Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees openen hun kerstcadeautjes

Chimpansees openen hun kerstcadeautjes

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De kerstman is de voorbije dagen ook op bezoek geweest bij de chimpansees in een wildpark in Florida. En de dieren waren duidelijk blij met hun kerstgeschenken.

Voor de 26ste keer hield het wildpark Lion Country Safari - de eerste Amerikaanse dierentuin zonder kooien - z'n jaarlijkse 'Christmas With The Chimps'. De kerstman kwam niet met een slee, maar met een bootje bij de chimpansees aan. De dieren kregen allerlei ingepakte geschenken.



 http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/2/7/7/media_xl_3991522.jpg?20101227113254



"Ze zijn erg blij als ze de kerstman zien", zegt PR-verantwoordelijke Jennifer Berthume. "Ze kunnen het zich herinneren, het is leuk om zien. Ze staan klaar met hun handen open zoals een kind dat een cadeautje krijgt." Ook de andere dieren van het wildpark worden niet vergeten. De leeuwen en olifanten kregen hun eigen kerstbomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde eend maakt tochtje van 12.000km

Wilde eend maakt tochtje van 12.000km





Een wilde eend heeft er een mooie wereldreis opzitten, meldt news.com.au. De eend is teruggekeerd naar haar vertrekplaats Hongkong, nadat ze maar liefst 12.000 kilometer had gevlogen. Op de koop toe bracht de trip nieuwe informatie op voor specialisten van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het WWF had de eend, meer bepaald een vrouwelijke pijlstaart, vorig jaar in december uitgerust met een een zendertje. Dat gebeurde in het Mai Po Natuurpark in Hongkong.


Wat volgde, was een heuse trip die de eend tot binnen de Noordpoolcirkel bracht. Onderweg werden wel tussenstops ingelast in Noordoost-China en Zuid-Korea. Daarna verbleef de vogel drie maanden in Siberië om er voor het nageslacht te zorgen. In september vertrok de eend dan terug naar het zuiden. Op de terugweg werden op drie luttele dagen maar liefst 1700 km overbrugd, goed voor een gemiddelde snelheid van 50 km/u. Uiteindelijk kwam de eend op kerstdag terug in Hongkong aan, op de plaats waar de reis op het einde van vorige winter was begonnen.


Katherine Leung, een experte van het WWF, wist te melden dat de reis belangrijke informatie over vogelmigratie heeft opgeleverd. Tijdens zulke grote reizen moeten eenden vele gevaren overwinnen, zoals natuurlijke vijanden, ziektes, maar ook stedelijke uitbreiding die ervoor zorgt dat het leefgebied drastisch verkleind wordt. Enkel twee andere zenders van de in totaal 23 werken nog. Andere zenders zouden zijn afgevallen, maar vele dieren zouden gestorven zijn, onder meer door jagers. Eén van de zenders is zelfs gelocaliseerd in een jagershut. Door de trekroutes van de eenden in kaart te brengen, wordt het nu mogelijk om deze beter te beschermen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet 1 januari, en verlies die kerstkilootjes nu al

Vergeet 1 januari, en verlies die kerstkilootjes nu al



Waarom uitstellen wat je vandaag ook kan doen? Na een uitgebreid kerstweekend, en ditto diners, zit die broek weer wat strakker. Meestal is het voornemen 'enkele kilo's' afvallen gepland voor nieuwjaarsdag (of de maandag erna, of de maandag na de kerstvakantie), maar waarom zou je er niet op je best uitzien op Oudejaarsavond?

Drie dagen, 72 uur, zijn er nog om wat calorietjes te verbranden, die buik wat strakker te krijgen en te stralen op Oudejaar, Nieuwjaarsdag - en weer plaats te hebben in je buik voor het diner en de vele koffies.

Over de kleine plas wordt die 'mini-detox' of 'midtox' al een echte trend genoemd. Het is dé manier om vetopstapeling te vermijden en strak en stralend het nieuwe jaar in te duiken. Volgens de midtox-theorie mag het 'kersteten' niet langer dan 48 uur duren, daarna is het 'terug naar normaal'. 

Dat betekent: kleine porties, veel fruit en groenten, water in plaats van alcohol en een sessie in de sportschool. Liefhebbers kunnen ook een 'echte' detox inplannen, en een sessie boeken.

Dat heeft niet alleen een positief effect op je lichaam maar ook op je geest. Ook je hersenen raken verslaafd aan de constante aanvoer van voeding, vet en suikers, en maken dat je na de feestdagen steeds meer zin hebt in eten. Door de midtox kan je afkicken, en geraak je sneller terug op het juiste pad.

"De juiste voeding zal je lichaam reinigen, waardoor je op natuurlijke wijze gewicht verliest en je energieker voelt." Tegelijk wordt gewaarschuwd voor een te extreme detox of een crashdieet: die kunnen het omgekeerde effect hebben omdat het lichaam te plots geen energie meer krijgt, en dus op een lager pitje zal verbranden en calorieën zal hamsteren. Eet je na een week weer normaal, dan vliegen de kilo's eraan.

Zo pak je de midtox slim en gezond aan:

1)    Eet drie gezonde maaltijden, die regelmaat geeft je lichaam houvast. Kies voor granen, fruit, groenten, eiwitten en water en vergeet witte pasta, rijst, boterhammen en vette kazen.

2)    Schrap alle snacks, snoep en junk food

3)    Zeg (tijdelijk) nee tegen alcohol: dat zijn veel calorieën die geen energie leveren en een vuil spel spelen met je bloedsuikerspiegel.

4)    Ga sporten, en liefst een sport die je metabolisme de hoogte injaagt en dus vet en calorieën verbrandt. Joggen, lopen, zumba of spinning zijn de perfecte keuzes.

5)    Scrub je huid in de douche en koop een goede zelfbruinende dagcrème voor je gezicht. Want wie zegt dat je de natuur geen handje mag helpen?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman van Veen - Toveren

Herman van Veen - Toveren

Klik op de foto om hem te beluisteren






Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse clown, cabaretier, schrijver, regisseur, musicus, acteur en presentator. Van vak is hij violist en zanger. Daarnaast is hij activist voor de Rechten van het Kind.

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Hij studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma ‘Harlekijn'. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen.

Na een verzoek van Unicef Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling over de moedige eend Alfred Jodocus Kwak. Van deze voorstelling werd in 1979 een prentenboek uitgebracht, in 1987 werd Alfred J. Kwak een stripfiguur, waarvan in Japan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie werd gemaakt die wereldwijd te zien was.

In de jaren '80 tot 1990 was hij ook in Duitsland actief, onder meer als televisiepresentator. Zo presenteerde hij in 1987 het jeugd/kerstprogramma Ich steh an deiner Krippe hier en in 1990 de making of van Alfred J. Kwak. In Nederland presenteerde hij datzelfde jaar het Kinderen voor Kinderen Festival.

Van zijn hand verschenen tot op heden 150 cd's, 12 dvd's, een zestigtal boeken, tientallen scenario's voor onder meer de speelfilms Uit elkaar en Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstellingen Jukebox, de Kamerrevue, Lune, The First Lady (samen met Lori Spee), Chanson de Daniël, Mata Hari en Windekind. Inmiddels schreef Van Veen Een Dag in September en werkt hij aan Margot. Deze jongste twee voorstellingen zullen in 2009 te zien zijn.

Hij was jarenlang vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef Nederland. Tevens stichtte hij verschillende organisaties, waaronder de Stichting Colombine, de Stichting Alfred Jodocus Kwak, de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation. Al deze organisaties zetten zich in en vragen aandacht voor de rechten van het kind door middel van kennisoverdracht en bescheiden projecten in ontwikkelingslanden en Europa.

Herman van Veen is sinds 2005 ambassadeur voor de stichting Music in the Middle East. Begin 2006 presenteerde Van Veen de WK show samen met Jan de Man.

Na de dood van zijn ouders is Herman van Veen gaan schilderen. Hij maakt voornamelijk monochroom abstract werk, dat inmiddels in een aantal Europese galeries en musea te zien is. In februari 2008 werd er een Nederlandse postzegel van hem uitgebracht, een mijlpaal die, naar eigen zeggen, de helft van zijn leven markeert.




» Reageer (0)
26-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Singer Sargent 1856 - 1925 was een Amerikaanse schilder

John Singer Sargent  1856 - 1925  was een Amerikaanse schilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






John Singer Sargent (Florence, 12 januari 1856 - Londen, 14 april 1925) was een Amerikaanse schilder. Hij had Amerikaanse ouders, maar werd geboren in Italië en leefde het grootste deel van zijn leven in Europa.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent1.jpg?t=1293372280



Hij werd met name bekend vanwege zijn portretten, maar aan het eind van zijn leven legde hij zich toe op het schilderen van landschappen. Hij maakte in totaal ongeveer 900 olieverfschilderijen, 2000 aquarellen en talloze schetsen en houtskooltekeningen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent4.jpg?t=1293372391



Sargents stijl is realistisch, maar vaak ook grof, waarin hij toch duidelijk de karakteristieken van de geportretteerde naar voren laat komen. Madame X in het Metropolitan Museum of Art wordt door sommigen beschouwd als zijn meesterwerk.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent6.jpg?t=1293372455



 In sommige andere schilderijen heeft hij geëxperimenteerd met impressionistische technieken, zoals bij Claude Monet Painting at the Edge of a Wood.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/sargent.jpg?t=1293372660





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelgezang helpt winterblues te bestrijden

"Vogelgezang helpt winterblues te bestrijden"





Vijf minuten luisteren naar het gezang van vogels kan helpen om een winterdepressie te verdrijven, dat beweren natuurliefhebbers.


Ecologen van de natuurorganisatie National Trust raden mensen aan om aan de officiële start van de winter te luisteren naar het getsjirp van vogels en andere natuurgeluiden. Dit moet als een herinnering dienen dat de lente om de hoek loert. Ecoloog Peter Brash: "Vogelgezang is een van de meest typerende natuurgeluiden, het geeft velen een warme gloed vanbinnen. We weten allemaal dat we een halfuur moeten sporten per dag en vijf stukken fruit en groenten moeten eten, maar vijf minuten naar vogelgeluiden luisteren doet je welzijn ook goed."

Eerder dit jaar toonden onderzoekers aan dat het gezang van vogels fobieën en spanning verdrijft bij jonge patiënten.





» Reageer (0)
25-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelspotters op zoek naar wilde kerstkalkoen in Zeeland

Vogelspotters op zoek naar wilde kerstkalkoen in Zeeland



In de Nederlandse provincie Zeeland, op amper tien kilometer van de Belgische grens, zijn op kerstdag vogelkijkers een zeldzame 'grote trap' aan het observeren. Die vogel lijkt op het eerste gezicht op een grote kalkoen, maar is er niet aan verwant.

De grote trap werd vrijdag voor het eerst in Groesbeek (Nijmegen) opgemerkt. Op Kerstmis is het dier gezien in de Hogewaardpolder langs de Zeelandweg in Hoogerheide, nog geen tien kilometer van het Belgische Zandvliet, en later ook in Rilland en Kruiningen. Vermoedelijk is de schuwe ongeringde vogel afkomstig uit de voormalige Oostbloklanden, het dichtstbijzijnde broedgebied.

Zware vogel
Met een maximaal gewicht van zestien kilo gaat het om een van de zwaarste vogels die kan vliegen. De grote trap kan tot meer dan een meter groot worden. De vogel eet planten en ongewervelden en leeft in open grasland en extensieve landbouwgronden.
 
In 1987 in België
In België dateert de laatste waarneming uit 1987, maar in Nederland is de soort recenter waargenomen. De grote trap is als kwetsbaar aangeduid op de rode lijst van bedreigde diersoorten en neemt wereldwijd in aantallen af. De soort wordt bedreigd door overbejaging in Oekraïne en China en door het verdwijnen van een geschikte habitat, onder meer door intensievere landbouwsystemen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk bier past bij jouw feestgerecht?

Welk bier past bij jouw feestgerecht?





De feestdagen staan synoniem voor rijke maatlijden en heel wat wijn. Het is lang not done geweest om tijdens deze periode bier op tafel te zetten, maar tegenwoordig kan dit wel, daarom enkele combinatietips.

Pils
Er zijn genoeg variaties van deze drank om genoeg smaak en diversiteit te bieden bij feestmaaltijden. Pils is verfrissend en haast overal verkrijgbaar, maar zijn zelden een goede partner voor maaltijden met een sterke smaak. Er zijn tal van andere rijkere soorten met meer diversiteit. Deze bevatten wel meer calorieën, maar tijdens de feestdagen mag je je al eens ontspannen en jezelf belonen. Je kunt dit er de volgende dag de calorieën terug af gaan sporten.

Omdat iedereen zijn smaakpalet anders is, zijn de voorgestelde combinaties suggesties en geen verplichtingen. Amberbieren zijn fruitiger en robuust als rode wijn, ze passen ook bij dezelfde gerechten als steak en spaghetti bolognèse. Pils lijkt dan weer op witte wijn, dit is iets verfijnder en zachter, deze combineren dus beter bij delicate gerechten als gegrilde vis en sushi.

Kaas
Hoewel wijn heel goed bij sommige kazen gaat, is bier een betere partner door zijn bubbels en diversiteit. Deze geven de tong namelijk een scrub, waardoor je beter voorbereid bent op de volgende hap.

Vlees
Steak past bij een droge, rode wijn, maar is ook een perfecte partner voor pittige bieren als Chimay Rood. Varkensvlees vraagt om meer subtiele smaken, kies daarom voor een amberbier.

Schaaldieren
Een rijke vissoep kan qua overweldigd worden door een sterk bier, kies daarom voor een stout als Guiness. Kreeft gaat goed samen met een pils.

Chocolade
Of het nu gaat om pure chocolade of een chocoladetaart, een donkere stout past hier het best bij.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerk in Diepenbeek stort grotendeels in na nachtmis

Kerk in Diepenbeek stort grotendeels in na nachtmis


http://img828.imageshack.us/img828/3199/kerkdiepenbeek.jpg



In Lutselus, een parochie van het Limburgse Diepenbeek, is tijdens kerstnacht rond 4 uur de kerk grotendeels ingestort. De middenbeuk is volledig ingestort, en alleen de voor- en achterkant en een stuk van de toren staan nog recht. Niemand raakte gewond. Een expert zal ter plaatse komen om een en ander te onderzoeken en de stabiliteit van de nog rechtstaande delen te checken. In een cirkel van 80 tot 100 meter rond de kerk is alles afgesloten.


Een voertuig raakte zwaar beschadigd. De inzittenden, een vader en
zijn zoontje, bleven als bij wonder ongedeerd. In de kerk vond enkele uren voor de instorting nog de middernachtmis plaats.


"We hebben veel geluk gehad. Zo goed als de volledige kerk stortte in door het gewicht van de sneew en het ijs. Dat is de enige verklaring. Dit keer is de sneeuwmassa te zwaar geweest. De 72 jaar oude kerk was voorzien van een volledig plat dak en dat heeft zeker meegespeeld. Mogelijk ook de bewegingen van het volk, dat de mis bijwoonde en de trillingen van het orgelmuziek kunnen een oorzaak zijn geweest", vertelt pastoor Alain Vanherle, die de middernachtmis in de kerk opdroeg.



http://img375.imageshack.us/img375/3912/kerkdiepenbeek1.jpg



"Als het tijdens de mis was gebeurd, dan zou niemand het overleefd hebben. Normaal zijn er tijdens de middernachtmis 350 personen aanwezig en nu waren er mogelijk door het winterweer 150 personen minder. Voorheen hadden we nooit iets gemerkt over mogelijke stabiliteitsproblemen, maar achteraf vallen bepaalde dingen wel op. Gisterenmorgen wilde ik het computergestuurd apparaatje instellen, waarmee de klokken automatisch geluid worden, maar dat werkte niet. Het apparaatje gaf geen signaal. Wellicht was dat al een teken aan de wand, maar gisterenmorgen zelf stond ik er niet bij stil", aldus pastoor Vanherle.


Diepenbeek beschikt over drie parochies en naast de kerk van Lutselus zijn er dus nog twee kerken, waar de gelovigen terecht kunnen. Vandaag kon de mis, die om 8.30 uur gepland was, uiteraard niet plaatsvinden. Volgens de pastoor kan het nog maanden duren eer het puin volledig geruimd is.


Frank Keunen (sp.a), schepen van kerken en erediensten in Diepenbeek: "Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Als dit een paar uur eerder gebeurd was tijdens de middernachtmis dan was het een heel zwarte kerst geweest voor Lutselus. De vernielde kerk met enkel enorme materiële schade betekent sowieso een zwarte kerst voor de gelovigen in Diepenbeek."


"We hadden onlangs een budget van 50.000 euro voorzien voor nieuwe glasramen in de getroffen kerk. Het is nu afwachten wat de volgende stappen zijn. Ik zal er bij de burgemeester op aandringen om zo snel mogelijk een schepencollege te laten vastleggen om de nodige beslissingen te nemen. We kunnen eventueel een andere locatie kiezen om de missen te laten doorgaan, ofwel is er ruimte in de twee andere kerken in de federatie Diepenbeek", besluit  Keunen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mahalia Jackson - Oh, Holy Night!

Mahalia Jackson - Oh, Holy Night!

Klik op de foto om dit prachtige lied te beluisteren






Mahalia Jackson (New Orleans, 26 oktober 1911 - Chicago, 27 januari 1972) was een Amerikaans zangeres en werd 'de koningin van de gospel' genoemd. Het hoogtepunt in haar zangcarrière beleefde zij op 28 augustus 1963 tijdens een massademonstratie tegen rassendiscriminatie bij het Lincoln Memorial in Washington. Ten overstaan van een menigte van meer dan 200.000 mensen zong zij "I've been buked and I've been scorned" op verzoek van Martin Luther King en "How I got over". Door geldelijke steun en door haar medewerking aan de demonstraties, georganiseerd door Martin Luther King heeft zij zeker een grote bijdrage geleverd in de strijd voor de emancipatie van de Afro-Amerikanen, hand in hand met grootheden en voorvechters tegen de apartheid als dominee Martin Luther King, lid van dezelfde baptistenkerk, diens vrouw Coretta Scott King en Rosa Parks. De grote verdiensten van Mahalia Jackson op het gebied van de emancipatie van de Afro-Amerikanen zijn nog onvoldoende voor het voetlicht gekomen; zij is vooral bekend geworden als zangeres.

De gospelsongs van Jackson en vele anderen vormen door het evangelie geïnspireerde religieuze muziek. Zij hebben het oorspronkelijke ritme van de Afrikaanse muziek van de in Amerika geïmporteerde slaven. Jackson zong nooit blues of jazz. In 1958 zong ze het Come Sunday in de Black Brown and Beige Suite van Duke Ellington, na lang aandringen van Duke Ellington en alleen omdat de tekst religieus is. Onder druk van CBS heeft ze wel christelijke liederen opgenomen, die niet haar stijl waren en die dicht bij kitsch liggen. De grens van blues en jazz heeft ze nooit overschreden.


Jackson werd geboren in New Orleans, bakermat van de jazz. Zij was baptist en zong als gospelzangeres in de kerk waar zij lid van was. In 1927 verhuisde ze naar Chicago, verdiende de kost als werkster en zong in het koor van de Greater Salem Baptist Church. Al vrij snel vormde ze een groep met de Johnson Singers. Later werkte ze samen met Thomas Dorsey, die het "Precious Lord, take my hand" componeerde, het lievelingslied van Martin Luther King, dat ze ook zong op diens begrafenis. Van het gespaarde geld begon ze een bloemenzaakje en een schoonheidssalon. In 1947 brak zij door bij het blanke publiek door de opname van "I will move on up a little higher", waarvan er binnen korte tijd een miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Pas in de loop van de jaren '50 werd zij in Europa bekend, waar zij in 1952, 1961, 1964, 1968 en 1971 optrad. Zij had optredens in het Witte Huis en werd door Paus Johannes XXIII in 1961 in privé-audiëntie ontvangen. Zij overleed op 27 januari 1972 in Chicago aan hartfalen en complicaties van diabetes mellitus. Over haar leven zijn diverse biografieën geschreven. Haar muziek is nog altijd te koop op cd.




» Reageer (0)
24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstmis




http://img366.imageshack.us/img366/2799/kerstboomcw2.jpg


kerstmis

het is weer kerstmis
feest van liefde en licht
waar kerstmuziek de hemel vult
en sneeuwvlokjes zachtjes dwarrelen
waar klokjes tinkelen
en lichtjes fonkelen
in een versierde boom

het is weer kerstmis
feest van warmte en vrede
waar etensgeuren de kamer vult
en kinderen zingen aan de deur
waar kadootjes wachten
tot middernacht
onder een kleurrijke boom


Ik wens al mijn vrienden
een fijne Kerst



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zingen goed voor je gezondheid is

Waarom zingen goed voor je gezondheid is


http://img199.imageshack.us/img199/9281/zingen.jpg



Je favoriete kerstliedjes zingen maken je niet alleen vrolijk, dit heeft ook tal van andere positieve bijwerkingen.


Het zingen van liedjes zorgt voor de productie van feelgood hormonen, het is vergelijkbaar met het effect van seks of chocolade.


Regelmatig je stembanden smeren kan je leven verlengen, dat blijkt uit onderzoek. Expert Helen Astrid: "Zingen is een geweldige manier om je longen en hart te trainen. Je lichaam gaat dan ook endorfines produceren, deze zorgen voor een goed gevoel. Daarnaast verbetert het de longcapaciteit, houding en verhoogt het de alertheid door een betere toevoer van zuurstof. Als je juist zingt, zorgt het voor stevigere spieren van je buik en rug."


Amerikaanse wetenschappers beweren dat zingen je uithoudingsvermogen een boost geeft, daarnaast leidt het af van spierpijn. Onderzoeker Robert Herdegen keek naar het effect op 12 mannen die gedurende tien minuten fietsten terwijl ze naar muziek luisterden. Hij vergeleek dit met de resultaten van dezelfde mannen terwijl ze zonder muziek sportten. In het eerste geval raakten ze 11 procent verder dan op de muziekloze dag.


In een koor zingen kan de symptomen van het geïrriteerd darmsyndroom verzachten. Patiënten die een keer per week zongen, hadden minder pijn dan anderen. Volgens de onderzoekers verhoogt dit de productie van het hormoon oxytocine, wat een pijnstillend effect kan hebben. Een goede ademhaling is belangrijk om goed te herstellen van een operatie. Meezingen met de radio kan goed zijn voor je hersenen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fans van luide muziek de sacculus, een deel aan de binnenoor, stimuleren. Dit reageert namelijk op de beat van de muziek. Dit geeft het brein plezier en bezorgt een goed gevoel, zowel tijdens de muziek als achteraf.

 
Muziek werkt verzachtend tijdens de bevalling. Uit onderzoek blijkt dat het pijn verlicht en de spieren helpt ontspannen, waardoor de geboorte vlotter verloopt. Dames die naar hun favoriete muziek luisterden, hadden minder pijn en stress.


Muziek kan patiënten met geheugenverlies helpen hun verleden te herinneren. Door melodietjes komen ze terug in contact met hun verleden omdat het deel van het brein dat muziek verwerkt naast het geheugen ligt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaser, de slimste hond ter wereld kent 1.022 woorden

Chaser, de slimste hond ter wereld kent 1.022 woorden


Een border collie


Een border collie genaamd Chaser leerde de namen van 1.022 stukken speelgoed, dat is meer dan welk dier ook, zelfs meer dan de legendarische papegaai Alex.

Border collie
Amerikaanse psychologen Alliston Reid en John Pilley wilden testen of er een beperking was op het aantal woorden dat een border collie kan leren. Ze leerden gedurende drie jaar Chaser de namen van honderden stukken speelgoed aan. Dit gebeurde erg traag, voorwerp per voorwerp. Het paar liet Chaser regelmatig woordenschattests afleggen. De border collie is een erg slim hondenras, het is namelijk een herdershond, wat het makkelijker zou moeten maken om deze nieuwe woorden te leren kennen. "De hypothese is dat ze een speciale neiging hebben om een taal te leren omdat ze naar de boer moeten luisteren", aldus de psychologen.

Met haar uitgebreide woordenschat klopt Chaser de Duitse hond Rico, die kende 200 woorden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijken worden rijker, armen worden armer in Amerika

Rijken worden rijker, armen worden armer in Amerika

Ook bij ons !!!



De kloof tussen arm en rijk in de Verenigde Staten is de voorbije jaren groter geworden, blijkt uit een studie. De 1 procent rijkste gezinnen hebben nu gemiddeld 225 keer zoveel vermogen als het Amerikaanse doorsneegezin, meldt het liberale instituut EPI (Economic Policy Institute).

Zo groot was het verschil nog nooit sinds de start van de studie in 1962. Bij de vorige berekening in 2007 lag het cijfer op 181, en in de jaren 60 nog op 125.
 
Crisis
Toch is de grote recessie van de voorbije jaren ook aan de welgestelden niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zo had het rijkste procent in 2009 de beschikking over gemiddeld 14 miljoen dollar (10,6 miljoen euro), waarmee het 27 procent minder bezat dan in 2007. De overige 99 procent van de gezinnen had in 2009 echter een vermogen van slechts 62.200 dollar, een achteruitgang van 41 procent.
 
Huizenmarkt
Tot het vermogen wordt onder meer het bezit van een huis gerekend. De doorsnee Amerikaan heeft veel meer geleden onder de instorting van de vastgoedprijzen dan de rijke bevolking, legt EPI uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig of helemaal geen bussen

Weinig of helemaal geen bussen


http://img253.imageshack.us/img253/8935/buseindesneeuw.jpg


De Lijn-woordvoerder Tom Van der Vreken meldt dat de dienstregeling in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg zwaar verstoord is, maar ook in Oost- en West-Vlaanderen zijn er problemen door het winterweer. Ook in Brussel zijn er moeilijkheden. Het busverkeer van vervoersmaatschappij De Lijn heeft het vandaag vooral zwaar te verduren in Vlaams-Brabant, Limburg en het zuiden van de provincie Antwerpen. Er rijden in die gebieden geen bussen meer uit, zo meldt woordvoerder Tom van de Vreken van De Lijn.
 
In Vlaams-Brabant is er geen busverkeer meer mogelijk tot het einde van de dag. Daardoor zullen ook de nachtbussen in Leuven niet rijden. Ook in Limburg rijden er zo goed als geen bussen vanwege de zware sneeuwval. In de provincie Antwerpen rijden er wel bussen behalve in de regio's Mechelen, Heist-op-den-Berg, Rumst en Westerlo.
 
In Oost-Vlaanderen zijn er vooral problemen in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek, daar blijven de bussen enkel op de hoofdwegen. In West-Vlaanderen rijden de bussen eveneens uit, in de streek van Ieper en Kortrijk moeten de reizigers wel rekening houden met vertragingen.

Geen bussen in Brussel
De bussen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB rijden vanavond en -nacht niet meer uit. "Zoals verwacht rijden ze niet meer. Morgen om half vijf 's ochtends kijken we opnieuw naar de situatie", zegt woordvoerder Guy Sablon. Als de winterse situatie op de wegen niet wijzigt, zullen de bussen morgenochtend niet uitrijden.
 
De metro rijdt wel normaal. Na de problemen van vanochtend rijden ook de trams opnieuw op alle lijnen, maar er is wel hinder. De bussen zijn vanochtend niet uitgereden. Elke vrijdag- en zaterdagavond baat de MIVB normaal het nachtelijke busnetwerk Noctis uit.

TEC rijdt niet uit
Deze ochtend vertrok geen enkele bus van de Waalse openbaarvervoersmaatschappij TEC uit, zei woordvoerder Stéphan Thiéry. De veiligheid van de passagiers, de chauffeurs en de andere weggebruikers kon door het gure winterweer immers niet worden gegarandeerd.

De Waalse minister van Mobiliteit Philippe Henry heeft inmiddels aan openbaarvervoersmaatschappij TEC gevraagd een evaluatie te maken van de manier waarop het Waalse openbare vervoer de winter trotseert, schrijven de kranten van Sud Presse.
 
Henry wil dat de bussen in de gebieden waar de winterse omstandigheden zich het meest laten gevoelen, uitgerust worden met winterbanden. Zo heeft de lijn die Couvin met Charleroi verbindt, de afgelopen weken geen problemen ondervonden. De privé-maatschappij die de lijn uitbaat, heeft de bussen eind oktober al uitgerust met winterbanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Driving Home For Christmas


Chris Rea - Driving Home For Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.





» Reageer (0)
23-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaarlampen zijn een gevaar voor de gezondheid

"Spaarlampen zijn een gevaar voor de gezondheid"



Spaarlampen zijn een gevaar voor de gezondheid, toch als ze gebroken worden. Dat komt doordat ze te veel kwik bevatten, en 20 keer meer giftige dampen dan is toegestaan binnenskamers. Dat meldt een studie uitgevoerd in opdracht van het Duitse federale agentschap voor milieu. Vooral kleine kinderen en zwangere vrouwen lopen gevaar, aldus de studie.


Het agentschap testte twee 'worst case scenario's': een spaarlamp met twee gram kwik en een met vijf gram. Geen van beide lampen had een beschermlaag en beide werden gebroken terwijl ze warm waren.


Uit metingen bleek dat er ongeveer 7 microgram kwik vrijkwam per kubieke meter lucht. Dat is 20 keer zoveel als de richtlijn van 0,35 microgram. Er werden tot vijf uur na het breken van de lamp metingen uitgevoerd op grondniveau. Wanneer bovenstaande waarden werden gemeten, is niet duidelijk, net zomin als hoe snel het kwik verdeeld raakt.


Zwangere vrouwen wordt aangeraden zo snel mogelijk de ruimte waarin een spaarlamp brak te verlaten. Ook kinderen moeten weggestuurd worden, en aangeraden wordt om in kinderkamers alvast een spaarlamp te gebruiken met extra beschermlaag.


Tegelijk moet er wel bij gezegd worden dat de kans dat een spaarlamp breekt, bij normaal gebruik enorm klein is.  Breekt zo'n lamp toch, verlucht dan de ruimte en ruim de scherven op met beschermende handschoenen.


Als gevolg van de pogingen om energie te besparen, zijn gloeilampen verboden en moeten nu spaarlampen worden gebruikt. Ze gebruiken maar 20 procent van de energie van een gewone gloeilamp, en besparen dus zowel geld als energie.


Niet iedereen is blij met de maatregel. Er wordt geklaagd over het licht, en sommige medische groeperingen beweren dat spaarlampen epileptische aanvallen, migraines en zelfs huiduitslag kunnen veroorzaken. Zij vragen dat 'gevoelige mensen' deze lampen niet moeten gebruiken.


Zover wil het Duitse agentschap echter niet gaan. "De aanwezigheid van kwik is een serieus nadeel aan de spaarlampen. We moeten snel evolueren naar een lamp die kwik minder of niet nodig heeft." Die bestaan nochtans al: hallogeen lampen en LEDs bevatten geen kwik en gebruiken ook minder energie dan de traditionele gloeilamp.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo organiseer je stressvrij een dinertje

Zo organiseer je stressvrij een dineetje


http://img812.imageshack.us/img812/1785/mooigedektetafel.jpg


Een dineetje voor de vrienden is de ideale ontspanning tijdens de feestdagen. Maar kan je eigenlijk wel kalm blijven onder al die kerststress?

Maak het jezelf niet te moeilijk en hou het bij dingen die je goed kan maken. Bedenk vooraf je hele menu en probeer het nogmaals uit gedurende de week voordien. Zo fris je de kookkennis weer een beetje op, en ben je zeker dat er niets mis zal gaan op de dag zelf. Concentreer je best op 1 gerecht en maak daarbij zijgerechten. Het heeft geen zin om én kip én vis én vlees te serveren.

Volg een soort van formule, zodat je nooit te veel eten maakt. De ideale tip: maak zoveel gerechten als er gasten komen. Ben je maar met 3? Maak dan een hoofdgerecht, en serveer dat met brood en wat groenten. Ben je met vier? Voeg dan nog een dessert toe. Vijf personen en je maakt een heerlijk zijgerecht zoals een risotto. Uiteraard geldt deze tip niet voor feestjes met 30 gasten.

Probeer je hapjes zo simpel mogelijk te houden. Een paar olijfjes, wat kaas en je bent al een heel eind op weg. Wil je toch origineel uit de hoek komen? Neem wat bladerdeeg, snijdt het in dunne reepjes, besprenkel het met kaasschilfers en kruiden, draai de hebbedingen rond je vinger en bak ze verder in de oven.

Focus je niet te veel op de details. Het belangrijkste aan een dinertje is het eten. Je kan je leuke servies bovenhalen en voor een mooie ijsemmer zorgen, maar daar blijft het dan ook bij. Al die decoratieve bloemen zijn voor niets nodig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering VS: IJsbeer niet met uitsterven bedreigd


Regering VS: "IJsbeer niet met uitsterven bedreigd"


http://img571.imageshack.us/img571/7871/ijsbeeru.jpg


Amerikaanse natuurbeschermers hebben de strijd verloren om de ijsbeer als 'met uitsterven bedreigde diersoort' te laten erkennen. Dat meldt de BBC op zijn website.

De Amerikaanse autoriteiten hebben beslist dat ze voor de ijsbeer de classificatie 'threatened' ('bedreigd') aanhouden, die veel minder wettelijke bescherming biedt dan de status 'endangered' ('met uitsterven bedreigd') waarvoor dierenbeschermers hadden geijverd.

De Amerikaanse regering verklaarde dat ze geen bewijzen vond dat de ijsbeer met uitsterven is bedreigd. Daardoor is de Amerikaanse administratie niet verplicht om de impact van broeikasgassen op de poolgebieden - het habitat van de ijsbeer - te onderzoeken.  

Olieboringen Alaska
Activisten vrezen dat economische belangen een hoofdrol gespeeld hebben in het oordeel van de Amerikaanse regering. Binnenkort moeten immers knopen worden doorgehakt om licenties uit te reiken voor olieboringen in Alaska, en dan moet uitstoot van broeikasgassen opgenomen worden in die beslissing.

Mogelijk wíl de overheid dan geen rekening houden met de leefwereld van de ijsbeer, die allerlei beperkingen kan veroorzaken. Een status als 'met uitsterven bedreigd' kan namelijk flinke restricties omtrent broeikasgasemissies opleveren.

"Obama zet verder wat Bush begon"
Natuurbeschermers noemen de beslissing 'antiwetenschappelijk' en lieten al weten deze te zullen aanvechten. "De Obama-administratie zet gewoon het beleid van George W. Bush verder", klinkt het. "De ijsbeer dreigt wel degelijk te verdwijnen. Als we nu niks doen, is er 80 procent dat er over 40 jaar geen ijsberen meer zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie op tien gelooft in beschermengel

Drie op tien gelooft in beschermengel



Het kerkbezoek kalft af, net als het aantal mensen dat zich gelovig noemt. Maar weinigen kunnen leven met het idee dat er 'niets' is. Zo gelooft drie op tien Britten in een beschermengel die over hem of haar waakt. Ongeveer evenveel Britten geloven in engelen, terwijl vijf procent toegeeft er al een gezien te hebben. 17 procent bekent niet te weten wat ze moeten geloven.

De cijfers zijn echter niet erg betrouwbaar: er werden maar een paar honderd mensen bevraagd, door 'The bible society' nog wel. Het is ook onduidelijk hoe de ondervraagden zijn geselecteerd. Dat houdt de organisatie niet tegen om verregaande conclusies te trekken.

"Er is tonnen bewijs dat er aanwezigheden zijn in deze wereld die het menselijke overstijgen. Dat een derde van dit land gelooft in engelen, is een teken van spirituele nood in velen onder ons. Een engel is een boodschapper van God en de Bijbel bevestigt hun aanwezigheid in verschillende vormen."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!