Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastberaden zwerfhond blijft maandenlang opduiken aan hotel van stewardess tot ze hem adopteert

Vastberaden zwerfhond blijft maandenlang opduiken aan hotel van stewardess tot ze hem adopteert

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/3/12/20160810053558/media_xll_8956827.jpg

Een Argentijnse zwerfhond blijkt een wel heel gedreven doorzetter te zijn. Toen de Duitse air-hostess Olivia Sievers begin dit jaar de hond voor het eerst zag in de buurt van het Hilton-hotel in Buenos Aires, had ze geen idee dat hij haar zou uitkiezen als zijn baasje en alles zou doen om dat te realiseren.

Toen Sievers de hond voor het eerst zag, gaf ze hem wat eten en ravotten ze wat. Ze doopte hem Rubio. Rubio volgde haar later naar haar hotel en wachtte. En wachtte. En wachtte. Tot ze weer buitenkwam.

Kort nadien keerde de stewardess terug naar Duitsland en dacht ze de hond nooit meer te zien, maar toen ze de keer nadien weer in Buenos Aires was, bleek Rubio daar weer te staan. "Hij liep altijd met me mee en ik probeerde een andere weg te nemen omdat ik niet wilde dat hij me naar het hotel zou volgen, maar dat was niet mogelijk. Hij kwam altijd terug en volgde me," vertelde ze in Noticiero Trece, een Argentijnse talkshow. "Hij was heel blij dat iemand hem aandacht schonk. Deze hond wil echt een vriend."

Toen Sievers Rubio in juli (winter in Buenos Aires) weer zag, gaf ze de hond een vliegtuigdekentje om zich warm te houden. Ze probeerde een opvanggezin voor de hond te vinden, maar hij liep weg. Daarop besloot de vrouw om hem zelf te adopteren. Rubio vloog vrijdag van Zuid-Amerika naar Europa en woont nu bij zijn nieuwe familie. Missie geslaagd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren






Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).



Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.


» Reageer (0)
09-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze 5 tips bespaar je makkelijk op je elektriciteitsrekening

Met deze 5 tips bespaar je makkelijk op je elektriciteitsrekening

http://static3.hln.be/static/photo/2016/16/4/2/20160809155021/media_xll_8955077.jpg

De elektriciteitsfactuur in Vlaanderen is op één jaar tijd 286 euro ofwel bijna 40% duurder geworden als gevolg van beslissingen van de regeringen-Michel I en -Bourgeois I. Een flinke som geld voor de meeste mensen. Gelukkig zijn er een aantal kleine dingen die je zelf kunt doen om elektriciteit te besparen. Wij sommen er 5 op.

1. Wassen op 30 graden
Heel wat mensen wassen hun kleren standaard op 40 graden of meer, maar door te wassen op 30° bespaar je energie en het is nog eens beter voor je kleren ook. Je krijgt er wel niet alle bacteriën mee weg, maar tenzij je ziek bent, is dat helemaal niet erg. Alleen bij beddengoed en handdoeken draai je de temperatuur van de wasmachine best hoger.

2. Stekkers uittrekken
De kans is groot dat je de stekker van heel wat apparaten zoals een microgolfoven, waterkoker en lamp altijd in het stopcontact laat zitten, ook al gebruik je ze niet. Dit wordt ook wel eens sluipverbruik genoemd, want per jaar kun je makkelijk tegen de € 50 besparen door alle stekkers uit te trekken van de apparaten die je niet gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan je smartphone- en computeroplader.

3. Nooit warme voedingswaren in koelkast en frigo
Door warm eten in de ijskast of frigo te stoppen, zal het hele apparaat tijdelijk opwarmen. Dat is slecht voor het andere eten in de koelkast of frigo, want het aantal bacteriën neemt hierdoor toe. Maar de koelkast en frigo zullen ook veel harder moeten werken om terug op hun normale temperatuur te komen, wat meer energie verbruikt.

4. Vermijd de droogkast
De droogkast is een ware energievreter, door je kleren op een rekje te drogen, kun je dan ook heel wat poen besparen. Ook omdat je kleren zo veel minder snel zullen verslijten. Een toestel met een A-label (het meest zuinige energielabel) verbruikt wel de helft minder dan een gewone droogkast. Weiger je te leven met harde handdoeken en lakens die maar niet drogen, dan investeer je dus best in een apparaat met A-label.

5. Strijken doe ook best niet te vaak
Net als de droogkast, zit ook het strijkijzer in de top-10 van meest verbruikende toestellen in huis. Door je kleren te laten drogen op een rekje, zul je sowieso al minder moeten strijken. Het helpt ook om je kleren zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen en meteen op te hangen. Dan zijn ze nog goed warm en vochtig, waardoor heel wat kreuken vanzelf verdwijnen bij het drogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag tien meldingen van dierenmishandeling

Elke dag tien meldingen van dierenmishandeling

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/11/8/20160809065115/media_xll_8953928.jpg

Vorig jaar kwamen er liefst 3.551 meldingen binnen van verwaarloosde of mishandelde dieren in Vlaanderen, of bijna 10 per dag. Dat zijn er 85% meer dan in 2014. "Zolang de daders niet strenger worden gestraft, zullen ze blijven toeslaan", zeggen voorvechters van dierenrechten.

Er gaat deze zomer geen week voorbij of er duikt wel een triest verhaal op over een hond of kat die op een afschuwelijke manier worden mishandeld. "Het aantal meldingen van dierenmishandeling en dierenverwaarlozing stijgt inderdaad gevoelig", zegt Brigitte Borghmans van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. "In 2015 kregen wij liefst 3.551 oproepen binnen, een stijging van 85% tegenover het jaar ervoor. Meestal gaat het om klachten over verwaarlozing van dieren die niet genoeg eten en drinken krijgen of slecht worden gehuisvest. Maar er zitten ook heel zware mishandelingen tussen, zoals de gevallen die de voorbije week het nieuws haalden."

In 2010, toen Dierenwelzijn nog een nationale materie was, werden 'slechts' 102 meldingen geteld. In 2014 was dat, alleen voor het Vlaams Gewest, al opgelopen tot 1.919 gevallen. "Het klopt dat onze maatschappij verruwt en dat huisdieren daar vaak het slachtoffer van zijn", zegt docente Dierenzorg en Dierenwelzijn Els Peeters van de Hogeschool Odisee in Sint-Niklaas. "Blijkbaar scheppen sommigen er genoegen in om dieren te mishandelen, puur voor het plezier of de kick. Die mensen beschouwen dieren als een 'ding', niet als een levend wezen dat ook emoties heeft en pijn kan lijden. Opvallend genoeg gaat het vaak om jonge, weerloze diertjes.

Vooral honden en katten het slachtoffer

7 augustus: Kitten raakt vastgelijmd aan stuk karton. De lijmval is een barbaarse methode om ratten en andere dieren te vangen. Het poesje wordt opgevangen in het dierenasiel van Gent en kan wellicht gered worden.

5 augustus: Hondenbaasjes in Maasmechelen verhuizen, maar hun Mechelse scheper wordt achtergelaten in een leegstaand huis. Pas een half jaar later wordt het vereenzaamde en verwaarloosde dier naar een asiel gebracht, nadat buren de politie alarmeerden.

4 augustus: In Sint-Niklaas laat een sadist gehaktballen met glasscherven en chocolade met punaises achter op een grasveld waar veel baasjes hun hond uitlaten. Voor een Mechelse scheper loopt het bijna fataal af.

31 juli: In Menen beslissen drie jongeren om te voetballen met een katje. Het krijgt zo veel schoppen dat het nog steeds voor zijn leven vecht.

25 mei: In Brakel blijkt dat een wapengekke buurman de kat van de buren zomaar doodgeschoten heeft. Het dier is net moeder geworden van vier jongen, die nu met de zuigfles opgevoed moeten worden. Bij de dader vindt de politie negen wapens.  (br.hln)


» Reageer (0)
08-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste liefdeskoppel ooit wil in de recordboeken

Kleinste liefdeskoppel ooit wil in de recordboeken

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/12/6/20160807173151/media_xll_8949186.jpg

Paulo Gabriel da Silva Barros (30) en zijn vriendin Katyucia Hoshino (26) willen zo snel mogelijk trouwen om in aanmerking te komen voor de Guinness World Records-titel 'het allerkleinste echtpaar ooit'. Het stel uit Brazilië werd geboren met dwerggroei. Paulo heeft een lengte van 88,39 centimeter. Zijn aanstaande vrouw is met 89,40 cenimeter een fractie groter.

Paulo en Katyucia kennen elkaar nu acht jaar. Het stel stapt in het huwelijksbootje om de huidige, eveneens Braziliaanse, recordhouders van de troon te stoten. Het gaat om Douglas Maistre Breger da Silva (88,9 centimeter) en zijn echtgenote Claudia Pereira Rocha (91,44 centimeter). "Als we nu niet trouwen, lopen we onze vermelding in het recordboek weer een jaar mis'', vertelt een opgetogen Paulo aan Braziliaanse media.

Hij vroeg zijn aanstaande ten huwelijk in een sushirestaurant waar ze met familie en vrienden aten. Katyucia dacht aanvankelijk dat het om een grap ging. Nu ze zeker is van haar zaak, is de kleine vrouw al een bruidsjurkje aan het uitzoeken. Wanneer het minikoppel gaat trouwen is nog niet duidelijk, meldt The Huffington Post. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ideale (gezonde) ontbijt: de havermout latte

Het ideale (gezonde) ontbijt: de havermout latte

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/12/14/20160808090657/media_xll_8951039.jpg

Mijn ontbijt bestaat standaard uit twee delen: een koffie om de slaap uit mijn ogen te wrijven, en een portie havermout om vol energie aan mijn dag te beginnen. En nu blijkt dat je die twee gewoon met elkaar kan combineren. Eureka!

De oatmeal latte is het ultieme ontbijt dat je makkelijk onderweg kan verorberen en dat je toch die broodnodige dosis pit geeft om een maandagmorgen te overleven. Zo maak je het:

1. Breng 360 ml melk aan de kook samen met de havermout, voeg een snufje zout en kaneel toe.
2. Doe de rest van de melk in de melkschuimer. Drie vierde voeg je toe aan het kookpannetje, de rest bewaar je voor een heerlijk romig melkkraagje.
3. Roer in het pannetje totdat de havermout een melkachtige structuur heeft gekregen.
4. Haal de pan van het vuur en voeg de agavesiroop en het vanille-extract toe. Roer goed door.
5. Verdeel de havermelk over 2 grote tassen en voeg de espresso toe.
6. Werk af met de opgeschuimde melk en eventueel wat granola als crunchy toets. (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bespaar je makkelijk geld op eten

Zo bespaar je makkelijk geld op eten

http://static3.hln.be/static/photo/2016/4/9/13/20160804102950/media_xll_8940853.jpg

We doen het allemaal: nog snel een koffie halen voor we de trein opspringen, Chinees uithalen als we te lui zijn om te koken of op café onze portefeuille legen voor smakelijke cocktails. Maar al die uitgaven tellen al snel op en voor je het weet ben je een fortuin kwijt. Met deze tips doe je het volgende keer wat goedkoper aan.

1. Bedenk op voorhand wat je gaat eten

De zogenaamde meal prep is een regelrechte hype bij fitnessgoeroes. Door op voorhand goed na te denken over wat je gaat eten en alles meteen al klaar te maken, ben je minder snel geneigd om je door de week te laten verleiden door ongezonde afhaalmaaltijden. Maar ook voor je portefeuille is het een groot voordeel. Maak op zondag een smakelijke salade voor 's middags (in plaats van dat dure broodje) en zorg dat er voor iedere avond van de week ook al een potje klaar staat. Een stuk goedkoper én veel beter voor de lijn.

2. Maak je eigen koffie

Het lijkt een no-brainer, maar velen onder ons doen het tegenwoordig niet meer. Haal die koffiezet van onder het stof en vul een grote thermos voor je naar het werk gaat. Zo skip je niet alleen de wachtrij bij Starbucks, maar ook de bijbehorende calorieën én het prijskaartje. Ben je echt gesteld op die heerlijke ijskoffie? Ook dat fabriceer je makkelijk zelf in je eigen keukentje. Zet 's avonds een kop koffie die je 's nachts in de koelkast laat staan. 's Ochtends voeg je gewoon een siroop naar keuze toe en je bent klaar om te gaan.

3. Koop seizoensgroentjes

Tuurlijk, aardbeien zijn overheerlijk en we zouden ze liefst iedere week van het jaar in huis halen, maar als het fruit vanaf oktober bijna 6 euro kost voor een bakje, dan houden wij het toch gewoon bij de zomermaanden. Hetzelfde geldt voor groentjes en alle andere seizoensgebonden producten. Doe vooraf wat opzoekwerk en probeer uit te vogelen welke voedingsmiddelen nu in het seizoen zijn, een klein beetje detectivewerk dat je heel wat geld bespaart.

4. Neem altijd een stoffen zak mee

Goed voor het milieu én je portemonnee. Denk maar eens na hoe vaak jej al 15 cent hebt uitgegeven aan zo'n plastic zakje, dat vervolgens toch sito presto in de vuilniszak verdween. Zorg dat je altijd een stoffen boodschappentas op zak hebt. Ze nemen weinig plaats in, dus je kan ze makkelijk in je handtas stoppen, en je hoeft nooit meer geld neer te tellen voor zo'n nutteloos plastic zakje.

5. Ga voor bevroren

Diepvriesproducten zijn helemaal niet minder goed dan 'verse' producten. Integendeel, die frambozen worden namelijk ingevroren precies op het moment waarop ze het best zijn, waardoor ze minstens even lekker en gezond zijn als die uit het rek (misschien zelfs beter). Hetzelfde geldt trouwens ook voor vis en gevogelte. Bovendien zijn ze ook een stuk goedkoper én kan je precies de hoeveelheid gebruiken dat je nodig hebt en de rest makkelijk bewaren voor later. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Every Breath You Take

Sting - Every Breath You Take

Klik op de foto om hem te beluisteren






Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus en songwriter. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; deze onderscheiding werd hem verleend door koningin Elizabeth II.



» Reageer (0)
05-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje moe? Middagdutjes zijn een vrij recent fenomeen

Beetje moe? Middagdutjes zijn een vrij recent fenomeen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/0/14/20160805120830/media_xll_8943734.jpg

Het lijkt één van de meest natuurlijk dingen om te doen: je ogen een halfuur sluiten als je een dipje krijgt in de namiddag. Maar onderzoek wijst uit dat zo'n klein slaapje een vrij recent fenomeen is. Onze voorouders zouden wel uitgerust hebben in de namiddag, maar even de ogen sluiten zat er niet in, aldus onderzoekers van het Centrum voor Slaap uit Californië.

Jerome Siegel staat aan het hoofd van het Centrum voor Slaap aan de Universiteit van Californië. Volgens zijn onderzoek is het middagdutje voor volwassenen een vrij nieuw fenomeen binnen de mensensoort. Voor onderzoeken brengt hij regelmatig langere periodes door bij stammen van jager-verzamelaars in Afrika en Zuid-Amerika. Hun dagelijkse gewoonten zijn volgens Siegel en zijn collega's gelijklopend met die van de jager-verzamelaars uit de oudheid.

In één studie gingen Siegel en zijn team dieper in op de slaapgewoonten van die primitieve stammen, en ontdekten dat middagdutjes niet tot hun gewoonten behoren. "Bijna iedereen rust een tijdje en neemt pauze als de zon het hoogste staat in het midden van de dag," leggen de onderzoekers uit. "Maar niemand heeft de gewoonte om even een dutje te doen." 

"We gaan er vaak van uit dat het moderne leven onze slaap in de war stuurt," zegt Siegel. "Maar we weten nog te weinig over de slaapgewoonten van onze voorouders. Wie weet zijn we wel altijd slechte slapers geweest." Slechte slapers of niet, wij zijn in elk geval wel fan van deze 'moderne' uitvinding. Zin in een dutje? Lees deze tips voor het perfecte middagslaapje om daarna weer vol energie wakker te worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we liever niet elders naar het toilet gaan

Waarom we liever niet elders naar het toilet gaan

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/16/11/20160805120947/media_xll_8943716.jpg

Vroeger zo'n toilethokje buiten in de tuin, misschien was dat zo'n slecht idee nog niet. Toegegeven, het is akelig koud en misschien hangen er wel spinnen, maar niemand hoort (of ruikt) iets van jouw toiletbezoek. Dat was nog eens privacy.

Een recent televisiespotje over product om je toiletpot te verfrissen na een grote boodschap, zodat diegene die na je komt geen nare geurtjes opmerkt, startte het gesprek op de redactie.

Wat blijkt? Vrouwen (en mannen) blijken het nog steeds uit de weg te gaan: een 'nummer twee' op een openbaar toilet of erger nog, bij je lief thuis. Samenwonende koppels spreken er gouden regels over af (lees er onze column Sexy Sundays maar op na), architecten adviseren je steevast om twee deuren tussen het toilet en de woonkamer te voorzien en als we dan toch niet anders kunnen dan hebben we heel innovatieve technieken om alle geluid te dempen.

Nochtans zijn de gezondheidsnadelen van te lang ophouden ook bekend: buikpijn, krampen en nog meer luchtophoping waardoor je best toch een snelle exit bedenkt. Dus tenzij je van plan bent om je lief of schoonouders te vragen om opnieuw een toilethokje in de tuin te bouwen...probeer eerst deze stijlvolle tips een

1.  Zo snel mogelijk doortrekken en verluchten

Even rustig de Humo erbij nemen, dat is goed voor thuis. Maar hoe langer je in de euhm 'dampen' blijft zitten, hoe langer de geur zich ook kan verspreiden. Een spoelbeurt maakt de pot weer proper en geurvrij. Is er een raampje in het toilet, zet dat dan winter of zomer op een kier (of wagenwijd open).

2. De tip met de lucifer

Werkt nog steeds en zo'n klein doosje schattige lucifers is snel weggestopt in je handtas of je broekzak. Strijk na het toiletbezoek een lucifer af in de ruimte voor je je handen wast. We zeggen wel: 1 lucifer, ga niet de hele doos in de fik steken, je wil ook liever niet dat het brandalarm afgaat. Zorg ook dat de lucifer helemaal gedoofd is voor je die in de vuilbak gooit.

3. Essentiële olie

Veel subtieler dan een luchtverfrisser en het ruikt vaak lekkerder dan synthetische meiklokjes of dennefris. Een paar druppels essentiële olie in de pot na het doorspoelen maakt de boel weer frisser. Wij zijn helemaal dol op deze superstijlvolle van AEsop, die er meer als een beautyproduct uitziet dan een toiletverfrisser. Plan je een eerste sleepover bij je nieuwe verovering? Dan kan die mee in je handtas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je huisdier te dik? Zo zet je ze op dieet

Is je huisdier te dik? Zo zet je ze op dieet

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/5/2/20160803142741/media_xll_8938622.jpg

Zelf volgen we als een bezetene onze stappen op, tellen we calorieën en kiezen we massaal voor superfoods, maar onze trouwe viervoeters krijgen wel drie keer per dag een overvolle etensbak voorgeschoteld, met af en toe nog een lekkere snack tussendoor. Geen wonder dat de kilootjes eraan vliegen bij veel huisdieren.

Hoe weet je of je huisdier te dik is?
Heb je een vermoeden dat Blackie enkele kilootjes te veel meesleurt, maar ben je niet zeker? De beste manier om erachter te komen of je huisdier overgewicht heeft (zonder dure toestellen te kopen) is door recht boven hen te gaan staan en op je viervoeter neer te kijken. Zie je de ribben? Dan is je huisdier te mager. Zie je de ribben niet, maar voel je ze wel, dan is het perfect in orde. Als je de ribben echter niet voelt wanneer je je handen aan weerszijden van de borst plaatst, dan is je huisdier te zwaar.

Daarnaast is zo'n zandloperfiguur niet alleen het ideaal voor ons, ook dieren hebben een natuurlijke curve. Zowel katten als honden hebben een curve naar hun middel. Als die niet te zien is en je eerder een ovaalvorm waarneemt, dan heeft je hond of kat wat overgewicht. Zwaar obese dieren hebben daarnaast ook vet op de heupen, buik en nek. Bovendien is dat overgewicht allesbehalve onschuldig. Van hernia's tot hart- en leverproblemen, die extra kilo's brengen soms grote gevolgen met zich mee.

Op dieet?
Dacht je dat jij het al vervelend vond om af te vallen, een dier op dieet zetten is zo mogelijk nog moeilijker. Plots de portie halveren en stoppen met snacks en snoepjes geven is namelijk niet voldoende. Belangrijker is dat je het hele eetpatroon van je huisdier verandert. Stap één: stop met je huisdier restjes te geven. Amper 14 gram kaas staat voor Minoes namelijk gelijk aan een hamburger met frietjes voor jou. Ook kan je speciale dieetvoeding in huis halen, die is vaak duurder dan de gewone katten- en hondenbrokjes, maar bevat meer vezels, waardoor je huisdier sneller verzadigd is en minder zal eten. Meet voeding ook nauwkeurig af en geef snacks die weinig koolhydraten bevatten, zoals groenten.

Bewegen is van groot belang om je huisdier een handje te helpen. Regelmatig samen gaan wandelen of spelen is dus zeker een must. Maar er zijn tegenwoordig ook handige hulpmiddeltjes. Zo zijn er apps die bijhouden of je huisdier wel genoeg beweest. Een applicatie als WonderWoof gaat na hoeveel er gelopen is, en stelt net zoals een gewone fitnesstracker ook doelen. Daarnaast kan je ook eens kijken naar voerballen. Hier doe je het voedsel in, en vervolgens moet je kat of hond ermee spelen voor het aan het voedsel kan. Ook kan je het eten verdelen over verschillende voerbakjes die op andere plaatsen staat, waardoor je huisdier wel meer moét wandelen. (br.hln)


» Reageer (0)
04-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer televisiekijken & andere tips om ook een ochtendmens te worden

Meer televisiekijken & andere tips om ook een ochtendmens te worden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/16/5/20160804083151/media_xll_8940605.jpg

Vroeg of laat raakt iedereen wel uit bed, maar bij de één verloopt dat proces standaard een stuk vlotter dan bij de ander. Vergeet de koffie, stoppen met snoozen en andere clichés, aan deze tips heb je écht iets.

Hou een vast slaappatrooon aan

We weten allemaal dat die snoozeknop je beste vriend is 's ochtends vroeg. Dus we zullen je niet vragen om daar af te blijven (het leven moet nog steeds aangenaam blijven). Maar er is wel iets anders dat je 's avonds al kan doen: leer je lichaam kennen. Nee, je hoeft niet met een handspiegeltje naar de badkamer te trekken, maar wel: weet hoeveel slaap je nodig hebt. Kies een vast tijdstip waarop je in je bed moet liggen, hoeveel afleveringen van 'Gilmore Girls' je ook nog te gaan hebt. Wedden dat dit in de vroege morgen een wereld van verschil maakt?

Drink water

Dit lijkt wel een wondermiddeltje voor alle problemen en kwaaltjes waar je mee worstelt. Hoofdpijn? Drink water. Honger? Drink water. Vroeger opstaan? Drink water. Water is dan ook ontzettend belangrijk voor ons, en we drinken het allemaal te weinig. Zorg dat je voldoende gedronken hebt voor je gaat slapen (maar uiteraard niet zo veel dat je de hele nacht naar het toilet moet hollen), en zet ook een glas water naast je bed. 's Avonds goed hydrateren helpt je om 's ochtends de ogen te openen, en in de vroege uurtjes is zo'n verfrissend glas water ook meteen handig om wat wakkerder te worden.

Kijk televisie

Pardon? Ja, echt. Vergeet de radio, zet je televisie eens op tijdens het ontbijt. 20 minuutjes van je favoriete televisieprogramma is niet alleen een ontspannende manier om stilaan je hersenen weer te gebruiken, het licht van het scherm lijkt ook op daglicht, waardoor je beter wakker wordt. Geen fan van tv-kijken? Je kan ook apparaten aanschaffen die het daglicht imiteren.

Koop een hond

Toegegeven, als je van jezelf al weet dat je geen hondenmens bent en echt niet zat te wachten op zo'n speelse viervoeter, is het misschien geen goed idee. Maar anders is een hond het perfecte excuus om vroeger je warme bed te verlaten. Als je in het begin vroeg in de ochtend met je maatje gaat wandelen, zal hij dit al snel doorhebben. Het resultaat? Iedere morgen een persoonlijke blaffende wekker.

Ga sporten

Uiteraard helpt dit alleen als je 's ochtends genoeg tijd hebt. Wie al om in de vroege uurtjes op het werk moet zijn, hoeft echt niet om 4 uur al zijn of haar sportschoenen aan te trekken. Maar als je wat extra tijd hebt, is het geen slecht idee om je loopschoenen uit de kast te halen of je naar de fitness te begeven. Het levert je een hoop endorfinen (gelukshormonen) en energie op, waar je de rest van de dag mee vooruit kan. Bovendien zijn die sportieve uurtjes ook het uitgelezen moment om te reflecteren en je mentaal voor te bereiden op de werkdag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dipje? Waarom we ons op woensdagavond futloos voelen

Dipje? Waarom we ons op woensdagavond futloos voelen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/13/8/20160803201938/media_xll_8939378.jpg

Het ellendige weer doet er ongetwijfeld geen goed aan, maar nog los daarvan bestaat de kans dat je op deze woensdagavond met een gebrek aan energie kampt. Niet abnormaal, want wetenschappers van de University of Melbourne dokterden uit waarom woensdagavond het moment bij uitstek is voor een energiedip.

Woensdagavond. Je bent als het goed is over de helft van de werkweek, maar het weekend is ook nog niet helemaal in zicht. De kans zit erin dat je vanavond uitgeput in de zetel ploft, zonder veel zin om iets te doen. Wees in dat geval niet te streng voor jezelf, want de faculteit economie van Melbourne University berekende waarom je uitgerekend woensdagavond met een gebrek aan energie kampt. 

De Australische studie rekende uit dat onze reactiesnelheid en ons concentratievermogen een opvallend dieptepunt krijgt na 25 uren werken. Voor wie voltijds werkt volgens een 38-urenweek, komt dat ongeveer neer op woensdagavond of donderdagochtend. Ons lichaam en brein zijn er niet op voorzien om 40 uren na elkaar op een even hoog niveau en met dezelfde concentratie te werken, en dat weken aan een stuk. Vandaar dat je een dipje krijgt na die eerste 25 uren van de nieuwe werkweek, aldus de onderzoekers. 

De oplossing? Niet te streng zijn voor jezelf. Een rustig ontspanmomentje vanavond heb jij wel verdiend, zodat je ook die volgende 15 uren er nog tegenaan kan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Hallelujah

Damien Rice - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren





.
Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.



» Reageer (0)
03-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer genieten van minder koffie, zo doe je dat

Meer genieten van minder koffie, zo doe je dat

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/16/7/20160802183219/media_xll_8936797.jpg

Liep je vroeger te stuiteren na een kopje koffie, maar heb je tegenwoordig het gevoel dat je liters van het zwarte goud moet drinken om enigszins wakker te worden? Dat is heel goed mogelijk, want voor het goedje geldt - jammer maar helaas: hoe meer je ervan drinkt, hoe minder sterk de effecten.

Je lichaam bouwt namelijk door de jaren heen een tolerantie op voor de cafeïne in koffie, zegt Murray Carpenter, auteur van Caffeinated: How Our Daily Habit Helps, Hurts, and Hooks Us, in een interview in Science of Us. Dat verklaart waarom het misschien al jaren geleden lijkt dat je dat alerte en gelukzalige gevoel ervoer na de eerste kop koffie van de dag!

Je kunt jezelf nu per direct aansluiten op een infuus van koffie en zo proberen je werkdag door te komen, maar je lichaam vindt volgens Carpenter na verloop van tijd vanzelf zijn sweet spot (het punt waarop je lichaam genoeg cafeïne heeft). In een experiment aan de John Hopkins University kregen deelnemers onbeperkte toegang tot koffie met verschillende sterkte. Zij die van de milde blend mochten lurken, dronken aanzienlijk meer dan degenen die werden toebedeeld met een sterker aroma. Je lichaam blijkt dus zelf te kunnen bepalen hoeveel cafeïne het nodig heeft.

Reset je tolerantieniveau

Hoe keer je terug naar dat heerlijke gevoel van vroeger na je eerste kopje koffie? Volgens Joseph Rivera, de oprichter van de Coffee Chemistry, is de effectiefste manier om cold turkey te gaan, voor ten minste enkele weken. Logisch, maar ook een beetje pijnlijk. Klinkt rigoureus stoppen als een onmogelijke opgave? Dan kun je ook proberen om een tijdje te minderen. Halveer bijvoorbeeld het aantal koppen koffie dat je per dag drinkt en herhaal die stap na een aantal dagen tot je bijna niets meer drinkt.

Het vereist misschien wat doorzettingsvermogen, maar het goede nieuws is dat je vrij snel weer ten volle zal ervaren welke invloed die paar slokken koffie kunnen hebben. Na ongeveer een week zul je merken dat je des te meer geniet van net dat beetje minder cafeïne. Voor koffie geldt dus wel degelijk: less is more! (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marieke Vervoort overweegt euthanasie na Rio

Marieke Vervoort overweegt euthanasie na Rio

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/14/5/20160802153644/media_xll_8936285.jpg

De komende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro - van 7 tot 18 september - worden de laatste voor rolstoelatlete Marieke Vervoort (37). Dat heeft ze zelf gezegd bij de voorstelling van de Belgische delegatie zaterdag. "Ik begin stilaan te denken aan mijn euthanasie."

Het was tot afgelopen vrijdag nog niet eens zeker of Marieke Vervoort - die aan een chronische spierziekte lijdt waardoor ze sinds 2000 in een rolstoel zit - zou deelnemen aan de spelen. Maar ze is er nu toch bij. "Ik ben blij, hoewel het niet eenvoudig is. Ik heb goede en slechte dagen. Sommige nachten slaap ik maar een tiental minuten, waarna ik toch weer aan het trainen ga. Als het lukt, ten minste", vertelt ze. "Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik nog in Rio zou staan. Het is mijn laatste wens om er mee te doen. Hopelijk kan ik daar in schoonheid afsluiten.

Zilver en goud

Op de vorige Paralympics in 2012 won ze nog zilver op de 200 meter en goud op de 100 meter. Maar dat sporten wordt wel alsmaar moeilijker. "Na Rio stop ik sowieso met mijn sport, ook al betekent dat misschien dat ik in een zwart gat zal vallen."

Iets wat niet denkbeeldig is. "Als ze mijn sport afnemen, is het gedaan met mij", liet Willemie eerder al optekenen. Waardoor ook de vraag om euthanasie weer aan de oppervlakte komt. Want over hoe en wannéér ze gaat, daar wil ze zelf over beslissen. "Stilaan denk ik aan mijn euthanasie", vertelde ze zaterdag. "Maar ik hoop eerst nog wat van het leven te kunnen genieten. Ik heb nog een bucket list, ik wil onder meer nog stuntvliegen."

Podiumkansen

En eerst zich nog laten zien op de Paralympics. Daar treedt ze aan op de 100 en 400 meter. "Ik schat ik mijn podiumkansen hoog in, maar het zal niet eenvoudig zijn, want de competitie is zwaar", klinkt het.

In totaal zullen 24 Belgische paralympiërs present tekenen op de spelen in Rio. Aanvoerders zijn naast Vervoort amazone Michèle George, tennisser Joachim Gérard en boccia-speler Pieter Cilissen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Thing called love

John Hiatt - Thing called love

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.

John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). Daarop volgen Slow Turning (1988), Stolen Moments (1990), en Perfectly Good Guitar (1993). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In 2008 kwam de plaat Same Old Man uit, in 2010 gevolgd door The Open Road.


» Reageer (0)
01-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak zou je je huis moeten kuisen

Zo vaak zou je je huis moeten kuisen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/1/4/20160801115548/media_xll_8933314.jpg

Eerlijk is eerlijk. Wij staan ook niet iedere dag met de stofzuiger in onze handen. Die comfortabele zetel in combinatie met een portie Netflix is immers een stuk aanlokkelijker dan je avond vullen met zeemlap en stofdoek. Al zouden we dat blijkbaar toch beter wat vaker doen.

Dit zijn de regels volgens de experten van Good Housekeeping (en helaas, die houden in dat je meer moet kuisen dan gedacht):

Iedere dag:

- je bed opmaken
- de afwas doen
- de keuken stofzuigen of met de swiffer erdoor gaan
- de koffiezet proper maken
- het aanrecht afkuisen
- de tafel en wastafel afkuisen
- de was doen

Wekelijks:

- de keuken en badkamer dweilen
- badkamermeubels poetsen
- de spiegels schoonmaken
- stof afnemen
- het hele huis (inclusief meubels) stofzuigen
- je beddengoed verschonen
- de microgolfoven uitkuisen
- alle schoonmaakdoeken vervangen

Maandelijks:

- de ramen wassen
- stof afnemen van de gordijnen en lampen
- je afwasmachine en wasmachine schoonmaken

Ieder half jaar:

- de diepvries ontvriezen en proper maken
- de douchegordijnen wassen
- de kussens en dekbedden wassen
- de vuilnisbak en oven poetsen

Jaarlijks:

- je gordijnen wassen
- het tapijt reinigen


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfstandigen vallen steeds vaker langdurig ziek

Zelfstandigen vallen steeds vaker langdurig ziek

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/13/2/20160801094113/media_xll_8932952.jpg

De afgelopen vijf jaar is het aantal langdurig arbeidsongeschikte zelfstandigen met bijna 11 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van bevoegde ministers Borsus en De Block na parlementaire vragen van CD&V-Kamerlid Griet Smaers.

"Naast een verhoogd armoederisico, is dit uiteraard ook geen goed nieuws voor de uitgaven op vlak van de sociale zekerheid", zegt Smaers in een persbericht. "Preventie en welzijn op het werk zijn meer dan ooit cruciaal. We roepen de ministers op snel werk te maken van de werven preventie en re-integratie."

Het aantal zelfstandigen dat langer dan zes maanden arbeidsongeschikt is, is de afgelopen vijf jaar sterker gestegen dan het aantal dat minder dan zes maanden out is, klinkt het. Het gaat zo respectievelijk om een stijging van 10,34 procent tegenover 4,76 procent. Daarnaast is de gemiddelde duur dat een zelfstandige arbeidsongeschikt is, gestegen met 5 dagen tot 212,8, een stijging van 2,4 procent.

Meer psychische problemen
De belangrijkste oorzaak zijn musculoskeletale (spier- en wervel-) aandoeningen, maar wat volgens Smaers opvalt, is de toename van psychische problemen. In 2010 kampte zo 19,32 procent van het aantal invalide zelfstandigen met zulke problemen, terwijl dat in 2015 naar 21,48 procent is geklommen. "Het aantal zelfstandigen dat getroffen wordt door psychische stoornissen stijgt procentueel sterker dan de evolutie van het totaal aantal invaliden. Dat psychische aandoeningen de ziektebeelden van onze generatie zijn, staat buiten kijf", aldus Smaers. De derde belangrijkste oorzaak zijn hart- en vaatziekten (11,07 procent van het aantal invalide zelfstandigen).

Smaers wil dat er snel werk wordt gemaakt van re-integratietrajecten voor langdurig arbeidsongeschikte zelfstandigen. "Minister De Block wenst hier pas werk van te maken nadat de re-integratie voor arbeidsongeschikte werknemers op punt staat. Ik zie niet in waarom we op dit punt zouden treuzelen. De zelfstandige is even belangrijk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - Sweet Dreams

Annie Lennox - Sweet Dreams

Klik op de foto om haar te beluisteren







Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!