zachtere luchtmassa's ten oosten van onze streken en nog vrij koude lucht ten westen van ons land. Het blijft dus meestal zwaarbewolkt met perioden van neerslag in de vorm van sneeuw of regen die soms kan aanvriezen. De maxima worden licht positief met waarden rond +1 of 0 graden in het centrum van het land.

IJskoude kerstnacht
Op het einde van de week en begin van het weekend is het droger met in het westen eventueel enkele lokale winterse buien. Het wordt tijdelijk opnieuw kouder met algemene nachtvorst in het binnenland. De kerstnacht wordt dus zeker ijskoud. Of we in Vlaanderen een witte kerst krijgen, is nog niet te voorspellen, maar de kansen stijgen wel. In de Ardennen is een witte kerst zo goed als zeker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe intelligenter, hoe later naar bed

Hoe intelligenter, hoe later naar bed



Avondmensen trekken doorgaans later naar bed en zijn verstandiger. Ochtendmensen beschikken dan weer over een lager IQ maar werken wel plichtsbewuster, zo toont onderzoek aan.

De studie, uitgezocht door onderzoeker Robert Alison, geeft aan dat avondmensen over een hoger IQ beschikken dan de ochtendgenoten. Volgens de wetenschappers aan de London School of Economics zijn de bevindingen niet geheel onlogisch. In de oertijd waren mensen enkel overdag actief. Door de evolutie van de mens verschoven belangrijke activiteiten vaker naar de avonduren.

Verschillen
Verstandig of niet, er zijn wel meer verschillen tussen avond- en ochtendlui. Vroege vogels zouden plichtsbewuster werken, beschikken over meer weerstand, zijn beter in teamverband en halen op school betere resultaten. Avondmensen zijn verstandiger, maar zijn minder betrouwbaar en emotioneel labiel. Ook de kans op verslavingen ligt bij hen een pak hoger.

Genen
Tot welke categorie we behoren, hangt grotendeels af van de genen. Ook ons beste moment van de dag, verschilt van mens tot mens en hangt samen met de levensfase van de mens. Aan het einde van de tienerperiode verschuiven onze activiteiten bijvoorbeeld meer naar de nacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen voelen zich mooier op Kerstmis

Vrouwen voelen zich mooier op Kerstmis




Nederlandse dames geven zichzelf op Kerstmis qua uiterlijk een 8,1 op 10, op andere dagen is dat maar een 6,8. Dat blijkt uit een recente enquête.


Hun uiterlijk houdt Nederlandse vrouwen al lang voor de feestperiode bezig. Een kwart van 500 ondervraagden is al een tot vier weken op voorhand met haar make-up bezig, 20 procent begint dit twee tot zeven dagen vooraf te plannen. Driekwart voelt zich glamoureus wanneer ze lekker ruiken en wanneer hun kapsel perfect zit, dat meldt nu.nl. Kerstmis is voor velen een excuus om te experimenteren met opvallende make-up. 28 procent probeert dan 'smokey eyes' uit.


Op deze feestdag staan dames bijna 25 minuten voor de spiegel, anders is dat ongeveer 14 minuten. 30 procent van hen neemt in haar handtas een extra lipgloss of lippenstift mee om zichzelf te kunnen bijwerken en een kwart heeft dan parfum bij. Ook zorgt hun uiterlijk voor heel wat stress bij dames: hun grootste nachtmerrie zou een pukkel in het gezicht, vlekken van een deodorant of een mislukte haarkleuring zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode bietensap: het nieuwe wonderelixir?

Rode bietensap: het nieuwe wonderelixir?



Onderzoekers geloven dat 2 of meer glazen rode bietensap helpen om langer en actiever te leven. Ook inspanningen zijn langer vol te houden doordat het sap de bloedvaten verwijdt.


Een team van de universiteit van Exeter gaf proefpersonen normaal bietensap te drinken of gewoon sap, vrij van nitraten. Elke keer dat het nitraatrijke sap werd gebruikt, werd een duidelijke verbetering in de prestaties vastgesteld. Dit was er niet met het gefilterde sap.


Volgens de onderzoekers kan bietensap de hoeveelheid zuurstof, nodig om intensieve oefeningen uit te voeren, daadwerkelijk verminderen. De oorzaak ligt in het actieve nitraat-ingrediënt. Bietensap verwijdt de bloedvaten en vermindert de hoeveelheid zuurstof die nodig is voor de spieren tijdens de activiteit.


Naarmate mensen ouder worden kan de hoeveelheid zuurstof, nodig tijdens bepaalde oefeningen, dramatisch dalen. Door dagelijks 500 ml bietensap te drinken, kan die hoeveelheid stijgen. Hierdoor kunnen ouderen langer een actiever leven leiden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem weldra plat: geen product meer om ijs van toestellen te halen

Zaventem weldra plat: geen product meer om ijs van toestellen te halen




Op de nationale luchthaven Brussels Airport in Zaventem kunnen vandaag en morgen waarschijnlijk nog maar weinig of zelfs helemaal geen vliegtuigen meer opstijgen. Het product om het ijs van de toestellen te halen, is namelijk bijna op, en vliegtuigen mogen niet vertrekken zonder die behandeling.

De toestand op de luchthaven was net aan het verbeteren, na de chaos van de afgelopen dagen.. Er zijn nog steeds weinig vluchten naar Londen, maar veel vertragingen waren inmiddels ingelopen. Heel wat passagiers die sinds het weekend geblokkeerd zaten, zijn wel kunnen vertrekken.

Alle passagiers krijgen de raad contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen om na te gaan of hun vlucht nog kan vertrekken. Het ziet er echter naar uit dat het luchtverkeer compleet in de soep gaat draaien.

De-icing-vloeistof wordt gebruikt om het ijs op de vleugels van vliegtuigen te verwijderen. Er is een tekort omdat luchtvaartmaatschappijen het product de afgelopen dagen massaal hebben gebruikt. Bovendien leidt de toestand op de wegen en het vrachtwagenverbod in Frankrijk tot moeilijkheden bij de aanvoer van de vloeistof.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circusberen vallen in winterslaap

Circusberen vallen in winterslaap




Vier door een rondreizend Russisch circus getrainde beren zijn tijdens een verplaatsing naar het verre oosten van Rusland in winterslaap gevallen.

De vrouwtjesberen Varya, Manoeyasja, Lyalya en Lyoesya reisden in een enorme vrachtwagen van Irkoetsk naar Vladivostok, vertelde trainer Vladimir Dobryakov aan Novosti. Het circus deed er acht dagen over om de 4.500 kilometer te overbruggen, wat de dieren "uiteraard veel spanning" bezorgde. Bovendien kreeg de truck panne en vroor het zeer hard.

De trainer moest zijn dieren grote hoeveelheden sterke thee en chocoladesnoep te geven om ervoor te zorgen dat ze niet in slaap vielen. Beren zijn een veel voorkomende attractie in Russische circussen. Sommigen worden getraind om op ijs te schaatsen en hockey te spelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Paul Michiels - Let Me Be Turned To Stone

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul Michiels werd geboren te Heist-op-den Berg op 15 juni 1948 en is het vierde en laatste kind(eindelijk een zoon!) van Karel en Madeleine Michiels.
Vanaf zijn prille jeugd is Paul (op 8-jarige leeftijd ’56) reeds in de ban van de liedjes die hij op de radio hoort.
Hits van Bill Haley , Elvis Presley, Litlle Richard, Jerry Lee Lewis, Eddy Cochran , Buddy Holly e.a.komen vanuit de V.S. overgewaaid naar Europa.. De Rock’Roll viert hoogtij !
Paul’s moeder speelde tijdens de oorlogsjaren piano voor de geallieerde soldaten die klant waren in het café”t Pleintje”in Heist waar Madeleine als dochter opgroeide.
Op diezelfde piano tokkelde Paul in zijn kinderjaren en probeerde alzo zijn helden te imiteren.

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw vormde hij de succesvolle popgroep Soulsister met Jan Leyers. In 1988 scoorden ze een internationale hit met het nummer "The way to your heart". Na de split van de groep bouwde hij verder aan zijn solocarrière. In 2001 scoorde hij tegelijkertijd twee hits. "Let Me Be Turned To Stone" werd een succes, maar vooral "Forever Young", een cover van Alphaville en titeltrack van de film Team Spirit scheerde hoge toppen.

Op zaterdag 1 maart 2008 gaf Soulsister, 12 jaar na de split, een reünie-concert in het Antwerpse Sportpaleis.





» Reageer (0)
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugène Boudin 1824-1898 Frans kunstschilder

Eugène Boudin 1824-1898  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken






Eugène Boudin (Honfleur, 12 juli 1824 – Deauville, 8 augustus 1898) was een Frans kunstschilder. Hij is voornamelijk bekend van zijn schilderijen met zee- en strandgezichten, en geldt als een voorloper van het impressionisme.


Boudin werd geboren te Honfleur, een havenstadje aan de Normandische kust, en kwam uit een zeevaartfamilie. Als jongen voer hij mee op het schip van zijn vader, en had toen alle gelegenheid de zee en de kusten te leren kennen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-1865.jpg?t=1264342447
( 1865)



Zelf begon hij een lijstenmakerij en in zijn vrije tijd schilderde hij. Een van de schilders die bij hem materiaal kochten was Jean François Millet. Aan hem durfde Boudin zijn werk wel voor te leggen. Millet bracht er enkele correcties in aan, maar raadde hem aan zelf geen schilder te worden. Deze laatste raad sloeg Boudin in de wind. Hij liet de winkel over aan zijn compagnon en ging naar Parijs om er in het Louvre schilderijen te kopiëren.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-0.jpg?t=1264342539



Op aandringen van zijn vroegere klanten gaf de gemeente Le Havre hem een beurs voor drie jaar. Na deze periode maakte hij echter niet de vriendelijke genrestukken waarop men gehoopt had. In plaats daarvan maakte hij studies in de open lucht. Hij had begrepen dat "de tijd van de romantici voorbij was. Voortaan moeten we de eenvoudige schoonheid van de natuur zoeken... de natuur zoals die werkelijk is in al haar verscheidenheid en ongereptheid." Hij liet zich voornamelijk inspireren door de Normandische kust, met name Deauville en Trouville-sur-Mer. Hij wordt ook wel "Schilder van Stranden" genoemd, een naam die eigenlijk onterecht is, aangezien het strand in zijn schilderijen slechts een klein gedeelte inneemt.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin--5.jpg?t=1264342618



Hij was een van de eerste Franse landschapsschilders die in de open lucht werkten. Zijn strand- en zeegezichten vormen een directe band tussen het naturalisme van de vroege en het impressionisme van de late 19e eeuw. Boudin is degene geweest die Claude Monet in deze methode van buiten schilderen heeft geïntroduceerd.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin-3.jpg?t=1264342797



Tussen 1875 en 1890 heeft Boudin vaak de Nederlandse en Belgische stranden bezocht en daar veel geschilderd. In 1892-1895 deed hij hetzelfde in Venetië.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Eugne-Boudin.jpg?t=1264342356




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je hond niet jaloers: ook hij heeft een eigen ik

Maak je hond niet jaloers: ook hij heeft een eigen ik

Dit geldt niet alleen voor honden maar ook voor andere dieren ...





De term 'een hondenleven' heeft een nieuwe dimensie gekregen nu psychologen tot de ontdekking zijn gekomen dat die viervoeters, net als sommige andere dieren, vaak last hebben van complexe, onaangename gevoelens zoals jaloezie en naijver.


Paul Morris, een psycholoog die verbonden is aan de universiteit van Portsmouth, ontdekte namelijk dat honden, maar ook paarden en vermoedelijk andere dieren, "emotioneel gezien veel ingewikkelder in elkaar zitten dan we tot dusver dachten. Ze kunnen ook last hebben van een heleboel gevoelens en emotionele problemen waarvan wij aannamen dat alleen primaten er ervaring mee hebben".


Tot nog toe werd ervan uitgegaan dat dieren niet beschikken over "het gevoel van het eigen ik" dat nodig is om zogenaamde secondaire emoties te voelen zoals jaloezie of schaamte, emoties die complexer zijn dan "primaire" gevoelens zoals woede of vreugde.
De nieuwe Britse studie toont, net als recent onderzoek door dr. Friederike Range van de faculteit Neurobiologie van de universiteit van Wenen, echter dat honden, katten, schapen en koeien wel degelijk kunnen kampen met die gevoelens.


Zo beschrijft de Oostenrijkse vorser dat honden niet graag zien dat hun baasje affectie toont voor andere dieren, vooral dan voor andere honden, en er zelfs vaak bezwaar tegen hebben wanneer de baas een nieuwe vriend of vriendin mee naar huis brengt, mogelijk uit vrees dat die hen naar het achterplan zal verdringen.


Ook dr. Morris maakt melding van talrijke incidenten waaruit blijkt dat honden erg jaloers kunnen zijn, en soms zelfs fysiek proberen tussen de baas en zijn of haar nieuwe kennis te gaan staan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vermijd je dat een discussie escaleert

Zo vermijd je dat een discussie escaleert



Je bloed kookt, je kan niet meer helder denken en voor je het weet sta je te schreeuwen en verwijten naar de ander te slingeren. Ruzie maken en je emoties uiten is dan wel (letterlijk) gezond, soms escaleert een discussie op een ongezonde manier. Zo kan je dat (proberen) vermijden.

1)    Ruimte

Sta jezelf (en de ander) een korte pauze toe als je voelt dat het op het punt staat te escaleren. Het moment waarop je jezelf iets totaal belachelijk hoort zeggen, is meestal een goed moment. Ga vijf minuutjes naar een andere kamer om letterlijk afstand te nemen, elkaar ademruimte te geven en de druk van de ketel te nemen. Let wel: dit is niet hetzelfde als met slaande deuren vertrekken of letterlijk weglopen van de discussie. Doe het rustig, en communiceer er ook duidelijk over naar de ander.
 
2)    De kalmte bewaren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar niettemin onmisbaar: probeer de kalmte te bewaren. Eén stemverheffing leidt algauw tot een schreeuwwedstrijd, één irrationele opmerking kan een uitbarsting teweeg brengen. Voel je dat je de pedalen verliest? Pas dan tip nummer één toe: ademruimte, een rustpauze. Bedenk tijdens die pauze wat je eigenlijk wil zeggen, en op welke manier je het best gehoord zal worden.

3)     Rationele, logische opbouw

Probeer je argumentatie zo rationeel en logisch op te bouwen. De verleiding is groot om emoties de bovenhand te laten nemen, maar emoties zijn heel persoonlijk en je loopt een enorm risico om je gesprekspartner af te stoten. Omgekeerd: als iemand heel emotioneel (en irrationeel) reageert, blijf dan kalm en bedenk dat het 'maar' een mening is, ook al is het de mening van iemand die erg belangrijk is voor jou. Blijf kalm terwijl je logisch uiteenzet waarom je niet akkoord gaat.

4)    Luister

Een onderschat onderdeel in de problematiek: luisteren. Soms is het niet nodig om te reageren en is het voldoende om de ander te laten razen. Een paar simpele vragen of een goede conclusie op het eind van de rit: meer wordt er dan niet verwacht.
Als jullie echt in een discussie verwikkeld zijn, luister dan naar wat er gezegd wordt en vraag naar eventuele verborgen betekenissen. Interpreteer niet zomaar op jouw manier wat je dénkt te horen.

5)  Adem in, adem uit

Vermijd zuchten, maar het wil niet zeggen dat je niet af en toe flink diep mag in- en uitademen.

6) Verschillen

Over sommige zaken kan je blijven discussiëren. Als het geen impact heeft op je leven of je relatie, is het geen slecht idee om te berusten in dat verschil in meningen en wereldbeeld. Sommigen houden nu eenmaal niet van wortels en anderen niet van koriander, sommigen willen alleen naar zonnige oorden, anderen willen niet liever dan rondtrekken.

7) Trap niet in de valkuil

Bewust of onbewust komt er in een ruzie of discussie vaak een moment waarbij de ander aas uitgooit. Het is meestal iets dat jou persoonlijk erg raakt of waar je erg mee begaan bent, waardoor het extra moeilijk is om niét toe te happen. Toch is dat het slimste dat je kan doen, want anders escaleert het zeker.

Deze tips betekenen niet dat je een discussie of ruzie uit de weg moet gaan. Integendeel, je moet opkomen voor jezelf, je mening en de mensen om wie je geeft. Maar door dit op een gecontroleerde manier te doen, bereik je veel meer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Cry Love

John Hiatt - Cry Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.

John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). Daarop volgen Slow Turning (1988), Stolen Moments (1990), en Perfectly Good Guitar (1993). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In 2008 kwam de plaat Same Old Man uit, in 2010 gevolgd door The Open Road.




» Reageer (0)
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee beperkt schade gezondheid door junkfood


Thee beperkt schade gezondheid door junkfood




Het drinken van thee kan gewichtstoename als gevolg van een vetrijk eetpatroon voorkomen, dat ontdekten vorsers na onderzoek op muizen.

Minder buikvet
Het onderzoek bracht ook nog andere gezondheidsvoordelen van het drinken van thee aan het licht. Een deel van de dieren volgden voor de studie een vetrijk dieet, anderen hadden een normaal eetpatroon. Beide groepen werden nog in kleinere eenheden opgedeeld, ze kregen elk gedurende 14 weken water, zwarte of groene thee. Daaruit blijkt dat beide soorten thee de gewichtstoename beperkten, ook verlaagden ze de opstapeling van buikvet dat in verband gebracht wordt met een ongezond eetpatroon. Zwarte thee ging ook de schadelijke effecten voor het bloed, een toename van cholesterol, een hoge bloedglucose en insulineresistentie tegen.  

Voordelen
Professor Carrie Ruxton: "Hoewel de resultaten nog bevestigd moeten worden door onderzoeken op mensen, toont deze studie aan dat thee gewichtstoename helpt te voorkomen. Thee drinken werd eerder al in verband gebracht met een lager risico op hartziekten, kanker en de ziekte van Parkinson. Als je regelmatig thee drinkt gedurende meer dan tien jaar, zou je ook sterkere botten krijgen."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!