Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zittend bestaan tweede doodsoorzaak

"Zittend bestaan tweede doodsoorzaak"





Lichamelijke inactiviteit is de tweede doodsoorzaak in de westerse wereld. Op nummer één staat roken en op de derde plaats alcoholgebruik. Van alle doden per jaar in de rijke landen is 16 procent het gevolg van een zittend bestaan. Door de vergrijzing zullen de maatschappelijke kosten van lichamelijke inactiviteit de komende decennia fors toenemen. Dat zegt bijzonder hoogleraar Bewegingswetenschappen Matthijs Hesselink van de Universiteit Maastricht.
 

Wesselink voorspelt dat er over niet al te lange tijd een grote groep oude mensen zal zijn die door afgenomen mobiliteit fragiel en broos is en veel ziekenhuiszorg nodig zal hebben. Voorts constateert hij dat de vele algemene leefstijladviezen en voorlichtingscampagnes over meer bewegen weinig zoden aan de dijk hebben gezet. Hij pleit daarom voor een persoonlijk beweegadvies-op-maat voor iedereen.
 

"Want je kan pech hebben: bij de één gaat de fitheid veel meer vooruit dan bij de ander met eenzelfde trainingsprogramma en dat is waarschijnlijk genetisch bepaald. Een kwestie van de verkeerde ouders", zegt de hoogleraar.


Onderzoek heeft volgens hem aangetoond dat ratten met een hoog loopvermogen veel fitter en gezonder waren dan ratten met een laag loopvermogen, terwijl beide groepen niet trainden. Mensen met een laag loopvermogen kunnen wel dezelfde gezondheidstoestand bereiken als degenen met de 'goede genen', maar moeten zich daar voor inspannen. "Als uw genen het niet toestaan vanuit de luie stoel te hopen op een goede gezondheid kunt u maar beter in beweging komen", aldus Hesselink.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je brein doet bij vermoeidheid dutje wanneer je wakker bent

Je brein doet bij vermoeidheid dutje wanneer je wakker bent




Een individuele hersencel neemt tot veertig dutjes wanneer we moe zijn, zelfs wanneer de rest van het brein wakker is, ontdekten wetenschappers. Dit vergroot het risico op fouten.

Meer fouten
Dit fenomeen kan verklaren waarom we domme fouten maken wanneer we oververmoeid zijn, zoals vergeten waar je naar op zoek bent. De wetenschappers bestudeerden de hersenactiviteit van ratten die wakker werden gehouden tijdens de momenten dat de dieren normaal zouden slapen. Daaruit blijkt dat kleine gebieden van het brein lijken te dutten, hoewel de dieren actief en wakker zijn. Hoe langer de dieren werden wakker gehouden, hoe meer de hersencellen een kort dutje deden. De ratten maakten ook meer fouten tijdens proefjes.

Tekenen
Veel mensen zijn zich bewust van de gevaren van oververmoeidheid, zoals het risico op in slaap vallen achter het stuur, maar vermoeidheid kan ook op subtiele manieren zijn tol eisen, besluiten de onderzoekers. Zelfs voor je je moe voelt, zijn er signalen in de hersenen dat je bepaalde activiteiten moet stoppen die een bepaalde alertheid vragen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekend schilderij blijkt Rubens van 856.000 euro

Onbekend schilderij blijkt Rubens van 856.000 euro


http://img705.imageshack.us/img705/5829/pprubens.jpg

Zelfportret Rubens ter illustratie


Een anoniem schilderij dat op een Brusselse veiling 9.500 euro opbracht, werd vorige maand als een Rubens verkocht voor 856.000 euro. Dat melden de Coreliokranten.

'Hercule', lotnummer 31 van de decemberveiling van het Hôtel de Ventes Vanderkindere in Ukkel, werd toegeschreven aan "een maker" uit de zeventiende eeuw en bracht 9.500 euro op. Drie maanden later ging het voor het honderdvoudige van de hand. De New Yorkse kunsthandelaar Jack Kilgore bood het op de Maastrichtse kunstbeurs Tefaf aan als "een vroege Rubens" en verkocht het voor 1,25 miljoen dollar (856.000 euro) aan een onbekende.
 
Het schilderij heet nu 'Keizer Commodus als Herkules' en wordt gedateerd tussen 1597 en 1599. Het is een oliewerk op eikenhout, van 65 op 54 centimeter. Op het portret is een bebaarde man te zien die de toeschouwer krachtig tegemoet kijkt.
 
Onderzoek
Kilgore, die gespecialiseerd is in Hollandse en Vlaamse schilderkunst, vermoedde dat het uit de reeks Romeinse keizers van Rubens kwam. Diverse specialisten steunden hem in die visie. Ook het comité van de kunstbeurs Tefaf, dat over de authenticiteit van de aangeboden stukken oordeelt, vond dat hij het als een Rubens kon aanbieden.
 
Volgens veilingmeester Serge Hutry van het Ukkelse veilinghuis Vanderkindere veilen ze honderd schilderijen per maand. "Onze cliënt heeft het niet aangeboden als een Rubens, dus is de verkoop correct verlopen. Als iemand het nadien tot een Rubens verklaart, heeft hij een probleem. Dan moet hij het zien te bewijzen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kankerpatiënten hebben financiële problemen

Steeds meer kankerpatiënten hebben financiële problemen





Almaar meer patiënten belanden door hun ziekte in financiële problemen en vragen steun aan de Vlaamse Liga tegen Kanker. Twee jaar geleden werden door het fonds 854 mensen geholpen, in 2010 waren dat er 1.900 patiënten. De eerste maanden van 2011 kwamen er zelfs al 1.008 aanvragen binnen.
 
Het is vooral door de crisis dat de aanvragen voor financiële steun schrikwekkend toenemen, zegt Chris Heremans, hoofd van de Sociale Dienst van de Vlaamse Liga tegen Kanker. "De vervangingsinkomens stijgen niet mee met de index en zijn zeer laag, net als de pensioenen. De meest kwetsbare groepen zijn gepensioneerden en alleenstaande ouders zonder hospitalisatieverzekering. Maar ook jonge mensen vragen hulp omdat ze met een vervangingsinkomen de lening van hun woning niet meer kunnen afbetalen."
 
Het Kankerfonds is het laatste financiële vangnet als alle voordelen van de sociale wetgeving voorziet, uitgeput zijn. De aanvragen voor een tussenkomst van het fonds kunnen niet door de patiënt zelf worden ingediend, maar wel door ziekenhuizen, sociaal werkers van ziekenfondsen en OCMW's. Als het dossier goedgekeurd wordt, betekent dat een steun van 125 tot 1.250 euro, die het jaar daarop opnieuw kan worden aangevraagd, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
 
Om aan de toenemende vraag te voldoen, wordt er extra geld gepompt uit de reserves van de opbrengst van Kom Op Tegen Kanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van 22 leeft in het lichaam van een kleuter

Man van 22 leeft in het lichaam van een kleuter




Mohamad Irfan is tweeëntwintig jaar oud, maar hij zit gevangen in het lichaam van een kleuter. De Indonesische jongeman is 77 centimeter groot en weegt tien kilo.

Irfan is de tweede in een gezin met vijf kinderen. Bij zijn geboorte in 1989 leek er niets mis, maar toen hij één jaar was, stopte Irfan gewoon met groeien.

Omdat zijn ouders het niet breed hebben, zijn ze met hun zoon nooit naar de dokter geweest. De reden van zijn groeibeperking is dus tot dusver onbekend. Hoewel hij een volwassene is, heeft Irfan er voor gekozen om zich als een kind te gedragen. Hij speelt gewoon met de kinderen uit de buurt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming lijkt klaar om tegen 2050 compacter te wonen

Vlaming lijkt klaar om tegen 2050 compacter te wonen



Kleinere woningen, geen privétuin, werken en winkelen op fietsafstand. Als we onze ruimte niet willen verkwanselen, leven we in 2050 een stuk compacter. Een enquête laat uitschijnen dat de Vlaming er klaar voor is, schrijft onder andere De Morgen.


De Vlaamse regering werkt aan een nieuw Beleidsplan Ruimte Vlaanderen en wil daarvoor de mening van de Vlamingen kennen. Honderd experts uit het maatschappelijke middenveld (ondernemingen, vakbonden, natuurorganisaties, landbouw) konden in december brainstormen over het thema. Uit hun bevindingen werd het toekomstbeeld gedistilleerd: compact, nabij en duurzaam. Het morsen met ruimte moet verleden tijd zijn.


De overheid vroeg vervolgens aan duizend burgers hun mening en uit de resultaten blijkt het mee te vallen met het draagvlak voor een strakkere ruimtelijke ordening. Een ruime meerderheid (77 procent) is ervoor te vinden dat winkels, werk, sport en scholen op wandel- of fietsafstand gelegen zijn. Bijna negen op de tien keuren het idee af dat "iedereen overal moet kunnen bouwen". Twee op de drie zijn voor overheidsregels inzake bouwen.
 

"Uit deze enquête leren we dat de Vlaming positief is", zegt Mie Van den Kerchove, woordvoerster van het departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed (RWO), dat het beleidsplan voorbereidt. De ideeën gaan mee in de aanloop naar het beleidsplan. Eind dit jaar komen de eerste bevindingen in een groenboek. De Vlaamse minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) wil tegen het einde van de bestuursperiode de krijtlijnen trekken. Het nieuwe Beleidsplan Ruimte opstellen, is dan voor zijn opvolger.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Temptations - Papa was a rolling stone

The Temptations - Papa was a rolling stone

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Temptations is een Amerikaanse band, met hun hoogtepunt in de jaren 60. Samen met The Supremes waren zij de echte hitsellers van Motown. Volgens velen waren The Temptations even belangrijk voor de soul als The Beatles voor de rock.

De groep werd gevormd in 1961 in Detroit. Het was een samenstelling van twee plaatselijke groepen uit Detroit, The Primes en The Distants. Toen de groep begon onder de naam The Temptations bestond hij uit Otis Williams, Melvin Franklin, Elbridge Bryant, Paul Williams (geen familie van Otis) en Eddie Kendricks. Later zouden er nog vele veranderingen plaatsvinden.



» Reageer (0)
27-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning laten schatten mag niet meer dan indicatie zijn

"Woning laten schatten mag niet meer dan indicatie zijn"



Geen enkele vastgoedexpert, makelaar of notaris kan vertellen hoeveel een pand echt waard is. Meer dan een indicatie is een schatting niet. Dat heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop vandaag in een persbericht meegedeeld.

Test-Aankoop liet anoniem vier huizen en een appartement schatten door verschillende experts, makelaars en notarissen. Elk pand werd negen keer geschat. Uit dat onderzoek besloot de consumentenorganisatie dat het bedrag dat kandidaat-kopers bereid zijn neer te tellen voor een pand de enige echte prijs is.
 
"Wie toch een schatting wil laten uitvoeren door een professional vergewist er zich beter op voorhand van hoeveel ereloon die schatter zal aanrekenen. Twee van de experts die Test-Aankoop raadpleegde, vroegen meer dan 600 euro ereloon, terwijl de meeste vastgoedmakelaars en notarissen helemaal niets aanrekenden", aldus de consumentenorganisatie.

Zelfs geen bezoek
Twee Brusselse notarissen bepaalden de waarde van een pand zonder het te gaan bezoeken. Een andere had genoeg aan een bezoek van 8 minuten om de waarde van de woning in te schatten. Test-Aankoop stelde ook vast dat heel wat schatters belangrijke vragen lieten liggen. Zo werd er niet geïnformeerd naar de bewoonbare oppervlakte of erfdienstbaarheden, noch naar eventuele vochtproblemen.
 
160.000 euro verschil
De waardebepalingen van de verschillende panden zelf liepen uiteen. Zo ondervond Test-Aankoop een waardeverschil van bijna 160.000 euro voor één en dezelfde woning.
 
De organisatie raadt de consumenten aan zelf de oefening te doen door naar websites met vastgoedzoekertjes te surfen of door advertenties voor gelijkaardige woningen in kranten te raadplegen. Ook de resultaten van een openbare verkoop kunnen nuttige informatie verschaffen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld op het openbaar vervoer blijft toenemen

Geweld op het openbaar vervoer blijft toenemen




Het aantal feiten van slagen en verwondingen op voertuigen en in locaties van het openbaar vervoer is in de periode 2005-2009 continu gestegen van 1.515 tot 1.935. In de eerste helft van 2010 werden 986 feiten vastgesteld (1.972 op jaarbasis). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom op een schriftelijke vraag van Kamerlid Peter Logghe (Vlaams Belang).
 
De meeste feiten in de eerste helft van 2010 werden vastgesteld in het Vlaanderen (381), gevolgd door het Brussels gewest (315) en Wallonië (288).
 
In Vlaanderen deden de meeste feiten zich voor in spoorwegstations (115), gevolgd door autobussen (78), bushaltes (59) en treinen (34). In Brussel situeren de meeste feiten zich in metrostations (148), spoorwegstations (74) en metrostellen (24) en in Wallonië in spoorwegstations (127), autobussen (70), bushaltes (37) en treinen (35).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lichaamscultus ook aan kinderen knaagt

Hoe lichaamscultus ook aan kinderen knaagt



De helft van de 3 tot 6-jarigen is bang dik te worden. Op zevenjarige leeftijd wil 70 procent al dunner zijn. Tegen dat de meisjes 9 jaar oud zijn, is de helft al op dieet. Voor meisjes tussen de 11 tot 17 jaar, is een slanke lijn de belangrijkste wens. Volgens cijfers, gepubliceerd in the British Journal of Psychology, kampen heel wat kinderen met een verstoord lichaamsbeeld. Als ouder kan je daar iets aan doen.



Kinderen groeien op met het beeld dat een slanke taille, een mooi lichaam en dure kleding heel belangrijk zijn. Naast de Britse cijfers, toont ook een Nederlands onderzoek aan dat veel jonge meisjes met een normaal lichaamsgewicht al last hebben van een verstoord lichaamsbeeld.


Voor het onderzoek werden 11.000 Utrechtse leerlingen ondervraagd over hun lichaamsbeeld en lijngedrag. Bij de 9  tot 10-jarigen vindt 7 procent van de meisjes zich al te zwaar. Op de middelbare school liggen deze cijfers nog pakken hoger. Van al deze kinderen is meer dan de helft op dieet. Om af te vallen, gebruiken de kinderen verschillende manieren, zoals minder eten en meer bewegen, maar ook het volgen van een dieet of soms zelfs het gebruik van laxeermiddelen. Dit gedrag kan ertoe leiden dat kinderen te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen of net een eetstoornis ontwikkelen.





Tips voor ouders

-Als het om voeding gaat, is het belangrijk niet te veel te zeggen. Maak van voedsel geen lopend gespreksonderwerp. Zelfs als je enkel gezonde berichten verspreidt, maak je het voedselgegeven tot een groot probleem. Zorg zonder veel poespas voor een gezonde dosis voedzaam voedsel. Zorg dat deze voldoende in huis aanwezig zijn.

-Neem niet te vaak het woord 'dieet' in de mond. Door eindeloze gesprekken met je vriendinnen af te luisteren, denken meisjes al snel dat het een vrouw haar lot is om zichzelf uit te hongeren.

-Betrek meisjes bij het koken. Vertel ook waar het vandaan komt en hoe het gemaakt is. Etenstijd is een stressvrije gebeurtenis. De focus hoort op gezelschap en conversatie, niet op wie wat eet.

-Vader hoort geen opmerkingen te maken over het gewicht van zijn dochter. Kritiek van papa naar zijn dochter, kan bijzonder diep snijden voor een meisje. Zij gelooft al gauw dat alle mannen zo denken.

-Gebruik geen voedsel om je emoties te voeden. Zeg niet 'ik wou dat ik niet gegeten had' of 'ik verdien een traktatie'. Stop met boodschappen te verzenden dat eten iets is om zich schuldig te voelen.

-Complimenteer je dochters lichaam op wat het doet en niet hoe het eruit ziet. Bekijk haar lichaam als iets nuttig en krachtig, niet om te worden beoordeeld op het uiterlijk. Prijs haar voor de vakkundige manier waarop ze sport bijvoorbeeld. Kijk op naar vrouwelijke atleten vanwege hun prestaties en niet naar celebs omwille hun magere looks.

-Als een kind obsessioneel met haar gewicht bezig is, komt dat omdat ze zich zorgen maakt over iets anders. Probeer te acherhalen wat. Eetstoornissen zijn vaak het laatste redmiddel voor meisjes die niet worden gehoord.

-Leer kinderen mediawijsheid. Leg uit dat de beroemdheden er dankzij photoshop of stylisten er zo prachtig uitzien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans-Belgisch netwerk in valse parfums ontmanteld

Frans-Belgisch netwerk in valse parfums ontmanteld





De Franse politie heeft een Frans-Belgisch netwerk ontmanteld dat handelde in valse luxeparfums. Daarbij is een 33-jarige Belg opgepakt, zo werd vandaag vernomen uit gerechtelijke bron.
 
In Lyon en Roanne werden twee weken geleden vijf mensen opgepakt tijdens de levering van 1.300 flesjes parfum uit België. Sinds januari 2010 werden 24.000 flesjes verkocht voor meer dan 700.000 euro, luidt het. Een van de gearresteerde mannen is een 33-jarige Belg die de namaakparfum invoerde. De parfums werden aan 4 euro per stuk gekocht in België en in Frankrijk verkocht voor 30 euro per stuk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 raadpleegt alternatieve geneesheer

1 op 3 raadpleegt alternatieve geneesheer



Meer dan één op de drie Belgen raadpleegt minstens één keer in zijn leven een osteopaat, chiropractor, homeopaat of acupuncturist, zo blijkt uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).


De voorbije jaren heeft drie procent van de volwassen Belgen een acupuncturist bezocht, en dat vaak verschillende keren en in combinatie met osteopathie en/of homeopathie. De patiënten die een acupuncturist raadplegen, kampen vooral met chronische aandoeningen die vaak te maken hebben met stress, zoals nekpijn, pijn in de onderrug, hoofdpijn en slapeloosheid.


Volgens het KCE verwerpen de meeste patiënten de klassieke geneeskunde niet en gebruiken ze de alternatieve therapieën als bijkomende behandeling. "Ruim 70 procent van de artsen-acupuncturisten combineert trouwens acupunctuur met klassieke geneeskunde. Het kleine aantal betrouwbare wetenschappelijke studies toont aan dat acupunctuur de pijn voor korte tijd beperkt verlicht, onder andere bij lage rugpijn. Er is echter een vermoeden dat het placebo-effect bij acupunctuur een grote rol speelt, vooral als de patiënt grote verwachtingen heeft van de behandeling. Proeven met 'nepacupunctuur', waarbij naalden op willekeurige plaatsen werden ingebracht, toonden een gelijkaardig effect als acupunctuur, wat erop wijst dat de precieze plaatsing van de naalden niet belangrijk is", zo stelt het Kenniscentrum.


Aangezien voor andere klachten niet bewezen is dat acupunctuur werkt, beveelt het KCE de terugbetaling door de ziekteverzekering niet aan.  Er zijn in België ongeveer 600 acupuncturisten lid van één van de vier beroepsverenigingen. Het merendeel (65 procent) is kinesitherapeut of verpleegkundige, een derde (32 procent) is arts.
 

In het rapport werd de therapie tegelijkertijd vanuit een wetenschappelijke, sociologische, juridische en organisatorische invalshoek bekeken, wat een Belgische primeur is, besluit het KCE.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke wil DNA van alle honden in strijd tegen poep

Knokke wil DNA van alle honden in strijd tegen poep

Waar gaan ze zich nog mee bezig houden !!!



De Knokse burgemeester Leopold Lippens heeft het niet zo begrepen op ronddolende hondendrollen. In zijn verbeten strijd tegen niet opgeruimde uitwerpselen wil hij nu een DNA-databank aanleggen van alle honden in de gemeente. Zo kan het baasje aan de hand van de achtergelaten hondenpoep altijd opgespoord én bestraft worden.

Lippens heeft het warm water niet uitgevonden, hij keek naar het voorbeeld van zijn Italiaanse ambtsgenoot Ciro Lembo, die op 'zijn' eilandje Capri zo'n DNA-database effectief verwezenlijkte. Stalen van een drol volstaan er om in een lab te achterhalen welk baasje zijn hond heeft laten kakken, zonder het resultaat ervan netjes op te ruimen.

"Zo kunnen we de baasjes écht straffen", meent Lippens, die ook al agenten in burger inzette om zichzelf ontlastende viervoeters op heterdaad te betrappen. Lippens zal nagaan of het systeem financieel haalbaar is. Volgens professor en geneticus Jean-Jacques Cassiman van de KU Leuven is het mogelijk maar duur. "De kosten van zo'n databank zullen torenhoog oplopen", zegt hij in de krant Het Laatste Nieuws. "Om nog maar te zwijgen van de honderden euro's per onderzochte drol. Tenzij ze de baasjes laten opdraaien voor alle kosten en de boetes onmenselijk hoog maken."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Leo, de albino echidna

Dit is Leo, de albino echidna


http://img855.imageshack.us/img855/9273/albinoechidna.jpg


In het Symbio Dierenpark nabij het Australische Wollongong werd onlangs een witte mierenegel of echidna binnengebracht door ongeruste dierenliefhebbers. Die hadden het kleine beestje helemaal alleen zien rondlopen op een parking in Berry.

"Hij was heel erg uitgedroogd en was veel te jong om alleen rond te wandelen," zegt parkdirecteur Matt Radnidge aan de Daily Telegraph. "Zijn stekels begonnen er net door te komen, en het feit dat hij een albino is, zou hem in het wild echt tegensteken omdat hij zich niet kan verstoppen voor roofdieren."

Verzorgers doopten de mierenegel Leo, en kregen hem er opnieuw bovenop dankzij een melksupplement dat de melk van zijn moeder vervangt. Inmiddels voedt het dier zich net als zijn maatje Albert met termieten, mager gehakt, eieren, insectivorenpoeder en olijfolie. (br.hln - foto the telegraph )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels ziekenhuis test nieuwe behandeling tegen slaapapneu

Brussels ziekenhuis test nieuwe behandeling tegen slaapapneu



Een team van de cliniques universitaires Saint-Luc (UCL) test momenteel een nieuwe behandeling tegen slaapapneu. De techniek, die volgens de onderzoekers "bijzonder bemoedigende" resultaten oplevert, werd vandaag voorgesteld in het ziekenhuis.


Bij slaapapneu verliezen de spieren van de tong van de patiënt tijdens de slaap hun natuurlijke spanning. De tong zakt daardoor tijdens het inademen naar achteren en verspert de keelholte. Dit belemmert de ademhaling en de patiënt wordt wakker. "Als dit te vaak gebeurt, gaat de slaapkwaliteit erg achteruit, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de patiënt", legt pneumoloog Daniel Rodenstein uit.


Ongeveer 3 tot 5 procent van de Belgische bevolking, hoofdzakelijk mensen tussen 40 en 65, lijdt aan slaapapneu. Bij zowat twintig procent van hen (20.000 mensen), werken de huidige behandelingsmethoden echter niet. Het is voor die mensen dat het onderzoek van de UCL soelaas zou kunnen bieden. De onderzoekers ontwikkelden een methode waarbij de bewegingszenuw van de tong gestimuleerd wordt door een elektrode. Die elektrode wordt verbonden met een doosje geïmplanteerd in de borstkas dat de hele nacht impulsen stuurt naar die zenuw. De stimulering van de zenuw doet geen pijn en verstoort de slaap van de patiënt niet. De patiënt krijgt een afstandsbediening om het doosje bij het slapengaan en opstaan te activeren.


De techniek wordt sinds een jaar in het ziekenhuis uitgetest op een tiental mensen. De resultaten van die eerste fase zijn volgens Rodenstein "bijzonder bemoedigend". Volgens de onderzoeker kan de behandeling, als ook de tweede en derde fase succesvol blijken, binnen dit en een jaar gecommercialiseerd worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer begrip voor borstverkleining dan vergroting


Meer begrip voor borstverkleining dan vergroting



Als het op plastische chirurgie aankomt, schijnen niet alle esthetische ingrepen op evenveel begrip te rekenen. Tanden bleken, flaporen herstellen of een neuscorrectie kunnen nog net, anders is het met een borstvergroting of een liposuctie.


Een onderzoek, uitgevoerd door het maandblad Feeling, geeft aan dat slechts 1 op 2 Vlamingen, plastische chirurgie aanvaardbaar vindt om 'puur esthetische redenen'. Ingrepen als tanden bleken, een correctie van flaporen, een huidcorrectie na een zwaar dieet of een borstverkleining kunnen wel. Het merendeel heeft meer problemen met een puur esthetische ingreep om er jonger of beter uit te zien. De lippen opspuiten bijvoorbeeld eindigen onderaan het lijstje van meest aanvaardbare ingrepen. Ook een penisverlening, schaamlipverkleining, achterwerklift, botox en een borstvergroting worden sneller veroordeeld.


Volgens onderzoekster en moraalwetenschapper Liesbet Lauwereys kan een borstverkleining bij de publieke opinie wel omdat die rugklachten kan voorkomen. Een borstvergroting lijkt dan weer voor de Pamela Anderson's onder ons. Kortom, mensen brengen meer sympathie op voor ingrepen die fysieke of psychische ongemakken verhelpen dan puur op esthetisch vlak.


En toch schuilt een dosis hypocrisie onder de Vlamingen. De cijfers geven aan dat 61 procent van de vrouwen die ontevreden is over haar uiterlijk, open staat voor plastische chirurgie. Ook 47 procent van de tevreden dames zou een ingreep overwegen. Vooral geld schijnt een struikelblok. Als de prijs zou verlaagd worden, overwegen meer mensen een ingreep. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Butler Trio - Better Than

John Butler Trio - Better Than

Klik op de foto om ze te beluisteren





John Butler (Torrance, 1 april 1975) is een Australische muzikant. Butler is de frontman van het John Butler Trio, een band die twee platina albums op haar naam heeft staan in Australië, te weten: Three (2001) en Living 2001-2002 (John Butler Trio album) (2003). Het in 2004 uitgekomen album Sunrise Over Sea kwam binnen op nummer 1 op 15 maart 2004 en behaalde goud in de eerste week na de release. Butler staat in Fremantle (West-Australië) bekend als de Million Dollar Hippie dankzij zijn politieke standpunten en zijn muzikale succes.

Geboren in Torrance, Californië (Verenigde Staten) als zoon van een Australische vader en een Amerikaanse moeder emigreerde hij samen met zijn familie naar Australië op 26 januari 1986. Hij groeide op in Pinjarra (West-Australië), waarna hij in Fremantle begon als straatmuzikant. De eerste twee platen van zijn band (John Butler - 1998 en JBT EP - 2000) waren redelijk succesvol, waardoor hij een grote schare fans wist te creëren. De doorbraak kwam in 2001 met het album Three, waarop de nummers "Take" en "Betterman" te horen zijn, die allebei aardig wat airplay kregen op het Australische alternatieve jongeren radiostation Triple J. Ook scoorden de nummers goed in diens jaarlijkse top 100. Hierna volgden optredens op Big Day Out en andere grote festivals. Toen drie jaar later het vierde album Sunrise Over Sea werd uitgebracht kreeg de daarvan afkomstige single Zebra al aanzienlijke airplay op commerciële radiostations en bewees een enorme hit te zijn voor de band. In 2006 promootte de band het album grondig in de Verenigde Staten.




» Reageer (0)
26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca-Cola lanceert pralines

Coca-Cola lanceert pralines


http://img687.imageshack.us/img687/4757/cocacolalanceertpraline.jpg


Coca-Cola en Belgische chocolade, een vreemde combinatie? Tochniet volgens topchocolatier Dominique Persoone. Als verstokte Coca-Cola fan kwam hij eerder al op de proppen met een innovatieve Cola-praline. Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het merk creëren ze samen 3 nieuwe pralines die het verhaal van Coca- Cola vertellen.

Coca-Cola is sinds zijn ontstaan op 8 mei 1886 uitgegroeid tot dé populairste frisdrank van de Belg. De fabrikant wil zijn 125ste verjaardag vieren en doet dit op typisch Belgische wijze: met een praline. Coca-Cola stak hiervoor de koppen bij elkaar met Belgisch topchocolatier Dominique Persoone. "Ik ben niet alleen een enorme Colafan, maar de frisdrank belichaamt voor mij ook het perfecte recept met een ideale zoet/zuurverhouding, iets waar ik als chocolatier ook continu naar op zoek ben. Daarenboven vond ik het een hele uitdaging om het DNA van dit iconische merk door middel van pralines weer te geven. Uiteindelijk zijn we tot drie innovatieve pralines gekomen die niet alleen lekker zijn, maar samen ook zorgen voor een echte Coca-Cola-ervaring", aldus Persoone.

Soorten pralines
De 'Verjaardagspraline' in het assortiment symboliseert de unieke, geheime  formule van de frisdrank en het alombekende logo die mede hebben geleid tot de iconische status van het merk. Door z'n vulling met knettersuiker, geeft deze innovatieve praline met colasmaak je net zoals de frisdrank een bruisend gevoel in je mond.

In 1915 zag de bekende contourfles het licht. Door een misverstand liet de ontwerper zich inspireren door het beeld van een cacaoboon die hij ontdekte in de Encyclopedia Britannica. Zijn unieke design met duidelijk afgetekende groeven werd één van de meest iconische verpakkingen ooit, zelfs te herkennen in het donker. De 'Cacaopraline' in de verjaardagscollectie verwijst naar deze iconische Coca-Colafles. Maar deze praline is meer dan vorm alleen: hij is exclusief vervaardigd met Peru 64% fondant chocolade, die
volgens het principe van 'Foodpairing' een ideale combinatie vormt met de Colasmaak.

De optimale verfrissing krijg je door een ijskoude Cola op 4°C te serveren in een glas met een schijfje citroen en twee ijsblokjes. De 'Ijsblokpraline' in het verjaardagsassortiment bezorgt je de sensatie van deze ideale 'serve': zijn vorm doet denken aan een ijsblokje en zijn citroenvulling met 'coolsugar' geeft een fris gevoel in je mond.

Info
Het verjaardagsassortiment zal gratis worden verdeeld in een unieke 'Collector's box' op 8 mei in 'The Chocolate Line' in Antwerpen en bij de patisserie van Jean¿Yves Wilmot in Mettet. Daarna zullen ze nog tot eind juli gratis te verkrijgen zijn in 'The Chocolate Line'
in Antwerpen bij aankoop van 1 kilo pralines.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits tankstation vraagt 9,99 euro voor liter superbenzine

Duits tankstation vraagt 9,99 euro voor liter superbenzine


© epa


Een tankstation in de buurt van het Duitse Stuttgart heeft het een wel erg bizarre truc uitgehaald om zijn slinkende voorraad benzine intact te houden. Een liter superbenzine kostte er maandagochtend liefst 9,99 euro. De extreem hoge prijs was geen vergissing. De voorraad superbenzine van het tankstation was immers bijna op en de medewerkers wilden voorkomen dat er niets meer over zou zijn. Om potentiële klanten af te schrikken, gaven ze de superbenzine daarom de hoogste prijs die op de borden paste: 9,99 euro.

Een vrouw die 20 liter tankte, moest bijna 200 euro betalen. Twee boze klanten schakelden de politie in, maar die kon niets doen. Eigenaar Esso heeft beloofd de klanten tegemoet te komen. Ze krijgen de extra kosten terugbetaald. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn

Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn



We weten allemaal dat gewoonten als roken, drinken en junkfood slecht voor je gezondheid zijn, maar het bewijs groeit dat ook andere dagelijkse gebruiken je welzijn kunnen schaden.


Professor Nick Lowe: "De meeste mensen wassen zich veel te veel. Heet water gebruiken in combinatie met agressieve zepen spoelen de natuurlijke olieën van de huid weg, dit zorgt voor een droge huid, kloven en zelfs infecties. De meeste mensen hoeven zich niet elke dag grondig te wassen. Als je toch niet zonder je dagelijkse douche kunt, was je dan met frisser water. Mensen met een droge huid kiezen best voor een zeepvrije douchecrème."

Acht uur per nacht slapen
De nood van acht uur slaap per nacht is een moderne mythe die je een vermoeid gevoel kan geven, aldus slaapexpert Jim Horne. "De mens is geëvolueerd naar een flexibel slaappatroon, daar horen ook dutjes overdag bij. Een zogenaamde power nap van een kwartier kan even efficiënt zijn als een uur extra slaap per nacht.  Als mensen 's nachts wakker worden, dan krijgen ze stress over slaaptekort, waardoor het nog moeilijker om terug in te dommelen. Het is beter je gedachten af te leiden door een boek te lezen, tot je lichaam je vertelt dat het klaar is om terug in te slapen. Als holbewoners de hele nacht hadden doorgeslapen, dan werden ze levend opgegeten."

Mond spoelen
Tandarts Phil Stemmer: "Na het tandenpoetsen je mond spoelen doet de beschermende laag van tandpasta weg, die anders nog urenlang blijft. Vermijd minstens een half uur na het poetsen te drinken. Ook is het beter je tandenborstel niet nat te maken, dit kan het effect van je tandpasta verstoren. Een andere zonde is je tanden te poetsen meteen na het eten. Wacht minstens een half uur aangezien zuren en suikers uit voeding de beschermende laag glazuur op je tanden tijdelijk zwakker maakt. Als je te snel met de tandenborstel aan de slag gaat, kun je de glazuur beschadigen voor deze terug hard wordt.
"



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/9/4/media_l_4155574.jpg?20110426113737



Toilet
Hurken in plaats van zitten terwijl je naar het toilet gaat is een meer natuurlijke houding. Dit vraagt ook minder inspanning, dat blijkt uit een recent onderzoek. Door te hurken verklein je de kans op toiletproblemen als aambeien en diverticulaire aandoeningen.  Naar het toilet gaan is iets waar we vaak niet over nadenken, maar dit is vaak een gecompliceerd lichamelijk proces. Patiënten die darmproblemen hebben kunnen beter iets onder hun voeten zetten bij een toiletbezoek, dit simuleert de hurkpositie.

Poetsen
Mensen die het meeste verantwoordelijkheid hebben over het huishouden hebben significant een hogere bloeddruk dan degenen die dit aan hun partner laten. Dit komt door de zorgen over het koken, poetsen en het winkelen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat poetsmiddelen astma kunnen veroorzaken. 

Verkeerd ademhalen
Professor Neil Shah: "Als baby ademen we allemaal met onze buik, waardoor we onze hele longcapaciteit gebruiken. Als we ouder worden, ademen we minder efficiënt. Dit betekent dat er lucht aan de bodem van de longen blijft zitten, waardoor verse lucht niet onderaan raakt. Maar het is net hier dat de warmste en de natste bloedvaten zitten, zij zijn het meest efficiënt voor de uitwisseling van gassen en het transporteren van zuurstof in het bloed. Probeer daarom anders te ademen, beweeg je buik als je ademt, hou je borstkas zo stil mogelijk. Een paar keer per dag oefenen kan een groot effect hebben, het helpt stress te bestrijden en kan zelfs je bloeddruk verlagen."

Ontspannen na het avondeten

Als ontspant na het eten, is de kans groter dat je lichaam voeding omzet in vet. Als je 's ochtends een groot ontbijt neemt, zul je deze calorieën sneller verbranden door de activiteiten van overdag uit te voeren. Als je na het avondeten gaat wandelen, kun je nog rond 8 à 9 uur dineren zonder bij te komen. De sleutel om niet te verdikken is door regelmatig kleine maaltijden op te nemen.(br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!