Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom slimme vrouwen sneller opgeven


Waarom slimme vrouwen sneller opgeven



Succesvolle carrièrevrouwen worden in de typische mannelijke zakenwereld benadeeld: ze worden onderschat, onderbetaald en krijgen minder middelen. Maar hun grootste vijand bij het ter plaatse te blijven trappelen zijn zijzelf, doordat ze niet in zichzelf geloven.


Uit onderzoek blijkt dat slimme meisjes wanneer ze iets leren dat moeilijk of complex was, ze sneller opgeven. Het is zelfs zo dat hoe hoger het IQ van een meisjes is, hoe groter de kans dat ze de handdoek in de ring gooit. Slimme jongens daarentegen zien het moeilijke materiaal als een uitdaging en ze haalden hier energie uit. Ze deden net meer moeite, in plaats van op te geven.


In de lagere school halen meisjes op alle vlakken betere resultaten dan jongens, ook op wetenschappelijke vakken. Er is dus geen verschil in de mogelijkheden van de jongens en de meisjes. Maar slimme jongens en meisjes interpreteren 'moeilijk' anders. Meisjes twijfelen veel sneller aan hun mogelijkheden, verliezen hun zelfvertrouwen en worden daarom minder efficiënte studenten.


Onderzoekers ontdekten de reden hierachter: slimme meisjes geloven dat hun talenten aangeboren en onveranderlijk zijn, slimme jongens geloven dat ze dit kunnen ontwikkelen door moeite te doen en te oefenen. Dit komt waarschijnlijk door de feedback van ouders en leerkrachten op jonge leeftijd. Meisjes leren jonger zelfcontrole en kunnen beter instructies volgen, ze worden vaak geprezen om hun goedheid. Complimentjes als "je bent een goede student" impliceren dat slimheid en goedheid kwaliteiten zijn die je hebt of niet. Omdat jongens vaak moeilijkere leerlingen zijn, krijgen ze meer complimentjes die de nadruk op hun inspanning leggen.


Het resultaat is dat wanneer ze iets leren dat echt moeilijk is, meisjes dit als een teken zien dat ze niet goed en slim zijn, maar dat jongens dit interpreteren dat ze meer aandacht moeten besteden en harder proberen. Dit idee dragen vrouwen heel hun leven mee. Hierdoor groeien we op tot mensen die veel te hard zijn voor zichzelf, die op voorhand concluderen dat ze hét niet hebben om succesvol te zijn en snel opgeven.


Niet geloven in je mogelijkheden is de grootste vijand van carrièrevrouwen. Hoe vaak ben jij al een uitdaging uit de weg gegaan omdat je dacht dat het te moeilijk was en heb je op veilig gespeeld? Hoe vaak heb je jezelf doelen vooropgesteld waarvan je wist dat ze makkelijk te bereiken waren? Dit zou niet erg zijn moest blijken dat je mogelijkheden echt aangeboren en onveranderbaar waren. Maar dat zijn ze niet. Of het nu gaat om intelligentie, creativiteit, zelfcontrole of sportieve prestaties zijn, onderzoeken toonden aan dat deze eigenschappen te ontplooien zijn.


Welke vaardigheid je ook wil leren, je ervaring, moeite en doorzettingsvermogen maken veel uit. Het is dus belangrijk dat je in jezelf leert geloven, want je kunt altijd verbeteren en genoeg zelfvertrouwen krijgen om elke uitdaging aan te gaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwchaos op autosnelweg nabij Madrid

Sneeuwchaos op autosnelweg nabij Madrid


Ook elders in Spanje sneeuwt het.


Een sneeuwstorm heeft op de A6 autosnelweg ten noorden van de Spaanse hoofdstad Madrid voor verkeerschaos gezorgd. Duizenden automobilisten werden verrast en zaten afgelopen nacht urenlang vast, meldt de Spaanse politie. In beide richtingen stond er zo'n zestig kilometer file.

De sneeuwchaos trof het stuk van de autosnelweg tussen Las Rozas en Villalba. Na enkele uren kon de rijbaan vrijgemaakt worden. In eerste instantie waren ook de vijftien toegesnelde sneeuwruimers vastgereden.
 
Automobilisten zaten tot vijf uur lang vast. Verschillende wagens en vrachtwagens gingen aan het slippen en blokkeerden de snelweg. Niemand raakte gewond. Het Rode Kruis en de burgerbescherming deelden warme soep en dekens uit.
 
Voor de regioregering van Madrid is het ministerie van Verkeer de grote schuldige omdat geen maatregelen getroffen zouden zijn voor de voorspelde sneeuwval.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partners lijken (na verloop van tijd) op elkaar


Partners lijken (na verloop van tijd) op elkaar



Trekken tegenpolen elkaar aan of is het eerder soort zoekt soort? Volgens wetenschappers is bij geliefden vooral dat laatste van toepassing. Een recente studie toont aan dat we meer geneigd zijn om op zoek te gaan naar een partner met een gelijkaardig DNA.

Onderzoekers aan de universiteit van Western Ontario ontdekten dat we onbewust op zoek gaan naar partners met een gelijkaardig DNA. Identieke tweelingen doen daar nog een schepje bovenop: ze lijken niet enkel en alleen op elkaar, ze hebben vaak ook precies dezelfde smaak: de partners van identieke tweelingen hebben meer overeenkomsten in DNA dan die van de niet-identieke tweelingen.

Eerst verschillend, dan gelijk
Psycholoog Robert Zajonc van de universiteit van Michigan voerde een gelijkaardig onderzoek uit, maar vertrok vanuit een andere stelling. Hij gaat er van uit dat partners in het begin van hun relatie verschillend zijn en pas na verloop van tijd op elkaar gaan lijken. Daarvoor schotelde hij proefpersonen elk twee foto's voor van verschillende koppels: één foto die in het begin van de relatie werd gemaakt en één foto van hetzelfde koppel maar dan 25 jaar later.

Daaruit blijkt dat vrouwen na een tijdje meer en meer op hun man gaan lijken. Maar ook mannen nemen trekjes over van hun vrouw. Volgens Zajonc komt dat doordat geliefden elkaars handelingen onbewust kopiëren: "Een vrouw die veel lacht zal later rimpeltjes rond haar mondhoeken krijgen dus wanneer de man haar gedrag kopieert, zal ook hij dezelfde gelaatstrekken ontwikkelen."

"Koppels die op dezelfde golflengte zitten, maken elkaars zinnen af. Beter nog, ze hoeven niet meer te praten om elkaar te begrijpen omdat ze als het ware elkaars gedachten kunnen lezen." besluit Zajonc.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden




http://img202.imageshack.us/img202/4576/olsentwins1.jpg


Vrienden zijn als bomen
Op een goede afstand van elkaar geplant
Zo ontnemen ze elkaar het licht niet
Maar geven elkaar de ruimte

Vrienden zijn als bomen
Samen groeien ze hoger
Ze worden sterker en strekken zich uit
Ze moedigen elkaar aan hoger te groeien

Vrienden zijn als bomen
Met de wind fluisteren ze elkaar geheimen toe
Ze koesteren elkaar met de zon
Ze verkwikken met de regen.

Vrienden zijn als bomen
Ze trotseren de stormen
Ze trotseren de droogte
Ze doorstaan de seizoenen van het leven

Vrienden zijn als bomen
Soms lijken ze verder van elkaar af te staan
Maar ondergronds
Zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden…..

Alieke




» Reageer (0)
04-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook stokstaartjes kunnen een knuffel gebruiken


Ook stokstaartjes kunnen een knuffel gebruiken


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/1/9/media_xl_4085679.jpg?20110304171132


Het zijn opvallend menselijke beelden: die van de stokstaartjes in de Afrikaanse savanne die elkaar een knuffel geven. Het gaat om een volwassen stokstaartje die een pup wat extra moed geeft, terwijl ze de horizon afspeuren naar een potentiële vijand.

De foto's werden genomen door de Duitser Thomas Rerrerath in Botswana, zo schrijft The Sun op haar website. Rerreath boekte de reis na het zien van een documentaire over stokstaartjes.

"Om ze dan in het echt bezig te zien, op een paar meter afstand was fantastisch en heel erg grappig", aldus hun Duitse fan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doen homo's met hiv om besmetting te voorkomen tijdens seks zonder condoom


Dit doen homo's met hiv om besmetting te voorkomen tijdens seks zonder condoom



Homoseksuele mannen gebruiken naast condooms ook andere strategieën om besmetting met hiv te voorkomen. Ze houden rekening met hun zogenoemde 'viral load', constateerde de Hiv Vereniging Nederland bij leden in een gezamenlijk onderzoek met de gezondheidsdienst van Amsterdam.

Ze onderzochten de verschillende alternatieve strategieën die hiv-positieven gebruiken om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Viral load
"Viral load is kort gezegd de hoeveelheid virus in het bloed van hiv-positieven", legt Robert Witlox van Hiv Vereniging Nederland uit. "Na een succesvolle behandeling is de viral load kleiner en daardoor neemt dus ook de kans op besmetting van de partner af. Mensen met hiv kennen hun viral load. Die nemen ze mee in hun keuze voor alternatieve strategieën om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wel is het van belang dat er geen sprake is van een seksueel overdraagbare aandoening (soa) bij de hiv-positieve man, want anders neemt de kans op een hiv-besmetting weer toe. ''

Verschillende strategieën
Homoseksuele mannen gebruiken verschillende strategieën om besmetting te voorkomen. "Serosorteren is de bekendste strategie. Daarbij kiezen hiv-positieven iemand met dezelfde serostatus. Kort gezegd vrijen hiv-positieve mannen met elkaar zonder condoom omdat ze allebei toch al besmet zijn. Een tweede strategie is viral load-sorteren. Hiv-positieven met een lage viral load hebben dan seks met hiv-negatieven. Een laatste strategie is strategisch positioneren. Daarbij neemt de hiv-positieve man bewust de passieve of ontvangende rol in tijdens anale seks met een hiv-negatieve man."

Conclusie
Hiv-positieve mannen die ervoor kiezen om zonder condoom te vrijen, doen dat dus niet compleet onbezonnen, zegt Witlox. "Ze denken wel degelijk na over alternatieven om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. We hebben er wel een duidelijke kanttekening bij. Alleen als het gaat om een monogame relatie waarbij de viral load erg laag is en er geen andere soa's meespelen, is het risico op besmetting klein genoeg om zonder condoom te vrijen. Wanneer andere soa's in het spel zijn zoals syfilis of hepatitis C, is het raadzaam om te allen tijden met condoom te vrijen, omdat die soa's in combinatie met hiv ernstige gevolgen kunnen hebben.''

Onderzoek
Het onderzoek vond plaats bij deelnemers van het hiv-panel. "212 hiv-positieve mannen hebben eraan meegedaan. Dat is een relatief kleine groep, vergeleken met het aantal hiv-positieve mannen in Nederland. Maar uit onze achterban en onze behandelkamers krijgen we de indruk dat veel hiv-positieven bezig zijn met risicoreductiestrategieën. Daarom denken we dat de resultaten van ons onderzoek een goed beeld geven van de actuele situatie.''




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiedrukte al zichtbaar aan de kust

Vakantiedrukte al zichtbaar aan de kust



Het zonnige weer tijdens de krokusvakantie wordt wellicht een opsteker voor de horeca aan de kust. De vakantiedrukte is vandaag al zichtbaar in De Haan en Koksijde. "We merken dat er meer Duitsers en Fransen rondlopen dan vorige week", zegt Chris Germonpré van Toerisme De Haan.

In Blankenberge is er veel telefonische vraag naar verblijfplaatsen voor de komende weekends en de midweek. "We verwachten na de grijze wintermaanden tijdens de vakantie ook de eerste dagjesmensen", zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge.
 
De krokusvakantie betekent aan de kust altijd een mix van carnaval, de eerste zon en concurrentie van de sneeuw. In Heist, Blankenberge en Oostduinkerke trekt zondag een carnavalstoet door de straten. In combinatie met de zon worden duizenden toeschouwers verwacht.
 
"We verwachten een goede bezetting van de hotels", zegt De Mey. "Aan de telefoon is er vraag naar overnachtingen tijdens de weekends en de midweek. Dat is een goede graadmeter. Wellicht zal de zon nog velen prikkelen om minstens één vakantiedag aan zee door te brengen."
 
De Haan is traditioneel een vluchtoord voor Duitsers die het carnavalgeweld willen ontvluchten. "We merken al extra aanwezigheid van Duitsers", zegt Chris Germonpré van Toerisme De Haan. "Aan de telefoon is er momenteel veel vraag naar verblijfsmogelijkheden tijdens de weekends. De uitbaters van hotels en kamerverhuur zullen het druk hebben. De tavernes en restaurants volgen dan."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we ons zorgen maken over 'supermaan' op 19 maart?

Moeten we ons zorgen maken over 'supermaan' op 19 maart?






Op 19 maart zal de maan het dichtst bij de Aarde staan sinds 1993. Dat is het zogenaamde lunaire perigeum. Sommige astrologen vrezen de gevolgen van deze 'supermaan'. Die zou een negatieve invloed op het klimaat op onze planeet kunnen hebben en zelfs oorzaak zijn van redelijk apocalyptische toestanden. Wetenschappers doen dit echter af als nonsens.


Het lunaire perigeum van zaterdag 19 maart wordt het strafste van de laatste 18 jaar. Op dat moment zal de maan 'amper' 356.577 km van de Aarde verwijderd zijn. Voor sommigen hét voorteken van extreme weersomstandigheden, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, kortom een kleine apocalyps. Maar niet iedereen denkt daar zo over.


Volgens Pete Wheeler van het International Centre for Radio Astronomy moeten we nog niet meteen naar onze schuilkelders hollen. Ook al vielen er dit jaar al pardoes dode vogels uit de lucht en spoelden er duizenden dode vissen op het strand aan. "Er zullen geen aardbevingen noch vulkaanuitbarstingen zijn", zegt hij aan news.com.au. "Tenzij ze natuurlijk sowieso zouden gebeuren, ook zonder het perigeum van de maan."


Wat staat ons dan wél te wachten? "De Aarde zal een lager ebgetijde en een hogere vloed kennen dan gewoonlijk. Niets om je zorgen over te maken."


Ook astronoom David Reneke acht de menselijke paranoia errond alarmerender dan een of andere werkelijke apocalyps. "Als je maar hard genoeg je best doet, kan je wel elke natuurramp linken aan iets in het universum: een komeet, een planeet, de zon..."


Geen boodschap misschien voor wie de orkaan in New England in 1938 meemaakte. Of de overstromingen in Hunter Valley in 1955, geeft news.com.au als voorbeelden. Beide gebeurtenissen vonden plaats tijdens lunaire perigea. Ook cycloon Tracy in 1974 en orkaan Katrina in 2005 vielen samen met de 'supermaan', of toch rond die tijd.


Weer een kwestie van astrologie (geen wetenschap) versus astronomie (wetenschap)? Ja, maar ook professor Victor Gostin van de universiteit van Adelaide houdt als onderzoeker de deur op een kier. "Er zou een verband kúnnen zijn tussen zware aardbevingen rond de evenaar en nieuwe manen of volle manen. Dat komt omdat de getijden van de Aarde (zoals die van de oceanen) weleens finaal de aardbevingen in gang zouden kunnen zetten."

Afwachten maar, nog 15 keer slapen...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie Amerikanen tussen 15 en 24 jaar is nog altijd maagd

Eén op drie Amerikanen tussen 15 en 24 jaar is nog altijd maagd



Eén op drie Amerikanen tussen 15 en 24 jaar is nog altijd maagd, vrouwen staan meer open voor lesbische seks en mannen hebben meer sekspartners. Dat blijkt uit een nationale seksenquête in de Verenigde Staten.

Amerikaanse centra voor gezondheid legden bij 13.500 personen tussen 15 en 44 jaar een nationale seksenquête af. Daaruit blijkt dat steeds minder jongeren bezig zijn met seks. Terwijl in 2002 gemiddeld 2 op de 10 ondervraagden nog maagd was, heeft 29 procent van de vrouwen en 27 procent van de mannen anno 2011 nog nooit seks gehad. Maagd zijn zit dus in de lift.

Imago
De meerderheid van de maagden is echter wel jonger dan 20: 45 procent van de tieners is nog maagd, tegenover 12 procent van de jonge twintigers. Dat staat in schril contrast met het imago van de vroegrijpe jeugd die volgens de maatschappij veel te vroeg met seks bezig is.

Lesbische seks
Vrouwen staan meer open voor avontuurtjes met iemand van hetzelfde geslacht dan mannen. Hoewel 94 procent van de vrouwen en 96 procent van de mannen zegt hetero te zijn, blijkt uit de enquête dat 13 procent van de vrouwen minstens één keer in haar leven lesbische seks heeft gehad. Bij de mannen ligt dat percentage een stuk lager: daar deelde 5 procent van de ondervraagden ooit de lakens met een andere man.

Op het gebied van bedpartners scoren mannen dan weer beter. Zo ging 21 procent van de mannen en 8 procent van de vrouwen met meer dan 15 mensen naar bed. Volgens onderzoekers moeten deze cijfers genuanceerd worden omdat mannen zulke cijfers vaak overdrijven, terwijl vrouwen ze net verbloemen



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kinderen elke cent waard zijn

Waarom kinderen elke cent waard zijn



Een gezin met kinderen heeft het financieel zwaar en bijzonder druk. En toch lijkt het alsof ouders hun kroost idealiseren en erop hameren dat ze elke cent, rimpel en grijs haar waard zijn. Volgens Canadese vorsers hebben ouders van vandaag geen andere keuze dan zichzelf wijs te maken dat kinderen de moeite waard blijven.


De opvoeding van een kind in de 21 eeuw is zo duur dat ouders geen andere keuze hebben dan zichzelf de voordelen wijs te maken. Vroeger hoefde dat minder. Kinderen begonnen al op jonge leeftijd te werken en zorgden zelfs voor hun ouders. Vandaag is dat minder het geval. Ouders moeten andere en sterkere argumenten verzinnen om de beproevingen van een kroost te doorstaan.


Een experiment aan de universiteit van Ontaria geeft aan dat ouders die een gedetailleerde financiële berekening over de kostprijs van kinderen te lezen kregen, sneller het ouderschap idealiseerden. Zij beweerden meer te genieten van hun tijd met de kinderen. Deze groep maakte ook voornemens om extra tijd met de kinderen te besteden. Een soortgelijk experiment gaf eveneens aan dat vaders en moeders het ouderschap idealiseren om de kosten van de opvoeding in een gezin te rechtvaardigen.


Doordat kinderen van vandaag het huis later verlaten en ook een dure smaak hebben, lijkt het voor ouders des te belangrijker om hun bestaan te rechtvaardigen.




» Reageer (0)
03-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negentigduizend 60-plussers leven in isolement

Negentigduizend 60-plussers leven in isolement


http://img846.imageshack.us/img846/4539/60plussers.jpg


Ongeveer negentigduizend Vlaamse zestigplussers zien minder dan één keer per maand iemand. Dat blijkt uit cijfers van het Ouderenbehoefteonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Zestien procent van de Vlaamse senioren geeft aan dat ze zich ernstig eenzaam voelen. 6,1 procent - in de praktijk: negentigduizend Vlaamse zestigplussers - is sociaal geïsoleerd. Dat wil zeggen dat ze minder dan één keer per maand iemand zien. Dat blijkt uit het seniorenbehoefte-onderzoek van VUB-professor Dominique Verté die verbonden is aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen.

Voor tachtigplussers is het aantal mensen dat sociaal geïsoleerd is, zelfs 11procent.

In samenwerking met de Hogeschool Gent en de provincie West-Vlaanderen werd in 2004 een grootschalig onderzoek gestart naar de behoeften van ouderen. Nadien werd het onderzoek uitgebreid naar andere provincies. Voor deze cijfers over sociaal isolement baseert Verté zich op een ondervraging van 65.000 ouderen verspreid over 135 Vlaamse steden en gemeenten.

'Sociaal isolement is een ernstig probleem. Het gaat om een groep mensen die letterlijk verdwenen zijn uit de samenleving', zegt Verté. 'Heel hun leven zijn ze buiten de prijzen gevallen en vaak zijn het mensen die sociaal contact schuwen. Daarom is die groep ook zo moeilijk te bereiken. Het zijn vaak mensen die kampen met een sociale stoornis of psychische problemen die om professionele hulp vragen.'

In steden en gemeenten is het sociale isolement vergelijkbaar. Volgens het onderzoek zijn gescheiden ouderen het meest kwetsbaar. 'Ze hebben geen partner meer, maar ook het contact met kinderen en met de rest van de familie verloopt vaak moeilijker', zegt Dominique Verté. 'Omdat de groep groter wordt, zal het probleem waarschijnlijk nog toenemen.'

Ook weduwen en weduwnaars zijn kwetsbaar, al hebben zij meer contact met de familie. 'Zij hebben vaak nog een paar niet verstoorde intieme relaties', zegt Verté. 'Een of twee intieme relaties zijn - meer dan actief zijn in het verenigingsleven - het belangrijkste voor ouderen.'

Een andere risicofactor voor eenzaamheid is verhuizen op latere leeftijd. 'Vooral wie naar een ander dorp verhuisde, loopt meer risico op eenzaamheid. Het is moeilijker om nog ingeburgerd te raken in het verenigingenleven', zegt Verté. 'Ook het contact met buren en familie verloopt een stuk moeilijker.'

Professor Dominique Verté noemt het sociale isolement bij ouderen een zeer ernstig probleem. 'Zelfs sociale controle door vrijwilligers is bij hen moeilijk te realiseren. Het gaat om mensen die zes weken later dood in hun bed gevonden worden', aldus Verté. 'Het is belangrijk dat eenzaamheid vroegtijdig wordt aangepakt. Ook een beperkte mobiliteit is oorzaak van isolement en dat kunnen vrijwilligers gemakkelijk op zich nemen. Voor het probleem escaleert.'

Vandaag stelt de Provincie West-Vlaanderen op een studiedag een boek met aanbevelingen over hoe lokale besturen kunnen inspelen op het sociale isolement voor. (br.Het Nieuwsblad)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw wint tweede keer lotto en wordt 5 miljoen rijker

Vrouw wint tweede keer lotto en wordt 5 miljoen rijker


http://img847.imageshack.us/img847/8035/champagne.jpg


Ann Lepine kan haar geluk niet op. De Canadese heeft voor de tweede keer in vier jaar tijd de lotto gewonnen. De vrouw is opnieuw ruim vijf miljoen euro rijker geworden. In 2011 won ze samen met haar toenmalige man al 8,1 miljoen euro.

Twee uur na het aanschaffen van een lottobiljet surfte ze naar de website van de loterij. Ze kon haar ogen niet geloven toen ze zag dat ze de winnende zes cijfers in haar hand had. "Het drong eerst niet tot me door. Ik bleef maar naar het scherm turen en zei tegen mijn hond dat ik gewonnen had. Even later keek ik de cijfers opnieuw na en ik had wel degelijk de winnende cijfercombinatie", lacht Lepine.

En nog wat ze niet zeker. Ze vroeg een tante in Yellowknife en een vriend in Fort Smith om haar cijfers te checken. "Ik sprong een gat in de lucht en kon niet meer slapen van de opwinding. Ook mijn vriend en tante konden haast niet slapen." Maandag vierde ze ook haar afscheid op haar werk. Lepine hoefde al langer niet meer te werken maar het tijdelijk contract liep af. "Ah, het is allemaal zo onwerkelijk en ik kan het nog altijd niet geloven. Ik blijf maar naar het lottobiljet kijken en mezelf vertellen dat ik opnieuw gewonnen heb."

Lepine gaat haar geld ophalen in een lottokantoor in Edmonton. Daarna wil ze met haar dochter een cruise maken in de Caraïben. De Canadese won in 2007 samen met haar toenmalige man al eens de lotto. Het koppel streek toen 8,1 miljoen euro op, de grootste lottowinst ooit in Northwest Territories. Haar man halveerde meteen de prijzen in zijn tankstation. Een nobele daad maar het kostte wel zijn huwelijk. "Ik heb toen ook een les geleerd. Investeer jouw lottowinst nooit en parkeer je geld gewoon op een rekening bij een bank." De miljonair blijft alvast gokken. "Wie niet speelt, niet wint. Als je wil winnen dan moet je een lottobiljet kopen", weet ze als geen ander.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leeuw gaan doodschieten in Afrika steeds populairder in kapitaalkrachtige middens

Een leeuw gaan doodschieten in Afrika steeds populairder in kapitaalkrachtige middens

Schandalig !!!

http://img585.imageshack.us/img585/1459/doodgeschotenleeuw.jpg
Een trotse Amerikaanse mama poseert bij de leeuw die ze zojuist heeft doodgeschoten in Zambia.


De jongste jaren hebben een tachtigtal Belgen minstens 75.000 euro betaald om een leeuw te kunnen doodschieten in Afrika. Een leeuw omleggen is in bepaalde middens (lees: kapitaalkrachtige) erg hip en statusverhogend. Dat blijkt uit een rapport van de internationale dierenorganisatie IFAW.


Leeuwen zijn zowat de enige grote katten die nog steeds niet of amper beschermd zijn. Volgens de meest optimistische cijfers zijn er nog 40.000 in Afrika, maar 25.000 is volgens veel natuurbeschermers een realistischer getal. De jongste 100 jaar zijn leeuwen in 80 procent van de gebieden waar ze leefden uitgeroeid. In 26 landen waar in 1910 nog leeuwen waren, zijn die nu verdwenen. Er zijn maar zeven landen meer waar meer dan 1.000 leeuwen in het wild leven: Botswana, Ethiopië, Kenia, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia en Zimbabwe.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/7/15/6/media_l_4083126.jpg?20110303123057



De jongste jaren is de teloorgang van de Afrikaanse leeuw in een stroomversnelling geraakt omdat het in bepaalde kapitaalkrachtige middens erg hip en statusverhogend is om een leeuw te gaan doodschieten in Afrika. "Redelijke prijzen! 100 % succes gegarandeerd! Onze leeuwenjachten zijn de mooiste vader-zoon-ervaring!" zijn maar enkele van de slogans die een aantal daarin gespecialiseerde reisorganisaties hanteren.


De meeste bieden een all-in formule aan: logies, eten, drank, wapenvergunningen, "professionele" foto's bij de door u neergeschoten leeuw en verwerking van het karkas tot een aantal trofeeën die u mee naar huis kan nemen. Het kan al vanaf 50.000 euro per persoon blijkbaar. Daarbij moet u nog wel een trophy-fee rekenen, een soort taks per afgeschoten leeuw. Die varieert van regio tot regio. In Zimbabwe is het momenteel 6.000 dollar per leeuw, in Zuid-Afrika 25.000 dollar.


De beschikbare pakketten (moest u bijvoorbeeld nog wat ander wildlife willen afknallen) staan gewoon met prijs op het internet. Eén organisator, actief in Tanzania en Mozambique, geeft zelfs een prijslijst voor een dertigtal "bonus kills". Wil u ook nog een paar bavianen afknallen dan kost dat bijvoorbeeld 130 dollar per stuk extra. Een nijlpaard? 1.800 dollar. Een zebra? 1.400 dollar. Een giraf? 3.000 dollar.


Een andere organisator biedt dan weer gratis verblijf voor uw partner "opdat die getuige kan zijn van Uw uitzonderlijk jachtmoment".



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/11/4/media_l_4083139.jpg?20110303123151



Bij dat laatste denken we dan in eerste instantie aan vrouwen, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Blijkbaar is het afschieten van een leeuw al lang geen mannenzaak meer: steeds meer carrièrevrouwen en andere dames met genoeg geld willen er zelf eentje omleggen. De meeste organisatoren hebben ook een gallery met foto's van Westerse jagers die trots poseren bij de door hen vermoorde leeuw. En daar staan effectief opvallend veel dames op.


Wie veel geld overheeft om een leeuw dood te schieten wil uiteraard "een echte". En dat is één van de drama's: het zijn quasi uitsluitend geslachtsrijpe mannetjes die neergeknald worden. Dat leidt tot een onevenwicht in de populatie en een afname in voortplanting.


De jongste tien jaar werden ongeveer 10.000 op deze manier gejaagde leeuwen aangegeven. Dat laatste is belangrijk, want voor het merendeel van de ongeveer 30 landen waar nog leeuwen zitten en gejaagd mogen worden, zijn er geen cijfers. Het reële cijfer ligt dus veel hoger.


Van de aangegeven doodgeschoten leeuwen door jachttoeristen, werd ongeveer de helft omgelegd door rijke Amerikanen. Ze worden gevolgd op de lijst door de Spanjaarden (1.000), Fransen en Duitsers (beiden elk 600). België staat op de lijst met 80, ongeveer evenveel als Groot-Brittannië.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgeboren mirakelbaby drie dagen bevroren en weer tot leven gebracht

Doodgeboren mirakelbaby drie dagen bevroren en weer tot leven gebracht



Artsen zijn erin geslaagd een Britse baby, die doodgeboren werd, weer tot leven te wekken, nadat ze het meisje eerst drie dagen bevroren hadden om onherstelbare hersenschade te voorkomen. Zo zou ze nooit kunnen lopen of praten. Maar dankzij de nieuwe techniek van onderkoeling stelt Ella het negen maanden later miraculeus goed.


De dokters van het ziekenhuis in Peterborough hadden gemerkt dat de placenta van Rachel Claxton gescheurd was tijdens haar bevalling vorig jaar. Daardoor kreeg baby Ella niet voldoende zuurstof en was ook de bloedtoevoer verstoord. 25 minuten lang moest de doodgeboren baby meteen na de bevalling gereanimeerd worden alvorens haar hartje weer - zwakjes - begon te kloppen.


Omdat gevreesd werd voor ernstige hersenschade werd Ella naar het hospitaal in Addenbrooke in Cambridge gebracht, waar haar lichaam 'bevroren' werd. De lichaamstemperatuur werd tot onder het peil gebracht, waarop hypothermie of onderkoeling optreedt. Papa Jason Anderson (33) getuigt: "Ik legde mijn hand op haar hoofdje. Ze voelde ijskoud aan."


Na drie dagen werd Ella's lichaamstemperatuur weer geleidelijk naar het normale niveau opgekrikt. Acht dagen later mocht de mirakelbaby alweer naar huis. Het meisje heeft vandaag weliswaar nog altijd fysiotherapie nodig, maar haar hersenfuncties zijn in orde. Ella is nu negen maanden en gezond.

Dit verbazingwekkende verhaal komt nu pas boven omdat mama Rachel (32) momenteel campagne voert voor deze nog nieuwe technologie, die met succes op haar dochter werd toegepast. "Ella is ons kleine mirakeltje. Ze geeft ons elke dag weer hoop", aldus Rachel.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren giraf Planckendael heet Mukiri of Stilte


Pasgeboren giraf Planckendael heet 'Mukiri' of 'Stilte'


Foto: Marco Bastiaens (website Planckendael).
Foto: Marco Bastiaens (website Planckendael).


Het pasgeboren giraffejong van dierenpark Planckendael heeft een naam gekregen: Mukiri, wat 'Stilte' betekent. Meer dan 6.000 mensen brachten een stem uit. Dat meldt het dierenpark in een persbericht.



Het giraffenstiertje werd op 10 januari geboren en dartelt intussen al lustig rond in de savanne van Planckendael, klinkt het. Volgens hoofdverzorger Bruno heeft het diertje "veel pit" en is het een "nonchalante durfal". Het meet al ruim twee meter en groeit nog gemiddeld twee centimeter per dag. Binnen enkele jaren zal het zijn maximumlengte van 5 meter bereiken. Het wordt wel nog acht maanden lang gezoogd door zijn moeder.
 

Mukiri behoort tot een bedreigde ondersoort van de giraf, die erg lijkt op de giraffen van Niger, waarvan er nog slechts 200 in het wild leven. Planckendael neemt deel aan het Europees kweekprogramma van de giraf, maar investeert ook in watervoorziening voor de lokale bevolking van Niger. "Zo verdwijnt de concurrentie om drinkbaar water tussen mens en dier", luidt het.
 

De Afrikaanse naam Mukiri behoorde tot het voorkeurslijstje van de verzorgers. Alle namen van dieren die dit jaar in het park geboren worden, beginnen met een M. Ruim 27 procent van de stemmen van het publiek op de Planckendael-website ging naar Mukiri.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijt? Denken aan personen die nog slechter af zijn helpt

Spijt? Denken aan personen die nog slechter af zijn helpt





Constant denken aan wat had kunnen zijn, is slecht voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat degenen die zichzelf vergelijken met succesvolle vrienden vaker verkouden zijn dan degenen die dat doen met kennissen die er slechter aan toe zijn.


De onderzoekers vroegen de vrijwilligers naar zaken waar ze spijt over hebben, dit ging van niet genoeg tijd doorbrengen met familie tot partnerkeuze. Daaruit blijkt dat daarbij denken aan mensen die minder goed af zijn, dit een positief effect op je emotionele welzijn heeft. Professor Carsten Wrosch: "De emotionele stress van spijt hebben, kan leiden tot een biologische ontregeling van het hormoon- en immuunsysteem, dit maakt mensen kwetsbaarder voor de ontwikkeling van klinische gezondheidsproblemen, dit kan een verkoudheid zijn of andere aandoeningen op lange termijn."


Professor Isabelle Bauer: "Je kunt gevoelens van spijt verwerken door sociale vergelijking, dit kan zowel goed als slecht zijn, afhankelijk van het feit dat mensen denken dat ze deze dingen nog kunnen veranderen. Over het algemeen geldt dat degenen die zich vergelijken met mensen die het slechter hebben zich beter voelen. Denken aan degenen die het beter stellen, geeft je een slechter gevoel."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epilepsie hangt nauw samen met biologische klok

Epilepsie hangt nauw samen met biologische klok




Er bestaat een relatie tussen de biologische klok en epilepsie, zo heeft de Vrije Universiteit Amsterdam meegedeeld.


De biologische klok bestaat uit een klompje cellen diep in de hersenen. Die cellen zorgen voor een vierentwintigurenritme in veel lichaamsprocessen. Zo regelt deze klok wanneer je moe wordt of honger krijgt, en zorgt ze voor een vierentwintigurenritme in bijvoorbeeld bloeddruk en lichaamstemperatuur.  Wyke Hofstra en collega's van de VU Amsterdam tonen in een onderzoek meerdere verbanden aan tussen de biologische klok en epilepsie. Dit is een veelvoorkomende neurologische aandoening, die zich uit in de vorm van aanvallen.


Nu blijkt er een bepaald vierentwintigurenritme te zitten in het krijgen van epileptische aanvallen. Ook lijkt er een relatie te bestaan tussen wanneer er tijdens de dag aanvallen optreden en het zijn van een ochtend- of avondmens (de fase waarin de biologische klok zit). Bovendien toont het onderzoek aan dat epilepsiepatiënten de tijden waarop ze medicatie innemen, aanpassen aan of ze een ochtend- of avondmens zijn. Ten slotte ontdekte Hofstra dat het hebben van epilepsie invloed heeft op hoe iemand zijn dag indeelt wat betreft activiteiten, wakker zijn, slapen, enzovoort.


Kennis over de interactie tussen de biologische klok en epilepsie biedt de kans om aanvallen beter onder controle te krijgen. Bijvoorbeeld door het tijdstip van medicatie-inname aan te passen aan de ritmiek in aanvallen of aan iemands biologische klok. Daarnaast helpen de resultaten wetenschappers en medici beter te bepalen wanneer onderzoek naar aanvallen het best kan plaatsvinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peppino Di Capri - Roberta

Peppino Di Capri - Roberta

Klik op de foto om hem te beluisteren





Peppino di Capri (Napels, 27 juli 1939) is een Italiaanse zanger, zijn echte naam is Giuseppe Faiella.

In 1970 won hij het Festival van Napels met Me chiamme ammore.

Hij won het San Remo Festival 2 maal, in 1973 met Un grande amore e niente più en in 1976 met Non lo faccio più.

Hij had zijn grootste successen in de jaren 70 met liedjes als Voce 'e notte, I'te vurria vasà (Eduardo Di Capua), Let's Twist Again, St. Tropez Twist, Nun è peccato, Malatia, Nessuno al mondo, Luna caprese, Nessuno al mondo, Roberta en Champagne. Bij ons is Roberta één van zijn bekendste liedjes.

In 1991 verdedigde hij de Italiaanse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Rome met Comme E'Ddoce 'O Mare, een lied in zijn moedertaal, het Napolitaans. Hij eindigde op de zevende plaats.




» Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen beslissen over het geld, mannen over de tv

 

Vrouwen beslissen over het geld, mannen over de tv



Driekwart van belangrijke beslissingen in het huishouden worden door de vrouw des huizes gemaakt. Het zijn voornamelijk vrouwen die beslissen wat ze als koppel eten, waar ze wonen, wanneer ze aan kinderen beginnen, waar ze op vakantie gaan en aan waar ze hun geld aan uitgeven.

Daarnaast bepalen vrouwen hoe een doordeweekse dag in het gezin eruit ziet: ze vullen hun vrije tijd in, beslissen wanneer ze naar bed gaan en regelen zelfs de temperatuur in huis. Ze nemen ook het huishouden op zich, zorgen ze dat klusjes en huiswerk op tijd af zijn en maken ze (wanneer het gezin kinderen heeft) de belangrijkste beslissingen op het gebied van opvoeding. Mannen beslissen dan weer met welke wagen het koppel rijdt en welke tv-programma's ze samen bekijken. Dat blijkt uit een studie van het Britse bedrijf Ginsters waar 3000 koppels aan deelnamen.

Vrouwen dragen de broek
"Het ziet er naar uit dat mannen niet langer de broek dragen in huis, maar dat steeds meer en meer vrouwen het voor het zeggen hebben in het huishouden. De meeste mannen kwamen er tijdens het onderzoek zelfs eerlijk voor uit dat ze zonder het zegje van hun vrouw vaak de verkeerde beslissingen nemen." zegt Larry File, communicatieverantwoordelijke bij Ginsters.

Mannen hebben er overigens geen problemen mee om eerst toestemming aan hun partner te vragen vooraleer ze iets ondernemen. File: "Twee derde geeft toe dat het vooral de vrouwen zijn die kiezen wat er op tafel staat. Ze kiezen de maaltijden die op het menu staan, welke snacks er in huis komen en wanneer ze op restaurant gaan."

Sexy kledij
De studie wijst uit dat koppels precies weten hoe ze hun partner kunnen overhalen om advies te volgen en hun eigen ding te doen. Bij vrouwen hebben flirten en sexy kledij aantrekken het meeste effect, terwijl mannen vooral voor zoetigheden zoals chocolade kiezen om iets gedaan te krijgen.

Bovendien blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 6 op de 10 mannen vinden dat hun partner de volledige controle heeft over hun seksleven: zo beslist voornamelijk de vrouw over het aantal vrijpartijen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagdutjes zijn goed voor je hart

 

Middagdutjes zijn goed voor je hart



Goed nieuws voor middagslapers. Uit een recent onderzoek is gebleken dat overdag een dutje doen goed is voor je hart.

Wanneer je overdag een uurtje slaapt, herstelt het hart zich gemakkelijker na een stressvolle gebeurtenis. Dat blijkt uit een studie aan de hogeschool van Allegheny in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Lagere bloeddruk
Onderzoekers Ryan Brindle en Sarah Conklin bestudeerden het effect van een middagdutje op het cardiovasculair systeem. Ze verdeelden de proefpersonen in twee groepen. De eerste groep werd aan een stresstest onderworpen waarna ze vervolgens een dutje mochten doen. De tweede groep deed hetzelfde, maar mocht na de test niet slapen. De slapers waren na hun siësta minder moe en hadden na 3 kwartier een lagere bloeddruk, bij de niet-slapers veranderde er niets.

Lange werkdagen, verhoogde werkdruk en overmatig gebruik van internet en tv hebben een impact op ons slaappatroon. We krijgen anno 2011 gemiddeld twee uur minder nachtrust dan pakweg 50 jaar geleden. Een tekort aan slaap verhoogt het risico op een verhoogde bloeddruk.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!