MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

          

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2022

    /8/1995   Bert Peleman

    Een ‘Déàjà   Vu’ Gevoel

    *

    Puurs, 13 april 1915 – Antwerpen, 5 augustus 1995) was een Vlaams dichter en schrijver.

     

     

    Peleman, zoon van een kruidenier, volbracht zijn humaniora in het Klein Seminarie van Hoogstraten, waar zijn leraars Ast Fonteyne en Remi Lens bij hem de belangstelling voor toneel en kunst opwekten. Hij vervolgde met anderhalf jaar politieke en sociale wetenschappen in Leuven, maar onderbrak die studie tijdens het tweede jaar. Hij had zich vooral onledig gehouden met het oprichten van een studentencabaret, waarmee hij optrad, onder meer voor de radio.

     

    In die tijd raakte hij, onder de invloed van Jef Van Bilsen, in de ban van Joris Van Severen en werd lid van het Verdinaso. Beroepshalve werd hij redacteur voor de cultuurbladzijde van De Courant en in 1939 werd hij medewerker bij het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).

    In 1939 werd hij gemobiliseerd als luitenant in het Belgisch leger. Hij publiceerde een boekje, Wij, soldaten, met fervente lofbetuigingen aan het adres van het koningshuis. Krijgsgevangen na de Achttiendaagse Veldtocht werd hij tot in juli 1940 in Beieren opgesloten.

    Na zijn terugkeer werd hij lid van de Eenheidsbeweging-VNV. Hij werd hoofdreferent voor kunst en cultuur bij de door de bezetter gecontroleerde Radio Brussel en werd ondervoorzitter van de Duitsgezinde Brabantse kunstfederatie. In 1942 verliet hij de radio om de leiding te nemen van het departement Stijl en Vorming van de Dietsche Militie - Zwarte Brigade. Als gevolg hiervan liep hij vaak in het uniform van de Zwarte Brigade rond en reisde hij naar het Oostfront, waar zijn broer soldaat was. Hij schreef ook de Mars van het Vlaams Legioen, getoonzet door Karel De Brabander, met onder meer het volgende vers:

     Wij volgen het vaandel der leeuwen

    door sikkel en hamer onteerd

    Ons horen de komende eeuwen

    Te wapen voor outer en heerd.

    Wegens meningsverschillen verliet hij einde 1943 de Zwarte Brigade en werd tot aan het einde van de bezetting hoofdredacteur van het geïllustreerd weekblad De illustratie, een zusterblad van het collaborerende Volk en Staat.

    Na de bevrijding werd Peleman gearresteerd op beschuldiging van collaboratie met de vijand en in 1946 werd hij ter dood veroordeeld wegens hoogverraad en tevens van medeplichtigheid aan de plundering van de woning van de burgemeester van Sint-Kwintens-Lennik. Na zijn verblijf in het Hechteniskamp Lokeren, werd in maart 1947 de straf in beroep bevestigd maar in april 1948 omgezet tot levenslange hechtenis. Einde 1950 kwam hij vervroegd vrij, onder meer dankzij de inspanningen van verschillende letterkundigen, in de eerste plaats de Leuvense professoren Albert Westerlinck en Willy Peremans.

                    Hij hield zich voortaan afzijdig van actieve politiek en legde zich toe op de promotie van het toerisme in Vlaanderen, meer bepaald in de Brabantse Scheldestreek. Hij stichtte hiervoor verenigingen, zoals Mercatoria (1955) en Scaldiana (1957). In 1969 was hij de initiatiefnemer voor het Schelde-eiland in Rupelmonde.

     Hij werd de eerste directeur van de uitgeverij Mercatorfonds (1965-1966) en artistiek directeur bij de uitgeverij Buschmann (1966-1978). Hij leidde er de reeks publicaties onder de naam Flandria Illustrata. Hij werd ook lid en voorzitter van de Antwerpse Uilenspiegelgezellen (vanaf 1966) en van de internationale kunstenaarskring De 7 rond Tijl (vanaf 1977).

     In 1986 kwam hij nog in het nieuws omdat de hem toegekende benoeming tot ridder in de Orde van Leopold II werd ingetrokken, na protest van verzetsstrijders en Waalse socialisten

    **

          677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

    *

    I N H O U D

    De Staatsmacht, in iedere democratie ter wereld, is, na Vrije Verkiezingen, de opdracht van het Volk om het Land te besturen volgend algemeen aanvaarde regels, waar willekeiu totaal uitgeesloten is en waar de Wet voor iedereen dzelfde is.

    Recentelijk konden we meemalen, dat een onbekwaaam partijleider zo maar deminstersjerp kon bemachtigen, om deze kort daarna, weeral uit onbekwaamheid, te moeten afgeven

    Nog recenter besloten twee Gereacherliike Procureurs aan elke ka,yba, hrt Land, vroegtijdig tot ‘buitrnverolgingsstelli,g’ zo dat de deksels op alle pojes bleven. Eersst de fraude in Middelerleke door het xwnderlen gestuurd zijnde vorioge Liberale

    Stadsnestuur i.v.m. de bouw van het nieuwe
    Casino. Instructies van ‘Hogerhand’?

    Hetzmfde verhaal rond miljoenenfraude i.v.m. Pukkel Flop. O, ’n simpele boekhoudjundife vergissing met her-opmaal vn aoz maar DRIE reeds neergelgdde Jarrekkeningen. Ge, fraude dus vanwege Kameraad Chouckri want metmisdrijf werd met terugwerkende kracjht rechttgezeet. Integendeeel= o,derwijl; terwijl het ondferzoek nog liep, opende zoich weeral zeer wijd de Staatskas opm de Corona-verliezen van het ventje te dekken….

    Als laatste bedrage een bloedstolle,d verhaal bij Doorbraak, uit de nadagen van de Ondergang van Hitlerd Derde Rijk….

    Ach, het heden en het verleden, dat is toch allemaal brtdr wijn in oiude akken.

    *

    *

    11-08-202

    .DE VOORZITTERSSAGA

    *

    In mijn blog van 7 dezer (‘De particratie’) had ik het er nog over dat in dit land de politiek grotendeels bepaald wordt door partijvoorzitters die zelf geen mandaat hebben, geen democratische verworvenheid noch wettelijke basis om te beslissen wie ons regeert. Daar komt nog bij dat de meeste van die voorzitters – zeker in Vlaanderen – weinig of niets meer voorstellen.

    Lachaert heeft zich bij Open VLD onmogelijk gemaakt door t.o.v. zijn achterban zijn woord niet te houden, Bij cd&v zit men al aan de derde voorzitter in evenveel jaren, nadat Beke zichzelf benoemd had tot Vlaams minister (en ondertussen al uit die functie is opgestapt). Bij De N-VA kan De Wever zich nog handhaven, bij gebrek aan beter, maar dat zou kunnen veranderen als de man – historicus, nota bene - in 2024 zijn afspraak met de geschiedenis zou missen. Zelfs als hij nu nog van mening zou veranderen en zou zeggen bij een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement, tóch te willen samenwerken met het VB, gaat niemand nog geloven dat hij ook na de verkiezingen zijn woord zal houden.

    Bij Groen is Almaci als voorzitster vervangen door een duo nobele politiek onbekenden. ‘Mateke’ Rousseau heeft de bloeding bij de Vlaamse socialisten voorlopig wel kunnen stoppen door zijn kiezers een ‘gauche caviar’ voor te spiegelen (‘denk links, leef rechts’), iets dat ook niet zal blijven duren. Alleen uiterst rechts en uiterst links houden stand, grotendeels omdat VB en PvdA zich houden aan een duidelijk partijstandpunt.

    Bij de Franstaligen lijken Magnette en Nollet, bij respectievelijk PS en Ecolo, jammer genoeg voor Vlaanderen, vaste waarden, maar Bouchez bij MR eerder een ongeleid projectiel en zijn de voorzitters van Défi en ‘Les Engagés’ zelfs nobele onbekenden voor wie niet tot die partijtjes behoort.

    Heel die verzameling voorzitters wil wel zijn zeg krijgen als er federaal wat beslist moet worden en zo komt men bijna automatisch tot regeringen van zes à zeven partijen en is er niets meer dat nog degelijk werkt.

    *

    Breaking News

    Hoe de Regimepers liegt over seponering van Pukkelpop: er was wel degelijk lek van miljoenen euro’s in boekhouding Pukkelpop

    6 augustus 2022 God

    Op 10 september 2021 publiceerde ‘tScheldt, U weet wel dat ding dat door de Vlaamse Vereniging van Journalisten beschouwd wordt als “niet-journalistiek”, een artikel over Chokri Mahassine en zijn Pukkelpop. U vindt het artikel HIER.

    Gisteren, 5 augustus 2022, blokletterden alle grote gazetten dat het onderzoek naar Pukkelpop werd geseponeerd. Het parket had aan de Regimegazetten laten weten dat er geen misdrijven waren gepleegd.

    Groot feest in de gelagzalen van de gesubsidieerde pers. “Oeawaa, kijk, die onnozelaars van ‘tScheldt staan voor paal. De Chokri, God hebben zijn Ziel, is onschuldig!!!”

    Alle gazetten kropen in hun pen en gaven een sneer in de richting van ‘tScheldt, bewierookten de maagdelijk onschuldige Chrokri en bedankten het parket wegens hun ‘doorgedreven’ onderzoek.

    De ‘journalist’ van De Tijd, Pieterjan Neirynck, ja, we noemen vieze dingen bij hun naam, schreef: “De satirische website ‘t Scheldt, die als nieuwsmedium geen beste reputatie geniet, …”

     Beste lezer, onthoud één ding, op 5 augustus 2022 bewezen alle grote gazetten dat ze Regimesoldaten zijn. Want ze VERZWEGEN allemaal 1 ding….

    Pukkelpop erkende dat ‘tScheldt gelijk had

     Op 22 december 2021 bekende Pukkelpop al dat ‘tScheldt gelijk had gehad door te schrijven dat er onregelmatigheden waren in de boekhouding van Pukkelpop. Dat klonk zo: “Uit eigen onderzoek bleek dat in 2018, bij aanpassing van de bedrijfsstructuur aan de groeiende uitdagingen van de organisatie, bepaalde reserves van CVBA-VSO verkeerdelijk niet werden omgeboekt naar onbeschikbare reserves”.

     

    Pukkelpop ging verder: “Het gaat over een materiële vergissing van boekhoudkundige aard”.

     Meer nog: “De jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 werden gecorrigeerd door de raad van bestuur en opnieuw voorgelegd aan de algemene vergadering, die deze unaniem heeft goedgekeurd. Daarmee werd deze materiële vergissing rechtgezet.”

     

    U vindt het bewijs van deze erkenning van fout HIER.

    Beste lezers, Pukkelpop erkende dus zomaar eventjes ‘MILJOENEN euro’s’ verkeerd geboekt gehad te hebben.

    En dat is EXACT wat ‘tScheldt ontdekt had.

    U moet in Uw bvbaatje eens proberen ‘miljoenen euro’s verkeerd te boeken’. Gewoon voor de lol. De overheid zou U bvbaatje met één maai van de FOD-zeis met de grond gelijk maken.

    In het geval van Pukkelpop deden de tentakels van de macht exact wat Chokri hen vroeg. Namelijk het onderzoek, NADAT de fout was recht gezet in de boekhouding, seponeren.

    Op de een of andere manier zijn ALLE gazetten het bovenstaande VERGETEN te vermelden.

    Hiemee bewijst bijvoorbeeld het ONDING Pieterjan Neirynck, geen ‘journalist’ maar een staatsambtenaar, twee dingen. Eén: dat DE TIJD een slecht verliezer is. Twee: dat De Tijd geen knip van haar gesubsidieerde miljoenen waard is als er zoiets als ‘tScheldt nodig is, om een ‘materiële vergissing’ in de boekhouding van Pukkelpop te ontdekken.

    Hilde Crevits

     Door het artikel van ‘tScheldt in september 2021 besliste Hilde Crevits een subsidie van 1,8 miljoen euro aan Pukkelpop te bevriezen. U weet wel die subsidie om Pukkelpop NIET te organiseren.

     Straffe Hilde toeterde dat ze “het gerechtelijk onderzoek ging afwachten”.

     

    Uiteraard was dat een leugen.

     

    Op 4 mei 2022 kreeg Pukkelpop haar 1,8 miljoen euro.

     Het onderzoek werd afgerond op… 5 augustus 2022.

     

    Met andere woorden, Crevits heeft nooit het resultaat van het onderzoek afgewacht. Zij wist in mei 2022 al dat er van het onderzoek naar Pukkelpop niets ging komen. Waaarom? Omdat Pukkelpop ondertussen de miljoenen verkeerd geboekte euro’s al had herboekt in haar boekhouding.

    Moraal van het verhaal?

    Vertrouw nooit de grote gazetten en ‘nieuwszender’ VTM als ze Chokri Mahassine uit de wind zetten.

    **

    Illustratie: feestje voor Chokri Mahassine: Zijn politieke tentakels tot in het hart van justitie zorgen ervoor dat hij niet veroordeeld wordt. Zijn tentakels tot in het hart van de krantenredacties zorgen ervoor dat zijn onregelmatigheden met de mantel der liefde verzwegen worden.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

              

    Vooral West-Vlaanderen kreunt onder de hitte.

    De verzengende hiite die maar blijft duren, tot iedereen tot diep onder de huid op het droge zit. Of door al dat ‘Zon & Zee’ kont-gedraai over-gefestivalst is. Kost hopen geld die de mensen toch al niet meer hebben wegens die nooit geziene ‘inflatie’, die men beter ‘woeker’ zou heten.

    En de Boer, die zal voort ploegen, als de spaarbekkens eindelijk weer eens de zorg krijgen die ze verdienen. Of als beken, grachten en rivieren weer eens hun normaal o,derhoud krijgen, geld dat nu weggegooid wordt om de achterstand in de ‘de adieopvang’ aufzukricken…

    *

     GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang organiseert een familiedag in Bobbejaanland op 24 september!

    Beste Vlaams Belanger,

    Onze partij bestaat 45 jaar. Vier daarom mee ons groot verjaardagsfeest op zaterdag 24 september in Bobbejaanland!

     Niemand minder dan Tom Van Grieken verwelkomt u graag om 10 uur aan de ingang van het attractiepark. U kan verder uw favoriete volksvertegenwoordigers zoals Barbara Pas en Chris Janssens ontmoeten in de vele standjes doorheen het park. Om 11u zien we u graag in de theaterzaal voor een congres over 45 jaar Vlaams Belang, maar ook over onze toekomst. Want onze mensen moeten eindelijk terug op de eerste plaats komen.

     Heel de dag is het volledige park natuurlijk open! Voor slechts 10 euro per persoon beleven we samen een spetterende dag in het pretpark. Kinderen tot 16 jaar betalen slechts 5 euro en kinderen jongeren dan 3 kunnen zelfs helemaal gratis deelnemen. Geen vervoer? Geen enkel probleem: onze partij legt over heel Vlaanderen bussen in. Klik hier voor een lijst met opstapplaatsen van het busvervoer (€2,5 per persoon).

     Bestel dus vlug uw inkomticket via onderstaande knop. De belangstelling is nu al enorm, dus snel zijn is de boodschap.

    Om in te schrijven heeft u uw lidnummer nodig: 23905.

    *

     

    *

    vlucht

    Journaliste Maria Frisé (1926-2022).

    foto: ©Schermafbeelding YouTube

    OORLOG EN VLUCHT ALS DÉJÀ-VUGEVOEL

    *

    Journaliste schreef over cultuur en verloren gegane heimat

    Portret - 04/08/2022 Dirk Rochtus - Op de dag van je huwelijk op de vlucht moeten slaan voor een vijandig leger, het overkwam Marie Frisé op 18 januari 1945. Het werd het begin van een nieuw leven. De jonge vrouw uit een adellijk geslacht zou later als journaliste aan de slag gaan bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

     

    In de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog was het Rode Leger het oosten van Duitsland binnengerukt. De val van het Derde Rijk was nog maar een kwestie van een paar maanden. Honderdduizenden Duitsers sloegen op de vlucht uit de oostelijke provincies van het Reich, uit Oost-Pruisen, Pommeren en Silezië (lees hierover). Vanaf april 1945 zouden er nog eens meer dan tien miljoen verdreven worden, waaronder ook ‘Volksdeutsche’ uit Centraal- en Oost-Europa.

    Adellijk geslacht

     

    Maria von Loesch, zoals ze met haar meisjesnaam heette, en nog maar net negentien jaar geworden, was een van die vluchtelingen. Ze stamde uit het geslacht van de graven van Zedlitz und Trützschler. Haar oom was Erich von Manstein (1887-1973), de veldmaarschalk die de Duitse troepen leidde tijdens de Slag om Koersk in juli 1943, de grootste tankslag ooit aan het oostfront. Ze groeide op in Breslau en Lorzendorf (thans het Poolse Woskowice Małe) in Neder-Silezië.

     

    moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen

     

    Het leven van Maria Frisé (zoals ze na haar tweede huwelijk heette) weerspiegelt een groot gedeelte van de Duitse geschiedenis sinds de jaren ’30. Na een onbekommerde jeugd op het adellijke landgoed van Lorzendorf volgde samen met haar kersverse echtgenoot de vlucht in etappes naar het noordwesten van Duitsland. En dan de moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen. Sleeswijk-Holstein aan de grens met Denemarken telde driemaal zoveel mensen als voor de oorlog. De gezichten van de oorspronkelijke bewoners werden stuurser, schreef Maria Frisé in het artikel Ein Volk auf der Flucht (FAZ, 30 april 2020).

    Economisch mirakel

     

    Het ‘Wirtschaftswunder’, het economische mirakel, van de prille Bondsrepubliek in de jaren ’50 had ook zijn weerslag op het wel en wee van haar burgers. Haar echtgenoot Hans-Conrad Stahlberg ging er volop in mee, bouwde onverdroten mee aan een economisch welvarende republiek. Maria Stahlberg zelf wilde meer haar geestelijk-literaire interesses nagaan. De vervreemding sloeg toe, de scheiding volgde.

     

    Maria leerde de journalist en schrijver Adolf Frisé kennen. De beiden huwden en zo nam Maria naar Duitse gewoonte de naam van haar tweede echtgenoot aan. Maria Frisé werkte samen met hem aan de eerste grote uitgave van het verzamelde werk van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil (bekend van de monumentale roman Der Mann ohne Eigenschaften). Ze legde zich ook toe op journalistiek werk voor de radio en verschillende kranten. Van 1968 tot aan haar oppensioenstelling in 1991 schreef ze voor het Feuilleton, de culturele katern, van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Op bezoek bij de muzen

     

    Ook daarna bleef ze nog bijdragen leveren voor die Duitse kwaliteitskrant. Nog in haar laatste levensjaar — ze werd 96 — publiceerde ze zeven artikels in de FAZ. Haar bijzondere aandacht ging uit naar de geschiedenis van Pruisen, uiteraard ook omdat ze er middels haar eigen adellijke familie mee verbonden was geweest. Haar boeken Eine schlesische Kindheit (‘Kinderjaren in Silezië’) uit 1990 en Meine schlesische Familie und ich (‘Mijn Silezische familie en ik’) uit 2004 leggen daar getuigenis van af.

     

    Op 14 oktober 2021 publiceerde ze in de FAZ nog een artikel over ‘märkische Musenhöfe’. Dit zijn ‘Schlösser’ (kastelen) die ten tijde van de grote Pruisische koningen gebouwd werden in de ‘Mark Brandenburg’ en waar talrijke dichters en denkers het gezelschap van de muzen zochten.

    Actualiteit

     

    Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden

     

    De oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de daardoor teweeggebrachte vluchtelingenstroom van Oekraïners betekenden een schok voor de grote oude dame. Een déjà-vugevoel moet haar overvallen hebben. Niet voor niets betitelde ze haar recensie in de FAZ (17 mei 2022) van het oorlogsdagboek van de Zwitserse auteur Max Frisch als ‘unerwünschte Aktualität’ (‘ongewenste actualiteit’). Deze woorden van Frisch klonken haar meer dan 80 jaar later weer zo actueel in de oren: ‘Was war uns der Friede, so lange wir ihn hatten’ (‘Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden‘.)

    Maria Frisé overleed op 31 juli 2022 in Homburg (in de Duitse deelstaat Hessen).

    *​

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    *

    Ach, die na-oorrlogse Bietekwiten-Z    kkenvullers van na de tijd van Leo Tindemans, zaliger gdachtenis: stop ze allemaal samen in één en dezelfde zak, en gen kat die weet wie daar best als eerste wordt bovengehaald! Na de vernederende Nazi-periode ’40-‘45 zinderden alle splinternieuwe partijen van elle mogelijke gezindten, maar ook in de nog niet gesubsidieerde media, inderdaad de hang naar resultaten die in eerste instantie, goed moesten zijn voor Het Volk.; de Man of de Vrouw in de straat. Wasme dat ’n verandring! Geen ‘Kampen’ meer, niet voor de Heropvoediong en al zeker niet voor d Uitroeiïng…

    Maar stilaan herwon; vooral bij de Roden, het Eigen Belang EErst, (niet het Vlaams Belang!!!!) zijn Nazi-Eigenschappen. Eerst IKKE en de rest kan STIKKE!!!!

    Met als koploper het Gentse Liegebeest, de Mont Je Ventout, die de Blauwe Schijn liet doorschemeren in het licht van… Vroeger Dagen op de Obersalzberg.

    Want de vroegere aanbidders van het Duitse Nationaal Socialisme hadden intussen dik hun kans geroken om in de kassa’s te geraken. Hin Hasseltse God-boven-God werd zelfs

    benoemd tot Navo Oppergod van Europa. Tot die neoliet even die te diep in het geld-glas had gekeken en voortaan alleen nog op z’n eentje piano mag spelen. Verder is bij Rood voorlopig de briuie weergalm tijdelijk verdwenen. Maar die komt

    op z’n kousevoeten wel terug. Zie ons Mateke, gepokt en gemazeld aan een dansende Aap met Pokken.

    Tja, en wat zijn de Tjeven nu eigenlijk geworden? Afval- Christelijken of Halal- Christelijken? Het onderscheid is zeer moeilijk te maken, vooral als de Voorzitter in beeld komt, wiens voornaamste

    bekommernis is, de omvolking in een hogere versnelling te brengen.

    Bij de twee herboren en gelouterde Vlaams Voelende partijen, zou de ene de andere wel de kop kunnen afbijten om zelf de grootste te blijven, daar waar deze laatste op het punt staat zichzelf overbodig te willen maken….

    Blijft over: ander Klein Gevaarlijk Groen Afval die elders netgens aan de (geld)bak komt en zich dan mar op eigen pootjes waagt. Wat nog aardig lukt ook. Tijdelijk toch.

    Verder blijven in Coburgia de dominante Führer Befehelen komen, net als vóór 1940, uit het Zuiden des Lands komen, ttz van Beneden de Taal- Armoe - en Pretentie Grens.

    Om nog een terug te komen op onze fameize Derde Macht, Jusitie….

    Vooral andere bovenkant van het land, ook geen reden tot Vervolging voor Pukkel Flop waar een betrapte dief na 3 jaar alles netjes terug legt, ook geen reden om een bevriende Kameraad lastig mee te vallen.

    Mens Lieve Deugd: na 2024 en de Machhtswissel, zal er nogal wat op tafel komen.

    Huiszoekingen bij de gazetten, bijvoorbeeld. Maar vooral, voor zover die jht land niet zijn ontvlucht, bij alle voorgaande gezagdragers. Voor zover tenminste die nog in leven zijn, daar ergens in de Goelags..

    **







    13-08-2022, 10:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

           DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2022

     

     

     

     

    *

     

    /8/1995   Bert Peleman

    Een ‘Déàjà   Vu’ Gevoel

     

    (Puurs, 13 april 1915 – Antwerpen, 5 augustus 1995) was een Vlaams dichter en schrijver.

     

     

    Peleman, zoon van een kruidenier, volbracht zijn humaniora in het Klein Seminarie van Hoogstraten, waar zijn leraars Ast Fonteyne en Remi Lens bij hem de belangstelling voor toneel en kunst opwekten. Hij vervolgde met anderhalf jaar politieke en sociale wetenschappen in Leuven, maar onderbrak die studie tijdens het tweede jaar. Hij had zich vooral onledig gehouden met het oprichten van een studentencabaret, waarmee hij optrad, onder meer voor de radio.

     

    In die tijd raakte hij, onder de invloed van Jef Van Bilsen, in de ban van Joris Van Severen en werd lid van het Verdinaso. Beroepshalve werd hij redacteur voor de cultuurbladzijde van De Courant en in 1939 werd hij medewerker bij het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).

    In 1939 werd hij gemobiliseerd als luitenant in het Belgisch leger. Hij publiceerde een boekje, Wij, soldaten, met fervente lofbetuigingen aan het adres van het koningshuis. Krijgsgevangen na de Achttiendaagse Veldtocht werd hij tot in juli 1940 in Beieren opgesloten.

    Na zijn terugkeer werd hij lid van de Eenheidsbeweging-VNV. Hij werd hoofdreferent voor kunst en cultuur bij de door de bezetter gecontroleerde Radio Brussel en werd ondervoorzitter van de Duitsgezinde Brabantse kunstfederatie. In 1942 verliet hij de radio om de leiding te nemen van het departement Stijl en Vorming van de Dietsche Militie - Zwarte Brigade. Als gevolg hiervan liep hij vaak in het uniform van de Zwarte Brigade rond en reisde hij naar het Oostfront, waar zijn broer soldaat was. Hij schreef ook de Mars van het Vlaams Legioen, getoonzet door Karel De Brabander, met onder meer het volgende vers:

     

    Wij volgen het vaandel der leeuwen

    door sikkel en hamer onteerd

    Ons horen de komende eeuwen

    Te wapen voor outer en heerd.

    Wegens meningsverschillen verliet hij einde 1943 de Zwarte Brigade en werd tot aan het einde van de bezetting hoofdredacteur van het geïllustreerd weekblad De illustratie, een zusterblad van het collaborerende Volk en Staat.

    Na de bevrijding werd Peleman gearresteerd op beschuldiging van collaboratie met de vijand en in 1946 werd hij ter dood veroordeeld wegens hoogverraad en tevens van medeplichtigheid aan de plundering van de woning van de burgemeester van Sint-Kwintens-Lennik. Na zijn verblijf in het Hechteniskamp Lokeren, werd in maart 1947 de straf in beroep bevestigd maar in april 1948 omgezet tot levenslange hechtenis. Einde 1950 kwam hij vervroegd vrij, onder meer dankzij de inspanningen van verschillende letterkundigen, in de eerste plaats de Leuvense professoren Albert Westerlinck en Willy Peremans.

                    Hij hield zich voortaan afzijdig van actieve politiek en legde zich toe op de promotie van het toerisme in Vlaanderen, meer bepaald in de Brabantse Scheldestreek. Hij stichtte hiervoor verenigingen, zoals Mercatoria (1955) en Scaldiana (1957). In 1969 was hij de initiatiefnemer voor het Schelde-eiland in Rupelmonde.

     

    Hij werd de eerste directeur van de uitgeverij Mercatorfonds (1965-1966) en artistiek directeur bij de uitgeverij Buschmann (1966-1978). Hij leidde er de reeks publicaties onder de naam Flandria Illustrata. Hij werd ook lid en voorzitter van de Antwerpse Uilenspiegelgezellen (vanaf 1966) en van de internationale kunstenaarskring De 7 rond Tijl (vanaf 1977).

     

    In 1986 kwam hij nog in het nieuws omdat de hem toegekende benoeming tot ridder in de Orde van Leopold II werd ingetrokken, na protest van verzetsstrijders en Waalse socialisten

    *

     

    *

          677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

    *

    I N H O U D

    De Staatsmacht, in iedere democratie ter wereld, is, na Vrije Verkiezingen, de opdracht van het Volk om het Land te besturen volgend algemeen aanvaarde regels, waar willekeiu totaal uitgeesloten is en waar de Wet voor iedereen dzelfde is.

    Recentelijk konden we meemalen, dat een onbekwaaam partijleider zo maar deminstersjerp kon bemachtigen, om deze kort daarna, weeral uit onbekwaamheid, te moeten afgeven

    Nog recenter besloten twee Gereacherliike Procureurs aan elke ka,yba, hrt Land, vroegtijdig tot ‘buitrnverolgingsstelli,g’ zo dat de deksels op alle pojes bleven. Eersst de fraude in Middelerleke door het xwnderlen gestuurd zijnde vorioge L

    Stadsnestuur i.v.m. de bouw van het nieuwe
    Casino. Instructies van ‘Hogerhand’?

    Hetzmfde verhaal rond miljoenenfraude i.v.m. Pukkel Flop. O, ’n simpele boekhoudjundife vergissing met her-opmaal vn aoz maar DRIE reeds neergelgdde Jarrekkeningen. Ge, fraude dus vanwege Kameraad Chouckri want metmisdrijf werd met terugwerkende kracjht rechttgezeet. Integendeeel= o,derwijl; terwijl het ondferzoek nog liep, opende zoich weeral zeer wijd de Staatskas opm de Corona-verliezen van het ventje te dekken….

    Als laatste bedrage een bloedstolle,d verhaal bij Doorbraak, uit de nadagen van de Ondergang van Hitlerd Derde Rijk….

    Ach, het heden en het verleden, dat is toch allemaal brtdr wijn in oiude akken.

    *

    *

    11-08-202

    .DE VOORZITTERSSAGA

    *

    In mijn blog van 7 dezer (‘De particratie’) had ik het er nog over dat in dit land de politiek grotendeels bepaald wordt door partijvoorzitters die zelf geen mandaat hebben, geen democratische verworvenheid noch wettelijke basis om te beslissen wie ons regeert. Daar komt nog bij dat de meeste van die voorzitters – zeker in Vlaanderen – weinig of niets meer voorstellen.

    Lachaert heeft zich bij Open VLD onmogelijk gemaakt door t.o.v. zijn achterban zijn woord niet te houden, Bij cd&v zit men al aan de derde voorzitter in evenveel jaren, nadat Beke zichzelf benoemd had tot Vlaams minister (en ondertussen al uit die functie is opgestapt). Bij De N-VA kan De Wever zich nog handhaven, bij gebrek aan beter, maar dat zou kunnen veranderen als de man – historicus, nota bene - in 2024 zijn afspraak met de geschiedenis zou missen. Zelfs als hij nu nog van mening zou veranderen en zou zeggen bij een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement, tóch te willen samenwerken met het VB, gaat niemand nog geloven dat hij ook na de verkiezingen zijn woord zal houden.

    Bij Groen is Almaci als voorzitster vervangen door een duo nobele politiek onbekenden. ‘Mateke’ Rousseau heeft de bloeding bij de Vlaamse socialisten voorlopig wel kunnen stoppen door zijn kiezers een ‘gauche caviar’ voor te spiegelen (‘denk links, leef rechts’), iets dat ook niet zal blijven duren. Alleen uiterst rechts en uiterst links houden stand, grotendeels omdat VB en PvdA zich houden aan een duidelijk partijstandpunt.

    Bij de Franstaligen lijken Magnette en Nollet, bij respectievelijk PS en Ecolo, jammer genoeg voor Vlaanderen, vaste waarden, maar Bouchez bij MR eerder een ongeleid projectiel en zijn de voorzitters van Défi en ‘Les Engagés’ zelfs nobele onbekenden voor wie niet tot die partijtjes behoort.

    Heel die verzameling voorzitters wil wel zijn zeg krijgen als er federaal wat beslist moet worden en zo komt men bijna automatisch tot regeringen van zes à zeven partijen en is er niets meer dat nog degelijk werkt.

    *

    *

    Breaking News

    *

    Hoe de Regimepers liegt over seponering van Pukkelpop: er was wel degelijk lek van miljoenen euro’s in boekhouding Pukkelpop

    6 augustus 2022 God

    Op 10 september 2021 publiceerde ‘tScheldt, U weet wel dat ding dat door de Vlaamse Vereniging van Journalisten beschouwd wordt als “niet-journalistiek”, een artikel over Chokri Mahassine en zijn Pukkelpop. U vindt het artikel HIER.

    Gisteren, 5 augustus 2022, blokletterden alle grote gazetten dat het onderzoek naar Pukkelpop werd geseponeerd. Het parket had aan de Regimegazetten laten weten dat er geen misdrijven waren gepleegd.

    Groot feest in de gelagzalen van de gesubsidieerde pers. “Oeawaa, kijk, die onnozelaars van ‘tScheldt staan voor paal. De Chokri, God hebben zijn Ziel, is onschuldig!!!”

    Alle gazetten kropen in hun pen en gaven een sneer in de richting van ‘tScheldt, bewierookten de maagdelijk onschuldige Chrokri en bedankten het parket wegens hun ‘doorgedreven’ onderzoek.

    De ‘journalist’ van De Tijd, Pieterjan Neirynck, ja, we noemen vieze dingen bij hun naam, schreef: “De satirische website ‘t Scheldt, die als nieuwsmedium geen beste reputatie geniet, …”

     

    Beste lezer, onthoud één ding, op 5 augustus 2022 bewezen alle grote gazetten dat ze Regimesoldaten zijn. Want ze VERZWEGEN allemaal 1 ding….

    Pukkelpop erkende dat ‘tScheldt gelijk had

     

    Op 22 december 2021 bekende Pukkelpop al dat ‘tScheldt gelijk had gehad door te schrijven dat er onregelmatigheden waren in de boekhouding van Pukkelpop. Dat klonk zo: “Uit eigen onderzoek bleek dat in 2018, bij aanpassing van de bedrijfsstructuur aan de groeiende uitdagingen van de organisatie, bepaalde reserves van CVBA-VSO verkeerdelijk niet werden omgeboekt naar onbeschikbare reserves”.

     

    Pukkelpop ging verder: “Het gaat over een materiële vergissing van boekhoudkundige aard”.

     

    Meer nog: “De jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 werden gecorrigeerd door de raad van bestuur en opnieuw voorgelegd aan de algemene vergadering, die deze unaniem heeft goedgekeurd. Daarmee werd deze materiële vergissing rechtgezet.”

     

    U vindt het bewijs van deze erkenning van fout HIER.

    Beste lezers, Pukkelpop erkende dus zomaar eventjes ‘MILJOENEN euro’s’ verkeerd geboekt gehad te hebben.

    En dat is EXACT wat ‘tScheldt ontdekt had.

    U moet in Uw bvbaatje eens proberen ‘miljoenen euro’s verkeerd te boeken’. Gewoon voor de lol. De overheid zou U bvbaatje met één maai van de FOD-zeis met de grond gelijk maken.

    In het geval van Pukkelpop deden de tentakels van de macht exact wat Chokri hen vroeg. Namelijk het onderzoek, NADAT de fout was recht gezet in de boekhouding, seponeren.

    Op de een of andere manier zijn ALLE gazetten het bovenstaande VERGETEN te vermelden.

    Hiemee bewijst bijvoorbeeld het ONDING Pieterjan Neirynck, geen ‘journalist’ maar een staatsambtenaar, twee dingen. Eén: dat DE TIJD een slecht verliezer is. Twee: dat De Tijd geen knip van haar gesubsidieerde miljoenen waard is als er zoiets als ‘tScheldt nodig is, om een ‘materiële vergissing’ in de boekhouding van Pukkelpop te ontdekken.

    Hilde Crevits

     

    Door het artikel van ‘tScheldt in september 2021 besliste Hilde Crevits een subsidie van 1,8 miljoen euro aan Pukkelpop te bevriezen. U weet wel die subsidie om Pukkelpop NIET te organiseren.

     

    Straffe Hilde toeterde dat ze “het gerechtelijk onderzoek ging afwachten”.

     

    Uiteraard was dat een leugen.

     

    Op 4 mei 2022 kreeg Pukkelpop haar 1,8 miljoen euro.

     

    Het onderzoek werd afgerond op… 5 augustus 2022.

     

    Met andere woorden, Crevits heeft nooit het resultaat van het onderzoek afgewacht. Zij wist in mei 2022 al dat er van het onderzoek naar Pukkelpop niets ging komen. Waaarom? Omdat Pukkelpop ondertussen de miljoenen verkeerd geboekte euro’s al had herboekt in haar boekhouding.

    Moraal van het verhaal?

    Vertrouw nooit de grote gazetten en ‘nieuwszender’ VTM als ze Chokri Mahassine uit de wind zetten.

    **

     

    Illustratie: feestje voor Chokri Mahassine: Zijn politieke tentakels tot in het hart van justitie zorgen ervoor dat hij niet veroordeeld wordt. Zijn tentakels tot in het hart van de krantenredacties zorgen ervoor dat zijn onregelmatigheden met de mantel der liefde verzwegen worden.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

                *

    Vooral West-Vlaanderen kreunt onder de hitte.

    De verzengende hiite die maar blijft duren, tot iedereen tot diep onder de huid op het droge zit. Of door al dat ‘Zon & Zee’ kont-gedraai over-gefestivalst is. Kost hopen geld die de mensen toch al niet meer hebben wegens die nooit geziene ‘inflatie’, die men beter ‘woeker’ zou heten.

    En de Boer, die zal voort ploegen, als de spaarbekkens eindelijk weer eens de zorg krijgen die ze verdienen. Of als beken, grachten en rivieren weer eens hun normaal o,derhoud krijgen, geld dat nu weggegooid wordt om de achterstand in de ‘de adieopvang’ aufzukricken…

    *

     

    *

    *

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Vlaams Belang organiseert een familiedag in Bobbejaanland op 24 september!

    Beste Vlaams Belanger,

    Onze partij bestaat 45 jaar. Vier daarom mee ons groot verjaardagsfeest op zaterdag 24 september in Bobbejaanland!

     

    Niemand minder dan Tom Van Grieken verwelkomt u graag om 10 uur aan de ingang van het attractiepark. U kan verder uw favoriete volksvertegenwoordigers zoals Barbara Pas en Chris Janssens ontmoeten in de vele standjes doorheen het park. Om 11u zien we u graag in de theaterzaal voor een congres over 45 jaar Vlaams Belang, maar ook over onze toekomst. Want onze mensen moeten eindelijk terug op de eerste plaats komen.

     

    Heel de dag is het volledige park natuurlijk open! Voor slechts 10 euro per persoon beleven we samen een spetterende dag in het pretpark. Kinderen tot 16 jaar betalen slechts 5 euro en kinderen jongeren dan 3 kunnen zelfs helemaal gratis deelnemen. Geen vervoer? Geen enkel probleem: onze partij legt over heel Vlaanderen bussen in. Klik hier voor een lijst met opstapplaatsen van het busvervoer (€2,5 per persoon).

     

    Bestel dus vlug uw inkomticket via onderstaande knop. De belangstelling is nu al enorm, dus snel zijn is de boodschap.

    Om in te schrijven heeft u uw lidnummer nodig: 23905.

    *

     

    *

    vlucht

    Journaliste Maria Frisé (1926-2022).

    foto: ©Schermafbeelding YouTube

    OORLOG EN VLUCHT ALS DÉJÀ-VUGEVOEL

    *

    Journaliste schreef over cultuur en verloren gegane heimat

    Portret - 04/08/2022 Dirk Rochtus - Op de dag van je huwelijk op de vlucht moeten slaan voor een vijandig leger, het overkwam Marie Frisé op 18 januari 1945. Het werd het begin van een nieuw leven. De jonge vrouw uit een adellijk geslacht zou later als journaliste aan de slag gaan bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

     

    In de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog was het Rode Leger het oosten van Duitsland binnengerukt. De val van het Derde Rijk was nog maar een kwestie van een paar maanden. Honderdduizenden Duitsers sloegen op de vlucht uit de oostelijke provincies van het Reich, uit Oost-Pruisen, Pommeren en Silezië (lees hierover). Vanaf april 1945 zouden er nog eens meer dan tien miljoen verdreven worden, waaronder ook ‘Volksdeutsche’ uit Centraal- en Oost-Europa.

    Adellijk geslacht

     

    Maria von Loesch, zoals ze met haar meisjesnaam heette, en nog maar net negentien jaar geworden, was een van die vluchtelingen. Ze stamde uit het geslacht van de graven van Zedlitz und Trützschler. Haar oom was Erich von Manstein (1887-1973), de veldmaarschalk die de Duitse troepen leidde tijdens de Slag om Koersk in juli 1943, de grootste tankslag ooit aan het oostfront. Ze groeide op in Breslau en Lorzendorf (thans het Poolse Woskowice Małe) in Neder-Silezië.

     

    moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen

     

    Het leven van Maria Frisé (zoals ze na haar tweede huwelijk heette) weerspiegelt een groot gedeelte van de Duitse geschiedenis sinds de jaren ’30. Na een onbekommerde jeugd op het adellijke landgoed van Lorzendorf volgde samen met haar kersverse echtgenoot de vlucht in etappes naar het noordwesten van Duitsland. En dan de moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen. Sleeswijk-Holstein aan de grens met Denemarken telde driemaal zoveel mensen als voor de oorlog. De gezichten van de oorspronkelijke bewoners werden stuurser, schreef Maria Frisé in het artikel Ein Volk auf der Flucht (FAZ, 30 april 2020).

    Economisch mirakel

     

    Het ‘Wirtschaftswunder’, het economische mirakel, van de prille Bondsrepubliek in de jaren ’50 had ook zijn weerslag op het wel en wee van haar burgers. Haar echtgenoot Hans-Conrad Stahlberg ging er volop in mee, bouwde onverdroten mee aan een economisch welvarende republiek. Maria Stahlberg zelf wilde meer haar geestelijk-literaire interesses nagaan. De vervreemding sloeg toe, de scheiding volgde.

     

    Maria leerde de journalist en schrijver Adolf Frisé kennen. De beiden huwden en zo nam Maria naar Duitse gewoonte de naam van haar tweede echtgenoot aan. Maria Frisé werkte samen met hem aan de eerste grote uitgave van het verzamelde werk van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil (bekend van de monumentale roman Der Mann ohne Eigenschaften). Ze legde zich ook toe op journalistiek werk voor de radio en verschillende kranten. Van 1968 tot aan haar oppensioenstelling in 1991 schreef ze voor het Feuilleton, de culturele katern, van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Op bezoek bij de muzen

     

    Ook daarna bleef ze nog bijdragen leveren voor die Duitse kwaliteitskrant. Nog in haar laatste levensjaar — ze werd 96 — publiceerde ze zeven artikels in de FAZ. Haar bijzondere aandacht ging uit naar de geschiedenis van Pruisen, uiteraard ook omdat ze er middels haar eigen adellijke familie mee verbonden was geweest. Haar boeken Eine schlesische Kindheit (‘Kinderjaren in Silezië’) uit 1990 en Meine schlesische Familie und ich (‘Mijn Silezische familie en ik’) uit 2004 leggen daar getuigenis van af.

     

    Op 14 oktober 2021 publiceerde ze in de FAZ nog een artikel over ‘märkische Musenhöfe’. Dit zijn ‘Schlösser’ (kastelen) die ten tijde van de grote Pruisische koningen gebouwd werden in de ‘Mark Brandenburg’ en waar talrijke dichters en denkers het gezelschap van de muzen zochten.

    Actualiteit

     

    Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden

     

    De oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de daardoor teweeggebrachte vluchtelingenstroom van Oekraïners betekenden een schok voor de grote oude dame. Een déjà-vugevoel moet haar overvallen hebben. Niet voor niets betitelde ze haar recensie in de FAZ (17 mei 2022) van het oorlogsdagboek van de Zwitserse auteur Max Frisch als ‘unerwünschte Aktualität’ (‘ongewenste actualiteit’). Deze woorden van Frisch klonken haar meer dan 80 jaar later weer zo actueel in de oren: ‘Was war uns der Friede, so lange wir ihn hatten’ (‘Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden‘.)

    Maria Frisé overleed op 31 juli 2022 in Homburg (in de Duitse deelstaat Hessen).

    *​

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Ach, die na-oorrlogse Bietekwiten-Z    kkenvullers van na de tijd van Leo Tindemans, zaliger gdachtenis: stop ze allemaal samen in één en dezelfde zak, en gen kat die weet wie daar best als eerste wordt bovengehaald! Na de vernederende Nazi-periode ’40-‘45 zinderden alle splinternieuwe partijen van elle mogelijke gezindten, maar ook in de nog niet gesubsidieerde media, inderdaad de hang naar resultaten die in eerste instantie, goed moesten zijn voor Het Volk.; de Man of de Vrouw in de straat. Wasme dat ’n verandring! Geen ‘Kampen’ meer, niet voor de Heropvoediong en al zeker niet voor d Uitroeiïng…

    Maar stilaan herwon; vooral bij de Roden, het Eigen Belang EErst, (niet het Vlaams Belang!!!!) zijn Nazi-Eigenschappen. Eerst IKKE en de rest kan STIKKE!!!!

    Met als koploper het Gentse Liegebeest, de Mont Je Ventout, die de Blauwe Schijn liet doorschemeren in het licht van… Vroeger Dagen op de Obersalzberg.

    Want de vroegere aanbidders van het Duitse Nationaal Socialisme hadden intussen dik hun kans geroken om in de kassa’s te geraken. Hin Hasseltse God-boven-God werd zelfs

    benoemd tot Navo Oppergod van Europa. Tot die neoliet even die te diep in het geld-glas had gekeken en voortaan alleen nog op z’n eentje piano mag spelen. Verder is bij Rood voorlopig de briuie weergalm tijdelijk verdwenen. Maar die komt

    op z’n kousevoeten wel terug. Zie ons Mateke, gepokt en gemazeld aan een dansende Aap met Pokken.

    Tja, en wat zijn de Tjeven nu eigenlijk geworden? Afval- Christelijken of Halal- Christelijken? Het onderscheid is zeer moeilijk te maken, vooral als de Voorzitter in beeld komt, wiens voornaamste

    bekommernis is, de omvolking in een hogere versnelling te brengen.

    Bij de twee herboren en gelouterde Vlaams Voelende partijen, zou de ene de andere wel de kop kunnen afbijten om zelf de grootste te blijven, daar waar deze laatste op het punt staat zichzelf overbodig te willen maken….

    Blijft over: ander Klein Gevaarlijk Groen Afval die elders netgens aan de (geld)bak komt en zich dan mar op eigen pootjes waagt. Wat nog aardig lukt ook. Tijdelijk toch.

    Verder blijven in Coburgia de dominante Führer Befehelen komen, net als vóór 1940, uit het Zuiden des Lands komen, ttz van Beneden de Taal- Armoe - en Pretentie Grens.

    Om nog een terug te komen op onze fameize Derde Macht, Jusitie….

    Vooral andere bovenkant van het land, ook geen reden tot Vervolging voor Pukkel Flop waar een betrapte dief na 3 jaar alles netjes terug legt, ook geen reden om een bevriende Kameraad lastig mee te vallen.

    Mens Lieve Deugd: na 2024 en de Machhtswissel, zal er nogal wat op tafel komen.

    Huiszoekingen bij de gazetten, bijvoorbeeld. Maar vooral, voor zover die jht land niet zijn ontvlucht, bij alle voorgaande gezagdragers. Voor zover tenminste die nog in leven zijn, daar ergens in de Goelags..

    *

    *igithalys

    *

     



















    13-08-2022, 09:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.676 – WAT IS HET NU? DE BENDE VAN LAEKEN OF DE BENDE VAN NIJVEL….

    676 – WAT IS HET NU? DE BENDE VAN LAEKEN OF DE BENDE VAN NIJVEL….

     

       DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DINSDAG 2 AUGUSTUS 2022

    *

    I N H O U D

    Bijna 40 jaar intensief ????? Gerechtelijk Onderzoek, op vandaag zelfs met ‘n ploeg van meer dan 100 specialisten, volstaan niet on in een Kloteland die Ene verantwoordelijke hoofddader voor Zijn Rechters te brengen. De Volksjury is werkloos, omdat de Beklaagdenbank leeg blijft. En die blijft leeg, omdat de Dader(s) onschendbaar blijken te zijn.

    Het ligt er nochtans vingerdik op. Maar wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil….

    De (voorlopig) laaTste 2 moorden op dat koppel op die parking van dat grootwarenhuis, leden van ’n groepje terugkerende sekstoeristen uit het zonnige Zuiden, bkijt een raadsel te zijn, nettegensiaande de koffer van hun wagen vol gestouwd met opgenomen video cassettes van die ‘feestjes’ het werkekijk doel van de overvallers schijnt te zijn geweest.

    Welk belangrijk personage er dan misschien niet meer incognito zou gebleven zijn is een deel van het Geheim van het Onderzoek.

    Ttouwens, alle verplaatsingen van alle Paleisbewoners en hun Aangestelden uit de Hoogste Militaire Kringen behoren nu eenmaal tot de provacy….

    Om de Speurders, maar vooral om de Publieke Opnie op een dwaalsppor te brengen, zijn er dan maar ‘en passant’ lukraak nog een paar dodeijke slovo’s op de menigte gelost, en de verwarring is compleet.

    Dat deze laatste rtactie wijst op doordacht specialistenwerk en zeker niet op amateursme, had normaal de fatale fout moeten zijn die elke misdadiger nu enmaal begaat. En die dikwijls de sleutel is voor een succesvol Gerechtelijk Dossier.

    Gemaskerde onzichtbare tot de tanden gewapende daders die uit net niets opduiken en daar ook weer verdwijnen.. Dat is toch de typische werkwijze van onze bloedeigen Para Commando’s. Het is hun stiel, ze zijn er spoeciaal voor opgeleid voor dergelijk soort zaken. Ze zjn er waarschijnlijk ,og schurkelijk rijk   goed voor betaald. De Bende van de Swiegende Ede. Voor Vorst en Vaderland.

    Is dat misschien de reden waarvoor het onderzoek hals-over-kop naar Wallonië, zo ver mogelijk van de plaats der misdaad, diende te worden overgebracht?

    Al die ‘colateral dammage’ als afldingsmaneuver om het gestoord afwijkdend seksueel gedrag van slechts één Laekenaar onder de mat te houden?

    Het is een Koninjlijk

    Mysterie met ’n oplossing voor ergens nà de Machtswissel van 2024….

    PS

    Dit alles gaat wel degelijk ovrer de Bende van Nijvel, en niet de Bende van…..Nijlen.

    Ach, errare humanum est en dat komt volgrns mij , als men als Kempenaar teveel bezig is rmet de brrem die op de heide groeit en bloeit en ander natuurtschoon.

    2-08-2022

    BENDE VAN NIJLEN. DE FINALE ?

    *

    In De Standaard van vorig weekeinde verscheen er een interview over een hele bladzijde van Eddy Vos (67). Eddy wie? Wel, ik kende de brave man ook niet, maar hij heeft de laatste 15 jaar aan het hoofd gestaan van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, gaat nu met pensioen en vindt het erg de naastbestaanden van de slachtoffers niet te kunnen geven hebben waarop ze hoopten. Nul komma nul. Om dezelfde reden is het al een tijdje geleden dat ik er nog over geschreven heb. Dat ik het nu wel doe, is niet uit leedvermaak maar het gevolg van een vraag van Yves Barbieux, de journalist van dienst, die op het einde van het interview vroeg wat er nog niét gebeurd was in het dossier van de Bende, waarop Vos o.a. de CCC vermeldde. En laat dit nu juist het thema zijn dat ik steeds bespeeld heb in deze zaak.

    Heel het onderzoek naar de Bende van Nijvel was gericht op de mogelijke, bijna zekere interventie van al dan niet militaire rechtse krachten, terwijl ik steeds heb volgehouden dat de CCC, de ‘Cellules Communistes Combatantes’ er iets mee te maken hadden. Het was té opmerkelijk om toevallig te zijn dat, nà het oprollen van de CCC, die bommen plaatsten waarbij doden vielen en openlijk ervoor uitkwamen ons democratisch systeem te willen ontwrichten, er door de zgz Bende van Nijlen geen enkele aanslag meer werd gepleegd. Maar zo’n idee paste niet in de complottheorie van de Belgische staatsveiligheid die zich liever bezig hield met het schaduwen van betogingen en vergaderingen van het Vlaams Blok. Het dossier van de bende werd, om redenen die nooit bekend werden gemaakt, van Dendermonde overgebracht naar Charleroi, waar het jarenlang stof heeft vergaard tot niemand er nog iets serieus in kon terugvinden. De verjaardagstermijn werd speciaal voor deze zaak van 30 op 40 jaar gebracht, maar meer dan een bezigheidstherapie – waaraan op een gegeven ogenblik zo’n 100 man ‘werkte’- is het nooit geworden. Over drie jaar verjaart het dossier definitief en is het ‘over and out’

    ---

    De zaak doet zo’n beetje denken aan de affaire Jurgen Conings, toen de staatsveiligheid ook meteen een rechts complot vermoedde en zelfs het leger inzette. Het enige slachtoffer werd tenslotte Jurgen zelf, terwijl de bende van Nijvel 28 dodelijke slachtoffers maakte, maar zelf buiten schot bleef.

    *

    VERVOLGVERHAAL, DEZE KEER MET DE BENDE VAN HADJA LAHBIB

     

    *king News

     

    BREAKING: Hoe Rusland de Belgische Overheid betaalde om te zeggen dat de Krim van Rusland is. En hoe Hadja Lahbib een Russische pion blijkt.

    28 juli 2022 BV

    We weten ondertussen dat België elk jaar weer enkele plaatsen wint op de lijst van corrupte landen. Soms vraagt men zich dan af, in welke zin is België corrupt?

    Wel vandaag werd weer een tip van de sluier opgelicht hoe macht, en vooral macht in de handen van de Belgische overheid corrumpeert.

    Het verhaal begint bij een journaliste, Hadja Lahbib.

    Hadja Lahbib werkte voor de RTBF, en werd recentelijk door Bouchez opgepikt om zomaar, vanuit het niets, minister van Buitenlandse Zaken van België te worden ter vervanging van Sophie Wilmès.

     

    Lahbib was nog geen dag minister of ze nam seinvlaggen en roeptoeters om richting Oekraïne te wuiven, te schreeuwen, te toeteren hoe cool Oekraïne wel niet was en dat ze heel snel uitgenodigd wilde worden in Kiev, want iedereen die meetelt in de bovenwereld mag er op de koffie komen met het Vogue-koppel Zelensky en zijn madam.

    Tot grote verbijstering van de Belgische overheid stuurde Oekraïne via diplomatieke kanalen de boodschap dat als Hadja Lahbib een stap zou durven zetten op Oekraïens grondgebied, we Lahbib mochten gaan opvissen uit de Zee van Azov.

    De Belgische diplomatie wist zich geen houding te geven, en tal van regeringsleden vroegen zich af welke lijken Bouchez had geïnjecteerd in de Vivaldi-regering.

    Vandaag vallen de lijkjes één voor één uit de kast.

    Lijkje 1

    Hadja Lahbib bekent dat ze vorig jaar in de Krim is geweest. Dat zou eventueel nog kunnen indien dat gebeurde via Oekraïense weg, want de Krim wordt beschouwd, ook door België, als Oekraïens grondgebied.

    Lijkje 2

    Hadja Lahbib moet bekennen dat ze de Krim bezocht via Rusland. Een illegale act wat Oekraïne betreft.

    Lijkje 3

    Hadja Lahbib haast zich te zeggen dat zij in de Krim was als journaliste op een muziekfestival. Twitteraars (geen regimepers-onderzoeksjournalisten) beginnen uit te vlooien wat Lahbib daar dan deed als ‘journaliste’.

    Lijkje 4

    Hadja Lahbib moet bekennen dat haar ploeg betaald werd door Rusland, om het festival bij te wonen.

    Lijkje 5

    Een videogesprek van een jaar geleden duikt op waarin Hadja Lahbib een vooraf ingestudeerde tekst voorleest waarin ze de lofzang op Rusland tuit en erg haar best doet om geschiedkundig uit te leggen dat de Krim Russisch is.

    Lijkje 6

    Die video was al lang gekend in regeringsmiddens in Oekraïne, waardoor Lahbib al een tijdje op de zwarte lijst in Oekraïne staat. Groot was de verbazing in Oekraïne toen plots bleek dat de Russisch gezinde Lahbib minister van Buitenlandse Zaken van België mocht worden. In diplomatieke kringen werd de laatste dagen keihard gereageerd tegen de aanstelling van Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken.

    Lijkje 7

    Lahbib werkte voor de RTBF. De RTBF werd dus betaald door Rusland om een top-journaliste naar een Russisch festival te laten komen om het zogezegd ‘te verslaan’. Heu…. sinds wanneer wordt dit soort van journalistiek betaald? De regimepers doet niets liever dan kappen op ‘tScheldt, maar ho maar…. als er Russisch geld op tafel ligt, is de Belgische Mediaroverheid er als de kippen bij om het geld in haar zakken te laten glijden…

    **

    Bekijk hier ???????     de video die het begin van het einde van de carrière van Hadja Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken inluidt.

    De video is alleen te zien door ‘tScheldt-abonnees.

     

    Indien U op de volgende lijn de knop ‘VIDEO LAHBIB’ niet ziet staan, betekent dat dat U geen abonnee bent, of dat U als abonnee niet ingelogd bent.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    HERBOREN WIJNBOUW IN DE WEST-VLAAMSE HEUVELS

    *

    Het is al e,kele jaren aan de gang: beperkt privaat initiatief, plaatslijk 5 Km verder reeds schouderophalend onbekend end us ongeloofwaardig. Maar de aanhouder, vooral als ’n West-Vlaamse keikop is, wint altijd. Er komen navolgers, ‘weters’ en ‘zoekrs’ en na enekele jaren volgt dan het ene succes op het andere. En, zoals het hoort, geen srake van cobcueeentie, maar samenwerking tot in de kleinste details.

    Gode wijn beheft nu eenmaal geen krans, dat is nu eenmaal een oeroud Vlaams spreekwoord. Wat ’n betere want veel poëtischer vertaling is dan het Franse origineel.

    Wereldberoemde wijnbouw uit Vlaanderen: jaren geleden schreef ik hier reeds over op deze blog, toen ik ontdekte wat normaal idereen diende te weten, maar compleet en met opzet uit ons gezamenlijk geheugen was gewist.

    En dat ongeluk en meteen een zwaar economisch midriijf, danken we zoals gewoonlijk aan onze hebzuchtige inhalerige Zuiderburen.

    Na de Franse Rebolitie en de bezetting-plundering door Franse Sanscuklooten van de totalitit der Lage Landen, komt Keizer Napoleon tot de vaststelling dat het beter ziu zijn voor de Nationale Trots Staatskas, als de wereldberoemde Vlaamse wijnen uit de rekken verdijjjnen. Vandaar het keizelijk bevel tot ogenblikkelijke vernietiging van alles die aan wijn doet denken. Alles op de brandstepel, zowel de plantages, de verwerkings instaalties als alle kennis terzeke.

    Na amper één generateie heeft die godendrank nog uitsluitend Franse namen met de daaraan gekoppelde financiëe bonusen.

    En nu, tegen einde 2022, zijn we met ’n kleine 300 zaken, stilaan weer op gang om onze rechtmatige plaats i de economie van de Goede Smaak weer in te nemen. Terwijl de meest prestigieuze Franse Chateaux meestal in handen zijn can rijke Amerikanen…

    *

    Ps

    Daarjuist op het van misplaatste fierheid overlopende Nationale Liegebeest vernomen dat Rijssel, geplakt tegen de Vlaamse Bergen zowaat het wereldcentrum wordt van de bestrijding van het Apen Pokken Virus. Vraag: waarom nu ineens weer Rijssel en niet Lille, want deze stad en trouwens de gehele gauw is al sedert 1783 ons ontstolen Frans grondgebied geworden.

    Tenzij Marine La Plume na 2024 met een vederlichte pennestreek de geschiedkundige tijdsklok terug op het juiste uur instelt.

    Met, van onze kant als lokmiddel,

    de EU-Hoofdsqrd als toegift bij Wallonië…..

     

    *GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    NANCY PELOSI, DE OPVOLGSTER VAN VRHFSTDT

    *

    3 augustus 2022 Telemacho

    *

    Het stond in de sterren geschreven. Na het al 8 jaar durende ‘grensconflict’ tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken Rusland en Oekraïne, zou het nu de beurt zijn aan de Volksrepubliek China en het nationalistische Taiwan. Het vooruitzicht van een nieuw gewapend

    conflict bezorgde de internationale wapenindustrie, inzonderheid deze van de USA, een oorlogszuchtig orgasme.

    Het probleem was echter hoe men China zo ver zou krijgen om de afgescheurde provincie Taiwan – de Dombas van het Middenrijk – binnen te vallen. Even overwoog het Pentagon de heer GUY VRHFSTDT, gekend als dé liberale vredesstichter bij uitstek, naar de regio te sturen. In 2014 was het dit heerschap gelukt om op het Maidanplein in Kiev met succes stokebrand te gaan spelen. De gevolgen van zijn verzoenend optreden in Oekraïne voelen wij ondertussen op onze energiefacturen; en ook in onze winkelkarren, waar alle producten, van kokosnoten, over bananen, tot inlegkruisjes en plattekaas, gemiddeld al 10% méér kosten dan voor die regionale oorlog aan het Oostfront.

    Hét probleem was echter dat de heer Vrhfstdt enkel een soort ‘globish’ wauwelt dat in zijn bijziende ogen voor Engels moet doorgaan. De Taiwanezen zouden zijn opruiende boodschap niet begrijpen, want die democratische spleetogen spreken, naast Mandarijns, enkel echt Engels dat ze op school leerden. Ook in Zuid-Korea zou het hysterisch gebrabbel van ons Blauw Konijn het beoogde effect niet bereiken.

    Daarom besloot het Witte Huis een ‘native speaker’ naar Taipei te sturen in de persoon van NANCY PELOSI. Zij is én democraat én vrouw, wat van de heer Vrhfstdt moeilijk kan gezegd worden. Ze is wel even hysterisch als de Belgische Rammelaar, wat natuurlijk ook en pluspunt is om de boel daar te verzieken.

    En zo komt het dat de Amerikaanse hysterica naar Taiwan vloog, en straks haar provocatie in Zuid-Korea zal herhalen. De internationale wapenhandelaars hopen dat haar gestook hen eindelijk in staat zal stellen hun allernieuwste moordtuigen – inclusief hun modernste atoomwapens – op het terrein uit te testen, en te verkopen aan alle betrokken partijen, zowel vriend als vijand.

    Wij, dappere Belgen, hoeven echter niks te vrezen: ons vorstenhuis waakt, met gevechtspiloot sire PHILIPS, gevechtsduiker monseigneur LAURENT, en als koninginnenstuk supercommando kroonprinses ELISABETH. En mocht het hier toch uit de hand lopen, kunnen we altijd nog onderduiken in de catacomben van Le Palais de Justice de Bruxelles. Daar vindt geen vijand of kat ons ooit, zelfs geen slimme atoombom. Met dank aan LEOPOLD II.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN…..

    Echt, ik heb er lang over nagedacht: doen zoals de Openbare Mening onder leiding van de regeime media, en dus de andere kant opkijken, of zoveel mogelijk de lezers zelf doen nandken door hen als op een shoteltje bepaalde feiten op ’n rijtje te zetten.

    *

    Digithalys

    11-08-2022, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.675 – STERVEN VOOR HET GIOEDE DOEL KAN EEN NATIONALE PARTIJ HET LEVEN REDDEN

    *

    675 – STERVEN VOOR HET GIOEDE DOEL KAN EEN NATIONALE PARTIJ HET LEVEN REDDEN

    *

     DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 30 JULI 2022

       I N H O U D

    *

    Het rommrlt dus weeer rond Lijst DeDecker aan de Westkust. Och, hrt is maar ‘n donder in de verte, want de plaatselijke verslagen corrupte tegenpattij haalt alles uit de kast om de zaak verder bleuw-blauw te laten. Of liever, ze stopt zlles zo diep mogelijk weg in de kast, om niet nog meer verwoestende golven vtij spel te geven. Want als alles haarfijn open en b;oot komt te lingen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de gehele nationale Blauwe Bandietenbende.

    -

    Einde verhaal dus?. Heel zeker niet, want dan kende gij ons Jean Marie nog niet goed. Met alleChinezen, maar niet met den dezen!!!!!

    Middemkerke komt dus stulaan weer tot rust. De rest van dit Casisino-vverhaal zal nog jaren aaslepen in de registers van de Gerechtelijke molentjes die anders niets om hnaden hebben om de tid te doden…

    Eindelijk de juiste man op de juiste plaats. Vast in het zadel, zoals het hoort. In Middelkerke staat de kerk eindelijk – anders dan in Aartrijke: zie verder - weer in het midden. De Blauwe bandienten zijn er voorgoed uit, beladen met schâ en schand, maar een van hen (of meederen, in de juiste positie?), vindt als Procureeur, nu dat de gerecjterlike newijzen op taafel liggen, dat nog altiijd geen reden voor verolging.

    Kortom, Middelkerkes Casino blijft het onopgeloste moordveerhaal van deze eeuw.

    Enne, ach ja, doden spreken nu eenmaal niet meer. Blauw tot in de kist!!!!

    JMDD is als nieuwe Burgemeester van Midddelkerke uit het goede hout gesenden.

    Bewijs: hij overwwint niet alleen allele isten en lagen van een valsspelende tegenpartij, maar hij overleeft het zelfs en is verder in goede gezndheid.

    30-07-2022

    DE HOUTKACHEL IS TERUG

    *

    Van inflatie gesproken: de prijs van het brandhout zou op één jaar tijd verdubbeld zijn. De meeste houthandelaren zitten zelfs zonder voorraad als blijkbaar gevolg van een hamsteractie van mensen die denken deze winter al met problemen en/of extra kosten te zitten. Dat lijkt me voorbarig, maar men weet maar nooit.

    Waarover we ons meer zorgen zouden moeten maken is, wat er gaat gebeuren in de winter van 2025/26, wanneer we riskeren helemaal zonder kernenergie te zitten, omdat de twee reactoren die men tot 2036 wil laten verder functioneren daarvoor moeten voorbereid worden, wat een klein jaar zou kunnen duren.

    Het akkoord tussen de federale regering en Engie is nl feitelijk geen echt akkoord maar – alvast voor Engie - - een ‘niet-bindende intentieverklaring’. Als men Doel 4 en Tihange 3 bijna een jaar moet stilleggen om ze voor te bereiden voor een nieuwe werkperiode van 10 jaar, dan zou het logisch zijn dat enkele andere, oudere kernreactoren nog een jaartje erbij zouden doen. Als dat niet gebeurt, zitten we bijna een jaar zonder kernenergie. Bij mijn weten is daarover nog helemaal niets vastgelegd..

    Men zou straks nog wensen dat Paarsgroen+ nog een tijdje aanblijft, al was het maar om de eigen rotzooi, begonnen onder Verhofstadt I, op te lossen. Voor de groenen komt er nog bij dat ook het stoken van hout volgens hen slecht is voor het milieu en dat ze dit, na het mankeren van de kernuitstap, er ook nog eens bij zullen moeten nemen. ’t Zijn simpele zielen die straks nog voor Groen zullen stemmen

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

            AAARTRIJKE

    Dit is de naam van weeral ’n kustgemeente die dreigt, alhoewel de maan voorkomt in De Bello Gallico van Julius César, te verdwijnen tussen de vergeelde bladzijden van de Geschiedenis.

    Maar voor de Gewestelijke TV was dit Groot Nieuws. Met de nadruk op moderniteit waarnaar er met ontzag dient te worden geekeken. Christelijke Kerken nu eenmaal overbodig grwordrn en werken zelfs stirennd wat zzg uk: srorend? ze werken zelfs avereachts op de massa inzake de eraan komende, door de woke Overheid zo aanbeden islamisering. Alles moet in kannen kruiken zijn vòór 2024, want daarna is zovel voor de Plaatslijke Werelfverbeteraars als voor de Grot Jongens van deze Europese Unie de kans verkeken. Want voor de Eeuwigheid uit de pluche verbannen. En misschien wel zuchtend en steunend io hun eiunde wachtend ergens in een of andere Goelag.

    Aaetrijke! Ach, het zijn beelden uit mijnn kinderjaren, toen ons Moe, met in haar handtas de ‘Schein’ die ze in Ieper bij de Kommandatur was gaan afhalen, om veilig haar famile in Eernegem te mogen bezoeken. ’n Aantrekkelijke jonge weduwe met ‘n kittelorig kwibusje aan de hand, per trein doorheen het Duitse ‘Sperrgebiet’.   Militair domein dus maar meteen ook voor de meeste mensen, het gebied der ondoordringbare sparren bossen….Reis per trtein tot in Torhout, dan per pedes apostolorum via Wijnendaele en Aartrijke: het was ’n lange vervelende dag. En er was haast bij, het was een grote familie en de toegestane reisdagen waren uiterst beperkt. Vanaf de bochten viirbij het Kasteel van wijnendaele, was ALLES VERBOTEN, en dienden we door de bossen onze weg te vindenj, tot bij de eerste Nonkel. Voor ons Moe een gelukkig weerzien et haar eigen jeugd, want ze kende de streek op haar duimpje….

    En ja, die Kerk in Aartrijke: Ze stond daar, als een riots in het landschap.

    Maar de tijden - of de mensen? – zijn veranderd en dus heeft heel ‘dat gedoe’ geen zin meer.

    De bouw zelf wordt ‘ingebracht’ in een ‘Cooperatieve’ van toekomstige mede-eigenaarts die er als cooperanten allemaal ’n optrekje zullen kunnen verwerven, gebriken, verhuren of weer verkopen.

    Een openbaar kerkgebouw als vrije toegakelijke Cooperatieve Vennootschap die wettelijk in niets verschilt van een groepje buurtbewiners die samen de verlaten boomgaard van een leegstaande boerderij uibaten.

    Hiervoor was niet eens ‘n moordend Stikstof Dossser nodig! Boeren en kerken: ze zullen samen ondergaan!

    De werking in zijn alledaagsheid van zo’n eigenaars Coop? Alkles ligt; sedert Napoleon, vaqt in het Wetboek van Koophandel.

    Onderdak, binnen de muren van het Huus Gods verschillende tientallen bewoners die er hun gevoeg doen. Liefst op gezette tijden, kwestie van ieders recht op stilte.

    Er zal voor iedereen WiFi zijn met schotelantennes voor tegen de 300 anderstalige leeglopers.

    Staatssecretaris DeMoor (CVP) zal werk hebben om zoveel mogelijk kerken te inteigenen, om deze als asiel-opvang in te richten. Daar tegenover staaat dat Quickie (Blauw) hetzelfde wil voor de vlee nieuwe ‘Detentie Huuizen’ due hij in gedachten heeft.

    Ignace Vandewalle

    Procureur adviseert buitenvervolgingstelling van ogenschijnlijk bewezen corruptiezaak Casino Middelkerke

    Vrije Tribune - 30/07/2022

    *

     Het oude casino van Middelkerke.

    foto: ©reisroutes.be

    *

    Ik begin te begrijpen waarom politici, ambtenaren en bouwbedrijven in West-Vlaanderen als maar vaker de arrogantie hebben om met de grenzen van de integriteit te flirten en in sommige gevallen zelfs bewust buiten de lijntjes kleuren. De reden: het parket vraagt de vervolging niet, ook niet in dossiers waar corruptie en belangenvermenging ogenschijnlijk duidelijk zijn. Oordeelt u zelf.

    *

    De oorspronkelijke klacht

     

    Het dossier gaat over de vermeende omkoping en belangenvermenging van politici en ambtenaren in de dubbele aanbesteding voor het oude casinodossier te Middelkerke. De feiten spelen zich af tussen 2013 en 2017 en hebben betrekking op de vroegere Middelkerkse meerderheid van Open Vld en CD&V.

    In 2017 wijdde de VRT een Pano-reportage ‘burgemeester én bouwmeester’ aan de onzuivere ontwikkelingen in dit dossier. De Vlaamse bouwmeester zegt in de reportage: ‘…de details en de feiten wijzen op een situatie die niet proper is, waar geen garantie op onafhankelijkheid is, waar geen garantie is dat er geen belangenvermenging is…’.

    Enkele dagen na de Pano-reportage schreef ik een doorwrocht artikel, dat de beschuldigingen weergeeft van de uitgebreide klacht van de toenmalige oppositie van LDD, N-VA en Progressief Kartel (Vooruit, Groen). Volgend op de klacht voerde het gerecht in 2017 en 2019 huiszoekingen uit en werden er telefoontaps geplaatst bij de toenmalige burgemeester wijlen Janna Opstaele (Open Vld), schepen Liliaene Dewulf (CD&V), schepen Michel Landuyt (Open Vld), toenmalige gemeentesecretaris Pierre Ryckewaert en verschillende topfiguren binnen het gokconcern Napoleon Games en de bouwfirma Willemen.

    Recent werd het onderzoeksdossier afgerond en adviseerde de procureur aan de raadkamer om de verdachten buiten vervolging te stellen. Als medewerker van Jean-Marie Dedecker ben ik een van de weinigen die het 3000 pagina’s tellende onderzoeksdossier goed kent. Recent gaf Dedecker beperkte inzage in het dossier aan journalisten Tom Cochez (Apache) en Lorenzo Terrière (HLN). Die schreven de volgende artikels: ‘Smeerden enveloppen met geld de bouw van het casino in Middelkerke?’ en ‘Ophef in Middelkerke: belandt het corruptieonderzoek over de oude casinoplannen binnenkort in de doofpot?’

    Geheime ontmoetingen en voorkennis

    In de meerjarenplanning 2013-2019 werd 10 miljoen euro voorzien voor de bouw of renovatie van een nieuw casino te Middelkerke. Een haalbaarheidsstudie wees uit dat een renovatie niet haalbaar was en er beter meteen werd overgegaan tot afbraak en nieuwbouw. Gelet op het feit dat de gokvergunning van het bestaande casino ten einde liep op 31 december 2016 en om de continuïteit van de gokvergunning te garanderen, was het wenselijk dat er tijdens de bouw van het nieuwe casino, een tijdelijk casino van de uitbater van het nieuwe project kwam.

    Tijdens een copieuze maaltijd met dure wijnen, betaald door Michiels, wordt het casinodossier besproken

    Eind juni 2014 vindt er een geheime vergadering plaats in klasse-restaurant de Weinebrugge in Brugge. Wijlen burgemeester Janna Opstaele, gemeentesecretaris Pierre Ryckewaert en wijlen Willy Michiels (Napoleon Games) schuiven aan. Tijdens een copieuze maaltijd met dure wijnen, betaald door Michiels, wordt het casinodossier besproken. Geen van de ondervraagden ontkent dat feit. Er wordt met geen andere gokconcerns of projectontwikkelaars voorafgaand aan het uitschrijven van de overheidsopdracht vergaderd of gegeten om het casinodossier te bespreken.

    In het najaar van 2014 schrapt het schepencollege ‘Garage Omnia’ (gebouw schuin tegenover casino) van het leegstandsregister. Kort daarna krijgt Napoleon Games een gokvergunning voor het gebouw, waarna nv Fico, toen nog dochterbedrijf en patrimoniumbeheerder van Napoleon Games, het gebouw koopt. Nog voor de overheidsopdracht uitgeschreven wordt, heeft Napoleon Games een tijdelijk casino op een topligging in Middelkerke. Voorkennis en coulance voor Napoleon Games.

    De administratie trekt de kaart Napoleon Games/Willemen

     

    Op 16 december 2014 beslist het College van Burgemeester en schepenen om een Europese overheidsopdracht (onderhandelingsprocedure met bekendmaking) uit te schrijven genaamd ‘Project Casino Middelkerke’. In april 2015 dienen zich drie kandidaten aan: gokbedrijf nv Golden Palace samen met projectontwikkelaar bvba Versluys, gokbedrijf nv Napoleon Games en projectontwikkelaar nv Willemen en gokbedrijf bv Entergaming samen met projectontwikkelaar nv Promotions Consulting. De laatste trekt zich enige tijd later terug.

    Op 3 september 2015, een kleine vier weken voor de indiening van de eerste offerte, e-mailt Denis Colart, toenmalig commercieel directeur voor Willemen, naar zijn collega’s: ‘Net de stadssecretaris(sic) aan de lijn gehad en wil ons zeker helpen om de “betere partij” te zijn. Daarom per mail gaat hij niets meer antwoorden, maar gaat zijn assistente laten bellen om een meeting te beleggen samen met de burgemeester voor een “toffe” babbel met eventueel lunch.’

     

    De gemeentesecretaris bevestigt telefonisch aan Willemen dat zij het project zullen krijgen en dat dat eventueel zal beklonken worden tijdens een toffe maaltijd met de burgemeester. Hij maant aan om daarover niet te e-mailen met hem – scripta manent — want uiteraard is dat illegale, onrechtmatige bevoordeling en ruikt dat naar corruptie.

    De andere kandidaat Versluys/Golden Palace mag nooit inhoudelijk onderhandelen over het contract

    Op 3 november 2015 en op 22 april 2016 onderhandelt de gemeente eenzijdig met Napoleon Games/Willemen over de invulling van het bouw- en uitbatingscontract. De andere kandidaat Versluys/Golden Palace mag nooit inhoudelijk onderhandelen over het contract.

    Lunchafspraken en enveloppes

     

    Op 9 december 2015 staat in de agenda van de burgemeester een lunchafspraak met Willemen. De chauffeur van Johan Willemen (CEO) bevestigt aan de speurders dat zijn baas regelmatig ging eten met burgemeester Janna Opstaele op de zeedijk in Oostende. Vaak schoof ook commercieel directeur Dennis Colart mee aan tafel. Dergelijke maaltijden zijn verboden tijdens een lopende gunningsprocedure. Alleen technische vergaderingen, met een vooraf in de gunningscriteria bepaald beperkt aantal personen, zijn toegelaten.

    De chauffeur van Willemen verklaart dat hij opdracht had gekregen van zijn baas om eind december een eerste enveloppe van 12.500 euro te overhandigen aan burgemeester Janna Opstaele. Hij deed dat door de enveloppe tussen de krant De Tijd te stoppen en op het Epernayplein in Middelkerke, sluiks en onopvallend, de krant te overhandigen aan de burgemeester.

     

    Bij een van de enveloppes moest de chauffeur langs de autostrade stoppen en stak de chauffeur van Napoleon Games een onbekend bedrag bij in de enveloppe

    Tussen januari en eind juni 2016 wordt de Best And Final Offer (BAFO) driemaal onbegrijpelijk uitgesteld. In die periode en telkens rond het tijdstip van de verlengingen, verklaart de chauffeur van Willemen dat hij nog tweemaal een enveloppe van 12.500 euro aan Janna Opstaele en eenmaal een enveloppe van 10.000 euro aan Liliaene Dewulf gaf. Bij een van de enveloppes moest de chauffeur langs de autostrade stoppen en stak de chauffeur van Napoleon Games een onbekend bedrag bij in de enveloppe. Ik hoef geen enkele lezer te overtuigen dat dit corruptie is. Pittig detail! Tijdens de huiszoeking in het kantoor van Tom Willemen (CEO) vinden de speurders een enveloppe met 9600 euro in.

    Voorkeursbehandeling

    Op 21 maart 2016, kort na het eerste uitstel van de BAFO, e-mailt Dennis Colart (Willemen) naar zijn collega’s en CEO’s Tom en Johan Willemen: ‘Vorige week jurylid (A-Res) gesproken in Cannes (MIPIM-beurs) en zaterdag met stadssecretaris (Pierre). Er zijn verschillende positieve punten aan ons project, doch moeten nog een inhaalmanoeuvre (sic) doen omdat niet iedereen van de juryleden even enthousiast is van ons project.’

    Op 4 mei 2016, zeven dagen voor de indiening van de BAFO op 11 mei 2016, stuurt Dennis Colart (Willemen) een e-mail naar zijn bazen Tom en Johan Willemen: ‘Heb deze middag samengezeten met bestuur Middelkerke (wie hij bedoelt met bestuur is niet geweten) betreffende ons nieuw concept voor casino en hotel. Viel enorm in de smaak en volgens hen juridisch mogelijk conform de opmerkingen van de laatste presentatie… dat de jury zich kan inleven in het dossier.’

    Vlak voor de BAFO, die kort daarna nog eens verlengd wordt, mag Willemen als enige zijn project al aan de jury voorstellen, die vervolgens tips voor verbetering geeft. Binnen het later winnende concept van Napoleon Games/Willemen maakt de hotelketen ‘C-hotels’ deel uit van het totaalconcept.

    Belangenvermenging

    Mede-eigenaars van de hotelketen zijn de neef van schepen Liliane Pylyser en de zakenpartner van schepen Michel Landuyt, een duidelijke belangenvermenging. Zij verklaarden aan de speurders dat ze van niets wisten. ‘Ich habe es nicht gewusst.’ Beide schepenen hadden nooit in de jury mogen zetelen en hadden na toevoeging van C-hotels geen enkele beslissing betreffende het ‘Project Casino’ mogen nemen in het schepencollege en/of de gemeenteraad.

    Op 7 juli 2015, de dag vóór de voorstelling en verdediging van de BAFO’s aan de jury en vooraleer de jury oordeelt en punten toekent, e-mailt Eubelius, het kantoor dat het project juridisch begeleidt, het juryverslag incluis de al genomen beslissing en winnende puntentoekenning aan Napoleon Games/Willemen, naar de bevoegde schepen Liliane Pylyser. Nogmaals een bevestiging van de frauduleuze toekenning en bevoordeling van Napoleon Games/Willemen.

    Het financieel slechtste voorstel van Napoleon Games/Willemen wint

     

    Na schorsing door de Raad van State wegens procedurefouten start een tweede procedure voor de overheidsopdracht. Deze keer biedt Napoleon Games/Willemen voor de concessie van de speelzaal 185.000 euro per jaar. Dat is 125.000 euro minder dan de vorige procedure en 575.000 euro minder dan het hoogste bod van 750.000 euro per jaar.

    Napoleon Games/Willemen betaalt jaarlijks 1 euro voor de opstal en de andere twee bieders betalen jaarlijks 100.000 euro. De chauffeur van Willemen verklaart aan de speurders dat hij Johan Willemen aan de telefoon tegen iemand van Napoleon Games hoorde zeggen: ‘we zullen de opstal jaarlijks (100.000 euro) aan de burgemeester betalen’.

    Napoleon Games/Willemen won opnieuw de overheidsopdracht hoewel ze in totaal, berekend over 50 jaar, +/- 35 miljoen euro minder betalen aan de gemeente. De jaarlijkse 100.000 euro, die volgens verklaringen aan de burgemeester zou betaald worden, uiteraard niet meegerekend.

    Een parfum van corruptie

    In een telefoongesprek (blijkt uit de telefoontap) tussen schepen Liliane Dewulf en toenmalig politiecommissaris Joos Duchi blijkt dat Michel Landuyt, burgemeester tussen 2000 en 2012, in een bepaald bouwdossier 10.000 euro ontving en dat gelden ontvangen in bouwdossiers eerder gebruikelijk was in Middelkerke. Of de politiecommissaris, zoals zijn functie hem verplicht, deze feiten van corruptie ook meldde aan het gerecht, blijkt niet uit het onderzoeksdossier.

    Het parket van Brugge ziet in al deze feiten en details uit het onderzoeksdossier onbegrijpelijk geen redenen tot vervolging voor belangenvermenging, corruptie of enig ander misdrijf. Bouwpromotoren, bouwbedrijven, politici en ambtenaren in de steden en gemeenten in de regio Brugge mogen aldus vrij ver gaan bij gesjoemel rond overheidsopdrachten. Als dit allemaal passeert en niet vervolgd wordt, wat dan wel?

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    In BOOM kan To Morrow Land de boom in. Want na 3 werken gaat de stekker eer uit. Voor de herwonnen leefbaarheud koomen ier zelfs felicitaites van uiit de ruimte. Maar de verkoop van Onroerend Goed bereukt wel een ongrziene hoogte. Liever in de bissen tussen de Zwartjes gaan wonen dan in Boom.

    Aan de Kust daar tegenover gaat het spektakel verder. Al komt er geen einde aan het dagelijks op te ruimen zwerfvuil.

    Er zal dus nuets anders opzittenn dan vingerafdrukken te nemen van de viondsten. Toegang tot hett strand alleen mits toegangsticket en Kaar zijn Kees en Clra. Goed voor nieuwe tewerkstelling, voor jhet groene milieu en vooral voor de Stadskassen als leeglopende zeefden

    *.

    Digithalys

    02-08-2022, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!