Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versiering voor Halloween blijkt echt menselijk skelet

Versiering voor Halloween blijkt echt menselijk skelet





Mitchel Fletcher uit Florida kocht het voorbije weekend op een gagageverkoop een skelet om zijn huis te versieren voor Halloween. Fletcher betaalde 8 dollar voor het ding. Eenmaal thuis, kwam zij tot de ondekking dat manlief een echt menselijk geraamte had gekocht. Dat meldt Fox.


De Fletchers brachten het geraamte naar de politie. Daar werd bevestigd dat het om authentieke menselijke resten ging. De beenderen waren een professioneel 'geprepareerd' anatomisch skelet, zoals dat gebruikt wordt door studenten geneeskunde.


Volgens de politie is het geraamte 3.000 dollar of zo'n 2.150 euro waard. Het is echter verboden om als particulieren een menselijk geraamte te bezitten. De Fletchers zullen hun opmerkelijk koopje dus niet kunnen verzilveren vermits de poltie het in beslag nam.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaar op water met stenen in je badkuip

Bespaar op water met stenen in je badkuip



http://img801.imageshack.us/img801/8914/steneninjebad.jpg


Soms is het niet zo moeilijk om water te besparen. Een paar stenen in je badkuip kunnen al volstaan. Designer Rochus Jacob heeft er iets op gevonden om op een stijlvolle manier je waterverbruik te verminderen.

Jacob maakte enkele steenachtige stukken die je al snel tot vijftig procent water kunnen besparen. Je hoeft de objecten enkel op de bodem van je badkuip te leggen, die daardoor natuurlijk veel sneller vult. De designer is lang niet aan zijn eerste ecologische creatie toe. Zo maakte hij vorig jaar een schommelstoel die zijn eigen leeslamp van energie voorziet.

"Ik ging altijd graag in bad, maar ik voelde me schuldig over het waterverbruik. Door volume aan onze badkuip toe te voegen, kunnen we ons verbruik echter drastisch reduceren", zegt hij. "Ik verzamelde stenen op het strand die door de natuur een geweldige vorm gekregen hebben. Via 3D-scanning kon ik hun vorm in een prototype gieten."



 http://img225.imageshack.us/img225/6025/designerrochusjacob.jpg



Het is natuurlijk geen nieuw concept, maar de stijlvolle stenen van Jacob maken het idee een stuk aantrekkelijker. Al kan je ook op water besparen door bijvoorbeeld met twee in bad te gaan, misschien nog veel leuker dan de stenen.


Mij lijkt het niet comfortabel !





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genen verantwoordelijk voor 7 tot 9 kg overgewicht

Genen verantwoordelijk voor 7 tot 9 kg overgewicht



Mensen die van hun ouders veel erfelijke factoren hebben meegekregen die van invloed zijn op gewicht, wegen 7 tot 9 kilo meer dan mensen die weinig van die factoren hebben geërfd.

Of je als gevolg van dat extra gewicht een appelvorm of een peervorm krijgt, blijkt ook al te worden bepaald door je erfelijk materiaal. Onderzoekers publiceerden deze bevindingen in het internationaal tijdschrift Nature Genetics, meldt het Rotterdamse Erasmus MC.
 

De onderzoekers keken enerzijds naar de erfelijke factoren die mensen gevoeliger maken voor zwaarlijvigheid. Van de 18 nieuwe erfelijke varianten die daarbij aan het licht kwamen, bleken verschillende via de hersenen een rol te spelen in het ontstaan van overgewicht.
 

Daarnaast bestudeerden de onderzoekers hoe erfelijke factoren van invloed zijn op de verdeling van het lichaamsvet. Waar we vet opslaan in ons lichaam, beïnvloedt onze gezondheid. Mensen die meer vet hebben rondom de taille (appelvorm) hebben een grotere kans op het ontstaan van suikerziekte (type-2) en hart- en vaatziekten.


Het opslaan van vet in de dijen en de billen (peervorm) lijkt echter een zekere bescherming te bieden tegen suikerziekte en hoge bloeddruk. De onderzoekers vonden nu 13 erfelijke factoren die invloed hebben op deze lichaamsvormen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense mijnwerker: "Met het boek over ons moeten we nooit meer werken"

Chileense mijnwerker: "Met het boek over ons moeten we nooit meer werken"


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/7/8/8/media_xl_3897173.jpg?20101005082720


Woensdag is het zover. Dan worden de 33 Chileense mijnwerkers, die al sinds 5 augustus op 632 meter onder de grond vastzitten, bevrijd. Dat het daar beneden geen pretje was, moge blijken uit de talloze ruzies en robbertjes die de mannen er uitvochten. De laatste hevige discussies gaan over het geld dat er te verdienen valt met een boek over hun leven de voorbije maanden in de schacht.


Toen het moreel heel diep zat gingen de mijnwerkers met elkaar op de vuist, weten de plaatselijke media. Ze huilden, schreeuwden en raakten depressief, vooral in de periode van 17 dagen vóór ze levend teruggevonden werden in de goud- en kopermijn van San Jose in de Atacamawoestijn in Chili.


Vijf van hen, die voor een onderaannemer werkten, zouden zich zelfs afgescheurd hebben van de groep. Ze leefden in een aparte kamer in de mijn, zelfs nadat de reddingswerkers erin geslaagd waren contact te hebben met de opgesloten bende. Dat beweert de krant El Mercurio. Ze zetten zich af tegen de 'verkozen' leider Luiz Urzua (54) en probeerden op hun eigen manier een weg naar buiten te vinden. Ze wilden aanvankelijk ook niet gefilmd worden. Er zou, door bemiddeling van psychologen, afgesproken zijn onder de mijnwerkers om na hun vrijlating niks te lossen over de ruzies beneden.


Wél komen er waarschijnlijk een boek en een film, meldt de Daily Telegraph. De kompels zouden, via een advocaat bovengronds, al een contract op zak hebben over een boek, met een wettelijke en eerlijke verdeling van de winsten. "Als we dit goed aanpakken, moeten we de rest van ons leven nooit meer werken", schreef één van hen aan zijn vrouw. Het gaat dan ook om een, voor filmproducenten en uitgeverijen, droomscenario met vechtpartijen, depressies en maîtresses die bovengronds ruziën met echtgenotes.


De heren verkeren overigens in goede gezondheid, al hebben sommigen last van huidinfecties. Woensdag zouden ze één voor één naar boven gehaald worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Davies - Working Man's Café

Ray Davies - Working Man's Café

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ray Davies ( Raymond Douglas) (Fortis Green, Londen, 21 juni, 1944) was singer-songwriter/gitarist van de Britse band The Kinks.

Hij is de oudere broer van gitarist Dave Davies. Ray Davies is de drijvende kracht geweest achter de popgroep The Kinks, die haar successen voornamelijk in de jaren 1964-1975 kende. Davies is verantwoordelijk voor vrijwel alle composities welke de groep op de plaat heeft gezet. Zijn songs kenmerken zich vooral door een kritische houding ten opzichte van de Engelse middle class. Na zijn betrokkenheid bij The Kinks heeft Davies zich met wisselend succes op enkele soloprojecten gestort.


Op 17 maart 2004 ontving Davies de CBE van koningin Elizabeth II voor "Services to Music."

Op 22 juni 2004 won Davies de Songwriter Award van het tijdschrift Mojo, dat hem omschreef als "an artist whose career has been defined by his ability to pen classic material on a consistent basis."

Davies en The Kinks waren de derde Britse band (samen met The Who) die werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1990. Ze werden opgenomen in de UK Music Hall of Fame in 2005.

Op 3 oktober 2006, ontving Davies de BMI Icon Award




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controversiële tongpleister als nieuw alternatief maagring

Controversiële tongpleister als nieuw alternatief maagring






Een plastische chirurg uit Californië ontwikkelde een hulpstuk die hij operatief in de tong plaatst en zo eten moeilijker moet maken. Hiermee wil hij patiënten met overgewicht een goedkoper alternatief voor de maagring aanbieden.


Professor Nikolas Chugay plaatste het hulpstuk al bij verschillende patiënten, hij noemde zijn uitvinding om gewicht te verliezen de 'Miracle Patch'. "De pleister bevat geen medicatie of chemische stoffen. Dit hulpmiddeltje maakt het pijnlijker en moeilijker om vaste voeding te kauwen. Waardoor de patiënt gedwongen wordt enkel vloeistoffen op te nemen om de nodige voedzame stoffen binnen te krijgen, tegelijkertijd nemen ze minder calorieën op." Uiteraard zorgt deze ingreep voor heel wat controverse


De pleister moet een alternatief vormen voor een maagring, die erg duur is. Andere voordelen van deze ingreep zijn dat je er geen medicatie voor moet innemen en je snel na de ingreep herstelt. De arts heeft wel nog geen cijfers over de veiligheid van de procedure, hij kan ook niet garanderen dat het gewichtsverlies permanent is eens de pleister verwijderd is en de persoon terug zijn normale eetpatroon aanneemt.




» Reageer (0)
10-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John William Waterhouse 1849 - 1917 was een Engels schilder

John William Waterhouse  1849 - 1917  was een Engels schilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken


Juliet 1898



John William Waterhouse (Rome, 6 april 1849 – Londen, 10 februari 1917) was een Engels schilder. Ook zijn vader was kunstschilder. Hij wordt gerekend tot de Prerafaëlieten.

Na zijn opleiding aan een middelbare school in Leeds ging hij als leerling in het vak beeldhouwen naar de Royal Academy of Arts in Londen. Daar stapte hij al na een half jaar op om zelfstandig te gaan werken en dan voornamelijk als schilder. Hij werkte in Londen in de Primrose Hill Studios in de wijk Kensington maar woonde een paar kilometer verderop aan de Abbey Road. Zijn voorkeur ging uit naar mythologische voorstellingen.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_William_Waterhouse1.jpg?t=1286715118
My Sweet Rose  1908



Met zijn gekleurde, geladen afbeeldingen van vrouwen kreeg Waterhouse veel waardering in het Britse Rijk en op de Wereldtentoonstellingen in de 19e eeuw. Inspiratie ontleende Waterhouse aan schrijvers zoals Ovidius, Keats, Boccaccio, Shakespeare, Tennyson en Dante. Vaak waren dat loftuitingen op zijn hartstochtelijke passie voor vrouwen, water, natuur, liefde en dood, vaak met duistere ondertonen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_William_Waterhouse3.jpg?t=1286715190
The Shrine 1895



Over Waterhouse bestaan weinig documenten. Er zijn, voor zover bekend, geen brieven of dagboeken bewaard gebleven. We weten over zijn persoonlijkheid en voorkeuren dan ook weinig.

Eén van zijn beroemdste schilderijen is The Lady of Shalott. Het is te zien in de Tate Gallery in Londen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_William_Waterhouse4.jpg?t=1286715250
Windswept 1902



De expositie J.W. Waterhouse (1849-1917) Betoverd door Vrouwen was van 14 december 2008 tot en met 3 mei 2009 te zien in het Groninger Museum in de stad Groningen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_William_Waterhouse2.jpg?t=1286715316
Ophelia 1889





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 7 Belgen tussen 25 en 34 jaar woont nog bij ouders

1 op 7 Belgen tussen 25 en 34 jaar woont nog bij ouders



14 procent van de 25-34-jarige Belgen woonde in 2008 nog altijd bij hun ouders. Dubbel zoveel mannen dan vrouwen (19 versus 9 procent) blijven in het ouderlijke huis. Dat is een pak minder dan het Europees gemiddelde maar wel ongeveer evenveel als in onze buurlanden.


Het aantal jonge Belgen dat nog altijd bij de ouders thuis woont, is vooral groot bij de 18- tot 24-jarigen. Deze jongeren studeren namelijk nog en zijn dus niet actief op de arbeidsmarkt. Ook hier blijven jonge mannen vaker plakken dan jonge vrouwen: 81,5 versus 72 procent. De cijfers dalen fors in de categorie 25-34 jaar: naar respectievelijk 19 en 9 procent.
 

De Belgische cijfers lopen parallel met die in onze buurlanden. Slovakije, Slovenië en Griekenland daarentegen tellen veel meer jonge volwassenen die nog thuis wonen.


Het Europese gemiddelde ligt dan dan ook een pak hoger: een op drie mannen en één op vijf vrouwen tussen 25 en 34 wonen daar nog thuis. Een verklaring is er niet meteen, maar wellicht is die van economische aard.
 

De helft van de vrouwen en 35,8 procent van de mannen tussen 18 en 34 jaar woont samen of is gehuwd.  Die gegevens liggen in de lijn van trends in landen zoals Bulgarije, Estland en Polen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zweten minder dan mannen

Vrouwen zweten minder dan mannen



Paarden zweten, mannen transpireren en dames gloeien. Wie gelooft dat deze mythes geen grond van waarheid bevatten, heeft het fout. Onderzoek bewijst dat vrouwen harder moeten werken dan mannen om te beginnen zweten.


Japanse onderzoekers analyseerden het zweet van mannen en vrouwen bij verschillende trainingintensiteit. De resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Experimental Physiology, tonen aan dat mannen veel sneller zweten dan vrouwen en dat vrouwen het warmer moeten krijgen vooraleer ze daadwerkelijk vocht verliezen.


Eerdere studies toonden ook al aan dat mannen een hogere zweetoutput hebben, deels omdat het mannelijk hormoon testosteron aanzet tot zweten. Fysieke training verlaagt de lichaamstemperatuur door te zweten, wat in het voordeel van de sporter werkt. Zo kan deze langer presteren.


Volgens onderzoeker Dr. Inoue zijn er evolutionaire redenen waarom mannen en vrouwen anders zweten. "Vrouwen hebben over het algemeen minder lichaamsvocht dan mannen en raken makkelijker uitgedroogd. Het lagere zweetverlies bij vrouwen kan een adaptatiestrategie zijn die van belang is om te overleven in een warme omgeving, terwijl de hogere zweetpercentages bij mannen een middel zijn om meer actie en werk te verzetten".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdduif na een maand gevonden op dak in Panama, 8.000 kilometer uit koers

Wedstrijdduif na een maand gevonden op dak in Panama, 8.000 kilometer uit koers





De Britse wedstrijdduif Houdini mocht vijf weken geleden voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd. De tien maanden oude duif moest van het Kanaaleiland Guernsey naar Dudley vliegen, op het Britse vasteland. Dat is ongeveer 350 kilometer, een afstand die ze op ongeveer zes uur zou klaren.
 
Ergens onderweg moet het verkeerd gelopen zijn want meer dan een maand later kreeg de eigenaar een telefoontje dat zijn duif opgedoken was in Panama, zo'n 8.000 kilometer verderop.

Eigenaar Darren Cubberly had de hoop al lang opgegeven toen hij een telefoontje kreeg uit Panama. Houdini was geland op het dak van meneer Ortiz, die de contactgegevens van Cubberly op de duif aantrof. De duif is waarschijnlijk meegereisd op een schip.
 
Ze denken dat ze op een schip heeft gelift. Aangezien de kosten om Houdini te repatriëren te hoog liggen voor Cubberly, mag ze bij de familie Ortiz blijven.
 
Sid Barkel, secretaris van de Britse National Flying Club, liet weten dat dit "een zeer ongewone zaak" is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muddy Waters - Mannish Boy

Muddy Waters - Mannish Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren






Muddy Waters, pseudoniem van McKinley Morganfield (Issaquena County (Mississippi), 4 april 1913 - Westmont (Illinois), 30 april 1983) was een Amerikaanse blueszanger, een waardig opvolger in de blues-muziek van zijn voorgangers Son House, Willie Brown, en Robert Johnson. In Rolling Stone's lijst van "the 100 Greatest Artists of All Time" (de 100 beste artiesten aller tijden) staat Waters op nummer 17

Waters zei meestal dat hij in 1915 in Rolling Fork (Mississippi) was geboren, maar hij is eigenlijk in het nabijgelegen Issaquena County geboren.

Op zijn zevende begon Muddy met een mondharmonica (bluesharp) en trok daarmee veel bekijks als hij midden op het plein een deuntje speelde. Later, op 17-jarige leeftijd verruilde hij zijn mondharmonica voor een gitaar en speelde op lokale feesten.

In 1943 verhuisde hij naar Chicago waar hij de akoestische gitaar aan de wilgen hing en zich richtte op de elektrische gitaar. Samen met Little Walter, Jimmy Rogers en Otis Spann begon hij een band waarin hij zijn elektrische gitaar liet zingen. Mick Jagger en Keith Richards vernoemden hun band naar het nummer Rollin' Stone van Muddy Waters.[2] Dit nummer heeft ook Bob Dylan's Like a Rolling Stone beïnvloed.

Latere singles I'm your hoochie Coochie Man (1953), I'm ready (1954) werden net als de voorganger een succes. In 1983 overleed deze blueslegende op 70-jarige leeftijd aan een hartaanval in zijn slaap.




» Reageer (0)
09-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen wil geen 10 jaar jonger zijn

Helft vrouwen wil geen 10 jaar jonger zijn



Meer dan de helft van de vrouwen is tevreden met haar huidige leeftijd en wil niet 10 jaar jonger zijn. 1 op 2 heeft wel spijt van bepaalde keuzes, vooral op relationeel vlak, zo blijkt uit een Nederlandse rondvraag.


Vrouwen hoeven geen 10 jaar jonger te zijn om zich gelukkiger te voelen. Een rondvraag door vrouwonline bewijst dat vrouwen zich over het algemeen verzoenen met hun huidige leeftijd. Ze voelen zich zelfzekerder, tevreden en gelukkiger dan 10 jaar geleden. En wel hoe?


73 procent van de ondervraagde dames voelt zich vrouwelijker, 51 procent gedraagt zich aangenamer dan een decennium geleden, 53 procent voelt minder remmingen in bed en 67 procent is niet van partner gewisseld. 63 procent gelooft dat hun relatie beter wordt met de jaren en 89 procent komt beter voor zichzelf op. Wat ijdelheid betreft, staat 66 procent niet langer voor de spiegel dan 10 jaar geleden. Emotioneel geluk haalt het merendeel vooral uit het moederschap of de geboorte van een kleinkind.


Betreuren vrouwen dan toch hun leeftijd, hebben ze vooral spijt over gemaakte keuzes. Een deel zou andere keuzes maken in het leven met hun huidige kennis. Zo beklagen deze vrouwen zich dat ze op relationeel vlak te weinig voor zichzelf hebben opgekomen. Een aantal zou geen relatie begonnen zijn of wees de partner sneller de deur. Anderen betreuren dan weer hun scheiding of hadden liever op jongere leeftijd  moeder geworden, sneller een baan gezocht, minder stress gevoeld of minder vaak iets uitgesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele plaat van Kuifje verkocht voor 246.000 euro

Originele plaat van Kuifje verkocht voor 246.000 euro





Een originele plaat in Chinese inkt die Hergé tekende voor het Kuifje-album De scepter van Ottokar, is vandaag in Parijs verkocht voor 246.000 euro. De veiling werd ingezet bij 180.000 euro.
 
De plaat verkeerde volgens het veilinghuis Artcurial in uitstekende staat. In totaal gaan vandaag vierhonderd loten onder de hamer van Hergé en zijn beroemdste personage Kuifje.
 
Het record voor een originele tekening van de Belgische stripauteur werd in 2008 gehaald, met 764.200 euro. Het ging om een waterverfschilderij voor de voorplaat van Kuifje in Amerika.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer evacuaties uit vrees voor tweede giflek in Hongarije

Weer evacuaties uit vrees voor tweede giflek in Hongarije


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/5/10/media_xl_3902950.jpg?20101009101959


De Hongaarse politie en het leger zijn vanochtend begonnen met de evacuatie van het dorp Kolontar, waar zo'n 800 mensen wonen. Er wordt gevreesd voor een tweede gifoverstroming.


Maandag brak een reservoir met giftig slib van een aluminiumfabriek in Akja, 160 kilometer ten oosten van Budapest. De giftige modderstroom kostte al aan zeven mensen het leven.
 





Een ander reservoir zou nu op instorten staan als gevolg van een scheur in de dijk. "We zijn om zes uur vanmorgen (plaatselijke tijd, nvdr) begonnen met de evacuatie van Kolontar, nadat we een verzwakking in de dijk van reservoir tien vastgesteld hebben", legde de chef van het rampenteam Tibor Bobson uit. Indien nodig zal ook het naburige dorp Devecser geëvacueerd worden.
 
De Hongaarse premier Viktor Orban ging vandaag opnieuw ter plaatse, samen met de Defensieminister, de politietop en het rampenteam.


Vlaanderen stuurt zes experts in bodemsanering en waterzuivering naar Hongarije om te helpen bij de bestrijding van de milieuramp met giftig slib van een aluminiumfabriek. Dat meldt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Hongarije vroeg Europa om hulp. De Europese Commissie, die de hulpvragen coördineert, vroeg daarop ons land om bijstand. Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) stelt nu een interdisciplinair team van zes experts ter beschikking. Bedoeling is dat zij de schade in kaart helpen brengen en meteen ook oplossingen aanreiken voor de bodemsanering, de waterzuivering en het herstel van de natuur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 20% meer reizen en citytrips voor herfstvakantie

Tot 20% meer reizen en citytrips voor herfstvakantie



De Belg heeft de herfstvakantie opnieuw ontdekt als reisperiode. "Wij noteren tussen de 10 en 20 procent meer boekingen in vergelijking met vorig jaar", zegt Baptiste Van Outruyve van Neckermann en Thomas Cook. Ook de verkoop van wintersportvakanties loopt als een trein. Zo melden de Concentra kranten.

"Onze sector heeft een moeilijke zomer achter de rug", klinkt het bij de Vereniging van Belgische Touroperators (ABTO). "De crisis en de wilde stakingen hebben een tijdje nagezinderd. Voor de herfstvakantie, die op 1 november begint, zijn de voorspellingen rooskleuriger. Het aantal boekingen trekt opnieuw aan."
 
Deze trend wordt bevestigd door de Belgische touroperators. De klassieke, zonzekere bestemmingen zijn ook dit jaar dé hit tijdens de herfstvakantie. Egypte blijft de populairste bestemming. "Zonzeker en kwalitatief uitmuntend." Daarnaast doen ook de Canarische Eilanden en Tunesië het erg goed.
 
Tweede trend: citytrips waren nog nooit zo populair. "Het aantal boekingen steeg explosief", klinkt het bij Neckermann en Thomas Cook. Concurrent Jetair treedt bij. "Londen, Parijs, Rome, Praag, Barcelona, ... het aantal Belgen dat deze herfstvakantie op citytrip vertrekt, is fenomenaal gestegen", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Bovendien zijn de prijzen van de stadsvakanties gevoelig gedaald.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 jaar sparen om 3 jaar rusthuis te kunnen betalen

"12 jaar sparen om 3 jaar rusthuis te kunnen betalen"



Het gemiddelde pensioenbedrag volstaat niet om het verblijf in een rusthuis te kunnen betalen. Een Vlaming moet twaalf jaar lang 100 euro per maand sparen om drie jaar in een rusthuis - de gemiddelde verblijfsduur - te kunnen bekostigen.


Op basis van een onderzoek in 32 rusthuizen in België, berekende het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) de gemiddelde kostprijs van een rusthuisverblijf. Die bedraagt 1.326,90 euro per maand in Vlaanderen, 1.140,90 euro in Brussel en 1.046,70 euro in Wallonië.


Met een gemiddeld pensioen dat varieert van 850 tot 900 euro, komt men in geen van de drie gewesten dus toe. Het verschil loopt op tot meer dan 400 euro per maand in Vlaanderen.


Om die extra kosten aan te kunnen, begint men best op tijd te sparen. Het OIVO berekende dat een Vlaming twaalf jaar lang maandelijks 100 euro moet sparen om de kosten die het pensioenbedrag overschrijden, te kunnen betalen. Wie tien jaar in een rusthuis verblijft, moet dertig jaar gespaard hebben. Met 200 euro per maand daalt de spaartijd tot respectievelijk zeven en achttien jaar.
 

In Wallonië en Brussel moet men minder vroeg beginnen sparen. Voor een rusthuisverblijf van drie jaar moet een Waal bijvoorbeeld "slechts" vijf jaar lang maandelijks 100 euro opzijzetten.
Het OIVO klaagt het gebrek aan transparantie aan van de prijzen, en dan vooral van de supplementen die de rusthuizen aanrekenen en die de factuur "uit de pan kunnen doen rijzen".




» Reageer (0)
08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier begrijpt me beter dan partner

Huisdier begrijpt me beter dan partner



Mensen zijn gehecht aan hun huisdieren. 76 procent praat ertegen, voor 60 procent zijn minstens even belangrijk als een familielid en 40 procent kan meer zichzelf zijn bij een huisdier dan bij mensen. 1 op 7 gaat zelfs zover dat ze vinden dat hun huisdier hen beter begrijpt dan hun eigen partner.

94 procent van de Nederlanders met een huisdier heeft een emotionele band met zijn kat, 90 procent met zijn hond. In het algemeen heeft 83 procent van huisdiereigenaars een emotionele band met zijn of haar huisdier.

Dat blijkt uit een onderzoek bij 300 Nederlanders met huisdieren in opdracht van Psychologie Magazine, zo schrijft nu.nl.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse dorpen mogelijk voor altijd onbewoonbaar

Hongaarse dorpen mogelijk voor altijd onbewoonbaar



De giframp van enkele dagen geleden kan een nachtmerrie zonder einde worden voor de inwoners van de getroffen Hongaarse dorpjes. De toestand is er zo ernstig dat ze misschien nooit meer naar hun huis zullen kunnen terugkeren.

De Hongaarse premier Viktor Orban bracht een bezoek aan de drie dorpen die maandag overspoeld werden door een giftige, rode modderstroom. Hij verklaarde dat de dorpen in kwestie "afgeschreven moeten worden" omdat het "onmogelijk is voor mensen om er nog te wonen".

De modderstroom werd veroorzaakt door een breuk in een reservoir van een aluminiumfabriek. Ongeveer 7.000 mensen zagen hoe hun eigendommen bedekt werden door de chemische smurrie. Hongarije heeft de internationale hulp bij de schoonmaak aanvaard, maar zegt dat het de ramp financieel zelf kan oplossen.

Nieuwe dorpen bouwen
Nochtans zullen de slachtoffers het met een aalmoes moeten stellen, hoewel fabriekseigenaar Lajos Tolnay schatrijk is. En als we de premier van Hongarije mogen geloven, zal het veel geld kosten om de bewoners opnieuw onderdak te bieden. "We zullen waarschijnlijk een nieuw gebied vrij moeten maken om de dorpen herop te bouwen. Hier zullen de mensen niet meer kunnen wonen", aldus Orban.

Er kwam vanmorgen wel goed nieuws van specialisten die de rivier Danube, een zijtak van de Donau, onderzochten. De besmetting van de rivier door de chemische stoffen is afgenomen. Gisteren werden al dode vissen gezien in het water, maar experts hoopten dat de Danube het gif zou kunnen neutraliseren door z'n grote omvang. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grond met nieuwbouw 28.500 euro duurder

Grond met nieuwbouw 28.500 euro duurder


http://img524.imageshack.us/img524/4696/nieuwbouw.jpg


Particulieren die een nieuwbouw kopen met bijbehorend stuk grond - of een nieuw appartement - zullen vanaf 1 januari een flink stuk meer moeten betalen. Voor een gemiddeld huis kan de prijs makkelijk met 28.500 euro stijgen, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Oorzaken zijn de 21 procent btw die de federale overheid verplicht oplegt voor de bouwgrond en de niet-afschaffing van Vlaamse registratierechten. "De Vlaamse overheid beloofde dat. Maar met de politieke crisis is een oplossing niet direct in zicht", klagen de bouwbedrijven.
 
De prijsstijging geldt niet voor wie zelf al een bouwgrond heeft en bij een firma aanklopt om daarop een woning te bouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk

Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk



51 procent van de Vlamingen is tevreden over de kwaliteit van hun job. 36 procent is hierover neutraal en 14 procent beoordeelt de kwaliteit als slecht.


Dat blijkt uit een studie die Hans De Witte (KULeuven), Carissa Vets (HIVA, KULeuven) en Guy Notelaers (Maastricht University) uitvoerden bij zo'n 35.000 werkende Vlamingen.
 

Onder de 'slopende jobs', die vermoeiend en weinig plezierig zijn, rekenen de respondenten callcentermedewerkers en ongeschoolde arbeiders zoals wevers en inpakkers. Voorbeelden van 'saaie jobs' - weinig vermoeiend maar wel onplezierig - zijn havenarbeid, operator, helpdeskfunctie.
 

'Aangename jobs' - weinig vermoeiend en erg plezierig - situeert men bij de onderzoekers, coaches, leidinggevenden, kinesitherapeuten, keukenpersoneel en ploegbazen. 'Uitdagende jobs' tot slot, die zowel vermoeiend als plezier zijn, vinden Vlamingen vooral in de zorgsector zoals kinderverzorgers, gezin- en bejaardenhelpers.


Opvallend is dat het salaris heel wat minder meespeelt om tot een positieve werkbeleving te komen dan andere aspecten, zoals afwisseling in het werk dat men doet. Om zich goed te voelen is het voor velen ook heel belangrijk dat ze werk kunnen doen waar ze goed in zijn en dat de job kansen biedt om die capaciteiten verder te ontwikkelen.
 

Ook inspraak speelt een belangrijke rol, net als de afwezigheid van rolconflicten. Of iemand zijn job werk vermoeiend of stresserend vindt, hangt dan weer af van de werkdruk of de mate van emotionele belasting.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!