MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.46 – TSCHELDT ONVERWACHTE OPLOSSING TEGEN BESMETTING: DO THE BUMP. REGERING COLLECTIEF OP DE DANSVLOER

    351

    46 - TSCHELDT

    *

    ONVERWACHTE OPLOSSING TEGEN BESMETTING: DO THE BUMP. REGERING COLLECTIEF OP DE DANSVLOER

    **

    *

    14 maart 2020 Videospeler: via link – zie verder - bij de Blauwe Maggie ten dans 00:00

    03:09

    *

    Alles komt terug! In de jaren ‘70 was er een dans in zwang die zelfs den bompa aankon: The Bump. Elkaar met kont tegen kont aanstoten, zo plezant. Neen, je mag het geen ‘poepen’ noemen, want dat is een diepgaandere beweging.

    **

    *

    Op recepties wordt het tegenwoordig meer en meer populair om ‘te bumpen’. Geen handen, geen lippen, enkel bevriende billen die elkaar vinden. Je wordt er opnieuw enigszins een aan te raken mens, van.

    **

    *

    Binnen het sociaal verkeer kun je ‘kont’ doen van wie je bent zonder asociaal of verkeerd over te komen bij de durvers van vandaag. De federale regering in langlopende zaken is intussen op de hoogte en overweegt ernstig deze ‘move’ niet alleen aan te raden maar wellicht ook te verplichten in de moderne publieke omgang.

    Telkens krampachtig op zoek naar inhoud heeft premier Sophie Wilmès al groen licht gegeven voor wat misschien de ultieme oplossing kan zijn tegen het besmettende coronavirus.

    **

    Blauwe Maggie wordt ten dans uitgenodigd….

    https://www.tscheldt.be/onverwachte-oplossing-tegen-besmetting-do-the-bump-regering-collectief-op-de-dansvloer/?mc_cid=ca25e94093&mc_eid=45fd342171

    *

     “Relaties vormen” wordt weerom mogelijk, ‘interactie’ tussen collega’s tijdens het ‘happy hour’ herleeft en oudjes mogen hun isolatie-kamertje eindelijk verlaten. Opgevulde medemensen à la Kim Kardashian worden liefst ontmoedigd om mee te bumpen gezien hun buiten-proportioneel voordeel bij deze dans. Bekijk alvast de clip van Penny McLean met haar hit ‘Lady Bump’ en vooral de novelty hit ‘Ain’t gonna bump no big fat woman’ van Joe Tex dat helemaal voor zichzelf spreekt. Alles komt terug: misschien zelfs de regering met Wilmès.

    *

    Trui De Swaffelaere

    **

    NASCHRIFT

    *

    *

    *

    Heeft de Belgse First Lady die de wereld ons benijdt, Sophie Wilmès, echt nual “groen licht” gegeven?????

    met dat ‘Groen Licht’ is toch nooit Fat Meyrem Almaci, bedoeld?! Maar dergelijk initiatief staat gelijk met Sultan Erdogan, ook nen Turk,langs het valluik binnen te loodsen in onze voorraadkelders….

    How did she dare….

    *

     

     





    15-03-2020, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140 – DOORBRAAK De Palestijnse kwestie versus de SOA – het hele verleden moet in de weegschaal niet ’n klein partikeltje want dat is geschiedenis-vervalsing

    1362

    140 - DOORBRAAK

    *

    ZONDAG 15 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    U leest hieronder over De ‘Palestijnse Kwestie t.o.v. de Sjoa.. De eerste zijnde een opgeklopt actueel kunstmatig geheel, en het tweede de grootste mondiale genocide aller tijden. Ons aller Wikipedia gaat in op de details…

    Er zijn in feite voor dergelijke duivelse verhalen, geen woorden genoeg voor. Maar vergeten of negeren kan nu eenmaal niet.

    In het hiernavolgend hoofd-artikel (Doorbraak) staan daarover verwarrende eerder banaliserende berichten. Althans op het eerste zicht. Maar wetende dat deze ‘Bron’ altijd beter serveert dan gewone verschaalde SPA doet me dat toch even dieper doordenken.

    Over bijvoorbeeld, grof gesteld, de figuren van AH tov DT. Een bedenking die wel ’n hele fles scheelt op die ene borrel.

    **

    *

    Ik bepaal mij nader. Beiden waren/zijn geboren ‘Leiders’. Dat staat, gezien hun daden buiten kijf. Tot bij die ene de stoppen doorsloegen, omdat dat nu eenmaal heel eenvoudig in zijn genen ingebakken zat.

    “Maar wat ‘de Joden’ eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen”. Een nogal àl te vlotte benadering die vooral zowel de poco geit als het poco schaap wil sparen.

    Maar soit, ik wil geen voorbarige conclusies trekken, luisteren we dus eerst even naar wat volgt. Want inderdaad, ‘De koppeling van verleden en heden vereist een zeer zorgvuldige aanpak”,

    Of course, over die aanpak, maar als gaat om het verleden, dan gans het verleden, de Waarheid, de volledige Waarheid, en niets dan de Waarheid. Het gaat namelijk niet over ’n paar generaties, maar om alle, sedert eeuwen, àlle generaties.

    CONFLICT RONDOM DE KAZERNE DOSSIN

    *

    https://doorbraak.be/conflict-rondom-de-kazerne-dossin/

    *

    Museum Kazerne Dossin.

    foto: ©Reporters

    14 maart 2020

    *

    Negen leden van de Wetenschappelijke Raad van Kazerne Dossin – Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten hebben afgelopen maandagavond ontslag genomen en daar is nu nog een tiende lid bij gekomen.

    **

    Brigitte Herremans

    *

    Zij hebben deze stap gezet uit onvrede over het beleid van de Raad van Bestuur van Kazerne Dossin. Vooral de weigering om aan Brigitte Herremans de vredesprijs van Pax Christi in Kazerne Dossin te laten uitreiken, vond men onaanvaardbaar.

    Antisemitisme

     

    Toch was het minder evident om aan deze mensenrechten-activiste een prijs uit te reiken op de plaats waar 25.000 Joden uit België zijn gedeporteerd om in vernietigingskampen te worden vermoord. Haar visie het conflict tussen Israël en de Palestijnen is omstreden en het feit dat zij zich tegen de internationaal erkende definitie van antisemitisme keert, zoals die is opgesteld door de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), pleitte er niet voor om haar juist op deze bijzondere plek te eren. Deze definitie is immers een effectief wapen gebleken in de strijd tegen het antisemitisme. Niettemin wijst Brigitte Herremans haar af, omdat zij het er niet mee eens is dat ‘het uiten van disproportionele kritiek op de Staat Israël’ als antisemitisme wordt gezien.

    Endlösung

     

    Wat de Joden eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen.

     

    De keuze voor deze Joodse gedenkplaats om uitgerekend daar de vredesprijs aan Brigitte Herremans uit te reiken, was in feite een poging van Pax Christi om de actuele situatie van de Palestijnse bevolking in de bezette gebieden te koppelen aan wat tijdens de Sjoa (Holocaust) is gebeurd. Men stelt zo de Palestijnen voor als beklagenswaardige slachtoffers van de Joodse Staat, waarbij het lot van de Joden tijdens het Derde Rijk ter vergelijking wordt aangevoerd. Wat de Joden eertijds moesten lijden, lijden nu de Palestijnen – alsof Israël een plan zou hebben ontwikkeld om het Palestijnse volk uit te roeien, zoals eens de Nazi’s met hun Endlösung…

    Conflict import

     

    De situatie hier in Vlaanderen is al ingewikkeld genoeg

     

    Het was daarom een wijs besluit van het Dagelijks Bestuur van Kazerne Dossin om Pax Christi niet de kans te geven het Midden-Oostenconflict te importeren in een herinnerings-centrum aan de Sjoa, zodat de prijs-uitreiking elders moest plaatsvinden op neutraal terrein. De situatie hier in Vlaanderen is al ingewikkeld genoeg – neem bijvoorbeeld de anti-Joodse karikaturen tijdens het afgelopen carnaval in Aalst, maar ook de weigering van moslim leerlingen om een voet in dit Mechelse museum te zetten, omdat het Joods zou zijn. Het zou geen goede zaak zijn geweest om deze verder te compliceren met een controversiële prijs-uitreiking.

     

    Het zou inderdaad beter zijn geweest wanneer men dit besluit niet pas op het laatste nippertje had genomen, zoals nu is geschied. De Raad van Bestuur heeft zich daarvoor ook verontschuldigd, niet voor de weigering op zich. En dit laatste was nu juist de reden waarom deze tien leden van de Wetenschappelijke Raad zijn opgestapt.

     

    dat men actuele problematiek wil koppelen aan het herdenken van de slachtoffers van de Sjoa

     

    Het conflict, dat nu door hun vertrek helaas op de spits is gedreven, staat niet op zichzelf. Het achter liggende probleem, dat bijvoorbeeld ook rondom het Herinnerings-centrum Kamp Westerbork in Nederland vorig jaar voor de nodige commotie heeft gezorgd, is dat men actuele problematiek wil koppelen aan het herdenken van de slachtoffers van de Sjoa. Aangezien de Sjoa een unieke gebeurtenis is – niet vergelijkbaar met enige andere genocide – zal een dergelijke koppeling onvermijdelijk voor problemen zorgen. Wie iedereen wil gedenken, gedenkt in feite niemand.

    Afstand

     

    Een memoriaal vraagt bovendien om historische distantie, mensenrechten juist om een actuele politieke keuze. Het zou daarom beter zijn om dit cruciale verschil in de doelstelling van Kazerne Dossin – Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten beter te verdisconteren. De koppeling van verleden en heden vereist een zeer zorgvuldige aanpak, waarbij de herinnering aan de Joodse slachtoffers altijd voorop moet staan. Alleen door zeer terughoudend om te gaan met gevoelige kwesties als het conflict tussen Israël en de Palestijnen, kan de nodige sereniteit voor deze Joodse herdenkingsplek worden gegarandeerd. Een prijsuitreiking, zoals beoogd door Pax Christi, paste niet binnen deze aanpak.

    *

    Klaas A.D. Smelik

    *

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Dus nog maar eens de Nazi’s. Wie of wat in ’s Hemels Naam mogen dat wel geweest zijn? De Nationaal Zionisten? Ja, dat zal het zijn! Die Nazi-zwijnen, dat waren zij NA ZI’S. Echt van die smerige Zionisten, die doorheen ja zelfs doorheen de Christelijke Geschiedenis, we als ‘Joden’, stinkende Joden, hebben leren kennen. Kennen en waarderen? Zo bvb voor de diepe KERN van onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving?

    Nou Moe, d’er is flink wat mis met die opvattingen over het Godsvolk.

    -

    … ook de weigering van moslim-leerlingen om een voet in dit Mechelse museum te zetten,

    Heb ik dat goed gelezen? Staat dat er zo? En als ik vragen mag: waarom mochten we dat niet weten? O, gewoon omdat dat soort ‘jongeren’ hier verder ongestoord zou mogen opgroeien. Tot ze in staat zijn Sultan Erdogans megalomane moordplannen in Eurabië uit te voeren?

    -

    Vernietigingskampen… Neen, hier zijn niet bedoeld de tragische vluchtelingen-kampen op Lesbos en/of aan de Grieks/Turkse grens, waar op ditzelfde uur duizenden sukkelaars omkomen door ontbering, maar naar ’t schijnt vooral door COWID-19, zoals dat Corona Virus wetenschappelijk schijnt te heten. Neen, toen was het niet Communistisch China of Erdogan die de schuld kon in des schoenen geschoven worden, maar in die bedoelde kampen, waar ‘Arbeit Frei mache’, het Zyclon-B vazn de Duitse Nat. Socialisten. Ergo, de uitvinder van dat dodelijk gas der Arbeit- und Vernichtungs Lager, was dezelfde als de Joods-Duitse Nobelprijs-winnaar

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Fritz_Haber

    Fritz Haber

    *

    … over wie U hier vroeger al meer heeft kunnen lezen.

    Natuurlijk was die Nobel Prijs in hoofdzaak voor die andere uitvinding van hem, die de landbouw-wereld een ander aanschijn zou geven: de kunstmest.

    Ja, die ‘wetenschappers’… die vinden van alles uit. De ene (slechte) dag is het ZyclonB, de andere dag een of ander virus, dat al even dodelijk is, maar waarvoor, anders dan voor dat Zyclon, al bijna zeker een efficiënt middel tegen zal ‘ontdekt’ worden. Een wetenschappelijk bestrijdings-middel dat wel al bestond maar nog eerst diende te worden ‘uitgevonden’. Concerns als Hochtst en IGFarben moeten toch ook leven. Voor dat andere “Gas’ moest even Oom Adi en zijn kliek de hoek zijn omgegaan. Al blijft het in mijn achterhoofd rondspoken, dat het communisme de oorspronkelijke versie is geweest van het…Socialisme daar voor iets tussen zit. Massa-vernietigingswapens zijn inderdaad ook… wapens.

    -

    Italianen zeggen over dergelijke onzin:

    ‘Si non e vero, e ben trovato’…

    *

    *

     

     

     

    15-03-2020, 11:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.97 - HET DAGELIJKS NIEUWS De Gaulle was nen Vlaming, den Donald was/is nen Duitser, net als Heinrich Karl Marx

    1151

        97 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZONDAG 15 MAART 2020

         Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    LE GRAND CHARLES

    **

    *

    …. Minder bekend is dat De Gaulle’s familie Vlaamse wortels had. Charles werd geboren in het Frans-Vlaamse Rijsel. Zijn familie heette oorspronkelijk Van de Walle, maar een van zijn voorouders (een grootvader, meen ik) liet de naam verfransen…

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan

    -

    Ach, die Van de Walle’s toch. Muziekkenners of niet, zo moesten er meer zijn.

    Kijk, zonder woorden weten normale mensen wanneer ze de mond moeten houden. Maar het is nu eenmaal zo. Hoernalisten van de soort, maar vooral de Verkochte Voortrekkers, zij nu eenmaal geen normale mensen. Ergens zijn ze dat ooit wel eens geweest. Net zoals de Grote Sjarel ooit wel eens ’n Vlaming had kunnen zijn…

    Maar ja in de dagen van diens overgrootvader was er ook ’n zekere Lowie Kattorze die in 1713 gewoon uit hebzucht dat Vlaams grondgebied van aan Les Monts de Flandre tot aan de Somme, wilde inpikken. Omdat die vol appelaars stond, die als vanzelfs van nu voort, van de bomen recht in de Parijse (altijd lege) Schatkist zouden vallen. L’Histoire se répète éternellement….

    -

    Maar wete wa? Herlees toch maar eerst eens opnieuw wat Guvaal vandaag uit zijn botten sloeg. Diene De Gaulle…waarom doet die mij weeral denken aan ‘der Donald’, van oorsprong toch ook geen echte Amerikaan. Net zoals Pater Ferdinand Verbiest zaliger als Onder Koning van China ook genen echte Chinees was… Maar nen Pittemnare…

    Rijsel en Pittem, die liggen niet elk op ’n andere planeet, maar hoogstens , bij manier van spreken, op ’n paar boogscheuten van elkaar. Wat méér is, in dienen tijd sprak men daar ook … dezelfde taal.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

     

     

    Laat-avond-journaal van de dag  voordien

    ZATERDAG 14 MAART 2020

    CORONA

    Daar wordt in de eerste plaats over gezwogen. Doodse stilte. Zoals in een sterfhuis. Maar het is nu eenmaal zó, dat mijn ‘Staff’ nog even ‘uitloopt’. Het is ook zo veel geweest!

    -

    Dat ‘CV’ overheerst wereldwijd!

    Bij ons zijn er 133 gevallen bij: nu 689 in totaal, en 4 doden.

    Er liggen er 97 in ‘t ziekenhuis, 24 op intensieve en 22 aan de beademings-toestellen. Die 46 zijn meestal ‘ouderen’.

    Nu geeft ‘men’ toe dat het de mensen zijn tussen 20-60 die het virus hier hebben binnengebracht.

    Lege winkelstraten, alles leek onwezenlijk! Alleen de zee en de bossen trokken nog volk!

    Maar geen nood: lui die toch graag ‘onder de mensen komen’, rijden een paar kilometers verder en kunnen ongestoord winkelen bij onze buren zoals in Maastricht, Sluis, …

    Ja, dat is nu eenmaal Het Verenigd Europa van deze EUSSR. Een soort vermaling van ‘Baronniën’ in onderlinge machtsstrijd… Den Belziek in ‘t groot, a.h.w….

    Mag het dan verwonderen, dat Den Donald ons als één grote Schengen Slangen Zone ziet?

    -

    Burgerzin bij de Overheid is VER te zoeken! Bij de Burger zelf… heerst het Gezond Verstand ook niet altijd. Bij gebrek aan Wetten of dringende ‘Voorschriften’, toch bij de overgrote meerderheid.

    Neemt niet weg, dat ’n ongeluk meestal in ‘n klein gaatje zit.

    -

    Nu worden ook bij ons zelfs de ziekenhuizen gesloten voor alle bezoekers. ‘Raadplegingen’ gaan wel nog door, maar er mag slechts 1 begeleider mee, indien absoluut nodig. Ouders mogen wel hun kind nog bezoeken.

    Let wel: dit zijn ‘adviezen’ van de Overheid. Al-dan-niet vrijblijvend. Wasdanaa? We leven toch in ’n Vrij Land?!!!!

    **

     

    *

    Gisterenavond zijn er zelfs nog speciale ‘lock-down-feestjes’ gehouden in bars en disco’s! Ongehoord en zeker onverantwoord!

    De mensen zelf vragen zich af of er in de hele EU niet dezelfde maatregelingen moeten getroffen worden, daar de EU nu het epicentrum is van het virus!!!

    -

    Buitenlandse Zaken raadt af om naar het buitenland te vertrekken, om daar niet vast te zitten. Niet om er besmet te geraken, of om de veiligheid van de mensen ginder te garanderen of hun terugkeer de onzen.

    Veel landen beginnen hun grenzen te sluiten vb. Tunesië, Marokko, … maar ook Polen…

    -

    In heel Spanje wordt nu ineens de noodsituatie uitgeroepen. Vanaf maandag (waarom niet direct?) gaat iedereen in quarantaine, slechts naar het werk of andere noodzakelijke zaken mag. Zijn eigen woning verlaten. No way. Nu reeds 6000 besmetten en 190 doden.

    Raar, hé. Dagenlang was het bij de Media alleen over Catalonië, nog geen 20ste van het ganse Spaanse grondgebied. Misverstand, of mistverband?

    -

    In Italia zingen de mensen uit volle borst van op hun balkons naar elkaar het Nationale Volkslied. Ze geven hun dokters een hartelijk applaus.

    Ach, voor alle Italia Lovers is dat ’n steek door ons hart. De liefde voor het Vaderland en dus voor elkaar ongevraagd en spontaan uitschruwelen: waarom kunnen ZIJ dat wel, en WIJ (nog) niet?

    **

    *

    Het enige ander nieuws is: BDW. Die denkt er ineens aan dat dit land HIER en NU een NOODREGERING moet vormen voor tenminste 1 jaar. Dit op alle vlakken, om de gevolgen van het virus aan te pakken. Anders komen we in een ‘recessie’ terecht. We zullen (weeral) allen wat SPA REINE in onze (Vlaamse) wijn moeten doen:

    Diene slimme vogel snuift zijn kans.

    Do you know? Nikke knauw het ook. Morgen, Maandag is het De Dag der Dagen voor ’t Belziekske…

     

    Benieuwd wat Eyskens, Willy Claes, Vande la La La, Dewael & het Gentse Liegebeest er zullen van terecht gebracht hebben. Enfin, via via en de hond van de Flipper zullen we het wel te weten komen.

    Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven.

    Wanneer is ‘t ‘Nu aan Ons’?

    **

    *

    Laurel & Hardy, of Laruelle (=Straatmadelief?) & ‘t Waelke…

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Zoals U ziet, de kroon op dit werkstukje is niet de Corona, maar de schertsvertoning in Het Koninklijk Circus van morgen. Daar gaat men tegen de middag uit de lakens, onderwseg naar Laken. %ondmaskers? Elleboog tikken? Afstand bewaren? Handen én voeten gewassen?

    Ha, wat zou ik, en meer nog met mijn daar ’n vliegje wiillen zijn.

    Persoonlijk denk ik eerder aan een woedende zwerm honingbijen, die, stekels voorzuit, als Stuka’s afstormen op al die kale schedels boven al die dikke nekken.

    Bard, jong, blijft gij daar maar weg. Wacht tode weg is vrijgemaajt voor ‘die van osn’; gij-zelf, schouder aan schouder met den TVG die nu stilaan op (waterstof-)stoom zal zijn gekomen. ’n TGV die nu eenmaal, zolas alle allernieuwste sneltreinen, rijdt zonder… bovenleiding…

    *

     

     




    15-03-2020, 10:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5361 - MIDDELKERKE NIET TOEVALLIG DE GEMEENTE VAN JMDD Afspraak ter plaatse pas na het einde van dit einde.

    VOORSCHRIFT

    Eerder toevallig kwam ondergetekende op onderstaande site terecht. Schot in de roos, moeje nie vroagen! ‘k zal meer zeggen, Flavier; ’t was ’n dubbel schot in de rose.

    Kijk, lees en geniet mee. Maar ‘mê maote’. Anders gaat U weer meer betalen aan GAS-boetes dan U kwijt bent geraakt aan pinten…

    *

    DEN TOOGOLOOG –

    MIDDELKERKE

    **

    http://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=403989

     *

    Kijk, beste lezer, goê afspraken maken goede vrienden. Laten we dus afwachten tot dit COWID-19 ooit uitgezwaaid wordt, om daar het glas te gaan heffen op de goede afloop. Wedden tegen dan, dat de JMDD misschien ondertussen Premier is van de Vrij Herenigde Republiek der Vrije Nederlanden?

    Niet zo zijnen droom, misschien, maar wel de mijne, de onze?

    *

    De Toogoloog te Middelkerke

    Van Beenhouwerij tot Kafeethuis.

    Op een van de vele trips met

    **

    A

    Geroen Vansteenbrugge

    belandden we onlangs in het Kaffeethuis ‘De Togooloog’ in Middelkerke.

    Geroen moest in Westende een voordracht geven over trappisten-bieren, dit in het kader van ‘Leven in de Brouwerij.’ Een project van Tafelen Vlaanderen.

     

    Ik had er vroeger nog geweest maar toen was het café open onder de naam ‘Het Versteende Land’”

     

    Toen we binnen stapten werden we onmiddellijk herkend door uitbater Dirk, die ons doen en laten volgt op Internet.

    Hij vertelde dat hij net als ik de brouw-cursus bij Alvinne Events had gevolgd.

    Bij wijze van kennis maken, tapte Dirk onmiddellijk een frisse Pater Lieven Blond uit een van zijn tapkranen.

    Ook een zeer verzorgd plankje met Orvalpaté en warme broodjes werd op de toog geplaatst.

    We hadden echter niet veel tijd en beloofden na de voordracht nog eventjes binnen te wippen wat we prompt ook deden.

    *

    Lees verder op de webstek zelf….’t Smaakt naar den trog. Om nog….

     

    **

    NASCHRIFT

    *

    Kijk, beste mensen, na vandaag (om klokslag middernacht) zal U voortaan bij mij geen gebenedijd woord meer te lezen of te horen krijgen. En meer zeg ik niet.

    Chacun pour soi et Dieu pour tous?

    Mis Piet !!!! Maar ne mens moet zwijgen waar en wanneer het moet. In een sterfhuis begin je ook de grapjas niet uit te hangen. Radio & TV worden nog alleen beluisterd voor het hoognodige.

    We leven weliswaar in het tijdperk van ‘The Clouds”, maar al die nieuwgaarderij lijkt me ’n ferm beetje op…. Lijkenpikkerij.

    Ja, ’t Is erg. Zeer erg. Maar het kan nog altijd erger.

    Al weten we, zelfs bij ondervinding, dat na lijden, verblijding komt.

    En met de Hoogdag van Pasen, zingen we (thuis) uit volle borst, het Halleluhja mee….

    **

    *

    *-*-*-*-

     

     

    *-**-*---*

     

    14-03-2020, 20:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.139 –DOORBRAAK Vastentijd .= bevestiging (woormisbruik) van Christelijke door Seculiere Gemeenschap. Vb het onderwijs

    306

         139 -DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 14 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Eerst was ondergetekende iet of wat ontgoocheld over de Heer Pieter Bauwens, de CEO van… Doorbraak. Stel U voor! Mij zó durven confronteren met Feedback, Twitter of heet alweer al dat ander ge-tweeter?, dingen die allemaal mijn (versleten) petje te boven gaan… Maar toen ging mij dat klassieke lichtje dat er ónder dat petje ook nog iets anders dan zagemeel zat…

    Enfin, gaat U maar over tot het volgende punt….

    Jeffrey Vansuyt

    foto: ©Twitter

     *

    Tik, na lezing van wat volgt, op deze link, om het interview te beluisteren via dit soort verbinding…

    **

    https://doorbraak.be/radio/politiek-en-geloof-jeffrey-vansuyt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    POLITIEK EN GELOOF: 

    *

    14 maart 2020

    Leestijd 0 minuten

    *

    In de Katholieke Vasten gaat hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met politici over hun levensbeschouwing. In deze aflevering is hij te gast bij Jeffrey Vansuyt, co-voorzitter van Jong Groen Leuven, opgevoed als Evangelische Christen en daarna op zoek gegaan en uitgekomen bij Radical Theology.

    *

    Pieter Bauwens

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Weet U dat ik ondertussen al maar meer met dat ‘Gemeenschaps- onderwijs’ in mijn gedachten zat. Ging dat soms weer over een overgenomen , zeg maar ’n gestolen woord uit de … Christelijke Gemeenschap?!! Weer typisch Linx, zeg maar Bolsjewistisch… Iets afbreken, ten gronde vernietigen, om er zelf beter van te worden…

    Want wat hoorde ik hier over…de Gemeenschap der Heiligen... Geluiden uit mijn kinderjaren. Zo vrij en blij, lijk dat heimat-liedje zingt.

    De Vasten-periode… = ‘Gemeen’ hebben met het Christelijke..

    Wat zijn onze ‘Leiders’ toch lomp geweest. De eigen tradities weggooien, om er vreemde voor in de plaats welkom te heten. Ha, ja, waarom al die publiciteit rondom het Rammen van Madammen?

    How did they dare. ’n Slechte kopie wisselen voor het zoveel hoogstaandere en veel oudere origineel!!!!!!

    *

       

     

     

    14-03-2020, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96 - HET DAGELIJKS NIEUWS EEN 'VIRULENTE' START – ons leven cimpleet her-inrichten? – is er leven na de dood?

    2022-+

        96 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 14 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    EEN 'VIRULENTE' START

    *

    …. Met een ‘lockdown’ op zijn Belgisch…/… Géén ver-van-mijn-bed show, maar een epidemie die zich over de hele aardbol heeft verspreid…/… niet alles te verplichten zoals in het Communistische Chinese systeem…/… en heeft Donald Trump de medische noodtoestand afgekondigd…./… een onuit-gegeven situatie, waarvan we het laatste nog niet gezien hebben…/..

    Opmerkleijk….

    * Wie niet gelovig is, is meestal bijgelovig. Een mens gelooft altijd wel in iets.

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie…

    Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    -

    Daar in Grobbendonk weet men blijkbaar zeer goed hoe er nagels met koppen moeten worden ingeslagen. Ondergetekende voelt zelfs niet eens de noodzaak meer, om nog ‘n ‘doorslag’ (werktuigje) ter hand re nemen. Een goed afgelijst werkstuk, dat zó in het raam kan. Niet eens ’n maagje patine nodig….

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    Rdaio Klara (13u)

    Zaterdag

    433  700

    dat is nu eenmaal de aller-recentste Corona Taal. Volgorde der cijfers: Doden – Nieuwe Besmettingen – Totaal aantal besmettingen binnen de Staatsgrenzen….

    -

    Dendermonde Gevangenis… ‘n 90-tal logé”s willen niet meer terug in de cel na de morgen-sanitaire luchting…

    Gebrek aan… mond-maskers. Alleen maar mond-maskers?

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    VRIJDAG 13 MAART 2020

    *

    CORONA

    Bij ons worden (eindelijk) ook drastische maatregelingen getroffen. Tot 3 april. M.a.w. tot aan de Paasvakantie, maar zegt Wilmès, we gaan zeker niet in lock-down. Deze maatregelingen worden genomen om te verzekeren dat de verspreiding ervan wordt vertraagd:

    -     Scholen gaan geen lessen meer geven, maar moeten wel voor opvang zorgen voor de kinderen (tot 14j) waarbij beide ouders werken en om ze alzo niet naar de grootouders te brengen die een risico vormen. Zo kunnen ze spelletjes organiseren, sport beoefenen en andere nuttige bezig-houdings-therapie be-oefenen. Leerkrachten moeten wel de ganse tijd in standby staan, om online-les te geven, of om oefeningen door te geven aan hun leerlingen, opfristaken geven die de leerlingen maken, maar ze zeggen op voorhand dat ze voor niks meetellen. Ook de crèches blijven open.

     

    Of de lessen zullen ‘ingehaald’ worden? Met on-line lessen, die niet verplicht zijn, zou dat moeten lukken om de eindtermen te halen. Het is ook de taak van de ouders om te voorzien dat er elke dag studie-momenten zijn bij hun kinderen.

     

    In Brugge is er 1 leerlinge besmet in een school en deze werd gesloten.

    Min. Weydts benadrukt dat we nu veel begrip voor elkaar moeten hebben.

    -     Bedrijfs-stages gaan gewoon door voor de technische scholen.

    -     Ieder is vrij om zijn woning te verlaten

    -   Als je besmet bent, maar niet erg ziek, dan kan ‘t perfect dat je thuis in quarantaine gaat.

    -     ‘De Spoed’ staat nu al onder druk. Alle mensen met ademhalings-problemen worden ‘gescreend’ en opgenomen tot de uitslag van de test. Het zou natuurlijk veel beter zijn als deze testen sneller zouden kunnen gebeuren. Nu moeten deze personen ‘in isolatie’ zodat de hulpverleners tekens moeten veranderen van beschermings-materiaal.

    -     Niet-dringende operaties worden uitgesteld zodat er genoeg bedden vrij zijn voor…

    -     ‘Viroloog’ Van Gucht: er zijn momenteel ook veel andere virussen in omloop zoals de griep… dus veel ongeruste personen, omdat de symptomen van Corona niet zoveel verschillen van de andere virussen. Alleen testen kan dit uitwijzen.

    -     Italia di mio cuore….In een ziekenhuis in Brescia (It) liggen patiënten (bijna als beesten?) op veldbedden in ‘n niet-afgewerkte vleugel van het ziekenhuis. Allen samen in precies één hangar. Daar moeten ze verblijven tot de uitslag gekend is. Er worden zelfs tenten opgezet voor mensen met intensieve zorgen. Hier is men klaar voor veel scenario’s, maar we trachten de piek(en) te vermijden. We zijn niet te laat met de maatregelingen, nu is het moment daarvoor!

    -     Vandaag is bij ons het aantal besmettingen ongeveer verdubbeld.

    -     Het Rode Kruis roept op om bloed te blijven geven, hebben nog een voorraad voor (maar meer) DRIE (3) dagen! Alhoewel het virus niet wordt door bloed doorgegeven!

    -     Peter Piot, ontdekker van het EBOLA-VIRUS, zegt dat we het coronavirus niet mogen onderschatten, daar er nog geen echte medicatie tegen bestaat. Hij maakte de vergelijking met de Spaanse Griep die

    w e r e l w ij d 100j geleden 50 miljoen doden eiste. Nu is de situatie natuurlijk verbeterd: we hebben antibiotica, beademings-machines… Wereldwijd zijn er vandaag meer dan 142.700 besmettingen en meer dan 5.500 doden.

    -   Spanje, meer bepaald in Catalonië, is, nà Italia; het ergst getroffen: 4300 besmet. Reeds VIER (4) complete dorpen in quarantaine. Het is mogelijk dat daar reeds morgen Zaterdag de noodtoestand wordt uitroepen.

    -     Frankrijk sluit eveneens de scholen. Maar de verkiezingen gaan gewoon door.

    -     Duitsland laat alles vrijblijvend: de Regering verplicht niks, sommige deelstaten doen dat wel zoals … Beieren.

    -     Oostenrijk : café en resto vanaf 15u dicht

    -     Nederland: ook daar blijven de scholen ook dicht

    -     Denemarken sluit zijn grenzen

    -     AMERIKA, volgens de VRT, ‘denkt men eraan’ zijn noodplan te activeren

    -    Italia kreeg deze morgen hulp vanuit China. Een vliegtuig landde er op Ciampino, het militair-burgerlijk vliegveld, met artsen, die ervaring hebben met het virus, en zo’n 31 ton aan medicatie. Dit werd gezegd op VTM, bij de VRT geen woord hierover. Wat toch de wenkbrauwen doet fronsen. Is dat dan nog ‘correcte informatie’ die we krijgen? Of is het eerder voorgekauwde Rode kost?

     

    Maar door al deze maatregelen zijn heel wat andere ‘sektoren’ ook sterk ja zelfs dodelijk, getroffen:

     

    -     Vanaf vannacht 24u moeten alle café’s en bars pot-dicht. Hetzelfde geldt voor restaurants, die net hun grote voorraad vers ingekocht hadden voor het weekend. Frigo’s zitten over-vol. Sommige Chefs zijn vindingrijk en proberen klanten te winnen met afhaal-menu’s. De Regering wil deze zaken 4.000€ schenken voor die 21d. Daarna nog 160€/dag.

    -     Voedingswinkels, dierenwinkels, supermarkten, Apothekers mogen open zijn zoals gewoonlijk, maar ALLE andere winkels moeten sluiten. Deze krijgen 2.000€/21 dagen en later 160€/d.

     

    -     EREDIENSTEN worden geschrapt. Begrafenissen en huwelijken mogen slechts in beperkte kring doorgaan, dus geen maaltijden of feesten.

    -     Culturele evenementen, disco’s … worden volledig afgeschaft.

    -     De frituren mogen openblijven, maar er mag ter plaatse niet gegeten worden, enkel afgehaald.

    -     De meeste sportactiviteiten gaan niet door of achter gesloten deuren.

     

    Het virus bij ons zit nu nog maar in zijn begin-fase, maar wint aan kracht. Vandaag is het aantal besmettingen verdubbeld (550).

     

    De maatregelen die we nu treffen zullen in feite maar effect hebben binnen 10 à 14 dagen…

     

    Als iedereen doet wat de Regering ‘vraagt, vooral AFSTAND HOUDEN, en zijn verantwoordelijkheid tegenover de mede-burger, zijn ‘evennaaste’, neemt, dan zou binnen 4 à 6 weken het ergste voorbij KUNNEN zijn.

     

    Bedrijven in financiële problemen krijgen 75% waarborg op hun leningen. Beter dat, dan faillissementen aan de lopende band.

     

    Unizo vindt dat iedereen moet geholpen worden, zo ook de toeristische sector en de werknemers!

    Veel minder pendelaars vandaag en in de ochtendspits was er slechts 25 km file, dat is 7 à 8 keer minder dan normaal. Zo merk je dat veel mensen van thuis uit kunnen werken.

     

    En wij allen samen, de Belgen, zijn massaal aan het hamsteren gegaan. De diepvriesproducten, droge voeding (pasta), suiker, … worden in grote hoeveelheden meegenomen, zodat de schappen er leeg bij liggen. Niet omdat er niet voldoende in voorraad is, maar men kan niet op tijd bij vullen. 20 minuten aan de kassa wachten was geen uitzondering. Nogmaals vraagt de Regering dit niet te doen, want alle transporten gaan gewoon door. De mensen denken gewoon niet meer logisch na.

    *

    Er is misschien één lichtpuntje bij dit virus. De PS en NVA zouden nu misschien toch samen een regering willen vormen om deze noodsituatie het hoofd te bieden, er zijn zware economische factoren en het nieuwe begrotingscijfer zou 2.8% zijn. Zelfs al is dit maar voorlopig, aldus de VTM.

     

    Er zou tussen de PS en NVA een compromis zijn ivm ‘de scholen’ maar NVA wil gene Wilmès als Eerste Minister.

    Dit zijn nog allemaal gissingen, want pas Maandag zullen we weten wat die 2 ‘kwistenbiebels’ besloten hebben.

      FINITO

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het dagelijks leven her-uitvinden

    En… wat als de ziekenhuizen in de wijde omgeving overbevolkt worden?

     

    de Spaanse Griep….

    Als kind had ik dat verhaaltje over diene overleden verre Opa, in 1917 op de vlucht in Amiens, gestorven aan deze Spaanse Griep, wel gehoord. Maar nog eens: ‘dood’, wat was dat voor ’n kleine peuter. En of die ‘Griep’ nu, net als Sinte Maartens, uit Spanje kwam of niet, wat maakte dat uit?

    Toch curieus dat de VRT dat verzwijgt, en het VTM is die de kat de bel aan bindt….

    Idem dito over

    Italia kreeg deze morgen hulp vanuit China’.

    How they dare!!!!

    Trouwens, als U verder zult lezen hoe Denemarken zijn grenzen sluit, hoe zit het dan met dat geitje Greetchen? Is toch nooit waar, dat Corona meteen ook ’n einde zou maken aan de klimaat-heissa? En, Dieu mercie, ook aan die wilde islamitische zondvloed die onze welvaart wegzuigt?

    -

    …Om van te huiveren: Spanje, meer bepaald in Catalonië, is, nà Italia het ergst getroffen..

    Ook hierover zult U kunnen verder lezen. Als U tenminste de moed nog niet tot in Uw schoenzolen is gezakt…

    -

    Kijk, ik sta er zelf verwonderd over dat door- en doorslecht karakter van mijzelf. De pandomine komt van oorsprong uit Communistisch China en treft bij voorkeur eerst de van oorsprong meest christelijke gedeelten van het Avondland… Italië & Catalonië….

    Komt daarbij, als toppunt van sadisme (???), dat datzelfde China ongevraagd en met de stille trom (????) zijn ‘Eerste Hulp’ naar ‘Rome’ overvliegt.

    Al aan gedacht, wiens economie er het best zal bij varen, als de onze vernietigd wordt?

    De dader van ’n misdaad? Men hoeft geen Witse of Van In te zijn, om te weten dat het best is eerst nagaat wie er het grootste voordeel bij heeft gehad…

    -

    Een bevolking ‘overluttigen’ van zaken die iedereen vanzelf weet: ja daar zijn ze sterk in .

    Volgens mij moet een ‘Regering‘, die naam waardig, niet in de eerste plaats ‘overtuigen’van iets, maar bij Wet, afdwingbaar, opleggen en doen respecteren.

    Of gaat deze Linkse richting misschien meer naar ‘Richtlijnen’ ipv naar Strafwetboeken? Moord zou dan kunnen omschreven worden als ‘af te raden’, lees ‘niet aan te moedigen’. Ook ‘diefte’ zou dan kunnen omschreven worden als zijnde ‘vermijdbaar’…

    Mark my words. Er komt binnenkort bericht, dat deze ‘windturbines’ schadelijk zijn, niet alleen voor het landschap, maar vooral voor de portemonnee.

    Weten we met zijn allen nog hoe deze EUSSR is tot stand gekomen? Via de E.E.G (Europese Economische Gemeenschap = OK), om dat de E.G.K.S. (Economische Gemeenschap van Kolen en Staal).

    Welnu, waar zijn zowel die ‘Kolen’ als dat ‘Staal’ gebleven?

    Even in het haar krabben?

    Juist. Heel juist. De makers hiervan, denkte? Nagel op de kop. Ook in Waregem zit er gezond verstand, en niet alleen in Grobbendonk….

    De makers van al dat moois, dat zijn de Eurocraten, die van oorsprong hun wortels hadden/hebben zoals Adolfina Merkel. Dicht bij de theocratie van Oom Adi.

    Maar met iemand als diene Trump zijn we wel beter af. Slagkracht, maar geen Stuka’s. En al zeker geen Kalasjnikovs….

    -

    En dan, buiten die paternoster-bollelekens-winkel-woorden, dat taalgebruik. We worden niet ‘onderzocht’ bij de dokter, maar ‘gescreend’…. Dank zij dat ‘virus’ dat vroeger door het leven ging als ‘bacterie’, zijn er nieuwe beroepen

    Als ‘Viroloog’, om er maar dat ene te vernoemen.

    -

    Maar het is zoals men het kort en krachtig weet uit te drukken in Grobbendonk: we moeten ons leven compleet her-inrichten. Desnoods, als het er zou op aankomen, zoals Adam & Evan dat ‘in den beginne’ ook deden vlg de Bijbel.

    *

     

     

     

    14-03-2020, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1131 - DOORBRAAK Nadere beschouwingen over het liberalisme en de verkeerde toepassingen ervan

    1962

         131 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG14 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Ja Ja, Jan Jacobs, JéJé, ‘k spele ekkik mee mê joen, zeker daar waar U zegt dat dat getand Blauw Konijn, dat Gentse Liegebeest, de PVV blauw vergiftigd heeft. En, niet de PVV alleen maar ook meteen de rest van zijn eigen Vlaamse Volk. Denk daarbij alleen nog maar aan zijn 3 ‘Burger Manifesten’ die achter alleen maar alles… verlinkten. Dat ie daardoor meteen Premier kon worden, legt alles uit. In die apenland wordt verraad inderdaad altijd beloond. Men kan er zelfs Koning door worden….

    Ben wel blij het, zonder lachgas, eens uit de mond van een der hunnen te mogen horen.

    In feite is dit hiernavolgend verhaal zeer goed geschreven. De Vrije Markt, en zo. Waarvoor dat ’n gebroken pols al niet goed voor is.

    Echt veel beter daarentegen is de suggestie, dat ‘het herhaalde nooit haalbare sprookje van een hernieuwbare energie-revolutie best dient te worden ontkracht’. Ik lees het wel niet, maar het staat er wel: de verkrachting van onze landschappen, door al die hemelhoge ‘windturbines’… Die, buiten veel wind maken, vooral veel geld kosten. Te meer daar die binnen de 10 jaar allemaal aan vervanging zullen toe zijn. Meer zelfs! Ze zijn als het wenken naar niet eens bestaande Ruimte-Aliens om te kommen meelachen met al die verlinkte megalomanie.

    **

    *

     Graanmolens uit Grootvaders Tijd malden tenminste nog graan tot meel, deze malen alleen ons belastinggeld tot… lucht.

    U leest het hieronder, luid en klaar: …“het nooit haalbare sprookje van een hernieuwbare energie-revolutie’.

    Mijne joengne, ziede gij ook in gedachten diene Vandela La La van Electrawinds al in de lucht vliegende zwieren, vastgesnoerd aan de wieken van zo’n onding, 100 meter boven de begane grond? Doet hij, tot al zijn zakken tot op de bodem zijn leeggeschud van al die dievelings bijeengescharrelde profijtjes…

     *

     SIRE, ER ZIJN GEEN VLAAMSE LIBERALEN MEER.

    **

    *

    https://doorbraak.be/sire-er-zijn-geen-vlaamse-liberalen-meer/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Open VLD kent eigen ‘core business’ niet meer.

    11 maart 2020 Leestijd 6 minuten

    *

    Vorig jaar in december, één week voor Kerstmis, brak mijn vrouw haar pols. Dan is het plots alle hens aan dek en snel naar de Afdeling Spoed van het ziekenhuis, waar na de nodige onderzoeken de diagnose valt. Een ernstige dubbele breuk. ‘Maandag operatie mevrouw, u mag het ganse weekend hier blijven.’ Zit je daar te wachten, wanneer je vrouw naar de operatiekamer is, dan heb je veel tijd om na te denken en te lezen. Tijd die je anders niet of toch moeilijk kan vinden.

     

    En het was tijdens een maaltijd in de cafetaria en het rond mij kijken en observeren, dat het mij weer opviel hoe ongelofelijk goed die vrije markt en dat kapitalisme toch werken. Niet dat de soep en de Vlaamse stoverij mij van verrukking deden kraaien, dat zeker niet. Maar wie honger heeft en het ontbijt heeft overgeslagen, die is toch ferm tevreden met het op dat moment smakelijke ziekenhuis-eten.

    Gezond eigenbelang

     

    Wat mij opviel, was hoeveel mensen hier hadden samengespannen om mij die lekkere en voedzame maaltijd te bezorgen. Die mensen kennen mij niet en hebben geen benul van de omstandigheden en redenen van mijn aanwezigheid hier. Wellicht zouden die mensen wel in een abstracte vorm bezorgd zijn en enige empathie hebben voor mijn vrouw en haar gebroken pols, maar ze kenden haar niet en hun gevoelens waren zeker niet zo diep als die voor hun eigen familie, kinderen en vrienden.

     

    Iedereen die het vroeg en bereid was er een correcte vergoeding voor in ruil te geven

     

    Het is die vrije markt en de bekommernis en liefde die deze mensen koesteren voor hun eigen familie, kinderen en vrienden, die ervoor zorgden dat iedereen die het vroeg en bereid was er een correcte vergoeding voor in ruil te geven, daar een lekkere maaltijd kon eten. Het was hun volledige eigenbelang dat maakte dat er maaltijden werden bereid voor andere mensen, die ze niet eens kenden. Deze mensen gingen niet wakker liggen een dag voor de operatie van mijn vrouw. Ze vroegen zich ook niet af of alles goed verlopen was en hoe lang de herstelperiode zou duren.

    De anonieme vrije markt

     

    Daar stopt het mirakel van de vrije markt echter niet. Ik betaalde met een kredietkaart, die automatisch ‘gedebiteerd’ wordt. Daar is software en menselijk vernuft voor nodig, de betaling is ook meteen zichtbaar op mijn GSM. Niemand van de mensen bij Samsung of die andere bedrijven kent mij en toch hielpen ze op dat moment een deel van mijn last verlichten. Dat doen ze uit eigenbelang, omdat ze een bonus of loon krijgen op hun werk, zo werkt die vrije markt nu eenmaal.

     

    Het voedsel zelf, het vlees, de frietjes, de soep en de groenten die erin zitten, die moeten allemaal in dat ziekenhuisrestaurant geraken. Er is een vrachtwagenchauffeur, die mij niet kent, die dat op tijd moet leveren. Mensen die de frieten snijden, bereiden, opdienen, afrekenen… De boerderijen waar al dat eten vandaan komt. Allemaal mensen die mij niet kennen, dit artikel wellicht nooit zullen lezen, die mij misschien een onsympathieke betweterige eikel vinden, maar die wel allemaal samen mijn last hielpen verlichten.

    Geen systeem-fout

     

    In een vrije markt kunnen mensen zorg dragen voor elkaar, zonder noodzakelijk bezorgd hoeven te zijn over elkaar. Dat is geen systeemfout van de vrije markt of het kapitalisme. Hoeveel echt goede vrienden heeft iemand echt? We wisselen of ruilen een dienst of een goed, die mensen met vaardigheden, talenten en kennis, die we zelf niet bezitten, aan ons verlenen of verkopen. Heerlijk is dat allemaal.

     

    Als er zich een financieel probleem voordoet en je kan helpen, dan doe je dat met een kleine bijdrage

     

    Voor de gelovige lezers: er staat in de Bijbel dat we als mensheid elkaars lasten moeten dragen, en zowel vriend als vijand moeten helpen. Dat is allemaal redelijk abstract. Hoe vul je dat in? Als een buur ziek is, dan ga je helpen en draag je wat eten. Als er zich een financieel probleem voordoet en je kan helpen, dan doe je dat met een kleine bijdrage of donatie voor een familielid of vriend. Op die manier help je snel en rechtstreeks de lasten te verlagen voor al deze mensen. Als mens is dat de moreel juiste keuze, het is een vanzelfsprekendheid ook voor niet gelovigen.

    **

    *

    Een systeem dat niet perfect is

     

    Op de vrije markt is niet altijd onmiddellijk duidelijk hoe wij als mensen elkaars lasten dragen. Maar met een verzekering bijvoorbeeld wel. Daar dragen wij allemaal samen bij om een last te verlichten voor iemand die op een bepaald moment die verzekering nodig heeft. Maar ook als u iets koopt in uw lokale supermarkt, of iets eet in een ziekenhuis, draagt u iemands lasten. Als u lekkere stoverij maakt, of bestelde en nadien afrekende met uw kredietkaart, telkens verlicht u of neemt u een last over van iemand anders.

     

    De vrije kapitalistische markt, zoals de economist William Baumol beschrijft in

     

    The Free Market Innovation Machine,

     

    heeft enorme voordelen. Dit systeem, dat niet perfect is, heeft ervoor gezorgd dat we de voorbije eeuw rijker, gezonder en vrijer werden dan ooit tevoren in de Geschiedenis van de Mensheid. Dat we tegelijkertijd voor elkaar zorgen en elkaars lasten dragen is gewoon een zoveelste positief, maar minder belicht extern aspect van die vrije markt.

    **

    *

    Het anti-liberale klimaatbeleid

     

    Er zullen best veel mensen zijn, die als ze dit lezen met hun ogen gaan rollen en zuchten over zoveel naïef geloof in ‘die vrije markt’ en dat kapitalistisch systeem.

    Mensen die niet geloven in het feit dat wij elkaars lasten dragen en elkaar onvrijwillig en misschien zelfs onverschillig helpen.

     

    Er heerst vandaag de dag ook bij Liberale Partijen en politici die zich als liberalen en verdedigers van de vrije markt profileren, een bijna tastbare afkeer van de vrije markt en de onvoorstelbare vooruitgang die ze ons als mensheid bracht. Het is bijna met schaamte als ze erover moeten praten.

     

    het klimaat-beleid, de kern-uitstap en de verspilling van miljarden belastinggeld dat naar de Europese ‘Green Deal’

    **

    *

    Dat komt nergens meer tot uiting dan in het klimaat-beleid, de kernuitstap en de verspilling van miljarden belastinggeld dat naar de Europese Green Deal gaat. De explosie in de energie-prijzen die een en ander heeft veroorzaakt, de welvaart- en milieu -vernietiging zijn ook ongezien. Niet het klimaat, maar het anti-liberale klimaatbeleid vormt een onmiddellijk gevaar voor de mensheid.

    Een sprankel hoop

     

    Maar er is een sprankel hoop, de Open VLD-jongeren spraken zich uit tegen de kern-uitstap.

    **

    EGBERT LACHAERT, kandidaat-voorzitter,

    wil in 2025 geen kern-centrales sluiten. Alhoewel ook hij in een tweet het nooit haalbare sprookje herhaalde van een hernieuwbare energie- revolutie.

     

    Die hernieuwbare energie-revolutie komt er niet en hoe sneller Liberalen dat inzien, des te sneller zullen hun kiezers terugkeren naar de partij. Nooit in de geschiedenis van de mensheid stapten we over naar minder efficiënte, duurdere en milieu-onvriendelijkere energie. Dat zal ook nu niet gebeuren.

    Een reset is nodig

     

    In een echt vrije liberale markt zou er gewoon geen Europese Green Deal nodig zijn. De dé-carbonisatie van onze energie is al meer dan een eeuw aan de gang en dat komt juist omdat we van hernieuwbare energie zijn afgestapt. Dat was de vrije markt op haar best en daar moeten we weer naartoe. Hernieuwbare energie is en blijft een duurzame mythe.

     

    Met de voorzitters-verkiezingen bij Open VLD in het vooruitzicht, is het goed om de core business van de liberale partij terug onder de aandacht te brengen. Omer Vanaudenhove, de Stichter van de moderne liberale partij PVV, zou zich vandaag niet meer thuis voelen in dit samenraapsel van platte carrièristen, opportunisten en tafel-springers. De reizigers zonder bagage waar Herman De Croo destijds voor waarschuwde, toen Verhofstadt de liberale partij verruimde, hebben de partij in de vernieling gereden.

    Jan Jacobs


    **

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Is ‘Consumentisme’ gelijk aan Liberalisme? Of is het eerder een synoniem van ’Egoïsme’ in de meest uitgebreide betekenis van het woord?

    Als ik echter kijk naar de feiten, zijn die gewoon vernietigend voor alle goede bedoelingen. Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. Waar hebben we dat nog gehoord?

    Maar akkoord: schijn bedriegt. Toch voor ‘Mensen van Goede Wil’…

    -

    Maar daar tegenover staat, dat Huisvrouwen weer ‘winkelen terug bij den boer’, op ’t hof. Terug naar de natuur. Naar de bron. Geen ‘Grote’ of ‘Kleine’ woekerende tussenpersonen, meer: de wereld vereenvoudigt weer, iedereen wordt er beter van.

    Vroeger? Ooit was dat nog veel beter, veel goedkoper en vooral veel gezonder. Bijna iedereen had een eigen ‘landje’, of tuintje. Neen, niet voor bloemen en/of sierstruiken, maar om den brode. De Man deed er na zijn werk idem dito om den brode, het zware werk en de Vrouw, net als God, deed de rest. Want die vrouw was nergens secretaresse, bandwerkster of universiteitsprofessor. Ze waste, plaste, kookte en… sliep thuis… En dan was er begot ook nog dat nageslacht, meestal talrijk als… de zandkorrels op het strand…

    Iedereen was er beter door. En de Pastoors hadden ‘werk’ bij de vleet.

    En toch leefden de mensen minder lang…

    Anders gezegd we zijn in deze tijden van wereldwijde pandemies, bijna terug naar waar het allemaal begon. In de Tuin van Eden…

    Ja Ja, die Corona opent vele ogen. Voor hij die sluit?

     

    Het woord ‘donatie’ opent vele perspectieven. De wortels ervan verwijzen naar het ‘krijgen’, het geven, het ontvangen. Het Leven zelf is ook ’n donatie. Door goede en kwade dagen, tot in Gods handen dragen…

    Maar vooral dat laatste, dat zal wel onwerkbaar ouderwets zijn zeker, Crootje? Maar nu de Lachaert-periode er blijkbaar zit aan te komen, lachen of huilebalken: ‘we staan erveur en moeten erdeur’. Dat is geen levenservaring, maar echte levenskunst, eigen aan ons Vlaamse Volk.

    *

                    

     








    14-03-2020, 08:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.138 – DOORBRAAK Vlaams Belang 2.0: een nationalistische beleidspartij * https://doorbraak.be/vlaams-belang-2024-nationalistische-beleidspartij/?utm_medium=push&utm_source=meldingen *

         138 - DOORBRAAK

    *

    VRIJDAG 13 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Eindelijk is het (bijna) zo ver… Vlaams Belang noemt zichzelf vanaf nu een nationalistische beleidspartij.

    *

    *

    VLAAMS BELANG 2.0: EEN NATIONALISTISCHE BELEIDSPARTIJ

    *

    https://doorbraak.be/vlaams-belang-2024-nationalistische-beleidspartij/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / Ranieri

    *

    COMMENTAAR

    13 maart 2020 Leestijd 5 minuten

    *

    Het boek

    ‘EN NU IS HET AAN ONS’

    van Vlaams Belang Voorzitter Tom Van Grieken (TVG) is de mijlpaal van een nieuwe mars-richting van de partij. Ze zijn geen ijsbreker meer, geen zweeppartij of eeuwige oppositie. Vlaams Belang noemt zichzelf vanaf nu een nationalistische beleidspartij. Ze willen regeren. Daarvoor worden de stijl, de thema’s en de mensen vernieuwd.

    Devos over Vlaams Belang

     

    Vlaams Belang in 2020 is amper te vergelijken met het Vlaams Belang van 2014, laat staan van 2004. En dat heeft niet enkel met het aantal verkozenen of de inhoud te maken. Meer met stijl en oriëntering. De partij heeft haar loopgraven verlaten. In die zin is het te begrijpen dat ze de belegen analyse van professor Carl Devos niet wil afdrukken. De ‘politicoloog’ schrijft over het Vlaams Belang dat wàs en dat ze niet meer willen zijn. Er moet vooruit gekeken worden, met een boek over de voorbije vijf jaar, waarvan u hier het slothoofdstuk kan lezen.

     

    Vlaams Belang is een strak geleide partij geworden, naar het beeld en gelijkenis van de N-VA.

     

    Vlaams Belang is een strak geleide partij geworden, naar het beeld en gelijkenis van de N-VA. Iemand als een Filip Dewinter speelt nationaal niet meer de eerste viool. In het partijbestuur zit geen enkele Dewinter-getrouwe. Voor veel jonge VB’ers is hij een icoon van het verleden, te respecteren. Maar Dewinter beseft maar al te goed dat hij zijn fratsen voortaan zal moeten beperken, nu Tom Van Grieken meer stemmen haalde dan hij. De anderen die door de pers graag extreme figuren worden genoemd, voegen zich keurig naar de partijtucht. Dries Van Langenhove zal niets doen dat niet door zijn partijbestuur of de voorzitter gesteund wordt.

    Vlaams Belang in 2024

     

    Op de boek-voorstelling werd duidelijk gemaakt dat de partijtop voor een nieuwe marsrichting heeft gekozen met het oog op 2024. De analyse van het verkiezings-resultaat was duidelijk. ‘We komen zes zetels tekort om samen met N-VA een regering te vormen,’ zei Tom Van Grieken. En dat mag niet meer gebeuren.

     

    De zwakke flank van de partij wordt dan afgedekt: de partij maakt komaf met haar imago van eeuwige oppositiepartij. Daar heeft Vlaams Belang in 2014 zwaar op gebloed. N-VA noemde Vlaams Belang ‘steriel’. Een stem voor het VB was een verloren stem. Ze willen toch niet aan het beleid deelnemen, omdat ze niet compromisbereid zijn. Dat imago wordt aangepakt. ‘Oppositie is niet onze verzekering’ en ‘Het cordon is niet langer onze levensverzekering’. Dat zei Van Grieken op de boekvoorstelling.

    Zelfs Belgisch regeren?

     

    In een interview op Radio1 kreeg Van Grieken ook de vraag over deelname aan een federale regering. Hij antwoordde niet met het standaard antwoord van de partij de voorbije veertig jaar: ‘wij treden enkel toe tot de laatste Belgische regering.’ Hij draaide een beetje rond de pot.

     

    Van Grieken zei wel dat een oplossing binnen de huidige Belgische structuur niet mogelijk is en ‘enkel met meer autonomie kunnen we Vlaanderen een rechts beleid geven’. Maar ook: ‘als we vanuit de oppositie het migratie-beleid naar rechts kunnen opschuiven, waarom niet?’ Maar dat hij niet tot een Belgische regering wil toetreden tenzij om België af te schaffen? Dat duidelijk niet. Hij zette die goed afgesloten deur op een kier.

    Wegen vanuit de oppositie

     

    Ondertussen wil Vlaams Belang aantonen dat het nu al vanuit de oppositie het verschil maakt. Ook dat moet het politiek gewicht van de partij vergroten. Van Grieken koketteert met de scalp van de regering-Michel. ‘In 2018 deden we de regering vallen over Marrakesh.’ Ook het afvoeren van het rekening-rijden en de oppositie tegen de LEZ-zones haalde hij aan als onderwerpen waar de partij haar invloed laat gelden in de democratie.

     

    Het is een manier om de N-VA op te jagen

    De toon van Vlaams Belang in de oppositie in het Vlaams Parlement is aangepast. Het leidmotief wordt: wat had de Vlaamse Regering wel kunnen doen als het VB in de regering zat. ‘Hoe sterk zou Sterke Jan kunnen zijn mét het Vlaams Belang’. Het is een manier om de N-VA op te jagen, zonder ze echt frontaal aan te vallen. Want Vlaams Belang wil mét N-VA in een Vlaamse coalitie na 2024.

     

    Maar N-VA wordt ook bewust niet als enige partner naar voren geschoven. ‘In 76 gemeenten hebben VB en N-VA een lokale meerderheid. Eén op vier van de Vlaamse gemeenten heeft een rechtse meerderheid,’ aldus Van Grieken. ‘Maar ook voor plaatselijke CD&V en Open Vld-afdelingen bestaat het cordon niet. In de twee gemeenten waar we in 2018 het langst onderhandeld hebben, was dat met CD&V, niet met N-VA.’

    Vlaams Belang wil de grootste

     

    Maar de onderhandelingen na 26 mei 2019 — en 2004 — heeft de partij geleerd dat ze zelf het initiatief zal moeten kunnen nemen als ze er niet opnieuw wil afgereden worden. En dus is de missie: in 2024 de grootste worden. Dat moet. Van Grieken beseft dat hij daarmee de lat hoog legt, maar hij heeft geen keuze. ‘Ik kon in 2014 ook falen. Ik heb altijd beseft dat ik in Wikipedia als laatste voorzitter van het Vlaams Belang zou kunnen staan.’ Volgens geruchten zou het VB onlangs rond de 35% gepeild zijn en N-VA 19%. PS, die de peiling bestelde, zou ook slecht gescoord hebben.

     

    Vlaams Belang is nu dus officieel een nationalistische beleidspartij.

     

    Vlaams Belang is nu dus officieel een nationalistische beleidspartij. Een die weliswaar nergens beleid voert, maar dat zou voorlopig moeten zijn. Het woord dat de VB-voorzitter nooit in de mond neemt is ‘compromis’. Hoewel dat de consequentie is van zijn woorden: zijn partij zal compromissen moeten sluiten. Maar de missie is ingezet. ‘Aan de kiezer zeggen we: uw stem doet ertoe. De boodschap naar buiten is: wij zijn geen oppositiepartij meer. De boodschap naar binnen toe is, we moeten de switch maken, ons nu voorbereiden.’ De volgende stap is compromissen sluiten, en zien wat dat dpet met de partij

    *

    Pieter Bauwens

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hier zit er dus aan te komen… Dat (oppositie)-imago wordt aangepakt. ‘Oppositie is niet onze verzekering’ en ‘Het cordon is niet langer onze levensverzekering’.

    ‘wij treden enkel toe tot de laatste Belgische regering.’

    Zo mag ik het horen

    *

    En daarmee is alles gezegd…

    ‘wij treden enkel toe tot de laatste Belgische regering.’  

    *

                               

                      

     

    13-03-2020, 19:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.136 – DOORBRAAK DE ‘EFFICACITEIT’ VAN DE MAATREGELEN - This must be Belgium. -

    *

    *

         136 - DOORBRAAK

    *

    VRIJDAG 13 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Balans: Belgisch getreuzel en Vlaamse gezapigheid, in wat wellicht de grootste na-oorlogse uitdaging wordt.

    Hoed af voor de witte sector, dokters en verpleegkundigen die doen wat ze kunnen.

     

    *

    DE ‘EFFICACITEIT’ VAN DE MAATREGELEN

    *

    https://doorbraak.be/de-efficaciteit-van-de-maatregelen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Stessemdam & Dterke Jan

    foto: ©Radio 1

    *

    Het woord zegt het al

    Leestijd 3 minuten

    *

     Corona leert ons veel, heel veel. Dit is een gouden tijd voor observatoren. Eerst een crisisbeleid dat niet verder geraakt dan een ‘advies’, doorgespeeld aan de provinciegouverneurs, die dan verder de burgemeesters op de koffie uitnodigen. Met een Binnenland-minister De Crem die iets neuzelt over ‘maatwerk per provincie’.

     

    Waarna organisatoren uitrekenen hoe ze net onder dat getal 1000 kunnen blijven. This must be Belgium. En vergeet dat we, wat we zelf doen, beter kunnen. De twee N-VA-coryfeeën Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, en Jan Jambon, Vlaams minister-president, vonden het veel heisa voor niks, legden het advies gewoon naast zich neer en zeiden dat ze wachtten op een rampenplan.

     

    Tot op vandaag vindt ‘Sterke Jan’, die naar verluidt dwars lag op het federaal crisisberaad, dat de maatregelen wat overdreven zijn en dat we ook aandacht moeten hebben voor het economische plaatje, lees de café-uitbaters die voor hem stemmen. Ga met zo’n Lamme Goedzakken naar de oorlog. Het is een vreemde paradox: een partij die toch staat voor stoerheid en daadkracht, maar op zo’n moment een ‘laisser faire, laisser passer’ uitstraalt.

     

    Soit, dat rampenplan kwam er ook, een week te laat. Nog een hele week kon dat virus ongestoord stoeien en overspringen, nadat een paar bussen skit-oeristen uit Italië vrolijk opschepten hoe ze hals over kop het hotel waren ontvlucht. Niemand die een quarantaine van deze teruggekeerde Odysseeërs nodig vond.

     

    De persconferentie van Premier Wilmès, gisterenavond rechtstreeks te bekijken op VTM (op VRT was griepmeester Van Ranst nog een potje aan het leuteren), was een psychodrama op zich. Onzeker, vermoeid, konden haar lichaamstaal en gelaatsuitdrukking nauwelijks verbergen dat de regering in lopende zaken een schimmen-theater voorstelt, mentaal helemaal niet in staat om zo’n crisis te lijf te gaan. Perplexiteit is het juiste woord.

    **

    Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem


    coronaVRT

    *

    Malgoverno

     

    Het aandoenlijk belgicisme van heel dit rampenplan is een ramp op zich

    Het kan mierenneuken lijken op zo’n moment, maar de manier hoe ze haar communiqué voorlas, in de geijkte vorm van afwisselend vier zinnen Frans en twee zinnen gebroken Nederlands, waarin ze het onder meer had over de ‘efficaciteit’ van de maatregelen, geeft een idee van de interne communicatie binnen het hoogste Belgische beleidsniveau. Op zo’n moment komt taal-helderheid van pas en is ondubbelzinnigheid levens-reddend. Andermaal helaas, dit gestuntel moet onze Noorderburen toch de slappe lach doen krijgen. Het aandoenlijk belgicisme van heel dit ‘rampenplan’ is een ramp op zich: de timing, de stijl, de consistentie. En het feit dat de complete bevolking toch aan het hamsteren slaat weerspiegelt het vertrouwen van die bevolking in zijn leiders: nul komma nul. Wilmès is de verpersoonlijking van het malgoverno, of zoals sommige politieke analisten het uitdrukken: ze is één grote leegte.

       Balans: Belgisch getreuzel en Vlaamse gezapigheid, in wat wellicht de grootste na-oorlogse uitdaging wordt. Hier kan nu eens met spierballen gerold worden, hier kan men macht tonen waarvoor hij dient, namelijk niet om ons te pesten met regeltjes en GAS-boetes maar om een gemeenschappelijke vijand kordaat het hoofd te bieden. Andermaal: helaas, ik zie nergens daadkracht, wel tweespalt en besluiteloosheid. De maatregelen op zich zijn OK, maar de boodschap komt over als een potje tasten in het donker.

     

    Het zal nu snel iedereen voor zich zijn, er zullen een pak mensen dood gaan, de zwaksten uiteraard, wat sommige commentatoren verleidt tot Darwinistische bespiegelingen. Hoed af voor de witte sector, dokters en verpleegkundigen die doen wat ze kunnen. Verpleegkunde, naar het schijnt een fameus knelpuntberoep geworden. Nog een corona-les, misschien wel de belangrijkste: bespaar op alles maar niet op zorg en infrastructuur.

     

    Ik groet u vanuit mijn quarantaine-kwartier/observatiepost bij gebrek aan stamcafé. Ook al gedacht wat voor een zegen dat vermaledijde internet is, deze dagen?

    *

    Johan Sanctorum

    *

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

        Balans: Belgisch getreuzel en Vlaamse gezapigheid, in wat wellicht de grootste na-oorlogse uitdaging wordt.

    Hoed af voor de witte sector, dokters en verpleegkundigen die doen wat ze kunnen.

    *

                       *

     

     




    13-03-2020, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95 - HET DAGELIJKS NIEUWS Epidémie.. Et Alors? Perche Italia? Vandaag is Vrijdag 13de… Spaanse Griep (1917): en toch leven wij

    1743

        95 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 13 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie.

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Daar is de pandemie...

    *

    …   ‘Marzo pazzo’…

    Maart is zo zot als ’n achterdeur’

    *

    Zot dus. Klopt als ’n bus. ‘t Loopt zelfs alsof ‘t been is van De Lijn, voor zover die al eens op tijd is…

    ‘Maart slaat met zijn kop of met zijn staart’.

    *

    Heel juist gezien van den Arbiter. In ons o zo mooie West-Vlaams spreken wij van ‘Marsche Bizzen’ (=Maartse Buien)… En voelen wij als jet ware de ijsdruppels op onze neus vallen…..

    Crocus & Paas-Vacanties? Dubbele Castussen zou veel beter gezegd zijn… Ja, inderdaad: Maart is dit jaar een maand om met zwarte linten versierd ‘in te kaderen’ met in de centrum allemaal elegante zwarte vrouwenhoedjes omwonden met zwarte rouwsluiers. Druk verkeer met veel zwart gerij af- en aan. Elk wiel: gedrapeerd met nog meer wapperde rouwsluiers. Daar achter lopend, kop in de grond, een stoet mannen en kinderen in zwarre ‘ceremoniekledij’. Gersnooter, geween, tandengeknars en hopen geldzorgen voor de achterblijvers. Maar bovenal: wat komt er mogen op tafel.

    Ook waar. Al aan gedacht? Het Jaar Onzes Heren 2020 zal in de Geschiedenis der Mensheid in alle Eeuwen der Eeuwen, vlot te onthouden zijn. Een cijfercombinatie even gemakkeljkk als 1789, het Jaar der Franse Revolitie, die voor de Mensheid al even erg is geweest als het verjagen van Adam en Eva uit het Aards Paradijs. Toen, in 1789, sneuvelde alleen nog het Gezag. Nu sneuvelt zo goed als iedereen.

    Komt daarbij: nooit geen 2 zonder 3. Vandaag is het immers Vrijdag de 13de..

    Beter in bed blijven, zeker? Tenzij de chansard die morgen verjaren… Voor de overigen, zou ik zeggen: denk aan de drenkelingen op de Titanic. D’er waren er ook niet veel die op het laatst hun Lot konden ontlopen.

    Pro Memorie

    Niet om iemand bang te maken, maar na de historische Vrijdag 13de van het Jaar Onzes Heren 1130, waarop de fameuse Franse Koning Flipper de Schone, ja dezelfde van de Nederlaag in 1302, de Tempeliers in zijn kerkers had gegooid om ze kort nadien op de brandstapel tot de laatste man uit te moorden, zijn die Tempeliers nooit meer, jamais de la vie, uit hun as weder opgestaan. Het was over en uit, met de Tempeliers.

    **

    Tempelier?

    *

    Geen mooie vooruitzichten, nietwaar?

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie…

    Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierin door te gaan…

    -*

    Is er dan zoveel reden tot paniek? Hier op dit ‘medium’ stond er toch tot voor kort geschreven, dat het hoogstens om een soort winter-griepke ging. En dat is het ook geweest.

    En niet meer. Tot kort geleden. Want als om prijs wordt er gepanikeerd en in quarantaine gegaan. In plaats dat een ieder, van Zeer Hoog tot Gewoon, het gezond verstand gebruikt had. Kijk maar naar China, het immense continent waar het inderdaad allemaal begon. Zonder dat we kennis hebben van een wondermiddel, is de epidemie daar zo goed als bezworen. Wordt gezegd.

    En we weten allemaal dat de hygiëne ginds bijlange niet dezelfde is als bij ons. Al vergeten dat de Zwarte Pest in vroeger eeuwen bij ons geïmporteerd werd door ongedierte uit het al even onderkomen woestijngebieden?

    Was dus niet alleen de handen, maar ook de voeten.

    En als kers op de taart (of moet ik eerder spreken van ‘n bloemboekee op de grafsteen?): hadden onze Schengenlanden dit een maand eerder gedaan wat diene lapsmeer van nen Trump nu deed: de grenzen sluiten, konden onze kinderen en kleinkinderen straks, evengoed als weleer, in de vroege frisse morgen, Paaseieren gaan rapen onder de bloeiende kerselaars, tussen de Mei-Klokjes en Paaslelies. Jolend en zingend. Maar zonder sjerp of winterwanten.

    Het is maar hoe je het bekijkt. Nach jedem Dezember, kommt wieder ein Mai. Es geht Alles vorüber. Es geht Alles vorbei…

    En als den hemel invalt, zitten w’er allemaal onder.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    DONDERDAG 12 MAART 2020

    *

    CORONA:

    Bij ons: alle WZC in ons land eindelijk potdicht. Enkel personeel en mantelzorgers zijn toegelaten.

    Om 19u beraadde de Nationale Veiligheids-Raad samen met alle regeringen die dit apenland rijk is + wetensch.-experten ‘om te kijken of ze hun richtlijnen moeten aanpassen, misschien moet het Nationaal Federaal Rampenplan in actie komen = éénduidigheid voor elke Belg. Waal, Vlaming of import.

    Prof. Erika Vlieghe, UZA, zegt het volgende:

    -     Afstand houden van 1meter minimum

    -     We zijn niet te laat

    -     Het is pas ná de krokusvakantie dat het hier begonnen is

    -     Maar nu tikt de klok

    -     De maatregelingen zijn zeker voor enkele weken

    -     Als we scholen sluiten, dan worden kinderen opgevangen door de grootouders = kwetsbare groep; is die remedie niet slechter dan de kwaal?

    -     Die maatregelen die drastisch lijken (afschaffen van evenementen), is om géén piek te hebben; de besmettingen beter spreiden, dan kunnen we ze beter behandelen in de ziekenhuizen, en worden het op die manier geen toestanden zo als in Italia.

    In een WZC ‘Ter Kameren’ in Watermaal Bosvoorde zijn er 9 gevallen. Alles is nu op slot en ook de afdelingen worden gescheiden gehouden. Men begrijpt de ongerustheid van de families en de bewoners.

     

    In de sport zijn vele aflastingen. Informatie daarover best via de websites.

    *

    In grootwarenhuizen zijn mensen beginnen te hamsteren; de laatste dagen 15% meer omzet.

    Voor de vele duizenden ‘Gold Diggers’: vergeet vooral niet de voorraad schoenen, kousen aan te vullen, zo geraken jullie des te vlugger en te veiliger hier weg. Wij letten wel op de zaak.

    Niet nodig te zeggen van onze Leiders: alles hebben we in overvloed in stock!

    *

    Trump wil vanaf vrijdagavond e.k. geen Schengenaars meer binnenlaten. Europa is té laks geweest, en nu zitten zij er ook mee. Hij vindt dat de EU een blaam moet krijgen. Maar landen zoals Gr. Br., Ierland, Kroatië en Slovenië mogen wel nog binnen.

    Dit is het meest radicale ‘invoerverbod’ dat er ooit geweest is in de USA en dit bracht dus ook een shock teweeg op hun beurs.

    Trump kreeg eerst veel kritiek dat hij niets deed tegen het virus, integendeel hij lachte er zelfs mee, en dat is zijn antwoord! Diene Trump is niet alleen een realist, hij gedraagt er zich ook naar. Wat niet het geval is met onze ‘Media’ en al zeker niet met hun Broodheren.

    Do you see? Zo ontwricht hij in eigen land geheel de HORECA en meteen ook de economie!

    Ondertussen draaien de hersenpannen op volle toeren, om nog meer negatieve hersenspinsels over Trump te kunnen rondstrooien. Moesten ze kunnen ze roepen Fidel Castro terug uit het Rijk der Doden, om hem of zijn broer, post mortem, tot wereldleider aan te stellen.

    *

    Beurzen: die staan wereldwijd nog dieper in ’t rood: de BEL 20 verloor in totaal reeds 30%. Ook London! Iedereen is ongerust en zo komt er paniek.

    Het IMF van ons aller Christine de Champetter, bijgenaamd de Dood op Geitenpoten, de Centrale EUSSR Bank, geeft maar liefst 120 miljard Euro gegeven aan de banken. Zodat die op hun beurt leningen kunnen geven aan grote bedrijven met een ‘negatieve rente’. Dus Banken krijgen voor die schulden nog geld toe!

    De Centrale Bank in Amerika heeft 1500 miljard Dollar in de economie gepompt.

    Van het aantal inwoners, daar en hier, wordt geen gewag gemaakt. Opzet. Onkunde? Of dwazen die daar liever Jo Biden, de Bidsprinkhaan, aan het roer gezien?

    Maar Madame Lagarde-Champêtre zegt dat de EU-Regeringen ook een aangepast begrotingsbeleid moeten opmaken.

    *

    Arm Italia di mio Cuore: maar liefst 15.000 besmet een reeds meer dan 1.000 doden. Waar hebben al die lieve mensen dat toch allemaal verdiend?

    **

    *

    De maatregelingen zijn weliswaar nog verstrengd: alles gaat dicht, bars, resto, … alleen supermarkten en Apothekers blijven open. En deze laatsten bedienen iedereen via een luikje.

    Niets dat hen spaarde, een hel is d’aarde.

    Arm Italiaanse o zo Christelijke mede-Zuiderlingen: zo erg uit de gratie van hun vijanden. Wie dat ook mogen zijn…

     

    De controle aan de grenzen zijn voor wie uit Italia wil zijn dicht. In Rome is 1 luchthaven gesloten! De Paus? Castelgondolfo? Die, neemt dan maar de Hemelwagen, zeker?

    *

    In West-Vlaanderen bestelt men de maaltijden aan huis voor mensen die normaal naar een dienstencentrum gaan.

    *

    In de Spuikom (Oostende) zijn lichaamsdelen van ‘n vermoorde vrouw (68j) gevonden die ‘syndicus’ was in een appartements-gebouw in de omgeving. De dader (38j) die reeds bekende, had die tip gegeven.

    **

    *

    De snelste groeier in onze provincie is AGRISTO uit Harelbeke, hier in de buurt, die ‘aardappelproducten’ produceert.

    *

    De CEO-er van Bekaert stapt op na 6 jaar. Het bestuur was gene vette: in Moen moest zelfs 1 fabriek helemaal dicht.

    **

    *

    In het Zeepreventorium in Den Haan is er een voorstelling geweest van De Kook App:

    “Bon Appetit”.

    Deze is speciaal opgericht voor de jonge nier-patiëntjes die er verblijven en die er ook school volgen. Iedereen was hééél enthousiast.

     

    FINI 😉 🐕🐕

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En ja, U heeft gelijk. Het ene griepje is niet gelijk aan dat andere griepje…

    Zij is er de na 100 jaar bijna vergeten ‘Spaanse Griep’ die uitbrak zo ongeveer gelijktijdig met den Groten Oorlog ’14-’18. In mijn familie was die vooral berucht, omdat Peetje Miel daaraan was gestorven in 1917. Dat was toen de hele familie, broers en zussen van mijne Opa daar naartoe waren gevlucht. Van de regen in den drop geraakt… Gevlucht voor het oorlogsgeweld en direct in de armen van Pietje de dood gelopen. Heb ik al verteld. Dat was in de wondermooie streek van Amiens, de stad van Jeanne D’Arc en van Charles De Gaulle.

    Als ik ooit ‘ns 5 minuten tijd heb … dan zoek ik, samen met mijn zoon, of we na al die jaren nog z’n kruisje zouden kunnen terugvinden. Had onze Pa aan mij, als kind, ook beloofd…. Tot die, op 39-jarige leeftijd, aan een ‘griepke’ overleed. Dat zal dus volgende week Zaterdag, 20 Maart, precies.. jaren geleden zijn. Ben er de tel van kwijt geraakt….

     

    *

     

     

     

    13-03-2020, 13:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 HET DAGELIJKS NIEUWS De Democ Rats daar en hier: een geschiedenis die al even slecht afloopt : de Gele Pest en de klimaat heisssa

    1627

         94 HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 12 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Exit Bernie?

    *

    …. in de States bij de Democraten ziet het er steeds beter uit voor de eerder kleurloze Joe Biden…/… Ik zie ‘working class Joe’ het ook niet halen tegen Den Donald, hoe graag onze media dat ook zouden zien gebeuren…/.. waardoor nu de rekening voor de import uit Rusland en de OPEC-landen daalt…./… Mocht het verschil van de olieprijs over een heel jaar de 35 dollar per vat van vandaag blijven, betekent dat voor België niet minder dan 13 miljoen euro per dag winst….

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie…

    Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hiermee door te gaan…

    -

    Daar staan dus nog maar eens met zo weinig woorden zoveel wijsheden, dat het zelfs ’n beetje duizelt.

    Gewoon even doordenken over de (verkeerde)propaganda-houding van onze Elite + hun buikspreek-poppen van de Media. Wat ze ook ze ook al jarenlang uit hun botten slaan, speelt voor de VS zelf niet de minste rol. Integendeel, ze gooien er mee op lange termijn hun eigen ruiten in. Hoe stom dat soort mensen eigenlijk wel kunnen zijn. Mooiste bewijs daarvan is wel de duik naar beneden de kiesdrempel van de ‘Kleurpartijen’ die ze al die tijd de hemel hebben ingepreezen. En vice-versa.

    De échte bediening achter de schermen, in onderling overleg met de nóg Hogere Elite van de EUSSR was natuurlijk hier te lande de moraal in hun voordeel aufzukricken.

    Voetbal, de koers, het klimaat, daarover moest het Volk zich het hoofd breken. Brood en Spelen, dat was toch ook het Leitmotief van de Romeinse Senaat? Tot er ene zekere Spartacus roet in het eten kwam gooien.

    Begin Novemver zal Amerika wel zelf beslist hebben waarmee zij en de hele Westerse Wereld best zijn. En als ondertussen het ergste van de Gele Pest voorbij zal zijn (hopen we), zullen wijzelf tegen dan misschien ook in een andere Nieuwe Wereld leven. Een wereld waar de eigen Normen en Waarden het allerbelangrijkste zijn. Een wereld vrij van ‘Vreemde Heersers’ en vooral vrij van al lang uitgebloeide verlinksende waanideeën.

    Een wereld gezuiverd van de Erdogans en de Mustafa’s, maar bestuurd door reuzen als Trump en Poetin. De megalomanie is over. Mijn Land is, waar mijn wieg heeft gestaan. Oost West, Thuis best.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    O6 uur in de morgen. Radio Klara

    *

    Buiten wat gerammel in de marge en wat smijten met de klak naar de weersverwachtingen, wordt er met bijna van afgunst verstikte stem omgeroepen dat Trump voor maar liefst 30 dagen ALLE vluchten uit Europa (= 26 landen) verbiedt vanaf zaterdag. Gewoon zonder overleg. Hij verbiedt dat. Zo maar ineens.

     Waarop ik meteen voor mezelf de bedenking maak, of Zuster Ursula van de EUSSR daar niet dringend stantepede de klimaat-fee Gretchen met haar hele hofhouding niet moet naartoe sturen om te protesteren.

    How dare he!!!!!

    *

    Een half uur later, om half zeven op precies te zijn, verbetert de VRT zichzelf. Gezegd Trylo dictaat geldt NIET voor het VK. Een beetje met de stem van ‘zie je wel, wie zijn vriendjes zijn’

     

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    WOENSDAG 11 MAART 2020

    *

    CORONA:

     

    Bij ons: 314 besmet en 3 sterfgevallen: 91-86-73 jaar. En O ironie, de eerste twee verbleven in het WZC.

    Nu heeft onze Federale Regering beslist om alle WZC + Dienstencentra te sluiten voor de buitenwereld. Zeker tot 20 April, einde Paasvakantie. Enkel personeelsleden mogen nog binnen. In Wallonië werd deze beslissing al veel langer genomen! Gouverner c’ est…

    Een beter bewijs dat elke ‘deelstaat’ eigenlijk al lang ’n ander land is, moet niet…

    De nu dode 86-jarige leefde in dat Welzijns-Zorg Centrum (St.Genesius-Rode): daar zouden nog maar liefst 8 personen besmet zijn. Het is wel zo, dat iedereen niet allen getest wordt, enkel bij zij die symptomen vertonen!

    Nu worden eindelijk ook alle gemeenschappelijke uitstappen van senioren verboden.

    Experten willen duidelijke en bindende richtlijnen voor het ganse land!

    BDW had kritiek op de Regering en wil ‘een rampenplan’. Adviezen geven is niet voldoende. Er moeten beslissingen + verantwoordelijkheid worden genomen. Strikte regels. GAS-boetes? Strafrechtbanken? Het is voor iedereen moeilijk en we staan allen onder druk. Dit is net hetzelfde als wat de artsen/medische staf vragen. Hoe meer Fat Maggie paniek wil bezweren, hoe meer ze die opstookt.

    Maggie zegt vandaag net hetzelfde als gisteren. Zij raadt aanbevelingen/maatregels aan en het zijn de Gouverneurs die op hun niveau die verantwoordelijkheid hebben. Dit is hun taak, en zij lichten op hun beurt dan de Burgemeesters in en alle ‘groepen’ die betrokken zijn.

    Kortom, een Regering is de facto niet eens meer nodig. Tenzij om de honeurs waar te nemen en de Ministeriële wedden te toucheren. Blauw dus tot in de diepste vezels.

     

    Maggie ging wel nog kijken of er eventueel bijkomende maatrelingen moeten komen. Maar daar wordt ze zo moe van. En gezegde maatregelingen die echter nog altijd niet gezegd werden, die zij willen nemen, hebben maar effect als ze door elke Burger nauwkeurig opgevolgd worden = burgerzin!!!

    Het tijdstip waarop Hare Eminentie beslissingen genomen heeft, was zeer belangrijk: nl. aan ’t begin van de epidemie, van als de eerste patiënt ontdekt werd! ‘We’ zijn duidelijk genoeg geweest: alles wordt verspreid door alle media van TV, lokale radio, Facebook, Instagram,… En alles berust op wetenschappelijk advies die de Regering krijgt van wetenschappers.

    We zijn zéér vroeg met die maatregelingen begonnen in vergelijking met Italia, bij ons al 10 dagen na de eerste patiënt. ’t Was dan ook maar ’n licht wintergriepje…

     

    In W.-Vlaanderen heeft de Gouverneur besloten dat alle indoor- evenementen verboden zijn boven de 1000 pers.

    Koers: Gent-Wevelgem gaat door, maar bij de aankomst zullen er slechts max. 1000 personen toegelaten worden in de VIP-tent.

     

    WHO: nu is er officieel een PANDEMIE = een nieuwe besmettelijke wereldwijde ziekte.

     

    Wereldwijd: 118.000 (bekende) gevallen en 4291 doden, ongeveer 1 op 3.

     

    Aantal besmette personen in Spanje 2067, Frankrijk 1784, Duitsland 1565,…

    Onze Flipper is op bezoek geweest bij Sciensano in Ukkel dat onderzoek doet naar het coronavirus. Sciensano is de Belgische GGD ook wel bekend als het Belgisch Instituut voor de Gezondheid. Hij heeft het volste vertrouwen hoe de Fed. Reg. + de experten het virus aanpakken. We moeten ons hoofd koel houden, zei hij.

    Sommige Uniefs gaan lesgeven on-line of toch gedeeltelijk.

     

    Scholen gaan volledig dicht in Polen, Oekraïne, Tsjechië, Oostenrijk, de regio Oise in Frankrijk, streek in + rond Madrid, …

    In Italië waren er, verspreid over het hele land, gisterenavond reeds 827 doden. We houden ons hart vast voor de vele vrienden daar. Maar zij zwijgen. En wij ook. Doden namelijk, die liggen daar al sinds mensenheugenis, binnen de 12 uur in hun… laatste rustplaats.

    *

    De Bidsprinkhaan Joe Biden is op weg om de (kansloze) Democ. Presidentskandidaat te worden: 4/6 staten gewonnen gisteren. Zijn campagne is de ziel van onze natie, zegt hij zelf!

    *

    Zelf-oogst-boerderij of CSA = Community Supported Agriculture betekent ‘landbouw gedragen door de gemeenschap’. Het draait eigenlijk allemaal om een win-win situatie voor de boer en de consument. Het steunt op enkele eenvoudige basisprincipes. De consument betaalt aan het begin van het jaar een vaste (kleine) bijdrage, bv. 350€/pers. Hij betaalt niet zozeer voor zijn groenten en fruit, maar koopt eigenlijk een aandeel in de boerderij. Zo krijgt hij verse producten, maar ook inspraak in het reilen en zeilen van het bedrijf (?). Hij draagt bij om de verwerkingskosten te dragen en de boer inkomenszekerheid te geven. Zo deelt de klant ook in het risico van bijvoorbeeld een slechte oogst door weersomstandigheden. Dus dat heeft de boer een vast inkomen. In ruil daarvoor doet de boer al het werk op het veld zorgt hij ervoor dat alles op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt. Meestal zijn CSA boerderijen ook bio-gecertificeerd.

             Zoekplaatje

    Zoek de zeven verschillen met de ‘Kolchozen’ uit wijlen het Sovjet Rijk…

    *

    Gent. W. Van Beirendonck, mode-ontwerper, geeft vorm aan een tentoonstelling van portretten uit de Renaissance en de Barok.

    *

    1. Een Van Eyck-tentoonstelling in het Groeninghe museum.

    *

    Kortrijk. De ‘Belleman’ vandaag begraven, die vorige week omkwam bij een woningbrand. Zijn collega’s Bellemannen met hun … bellen… waren er om hem een laatste groet te brengen

    *

    FINITO

    *

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Overal in de streek staan de velden onder water. Verzopen boerenland, zover je kijken kunt. De boeren kijken, bij manier van spreken, om het uur op hun horloge: de tijd van zaaien en planten, komt er nog van? Maar de slimmekes in Bx wrijven zich de handen: eindelijk is het peil van ‘het ‘grondwater’ hersteld. Hebben zij dat even goed geflikt. Slaap maar op de twee oren brave Lamme goedzakken, deze zomer zullen geen schrik moeten hebben van de droogte.

    En kijk, noch de Weergoden, noch de Burger, noch de virussen, bacteriën of allergieën van alle slag en soorten, luisteren niet naar de Regeringen, zowel de Nationale als de Europese. Want, neen, de verlinksing is uitgewerkt. Want niet gewerkt. Alles valt van vooraf aan te herbeginnen.

    Misschien zelf vanaf het allereerste begin, van toen het woord ‘Globalisme’ nog niet was uitgevonden… En waar in veel huiskamers nog in een ouderwets kadertje te lezen hing:

    Daar alleen kan Liefde wonen,

    Daar alleen is ‘t Leven goed, waar men stil en ongedwongen,

    alles voor elkander doet.

    *

    Met, aan de muur daar tegenover ‘God ziet mij, hier vloekt men niet

    *

     

     

     

    12-03-2020, 09:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.130 DOORBRAAK terug naar de essentie van de economie – KUL of LUL? De voorste hnd vangt de haas

    372

    130 DOORBRAAK

    *

     

    *

    DONDERDAG 12 MAART 2020

    *

    ‘TERUG NAAR DE ESSENTIE VAN DE ECONOMIE’

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Verschiet niet, beste lezer, mijn tijd om over ‘Economie’ te liggen zapzeveren of huilebalken is al geruime tijd voorbij. God-zij-dank. Over and out zeg ik. Ge kunt gerust zijn.

    Heb trouwens nooit erg opgelopen met Uniefs. Veel geblaat en weinig wol.. Had trouwens al van helemaal aan ’t begin van mijn (lange) loopbaan gesnopen, dat het in het leven, om de WOL ging. Toen verzorgde ik namelijk de boekhouding van een klein Zults bedrijfje dat de complete wolnijverheid in het Verviers had overleefd.

    Achteraf gezien, heet dat van de nood een deugd maken….

    Maar allez, wat volgt geef ik bij deze graag door aan mijn lezerspubliek. Weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

     *

     PROFESSOR LAMBRECHT: ‘TERUG NAAR DE ESSENTIE VAN DE ECONOMIE’

    *

    https://doorbraak.be/radio/professor-lambrecht-terug-naar-de-essentie-van-de-economie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    11 maart 2020 Leestijd 0 minuten

    *

    David Geens en Paul Becue spraken met professor Johan Lambrecht, hoogleraar macro-economie aan de Brusselse campus van de KU Leuven, over zijn nieuw boek Economie: de essentie zonder formules.

     

    Lambrecht vond het nodig een alomvattend maar overzichtelijk werk te maken over wat economie nu eigenlijk is. ‘Economie is te belangrijk om het aan economen alleen over te laten’, zegt de Professor omdat economen de afgelopen decennia te veel aan physics envie lijden en alles in formules willen gieten. Mede daardoor hebben economen ook schuld aan de crisis van 2008, een stelling die door niet veel andere economen wordt onderschreven.

    *

    David Geens

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Onder tussen heb ik U reeds verteld (en bewezen) dat gezegde KUL al lang als LUL had moeten herdoopt worden. Herinnert U zich nog? Als Katholieke inrichting, het voortouw nemen om in onze contreien de ‘integratie’ van de islammerij te vergemakkelijken, is, naar alle normen, niet een, maar vele bruggen te ver. Moest dat nu de ‘campus’ in Bruxellabad geweest zijn, het zou mij geen zier verwonderd hebben. Bx is namelijk het Mekka van alles wat niet deugt voor onze Cultuur, ons Erfgoed en onze Toekomst.

    En dan nog Leuven, niet eens Louvain-La-Neuve… Leuven, de oudste Alma Mater der Lage Landen….

    Ons Ma had dàt nog moeten meemaken!

    *

                       

     

    12-03-2020, 05:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 EJ BRON - HET DAGELIJKS NIEUWS Hongaarse staatssecretaris over migratie crisis: EU is hulpeloos en besluiteloos

    783

         94 HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    HONGAARSE STAATSSECRETARIS OVER MIGRATIE CRISIS: EU IS HULPELOOS EN BESLUITELOOS

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2020/03/10/hongaarse-staatssecretaris-over-migratiecrisis-eu-is-hulpeloos-en-besluiteloos/#more-232697

    **

    (Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

     

    Een stuk van de Hongaars-Servische grens in de buurt van de stad Gara, Hongarije.

    *

     

    Een Hongaarse staatssecretaris heeft kritiek op de EU vanwege “schijn-maatregelen” in de huidige migratiecrisis. Reden zouden VAN DIE EU hulpeloosheid en besluiteloosheid zijn.

     

    epoch times

     

    **

    Zoltán Kovács,

    *

    Het Hongaarse grenshek en het asielrecht volstaan om de door de migratie veroorzaakte uitdagingen de komende tijd de baas te kunnen, verklaart Zoltán Kovács, staatssecretaris voor Internationale Communicatie in Hongarije. De politicus voegde er in een interview met het dagblad “Magyar Hírlap” aan toe dat de regering bereid zou zijn om bij behoefte nog meer stappen te ondernemen.

    Kovács verklaarde in het interview dat zich in West-Europese landen parallel samenlevingen ontwikkeld zouden hebben, “wat ‘nauwelijks als succesverhaal’ gerekend kan worden”. “De meeste economische migranten, die zich gevestigd hebben in West-Europa, hebben dit illegaal gedaan”, voegde hij er aan toe.

     

    Europa is nu gedwongen iets te doen met de harde realiteit van honderdduizenden migranten, die proberen de EU-buitengrenzen vanuit het Zuiden te doorbreken. Kovács ziet de reden van de huidige situatie in de “hulpeloosheid en besluiteloosheid” van de EU.

     

    ‘Brussel’ laat zijn problemen steeds meer door NGO´s oplossen

     

    Hongarije´s oplossingsvoorstellen voor het probleem zouden aan dovemansoren gericht zijn, zei hij tegenover de Hongaarse krant. ‘Brussel’ zou zich nog steeds concentreren op een ‘algemene Europese oplossing’ en de controle over de migratie- en asielpolitiek willen overnemen, aldus Kovács. “Dat zal duidelijk niet functioneren, omdat de meerderheid van de Lidstaten een centralisering niet zal ondersteunen, die de soevereiniteit schendt”, zei de staatssecretaris.

     

    De Hongaarse grensbewaking zou gegarandeerd zijn en zou ook kunnen standhouden tegen de uitdagingen van de komende tijd, schat Kovács in. Hij zou er een gevaar in zien dat Brussel zijn problemen steeds meer door NGO´s laat oplossen. “Omdat de NGO´s het voor de EU sowieso goede proces [van de migratie] niet stoppen, maar hoogstens beter willen ‘managen’.”

     

    EU voert “schijn maatregelen” in

     

    Kovács bekritiseerde de omgang met de migratiecrisis en zei dat de EU alleen maar “schijn maatregelen” met betrekking tot de grensbewaking en de bouw van transitzones zou hebben ingevoerd.

     

    Frontex heeft bijvoorbeeld maar 1500 grensbewakers aangesteld, terwijl Griekenland alleen al op dit moment 10.000 heeft aangevraagd”, zei hij. Kovács ziet er een veel serieuzer probleem in dat “ze het niet begrepen hebben dat men de hulp daar naartoe moet brengen waar het probleem zich bevindt” en niet omgekeerd.

     

    Kovács zei dat Europa er aan zou moeten werken om bij te dragen aan een stabilisering van Syrië, Libië en andere crisisgebieden. Het “Hungary Helps” programma zou ter plaatse hulp bieden. “De VS zijn er ook mee begonnen aan dit programma mee te doen. De regering in Washington heeft het programma direct als positief voorbeeld genoemd”, verklaarde de staatssecretaris.

     

    Bron:

    www.epochtimes.de

    Szilvia Akbar

     

    NASCHRIFT

    *

    Magyaren! Nog waar ook. Bijna vergeten. De mensen van Hongarije horen liever dat ze ‘Magyaren’ zijn. Zouden wij uit het Westen ook beter doen, gewoon omdat het authentieker klinkt en ook is. En aan authenticiteit, daar heeft het Westen inderdaad nog al eens gebrek aan. Vooral in de Lage Nederlanden, Holland & Vlaanderen, tot aan de Somme toe.

    Het mag dan ook geen kat verwonderen, dat het plaatselijke ‘De Standaard’ (van vroeger) daar de “Magyar Hírlap” is. Waarbij het tweede woord dat eindigt op ... Lap weeral en nog stam verwantschap benadert. ’n Ragesblatt, ’n Hier Blad…

    Dat onze West-Europese samenlevingen daar dan ook aanzien woorden als parallel samenlevingen, d.i. naast elkaar levende samenlevingen, is dan wel niet politiek-correct, maar de naakte waarheid. Dat komt wel niet door die ene verdwaalde ‘asielzoeker’, maar door de vele horden ‘nieuwelingen’ die bij ons hun eigen identiteit komen benadrukken. Wie trouwens als ‘vluchteling’ elders heeft gezocht, keert toch, dat is eigen aan het woord zelf ‘gevlucht’, terug naar de eigen Heimat, eens dat die terug geen ‘oorlogsgebied’ meer is.

    O ja, en daar is dan nog voor ons, West-Vlamingen van ‘Achter de Kupe’, het verhaal (1950) dat in boekvorm verschenen is, van die student die te voet en totaal berooid van Hongarije en dus van achter Het IJzeren Gordijn, naar Poperinge afzakte, om daar zijn priester studies af te maken. Nergens werd dat boek aangeraden, maar het werd uitgevochten.

    **

    *

    Beeld van Pater Werenfried in Königstein, een van de drie "Königsteiner Kirchenväter" (“Kerkvaders van Königstein"), een werk van Christoph Loch.

    *

    Ach, U weet het ook nog wel: Oostpriester-Hulp, de ‘Kapelwagen’, de ‘Spekpater’ Werenfried van Straten van Averbode…

    En waarachtig, toen waren er weeral ‘Roepingen’ in overvloed…

    *

    Sah mir wo die Blumen sind - wo sind Sie geblieben…

    *

     

     









    12-03-2020, 04:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG NAAR DE ESSENTIE VAN DE ECONOMIE’

    372

    130 DOORBRAAK

    *

     

    *

    WoENSDAG 11 MAART 2020

    *

    ‘TERUG NAAR DE ESSENTIE VAN DE ECONOMIE’

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Verschiet niet, beste lezer, mijn tijd om over ‘Economie’ te liggen zapzeveren of huilebalken is al geruime tijd voorbij. God-zij-dank. Over and out zeg ik. Ge kunt gerust zijn.

    Heb trouwens nooit erg opgelopen met Uniefs. Veel geblaat en weinig wol.. Had trouwens al van helemaal aan ’t begin van mijn (lange) loopbaan gesnopen, dat het in het leven, om de WOL ging. Toen verzorgde ik namelijk de boekhouding van een klein Zults bedrijfje dat de complete wolnijverheid in het Verviers had overleefd.

    Achteraf gezien, heet dat van de nood een deugd maken….

    Maar allez, wat volgt geef ik bij deze graag door aan mijn lezerspubliek. Weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

     

     

    PROFESSOR LAMBRECHT: ‘TERUG NAAR DE ESSENTIE VAN DE ECONOMIE’

    *

    https://doorbraak.be/radio/professor-lambrecht-terug-naar-de-essentie-van-de-economie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    11 maart 2020 Leestijd 0 minuten

    *

    David Geens en Paul Becue spraken met professor Johan Lambrecht, hoogleraar macro-economie aan de Brusselse campus van de KU Leuven, over zijn nieuw boek Economie: de essentie zonder formules.

     

    Lambrecht vond het nodig een alomvattend maar overzichtelijk werk te maken over wat economie nu eigenlijk is. ‘Economie is te belangrijk om het aan economen alleen over te laten’, zegt de Professor omdat economen de afgelopen decennia te veel aan physics envie lijden en alles in formules willen gieten. Mede daardoor hebben economen ook schuld aan de crisis van 2008, een stelling die door niet veel andere economen wordt onderschreven.

    *

    David Geens

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Onder tussen heb ik U reeds verteld (en bewezen) dat gezegde KUL al lang als LUL had moeten herdoopt worden. Herinnert U zich nog? Als Katholieke inrichting, het voortouw nemen om in onze contreien de ‘integratie’ van de islammerij te vergemakkelijken, is, naar alle normen, niet een, maar vele bruggen te ver. Moest dat nu de ‘campus’ in Bruxellabad geweest zijn, het zou mij geen zier verwonderd hebben. Bx is namelijk het Mekka van alles wat niet deugt voor onze Cultuur, ons Erfgoed en onze Toekomst.

    En dan nog Leuven, niet eens Louvain-La-Neuve… Leuven, de oudste Alma Mater der Lage Landen….

    Ons Ma had dàt nog moeten meemaken!

     

                 

     

    11-03-2020, 18:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.128 – DOORBRAAK CHOLERA IN PARIJS, DEEL II – Heinrich Hei,e & Heinrich Karl Marx – Corona =3de Epidemie

    1883

    128 - DOORBRAAK

    *

     

    *

    WOESSDAG 11 MAART 2020

    *

    CHOLERA IN PARIJS, DEEL II

    *

    https://doorbraak.be/cholera-in-parijs-deel-ii/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    À la lanterne!

    foto: ©screensho

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Het komt bij mij een beetje cynisch over, dat juist mijn meest geliefde Duitstalige dichter Heinrich Heine (1797-1856) hieronder gebruikt wordt om de Cholera Epidemie in Paris, La Ville Lumière, te belichten.

    *

    Bede U dus niet te laten verlinken door la Tour Eiffel, die pas van veel later dateert, van nà de Industriële Revolutie die grosso modo duurde van rond 1830 tot de Eerste Wereldoorlog.

    En weer neen, noch deze Revolutie noch de uitbraak van de Cholera, afkomstig uit Bengalen (?), hebben iets te zien met de Brabantse Revolutie van 1830. Al komt een ramp nooit alleen. De besmetting met de cholera-bacterie werd, zo bleek achteraf, veroorzaakt door bedorven drinkwater.

    Had men dan maar in Parijs SPA gehad, dan zou Heine wel moeten uit een ander vaatje getapt hebben.

    Deel twee van vier

    *

    Paralipomena

    *

    10 maart 2020

    Leestijd 6 minuten

    *

    Parijs, April 1832. Heinrich Heine is als journalist voor een Duitse krant aan het werk, en in de vorige aflevering zagen we de cholera haar eerste slachtoffers maken. Paniek slaat toe en wie het zich kan permitteren verlaat de stad met hebben en houden. Vele plaatselijke gezagsdragers, wereldlijke en kerkelijke, slaan op de vlucht. Later zal Heine getuigen: ‘Ik heb in de hele choleraperiode geen priester in Parijs gezien, en zelfs geen enkel kerkelijk symbool’.
    In de stad doen de wildste geruchten de ronde, en die worden nog gevoed door onhandigheden van de Politie Prefect. Het volk voelt zich aan zijn lot overgelaten en zoekt zelf zijn schuldigen. De gendarmes moeten tussenkomen bij lynchpartijen.

    Vergif

    Niets lijkt op de verwarring waarmee er nu plots veiligheids maatregelen werden genomen. Er kwam een COMMISSION SANITAIRE tot stand, er werden overal BUREAUX DE SECOURS ingericht en de verordening betreffende de SALUBRETÉ PUBLIQUE, de huisvuilophaling, moest ten spoedigste in werking treden. Hier kwam men al direct in botsing met de belangen van enige duizenden mensen, die de vuilnis op de openbare weg als hun eigen domein beschouwden. Dat zijn de zogenaamde CHIFFONNIERS, die uit het afval dat zich een hele dag in hoekjes en kantjes voor de huizen ophoopt hun levensonderhoud halen. Met grote spitse korven op de rug en een prikstok in de hand slenteren deze vuil-bleke gedaanten, deze mensen, door de straten en uit het vuil weten ze nog heel wat bruikbaars te prikken en te verkopen.

    Maar nu gaf de politie die huisvuilophaling in ENTREPRISE, omdat het vuil niet te lang op straat mocht blijven liggen. Het afval werd op karren geladen en moest direct de stad uit, naar het vrije veld. Alleen daar was het de CHIFFONNIERS nog toegestaan naar hartenlust wat rond te vissen. Maar deze mensen klaagden nu: dat ze gebroodroofd werden, of op zijn minst in hun belangen geschaad; dat hun bedrijvigheid een lang verworven recht was, op zijn manier een soort eigendom die ze hen niet zomaar willekeurig konden afnemen.

    Het is eigenaardig dat de argumentatie die de CHIFFONNIERS daarbij hanteerden, helemaal dezelfde was als die van onze Duitse landjonkers, Gilden Meesters, Tienden Predikers, Fculteits Genoten en andere bevoorrechten, en die zij plegen in te roepen als de oude misbruiken waar zíj nut van hebben — het afval van de middeleeuwen dus — als die misbruiken eens dreigen opgeruimd te worden. Om tenminste ons leven niet te laten verpesten met dat verjaard stof en die vuilnis.

    **

    *

    Toen hun protest niks uithaalde, probeerden de CHIFFONNIERS de hervorming van de huisvuil ophaling met geweld te verhinderen: ze zetten een kleine contrarevolutie op, met de steun van bepaalde oude vrouwen, de REVENDEUSES. Aan hen had men verboden om het stinkende goedje, dat ze grotendeels van de CHIFFONNIERS betrokken, nog langer langs de kaden uit te kramen.

    We maakten nu een weerzinwekkende opstand mee: de nieuwe reinigingskarren werden kapot geslagen en de Seine in gekieperd. De CHIFFONNIERS wierpen barricades op bij de PORTE ST-DENIS; bij CHÂTELET vochten de ouwe-rommel-wijven met hun grote paraplu’s; de generale strijdmars weerklonk; eerste minister CASIMIR PÉRIER liet zijn myrmidonen* uit hun boetieken naar buiten trommelen; de troon van burger-koning LOUIS-PHILIPPE sidderde; de rente zakte; de Carlisten juichten. Deze laatsten, de aanhangers van het oude koningshuis en het ANCIEN RÉGIME, hadden eindelijk hun natuurlijke bondgenoten gevonden, lompenrapers en rommel kraamsters, want ook die kwamen nu op hún principes: voorvechters van het vervallene, van het overgeleverde erf-afvalrecht en van alle soort uitvaagsel.

    Het oproer van de CHIFFONNIERS werd dus door de gewapende macht gesmoord. Op dat moment greep de cholera nog niet eens zo woedend om zich heen als sommigen het misschien wel hadden gewenst — want zulke lui zijn er altijd: die hopen bij elke nood-toestand, of bij elke volksopwinding niet zozeer op hun eigen overwinning dan wel op de val van de zittende regering.

    En dan plots dat gerucht! De vele mensen, die zo snel waren begraven — die waren niet aan een ziekte gestorven, maar door vergif!
    Het ging rond dat men op alle levensmiddelen vergif had weten te strooien: op groentemarkten was het gebeurd, bij bakkers, bij slagers, bij de wijnhandelaars. Hoe ongelooflijker de verhalen klonken, des te gretiger werden ze door het volk aangenomen — en toen de politieprefect nog met een verklaring voor de pinnen kwam, moesten zelfs hoofdschuddende twijfelaars er geloof aan hechten.

    Het is er de politie hier minder om te doen — hier zoals elders — om misdaden te verijdelen, dan wel om het zó te laten voorkomen alsof ze altijd wel weet hebben van wat er omgaat. Nu wilden ze met dat COMMUNIQUÉ, ofwel pralen met hun alwetendheid, ofwel redeneerden ze: bij zulke berichten als een vergiftiging, laat die nu waar zijn of vals, moeten we in elk geval alle argwaan ten opzichte van de regering proberen af te wenden. Wat er ook van zij, door hun ongelukkig COMMUNIQUÉ waarin uitdrukkelijk stond dat zij de gifmengers op het spoor waren, werd dit kwaadaardige gerucht natuurlijk ten volle bevestigd en heel Parijs raakte in een gruwelijke doodsverbijstering.

    “Wat horen wij nu toch allemaal!” riepen de oude mensen, die zelfs in de grimmigste ogenblikken van de Revolutie nooit zulke wandaden hadden meegemaakt. “FRANÇAIS! we zijn onteerd!” riepen de mannen en zij sloegen zich voor de kop. De vrouwen drukten hun kleine kinderen angstig tegen hun hart en weenden bitter en jammerden dat de kleine wormpjes nog in hun armen zouden sterven. De arme mensen waagden het niet meer te eten of te drinken en zij wrongen hun handen van pijn en woede. Het was alsof de wereld verging. Op alle straathoeken, vooral bij de roodverlichte wijnhuizen stonden hele groepjes zich te beraden. Daar was het ook dat mensen die er enigszins verdacht uitzagen werden afgetast, en wee! als men in hun zakken ook maar iets verdachts vond. Als wilde beesten, als razenden, stortte het volk zich op hen. Zeer velen konden zich door tegenwoordigheid van geest nog redden; velen werden ontzet door de GARDE COMMUNALE die in die dagen overal patrouilleerde; anderen werden zwaar verwond en verminkt; zes mensen werden op de meest onbarmhartige manier vermoord.

    Er is geen afgrijselijker aanblik dan de volkstoorn die om bloed vraagt, en zijn weerloze slachtoffers wurgt. Dan stroomt er door de straten een donkere mensenzee met daarin, als witte golfkopjes, arbeiders in hemdsmouwen. Alles giert en bruist genadeloos, heidens, demonisch. In de RUE ST DENIS hoorde ik de oude kreet “À LA LANTERNE”** en woedend vertelden enkele stemmen mij dat ze een gifmenger gingen verhangen. De enen zeiden dat het een koningsgezinde was — ze hadden naar het schijnt een BREVET DU LYS in zijn tas gevonden, een soort vrijgeleide met het leliesymbool; anderen beweerden dat het een priester was, en die zijn tot alles in staat.

    Aan de RUE VAUGIRARD werden twee mensen vermoord want ze hadden een wit poeder op zak. Ik zag één van die ongelukkigen, die nog even reutelde en rochelde. Zelfs oude vrouwen deden hun klompen uit en sloegen hem zolang op z’n kop tot hij dood was. Hij was poedelnaakt, tot een bloedklomp geslagen en gekwetst; niet alleen waren hem de kleren afgerukt, ook de haren, de schaamdelen, de lippen en de neus. Een woesteling deed het lijk een strik om de voeten en sleepte het door de straat. Hij riep daarbij continu: “VOILÀ LE CHOLÉRA-MORBUS!”

    Een wondermooi witwoedend vrouwmens, de borsten bloot, haar handen helemaal onder het bloed, stond aan de kant en toen het lijk haar passeerde gaf ze het een trap met haar voet. Ze lachte en vroeg mij of ik voor dat zachtmoedige werkje niet een paar franken over had; dan kon ze een zwart rouwkleed kopen, want haar moeder was een paar uur daarvoor gestorven, vergiftigd.

    *

    Marc Vanfraechem

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Heine de Romantieker, leefde in vrijwillige ballingschap in Parijs en was innig bevriend met… Heinrich Karl Marx. Wist ik ook niet, tot Wikipedia me dit daarnet openbaarde.

    De ‘vriendschap’ tussen die twee verwante zielen verbaast mij eigenlijk niet, want primo op de zielsverwantschap past nu eenmaal geen enkele maat noch getal, en secondo was Heine heel die tijd al aan zijn ziekbed gekluisterd. Zo ziet U meteen ook, dat niet alles verkeerd was aan diene Marx. Hij verzamelde alleen de verkeerde want hebzuchtige volgelingen. Die echter wel bloed & brood zagen in diens theorieën. Per slot van rekening was men in de IJzerstreek bij ons al vele maaden bezig met ‘mensenbloed bij beken’ te doen stromen. In het verre St.- Petersburg ging men gewoon mee met zijn tijd…

     

    Anderezijds was Heine dan weer Verboden Lectuur in het Nationaal Socialistisch Duitsland van Oom Adi. Echt raar, ja zelfs bizar, want als Jood was Heine so-wie-so persona non gratia in diens Linkse megalomane visie.

     

    Eigenlijk zou dat betekenen dat ik er eindelijk ben achter gekomen waarom Heine mij sedert mijn Sturm und Deang periode, altijd heeft aangetrokken. Honderd jaar na zijn dood….

     

    Zijn beroemde uitspraak, die ooit diezelfde Oom Adi tot de razernij dreef, en die op dit ogenblik ook weer kwaad bloed zet in bepaalde verlinkte en verlinkende middens is “dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen"

    **

    De Lorelei, Märkeliaanse versie

    *

    Een beroemde dichtbundel van hem is Das Buch der Lieder (Het Liederenboek) met onder andere Die Lorelei en ‘Im wunderschönen Monat Mai’.

    **

    *

    Al eerder kon U hier lezen, dat, aangaande de Pest, de Cholera en het Corona, de PCC dus, er nooit geen twee zijn zonder drie. Bij nader toezien, moet daar nog een vierde bijkomen. Niet zozeer omdat er dan kan gekaart worden, maar omdat de Tekenen des Tijds steeds duidelijker worden.

    Deze Vierde Dimensie van het Kwaad is de verlinksing. Met als eerste en voornaamste gevolg de wereldomvattende misnoegdheid van de modale man, de ‘chiffionnier’ die altijd maar méér wil. Meer ‘middelen’, meer gezonde lucht. Vrij vertaald: revolutie, burgeroorlogen en vooral: de klimaat heissa.

    Naast de 3 reeds gekende en terecht gevreesde virussen, bestaat er dus de bacterie van de verlinksing, die wel eens tot het einde van deze Beschaving zou kunnen leiden.

    **

    *

    Voor deze Vastentijd is dit ’n hele opgave om over na te denken. Regeringen vallen als vliegen, nationaal en Europees. Het VK, de VS en Moedertje Rusland echter zitten op het goede spoor. Daar is het reeds volop Pasen..

     

     





    11-03-2020, 17:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV - 93 - HET DAGELIJKS NIEUWS Corona. Halve maatregelen = schuldig verzuim

    *

        93 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    WOENSDAG 11 MAART 2020

    PVV-Nieuwsbrief     nb3

    *

    Geert Wilders bij het vragenuur over het Corona-virus

    **

    *

    vragenuur 10mrt20 1 Klik op de link en bekijk de video.

    *

    https://www.youtube.com/watch?v=LV4HtnbdKlw&feature=youtu.be

    *

    Geert Wilders: ‘‘Hoe kan het dat andere landen meer maatregelen nemen dan wij en is de zorg wel op orde voor als het verder escaleert?’’

    **

    *

    vragenuur 10mrt20 1 Klik op de link en bekijk de video.

    *

    https://www.youtube.com/watch?v=P9aBWUjZmZM&feature=youtu.be

    *

    Geert Wilders: ‘‘Minister Bruno Bruins geeft antwoorden als een robot en gedraagt zich als de buikspreekpop van het RIVM. Als hij het niet aankan moet iemand anders het doen.’’

     

     

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE ‘VADERLANDSCHE’ BROL

    *

    Buikspreek-poppen! Waar hebben we dat woord nog gehoord? In ieder geval niet van uit onze eigen Praatbarak in Bx, want daar komen gelukkig bij mij geen beelden van door. Anders was m’n hele dag naar de wip. Dezelfde buikspreek-poppen horen wij dan wel de gele dag door via weer andere buikspreek-poppen die de eerste buikispreek-poppen na buiken. Om van te kotsen.

    Gelukkig kunnen we dan keer op keer de volume-knop bedienen…. Om alleen de verlossende heilzame klassieke muziek te beluisteren. Zo blijven de nefaste gevolgen van dat verdomde virus tenminste zo beperkt mogelijk.

     

     

     

    11-03-2020, 13:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.92 - HET DAGELIJKS NIEUWS de electorale faalangst - Corona und kein Ende – ons duurbaar grondwater

    955

        92 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    WOENSDAG 11 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE ELECTORALE FAALANGST

    *

    … het duo Dewael/Laruelle…/… de huidige restregering van Wilmès…

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    Als ik deze namen zwart op wit zie staan schermeren, dan weet het kleinste kind hoe laat het is. En neen, wat er verder allemaal nog staat bij Guvaal, verklap ik niet. Die ene naam daarvan is al erg genoeg.

    Den cleynen Eyskens is uit d’ijskast gekomen, en staat de Flipper bij in diens uitzichtloze taak. Het kan inderdaad altijd nog erger.

    Zo lang er in die ‘regeringsonderhandelingen-van-mijn-voeten geen namen voorkomen die niet Zwart op Wit overkomen, maar Zwart op Geel, zit alles muurvast. Tenzij daar plots ook van die andere gevreesde virussen opduiken…

    Is ook ’n manier om schoon schip te maken met het wrakke Schip van Staat.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    DINSDAG 10 MAART 2020

    *

    CORONA:

    Bij ons: op ‘advies’ worden alle in-door events afgeraden. Zeker deze met meer dan 1000 personen worden zelfs best verboden. De Gemeenten moeten over dat laatste zelf beslissen. Wilmès: dat is om te vermijden dat er op korte termijn te veel mensen ziek zouden worden, zodanig dat ziekenhuizen zouden overspoeld worden. Het mens stelt ook voor dat mensen ‘flexibeler’ naar het werk zouden kunnen. Wat vroeger of wat later, zodat het Openbaar Vervoer niet overvol zit. Momenteel zijn er 267 zieken, dat is 28 meer dan gisteren.

    BDW: voor een advies ben ik niet ‘bevoegd’ om kordaat die evenementen gewoon te verbieden. En als het zou verboden worden, dan moet er een schadefonds zijn voor de financiering ervan.

    Crembo? Die was in vergadering met alle Vlaamse Gouverneurs om verdere maatregelingen te treffen.

    1. volgt het advies en verbiedt alles waar meer dan 1000 pers. aanwezig zijn.

    Gent beperkt in de ‘Vooruit’ de voorstellingen tot max. 950 man.

    Het reisadvies naar Italia is negatief. Alitalia had toch nog één vlucht naar Rome vandaag.

     ITALIA: gaat totaal in quarantaine! Een drastische maatregel maar volgens Conté kan het niet anders want ‘er is geen tijd meer’! Enkel nog verplaatsingen van/naar het werk zijn toegelaten. Nu reeds 10150 gevallen en 631 doden.

    De mensen beginnen te hamsteren, wat volgens de Regering niet nodig is. En toch bespeur je hier en daar toeristen die vinden dat alles overdreven wordt door de Pers.

    Oostenrijk sluit zijn grenzen voor alles dat uit Italia komt: er is een inreis-verbod, zeker voor toeristen, sommige vrachtwagens mogen wel nog door.

    Tsjechië, waar er 40 gevallen zijn, treft ook drastische maatregelingen: alle musea, scholen, kerken, theaters… kortom overal waar er meer dan 100 man komt, gaat dicht.

    Spanje: in de regio Madrid gaat alles wat met onderwijs te maken heeft, dicht, zelfs de crèches.

    Nederland: Rutte kan nog lachen: hij introduceert de CORONA-KUS dwz. geen handen drukken, maar met de ellebogen elkaar aantikken.

    In de USA zijn 2 ‘congresleden’ in afzondering? BESMET? kort daarvoor schudde Trump hen nog de hand.

    Frankrijk ook een minister besmet!

    China daarentegen stabiliseert: daar heeft men het virus onder controle. In Wuhan, waar alles begon, is de President op bezoek geweest. De tijdelijke ziekenhuizen gaan langzaam aan weer dicht.

    Op de Beurzen waren de cijfers deze avond nog allemaal in ’t rood. Deze morgen waren die efkens positief, maar het was van korte tijd.

    In Italia worden tot 3 april geen koersen gereden.

    Het UCI vraagt zich af of ook de Grote Rondes zullen afgeschaft worden. Dat zou een ramp zijn voor de renners.

    Lefevere zegt dat dit paniekgedoe onbegrijpbaar is, men fietst toch in open lucht??? Kalm blijven is de boodschap.

    Spanje/Frankrijk zullen de eerste 2 weken geen supporters toelaten bij voetbalmatchen.

    **

    *

    Het grondwater-peil heeft zijn normale hoogte bereikt en de wachtbekkens zijn vol. In de komende dagen wordt nog veel regen verwacht, en dat kunnen we aan zonder overstromingen dankzij die wachtbekkens. Zo zullen we warmere periodes in de komende zomer kunnen opvangen.

    *

    Voor onze tuinen raadt men aan vochthoudende korrels te gebruiken bij het aanplanten van iets, en eventueel, als dat mogelijk is, een waterpartij aan te leggen.

    **

    *

    Aan de oevers van het Schulens-meer in Lummen en Herk-de-Stad spoelen honderden ganzen-eieren aan. Precies of de ‘klokke’ is geweest. Maar nee, door de vele regen zijn de nesten van de vele verschillende soorten ganzen die op een eilandje broeden, weggespoeld en nu liggen die te rotten op de oevers. Op zich niet slecht, vindt een natuurkundige, want er zijn veel te veel ganzen. Een nest kan gemakkelijk 20 eieren bevatten. Dus zo wordt de populatie wat ingedijkt. Anderen zeggen dan weer, dat die ganzen terug een nest zullen maken (het eerste nest was vroeg door de hoge temperaturen die we gekend hebben) en opnieuw broeden, zodat hun aantal niet zal verminderen.

    Wait and see, zei de blinde!

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Zoals U ziet, Corona,

    Corona und kein Ende. Buiten bij de soleetogen. Want daar is het Chinese ‘Nieuwjaar’ inderdaad al goed begonnen.

    Nooit geen twee zonder drie. Na de Perst, de Chilera, nu dus het Corona.

    De PCC….

    *

    De Tien Plagen van Egypte eindigden met de doortocht door de Rode Zee. De wateren spleten open, en het Godsvolk kon ontsnappen. Recht naar het land dat oerliep van melk en joning…

    *

    **

     

     

     

    11-03-2020, 09:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5360 - LA VITA E BELLA

    *

     

      Italia non e bello. E perucoliso.

    *

          VOORSCHRIJFSEL

    Waarom ineens al die zwartgalligheid, voor dat kleine seizoens-griepje van niemendalle waarvoor er jammer genoeg voorlopig nog altijd geen vaccin/medicatie bestaat. Gelieve dus even geduld te oefenen. Op de tanden bijten. De Jeugd overleeft het wel. En de oudjes? Maar die moeten toch eenmaal dood. Alleen ’n beetje vroeger dan verwacht. Scheelt ’n slok op de borrel voor de Ziekenkassen. Die dreigen namelijk nu al op zwart zaad te geraken door de overbevolking van die ene bepaalde soort. ’Nieuwe Belgen’, volgens het Gentse Liegebeest.

    Zwart Zaad, Zwarte Pest, snapt U?

    *

     Elkaar op minder dan 1 meter benaderen mag niet meer. Ist VERBOTEN.

    Mondmaskers? Die zijn op. Overheid niet aan gedacht tijdig de nodige voorzorg te nemen. Medicatie? Zo goed als op. Alleen nog in voorraad voor dringende gevallen.

    Wie wel voorbereid is, zullen dan zeker de begrafenis ondernemingen zijn? De crematoria staan heet gestookt?

    Nogal ’n chance dat Oom Adi ons dat geleerd heeft, dat verstoken. Ziet U anders al die besmette doden ondergronds onze waterspiegel om zeep helpen. Wat zegt U, van de weeromstuit nu al die roetdeeltjes in de lucht? Kom nou, roetdeeltjes die kunnen alleen maar voortkomen van die vele uitlaatgassen, waar Milieu- Meisjes en -Jongens zo tégen zijn.

    *

    *

    ITALIË IS VANAF DINSDAGOCHTEND VOLLEDIG IN QUARANTAINE.

    **

    Italië volledig in quarantaine

    In heel Italië wordt iedereen vandaag verplicht thuis te blijven, tenzij om boodschappen te doen, te werken of naar een dokter te gaan.

    *

     *

     

     

    Even deze bekentenis. Om erbij te gaan wegdromen. Uit ervaring weten we, dat vanaf begin Maart in Italia de Lente reeds volop in het land is. Van de vroege morgen tot de late avond zangvogels in de blauwe lucht, overal fris nieuw groen, bloemen in de tuinen, de weiden, op de vensterbanken, in huis. Dolce far niente? Nee hoor! Zwerven op dat frisse water van het bergmeer. Hard zweten in de tuin. Wat babbelen met de schaapherder van daarnaast. Hem gelukwensen met die vele lammetjes. Onze drie Duitse Herders, even zot als dat jong goed, speelden om zo te zeggen samen in de wei. Net als in dat kinderliedje, van Jezuke en St.-Janneke die speelden met ’n lammeke al in ’n groen geklaverd land…

    Alessandro was de naam. ’n Vervroegd op pensioen gestelde ‘Maréchalo’ van de Luchtmacht. ’n Echt natuurmens. Woonde nog bij La sua Madre ergens hoog in ’t Dorp, maar was de hele dag bezig met groenten en fruit in zijn tuin, zijn wijngaard(je), zijn olijfgaardje. Dat alles op die ene van zijn Padre ge-erfde hectare wildernis, die deze nog van de Duce als vergoeding had ‘gekregen’ na zijn Servizo Militare bij de (Fascistische) Militie van weleer.

    Om gewezen Oostfronters jaloers op te maken!

    *

    Maar neen, daar komt niets van in huis. Onze ‘César’ is al ’n half jaar naar den hondenhemel en de andere twee van zijn broers, zijn te oud om nog te kunnen reizen. Twaalf uur aan één stuk in de auto is zelfs voor mij van het goede teveel. De villa, eigendom van de zoon, staat leeg en is nog altijd niet verkocht geraakt.

    En dan is er dat virus.

    Om ervan dood te gaan. Willen, maar niet kunnen.

    Zou diene Machiavelli daar soms voor iets tussen zitten?

    *

    Resto a casa

    *

          NASCHRIFT

    *

    Toch vreemd dat we alles, ik wil zeggen, toch vrij veel vernemen over vliegtuigen, schepen, toeristen, in en uit, naar en van…

    Zwitserland, een land dat erom bekend staat om altijd en overal met uiterste precisie tewerk te gaan, heeft ook besmettingen.

    Maar dat virus schijnt sterker te zijn, of over efficiëntere middelen te beschikken. Het is dermate sterk, dat er zelfs geen ‘Regeringen’ meer kunnen gevormd worden. Of het kan ervoor zorgen, dat de EU onbestuurbaar wordt. Vanwege o.a. de machinaties van Sultan Erdogan. Daartegenover staat, dat er weinig bekend geraakt over in- en uitvliegende bacteriën richting van of naar Mekka.

    Rome ligt plat. Constantinopel is al vele eeuwen Istambul geworden. Kromzwaarden en Kalasjnkovs veroveren de Vrije Wereld… Of zie ik dat verkeerd.

    Tja, is dat alles dan niet eerder een probleem voor de KUL? Die zijn ondertussen gespecialiseerd in de verhoudingen tussen God, Allah en Jahweh.

    *

     





    10-03-2020, 20:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91 - HET DAGELIJKS NIEUWS Een extra verloren week - waarom Corona zo erg is in Italia – Pieter de Kluizenaar – Di Rupo op de voorgrond? - Amiens

    1328

        91 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DINSDAG 10 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Een extra verloren week

    *

    … het duo Dewael/Laruelle…/… meteen afgewezen door de voorzitter van de Brusselse PS én Kamerfractieleider Ahmed Laaouej en door Ecolo co-voorzitter Rajac Maouane….

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    Met de dag komen de gevolgen van de verlinking steeds meer naar boven. Niet alleen is er de stijgende onzedelijkheid, de immer druister wordende criminaliteit, maar er is steeds meer duidelijkheid over de Taqyilla, wat het Arabisch woord is voor slavernij en onderwerping.

    De ‘Overheid’? Die staat er niet alleen bij en kijkt er naar, maar werkt actief mee. De Hemel alleen weet waarom. Er is misschien, heel misschien, een deel van die Overheid die dat allemaal met lede ogen ziet gebeuren, maar die houden zich (wijselijk?) gedeinsd. Als Het Klimaat en de Mensenrechten maar gepamperd worden.

    Zouden die dan niet weten waarvoor ‘pampers’ in feite dienen; om de kak te verschonen?

    Bij DOORBRAAK zagen we daarjuist naast de muren, ook het inwendige van de Grote Moskeet in Bx. Vriend Guvaal plaatst daar nu namen bij.

    Allez, daar zijn er dus al twee die we moeten onthouden, naast de ‘burgemeester’ van de oudste Katholieke Universiteitsstad van het Land, Leuven, ondertussen al lang de stad van Lowie Lawijt geworden, een uit de kaste der Opper Sossen. Het is zelfs niet om je eigen ogen te geloven, dat deze KUL niet alleen dapper meewerkt aan de islamisering, maar er zelfs de leiding van in handen neemt. Door de nodige initiatieven te nemen, om de ‘immams’ die de voortrekkers zijn van alle Erdogans ter wereld, hier onderduims onder hun bescherming te nemen. Niet eens in den donkeren en achter onze rug. Integendeel, ze doen het met ONS belastinggeld.

    En de Kerk? Buiten hier en daar nog ’n zeldzame vadergetrouwe ‘Gelovige’ is er niet één stem meer te horen van de Herders, die jammerlijk hun schapen in de steek laten.

    De Kruistochten? Die zijn eeuwen geleden gestopt. Wie durft het nog zeggen, dat de 1ste Koning van het herwonnen Jeruzalem een Vlaming was? Wie herinnert zich nog de naam van een zekere Pieter de Kluizenaar (een der onzen),die al onze landen doorreisde om de Eigen Mensen warm te maken voor de Eigen Zaak?

    *

    Standbeeld van Peter-de-Kluizenaar in Amiens.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_de_Kluizenaar

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    MAANDAG 9/03/2020

    *

    De Beurzen internationaal dalen spectaculair, en staan ver en diep in ‘t rood! 10 à 20%.... In de VS heeft men zelfs de beurs een tijdje gesloten om daarna terug op te starten in de hoop dat de situatie zich zou stabiliseren. Maar tevergeefs. Mensen verkopen massaal aandelen.

    **

    *

    Maar ook de olieprijzen spelen een rol. Nu er minder groei is, wordt er minder olie aangekocht. Rusland en de Soedi’s hebben geprobeerd daarover een akkoord te bereiken, maar dat is mislukt. Dus nu is er een strijd wie waar verkoopt en aan welke prijs! Toch nog iets dat goed is voor de consument!

    *

    Federale Regering: de Koning verlengt de opdracht van Dewael en Delaruelle voor één week.

    NVA wil ‘gaan’ voor een goed regeringsakkoord dat ‘inhoudelijk sterk is’, aldus JJJ.

    **

    *

    Di Ruppo: laat toch de koning en zijn opdrachtkrijgers ‘hun werk doen’. Reporter vraagt of er dan nog altijd een veto van hen is tegen de NVA?

    Geen antwoord. Wel de korzeligste snuit in maanden. Met ’n gezicht dat boekdelen sprak. Met bliksemende ogen van BX, over Mons, tot helemaal de bergen van de Abruzzen, het land waar de wiegen van il suo Padre e Madre stonden.

    Bij de CD&V: Geens ‘denkt’ dat er een definitieve weigering was van de PS. We staan nog nergens!

    *

    Corona:

    Bij ons: ons Maggie zegt dat er spotjes op TV komen ivm hygiënische maatregelingen, want niet iedereen kijkt/kan kijken op sociale media.

    De ‘Nationale Veiligheidsraad’ komt morgen bijeen, om de situatie te bekijken.

    Italia: reeds meer dan 400 doden. Het Noorden is volledig in quarantaine maar… men mag wel naar zijn werk gaan, het openbaar-vervoer werkt er nog steeds…

    In de winkels hebben de meesten mondmaskers en handschoenen aan.

    Er komen opstanden in de gevangenissen, daar het bezoekrecht ingetrokken is. Zo zijn er in Mòdena in de gevangenis reeds 6 doden gevallen.

    Reizen naar Italia: wordt sterk afgeraden maar niet verboden.

    **

    *

    Touroperators zoeken naar oplossingen: alternatieve reis of gewijzigde data,… maar degenen de via ‘t internet boekten, daar bestaan geen annulatie-verzekeringen voor die epidemieën dekken. Dus de klant is de pineut.

    *

    Proces MH17 start vandaag en kan maanden duren. De Russische Staat ontkent (terecht) elke betrokkenheid.

    **

    *

    Erdogan is in Brux. Michel wil het probleem met de vluchtelingen uitpraten in ‘een open dialoog’. Erdogan is reeds vergeten dat hij in 2015, 6 MILJARD kreeg van de EU om die vluchtelingen op te vangen. Dus vindt de EU dat hij zich aan die afspraken moet houden. Daar hij nu de vluchtelingen zomaar doorlaat, is chantage, zegt denkt de EU. Maar het geld kwam niet bij hem, maar ging rechtstreeks naar die hulporganisaties, en daar is zeker nog 1 miljard niet uitgegeven. Maar Erdogan wil zelf geld!

    Koerden betoogden voor de Turkse Ambassade, want het is hij die hen aangevallen heeft op Syrisch grondgebied! Er waren ook aanhangers van hem aan het EU-gebouw die hem een riem onder het hart(?) staken. Hij, Erdogan, stak dan ook een speechke af voor hen.

    *

    Brux. Ring: de komende weken zijn er werken gepland ’s nachts: Zaventem tot op E40 richting Leuven. Daar gaat dat deel dicht, om aan de verlichting te werken. In het weekend gaat men er niet werken. De hinder duurt 6 weken.

    **

    *

    Aan de scholen wil men snelheidsboetes (GAS-) kunnen geven die nu rechtstreeks naar de Gemeentekas zouden gaan. Dan kunnen deze laatsten beslissen wat ze met dat geld gaan doen, nu gaat dat nog altijd via Brux. Met dat geld kan er bijvoorbeeld gezorgd worden voor betere fiets infrastructuur + beter milieu beleid zoals lage emissie zones…

     *

    FINITO

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Om nog maar eens terug te komen op die beroemde landgenoot, de monnik Pieter-de-Kluizenaar (1050-1115) van daar even, zou ik toch willen aanraden even de link onder zijn standbeeld in Amiens te raadplegen.

    Voor zover het iemand mocht interesseren, onze Pa (1904-1943) heeft als 12-jarige ooit zijn ‘Plechtige Heilige communie’ gedaan in de Kathedraal van Amiens. Waar, tijdens WO I, de hele familie uit het Ieperse naartoe was gevlucht. Om pas terug te keren, begin de jaren ’20, als de streek terug ’n beetje bewoonbaar was.

    Hoe ik dat weet? Omdat ik als kind dikwijls op zolder mocht spelen en daar achter glas ingelijst dat soort ‘diploma’ vond. Prachtig ingelijst, in kalligrafisch schrift naam & jaartallen en met een prachtige afbeelding van die beroemde kathedraal. Het ding stond daar, afgedankt en helemaal onder het stof, nadat onze Pa was overleden.

    Neen, toeval bestaat niet. Maar toch raar, dat Amiens juist nu ter sprake komt, als het straks, 20 dezer, precies 78 jaren geleden is, dat ie ons verlaten heeft. Zijn zakuurwerk, al jarenlang verroest en stilgevallen, waakt nog altijd over mijn tijd, rustig ingeslapen naast mijn rechterhand die hele wereld voor mijn ogen tovert. Rechts dat uurwerk en links tegen de muur die oude foto van hem op zijn boerenpaard (van de baas)… Als jonge snotneus stond ik die namiddag van de foto, naast hem in de weide… blootvoets.

     

    Ja Pa, aan alles komt ’n end. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang….

     *

     

    10-03-2020, 17:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.44 – TSCHELDT Half Open VLD + Afgesloten NVA – Geen PINT meer voor SPA-drpnkers…

    696

    44 - TSCHELDT

    *

    PANIEKVIRUS DE REDEN VAN EEN KOORTSIGE REDE

    4 maart 2020

    **

    *

    Vanuit een fobie voor Vurige Tongen besloten de Belgische Bisschoppen geen hostie op de tongen der Gelovigen meer aan te reiken.

    **

    Robert Long zong ooit op ‘Vroeger of Later’ – de best verkochte Nederlandstalige plaat van de jaren 70 – over dip-saus bij de hosties, maar dat bleek na rijp beraad toch geen alternatief om tijdens de misviering gewoon iets in huis te hebben. De Kerk verbiedt voorlopig dus gemeenschap met het Hogere. Gemeenschap met het lagere blijft kroost- en koortsvrij, zo wordt althans gegarandeerd in de priester opleidingen.

    In Frankrijk kussen ze niet langer en zoiets waait zeker over naar hier. Goed nieuws dus voor mensen zonder bovenlip zoals de excellenties Alexander De Croo (Halfopen VLD) en Ben Weyts (Halfgesloten N-VA) die allebei lijden aan het redelijk ongemakkelijk syndroom van de ‘Luc Appermont-mond’. Zij kunnen voortaan opgelucht het smoskussen laten. Het lurken van soep blijft echter problematisch voor deze terecht culinaire paria’s.

     

    Bij Groen is men opgetogen opnieuw enige politieke relevantie aan de horizon te zien verschijnen. De jubelende uitspraak bij monde van een intussen ontslagen studiedienst bureaucraat dat al die migranten nu perfect dode corona-Belgen kunnen vervangen kwam niet voldoende over bij het publiek. Goed bedoeld om het langverwachte nut van allochtonen te willen bewijzen, maar de communicatie getuigde spijtig genoeg van een verslapt potentieel, aldus een gloednieuwe eco-medewerkster wier haardos verraadde waar het Amazonewoud is gebleven.

     

    De keuze van sp.a-voorzitter Connèr Rousseau om geen alcohol meer te drinken joeg een elektroshock door het rode bastion. Als onze leden niet zat blijven, dan blijven ze natuurlijk geen lid, stelde een syndicalist met een overall van de Antwerpse Dok over zijn kostuum gedrapeerd. Connèr, die sterk gelooft in mode voor de modale mens, kiest normaal voor de minste weerstand denkbaar. Dit besluit is de spreekwoordelijke druppel te veel voor de oudere sossen wier pint het laatste verzet is tegen de islamisering van hun volkshuis. Welke partij vangt hen op met bier en sateekes?

     

    Een enkeling uit de orthodoxe Joodse Gemeenschap vraagt zich in dit huidig klimaat zuchtend af waarom ze bij de kandidaten-zoektocht van de CD&V toen niet begrepen waarom er beter geen hand wordt gegeven aan een vrouw. Je kunt inderdaad te vroeg gelijk hebben, alhoewel die orthodoxen hun tijd wel heel ver en vooral al heel lang vooruit waren.

    Op een receptie waar je je perceptie nu eenmaal wil maximaliseren, zijn de kusjes en kneepjes even belangrijk als de kwaliteit van de hapjes. Het paniekvirus treft de politiek tot onder de gordel van de al afgezakte broek. Hadden de bewindslieden maar wat extra tijd op overschot om een en ander aan te pakken. God-zij-dank bestaan er ons van de paniek genezende heren die ondanks hun plompe elegantie en hun gemanicuurde arrogantie al hun tijd en liefde wijden aan het redden van ons allen. Hun woorden glijden als op een glijbaan van de tong en stellen ons even gerust als vredesvoorstellen van de Taliban. Vandaag vervangt de trauma-therapeut de politicus op de trampoline van de macht.

    ***

    Steun het ‘tScheldt fonds ter bekering van Marc Van Ranst. Hij heeft op Twitter zoveel Vlamingen uitgemaakt voor racist en fascist dat we hem op cursus zouden willen sturen ter lering van normale conversatietechnieken op sociale media. Kies je abonnement:

    *

    Trui De Swaffelaere

                         

    NASCHRIFT

    *

    Echt waar, lieve mensen, ik persoonlijk voel mij als uitverkoren, om dermate door TSCHELDT te worden verwend, om stipt op tijd elke Vrijdag dat bord gezonde humor op mijn bord te krijgen. U nog niet? Doe er dan iets aan!!!!

    Ja, ‘k weet het. Waarom geld uitgeven als je iets gratis en voor niks onder de neus kunt geschoven worden? Daar gelaten dat U nog geen 10% vindt, en dat op de kap leven van, toch niet zo mooi is. Daarnaast zou ik willen opmerken dat Düren weliswaar een mooie stad is, maar dat die niets eens bestaat in ons eigen land.

    TSCHELDT kan nu eenmaal, zoals die duizenden ‘Gold Diggers’ die ons zijn komen opvrolijken, niet kan leven van de Hemelse Dauw.

    Een goed verstaander….

     TOEMAATJE

    *

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=nNa5AejqGA0&feature=emb_logo

    *

     

     

    *

    10-03-2020, 09:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.127 – DOORBRAAK Erdogan met Sjieke Sjael – achtergrond Doctrine Baert – Trump + Hemelrijker – prsoonloke o,hebbelijkheden

    1359

    127 - DOORBRAAK

    *

     

    *

    MAANDAG 9 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Vooraleer de lezer deze lezing aanvat, nogmaals mijn excuses en diepmedelijden voor al mijn aangeboren ‘medische aandoeningen’, o.a. blindheid die dreigt fataal te worden,, dislectie die ons, bij manier van spreken, stukken van mensen kost. Excuses, ja, maar inzonderheid voor die Hoofdletter-artritis die aldoor erger wordt. Zo lees ik niet ‘staatsveiligheid’, maar Staatsvuiligheid. Niet de overheid, maar de Overheid. Paternosterbollekeswoorden en kleiene beginletters zijn de verwerpelijke Tekenen des Tijds. En maar fulmineren dart de Jeugd twittert met alleen nog de beginletters van elk woord. ‘Kom je neuken?’ wordt dan ‘kjn?’…

    Begrijp me vooral niet verkeerd. Vroeger heette dat ‘Vuile Praat’. Nu VP. Wat in bepaalde gevallen dan wel wil zeggen ‘Very Pleased’…

    Is het dan te verwonderen, dat de A’s eruit vliegen door de T’s?

    How they dare!!!!

    *

    DE TENTAKELS VAN ERDOGAN

    *

    https://doorbraak.be/de-tentakels-van-erdogan/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Diyanet

    Volgens de Belgische Staatsveiligheid zorgt Diyanet voor polarisering binnen de Turkse Gemeenschap door tegenstrevers van de AKP als ‘staatsvijanden’ af te schilderen.

     

    foto: ©Reporters

    *

    9 maart 2020

     

    We hebben de Saudi’s uit de Grote Moskee in Brussel door de voordeur naar buiten gewerkt, maar nu laat deze regering allerlei onkoosjere buitenlandse invloeden via de achterdeur terug naar binnen.

    **

     

    ‘Grote Moskeet’ in Bx? Wacht maar eens af tot die in Kortrijk er staat… Palend aan de Groeninge Kouter van 1302…

    *

    Na de aanslagen van 22 Maart 2016 besloot de Overheid – op aanbevelen van de Bijzondere Onderzoeks-commissie – om paal en perk te stellen aan de invloed van Saudi-Arabië in ons land. De Saudi’s die de plak zwaaiden in de Grote Moskee in Brussel werden buiten gewerkt. Imams die hier kwamen om voor niet-erkende moskeeën te werken kregen niet langer een Visum. En de Overheid begon salafistische imams in de moskeeën te vervangen door mensen die een degelijke, Europese opleiding hadden ‘gekregen’. Koen Geens verklaarde dat hij werkte aan een eigen opleiding van de bedienaars van de islamitische eredienst om ‘elke buitenlandse invloed terug te dringen’ en ‘Het is van belang dat we weten wat ze studeren.’

    Manipuleren

     

    Klinkt meer dan aannemelijk, want wist u dat de jihadisten en extremisten (inclusief de wahhabieten) de jongeren die zij rekruteren systematisch emotioneel en religieus manipuleren door onder andere te stellen dat er tanks, vliegtuigen en raketten en artillerie voorkomen in de Koran? Dat is alvast het doel van de vertaling door Muhammad Taqi-ud-Din Al-Hilali en Muhammad Muhsin Khan.

     

    in meer dan tien miljoen exemplaren per jaar wereldwijd door Saudi-Arabië verspreid

     

    Voornoemd wapentuig wordt er immers in toegevoegd, netjes tussen haakjes, als voorbeelden van de instrumenten van de Jihad. Onder andere die vertaling wordt al sinds 1985 in meer dan tien miljoen exemplaren per jaar wereldwijd door Saudi-Arabië verspreid. Zo wordt hun visie op de islam – als een strenge, wettische religie die een gewelddadige strijd voert tegen de verderfelijke westerse cultuur – in onze contreien geïnjecteerd. De resultaten daarvan hebben we de voorbije jaren gezien in de vorm van segregatie, radicalisering en terrorisme.

     

    Die buitenlandse invloed tegengaan bleek niet zo eenvoudig als eerst gedacht. Men vond de KU Leuven bereid om enkele van hun theologische vakken te delen met de imam-opleiding, maar wie zou het – cruciale – islamitische deel verzorgen? In nauw overleg met de minister van Justitie werd de vzw AFOR gecreëerd, de ‘Académie de Formations et de Recherches en Etudes Islamiques’. Deze vzw moet docenten vinden en vakken organiseren waardoor de aspirant-imams ook vertrouwd geraken met onze Westerse Normen en Waarden en segregatie en radicalisering kunnen tegengaan.

    Diyanet

     

    Maar klopt dat allemaal wel? Waarom verklaarde AFOR-secretaris Üstun dat ze hun docenten in Marokko en Turkije gingen zoeken? Speelt het mee dat de ondervoorzitter van AFOR de directeur van de Belgische Afdeling van Diyanet is, het Turkse ministerie van Religieuze Zaken? Ook heel wat andere oprichters van deze vzw hebben sterke banden met de religieuze ministeries van hun landen van herkomst. Een private vzw kiest vrij de eigen leden, maar is het ondenkbaar dat de docenten die ze kiezen en de leerinhouden die ze vastleggen in Ankara of in Rabat zullen worden bepaald?

     

    dat Erdogan dit jaar alleen al 1,8 miljard euro in Diyanet pompt

     

    Laten we niet vergeten dat Erdogan dit jaar alleen al 1,8 miljard Euro in Diyanet pompt, waarmee hij onder andere 600 imams naar het buitenland stuurt, waarvan veertig naar hier. Volgens onze Staatsveiligheid zorgt diyanet voor polarisering binnen de Turkse gemeenschap door tegenstrevers van de akp als ‘staatsvijanden’ af te schilderen.

     

    Wat dat teweegbracht zagen we in 2016, toen Erdogan-aanhangers in Onze Contreien de tegenstanders van het regime openlijk begonnen aan te vallen. Erdogan zei bovendien dat het tegen de natuur ingaat dat je mannen en vrouwen gelijkwaardig zou behandelen. Landen als Nederland en België zijn volgens hem ‘fascistisch’: overblijfselen van het Nazisme. Een paar jaar geleden adviseerde diyanet nog dat een huwelijk met negenjarige meisjes toegelaten is onder islamitisch recht. Volgens de VN is dat een schending van de mensenrechten. Bovendien, hoe moeten die docenten lesgeven over de scheiding tussen moskee en Staat als de Turkse staat bepaalt wat ze moeten zeggen?

    Voorzorgsmaatregelen

     

    Waarom gaan we niet eens met de grove kam door de administratie van elke imam die Turkije naar hier stuurt?

     

    Moeten we dan maar de Belgische staat laten bepalen wat ze moeten zeggen? Zeker niet, maar we kunnen andere voorzorgsmaatregelen nemen. In 2017 kwam diyanet al eens in opspraak wegens beschuldigingen van spionage. Waarom onderzoekt de staatsveiligheid dit niet opnieuw? Opruiing en ongewenste buitenlandse inmenging zijn onaanvaardbaar. Bovendien, zijn alle geldstromen wel legitiem? Waarom gaan we niet eens met de grove kam door de administratie van elke imam die Turkije naar hier stuurt? Zouden we diyanet – eerder dan ze de sleutels voor onze imam-opleiding in handen te geven – niet beter op de lijst van staatsgevaarlijke organisaties plaatsen?

     

    Het voordeel van het nieuwe systeem is dat erkende imams nu alvast één van onze landstalen zullen moeten kennen en als onderdeel van hun opleiding ook vakken over onze Normen en maatschappij-ordening moeten volgen. Maar is dat voldoende? Door de nauwe banden tussen afor en organisaties als diyanet wordt immers veel van de vooruitgang tenietgedaan.

     

    We hebben de Saudi’s uit de grote moskee in Brussel door de voordeur naar buiten gewerkt, maar nu dreigen we allerlei niet-koosjere buitenlandse invloeden via de achterdeur terug binnen te laten… Willen we deze imam-opleiding echt in handen geven van de man die ons bedreigt met een vloedgolf van vluchtelingen tenzij we zijn destructieve politiek in het midden-oosten volgen?

    *

    *Koen Metsu & Nadia Sminate

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Curieus dat mijn hoofletterartritis niets van zich laat merken, als het om mensen gaat met andere ‘achtergronden’. Onderzoekers en zelfs de knapste taalkundigen kunnen/willen ook niets vrijgeven over deze eerder zeldzaam voorkomende gedragingen. Hun vaststellingen vallen onder het Medisch Taal Gejeim.

    Gezegde afwijking reageert evenwel zeer fel als het om mede-volksgenoten gaat die alleen maar elders wonen en een andere Taal dan de Onze spreken.

    Maar nu is er ineens meer. Veel meer.

    In deze mening ben ik inderdaad na vandaag serieus versterkt. Vroeger duldde ik niet dat Heilige Boeken ineens gewoon ‘heilige boeken werden. Was weeral gewoon verlinking, wist ik zeker.Al beweerden sommigen dat het gewoon uit luiheid kwam. Letter óp, letter néér. Precies alsof iedereen nog op ’n Underwood of ’n Remington zat te rammelen. Ha, neen, hé. Hoofdlettertoets gewoon negeren. Tiksnelheid maximaliseren!

    In ieder geval blijft de Bijbel de Bijbel. Maar de Koran?!! Met daarin tussen de bladzijden drones, raketten en Kalasjnikovs?

    Moettekik nu lachen, of tieren?

    Maar als ‘top of the bill’, wordt dan door de Kul de vzw AFOR ten tonele gevoerd.

    ‘Académie de Formations et de Recherches en Etudes Islamiques’.

    Dan gaat mijn tieren over in een soort dierlijk gejank. Er schieten vonken weg uit mijn tanden. Onze twee Herders Honden krimpen in elkaar. En dan hoor ik op radio Klara, dat de royaal betaalde informateurs van de koninklijke flipper ineens 14 dagen mogen bijklussen. Is dat nu een koninklijk paleis, of ’n dolfinarium?

    Dan denk ik er aan, waar mijnen goeden ouden Goedendag zou kunnen gebleven zijn. Die hing toch altijd, grijpensklaar, boven het schouwberd?

    *

       






    10-03-2020, 04:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5359 - POPULISME OF REALIEIT Gelijkenissen met de zwaartekracht = realisme – kennismaking met de familie Deuredoenders

    *

    VOORSCHRIFT

     We leven nu eenmaal in een tijdperk van, naast enorm veel verlinkende nieuwlichterij, de veel nieuw uitgevondene woord-kramerij. Op voorgaande Digithalyske Nr. 5338 kon U daar ’n bloemlezing van terugvinden.

    Zoveel mogelijk doorgeven, AUB. Tot het doordringt, daar overal waar het moet doordringen. Goede gewoonten komen namelijk niet vanzelf.

     

    *

    Ergens in de lucht hangt er nog de wonderbaarlijke geschiedenis van de Familie Deuredoenders uit xxx. Een eerder uitzonderlijke naam die al vele jaren in heel de streek bekend is. En overal de mensen doet glimlachen. Niet vanwege hun tafelgedrag, want ze eten allemaal lijk ‘dikke-delvers’ (grachten-makers) maar vooral wegens hun zeer kroostrijke gezinnen. Acht, tien tot twaalf kinderen zijn gene uitzondering. Maar gelukkig, die hebben allemaal handen aan hun lijf en klare kijkers in hunnen kop. Zowel de venten als de wijven.

    Komt daarbij dat de meesten ook knappe bollen zijn op alle gebieden van de wetenschap of de geleerdheid. D’er is er zelfs ene bij die, jammer genoeg overleden zijnde, beroemd geworden is door die ‘Doctrine’ van vooral niet al te zwaar toe te geven, zodat de latere goede afloop er niet voor moet boeten.

    Het is ’n soort familie-trekje die, mits een goede nachtrust, bij wijle en stond naar den Hemel reikt.

    Faroekske dacht zelfs ’n tijdje geleden, dat Donald Trump daar zijn tentakels in had. Allez, ge verstaat wel, dat was toen het Amerikaans ongedierte volop aan ’t empeachementeren geslagen was. Gelukkig voor onze vriend van ’t Hemelrijkske wilde ’n Hollander wel, tegen ’n dikke VTM/HLN-vergoeding, de rol van verlinker van de Linkse zoon van de Linxe Joe Biden, met dat droom-jobke in Kiev wel de rol van ‘informant’ op zich nemen. Waarop de FBI en de eigen Staatsvuligheid dan maar de boeken sloten. Aan diene Trump valt er nu eenmaal toch niets te tromperen.

    Resultaat? Greetchen, Corona, Beurzen-crash en diene Verbrande Sanders die maar niet van de grond komt.

    Maar ook in Bruxellabad loopt het verkeerd af. Verlinken helpt niet meer.

    *

    Zelfs 63% van de 7.000 bestuursleden der Tsjeven wil Vlaamser allianties spelen….

    *

     

    Wij willen met Hoge Heren geen kersen eten

    Wij willen alleen kersen die we samen eten.

    *

     

    21ste EEUW: DE EEUW VAN HET POPULISME?

    *

    In Wikipedia vindt men volgende vrij neutrale definitie van populisme: “Het is een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen "het volk" en "de elite" is, en waarbij de populist de kant van "het volk" kiest. Deze begrippen kunnen op verschillende manieren worden ingevuld, zodat men links-populisten, rechts-populisten en diverse andere typen kan onderscheiden. Om die reden kan het populisme niet als een ideologie worden opgevat.

    In het algemeen spraakgebruik heeft populisme doorgaans een negatieve bijklank, hoewel er politici en ‘denkers’ zijn die het als geuzennaam voeren. Voor meer diepgaande analyses verwijzen we graag naar enkele nummers van TeKoS: het themanummer 144 (met bijdragen van Mario Tarchi, Francis Van den Eynde, Guy Hermet), of het nummer 96 (jaargang 2000), of nog de meer recente nummers 162, 170 en 174.

     

    In een interessante bijdrage in het Franse, geopolitieke tijdschrift Conflits heeft hoofdredacteur Pascal Gauchon het over dit begrip. Het populisme in de moderne betekenis van het begrip stak einde vorige eeuw de kop op, en leek overal de wind in de zeilen te hebben: in Vlaanderen en Nederland, in Italië met Umberto Bossi en de Lega Nord, in Amerika. Maar ook in verschillende voormalige Oostbloklanden, zoals Hongarije, Tsjechië, Polen, etc.

     

    Het zag er nochtans de jongste jaren naar uit alsof het fenomeen van het populisme zijn beste tijd had gehad: in Vlaanderen bijvoorbeeld haalde Vlaams Belang met moeite nog 5% van de stemmen, in Oostenrijk verdween de FPÖ van het toneel, Farage leek zijn hand totaal overspeeld te hebben en zijn partij spatte uiteen. En als klap op de vuurpijl leek Matteo Salvini, zowat de populairste populist in Europa, het strategisch geduld niet te kunnen opbrengen om de 5 Sterrenbeweging dood te regeren. Hij, die als Minister van Binnenlandse Zaken als geen ander de Italianen wist te verleiden met een straf migratiebeleid, leek de politieke controle kwijtgespeeld en trok de stekker uit de regering. Had hij even gedacht dat er nieuwe verkiezingen zouden volgen, waar hij als grote overwinnaar zou verschijnen, dan koos M5S ervoor om met de oude sociaaldemocratische PD te regeren….en de grenzen terug open te zetten. Italië leek model te staan voor het failliet van het populisme.

     

    Een taai beestje, dat populisme

     Pascal Gauchon.

    Neen, zegt Pascal Gauchon, de recente verkiezingen in Polen, Italië, Hongarije, Spanje bewijzen de duurzame verworteling van het populisme. De verkiezingen in Groot-Brittanië die door Boris Johnson werden gewonnen, een ander bewijs. En in Frankrijk wordt Marine Le Pen de voornaamste uitdager van Emmanuel Macron.

    Het communisme heeft voor een belangrijke versnelling van het globaliseringsproces gezorgd. Daardoor komen arbeiders en lage middenklassengroepen onder zware maatschappelijke en financiële druk, maar dat raakt de kleine, maar zeer rijke politieke, economische en culturele elite allerminst.

     

    Daarnaast groeide het gevoel bij veel Europeanen dat de democratie steeds minder gerespecteerd wordt, zeker toen in 2015 bleek dat “men” met de resultaten van een referendum in Frankrijk allesbehalve gelukkig was – de Fransen bleken in meerderheid tegen een Europese grondwet te stemmen – en “men”, dus het referendum, eventjes aan de kant schoof.

     

    Auteur Gauchon drukt ons op het hart dat dit allemaal gaat om tendensen van lange duur. Gecumuleerd met een massale migratie die de onzekerheid bij de autochtone bevolking doet toenemen. Het gaat om fragiele doorbraken, want, stelt Pascal Gauchon, de tegenstanders hebben de handen in elkaar geslagen en proberen alles uit om de populisten van de macht weg te houden. De media worden hierin geëngageerd, intellectuelen starten petities op, waarin wordt gezworen nooit met ‘die mensen’ samen te werken: het establishment probeert aan te tonen dat de populisten nooit aan de macht zullen komen.

     

    Het ‘cordon sanitaire’ mag dan (voorlopig) standhouden in Frankrijk en België, en in ontwikkeling zijn in Duitsland, het hield niet stand in Italië, in Oostenrijk, in Oost-Europa, en onlangs in Andalusië (Spanje).

    Het echte probleem voor de populisten, aldus Pascal Gauchon, bestaat in het eliteprobleem. Want hoezeer men ook ten strijde trekt tegen de zittende elite, politiek wordt steeds uitgeoefend door “een” elite, het is goed om eraan te herinneren. Zo wijst Pascal Gauchon er fijntjes op dat de Grote Rebellen van mei ’68, de Grote Revolutionairen uiteindelijk hun grote schrik voor “elite” hebben laten vallen, en….zelf elite geworden zijn. Het is goed om tegen “het establishment” tekeer te gaan, maar men zal uiteindelijk wel klaar moeten staan voor de wisseling van de macht.

    Conflits – Géopolitique, Histoire, Relations internationales, nr. 25, Rue du Faubourg-Poissonnière 32, te 75010 Paris

    Peter Logghe


     Om samen te vatten, nog even wat beeldspraak.

    De zwaartekracht bvb, is het beste vergelijkingspunt dat er bestaat. Alles wat valt, valt loodrecht naar beneden. Zo ook de echte realiteit: die is niet Links, maar ook niet Rechts. Die is gewoon recht voor de vuist. Rechtuit.

    In de LUCHT daarentegen, daar kan men alle richtingen uit. Zelfs naar Hogere Sferen. Of naar diep in de koolmijnen. Naar Extreem-Links, naar Extreem-Rechts.

    Een echte REALIST is dus wel populist, vooral omdat zoiets populair is. En niet omdat alle Verlichte Grote Verstanden van het Ondermaanse en hun slippedragers van de Media, dat even verkeerd willen voorstellen.

    Als die ‘ten onder gaan’, volgen ze de Wetten van de Zwaartekracht, en vallen. Gaan zweven doen ze zekerlijk niet. Daar zijn die namelijk veel te licht voor bevonden…

     

    NASCHRIFT

    *

    Het besluit is dus eenvouding. En zo oud als de straat. Het heet gewoon Gezond Verstand. Liefst gekoppeld aan een stukje boerenwijsheid. Er wordt namelijk gezaaid in de zaaitijd, en geoogst wanneer het koren rijp is. En niet andersom, of tussen-in.

    Al is het maar de vraag, of men dat vandaag de dag eindelijk in Laken ook weet.

    **

     

     

    09-03-2020, 15:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.43 РTSCHELDT Op Tourn̩ met het OCMW - El Morabet

    672

    43 - TSCHELDT

    *

    OP TOURNEE MET HET OCMW (8): DE TRUC VAN HET NIET VERSCHIJNEN OP EEN AFSPRAAK BIJ DE VDAB

     

    6 maart 2020

    *

    Elke week valt er een dossier uit de groene kast van een groot OCMW van een grote stad in Vlaanderen. De Regimepers laat na om zich te bukken en het dossier op te rapen en te bestuderen. Alleen ‘tScheldt waagt zich aan het gedocumenteerde surrealisme in de dossiers.

    Vandaag het schier on-navertelbare verhaal van El Morabet

     

    El Morabet is geen ‘erkend vluchteling’, hij is gewoon een man van buitenlandse afkomst die al 9 jaar in ons land woont. Hij woont hier met zijn eveneens uit het buitenland afkomstige vrouw.

     

    Ondanks het feit dat ze hier al 9 jaar wonen, spreken mijnheer en mevrouw geen woord Nederlands.

     

    Ook de zus van mevrouw woont bij hen in. Deze mevrouw is hier illegaal.

    We willen niet cynisch doen, maar mijnheer werkt niet. Mevrouw ook niet. Mijnheer krijgt van het ministerie van Weldaad en Peilloze Geldverstrekking voor Anderen dan Vlamingen een werkloosheidsvergoeding.

    Het is de laatste tijd zo, dat van werklozen iets meer wordt verwacht dan vroeger. Men moet zich zo nu en dan aanbieden bij de VDAB om samen met de Dienst naar werk te zoeken.

    Mijnheer El Morabet wil wel het geld maar wil niet op afspraak komen bij de VDAB. Dat vindt de VDAB niet leuk.

    Mijnheer werd door de VDAB op de vingers getikt en zo waar gestraft. De VDAB trok tijdelijk de werkloosheidsvergoeding in.

    Voor een gewone Vlaming, dat is iemand die Vlaams spreekt en Belg is, en geen illegale mensen onderdak geeft, is zo’n VDAB-sanctie een hielprik om snel aan de slag te gaan en geld te verdienen.

    Maar zo niet voor El Morabet, want hij kent het TOVERWOORD om de poorten van de grot van Ali Baba, in het Vlaams het OCMW geheten, te openen.

    Het toverwoord is HULPGELD.

     

    El Morabet trok naar het OCMW met een vriendin die voor hem tolkt, mijnheer spreekt geen Nederlands –remember-, en vroeg een leefloon aan omdat dat klootjesvolk van de VDAB zo stout was om zijn werkloosheidsuitkering af te pakken (stoute blanke Vlamingen die VDAB-ers, racisten eigenlijk als je er even verder over nadenkt).

     

    En omdat El Morabet het toverwoord kent, deed hij er ineens ook een aanvraag bij om hem 1000 euro te geven om de huurwaarborg van een nieuwe sociale woning te betalen, waar hij wil intrekken met zijn vrouw en illegaal verblijvende schoonzus.

    Beste vrienden, Vlamingen en Anderen, wij vinden het bovenstaande niet uit. Het is in Vlaanderen perfect mogelijk om bij het OCMW te verklaren dat je een illegaal verblijvende persoon hebt inwonen, zonder dat daar vragen worden over gesteld. Integendeel, het OCMW zal je helpen deze situatie te bestendigen.

    De raadslieden van het OCMW, gevat door het schrijnende verhaal van de stoute VDAB, besliste dan ook om mijnheer El Morabet een leefloon te geven, en waarom niet, er bovenop, als toemaatje voor volharding en burgerschap, een renteloze lening toe te staan van 1000 euro zodat het gezin El Morabet convenabel kan gaan wonen in een nieuwe sociale woning met hun illegaal verblijvende familielid.

    En nu gij!

    *

    D. De Bekbroeder

     

                         

    NASCHRIFT

    *

    Gezegd ‘leefloon’, bedroeg dat niet ’n slordige €1.400,-per maand, belastingvrij????. En ja, inderdaad, werkloos en behoeftig zijnde, heeft ieder ‘levende’ daar bovenop nog recht op gratis woning, met alles er op en er aan, zelfs met stoom-oven en jacuzzi. Alle medische zorgen (in- en uitwendig, zoals blokjes op de tanden gratis voor volwassenen) voor heel het gezin zijn gegarandeerd door de Hoogste Mensenrechten Commissie van het land. Gaat het om een ‘alleenstaande moeder’, krijgt die dubbel kiendjesgeld, geld voor pampers, en voor de crèche, telkens € 1 per week.

    Begrijpt iedereen nu ‘n beetje waarom al die problemen zijn aan de Grieks/Turkse grens?

    Neen, niet om er UIT te geraken, maar er IN.

    Raar hé, dat er dan toch nog zoveel ‘transmigranten’ naar het VK willen. Wat hebben die Britten voor, dat wij niet hebben?

     

     

     

    09-03-2020, 13:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 90 - HET DAGELIJKS NIEUWS D-Day? - 2 Dubbele Standbeelden? - Corona reizigers uit Hasselt – Marva gevierd

    1821

      90 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    MAANDAG 9 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    D-Day ?

    …. Men zou het haast vergeten in deze Corona tijden, maar er wordt vandaag misschien nog eens aan politiek gedaan in dit landje…../… België heeft ons al genoeg gekost.

    *

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    **

    *

    Korte gebaren zijn in veel omstandigheden dikwijls heel wat duidelijker dan veel woorden. Iemand zonder woorden het huis uitwijzen, is voor iedereen heel wat duidelijker dan ’n speech afsteken.

    Voilà, zo begrijpt de aandachtige lezer meteen waarom Hyacinth & Richard hier bovenaan in al hun glorie prijken: de politiek in dit apenlandje is nog slechts Schone Schijn.

    En dat is al langer dan van vandaag. Al van véééél langer. Al 189 jaar en 8 maand.

    Deze laatste precisering om Jasmijn Waldorf van Doorbraak gisteren toch tenminste op één schamel puntje te kunnen verbeteren. Die sprak van 190 jaar en dat is het enige kleine detail van overdrijving in heel dat ongelofelijk prachtig verhaal.

    Wat het dus wordt, nu de allerlaatste twee ‘informateurs’ de Flipper vandaag kort na de middag zullen gaan informeren? Niet eens de moeite waard van het raden. Want radeloos, zowel de informateurs als de geïnformeerde.

    De afspraak Ten Paleize in Laken gebeurt wel niet tussen de lakens maar aan de koffietafel. Waar anders zou in deze luxueuze verblijven aan koffieklets kunnen gedaan worden.

    Enfin deze avond na Blokken vernemen we wel hoe het is afgelopen. Met veel woorden. Allemaal naast de kwestie.

    Realisten onder ons beraden zich de eerstvolgende uren beter over de twee dubbele binnenkort op te richten standbeelden. Denk aan de Helden van 1302 op de Grote Markt in Brugge. BDwee met TvGee met daar tegenover, face tot face, TF met JJ. De 4 bronze figuren liefst met de beentjes hoog in de lucht.

    d’Uitvaart waarover de Dichter René Declercq het had, is dan voor nen andere keer. Misschien op 21 Juillet. Kwestie van het geheugen niet al te zeer te belasten want dan worden de 190 jaar tot op de dag zelf gerespecteerd.       Wat neerkomt op tenminste één Te Deum gespaard.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *


    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    ZONDAG 8 MAART 2020

    *

    CORONA: bij ons zijn er 31 bij; in totaal nu al 200. Dat is 000,00000001%. Doden? Niet één. Gelukkig maar. Dikke mercie, dames en heren medici.

    Verschillende mensen hebben longontsteking bovenop en zijn gehospitaliseerd, dat is gevaarlijker.

    En dan het toppunt.

    Een bus uit HASSELT op Vr. in alle vroegte vertrokken, is deze nacht van Za op Zo rond 01u GEVLUCHT uit hun Hotel naar huis. Wintersport Organisatie Snowtravel uit Hasselt heeft er alles aan gedaan om zijn klanten tijdig weg te krijgen uit het afgesloten gebied in Italië. Hadden amper ½ dag genoten van skiën, dus kunnen ze daar maximum één enkele dag geweest zijn. Heel onverantwoordelijk. Hoeveel mensen brengen zij nu in gevaar??? Ze zijn gewoon van de bus gestapt deze middag en zonder ook maar één controle naar huis gemogen. Wat bezielt hen toch?? Winst voor die organisatoren naast roekeloze zucht naar avontuur vanwege de deelnemers?

    **

    *

    Iemand al iets gehoord van Steven Vandeput (NVA) de Burgemeester (vroeger Min. Van Defensie)?? De pers was wel op de hoogte wanneer ze aankwamen, waarom hij niet? Of paste het niet in zijn kraam wegens te druk bezig maar de regeringsvorming?

    Niemand vraagt het mij, en dus zeg ik het maar zelf. Die sensatie-zoekers verdienen van de eerste tot de laatste het etiket ‘moordenaar’. Moord door nalatigheid met het opzet een gevaarlijk virus te hebben kunnen overbrengen.

    Maar er is meer. Tussen Hasselt en dat Italiaans skigebied in een verboden afgesloten gebied, via Zwitserland, Duitsland? Frankrijk, Luxemburg hoeveel douane- en controleposten hebben hun werk NIET gedaan?

    Allez, Maggie, gij ook eens wat. Gij, dikke Blauwe kunt diene Steven Vandeput nen wip onder zijn broek geven dat ie meteen het land uit is. Landuyt met die fluit.

    ITALIA: in 1 dag terug 103 doden bij in Lombardije.

    Vorige nacht (Vr op Za) had Premier Conte beslist dat er 16.000.000 mensen in quarantaine moeten blijven tot 1 april. In winkels en grootwarenhuizen worden mensen tegelijk beperkt toegelaten, en moeten overal een afstand van 1 m behouden. Alle koersen zijn afgelast, de voetbalmatchen gaan door achter gesloten deuren. Theaters, filmzalen, bruiloften + begrafenissen zijn afgelast/verboden.

    Bij het horen van al deze drastische maatregelingen zijn veel Italianen die de kans zagen om naar het Zuiden v/ De Laars uit te wijken, met pak en zak in allerijl vertrokken.

    **

    *

    De PAUS heeft voor de eerste keer géén Misviering gehouden in St. Pieters, maar is via video-streaming op een groot scherm de misviering voorgegaan. Zelfs de zondagse zegen vanuit zijn venster was afgelast: het venster bleef dicht!

    De Minister van Gezondheid wijst op de grote verantwoordelijkheid van ieder, maar daar de angst zo groot is, er heerst verwarring in gans het land.

    Sommigen vinden de maatregelingen overdreven en zijn dat alles strontzat, anderen vluchten weg uit de gevaarlijke zones, en er zijn er toch ook die het echt nodig achten om zo voorzichtig mogelijk te zijn.

    Volgens onze ‘viroloog’ Van Ranst heeft quarantaine al sedert de Middeleeuwen zijn nut bewezen.

    *

    Batibouw: minder bezoekers dan vorig jaar, maar ja hé, dat virus…

    Zou daar dus toch nog iets van waar zijn? Dus toch, na de Zwarte Builenpest, de Gele Chinese Pest?

    **

    Als we even de Tijdlijn nagaan, dan komen we van de vroege Middeleeuwen uit bij Madame Curie (Parijs) die eind de jaren 1800 ‘ontdekte’ dat deze Zwarte Pest door ratten werd overgebracht uit de Arabische landen. Toch weer geen broek van hetzelfde laken?

    *

    Leerkrachten. Er wordt aangeklaagd dat er 2.500 vacatures zijn in de scholen, en toch gaan er 1400 stempelen. Minister Weydts van ‘Werk’ moet daar iets aan doen! Of wel willen ze niet werken, ofwel geven de scholen het niet aan bij de VDAB. Geen precisering over Gemeenschaps- of Katholiek Onderwijs. Wat ook al veelzeggend is.

    Zelf heeft mijn wederheldt voldoende ervaring in die sector: er waren leerkrachten/opvoeders bij die slechts een part-time wilden doen, mét part-time stempelen. De school moest dat wel op papier zetten dat er ‘geen werk’ was voor een volle betrekking, terwijl die er wel was. En er ’n nieuwe in de plaats kon komen. Ook al in datzelfde systeem. De school-directie was dus mede verantwoordelijk en erger: als een leerkracht/opvoeder voor een paar weken ziek was, zelfs dan wilden die (valserikken) niet inspringen voor die paar weken!! Iedereen wist dat, maar allen zwegen. Dat was geen alleenstaand geval in die ene school. Vooral bij de opvoeders, was dat praktisch een gewoonte: niemand wou een fulltime hebben. Want ja, men hielp nog mee in de zaak van hun man. Wettelijk perfect in regel.

    Hallo, politieke wereld, de eerste keer dat jullie zoiets horen? Of is het niet zó, dat jullie in feite de bedenkers zijn geweest van dergelijke win-win situaties waarvan de gewone burger het afdokkend slachtoffer is????

    **

    *

    Welke investigatie zou hier achter zitten? Den Haag. Daar hebben de nabestaanden van de slachtoffers van de MH17, die crashte in Oost-Oekraïne in 2014, uit protest 298 witte lege stoelen voor de Russische Ambassade geplaatst. Morgen begint daar het proces over, en zo zal het bij de nabestaanden rust brengen, omdat ze kunnen gehoord worden.

             Hopelijk verneemt de wereld nu eindelijk de juiste toedracht over deze ‘crash’, het eigenlijk een raket-aanval is geweest op een daar in dat luchtvaartgebied boven een oorlogsgebied, niet toegelaten was voor een burger lijn-vlucht. De raket was inderdaad van Russische makelij, maar wie die afschoot, werd altijd zoveel mogelijk verzwegen. Was het de door het Westen opgevrijde nep-regering in Kiev, of waren het de vrijheidslievende Oost-Oekrainiërs die inderdaad konden rekenen op Poetin?

    Feit is, dat het vliegtuig van dezelfde Poetin daar op hetzelfde moment ook in de lucht hing.

    Kleine vergissing van ergens een of andere luchtverkeersleider?

    Maar in voorkomend geval is de zaak duidelijk: de vrijheidsstrijders hadden die niet eens… En Rusland was van ouds de leverancier van alle raketten in heel Oekraïne…

    **

    *

    Internationale Vrouwendag dus: overal ter wereld kwamen veel vrouwen op straat. Voor meer gelijkheid, minder druk, minder lijden onder het a-sociaal beleid van Overheidswege.

    ‘Als vrouwen stoppen met werken, stopt de wereld’. In Brux. stapten zo’n 5000 mensen op.

    Meer dan de helft der vrouwen hebben een pensioen lager dan 1000€ en 1/3 lijdt onder geweld.

    Alle vrouwen hebben recht op me-tijd: tijd voor zichzelf. Nu moeten ze als ze thuiskomen van ’t werk nog zorgen voor de kinderen, eten klaarmaken, poetsen, boodschappen doen…

    Gelijke rechten = gelijke plichten. Geef vrouwen, vooral aan moslim-vrouwen, wat hen van nature uit toekomt en neem van ons, mannen, aan wat wij ze al honderden eeuwen hebben onthouden. Mensen zijn allemaal in alles gelijk en hebben elkaar voortdurend nodig. Denk bijvoorbeeld aan het aller belangrijkste. De procreatie.

    Een doordenkertje….

    **

    *

    1. Zangeres. Aan haar geboortehuis van deze West-Vlaazmse beroemdheid (°1943) in Vlissegem/Den Haan werd een gedenkplaat aangebracht. Ze groeide op in Blankenberge, waar ze later ook een zaak had, maar nu is zij teruggekeerd naar haar roots.

    **

    *

    KV Oostende: is het eerste voetbalstadion dat CO2 neutraal is. Men heeft er 1196 zonnepanelen geplaatst die 350.000 kWh/jaar produceren, wat in feite voldoende is om 100 gezinnen van stroom te voorzien.

    Supporters hebben mee ‘geïnvesteerd’ via Crowd Founding.

    De Club heeft een akkoord gesloten met Delhaize.nl.: tijdens de dag kan die die energie goed gebruiken, terwijl de Club die hoofdzakelijk ’s avonds gebruikt.

             Zou me niet eens verwonderen, als de voorgaande Voorzitter daar geen koekske van voorgeproefd heeft…

    **

    *

    1. Ploeg-manager Lefevere van Deceuninck-Quick.Step-Lidl vindt de heisa rond het virus fel overdreven. Koers gebeurt in open lucht, dus waar is die besmetting?? ‘Ze’ zijn paranoïde!!

    *

    FINITO

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Wat nu, vandaag Maandag, ‘the day after’-Vrouwendag?

    Gut geschlafen?

    En dag als gewoonlijk? Neen, vriezen zit er niet meer in.

    In de zeldzame zonnestralen zien we reeds de muggen dansen. Hele zwermen. Vroeg, dit jaar. D’er zal dus, na die zachte Winter, weer veel ongedierte zijn.

    Slecht gesternte voor de ‘Staatshervorming’?

    Of juist het tegendeel? Veel vliegende snoep in de lucht is/was goed voor de vele vroegere voorjaars-zwaluwen en andere inheemse zangvogels. En in Mei legt elke vogel ’n ei…

    Het ziet er dus goed uit voor de realisten onder ons.

    Lees daarover méé in volgend Digithaliske dat gaat over…. populisten. Waar de ene soort bijlange de andere nieten is…

    *

    **

     

     

     

    09-03-2020, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!