Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louboutin kan geen alleenrecht op rode zool claimen

Louboutin kan geen alleenrecht op rode zool claimen

https://images4.persgroep.net/rcs/KbUU1fVKluUEkN5gWrodNLyn2xU/diocontent/42849134/_focus/0.510000/0.420000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Franse designer Christian Louboutin kan niet het alleenrecht claimen op het gebruik van rode zolen. Dat zegt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie. De advocaat-generaal bevestigt daarmee een eerder advies. Het is afwachten of het Hof het advies van de advocaat-generaal volgt. Doorgaans is dat wel het geval.

Louboutins zijn de even populaire als prijzige vrouwenschoenen met kenmerkende rode zolen. De Franse ontwerper Christian Louboutin vocht al heel wat juridische robbertjes uit met concurrenten die gelijkaardige schoenen met rode zool op de markt brachten.

Louboutin had zijn schoen ook als merk ingeschreven in de Benelux met de verwijzing naar de rode kleur (Pantone 18-1663TP). Toen de Nederlandse schoenenwinkel Van Haren in 2012 zwarte schoenen met rode zool op de markt bracht, sprak Louboutin van ‘merkinbreuk’ en stapte het naar de rechter. Van Haren vocht de claim van Louboutin aan.

De rechtbank in Den Haag legde de kwestie voor aan het Europees Hof van Justitie. Daar adviseerde de advocaat-generaal in juni vorig jaar al dat Louboutin geen merkbescherming kan krijgen alleen op basis van de kleur. Een nieuw advies van de advocaat-generaal bevestigt dat standpunt. Een merk kan namelijk niet uitsluitend op basis van zijn vorm beschermd worden. En de vorm bestaat daarbij niet enkel uit de driedemensionale kenmerken van de schoen, maar ook uit de kleur.

De advocaat-generaal betwijfelt ook “dat de rode kleur de wezenlijke functie van het merk kan vervullen en dat op grond daarvan de merkhouder kan worden geïdentificeerd wanneer deze kleur buiten haar specifieke context wordt gebruikt, dat wil zeggen los van de vorm van de zool”.

De advocaat-generaal wijst er tot slot op dat de beoordeling van het merk finaal toekomt aan de Nederlandse rechter. Het is met andere woorden aan de Nederlandse rechter zelf om te oordelen of de rode kleur “een wezenlijke waarde aan de waar geeft”.  (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat koffie snikheet moet zijn als je het drinkt, is waarschijnlijk het grootste misverstand dat er is

Dat koffie snikheet moet zijn als je het drinkt, is waarschijnlijk het grootste misverstand dat er is

https://www.mupload.nl/img/r2t7vm.jpg

De gemiddelde Belg blinkt uit in onwetendheid als het op koffie aankomt. Dat vindt Rob Berghmans, koffie-icoon en oprichter van koffiebar Caffènation in Antwerpen. “’De beleving moet bij koffie nog volop groeien in ons land”.

Van gloeiend heet tot een overdaad aan melk: voor veel Belgen is koffie drinken haast een automatisme geworden, waarbij diepgang en smaak te weinig in vraag gesteld worden. Maar waar loopt het dan fout? Koffiekenner Rob Berghmans vindt dat België vooral uitblinkt in onwetendheid. “Terwijl het krak hetzelfde is als met bier en wijn. Het volk weet dit allemaal nog niet, maar dat ligt niet aan die mensen maar aan de producent. Branders presenteren hun koffieproduct mank, de duiding ontbreekt.”

 Koffiezaken moeten namelijk zeggen wat ze aanbieden volgens Berghmans: “Weinig zaken doen die inspanning, maar dat heeft véél waarde. In mijn zaken noemen we niet alleen land en streek, maar ook producent. Zo is de herkomst van de koffie traceerbaar. In de gemiddelde bar noemen ze de boon niet eens. Slap vind ik dat. Alsof je een restaurant binnenkomt en ze je niet vertellen welke witte of rode wijn ze schenken. Wij gaan met de consument aan de slag om ze bewust te maken. Wil je het zoet? Meer acide? Een krachtigere koffie? Een zachtere? Belangrijk is dat wij de mensen kunnen voorzien van diepgang.”

“Die krijg je bijvoorbeeld door veel lichter te branden. Grote ketens kopen zeer goedkoop bonen in en branden die veel te donker omdat de overheersende bitterheid dan overstemt. Als je goedkope bonen licht brandt, komen bij het koffiezetten namelijk alle mankementen boven te liggen. De consument is hieraan inmiddels gewend geraakt. Maar met koffiedrinken heeft het niets te maken. Wij zeiden al tien jaar: volhouden, want de rest gaat volgen. En nu zie je dat zelfs Starbucks lichter gaat branden. Ze hebben hard om ons gelachen, maar ze volgen allemaal.”

Snikhete koffie is niet oké

“Mensen hoor je ook vaak over Braziliaanse koffie. Het heeft volgens semi-kenners een mooi, notig karakter. Maar ik vind Braziliaanse koffie bijna altijd minderwaardig. En ongewassen is die al helemáál niet te drinken. Dit komt omdat ze daar machinaal plukken. Die machines maken geen onderscheid tussen rijpe en onrijpe besjes. Onrijpe besjes zorgen voor die smaak. Maar eigenlijk drinken die mensen dus graag een fout.” 

Nog zo’n cliché waar Berghmans graag korte metten mee wil maken is dat koffie snikheet moet zijn. “Dat is het grootste misverstand dat er is. Koffie moet vooral niét heet zijn. Hitte verdoezelt heel veel. Dus drinkt men slechte koffie gloeiend heet op. Als ie afkoelt, en ze de ware smaak van hun koffie gaan proeven, gooien ze hem weg. Ik zeg altijd: de grootste klant van Douwe Egberts is de gootsteen. Mensen haken af zodra de ware smaken van hun koffie worden verraden bij een lagere temperatuur. Terwijl: Als je kwaliteitskoffie drinkt, licht gebrand, dan neemt tijdens het afkoelen de zoetheid en het mondgevoel alleen maar toe.”

Zwarte filterkoffie

En wat als je niet elke dag buitenshuis koffie kunt halen? “Mensen moeten gaan voor goeie bonen en stoppen met kokendhete koffie. Schaf bijvoorbeeld iets aan als Junior, gemaakt door het Nederlandse Bravilor, onder het label Espressions.” Een filterapparaat waarmee volgens Berghmans mensen thuis op hoog niveau filterkoffie kunnen zetten. Sowieso is hij trouwens grote fan van filterkoffie. “Haal 10 mensen van de straat en laat ze onze cappuccino proeven. Negen ervan zullen wow zeggen. Bij zwarte koffie zal het anders zijn. Melkgedragen koffie is veel toegankelijker voor het grote publiek. Da’s geen probleem, we bieden het allemaal wel aan. We lopen er alleen niet mee te koop. Zelf houden we erg van zwarte koffie en spannen ons hier enorm voor in. Wij verkopen daarom veel meer zwarte koffie dan dat ze elders doen. Andere bars zeggen: “In onze buurt is dat gewoon niet zo populair”, maar dat ligt aan hoe je het brengt. Toen we een vestiging van Caffènation openden in Amsterdam lachten ze ons uit met onze opzet. Een jaar later bleek dat 30% van de geconsumeerde koffie er zwart was. Geen enkele andere bar kon dat geloven: onmogelijk. Bij andere bars is het 10%. In België heeft iedereen inmiddels filterkoffie.”

“Ik heb het liefst dat ze allemaal zwarte koffie drinken, maar koffie met melk is populair. En dus moeten we in die vraag voorzien. Een truc die wij toepassen bij koffie met melk is dat we hierbij de koffies zorgvuldig blenden. Net als het volume stijgt wanneer je met meerdere mensen tegelijk praat, zo neemt de smaak in kracht toe als je meerdere koffies blendt. Zo krijgen de mensen hier de optimale koffiebeleving in hun zo geliefde cappuccino. En als je dan toch met melk aan de gang gaat: gebruik melk waarin koffie optimaal tot zijn recht komt.”

Koffie drinken zoals het moet

Berghmans is overigens niet alleen enthousiast over koffie, ook over zijn klanten is hij zeer te spreken. “Wij hebben hier de mensen die koffie drinken zoals hij gedronken moet worden. Je ziet hier geen mensen naar de suikerpot grijpen.” De ondernemer, die onlangs een boek schreef over de do’s en don’ts van het koffiedrinken, meent het. “Je moet de koffie met respect behandelen. Als medewerkers niet in het profiel passen, dan kunnen ze beter bij Starbucks gaan werken. Dit is het topje van de piramide, dat weten ze allemaal. Bij Starbucks werken mensen die niet eens koffie lusten. Dat is hier onmogelijk. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, maar in één ding komen we overeen: gek op koffie.” 

De Espressions Junior is verkrijgbaar in de betere speciaalzaak aan een richtprijs van € 199. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEEL VOLK OP EERSTE VLAAMSE INFOAVOND OVER WOLVEN

VEEL VOLK OP EERSTE VLAAMSE INFOAVOND OVER WOLVEN

https://images0.persgroep.net/rcs/PTdA8ZlgEylKPqROwMFShQhAazA/diocontent/117853182/_focus/0.310547/0.436950/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ruim 150 mensen waren gisteravond aanwezig in het cultureel centrum van Leopoldsburg op de allereerste infoavond in Vlaanderen over de terugkeer van de wolf. “We zijn hier uit nieuwsgierigheid. Dat de wolf terug in de buurt is, vinden we een goede zaak”, aldus Jos (73) en Marcel (72). Burgemeester Wouter Beke (CD&V) merkt dat er veel sympathie is voor wolvin Naya, die momenteel in Leopoldsburg zou verblijven. “Mensen hebben ook veel vragen en die willen we met deze infoavond beantwoorden. Zelf ga ik regelmatig joggen in de bossen waar Naya zou zitten, maar ik heb geen schrik voor haar. De uitgestrekte militaire domeinen vormen blijkbaar haar ideale biotoop, toch moeten we het breder bekijken. Uiteindelijk hebben we meer last van everzwijnen dan van de wolvin. Hoe dan ook leeft het en ik had deze opkomst wel verwacht. Ik word er trouwens ook in Brussel regelmatig op aangesproken. In de Wetstraat zijn sowieso al enkele wolven gehuisvest”, knipoogt de burgervader.

Bezorgdheid

De meerderheid van de aanwezigen waren veertigplussers uit de regio. Enkele mensen uitten hun bezorgdheid over de komst van de wolf. “Naya zoekt een partner. Wat gebeurt er als ze die vindt?”, wil Marcel weten. Ook de GPS die het dier volgt, interesseert hem. “Als havenmeester van de jachthaven in Leopoldsburg moet ik toch weten wat ik de mensen moet vertellen”, geeft hij aan, terwijl Jos goedkeurend knikt.

Ook Aaltje (51) en Monique (59) uit Leopoldsburg hadden enkele vragen. “Ik vind het een beetje zielig, zo’n wolf alleen in Vlaanderen. Bang maakt ze mij niet. Een everzwijn met jongen is nog wat anders”, vindt Monique. “Ik kom veel in de bossen en weet wel ongeveer waar Naya zit. Als ik haar zou tegenkomen, ga ik dat alvast niet aan de grote klok hangen. Leven en laten leven, zeg ik dan”, gaat ze verder.

Uitleg

Jan Loos van Landschap vzw en het Meldpunt Wolven nam het woord en herhaalde dat nog niemand Naya heeft gezien. “Dat komt omdat ze schrik heeft van mensen”, gaf hij aan. “In principe is het mogelijk dat met twee of drie wolvenroedels al het beschikbare gebied in Limburg al bezet is”, legde hij uit, terwijl hij netjes alle kenmerken van de wolf beschreef, de verschillen met de hond opsomde en de terugkeer van de wolf verklaarde. Dries Gorissen van het Agentschap Natuur en Bos gaf meer toelichting over de schade en schaderegelingen. Hij benadrukte dat het vooral landbouwers met schapen zijn die slachtoffer kunnen worden van de wolf en dat er hiervoor tegemoetkomingen bestaan. Loos gaf eerder al aan dat de wolf echter voornamelijk wilde reeën, herten en zwijnen op het menu zet.

Folders

Op het einde konden aanwezigen nog een folder meenemen uit speciale folderbakjes die waren bevestigd aan bijna levensgrote afbeeldingen van wolven. Zo waren alle vragen opgelost. Gerald (52) was zelfs uit Houthalen afgezakt om meer te leren over de populairste inwoner van Leopoldsburg. “Ik vroeg me af of het zinvol is om de wolf terug te introduceren. De mens en wolf hebben toch een moeizame relatie. Nu ik hier meer over weet, hoef ik me geen zorgen meer te maken.” Voor het eerst sinds lang konden de liefhebbers zo nog eens met een bedverhaaltje over een wolf indommelen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik geen wachtwoord, maar een wachtwoordzin

“Gebruik geen wachtwoord, maar een wachtwoordzin”: Met deze tips ben je hackers te slim af

https://images3.persgroep.net/rcs/jXkT07gGphcso9GmcjDYk6yPiec/diocontent/118335870/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is vandaag Safer Internet Day, de ideale dag om eens stil te staan bij hoe je jouw computer en accounts kan beveiligen tegen hackers. Vorig jaar kreeg het Telenet-netwerk een kwart meer aanvallen te verwerken dan in 2016, zo meldt Telenet zelf. Met deze tips maak je het voor de hackers alvast een pak moeilijker.

1. Kies om de drie maanden nieuwe wachtwoorden en maak ze sterk

Het is belangrijk om voor elk account een lang en uniek wachtwoord te gebruiken. Variaties op bestaande wachtwoorden gebruik je best niet. Als hackers ontdekken dat het wachtwoord voor je e-mailaccount ‘tomaat1’ is en voor je Facebookaccount ‘tomaat2’ is , kunnen ze daaruit opmaken dat het wachtwoord voor je PayPal account ‘tomaat3’ zou kunnen zijn.

De lengte van je wachtwoord is belangrijker dan de toevoeging van speciale karakters zoals hoofdletters en leestekens. Jeroen Baert, computerwetenschapper aan de KU Leuven, raadt aan om een wachtwoordzin zoals ‘Het groen konijn danst salsa in de tuin’ te gebruiken in plaats van een wachtwoord. Een zin die voor een buitenstaander geen steek houdt, is veiliger en bovendien eenvoudiger om te onthouden. Maak gebruik van een paswoordmanager zoals 1Password om een veilig overzicht te krijgen van de gebruikte wachtwoorden voor jouw verschillende accounts.

2. Activeer een twee-staps-verificatie

Bij belangrijke accounts zoals e-mail en sociale media is het aangeraden om de twee-staps-verificatie in te schakelen. Bij het inloggen moet je nog een pincode geven of krijg je een sms om te bevestigen dat jij het bent. 

Het is niet enkel belangrijk om wachtwoorden van privé-accounts te beveiligen, maar vergeet ook de standaardwachtwoorden van je internetmodem of bewakingscamera niet. Meteen na de installatie verander je best de paswoorden van alle toestellen die met het internet verbonden zijn.

3. Voer regelmatig updates uit op alle apparaten

Om mogelijke lekken in de veiligheid van je computer, smartphone of tablet te vermijden, installeer je altijd de laatste update van je besturingssysteem. In veel gevallen kan je aangeven dat dit automatisch gebeurt. 

4. Installeer een antivirus of anti-malware programma

Installeer een beveiligingsprogramma dat automatisch controleert op updates en snel nieuwe updates geeft als er een nieuw virus dreigt bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat het programma zoveel mogelijk bestanden en e-mails controleert en een goede firewall bevat.

Wees echter voorzichtig met proefversies van antivirusprogramma’s. Je kan er het programma wel mee uittesten, maar proefversies worden niet geüpdatet. Malware die na de release van de proefversie is ontwikkeld, kan dan dus bestand zijn tegen jouw beveiliging.

5. Knoei niet met je smartphone

Jailbreaken of rooting van je smartphone of tablet is geen goed idee. Sommige mensen hacken hun smartphone zelf om het dingen te laten doen die de fabrikant niet zo heeft bedoeld. Maar zo maak je je toestel kwetsbaar en bovendien vervalt zo ook de garantie.

6. Wees voorzichtig met sociale netwerken

Op sociale media geef je soms onbewust meer informatie prijs dan je zou willen. Wees dus voorzichtig met wat je allemaal publiceert. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen foto’s of teksten online zet waarop je adres, je telefoonnummer of je geboortedatum te zien is. Dat geldt ook voor locaties die jij en je gezin regelmatig bezoeken, zoals scholen of recreatiegelegenheden. Kies daarnaast voor een gesloten profiel, zodat alleen de mensen die jij vertrouwt je berichten kunnen zien.

7. Maak spaarzaam gebruik van Bluetooth

Bluetooth is handig om draadloos apparaten aan je smartphone te verbinden, maar de technologie kan ook als ingangskanaal dienen voor malware of worden gebruikt voor verbindingen met ongewenste apparatuur. Schakel Bluetooth dus standaard uit en activeer de technologie alleen wanneer je verbinding met een apparaat moet maken.

8. Open niet zomaar een e-mail

Hackers proberen heel vaak bij je binnen te geraken via e-mail. Ze doen zich in e-mails voor als grote bedrijven. De berichten zien er heel officieel en betrouwbaar uit zodat ze informatie van je kunnen ontfutselen.

Open ook niet zomaar een bijlage of klik niet te snel op een link. Op die manier stel je je computer open voor malware. Zelfs e-mails van vrienden kunnen gevaarlijk zijn, want als hun e-mailaccount is gehackt, zouden ze van een cybercrimineel afkomstig kunnen zijn. Voor een e-mailaccount is het zeer belangrijk om een lang wachtwoord te gebruiken die je voor geen enkel ander account gebruikt.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra speurders voor onderzoek naar Bende van Nijvel:

Extra speurders voor onderzoek naar Bende van Nijvel: “470 interessante tips binnengekomen”

https://images2.persgroep.net/rcs/o15FhfWJzz73Od5rS_D3sFT-3GM/diocontent/114863184/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er zijn sinds de bekentenis van de ‘Reus’ eind vorig jaar niet minder dan 800 nieuwe tips over de Bende van Nijvel binnengekomen. 470 daarvan zijn interessant voor verder onderzoek, en het onderzoeksteam wordt daarom opnieuw uitgebreid. Bovendien verhuist het dossier allicht naar het federale parket. Dat zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmorgen in de Kamercommissie Justitie.

Er wordt een nieuw onderzoeksplan uitgewerkt en het aantal speurders zal van 11 naar 30 personen stijgen, zei Geens tijdens een gedachtewisseling over de stand van zaken in het dossier.  Eind oktober kreeg het onderzoeksteam van vijf speurders er al vijf onderzoekers van de federale gerechtelijke politie bij en vier speurders van het Comité P, het comité dat toezicht houdt op de politiediensten. Nu zullen er ook misdaadanalisten aan het team worden toegevoegd.

De uitbreiding kadert ook in een nieuw onderzoeksplan, opgesteld door de onderzoeksrechter. Dat wordt nu getoetst aan de realiteit, maar dat er meer middelen nodig zijn staat buiten kijf. Deze namiddag zitten de verschillende onderzoeksrechters en procureurs daarover samen. Wellicht wordt daar ook beslist om het onderzoek weg te halen bij het parket van Charleroi en het over te hevelen naar het federale parket.

Eind vorig jaar raakte bekend dat ex-rijkswachter Christaan Bonkoffsky op zijn sterfbed had bekend de ‘Reus’ van de Bende van Nijvel te zijn. De Bende zaaide tussen 1982 en eind 1985 terreur met onder meer bloedige raids op grootwarenhuizen. Liefst 28 mensen kwamen daarbij om.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow spelen samen in nieuwe Netflixserie

Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow spelen samen in nieuwe Netflixserie

https://images1.persgroep.net/rcs/8E7DhaAmdcPaeXqhOX0JRYTkB60/diocontent/118337136/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Barbra Streisand, Gwyneth Paltrow en Ben Platt spelen de hoofdrollen in de muzikale comedyserie ‘The Politician’ waar Netflix in een biedingenstrijd met Hulu en Amazon twee seizoenen van heeft besteld. 

‘The Politician’, bestaande uit afleveringen van een uur, draait om een rijke politicus uit Santa Barbara in de rol van Ben Platt. Elk seizoen concentreert zich op een andere politieke race waarin het hoofdpersonage is betrokken.

Platt zal naar verwachting scènes zingen in de nieuwe serie. Hij won vorig jaar nog een Tony Award voor zijn rol in de musical ‘Dear Evan Hansen’, over een sociaal onhandige middelbare scholier die in de nasleep van een tragedie zijn plek op school vindt.

Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow spelen bijrollen in ‘The Politician’, een productie van Ryan Murphy. De opnames van de serie beginnen in de nazomer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw wint 560 miljoen euro, maar wil anoniem blijven. En dat blijkt een probleem

Vrouw wint 560 miljoen euro, maar wil anoniem blijven. En dat blijkt een probleem

https://images2.persgroep.net/rcs/m9DSMLGsRJ9XJLFQkoijlJ4JQrg/diocontent/62224977/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Amerikaanse die 560 miljoen dollar gewonnen heeft met de loterij, zit met een serieus probleem. Doordat ze op het ticket haar naam schreef, dreigt die bekendgemaakt te worden. Dat ziet ze echter niet zitten. Ze is haar prijs dan ook nog niet gaan ophalen.

Het winnende Powerball-biljet ter waarde van 559,7 miljoen dollar werd vorige maand verkocht in de Reed’s Ferry Market in Merrimack. Het is een van de grootste jackpots ooit die in Amerika zijn gewonnen. De vrouw had anoniem kunnen blijven als ze op het lotje de naam van een stichting had vermeld. Maar dat wist ze niet toen ze ontdekte dat ze gewonnen had. Ze volgde gewoon de instructies op de website van de loterij en ondertekende het biljet. Want met een biljet dat niet ondertekend is, kan je ook geen prijs ophalen.

Het probleem is dat ze de naam nu niet meer kan veranderen. “Elke wijziging die nu aan het lottobiljet gebeurt, zorgt ervoor dat het niet meer geldig is”, stelt de loterij. “Dat zijn onze eigen regels en die moeten we volgen.” De vrouw stapt nu naar de rechtbank. Ze hoopt zo te kunnen afdwingen dat ze anoniem kan blijven.

Veiligheid

“De winnares is een oude inwoner van New Hampshire en een geëngageerd lid van de gemeenschap”, zegt haar advocaat. “Ze dit werk kunnen blijven doen, en wil ook de vrijheid hebben om een ​​supermarkt binnen te lopen of evenement bij te wonen zonder bekend te zijn als de winnaar van een half miljard dollar. Ze wil ook een deel schenken aan een liefdadigheidsinstelling. En ze vreest dat de bekendmaking van haar naam kan leiden tot veiligheidsproblemen.”

De zaak komt een eerste keer voor de rechtbank op 21 februari. Zolang ze haar prijs niet gaat innen, zou de vrouw al zo’n 50.000 euro per dag verliezen aan intrest. (br.hln)


» Reageer (0)
05-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse budgettip leert je honderden euro’s per maand sparen

Japanse budgettip leert je honderden euro’s per maand sparen

https://images1.persgroep.net/rcs/Q3rl9FyFltskCt6QqO3EvgHq4e4/diocontent/118295473/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kakeibo, uitgesproken als kah-keh-boh (wat zoveel betekent als ‘huishoudboek’) is een jarenoude Japanse tactiek om te budgetteren. De methode werd voor het eerst geïntroduceerd in 1904 en kan sindsdien op heel wat aanhang rekenen. Niet geheel onlogisch, aangezien Japanners er tot 35 procent van hun maandelijks inkomen mee sparen. 

Het idee erachter is eigenlijk al zo oud als de straat. Door maandelijks onze inkomsten en uitgaven zorgvuldig neer te pennen in een financieel dagboek, worden we ons bewuster van onze (welja, vaak nutteloze) aankopen. Hoog tijd dus om als een echte Japanner een kakeibo bij te houden:

1. Noteer aan het begin van iedere maand nauwkeurig je vaste inkomsten en uitgaven (zoals huur, hypotheek, verzekeringen, ...). Het verschil laat zien hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de rest van de maand.

2. Maak een schatting van de besparingen die je deze maand wil maken en leg dit bedrag ook effectief opzij. In het beste geval vergeet je dat dit geld überhaupt nog ergens op een rekening staat te schitteren. De kans is echter groter dat het getal (groot of klein) de hele maand op je netvlies staat gebrand, maar probeer dan toch maar even om er niet aan te komen voor wekelijkse uitgaven. 

3. Bepaal voor jezelf waarom je wil sparen en hoe je dit gaat aanpakken. Misschien wil je dit jaar toch echt die wereldreis maken of is de nood aan een nieuwe auto hoog, dan is stoppen met roken of tanken bij een goedkoper tankstation wellicht een stap in de goede richting. Weten waarom je spaart, maakt dat gat in je hand vaak al net een tikkeltje kleiner.

4. Houd maandelijks al je uitgaven bij in vier verschillende categorieën:- Overleven: uitgaven aan eten, onderdak, geneesmiddelen, transport, de kinderen, ...
- Optioneel: uitgaven aan alcohol, restaurants, afhaalmaaltijden, sigaretten, kleding, ...
- Cultuur: uitgaven aan boeken, muziek, films, magazines, ...
- Extra: uitzonderlijke uitgaven zoals een cadeautje, herstellingen of meubilair.

5. Op het einde van iedere maand (en jaar) begint de strijd tussen het ‘spaarvarken’ en de ‘uitgavenwolf’. Bereken hoeveel de methode voor jou heeft opgeleverd en stuur bij waar nodig. 

Hoewel Japanners zweren bij het bijhouden een kakeibo, kan het enige tijd duren voor je gewend bent aan het neerschrijven van elke (en dan bedoelen we ook élke) uitgave op papier. Meer dan eens zal je het vergeten, of gewoonweg ontlopen omdat het toch maar een tijdrovend karweitje is. Maar eens je de methodiek onder de knie hebt, krijg je wel meer inzicht in je financiële gewoontes en uitgavenpatroon. Voor 35 procent besparingen willen wij gerust eens ons mooiste schriftje en bijhorende pennen bovenhalen. Baat het niet, dan schaadt het niet.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staan we op punt om geheime kamers te ontdekken in tombe Toetanchamon

Staan we op punt om geheime kamers te ontdekken in tombe Toetanchamon? Archeologen starten nieuwe zoektocht nadat eerdere geen uitsluitsel gaven

https://images2.persgroep.net/rcs/4hqyrnsuf_sXou-aMF3VM6oCMjM/diocontent/118297812/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wetenschappers zijn met een ultieme poging gestart om uit te maken of er geheime kamers zijn in de tombe van de legendarische Egyptische farao Toetanchamon. Twee eerdere onderzoeken raakten het er immers niet over eens of er iets achter de muren van het graf zit.

“De derde ronde van grondradaronderzoek in de tombe is van start gegaan”, meldde het Egyptische ministerie van antiquiteiten vrijdag. Het doel: een antwoord bieden op een vraag die onderzoekers al jaren intrigeert, namelijk of er achter de muren van de grafkamer van de farao nog andere kamers verborgen zitten, misschien zelfs het graf van een andere lid van de koninklijke familie.

Howard Carter

Sinds de ontdekking van de graftombe in de Vallei der Koningen in Luxor door Howard Carter in 1922, hebben archeologen zich er immers over verwonderd dat de ruimte erg klein is voor een farao. In 2015 kwam egyptoloog Nicholas Reeves met een intrigerende theorie: de noordelijke en westelijke muren zouden wel eens de mummie en kostbare bezittingen kunnen verbergen van de legendarische koningin Nefertiti, de stiefmoeder van farao Toetanchamon.

Het idee van Reeves ontstond nadat de firma Factum Arte in 2009 een gedetailleerde 3D-scan maakte van de tombe. Bedoeling was een exacte replica te maken van de grafkamer, die dan door toeristen bezocht zou kunnen worden. Toen Reeves de scans van de noordelijke en westelijke muur bekeek, meende hij sporen te zien van openingen, die dichtgemaakt en beplaatserd waren. En die konden nog twee andere vreemde dingen verklaren.

Eigenaardigs

Er is namelijk iets eigenaardigs aan de verhoudingen van de figuren op de muren van de tombe. Dat ontdekte egyptoloog Gay Robins in 1984. Op de noordelijke muur werd een rooster van 20 vakjes gebruikt, op de andere drie een rooster van 18 vakjes. Volgens Robins misschien het gevolg van een snelle bouw van de tombe, die mogelijks door verschillende teams van kunstenaars gebeurde. Maar wat als ze nu eens op een compleet ander moment waren geschilderd? Toen de ene kamer werd afgesloten en toen er een andere kamer werd aangebouwd jaren later.

Experten van het Getty Conservation Institute ontdekten in 2012 nog iets raars. De achtergrond van de noordelijke muur was oorspronkelijk wit geschilderd, maar had achteraf een nieuwe laag in geel gekregen om te matchen met de andere drie muren. Was ook dat een aanwijzing?

Toen de Egyptische minister van Antiquiteiten Mamdouh El Damaty ook nog eens zag dat er bij het bovenste deel van de noordelijk muur op steen was geschilderd en bij het onderste deel op een laag plaaster, besloot hij dat er genoeg aanwijzingen waren voor verder onderzoek.

In november 2015 werd de noordelijke muur bestudeerd met een infrarode thermograaf. Die kan verschillen in de oppervlaktetemperatuur vaststellen, temperaturen die uiteenlopen voor een solide muur versus een muur die een andere ruimte afsluit. En die verschillen bleken er effectief te zijn.

Beeld

Daarop volgde een grondradaronderzoek van de Japanse specialist Hirokatsu Watanabe. Zo probeerde hij een beeld te krijgen van wat er mogelijks achter de muren van de tombe zat. Ook nu waren de resultaten sensationeel: Watanabe dacht kamers te zien achter de noordelijke en de westelijke muren. En de contouren van artefacten in metaal en organisch materiaal.

Omdat veel andere experts twijfelden over de resultaten van het onderzoek, volgde een tweede onderzoek met een grondradar. Die vond plaats in maart 2016, door ingenieurs van National Geographic. De resultaten waren echter verwarrend: er bleken plots geen aanwijzingen voor ruimtes achter de noordelijke en westelijke muur. Omdat de beide onderzoeken elkaar compleet tegenspraken, werd nu dus beslist om een derde keer te proberen.

Het derde onderzoek met een grondradar wordt uitgevoerd onder leiding van de polytechnische universiteit van Turijn en moet eens en voor altijd duidelijkheid scheppen. Wetenschappers waarschuwen echter dat met de methode alleen anomalieën in de stenen vastgesteld kunnen worden. Of die effectief verborgen kamers zijn, moet dan nog verder worden onderzocht.

’s Nachts

Momenteel worden gegevens verzameld. Dat gebeurt ’s nachts, als de toeristen weg zijn uit de Vallei der Koningen. Daarna zal het nog een aantal weken duren voor alles verwerkt en geanalyseerd is. En dan weten we of er nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig is in de 3.300 jaar oude graftombe. En of de kans bestaat of er nog iets of iemand anders onder het woestijnzand begraven ligt.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dido - No Freedom

Dido - No Freedom

Klik op de foto om haar te beluisteren


https://www.mupload.nl/img/l2d9ajo9r8.jpg



Dido Florian Cloud De Bounevialle O'Malley Armstrong (Londen, 25 december 1971) is een Britse zangeres. Ze staat bekend onder haar artiestennaam Dido (door haarzelf uitgesproken als Daaide).

Dido begon haar muziekcarrière toen ze 5 jaar was met het bespelen van blokfluit van school. Een jaar later werd ze toegelaten tot de Guildhall School of Music in Londen. Toen ze 10 was, speelde ze naast blokfluit ook al piano en viool. Haar tienerjaren waren een mix van het spelen van haar broers platen en het toeren door de UK met haar klassieke muziek-gezelschap.

Toen ze 16 was was ze helemaal gek van Ella Fitzgerald. Ze begon in verschillende bands in en rondom Londen te zingen, ondanks dat haar broer Rollo (DJ en producer bij de succesvolle groep Faithless) haar zei niet haar dagelijkse baan op te geven, en was te horen op het debuutalbum van Faithless in 1995. De volgende 2 jaar toerde Dido met Faithless, en elke keer als ze terug in Londen was, nam ze ook demo's van haar eigen liedjes op.

Zo begon de opname van haar debuutalbum No angel. De combinatie van Dido's liefde voor warme akoestische klanken en haar broers fascinatie voor beats en alles wat elektronisch is maakt het album zowel nieuw als klassiek tegelijk. De grote doorbraak bereikte ze toen Eminem een gedeelte van haar nummer Thank you gebruikte voor zijn hit Stan. Hierna bereikten ook enkele singles van No angel de hitparades. Haar nummer Here with me werd gebruikt als themamuziek voor de televisieserie Roswell.

In 2003 kwam Dido terug met haar album Life for Rent. Dit album werd nog succesvoller dan het vorige en ging wereldwijd miljoenen malen over de toonbank. De eerste singles White Flag en Life for Rent werden grote hits. Ook de singles Don't leave home en Sand in my shoes kwamen van dit album, maar werden minder grote hits.

In 2004 maakte Dido bekend dat ze in 2005 een jaar rust zou nemen, maar ze was toch weer te zien op het Live 8-festival. Ondertussen was Dido al een tijd in Los Angeles bezig met de opnames en het schrijven van nummers voor haar derde album. Safe Trip Home verscheen op 17 november 2008. De eerste single daaruit heet Don't Believe In Love.


» Reageer (0)
04-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zeg je tegen iemand die ernstig ziek is?

Wat zeg je tegen iemand die ernstig ziek is?

https://images3.persgroep.net/rcs/IvIRJq9XRDDNFzoXZfVzCjvvUtU/diocontent/118254261/_focus/0.360000/0.380000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Heel veel mensen worstelen ermee: wat zeg je tegen iemand die ernstig ziek is? Uit schrik om verkeerde dingen te zeggen, wordt vaak gezwegen, maar daar help je natuurlijk niemand mee vooruit. Hen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan is net heel belangrijk. Zo pak je het aan.

Het is heel normaal dat je niet weet wat zeggen, dat je schrik hebt dat alles dat je zegt verkeerd geïnterpreteerd kan worden, maar zeg dat gewoon eerlijk. Ze zullen dat ongemakkelijke gevoel vast wel herkennen en dan weten ze tenminste dat het je niet koud laat. De persoon in kwestie gaan ontwijken of contact vermijden, is zowat het slechtste dat je kan doen. Vertel dat je niet weet hoe je moet reageren maar dat je er wel het hart van in bent.

Iedere zieke is anders en elk persoon is anders. Sommige mensen willen graag veel gezelschap en hulp, anderen willen misschien liever gerust gelaten worden. Als je dit niet uit jezelf aanvoelt, dan is het ook hierbij beter om het hen gewoon te vragen. Toch is het altijd belangrijk om te laten weten dat je aan hem/haar denkt. Stuur dus regelmatig eens een berichtje of een kaartje. En daarbij hoef je zeker niet altijd te focussen op de ziekte. Tagden jullie elkaar bijvoorbeeld ervoor vaak in memes of bespraken jullie elke week de nieuwe aflevering van Temptation Island? Blijf dat dan doen. Veel ‘patiënten’ getuigen dat ze het belangrijk vinden dat je hen nog altijd als vriend/collega/… bekijkt en niet enkel als zieke.

Diepe levensgerichte gesprekken

Als de zieke er zelf voor openstaat, doe je er goed aan om ook zwaardere emotionele steun aan te bieden. Natuurlijk wil je de persoon in kwestie liefst oppeppen en zeggen dat alles goed komt, maar dat kan ook naïef en oppervlakkig overkomen. Durf diepere levensgerichte gesprekken aan te gaan. Al moet je daar zelf heel sterk voor in je schoenen staan, dus het is zeker begrijpelijk dat je dat heel moeilijk vindt. Maar proberen gaat mee, en als het toch niet lukt, dan weet de zieke dat je het niet gewoon negeert.

Nog belangrijk is om niet bang te zijn om zelf toenadering te zoeken. We gaan er nogal snel vanuit dat de zieke het zelf wel zal vragen als ze hulp nodig hebben, maar dat is meestal niet het geval. “Laat maar weten als ik je ergens mee kan helpen”, is dan ook een goedbedoelde maar loze opmerking. Stel zelf concrete dingen voor om te helpen. Maak eten klaar, ga de kinderen ophalen van school of koop nieuwe pyjama’s voor in het ziekenhuis. Blijf dat ook doen, zelfs als de zieke je hulp keer op keer afwijst. 

Zeg het met een kaartje

Zoals hierboven gezegd, helpt het om een zieke een hart onder de riem te steken met bijvoorbeeld een kaartje. Het probleem? Het huidige kaartenassortiment sluit niet aan bij wat we willen zeggen. Daarom lanceerde Hallmark vorig jaar 36 kaarten die uiteenlopende gevoelens onder woorden brengen. Sommige van die kaarten doen op het eerste zicht misschien wel even slikken. Een kaartje met als opschrift “countdown to the last chemo,” is dan ook niet bepaald subtiel te noemen. 

Claudia Helmons, die zelf aan kanker leed en de kaart ontwierp, weet echter precies welke kaartjes ze zelf had willen krijgen. “Met beterschap-kaarten voelde ik mij niet begrepen. Wie zegt dat ik beter word? Het is natuurlijk ook heel moeilijk om het juiste te zeggen tegen iemand die kanker heeft, want niemand anders voelt alle emoties die deze ziekte met zich meebrengt,” vertelt ze. En natuurlijk zijn er altijd nog kaartjes met een iets fijngevoeliger opschrift. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador Abby is terug thuis bij gezin, 10 jaar na verdwijning

Labrador Abby is terug thuis bij gezin, 10 jaar na verdwijning

https://images1.persgroep.net/rcs/rfSV2IB-Wc0iw39bnBAVmzH0gxQ/diocontent/118229876/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Abby de labrador is na tien jaar herenigd met haar gezin. De hond verdween in 2008 plots toen ze met de kinderen aan het spelen was in de voortuin. Al die jaren vreesde de familie dat Abby gestorven was.

Tot Debra Suierveld ineens telefoon kreeg van het dierenasiel Animal Protectors of Allegheny Valley in Pittsburgh: Abby was eindelijk terecht. Ze werd gevonden aan de voordeur van Judy Spiering, zo’n 16 kilometer vanwaar de hond 10 jaar geleden verdween. Spiering contacteerde de politie, die op hun beurt het asiel opbelde. Werknemers vonden via de chip van de hond al snel de contactgegevens van Debra Suierveld.

“Het is alsof ze is opgestaan uit de dood”, zegt Suierveld. “Mijn dochter huilde toen ze hoorde dat onze hond is teruggekeerd.” Abby reageert ook na tien jaar nog op haar naam én kent nog steeds de commando’s die de familie haar had aangeleerd.

Ondertussen is Abby 13 jaar oud, maar volgens de dierenarts is ze nog steeds gezond. Het ziet ernaar uit dat Abby de afgelopen tien jaar ook goed verzorgd is. Waar ze al die tijd heeft uitgehangen, is niet geweten. De familie is alvast van plan om een feestje te geven voor haar terugkeer. “Het voelt alsof een deel van onze familie terug is, het is geweldig”, zegt Suierveld. (br.hln)


» Reageer (0)
03-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claude François is mijn papa

Claude François is mijn papa

https://www.mupload.nl/img/hkuidtzibh.jpg

Geboren als de dochter van één van de grootste popsterren die Frankrijk ooit gekend heeft, leefde Julie Bocquet (40) uit Oudenaarde al jaren met een groot geheim. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het overlijden van Claude François besliste de moedige vrouw uit de anonimiteit te stappen. “Het enige wat ik wil bereiken, is de symbolische erkenning dat hij mijn vader is.”

‘Alexandrie, Alexandra’, ‘Le téléphone pleure’ of ‘Comme d’habitude’. Op het hoogtepunt van zijn carrière in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw reeg Claude François, alias Cloclo, de hits aan elkaar. Voor Julie Bocquet is François tot op vandaag veel meer dan een hitmachine. Meer dan veertig jaar geleden had haar biologische moeder Fabienne D.V. een relatie met de Franse ster. “Mijn mama was toen amper 15 jaar oud, maar vader dacht dat ze 18 jaar was.”

Voor ze het wist, raakte Fabienne in 1976 zwanger van Julie, maar enkele maanden later toen ze zelf tot het besef kwam dat ze een kind verwachtte, hadden haar ouders haar al verboden om nog contact te zoeken met Claude François. Diezelfde ouders beslisten bij de geboorte van haar dochter ook dat ze geplaatst zou worden bij een adoptiegezin. En zo kwam de kleine Julie, slechts enkele weken oud, terecht bij een adoptiegezin in Gavere.

Even perfectionistisch

Haar identiteit zou al die tijd onder de radar blijven, ook voor Claude François die negen maanden na haar geboorte tragisch om het leven kwam door elektrocutie toen hij vanuit zijn bad een lamp wilde herstellen. Julie werd als kind wel al op de hoogte gebracht door haar adoptieouders dat François haar vader was, maar al die tijd schermde ze dat geheim af voor de buitenwereld.

Tot nu dus. Veertig jaar later acht ze de tijd rijp om de waarheid te onthullen. “Het was nu of nooit voor mij. Ik ben absoluut niet op zoek naar een financiële vergoeding of een erfenis”, benadrukt ze. “Daar heb ik trouwens wettelijk geen recht op omdat ik ben opgegroeid in een adoptiegezin. Het enige wat ik wil bereiken, is de symbolische erkenning dat hij mijn vader is.”


En dan bedoelt Julie niet de muzikant, maar de mens achter Claude François. “Ik heb thuis zelfs geen cd van mijn vader en ik luister bijna nooit naar zijn muziek. Al heb ik wel één liedje van hem dat mij beroert ‘En attendant’. Het gaat over iemand die een relatiebreuk meemaakt en hoe die persoon daar mee omgaat. Het past een beetje bij mijn levensverhaal”, zegt Julie. “Maar eigenlijk wil ik vooral weten hoe mijn vader was als persoon. Vroeger was dat beeld trouwens vrij negatief, maar onder meer dankzij gesprekken met mijn biologische mama is dat beeld al bijgesteld en leerde ik dat we zelfs gemeenschappelijke trekjes hebben. Zo ben ik, net als mijn vader, perfectionistisch ingesteld. Hij was ook altijd zeer gepassioneerd in wat hij deed, iets dat ik ook in mijzelf herken.”

Halfbroers ontmoeten

Nu ze haar grote geheim onthuld heeft, valt er een last van de schouders van Julie. Toch uit ze nog één wens voor de toekomst. “Ik hoop dat ik op een dag mijn twee halfbroers (Claude François heeft twee zonen, red.) in levende lijve mag ontmoeten. In het verleden zijn er al pogingen geweest van mijn kant. Een paar jaar geleden had ik bijna een gesprek met Claude François jr. in Luik, maar op het laatste moment werd alles afgeblazen”, vertelt Julie. Sinds gisteren lijkt de kans op een ontmoeting weer wat groter. In een mededeling via de Facebookpagina ter ere van hun vader verspreiden Marc François en Claude François Jr. een mededeling waarin ze begrip opbrachten voor de zoektocht van Julie naar haar ware identiteit. “Ik ben hen heel dankbaar voor die boodschap.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zangeres Rita Deneve overleden

‘De allereerste keer’-zangeres Rita Deneve overleden

https://images3.persgroep.net/rcs/SqIxLJZjCH7xmUf0sL5yHR9CryA/diocontent/28915375/_focus/0.570000/0.290000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Zangeres Rita Deneve is overleden. Ze werd 73. Dat laat haar familie weten via Facebook. 

De zangers zal op 10 februari worden begraven in Mechelen. Wie haar voor de allerlaatste keer wil groeten en afscheid wil nemen van het Vlaamse icoon, kan daarvoor terecht in de Sint-Romboutskathedraal vanaf 11u. 

Deneve begon haar carrière in 1961. Sindsdien bracht ze verschillende nummers uit zoals ‘Juanita Jones’ (1968), ‘Olé Oké / Op een zomerdag’ (1969) en ‘Dans de hele nacht’ (1969), al werd ze vooral bekend dankzij het nummer ‘De allereerste keer’ (1971). Deneve acteerde ook, bijvoorbeeld in de VTM-reeks ‘Slisse & Cesar’ en in ‘Postbus X’ op de openbare omroep.
 (br.hln)


» Reageer (0)
02-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krijgt Antwerpen straks een nieuw megabordeel?

Krijgt Antwerpen straks een nieuw megabordeel?

https://images0.persgroep.net/rcs/zaFkxX97UDjp8JLBCEMZ8u1S2_4/diocontent/118158673/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De bekende Antwerpse discotheek Café d’Anvers heeft enkele slechte jaren achter de rug, en daarom is de eigenaar op zoek naar een andere invulling. Volgens de Gazet van Antwerpen overweegt hij een megabordeel met 61 prostituees en heeft hij daarvoor een vergunning ingediend bij de stad.

Volgens de krant heeft Pim De Rhoodes, de eigenaar van Café d’Anvers, eind vorig jaar een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor een bordeelcomplex met maar liefst 61 prostituees. Dat zijn tien kamers meer dan het huidige ‘megabordeel’ in Antwerpen, Villa Tinto. De twee gebouwen liggen overigens naast elkaar.

“We hebben enkele jaren minder goed gedraaid”, aldus De Rhoodes. “Bovendien krijgen we elke vijf jaar de reguliere keuring over de vloer, die onze vergunning opnieuw moet goedkeuren. Ik besloot daarom verder na te denken over wat ik met het pand wil doen in de toekomst, want je kan elk moment pech hebben.”

De plannen zijn volgens De Rhoodes echter nog niet in kannen en kruiken. Allereerst moet hij nog toestemming krijgen van stad Antwerpen, wat nog zes maanden kan duren. En daarnaast gaan de zaken van Café d’Anvers de laatste tijd weer een stuk beter. “Het is niet de bedoeling dat ik meteen de deuren ga sluiten indien de aanvraag wordt goedgekeurd. Het is puur als alternatief voor de toekomst. We willen zeker nog enkele jaren op dit elan verdergaan.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe Hermien gered van de slacht dankzij inzamelingsactie

Koe Hermien gered van de slacht dankzij inzamelingsactie

https://www.mupload.nl/img/8y22ismp5gkum.jpg

Koe Hermien en haar maatje Zus zijn van de slacht gered door een inzamelingsactie van de Partij voor de Dieren. Er is genoeg geld binnen om Hermien en Zus, die samen ontsnapten, een onbezorgd leven te geven in een koeienrusthuis.

De teller van de actie staat op ruim 48.000 euro, meldt de PvdD. Hermien ging er in december samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien verschuilt zich in de bossen bij Lettele (Overijssel).

Door alle media-aandacht voor Hermien werd het daar afgelopen weekend druk met mensen die haar wilden spotten. Daardoor is Hermien nu erg gestrest en is het nog niet gelukt haar te vangen, aldus de PvdD. Over een aantal weken wordt gepoogd haar te lokken met enkele andere koeien. (br.hln)


» Reageer (0)
01-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 Belgen wordt gepest op het werk: dit kun je doen om het tegen te gaan

1 op 5 Belgen wordt gepest op het werk: dit kun je doen om het tegen te gaan

https://images4.persgroep.net/rcs/YClNUpMjEkmRjTMU625w5prMu9o/diocontent/118119027/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maar liefst 21,4% van de Belgische werknemers ervaart maandelijks minstens één vorm van pestgedragingen. 12,1% ondergaat dit wekelijks, 3,9% zelfs dagelijks. Dat blijkt uit een onderzoek van IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarvoor meer dan 25.000 Belgische werknemers bevraagd werden. Dit kun je doen om het tegen te gaan.

Het onderzoek toont aan dat de werkomgeving een belangrijke rol speelt in het ontstaan van pesten op het werk. Enerzijds omdat gestresseerde werknemers een makkelijk doelwit zijn. Door stress raken werknemers uitgeput, waardoor ze zichzelf moeilijker kunnen verdedigen tegen negatief gedrag (bv. roddels en beledigingen). Anderzijds doen gestresseerde werknemers een poging om deze werkstress te reduceren (bv. afleiding zoeken om er minder aan te denken), waardoor ze de normen en waarden op het werk kunnen schenden (bv. in termen van productiviteit). Dit maakt hen een doelwit voor de collega’s die deze schending niet tolereren en willen bestraffen.

Ook werkdruk, het ervaren van tegenstrijdige verwachtingen, onzekerheid over de toekomst van je job en onduidelijkheid over je precieze rol op het werk zijn belangrijke oorzaken van pesterijen. Zo blijkt uit het onderzoek dat 25,5% van de werknemers die dagelijks minstens één vorm van pestgedrag ervaren, niet weten wat hun precieze rol op het werk is. 22,5% geeft aan dat ze op het werk met tegenstrijdige vragen te maken krijgen, terwijl 13,5% zich onzeker voelt over de toekomst van zijn of haar job. 6,6 % geeft aan een (te hoge) werkdruk te ervaren.

Om pesterijen op de werkvloer te kunnen vermijden, ontwikkelde IDEWE in samenwerking met KULeuven de StressBalancer, een e-learning tool die werknemers moet leren om stressfactoren aan te pakken om hen zo weerbaar te maken tegen uitputting en pesterijen. Dat gebeurt via concrete oefeningen en tips aan de hand van filmpjes, foto’s en tekstfragmenten.

Vijf tips om pesten op het werk tegen te gaan

1. Als je gepest wordt, probeer dat dan niet te vergoelijken of te begrijpen. Hierdoor blijft het enkel aanhouden.

2. Schakel een derde of collega in. Van hem of haar wordt een grens gemakkelijker aanvaard.

3. Als je de andere bewust maakt van ongepast gedrag, verspreidt zulk gedrag zich minder snel.

4. Optreden tegen onrespectvol gedrag zorgt ervoor dat normen of grenzen niet verder vervagen.

5. Als je iemand steunt als collega, word je zelf ook gesteund wanneer je het eens moeilijk hebt. 

Meer info: www.stressbalancer.be.    (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak: na China verbiedt ook grootste ivoormarkt Hongkong ‘wrede handel’ in ivoor

Doorbraak: na China verbiedt ook grootste ivoormarkt Hongkong ‘wrede handel’ in ivoor

https://www.mupload.nl/img/cbz6m7i2ha9g.jpg

Hongkong verbiedt per 2021 de verkoop van ivoor. De semi-autonome staat wordt samen met China gezien als de grootste markt in olifantenivoor.

De wetgevende raad van Hongkong stemde vandaag met een overweldigende meerderheid voor het verbod op de ‘wrede handel’, meldt de krant South China Morning Post. De handel wordt de komende drie jaar gefaseerd afgebouwd.

Hongkong volgt hiermee China, waar vorige maand de handel aan banden gelegd werd. De handel in nieuw, ‘rauw’ ivoor is in Hongkong al verboden. Maar de huidige wetgeving staat de handel in ivoor dat voor 1990 is verwerkt toe. Volgens critici gebruikten handelaren deze voorwaarde om nieuw ivoor ‘wit te wassen’. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) reageerde opgetogen op het besluit. “Hongkong is de grootste ivoormarkt en doorvoerhaven van de wereld. De autoriteiten laten hiermee zien dat het ze menens is met het indammen van het illegaal doden van olifanten voor hun slagtanden”, zei Cheryl Lo van de Hongkongse tak van de natuurorganisatie.

Lo stelde in een verklaring dat jarenlang is gelobbyd voor een verbod. “En dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. Er zijn veel belangen en de speciale administratieve regio van China is een belangrijke doorvoerhaven mede vanwege de lage straffen.” Ze noemde het ivoorverbod “echt een doorbraak”. (br.hln)


» Reageer (0)
31-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom pleit de wetenschap ervoor om de volwassen leeftijd te verschuiven van 18 naar 24 jaar

Daarom pleit de wetenschap ervoor om de volwassen leeftijd te verschuiven van 18 naar 24 jaar

https://images1.persgroep.net/rcs/oX1m1ZzRfI36GmagL0dnLez_uCk/diocontent/118025798/_focus/0.490000/0.370000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op je 18de ben je volgens de wet officieel volwassen, en in Amerika mag je op je zestiende zelfs al met de auto rondrijden. Een groep onderzoekers aan het Royal Children’s Hospital wil de leeftijd waarop je volwassen wordt echter verschuiven naar 24 jaar. En het is niet de eerste keer dat wetenschappers met dit voorstel komen.

In België mogen jongeren drinken, roken en seks hebben vanaf hun zestiende, een auto besturen en stemmen mag vanaf achttien jaar. Op die leeftijd moet je ook keuzes maken die de rest van je leven beïnvloeden. Wil je studeren of niet en wat dan net? Blijf je nog thuis wonen om te kunnen sparen voor een eigen woning, of ga je meteen alleen wonen? Beeld je even in hoe jong je nog in je hoofd was op die leeftijd, en plots is het voorstel van de onderzoekers niet eens zo gek meer.

Wetenschappers aan de Australische universiteit van Melbourne opperden in 2012 al eens om de leeftijd waarop je volwassen wordt te verlaten. Hun focus lag toen wel voornamelijk op alcohol en het feit dat 18-jarigen niet zo goed tegen de effecten en gevolgen van drank kunnen en minder goed risico’s kunnen inschatten. De reden waarom er zoveel weekendongevallen gebeuren bij tieners, stelden zij toen.

Uit een onderzoek dat vorig jaar gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Child Development, bleek dat tieners zich vandaag de dag ook veel minder bezighouden met ‘volwassen activiteiten’ dan tieners in de jaren negentig. Een rijbewijs halen, een actief datingleven hebben en een naschoolse job zoeken, ze stellen het anno 2018 massaal uit om nog langer jong te kunnen blijven. Voor het onderzoek werd data verzameld over 8 miljoen jongeren tussen de 13 en 19 jaar tussen 1976 en 2016.

In België niet anders

Amerikaanse cijfers weliswaar, maar de situatie in België lijkt niet zo anders. Sinds 2010 werden er 10,3 procent minder rijbewijzen uitgereikt aan 18-jarigen, en zelfs 15 procent minder aan 19-jarigen. Belgische jongeren blijven ook steeds langer bij hun ouders wonen, en dat cijfer stijgt zelfs al ruim drie decennia lang. Van 36 procent in 1991 tot 41,5 procent in 2016. Ze studeren ook meer en vooral langer. Door de Bologna-hervorming duurt een master nu 5 jaar in plaats van 4 en ze nemen steeds meer vakken mee, waardoor hun studietijd langer duurt. Jongeren kopen ook alsmaar later een woning, enerzijds omdat ze moeilijker werk vinden, maar ook omdat huizen veel duurder zijn geworden en ze moeilijker aan een lening raken omdat ze een grotere eigen inbreng nodig hebben. Tenslotte stellen ze ook kinderen krijgen massaal uit tot na hun dertigste.

Hoe komt dit?

Volgens verschillende onderzoeken zijn er meerdere redenen waarom jongeren later aan het ‘volwassenleven’ beginnen. Enerzijds is er de impact van de financieel-economische crisis. Jonge twintigers zitten in een onzekere financiële situatie, waardoor ze grote beslissingen zoals een woning kopen of kinderen krijgen wel moeten uitstellen. Doordat ze langer en meer studeren, beginnen ze vaak pas te werken op hun 23ste, wat alles natuurlijk ook vertraagt. Maar ook hun eigen mentaliteit is veranderd. Ze gaan die citytrip naar New York of dure skireis niet laten schieten om toch maar snel een huis te kopen. Dat kan later nog altijd. Ze willen langer genieten van hun jonge leven, want dikke pensioenen zitten er voor hen toch niet meer, dus kunnen ze het er beter van pakken nu het nog kan.

Al is de meest opvallende verklaring waar bijna alle onderzoekers het over eens zijn de smartphone. Meer dan 75 procent van de tieners is in het bezit van een smartphone, wat wil zeggen dat ze een heel groot deel van hun (sociaal) leven online doorbrengen. Waarom zouden ze nog naar een bar gaan om iemand nieuw te ontmoeten, als ze even goed kunnen swipen op Tinder? Waarom nog autorijden, als je via je gsm een Uber of Taxi kunt bestellen? Waarom nog seks hebben als je het online kunt bekijken?

De voordelen

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel en zijn er ook voordelen verbonden aan het uitgestelde volwassen leven. Het aantal tienermoeders blijft dalen (van 1.395 zwangerschappen in 2007 naar 843 in 2015), minderjarigen drinken en roken ook minder en minder jongeren met een rijbewijs betekent ook minder jongeren die een ongeval veroorzaken. En er zijn ook biologische voordelen. Tijdens onze tienerjaren is het brein erg kneedbaar en nog in volle ontwikkeling. Het leert snel bij, kan makkelijk informatie verwerken en past zich goed aan. Wanneer het de volwassen leeftijd heeft bereikt, verschuift de focus meer op impulscontrole en efficiëntie, wat de reden is dat volwassenen doorgaans meer rationele en risico vermijdende beslissingen nemen dan tieners. Volgens verschillende studies, kan het verlaten van de volwassen leeftijd ervoor zorgen dat het brein nog tot eind jaren twintig evolueert en makkelijker bijleert.

Als ons brein zich aan deze verschuivingen kan aanpassen, is het met andere woorden misschien geen slecht idee dat de maatschappij zich hier ook eens over buigt. Jongeren meer tijd geven om te ontdekken wat hun plaats in de wereld is, kan er op termijn alleen maar voor zorgen dat ze stabielere volwassenen worden, zeggen de onderzoekers van het Royal Children’s Hospital nog. Uiteindelijk leven we langer dan ooit, waarom dan zo snel mogelijk volwassen worden? Of om het met een inspirerende quote te zeggen: “Don’t grow up, it’s a trap.”  (br.hln)


» Reageer (0)
30-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurants laten klanten betalen voor bekroond mineraalwater, maar schenken eigenlijk kraantjeswater

Restaurants laten klanten betalen voor bekroond mineraalwater, maar schenken eigenlijk kraantjeswater

https://images0.persgroep.net/rcs/E8jI72mA9-ZdW9guJGU3Y9MKnCM/diocontent/118033819/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Brouwerij Haacht klaagt twee Belgische restaurants aan omdat zij een tijdlang leidingwater hebben verkocht als Val-mineraalwater. Dat meldt L’Echo. In de restaurants werden lege flessen telkens opnieuw opgevuld met water uit de kraan.

Val-mineraalwater wordt rechtstreeks gebotteld aan de bron. Brouwerij Haacht, dat Val in haar portefeuille heeft, wijst in haar reclames steevast op het natuurlijke zuiveringsproces. Het water werd in 2012 en ook vorig jaar nog bekroond met drie sterren en wordt in restaurants over het hele land geschonken.

De brouwerij is nu een rechtszaak gestart tegen twee restaurants uit Brussel. Zij sloten in 2008 een deal met Haacht om hun klanten Val te schenken. Alles lijkt goed te gaan, tot in 2015. De afnemer begint zich vragen te stellen bij het lage aantal flessen Val dat wordt besteld en beveelt een onderzoek. Bovendien komen veel flessen halfvol terug. Na analyse blijkt dat de flessen sporen bevatten van kraantjeswater. Om honderd procent zeker te zaak van zijn zaak, stuurt de afnemer een deurwaarder naar de etablissementen. Negen flessen Val worden in beslag genomen. Volgens het rapport van de rechtbank kreeg de deurwaarder bij aankomst van een ober te horen dat klanten altijd de keuze hadden tussen Val-water en leidingwater dat weliswaar  in dezelfde flessen geschonken werd. Die verklaring wordt later weer ingetrokken.

Deze week verscheen de zaak voor handelsrechtbank in Brussel. Brouwerij Haacht wil de overeenkomst met de restaurants beëindigen en vraagt ​​een compensatie.

Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen zegt dat het in bepaalde gevallen mogelijk is om kraanwater tegen betaling te serveren. “Als restaurantuitbater dien je dat wel goed te communiceren aan je klanten. Je moet het ook zo vermelden op je menukaart.”  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!