MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN VRIJ LAND EN KIEZEN WE DUS ZELF ONZE BEEULEN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZATERDAG 11 JUNI 2022

    *

    Het mes eerst op de keel, later er dwars doorheen

    Vandaag de lammeren,

    morgen elke ‘Ongelovige’. Is nooit anders gewest

    *

    heid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

          613 – VOLGENS DE REGIME MEDIA LEVEN WZ IN EEN VRIJ LAND EN KIEZEN WE DUS ZELF ONZE BEEULEN

    *

    I N H O U D

    Onder een sterk embleem leidt ‘ons Mateke’ zijn inderdaad veel te nai

    vee volgelingen recht naar de zoveelste ondergang van deze Marxistisch-Leninitische partij.

    Ook nu weer, duidelijk voor het voetlucht gebracht door tSCHELDT.

     *

     

    .Dank zij VOORUIT is de discussie in het Hoodstedelijk Brussels Parlement over beschaafd of onbeschaafd slachten (voorlopig) alleen in het Dierenrijk, vorgoed van de baan. Allah akbar!!!!!

    Niet toevallig brengt DOORBRAAK daarna de invloed van Parijs op dit Kloteland ter soprake, weliswaar onder een totaal ander aspect. Het is een artiel dat werkt als een vuurtoren die, zelfs bij stormen ontij, de goede veilige haven aanwijst.

    Onmenselijke wreedheid, dat is wat de Regime Media – in alle stilte – laten weten. Zelfs deze Arabierse comlpt-instrctie is nu ge-democratisgeerd. Allah Akbar Bis.

    Een serieuze stap in de haast voltooide omvolking, zeg, nu zelf. Vandaar deze oorverdovende stilte in de Media en anderzijds de vele gerechtelijke dossiers die tSCHELDT – die namelijk de feiten open en bloot op tafel brengt - proberen te… halsrechten. De strijd regen het kromzwaard, gvoerd met de pen, wordt beslist door de Dame met Het Zwaard der Gerechtigheid….

    Dat alles volgens de wil;van Allah. Lees= de wil van Mekka.

    Arm Vlaanderen!!!!

    ‘Voorgoed’ dienen we te verstaan in de zin vqn zo lang het duurt, zo lang deze wankele woke kruik te water gaat. En dat is niet meer voor lang, want de geesten zijn er rijp voor.

    11-06-2022

    MOET ER NOG STROOM ZIJN ?

    *

       Europa heeft dus beslist dat er vanaf 2035 geen nieuwe auto’s met verbrandingsmotor meer mogen gemaakt worden en alles dus elektrisch wordt of met waterstofaandrijving. Dat betekent dat wie zich zo’n elektrische wagen niet zal kunnen veroorloven (ze kosten momenteel zowat het dubbele), met een tweedehands zal moeten rijden. Dat zouden er heel wat kunnen zijn, misschien wel de helft van de huidige autobezitters als we er de bedrijfswagens even niet bijtellen.

    Ondertussen begint men ook de beseffen, wat iedereen feitelijke al wist, dat er niet genoeg elektrische stroom voorradig zal zijn. In Nederland geeft de overheid geen vergunningen meer voor nieuwe bedrijven of de uitbreiding van de bestaande in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Bij ons is men nog niet zover – Elia de Belgische hoogspanningsnetbeheerder zegt dat er bij ons geen reden tot paniek is -   maar dat gaat er gegarandeerd nog eens van komen. Fluvius, de netbeheerder van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen, heeft al laten weten dat het de volgende jaren minstens 4 miljard euro extra zal moeten investeren om de stroombevoorrading te kunnen blijven verzekeren. Men mag drie keer raden wie die extra kost voor o.m. laadpalen en aansluitingen daaraan zal mogen betalen.

    Een ander probleem zijn de aansluitingen van de stroom uit de windmolenparken op zee, die door West-Vlaanderen naar Henegouwen moeten lopen. Daartegen is heel wat protest uit Vlaanderen o.w.v. de mogelijke schadelijke stralingen. Die lijnen ondergronds leggen kan ook, maar zal vijfmaal meer kosten.

    En verder maar hopen dat er veel zonneschijn zal zijn en het op tijd en stond flink gaat waaien! ‘Duurzaam weer’, zeg maar.

    *

    HOE VOORUIT IN BRUSSEL RADICAAL DE GROOTSTE MOSLIMPARTIJ WIL WORDEN

    **

    10 juni 2022 De Ziel

    Videospeler

    Elke deugpolitieker pakt tegenwoordig een vliegenmepper en petst iedereen in het gezicht die het woord ‘omvolking’ durft gebruiken. Omdat het woord zogezegd doet denken aan duistere Duitse tijden.

    Men kan het de bevolking niet kwalijk nemen de term omvolking te gebuiken voor de Blitzkrieg aan immigratie die de Belgische politieke kaste de laatste tientallen jaren heeft georganiseerd.

    Deze week gebeurde dan wat geen enkele politicus zag aankomen, maar waar het volk al lang voor waarschuwt. De Islam zit in het parlement. En de Islam begint haar morbide regels op te leggen.

    Omdat alle klassieke partijen bang zijn om gedecimeerd te worden de komende verkiezingen doen ze er alles aan om aansluiting te vinden bij het nieuwe kiesvee dat zijn schotelantenne op Mekka richt en zijn portefeuille naar de Belgische staatskas.

    De partij die deze week haar nog niet uit de bek gesneden onverdoofde tong liet zien was…. VOORUIT.

    Terwijl Führer Conner Rousseau doet alsof hij hip en kneedbaar is in de handen van gillende tienerjongens, richt hij zijn partij in Brussel op de massaal te importeren moslimstemmen in de verkiezings-excel van zijn partij.

    Om de moslims te paaien moet Vooruit des moslims zijn en dus openstaan voor hun middeleeuwse gewoonten.

    Bij monde van Vooruit parlementslid Fouad Ahidar werd deze week in de commissie dierenwelzijn van het Brusselse parlement duidelijk gemaakt dat beesten in Brussel het best onverdoofd over de kling gejaagd worden omdat Allah dat zo het liefst heeft.

    Fouad Ahidar, je gelooft het niet, is parlementslid van Vooruit én…. hou u vast… Voorzitter van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

    In deze functie maakte de man deze week bekend dat hij een rechtstreekse lijn met zijn God had. Dat is diezelfde God die er zeer OK mee is dat er bommen worden gegooid in de inkomhal van Zaventem om aldaar niet gelovige toeristen de benen van het lijf te scheiden.

    Fouad Ahidar zei deze week zonder blikken of blozen, of tussenkomst van zijn Führer Conner Rousseau, dat dieren onverdoofd geslacht mogen worden omdat zijn God niet zou toelaten dat dieren pijn lijden als je ze de keel oversnijdt.

    Michel Vandenbosch die als GAIA-expert door de commissie dierenwelzijn was gevraagd om de laatste stand van het wetenschappelijk onderzoek naar pîjn bij dieren te komen uitleggen, viel van zijn stoel toen hij Fouad Ahidar en zijn geloofsgenoten de parlementaire democratie zag omvormen tot theocratie.

    Dat er zoiets bestaat als scheiding tussen kerk en staat had Conner Rousseau nog niet uitgelegd aan zijn Achteruit-politici in Brussel. Dat zal zo zijn redenen hebben. Ahidar en de Zijnen krijgen van Rousseau carte blanche om in Brussel zoveel mogelijk pastaspeculoos aan de baarden van moslims te smeren opdat ze voor Vooruit zouden stemmen de komende jaren. Dus mag Ahidar het Vooruit-verhaal kleuren en invullen met God, Allah, Mohammed en klein Pierke, hoofddoeken en clitorale besnijdingen zolang het maar stemmen en dus geld oplevert. In de ogen van Conner is Fouad Ahidar zijn perfecte Goebbels in Brussel.

    De commissie dierenwelzijn in Brussel besliste na de tussenkomst van Ahidar dat dieren geen pijn kennen omdat God dat niet zou toelaten. Voor de commissieleden mogen dieren dus onverdoofd geslacht worden, bij voorkeur in een badkuip in een morsig stadsappartement op wandelafstand van een groezelig Brussels metrostation waar stront en pis het nieuwe België kenmerkt en definieert. Door deze beslissing wordt bewezen dat ‘omvolking’ geen boutade meer is, maar een succesvolle moslim marketing strategie die als een schandvlek vanuit Brussel naar de andere provincies dient ge-exporteerd te worden.

    Het hoeft geen betoog dat wij bij ‘tScheldt in verzet gaan met tekst en cartoons tegen deze achteruitgang in plaats van vooruitgang. Lui die beesten levend kelen omdat hun God dat oplegt horen in Vlaanderen niet thuis. Het bloed van elk op die manier geofferd lam hoort niet thuis in de kookpot maar in de baard van elke muzelmanse zot die onze samenleving niet komt verrijken maar verzieken.

     

     De Hond Van Lavrov

    *

    Frans Sergej Lavrov:

    Hoe zou Frankrijk reageren als België de Franse taal zou verbieden?'

    foto: ©UN Geneva

    **

    Waarom Oekraïense taalprikkels aan België doen denken……

    Frankrijk was kortstondig het centrum van de internationale politiek toen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov onlangs de vraag stelde, tijdens een interview met de Franse zender TF1, ‘Hoe zou Frankrijk reageren als België de Franse taal zou verbieden?’ Dit, om met een dwaas geformuleerde vraagstelling te suggereren dat de Russische oorlog met Oekraïne gerechtvaardigd wordt door een linguïcide: de Russen vechten voor de bescherming van hun taal en cultuur in Oekraïne.

    De taalsituatie in Oekraïne

    Laat ons hiermee beginnen. Het is begrijpelijk dat de taalsituatie in Oekraïne dezer dagen als inspiratiebron dient voor het Russisch kamp. De reden is duidelijk. Oekraïne telt meer Russischsprekenden dan onderdanen met de Russische nationaliteit. Cijfers verduidelijken dit: het land telt 29,7% Russischsprekenden en slechts 17,3% inwoners met een erkende Russische nationaliteit. Niet iedereen spreekt dus de taal van zijn nationaliteit.

    Lavrov heeft zeker een punt als hij bedoelt dat de Oekraïners in de laatste jaren de plaats van de Oekraïense taal willen opdrijven. Hij vergeet er wel bij te vertellen van waar die Oekraïense ijver komt.

    In zijn zeer waardevolle boek Oekraïne, een oorlogsgeschiedenis* schrijft Doorbraak-medewerker Luc Pauwels dat in de tweede helft van de negentiende eeuw, toen de nationale beweging in Oekraïne grote vooruitgang boekte, de Russische tsaristische regering er niet beter op vond dan een oekaze uit te vaardigen ‘die de uitgave van Oekraïense boeken verbood en zowat alle nationale propaganda onmogelijk maakte’.

     

    In 1893-1907, en ook lang daarvoor, formuleerden de Oekraïners dringende eisen om de Oekraïense taal als onderwijstaal te herstellen. Ondanks de Russische politie repressie bloeiden in vele dorpen en steden een rits Prosvita-verenigingen: voorstanders van eigen Oekraïens onderwijs. Niet alleen onder het communisme, maar ook in de laatste jaren van het tsarisme was Oekraïne het onderwerp van een ware taalstrijd.

    Grote principes

     

    Op de vraag van Lavrov, ‘Hoe zou Frankrijk reageren als België het Frans zou verbieden?’, zou de journalist hebben geantwoord: ‘Niet.’ De reactie is al even problematisch als de vraag. Het correcte antwoord luidt dat men in Parijs uiteraard hysterisch zou reageren, hier en nu, juist zoals in het verleden. In 1848 heeft de toenmalige Franse minister van Binnenlandse Zaken en schrijver Alexis de Tocqueville voor altijd de realpolitik van Frankrijk — of ze nu cultureel, economisch of politiek is — tegenover België bepaald met het voorstel om:

     

    ‘… de activiteiten van Frankrijk te beperken tot de grensgebieden zoals België, Zwitserland en Piëmont. Men moet er geen georganiseerde verzetsbeweging steunen, maar tegelijkertijd nooit een gelegenheid missen om het nieuwe Frankrijk voor te stellen als het land van de principes van vrijheid en tolerantie. Ondubbelzinnig zal men deze gehechtheid duidelijk maken aan de dominerende machten in Centraal- en Oost-Europa en meedelen dat Frankrijk hun de vrije hand geeft buiten haar traditionele invloedsfeer, maar dat ze als compensatie verwacht dat niemand in vraag zou stellen wat ze als een controlerecht op de situatie van de grenslanden beschouwt.’

    Rusland en Frankrijk: dezelfde strijd

    Vervang in de vraag van Lavrov — of is het Lavlov? — het woord ‘Frans’ door ‘Nederlands’ en laat ons wat in de taal van Molière een ‘lapsus révélateur‘ heet, even illustreren met enkele voorbeelden.

     

    herhaalde en niet mis te verstane dreigementen dat Frankrijk zou kunnen binnenvallen als België niet in de pas liep

    Er kunnen sinds het ontstaan van België vele boekdelen geschreven worden over de tussenkomsten van Frankrijk, voor en achter de schermen, om de Belgische trein op het Franse spoor te houden. In de tweede helft van de negentiende eeuw gebeurde dit nog wel eens open en bloot. Inclusief herhaalde en niet mis te verstane dreigementen dat Frankrijk zou kunnen binnenvallen als België niet in de pas liep. Ik neem even deze periode omdat het blijkbaar het referentiekader van Lavlov bepaalde.

     

    In november 1890 besloot de Parijse gemeenteraad om zich officieel te laten vertegenwoordigen op een Belgische plechtigheid om de Franse overwinning bij Jemappes te herdenken. Een van de voorstellers, het raadslid Chauvière, verklaarde tijdens een gemeenteraadszitting: ‘Deze deelname gaat om een politieke daad vanwege de gemeenteraad van Parijs.’ En hij voegde er nog aan toe dat het plan ‘de uitbreiding van de macht van de Franse Republiek’ was.

    In 1891 schreef de Belgische afdeling van de Alliance Française dat haar doel was ‘het verspreiden van het Frans als officiële taal, meer bepaald in het Vlaamse landsgedeelte’.

    In september 1905 hield men in Luik een ‘Congrès pour la culture et la langue française‘. Frankrijk speelde toen de hoofdrol in de organisatie. Tijdens dit congres pleitten de deelnemers nog altijd — we zijn toch in het begin van de twintigste eeuw — voor ‘de uitbreiding der Franse taal aan de noordelijke en noordoostelijke grens, dat is in Vlaams-België’. Opvallend was dat dit congres niet samenliep met een Waals congres dat in dezelfde stad een beetje later in dat jaar plaatshad.

    Graaf d’Ormesson

     

    In 1908, naar aanleiding van de oprichting van de Ecole Française, in een chic herenhuis op de Brusselse boulevards, verklaarde de Franse feestredenaar, graaf d’Ormesson, dat het doel van de school was, en ik citeer: ‘niet zozeer kleine chauvinisten te vormen maar goede Fransen en goede Republikeinen’.

    de bijkomende jaarlijkse 270 000 fr. die Frankrijk in België toekende aan het Fransgezinde onderwijs: de Franstalige scholen in Vlaanderen incluis

    Was het in een bui van enthousiasme of ging d’Ormesson ervan uit dat Brussel veroverd gebied was? Waarschijnlijk beide. Het was een publiek geheim dat Frankrijk officieel deze nieuwe Fransdolle burcht financierde met bovenop een jaarlijkse subsidie van 125 000 fr. van toen. De kranten stonden er vol van, en ook van de bijkomende jaarlijkse 270 000 fr. die Frankrijk in België toekende aan het Fransgezinde onderwijs: de Franstalige scholen in Vlaanderen incluis.

    De hond van Lavlov

    Als de hond van Lavlov kwijlt van de Oekraïense taaltoestanden, dan brengt het zijn baas in een ultieme, Belgische hallucinatie met het idee dat Frankrijk, met dit simpel voorbeeld, de militaire interventie van Rusland in Oekraïne beter zal plaatsen. Opvallend toch dat Rusland vindt dezelfde rechten te hebben over Oekraïne als Frankrijk over België.

    Wido Bourel

    *

    * Oekraïne, een oorlogsgeschiedenis, Luc en Tina Pauwels, Aspekt, 2022.

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ik wist het! Ik wist het!!! Dat ding daar in Die Joekrien, dat nu de ganse wereld in rep en roer zet, is een fenomeen dat bij ons, Vlamingen, maat al te geod bekend is. Ja, zelfs overkomt als een afgezaagd refrein vol moederverdriet. Nu zijn het de Russen, ex-Bolsewisten, tegen een Cristelijk hard werkend Broedervolk, toen waren het – en zijn het nog altijd – de Fransen die, zonder God-noch-Gebod, tegenover de ‘Belgen’ uit het Noorden des Lnds’… zich als slavenmeesters gedragen. Dezelfde onmiddellijke aanleding: de Taal.

    Raar toch dat het weer eens DOORBRAAK moet zijn, die na maanden van offocieel de andere kant opkijken, de kat de bel aanbindt.

    Parijs en Brussel! Even verder doordenken om op, met dit nieuw inzicht bij de twee Duitse invallen te komen die bedoeld waren om de Parijse pretentie ’n halt toe te roepen. Eeb burenruzie dus. Geen vrije doorgang om Parijs voor de 3de maal op de knieën te krijgen? Liever om ’s Konings Wil met tienduizenden ligen te sneuvelen op het Veld van Eer, dan realist te zijn.

    Het is spijtig om zeggen, maar de Waarheid – ricgt or wrong - vliegt veel te traag, zo dat de Linkxe Leugen altijd eerst aankomt.

    Laten we dus hopen, dat de eertvolgende Verkiezingen – liever vandaag dan morgen – daar alles zullen aan veranderen. Neen, God is niet dood, maar Hij is wel de oorzaak van onze doodstrijd, Klein-Gelovigen die we zijn.

    *

    Digithalys

    12-06-2022, 16:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 612 – DE OUDERE GENERATIE IS ER NIET OM UITGEDOOFDE AASSE MAAR OM BRANDEND VUUR DOOR TE GEVEN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    VRIJDAG 10 JUNI 2022

    *

    Het Zwanenmeer?????

    *

    *

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

          612 – DE OUDERE GENERATIE IS ER NIET OM UITGEDOOFDE AASSE MAAR OM BRANDEND VUUR DOOR TE GEVEN

    *

    I N H O U D

    Daags voor de Vlaamse Hoogdag van volgende maand 11 JULI – vandaag dus toevaalig ook een Vrije Dag, wordt in een bijdrage van Doorbraak gepleit voor méér… Zwarte Zwanen.

    Heb iik dat goed gelezen? Of is er meer bedoeld dat er intensiever gezocht moet worden naar eerder zeldzame exemplaren van het Geslacht der Langhalzen. Zodat de strijd voor een Onafhankelijk Vlaanderenn meer zou uitmonden in het Rijk der Verbeelding? Om met goed gevolg te scoren, moet elke ploeg vvordien lang op voorhand goed gemotiveerd geraken. Zegezekerheid en de gepaste sttijdlust op de eersteplaats.

    Teznij we deze scherpstelling à la Diabolorum opvatten als een uitdaging, een massale oproep richting de nieuwe jonge genratie politeike Voormannen die deze keer van aanpakken weten. Geen nostalgisch kabbelend beekjes meer uitt Leopoldische ktingen, maar mannen met baarden die weten wat het is om te kaapren te varen….

     

    Moest daar in die oorspronkelijke tekst dus niet meer gepleit worden voor méér Zwarte Leeuwen?

    De volwassen gewoden jeugd van tegenwoordig is qia niveau, over het alemeen niet meer van het zootje Wilfried Martens, Willy Claes of een Vande laliere van de lala. Die hadden geen Schild en al zeker geen Vrienden nodig, maar geld om mee te smijten, ver van de Gentse op kosten van de belastingbetaler gerestoureerdrhofsteden, maar liefst in de eigen portemonnee. Tot het hele Land, van de boreling ib de wieg tot de bejaarde sukkel in het Rusthuis, failliet was.

    We hebben ze, de jeugd samen met de toelomst, in voorraad, van alle slach en soort en in alle kleuren vn de regenboog. Met Dries van Langenhove als vvotrekker. En met Urbanus als Vrijelijk Verkozen President voor het leven. Zodat de Vlamingen verzekerd zouden zijn van de sympathie van de gehele werreld, gekoppeld aan – vooral in tijden van stikstof-gekte, het spreekwoordelijk gezond boerenverstand.

    Vroeger wrd op dit medium reeds JMDD gesugereerd, maar die heeft al genoeg zorgen door zijn vaderstad Middelkerke, eenmaal bevrijd uit de klauwen van de Euro-melkers, naar de hoogste toppen te voeren in de Vaart der Vplkeren..

    10-06-2022

    KONGO' (2)

    *

    In mijn kindertijd zei ik altijd: ‘Als ik bij het leger moet, dan ga ik naar de Kongo’. Nu moest het lukken dat ik mijn legerdienst moest doen in 1960, uitgerekend het jaar dat Kongo onafhankelijk werd. Na enkele maanden zat het er daar al bovenarms op met onlusten en werden er vrijwilligers voor Kongo gevraagd, ook bij de dienstplichtigen, de ‘miliciëns’, zoals men die toen noemde. Toen kon ik dus naar Kongo, maar heb dat niét gedaan. Dat kon een geluk bij een ongeluk geweest zijn, want tijdens de opdracht van het Belgisch leger crashte er in Kongo een van hun transportvliegtuigen. Ik had erbij kunnen zijn, zeker nadat ik me realiseerde dat een van de slachtoffers een jongen was die samen met mij in 1959 zijn ‘drie dagen’ had gedaan in ’t Klein Kasteeltje.

    Die jongen was niet de eerste de beste. Hij heette Marcel Indekeu uit Hulshout en was dat jaar (1959) Belgisch kampioen op de weg geworden bij de amateurs (‘liefhebbers’ heetten die toen). Elk jaar wordt er in Hulshout nog een wielerkoers gereden die de Grote Prijs Marcel Indekeu heet. Ze zijn hem daar niet vergeten en ik ook niet.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

            OOSTENDE

    Zou het soms kunnen, dat samen met dagjesdmensen seizoen; de Waalse Ziekte afgezakt is is naar de Koninging der Badsrteden? Bart Stommelein, de door zichzelf aangestelde Burgemeester van dat hoogmoedig Verloren Gat, in zak en as, verklaart op TV dat ‘zijn’ stad worstelt met – in een dodelijke wurggreep zit van - een schuld van + € 600.000,00 en dat bijgevolg de ‘Zorg’, de kinderopvang, het sociale en culturele leven een tnatje, ja zelfs ’n heel gebit, zullen kwijtspelen.

    Hoogwater dus en tijd voor verandering? Tijd om te leren zaaien naar de zak, wat namelijk al ’n halve legislatuur het geval is voor de gewone burger. Maar Riberalen en Vivaldisten voornameijk ex VUërs-kzakdraaierszien het altijd veel breder. Zelf leven ze zo breed mogelijk en van zover mogelijk uit de hoogte. Waar het klootjesvolk alleen nog maar op de knieën kan en mag voor vallen.

    **

    Denk aan de vlag van Oekraïne…. Dat GEEL is toch, naast het BLAUW, de meest natuurlijke kleur ter wereld? Tijd dus voor veel Lihcter Blauw, als het maar gemeend Vlaamsvoelend is.

    Wie het oor te luisteren legt in de straten hoort krek hetzelfde. Maar iedere dag iets luider. Teken aan de wand?

    Op Twitter (zie verder) was Gerolf Annemans aan het woord, met iets dat de Regime Media nog van uit hun graf nooit zouden duren uitbrengen, namelijk dat Het Rekenhof dit Vivaldi-bestuur onhoubaar vindt.

    Zo hoort U het eens van ’n ander….

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Hertogfonds vzw

    @Hertogfonds

    *

    #Waterloo-avond met als gastspreker Antwerps gemeenteraadslid @JanPenris

    alias #Napoleon over de slag bij Waterloo en het belang van Napoleon voor #Antwerpen in de Antwerpse #Brabo-bar.

    Gerolf Annemans

    @gannemans

    Op de partijraad van @vlbelang

    geeft @Barbara_Pas

    een overzicht van onze verwijten aan de Vlaamse minderheidsregering Vivaldi. Zeer indrukwekkend. Of met de woorden van het Rekenhof : "onhoudbaar”….

     

    BESTE TOM, VLAAMSE ONAFHANKELIJKHEID IS NOG IETS MÉÉR DAN EEN 50%-KWESTIE

    **

    Iets over grondstroom en draagvlak

    -

    Op het jaarlijkse sponsordiner van Doorbraak was VB-voorzitter Tom Van Grieken spreker en eregast. Onderwerp: hoe een politiek breekpunt creëren waarbij een meerderheid van het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid zou uitroepen, en een onderhandelingspositie met Brussel en Wallonië afdwingen. De ‘implosie’ van België zou dan een vanzelfsprekend feit worden, en voor het einde van dit decennium doppen we onze eigen boontjes. Jean-Pierre Rondas opperde dat dit internationaal-juridisch niet zo vanzelfsprekend is, en zonder twijfel zal Europa het proces proberen te counteren, zie Catalonië en de Spaanse staat.

    Klopt. Er zijn nog meer redenen om het perspectief van Van Grieken enigszins naïef te vinden. Zijn vertoog was cijfermatig opgebouwd, alsof het allemaal maar een kwestie is van een meerderheid te halen binnen het Vlaams Parlement. Dat is natuurlijk een mathematische voorwaarde voor de soevereiniteitsverklaring. Maar of de geesten in Vlaanderen ook echt rijp zullen zijn voor een republikeinse shift, is nog een ander paar mouwen.

    60-plussers

    IJzerwake 2021

    Het aantal Vlaamse kiezers dat echt afscheid wil nemen van de Belgische constructie, schat ik momenteel op hooguit 25%

    Het punt is namelijk dat een referendum rond al dan niet onafhankelijkheid, wat ik democratisch toch netjes zou vinden, vandaag gegarandeerd géén meerderheid zou opleveren. Vlamingen stemmen namelijk om nogal wat redenen voor V-partijen: migratie en asiel zijn topmotieven, een economisch rechtse oriëntatie (VOKA), ethisch conservatisme, naast anti-systeemressentimenten en opgeheven middenvingers (vooral de VB-kiezer). Het aantal Vlaamse kiezers dat echt afscheid wil nemen van de Belgische constructie, schat ik momenteel op hooguit 25%.

    De opmerking van Eddy Daniels, dat de N-VA een flink aantal ‘soft-belgicisten’ herbergt (men zou hen dus evengoed soft-flaminganten kunnen noemen), die met hetzelfde gemak als ze door Bart De Wever werden verleid weer naar andere electorale oorden zullen vertrekken, snijdt hout.

    Maar het leidt meteen ook naar de essentie: een draagvlak is nog iets anders dan een mathematische meerderheid. Het heeft te maken met een emotionele, culturele en filosofische grondstroom waardoor boven de partijgrenzen heen een soort historische dynamiek ontstaat. De Vlaamse beweging is er nooit in geslaagd die dynamiek op gang te brengen. Ze is een sektarisch, overwegend rechtsconservatief verhaal gebleven waarin 60-plussers vandaag domineren. Sterven zij uit, dan is het ook met die beweging gedaan.  

    Daar zitten we met een enorm deficit: een republikeinse ‘geest’ uit de fles valt in geen lichtjaren te bekennen. Het debat leeft niet rond de vraag hoe een onafhankelijk Vlaanderen er zou kunnen uitzien, constitutioneel, bestuurlijk, democratisch, cultureel, economisch, sociaal, ecologisch. Onder welke grote levensbeschouwelijke en maatschappelijke noemers gaan we die nieuwe Vlaamse samenleving op poten zetten? Er moet een grondwet geschreven worden voor àlle Vlamingen, niet alleen voor de Vlaams-nationalisten van vandaag.

    Rechts monopolie

    Momenteel liggen de kaarten ideologisch vrij duidelijk. Gesteld dat N-VA en VB samen 50% halen, en in de veronderstelling dat Bart De Wever eindelijk zijn banvloek over de politieke erfvijand intrekt, dan zou het deeg waaruit de Vlaamse natie gebakken wordt, uitgesproken rechts samengesteld zijn.

    Dat betekent onder meer: verstrengen van migratievoorwaarden en inburgeringstraject, minder aandacht voor milieu en klimaat, besparen op zorg en sociale voorzieningen. Cultuur wordt vooral gezien als canonieke inventaris van een groots verleden (hoe dikwijls is Jan Jambon al niet met het Lam Gods afgekomen) en het onderwijs moet de Vlaamse identiteit in de verf zetten.

    Dat zijn de rechtse accenten van de V-partijen, men kan er zich in vinden of niet, maar daarmee constitueer je geen republikeins verhaal. Deze kan niet het voorwerp zijn van een rechts monopolie. Er moet een consensus groeien, boven de partijgrenzen heen, dat Vlaamse soevereiniteit een positief verhaal is, ook voor wie sociale solidariteit en milieuzorg, zelfs klimaat, belangrijk vindt.

    We spreken hier dus over gemeenschappelijke frontvorming: ook voor links moet er eten en drinken zijn in het verhaal van de Vlaamse onafhankelijkheid

    . Dus moeten ook socialisten en groenen, en misschien zelfs communisten, verleid worden en losgeweekt uit hun Belgicistische sluimer, met het idee dat er in het nieuwe Vlaanderen ook voor hun ideologie een democratische plek is. Dat ze de nv België niet langer als een levensverzekering hoeven te beschouwen, en dat de Vlaamse natie er ook een zal zijn waar zwakkeren beschermd worden, de natuur gedijt en comfortabele treinen op tijd rijden. Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken blijven goede voorbeelden. Noteer dat in Oostenrijk een regering aan de macht is, samengesteld uit de conservatieven van de Österreichische Volkspartei en de Groenen. De naam van hun ambitieus programma: Aus Verantwortung für Österreich.  

    Zwakke zesjesregering

    Ambitie blijft het sleutelwoord. Vegeteren in een 1302-romantiek, of sudderen in technisch gezemel over bevoegdheidsoverdrachten, zal ons nergens brengen, behalve in wat de Vlaamse regering vandaag uitstraalt: knullige dagjespolitiek, zwartgeel geschilderde verkeerspalen en veel decreten die regelneverij uitstralen. Grote werven blijven liggen, zelfgenoegzame regenten zijn vooral met hun eigen politieke agenda bezig. Af en toe ontaardt dit in hilarische vertoningen, zoals het moment waarop Bart Somers en Hilde Crevits doorheen het raam van het Vlaams Parlement de verzamelde pers trachtten te ontvluchten.

    Na zes staatshervormingen maakt Vlaanderen het verschil niet tegenover België. Integendeel, wat we zelf doen, doen we soms (nóg) slechter

    En laat dit nu één van de grootste obstakels zijn voor de draagvlakvergroting en het rijpen van de geesten. Na zes staatshervormingen maakt Vlaanderen het verschil niet tegenover België. Integendeel, wat we zelf doen, doen we soms (nóg) slechter. Ondanks talrijke snoep/studiereizen naar gidsland Denemarken, een land met een vergelijkbaar bevolkingsaantal, en veel intentieverklaringen, krijgt men zelden de indruk dat deze regio klaar is voor echte autonomie. De zin voor verandering ontbreekt, het politieke vuur, de drang om te excelleren, en vandaar dus ook de fut bij de doorsnee Vlaming zelf.

    De regering Jambon wordt in brede kringen – zelfs binnen de N-VA – beschouwd als een zwakke zesjesregering zonder ambitie, coherentie, of duidelijke, middellange beleidslijnen. De Beke-catastrofe, het onderwijsdebâcle, de ellenlange wachtlijsten voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en sociale woningen, de verkeersinfarcten en het slecht openbaar vervoer, de ondermaatse armoedebestrijding, de bedenkelijke lucht- en waterkwaliteit, milieulijken die uit de kast blijven vallen (PFOS)… Zeg nu zelf, waarom zou de niet-geïnteresseerde Vlaming opteren voor zelfbestuur?

    Momentum

    Het Vlaams Belang zit in de oppositie, de partij van Tom Van Grieken is niet verantwoordelijk voor deze miskleunen. Maar ik zie weinig tekenen dat die partij het politiek personeel zou leveren dat wél het verschil zou maken. Waarschijnlijker is, dat ook mét het VB in de Vlaamse regering de Belgische ziekte zou blijven hangen en de Jambonitis zou voortsudderen in een Belgische rompstaat.

    We zitten met media opgescheept met een ronduit Belgicistische agenda, zelfs pro monarchie, te beginnen met de Vlaamse publieke omroep. Van hen hoeven we geen draagvlakvergroting te verwachten

    Voor de rest is het mankerende draagvlak voor Vlaams zelfbestuur uiteraard – een nagel waarop ik ook al veel heb geklopt – een kwestie van een ontbrekende intellectuele en culturele elite die voor het republikeinse idee gaat. We zitten met media opgescheept met een ronduit Belgicistische agenda, zelfs pro monarchie, te beginnen met de Vlaamse publieke omroep. Van hen hoeven we geen draagvlakvergroting te verwachten. Ook daar dienen shifts gemaakt te worden en moeten stemmen doorbreken die een ander verhaal brengen en de publieke opinie kunnen begeesteren.

    Doorbraak is zeker een cruciaal instrument in deze opinievorming. Het moet blijven de lat hoog leggen voor de politici, naar verbreding zoeken, én de drempel verlagen voor de gewone Vlaming op zoek naar beter bestuur, levenskwaliteit, vrijheid van mening en andere dingen die ertoe doen. Je moet in een huwelijk goede redenen hebben om te scheiden en dat gaat niet alleen over centen en procenten. Als grondstroom en draagvlak er zijn, kan er een momentum ontstaan, waarbij de politieke klasse op het gaspedaal moet duwen. Zwarte zwanen noemt men dat, een vonk die het vat doet ontploffen. Helaas is er momenteel geen vat, geen mengsel, zelfs geen vonk, en vliegen de zwarte zwanen gewoon voorbij. Werk aan de winkel.

    Johan Sanctorum

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    De Belgen, zowel de slechte als de goede, beleven dus om zo te zeggen, de laatste uren, dagen weken, maanden? Van hun kunstmarige lotsverbiding tussen harde werkers en zotte grld gsmijters. Vandaar de idee van ‘soort zoekt soort’.

    Laat het Zuiden des Lands zich terug aansluiten bij hun geliefde Mère Patrie waar ze, Napoleon indachtig, met open armen zullen ontvangen worden. Want de wilde bezitsdrang en de flierfluiterij kennen geen grenzen.

    Brussel, dat eigenlijk historisch Vlaams Erfgod is, verkopen we aan de meestbiedende, met – zie Pater Verbiest -lichte voorkeur voor de Chinezen. Al moeten we de Poet, indien die tegen alle verwachtingen in, toch zou geïnteresseeerd zijn, een kans geven. Ons, Vlamingen, om het even. Als het maar opbrengt en blijft duren. En vooral, dat die Ketjes die al la,ng allemaal Frasnsoos of Arabiers spreken, nu eindelijk eens zouden leren in de pas te lopen.

    Gistren kon U het hier al lezen: met de joviale tUrbanus als nieuwbakken Vlaams Staatshoofdfd en opvolger van Filips de Stijve gaan de nuchtere maar profijtige Hollanders op ons afkomen als vliegen op een klontje suiker…

    En dan, vraagt U.

    Wel, dan dansen de volgende Gouden Eeuwen der Lage Landen zoals die oot bestonden.

    ****

    Luctor et emergo: vecht en ge zult overwinnen.

    Leeuwen ach zwijg me eran!

    *

    Digithalys

    11-06-2022, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.611 –NAZI-SS EUROOESE COMMISSIE STRAATSBURG ONDER FRANS TIMMRMANS, GTUPPRNFÃœHRER

    VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DONDERDAG 9 JUNI 2022

    *

    Frans Temmermans

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

    611 –NAZI-SS EUROOESE COMMISSIE STRAATSBURG ONDER FRANS TIMMRMANS, GTUPPRNFÜHRER

    *

    I N H O U D

    Het is al een heel tijdeke bezig maar met de dag vallen de makers. Alles aan de TOP draait om MACHT en om GELD.

    Ach, die klimaat-problematiek. Ach die Opwarmin g van de Aarde…

    Er wordt van ales uitgevonden om de echte problemen te verdoezelen. Of men maakt van een mug ’n olifant…

    Het is nu eenmaal inherent aan het klimaat en aan de hele natuuur trouwens dat die hun eiugen (Goddelijke?) wetten volgen. De seizoen gaan en keren, elk met hun eigen grillen. Ze kuisen dan ook meestal het vuil op dat de Mens hen heeft aangedaan.

    Ruim voldoende dus voor de Mexistisch-Lenininistcihe wereldverbetereraars il daar hun kansen in te zien. Zure regen bijvoorbeeeld is ’n zoet verlediingmiddel om hun (gestolen) gezag te laten gelden.

    Stalin, Hitler, Mao deden het hen voor en de samenlevingh liep er in.

    Och, ze doen het elk op hun eigen typische manier. Met Goelags, met kanonnengebulder en KZ Lagers, of mert list en loze vossenstreken. De Taliban doet het. Erdogn doet het met de Koerden, de Kasjmir en wijlen de Armeniërrs veerdwijen van de aardbodem. Maar d echo’s daarvan in het Westen worden gebrandmerkt als ‘Extreerm Rchts’ populisme…

    Vladilmir Poetin, wars van het Sovjet Systeem, zet dat op zijn eigen manier verder: mret ijzeren vuist.

    Deze EUn nocgrqnq ler d e-beste bedoelingen op poten gezet, doet het op een geduldiger manier. Meer achterbaks, zodat op zekere datg de Burger ontwakt in een stalen wurggreep. Zoals ibn Chibna gheden ten dage: van de mi-orgen tot de avond o, - ùet gezcijhtserkenning, camera bewaking…

    En dan is er nog één groot verschil. Adolf Hitler werd door het Viokjk cerkozen met maar lirgst 98% van de stemmen. Frans Temmermans echtrsyp,d ams ObergruppenfPuhrer nooit ergens op een EU kieslijst.

    Iets dat hoopgevens is voor Mei 2024. Als die, samen met zijn cluibje van mede-zakkenvullers, tegen dan tenminste hun bootjes niet al op het droge hebben….

    09-06-2022

    'ONZE KONGO'

    *

    N.a.v. het koninklijk bezoek aan onze vroegere kolonie, werden alle registers weer opengetrokken over de koloniale uitbuiting. Flup de laatste betuigde de zwartjes zijn spijt, maat opperde geen excuses die tot vergoedingen hadden kunnen leiden. Men vergeet daarbij constant te zeggen dat ‘Onze Kongo’ bij zijn onafhankelijkheid in 1960 voor die tijd in Afrika in vrij goede staat was. Een behoorlijk onderhouden wegennet, het spoornet ook en dat werkte. Er waren zelfs boekjes met de aangekondigde vertrektijden, die meestal nog klopten ook en dat gold eveneens voor de aansluitingen op de overzetboten. De doorsnee Kongolees had het niet breed, maar – zeker na de overname door België van de het privébezit van Leopold II - wel beter dan de dag van vandaag. Het sindsdien potverteren van het staatskapitaal en de ontwikkelingshulp gebeurde niet door de Belgen, maar door de eigen, nieuwe Kongolese machthebbers.

    Kongo beslaat ± een kwart van het Afrikaanse continent, is veel te groot om als één land behoorlijk bestuurd te kunnen worden. Toen men het land zijn onafhankelijkheid gaf, had men het eerst moeten verdelen in een tiental staten*, min of meer volgens de etnische samenstellingen. Katanga had daar een voorbeeld van kunnen worden, maar dat werd niet toegestaan. Kongo moest een België in het groot worden. Zoals het nu is, ziet het er naar uit dat het daar nooit meer goed komt.

    De Vlamingen speelden in Kongo dezelfde ondergeschikte rol als in België. De hardste werkers waren doorgaans de missionarissen en hospitaalzusters, overwegend Vlamingen, die er werkten voor een appel en een ei, maar bijna alles verliep er in het Frans en het woord ‘Flamand’ was en is er een scheldwoord.

    Het huidige België, met zijn hoge staatsschuld en zijn begrotingstekorten is niet meer in staat om Kongo financieel te steunen. Alleen nog wat gerommel in de marge.

    Zo’n verdeling had men ook moeten doorvoeren in Zuid-Afrika, nog zo’n uitgestrekt land dat geen vooruitgang meer maakt.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    aams Belang

    @vlbelang

    ·*

    "In tijden waarin de burgers door torenhoge facturen nauwelijks of niet het einde van de maand halen, is deze zelfbediening door paars-groen totaal verwerpelijk

    *

    SOCIALISTEN BLIEZEN KLIMAATPAKKET EU OP OMWILLE VAN GELD

    **

    De stemming in de plenaire sessie van het Europees Parlement in Straatsburg kelderde minstens voor een maand het Fit for 55 klimaatpakket..

    **

    foto: ©European Union 2022 - Source : EP

    *

    Klimaat pakket sneuvelt niet door extremisme

    -

    Het Europees Parlement in Straatsburg was afgelopen woensdag het strijdtoneel van een aantal dramatische stemmingen, geëxalteerde speeches, scheld-tirades, verdachtmakingen en een nederlaag voor een zeer onrealistisch pakket klimaat resoluties (die moeten doorgaan voor Europese klimaatwetten). Het klimaatpakket sneuvelde omdat naast tegenstanders, die het pakket als economische zelfmoord afschilderen, ook alle linkse en groene partijen tegen stemden omdat er nooit genoeg klimaat ambitie kan zijn. Correctie: omdat er nooit genoeg geld voor klimaatambitie kan zijn.

    De Spaanse socialistische fractieleidster Iratxe García gaf zogezegd de echte reden van het debacle: ‘Je kan niet rekenen op de stemmen van extreemrechts om de ambitie af te zwakken en dan verwachten dat wij stemmen voor het geheel’. Dus stemden de socialisten en groenen zelf met extreemrechts tegen het klimaatpakket. Voor de Europese Volkspartij van de christendemocraten het bewijs dat les extrêmes se touchent. Niets is echter wat het lijkt.

    De Europarlementairen zien zichzelf graag als wetgevers. Iets wat natuurlijk niet klopt. Ten eerste hebben ze niet het minste initiatiefrecht (dat ligt uitsluitend bij de Europese Commissie waarvan de socialistische eurocommissaris Frans Timmermans aanwezig was en een bizarre rol speelde in het halfrond). Ten tweede zijn de amendementen en resoluties van het Europees Parlement niet bindend en kan de Europese Commissie ze overigens compleet negeren, net als de Europese Raad (van regeringsleiders) die het laatste woord heeft bij de invoering.

    Btw-tarieven

    Een overtuigende meerderheid maakt het negeren van de stemming natuurlijk ontzettend moeilijk, maar er bestaan voorbeelden genoeg waar de Raad van de EU (met de vakministers en hun administratie) of de Europese Raad de ‘wetgeving’ zo verwrongen dat de essentie verloren ging. Bijvoorbeeld zoals ooit bij de invoering van twee maximum btw-tarieven (om een panoplie van btw-tarieven te harmoniseren en btw-concurrentie tussen lidstaten te bestrijden) die na bevestiging door de lidstaten plots twee minimum btw-tarieven werden die vooral tot gevolg hadden dat alle lidstaten meer btw inden over de rug van hun bevolking.

    In aanloop naar de stemming had Eurocommissaris Frans Timmermans bizarre toespraken gehouden die bol stonden van desinformatie over kernenergie, olie en hernieuwbare energie. Timmermans smeet die onwaarheden, zoals de CO2-footprint van kernenergie (klinkklare nonsens want kerncentrales stoten geen CO2 uit), ook nog eens op Twitter en sociale media met een draai dat geld voor ‘hernieuwbare energie’ geld is voor Europa en geld voor fossiele brandstof geld voor Poetin. Qua populisme kon dat tellen. Het illustreerde ook de primair protectionistische insteek van veel zogezegd ‘groen’ beleid.

    Koolstoftaks en sociaal klimaatfonds

    Waar gingen die mislukte stemmingen nu eigenlijk over? Ten eerste een ‘carbon border tax’ of een CO2-heffing aan de grenzen van de EU op goederen van buiten de EU. Ten tweede een ‘Sociaal Klimaatfonds’. Het eerste zorgde afgelopen week al voor bijzonder veel irritatie bij de Verenigde Staten. Volgens de Europese Commissie en bijna alle fracties van Europarlementariërs moeten alle landen ‘zonder fatsoenlijk klimaatbeleid’ gesanctioneerd worden met die ‘koolstoftaks’. Voor de Europese Commissie is die koolstoftaks noodzakelijk om eigen inkomsten te genereren via EU-belastingen. Een deel van die beoogde belastingen gaat naar de lidstaten om de EU-belasting verteerbaar te maken voor de lidstaten. Maar in essentie is het een antidumpingheffing tegen China (en in mindere mate India) enerzijds en een invoerheffing voor producten uit de Verenigde Staten.

    Dat de consument als laatste in de keten uiteindelijk die koolstoftaks zal betalen lijkt niemand in de EU-instellingen te interesseren

    Dat de consument als laatste in de keten uiteindelijk die koolstoftaks zal betalen lijkt niemand in de EU-instellingen te interesseren. Want de invoerder die aan de grenzen van de EU deze belastingen moet betalen zal zijn producten uiteraard duurder verkopen om die aderlating te compenseren. De hoop van de EU is dan dat goederen van binnen de EU een prijsvoordeel krijgen en de EU minder goederen importeert uit landen met een ander klimaatbeleid dan de EU. Eigenlijk is dat natuurlijk protectionisme, maar de EU verkoopt het als ‘normative power’ voor een beter klimaat. Normative power is de doctrine van de EU waarbij via EU-subsidies of EU-heffingen niet-EU-landen financieel gedwongen worden om dezelfde regels en belastingen in te voeren als de EU.

    Normative power doctrine

    Bij kandidaat-lidstaten geeft de EU zelfs geld aan landen om de ideologie en wetgeving van de EU in te voeren. Die financiële omkoping of afpersing – want dat is het eigenlijk – groeide stilaan uit van modus operandi tot een heel systeem en zelfs een doctrine. Een doctrine die ook intern in de EU toegepast wordt zoals bij het achterhouden van EU-fondsen voor regeringen die een beleid voeren dat de Europese Commissie niet zint. De doctrine maakt echter geen onderscheid tussen mensenrechten, normen en waarden of gewoon ideologie. Wie betaalt bepaalt.

    De koolstoftaks is niets anders dan het willen dwingen van andere landen (ook democratieën) om tegen de wil van hun burgers en bedrijven toch hetzelfde beleid van de EU ook bij hen in te voeren omwille van financiële redenen

    De koolstoftaks is niets anders dan het willen dwingen van andere landen (ook democratieën) om tegen de wil van hun burgers en bedrijven toch hetzelfde beleid van de EU ook bij hen in te voeren omwille van financiële redenen. Qua klimaatwetgeving is dat vaak zeer doctrinair beleid maar de missie om ‘de wereld te redden’ rechtvaardigt dan het normatieve karakter of de dwang.

    Geldmachine van de EU

    De stemming over het hele klimaatpakket ontspoorde helemaal door de stemming over één controversieel rapport. De Europarlementariërs verwierpen een rapport van de Duitse rapporteur Peter Liese (CDU) om het beruchte Emissions Trading System uit te breiden en te herzien. Dat ETS is de geldmachine van de Europese Commissie die via dat systeem uitstootrechten verkoopt aan de industrie. Het is de hoeksteen van het Fit for 55 klimaatpakket. 340 stemmen tegen, 265 voor en 34 onthoudingen in een rumoerige plenaire zitting.

    De amendementen voor het minder drastisch terugschroeven van emissies en het minder snel uitfaseren van gratis emissierechten (iets dat trouwens enkel bestaat voor de industrie als betrokken fabriek tot de best of class hoort in zijn sector qua emissie) door de christendemocraten werden immers tot grote verbazing van socialisten en groenlinks goedgekeurd met steun van rechtse Europarlementsleden en dit ontstak de lont aan het kruitvat.

    Utopie

    De Europese Volkspartij (EVP) van Liese wou nochtans de regels verscherpen, de inkomsten (lees kosten voor de industrie en energiebedrijven) aanzienlijk optrekken en vroeg daarvoor in ruil slechts een iets trager tempo om tegen 2055 ‘klimaatneutraal’ te worden. Iedereen weet dat zelfs de versie van Liese ontzettend duur zal zijn en economisch ontwrichtend. Iedereen weet dat ‘net zero’ of ‘klimaatneutraal’ een utopie blijkt, maar toch wou de EVP doorzetten als trouwe EU-soldaten. Dat was buiten de veel extremere klimaatutopisten van de socialistische fractie en de groenlinkse fractie gerekend. In hun drang naar maximalisatie en profilering kelderden ze het na een jaar onderhandelen verkregen compromis.

     

    Dat de Vlaamse socialistische Europarlementariër Kathleen Van Brempt meteen zonder het minste bewijs ArcelorMittal beschuldigde van ‘lobbying’ en aankondigde hen via telefoon eens duchtig de waarheid te zeggen, sprak boekdelen. Met ongefundeerde beschuldigingen één van de grootste werkgevers van het land de schuld geven dat het aangeboden compromis niet extreem genoeg bleek om voor te stemmen, illustreert perfect in wat voor een polarisatie annex profileringsdrang het onderwerp terechtgekomen is.

     

    Dus vloog de tekst terug naar de milieucommissie waar ie vandaan kwam. Het Sociaal Klimaatfonds vloog ook terug naar de commissie omdat alle rapporten waar tegen gestemd werd onderling aan elkaar vasthangen. Die verstrengeling van al die rapporten door ideologische en fiscale inhoud maakt dat er pas een akkoord kan zijn als er een akkoord over alles uit de bus komt.

    Rode lijn

    Ter illustratie. De milieucommissie (ENVI) wou de emissies verminderen met 67% tegen 2030, terwijl de Europese Commissie in haar voorstel maar 61% vroeg. Lang leek met 63% een compromis mogelijk. Hoe onrealistisch ook, over die paar procent van een by all standards onhaalbaar doel ging het dus. Een scholastische discussie over het geslacht van de engelen waar de Europese industrie en bij uitbreiding economie niks mee is.

    Verzameld links sprak plots over een ‘rode lijn’ omdat dit reduceren van de emissierechten meer uitstoot tot gevolg zou hebben op korte termijn. Een rode lijn die later in het debat leek te gaan over de stemmen van ‘extreemrechts’ om de amendementen van de christendemocraten om trager en voorzichtiger te gaan goed te keuren.

    Resultaat: de socialisten eisten een pauze van drie minuten en nadien besloten ze het hele klimaatpakket dan maar te kelderen. Wat dan weer tot grote woede bij de christendemocraten leidde. De echte rode lijn bleek ondanks de retoriek echter iets geheel anders.

    Green deal

    De vraag die zich stelt is: waarom de socialisten echt tegen stemden? Was het om enkele prullerige amendementen om te temporiseren en de daarbij aangenomen marginale steun van rechts? Of was het omdat de socialisten de agenda van de Europese Commissie en ‘hun’ eurocommissaris Frans Timmermans en zijn socialistische acoliet Diederik Samsom (ex-Greenpeace) verdedigden? Woede over amendementen die de handel in steeds duurdere en schaarse emissierechten zou afremmen en voor minder inkomsten voor de Europese Commissie zou zorgen. Temeer omdat die agenda de ‘gratis’ emissierechten voor de gezondste en minst vervuilende industriële bedrijven zou vervangen door betalende emissierechten om de Green Deal te financieren.

    De hele vertoning ging dus niet over het klimaatpakket, het ging zelfs niet over een wisselmeerderheid met rechts. Het ging over de klimaatportefeuille van Timmermans

    Letterlijk en figuurlijk over zijn portefeuille. Kortom, de uitbarsting en de blokkering kwam er omdat de amendementen in de portemonnee voor het favoriete speeltje van een socialist zaten. Een duur speeltje om een groenlinkse klimaatindustrie te subsidiëren met geld dat de klassieke industrie zal doorrekenen aan de eindgebruiker. De burger in de EU.

    Lode Goukens

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Benieuwd hoe de VRT-verslaggevers zouden reageren bij de lectuur van wat hierboven staat. Me dunt at dit een paar dozijn C4’s verdinet, omdat ze geen maat hebben kunnen houden in hu enthousiasme om Extreem Rechts weer eens – met overslaande stem - de schuld te geven.

    Neemt niet weg, dat naast de bestaande ongehoode inflatie, eer nog een veel grotere resem onweersolk boven ons hoofd hangt…

    En wie weet, is het reulstaat dat we allemaal pas in Mei 2024 verwachten, niet veel dichterbij dan we denken.

    *

    Digithalys

    10-06-2022, 16:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.610 – HET BEEST LOOPT AL IN ZIJN BLOOT LIJF, MAATR VOOR HIJ GESCHOTEN IS, KAN ZIJN VEL TOCH NIET VERKOCHT WORDEN???!!!!

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DINSDAG 7 JUNI 2022

    *

    … en toch komt het straks wel terecht

    op de vlooienmarkt

    *

    610 – HET BEEST LOOPT AL IN ZIJN BLOOT LIJF, MAATR VOOR HIJ GESCHOTEN IS, KAN ZIJN VEL TOCH NIET VERKOCHT WORDEN???!!!!

    *

    I N H O U D

    Als 2 honden vechten voor één been…..

    Als bij toeval ?????? brengt ons aller vriend Luc Pauwels (zie Doorbraak hieronder) twee voorbeelden aan van vreedzame her-indeling van bestaande kunstmatige politeke constructies. Eerst (1905) zijn dat Zweden, Noorwegen en Denemarken die in vrede en in vrienschap uit elkaar gaan. Later (1993) is daar de splitsing van Tsjechië en Slowakije, al even vreedzaam en zonder bloedvergieten.

    Helemaal anders dus dan in 1830 bij de bloedige en mensonterende ‘Brabantse Omwenteling’ met de bedoeling de Lage Landen later gedeeltelijk bij Frankrij te voegen… Vooral Antwerpen, dat, volgens Napoleon, een pistool was gericht op het kloppende hat van de Britten…. Werkt als een ma      gneeet op de portemonnee van de Champs Elyseés. Nog vroeger (1917) is daar de Onafhankelijkheid van Ierland dat ‘terutgtreedtt’ uit The Britisch

    Ccommonwelth en dat in volle oorlogstijd van Den Groten Oorlog.

    Ook nu weer zijn de tijden er rijp voor. Gewoon omdat er geen andere keus is. Dit Kloteland namelijk is kapot geregeerd door een ratatouille van rest-partijtjes die er zelf het leven bij inschieten. Vooral langs de Francofone kant breekt er paniek uit. Daar waar er aan Vlaamse kant misschien een al te voorbarig gevoel van triomf stilaan de bovenhand haalt.

    Maar de bloemen worden pas aan de eindmeet uitgedeeld!

    Vergeten we vooral niet – wat de Geschiedneis ten overvloede bewijst – dat Fransspreek

    kenden vanaf hun geboorte boordevol listen en lagen steken. Die zitten zelfs in huh DNA. Zij zouden eerder hun eigen vader en moeer verkopen op de slavenmarkt dan ook maar één millimeter te moeten toegeven. Daarbij vergeleken is het Rijk der Reptielen nog een oord van moed en zelfopoffering.

    *De Waalse PTB? Da zijn de Rode Te Bed Pissers, die ervan uitgang dat de Vlamingen het boeltje wel zullen opkuisen.

    Tenzij een deel van hun dubbelspel eruit zou bestaan terug aan te sluiten bij hun Mère Patrie.

    Om het even, als die M!re Patrie nu eindelijk maar eens stopt met de Lage Landen als wingewest te aanzien. Zie Electrabal & Electricité de France als crimineelste voorbeeld…

    07-06-2022

    ALLEEN 2024 TELT

    *

    In mijn blog van 4 dezer (‘De kernINstap’) suggereerde ik al dat onze groenen, als ze consequent met zichzelf zouden zijn, best zouden opstappen en deze Paarsgroen+ regering laten vallen, zodat de kiezer er zelf over zou kunnen beslissen hoe het verder moet. In een interview op Pinksterzondag bij VTM zei Bart De Wever ook dat de groenen best uit de federale regering zouden stappen. Alleen sprak hij niet van verkiezingen, maar stelde hij voor dat zijn partij dan voor een wisselmeerderheid zou zorgen. M.a.w. hij wil de Paarsgroen+ regering, die zijn partij bij de laatste verkiezingen een paar keer voor de gek heeft gehouden, nu gaan depanneren.

    Er is voor Vlaanderen maar één oplossing om consequent voor de eigen zelfstandigheid te gaan en dat is in de regionale verkiezingen van 2024 een Vlaamsnationale meerderheid halen. Om dat te bereiken zullen we de stemmen van álle overtuigde Vlamingen nodig hebben, zowel die van de N-VA als die van het VB. Eventueel zou een derde partij, zoals bv cd&v, mee op die trein kunnen springen, maar dan wel onder de voorwaarden van de andere twee. Een volgende Vlaamse regering van N-VA met Vooruit en eventueel cd&v, zoals zelfs gesuggereerd werd in ’t Pallieterke van vorige week, is wishful thinking. Om te beginnen zal het Vlaams Belang dan waarschijnlijk als grootste Vlaamse partij uit de volgende verkiezingen komen en dus eerst aan bod zijn. Als de voorsprong te groot zou zijn (wat tot de mogelijkheden behoort als De Wever volhardt in de boosheid niét mee te zullen doen) zal een volgende Vlaamse regering zonder het VB niet eens meer lukken.

    Tenslotte kan ik me niet voorstellen dat de Vlaamse zaak gediend zou zijn door een coalitie met de Gauche Caviar, het volkje van denk links, leef rechts, dat in de eerste plaats op België gericht is. Met of zonder zingend konijn.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

               

    Ventilius

    Ventilus, onderweg met duurzame energie

    De energietransitie is onomkeerbaar ingezet door nationale, Europese en internationale politieke beslissingen. Dit als antwoord op wetenschappelijke studies over de klimaatverandering. De omschakeling van fossiele naar hernieuwbare energie wordt daarin naar voor geschoven als een oplossing om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

    De komende jaren zal steeds meer groene elektriciteit in de Belgische Noordzee en in West-Vlaanderen opgewekt worden. Dankzij Ventilus geraakt die hernieuwbare energie tot bij de verbruikers. De toekomstgerichte hoogspanningsverbinding draagt zo bij aan de Europese klimaatdoelstellingen.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN.

    HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    p Dewinter

    De 79 bioscopen van #Cineworld in #Engeland cancelen nu ook officieel de islamkritische film #LadyOfHeaven. De manager kondigde afgelasting aan onder enthousiast #ALLAHUAKBAR geroep… De #islamisering leidt tot censuur en erger!

     

     

    GESCHIEDENIS, VLAAMSE BEWEGING

    vandaag

    Urbanus (°1949) 7 juni. Net binnen: Urbanus geboren

    -

    Elk jaar   Op Pinksterdinsdag in het Luxemburgse stadje Echternach: de Processie van Echternach naar het graf van Sint-Willibrord. Groepjes pelgrims, ieder met eigen muziekkorps, verzamelen zich bij de lindeboom van de heilige.

    Deze spring-processie vindt al plaats sinds de Middeleeuwen. In 2010 is ze opgenomen in de Unesco-lijst van immaterieel erfgoed. De deelnemers zijn aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en springen in de maat van de processiemars naar voren, afwisselend op hun linker- en rechtervoet. Dit is in 1947 zo ingesteld omdat het klassieke ritme (drie stappen naar voren en twee terug) voor chaos zorgde. Als uitdrukking wordt ‘Processie van Echternach’ gebruikt om te illustreren hoe een proces onnodig traag of inefficiënt kan verlopen: drie stappen voor-, twee achteruit.

    De deelnemers begeven zich op de maat van de muziek naar de basiliek. De twee uur durende tocht voert eerst langs de linkeroever van de rivier de Sauer en daarna langs de rechteroever. Het oversteken van het riviertje wordt gezien als symbool van de overgang van het heidendom naar het christendom dat Willibrord indertijd in deze streek bracht.

    -

    2004  Overlijden in Wuustwezel van Karel Biddeloo (60), Vlaams striptekenaar, vooral bekend van de reeks De Rode Ridder, die hij eind jaren 1960 van Willy Vandersteen overnam. Vanaf album 37, De wilde jacht, werkte Karel Biddeloo de schetsen van Willy Vandersteen uit, maar vanaf album 44, Drie huurlingen, schreef en tekende Biddeloo de verhalen geheel zelfstandig. Zijn laatste album is nr. 206, Gog en Magog, dat zich afspeelt in de Sinaïwoestijn, en bij de Tempeliersorde.

    -

    1990   In Zuid-Afrika heft president Frederik Willem de Klerk de vier jaar oude noodtoestand in heel het land op, uitgezonderd in de provincie Natal. Nelson Mandela noemt dit ‘een overwinning voor alle Zuid-Afrikanen, zwart en blank’.

    -

    1981   De Israëlische luchtmacht vernietigt de kerncentrale Osiraq, 18 km ten zuidoosten van Bagdad (Irak). Zo wilde de Israëlische regering Irak het onmogelijk maken nucleaire wapens te ontwikkelen. De Israëlische aanval werd streng veroordeeld door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en door de VS, maar in 1991 (na het einde van de Eerste Golfoorlog) werd Israël door dezelfde organisatie én door Amerika geprezen om zijn moedige besluit het Irakese streven naar massavernietigingswapens te dwarsbomen.

    vandaag

    Anna Kournikova (°1981)

     

    1981   Geboortedag in Moskou van de Russisch-Amerikaanse proftennisspeelster en fotomodel Anna Sergejevna Kournikova. Ze verhuist op haar 11de naar de VS en wordt in 1998 een wereld-top-10-speelster. Ze zou in 2007 in het geheim zijn getrouwd met de Spaanse zanger Enrique Iglesias maar ook weer van hem zijn gescheiden (hoewel het stel ging samenwonen in Miami en in 2017 een tweeling kreeg). Ze stopte in 2007 met proftennis. In 2001 werd een computervirus naar haar genoemd.

    -

    1979   In het programma van de nieuwe regering Tindemans IV (christendemocraten, socialisten, Volksunie en FDF) dat premier Leo Tindemans in het parlement voorleest, komt een passus voor die verwijst naar het taboebegrip amnestie: ‘De regering zal maatregelen bestuderen die, met het oog op de pacificatie tussen de gemeenschappen, kunnen bijdragen tot de verzoening tussen alle burgers’. Aan de minister van wetenschapsbeleid, de VU’er Rik Vandekerckhove, wordt de opdracht gegeven een inventaris te maken van wat er nog aan gevolgen van de repressie rest. Met de crisis rond het Egmontpact en het daaropvolgend ontslag van premier Leo Tindemans valt deze ontwikkeling echter stil.

    -

    1979   Voor het eerst stemmen de kiezers in de negen EG-landen rechtstreeks voor het Europees Parlement. Van de in totaal ruim 180 miljoen kiesgerechtigden brengt 63 procent een stem uit.

    vandaag

    Orhan Pamuk (°1952)

    1952   Geboorte in Istanboel van Orhan Pamuk, Turkse journalist en schrijver. Hij geniet internationaal aanzien als een van de grootste Turkse schrijvers van deze eeuw. Nobelprijs literatuur 2006. Pamuk is in eigen land omstreden, omdat hij geen blad voor de mond neemt over wat de Koerden in Turkije werd en wordt aangedaan. Ook ontkent hij de genocide op de Armeniërs niet.

    -

    1949   Geboorte in Sint-Gertrudis-Pede (Vlaams-Brabant) van Urbanus, artiestennaam van Urbain Servranckx, cabaretier, zanger en acteur, ons allen bekend. Hij werd in 2007 uitgeroepen tot ‘bekendste Vlaming in Nederland’.

    -

    1948   Eduard Benes treedt af als president van Tsjechoslowakije. Hij doet dit liever dan een grondwet tekenen die zijn land communistisch maakt.

    -

    1944   Koning Leopold III wordt samen met zijn gezin naar Duitsland gedeporteerd.

    vandaag

    Anneke Grönloh (1942-2018)

    1942   Geboorte in Tondano (Indonesië) van de zangeres Anneke Grönloh, als dochter van een militair van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) uit Den Haag. Ze groeide op in Jappenkampen en kwam pas in 1949 naar Nederland. Bekende nummers van haar zijn onder meer Brandend zand, Paradiso, Soerabaja, Cimeroni, Jij bent mijn leven. Wereldwijd verkocht ze meer dan 30 miljoen platen. Ze kreeg in 2016 een zware longembolie, stopte in 2017 met zingen vanwege kortademigheid en overleed in 2018 in Frankrijk, waar ze was gaan wonen.

    -

    1929  Ondertekening van het Young-Plan. Dit document bepaalt voor Duitsland nieuwe afbetalingsmodaliteiten voor de in Versailles opgelegde ‘herstelbetalingen’. Het gaat om het toen astronomische bedrag van 903,50 miljoen dollar, te betalen in 61 jaar. Voor de propaganda van Hitler is dit ‘gefundenes Fressen’, een hapklare brok.

    vandaag

    Antoni Gaudí (1952-1926)

    1926   De beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí (73) wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.

    -

    1905   Einde van de unie tussen Noorwegen en Zweden. Noorwegen is voortaan een zelfstandig koninkrijk. Naast de splitsing van Tsjechië en Slowakije (1993) wordt de afscheiding van Noorwegen vaak aangehaald als een voorbeeld van vreedzaam separatisme.

    Geschillen tussen de twee staten leidden tot een onafhankelijkheidsverklaring door het Noorse parlement op 7 juni 1905. Zweden accepteerde even later het einde van de unie en sloot met Noorwegen op 26 oktober het Verdrag van Karlstad. Zweden en Noorwegen waren eerder voor twee periodes verenigd, van 1319 tot 1343 en daarna door de Unie van Kalmar. Die verenigde van 1397 tot 1523 de drie Scandinavische koninkrijken Denemarken, Noorwegen en Zweden onder één monarch. Ze omvatte tevens IJsland, Groenland, de Faeröer, de Orkney-eilanden, de Shetlandeilanden, Sleeswijk, Holstein en delen van Finland.

    -

    1888   In Brussel verschijnt het eerste nummer van Het Laatste Nieuws, liberaal Vlaamsgezind dagblad.

    -

    1840   Overlijden in Berlijn van Frederik Willem III, koning van Pruisen. Hij organiseerde in 1813 de Bevrijdingsoorlogen tegen Napoleon die in Waterloo eindigen.

    -

    1672   In de Slag van Solebay, aan de oostkant van Engeland, verslaat de Nederlandse vloot, geleid door de Zeeuwse admiraal Michiel de Ruyter, een enorme Frans-Engelse vloot.

    -

    1654   Lodewijk XIV wordt tot koning van Frankrijk gekroond. Het begin van een nog agressievere politiek tegen de Nederlanden.

    Luc Pauwels

     

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Het is een overbekend scpreekwoord, dat dieven en moordenars vroeg of laat altijd terugkren naar de plaats der misdaad….

    Over de Sire-zang bij de Zwartjes – of is het eerder een sirenezang? – zullen we maar best zwijgen, hé! Al is het een levende schande, dat de rol die de duizenden Paters & Nonnekes gespeeld hebbben om daar, naast het Geloof, ook de Beschaving te bgrengen, onbespoken blijft.

    -

    Ook gelet op de toon van de VRT-verslaggever in Straatsburg over de EU klimaaat Conferentie? Hoe de goedbedoelde plannen van de Rode Kameraden door die Vermaladeide ‘Rchtsen’ gekelderd werden?

    Ja Ja      , een tanker die de dwalingen zijns weegs inziet….. Dat vraagt veel boterhammen en vooral veel tijd.

    *

     Digithalys

    09-06-2022, 20:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.609 – OORLOGEN ZIJN AFREKENINGEN DIE NOOIT EINDIGEN TENZIJ IN HET HIERNAMAALS….

    sDAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    Maandag 6 juni 2022

    *

    1944

    … was dat wel ’n goed idee?

    *

    609 – OORLOGEN ZIJN AFREKENINGEN DIE NOOIT EINDIGEN TENZIJ IN HET HIERNAMAALS….

    *

    I N H O U D

    Ja, dat was zeker ’n goed idee, daar in Cherbourg.Allez, ik wil zeggen met de kennis die er toen was. Maar nu, drie kwart eeuw later, zijn dezelfde katjes daar weer aan het dansen. Katten immers vallen toch – spreekwoordelijk toch – altijd op hun pootjes. Zelfs al zijn die pootjes dreunende laarzen. Of verbergen ze tijdelijk hun kromzwaarden onder hun kaftans. Zie Pakistan en de Kasmiri, zie Erdogan en de Koerden, en zie vooral, dichter bij huis, de Poet die niet toestaat dat Oekraïne hem zou verlaten. En wat dan met dezelfde Erdogan die als Lid van ONZE Navo, zijn veto stelt tegen de toetreding van Finland en Zweden?

    Andere tijden, andere uniformen.

    En nochans, ‘ze’, de Navo, na WO II zoden het toch anders aanpakken?! Ja ja, anders, maar slechter….

    -

    Verder leest U over de paniek in den Belziek, die als voortekenen echt niet meer te verwaarlozen zijn. Al zijn de Regime Media aijn meer bezig met Boris Janssens in Downingstreet 10: pf die het nu haalt of niet. Zij ijn ieder geval zijn er tegen…

    Als Top the Bill leest U helemaal naar het einde van deze bijdrage toe een 3-tal uitsraken over wat er in Duitlsand gebeurde met het Marxcisme-Leninisme in de jaren ’50-’60. Lees het in de veronrustende verwacchting dat ons weldra hetlzefde te wachten staat. Vervang in dat verhaal de naam Dertinger door DeWinter en we zitten perfect op dezeldde golflengte..

    *

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    En het bllijft maar in mijn hoofd hameren….

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    06-06-2022

    DE ACTIEVE WELVAARTSTAAT

    *

    Dat het niet goed gaat met de wereldeconomie is een open deur intrappen. Wat er voor dit land nog specifiek bij komt is, dat het al niet goed liep vóór de overval van Poetin op Oekraïne, wat alles alleen maar erger heeft gemaakt.

    Feitelijk valt voor België heel wat te herleiden tot de rampzalige twee legislaturen onder Verhofstadt. Toen werd de spaarpot (van, omgerekend, miljarden euro), die Dehaene had aangelegd om de vergrijzingkosten op te vangen, opgesoupeerd. Met de bereidwillige medewerking van socialist Vande Lanotte wiens zilverfonds, dat ervoor in de plaats moest komen, een lege doos bleek te zijn. Puur bedrog.

    In het licht van de gesprekken tussen de huidige federale regering, Paarsgroen II zeg maar, en Engie blijkt, dat de ‘actieve welvaartstaat’ die Verhofstadt ons beloofde, onze kernenergie verkocht aan het Franse Electrabel/Engie. Nadat deze laatste gedurende twee decennia woekerwinsten heeft kunnen maken en het nu waarschijnlijk wat minder gaat worden, mag België weer meespelen. Men kan daar tegen zijn, maar het alternatief – straks een stroomtekort te hebben – is geen rozig vooruitzicht. Het woord chantage is hier wel op zijn plaats.

    Ons mateke zal nog veel werk hebben om van dit België ‘het beste land ter wereld te maken’, zoals hij dat aankondigde bij zijn benoeming tot voorzitter van de SP.a.


    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *        

    *En om af te sluiten over mijn bezoek van gisteren – met al die wateroverast van de laaste dagen – nog even terugkomen op de verlaagde trappen-overs van de Leie… Valt nogal mee. Wat weggeeld is, wordt gewoon terug herlegd.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    **

    Ook Ecolo bereidt einde Vivaldi voor

    Ook Ecolo bereidt einde Vivaldi voor.

    Ecolo lanceerde gisteren het voorstel om elke jongere op 25 jaar een ‘universeel solidariteitskapitaal’ van 30.000 euro te geven. “Alle Franstalige partijen in de Vivaldi-regering voelen duidelijk de hete adem van de communisten in hun nek, daarom dat ze dit soort gekke en onbetaalbare ideeën lanceren”, zegt Vlaams Belang-fractieleider in de Kamer Barbara Pas. “Het toont ook aan dat de federale regering in al haar voegen kraakt en men zich aan Waalse kant al aan het voorbereiden is op verkiezingen.”

    De Franstalige groenen van Ecolo hielden afgelopen weekend in Brussel een ‘sociaal congres’, waar zij hun voorstel voor het ‘universele solidariteitskapitaal’ lanceerden. Hiermee willen zij alle 25-jarigen een startbudget van 30.000 euro geven. Volgens Ecolo-co-voorzitter Rajae Maouane zouden jongeren hiermee “kunnen starten met projecten, een opleiding beginnen of kunnen investeren in de toegang tot huisvesting.” Ecolo beweert dat het voorstel 2,5 miljard euro zou kosten en stelt voor om het te financieren met een belasting van 1 procent op het vermogen van de allerrijksten. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez lanceerde eerder al een gelijkaardig idee van een ‘jeugdkapitaal’ van 25.000 euro voor jongeren tussen 18 en 25 jaar en PS-voorzitter Paul Magnette sprak zelfs van een basisinkomen voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.

    “Ecolo is ook duidelijk in verkiezingsmodus aan het komen”

    “De Franstalige Vivaldi-partijen laten zich allemaal opjagen door de communisten van de PVDA-PTB en lanceren daarom dit soort extreemlinkse ideeën”, zegt Barbara Pas. “Het politieke landschap is in Wallonië nog nooit zo links geweest als nu en alle partijen proberen er elkaar te overtreffen in wilde weldoenersvoorstellen.”

    Het Vlaams Belang heeft niet alleen grote bedenkingen bij het voorstel zelf, maar ook bij de betaalbaarheid ervan. “Een vermogensbelasting voor de allerrijksten is gewoon een extra financiële transfer vanuit Vlaanderen naar Wallonië waarvoor zoals gewoonlijk niet de allerrijkste, maar de gewone Vlaming zal mogen opdraaien”, aldus Pas. “In een land met de hoogste belastinggraad ter wereld, moet er niet ingezet worden op meer en nieuwe belastingen, maar op een ontvetting van de overheid.”

     

    Volgens Pas zijn de Franstalige partijen, die deel uitmaken van de federale regering, allemaal in verkiezingsmodus aan het komen en moet het Ecolo-voorstel in het licht hiervan gezien worden. “Het is duidelijk dat Vivaldi in al haar voegen kraakt en niemand elkaar nog iets gunt. Aan de overkant van de taalgrens zijn de partijen zich daarom allemaal aan het positioneren met het oog op vervroegde verkiezingen.”

    IN DE WURGGREEP VAN DE STASI

    *

    Georg Dertinger

    **

    foto: ©Wikimedia Commons

    DDR-buitenlandminister Georg Dertinger ging door de hel omwille van zijn geloof in de Duitse eenheid

    Portret

    *

     

    Geen foto’s meer van de ‘spion’, geen vermelding van zijn naam meer in schoolboeken en in facsimile-afdrukken van verdragen die hij had medeondertekend: het was alsof Georg Dertinger (1902-1968), de eerste minister van Buitenlandse Zaken van de DDR, nooit had bestaan voor zijn arrestatie op 15 januari 1953 in Oost-Berlijn. Hoe genadeloos communisten omgingen met vroegere medestanders, mocht de christendemocraat Dertinger aan den lijve ervaren in de elf jaren die volgden op de nacht waarin hij uit zijn bed was gelicht door ambtenaren van het Ministerium für Staatssicherheit (MfS), de beruchte Stasi.

    Slippendragers

     

    Na de Tweede Wereldoorlog had de journalist Dertinger pijlsnel carrière gemaakt in de Oost-Duitse uitgave van de CDU (de DDR werd bestuurd door de marxistisch-leninistische SED, maar kende daarnaast nog ‘burgerlijke’ partijen zoals de christendemocratische CDU en de liberale LDPD). Voor de Bondsrepubliek waren politici van partijen zoals de ‘Ost-CDU’ enkel maar slippendragers van het in de DDR geïnstalleerde communistische systeem. De West-Duitse christendemocraten keken met verachting neer op Dertinger, secretaris-generaal van de ‘Ost-CDU’. Het was een feit dat Dertinger zich als inwoner van de Sowjetische Besatzungszone (SBZ), voorloper van de in 1949 opgerichte DDR, ‘arrangeerde’ met de vertegenwoordigers van de Sovjet-Russische bezettingsmacht. Veel keuze had hij natuurlijk niet, indien hij de ‘Ost-CDU’ wilde zien overleven in de SBZ/DDR.

    Zijn biograaf Peter Joachim Lapp schrijft dat Dertinger handelde naar het motto ‘Soviel Anpassung wie nötig, soviel Opposition wie möglich’ (1). De ‘Ost-CDU’ juichte de oprichting van de DDR op 7 oktober 1949 toe onder voorbehoud van de totstandbrenging van de ‘Duitse soevereiniteit’, het garanderen van een ‘parlamentarisch-demokratische Ordnung’ en het later organiseren van vrije verkiezingen.

    Wantrouwen

    De protestant Dertinger verdedigde dan naar buiten toe wel een ‘christelijk socialisme’ of een ‘socialisme vanuit christelijke verantwoordelijkheid’, maar eigenlijk wilde hij ‘het christelijke element in de staat binnenbrengen’ (2). Dat streven stond in tegenspraak met de rol die de SED, de leidende partij van de DDR, de ‘Ost-CDU’ toedichtte, namelijk fungeren als een instrument om het christelijke bevolkingsgedeelte vertrouwd te maken met de beginselen van het marxisme-leninisme. Of zoals Dertinger zelf bitter opmerkte: ‘De christenen is vanuit het standpunt van de marxisten slechts omgekeerd iets veroorloofd: marxistische ideologie in het christendom binnendragen.’ (3).

     

    De SED-bonzen wantrouwden Dertinger omwille van zijn trouw aan het christelijke geloof. Maar dat hij op 12 oktober 1949 toch minister van Buitenlandse Zaken van de DDR kon worden, had hij te danken aan de Sovjets als beschermheren van de kersverse staat.

    Diplomatieke goodwill

     

    Moskou bepleitte in die dagen nog de eenmaking van de twee Duitse staten, de Bondsrepubliek Duitsland en de DDR, op basis van een neutraal statuut. In een neutraal ‘Gesamtdeutschland’ zagen de machthebbers in het Kremlin het middel bij uitstek om de integratie van de Bondsrepubliek in het Westen – de Europese Gemeenschap en later eventueel de NAVO – te verhinderen.

     

    Dertinger kon zich best vinden in een netot geen enkel militair bondgenootschap behorend Duitsland

    In zijn vorige leven, voor 1945, was hij altijd al ‘deutschnational’ geweest. Hij had geweigerd om lid van de nationaalsocialistische partij, de NSDAP, te worden, ook al had hij tijdens de oorlog als journalist lofzangen op Nazi-Duitsland geschreven in zijn strijd tegen het ‘bolsjewistische gevaar’. De Sovjets waren natuurlijk op de hoogte van zijn aangebrand verleden, maar zagen wel voordelen in een ‘burgerlijke’ politicus als ‘Minister für Auswärtige Angelegenheiten’. Een niet-communist op die post zou de DDR misschien meer diplomatieke goodwill van de buitenwereld kunnen opleveren.

    Manoeuvre

    De eerste ‘grote’ beleidsdaad van Dertinger was het ‘Görlitzer Vertrag’ (‘Verdrag van Görlitz’) van 6 juli 1950 tussen de DDR en de Volksrepubliek Polen. De DDR erkende daarmee de Oder-Neiße-Linie, de grens die de twee rivieren Oder en Neiße sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog vormen tussen Duitsland en Polen. Terwijl de West-Duitse politiek tot aan de Ostpolitik van Willy Brandt eind jaren ’60 aanspraak bleef maken op de voormalige Duitse gebieden ten oosten van de Oder-Neiße-Linie, beschouwde Dertinger in die de-facto-erkenning – een volkenrechtelijke was ze niet – als een kans om eindelijk verzoening tussen Duitsers en Polen te bewerkstelligen. Intussen ijverde hij voor een eengemaakt, neutraal Duitsland. Hij zat daarmee op de lijn van de Sovjets.

     

    Zowel de Westerse regeringsleiders als de West-Duitse bondskanselier Konrad Adenauer zagen in het voorstel van Stalin slechts een manoeuvre van Stalin om de Westbindung van de Bondsrepubliek te torpederen

     

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden. Daarmee waren de plannen van de Sovjets voor een neutraal Gesamtdeutschland van de baan.

    Atheïsme

    De verkondiging in juli 1952 door de SED van de ‘Aufbau des Sozialismus’ betekende dat er geen sprake meer van kon zijn van de DDR als pasmunt in een groter geopolitiek spel. Dertinger bleef echter vasthouden aan zijn droom van een verenigd Duitsland. Zijn ‘deutschnationales’ bloed kroop waar het niet kon gaan. Voor de Sovjets werd hij nu onhoudbaar; de SED was hem al veel langer liever kwijt dan rijk.

     

    De druppel die de emmer deed overlopen voor de communisten, was de rede die Dertinger op 17 oktober 1952 op het Zesde Partijcongres van de ‘Ost-CDU’ in Oost-Berlijn hield onder de titel ‘Der Christliche Realismus – unsere feste Grundlage im Kampf um Frieden, nationale Einheit und Freundschaft der Völker’. Zijn streven om het marxisme-leninisme met theorieën van de christelijke sociale leer te ‘verrijken’ – hij citeerde in zijn rede uit sociale encyclieken van de pauzen – viel niet in goede aarde bij de communistische heersers in het Kremlin en in de DDR.

     

    En al zeker niet zijn uitspraak: ‘Wir als Christen wissen zutiefst, dass der Ursprung aller unserer Not in der Abkehr des Menschen von Gott zu suchen ist’. [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.’] Als nauwelijks verholen kritiek op het atheïsme van de marxisten-leninisten kon dat wel tellen. Met die rede had Dertinger zijn lot bezegeld.

    Geheime diensten

     

    Op 9 januari 1953 verleende de Poolse ambassadeur in Oost-Berlijn hem het Kruis van Verdienste met Ster van de Orde ‘Polonia Restituta’ voor zijn inzet voor de Pools-Duitse verzoening. Zes dagen later zou de ster van Dertinger definitief tanen. Op beschuldiging als ‘agent’ in dienst te staan van ‘imperialistische geheime diensten’ en de DDR te hebben willen ondermijnen werd hij opgepakt door het MfS. Acht weken lang verhoorde de ‘Stasi’ hem als in een wurggreep tussen 23 uur en 5 uur ’s morgens.

    Vermurwd door het gebrek aan slaap – één uur per dag – ondertekende Dertinger zelfs de meest absurde schuldverklaringen

    verklaringen, als zou hij bijvoorbeeld 24 personen aangeworven hebben voor spionageactiviteiten in opdracht van de Amerikaanse geheime dienst. Ook zou hij toegeven de DDR-regering ten val te hebben willen brengen om ze te vervangen door een burgerlijk-kapitalistische.

     

    Dertinger ontsnapte aan de doodstraf omdat Otto Nuschke en Gerald Götting, twee leidinggevende politici van de ‘Ost-CDU’, hevig tegen dat voornemen van de SED hadden geprotesteerd bij de Sovjets. Hij werd veroordeeld tot levenslange opsluiting in een ‘Zuchthaus’; zijn vrouw kreeg wegens ‘medeplichtigheid’ acht jaar ‘Zuchthaus’. Rudolf, de 16-jarige zoon, vloog ook de gevangenis in wegens ‘spionage’. Oktavie, de 14-jarige dochter, werd na 19 maanden voorarrest geplaatst bij de grootmoeder. De negenjarige Christian kwam onder bij een pleeggezin.

    Mensenrechten

    Georg Dertinger kwam vervroegd vrij na elf jaar gevangenis. Op 9 juni 1964 klopte een grijs geworden, lichamelijk gebroken man aan bij zijn vrouw en schoonmoeder in Annaberg-Buchholz in het ‘Erzgebirge’. Dertinger bekeerde zich tot het katholieke geloof van zijn vrouw en verhuisde met haar naar Leipzig. De Stasi stopte zijn huurwoning vol met afluisterapparatuur: een oud-minister met zo een verleden viel in de ogen van de communisten immers niet te vertrouwen.

     

    Dertinger werkte tot aan zijn overlijden op 21 januari 1968 voor de katholieke uitgeverij St. Benno-Verlag. Daarnaast hield hij zich nog bezig met vraagstukken van filosofie, theologie en marxisme-leninisme. Hij analyseerde bijvoorbeeld de rede die Walter Ulbricht, secretaris-generaal van de SED, in april 1966 gehouden had over mensenrechten.

    Getekend door zijn eigen lijdensweg stelde hij dat diens opvattingen niet te verenigen vielen met ‘menselijkheidsconcepten die uitgingen van het wezen en de waardigheid van de mens op zich’. Om het met Dertinger in één zin samen te vatten: ‘Die kommunistische Menschlichkeit ist vom Haß nicht zu trennen’ Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    De communistiche menseliljeid valt niet af te scheiden van de haat’

    Nog op 10 maart 1952 deed de baas in het Kremlin in de naar hem genoemde Stalin-Note het voorstel aan de Westerse mogendheden om een vredesverdrag met Duitsland te ontwerpen en het als een eengemaakte, democratische en neutrale staat met een eigen strijdmacht boven de doopvont te houden.

    -

    [‘Wij als christenen weten heel goed dat de oorsprong van al onze nood te zoeken valt in het zich afwenden door de mens van God.

    -

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    De met goed e bedoelingen volgepropte Stalin Note uit 1952… ik kan me van de indruk niet ontdoen, dat Vladimir Poetin daar achter zat.

    Aleen zijn de partijen nu net andersom. De Marxcisten-Leninisten zitten nu langs onze kant, want ONZE NAVO reageert nu precies als wijlen de DDR-bazen. Niet de Vrede is hun hoofdbekommernis, maar geldgewin door de oorlog.

    ****

    En het bllijft maar in mijn hoofd hameren….

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    *

    Digithalys

    07-06-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.608 – DE POET IS ERGER DAN DE BAARLIJKE DUIVEL: HET KOMT ONS DE OREN UIT. MAAR WAT FIMIP DEWINTER ZEGT, GAAT DE DOOFPOT IN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 5 JUNI 2022

    *

    Hoogdag van Pinksteren

    Jaren lang in de Vroegmis: zIELEMIS vvan onzze veel te vroeg overleden Pa

    *

    608 – DE POET IS ERGER DAN DE BAARLIJKE DUIVEL: HET KOMT ONS DE OREN UIT. MAAR WAT FIMIP DEWINTER ZEGT, GAAT DE DOOFPOT IN

    *

    I N H O U D

    SINXEN. Deze herdenkingsmis sedert 1943 was ooit een soort van familie-traditie zolang ons Ma er nog was. Toen zaten in de kerk de vrouwen nog links van de middengang, de manne rechts. Want de tussensoort moest toen nog worden uitgevonden en het bleef dus langs beide kanten bij lonken naar de overkant. In die jaren bestobnd er nog resoect en discioline, zelin de kerk.

    Het was deze herinnering die me tott bij de actualiteit van de voorbije Corona-misereie bracht. In gedachten, onverwacht, terug in de Parochie Kerk mijner kinderjaren… Ik ben namelijk geboren en getogen in St Jan-bij-Ieper, beter spreekwoordelijk gekend als St Jan-Hoge-Zieken. Wat ons terugbregt naar de Middeleeuwen, waar in geval van pest of andere kwalijke zaken in de stad, de zieken, lees de stervenden, werden overgebra ht aar een afgelegen pldk ergens tevelde, liefst verborgen tussen het groen der bomen… Nonnen en pastoors zorgden daar voor de rest. Simpel, maar doeltreffend.

    Maar voor de Verlichte Geesten van tegenwoordig is dat larre en apekool. Valt ook niet veel aan te verdienen.Larrie & apekool. Precies wat er nodig is om… apen pokken op te lopen…

    De zieken hielden toen uit eigen beweging de ziekte op een afstand…. Maar dat ‘het’ in de lucht hing, maakte men dudelijk door de ingewikkelde utruisting van de verzorgers.

    Niet slim van de Chinezen dat ze dat niet wisten…

    Wij, de kleuters in het Eerste Bwaar van St Jan-Hoge-Zieken, waren daarvan al op de hoogte.

    Maar ja, sedert Den Groten Oorlog die tot meters diep in de grond alles overhoop had gegooid, was zowel de pest, de pokken;de melaatscheid als de cholera naar de achtergron verwezen en vervangen door de Spaanse Griep. Die was nog het ddelijkst maar stierf vanzzelf ut…

    5-06-2022

    OP NAAR 21 JULI !

    *

    Zoals ik in deze rubriek al eens aanhaalde, wordt van deze federale regering veel verwacht tegen 21 juli, de nationale feestdag. Het belangrijkste daarbij is dat ze er in elk geval mee bezig is en dat is niet niks: de koopkracht, de pensioenen, de financiële hervorming, de arbeidsdeal, het defensiebudgetten de kerncentrales. Wat dat laatste betreft was ik blij verrast in de weekeindeditie van De Tijd dezelfde titel terug te vinden die ikzelf voor mijn blog van zaterdag gevonden had, nl dat het geen kernuitstap, maar een kernINstap wordt. Het is niet altijd gemakkelijk een juiste titel te vinden, maar deze van Wim Van de Velden, toch redacteur Politiek & Economie van wat ik het meest objectieve dagblad van Vlaanderen vind, was bijna identiek dezelfde.

     

    Of tegen 21 juli inderdaad enige doorbraak zou komen, blijft twijfelachtig voor het land met zowat de grootste schuld en het hoogste begrotingstekort van de hele EU.

    ---

    Wat de mogelijke kern-instap zou betekenen heeft niet alleen te maken met verliezen, maar ook met de overwinsten die Engie al jaren heeft gemaakt en die ze dus straks zal moeten delen. En zelfs als het duurder wordt, blijft er nog de zekerheid van de stroombevoorrading als alternatief voor géén bevoorrading.

    ---

    En tenslotte nog dit over het duurder worden van alles en nog wat. Dat klopt, maar is niet de schuld van het Westen, maar van Poetin die de absurde en onnodige oorlog begon. Als het Rusland van Poetin Oekraïne niet was binnen gevallen, dan hadden we al die miserie niet gehad. Ik sta, wat dat betreft, 100% achter de verklaring van de Finse president die Poetin zei: ‘You started it. Look in the mirror’. Zweden en Finland zijn bereid hun respectievelijke niet-gebondenheid van liefst 200 en 80 jaar daarvoor op te geven. Om even stil bij te staan, want dat is geen lichtzinnigheid..

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Om nog even terug te komen op de modieuze verlaagde Leietrappen in wat vroeger de Kortrijkse vlasstrreek was: zoëven het bezoek gehad van een ouwe kameraad, die me vertelde over de HOOGBOUW ’t allenkante la,gs de boorden van wat eens De Glden River werd genoemd. Weg de vlasgaarden, de vlasroterijen her en der, weg de rootweiden, de vele lieve boerderijtjes met de duizenden reuzengrote vlasschuren. Alles, zi ver et oog reikt, alles hemelhoog volgebouwd met extreem luxueuze appartementen. Zelfs het zonlicht knippert met de ogen iedere morgen, want het landschap met de vle vlaskapelltjes is vernaderd in een stenen woestijn.

    Als getroffen door een mokerslag, herinnerde ik mij ineens ruim 20 jaar uit de streek te zijn verdwenen. Om als quasi blinde moll uiteindelijk in dit oudemannenhuis te zijn terecht gekomen.

    Correctie, zegt mijn vriend nog rap voor hij via de GSM weggeroepen wordt: Het Open Landdcjap id well bewaard gebleven, want er mocht slechts, afwisselend, lnahs één kant van het watr woden gebouwd.

    Heel zeker afhankelijk, van de steekpenningen die ieder plaatselijk politirker herrvoor in de wacht kon slepen vanwege de op puur goud beluste grondaanbieder….

    Op mijn kamer krijgt dat ene schilderij met de vlaskapelletjes dus bijna een historische waarde…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    *

    *Om het Europees jaar van de jeugd te promoten, gebruikt de Europese Unie #EU een jonge vrouw met hoofddoek. De jeugd moet mondig zijn, zegt de #EU maar islamitische vrouwen moeten vooral hun mond houden… De #hijab als Europese waarde? Nooit

    **

     

    De Kak Van Jo(Ke), De Woke Van Alexander. En De Gender- Fobo Manen

    **

     

    Bij de CD&V zijn de ridders van de hypocritijnzers op hun veldtocht tegen stikstof pezewevers gestrand op een mesthoop van corrumperende geitenwollensokkenambtenaren en Boerenbondvazallen. Jo Brouns – aka het schijnheilig paterke van Kinrooi – roerde in de stikstofstront, maar de stank kwam uit eigen broek. Jo(ke) toch. Zuhal Demir liet met plezier de walmende boemerang in zijn aangezicht ontploffen.

    Zuhal de onverbiddelijke

    De plotwendingen in het stikstofdossier kunnen stilaan als inspiratie dienen voor tien seizoenen van Thuis, Familie en Wittekerke. Het gejengel van boeren met lange CD&V-armen kittelt zelfs de muggenzifters van onze groene citroenkwekers bij het Agentschap Natuur en Bos. Maar… als de boer vloekt in de klimaatkerk wordt het zuurdesembrood gebroken en verslikken groene pastoors zich in hun Oxfam soya-shake. Deze groene taliban is de nieuwe landadel. Laat je niet misleiden door hun sjofele kringloopwinkelkloffie of woke-decorum. Het zijn géén nobele edellieden. Net als de taliban zijn het dictators, maar dan met een klimaatbijbel van groene idiotismen als zweep en dwangbuis. Deze week is gebleken dat corrumperende vriendjespolitiek hen niet vreemd is.

    Zuhal de onverbiddelijk rijgt de ene politieke scalp na de andere aan haar zwaard van gerechtigheid.

    Het is duidelijk: waar men kakt in Vlaamse weiden zien we mierenneukende klimaatkevers van het Agentschap Natuur en Bos zuigen aan de stront van pennenlikkers van de Boerenbond. Hun biotoop werd verstoord door onze Vlaams/Koerdische Warrior Princess Zuhal Demir. Zuhal de onverbiddelijk rijgt de ene politieke scalp na de andere aan haar zwaard van gerechtigheid. Voor haar is enkel ‘correct’, juist. En zo hoort het ook.

    Een voor allen, allen voor woke

    De hoge heren van de raad van Europese afgedankte politici hebben aan hun ronde tafel van onbekwaamheid beslist om Poetin een lesje te leren. Een embargo van Russische olie. Poetin schudt van het lachen terwijl hij onverstoord Stratego speelt op zijn Oekraïens oorlogsbord. Het enige wat de Europese afdankertjes bereikt hebben is dat onze benzine en diesel duurder werd, de inflatie versnelde en het einde-van-de-maand-stresspeil aangevuld werd met een deurwaardersfobie.

     

    Het klootjesvolk is de kop van Jut van de valse noten van onze schuinsmarcherende Vivaldi-dirigent.

    Het olie-embargo is niets minder dan een laffe hypocriete daad van wapenschaamte en een gatlikkende sollicitatiebrief van Alexander De Croo, die wij betalen aan de pomp. Het klootjesvolk is de kop van Jut van de valse noten van onze schuinsmarcherende Vivaldi-dirigent. De manier waarop saletjonker De Croo, Ursula von der Leyen en Margrethe Vestager achterna trippelt neemt pathetische vormen aan en wijst erop dat hij in de voetsporen van Charles Michel, na België, nu ook Europa wil versjteren. De drie Belgische blauwe musketiers Verhofstadt, Michel en De Croo zullen in Europa hun afbraak van het liberalisme voortzetten. Hun strijdkreet luidt: ‘een voor allen, allen voor woke’

    Brief aan de politiek correcte genderfobomanen

     

    Beste M/V/X zurkeltrutte/lul/X,

     

    Ik ben het obsessief dwangvoederen van uw woke-geweten meer dan beu. Ik heb intussen een kater/kat/X van uw toxisch gezaag dat ik mijn poesje/katertje/X veeg aan uw macho/macha/X politieke correctheid. Ik zeg het u zonder omwegen, op de man/vrouw/X af. Ik kan heus wel mijn mannetje/vrouwtje/x-je staan zonder uw betuttelend gelul/gekut/ge-X. Of ik nu de juiste man/vrouw/x ben om uw ouwegehoer/ouwegegigelo/ouwege-X-elo te bekritiseren zal mij worst/pruim/X wezen.

     

    Maar geloof me. Er is heus geen man/vrouw/X over boord. Ons Nederlands schip zal niet met man/vrouw/x en muis vergaan, als ik de kuisvrouw en de secretaresse naar de geneesheer of bouwheer stuur. Mag de gynaecoloog straks nog melden dat het een jongen of een meisje is? Had koning Filip moeten zeggen: ‘het is een mensje ‘? Mogen we het eigenlijk nog over Marsmannetjes en Venusvrouwtjes hebben? Zijn de Amazonen nu ook M/V/X? Krijgen we ook helden van de planeet Genderia een SuperX, een BatX, een SpiderX, een WonderX en een Iron X?

     

    Ik weet dat we de wokies niet als abnormalen mogen bestempelen. Maar alsjeblief laat mij gerust, doe normaal, en laat wat normaal is normaal, want anders is straks alles abnormaal, en is abnormaal het nieuwe normaal. Normaal gezien kan zoiets toch nooit normaal zijn?

    Dit was niet op de afbraak:

     

       Breaking News! Het Koninklijk paleis krijgt dubbel glas. Hoera! Het was nodig want het Vlaamse volk kan de energiefactuur van de koninklijke schatkistrenteniers niet meer betalen.

       Ik duim dat Jenna Boeve voorzit(s)ter wordt van Groen. Ik wil haar zo graag in debat zien gaan met Bart De Wever en Dries Van Langenhove. Go Jenna, go Jenna…

       Hoe is de VRT er in godsnaam in geslaagd een volledig blanke klas te filmen om aan te tonen dat de kennis van de Vlaamse student achteruitgaat. Wit-woke-activisme.

       Zes blanke hetero autochtone mannen verdienen bij de VRT meer dan 300.000 euro per jaar. De VRT is dus een racistische, homofobe, seksistische, kapitalistische tv- en radiozender. Nochtans loopt het er zwart van de M/V/X woke-journalisten.

       Quikie stickie wil het onderwaterleven beschermen. Vissen die sneller zwemmen dat 120 km/u krijgen een boete en moeten hun zwembewijs inleveren. Oesters die parels witwassen vliegen de gevangenis in. Octopussen met lange vingers krijgen een enkelband rond de arm

    Jasmijn Walldorf

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Gisteren had ik het in deze bijdrage er over dat het ogenbblik der vergelding er liefst zo snel mogelijk zou moeten komen. Vandaag volhard iik niet alleen in deze stelling, ik schreeuw het van de daken.

    Laat hierwoor de boodschap van de EU even goed doordringen. En jawel, U zult het moeten toegeven: het staat er ng even niet in het Arabiers…

    Om toch nog even terug te komen op mijn vriend van de Verlaagde Leieboorden: realist zijnde kon hij niet anders dan die miljoen vreemde gelukzoekers gelijk geven. Hou zoude zelf zijn, was de rdenering.

    De ware schuldigen voor de islamitische omvoliongs explosie lgt net eens bij deze sukkelaars, maart bij onze eigen Verlichte Grote Verstanden op elk niveau, zowel nationaal als Europees en zelfs Internationaal.

    **

    Anders gezegd: ze zijn de wolven in schaapsvacht die als de Rattenvanger van Hameln zijn volgelingen meelokt naar de afgrond.

    POST SCRIPTUM

    Mocht U bij toeval in deze laatste afbeelding gelijkenissen ontdekken tdeekken met o.a. gunne DoorluchtigeHoogeden Louiis Michel,

    Lekkie DeCroo of Bart Dewever, dan is dat louter toeval.

    *

     Digithalys

    06-06-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!