MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3109

    *

    Zondag 10 januari 2016

    Zon 8u42-16u58

    H Florida

    *

    *

    K.N.T.

    HET EUROPA ‘KINDEREN NIET TOEGELATEN’

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De gerenommeerde blogschrijver Digitalia die U bij deze de eer hebt te mogen lezen…

    Neen, zo begint niemand een artikel die hij anderen wil opdringen. Tenzij U schrijft voor de Leugenpers. In die Sluiks georiënteerde gelederen moet men wel met collega’s of met zichzelf stoefen, anders doet niemand dat. En ik moet zeggen: deze strategie loont want het lokt duizenden lezers. En nog wel in de rubriek ‘Meest gelezen’….

    Hieronder vindt U zo’n hoopgevend werkstuk uit Het Laatste Nieuws. Als naar gewoonte met de omdraaiing van oorzaak en gevolg.

    Oorzaak: de doelbewuste installatie van een Ultra Nieuwe Wereld Orde, geschoeid op de denkbeelden van ‘Mein Kamf’. Gevolg: de Burger slikt dat niet.

    Vandaar de gepresenteerde Slinkxs versie: een volksopstand dreigt, omdat de Burger over de verkeerde dingen mistevreden is. Werd daarbij onder de mat geveegd: de Burger wil die achterbakse nieuwerwetse Marxistische wereldrevolutie niet.

    De enige correcte maar niet politiek correcte weergave van de feiten zou zijn: wij, waarheidlievende journalisten belichten, ten gerieve van de waarheidlievende Burger, over de Verborgen Agenda van die leerling-tovenaars die ons allemaal op de verkeerde weg leiden.

    *

    Een zekere Antwerpse waarheidlievende Volksvertegenwoordiger stelt het zo:

           “Antwerpen telt momenteel 108.000 moslims op een totale bevolking van 515.000 inwoners. Meer dan 1 op 5 van de Antwerpenaren zijn ondertussen moslims (21 %). 45,6 % van de schoolbevolking in het Antwerpse basisonderwijs is moslim. In totaal zijn op Antwerps grondgebied 51 (gekende) moskeeën gevestigd”.

    *

    Naïef-weg serveerde de TV ons onlangs beelden van het goede leven in Damascus, een bruisende wereldstad; met bijhorende omgeving. Daar kon de levensvreugde blijkbaar niet op. De vrouwen liep er zelfs Westers geleed, met mooie kapsels of met korte rokjes. De terrasjes zaten vol en er was vrolijke muziek. Damascus, tot nader order nog altijd de hoofdstad van Syrië. Waarom vluchten de mensen uit de oorlogsgebieden in dat land dan niet naar daar? Waarom ‘vluchten’ ze naar onze landen? Wat zit daar onder? Ja, wat zou daar kunnen onder zitten, dan wat er nu er nergens en nooit bij verteld wordt, dat die ‘sukkelaars’ gevlucht zijn, om ten eeuwigen dage ‘gevlucht’ te blijven?

    *

    Een waarheidlievende collega – toch altijd dezelfden, hoe zou dat toch komen?) –schreef over het kleine Slovenië, dat loud and clear wereldwijd verkondigt meer dan genoeg Moslim vluchtelingen te hebben opgenomen met die ACHT die er nu al zijn. Deze collega verwijst zelf naar handelsakkoorden uit … 1335 die in die landen daar nog altijd onbewust worden nageleefd. Zie vandaag nog ABSOLUUT bij

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VRHFSDT !!! Die verlopen vogelschrik ook gezien op TV, die moest doorgaan voor het Gentse Liegebeest, ooit ‘Premier’ van den Belziek? Treffender uitbeelding van waar deze EU voor staat, kon er niet gevonden worden. In Ieper zouden de mensen zeggen ‘De Dood op Geitenpoten’…. Wat niet mag. Want dan komen we weer uit bij de Moslims. En als we bij de Moslims uitkomen, dan zitten we weer bij de volksverhuizers die zich onze landen noch min noch meer willen toe-eigenen.

    Als we daarover berichten, dan dreigen we ‘ethisch gehackt’ en door de vleesmolen te worden gedraaid… Doen we lekker niet aan mee!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Overgenomen bij ’Meest Gelezen’.

    *

    "In Europa is explosieve cocktail aanwezig voor een volksopstand"

    De gerenommeerde Nederlandse oorlogsverslaggever Arnold Karskens waarschuwt dat in onze contreien wel eens een Europese Lente zou kunnen plaatsvinden. "Alle elementen voor een volksopstand zijn aanwezig", schrijft hij in het NRC.

    Karskens voorspelt dat hier in mei de revolutie uitbreekt naar analogie met de Arabische Lente die plaatsvond in 2010. Toen kwamen de mensen in opstand tegen hun regeringen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika omwille van de werkloosheid, corruptie, onderdrukking en bevolkingsexplosie. Volgens de Nederlander zijn ook in Europa voldoende ingrediënten aanwezig voor een revolutie.

    Islamisering

    Eerst en vooral is er de opkomst van partijen die zich opwerpen als de hoeders van de westerse waarden. Vele Europese burgers huiveren immers bij de mogelijkheid van een oprukkende islamisering door de massale komst van asielzoekers en een verhoogde dreiging van terreuraanslagen. Die angst wordt bijkomend gevoed door bepaalde migranten die vrouwen lastigvallen zoals in Keulen tijdens oudejaarsnacht of geen respect tonen voor homo's of andersgelovigen.

     

    Werkloosheid

    Een tweede belangrijke drijfveer is volgens Karskens de economische onvrede. De jeugdwerkloosheid scheert hoge toppen in Zuid-Europa. Bovendien moeten laaggeschoolden de concurrentie aangaan met migranten voor een job en sociale huisvesting.

    Gebrek aan leiderschap

    Een gebrek aan sterke Europese leiders zorgt voor een groot gevoel van onzekerheid. De EU blijkt niet in staat om de vluchtelingcrisis kordaat aan te pakken. Ook het veronachtzamen van de eigen bevolking is niet echt bevorderlijk voor de lieve vrede.

    Groot incident

    Ieder conflict start met een groot incident en ook de weersomstandigheden moeten gunstig zijn om tot een succesvolle revolutie te komen. Daarom acht de Nederlandse journalist de kans groot dat in mei een volksopstand losbarst want dan zal ook de toestroom van vluchtelingen naar Europa weer op een hoogtepunt zijn.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Volksvertegenwoordiger waarover ik het in de ‘Inleiding’ had, krijgt U zeer uitgebreid aan het woord bij

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    Het is een tijdsdocument dat als een levend verwijt moet blijven hangen in de hoofden van onze Grote Verlichte Verstanden die elkaar in het Parlement als viswijven doen met platte pladijs, met de grofste manieren die zelfs op de Roeselaarse Nieuwmarkt (*) schandaal zouden doen verwekken.

    *

    Vraag: als deelnemer van de Middeleeuwse Hanzasteden, zou Vlaanderen niet kunnen aansluiten bij het Visegrád Handelsakkoord uit 1335 tussen Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië waarover collega Guvaal het heeft? Want U weet toch dat de 14de Eeuw, de Gouden Eeuw wordt genoemd? Handel, kunsten, wetenschappen: alles bloeide open, omdat Europa, na het intomen door de negen opeenvolgende Kruistochten van de Islam-expansiedrift, in de mening was voor altijd dat barbarendom te hebben ingeperkt. Wisten zij goed, dat het Satan Beest nooit opgeeft! Zelfs niet dat het ergste nog moest komen?

    Hard terugslaan, zelfs dàt telt nooit maar tijdelijk….

    *

    (*) De Roeselaarse Nieuwmarkt. Zie Willem Putman, de succesrijke volksschrijver uit de jaren ’50-’60 die het leven in al zijn geuren en kleuren blootlegde van dat marktkramersvolkje van toen. Hoofdfiguur: PEEGIE van de Nieuwmarkt, zoon van Tanite en van Pee den Ouden, de Pallieter-kwajongen die van het venten en het leuren zijn beroep heeft gemaakt en er zelfs rijk door wordt….

    Hun taaltje is het ‘Bargoens’, een soort code-taal voorbehouden aan die van de Nieuwmarkt. Koekegoed en beuterzochte, maar o zo vlot ter tale, dat z’U striepen waar ge bij staat…. Tenzij ge zelf slimmer zijt.

    Heerlijke man, die Willem Putman….

    Peegie van de Nieuwmarkt.

    *

     

     

     










    10-01-2016, 09:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3108

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    PEGIDA, maar ook de gewone Burger in heel Europa is het moe. Dat verkrachters er uit moeten, is het topje van de ijsberg met de kraan open, willen wegdweilen.

    Als de heenreis hier naartoe in onafzienlijke slierten gelukzoekers kan bestaan, dan de gedwongen terugreis ook. Geef ze als afscheidscadeau een paar ferme botten en de wind van achter. Of liever, meer realistisch, in ‘t gat, om rapper te kunnen lopen.

    Tegen dan zullen misschien in nog andere landen leiders zijn opgestaan als in Polen of Hongarije, twee landen die hun buik blijkbaar vol hebben van Nazievelingen.

    *

    Noord Korea en dus Iran schijnen de waterstofbom te hebben. Het zijn landen die ze ook gaan gebruiken, want ze zijn alle twee ‘M’-landen. De ene met de letter ‘M’ van Mohammed, de andere met de letter ‘M’ van Marx. Er mag dus niet veel langer meer getalmd worden. Met de verouderde middelen die wij (samen met Amerika en Poetin) maar hebben, moeten Mekka, Medina, Teheran en Pyongyan maar het lot van Hiroshima en Nagasaki te ondergaan. Hen gewoon vòòr zijn, nu het nog kan. That’s the question!

    Zou trouwens een soort ere-plicht zijn voor de Cowboys die de Jappen dat hebben aangedaan, maar die nadien zelfs niet genoeg ballen aan hun lijf hangen om het schiereiland Korea als één geheel te bewaren, die dus nu even welvarend had kunnen zijn dan Zuid Korea alleen, een natie van wereldformaat op economisch vlak.

    En nog even door geredeneerd: het overlijden vandaag van zijn tweelingzus (96) van de Sjah van Perzië deed mij er aan denken. Het Perzië uit de tijd van de Sjah met de mooie Farah Diba, dat later Iran is geworden onder de Ayatollahs, ook dat hadden zij kunnen voorkomen, hadden ze gewild.

    Ik weet het, het is ’n Christenmens onwaardig, de ondergang van zijn vijanden te wensen, maar iedere dag kom ik meer en meer tot de overtuiging, dat alleen een dode Muzelgriezel een goede Muzelgriezel kan zijn. Een vaststelling niet gebaseerd op gevoelens, maar op feiten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    VIKTOR ORBÁN WIJST EU-SANCTIES TEGEN POLEN AF

    *

    De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft aangekondigd niet in te stemmen met sancties tegen Polen. “Hongarije zal welke vorm van sancties tegen Polen dan ook nooit ondersteunen”, zei hij tegen een Hongaarse radiozender. Hij riep Brussel ertoe op geen maatregelen te overwegen. “De Europese Unie zou er niet over na moeten denken om sancties aan Polen op te leggen.”

    Daarvoor had de EU meerdere wetten van de nieuwe nationaal-conservatieve regering in Warschau heftig bekritiseerd. Daarbij gaat het om een hervorming van het constitutioneel gerechtshof evenals een nauwere binding van de staatstelevisie aan de regering. Eurocommissaris Günther Oettinger (CDU) had daarom geëist een procedure tegen Polen te starten en het land onder “toezicht” te plaatsen.

    Informele ontmoeting tussen Orbán en Kaczyński

     

    Daarop had de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Witold Waszczykowski, kritiek op de nieuwe mediawet afgewezen. Onder de vorige liberale regering zou de publiekrechtelijke televisie een linkse koers zijn ingeslagen en een bepaalde politieke ideologie hebben vertegenwoordigd.

     

    “Alsof de wereld zich naar marxistisch voorbeeld automatisch maar in één richting zou moeten bewegen – naar een nieuwe mix van culturen en rassen, een wereld van fietsers en vegetariërs, die alleen nog inzetten op hernieuwbare energiebronnen en tegen iedere vorm van religie strijden. Dat heeft met traditionele Poolse waarden niets meer te maken”, zei de politicus van de nationaal-conservatieve partij PiS. “Wij willen alleen maar onze staat van enkele ziektes genezen, zodat hij weer gezond kan worden.”

    Orbán heeft woensdag een informele ontmoeting gehad met de chef van de Poolse regeringspartij PiS, Jarosław Kaczyński. Over de inhoud van het gesprek werd niets bekendgemaakt. Waarnemers vermoeden echter dat beide landen beter willen samenwerken op het gebied van de asielcrisis. Polen Hongarije wijzen de verdeling van meer dan 150.000 “asielzoekers” binnen de EU af.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Dus een soort ‘Heilige Alliantie’, dat is wat Europa de dag van vandaag nodig heeft.

    Vandaag was ik met Moeder de Vrouw samen op boodschappen in het nabije Etruskenstadje ORVIETO, de Bisschopsstad, gelegen op een ongenaakbaar rotsplateau van bijna 200 meter hoog boven het landschap. Enig ter wereld. Met stadsmuren vroeger om vijanden af te schrikken, maar nu dienstig als afstapje voor burn-outs om daar naar beneden ‘uit het leven te stappen’.

    Onze vaste parkeerplaats in de binnenstad is in de dichte omgeving van de Dom, in een rustig hoekje achter de muren van de Franciscaner kerk, waar in 1096 voor een enthousiaste menigte Gelovigen. de toenmalige Paus Urbanus II, de Eerste Kruistocht predikte. Die zou; 3 jaar later, in 1099, reeds met goed gevolg afgelopen zijn. Dat stond toch zo in ons leerboek ‘Vaderlandsche Geschiedenis’, met een mooie foto van hem, als Sinterklaas, op een vurig en dus steigerend wit paard waar hij nauwelijks in het zadel en in de stijfbeugels kon blijven. Mij deed dat toendertijd zwelgen van trots, waarbij Paus Eugenio Pacelli (Puis XII) van tegen de muur boven het bord, welwillend op ons neerkeek. Hetzelfde verhaal staat trouwens op een marmeren gedenkplaat tegen de zijgevel van deze kerk, altijd precies boven de neus van onze auto.

    Tiens, denk ik dan telkens, dat tussen de theorie van het leerboek, en de werkelijkheid van deze kerkmuur, zoveel nutteloze jaren zijn moeten verlopen. Het is een kerkje uit de tijd van Franciscus van Assisi, meer boerenschuur dan kerk, maar of we de nieuwe Franciscus hier ooit op een nieuw wit paard zullen zien zitten?

    Misschien wel, als die niet uit Argentinië komt, maar uit Hongarije of Polen. Wij duimen dus voor de nieuwe Deken. Al was de vroegere ook gene slechte….

    *

     

     








    09-01-2016, 16:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3107

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ooit, bijna in de tijd dat de dieren nog konden spreken, zond Vlaanderen zijn zonen uit. Zelfs tot in het Amerikaanse Molokaï, op Hawaï, het sindsdien grotendeels Moslim geworden homeland van de Zwarte Amerikaanse Ongelukskater. Vandaar de naam van die van Tremelo, de Held van Molokaï, de Grootste Belg Ooit. Dit tot grote woede van de Fransdolle landgenoten, die liever een Fransdolle Vlaamse liedjeskweler hadden gehad. Sommige overtuigde Vlamingen zijn met dat soort Beschavingswerk, nog altijd mee bezig. Ze brengen er de Blijde Boodschap van Liefde en Vreugde, zeer dikwijls tot ongenoegen van de plaatselijke Zwarte Potentaten. Kreupel geslagen, komen ze na jaren dan terug, om hier sporadisch een Miske te doen, daar waar op den boerenbuiten, het Kerkgebouw in Vlaanderen nog als Kerk overleeft. Als ze 80 jaar zijn, lijk Pater Hendrik, dienen ze noodgedwongen af te haken. Terwijl ze hoopvol achterom zien, waar hun opvolgers toch uithangen.

    Want ondertussen is onze Beschaving grotendeels die geworden van ‘Fuck your Mother’, of ‘Bull Shit’. Klinkt zo ASAP-pig mogelijk, en heeft o.a. als resultaat dat – zo schrijven ze zelf – er in Antwerpen minstens drie (3) vrouwen per week verkracht worden. Fantastisch, toch! In heel het land schijnen dat er zelfs ACHT per week te zijn…

    *

    Zo kunnen we in dezelfde zin nu onverwachts ook nog fier zijn op totaal andere exportproducten ‘Made in Belgium’, die door eigen landgenoten zo uitdrukkelijk en met knallende effecten op vrijdag 13de November jl. in het buitenland gedemonstreerd werden.

    Dit blijkt uit vaststellingen door de Flikken in dat andere ‘Beek-‘geval. Schaarbeek in dit geval, en niet Molenbeek.

    Molenbeek is hun slaap- woonplaats van die kansloze jongeren, en Schaarbeek is de plaats waar er gewroet en gezwoegd moet worden. Met naai-ateliers voor draaggordels en laboratoria voor hun chemische spullen.

    Wat er officieel gevonden werd, werd eigenhandig door de Politie ontruimd. Wat nog niet gevonden werd, werd door de jongeren en hun sympathisanten zelf, uit voorzorg, ontruimd en naar veiliger oorden overgebracht. Misschien zelfs helemaal naar… Laken, onder de schaduw van het Koninklijk Paleis. Waarschijnlijk om kans te maken om als ‘Hofleverancier’ in beeld te komen?

    *

    Ja Ja, waarin een klein land groot kan zijn! ‘Little Belgium’, zoals de Londenaars, vol bewondering, ooit zeiden…..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    .

    Bommen Parijs gemaakt in Schaarbeek

    In het appartement werd ook een vingerafdruk van Salah Abdeslam gevonden

    Speurders hebben vermoedelijk de plek ontdekt waar de bommengordels werden gemaakt voor de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs: een appartement in Schaarbeek dat gehuurd werd door een van de aangehouden verdachten. Het appartement zou ook dienst hebben gedaan als safehouse voor Salah Abdeslam na zijn vlucht uit Parijs.

    De speurders ontdekten het "bommenatelier" op 9 december, maar het nieuws lekte nu pas uit. In het appartement vonden ze behalve sporen van de springstof TATP ook drie met de hand gestikte gordels die dienst konden doen als bommengordels. Ze vonden er ook een vinger­afdruk van Salah Abdeslam, die zou dateren van na Parijs.

    De bomvesten zouden zonder de ontstekingsmechanismen naar Parijs zijn overgebracht en het prepareren van die ontstekers moet in een hotel in Alfortville zijn gebeurd, waar Salah Abdeslam twee kamers had gehuurd.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Veel mensen vragen zich, samen met mij, af, waarom wij Vlamingen, zo hard zijn geweest voor de Duitsers tijdens de twee bezettingen die we twee keer meemaakten, en die gelukkig niet al te lang hebben geduurd. Ja, ze kwamen het land binnengestormd met tanks en kanonnen, als wilden, maar na verloop van tijd bleek het toch meestal maar om gewone Duitsers te gaan. Uitzondering natuurlijk voor die enkelen met verkeerd gedraaide hersenknopen. Maar de meesten waren mensen lijk wij, die aten en dronken lijk wij, die naar dezelfde muziek luisterden en naar dezelfde Kerken gingen als wij. En ja, als Pruisen hielden ze op een overdreven manier van orde en regelmaat. Daardoor dachten velen een soort ‘heers-ras’ te vertegenwoordigen. Een beetje teveel soms. En niet altijd naar onze smaak. Maar ja, wat deed je d’er aan?!

    Nu zijn we opnieuw door een ander invasieleger bezet, zij het, althans in het begin, met heel wat minder geweld. Moet wel, want in alles waarmee wij Vlamingen op de Duitsers geleken, verschillen die nu met ons. Ze blijven gekleed lopen, vooral de Dames, om hun agressiviteit te tonen, als vreemdelingen, en ze spreken ons aan in een taaltje die zelfs onze honden niet bevalt.

    Een mens zou zich inderdaad beginnen afvragen, met wie we beter af waren.

    *

    Ja, ik weet het. Vriendelijk voor Vreemden is anders. Maar Myriam Almaci, die korte dikke kleine Turkse die Groen uitslaat van jaloezie, denkt daar anders over. Samen met haar Hofnar, een zekere Kalf-O, maar als échte geboren en getogen Antwerpse is dat als Lachende Koei haar plicht. Want in Moslim-landen als lustobject haar gewicht in goud waard.

    *

    Waarom zo pisnijdig tegen die vrouw? Haar niet bezig gezien, nog pissiger en dus nog nijdiger tegen Filip De Winter, gisteren in het Parlement? Ik meet haar gewoon met de maat waarmee zij daar een Vllaams Voorvechter heeft gemeten. Elk om beurt is niet teveel!

    PS

    U heeft het hier vroeger ook al ‘ns kunnen lezen: mijn schoonmoeder – nota bene een persoon uit de duizend – kwam als knappe jonge vrouw, zwaar in verwachting, in die fameuze Mei-dagen met de fiets, van waar het gezin naartoe gevlucht was, door de Duitse linies, om thuis de koeien te melken. Iedereen was daar gevlucht, want de Slag om de Leie ging beginnen. Maar die bonke kerels, wist ze te vertellen, waren onderweg zeer vriendelijk, voorkomend en hulpvaardig voor haar geweest. ’s Anderendaags morgen, vòòr 5 uur, zag ze zich, als de uitgelaten bende schoolkinderen die ze toch nog waren, in bloot bovenlijf, staan scheren en wassen aan de pomp midden de hofplaats. Als schoonmama rond 9 uur weer terug reed, zag ze de gesloten camions van de Leie terugrijden. Waarbij ze een dik bloedspoor nalieten.

    Neen, van de vechtende Duitsers geen kwaad woord. Maar over de terugtrekkende Engelse en Franse soldaten wilde ze geen woord kwijt. Dat was andere thé, wist ze. Uit ervaring, vertelde ze daarbij.

    Het mens is al vele jaren bij Ons Here, maar in haar plaats weet ik wat ze over de huidige bezetters zou denken… Een armlengte zou niet genoeg geweest zijn. Liever een riek-lengte…

    Pssst

    Als ‘Hitlers Strijd’ de sprokkels van het Grootste Genie Aller Tijden, terug in de winkelrekken mag, is dat dan onder de auspiciën van de Bazen in Bruxellabad? Of misschien eerder onder die van de Amerikaanse Democraten van wijlen J.F. Kennedy, die in 1947 reeds die dingen voelde in de lucht hangen wat wij nu beleven? Ja Ja, we hebben het allemaal gehoord, in die tijd, dat hij –met de armen in de lucht – uitriep dat ‘Er ein Berliner war’. Ik zie dat ons Hilary ook al roepen, maar dan met een riek op arm-lengte….

    *








    09-01-2016, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3106

    *

    Zaterdag 9 januari

    Zon 8u43-16u57

    H Florimond

     

    *

    *

    Uit ‘De Krekelschool’

    van Windekind (Frederik Van Eden)

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Duizend bommen en granaten! Ook bij ons stromen beken vol bommen, zoals bij die Mr Bombeek van het o zo Christelijk Onderwijs. Net zoals in de meeste Duitse ( Finse, Hongaarse, Zweedse, Noorse, enz ) steden met Oudejaarsavond gebeurde, moeten hier tijdens de examens en de Rammadam, door de Moslim studenten Madammen Geramd worden. Daarom tijdelijk geen tijdverspilling met lessen of examens. Niet flauwvallen! Geramd moet er worden! En dat, nota bene, met lege magen….. Want bij de Islammers mag er dan alleen maar gegeten en gezopen worden als de zon is gezakt in de zee….

    Kan het hypocrieter? Vasten, geen seks? Ja, maar dat alleen maar in het oog van de mensen…. Een wereld van verschil met het origineel van dat vasten, bij de Christen dus, waar men slechts éénmaal daags zijn ‘nooddruft’ mocht nemen, benevens op “boet – en vrijdag vlees ontberen”….

    Maar ja, Moslimmers zijn nu eenmaal in alles extremer, uitgenomen als niemand het ziet, bij donker dus.

    Ja, Walter, het kan altijd nog veel hypocrieter. Vooral bij HNB en De Schandaard, iets waartoe De Morgen zich natuurlijk niet verlaagt.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.standaard.be/ .

    *

    *

    Pas examenrooster aan ramadan aan’

    *

    Katholieke scholen met veel moslimleerlingen krijgen de raad om tijdens de ramadan in juni de zwaarste examens op maandag te plaatsen.

    ‘De ramadan valt dit jaar pal in juni. Voor veel moslimjongeren wordt dat een moeilijke periode’, zegt Willy Bombeek van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

     

    De ramadan is de jaarlijkse vastenmaand voor moslims, die valt dit jaar pal in juni. Dat zal zijn gevolgen hebben op de examenroosters.

     

    Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt zijn scholen die veel ­moslimleerlingen tellen, om ­‘afspraken te maken’ over de ­examenkalender en zo veel mogelijk rekening te houden met de impact die de maand heeft op moslimjongeren.

     

    ‘Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten van zonsopgang tot zonsondergang’, zegt Willy Bombeek, de woordvoerder van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. ‘Dat betekent dat die jongeren zeer vroeg op zijn om ’s ochtends te eten en ook lang moeten opblijven voor de avondmaaltijd. Het is dus sowieso een periode die veel van hen vergt. En dit jaar is dat bij uitstek zo omdat de ramadan van begin juni tot begin juli loopt: pal in de eindexamens.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nee hoor, zegt de Boef van de Christelijk Koepel. Onze Christelijke Scholen wordt zoiets alleen maar vrijblijvend aangeraden. Dat is rekening gehouden met enerzijds en anderzijds. Op z’n Tsjeefs dus. Altijd zorgen dat men in de rug gedekt is. Nooit rechtuit spreken…

    Wablieft, zegt mij lieve wederhelft, ooit in een vroeger leven zelf leerkracht bij de Nonnekens, waar vòòr men mocht beginnen, eerst de eed moest worden afgelegd om tot in de kleinste détail het Christelijk Geloof uit te stralen. Maar wat doen die Christenvervolgers thans in onze Christen scholen? Of weten die van subiet zo maar zonder nadenken waar het beste kwaliteits onderwijs (zonder meerprijs) wordt gegeven? Of volgen die gewoon zonder nadenken de hint van Hogerhand?

    Ja Ja, officieel fulmineert die Hogerhand tegen dat Onderwijs, maar stiekem sturen ze er hun kinderen naartoe. Zonder dat zoiets mag geweten worden.

    Zo mag het ook niet geweten zijn, dat in de uren waar er in de Katholieke Scholen Godsdienstonderwijs gegeven wordt, of als er wordt deelgenomen aan liturgische activiteiten, dat Moslims-kindjes dan daarvan vrijgesteld zijn en studie in de plaats krijgen?

    *

    Maar als er op TV scholen in beeld worden gebracht, zijn het 99% ‘Gemeenschapsscholen’, die vroeger het ‘Rijks Onderwijs’ genoemd werden.

    Snapt U ‘m? Ook dàt is indoctrinatie, boven op de wervings-idee om de Burger wijs te maken dat Onderwijs = Staatsonderwijs.

    Oneerlijke concurrentie is dat, ja? En wat meer is: het stelt Polen en de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid in het gelijk, die de dictatuur van de Straat wil aan banden leggen.

    Zo komt men bij Donald Trump en in Amerika uit. Verguisd door dezelfde STRAAT, omdat hij daar, net als de Poet, geen enkele Moslim wil….

    Zie ik daar op die manier het einde van de Koude Oorlog in zicht?

    *

     

     








    09-01-2016, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    *

    *

    ETHISCH HACKEN MET DE BOTTE BIJL….

    .

    .

    ALS MICHEL DE PASSIE PREEKT

    BLOGGER LET DAN OP UW GANZEN…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Francofoon geleide zogezegd ‘Centrum-Rechtse Regering’ van het Koninkrijk der Coburgers etaleert stilaan alle trukken van de foor die ze in zich draagt. Ze zoekt een bepaalde soort inbrekers, slechteriken dus, die ze zou uitsturen om legaal in te breken in andermans private eigendom.

    Ze ‘debatteert’ daarover in zeer verhulde termen, maar het komt er op neer, dat zo gauw er iets op Tinternet komt dat hen niet aanstaat, ze dat kunnen ‘hacken’. Zoals pedopornografisch materiaal, zeggen ze.

    Snapt U toch meteen ook, of niet?

    Schrijven op onze blogs over het nakend einde van dit cloteland is even erg als kinderporno. Wensen om zulke mensen, al is het in kleine lettertjes, om de volgende dag als doden wakker te worden in Uw eigen bed, is al niet meer genoeg. Ze moeten U daarenboven kunnen in kleine stukjes hacken! Om de losse onderdelen als lekkere brokjes aan de wolven te kunnen voederen. Ja Ja, d’een zijn dood is d’ander zijn brood!

    Met ouder worden, wordt de mens ook wijzer. Vroeger was ook ik zot van Michellekes. Eerst de Rode (Licht), dan de Groene (Zwaar), tot deze pakjes, die aldoor duurder werden, gewoon elk een flinke dosis longkanker bleken te bevatten. Toen het Riberale schoolmeestertje Lowie Michel de kop begon op te steken, had ik dat van seffens doorzien. Nie mê mien, zei ik en wendde mij van direct tot de Jonge Leeuwen uit mijn collegetijd. Wat best meeviel. En een hoogtepunt bereikte met ‘t Morelleke Forelleke.

    Maar nu dreigt deze blog, al bennekik net als Boerke Naes, geen leeuwenhert, toch en bennekik nie dwaas, neen, juist niet te milder, maar integendeel des te meer en zelfs met een ferme schep d’er bij.

    Die Liz-a-Beth Homans luidt wel niet mijn uitverkoren ding-dong, maar ze zingt wel de juist song…

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.standaard.be/

    &

    .

    *

     

    Regering zoekt wettelijk kader voor ‘ethisch hacken’

     

    De regering wil ‘ethisch hacken’ uit de strafrechtelijke sfeer halen en er komt een meldpunt voor digitale klokkenluiders die kwetsbaarheden in ICT-systemen van de overheid ontdekken. Maar daar zijn risico’s aan verbonden.

     

    Vandaag is hacken strafbaar, officieel is het een (poging tot) inbraak. Gevolg: elke informaticus of cyberexpert die – al dan niet moedwillig, maar wel zonder voorafgaande toestemming – stuit op een zwakke plek in een ICT-systeem van de overheid en dat meldt, dreigt vervolgd te worden.

     

    Om de kennis van bonafide hackers toch maximaal te benutten, wil de regering een beleid uitwerken waarbij die hackers een zekere bescherming genieten. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij het nagelnieuwe Centrum voor Cybersecurity (CCB). Dat kondigt premier Charles Michel aan in antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn (CD&V).

     

    ‘In plaats van een defensieve houding aan te nemen en bonafide hackers met de vinger te wijzen, moeten we hun expertise net honoreren’, zegt Deseyn. ‘Heel wat netwerken – ook van de overheid – zijn allesbehalve waterdicht. Wie er iets van kent, is gechoqueerd hoe onveilig onze systemen zijn. Een bescherming van digitale klokkenluiders is dan ook onmisbaar in een modern cyberveiligheidsbeleid.’

     

    CCB-topman Miguel De Bruycker bevestigt dat er naarstig gezocht wordt naar een manier om aan de ene kant gebruik te maken van de kennis en vaardigheden van bonafide hackers, en aan de andere kant de sluizen niet open te zetten. ‘In de Belgische wetgeving wordt een virtuele inbraak gelijkgesteld aan een echte, fysieke inbraak, en dat leidt in de realiteit tot een grote grijze zone. Veel jongeren beseffen niet dat ze al strafbaar zijn als ze één of ander tooltje lanceren om lekken op te sporen.’

    Pedopornografisch materiaal

    ‘We kunnen en moeten burgers die kennis van zaken hebben en te goeder trouw zijn, inschakelen als een soort van buurtpatrouille om de cyberveiligheid mee te bewaken’, vindt CD&V-kamerlid Roel Deseyn. ‘In plaats van hen als criminelen te behandelen, moeten we hen met open armen ontvangen en hen een degelijk wettelijk kader bieden.’

    Dat is de bedoeling, maar de slinger mag niet doorslaan. Veel mensen bieden zich bijvoorbeeld spontaan aan om met hun informaticakennis kinderporno op te sporen, maar zowel het opzoeken als bekijken van pedopornografisch materiaal is al strafbaar, illustreert De Bruycker.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Waarom de Rattenvanger van Hameln zo bekend is kunnen worden, is mij altijd een raadsel gebleven. Maar vermits Hameln nu eenmaal in Duitsland moet gelegen hebben, begint het mij toch te dagen. Ik verdenk die vent er trouwens van, in dat land meteen Kanselier te zijn geweest, want het meeslepen werkt nog altijd na.

    Het is trouwens in dat land dat de spreuk ‘Feind hört mit’ voor het eerst werd uitgevonden, samen met de beteugeling van ervan. Toen was het digitaal ‘hacken’ nog niet uitgevonden, maar het virtueel hakken bestond al vele eeuwen. Uit de tijd dat er – voor de duidelijkheid - op de slagvelden nog met lange scherpe messen werd gehakt.

    *

    Als in Coburgia die nieuwe Wet er door komt, zal dat integendeel allesbehalve duidelijk zijn.

    Ziet U al die overlijdensberichten in de krant: …overleden die en die, in hun slaap rustig weggehackt in de nacht van … Noch bloemen en al zekerlijk geen kronen.

    Vooral geen kronen, want die zullen ze pas opgezet krijgen daarboven bij Ons Lieve Heer. Ja, zeker, Walter. En ook in de Geschiedenisboeken….

    *

     

     








    08-01-2016, 17:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3104

    *

    *

    WORDT GESERVEERD, NEEN NIET IN HOMI-BARS

    .

    .

    MAAR IN EXCLUSIEVE MICHELIN 3-STERREN-RESTAURANTS

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hieronder de zeer menselijke oproep van ons Barbaraatje (Pas, niet PS), die zojuist in ‘Dag Allemaal’ – zo lees ik – in haar jong leven op enkele maanden tijd toch wel zeer harde klappen heeft gekregen. Eerst haar vader, zelf Arts,op relatief jonge leeftijd, en meteen daarop haar Echtgenoot Tom, net geen 41 jaar geworden. Dat ze daarbij door 99,9 % van haar collega-Senatoren geen blik waardig werd geacht, zegt meer over die collega’s dan over zij die deze vernedering moest ondergaan.

    Deze jonge moeder blijft over met twee bloeikens van kinderen die ze vanzelfsprekend in de beste familie-traditie zal grootbrengen. Om tegen de tijd dat Coburgia eindelijk zal gebarsten zijn, klaar te staan om de fakkel over te nemen. Samen met al mijn lezers in binnen- en buitenland, duimen we voor U, lieve Leeuwenmoeder Barbara

    *

    Maar Ach en Och! Zich vergrijpen aan alle mogelijke vrouwen van het onzijdig of vrouwelijk geslacht, men had het kunnen weten. Met Moslims is het nooit anders geweest en het zal ook nooit anders worden. Het is een deel van zichzelf.

    *

    Vandaar mijn verbeteren voorstel voor de radeloze Overheid. Ga eens langs bij een paar bedreven dierenartsen en luister naar hun verhaal over het behandelen van bronstige stierenkalvers in het voorjaar, als die dieren een volle winter in muffe stallen hebben doorgebracht en ze voor het eerst vrij-uit in de wei mogen. Geen erg, die beesten zijn toch voorbestemd voor de slacht en de veeartsenijkunde is terzake de dag van vandaag eer bedreven. Zelfs daar, waar het in Januari lijk bij het Weermannetje, wat warm is voor de tijd van het jaar. Castreren dus, die rotzakken. Maar als beschaafde lui, wordt dat gedaan onder algehele narcose, en op kosten van de Ziekenbond. Met behoud van loon.

    Zelf heb ik met het eten van deze afgesneden ‘lekkernijen’ geen ervaring, verre van, maar me dunt dat de Horeca met veel genoegen gaarne bereid zal zijn de totale productie er door te draaien. Ziet U het al op de menu staan? Vandaag verse ‘dinges’ levende vers uit het operatiekwartier van het dichtstbij zijnde ziekenhuis…..

    *

    Wedden dat de minste publiciteit in die richting veel meer effect zou sorteren dan het voorstel van Francken Theo?! Het ontradingseffect zou zelfs kunnen doorslaan richting spontane repatriëring.

    Enne, geloof mij: meer moet dat niet zijn. Want ‘Dagelijkse Kost’ zal dat nooit wiorden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Cursus “omgaan met vrouwen” voor asielzoekers is naïeve en vrijblijvende symptoombestrijding

    *

    Massa-immigratie moet stopgezet worden.

    Het Vlaams Belang is bepaald niet onder de indruk van het voornemen van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) om asielzoekers een les in seksuele opvoeding te geven na de massale aanranding van vrouwen door allochtonen in Keulen.

    Deze aangekondigde maatregel is niet meer dan een vrijblijvende vorm van symptoombestrijding. Wie denkt dat eeuwenlange, tribaal- en godsdienstig geïnspireerde vrouwenmishandeling even kan ongedaan gemaakt worden met een les in seksuele opvoeding, geeft blijk van een verbijsterende naïviteit. Meer dan een druppel op een hete plaat zal die les niet zijn.

    In plaats van te dweilen met de kraan open, moet de kraan dichtgedraaid worden. De grenzen moeten gesloten worden om de massa-immigratie in te dijken. De huidige toestroom van alleenstaande jonge mannen, voornamelijk moslims, is een tikkende tijdbom.

    Het Vlaams Belang eist dat criminele asielzoekers onmiddellijk teruggestuurd worden naar hun landen van herkomst. De “sanctie” die nu door minister Jambon wordt voorgesteld, de overplaatsing van een open naar een gesloten opvangcentrum in afwachting van de goedkeuring van hun dossier, is een lachertje. Kamerlid Filip Dewinter zal de minister hierover tijdens de plenaire vergadering dan ook aan de tand voelen.

    Het heeft ook geen enkele zin om asielzoekers een cursus te geven om respectvol met vrouwen om te gaan, terwijl de Vlaamse regering onder impuls van Liesbeth Homans (N-VA) 50 nieuwe moskeeën gaat subsidiëren waar exact het tegenovergestelde wordt gepredikt. De sharia is niet verenigbaar met de democratische rechtsstaat. Het Vlaams Belang benadrukt dat het ondubbelzinnig afzweren van de sharia de enige mogelijke maatstaf is om te bepalen of moslims al dan niet bereid zijn zich aan te passen aan onze samenleving.

    Barbara Pas

    Fractievoorzitter in de Kamer

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Om de massa-immigratie te stoppen, beste Barbaraatje, zou de Verkochte Leugenpers kunnen beginnen met de dingen met hun juiste naam te vernoemen. Loop dus niet verder in hun val, beste meid.

    Wat we beleven, is namelijk geen ‘lasssa immigratie’ meer, maar een regelrechte MASSALE INVASIE door buitenlandse legerbendes. En waar ook die komen, gebruiken die hun primitiefste recht, denken ze, van de overwinnaar: het recht op de vrouwen van de verslagenenen. Is een geplogenheid die nog dateert uit de tijd van Atila, de Hun. Het is een oorlogsrecht, dat alleen nog altijd niet is opgenomen inde Conventie van Génève. Weshalve wij in het Westen dat gebruik verkeerdelijk als een ‘oorlogsmisdaad’ blijven beschouwen… Eenmaal onder de ‘sharia’, zal deze vergissing rap recht gezet worden.

    Maar wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

    In vroeger tijden kende onze jonge bruidjes voor hun eerste huwelijksnacht, het ‘defloratie recht’ van Meneer de Baron. Dit gebruik kende weliswaar geen Kerkelijke Goedkeuring, maar het was gewoon een automatisch postscriptum aan de pachtbrief die de Baron zo goed was geweest toe te staan aan zijn pachters.

    Als dat bij de fine-fleur van onz eigen voorvaderen al een recht was, des te meer is dat een oorlogsrecht voor Moslim-jongeren die voorlopig nog geen andere apentoeren uitvreten, waarbij ‘martelaarsbrieven’ moeten achtergelaten worden.

    Of hangt er beternis in de lucht? Inzake de volksvoorlichting?

    Heb op de TV zelfs gehoord, dat een messendoder, net voor hijzelf door de politie werd dood geschoten, neen, niet om zijn moeder riep, maar strierf met in zijn keel tot driemaal toe, de Allahu Akbar geloofsbelijdenis waarop elke Moslim het alleenrecht heeft.

    Ja Ja, ooit wist een Franse Koning te vertellen, ‘que Paris vait bien une Messe’, en hij was er niet ver naast….Zie maar naar de Islammerij die daar vaste voet aan wal wil krijgen…

    *

    Neen, zo gezien zijn, met culinaire kennis klaargemaakte ‘tripes’ misschien wel de beste oplossing voor iedereen….

    *****

    Geschreven in alle eer en deugd en grotendeels op inspiratie van het niveau van de Chalries….

    Ook wel een beetje, omdat die smeerlappen in de Duitse steden uit het niets opdokken, en achteraf terug in het niets verdwenen waren. Allemaal dus als op een geheim commando…..

    *

     








    08-01-2016, 14:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3103

    *

    Vrijdag 8 januari 2015

    Zon 8u43-16u55

    H Goedele, patrones van Brussel

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Waarlijk progressieve zielen komen wellicht in Italië binnenkort niet eens meer aan hun gram. Niet alleen mogen ze niemand meer inhuren om in hun plaats hun gevoeg te gaan doen, maar zelf hun kinderen zullen ze zelf moeten losmaken.

    Stel U voor: uit wat soort viezerikken is die ‘behoudsgezinde’ Regering daar toch samengesteld. Draagmoederschap is toch gewoon de overstap naar buitenshuise activiteiten die onvermijdelijk naar de massaproductie in kweek-laboratoria!!! Om van daar uit de afgewerkte producten door te sluizen naar Staats-Creches, een soort ‘Lebensbronnen’ waarvan de experimenten stilgevallen zijn met de Val van de Duitse Nationaal Socialisten.

    Zo zou het kunnen, dat viezerikken verder aan huis willen blijven kweken, omdat zij staan voor raszuiverheid. Iets wat voor de moderne mens helemaal uit den boze is. Mensen van de Nieuwe Wereld Orde zullen allemaal, gelijk robotten, op elkaar moeten lijken, zelfs anatomisch. Man of vrouw, dat subtiel onderscheid moet verdwijnen, en – zie de Duitse Grootsteden - dergelijk hoopgevend resultaat ligt op straat, en niet tussen de lakens.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.demorgen.be/

    *

    Italiaanse minister: "Behandel surrogaatouders als zedendelinquenten"

    07-01-16, 03.20u - Bron: The Guardian

    Lees later

     

    Angelino Alfano, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, wil dat koppels die beroep doen op een draagmoeder een gevangenisstraf opgelegd krijgen. De minister voert campagne tegen de plannen van de eerste minister om holebikoppels het recht te geven om een kind te adopteren.

     

    Alfano wil dat "het huren van baarmoeders" beschouwd wordt als een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat, "net zoals voor seksuele misdrijven," zei hij gisteren.

     

    In Italië woedt op dit ogenblik een hevig debat over de rechten van holebikoppels, nu het land op het punt staat om het homohuwelijk en adoptie door homo-ouders te erkennen.

    Buitenlandse draagmoeders

     

    Draagmoederschap is illegaal in Italië en wordt bestraft met flinke boetes en celstraffen tot twee jaar, maar er is een grote grijze zone: koppels die een draagmoeder vinden in het buitenland worden niet vervolgd wanneer ze naar huis terugkeren.

     

    Italiaanse homokoppels reizen vaak naar het buitenland om een draagmoeder te vinden voor hun kind. Bij hun terugkeer naar Italië heeft echter slechts een van beide partner ouderlijke rechten. Dit heeft een grote invloed op het dagelijkse leven, zoals wie een kind mag oppikken aan de schoolpoort of medische beslissingen kan nemen. Verscheidene holebikoppels hebben rechtszaken aangespannen en sommigen onder hen verkregen zo het recht om het kind door de andere partner te laten adopteren.

    "Afstotelijke, ongeoorloofde handel"

     

    Alfano eist nu harde straffen voor koppels die een draagmoeder inschakelen. Een dergelijke adoptie is "de meest afstotelijke, ongeoorloofde handel die de mens heeft uitgevonden," zo zei hij tijdens een interview met de krant Avvenire, die eigendom is van de Italiaanse bisschoppenconferentie. "Als Italië een wet heeft die adoptie van stiefkinderen door homokoppels toestaat, dan beginnen we de dag nadien handtekeningen te verzamelen voor een referendum om die (wet, nvdr) weer in te trekken. En ik zal de eerste in de rij zijn," voegde hij eraan toe.

     

    Italië staat onder druk van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dat vorig jaar oordeelde dat Italië de rechten van holebikoppels met de voeten trad door hen geen wettelijke bescherming te bieden.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Die Renzi (opgelet, zetter, R E nzi, en niet R A nzi) was en is de zeer geliefde progressieve socialistische burgemeester van Fiorentina, de bloemenstad, die door de buitenlanders meestal Firenze of zelfs Florence wordt genoemd.

    Zo ziet U maar, dat socialisme/Marxisme helemaal niets met cultuur of beschaving te maken heeft, want Firenze, de Stad van Dante Allighieri, is de cultuurstand bij uitstek. Om nog mar te zwijgen van Lorenzo di Medici, die niet alleen zijn stad, maar heel het Land op de kaart heeft gezet….

    Venetië, Rome, Milaan, Siena, Turijn, Bologna, Modena, Pisa, Triëste: namen als trompetstoten die doorklinken tot in Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Amsterdam, kortom namen die banden smeden over tijd en ruimte. En die ontaard zijn tot centra van door onder de voet gelopen pietrol Pompers en Slinkse Wereldverbeteraars….

     

    Overal in Europa zou men best aan wat nog overschiet van de oude Middeleeuwse Stadspoorten, net buiten de stadswallen, mesthopen in lange rijen beginnen aanleggen, waar de laatste Stedelingen, als de wenende Bijbelfiguur JOB, kunnen gaan tronen.

    Dàt zou pas een ‘verrijking’ zijn, met de juiste mensen op de juiste plaatsen.

    *

     

     








    08-01-2016, 12:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3102

    *

     

    Het volgnummer van dit stukje met de magische cijfers 1, 3, 0, 2 deed voor mij, neen geen belletje, maar de 600 Gulden sporen rinkelen van de Slag bij Groeninghe. Die werden na de slag verzameld, en uit dankbaarheid aan de zoldering van de O.L.- Vrouwkerk gehangen. Hierboven op de afbeelding ziet U de Gravenkapel, waar ooit Guido Gezelle heeft zitten mediteren.

    Veel van dergelijke overwinningen hoeven wij niet te herdenken, want wij zijn een volk van Lamme Goedzakken. Wat wordt bewezen door Romp-Vlaanderen waarvan de meeste vitale delen zijn weggeroofd.

    Zo zie ik ten vroegste in jet Jaar 3102 onze eigen welvaart door zelfstandigheid, terugkeren.

    Tenzij wij eindelijk ons lot in eigenhanden nemen….

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    O, U wist het ook al. Zeker ook gelezen in de dikke Krantenkoppen bij De Schandaard, de vroegere AVV-VVK-, thans Vlaanderens schande-krant? Dan hebt U ook gelezen dat Francken The, van de Partij die volgens hun eigen zeggen, ijvert voor het einde van Coburgia, aan de horden binnenstromende ‘blijvelingen’ lessen wil geven over de bloemetjes en de bijtjes?

    Het hieronder overgenomen artikel, waaruit ik niet citeer om niet van contextvervalsing te worden beschuldigd, maar het in extenso overneem, wierp mij - door de titel alleen al – 72 jaar terug in de tijd. Naar de bittere oorlogsjaren. Waar niet de schoppen of de klaveren troef waren, maar de miserie. Onze Pa was toen juist gestorven en bij ons zagen we toen veel zwarte sneeuw vliegen. Is het dan te verwonderen, dat het mondgemeen was, dat voor mensen zonder konijnen ‘van eigen kweek’, er wreed gelachten werd over de ‘dakhazen’ die de Zondag op tafel kwamen…

    *

    Voor wie het soms nog niet moest weten: iedereen, van klein tot groot, niet zozeer zij die het kunnen, maar zij die zelf niets teveel hebben, moeten met tot op de grond lekkend bloedend hart, die honderdduizenden sukkelaars helpen. B.B.B. met liefst iets meer voor tussen de lakens…..

    De terreur heeft namelijk verschillende graduaties. Ergst in de boem-boem terreur. Dan de pang-pang terreur, gevolgd door de tast terreur. Dit laatste met het oog op de her-bevolking? Logisch toch!? We horen het donderen in Keulen, en de vrouwen, zo onverdraagzaam dat die kunnen zijn, doen het daarbij bliksemen.

    *

    Een show ver-van-mijn-bed? Dat denkt U maar. Want onze bloedeigen ’Begroting’ lijdt er onder. Niet door de ‘vergrijzing’, maar door de ‘verbruining’. ’t Zit zo. Vele jaren geleden, toen de 2 wegsmijters van geld door ramen en deuren aan de macht waren, werden de lonen der Ambtenaren en de pensioenen ineens niet meer bij ’t begin van de maand uitbetaald, maar op het einde ervan. Was een enorme opsteker voor de begroting, want meteen werd iedereen voor die ene keer van een maandloon bestolen. Alles went, dus werd daar al lang niet meer over gesproken. Die twee ‘Staatsdragende Partijen’ werden ook nooit vervolgd, laat staan bestraft. En wat nu?

    Ook al vastgesteld dat Uw pensioentje maar de 5de van de nieuwe maand is betaald? Of komt dat door het verder doorbreken van de ‘Lekenmaatschappij’, met alle gevolgen. Zodat ‘het achterhouden van het loon der werklieden’, vroeger een wraakroepende zonde tegen de H. Geest, uit ons collectief geheugen moet gewist worden?

    Dat komt er dus van. Net zoals de Krant van Vlaanderens Schande, die het AVV-VVK verloochende, en juist daardoor steeds verder afglijdt naar de totale schande van een faillissement.

    Zelfs op de TV wordt het faillissement van heel het land coburgia openlijk gedebatteerd. Nooit geen rook zonder vuur. Is het niet?

    *

    U steunt toch ook tot Uw laatste ‘sou’ alle noodlijdenden ter wereld. En dus ook Uw eigen regering….

     

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    .

    http://www.standaard.be/

    .

    MIJN VROUW EN KINDEREN ETEN GRAS, WANT DE KATTEN ZIJN OP’

    Foto’s van uitgemergelde kinderen en volwassenen met holle ogen uit het Syrische stadje Madaya worden als een lopend vuurtje verspreid op het internet. De belegering van het regime-Assad voert er 40.000 burgers richting hongerdood.

    De noodkreten uit Madaya, een stadje in de bergen nabij de grens met Libanon, klinken steeds luider. ‘Zondag was er een vrouw, twee maanden zwanger, die met haar zoon door de omsingeling probeerde te vluchten. Ze werd doodgeschoten, haar zoon keerde terug naar Madaya’, zegt Amer Burhan, een burger die aan het hoofd staat van het ‘medisch comité’ in het naburige ­Zabadani, via de telefoon aan ­De Standaard.

    ‘Die vrouw wist natuurlijk hoe gevaarlijk haar vluchtpoging was, maar het alternatief was te verhongeren. De dood ligt hier altijd op de loer. Er zijn al 31 mensen omgekomen van de honger of bij een ontsnappingspoging.’

    Beschuiten

    De laatste keer dat de Verenigde Naties enig voedsel het stadje konden binnenloodsen, dateert alweer van drie maanden geleden – een lading beschuiten, aldus de inwoners. Een omsingeling door het Syrische leger en de Libanese Hezbollah maakt elke levering van humanitaire hulp onmogelijk – of dodelijk. Foto’s die uit Madaya komen, tonen uitgemergelde lichamen, holle ogen, mensen die letterlijk flauwvallen van de honger.

    Amer Burhans moeder, vrouw en kinderen wonen nog steeds in het belegerde Madaya, terwijl hij vanuit Zabadani niets kan doen: ‘Er ligt maar een weg van één kilometer tussen ons, maar die wordt door het leger geblokkeerd. We kunnen praten aan de telefoon, maar ik kan hen niet helpen. Ze eten nu gras of kruidensoep. De honden en katten zijn al lang gedood. Zelfs kruiden zijn er nog nauwelijks te vinden, omdat er nu twintig centimeter sneeuw ligt.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De moraal van dit verhaal? Zeg dat ‘k niet zou weten.

    Want bij De Schandaard lijden ze aan dezelfde ziekte als onze Europese Verenigde Nazies: iedereen is Het Noorden kwijt, loopt verloren in de zandwoestijn van de Pietrol-Pompers en blijft maar scharrelen in de valstrik van de verwarring tussen oorzaak en gevolg.

    De zwarte miserie in die landen (het gevolg van iets) willen verhelpen, is het paard achter de wagen spannen. De miserie voorkomen, door de systemen die gebaseerd zijn op de Islammerij bij de wortel en dus aan de kop, te bevechten is de oplossing.

    Al 1400 jaar bevechten als in een perpetuum mobile de erfgenamen van de Woestijnrover elkaar diens nalatenschap. De Wijze Koning Salomon had voor dergelijk probleem een geniale oplossing in petto. De twee moeders claimden voor zijn Hof het moederschap van hetzelfde kind. Om dat op te lossen, beval Salomon het kind in twee te kappen, en aan elke moeder elk een helft te geven. Waarbij de echte moeder door de knieën ging en de Koning smeekte het kind dan maar aan die andere vrouw te geven.

    Monotheïsten, die alle twee dezelfde God aanbidden, weten dus wat hen te doen staat.

    Maar waarom de dingen gemakkelijk maken, als het ook anders kan?

    *

     

    Ps

    U vindt al een paar dagen bij de buitgemaakte KAPSTOK een grapje over de Coburger Leugenpers, mijn jongste vinding om diabolische volksverlakking te illustreren. Het modieuze vrouwenhoofd daarbij is dat van Sefa Bubbels, de Heks van Beselare. Alle gelijkenissen met bepaalde politca’s van de ‘Staatsdragende Partijen’ zijn louter toevallig, zo niet zelfs goed bedoeld.

     

     










    07-01-2016, 17:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3101

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Twee punten die dat illustreren zijn o.a.

    1° de georkestreerde molestatie van vrouwen in feestvierende menigten in drie Duitse steden op Oud- en Nieuw,

    2° de raid op het spaargeld der burgers, door de Banken die allemaal in het gareel ven het IMF lopen. Het Internationaal Monetair Fonds der Verenigde Europese Nazies. Denk hierbij aan en onzichtbaar maar fijnmazig net dat boven onze hoofden hangt, en bediend wordt van uit de machtscentrales van Bruxellabad.

    Dat de boel in brand staat, nadat het leeggeplunderd werd, mag de pret niet bederven.

    Op VTM, de Vlaamse Televisie Maatschappij, niet te verwarren m de Spoor-VTM, de Vlaamse Trein Maatschappij, kregen we al dagenlang Paul D’Hoore in de maag gesplitst, de zelfverklaarde ‘Beleggings-Specialist’. Dus één die het kan weten. Allez, hoor, mensen, al jullie spaargeld in aandelen!! Maar kom dan achteraf niet klagen dat U de balansen van die Ondernemingen niet goed hebt begrepen. Denk aan Lernaut & Hauspie, de spraaktechnologen die zelfs door de Washington Post en de New Yoerker Allgemeine niet begrepen werden.

    De spraaktechnologie ligt thans op straat zo maar voor het rapen, maar dat duo West Vlaams wonderboys is er wel aan ten onder gegaan. Persoonlijk raakt mij dat des te meer, daar ik zo te zeggen geboren ben in deze Flanders Language Valley, geprangd in een dichte omhelzing van Britse naamloze witstenen soldaten grafzerkjes, ‘row on row’ – ‘Their names live for ever more’.

    Tja, dat hebben we dan ook gehad. Hieronder wordt U een schotel Italiaans Interbancair graaigras geserveerd, dus laat ik U, zonder bemoeienissen mijnerzijds, graag daarvan genieten.

    Ik wil alleen nog even terugkomen op de Oudejaarsviering in die drie grote Duitse Steden. De hangjongeren tussen 15 en 35 jaar zitten met hun handen overal aan de vrouwen aan, en, zo lees ik bij Xander, de Polizei zit met de handen in het haar…. Waarom nemen die dames de schietdingen van hun vader, broer of echtgenoot niet mee, als ze daar naartoe gaan? Op de NOS deed men daar zoëven niet zo bekakt over als in de Coburger ‘Krantenkoppen’. Recht voor de raap had men het daar over ‘georkestreerde criminaliteit’ als voorloper van massa-vernietiging. Eerst als op afspraak, overal tegelijkertijd vuurwerk en voetzoekers in de menigten gooiden, zo de Politie naar de plaatsen weglokkend, om vervolgens overal waar mogelijk, de katjes in het donker te knijpen. En neen, ze knepen ze niet zacht, maar naar Moslim-gewoonte, uitermate brutaal. Overal waar een mals vrouwenlichaam maar geknepen en bepoteld kan worden.

    Bij de NOS gaven ze nog veel meer détails, maar door deze hier te herhalen, riskeer ik de Zedenpolitie op mijn dak te krijgen. ‘k Zie het al in de kranten staan: extreem-rechtse Vlaams Blokker aangehouden wegens onzedelijke praat. Dat zouden dan 4 formidabele leugens zijn in één zin en dus begin ik er niet aan.

    Ach ja, laat ik het zò zeggen.

    Voor Moslims is dat allemaal ‘Kinderen toegelaten’, want het gaat immers toch maar lijk die er gekleed bij lopen, om vuile hoeren en vuile varkens die er om vragen om hun land afgepakt te worden.

    U kunt het ook anders formuleren. Voor de vele progressievelingen en politiekcorrecten onder ons, is dat gewoon een ‘verrijking’ waaraan ze in het natste dromen nog niet aan gedacht zouden hebben.

    Want het mondt uit, niet op ‘Gaat en vermenigvuldig U’, maar op een doorgedreven ‘Vermenigvuldig U en gaat’.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Model-voor-EU-Ook-kleine-Italiaanse-spaarders-moeten-banken-redden

    *

    Model voor EU: Ook kleine Italiaanse spaarders moeten banken redden

    *

    Failliete bank bleef met medeweten overheid maandenlang aandelen en obligaties aan klanten verkopen, die hun geld nu kwijt zijn

    In Italië gebeurt wat straks in de hele EU gaat plaatsvinden: ook kleine spaarders worden gedwongen om mee te doen met het redden van banken. De door critici al jaren voorspelde gedeeltelijke financiële onteigening –‘bail in’- van de Europese burgers is daarmee opnieuw een stap dichterbij gekomen. En dat allemaal legaal, aangezien op 1 januari de nieuwe Europese Bank Recovery and Resolution Directive van kracht ging.

    Dat banken een absolute voorrangspositie hebben bij wat voor reddingsplan dan ook, is genoegzaam bekend. Tijdens en na de bankencrisis op Cyprus begin 2013 beloofden onze politici nog dat ‘eventuele’ toekomstige gedwongen ‘bail-ins’ in Europa enkel zullen gelden voor rekeninghouders met meer dan € 100.000. Kortom: de gewone man zou zich geen zorgen hoeven maken.

    Failliete bank bleef aandelen aan klanten verkopen

    Critici voorspelden al dat deze belofte –zoals we inmiddels gewend zijn- op zeker moment gebroken zou worden, en Cyprus wel degelijk een blauwdruk voor de hele EU was. Daar blijken ze nu inderdaad gelijk in te krijgen, want in Italië zijn nu ook kleine spaarders en beleggers gedwongen betrokken bij het overeind houden van vier kleine regionale banken, waaronder Banca Etruria, wier slechte kredieten in een ‘bad bank’ werden ondergebracht. Ongeveer 10.500 mensen met aandelen en obligaties werden letterlijk met lege handen weggestuurd.

    Banca Etruria stond overigens al sinds februari 2015 onder curatele, omdat de regionale bank toen al bankroet was. De grote knal voor kleine spaarders en gepensioneerden kwam echter pas kort voor het einde van het jaar, toen bleek dat de in werkelijkheid failliete bank in de tussenliggende maanden doodleuk nog steeds aandelen en obligaties aan zijn klanten was blijven verkopen. Het vermoeden bestaat dat deze bedrieglijke praktijken zeker niet alleen door Italiaanse banken worden gehanteerd, maar heimelijk in heel Europa worden toegepast.

     

    Veel te klein compensatiefonds

     

    Vanwege de enorme ophef die ontstond heeft de Italiaanse regering een ‘privaat gefinancierd compensatiefonds’ van maximaal € 100 miljoen opgericht. In principe gaat dat echter enkel gebruikt worden voor mensen die meer dan 50% van hun geld zijn kwijtgeraakt. Sowieso is het fonds veel te klein, omdat er in totaal voor € 750 miljoen aan aandelen en obligaties is vernietigd.

    ‘Onze banken zijn solide’

    Premier Matteo Renzi is door het gebeuren onder grote publieke druk komen te staan. De Italiaanse banken hebben gezamenlijk voor bijna € 200 miljard (!) aan dergelijke waardeloze kredieten op hun balansen staan, een indicatie van de enorme ellende die er nog gaat komen. Desondanks blijft Renzi beweren dat de Italiaanse banken ‘solider’ zijn dan in veel andere Europese landen, en er geen enkele bedreiging is voor het financiële systeem.

    Enkele dagen geleden kwam het ook in Portugal tot een bail-in, die hier (nog) enkel de grote institutionele beleggers en spaarders in heel Europa trof.

    Cyprus wel degelijk blauwdruk voor hele EU

    ‘Onze’ Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem erkende enkele weken na Cyprus al dat het toen gevolgde gedwongen bail-in systeem om banken te redden een blauwdruk voor heel Europa is.

     

    Nu dit vanaf 2016 Europees recht is geworden, valt te vrezen dat het failliete bankensysteem van de eurozone straks indirect en/of direct ook met uw en mijn geld ‘gered’ zal worden, zeker als bedacht wordt dat de bankroete zuidelijke schuldenlanden samen met Brussel hun zinnen hebben gezet op een Europese Bankenunie, dat vooral op Duits en Nederland spaar-, pensioen- en belastinggeld zal gaan drijven – totdat ook dat er doorheen gejaagd zal zijn.

    Xander

    (1)(o.a.) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Polizei in Keulen overdrijft, zegt Mutti Merkel. Zij had daar geen last van. En met de Banken zal het ook wel zo slecht niet verlopen als Xander schrijft.

    We moeten gewoon vertrouwen hebben in onze Leiders. Dan komt alles wel weer goed. Een beetje handtastelijkheden, ja waarom niet? Zoiets is toch veel menselijker dan terreur-alarm! Hier vallen tenminste geen doden. Integendeel. Met wat geluk worden er zelfs bijgemaakt!

    Kalf-O van Groen kan dat allemaal perfect uitleggen, net alsof hij op de percentjes van de pietrol-pompers loopt. Wèg met de atoom-centrales, die van Groen zijn bekommerd om het milieu, net als Merkel bekommerd is om het welzijn van àl haar onderdanen.

    Een beetje scharrelen, of een beetje pietrol stoken, daar is toch nooit iemand van doodgegaan?

    *








    07-01-2016, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3100

    *

    Donderdag 7 januari

    Zon 8u44-16u54

    H Raimundus van Penyafort*

    *

    07/01/2015: precies één jaar geleden, dag op dag, hield niet alleen de redactie van Charlie Hebdo de adem in, maar meteen de hele wereld. In Parijs, de Lichtstad, was voor hen het licht uit gedaan. Deze keer geen aanval met BOEM BOEM BAAF, maar meer bescheiden; met PANG-PANG-PANG, misschien wel uit de loop van een PAL-mitrailleur uit de Waalse wapenfabriek FN UIT Herstal; Ach, wat moet ik daarover zeggen? Dat, wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan? Of, dat ze al-bij-al veel chance hebben gehad, omdat dat weekblad, zo goed als failliet die dag, sedertdien in de abonnés en dus in het geld zwemt …. Enfin, het klinkt harteloos (wat het ook is), maar niet veel socialisten doen het hen na….

    Moesten de feiten zich hebben voorgedaan op de Hoofdzetel van de ‘erxtreem rechtse‘ partij van Marine La Plume, dan zou de Pers het uitgejubeld hebben van de pret. Welbesteed, zouden ze schrijven: heel logisch dat die verarmde kansloze jongeren weerwraak nemen.

    Ach Moeder, waarom leven wij, zou de goede oude Lode Zielens hierover gezegd hebbe,.

    *

    *

    Bruxellabad - Terminus

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Brussel Centraal wordt Brussel Terminus. En Brussel Terminus staat gelijk met Coburgia Terminus.

    *

    Natuurlijk had die man (Nigel Farage) gelijk. Maar het was een beetje gênant, dat ten aanzien van de kruim der Europeërs uit de mond van vreemden te moeten horen. Altijd eerst in eigen boezem kijken, beste Nigel. Of voordien goed overleggen met de Schotten. Want die zijn al verder dan de
    Vlamingen. Om nog maar te zwijgen van de Ieren, die al jàren het Gemenebest zijn ontvlucht.

    Brussel Centraal Eindstation. Wie had dat ooit durven denken?! En net als bij de TV, een private VTM (Vlaamse Trein Maatschappij)….

    Zo simpel als dat twee maal twee vier is. Gewoon overstappen en de wirwar van sporen richting MIDI, LINKS laten liggen. Voorlopig nog zonder grenscontrole. Maar dat komt. Als Vlaanderen zijn eigen grenzen terug écht afsluit en bemant met échte douaniers. Van de soort die vroeger vroegen ‘niets aan te geven’? om vervolgens elke auto te doorzoeken op fraudeurs of op criminelen. Overal slimme camera’s zetten, en ‘la peur du gendarme’ doet wel de rest…..

    Al dat overstappen zou inderdaad een beetje vertraging opleveren, maar dat ongemak zou direct gecompenseerd worden door de verhoogde veiligheid.

    *

    Blijft over op de Coburger lijdensweg: de voetbalgoden. Gewoon, lijk Het Spoor, in twee doen kan niet. Maar waarom er dan geen drie ploegen van maken? De Wale Pietjes, De Vlaamse Leeuwen (geel en zwarte tenue) en de buitenlanders. De enen spelen de zaterdag, de tweeden de zondag, en de derden de woensdag. Voor elk wat wils en voor de besten een…

     

    Pils

    *

    *

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    .

    *

    VLAAMS SPOOR? "SLECHTS KLEINE AANPASSING NODIG"

    *

    N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de treinen niet langer over de taalgrens laten rijden. Op die manier zouden de Vlaamse pendelaars niet de dupe zijn van stakingen in Wallonië. Volgens oud-spoorbaas Marc Descheemaecker zou het eveneens de stiptheid ten goede komen. Maar hoe ziet zo'n "Vlaams spoor" er concreet uit?

    Bart De Wever deed zijn voorstel in Het Laatste Nieuws: "Lijn Antwerpen-Charleroi? Knip ze door in de hoofdstad"

     

    De langste treintrajecten in ons land zijn de verbindingen Oostende-Brussel-Luik en Antwerpen-Brussel-Charleroi. De treinen die die trajecten aandoen, rijden de helft van de rit leeg rond, klaagt De Wever aan. "Van Brussel tot Antwerpen rijdt de trein leeg om daar pendelaars op te pikken die naar Brussel moeten, waarna de trein leeg doorrijdt naar Charleroi."

    Publiek wordt bediend

    De oplossing ziet de N-VA-voorzitter in een zogenoemde ont-dubbeling van de lijnen. Zo'n ontdubbeling is perfect haalbaar, meent voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker, die vandaag namens de N-VA de Raad van Bestuur van De Lijn voorzit. Daarvoor is slechts een kleine aanpassing van het transportplan nodig. "Dan kan je treinen de trajecten Oostende-Brussel-Hasselt en Charleroi-Brussel-Luik laten rijden. De steden worden op dezelfde manier aangedaan, en ook het basispubliek wordt bediend."

    Luikenaars die een dagje naar de kust willen, zullen in dit plan moeten overstappen in Brussel. "Dat moeten reizigers die vanuit Hasselt komen op dit moment toch ook doen?", kaatst Descheemaecker de bal terug. Hij stelt voor om voor een gegarandeerde overstap te zorgen, waarbij treinen die vanuit Luik in Brussel arriveren, afgestemd zijn op de treinen die van de hoofdstad naar de kust rijden.

    Ook de stiptheid van de treinen zou met deze ingreep verhogen, meent Descheemaecker. "Voor de stiptheid zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste de afstand die de trein aflegt. Hoe groter die is, hoe meer kans op vertragingen. Met dit voorstel zou de afstand van die trajecten al gevoelig afnemen." Daarnaast is er het eeuwige knelpunt Brussel. De meeste vertraging lopen treinen op wanneer ze de noord-zuidverbinding in Brussel aandoen. Dat probleem verdwijnt ook met dit N-VA-voorstel niet. "Die bottleneck wordt aangepakt", weet Descheemaecker. "Infrabel is bezig met capaciteitsuitbreidingen."

    "Pak probleem aan waar het zit"

      

    Maar ook dat zal niet alle moeilijkheden met de Brusselse noord-zuidverbinding oplossen, erkent Descheemaecker. "Een belangrijke vraag is hoe je de treinen van het Gewestelijk Expresnet (GEN) gaat integreren in de bestaande capaciteit. Ga je die ook door die noord-zuidverbinding laten rijden?" Door de vraag wat er met het GEN moet gebeuren zal de discussie over het transportplan over enkele jaren sowieso losbarsten. "De Wever geeft nu een interessante voorzet."

    Volgens sp.a-fractieleidster Meryame Kitir biedt een splitsing van de NMBS geen oplossing. "Daar zit de treinreiziger niet op te wachten. Die wil stipte en veilige treinen. Een splitsing zou enkel zorgen voor meer postjes, nog meer directeurs. Dat maakt het hele verhaal nog complexer dan vandaag." Kitir roept regering en vakbonden dan ook op om het conflict op te lossen. "Pak het probleem aan waar het zit. De regering moet het conflict wegwerken, en de bonden moeten een duidelijk verhaal brengen, op één lijn staan. Want op deze manier raken zij de steun van de reizigers kwijt."

    Elk aan een kant van Brussel?

    Het debat over een splitsing of ontdubbeling van de NMBS is momenteel niet aan de orde, klinkt het bij De Wevers coalitiepartners Open Vld en CD&V. "Wat zou dat oplossen?", vraagt Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) zich af. "De treinen moeten toch nog steeds door Brussel?" Ze vreest dat de noord-zuidverbinding alleen maar extra belast zal worden.

    Dat denkt ook Jef Van den Bergh (CD&V). "Tenzij je de treinen uit Vlaanderen aan de ene kant van Brussel laat stoppen, en die uit Wallonië aan de andere kant. Maar dan moet je overstappen, en dan krijg je daardoor weer vertragingen. Het plan klinkt misschien goed, maar het zal in de praktijk bijzonder moeilijk uit te voeren zijn."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Eigenlijk is er wel een probleem, als er Vlaams en een Waals Openbaar Vervoer moest gemaakt worden. Voor de bussen van de Lijn is dat relatief eenvoudig, maar over de subsidies zal men het nooit eens worden. Naar vaste gewoonte, zou de Vlaamse Regering moeten helpen mee betalen in de bodemloze put van die van onder de taal- en armoedegrens. Iets wat minder opvalt in de vastgeroeste huidige situatie, maar dàn wel de spuigaten zou uitlopen.

    Dat is een probleem waar nu niemand van wakker ligt, maar als de boeken eenmaal worden open gelegd…. Dan zijn er zelfs geen Verkiezingen meer nodig. De spontane volkswoede zou al genoeg zijn….

    Daarom stel ik voor, dat in Brussel Terminus vanaf een bepaalde datum, de Waalse vakbondsmensen 8 uur per dag rondgaan met een collecte-bus ten bate van hun werkloze collega’s.

    Aandacht AUB!!!! Broeksknopen en muntjes met een gaatje, zoals vroeger in de schaal van Mr Pastoor, zijn NIET toegelaten. De Francofonie wil GELD, en geen aalmoezen.

    *

     










    07-01-2016, 13:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3099

    *

    *

    Een geheel: onze Taal Unie

    Samen met de 2 Lage Landen NL & VL, met Vlaanderen-in-Frankrijk. Staatkundig een Drie Eenheid maar één geheel: het onvervreemdbaar Erfgoed der Vaderen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Raar, hé! Een gunstig windje van over ’t water bracht mij een prachtig lied helemaal uit het bijna vergeten Land der Boêrs. Helemaal uit Zuid Afrika, aan Kaap de Goede Hoop, waar de Swartmensch op z’n Swartmensche wijze, de boel heeft overgenomen en kapot gemaakt.

    Dus weent de ziel van zij die zijn overgebleef, en spreek tot ons. Of is het de golfslag in de kinkhoorn op het Noordzeestrand in Duinkerke, waar Muzels als beesten leven in de modder en hun eigen vuil voor ze de overkant kunnen inpalmen, om die in hun home-land overgebleven ‘Rooinekken’ op hun beurt te verlinken?

    De tranerige stem in de Leugenpers smeekt om hulp voor die ‘blijvelingen’, want ze redden het net nie…. En ’t lijkt net alsof hun eigen wrede God hen nog wreder maakt, nu ze in de Vlaamse klei vastgelopen zijn….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    Dis wat van my Vlaamsche Land is overgebleef

    Boven is dat deel Oranje in de schoot gevallen

    Alleen de taal is gebleef

    Onderaan hebben ratten geknaagd

    En net als Muzelbeesten ons Land ingepikt.

    Alleen de Noordzee heeft ons niet bestolen.

     

    Vluchten kunnen we niet meer.

    Dus ’t wordt vechten weer.

     

    *

     

    Over Riana Scheepers, SMS

     

    Mij verlangste is groot’,

    skryf my skugter ouma

     

    ingehoue (deur moraal en tyd)

    verklaar sy haar liefde

     

    die bros papier reis

    teen ossewaspoed

     

    weke later

    lees my vurige oupa

     

    die stil woorde

    in verbleikte ink

     

    en verstaan

    haar verlange

     

    ‘FOKKIT, JY'S VER!’

    tik ek die boodskap

     

    ingeperk (slegs 160 karakters)

    verklaar ek my liefde

     

    die digitale flits skiet

    teen telefoonspoed

     

    sekondes later

    lees my vurige minnaar

     

    die flitsende woorde

    in verligte fluoor

     

    en verstaan

    my verlangste

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja Ja, die kat kom weer. Ze kon niet langer wâ. Die kat kom altie weer, want waar katten zijn, zijn er geen ratten meer.

    Dat wisten zelfs de Tempeliers begin van de jaren 1300. Omdat ze katten hadden in hun burchten, kregen ze geen pest. Dat stelden ze vast, maar kenden nie de juiste toedracht nie. Dat ratten de verspreiders waren van de pestbacil, bleek slechts vele honderden jaren later.

    Dat staat Geschiedkundig vast als een paal boven water. Net als het feit dat de toenmalige Franse Koning, Philips de Schone, weeral eens op droog zaad zat. Een slechte gewoonte bij de Zuiderburen, zoals U weet. Was toen ook al een slechte gewoonte, om ‘het geld te halen waar het zat’. Bij de schandalig rijk geworden Paters Tempeliers, de Beschermers van Het Heilig Graf. Vooral na zijn nederlaag (1302) tegen de Vlamingen, ook weer om hun geld af te pakken, dacht hij zijn gram bij de Paters te halen. Die hadden inderdaad bijna 300 jaar lang de erfenissen opgestreken van al die smoorrijke pelgrims die onderweg naar het H. Land waren bezweken. Nadat ze bij de Paters tegen een prijske bed, bad en brood hadden kunnen kopen… Waarmee weer eens bewezen is, welke stommeriken onze huidige Meesters zijn. Kunnen ze daar een fortuin verdienen aan al die petrol-vluchtelingen, door niet hun goed hart, maar hun lege portemonnee te laten spreken.

    Ja, ik weet het. Het wordt een eentonig verhaal, al dat geld halen waar het zit. En het blijft maar duren. Nog altijd. Denk aan de Franse Revolutie van 1789, die ook en vooral bedoeld was om de Kerk te beroven. Weliswaar sedertdien onder het motto dat alle eigendom diefstal is.

    Samen met de Paus van Rome onder één hoedje, speelde de Franse Koning dan een subtiel spel. We schrijven 1307. Onder voorwendsel van nog eens te willen klappen, nodigde hij de Oversten der schatrijke Tempeliers op een etentje aan het Hof in Parijs. Waarbij hij hen, en de hele bataclan van pij-dragers, ’s morgens vroeg, op Vrijdag 13de met wapengeweld over het hele grondgebied, in de kerker liet gooien. Maar de Paters, die het spel van de Koning al rap hadden doorzien, hadden hun wereldberoemde schat aan goud, juwelen en edelstenen op 10 of 12 platte wagens geladen, met zeildoek afgedekt, naar het buitenland gevlucht. In de streek van Doornik, wordt gezegd, waar die tot op de huidige dag nog altijd niet terug gevonden werd. Dus liet de Schone na jaren van marteling om hen te doen bekennen, het zootje dan maar (1314) opstoken, omdat ze hem te slim af waren geweest.

    Hij kon dat met een gerust hart doen, daar de Paus van Rome de Tempeliers ondertussen, naar de gewoonte van de tijd, in de Ban van onze Moeder de Heilige Kerk had geslagen. Wegens… afgoderij. Omdat, zo luidde de beschuldiging, in al hun gebouwen katten hadden gekweekt die ze als Egyptische afgoden hadden verzorgd, vereerd, aanbeden en geliefkoosd. Onder de tortuur hadden de simpelste onder de Paters dat zelfs onder ede bevestigd…. De Paus krabbelde later terug, maar de Koning bleef volharden in de boosheid.

    Op de brandstapel op een eiland in de Seine, net voor hij in de vlammen stierf, had Jacques de Molay, de 23ste en Laatste Grootmeester der Tempeliers zijn kwelgeesten vervloekt, door te tieren, dat hij, die seffens voor zijn Schepper zou staan, zowel de Paus als de Koning vervloekte, zodat hij hen binnen het jaar daar zou ontmoeten. Om hen rekenschap te vragen.

    En inderdaad, binnen het jaar waren beiden dood. Beiden door vergif om het leven gekomen. Toch toevallig, niet? Alhoewel de politie nog altijd een spoor volgt, zijn de daders tot op de huidige dag niet gevonden….

    Toen braken er voor de Kat in het algemeen maar droeve tijden aan. Ze werden in de ganse christenheid overal gewoon uitgeroeid. Met als noodlottig gevolg, dat schepen uit de ganse toen bekende wereld, meestal uit de Moslim-landen massaal ratten die ze (als verstekelingen?) aan boord hadden, in onzen havens konden afzetten. Al dan niet met opzet. Feit is wel, dat toen vele tientallen jaren de Zwarte Dood (de Pest) miljoenen doden heeft geëist.

    Een klassiek voorbeeld van verwarring tussen oorzaak (het uitroeien van de kat) en gevolg (de rattenplaag) en dus de Zwarte Builenpest.

     

    *

    *

    Oorzaak en gevolg door elkaar halen, een typisch Socialistische eigenschap, even erg als de pest, vindt hier misschien zijn oorsprong. Maar dat is voer voor academisch gevormde historici in hun vrije tijd.

    Dit zijn allemaal feiten die onze Grote Verlichte Verstanden toch zouden moeten doen nadenken. Moesten ze inderdaad hersenen daartoe in hun domme koppen hebben.

    *

    Ziezo. Als geboren en getogen Ieperling kan ik daar nog aan toevoegen, dat sedert de dagen van Philips de Schone katten tot op de huidige dag als attractie van uit de Halletoren in de menigte worden geworpen. Al zijn dat sedert kort pluchen diertjes. Buiten de vestigmuren van de Middeleeuwse stad, een stuk voorbij het Dorp der Melaatsen (St Jan-Hoge-Zieken) langs de steenweg naar Brugge, bestaat er nog altijd een gehucht, dat ‘Kattenkerkhof’ wordt genoemd. Net zoals er in ‘t Stad zelf nog altijd een Tempelstraat bestaat….

    En als er ooit iemand van op Les Monts de Flandre, de heuvelrug die beide helften van Vlaanderen in twee werelden verdeelt, de vele Vlaamse velden tussen de torens van Rijsel en Gent of Kortrijk wil zien liggen aan zijn of haar voeten, die zoeke men op de GPS eens naar de Kattenberg. Le Mont des Cats ofte de Catsberg, lijk men daar in die streek ‘cats’ zegt, in plaats van ‘katten’.

    Die Monts de Flandre liggen daar, moet U weten, pal op ‘de Schreve’, sedert Le Roi Soleil, de grenslijn met Frankrijk.

    Frankrijk, dat jammer voor hen, eigenlijk altijd beter FrankARM ipv FrankRIJK had geheten. Wij, Vlamingen, weten inderdaad dat arm zijn geen schande is, als men daarbij door werken wel beter wordt.

    Zeer tussen haakjes. De Paters op de Catsberg verkopen heerlijke zelf gemaakte paterskaas in hun winkeltje, dat U voorbij moet in de kloostergang naar hun kapel, waar er de zondagnamiddag heerlijke Gregoriaanse Vespers te beleven zijn. Probeer dat maar eens, op de terugweg van Kassel, die kleine Vlaams gebleven stad gebleven op die hoogte van waar er naar de vier windstreken, nog altijd de rechte lijnen lopen van de Romeinse Heirwegen… Over de middag kunt u in Hondschote, op de Kerkeplatse (Place de l’Eglise) zelfs een heerlijke schotel ‘potjesvlees’ genieten…

    Ik meende nog van de gelegenheid gebruik te maken om over mijn favoriete Tempelier, de 10de Grootmeester (Gerard van Ruddervoorde) te spreken, maar mijn en Uw tijd is

    OP

    *

     

     

     












    07-01-2016, 12:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3098

    *

     

    *

    De Führerbunker onder de Berlijnse Kanselarij waar Eva Braun op de tafel danste even voor het water hen aan de lippen kwam

    op te knappen voor Merkel?

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het doet deugd een wapenbroeder, waarvan ik het bestaan niet vermoedde, te ontmoeten op een dag als vandaag, als Coburgia in al zijn voegen kraakt. De Waalse pakbonden leggen voor de elfendertigste keer ‘het land plat’. Vlaanderen doet deze keer niet meer mee. De Vlaamse pakbonden zijn van oordeel dat Laag Coburgia, allang laag gelegen en dus plat genoeg zijn. Buiten de Vlaamse Ardennen dan, de streek van Adriaan Brouwer, de getormenteerde Middeleeuwse schilder...

    *

    *

     

    De Waalse Ardennen blijkbaar hebben nog hoogte genoeg om comfortabel te kunnen leven, een beetje afplatten kan geen kwaad. ‘T Zijn toch de Vlamingen, ‘les Boches du Nord’, die het gelag betalen….

    Zouden die ‘cheminots’ nu ook de bouten van de wielen van de tjoek-tjoeke treintjes losgevezen hebben? Nigel Farage blijkt dat te hebben voorgehad, AUB, met de bouten van zijn 4 wielen. Hij bracht het er gelukkig levend van af. Wat bijlange nog niet zo zeker is voor de cheminots. De daders zullen wel even onvindbaar zijn als de saboteurs van onze al maar door stilvallende atoomcentrales. Als er gezocht wordt naar degene die profijt haalt uit deze misdaad, komen we dan misschien uit bij de Arabieren? Die zijn tot alles in staat om geen klanten te verliezen….

    Weet ik allemaal niet. Maar wat ik wèl weet, is dat het deze keer niet de schuld is van het Eigen Vlaams Belang. De daders zitten in het andere halfrond…..

    Maar laten we eerst genieten van onderstaand proza. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

     

    *

    Vechten of vluchten

    politiek correct zelfbedrog helpt mensen hun ondergang te verwerken

     

    Mensen zijn in staat zich tot de laatste seconden van hun ondergang voor de gek te houden dat alles heus wel goed komt. Terwijl de bommen op Berlijn vielen, dansten Eva Braun en haar vriendinnen tot in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op de tafels van de Hitlerbunker. Ze zongen, zopen champagne, en toastten op de overwinning. Verlamd door een onoverwinnelijke tegenslag vluchtten ze in zelfbedrog.

     

    Ook fatsoenlijke burgers doen dat. De psychologie heeft er een term voor: coping-gedrag. We vluchten in zelfvernietigend gedrag, zodat we ondanks nadelige gebeurtenissen in een valse waarheid kunnen blijven geloven. Door te doen alsof we verliefd zijn geworden op de nieuwkomers, bespoedigt ons collectieve Stockholmsyndroom een gehoopt pijnloos einde. We delen onze vrijheid en onze welvaart met de wereld in de hoop genoeg tijd te rekken voor een laatste feestje, maar diep van binnen weten velen dat het feest al lang is afgelopen.

     

    Het Westerse zelfbedrog uit zich vooral in politieke correctheid. We maken onszelf wijs dat de onophoudelijke migrantenstromen vanuit Arabische en Afrikaanse landen een verrijking voor onze toekomst zijn. De maatschappelijke liefde voor het multiculturele project verdoezelt dat geen enkel gecombineerd Europees leger nog in staat is de grenzen van haar beschaving te bewaken.

    Het toppunt van naïviteit zijn de welkomstcomités die de Islamitische kruisvaarders feestelijk omarmen. De meerderheid van de vluchtelingen is alleenstaande man van militaire leeftijd. We verwelkomen in de regel geen hongerige vrouwen en kinderen, maar divisies van een georganiseerd beroepsleger. De vrijheid die we van onze voorouders erfden, wisselen we spoedig in voor sharia.

    Maar vrijheidlievende Europeanen hoeven zich niet mee te laten sleuren in het zelfbedrog van hun overheden, nagepapegaaid door nationale media. Juist in het licht van onoverwinnelijke tegenslag staan we vrij onze houding te kiezen.

    We kunnen ons laten inspireren door de geschiedenis. In het jaar 9 na Christus verpletterden de Noord-Europeanen tijdens de slag bij het Teutoburgerwoud het zich onverslaanbaar wanende Romeinse leger. Die nederlaag luidde het begin van het einde van Rome in. Als een ‘stelletje barbaren’ de Romeinen kon verslaan, kunnen we anno nu op zijn minst de EU-bureaucraten naar huis sturen

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Die Oudenaardse Adriaan Brouwer, die spijt genoeg zo een beetje van tussen de bladzijden van ons Kunst Patrimonium is gevallen, was geen lang leven beschoren. Dat overkomt ook vaak nog andere mensen, o.a. ook Dirk K. een goede jongere vriend van mij, wiens overlijdensbericht in de krant mij deze morgen vroeg werd toegezonden. Een opgewekte grapjas, succesvol Ondernemer, goede echtgenoot en vader, pas 45 jaar oud.

    Om er stil van te worden.

    Doet mij er aan denken, als ik de Dagklapper zie, dat dit vandaag in Italia voor alle Families, een Hoogdag is voor jong en oud. Het wordt veel intenser herdacht dan Sint Maarten of Sinterklaas bij ons in Vlaanderen, want op deze dag staat de wereld stil. Vooral als te morgen ‘al met één slag de wereld lag witbesneewd’.

    La Befania is het vandaag, en dus geschenkendag voor al wat leeft. Iedereen zit thuis, of haast zich om samen met de allerkleinsten, te genieten van de sneeuwpret. Want tegen 10 uur zal de zon alles doen smelten en dan kan het familiefeest pas echt beginnen. Neen, niet onder het goedkeurend oog van De Drie Koningen, zoals U zou denken, maar onder de vleugels van dat op een bezemsteel door de lucht vliegend lief oud vrouwtje.

    Memento homo, denk ik dan, o Mens, gedenk dat gij van stof en as zijt, en tot stof en as zult wederkeren. Als Uw tijd gekomen is. Dan vliegen kinderdromen door de lucht, net zoals…

    *

    .

    http://www.italie.nl/la+befana/2964/default.html

    *

     

     

     












    06-01-2016, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3097

    *


    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Toen Das Dritte Reich van A.H. in 1939 zijn buurland Polen onder de voet liep, was het allereerste optreden van de toenmalige Nazi’s, het uitroeien van de Poolse Intelligentsia. Tienduizenden ineens. Massa-executies in de bossen, verborgen voor het oog van de wereld. Mocht alleen maar overblijven: een volk van koelies en minderwaardige werkslaven. Net als de Eurocraten, duldde de Führer geen tegenspraak! Al wie met vrucht het Lager Onderwijs gevolgd had, kwam voor het vuurpeloton. Vooral artiesten, rechters en leerkrachten moesten het ontgelden. =saleb let de Vrije Beroepen, de ondernemers en de zelfstandigen. Alleen dode Polen waren goede Polen…

    Nog ’n geluk dat het blog-schrijven toen nog moest uitgevonden worden, anders waren wij er ook net meer geweest.

    Hetzelfde lezen we nu in De Schandaard. Andere tijden, andere, Meesters, maar net als nu, steeds dezelfde Duitse suprematie. Deze keer met een Europees strikje er omheen. Want het oog wil ook wat. Hemels blauwe met sterren bezaaide toekomst die de Swastika moeten verbergen.

    Zou mij niet verwonderen, als die oerlewapper van een Oettinger, een Partei Genosse van das Mädchen, zijn uitspraak deed na ruggespraak met onze bloedeigen Gentse Konijnentand, de opkomende nieuwe A.H.

    *

    De Polen moeten dus vooral hun kompas goed in de gaten blijven houden. Ze staan deze keer, net als in 1939, niet alleen, maar veel meer dan een morele steun kunnen wij hen niet geven. Want onder de rook van Bruxellabad gelegen, knelt bij ons het schoentje nog veel meer. In 1939 schoten Engeland en Frankrijk hen ter hulp, nog gedeeltelijk in de overwinningsroes zijnde van WO I, maar die zullen deze keer geen Nieuwe W.O. III riskeren juist omdat ze zelf aan de verkeerde kante staan. Neen, deze keer is het Allen tegen Één.

    Maar er is altijd leven na de dood….

    Eindelijk gaat ‘men’ er iets aan doen. Op Oudejaarsavond was het deze keer in Utrecht, dat er 67 auto’s in de fik gezet werden door ‘hangjongeren’. Niks, geen terroristiche bedoelingen. Gewoon ’n beetje kattenkwad. Maar de Politie stond toch lekker op het verkeerde been. Want alle ogen gericht op A’dam, van ouds de Kop van Jut van dat allochtone grut.

    In Köln molesteerde diezelfde soort ‘hangjongeren’ in groep hele groepen jonge vrouwen. Louter voor de seks en de fun, niet als terreur-aanslagen bedoeld. Al voelde dat wel zo aan.

    En nog valt van onze Overheden hunne €-cent niet! Daar waar vòòr de invoering van de Euro diezelfde Frank al lang zou gevallen zijn.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    DUITS EUROCOMMISSARIS WIL POLEN ONDER EUROPEES TOEZICHT PLAATSEN

    *

    De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger heeft er zondag mee gedreigd om Polen onder Europees toezicht te plaatsen wegens het schenden van de fundamentele waarden van de Europese Unie. De kwestie staat op de agenda van de Europese Commissie, op 13 januari, zegt hij zondag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

    De nieuwe Poolse regering heeft sinds haar aantreden al een reeks omstreden beslissingen genomen, zoals de invoering van een mediawet die de openbare omroep aan banden legt en de hervorming van het Grondwettelijk Hof. Die beslissingen stuitten op veel kritiek; Europees vicevoorzitter Frans Timmermans vroeg Polen per brief om toelichting.

    De Poolse wetswijzigingen zullen ook binnen de Europese Commissie worden besproken. ‘Veel zaken pleiten ervoor dat we het ‘rechtsstaat mechanisme’ zouden activeren en Warschau onder toezicht stellen’, aldus Oettinger in de Duitse krant.

    Het instrument bestaat sinds 2014 en viseert lidstaten die volgens de Commissie ‘een systemisch gevaar vormen voor de rechtsstaat’. Als de EU-lidstaat niet reageert op de voorstellen van de Commissie, kan men worden gesanctioneerd. Het is in het verleden nog niet gebeurd, maar sancties zoals het verlies van stemrecht binnen de Europese Raad behoren tot de mogelijkheden, schrijft de FAZ.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ergens moeten we toch toegeven, dat die A.H. maar een stomme cloot is geweest. Al is het een feit dat hij handelde onder een zekere tijdsdruk. Zijn verhoopte zegetocht over de hoofden van de nabije volkeren, zou, zo weten we achteraf, op 30 April 1945 abrupt eindigen met een kleffe zelfmoord. Het Genie was net een paar dagen daarvoor 56 jaar geworden…. Dus was er haast bij wilde hij niet op z’n eigen schaduw trappen. Of voordien op pensioen moeten gaan….

    Deze keer hebben zijn opvolgers in Bruxellabad niet alleen betere kaarten, ze hebben elkaar en dus de tijd zat. Denken ze.

    Maar dat is dan gerekend zonder de emanente logica eigen aan elk misbruik. Net zoals Aids de emanente logica is van verwilderd tegennatuurlijk gedrag.

    *

    Mgr Leonard is dan wel ondertussen in de coulissen verdwenen, maar zijn uitspraak blijft als een ‘Mane, Teckel,, Phares tegen de muur geplakt. ‘Geteld, Gewogen en Te Licht bevonden…

    *

    Het zou goed zijn voor hun gezondheid, moesten de Grote Verlichte Verstanden eens op Wikipedia willen neuzen naar de betekenis van Nova Huta, hoe een welbepaalde Aartsbisschop van Krakau quasi met eigen handen een nieuwe basiliek bouwde die regelrecht indruiste tegen het Communistisch Gezag dat toen daar de plak zwaaide. Nova Huta had de ideale stad moeten worden, die voldeed aan alle communistische idealen. Maar die sloegen niet aan, in tegenstelling met de Basiliek van …. Woytila.

    Zo gezien, staat de uitslag van deze confrontatie bij voorbaat vast.. Maar wat baten kaars en bril als den beul niet zien en wil…..

    *

     

     








    06-01-2016, 08:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3096

    *

     

    *

    Le jour de grève est arrivé

    De 1ste stap richting ‘La Mère Patrie is gezet

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ze, de Rode Waalse Pakbonden, hebben er om gevraagd. De N.M.B.S.-stal wordt uitgemest, wordt ‘geflamandiseerd’ en wordt de “V.T.M.”, de Vlaamse Trein Maatschappij. Met rtreien die maar dat Brussel centraal rijden. Wie verder onder de taal- en armoefgrens wil duikelen, moet ‘chanfgeren’…. waarbij voor eens en voor altijd in de Grondwet wordt ingeschreven, dat er grendels zitten op elke Franstalige kandidatuur. Dit laatste vooral om sabotage te vermijden, zoals bij de nucleaire centrales die om de haverklap ‘panne’ hebben. Zonder dat daar ooit enige sanctie voor volgt. Omdat de oorzaken noch de daders ooit gevonden (mogen) worden.

    Het staat de bewoners van beneden voormelde taal- en armoegrens dan vrij om een eigen vervoersmaatschappij te exploiteren, net zoals Infrabel aan hen, of bij de ‘liberalisering’ van het Spoor, aan iedere buitenlandse concurrent de infrastructuur te verhuren. Met dien verstande echter, dat bij de Walen de huurprijs iedere keer (om geen Oekraïense toestanden te krijgen) op voorhand moet betaald worden.

    Dat dergelijke mixture ooit tot stand komt, hebben we niet aan de koekoek, maar aan de Verenigde Europese Nazies te danken. Liberalisering leidt immers tot het open gooien van de concurrentie.

    Met als gevolg dat de dienstverlening stijgt, en we misschien met een Oezbeekistaanse treingeleider in de stuurcabine van de Russische trekker, vlugger en veiliger onze bestemming zullen kunnen bereiken. Somaliërs of Muzelmannen in ’t algemeen maken geen kans voor een job bij ‘t Spoor wegens het risico van dat willen bidden onderweg.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Verdeeldheid spoorbonden absurd’

    *

    Marc Goblet, de secretaris-generaal van de Franstalige vleugel van de socialistische vakbond, betreurt dat de Nederlandstalige spoorbonden hun stakingsaanzegging hebben ingetrokken. Bij de christelijke vakbond volgt nog overleg.

    De Franstalige socialistische spoorbond probeerde minister Galant gisteren nog eens te verleiden tot een toegeving, maar die hield voet bij stuk. ’s Avonds bevestigden de beide Franstalige spoorbonden hun stakingsaanzegging voor 6 en 7 januari.

    Dat de Nederlandstalige spoorbonden niet meedoen, betreurt vakbondsman Marc Goblet. ‘Ik betreur de verdeling tussen noord en zuid en dat de Nederlandstalige kant geen druk meer zet’, zegt hij op de RTBF. ‘Zij die denken dat we met deze regering zonder druk iets kunnen bereiken, vergissen zich.’

    Hij noemt de verdeeldheid tussen de vakbonden absurd en vreest dat ze in de kaart speelt van de N-VA ‘om het land onbestuurbaar te maken’. ‘We moeten de eenheid herstellen. Er zijn verschillen tussen de regio’s, maar daarom moet de syndicale eenheid niet doorbroken worden.’

     

    Bij de christelijke vakbond volgt nog overleg met de Franstalige collega’s om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. ‘We gaan bekijken of het mogelijk is om de Franstalige collega’s van gedacht te doen veranderen, maar dat hangt voor een groot deel af van de directie’, zegt Katrien Verwimp van ACV-Transcom op Radio 1.

    Het ziet er wel naar uit dat woensdag en donderdag sowieso moeizame dagen worden op het spoor. Als een deel van het spoorpersoneel staakt, ook al is dat in Wallonië, heeft dat een impact op het spoorverkeer in het hele land.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    We staan er dus niet goed voor. Twee dagen spoorloos: zelfs voor de Cel Vermiste Personen is dat bijna onbegonnen werk! Het zal je kind maar wezen, dat in de vrieskou in de ijzige wind op het perron op Godot staat te wachten. Terwijl er even verder 10 à 15 ‘cheminots’ lekker bij de warme kachel zitten te staken voor nóg minder werk en nóg hoger loon.

    Hier in Italia is het ook regelmatig van dade. Terwijl de mensen lachen, dat in de tijd van B.M. de treinen tenminste toch op tijd reden. Neen, B.M. staat niet voor Bond Moyson, zeker niet, maar voor Benito Mussolini, de reeds lang ter ziele gegane kompaan van A.H., de wereldverbeteraar bij uitstek en het Grootste Genie aller tijden. Uiteraard!!! Even abstractie gemaakt van de Holocaust, en die was uiteindelijk natuurlijk de schuld van de Joden. Want waren er geen Joden geweest, dan had de Holocaust niet eens mogelijk geweest.

    Die A.H., die wist tenminste van aanpakken bij het minste spoor van werkonwilligheid…. Hij deed dat zelfs zonder het minste spoor achter te laten. Want zwarte rook uit de schouwen verdween meteen… spoorloos.

    Dat is ongeveer hetzelfde als de ‘cheminots’ doen met de subsidies voor het Openbaar Vervoer.

    *








    06-01-2016, 07:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3095

    *

    Woensdag 6 januari

    Zon 8u44-16u53

    Driekoningen

    H Melchior H Gaspar H Balthasar

    *

    *

    DE BEDELNAP

    HET GEHEME WAPEN DER VLAMING

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    We hebben in Vlaanderen, het thuisland van ons hart, vrienden die dezelfde zorg als wij delen. Neen, het zijn gewone mensen van te lande, ze zijn Vlaams voelend, hebben het hart op de rechte plaats, en toch schrijven ze van zichzelf dat ze ‘Belgen’ zijn.

    Maar hoe kan iemand nu sympathie voelen voor een Staatkundige Constructie die zijn eigen bevolking al bijna 200 jaar lang leegmelkt? Daar kan ik alleen op antwoorden, dat de Duvel in de hel het branden gewoon is, maar dat hij er toch uit wilt.

    Voortgaande op de mail die ze me stuurden, beginnen die nu toch nattigheid te voelen. Het is nog helemaal de taal van de voorvechters van het Vlaams Eigen Belang, maar het ziet er toch naar uit dat ze klaar zijn om de juiste stem uit te brengen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

     

    Geachte Formidabele Heer Formateur Kris Peeters,

    Mag ik met deze u en uw collega Franstalig Formateur, even een suggestie geven !!!

    U bedenkt, de dieselrijders te bestraffen door de prijs te verhogen, zelfde prijs als benzine.

    U bedenkt, de BTW naar 22% te brengen, dit is de gewone burger straffen, ondanks u zegt geen verhoging van de belastingen, directe neen, maar indirect wel, ondanks dat

     

    u zegt dat iedere burger moet meer kunnen over houden op

    het einde van de maand, hoe kan dat nu? U geeft met de rechterhand en u steelt het terug met de linkerhand.

    Geachte u vermeldt in de krant, zo vind je 5,3 miljard,

     

    Weten jullie hoe u 10 miljard extra kan besparen?

     

    - Jullie maandloon halveren, waarom verdienen jullie zoveel, een brood kost toch even veel als dat van de gewone burger?

    - Zelf rijden met een kleinere wagen, in plaats met chauffeur en de limousine.

    - De pensioenen van de euro parlement leden gelijk brengen als deze van de gewone burger in plaats van 9.000 euro.

     

    - Die leeflonen van al die vreemdelingen afschaffen!

    Het is onaanvaardbaar miljoenen euro uit te geven per jaar wanneer er geen geld is, dit is overbodige luxe, die moet betaald worden door de maatschappij.

    Zo vindt u 10 miljard!!!

     

    Geef niet meer uit dan je voorop bepaalde budget: (zo moet je later niet bijsturen met bijkomende belastingen)

    5 plus 10 is 15 miljard, dan nog 3 miljard op het koningshuis en u bent er!

     

    Dank u voor uw aandacht.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het ongenoegen dat spreekt uit deze Open Brief zou dus normaal gesproken tot een enorm verloop van stemmen moeten leiden, liefst zo ver mogelijk weg van de aartslamenteerder Kris Peters. Voeg daarbij de wraak van de 800.000 bestolen coöperanten van ARCO, de grabbelende vleugel van het ACW, en de Tsjeven zakken onder het vriespunt.

    Wat hun gerichte straf zou zijn, om, samen met de Sossen, in de laatste 70 jaar het land naar de cloten te hebben geregeerd. Door altijd maar toe –met de dood in het hart - te geven aan de Franscouillonse chantage.

    Wat ik verder nog vind? Dat er dringend werk moet gemaakt worden van de uitzuivering van de Vaderlandsche Media. Schrijven die nu van elkaar af, of volgen ze als getemde steenezels de instructies van de Overheid, is van geen belang.

    Zelfs niet als uit eerlijke schaamte, het      Acw sedert het ARCO-schandaal, nu Beweging.Net is geworden.

    Het enige belang, dat voortaan belangrijk is, is het Vlaams Belang en de rest kan de pot op.

    Al weet ik niet, of dat op deze vriendelijke manier blijven herhalen, wel de juiste oplossing is.

    *

    *

     

    *

     

     

     










    06-01-2016, 06:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3094

    *

    Dinsdag 5 januari 2016

    Vorstmaand

    Zon 8u44-16u51

    H Constantinus de Grote

    Driekoningenavond een sterre? Dan is de lente nog verre!

    *

    ‘k Weet niet waar eerst kijken. Vandaag, Driekoningenavond trokken wij als kind den boer op, op onze klompen, om verkleed in lange gewaden en met een draaiende zelf ineen geknutselde ster op een tak, te schooien. Die ‘ster’ was van bruin karton, beplakt met zilverpapier en ze draaide met een koordeke op een garenbobijntje dat op een lange nagel stak. Dat ‘schooien’ mocht toen niet alleen, het moest, want ’t was oorlog, we hadden honger en we moesten vòòr donker thuis zijn, want ‘Sperrzeit’. Thuis rond de warme kachel, had ons Moeder dan pannenkoeken gebakken op de buis van d Leuvense stoof. We kregen die lekkernijen met veel bruine kandijsuiker. ‘Bruine suiker’, zei onze Pa, dat was afval van tussen de tandwielen in de suikerfabriek van Veurne….

    *

    Dan zegt de Dagklapper dat de hele wereld Keizer Constantijn de Grote (280-337) zou moeten herdenken, de eerste Christelijke Keizer van het antieke Roomse Rijk en Stichter van Constantinopel, de Stad van Constantijn. Krek aan de overkant der Bosphorus, even voorbij het Hellas van de Oude Grieken…. Pijnig Uw hoofd niet, want de Moslims hebben die later met bloedig geweld van ons afgenomen, reeds ten jare 1453, en hebben er Istanbul van gemaakt. Na meer dan 1.100 jaar de hoofdstad te zijn geweest van het Oost Romeinse Keizerrijk…. De hoofdkerk, de Aya Sofia Basiliek (H. Wijsheid) en grootste koepelkerk van de Christenheid, kreeg het gezelschap van 4 minaretten, de meeste Christelijke symbolen binnen werden verwijderd, waarschijnlijk ook met voorhamers, en het geheel werd omgebouwd tot ‘Gebedshuis’ voor de Kontheffers…. En als U weet, dat waar ooit een Moslim gebeden heeft, het hele land voor eeuwig het Dar-al-Islam is… dan weet U wat ons te wachten staat..

    Dat Constantinopel de Poort naar het Oosten was, was voor de Islam mooi meegenomen. Mooier springplank om de rest van Europa binnen te vallen, konden zij zich niet wensen.

    Zowel Atatürk, als in onze dagen diene Erdogan, konden zich in de handen wrijven.

    Zij sneden toen reeds in de Middeleeuwen de welstand brengende ‘zijderoute’ af en konden ze de handel blokkeren, en waar het even kon, overnemen alsof het eigendom was. Het mag dan ook niemand verwonderen, dat zij in dat Verre Oosten de mosterd haalden om het cijfer ‘0’ uit te vinden, het toverwoord voor wat de wereld sedertdien kent als het ’Tiendelig Stelsel’… Dat gaf hen een voetje voor bij de Romeinen, die zich moesten verhelpen met L, M en I of X, met letters dus. O, wat zijn die Araben toch knappe koppen. Ze roven iets van anderen, en na een paar generaties wordt dat dan voorgesteld als hun eigen knappe vinding….

     

    *

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Of het woord ‘Islamologie’ al bestond in het Nederlands, doet er even niet toe. U vindt het op Wikipedia. Het had evengoed Moslimologie kunnen zijn, of Muzelmannologie: de vlag dekt overal dezelfde lading. Het is de Cultuur des Doods.

    Toen ik opgroeide.... (in lang vervlogen dagen, de tijd van ’t Kruiske AUB) werd daar overal niet over ge-Mekkaërd. Het bestond heel eenvoudig niet. Ons Moeder kocht toen regelmatig een bidon pietrol aan de kar, maar waar die vandaan kwam? Voortgaande op de stank, deed het me zelfs denken aan hel en verdoemenis.

    Later kwam ik in de textielstreek van de Golden River terecht, en waarachtig, daar leerde ik dat eigen stank niet stinkt. Rottend vlas werd maar geroken door mensen van buiten de streek. Daar rook het dan naar heel wat anders, naar rijkdom o.a., mar ook daarover werd niet gesproken. Alleen hier en daar wat gebakke-Leid. Want ondertussen had ik de H. Augustinus, Kerkleraar leren kennen, en die had als motief voor het Rijke Landbouwleven, geschreven, dat ‘mest een is geen heiligheid, maar ’t is de ziel der landbouw’. Zo ook was vlas toen de ziel der weefkunst. Toch voor de tijd dat het duurde, en ‘t Russisch vlas de boel kwam verzieken. Vooral daar de Overheid weigerde in te grijpen.

    Ondertussen werd er dapper gelachen met de honderden kilometer ‘bidmatjes die de Arabieren bij scheepsladingen kochten en bij de weverkens’ brood op de plank brachten. Brood zelfs met toespijs. En al eens een snoepke op zon- en Feestdag.

    En nu zijn de kontheffers ter plaatse gekomen, om die bidmatjes hier te komen verslijten die ze van ’t OCMW krijgen. Of misschien wel direct van die Ministers, die sedert ze Minister geworden zijn, ineens niets meer tegen die ‘asielzoekers’ blijken te hebben. Integendeel, ze reizen den boer af, om hun doetjes overal te slapen te leggen.

    *

    Maar opgelet: de les gaat beginnen. Oogjes open en mondje toe, anders wordt de Meester te moe.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/.

    *

    Sharia4you ?

    In Saoedi-Arabië heeft men het jaar ingezet met de executie van liefst 47 ter dood veroordeelden. Die werden daar, naar ’s lands traditie, de sharia, allemaal onthoofd. Stel u voor: 47 in één dag, één grote slachtpartij. Vorig jaar, dat al een recordjaar was, waren dat er 153 in totaal. In een land waar een middeleeuwse godsdienst de plak zwaait, moet men ook middeleeuws kunnen executeren, nietwaar? Er is daar nogal wat kritiek op gekomen, zelfs uit andere moslimlanden. Dat had niet zozeer te maken met het grote aantal onthoofdingen, maar wel omdat er een hoge geestelijke bij was. Wel eentje van de sjiïetische ketters en de verontwaardiging kwam dan ook hoofdzakelijk uit moslimlanden waar de sjiïeten het voor het zeggen hebben. In Teheran werd de Saoedische ambassade aangevallen en in brand gestoken.

     

       Vergeten we niet dat Saoedi-Arabië het land is met de meest radicale islam, het zgz Wahabisme. In het begin van de opstand van de soennieten tegen de sjiïeten van Assad in Syrië heeft Saoedi-Arabië, net als trouwens Turkije, IS gesteund. Het is pas nadat ze gezien hadden dat de zaak uit de hand liep en het zgz kalifaat straks ook een bedreiging voor henzelf ging worden, dat de Saoedis de internationale coalitie zijn gaan steunen. En zeggen dat wij hier met zo’n systeem zaakjes doen. Wijlen koning Boudewijn gaf de Saoedis zelfs een moskee in bruikleen in onze hoofdstad…

    ---

       Ondertussen heeft het Iraakse leger of wat daarvoor moet doorgaan, de stad Ramadi ingenomen en is er toch een begin van een doorbraak in Irak, iets wat ik hier als conditio sine qua non beschreven heb om IS militair klein te krijgen. Dat is kunnen gebeuren met de luchtsteun van de geallieerden, maar zou nooit gelukt zijn zonder de Iraakse grondtroepen. Nu nog Falluja en Mosul, waarbij men eventueel ook op de Koerden kan rekenen, maar dan moet men die een uitzicht geven op een nog grotere autonomie of onafhankelijkheid. Pas daarna kan er gedacht worden in Syrië zelf IS aan te pakken, want met bombarderen alleen zal het nooit lukken.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Samengevat. Het systeem heeft dus niet één naam, het is wel ’t boeltje, en nu weten we waarom ze elkaar de kop afkappen. Wat echt zodanig progressief is, dat ze er van weglopen. Deden onze verre, heel verre voorouders ook. En wel krek om dezelfde redenen. Vanwege de ‘Mammon’, de geldduivel. Maar het bracht wel mee, dat de Vlamingen massaal uitweken naar Holland, om daar fortuin te maken…. Ze beleefden daar de Gouden Eeuw, en in Vlaanderen was er, dank zij de Spaanse Bezetters, hongersnood…

    Maar nu heeft de ‘Lekenmaatschappij’ ondertussen al lang die rol overgenomen. Ze hebben er zelfs een naam voor uitgedacht: de ‘Verzorgingsstaat’. De Pastoors hebben afgedaan. Hun rol wordt nu gespeeld door de Voorzitters van het OCMW. Die hun macht en invloed reiken zelfs zo ver, dat hun toekomstige Meesters uit hun hand zijn komen eten.

    *

     

     

     










    05-01-2016, 11:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3093

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Op TV bij VTM was men er deze keer niet bang voor, om de juiste toedracht te vermelden. Die Moslimmers kregen hun gedacht niet, dus bleven ze thuis. De stilgevallen productie? Niet de zorg van Allah. Nog wat later volg dan gewoonlijk geweld, want zij achten zich superieur aan de plaatselijke bevolking. Dat zijn immers in hun ogen maar hoeren en vuile varkens van Ongelovigen.

    Deze 190 arbeiders werden niet ontslagen omdat zij tijdens de werkuren wilden ‘bidden’, maar omdat ze vrijwillig drie dagen onwettig afwezig bleven, zelfs nadat ze per aangetekend schrijven gewaarschuwd werden dat ontslag daarvan het gevolg zou zijn.

    Maar neen, Naast wat vrije tijd (binst de werkuren) om te roken, wilden die – als uitdaging? – nog méér vrij tijd om te ‘bidden’ dan al was toegestaan. Of dit nu 5 x per dag was, of meer of minder, werd nergens bekend gegeven.

    Muzelmannen (zeker niet de Muzelvrouwen!) willen zich bemind voelen, zodat ze zichzelf belangrijk kunnen vinden. Dus willen ze ‘bidden’ met alles er op en er aan. Christenen doen dat in stilte. Of ze beperken zich, zoals de Mechelse Catechismus het ooit stelde tot het maken van het Kruisteken voor en na elke belangrijke handeling. ’n Kruiske slaan in ’t geniep, gebeurt zelfs op het voetbalveld, na het maken van een (dure) goal.

    En kijk! Als op een teken van zijn hand, begint de Zwarte Ongelukskater bij de Cowboys met het verbieden van vuurwapens. De twee gebeurtenissen hebben met elkaar niets te zien, maar het toevallig samenvallen is wat àl te toevallig, vindt U niet? Te meer daar dit probleem zijn eerste en bijzonderste programmapunt was bij zijn aantreden, zeven jaar geleden. Beter laat dan nooit zou ik zeggen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Strijd om gebedspauze escaleert: Cargill ontslaat 190 moslimarbeiders

    *

    In een Amerikaanse fabriek van het agro-industrieel concern Cargill is een bittere strijd losgebarsten om een gebedspauze. 190 moslimarbeiders zijn in staking gegaan omdat ze vonden dat ze niet genoeg konden bidden tijdens hun shift. Het bedrijf heeft hen de laan uitgestuurd.

    Wie rookt, kent het probleem: rechtmatig kan men eigenlijk geen aanspraak maken op een rookpauze. Werknemers zijn op de goodwill van de onderneming aangewezen. Maar hoe zit het dan wanneer die korte pauze wordt aangewend om te bidden?

     

    Conflict

    In een fabriek in de Amerikaanse staat Colorado is het tot een escalatie gekomen. 190 moslimarbeiders legden het werk neer omdat ze niet zo vaak als gewenst konden bidden. Volgens de lokale krant Denver Post broeide het conflict al langer. In het bedrijf in Fort Morgan waar rundvlees wordt verwerkt, zijn 2.000 mensen aan de slag waaronder 600 Somaliërs die moslim zijn.

     

    Richtlijnen

    Sinds 2009 beschikt de onderneming over een gebedsruimte maar er was geen consensus over hoe vaak, met hoeveel arbeiders tegelijk en hoelang men zich daarin kon terugtrekken om te bidden.

    Arbeiders beschuldigen Cargill ervan de richtlijnen te hebben aangepast maar de onderneming ontkent dat. Tijdens de middagpauze van dertig minuten en tijdens een bijkomende pauze van vijftien minuten

    HLN

    mogen werknemers, die dat willen, bidden, zo klinkt het bij Cargill.

    Onderhandelingen tussen de bedrijfsleiding, vakbonden en arbeiders draaiden op niets uit. Kort voor kerstmis bleven 190 moslimmedewerkers weg van het werk. Cargill waarschuwde hen: wie drie dragen ongewettigd afwezig is, wordt ontslagen. Op 23 december was het zover.

     

    Onthutst

    De raad voor Amerikaansislamitische relaties, een islamitische burgerrechtenorganisatie, reageert onthutst en spreekt over discriminatie. Woordvoerder Jaylani Hussein sprak met de Denver Post over hoe belangrijk het gebed voor de arbeiders is. "Voor hen is het moeilijker om het gebed over te slaan dan hun job te verliezen", zei hij. "Het is alsof ze dan de zegen van God verliezen."

     

    Productie in gevaar

    Een woordvoerder van Cargill verdedigde de beslissing als volgt: "Wij houden zo veel mogelijk rekening met de religieuze wensen van onze werknemers. De regels zijn voor iedereen gelijk. Ze hadden de eis om in grotere groepen te gaan bidden. Maar dat is gewoon onmogelijk voor ons aangezien dan de volledige productie in gevaar komt."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Als Moslims beginnen eisen stellen, boer let dan op Uw ganzen. Want de volgende stap is dan geweld gebruiken. Niet zozeer om hun doel te bereiken, maar wel met het doel chaos te veroorzaken, zodat ze na verloop van tijd het Land kunnen overnemen. De Taqyilla, de Heilige Bedot-plicht in zijn zuiverste vorm.

    En dan, net als in Coburgia Cruella La Mitrailleta van de PS geslaagd is om de Burger bij Wet 100% te ontwapenen, wil Obama dat de doorsnee Amerikaan daar geen antwoord op heeft.

    En zeggen, dat in Germania heden-en-dage net het omgekeerde gebeurt. Daar kopen de Burgers de wapenrekken juist helemaal leeg. En Frau Merkel laat begaan.

    Ik en verstaan dat allemaal niet meer zo goed, zulle!

    Daarom nogmaals, beste mensen, bezint U voor het te laat is. Stem niet langer voor muilentrekkers en volksbedriegers, maar voor de Partij van Het Eigen Vlaams Belang. Baas in eigen buik: ook dàt is een duidelijke boodschap van ‘wij’ naar ‘zij’.

    *

    *

     

    *










    04-01-2016, 14:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3092

    *

    Maandag 4 januari

    Zon 8u44-16u50

    H Veerle

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    ‘Die Joekreen’ is, voor zover bekend, nog altijd geen officieel Lid van de Europese Unie, maar reeds gedraagt ze zich zo. Ze halen, als échte Progressievelingen, het geld waar het zit. Ze lenen, in hun geval, bij de Rijke Russische Beer, hun Beschermer, en vergeten het daarna terug te betalen. Eenzelfde fenomeen dus zoals we kennen bij de Walen die in coburgia teren op het geduld van de Vlamingen, en vooral zoals we kennen met de Grieken die dagdagelijks op dezelfde manier het IMF te kakken zet.

    Is dat fout? Neen hoor, zegt de DM, het is alleen de versnellingspook voor het EU-Lidmaatschap een tandje hoger zetten. Pure loepzuivere diplomatie, diplomatie van de bovenste plank. Waarbij de ondergrondse rebellie in dat land kan opgetut worden.

    Dat Kiëv, de hoofdstedelijke waardigheid van Moedertje Rusland wat thans Oekraïne is geworden, vóór de pijp daarna aan het Sint Petersburg van Peter de Grote, Tsaar aller Russen, later dankzij de Bolsjewisten aan Moskou diende te worden doorgegeven, doet even niets ter zake. In Oekraïne leven, wonen en werken veel Russen (hieronder ‘Pro Moskou Gezinden’ genoemd), vooral aan de Oostkant, dicht tegen Rusland, die strijden voor een Onafhankelijke Staat. Noch aansluiting bij Rusland, noch bij Kiev. Bevriend met Rusland, ja dat wel. Maar meer niet. Dat hun motieven in hoofdzaak op economische grond berusten, is bijzaak voor DM, want zo ontsnappen die uit het vangnet van De Nieuwe Planetaire Wereld Orde, die Slinkxs is, terwijl Rusland eerder conservatie en vooral Orthodox Christelijk is. Met een Moslim Minderheid die ze daar liever kwijt dan rijk zijn.

    En dan is er de Krim, strategisch zo belangrijk voor de Landen van het Warchau Pakt, de tegenpool van onze Navo…. Daar heeft de bevolking met een overweldigende meerderheid gekozen voor Onafhankelijkheid en voor vriendschap (en bescherming) voor en door de Poet. Wat een lelijke streep schijnt te zijn voor die van Bruxellabad.

    Ach kom: laten wij er maar vrij en vrank voor uitkomen: de wereld wordt geregeerd door de 3 G’s. God – Geld – Gat. Maar, als dat hen niet uitkomt, zijn de Slinkxsen daar glad tegen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    RUSLAND ZET JURIDISCHE STAPPEN TEGEN OEKRAÏNE

    *

    Rusland zet juridische stappen richting Oekraïne omdat dat land weigert een uitstaande schuld van 3 miljard dollar te betalen. Dat heeft de Russische minister van Financiën vandaag gezegd, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

    Oekraïne maakte eerder bekend zijn betalingen op Russische leningen op te schorten. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen. Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over de lening, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Herr Hitler, de verre voorganger van de Turkse Groot Moefti Erdogan, had met Oekraïne ook al een dubbelzinnige verhouding. Zijn SS-horden liepen dat land van Slaven gewoon onderste boven bij Operatie Barbarossa in September 1941. Zijn legers hotsten even vlot naar Moskou als ze dat een jaar voordien deden in Het Westen. Bij ons dus. Maar de burgers van Kiëv waren dermate blij en verrast, dat de Nazi’s hen kwamen bevrijden van het Communistisch bloedzuiger-regime, dat ze, nog voor de stad was ingenomen, de Duitse ‘Pantzers’ met bloemen en veel warme omhelzingen tegemoet liepen. Enfin, toch voor korte tijd, want de ‘Einsetz Gruppe’ die in hun wielspoor volgden, bleken nog wreedaardiger te zijn dan de Sovjets.

    Een nare ervaring , zult U zeggen. Maar alles ziet er naar uit, dat die van Kiëv dat lesje al lang vergeten zijn….

    PS

    Neen, ondergetekende is geen historicus met academische vorming. Hij zal het dus nooit, gezien ook zijn leeftijd, tot Burgemeester van om het even welke Koekestad brengen. Dat van die Nazi-tanks in Kiëv werd op deze blog dan ook reeds tot vervelens toe vermeld. Ik weet het, het begint op de duur wat afgezaagd te klinken. Maar de huidige situatie in dat land dwingt me om steeds op dezelfde nagel te kloppen. Zo dat de mensen weten wat de wereld te wachten staat. Want net als Das Dritte Reich geen lang leven was beschoten, zo zijn de Verenigde Europese Nazies dapper bezig zich te pletter te rijden. Alleen bluf houdt ze nog recht.

    En wij arme Vlamingen, zitten gewoon gevangen in het ruim van die Pantzerkreuzer die op ramkoers naar zijn eigen vernietiging opstoomt.

    Denk dus aan Kiëv, en al dat vele mooie geld dat de EU daar wilt over de balk gooien, de volgende keer dat U in het stemhokje komt…

    *

     

    *

     








    04-01-2016, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!