MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500724 – EEN DAG VO STILTE VOOR DE STORM

    .

         ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021

    *

    REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

    *

    NLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500724 – EEN DAG VO STILTE VOOR DE STORM

    *

    I N H O U D

    Buiten de Waalse marionet Magnjet die eens te meer ggwoon staat te lullen, is er vaandaag alleen maar rampniuews te rapen.

    We gaan het dus kort houden, blij dat we nog leven…

    *

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET TEAM VAN 11 MILJOEN

    *

    De klimaat perikelen en de corona miserie hebben ook duidelijk gemaakt dat de Belgische gewesten steeds verder uit elkaar groeien. De tijd van de ‘ploeg van 11 miljoen’ ligt steeds verder achter ons. Dat heeft men zelfs in Glasgow kunnen vaststellen

    Europa vraagt België nl haar CO2-uitstoot tegen 2030 te verminderen met 47%¨. Vlaanderen heeft beslist maar 40% te besparen, wat met zich mee zou brengen dat Wallonië en Brussel de bij Vlaanderen ontbrekende 7% mee voor hun rekening zouden nemen. Zakia Khattabi (Ecolo), federaal Klimaatminister is het daarmee niet eens en zegt dat Vlaanderens klimaatplan op niets trekt. Ze heeft niet helemaal ongelijk, maar het probleem daarbij is dat Wallonië niet eens een plan heeft die naam waardig. Tenslotte vergeet ze voor alle gemak dat Vlaanderen haar Waalse regio jaarlijks zo’n 12 miljard euro geeft via de transfers en het betalen van de Belgische staatsschuld. Maar als compensatie daarvoor een verschil van 7% (600 miljoen euro) op de extra CO2-uitstoot beloven, nee dat kan Wallonië niet.

    Bij die Khattabi gaat het trouwens ook om een persoonlijke aversie van Vlaanderen, nadat de Vlaamse oppositie haar de functie van rechter aan het Grondwettelijke Hof had geweigerd. De federale ministerpost kreeg ze daarna van Paarsgroen+ als compensatie.

    Een ‘team’ van 11.000.000 spelers tussen de krijtlijnen van een voetbalveld: is een goed gevonden woordspelletje. Zie ik daar soms  iemand de ogen vragend opentrekken? W    nt het is een ‘team’ met open grenzen dat speelt met zonder reglementen en al helemaal zonder Leiding of scheidsrechters. Maar soit. Goed gevonden, die soort beeldspraak, ware daar niet dat de Frans sprekende kleine minderheid zich eerder gedragen als tribune-spelers die met wijd openstaande portemonnee het veld afdweilen om zich in leven te kunnen houden.

    En voor wat betreft de hoogte van die geciteerde dwang-trsnfers: daar is toch door Olio di Poeppo al lang een begin van het einde aan gemaakt. Als we braaf zijn en wel leren, wel te verstaan.

    Het jaarlijks exacte cijfer van gezegd alimentatie-geld is trouwens iets dat al bijna 200 jaar in de sterren staat geschreven. Het zal maar definitief gekend zijn na de eerstvolgende Verkiezingen, als binnenkort de eindafrekening zal zijn opgemaakt. Na het de facto samengaan van de twee grootste Vlaamse Partijen, het uiteenvallen van dit Kloteland, als het elk voor zich zal zijn. Et Dieu pour tous.

    (Get) Digitalia

     

    MAGNETTE: 'HET DEBAT OVER DE KERNCENTRALES IS GESLOTEN'

    PS-voorzitter Paul Magnette. ©Andy Buchanan

    Frédéric Rohart

    *

    12 november 2021 23:05

    *

    PS-voorzitter Paul Magnette zegt niet meer te zullen terugkomen op het voornemen van de federale regering om de kerncentrales te sluiten. Tegelijk hekelt hij het gebrek aan ambitie van ons land op de klimaattop in Glasgow.

    De federale regering buigt zich deze maand over de bevoorradings zekerheid op de elektriciteitsmarkt en de gevolgen daarvan voor de kernuitstap. In een gesprek met L'Echo benadrukt PS-voorzitter Paul Magnette dat hij niet van plan is terug te komen op de beslissing om de kerncentrales te sluiten.

    'Het debat is voorbij', zegt Magnette, die naar Glasgow afzakte voor de klimaattop. 'We gaan de zeven kern-reactoren sluiten. De Europese Commissie gaf groen licht voor het CRM (het subsidiemechanisme dat de energievoorziening na de kernuitstap moet garanderen, red.). Dat laat toe voldoende capaciteit vrij te maken. De N-VA kan wel zeggen dat ze geen vergunning geeft aan de gascentrale in Vilvoorde. Dat is niet erg, er zullen oplossingen zijn om daar vervanging voor te vinden.'

    Beslissing Demir stresstest voor Vlaamse regering

    'De beslissing is genomen en ook de energie operatoren hebben begrepen dat kernenergie niet langer de toekomst is. Daarom hebben ze massaal in hernieuwbare energie geïnvesteerd en een beetje in gas, om de energietransitie in goede banen te leiden. Engie heeft zelf beslist om uit kernenergie te stappen door voor te stellen gascentrales te bouwen. Ze hebben het zelf gezegd: geen verlengingen meer voor de kerncentrales.'


     

     

    De Heer Magniette-Kanniete denkt dus nog altijd van zichzelf dat ie belangrijk genoeg is, om op onze kosten, de (nutteloze) GROTE JAN te gaan uithangen in het Buitenland. Veel eer heeft die er overigens niet door gehaald: Coburgia was er zo wat de slechtste leerling van de klas.

    Trouwens: zou er tussen deze Waalse kwetteraar en de Franse President een haartje in de boter zitten?

    Wat wordt het nu: eieren of jong….

    Als Wallonia ooit op kosten van de Zuiderburen wil gaan rentenieren – door daarvan een soort kolonie te gaan vormen – dan zouden ze beter op hun tellen passen. Met azijn en met vervuilende gascentrales vallen er nu eenmaal geen vliegen te vangen…

    Te meer daar de hoofd- aandeellhouders van ons bloedeigen Electrabel toch de Franse nationaliteit hebben!!!!

    Over natuur-fenomen gesproken! Water stroomt altijd naar de zee, maar geld in dit Klpteland in hoofdzaak naar het Zuiden, naar omhoog.

    (Get) Digitalia

     

    *

    LCK NESS

    12/11/2021 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten

    *

    Er wordt steeds meer gesproken over een nieuwe lockdown.

     

    Terwijl onze oren tuten van de aanhoudende waarschuwingen voor het stijgend zeewater der oceanen – waar rmisschien niets van aan is: zie de hetze over Venetië, de ‘zinkende’ lagune-stad – vergaan we tussendoor onder de gevolgen van het geheime Chinese oorlogswapen waartegen geen spuit of kruid gewassen is.

    En maar rond de pot draaien, om de brave Burger toch maar zijn Vrijheid niet in te perken of af te nemen. Zo la,g zij, de Elite, er maar zelf beter door worden…

    Waarom zijn we nog altijd verplicht RECHTS te rijden? Waarom ook mogen de jonge vrouwen & meisjes die bij donker zich op straat wagen, niet en masse worden ‘gebruikt’ waarvoor ze toch gemaakt zijn? Die twee zaken – als voorbeeld – die toch ook onze vrijheid beperken, via afdwingbare wetten vastleggen, en anderzijds andere dingen niet eens beperken? Verkeersregels en gedragsvoorschriften beperken toch ook onze Vrijheid!!!!!

    Waarbij het vooral opvalt, dat ‘nieuwelingen’ in de grond inderdaad liever hun eigen levensvisie blijven volgen.

    En wij dus, de Originelen, moeten ons dan maar noodgedwongen daarbij aansluiten…

    Leve de anarchie, laten we maar zeggen????

    Of is het eerder: après nous, le déluge?

    (Get) Digitalia

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Even in de eigen wang knijpen: we zijn de 13de, en zaterdag. Vrijdag, dat was gisteren…

    Vandaag dus geen ongeluksdag.

    Glasgow is dus met een luiide sisser afgelopen, iedereen heeft, lijk in de kakschool, zijn zeg gehad. Ze drinken ’n glas, plassen ’n plas en lieten alles zoals het was.

    Het kostenplaatje, zegt U? Ach, wie maalt daar nu om? Slinxen, Schotsen en en Scheven hebben andere zorgen aan het hoofd. Voorbeeld: nu de ‘Opvang Centra’ overvol zitten, hoe kunnen ze West-Vlaanderen volstoppen met overtollige migranten waar niemand weg mee weet, zonder dat daar een volksopstand van voort komt?

    Wat als ‘Extreem Rechts’, bij monde van het br    ave Vlaams Belang, in Koksijde de stem verheft?

    De andere kant opkijken helpt immers al lang niet meer: ook daar krioelt het van mascotten…

    *

    Ja Ja, alle hoop is dus gevestigd op deze man….

    *

    Digithalys




    13-11-2021, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500723 – DE GODEN DER OUDE GRIEKEN OP DE OLYMPUS ZIJN TANDENKNASEND DRUK AAN HET OVERLEGGEN

           VRIJDAG 12 NOVEMBER 2021

        *

    REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500723 – DE GODEN DER OUDE GRIEKEN OP DE OLYMPUS ZIJN TANDENKNASEND DRUK AAN HET OVERLEGGEN

    *

    I N H O U D

    Wapenstilstand van 11 November komt dit jaar op een slecht moment. Niet alleen hebben wij in Vlaanderen nog altijd geen ZELFBESRTUUR, de wereld rondom lijkt wel een kolkernde vulkan die op uitbarsebn staat.

    Curieus welk blusapparaat nog een kans maakt. De Rede michien? Want op de Voorzienigheid kunnen we niet meer rekenen. Die heeft zich terug getriokken, samen met de Vroegere Goden, Op de Olympus…

    Zarathustra, misschien?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Iron Lady

    *

       Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir, redt in de regering Pasbon (voorlopig?) de meubelen door woord te houden en een vergunning te weigeren voor een nieuwe, grote, milieuvervuilende gascentrale in Vilvoorde. De ‘ijzeren’ dame (‘Demir’ betekent ‘ijzer’ in het Koerdisch) bevestigt daarmee een eerdere uitspraak en niet alleen voor Vilvoorde, maar ook voor de andere geplande grote vervuilende gascentrales. Alleen voor een kleine centrale in Wondelgem, bij Gent, geeft ze een akkoord. Hopelijk blijft dat de uitzondering die de regel bevestigt.

    Het is te gek los te lopen, wanneer de gasprijzen de pan uitrijzen, de burgers te horen krijgen dat ze bij nieuwbouw geen gasaansluitingen meer te verwachten hebben, maar

     

    tegelijkertijd de overheid zou beslissen nieuwe grote gascentrales te bouwen met als enige reden de sluiting van kerncentrales die – nota bene - 0,0% CO2 uitstoten.

    Als doekje voor het bloeden zeggen de voorstanders van die gascentrales dat het verder uitbaten van de kernreactoren veel geld zal kosten. Dat klopt, maar die gascentrales kosten ook miljarden euros, met dit verschil dat die laatsten het klimaat nog meer gaan vervuilen terwijl het de bedoeling is de CO2-uitstoot te verminderen. Als er tenslotte moet gekozen worden tussen twee dure systemen, wordt het die het minst CO2-uitstoot.

    Het is trouwens niet alleen de oppositie die dwars ligt. Ook binnen Groen stinkt het. De actiegroep Tegengas heeft er zelfs al tegen betoogd en de Brusselse hoofdzetel van Ecolo en Groen tijdelijk bezet. Zelfs klimaat godin Anuna is er tegen.

    Als Paarsgroen+ haar groentjes laat doen, zal dit een collectieve verarming van dit land veroorzaken, waarbij de minder bedeelden straks hun huizen niet meer fatsoenlijk zullen kunnen verwarmen, laat staan renoveren en geen auto meer kunnen kopen tenzij – voorlopig nog – een occasie.

    Tenslotte nog dit. Ons mateke is vóór de gascentrales, wat logisch is voor zijn gauche caviar achterban. Wie   trouwfeesten kan gaan houden op een luxe jacht aan de Côte d’Azur maakt zich niet meer druk om wat CO2-uitstoot bij de boerkens van bij ons.

     

    En nog maar eens is het bij deze bewezen, dat elk nadeel se voorddel êt.

    De enige Vlaamse Miinister met haar op de tanden die eich voortdurend en met lef inzet voor het gezond versrand, is niet alleen een knappe lieve dame, ze is (lang geleden?) verdorie van vreemde maat goede origine. Al zoi DEMIR wel eens verand kunnen houden met DE MIER….

    Wie dan ‘de krekels’ zouden kunnen zijnn, waarover La Fontaine het ooit had? De Vivaldisten misschien? Raar, hé….. Hpe de verbeelding somtijds de realiteit ver vooruit is…

    Anders gezegd: de uitzondering à la Demir bevestigen de Algemene Regel dat immigratie een gevaarlijk spel is. Een soort Russiche roulette…..

    Een Koerdische, begot.

    Zou dat misschien ook zo’n beetje de redenen kunnen uitleggen waarom dat volk in eingen land zowat van iedereen de pKop van Jut is? Inzonderheid van de Turken.

    Een soort van penis-nijd dus, intellectuele naijver om de diktste te hebben? Alles voor Amexander en niks voor een ander?

    Bespeur ik daar soms een soort transcendente overeenkomst in De Vaart der Volkeren, met de eigen Vlaamse Geschiednis? Frankrijk en Turkije, alle twee even fanatiek om overal boven uit te kraaien?

    *

    Wordt ons Landje, na verloop van nog veel meer immigratie, van Franstalig dan misschein ooiot Tirkstalig?

    *

    Zum Teufel! Dan duizend maal liever nog vele Zuhal Demirs.

    Om opnieuw de kroon op het werk te zetten?

    Vergeten we vooral niet, dat de Geschoedenisboeken ocver onze Vadelandsche Geschiedenis bewijzen, dat Vlaanderens Gouuden Eeuwen altijd het werk zijn geweest van zowel gezond borenverstand, hard werken en van het houden van het leven.

    En niemand hoeft daarbioj G R O E N te lachen, want in die omstandigheden is er geen plaats meer voor nog meer Almacy’s of hoe ze ook mogen heten….

     

    (Get) Digitalia

     

     

    ORONA PROVISIES GEEFT WINST KBC BOOST

    ©Kristof Vadino

    *

    Vandaag om 08:18

    *

     

    De terugnames compenseren ruim het prijskaartje van de Ierse exit en leveren de bank- en verzekeringsgroep een beter dan verwachte kwartaalwinst op.

    De B  nk legde over het derde kwartaal een nettowinst voor van 601 miljoen euro. Dat is exact 100 miljoen euro meer dan de gemiddelde analistenverwachting.

    Een opmerkelijk resultaat, want KBC had vorige maand nog aangekondigd dat de kosten gelinkt aan zijn geplande exit uit Ierland de derdekwartaalcijfers zouden drukken. De bank bereikte eind oktober een akkoord om nagenoeg haar volledige kredietportefeuille en zicht- en spaarrekeningen in Ierland te verkopen aan Bank of Ireland.

    De essentie

    KBC boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 601 miljoen euro, 100 miljoen euro meer dan analisten hadden verwacht.

    De nettowinst voor het derde kwartaal is lager dan die in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt omdat KBC een voorziening van 319 miljoen euro boekte, gelinkt aan de exit van de groep uit Ierland.

    KBC kan die Ierse factuur compenseren door een flink deel te recupereren van de voorzieningen die bank had genomen om eventuele corona-verliezen op te vangen.

    De rente-inkomsten blijven onder druk, ondanks renteverhogingen in KBC's tweede thuismarkt Tsjechië.

    Als die deal definitief is afgerond moet dat KBC een meerwaarde van 200 miljoen euro opleveren. Maar in de tussentijd neemt de bank voorzieningen voor herstructureringen en afschrijvingen bij de Ierse dochter.

    Pieter Suy

     

     Bankiers, zo weten we nog uit de tijd der Lombarden, de Milanese Di Medidi of de Venetiaanse Dogen, die zich allemaal – tot wederzijds profijt - in het rijke Vlaanderen van weleer kwamen vetvingeren. Bankiers worden aldoor rijker en rijker door oorlogen, maar persooNllijk blijven ze er liefst zo ver mogelijk van weg.

    Wat hebben we dus vandaag op school uit dot artikel in DE TIJD geleerd?

    Oppassen om de vingers (en de beurs!) niet te verbranden in Ierland. Na de Brexit weet men immers maar nooit met die sakkerse Ieren, een koppig volkje, dat net als de Vlamingen, altijd al gekozen heeft voor EIGEN VOLK EERST…. Of is iedereen het al vergeten, dat EIRE OP 6/12/1921 Ierland Vrijstaat, los van Het Gemenebest, werd?

    In Den Groten Oorlog gaven ze hun bloed, maar kregen, anders dan de IJzerjongens, dan ook vlak daarna hun Recht….

    Neem daarbij het probleem van de nooit ver weggeweeste grens-conflicten tussen het ‘Anders Gelovige’ Noord Ierland, om aldus recent ook geBrexiteerd te worden, dat deel is blijven uitmaken van het uittredende Btiste Gemenebest.

    Na de Brexit, dus ook weldra de EIRExit?

    -

    Shit, denk ik daarbij ineens zomaar aan Tjechië waar KBC nu op speculeert. Wat wordt het daar, als de grensproblemen met buurland Polen en de opvoering der ‘transmigranten’ – vrowuen en kinderen inbegrepen - als een heropvoering van De Stomme van Portici, ook daar roet in het eten komen gooien?

    Wie Polen zegt, zegt Rusland en wie Rusland zegt, denkt aan de onbetaalbare gasprijzen van bij ons…

    -

    Hert wordt dus een winter van potjes kijken en sterren wicheen. Gaan ze verder praten, al-dan-niet met gebalde vuisten, of zal er met stenen worden gerold? Gaan de prijzen nog verder de hoogte in? Dan moeten ook de lonen recht evenredig stijgen. Of er komt ambras in elke dorpsstraat. En gaan onze pplitiekologen weer dansen als katten op een heet zinken dak?

    MWie weet of tegen dan, er een of ander slimmeke zichzelf niet zal verbazen om een Aspirienteje uit te vinden, die al die spuiten met één klap naar het verleden zou kunnen bonjouren?

    Als, (ik zeg wel, alls = voor het geval dat) de islammerij zich, in opdracht van hun Opperwezen, daar niet tegen verzet, we, gedecimeerd door dat arare C
    Chinees Friepke, zee rare tijden gaan beleven.

    -

    Daar staan ze nu met hun kerrmis-molenttes te zwaaen, de anti-kern-energie idioten. Hun Grote Voorbeeld, La Douce France, met Macroni op kop geven het juiste signaal. KERN ENERGIE is de enige uitweg. Zowel om betere PRIJZEN te bekomen evengoed om die verdome CO² uit de wereld te helpen….

    God save the Queen!

    *

    (Get) Digitalia

     

    *

     

    COMMUNAUTAIR, VLAAMSE BEWEGING

    11 NOVEMBER

    De IJzertoren in Diksmuide.

    foto: ©Reporters

    *

    ‘Welk nut is er geweest in het storten van ons bloed?’

    Op 11 november stilstaan bij de communautaire realiteit

    COMMENTAAR - 11/11/2021 Nick Peeters - Leestijd 5 minuten 3

    -

    Naar jaarlijkse gewoonte herdenkt Vlaanderen de wapenstilstand van 1918. Voor de zelfbewuste Vlamingen kan 11 november een dag van vreugde zijn, maar ook een van droefheid en bezinning over het verleden. Want wie vandaag aan een lokaal monument hulde brengt aan de gesneuvelden, zou het gevoel kunnen bekruipen dat er niet al te veel in huis is gekomen van de doelstellingen van het oude IJzer testament.

     

    Recht nog steeds niet geschied

    Van het recht waarvan wij weleer droomden en van de vrede die wij zo lang verhoopten, is weinig terechtgekomen. Vlaanderen wordt nog steeds bij de neus genomen, heeft nog zijn recht niet bekomen en blijft dus de eisende partij in de Belgische staat. Daarnaast heeft, ook na de twee wereldoorlogen, onze aarde geen werkelijke vrede meer gekend. Een beschaming voor de hoop van miljoenen doden.

    De generatie van de eersterangs getuigen van de oorlog van 14-18 is ondertussen verdwenen. Zij hebben het drama van de oorlogsvoering weten te beginnen zonder het, zoals de hoogste verantwoordelijken van toen, te hebben begrepen. Weinigen voorzagen dan ook het einde van de eerste oorlog als het begin van de grootste crisis, waarmee ons staatkundig en sociaal bestel tot nu toe te maken heeft gekregen. Het is een bittere vaststelling dat velen hier helaas weinig lessen uit lijken te hebben geleerd.

    diegenen van antwoord dienen die ons reeds meer dan een eeuw een gebrek aan vaderlandsliefde verwijten

    Ondanks de gepaste sereniteit die we op een dag als deze in acht nemen, moeten wij diegenen van antwoord dienen die ons reeds meer dan een eeuw een gebrek aan vaderlandsliefde verwijten. Dit terwijl zij en hun politieke vertegenwoordigers tot op vandaag de tegenstellingen, die de oorzaak zijn van het onheil dat ons volk overkwam, handhaven.

    Over de hoofden van onze mensen

    Onze soldaten hadden in 1918 de weg naar huis vrijgevochten. Velen lieten daarbij het leven. Achteraf uitten de overlevenden hun vredeswil in hun ‘Nooit meer Oorlog’-ideaal. Ze wisten dat bij de kleine soldaten van alle naties de afschuw van de oorlog even levendig en sterk was. Dus prentten zij op hun IJzertoren, naast de Nederlandstalige stellingname: ‘Plus jamais de guerre’ – ‘Nie wieder Krieg’ – ‘No more war’.

     

    Zij wisten dat hun volk recht had op zelfbestuur, maar moesten al spoedig vaststellen dat gammele vredesverdragen het zaad van een toekomstige oorlog te kiemen legden.

    Onze jongens, de al dan niet verminkte gelukkigen, waren weer thuis. Zij wisten dat hun volk recht had op zelfbestuur, maar moesten al spoedig vaststellen dat gammele vredesverdragen het zaad van een toekomstige oorlog te kiemen legden. Zij beseften dat er met het oog op de volgende oorlog al snel over hun hoofden onwenselijke militaire akkoorden werden afgesloten. Dergelijke geniepige overeenkomsten van alle aard worden nog steeds achter de rug van de Vlamingen gesloten.

    Vraag die onbeantwoord blijft

    Vervolgens verwacht men van ons dat wij dit land als vaderland aanzien. Dit land, waar de laatste Vlaamse oud-strijder van 14-18 sterven moest met de vruchteloze vraag op de lippen: ‘Welk nut is er geweest in het storten van ons bloed?’ Hun kinderen en kleinkinderen herhalen hun kreet nog steeds. En zij vergeten niet hoe hun vaders en grootvaders hun leven lang het slachtoffer van meineed waren. Zelfs op een koninklijke belofte konden zij tijdens hun leven niet rekenen.

    Nergens ter wereld hebben tweederangs onderdanen een dergelijke staat werkelijk als hun vaderland beschouwd. Wie wil begrijpen waarom velen van de Vlaamse IJzergeneratie stierven zonder zich te kunnen verzoenen met deze staat, moet weten wat namen beteken(d)en als Fresnes, Auvours, de Orne, Cézembre, Houthulst, Orléans, Le Vernet, St. Cyprien, Abbeville, en zo verder. Wij weten het en vergeten niet.

    De communautaire wonde

    In 1914 snauwden zij onze IJzerjongens toe dat ze moesten zwijgen en vechten. Tienduizenden sneuvelden. Door tijdens, maar ook tientallen jaren na de oorlog, op hun rechten te staan kregen zij het verwijt de communautaire wonde bloedend te houden. Deze wonde bloedt nog.

    Laat de tijd eindelijk voorbij zijn dat een hele generatie nutteloos gestorven is

    Als Vlamingen met eigen instellingen, maar met al te beperkte bevoegdheidspakketten, kunnen wij heden alleen nog een waarschuwing richten tot diegenen die geloven de bewindvoerders van vandaag en de pleitbezorgers van morgen te zijn. Laat definitief recht geschieden, als men geen hard politiek ontwaken wil kennen. Laat de tijd eindelijk voorbij zijn dat een hele generatie nutteloos gestorven is zonder antwoord te krijgen op de hier al geciteerde en dwingende vraag, die nieuwe generaties gedurig herhalen.

    Zonder recht geen vrede

    Hopelijk mogen zij die oprecht — of uit winstbejag — bekommerd zijn om de toekomst van dit land, eindelijk de morele moed en kracht vinden om iets goed te maken van alles wat een letterlijk opgeofferde generatie vanwege de staat is aangedaan. Opdat wij en komende generaties eindelijk het gevoel mogen kennen in een land te leven dat voor ons een vaderland kan zijn.

    De Vlaamse doden werpen nog steeds hun schaduw op de gebeurtenissen van vandaag.

    Er komt immers geen rust of vrede in België, zolang geen recht wordt gedaan. De Vlaamse doden werpen nog steeds hun schaduw op de gebeurtenissen van vandaag. Als er niets gebeurt, zullen zij dat blijven doen.

     

    Het ‘Nooit meer Oorlog’-ideaal aanzien als een Vlaamse bevoegdheid

    Het is aan onze Vlaamse bestuurders om ervoor te zorgen dat niemand van onze natie toegevingen doet ten aanzien van egoïsme, onverdraagzaamheid en brutaliteit tegenover onze medemensen. In de Belgische staat, maar ook daarbuiten, mogen onze vertegenwoordigers niet buigen of kruipen voor overheersers en geweldenaars. Niet voor huichelaars, uitbuiters en misleiders. Met andere woorden: niet voor hen die zich door hun houding en beleid buiten en boven onze gemeenschap stellen.

    In het verlengde hiervan ligt de algemene eerbied van onze vertegenwoordigers voor het leven zelf. In de praktijk resulteert dit in het nastreven van de beëindiging van (oorlogs)bewapening en alles waartoe dit leidt. Daarnaast moet men op internationaal gebied samenwerken om een einde te maken aan de geestelijke en de fysieke verdrukking. Maar ook aan de meedogenloze repressie de rechtsberoving en de instandhouding van gevangenissen voor politieke of opiniedelicten, waarin zovele mensen over de hele wereld van al hun rechten verstoken blijven.

    Harmonie in orde, vrede en vrijheid

    Slechts dan begint er een nieuw tijdvak in de wereldgeschiedenis, waarin de waarden van de mensheid in orde en vrijheid tot een ongekende bloei kunnen komen. Ieder mens zal dan een behoorlijk bestaan kunnen leiden, vreugde vinden in zijn werk en geestelijk genot ervaren in zijn vrije tijd.

    Laat Vlaanderen hierbij een voortrekkersrol spelen door tot een samenleving te komen waarin ieder mens zich solidair zal voelen met de gemeenschap, zowel in goede als in slechte tijden. Gunstige materiële levensvoorwaarden en geestelijke ontwikkeling voor eenieder zullen een beschaving scheppen, die de ideale aspecten van vroegere wereldordeningen tot een harmonisch geheel zal uitbouwen. Ellende, moderne slavernij van rechtelozen en oorlogsvoering zullen zodoende voorgoed verdwijnen of tot een minimum worden beperkt.

     

    Deze woorden al op TV gehoord of in de Pers gelezen?

    Al ooit het wwoord ZELFBESTUUR tegen gekomen?

    … Zo lang we biddend en smekend voor de poorten blijven staan….

    *

    (Get) Digitalia

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het klinkt vandaag de dag een beetje wrang, om ‘NOOIT MEER OOLROG’ te bepleiten, als alles er op wijst dat WO IV in de lucht, en meteen onze vernieiting in delucht hangen.

    Vroeger hadden we nog kunnen verzuchten dar de Hemel ons moge bijnstaan, maar die is, uit voorzorg? al lang afgeschaft door zij die alleen voor hun eigen persoontje belangstelling hebben. Al gebruiken die daarvoor wel allerlei voorwendselen…Allah? Cowid19? CO²?Gas? Olie? Of Bot Coins….

    Het is nooit anders geweest, tenzij lang voor de Zondeval van Adam & Eva….

    De Hemel? Da’s voor een andere keer.

    *

    Digithalys

    12-11-2021, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500722 - FEEST VAN SINT MAARTEN EN VAN DE VELE GROEENE GEBRADEN KIEKENS DIE VANZELF IN ONZE BEK ZULLEN VLIEGEN

    .

     

    DONDERDAG 11 NOVEMBER 2021

        *

    REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500722 - FEEST VAN SINT MAARTEN EN VAN DE VELE GROEENE GEBRADEN KIEKENS DIE VANZELF IN ONZE BEK ZULLEN VLIEGEN

    *

    I N H O U D

    De ervaring leert ons, dat als de wereldleiders na verloop van tijd teveel over en weer vliegen om elkaar in de ogen te kijken, er ongeluk in de lucht hangt.

    Het is nooit anders geweest, want alleen primitieve wilde volkeren vliegen elkaar naar de keel zonder verwittigiging of enig diplomatiek overleg….

    Neem nu onze bloedeigen Sjeike Sjarel, de Federale Blauwvogel en Opperkiieken in de vele kippenhokken van de Verenigde Staten van Europa, die helemaal alleen en onverwacht maar met groot gevolg en veel vrouwelijk schoon, - maar dat horen we niet in de Regime Pers - nar Polen tiegt. Uiteraard op onze kosten!!!!

    Om daar via de Poet in het Kremin, ’n andere gezworen vijand, Wit Rusland te ‘verzoeken’ om iets te doen aan de vele tienduizenden ‘transmogranten’ die staan te popelen om ons te vertrappen….

    Even dat EU-vonnis met die miljoeen Euro’s boete per dag aan de kant geschoven, weg de reactie van de Poolse Premier daarop die dreigde met een Vierde Weredoorlog. Niks daarvan: Sjeike Sjarel moet dringend in de schijhbwerpers treeden, want die dreigrt stilaan in de vergeethoek te geraken. Wat hem teveel kiezes en eigen k    pitaal zou kosten…

    En de Grote Basin, Zuster Ursula, zit zich in Glasgow in het zweet te werken om het wererdldklilaat te redden.

    En dat allemaal net voor de Verenigde Staten vab Eurioa ter ziele gaan….

    -

    Ach, het zal wel koelen zonder blazen. Om achtrrt de schermen verder te woekeren,. Buiten ons zicht.

    Ja Ja, inderdaad, toit va très bien Madame la Marquise….

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    11.11

       En daarmee zitten we weer aan de feestdag van 11 november waarin we een van de wereldoorlogen herdenken die we gewonnen hebben. Ik heb het hier al meer geschreven: in deze kille tijd van het jaar hebben we zo’n feestdag niet meer nodig. We moeten die WO I wel blijven herdenken, maar kunnen dat evengoed op een weekeinde vóór of na 11/11 doen, iets wat al lang gebeurt in bv de UK. De feestdag van 11 november zou men beter omzetten naar een voor de gewesten, dan zou 11 juli bv eindelijk een feestdag worden voor alle Vlamingen en geen apartheidsfeestdag meer voor alleen de happy few, zoals dat nu nog steeds het geval is.

     

       Een andere zaak is wel het 11.11.11. gebeuren, een allegaartje van ngo’s en andere organisaties die uitgesproken links zijn. Denk maar aan Oxfam bv of vzw Vrede, Çavaria, de klimaatactivisten en ontwikkelingshelpers. Alleen al het feit dat een Jos Geysels, de uitvinder van het cordon sanitair, tien jaar lang voorzitter van 11.11.11 kon blijven, zegt genoeg. Later kreeg de man vanwege het traditionele establishment nog verscheidene lucratieve postjes als judaspenning.

     

       11.11.11 blijft alleen bestaan om subsidies en giften om te zetten in een politieke propaganda die uitgesproken links en anti-Vlaams is.

     *

     

     

     Reeds sedert mijn kinderjaren, is, voor wat betreeft Elf Novemer, die datum volledig ondergeschikt        aan de vooravond ervan. Want in de Westhoek, mijnn Heimatland tot mijn 25ste llevensjaar, is het dan Sinte Maarten, de van ouds Hoogheilig Man, die ’s nacht op zijn ezel, in gezelschap van Zwarte Piet die grote zakken snoep en speelgoed op de rug torst, over de daken der huizen dwaalt, om brave kindertjes bij het wakker worden te verrassen met allerlei lekkers. Stoute kinderen daarentegen, werden vcoordien afgefreigd om in de lege zakken van Zwarte Piet te belanden, om naar ergens naartoe te worden meegenomen….

    *

    Aan de oorlog moesten wij in heel de streek niet eens denken: dagdagelijks lep iedereen langs meestal totaal verlaten soldaten-kerkhoven, grote en vooral veel kleine, waar geen kat nog naar omkeek. Vooral niet ijdens de Duitse Bezetting gedurende WO II…..

    Ja, het doet niet altijd even goed terug te denken aan 75 jaaar terug, omdat de Goede sint bij ons thuis zowat alleen nieuwe kousen, nieuwe klompen en een kleine krentenbroodje had achtergeaten. Naast ’n kindertrompet voor Klein Broertje, een speelpoppetje voor Zus en een paar blikken autotjes zonder wielen…

    Geen wonder dat we on s vergaapten op alles wat we bij de schoolvriendjes zagen.

    *

    Al-bij-al zijn dat toch lieve herinneringen, waant as wezen deden we spontaan ons best om ons Ma de indruk te geven dat we best gelukig waren om te hebben mogen meedopen met de bieten-lantaarn stoet voor de deur op slot ging.

    (Get) Digitalia

     

     

    CORONA VIRUS

    *

    Delta Variant rechtvaardigt booster-prik voor alle vaccins

    ©Tim Dirven

    *

    10 november 2021 22:02

    *

    De politiek klopte woensdag een booster-shot af voor iedereen die volledig gevaccineerd is. De veel besmettelijkere deltavariant van het coronavirus maakt een boosterprik voor alle vaccins zinvol.

    Het IMC, waarin de federale en regionale ministers van Volksgezondheid zitten, heeft een principieel akkoord over een boosterprik voor alle Belgen ouder dan 12 die volledig gevaccineerd zijn. Wie één keer met het vaccin van Johnson & Johnson werd ingeënt krijgt al vanaf dit jaar een tweede prik, zoals de Hoge Gezondheidsraad (HGR) dinsdag adviseerde.

    "Dankzij de derde prik verdwijnt het verschil in bescherming tussen de Wuhan- en de deltavariant die de vaccins bieden. "

    Geert Leroux-Roels

    Vaccinoloog (UGent)

    Voor de andere vaccins - Moderna, Pfizer en AstraZeneca - moet nog een en ander op punt gesteld worden. 'De Hoge Gezondheidsraad gaat de komende twee weken wetenschappelijk advies inwinnen', klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). 'Op 27 november gaan we dan de praktische organisatie van de derde prik afkloppen.'

    Beke riep eind oktober al op tot een booster-shot voor de hele bevolking en niet alleen voor zorgpersoneel, 65-plussers en mensen met een verzwakte immuniteit. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stond toen nog enigszins op de rem. Die reserves liet Vandenbroucke intussen varen, zo bewijst ook de unanimiteit binnen het IMC over de beslissing die woensdag is genomen.

    Hoewel de HGR nog geen advies heeft gegeven, kondigt de politiek de derde prik dus toch al aan. Dat is opvallend, want in zijn advies van dinsdag spreekt de HGR zich bij gebrek aan wetenschappelijke evidentie voorlopig niet uit over een booster-shot voor wie AstraZeneca kreeg. Toch lijkt door de Delta Variant - die de kans op virus overdracht veel groter maakt - een derde prik ook voor de andere vaccins zinvol.

    Pieter Lambrecht

     

     

     

     *

    Wat doet de kleur van de kat ertoe, als ze maar muizen vangt. Gade nu op intensief door een WUHANNEKE of een DELTAKE: het zal de Spleetogen wel worst wezen. Hun suprematie immers is al jarenlang ruimschoots bewezen.

     

    Sleeping Joe in The USA, maar ook de Poet in het Kremon, om nog maar te zwijgen over La Märkalina gedragen zich precies als Busch na 9/11: ze gaan plat op de buik. Toen was er ook geen sprake van een sooort Hiroshima   op Mekka & Medina, wel integendeel: de verwoeste Wtin Towers werden de inzet voor de mondialisering en de massa-migratie all over the world….

    China gaf in afwachting, dus maar de Master Prik met het Cowid19, een nieuwsoortig oorlogswapen, erger dan de V1 waarmee Hitler de finale wilde inzetten om de Eindoverwinning binnen te rijven… Nu misschien zelfs met in het achterhoofd de terugdringing van de islamisering en de vervaging door het Comminisme.

    Hety Westen staat dus weer eens te meer voor de keuze: pest of cholera, wat wordt het?

    (Get) Digitalia

    *

     

    *

    BEWONERS “OM DE TUIN” GELEID

    *

    10 november 2021 Spietse De Vleeschouwer

    *

    Gemoedelijk zingt en danst in ‘t rond,

    Want, voorwaar, al boven het vont,

     

    Werd gedoopt een frisgroen oord,

     

    Voor ’t klimaat, begot! Men zegge het voort!

    **

    Een Tuin vol Onkruid

    Uit de knettergekke koker van een stel koppige klimaat klerken ontsproot voor de zoveelste keer een, in stedelijk opzicht, volkomen krankzinnige variatie op de thema’s verloedering, teloorgang en verval. Na het woonerf, de speelstraat en de fietsstraat, stellen wij u voor: de tuinstraat! Met deze vorm van dorps ressentiment in de stad – voelt U het al aankomen? – wil het stadsbestuur de klimaatopwarming tegengaan. Dat is ongeveer hetzelfde als de islam-terreur willen beteugelen met de wereldvreemde hoffelijkheid en alles vergevende clementie van een naïeve kwezel – en nu ik erover denk, ook daar blinken wij Vlamingen spijtig genoeg in uit! De bedenkelijke eer van “allereerste tuinstraat” viel de Lange Ridderstraat te beurt, gelegen in het hart van het Sint-Andrieskwartier, vroeger bekend als de “parochie van miserie.” Stedelijk gesproken behoort de miserie klaarblijkelijk nog steeds niet tot het verleden.

     

    Natuurlijk sprong de politiek, of wat daarvoor moet doorgaan, stekeblind op de ossenwagen. Het resultaat is navenant: in heel de straat, van Sint-Andriesplaats tot aan de Augustijnenstraat, werd het kapot verkavelde Vlaanderen, met zijn synthetische fermettes en geaffecteerde voortuintjes, nog eens dunnetjes gereproduceerd, maar dan in een stedelijke variant. De huizen werden voorzien van een zelf te onderhouden suggestie van voortuin en in het midden van de straat laat men het gras en ander onkruid welig door de stenen groeien – en dat gaat dus de opwarming van de aarde moeten tegengaan. ’t Is dat we weten van wie deze onzin komt of we hadden het nog persoonlijk kunnen opvatten ook! Denken die halfslachtige politici nu immers echt dat ze ons werkelijk alles kunnen blijven wijsmaken? In Rome kondigde de spiksplinternieuwe burgemeester, de sociaaldemocraat Roberto Gualtieri, als eerste beleidsdaad de “grote schoonmaak” van de stad af, wat evenzeer de verwijdering van tierend onkruid behelst; hier in het killere noorden geven we dat onkruid daarentegen de volle loop, tot meerdere eer en glorie van de stedelijke fauna van knaagdieren en ander ongerief.

    Autohaat

    Vanzelfsprekend werd “Monster Auto” teruggedrongen; in de Lange Ridderstraat regeert nu totalitair de bakfiets! De vroegere volkswijk van gewone mensen die werkten voor de kost, werd een aantal jaren geleden veroverd door een zwik bobo’s, welzijnswerkers en beroepsvrijgestelden, die tot aan hun pensioen geriefelijk kunnen blijven “hangen” op de loonlijsten van bovenmatig gesubsidieerde VZW’s en andere obscure instellingen en die voor hun mobiliteit niet afhankelijk zijn van een auto. De gevolgen maken we thans allerwegen mee! Eerste slachtoffer van dit ecologisch janitsarenkorps blijft zonder twijfel de stedelijkheid in het algemeen, en de overtuigde stadsbewoner in het bijzonder! Want wat er doorgaans door die “Greta- en Anuna knuffelaars” niet bij vermeld wordt, is dat er, naast de dorpse voortuin met apenschrik, meestal een verharde oprit voor de auto ligt. In de stad moeten de bewoners maar zien dat ze hun vehikel tegen betaling achterlaten in peperdure ondergrondse parkeer catacomben die door de dikke vriendjes van het bestuur tot in der eeuwigheid mogen uitgebaat worden.

    Volgens de webstek van de stad moet de tuinstraat zorgen voor de noodzakelijke vergroening (plantjes) en verblauwing (waterinsijpeling) van de stad in tijden van klimaatopwarming, wateroverlast en – daar komt ie! – “hittestress”: geef het kind een zorgelijke naam en de wereld vergaat voor de zoveelste keer. Vergroening en verblauwing, bovenop vergrijzing en verbruining: er wordt nogal verkleurd in de regenboogstad! Is het daarom misschien dat tijdens de officiële opening van de allereerste tuinstraat de dito kabouters Claude – ik ben zo moe! – Marinower en Paul – geef mij maar een woonerf – Cordy de honneurs mochten waarnemen? De eerste van de “blauwe” OpenVLD, de tweede weliswaar van de N-VA en sidekick van Koen Kennis, maar volledig ondergeschikt aan de “groene” bende waarmee hij in zijn district een atypische meerderheid vormde en die geen duimbreed in de weg mag gelegd worden in de hoop in 2024 nog een paar groene stemmen weg te bietsen. Dat voor zijn toekomstige electorale escapades een hele binnenstad, als stad, moet gesloopt worden, zal hem worst wezen.

    Kletsen met de Buren

     

    Koele Claude, al jaren mentaal gepensioneerd, sleurde zijn lijzige zelf lusteloos naar de opening van de tuinstraat waar, ambtenaren niet meegerekend, slechts een handjevol opgeruimde ecologische borsten verzamelen hadden geblazen. “Onze stad is voor 60% verhard en gebetonneerd”, las loden Claude de persmap af. “Door de dichte bebouwing is er weinig open ruimte”, vulde hij zichzelf nog net op de valreep aan, niet eens beseffend dat hij daarmee de gebruikelijke definitie van een stad ten beste had gegeven. Potsierlijk Polleke, geflankeerd en in de hand gehouden door z’n babysitter, districtsschepen voor groenvoorziening Tom Van den Borne (Groen), mocht ook wat zeggen: “Het succes van zo’n ingreep”, ontkende hij reeds bij voorbaat elke aansprakelijkheid bij mislukking, “hangt voor een groot deel af van de bewoners zelf.”

     

    Onder Pollekes politieke paraplu stonden Jan en Stella als vertegenwoordigers van de bewoners al uren te stralen van frisgroen geluk. Ze waren toch zo blij met hun voortuintje van niks: “Als ik in mijn voortuintje werk”, filosofeerde Jan een eind weg in een trance van sociaalvoelendheid, “ben ik ook steeds met de buren aan het praten.” Ondanks “blauwe bevloeiing” sijpelde het bij de geluksvogel echter niet meteen door dat normale stedelingen in de regel geen voortuin nodig hebben om met hun buren te kouten.

     

    Toen 30 jaar geleden de stedelijkheid nog maar amper aangetast was, kende iedereen er nog iedereen, zónder onkruid voor de deur. Café Liberty, bij Louis Schippers, waar een drumband mét majoretten gevestigd was, was voor de buurt de logische verzamelplaats waar meer aan sociaal werk werd gedaan dan de doorsnee goedgelovige sociaal assistent van nu voor mogelijk houdt. Maar het moest plots allemaal professioneler, transparanter en beter! Het werd er alleen maar slechter op, waardoor men nu de uitvlucht van een voorhof behoeft om met z’n buren te keuvelen en te klessebessen. Arme lui! En dan zijn Jan en Stella niet eens representatief voor de buurt! Vele bewoners van oudsher zijn de hondenpoep, het restafval en de studentenkots tussen het hoge onkruid al meer dan spuugzat, maar geen van hen wordt door het performant “journaille van de blijde ecologische boodschap” een stem gegeven.

    Testcase Berchem

     

    Smoezen bij de vleet dus, daar op de opening van de eerste Antwerpse tuinstraat! Minder bekend zijn dan weer de lotgevallen van de bewoners in de Wasstraat in Berchem, waar ook vier van die ecologische aberraties aangelegd worden. De weggehaalde straatverharding zorgde er voor aanzienlijke en structurele schade aan de gevels, verzakte kelderroosters en wateroverlast: “ecologie doet lijden”, zullen we maar zeggen. Het district Berchem geeft ondertussen niet thuis. Gevolg van het bestuurlijke “trek uw plan”, waar ook Cordy in het district Antwerpen zo razendsnel mee uitpakte.

    Bewoners moeten hun eigen boontjes maar zien te doppen, want geld voor een performante groendienst van de stad zelf is er natuurlijk allang niet meer! Waar al dat belastinggeld dan wel naartoe gaat, weet eenieder die op een plompverloren dag toevallig op het Astrid- of Sint-Jansplein verzeild geraakt.

    “Trek uw Plan”

    Wat die bewoners aansprakelijkheid met zich brengt, is trouwens, bitter tegen het gehemelte, te proeven in datzelfde fameuze Sint-Andrieskwartier, in de omgeving van de aartslelijke jeugdherberg. De woonerven in de buurt worden er ontsierd door mottige bloembakken van afgedankt palettenhout die het de automobilist nog moeilijker moeten maken om te draaien en te keren in het van nature voor een “diversiteit” aan weggebruikers conflictueus geconstrueerd woonerf. Eigentijdse “natuur” in de stad moet klaarblijkelijk, evenals de groene jongens en meisjes zelf, “vintage” zijn: netjes getrimde parkjes met hier en daar een bankje als teken van een stadscultuur, behoren zich te metamorfoseren tot wild opgeschoten en haast niet te temmen exotische kruidentuinen, van waaruit de pollen je in de neus vliegen bij elk teer briesje.

     

    Enfin, die occasie-bloembakken dus worden onderhouden door een PVDA-mademoiselleke, dat zo sociaal en inclusief in het leven staat dat ze het hoofd ostentatief afwendt van iedereen waarvan ze vermoedt er een andere politieke mening dan de hare op na te houden. Elke dag trok ze rond met bloemetjes en waterkan. Tot ook zij het beu was. Sindsdien staan er in de verweerde en versleten bakken van palettenhout veelal plastic bloemen, zó behaaglijk in onderhoud! Zelfs een overtuigd ecologisch leven botst vaker dan verhoopt op de grenzen van barre weersomstandigheden. We zitten opgescheept met hoogstens een stel luxe-ecologisten, niet eens nog in staat de natuur te nemen zoals ze is en steeds met dat streepje eigenglans en comfort dicht in de buurt.

    Charlottalei

    Dit alles maakt de manifeste aanwezigheid van Potsierlijk Polleke in de “grasstraat”, veel meer nog dan de presentie van het blauwe alibi Marinower, des te pijnlijker! Want was het niet Kabouter Wooner die alle knoestige bomen van de Charlottalei liet vellen onder het voorwendsel dat ze ziek waren? Wie tijdens de “arboricide” per abuis langs de lei wandelde, zag echter niks van die ziekte! Integendeel, langs de weg lagen de gevelde “houtlijken” zo blank te wezen als de versnipperde stammen uit de Canadese wouden die per schip naar onze contreien worden vervoerd om opgestookt te worden in de ecologisch rampzalige biomassacentrales: duurzaam in de vernietiging van vrije natuur! En dat alvermannetje gaat de natuur en het klimaat redden met een busseltje onkruid vol hondendrek? Komaan zeg! Nog maar eens een voorbeeld uit Rome – maar Milaan, Parijs of Londen kan ook hoor! Toen vastgesteld werd dat de iconische Romeinse pijnbomen echt ziek waren (aangetast met de parasiet toumeyella parvicornis), werd gelijk 60 miljoen euro uitgetrokken voor de genezing van die aloude vrienden van de mens. Hier zien kerngezonde bomen mét pedigree alleen nog de kettingzaag! En waarom? Om een royale rijstrook aan te leggen voor de “Keizer van het Oud IJzer”, de Fiets. Tweespaltiger wordt het groene denken niet!

    Bomen in een Woestijn

    Met bomen op leeftijd is het in Antwerpen al hetzelfde als met het gewortelde volk: ze moeten plaats ruimen voor, au max, vuistdikke exemplaren, wier radices niet al te diep reiken. Stevige stammen die, vanuit hun ringen, volhardend en in volle grond, getuigen van het trotse verleden van de stad, moeten plaats maken voor schamel struweel en ruig kiemend onkruid; liefst nog in een verplaatsbare pot, zodat geen evenement er nog hinder van ondervindt. Wie oude foto’s bekijkt van de Groenplaats, de De Keyserlei, het Operaplein, de Leien wordt er alleen maar mistroostig van. Wie naar de goeddeels omgevolkte meute kijkt die er nu bezit van neemt, zelfs nog meer! Lang zal het niet meer duren of geen boom in het stadspark en geen mens op de Meir, heeft nog weet van het glorierijke verleden van de stad en zal, derhalve, ook een even glorierijke toekomst ontzegd worden. Alles moet gloednieuw gemaakt worden, alle herinneringen gesloopt, alle voormalige herkenningspunten neergehaald en wat er voor in de plaats komt, ontbreekt het aan een breed gedragen ziel (Nieuw Zuid) of tart derwijze de vanzelfsprekende Vitruviaanse proportionaliteit (Eilandje) dat “zich thuis voelen” een wel heel vluchtige en vergankelijke strekking krijgt, tenzij natuurlijk een ruimte- en tijdloze steenwoestijn de geprefereerde biotoop mag heten.

     

    Woestijnen – ook van steen, kijk maar naar het Steen! – desoriënteren de mens volledig. Jean Baudrillard noemt ze in zijn boek Amerique (1986) “sideraal”: even clean als obsceen, even weinig verleden als toekomst, nergens een “tache de beauté” die de schoonheid draaglijk maakt, en bovendien even afstandelijk als onherbergzaam, zoals de sterrenhemel. Van stadsmarketeer Patrick Janssens kan bezwaarlijk veel goeds verteld worden maar, vergeleken met de schoolmeesterachtige betweterij van het huidig bestuur die deze stadswoestijnen mee aanschijn geeft, voelde zijn luisterbereidheid nog lentefris aan, zeker voor de bewoners van oudsher die tenminste de indruk hadden nog mee te tellen. Daartegenover grijpt de pedante verwatenheid van de actuele stadskabouters de om de tuin geleide bewoners verpletterend in het slappe kruis. Kabouter Woonerf, zelf geboren en half getogen in Oostende, is aardig op weg om van Antwerpen, waarvan hij de ziel nooit begrepen heeft, een siderale woestijn van Baudrillard te maken. En die paar scheuten helmgras, geïmporteerd vanop een artificiële Oostendse kustduin, zullen daar niks aan veranderen. Zelfs het klimaat schatert zich er warm van!

     Een leuk verhaal en voorwaar, echt uit het leven gegrepen. En dat in de Stad van de Slimste Mens rer Wereld!

    Doet er mij aan denken, dat    alles wat er rondom on gebeurt, als een prenalty-trap is in Ere Afdeling. Voor zover tenminste deze geen op voorhand afgesproken ‘deal’ is… Degene die de bal trapt, loert naar de linker

    Benedenhoek, maar mikt dan de bal in de rechter bovenhoek en heeft dus prijs.

    Politiek is inderdaad de kunst om de massa op het verkeerde been te zetten om zelf te kunnen scoren eb incasseren in klinkende munt..

    Hoog tijd dus dat de door ervaring kundig geworden Kiezer net hetzelfde doet: zich zoveel mogelijk gedeisd houden, om op wettelijke wijze en op het juiste moment, de juiste uppercut te bezorgen die ons de VRIJHEID voor eeuwen teruggeeFt.

     *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *Ach, het komt allemaal wel weer goed. De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze op tael komt. Al is het, zoals reeds gezegd, niet zo best als de wereld-potentaten teveel oer en weer vliegen…. Kunnen we over meespreken, niewaar Benito en Adolf? Dat ding daar in München is achteraf toch ook maar ’n leleijke misrekening geweest!

    Van zo’n conferenties, daar komen meestal alleen maar vodden van, die miljoenen onschuldige mensen het leven kosten.

    Onze bloedeigen Blauwparel, Sjieke Sjarel, het Opperkieken in het kippenhok van de Verenigde Staten van Europa, is onverwacht naar Poolland gevlogen. Vergeten voor even de zoveel miljoen Euri boete die dat land dagelijks aan Bruksèl diende te betalen, omdat dat verdomde onderkruipersras Eigen Wetten Eerst toepast.

    Stel U voor: samen met de Poolse Premier, de man van de dreigende woorden over een Vierde Wereldoorlog, met Sjarel en een meute sjiek vrouwvolk, samen rond de tafel tegenover de Poet in het Kremlin! Om die te smeken om tussenbeide te komen bij Wit Rusland, om de horden ‘transmigranten’ die aan de Pooolse grens staan te trappelen om ons te vertrappelen, het zwijgen op te leggen….

    De Vlad zal grote ogen hebben opgezet. Dawaai! Dawai! Of hebde liever van direct meine Rote Armee?

    Ondertussen werkt Zuster Ursula zich letterlijk in het zweet in Glasgow om het klimaat te beheersen. Ze heeft er woorden tekort voor, want haar Engels klinkt enigszins Duits-achtig en daar weten de Schotten na de Hitlertijd, alles over. ‘Stellvertreters’ zijn gevaarlijke lui en voor geen haar te vertrouwen. Te meer daar eer heden ten dage geen Churchill meer is om daar een stokje voor te steken!

    -

    Maar laten we daarom niet treurig zijn op deze mooie St Maartensdag. Want vergeten we het niet: tout va très bien, Madame la Marquise.

    *

    *

    Digithalys



    11-11-2021, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANGER WAG. DE VOLGENDE DAG WAS DIE KAT WEER DAAR…..

    .

    Woensdag 10 November 2021

        *

    REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500721 – MAAR DIE KAT KOM WEER, ZE KON NIE LANGER WAG. DE VOLGENDE DAG WAS DIE KAT WEER DAAR…..

    *

    I N H O U D

    Een kleine 14 dagen geleden, ergens eind Oktober, van BDW (Boven De Wolken, uit ‘the cloouds’ dus), schot voor de boeg gehad: digitaal compleet uitgeschakeld en dagen vol kommr en kwel.

    Maar is het niet zo, dat alles wat ons niet KAPOt krijgt, ons alleen maar sterker maakt?

    De Planeet Aarde onderusseen is grwoon verder haar rondjes blijven draaien om ons gewoon verder in de drek te doen blubbrren van dat vervelende ‘Chinees Grieke’ waar de politiekers te laf voor zijn om het terug - met dank voor de gedane moeite -   naar afzzender te verjagen. Door aldus NIETS te doen, is hun rijkelijke broodwinning verder verzekerd gebleven. Alhoweel het overal in de wereld broedt en gonst van de revolte die ons zoveel mogelijk verzwegen wordt.

    Maar dedjun dat Internet toch! Allemaal verzonnen, nauurlijk want aleen Het Regime zelf hheft de Waarheid zoals zij die zou willen.

    Ook gelet op weeral de recente gebeurtenissen in Polen? Van waar komen al die horden ‘ransmigranten’ ineens vandaan? Want neen, de Verenogde Staten van Europa, wij dus, die doen niks, buiten het promoten van de voorgeschreven globalisatie. Alle Menschnen werden Brüder, da’s toch ons Europees Vollkslied?

    En waar wij, als Volk dan zillen uithangen?

    De vraag stellen = ze beantwoorden. Maar normaliter kan er verwacht worden dat het in een soort reservaat zal zijn, tot de laatste herinnering met de jaren zal vervagen. Denk aan de Indianen in Amerika…..

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VLAANDERENS ONAFHANKELIJKHEID

    *

    Het zal velen niet zijn opgevallen, ook al omdat de traditionele media er weinig of geen lucht aan gaven, maar vorige week was er in Antwerpen een ideologisch congres van de jongerenafdeling van de N-VA. Op het programma stonden Justitie en Veiligheid, Welzijn, Europa, Economie en – last but not least: de Vlaamse onafhankelijkheid. Nu staat dat laatste ook in de partijstatuten en zelfs in de beginselverklaring van de N-VA, maar het is daarover eerder stil geworden. Het lijkt wel of ze bij de leiding schrik hebben gekregen van hun eigen schaduw.

    In tegenstelling tot die partijleiding kiest de jongerenafdeling echter resoluut voor Vlaamse republikeinse onafhankelijkheid met een rechtstreeks verkozen president. Men is bereid ook over confederalisme te blijven praten – het stokpaardje van Bart De Wever - maar dan alleen als een tussenstap in de goede richting. De N-VA jongeren zien de Vlaamse onafhankelijkheid als het resultaat van een voortgezette democratische evolutie en vinden dat dat kan door een Grondwetswijziging of een onafhankelijkheidsverklaring vanuit het Vlaamse parlement.

    Dat laatste is exact wat ik hier al jaren schrijf en wat zou kunnen als alle Vlaamsnationalisten samen in 2024 de meerderheid zouden halen in het eigen parlement. De zgz ‘Senelle doctrine’, zeg maar.

    Nu nog Bart De Wever overtuigen.

     

    MORAAL VAN HET VERHAAL*

    *

    Het bloed kruipt dus nog maar eens waar het niet gaan kan. Zelfs al stond ikzelf persoonlijk al die tijd als een blinde waakhond aan de ketting.

    Alleen is het spijtig dat er zoveel tijd – en geld - verloren gaat. Dubbel spijtig omdat de profiteurs-tegenhangers ondertussen samenzweerderig ook niet stil zitten. Het duurt allemaal veel te lang. En wat zou het? Niet iedereen heeft de vereiste Corono Pas om in beweging te komen!!!!

    De Verkiezingen, Europese, Federale en Vlaamse van Mei 2024, als die er ooit nog zullen komen, liggen nog utopisch ver in de toekomst. HIER & NU zijn de tijden er rijp voor, zonder dat het tot moord en doodslag moet komen….

    Vijf minuten politieike moed in de Vlaamse Praatbarak, de stemmen tellen, en overgaan tot de Orde van der Dag.

     (Get) Digitalia

     

    VIVALDI GAAT NIET VOOR EXTRA EUROPESE SCHULDEN

    De regering volgt PS-staatssecretaris Thomas Dermine niet in zijn pleidooi om bijkomende Europese schulden aan te gaan. ©JC Guillaume

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    In het debat over de herziening van de Europese begrotingsregels pleit België voor een uitzondering voor groene investeringen. De vraag van de PS om de klimaattransitie met bijkomende Europese schulden te lijf te gaan, neemt Vivaldi niet over.

     

    Terwijl de Belgische ‘deelstaten’ op de klimaattop in Glasgow bikkelden over de verdeling van de klimaat inspanningen, werd in eigen land nog eens duidelijk hoe weinig frivool ????? hun financiële vooruitzichten ogen na twee jaar corona. Dat de Vlaamse overheidsschuld tegen 2026 naar 51 miljard of 94 procent van de jaarlijkse ontvangsten stijgt, is zelden gezien, maar het minst problematisch. Door de lage rentes wegen de aflossingen niet zwaar op de begroting.

    De essentie

    In het Europese debat over de herziening van de begrotingsregels pleit België voor het behoud van de Maastrichtnormen, met een uitzondering voor groene investeringen.

    Het pleidooi van de PS om Europese schulden aan te gaan voor de klimaat-transitie wordt niet gevolgd, wegens onhaalbaar.

    In Wallonië en Brussel wordt de hoge schuld op lange termijn onhoudbaar.

    De situatie wordt vooral in Wallonië en Brussel precair. In het Brussels Gewest bedraagt de schuld 180 procent van de ontvangsten. Volgens een inschatting van de universiteit van Namen kan dat in 2025 in het slechtste geval 200 procent worden. Zonder ingrepen stijgt de Waalse schuld van 28 naar 48 miljard tegen 2030. De schuld zou dan bijna drie keer de ontvangsten van het gewest bedragen. Behalve corona en de relance-investeringen doet ook de heropbouw na de overstromingen de Waalse schuld stijgen. 

    Dieter Dujardin

     

    MORAAL VAN HET VERHAAL*

    *

     

    De ‘Matekes’ van ’t Sloefke van beneden de Taal- Armoe- en Pretentie

    Gens zitten dus officieel, zoals altijd, nog maar eens door de mand. Dat, niettegenstaande de jaarlijkse ‘transfers’ van Vlaanderen ten bedrage van 15 à 18 miljard Euro, wie zal het zeggen?

    Is dat Christelijke Naastenliefde, klottzakkerij of volksmisleiding grenzend aan volkerenmoord op een hardwerkend en vriendelijk volk?

    -

    Moet in Vlaanderen de brave burger dan eeuwigdurend dezelfde meute Frans taterende luiaards blijven de mond openhouden? Een mond die driftig bijt in de hand die hem voedt en waarover die zelfs,   als op basis van een soort erfrecht, probeert de baas over hem te spelen?

      (Get) Digitalia

     

    *

    EN GOEDE GEWOONTE: HET DOORBRAAK-SPONSOR DINER!

    *

    10/11/2021, 05:00

    *

    Na een jaar verplichte onderbreking knoopt Doorbraak opnieuw aan met een traditie: het jaarlijkse sponsor diner. Dit jaar op woensdag 24 november om 19.30 in Hotel Serwir in Sint-Niklaas.

    Na eerdere edities met Hendrik Vuye en Veerle Wouters, Thierry Baudet, Theo Francken en Jan Jambon is de gastspreker dit jaar Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. Ondertussen is het de traditie om met uitspraken op het Doorbraak-sponsordiner het nieuws te halen, dus we kijken uit naar wat hij te vertellen heeft.

    Naast de gastspreker zijn er natuurlijk ook de vele Doorbraakauteurs en de vele Doorbraak lezers die u die avond kan ontmoeten of terugzien. Ons sponsordiner is een jaarlijks terugkerend evenement met de fijnste mensen van Vlaanderen en omstreken.

     MORAAL VAN HET VERHAAL

    *

    *

    Er roert dus wel degelijk iets en bij DOORBRAAK staan we inderdaad op de voorste rij.

    Benieuwd naar de reactie van de overige Vlaamse Grpte Pieten, want in de Regime Pers zullen we niet veel meer horen dan een oorverdovende stilte, aabgevuld met wat gezwans over ‘Extreem Rechts’…

    Maar het ogenblik der Waarheid nadert snel….

    (Get) Digitalia

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ziezo, dat was dan dat weer. Tot zover, na dagen, deze eerste bijdrage. Met daank aan de lezers die mij ondertussen niet vergeten waren.

    Noodgedwongen werden de voorbije dagen opgevuld met het inhalen van de less-achterstand in mijn Braille Bibiliotheek. Is bijgewerkt: spijt-kinderen van de o zo goed bedoelde ollaboratie, vier jaar loopgraven-ervaring aan de IJzer in ’14-’18, terugtocht van een Wehrmacht-restant begin 1945, de Boerenkrijg, de Brabantse Omwenteling 1830, de jaren net voor de Eerste Kruistocht, beleefd aan de voet van de Mont Ventoux.

    Stuk voor stuk adembenemende realiteiten die, mits een beetje verbeelding, in niets verschillen van de meeste TV-beelden die we dagelijks op onze schermen te verwerken krijgen…

    >ie zei daar ooit weer, dat de Geschiedenis één grote herhaling is van altijd hetzelfde. Vallen, overeind komen en herbeginnen.

    Het enige opvallend verschil is, dat ondertussen de Eeuwige Zaligheid is afgeschaft. Zoals Dante Allighieri al zei ‘Wie hier binnen gaat, laat alle hoop varen’ …

    **

     Digithalys

     

    Breaking News

    *

    Illustratie: Egbert Lachaert Knock Out, cartoon van Stes

    *

    Als de Regimepers niet meldt dat Egbert Lachaert een peremptoir proces verliest, wat verbergt ze dan nog voor U? (2)

    30 oktober 2021 De Ziel

     

    Op donderdagnamiddag 28 oktober 2021 liep een gecodeerd bericht binnen bij de top van Roularta, Mediahuis, DPG Media en VRT, de 4 grootste mediagroepen van Vlaanderen.

     

    Het bericht las:

    “Blauwvogel verloor. Smeerpijp won. GPT.”

     

    De vier ontvangers van het bericht, alle vier vertegenwoordigers van de overheid in de top van de 4 mediamogols, sisten tussen hun tanden, dan wel vloekten binnensmonds, dan wel krabden in hun haar, dan wel moesten even lachen.

     

    In de vier mediagroepen werden vervolgens via beveiligde lijnen de hoofdredacteurs van nagenoeg alle kranten, radio- en TV-stations in Vlaanderen geïnformeerd.

     

    De 4 mediagroepen stonden vroeger apart en beconcurreerden elkaar. Vandaag zijn ze onderling uitwisselbaar. Er is één constante die hen verbindt. Ze staan alle 4 op de loonlijst van de overheid. Dat wil zeggen, ze krijgen elk jaar honderden miljoenen euro’s toegeschoven om de overheidsc ommunicatie gestroomlijnd door te sturen naar hun onderscheiden lezersgroepen.

     

    In het geval van de boodschap van 28 oktober 2021 was het marsorder om juist iets NIET te delen met het publiek.

     

    Wat mocht niet gedeeld worden?

     

    Zie hier de gedecodeerde boodschap:

    **

    Blauwvogel: Egbert Lachaert

     

    Smeerpijp: Satirische website ‘tScheldt

     

    GPT: Geen Publicatie Toestemming

    **

    We keren exact één week terug in de tijd.

     

    Exact één week geleden, op donderdag 21 oktober 2021 ontvingen 3 Meesters aan de zijde van de verweerder, een striemende regen van aanklachten. Zij vertegenwoordigden een medium onder vuur, het satirische blad ‘tScheldt. Vanuit de zaal gezien stond de verdediging rechts voor de rechter.

     

    De aanklachten werden afgevuurd door eveneens 3 Meesters die vanuit de zaal gezien links voor de rechter stonden. Zij vertegenwoordigden de eiser, in dit geval de politicus Egbert Lachaert, een notoir liberaal. Al zijn de meningen daarover erg verdeeld. In ultrarechtse kringen wordt Lachaert vandaag op handen gedragen wegens zijn voornemen om in Vlaanderen een coronadictatuur te installeren.

    De rechtszaak die zich die dag ontspon was één van de strategische vervolgstappen in het bovenstaande plan, namelijk het monddood maken van een onafhankelijk medium dat als een niet gesubsidieerde meteoor ongecontroleerd doorheen het heelal van de vrije meningsuiting schiet.

    Un assaut

     

    Lachaert had zich daarvoor advocaten van het kantoor Demos Public and European Law ingehuurd. Wat zeggen we? Hij had àlle advocaten van het kantoor ingehuurd. Elke Cloots, Joos Roets én Stefan Sottiaux stonden parmantig voor de rechter. Hun toga’s stonden stijf van Het Grote Gelijk van hun Grote Klant. Hun woorden strak en afgemeten. Hun woede ingehouden scherp. Hun haat als fijne druppels op de bovenlip. In wel meer dan 7 ondergeschikte ordes fileerden ze ‘tScheldt.

     

    De aanslagen op het Gezond Verstand en de als harpoenen verpakte haat werden met zwier en gepaste hartstocht voor het Vrije Woord gepareerd door de 3 Meesters ter rechterzijde. Meester Frank Scheerlinck, Meester Pieterjan Van Muysen, allebei van het advocatenkantoor Piet Van Eeckhaut en Meester Luc Deceuninck van het kantoor Luc Deceuninck lieten zich de slagen van de Lachaert-zijde welgevallen.

     

    Moest deze rechtszaak een Olympisch gevecht zijn in het schermen, un assaut zoals men zegt, dan waren de aanvallen van de zijde van Lachaert bruut, onhandig en vooral onzuiver. De verdediging van Scheerlinck, Van Muysen en Deceuninck daartegenover was gracieus, sierlijk en elegant.

     

    Scheerlinck bediende zich al lachend van feintes (schijnsteken), Van Muysen bediende zich van fentes (uitvallen) en Deceuninck kwam slechts kort aan het woord, maar wat hij zei voelde als één gestileerde flèche (pijlaanval).

    Lien Boven

     

    De floretten van beide partijen tikten tegen elkaar in cadans, maar iedereen voelde dat alvast het technisch en morele overwicht doorwoog bij de meesters van ‘tScheldt.

     

    De enige onzekere factor in het spel was Mevrouw Lien Boven, de Rechter in de zaak.

     

    Zij was onleesbaar.

     

    In een met vele koffies doorgespoeld evaluatiegesprek na de zitting was alleen Meester Frank Scheerlinck in zekere mate overtuigd van het feit dat de overwinning de kant van ‘tScheldt zou uitkomen. De andere Meesters en aanwezigen in de zaal meenden aan het gezicht van de rechter te hebben kunnen aflezen dat de overwinning waarschijnlijk zou gegund worden aan het team van Lachaert.

     

    Op donderdag 28 oktober 2021 kwam het digitale vonnis als een mes door boter het ‘tScheldt kamp binnen.

     

    Rechter Lien Boven veegde met één pennentrek het aanvalsplan van Lachaert van tafel.

     

    Ze concentreerde zich in haar vonnis op slechts één argument van alle aangebrachte argumenten en oordeelde dat er geen urgentie in het spel was geweest om via kortgeding artikels van ‘tScheldt te willen verwijderen.

     

    ‘tScheldt mocht de artikels laten staan.

     

    En Egbert Lachaert werd veroordeeld tot alle kosten.

    Une riposte (nastoot)

     

    Maar hier eindigt het gevecht niet.

     

    In de meer dan 50 bladzijden tellende dagvaarding van Lachaert put Lachaert uit een zaak uit het verleden. Lachaert was ooit advocaat van The Wall Street Journal (Europe) met zetel te Brussel. De geïntimeerde werkte ooit 9 jaar voor The Wall Street Journal. Na 9 jaar was er een arbeidsconflict. In een ongemeen leugenachtige verklaring voor de rechtbank poneerde Lachaert dat hij het proces voorvloeiende uit dat conflict gewonnen had. In werkelijkheid verloor Lachaert het proces voor zijn klant The Wall Street Journal en moest The Wall Street Journal tienduizenden euro’s betalen aan geïntimeerde. Bart De Wever staat dus niet alleen met zijn stelling dat Lachaert een leugenaar is.

     

    Meer nog, er was in bovenstaande rechtszaak ter verwijdering van 2 artikels op ‘tScheldt geen enkele reden om een arbeidsconflict van 11 jaar geleden (!) tussen werkgever en werknemer boven te halen. Door dit te doen schond Lachaert zijn beroepsgeheim als advocaat.

     

    De Meesters van ‘tScheldt vonden een lacune in de wet die maakte dat dit jaar alle parlementariërs, zoals Lachaert, 24 uur niet-onschendbaar waren. Tijdens deze 24 uur werd Lachaert gedagvaard voor de correctionele rechtbank voor het schenden van zijn beroepsgeheim.

     

    Aangezien de advocaten van Demos Public Law eerder geneigd zijn om processen te verliezen, nam Lachaert een nieuwe advocaat onder de arm om hem te verdedigen in de correctionele rechtbank. Lachaert nam Paul Bekaert onder de arm, de krasse advocaat die ook de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont verdedigde.

     

    Het beste is duidelijk niet goed genoeg voor ‘tScheldt.

     

    Indien de Meesters van ‘tScheldt hun punt in de correctionele rechtbank kunnen maken heeft niet alleen Egbert Lachaert een probleem, maar samen met hem een heel pak parlementariërs die dan niet zo onschendbaar zijn als ze zelf denken.

    De Morgen

    Terwijl alle media door de overheidsvazallen van Lachaert een omerta kregen opgelegd om niets te schrijven over het verlies van Lachaert, belde een ‘journalist’ van De Morgen met zijn hoofdredacteur. De ‘journalist’ was Bruno Struys.

     

    Bruno: “Hey Bart, ik zou een stuk over ‘tScheldt willen publiceren…”

     

    Bart: “Nee, Bruno dat gaat niet, orders van bovenaf”

     

    Bruno: “Weeral? Allé jong, dat is toch niet meer normaal. Over Alexander De Croo en zijn Eveline mochten we ook al niets schrijven…”

     

    Bart: “Sorry, de Blauwvogel wil er niets van weten. Hij heeft verloren…..” Eeckhaut slikte nog snel de laatste woorden in, maar het was te laat. Hij had zich zoals wel eens vaker gebeurd weer versproken.

     

    Bruno: “Ziet het, ik had het wel gedacht. Die advocaten van ‘tScheldt zijn gewoon top…”

     

    Bart: “Bruno, riskeer het niet hé, we gaan er niets over schijven..”

     

    Bruno: “Ja maar Bart, Lachaert had mij vorige keer beloofd dat ik business class tickets zou krijgen om samen met Heidi De Pauw naar Syrië te vliegen om die IS-kindjes te gaan halen. Ik heb dus wel in economy moeten zitten, hé….”

     

    Bart: “Echt, is die Lachaert zo’n leugenaar?”

     

    Bruno: “Heu…. gij hebt het gezegd hé Bart, niet ik…”

     

    Bart: “Awel doe maar, schrijf dat artikel maar. Economy class verdomme…. Ik bel wel met de assistente van de Blauwvogel.”

    * 

    BREAKING NEWS II

     

    Egbertus Lachaertius verliest slag tegen Parthische

     

    We nemen U mee naar 53 voor Christus. Naar een plek die toen Carrhae heette. Vandaag heet het plaatsje Harran, wat ‘weg’ betekent in het Accadisch. Harran ligt in het Zuiden van Turkije buiten de toeristische routes.

     

    Teletransporteer Uw brein naar 53 voor Christus.

     

    Links van U staat een troepenmacht van 50.000 tot de tanden gewapende Romeinen klaar. Zij staan onder leiding van Marcus Licinius Lachaertius Crassus. Klinkt U niet bekend? Toch kent U hem. Hij was het die 20 jaar eerder het slavenleger van Spartacus versloeg. Omdat Crassus zich verveelde besloot hij in een uithoek van het Romeinse Rijk het Parthische Rijk aan te vallen. Volgens Crassus en zijn consultants waren de Parthen een vies vuil volkje van overwegend satiristen die er dubieuze mysterieuze riten op na hielden, zoals het onbedaarlijk lachen met de excessen van de Romeinen, het tegen de schenen stampen van Bartus Somerius de Omvolker, het bloed onder de nagels halen van Alexandrius De Crootius Europeandis Vulgaris en het aan de galg praten van Sihamia El Kawakibikuskus Erikanda.

     

    Een overwinning op de Parthen zou Crassus recht geven op een liberaal orgie in Rome waarbij satiristen geketend en gekooid in een overwinningsoptocht konden geëtaleerd worden aan het joelende volk, vooraleer in de arena gevoed te worden aan de leeuwen van de Regimepers.

    De Parthen waren nauwelijks met 9000 en de meesten onder hen vochten onder schuilnaam. Een consultant van Crassus, de genaamde Natalius Naaimenogeenssnel Dyckius tekende in haar dagboek op dat de Parthen ‘synoniemen’ waren. Een kleine 2000 jaar later zou een ijverige doctoraatstudente aan de stoffige archeologische DPGMedia faculteit er achter komen dat Dyckius door een teveel sniffen aan belladonna ‘pseudoniemen’ bedoelde in plaats van ‘synoniemen’.

    Katafrakten

    Crassus die door de Parthische satiristen ook “Lachaertius de Leugenaar, Crassus voor de Vrienden” werd genoemd, dacht dat het een ‘walk over’ ging worden voor zijn goedgetrainde leger, met in hun banier de woorden ‘Demos Publicos Lawos’.

     

    Crassus stuurde eerst zijn cavalerie uit. De hengstige Romeinen met hun witte bef en zwarte toga’s werden opgewacht door een nieuwigheid in de satirische geschiedenis, met name katafrakten. De Parthen hadden er namelijk niets beter opgevonden dan hun paarden en hun ruiters te voorzien van een schubbenkleed van ijzeren lamellen.

     

    Geschiedschrijfster Lienus Bovenius, een blond gelokte chroniqueur van haar tijd, schreef dat de Parthen vriend en vijand verrasten met de onverwachte aanwezigheid van katafrakten op het slagveld. De modale gepantserde ruiter werd Clibanarius genoemd. De zwaarste vorm van gepantserde ruiter werd afhankelijk van de bron een Scheerlinckius of een Deceuninckius genoemd. Ruiters met een aluminium bescherming noemde men doorgaans een VanMuysenius.

    Het Parthische Schot

     

    Ondanks grote verliezen dacht Lachaertius de Leugenaar niet aan opgeven. Hij zette het resterende deel van zijn troepenmacht in om de Parthen onder de voet te lopen. Hij viel daarbij eerst de Parthische cavalerie aan. Toen het leger van Crassus te voet en te paard kwam aangestoven, deden de Parthische ruiters alsof ze wegliepen, maar net niet snel genoeg, zodat de Romeinen steeds dichter konden komen. Van zodra de Romeinen tot op 90 meter genaderd waren draaiden de Parthische ruiters zich plots om. Ze liepen recht op de Romeinen af terwijl ze een nieuwe pijl-en-boog techniek gebruikten, met name het Parthische Schot.

     

    Het was tijdens een erg geanimeerde Parthische discussie tussen de militaire wijsgeren Scheerlinckius, Deceuninckius, VanMuysenius en Noenius dat ze het Parthische Schot bedachten als antwoord op het Romeinse geweld.

     

    In essentie komt dat erop neer dat elke Parthische ruiter op korte tijd 3 pijlen afvuurde waarbij ze telkens het paard met de knieën een andere wending gaven, de laatste pijl achterwaarts afvurend terwijl ze weer wegliepen van de Romeinen.

     

    In de memoires van Lienus Bovenius lezen we dat het Parthische Schot voldoende was om het leger van Crassus te verslaan.

     

    Marcus Licinius Lachaertius Crassus werd daarop in een poging tot onderhandeling in de val gelokt, gevangengenomen en gedood. 20.000 Romeinse legionairs lieten het leven, 10.000 werden gevangengenomen en 4.000 raakten gewond.

     

    Aan de zijde van de Parthische satiristen vielen nauwelijks slachtoffers te betreuren.



    10-11-2021, 16:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500716 – ALS ZELFS DE VROEGRE RODELEIDERS DE PASSIE PREKEN….

    ..

    NA COMPUTER-CRASH:: VERLEDE? WEEK

    ZATERDAG 30 OKTOBER 2021

    *

    REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500716 – ALS ZELFS DE VROEGRE RODELEIDERS DE PASSIE PREKEN….

    *

    I N H O U D

    Zeg nooit van Lowie van Leuven dat die geen sjuek toebak ward is geweest… Alleen al de keuze van zijn medemwerkers is illustratief…

    Spijtig dat er geen Tele-Tijd Machine bestaat, die woorden terutspoelt tot het moment dat ze mioesten woden uitgesproken. Het zou de wereld veel miserie bespaard hebben….


    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    RESET

    *

    In mijn blog van 25 dezer (‘Het Brussels vervolgverhaal), had ik het al even over die professor Elchardus van de VUB, De reden waarom de man in het nieuws is gekomen, is de uitgave van een boek, ‘Reset’. Ondertussen negen jaar met pensioen, is het een boek geworden van liefst 606 bladzijden waarin hij schrijft over wat hij zoals denkt over de politieke wereld van vandaag. Opmerkelijk daarbij is dat het boek wordt uitgegeven door de nieuwuitgeverij Ertsberg van Karl Krabbe, geen onbekende in Vlaamsnationale kringen. Het blijkt een succes te zijn, want een week na het verschijnen werd er al een tweede druk aangekondigd.

    Elchardus was, zoals ik ook reeds meldde, zowat de huisideoloog van de Vlaamse socialisten ten tijde van Louis Tobback en was ook jarenlang voorzitter van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten. Niet mis dus, vooral voor wie het boek leest dat in de eerst plaats aan aanval is op het links liberalisme én Groen. Elchardus vindt dat de immigratie strenger zou moeten worden aangepakt, dat het fout loopt in parallelle samenlevingen waarin Europese moslims wonen en ‘dat er iets mis is met ons bestel als anderen niet met het Vlaams Belang willen regeren’. Sterke uitspraken voor een (ex?) socialist. Dat e.e.a. door onze politiek-correcten niet in dank zal worden afgenomen, is een open deur intrappen. Er waren trouwens al reacties met kritiek in De Standaard, o.m. van de eigen redacteur Ruud Goossens (zoon van Paul Goossens, oud hoofdredacteur van De Morgen) en Ive Marx, prof aan de Uantwerpen, die schreef ‘ontzet’ te zijn.

    Zorgpersoneel krijgt nu al derde prik, rest van bevolking in 2022

    *

    *

    Frank Dereymaeker

    Vandaag om 14:46

     

    Het zorgpersoneel in ons land krijgt een derde coronaprik. Dat hebben de ministers van Volksgezondheoid zaterdag op een gezamenlijk overleg beslist. Een veralgemeende boosterprik komt er vermoedelijk pas in 2022.

     

    Daarmee volgen de ministers het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). De raad vreest dat een mogelijke uitval van het zorgpersoneel de komende maanden voor problemen kan zorgen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

     

    Behalve besmettingen met het Covid-virus wijst de raad erop dat het zorgpersoneel binnenkort ook met het griep- en rsv-virus zal geconfronteerd worden. Bovendien werken zij met de meest kwetsbare personen, en hebben zorgverleners als eerste vaccinaties gekregen. Daardoor is de werking van de vaccinaties mogelijk al verminderd., en zijn ze minder goed beschermd.

     

    'Met een derde prik willen we deze zorgverleners een super-bescherming geven', verdedigt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke de beslissing. Hij verwacht dat de vaccinaties voor de zorgverleners vanaf half november

     

    *

    dE ONDERGANG VAN HET aVONDLAND: TIJD VOOR EEN NIEUWE VERLICHTING

    *

    *

     

    29/10/2021 boekenteam - Leestijd 3 minuten

    *

    Markus Gabriel (1980) is de jongste hoogleraar filosofie ooit in Duitsland. Van zijn boek Warum es die Welt nicht gibt werden in enkele maanden meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Waar komen wij vandaan? Waar bevinden wij ons? Waar dient het allemaal toe? Dat waren de vragen die Gabriel behandelde in Waarom de wereld niet bestaat. Alles bestaat, zelfs eenhoorns op de maan, maar de wereld, neen, de wereld niet.

    In zijn boek De zin van denken, liet Gabriel de lezer zien op welke manieren filosofisch nadenken ons kan wapenen tegen de stroom van propaganda, nepnieuws en andere onzin die ons dagelijks overspoelt via sociale en andere media. Denken is voor de auteur een zintuig. Net als horen, zien, proeven en voelen, betasten wij al denkend de werkelijkheid. Het is deze specificiteit van het denken die tegenwoordig in de vergetelheid is geraakt.

     

    Een innovatief concept

    Zijn nieuwste boek kreeg als titel Morele vooruitgang in duistere tijden, dat meteen een aanzet vormt tot een nieuwe Verlichting. Het licht van enig moreel inzicht wordt immers voortdurend verduisterd door manipulatie, propaganda, ideologieën en allerlei wereldvisies. Corona, falende staten en corrupte leiders aan het hoofd van westerse democratieën hebben gezorgd voor een waardencrisis. De wereld is om zeep, zo lijkt het wel. Het ideaal van de verlichting, de wortels van de democratische rechtsstaat en de duur bevochten scheiding van Kerk en staat liggen op apegapen.

    Tegenover die sluipende uitholling van de fundamenten van de democratische rechtsstaat wordt het tijd voor nieuw moreel besef.

    De steeds snellere wetenschappelijke en technologische vooruitgang kan alleen slagen als de morele vooruitgang gelijke tred houdt. We hebben dringend behoefte aan een innovatief concept van samenwerking tussen wetenschap, politiek en bedrijfsleven om een sociaal systeem te ontwerpen dat gericht is op morele vooruitgang.

    Een misplaatst waarden-relativisme

    Alles wat het postmodernisme ooit gebracht heeft, helpt ons namelijk niet meer verder. Het postmodernisme ontkent waarheid en werkelijkheid onder het mom van een soort misplaatst waarden-relativisme: je moet namelijk vooral niet oordelen over de ander, want je weet nooit volledig zeker waar die precies voor staat. Dit heeft geleid tot een uitholling van de normen en waarden waar de verlichting voor stond en staat, schrijft onze recensent Pieter Van den Bossche elders op Doorbraak.

    Al van bij het lezen van de inleiding, schrijft Van den Bossche, ‘krijgt de lezer al een mooi beeld van wat hem of haar te wachten staat. Een meer dan verdienstelijke poging om een nieuw verlichtingsideaal te schetsen, in het spoor van die andere bekende Duitse filosoof, Peter Sloterdijk. Volgens hem dient de nieuwe verlichting namelijk te streven naar een samenwerkingsverband over de grenzen van tijd en ruimte heen, met als doel de waarden-canon van vrijheid, gelijkheid en solidariteit telkens opnieuw te ijken. Op die manier kunnen we de rede beschermen, en blijven beschermen, tegen de ongerijmde aanvallen van de redeloosheid. Ziedaar de rode draad doorheen dit boek. Lees en u zal gezond worden.’

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    **

    Hier is zeer weinig aan toe te voegen. Het woord VERLICJTING spreekt voor zichzelf, en dat liever gisteren dan morgen.

    Hoe het dan verder afloopt met deze generatie Grote Veerlichte Verstanden?

    O, daarvoor volstaat het te verwijzen naar de laatste dagen van Het Derde Rijk, na afloop van WO II. Waar de hoogste kaders het besluit voor zichzelf namen om – zonder bagage - naar de Eeuwige Jachtvelden te vertrekken. De rest kreeg de rekening voorgeschoteld op Het Proces van Neurenerg…

    Schertsfiguren als Lowie van Leuven daarentegen   verdienen een standbeeld genre Mickey Mouse in elke nu verdwenen Rijkswacht Kazerne. Ofwel kunnen die beeelden, met uitgestrekte rechterarm dienen om ‘Nieuwkomers’ de weg terug te wijzen.

    Maar als we daarmee beginnen, zal niemand nog het bos van de bomen kunnen onderscheiden. Zelfs niet al staan de onderschriften in 500 talen vermeld…

    *

    Digithalys

    09-11-2021, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!