MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500630 – RODE CORONA HYSTERIE OF BLOEIDENDE AFGHANISERING: HET IS MAAR EEN KWESTIE VAN TIJD

    ZATERDAG 14 AUGUSTUS 2021

    *


    *

    500630 – RODE CORONA   HYSTERIE OF BLOEIDENDE AFGHANISERING: HET IS MAAR EEN KWESTIE VAN TIJD

    I N H O U D

    Het is natuurlijk zo ouderwets bekrompen als het groot is… Maar, als binnen afzienbare tijd de Westerse wereld niet wil vergaan in NIHILISME, moet die Westerse Wereld qua mentaliteit, de klok maar meteen terugdeaaieen naar de Tijd der Ktuisvaarten. D.w.z. de wapens opnemen om de bronnen van de Besaving, d.i het Joods-Chistelijk Humanisme te heroveren. Inderdaad, is weeral de aanval de beste verdediging.

    De Taliban de meest extreme vorm van de islammerij heeft vandaag zo goed als helemaal de hand gelegd op weer een nieuw veroverd land, hoofdstad KA(potte) BOEL.

    -

    En nen, dit is – voorlopig toch - geen pleidooi om wereldwijd de wapens op te nemen (want wat zouden we doen zonder hunne pietol?), maar om maar iets te zeggen: waarom niet beginnen met voor iedereen, ongeacht hun overtuiiiging, verpluchte inenting af te dwingen.

    Dat van de Taliban echter lossen we niet meer op met luchtigheid, zelfs niet meer met Dollars, maar me ttijd en boterhammen.

    Zie het verhaal van ‘How the West was won’: doorbijten tot ook Mohammed zelf zijn kar keert. Zodat we de de rest, zoals in de USA, in Reservaten kunnen stoppen.

     

     

    *

     

    BRUSSELSE VACCINATIE GRAAD LAAGSTE VAN WEST-EUROPA

    *

    *

    Allerlei initiatieven, zoals de vaccinatie-bus, moeten Brusselaars overhalen zich te beschermen tegen het corona virus. ©Tim Dirven

    *

    Vandaag om 01:30

    -

    Alleen Londen en Wenen doen bijna even slecht als Brussel in een vergelijking van de hoofdsteden van de rijkste Europese landen.

    Exact de helft van de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft minstens één inenting gekregen tegen het coronavirus. De Brusselse vaccinatie-graad ligt daarmee een pak lager dan die in Vlaanderen (78%) en Wallonië (67%). Ter verdediging roept Brussel in dat alle grote steden moeilijkheden hebben om hun bevolking gevaccineerd te krijgen.

    Dat argument houdt steek, maar in eigen land scoren Antwerpen en Gent wel een pak hoger. Een Europese vergelijking van De Tijd leert bovendien dat Brussel onderaan bengelt als de hoofdsteden van de rijkste Europese landen met elkaar worden vergeleken. In Amsterdam en Berlijn is 62 procent van de bevolking minstens één keer geprikt. In Ile de France, de regio van Parijs, is dat 67 procent.

    Ook in Noord- en Zuid-Europa ligt de vaccinatiegraad hoger. In Madrid heeft 62 procent van de bevolking minstens één spuitje gekregen. In Lissabon, Rome en de Scandinavische landen is bijna 70 procent van de inwoners of zelfs meer ingeënt. Alleen in Londen en Wenen ligt de vaccinatiegraad slechts licht hoger dan in Brussel. Met de Oost-Europese landen, waar de campagne trager gaat, is het moeilijker vergelijken omdat zij dikwijls geen gedetailleerde regionale opdeling maken.

    "Veel Brusselaars zien het vaccin niet als een prioriteit, het vaccinatiecentrum was te ver weg of ze waren met vakantie."

    Erika Vlieghe

    Infectiologe

    Londen en Brussel hebben gemeenschappelijk dat ze een heel jonge en diverse bevolking kennen. Bij Brussel komt daar nog eens een armoede probleem bovenop. De vaccinatie graad ligt een pak lager in de armere kanaalzone dan in het rijkere zuiden. Ondanks alle initiatieven - van gerichte campagnes tot het inzetten van een vaccinatie bus - blijft het bijzonder moeilijk om grote delen van de bevolking te bereiken.

    Stéphanie Romans Jasper D'hoore

     

    *

    MERKEL: ‘WIJ MOETEN RECLAME MAKEN VOOR HET INENTEN’

    *

    *

    De ‘Ärmel Hoch- campagne’ met o.a. de in Duitsland onvermijdelijke David Hasselhoff.

    foto: ©zusammengegencorona.de

    *

    Hoe de Duitse overheid de druk verder opvoert

    Commentaar - 13/08/2021 Ardy Beld - Leestijd 5 minuten

    -

    Inwoners van Duitsland die niet gevaccineerd zijn of genezen van covid-19, moeten binnenkort betalen voor tests als ze willen blijven ‘deelnemen aan het openbare leven’. Vanaf 23 augustus geldt voor deze deugnieten bovendien een verhoogde testplicht ‘onder bepaalde omstandigheden’. Na een online vergadering met de leiders van de zestien deelstaten drukte bondskanselier Angela Merkel zich op 10 augustus als volgt uit: ‘Wij moeten reclame maken voor het inenten, omdat het bescherming voor ons allen betekent.’ Vanaf 11 oktober stopt het gratis testen. Alleen minderjarigen en zwangere vrouwen kunnen dan nog zonder vergoeding bij testcentra terecht.

    Vaccineren, vaccineren, vaccineren

    -

    Michael Müller, sociaaldemocratische burgemeester van Berlijn, lichtte het besluit nog eens toe voor het geval dat het iemand was ontgaan: ‘Vaccineren, vaccineren, vaccineren. Dat heeft nu de hoogste prioriteit.’ Wie niet wil, moet betalen. De tot nog toe gratis tests die in vele gevallen nodig zijn om naar kantoor, zwembad, restaurant, hotel of andere gelegenheden te gaan, kostten de Duitse overheid tot eind juni 2021 naar verluidt al zo’n 2,6 miljard euro. Dan is het natuurlijk logisch dat voor tests die door de overheid zelf werden verplicht, de burger moet betalen. Wat de kosten zullen zijn, wordt bepaald door de testcentra zelf. De prijzen bedroegen in het verleden tussen de 20 en 40 euro.

    Een hele overheids campagne werd gestart ten gunste van de medische industrie

    Hoewel er ‘officieel’ geen vaccinatieplicht bestaat, wordt de druk dus aardig opgevoerd in ons gastvrije buurland. Zo lachte een vriendelijke oudere actrice mij onlangs tegemoet: ‘#Ärmel Hoch: Mit einem kleinen Pieks holen wir uns unser Leben zurück.’

    Een hele overheids campagne werd gestart ten gunste van de medische industrie. Met vele aantrekkelijke beroemdheden: van de transvestiet Olivia Jones en de saaiste man van Duitsland Günther Jauch tot het popzangertje Maik Singer en de Hollywood ster van Baywatch die ze nergens nog kennen, behalve in Duitsland: David Hasselhoff. Kortom, echt iedereen doet mee. Waarom ik niet? Eenvoudigweg omdat het vaccin nieuw is en de bijwerkingen in veel gevallen aanzienlijk zijn. En vooral ook omdat zoveel overheidsinmenging bij mij in de eerste plaats wantrouwen oproept.

    Testen, testen, testen

    Maar terug naar de praktijk. Tot het voorjaar was het nog aardig te doen met thuiswerken, maar die pret lijkt inmiddels voorbij. En daarmee ook de logica. Iedereen wordt teruggehaald naar kantoor. Dat brengt natuurlijk abominabele gevaren met zich mee. Gelukkig hebben de meeste werkgevers daar iets op gevonden. Er wordt onophoudelijk getest. Voorafgaand aan elke dag die ik op kantoor mag doorbrengen, moet ik mij afhankelijk van het aantal dagen dat ik voorafgaand thuiswerker was, ofwel bij een testcentrum laten testen ofwel een test onder toezicht van een uitverkoren collega doen.

    Dat is nu eens een maatregel die collega’s op een zeer intiem niveau samensmeedt! Ik sta naast de directie assistente in mijn neus te peuren, de tranen vlieden over mijn wangen. Daarna mag ik haar vol trots het hopelijk negatieve resultaat in handen drukken. En ik zeg u: na een dergelijke procedure loop ik veel zekerder door de mooie bureauruimtes van onze onderneming. Als ik geen mondkapje zou moeten dragen, zouden mijn collega’s versteld staan van de zelfverzekerde glimlach die op mijn door het leven gegroefde gelaat prijkt.

    Gedaan met liefde voor bureaucratie

    Het leuke van dit alles is dat vroeger voor elke willekeurige maatregel betreffende werk in Duitsland duizenden papieren werden ondertekend. Waren er nieuwe regels omtrent gegevensbescherming, een extra parkeerplaats beschikbaar, een nieuw koffiezetapparaat in de kantine? Graag contractueel vastleggen met handtekening in drievoud van de werknemer. Het moet tenslotte juridisch 100% waterdicht zijn.

    wee degene die zich vrijheden veroorlooft

    Met het intreden van de pandemie maatregelen belandde deze Duitse liefde voor bureaucratie en overbodige documenten compleet in de vergeethoek. Tegenwoordig is het meer dan voldoende als de directeur een korte mail rondstuurt met een opsomming van alle nieuwe maatregelen. Die dan natuurlijk ook direct vanaf dát moment ingaan. En wee degene die zich vrijheden veroorlooft. Overal loeren spionnen die in opdracht van de baas in de gaten houden wiens neus er vanonder het mondkapje naar buiten kijkt. Dat kan al gauw tot een aantekening in het persoonlijk dossier leiden. En drie daarvan zijn voldoende voor ontslag.

    Waar is de logica?

    Dat ware allemaal nog niet zo erg, als er nog gelachen mocht worden. Maar, zoals wellicht bekend, is de humor van de gemiddelde Duitser ongeveer te vergelijken met de schoonheid van een laten we zeggen willekeurig fabrieksterrein in Charleroi. Het was altijd huilen met de pet op. Maar sinds de Teutoon covid-19 heeft ontdekt als bron van alle kwaad, die hij echter met ‘gründliche’ maatregelen naar zijn hand meent te kunnen zetten, is het einde compleet zoek.

    Maar oké, dat met die humor wist ik natuurlijk toen ik me in Duitsland als economisch vluchteling aanmeldde. Daar valt mee te leven. Maar die logica, waar is die gebleven?

    Tekenend is de volgende dialoog tussen mij en mijn ‘Vorgesetzter’:

    Beld: ‘Als het allemaal zo gevaarlijk is, waarom mag ik dan niet gewoon verder thuiswerken?’

     

    Superieur: ‘Waarom moet u altijd in opstand komen?’

    Beld: ‘Ik wil de democratie binnen ons bedrijf in leven houden.’

     

    Superieur: ‘Het gaat hier niet om democratie!’

     

    Beld: ‘Dat heb ik inmiddels begrepen.’

    *

    *

    Indien zoals door Mark de Weerdt voorzichtig aangeduid de groene Annalena Baerbock binnenkort bondskanselier mag worden, dan wordt het wellicht toch tijd naar een ander land te vertrekken. Want op eigen kosten testen om naar kantoor te mogen en niet meer naar hotel, café, restaurant, zwembad, sportgelegenheid, tattoostudio, hondenkapsalon en andere vermakelijkheden te gaan, is nog tot daaraan toe. Als we echter niet meer in onze klimaatveranderende dieselwagen over de ‘Autobahn’ mogen scheuren… ja, wat moeten we hier dan nog?

     -

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Eigenlijk is onze situatie in Het Avondland het gevolg van een fataal aflopende mondialisering die, met Hitler en het Nazisme, onder de naam DE NIEUWE ORDE er werd ingehamerd.

    Was me dat, na de Bele Epoque, iets fenominaals nieuws! Een soort Communisme met een menselijker , een socialer gelaat dt al gauw niet zozeer sociaal maar dictatoriaal scialistischer bleek te zijn.

    Jaren later, na Korea, brak inderdaad de Vrede uit, werd ons voorgezegd, leerden we – dank zij de bescherming van de atoombom - leven onder de NATO en de EU, maar dat alles, na tientallen jaren (=objectieve vaststelling) liep uit op EEN NIEUWE WERELD ORDE waar geen enkel individu nog recht heeft op een vrije mening met gevolgen.

    -

    Neem in dit Apenland de Vlamingen als voorbeeld. Ze spreken vrij-uit, vergaderen om de haverklap, komen bijeen en spreken gazeetten vol donder-speeches uit, maar verder gaan kan niet. Nee, geen Onafhankelijkheid, geen Vrije Republiek drr Lage Landen, want zoiets zou de Internationale Verdragen verstoren.

    -

    Het is net als ten allen tijde overal ter wereld bij de Oudjes: ZITTEN & ZWIJGEN….

    De Jeugd weet beter. Tot ze net het zelfde leren.

    -

    Meer dan 1.000 jaar geleden waren de Kruisvaarten geen woorden, maar daden. Curieis, hé, dat daden toch merr effect hebben dan woorden…

     

    Digithalys

     


    15-08-2021, 03:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500629 – WAHRHEIT UND DICHTUNG. HET ENE BLIJFT TOEGEDEKT EN HET ANDERE MAAKT GESCHIEDENIS

    VRIJDAG 13 AUGUSTUS 2021

    *

    500629 – WAHRHEIT UND DICHTUNG. HET ENE BLIJFT TOEGEDEKT EN HET ANDERE MAAKT GESCHIEDENIS

    *

     

    I N H O U D

    Effectieve Linx-groene SABOTAGE van atoomcentrales: is eigenlijk een roddelverhaal want onbestraft.

    *

    *

    Dappere ‘Mannen-parlé’ onder elkaar daarentegen…

     

    *

    ONDERZOEK NAAR SABOTAGE KERNCENTRALE DOEL NA 7 JAAR AFGEROND

    *

    ©REUTERS

    *

    Vandaag om 01:30

    -

     

    Het gerechtelijk onderzoek naar de sabotage in de kerncentrale Doel 4 die al dateert van augustus 2014 is eindelijk afgesloten. Maar na al die jaren onderzoek heeft de onderzoeksrechter niemand formeel in verdenking gesteld. Dat bevestigt het federaal parket aan De Tijd.

    Mogelijk blijft het eeuwig een mysterie wie de dader was en wat zijn of haar beweegredenen waren. Er was nooit nucleair gevaar, maar de schade liep op tot meer dan 100 miljoen euro.

    ‘Het gerechtelijk onderzoek is door de onderzoeksrechter afgesloten na een zeer uitvoerig en doortastend onderzoek waarbij niets ononderzocht is gebleven’, zegt de woordvoerster van het federaal parket, Wenke Roggen. ‘Tijdens het onderzoek heeft de onderzoeksrechter niemand formeel in verdenking gesteld. Maar er zijn wel bepaalde bezwaren gerezen lastens bepaalde personen. Het federaal parket moet nu nagaan of die voldoende ernstig zijn om een verwijzing naar de correctionele rechtbank te vorderen.’

    "Er is wel bezwarend materiaal gevonden tegen bepaalde personen. Er is nog een kans dat het parket besluit hen toch te vervolgen."

    Er is dus nog een kans dat de bevoegde magistraat van het federaal parket wel voldoende elementen ziet in het dossier van de onderzoeksrechter, om als openbaar aanklager voor de raadkamer te vorderen dat bepaalde personen toch worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Over het profiel van de personen tegen wie bezwaren zijn gerezen, wil Roggen nog niets kwijt. ‘Het dossier is meegedeeld voor eindvordering aan het federaal parket. De eindvordering wordt verwacht binnen zo’n twee maanden.’

    TIP

    De hoofdpunten van vandaag, leest u in De Tijd Avond.

     

    Uw dagelijkse round-up van de actualiteit.

     

    Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

    -

    Op 5 augustus 2014 werd de reactor van Doel 4 automatisch stilgelegd. Er was een storing aan de stoomturbine in het niet-nucleaire gedeelte van de kerncentrale. Al gauw na het incident bleek sabotage in het spel te zijn. Iemand had de kraan van een evacuatieleiding opengezet. Die kraan dient om bij een brand de smeerolie snel af te leiden naar een noodreservoir. Door ze open te draaien, ontstond een gebrek aan smeerolie. Die olie, zo'n 65.000 liter, is nodig om de 50 meter lange as in de turbine gesmeerd te houden.

    Lars Bové

     

    *

    EDDY DEMAREZ EN HET EVOLUTIONAIRE NUT VAN RODDELEN

    foto: ©Pixabay

    Hoe technologie een aloude gewoonte disfunctioneel maakt

    *

    10/08/2021 Koen Tanghe - Leestijd 4 minuten

    -

     

    Roddelen: het is een vreemd woord voor een bizarre maar ook zeer menselijke praktijk. We ontleenden het in de negentiende eeuw aan het Jiddisch (‘kwaadspreken’) maar het gaat wellicht terug op het Middelhoogduitse ‘rodeln’: mompelen of morren.

    Dat is in elk geval waar Eddy Demarez en zijn collega’s zich aan bezondigden: aan banaal geroddel over de Belgian Cats. Buiten hun wil om, kregen hun woorden echter een andere lading. Met alle gevolgen van dien.

    Wat dit betreft, past de zaak Demarez in een belangrijk maar toch vrij onbekend stramien. Enige uitleg.

    De etymologische oorsprong van het woord ‘roddelen’ verwijst naar twee basiskenmerken ervan: het heeft vaak een negatieve of toch zeker tendentieuze teneur en het gebeurt in besloten kring, bijna fluisterend.

    Verder is het onderwerp van roddels altijd een persoon: je kunt niet roddelen over postzegels. Daarbij gaat het doorgaans over relaties, seks en fysiek voorkomen. Vrouwen hebben het meestal over vrienden en familieleden, terwijl mannen ook kennissen en mediafiguren door de mangel durven halen.

    Roddelen vindt ook per definitie plaats in de afwezigheid van de persoon die het onderwerp ervan is

    Roddelen vindt ook per definitie plaats in de afwezigheid van de persoon die het onderwerp ervan is. Toch bij volwassenen: met de onbevangenheid die hen nu eenmaal eigen is, roddelen kinderen wél in aanwezigheid van het onderwerp van het geroddel.

    Belangrijk is tot slot dat mensen doorgaans maar al te goed weten wanneer ze aan het roddelen zijn. Vaak amuseren ze zich als het ware met het maken van verbale cartoons, waarbij specifieke kenmerken van personen uitvergroot worden tot grappige grotesken.

    Geroddel kan zodoende trouwens ook als kunstvorm en en plein public gebeuren. Denk maar aan de verbale karikatuur die van ‘alfadier’ Dirk Draulans gemaakt werd in het Leugenpaleis. Enigszins misplaatst, me dunkt, maar wel grappig.

    Evolutionair nuttig

    Volgens de Britse evolutionair psycholoog Robert Dunbar zou maar liefst 70% van de menselijke conversaties onder de noemer ‘roddelen’ vallen. Al moet daar meteen aan toegevoegd worden dat het Engelse ‘gossip’ een iets minder negatieve connotatie heeft dan ons ‘roddelen’: het zou gaan om praten over anderen, met een morele teneur.

    Roddelen vervult inderdaad belangrijke sociale functies:

    Iets wat zo wijd verspreid is, is bijna zeker evolutionair nuttig. Roddelen vervult inderdaad belangrijke sociale functies: daar waar andere primaten elkaar kunnen vlooien en zodoende sociale banden creëren of aanhalen, zijn wij, naakte apen, aangewezen op roddelen.

    Via geroddel kan ook deviant gedrag afgestraft worden: iemand die vaak het onderwerp is van geroddel, krijgt een slechte reputatie.

    Evolutionaire mismatchen

     

    In een plots veranderende omgeving kunnen geëvolueerde en dus nuttige kenmerken echter plots disfunctioneel worden. Denk maar aan de dodo die zijn vermogen om te vliegen verloor, met alle gevolgen van dien toen de mens op de proppen kwam.

    Je zou kunnen stellen dat die mens van die zogenaamde evolutionaire mismatchen zijn handelsmerk gemaakt heeft: telkens opnieuw veranderden we onze culturele en/of fysieke omgeving, waarna we er ons aan aanpasten.

    Bekend in dit verband is hypothese van de ‘kokende aap’ van de Britse primatoloog Richard Wrangham. Doordat we op een bepaald moment vuur leerden beheersen, konden we eten beginnen koken wat op zijn beurt tal van fysiologische veranderingen veroorzaakte of mogelijk maakte, gaande van een kleiner gebit tot grotere hersenen.

    De moderne mens: een en al mismatch

    De jongste paar millennia en in het bijzonder eeuwen, gaat onze culturele ontwikkeling echter zo snel, dat we inmiddels op meer dan één manier onaangepast zijn aan onze moderne omgeving.

     

    Wat met koken begon, is nu bijvoorbeeld aan het eindigen in een klimaat debacle. Nog een bekend voorbeeld is onze voorliefde voor suiker en vet: die was in onze natuurlijke niche zeer functioneel, maar is in de moderne wereld dodelijk. Idem dito voor onze aangeboren passie voor snelheid: onschuldig in onze natuurlijke niche, maar vaak dodelijk in een omgeving met gemotoriseerde tuigen.

    Het stramien

    Wat me opnieuw bij Demarez en zijn collega’s brengt. Door toedoen van moderne audiologische technologie kreeg hun grappig maar ook vulgair verbaal gebral, buiten hun wil om, plots een heel ander statuut: geroddel werd een zeer publieke uitspraak. Van de VRT dan nog.

    In deze woke tijden zou één en ander zelfs niet meer kunnen als verbale karikatuur of cartoon, binnen het kader van een comedy show. Buiten dat kader, is het helemaal des duivels. Zelfs in de abstracte wetenschap dat het ‘maar’ geroddel was en dus een en al tendentieuze verbale overdrijving, bedoeld voor een besloten kring.

    Eens te meer eindigt de combinatie van een aangeboren voorkeur en moderne technologie dus in een spectaculaire crash. Het is natuurlijk maar een klein incident dat binnen een aantal weken alweer half vergeten zal zijn, maar het stramien waarin het past, is maar al te duidelijk en reëel: we zijn maar half aangepast aan de wereld die we gecreëerd hebben.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ach ja, het was al bijna vergeten, de wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.

    Lesbisch lijkendee, seksueel afwijkende jonge meisjes manieren? Verlà: het is gebakken, want dat is IN.

    Op termijn liever vervuilende gascentrales zien, dan propere nucleaire energie: ook dat is IN…

    Nog duidelijker zijn?

    Wie zullen de Nieuwe Rijken zijn die zich zullen vetvingeren aan gas- of bruinkool-centrales? En wie zullen daarvan de pineuten zijn?

    Ergo! Een uitgelaten bende Ieperse Snoezepoezen die in Tokio op het nipertje geen GOUD halen: die mogen/moeten worden vertrapt….

    Maar wat, indien de Stad Ieper nu eens ‘n deelgemeete ware geweest van Scharrel Moi?

    Ook mag ik er niet aan denken, dat de saboteur van die lekkende oliekraan, ondertussen veilig en wel in het buitenand aan het werk, in een echtsceiding belandt, waar de bedrogen ega te Biechte en te Communie gaat..

    Gods molen, namelijk maalt traag maar zeker….

    *

     

    Digithalys

     




    13-08-2021, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500628 – TOSCANE: WEL CORONA MAAR NIET WEVER-VRIJ

    VRIJDAG 13 AUGUSTUS 2021

    *

    Helden van den IJzer: What’s next?

    *

    500628 – TOSCANE: WEL CORONA MAAR NIET WEVER-VRIJ

    *

    I N H O U D

    Dat het ondertussen haast vergeten Gentsse Liegeebeest VRFSTDT of zelfs diens imitator Karel de Klucht, daar in den omtrek haast continu huizen, zegt niets. Zij zijn immers het Vlaams vergeten verleden. De vrienden van BDW vormen daar in de omgeving ondertussen de Vlaamse Meerderheid.

    En zeggen dat ons gezinnetje van twee het daar, na 14 jaar, gezien de gezondheids-situatie, voor bekeken hield.

    Fiorentina, de Bloemenstad van Dante Alligieri, en het even noordelijker handelscentrum, het Milano, van Lorzno de Medici, il Magnigico., samen met het nabije Bolsena, de gewezen Etruskische hoofdstad, later vadeeersstad van Margaretha van Parma uit Nukerke. bij Oudenaarde: alles was er om een tweede en beter Vaderland te zijn. En dat schept banden… Ware daar niet die prretenieuze Blauwe stinklucht die zelfs de authentieke bewoners met afschuw vervulde.

    Wie van de twee is onderussen welvarenst geworden: Vlaanderen of Toscane? Zou ‘Crootje’ het al door hebben? Of luistert die nog steeds naar de gewezen RODE armoezaaieer Olio di Poeppo die stamt uit de armoezaaier-streek van San Valentino in Abruzzo Citeriore in de regio Abruzzen? Daar groeien zekerlijk geen bananen aan de bomen, zelfs geen vijgen.

    Komen de commercieel begaafde Toscaners straks dan terug naar Vlaanderen, om er, zoals in de Gouden Eeuwen, de nueuwe Hanzeseden te besturen?

    Geen probleem: het door hen in de Middeleeuwen op punt gestelde Dubbel Boekhoudssysteem is inmiddels ook het onze geworden.

     

     *

    EEN VAKANTIE ARMOEDE VOOR BART DE WEVER: WAT NIET IN DE KRANT KWAM

    *

    11 augustus 2021

     

    Ach, die Bart De Wever toch. Waarom, o waarom moest hij zich nu helemaal etaleren in de Gazet van Antwerpen tijdens een familievakantie zoals hardwerkende Vlamingen zich die voorstellen? Niet allemaal echter, want net op dit moment meldt Het Laatste Nieuws dat zo’n 950.000 Vlamingen zich zelfs een keer per jaar geen week vakantie buitenshuis financieel kunnen veroorloven. Ai ai, de wereldvreemde adviseur die dit persfestijn voor BDW uit zijn brein perste was eraan voor de moeite.

    Nogal wat wrevelige reacties over deze narcistische familiariteit kolken binnen. De Wever over zijn ontbijt met inktvis en appel, De Wever met zijn Veerle gezamenlijk een vreugdeheuvel afdalend, De Wever die gul uitpakt met zijn kennis van de Italiaanse geschiedenis, De Wever met blote behaarde bast dobberend in de ‘infinitypool’. Zo vriendelijk om dat even te delen met de reporters van de Gazet. Het leek wel een van zijn coproducties met Paul Jambers, u weet wel, de seniorenechtgenoot van kokkin-auteur Pascale Naessens en zich recent eigenaar noemende van een luxueuze flat in de prestigieuze Antwerp Tower op de hoek van het Operaplein en de De Keyserlei in de ‘Koekestad’ van burgemeester Bart. Andere buren in de A-Tower zijn overigens Jean-Claude Van Damme en jawel, veelwoonstbewoner Gert Verhulst, maar dit dus terzijde. We duiken opnieuw in de Gazet.

    ‘Tien jaar geleden lag ik op het strand als een aangespoelde potvis’ is de titel van het publi-artikel in GvA. Bart pocht als ex-dikkerd volgaarne met zijn wilskracht. Drank raakt hij niet meer aan en dat moet hij weten, maar niet weinig partijgenoten hebben bijgevolg de laatste jaren ook niet veel genoten van het gerstenat. Wat niet in dit schijnbaar onschuldig familieartikel wordt vermeld is dat de Burgemeester van ’t Stad al meerdere vakanties lang een road trip maakt langs de riante villa’s van hem welgezinde Vlaamse ondernemers. Het weze hem gegund om gebruik te maken van een dergelijk exquis aanbod. Toch rijst de prangende vraag of hij dan ook niet uit hetzelfde hout is gesneden als de eerste de beste politicus die gretig proeft van wat de machtigen op een zilveren schotel aanreiken. De N-VA gruwt van de gedachte te worden beschouwd als een mainstream partij. Hun ‘revolutionaire’ elan is immers net het ingrediënt bij uitstek om de ontevreden presteerder over hun electorale streep te trekken.

    Hoe dan ook, Bart amuseert zich en dat kan best deugd doen voor een man met een getormenteerd gemoed. We kennen allemaal de Bart die breed door het bestaan waggelde. Zijn alerte brein en zijn scherpe welbespraaktheid durfden al eens in de schaduw van zijn fysieke verschijning belanden. Je had daarvoor geen Eddy Demarez nodig om dat te duiden. Begrijpelijk dat een zekere nijd tijd vond om te rijpen. Waarom zou dan een afgeslankte en afgetrainde demi-god ook eens niet in de boekskes mogen staan met zijn op de rand van uitbundigheid vertoon van eigen succes? Trouwens, bezit iets verderop Karel De Gucht daar niet zijn stek mét wijngaard? Normaal voor elk beetje politicus.

    Barts ‘uitgestelde huwelijksreis’ met Veerle mocht hij vieren in de dure 800 m2-chalet van wijlen Koen Blijweert, de befaamde/beruchte lobbyist die hem ook hielp bij de embryonale vorming van de regering Michel I. Daar in Mont d’Arbois met zicht op de Mont Blanc ontbrak enkel nog een panoramische helikoptervlucht. O neen, ook dit behoorde tot het fun-pakket. Een mens trouwt immers niet alle dagen. Tijdens dat verblijf bezeerde De Wever zich bij het rodelen. Hij verwees naar deze periode in 2009 in Het Laatste Nieuws als een ‘pechvakantie’. Daar in het mondaine skioord Megève liet barones Noémie de Rothschild (1888-1968) in 1921 een soort Sankt-Moritz namaken. Wie er verder allemaal in de chalet werd ontvangen in de loop der jaren en hoe het eraan toeging tijdens het verorberen van verrukkelijke spijzen, daaraan wijdde Apache al flink wat aandacht en hoeven we niet te herhalen. Latere vakanties bracht BDW bijvoorbeeld door in de Bourgognestreek op het kasteel van de Wase zakenman Walter Verbraeken, de mecenas die de Vlaamse Beweging steeds ruimhartig ondersteunde. Het kasteel bevindt zich vlakbij het Château de Meursault met een duizendjarige geschiedenis van klassewijn.

    Terug naar de reportage: het ‘huisje’ in Toscane waar het gezin De Wever de plooien gladstrijkt ligt in Radda (de Chianti streek). In werkelijkheid gaat het om het landgoed van Herman De Bode, die als topman bij adviesbureau McKinsey-Benelux een fortuin opbouwde dat hem in staat stelde deze villa mét wijngaard en een Old Timers-wagenpark te verwerven. Overtuigd flamingant De Bode werd van 2014 tot 2016 zelfs kabinetschef bij Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, maar nam zelf ontslag. In een spraakmakend interview in De Tijd stelde hij: ‘Wat heeft de N-VA tijdens de vorige legislatuur ten gronde veranderd? Ik kan niets opnoemen’. Dat kwam hard aan. Er kwam echter geen ruis op de lijn met de N-VA. In De Standaard zei De Bode : ‘Paars-groen is harakiri. Daar kan burgerlijke ongehoorzaamheid van komen’. Meningen die zijn blijven hangen bij Bart zoals we onlangs overal konden lezen. Jammer dat De Wever geen wijn meer consumeert, want de Podere Capaccia uit Hermans wijngaard valt niet te versmaden. We mogen hopen dat de N-VA-voorzitter (voor het leven?) desalniettemin tevreden was over zijn verblijf. Als kunstverzamelaar van Vlaamse expressionisten zal de gastheer ongetwijfeld genoten hebben van de allerindividueelste expressie van de bezoekende burgemeester in zwembroek. Er zouden meer Vlamingen van mogen snoepen, denken we zo. Gelukkig komt Vlaams Minister-president Jan Jambon daar nu als volgende gast zijn ook al uitgestelde huwelijksreis doorbrengen.

     

    In 2015 spotte BDW nog met De Gucht en co met hun Toscaanse verblijven en hun makkelijke visie op het migratiespreidingsplan. Misschien was er bij hen wel voldoende plaats voor asielzoekers, werd er gegromd. Zomaar naar een vreemd land trekken en daar op andermans kosten de gast uithangen? Er zijn blijkbaar politici die zich asielzoekers gedragen. Op de foto in Gazet van Antwerpen zien we Bart in het zwembad mijmeren over zichzelf als brenger van Verandering, maar zijn fontein der eeuwige jeugd doet slechts oude politieke cultuur opborrelen.

    Theodore Roosevelt had een motto: ‘Speak softly and always carry a big stick’. Wie zich al te veel en te gulzig triomfantelijk profileert in de media spreekt niet zacht en moet dus over een grote stok beschikken om de terechte kritische vragen door ambetante journalisten en bitse partijgenoten van hem af te slaan. Wij werden er alvast door meer dan enkelen op attent gemaakt. Ongenoegen? Het is onder de mensen, zeker? Als daar meer geen ongehoorzaamheid van komt.

    Pol Trisee

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    We voelen ons precies met de dag jonger worden! Reeds in 2003-2004 startte ondergetekende - toen in SLN-Bolsena (Italië) - Digithalys, eerst onder het pseudoniem DIGITALIA, deze rubriek. Vrij en vrank, als buitenlander on-aantastbaar voor de Belse Staatsvuiligheid. Het was de tijd van Het Vlaams Blok van Karel Dillen…. Het begin-motto is nog altijd onveraderlijk Vlaams & Christelijk.

    ‘Hier sta ik, ik kan niet anders’, want Oud College student uit de Blauwvoet-Tijd, toen idealen ipv HIP HOP nog met de paplepel werden ingegeven.

    De latere bijkomende MATIGENDE ervaringen?

    Die werden op een uiterst breekbaar schoteltje door het Leven zelf aangereikt.

    -

    Via het oorspronkelijk pseudoniem DIGITIA kwam ik al gauw in aanvaring met ANGELTJES, de Ongekroonde Koning onder de politieke schrijvelaars der Senioren. Die viel mij openlijk op grove manier aan omdat ik het gewaagd had zijn absurde vrijzinnige standpunten met doorslaande Christelijke tegenargumenten te beantwoorden. ULTRA MONTANA, zijn met afschuw neergeschreven verwijt, werd meteen de naam vn een derde blog. Geen ANGELTJE, maar een NAGELTJE.

    De Heer Angeltjes was daardoor zozeer ontstemd, dat hij dan maar besloot zijn veelgelezen pen aan de lier te hangen.

    Uiteindelijk, na wederzijdse publieke excuses, zoals het gentlemen past, werd de samenwerking hersteld, met respect voor ieders standpunt. Ik, Vlaams en (vergeveninsgezind) Christelijk, hij Vlaams en meer op de vlakte…

    -

    Dat zoveel jaren later betrokkene nu Daarboven zit te monkelen bij deze herinnering, doet me ook eve, nglimlachen. Gewoon omdat Vlaanderen er sindsdien er heel wat beter voor staat…

    -

    Dat we vandaag VRIJDAG de 13de zijn, pngrluksdag dus, kan me de pot op. Want ondertussen slaat het begrip ‘Vaderland’ al lang niet meer op die kunstmatige constructie die ons Volk al bijna 200 jaar onder de knoet houdt.

    *

     

    Digithalys

     *

    13-08-2021, 09:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500627 - ENKELE BEDEKTE WARHEDEN OVER DE CHINESE WERELD- DOMINANTIE

    DONDERDAG 12 AUGUS

    2021

     *

    *

    500627 - ENKELE BEDEKTE WARHEDEN OVER DE CHINESE WERELD- DOMINANTIE

    *

     *

    I N H O U D

    We beleven rare tijden. Er zijn geen zekerheden meer, en er is Niemand die ons de Weg toont. Pverelis er warter, vuur, zand of leegte.

    -

    In Griekenland betrapt men brandstichters. De klimaathype blijkt dus een dekmantel te zijn. Een ander woord voor de smeulende voolkdwoede. Hopeloos verzet tegen de an de gang zijnde volksverhuizingen?

    De tongen gaan ne gang, en de Overheid huurt waarzeggers in, die ze de titel van bvb virologen meegeven, ook al zijn het mislikte broodschrijvers met Rode Gedachten ..

    Mondlapjes zijn de redding,

    massa- hysterie, geewongen collectivisme en communismee als Chinezerij: het zijn haast gelijlopende synoniemen van elkaar….

    *

    *

    *

    GROTE VERTRAGINGEN MET PAKJES VAN BUITEN EU

    *

    ©Photo News

    *

    Vandaag om 01:30

    -

    Heel wat pakjes die van buiten de EU naar ons land worden verstuurd, kampen met wekenlange vertragingen. Dat ligt aan de nieuwe btw-regels voor e-commerce, waardoor u sinds 1 juli btw moet betalen op pakjes van minder dan 22 euro uit webshops buiten de EU.

    ‘Tegenover juni is onze werklast vertienvoudigd’, zegt Bpost-woordvoerster Veerle Van Mierlo. ‘Als we vroeger voor 2 procent van de pakjes info moesten opvragen om de btw correct te berekenen, is dat nu voor bijna 100 procent.’

    ‘Er zijn vooral problemen met kleinere webshops, meestal uit China, die nog niet vertrouwd zijn met de nieuwe btw-regel', zegt Van Mierlo. 'Soms kunnen we de consument via een mailadres info vragen over het pakket, maar soms moeten we iemand per brief aanschrijven. Dan kan het even duren voor er duidelijkheid is.’

    Wie de klantendienst van Bpost belt, krijgt automatisch de boodschap dat er door de nieuwe douaneregeling ‘grote vertragingen’ zijn, waar de klantendienst naar eigen zeggen niets aan kan veranderen. Er is sprake van wachttijden van drie weken, klinkt het. De Tijd heeft weet van gevallen waarin de wachttijd langer is.

    " De procedure is zwaarder en dat is jammer voor de consument. Hoe dit nu verder gaat evolueren, is momenteel koffiedik kijken. "

    Veerle Van Mierlo

    Woordvoerster Bpost

    ‘Het is moeilijk een gemiddelde te kleven op de wachttijden, zeker als we informatie moeten opvragen en het pakje daarna via de douane moet passeren’, vult de Bpost-woordvoerster aan. ‘Het is niet gemakkelijk en voor niemand leuk. Hoe dit verder evolueert, is koffiedik kijken. We hopen dat steeds meer webshops zich laten registreren bij het Europese IOSS-eenloket-systeem en dat de klanten alerter zullen zijn bij de aankoop.’ Door het IOSS-systeem worden de btw en de invoerkosten al verrekend bij de aankoop.

    Lars Bové

     

    *

    'PRAAT IN DE WINKEL NIET MET BEKENDEN'.

    foto: ©Youtube

    *

    Wat hebben ‘zero Covid’ en ‘uitstoot nul’ gemeen?

    Sciëntisme: een reis rond de wereld langs 80 wetenschappers en een puber

    Analyse - 12/08/2021 Alexander van der Meer

    -

    In 2011 dacht een team van natuurkundigen in Italië na ‘herhaalde experimenten’ bewijs te hebben dat bepaalde elementaire deeltjes zich sneller verplaatsen dan het licht. Einstein zou fout kunnen zitten, kopte de internationale pers gretig: Reuters, New York Times en andere usual suspects konden hun leedvermaak nauwelijks verbergen…

    Uiteraard bleek het hele verhaal niet te kloppen. Italianen zouden geen Italianen zijn als ze nauwkeurig en foutloos konden meten. Het verbaasde me wel met hoeveel gemak zowel wetenschappers als journalisten klaarstonden om de grootste natuurkundige sinds Newton bij het grofvuil te zetten.

    Een hysterisch meisje

    Nog geen tien jaar later werd een autistische puber die volgens haar moeder CO2 uit de schoorsteen kon zien komen, wereldberoemd. Een deel van de mensheid, sommige wereldleiders incluis, liet zich gelukzalig door het hysterische meisje toeschreeuwen dat ‘ze naar de wetenschap moesten luisteren’.

    het IPCC, een instituut van de Verenigde Naties dat inmiddels al vijftig jaar roept dat de aarde binnen tien jaar vergaat

    Die wetenschap was in dit geval geen relativiteitstheorie X maar bestond uit statistische gegevens die het kind ‘s nachts in haar bedje had liggen spellen. Afkomstig van het Intergovernmental Panel for Climate Change, afgekort het IPCC, een instituut van de Verenigde Naties dat inmiddels al vijftig jaar roept dat de aarde binnen tien jaar vergaat.

    Ieder nadeel heb z’n voordeel

    Misschien herinnert u zich deze nog van Johan Cruyff: “ieder nadeel heb z’n voordeel…”

    Dat gold zeker voor de Covid pandemie die een jaar later uitbrak en dit enfant roi – zoals Greta Thunberg in Frankrijk wel wordt genoemd – tijdelijk de mond snoerde. Er werd plots véél meer naar de wetenschap ‘geluisterd’ dan Pippi Groenkous ooit had durven dromen…

    Al hadden westerse democratieën grote moeite om een evenwicht te bewaren tussen wat nog leefbaar was, en wat veel virologen en epidemiologen het liefst hadden gezien: de samenleving als één grote gesloten inrichting. Alles voor ‘zero Covid’.

    Australië

    In Australië en Nieuw-Zeeland lijkt dat evenwicht niet echt gevonden…

     

    Dokter Kerry Chant bijvoorbeeld, hoogste medische ambtenaar – ‘health officer’ – van de Australische staat New South Wales – waar Sydney ligt met vijf miljoen inwoners, verklaarde recent op een persconferentie: ‘Stop met aardig zijn… Als u kennissen of vrienden tegenkomt in een winkelcentrum, of uw buurman die net de vuilnis buitenzet: laat u in geen geval verleiden tot een praatje, ook niet als u allebei een mondkapje draagt. Het is té gevaarlijk…’

    Dit ondanks het feit dat Australië niet bepaald zwaar werd getroffen door Covid. In sommige staten kun je het aantal doden op één hand tellen. Maar zodra er ook maar ergens één geval werd geconstateerd, schoot de overheid opnieuw in totale lockdown.

    het dragen van maskers is nog altijd verplicht. Plaatselijke virologen willen dat de komende jaren ook zo houden. U leest het goed: jaren

     

    Queensland is inmiddels Covid-vrij, maar het dragen van maskers is nog altijd verplicht. Plaatselijke virologen willen dat de komende jaren ook zo houden. U leest het goed: jaren…

    Nieuw-Zeeland

    Steken we even over naar Nieuw-Zeeland – door zijn geïsoleerde ligging nóg minder getroffen dan Australië. Daar zwaait al enige tijd de meest woke regeringsleider ter wereld de scepter: eerste minister Jacintha Arden…

    Zij sprak een week of twee geleden het volk toe over Covid: ‘Wij als overheid zijn uw enige bron van waarheid – your single source of truth. Luister verder naar niemand, vooral niet naar experts en media die dingen beweren die ze niet van ons hebben…’

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Één groot kakofonisch concert van tegengestelde stemmen die allemaal gelijk willen hebben. Tpt, zoals in bepaalde landen, de Taliban orde op zaken stelt.. Dan begint een ander, voorgekauwd, verhaal.

    Ondertussen bezwijken aan de hysterie is dus geen uitzondering. Maar het voedt wel de sterfte- statistieken in de
    Ziekenhuizen….

    -

    Als peuter heb ik in de Mei+-dagen van 1940 het fenomeen meegemaakt dat, zo gauw de kanonnen van WO II bulderden in de verte, de Kerken zld bij wonder op slag terug vol liepen.

    Ja Ja, elk nadeel heb inderdaad se voordeel. Zullen we dus moeten leren mee leven. De dingen zien gebeuren, maar daarbij onszelf blijven. Want Vlaanderen, Vlaanderen, blijft eeuwig ons huis.

    *

    Digithalys

     



    12-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500626 - NET ALS IN ’14-18 EN ‘40-45 MOET DEN ARMEE BELS DE WALEN HET LEVEN REDDEN

    DONDERDAG 12 AUGUS

    500626 - NET ALS IN ’14-18 EN ‘40-45     MOET DEN ARMEE BELS DE WALEN HET LEVEN REDDEN

    *

     

    I N H O U D

    Gamelleboefers? De Walen!!!??? Het ziet er, jammer genoeg, naar weer eens naar uituit.

    Nooit van z”n leven al te hard werken, op tijd en stond ’n goede pint, en overal gratis en voor niks de voeten onder tafel schuiven..

    Maar neen!!! het zijn verzopen arme liuyen waarvan de Region Walonne de Vlaamse van de ‘voorniette’ hulpverleners manu miliaire heeft laten verwijderen.

    -

    U las het hier al zo dikwijls, dat het wel war moet zijn. TOEVAL BESTAAT NIET.

    Maar wat denkt U dan erover, dat het Waalse Broedrvolk niet door de eigen (pretentieuse) LINXE Ovrheid, maar liesst 4 weken na de waterramp, wel MPET IN LEVEN gehouden worden, maar dan door den carrière-mensen van den Armee Belge…

    -

    Doe maar geen moeite: net als aan het IJzerfront zillen de Offocieren wel Fransaligen zijn en de gewone piottrn aan het kookformuis, simpele piotten zijn. Uitleg daarbij?

    ‘Pour les Flamands, la mème chose’…

    -

    Al bestaat er sindsdien ’n waterkansje, dat er deze keer geen ‘Mercie bien’ – maar een ‘Dankoewel’ volgt…

    En dan is er nog het probleem van de verzekerings+-schade vergoeding.. Weeral typisch è la Belge. Verzekeringen kosten stukken vna mensen, want de dividenden voor de aandeelhouders kunnen niet hoog genoeg zijn. MAAR DE GELEDEN SCHADE VERGOEDEN?

    Ho maar, daar staan Wette in de weg, en vooral veel praktische bezwaren.

     

    *

    AGEAS VERWACHT 400 MILJOEN EURO SCHADE DOOR OVERSTROMINGEN

    *

    *

    Hans De Cuyper, de topman van Ageas. ©JONAS LAMPENS

    *

    Vandaag om 07:44

    -

    De verzekeringsgroep verwacht zo’n 400 miljoen euro uit te moeten keren om de schade van de overstromingen in België te dekken. Toch moet Ageas zijn winstverwachtingen voor het hele jaar maar licht temperen.

    -

    Met 400 miljoen euro ligt alleen al de geschatte schadelast bij Ageas AGS0,00% – de moedergroep boven Belgiës grootste verzekeraar AG Insurance – boven het wettelijke plafond voor natuurrampen in ons land. Begin jaren 2000 werd wettelijk bepaald dat verzekeraars samen niet meer dan 350 miljoen euro (het cijfer is intussen geïndexeerd) moeten betalen bij natuurrampen. Alles wat daarbovenop komt is voor rekening van de overheid.

    Maar na de overstromingen van juli vroeg de Waalse minister-president Elio Di Rupo dat de verzekeraars meer dan het wettelijke plafond voor hun rekening zouden nemen. De gesprekken daarover zijn nog altijd aan de gang, maar Ageas gebruikt de voorstellen die nu op tafel liggen als basis om de impact van de ramp op zijn resultaten te berekenen.

    Impact op resultaten

    En die impact blijkt opvallend beperkt. Op basis van de huidige voorstellen in de onderhandelingen, en omdat het claims ook kan terugvorderen bij herverzekeraars, verwacht Ageas momenteel dat de overstromingen uiteindelijk voor 55 miljoen euro zullen wegen op het nettoresultaat van de groep.

     

    *

    ZIN EN ONZIN VAN CORONA PASPOORT VOOR BINNENLANDS GEBRUIK

    *

    *

    Coronapaspoort opent weg naar surveillancemaatschappij

    Analyse - 11/08/2021 Winny Matheeussen - 9 minuten

    -

     

    In Frankrijk is het zover. Een sanitaire pas bepaalt daar wie nog deel mag nemen aan het maatschappelijke leven. Sinds maandag houdt de politie zich daar bezig met het controleren van potentiële misdadigers op terrassen. Zonder pas op het terras loop je het risico op een boete van € 135. Voor de uitbaters van de horeca kunnen de boetes oplopen tot € 9.000 en een jaar gevangenisstraf.

    Tegen deze pasjeswet wordt al vier weken door honderdduizenden geprotesteerd in de Franse steden. Protesten die vaak ook gepaard gaan met gewelddadig optreden van de ordetroepen. De Fransen gebruiken in deze context het woord ‘liberticide’. In Duitsland en Italië speelt de overheid met gelijkaardige ideeën. Vooral in Duitsland gaat dit gepaard met hevige en gewelddadige protesten door zogenaamde ‘Querdenkern‘ (dwarsdenkers).

    Ook bij ons overweegt de overheid om een gezondheidspas in te voeren om deel te kunnen nemen aan het maatschappelijke leven. De pas zal gebaseerd worden op de ondertussen gekende drie G’s: gevaccineerd, getest of genezen. Hoog tijd om de drie G’s eens onder de loep te nemen.

    Gevaccineerd

    Dat de vaccins beschermen tegen het ontwikkelen van ernstige symptomen, hospitalisatie en overlijden, blijkt tot nu toe uit de cijfers. Ondanks een stijgend aantal besmettingen volgen de hospitalisatie- en sterftecijfers niet in de statistieken. Dat bleek al in Israël en het VK, die in het vaccinatie traject een zekere voorsprong hebben ontwikkeld op de rest van de wereld. Ook bij ons kan men dezelfde evolutie van de cijfers vaststellen. Daaruit kunnen we opmaken dat gevaccineerden voldoende efficiënte bescherming genieten tegen een ernstig verloop van een besmetting met covid-19. Zij kunnen dus met een gerust gemoed deelnemen aan het publieke leven.

    blijkt dat gevaccineerden nog steeds drager kunnen zijn van het virus en het ook kunnen overdragen

    Over de bescherming die de vaccins bieden tegen overdracht van het virus, bestaat meer onduidelijkheid. Zeker met het dominant worden van de delta variant, blijkt dat gevaccineerden nog steeds drager kunnen zijn van het virus en het ook kunnen overdragen. Sta ons toe daarbij op te merken dat het primaire doel van vaccinatie het beschermen van het individu is tegen ernstige ziekte. Het feit dat transmissie nog steeds mogelijk is, doet op zich geen afbreuk aan het nut van de vaccins.

    Dat gegeven ondermijnt echter wel het argument om een coronapas voor deelname aan het publieke leven in te voeren op basis van al dan niet gevaccineerd zijn. Op geen enkel moment weten de gevaccineerden namelijk of ze een gevaar zijn voor hun omgeving. Ze hebben enkel de relatieve zekerheid zelf beschermd te zijn tegen ernstige gevolgen van een besmetting. Zij kunnen nog steeds dienst doen als (super)verspreiders van het virus. Een vrijheidsprivilege op basis van vaccinatie is dus niet verantwoord.

    Getest

    Voor het testen van mensen op Sars-CoV-2 wordt meestal een beroep gedaan op een PCR-test. Die geldt nu al heel de tijd als de Gouden Standaard. Het probleem is dat die test enkel de aanwezigheid van een specifiek gezocht pathogeen aantoont, zonder iets te zeggen over de status ervan. Op basis van de aanwezigheid van genetisch materiaal wordt vastgesteld dat er sporen van — in dit geval — Sars-CoV-2 terug te vinden zijn in een staal. Of dit virus actief is of niet, kan niet worden achterhaald.

    Een PCR-test zegt dus niets over eventuele besmettelijkheid van de geteste persoon. Evenmin kan eruit afgeleid worden of iemand ziek is. Enkel de aanwezigheid van sporen van een pathogeen wordt aangetoond. Het verheffen van de PCR-test tot Gouden Standaard voor de detectie van Sars-CoV-2 heeft een bijzonder onprettig gevolg. Het heeft immers de definitie van een casus aangepast. In pré-corona tijden was een casus iemand die ziek was en met symptomen bij de arts terecht kwam. Nadien kon dan worden onderzocht over welk pathogeen het specifiek ging. Daarbij kan een PCR-test uitkomst bieden wanneer er een vermoeden bestaat dat het over een bepaalde ziekteverwekker zou kunnen gaan.

    Beperkingen van PCR-test

    Het verhaal doet de ronde dat een PCR-test geen onderscheid kan maken tussen verschillende virussen. Dat is onzin. Een PCR-test is uitermate nauwkeurig en gaat op zoek naar de aanwezigheid van genetische sporen die uniek zijn voor een specifiek pathogeen. Het probleem bestaat er uit dat alle andere pathogenen, die mogelijk de oorzaak kunnen zijn van het ziektebeeld, niet opgespoord worden, tenzij men ook daar specifiek naar op zoek gaat. Daardoor bestaat de kans dat ziektebeelden verkeerdelijk worden gekoppeld aan de aanwezigheid van sporen van Sars-CoV-2. Dit kan een verklaring zijn voor de opvallende afwezigheid van griepgevallen de laatste tijd. De definitie van een besmetting is nu verworden tot de aanwezigheid van sporen van een pathogeen, los van het al of niet actief zijn van dat pathogeen. Andere mogelijke veroorzakers van het ziektebeeld blijven buiten beschouwing. In de VS wil het CDC (Centres for Desease Control and Prevention) daarom ook dat er wordt overgeschakeld naar PCR-tests die zowel naar Sars-CoV-2 als Influenza op zoek gaan.

    onterecht veroordeeld worden tot zelfisolatie of quarantaine, zonder dat ze eigenlijk een gevaar betekenen

     

    Verder kunnen mensen nu onterecht veroordeeld worden tot zelfisolatie of quarantaine, zonder dat ze eigenlijk een gevaar betekenen voor de volksgezondheid. De mens is permanent drager van verschillende pathogenen die door een PCR-test kunnen worden gedetecteerd. Maar dat zegt niets over besmettelijkheid of de activiteitsstatus van de pathogenen. Afhankelijk van de Ct-waarde – het aantal cycli dat tijdens de test wordt doorlopen – kan men sporen terugvinden van infecties die tot maanden teruggaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat een Ct-waarde van 25 relevant is. Hoe hoger de Ct-waarde echter komt te liggen, hoe groter het risico op een vals positief dat irrelevante aanwezigheid van genetisch materiaal aantoont.

    Test zegt niets over besmettelijkheid

    Dat kan naar de toekomst toe ook een grote impact hebben op het dagelijks functioneren van de bevolking. Vroeger moest bijvoorbeeld een ziek kind thuisblijven tot de koorts geweken was. Indien nu een negatieve PCR-test de standaard wordt om te bepalen wanneer een kind terug welkom is op school of in de opvang, zullen ouders geconfronteerd worden met veel langere periodes van afwezigheid op het werk.

    Te veel mensen kunnen onterecht van hun vrijheid worden beroofd.

    We moeten zo snel mogelijk af van het gebruik van PCR-tests als basis om beleid te voeren en terug naar effectieve ziekte en hospitalisatie om de ernst van een epidemie te bepalen. Hoe nauwkeurig ze ook mogen zijn, ze bieden geen direct zicht op de besmettelijkheid van geteste personen. Het aantal gedetecteerde besmette personen heeft stilaan zijn relevantie verloren. Daardoor is deze test minder geschikt om ingezet te worden voor gebruik bij een corona paspoort. Te veel mensen kunnen onterecht van hun vrijheid worden beroofd.

    Genezen

    ‘Genezen’ betekent dat een niet gevaccineerde persoon aan de hand van de aanwezigheid van antilichamen in het bloed kan aantonen dat hij/zij succesvol een infectie heeft doorgemaakt. Daardoor vormt die gedurende een bepaalde periode geen gevaar meer voor de volksgezondheid. Alleen bestaat er geen zekerheid over hoe lang die periode duurt. Het is duidelijk dat genezen mensen nog steeds kans lopen op herinfectie. Net zoals gevaccineerden nog kans lopen op infectie en besmettelijk kunnen zijn. Ook dit criterium is dus niet geschikt om te gebruiken bij een corona-pas.

    Het invoeren van een coronapas als voorwaarde voor deelname aan het publieke leven is een inperking van de vrijheid van de bevolking op grond van biomedische gegevens. Onze Grondwet verbiedt discriminatie op basis van gezondheids-kenmerken. Los van dat grondwettelijke verbod, hebben de gegevens die vermeld staan op een coronapas geen enkele relevantie voor het al dan niet besmettelijk zijn van de houder ervan. In extremis kan je stellen dat enkel een negatieve PCR-test garant staat voor de afwezigheid van een pathogeen. Maar dat geldt eigenlijk enkel voor het moment van afname van het staal.

    niets te maken met het beschermen van de bevolking tegen besmettingen

    Sinds bekend is dat ook gevaccineerden nog kunnen zorgen voor verspreiding van het virus kan het hele idee van een coronapaspoort op de schop. Dat men nog steeds overweegt om dit instrument in te voeren, heeft niets te maken met het beschermen van de bevolking tegen besmettingen. Het heeft er alle schijn van weg dat het moet dienen — zoals in Frankrijk — om het onwillige deel van de bevolking mits vrijheidsberoving richting vaccinatie te dwingen.

    Duister doel: sociaal kredietsysteem

     

    Een ander mogelijk doel van het invoeren van zo’n pas is het permanent controleren van de bevolking. Door een digitale versie in te voeren via een app, kan de overheid perfect het reilen en zeilen van de burger opvolgen. Het risico bestaat dat in de toekomst dit instrument zal worden ingezet om andere voorwaarden te koppelen aan het vrij bewegen in de openbare ruimte. Het is een eerste stap in de richting van een sociaal kredietsysteem naar Chinees voorbeeld. De overheid beweert dat dit niet de bedoeling is, maar waarom zouden we haar dit instrument in handen geven?

    In Vlaanderen is de vaccinatiegraad zo hoog dat een coronapas ongeoorloofd is. Dat in andere landsdelen de vaccinatiebereidheid lager ligt, kan geen excuus zijn om ons met een dusdanig autoritair systeem te laten opzadelen. Het is aan de politiek om een oplossing te zoeken voor de vaccinatie problemen bij bepaalde bevolkingsgroepen. Dat daarbij geen gebruik mag gemaakt worden van dwang, lijkt ons in een democratie en een rechtstaat vanzelfsprekend te zijn. In ons samenlevingsmodel worden discussies gewonnen op basis van goede argumenten. Niet op basis van dwang.

    Een vrijgeleide voor dit soort machtsmisbruik leidt ons naar een surveillance maatschappij.

    Figuren die stellen dat verplichting de stap is die men moet nemen wanneer overtuigen niet lukt, mogen we niet in de mogelijkheid stellen dit in de praktijk te brengen. Een vrijgeleide voor dit soort machts misbruik leidt ons naar een surveillance maatschappij. Dat is in het verleden nooit goed afgelopen. Wie vrijheid opoffert voor veiligheid, verdient en krijgt geen van beiden.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zeg nu nog dat onze Beschaving geen voldoende vooruitgang maakt. Noch Stalin, noch Hitler en al zeker niet de islammerij, de ergste van de drie, is ooit op het gedacht gekomen, om middels een Oveerheids Attest; 24/24 alle onderdanen onder controle te kunnen houden. Net als deze pandemie zef: zie MARX in China, de nieuwe Wredestichter…

    Over naar dit Klote-Apenland. ‘Onze Grondwet verbiedt discriminatie op basis van gezondheids-kenmerken’.

    --

    De zo geroemde Corona Pas? Gewoon ’n doekje voor het bloeden.

    ‘niets te maken met het beschermen van de bevolking tegen besmettingen’…

    *

    De oplossing?

    *

    Wereldwijde verplichte inentingen die regelmatig moeten herhaald worden.

    Is zeer simpel, kost bijna niets, en is derhalve uitgesloten bij elk Bestuur.

    *

    Digithalys

     

    12-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500625 – U?CLE SAM, HERBOREN ALS DE BID- SPRINKHAAN

    DINSDAG 10 AUGUSTUS 2021

     

    *

    500625 – U?CLE SAM, HERBOREN ALS DE BID- SPRINKHAAN

    *

    *

    I N H O U D

     

    Echt als een uit het Schimmenrijk opgeduikelde S.S. uit H., gekend als de Rode Kanaalduiker, zien we nu ook in De Nieuwe Wereld het al lang ter ziele gegane RODE IDEEL de kop opsteken. ‘To have or not to have the money, that’s not the question’….

    -

    De verloren USA-NAVO veroverings-oorlog in Afghanistan, de onmensdelijk wrede oprukkende TALIBAN: what matters. Joe Biden doet dus wat alle roemloos Verslagen Leiders ter wereld ooit deden: de aandacht afleiden.

     

    *

    HER-VERDELINGS AGENDA: BIDEN KRIJGT STEEDS MEER VORM

    *

    Amerikaans president Joe Biden. ©Photo

    *

    Vandaag om 18:00

    *

    *

    Na $ 1.900 miljard corona-stimuli pompen de VS nu ook 1.000 miljard in hun infrastructuur. Dit najaar plant president Joe Biden zelfs 3.500 miljard aan sociale initiatieven. Zijn hervormingssucces doet echter ook budgettaire vragen rijzen.

    -

    Een zeldzame partij-overschrijdende meerderheid in de Amerikaanse Senaat heeft dinsdag ingestemd met 1.000 miljard dollar investeringen in infrastructuur. Behalve alle 50 Democraten zetten ook 19 van de 50 Republikeinen het licht op groen voor een hoognodige inhaal-beweging van 's lands HARDWARE.

    -

    De essentie   De Amerikaanse Senaat zet het licht op groen om 1.000 miljard dollar te investeren in wegen, bruggen, spoorlijnen, breedband internet en groene energie.

    Democratisch president Joe Biden wil dit najaar nog eens 3.500 miljard dollar pompen in beter onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en integratie.

    De voorbije twee decennia is de Amerikaanse schuldenlast gestegen van 54 naar 132 procent van het bbp, waardoor het schuldplafond andermaal verhoogd moet worden.

    De Verenigde Staten etaleren zich graag als een lichtend baken voor technologische innovatie en weldadig leven. Wie wel eens door het land reisde, weet dat de realiteit vaak pijnlijk anders is. Duizenden Amerikaanse wegen, bruggen en spoorlijnen verkeren in deplorabele, onveilige toestand na decennia van gebrekkige renovatie en overmatig gebruik.

    Ook water- en elektriciteitsvoorzieningen falen steeds meer, net als riolen, dammen en dijken. Internetverbindingen op het platteland lijken soms lichtjaren verwijderd van Silicon Valley. Steeds extremere weersomstandigheden leggen die pijnpunten nog meer bloot.

    Drietraps raket

    Eigenlijk wilden de Democraten van president Joe Biden 2.250 miljard dollar vrijmaken voor infrastructuurwerken. Om de nodige Republikeinse stemmen te ronselen werd dat beperkt tot 550 miljard - de overige 450 miljard betreft de facto eerder goedgekeurde financiering. Niettemin geldt het plan als een nieuw wetgevend succes voor Biden, dat populair is bij kiezers van beide partijen.

    Behalve een grondige update van het transport netwerk komen er miljarden vrij voor de verdere uitrol van breedband internet. Nutsvoorzieningen worden verbeterd, bescherming tegen natuurrampen krijgt prioriteit. Gezinnen en bedrijven worden ook geholpen bij de reconversie naar groene energie, waarbij onder meer elektrische wagens gepromoot worden.

    -

    Legt ‘biden-omics’ de economie in nieuwe plooi?

     

    Bovendien is dit nog maar de tweede fase van een even ambitieuze als transformatieve drietrapsraket waarmee Biden de maatschappelijke ongelijkheid, armoede en klimaat uitdagingen wil tackelen. In maart loodste hij al voor 1.900 miljard dollar aan corona stimuli door het parlement. De meeste Amerikanen kregen eenmalig een cheque van 1.400 euro. Kinderbijslag en werkloosheids uitkeringen werden verhoogd, noodlijdende bedrijven kregen een gulle helpende hand.

    Great Society

    Maandag schetste Biden de contouren van het slotstuk van zijn 'Build Back Better'-agenda: nog eens liefst 3.500 miljard wil hij pompen in 'menselijke infrastructuur'. Door fors extra te spenderen aan onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en integratie kan Biden zo de grootste sociale hervormer worden sinds zijn partijgenoot Lyndon B. Johnson in de jaren 60 de 'Great Society' vormgaf.

    " Dit is een socialistische shopping lijst. Onze Democratische collega's lijken het de moeite waard te vinden dat de visie van Kameraad Bernie Sanders onze kinderen en kleinkinderen opzadelt met een enorme factuur. "

    Mitch McConnell

    Republikeinse Senaatsleider

    Op de Democratische wenslijst staan onder meer gratis kleuter- en hogescholen. Studenten uit armere gezinnen zouden meer subsidies krijgen, kinderopvang en thuiszorg voor bejaarden worden uitgebreid. Ruim 330 miljard zou worden vrijgemaakt voor betaalbare woningen, en nog eens honderden miljarden voor ecologische initiatieven. Er moeten strengere arbeidswetten komen die werknemers beter beschermen. En Biden wil in het plan zelfs de omstreden regularisatie van miljoenen illegale migranten laten opnemen.

    Ontsporende schuldenlast

    Krijgt hij ook dit pakket dit najaar door het parlement? Best mogelijk, al zal dat dit keer zonder Republikeinse steun zijn. Senaatsleider Mitch McConnell hekelde maandag al 'de socialistische shoppinglijst' van Bidens activistische linkervleugel. Omdat het een begrotingsinitiatief betreft, zou Biden het plan echter kunnen doordrukken via de labyrintische Senaatsregel van 'budget reconciliation'. Daarbij volstaat een simpele meerderheid van alle 50 Democraten, aangevuld met vicepresident en Senaatsvoorzitster Kamala Harris.

    Het partijfront intact houden wordt wel niet makkelijk. Behalve Republikeinen stellen ook tal van gematigde en rechtse Democraten zich steeds meer vragen bij de ontsporende Amerikaanse schuldenlast. Die bedraagt nu zo'n 28.500 miljard dollar, of 132 procent van het bbp. Twee decennia geleden - voor de geldverslindende oorlogen in Irak en Afghanistan, de economisch desastreuze krediet- en corona crisissen, de massale belastingenverlagingen van Donald Trump en de renaissance van Big Government onder Biden - was dat nog maar 54 procent.

    132

    procent

    Na twee decennia van geldverslindende oorlogen in Irak en Afghanistan, economisch desastreuze krediet- en coronacrisissen, massale belastingenverlagingen van Donald Trump en de renaissance van Big Government onder Joe Biden is de Amerikaanse staatsschuld gestegen van 54 naar 132 procent van het bbp.

    -

    Enerzijds boosten Bidens stimuli het economisch herstel, dat intussen de corona schade uitgewist heeft. Anderzijds botsten de VS weer eens tegen hun wettelijke schuldenplafond. Minister van Financiën Janet Yellen riep al meermaals het parlement op dat te verhogen, maar de Republikeinen weigeren dat voorlopig. Echt hard zullen ze dat dreigement niet maken. Als de VS hun schuldverplichtingen niet nakomen, wacht een ongeziene mondiale crisis. Maar Bidens manier om zijn enorme sociale agenda te financieren stemt hen evenmin inschikkelijker. Hij wil, zijn herverdelings agenda ter wille, rijke Amerikanen en bedrijven meer belasten.

    Internationaal

    Biden krijgt infrastructuurplan van 1.000 miljard dollar door Senaat

    De Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse Senaat scharen zich achter een investeringsplan van 1.000 miljard dollar om de verouderde infrastructuur in de VS aan te pakken. Dat is een opsteker voor president Joe Biden.

    Europa

    Biden legt Wit-Rusland nieuwe sancties op

    De Verenigde Staten kondigen maandag verschillende sancties af tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van Aleksandr Loekasjenko.

       Jan van Hessche

    *

    TIP

    De hoofdpunten van vandaag, leest u in De Tijd Avond.

    Uw dagelijkse round-up van de actualiteit.

     Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

     

     *

    *

    *

     DE AFBROKKELING

    *

    Wat volgt er als alles weg is?

    Het wereldwijde kapitalistische bouwwerk begint sneller dan ooit tevoren af te brokkelen – en staat nu op het punt volledig te verdwijnen. Wat volgt erna?

    *

    *

    ‘Alles wat solide is, vervliegt in de lucht’. Je kan deze boude voorspelling van Karl Marx parafraseren met ‘alles wat bestaat, zal ooit vergaan’. In meisjes’poëziealbums (bestaan dié nog wel?) schreef men het al: bloemen verwelken, schepen vergaan…

    Met de automatisering van de arbeid, de virtualisatie van het geld, het verdwijnen van klassen-gemeenschappen en de bijbehorende klassenstrijd, de opkomst van immateriële, intellectuele arbeid, begint het wereldwijde kapitalistische bouwwerk sneller dan ooit tevoren af te brokkelen – en staat het nu op het punt volledig te verdwijnen.

    *

    *

    Maar wat komt daarna?, filosofeert Slavoj Zizek. Hoe kunnen er tegen een achtergrond van voortdurende sociaal-technologische omwentelingen nog authentieke veranderingen plaatsvinden? In een dergelijke context, zo stelt ´i¸ek, kan er geen sprake zijn van een triomfantelijke overwinning, en evenmin van een soort catastrofe dat alom wordt besproken en voorspeld in de media. 'Het kapitalisme desintegreert openlijk en verandert in iets anders. Wij merken deze voortdurende transformatie niet op, vanwege onze diepgaande onderdompeling in ideologie. Er is al een blijvende revolutie op gang gekomen, als een dief op klaarlichte dag. We hoeven alleen maar wakker te worden en dit onder ogen te zien.'

    Cultheld

    Het nieuwste boek van de Sloveense filosoof-socioloog-psychoanalyticus-cultuurcriticus Slavoj Zizek heet dan ook treffend Als een dief op klaarlichte dag: scherp, erg toegankelijk voor de lezer en alomtegenwoordig. Je leest zijn visie op #metoo, de klimaatverandering, de aantrekkingskracht van Donald Trump, de toekomst van de linkse politiek na Bernie Sanders en Jeremy Corbyn…

    Zizek heeft in zijn cultuurkritiek over zowat alles een mening en zijn humoristische, provocatieve stijl maken hem tot een populaire cultheld.

     

    Versplintering

    De post moderne maatschappij heeft haar geloof verloren in een expliciete ideologie, in gezag, religie, traditie, enz. Die overkoepelende rechtvaardiging van de maatschappelijke orde is dood en dit leidt volgens ´i¸ek tot maatschappelijke desintegratie. Godsdiensten zijn bijvoorbeeld systemen die in vroegere culturele fasen zijn ontwikkeld als aanpassingsmechanismen om het hoofd te bieden aan de morele en sociale problemen van die tijdperken, zegt ook emeritus-hoogleraar Robert Cliquet hier op Doorbraak. In veel opzichten zijn zij echter niet langer aangepast door hun sterke ‘in-group’-gerichtheid, terwijl de wereld steeds meer geglobaliseerd raakt. Ook Zizek toont aan dat door zich blind te staren op identiteitspolitiek, links steeds verder versplintert in kleine groepjes. Terwijl de wereld steeds meer globaliseert, zie je bij links een fragmentarisering: feminisme of ecologisme of bio-ethiek...

    De therapeut van onze samenleving

    In deze nieuwe bundel, heeft Zizek het ook over de Big Tech en hoe de afgelopen jaren de technisch-wetenschappelijke vooruitgang onze wereld bijna onherkenbaar veranderd heeft. En hoe wij dat accepteren.

    Urgent als altijd belicht Als een dief op klaarlichte dag de nieuwe gevaren en de radicale mogelijkheden die de technologische en wetenschappelijke vooruitgang van vandaag met zich meebrengt, en de opwindende gevolgen voor ons allemaal. Als een ware psychotherapeut slaagt Zizek er telkens in om vastgeroeste denkwijzen bloot te leggen.

    Deze week bieden wij u dit opmerkelijk boek aan als ons Boek van de Week.

     

    Bestel hier uw exemplaar: de verzendkosten nemen wij graag op ons.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het zijn harde woorden voor harde waarheden..

    “Terwijl de wereld steeds meer globaliseert, zie je bij links een fragmentarisering: feminisme of ecologisme of bio-ethiek”...

    -

    Ach, een regelmatige evenwichtige rondblik op zowel de Oide, de Nieuwe als de Vernieuwde Wereld, belet niet dat er steeds minder aandacht gaat bij alle Volkeren naar het Opperwezen die wij, Christenmen gedenken, iedere keer we het Kruisteken slaan.

    In de Naam des Vaders (=het zijn zelf), des Zoons (=resultaat van dat ‘zijn’) en van de H Geest (= de intelligentie die het heden met zowel het heden, de toekomst als met het verleden, verbindt.)

    Een beter woord voor HET LEVEN ZELF is er niet te vinden. Tenzij in de Srerren.

    Dep gratias.

    *

     

     

    Digithalys

     



    11-08-2021, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500624 - DE HALVE WERELD BRANDT OF VERDRIINKT MAAR POLITIEK VLAANDEREN WORSTELT EN BLIJFT BOVEN

    DINSDAG 10 AUGUSTUS 2021

    *

     

    *

      500624 - DE HALVE WERELD BRANDT OF VERDRIINKT MAAR POLITIEK VLAANDEREN WORSTELT EN BLIJFT BOVEN

    *

    I N H O U D

    LUCTOR ET EMERGO: het is niet voor niets, sinds het Onstaan der Tijden, de Nationale Spreuk van onze Noorderburen. Het is voortaan meteen het gedroomde bindmiddel om samen naar de reddings-symbool te grijpen dat ons Volk weer vereigt, weg vandaan van het Brussels-Waalse onderdrukkings-mechanisme…

    Alleen mag BDW – en niemand met hem - nooit vergeten, dat een onzer beroemste voorvechters, de ter dood veroordeelde Priester-Dichter CYRIEL VERSCHAEVE, in Alveringem begraven ligt onder een dikke laag BETON van 30cm….

    Dit Apenland, namelijk, dult geen martelaren wier gebeente eigenlijk thuishoort in het Boek de EER DER ALTAREN…

     

     

    KLIMAAT RAPPORT: 'CODE ROOD VOOR DE MENSHEID'

    *

    De bosbranden in Griekenland: een voorbeeld van de ernstige gevolgen van de klimaatverandering. ©AFP

    *

    Gisteren om 14:47

    -

    Zonder onmiddellijke en grootschalige actie zal het niet lukken de temperatuurstijging de komende twintig jaar te beperken tot 1,5 graden. Dat staat in een nieuw rapport, het eerste in acht jaar, van het IPCC, het klimaat-orgaan van de Verenigde Naties.

    Het staat vast dat de mens invloed heeft gehad op de opwarming van de aarde. Dat is de eerste zin van een nieuw rapport van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), dat in 1988 is opgericht door de Verenigde Naties om politieke leiders te voorzien van de nodige wetenschappelijke data achter de klimaatverandering.

    Volgens experts moet de wereld de mondiale uitstoot tegen 2030 halveren en tegen 2050 tot nul terugbrengen om een opwarming van de aarde tot meer dan 1,5°C te voorkomen. In het rapport van het IPCC worden mogelijke toekomst scenario's beschreven, afhankelijk van hoe drastisch de wereld de uitstoot vermindert. Maar zelfs de meest drastische ingrepen kunnen de opwarming van de aarde met 1,5°C allicht niet tegenhouden. 'Zonder onmiddellijke drastische emissie reducties kan de gemiddelde temperatuur tegen het einde van de eeuw oplopen tot meer dan 2°C warmer.'

    3 vragen aan klimatoloog Samuel Helsen (KU Leuven)

    Wat zegt het rapport over de invloed van de mens op de klimaatverandering?

     

    'De nieuwe modellen tonen aan dat de opwarming van de aarde niet verklaard kan worden door natuurlijke fluctuaties. De invloed van de menselijke uitstoot van de broeikasgassen is dus onmiskenbaar.'

    Welke toekomst perspectieven geeft het rapport?

    'De wetenschappers schetsen vijf toekomst-scenario's, met verschillende gradaties in CO2-uitstoot. Bij alle scenario's is het vrijwel zeker dat het tegen 2050 1,5 graden Celsius warmer zal zijn dan in de 19de eeuw. Afhankelijk van de CO2-uitstoot variëren de opties. Met drastische ingrepen, zoals het afstappen van fossiele brandstoffen om een nettonuluitstoot te bekomen, kunnen we de ergste scenario's vermijden.'

    Wat zegt het rapport over de snelheid van de klimaatverandering? Zit het beleid op schema?

     

    'Het gaat wel degelijk almaar sneller. Dat wordt onder meer duidelijk door de extreme weersomstandigheden die vaker voorkomen, wat nu ook met data bevestigd kan worden. Het globale beleid gaat bepalen in welk scenario we terechtkomen. Als we snel het roer omgooien, kunnen we de opwarming op termijn beperken tot twee graden. Veranderen we niets, dan blijft de uitstoot stijgen, net als de temperatuur.'

    Extreme weersomstandigheden

     

    Een van de concrete gevolgen van klimaatverandering die nu al zichtbaar zijn, zijn extreme weersomstandigheden zoals hitte of overstromingen. Elke stijging van de temperatuur met 0,5°C zal leiden tot een toename van de intensiteit en frequentie van hittegolven, hevige neerslag en periodes van droogte, waarschuwen de auteurs van het rapport. 'Geen enkele regio ter wereld zal ontsnappen aan de gevolgen van de klimaatverandering. Weersextremen die vroeger als zeldzaam of ongekend werden beschouwd, komen steeds vaker voor. Een trend die zal aanhouden, zelfs als de opwarming van de aarde tot 1,5°C wordt beperkt.'

    " Geen enkele regio ter wereld zal ontsnappen aan de gevolgen van de klimaatverandering. Weersextremen die vroeger als zeldzaam of ongekend werden beschouwd, komen steeds vaker voor. "

     

    *

    *

    WALLONIË

    *

    BEGINT DE WEVER TE GELOVEN DAT EEN MEER REVOLUTIONAIRE AANPAK NODIG IS OM DIT LAND TE HERVORMEN?

    *

    foto: ©Belga

    Bart De Wever sluit burgerlijke onlusten niet uit.

    Analyse - 09/08/2021 Julien Borremans - Leestijd 5 minuten

    -

     

    Het Drama van Luik beperkt zich niet enkel tot de waterbom die een deel van Wallonië veranderde in een materiële en menselijke puinhoop. Ook de onmacht van de overheid om kordaat, snel en effectief op te treden, spreekt stilaan tot de verbeelding. Heel wat slachtoffers worden aan hun lot overgelaten, terwijl ze af te rekenen krijgen met ongedierte, plunderaars en een gebrek aan hygiënische omstandigheden, water, gas, elektriciteit, degelijke voeding en een comfortabel bed. Gelukkig zijn er nog de duizenden vrijwilligers die zich amechtig een weg zoeken doorheen de puinhopen om de armlastige bevolking te helpen.

    Ongenoegen groeit in de Waalse ruïnes

    Vanuit Vlaanderen kwam een enorme solidariteit op gang die door de plaatselijke bevolking ruim werd geapprecieerd. De autoriteiten in Wallonië gaven niet thuis. Bart De Wever getuigt tijdens een gesprek met Jan De Meulemeester voor Trends Talk dat er vanuit Vlaanderen een grote bereidwilligheid is om de getroffenen van de Waalse overstromingen te helpen, maar dat de Waalse autoriteiten de boot afhielden: ‘We hebben onmiddellijk onze capaciteit van brandweer en gespecialiseerde stedelijke diensten bevraagd om te zien of ze konden helpen en die bereidwilligheid was enorm… maar we hebben moeten vaststellen dat hun hulp door de overheden niet gewenst was, wel door de plaatselijke bevolking.’

     

    Op het terrein heerst chaos en de aansturing ontbreekt.

    De communautarisering van het probleem zit niet bij de bevolking of de Vlaamse overheid, wel bij de Waalse autoriteiten die hoogmoedig hulp vanuit Vlaanderen afwijzen, terwijl hele gebieden in Wallonië herschapen zijn in een oorlogszone. Van doortastend en snel optreden is er geen sprake. In De Standaard stelt Waals minister Jean-Luc Crucke dat er een aanbesteding voor wooncontainers is uitgeschreven. Als het goed gaat kunnen de slachtoffers over een maand de containers betrekken. Ondanks de dramatische nood aan dringende hulp slaagt de overheid er niet in om haar tergend trage administratieve en bureaucratische aanpak te overstijgen. Op het terrein heerst chaos en de aansturing ontbreekt.

    Diensten geërodeerd

    Maar naast het onvermogen, is er ook de ontluisterende vaststelling dat in een land met een van de hoogste belastingschalen van de wereld, heel wat diensten en structuren zwaar zijn geërodeerd en afgebouwd door een gebrek aan middelen. De civiele bescherming, de brandweer en het leger zijn zwaar gedecimeerd, wat zich op het terrein uiteraard laat voelen. De vorige regering investeerde liever in een miljarden contract voor de aankoop van de Lockheed Martin F-22. Het resultaat van deze rampzalige beslissing laat zich nu op het terrein voelen.

    Een sociale bijsturing van de overheid lijkt veraf.

    In de Waalse ruïnes groeit het ongenoegen zienderogen. Dat kan de komende maanden nog verergeren door de energie factuur die dreigt te ontsporen. In heel Europa gaan de gas- en elektriciteitsprijzen naar recordhoogtes. Kwetsbare gezinnen zullen nog meer onder druk komen te staan. De armoede zal in veel getroffen gezinnen nog meer binnensluipen. Voeg daarbij de enorme kostprijs van de energie-transitie en de kans op sociale onvrede in de vorm van gele hesjes is volgens De Tijd reëel. Een sociale bijsturing van de overheid lijkt veraf. Door de peperdure corona factuur zit de overheid financieel op haar tandvlees. De Wever vreest terecht voor onlusten.

    ‘Een implosie van het systeem’

    Voor Trends Talk legde Bart De Wever de vinger in de pijnlijke wonde: ‘België is van alle negentiende-eeuwse natiestaten de grootste mislukking. Men weigert de structuren aan te passen. Dat kost ons heel veel efficiëntie en ongelofelijk veel geld. De federale regering mist iedere slagkracht om dit land vooruit te helpen.’ Volgens de N-VA-voorzitter is niet alleen de federale overheid failliet, ‘de Waalse overheid is failliet in het kwadraat.’ De Waalse overheid heeft nominaal een hogere schuld dan Vlaanderen. ‘Wallonië gaat naar een schuldgraad van 200 % en Brussel 250 % t.o.v. hun inkomen. Dit is onhoudbaar.’ De Wever wijst erop dat men in Wallonië nooit de verantwoordelijkheid genomen heeft om de eigen situatie te verbeteren, maar dat het zich altijd heel afhankelijk heeft opgesteld.

     

    De grondwet mag niet in de weg staan van noodzakelijke verandering.

    Iedereen is bevoegd, maar niemand is verantwoordelijk. De Wever geeft duidelijk aan dat het binnen de huidige situatie onmogelijk is om het land drastisch te hervormen naar een confederale structuur. In eerste instantie is er de grendel-grondwet. Daarnaast is er de balkanisering van het politieke landschap waarbij het haast onmogelijk is om nog een werkbare meerderheid te vinden. De Wever pleit er dan ook voor om de grondwet aan de nieuwe realiteit aan te passen, waardoor een grondige hervorming van het land mogelijk wordt. ‘We hebben een nieuwe coup nodig, een nieuw Loppem-moment. Toen werd de grondwet gepasseerd om een fundamentele verandering door te voeren… De grondwet mag niet in de weg staan van noodzakelijke verandering.’

    Twee tendensen

    ‘Als we na 2024 opnieuw een onherkenbare bestuurs brei krijgen zoals Vivaldi, dan voorspel ik een implosie van het systeem… Ik sluit zelfs burgerlijke onlusten niet uit. Dat mensen elkaar te lijf gaan op straat.’ Dat heeft volgens de N-VA-voorzitter te maken met twee tendensen die op elkaar inspelen. In eerste instantie is er de structurele verarming van de bevolking, met daaraan gekoppeld de politieke keuzes die een meerderheid van dit land wil en die niet worden gehonoreerd. De Vlaamse democratie wordt systematisch aan de kant geschoven. Vlamingen kunnen natuurlijk niet blijven betalen voor Wallonië, terwijl er op het terrein geen enkele verbetering merkbaar is.

    Dat zijn toch wel straffe verklaringen van een conservatieve politicus die staat voor een realistische, stapsgewijze verandering. De Wever lijkt te beseffen dat zijn aanpak in de huidige context niet meer werkt en hoopt dat een meer revolutionaire aanpak beter zal werken. De groeiende onvrede in de Vesder vallei en het Maasbekken, de oplopende energiefactuur en het onvermogen van de federale overheid om de grote dossiers, zoals de hervormingen van de pensioenen, aan te pakken, kunnen inderdaad als een brandversneller werken om België van onderop te hervormen tot een confederaal model. Het komt erop aan het ijzer te smeden terwijl het heet is. Tijd voor een plan en een strategie. Geen getalm. Dat besefte ook Julius Caesar. ‘Het is beter de eerste te zijn in uw dorp dan een van de laatsten in Rome.’

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En zo komt er op die manier maar geen einde aan het gezanik. Toit va mal, Madame La Marquise…

    België is van alle negentiende-eeuwse natiestaten de grootste mislukking.

    -

    Hier staat dus letterlijk dat de opvolgers van de Overwinnaars van WATERLOO eindelijk toegeven dat ze grandioos mislut zijn.

    ‘Het berouw’, zei de H. Augustinus al in de jaren 400 na X, ‘komt altijd nà de zonde, nooot ervoor’. Maar moest dat nu haasr 200 jaar duren? Rees tijdens WO I offerden onze jongens hun leven in de loopgraven van den IJzer voor dit ideaal van Gelijkbeerechting in dit Apenland. Zelfs na WO II weren ze voor datzelfde iodeaal tegen de miir gezet. Desnoods als invalide vastgebonden op een stoel. Zie Auguste Borms, Vlaams Volksvertegenwoordioger, wiens Parlementaire Onschendbaarheid nooit werd opgeheven…

     

    *

    “Hier ons bloed, wanneer opns Recht”?

    -

    Vraag

    Leest BDW nu DIGITHALYS, of is het eerder omgekeerd?

    Wij, d.i. de gewone Burger, maar ook het   verantwoordelijke Gzag, zitten dus blijkbaar op dezelfde golflengte om de gemaakte fout van 1830 eindelijk recht te zetten.

    En de Walen?

    Elk voor zichn en God voor allen.

    Adios, la Wallonie. Good bye.

    En Brussel?

    Dat stukje Vlaams grondgebiedverkopen we aa de meestbiedende, desnoods aan de Chinezen die het anders toch in hun macht aan het krijgen zijn.

    -

    Dan kan de kassa rinkelen, terwijl, op alle torentransen, de leeuwen aan het dansen gaan.

    *

    Digithalys

     



    10-08-2021, 18:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500623 - ZO LANG NIT ONDER DE AARDE, WORDT ER OVER GE-AARDHEID NIET GEREPT

    ZONDAG 8 AUGUSTUS 2021

    *

    500623 - ZO LANG NIT ONDER DE AARDE, WORDT ER OVER GE-AARDHEID NIET GEREPT

    *

    I N H O U D

     

    Ach, die Ieperse Snoezepoezen en hun o zo nipte nederlaag op de wereldbermaarde Olympische Spelen in Tokio 2021….

    Met daar tussen-in, als ontspanning, wat onderling gefriemel in elkaars welbepaalde erotische zones: wat kan daar nu verkeerd aan zijn?… Zo alleen, en zo ver van huis… Achrteraf bichten kan toch niet meer, want geen Biechtvaders meer voorradig.

    -

    Als – nu precies 60 jaar geleden - van oorsprong ’n echt authentieke Ieperse kater, stoort dat verhaal, dat verzinsel, mij enorm .Ook al omdat het in hoofdzaak die éne alieen, nen één-kwetteraar, mijn geliefde Kattenstad zonder reden zwaar beledigt. Dat het zich voordoet bij de VRT mag dan ook zeer verontrustend zijn, want al de katjes in het donker daar zijjn grijs en als dusdanig klaar om erin te knijpen.

     

     

    VRT ZET SPORTJOURNALIST DEMAREZ OP NON-ACTIEF NA HOMOFOBE UITSPRAKEN

    *

    Frederik Delaplace, CEO van de VRT, onderneemt actie na de homofobe uitspraken door sportjournalist Eddy Demarez. ©BELGA

    *

    Vandaag om 13:13

    *

    De VRT zet de sportjournalist Eddy Demarez op non-actief nadat hij enkele homofobe uitspraken had gedaan over de Belgian Cats. Dat heeft de VRT laten weten aan haar personeel in een interne mail, schrijft Belga.

    Demarez is in een storm terechtgekomen. De aanleiding is een filmpje dat op sociale media verspreid wordt waarbij enkele mensen, waaronder VRT-sportjournalist Eddy Demarez, achter de schermen grapjes maken over de geaardheid van de Belgian Cats. Het gebeurde in de nasleep van een Facebook live. Het kanaal stond nog open zonder dat Demarez en co dat wisten.

    Verschillende speelsters van de Belgische nationale basketploeg reageerde intussen via sociale media verontwaardigd. Onder andere Emma Meesseman, de ster van het elftal, deed dat.

    Pieter Blomme

     

    *

    COVID-RELANCEGELD GAAT NAAR AFLUISTERTECHNIEKEN BELGISCHE VEILIGHEIDSDIENSTEN

    *

    Komt het probleem ook nu weer uit China?

    -

    De officiële bijlagen van het ‘Europees relancebeleid’ voor België sommen alle investeringen op die de Europese Commissie voor België de komende jaren plant. Met vers gedrukt geld van de Europese Centrale Bank (ECB) wil de Europese Commissie via relanceplannen de omslag van lidstaten naar een ‘groene’ en ‘digitale’ samenleving bevorderen. Een hapklaar voorbeeld daarvan is de Brusselse kilometerheffing, waarover u eerder op Doorbraak kon lezen.

    Mensen afluisteren in huizen en auto’s

     

    Het document bevat echter een nog interessantere en mysterieuzere investering. Op pagina 30 van het pdf-document kunnen we lezen dat er fondsen worden uitgetrokken om de afluister- en traceringstechnieken van de federale politie te versterken in het kader van de uitrol van het 5G-communicatienetwerk. Meer bepaald zou Europees geld worden aangewend om ervoor te zorgen dat de federale politie mensen zou kunnen afluisteren in huizen en auto’s, en ‘objecten’ en auto’s zou kunnen traceren. Daarnaast omschrijft de commissie een investering voor de uitwisseling van beelden verkregen tijdens Bijzondere Inlichtingenmethodes (BIM). De investeringen zijn volgens de EC nodig om deze methodes aan de vereisten van 5G aan te passen.

     

    In een wollig Engels klinkt dat:

    The investment is expected to reinforce interception capabilities of private communications by the judicial police in a 5G context due to investments in a sweeping and a jamming suite, systems to capture audio in houses and vehicles, capabilities to locate and track vehicles and objects, and a transmission system of images acquired during special investigation methods. Those investments shall be adapted to 5G.

    -

    Dat is niet alles. Het volgende punt vermeldt een investering in een digitale databank waarin geïntercepteerde elektronische communicatie kan worden opgeslagen, te gebruiken door zowel de federale politie, justitie als de veiligheidsdiensten. Letterlijk: The investment shall introduce a digital registry of intercepted private communications managed by the National Technical and Tactical Support Unit of the Belgian federal police, for use by the justice system, the police and intelligence services.

     

    Beide investeringen worden geacht rond te zijn tegen 30 juni 2025.

    Privacyvriendelijk

    Een beetje context is nodig. In april 2019 publiceerde Europol, het Europees anti-terrorisme en -criminaliteitsorgaan, een rapport waarin ze waarschuwen dat, vele opsporingsmethodes onbruikbaar zullen worden als de communicatienetwerken in Europa overgaan van 4G naar 5G. Dit komt omdat communicatie via het 5G-netwerk – nodig om de groeiende digitalisering van de samenleving mogelijk te maken – te complex, te gedecentraliseerd en te goed versleuteld zal zijn.

    Burgers, overheden en bedrijven krijgen met andere woorden erg privacyvriendelijke technologie. Maar dit geldt evengoed voor de criminele wereld.

    Europol verwoordt het als volgt:

    Whilst we recognise the importance of privacy and security considerations, and support these, the current approach of privacy by design allows little to no room for a balanced consideration of the law enforcement needs in the area of lawful interception to limit criminal abuse of 5G developments.

    In het Nederlands zegt Europol dus: ‘Hoewel we het belang van privacy en veiligheidsoverwegingen erkennen en ondersteunen, laat de huidige benadering van ingebouwde privacy in het 5G-netwerk weinig tot geen ruimte voor evenwichtige handhavingsbehoeften op het gebied van rechtmatige interceptie om crimineel misbruik van het 5G-netwerk tegen te gaan’

    Context ‘China’

     

    Dat is een flinke adder onder het gras. Wat Europol hier immers suggereert, is dat ofwel de veiligheidsdiensten voor immense investeringen staan om mee te kunnen, ofwel dat er achterpoortjes in het 5G-systeem moeten worden ingebouwd om de te goede privacybeveiliging tegen te gaan.

    De context is daarenboven ook nog zo dat de uitrol van het netwerk zelf een geopolitieke bedreiging voor Europa kan zijn. China en Chinese bedrijven zijn zo ver gevorderd in deze technologie, dat Chinese telecombedrijven klaarstaan om de markt hier grondig naar hun hand te zetten zodra 5G hier wordt ingevoerd.

     

    Dat niet alleen: het is bekend dat Chinese bedrijven verplicht open moeten staan voor infiltratie door Chinese Veiligheidsdiensten. Westerse veiligheidsdiensten zouden dus op eigen continent met ongelijke wapens strijden. In hoeverre deze dreigingen reëel zijn, dan wel het product van een opgeklopt vijandbeeld, is moeilijk te achterhalen. Officiële beschrijvingen over 5G zijn ofwel heel technisch, ofwel heel bureaucratisch. Daarin kan een vijandbeeld goed gedijen. Een vijandbeeld dat ook kan misbruikt worden.

     

    Het Duitse Europarlementslid Cornelia Ernst (Die Linke) denkt alleszins dat Europese veiligheidsdiensten als antwoord op deze ‘uitdaging’ van netwerkproviders zullen eisen dat het 5G-systeem zo zal uitgerold worden dat ook Europese veiligheidsdiensten beter kunnen luistervinken en traceren. De Europese Commissie haastte zich in januari 2020 als antwoord op Ernst met de sussende woorden dat het steeds om ‘wettelijke’ interceptie zou gaan. Maar Ernst wordt ook niet echt fundamenteel tegengesproken. De covidcrisis heeft het debat hierover verder verstomd. En nu duiken de investeringen voor de aanpassing van inlichtingenmethoden van de Belgische veiligheidsdiensten dus op in de Europese covid-relanceplannen.

    Geen commentaar

     

    Ingrid Van Daele, woordvoerder van de VSSE (Staatsveiligheid), zegt bij het ter perse gaan niet op de hoogte te zijn van de door de EC geplande investeringen, en wil voorlopig geen commentaar geven over wat er werkelijk bedoeld wordt met de omslachtige beschrijving van BIM in de documenten van de EC.

     

    ‘Ik kan wel meegeven dat we dergelijke methodes niet zomaar kunnen hanteren. Hoe intrusiever een methode is, hoe strenger ze aan controle is onderworpen. Zowel de BIM-commissie met drie magistraten als het Comité I beoordelen de noodzakelijkheid en de proportionaliteit van deze methodes – de BIM-commissie a priori en Comité I a posteriori. Ook kan een methode steeds worden stilgelegd tijdens haar uitvoering, als zou blijken dat ze niet opportuun is,’ aldus Van Daele aan Doorbraak.

     

    Van de federale politie kon bij het ter perse gaan geen enkel antwoord bekomen worden.

    Christophe Degreef

     

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

     

    Les in Folklore….

    Al meer dan 7 eeuwen werpt een Ierpese nar, van uit de hoogte van Het Ieperse Belfort, alle soorten schattige POEZEN, oud en jong, tussen het joelend kermisvolk op het jaarlijks Thuyndagfeest op de straatten te pletter.

    Niet toevallig valt de traditie van O.L. Vrouw van Thuyne, die boven op een stadspoort bij een vroegere belegering de vijandelijke kanonballen in haar schot opving.

     

    Eerst levende beesten, later, dank zij de Dierenbescherming, speelgoed-beestjes. Beloning is ruimschoots voorzien voor de eerlijke pakker….

    Het zit nameijk zo, dat, net als nu met de Cowid Pandemie, de ware oorzaak van de uit het Oosten ingevoerde RATTENPLAAG, de verspreider van DE ZWARTE BUILENPEST, officieel niet wilde erkennen. En dan maar, net als nu, optrad tegen de symptomen ervan.

    Die waren gemakkelijk te vinden, namelijk bij de RIJKE Geestelijkheid en Ridders uit Jeruzalem, de Beschermheren van het H. Graf. Die bleken namelijk bestand tegen de Pest (= tovenarij?!) maar daar die ‘bescherling’ er kwam door het intensief verzorgen en kweken van katten, hielden die – uit angst voor de roofzucht van de Franse Koning, gaven die angstvallig hun geheim niet prijs. De toenmalige Franse Koning, dezelfde lompe kwiebus als die der Gulden Sporenslag, zette als wraak de Tempeliers als verspreiders van de Zwarte Builenperst op de brandstapel. Maar de begraven schat werd, tot op de huidige dag, nog altijd niet teruggevonden… Die zou namelijk met

    5 ossewagens uit Paijs buiten gesmokkeld zijn richting Doornik…

    Niet toevallig is de Feestdag van O.L. Vrouw van Trhuyne op de Eerste zaterdag van augustus….

    -

    Van op de bradnsrpel vervloekte de Grootmeester van de Orde van de Tempeliers

    .. zowel de Franse Koning Fhilips de Schone als de

    Paus die beiden binnen het jaar een ijsekijke dood zouden sterven….

    -

    Over symboliek gesprpken!

    Net als bij de Zwarte Builenpest, zal het geheim van dat ‘Chinees Griepke’ zal na

    vele eeuwen uitkomen. Want het was pas in 1903 dat de Poolse Nobelprijswinnaar Maria Salomea Skłodowska-Curie

    7 november 1867 – 4 juli 1934

    ontdekte, dat niet de erfvijand van de RAT, maar namelijk de KAT verantwoordelijk is geweest voor het de overdracht van het virus.

    Anders gezegd: ook nu is het zo, dat de Geschiedenis zich herhaalt. Niet de klimaatgekte, maar de menselijke heeerszucht.

    *

    Digithalys

     



    09-08-2021, 20:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!