Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijdsgenoten grootste gevaar voor kind op Facebook

Leeftijdsgenoten grootste gevaar voor kind op Facebook





Steeds meer kinderen van acht jaar, ook al moeten ze hiervoor liegen over hun leeftijd, hebben een account op een sociaalnetwerksite. Politie en leerkrachten waarschuwen dat ze hierdoor ten prooi vallen van pesters en volwassenen met slechte bedoelingen.


Door groepsdruk voelen steeds meer lagere schoolkinderen zich verplicht een account aan te maken op een sociaalnetwerksite zonder dat hun ouders hiervan op de hoogte zijn. Experts zeggen dat ze hiervoor moeten liegen over hun leeftijd, want gebruikers moeten ouder dan 13 jaar zijn. De Australische advocate gespecialiseerd in internetveiligheid Robyn Treyvaud zegt dat de meeste kinderen van 9 en 10 jaar een account op Facebook hebben. Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van degenen tussen acht en zeventien jaar al een negatieve online ervaring hadden: dit gaat van het bekijken van ongepast materiaal, cyperpesten, persoonlijke informatie vrijgegeven en virussen.


Treyvaud geeft scholen advies over cyberveiligheid. Ze zegt dat kinderen naïef zijn op vlak van de impact van het delen van persoonlijke informatie op internet, ze worden beïnvloed door oudere kinderen die ze horen praten over Facebook. "Jongeren van tien jaar willen zich online ouder voordoen. Ze willen liever een coole 18-jarige zijn en de realiteit is dat dit kan. Omdat ze goed met technologie om kunnen springen, maken ze zo'n account aan zonder dat mama en papa hiervan op de hoogte zijn. Ze weten hoe Facebook technisch in mekaar zit en kunnen hier mee overweg, ze hebben alleen nog niet de rijpheid om te weten hoe ze met negatieve ervaringen moeten omgaan. Het bewijs toont dat hun leeftijdsgenoten het grootste gevaar vormen op sociaalnetwerksites, niet de vreemde of oudere man met slechte bedoelingen."


Daarom waarschuwen Australische scholen ouders voor de gevaren van Facebook voor kinderen. Schoolhoofd Kate Cooper: "Sommige ouders beseffen niet dat kinderen ouder dan dertien moeten zijn om een profiel aan te maken. Hoewel dit niet enkel een schoolaangelegenheid is, zijn we erg bezorgd over internetveiligheid." Kinderpsycholoog Michael Carr-Gregg zegt dat kinderen die sociaalnetwerksites gebruiken een van de meest onderschatte gezondheidsproblemen van deze tijd is en dat ouders hier een prioriteit in hun opvoeding van moeten maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het profiel van een vrouwelijke pedofiel


Het profiel van een vrouwelijke pedofiel



De jongste misbruiken in de kerk liegen er niet om: ook vrouwen maken zich schuldig aan seksueel misbruik. Volgens gegevens, gesprokkeld door de BBC, neemt het aantal vrouwelijke pedofiele daders zelfs toe. Temeer omdat vrouwelijk misbruik vaak nooit aan de oppervlakte komt.

Een BBC artikel rapporteert dat van de 16.094 pedofiele slachtoffers die naar de Engelse kindertelefoon belden, er  2.142 misbruiken door een vrouw gepleegd werden.  Dit is 132% hoger dan cijfers uit 2004.  

Minder opvallend
"De vrouwelijke pedofiel valt minder op", stelt de Nederlandse psychiater Frank Van Ree. "Een man met een kind op schoot wordt meteen verdacht, terwijl er bij een vrouw minder raar wordt opgekeken. Een vrouw die haar kinderen niet knuffelt en streelt is eerder abnormaal dan normaal, daarom raken vrouwelijke pedofielen er makkelijker mee weg".

Moederliefde?
"Sommige vrouwen hebben wel door dat hun gevoelens anders dan normaal zijn, maar noemen het geen pedofilie. Hun gedrag bestempelen ze zelfs als moederliefde. Sommige vrouwen worden bijvoorbeeld opgewonden van het geslacht van hun kind.
Vrouwen die beseffen dat ze pedofiel zijn, zetten hun gevoelens minder snel om in daden dan mannen. Mannen zijn veel experimenteler en sterker gericht op seks dan vrouwen. Ze zijn meer gericht op genitale prikkels.''

Verliefdheid
Pedofielen vallen op kinderen onder de 12 jaar. Als deze kinderen rijp worden en borsten en schaamhaar krijgen, verdwijnt de verliefdheid. Ook de liefde van een volwassene voor een kind tot 16 jaar wordt in de volksmond pedofiel genoemd. Officieel zijn daar andere termen voor. De voorkeur voor puberjongens heet efebofilie en de voorkeur
voor pubermeisjes parthenofilie.

Kindertijd
In het algemeen vallen de mannelijke pedofielen op jongens en de vrouwelijke pedofielen op meisjes. Vaak zijn de pedofielen zelf homoseksueel. Volgens psychiater Van Ree komt dat doordat de pedofielen in hun kindertijd zijn blijven hangen. "Iedereen heeft vroeger wel eens doktertje of andere seksuele spelletjes gespeeld.  Tijdens deze spelletjes betasten kinderen elkaar. Meestal spelen meisjes met meisjes en jongens met jongens. Pedofielen zijn nooit verder gegroeid en zitten met hun seksuele ontwikkeling nog in hun kindertijd".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen mislukt omdat je altijd honger hebt? Dit helpt

Afvallen mislukt omdat je altijd honger hebt? Dit helpt



Een belangrijk probleem in een poging om gewicht te verliezen, is het hongergevoel. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen je lichaam als je honger hebt. Meestal heb je dan al meer dan genoeg gegeten, en toch kan je het niet laten. Een nieuw systeem, Abiliti, zorgt ervoor dat dat verleden tijd wordt: het maagimplantaat dat je hersenen wijsmaakt dat je genoeg hebt. Uit een eerste test blijkt dat er 45 procent minder voedsel wordt opgenomen.

Het implantaat werkt door te detecteren wanneer er eten of drinken in de maag komt. Dan stuurt het een elektrisch signaal, wat een zenuw raakt die ook een signaal stuurt naar dat deel van de hersenen dat de honger controleert.

Het signaal vertelt de hersenen dat de maag vol is en dat je genoeg hebt, voor dat werkelijk zo is. Bijkomend voordeel? Er moeten geen stukken maag, darmen of verteringsstelsel moeten weggesneden worden.

Zoals pacemaker
De technologie achter Abiliti werkt op dezelfde manier zoals pacemakers. Het bevat een kleine batterij en wordt net onder de huid onder de ribben ingeplant. Dit wordt verbonden met een elektrode en voedingssensor, die in de maag worden geplaatst via een kijkoperatie.

Data naar computer
Het apparaatje meet ook de eetgewoonten. Het kan geen calorieën tellen, maar kan wel informatie naar een computer sturen over portiegrootte en aantal snacks. Op basis van die data kunnen dokters aanbevelingen doen over de voeding en de levensstijl.

45 procent
Abiliti werd ontwikkeld door een team van Amerikanen en Duitsers, en dient in de eerste plaats voor mensen met morbide obesitas (BMI van 35 tot 55). Uit een eerste, klinische test bleek dat de proefpersonen 45 procent minder voeding opnamen per maaltijd. Per maand verloren ze daar door drie à vier kilo, een heel jaar lang.

Eens de patiënten een gezond gewicht hebben bereikt, moet het apparaatje niet verwijderd worden. Het kan ook gewoon 'afgezet' worden.

Andere wetenschappers reageren voorzichtig tot enthousiast op de technologie. Een van de problemen met dit systeem is dat je niet noodzakelijk gezond moet eten of moet bewegen. Het is onduidelijk wanneer het op de markt zou gebracht worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win een jaar lang gratis strijkhulp

Win een jaar lang gratis strijkhulp




Zin om een jaar lang je strijk uit handen te geven? Wie een originele strijktafelhoes weet te ontwerpen, kan deze prijs in de wacht slepen.

Van 11 januari tot 10 april 2011 roept Brabantia creatievelingen op om een origineel en persoonlijk design voor een strijktafelhoes te ontwerpen. De winnaar van deze "Strijk met stijl"-wedstrijd hoeft een jaar lang geen strijk meer te doen. Zowel in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk loopt de wedstrijd.

Prijzenpot
De winnaar ziet zijn ontwerp in productie gaan en in winkels over heel Europa te koop aangeboden. De 10 beste inzendingen ontvangen voor 75 tot 500 euro aan Brabantia-producten.  De Belgische winnaar wordt gedurende een heel jaar van zijn strijktaken ontheven, dankzij een strijkhulp van Flexpoint Personal Services die wekelijks drie uur zijn was komt strijken. Elke 100ste stemmer krijgt bovendien een handig Brabantia vouwplankje opgestuurd. Meer info: www.strijkmetstijl.be





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amatorski - Come home

Amatorski - Come home

Klik op de foto om ze te beluisteren






Vier Belgen maken samen internationaal klinkende, dromerige met gefluister gevulde muziek. En dat doen ze onder de naam Amatorski.

De muziek die de band maakt is moeilijk in één woord te noemen. Geïnspireerd door acts als Portishead, Sigur Ros en Radiohead maakt het viertal dromerige fluisterpop. Zelf noemen ze het een 'vreemd mooi liedjesuniversum' en dat is een treffende omschrijving voor de unieke stijl.

De liedjes die het viertal uitbrengt vallen meteen in de smaak bij het publiek.



» Reageer (0)
10-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen die huwelijk Morel-Vanhecke voltrok:

Schepen die huwelijk Morel-Vanhecke voltrok: "Sereen moment, je voelde hun liefde"



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/9/8/0/media_xl_4004715.jpg?20110110011607



Het opmerkelijke nieuws van haar huwelijk met 'buddy' Frank Vanhecke dat de doodzieke Marie-Rose Morel vandaag zelf aankondigde in haar column in de krant Het Laatste Nieuws lokt heel wat reacties uit. De Brugse schepen Frannky Demon voltrok het huwelijk en heeft het over een erg sereen moment. "Je voelde de liefde tussen de twee," zei Demon op Radio 1. Ook getuige Jurgen Ceder, VB-fractieleider in de Senaat, heeft het over een bijzodner ontroerend moment. Er rijzen wel vragen over de juridische kant van de zaak. Morel wil vooral vermijden dat haar ex komt inwonen in haar huis waar ze nu met haar zoontjes woont.


De Brugse schepen van Burgerlijke Stand Franky Demon (CD&V), nog maar een week in dienst, voltrok het huwelijk bij Frank Vanhecke thuis. "Het was een zeer sereen moment, waar we enorm veel respect gezien hebben tussen mevrouw Morel en mijnheer Vanhecke", zegt hij. "Ze zagen er gelukkig uit. Op het moment dat we het huwelijk voltrokken, zagen we echt liefde in het gezicht en een stuk blijdschap."


"Omdat ik nog maar net in dienst was, voelde ik me toch wat onwennig en zenuwachtig. Toch ben ik blij dat ik het huwelijk voltrokken heb. Het was een heel intens en speciaal moment, zeker gezien de zware ziekte van mevrouw Morel. We hadden alles klaar gemaakt om de plechtigheid in het stadhuis te laten doorgaan, maar op vraag van meneer Vanhecke en op doktersadvies werd het huwelijk voltrokken bij meneer Vanhecke thuis."


Samen met Koen Dillen en Tom Van Den Troost was Jurgen Ceder getuige van het huwelijk. Ceder (47) is gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Dilbeek en sinds 2009 ook fractieleider van de partij in de Senaat. "Ik ben geen dokter, maar de toestand van Marie-Rose lijkt me toch op zijn minst zeer zorgwekkend. Het was een erg emotionele plechtigheid. Een huwelijk is altijd wel emotioneel, maar die tragische dimensie maakte het nog meer ontroerend en speciaal."


En dan is er de juridische kant van de zaak. Met het huwelijk wil Morel, die vecht tegen een vergevorderde kanker, ook de juridische bescherming van haar kinderen veiligstellen, gezien de vechtscheiding met haar ex-man. Door dit huwelijk kan haar ex Morels nalatenschap niet beheren tot de kinderen 18 jaar zijn. "Het huwelijk betekent dat Vanhecke bij het overlijden van Morel het vruchtgebruik van haar hele nalatenschap erft", zegt specialist erfenisrecht Liliane Versluys in 'Vandaag' op Radio 1. "De kinderen krijgen de erfenis pas op het moment dat Vanhecke overlijdt."


"Ik vermoed dat Morel zo boos is op haar ex dat ze denkt dat Vanhecke haar nalatenschap beter zal beheren in het belang van haar kinderen dan haar ex. Dit kan echter een vergiftigde situatie zijn omdat de biologische vader van Morels kinderen, die na haar overlijden automatisch hun voogd wordt, telkens bij Vanhecke moet gaan aankloppen als hij kosten heeft voor de kinderen. Ik heb het gevoel dat Morel de vader financieel buitenspel wil zetten, maar in het belang van de kinderen uiteraard." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed ontbijten beschermt tegen overgewicht.

Goed ontbijten beschermt tegen overgewicht. Met dit ontbijt zit je zeker goed.


http://img35.imageshack.us/img35/2989/volkorenbrood.jpg



Wetenschappers van de Universiteit van Harvard wijzen erop dat de voordelen van ontbijten alleen gelden als je kiest voor een vezelrijk menu. Volkorenproducten zijn daarbij een grote hulp. Ze bevatten veel meer vezels dan wit brood. Ook ontbijtgranen bevatten vezels. Helaas bevatten ze vaak ook veel suiker en calorieën.


Een stevig ontbijt houdt je langer verzadigd. Wie op zijn lijn let, kan het ontbijt dus beter zien als de basis voor de rest van de dag. Sommige diëten beginnen de dag zo licht dat snoepen wel heel verleidelijk wordt. Beschouw je ontbijt niet als een eerste mogelijkheid om calorieën te sparen.


Te veel eten is dan ook weer niet goed. Het Big Breakfast Diet bijvoorbeeld raadt je aan om minstens de helft van je dagelijkse calorieën te halen uit je ontbijt, maar daar zijn veel praktische bezwaren aan gekoppeld. Je kan je dan wel ’s ochtends volproppen met gebakken eieren, worstjes en andere zware kost, maar als je ’s middags je collega’s of gezinsleden smakelijk ziet eten van hun lunch, vraagt het wel heel veel discipline om je dieet vol te houden. Want jij mag dan juist niet veel meer eten.


Wie toch graag een echt stevig ontbijt eet, maar niet wil overdrijven, is hiermee misschien gebaat: maak af en toe eens een omelet van twee eieren met ham en gesmolten lightkaas. Je eet dan ruim 25 procent van wat je dagelijks aan calorieën nodig hebt, maar dan kan je gedurende de dag ook nog normaal eten.  (br gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral vrouwen vervangen de toiletrol

Vooral vrouwen vervangen de toiletrol





Vrouwen vervangen de toiletrol vaker dan mannen . 3 op 10 gebruikers laten het lege omhulsel gewoon rondslingeren tot iemand anders het opruimt. Gelukkig bestaat er een nieuwe oplossing: het allereerste, volledig doorspoelbare en biologisch afbreekbare toiletrolletje.


Lotus lanceert Aqua Tube, het eerste oplosbare toiletrolletje. Het biologisch afbreekbare rolletje mag gewoon door het toilet worden gespoeld en zal volledig verdwijnen.


Als het op toiletpapier verversen aankomt, schijnt de gemiddelde gebruiker liever lui dan moe. Uit een rondvraag bij meer dan 1000 consumenten, blijkt dat de toiletrolletjes zeer vaak blijven rondslingeren. Omwille van het gebruiksgemak, is de interesse voor het afbreekbare rolletje dan ook bijzonder groot.


1 op 2 consumenten recycleert zijn toiletrolletjes niet: ze laten ze rondslingeren tot iemand anders ze opruimt of gooien ze bij het gewone huisvuil. Bovendien worden, van alle papierproducten in België, lege toiletrolletjes het minst gerecycleerd  : slechts 67% van de respondenten legt ze bij de papier- en kartonstapel.


Nog volgens het onderzoek voeren mannen meer activiteiten uit op het toilet dan vrouwen. 1 man op 2 leest op het toilet en 1 op 10 speelt een computerspel. De helft van alle vrouwen beweert niets te doen, 30 procent vindt ook dat mannen teveel tijd doorbrengen op het toilet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds vaker huwelijk zonder getuigen

Steeds vaker huwelijk zonder getuigen


http://img64.imageshack.us/img64/6315/huwelijk.jpg



Steeds meer stellen kiezen ervoor om zonder getuigen te trouwen. De wet staat dat toe sinds 1 juli vorig jaar. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De huwelijksakte kan nu door nul tot vier getuigen ondertekend worden. Wouter Van Bellingen, schepen van Burgerzaken in Sint-Niklaas, zegt dat al 10% trouwt zonder de aanwezigheid van vrienden of familieleden. Ze verkiezen een intieme plechtigheid, klinkt het, of willen discretie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel huwt in alle stilte Frank Vanhecke

Marie-Rose Morel huwt in alle stilte Frank Vanhecke




Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke zijn zaterdag in Brugge in alle intimiteit getrouwd. Morel kreeg dinsdag te horen dat ook haar hersenvocht en het hersenvlies door de kanker waren aangetast en haar wellicht nog maar weinig tijd rest. Met haar huwelijk wil ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren, "en misschien mag ik dit ook wel zeggen: ik zie mijn bruidegom graag", zegt ze.


Dat de erevoorzitter van het Vlaams Belang en Europarlementslid, Frank Vanhecke, en gewezen Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel huwen, is geen grote verrassing. Jarenlang klonk het in het roddelcircuit dat beiden een koppel vormen, wat beiden steeds ontkend hebben.





 

Toen Morel dinsdag de slechte diagnose kreeg, is ze via tussenpersonen gesprekken gestart met haar ex-man, maar die weigerde vrijwillig afstand te doen van het beheer als voogd van de erfenis van hun kinderen Alexander en Marnix. Ze besloot Frank Vanhecke ten huwelijk te vragen, omdat het voor haar ondenkbaar was dat de vrouw van haar ex, die een "like this"-reactie achterliet op de beruchte Facebookposting van Bart Debie, als nieuwe stiefmoeder vrij toegang zou krijgen tot haar huis, eigendommen en souvenirs.
 


Het koppel trouwde zaterdag in Brugge in aanwezigheid van de nauwste familie. Getuigen waren Jurgen Ceder, Koen Dillen en Tom Van Den Troost. Maandag vertrekken beiden naar het buitenland waar nog een behandeling overwogen wordt om de pijn te verzachten en Morel nog enkele weken menswaardig leven te gunnen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro

Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro



De veiling van een kolonie superduiven van een overleden duivenmelker uit Limburg heeft een recordbedrag van 1,367 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de Concentragroep.

In totaal gingen 218 duiven onder de hamer afgelopen weekend voor 1,367 miljoen euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld. "Voor ons ging het niet zozeer om het record scherp te stellen, maar pappie zou wel enorm trots zijn dat zijn duiven dit hebben verwezenlijkt", zegt zoon Stefan Roosen emotievol. De verzameling duiven werd afgelopen zaterdag en zondag geveild door het Belgische veilinghuis pipa.be.
 
De vogels van Roosen zijn een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm. De klepper van de avond was de Blauwe Prins die voor 156.000 euro verhuisde van Kermt naar China.



» Reageer (0)
09-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de avond kwam




http://img213.imageshack.us/img213/4269/sterren.jpg


de avond kwam
met zachte schreden
loom en lui  keek ik omhoog
naar duizenden sterren
waarvan ik enkelen
vaarwel moest zeggen 
ik geef me over en berust
even nog kijk ik naar boven
zacht fluister ik welterusten
in gedachten zend ik nog een kus



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gescheiden ouders verzwijgen voor de rest van de wereld

Wat gescheiden ouders verzwijgen voor de rest van de wereld



Het is een levensgroot taboe en maar weinigen zullen het en plein public willen toegeven, maar feit is dat veel gescheiden ouders met co-ouderschap stiekem uitkijken naar hun week zonder kinderen. Dat schrijft therapeute Elisabeth Joy.

"Na vijftien jaar praktijk heb ik alles over scheidingen al gehoord. Er is veel pijn, veel woede, teleurstelling en trauma's, maar er zijn ook verrassende voordelen aan een echtscheiding. Zo genieten veel mensen stiekem van de tijd dat ze eventjes geen ouder 'moeten' zijn."

Batterijen opladen
De week zonder kinderen dient om de batterijen op te laten. Om te gaan sporten, langer te slapen, bij te praten met vriendinnen en te veel wijn. Het geeft niet weinig gescheiden ouders de kracht om in die andere week een geduldige, positieve ouder te zijn, de ouder die de kinderen verdienen.

"Soms vraag ik me af of we wel zouden gescheiden zijn als we meer elkaar meer vrije tijd hadden gegund, tijd voor onszelf, zonder de kinderen", getuigt een gescheiden moeder.

Leren kennen
De week mét de kinderen forceert andere ouders dan weer om hun kinderen te leren kennen. "Ik werkte bijna altijd en kende mijn kinderen bijna niet. Nu we gescheiden zijn, moet ik wel tijd voor hen vrijmaken en leer ik hen eindelijk kennen. Dat is fantastisch", zo zegt een gescheiden vader.

Respect
"Mensen die nog respect hebben voor het ouderschap van hun ex, gaan mettertijd genieten van hun kindervrije week als een stukje hemel in de helse soep van de scheiding. Hun vrije tijd geeft hen de kans om de ouder te zijn die ze altijd hadden willen zijn.

"Dit wil niet zeggen dat ze hun kinderen niet missen of dat ze blij zijn dat ze er van af zijn, maar gewoonweg dat ze genieten van de tijd voor zichzelf omdat de taken evenwichtig verdeeld zijn."

Les voor nog niet gescheiden koppels
Het doet de vraag rijzen of koppels met kinderen daar niets uit kunnen leren. Dat een reisje met enkel de partner of met vriend(inn)en mag, bijvoorbeeld. Dat het geen schande is als ze ze niet zélf elke avond in bed steken of van school gaan afhalen. Met andere woorden: dat er meer in het leven is dan moeder of vader zijn alleen.

Voordeel = nadeel
"Tijd voor het gezin is voor veel mensen hét van hét. Maar er is een nadeel aan verbonden, een nadeel dat de eerste jaren niet altijd zichtbaar is: familietijd knaagt aan tijd voor het koppel en tijd voor jezelf. Een goed evenwicht vinden tussen het individu, het koppel en de kinderen is wat je nodig hebt om tevreden te zijn met jezelf, gelukkig in je relatie en energiek voor de kinderen."

"Ik zeg altijd: babysitten is goedkoper dan relatietherapie en zeker goedkoper dan scheiden!", besluit Joy in een artikel in The Huffington Post.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het (egoïstische) geheim tot een gelukkig huwelijk

Het (egoïstische) geheim tot een gelukkig huwelijk



In tijden waarin iedereen lijkt te scheiden, of op zijn minst een scheve schaats rijdt, lijken gelukkige huwelijken wel een uitzondering. Wat is hun geheim, wordt wel eens gevraagd. Respect, liefde en geduld, zo luidt het antwoord meestal. Maar volgens onderzoekers uit New York is het geheim veel simpeler én egoïstischer: zorgen voor jezelf en jezelf verbeteren, verbetert ook je relatie.

Traditioneel is de relatie op de eerste plaats zetten hét geheim van een goede relatie. Mis, zeggen onderzoekers nu, de beste relaties zijn die waar de individuen hun eigen geluk en nieuwe kennis en ervaringen nastreven.

Voorwaarde
De voorwaarde hierbij is wel dat ze dat niet doen ten koste van de ander, maar dat ze elkaars geluk versterken. "In een modern huwelijk moeten de partners elkaars leven interessanter maken", aldus Tara Parker-Pope.

Het Michelangelo-effect
"Als de partners het gevoel hebben dat ze er op vooruitgaan, dankzij een partner die hen steunt en stimuleert, dan zijn ze gelukkiger en meer toegewijd aan hun relatie", zo bleek uit onderzoek van professoren aan  State University of New York en New Jersey's Monmouth University.

Een onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam noemde dat het 'Michelangelo-effect': partners die dicht bij elkaar staan, 'beeldhouwen' elkaar zodanig dat ze doelen bereiken.

Leer, groei en heb lief
Om verveling en sleur te vermijden, wordt de koppels aangeraden om regelmatig nieuwe en interessante ervaringen op te doen. Dat lijkt logisch, maar veel koppels vergeten dat snel en raken verstrikt in de dagelijkse routine. Een tiental jaar later worden ze wakker op een plek waarvan ze niet weten hoe ze er gekomen zijn maar wel weten dat ze er niet willen zijn. En dat is wanneer het misloopt.

Wat je als koppel doet, maakt niet uit. Yoga, valschermspringen, kookles of regelmatig een trip naar de natuur of de sauna of een nieuw restaurant: alles telt, zolang je maar leert, groeit en liefhebt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Paul Young - Love Is In The Air

John Paul Young - Love Is In The Air

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Paul Young (geboren op 21 juni 1950 in Glasgow, Schotland)  is een Australische pop zanger die in 1978 een hit had met "Love is in the Air".




» Reageer (0)
08-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag twee mensen gaan hand in hand.



http://img508.imageshack.us/img508/1997/handinhand.jpg


Ik zag twee mensen gaan hand in hand.
Ze bekeken elkaar...
ze hielden van elkaar.
Ik zag twee mensen gaan stralend van geluk
met op hun lippen de woorden
" ik heb je lief "
ik zag twee mensen gaan hand in hand.
Twee gewone mensen zoals jij en ik ...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met sinaasappel en zeevruchten

Pompoensoep met sinaasappel en zeevruchten


http://img59.imageshack.us/img59/7817/pompoensoep.jpg


Ingrediënten voor vier porties van 250 ml:
1 kg pompoen, geschild
1 preiwit, fijngesneden
1 wortel, in stukjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 l groentebouillon
sap van 2 sinaasappelen
2 dl culinaire room
4 el opgeklopte room
mespunt saffraan
4 sneetjes Gandaham
1/2 kg mosselen
1/2 kg ongepelde garnalen
kervel
peper en zout



Bereidingswijze:
Snijd een stukje pompoen in fijne frietjes en houd apart. Snijd de rest van de pompoen in kleine blokjes, doe er ui, wortel en prei bij en voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe. Kook het geheel gaar, breng op smaak met peper en zout en mix glad samen met de culinaire room.

Meng de opgeklopte room met de saffraan en houd apart.

Droog de ham in een voorverwarmde oven op 100 °C.

Pel de garnalen.

Kook de mosselen.

Serveer de soep in voorverwarmde borden, werk af met de pompoenfrietjes, saffraanroom, krokante ham, mosselen en garnalen.

Garneer met een takje kervel. (br.nina)


Smakelijk



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat u mee in uw onderbroek op de metro?

Gaat u mee in uw onderbroek op de metro?


http://img146.imageshack.us/img146/1126/inonderbroekopdemetro.jpg



Zondag is het wereldwijd No Pants Subway Ride, een idee dat uit New York komt overgevlogen. Bedoeling is in groep een tramstel binnen te vallen en dan allemaal je broek uit te doen. Hoge kousen en beenwarmers zijn toegelaten, maar de bedoeling is het koddig zicht creëren dat op onderstaand filmpje te bewonderen is.

Van Amsterdam tot Barcelona, van Los Angeles tot Sydney: in heel wat grootsteden is morgen een broekloze metrorit gepland. Niet om te shockeren, maar gewoon omdat het kan. Antwerpen mag daarom niet achterblijven, ook al hebben we maar een premetro.
Groenplaats

Wie doet morgen mee in 't Stad? Op de middag is het verzamelen geblazen op de Groenplaats. De vliegende reporter komt er graag filmen, en belooft een mooie boxershort aan te doen. U kan het combineren met de Nieuwjaarsdrink, en het is ook nog ruim vóór het BK veldrijden.

Inschrijven kan op Facebook, of mail even naar de vliegende reporter. Wie Twitter heeft, kan zijn of haar oproep plaatsen met de tags #NPSR en @improvevery. Alle informatie over de wereldwijde actie staat op de site van de Global No Pants Subway Ride 2011. Tot op de Groenplaats! (br.gva)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond eten, hoe doe je dat?

Gezond eten, hoe doe je dat?


http://img543.imageshack.us/img543/3735/fruiteten.jpg



Veel mensen willen gezond eten, maar komen er niet aan toe. Ze hebben geen tijd om te koken of ze hebben ’s morgens geen zin in ontbijt. En toch kan het, gezond eten. Enkele tips.

Ontbijt
Het kan goed zijn dat je ’s ochtends geen zin hebt in een uitgebreid ontbijt. Toch kan je je ontbijt beter niet overslaan. Maar daarom hoef je het niet onmiddellijk na het opstaan te eten. Eet je boterham gerust een uurtje later. Bijvoorbeeld, op het werk of in de trein als die niet tjokvol zit.

Voorkom snoepaanvallen
Moeite om te weerstaan aan je snoepaanvallen? Probeer ze te voorkomen, bijvoorbeeld door bruin als basis te gebruiken. Volkorenproducten bevatten meer vezels. Daardoor heb je langer een verzadigd gevoel, en heb je minder snel een snoepaanval.

Als je een boterham extra eet bij je ontbijt vermijd je ook dat je net voor de lunch een snoepaanval krijgt.

Fruit
Je hebt wel de intentie om fruit te eten, en neemt elke dag trouw een appel of peer mee naar het werk. Maar ’s avonds komt dat stuk fruit gewoon weer mee naar huis. Makkelijk te omzeilen: eet je fruit standaard bij je lunch, dan wordt het een gewoonte.

Kies voor gezonde kant-en-klaar
Veel mensen hebben geen tijd meer om te koken, en grijpen dan maar terug naar kant-en-klaar. Geen probleem, want tegenwoordig kan je ook genoeg gezonde kant-en-klaar kopen. Als je er nog een bordje rauwkost bij doet, is je maaltijd helemaal compleet.

Groenten
Groenten zijn supergezond, maar niet iedereen komt er elke dag aan toe. Geen nood als je geen verse groenten in huis hebt, want diepvriesgroenten zijn minstens zo gezond. Heb je het moeilijk om elke dag een goede portie groenten te eten? Voeg dan gewoon lekkere groenten toe aan je pastasaus. Ga er even met de staafmixer door, en je hebt een lekkere saus. Mét groenten. (br.gezondheidsnet) 




» Reageer (0)
07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is het kerstverlof beter voorbij


Daarom is het kerstverlof beter voorbij



De kalkoenen zijn verorberd, de cadeautjes uitgepakt. De feestperiode is voorbij en daar is niet iedereen rouwig om. Deze 7 redenen geven aan waarom.



7. Onechte hartelijkheid is voorbij
Feesten maken mensen vriendelijker en dat is een goede zaak...zolang de wensen en sympathie gemeend zijn. Een fake glimlach wekt nog meer frustratie op als je beseft dat de periode van het jaar daar meer mee te maken heeft.

6. Gedaan met verveling
Verveling slaat snel toe, zeker bij kinderen. Het kerstverlof is niet meteen de periode om actief naar buiten te trekken of op zoek te gaan naar nieuwe avonturen.

5. De familie neemt weer afstand
Zelfs in de beste families, is het leuk om opnieuw enige afstand te nemen van je dierbaren. Vooral tijdens de kerstperiode hokken familieleden samen, worden telefoontjes gepleegd maar ook nieuwe discussies geopend. Na een tijdje kan het heus geen kwaad dat ieder terug zijn normale activiteiten herneemt.

4. Back to basics in de keuken
Koken kan leuk zijn, zeker voor een feestmaaltijd. Op zoek gaan naar recepten, de juiste ingrediënten en de beste smaken: het werkt behoorlijk stresserend. Hoe lekker ook,  de alledaagse keuken vraagt heel wat minder tijd en inspanning.

3. Gedaan met de afgezaagde kerstdeuntjes
De klassiekers horen er bij elk jaar. Elk radiostation kent zijn eigen repertoire kerstklassiekers, maar na een tijdje heb je het wel gehad met de deuntjes. Om nog maar te zwijgen van de kerstcd die het familiediner elk jaar opnieuw moet opfleuren.

2. Zoektocht naar het perfecte cadeau is afgelopen
Al denk je ruim op tijd te zijn met alle geschenken, altijd blijven er enkele last-minute geschenken over die gezocht moeten worden. De zoektocht naar het perfecte geschenk is voorbij waardoor er opnieuw tijd is voor nuttigere zaken.   

1.    Rust in de winkelstraat
De kerstsfeer zorgt dan wel voor een vrolijke noot in de winkelstraten, de drukte en de massa is een ander gegeven. Na de vakantie en de eerste soldendagen neigt die drukte stilaan weg te ebben.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!