Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënten van psychiatrie naar woonwijken

Patiënten van psychiatrie naar woonwijken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/10/2/20151224093936/media_xll_8265767.jpg

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) maakt de komende twee jaar drie miljoen euro vrij voor een nieuwe vorm van opvang van patiënten met psychiatrische problemen die al jaren aanslepen. Zij krijgen een woning ver weg van de instelling, in de hoop dat ze zich integreren in de maatschappij. Dat schrijven de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.

Binnen enkele maanden nemen twaalf nieuwe bewoners hun intrek in sociale woningen in Brugge. Het zijn mensen met een psychiatrische aandoening die al jaren aansleept: schizofrenie bijvoorbeeld, of een lang­durige depressie. Ze komen er ­terecht in een echte wijk, ver weg van een psychiatrische instelling.

Het project kwam er op vraag van familie van psychiatrische patiënten die vond dat er geen geschikte opvang was voor hun kind, broer of zus. Het is een van zes proef­projecten die Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) selecteert om de nieuwe vorm van opvang te testen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven Pauline is gered, maar medicijn is niet te betalen

Leven Pauline is gered, maar medicijn is niet te betalen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/3/1/20151224005035/media_xll_8265046.jpg

De ouders van Pauline, een 3-jarig meisje met een ­onbekende ­hersenziekte, hebben vlak voor Kerstmis te ­horen gekregen dat haar ­medicijn niet ­terugbetaald wordt. Prijs van de behandeling: 15.000 euro. "Zonder die ­baxters beefde ze als een ­parkinson­patiënt."

"Pauline, die op 29 december vier jaar wordt, is altijd een heel vrolijk en spontaan kind geweest. Nog steeds trouwens", vertelt vader Serge (42). "Eind mei kreeg ze plots drie epilepsieaanvallen op amper twee weken tijd. Na een scan en bloedonderzoek werd eerst gedacht dat ze aan het ­Rasmussen-syndroom leed. Dat is een uiterst zeldzame auto-immuunziekte. De dokters vertelden me dat mijn dochtertje binnen het jaar in een rolstoel zou zitten en zou eindigen als een plantje. Zo'n diagnose is verpletterend."

"Uiteindelijk is de diagnose bijgesteld. Pauline heeft geen Rasmussen. Men weet niet wat het is. Over haar toekomst kunnen de dokters dus niets zeggen. Dat ze een zeldzame auto-­immuunziekte heeft, is wel zeker. Om een en ander te verhelpen kreeg ze vijf baxters met daarin het medicijn Privigen. Dat geneesmiddel gaat de ontstekingsreactie in de hersenen tegen. Na nog eens vijf baxters, twee maanden later, was de toestand van mijn dochtertje al spectaculair verbeterd. Het beven en schudden was weg. Voordien had ze gebeefd als een parkinson­patiënt. Ik wens het niemand toe. En als je kind stuipen krijgt voor je ogen, ben je daar ook niet goed van." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry - Carol

Chuck Berry - Carol

Klik op de foto om hem te beluisteren






Charles Edward Anderson Berry (St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaans gitarist, zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame (1986).


Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio, en nodigde Chuck Berry in 1952 uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij componeerde zijn liedjes in samenwerking met Johnson (die 20 jaar zou meespelen op zijn nummers), en liet ze registreren met "Chuck Berry" als enige componist/schrijver.

Berry's "Maybellene" (1955) is één van de eerste R&R-nummers.

Berry's idolen waren Nat King Cole, Louis Jordan en Muddy Waters, die allen voornamelijk bluesmuziek maakten.


Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top-10 en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.


Berry had een grote invloed op andere muzikanten, zoals op de Rolling Stones en John Lennon, wiens nummer "Come Together" zelfs geplagieerd zou zijn van Berry's "You Can't Catch Me". Angus Young van AC/DC, zegt ook beïnvloed te zijn door Chuck Berry, en heeft ook diens ganzenpas  of duckwalk gebruikt als één van zijn gimmicks. AC/DC heeft op het album T.N.T. het nummer Schooldays  van Chuck Berry opnieuw ingezongen. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again, waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.The Beach Boys moesten Chuck Berry vermelden als auteur van hun hit Surfin' USA  omdat het nummer in sterke mate op Sweet little sixteen leek.


Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren zeventig speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Brown-eyed Handsome Man, Memphis, Tennesse, Too Much Monkey Business, Promised Land, Maybellene, Johnny B. Goode, Rock and Roll Music en School Days.



» Reageer (0)
23-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kussen mensen eigenlijk onder een maretak?

Waarom kussen mensen eigenlijk onder een maretak?

http://static0.hln.be/static/photo/2010/10/16/10/20101207152738/media_xl_3970060.jpg

Elkaar een kus geven onder de maretak is een aloude kerstraditie, die in de praktijk weinig mensen uitvoeren maar wel overal gekend is. Frank Sinatra én Justin Bieber hebben er zelfs elk een volledig nummer aan gewijd, dat zegt genoeg. Maar vanwaar komt deze traditie eigenlijk?

Maretak is een plant die leeft op bomen, en eigenlijk altijd groen blijft. Ook al is het winter en vallen de bladeren van de bomen af. Daardoor werd de maretak vanaf de vijfde en zesde eeuw door de Kelten en Germanen beschouwd als een heilige plant met magische werking. De maretak werd met name gebruikt in vruchtbaarheidsrituelen door druïden.

Al komt de oorsprong van het kussen onder de maretak voornamelijk van een Noorse legende. Daarin wordt de jonge god Baldr gedood door zijn blinde broer Höôr met een pijl waarvan de punt is gemaakt van maretak. Het enige materiaal waar Baldr kwetsbaar voor is. Zijn moeder was in de legende zo gebroken van verdriet, dat haar tranen veranderden in rode besjes die aan de maretak groeiden. Ze besloot plechtig dat vanaf dan nooit iemand meer gedood zou worden door een maretak, en dat ze iedereen een kus zou geven die onder een maretak liep.

En zo kreeg de maretak op termijn een romantische connotatie, waarbij iedereen die eronder staat straffeloos gekust mag worden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken bacteriën die resistent zijn aan 'laatste' antibioticum

Wetenschappers ontdekken bacteriën die resistent zijn aan 'laatste' antibioticum

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/6/6/20151223143631/media_xll_8264046.jpg

In het Verenigd Koninkrijk zijn bacteriën ontdekt die resistent zijn aan het antibioticum colistine, dat vaak gebruikt wordt als laatste redmiddel wanneer andere medicijnen niet helpen. Toen een dergelijke weerstand vorige maand in China ontdekt werd, waarschuwden artsen nog dat het post-antibiotische tijdperk nabij is. Intussen is er wel hoopgevend nieuws vanuit de KU Leuven, waar wetenschappers een mogelijk alternatief voor antibiotica onderzoeken.

Toen vorige maand de eerste colistine-resistente bacterie ontdekt werd, schatten Britse artsen dat ze ongeveer drie jaar tijd hadden voor de resistentie zich van China naar het Verenigd Koninkrijk zou verspreiden. Sindsdien doken er gelijkaardige vondsten op in delen van Afrika en Europa, en nu ook in Engeland.

Public Health England onderzocht de 24.000 bacteriële stalen die het bijhoudt van gevallen tussen 2012 en 2015. In vijftien stalen werd een colistine-resistentie vastgesteld, waaronder stalen van salmonella en E. coli. De Animal and Plant Health Agency vond resistente bacteriën in drie varkensboerderijen.

Colistine wordt vaak gebruikt als laatste redmiddel. Als alle andere antibiotica falen, grijpen arten naar dit medicijn; net daarom is het zo belangrijk. De vondst van resistente bacteriën vergroot het vooruitzicht op ongeneesbare infecties. Onrustwekkend daarbij is dat het gen dat bacteriën resistent maakt voor colistine, MCR-1, zich snel kan verspreiden onder verschillende soorten bacteriën. De vrees is dat het zijn weg zal vinden naar andere superbacteriën.

Toch is de bedreiging voor de menselijke gezondheid volgens de eerste officiële berichten miniem, al is onderzoek daarnaar nog lopend. Volgens Public Health England kunnen de organismen gedood worden door voeding voldoende te koken of bakken. Alle geïdentificeerde bacteriën reageerden bovendien wel op andere antibiotica.

Zelfmoordmechanisme

Omdat steeds meer stammen van bacteriën resistent worden aan bepaalde antibiotica, zijn tal van wetenschappers op zoek naar alternatieven. Onderzoekers van de KU Leuven hebben in dat opzicht zopas een hoopgevende ontdekking gedaan.

Ze ontdekten een zelfmoordmechanisme in de bacterie E. coli, verantwoordelijk voor maag-, darm- en blaasontstekingen en voedselvergiftigingen, en onderzoeken om dit actief in te zetten tegen de bacterie zelf. Als dat lukt, biedt het wellicht een alternatief voor antibiotica om infecties te bestrijden.

Zelfmoordmechanismen van cellen zijn in mensen en dieren al langer gekend. Ze vernietigen zichzelf bijvoorbeeld om kankercellen te verwijderen of tijdens de embryonale ontwikkeling bepaalde organen en ook vingers en tenen hun vorm te geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van de Belgen tevreden met tweedehands cadeau

Kwart van de Belgen tevreden met tweedehands cadeau

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/11/5/20151223093117/media_xll_8263235.jpg

Meer dan een kwart van de Belgen (27 procent) zou heel tevreden zijn met een tweedehands kerstpakje. Dit blijkt uit een onderzoek dat tweedehandsketens Troc.com en De Kringwinkels en de zoekertjessite 2dehands.be begin december bij 1.000 Belgen lieten uitvoeren door iVox.

Beide ketens zagen de vraag naar 'gebruikte' cadeaus toenemen met zo'n 15 procent. 2dehands.be heeft het zelfs over een stijging van 25 procent.

"Meer en meer mensen komen in onze winkels snuisteren naar het 'perfecte' tweedehandsgeschenk en ze doen dit zeker niet alleen voor de prijs. Ook de originaliteit van de geschenken speelt een rol. Dat deze producten al een verhaal/leven achter de rug hebben, maken ze voor de ontvanger net waardevoller", zegt Pierre Boseret, Algemeen Directeur van Troc.com België.

De top 5 van gewenste tweedehandscadeaus voor mannen wordt aangevoerd door boeken en strips, gevolgd door cd's & vinyl, tuin- en doe-het-zelfartikelen, dvd's en kunst en antiek. Bij vrouwen zijn dat boeken en strips, kledij of accessoire, kunst en antiek, cd's & vinyl en dvd's.

73,5 procent van de Belgen overweegt het niet om op tweedehandscadeautjes te jagen. Vooral dan omdat "ze het niet prettig vinden dat de producten al gebruikt werden" (46 procent) of "omdat de ontvanger deze producten als minderwaardig zou kunnen beschouwen" (31 procent). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale huurder krijgt 25 euro boete per overbodige slaapkamer

Sociale huurder krijgt 25 euro boete per overbodige slaapkamer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/7/6/20151223061533/media_xll_8262891.jpg

Via boetes en tijdelijke huurcontracten, zo wil Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) een einde maken aan de onderbezetting van sociale woningen. Volgens de recentste cijfers (2013) wonen er zo'n 15.000 mensen in een sociale woning die eigenlijk te ruim is voor de grootte van het gezin. De boete bedraagt 25 euro per tweede overbodige slaapkamer, staat vandaag in De Standaard.

De Vlaamse regering heeft vrijdag verschillende decreten aangepast om dit mogelijk te maken.

Voor wie nu al in een te ruime sociale woning leeft, komen er boetes. 'Te ruim' betekent volgens de Vlaamse regering meer dan één slaapkamer te veel. Een alleenstaande in een huis met vier slaapkamers zal zo 50 euro per maand meer moeten betalen.

Voor nieuwe contracten gelden andere regels. Toekomstige sociale huurders zullen via de invoering van tijdelijke huurcontracten (negen jaar, nvdr) worden aangespoord te verhuizen. Wie een kleinere woning twee keer weigert, hoeft niet meer te rekenen op een contractverlenging. Daarbij moet de nieuwe woning zich in een straal van vijf kilometer van de oude bevinden. Opvallend: de huurprijs en de vaste kosten mogen in totaal wel met 15 procent stijgen.

Homans hoopt ook de wachtlijsten in de sector in te korten met een btw-tarief van 6 procent voor private investeerders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Belgische vrouw op 4 verkracht door partner

1 Belgische vrouw op 4 verkracht door partner

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/2/5/20151222223303/media_xll_8262410.jpg

Verkrachting binnen een relatie komt dubbel zo vaak voor als aanranding door vreemden. Dat bijkt uit onderzoek van Amnesty International. Liefst 1 Belgische vrouw op 4 zegt ooit gedwongen te zijn tot seks door haar partner.

"Seksueel geweld komt vaker voor binnen een relatie dan verkrachting door een vreemde", zegt Helen Blow, staf­medewerker van Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. "Uit een recent onderzoek van Amnesty International is gebleken dat één Belgische vrouw op de vier al ooit door haar partner gedwongen is tot seksuele ­betrekkingen. Dat is bijna het dubbele van de 13% van de vrouwen die aan­geven dat ze al ooit verkracht zijn door een vreemde."

40% van de slachtoffers heeft nooit iets ondernomen na de feiten, zelfs familie werd niet ingelicht, laat staan de politie. "In ons land zijn er gemiddeld 8 aangiftes van verkrachtingen per dag", zegt Blow. "Uit onderzoek weten we dat dit maar zo'n 10% is van het totaal."

Waarom vrouwen zwijgen, zelfs als ze jarenlang worden misbruikt? "Schaamte is een belangrijke factor", zegt Blow. "Verkracht worden door je eigen man: daar kom je niet mee buiten. Vaak speelt ook de economische afhankelijkheid. Veel van die vrouwen vrezen financieel eronderdoor te gaan als ze hun partner verlaten. En ten slotte is er ook een psychologische component: hun moreel kompas is naar de vaantjes. Ze minimaliseren het geweld dat ze ondergaan. Want er zijn ook 'goede momenten'."

Slachtoffers van seksueel geweld kunnen altijd terecht op het nummer 1712 of de website www.1712.be.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Thunder On The Mountain

Bob Dylan - Thunder On The Mountain

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar.

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbare schooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin' (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

Met de toename van zijn muzikale en literaire faam ontwikkelde Dylan echter een krachtige weerzin tegen pogingen hem te bestempelen tot "stem van een generatie", "boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving" en soortgelijke etiketten. Zijn carrière is doortrokken van die weerzin: hij is de confrontatie aangegaan met zijn bewonderaars door al hun pogingen om hem op een voetstuk te plaatsen dwars te zitten. In zijn oeuvre heeft dit geleid tot tientallen songs waarvan het ontstaan mede uit deze weerzin kan worden verklaard en die door sommige 'dylanologen' zijn bestempeld als 'putdownsongs'. Dit is als het ware een nieuw genre in de liedkunst, waarop Dylan het patent heeft en dat vóór hem eenvoudig niet bestond. Dylans dubbeltalent van tekstschrijver en muzikant, maar ook zijn persoonlijk leven is in hoge mate beïnvloed door dit zelfverkozen verzet tegen de bewieroking die hem ten deel viel. Het is wel als zijn tragiek beschouwd dat hij de confrontatie verloren heeft. Achteraf gezien kón hij die alleen maar verliezen. Voor een goed begrip van de man en zijn werk lijkt het vermoeden gewettigd dat hijzelf de strijdbijl pas na een forse creatieve impasse omstreeks 1989 begraven heeft. Daarmee heeft hij 'de verschrikking van de wereldroem' definitief aanvaard. Het lijkt geen toeval dat hij sindsdien wereldwijd met méér dan graagte uit zijn omvangrijke oeuvre 'voordraagt' tijdens de circa 80 tot meer dan 100 optredens per jaar sinds hij in 1989 met zijn ietwat gekscherend genaamde “Never Ending Tour” is gestart.

Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersenen gegeven heeft. In zijn eerste jaren introduceerde hij sociaal en politiek commentaar, vaak gekruid met absurdistische humor, toen letterlijk iedereen nog over bloemetjes en bijtjes lispelde. Vanaf 1964 opende hij nieuwe wegen in zijn meer persoonlijke teksten voor de weergave van het complexe gevoelsleven van de mens, door gebruik te maken van beeldspraak, maar ook van losse gedachten en invallen. Deze literaire techniek wordt wel 'stream of consciousness' genoemd: het noteren van een veelvoud aan indrukken die zich spontaan opdringen aan het bewustzijn. Dylans teksten, waaruit ook nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Zij kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Over sommige regels en zelfs hele liedjes breken kenners zich al jaren het hoofd. Hoewel Dylan over zijn werk eens kernachtig gezegd heeft "I am my words", heeft het er alle schijn van dat ook hijzelf van sommige frasen de oorsprong of feitelijke betekenis niet (meer) weet. Hoe ook: dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek, die door Dylans talent en zeer eigen muziekopvatting dan ook voorgoed is veranderd en sindsdien als waarachtige kunstvorm kan worden beschouwd.

Dylans tekstuele vernieuwing stoelt op zijn zeer brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
22-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstrooid baasje sleept hond honderden meters achter auto mee

Verstrooid baasje sleept hond honderden meters achter auto mee

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/4/11/20151222182653/media_xll_8261936.jpg

Een golden retriever is dinsdagmiddag honderden meters achter een auto aan gesleept op in het Nederlandse Soest. Het beestje was met een riem vastgebonden aan de trekhaak. Volgens de politie was er geen sprake van opzet en maakt de hond het goed.

Automobilisten die achter de auto reden, seinden en toeterden naar de bestuurster. Volgens een ooggetuige reed de vrouw ongeveer 60 kilometer per uur.

Uiteindelijk parkeerde de vrouw haar auto in de berm van de Provincialeweg N234. De hond werd in de kofferbak van de auto geladen, samen met nog een paar honden, en de vrouw reed daarna verder.

Geschrokken
"Ik stond bij het tankstation toen ik een hond achter een auto aan zag rennen", zegt fotograaf Caspar Huurdeman, die bij toeval getuige was en foto's maakte. "Tot mijn grote verbazing zat de hond aan een riem vast aan de trekhaak. Ik heb niet kunnen zien of de hond gewond was. De vrouw leek geschrokken."

Volgens een woordvoerder van de politie was er absoluut geen kwaad opzet in het spel. "We hebben de vrouw gesproken. Zij was erg van streek. De vrouw is onmiddellijk zelf naar de dierenarts gereden. De hond maakt het goed.''

De vrouw was met meerdere honden aan het wandelen.  Om het weglopen tegen te gaan, heeft zij bij het instappen de riemen van de honden vastgemaakt aan de trekhaak. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportieve tips om meer buikvet te verliezen

Sportieve tips om meer buikvet te verliezen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/15/0/20151221115650/media_xll_8258445.jpg

Je bent gezond aan het eten, je sport regelmatig. Maar dat hardnekkige buikje wil maar niet verdwijnen? Buikvet is moeilijk te verbranden en met een gewoon sportregime of dieet lukt het vaak niet.  Met enkele aanpassingen in je sportroutine kan je er meer uithalen voor je conditie en gezondheid.

Kies voor intervaltraining: het is wetenschappelijk bewezen dat je met intervaltraining buikvet kunt bestrijden en dat dit het metabolisme versnelt. In plaats van je hele workout aan hetzelfde tempo te sporten, kun je beter afwisselen tussen heel intense sessies en rustperiodes. In het fitnesscentrum kun je dan bijvoorbeeld de weerstand op de toestellen gedurende bepaalde periodes verhogen om dit effect te verkrijgen. Bij het joggen kan je bijvoorbeeld telkens tussen twee lantaarnpalen een sprintje trekken, de volgende doe je weer rustig, dan weer sprinten en zo voort.

Duurtraining ipv sit-ups. Enkel buikspieroefeningen helpen niet om vet aan de taille te bestrijden. Je zal er niet plaatselijk door gaan afvallen. Om je buikje kwijt te raken moet je overal lichaamsvet verbranden. Dit doe je best door calorieën te verbranden. Elke vijf minuten dat je aan een snelheid van 10 kilometer per uur loopt, is goed voor de verbranding van 45 calorieën. Denk daaraan tijdens je volgende loopsessie, dit zal je motiveren om het iets langer te trekken.

Buikspieroefeningen tijdens het joggen. Een goede manier om je buikspieren te verstevigen is door intervallen te introduceren waarbij je je knieën hoger opheft tijdens het lopen. Probeer tijdens het joggen gedurende 1 minuut je knieën tot aan je heupen te brengen. Concentreer je erop dat je je buikspieren en niet je beenspieren extra aan het werk zet. Let op, dit is de eerste keren heel zwaar! (br.hln)


» Reageer (0)
21-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzamelaar koopt stukje bruidstaart Charles en Diana

Verzamelaar koopt stukje bruidstaart Charles en Diana

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/16/10/20151221012533/media_xll_8257375.jpg

De Britse prins Charles trouwde 34 jaar geleden met de inmiddels overleden prinses Diana, maar geloof het of niet: er bestaan nog steeds stukjes bruidstaart van hun grote dag. Een verzamelaar kocht het stuk fruittaart voor omgerekend 1.265 euro.

Het stuk cake werd donderdag verkocht op een veiling in Los Angeles. Volgens het veilinghuis is het na al die jaren nog steeds eetbaar, mede vanwege de hoge concentratie alcohol die het baksel bevat. Dat meldt CBS.

De nieuwe eigenaar krijgt het stuk taart in de originele doos. Wie de koper is, is niet bekend.

Het huwelijk van prins Charles en Diana vond plaats op 29 juli 1981. Er waren 120 mensen op de receptie. Twee jaar geleden werd ook al een stukje taart van het huwelijk geveild. Dat bracht toen bracht 1050 euro op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaatonderzoeker: Het idee dat onze kleinkinderen gevaar lopen omdat de aarde opwarmt, is absurd

Klimaatonderzoeker: "Het idee dat onze kleinkinderen gevaar lopen omdat de aarde opwarmt, is absurd"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/13/11/20151221114316/media_xll_8258426.jpg

Mensen hoeven niet wakker te liggen van de gevolgen van klimaatverandering, zegt de invloedrijke Nederlandse econoom en klimaatonderzoeker Richard Tol. "Het idee dat onze kleinkinderen gevaar lopen omdat de aarde opwarmt, is volslagen onzin."

Richard Tol (46) sluit tijdens het praten af en toe zijn ogen. Hij zit heerlijk onderuit gezakt in een kantine van de Universiteit van Sussex nabij het Zuid-Engelse Brighton. Hij krabbelt aan zijn baard. Formuleert zorgvuldig. De Nederlander behoort tot de belangrijkste economen ter wereld. Is een gerenommeerd klimaatonderzoeker. Met een opengeknoopt houthakkershemd, grijze kuif en mat in zijn nek.

De wereld is in rep en roer over het klimaat maar u beweert dat klimaatverandering geen probleem vormt?
"Er is geen enkele reden om aan te nemen dat klimaatverandering nu zo verschrikkelijk is. Tenzij je fondsen werft voor Greenpeace of een politicus bent die zich als redder van de mensheid presenteert. Dan heb je er baat bij om de boel te overdrijven. De realiteit is dat het klimaat nauwelijks invloed heeft op ons welzijn en onze welvaart. Er wonen gelukkige en rijke mensen in bloedheet Singapore maar ook in steenkoud Canada. Er zijn mensen ongelukkig en arm in bloedheet Kenia maar ook in steenkoud Mongolië. Klimaatverandering is ook niet het belangrijkste milieuprobleem. Vieze lucht veroorzaakt op dit moment grofweg 4 miljoen doden per jaar. Het VN-klimaatpanel IPCC stelt dat we aan het eind van deze eeuw maximaal een miljoen doden kunnen toeschrijven aan klimaatverandering. Dus een probleem dat over honderd jaar een miljoen doden veroorzaakt, is belangrijker dan een probleem dat nu miljoenen doden veroorzaakt? Volstrekte nonsens.''

Het een na het andere warmterecord wordt gebroken. Poolijs smelt, de zeespiegel stijgt. Maar iedereen die zich daar zorgen om maakt, kletst dus uit zijn nek?
"Er is sprake van massahysterie. Klimaatverandering is een heel complex onderwerp. Er wordt nog maar kort onderzoek naar gedaan. We weten een heleboel simpelweg niet. We weten wel dat er meer broeikasgassen in de atmosfeer zitten en dat het daardoor warmer wordt. Het IPCC, waar ik jaren heb meegeschreven aan de klimaatrapporten, gaat uit van een opwarming van maximaal een graad of 5. De opwarming tussen 06.00 uur 's ochtends en 12.00 uur 's middags is gemiddeld 8 graden.

Natuurlijk merken mensen dat het momenteel warmer is dan normaal. Ik heb een paar dagen terug het gras nog gemaaid. Dat slaat nergens op, het is winter. Maar dat het in een bepaald jaar of periode warmer is dan normaal, is niet noodzakelijkerwijs een teken van klimaatverandering. En zelf als het wel zo is, dan zullen de gevolgen eerder subtiel zijn dan dramatisch.''

Het Nederlandse KNMI stelt dat het 'code oranje voor het klimaat' is
"De jongens en meisjes van het KNMI moeten doen waarvoor ze betaald worden: het weer voorspellen. Ze hebben nul expertise op het gebied van klimaatbeleid. Ze weten niets over energiebeleid en niets over economie en moeten dus hun mond houden. Nee, ik vind ook niet dat ik de onderhandelaars op de klimaattop in Parijs tekort doe. Er is niets verrassends uit die top gekomen. Er is geen enkel verband tussen de doelstellingen en het gevoerde klimaatbeleid. Wat dat betreft zijn deze klimaatafspraken net zoiets als de wereldvrede: Het zou goed zijn als die er is maar we gaan verder met vechten. Oftewel, met het gebruik van olie en gas. Het komt er in het klimaatakkoord op neer dat een parlement nu moet aangeven wat het in 2100 gaat doen. Dat heeft natuurlijk geen enkele betekenis en wat mij betreft kan het aantal klimaattoppen dan ook drastisch worden teruggeschroefd.

Ik weet dat overheden liever niet horen dat de tienduizenden ambtenaren die zich met klimaatbeleid bezighouden, overbodig zijn. En milieuorganisaties die zich bezig houden met het klimaat nemen het me niet in dank af als ik zeg dat ze zich beter op iets anders kunnen richten. Als een land de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen, moet het gewoon een koolstofbelasting invoeren en in ruil daarvoor de loonbelasting verlagen. Niet iedereen werkt, maar iedereen gebruikt wel energie. Voor zo'n koolstofbelasting heb je aan drie ambtenaren op het ministerie van Financiën genoeg. Want zo ingewikkeld is het heffen ervan niet. Bedrijven kunnen zich ondertussen concentreren op schonere vormen van energie. Technisch is het mogelijk. We weten hoe we wind, zon en waterkracht moeten omzetten in elektriciteit. Zonder subsidie graag. Want zolang er subsidie is voor windmolens, zonnepanelen of wat dan ook, investeren bedrijven niet in producten voor over 25 jaar. Je moet ze geen wortel voor de neus houden, maar koolstofbelasting gebruiken als stok om ze op te jagen.

Ook moet het klimaatbeleid veel simpeler. Er zijn te veel regels. Dat schept onduidelijkheid. Europa stelt bedrijven voor een enorm dilemma: De CO2-uitstoot moet naar beneden en de lucht moet schoner. Om aan beide milieudoelstellingen te voldoen, sjoemelde Volkswagen met de software in de auto's in plaats van een technische oplossing te zoeken. Nu dreigt het bedrijf ten onder te gaan, kunnen onderzoeken naar luchtkwaliteit de prullenbak in en moet het klimaatbeleid op de schop. Niemand schiet hier iets mee op.''
 
Maakt u zich zorgen dat de toekomst van uw kinderen in gevaar is door klimaatverandering?
"Geen moment. Ik wind me ook vreselijk op als ik mensen als Al Gore hoor zeggen dat hij zich zorgen maakt om de toekomst van zijn kleinkinderen. Complete waanzin. De beste schatting is dat de zeespiegel deze eeuw een halve meter stijgt. Dat is van de grond tot onze knieën. Nederland heeft het geld en de kennis om er iets tegen te doen. Het zijn de allerarmsten die door klimaatverandering worden getroffen. Het gaat om de kleinkinderen van de mensen in een land als Bangladesh, dat wel gevaar loopt door de zeespiegelstijging. Maar waarom zijn we plotseling bezorgd om de kleinkinderen van mensen die ons weinig kunnen schelen. Armoede is een groter probleem dan klimaatverandering.  Help je de armen door de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen of door de armoede te bestrijden? Een belangrijke vraag waarop nog niemand een duidelijk antwoord heeft.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf bakkers moet sluiten tijdens eindejaar wegens personeelsgebrek

Een op de vijf bakkers moet sluiten tijdens eindejaar wegens personeelsgebrek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/1/5/20151221085441/media_xll_8257955.jpg

Bijna één bakker op de vijf ziet zich genoodzaakt te sluiten op Kerstmis en Nieuwjaar. "In zo'n drukke periode heb je personeel nodig, maar tijdens de feestdagen willen steeds minder mensen nog werken, laat staan 's ochtends in alle vroegte", zegt de federatie Bakkers Vlaanderen.

Wie gisteren naar de bakker ging voor verse broodjes of een lekkere taart, heeft het misschien gezien: bij heel wat zaken hing er een papiertje op de deur met de melding 'gesloten tijdens kerstvakantie'. "Van de 2.750 bakkers die Vlaanderen nog telt, sluit 15 à 20% deze eindejaarsperiode de deuren. Dat komt neer op zo'n 500 zaken, verspreid over heel Vlaanderen", zegt Bruno Kuylen, directeur van Bakkers Vlaanderen. Een opmerkelijke beslissing, aangezien je zou denken dat ze dezer dagen net gouden zaken doen.

Kuylen noemt de evolutie "betreurenswaardig", maar begrijpt zijn leden ook. "Ze kúnnen doorgaans niet anders. Kerststronken maken is enorm arbeidsintensief. Zonder personeel krijg je dat niet gebolwerkt. En daar nijpt het schoentje: steeds minder mensen zien het zitten om te werken tijdens de feestdagen. De horeca kampt al enkele jaren met hetzelfde probleem in deze periode."

Bakkers die vanaf vandaag hun winkel voor twee weken sluiten, zeggen dat de meeste klanten aanvankelijk teleurgesteld zijn. "Maar algauw beseffen ze dat we niet anders kunnen. Ze zien ook in hoe hard wij door het jaar werken en gunnen het ons om eens vrijaf te hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richie Havens - Freedom

Richie Havens - Freedom

Klik op de foto om hem te beluisteren





Richie Havens (Brooklyn, 21 januari 1941 - 22 april 2013) was een Afro-Amerikaanse folkzanger en -gitarist. Zijn wilde gitaarspel maakte hem in de jaren '60 tot een groot muzikant.

Richie Havens werd geboren op 21 januari 1941 in Brooklyn, als zoon van een pianist. Havens werd al vroeg bij de muziek van zijn familie betrokken, maar hij zelf had ook aanleg voor beeldende kunst. Zodoende heeft hij enkele jaren in Greenwich Village op straat portrettekeningen van toeristen gemaakt.

In Greenwich Village ontwikkelde Havens ook meer muzikale interesse. Hij was in folkclubs een bezienswaardigheid, omdat hij zich als zwarte muzikant tussen voornamelijk blanken voortbewoog. Havens liet zich inspireren door onder anderen Bob Dylan en Joan Baez, maar voegde daar zelf een aantal herkenbare elementen aan toe. Zo was het bekend dat hij zijn gitaar standaard op het akkoord D majeur had afgestemd, en zijn er af en toe elementen van zijn verleden als jonge gospelzanger in te horen. Bovendien tikte hij bij het spelen zo ritmisch met zijn voet op de grond, dat het klonk alsof er een drumpartij gespeeld werd. Dat, en zijn snelle gitaarspel, maakte van Havens' muziek een geheel eigen stijl, die ervoor zorgde dat hij in 1965 een contract kreeg aangeboden bij platenmaatschappij Douglas.

Een muzikaal hoogtepunt was voor Havens zijn optreden op Woodstock, het grootste rockfestival ooit, in 1969. Tijdens zijn optreden werd er zo veel geapplaudisseerd, dat Richie Havens het niet over zijn hart kon verkrijgen om te stoppen met spelen. Op het moment dat al zijn nummers al gespeeld waren, besloot hij een improvisatie te spelen op het nummer 'Motherless Child', waarin hij het woord 'freedom' keer op keer herhaalde. Onder de titel 'Freedom' werd dit nummer een internationale hit.

Na Woodstock kwam Havens carrière in een stroomversnelling. Hij speelde veel eigen versies van nummers van onder anderen Bob Dylan en The Beatles, waar 'Here Comes The Sun' een bekend voorbeeld van is. Ook speelde hij mee op de soloalbums van ex-Genesisleden Peter Gabriel en Steve Hackett. Bovendien speelde hij in 1993 bij de inwijding van Bill Clinton als president. Het nummer Hands of Time, dat hij samen met Groove Armada maakte, werd in 2004 gebruikt in de film Collateral (waarin o.a. Jamie Foxx en Tom Cruise speelden). Het nummer werd in die film door één van de karakters als een klassieker afgeschilderd. Later werd Hands of Time ook gebruikt in programma's als Over Mijn Lijk.


» Reageer (0)
20-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag in Antwerpen en Kalmthout

Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag in Antwerpen en Kalmthout

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/9/11/20151219181610/media_xll_8254376.jpg

De nog steeds erg populaire stripfiguurtjes Suske en Wiske hebben zaterdag hun 70ste verjaardag gevierd. Op 19 december 1945 verscheen in De Nieuwe Standaard de allereerste strip met het duo in de hoofdrol: "Het eiland Amoras". Ter ere van dat jubileum werd de familie van bedenker Willy Vandersteen zaterdag ontvangen op het Antwerpse stadhuis en stonden er tal van activiteiten op het programma in het Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout.

Ondanks hun gezegende leeftijd zijn Suske en Wiske en hun vrienden Lambik, Sidonia, Jerom en co nog erg actief. De afgelopen 70 jaren werden ze al meermaals aangepast om eigentijds te blijven en er werden ook al verschillende spin-offs uitgebracht, waarvan vooral de op volwassenen gerichte "Amoras"-reeks het goed deed. "Amoras 5: Wiske" won onlangs nog de Willy Vandersteenprijs voor het beste Nederlandstalige stripalbum van het voorbije jaar.

Aangezien bedenker Willy Vandersteen opgroeide in de Antwerpse Seefhoek, kon een receptie op het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis zaterdag niet ontbreken. De striphelden brachten voor de gelegenheid ook een cheque van 46.128 euro mee voor SOS Kinderdorpen, een bedrag dat werd verzameld met de verkoop van zes Suske en Wiske-uitgaves via Het Laatste Nieuws. De verhalen voor die albums werden neergepend door BV's als Alex Agnew en Pieter Aspe, terwijl de tekeningen van de hand van onder meer Charel Cambré en Kim Duchateau zijn.

In de oude villa van Willy Vandersteen in Kalmthout waren er zaterdag dan weer de hele dag feestelijkheden voor een jonger publiek. Er was onder meer een schaatsbaan en een spring-iglo en bezoekers konden rondleidingen volgen en werden getrakteerd op een hapje en een drankje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe beleven andere godsdiensten de kerstperiode?

Hoe beleven andere godsdiensten de kerstperiode?

http://oi65.tinypic.com/2u4rmzt.jpg

Traditiegetrouw branden de lichtjes al in onze kerstboom, en schuiven we op kerstavond een kalkoen in de oven. Maar hoe beleven joden, moslims, boeddhisten en hindoes kerst? Wij gingen het eens vragen aan moslim Samir, de joodse Roza, ex-boeddhistisch monnik Paul en hindoe Malati Devi Dasi.

Voor we ons in andere culturen verdiepen, frist theologe Lea Verstricht nog even onze kennis over het feest op. "Kerstmis is een typisch christelijk feest, omdat het de geboorte van de messias Jezus herdenkt," legt ze ons uit. "Maar christenen plaatsten Kerstmis op het moment van een al bestaand heidens feest van lang voor het christendom, waarin de overgang van licht naar donker werd gevierd. Vandaar de symboliek met lichtjes, kerstballen als teken van vruchten die opnieuw groeien en de groene kerstboom, die verwijst naar de winter die overwonnen is."

"Christenen gaven er daarna een religieuze betekenis aan, maar door die fundamentele symbolen kan je het ook los zien van de christelijke cultuur. Dat gebeurt vandaag trouwens al: niet iedereen zet nog een kerststal, en mede door commercialisering draait Kerstmis vaak rond cadeautjes, gezellig samenzijn en een mooi versierde kerstboom," legt Lea Verstricht uit. Wij gingen op zoek naar de equivalenten van Kerst bij andere godsdiensten.

Moslim Samir: "Buren brengen ons lekkere restjes van hun kerstfeest"

"Wij moslims vieren geen Kerstmis, en er zijn ook geen islamitische feesten rond die data," vertelt de in België geboren moslim Samir. "We zetten geen kerstboom en geven geen cadeaus, tenzij op het kerstfeestje op school, omdat iedereen het daar doet. Natuurlijk wensen we wel onze vrienden en buren die het vieren een vrolijk kerstfeest, en zij hebben ook de gewoonte om snoep en eten dat ze over hebben naar ons te brengen, zoals wij dat ook doen met het Suikerfeest of Offerfeest."

Onze Islamitische feesten hebben ergens wel gelijkenissen met Kerst. Het id-alfitr of Suikerfeest dit jaar was van 18 tot 20 juli, en dan komen we ook samen met familie of vrienden om lekker te eten en er een leuke dag van te maken. Ons Offerfeest (Eid Al-Adha) was dit jaar van 23 tot 26 september, waarbij we een schaap slachten en opeten om de profeet Ibrahim te herdenken."

De joods opgevoede Roza: "cadeautjes van de Chanoekaman"

"Ikzelf ben niet gelovig, maar mijn ouders wel. Zij hebben ervoor gekozen om ons tijdens onze opvoeding joodse tradities mee te geven," legt Roza uit. "Joden vieren geen Kerstmis, maar in de maand december vieren wij het lichtfeest of Chanoeka. De datum verandert elk jaar, omdat joden de maankalender volgen. Dit feest duurt 8 dagen, en we branden op een kandelaar of Chanoekia elke dag een kaarsje tot ze alle 8 branden."

"Toen ik nog thuis woonde, aten we tijdens de Chanoeka elke avond samen met het gezin, en één avond tijdens de Chanoeka kwam de hele familie samen en kregen de kinderen cadeautjes. Mijn familie schreef ook altijd een gedichtje bij het cadeautje dat we kregen en vertelde dat dat dit van de "Chanoekaman" kwam, maar dat iets niet typisch joods, het is een kleine wending die mijn familie hier aangaf. Omdat wij geen strenge joden zijn, gingen we niet naar de synagoge."

"Mijn vriend is niet joods en viert alleen op 24 december Kerst met zijn familie, dus dan ga ik natuurlijk gewoon mee."

"Boeddhisten vieren geen Kerstmis," legt ex-boeddhistisch monnik Paul Van Hooydonck uit, die 12 jaar lang in boeddhistische kloosters verbleef in Azië. 8 jaar geleden keerde hij terug naar België en richtte hij het Boeddhistisch Centrum Ehipassiko in Antwerpen op. "De geboorte van Jezus wordt herdacht met kerst, en dat vieren boeddhisten niet. Wel hebben zij de Wesak, dat is een vergelijkbaar feest. Dan wordt de geboorte, dood en verlichting van Boeddha wordt herdacht. Dat wordt dan in mei gevierd, met allerlei rituelen, lezingen, meditatie en offers die aan de monniken worden gegeven. Er is ook een gezamenlijke maaltijd, maar dit feest verloopt niet zoals Kerstmis in familieverband. De festiviteiten vinden plaats in de lokale tempel, waar de boeddhisten naartoe trekken."

Hindoe Malati Devi Dasi: "Ik heb thuis ook een kerstboom staan"

"Strikt gezien vieren we geen Kerstmis, maar omdat we hier in België dezelfde nationale feestdagen hebben, komen we op die dagen ook wel bij elkaar met familie," vertelt Malati Devi Dasi, vice-president van de vzw Radhadesh. "We doen dat in de hindoe-traditie, praten bij met familieleden, leggen ruzies bij en genieten van een lekkere maaltijd. Dan eten we zeker vegetarisch, omdat in deze periode mededogen voor anderen nog belangrijker is."

"Ik heb zelf thuis een kerstboom staan, en er zijn nog hindoes die dat doen. Die symboliseert bij ons niet de geboorte van Jezus, maar we geven hiermee achting aan zijn verheven persoonlijkheid. De traditie om cadeautjes te geven nemen velen ook over van Kerstmis, als een teken van waardering voor elkaar. Al vinden andere hindoes dat dan weer te commercieel, en doet niet iedereen het. Over het algemeen is er binnen het hindoeïsme een hele grote acceptatie tegenover andere religies."

"In plaats van een Kerstmis vieren wij jaarlijks in december de herdenking van de Bhagavad-Gita, de bijbel van het hindoeïsme. Dit jaar valt die op maandag 21 december. We proberen op die dag met zoveel mogelijk mensen wereldwijd verzen uit de Bhagavad-Gita te reciteren. Dat is een belangrijk moment van zelfreflectie, waarop we stilstaan bij wat we beter kunnen doen in ons leven voor onszelf, maar zeker ook voor anderen. Een heel cruciaal aspect binnen het hindoeïsme." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Russische stad willen kat als burgemeester

Inwoners Russische stad willen kat als burgemeester

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/6/14/20151219235430/media_xll_8255189.jpg

De inwoners van de stad Barnaul in Rusland zijn de fratsen van hun lokale politici spuugzat. Ze hebben laten weten dat de siamese kat Barsik wat hen betreft de nieuwe burgemeester mag worden.

De Siberische stad met 650.000 inwoners op zo'n 2900 kilometer van Moskou krijgt volgende week een nieuwe burgemeester. Die zal verkozen worden door een commissie die gevormd wordt door de gemeenteraad en de lokale gouverneur. Daarbij hebben ze de keuze uit zes kandidaten.

Geen enkele kandidaat kan echter op veel sympathie rekenen bij de inwoners van Barnaul. Zij konden via een online poll aangeven welke kandidaat hun voorkeur geniet: daarbij hadden ze de keuze tussen de zes officiële kandidaten en de Siamese kat Barsik. De kat ging uiteindelijk lopen met meer dan 90 procent van de stemmen.

Barsik is in een mum van tijd een hit geworden in de Russische media. Gelukkige begrijpen enkele lokale politici dat de mensen van Barnaul ook een ernstig signaal geven. Net als verschillende andere Russische steden heeft de stad te kampen met ernstige corruptie. (br.hln)


» Reageer (0)
19-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Sabine, de vrouw die wegkwam met de perfecte moord

Ann Sabine, de vrouw die wegkwam met de perfecte moord

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/12/11/20151219121116/media_xll_8253716.jpg

In oktober stierf de 74-jarige gepensioneerde Leigh Ann Sabine aan kanker. Op zich niets opziendbarends, tot de politie het lijk van haar man terugvond in haar tuin. Vermoedelijk bracht ze hem al 18 jaar geleden om het leven, iets waar niemand ook maar enig vermoeden over had. Iedereen vraagt zich nu af: hoe wist Ann de perfecte moord te plegen?

18 jaar geleden arriveerde Leigh Ann Sabine in Beddau, een stadje in het Zuiden van Wales. Haar buren vonden haar meteen een geweldige vrouw, ook al vertelde ze grootsprakerig dat ze uit Australië kwam en daar een supermodel was geweest. Ze was er ook een cabaretster en was er naar eigen zeggen getrouwd met een miljonair. Ondanks het feit dat ze al de 60 naderde, was haar haar felblond en droeg ze enkel jeugdige, zwarte kleren.

Een opvallend figuur zeg maar, die niettemin in de smaak viel bij haar omgeving. "Ze was altijd leuk om mee te praten, heel levendig en vriendelijk", vertelt haar buurvrouw nu. "Ze noemde iedereen vriendelijk 'babe' of 'darling' en gesticuleerde altijd hevig als ze babbelde." Ze vertelde dat ze ontsnapt was aan haar man in Australië, die haar sloeg. Ze werd dan geholpen door een opvangtehuis en kreeg zo een nieuwe woning in Beddau toegewezen. Ze leidde er een gezellig leven en ging zelfs een nieuwe relatie aan met een plaatselijke brandweerman.

Een paar weken nadat ze in oktober overleed aan kanker, werden de overblijfselen van een man gevonden in haar tuin. Haar verhaal bleek grotendeels verzonnen. Ze was geen Australische, ze was nooit een model, haar man was zeker geen miljonair en als er klappen vielen in de relatie, was Ann waarschijnlijk zelf de schuldige.

Het lichaam bleek immers afkomstig van haar man John, die met haar mee verhuisd was in 1997. Dat is meteen ook het jaar waarin hij voor het laatst levend gezien werd: de politie kon vaststellen dat de man 18 jaar geleden om het leven kwam door een klap op het hoofd. Ann had het lichaam eerst jaren in haar appartement bewaard, maar had hem de laatste jaren bij het afval achterin haar tuin gedumpt.

Haar nietsvermoedende buren reageerden stomverbaasd op het nieuws. "Dit hadden we nooit verwacht", was de algemene teneur. Ze gaven toe dat Ann 'excentriek' en 'een beetje gek' was, maar ze was ook zeer sociaal en behulpzaam. "Ze heeft hier zelfs een oude man in het gebouw verzorgd toen hij ziek was. Ze zette haar eigen leven op pauze om hem te helpen", klinkt het. Toen ze ooit in een dronken bui in de pub verkondigde dat 'ze nooit de moeite had genomen om haar man te begraven', nam niemand haar serieus.

Hoe meer er gegraven werd in het verleden van Ann, hoe meer figuurlijke lijken er echter uit de kast vielen. Zo werd ze ooit ontslagen omdat ze 'te vriendelijk' omging met klanten. En dat Australische avontuur bleek ook veel minder rooskleurig dan Ann liet uitschijnen. Zo vertrok ze inderdaad met haar man John richting Down Under, maar het was in Nieuw-Zeeland dat ze zich vestigden met hun kinderen. Lang duurde het echter niet. Een paar jaar later vertrokken ze halsoverkop terug naar Groot-Brittannië. De twee jongens en de drie meisjes die ze toen hadden, tussen de 2 en de 11 jaar oud, lieten ze gewoon achter in een plaatselijk weeshuis.

Dat is volgens een van hun kinderen, die al 30 jaar niets meer gehoord hadden van hun ouders tot oktober, de reden dat Ann wegkwam met haar misdaad. "Ze was een achterbaks, manipulerend mens", klinkt het bij een van de zonen. John was volgens hem niet veel beter: hij was volledig toegewijd aan zijn vrouw en sprak haar in niets tegen. Toen hij in 1997 verdween, miste dan ook niemand hem. Maar waarom ze haar man, die 40 jaar aan haar zijde bleef, om het leven bracht, blijft een raadsel. Een raadsel dat Ann meenam in haar graf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken op de fiets? Rijbewijs kwijt

Dronken op de fiets? Rijbewijs kwijt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/8/8/20151219182153/media_xll_8254358.jpg

Tijdens een alcoholcontrole van de politiezone Roeselare - Izegem - Hooglede zijn twee dronken fietsers hun rijbewijs kwijtgespeeld na een positieve ademtest.

De twee gingen er vanuit dat je als fietser mag drinken en dat je dan niet strafbaar bent. Ze verklaarden aan de politieagenten dat ze de fiets genomen hadden omdat ze van plan waren om alcohol te drinken. "Niets is minder waar. Als fietser ben je een bestuuder van een voertuig en val je onder dezelfde regels als een bestuurder van een auto. Maak jezelf als zwakke weggebruiker nog niet meer kwetsbaar", benadrukt de politie via de eigen Facebookpagina.

De politiezone deed afgelopen nacht op drie plaatsen alcoholcontroles. In totaal werden er 122 bestuurders gecontroleerd. Achttien van hen waren onder invloed van alcohol of drugs. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!