Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse krekels en sprinkhanen in opmars in Vlaanderen

Zuiderse krekels en sprinkhanen in opmars in Vlaanderen



Drie soorten zuidelijke krekels en sprinkhanen doen het goed in Vlaanderen. Dat zeggen onderzoekers van het INBO en Natuurpunt. De "boomkrekel" kwam in 2010 op tien plaatsen voor, de "grote scheefkop" (sprinkhaan) sinds vorig jaar in de Viroinvallei en de eerder ontdekte "zuidelijke boomsprinkhaan" plant zich nu ook voort.

Op een tiental plaatsen in Vlaanderen is tijdens de zomermaanden 's avonds en vooral 's nachts het typische gerinkel van mediterrane krekelkoortjes horen.

De boomkrekel doet het goed aan het Gentse Sifferdok en de Henri Farmantstraat op de Muide, in Sint-Niklaas, en het reservevliegveld van Oostmalle en Zoersel in de provincie Antwerpen.

In Limburg zijn ze eveneens te vinden in Riemst, de mijnterrils in Maasmechelen, Zutendaal en Lanklaar. De eerste waarnemingen gebeurden in Belgisch Lotharingen en de Gaumestreek.

Toerisme en transport
"Boomkrekels zoeken warme plaatsen op en zijn wellicht door toerisme en transport tot hier geraakt", aldus onderzoeker Tim Adriaens (INBO).

Naast de boskrekel, die in warme zonnige bosranden leeft, en de zeldzame veldkrekel, die zijn gangen graaft in schrale granslanden, heeft Vlaanderen nu dus een nieuwe krekelsoort die in struiken en op bomen leeft.

"Doordat ze in een specifieke niche leven, beconcurreren ze de andere soorten niet. Door de opeenvolgende zachte winters ziet het ernaar uit dat de nieuwe aanwinst een blijver zal zijn." Omdat ze warmteminnend zijn en van nature in wijngaarden voorkomen, worden boomkrekels ook wijnkrekels genoemd.

De onderzoekers vragen om waarnemingen van krekels te melden op www.waarnemingen.be of www.saltabel.org.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygirafje Mukiri in Planckendael overleden

Babygirafje Mukiri in Planckendael overleden


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/0/13/0/media_xl_4137915.jpg?20110411140833



Mukiri werd amper drie maanden geleden op 10 januari als veulentje van giraf Barbie geboren in dierenpark Planckendael en is nu al overleden.

De babygiraf sukkelde al een tijd met een darminfectie. Een autopsie moet duidelijkheid brengen over de precieze doodsoorzaak.






De naam Mukuri betekent 'stilte' en werd door het publiek via een wedstrijd met meer dan 6.000 deelnemers verkozen, na een nek-aan-nek-race met 'Masego'.

Planckendael telt nu nog zes giraffen, maar dat zouden er zeven kunnen worden in de zomer omdat er eentje zwanger zou zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand een gebakje met groenten?

Iemand een gebakje met groenten?



Gedaan met schuldgevoelens als je een vieruurtje wil binnenspelen. Vegetarische cupcakes met wortelen, rode bieten, courgettes en pompoen schijnen een nieuwigheid, gecreëerd door Britse bakkers.


Een vegetarische cupcake bevat slechts 179 calorieën omdat de zoete lekkernijen een bom aan groenten bevatten. 1 cake bevat een mengsel van courgette, pompoen of rode biet, plus rijstmeel en gemalen amandelen, waardoor ze ook gluten en lactosevrij zijn.


Britse journalisten testten de smaak van de gebakjes en zijn lovend. "Toegegeven, de 70 procent chocolade kan de aardse smaak van de rode biet niet wegnemen, maar de vanille- en citroengebakjes, gemaakt met courgette zijn heerlijk, net als de appelsien en pompoensmaken. Even luchtig als een ordinair gebakje zijn ze niet, maar de groenten geven deze tussendoortjes een toegevoegde sappigheid dat gewone gebakjes vaak missen".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgekomen FBI-files bevestigen: Aliens zijn op Aarde geland

Vrijgekomen FBI-files bevestigen: "Aliens zijn op Aarde geland"


http://img806.imageshack.us/img806/511/aliensr.jpg


Pas vrijgegeven documenten van het FBI zouden bevestigen wat samenzweringstheorieën al jarenlang stellen: dat vliegende schotels bemand door aliens op de Aarde gecrasht zijn.

De documenten, die jarenlang topgeheim zijn gebleven, lijken de theorie te staven dat buitenaardse wezens in het Amerikaanse stadje Roswell zijn geland en daarna naar een legerbasis zijn overgebracht. Drie cirkelvormige ruimtetuigen, met aan boord telkens drie aliens van ongeveer een meter groot, crashten, zo beweerde een FBI-agent in 1950.

Bewijzen?
Volgens UFO-'experts' kunnen de documenten bewijzen dat aliens en UFO's geen verzinsels zijn. FBI-agent Guy Hottel onthulde 'de ontdekking' in 1950 aan zijn directeur. Hottel had zijn informatie van een inspecteur van de Amerikaanse luchtmacht. "Drie zogenaamde vliegende schotels zijn aangetroffen in New Mexico. Ze worden omschreven als cirkelvormig, bol in het midden, met een diameter van ongeveer 15 meter. Elke schotel was bemand door drie lichamen met menselijke vormen, echter ze waren slechts een meter groot, gekleed in een verfijnde metaalachtige stof. Elk lichaam droeg een pak zoals testpiloten dragen".

In de documenten is de naam van de inspecteur die deze onthullingen tegenover Hottel deed geschrapt, er is evenmin melding gemaakt van de datum van de 'ontdekking'.

Gecrasht door radar
Hottel, die instond voor het FBI-kantoor in Washington, stelt voorts dat de krachtige radar van Roswell de besturingssystemen van de UFO's had verstoord, waardoor ze neerstortten.

Het document werd zopas door het FBI in het online archief The Vault gepubliceerd, samen met duizenden andere. Dat meldt The Sun.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste toren met Legoblokjes staat in Brazilië

Hoogste toren met Legoblokjes staat in Brazilië





In Sao Paolo werd het voorbije weekend het wereldrecord 'hoogste toren met Legoblokjes' gebroken. De Brazilianen hadden vier dagen nodig om een toren van 31,19 meter hoog te bouwen. Ze gebruikten er meer dan 500.000 blokjes voor.

Het vorige record stond op naam van Chilenen. Zij moesten het met 25 cemtimeter minder stellen.

Cafu
Het indrukwekkende bouwwerk werd voltooid door de Braziliaanse stervoetballer Cafu. Met behulp van een hoogtewerker plaatste hij de laatste blokjes.

Lange reeks
De eerste toren met de beroemde Deense speelgoedblokjes werd in 1988 in Londen gebouwd. Die was amper iets hoger dan 15 meter. Sindsdien is het record verhuisd van 53 steden in niet minder dan dertig landen. Wie in de buurt zou zijn: de nieuwe recordtoren is nog tot 14 april te bekijken op het parkeerterrein van het winkelcentrum Norte in Sao Paolo.(br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.103 en nog altijd rechter

103 en nog altijd rechter



Wesley Brown uit Wichita is 103, werd als federaal Amerikaans rechter aangeduid door president Kennedy en is na 49 jaar nog altijd aan het werk. "Als rechter ben ik aangesteld voor het leven of zolang ik goed gedrag vertoon", zei hij in een interview. Hij leeft nog en dat diploma van goed gedrag en zeden is hij nooit kwijtgespeeld. Dus: hij blijft rechter. De oudste in de VS.

Er is wel wat veranderd. Brown zit inmiddels in een rolstoel en hij heeft zijn zuurstofflessen, die via tubes naar zijn neus leiden, tussen de dossiers liggen.

Van de in totaal 1.294 residerende federale rechters in de States hebben er liefst 516 de status van 'senior'. Die 'senioren' houden het systeem mee draaiende. Ze krijgen uiteraard nog een loon maar kunnen aan een lager tempo werken, indien gewenst. Ze staan in de VS nog altijd garant voor het verwerken van een kwart van de federale districtszaken.

Brown verwierf zijn seniorenstatus al in 1979, maar bleef sindsdien voltijds werken, tot hij recentelijk, in maart, wat gas terugnam. "Ik wil de gemeenschap ten dienste staan. Je moet een reden hebben om te leven. Zolang je gemeenschapsdienst doet, heb je die reden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 150 operaties wegens vergeten scharen of naalden

Jaarlijks 150 operaties wegens vergeten scharen of naalden



De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid heeft alle ziekenhuizen in België een checklist bezorgd om vergissingen in het operatiekwartier tegen te gaan.

"Is het de juiste patiënt die voor ons ligt op de operatietafel?" of "zijn we geen naalden of kompressen vergeten?", zijn voorbeelden van vragen op de controlelijst, schrijven de Coreliokranten.
 
In december vorig jaar kwamen twee incidenten in hetzelfde Antwerpse ziekenhuis aan het licht. Zo bleek dat de chirurgen na een darmoperatie in 2006 twee scharen waren vergeten bij een patiënt.
 
"In de gegevensbanken kunnen we nakijken hoe vaak herinterventies door een vergeten schaar of naald voorkomen, en dat zijn er jaarlijks toch ongeveer honderdvijftig," zegt dokter Margareta Haelterman van de FOD Volksgezondheid. De checklist moet dergelijke blunders tegengaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R. Kelly - If I Could Turn Back The Hands Of Time

R. Kelly - If I Could Turn Back The Hands Of Time

Klik op de foto om hem te beluisteren






Robert Sylvester Kelly (Chicago, 8 januari 1967), beter bekend als R. Kelly, is een Amerikaans R&B-zanger. Hij begon als lid van de groep Public Announcement en startte vervolgens in 1993 een solocarrière. R. Kelly scoorde enkele megahits met I believe I can fly en If I could turn back the hands of time. Daarnaast is hij actief als songwriter en muziekproducent.

R. Kelly groeide op in een arme buurt. Oorspronkelijk zong hij in treinen in ruil voor kleingeld, maar in 1991 kwam zijn carrière van de grond.
Hij is vooral bekend van zijn (in Nederland) nummer 1-hits I believe I can fly en If I could turn back the hand of time uit respectievelijk 1997 en 1999.

Sommige van zijn teksten worden (vooral in de Verenigde Staten) als te seksueel bekritiseerd, maar andere teksten hebben een hoog gospel-gehalte (R. Kelly heeft in interviews aangegeven God gevonden te hebben).

In juli 2007 heeft Kelly een hit met Usher, getiteld Same Girl.
R. Kelly is vaak negatief in het nieuws vanwege zijn vermeende seksuele relaties met minderjarige meisjes. In 1994 trouwde hij (kortstondig) met de toen 15-jarige zangeres Aaliyah, die in 2001 bij een vliegtuigongeluk om het leven zou komen.

De afgelopen jaren zijn in verschillende Amerikaanse staten aanklachten tegen R. Kelly ingediend wegens kindermisbruik en kinderpornografie. Om die reden weigeren veel Amerikaanse radiostations zijn muziek te draaien. In zijn geboorteplaats Chicago liep een onderzoek tegen R. Kelly nadat een videoband opdook waarop te zien was dat R. Kelly seksuele handelingen verrichtte met een 14-jarige dochter van een zakenpartner. Zowel R. Kelly als het betreffende meisje als haar familie ontkennen dat het 14-jarige meisje op de videoband te zien is. Kelly werd in 2008 onschuldig bevonden in de zaak. In Florida werd R. Kelly in januari 2003 aangeklaagd voor 12 gevallen van het bezit van kinderpornografie. De aanklachten werden echter ongegrond verklaard omdat het bewijsmateriaal illegaal was verkregen.

In 1995 bevestigde de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM dat het lied You are not alone, dat R. Kelly voor Michael Jackson schreef, oorspronkelijk in 1993 werd gecomponeerd door de Belgische componisten en producers Eddy & Danny Van Passel onder de naam If we can start all over. Deze compositie stond op nr. 1 in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en tal van andere landen. R.Kelly beweerde het nummer te hebben gecomponeerd, maar faalde daarvan bewijs te leveren. Na 12 jaar, op 11 september 2007, kregen Danny en Eddy van Passel gelijk volgens de Belgische rechter dat zij en niet producer R.Kelly de hit You Are Not Alone hebben gecomponeerd. Op 3 september 2009 bevestigde ook het Hof van Cassatie het arrest van 2007 en de uitspraak moet "internationaal" worden gepubliceerd.



» Reageer (0)
10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Gabriel Gilbert 1847 – 1933 was een Frans kunstschilder

Victor Gabriel  Gilbert  1847 – 1933  was een Frans kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






Victor Gabriel Gilbert werd geboren in Parijs, 13 februari 1847

 Gilbert werd opgeleid door de historieschilder Victor Jean Adam en de landschap- en dierschilder Charles Busson.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/victor-gabriel-gilbert2.jpg?t=1302439364



Gilbert heeft een reputatie opgebouwd als  schilder van Parijse taferelen,  zoals  zijn tijdgenoot Jean Beraud (1849-1935). Gilbert blonk uit in portretteren van markt scènes in Parijs, straat markten met groenten en fruit verkopers, maar vooral Les Halles, de centrale markt voor levensmiddelen in Parijs met haar smeedijzer en glasweefsel en haar talloze kraampjes waar vlees, vis, groenten en fruit  werden verkocht.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/victor-gabriel-gilbert3.jpg?t=1302439296



Elegante Parisiennes  en  kindertaferelen komen veel voor in het oeuvre van de Parijse schilder Victor Gilbert, zij waren een populair onderwerp voor Gilbert en voor verzamelaars van zijn werk.

Gilbert  exposeerde regelmatig op de Salon des Artistes Français waar hij een zilveren medaille uitgereikt kreeg in 1889 . Op het einde van zijn carrière ontving  hij de prijs Bonnat in 1926. Gilbert werd verkozen tot Chevalier de Legion d'Honneur, zoals was zijn leermeester Charles Busson, in 1897.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/victor-gabriel-gilbert-1.jpg?t=1302439525



Gilbert was een zeer succesvol kunstenaar, wiens werken werden gezocht in heel Europa en in Noord-Amerika.  Rond 1900 werden zijn werken verkocht in New York.

Gilbert stierf in Parijs in 1933.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/victor-gabriel-gilbert4.jpg?t=1302439601



Zijn werken zijn te vinden in musea in: Bayeux, Besancon, Dieppe, Le Havre, Luik, Lille, Nice en Straatsburg.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antieke Chinese vaas 225.000 euro minder waard nadat vrouw ze zelf restaureert


Antieke Chinese vaas 225.000 euro minder waard nadat vrouw ze zelf restaureert


http://img849.imageshack.us/img849/1153/qingdynastieyongzheng.jpg

Yongzheng ten tijde van de Qing-dynastie


In Groot-Brittannië gaat volgende maand bij veilinghuis Woolley and Wallis een waardevolle Chinese vaas uit de periode van de Qing-dynastie onder de hamer. Niets bijzonders, ware het niet dat de vaas voordien bij een opsmukoperatie al letterlijk onder de hamer was gegaan. Resultaat: de vaas is 200.000 pond (226.535 euro) minder waard, zo valt te lezen op de website van de Britse krant The Daily Mail.

Omdat er in de uitstulpende rand van de vaas een stukje ontbrak, nam de dame destijds het familiestuk onder handen met een hamer. Ze sloeg ook andere stukjes uit de rand, om het geheel wat symmetrischer te maken. Maar de vaas kon de vrouw niet meer deren. Ze gaf het waardevolle stuk weg aan een vriend. Jaren later zag ze de vaas opnieuw in de tuin van de vriend. De vonk sloeg opnieuw over, waarop ze de vaas, die dateert uit de periode 1821-1850, opnieuw in huis nam.
 
De vrouw wou de vaas uiteindelijk wegsmijten, tot ze zag hoe een gelijkaardig stuk bij een veiling 192.000 pond haalde. Ze stuurde een foto naar het veilinghuis, het vervolg laat zich raden. "Zonder de beschadiging zou de vaas 250.000 pond waard kunnen zijn", dixit Clare Durham van Woolley and Wallis. Het waardevolle stuk wordt volgende maand geveild met een startprijs van 30.000 pond. Al wordt verwacht dat het dubbele gehaald zal worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krijgen dieren kanker door mensen?

Krijgen dieren kanker door mensen?



Geen enkele diersoort is ernstiger bedreigd door kanker dan de Tasmaanse duivel. De populatie van dit Australische dier had al hevig te lijden onder een gezichtstumor, waarbij hun gelaat wegrot en de dieren uiteindelijk van honger sterven. Maar waar is die kanker zo plots vandaan gekomen? Bij de Tasmaanse duivel is de mens zonder twijfel de oorzaak, maar ook andere dieren kregen mogelijk door ons toedoen kanker.


Kolonisten probeerden de Tasmaanse duivels lang geleden al uit te roeien, waardoor de huidige populatie ernstig ingeteeld is. Daardoor zijn de dieren veel zwakker geworden en werden ze ook vatbaar voor ziekten. Aangezien de kanker heel besmettelijk is, dreigt de hele soort er nu aan ten onder te gaan. Het verhaal van de Tasmaanse duivel is gelukkig voor het dierenrijk uniek, maar toch duikt kanker ook bij andere soorten vaker op. Wetenschappers onderzoeken daarom of de mens ook hier de dader kan zijn. We zetten een aantal voorbeelden op een rij:

•Zeeleeuwen in Californië: Dierenartsen ontdekten bij een vijfde van de zeeleeuwen die in Californië strandden dat ze aan een urogenitale kanker leden. De zieke zeeleeuwen hadden een grotere concentratie PCB's in hun lichaam dan gezonde dieren. De chemische stoffen, die intussen verboden zijn, hebben hun immuunsysteem aangetast, waardoor de kanker gemakkelijk kon toeslaan.

•Platvissen in de Elbe: Vrouwelijke platvissen in de rivier Elbe hebben vaak ongewone leventumors. Waarschijnlijk kregen ze die door blootstelling aan pesticiden, kwik, chroom en andere schadelijke stoffen. Die kwamen in het water terecht door toedoen van de Oost-Europese industrie langs de oevers van de rivier.

•Beloega's in Canada: In 2002 bleek 27 procent van een groep gestrande beloega's in het Canadese St. Lawrence aan kwaadaardige darm- en borstkankers gestorven te zijn. Ze liepen de ziekte mogelijk op door het eten van wormen die in bodems leven die besmet zijn door aluminiumfabrieken in Quebec. De oudste, meest vervuilende fabrieken zijn intussen gesloten. Daardoor is het aantal kankers de voorbije jaren wel gedaald.

•Groene zeeschildpadden in VS: Ongeveer 22 procent van de dode groene zeeschildpadden aan de oostkust van de VS stierf door tumors op hun huid, schild, ogen, hart, longen en lever. De oorzaak is nog onbekend, maar dat de kankergevallen talrijker zijn in vervuilde gebieden, doet vermoeden waar de oorzaak minstens gedeeltelijk moet worden gezocht.

•Tong in Washington: In de Amerikaanse staat Washington is leverschade vastgesteld bij tong die in de buurt van olieraffinaderijen leeft. Bioloog Lyndal Johnson vreest het ergste: "Als zelfs vissen al kanker krijgen, dan is dat een signaal dat we dringend wakker moeten worden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Boeijen - Annabel

Frank Boeijen - Annabel

Klik op de foto om hem te beluisteren






Frank Boeijen (Franciscus Johannes Maria Boeijen) (Nijmegen, 27 november 1957) is zanger, dichter, componist en muzikant. In de jaren '80 was hij populair met de Frank Boeijen Groep, een belangrijke band uit de Nederpop in die tijd. Zijn werk kenmerkt zich door poëtische, vaak melancholieke teksten en melodieuze muziek in een stijl tussen pop en chanson.

Frank Boeijen is geboren en getogen in Nijmegen en woont er zijn hele leven. Hij komt uit een katholiek gezin met tien kinderen, van wie Frank de jongste is. Zijn jeugd stond al in het teken van veel muziek: thuis, waar zijn oudere broers muziek meebrachten van Bob Dylan en Neil Young en op school, waar hij vaak mocht voorzingen....



» Reageer (0)
09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat (en niet hond) beste vriend van de mens?

Kat (en niet hond) beste vriend van de mens?


http://img842.imageshack.us/img842/1200/katineenzak.jpg


Twee recente studies over hoe mensen zich gedragen bij honden en katten, tonen dat die beesten wel degelijk een voorkeur hebben naar het geslacht van hun baasjes. Honden zijn sneller geneigd om zich te binden aan mannen, terwijl de band tussen katten en vrouwen dan weer sterker is. En hoewel het woord "trouw" en "hond" onlosmakelijk verbonden zijn in ons wereldbeeld, zouden katten een diepere en complexere relatie hebben met hun baasjes, en eentje die meer lijkt op de band die we met onze kinderen hebben. De studie brengt ook iets anders naar voor: neurotische, onrustige en agressieve honden voelen zich meer aangetrokken tot mannen die psychologisch dezelfde trekjes hebben.

De twee onderzoeken vonden plaats aan de Universiteit van Wenen en het Konrad Lorenz Research Station, en ze bevestigen grotendeels trends uit andere recente studies van anthrozoölogen wereldwijd. Het feit dat honden zich sneller aangetrokken voelen tot en een intensere band hebben met mannen zou te maken hebben met hun afstamming van de wolven en de manier waarop een wolvenroedel sociaal is gestructureerd, aldus anthrozoöloge Manuela Wedl.

De studie brengt ook iets anders naar voor: neurotische, onrustige en agressieve honden voelen zich meer aangetrokken tot mannen die psychologisch dezelfde trekjes hebben.

Poekie, uw sociale partner
Het team onder leiding van Kurt Kotrschal concludeerde ook dat de relaties die baasjes met hun katten hebben complexer en dieper is dan die eigenaars met honden hebben. Ze evolueert ook meer, en van beide kanten. "Voor katten zijn relaties met hun baasjes veel meer dan puur het behoud van de affectie van de persoon die hen eten geeft", stelt de studie. "Katten zijn veel meer echt sociale partners van hun eigenaars dan honden."

Eén van de zaken die katten bijvoorbeeld doen en honden niet, is het systematisch onthouden van gestes die hun baasjes doen en die op een later tijdstip "terugbetalen". Volgens het onderzoek lijkt de relatie van een baasje met zijn kat meer op die tussen een kind en een ouder dan dat bij een hond het geval is. "De onderliggende dynamiek in kat-mens relaties is quasi identiek aan die bij mens-mens relaties; een kat is vanuit relationeel standpunt in essentie een kind met een vacht."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 6 grootste gelijkenissen tussen man & vrouw

De 6 grootste gelijkenissen tussen man & vrouw



Mannen en vrouwen zijn totaal verschillende wezens. De boeken staan er vol van. Maar af en toe vertonen we opvallend veel gelijkenissen met het andere geslacht. Wij zetten de 6 belangrijkste raakvlakken voor jou op een rijtje...

1.    We zijn niet perfect
We verwachten dat onze partner, vriend, moeder, vader, broer en zus perfect is. Onmogelijk, want niemand is immers volmaakt. Het is zoals het populaire gezegde luidt: "Vergissen is menselijk, vergeven is goddelijk." Hoewel we verre van goddelijk zijn, zijn we wel allemaal in staat om te vergeven en te vergeten. Het is juist daarom dat we de lat wat minder hoog moeten leggen voor anderen. Het is bovendien dringend tijd dat we elkaar wat meer begrijpen en verdraagzamer zijn.

2.    Vooroordelen doen pijn
Mannen denken alleen maar aan seks en vrouwen zijn brokkenpiloten. Deze stereotypen klinken ons allemaal ongetwijfeld bekend in de oren. 'Hokjesdenken' lijkt wel eigen aan de mens. Toch is dat allesbehalve goed voor ons zelfvertrouwen. Ook al komen we er niet graag voor uit, vooroordelen maken zowel mannen als vrouwen erg onzeker en het doet ons stiekem pijn. Iedereen heeft een vrije wil en we zouden daarom ook vrij mogen, zelfs moeten, kiezen wat we willen en wie we willen zijn.

3.    We willen geliefd, gewaardeerd en aanvaard worden
We verlangen ernaar dat mensen ons graag hebben, dat ze van ons houden, ons nemen zoals we zijn en ons accepteren, wat er ook gebeurt. Vrouwen worden regelmatig bestempeld als 'doetjes' en zijn een pak emotioneler dan mannen, maar is dat wel zo? Achter het imago van de stoere bink schuilt nochtans vaak een klein hartje. Maar het is net omdat mannen ervan uitgaan dat het 'not done' is om voor je emoties uit te komen, dat ze die eenvoudigweg voor zichzelf houden.

4.    We zouden meer van onzelf moeten gaan houden
Kritiek geven is gemakkelijk. We vergelijken ons met modellen, celebrity's maar ook met mensen uit onze directe omgeving zoals collega's en vrienden. We weten precies wat het schoonheidsideaal is, waar het andere geslacht van houdt en wat de maatschappij van ons verwacht. Hoe meer we onszelf gaan spiegelen aan anderen en kritiek hebben, hoe meer dat aan ons gaat knagen. Na verloop van tijd zie je enkel nog de negatieve kantjes en moffel je de positieve weg omdat je er gewoonweg geen aandacht meer aan schenkt.

5.    We hebben moeite om iemand te vertrouwen
We worden in ons leven meermaals met onze neus op de feiten gedrukt: de persoon die jij het meest vertrouwde heeft tegen je gelogen, je bedrogen, je teleurgesteld of in de steek gelaten. Van je fouten leer je, dus neem je jezelf voor om niemand nog blindelings te vertrouwen. Maar dat kan ook tegen je gaan werken, want voor je het weet word je om het kleinste beetje achterdochtig. Daarom is het belangrijk dat je niet te snel een oordeel velt over anderen en ze het voordeel van de twijfel geeft. Er is niets mis met vertrouwen, maar wees niet te naïef.

6.    We hebben dromen, doelen en ambities
Het maakt niet uit welke dromen we willen waarmaken en welke doelen we nastreven. Iedereen heeft ambities, maar die zijn voor iedereen anders. Toch komt het doel meestal op hetzelfde neer: we willen succesvol zijn in hetgeen we doen. Berg daarom je dromen niet op en ga er 100 procent voor, wees gedreven en hou vol.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend jaar oude Japanse culinaire tradities in gevaar


Duizend jaar oude Japanse culinaire tradities in gevaar




Vis is onmisbaar in de Japanse keuken. Het land haalt al duizend jaar z'n voedsel uit de oceaan. Maar wat als dat voedsel radioactief blijkt te zijn? Japan dumpte deze week een grote hoeveelheid radioactief water in zee. Een oude culinaire traditie is plots met uitsterven bedreigd.


"Als dit nog erger wordt, weten we niet wat er zal gebeuren", zegt de manager van een populaire sushiketen in Japan. Zijn restaurants ontvangen een derde minder klanten sinds de aardbeving en de tsunami van 11 maart. Oorzaak is de angst voor radioactief voedsel door de kernramp in de centrale van Fukushima. Al weken zou er radioactief water lekken en naar de oceaan stromen. En deze week zag Tepco geen andere oplossing meer dan het overtollige radioactieve koelwater gewoon in zee te dumpen.


De Japanse bevolking bleef er de laatste weken al bij al opvallend rustig bij. Maar nu er radioactieve stoffen in het zeevoedsel gevonden zijn, groeit de nervositeit. In het begin van de week werd radioactief jodium aangetroffen in een kleine vissoort, de konago of zandspiering. Op de plaats van de vangst werd meteen een visverbod ingevoerd.


De jodium-concentratie ligt 140.000 keer boven de limiet die de Japanse overheid als veilig beschouwt. Daarnaast vormt de aanwezigheid van cesium nog een groter gevaar. Volgens de Japanse visserijsector zal niemand onveilige vis eten, aangezien die door lokale vissers niet meer verscheept wordt. Toch is dat voor de klanten geen geruststelling en op de markt van Tokio is de visverkoop sinds donderdag ernstig achteruitgegaan.







De gedachte aan besmet zeevoedsel boezemt de Japanse bevolking veel angst in. Ze hebben daar historisch gezien ook alle reden toe. Zo is Japan het enige land dat het slachtoffer is geworden van een nucleaire oorlog. En in de jaren 50 en 60 werd Japan getroffen door een ramp voor de volksgezondheid toen giftige stoffen in de oceaan terechtkwamen en duizenden mensen aan kwikvergiftiging leden.


Sommige restaurants komen creatief uit de hoek om hun klanten te overtuigen dat de vis veilig is. "We denken er aan om geigertellers te voorzien", zegt de manager van de sushiketen. Vissers uit het oosten van Japan zullen mogelijk aan de westkust moeten gaan vissen, maar daar leven andere soorten. Als de nachtmerrie straks werkelijkheid zou worden, zullen de Japanners hoe dan ook hun eetcultuur moeten aanpassen.(br.hln - foto's epa- afp)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet Moeder Natuur een hak: draag een beha in bed


Zet Moeder Natuur een hak: draag een beha in bed



Sommige vrouwen gooien alles in de strijd om de gevolgen van de zwaartekracht tegen te gaan. Ze verdoezelen hun hangborsten, smeren allerhande crèmes op hun boezem en roepen soms zelfs de hulp in van een plastische chirurg. Maar volgens tv-presentatrice Marielle Frostrup is dat perfect te verhelpen. Hoe? Door dag en nacht een beha te dragen.


Geen eindeloze fitness-sessies of plastische ingrepen. Je kunt de strijd tegen de hangborsten ook vanuit je bed aanbinden door simpelweg een beha te dragen. Althans, dat beweert het 48-jarige sekssymbool Frostrup.


"Het beste advies dat ik ooit kreeg, komt van Paula Yates. Toen ik voor de zoveelste keer over mijn borsten jammerde, smeekte Paula me om in geen enkel geval aan mijn voorgevel te laten prutsen. Ze verklapte dat ze al meer dan 15 jaar dag en nacht een beha draagt. Dus volgde ik haar goede raad op en draag ik sinds kort steevast een beha in bed!"


Yates en Frostrup zijn niet de enige dames die prat gaan op dit schoonheidstrucje, ook Marilyn Monroe hield meer dan een halve eeuw geleden op dezelfde manier haar flinke boezem in vorm.


"Soms werp ik een blik in de spiegel en sta ik ervan te kijken dat alles zo snel gaat hangen. Ik weet dat niemand er eeuwig jong uit kan zien, dus probeer ik het verouderingsproces dan maar een beetje weg te lachen." besluit Frostrup.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duif raakt klem in boterham

Duif raakt klem in boterham





Aanvankelijk kon ze haar geluk niet op, deze duif in een Pools park. Maar haar hapklare lunch bleek haar lelijk de das te hebben omgedaan. Letterlijk en figuurlijk.






De duif raakte immers met haar nek gekneld in de boterham. Wat het diertje ook probeerde, het kon niet van de korst afraken. Het enige alternatief was het stuk brood gewoon op te eten. Daar kwamen evenwel ook de nodige lenigheidsoefeningen aan te pas.



» Reageer (0)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezelin redt schaap uit muil van pitbull en krijgt medaille

Ezelin redt schaap uit muil van pitbull en krijgt medaille



De ezelin Dotty heeft een onderscheiding gekregen van een Britse dierenbeschermingsorganisatie omdat zij Stanley, een schaap, uit de muil van pitbull terrier heeft gered. Het heroïsche tafereel ontrolde zich voor de ogen van boerin Ann Rogers (63) uit Yorkshire.






Dotty zag hoe Stanley in de wei werd aangevallen door de hond. De ezelin repte zich naar de vechtende partijen en greep de hond in haar muil. De pitbull was danig geschroken van deze démarche en maakte zich uit de voeten. Op zijn vlucht viel hij evenwel nog twee paarden aan van boerin Ann.


De hond werd gevangen en afgemaakt. Het schaap verloor twee tanden en hield een verlamd gelaat over aan de schermutseling.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/15/10/13/media_xl_4135498.jpg?20110408214207



Dat Dotty het opnam voor Stanley hoeft geen verwondering te wekken. De twee werden onafscheidelijk toen de boerin zich vijf jaar geleden over de ezelin ontfermde toen ze haar aangereden aantrof langs de kant van de weg. Ann bracht Dotty in dezelfde stal als Stanley. Die was op dat moment in de steek gelaten door zijn moeder. Dierenliefde, het bestaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde van vlinders in België met uitsterven bedreigd

Een derde van vlinders in België met uitsterven bedreigd


http://img854.imageshack.us/img854/4427/vlinders.jpg


In België wordt iets meer dan 30 procent van de vlinders met uitsterven bedreigd, zo meldde Natuurpunt vandaag over de situatie in ons land. Over heel Europa is dat 'slechts' negen procent. Ook is de populatie van 160 vlindersoorten sterk gedaald. Dat heeft de milieuorganisatie European Wildlife vandaag bekendgemaakt.

De natuurlijke habitat van de vlinder, groene en bebloemde grasvelden, wordt over heel Europa bedreigd volgens European Wildlife. "In België is dat voornamelijk te wijten aan de intensieve landbouw, waardoor er nog maar weinig wilde bloemen- en grasvelden te vinden zijn", zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt.

Ver boven Europees gemiddelde
Uit de meest recente gegevens over de vlinderpopulaties in Vlaanderen blijkt al dat een derde van de Belgische vlinderpopulaties met uitsterven bedreigd is, wat ver boven het Europese gemiddelde is.
 
European Wildlife organiseerde in Oost-Europa verschillende projecten in natuurreservaten om de leefomgeving van de vlinders te herstellen. "Natuurpunt doet dat ook in Vlaanderen, maar de versnippering van die gebieden is een groot probleem", aldus Vanreusel.

Klimaat

Ook het klimaat kan wegen op bepaalde vlindersoorten, waardoor de vlinderpopulatie sterk afhankelijk is van strenge of zachte winters. "Sommige soorten hebben zich ook aangepast en hun aantal neemt toe", zegt Vanreusel die eraan toevoegt dat vlinders die aangepast zijn aan ons klimaat of weinig specifieke eisen stellen aan hun omgeving, het doorgaans goed doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen naar bed krijgen is zwaarste taak van de dag

Kinderen naar bed krijgen is zwaarste taak van de dag



Het lastigste moment van de dag: de kinderen naar bed krijgen. Je kinderen overtuigen om tv of computer uit te zetten, schijnt lastiger voor de huidige ouders dan een veeleisende baas. Eén en ander blijkt uit een Britse rondvraag.


Je kinderen richting bed sturen bezorgt ouders stress. Doorgaans nemen de bedroutines 23 minuten in beslag, een vierde van de kinderen doet er meer dan 30 minuten over, sommigen zelfs een uur.


1 op 5 ouders geeft grif toe de kleintjes stiekem om te kopen. 17 procent belooft dat er tijdens het weekend wat langer mag opgebleven worden, 28 procent laat de kinderen effectief wat langer kijken en zes procent deelt snoepjes uit om hun kroost te overtuigen. 






Een vierde van alle ouders beschrijft bedtijd als een 'constante strijd', 89 procent als 'extreem stresserend'. Even veel ouders vreest dat de kleine verder tv kijkt in de eigen slaapkamer of computergames speelt.


Omkoopaffaires of niet, de voorleesverhaaltjes schieten er na zoveel gejengel meestal bij in. Drukke, stresserende  ouders zijn te moe en nemen niet meer de tijd om een bedverhaal voor te lezen. Een spijtige zaak, temeer omdat verhaaltjes essentieel zijn bij de ontwikkeling van het kind. Het verhoogt de lees- en schrijfvaardigheden en maakt een kind creatiever.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!