Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkels werken in grootste geheim samen om bendes op te rollen: al doorbraak bij duizend diefstallen

Winkels werken in grootste geheim samen om bendes op te rollen: al doorbraak bij duizend diefstallen

https://images2.persgroep.net/rcs/ZC7Rzhx5UUjXoAu3QMwXF9jWHK8/diocontent/10962404/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tien winkelketens werken al bijna twee jaar in het grootste geheim samen met de federale politie om rondtrekkende bendes op te rollen. Die aanpak is zo’n succes dat het proefproject nu opengesteld wordt voor alle grote handelaars.

Het principe is heel eenvoudig. Als grote winkelketens het vermoeden hebben dat ze niet te maken hebben met kruimeldieven maar met georganiseerde criminaliteit, posten ze alles wat ze weten over de daders op een beveiligde website. Het kan gaan om filmpjes van de bewakingscamera’s, foto’s of pv’s. Vervolgens screent de federale politie alles wat gepost werd en zoekt ze verbanden met misdrijven elders in het land.

Links kunnen soms op een heel eenvoudige manier gelegd worden. Zo kan het de politie opvallen dat een winkeldief in Hasselt dezelfde jas draagt als eentje in Brussel. Of dat twee mannen niet alleen urenlang in de Fnac in Brugge rondhangen, maar evengoed in de Mediamarkt in Gent. Voor de lokale politie is het vaak onmogelijk om die verbanden te leggen, net omdat ze niet weet wat er buiten haar regio gebeurt. 

Doorbraak

Aan het proefproject, dat al sinds mei 2016 loopt, namen tien grote winkelketens deel en vanaf deze week kunnen alle Comeos-leden deelnemen, net als apothekers en banken. Er werden al 2.000 feiten gesignaleerd op het platform, dat Commerce Information Network werd gedoopt. In de helft van de gevallen werd er dankzij de site een doorbraak gerealiseerd. Winkelcriminaliteit, die steeds meer door georganiseerde bendes wordt gepleegd, kost de sector elk jaar één miljard euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb er alles voor over om Scotch terug te krijgen

Ik heb er alles voor over om Scotch terug te krijgen

https://images0.persgroep.net/rcs/Nwqz3vj5et3dNFRJBrXnB-RIlg8/diocontent/119386469/_crop/0/0/440/484/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Marina Bogaerts is er het hart van in. Sinds begin februari is hun twee jaar oude Franse bulldog Scotch verdwenen. Er kwamen verscheidene tips binnen van mensen die hem nog gezien hadden, maar die bleken niet te kloppen. Er kwam zelfs een speurhond ter plaatse, maar die geraakte het spoor bijster. “We blijven hopen”, zucht Marina Bogaerts van Chaud Pain. “Het was zo’n lief ding.” De eigenaars van Scotch loven 500 euro uit voor de vinder of de gouden tip.

Honderden flyers, uren verkoopssites afgaan, uren zoeken. Maar de twee jaar oude Scotch, een Franse bulldog is nog altijd spoorloos. Toen Marina op 4 februari iets uit de auto wilde gaan halen, glipte Scotch mee door de deur aan de Antwerpsesteenweg en zette het op een lopen. “Toen we het merkten, zijn we direct gaan zoeken maar we vonden hem niet”, vertelt Marina. “Al snel schakelden we ook lostdogzzz in, een vzw die met vrijwilligers over het hele land die direct in actie schieten als er iemand om hulp vraagt in verband met een hond die vermist is. Ze hebben honderden flyers gemaakt en rondgedragen.”

Speurhond

Marina liet zelfs een speurhond ter plaatse komen.

”Die heeft het spoor van Scotch gevonden en gevolgd tot aan de Schaggelweg, maar daar stopte het plots. We vermoeden dus echt dat hij is meegenomen door iemand”, gaat Marina verder. “We hebben ook verschillende tips binnengekregen dat hij naast een man liep in Zoersel in de Bloemenwijk. Maar dat kunnen natuurlijk ook allemaal hondjes geweest zijn die erg op Scotch geleken. Afgelopen week kregen we zo ook een telefoon. We gingen onmiddellijk kijken. Het bleek een totaal andere kleur te zijn. Dan word je wel weer even moedeloos, want je blijft hopen he. Ik weet dat we er al heel veel uren in hebben gestoken, maar Scotch was een beetje onze lieveling. Onze dochter had hem voor haar achttiende verjaardag gekregen. Dat maakte hem ook een beetje speciaal.”

Beloning

Marina blijft nog altijd hopen dat er eerstdaags ergens een gouden tip opduikt. “We hebben echt alles al geprobeerd: dierenasielen, dierenartsen, websites, verkopers, delen op sociale media. We blijven volhouden. Voor de gouden tip die Scotch veilig bij ons brengt wacht een beloning van 500 euro.” De beschrijving: Scotch is een Franse bulldog (mannetje) van twee jaar oud. Hij is zwart gestroomd met fijne lichtbruine vlekjes en ongeveer 30 centimeter hoog met grote witte vlek op borst. (br.hln)


» Reageer (0)
22-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eric Clapton & Andy Fairweather - Gin house blues

Eric Clapton & Andy Fairweather - Gin house blues

Klik op  de foto om hun te beluisteren


...

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateur-astronoom test zelfgebouwde telescoop en ziet iets wat geen enkele wetenschapper ooit al heeft gezien

Amateur-astronoom test zelfgebouwde telescoop en ziet iets wat geen enkele wetenschapper ooit al heeft gezien

https://images1.persgroep.net/rcs/-MZGXVBLHS2dMiZchlIBsfkL6fg/diocontent/119300472/_focus/0.480000/0.360000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er is één kans op 10 tot 100 miljoen en het is de droom van elke astronoom. De Argentijnse amateur-sterrenkundige Victor Buso won de kosmische jackpot door (het begin van) een supernova te zien, zo staat in het jongste nummer van het wetenschappelijke vakblad Nature.

“Beroepsastronomen zoeken al lang naar een dergelijk evenement”, (de start van) een ontploffende ster, schreef Alex Filippenko van de Universiteit van Berkeley. “Het is zoals de ‘kosmische jacpot’ winnen”, “uitzonderlijk”. “De metingen van Victor Buso vormen een geheel van data zonder voorgaande”, weet Federico Garcia van het Franse Commissariaat voor Kernenergie.

Supernova

Op 20 september 2016 beslist de door sterren gepassioneerde Argentijn een nieuw fototoestel op zijn telescoop te testen. Hij had de telescoop zelf gebouwd op het dak van zijn huis in de stad Rosario, ten noorden van Buenos Aires. Hij kiest voor zijn eerste foto’s sterrenstelsel NGC 613, op ongeveer tachtig miljoen lichtjaar van ons, in het sterrenbeeld Beeldhouwer. Bingo: een enorme ster beleeft de laatste uren van haar leven in een cataclystische ontploffing die bekendstaat als een supernova.

Spectaculair fenomeen

De fenomenen die daarmee gepaard gaan zijn hevig. Want volgens de theorie wordt de materie van de ster aan snelheden van duizenden km per seconde uitgespuwd. Vanwege de ongelooflijke hoeveelheid uitgestoten energie is het evenement helder en is het van op onze planeet te zien. Maar het is een zeldzaam en vooral niet te voorzien evenement. Astronomen ontdekken het in het algemeen pas na enkele dagen en nooit sinds het begin. Dat geluk had Victor Buso wel.

Hij sloeg alarm via de Amerikaanse vereniging van waarnemers van variabele sterren AVVSO en bracht een kettingreactie op gang. Een batterij astronomen en natuurkundigen richtte zijn instrumenten op het fenomeen. Sommigen observeren het vervolg gedurende meer dan twee maanden. Volgens de studie in het Britse Nature laten de nieuwe data toe beter de fysieke structuur te begrijpen van een ster vlak voor ze ontploft, alsmede de natuur zelf van de explosie.

Eén kans op tien miljoen

De ploeg wetenschappers kon uitmaken dat de initiële massa van de ster ongeveer twintig keer die van onze Zon was. Ze zagen ook de helderheid van de supernova spectaculair toenemen. Op minder dan een half uur tijd verveelvoudigde die met factor 3, zegt de Franse universiteit Paris Diderot. Volgens Melina Bersten van het Instituut voor Astrofysica van La Plata in Argentinië had Victor Buso “maar één kans op tien miljoen of zelfs 100 miljoen” om het spektakel te kunnen aanschouwen.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn vier types drinkers. Welk type ben jij?

Er zijn vier types drinkers. Welk type ben jij?

https://images4.persgroep.net/rcs/XtVjgx6k2u9LPhvzFMW47TXKIto/diocontent/119298743/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Ook je drankgebruik verdient je reflectie, want geef toe: vaak zet je het glas aan je mond zonder dat je er bij stilstaat waarom je weer in de drank vliegt. Natuurlijk kan je drank als onderdeel van onze cultuur zien, of als een gewoonte. Maar sta je er ooit bij stil waarom je drinkt? Dat begrip kan helpen om jezelf of anderen aan te sporen minder te drinken, of op een minder schadelijke manier. Maar eerst moet je weten welk type drinker je bent.

Alcohol mag dan de meest aanvaarde drug zijn in onze samenleving, zonder gevaar is dat glas bier, wijn of sterkedrank niet.

Recent kreeg acteur Sam Louwyck nog de volle lading nadat hij zijn veroordeling wegens herhaald rijden onder invloed “een heksenjacht” noemde. Onderzoekers willen de drankduivel in de staart nijpen door drank duurder maken, een maatregel die doeltreffender zou zijn dan het optrekken van de minimumleeftijd voor het aankopen van alcohol. Recent onderzoek toont aan dat wie veel alcohol drinkt drie keer zoveel kans heeft om dement te worden. Allemaal redenen om je motivatie om te drinken eens onder de loep te nemen.

Iedereen kan voor zichzelf wel een hele reeks redenen bedenken waarom hij of zij drinkt, maar er is zoiets als een motivatiemodel voor alcoholgebruik. 

Dat werd ontwikkeld als hulpmiddel bij de behandeling van drankverslaving en stelt dat we drinken omdat we van de drank een verandering in onze gevoelens verwachten. 

Aangenomen wordt dat we drinken om positieve gevoelens te versterken en negatieve gevoelens te temperen. 

Ook zogenoemde ‘interne beloningen’ zoals het verbeteren van een gewenste persoonlijke emotionele toestand of ‘externe beloningen’ zoals sociale goedkeuring spelen een rol. 

Zo vallen alle motieven om te drinken in vier categorieën: verbetering (“omdat ik het opwindend vind”), vergetelheid (“omdat ik mijn zorgen vergeet”), sociaal (“om iets te vieren”) en conformiteit (“om er bij te horen”). 

Iedereen die drinkt, kan hoog of laag scoren op elk van die vier motieven. Je bent dus niet noodzakelijk één type drinker. Alle andere factoren - zoals erfelijkheid, persoonlijkheid en omgeving - geven volgens dit model slechts vorm aan onze motieven om te drinken.

1. Sociaal drinken

Zowat alle onderzoeken naar de motieven om te drinken werden bij tieners en jongvolwassenen uitgevoerd. Ongeacht culturen of landen, zijn sociale motieven de meest voorkomende redenen die jongeren opgeven om te drinken. Sociaal drinken kan dan dienen om meer plezier te beleven met je vrienden. Dit bevestigt de idee dat drinken voornamelijk een sociaal tijdverdrijf is. Drinken uit sociale motieven wordt in verband gebracht met gematigd alcoholgebruik.

2. Drinken om er bij te horen

Wanneer mensen enkel op sociale gelegenheden drinken omdat ze er bij willen horen, en niet omdat ze die keuze normaal zouden maken, drinken ze minder dan mensen die om andere redenen drinken. Het gaat hier om mensen die aan een glaasje champagne zullen nippen wanneer een toast wordt uitgebracht of een glas wijn in de hand houden zodat ze zich niet anders zouden voelen dan de drinkers rondom hen. De voorbije jaren worden we met initiatieven zoals Tournée Minérale aangespoord om de drank even te laten. Door dit sociaal aanvaard te maken, zullen misschien ook de negatieve reacties die niet-drinkers vaak krijgen minder luid gaan klinken.

3. Drinken om je beter te voelen

Anders dan de sociale drinker, zijn er twee types jongeren en jongvolwassenen die een gevaarlijke combinatie van persoonlijkheid en drankmotivering vertonen. Vooreerst zijn er degenen die drinken om zich beter te voelen. Deze mensen zijn vaker extrovert, impulsief en agressief. Deze jonge mensen, vaak mannen, willen zich dronken voelen en hebben ook een hang naar andere extreme sensaties. Ze hebben een persoonlijkheid die graag risico’s neemt.

4. Drinken om je zorgen te vergeten

Dan zijn er mensen die voornamelijk drinken om met hun problemen om te gaan. Deze mensen hebben vaak last van angsten en hebben een negatief zelfbeeld. Deze drinkers gebruiken alcohol om het hoofd te bieden aan andere problemen in hun leven, problemen die vaak gepaard gaan met angsten en depressie. In deze groep treffen we meer vrouwen. Het gaat hier ook vaak om zware drinkers die meer aan alcohol gerelateerde problemen ervaren dan mensen die om andere redenen drinken. Hoewel het op korte termijn werkt, zal drinken om je zorgen te vergeten op lange termijn tot grotere problemen leiden. Dit deels omdat de problemen die tot het drinken hebben geleid niet worden aangepakt.

Wat maakt het uit?

Onderzoek geeft aan dat het opsporen van de motieven van zware drinkers kan uitmonden in tussenkomsten die een schadelijk drinkpatroon kunnen doorbreken. Zo bleek uit een studie dat therapeutische sessies met drinkers met dezelfde motivering leidden tot een gedaalde alcoholconsumptie bij vrouwen, terwijl bij mannen geen verschil te merken was.

Al bij al is het raadzaam bij je volgende glas jezelf even af te vragen waarom je drinkt. Heel wat mensen drinken ’s avonds een glas om zich te ontspannen. Geen probleem. Maar als je ernaar streeft dronken te worden, loop je meer gevaar. En als je drinkt om je problemen te vergeten, bedenk dan dat die problemen er morgenvroeg nog altijd zullen zijn.(br.hln)


» Reageer (0)
21-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze seizoensgroenten zijn nu spotgoedkoop

Deze seizoensgroenten zijn nu spotgoedkoop

https://images1.persgroep.net/rcs/5tXhmeAIDw7paWHN_PIiUguMH50/diocontent/119261812/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie over een klein budget voor de maaltijd beschikt of gewoonweg graag goedkoop eet, die kan deze maand veel groenten voor weinig kopen. Andijvie, boerenkool en pompoen zijn enkele van de seizoensgroenten die ruim verkrijgbaar zijn in de supermarkten en de groentewinkels.

Een heel populaire groente deze maand in andijvie. Het aanbod eraan in supermarkten is gigantisch en daarom is het zo goedkoop . Andijvie bevat veel vitamine K en wordt als supergezond beschouwd. Een zak van 400 gram kost nu circa 1 euro, voorgesneden en al. Wie een hele kool koopt op de markt is natuurlijk nog goedkoper uit.

Boerenkool is ook zo’n winterklassieker, die ook nog iets duurzamer is want boerenkool groeit ook in onze contreien, niet in Spanje. Een zak van 300 gram voorgesneden boerenkool kost ongeveer 1,20 euro. Bovendien is het een superfood, want de kool bevat veel ijzer, vitamine K, vitamine A en C en ook calcium. Spinazie bevat ook al veel vitaminen (A, E en K) en een boel antioxidanten die ziekten op afstand houden. Een zak met 450 gram verse spinazieblaadjes kosten rond de 1,50 euro.

Een andere typische wintergroente is de koolraap. Een bol kost bij de supermarkt nu ook rond 1 euro, voorgesneden groenten zijn wat duurder. Ook nog steeds verkrijgbaar – ook al is Halloween allang achter de rug – is de pompoen. Een flespompoen kost zo’n 2 euro en bekende oranje exemplaren kosten ook ongeveer zoveel. Daarmee valt al makkelijk een pan vol soep te maken. 

De klassieker is natuurlijk de winterpeen.  Een kilo kost in de meeste winkels nog geen euro. De wortel past in de soep, in de hutspot, in salades en talloze eenpansgerechten. Knolselderij - ook ongeveer 1 euro in de supermarkt - is veelzijdig. In de plaats van aardappelen in een stamppot of gewoon in de soep. 

Qua fruit zijn deze maand weer veel abrikozen (vitamine E en antioxidant), avocado’s (onverzadigde vetzuren, veel vezels, veel vitaminen), kiwi’s (vitamine C, B en E) en perziken (veel vitamine C) verkrijgbaar.  Er zijn ook veel peren (vitamine A, B, C en E), appels (voedingsvezels, kalium) en citrusvruchten zoals mandarijnen en sinaasappels (vitamine maar ook foliumzuur en vitamine B11) voor handen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stop je voor eens en voor altijd met uitstellen

Zo stop je voor eens en voor altijd met uitstellen

https://images2.persgroep.net/rcs/VTuZ3vbmSUesIMdPfd1hWN66mEs/diocontent/119200321/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ben jij een notoire uitsteller en wacht je met het afwerken van een bepaalde taak het liefst tot het allerlaatste moment? Dan weet je vast als geen ander dat dat soms behoorlijk wat stress met zich mee kan brengen. Met onze tips smoor je dat uitstelgedrag voor eens en voor altijd in de kiem.

1. Zorg ervoor dat een deadline niet je enige motivator is

Wanneer de tijdsdruk van een steeds dichterbij sluipende deadline de enige motivator is om je creativiteit aan te boren ben je verkeerd bezig. Je conditioneert jezelf om alleen te presteren onder stress, en dat kan niet de bedoeling zijn. Ga dus op zoek naar iets anders dat je kan motiveren. Dat kan een bepaald onderdeel van je project zijn dat je inspireert, of gewoonweg het verlangen om een goede indruk te maken op je baas. Wat het ook is: blijf je hierop focussen en je zal merken dat het meteen een heel pak makkelijker wordt om je uitstelgedrag in de kiem te smoren.

2. Schakel hulp van buitenaf in

Vrees je dat je niet voldoende wilskracht hebt om je aan je zelfopgelegde deadlines te houden? Schakel dan een partner in die een oogje in het zeil houdt. Vraag een vriend(in) of collega om je even op de vingers te tikken wanneer je dreigt je focus te verliezen. Het gevoel alleen al dat er iemand je in de gaten houdt is dikwijls al voldoende om grondiger aan het werk te gaan.

3. Werk met intervallen

De meesten onder ons hebben er geen enkel probleem mee om kleine taakjes te voltooien. Je bureau schoonmaken of een telefoontje doen zijn kinderspel. Aan een gigantische opdracht beginnen is vaak een heel ander paar mouwen. Deel je tijd daarom op in intervallen. Jezelf motiveren om een uurtje achter de computer te gaan zitten is vaak heel wat anders dan hetzelfde doen voor een volledige dag. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je het meest efficiënt werkt in blokken van 52 minuten, gescheiden door pauzes van 17 minuten. Klinkt haalbaar, niet?!

4. Verdeel een grote taak in vele kleintjes

Zelf wanneer je met intervallen werkt lijkt beginnen aan een grote taak vaak onoverkomelijk. Probeer ze daarom op te delen in vele kleine onderdelen. Is het bijvoorbeeld je bedoeling om de grote schoonmaak te doen in je keuken? Verdeel die taak dan onder in verschillende kleine taakjes als: koelkast leegmaken, dampkap schoonmaken, voorraadkast sorteren enzoverder. Schrijf alle kleine taakjes op een lijstje, zodat je ze kan afvinken wanneer je ze voltooid hebt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mysterie verklaard: waarom Turkse ‘poort naar de hel’ zo dodelijk is

Mysterie verklaard: waarom Turkse ‘poort naar de hel’ zo dodelijk is

https://images0.persgroep.net/rcs/CtUwYhNOpd7YNGTJME8-WMxAqbU/diocontent/119259152/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wetenschappers hebben het mysterie ontrafeld rond een tempel voor Pluto in de oude stad Hiërapolis, vlak bij Pamukkale in het huidigeTurkije. Dieren die te dicht bij deze ‘poort naar de hel’ kwamen, overleefden het niet, priesters wél. Een nieuwe studie wijst uit dat de giftige dampen die uit de offergrot opstegen vooral uit dodelijk geogenische koolstofdioxide bestonden.

Ook het laatste decennium nog vielen vogels die te dicht bij Ploutonion (‘poort naar de hel’) vlogen dood neer. De overlevering wil dat de adem van Hades - de Griekse naam voor Pluto, god van de onderwereld - dodelijk was. In de Griekse en Romeinse oudheid werd ook beweerd dat mensen bedwelmd werden door de giftige dampen. Maar priesters konden blijkbaar wel overleven op de heilige plek.

Onderzoekers ontdekten dat de dampen voornamelijk bestaan uit dodelijke concentraties CO2-gassen, die opborrelen uit de aardkorst. De nieuwe studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Archaeological And Anthropological Sciences.

Meer dan 2.000 jaar geleden schreef de Griekse historicus en geograaf Strabo al: “Deze ruimte is gevuld met dampen, zo mistig en dicht dat je nauwelijks de grond kunt zien. Elk dier dat binnenkomt, valt onmiddellijk dood. Ik gooide er mussen in en ze bliezen meteen hun laatste adem uit en vielen neer.”

Het heiligdom werd in 2011 door Italiaanse archeologen opnieuw blootgelegd. Tijdens de opgravingen stelden ze al vast dat de dampen verscheidene vogels hadden gedood. In de kleine tempel offerden priesters stieren aan Pluto, terwijl ze zelf lichtjes hallucineerden door de giftige dampen. Die blijken nu op te stijgen uit een onderaardse kamer waar een warmwaterbron boven een breuklijn ligt. 

In de grot zelf kon de CO2-concentratie oplopen tot 91 procent, wat dodelijk is voor mens en dier. Rond de tempel konden priesters het hoofd hoog genoeg houden om zelf niet te bezwijken. Daar waren de concentraties veel lager. Vandaag ontsnappen volgens het onderzoek nog altijd kleinere gifwolken uit de grot, “die verbazingwekkend genoeg fataal kunnen zijn voor insecten, vogels en zoogdieren”.  (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onsterfelijkheid kan over 30 jaar realiteit zijn”: bekend futuroloog voorspelt eeuwig leven (toch voor mensen die geboren zijn na 1970)

Onsterfelijkheid kan over 30 jaar realiteit zijn”: bekend futuroloog voorspelt eeuwig leven (toch voor mensen die geboren zijn na 1970)

https://images2.persgroep.net/rcs/BMtTEr0Lns1rOhSYzdIWB0neQwc/diocontent/119194970/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Als je onder de 40 bent, zal je waarschijnlijk nooit sterven. Tenzij je een vieze ziekte krijgt.” Die gewaagde uitspraak doet de bekende futuroloog dokter Ian Pearson in de Britse krant The Sun. En hij geeft meteen ook aan hóé de mens tegen 2050 het eeuwige leven kan bereiken.

Pearson is niet de eerste de beste. Hij zit al 35 jaar in het vak en kwam al honderden keren in de media met zijn voorspellingen. Die zouden 85 procent accuraat zijn over een periode van 10 tot 15 jaar in de toekomst, zo zegt hij zelf toch op zijn website. Hij is lid van de gerenommeerde World Academy of Art and Science, die de groei van kennis promoot en waartoe je alleen wordt toegelaten als je je op een bijzondere manier hebt onderscheiden in de wetenschap of kunsten. Maar ook van de British Computer Society en de vermaarde World Innovation Foundation, dat een hele reeks winnaars van de Nobelprijs in zijn rangen heeft en had.

Het onderwerp waarover hij nu een voorspelling doet, is al sinds mensenheugenis een aanlokkelijk maar onbereikbaar doel: het eeuwige leven. Dat zou nu toch binnen handbereik zijn, als we hem mogen geloven. “De technologie wordt steeds beter en velen denken dat ze het nu ook echt kunnen realiseren”, zegt hij. Ook mensen die vandaag al leven, zouden er nog van kunnen genieten. In The Sun geeft hij enkele methoden aan waarmee de mensheid zijn doel zou kunnen bereiken.

Methode 1: het vernieuwen van onze lichaamsdelen

Een van de manieren om ons leven te verlengen, zou het gebruik zijn van biotechnologie en geneesmiddelen die ons lichaam steeds maar vernieuwen en zelfs verjongen. “Niemand wil eeuwig leven als hij al 95 jaar is, maar dat kan veranderen als je je lichaam zou kunnen verjongen tot een jaar of 30”, vertelt hij. “Dat kan op verscheidene manieren: door genetische manipulatie die voorkomt dat cellen ouder worden bijvoorbeeld, of het verouderingsproces zelfs omkeert.”

Volgens Pearson zou je ook organen kunnen vervangen door nieuwe. Internationale wetenschappers onderzoeken nu al het 3D-printen van menselijke onderdelen, met printers die voorzien zijn van levende cellen. Die zouden orgaandonatie ooit overbodig kunnen maken.

Methode 2: overgaan in een androïde lichaam

Voor een tweede methode – volgens Pearson nog waarschijnlijker dan de eerste – zou de mens gebruik kunnen maken van robots om zijn leven te verlengen. “Dat kan realiteit zijn nog voor we in staat zijn om onze lichamen te verjongen”, zegt hij. “We zullen onze geest zo goed kunnen linken aan de wereld van de machines, dat we effectief ‘in de cloud’ kunnen leven. Onze geest zal van daaruit om het even welke androïde kunnen gebruiken om ook in de echte wereld te bestaan.”

Over 50 jaar zouden we volgens de man misschien androïden kunnen “huren” op om het even welke plaats ter wereld, een beetje zoals een huurauto, en er onze geest in kunnen opladen. “Als je op een avond bijvoorbeeld naar de opera wil in Sydney, kan je gewoon een androïde gebruiken.”

Maar je kan ook androïden bezitten en die kunnen eruitzien zoals je wil. “Je zal je geslacht kunnen kiezen en je leeftijd, misschien dat er in 2050 zelfs nog andere geslachten bestaan.”

Dat betekent dus ook dat als je lichaam ziek wordt of sterft, je nog altijd je digitale geest kan gebruiken – die opgeslagen is op een computer – om verder te leven in een hyperrealistisch robotlichaam. “Denk aan de nieuwe generatie seksrobots, die steeds levensechter wordt”, klinkt het. “Over 30 jaar zouden die er nog veel realistischer kunnen uitzien.”

De sterke link tussen brein en machine zouden we tegen 2045 – 2050 al moeten kunnen realiseren, volgens Pearson. Aanvankelijk zal dat heel duur zijn en alleen voor de rijken, “maar de prijs zal snel dalen”. Mensen met een gemiddeld inkomen zullen dus iets langer moeten wachten. “Tegen 2060 moet het tot de mogelijkheden behoren van iedereen in de westerse wereld en tegen 2070 moeten ook de ontwikkelingslanden elektronische onsterfelijkheid kunnen bereiken”, zegt hij.

Hij maakt zelf wel een kanttekening. “Misschien moeten we het aantal lichamen per persoon wel beperken. Als je brein online is, houdt niets het tegen om zich miljoenen keren te repliceren in robots. Ook om de impact op de omgeving te beperken. Mocht iedereen in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld 10 lichamen hebben, zouden we plots een populatie hebben van 600 miljoen.”

Methode 3: leven in een virtuele wereld

Volgens Pearson kunnen we zelfs nog een stap verder gaan: als onze geest online bestaat, hebben we misschien zelfs niet eens meer robots nodig. “We zouden gewoon in een computersimulatie kunnen leven en gelukkig zijn”, zegt hij. “Online, in een virtuele wereld. En daarin is alles wat je wil mogelijk.”

Voor wie deze pistes aantrekkelijk lijkt: er is wel een voorwaarde. Je moet nog leven als deze technologieën beschikbaar worden. “Als je rekent dat ze voor het gemiddelde inkomen bereikbaar zullen zijn in 2060, zal het alleen een optie zijn voor mensen die in de jaren 70 of later geboren zijn. Onsterfelijkheid kan over 30 jaar realiteit zijn, maar alleen wie nu onder de 40 bent zal dus een reële kans hebben om die te bereiken”, klinkt het.

Op zijn blog argumenteert de wetenschapper ook dat het niet alleen een drang naar eeuwig leven is die ons naar deze technologieën kan drijven. Het zou wel eens bittere noodzaak kunnen worden. De reden? De opkomst van de artificiële intelligentie (AI). Volgens Pearson zijn we in 2005 een ‘point of no return’ voorbijgegaan op dat vlak. Niets kan de opgang van AI volgens hem nog stoppen.

“De eerste machines die zich gedroegen op manieren die de mens niet meer volledig begreep, dateren al van de jaren 90”, schrijft hij. “Tegen 2050 kunnen we tegenover haast niet meer te stoppen machines staan met artificiële intelligentie. Die zullen zichzelf steeds beter maken en zelfs een bewustzijn met emoties ontwikkelen. De mens zal zich moeten beschermen of hij kan compleet uitgeroeid worden.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervelende ‘vortex’ doet ons bevriezen: nog tot en met volgende week extreem koud

Vervelende ‘vortex’ doet ons bevriezen: nog tot en met volgende week extreem koud

https://images0.persgroep.net/rcs/58DxizALwESJb7iZapMmE9qwpSc/diocontent/119165674/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Berg je winterjas, sjaal en muts nog niet op, want het wordt deze en zeker volgende week berekoud. ’s Nachts mogelijk tot -20 graden in de Hoge Venen en tot -10 graden in de rest van het land. “Een koudegolf eind februari of begin maart komt niet vaak voor, maar is toch perfect normaal.”

Het venijn zit duidelijk in de staart: wie afgelopen weekend al met lentekriebels zat, moet die de komende twee weken opnieuw wat proberen te bedwingen. Het kwik zal immers een fikse duik nemen. “Deze week gaat het ’s nachts richting -5 graden in Laag-België en naar -10 tot -12 in Hoog-België”, zegt weerman David Dehenauw. “Begin volgende week sluit ik zelfs niet uit dat het in de Hoge Venen op een aantal plaatsen tussen de -15 en -20 graden zal vriezen. Maar enkel op voorwaarde dat de hemel klaar blijft en er weinig wind staat.”

Langere periode

“Positief is dan weer dat de temperaturen in Vlaanderen overdag boven nul stijgen en de zon zich overvloedig zal laten zien”, vervolgt Dehenauw. “Die toestand blijft de komende twee weken vrijwel stabiel. Eind februari en begin maart beloven dus droger en zonniger, maar ook kouder dan normaal te worden.”

Volgens Dehenauw ligt vooral de polar vortex of poolwervel aan de basis van het plots veel koudere weer. “Dat is een weersverschijnsel in de laag tussen 15 en 50 kilometer hoogte in de stratosfeer, dat zich in deze periode van het jaar ophoudt boven de Noordpool”, legt hij uit. “Als op die hoogte echter een plotse opwarming plaatsvindt, maakt het lagedrukgebied er plaats voor een hogedrukgebied. De wind draait dan en komt onze richting uit. Dit zorgt voor een aanvoer van koude polaire lucht, wat nu het geval is. Een week geleden werd al rekening gehouden met die plotse stratosferische opwarming, maar toen was het nog niet zeker dat dit invloed zou hebben op ons weer - de afstand tot de Noordpool is enorm. Maar nu ziet het er toch naar uit dat we voor een langere koude periode zijn vertrokken.”

Zeer uitzonderlijk is een fikse winterprik aan het eind van februari of begin maart echter niet. Zelfs een koudegolf, waarbij het enkele dagen ook overdag blijft vriezen, behoort in de maand maart nog tot de mogelijkheden, zeker als uitloper van een koudegolf die aanving in de maand februari. Gesteld dat het volgende week zover is, dan is het al van 2013 geleden dat het fenomeen zich nog zo laat voordeed. Op 11 en 12 maart van dat jaar bleven de temperaturen de hele dag negatief, met een fikse laag sneeuw erbovenop. In de ochtend van 13 maart daalde de temperatuur in Ukkel tot onder de -10 graden. Zeker tot half april bleef het toen relatief koud. Ook de rest van Europa en Noord-Amerika kenden een strenge tweede winterhelft.

Wie staat te popelen om in de tuin aan de slag te gaan, wacht toch beter tot na de vorstperiode. Vogelbescherming Vlaanderen raadt intussen aan om de vogels in onze tuinen te blijven voederen en ook vers water te voorzien.

Langste koudegolf

77 dagen

(21 december 1962 -7 maart 1963)

Ergste koudegolf

-18°C in Ukkel,

-30°C in Rochefort (januari 1940) (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende beelden: dierenorganisatie redt achtergelaten hond uit waterput in Dinant

Ontroerende beelden: dierenorganisatie redt achtergelaten hond uit waterput in Dinant

https://images0.persgroep.net/rcs/e9nhkPmlMeG5LJtgwe-YvMzh61Y/diocontent/119163429/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het zag er niet goed uit voor een hond die in een waterput zat in het natuurreservaat Devant Bouvignes, vlak bij een camping in Dinant. Op de beelden is te zien hoe enkele medewerkers van de dierenorganisatie vzw Sans Famille het arme dier te hulp schoten. “We hebben al veel gezien en meegemaakt. Maar dit bezorgt ook ons koude rillingen”, zegt een medewerker van de organisatie. 

Volgens vzw Sans Famille is het duidelijk dat de hond met opzet in de waterput werd gegooid. De put was immers afgesloten met een rotsblok zodat het dier onmogelijk kon ontsnappen. Hoelang het beestje daar vastzat, is onduidelijk. Het dier, dat half in het water lag, was alleszins onderkoeld.

“De hond had geen schijn van kans”, aldus een medewerker van vzw Sans Famille die opgelucht is dat een voorbijganger het arme dier hoorde janken en de politie verwittigde. Het verhaal liep gelukkig goed af: de hond - die intussen de naam Mozes kreeg - is momenteel in goede handen bij vzw Sans Famille. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Come Away With Me

 Norah Jones - Come Away With Me

Klik op de foto om haar te beluisteren



Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.


» Reageer (0)
18-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Losgebroken koe Hermien na weken eindelijk gevangen

Losgebroken koe Hermien na weken eindelijk gevangen

https://images2.persgroep.net/rcs/3fVorxhOlkQRriiNy9KyFAtzb3s/diocontent/117861772/_focus/0.490000/0.390000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Koe Hermien is na weken van vrijheid eindelijk weer gevangen. Het rund dat  losbrak voordat zij richting slachthuis ging, daarna weken haar vrijheid vierde in de bossen van het Nederlandse Lettele en jagers en dierenartsen steeds te snel af was, is zojuist toch verdoofd en weer gevangen genomen. 

Overdag hield het dier zich al weken schuil in de bossen nabij Letteke, maar zodra het donker werd, dook zij op in de schuur met jongvee van een veehouder in de buurt, op zoek naar voedsel. Zo ook vanavond.

Daar zat een team van mensen weer te wachten op het moment dat ze  haar snuit zou laten zien, verstopt in een wagen achter een tractor. Hoewel Hermien niet naar de stal kwam, dook ze vandaag wel in de verte op. In tegenstelling tot andere keren rende ze nu niet weg, maar bleef ze langere tijd staan.

Met een gericht schot uit een verdovingsgeweer werd Hermien geraakt om daarna na enkele minuten in elkaar te zakken. Het rund werd in een bak gelegd en afgevoerd. Volgens een woordvoerster van eigenaar Herman Jansen is het dier nu bij kennis in een vrachtwagen en gaat ze morgen naar een rusthuis. Besloten werd vandaag in te grijpen omdat Hermien de afgelopen dagen voor gevaar op de weg zorgde

Troetelkoe

Het bijzondere verhaal van de koe begon begin december. Eigenaar Herman Jansen wilde haar samen met andere koeien laten vervoeren naar een slager. Vijftien koeien gingen braaf de veewagen in. Hermien en een zusje hadden geen trek in de slager en braken uit. Waar de andere koe later toch weer werd gevangen met de hulp van een verdovingsgeweer, bleef Hermien vrij.

Ze was boeren, veeartsen, jagers en anderen steeds te snel af. De koe werd door omwonenden liefdevol ‘Hermien’ genoemd en een nationale troetelkoe was geboren. 

Veel Nederlanders kwamen in actie om de ontsnapte Hermien van het slagersmes te redden. Zo zei het enige grote ‘Koeienrusthuis’ een plekje vrij te maken toe voor de meest besproken koe van Nederland. De Partij voor de Dieren startte een crowdfunding voor de verzorging van het dier.

Troetelkoe

Het bijzondere verhaal van de koe begon begin december. Eigenaar Herman Jansen wilde haar samen met andere koeien laten vervoeren naar een slager. Vijftien koeien gingen braaf de veewagen in. Hermien en een zusje hadden geen trek in de slager en braken uit. Waar de andere koe later toch weer werd gevangen met de hulp van een verdovingsgeweer, bleef Hermien vrij.

Ze was boeren, veeartsen, jagers en anderen steeds te snel af. De koe werd door omwonenden liefdevol ‘Hermien’ genoemd en een nationale troetelkoe was geboren. 

Veel Nederlanders kwamen in actie om de ontsnapte Hermien van het slagersmes te redden. Zo zei het enige grote ‘Koeienrusthuis’ een plekje vrij te maken toe voor de meest besproken koe van Nederland. De Partij voor de Dieren startte een crowdfunding voor de verzorging van het dier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse techniek voor het aanbrengen van huidverzorgingsproducten houdt de huid langer jong

Japanse techniek voor het aanbrengen van huidverzorgingsproducten houdt de huid langer jong

https://images0.persgroep.net/rcs/qhm7OUN_hgdWilDP4qqcvOj50CI/diocontent/119017065/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Iedere ochtend en avond zijn we druk in de weer met allerlei potjes en tubes vol gezichtscrèmes die ons eeuwige jeugd beloven. We smeren tot we erbij neervallen. Maar laat dat nu net de reden zijn waarom die kraaienpootjes maar niet verdwijnen. Gelukkig weten de Japanners hoe het wel moet.

De kans is groot dat je al jaar en dag je huidverzorgingsproducten verkeerd aanbrengt. Lotions, serums en crèmes moeten namelijk in de huid gedept worden in plaats van gesmeerd. De Japanse techniek, die ‘skin-patting’ genoemd wordt, stimuleert de bloedsomloop en aanmaak van collageen in het gezicht, waardoor de huid langer jong blijft. ‘Skin-patting’ zorgt er tevens ook voor dat het product beter in de huid wordt opgenomen en verlaagt de kans op lymfoedeem, zwellingen door beschadiging van lymfevaten, rond de ogen.

De experts van Hada Labo, de huidverzorgingsgoeroes achter de populairste lotion in Japan, leggen uit hoe het moet: “Verwarm het product tussen de handpalmen en verdeel het vervolgens geleidelijk over het gezicht en de hals door een deppende (meppende) beweging te maken op de huid.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse vertaling van “Fire and Fury” volgende week in Vlaamse boekenwinkels

Nederlandse vertaling van “Fire and Fury” volgende week in Vlaamse boekenwinkels

https://images2.persgroep.net/rcs/NRj-okh6MbymZ-6aV3YElIEvEsQ/diocontent/117590914/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Nederlandse vertaling van Fire and Fury, het controversiële boek van Michael Wolff over het eerste jaar van Donald Trump in het Witte Huis, ligt volgende week in de Vlaamse boekenwinkels. Het boek wordt onder de titel Vuur en Woede uitgegeven door het Nederlandse Prometheus.

“Het boek wordt vanaf zaterdag geleverd aan de Vlaamse boekhandels. In de praktijk betekent dit dat het in de meeste winkels wellicht vanaf volgende week maandag beschikbaar zal zijn”, zegt Toon Van Mierlo van uitgeverij Pelckmans, dat instaat voor de verkoop van de boeken van Prometheus in België.

De oplage in Vlaanderen zal in eerste instantie wellicht rond de 5.000 exemplaren liggen. “Dat is een vrij hoog aantal voor een eerste druk”, zegt Van Mierlo.

Fire and Fury over het eerste jaar van Donald Trump in het Witte Huis, kwam op 5 januari uit in de VS en werd meteen een bestseller. In het boek schrijft Wolff onder andere dat de hele entourage van de president zich vragen stelt over diens capaciteit om te regeren. Een van de bronnen van Wolff is Trumps ex-adviseur Steve Bannon, die de ontmoeting tussen Donald Trump jr en een Russische advocate tijdens de verkiezingsstrijd van 2016 “verraad, onpatriottisch en rotzooi” zou genoemd hebben.

Intussen heeft het financieringsbedrijf Endeavor Content ook de film- en televisierechten op het boek gekocht. Het is de bedoeling om het boek om te vormen tot een tv-serie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professionele ballerina steekt vrouwen met cellulite een hart onder de riem

Professionele ballerina steekt vrouwen met cellulite een hart onder de riem

https://images4.persgroep.net/rcs/epQfGQgaGmcEGgIea81lXIShPtE/diocontent/119012181/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 32-jarige professionele ballerina Kylie Shea plaatst normaal gezien alleen adembenemende danskiekjes op Instagram, maar achter al dat moois schuilt ook een grote onzekerheid. Enkele dagen geleden deelde ze voor het eerst een onbewerkte foto van zichzelf met cellulite om vrouwen die worstelen met hun lichaamsbeeld moed in te spreken. 

Maar liefst 90 procent van de vrouwen krijgt na de puberteit te maken met die gevreesde appelsienhuid. En alhoewel er remedies zijn om het typisch vrouwelijk verschijnsel in toom te houden, is cellulite een genetisch bepaalde kwaal die absoluut niets met je gewicht te maken heeft.

Kylie Shea werkt zich alle dagen in het zweet op de dansvloer, met een prachtig afgelijnd en gespierd lichaam als resultaat. En toch kampt ook zij sinds haar puberjaren met cellulite. “Sociale media (alsook de danswereld) worden overspoeld met vrouwen op wiens lichaam geen greintje cellulite te bespeuren valt. Zelf heb ik sinds mijn puberjaren cellulite en voel me daardoor tot op de dag van vandaag erg kwetsbaar.”

“Je bent niet alleen”

Als tienermeisje worstelde de ballerina jarenlang met ongezonde eetgewoontes in de hoop haar appelsienhuid de baas te blijven, en zelfs nu is haar kijk op haar lichaam nog iedere dag een gevecht. Al leert ze stap voor stap haar imperfecties omarmen. “Vandaag keek ik voor het eerst in de spiegel zonder mijn lichaam en cellulite te bekritiseren zoals ik gewoonlijk doe. Het is mijn plicht om dit moment met jullie te delen. Met deze onbewerkte foto van mezelf en mijn grootste onzekerheid wil ik iedereen die met cellulite worstelt vertellen dat je niet alleen bent.”

“Blijf hard trainen en onthoud dat onze lichamen het best reageren op al dat harde werk wanneer onze geest gezond is en onze zielen gekoesterd worden. Ik hoop dat dit bericht iemand helpt”, sluit ze haar post af. De foto kreeg inmiddels al meer dan 61.000 likes. (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestolen cello van 1,3 miljoen euro is terecht

“Een wonder”: gestolen cello van 1,3 miljoen euro is terecht

https://images3.persgroep.net/rcs/_44bQZ4G2qbRALjUUuS17U7X874/diocontent/119029509/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ophélie Gaillard, een professionele muzikante die donderdagnacht voor haar voordeur beroofd werd van haar peperdure cello, heeft haar instrument terug. 

De cello van Italiaanse makelij uit 1737 is volgens de bank 1,3 miljoen euro waard. De dief had de vrouw met een mes bedreigd toen die haar woning verliet en ging met het instrument aan de haal. Hij nam ook haar persoonlijke Jean Marie Persoit-strijkstok uit de negentiende eeuw mee en sloeg op de vlucht. De politie opende een onderzoek en ging op zoek naar de dader. Deze ochtend kreeg de vrouw plots een anoniem telefoontje. “De persoon aan de andere kant van de lijn zei me dat mijn cello terecht was en dat hij in een auto lag die voor mijn huis stond.” Het unieke instrument lag inderdaad op de achterbank en verkeert in goede staat. Een van de ruiten van de auto was ingeslagen. Het is nog niet bekend wie ermee aan de haal ging. Ophélie is blij dat ze ontwaakt is uit haar nachtmerrie. “Dit is een wonder. Ik heb twee nachten zo slecht geslapen.” (br.hln)


» Reageer (0)
17-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy redde vorige zomer zelf nog wanhopige man, maar stapt nu zelf uit het leven

Eddy redde vorige zomer zelf nog wanhopige man, maar stapt nu zelf uit het leven, familie wijst naar pesters op zijn werk: “Steeds dezelfde drie collega’s”

https://images3.persgroep.net/rcs/Rd-kF9pRppNqjxMHdYZqpouUIZc/diocontent/119018255/_focus/0.400000/0.240000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 46-jarige Eddy Gillis is volgens zijn familie uit het leven gestapt omdat hij de pesterijen op zijn werk niet meer kon verdragen. De man werkte als chauffeur bij de dienst Stadsreiniging in Antwerpen. De familie heeft klacht ingediend en heeft drie namen van pesters aan de politie doorgegeven.

Twee weken geleden pronkte Eddy nog in deze krant met zijn erkenning als verdienstelijke Borsbekenaar nadat hij vorige zomer zelf een verwarde man had gered die zich voor het drukke verkeer op de Antwerpse Ring wilde gooien. Eddy reageerde bescheiden op zijn huldiging. “Er zijn veel grotere helden dan ik. Ik probeer al mijn hele leven mensen te helpen”, zei hij toen in Het Laatste Nieuws.

Iedereen was dan ook met verstomming geslagen toen Eddy maandag dood werd aangetroffen. Voor zijn partner Maud en zijn familie liet hij een lange afscheidsbrief na.

Zus Pascal: “In die brief heeft hij het ook over de pesterijen. “Aan al mijn haters en pesters op het werk: Fuck you!” Enkele dagen later hoorden wij dat enkele collega’s bij Stadsreiniging bijzonder respectloos hadden gereageerd op de dood van Eddy. Iemand riep zelfs door de gang: ‘Ben blij dat hem (sic) dood is!’ Dat was voor ons de druppel om naar de politie te stappen.”

Scheldpartijen

Eddy was het mikpunt van pesterijen geworden nadat hij vorige zomer het nieuws had gehaald met zijn heldendaad. Collega’s waren jaloers op Eddy en scholden hem voor alles en nog wat uit. Soms viel zelfs het woord ‘pedofiel’ terwijl Eddy net iemand was die veel aandacht kreeg van vrouwen.

“Die scheldpartijen kwamen vooral van dezelfde drie collega’s”, vertelt zijn zus Pascal nog. “Die namen kennen wij en die zijn ook meegedeeld aan de politie. De leiding van dienst Stadsreiniging heeft al contact opgenomen en ons uitgenodigd voor een gesprek aanstaande dinsdag. Er loopt al een intern onderzoek.”

Burgemeester Dis Van Berckelaer reageerde gisteren ook op de plotse dood van de ‘Verdienstelijke Borsbekenaar’: “Eddy was een kapoen. Iemand die zeer geliefd was en meteen met iedereen een babbeltje sloeg. Zijn dood kwam als een donderslag bij heldere hemel. Blijkbaar schuilde er achter die eeuwige glimlach problemen waarmee hij bij niemand terecht kon.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 jaar, 5 kinderen en ze staat op straat: Waalse Anaïs slaapt al 2 maanden in haar auto

23 jaar, 5 kinderen en ze staat op straat: Waalse Anaïs slaapt al 2 maanden in haar auto

https://images4.persgroep.net/rcs/xcG78H56clXJHH6o613c_oRJ6Is/diocontent/118968936/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoogzwanger en met vier jonge kinderen belandde de moeder uit het Waalse Quaregnon eind november op straat. Sindsdien moet Anaïs in haar wagen slapen, haar kinderen kunnen tijdelijk bij haar moeder terecht. De reden? Ze raakte in geldproblemen door een waterfactuur van 3.000 euro. Niemand lijkt de jonge vrouw nog te kunnen helpen.

De beelden van de Sudinfo-reporter maken meteen duidelijk hoe penibel de situatie van Anaïs is. Het is niet alleen erg koud, maar ook krap met vijf drukke kinderen in de auto. De moeder maakt zich vooral zorgen om haar baby van amper twee weken oud. Haar grootste geluk is nu dat haar vijf kinderen voorlopig bij haar moeder kunnen slapen. De drie oudsten (van 8, 4 en 3 jaar) delen één bed, de andere twee slapen nog in babybedjes. Haar moeder slaapt noodgedwongen op de zetel. Omdat er geen plaats meer is in haar kleine huisje, slaapt Anaïs zelf in haar auto. Het enige wat haar ’s nachts warm houdt is een dekentje, als het echt niet anders kan zet ze de verwarming van de wagen even op.

Verborgen lek

Tot eind november woonde Anaïs in een huurhuis waar ze 650 euro per maand voor betaalde. Een verborgen lek joeg de waterfactuur de hoogte in. Het bedrag van 3.000 euro kon ze niet neerleggen en de eigenaar weigerde tussen te komen. Dus moest ze wel vertrekken. Anaïs vertelt aan de reporter: “De huisbaas heeft zelfs mijn waarborg van 1.300 euro niet terugbetaald.” 

Overal heeft ze al hulp gezocht, ze klopte aan bij het CPAS (de Waalse tegenhanger van het OCMW) en schreef brieven aan de burgemeester en de koning. Maar niemand kan haar helpen. Anaïs heeft geen diploma en vindt daarom geen werk. Overleven doet ze met het kindergeld (900 euro) en een uitkering van 300 euro. Nu ze officieel dakloos is, dreigt ze zelfs dat laatste te verliezen.

Wachtlijst

Jean-Pierre Lepine, de burgemeester van Quaregnon, vertelt dat hij niet veel voor Anaïs kan doen. “Ik ben op de hoogte van haar situatie. Zoals ik bij mijn eigen dochter zou doen, heb ik haar de les gespeld. Ze heeft moeten toegeven dat het op haar leeftijd niet normaal is om vijf kinderen te hebben die niet door hun vader erkend worden. Ik kan haar niet helpen, omdat ze niet aan alle voorwaarden voldoet om steun te krijgen. Ze staat net zoals zoveel andere lotgenoten op een wachtlijst.”  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Airco in januari? Absurd. Huizen zijn zo goed geïsoleerd dat het weer vervuilend wordt

Airco in januari? Absurd. Huizen zijn zo goed geïsoleerd dat het weer vervuilend wordt

https://images2.persgroep.net/rcs/nT0xsb-9szKoisEtF1SeJgo-Tbg/diocontent/48330978/_focus/0.520000/0.310000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De isolatienormen zijn zo streng geworden dat ze hun doel voorbijschieten en allesbehalve ecologisch zijn. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw zaterdag in Het Nieuwsblad. Directeur-generaal Marc Dillen vraagt dat de overheid de regels herbekijkt.

Begin dit jaar werden de isolatienormen voor nieuwbouwwoningen strenger, waardoor de isolatiepakketten voor muren, vloeren en daken almaar dikker worden en nog beter isoleren.

Volgens de Confederatie Bouw is het risico groot dat een nieuwbouw, dichtgeplamuurd met al dat mate­riaal, zal oververhitten. Dat is goed nieuws voor verkopers van lucht-luchtwarmtepompen, die voor warmte en koeling zorgen, en van airconditioning. Die verkochten op twee jaar tijd een derde meer apparaten.

Goed voor het milieu is het echter niet. “Airco in januari? Dat is ­absurd. Zo’n installatie kost energie”, aldus Marc Dille. En ook het extra isolatiemateriaal dat nu geplaatst moet worden, heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk. “Bij de productie ­komen klimaatgassen vrij. En die vervuiling moet dan weer gecompenseerd worden door energiezuinig te gaan bouwen.”

De Confederatie vraagt dan ook dat de overheid hiermee rekening houdt vooraleer ze de regels verstrengt. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) noemt de nieuwe norm niet onrealistisch. “Energie-effi­ciëntie is heel belangrijk. Als Vlaamse regering willen we een norm die toekomstbestendig is, zodat mensen niet opnieuw moeten renoveren een paar jaar nadat ze gebouwd hebben.” (br;hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!