MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.549 – ARTIFICIËLE INTELLIGETIE: DE SPLEETOGEN AVCHTERNA. EINDELIJK IETS POSITIEFS OVER DE EU

     

    WEETEWATTE VAN DE DAG

     

    VRIJDAG 13 MEI 2022

    *

            549 – ARTIFICIËLE INTELLIGETIE: DE SPLEETOGEN AVCHTERNA. EINDELIJK IETS POSITIEFS OVER DE EU

    *

    I N H O U D

    We worden allemaal oud om iedere dag bij te leren. Elke dag worden we wel slimmer, maar lopen daarbij altijd voort achter op de Cinezen. Zoals nu met de Artificiële Intelligentie. Hoog tijd dus om voor de zoveelste keer op rij Pater Ferdinand Verbiiest uit Pittem in West-Vlaandeen onder de aandahct te brengen… Van de slaapkoppen der Regime Pers zult U over Parter Verbiest weinig te weten komen. Bah, nen Parer! Hij leefde van 1623 tot 1688 en stierf in

    Peking op 28/01/1688 als Onderkoning van China. Waaedoor we dus mogen de conclusie trekken, dat eenmaal de Spleetogen straks de hele Blauwe Planeet zulen beheesen, wij als Vlamingen ’n voetje voor zullen hebben….

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

    Daarom is het meer dan goed, om via Wikiedia de reoutatie van dit geniein de actualiteit te brengen. Zeer tot spijt van wie het benijdt.  


    *

    EUROPA REGULEERT EN BETEUGELT INZET VAN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

    Europa-Express

    ArtificialIntelligence AI

    *

    foto: ©Pixabay

    Analyse

    -In de nieuwe rubriek Europa-Express krijgt u voortaan op vrijdag nieuws, analyses en reportages over en vanuit Europa. Want, of u dat nu leuk vindt of niet, ‘Europa’ heeft wel degelijk een grote impact op ons dagelijks leven.

    Meer dan welke andere technologie ook heeft artificiële intelligentie (AI) het potentieel om onze samenleving de komende jaren bijzonder ingrijpend te veranderen. Dat besef is ook doorgedrongen bij het Europees Parlement, dat nu samen met de Europese Raad de schouders zet onder een volledige nieuwe wettelijke basis voor de inzet en het gebruik van AI in de EU.

    Gezichts herkenning

    Hoe ver kunnen bedrijven en overheden gaan in de inzet en het gebruik van AI? De vraag is minder arbitrair dan ze lijkt. Enkele jaren geleden ontstond er wereldwijd al grote opschudding nadat de New York Times onthulde dat de Chinese autoriteiten een uitgebreid AI-gezichtsherkenningssysteem gebruikten.

    Daarmee identificeerden en surveilleerden ze de Oeigoeren in bepaalde regio’s, onder meer in grote steden zoals Hangzhou en Wenzhou. Zo’n vaart loopt het hier nog niet, maar de automatische uitwisseling van onder meer politie-data tussen de EU-lidstaten zet de deur alvast ook op een kier voor gezichtsherkenning door de politie.

    Grondrechten en waarden

    Om de spelregels rond het gebruik van AI vast te leggen werken het Europees Parlement en de Europese Raad nu samen aan ambitieuze AI-wetgeving. Die moet uitgroeien tot een van de belangrijkste pijlers van de digitale marktstrategie van de EU. Ze moet de regels vastleggen voor de ontwikkeling, de wijziging en het gebruik van alle AI-gestuurde producten, diensten en systemen op het grondgebied van de EU.

    Die zullen dan zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven van toepassing zijn. Vorige week werd een eerste belangrijke horde genomen in dat wetgevend proces. Het EP debatteerde en stemde toen over het verslag van de tijdelijke commissie Artificial Intelligence in the Digital Age. In het nu voorliggende ontwerp benadrukken de co-rapporteurs dat in Europa ontwikkelde en gebruikte kunstmatige intelligentie op de mens gericht en betrouwbaar moet zijn, en dat die technologie ten allen tijde de de verdragen verankerde grondrechten en waarden van de EU moet eerbiedigen. Tegelijkertijd mag de regelgeving de technologische innovatie door Europese bedrijven niet belemmeren, maar moet zij die net verder ondersteunen.

    Cruciale wetgeving

     

    ‘Het hele debat rond AI moet voornamelijk gezien worden binnen het Europese voornemen om een breder rechtskader te scheppen dat de verdere digitalisering van onze maatschappij in goede banen kan leiden,’ geeft CD&V- Europarlementslid Tom Vandekendelaere aan. Hij volgt het thema al een hele tijd op. ‘De nieuwe AI-wetgeving waarover we nu discussiëren, is wat mij betreft een van de meest cruciale binnen deze legislatuur met het oog op dat nieuwe wetgevend kader. We moeten op dat vlak echt een inhaalbeweging maken om het innovatie- en concurrentie vermogen van de Europese bedrijven te versterken,’ klinkt het. ‘Maar tegelijk moeten we daarbij dus ook waken over de veiligheid en de grondrechten van de burgers en de consumenten.’

    Denk bijvoorbeeld aan AI-toepassingen die menselijk gedrag manipuleren om de vrije wil van gebruikers te omzeilen

    Concreet wil het EP de risico’s bij de inzet van AI beoordelen op basis van een zogenaamde risico-analyse methode die door de Commissie werd voorgesteld. AI-systemen met een onaanvaardbaar hoog risico die een duidelijke bedreiging vormen voor de veiligheid, bestaans middelen en rechten van mensen, worden verboden. Denk bijvoorbeeld aan AI-toepassingen die menselijk gedrag manipuleren om de vrije wil van gebruikers te omzeilen, zoals speelgoed met spraak-ondersteuning dat minderjarigen aanspoort tot gevaarlijk gedrag.

    Sociale krediet scores

    Andere toepassingen worden in functie van hun risico niveau ingeschaald in een bepaalde categorie. Onder meer op basis van de graad van transparantie, het menselijk toezicht en de data kwaliteit. Ook moeten de verantwoordelijkheden duidelijk gedefinieerd worden. Vandekendelaere sluit zich bij die aanpak aan en vindt het een goede zaak dat ook zogenaamde sociale krediet scores door overheden wordt uitgesloten. Die worden vandaag al volop gebruikt in China, en delen burgers op basis van de sociale wenselijkheid van hun gedrag in een bepaalde categorie.

    Volgens Amnesty International telde China in 2020 al 600 miljoen (!) camera’s op straat. Zij zijn ook uitgerust met gezichtsherkenning, waarmee mensen ook uit de massa gepikt kunnen worden, gaande van verkeers-overtreders of winkeldieven tot spijbelende studenten of burgers die verdacht worden van politiek ongewenste activiteiten. Ook online-activiteiten worden massaal opgevolgd, zodat de overheid finaal een gedetailleerd beeld krijgt van het gedrag van individuele burgers en hen vervolgens daarvoor beloont of straft.

    Chatbots

    Europa zou bijvoorbeeld de gezichtsherkenning op luchthavens of andere openbare plaatsen stevig willen beperken, op enkele welomschreven uitzonderingen na. ‘Onder hoog risico-toepassingen zouden bijvoorbeeld de automatische correctie van examens of robot chirurgie kunnen vallen,’ geeft Vandenkendelaere aan. ‘Eerder laag risico is dan weer de inzet van zogenaamde ‘chatbots’ door de overheid in de dienstverlening naar de burger toe. Tegelijk willen we ons in het AI-beleid naar het bedrijfsleven toe dan weer vooral focussen op ‘startups’ en KMO’s. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om data te delen én te anonimiseren. Zo kunnen we een eco systeem scheppen dat technologische innovatie in Europa ten goede zal komen. Daarnaast moet Europa ook geld uittrekken om echte innovatie-hubs te voorzien, wat alweer meer kansen moet bieden aan startups en KMO’s die rond deze technologie werken.’

    Het EP heeft nu nog een week de tijd om amendementen aan te brengen bij de voorliggende ontwerptekst. Daarna volgen de debatten, en in het najaar wordt het rapport dan ter stemming voorgelegd in de plenaire vergadering. In de loop van de procedure volgt er ook overleg met de Europese raad, die uiteraard ook zijn zegen moet geven voor de nieuwe aanpak.

    Filip Michiels


    *

    bREAKING nEWS

    Onderzoek naar Sihame El Kaouakibi zogenaamd afgerond, toch blijft recherche jagen op ‘tScheldt

    14 mei 2022

    *

    Opnieuw recherche voor medewerkers van ‘tScheldt. Op zoek naar de vermaledijde schrijvers en tekenaars die het lef hadden het verhaal van Sihame El Kaouakibi aan het licht te brengen op satirische wijze.

    We weten ondertussen dat het gerecht standpunt heeft ingenomen over wat ‘tScheldt is en wat satire is. Dat weten we niet van de zaak Sihame El Kaouakibi maar van de zaak Zelfa Madhloum. De grootste gemene deler tussen Sihame El Kaouakibi en Zelfa Madhloum is dat het van oorsprong buitenlandse liegende wichten zijn die menen dat blanke mannen de oorzaak zijn van de zondeval.

    De laatste rechter die ‘tScheldt veroordeelde heette S GRANATA. Hij deed zijn naam alle eer en liet die ontploffen in het aangezicht van alle ‘tScheldt medewerkers door te stellen dat ‘tScheldt een nieuwsmedium is. In een zelden geziene bevlogenheid oordeelde hij dat nieuwsmedia zich moeten houden aan een ‘zorgvuldigheids norm‘. Het gebruik van satire doorkruist volgens Hem de ‘zorgvuldigheidsnorm’ waardoor satire ‘beledigend’ wordt. En dat blijkt strafbaar te zijn. Met dit arrest is het mogelijk alle satire in Vlaanderen te stoppen. Dat deed hij dan ook en hij legde een dwangsom op van 500 euro per dag dat ‘tScheldt het zou aandurven om de satirische artikels over Zelfa Madhloum terug te plaatsen. Het hoeft niet te verwonderen dat België op de lijst voor persvrijheid nu achter… Namibië staat.

    We zijn trouwens nog steeds op zoek naar geld om te trachten in cassatie te gaan.

    STEUN ‘tSCHELDT

    De SOUIDI-maffia

    Het naar Italiaanse maffia gemodelleerde SOUIDI advocatenkantoor van de gebroeders SOUIDI trad op voor de gevallen Marokkaanse engel Sihame El Kaouakibi. ‘tScheldt was het eerste medium dat in december 2021 reeds cartoons publiceerde over “Prinses Profiteur Sihame El Kaouakibi”, maanden voordat de Regimepers wakker werd en besefte dat Sihame El Kaoukibi samen met haar bedpartner Erika de boel aan het rollen was.

    De Souidi’s hebben ondertussen hun handen afgetrokken van Sihame. Maar hun acties blijven nazinderen want de klacht met burgerlijke partijstelling tegen ‘tScheldt werd door hen met plezier uitgeschreven, niet in het minst gedreven door hun grote sponsor Erik Van der Paal die besloot dat ook hij een ei te pellen had met ‘tScheldt.

    De grootste gemene deler tussen de SOUIDI’s en Erik Van der Paal? Hun beider hang naar de Italiaanse maffia. De ene richt zijn advocatenkantoor in als maffia rovershol, de ander gebruikt foto’s van Italiaanse maffia-acteurs op zijn Twitter-account.

    Justitie en Sihame El Kaouakibi

    Er hangen twee molenstenen rond de nek van Sihame El Kaouakibi en haar vriendin.

    De eerste steen is het strafonderzoek. De onderzoeksrechter heeft zijn taak afgerond en de zaak naar de Raadkamer gestuurd. Die moet nu beslissen of er al dan niet verdere vervolging komt. Eerste punt dat opvalt. In gelijkaardige zaken van financiële malversaties duurt het gemiddeld een jaar of 4 vooraleer het gerecht bovenkomt met vervolgstappen na een initiële klacht. Niet zo bij El Kaouakibi. Het onderzoek duurde iets meer dan een jaar en de koek blijkt al gebakken. Dat belooft.

    Het is pas nu dat El Kaouakibi zal vernemen waarvan ze beschuldigd wordt. Het zal vermoedelijk gaan over valsheid in geschrifte, subsidiefraude, misbruik van vertrouwen, hacking, misbruik van vennootschapsgoederen of het bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding.

    De Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit organiseerden hiervoor enkele huiszoekingen bij het Parlementslid.

    De tweede molensteen rond de ranke nek van El Kaouakibi is een rechtszaak voor de ondernemingsrechtbank. De curator van het evenementenhuis JJ HOUSE vraagt 1 miljoen euro van het olijke koppel en stelt dat zij als bestuurders oorzaak zijn van het faillissement.

    VTM

    Ondertussen blijft VTM claimen dat zij de kat de bel aanbonden middels het ‘onderzoekswerk’ van Faroek Özgünes. Sta ons toe de puntjes op de i te blijven zetten. De bewijzen van valse facturen die VTM toonde in haar nieuwsuitzendingen kwamen niet van Özgünes maar van ‘tScheldt. Özgünes kreeg de valse facturen van Bart De Wever. Die kreeg ze van Erik Van der Paal. En die haalde ze bij ‘tScheldt. Soms kan het leven simpel zijn.

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ach, met die Marokkaans-Anntwerpse lesbische sdloerie en zakkenvulster, die alhoewel gesteund door zowel BDW als door klein dik Bartje Nasmers uit Mechelen: het wijf is niet waard erbij even stil te staan. Tenzij als MIJLPLAAL in de Vlaamse Reconquista van ons Eigen Land.

    Binnen geloodst louter met de bijbedoeling om de Islamisering vooruit te helpen ‘n versneling hoger te gaan, werden deze vrouwen de speelbal van de teelballen van de op alle gebieden profiterende mannelijke politiee zakkenvullers van formaat. Want met doppers papten die niet aan..

    Maar die valse kat is ‘onschendbaar’ als Volksvertegenwooridger. Is al maanden ‘ongesteld’, ziek dus, en thuiszittend, samen met haaar ‘boezemvriendin’ en secretaresse, daar waar ze nog altijd 80% van haar parmelentare wedde trekt. En uitgeeft…..

    Ik denk dat Allah ’n tansje eal moeten bijsteken, om de Jugepee te bePinvloeden opmzowel zijn poten als zijn vonnis binnenskamers te houden.

    Benieuwd of de Nieuwe Vlaamse Arrogantie met BDW op kop; hieraan geen buite, zal overhouden…

    *

    Digithalys

    15-05-2022, 09:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.550 – ONDERWEG OP EEN LANGE WEG NAAR HET EUROPA DER VOLKEREN

    SATIRE VAN DE DAG

    *

    ZATERDAG 14 MEI 2022

    *

    Leuven Vlaams

    1192

    …. En dat ws nog maar het begin…..

    *

    550 – ONDERWEG OP EEN LANGE WEG NAAR HET EUROPA DER VOLKEREN

    *

    I N H O U D

    Na de Koude Oorlog (1989) en de ondergang van de USSR, kwam er de tijd van de Gewapende Vrede en vooral van de wereldwijde economische herostandingng. Meteen werd zowat overal het Menselijk Geweten en de Zucht naar Vrijheid weer wakker, vooral in ons eigen toen al leeggemolken Kloteland. Waar de laatste verzuchtingen over de rampzalige gewolgen van een niets onziende ‘Repressie’ stilaan in de vereethoek geraakten….

    Al deed de Mechelse God-de-Vader, Kardinaal Suenens, nog zo zijn best – er in geslaagd zijnde te zorgen voor Troon Opvolging, was hij er in geslaagd de Spaanse Maagd-op-Jaren Fabiola di Mora & Aragon in den Echt met en tussen de lakens te krijgen van le Roi Bouduin, Roi des Belges. Die aldus zijn gouvernante & jeugdliefde Liliane Baels , de jongere 2de vrouw van zijn reeds bejaarde Vader Leopoold III, het begin van het e”ibde van de Belgiek à Papa. Dat einde kwam in zicht, vooal nadat Karel Dillen het Vlaams Blok h     d losgewrikt van de Tsjeven. Wat ook al hu beste dag niet werd. De Vlamingen betaalden CASH een nieuw Louvain-la-Neuwe en mochten daardoor grondwettelijk eindelijk terug beschikken over hun eigen Ala Mater in Leuven, een der oudsen van het Avondland.

    En zo maalt de molen , langzaam maar zeker, naar Mei 2024.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    4-05-2022

    EN DAN IS ER FINLAND

    *

    Finland gaat akkoord om lid te worden van de NAVO. Dat werd bevestigd door zowel de Finse première als de president en zal waarschijnlijk nog binnen de week bekrachtigd worden door het Finse parlement. Finland wil geen tweede Oekraïne worden. In de laatste duizend jaar viel Rusland zo’n 20 keer Finland binnen Gemiddeld elke 2 tot 3 generaties Finnen maakte dat mee. Als gevolg van de zgz ‘Winteroorlog’ van eind 1939 begin 1940 speelde Finland zelfs een deel van zijn grondgebied aan Rusland kwijt, bleef het zo’n 80 jaar neutraal sinds het begin, van de Koude Oorlog, maar behield het de militaire dienstplicht en beschikt het over zo’n getrainde 90.000 reservisten die het kan oproepen bij oorlogsgevaar. Finland deelt met Rusland een grens van zo’n 1.450 kilometer. Bijna ¾ van de Finnen zijn nu voor de toetreding tot de NAVO, t.o.v. maar 20% vóór de Russische inval in Oekraïne.

    In Moskou voelt men zich natuurlijk weer ‘bedreigd’. Dat zal trouwens niet beteren als men weet dat ook Zweden zinnens is de stap te zetten naar het NAVO-lidmaatschap. Op de bedreigingen die Finland al kreeg via de woordvoerder van het Kremlin, had de Finse president een duidelijk antwoord: ‘Jullie zijn ermee begonnen. Kijk maar beter eens in de spiegel’.

    ---

    Ondertussen is er kritiek vanwege sultan Erdogan die vindt dat Finland en Zweden onderdak zouden bieden aan in zijn ogen ‘Koerdische terroristen’. Dat Turkije zelf als NAVO-lid wapentuig koopt in Rusland zou dan wel mogen. Officieel is er (nog) geen Turks veto, maar als dat er zou komen, kan men beter Finland en Zweden erbij nemen en het Turkije van Erdogan eruit zetten.

    MILJARDEN AAN VERDACHTE GELDSTROMEN ONTDEKT

    **

    De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft vorig jaar voor het eerst verdachte transacties gemeld aan de antiwitwascel. *

    De anti witwas-cel heeft vorig jaar een monsterbedrag van 2,336 miljard euro onderschept. Dat komt uit meer dan 1.200 zaken die de cel zwaar genoeg vond om door te spelen aan het gerecht.

    Het gedetecteerde geld komt van allerlei illegale praktijken, zoals oplichtingen (628 miljoen euro), de georganiseerde misdaad (549 miljoen), zware belastingfraudes (486 miljoen), de illegale handel in wapens en andere goederen (382 miljoen), sociale fraude (149 miljoen), en uit belangrijke, maar kleinere geldstromen uit onder andere corruptie en terrorisme. Dat staat in het jaarverslag van de anti witwas-cel over 2021.

    Luxemburg was zowel de belangrijkste bestemming (34%) als oorsprong (43,5%) van alle verdachte geldstromen die in ons land zijn opgemerkt.

    De onderzoeken van het gerecht moeten uitmaken wie schuilging achter de miljarden verdachte euro's en in welke dossiers voldoende bewijzen zijn om over te gaan tot vervolgingen. De anti witwas-cel heeft vorig jaar maar 44 keer preventief verzet aangetekend tegen bepaalde verdachte transacties, voor in totaal slechts 7 miljoen euro.

    Alerte bank

    In één uitzonderlijk groot geval kon vorig jaar wel een oplichting met een dubieuze levering van mondmaskers verhinderd worden. Een Belgische bank was daarin zeer waakzaam. Ze kon een betaling van 560 miljoen euro tegenhouden. Omdat op dezelfde rekening vroeger nog andere verdachte transacties plaatsvonden, speelde de antiwitwascel het dossier door aan het gerecht.

    De antiwitwascel kreeg lucht van de verdachte geldstromen dankzij een recordaantal meldingen uit alle sectoren en beroepsgroepen die in ons land verdachte transacties moeten aangeven. Er kwamen 46.330 meldingen binnen over verdachte geldstromen. Dat zijn er bijna 15.000 meer dan in 2020 en bijna dubbel zoveel als in 2019.

    Lars Bové

     

    GESHIEDENIS, VLAAMSE BEWEGING

    ****

    vandaag

    Leuven Vlaams

    13 mei. Historische dag: startschot Leuven Vlaams

    -

    Elk jaar   Neen, niet elk jaar maar wel dit jaar: vrijdag de dertiende.

    Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd. Het getal 13 is volgens deze theorie gebaseerd op het aantal aanwezigen tijdens het Laatste Avondmaal, namelijk 13. Daarentegen wordt in Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien. In Italië is vrijdag de zeventiende juist weer de ongeluksdag.

    Iedere maand die begint met een zondag heeft een vrijdag de dertiende. Omdat de Gregoriaanse kalender een 400-jarige cyclus heeft met een geheel aantal weken, is het niet mogelijk dat precies 1 op de 7 maanden een vrijdag de dertiende heeft. Het is zelfs waarschijnlijker dat de dertiende vaker een vrijdag is dan welke andere dag van de week ook. De volgende die er aankomt: vrijdag 13 januari 2023.

     

    2000   De vuurwerkramp van Enschede: zo’n 40 hectare van de wijk Roombeek verandert in een inferno als een vuurwerkopslagplaats van S.E. Fireworks explodeert, in totaal 177 ton vuurwerk. Er zijn 23 doden en 944 gewonden. Nog eens 293 gezinnen worden dakloos en er is zeker een miljard gulden schade. De exacte toedracht zou onbekend blijven, mogelijk zou de ramp zijn ontstaan doordat André de Vries (33) brand had gesticht op het bedrijfsterrein, maar De Vries wordt in hoger beroep vrijgesproken. Directeuren Rudi Bakker en Willie Pater van S.E. Fireworks krijgen in hoger beroep een jaar cel.

    1995   Oprichting van het IJzerbedevaartforum dat in de praktijk de organisatie van de jaarlijkse IJzerbedevaart overneemt (nu IJzerwake) van het IJzerbedevaartcomité, dat volgens de enen meer gematigd is, volgens de anderen geheel verwaterd. De ontstaansgeschiedenis van het forum situeert zich in de periode na het Sint-Michielsakkoord (1993). Toen kwam de oude tweespalt tussen radicale Vlaams-nationalisten en meer naar links overhellende Vlaamse federalisten opnieuw aan de oppervlakte. Diezelfde onenigheid had voordien al geleid tot de oprichting van het Vlaams Blok naast de Volksunie.

     

    Twee gebeurtenissen vormden de aanleiding tot de breuk. Enerzijds de vrije tribune van de ondervoorzitter van het IJzerbedevaartscomité, Paul de Belder, mede-ondertekend door Hugo van Hemelryck en Herman d’Espaillier, waarin zij openlijk afstand namen van het rechts-radicale Vlaams-nationalisme van het Vlaams Blok (11 juli 1994), anderzijds de moderne ‘vertaling’ door comitévoorzitter Lionel Vandenberghe van de traditionele boodschap van Zelfbestuur, Nooit meer oorlog en Godsvrede in ‘vrijheid, vrede en verdraagzaamheid’, met de bedoeling ‘de jeugd opnieuw bij dit jaarlijks gebeuren te betrekken’.

     

    Naast de IJzerwake in Steenstrate heeft ook nog de ‘officiële’ IJzerbedevaart plaats. Dat er in 2021 maar 115 aanwezigen waren, wordt door het IJzerbedevaartcomité tegengesproken: er waren 150 à 160 aanwezigen. De IJzerbedevaarten konden in de jaren 1970 nog op 50 000 à 60 000 deelnemers bogen.

    vandaag

    Paus Johannes Paulus II (1920-2005)

    1981   Op het plein voor de Sint-Pieterskerk in Vaticaanstad schiet de 23-jarige Turkse militant Mehmet Ali Ağca op paus Johannes Paulus II en raakt hem in de buikwand, hand en arm wordt geraakt. Deze overleeft de aanslag en schenkt de dader later vergiffenis. Ağca werd in 2000 uitgeleverd aan Turkije. Daar moest hij nog een straf uitzitten voor een bankroof in de jaren zeventig en voor de moord op de bekende Turkse, pro-westerse journalist Abdi İpekçi. In 2010 komt Ağca vrij.

    1966   De bisschoppelijke beslissing van 13 mei 1966 over de ondeelbaarheid van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), zet Leuven in rep en roer. Het mandement druist lijnrecht in tegen de Vlaamse eisen en leidt haast onmiddellijk tot een brede mobilisatie van Vlaamsgezinde krachten. De autoritaire toon waarmee deze beslissing wordt opgelegd, leidt bij een deel van de studentenbevolking bovendien tot antiklerikale en antiautoritaire reacties. Het begin van de strijd voor Leuven Vlaams is ingeleid.

    De kwestie brengt verdeeldheid tussen de bisschoppen onderling. Op 28 januari 1968 nemen de Vlaamse bisschoppen gezamenlijk stelling tegen het mandement van 1966 en pleitten zij voor de overheveling. De Waalse bisschoppen geven anderzijds verklaringen uit voor het behoud van Leuven-Frans in Leuven. Kardinaal Léon Suenens verklaart diplomatisch dat het Leuvense vraagstuk op het politieke vlak moest worden opgelost omdat de bisschoppen de standpunten van hun volksgemeenschappen innemen. Daarna hebben de bisschoppen nooit meer dwingende directieven gegeven inzake de Vlaamse Beweging.

    Vandaag

     Ward Hermans (1897-1992)

    *

    1955   De gewezen Vlaams-nationale volksvertegenwoordiger Ward Hermans komt vervroegd vrij. In de cel schreef hij honderden gedichten en zijn apologie, die in 1965 onder de titel Socratische gesprekken: de zelfmoord van het westers burgerdom verscheen. Hij was in 1945 door de Mechelse krijgsraad bij verstek ter dood veroordeeld wegens collaboratie. Vervolgens bracht de krijgsraad, na een proces op tegenspraak, de straf terug tot levenslange opsluiting en 10 miljoen frank schadevergoeding. Hermans’ inzet voor de vrijlating van de Vlaamse krijgsgevangenen werd als verzachtende omstandigheid aanvaard. Na zijn vrijlating bleef Hermans actief als essayist, dichter en romanschrijver. Zijn bestseller Jan van Gent behandelde de strijd aan het Oostfront.

    1917   Drie herderskinderen, Francisco en Jacinta Marto en Lucia dos Santos, verklaren de Heilige Maagd Maria gezien te hebben boven een boom in Cova da Irianear nabij Fatima in Portugal. Fatima wordt hierdoor (net als Lourdes) een bedevaartsoord. Nadat de laatste van de drie herderskinderen van Fatima, Lucia dos Santos, op 13 februari 2005 is overleden, stuurt Mehmet Ali Ağca, de hiervoor genoemde aanslagpleger van 1981, een open brief naar het Vaticaan waarin hij uiting gaf aan zijn medeleven bij het overlijden van zuster Lucia. In diezelfde brief beweerde hij dat het derde geheim van Fatima betrekking had op het vergaan van de wereld. Door het Vaticaan werd deze bewering van de hand gewezen.

    vandaag

    Daphne du Maurier (1907-1989)

     

    1907   Geboorte in Londen van lady Daphne du Maurier, romanschrijfster die woonde, werkte en stierf in Cornwall. Vele van haar werken werden verfilmd, zoals haar bekendste werk Rebecca (1938), waarmee Alfred Hitchcock een Oscar won. Andere bekende werken van haar zijn onder meer Jamaica Inn, Frenchman’s creek, Don’t look now, My cousin Rachel, Hungry Hill, The loving spirit en The glass-blowers.

     

    1888   Brazilië schaft de slavernij af.

    1830   Ecuador wordt onafhankelijk, niet van Spanje, maar van de Republiek Groot-Colombia, gesticht door Simón Bolívar.

    1637   Op last van kardinaal Richelieu wordt het tafelmes geïntroduceerd, zodat de dolk aan tafel niet langer nodig is.

    1619   Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal van Oost-Indië, begint met de bouw van het kasteel Batavia, op de plaats waar de Javaanse nederzetting Jakarta heeft gelegen.

    1469   Na 49 jaar Franse overheersing wordt Rijsel terug bij het graafschap Vlaanderen gevoegd. Deze terugkeer wordt door de bevolking enthousiast onthaald.

    Luc Pauwels

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ten slotte kon ik ook nog even op Doorbraak terug, waar het gaat over Ward Hermans, een vroegere IJzerfronter die op zeer jonge leeftijd reeds in 1915 als jeugdig en vroom idealist het Vaderland tegen de invallende Duisters giung verdediigen. En de gruwel overleefde…. Maar die als beloning voor zijn inzet en idealisme, na WO II ter dood werd veroordeeld door datzelfde Belgenland.


    Die doodstraf werd later omgezet in levenslang – beter dus dan het Geval Irma Laplasse, waar na haar executie, de doodstraf werd omgezet in… levenslang. Dat was toen de ecjhter verrader op zijn doodsbed overging tot bekentenissen…. – en Ward Hermans als beroemd schrijver nog veel voor zijn Vlaamse Volk heeft kuunnen doen.

    Op Wikiperfia vibndt U alles over hem, zijn leven en zijn werk…

    Maar een Vlaanderen dat zijn helden eerst….da’s voor eenb andere keer. NaMei 2022 in ieder gbeval. Zo helpe me God en de mensen…..

    *

    Digithalys

     

    14-05-2022, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 548 – VERSE KOEMELK OF COUSCOUS? ZUALLEKE BESLISTE VOOR HET RAMMEN VAN MADAMMEN

    SATIRE VAN DE DAG

     

    VRIJDAG 13 MEI 2022

    *

    STAAT STEEDS

    DIIHTER VOOR DE DEEUR

    KiESDREMPEL…

    *

         548 – VERSE KOEMELK OF COUSCOUS? ZUALLEKE BESLISTE VOOR HET RAMMEN VAN MADAMMEN

    *

    I N H O U D

    De zakkenvullende goestingdoeners gaan dus, bij het gedwongen verlaten van hun vetbetaalde postjes, nog struikelen over de kiesdrempel. Om aldus vierkant op de neus te vallen. In plaats van met hun gat in de boter.

    Ja, dat is nu eenmaal zo: ratten verlaten altijd als eersten het zinkende schip.

    Voor het schaaldiertje Crevitskaja kan er misschien ’n nieuwe Leiding Gevende Positie gepland worden onder de waterlijn bij de Zeeboeerderij van Jo Colruyt voor de Vlaaamse

    kust van Nieuwpoort. Op die manier verdwijnt ze voorgoed uit het zicht en kan ze daar beneden in plaats van mensen, die diertjes leren mosselen.

    Ach ja, en ’t Kampionen Markske, ook al op luie lege handen gevallen, kan die misschen solliiciteren bij de Baas van ’t Schijthus in de buurt, om dar de toileeten te spoelen met zijn speeksel…

    Ach wat! Woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Het zou me zelfs niet verbazen hiermee de restanten van de Antwerpse Wevers Bende op schitterende ideeën te hebben gebracht. Zodat er baan geruimd wordt voor Anderen en Beteren die nu al ahcter de kim komen opzetten, zo te zien aan de wapperede leweuvlaggen, die aan het naderen zijn…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    05-2022

    EXIT SELF SERVICE W. BEKE

    *

    De peilingen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Of ligt het misschien aan de naam die ze krijgen? In elk geval heeft ‘De Stemming’ van VRT en De Standaard e.e.a. teweeg gebracht.

    Om te beginnen was het de eerste keer dat in dit land een partijvoorzitter ontslag nam als gevolg van een peiling. En daar hield het niet bij op, binnen de week volgde ook het ontslag van een Vlaams minister van dezelfde partij. Eerst dus Joachim Coens, dan Wouter Beke. Als dat zo door gaat moet er op gelet worden dat de laatste niet vergeet het licht uit te doen...

    Bij Beke zat het mis vanaf de start. Als voorzitter van cd&v benoemde hij zichzelf tot minister. ‘Self service W. Beke’, noemde Kaaiman hem. Bij mij bleef hij ‘Markske’ heten, zoals die komische figuur uit ‘De Kampioenen’. Een ramp werd het toen hij bij het begin van de coronacrisis de woonzorgcentra sloot voor de bezoekers maar de mensen vergat die er binnen zaten. Dat leidde tot duizenden overlijdens vóór effectief werd ingegrepen. De fouten die er later nog gemaakt werden, hoe erg ook, waren niets in vergelijking daarmee.

    Als gevolg van de desastreuze peiling, waarbij de partij de kleinste werd in Vlaanderen, was het not done met dergelijke figuren naar een volgende verkiezing te stappen. Vraag is maar of de opvolgers het beter gaan doen. Om te beginnen zou de partij uit de Paarsgroen+ regering moeten stappen. Ze zit daar ook maar bij als vijfde wiel aan de wagen, met twee ministers die niet eens op federale kieslijsten hadden gestaan en die straks aan de kiezers geen verantwoording hoeven te geven. Als gevolg daarvan kan ze dan samen met de Vlaamsnationalisten zorgen voor een stevigere oppositie in Vlaanderen, de regio waarin ze de stemmen moet halen.

    Of dat allemaal gaat gebeuren, is nog koffiedik kijken, maar als er niets in die zin verandert, dan dreigt straks de kiesdrempel.

    *

     PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    **

    Gisteren twee wereldschpkkende ‘items' op de Gewestelije TV gezien.

    Eerst en vooral dat de West-Vlaamse UITVOER naar Het Verenigd Koninkrijk de laatste tijd met meer dan 30% gestegen is sedert de Brexit. Zulks vooral ten koste van Duitsland ene Frankrijk

    Vlaannderen HOP! Terug naar omhoog, naar d Top in de Vaart der Voklkeren…

    Het 2de Item gaat over het ocverweldigend succes der Taallessen ‘Vèems’ in Frans-Vlaanderen. Vooral de Jeugd is laaiend enthousiast, daarin méér d   n gesteund, ja, het klinkt onwaarschijnlijk, door de vele volwassenen, oud en jong die daar als bijen rond de hoingpot rondhangen en die flink meewerkend heus nog een flink woordje ‘dialect’ kunnen meepraten.

    BUREAUCRATISCHE STIKSTOF HYSTERIE IN AVERBODE

    *

    Commentaar12/05/2022

    *

    Velen, waaronder ook minister Zuhal Demir (N-VA), beweren vandaag dat we kampen met een acute stikstof crisis. Kwestie van de enorme, nefaste gevolgen van het stikstofakkoord, waaronder ook zwaar jobverlies, te proberen verantwoorden.

     Je zou zowaar gaan denken dat alle natuurproblemen er aan te wijten zijn. Zoals De Telegraaf onlangs kopte: dat is grote onzin. Paradoxaal genoeg is er zelfs sprake van een globaal tekort aan stikstof. De toename van CO2 in de atmosfeer leidt namelijk tot een grotere behoefte van planten aan stikstof. Anders gezegd: de mens pompt te weinig stikstof in de lucht om de enorme toename van antropogene CO2 te compenseren.

     De transfer van reactieve stikstofverbindingen (stikstofoxiden en ammoniak) naar de bodem en de vegetatie zou anderzijds de natuur op specifieke plaatsen in Europa en de wereld ernstig doen ‘verschralen’. Acht op de tien Vlaamse Natura 2000-gebieden ‘kreunen’ onder de ‘stikstofwolk’, heet het. Zelfs de volksgezondheid zou gevaar lopen.

    Panta rhei

     Om te beginnen is de compositie van de aardse atmosfeer nooit stabiel geweest: alles stroomt (panta rhei) en het leven past zich uiteindelijk altijd aan.

     Meer nog: zonder bruuske wijzigingen zoals de ‘Oxygen Catastrophe’ (een fikse toename van het ooit giftige en nog altijd veroudering en slijtage veroorzakende gas zuurstof) en andere ‘massa-extincties’ zou het leven nooit geëvolueerd zijn tot wat het nu is.

    Wat ‘verschraling’ van de natuur heet, kan dan ook evengoed adaptatie genoemd worden: bij meer stikstof floreren sommige planten en dieren, ten koste van andere, met, op korte termijn, een zekere verschraling tot gevolg. So what?

    Verbetering

     Maar er zullen geen nieuwe, stikstofrijke habitats ontstaan. Om te beginnen ligt de productie van reactieve stikstofverbindingen anno 2022 al 60 tot 70% lager dan dertig jaar geleden (de meeste Vlaamse grafieken beginnen helaas met het jaar 2000, toen de productie al een pak lager lag).

     De uitstoot van ammoniak, dat bijna uitsluitend van de industriële landbouw komt, is wel weinig gedaald. Daar bestaat echter een relatief goedkope oplossing voor: het ammoniak bindende mineraal zeoliet (olivine doet hetzelfde met CO2). Het wordt echter niet erkend als ammoniak-emissiereducerende techniek.

    Geen causale relatie

     De voornaamste toevoer van stikstof naar de natuur komt naar verluidt overigens van bodemverstoringen, bijvoorbeeld door natuur beheer, niet door toevoer uit de lucht. Bovendien kan verschraling van de natuur ook veroorzaakt worden door een versnelling van de fosforcyclus, veeleer dan door een teveel aan stikstof depositie.

     Geen wonder dat academisch onderzoek vraagtekens plaatst bij de notie van kritische depositiewaarden van stikstofverbindingen (KDP) en dat onderzoek van het Nederlands Planbureau voor de Leefomgeving zelfs uitwees dat er geen relatie bestaat tussen die KDP’s en natuurkwaliteit.

    Averbode

    Dat lijkt trouwens bevestigd te worden door het Averbode Natura 2000-natuurgebied (nota: deze internet pagina werd zeer recent verwijderd, zie echter hier): de voor stikstof zeer gevoelige heide lijkt te floreren en het gebied scoort op het vlak van biodiversiteit zelfs ‘hoge toppen’ met onder meer een record aantal libellen (nota: de Duitse heide floreert ook, terwijl de aanpalende Nederlandse heide officieel verkommert).

     Toch beweert de Vlaamse overheid dat stikstof emissies zodanig schadelijk zijn dat tientallen ‘rode’ landbouwbedrijven stante pede dicht moeten. Waaronder ook de milieubewuste en maar liefst 900 jaar oude boerderij van de abdij van Averbode (die het Averbode Natura 2000-natuurgebied dus zou bedreigen).

    Bovendien kreeg deze boerderij in 2015 nog een nieuwe vergunning, werd ze nooit deftig op de hoogte gebracht dat ze een piekbelaster was en deed ze recent ook nog eens dure en ingrijpende milieu-investeringen.

     Aangezien de abdij in de media kwam, werden verder op til staande processen-verbaal gelekt, vanuit het kabinet Demir of de administratie, naar diezelfde media. Met hoogst misleidende beschuldigingen dan nog, waaronder het vermeende bestaan van een ‘illegale slachtvloer’ (ondanks vergunningen van de gemeente Diest, conform de Vlaamse regels).

    Het creëert eens te meer een niet bepaald fraai beeld van de Vlaamse bureaucratie

     

    Stikstof: de realiteit

    In werkelijkheid zijn stikstofemissies dus al drie decennia stevig aan het dalen en is de luchtkwaliteit in het algemeen al even lang aan het verbeteren.

     Mede daardoor is de Vlaamse natuur aan de beterhand. Zo liet Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, in 2019 weten dat de toestand van 20 van de 44 onderzochte habitat types verbeterd was sedert 2007.

    Verdere verbetering komt er sowieso

     De lucht wordt de komende decennia bovendien sowieso nog schoner. Qua stikstof is het probleem de verbranding van fossiele brandstoffen en de productie van mest. Dat eerste probleem zal opgelost worden door de absoluut noodzakelijke afbouw van het gebruik van die brandstoffen.

     De opkomst van vleesvervangers en goedkoop kweekvlees gaat de komende decennia dan weer goeddeels een mouw passen aan het mest-probleem

     Wij bestaan voor hen

    Een verstandige en slanke overheid zou focussen op die twee heilzame trends. Maar bureaucratieën (en hun politieke aanhangsels) zijn nu eenmaal kortzichtig en van nature gefocust op het invoeren van steeds meer regeltjes en verplichtingen.

     De auto- en uiterst technocratische Europese Unie vormt daar zeker geen uitzondering op. Ze mogen dan misschien doorgaans goede bedoelingen hebben, verder staat zij niet ten dienste van ons maar wij veeleer van haar, zoals plasticine van een vlijtige kleuter.

    Natuur herstelwet

    Dit is bovendien nog maar het begin. Straks komt de Europese Commissie met alweer een nieuw onderdeel van haar Green Deal: de Europese natuurherstelwet (terwijl de bestaande Europese wetgeving op ‘schone lucht’ het Vlaams Gewest sowieso in grote financiële problemen dreigt te brengen).

     Volgens haar voorstel moeten de lidstaten tegen 2030 ongeveer een derde van hun natuur beschermen. Elke lidstaat zal daarvoor nationale natuurherstelplannen moeten opstellen. Het is Natura 2000 in het kwadraat.

    Dit dreigt zeer dicht bevolkte streken als Nederland en Vlaanderen in nog veel nauwere schoentjes te brengen. Het zal de EU natuurlijk een zorg wezen: vanuit haar perspectief zijn dit maar twee onbeduidende provincies van haar ‘rijk’.

     En neen, daarmee is die Green Deal natuurlijk nog niet uitgevoerd. Integendeel: zelfs dit is nog maar het begin.

     Hoeft het te verwonderen dat een recente peiling uitwees dat de Vlaamse kiezer, naar aanleiding van het stikstof debacle, de CD&V richting de kiesdrempel wil sturen?

      Of dat mensen steeds meer voor niet-systeem partijen stemmen (of helemaal niet meer stemmen)? Tot grote verbazing of verontwaardiging van politicologen en journalisten en ondanks steeds nieuwe congressen, marketingcampagnes en partij logo’s?

     Nog een voorbeeld: de zogenaamde bouw- of betonstop. Tegen 2050 gaat de Europese bevolking al met 8 procent gedaald zijn. Onze infrastructuur gaat dus vanzelf inkrimpen. Maar natuurlijk ziet de technocratische EU hier geen oplossing in, maar enkel een gelegenheid om nieuwe en hoogst ondemocratische verplichtingen in te voeren: een verplichte immigratie vanuit Noord-Afrika. Terwijl we nu al te maken hebben met een oprukkende feitelijke apartheid (en bijhorend geweld).

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het is vandaag voor de Belgica niet voor niets Vrijdag de 13de… Zo verging het, meer dan 100 jaar geleden, ook met de Titanic. Die toch ’n reuzenschip was in vergelijking met deze schamele in-een geknutselde constructie uit 1830….

    De Regime Per staat rood-gloeiend (op de radio, de ‘Kranen Commentaren) over te te water lating naar het sloopdok van de Partij der Tsjeven. Vermaak om het eigen geweten te sussen? Vooral Bart Zeeckoudt van De Morgen had er geen woorden voor maar hanengekraai en hees als een ezel die mettertujd zelf naar de galg wordt geleid…

    Alle hoop is, zo luidt het ’t allenkante, gevestigd op Bunny Sammy Mahdi….

    Na deze worden de boeken gesloten en nemen de Gezamenlijke Kleeurpartijen contact op met elk in zijn eigen regio, de dichtst bijzijnde begrafenis ondernmer.…

    *

     

    Digithalys

    13-05-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 546 – RISKANT STEMGEDRAG, EVEN DOOORBIJTEN EN DE KERNENERGIE BLIJFT MAAR DE ZONDVLOEd AAN MEEËTERS WORDT AFGEVOERD….

    .

    DINSDAG 10 MEI 2022

    Zwarte slavendrijvers,

    *

         546 – RISKANT STEMGEDRAG, EVEN DOOORBIJTEN EN DE KERNENERGIE BLIJFT MAAR DE ZONDVLOEd AAN MEEËTERS WORDT AFGEVOERD….

     *

    I N H O U D

    Versta me niet verkeerd. Inzake energe heb ik al zo graag een open haardvuur, en om te koken het gas dat de Poet op dit ogenblik, door zijn dromerijen in Oekranïe, dat geen Europees land is, moet ophouden tot die ontploft.

    Of tot die ons doet ontploffen met de zo gevreesde Big Bang die er zit aan te komen zp la,g Sleeping Joe niet is…… ingeslapen.

    Och, het leven is net een kinderhemd geworden: kort, nat en vuil…

    Maar laten we de moed niet verliezen. De Vlamijng gaat er in de driemaandelijkse ‘stemmingen’ gestaag op vooruit. Daar waar de Vooruit… gestaag achteruit boert.

    In de hoop dat dit liedje net àl te lang meer duurt, bijten we even, tot Mei 2024, op de tanden….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    10-05-2022

    DE VLAAMSE MEERDERHEID

    *

    Het debat Bouchez-Van Grieken met daarop de negatieve francofone reacties en de uitslag van ‘De Stemming’, zoals men de peiling van VRT en De Standaard heeft genoemd, blijven niet alleen voor beroering zorgen, maar ook voor een onverwachte opportuniteit.

    Met de 45,5% die de Vlaamsnationalisten (N-VA en VB) in deze peiling samen haalden, zouden ze in het Vlaams gewest nog wel geen meerderheid aan stemmen hebben, maar misschien wel al aan zetels. Er zouden dus niet veel extra stemmen nodig zijn om straks wél de meerderheid te halen. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat de N-VA en het VB zouden samenwerken. Dat laatste is nog helemaal niet zeker, al zal het steeds moeilijker worden om straks een Vlaamse deelregering te maken zonder het VB. Dan zou de N-VA er zowat alle andere partijen bij moeten halen, PvdA inbegrepen en zouden die partijen daar nog mee akkoord moeten gaan. Zie je dat al zitten, met PvdA, Groen en de partij van de Gauche Caviar?

    Ondertussen blijft Wallonië zich houden aan het cordon sanitaire et médiatique t.o.v. het Vlaams Belang. Dat werd nog eens bevestigd door federaal minister Gilkinet (Ecolo) in een interview op de commerciële RTL-zender. Als ze met het VB niet meer willen praten, wat gaan ze dan doen als die partij straks in de Vlaamse deelregering zit, waarschijnlijk zelfs als grootste partij? Er ook niet meer mee praten? Zoals ik al eens schreef, zou er zich zo een extra gelegenheid voordoen om aan dit België alvast een begin van haar einde te maken.

    11-05-2022

    VIERING ZONDER TROFEE

    *

    The Economist schreef reeds op 19 februari (de week vóór de Russische inval in Oekraïne) op haar voorpagina dat Poetin, oorlog of geen oorlog, zich misrekend had. Het blad kreeg gelijk: Poetin gaf Jo Biden een tweede adem (een meerderheid van Republikeinen steunt hem nu in zijn Oekraïne aanpak), bracht het Westen meer dan ooit samen en vergrootte de kans op een uitbreiding van de NAVO, niet met Oekraïne, maar met de nu nog onafhankelijke landen Finland en Zweden die zich bezinnen om toe te treden.

    E.e.a. maakt wel, dat het er op lijkt dat ook Poetin stilaan beseft dat die oorlog in Oekraïne een foute beslissing van formaat was die Rusland geen goed zal doen. Hoe het ook verder zal evolueren, het leveren van gas en olie aan het Westen zal sterk worden terug gedraaid. Van de Nordstream 2 pijplijn, die zo’n 11 miljard dollar heeft gekost en de Russische uitvoer van gas naar het Westen zou verdubbeld hebben, zal niet veel meer in huis komen.

    Ondertussen is er niets in huis gekomen van de vele dreigementen die er verwacht werden n.a.v. de herdenking van de overwinning op Nazi-Duitsland van 77 jaar geleden. Gelukkig maar. In zijn speech haalde Poetin weer wel uit naar het Westen en de NAVO, bleef hij herhalen dat hij zich bedreigd voelt, maar kreeg hij het woord Oekraïne niet over zijn lippen. Zijn luchtmacht kreeg men niet te zien en zijn oorlogsschepen bleven netjes aan de kade. De opkomst van 11.000 soldaten die er defileerden was ook niet zo indrukwekkend. Dat zien we elk jaar al in Noord-Korea, nog zo’n land met kernkoppen en een arme bevolking.

    Tenslotte gaf Poetin wel toe dat zijn ‘speciale militaire operatie’ ook Russische slachtoffers had gemaakt en riep hij alle plaatselijke instanties op de families van de gesneuvelde en gewonde Russen bij te staan, wat overkwam alsof de staat zelf dat niet erg veel zou doen.

    Ondertussen duurt Poetins ‘Blitzkrieg’ nog altijd verder, blijft de Russische luchtmacht Oekraïne bombarderen en blijft het wachten op enig redelijk voorstel om er mee op te houden.

    MATHIAS VANDEN BORRE: ‘WAAROM VERZET MR ZICH TEGEN ONDERZOEK NAAR FRAUDE SOCIALE WONINGEN IN BRUSSEL?’

    *

    Mathias Vanden Borre, Brussels Parlementslid en gemeenteraadslid Brussel.

    foto: ©mathias-vandenborre.be

    *

    Privédetectives in strijd tegen sociale fraude brug te ver voor Brussel

    Nieuws 10/05/2022

    *

    Een voorstel van resolutie van de N-VA-fractie in het Brussels parlement om privé-bureaus in te schakelen die controleren of een sociale huurder buitenlandse eigendommen heeft, is door de Brusselse regeringsmeerderheid verworpen. Vooral het gebruik van privédetectives gaat voor velen te ver. N-VA refereert naar Vlaanderen, waar het systeem al bestaat.

    Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre wil al geruime tijd met zijn fractiecollega’s een resolutie laten aannemen om de controles op buitenlandse eigendommen op te voeren. Openbare huisvestingsmaatschappijen verbieden de verhuur van een sociale woning wanneer een huurder eigendom heeft. Alleen: als het om een eigendom in het buitenland gaat, valt zoiets moeilijk te controleren. Niet in de Europese Unie. Al zeker niet daarbuiten.

    Daarom beroept Vanden Borre zich op Vlaams minister van wonen Matthias Diependaele (van dezelfde partij, red.). In Vlaanderen kunnen huisvestingsmaatschappijen een beroep doen op privé-onderzoeksbureaus om dit onderzoek in het buitenland te voeren. Volgens Vanden Borre levert dit resultaten op.

    Twaalf jaar wachten op sociale woning

    ‘In Vlaanderen is 30% van de huisvestingsmaatschappijen al met het systeem aan de slag. 90% heeft zich ook principieel akkoord verklaard om dat in de toekomst te doen. Er werden nu al 421 vermoedens van sociale fraude onderzocht. In maar liefst 45% van de onderzochte gevallen werd er effectief fraude vastgesteld en bezat de persoon een woning in het buitenland. Op die manier komen er binnenkort 190 woningen vrij, die dan kunnen worden toegewezen aan gezinnen die wel recht hebben op een woning,’ zo verklaarde Vanden Borre in de plenaire vergadering van het Brussels parlement, afgelopen vrijdag.

    Gemiddeld moeten gezinnen twaalf jaar wachten op een sociale woning

    Voor de Brusselse N-VA is de situatie in Brussel precair. Een soortgelijk systeem als in Vlaanderen is zeker nodig. Al zal alleen de hulp van privé-bureaus niet volstaan, meent Vanden Borre. ‘40% van de Brusselaars loopt risico om in de armoede te belanden. De wooncrisis is een van de gevolgen van die armoede. Uit cijfers van bevoegd Brussels staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) blijkt dat 51.000 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning staan. Dat komt neer op maar liefst 10% van de Brusselse gezinnen. Gemiddeld moeten gezinnen twaalf jaar wachten op een sociale woning. De regering beloofde bij haar aantreden om 15.000 gezinnen te helpen aan een huurtoelage. Vandaag stel ik vast dat die er nog steeds niet is.’

    MR onthoudt zich

    Het is weinig verrassend dat een meerderheid van de overige politieke fracties niet akkoord gingen met de N-VA. De MR wilde zich wel onthouden, daar waar de overige fracties de resolutie manifest verworpen. ‘De N-VA wil een beroep doen op privédetectives, waarvan we de onderzoeksmethodes niet kennen. Dat kunnen we niet zomaar aanvaarden in een democratie,’ meent parlementslid Alexia Bertrand van de Franstalige liberalen, die in Brussel in de oppositie zitten.

    De grootste tegenstanders waren Ecolo en PTB-PVDA. ‘De Ecolo-groep betwist de bevindingen uit Vlaanderen niet en is zich bewust van de behoefte aan woningen. Het voorstel van de N-VA lijkt echter te suggereren dat fraude bij sociale huisvesting een grootschalig fenomeen is. De inzet van privédetectives lijkt ons onevenredig met de kosten en de onzekerheden rond de procedures die privé-bureaus hanteren,’ zegt Ecolo-parlementslid Pierre-Yves Lux.

    ‘Hoe anders dan op basis van huidskleur zullen zulke bureaus onderzoek voeren? Het voorstel van de N-VA viseert een deel van de allochtone bevolking of van buitenlandse afkomst. Deze methodes zijn willekeurig en onethisch.’

    ‘N-VA treft lagere klassen’

    De PVDA ziet in de resolutie vooral een aanval op de armen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Vanden Borre in zijn betoog wel een sneer richting de radicaal-linkse partij had gegeven door te zeggen dat van de PVDA verwacht kan worden dat ze de armen willen helpen, maar dat deze partij dat niet doet wanneer ze rijken met buitenlandse eigendommen niet wil viseren. De PVDA had al eerder felle kritiek geuit op de resolutie toen die in de commissie huisvesting werd besproken.

    ‘Jullie stigmatiseren liever bepaalde gemeenschappen door altijd hetzelfde voorbeeld te geven: de sociale huurder die een woning in Marokko bezit. Verder wil de N-VA een beroep doen op privédetectives. Serieus? De privésector zal niets doen om de huisvestingscrisis in Brussel op te lossen en zal ook niet voor meer sociale woningen zorgen. Voor de PTB is het gewoon duidelijk dat er meer sociale huisvesting nodig is. Er moeten meer middelen worden geïnvesteerd in de strijd tegen speculatie met onroerend goed. Daar valt het geld te halen, meneer Vanden Borre,’ zo zegt PVDA parlementslid Petya Obolensky. ‘De N-VA treft systematisch de lagere klassen.’

    VB stemt mee

    In Vlaanderen zijn er op deze manier bijna 200 woningen vrijgekomen

     

    ‘Dat is de zaken op z’n kop zetten,’ zo besluit Mathias Vanden Borre. Het is net de bedoeling om mensen die al gemiddeld twaalf jaar op een wachtlijst staan, aan een sociale woning te helpen. Ik hoop dat ik mijn punt heb gemaakt. In Vlaanderen zijn er op deze manier bijna 200 woningen vrijgekomen. Eerlijk gezegd begrijp ik het argument van de MR niet zo goed. Het is verrassend dat uitgerekend de liberale fractie geen vertrouwen in een privépartner heeft.’

    Waarop de resolutie met een grote meerderheid werd verworpen. Alleen Vlaams Belang steunde de

    Christophe Degreef

    *

    DE MENSEN, DE OVERHEID EN DE WIJSHEID

    *

    Column 10/05/2022

    *-

    De peiling-conclusie waaraan je bij nadere beschouwing alle andere conclusies kan vastknopen is dat volgens zeven op de tien Vlamingen alleen de overheid moet opdraaien voor de hogere energieprijzen. Nog erger, maar in dezelfde lijn: één op de drie Vlamingen blijkt volstrekt geen probleem te zien in almaar rodere begrotingscijfers. Dat is, denken ze, een zorg van de overheid en niet ons probleem.

    Maar juist dat is een probleem, misschien wel het grootste van onze democratie. Als het over politiek of beleid gaat, koesteren nogal wat mensen redeneringen die ze, als het over hun privébelang zou gaan, zonder de minste twijfel als infantiel zouden verwerpen. Vanwege aantoonbaar onjuist en aantoonbaar onrealistisch.

    De overheid heeft geen eigen geld

    Dat gaat overigens over meer dan het kennelijk ontbrekend besef dat de overheid alleen maar het geld heeft dat ze eerst bij de mensen via de belastingen heeft opgehaald. (En als dat niet genoeg is, wordt er geleend. Maar ook die leningen moeten ooit worden terugbetaald. En omdat de overheid geen eigen geld heeft, komt ook die rekening bij diezelfde mensen terecht. Het financiële probleem van de overheid is dus ons probleem).

    Dat probleem is breder dan het waan-idee dat er een wezenlijk verschil zou zijn tussen de eigen portemonnee en die van de staat. (De mensen proberen van het geld dat ze binnenkrijgen iets over te houden. Om te gebruiken als het moet. De overheid doet dat nooit. Ze heeft niet alleen al het geld nodig dat ze krijgt, ze heeft ook altijd geld tekort. Al jaren. Ondanks de hoogste belastingdruk in het Melkwegstelsel. Maar de mensen vinden die almaar groeiende schuldenberg geen probleem: hebben wij niets mee te maken… Ze dolen).

    De wijsheid van het volk

    De indruk ontstaat dat the wisdom of crowds het laat afweten. Niet alleen als het over geld gaat. Uitspraken als Alle buitenlanders buiten of Alle migranten zijn welkom kennen nogal wat aanhang, terwijl de ware wijsheid ons voorhoudt dat een politiek gebaseerd op een van beide kreten onhaalbaar, onwenselijk en dus onjuist is.

    Dat is intrigerend. Het toont niet het failliet van de wijsheid van het volk; dit waan-idee is door de verzamelde politiek en de verzamelde media systematisch in ons bewustzijn gedruppeld: je hebt de overheid, en dan heb je ons, de mensen. Respectievelijk subject en object, zij die beslissen en zij die ondergaan, gescheiden door een hoge muur. Maar het is ontzettende onzin.

    men heeft de schijn gewekt van de overheid als een verre suikeroom, die royaal en zonder veel nadenken geld uitdeelt

    Omdat het haaks staat op de werkelijkheid, en het bovendien het geloof in goed, democratisch bestuur ondermijnt. Maar paradoxaal genoeg heeft het democratisch bestuur zelf dit probleem gecreëerd: men heeft de schijn gewekt van de overheid als een verre suikeroom, die royaal en zonder veel nadenken geld uitdeelt.

    De extremen

    Juist doordat de pers (ook zonder veel nadenken) als een infuus van die valse gedachte heeft gefunctioneerd (bijgestaan door onze ontelbare experts), is onze samenleving zo vatbaar geworden voor de extremen van links en rechts. Voor de illusie dat er te ontsnappen valt aan de werkelijkheid, aan het l’état, c’est nous, en dat we de problemen eenvoudig zouden kunnen oplossen, bijvoorbeeld door de rijken te laten betalen. (In dat verband heb ik minder goed nieuws: de rijken, dat zijn u en ik.)

     Vanuit dat perspectief – in wezen een verhaal over een bedrieglijk discours – is het gebazel over de herverkaveling van het politieke landschap futiel. Als ik bij Bart Tommelein lees dat hij de zin niet meer ziet van een liberale partij, maar kiest voor een ‘groter geheel dat de belangen van de mensen vooropstelt’ lees ik daarin meer dan de wanhoop van wie aan de macht wil blijven. Ik lees ook een bekentenis om u tegen te zeggen: die liberale partij is dus tot op heden niet met ‘de belangen van de mensen’ bezig geweest. Nou moe!

    De middenklasse

     Eén ding is zeker – ik geef het u op een blaadje: als alle zogeheten traditionele partijen samengaan, dan is dat voor de extreme partijen echt uitstekend nieuws. Die hebben trouwens om nog een andere reden de wind mee.

     

    Aristoteles schrijft in de Politica over het belang van de middenklasse. Hij zegt dat een duurzame staat ervoor moet zorgen dat de middengroep aanzienlijk groter is dan de beide andere groepen, de armen en de rijken. Zijn leermeester Plato ging nog een stap verder en schreef dat als er in een staat alleen armen en rijken zijn, dat onvermijdelijk eindigt in twee staten die elkaar beoorlogen.

     Zelfs als de middengroep vooralsnog groot genoeg is, dan zitten er in die groep te veel mensen die bang zijn dat ze weldra bij de onderkant terecht gaan komen

     Misschien is dat wel ook ons probleem: door globalisering, door oorlog, door te weinig gecorrigeerd kapitalisme raakt het evenwicht van Aristoteles langzaam maar zeker verstoord. Zelfs als de middengroep vooralsnog groot genoeg is, dan zitten er in die groep te veel mensen die bang zijn dat ze weldra bij de onderkant terecht gaan komen. Omdat ze vrezen hun rekeningen niet meer te kunnen betalen. En angst pleegt riskant stemgedrag te stimuleren.

    Solidariteit

     Het is overigens best mogelijk dat Aristoteliaanse evenwicht te herstellen. Maar dat zal nooit via de suikeroom gaan. Ook nooit via de rijken. Wel via allemaal samen. Solidariteit, heet dat. De plicht om mee te doen. Als ik lees dat in dit land maar liefst een kwart van de 22 tot 64-jarigen niet werkt, dan is er naar alle waarschijnlijkheid een gebrek aan solidariteit.

     

    Wie dat negeert, bedriegt en bedreigt eigenlijk op niet eens zo lange termijn de democratie zelf. En ik ben er zeker van: de mensen begrijpen dat.

     

    En nog iets, met dank aan Georges-Louis Bouchez in De Zondag: als het waar is dat traditionele partijen banger zijn voor mediacommentaren dan voor het volk, dan is dat erg, voor die partijen. Maar het zegt natuurlijk ook iets over onze media.

    Siegfried Bracke

     *

    HET HEERLIJK OMVOLKT ANTWERPEN VAN VANDAAG

    11 mei 2022

    *

    Wat vroeger schoon en elegant was, De Keyserlei, is tegenwoordig een bouwput in het buitenland, en dan bedoelen we niet zo’n schoon buitenland als Canada of Australië, maar eerder een helleput in Marokko of Turkije. Terwijl elke Belgische en Vlaamse politicus die niet in een cordon sanitaire stak de laatste dertig jaar hemelsblij en enthousiast is over het immigratie-resultaat in Vlaanderen, woekert er een onkruid in steden als Antwerpen dat onuitroeibaar de stad verwoest en verweest.

     

    Het onkruid liet zich eind april filmen toen het vanuit het niets, en dus laf langs achter, de 75-jarige fotograaf Donald Woodrow neersloeg. Op die ooit eens mooie De Keyserlei.

     

    Zoals steeds deed de politie in Antwerpen goed werk. Het onkruid werd opgepakt. Maar het parket weigerde zoals steeds het onkruid te wieden. Dat wil dus zeggen dat het onkruid niets in de weg zal worden gelegd. Integendeel de Belgische Leeflooninstellingen zijn al in gereed gebracht om het onkruid voor de rest van zijn leven een comfortabel arbeidsloos parcours te serveren. Het liefst in centrum Antwerpen waar zero-tolerantie een dienst is uitsluitend en alleen voor als er politici iets overkomt.

     **

    Lees ook:

    Een waargebeurd verhaal voor Vincent Van Quickenborne, zonnekoning van ‘nultolerantie’. Klik    HIER

    Bradamante

    Videospeler

    *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De Belgica, tot op de draad leeggeplunderd door de Francofonie en haar Vlaamse nalopers & zakkenvullers, gaat dus langzaam maar zeker ,naar de dieperik.

    Nee, een opwekkende gedachtenis dat zeker niet, gezien de menselijke drama’s die dat zal meebrengen.

    De grote troost van heel die miserie is, dat daarna eindelijk wij terug Baas in Eigen Land zullen zijn. Om het met de woorden van de beroemde wereld-veteraan Winston Kerkheuvel te zeggen, die dan toch uiteindelijk na jaren strijd, de Overwiing op zak heeft kunnen steken: zweet, bloed en tranen.

    Maar na 8Mei 1945 en de Ondergang van de Vijand; wie spreek daar nu nog over?

    Agge mô leut êt, zou onze grote vrind, wijlen Godfried Bomans, daarover zegen…

    *

    Digithalys

    12-05-2022, 03:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.547 – EINDELIJK !!!! D PORNO PREMIER OP HET PODIUM

    .

    DONDERDAG 12 MEI 2022

    *

    In Memoriam

    Jeroen Brouwers:

    Ik weet dat de dood eraan komt’

     

    *

    In voorbereiding - om de messen te wetten

    , 18 Mei 1302 Brugse Metten

    *

          547 – EINDELIJK !!!!

    D PORNO PREMIER OP HET PODIUM

     *

    I N H O U D

    Nog volle wee eeuwen te gaan, voor de Grondwedttelijke Verliezingen van Mei 2024 daar zijn.

    Moet dat ecjt nog zo la,ng duren? Iedereen is er toch al lang klaar voor. Nog méér van dat soort ‘Peilingen’, en het Vlaams Belang haalt 99%.....

    En wat dan met o,ns Betty? Queen Zonddr Land en dus werklooos vóór haar eerste dotatie is opgersouperd.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    12-05-2022

    De getrouwheidspremie

    *

    De Stemming, zoals de enquête van VRT en De Strandaard genoemd werd, blijft nazinderen. De onderzoekers hebben nl niet alleen naar de stemmen zelf gekeken, maar ook naar de motieven er achter. Daarbij is gebleken dat het Vlaams Belang momenteel de trouwste kiezers heeft. Meer dan 90% van hen zegt ook de volgende verkiezing VB te zullen stemmen. Met een beetje geluk kunnen het er alleen maar meer worden.

    N-VA heeft dat geluk niet en riskeert dat een deel van haar aanhang naar rechts zal uitwijken, zeker als De Wever zou volharden in zijn boosheid en iets samen zou willen gaan doen met de Gauche Caviar en zeker met de PS van Magnette die hem sinds Marrakech al een paar keer voor de gek heeft gehouden. Zoals de situatie nu escaleert, zou de historicus De Wever een historische fout begaan op een even historisch moment, waarop Vlaanderen eindelijk een eerste stap zou kunnen zetten naar een uiteindelijke zelfstandigheid.

    CD&V en Open VLD staan erbij en kijken ernaar. Ze zullen alleen nog kunnen hopen mee te mogen doen, maar zeker niet meer onder hun eigen voorwaarden. Zelfs de PS wil af van de liberalen, zoals voorzitter Magnette zich reeds enkele keren heeft laten ontvallen na zijn zoveelste dispuut met Bouchez.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    De Kortrijkse Kist

    **

     

     Nieuwe oude voorzitter CD&V SAMMY المنقذ MAHDI VERSPREEKT ZICH EN BEAAMT DAT BRUSSEL BESTAAT UIT VELE BUITENLANDEN

    11 mei 2022

    *

    Soms is het de moeite naar de ons-kent-ons theatershow ‘De Afspraak’ te kijken. Zo mocht gisteren Sammy المنقذ- de Verlosser – Mahdi bij Phara – de onineembare – de Aguirre op schoot om de aftrap te geven van zijn voorzitterscampagne. Een gesubsidieerde Regimepers moet zich immers lenen tot gemeenschappelijk gewin.

    Geheel en al onvoorbereid op de vraag van Phara de Aguirre of Mahdi ook Vlaamse muizenstrontjes op zijn boterham doet in plaats van heel de dag Saoedische dadels te eten, liep Mahdi in de handig gespannen strik van de Aguirre, die op haar vergevorderde schermleeftijd last schijnt te hebben van een journalistieke oer-reflex, namelijk haar politieke broodheren de waarheid ontfutselen.

    Mahdi ontspoorde even erg als zijn evenknie Conner Rousseau enkele weken geleden en bekende ootmoedig dat wie naar het buitenland wil gaan geen vliegtuig meer hoeft te boeken maar genoeg heeft aan een safari door Brussel waar de buitenlanden voor het rapen liggen. Mahdi nam nog net het woord omvolking niet in de mond, maar zijn discours kwam op hetzelfde neer.

    Gedurende zijn speech in De Afspraak klonk Mahdi niet alleen als Conner Rousseau, hij klonk vooral als Vlaams Belang. En waarschijnlijk was dat de bedoeling van Mahdi, ‘t is te zeggen alle verloren gelopen CD&V schapen gaan halen waar ze zitten, en dat is in de koraal van het Vlaams Belang.

    We gaan de komende weken dan ook heel wat chirurgenwerk van Mahdi zien. Omzichtig om het verdorven vlees niet te raken zal hij CD&V-ers trachten weg te snijden uit de Vlaams Belang bodymassa. Hij zal verdwaalde CD&V-ers de hemel op aarde beloven om terug aan boord van het moederschip te komen. Een moederschip dat al bij al Titanic-gewijs al 10 jaar in de golven aan het verdwijnen is vooral en mede dankzij Wouter Beke die zich hiervoor beloonde met een ministerpost.

    Voor hen die denken dat we een loopje met de waarheid nemen, gelieve hierbij de opname van Sammy Mahdi te vinden.

    D. De Bekbroeder

    Videospeler

    DE PENNENVRIENDJES GAAN HET NIET HEBBEN OVER DE PREMIER EN DE PORNOSTER

    OF MISSCHIEN TOCH NOG EEN BEETJE

    **

     

    Gargouille op de Notre Dame, die Quasimodo nog persoonlijk gekend heeft.

    foto: ©Unsplash

    -

    Dagelijks lezen de pennenvriendjes werkelijk alle kranten van over heel de wereld en attenderen mekaar en de lezer op de meest belangwekkende verhalen van de week. Doe er uw voordeel mee!

    Beste Erwin Vansnol,

     

    Zoals elke Vlaming elke dag zat ik deze week Il Sussidiario te lezen. Het moet tenslotte niet altijd de Frankfurter Allgemeine zijn. (Daarbij, die is mij te algemeen, ik lees liever de Frankfurter Spezifische.) Tof gazetje, die Sussidiario. Mooie bladspiegel. Aangename typografie. En je leest nog eens iets wat je niet snel in de Vlaamse media aan zal treffen. Zoals het verslag van een diepte interview met de Tsjechisch/Italiaanse actrice Eveline Dellai. Ik herkende ze eerst niet met haar kleren aan. In haar werk biedt Eveline voornamelijk een inkijkje in al haar lichaamsopeningen, maar deze keer was ze vooral heel open over haar verdien-model.

     

    We gaan het hier niet wéér hebben over Alexander De Croo en dus ga ik ook niet doorzeuren over hoe hij – toen nog minister van telecommunicatie – haar had benaderd en 4.000 euro had geboden voor 2 uur hand en spandiensten. Waar ze toen helaas om agenda technische redenen niet op in kon gaan. Nogmaals, Vansnol, ik wil daar verder niets over zeggen, wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Maar één ding baart me zorgen. Heeft De Croo toen wel de officiële procedures voor een openbare aanbesteding gevolgd? Ik wacht op het rapport van het rekenhof.

    Beste Stef Prostiturnez,

     

    4000 euro had heisse Alexander geil veil voor de expertise van de Italiaans Tsjechische gems. Die 4000 euro, is dat voor of na aftrek vraag ik me dan af? En kan je die inbrengen?

    Eén ding weet ik zeker: mocht ik ooit een onvergefelijke misdaad begaan zoals een moord of het noemen van iemands ‘deadname’, dan biecht ik dit enkel op aan onze vaderlandse pers. Zoals die mannen kunnen zwijgen! Donna Dellai stond in alle kranten, tot op de nationale TV te ontboezemen zoals ze dat anders enkel voor een nichepubliek doet. Met screenshots van het whatsapp gesprek er gratis bij. Zelfs op de Franse TV werd het schalkse gedrag van frivole De Croo in ogenschouw genomen. Op de Franse TV, he! De Fransen, dat is een volk dat zichzelf nog harder in de navel staart dan Quasimodo met een gargouille van een ton in de nek! Zelfs zij vonden dit akkefietje uit ‘la petite Belgique’ nieuwswaardig genoeg.

    Niet onze pers. ( camera zwenkt naar eindeloze vlakte, een eenzame stepperoller tuimelt voorbij…). Geen berichtje, zelfs niet op pagina 23. Geen klikbeet, niks! ‘De lippen op mekaar persen’ zeggen ze. Ze zeggen dat niet zomaar.

    Beste kli-maatje Vanmol,

     

    Heb jij geen zin om voorzitter te worden van Groen? Ik vraag het voor een slechte vriend. Nee, serieus. Die luchthartige levensgenieters van Groen hebben wat moeite om kandidaten te vinden voor het voorzitterschap. Blijkbaar is niemand happig om een partij te leiden naar de electorale afgrond, ofzo. Devriendt wou niet, en Calvo ook niet. En de rest van de partij eigenlijk ook niet.

     

    Ik zou het zelf doen, als ik al niet een belangrijke bijbaan had als vakkenvuller in de Action. Maar ik denk dat jij heel geschikt zou zijn. Toffe job, hoor. Je krijgt de deelauto van Wouter Van Besien, zoveel tofu als je hartje lust en 2 keer per jaar een mooie kernuitstap. Toch?

    Geef toe, Erwin, jij hebt iets met Groen. Ik heb je al zo vaak groen zien lachen. Je hebt zelfs een moestuin die volgens mij stiekem kei biologisch is. En je brouwt je eigen bier. Hoe duurzaam en zelfonderhoudend kan een mens zijn? Alleen je voorliefde voor sous vide gegaarde halve koeien is nog een dingetje. En doe ook eens iets aan je persoonlijke uitstoot. Maar zo kieskeurig zullen ze wel niet meer zijn bij Groen. Laat je Meyrem iets weten met mijn groeten?

     

    Perfect composteerbare vriend,

     

    Je kan mij natuurlijk beschuldigen van enig ecologisch gedrag maar je bent in hetzelfde bedje ziek. Wat zeg ik? Bedje? De hele toonzaal van de Matrassenkoning, daar ben jij ziek in! Wij kunnen wel wat pogingen ondernemen. Stijfbevroren in de zetel zitten, algen vreten tot we naar visvoer stinken of boodschappen te voet doen met de handen op de rug gebonden. Maar nooit kunnen we ecologischer zijn dan jij!

    Want jij bent in Zeeland gaan wonen! En iedere goede huisvrouw weet: niets houdt het huis zo proper als het op een ander gaan vuilmaken! ‘Jamaar, Molleke, vervuilen is vervuilen’ hoor ik u al opwerpen. Dan ben je niet zo goed mee met het Grote Groene Beginsel. Zolang het hier ten lande maar proper is, kan het geen kwaad. En als het op een ander properder is, dan kopen wij die properheid af met emissiekredieten en bidons proper lucht. Ik weet, ik kan het niet zo goed uitleggen, maar Tinne Van der Straeten ook niet. En toch geloof ik haar op haar woord!

     

    Jij, mijn goede vriend, jij bent ons emissiekrediet. En zoals het vroeger al in de café’s boven de toog te lezen was: ‘Piet Emissiekrediet, die woont hier niet’.

    Meesterlijke Erwin,

     

    Langs deze onsympathieke weg feliciteer ik de jong volwassen Marthe van K3. Zij is namelijk stiekem getrouwd met ene Sinerjey Meyfroodt. Ik viel even van mijn stoel. Dat er mensen zijn die hun kind een naam geven als Sinerjey! En dat mag zomaar van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens?

     

    Da’s trouwens nog niet alles. Onze Sinerjey blijkt ook nog eens ‘het meesterbrein achter Baba Yega’ te zijn. Wow. Verdient een woordje uitleg: Baba Yega zijn vijf dansers met een mottig masker. Niets deed vermoeden dat daar een meesterbrein achter zat. Maar kijk, het is nu zo. Laat er ons van profiteren.

     

    Kunnen we meesterbrein Sinerjey niet naar Poetin sturen om de oorlog te stoppen? Of laten we hem eerst een covidvaccin zonder bijwerkingen maken? En daarna eentje tegen kanker? Of misschien moet meesterbrein Sinerjey voorzitter worden van Groen? Nee, dat laatste is een stap te ver. Zelfs voor een meesterbrein zijn er grenzen aan wat hij kan.

     

    Duizelingwekkende Durnez,

     

    Ik ben altijd zeer op mijn hoede wanneer men het heeft over een ‘meesterbrein’. Voor een onderbetaalde stukjesbreier in de doorsnee gazet is iedereen die ooit van een half idee beviel een ’meesterbrein’. Er zijn ook mensen die alles ‘een doordenkertje’ vinden. Meestal betreft het dan iets waarvan de denkafstand twee en een halve hersenneuroon bedraagt. Ook is iedereen altijd top. Het begon indertijd met ’topmodel’. Opeens bestonden er geen gewone modellen meer, neen iedereen met de juiste taille was meteen een topmodel. Dat model stond al snel, wel ja, model voor alle andere professies die wel eens in het voetlicht belanden.

    En wat maakt dat Jan met de pet een ’top Jan met de pet’ wordt? Wat? Ik zal het u zeggen, Stef. Het licht der studiolamp! De studiolamp is de steen der wijzen van onze tijd. Zoals de steen der wijzen lood in goud kon veranderen, zo verandert de studiolamp zo-dom-als-lood in een goudvink.

     

    Neem nu Van Ranst. Een gesjeesde viroloog wiens ontslag in 2009 geëist werd door de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten wegens verregaande incompetentie. In 2020 onder een studiolamp gepleurd en abracadabra: we hadden een topviroloog annex redder des vaderlands! Frank Vandenbroucke, in alles gebuisd, zelfs in de pyromanie. Terug in de schijnwerper: een topminister.

     

    Het nieuwste toppertje is Paul De Grauwe, die man wiens familienaam ook meteen zijn gelaatskleur is. Voorheen een wauwelende blauwe communist die doceert aan de London School of Economics om de enige reden dat ze hem daar niet begrijpen.

    Paul De Grauwe, dat is de man die ons kwam vertellen dat we best zoveel mogelijk geld moesten bijdrukken en iedereen die opwierp dat zoiets een lawine van inflatie ging teweegbrengen, versleet voor dementerende platworm. Een keer of drie onder de studiolamp en ziedaar: Paul is de topeconoom die ons gaat loodsen door de inflatielawine die er volgens hem nooit ging komen.

    ‘Mensen zijn vergeten dat de crisis in de jaren zeventig veel erger was,’ zei plezante Paul deze week nog. Da’s waar Popol, maar toen was er nog geen woke en lagen de stranden nog vol monokini’s. En dat……

    Erwin Vanmol en Stef Durnez


     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    PERSOONLIJKE MEDEDELING

    *

    Vandaag deze uitzondeerlijk vroege publicatie wegens familie omstandigheden.

    Tante Nonneke (93 j) is overleden e, wordt vandaag begraven. St Pieters-op-den-Dijk te Brugge, om 10 uur in het Oude Kerkje….

    Noch bloemen noch kronen…

    *

     

    Digithalys

     

    12-05-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.545 – DE SCHANDAARD & DE VRT STAAN PLOTS VOORAAN OM TE VERRKONDIGEN DAT 81% IN VLAANDEREN VLAAMSWIL, EN GEEN ARABIEES. HOE DAARFVEN ZE !!!!!

    .

    MAANDAG 9 MEI 2022

    EEN KLOTELAND VERDIENT KLOTE LEIDERS

    *

         545 – DE SCHANDAARD & DE VRT STAAN PLOTS VOORAAN OM TE VERRKONDIGEN DAT 81% IN VLAANDEREN VLAAMSWIL, EN GEEN ARABIEES. HOE DAARFVEN ZE !!!!!

    *

    I N H O U D

    Het is precies alsof deze spreekwoordelijke kontekeerders nattigheid voelen in hun portemonnee. Of zou het eerder in hun broek zijn, vanwege de dreigende opkomst en niet meer te stuiten opmars van het Vlaams Belang?

    De warme pis moet er, net als in de Führer Hoofdkwartieren van alle ter zeile gaande kleurpartijen, werkelijk de spuiganten uitlopen.

    Dergelijke onhyenische toestanden zijn nefast voor de Volksgezondheid. Daar moet dus drinend iets aan gedaan worden, want er is nu al een scjriojnen tekort aan Verplegend Personeel.

    Zitten die daar soms nu al, van qm  ll tot big, met de daver op het lijf dat hen straks, de Onzalige Repressie indachtig, hetzeldd zal overkomenals zij de Vlamingen, right or wrong, hebben aangedaan?? Dat zij, zoals na 8 Mei 1945 – en niet 9 Mei zoals wijlen de USSR dat viert, en waarvan de Regime Media ten onrechte al dagen lang de mond van vol hebben – in Internerigns Kampen zullen terecht komen, gebroodroofd worden, verkracht en    ls straathinden vernderd te worden?

    Er zal veel volk komen ,aar kijken, vooral als de vrouwen, de kop kaal geschoren, op beide blote boezems, neen, geen Swastika deze keer, maar een Rode Ster zullen gezet worden.

    Maar er is meer.

    De Geschieenis leert ons dat er ooit NEGEN Kruistochten ter verdediging van onze Beschavingzouden geweest zijn naar Verre Vreemde Landen. Voor de 10de en hopelijk de laatste Kruistocht zouden we dus de Eindoverwinnig kunnen behalen, zonder ons eigen Land te verlaten. Met andere woorden: als wij niet naar de Kruistocht moeten, komt de Kruistocht naar ons….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    09-05-2022

    HET ZINKENDE MIDDEN

    *

    In de nasleep van ‘De Stemming’ putten onze media zich uit om te voorspellen hoe het politieke landschap er straks, bij voorkeur tegen de verkiezingen van 2024, uit zal zien. Dat is pas over twee jaar en in de Belgische politiek een eeuwigheid. Zeker is wel dat de centrumpartijen, in de eerste plaats CD&V en Open VLD, verder achteruit zullen gaan, al gelooft men eerder dat de liberalen op federaal vlak langer stand zullen houden dan de christendemocraten.

    E.e.a. kan te maken hebben met het feit dat de Waalse liberalen het goed blijven doen, terwijl de christendemocratische familie in Wallonië politiek helemaal niets meer voorstelt. Na de rel over het debat van Van Grieken met Bouchez, had deze laatste zich wel min of meer verontschuldigd, maar is hij daarop terug gekomen. Ten eerste vraagt hij waarom hij niet met het VB zou mogen debatteren als alle Vlaamse partijen dat wél mogen. En ten tweede zegt Bouchez dat, als de francofonen het cordon t..o.v. uiterst rechts willen behouden, ze dat ook moeten doen t.o.v. uiterst linkse PTB, de Waalse tegenhanger van de PvdA., maar dat gebeurt niet.

    In de marge van bovenstaande blijft het trouwens opmerkelijk dat Egbert Lachaert door onze Vlaamse politieke commentatoren nog steeds bestempeld wordt als een ‘diepblauwe’ liberaal. Als dat waar was, had de man nooit zijn woord gebroken t.o.v. zij eigen even diepblauwe achterban en had hij gekozen voor Paarsgeel i.pl.v. van Paarsgroen. Hij is toen gezwicht omdat Crootje dan het federaal premierschap zou krijgen. Puur postjespakkerij. Als Belgisch politicus had hij moeten weten dat zo’n premierbonus niet gratis is en de partij zou verplichten tot toegevingen die ze normaal niet zou doen. Zeker voor een partij die maar op de zevende plaats staat.

    Lachaert is een slechte partijvoorzitter. Hij kan het goed uitleggen, maar wie gelooft hem nog? Hij zou best het voorbeeld volgen van Almaci en Coens. Of wil men wachten tot de Open VLD helemaal richting kiesdrempel zakt?

    *

    Vlaams Belang de grootste partij in Vlaanderen!

    Vlaams Belang Nieuwsbrief

    Vr 6-5-2022 18:21

    Bekijk deze e-mail in uw browser

    EEN ANDER BELEID IS ECHT MOGELIJK

    **

    **

    Beste Lezer,

    Wij zijn de grootste partij van Vlaanderen. Dat toont de nieuwste politieke peiling van de VRT en De Standaard, waarin we met een score van 22,9% alle andere partijen voorbijsteken. Van harte bedankt dat we steeds opnieuw op uw massale steun kunnen rekenen. We hebben werkelijk de beste sympathisanten van heel Vlaanderen. Nu moeten we blijven doorzetten. Dan is het in 2024 gedaan met dat geld verspillend paars-groen beleid en krijgt de Vlaming eindelijk waar hij ook de vorige verkiezingen voor stemde: een zwart-geel beleid. Vlaanderen behoort aan de Vlamingen toe. En enkel het Vlaams Belang zal dat waarmaken!

    VBTV: Het stikstofdecreet, de onveiligheid op het openbaar vervoer en onze 1 mei-manifestatie in beeld

    Kijk deze zondag zeker naar onze studiedag over media en Big Tech! Beide zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch knelt hier en daar het schoentje. Big Tech-bedrijven behandelen dan toch niet elke mening gelijk. De klassieke media ontvangen dan weer zo veel subsidies dat ze niet meer durven te bijten in de hand die hen voedt. Verwachten we van hen juist niet om kritisch en objectief nieuws te brengen?

     

    Dat en nog zo veel meer komt aan bod tijdens onze studiedag. We gaan erover in gesprek met Europees parlementslid Tom Vandendriessche en Vlaams parlementslid Klaas Slootmans, die deze materie op de voet volgen. Daarnaast delen ook drie specialisten ter zake hun expertise tijdens dit online evenement. Vlaams fractieleider Chris Janssens brengt als afsluiter onze conclusies.

    De studiedag Media & Big Tech: zondag 8 mei vanaf 11 uur te bekijken op Facebook, YouTube en Twitter. Tot dan!

    Stop massa-immigratie!

    De Europese Commissie wil niet-Europese arbeidsmigratie eenvoudiger maken. Ook ons land gaat daar onder toeziend oog van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) in mee. Zo wordt niet alleen een nieuwe golf massamigratie gefaciliteerd; Mahdi betaalt daarbovenop nog eens met ons belastinggeld ontwikkelingshulp aan die landen. "Dat is werkelijk te gek voor woorden", klaagde Kamerlid Dries Van Langenhove deze week aan in zijn tussenkomst.

    Bekijk en deel de video.

    Vlaamse regering wil energiefactuur niet verlagen

    In het Vlaams Parlement pakte Sam Van Rooy Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan over haar weigering om nog initiatieven te nemen om de energiefactuur te ontvetten door er taksen en belastingen uit te halen. Volgens Demir zou een drastische verlaging van de energiefactuur langs Vlaamse kant ‘een vestzak-broekzakoperatie’ zijn omdat de belastingen dan zouden moeten stijgen. “Dit is totale flauwekul”, zegt Van Rooy. “De Vlaamse regering deelt jaarlijks voor 13 miljard euro uit aan allerhande subsidies. Daar kan dus drastisch op worden bespaard. Als de regering de energiefactuur niet verlaagt, is dat louter door politieke onwil.”

    Lees en deel het artikel.

    Paars-groen bakt niets van institutionele hervormingen

    “Terwijl dit land institutioneel vierkant draait en dringend aan grondige hervormingen toe is, slaagt paars-groen er maar niet in om zelfs maar van de uiterst minimale hervormingen die ze in dat verband in haar regeerakkoord heeft staan deftig werk te maken”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “Er wordt integendeel van binnenuit alles aan gedaan om dat te saboteren. Kijk maar naar de burgerbevraging.”

    Lees en deel het artikel.

    Europese burgerbevraging bedreiging voor lidstaten

    “De links-liberale elite is ervan overtuigd een mirakeloplossing gevonden te hebben voor tegenvallende verkiezingsresultaten: burgerbevragingen”, constateert Europees Parlementslid Gerolf Annemans. “Het is duidelijk dat de paars-groene Vivaldiregering met haar online burgerbevraging de mosterd bij de EU is gaan halen. Alleen worden er amper burgers bevraagd, en wil men nog minder luisteren.”

    Lees en deel het artikel.

    Bescherm onze sociale zekerheid!

    De werkloosheidgraad onder Vlamingen is lager dan in de rest van het land. Toch blijft de Vlaming meebetalen voor uitkeringen van vooral Brusselaars, Walen en niet-Europese migranten. Dat kan zo niet verder. Het beleid rond integratie en activering moet dringend heroverwogen worden. "Zodat iedereen meehelpt bij te dragen aan die sociale zekerheid, in plaats van ze alleen maar af te romen", zegt Vlaams Parlementslid Ilse Malfroot.

     

    Bekijk en deel de video.

    Demir noemt asociale LEZ’s … sociale maatregel!

    In het Vlaams Parlement drong Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Claes bij bevoegd minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) nogmaals aan om de regelgeving over de lage emissiezones te herzien – zoals al lang geleden beloofd – en de LEZ’s zelfs bij voorkeur af te schaffen. Demir verdedigde de LEZ’s echter en noemde die zowaar “een zeer sociale maatregel”, terwijl intussen al afdoende bewezen is hoe die zones in de eerste plaats Vlamingen met een bescheiden budget treffen. “Dit antwoord bewijst dat de minister en haar partij de voeling met de gewone Vlaming verloren hebben”, vindt Claes. “Zij praat meer en meer als iemand van Groen en lacht mensen die zich geen nieuwe wagen kunnen veroorloven gewoon uit.”

    Lees en deel het artikel.

    Automatische toekenning aanmoedigingspremie mantelzorg na vragen Vlaams Belang

    Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft een mantelzorgplan voorgesteld waarmee hij het statuut van mantelzorg aantrekkelijker wil maken. Zo wil hij mantelzorgers automatisch rechten toekennen aangezien amper een beroep wordt gedaan op de Vlaamse aanmoedigingspremie. “Het was onze vraag die blootlegde dat de premie amper werd aangevraagd, waarbij we de regering vroegen om initiatieven te nemen”, zegt Vlaams Parlementslid Yves Buysse. “Blijkbaar had Beke het Vlaams Belang nodig om in actie te schieten.”

    Lees en deel dit artikel.

    “Verhoog de nettolonen door de sociale lasten te verlagen”

    PS-voorzitter Paul Magnette ziet hogere brutolonen – en dus meer belastingen – als enige oplossing om de economische crisis het hoofd te bieden. “Een zoveelste twistappel dient zich aan voor het paars-groene kibbelkabinet”, zegt Kamerlid Hans Verreyt. “Maar hogere lonen voor arbeiders en bedienden zijn sneller te realiseren door de broeksriem aan te halen bij de staat, belastingen op arbeid te verlagen en als het even kan onze eigen boontjes te doppen.”

     

    Lees en deel dit artikel.

    COENS, ALMACI EN LACHAERT LANCEREN #PLEKJEVRIJ VOOR POLITICI OP DE VLUCHT

    **

    België Bananenrepubliek

    *

    -Politiek is geen stiel voor blozende maagden, maar steeds meer een dilettantisme voor sletten die zonder condooms ons land naar de afgrond neuken. Na het corona tijdperk krijgen we een containerpark tijdperk. Traditionele partijen worden als grofvuil naar de grote perscontainer – beter bekend als kiesdrempel – afgevoerd.

    Je kan veel faken, maar competentie is daar niet één van. Dat hebben Meyrem Almaci en Joachim Coens aan den lijve ondervonden, toen ze gevitieerd de voeten moesten spoelen op hun Titanic. Mag het een les zijn. Voorzittersverkiezingen die nipt gewonnen worden, schreeuwen om een ‘et tu, Brute’-scenario. Terwijl laatstgenoemden buitengetrapt worden, mogen de spitsen Beke en Jambon, die constant de bal klungelend in eigen doel trappen, wel verder klooien. Begrijpe wie begrijpen kan.

    Liberaal vuur

    De vrijheid tot masochisme en flagellantisme is het enige liberaal principe dat nog standhoudt in smurfenland

    Van Egbert Lachaerts liberaal vuur rest nog een waakvlammetje woke-liberalen van de statuur van Tommelein, De Clercq en Somers. Het liberalisme werd met links water afgelengd tot een fletse wijn van Château Poco Appellation Woke. Deze week bliezen de egoïstische sjerpgeile burgemeesters Bart Tommelein en Mathias De Clercq ook dat waakvlammetje nog uit. Ze willen een progressieve ratjetoe van leeglopende partijen. Een Vivaldi-lijkwagen met regenboogbanden waarmee ze nog een keer burgemeester hopen te worden. Of hoe de hoogheidswaanzin van lokale bleekblauwe ayatollahs de poten van hun kreupele moederpartij afzagen. De vrijheid tot masochisme en flagellantisme is het enige liberaal principe dat nog standhoudt in smurfenland. Egbert schreef een smeekbede: ‘Beste Tom, Bart en Conner, hebben jullie nog een #plekjevrij voor vluchtende politici?’

    De buis van dinges, de dinges van dinges

    De N-VA redt enigszins de meubelen dankzij de drie D’s: De Wever, Demir en De Roover. Maar de loden buis van de Zweedse regering en Jan ‘dinges’ Jambon kost hen de titel van grootste partij van het land. Het grote probleem is dat Jambon morgen de peilingen alweer vergeten is en verder strompelt. De N-VA schreeuwt om meer bevoegdheden naar Vlaanderen over te hevelen, maar is niet in staat om Vlaanderen deftig te besturen. Bourgeois kon geen deuk in een pakje boter slaan en Jambon is vergeten waar de boter ligt. Straffer nog, hij vindt de frigo niet. Zolang we niet bewijzen dat wat we zelf doen ook effectief beter doen, loert federalisering om de hoek. Het falen van Jambon voedt de Belgicistische dromen van Bouchez, Calvo en Hedebouw.

    Grabbelen in de compostbak

    Groen grabbelt in de compostbak en vindt vier koppels van jonge naïevelingen die wel hun kans willen wagen

    Bij Groen passen alle coryfeeën voor een zelfmoordvoorzitterschap. All in gaan en je politieke carrière op het spel zetten, daar is zelf Calvo niet te arrogant en te dom voor. Twee jaar voor de verkiezingen een groen moeras van conflicterend beleid draineren en een psychedelisch zwalpend electoraat in stand houden, is geen sinecure.. Stemmen terugpakken van de communisten of de socialisten wanneer koopkracht hét thema van de volgende verkiezingen wordt, lijkt mij een ‘mission impossible’. Meyrem schreef daarom een smeekbede: ‘Beste Bart, Raoul en Conner, hebben jullie nog een #plekjevrij voor vluchtende politici?’

    Prins Carnaval

    Het lijkt er meer en meer op dat we in 2024 een Prins Carnaval en een parlement van narren verkiezen, eerder dan slimme leiders voor dit land

    Triest om vast te stellen dat het recept tot succes bij de kiezer, ligt bij het verkleed als een konijn paraderen voor de lenzen van de camera. Carnaval en verkleedpartijen als stemmentrekkende tool. Zou dat de reden zijn waarom Petra De Sutter zo goed scoort in de pop-poll? Wie weet? In elk geval is het bij Vooruit niet het academische neerbuigende gezwets van Vandenbroucke die als stemmenmagneet werkt. En al zeker niet de geïmplodeerde leegte van de socialistische chi-chi-girl minister Meyrem Kitir. Neen! Het populisme van influencer en posterboy Rousseau deed het. Niet zijn intelligentie of zijn managementkwaliteiten worden beoordeeld, maar zijn zangtalenten en idiosyncratisch hip gebruik van metaforen van flauw gejammer zijn de maatstaf. Het lijkt er meer en meer op dat we in 2024 een Prins Carnaval en een parlement van narren verkiezen, eerder dan slimme leiders voor dit land.

    Bye, bye koeterwaal

     

    Joachim Coens heeft sinds hij voorzitter is maar één duidelijke zin kunnen uitbraken en dat was toen hij vrijdag zei: ‘Ik gooi de handoek in de ring’.

     

    Hij zal de geschiedenis ingaan als ‘de man die zijn volk leerde mislukken’

    Coens is de Vlaming die koeterwaals sprak, lelijke vestjes droeg en hemden die steeds een maatje te klein waren. Hij zal de geschiedenis ingaan als ‘de man die zijn volk leerde mislukken’ . Vrijdag, na de catastrofale kiespeiling van de VRT luiden de klokken van de lokale keizer-kloostervoogden de dodenmars. De begrafenis van tientallen lokale burgemeesters, schepenen en mandatarissen kwam in het verschiet. Voor dat Joachim ‘Uilenspiegel’ Coens terug naar Damme vertrok, schreef hij een smeekbede: ‘Beste Tom, Bart en Conner, hebben jullie nog een #plekjevrij voor vluchtende politici?’

    Dit was niet op de afbraak:

       Poetin is de enige redding voor Vivaldi. Wereldoorlog III zou verkiezingen hoogstwaarschijnlijk uitstellen tot 2050.

       Ons land is twee adviesraden rijker. Eentje voor toekomstige pandemieën en eentje voor de economische crisis.

       Slechts 44% van migranten met niet-EU-nationaliteit is aan het werk in België, de rest werkt in het zwart of dealt in het wit.

    Jasmijn Walldorf


      *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ik - en zeerrlijk ik niet alleen – kan mijn eigen oren niet geloven als ik de Regime Media nu al een paar dagen bezig hoor. Ineens zijn +80 % van de Vlamingen overtuigd dat de kernenergie moet blijven en de dag erop hetzelde verhaal tegen de immigratie..

    Zou Filip DeWinter soms zowel De Schandaard als de VRT hebben overgenomen? Of is daar de Euro eindelik beginnen te vallen?

    Jongens en meisjes, daar komen nog vodden van.

    Ons Mateke, ‘ Sloefke, had vooraf trouwens weer eens de toon gezet door ineens te beginnen schruwelen ‘In Brussel Vlaams’.

    En trouwens, wat kwam Bouchez van de ter zeile gaande Waals MR doen anders dan spioneren bij Keukenbouwer DOVY van Dinals Muyle in Roeselare? Die startte in 1973 ’n bedrofje waar thans haast 400 man werken. Niekls verkeerd aan. De Waalse landgenoten zijn zot van zowel de kwaliteit als van de lage prijzen en ze zijn dus goede klanten.

    Boucez verliet e set onder luid tandengeknarrs dat hoorbaar was tot in elke Vlaamse huiskamer. Eerst Tom van Groek, en daarna Donald Muyle.

    Bpichez doet er dus precies alles aan om zijn vel te redden…

    Hoog tijd dus om nog maar eens de woorden van wijlen René de Clerq (1877-1932) Derrlijks Heimat Dichter die als Ruwaard van Vlaanderenals verchoppeling de gruwelijke waanzin van na WO I – in ballingschap- heeft overeefd, het ooit verwoordde

    ER LIGT ‘ STAAT OP STERVEN

    IK ZAL OP D’UITVAARR ZIJN…

     *

     Digithalys

    11-05-2022, 05:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 544 – NA DE BRABANTE OMWENTELING IN 1830 IS NU EINDELIJK DE VLAAMSE OMWENTELING INGEZETDIE IN 2024 GRONDWETTELIJK WORDT

    *

    ZONDAG 8 MEI 2022

    *

    A R C O - A.C.W.

    O DAARNET BEWEGING.NET

    GEWORDEN, UIT ONEERLIJKE SCHAAAMTE…

    *

          544 – NA DE BRABANTE OMWENTELING IN 1830 IS NU EINDELIJK DE VLAAMSE OMWENTELING INGEZETDIE IN 2024 GRONDWETTELIJK WORDT

    *

    I N H O U D

    En zeggen dat het net Moederdag moest zijn om daarmee in de publieke nelantgstellbing te komen… Met afgang die meer lijkt op een stoelgang van de ooit Almachige Chistelijke Volks Partij, de zo gevreesde CVP, ooit, met de Oewarde Oewielfride MRTENS als Eerste Minster en in zijn jonge jaren Persoonlijke Vriend van het Vorstenpaar Boudewij & Fabiola di Mora y Aragon….

     Maar de tijden zijn cranderd. Kabouter Bunny Sammy Mahdi - in geschenkverpakking voor Moederdag?¸- met een tuiltje rode rozen, onderweg naar Kininign Betty, net als Prinses Delphine Boël van Koninklijken Bloede, toekomstige Queen zonder Land…

    Om er ons mee krom te lachen, miest het niet zo in-triestig zijn…

    Aan mijn 25 jaar – mijn eerste job als ‘Kostwinnende Zoon’, was de Patron, een zeer achtenswaardig man met een carrière om van te dromen, die mij de knepen van het vak heeft leren kennen (Dromen, denken, doen en volhouden, zou Boer Clkerc, de vlasboer-stichter van de wereld beromede Beaulieu Groep, tapijten fabrikant, later daarover zeggen – wel, die man was een gedreven Tsjeef. Bij een van hun zoveelste mislukkifen om Regerings Leider te blijven, kon die man absoluut tegen geen enkel grapje. Een soort Dewxever avant la lettre, zoals we hieronder zullen kunen lezen bij diens trimfantelijke intrede in het Boortmeerbeek van Klein dik Bartje Somers. Volstrekte meerderheid naar de vaantjes… Stel je voor: erger dan dat de wereld verging.

    Ach, Directeur-lief: ben blij in Uw plaats dat U dit niet meer hoeft te verteren…

    -

    ‘Never Again’, hoorde ik daarnet op de TV, uit de mond van de Russisch sprekende Oekraiense President. Is die man misscien onlangs nog in Kaaskerke gewest bij de IJzertoren? Waant ja, op zwaar onder druk staande IJzerminiment op de Kruiskop staat het in 4 talen, NO MORE WAR, maar dedju, het Roeski is daar niet bij…

    Is misschien een der drignenste werken van de Nieuwe Vlaamse Regering die er zit aa,n te komen??....

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    08-05-2022

    RICHTING KIESDREMPEL

    *

    De uitslag van ‘De Stemming’, de zgz peiling door de VRT en De Standaard, waaruit bleek dat CD&V in Vlaanderen de kleinste politieke partij is geworden, was voor mij geen verrassing. Ik verwijs daarbij naar mijn blog van 27 april ‘Het &NU?-congres’, waarbij de partij zelfs geen journalisten had uitgenodigd. Men zag toen de bui reeds hangen. Ondertussen heeft voorzitter Coens de handdoek in de ring geworpen en zullen er voortijdig nieuwe voorzittersverkiezingen komen, waarbij Sammy Mahdi zich alweer kandidaat heeft gesteld. Vorige keer verloor hij nipt van Coens.

    Het is wel historisch te noemen dat een partij, zoals die van de christendemocraten, die ooit in heel België een volstrekte meerderheid behaalde, nu in Vlaanderen zo diep gevallen is. Waar is de tijd van de zuilen, zoals die van de Middenstand, de Boerenbond, de Ziekenkas, de vakbonden? E.e.a. is wel terug te brengen tot de ontkerkelijking van onze samenleving, maar dat verklaart niet alles.

    Wat CD&V vooral kwalijk wordt genomen, is haar deelname aan de anti-Vlaamse regering Decroo, waar men de partij hoegenaamd niet nodig had, tenzij om de Vlaamse oppositie te verzwakken, uitgerekend de regio waar de partij haar stemmen moet halen. Vivaldi werd voor mij zo Paarsgroen+ en CD&V een onnodig aanhangsel waarbij de haar toegewezen posten dan nog werden ingevuld met niet-rechtstreeks verkozenen. ‘Amateurs’ is hier niet het juiste woord, maar veel scheelt het niet.

    Het is nu afwachten wat de partij gaat doen bij de verkiezingen in 2024 en of ze weer haar ziel zal verkopen voor een bord Belgische lindensoep om het traditionele nu zieltogende België mee in stand te houden.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    **

    Nieuws Spinterjes BTEALING NEWS uit Nieuwpoort a/Zee

    Een korte samenvatting van de Gewestelijke Zender WTV van gisteren.

    Nieuwpoort aan de IJzermondingis is officieel erkend als de grootste plezier-yachthaven van West-Europa. Had ik al van jaren gleden kunnen voorzien, want toendertijd van zeer nabij meegemaakt.

    ZEE BOERDFERIJ

    Op 5 km in zee, recht vooruit op de Ijzermonding heeft Jo Colruyt op de zeebodem een kweekstation gebouwd voor een natuurgetrouwe mossel- ciltuur, voor oesterbanken en voor de kweek van zeewier voor de Geneeskunde. Enig ter wereld en gewoon fantastisch voor de plaatselijke arbeidsgelegenheid en uiteraard voor zowel de gastronomie en het internationaal toerisme.

    Maar al dat mossel-gedoe is niet naar d zin van de pleziervaart. Die kunnen namelijk voortaan niet meer recht-aan recht-uit in en uitvaren. Vlak vóòr de nieuwe mvisboerderij, de ene richting staat gelijk met in de kanonlopen kijken van de Luchtmacht (!) in Lombardsyde, en de andere zijde is in de weg lopen vanhet Kanaal Verkeer. Moeillik jdaartussen te laveren, want overal zijn er die verdomd gevaarlijke zandbanken waar zelfs wijlen de Vikingers al bang voor waren…

    (Wordt vervolgd)

    OP TOURNEE MET BDW: DE WEVER LONKT RICHTING 2024 MET TWEE DOELEN

      Bart De Wever

    foto: ©Belga

    *

    In 'Op tournee met BDW' pleit De Wever voor uitgaan van eigen kracht

    Verslag - 08/05/2022

    *

    -

    is de kans dat een politicus uit de nationale politiek deze lente in uw buurt passeert voor een toespraak, om de partijstandpunten in de verf te zetten en in te spelen op de actualiteit. De voorbije twee jaar was dat door de corona crisis minder evident. Nu die zich op de achtergrond begeeft, is dit de kans voor politici om met hun boodschap weer naar de bevolking te trekken. Dat doet ook N-VA-voorzitter Bart De Wever, die langsgaat in elk arrondissement.

     

    Wij waren erbij toen ‘Op tournee met BDW’ halt hield in Grimbergen, de ‘Parel van Brabant’, maar waar de identiteit als deel van de Vlaamse Rand onder druk staat. Of om precies te zijn: in deelgemeente Strombeek-Bever. Weinig verrassend dat identiteit een centraal thema zou zijn. Onder de plaatsnemende toeschouwers aardig wat mekaar herkennende gezichten, doen de wuivende gebaren vermoeden, aan het begin van de avond.

    Voorwoord van Assita Kanko

    Het geroezemoes in de zaal maakt plaats voor aandachtige stilte wanneer Assita Kanko, Europees Parlementslid voor N-VA, het podium op stapt en plaatsneemt achter de kleine letters ‘BDW’, die ook links achter haar in het groot worden weergegeven, alsook op de dia daarboven.

     

    In een voorwoord van ruim 10 minuten krijgen de linkse zijde van het politieke spectrum en de ‘wokers’ ervan langs, het goedkope gebruik van de term ‘racisme’ uit die hoek en bespreekt Kanko haar… Vlaamse identiteit. De toon is gezet. Haar partijvoorzitter neemt over en begint aan een lezing van ongeveer een 1 uur en 50 minuten, gevolgd door een korte pauze en een sofagesprek gemodereerd door Mark Demesmaeker van 35 minuten om de vragen van het publiek te beantwoorden. In totaal dus zo’n 2 uur en 25 minuten De Wever aan het woord.

    Humoristische kwinkslagen

     

    Een De Wever die met zijn redenaarskunsten en humoristische kwinkslagen (soms ook aan het adres van Ben Weyts, eveneens aanwezig) de zaal geregeld aan het lachen krijgt. Bijvoorbeeld wanneer de Antwerpse burgemeester via zijn slideshow een advertentie laat zien van Open Vld op sociale media, met links wat Vivaldi doet voor een werkende en rechts wat Vivaldi doet voor een werkloze. De conclusie van De Wever: niet alleen loont werken niet onder deze federale regering, het lijstje links klopt niet. Het lijstje rechts wél. Er is een liberale eerste minister, maar een socialistisch regeringsprogramma, is de redenering.

    ‘Open Vld levert de premier en twee jaar later betalen ze geld om u te laten zien dat ze het PS-programma aan het uitvoeren zijn.’ Het doet De Wever denken aan een grap die hij vroeger nog kon vertellen op lezingen, dat Wetstraat 16 net die nummer heeft omdat je evenveel procent haalt als je eruit komt. Hoongelach én applaus in de zaal. Het brengt nog wat los, de gevoeligheden sinds de vorige regeringsvorming.

    Natiestaat onder vuur

     

    Hoe in België de kosten de pan uit swingen, terwijl steden geleid door N-VA-bestuur hun zaakjes wel op orde hebben, is een deel van De Wevers betoog. Met daarnaast zeven gevolgen geschetst van het onder vuur liggen van de identiteit van de natiestaat. Aan het eind van zijn initiële uiteenzetting richt De Wever de blik vooruit, op de verkiezingen van 2024. Zijn twee grote strategische doelstellingen: zelf de grootste partij worden en CD&V en Open Vld zo klein mogelijk krijgen.

     

    Een vraag uit het publiek kaart de verhouding tot radicaal rechts aan. ‘De Vlaams Belang-kwestie is een vervelende kwestie. Ik vind dat – en dat is mijn persoonlijke opinie – het drama van de Vlaamse beweging. Ze koesteren veel extreme figuren. Er is racisme in die partij. Geen reclame voor de Vlaamse zaak. Wat ik in die partij kwalijk neem, en deze voorzitter in het bijzonder, is dat ze niets doen om daaraan te werken. Nochtans heeft deze voorzitter alle kansen’, heeft De Wever het over Tom Van Grieken zonder zijn naam te noemen.

    Verantwoordelijkheid van Van Grieken

    ‘Hij zou dat kunnen doen, maar doet dat niet. Ik vind dat ongelooflijk onverantwoordelijk. Dat is zijn keuze, zijn verantwoordelijkheid, niet de mijne. Ik ga spelen met de kaarten die ik heb.’ Slagen op basis van eigen kunnen, is de weg die de Antwerpenaar op wil. En dus toch niet te veel ruziën op rechts. ‘Een heilige regel is dat niemand verkiezingen wint door over iemand anders te spreken.’

     

    Als we de strijd in het centrum voeren, zullen we voor ons vanzelf opportuniteiten creëren

    ‘Ik wil zelf aan zet geraken en een stevig handje kaarten hebben met troeven’, klinkt het. ‘Als je de Vivaldisten een cadeau wil doen, moet je twee jaar lang de strijd aangaan op de rechterzijde en mekaar over en weer trekken voor één of twee procent. Ik denk er nog niet aan.’ Opnieuw een enthousiaste reactie van het publiek. ‘Als we de strijd in het centrum voeren, zullen we voor ons vanzelf opportuniteiten creëren.’

    Wereldbedrag

     

    De actualiteit, dat wekt ook reactie op, met name de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. ‘Door het door meneer Mahdi toegekende leefloonstatuut, is het heel moeilijk om die mensen in politieke opvang te houden. Als die mensen horen over dat leefloon, denken ze wellicht: dat is een wereldbedrag. Tot ze hier komen en dan begint het misbruik.’

     

    Het wordt dus niet goed aangepakt. Of toch? ‘In Vlaanderen denk ik van wel. Er zijn minder vluchtelingen gekomen dan gedacht, maar we zitten met een erfzonde in de opvang, waarvan moet blijken wat die zal zijn. Die campagne ‘plek vrij’ vind ik verkeerd. Om zonder enige begeleiding, zonder enige reflectie te zeggen: zet uw deur maar open, laat ze maar binnen… In het Verenigd Koninkrijk hebben ze opgeroepen om geen vrouwen naar alleenstaande mannen te sturen die hun deur hebben opengezet. Hier gebeurt dat met een lichtzinnigheid. Wat we zelf doen, doen we in dit geval echt beter.’

    Kevin Vanbuggenhout

     

       *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    **

    KWAK!!!! En daar lagen ze, op tafel, want Bartje had zijn bord weggetrokken, net toen Moeder de bruine bonen wilde uitscheppen. Want, bruine bonen, bah! die lustte Bartje net. Aldus Auteur Anne De Vries (1904-1964).

    Die vunzige stinkende plak bruine boen van Bartje: beter visuele voorstelling van de Vlaamse verwezenlijkingen van DeWever kunnen we ons niet voorstellen.

    Na lectuur van deze succes-tourné met BDW komt daarbij het gevoel van een opgeblazen kikker, die buitenshuis kwaakt hoe het er bij een ander zou moeten aan toe gaan.

    Kortom, de realisator van een zo snel mogelijk

    te dumpen Kloteland door een nog sneller weg te werpen namaak-smaakmaker van Hoge Goesting.

    Eerst de Tsjeven zelf naar de kiesdrempel, kort daarna BDW, als een van hun vroegere nalopers om er tocj maar bij te behoren…

    Digithalys

    09-05-2022, 10:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!