Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook massasterfte duiven in Italië verklaard

Ook massasterfte duiven in Italië verklaard


© ap


Het mysterie van de massasterfte van meer dan 700 duiven in het Italiaanse Faenza is verklaard: de vogels hadden te veel zonnebloemzaadjes gegeten. Ook de spreeuwen die in Roemenië dood uit de lucht vielen, hielden geen mate: zij zopen zich letterlijk te pletter aan droesem.

Een hele hoop van de gestorven duiven boven het Italiaanse dorp Faenza vertoonden vreemde blauwe vlekken in hun bek. Daarom werd er gedacht aan hypoxie, een tekort aan zuurstof op grote hoogte. Op het internet barstten allerlei wilde theorieën los, ook al omdat het maar een van de vele gevallen van massale diersterfte was de laatste tijd.

Maar bij de duiven zouden er alvast geen aliens aan te pas gekomen zijn: ze zouden zich gewoon overvloedig tegoed gedaan hebben aan zonnebloemzaadjes, afkomstig van een nabijgelegen oliebedrijf. Die pitjes brengen de lever en nieren van de vogels schade toe, wat tot massale indigestie en de dood leidde. Ze overaten zich dus, volgens Rodolfo Ridolfi, directeur van de plaatselijke zoo. Ook vogelkenner Nadia Caselli bevestigt deze theorie, die wel nog bewezen moet worden door de onderzoeksresultaten.

Over de hele wereld
De meldingen van massasterfte onder dieren begonnen twee weken geleden, toen bleek dat 100.000 vissen dood aangetroffen werden in een rivier in het Amerikaanse Arkansas. 150 kilometer verder vielen op oudejaarsavond duizenden vogels dood uit de lucht. Nog eens honderden vogels ondergingen hetzelfde lot zo'n 450 kilometer verder in Louisiana en in het nabijgelegen Kentucky. Volgden daarna de kadavers van vogels in Zweden en in Italië, en van miljoenen vissen in Maryland. Ook Brazilië en Nieuw-Zeeland bleven niet gespaard. Aan de Engelse kust vonden dan weer 40.000 krabben de dood.

Verklaringen allerhande deden de ronde. Meer dan waarschijnlijk staan alle gevallen los van elkaar. Zo zou in de VS het afgestoken vuurwerk de oorzaak zijn van vele dode vogels en de ongewoon lage temperaturen de dood van andere veroorzaakt hebben. Ook bij de vissen en de krabben zou de koude een rol gespeeld hebben, net als ziektes. Volgens persagentschap AP is massale diersterfte helemaal niet uitzonderlijk. Door de veranderde mediawereld is iedereen wel sneller en uitgebreider op de hoogte ervan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse politie met rode kaken: cannabisplantage blijkt warme garage voor cavia's


Britse politie met rode kaken: cannabisplantage blijkt warme garage voor cavia's



'Simon' en 'Kenny' zijn twee verdachten die de Britse politie niet snel zal vergeten. De helikopter van de arm der wet ontdekte een warmtebron boven de garage van de 42-jarige Pam Hardcastle in Bradford en de politie vermoedde dat de dame er een cannabisplantage huisvestte. Bij stevig, nader onderzoek bleek het om een verwarmingstoestel voor twee cavia's te gaan: Simon en Kenny. Schaamte overviel het corps van West Yorkshire, dat prompt excuses aanbood.

Liefst zes agenten in drie voertuigen voerden, met een huiszoekingsbevel in de hand, de raid op de woonst van Pam Hardcastle uit. De vrouw was op dat moment niet thuis en schrok enorm toen haar moeder haar belde dat ze van de politie naar huis moest komen van haar werk.

"Mijn moeder vertelde de agenten dat ik twee cavia's als huisdieren had en dat de garage daarom verwarmd werd met een elektrisch toestel", verklaart Hardcastle aan de Daily Mail. "Toch forceerden ze het poortje van de buren om zich toegang tot de garage te verschaffen. Er waren overal agenten en iedereen vroeg zich  af wat ik had misdaan. Gênant."

Dat werd het dus ook voor de poltie, toen die de vergissing inzag en afdroop. Nadien volgden persoonlijke verontschuldigingen van de hoofdinspecteur. De cavia's zijn eigenlijk van de 10-jarige zoon des huizes, Jack, en wonen nog maar drie maanden in de garage.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenpanda voelt zich meest thuis in oud bos

Reuzenpanda voelt zich meest thuis in oud bos



Reuzenpanda's hebben een sterke voorkeur voor oude bossen boven bossen met veel nieuwe aanplant. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd in Biology Letters, een tijdschrift van de Britse wetenschappelijke organisatie The Royal Society.

De ontdekking kan gevolgen hebben voor het Chinese natuurbeleid, dat gericht is op behoud van de soort. Er leven nog ongeveer 1600 reuzenpanda's in het wild en driehonderd in dierentuinen. Daarmee is het een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

Onderzoekers hebben de bewegingen van de reuzenpanda's gevolgd in de bergen van de zuidwestelijke provincie Sichuan. Zij speurden vier jaar lang naar sporen, zoals ontlasting en vertrapte planten, en hielden nauwkeurig bij in wat voor soort bos zij die aantroffen.

Bamboe
Zoals verwacht bleken de panda's zich graag op te houden in bossen met veel bamboe, hun lievelingskostje. Maar tot verbazing van de wetenschappers vertoonden de dieren ook een sterke voorkeur voor bossen met veel volgroeide vegetatie. Bossen met veel nieuwe aanplant lieten zij liever links liggen.

De Chinese onderzoeksleiders weten nog niet waarom de panda's zo'n sterke voorkeur hebben voor oude bossen. Mogelijk heeft dat ermee te maken dat de bamboe daar voedzamer is. Ook zijn in oude bossen wellicht meer holle bomen te vinden waarin pandavrouwtjes een nest kunnen bouwen.

De wetenschappers spreken van een belangrijke ontdekking. Met deze informatie kan de Chinese overheid, die overweegt een kapverbod te verlengen dat ruim tien jaar geleden werd ingesteld in het leefgebied van de panda's, veel gerichter de bossen beschermen waarin de dieren zich thuis voelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meir haalt Nieuwstraat in als duurste winkelstraat

Meir haalt Nieuwstraat in als duurste winkelstraat



De Meir in Antwerpen heeft in 2010 de Nieuwstraat in Brussel bijna ingehaald als duurste winkelstraat van het land. Dat blijkt uit cijfers van Cushman & Wakefield.

De vastgoedspecialist vergeleek de huurprijzen in de zes belangrijkste winkelstraten van ons land: de Nieuwstraat in Brussel, de Meir in Antwerpen, de Veldstraat in Gent, de Steenstraat in Brugge, Vinave d'Ile in Luik en de Hoogstraat in Hasselt.
 
Uit de analyse blijkt dat de huurprijzen voor winkelpanden in die zes straten ongeveer min of meer stabiel zijn gebleven: tegenover 2009 ging de prijs naar omhoog tussen 0 en 15 pct.
 
1.800 euro per m²
"Grootste stijger is de Meir in Antwerpen", zegt Cushman & Wakefield. "Die is nu bijna even duur als de Nieuwstraat." Wie er een pand wil huren, betaalt voor de topligging 1.800 euro per vierkante meter.
De huurprijs op de Meir steeg vorig jaar met ongeveer 15 pct, in de Nieuwstraat was dat 11 pct. "Dat is een primeur, het is voor het eerst dat de Meir de Nieuwstraat klopt."
 
Shoppingcentra
Op de derde plaats staat de Veldstraat in Gent, waar de prijzen gemiddeld 11 pct naar omhoog gingen. Dan volgen de Steenstraat in Brugge, Vinave d'Ile in Luik en de Hoogstraat in Hasselt.
 
Ook in de shoppingcentra in ons land bleven de huurprijzen ongeveer stabiel. Bovenaan prijken Wijnegem Shopping, Woluwe Shopping en City 2 in Brussel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie en Louis populairste voornamen van 2010

Marie en Louis populairste voornamen van 2010


http://img155.imageshack.us/img155/7176/90208557.jpg



Louis is momenteel de populairste jongensnaam bij Vlaamse ouders, bij meisjes is dat Marie, blijkt uit cijfers van Kind & Gezin.

In 2010 kregen in Vlaanderen 322 jongens de voornaam Louis van hun ouders, vorig jaar stond deze nog op de negende plaats in de lijst van populairste jongensnamen. 369 ouders noemden hun meisje Marie, vorig jaar was Emma nog het meest geliefd bij mama's en papa's. 

De populairste jongensnamen van 2010

1. Louis
2. Lucas
3. Daan
4. Lars
5. Milan
6. Kobe
7. Mathis
8. Wout
9. Liam
10. Senne

De populairste meisjesnamen van 2010
1. Marie
2. Emma
3. Louise
4. Lotte
5. Julie
6. Ella
7. Noor
8. Elise
9. Lore
10. Fien




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig kasteel van Bokassa verkocht voor 915.000 euro

Voormalig kasteel van Bokassa verkocht voor 915.000 euro





Het kasteel van Hardricourt nabij Parijs, het voormalige eigendom van Jean-Bedel Bokassa, de in 1996 overleden afgezette keizer van de Centraal-Afrikaanse Republiek, is door een privépersoon gekocht voor 915.000 euro tijdens een openbare verkoop. In de advertentie die in december verscheen, stond dat het ging om een kasteel met een bewoonbare oppervlakte van 547,78 vierkante meter, een wachterswoning van 95,49 vierkante meter, een uitgestrekt park en een dubbele garage, ingesteld op 735.000 euro.



Jean-Bedel Bokassa met zijn familie voor het kasteel van Hardricourt.
Jean-Bedel Bokassa met zijn familie voor het kasteel van Hardricourt. © afp

 

De openbare verkoop vond plaats in Versailles en er waren drie geïnteresseerden. Het kasteel werd gekocht door een particulier die het voor zichzelf en zijn familie wil gebruiken, preciseerde de advocate van de koper, die de identiteit van haar cliënt niet wilde onthullen. De verkoop bij opbod werd georganiseerd na een vonnis van de burgerlijke rechtbank van Versailles.
 

Bokassa vestigde zich in december 1983 in Hardricourt, één van zijn eigendommen in Frankrijk, na een ballingschap van vier jaar in Ivoorkust na zijn afzetting op 21 september 1979 door Franse para's. Zijn afzetting werd versneld vanwege de slachtpartij op een honderdtal schoolkinderen door zijn persoonlijke wacht tijdens de onlusten in Bangui. Eén van de zonen van Bokassa, Georges, oud-minister van Defensie onder zijn vader van 1975 tot 1976, smeekte de Franse president Nicolas Sarkozy tussen te komen om te vermijden wat hij 'een roof van de familie-erfenis' vindt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pearl Aday - Lovepyre

Pearl Aday - Lovepyre

Klik op de foto om haar te beluisteren






Pearl Aday is de geadopteerde dochter van Meatloaf en gehuwd met de zanger Anthrax

Ze is al een hele tijd actief in de business. Ze begon als achtergrondzangeres bij haar vader (van 1994 tot 2003) en zong bijvoorbeeld ook mee met Mötley Crüe en Ace Frehley.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael heeft girafje bij

Planckendael heeft girafje bij


http://img233.imageshack.us/img233/8044/babygiraffje.jpg


In dierenpark Planckendael is gisteren een giraf geboren. Het hengstje zag rond 15 uur het levenslicht na een geboorte van twee uur en een kwart. Hij meet 1,90 meter en weegt zo'n 60 kilo.

De babygiraf is het tweede jong voor moeder Barbie, die begin 2009 met Kianga al een dochter kreeg. De draagtijd van giraffen bedraagt 14 tot 15 maanden. Mannetjes worden tot 5,30 meter hoog, en vrouwtjes strekken meestal de nek tot 4,30 meter. Ze zijn de grootste dieren ter wereld, en toch hebben ze maar zeven nekwervels.
 
Kweekprogramma
De giraffenfamilie in Planckendael telt nu zeven leden. Het betreft een bedreigde ondersoort die sterk gelijkt op de zeer bedreigde giraffen in Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn. Het dierenpark neemt deel aan het Europese kweekprogramma maar steunt ook de giraffen in Niger door geld in te zamelen voor het bouwen van een waterput voor de lokale bevolking. Zo verdwijnt de concurrentie tussen mens en dier voor water.
 
Naam
Een naam heeft het jongetje nog niet. Iedereen mag een voorstel doen voor een Afrikaanse naam die begint met een M. De verzorgers maakten alvast een voorkeurslijstje op www.planckendael.be. Stemmen kan nog tot eind januari.





» Reageer (0)
11-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijdsgenoten grootste gevaar voor kind op Facebook

Leeftijdsgenoten grootste gevaar voor kind op Facebook





Steeds meer kinderen van acht jaar, ook al moeten ze hiervoor liegen over hun leeftijd, hebben een account op een sociaalnetwerksite. Politie en leerkrachten waarschuwen dat ze hierdoor ten prooi vallen van pesters en volwassenen met slechte bedoelingen.


Door groepsdruk voelen steeds meer lagere schoolkinderen zich verplicht een account aan te maken op een sociaalnetwerksite zonder dat hun ouders hiervan op de hoogte zijn. Experts zeggen dat ze hiervoor moeten liegen over hun leeftijd, want gebruikers moeten ouder dan 13 jaar zijn. De Australische advocate gespecialiseerd in internetveiligheid Robyn Treyvaud zegt dat de meeste kinderen van 9 en 10 jaar een account op Facebook hebben. Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van degenen tussen acht en zeventien jaar al een negatieve online ervaring hadden: dit gaat van het bekijken van ongepast materiaal, cyperpesten, persoonlijke informatie vrijgegeven en virussen.


Treyvaud geeft scholen advies over cyberveiligheid. Ze zegt dat kinderen naïef zijn op vlak van de impact van het delen van persoonlijke informatie op internet, ze worden beïnvloed door oudere kinderen die ze horen praten over Facebook. "Jongeren van tien jaar willen zich online ouder voordoen. Ze willen liever een coole 18-jarige zijn en de realiteit is dat dit kan. Omdat ze goed met technologie om kunnen springen, maken ze zo'n account aan zonder dat mama en papa hiervan op de hoogte zijn. Ze weten hoe Facebook technisch in mekaar zit en kunnen hier mee overweg, ze hebben alleen nog niet de rijpheid om te weten hoe ze met negatieve ervaringen moeten omgaan. Het bewijs toont dat hun leeftijdsgenoten het grootste gevaar vormen op sociaalnetwerksites, niet de vreemde of oudere man met slechte bedoelingen."


Daarom waarschuwen Australische scholen ouders voor de gevaren van Facebook voor kinderen. Schoolhoofd Kate Cooper: "Sommige ouders beseffen niet dat kinderen ouder dan dertien moeten zijn om een profiel aan te maken. Hoewel dit niet enkel een schoolaangelegenheid is, zijn we erg bezorgd over internetveiligheid." Kinderpsycholoog Michael Carr-Gregg zegt dat kinderen die sociaalnetwerksites gebruiken een van de meest onderschatte gezondheidsproblemen van deze tijd is en dat ouders hier een prioriteit in hun opvoeding van moeten maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het profiel van een vrouwelijke pedofiel


Het profiel van een vrouwelijke pedofiel



De jongste misbruiken in de kerk liegen er niet om: ook vrouwen maken zich schuldig aan seksueel misbruik. Volgens gegevens, gesprokkeld door de BBC, neemt het aantal vrouwelijke pedofiele daders zelfs toe. Temeer omdat vrouwelijk misbruik vaak nooit aan de oppervlakte komt.

Een BBC artikel rapporteert dat van de 16.094 pedofiele slachtoffers die naar de Engelse kindertelefoon belden, er  2.142 misbruiken door een vrouw gepleegd werden.  Dit is 132% hoger dan cijfers uit 2004.  

Minder opvallend
"De vrouwelijke pedofiel valt minder op", stelt de Nederlandse psychiater Frank Van Ree. "Een man met een kind op schoot wordt meteen verdacht, terwijl er bij een vrouw minder raar wordt opgekeken. Een vrouw die haar kinderen niet knuffelt en streelt is eerder abnormaal dan normaal, daarom raken vrouwelijke pedofielen er makkelijker mee weg".

Moederliefde?
"Sommige vrouwen hebben wel door dat hun gevoelens anders dan normaal zijn, maar noemen het geen pedofilie. Hun gedrag bestempelen ze zelfs als moederliefde. Sommige vrouwen worden bijvoorbeeld opgewonden van het geslacht van hun kind.
Vrouwen die beseffen dat ze pedofiel zijn, zetten hun gevoelens minder snel om in daden dan mannen. Mannen zijn veel experimenteler en sterker gericht op seks dan vrouwen. Ze zijn meer gericht op genitale prikkels.''

Verliefdheid
Pedofielen vallen op kinderen onder de 12 jaar. Als deze kinderen rijp worden en borsten en schaamhaar krijgen, verdwijnt de verliefdheid. Ook de liefde van een volwassene voor een kind tot 16 jaar wordt in de volksmond pedofiel genoemd. Officieel zijn daar andere termen voor. De voorkeur voor puberjongens heet efebofilie en de voorkeur
voor pubermeisjes parthenofilie.

Kindertijd
In het algemeen vallen de mannelijke pedofielen op jongens en de vrouwelijke pedofielen op meisjes. Vaak zijn de pedofielen zelf homoseksueel. Volgens psychiater Van Ree komt dat doordat de pedofielen in hun kindertijd zijn blijven hangen. "Iedereen heeft vroeger wel eens doktertje of andere seksuele spelletjes gespeeld.  Tijdens deze spelletjes betasten kinderen elkaar. Meestal spelen meisjes met meisjes en jongens met jongens. Pedofielen zijn nooit verder gegroeid en zitten met hun seksuele ontwikkeling nog in hun kindertijd".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen mislukt omdat je altijd honger hebt? Dit helpt

Afvallen mislukt omdat je altijd honger hebt? Dit helpt



Een belangrijk probleem in een poging om gewicht te verliezen, is het hongergevoel. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen je lichaam als je honger hebt. Meestal heb je dan al meer dan genoeg gegeten, en toch kan je het niet laten. Een nieuw systeem, Abiliti, zorgt ervoor dat dat verleden tijd wordt: het maagimplantaat dat je hersenen wijsmaakt dat je genoeg hebt. Uit een eerste test blijkt dat er 45 procent minder voedsel wordt opgenomen.

Het implantaat werkt door te detecteren wanneer er eten of drinken in de maag komt. Dan stuurt het een elektrisch signaal, wat een zenuw raakt die ook een signaal stuurt naar dat deel van de hersenen dat de honger controleert.

Het signaal vertelt de hersenen dat de maag vol is en dat je genoeg hebt, voor dat werkelijk zo is. Bijkomend voordeel? Er moeten geen stukken maag, darmen of verteringsstelsel moeten weggesneden worden.

Zoals pacemaker
De technologie achter Abiliti werkt op dezelfde manier zoals pacemakers. Het bevat een kleine batterij en wordt net onder de huid onder de ribben ingeplant. Dit wordt verbonden met een elektrode en voedingssensor, die in de maag worden geplaatst via een kijkoperatie.

Data naar computer
Het apparaatje meet ook de eetgewoonten. Het kan geen calorieën tellen, maar kan wel informatie naar een computer sturen over portiegrootte en aantal snacks. Op basis van die data kunnen dokters aanbevelingen doen over de voeding en de levensstijl.

45 procent
Abiliti werd ontwikkeld door een team van Amerikanen en Duitsers, en dient in de eerste plaats voor mensen met morbide obesitas (BMI van 35 tot 55). Uit een eerste, klinische test bleek dat de proefpersonen 45 procent minder voeding opnamen per maaltijd. Per maand verloren ze daar door drie à vier kilo, een heel jaar lang.

Eens de patiënten een gezond gewicht hebben bereikt, moet het apparaatje niet verwijderd worden. Het kan ook gewoon 'afgezet' worden.

Andere wetenschappers reageren voorzichtig tot enthousiast op de technologie. Een van de problemen met dit systeem is dat je niet noodzakelijk gezond moet eten of moet bewegen. Het is onduidelijk wanneer het op de markt zou gebracht worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win een jaar lang gratis strijkhulp

Win een jaar lang gratis strijkhulp




Zin om een jaar lang je strijk uit handen te geven? Wie een originele strijktafelhoes weet te ontwerpen, kan deze prijs in de wacht slepen.

Van 11 januari tot 10 april 2011 roept Brabantia creatievelingen op om een origineel en persoonlijk design voor een strijktafelhoes te ontwerpen. De winnaar van deze "Strijk met stijl"-wedstrijd hoeft een jaar lang geen strijk meer te doen. Zowel in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk loopt de wedstrijd.

Prijzenpot
De winnaar ziet zijn ontwerp in productie gaan en in winkels over heel Europa te koop aangeboden. De 10 beste inzendingen ontvangen voor 75 tot 500 euro aan Brabantia-producten.  De Belgische winnaar wordt gedurende een heel jaar van zijn strijktaken ontheven, dankzij een strijkhulp van Flexpoint Personal Services die wekelijks drie uur zijn was komt strijken. Elke 100ste stemmer krijgt bovendien een handig Brabantia vouwplankje opgestuurd. Meer info: www.strijkmetstijl.be





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amatorski - Come home

Amatorski - Come home

Klik op de foto om ze te beluisteren






Vier Belgen maken samen internationaal klinkende, dromerige met gefluister gevulde muziek. En dat doen ze onder de naam Amatorski.

De muziek die de band maakt is moeilijk in één woord te noemen. Geïnspireerd door acts als Portishead, Sigur Ros en Radiohead maakt het viertal dromerige fluisterpop. Zelf noemen ze het een 'vreemd mooi liedjesuniversum' en dat is een treffende omschrijving voor de unieke stijl.

De liedjes die het viertal uitbrengt vallen meteen in de smaak bij het publiek.



» Reageer (0)
10-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen die huwelijk Morel-Vanhecke voltrok:

Schepen die huwelijk Morel-Vanhecke voltrok: "Sereen moment, je voelde hun liefde"



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/9/8/0/media_xl_4004715.jpg?20110110011607



Het opmerkelijke nieuws van haar huwelijk met 'buddy' Frank Vanhecke dat de doodzieke Marie-Rose Morel vandaag zelf aankondigde in haar column in de krant Het Laatste Nieuws lokt heel wat reacties uit. De Brugse schepen Frannky Demon voltrok het huwelijk en heeft het over een erg sereen moment. "Je voelde de liefde tussen de twee," zei Demon op Radio 1. Ook getuige Jurgen Ceder, VB-fractieleider in de Senaat, heeft het over een bijzodner ontroerend moment. Er rijzen wel vragen over de juridische kant van de zaak. Morel wil vooral vermijden dat haar ex komt inwonen in haar huis waar ze nu met haar zoontjes woont.


De Brugse schepen van Burgerlijke Stand Franky Demon (CD&V), nog maar een week in dienst, voltrok het huwelijk bij Frank Vanhecke thuis. "Het was een zeer sereen moment, waar we enorm veel respect gezien hebben tussen mevrouw Morel en mijnheer Vanhecke", zegt hij. "Ze zagen er gelukkig uit. Op het moment dat we het huwelijk voltrokken, zagen we echt liefde in het gezicht en een stuk blijdschap."


"Omdat ik nog maar net in dienst was, voelde ik me toch wat onwennig en zenuwachtig. Toch ben ik blij dat ik het huwelijk voltrokken heb. Het was een heel intens en speciaal moment, zeker gezien de zware ziekte van mevrouw Morel. We hadden alles klaar gemaakt om de plechtigheid in het stadhuis te laten doorgaan, maar op vraag van meneer Vanhecke en op doktersadvies werd het huwelijk voltrokken bij meneer Vanhecke thuis."


Samen met Koen Dillen en Tom Van Den Troost was Jurgen Ceder getuige van het huwelijk. Ceder (47) is gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Dilbeek en sinds 2009 ook fractieleider van de partij in de Senaat. "Ik ben geen dokter, maar de toestand van Marie-Rose lijkt me toch op zijn minst zeer zorgwekkend. Het was een erg emotionele plechtigheid. Een huwelijk is altijd wel emotioneel, maar die tragische dimensie maakte het nog meer ontroerend en speciaal."


En dan is er de juridische kant van de zaak. Met het huwelijk wil Morel, die vecht tegen een vergevorderde kanker, ook de juridische bescherming van haar kinderen veiligstellen, gezien de vechtscheiding met haar ex-man. Door dit huwelijk kan haar ex Morels nalatenschap niet beheren tot de kinderen 18 jaar zijn. "Het huwelijk betekent dat Vanhecke bij het overlijden van Morel het vruchtgebruik van haar hele nalatenschap erft", zegt specialist erfenisrecht Liliane Versluys in 'Vandaag' op Radio 1. "De kinderen krijgen de erfenis pas op het moment dat Vanhecke overlijdt."


"Ik vermoed dat Morel zo boos is op haar ex dat ze denkt dat Vanhecke haar nalatenschap beter zal beheren in het belang van haar kinderen dan haar ex. Dit kan echter een vergiftigde situatie zijn omdat de biologische vader van Morels kinderen, die na haar overlijden automatisch hun voogd wordt, telkens bij Vanhecke moet gaan aankloppen als hij kosten heeft voor de kinderen. Ik heb het gevoel dat Morel de vader financieel buitenspel wil zetten, maar in het belang van de kinderen uiteraard." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed ontbijten beschermt tegen overgewicht.

Goed ontbijten beschermt tegen overgewicht. Met dit ontbijt zit je zeker goed.


http://img35.imageshack.us/img35/2989/volkorenbrood.jpg



Wetenschappers van de Universiteit van Harvard wijzen erop dat de voordelen van ontbijten alleen gelden als je kiest voor een vezelrijk menu. Volkorenproducten zijn daarbij een grote hulp. Ze bevatten veel meer vezels dan wit brood. Ook ontbijtgranen bevatten vezels. Helaas bevatten ze vaak ook veel suiker en calorieën.


Een stevig ontbijt houdt je langer verzadigd. Wie op zijn lijn let, kan het ontbijt dus beter zien als de basis voor de rest van de dag. Sommige diëten beginnen de dag zo licht dat snoepen wel heel verleidelijk wordt. Beschouw je ontbijt niet als een eerste mogelijkheid om calorieën te sparen.


Te veel eten is dan ook weer niet goed. Het Big Breakfast Diet bijvoorbeeld raadt je aan om minstens de helft van je dagelijkse calorieën te halen uit je ontbijt, maar daar zijn veel praktische bezwaren aan gekoppeld. Je kan je dan wel ’s ochtends volproppen met gebakken eieren, worstjes en andere zware kost, maar als je ’s middags je collega’s of gezinsleden smakelijk ziet eten van hun lunch, vraagt het wel heel veel discipline om je dieet vol te houden. Want jij mag dan juist niet veel meer eten.


Wie toch graag een echt stevig ontbijt eet, maar niet wil overdrijven, is hiermee misschien gebaat: maak af en toe eens een omelet van twee eieren met ham en gesmolten lightkaas. Je eet dan ruim 25 procent van wat je dagelijks aan calorieën nodig hebt, maar dan kan je gedurende de dag ook nog normaal eten.  (br gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral vrouwen vervangen de toiletrol

Vooral vrouwen vervangen de toiletrol





Vrouwen vervangen de toiletrol vaker dan mannen . 3 op 10 gebruikers laten het lege omhulsel gewoon rondslingeren tot iemand anders het opruimt. Gelukkig bestaat er een nieuwe oplossing: het allereerste, volledig doorspoelbare en biologisch afbreekbare toiletrolletje.


Lotus lanceert Aqua Tube, het eerste oplosbare toiletrolletje. Het biologisch afbreekbare rolletje mag gewoon door het toilet worden gespoeld en zal volledig verdwijnen.


Als het op toiletpapier verversen aankomt, schijnt de gemiddelde gebruiker liever lui dan moe. Uit een rondvraag bij meer dan 1000 consumenten, blijkt dat de toiletrolletjes zeer vaak blijven rondslingeren. Omwille van het gebruiksgemak, is de interesse voor het afbreekbare rolletje dan ook bijzonder groot.


1 op 2 consumenten recycleert zijn toiletrolletjes niet: ze laten ze rondslingeren tot iemand anders ze opruimt of gooien ze bij het gewone huisvuil. Bovendien worden, van alle papierproducten in België, lege toiletrolletjes het minst gerecycleerd  : slechts 67% van de respondenten legt ze bij de papier- en kartonstapel.


Nog volgens het onderzoek voeren mannen meer activiteiten uit op het toilet dan vrouwen. 1 man op 2 leest op het toilet en 1 op 10 speelt een computerspel. De helft van alle vrouwen beweert niets te doen, 30 procent vindt ook dat mannen teveel tijd doorbrengen op het toilet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds vaker huwelijk zonder getuigen

Steeds vaker huwelijk zonder getuigen


http://img64.imageshack.us/img64/6315/huwelijk.jpg



Steeds meer stellen kiezen ervoor om zonder getuigen te trouwen. De wet staat dat toe sinds 1 juli vorig jaar. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De huwelijksakte kan nu door nul tot vier getuigen ondertekend worden. Wouter Van Bellingen, schepen van Burgerzaken in Sint-Niklaas, zegt dat al 10% trouwt zonder de aanwezigheid van vrienden of familieleden. Ze verkiezen een intieme plechtigheid, klinkt het, of willen discretie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel huwt in alle stilte Frank Vanhecke

Marie-Rose Morel huwt in alle stilte Frank Vanhecke




Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke zijn zaterdag in Brugge in alle intimiteit getrouwd. Morel kreeg dinsdag te horen dat ook haar hersenvocht en het hersenvlies door de kanker waren aangetast en haar wellicht nog maar weinig tijd rest. Met haar huwelijk wil ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren, "en misschien mag ik dit ook wel zeggen: ik zie mijn bruidegom graag", zegt ze.


Dat de erevoorzitter van het Vlaams Belang en Europarlementslid, Frank Vanhecke, en gewezen Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel huwen, is geen grote verrassing. Jarenlang klonk het in het roddelcircuit dat beiden een koppel vormen, wat beiden steeds ontkend hebben.





 

Toen Morel dinsdag de slechte diagnose kreeg, is ze via tussenpersonen gesprekken gestart met haar ex-man, maar die weigerde vrijwillig afstand te doen van het beheer als voogd van de erfenis van hun kinderen Alexander en Marnix. Ze besloot Frank Vanhecke ten huwelijk te vragen, omdat het voor haar ondenkbaar was dat de vrouw van haar ex, die een "like this"-reactie achterliet op de beruchte Facebookposting van Bart Debie, als nieuwe stiefmoeder vrij toegang zou krijgen tot haar huis, eigendommen en souvenirs.
 


Het koppel trouwde zaterdag in Brugge in aanwezigheid van de nauwste familie. Getuigen waren Jurgen Ceder, Koen Dillen en Tom Van Den Troost. Maandag vertrekken beiden naar het buitenland waar nog een behandeling overwogen wordt om de pijn te verzachten en Morel nog enkele weken menswaardig leven te gunnen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro

Duiventil verkocht voor 1,367 miljoen euro



De veiling van een kolonie superduiven van een overleden duivenmelker uit Limburg heeft een recordbedrag van 1,367 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de Concentragroep.

In totaal gingen 218 duiven onder de hamer afgelopen weekend voor 1,367 miljoen euro, een absoluut record in de mondiale duivenwereld. "Voor ons ging het niet zozeer om het record scherp te stellen, maar pappie zou wel enorm trots zijn dat zijn duiven dit hebben verwezenlijkt", zegt zoon Stefan Roosen emotievol. De verzameling duiven werd afgelopen zaterdag en zondag geveild door het Belgische veilinghuis pipa.be.
 
De vogels van Roosen zijn een ware hype geworden. De ijzersterke prestaties van de afgelopen vier decennia vertaalden zich al snel op het veilingscherm. De klepper van de avond was de Blauwe Prins die voor 156.000 euro verhuisde van Kermt naar China.



» Reageer (0)
09-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de avond kwam




http://img213.imageshack.us/img213/4269/sterren.jpg


de avond kwam
met zachte schreden
loom en lui  keek ik omhoog
naar duizenden sterren
waarvan ik enkelen
vaarwel moest zeggen 
ik geef me over en berust
even nog kijk ik naar boven
zacht fluister ik welterusten
in gedachten zend ik nog een kus



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!