Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Disney het verzon, geen kat die het geloofde

Als Disney het verzon, geen kat die het geloofde

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/11/0/20161213081338/media_xll_9382515.jpg

Heroïneverslaafde, dakloze dief wordt dankzij de liefde voor een gewond katje miljonair. Mocht Disney het verzinnen, je gelooft het niet. En toch is dat het waargebeurde levensverhaal van de Brit James Bowen. Zes boeken schreef hij al over zijn leven en het werden stuk voor stuk bestsellers. Het eerste, 'A Street Cat Named Bob', is nu verfilmd en komt op 21 december bij ons in de zalen.

James Bowen is achttien wanneer hij in 1997 uit Australië, waar hij met zijn moeder woonde, terugkeert naar zijn geboortegrond Engeland. De jonge goth - zwarte kleren, bleek vel, zwaar gemoed - trekt in bij zijn zus, krijgt ruzie met zijn schoonbroer en belandt op de straten van Londen. Een ellendig leven, zeker als je ADHD hebt en manisch depressief bent. Troost vindt hij in heroïne, wat zijn leven natuurlijk alleen maar ellendiger maakt. Bowen gaat stelen, vooral in Marks & Spencer, en verkoopt de spullen om drugs te scoren. Tot hij wordt gearresteerd. Hij wordt niet opgesloten, maar moet een ontwenningscursus volgen. Hij krijgt, na tien jaar dakloosheid, ook een appartement toegewezen. De heroïne vervangt hij door methadon, het stelen door gitaarspelen op straat.

Bestseller

Op een avond zit er een rosse kat te janken aan de deur van zijn appartement. Bowen neemt de kater in huis, noemt hem Bob - naar Killer Bob uit de tv-serie 'Twin Peaks' - en neemt de poes ook mee als hij bij Covent Garden en Picadilly Circus gaat busken. Met Bob erbij ligt er niet alleen meer geld in de pet van Bowen, de zorg voor het beest geeft zijn leven ook richting. Hij raakt zelfs van de methadon af. Filmpjes van het aandoenlijke duo - Bob zit meestal op Bowens schouder - verschijnen nu op YouTube. Toeristen willen met het stel op de foto, Bob heeft zelfs geleerd om hen high fives te geven. In Londen kent bijna iedereen de twee nu.

En daarom staat er plots een literair agent voor de deur van de ex-dakloze. Of hij van zijn levensverhaal geen boek wil maken? Ja dus. (br.hln)


» Reageer (0)
12-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant Kai-Mook is zwanger

Olifant Kai-Mook is zwanger

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/5/11/20161212102644/media_xll_9380996.jpg

Goed nieuws uit dierenpark Planckendael. Op Twitter maakt het park bekend dat olifant Kai-Mook mama wordt. Morgen geeft Planckendael meer informatie.

Kai-Mook werd op 17 mei 2009 geboren in de Antwerpse Zoo en verblijft sinds later dat jaar in Planckendael. De Aziatische olifant was de eerste olifant die in België werd geboren.

De babyolifant werd Kai-Mook genoemd, wat volgens de zoo in het Thais 'parel' zou betekenen. De naam werd pas drie dagen na de geboorte bekendgemaakt, zeker was dat de naam met de letter k zou beginnen aangezien elk dier geboren in 2009 in de zoo van Antwerpen, een naam krijgt die met de letter k begint.

Volgens sommige bronnen zou de naam echter 'kip' betekenen en moest de naam Khai-Mook zijn. Het publiek kon voorstellen doen tot een naam.

De geboorte kreeg uitgebreide media-aandacht. Een door de zoo speciaal opgezette website om de geboorte live te volgen telde in het weekend van de geboorte 1,2 miljoen bezoekers. Ook werden er in de stad enkele grote schermen opgezet, waarop de bevalling live was te volgen. De verzorgers gaven commentaar bij de beelden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze denkt dat het om een aangespoelde walvis gaat. Tot ze er naartoe wandelt

Ze denkt dat het om een aangespoelde walvis gaat. Tot ze er naartoe wandelt

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/5/0/20161212103246/media_xll_9381030.jpg

Na de recente aardbeving in Nieuw-Zeeland vindt Melissa Doubleday dit zonderlinge object op het strand. Ze denkt eerst dat het een walvis is. Wanneer ze het aangespoelde voorwerp van naderbij bekijkt, slaat de twijfel toe. Wat is dit in godsnaam?

Doubleday heeft het raadselachtige object dat bedekt is met zeepokken aangetroffen op het strand van Muriwai nabij de stad Auckland op het Noordereiland. Ze neemt er een foto van die ze op 9 december op Facebook post. "Weet iemand wat dit is?", schrijft ze erbij.

Op social media is het debat ondertussen in alle hevigheid losgebarsten. "Dit is een zeemonster", beweert Nick Vitasovich. "Is het misschien een tijdscapsule van buitenaardse wezens?", vraagt Kathleen Kerr zich af. "Wow, wat een vondst! Geen idee wat het is", schrijft een andere gebruiker. Anderen suggereren dat het mogelijk om drijfhout gaat dat bedekt is met zeepokken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw bleek vijf weken na haar begrafenis nog te leven

Deze vrouw bleek vijf weken na haar begrafenis nog te leven

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/1/0/20161212073956/media_xll_9380805.jpg

Haar verhaal klinkt een beetje als het scenario voor een griezelfilm, maar voor Whitney Wheeler (29) en haar familie uit de Amerikaanse staat North Carolina was het werkelijkheid. Toen de jonge vrouw betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval werd ze net als vijf andere dodelijke slachtoffers begraven. Alleen, ze bleek helemaal niet dood te zijn.

Het ongeval gebeurde exact tien jaar geleden, maar Whitney heeft het er nog altijd heel moeilijk mee. Ze zat in 2006 in haar eerste jaar aan de universiteit van Indiana, toen de bus waarin ze met nog negen andere studenten zat, werd aangereden door een tractor. "Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was ik één van de vier overlevenden. Ik was wel in kritieke toestand: ik had een hoofdwonde en heel wat van mijn botten waren gebroken", vertelt ze.

Identiteitskaart
Voor ze naar het ziekenhuis 480 kilometer verderop werd gebracht, raapten de hulpverleners een handtas op die naast haar lag. De identiteitskaart leek te kloppen: lengte, bouw, haarstijl. In de chaos werd gewoon aangenomen dat ze Laura Van Ryn (22) was, één van de andere inzittenden. De handtas van Whitney lag bij Laura en daardoor werd ervan uitgegaan dat zij Whitney was.

Zus Carly (nu 31) ging naar dezelfde universiteit en hoorde het nieuws van het ongeval als eerste. Ze belde haar moeder Colleen in Michigan, maar geen van beide vrouwen wist toen al wat er precies was gebeurd. Tot Colleen later die avond een telefoontje kreeg dat Whitney gestorven was. Die bracht op haar beurt vader Newell (63) op de hoogte, die in het buitenland was.

Lichaam
De familie van Whitney en haar vriend Matt besloten niet naar haar lichaam te gaan kijken, omdat ze zich haar niet op die manier wilden herinneren. Vier dagen later werd ze begraven. Maar wat ze niet wisten, was dat Whitney op dat moment eigenlijk in coma lag in het ziekenhuis. En dat de familie van Laura onwetend aan haar bed zat te bidden dat ze het zou halen.

De familie van Laura had ook geen idee van de identiteitswissel. "We leken op elkaar en ik was helemaal opgezwollen en onherkenbaar", vertelt Whitney. "En toen ik enkele weken later bij bewustzijn kwam, was ik er nog altijd erg aan toe en kon ik niet communiceren."

Tanden
Tot de zus van Laura - Lisa (nu 37) - vijf weken na de crash opeens zag dat Whitney's tanden anders waren dan die van haar zus. "Het ziekenhuis haalde er de gebitsgegevens van Laura bij en vroegen me om mijn naam te schrijven. Toen ik 'Whitney' op het papiertje krabbelde, stortten de familieleden van Laura in. Ze beseften opeens dat ze hun dochter, zus en vriendin kwijt waren."

Toen de familie van Whitney op de hoogte werd gebracht, dacht die eerst dat het om een misselijkmakende grap ging. Maar ze reden toch naar het ziekenhuis en daar wisten ze met hun blijdschap opeens geen blijf. "Ze vertelden me over het ongeval, maar wachtten met de details. Op dat ogenblik kon ik het nog niet aan", zegt Whitney nog altijd aangedaan.

Opgraven
De familie van Laura liet het lichaam van de jonge vrouw opgraven en opnieuw begraven. Whitney zelf lag nog drie maanden in het ziekenhuis, maar ging het volgende schooljaar weer naar de universiteit. "Dat was niet eenvoudig", vertelt ze nog. "Iedereen staarde me aan en ik leed bovendien aan een schuldgevoel. Omdat ik de crash overleefd had en zes anderen niet."

 In 2010 trouwde ze met Matt (29), in de kerk waar haar begrafenis het jaar ervoor had plaatsgevonden. Zo kon ze de trieste herinneringen vervangen door blije. Intussen heeft het koppel drie kinderen: Zachary (4), Rebecca (2) en Samantha (22 maanden). "Ik heb nog altijd contact met de familie van Laura. Ze zeggen dat het een troost is, hoewel ik denk dat het niet makkelijk moet zijn om mij te zien verder gaan met mijn leven, wetende dat hun dochter en zus er niet meer is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je een Thaise groene curry (volgens een échte Thaise topchef)

Zo maak je een Thaise groene curry (volgens een échte Thaise topchef)

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/9/14/20161211103224/media_xll_9378824.jpg

Fans van de Thaise keuken, opgelet! Topchef Prayong Khundongling, de ster van het vijfsterrenrestaurant in het Lebua Hotel, heeft zijn recept voor dé Thaise groene curry verklapt.

Het geheim van een goede curry is eigenlijk niet zo moeilijk: Prayong vertelt dat het allemaal begint met een tripje naar de Aziatische winkel. Goede ingrediënten, waaronder een uitstekende currypasta, zijn immers het belangrijkste.

Ingrediënten
- Stoofvlees van lam (Ongeveer een halve kilo)
- 2 eetlepels groene currypasta
- Kokosmelk (400 gram)
- 1 aubergine (in plakjes)
- 4 rode chilipepers (gesneden)
- 5 kafferlimoenblaadjes
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels palmsuiker
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie

Werkwijze:
Bak de currypasta aan in de olie en voeg de helft van de kokosmelk toe. Laat inkoken en voeg dan het lamsvlees en de aubergine toe en laat pruttelen. Als het vlees zacht is, kruid je met palmsuiker en vissaus. Roer er daarna de chili, limoenblaadjes en basilicum door. Haal van het vuur en dien op met gewone rijst. (br.hln)


» Reageer (0)
11-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse boeren komen met een wel heel sexy kalender

Franse boeren komen met een wel heel sexy kalender

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/11/6/20161211093134/media_xll_9378741.jpg

Bij het woord 'boer' krijgen wij spontaan visies van Gerrit Callewaert uit In De Gloria, maar in het echt zijn de mannen in dat beroep duidelijk een stuk fitter en sexyer. Dat bewijst deze stomende 'calendrier des agriculteurs' voor 2017 wel.

Wie nog op jacht is naar een kerstcadeau voor iemand die mannelijk schoon apprecieert, kan stoppen met zoeken. De Franse boeren uit de streek van Normandië, de Provence, de Champagne en Picardië zijn immers in de voetsporen getreden van brandweermannen en hebben een stomende bijna-naaktkalender op de markt gebracht. En ze mogen dan wel geen uniform hebben, dat maakt de beelden er niet minder sexy om.

Fotograaf van dienst was de Fransman Fred Goudon, die dit jaar ook al verantwoordelijk was voor de 'kalender van judoka's & kittens' (ook zeker het bekijken waard). Met de kalender wil hij aandacht vragen voor het harde werk dat de boeren elke dag uitvoeren. "Het is een ode aan een vergeten beroep dat vaak niet gewaardeerd wordt", aldus Goudon. "Alle modellen willen hun werk en hun toewijding promoten. Ze hebben een harde job en moeten elke dag keihard werken."

Goudon benadrukt ook dat hij de foto's zo realistisch mogelijk wilde maken, al vermoeden we dat de mannen toch minder kleren aanhebben dan anders. In de kalender poseren ze steevast halfnaakt in hun habitat, vaak met boerderijdieren erbij (er is zelfs een biggetje aanwezig). Wie de kerels graag aan zijn eigen muur hangt, kan een exemplaar kopen via Amazon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recent ontdekte Ensor geveild voor recordbedrag

Recent ontdekte Ensor geveild voor recordbedrag

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/13/14/20161207194531/media_xll_9370124.jpg

Het recent ontdekte schilderij 'Squelette arrêtant masques', van de Belgsiche expressionist James Ensor, is vandaag voor een recordbedrag van 7,4 miljoen euro geveild bij Sotheby's. Het schilderij was begin november ontdekt in Oostende. Vooraf was het werk geschat op een waarden tussen één en anderhalf miljoen euro. Volgens veilinghuis Sotheby's is dat het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van Ensor is gegeven. 'Squelette arrêtant masques' dateert uit 1891 en werd nog maar recent ontdekt, nadat het een kleine eeuw in het bezit van dezelfde familie was gebleven.

Het is een olieverf op doek van 33 op 55 centimeter. Centraal staat een gemaskerd personage dat door twee geraamten wordt aangehouden, een rijkswachter en een militair. Rechts onderaan is het getekend en gedateerd met 'Ensor 91'. Links staan twee maskers, waaronder een Japans nômasker en een carnavalsmasker. Rechts staan drie figuren, onder anderen een pierrot

Uitstekend bewaard

Het meesterwerk is uitstekend bewaard gebleven. De felle kleuren, de grijze Oostendse lucht, de gemaskerde personages en het skelet met de hoge hoed maken het meteen herkenbaar als een echte Ensor.  De hypothese luidt dat het skelet een zelfportret is van Ensor, die geobsedeerd was door de dood. Rondom het skelet bevinden zich nog zeven kleurrijke gemaskerde figuren.

Het onderwerp van het olieverfschilderij is mogelijk de opstand aan de Université Libre de Bruxelles in 1891 tussen de atheïstische facties, die open stonden voor een wetenschappelijke aanpak, en de deïstische facties. "De onpopulaire rector zette de politie in tegen de heethoofden en de verbitterde studenten die betoogden voor de vrijheid van de wetenschap", zegt Sotheby's. "Ensor leunde aan bij deze vooral liberale en linkse intellectuelen en hoogstwaarschijnlijk wilde hij, als rebel in hart en nieren, zijn standpunt kenbaar maken."

Geschat op anderhalf miljoen

Hoewel Emile Verhaeren al in 1908 over het werk schreef, had niemand het ooit gezien. De enigen die Squelette arrêtant masques konden bewonderen, waren intimi van de familie Serruys, die het schilderij van Ensor had gekregen. Ensorspecialist Xavier Tricot denkt dat de familie het werk in 1922 had verworven.

Bij de aankondiging van de veiling in Parijs, werd de waarde van het werk gescshat tussen één en anderhalf miljoen euro. Het is nu voor 7.357.500 euro (inclusief veilingkosten) geveild in Parijs. Volgens veilinghuis Sotheby's is dat het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van Ensor is gegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
09-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Lier ligt er al laagje sneeuw

In Lier ligt er al laagje sneeuw

FILMOPNAMES TOVEREN BEGIJNHOFSTRAAT OM TOT KERSTDECOR

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/zo-zag-de-begijnhofstraat-er-dankzij-de-inzet-van-sneeuwkanonnen-gistermiddag-uit-nbsp-nbsp-david/p1/img-ZDcxNGEzNDkvYXQvOTM3NDAyMS82NDB4NjQwL0ZU/9374021.jpeg?v=q4QUWXC

"Kijk, het heeft gesneeuwd." Kinderen wisten gisteren even niet wat ze zagen, toen er in de Begijnhofstraat na school plots een wit poedertapijt lag. De straat vormt het decor voor opnames van de kinderfilm 'Heksje Lilly', een Duits-Belgische co-productie die met Kerstmis 2017 in de bioscoop komt.

"We hebben twee dagen gewerkt om dit stukje Lier om te toveren tot een kerstdecor met sneeuw", zegt een lid van de filmcrew. "De kinderen denken dat het echte sneeuw is. En de bewoners vinden de kerstdecoratie zo mooi dat ze vragen om het te laten hangen. Helaas moeten wij vrijdag (vandaag) alles afbreken en de sneeuw met een bladblazer opruimen."

Feeëriek

Het café Het Belofte Land Herberg is voor de filmopnames omgedoopt tot 'Restaurant zur Mühle; het Zimmerhotel noemt 'De Post'. Ook de huizen kregen een kerstdecor met reuzengrote kerstmannen die de gevels opkruipen, lichtgevende sterren en veel lichtjes. De Gevangenenpoort is gedecoreerd met twee immens grote kerstbomen met glinsterende kerstbollen.

De crew van Heksje Lilly heeft zich dan ook uit de naad gewerkt om alles zo feeëriek mogelijk te laten ogen. In de kinderfilm speelt de 11-jarige Hedda Erlebach uit Duitsland de hoofdrol. Er spelen geen Belgische acteurs mee. Over 'Heksje Lilly' zijn er verschillende boeken en al twee films verschenen.

Het verhaal gaat over een doodnormaal meisje dat plots een magisch boek op haar kamer vindt en leert toveren. De film wordt in december 2017 in de zalen verwacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wilde Collette een baan geven en daarom startte ze haar eigen koekjesbedrijf

Niemand wilde Collette een baan geven en daarom startte ze haar eigen koekjesbedrijf. De bestellingen zijn niet bij te houden

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/8/11/20161208073955/media_xll_9371411.jpg

'Speciale koekjes van een speciaal meisje': dat is wat er op de verpakking staat van de koekjes die Collette Divitto (26) maakt in haar eigen bedrijfje. Omdat de jonge vrouw met het syndroom van Down uit Boston overal de deur kreeg als ze solliciteerde, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. En met succes, want haar koekjesbedrijf heeft intussen meer dan 25.000 bestellingen binnen van over heel Amerika.

Het begon nochtans allemaal heel klein, in haar eigen keuken en met haar eigen recept voor koekjes met stukjes chocolade erin. Dat zette ze op punt en met de hulp van familie en vrienden ontwierp ze een website en leerde ze de basisprincipes van een boekhouding. En daarop bood ze haar koekjes te koop aan.  

Haar verhaal kreeg aandacht in de lokale media en werd opgepikt door een grote Amerikaanse zender. Wat volgde, had ze nooit kunnen voorzien: het hele land raakte gecharmeerd en Collettey's Cookies was opeens hotter dan hot. En de bestellingen begonnen binnen te stromen. De teller staat voorlopig op 25.000. "Ik heb de laatste tijd geen oog dichtgedaan", vertelt ze zelf. "Ik sta te kijken van de steun die ik van iedereen krijg."  

Hulp
Met de hulp van haar allereerste klant - Golden Goose Market - heeft ze intussen industriële machines en enkele helpende handen ter beschikking om haar koekjes te maken. En dat zijn er honderden per dag, die meteen worden ingepakt en verscheept naar de klanten. Maar Collette hoopt snel écht personeel te kunnen aanwerven en het liefste andere mensen met een beperking.

Haar moeder is alvast supertrots. "Ze is zo sterk", aldus Rosemary Alfredo. "Deuren gingen dicht voor haar, maar ze vond een manier om zelf een andere deur te openen en die heeft misschien nog wel veel meer voor haar in petto."  

Droom
"Dat is echt geweldig", vult zus Blake aan. "Maar het gaat niet om Collettes droom alleen. We willen ook aandacht vragen voor het feit dat iedereen die een job wíl er ook één zou moeten kunnen krijgen." (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder hoogspanning: ben jij ook statisch geladen? Dit kan je eraan doen

Onder hoogspanning: ben jij ook statisch geladen? Dit kan je eraan doen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/13/13/20161207133415/media_xll_9369223.jpg

Schrik jij je ook een hoedje als je plots een schok van jewelste krijgt wanneer je de auto uitstapt? Knettert het tussen jou en je lief - letterlijk? Of maakt je huisdier zich snel uit de voeten wanneer dat vriendelijk bedoelde aaitje plots een opdonder blijkt te zijn? De winter is in het land, en dat zullen we geweten hebben.

Statische elektriciteit ontstaat wanneer isolerende materialen in contact komen met elkaar. Wanneer jij de hele dag op je bureaustoel zit te schuifelen, zorgen de stof van je broek en je stoel voor wrijving, waardoor je elektrisch opgeladen wordt. Normaal vloeit die elektrische lading meteen de aarde in, maar soms lukt dat niet. Zodra je dan een geleidend voorwerp aanraakt, zoals bijvoorbeeld de deurknop, iemand anders of je huisdier, ontstaat er een ontlading.

Erger in de winter
Hoe komt het dat we dit in de winter vaker hebben? Heel simpel: droge lucht is één van de grootste oorzaken van statische elektriciteit en in de winter is de luchtvochtigheid nu eenmaal lager dan in de zomer. Bovendien hebben we het allemaal graag behaaglijk warm, wat betekent dat de verwarming meestal op volle toeren draait, en ook dat zorgt ervoor dat de lucht droger wordt.

Bij de één wel, de ander niet
Ook heeft niet iedereen er even veel last van. Dat komt omdat onze huidweerstand bij iedereen verschillend is. Heb jij een droge huid? Dan heb je sneller last van schokjes dan iemand met een vette huid. Dat komt omdat je huid een hogere weerstand heeft, waardoor de elektrische lading niet snel een uitweg vindt. Daarnaast speelt ook je kledij een rol. Synthetische stoffen zijn geen goed idee, terwijl natuurlijke materialen het knetteren tot een minimum beperken.

Wat kan je doen?

* draag kledij die gemaakt is van natuurlijke materialen en kies voor schoenen met een leren in plaats van rubberen zool.

* plaats bakjes met water op de verwarming om de luchtvochtigheid te verhogen.

* denk eraan om eerst even te 'aarden': raak eerst iets van hout of een ander niet-geleidend materiaal aan voor je metaal vastneemt.

* last van schokken in de auto? Blijf de portierdeur bij het metaal vasthouden terwijl je één voet op de grond zet. Zo ontladen de auto en jijzelf tegelijkertijd en zal je geen schok meer voelen bij het uitstappen.

* wil maar niets baten? Dan kan je overwegen om een antistatische sleutelhanger aan te schaffen. Die bevat een neonlampje dat de sterkte van de ladingoverdracht danig vermindert, waardoor je die statische lading kwijtraakt zonder een schok te krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
07-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je nu al kan doen om je kerstboom langer mooi te houden

Wat je nu al kan doen om je kerstboom langer mooi te houden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/12/10/20151210100816/media_xll_8228845.jpg

Hoe mooi je kerstboom ook is tijdens de aankoop, wie zijn boom niet goed verzorgt, zit al snel met een bruin geval opgescheept waarvan de naalden bij de vleet uitvallen. Wij vroegen enkele tips aan de experts van kerstboombedrijf Pieter-Jan Porters.

1. Zaag een stuk(je) van de stam af
"Wie voor een gekapte boom kiest, dient die eigenlijk hetzelfde te behandelen als snijbloemen. Het sap snijdt de stam af, waardoor de boom minder water kan opnemen. Door net zoals bij bloemen een stukje van - de stam en niet de stengel in dit geval - af te snijden, los je dit probleem zo op."

2. Laat de boom acclimatiseren
"De meeste mensen zetten hun kerstboom na aankoop meteen in hun living, waar het vaak gemiddeld 22 graden is. Aangezien de boom uit een veel koudere omgeving komt, riskeer je zo een snel afstervende kerstboom. Laat je boom dus eerst een dag of twee acclimatiseren in een ruimte waar het tien of vijftien graden is (pakweg de garage of kelder), zodat hij zich rustig aan de warmte binnen kan aanpassen."

3. Geef genoeg water
"Een kerstboom heeft heel wat water nodig, en hoe groter hij is hoe meer dat is. Gemiddeld heeft een boom binnen een drietal liter per week nodig. Zo blijft de groene kleur langer behouden en blijven de takken mooier rechtstaan."

Daarnaast hangt het er ook vanaf welke soort boom je koopt. Nordmann kerstbomen blijven veruit het langste mooi (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resto's, cafés en telecom zijn te duur in België

Resto's, cafés en telecom zijn te duur in België

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/0/7/20161207103816/media_xll_9368887.jpg

Restaurants, cafés en de telecomoperatoren Proximus en Telenet zijn te duur in vergelijking met onze buurlanden. Dat is de belangrijkste reden waarom de inflatie in ons land veel hoger is dan in Frankrijk, Duitsland en Nederland. De Tijd bericht vandaag over een onderzoek dat het prijzenobservatorium voerde in opdracht van minister van Economie Kris Peeters (CD&V). Het gaat om een voorlopige oplevering van het onderzoek. Een eindrapport wordt tegen eind februari 2017 verwacht.

In de periode 2008-2016 stegen de prijzen gemiddeld met 1,5 procent, terwijl dat in onze buurlanden 1,1 procent was, aldus De Tijd. Die afwijking is vooral op het conto van de restaurants en de cafés te schrijven. Die verhoogden hun prijzen de afgelopen negen jaar met 25 procent. In 2016 stegen de prijzen met 3 procent. Boosdoener is de invoering van de witte kassa en de verhoging van de accijnzen op alcohol.

Ook de telecomprijzen zijn een pak hoger dan in de buurlanden. Ze stegen met 4 procent in 2016, terwijl ze in onze buurlanden daalden. De afgelopen negen jaar zakten ze wel met 6 procent, maar in Frankrijk, Duitsland en Nederland was de daling veel groter. De concurrentie in die landen is dan ook groter. In Vlaanderen is er de facto een duopolie van Proximus en Telenet.

Het onderzoek wijst ook op de loonkloof. Die blijkt in de dienstensector in vergelijking met de buurlanden niet te dalen, in tegenstelling tot de gemiddelde loonkloof. De loonkloof is het grootst in de horeca en de telecomsector.

Horeca Vlaanderen bevestigt de prijsstijgingen bij restaurants en cafés en ziet twee redenen: de inhaalbeweging voor de lonen die sinds 2007 is gestart en de invoering van het geregistreerd kassasysteem.

"De horeca is een zeer arbeidsintensieve sector en ons land heeft een van de hoogste lasten op arbeid ter wereld", zegt Danny van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. "Dat maakt dat onze sector te kampen heeft met een heel hoge loonkost. Sinds de invoering van de kassa zijn uitbaters verplicht alle kosten door te rekenen aan de klant."

Ondanks de prijsstijgingen blijft de sector volgens Horeca Vlaanderen onder grote druk staan. Er komen nog afvloeiingen, en de horecasector blijft koploper wat het aantal faillissementen betreft. Horeca Vlaanderen pleit voor een verlaging van de lasten op arbeid voor het vaste personeel en een daling van het btw-tarief op dranken.

Het prijzenobservatorium zal de conclusies van het onderzoek dieper analyseren in zijn finale rapport dat tegen eind februari verwacht wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag

Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/13/9/20161207053322/media_xll_9368424.jpg

De Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag in huiselijke kring. Het is een gewone schooldag en eventuele verdere festiviteiten moeten wachten tot het weekeinde. Met haar Argentijnse grootouders kan de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima het met de kerst nog eens dunnetjes over doen wanneer het koninklijk gezin de kerstvakantie doorbrengt in Argentinië, Máxima's geboorteland.

Het koningspaar is er tot nu toe uitstekend in geslaagd de verjaardagen van hun dochters in de privésfeer te houden. Het jaarlijkse verjaardagsconcert voor Amalia in Den Haag wordt niet door de familie bijgewoond. Burgers en instellingen die de verjaardag wilden aangrijpen voor bijzondere huldeblijken of cadeaus - een pony bijvoorbeeld toen ze vier werd - kregen vriendelijk doch beslist te horen dat zulks niet op prijs werd gesteld.

Eerste in lijn van troonopvolging
Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, zoals Amalia volledig heet, is de eerste in de lijn van troonopvolging. Ze werd op 7 december 2003 in Den Haag geboren. Ze zit inmiddels in de tweede klas van het Sorghvliet gymnasium in Den Haag en heeft - zo vertelde haar vader eerder dit jaar - Chinees als één van haar keuzevakken.

Amalia woont samen met haar ouders en zusjes Alexia en Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. In haar vrije tijd doet ze aan paardrijden, hockey en zingen.

Gratis toegang Hermitage
Ter ere van de verjaardag van de prinses zet museum De Hermitage in Amsterdam deze dag de deuren open voor iedereen die Catharina heet, of een afgeleide daarvan zoals Kate of Katja. Zij krijgen op vertoon van een identiteitsbewijs gratis toegang tot de tentoonstelling Catharina, de Grootste (1729-1796). Deze Catharina was tsarina van Rusland in de achttiende eeuw. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Installatiekunstenares Helen Marten wint Turner Prize 2016

Installatiekunstenares Helen Marten wint Turner Prize 2016

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/5/11/20161206003429/media_xll_9365441.jpg

De Britse beeldhouwster en installatiekunstenares Helen Marten wint dit jaar de Turner Prize voor kunst voor haar multimediaal werk van "poetisch visuele puzzels".

De 30-jarige Marten nam de prijs in ontvangst tijdens een ceremonie in de beroemde Tate Britain-gallerij in Londen. Die prees Martens "gebruik van sculpturen, prints en haar woorden om installaties te maken die vol referenties zitten, van het hedendaagse tot het historische, van het alledaagse tot het raadselachtige".

Poëtisch visuele puzzels
In haar tentoonstelling voor de Turner Prize "hebben haar collageachtige verzamelingen van objecten en beelden een speelse bedoeling, waardoor poëtische visuele puzzels worden gecreëerd, die ons de indruk geven dat we worden uitgenodigd om een spel te spelen of een raadsel op te lossen", aldus de Tate Gallery.

Crisis
Marten verklaarde zondag na de prijsuitreiking aan BBC dat zij en de drie andere artiesten die op de shortlist stonden "zeer geprivilegieerd zijn om hier vandaag mogen te zitten", aangezien de kunsten in Groot-Brittannië lijden onder de besparingen en de opkomst van het rechtse populisme in de politiek. "De wereld gaat van de ene crisis naar de andere. Het allerlaatste dat we nu mogen doen is passief toekijken", aldus Marten, die ook opriep tot meer tolerantie en menselijkheid.

Martens installatie is nog tot 2 januari te bewonderen in de Tate Britain Gallery. Naast Marten waren ook Anthea Hamilton, Josephine Pryde en Michael Dean genomineerd.

Damien Hirst
De Turner Prize, die 25.000 Britse pond (bijna 30.000 euro) waard is, wordt sinds 1984 uitgereikt aan kunstenaars jonger dan 50. De beroemdste winnaar tot dusver is Damien Hirst. De prijs is genoemd naar de pre-impressionistische Britse landschapsschilder William Turner. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eddie Vedder - Society

Eddie Vedder - Society

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, Illinois, 23 december 1964),is een Amerikaans musicus en singer-songwriter. Hij is leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Vedder staat bekend om zijn "gouden bariton-stem" en wordt gezien als een icoon van de alternatieve rock.


» Reageer (0)
05-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wil je kat je vertellen

Dit wil je kat je vertellen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/5/0/20161203110852/media_xll_9357315.jpg

Vraag jij je af of je kat 's avonds echt blij is om je te zien, of gewoon spint omwille van de naderende etensbak? Wanneer is het veilig om je huisdier aan te halen, en wanneer laat je haar beter met rust? Eigenlijk is het heel eenvoudig: je moet enkel naar de staart kijken.

Staat de staart recht omhoog, eventueel met een lichte kromming in de vorm van een vraagteken? Dan is ze erg blij om je te zien. Ook wanneer de staart omhoog staat in een schuine hoek of zachtjes heen en weer wiegt is de kust veilig voor een knuffelsessie. Zit ze echter neer, met haar staart op de grond die van links naar rechts beweegt, dan is er onheil op komst. Beweegt niet de hele staart maar enkel het tipje op en neer? Dan is ze gewoon oplettend, maar niet boos.

Ook wanneer je kat door het huis loopt, met de staart naar beneden, moet je geen kopjes verwachten. In dat geval wil ze liefst met rust gelaten worden. Wie het toch aandurft haar aan te halen, wordt waarschijnlijk beloond om een staart die grote bewegingen maakt van links naar rechts, wat betekent dat je kat allesbehalve goed gezind is. Staat de staart recht omhoog of net naar beneden, met de haren dik opgezet? Maak je dan maar uit de voeten. (br.hln)


» Reageer (0)
04-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteur Paul de Wispelaere overleden

Auteur Paul de Wispelaere overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/8/7/20161204104205/media_xll_9359647.jpg

In Maldegem is vrijdag auteur Paul de Wispelaere overleden. Dat meldt zijn echtgenote en wordt bevestigd door het gemeentebestuur van Maldegem. De Wispelaere gold als één van de meest prominente auteurs van zijn generatie. Hij is 88 jaar geworden.

Paul de Wispelaere was criticus en publiceerde essays en romans. Bekend is onder meer 'Het verkoolde alfabet'. In 1998 ontving hij de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren, de hoogste onderscheiding in het Nederlandse taalgebied. "Een referentiepunt voor vele generaties schrijvers en critici in Nederland en Vlaanderen", schreef de jury toen over het werk van de Wispelaere.

De Wispelaere werd geboren in Brugge, in 1928. De doctor in de letteren en wijsbegeerte was jarenlang hoogleraar moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Naast romanschrijver, essayist en criticus was hij ook hoofdredacteur van het Nieuw Vlaamse Tijdschrift en redacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift. Ook was hij bestuurder van het Louis Paul Boon-Genootschap.

Bekende werken van de Wispelaere zijn onder meer 'Tussen tuin en wereld' (1979) en 'Het verkoolde alfabet' (1992), en de essaybundels 'Het Perzische tapijt' (1966) en 'De broek van Sartre' (1987).

De Wispelaere overleed na een langdurig ziekteproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen over de Sint: mag het of mag het niet?

Liegen over de Sint: mag het of mag het niet?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/1/8/20161204083110/media_xll_9359198.jpg

Liegen mag niet, dat hebben we allemaal van onze ouders geleerd. En toch hebben zij jarenlang volgehouden in die ene leugen waar we allemaal intrapten: Sinterklaas. Is dat dan zoveel minder erg?

Twee Amerikaanse onderzoekers, Christopher Boyle en Kathy McKay vinden liegen in elk geval onverantwoord. Ook als het gaat om de goedheilig man. Het zou namelijk de vertrouwensband verstoren. "Als ouders al kunnen liegen over iets als het bestaan van een sprookjesfiguur, hoe kunnen hun kinderen hen dan nog vertrouwen?" zo stellen ze.

Pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool van Gent, Pedro De Bruyckere, nuanceert dat. Volgens hem bevindt het probleem zich vooral bij de zak van Sinterklaas, een middeltje waar ouders maar al te vaak gebruik van maken om hun kinderen wat schrik aan te jagen, zodat ze toch die groentjes opeten. "Het is die gecreëerde angst die heel misschien vertrouwensbreuk kan veroorzaken, maar dat is bijzonder moeilijk in te schatten", zo vertelt hij aan 'Het Nieuwsblad'. Maar hou dus zeker met een gerust hart nog even vol dat de Sint bestaat. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/15/10/20161202203111/media_xll_9356050.jpg

Parfumhuis Chanel waarschuwt dat een geplande nieuwe spoorweg in de Franse Rivièra een bedreiging vormt voor de vele bloemenvelden in de regio, op basis waarvan het beroemde parfum Chanel N°5 wordt gemaakt.

Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5.

Maar volgens Chanel worden die velden 'bedreigd' door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden. "Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen optimist? Je kan het wel leren, volgens onderzoek

Geen optimist? Je kan het wel leren, volgens onderzoek

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/1/3/20161202125722/media_xll_9354948.jpg

Is het glas voor jou doorgaans eerder half leeg dan half vol? Je kan er nochtans zelf een beetje bijschenken. Optimisme is een vaardigheid die je kan aanleren met een beetje training, zo concludeert psychologisch onderzoek. Als dat geen opbeurend nieuwtje is.

Ben jij eerder een mopperaar dan een wereldverbeteraar? Zet die sombere kijk even aan de kant voor dit positieve nieuws: optimistisch zijn kan je leren. Australische psychologen analyseerden 29 verschillende studies rond optimisme, met een totaal van ongeveer 3.300 participanten. Door middel van een methode zoals meditatie, mindfulness of stress-training, zagen proefpersonen hun optimistische kijk toenemen in vergelijking met de controlegroep. 

Eén van de meest efficiënte technieken om het leven door een zonnigere bril te zien, was de zogenaamde Best Possible Self Intervention, oftewel de oefening in de "best mogelijke versie van jezelf." Daarin wordt aan mensen gevraagd om een succesvolle, gelukkige toekomstige versie van zichzelf te geven. Zin om je optimistische zelf wat beter te leren kennen? Wij leggen de oefening hieronder voor je uit.


Best Possible Self Intervention

- Kies een periode in de toekomst uit, zoals over een maand, binnen een jaar of over 10 jaar.

- Stel jezelf voor dat je dan de beste versie van jezelf bent, op zo'n manier dat het je fijn lijkt en jij jezelf een interessant persoon vindt.

- Stel je de concrete details voor. Hoe heb je deze mijlpaal bereikt of je doel kunnen realiseren? Kies niet voor onrealistische dromen, maar bereikbare doelstellingen die je echt wil proberen in je leven.

- Heb je een concreet beeld? Schrijf dan alle details op. Door die toekomstige plannen en structuren te noteren, worden die vage plannen die je al lang hebt ook echt concrete mogelijkheden voor de toekomst.

- Schrijf ook de sterktes van jouw persoonlijkheid op, die ertoe zullen leiden dat je dat doel zal bereiken.

Je kan een Best Possible Self maken over verschillende facetten in je leven. Het plan om een gezin te stichten, een geweldige job te versieren, een marathon te lopen of een grote reis te maken, zijn concrete voorbeelden.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!