MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.126 – DOORBRAAK EINDELIJK DICHT BIJ DE WAARHEID – Jasmijn Waldorf

    126 - DOORBRAAK

    *

     

    *

    Zondag 8 MAART 2020

    *

     

    ALS DE NOOD HET HOOGST IS, IS EEN GROEN ORAKEL NABIJ.

    België Bananenrepubliek

    *

    https://doorbraak.be/als-de-nood-het-hoogst-is-is-een-groen-orakel-nabij/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    *

    8 maart 2020

    Leestijd 5 minuten

     

    Sterke Jan is de pedalen van zijn Vlaamse regering kwijt. Hij degradeerde zichzelf tot pispaal en zijn partijgenoten tot schietschijven. Het assertieve ‘da gade gij nie bepalen’ en is verwaterd tot ‘speel met mijn ballen maar wees voorzichtig’. Sterke Jan blijkt een tandloze Klauwaard die niet kan bepalen wie de liberalen offeren op hun groen vreugdevuur.

     

    De klimaat steekvlam van groene aficionado Bart Somers trof ditmaal Zuhal Demir die nadien op het Martelaarsplein rondliep als een gebraden kip met een Hanlon’s Razor in haar rug. ‘Schrijf nooit aan kwade opzet toe wat afdoende verklaard kan worden door domheid’, wist Hanlon, en ik vrees dat dit opgaat voor sullige Somers. Omdat het klimaatplan van Zuhal tekort schoot kwam deus ex mechila de nood leningen. Maar Somers deed niets meer dan inventariseren wat burgemeesters in Vlaanderen de komende 30 jaar willen doen voor een beter klimaat. Het Mechels appelblauwzeegroen orakel stoeft met andermans gezwans en verkoopt het als eigen onhaalbare klimaat lulkoek. Doelen stellen die je nooit kan halen is de steekvlam politiek eigen aan Bart Somers. Denk maar aan de Olympische Spelen of vraag het maar aan de Mechelaar, die gevangen tussen ANPR-camera’s en minaretten hun manen mogen blussen met tranen van nooddruft.

     

    Voor N-VA geen kibbel-kabinet maar een ‘op-de-klippen-kabinet’

     

    Mevr. Demir moest ’s avonds in De Afspraak Somers nog eens schaamteloos komen verdedigen ook. ‘Lieve Bartje deed alleen wat er afgesproken was in het klimaat akkoord en heeft het passioneel uitgewerkt’, klonk het vertederend, terwijl ze aan haar wonde op de rug friemelde. Voor N-VA geen kibbel-kabinet maar een ‘op-de-klippen-kabinet’. Op de klippen van een blauwe Lorelei verleid door groene sirenes.

    Greta’s ‘green deal’, een wijsheid in de kan

     

    De slimste van het Martelaarsplein kwam ons deze week uitleggen dat het niveau van onze studenten omhoog moet, want anders dreigen ze straks op zijn IQ-peil terecht te komen. En dat zou pas een ramp zijn.

     

    Onze specialist dubbele kilometer belastingen Ben Weyts is omgeschoold tot onderwijsspecialist en vindt dat onze leerlingen te dom zijn. Volgens groen orakel Anuna De Wever zijn politici dan weer te dom om niet naar de studenten te luisteren. Een tweeledige leugenaars paradox, hoewel ik denk dat ze beiden gelijk hebben in hun ongelijk.

     

    Neem nu onze Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen. Ze ontbeert kennelijk intelligentie want ze moet zich in het Europees Parlement laten bijstaan door een zeventienjarige Asperger patient. Het groene orakel Greta Thunberg besliste op haar zestiende dat schoollopen tijdverlies was, en reist nu de wereld rond om onder luid applaus politici met bergen universitaire diploma’s de les te spellen. We lijken wel terecht gekomen in Utopia van Thomas More, New Atlantis van Francis Bacon, of erger nog in het stripverhaal Kinderen Baas van Jommeke.

     

    Tja, als de coke in de snotneus zit, zit de wijsheid in de kan

     

    De ‘Green Deal’ is trouwens een deal voor losers. Want regeringen die tot nu toe sloten belastinggeld uitgaven om massaal ventilatoren en zonneplaatjes te installeren, stekkerautootjes te financieren en fossiele brandstoffen hyper te belasten, blijven op droog zaad zitten. Losers die niets deden en hun CO2-pijp lieten roken krijgen nu miljarden euro’s steun. De losers zijn de slimste, want hun belastingbetalers draaien niet op voor Greta’s waanbeelden en einde-van-de-wereld-projecties. Tja, als de coke in de snotneus zit, zit de wijsheid in de kan.

     

    Maar geen nood de onnozelaars die 12 miljard euro begrotingstekort en 470 miljard euro staatsschuld hebben zullen wel betalen door hun inwoners verder plat te belasten via de elektriciteitsfactuur en aan de brandstof pomp. Daar zorgen pipo Charles Michel en puppet on a string Sophie Wilmès wel voor. We zijn in Vlaanderen al 190 jaar de melk-koe van de Walen. Dankzij Greta’s Europese Green Deal en het Transitiefonds van klimaatpaus Frans Timmermans worden we nu nog eens de melk-koe van Polen, Tsjechië en Bulgarije ook. Zolang er Vlaamse belasting-idioten zijn, zullen er Walen zijn die ze doen betalen.

    Een paars-groene fata morgana

     

    We zijn intussen al 455 dagen impotent om een regering op de been te brengen. Maar geen nood: Patrick Dewael en Sabine Laruelle schuimen dezer dagen de psychiatrische centra af op zoek naar een Aspergerpatiënt om een federale noodregering te leiden. Nu zitten er bij Groen en PVDA wel voldoende psychiatrische patiënten of psychotrope consumenten, maar die zijn helaas ouder dan zeventien jaar en bijgevolg te dom om als groen orakel op de voorgrond te treden.

     

    De 100-regering van Patrick en Sabine moet een paars-groene fata morgana worden, die water in wijn doet veranderen en fijn stof in goudstaven voor de schatkist. Waar een paars-groene noodregering het geld gaat halen om een klimaat-begroting rond te krijgen en tezelfdertijd een gat van 12 miljard euro toe te rijden, is een goed bewaard geheim. Eén ding is zeker: met haagjes, bomen, laadpalen en ventilatoren te planten kom je er niet.

     

    Wilmès zorgt er als goede Waal voor dat de schulden met 507 euro per seconde stijgen en het gat in de begroting uitdiept met 2 miljard per jaar

     

    Maar goed. Is er wel nood aan een noodregering? Die hebben we toch? Een regering in lopende zaken moet er toch voor zorgen dat er niet meer uitgegeven wordt dan het jaar ervoor? Een regering in lopende zaken is toch een noodregering die tussen verkiezingen en een regering in, volle bevoegdheid op de winkel moet passen? Edoch, deze regering in lopende zaken zorgt er vooral voor dat de winkel dag na dag meer verlies boekt en verder leegloopt. Wilmès zorgt er als goede Waal voor dat de schulden met 507 euro per seconde stijgen en het gat in de begroting uitdiept met 2 miljard per jaar. Tussendoor belooft ze aan Charles Michel nog eens 1,2 miljard euro per jaar voor groene dromen van Greta en co. In Wallonië juichen ze voor zoveel kunde in verspilzucht. Maar zoals wijlen Margareth Thatcher ooit zei: ‘The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.’

    *

    Jasmijn Walldorf


                       

     

    08-03-2020, 18:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125 – DOORBRAAK SCENARIO’S VOOR EEN STAATSHERVORMING + Baert-doctrine

    125 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 8 MAART 2020

     

    SCENARIO’S VOOR EEN STAATSHERVORMING

    COMMUNAUTAIRE VOORSTELLEN VAN GEENS EN LAUWAERT GEWIKT EN GEWOGEN

    foto: ©Reporters

    *

    https://doorbraak.be/scenarios-voor-een-staatshervorming/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    8 maart 2020 - Leestijd 8 minuten

    *

    Confederalisme

    Of we binnenkort een nieuwe federale regering hebben dan wel daar nog talloze maanden, al dan niet na vervroegde verkiezingen, op moeten wachten, en of dat dan een regering met de N-VA dan wel een anti-N-VA-coalitie zal zijn: de staatshervorming komt ter sprake bij de vorming ervan en belandt in haar beleidsprogramma. Met het opiniestuk Vandaag de moed vinden voor opnieuw 50 jaar toekomst dat vicepremier Koen Geens (CD&V) op zijn website plaatste, laat zijn partij daar geen twijfel meer over bestaan. Uit het manifest Puur blauw blijkt dat Egbert Lachaert, een groot – de grootste? – kanshebber voor het voorzitterschap van Open Vld, eveneens een staatshervorming onafwendbaar acht.

    Architectuur

     

    ‘De motor van België stokt opnieuw’, diagnosticeert Geens. ‘Niets lijkt nog te werken in de Wetstraat, (…) we zitten vast’, valt Lachaert hem bij. Voor de christendemocraat is het ‘de hoogste tijd om een architectuur te ontwikkelen’ die het mogelijk maakt ‘hooguit enkele maanden’ na de federale verkiezingen ‘een stabiele regering te vormen met een degelijk programma dat van de meerderheid het vertrouwen krijgt’.

     

    De liberaal spreekt in zijn manifest van een ‘default option’: als er zes maanden na de verkiezingen nog geen federale regering is, zijn de partijen die deel uitmaken van de Vlaamse en de Waalse regering verplicht een federale regering te vormen (één minister per partij, plus één minister van de Brusselse gewestregering) en een begroting op te stellen en in te dienen bij de Europese Commissie – een variante van de ‘confederale’ afspiegelingsregering waarover hier al geschreven werd.

    ‘Niet voorbereid’

     

    De ‘architectuur’ van Geens en de ‘default option’ van Lachaert zijn elementen van de volgende staatshervorming. Voor de liberale kandidaat-voorzitter is er kennelijk geen urgentie. ‘De volgende staatshervorming en wijzigingen aan ons politiek systeem worden best de komende jaren goed voorbereid’, schrijft hij. De christendemocratische vicepremier wil dat het sneller gaat. Wachten tot 2024, zoals zijn partij eerder zei, is niet meer aan de orde.

     

    Bij de regeringsvorming moet het ‘wat, wanneer en hoe’ van de zevende staatshervorming geregeld worden, zei hij vrijdagavond in Terzake. In zijn opiniestuk luidt het: ‘Wat we nodig hebben is een duidelijk afgesproken menu, een strakke kalender en een helder proces’. Terecht wijst hij erop dat ook zonder herziening van de grondwet een en ander mogelijk is, onder meer de overdracht van federale bevoegdheden naar de deelstaten.

     

    alle bezwaren tegen een nieuw institutioneel hervormingsproces naar de prullenmand

     

    Geens wijst alle bezwaren tegen een nieuw institutioneel hervormingsproces naar de prullenmand, ook het argument ‘dat we niet voorbereid zijn’ (zoals Hendrik Vuye en Johan Vande Lanotte in De Morgen van 29 februari nog beweerden) – en gelijk heeft hij: de stapels ‘fiches’ en ‘nota’s’ die de partijen vanaf 2007 met het oog op de zesde staatshervorming aangemaakt hebben, zijn best nog geldig en bruikbaar.

    Artikel 35

     

    Dat zowel Geens als Lachaert grondwetsartikel 35 ter sprake brengen, zal confederale harten sneller doen kloppen. De Volksunie – zeg maar: Hugo Schiltz – kon het artikel (toen nog 25ter) in 1992 (Sint-Michielsakkoord) in de grondwet laten opnemen als wissel van het federale naar het confederale spoor. Het houdt in dat een bijzondere wet niet de exclusieve bevoegdheden van de deelstaten oplijst, zoals nu het geval is, maar de exclusieve bevoegdheden van de (con)federale overheid, zodat alle andere bevoegdheden bij de deelstaten liggen in plaats van op het federale beleidsniveau zoals nu.

     

    Volbloedconfederalisten wachten evenwel beter met juichen. Of een staathervorming op de ‘klassieke’ manier dan wel via grondwetsartikel 35 gebeurt, het gaat er in beide gevallen om te bepalen wat ‘heelstatelijk’ en wat deelstatelijk is. ‘De juridisch meest passende benaming, federalisme of confederalisme, van de uiteindelijk gekozen formule is niet zo belangrijk’, zegt Geens terecht. Deng Xiaoping wist het al: het maakt niet uit of de kat wit of zwart is, als ze maar muizen vangt. In casu: het maakt niet uit of het federalisme dan wel confederalisme is, als de gekozen formule maar een aanzienlijke stap is in de richting van (nog) meer Vlaamse autonomie – en dus beantwoordt aan de eerste regel van de zgn. Baert-doctrine . (Pro memorie regel 2 en 3: ze mag verdere stappen niet onmogelijk maken en er mag geen onredelijke prijs voor betaald worden).

    Samen doen

     

    Koen Geens trekt duidelijk de zelfstandigheidskaart. ‘De leidraad is de autonomie van de deelstaten. De interdeelstatelijke voorkeurverschillen zijn namelijk groot. (…) Enkel wat we vinden beter samen te kunnen doen, moeten we samen doen’, schrijft hij. ‘Bepaalde gezagsdepartementen’ en de (arbeids)inkomensvervangende delen van de sociale zekerheid vallen volgens Geens onder de ‘samen’-regel.

     

    Over de gezagsdepartementen blijft hij vaag; aangenomen mag worden dat het gaat om defensie, buitenlands beleid, justitie en politie. Van de inkomensvervangende delen van de sociale zekerheid noemt hij werkloosheid; gewoonlijk worden ook de arbeidsinvaliditeit en de pensioenen daartoe gerekend. Autonomisten en confederalisten zullen al die zaken, op buitenlands beleid en defensie na, liever aan de deelstaten toewijzen.

     

    een vrij ‘vette vis’ op tafel

     

    Met de splitsing van de gezondheidszorg (waarvan een deel al ‘gecommunautariseerd’ is) en van de kostencompenserende delen van de sociale zekerheid (geneeskundige verzorging; de kinderbijslag is al gesplitst) legt Geens een vrij ‘vette vis’ op tafel. Ter wille van de Baert-doctrine zou de bevoegdheidsoverdracht bij de zevende staatshervorming toch ‘ietsje meer’ mogen zijn.

    Fiscale autonomie

     

    Egbert Lachaert blaast in het communautaire hoofdstuk van zijn manifest tegelijk warm en koud. ‘Warm’ is zijn pleidooi om de ‘regio’s’ fiscale autonomie te geven en (meer) verantwoordelijk te stellen voor inkomsten en uitgaven. Dat beantwoordt aan een oude Vlaamse eis. Heel helder is wat hij schrijft niet, maar de zinsnede dat de regio’s ‘moeten samenwerken om het federale niveau de nodige middelen te geven’ én zijn voorstel om ‘fiscaliteit’ te splitsen, lijken een ‘copernicaanse revolutie’ te suggereren: de deelstaten zouden hun geld niet meer krijgen van de federale overheid, maar de federale overheid zou van deelstatelijke dotaties leven – een confederale regeling, met andere woorden.

     

    Ook ‘economie’ en ‘arbeidsrecht’ komen volgens Lachaert voor splitsing in aanmerking. Het zijn betekenisvolle, wellicht zelfs ‘aanzienlijke’ stappen in de richting van meer autonomie. Wel rijst de vraag of de splitsing van het arbeidsrecht verzoenbaar is met het federaal houden van de sociale zekerheid, zoals de kandidaat-voorzitter wil.

    Hiërarchie van de normen

     

    Daarmee komen we bij de ‘koude’ wind die uit zijn manifest waait. Dat buitenlandse zaken, defensie, justitie en veiligheidsdiensten niet voor splitsing in aanmerking komen, dat staat ook bij Geens en is een ruimer gedeelde mening. Dat Lachaert, zoals gezegd, de sociale zekerheid en ook volksgezondheid federaal wil houden, verrast en verbaast. Wil hij de kinderbijslag die bij de zesde staatshervorming gesplitst is ‘herfederaliseren’? Wil hij de bevoegdheden die de gemeenschappen hebben in het domein van de volksgezondheid (onder meer preventie) weer afnemen?

     

    uitdrukkelijk voor gekozen decreten dezelfde rechtskracht als wetten te geven, wat een ‘hiërarchie van de normen’ uitsluit

     

    Met zijn voorstel een ‘hiërarchie van de rechtsnormen’ in te voeren, doet Lachaert (nog) een stap achteruit. In 1970 (gemeenschappen) en 1980 (gewesten) is er uitdrukkelijk voor gekozen decreten dezelfde rechtskracht als wetten te geven, wat een ‘hiërarchie van de normen’ uitsluit. Lachaert heeft geen ongelijk als hij stelt dat de samenwerking tussen de federale overheid en de deelstaten in gedeelde beleidsvelden, zoals klimaat, (te) vaak stokt, maar een ‘hiërarchie der normen’ is daar niet de aangewezen remedie voor, zeker niet in ons bipolair federalisme (zie je het al gebeuren: een Vlaamse meerderheid in de Kamer ‘overrulet’ een decreet van het Waals Parlement – het ‘kot’ zou te klein zijn…).

    Brussel

     

    Wenkbrauwengefrons krijgen we ook van Lachaerts voorstel om, ter wille van een sterke vereenvoudiging van Brussel, de gemeenschapscommissies (de Vlaamse, de Franse en de Gemeenschappelijke) te fuseren met het gewest. Dat ze dateren ‘uit een tijdperk waarin men de illusie vasthield dat Brussel een stad was met Vlamingen en Franstaligen’ is, wat het tijdperk betreft, juist – een ‘illusie’ was dat echter niet. Dat Brussel intussen ‘een kosmopolitische stad met grootstedelijke uitdagingen’ is, valt evenmin tegen te spreken.

     

    Maar zijn daarom de gemeenschapscommissies overbodig? Kosmopolitisch of niet: het Nederlands en het Frans zijn de twee enige officiële talen. Het zijn ook de talen waarin onderwijs wordt verstrekt. Los van de wenselijkheid dat het Vlaams Parlement en de Vlaamse regering via de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) beleidsmatig aanwezig zijn in Brussel, is het Nederlandstalig onderwijs een voldoende reden om de VGC niet met het gewest te fuseren.

    *

    Mark Deweerdt



    08-03-2020, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.124 – DOORBRAAK EEN DUIDELIJK GRENZENBELEID IS VEEL HUMANER DAN IEDEREEN NAAR HIER TE LATEN KOMEN

    124 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 8 MAART 2020

    *

    EEN DUIDELIJK GRENZENBELEID IS VEEL HUMANER DAN IEDEREEN NAAR HIER TE LATEN KOMEN

    *

    https://doorbraak.be/een-duidelijk-grenzenbeleid-is-veel-humaner-dan-iedereen-naar-hier-te-laten-komen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    foto: ©Reporters

    *

    Een gesprek met Theo Francken over de situatie aan de Turks-Griekse grens

    7 maart 2020 Leestijd 16 minuten

    *

    David Geens sprak met Theo Francken, Kamerlid van N-VA en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie, over de vluchtelingencrisis aan de Grieks-Turkse grens nu Turkije eenzijdig beslist heeft die grens aan zijn kant open te stellen.

    Meneer Francken, we gaan het vandaag hebben over iets zeer actueel, namelijk ‘de vluchtelingencrisis’ aan de Turks-Griekse grens. Wie is daar volgens u de schuldige?

     

    ‘Ik denk dat het duidelijk is dat President Erdoğan die migranten en vluchtelingen gebruikt als politiek wapen tegen de Europese Unie. Op die manier wil hij de druk verhogen op een aantal lidstaten, omdat hij in de penarie zit in Syrië en in Idlib.’

    Is hij dan louter pasmunt aan het uitspelen?

     

    ‘Het is zo dat Ankara reeds vele jaren grote aantallen vluchtelingen opvangt. De Turken zijn al jarenlang gefrustreerd omdat ze vinden dat ze onvoldoende steun krijgen van Europa. Wij geven hen jaarlijks vele honderden miljoenen aan steun om die mensen op een humane manier op te vangen. Ze vinden die steun echter veel te weinig.’

     

    ‘Het frustreert Erdoğan mateloos dat hij niet meer hulp krijgt van de NAVO-partners en de Europese Unie. Ik denk dat hij nu een signaal wil geven dat de Turken en hij dat niet langer pikken. Daarvoor die mensen gebruiken, is een cynisch geopolitiek machtsspel. Hij doet dat zonder gêne. Hij is al jaren geopolitiek strategisch bezig.’

     

    Op Doorbraak.be schreef Dirk Rochtus het volgende:

     

    ‘Zowel Erdoğan als Merkel bevinden zich in de nadagen van hun macht. Merkel heeft geen greep op de situatie; de kandidaten voor haar opvolging spreken hardere taal, maar hebben ook geen pasklare oplossing behalve het aankondigen van een nieuwe deal en het signaleren aan de vluchtelingen ‘dat we jullie niet kunnen opnemen’. Erdoğan is zijn oriëntatiezin kwijt, naar het westen toe en naar het noorden (Rusland). Hoe lang nog voor de Turken zijn pokerspel doorzien?’

    Als u dat hoort, herkent u de situatie daar in?

    ‘Ik heb het stuk van Professor Rochtus gelezen en ben het voor een groot stuk met hem eens. De man kent de Turkse situatie zeer goed, volgt ze op de voet en schrijft er al jaren over. Het klopt inderdaad.’

     

    ‘Je mag niet onderschatten dat Erdoğan hier ook mee aan populariteit wint bij zijn eigen bevolking, hoe inhumaan, cynisch en onmenselijk het ook mag klinken. Hij toont hiermee aan dat het zo niet verder kan en dat hij een sterke leider is die Europa voor een stuk uitdaagt. Die boodschap gaat er goed in in Turkije.’

     

    ‘Veel Turken hebben het gehad met de vluchtelingen. Er is daar geen OCMW of zo, dus die vluchtelingen en migranten leven daar allemaal door te werken. Ze doen dat ook meestal onder de marktprijs, in het zwart, wat veel jobs wegneemt van de Turken. Daardoor is de Turkse bevolking natuurlijk kwaad op die vluchtelingen.’

    Er zitten een pak Syriërs tussen de vluchtelingen, maar we stellen vast dat er ook Afghanen zijn.

     

    ‘Marokkanen, Palestijnen, een beetje van alles.’

    Dit weekend was er een reportage op VTM waarin twee mensen werden geïnterviewd en het viel me op dat de ene een Marokkaan was en de ander een Algerijn. Het gaat hier dus om veel meer dan alleen oorlogsvluchtelingen. Wil dat niet zeggen dat indien we die vluchtelingen moeten opvangen, verschillende van hen geen asiel zullen kunnen aanvragen in Europa?

     

    ‘Het probleem is dat Turkije de visumplicht voor een heel aantal landen heeft afgeschaft. Je kan dus zonder problemen vanuit Marokko naar Istanboel vliegen, zonder een visum. Idem voor Algerije en heel wat andere landen. Dat is een van de redenen waarom zoveel mensen naar Turkije vliegen, met de bedoeling om Europa binnen te raken.’

     

    ‘Natuurlijk krijg je daardoor een allegaartje van Palestijnen, Marokkanen, Algerijnen en heel veel Noord-Afrikanen en Afghanen, die proberen Europa binnen te komen. Dat zijn daarom nog geen vluchtelingen. Hier en daar zal er wel iemand tussen zitten die erkend wordt als vluchteling omwille van criteria zoals religie, homoseksualiteit, of een voorgeschiedenis, waardoor die echt moet vluchten voor een regime.’

     

    ‘Het overgrote deel zal echter niet erkend worden, zeker niet de meeste Noord-Afrikaanse mensen. Maar die zijn volgens mij niet direct uit op asiel. We zien vaak dat die mensen hier wel zijn, maar illegaal dan. Ze vragen geen asiel aan, omdat ze weten daar geen kans op te maken.’

    Vindt u dat Erdoğan nu woordbreuk heeft gepleegd op de deal die u destijds als staatssecretaris mee hebt onderhandeld?

     

    ‘Wij hebben ons woord ook niet gehouden. We hebben gezegd dat ze geld, visumvrijstelling en deftige toetredingsgesprekken zouden krijgen. We hebben geld gegeven, maar dan slechts met mondjesmaat, onder heel strikte voorwaarden. Dat frustreert Erdoğan enorm. De andere twee dingen hebben we gewoon niet gedaan.’

     

    de push-back van de mensen die aankomen op die eilanden nooit ernstig uitgevoerd

    ‘Zij hebben dan weer de push-back van de mensen die aankomen op die eilanden nooit ernstig uitgevoerd. De deal was dus sowieso gebrekkig. Hij heeft er zich nooit echt aan gehouden, maar wij ook niet.’

    Was dat daarom dan een slechte deal?

     

    ‘Op dat moment was het een goede deal, die nodig was. Ik was echter altijd tegen die visumvrijstelling voor de Turken. Ik wil dat niet, want dan komt heel Turkije Europa binnen gevlogen en keert niemand terug. Of toch een deel gaat niet terug en dat wil ik niet.’

     

    ‘Concreet: De deal was nodig. Er was op dat moment een heel urgente situatie waarbij de buitengrens gewoon open stond. Nu is dat echter achterhaald, dus moet er iets nieuw komen.’

    Met andere woorden, we moeten opnieuw gaan onderhandelen. Onderling nieuwe voorwaarden afspreken en uiteindelijk een nieuwe deal sluiten met Turkije?

     

    ‘Je kan niet anders. Niemand zit met plezier met Erdoğan aan de tafel, maar ik denk dat je niet anders kan. Turkije is een gigantisch land. Dat zal natuurlijk met andere voorwaarden zijn, waarbij de Turken waarschijnlijk meer geld zullen vragen en meer hervestiging. Wij moeten van onze kant echt hameren op de push-backs, zodat die deftig georganiseerd worden en de druk op die eilanden sterk kan verlagen.’

     

    ‘Dat is wat ik al altijd heb gezegd, waar ik ook boeken over heb geschreven, Continent zonder grens en Migratie in 24 vragen en antwoorden (nu tijdelijk te verkrijgen voor een bundelprijs in de Doorbraak webshop nvdr). Die beschrijven specifiek wat we moeten doen aan onze buitengrens. En dat is de Australische aanpak. We moeten naar een verhaal gaan waar illegale migratie ertoe leidt dat je op een zwarte lijst komt te staan. Je zou dan ook nooit meer op een legale manier in Europa kunnen wonen of er zelfs maar naar toe reizen.’

     

    ‘We moeten het zo strak aanpakken dat het businessmodel van de smokkelaars wordt drooggelegd. Daarnaast mogen we best wel ons hart tonen en een aantal echte vluchtelingen, eventueel vanuit Turkije, binnenvliegen en hier opvangen. Daar heb ik geen problemen mee. Maar niet meer na een illegale reis.’

     

    Dat kan je alleen tegen gaan door te handelen zoals in Australië.

    ‘De mensensmokkelaars hebben voor niemand respect. Die willen alleen maar geld. Dat kan je alleen tegen gaan door te handelen zoals in Australië. Daar hadden ze juist dezelfde problemen. Er werd toen besloten dat iedereen die Australië illegaal probeert te bereiken zal worden opgepakt en nooit of te nimmer Australië nog binnen mag.’

     

    ‘Australië draagt wel veel geld bij voor opvang in de regio en vliegt echte vluchtelingen binnen uit Congo, Afghanistan, Zuidoost Azië, Syrië … Maar wel pas na een debat in het parlement. Geen chaos, maar geordend, correct en veilig. Ook vrouwen met kinderen, oudere mensen en niet alleen jonge mannen. Het is misschien geen 80 procent, zoals ik eerder gezegd heb, maar het overgrote deel van de vluchtelingen zijn wel mannen. Dat is echt wel een probleem.’

    Steeds wanneer u dit voorstelt, ontvangt u veel kritiek van de oppositie, vanuit bepaalde kringen, maar eigenlijk zegt u dat we dit gewoonweg goed moeten organiseren zodat we diegenen kunnen helpen die echt hulp nodig hebben?

     

    ‘Ik denk dat de oppositie het vooral niet goed heeft bestudeerd. Het is echt een gebrek aan kennis. Hun alternatieven zijn er geen, of toch geen realistische. Op die manier heb je natuurlijk geen ernstig debat. Ik wil wel luisteren naar alternatieven, maar dan moeten ze wel concreet uitgedacht zijn tot in de details.’

     

    ‘Op middellange tot lange termijn gaat Europa niet anders kunnen dan het Australisch model in te voeren, want de illegale migratiestromen ondermijnen het hele Europese Unie-model en de Unie zelf. Migratie was een van de grote drijfveren achter de brexit.’

     

    De “wir schaffen das”-mentaliteit is totaal weg.

    ‘De geesten zijn aan het veranderen. Kijk maar naar de recente communicaties: “grenzen dicht, we gaan de Grieken steunen en er alles aan doen zodat niemand binnen komt”. Vijf jaar geleden was dat ondenkbaar. De “wir schaffen das”-mentaliteit is totaal weg. Ik zal mijn punt binnenhalen, al duurt het misschien nog vijf of tien jaar.’

     

    ‘In het Australisch model dat ik wil kopiëren moet je de mensen niet mensonwaardig opvangen. Je moet dat op een menswaardige manier doen in Afrika.’

    Denkt u dat de Grieken de grens gesloten zullen kunnen houden?

     

    ‘Die grens is volgens mij nooit 100 procent gesloten. Ze hebben geen grenshekken gebouwd zoals Orbán aan de grens met Servië. Zelfs daar geraken mensen nog door en de Grieken hebben geen hekken. Hun grens met Turkije is immens lang en blijft poreus. Je moet dus met Turkije blijven onderhandelen.’

     

    ‘De maritieme grenzen maken het extra moeilijk. Je kan tenslotte geen muur bouwen in de zee. Je zal tussen Griekenland en Turkije altijd afspraken moeten maken over die wateren. Die Griekse eilanden liggen heel dicht bij Turkije. Je ziet de Turkse eilanden gewoon liggen, slechts luttele minuten met een bootje.’

     

    ‘Dus iedereen die beweert dat je niet met Turkije hoeft te praten moet mij eens uitleggen hoe je kan voorkomen dat Turkije de mensen gewoon toestaat te vertrekken in bootjes. En je kan de mensen toch ook niet laten verdrinken? We zijn toch geen onmensen?’

    Welke hulp kan en moet Europa nu bieden aan Griekenland volgens u?

     

    ‘Grensbewaking. Het is winter, dus ook kijken of we humanitair hulp kunnen bieden in de vorm van bedden, hygiënekits, noem maar op.’

     

    ‘Ook morele steun vanuit Brussel. Er is een vraag voor dertig politiemensen. Ik hoop dat de regering dat zal doen.’

    U haalt het al aan, er is een vraag om dertig agenten te sturen. Is dat het enige wat wij als Belgen kunnen doen om Griekenland te helpen? Extra mankracht sturen?

     

    ‘Ik denk dat het daar op dit moment mee begint. We zullen ook zien wat er uit de Europese ministerraadsvergadering van de ministers van Binnenlandse Zaken komt. Ik weet niet wat de Grieken juist vragen, want onderschat het Griekse leger niet. De Grieken kunnen heel wat zelf.’

    *

    Kevin Verdegem

     

    08-03-2020, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.89 - HET DAGELIJKS NIEUWS Internationale Vrouwendag - 60.000 x Corona in Italia – ondernemers-voorstel voor Regering

    1350

      89 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 8 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    De transformatieregering

    *

    … de Vlaamse werkgeversorganisatie. VOKA-voorzitter Hans Maertens stelt voor tijdelijk een ‘transformatieregering’ te vormen.…./…. nog even wachten tot het duo Dewael/Laruelle maandag bij Flupke geweest is.

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    *

     Vandaag dus, al is het dan Internationale Vrouwendag’, deze wel echt zeer felle mannelijke voorzet van onze vriend. Het wordt op die manier bijna een goede gewoonte. ’n Soort aperitovo om de dag voor die op tafel komt, met volle goesting te kunnen smaken.

    *

    Tja, ondernemers die politieke plannen smeden: het is een soort contradictio in terminis…Ondernemers die in noodgevallen verkeren denken namelijk niet aan anderen, maar uitsluitend aan zichzelf. Politiekers evenwel doen dat ook, maar onder het bedrieglijk voorwendsel dat ze ‘de samenleving’ willen redden.

    Het zou – als verlossende eind-conclusie – wel de ideale uitkomst zijn moesten echte ondernemers overal de staatsroeren in handen kunnen krijgen.

    Hoe ondergetekende tot deze eerder verrassende conclusie is gekomen? Gewoon door voort te gaan op de resultaten.

    De uitzonderingen? De da faillissementen? Die zijn precies daar om de regel te bevestigen.

    De meeste ondernemingen zijn welvarend, en naast winst maken voor de aandeelhouders, verspreiden ze deze welvaart ook rondom zich. In veel gevallen zelfs wereldwijd…

    Voorbeeld = weeral nen Westflutenaar (Bekaert) die tot in China maar liefst 8.000 medewerkers heeft…

    *

    **

    *

    En dan nog iets. Neen, niet de persoon van de uitvinder van dat geniaal belgicistisch bedenksel, maar die naam: Martens!!!! Dan denk ik spontaan aan den dezen (de Ouaarde Wielfriede) uit Sleidinge -- tout court… Als Flamingant geboren, maar geëindigd als Vlaanderens schandknaap.

    Anderzijds is er de Familie Martens uit Zulte (De Paradijsvogels) voor wie ik, als voor een onbetaalbaar kostbaar kleinood, de meeste achting koester.

    Tja, wie zal het zeggen. In iedere geval ligt het verdere lot der Herenigde Lage Landen op de weegschaal der Geschiedenis.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    ZATERDAG 8 MAART 2020

    *

    CORONA: bij ons zijn er sinds gisteren 60 besmette gevallen bij.

     

    Wereldwijd zijn er 100.300.

    USA: vòór San Francisco ligt een cruise-schip met 3.500 personen aan boord waarop 21 positief testen. Trump vindt dat ze in quarantaine moeten blijven op de boot, maar… niks is reeds beslist.

    China: daar is een hotel ingestort waar 70 personen in quarantaine waren.

    Aantal besmettingen: B. 169, Fr. 950, Ned. 188, D. 800, Ch. 268, Gr. Br. 209, Sp. 525.

    Italia: 197 doden en meer dan 5.800 besmettingen! Daardoor neemt men er drastische maatregelen en plaatsten men 12 provincies in quarantaine (= de provincies Modena, Parma, Piacenza, Emilia-Romagna, Rimini, Pesaro en Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua, Treviso; Venetië) . 16 miljoen mensen zijn daardoor getroffen.

    **

    Rood: niet toegankelijk

    Oranje: alleen noodzakelijk reizen

    Geel: let op, veiligheidsrisico’s

    *

    Bij ons komen er lokale besmettingen voor, dwz bij mensen die niet op reis zijn geweest of rechtstreeks met dergelijke mensen in contact zijn gekomen. Hoe kan da nou???

    Nooit gehoord dat deze mensen gaan winkelen, op restaurant gaan, markten bezoeken… waar eventueel besmette personen rondlopen die het zelf nog niet beseffen = incubatie-periode?

    **

    *

    Onze Politie heeft nu ook strengere maatregelingen bij alcohol tests: handschoenen aan – grotere afstand – mondmasker? Neeeeeeeennn…

    Is het niet àl te toevallig, Corona, klimaat-heissa, werkelijke om-volking van de hele wereld, de islamisering? Niet ‘de Goden’ zitten hierachter. Maar wie of wat dan wel?

    Wat mij opvalt, is dat deze morgen om 06 uur, de VRT het reeds bekend maakte van die +6.000 besmette personen in N-Italia. Waarom anders waren die gestraft met thuis-quarantaines? Er klonkt geen greintje medevoelen in die stem. Eerder een soort van ingehouden triomfatalisme.

    Heel just, Ma, ik heb inderdaad een door-en-door slecht karakter…

    **

    *

    Is dat nog fietsen? ‘Men’ zou willen een snelheidsbeperking opleggen aan de ‘speed-pedelers’ op al té smalle fietspaden. Maar daarvoor moet Min. Peeters wel een Wet aanpassen, en er zijn ook nog geen gepaste verkeersborden… Kan zij dat, in een regering van – niet ‘rijdende’, maar - ‘lopende zaken’??

    **

    *

    In Griekenland ontkent men het gebruik van kogels die zouden afgevuurd zijn op ‘vluchtelingen’. Dit wordt verspreid op de Turkse TV, maar ‘t is valse informatie.

    Opmerkelijk dat het woordje ‘Nep Nieuws’ niet te horen was/is. Voorbehouden voor de sociale media die niet aan hun kant staan?

    Zijne Excellentie Sultan Erdogan komt wel maandag naar Brux. om met de EU-mensen ‘te praten’. Waarover? Er was toch reeds ‘n akkoord + een hoop geld gegeven in 2015!

    **

    *

     

    In Saoedi-Arabië heeft de kroonprins Moh. Bin Salman 3 naaste familieleden laten arresteren, beschuldigd van ‘verraad’. Daar is een hevige machtsstrijd aan de gang, en op die manier kan hij zijn absolutisme verstevigen, niettegenstaande hij zelf niet zuiver is tot op de graat. Weet je nog van die hoernalist in Turkije?? Levend ergens in huis binnengaan om er nooit meer uit te komen..

    In de stem van de autocue lezende hoernalist van dienst, klonk er zelfs ’n vleugje bewondering door… Zeker geen afkeuren, of misprijzen.

    Want ja, dergelijke zaken zitten nu eenmaal in de genen van alle Arabieren. Wij hebben in onze taal daarvoor het algemeen voor alles geldend begrip ‘onderwerping’ voor. Zij gebruiken daar een zeer specifiek woord voor: de Taqyilla. Een woord dat uitsluitend bruikbaar is in een oerwoudachtige samenleving, waar het recht van de sterkste de enige geldende leefregel is.

    Onverenigbaar met onze Westerse Beschaving.

    **

    *

    Het 5G-netwerk. De USA voert de druk op België verder op om niet in zee te gaan met Huawei (Chinees) voor het 5G-netwerk (= supersnel internet) in ons land. In Brux. liggen de hoofkantoren van de NAVO, EU, … en zeggen ze, Huawei is niet betrouwbaar. Zo zouden ze verplicht zijn van de Chinese Regering bepaalde ‘data’ – op vraag - aan hen door te spelen. Is dus spionage. Maar zolang wij geen Federale Regering hebben, kan er in ‘lopende zaken’ daar niet over beslist worden.

    Die beslissing is wel dringend, want dat zou heel veel bedrijven/instellingen helpen. Denk alleen nog maar aan Zaventem waar de gegevens tot 100x sneller zouden kunnen verwerkt worden.

    **

    *

    Boeing krijgt in de VS een vernietigend rapport ivm zijn 737-Max-toestel. Die zouden op kosten te veel bespaard hebben, met als gevolg 2 dodelijk crashen. Ze verwijten hen een reeks design- en veiligheidsblunders, die leidden tot een “fundamenteel gebrekkig en onveilig” vliegtuig en eisen van Boeing een boete van zo’n 20 miljoen dollar.

    **

    *

    In Frankrijk heeft de seriemoordenaar Michel Fourniret die 7 personen doodde, waaronder een Belgisch meisje, nu ook de moord op een 9 jarige bekend die hij pleegde in januari 2003. In 2008 werd hij veroordeeld tot levenslang… Of er nog moorden zullen uitkomen, lijkt twijfelachtig. Alzheimer.

    *

    FINITO

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Internationale Vrouwendag.

    Sedert 8 Maart 1905 de dag van "brood en rozen".

    **

    *

    Ach ja, maar naast die rozen, is er nog ook dat veel ouder verhaal van diene appel. Met als gevolg, dat de Vrouw te horen kreeg, dat voortaan nakomelingschap geen lachertje meer zou zijn. Na de seksspelletjes zou ze haar kinderen in uiterste barensweeën ter wereld brengen.

    Erg, hé. En de man, echtgenoot Adam (kreeg het genot), stond erbij en… keek toe.

    How did he dare!!!

    Had Grechen erbij mogen zijn, het zou gene waar zijn geweest. Ze zou op het podium gesprongen zijn, de micro wat naar beneden gehaald, en ze zou van haar briefje afgelezen hebben, wat er in stond voorgedrukt. Want ziet U, op school, als ze daar al ooit zou zijn geweest, was haar Engels om bij te huilen.

    Is soms nog altijd te horen in haar stemmetje….

    *

    *

     

     

     

     

    08-03-2020, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.88 - HET DAGELIJKS NIEUWS Turkije: link klimaatbetoging Bx? – IJzerfront-Nieuws – STELLA foert

    2512

      88 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 7 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Het schurkenconflict

    *

    … Het Corona virus is niet het enige probleem waarmee Europa te kampen heeft, er is ook nog de dreiging van een tweede vluchtelingeninvasie vanuit Turkije…../…. de regio IDLIB, zowat het laatste bolwerk dat nog in handen is van soennitisch-Syrische rebellen…../… Om de eerste vluchtelingenstroom in 2015 tegen te houden (die van Merkel’s ‘Wir schaffen das’), kreeg Turkije van de E.U. zes miljard euro om die mensen in Turkije op te vangen…/…/ in mensonwaardige toestanden kamperen in de niemandzone …/… die verder onderdrukt zal worden door Assad’s sjilitische Alawieten…../…

    *

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    *

    Het is iedere morgen van elke nieuwe dag, net als het fris en uitgeslapen ontwaken, om deze sprankelende originaliteit terug te vinden. Altijd op dezelfde plaats, altijd netjes op tijd. En altijd tot in de puntjes origineel.

    Voor velen, en dus ook voor mij, is dit een heldere inzicht op de kern van het probleem.

    Een day probleem is keer op keer de zich opdringende islammerij. Maar nogmaals, daarmee bedoel ik minder de zogezegde ’godsdienst-ijver’ daarvan, maar de militaire invallerij. De ene keer met de vagina’s van de vrouwen en alles wat daarbij komt kijken, een andere keer is het met drones, Kalasnikovs of achterbakse moordpartijen.

    Maar het ergst is, dat deze islammerij ruitert op de verlijning van Links. Of omgekeerd. De ruiters van de Apocalyps? Het moet ons maar overkomen. Psst, hongersnood, clash der ‘beschavingen’: dat allemaal en ‘t gene naam, in vergelijking met wat ons in deze tijden overkomt.

    Net als de C.C.C. van weleer: Climate, Corona, Clinton.

    Even doordenken, om dan via Al Gore terecht te komen in bloed, drek en verlinkerij.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    *****

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    VRIJDAG 6 MAART 2020

    **

    *

    CORONA:

    Buitenlandse Zaken raadt af de schoolreizen/sneeuwklassen naar Italia te laten doorgaan, en eveneens in een paar regio’s in Frankrijk zoals de Loire-streek, Haute Savoie,…  ‘Die uitstellen’ zeggen ze, maar zal dat niet leiden tot ‘afstellen’ = annuleren?? Dat is wat de leerlingen vrezen.

    Italia zelf wil zelfs géén groepsreizen toelaten, daar ze eerst het virus de baas moeten zijn. Nu heeft men ook definitief beslist om de eerste voorjaarskoersen eveneens af te lasten.

    Voor ’t Atheneum van Boom die naar Italia zouden gaan volgende week (tiens is het dan vakantie??), is het een ramp, daar de verzekering die reizen niet terugbetaald omdat ‘epidemieën’ niet inbegrepen zijn in hun pakket.

    **

    *

    In Rome zelf ligt het leven compleet stil: alles is potdicht (musea, scholen, univs…) en toeristen zijn héél zeldzaam: een leeg St. Pietersplein, lege straten… zelfs aan de Trevi-fontein is er geen kat te zien. Zelfs geen vissen… Voor al de mensen die leven van het toerisme is dat een nationale ramp.

    **

    *

    In Parijs daarentegen, laten men wel groepsreizen doorgaan, niettegenstaande er ook al veel gesloten is. Louvre dicht!

    Wat is het nu: zal deze EUSSR het Land van Salvini laten vallen als een baksteen? Zou wel eens een geluk met een ongeluk voor deze kunnen zijn. Italianen zijn geen domoren, hoe verslinkxt die ook geïndoctrineerd zijn. In hun diepste binnenste zijn ze nog altijd even Rooms als hun Paus.

    Nee, Al Goreke, de stank zal nu wel, na deze pandemie, net als de Zwarte Pest, voorgoed optrekken. Terug naar het land van herkomst?

    *

    In België zitten we zelfs met meer dan een verdubbeling van besmettingen vergeleken met gisteren: 109 (50) gevallen, 2 ervan zijn gehospitaliseerd. Sommige hebben geen link met die besmette gebieden gehad, dus wetenschappers staan voor de vraag: vanwaar? Hoe besmet??

    Onze restaurants hebben nu al minder volk: 10 à 20%.

    Economisch: reeds 3000 personen zijn tijdelijk werkloos bij zo’n 100 firma’s. De Federale regering heeft 12 maatregelingen getroffen om die bedrijven te ondersteunen zoals: later RSZ betalen... Bij die bedrijven zijn er bij die niet kunnen werken daar ze geen grondstoffen meer voorhanden hebben.

    **

    *

    Maggie’tje pleit bij de EU voor ‘meer solidariteit’: we moeten het medisch materiaal eerlijk verdelen zoals mondmaskers, chemische producten nodig om het virus in te dijken…

    **

    *

    Oostende heeft de vakantiegangers mogen verwelkomen om 02u deze nacht, die in quarantaine (ze mochten vrij rondlopen daar in ’t hotel, aan zwembad, in ’t park, eten in eetzaal waar er meer of voldoende was,…). Kortom: ze genoten kosteloos in dat hotel in Tenerife verder van een verlengde vakantie: zee, zon, strand…wat moet je nog meer hebben?

    Tot aan het vliegtuig waren ze verplicht mondmaskers te dragen, éénmaal daar mochten ze die afdoen. Bij hun aankomst waren er géén extra voorzorgmaatregelingen getroffen. Normaal?? Moeten we dan werkelijk allemaal besmet raken? Zowel de bokken als de geiten. Want vergeet het niet, Ostènde is de stad van de wuvetjes, de moksjes, maar ook van de truntekoussen. Is dát de optie van onze ministers??

    *

    TURKIJE – SYRIE:

    Duizenden van zowat overal overgesmokkelde vluchtelingen (= Gold Diggers) hopen op een oversteek naar EU, maar de Grieken reageren fors. No passeran! De spanning aan de grenzen loopt hoog op.

    **

    *

    De fout ligt bij Sultan Erdogan die de vluchtelingen alle vrijheid belooft/geeft om naar de EU te komen, erger zelfs: hij moedigt ze zelf aan!

    De EU-ministers van Buitenlandse Zaken, volgens de gazetten de ‘Biotenlandministers’, precies alsof Europa al één Staat is, hebben ‘vergaderd’ ivm die toestand. Het is onaanvaardbaar wat diene aap Erdogan doet.  De vriendschappelijke afspraak die wij een viertal jaren geleden hadden, is geschonden. Hij kreeg in die tijd een forse geldsom om de vluchtelingen zelf in kampen onder te brengen.

    **

    *

    In Lesbos is het voor de inwoners alles behalve aangenaam.

    Dat Griekse eiland heeft inderdaad alles te maken met feministische feminaliteit. Maar omdat zelfs de TV niet weet hoe dat goed te praten, zwijgt men er dan maar over. Niet godgeklaagd, maar de Goden geklaagd.

     

    Toeristen komen er niet meer in sinds die eerste crisis in 2015. Da’s langer dan VIJF jaar geleden. De Lesbianen zijn dat dus kotsbeu. Al dat goor en die drek! De mensen hebben er als het ware een ‘post-dramatisch-schriksyndroom’ van gekregen hebben. Met als gevolg dat ze nu zelf burgerwachten organiseren die de ‘vluchtelingen’ (en zelfs hoernalisten) ‘terugjagen’ naar Turkije. Ze, de Lesbianen, krijgen versterking van ‘Extreem Rechtse Idealisten’ uit Duitsland, Frankrijk… die nu al onderweg zijn daar naartoe.  Want zegt de lokale bevolking: ze stelen alles van ons, vooral onze schapen…

    De opvang-centra, liggen overvol, zodat de laatste ‘vluchtelingen’ hun toevlucht genomen hebben in een Kerkje: mijn vraag is “Mogen Islammers zomaar een Kerk betreden?”. Wij zouden dat eens moeten proberen in hun moskee’s: dan zijn meteen ‘de mensenrechten’ geschonden! Maar wie nu nog aankomt, gaat regelrecht de gevangenis in en mogen geen asielaanvraag meer doen. Toen een reporter vroeg aan een 10-j jongetje van waar die kwam, dan antwoordde hij in ‘t Engels ‘uit Congo’ terwijl zijn ‘kleurtje’ helemaal niet zwart was! Maar ja, we weten al lang dat er niemand een paspoort bij zich heeft, hé en ze fantaseren er maar op los. De vele BGO’s zullen wel in de bres springen.

    Van de migranten horen we dat ze hard worden aangepakt door de Griekse politie/douane, en zouden zelfs ‘naakt’ terug moeten keren naar Turkije. Er werd enkel een foto getoond op TV van een rug vol blauwe plekken, maar van dat zogezegd geweld waren er geen beelden. Raar hé? Als we weten hoe ze aan die grens er alles aandoen, eventueel met brutaal geweld onder elkaar, om er toch maar door te komen. Moeten wij Europeanen ons zomaar laten doen, want luisteren staat bij Gold Diggers niet in hun woordenboek!

    Wat ons opviel, was dat er in die kampen in IDLIB veel armoedig geklede vluchtelingen getoond werden, maar vrouwen altijd met met sluiers en lange rokken, kinderen die vuil en maar half gekleed erbij liepen, maar bij die vluchtelingen aan de grens is iedereen netjes gekleed, en er zijn bijna nergens vrouwen bij (en zeker niet in lange kledij). De kinderen op TV zijn proper en hebben geen snottebellen... Toch ook merkwaardig nietwaar?

    Samen even nadenken over vele ’goeste-hebbers’ uit zogezegde echte of meestal vermeende ‘oorlogsgebieden’, die via de goudroute van de mensensmokkelaars op weg gezet worden, als op afspraak aan de grenzen voor de camera’s verschijnen, vaak perfect Engelstalig, maar eenmaal ter plaats geblokkeerd, als uitgeschud uitschot, in overlevingskampen belanden. Veelal een gelukzalige familiedroom naar het land dat druipt van melk en honing na ‘gezinshereniging’, die ze nu zien afgepakt worden. Maar… die het nu moet stellen om generaties lang te zwoegen om de geldschieters terug te betalen, die de reiskosten aan de mensensmokkelaars hebben voorgeschoten…

    **

    *

    Hallo, Zuster Ursula! We wisten al dat U samen met sjeike Sjarel, niet van de slimsten waren, maar dat het zó erg was, neen, dat wisten we niet. Dat is geen dommigheid meer, maar schuldige medeplichtigheid.

    **

    *

    Venezuela: President Madura vindt dat alle vrouwen 6 kinderen zouden moeten krijgen, om hun land te versterken. Dit is een fameuze controverse, want nu leven heel veel gezinnen in grote armoede, de kinderen zijn ondervoed, kunnen niet naar school, lopen in vodden en hebben geen medicatie.

    *

    Klimaatbetoging in Brux. samen met dat Grietje: er waren héééél vééééél veiligheidsmensen + politie aanwezig om dat klein schepseltje te vrijwaren van ??? De opkomst daarentegen was magertjes: minder dan de helft van vorig jaar toen Grietje er ook bij was: zo’n 3400 ipv 7000/8000 scholieren vorig jaar. Ho ja, het was weeral op een schooldag, want anders was er praktisch niemand aanwezig op die ‘school-uitstap’. In het weekend hebben die jongeren wel iets anders te doen dan opstappen in een opgeblazen manifestatie! Zo erg zijn ze er mee bezig! Maar alles is wel goed genoeg om toch maar niet naar school te moeten = spijbelen. Maar ook de ouders liggen daar niet wakker van,…

    En Greetchen die haar briefje terug voorlas (’t is ook altijd hetzelfde) vindt dat de politiekers moeten luisteren naar de wetenschap!

    **

    *

    ESSERS (Genk) : Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers (de rijkste familie in België) en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2018 boekte H. Essers een omzet van 679 miljoen €.

    Nu mag het Bedrijf toch uitbreiden naar een bestaand industrieterrein, maar als compensatie moeten er een nieuw bos worden aangeplant in Oudsbergen. Het bosbeheer was er eerst fel tegen, omdat er een bos ging sneuvelen op de oorspronkelijke aangeduide site, en zelfs op deze, maar die compensatie gaat de Dorectie nu toch akkoord.  Nooit gehoord van zoveel jobs die erbij zullen komen Limburgers??  Klagen dat kan, maar kijk maar eens in Vlaanderen wie de mooiste wegen heeft bijvoorbeeld, niet wij als West-Vlamingen hé, maar wel de Limburgers!

    Vooral na de vele mijnsluitingen is, naar ons denken, een soort ‘Linkse?’ berusting over hen gekomen. Een soort van (rap voorbijgaande) Sinterclaes voldoening?

    **

    L*

     In (eindelijk, na +100 jaar) gaat het project FENIKS 2020 van start: een ideetje dat alles te maken heeft met de her-opbouw na WO I. Het start in Ieper in het ‘Flanders Field Museum’ met een tentoonstelling van alles wat er gevonden werd kort na WO I. Zoals heel veel fotomateriaal, helmen (die eerst nog gebruikt werden als soepketel, of emmer, of bloempot,…) en ander materiaal gevonden op de slagvelden.

    Het is zeer verwonderlijk dat na 100 jaar de Westhoek grotendeels heropgebouwd was (want er stond werkelijk niks meer recht!) en dat tegen de zin van de Britten. Voor hen moest het blijven als een open-museum. Maar er werd een overeenkomst gemaakt, dat zij de Menenpoort als staatseigendom kregen. In 1927 bouwden de Britten dan de huidige Menenpoort met daarin al de namen van 54.000 vermiste soldaten.

    Héél snel (1920…) is het toerisme in die streek op gang gekomen: met kleine busjes reed men door de velden, en er waren genoeg jongeren en ouderen die ze met veel plezier door die streek gidsten, om op die manier en flinke duit te krijgen van die domme Britten. “And yes, all ‘English Spoken’.

    Engelse spoken, zeiden we dan later thuis, met een handvol vreemde muntjes in de broekzakken.…

    *

    Het weer: gisteren, donderdag, is er in de Westhoek zeker 30l/m2 regen gevallen. Toch zeggen de wetenschappers dat de reserves in de ondergrond nog NIET volledig zijn aangevuld.

    In West-Vleteren (jaja waar die Paterkens dat goed bier brouwen!) was er een tent opgezet voor de feestende jeugd die bijna de dupe was van die regen. In de weide waarop de feesttent voor de jaarlijkse fuif van Chiro Pimpernel was opgezet, stond het water meer dan een halve meter hoog. Vervelende omstandigheden om zaterdag in te fuiven, dus werd gisteravond 200 meter verderop nog een nieuwe tent opgezet. Zo kon fuif Bar Canard toch nog doorgaan. Maar niet alleen daar was er overlast: de IJzer trad buiten zijn oevers en zo liepen nogal wat kelders onder water.  Ook in Brugge, Snellegem (restaurant), Ieper, Poperinge, Middelkerke, …

    *

    In Wijtschate: de buren van de Populierenhoeve willen hun kippenstallen uitbreiden van 85.000 kippen naar 200.000…. Men vreest vooral veel geurhinder en verwacht nog meer vrachtverkeer in Mesen zijn vooral kleine straatjes.

    **

    *

    In Leuven is men boos: AB Inbev heeft naast de nieuwe groene flesjes nu ook het etiket gewijzigd: LEUVEN staat niet meer vermeld maar wel Belgium. Weten die mensen in Leuven dan nog niet dat hun STELLA (wel nog gebrouwen in Leuven) overgenomen is door een buitenlandse groep met hoofdzetel in La Douce France? Dus, wat stelt Leuven voor die mensen nog voor?? NIKS, just Business! Er is één oplossing: Leuvenaars en wij allemaal. We drinken voortaan geen Stella meer!

    **

    *

    Liever ’n donkerbruin écht Patersbier Westvleteren van 8°. Is wat duurder, dat wel, maar 100.000 keer gezonder. Al krijgt men daar ’n patersbuik van…

    A ‘Father’ a day, keeps also the doctor away…

    *

    FINITO

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Verlà, het zit er weer op. De TV voorspelde voor vandaag zon en zee, tot 10°. ’t Werd nat, donker en vuil.

    Een exacter omschrijving van het verschil tussen de verlinking van onze samenleving en de wens van de gewone Burger, ken ik niet.

    En wat meer is, zelfs voor zij die ziende blind zijn, met dat ahw lijfelijk waar te nemen zijn.

    ’t Is triestig dat het daarbuiten regent. ’t Is wel geen Herfst meer, maar bijlage nog een Zomer.

     

    *

     

     

     

    08-03-2020, 08:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.88 - HET DAGELIJKS NIEUWS Turkije: link klimaatbetoging Bx? – IJzerfront-Nieuws – STELLA foert

    2512

    88 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 7 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    *

    Het schurkenconflict

    *

    … Het Corona virus is niet het enige probleem waarmee Europa te kampen heeft, er is ook nog de dreiging van een tweede vluchtelingeninvasie vanuit Turkije…../…. de regio IDLIB, zowat het laatste bolwerk dat nog in handen is van soennitisch-Syrische rebellen…../… Om de eerste vluchtelingenstroom in 2015 tegen te houden (die van Merkel’s ‘Wir schaffen das’), kreeg Turkije van de E.U. zes miljard euro om die mensen in Turkije op te vangen…/…/ in mensonwaardige toestanden kamperen in de niemandzone …/… die verder onderdrukt zal worden door Assad’s sjilitische Alawieten…../…

    *

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    *

    Het is iedere morgen van elke nieuwe dag, net als het fris en uitgeslapen ontwaken, om deze sprankelende originaliteit terug te vinden. Altijd op dezelfde plaats, altijd netjes op tijd. En altijd tot in de puntjes origineel.

    Voor velen, en dus ook voor mij, is dit een heldere inzicht op de kern van het probleem.

    Een day probleem is keer op keer de zich opdringende islammerij. Maar nogmaals, daarmee bedoel ik minder de zogezegde ’godsdienst-ijver’ daarvan, maar de militaire invallerij. De ene keer met de vagina’s van de vrouwen en alles wat daarbij komt kijken, een andere keer is het met drones, Kalasnikovs of achterbakse moordpartijen.

    Maar het ergst is, dat deze islammerij ruitert op de verlijning van Links. Of omgekeerd. De ruiters van de Apocalyps? Het moet ons maar overkomen. Psst, hongersnood, clash der ‘beschavingen’: dat allemaal en ‘t gene naam, in vergelijking met wat ons in deze tijden overkomt.

    Net als de C.C.C. van weleer: Climate, Corona, Clinton.

    Even doordenken, om dan via Al Gore terecht te komen in bloed, drek en verlinkerij.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    VRIJDAG 6 MAART 2020

    **

    A

    *

    CORONA:

    Buitenlandse Zaken raadt af de schoolreizen/sneeuwklassen naar Italia te laten doorgaan, en eveneens in een paar regio’s in Frankrijk zoals de Loire-streek, Haute Savoie,…  ‘Die uitstellen’ zeggen ze, maar zal dat niet leiden tot ‘afstellen’ = annuleren?? Dat is wat de leerlingen vrezen.

    Italia zelf wil zelfs géén groepsreizen toelaten, daar ze eerst het virus de baas moeten zijn. Nu heeft men ook definitief beslist om de eerste voorjaarskoersen eveneens af te lasten.

    Voor ’t Atheneum van Boom die naar Italia zouden gaan volgende week (tiens is het dan vakantie??), is het een ramp, daar de verzekering die reizen niet terugbetaald omdat ‘epidemieën’ niet inbegrepen zijn in hun pakket.

    **

    D

    *

    In Rome zelf ligt het leven compleet stil: alles is potdicht (musea, scholen, univs…) en toeristen zijn héél zeldzaam: een leeg St. Pietersplein, lege straten… zelfs aan de Trevi-fontein is er geen kat te zien. Zelfs geen vissen… Voor al de mensen die leven van het toerisme is dat een nationale ramp.

    **

    E

    *

    In Parijs daarentegen, laten men wel groepsreizen doorgaan, niettegenstaande er ook al veel gesloten is. Louvre dicht!

    Wat is het nu: zal deze EUSSR het Land van Salvini laten vallen als een baksteen? Zou wel eens een geluk met een ongeluk voor deze kunnen zijn. Italianen zijn geen domoren, hoe verslinkxt die ook geïndoctrineerd zijn. In hun diepste binnenste zijn ze nog altijd even Rooms als hun Paus.

    Nee, Al Goreke, de stank zal nu wel, na deze pandemie, net als de Zwarte Pest, voorgoed optrekken. Terug naar het land van herkomst?

    B

    *

    In België zitten we zelfs met meer dan een verdubbeling van besmettingen vergeleken met gisteren: 109 (50) gevallen, 2 ervan zijn gehospitaliseerd. Sommige hebben geen link met die besmette gebieden gehad, dus wetenschappers staan voor de vraag: vanwaar? Hoe besmet??

    Onze restaurants hebben nu al minder volk: 10 à 20%.

    Economisch: reeds 3000 personen zijn tijdelijk werkloos bij zo’n 100 firma’s. De Federale regering heeft 12 maatregelingen getroffen om die bedrijven te ondersteunen zoals: later RSZ betalen... Bij die bedrijven zijn er bij die niet kunnen werken daar ze geen grondstoffen meer voorhanden hebben.

    **

    C

    *

    Maggie’tje pleit bij de EU voor ‘meer solidariteit’: we moeten het medisch materiaal eerlijk verdelen zoals mondmaskers, chemische producten nodig om het virus in te dijken…

    **

    F

    *

    Oostende heeft de vakantiegangers mogen verwelkomen om 02u deze nacht, die in quarantaine (ze mochten vrij rondlopen daar in ’t hotel, aan zwembad, in ’t park, eten in eetzaal waar er meer of voldoende was,…). Kortom: ze genoten kosteloos in dat hotel in Tenerife verder van een verlengde vakantie: zee, zon, strand…wat moet je nog meer hebben?

    Tot aan het vliegtuig waren ze verplicht mondmaskers te dragen, éénmaal daar mochten ze die afdoen. Bij hun aankomst waren er géén extra voorzorgmaatregelingen getroffen. Normaal?? Moeten we dan werkelijk allemaal besmet raken? Zowel de bokken als de geiten. Want vergeet het niet, Ostènde is de stad van de wuvetjes, de moksjes, maar ook van de truntekoussen. Is dát de optie van onze ministers??

    *

    TURKIJE – SYRIE:

    Duizenden van zowat overal overgesmokkelde vluchtelingen (= Gold Diggers) hopen op een oversteek naar EU, maar de Grieken reageren fors. No passeran! De spanning aan de grenzen loopt hoog op.

    **

    G

    *

    De fout ligt bij Sultan Erdogan die de vluchtelingen alle vrijheid belooft/geeft om naar de EU te komen, erger zelfs: hij moedigt ze zelf aan!

    De EU-ministers van Buitenlandse Zaken, volgens de gazetten de ‘Biotenlandministers’, precies alsof Europa al één Staat is, hebben ‘vergaderd’ ivm die toestand. Het is onaanvaardbaar wat diene aap Erdogan doet.  De vriendschappelijke afspraak die wij een viertal jaren geleden hadden, is geschonden. Hij kreeg in die tijd een forse geldsom om de vluchtelingen zelf in kampen onder te brengen.

    **

    H

    *

    In Lesbos is het voor de inwoners alles behalve aangenaam.

    Dat Griekse eiland heeft inderdaad alles te maken met feministische feminaliteit. Maar omdat zelfs de TV niet weet hoe dat goed te praten, zwijgt men er dan maar over. Niet godgeklaagd, maar de Goden geklaagd.

     

    Toeristen komen er niet meer in sinds die eerste crisis in 2015. Da’s langer dan VIJF jaar geleden. De Lesbianen zijn dat dus kotsbeu. Al dat goor en die drek! De mensen hebben er als het ware een ‘post-dramatisch-schriksyndroom’ van gekregen hebben. Met als gevolg dat ze nu zelf burgerwachten organiseren die de ‘vluchtelingen’ (en zelfs hoernalisten) ‘terugjagen’ naar Turkije. Ze, de Lesbianen, krijgen versterking van ‘Extreem Rechtse Idealisten’ uit Duitsland, Frankrijk… die nu al onderweg zijn daar naartoe.  Want zegt de lokale bevolking: ze stelen alles van ons, vooral onze schapen…

    De opvang-centra, liggen overvol, zodat de laatste ‘vluchtelingen’ hun toevlucht genomen hebben in een Kerkje: mijn vraag is “Mogen Islammers zomaar een Kerk betreden?”. Wij zouden dat eens moeten proberen in hun moskee’s: dan zijn meteen ‘de mensenrechten’ geschonden! Maar wie nu nog aankomt, gaat regelrecht de gevangenis in en mogen geen asielaanvraag meer doen. Toen een reporter vroeg aan een 10-j jongetje van waar die kwam, dan antwoordde hij in ‘t Engels ‘uit Congo’ terwijl zijn ‘kleurtje’ helemaal niet zwart was! Maar ja, we weten al lang dat er niemand een paspoort bij zich heeft, hé en ze fantaseren er maar op los. De vele BGO’s zullen wel in de bres springen.

    Van de migranten horen we dat ze hard worden aangepakt door de Griekse politie/douane, en zouden zelfs ‘naakt’ terug moeten keren naar Turkije. Er werd enkel een foto getoond op TV van een rug vol blauwe plekken, maar van dat zogezegd geweld waren er geen beelden. Raar hé? Als we weten hoe ze aan die grens er alles aandoen, eventueel met brutaal geweld onder elkaar, om er toch maar door te komen. Moeten wij Europeanen ons zomaar laten doen, want luisteren staat bij Gold Diggers niet in hun woordenboek!

    Wat ons opviel, was dat er in die kampen in IDLIB veel armoedig geklede vluchtelingen getoond werden, maar vrouwen altijd met met sluiers en lange rokken, kinderen die vuil en maar half gekleed erbij liepen, maar bij die vluchtelingen aan de grens is iedereen netjes gekleed, en er zijn bijna nergens vrouwen bij (en zeker niet in lange kledij). De kinderen op TV zijn proper en hebben geen snottebellen... Toch ook merkwaardig nietwaar?

    Samen even nadenken over vele ’goeste-hebbers’ uit zogezegde echte of meestal vermeende ‘oorlogsgebieden’, die via de goudroute van de mensensmokkelaars op weg gezet worden, als op afspraak aan de grenzen voor de camera’s verschijnen, vaak perfect Engelstalig, maar eenmaal ter plaats geblokkeerd, als uitgeschud uitschot, in overlevingskampen belanden. Veelal een gelukzalige familiedroom naar het land dat druipt van melk en honing na ‘gezinshereniging’, die ze nu zien afgepakt worden. Maar… die het nu moet stellen om generaties lang te zwoegen om de geldschieters terug te betalen, die de reiskosten aan de mensensmokkelaars hebben voorgeschoten…

    **

    I

    *

    Hallo, Zuster Ursula! We wisten al dat U samen met sjeike Sjarel, niet van de slimsten waren, maar dat het zó erg was, neen, dat wisten we niet. Dat is geen dommigheid meer, maar schuldige medeplichtigheid.

    **

    J

    *

    Venezuela: President Madura vindt dat alle vrouwen 6 kinderen zouden moeten krijgen, om hun land te versterken. Dit is een fameuze controverse, want nu leven heel veel gezinnen in grote armoede, de kinderen zijn ondervoed, kunnen niet naar school, lopen in vodden en hebben geen medicatie.

    *

    Klimaatbetoging in Brux. samen met dat Grietje: er waren héééél vééééél veiligheidsmensen + politie aanwezig om dat klein schepseltje te vrijwaren van ??? De opkomst daarentegen was magertjes: minder dan de helft van vorig jaar toen Grietje er ook bij was: zo’n 3400 ipv 7000/8000 scholieren vorig jaar. Ho ja, het was weeral op een schooldag, want anders was er praktisch niemand aanwezig op die ‘school-uitstap’. In het weekend hebben die jongeren wel iets anders te doen dan opstappen in een opgeblazen manifestatie! Zo erg zijn ze er mee bezig! Maar alles is wel goed genoeg om toch maar niet naar school te moeten = spijbelen. Maar ook de ouders liggen daar niet wakker van,…

    En Greetchen die haar briefje terug voorlas (’t is ook altijd hetzelfde) vindt dat de politiekers moeten luisteren naar de wetenschap!

    **

    K

    *

    ESSERS (Genk) : Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers (de rijkste familie in België) en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2018 boekte H. Essers een omzet van 679 miljoen €.

    Nu mag het Bedrijf toch uitbreiden naar een bestaand industrieterrein, maar als compensatie moeten er een nieuw bos worden aangeplant in Oudsbergen. Het bosbeheer was er eerst fel tegen, omdat er een bos ging sneuvelen op de oorspronkelijke aangeduide site, en zelfs op deze, maar die compensatie gaat de Dorectie nu toch akkoord.  Nooit gehoord van zoveel jobs die erbij zullen komen Limburgers??  Klagen dat kan, maar kijk maar eens in Vlaanderen wie de mooiste wegen heeft bijvoorbeeld, niet wij als West-Vlamingen hé, maar wel de Limburgers!

    Vooral na de vele mijnsluitingen is, naar ons denken, een soort ‘Linkse?’ berusting over hen gekomen. Een soort van (rap voorbijgaande) Sinterclaes voldoening?

    **

    L

    *

     

    In (eindelijk, na +100 jaar) gaat het project FENIKS 2020 van start: een ideetje dat alles te maken heeft met de her-opbouw na WO I. Het start in Ieper in het ‘Flanders Field Museum’ met een tentoonstelling van alles wat er gevonden werd kort na WO I. Zoals heel veel fotomateriaal, helmen (die eerst nog gebruikt werden als soepketel, of emmer, of bloempot,…) en ander materiaal gevonden op de slagvelden.

    Het is zeer verwonderlijk dat na 100 jaar de Westhoek grotendeels heropgebouwd was (want er stond werkelijk niks meer recht!) en dat tegen de zin van de Britten. Voor hen moest het blijven als een open-museum. Maar er werd een overeenkomst gemaakt, dat zij de Menenpoort als staatseigendom kregen. In 1927 bouwden de Britten dan de huidige Menenpoort met daarin al de namen van 54.000 vermiste soldaten.

    Héél snel (1920…) is het toerisme in die streek op gang gekomen: met kleine busjes reed men door de velden, en er waren genoeg jongeren en ouderen die ze met veel plezier door die streek gidsten, om op die manier en flinke duit te krijgen van die domme Britten. “And yes, all ‘English Spoken’.

    Engelse spoken, zeiden we dan later thuis, met een handvol vreemde muntjes in de broekzakken.…

    *

    Het weer: gisteren, donderdag, is er in de Westhoek zeker 30l/m2 regen gevallen. Toch zeggen de wetenschappers dat de reserves in de ondergrond nog NIET volledig zijn aangevuld.

    In West-Vleteren (jaja waar die Paterkens dat goed bier brouwen!) was er een tent opgezet voor de feestende jeugd die bijna de dupe was van die regen. In de weide waarop de feesttent voor de jaarlijkse fuif van Chiro Pimpernel was opgezet, stond het water meer dan een halve meter hoog. Vervelende omstandigheden om zaterdag in te fuiven, dus werd gisteravond 200 meter verderop nog een nieuwe tent opgezet. Zo kon fuif Bar Canard toch nog doorgaan. Maar niet alleen daar was er overlast: de IJzer trad buiten zijn oevers en zo liepen nogal wat kelders onder water.  Ook in Brugge, Snellegem (restaurant), Ieper, Poperinge, Middelkerke, …

    *

    In Wijtschate: de buren van de Populierenhoeve willen hun kippenstallen uitbreiden van 85.000 kippen naar 200.000…. Men vreest vooral veel geurhinder en verwacht nog meer vrachtverkeer in Mesen zijn vooral kleine straatjes.

    **

    M

    *

    In Leuven is men boos: AB Inbev heeft naast de nieuwe groene flesjes nu ook het etiket gewijzigd: LEUVEN staat niet meer vermeld maar wel Belgium. Weten die mensen in Leuven dan nog niet dat hun STELLA (wel nog gebrouwen in Leuven) overgenomen is door een buitenlandse groep met hoofdzetel in La Douce France? Dus, wat stelt Leuven voor die mensen nog voor?? NIKS, just Business! Er is één oplossing: Leuvenaars en wij allemaal. We drinken voortaan geen Stella meer!

    **

    N

    *

    Liever ’n donkerbruin écht Patersbier Westvleteren van 8°. Is wat duurder, dat wel, maar 100.000 keer gezonder. Al krijgt men daar ’n patersbuik van…

    A ‘Father’ a day, keeps also the doctor away…

    *

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Verlà, het zit er weer op. De TV voorspelde voor vandaag zon en zee, tot 10°. ’t Werd nat, donker en vuil.

    Een exacter omschrijving van het verschil tussen de verlinking van onze samenleving en de wens van de gewone Burger, ken ik niet.

    En wat meer is, zelfs voor zij die ziende blind zijn, met dat ahw lijfelijk waar te nemen zijn.

    ’t Is triestig dat het daarbuiten regent. ’t Is wel geen Herfst meer, maar bijlage nog een Zomer.

     

    *

    *

    **

    *

     

     

     

     



















    08-03-2020, 07:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5358 - EEN AANTAL WOORDEN EN BEGRIPPEN WAARMEE U DIT JAAR ZULT MEE GECONFRONTEERD WORDEN

    1955

    *

    VOORSCHRIFT

     

    U heeft natuurlijk al lang begrepen, dat ondergetekende zijn hoed afneemt voor gezegde Benno Barnard. De geur van Tulpen uit Amsterdam of kaas uit Edam dan daar gelaten. Een opmerking die dan weer in strijd is met onze gemeenschappelijk gevoel als Lage Landers ondereen.

    Hij, hem, is dan echter wel ’n man die hoge toppen scheert.

    *

    Niet toevallig stamt onderstaand overgenomen stukje dan wel weer – op het eerste zicht - van aan ‘de overkant van de Moerdijk’.

    Waarom dus de dingen moeilijk maken, als ’t gemakkelijk ook kan.

     Dat zij zo van die zaken, die de mens totaal onverwacht op de nek kunnen vallen. Maar, om het heel eerlijk te zeggen: op wat verder volgt, over de nieuwlichterij, zat ik al lang te wachten. Overal lees ik over ‘Gold Diggers’, om na even nadenken uit te komen bij de aan de gang zijnde islammerij invasie….

    Maar Ach, zoal de betreurde weer nen Kaaskop, Godfried Bomans (1913-1974) zei ‘Agge mô leut êt’.

    *

    Waaraan ik dan telkens, als West-Vlaamse boerenpummel, nen ‘poester’ (=boerenknecht-in-wording), dan telkens toevoeg: Godfried, wordt da met ene ‘gotfer’ geschreven, of met twee….

    *

    EEN AANTAL WOORDEN EN BEGRIPPEN WAARMEE U DIT JAAR GECONFRONTEERD ZAL WORDEN

    *

    *

    Het leidt LIJDT geen twijfel dat U ook dit jaar overspoeld zal worden door de politiek correcte “new speak” die ons langs alle mogelijke kanalen door de heersende ideologie zal opgedrongen worden. Dat jargon zal zoals altijd bestaan uit een aantal woorden en begrippen waarvan sommigen al een tijdje in gebruik zijn, andere pas recent ontstaan zijn en een aantal andere in de komende maanden nog zullen uitgevonden worden.

    Maar wat er ook van zij: begrijpen wat er precies mee bedoeld wordt, kan best van pas komen. We vonden het dan ook nodig u er nu al enkele voor te stellen. Dit gebeurt in alfabetische volgorde en uiteraard worden ze stuk voor stuk van een summiere uitleg voorzien.

       Allochtoon: een term die al een tijdje meegaat en waarop stilaan sleet komt. Ondertussen mag hij wel beschouwd worden als het voorlopig einde van een lange evolutie die bij ‘vreemdeling’ startte. Die ‘vreemdeling’ werd na een tijdje een ‘gast-arbeider’, daarna een ‘migrant’, een ‘mede-Vlaming’, dan iemand uit een ‘etnisch culturele minderheid’ en is dus nu voorlopig een ‘allochtoon’. Want vermits al die benamingen na een tijdje vervangen werden omdat ze mogelijkerwijze ‘pejoratief’ konden overkomen, is er geen reden om te denken dat dit uiteindelijk ook voor ’allochtoon’ niet het geval zou zijn. In Gent is het al zover, vermits die term verbannen werd uit de woordenschat van de stedelijke administratie. Het woord werd zelfs door burgemeester in het Baudelopark officieel begraven. Het stadsbestuur heeft het vervangen door ‘Gentse Turk’, ‘Gentse Noord-Afrikaan’, enz. Het vergat echter mede te delen of het woord ‘allochtoon’ toch nog gebruikt wordt wanneer het mensen betreft die niet in Gent wonen. Maar gezien de universele roeping van het huidig bestuurscollege van de Arteveldestad zal hieraan wel binnenkort een mouw worden aa gepast.

     

       Antipolitiek: Een woord dat plots ontstond na de verrassende verkiezingsoverwinning van het VB op 24 november 1991. Niemand wist van waar het kwam of wie het had uitgevonden, maar in de eerste jaren na “Zwarte Zondag” (ook new speak) werd er zowel in de politiek als in de media veelvuldig gebruik van gemaakt. Daarna geraakte het stilaan ‘onder de radar’. De laatste tijd duikt het echter regelmatig weer op. Als u zou denken dat het woord betrekking heeft op mensen die met politiek niets willen te maken hebben, bent u volledig verkeerd. Antipolitiek is een terminologie die voorbehouden is voor mensen die een politieke mening huldigen die afwijkt van deze van de heersende ideologie, dit met de bedoeling ze uit het democratisch debat te bannen. In kerkelijke termen zouden ze ‘ketters’ zijn.

     

       Belgische djihadist: er is geen ontkomen aan, een radicale moslim die vanuit ons land vertrokken is om in Syrië of Irak aan de kant van IS te gaan vechten, mag alleen zo genoemd worden. Van zijn oorspronkelijke nationaliteit mag absoluut geen gewag worden gemaakt. Of hij de Belgische nationaliteit verkregen heeft of niet, is ook van geen enkel belang. Hij is ‘van hier vertrokken’ en dus is hij ‘Belg en uiteraard nooit een allochtoon.

     

       Burgerbeweging: gewone burgers die spontaan samen een politieke agenda op stellen en hiermee het stelsel van de politieke partijen willen vervangen. Er zijn nogal wat mensen waaronder een aantal journalisten die, vaststellend dat de politieke partijen de huidige crisis niet aan kunnen, erop rekenen dat burgerbewegingen hierin wel zullen slagen. Ze zien hierbij over het hoofd dat van zodra die bewegingen aan verkiezingen zullen deelnemen, ze niets anders zullen zijn dan partijen zoals alle anderen.

     

       Child free: dit epitheton definieert mensen uit Europa die bewust kinderloos willen blijven omdat… de overbevolking van de Derde Wereld een ernstige bedreiging voor het leefmilieu vormt.

     

       Culturele accaparatie: een misdrijf waaraan westerlingen zich vaak schuldig maken wanneer zij gebruik maken van voorwerpen, kledij e.d. die oorspronkelijk bij een niet-blank (excuseer: wit) volk horen. De voetbalploeg AA Gent werd door een instelling van de Verenigde Naties van culturele accaparatie beschuldigd, toen die vernam dat de club een Indiaan met een veren hoofddeksel als symbool gebruikte. Opgelet! Culturele accaparatie kan slechts in één richting gebeuren. Een zwarte Afrikaan in drieledig pak en met een stropdas om de nek pleegt geen culturele accaparatie. Een Vlaamse vrouw die op het strand een zijden sari boven haar badpak draagt, doet dat wel.

     

       Dekoloniseren: U dacht dat de tijd van het kolonialisme al lang achter ons lag, Kongo is tenslotte al zestig jaar onafhankelijk. Fout dus. Volgens de huidige generatie bobo’s en culturo’s is het nog nooit zo actueel geweest. Ze zijn namelijk tot de ontdekking gekomen dat we in onze geest nog altijd kolonialen zijn en dit onder meer omdat we nog steeds niet bezwijken onder de schuldcomplexen m.b.t. wat onze voorouders allemaal zouden uitgespookt hebben. Er wordt dan ook geprobeerd ons die op te dringen via toneel (een specialiteit van de KVS in Brussel en de NTG in Gent), film, literatuur, radio, TV en een paar kranten (De Standaard, De Morgen…). Hier bestaat een naam voor: hersenspoelen… Opgelet: argumenteren dat wij toch niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor wat de generaties die ons vooraf gingen al dan niet hebben uitgespookt, heeft totaal geen zin. De kleur van uw huid volstaat om uw schuld onomstotelijk aan te tonen.

     

       Duurzaam: Een epitheton dat bij alles past dat positief moet worden voorgesteld. Er bestaat in Gent zelfs een lagere school die zich als duurzaam voorstelt. Het is niet duidelijk of hiermee bedoeld wordt dat de leerlingen geacht worden er langer dan zes jaar les te volgen.

     

       Eye rape: een neologisme dat maar zeer recent ontstaan is. Een linkse feministische vrouw die te lang en te nadrukkelijk aangestaard werd door een man die niet in haar smaak zou kunnen vallen, zal beweren het slachtoffer van “eye rape” te zijn. Andere vrouwen zouden zoiets ook best gênant en vervelend vinden maar het daarom nog niet verkrachting noemen.

     

       Fascisme: een evergreen van het zuiverste water. Het woord werd zo vaak gebruikt dat het helemaal geen betekenis meer heeft. Er mag trouwens van uitgegaan worden dat zij die het overal menen te zien opduiken, weinig of niets van het historisch fascisme afweten. Een Franse denker zei ooit dat iedereen wel eens de fascist van iemand anders is geweest. M.a.w. het is gewoon een scheldwoord dat intellectueler klinkt dan andere en dat net zoals de “reductio ad Hitlerum” een ultieme redding biedt voor wie over geen enkel ernstig argument beschikt om een politieke tegenstander de mond te snoeren.

     

       Femicide: Vrouwen zouden naar verluidt vaker dan mannen het slachtoffer zijn van passionele moorden en van uit de hand gelopen verstoorde relaties. Er kan hier gerust worden uit geconcludeerd dat mannen brutaler zijn en zichzelf minder onder controle hebben dan vrouwen. Maar dat volstaat niet voor linkse feministen. Ze zijn van mening dat vrouwen vooral vermoord worden omdat ze vrouw zijn en noemen dit femicide, naar analogie met genocide … (commentaar overbodig). Wat er ook van haar: er is verbetering op komst want zowel in Parijs als in Brussel werd de laatste maanden tegen femicide betoogd en dat zal zeker helpen…

     

       Islamofobie: deze term is niet nieuw maar zal ongetwijfeld nog lange tijd in zwang blijven. Het woord werd een decennium terug in Teheran naar aanleiding van een radicaal islamitisch congres uitgevonden. Het werd zeer snel gretig overgenomen door al wie zich in het westen links progressief noemt om het naar het hoofd te slingeren van al wie de lef heeft om zich kritisch over de islam uit te laten. Zij die dat doen, beseffen niet dat een fobie een psychiatrische ziekte is en dat ze zich hiermee op het pad begeven van de vroegere communistische Sovjet-Unie waar dissidenten in psychiatrische instellingen werden opgesloten.

     

       Omstreden: een woord dat voornamelijk door de VRT wordt gebruikt en alleen maar betekent dat de persoon van wie het gezegd wordt niet in de smaak valt van de redacties van de openbare omroep. Salvini, Viktor Orban, Theo Francken, Boris Johnson zijn omstreden, J.M. Le Pen was dat jarenlang maar de leiders van de communistische totalitaire staten China, Cuba en Vietnam waren dit nooit en de theocratische dictatuur die het in Iran voor het zeggen hebben, werd ook nooit zo genoemd.

      *

    Dit is, geachte lezer, een eerste lijst van begrippen die u de komende maanden vaak zal horen of lezen.

    Volgende maand leggen wij u een andere voor.

    *

    Francis Van den Eynde

     

    NASCHRIFT

    *

    Sommige mensen hebben artritis, anderen dan weer hebben reuma. Sommigen zijn ‘verkeerd’, ook wel eens “homo” genoemd. Al zou Anusisten (Anusologen?)volgens mij veel duidelijker de juiste betekenis weergeven. Ik persoonlijk LIJDT aan ‘dislexia nervosa’, en dat LEIDT in veel gevallen tot grote ongemakken, ja zelfs tot ongevallen en huiselijk gekrakeel.

    Zo is dat bij voorbeeld over mijn aversie voor aaneengeschreven woorden. Die dan meestal daar door zo goed als onleesbaar geworden zijn voor snel-lezers als ik.

    Zeg nu zelf: wat is leesbaarder en toch duidelijk.

    Paternoster bollekens makerij mensen, of paternosterbollekesmakerijmensen…

    Idem dito ’n andere afwijking, die voor mij het logisch gevolg is van luiaarderij: e wet, ipv de Wet, de overhid ipv de Overheid, het parlement ipv het Parlement, de koning ipv de Koning, de kamer ipv de Kamer, god ipv God.

    Islammerij & Co wordt dan daarentegen de Islam, of IS….Islamitische Staat….

    Maar ja, je kan nu eenmaal niet alles tegelijk zijn. In alles mee zijn met zijn tijd, dit is ‘nieuwloopte’ zijn, of eerder zich vastklampen aan dingen die van ouds te vertrouwen zijn. Je staat voor de keus. Als Boer, d.i. Landbouwdeskundige, sta daar ook voor: veel boter of ’n vette maarte…

    *

    Beste Lezer,

    Net zoals bij iedere lang- rechtgeaarde romanschrijver, heeft U bij deze kunnen genieten van een lang maar geestig verhaal. Waar van, zoals gebruikelijk de ponte pas naar het einde toe belicht wordt. Maar dat had U al lang gesnopen.

    De basis van dit verhaal is NIET Hollands maar oer-degelijk Vlaams. Met als de comble, dat het ‘en plus’ dan nog van de hand is van een beroemde….. Genteneire.

    En neenie, ie en mag daarvoor zeker nie neuten….

     *

    **

     

     







    07-03-2020, 16:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.87 – PVV HET DAGELIJKS NIEUWS Noodwet – burgers naar grens Griekenland/Turkije = tweede Syrië? Al Gore & VERLONKEN via Overheid

    448

      87 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 7 MAART 2020

    ****

    PVV-Nieuwsbrief          nb3

    *

    Wilders: noodwet tegen ’asielbonus’

     

    Asielzoekers zouden niet langer de kans moeten mogen krijgen om met een dwangsom regeling miljoenen euro’s te eisen van de Overheid voor te trage procedures. De PVV komt vandaag met een noodwet om daar een stokje voor te steken.

    Wilders komt met zijn noodwet omdat hij hoopt dat andere partijen zijn voorstel nu wél massaal steunen, waar dat eerder niet gebeurde. „Asielzoekers krijgen alleen al dit jaar 70 miljoen euro als VVD-asielbonus. Onaanvaardbaar, daar moet meteen een einde aan komen.”

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE ‘VADERLANDSCHE’ BROL

    *

    Net zoals over de hele lijn aan de Grieks/Turkse grenzen uit heel Europa gewone burgers daar naartoe reizen om in te springen daar waar de ‘Overheid’ – al-dan-niet moedwillig – dat niet doet. Iets wat dan ‘Wettelijke Zelfverdediging’ heet. Om zijn landgenoten te beschermen, zo grijpt Geert Wilders in eigen land naar de NOODREM om het overheidsmanna voor de vele duizenden ‘gold diggers’, mannen, vrouwen e kinderen, te doen stoppen.

    Uit wat we hier gisteren sprokkelden uit de bijdrage van Doorbraak over De Linke (DiLi) in Oost-Duitsland, onthouden we vooral het woord ‘verlinken’. Dat is inderdaad in de meest letrterlijke zin van het woord, wat er door deze EUSSR al enkele decennia aan het gebeuren is. Als het niet rap genoeg lukt door middel van gewaagde constructies (EU) en een beetje al te doorzichtige ‘klimaat-verschrikking’ dan maar dat wereldwijde ‘Griepje’ geprobeerd. Paniekzaaierij –verlinking – om aldus de economie en dus de welvaart te kelderen.

    **

    AAA

    *

    Gedaan dus om als lammeren ter slachtbank te worden geleid. We laten met ons allen onze stem verheffen, de vuisten ballen, en op tafel slaan. Om verandering, een ‘Wende’ deze keer ten goede, te eisen.

     

    Om af te sluiten, waarom kunnen Volksvertegenwoordigers bij de Noorderburen NOODWETTEN indienen, en waarom kunnen ‘de onzen’ dat niet? Schrik van hun eigen schaduw? Wachten tot de oplossing van de Coburgse impasse, of is het eerder wachten op Godot?

    Of is het niet eerder zó, dat de ‘verlinking’ al zover is doorgedrongen (en aanvaard?) dat die men er zich niet van bewust is, dat heel Europa straks een tweede Syrië wordt. Onderste boven gekoerd door een ‘burgeroorlog’ waaraan maar geen einde komt?

    In de eerste plaats moet overal de wettelijkheid terugkomen.

    Desnoods, zoals in 1944-1945, met de hulp van de Amerikaan. Maar dan deze keer niet tégen de Russen, maar juist met hen, hand in hand. Om eens en voor altijd de Rode Vloed terug naar de hel te jagen.

    *

    *



    07-03-2020, 15:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.87 – PVV HET DAGELIJKS NIEUWS Noodwet – burgers naar grens Griekenland/Turkije = tweede Syrië? Al Gore & VERLONKEN via Overheid

    448

    87 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 7 MAART 2020

    ****

    PVV-Nieuwsbrief          nb3

    *

    Wilders: noodwet tegen ’asielbonus’

     

    Asielzoekers zouden niet langer de kans moeten mogen krijgen om met een dwangsom regeling miljoenen euro’s te eisen van de Overheid voor te trage procedures. De PVV komt vandaag met een noodwet om daar een stokje voor te steken.

    Wilders komt met zijn noodwet omdat hij hoopt dat andere partijen zijn voorstel nu wél massaal steunen, waar dat eerder niet gebeurde. „Asielzoekers krijgen alleen al dit jaar 70 miljoen euro als VVD-asielbonus. Onaanvaardbaar, daar moet meteen een einde aan komen.”

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE ‘VADERLANDSCHE’ BROL

    *

    Net zoals over de hele lijn aan de Grieks/Turkse grenzen uit heel Europa gewone burgers daar naartoe reizen om in te springen daar waar de ‘Overheid’ – al-dan-niet moedwillig – dat niet doet. Iets wat dan ‘Wettelijke Zelfverdediging’ heet. Om zijn landgenoten te beschermen, zo grijpt Geert Wilders in eigen land naar de NOODREM om het overheidsmanna voor de vele duizenden ‘gold diggers’, mannen, vrouwen e kinderen, te doen stoppen.

    Uit wat we hier gisteren sprokkelden uit de bijdrage van Doorbraak over De Linke (DiLi) in Oost-Duitsland, onthouden we vooral het woord ‘verlinken’. Dat is inderdaad in de meest letrterlijke zin van het woord, wat er door deze EUSSR al enkele decennia aan het gebeuren is. Als het niet rap genoeg lukt door middel van gewaagde constructies (EU) en een beetje al te doorzichtige ‘klimaat-verschrikking’ dan maar dat wereldwijde ‘Griepje’ geprobeerd. Paniekzaaierij –verlinking – om aldus de economie en dus de welvaart te kelderen.

    **

    AAA

    *

    Gedaan dus om als lammeren ter slachtbank te worden geleid. We laten met ons allen onze stem verheffen, de vuisten ballen, en op tafel slaan. Om verandering, een ‘Wende’ deze keer ten goede, te eisen.

     

    Om af te sluiten, waarom kunnen Volksvertegenwoordigers bij de Noorderburen NOODWETTEN indienen, en waarom kunnen ‘de onzen’ dat niet? Schrik van hun eigen schaduw? Wachten tot de oplossing van de Coburgse impasse, of is het eerder wachten op Godot?

    Of is het niet eerder zó, dat de ‘verlinking’ al zover is doorgedrongen (en aanvaard?) dat die men er zich niet van bewust is, dat heel Europa straks een tweede Syrië wordt. Onderste boven gekoerd door een ‘burgeroorlog’ waaraan maar geen einde komt?

    In de eerste plaats moet overal de wettelijkheid terugkomen.

    Desnoods, zoals in 1944-1945, met de hulp van de Amerikaan. Maar dan deze keer niet tégen de Russen, maar juist met hen, hand in hand. Om eens en voor altijd de Rode Vloed terug naar de hel te jagen.

    *

    *

    **

    *

     

     

     

     











    07-03-2020, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.121 – DOORBRAAK Benno Barnard - Hollandse Toestanden in Euro – Dagboek Feb/Mrt

    2843

    121 - DOORBRAAK

    *

    *

    Benno Barnard

    Seks, dood en God

    dagboekaantekeningen (15)

    *

    VRIJDAG 6 MAART 2020

    *

    VOOR-GESCHRIJFSEL

    *

     We voelen ons ’n beetje mede-voyeur, maar lezen door. Typerend vanwege die rat, om zo op ne Rode te gelijken. Hoe kan dat beest nou zoiets op voorhand voorzien?

    *

    6 maart 2020

    Leestijd 13 minuten

    https://doorbraak.be/seks-dood-en-god/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Grahame-Pearce

    Voor de kapitaalkrachtigen onder ons

    foto: ©collage

     

    *

    PARALIPOMENA

     

    Wasdag (20 februari)

    Op mijn rituele hondenwandeling bereik ik de plek waar Mr. Badger een week geleden dood en nat lag te wezen; onder de kale meidoorn (is het een meidoorn?) resteert een vage afdruk in de modder, die je met gips zou kunnen vullen voor een half afgietsel van zijn zijde. Levert dat kunst op? Alleen als je ook zijn postume natheid zou kunnen boetseren, die bebloede bek; als je erin slaagde dat dode beest op een of andere manier antropomorf te maken. Als je de lijdende mens via hem kon uitbeelden. Maar ik kan niet beeldhouwen.

    Laat ik dus maar een beetje schrijven dat mijn antropomorfe voorstelling van hem kinderlijk blijft: hij is teruggekeerd naar The Wind in the Willows, waar hij monter voortleeft in het behaaglijke Engeland van 1908. Behaaglijk voor zover je geen fabrieksarbeider was tenminste; niet voor niets is Kenneth Grahame ervan beschuldigd een valse allegorie te hebben geschreven, een conservatief pamflet: literatuur wetenschappers hebben de ratten in het boek als de opstandige arbeidersklasse geïnterpreteerd. Maar ach, de literatuurwetenschap heeft mij ook wel eens voor een reactionaire das uitgemaakt.

    Ik vervolg mijn pad, af en toe de honden fluitend, die soms komen bedelen om een stok, soms een lekker geurtje volgen. Zo beschrijven we een dubbele lus door de velden achter het dorp – en dan zie ik plotseling mezelf in de verte, ik ben al aanbeland op de plaats die ik straks zal bereiken… om 15:06 kan ik mijn locatie van ongeveer 15:11 al zien, daarginds, halverwege het pad onder de eiken die de grens tussen twee middeleeuwse percelen markeren!

    Maar voor ik dat punt bereik, snijd ik gauw een hoek af.

    Een vink hamert bevestigend. Een eik kraakt wijsgerig. Een rat werpt een socialistische blik op mijn bemodderde laarzen.

    Het doet me aan een ander kinderboek denken; laat mij u daarover iets vertellen.

    Engeland is zijn eigen tijdmachine en het is alsof iedereen in dit land – althans het soort iedereen dat ik ontmoet – An Experiment with Time heeft gelezen, een verhandeling van de filosoof J.W. Dunne uit 1927, waarvan de centrale propositie luidt dat alles synchroon gebeurt; maar aangezien dat voor ons kleine bewustzijn onvatbaar is, vertaalt het die gelijktijdigheid in het verloop der dingen, in geschiedenis dus. Wat overeenstemt met de historische obsessie van de Engelsen en de talloze tijdreizen in hun kinderboeken.

    ‘Tom’s Midnight Garden’ is verschenen in 1958. Philippa Pearce heeft het naar eigen zeggen mede onder invloed van Dunne geschreven. Er wordt dus in ge-tijdreisd, niet dankzij tovenarij of door het poreus worden van de meetbare werkelijkheid – Toms vehikel is de droom, de droom van iemand anders welteverstaan.

    Zijn broertje heeft de mazelen (dit was lang voor verwarde nazaten van Rousseau zich tegen vaccinatie zouden verzetten) en brengt de vakantie door bij een Oom en Tante. Hun flat maakt deel uit van wat ooit een vooraanstaand huis is geweest. Op de bovenverdieping woont de bejaarde Mrs Bartholomew, die ’s nachts droomt van het oorspronkelijke huis, waar ze als meisje heeft gewoond, toen het nog een eenheid vormde, met personeel en een boomgaard en zonder gedoe met wereldoorlogen en een zich emanciperende arbeidersklasse – u kent dat soort Engelse plattelandshuizen.

    Wanneer de grootvaderklok een dertiende uur na middernacht slaat, opent Tom de deur en staat in de tuin, dezelfde tuin die later verkaveld zal worden. En daar ontmoet hij de jonge Hatty in haar ouderwetse kleren. (Intussen ijsbeert Bertie in de belle époque tot hij eindelijk die ouwe theemuts van een Victoria mag opvolgen.)

    In het slot-hoofdstuk ontmoet Tom mevrouw Bartholomew. Ze vertelt hoe zij steeds ouder en ‘hij’ steeds doorzichtiger werd in haar dromen; hoe de tuin werd gesloopt en het huis verbouwd; hoe ze trouwde en twee zonen kreeg, die allebei in Frankrijk zouden sneuvelen…

    Gaat dit verhaal over het onderbewustzijn? In de Victoriaanse Tijd waren we nog niet uitgerust met dat attribuut, dat (ik citeer mezelf) als een grote zware sleutel aan een koord rond onze nek hangt – een sleutel die nergens op past, en zeker niet op onze boeien, sterker nog, die de taak van de boeien heeft overgenomen. Want zijn we niet geketend door de noties van die treurige psychologie?

     

     

    Nee, dit verhaal peilt dieper: het daalt af in het geheugen, dat ouder, rijker en veelomvattender is dan wijzelf. Het legt mijn levensfilosofie beter uit dan ik dat zelf kan. Geen kinderboek heeft mij meer beïnvloed.

    22 februari

     

    Er is een kind in mijn leven, of aan de periferie van mijn leven… het is een verschrikkelijk verhaal, maar nu ik hier toch aan het vertellen ben, zal ik ook dit vertellen.

    Of beter gezegd, hij wàs een kind; nu is hij in de twintig. Hij heet Winston en is de zoon van een nicht van mijn vrouw. Afkomstig uit hetzelfde stadje waar Anna is verongelukt, het stadje van mijn schoonouders, Goshen, Indiana. Nog in de jaren vijftig, toen ik al op aarde rondkroop, moesten zwarte mensen die zaken kwamen doen in Goshen zich bij de sheriff melden; ze mochten er geen hotelkamer nemen. Zo’n soort stadje dus, waar mijn bruine dochter soms te horen kreeg ‘dat Trump haar soort wel het land uit zou gooien’. Maar ik ken er veel aardige mensen.

    Winston behoort daar niet toe. Hij is niet aardig. Een jongen die op een zomerdag een pingpong wedstrijd tegen de vier jaar jongere Christopher verloor en daarop zijn batje naar het hoofd van mijn zoon smeet.

    Toen hij zestien was brak deze achterneef in het huis van een professor in. De professor werd wakker, daalde de trap af en belandde in een Amerikaans cliché, dat de vorm van een mes aannam. Hij stierf ter plekke. Winston verdween in de nacht. Pas zeven jaar later werd hij gearresteerd, in 2018.

    (Nu moet ik naar het voetbal, waar ik trots en jaloers naar het sterke, soepele lichaam van mijn zoon zal kijken, die zijn gebruikelijke arabesken zal draaien op het middenveld.)

    ‘s Avonds (regen als zweepslagen tegen de ruiten)

     

    Sindsdien zit Winston in de gevangenis. De begindatum van zijn proces is inmiddels vastgelegd: maandag 15 juni. Na twee jaar in de vergeetput krijgt hij eindelijk een proces. Amerikaanse gevangenissen zijn barbaars. Ongetwijfeld is hij inmiddels iemands hoertje. Het Amerikaanse juridische systeem is ook in de meest geciviliseerde staten onvoorstelbaar wreed. Winston mag zijn familie niet zien voor zijn straf is uitgesproken. Niemand begrijpt waarom dat is, maar het schijnt een gangbare praktijk te zijn. Hij krijgt enkel bezoek van zijn advocaat en een geestelijke. Zijn ouders spreekt hij via een skype verbinding. Hij is al twee jaar niet door zijn moeder omhelsd.

    Ik probeer me af en toe zijn toestand voor te stellen. Een agressieve jongen. Een moordenaar. Uiterst voorzichtig mee omgaan. Valt er nog iets van hem te maken? Nu waarschijnlijk niet meer.

    Vechtpartijen. Anaal geneukt. Grotere vent moeten afzuigen. Eenzame opsluiting. Wanhoop. Berusting. Te weinig hersens om te studeren. Valse vriendschappen. Drugs.

    ‘s Nachts

     

    Nu ik het heb opgeschreven, kwelt het me meer in plaats van minder – geloof nooit schrijvers die hun vak therapeutische kwaliteiten toedichten.

    Winston kan de doodstraf niet krijgen omdat hij nog minderjarig was toen hij de moord pleegde, maar ik zie er Indiana wel voor aan hem vijftig jaar te laten wegrotten. Dwalend door de wereldomspannende stad Epistemopolis, op zoek naar meer juridische informatie, beland ik in een steeg waar ik de rusteloze geest van de kleine George Stinney tegenkom.

    Vals beschuldigd van de moord op twee blanke meisjes in het South Carolina van 1944. Ter dood veroordeeld. Pas in de executiekamer zag hij zijn vader terug. Hij was te klein om goed te kunnen worden vastgesjord. Daarom moest hij op een Bijbel gaan zitten. Hij zei niets. Hij huilde zachtjes. Toen de hendel was overgehaald, gleed het te grote masker van zijn gezicht. Zijn tanden rookten; een oog was gesmolten. Hij was veertien jaar oud.

    23 februari

     

    Ik ontsteek een kaars voor Winston en sluit mijn ogen. Achter mij zacht kerkgemurmel. Ik probeer iets te denken, maar kom niet verder dan een anglicaans gestileerde vloek. Tussen mijn oogleden vervloeit het kaarslicht met sentiment.

    Koffie bij Gary en Duncan thuis. Ik verklaar dat de priester van ieder talent gespeend is; moge er spoedig een nieuwe komen, een man – of vrouw – met smaak, allure en een ietsiepietsie filosofische, historische en theologische kennis, want dat gezemel over gevoelens, God sta ons bij! God mag trouwens weten wat hij precies met zijn Kerk, zijn priesters en zijn mensheid bedoeld heeft.

    ‘s Middags

     

    Verhoudt de liefde zich tot de dood zoals het bed tot de elektrische stoel? Natuurlijk, je kunt wel doodgaan in een bed, maar niet vrijen in een elektrische stoel; anderzijds kreeg de mannelijke opgeknoopte (voor de introductie van het valluik) naar het schijnt een laatste stijve, ook een manier om een middelvinger op te steken naar beul en publiek.

    25 februari

     

    Emily Hale correspondeerde tussen 1930 en 1956 met T.S. Eliot. Ze schonk Princeton ruim duizend brieven die pas vijftig jaar na de dood van beiden geopend en bestudeerd mochten worden. Afgelopen oktober was het zover: de houten kistjes, omwikkeld met koperen banden en draden, werden geopend in de Firestone Library van de universiteit.

    ‘You have made me perfectly happy: that is, happier than I have ever been in my life,’ schreef Eliot in een van de brieven volgens The Guardian. ‘I tried to pretend that my love for you was dead, though I could only do so by pretending myself that my heart was dead.’

    Dichters schrijven wel meer flauwekul, vooral als de toehoorder een vrouw is, en terwijl ze hopen dat het lustobject haar standvastigheid verliest, beginnen ze gewoonlijk zelf te zwijmelen.

    Maar het werd niets met Emily.

    ‘Ik was niet verliefd op Emily Hale,’ schreef Eliot op 25 november 1960. ‘Emily Hale zou de dichter in mij hebben vermoord.’

    De angst van de dichter voor huwelijksgeluk. De wieg als het open graf van de poëzie.

    Aswoensdag

     

    Bezoek aan de barbier in het dorp.

     

    De barbier is een meisje van Christophers leeftijd, dat helemaal alleen haar kapperszaak heeft opgezet. Ze knipt uitsluitend heren. Op de hoek van haar gevel draait de rood-wit-blauwe spiraal van een traditionele barbiersstok.

    Het leder zucht verlekkerd als ik ga zitten. In de spiegel ontstaat de ijsbeer. Ze heeft rode gel-nagels en een bril met melkachtige glazen. Ik vertel haar over mijn grootvader voor de oorlog, op wiens etalageruit HEERENKAPPER staat te lezen; daarachter zie je op de enige resterende foto haarstukjes, vlechten, een batterij kammen, scharen, sifons en overige attributen, maar midden in dit sepia Rotterdam van 1930 doemen diep in de spiegel haar rode nagels op, die zich over mijn kalende schedel heen en weer haasten, terwijl haar vaag slaapverwekkende stem in het streekaccent vraagt wat ik vanavond ga doen…

    Welnu, het is Aswoensdag, kind, ik ga een kruisje op mijn voorhoofd laten zetten om me te herinneren aan het feit dat ik stof en as ben en ooit daartoe zal wederkeren. Weet je wat Aswoensdag is? Dat is de woensdag voor de Vastentijd begint, die uitmondt in Pasen. Weet je wat Pasen is?

     

    Because I know that time is always time

    And place is always and only place

     

    Dat is Eliot, Ash Wednesday, nee, geen vrolijk gedicht, en wat je zegt,

    Palmpasen-kruisjes van vorig jaar verbranden en met de as op het voorhoofd van een volwassene een kruisje tekenen is behoorlijk mal… Weet je wat symboliek betekent?

    ‘Ik ga lekker naar een film op tv kijken,’ zeg ik.

    Schrikkeldag

     

    Een vriend schrijft me dat hij zijn vader in het mortuarium voor de laatste keer gaat groeten: ‘Zijn lijk zal op hem lijken.’

    Ik wilde mijn dode ouders niet zien – en bovenal het achttienjarige lijkje van Anna niet. Maar mijn vader zag ik per vergissing. Hij lag opgebaard in een zijkapel van de oud-katholieke kathedraal van Sint-Gertrudis in Utrecht; er was een wake de avond voor de begrafenis-mis; ik zat in een bank mijn best te doen aan iets anders te denken, probeerde mijn gedachten te richten op een imaginair schilderij van een naakte vrouw, maar op de glijdende schaal van dood en erotiek bewoog mijn hoofd zich onafhankelijk van mijn wil iets te ver naar links – de vrouw loste op en ik zag de beschilderde wassen karikatuur van mijn vader, die mijn vader helemaal niet was, verlicht door genoeg kaarsen om de schemering te vernietigen.

    Ik stond op en vervuld van afschuw verliet ik het kerkgebouw.

    Maandag

     

    Kom, nog eens een potje armworstelen met een collega.

    Dimitri Verhulst publiceerde onlangs Onze verslaggever in de leegte.

    Ongedateerde dagboeken en wordt in het ooit baldadige, thans volmaakt conventionele weekblad geïnterviewd. ‘Voor de goede orde: zijn die “ongedateerde dagboeken” echte dagboeken, of zijn ze opgepoetst?’ vraagt de journalist vermoeid.

    Verhulst: ‘Er is niks aan opgepoetst. Ik hou niet van het soort gekunstelde dagboeken waarvan de schrijvers op voorhand weten dat ze gepubliceerd zullen worden. In mijn geval gaat het om losse flodders, sommige getypt, sommige geschreven, die ergens in een schoenendoos beland waren. Ik vind dat er een soort deontologie van het dagboek is: je moet respecteren wat je op een bepaald moment hebt opgeschreven. Vandaar ook het ongemak, de schaamte die ik nu voel. Ik sta hier in mijn blootje, hè?’

    O Dimitri! Ik doe nu juist mijn best om leesbaar te maken wat ik inderhaast in mijn schriftje heb gekrabbeld, uit elementaire hoffelijkheid tegenover de lezer, tegenover u dus, die ik in mijn dagboeken dan ook onbekommerd toespreek alsof u tegenover mij zat te slurpen van uw kopje thee.

    En natuurlijk heeft hij zijn notities wel bewerkt, de stijl, de compositie… zelfs zijn blootje is zorgvuldig bedacht, die pose van de spontane, ruige, coke snuivende bink, die ook wel een beetje een gegeneerde idioot is, zo zacht als de dichtkunst zelf wanneer je hem aanraakt.

    Voor de rest is dat hele dagboek strontvervelend: coke en de ene geliefde na de andere; het is de kleinburgerlijke versie van de decadente Franse schrijvers, Baudelaire, de Goncourts, Huysmans, die heel wat meer pauwenstaart hadden om te ontvouwen.

     

    Nee, dat dagboek van Verhulst is het tegendeel van mijn eigen gekunstelde dagboek: het gaat allemaal over hem, terwijl ik het nu juist nooit over mijn neusgaten heb, en over seks alleen om mijn vrouw te eren.

     

    Verhulst noemt Sylvia Kristel ‘een poppetje dat niet kon acteren’ – hoe simpel zou het zijn die woorden met een achteloze polsdraai in een definitie van hemzelf te veranderen.

    Dinsdag

     

    Heb ik het recht met een mestvork op een collega af te stormen of verlaag ik me dan tot de dorpsvete?

    Ik vraag geen subsidies aan, ik verbied mijn uitgever boeken van mijn hand in te zenden voor geldprijzen met nominaties. Dit voorbeeldige gedrag moet u zien tegen de achtergrond van mijn inkomen: ik verdien per maand gemiddeld 500 euro als schrijver, een vergelijkbaar bedrag als gastheer van een bed&breakfast, en mijn pensioen, dat ik sinds november vorig jaar ontvang, bedraagt 820 euro. Kortom, ik verkeer niet in een financiële positie die behalve Fressen ook veel Moral mogelijk maakt.

    5 maart

     

    Cantates van Bach op YouTube. In een spierwitte Zwitserse kerk weerklinkt ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ en alles klopt: de energiek zwaaiende dirigent met zijn vooroorlogse brilletje, het toegewijde strijken van de violisten, het nijvere blazen van de hoboïsten, en vooral het koor natuurlijk.

    Hoor, nu welt c-klein uit de keel van een blondine op… kijk toch, die blonde paardenstaart! Kun je zingend op iemand lijken? Het is Joy, iets jonger, maar onmiskenbaar Joy.

    ‘Wann kommst Du?’ kwinkeleert ze.

    *

    NA-GESCHRIJFSEL

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Meerdernood’ komt….

    Na lezing, volhardt en ondertekent ondergetekende zijn stelling: de Heer Barnard is geen genie. Maar hij is wel zeer spitsvondig. Voor dat eerste feliciteer ik hem; voor dat tweede benijd ik hem.

    *

    Engeland is zijn eigen tijdmachine….

    *

    Zodanig recalcitrant dat het bij momenten hallucinant wordt (22 Feb)

    *

    €820…. Je zou van minder chagrijnig worden.

    ’n Goeie raad, Beste Beeno: wordt bij ons in de Westheok ‘gold digger’ – neem daarvoor misschien eerst ’n donker gekleurde shampoo-douche, vertel dat je geen papieren meer hebt en dat je uit Nederlands-Indië uit ‘t oorlogsgebied naar hier bent gekomen. Leefloon €1400 + gratis huisvesting + gratis nutsvoorzieningen + ‘leef-pakketten’ om van te dromen.

    Met die Rutte van jullie wordt het noppes. Het biedt U trouwens de mogelijk om U ons dialect eigen te maken. Zo kunt U dan schrijven, dat met ‘rutte zijn’ in feite ‘platzak zijn’, bedoeld wordt…

    Ach, ’t is niks, jong… Agge mô leut’ êt.

    *

     *

     





    06-03-2020, 19:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 120 – DOORBRAAK Prof Reynebeau achtterna? - Die Line - DiLi ipv Nazi - Energie Wende

    888

                                    

    120 – DOORBRAAK

    9

    ‘WAANZIN IN EIGEN RANGEN’

    *

    VRIJDAG 6 MAARTi 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Vroeger, veel vroeger, in de tijd van Oom Adi, waren dat de Nazi. Nu heten die DiLI…. Geen Nazi

    Raar, hé.

    Hieronder leest U veel verhelderende zaken die zowat overal in de EUSSR tot leven komen. Klimaat – Milieu – meer groene energie -

    Precies of daar een smering goor reukje aan is…

    Overgewaaid van over de oceaan? Zwijg, me mens, wat hangt er nog boven ons hoofd?

    *

    https://doorbraak.be/waanzin-in-eigen-rangen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Bernd Riexinger, Co-Voorzitter van Die Linke

     

    Reporters / DPA

    *

    De links-radicale 'Die Linke' slaat haar eigen ruiten in met ongehoorde uitspraken

    *

    6 maart 2020

    Leestijd 6 minuten

    **

     

    *

    Wanneer komt Die Linke, de opvolgster van de ‘leidende partij’ van de voormalige DDR, nu eindelijk aan het bewind in het Westen? Jarenlang is er over die vraag gediscuteerd. De marxistisch-leninistische partij Socialistische Einheitspartei Deutschlands (SED) had zich na ‘de Wende’ omgedoopt in Partei des Demokratischen Sozialismus (PDS) en wist na de Duitse eenmaking in 1990 jarenlang toch nog altijd 20% tot 25% van de Oost-Duitsers te bekoren. Als partij van het Oosten vertolkte ze het protest en het misnoegen van vele Ossis en deed daar vaak nog een schep revolutionaire retoriek bovenop.

    **

    *

    Herinnering aan Stalin

    stroomt er toch nog altijd bolsjewistisch bloed door de aderen van sommige van haar mandatarissen en leden?

     

    Pas vanaf 2007, na de fusie met West-Duitse gauchisten, begon ze als Die Linke ook in West-Duitse deelstaten voet aan de grond te krijgen. De laatste jaren leek ze definitief aangekomen te zijn in het Westen, zowel geografisch (West-Duitsland) als ideologisch (aanvaardbaar als coalitiepartner voor de gevestigde linkse partijen, namelijk de sociaaldemocratische SPD en Bündnis 90/Grüne). Of stroomt er toch nog altijd bolsjewistisch bloed door de aderen van sommige van haar mandatarissen en leden? Bepaalde uitspraken op de Strategie-conferentie afgelopen weekend in Kassel wekten nare herinneringen op aan massa-executies en arbeidskampen zoals ze gebruikelijk waren in de Sovjet-Unie onder Lenin en Stalin.

    ‘De rijken doodschieten’

    lokte een van de deelneemsters uit haar tent

     

    Wat had de gemoederen in heel Duitsland weer opgezweept? Tijdens die conferentie ging het onder andere over het milieu. De bewering dat het rijkste 1% van de Amerikanen verantwoordelijk is voor een groot deel van de CO2-uitstoot lokte een van de deelneemsters uit haar tent. De dame fantaseerde onverbloemd over het doorvoeren van een revolutie en wat er op zou volgen: ‘Energiewende ist auch nötig nach ’ner Revolution. Und auch wenn wir das eine Prozent der Reichen erschossen haben, ist es immer noch so, dass wir heizen wollen, wir wollen uns fortbewegen.‘ (‘Energiewende is ook nodig na ’n revolutie. En ook wanneer we dat ene procent van de rijken hebben doodgeschoten, is het nog altijd zo dat we willen stoken, we willen ons nog voortbewegen’). Er ontstond even geroezemoes onder de 400 aanwezigen. Sommigen lachten, andere schudden het hoofd. Pas nadat de revolutionaire haar betoog had beëindigd, reageerde Bernd Riexinger, covoorzitter van Die Linke, met iets wat voor een grap moest doorgaan: ‘Wir erschießen sie nicht. Wir setzen sie schon für nützliche Arbeit ein.’ (‘We schieten ze niet dood. We zetten ze wel in voor nuttig werk.’)

    ‘De partij van de Muur’

     

    de weigering van Die Linke – nog altijd — om de DDR als ‘Unrechtsstaat’ te bestempelen

     

    Zowel het feit dat Riexinger de dame niet onmiddellijk tot de orde had geroepen als de bewoordingen waarmee hij achteraf haar moordfantasie probeerde weg te lachen, veroorzaakten veel opschudding in het politieke landschap van de Bondsrepubliek. Uiteraard veroordeelden politici van de centrumrechtse — in Duitsland: ‘burgerlijk’ genoemde — partijen CDU, CSU en FDP onmiddellijk de voorzitter van de Linkspartei. Het versterkte hen in hun wantrouwen tegenover de partij waaraan nog altijd het odium kleeft van de SED. Dat is toch de partij die de Muur heeft laten bouwen en verantwoordelijk was voor het schietbevel aan de toenmalige grens tussen de twee Duitse staten. Een bezwarende factor is de weigering van Die Linke – nog altijd — om de DDR als ‘Unrechtsstaat’ te bestempelen.

     

    Paul Ziemiak, de secretaris-generaal van de christendemocratische CDU, noemde de houding van Die Linke en van Riexinger ‘afschuwelijk’ en twitterde ‘Erschießen oder Arbeitslager? Unfassbar! Deshalb keine Zusammenarbeit mit @dieLinke‘. Markus Blume, zijn collega van de Beierse christendemocraten (CSU), eiste zelfs het ontslag van Riexinger. De liberale FDP gaf nog eens te verstaan dat zij op basis van het gebeuren Bodo Ramelow (Die Linke) niet zou helpen verkiezen tot minister-president van de deelstaat Thüringen. Overigens, de FDP onthield zich afgelopen woensdag tijdens de stemrondes in het deelstaatparlement; Ramelow werd verkozen met de stemmen van Die Linke, SPD, Grüne en CDU. En ook Alexander Gauland van de Alternative für Deutschland (AfD) liet zich ook niet onbetuigd: voor hem was het duidelijk dat Die Linke zich nog niet van haar ‘bloedige SED-erfenis’ heeft bevrijd

    **

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Meerdernood’ komt….

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    …. de Duitse ‘eenmaking’ in 1990, na de val van De Muur…

    *

    … Pas vanaf 2007, na de fusie met West-Duitse ‘gauchisten’…

    *

    ‘Energiewende’…staat gelijk met ‘de rijken erschiesen, of, menselijker, in arbeidskampen zetten..

    *

    Bodo Ramelow (Die Linke)…. Thüringen….

    *

       

     

     

    06-03-2020, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.86 - HET DAGELIJKS NIEUWS Verkiezingen? Parlement met 2/3 goedgekeeurd??? – Zakenvrouwen Staden & Oostnieuwkerke zijn successen - 3w D – Plus est en Vous

    1731

        86 - HET DAGELIJKNIEUWS

    *

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 6 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    EEN STAND VAN ZAKEN

    *

    … een nieuwe ‘Federale’ Belgische Regering?.... /…. de Corona ‘neuzen-tellerij’…/…nieuwe verkiezingen….

    *

    Tot zover deze nieuwe portie inspiratie…

    *                  

    Het ‘griepje’ waarover zowel de ‘Federale’ niet eens bestaande ‘Regering van Dovende Zaken; als onze (machteloze) Vlaamse ‘Deelregering’ het hoge woord voeren, is dus blijkbaar ondertussen van… de ‘Medische Sector’ overgeslagen op de fundamenten van dit (bij het haar getrokken) Apenland STAAT.

    Het gaat dus van kwaad naar erger. Van een ’griepje’ naar een totale ondergang.

    Alhoewel. Na regen komt toch de zonneschijn!

     

    En daar staan ze nu ‘met hun meulekens’. Lijk gestrafte schooljongens. Of moet ik eerder zeggen, als op het punt van in de boeien te worden geslagen. Lijk het past voor beroeps-criminelen?

     

    Voor de goed menende Burger ondertussen echter gaat als van ouds, de zon in het Oosten toch op. Zo leerden we uit de Zaak Salvini (Italië) wel bij, dat het Opperste Tribunaal van deze EUSSR in Straatsburg nog niet vergeten is, dat de Wet niet vatbaar is voor (achterbakse) interpretaties.

    Straatsburg, dat is voor ons toch in het Oosten?!!

     

    Dura lex, sed lex.

     

    In onze beschaafde samenleving is iedere Wet, zelfs een ‘Grondwet’, een afspiegeling van ‘de Leer van Rome’ die al 2000 jaar in al haar eenvoud onwrikbaar stand heeft gehouden. Van het ‘Geestelijke’ naar het ‘Profane’: een wisselwerking?

    Moderniteit is fundamenteel tijdgebonden en wijzigt om de haverklap. ’t Kan vriezen, ’t kan dooien.

    Menselijke wetten zijn menselijke interpretaties van die ene eeuwige Goddelijke Wet. Maar als God ‘afgeschaft’ is, waar is dan het roer waar zelfs een Schip van Staat niet zonder kan? Want dan is het geen ‘schip’ meer, maar een wrak.

    **

    Graf in Alveringem van C. Verschaeve; door de Staatsvuiligheid onder een dikke laag gewapend beton gegoten….

    *

    ‘Waar men geen kleinheid kan ontwaren’: dat was ooit de getuigenis van Cyriel Verchaeve als hij het had over ‘De Rijn te Schaffhausen’.

     

    ‘Nieuwe Verkiezingen’, voor zover die al (zoezegd) grondwettelijk mogelijk zijn, zijn als de Staatsloterij. Altijd prijs. Toch voor enkelen…


    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    *

    DONDERDAG 5 MAART 2020

    **

    *

    ITALIA: het openbaar leven valt er stil. Musea, universiteiten, scholen,… DICHT. Tenminste tot 15 Maart. Alle grote ‘events’ zijn afgelast, net zoals de meest vermaarde internationale wielerwedstrijden.

    Toeristen & pelgrims blijven helemaal weg,: 80% minder.

    Reeds meer dan 4000 mensen zijn er besmet. Er zijn ook al doden…

    België: 27 nieuwe besmettingen, waaronder 8 in één gezin in Wevelgem. Maar er is slechts 1 patiënt gehospitaliseerd, de anderen hebben thuis-arrest.

    In Antwerpen is er 1 centraal afneempunt voor testen dichtbij het labo. Daar kent men na ½ dag de uitslag van elke test.

    In Gooik (VL. Brabant) is er een WZC dicht, daar er 1 werknemer in contact was met een besmet iemand. Zekerheid voor alles, want ze hebben te zorgen voor de meest kwetsbare groep. Een ‘overkoepelend orgaan’, Het Vlaams Agentschap voor Gezondheid en de burgemeester, vinden dit evenwel overdreven.

    CHINA: aantal besmettingen blijven dalen, men is daar over de piek heen. Vandaag ‘slechts’ 140 nieuwe gevallen.

    De Chinezen hebben nu veel ervaring opgedaan rond het virus, en die delen ze nu met anderen, vooral met de Italianen.

    Straks zit Vaticaan Stad nog vol spleetogen met het St. Pietersplein omgevormd tot Plein van de Hemelse Vrede….

    De economische gevolgen zijn – wereldwijd - enorm: de export heeft tenminste al 50 miljard € gekost.

    **

    *

    Amnesty International heeft vastgesteld dat in ons land gemiddeld minstens 8 mensen per dag worden verkracht. De overheid moet hiervan een topprioriteit maken, zeggen ze. En het aantal ligt realistisch veel hoger, maar de mensen durven uit angst, schuldgevoel of schaamte niet naar de politie stappen. Daarom heeft iemand die het zelf beleefd heeft, nu een open brief geschreven.

    Een ‘Inconvenient truth’ ten gevolge van die duizenden ‘gold diggers’, meestal jonge hitsige mannen die hier rondhangen omdat ze welkom zijn?

    **

    *

    Wilmès heeft de vertegenwoordigers van de werkgever-organisaties en de vakbonden uitgenodigd om mee te delen welke steunmaatregelingen de Regering moet nemen door de economische situatie. Reeds meer dan 100 firma’s hebben een aanvraag ingediend om een tijdelijke werkloosheid aan te vragen.

    Zeuneke De Croo stelt bijvoorbeeld voor om de bedrijfsvoorheffing ‘later’ te betalen …

    **

    *

    Het Belgisch ‘Tomorrow Winter’ op Alpe d’Huez wordt afgeschaft. Frankrijk wil dergelijke grote manifestatie momenteel niet.

    Men vermeldt wel dat er daar nog altijd kan geskied worden!

    *

    Kortrijk: de 4 expo’s in De Hallen gaan wel door, dus ook het Tuinexpo. Er is voorzien van vele besmettingsmiddelen zoals gel en zeep.

    **

    *

    ‘Tavola’: De tweejaarlijkse afspraak voor de wereld van de “premium food” & drinks, met geselecteerde delicatessen en heerlijke ‘high-end’ producten van +550 exposanten is gepland volgende week, maar afgelast. Want heel veel van de exposanten hebben reeds geannuleerd.

    Voor de hotelsector heeft dit een grote impact: veel annulaties.

    Brugse Hotels die vooral op Aziatische klanten gericht zijn, lijden ook erg onder het virus.

    **

    *

    Goed nieuws voor het Euthansie Front. De Regering (of wat ook dat die voorstelt) heeft een wetsontwerp klaar om de ‘wilsverklaring’ voortaan voor onbepaalde duur te laten doorgaan. Vroeger was dat slechts 5 j geldig en dan moest men het terug aanvragen.

    Zo ziet U maar waar ‘de prioriteiten’ liggen van deze flut-regering, die – grondwettelijk - alleen maar ‘Lopende Zaken’ kan behandelen.

    In de zakenwereld zouden dergelijke CEO’s al lang achter slot en grendel gezeten hebben. Maar ja in de polletiek is het ‘business as jou-zo-el’…

    **

    *

    Brussel: Achtduizend-vijfhonderd (8500) personen uit ‘de zorgsector’ zijn ‘op straat gekomen’. Ze zijn opgetrokken naar Min. Beke om te vertellen dat de kwaliteit van ‘de zorg’ in gevaar is! Oplopende wachtlijsten - burn-outs - depressies – tekort aan personeel …

    Een kleine delegatie uit ‘de kunstsector’ stapte mee op.

    **

    *

    Volvo-Cars (Gent) opent naast de vestigingsplaats een nieuwe batterij-fabriek voor hun eigen elektrische wagens.

    Audi deed dit ook in Brussel.

    De voorste hond vangt de haas. Heb ik als jonge gast geleerd van mijn allereerste ‘Baas’. In 1957 waren daar juist geteld 14 arbeiders aan het werk. Nu, in de winter 400 à 500, in de zomer + 700…

    U leest het straks hieronder nogmaals: dromen, denken, doen en bluven voort doen’…

    *

    Verkiezingen in USA: Warren stapt uit de race: wie steunt ze nu?? Dat blijft nog eventjes de vraag.

    Erg interessant hé…

    **

    *

    Erdogan en Poetin hebben in Moskou 6 uur vergaderd om de toestand te bespreken rond Syrië, dit vooral om te kalmeren. Vanavond start nog maar eens het ‘staakt het vuren’.

    Kijk, van de Poet weten we dat die spreekt namens Rusland. Maar wat in ’s hemelsnaam heeft diene Erdogan te zien met zijn buurland Syrië? Zal ook wel zwaar op de maag van Poetin gelegen hebben. Maar ja, strontvliegen en Turken: een mens zit ermee opgeschept voor hij het goed en wel beseft. Zie de goede oude stad Leuven, ooit het bolwerk van Lowie Lawijt…

    **

    *

    Mevrouw Elien Pieters uit Staden van het bedrijf GEDIFLORA heeft de ‘Womed Award 2019’ ontvangen als beste onderneemster van het jaar. Gediflora, één en al energie uit West-Vlaamse aarde, heeft haar hoofdzetel in Oostnieuwkerke. Het is een ‘business-to-business’ wereldspeler op vlak van ver-edeling en vermeerdering van bol-chrysanten. Er worden ‘stekjes’ betrokken uit en naar Brazilië, Kenia en Florida, aan kwekers over de hele wereld.

    Voor haar tellen de vijf “D’s”: Dromen, Denken, Durven, Doen en Deuredoen! Ze studeerde voor Handelswetenschappen en wou de wereld verkennen, maar door het enthousiasme van haar Pa heeft ze het bedrijf overgenomen. Ze is de derde generatie!

    **

    *

    De belofte van het jaar is Valerie Lemahieu uit Beernem. De West-Vlaamse gaf haar job als manager bij Unilin op om zich volop toe te leggen op het uitbouwen van haar sapjeslabel JusRé. Het begon als een passie die ze met vrienden en familie deelde, maar groeide al snel uit tot iets groters. JusRé brengt negen koudgeperste sapjes vol vitamines en smaak.

    Hiphip hoera voor onze dames!! Doe zo voort…

             Unilin (Ooigem), later versmolten met Spano (Oost-Rozebeke) waren beiden de grootste nog overgebleven leemplaten-fabrieken die de streek, achter het vlas, hebben rijk gemaakt. Maar, business as joezeël, de nieuwe entiteit is nu in de handen van de…

    Amerikanen….

    FINITO

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Kijk (en dat is weer geen toeval) ook vandaag kunnen we dit geschrijfsel met enkele positieve noten afsluiten.

     

    Vooral die ‘Drie D’s’ van (weeral) twee Knappe Dames die ‘huismoeders’ hadden dienen te zijn, thuis aan de kookplaats, zouden onze jonge mensen moeten kunnen doen dromen.

    Il n’est pas nécessaire de réussir, pour perséverer…

    ‘t Is wel in ‘t Fransoos, maar evengoed, is het ‘n waarheid lijk ‘n koe.

    Want wetewel, die 5 D, die zijn oorspronkelijk van ‘Seetie Clercq’, alias Boer Clerck, alias ‘den Ballieu’, die uiteindelijk wereldbekend geworden is onder de naam TAPIJTEN BEAULIEU’.

     

    1. Er zijn niet veel landgenoten Fr/Vl, die op een privé verjaardagsfeestje aan huis, zowel Georges Bush, Ex-President van Amerika, als Michaël Gorbatsjov, Ex-Sovjet Leider, als GASTEN mogen begroeten.

    En Nikke, die als opkomende jonge kracht de opgang van dit textielbedrijf van zeer dicht heb mogen meemaken, kan dat getuigen.

    Voorbeeld: ondergetekende is voor ’n prutszaakje in bespreking met ‘aangestelden’ bezig ergens in de ontvangstkantoren. Die zijn allemaal druk bezet. Overal koffie met koekjes. Middag? De bel gaat. Net as vroeger, op ’t Hof, toen de zaak nog ’n boerenbedrijf anex vlasfabriekje was. Iedereen volgt iedereen, naar de Hofplaats, ondertussen omgebouwd tot feestzaal. Iedereen neemt plaats en eet en drinkt. Terwijl de gesprekken ondertussen doorgaan. Tot iedereen ofwel afrondt, ofwel verder gaat met wat men bezig was.

    Werkelijk, dat was gewoon ‘zaken doen’ op z’n Vlaams. Jaren later doen dergelijke zaken mij nog altijd dromen….

    Wat staat er, voor iedereen te lezen, Oud en Jong, Links of Rechts, weer op de schouwmantel van t Stadhuis in Brugge-die-Scone?

    Plus est en Vous.

    *

     

    *

    **

     

     

     

    06-03-2020, 12:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.42 - TSCHELDT HET INTERRACIALE BONTE NIET ZO ONSCHULDIGE HUWELIJK TUSSEN VTM EN HLN

    42 - TSCHELDT

    *

    HET INTERRACIALE BONTE NIET ZO ONSCHULDIGE HUWELIJK TUSSEN VTM EN HLN

    29 februari 2020

    **

    *

     Is het nog niemand opgevallen? Sinds een week of twee sluit Daniël Verstraeten, Dany voor de vrienden, het VTM-nieuws af met de mededeling dat wie op zoek is naar meer nieuws zich dient te wenden tot HLN.be

     

    Het klinkt op het eerste gezicht als een verspreking. Maar het is het allerminst. Het merk VTM en het merk HLN werden geruisloos onderling in de echt verbonden.

     **

     Nog niet zo lang geleden, in 1975, verbood de Federal Communications Commission in Amerika dat één bedrijf zowel een krant als een TV-station kon bezitten in dezelfde markt.

     

    Daar waren vele redenen voor, media-diversiteit de belangrijkste. De regels zijn ondertussen bijgepast in Amerika.

     

    In Vlaanderen heeft een dergelijke regel nooit bestaan.

     

    Op de heugelijke dag des heren 1 februari 1989 vond de eerste uitzending van VTM plaats. Op dat moment was VTM eigendom van een groep van 9 uitgevers die de taart netjes verdeeld hadden in stukken van 11,1 %.

     

    In de loop van de jaren rollebolden de 9 uitgevers wat over de speelplaats met elkaar tot er in 1998 twee winnaars overbleven, Roularta en De Persgroep met elk 50 % van de VTM-taart.

     

    Het gedeelde TV-bedrijf dat de laatste jaren de naam Medialaan droeg, belandde uiteindelijk in 2018 voor 100 % in handen van De Persgroep.

     

    In 2019 smolt De Persgroep alles wat niet te zwaar of te heet was samen tot een nieuwe constructie onder de minst sexy naam ooit bedacht voor een nieuw mediabedrijf: DPG media.

     

    De oude nieuweling is het zwaarste commerciële media-vehikel in Vlaanderen. Er schuilen 35 merken onder de saaie naam (van Humo over De Morgen tot VTM en Het Laatste Nieuws), er werken een slordige 1800 mensen, en ze bereiken met hun gezamenlijke mediapower zo ongeveer 4,6 miljoen mensen per dag.

     

    De lokale Rupert Murdoch achter DPG is Christian Van Thillo.

     

    Wie zoveel mediamacht concentreert en op het einde van de maand de loonmassa van 1800 man via zijn sociaal secretariaat te zien krijgt, wenst natuurlijk dubbele koffiekannen, dubbele boekhoudingen, dubbele cafetaria’s, dubbele redacties,… te herleiden tot één efficiënte organisatie.

     

    Alle redacties werden daarom recentelijk binnen de groep op één grote hoop gegooid, nieuws is uiteindelijk toch maar nieuws dachten ze bij DPG, van het vet ontdaan en het veld ingestuurd onder de nieuwe codenaam News City. Omdat Gotham al bezet was door het imperium van Bruce Wayne, koos Van Thillo ervoor om zijn News City in te planten in de grauwe stationsbuurt achter de Antwerpse Zoo.

     

    Het is uit het vat van News City dat Dany tegenwoordig zijn nieuws tapt. Met de ondertussen bekende afsluiter, dat wie meer VTM wil, zich moet wenden tot meer HLN.

     

    In een normaal medialandschap zijn het bezadigde, wat oudere, wat dikbuikige, bebrilde krantenjournalisten die de watchdog-rol spelen die hen in vele boeken en films wordt toegedicht. Dat was zelfs in Vlaanderen zo.

     

    Maar die tijden zijn in het nieuwe Gotham aan het station voorbij. HLN kan nooit meer vertrouwd worden als watchdog nu het officieel ‘geënt’ werd op een afgescheurde tak van VTM. Het sap van HLN is nu het sap van VTM en andersom. En omdat VTM al lang geen neutraal nieuws meer bracht, maar al enige tijd feilloos optrad als promotiekanaal voor Medialaan producten, is bijgevolg HLN verworden tot een even feilloos promotiekanaal van DPG riedeltjes en entiteiten.

     

    Voor wie er aan twijfelt, zelfs een nieuwsorganisatie heeft een watchdog nodig. Bij DPG heeft men de watchdog gefileerd, gepaneerd, gefrituurd en met een druppel citroen met smaak verorberd.

     ***

     Er blijft nog één totaal onafhankelijke niet-gesubsidieerde speler over in de Vlaamse media, en dat is… inderdaad ‘tScheldt. Geef U zelf een kleurrijk cadeau. Kies je abonnement:

    *

    De Zwijger

     NASCJRIFT

    *

    *

    De persmuskieten kruipen dus als gifspinnen dicht bij elkaar in een wespennest. Dicht in de buurt van de Antwerpse ‘Rosse Buurt’. Maar ook dicht aangeschurkt bij ‘Het Jodenkwartier’ waar het vooral over veel GELD gaat. Net als in een hoerenkast, open en bloot. Maar vooral… hondsbrutaal.

    Daar past maar een enkele reactie bij. Afkeer. Een straatje om lopen.

    Dan valt, lijk alles in de zakenwereld, alles vanzelf wel stil en in de plooi. Het schoonste voorbeeld is wel dat ‘Piemel Mag er zijn’ - P-Magazine – waarvan de Bazen al meer tijd doorbrengen op het beklaagdenbankje in de Rectszaal dan op hun fijnlederen directie-zetel. Al is het nu (voorlopig) nog altijd eenmaal zó, dat een speciaal soort ‘Politici’, als ‘Brothers in Crime’, elkaar de handen boven het hoofd houden.

    Pourvu que ça due.

    Maar lijk dat gaat met de hele ‘brol’ rod Brussel en Het Paleis, ziet het ernu al… bruin uit.

     

    Voor Vilvoorde, dat warme oude Vlaams gebleven ‘nest’ vlak bij de Hoofdstad, is er maar éénvastelling, end at is die van Johan Cruyf. Elk nadeel heb se voordeel. De klus is bijna geklaard, het vuil is er uit getrokken. Misschien zelfs dat nu ook de criminaliteit volgt? En wie weet, ook dat daar de Reconquista stilaan vaste vormen aanneemt. De Linkxen hebben het daar inderdaad al BONT en BLAUW genoeg gemaakt.

    Want weet U, tussen ons, West-Flutenaars en de Pjeerefretters bestaat er sinds mensengeheugenis een goede verstandhouding. En dat schept een band.

    Vilvoorde is en blijft van ons en wordt dus weer een volledig Vlaamse srad, zoals die altijd al is geweest. On-verfranst, en vooral on-vervreemd.


    Och, het zit hem in zoveel kleine dingen. Vilvoorde, bij manier van spreken, bijlange geen boerenpummel-gemeente, is een STAD waar volwassen mannen, die hun oude schooldirecteur op straat ontmoeten, nog altijd zeggen ‘Dag Meester’. En da’s geen chci-chi, maar “t komt recht uit het hart. Mercie, meisjes en jongens ‘van langs die kanten’, zo van ’t Faubourg en zo…

    *

     

     







    06-03-2020, 04:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DORBRAAK HET VERHAAL VAN DE ILLEGALE GHELAMCO ARENA KRIJGT NOG EEN STAARTJE

    *

    HET VERHAAL VAN DE ILLEGALE GHELAMCO ARENA KRIJGT NOG EEN STAARTJE

    *

    https://doorbraak.be/het-verhaal-van-de-illegale-ghelamco-arena-krijgt-nog-een-staartje/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    Ignace Vandewalle vertelt ons hoe het verhaal verder gaat.

    *

    4 maart 2020

    Leestijd 3 minuten

    *

     David Geens sprak met Ignace Vandewalle, auteur van het boek ‘DE ILLEGALE GHELAMCO ARENA’.

    Je zou denken dat met het uitkomen van de waarheid over het politieke spel rond de bouw van de Ghelamco Arena door middel van Ignace’s boek alles gezegd was, maar niets is minder waar.

    Het verhaal krijgt namelijk nog een staartje.

     

    Een drieluik

     

    We gaan even terug in de tijd. Wat was er nu ook alweer aan de hand? Het boek beschrijft het in detail natuurlijk, maar Ignace is zo vriendelijk om het voor ons samen te vatten:

     

    ‘Je kan alles herleiden tot een drieluik. Enerzijds heb je de enorme voordelen die AA Gent eruit heeft gehaald met illegale staatssteun, anderzijds zijn er de grote voordelen voor de zakenmensen, waaronder Paul Gheysens van Ghelamco, en natuurlijk zijn er de grote voordelen voor de politici die het belastinggeld misbruikt hebben om daar vreemde constructies op te zetten en er zo electoraal voordeel uit te halen.’

     

    ‘De grootste winnaar op financieel vlak was echt wel Ghelamco, maar de voetbalclub was de morele winnaar. Ze heeft nu een heel mooi stadium waar ze niet veel huur voor moeten betalen. Daardoor kon de voetbalclub uitgebouwd worden tot een club in de top vijf, waar ze vroeger eerder de middenmoot wad en wel al eens flirtte met degradatie.’

    Met ons belastinggeld

     

    ‘Er is enorm veel geld mee gemoeid. Je hebt eerst de illegale staatssteun en anderzijds de overheidssteun. Klinkt hetzelfde, maar is het niet. AA Gent betaalt een huur die niet marktconform is. Het verschil tussen die huur en een marktconforme huur is die illegale staatssteun. De overheidssteun bestaat dan weer uit het geld dat ze gekregen hebben voor de bouw.’

     

    Ignace gaat verder door specifieke bedragen te noemen waar je bijna van achterover valt. De constructies om toch maar een begroting in evenwicht te hebben doen op zijn zachtst gezegd met de wenkbrauwen fronsen, want het gebeurt allemaal met ons belastinggeld, ter verrijking van enkelen.

     

    Illegaal, want er was geen aanbesteding

     

    ‘Er was ook geen aanbesteding, zoals dat voor alle overheidsuitgaven hoort te gebeuren. Neen, het werd gewoon toegekend door politici.’ Vriendjespolitiek van de eerste graad.

     

    Maar dat is dus niet het einde van het verhaal. Er was namelijk een quid pro quo, voor wat hoort wat. Zo zijn er zeer waardevolle gronden toegekend aan de betrokken zakenmensen, voor een prikje. Op die manier konden zeer grote winsten gemaakt worden.

     

    Meneer Gheysens werd al eerder genoemd. We hadden hem uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek, maar we ontvingen geen antwoord op onze uitnodiging.

     

    Ignace heeft, ondanks de strijd tussen beide heren, Paul Gheysens nooit ontmoet. Gheysens heeft Ignace destijds beschuldigd van chantage, waarop Ignace hem een grote leugenaar noemde. ‘Ik heb nooit de opdracht gegeven aan Doorbraak, mijn toenmalige uitgever, om hem een bod te doen om in ruil voor geld het boek niet uit te brengen. Dat zou ik NOOIT doen!’

     

    ‘Ik daag hem nog altijd uit om van die zogezegde chantage, die hij breed in de media uitsmeerde, bewijzen op tafel te leggen. Hij had namelijk beloofd dat te zullen doen, maar tot op vandaag is daar niets van in huis gekomen.’

    De cadeaus blijven maar komen

     

    Er is een erfpacht toegekend van omgerekend net geen 30 euro per maand voor meer dan 8000 m² commerciële grond. Dat is minder dan een cent per maand per vierkante meter.

     

    ‘Als je je wagen meer dan negen uur parkeert in het centrum van Gent, betaalt je al meer en dan neem je hooguit 10 m² in beslag. Hallucinant.’

     

    Hier zou een Rechter over moeten beslissen, maar daarvoor moet eerst iemand klacht indienen. De oppositie zou de zaak echter kunnen blokkeren door de overname van de erfpacht van de originele pachter naar de zakenmensen op de agenda van de Gentse Gemeenteraad te plaatsen, want dan moet er een publiek bekendgemaakte beslissing over komen.

    *

    Kevin Verdegem



    05-03-2020, 19:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOORBRAAK GREEN DEAL voor Wallonië, GREEN STEAL voor Vlaanderen’

    1047

    *

      GREEN DEAL VOOR WALLONIË, GREEN STEAL VOOR VLAANDEREN’

    *

    https://doorbraak.be/green-deal-voor-wallonie-green-steal-voor-vlaanderen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     sJIEKE sJAREL

    Green Deal

    Ze stonden erbij en keken ernaar

    foto: ©Reporters / QUINET

    *

    4 maart 2020

    *

    De Europese Unie heeft meer geld nodig. Door het verlies van de Britten en megalomane projecten zoals de Green Deal, smeekt de EUSSR om meer geld. Geld dat ze onder meer in Vlaanderen komen halen. Waar andere managers in de private sector de broeksriem aanhalen om aanzienlijke gaten te dichten, kiezen onze onverkozen managers er net voor om nog méér geld uit te geven.

    **

    *

    Aflaat tegen klimaat hysterie

     

    206 miljard euro als “aflaat” tegen klimaathysterie en ongeïnformeerde spijbelende pubers volstonden niet voor Europa. De volgende begroting moeten we 320 miljard uittrekken, ofwel 114 miljard euro meer. 100 miljard daarvan wordt besteed aan een ‘rechtvaardig’ transitie mechanisme. Niet alleen zijn de voorstellen in de Green Deal megalomaan, de uitvoering en financiering ervan zijn onverantwoord. De Europese Unie wil net zoals België een éénvormig beleid uitstippelen voor regio’s die een fundamenteel verschillende koers varen.

    ​​Het transitie mechanisme van de Green Deal is even rechtvaardig als goeie punten afpakken van flinke leerlingen en ze geven aan luie en dat alles in de naam van een ‘ever closer classroom’.

     

    ‘Rechtvaardig’

     

    ​​Het ‘rechtvaardige’ transitie mechanisme waartegen de Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en minister-president Jan Jambon (beiden N-VA) nu fulmineren, moet landen die nog te veel afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen ondersteunen in hun ‘transitie’ naar Groene Rnergie. En daarvoor moet de Europese Unie geld uittrekken, want die energie transitie moet razendsnel plaatsvinden. Immers, de Europese Unie nam zich voor om tegen 2050 volledig ‘klimaatneutraal’ te zijn.

     

    De term ‘rechtvaardig’ zal men waarschijnlijk bedacht hebben op één van de vele champagnerecepties, want met beginselen als eerlijkheid heeft dit bitter weinig te maken. In deze eerste toewijzing wordt 7,5 miljard ‘vers geld’ uitgegeven. Dit geld gaat dan naar Polen, dat 2 miljard ‘krijgt’. Ook Duitsland incasseert nog eens 877 miljoen euro. Maar staan deze landen wel even enthousiast te popelen om de energietransitie? De Poolse PiS-regering onderschrijft het mantra van de klimaatneutraliteit tegen 2050 niet. Duitsland, dat een begrotingsoverschot van 13 miljard heeft, heeft nog altijd geen beslissing genomen om haar steenkool gebruik te verminderen. Hoe slechter je het dus doet, hoe meer geld je krijgt. Dat geld komt dan van regio’s zoals Vlaanderen, die de afgelopen jaren wél investeerden in groene energie.

     

    Extra transfers

     

    Daar waar Vlaanderen op geen enkele steun kan rekenen van dit transitiefonds, strijkt Wallonië 68 miljoen euro op. De jaarlijkse miljardentransfer van Vlaanderen naar Wallonië heeft al jaren haar groteske proporties bereikt, en nu wordt de Europese Unie ingeschakeld als doorgeefluik. Waar de Vlaming dus stilaan zijn jaarlijks welvaartsverlies naar Wallonië in de gaten heeft, worden nu minder zichtbare kanalen ingezet om belastinggeld te versluizen. Deze Green Deal is meer dan ooit een Green Steal.

    ​​

    ​​In schoolverband zou dit er zo uitzien: twee kinderen maken een toets. De één werkt hard, bereidt zich voor en haalt 8/10. De ander lapt het studeren aan zijn laars en haalt 2/10. Niet getreurd voor het luie kind, de leerkracht neemt gewoon 3 punten af van de hardwerkende kind en geeft het aan het slecht presterende kind. Op die manier hebben ze beide 5/10 en staat de klas gezamenlijk sterker een meer verbonden. Zo groeien we volgens de Europese leerkracht naar een ‘ever closer classroom.’

     

    Roekeloos naar de afgrond

     

    ​​De verantwoordelijkheid van de tandem Wilmès-Michel is verpletterend. Roekeloos fietst dit duo van Franstalige liberalen Vlaanderen budgettair verder naar de afgrond. Premier Sophie Wilmès gaf vorige week haar fiat gaf voor 1,2 miljard euro extra bijdrage aan de Europese begroting in ruil voor 1 miljard minder steun.

    Meer betalen en minder krijgen dus.

    Deze regering van ‘lopende zaken’ ontspoort. Is dit de prijs die ons land betaalt voor het Europees presidentschap?

     

    Dus, brave Vlaming, wanneer u morgen niet rondkomt met uw pensioen, geen geld hebt voor een rusthuis of simpelweg geen doktersrekening meer kan betalen, troost u dan met deze gedachte. Dankzij jouw inspanningen staat er morgen misschien wel een zonnepaneel meer in Wallonië of een windmolen in Polen.

    Je kan je dan tenminste troosten met de gedachte da

    *

    Tom Vandendriessche

    *

    NA SCHRIJFSEL

    *

    En dat alles in naam van een ‘ever closer classroom’.

    ..

    Zou het kunnen dat de dief van het paneel De Rechtvaardige Rechters van de Gebrs. Van Eyck een duivelse voorkennis had van wat er ons, Vlamingen, naar het einde van hun lijdensverhaal toe, zo nogal te wachten stond? En het blijft maar onvindbaar.

    Al schijnt diene Termontie er meer van te weten. Waarom zijn die anders in ’t geniep gaan graven in de catacomben onder de Gentse Kalandenberg? Het kwam zelfs in alle gazetten, want Krullenjong Clerckie (Blauw) kon er niet om lachen. Gestolen blijft gestolen, dat is toch het devies van de Blauwen?

    …..

    Groene Energie =Electrawinds, waar Vandela..la…la ooit bijna zijn (onder)broek aan verbrandde…

    … tegen 2050 volledig ‘klimaatneutraal’

    …. maar Polen, dat 2 miljard ‘krijgt’…

    *

    O dat Polen, dat ooit door de EUSSR uit de krochten van de USSR werd gevist, wat is dat tot op de huidige dag, het met de derrière van hun zoveel miljoenen inwoners in de boter is gevallen. Wel de bate, maar niet de lasten. Niks die verdomde Euro’s: ze eisten en kregen hun eigen Zloty’s. Waren ze daar in eigen land uiterst wel mee (eigen financieel beheer, geen pottenkijkers) en als er al eens voor handelsdoeleinden in Euro’s afrekenden, dan werden ze daar schatrijk van…

    Met de geldbeurs aan de hals geboren…

    Kijk, mensen, dat zijn niet MIJN woorden, maar de woorden van een jonge Poolse immigrante, die we in Italia regelmatig zagen…Tot en omdat haar verblijfsvergunning verlopen was, dievelings naar de Heimat moest, zodat ze same,n met de kids, haar tirannieke bijslaper in zijn luilekker leventje kon achterlaten. Zij werkte zich de naad uit haar slipjes, en hèm stond de hele dag voor de spiegel zijn hoofdhaar te kammen.

    De jaarlijkse miljardentransfer van Vlaanderen naar Wallonië heeft al jaren haar groteske proporties bereikt, en nu wordt de Europese Unie ingeschakeld

    Meer betalen en minder krijgen dus.

    *

    Neen, verder commentaar is overbodig. Alleen uiterst benieuwd wanneer onze ‘Media’ zich eens in deze slangenkuil zullen wagen…

    *

     

     










    05-03-2020, 19:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.85 - HET DAGELIJKS NIEUWS Super Tuesday . Jo Biden – Corona – Depressies – klimaat – voeten tikken

    1452

      85 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 5 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    (S)anders

    *

    …. zoals onze overwegend linkse media voorspeld en gehoopt hadden…./ / / …. is het juist het tegenovergestelde. Socialisme heeft zijn tijd gehad, / / /

    …. hopen dat Bernie een naam zal blijven voor de Muppet Show…

    *

    Tot zover deze inspiratie…

    **

    *

    Mensen lief! Wat al tonnen verloren Vlaams over flut-verkiezingen ver-van-mijn-huis, aan de overkant van de Grote en Zeer Stille Oceaan, terwijl het dichterbij zo stil blijft als in een sterfhuis.

    Sterfgeval op onze persoonlijke Burgerlijke Stand… vanaf maandag 9 Maart?

    On-Christelijke Crematie, zoals ons aangeleerd door Oom Adi, op 1 April, ‘Verzenderskes Dag’????

    Daarover dichtte René Declercq al meer dan 100 jaar geleden “D’ er ligt een Staat op Sterven, ik zal op d’ uitvaart zijn”…

    Dat stond hier al meerdere keren te lezen. Misschien tot vervelens toe. Ja, ’k Wete het….

    Maar ‘k zegge ’t toch zo geirne nog nen keer. In d’hope dat er nu eindelijk iets van komt. En dat de vreemde luizen en de totentrekkers eindelijk hunne congé payé krijgen.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    WOENSDAG 4 MAART 2020

     

    **

    *

    CORONA:

    Italia: alle scholen en universiteiten worden gesloten tot 15/3.

    Intussen zijn er reeds meer dan 3000 besmette personen en meer dan 100 doden. Niet onder controle te brengen? Ziekenhuizen worden overstelpt en kunnen het nog nauwelijks aan.

    Het ‘Staatsbezoek’ van Fluppe en C° die zou plaats vinden van 23 à 15 Maart, wordt op vraag van Conte uitgesteld.

    Eigen land: +10 besmettingen. Nu zijn er veel meer mensen die willen gerust gesteld worden. Maar… ‘we hebben een probleem’ om testproducten te vinden, vooral de chemische producten ervoor, worden schaars. Dus moeten we de JUISTE mensen testen!

    In de Tiense school zijn er vandaag 120 leerlingen thuis gebleven uit schrik!!!

    Crevits (Min. van Economie): wie gezond is, moet werken. Want er is reeds ‘een impact’ op de economie, vooral te merken in de havens, het toerisme, horeca,…

    Beke (Min. van Welzijn): ‘geeft toe’ dat er een tekort is aan medicatie, ‘mondkapjes’, … En inderdaad…. er is een verhoogd risico voor ‘de zorgsector’.

    …als dat griepje al voor iets goed is, dan is dat voor de naambekendheid van al deze Verlichte Grote Verstanden. Nog daargelaten de verrijkende woordenschat om niet altijd hetzelfde te zeggen. Mensen WIJ, de hoogste verantwoordelijken, hebben eens te meer gefaald en zoeken ons zot naar struikgewas om achter te verschuilen.

    Redt U zelf, zo redde U God. Maar politiek-correct klinkt dat zoals ’t geschreven is in de gazetten en te horen is op Radio & TV.

    En wie is de pineut? De Kleine Man, samen met de ‘zorgsector’.

    En niet vergeten: onze Koninklijke Flipper en zijn Mattilleke, die straks niet naar ’t zonnetje mogen…

    **

    *

    Bill Gates (Microsoft) financiert het onderzoek dat de KUL uitvoert om een geneesmiddel te ontwikkelen tegen Corona. Men gaat uit van 15.000 ‘stoffen’ van de eerste patiënt bij ons. Zou het misschien kunnen zijn dat binnen 14 dagen een middel klaar ligt dat de zieke patiënten kan genezen??… Kan nog 1 ½ jaar duren of meer voor een echt vaccin.

    De Belgen die vast zaten in een hotel in Tenerife mogen morgen naar huis met een Tui-vlucht.

    **

    *

    Joe Biden (vice-president onder Obama) heeft in 9/14 ‘Staten’ gewonnen. Hij zei: ‘deze campagne zal Trump naar huis sturen.’

    Heeft de steun van de vele Afro-Amerikanen en doet al 50 jaar aan politiek.

    Sanders dan weer heeft 3/14 staten: hij vindt Biden ‘van de ouden stempel!

    Rijkkaard, Persmagnaat en Ex-Burgemeester Bloomberg verloor over de hele lijn en stapt op. Trump tweette: ‘700 miljoen dollar weggegooid en er niets voor teruggekregen, behalve de naam MINI MIKE en zijn reputatie die om zeep is.’

    **

    *

    ‘Kwetsbare jongeren’ (met eet-stoornissen, zelfmoord-neigingen, depressies…) delen heftige berichten op Instagram.

    Daar kan je op 2 manieren berichtjes ‘posten’: algemeen zodat iedereen die kan zien, of privé dan moeten die personen toestemming krijgen van de afzender die meestal onder een andere naam post. Meestal jonge tot zeer jonge dames (?) die via ‘zoekwoorden gelijkgestemden toelaten om zo hun problemen nog te vergroten of/en nog verder weg te zakken.

    **

    Verzekerd inkomen voor psychiaters en andere terapieten

    *

    Het moet je kind of kleinkind maar wezen…

    **

    *

    Bart Somers (Min. binnenlands bestuur) stelt een paar klimaat regelingen voor in de Gemeenten, bv. elke inwoner plant een boom, of extra laadpaal,… zo helpen we de Gemeente minder CO2 uitstoten. Kostplaatje van dit alles???

    Hij trekt alvast 1 miljoen (geld van anderen) uit. Zijn eigen zak??

    Die gaat alleen en uitsluitend open om €’s bij te stoppen, niet om ze uit te halen…

    **

    *

    EU-commissaris, de Uit-De-laan ‘Gestuurde’ Zuster Ursula, wil tegen 2050 een klimaatneutraal EU. Dus geen broeikas-gassen meer!

    Had ook, qua beeldvorming, ons aller Groentje het Geitje uitgenodigd, die, op afspraak, grimmig haar briefje voorlas: het gaat te langzaam, deze klimaatwet is een overgave, het is NU dat we moeten beslissen over 2020 en niet over 2050. Greechen (bijna uit de wieg) sprak één en al verontwaardiging. How did she dare! “De natuur onderhandelt niet en je kan geen afspraken maken met fysica” zei ze. Dat is wel erg klare taal hé?? (ikke begrijpe da nie!)

    De Linkse meute loeit steeds harder. Net als, tot aan de onderbuik in het goor, bronstig vee in de weide.

    Rare koeien zijn dat, die ‘beurelen’, niet om gemolken te worden, maar om te mogen anderen melken. De Linxe Al Gore verkeerde wereld die, ipv zoals Hitler met de wapens, het probeert met hautaine verkiezingsdrift. Want ze weten: de wereld wil bedrogen worden.

    **

    *

     

    In Oost-Congo heeft de laatste patiënt van Ebola het ziekenhuis verlaten.

    **

    *

    De Ketnet-reeks ‘Wacht eens even’ is de langst lopende serie op TV. Er zou eventueel een film hierover uitkomen, maar eerst moeten er 50.000 tickets op voorhand verkocht worden.

    De Witte van Zichem draait zich om in zijn GRAF…

    **

    *

    In Japan is men ervan overtuigd: de Olympisch Spelen gaan door en beginnen op 24 Juli.

    **

    *

    In de voetbal is er discussie ivm met ‘KOPPEN’ bij kinderen -14 jaar. In Groot-Brittanië is het al zo, maar hier moet de Voetbalbond er nog over beslissen, niettegenstaande al de negatieve rapporten van de sportdokters, want ‘t kan tot ‘hersenschade’ leiden.

    *

    Wieler ploegen beslissen zelf om niet naar Italië te gaan koersen, dus zoeken ze nu naar ‘oplossingen bij ons, zoals voor zondag de ‘Grote Prijs Monseré’. Maar de organisatie kan niet alles aan en zeker niet qua prijzengeld!

             Maar ook in Italia pakken de gore Poenpakkers er naast. Niks gaat door.

    Ongewenst neveneffect, Goreke? Zorgen dat er (voordien) ‘slecht weer’ op de TeeVee komt, om dan nadien urenlang uit te leggen waarom het anders verlopen is?

    Hoelang lopen de mensen er nog in, in al vuile heissa: van broeikas-effect, over  Chinese Griep tot…de islamisering ons door het haar groeit….

    **

    *

    Het AZ St Jan in Brugge heeft een eigen test tegen het Coronavirus ontwikkeld. Nu worden alle elders doorgevoerde ‘testen’ van W-Vlaanderen daar uitgevoerd.

     *

    De Socialistische Vakbond zegt dat de Kortrijkse Belleman, die in een brand omkwam, had kunnen gered worden. Er waren maar 6 personen van nachtdienst en zo kwam men te laat. De brandweer zelf ontkent dit volledig en ‘vindt het ongepast’ dat Vakbonden dit zomaar verspreiden.

    **

    *

    Aan ‘onze kust’ is een heel speciale kwal aangespoeld: dood. Het Portugees Oorlogsschip heet dat ding. Het is de schrik van baders. Héél giftig en met een hele speciale blauwe kleur.

    *

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    De dagen vliegen voorbij lijk ’n zwerm mussen. Al zijn die mussen intussen grotendeels verdwenen, en/of vervangen door kraaien, hun natuurlijke vijanden. Als de meisjes en jongens van de Dierenbescherming maar gelukkig zijn.

    ‘t Voorjaar hangt in de lucht. De botten lopen uit en straks staan de kerselaars weer in bloei. Het wordt dus een Lente om de doden te doen omhoge schartelen om mee te genieten.

    **

    *

     Handjes schudden zit er wel niet meer in. Maar de laatste mode is nu, naar ’t schijnt, elkaar lichtjes tegen de tenen stampen.

    Als daar maar geen vodden van komen!

     

    *

     

     

     


    05-03-2020, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.41 – TSCHELDT Salvini – EU Hof Straatsburg: immigranten ieten o binnen te kome de wettelijkheid volgen

    2659

    41 - TSCHELDT

    *

    DE ZAAK SALVINI: WAT ER ÉCHT IS GEBEURD!

    *  

    24 februari 2020

    LINKSE WRAAK

    **

    *

    Er is een tijd geweest waarin men zich nog kon afvragen welk land nu corrupter was, Italië of België? Wie was kip, wie ei? Deze vraag blijkt achterhaald: in tijden van globalisatie hebben Naties zo goed als afgedaan: alles presenteert zich nu internationaal, of toch zeker Europees! Ook links! Waar ook in Europa er carrières kunnen gebroken worden, gezinnen uit elkaar geslagen, kinderen geïndoctrineerd, kruisen verbrand en halve manen opgehangen, daar is links nooit ver weg.

     

    Het socialisme vervelde van nationaal tot internationaal op grond van een zelfverklaard moralisme waarvan echter geen socialisme zelf ooit blijk heeft gegeven.

    **

    .

    Janitsaren inhet Ottomaanse Rijke

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Janitsaren

    Nederlands: Nieuwe Triepen

    *

    De modus operandi heten tegenwoordig “onechte ersatz-verontwaardiging” en worden door de nieuwe Janitsaren van Links – verongelijkte sneeuwvlokjes en zeldzame excuus-allochtonen – voortreffelijk beleden. Slachtoffers legio! Thomas Kemmerich in Duitsland, Heinz-Christian Strache in Oostenrijk, François Fillon in Frankrijk en, zeer recent nog in de Franse hoofdstad, Benjamin Griveaux.

     

    Alles wat niet nadrukkelijk geurt naar fanatiek cultuur-marxisme moet eraan!

    Wat voorafging

     

    Zo ook Matteo Salvini, de leider van de Italiaanse Lega, die z’n parlementaire onschendbaarheid opgeheven zag om hem te kunnen vervolgen voor “machtsmisbruik en vrijheidsberoving”. En dit omdat hij het schip, de Gregoretti, met 131 als asielzoekers vermomde “gold-diggers” aan boord, verhinderde aan te meren in een Italiaanse haven. Althans dat is de bedoeling, of het tot vervolging komt, is nog maar de vraag! Ondertussen blijft de Lega wel stijgen in de peilingen!

    **

    *

    Gelijkenissen met “onze” Vlaams Blok-Saga zijn dan ook louter toevallig (kuch).

     

    Wat ging er nu aan deze vaudeville vooraf?

    De parlements verkiezingen van maart 2018 maakte pijnlijk duidelijk dat het kabinet Gentiloni (PD, Partito Democratico, de sociaal democraten) zijn beste tijd achter zich had liggen. In het Noorden werd massaal voor de Lega van Salvini gestemd; in het Zuiden voor de M5S (Movimento 5 Stelle, M5S), de vijfsterrren beweging van Luigi Di Maio, opvolger van dorpsgek Beppe Grillo. Geen partij behaalde een meerderheid. Giuseppe Conte, (Advocaat, zonder partij en zonder politieke ervaring) werd daarop gevraagd een regering op de been te brengen met in het achterhoofd een technocraten kabinet alla Mario Monti (2011-2013). Dat deed hij, evenwel niet zonder slag of stoot!

     

    Conte had Paolo Savona (professor Economie met internationale uitstraling, veelschrijver en euroscepticus!) voorgedragen als minister van financiën, maar dat stuitte op een veto van President Sergio Mattarella, oud DC (Democrazia Cristiana, Christendemocraten), nadien via een piepklein links-christendemocratisch partijtje (PPI, Partito Popolare Italiano) deel van de bonte, al even linkse l’Ulivo (Olijfboomcoalitie) van Romano Prodi. Dit voorval is belangrijk voor wat volgt!

     

    Dolce Italia!

     

    Na de handdoek reeds op 21 mei 2018 in de ring gegooid te hebben, kon Conte I dan toch op 1 juni van start gaan, weliswaar met Savona als minister van Europese Zaken (sic!) en Salvini als Minister van Binnenlandse Zaken. Een compromis dat Mattarella wel over de streep trok … Lang duurde het niet of Salvini overschaduwde alle andere ministers in daadkracht. Hij werd zowaar een gevaar voor Italië dat, net als België trouwens, nooit één natie is geweest. Altijd was er de ‘dichotomie’ tussen Noord en Zuid, die ‘van bovenuit’ moest verkleefd worden.

    **

    *

    In het Zuiden zwaaide de maffia de scepter; in het Noorden werd de statelijke lethargie bedwongen door smeergeld (tangente). De maffia kreeg in 1992 klappen door de drieste moorden op de rechters Falcone en Borsellino, gevolgd door de arrestatie van Salvatore (Totó) Riina. De smeergeldaffaire (Tagentopoli) uit datzelfde jaar (die heerste van Milaan tot Rome) en het daaropvolgende gerechtelijk onderzoek Mani Pulite (schone handen) van openbaar aanklager Antonio Di Pietro, effenden uiteindelijk het pad voor Silvio Berlusconi. Sindsdien zoekt Italië naar een tweede adem.

     

    Talrijke samenwerkingsverbanden van “versplinterde splinterpartijen”, allemaal oude wijn in nieuwe zakken, konden de kloof tussen het volk en zijn leiders niet dichten. En wanneer ook de M5S, het frisgroene project van Grillo, alles wat zij politiek aanraakten als een Italiaanse Midas transformeerden tot puin, wist Salvini, met zijn gemoderniseerde, niet langer separatistische Lega, in het vacuüm te springen. En hoe!

     

    Italië is, zoals bekend, voor geen kleintje vervaard, maar een politicus die doet wat hij heeft beloofd? Zelfs dát hadden ze in “lo stivale” (de laars) nog nooit eerder meegemaakt. Daar moest iets aan gedaan worden! Zeker door links, dat na elke zegevierende “blijde intrede” van Salvini dieper in het moeras wegzakte. Dat het volk achter de Lega stond, mocht niet baten: met de volkswil heeft links het altijd al wat moeilijk gehad!

    Foutje van Salvini

     

    En dan maakt Salvini een foutje… Zijn partij blijft stijgen in de peilingen, de M5S daarentegen zakt helemaal weg uit het politieke zenith. In augustus 2019 zegt de Lega-voorman zijn vertrouwen in de regering Conte I op om nieuwe verkiezingen uit te lokken. Conte neemt de vlucht vooruit en biedt zelf het ontslag van zijn regering aan. President Mattarella aanvaardt het ontslag, maar schrijft geen nieuwe stembusslag uit: in plaats daarvan wordt Conte terug het veld ingestuurd. Op 5 september 2019 wordt de regering Conte II geïnstalleerd, evenwel zonder Lega, maar met de moeizaam recht krabbelende PD, die door regerings deelname ver boven haar gewicht bokst. Een coalitie van verliezers, waar hebben we het nog gehoord? Maar nogmaals: met de volkswil heeft links het altijd al wat moeilijk gehad!

     

    Het enige wat Salvini fout deed? Blijven geloven in democratische eerlijkheid.

    Wat Mattarella deed?

    Zijn presidentiële macht wel heel erg ver oprekken voor een linkse revanche. Maar nog is het verhaal niet verteld.

    Gregoretti … en de rest

     

    Salvini en zijn Lega mogen dan al uit de regering gewipt zijn, aan populariteit hoeft hij niks in te boeten, wel integendeel!

    Tijd dus voor een potje onvervalste broodroof: een loopbaan-vernietigend proces. Wie rechts blijft horen, moet links maar voelen, zingen de progressieve moralisten in koor!

     

    Spin in dit web zou wel eens zeer goed en alweer president Sergio Mattarella kunnen zijn. Hij is het eerste Siciliaanse Staatshoofd ooit in Italië. Geboren in Palermo en na de moord op zijn broer, Piersanti, in 1983 in de politiek gerold. Na wat linksdraaiende politieke omzwervingen (hij was tot tweemaal toe minister, eerst van Onderwijs, nadien van Defensie) werd hij in 2011 benoemd tot rechter van het Grondwettelijk Hof, vooraleer hij zich in 2015 in het presidentiële pluche kon laten ploffen. Bovendien is Matterella als president van ambtswege voorzitter van de Consiglio superiore della Magistratura (de Hoge Raad voor de Magistratuur) die bevoegd is voor de benoeming van magistraten, tot in de Corte Suprema di Cassazione (het Italiaanse Hof van Cassatie) aan toe, waar de meeste zaken na 4,5 (noorden) tot 6 jaar (zuiden) stranden. Het zou niet de eerste keer zijn dat gerichte benoemingen leiden naar gewenste uitspraken …

     

    Daarbij komt dat een rechtbank op Sicilië – het thuisland van Mattarella – de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Salvini aan de senaat heeft gevraagd, en dit tégen de vordering van de openbare aanklager in, die adviseerde de zaak te laten vallen. Dat een rechtbank een aanklager niet volgt, is perfect legaal, gebruikelijk is het evenwel niet.

     

    Diezelfde rechtbank zal na de opheffing opnieuw over het lot van Salvini moeten beslissen. De kans dat dezelfde Openbare Aanklager dezelfde buitenvervolgingstelling pleit en er op dat moment wel mee wegkomt, is niet onbestaande. Zo niet zal het beroep toch sowieso in Rome gepleit worden, waar men nog 6 jaar de tijd heeft om het Hof van Cassatie “in gereedheid te brengen” voor de doortocht van de noordelijke Lega-voorman …

    **

    *

    Reken daarbij nog de financiële onderzoeken (de partij zou 49 miljoen staatssubsidie moeten terugbetalen) die momenteel naar de Lega gaande zijn, het onderzoek naar het “Russia-gate” van de partij, een gelijkaardige “Gregoretti”-zaak tegen Salvini waarover de Senaat nog moet beslissen op 27 februari en het lasterproces tegen hem van de Duitse kapitein van ook al zo‘n migranten-navette en je weet dat noch Salvini, noch zijn partij al thuis zijn. Alleen al voor de Gregoretti-zaak (naam van het kustwachtschip dat niet direct mocht aanleggen in Italië) hangt Salvini 15 jaar gevangenis boven het hoofd.

    De redding?

     

    Niet alles echter is kommer en kwel. Slechts een gerechtelijke eindbeslissing kan Salvini achter de tralies krijgen en tot 8 jaar uit het parlement weren. En net nu komt er goed nieuws uit een wel zeer onverwachte hoek … het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Die activistische Kliek? Jawel! Spanje werd door het Hof vrijgesproken in een zaak van twee Afrikanen omdat zij geen gebruik hadden gemaakt “van de legale, officiële procedures om toegang tot Spanje te krijgen. Daarom is hun situatie een gevolg van hun eigen gedrag”.

     

    Dit geldt dan evenzeer voor asielzoekers die gebruik maken van niet echt officiële mensensmokkelaars om Italië te bereiken.

    Of deze zwaluw de lente zal maken, valt nog af te wachten, maar bij een eventuele veroordeling van Salvini door het Italiaanse Hof van Cassatie ligt nu de weg naar het Hof in Straatsburg wel helemaal open! Mensenrechtenactivisten mogen dan op hun achterste poten staan, toch bestaat de kans dat Salvini al zes keer premier is geweest vooraleer in Straatsburg finaal een eindbeslissing valt.

    De linkse strijd gaat voort!

     

    Heel deze affaire laat onomstotelijk zien hoe onbeschaamd en impertinent de linkse strijd wel niet is geworden. Geen gebenedijd goed woord over de maffia; per slot van rekening is de maffia niet meer dan een bende brutale moordenaars en gepatenteerde psychopaten die hun pecuniair opportunisme verhullen achter een niet eens meer waterdichte code van “omerta” en “vendetta”. Maar die moorddadige maffia dateert pas uit de jaren ’70 en ’80 toen, onder de capo dei capi Totó Riina, de drieste liquidaties een hoge vlucht namen.

     

    Historisch was de maffia in het leenroerig Sicilië een tussenpersoon tussen de boer op z’n veld en de feodale adel in de koffiehuizen van Palermo. Reden ook waarom zij zolang op de steun van de bevolking konden blijven rekenen. Het is pas na de oorlog ‘40-‘45 dat de Cosa Nostra, door Mussolini ei zo na gesloopt, met de steun van de Amerikaanse CIA terug stilaan kon beginnen floreren.

     

    En ook de “steekpennige” bedrijfswereld verdraagt geen sympathie. Toch blijft er een verschil met de linkse strijd: maffia en bedrijfswereld wilden een “particratisch” systeem, weliswaar in hun eigen voordeel, enkel een handje helpen. In ons land kan over gelijkaardige schandalen verteld worden. Wat moreel superieur links nu doet is een “democratisch” systeem zelf inzetten om hun politieke tegenstanders te vernietigen. Dat is een stap verder! Zeker voor moreel superieuren! En ook hier krijgt elke Belg of Vlaming toch zijn persoonlijke aha-erlebnis!

    Van de doden niets dan goed

     

    Salvini’s parlementaire onschendbaarheid is nog niet opgeheven of er bereiken ons berichten dat de daders van de bomaanslag in Bologna – in 1980 a.u.b.! – eindelijk gekend zijn. En wie mag in ons land het nieuws breken? De ultra-linkse Marc Reynebeau, halve journalist, halve tv-intellectueel, hele geschiedherschrijver en niet bepaald bekend als Italië-deskundige. Na 40 jaar doorgedreven speurwerk weet men plots dat het een attentaat van rechts is geweest.

     

    De waarschuwing van links is duidelijk: een ruk naar rechts eindigt steeds in bloedvergieten, pas dus op met Salvini! Er moet nochtans heel wat links geweld uit de geschiedenis weggegomd worden om die stelling enige geloofwaardigheid te geven. Wat geschiedde is dit: op 2 augustus 1980, 10.25 uur, ontploft een bom in het Centraal Station van Bologna. Resultaat: 85 doden. Na een chaotisch onderzoek worden in 1995 een paar neo-fascistische kruimels veroordeeld maar de opdrachtgevers worden nooit gevonden. En ook de veroordeelden blijven ontkennen, zo ook de op 9 januari van dit jaar nog veroordeelde Gilberto Cavalinni, die al een levenslange straf uitzat. Maar dan kwam het verlossende nieuws: eindelijk zijn de opdrachtgevers gevonden. Het betreft Umberto Ortolani, een Zuid-Amerikaanse bankier, uiteraard met banden in het Vaticaan; Federico Umberto D’Amato, spion bij de OSS (voorloper van de CIA), later restaurant criticus bij l’ Espresso; en Mario Tedeschi, anti-communist, gewezen senator van de M.S.I. (neofascisten).

     

    Reynebeau mag zijn artikel komen voorlezen op radio 1. “’t Is rechts, ’t is rechts”, kirt hij zelfvoldaan. Je ziet – zelfs op de radio! – naarmate het hoogtepunt nadert zijn ogen nog een paar graden verder wegdraaien. Alles vertrekt vanuit de geheimzinnige P2 (Propaganda Due) – de vrijmetselaarsloge die, volgens Marc, geen vrijmetselaarsloge is – en komt aan bij de neofascisten. “85 doden, dat is meer dan het dubbel van de aanslagen in Zaventem”, relativeert hij nog maar eens de islamterreur. Een lichte vochtigheid besmeurt nu zijn broek: in zijn orgastische verzadigdheid vergeet hij glad de 129 doden van de aanslagen in Parijs (2015) te vermelden en het feit dat hij één bomaanslag van 40 jaar geleden moet bezigen om de toets met de dagelijkse islamterreur van vandaag te kunnen doorstaan. Context heeft de man klaarblijkelijk niet nodig om zijn punt te maken!

     

    “We hebben ze! Het is rechts!”, herhaalt hij tot in den treure…

     

    Pikant detail: Tedeschi overleed in 1993, D’Amato in 1996 en Ortolani in 2002. Misschien wel een ideetje voor het bendedossier in ons land: zoek een paar overleden criminelen van rechts en geef ze, jaren na datum, de schuld. Doden hebben doorgaans de neiging zich niet meer te verdedigen. En de strafvordering vervalt bij de dood. Dossier gesloten, case closed, hier kraait geen kritische “journalist” meer naar!

     ***

     ‘tScheldt steekt zijn handen uit de mouwen om U te voorzien van humor, spot en feiten die niet altijd meer hun plaats vinden in de klassieke media, ook wel Regimepers genoemd. Gun U zelf een cadeau en neem een abonnement op ‘tScheldt zodat wij voor U kunnen blijven werken. Kies een abonnement:

    *

    Silvius Brabo

     

      NASCHRIFT

    *

    CITAAT “machtsmisbruik en vrijheidsberoving”…

    Dit zijn begrippen en termen die bij ons de onzalige tijden van ‘de Repressie’ doen bovenkomen.

    **

    *

    En ook nu weer hebben we kunnen lezen, dat sedert Karl Heinrich MARX (1818-1883) ‘Linksigheid’ vooral een Europees probleem is (geweest). Maar dan zou eenieder toch moeten weten, dat de USSR amper ‘n 50-tal jaar heeft standgehouden. En hoe!!!!

    Het Marxisme bracht voor de mensheid de ‘Goelags’, WO II, zogezegd onder de ‘mildere vorm’ van het Socialisme. Het ruïneerde het o zo welvarende Zuid-Afrika, het vernietigde onder de Sjah het stilaan Westers geworden Perzië (thans Irak & Iran) en onder de Zwarte Duivel Obama was het goed onderweg om de rest van de Vrije Wereld te kelderen. Nog altijd willen die Poco-Linxen de wereld verbeteren. Weliswaar onder de mom van ‘vriendschap’ die met geweld en wreedheid gepaard gaat, maar altijd in de eerste plaats om er zelf beter van te worden.

    Denk maar aan de punten 5/5 voor zowel de rappen als voor de slenteraars in de klas.

     

    De zaken rond Salvini vertonen ook de volmaakte gelijkenissen met wat ‘ons’ Vlaams Blok anex Vlaams Belang is overkomen. Al zijn deze dan ook louter toevallig (kuch).

    CITAAT

    Italiês President Sergio Mattarella, oud DC (Democrazia Cristiana, Christendemocraten),

    in “lo stivale” (de laars)

    M.a.w. hetzelfde fenomeen als met onze eigen CVP-Voorman Wilfried Martens: Christen Democraat onderhuids, maar met en dikke laag Slinx ‘patina’. Om er uiteindelijk ZELF beter van te worden.

    Tweede (terzijde) opmerking.

    De Laars van Italië. lo Stivale’ (=de Laars) en van daar naar de Duitse ‘Stieffel’

    M’n botten, Gérard!!!

    CITAAT

    Het is pas na de oorlog ‘40-‘45 dat de Cosa Nostra, door Mussolini ei zo na gesloopt, met de steun van de Amerikaanse CIA terug stilaan kon beginnen floreren.

    *

    *

    MAREMMA

    *

    Heb ik hier al zo dikwijls geschreven, (want persoonlijk beleefd) met zicht op de Maremma, de streek rond de door Mussolini drooggelegde honderden hectaren ‘Pontijnse Moerassen’. Hert woord ‘Maremma’ is verband met het Latiijnse Maritima, de lager gelegen zee-gebieden. Zeg mmar De Polders. Maar erger: moerassen en meren.

    Hele familie-drama’s draaien rond de door uit de VS terug gekomen ‘Italianen, die voor de Yankees, de 5th & 8th Army de gerdoomde gidsen waren in dat te veroveren gebied.

    Het waren/zijn drama’s die zich tot op de huidige dag weerspiegelen in de Nationale Politiek van de Tweede Vaderland van ons…

    Salve Regina, Mater Misericordie

     

    Om een lang verhaal kort te maken…

    Salvini = De Redder? De Gezegende?

    Mijn Italiaans namelijk is verre van onberispelijk..

    .

    *

     

     




    05-03-2020, 11:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.84 - HET DAGELIJKS NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    84 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHTZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERSDAG 5 MAART 2020

    *

    *

    Stop de islamisering, stop Rutte, stem PVV

    https://www.youtube.com/watch?v=-yaQIDNldbU&feature=youtu.be

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het is vooral niet alleen boven de Moerdijk dat het springtij maar blijft aanhouden en met het uur erger wordt. De dijken staan gewoon op springen. De vloed slaat overal tot, tot diep in onze binnenlanden.

     

    Maar duizend keer erger dan de stormkering die ’n paar keer per jaar door de Noordzeestormen dreigt te bezwijken, is de opgezweepte vloedgolf van ‘gold diggers’ die reeds over de dijken is geslagen in heel Europa.

    Daar helpt geen lievemoedren meer aan. Actie moet er komen. Handen uit de mouwen. Er op en er over. Naar de stembus. Zodat er tegen 2 November as, als in dde USA den Donald zijn 2de Ambtstermijn aanvagt, wij in onze Lage Landen en in heel het Oude Avondland, bevrijd kunnen zijn Van deze EUSSR.

    **

    *

    Dit is de Waarheid – geheel de Waarheid – en niets anders dan de Waarheid. Zo helpe mij God.

    *

     

     

     

     

    05-03-2020, 05:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* RSCHELDT OP TOURNEE MET HET OCMW: DE TRUC MET HET DNA-STAAL

    957

    40 - TSCHELDT

    *

    OP TOURNEE MET HET OCMW (6): DE TRUC MET HET DNA-STAAL

    Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… elke woensdag brengen we Heuglijk Nieuws uit de archieven van de Grot van Ali Baba ook OCMW genoemd, uit het land van Sprookjes van Duizend-en-Een-Nacht, ook Vlaanderen genoemd.

    Deze week het verhaal van Baqir

    **

    *

    Baqir is een ‘erkend vluchteling’. Hij komt uit ‘een oorlogsgebied’. We hebben ondertussen geleerd dat ‘oorlogsgebied’ wil zeggen: het gebied waar je vrouw en kinderen achterlaat, om als man een beschermende status te gaan zoeken in bij voorkeur een land van melk en honing zoals bijvoorbeeld Vlaanderen.

     

    Terwijl vrouw en kinderen achterblijven in, we herhalen, ‘oorlogsgebied’, probeert manlief zijn diploma ‘erkend vluchteling’ te halen. We weten ondertussen uit onze reeks “Op tournee met het OCMW” dat zo’n erkenning effectief zicht geeft op een inkomen voor de rest van het leven zonder te hoeven werken. Niet dat dat zomaar gaat, maar voor wie de weg kent, is het niet eens zo’n moeilijke opgave. (advocaten staan klaar eenmaal men hier toekomt!)

     

    Terug naar Baqir.

     

    Baqir kwam aan de deur kloppen van het land van melk en honing in 2015. In 2018 verkreeg hij zijn diploma “erkend vluchteling”. In die drie jaar dat Baqir hier verbleef woonden zijn vrouw en andere kinderen nog steeds in dat verdoemde ‘oorlogsgebied’. Pardon our French, maar we blijven het een vreemd concept vinden dat vrouw en kinderen in oorlogsgebied achterblijven, dus niet uit dat gebied vluchten, terwijl manlief duizenden kilometers verder in opvangtehuizen verblijft.

    **

    *

    Baqir nam wel één zoon mee. Een minderjarige jongen die hier ook een diploma behaalde. Het diploma van ‘delinquent’. Het zal allicht een cultureel bijverschijnsel zijn dat een jongen uit ‘oorlogsgebied’ hier niet anders kan doen dan de samenleving ‘verrijken’ met diefstallen en geweld.

     

    Uit de verslagen van het OCMW leren we dat Baqir en zijn zoon toch hard hun best doen om hier te aarden. De zoon zou zijn probleemgedrag onder controle beginnen te krijgen en vader Baqir volgt lessen Nederlands.

     

    Uiteraard heeft vader Baqir de laatste 5 jaar niet gewerkt. Hij krijgt een leefloon zoals iedere Vlaming die een dipje heeft na jaren te hebben bijgedragen aan de maatschappij. Wacht, schrap dat laatste.

     

    Maar nu komt de kat op het OCMW-koord.

     

    Baqir wil zijn vrouw en andere kinderen, ondertussen al 5 jaar alleen in dat ‘oorlogsgebied’, naar hier halen, want zij zijn immers in nood. Al 5 jaar. Een heel erg lange noodsituatie dus.

     

    Bovendien is de vrouw van Baqir heel erg ziek, en heeft zij medische zorgen nodig. Waar beter dan verzorgd te worden in het land van melk en honing waar geneeskunde gratis is?

     

    Maar er zijn wat vragen rond de thuissituatie van Baqir. Er blijken wat papieren te zijn verdwenen waardoor Baqir niet kan aantonen dat die kinderen in dat oorlogsgebied van hem zijn. Als de kinderen van hem zijn, mogen ze naar hier komen om de samenleving te verrijken en kan de moeder ineens mee om hier het medisch circuit in te stappen.

     

    In het Arabische Handboek “Vlaanderen, het OCMW van de wereld” leest Baqir dat hij met een DNA test moet aantonen dat die kinderen in oorlogsgebied van hem zijn. Hij had natuurlijk ook gewoon hun papieren netjes in een kaft kunnen bijhouden, maar dat zal een té Vlaamse redenering zijn.

     

    Omdat Baqir niet genoeg leefgeld krijgt om een DNA-test te gaan halen, bezigt hij het TOVERWOORD dat alle deuren van de Vlaamse OCMW’s opent: het ondertussen beruchte woord “HULPGELD”.

     

    Een DNA test kost 750 euro.

     

    Een Vlaamse papa of mama die een DNA test nodig heeft, die moet dat geld zelf ergens gaan zoeken. Gaan werken bijvoorbeeld, desnoods een tweede baantje erbij nemen. Of het geld gaan lenen. En soms duurt het even om dat geld te vinden.

     

    Voor Baqir geldt het bovenstaande niet. Baqir gaat naar zijn erkende-vluchtelingen-pin-automaat, die staat links achter de voordeur van het OCMW, voert het toverwoord in, en krijgt van de raadsleden van het OCMW netjes 750 euro gestort op zijn rekening.

     

    De Goed Nieuws Show van de week is dus, dat Vlaanderen effectief aan vluchtelingen hun DNA-testen betaalt. Dan kan Mama Baqir met gerust hart naar hier komen en voor de rest van haar leven op de ziekenkas gaan staan. En kunnen de andere kinderen van Baqir ook naar hier komen. Schreven we al dat de eerste zoon van Baqir onder de kundige leiding van zijn papa hier eerst een ommetje maakte in het delinquenten-milieu? Uiteraard moet het opvoedkundig talent van Baqir beloond worden door ook al zijn andere kinderen naar hier te halen.

     

    En nu gij!

    ***

    ‘tScheldt is het enige medium in Vlaanderen dat met loepzuivere cijfers en verhalen aantoont dat er iets GIGANTISCH mis is met de OCMW’s. Vermits ‘tScheldt geen erkend vluchteling is, moet ‘tScheldt haar geld zelf zien te verdienen (tiens, dat geldt precies ook voor een steeds kleiner wordend groepje mensen dat valt onder de noemer ‘Vlamingen’). Steun ons zodat je weet wat er met je geld gebeurt. Kies je abonnement:

    *

    D. De Bekbroeder

     NASCHRIFT

    *

    Geen ‘transfers’ meer, geen gelukzoekers meer, geen onbetaalbare ‘postjes’ meer als vriendjespolitiek: zaaien naar de zak dan maar. Arme TSCHELDT, waarover gaan die dan schrijven?

    Gesteld uiteraard dat er, vanwege de heersende pandemie, nog wel tegen dan voldoende autochtone Vlamingen in leven zouden zijn. Want mensen met ‘vreemde roots’ kunnen meestal ook niet lezen… noch schrijven, wat dan ook niet nodig is.

    Blijft over, de OCMW’s of… de criminaliteit.

    M.a.w. mensen als diene Bakir hebben ons tijdig op het goede spoor gezet.

    En neen, dit is NIET om te lachen. Zien we trouwens al die Bakirs lachen? Hoogstens in hun vuistje.

    En vuisten die hebben we toch ook?

    *

     

     







    04-03-2020, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COMMUNAUTAIR, ETHIEK ABORTUS

    **

      COMMUNAUTAIR, ETHIEK

    ABORTUS

    *

    https://doorbraak.be/abortus-toont-ethische-kloof-belgie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **


    De Waal Patrick

     

    foto: ©Reporters / QUINET

    *

    Patrick Dewael, Kamervoorzitter, werd gekozen door ‘de abortus Coalitie’. ‘Abortus’ toont de diepe ethische kloof in België

    *

    3 maart 2020

    Leestijd 7 minuten

    *

    Het wetsvoorstel over abortus werpt een schaduw op de onderhandelingen voor de vorming van een federale regering.

    **

    *

    Het lijkt een bijkomende kwestie, maar kan een breekpunt worden. De kloof tussen Vlamingen en Franstaligen is diep.

    Waar staan we in het abortusdossier?

     

    Amper een jaar nadat het Belgische parlement een nieuwe abortuswet had gestemd, wilden liberalen, socialisten, groenen en communisten in november 2019 een nieuwe wet. Zij vonden elkaar rond een wetsvoorstel om de periode waarin abortus op aanvraag mogelijk is, op te trekken van 12 naar 18 weken. Zij willen de bedenktijd herleiden van 1 week naar 2 dagen, abortus uit het strafwetboek verwijderen en abortus juridisch tot een medische handeling maken.

     

    De politieke partijen die zich verzetten tegen een nieuwe abortuswet, zo kort na de vorige wet, bekwamen dat de Kamervoorzitter een advies vroeg aan de Raad van State. Dat advies ligt nu klaar. De Raad spreekt zich – zoals verwacht – niet uit over de kernelementen in het wetsvoorstel en zegt dat ‘de wetgever een grote beoordelingsruimte heeft voor de keuzes die hij maakt inzake zwangerschapsafbreking’. De Kamer zal nu het wetsvoorstel zeer binnenkort opnieuw bespreken en misschien einde maart over het wetsvoorstel stemmen.

     

    Een wel zeer communautair gekleurde stemming

     

    In Vlaanderen zou een ruime meerderheid (N-VA, CD&V en VB) het abortuswetsvoorstel verwerpen. In Franstalig België daarentegen zou enkel de kleine partij cdH tegenstemmen. Dat maakt dat het wetsvoorstel in het federale parlement kan goedgekeurd worden met ongeveer 90 tegen 60 zetels. Een wel zeer communautair gekleurde stemming, die zou illustreren hoe zeer verschillend noord en zuid in dit ethisch dossier denken.

    De 500 vrouwen die naar Nederland ‘moeten’

     

    De partijen die een nieuwe abortuswet willen, verwijzen steevast naar de situatie van 500 vrouwen die na de 12de week voor een abortus naar Nederland ‘moeten’ gaan. In het rapport van de Nederlandse overheid lezen we dat het hier in 2018 om 444 vrouwen ging uit België en Luxemburg. Het rapport zegt niet of het hier enkel ging om abortussen na de 12de week, of ook om vroege abortussen die zwangere vrouwen om privéredenen liever niet in België wilden laten uitvoeren.

     

    Mocht het toch om late abortussen gaan, dan stelt zich een ernstig probleem. 444 abortussen op jaarlijks 20.000 in ons land, is ongeveer 2,5%. Wat blijkt nu in Nederland: van de 30.000 abortussen in 2018, waren 5.447 een tweede trimesterabortus. Dat is 18%. Het legaliseren van late abortussen zou dus kunnen betekenen dat het aantal ‘late’ abortussen in ons land toeneemt in plaats van afneemt, en wel met een factor 7! Dit kan toch niet de bedoeling van een nieuwe wet zijn?

     

    Deze cijfers tonen dat een controle op de zwangerschapsduur echt wel nodig is om het aantal abortussen laag te houden. Die controle is mogelijk, door het ter beschikking houden van de echografie van elke abortus die gebeurt, en door het handhaven van de 12 weken.

    Verlenging naar 18 weken is een juridische fictie

     

    Abortus wordt dan mogelijk tot aan de geboorte

     

    Het abortuswetsvoorstel wil de termijn voor een abortus op aanvraag verlengen tot 18 weken. Zulke grens is niet alleen arbitrair, maar ook fake. Inderdaad: het depenaliseren van abortus, met andere woorden, het uit het strafrecht verwijderen, betekent dat er geen sancties meer zijn voor een abortus, als de zwangere vrouw ermee instemt. Abortus wordt dan mogelijk tot aan de geboorte.

     

    In Nederland is de termijn nu 22 weken, maar daarna gelden wel degelijk sancties. Het vastleggen van een termijn van 18 weken, zonder sancties voor abortus erna, is derhalve een juridische fictie. Die fictie is wel nuttig voor het politiek debat, want het aanhouden van die termijn suggereert een zekere ethische reserve, een zekere schroom, terwijl in de praktijk ongeboren kinderen tot de negende maand kunnen afgevoerd worden.

    ‘Colloque singulier’

     

    Eigenlijk zijn de huidige sancties al enkel nog van symbolische aard. Sinds de abortuswet van 1990 is er trouwens geen enkele klacht ingediend en is er nooit enige sanctie uitgevoerd. En dat over een periode van dertig jaar.

     

    Dat heeft te maken met de manier waarop de zwangere vrouw en haar arts overleggen. Elk gesprek tussen arts en patiënt is een ‘colloque singulier’, waarin de buitenwereld geen inzage heeft en waarop derden geen inspraak kunnen doen gelden. Als een arts oordeelt dat abortus aan te bevelen is, is zijn beslissing niet vatbaar voor juridische kritiek.

    Abortus als medische handeling

     

    Het wetsvoorstel wil abortus, eenmaal uit het strafwetboek verwijderd, omvormen tot een loutere medische handeling. Dat is wel een drastische scheeftrekking van de geneeskunde en van de deontologie van het genezen. Abortus is per definitie geen daad van genezing. Het is niet zoals het wegnemen van een gezwel of een appendix. Zwangerschapsafbreking is een wilsdaad, die de dood van ongeboren leven met zich brengt.

     

    Correcte informatie over abortus impliceert het tonen van de echo van het kind

     

    Maar het omvormen tot medische handeling heeft wel juridische consequenties. Want dan geldt namelijk de wet op de patiëntenrechten. Die wet bepaalt dat elke patiënt, voorafgaand aan een ingreep, volledig geïnformeerd moet worden, niet alleen over de operatie maar ook over de alternatieven. Correcte informatie over abortus impliceert het tonen van de echo van het kind. Dat is nu precies wat de abortuscentra vaak bewust niet doen, om de vrouw ‘niet in onzekerheid te brengen’ door de confrontatie met het leven in haar schoot.

     

    Correcte informatie over alternatieven voor abortus houdt in dat over zorgformules gesproken wordt die aan de nood van de vrouw tegemoet komen (sociale hulp, adoptie). En tenslotte, omdat abortus vaak uit financiële zorgen voorkomt, zou in dat gesprek ook de verwekker moeten betrokken worden om hem te wijzen op zijn financiële verantwoordelijkheid.

     

    Sociale problemen moet men met sociale ingrepen oplossen en niet met abortus.

    Verkrachting, incest, handicap

     

    In alle debatten over abortus wijzen voorstanders van recht op abortus erop dat het onaanvaardbaar is een vrouw te verplichten een kind ter wereld te brengen dat de vrucht is van incest of verkrachting of dat een zware handicap heeft. Die vrouwen verdienen begrip. Men kan voorstander zijn van het onvervreemdbare recht op leven van elk ongeboren kind, maar de tragiek waarmee de aanstaande moeder in deze gevallen geconfronteerd wordt, is groot. Hier moeten empathie, begrip en het niet veroordelen van de beslissing van de zwangere vrouw voorrang hebben.

     

    Verkrachting werd 47 maal ingeroepen (0,2%), incest geen enkele maal

     

    Maar verkrachting, incest en handicaps vertegenwoordigen een heel klein deel van de noodsituaties die ingeroepen worden voor abortus. Het laatste verslag dat de evaluatiecommissie voor zwangerschapsafbreking in 2012 opstelde, telde voor 2011 in ons land 29.431 noodsituaties. 596 maal werden lichamelijke problemen van de vrouw ingeroepen (2,0% van het totaal) en 330 maal lichamelijke problemen van het ongeboren kind (1,1%). Verkrachting werd 47 maal ingeroepen (0,2%), incest geen enkele maal. Alles samen 3,3% op bijna 30.000 ingeroepen noodsituaties.

     

    Van de resterende 96,7% ‘noodsituaties’ werden vooral genoemd: de vrouw voelt zich te jong (11,1%), alleenstaande vrouw (2,8%), nu geen kinderwens (18,4%), voltooid gezin (8,3%), financiële redenen (8,3%), werksituatie (4,8%), relatie verbroken (5,5%), partner aanvaardt zwangerschap niet (2,6%), occasionele relatie (2,5%), te recente relatie (5,1%), partnermoeilijkheden (4,9%). Pogingen om de wetgeving te versoepelen hebben dus zelden te maken met de gezondheid van zwangere vrouwen, en zeker niet met het belang van het ongeboren kind.

    De komende weken

     

    Dat er binnenkort een nieuwe abortuswet komt, lijkt waarschijnlijk. Liberalen, socialisten en groenen (en communisten) vonden mekaar, en zij beschikken in het federaal parlement over een ruime meerderheid, ook al is in Vlaanderen een grote meerderheid tegen. Voor de libertijnen, die zichzelf ‘ethisch progressieven’ noemen, is een nieuwe abortuswet een zege in de ideologische cultuurstrijd voor autonomie van het individu, los van traditionele moraal en gezagsstructuren. Het recht van het ongeboren kind op leven en op bescherming door de eigen moeder, is een notie die moet wijken voor het recht van de vrouw om soeverein te beslissen over het leven in haar schoot. Ik vind dit een breuk in de beschaving.

     

    Dat diezelfde partijen op die manier de scheur tussen noord en zuid in dit land verder gaan

    *

    Mark Geleyn

    *

    NABESCHOUWINGEN

    1& PERSPP?LIJKE BESLUITEN

    **

    **

    Weer eerst even memiomriseren

    …. “wetsvoorstel over abortus… van 12 naar 18 weken”…

    *-*-*-*-*-*-*

    “Zij willen de bedenktijd herleiden van 1 week naar 2 dagen, abortus uit het strafwetboek’ verwijderen en abortus juridisch tot een medische handeling maken’.

    *-*-*-*-*-*

    “Dat maakt dat het wetsvoorstel in het federale parlement kan goedgekeurd worden met ongeveer”

    *

    “een tweede trimester”abortus”.

    **-*-*-

    “De Eed van Hypcrartes dat elk leven HEILIG is, wordt dus even door de Medici aan kant geschoven. Het 5de Gebod, ‘ge zuklt niet ldoen’ is meteen ook uit het Strafwetboek te verwijderen?

    Hitler beëondigde het pngewenst menselijk leven op zijn manier, maar deze Verlichte Grote Verstanden willen daar werk van maken nog voor dat leven begint. Wat waren die oorlofgvoerende Socialisten van toen toch achterlijke wezens! Wat denkre gij daarvan Waarde Sieg Heil van daarstraks?

    Benieuwd hoe HLN, een Rode rmarchand in oid papier, die het gehele universum ons benijdt, daarover zal schrijven als het gaat om ‘ethishe verschillen’….nà de Scheiding.

    Heeft Herr Hitler nooit geen problemen mee gehad. So what?

    *

    “Ik vind dit een breuk in de beschaving…

    *

    TER OVERWEGING.

    Terzake staan we dus samen voor de vraag inzake de opdeling, voor het probleem van de naamgeving in de Geschiedenisboejen.

    Maart 2020: de Corona Scheiding, of de Abortus Scheiding.

    De Vlamingen weten beter. Mark my words…

    **

    *










    04-03-2020, 16:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SPEL EN DE KNIKKERS HET LAATSTE NIEUWS

     

    *

         HET SPEL EN DE KNIKKERHET LAATSTE NIEUWS

    *

    doorbraak.be/het-spel-en-de-knikkers/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Wetstraat, kabinet Financiën, waar het echt om draait: geld.

     

    foto: ©Reporters / KETELS

    *

    3 maart 2020

    Leestijd 5 minuten

    **

    Sieg Fried

    *

    David Frost. De man die voor het UK de onderhandelingen voert met de EU heet David Frost.

    **

    *

    De De Morgen had er gisteren 02/03 een interessant stuk over. Hij heeft in Oxford Middeleeuws Frans gestudeerd – als ik dat lees word ik al meteen enthousiast – en is daarna in de Europese ‘diplomatie’ gegaan. Maar anders dan zijn collega’s is hij net daar euro-scepticus geworden. Hij is sinds 2016 dé Europese Adviseur van Boris Johnson.

     

    Hij omschrijft de Brexit als ‘opstand tegen een ‘geautoriseerde versie’ van politiek. Een systeem waarin iedereen hetzelfde denkt: ‘Wij zijn vóór Europa’. En wie daar tegenin gaat, is zogenaamd anti-Europees. Dé vertegenwoordiger van de geautoriseerde versie is de Gentse professor Hendrik Vos. Als een paar landen (Nederland, Duitsland) vinden dat als er door het Britse vertrek minder Europese inkomsten zijn, de Europese begroting moet krimpen, dan valt Vos, net als ongeveer alle Vlaamse Europa-journalisten, zonder nuance terug op die geautoriseerde versie, en spreekt over ‘de vrekkige landen’.

    Het geautoriseerde België

     

    Deze te lange inleiding om te zeggen dat voor de Belgische politiek in Vlaanderen hetzelfde geldt: er is een geautoriseerde versie waarvan er niet wordt afgeweken. En dus wachten we op ‘een’ regering, en gaan voorbij aan wat die regering zo moeilijk of zelfs onmogelijk maakt.

    **

    *

    En met de focus waar die ook écht ligt:: op geld

     

    Maar gelukkig is er HLN (Het Laatste Nieuws). Niet alleen de grootste krant van het land, maar – zeg dat ik het gezegd heb – ook ‘de beste’.

     

    In het weekeinde is de krant erin geslaagd de Stand van het Land uit de doeken te doen in twee zeer behapbare bladzijden. Met voor iedereen verstaanbare grafieken. En met de focus waar die ook écht ligt: op geld.

     

    En dus kon je gewoon zien hoe het Zuiden des Lands niet werkt, in alle betekenissen. Alle indicatoren staan er op rood: de economische groei, het aantal mensen met een job in de privésector, het onderwijsniveau, het overheidsbeslag, de schuld. En nog het ergste van al: de vele herstelplannen die er zijn geweest, blijken alleen maar het probleem te hebben vergroot. Om maar één cijfer te citeren: in 2024 zal de Waalse schuld 200% zijn van het eigen Bruto Binnenlands Product.

     

    Europees plaatje

     

    Het Laatste Nieuws zet dat ook in Europees perspectief, en daaruit blijkt dat eigenlijk niemand er zo slecht aan toe is als onze zuidelijke ‘landgenoten’. Maar ze trekken zich daar niet teveel van aan: al die alarmerende cijfers verdwijnen in de Belgische pot die gespijsd wordt — in theorie door de Belgische Staat, en dus in de praktijk door Vlaanderen. Anders gezegd: ze leven er compleet boven hun stand, maar een groot deel van het Franstalig electoraat heeft beslist dat de standen beter worden afgeschaft, en dus is er ook geen probleem.

     

    Het verstandige van dat artikel is dat het gewoon de feiten presenteert, zonder politieke conclusies. De mensen zijn wel slim genoeg om die zelf te trekken, denken ze bij Het Laatste Nieuws. Nog iets waarin die krant toch wel anders is dan de andere. Idem dito met de oplossingen. Die worden op een rijtje gezet. Waarbij niet onvermeld wordt gelaten dat als Wallonië op eigen benen staat, ze alle pensioenen, lonen, uitkeringen allerhande op slag met minstens 20% moeten verminderen. (Dat is eigenlijk het Griekse scenario…)

     

    Dat dat indruk maakt merk je aan de lezersbrieven van gisteren. ‘Het is goed dat deze cijfers gepubliceerd worden’, zegt iemand. Iemand hoopt dat het HLN-stuk in het Frans zal worden vertaald, zodat men begrijpt waarom sommige Vlamingen Franstalige politici als roofdieren zien. Iemand anders zegt dat die cijfers het échte debat zijn dat moet worden gevoerd. Iemand wijst erop — terecht — dat de verschillen moeten worden geobjectiveerd, maar in volle transparantie. Want, zegt nog iemand anders, het kan niet de bedoeling zijn bodemloze putten te vullen. Want, merkt men op, als België een privé-bedrijf zou zijn, werd de afdeling Wallonië of gesaneerd of gesloten of verkocht voor één symbolische euro.

    Twee wijzen

     

    Om nog maar eens te zeggen dat niets zo indrukwekkend is als de werkelijkheid. Daartegen is geen enkele ‘geautoriseerde versie’ opgewassen. Dan hoef je ook niet over een Vlaams Front te beginnen. Dat heeft niet alleen foute connotaties, maar het is vooral totaal overbodig. Zelfs Johan Vande Lanotte, die zich nog altijd socialist noemt, zegt in het weekeinde dat de solidariteit — nochtans voor sociaal-democraten een sleutelbegrip — niet eindeloos kan zijn.

     

    Het interview van Joël De Ceulaer in De Morgen met Vande Lanotte en Hendrik Vuye moet trouwens verplichte lectuur zijn voor wie (dankzij Het Laatste Nieuws!) nóg meer wil weten. Vuye en Vande Lanotte zijn het overigens opvallend over heel veel dingen eens. Misschien, zat ik te denken, is dat wel hét kenmerk van slimme mensen: ze vertrekken niet van een gewenste werkelijkheid, maar van de werkelijkheid tout court.

     

    Ze wijzen ook op de vele Vlaamse zwakke plekken: het Vlaams en Belgisch isolement van de N-VA (zich wentelen in eigen gelijk is menselijk, maar je schiet er maar weinig mee op); het compleet gebrek aan voorbereiding van welke stap dan ook (dat kan ook niet als je hele dagen moet ‘communiceren’ tegen diegenen waarvan je nadien verwacht dat het medestanders gaan zijn); het idee dat Brusselaars geen aparte identiteit zouden hebben.

     

    Vuye die erop wijst hoe Franstaligen in hun hoofd leven in een België zonder Vlamingen

     

    En – dat is typisch voor proffen die hun terrein écht kennen – hun uitleg is even simpel als verrassend. Vuye die erop wijst hoe Franstaligen in hun hoofd leven in een België zonder Vlamingen. Vande Lanotte die erop wijst hoe vreemd dit land is: de meerderheid vraagt een aparte, autonome staat. In de rest van de wereld komt die vraag van een minderheid.

    De Corona op het werk

     

    Helaas zullen we vanaf vandaag weer en masse moeten luisteren naar eindeloos gezwets over onwil van de politiek, over wie ‘de sleutel in handen heeft’, enz. Het overgrote deel van de Wetstraat Watchers werkt alsof voetbalverslaggevers ons uitgebreid zouden informeren over de gesprekken op training en in kleedkamers, maar geen woord zeggen over de match zelf. Er is het spel, er zijn de knikkers…

     

    Gelukkig kunnen we uitgebreid worden bezig gehouden over een nieuw al met al niet zo kwalijk soort griep. Dan hoeven we niet over ons Zieke Land te praten. Blijven we keurig bij de geautoriseerde versie

    *

    Siegfried Bracke

    *

    NABESCHOUWINGEN

    1& PERSPP?LIJKE BESLUITEN

    **

    *

    Deze cartoon nofg even hernemen, om duidelijk re maken wat Vlaanderen wacht als deze ‘vaderlandse brpl’ nog even duurt.

    De woorden ‘Vaderlandsche Brik’ komen nog uit de lind van Kerel, Prins Regent van ’45 tot ’51….

    Verder kan ik alleen maar sakkeren NonDejju, NonDe Dju, Gotfer nonde nonde miljaarde miljaar. Maar dat doe ik, na een paar nanoseconden te hebben nage”dacht, juist niet. Omdat de oplossing voor het grijpen ligt. De ‘Media’ komt kios. Ik ben geen roepende meer in de woestijn….

    Altijd maar ‘A’ zeggen, en noot ‘B’!!!! Kaaschool-metaliteit, als U het mij vraagt. Waar Zusrer Angelique zal die bevuilde kontjrs wel proper vegen. Maar dit ter zijde.

    *

    Aan de stijl herkent men de stielman. Je woordenschat kan er mee door, er zijn minder typfouten dan bij mij

    Maar de Hoofdlettertjes!!!! Brackie Brackie toch!!!! Je was cht genietbaar, da”s waar. Maar je richtpunten, man! Weet je dan niet dat met wuie je verkeert, wordt vereerd?

    Niet genoeg opgelet in de les ‘Grammatica’? Was ook niet nodig om het ver te schoppen in de Politica. Van Rood naar Zwart-Geel en tot slot de Tricolore Sottuse. Als Bog Boss van ’t BrusselsKiekenkot. Sappo, jong.

    *

    Even herkauwen.

    “De De Morgen (2x De De) had er gisteren een interessant stuk over”.

    Commissietje gehad, Sig Heil? O pardon, ’t is Sieg Fried.

    *

    “Hij (dienen Oxfordiaan) omschrijft de Brexit als ‘opstand tegen een ‘geautoriseerde versie’ van politiek”…

    *

    “Dé vertegenwoordiger van de geautoriseerde versie is de Gentse professor Hendrik Vos”.

    *

    How how!!!! intelligentsia versus Bla Bla… Sjieke Sjarel zal zweten.

    *

    “Het verstandige van dat artikel is dat het gewoon de feiten presenteert, zonder politieke conclusies. De mensen zijn wel slim genoeg om die zelf te trekken, denken ze bij Het Laatste Nieuws”

    *

    Herlees dit Bracke-stik, ’t is ’t herlezen waard. Maar wat mij opvalt, dat is dat Vdenla la la zich og durft roeren. En daarbij weeral ja-knikkers met hele karrevrachten krijfgt.

     

    Teken aan de wand? Karrevrachten karrekeerders. TTo beatifull t be true. Je weet maar nooit als die E,glisch man niet meeluistert. Zijn ze in gespecialiseerd, in dat meelui-isteren.

    In ieder geval: alle begin is moeilijk. Tegen het Jaar BLOK komen we er wel…

    Mijn God, mijn god! Waar is dat ene goede BLOK gevaren…

    **

    Het ijzer smeden, subiet nà 8 Maart…,

    *

    *

     

     

     

    04-03-2020, 14:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORONA & KLIMAAT 2 X HEUSSA - ROLAND DESNERCK –SOA – SUPER TUESDAY –

    1222

    83 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN MAAR VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 4 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    *

    DE CORONA PANIEK

    *

    …   Ik heb zo het idee dat we op heel die Corona paniek moeten reageren zoals op de klimaatheisa…

    *

    Eindelijk het Gezond Verstand aan het woord. En meer zeg ik niet. Verwijs alleen naar de Meester zelf. Lijk in de klas, waar die met de aanwijsstok de kiendjes het a-b-c- leerde lezen….

    **

    blinden

    *

    Tot zover deze inspiratie…

    **

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    DINSDAG 3 MAART 2020

    **

    griep

    *

    Corona-griep: inmiddels reeds 14 personen ‘besmet’ maar volgens ons Maggie (Zwaar Geval) zijn die niet té ziek.

    In Tienen is een 17-jarige van het Atheneum die op skivakantie geweest is, in Italia besmet. Hij is nu in ‘thuis-quarantaine’. Voor de overige leerlingen geen gevaar??!! Alles wordt opgevolgd! School gaat gewoon verder. Wat met de Italia-reizen van de laatstejaars van de humaniora die in het Paasverlof een trip naar Italia geboekt hebben???

    Vele vragen, geen antwoorden…

    *

    Al-bij-al zou Guvaal wel eens gelijk kunnen hebben. Chinezen zijn niet van de propersten, ze zijn met veel en ze leven onder zware Linkse druk… Je zou voor minder….

    Aan wat mij (ons) als voorbestemde (?) Italia Lovers wel heel de tijd is opgevallen, is dat precies dat Land dat met Salvini van de Lega als eerste de massa-invasie van de islammerij een HALT toeriep, het grootste ‘gevaar’ heeft opgelopen. Met name zowel het winter- als straks het zomertoerisme eronder kreunt. Echt ’n Gore streek van zij die daaraan, net als aan de klimaat-heissa, de basis van liggen.

    **

    Al Gore

    Vice-President onder Bill Clinton, de sperma-bevuiler van ons Monico Lewinsky

    *

    Doet er mij aan denken dat die Joe Biden, waarover de Media maar niet kunnen zwijgen, ooit “Vice’ is geweest onder Barack Obama.

    *

    In China zelf zijn er maar 195 besmettingen meer bijgekomen.

    *

    ‘Super-Tuesday’ is het vandaag geweest in de USA. In 14 Staten zijn er voorverkiezingen bij de Democ Rats. Zullen de Latino’s (wie zijn dat nu weer? Ik dacht dat in Amerika alleen Amerikanen woonden) in deze staten bepalend zijn voor de kandidaten???

    De volgende morgen, vandaag woensdag, staan de radiogolven er rood-gloeiend van. Hoera, diene Joe Biden heeft het gehaald. Die gaat straks in de ring tegen Trump.

    Klein, Zeer Klein Duimpje tegen Goliath….

    *

    Aan de grens Griekenland-Turkije is het één grote ‘verwarring’. Michel en Von der Leyen zijn een kijkje gaan nemen (hoog en droog) vanuit de lucht. Michel met zijn 5 luxe-wagens, geraakte er anders niet!

    He says dat Turkije zich moet houden aan ’t akkoord van 4 jaar geleden; dat is cruciaal voor de Grieken en voor de EU. Knap, hé

    Turkije is nu een officiële mensensmokkelaar geworden, aldus de Premier van Griekenland. Hij gebruikt nu wanhopige mensen om zijn gedacht te doen!

    Ooit deed de Ariër Oom Adi het anders, you remember?

    Die loste tenminste zijn problemen zelf op, terwijl de islamitische Erdogan islamitische methodes gebruikt. Anderen de karwei doen klaren. Hitler wilde mensen wèg, Erdogan daarentegen wil ze als soldaten uitsturen om andermans grondgebied in te palmen.

    *

    Israël O maar wat ‘n tegenslag voor ‘onze Media’, die het anders hadden gewild, wat ze dan ook al dagen lang van de daken schreeuwden

    Israël: Netanjahu, leider van Likoed, is de grote winnaar van de verkiezingen. Hij wil de soevereiniteit van het Land bevestigen en zal vlug delen van de Jordaan Vallei bij zijn land voegen. Want hij moet vlug zijn, als Trump volgend jaar geen president meer zou zijn dan kan dat misschien niet meer (aldus de reporter VRT).

    Weer typisch Links. Nooit de feiten (de nederlaag) maar hallucinaties die er niets toe doen. En, a propos: wat is er nu van aan, van die VRT-verdacht-making dat de winnaar Netanjahu verdacht zou geweest zijn van zowat alles die beter past bij henzelf?

    Meisjes en jongens, geraken jullie er dan nooit bewust van, dat jullie bezig zijn de eigen ruiten in te gooien? Naast al Uw Trumpkreten over jullie verlies-kandidaten en hun onderlinge strijd in de YSA, geen woord meer over de nederlaag van de vijanden van de Likoed…

    Schrik om dan weer over de moedige Trump te moeten preken?

    *

    En dan het allernieuwste. De SOA

    ‘*

    Soa     

    *

    Better SAFE than SOA’

    Sensoa, het Vlaams ‘expertisecentrum’ voor ‘seksuele gezondheid’, stelt enkele nieuwe ‘interactieve’ methodes voor om 'on-sexy' onderwerpen zoals een seksueel overdraagbare aandoening (soa) bespreekbaar te maken bij jongeren. Ze (in het ‘Gemeenschapsonderwijs?) doen dit met een ‘spelletje’: zo leren ze spelenderwijs wat soa inhoudt.

    De meeste soa’s komen voor bij jongeren tussen 15-25 jaar.

    De jeugd kijkt er nogal lacherig of beschaamd op neer. Zegt de VRT zelf.

    De conclusie ligt voor de hand. “Joud” niet alleen de handen rein, maar ook de Geest.

    Met tijd en boterhammen (herhaling) komt alles wel weer goed.

    Kijk maar naar de dierenwereld….

    Zelf straathonden hebben betere manieren.

    *

    Maart is het maand van de jeugd-boekenmarkt!

    Misschien ’n veel frisser ideetje voor die Sensoa, het Vlaams ‘expertise centrum’ voor ‘seksuele gezondheid’….

    *

    West-Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Bij een rondvraag bij studenten in de ‘marketing’, willen 5 op 10 jongeren buiten onze provincie W.-Vl. gaan werken. Men denkt (minder de meisjes) daar een betere verloning te krijgen. De meisjes willen vooral een job met doorgroeimogelijkheden die tot een vaste job kan leiden waar dat ook zij.

    **

    Zee

    Opa Desnerck

    *

    Platte Humor van aan ‘t Zèèètje.

    De Heer Roland Desnerck (Oostende, 13 juli 1938) is een Vlaams Schrijver. Hij is vooral bekend omwille van zijn ‘Oostends Woordenboek’ en zijn wetenschappelijke publicatie De Vlaamse Visserij.

    Hij sprak vandaag voor ouderen aan ’t zeetje in zijn geliefd Oostends dialect over ‘de vrouwen’. Zelf zegt hij dat het Oostends dialect hard is voor hen. Zo wordt een vrouw in ’t Oostends genoemd: ‘vroumens’, ‘mokke’, ‘mokske’, ‘bleitkouse’, ‘treuntekouse’,…

    Voor iemand die het dialect begrijpt, is het werkelijk ‘lekt mien liptje’.

    Wie het vatten kan, vatte het. Niemand is te oud om te leren.

    En last but not least, dienen Ostendschen Opa, in mijn ogen, is wel nog maar nen jonge snotter, maar hij blinkt van talent.

    Laat AUB onze JEUGD, van Maas- en Scheldeboorden, tot zelfs in het ‘bronsgroene eikenhout der Kempen’ daarvan profiteren. Zo lang het nog kan….

     

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Op een zonnige dag als vandaag (en na Radio Klara om het ½ uur stil te zetten voorde herhaling van de herhaling, enz, zodanig dat alleen de klassieke beschaafde klanken kunnen dorkomen), is het als het ontwaken uit een boze nachtmerrie.

    De hemel is blauw, de herdershonden hebben de smik gehad. Wij ook. De koffie ws heerlijk. E, vooral die eerste rode (ingevoerde)à aardbei eed al de rest vergeten.

    Mijn allerliefste ‘mokke’ was druk doende in het huishouden. E, fris geboend en opgeblonken kunnen we alle mogelijke calamiteiten van dag aan. Zo lang er LEVEN is, is er HOOP…

     

    *

    *

    **

    *

     

     

     

     

     



















    04-03-2020, 13:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LAGE LANEN WORDEN ÉÉN?

    499

     82 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 4 MAART 2020

    *

    GEEN DEBAT OVER DE TOTALE ROT IN COALITIE EN HET KABINET

    *

    Geert Wilders: ‘‘De Kamer wil niet debatteren over de totale rot in de coalitie en het kabinet maar de kiezer zal hard oordelen en afrekenen met Rutte en zijn ruziënde bende.’’

    **

    debat 3 mrt 20

    *

    een debat over de totale rot in coalitie en het kabinet.

    Geert Wilders: ‘‘De Kamer wil niet debatteren over de totale rot in de coalitie en het kabinet maar de kiezer zal hard oordelen en afrekenen met Rutte en zijn ruziënde bende.’’

    Klik op de link om de video te bekijken;

    https://youtu.be/iiVRHXLkNpc

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE NL VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het wordt dus stilaan voor iedere ‘autonome’ Nederlander/Vlaming duidelijk, dat het zij niet verder kan.

    De Burger moet het Lot en de Toekomst zelf in handen nemen. Dat is nu, buiten de Gele Pest, het hoofdthema dat leeft onder de Bevolking. Aan deze situatie, het gevolg van meer dan 1/2 eeuw verkeerde indoctrinatie, moet dringend een einde komen. Bij de Noorderburen ‘n doodlopende hoerenboel-regering en bij ons al helemaal niks meer. Buiten (een plus minus goed werkende) Vlaamse ‘Deelregering’ en ’n tros Wallo/Brusselse pruts-organisaties die zich onledig houden met het rondstrooien van hemels manna.

    Manna dat aan onze hardwerkende eigen bevolking door de Overheid wordt ontstolen. Om daarmee niet alleen vooral zichzelf in stand te kunnen houden, maar om met de steun van de Francofonie van dit land, voor OCMW van de hele wereld te kunnen spelen. Waarbij deze EUSSR de criminele rol van Linkse mentor vervult.

     

    Vergeet vooral niet, dat in Coburgia, het Parijse imperialisme dat Europa reeds zo lang en zoveel kwaad heeft gedaan, tot op de dag van vandaag een zwaar nefaste rol blijft spelen. De Gele Pest, al even dodelijk, hebzuchtige tenminste is zichtbaar, de hebberige heimelijke Franse bemoeizucht is dat niet.

    Als naar gewoonte, hebben de Britten met de Brexit per 31 Januari 2020 hun eigen lot terug in eigen handen genomen. Ze zijn daarmee de weg ingeslagen van hun vroegere roem en welvarendheid.

    Wat houdt ons, Lage Landers, tegen, om hetzelfde te doen? Één Volk, één Taal, één Natie. In vroegere Gouden Eeuwen waren dit de banden die de Lage Landen tot medespelers maakten op wereldschaal.

    D’Er is maar één land dat het onze kan zijn. En dat is ons eigen land.

    Wat meer is, het opent de noodzakelijke perspectieven doorheen het Oude Avondland, voor een Nieuw Europa, waar Rechts en Links elkaar steunend ipv bevechtend, naast de Nieuwe Wereld en het machtige vroegere Tsarenrijk, ervoor kunnen zorgen dat de wereld verder blijft doordraaien.

    Van de Gele Pest, de Merkels, de Macrons, de Verbrande Sanders, van alle andere underdogs, van de islammerij in de eerste plaats, Verlos ons Heer.

    Maar we steken eerst wel zelf een handje toe

    **

    *

     

    *

     

     

     






    04-03-2020, 12:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DBNL - NIEUWS - MAART 2020 - 200 jaar Multatuli

    686

    DBNL- NIEUWS - MAART 2020 –

    200 jaar Multatuli

    *

    **

    *

    Op gisteren 2 maart 2020 is het 200 jaar geleden dat schrijver Multatuli werd geboren.

    *

    In de DBNL kun je naar de tijd terugreizen…

    De nieuwe titels van maart 2020

    **

    MuktatulI is in de Indonesische Taal ‘IK HEB VEEL GELEDEN… Het is her pseudoniem van Eduard Douves-Dekker, die zijn getraumatiseerd verblijf in de Oude Kolonie in Nederlands Indië beschrijft…

    **

    *

    Het is alsof je er zelf bent bij geweest…

    *

     

    *

    Nieuwe titels

    *

    De nieuwe titels van maart 2020

    HIËRONYMUS

     

    Tussen 390 en 405 na Christus verscheen de Vulgaat, een Latijnse vertaling van de bijbel door Hiëronymus. De Nederlandse vertaling van deze Latijnse Vulgaat wordt ook wel de Professorenbijbel genoemd, dit omdat het vertalen uitgevoerd werd door hoogleraren. Het vertaalwerk vond plaats in de periode van 1894 tot 1911, waarna de zeven delen gebruikt konden worden door priesters in opleiding. Ze moesten het dan wel doen met enkel een vertaling van het Oude Testament. De DBNL brengt deze maand de tweede druk uit 1933 online. Naast deze bijbel staan er in de DBNL nog diverse andere belangrijke bijbelvertalingen, zoals de Delftse bijbel (1477), de Vorsterman bijbel (1528), en de Leuvense bijbel (1548).

    *

    Toneelpoëzy is een toneelverzameling, bestaande uit twee delen, van het populaire schrijversechtpaar Nicolaas Simon van Winter en Lucretia Wilhelmina van Merken. Waar in onze tijden uitgevers en auteurs contracten afsluiten en wetten hebben om op terug te vallen, was de positie van beide partijen in de achttiende eeuw niet altijd zonneklaar. Terwijl het eerste deel verscheen bij Meyer, werd het tweede uitgegeven door Uylenbroek. Tussen beide uitgevers, auteurs en de nazaat van uitgever Meyer heeft een moddergevecht plaatsgevonden dat onderzoeker Marleen de Vries prachtig uit de doeken doet. De eerste druk van Toneelpoëzy verschijnt deze maand online.

    *

    *

     

    American Drinks.

     

    In de periode 1915-1929 verschenen vijf van de oudste Nederlandstalige handleidingen in boekvorm voor het mixen van American Drinks. Een van deze werken, nu te vinden in de DBNL, is Jo’s handig boekje voor Mixing Drinks (1924). Het boek biedt ruim 170 recepten voor cocktails en longdrinks en is verlucht met foto’s, illustraties en advertenties. Het bevat ook Engelstalige teksten en een tweetalige woordenlijst, en was zowel bedoeld voor Nederlandse barmixers als voor Amerikaanse toeristen op bezoek in Nederland. ‘Een Cocktail op zijn tijd gebruikt Geeft Eetlust en spaart den dokter uit’, aldus Jo. Een zo’n cocktail is bijvoorbeeld de ‘Lobster Cocktail’ van Wim Slagter uit het werk Cocktails American- en Fancy Drinks IJsrecepten en -Dranken (1926):

     

    ‘Voor deze Cocktail moet eerst de volgende sauce gemaakt worden:

     

    1 Eetlepel Tomate Ketchup

     1 Theelepeltje Citroensap

     1 Theelepeltje Worchester sauce

     1 Mespunt Paprika

     2 Mespunten Cereboszout

     ½ Portglas Witte Wijn.

     

    Dit goed vermengen en in een groot Champagneglas doen, dat men te voren goed gefrappeerd heeft. Hierin doet men dan het vleesch van een halven Kreeft. Garneer het dan smaakvol met Citroenschijfjes en Peterselie.’

     Voor degenen onder de 18, niet-drinkers, en mensen met een kreeft-aversie: niet gevreesd, voor iedereen is er wel een leuk drankje. Sowieso geldt: geniet maar drink met mate.

    *

    Maar weeral akkoord: alles met mate. Zoals de kleermaker zei, en ie sloeg z’n vrouw met de meetstok.

    *

    *

    PERSOONLIJKE NA SCHRIJVING

    *

    Voor smulpapen dus, zowel aangaande lichamelijke als geestelijke ‘geneugten’. SCHOL!!!!

    *

    Verder nieuw online deze maand: enkele jaargangen van Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift, drie bundels van dominee-dichter Johannes Petrus Hasebroek met onder andere het gepassioneerde ‘Gij bloeit steeds voort.’, wat een gezonde dosis lentegevoel bevat, en een aantal vroege jaargangen van het tijdschrift De Tijdspiegel met een brievenrubriek uit 1851 waarin een ‘trouw lezer’ zijn beklag doet over het gebruik van Engelse en Franse leenwoorden in het Nederlands

    *





    03-03-2020, 15:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.81 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    1259

      81 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 3 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Exit Gwendolientje (2)

    *

    … In de weekeindeditie van De Standaard…

    *-*-*-*-*

    …. In het hele interview van drie bladzijden komt Vlaanderen nauwelijks aan bod….

     

    Tot zover deze inspiratie…

    *

    Ach, het is wel ’n klucht maar best daar niet al te veel mee te lachen. ’t Gepoeërd Scherminkel zou kunnen opgevolgd worden ofwel door ene LACHAERT, ofwel door ene STOMMELINK van aan ’t Zèèèètje.

    Kijk, als geboren Ieperling noem ik liever een kat een kat.

    De 3 zich dood geregeerde Kleurpartijen, samen met hun vernieuwend aanhangsel van Groen, worden door onze mensen letterlijk UITGESPUWD. Al blazen die zichzelf nog zo op. De Tsjeven kunnen er nog mee door, omdat daar jong en ambitieus maar in de grond geduwd talent zit.

    Het Overheidsapparaat moet afgebouwd worden. Om met de kaarten te spelen kan er evengoed worden thuis gebleven.

    Mijn standpunt? Laten wij de rangen sluiten, om, oud en jong, achter onze Nieuwe Leiders te gaan staan. Hun namen zijn gekend, hun talenten zijn bewezen. Laten wij ze uit de modder van de uitsluiting, de stille of de felle, naar omhoog en op het schild verheffen. En zij die ons liefhebben, dat ze ons volgen.

    Potentaten als Magniette of hansworsten zoals de Flipper in Laken: hun lied is uitgefluit.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    MAANDAG 2 MAART 2020

    **

    *

    Coronavirus: Premier Sophie Wilmès vraagt om de kalmte te bewaren. Iedere dag om 10u zal men de nieuwe gevallen melden.

    **

    Blauwe Sophie Wilmès

    (°1975)

    *

     Bij ons (dans toute la Belgique) zijn er ACHT (8) besmettingen bijgekomen, allen komen uit Noord-Italia. Zonnekloppers en verlofgangers dus.

    Het UZ Antwerpen wordt overrompeld door mensen die de test willen laten uitvoeren. Daarom vragen die met aandrang om die testen bij de eigen huisarts of na overleg met de huisarts bij U op de Spoed te laten doen. Het Diensthoofd UZA van de Afd. Infectiewegen, zegt dat tot Pasen het virus nog zal toenemen en dan hopen ze dat bij beter weer het van zelfs zal verdwijnen zoals de griep.

    **

            

    *

    Japan en Z-Korea sluiten hun scholen, ook in Frankrijk in de Loire-vallei. Zelf het Louvre blijft dicht.

    Italia: de skiliften mogen maar meer 1/3 bezet zijn en dat in de gezonde berglucht (begrijpe wie kan)!?? Daartegenover besliste ‘men’ wel er dat de voorjaarsklassiekers nu toch door te laten gaan (want er is té veel geld mee gemoeid hé!). Dus nu zaterdag is het ‘Stradi Bianci’, gevolgd door Tirreno-Adriatico (11-17maart) en Milaan-SanRemo op 21 Maart.

    *

    Voor de 3de keer dit jaar verkiezingen in Israël. Netanyahu blijft aangeklaagd voor corruptie!

    Onze ‘Media’ zijn er als de kippen bij om Israël in het buitenland zoveel mogelijk in een slecht daglicht te stellen. Volgens mij zit daar een uiterst kwalijk reukje aan. Iets in de aard van een dodelijke Corona Besmetting. Maar dan deze keer eerder ’n besmetting niet via bacteriën, bacillen of virussen, maar door de vagina’s van de vele uiterst welgekomen vagina’s van de islammerij vrouwen.

    Erdogan kondigde reeds + 20 jaar geleden triomfantelijk aan, dat hij de EU zou veroveren met behulp van vrouwenbuiken. Ja, maar wat komt er vóór de buiken opzwellen?

    Verlà. Dadde was de onder-verzwegen loense bedoeling van die man: geen faal-angst, maar fallus-genot. Wild en ongebreideld. Wat natuurlijk meebrengt dat onze meisjes vanaf hun geboorte mee in den dans zullen moeten.

    O tempo, o mores.

    *

    De ‘voedingssector’ wil dat verpakkingen tegen 2025 herbruikbaar of recycleerbaar zijn of biologisch afbreekbaar. Nu wordt er reeds plastiek gemaakt van plantaardige stoffen.

     

    En ja, of liever ja neen, waar zaten onze Verlichte Grote Verstanden met hun verstand en al hun pretentie dat ze deze plastic-ramp niet hebben willen voorkomen, zoveel tientallen decennia terug?

    Gouverner, dat was toch altijd gelijk aan prévoir?

    Kijk, ‘k zou dikwijls mezelf voor de kop willen slaan. Prévoir is zo lastig. Kassa! Kassa! Kassa! Naast Postjes, Postjes, Postjes, da’s pas het goede leven. Wat denkte gij, Blauw slangenwijf uit Aarschot?

    *

    Griekenland doet al het mogelijke om de vluchtelingenstroom tegen te houden: zowel te land als op zee. Bij Lesbos is een bootje gekapseisd en een kind verdronken.

    Maar er is toch VANWEGE DE EUSSR die belofte dat Frontex gewapenderhand Griekenland, een andere EU-Partner zou gaan helpen? Is daar al iets van aan? O, er wordt daarover druk ‘vergaderd’.

    En wat ‘ligt er op tafel’? Met hoeveel duur-betaalde profiteurs zit men daar samen?

    O, wait ad see.

    En ‘de Media’ over deze pertinente weigering om hulp te bieden aan in doodsangst levende Grieken? Waar zijn die mee bezig?

    Waarom schrijft De Schandaard daar niets over? Waarom zwijgt HLN, DM & Humo daarover?

    Uit eigenbelang?

    *

     

    *

    VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Eigelijk is de enige boodschap die wereldwijd van uit alle monden zou mogen klinken: Heer redt, ons, want wij vergaan.

    **

    *

    De Gele Pest, de Islam, Sodoma & Gomorra, dat alles overgoten voor ons Vlamingen, door de decennia lange uitbuiting door een Overheid die ‘bestuurt’ lijk god in Frankrijk.

    Waar hebben onze menen dat verdiend?

    Maar er is hoop. Als we onszelf niet redden, zal NIEMAND het doen. In de eerste plaats onze eigene ‘Verkozenen’.

    Zelfs als er voor de Blauwe Schobbejakken ’n andere’ Leider’ komt: alles zal bij het ouden zelfde blijven.

    Onze laatste geselecteerde ‘Informateurs’ zijn einde week - einde mandaat. Op 8 Maart, Zondag en Rustdag, gaan ze rekenschap afleggen. Maar ondertussen is het oorverdovend stil gebleven. Crocus, Corona, Club Brugge, Gouden Kalveren: er is gewoon geen tijd om de handen uit de mouwen te steken.

    O Ja, er wordt vergaderd, we worden her-aangeleerd hoe we onze handen moeten wassen. Maar in Ieper ligt de A19 er al VEERTIG jaar onafgewerkt bij. Het zou een snelweg worden tussen de E17 Kortrijk-Ieper-Veurne naar de Europese snelweg E40 Calais-Gent-Brussel-Luik-Aken-...

    Maar plots was de kas, met medeplichtigheid van de Verzamelde Kleurpartijen, leeg gevreten door onze bloedzuigende Zuiderburen. En ze dronken ’n glas, ze plasten ’n plas en alles bleef zoals het was.

    Bumper-aan-bumper rijden vrachtverkeer dooreen stille slapende dorpjes. Economisch één grote puinhoop die met de dag erger wordt. Geblokkeerd dorpsleven, kronkelend langs landelijk wegen, 40 Km ver.

    O ja, eerst was er bezwaar vanwege de Britten. Want hun (en ook de onze) oorlogsgraven midden de velden, zouden ‘geschonden’ worden door die doortrekking. Opruimen was dus de boodschap. Is ondertussen al lang en heel zorgvuldig gebeurd, want weer staan er weelderige gewassen, daar waar de economie van de hele streek versmacht in het stap-voor-stap voort sukkelend verkeer.

    *

    Deze oprisping, omdat het Iepers Stadsbestuur nu met de Groenen in de kling ligt (WTV) omdat rond het eerste gemeentje Brielen nu eindelijk een ‘lus’ zou dienen te worden aangelegd.

    **

    *

    Komaan, mensen, Grondwet, Zee- of of Luchtwet: er worden dringend nieuwe verkiezingen gewenst. Nu zondag / Maart zal wel niet kunnen, maar de week daarop?!!!!

    Ieder dag telt. Want iedere dag vergaan mensen door gebrek aan (efficiënte) Leiding.

    **

    *

    Stelt zich de vraag; hoelang kan ’n kruik nog water bevatten, eenmaal ze al jaren gebarsten is..

    *

    **

     

     

     

    03-03-2020, 09:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.79 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    918

    79 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 2 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE CORONA COALITIE

    *

    … Joachim Coens heeft dé oplossing gevonden….

    *-*-*-*-*-*

    … een kopie was van voorganger ‘Markske’ Beke…

    *-*-*--*-*-*

    … . Er is een plan B voor dit land,….

    **

    *

    Tot zover deze inspiratie…

    Dit leuke verhaal, helemaal aangepast aan de omstandigheden, doet er mij aan denken, dat er grote gelijkenissen bestaan tussen Corona en Coburgia, zoals ik van nature uit en met veel voorzichtigheid dit apenland omschrijf.

    Ongrijpbaar. Oer-vervelend. Kost stukken van mensen en is alleen maar goed voor Kassa! Kassa! Kassa!

    Met mijn welgemeende excuses voor de Dames en Heren Medici, samen met ‘Het Verpleeg’ in hun voetsporen.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    ZONDAG 1 MAART 2020

    **

    *

    Coronavirus: (op zondagavond) 2de besmet bij ons! Ze ligt in het UZA, één van de referentie-ziekenhuizen in ons land, nadat ze via ‘spoed’ was binnengekomen.

    Er werd (vanzelfsprekend) een persconferentie gehouden met ons Maggietje, Beekske, Van Ranst en St. Van Gucht (viroloog) en die vertelden allen net hetzelfde: handen veelvuldig wassen en geen handen schudden en niet knuffelen. Iets wat al elke dag op de TV gezegd geweest is. Hoe dom zijn wij eigenlijk?

    En aandacht AUB: voor het wassen alleen vloeibaar dings gebruiken. Wat is er mis met Sunlight-zeep? De verkeerde dividend-optrekkers?

    **

    *

    Wel nogal dom: want men zegt ons reeds de hele week bij de eerste symptomen blijft thuis en bel de huisarts, en wat horen we vandaag, de besmette patiënte is gewoon naar de spoed gegaan, zo kon ze er nog een paar bij besmetten. Dank U wel Madam!

    Het ene goede puntje is dat het hoogtepunt van de gewone griep voorbij is.

    Preventief in quarantaine blijven thuis, heeft geen zin volgens Maggie. “Dat is zoals schieten met een kanon op een mug.”

    En ‘t Crevitske kwam ook nog eens in beeld, nl als minister van ‘werk’. De bedrijven die eventueel niet kunnen produceren wegens tekort aan materialen, kunnen rekenen op tijdelijke werkloosheid.

    Mensen hebben angst, aldus Maggie, omdat het een onbekend virus is, dus geen medicijnen. Maar dat is echt niet nodig, alles is onder controle!

    *

    WHO: 87470 besmettingen en 2990 doden, 42670 genezen.

    *

    Virus in China. De Chinese Regering wil dat bedrijven terug heropstarten, maar dat blijkt niet eenvoudig daar er nog vele zieken zijn.

    **

    *

    Na de ‘Winterse Noordzee-buien’, weer wat anders. De ‘weerkundige winter’ is voorbij: één van de warmste ooit 6.3C°. Februari was dan ook kletsnat en met veel wind.

    Goed dat we daaraan nog eens herinnerd werden. Het klimaat, mensen, das de grootste prioriteit. Vooral van Links. Al goor wat de klok slaat!

    **

    *

    En zo komen we tot het stokpaardje van de VRT weg ermee.

    In South-Carolina heeft Joe Biden met (Linkse) klank gewonnen.

    Gantz - Netanyahu

    *

    Israël. Verkiezingen: als Netanyahu (de vriend van Trump) wint, dan gaat het plan van Trump door, dwz de Jordaanvallei komt definitief bij Israël.

    *

    Tiens, was dat hele gebied al bijna 5.000 jaar niet het onvervreemdbaar erfgoed van het Godsvolk? Ja Ja, maar dan is buiten de Romeinse verjagerij geweest van rond de jaren 0040.Toen begon de ‘diaspora’ doorheen de tijden en de landen.

    Eisenhouwer, remember? Maakte dat na de Socialistische ‘Endlösung’ van de jaren ’33-’45, het Joodse Volk 1/100ste van hun gebieden terug kreeg van de Internationale Machten. Een soort van minimale ‘Wiedergutmachung’ voor de Holocaust.

    **

    Zijn dat vluchtelingen??? Met zo’n nette mooie verzorgde kledij??

    *

    ‘Vluchtelingen’ uit Syrië worden nog steeds door de Grieken op legitieme basis (maar dat ‘vergeet de VRT re vermelden) tegengehouden op de grens met Turkije. De VN roept op om geen geweld te gebruiken.

    *

    Diene oproep, was/is dat richting Erdogan?

    **

    *

    ‘Cavalluna’ heeft opgetreden in het sportpaleis. Daar heerste er een fantastische harmonie tussen mens en paard.

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Onnodig nog naar Het Nieuws te kijken of te luisteren. Herhaling van herhaling van de voorgaande herhaling.

    Maar allez, zo kreeg Kawouter Beekske nog eens de kans om met zijn stille smoel op het scherm te verschijnen. En afgestreken lucifertje naast Fat Maggie.

    **

    *

    Het broekventje (‘achter-?) kleinzoon van en alom gerespecteerde Wielsbeekse doktersfamilie, is ’n schande voor de hele streek. En zeggen dat men in de Limburg daarmee de pap kan koelen. Wij voelen mee.

    *

    Zou het voor Koentje niet korter op de bal spelen zijn ineens zijn (toch al verbrande) familienaam Coens, te veranderen in Corona. Waarom voor zoiets een hele land ten schande maken?

    Joachim Corona! Om nooit meer te vergeten En mits patent, kan zoiets nog veel opbrengen ook.

    Was U gezond: houdt de handen rein met de Coronazeep van Koen.

    **

    *

    Zijn standbeeld? Op de haven-pier van Zeebrugge. Waar hij de stiel leerde. Handen in onschuld wassen. ‘Hij leerde zijn Volk proper zijn…’

    Kunnen de vissers, telkens ze uitvaren om in de Britse wateren te vissen, de pet afnemen als ze voorbij gaan en komen.

    Brittania rules the waves en wij ‘rulen’ mee. Hoera voor de Zee….

    *

     





    03-03-2020, 03:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPA VAN VERVELEND NAAR VERVELLEND

    EUROPA VAN VERVELEND NAAR VERVELLEND

    *

    https://doorbraak.be/radio/europa-van-vervelend-naar-vervellend/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    2 maart 2020 - Leestijd 0 minuten

    **

    *

    Waarom blijft een lidstaat van het eerste uur, Nederland, zo hameren op een zijn eigen “soevereiniteit” (terwijl 80 % van de wetgeving door de EU is geïnspireerd)? Partijbelang? Ongetwijfeld. Gebrek aan visie op lange termijn? Ongetwijfeld. Kortzichtig eigenbelang? Ongetwijfeld. Maar hoe kun je eigenbelang en visie dan combineren? Frans Boogaard probeert een verstandig vergelijk te bedenken.

    David Geens

    *

    https://doorbraak.be/radio/europa-van-vervelend-naar-vervellend/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Via deze link komt U terecht op het oorspronkelijke Doorbraak-Berciht, waar U de ingesproken boodschap kunt beluisteren….

    Misschien een uitstekende gelegenheid om op die manier rechtstreeks de roepstem van de VVB aan huis te krijgen…

    *










    02-03-2020, 17:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78 - HET DAGELIJKS NIEUWS *

    2302

      78 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZONDAG 1 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Het Europese rapport.

    *

    … Iets van gezien of gehoord in onze media?....

    -*-*-*-*-*

    …de concurrentiekracht vergroot moet worden om de productiviteit op te krikken…

    *-*-*-

    … De belasting op arbeid zou moeten zakken….

    **-*-*-*

    … Zeker voor dat laatste probleem heeft Europa geen oplossing en ook geen militaire macht….

    *

    Tot zover deze inspiratie…

    In de allereerste plaats, beste vriend Guido, gedenk het spreekwoord dat

    ‘Un bon vin, pas d ‘Enseigne’.

    Goede wijn behoeft geen krans. Lezers en zelfs niet-lezers weten al lang bij U aan het goede, ja, zelfs beste adres te zijn. Digitalia/Digthalys, al heel z’n leven ’s soort ‘Tafelspringer’ geweest vertoeft graag langs de door U begane wegen.

    Dat zal zo doorgaan, (verergeren?) net zo lang tot onze ‘Media’, naast al die flauwe kul, die Linkse vooringenomenheid, het eindelijk eens door hebben, dat de mensen ook blijde zaken vernemen. Lammetjes in de wei, Blijde Intochten. Gouden Bruiloften. Goed draaiende bedrijven (reportages). De gewone gang van zaken in de partijen waar jullie nooit over spreken, ten zij om er de slechte kantjes van in het zonnetje te zetten. Minder aandacht, heel veel minder, voor die ene kant in de USA-politiek waarvoor jullie de schoothondjes spelen, en wat meer aandacht voor de Goede Kant van de Geschiedenis. Het Marxisme is dood. Leve onze eigen Beschaving.

    *

    Ondertekende sluit zich dus volgaarne aan bij de door Guvaal van rechtswege toekomende eerbetuiging. Niemand doet U dat na: kort en goed. Vlaamser kan het niet. Geen chi-chi, geen bla-bla, maar op de man recht af.

    Vandaar dat er geen reactie tégen komt….

    *

    Maar U doet er mij aan denken. Die veel te hoge belastingen op arbeid die U aanklaagt…. En we komen uit een uitgesproken LINKSE investituur.

    M.A.W. luisster naar hun woorden, maar kijk niet naar hun daden.

    En ja, door dat allemaal inderdaad staan we, inzake (het Midden Oosten, en alles wat daar verkeerd loopt), met z’n allen niet aan de juiste kant van de Geschiedenis.

    Erdogan is 20x erger dan Dgjengis Kan

    Maar!!!!

    (Zie verder hieronder) Maar als in Afghanistan de carrousel eindelijk stopt – wat de Hemel ons moge geven – dan ligt het allerseerste begin bij Trump en het einde van de Linkse ‘democ rarts’ regime in de USA van de periode nà Clinton/Obama .

    Amerika sedertdien ten 1ste is uit zijn as herrezen, met ten 2de is met de Brexit de Anglo- Saksische ziel ontwaakt, en ten 3de u komt nu het Oude Avondland aan de beurt.

    Even the sky is not the limit.

    Maar Marx is dood. En diens zogezegde ‘idealen’ zijn niet meer dan gezichtsbedrog geweest. Zoiets als de fata morgana, een luchtspiegeling van iets is dat een heel stuk verder verwijderde , werkelijkheid is.

    **

    *

    En die werkelijkheid? Dat is die van elke dag. In het zweet des aanschijns. Niet in het zweet en de arbeid van anderen.

    Solidariteit?

    Als het Christendom, waarvan de menselijke solidariteit als top-prioriteit geldt, wordt overboord gezet, wat wilt U dan dat de kopij beter zou zijn dan het origineel?

    *

    Kijk, ondergetekende is zeker geen pasters-sleppe, maar nog eens: luister vooral niet naar de woorden van geen enkele zelfbenoemde ‘Overheid’, maar beoordeel diens daden. Er is in heel Europa    een ‘clan’ aan de macht, door ons in een ver en ook nabij verleden vrijwillig gekozen, maar daar moet een einde aan komen. Omdat, als de kat aan de melk kan, zij alles opslurpt zonder daarbij aan mooie principes te denken.

    De naam van dat soort katten? Het zijn geen katten, maar eerder ratten: De Democ Rats.

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020

    *

    Proficiat aan allen die maar 1 keer 

    In de vier jaar verjaren!

    **

    *

    1. De VS en de ‘Taliban’ hebben (buiten de Regering van dat Land) een wapenstilstand gesloten, door de VRT gemakkelijkheid halve als ‘vredesakkoord’ aangemerkt.

    Subliem verschil… die voor bvb bij de jeugd, onbekend zijnde met de feiten van 19 jaar geleden, er ingaat als zoete koek… Als het de islammerij; de nieuwe ‘Bezetter’, maar goed uitkomt. De naam voor zoiets? Collaboratie. Hulp aan de vijand.

    *

    Er zou eindelijk ‘na decennia’ van opstand oorlog vrede komen. Eerst was er (1979-1989) USSR-invasie en na ‘9/11’ waren het de VS die daar vooral de zich schuilhoudende Osama Bin Laden, de bedenker van de achterbakse bloedige aanslagen op Amerikaanse bodem (De Twin Tovers in NY + Het Pentagon) wilden wreken. Vergeet vooral niet dat dat de hele familie van der Bin Ladens in de USA de beste vriendjes waren van de Democ Rats. Kwestie van fortuinen verdienen met daar voor ‘aannemers’ te spelen in hoofdzaak van ‘Overheids-Opdrachten’.

    Wat men daar beweerde niet te weten, was dat diene in de USA in de familieschoot levende Osama Bin Laden ondertussen de Hoofd Aanvoerder was geworden van alle extremisten, de Al Quada, die met alle middelen, de bloedigste eerst, de wereldheerschappij nastreefde.

    De feiten.

    9/11 is 11 September 2001. Bill Clinton was toen in zijn 8ste en laatste jaar President. Met AL GORE als vice-president. Het aannemersbedrijf Bin Laden deed dus geode zaken. You see the picture?

    Eind November 2001 kwamen dan de Presidentsverkiezingen, met G.W.Bush, Republikein, aan de macht. Gevolgd door Barack Obama. Terwijl de vroegere ‘Vice’ van Bill Clinton, AL GORE zich toelegde op de verdere wereld-revolte onder de mom van ‘de ‘opwarming van de aarde’ – En de hele Linkse meute volgde hem. In blijde verwachting dat ’n zwarte halve Amerikaan en islam-aanhanger het aanschijn van de hele aardbol ROOD zou doen kleuren. Rood van het Marxisme, en Rood van het bloed?….

    Maar: who cares? Als ’t zin tijd maar duurde. ’t Bracht goed op en hun pensioen was verzekerd.

    In de 1ste plaats door de ‘Natie Amerika’, die de Duitse Socialisten hadden verslagen (1945), met die 5 gekaapte vliegtuigen in het hart te treffen.

    **

    *

    Deze historische feiten, die iedereen nog vers in het geheugen liggen bij +30-ers – ik weet nog precies waar we waren, wat we deden, het begin van die namiddag, toen er vanuit de USA, terwijl de kapers nog in de lucht hingen, van minuut tot minuut verslag werd uitgebracht. Raar, hé, dat al die buitenlandse ‘Reporters’ daar op het afgesproken moment toevallig aanwezig waren, nietwaar? – maar jaren later is ‘men’ dat allemaal ‘vergeten’. En wordt er nog alleen over ‘de Taliban’ gesproken, een soort van ver-idealiseerde vrijheidsstrijders

    **

    *

    De fundamentalistische Taliban (merk wel: er is al geen verschil meer met ‘rebellen’) doden hun tegenstanders en de sharia werd toegepast dwz ALLE vrouwen verliezen hun mensen-rechten. Volgens de strenge afdwingbare Wetten van ALLE islammerij, zijn vrouwen gelijk aan slaven, en in de meeste gevallen als beesten.

    Nu beloven zij de vijandelijkheden stop te zetten in ruil voor de terugtrekking van alle USA-troepen na 18 maanden.

    Er is dus nog geen ‘vrede’, wel een belofte. Ze moeten ten eerste praten met de Regering zelf van Afghanistan, want deze was niet bij de besprekingen tussen de VS en de opstandelingen van Osama Bin Laden.

    Er is enkel onderling ‘beloofd’ gevangenen te ruilen. De Taliban heeft zelfs geen wapenbestand moeten ‘beloven’. Dat is heel merkwaardig, want men denkt eenmaal alle vreemde troepen uit het land zullen zijn, dan hebben zij vrij spel en zou het terug kunnen herbeginnen met hun geweld en de sharia.

    *

    Wat niet wegneemt, dat een paar maand voor zijn her-verkiezing, den Donald eens te meer een van zijn beloften nakomt. Alle Amerikaanse ‘jongens’ terug te halen naar Moeder-de-Vrouw in een welvarend en vredelievend Amerika. Waar ‘het klimaat’ als miljarden jaren voorheen, wel degelijk zichzelf wel zal redden.

    *

    Coronavirus:

    Frankrijk: laat geen manifestaties toe met meer dan 5000. Dus de halve marathon van Parijs is geannuleerd.

    In Nederland zijn er reeds 5 besmette, in Frankrijk zelfs 76.

    Italia blijft het zorgenkind, want van daaruit heeft het virus zich in 24 EU-landen verspreid, zegt men. Waarom dan niet iedereen in quarantaine zetten die in Italia geweest is in de krokusvakantie???

    **

    *

    Heet van de naald (10u Zondag).

    Radio Klara ‘geeft bekend’ dat een (1) besmetting werd vastgesteld in Scharrelroi van uit Italia (terugkerende ’n toerist)

    Duivelachtige bijgedachte van mijnentwege…

    Toch vreemd dat het juist in dat bij uitstek Christelijke land, dat die Gele Pest voet aan de grond kreeg. Remember de Zwarte Pest uit de Middeleeuwen? Die kwam, volgens historische bronnen, iedere keer toevallig uit de Arabische Wereld…

    Deze keer kwam de eerste ’besmetting’ bij een toevallig dinertje van ’n Italiaanse burger met een zekere Meneer Onbekend. Sedertdien spoorloos verdwenen.

    Hallo, wetenschappers, dat virus: iets bekend over de oorsprong? Of mogen we dat weer niet weten?

    *

    Bruxellabad en Wallonië verbieden nu alle plastic-zakjes in alle winkels, ook voor fruit en groenten.

    In Vlaanderen hebben veel winkels dat al spontaan en zonder Bevel van Hogerhand gedaan, bv. Colruyt heeft zelfs een soort katoenen zakje, die meerdere keren kan gebruikt worden, voor groenten en fruit, aan haar klanten gratis uitgedeeld. Maar een verbod om geen plastic meer te gebruiken is er bij ons niet.

    Maar daarover werd er nooit iets ‘gecommuniceerd’. Dat de Francofone ‘vriendjes’ plotsklaps jaren later bij VERBOD datzelfde opleggen, dàt is pas vermeldenswaard. Met, als duidelijk gewenst neven-effect, dat de milieujongens van Al Gore er dan maar baat bij hebben.

    Ns ns connons, n’est-ce pas?

    *

    Het nummer 1712 is vorige maand 76% keer meer gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is het nummer waar men kinder-mishandeling, verwaarlozing, emotioneel geweld… aan de Overheid kan melden. En dit is vooral te danken aan het programma ‘Als je eens wist’ op TV.

    Men schat dat 3% van de kinderen op één of andere manier ‘’mishandeld’ worden, en dat ondermijnt de ontwikkeling van het kind.

    *

    Hoe dadde, ‘kindermisbruik’? En d’ er zijn geen Pastoors, Paters, of Nonnekes meer. Dus ze zijn de ‘daders” te zoeken in de bekende (eigen) milieus….

    Maar weest gerust, de Groten van Het Nieuws van de Dag van vandaag, die zullen wel verborgen blijven.

    *

    ‘Baaatibouw’ is er weer! Geen paniek, het virus is daar niet! Iemand die ‘drager’ is, komt er zelfs niet eens binnen!

    2 vaststellingen:

    1. Velen richtten zich op ‘sleutel op de deur’ formule

    2. Meer appartementen gebouwd/verkocht dan huizen

     

    Oorzaak: Het gevolg van de complexiteit van het bouwen vandaag: isolatie-normen, energie-normen, grond-onderzoek, verwarmingsnormen.

    **

    *

    Ne mens zou zich beginnen afvragen, hoe het komt dat de mensen vroeger daar allemaal geen problemen mee hadden. Ja, met z’n allen leven we langer. Maar komt dat door de haarklieverij rond metselwerk, of door de goede geneeskundige zorgen? ‘n Goede huisdokter aan de haard is goud waard. Goed om weten. Naast de slimmigheid van over ’t Kanaal, dat ‘an apple a day, keeps the doctor away’.

    Al is dat dan, in mijn geval, gerekend buiten de halve telloor pillen per dag. Maar die helpen mij ‘kwik and a live’…

    So what?

    *

     ERDOGAN & deze islammerij-invasie. Duizenden vluchtelingen aan de grens tussen Turkije en Griekenland. De Grieken laten niemand door en daardoor komt iedereen in een soort ‘niemandsland’ te zitten.

    Erdogan: zolang EU hem niet inwilligt steunt in Syrië, hij de vluchtelingen de vrije doorgang geeft.

    En neen, het woord ‘chantage’ bestaat niet in ’t Turks.

    Er zijn er zo’n 180.000 tot 300.000 op weg naar EU.

    *

    De ‘Media’, zo te horen aan de intonatie van hun stemmen, zijn daar blij van blij mee, tot enthousiast over. Hoe meer zielen, hoe meer (exotische) vreugd…. Want des te exotischer, des te minder de eigene voorvaderlijke kwaliteiten…

    *

    In South-Carolina zijn het terug voorverkiezingen voor de Democ Rats. 6 op 10 inwoners zijn daar zwart. Wordt dus bejubeld.

    Republikeinse Top Conventie? Trump gelanceerd voor de Verkiezingsstrijd? Een zekere Mike Pence (1959) , thans vicepresident en tweede man op diens achtergrond. Zijn gedoodverfde” opvolger voor binnen vier jaar?

    Deze Conferentie wordt beëindigd op Zaterdag 29/02/2020?

    Nooit van gehoord.

    **

    Mike Pence

    *

    Och, ’t is maar ’n idee…. De voornaam ‘Mike’ is het Amerikaans voor Michaël.

    Toch nooit geen (voorbestemde) allusie op Aartsengel Michaël, die Rome ooit bevrijdde van De Zwarte Pest? Dezelfde die boven op de Engelenburcht het zwaard terug in de schede steekt?

    Komt begot daar diene Bruggeling, de schepper van dat bronzen beeld weer niet ter sprake? Neen, toeval bestaat niet.

    *

    De eerste voorjaarskoers ‘de Omloop het Nieuwsblad’ is een Vlaams onderonsje geworden. Jasper Stuyven won in een duo-sprint van Yves Lampaert. Oliver Naessens werd zevende gevolgd door Philippe Gilbert, en er volgden er nog 7 bij de eerste 20. We deden het dus niet slecht bij ’t begin van het seizoen.

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Veel valt er niet meer te zeggen. Alles is al gezegd. Buiten het feit dat de media niet kunnen zwijgen over het onderwerp van de dag. ’t Hee gene naam!

    De ‘Weersvooruitzichten’ volgens de Media waren storm, wind, regen sneeuw. Kortom, geen weer om een hond buiten te jagen. Afgezegde top-marchen. Verboden bijenkomsten. Thuis blijven mensen. En U vooral laten de schrik op het lijf jagen voor dit soort ‘voorjaars-griepje’ met vaak dodelijke afloop. Vooral voor 80-Plussers.

    En wat kregen we? Windstil zomerweer. Prachtige zon. Overal waar we kwamen (Brugge) niets dan lachende gezichten.

    Welke besmetting zou daar eigenlijk heersen, in die donkere hoekjes waar de media haar hersenspinsels bij elkaar probeert te krijgen?

    Zelfs het weer proberen naar hun hand te zetten, mislukt keer op keer.

    *

     

     

     

    02-03-2020, 16:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE EUROPESE INDUSTRIËLE STRATEGIE LIJKT NIET VEEL SOEPS TE WORDEN.

    *

    *

    DE EUROPESE INDUSTRIËLE STRATEGIE LIJKT NIET VEEL SOEPS TE WORDEN.

    *

    https://doorbraak.be/nieuwe-europese-industriele-strategie-veel-gebakken-lucht/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    Nieuwe Europese industriële strategie: veel gebakken lucht

    Europese Commissie dreigt industrie molensteen om hals te hangen

    2 maart 2020

    Leestijd 6 minuten

    *

    4 maart verschijnt het ontwerp voor de nieuwe Europese industriële strategie van de Europese Commissie. Rijkelijk laat want de sector en de Competitiveness Council (COMPET) van de EU vragen het al jaren. Volgens Ursula von der Leyen, de nieuwe voorzitster van de Europese Commissie, zullen onderzoek en innovatie de kern vormen van de nieuwe ambitieuze industriële strategie.

     

    Het klad dat gedeeltelijk bekend raakte lijst een aantal mogelijke initiatieven op. De nadruk ligt op wetenschap en technologie om de Europese industriële basis te versterken. Het is een amalgaam van oude en nieuwe recepten. De Commissie plaatst haar hoop erg op artificiële intelligentie (AI), mobiele netwerken van de zesde generatie, betere regels inzake intellectual property (IP) en meer digitale vaardigheden.

    Weer een rits fondsen

     

    Kortom, veel gebakken lucht. Het belang van innovatie om een groener, digitaler en concurrentiëler Europa te worden is zo vanzelfsprekend dat het de naam strategie niet waardig is. De vrees is dan niet onterecht dat de oplossing weer een rits fondsen met belastinggeld wordt.

     

    Zo wil de Commissie de wapenindustrie koppelen aan de ruimtevaartindustrie. Anderzijds plant ze acties voor de farmaceutische industrie en het opzetten van een ‘European common health data space’. Wat dit laatste wel mag wezen blijft onduidelijk en met industrie lijkt het weinig uitstaans te hebben. Vooral plant de Commissie heel veel klimaat maatregelen in het kader van de Green Deal.

     

    vragen bij de toekomstige visie van de Europese Commissie

     

    De lobbyist bij de EU van de Amerikaanse chemische reus Dow, (Dennis Kredler), heeft vragen bij de toekomstige visie van de Europese Commissie. Dow heeft verschillende fabrieken in de EU waaronder die van Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen. Circa 4.000 gedreven medewerkers werken vanuit 7 vestigingen en 21 fabrieken in Nederland en België.

    ‘Greenwashing’ is geen hoofddoel

     

    Volgens Kredler drongen de Franse en Duitse ministers van Economische Zaken vorig jaar aan om nu eindelijk een nieuwe strategie te krijgen van de Europese Commissie. Minder dan een maand voor de publicatie groeien de twijfels over die EU Industrial Strategy.

     

    Lobbyisten allerhande droegen tal van ideeën aan, maar de vrees bestaat dat de invloed van andere drukkingsgroepen een lege doos zal opleveren.

     

    Vooral de fameuze Green Deal waarmee de Europese Commissie recent uitpakte zorgt voor twee veelgehoorde angsten: ten eerste dat er geen geld voor die strategie zal zijn en ten tweede dat de ambitieuze doelstellingen van die Green Deal de Europese industrie niet zullen toelaten om een succesvol transformatie door te maken.

     

    De Green Deal is ideologisch geïnspireerd

     

    Voor de industrie is die groene transformatie geen hoofddoel. Het hoofddoel is overleven en competitief te blijven ten opzichte van vooral China. De Green Deal is ideologisch geïnspireerd, maar de industrie en tewerkstelling steunen op tastbare economische en sociale gegevens. De groene transformatie die alle bedrijven verbaal onderschrijven of zelfs als marketinginstrument uitspelen is een puur Europees fenomeen. Zonder competitieve producten geen export en zonder export geen Europese industrie. De wereldmarkt is een keiharde plaats en daar helpt greenwashing niet.

    Steeds meer besparen

     

    De vraag is hoe de groene transformatie van de Green Deal te betalen. Zonder extra inkomsten en dus omzet vanuit de Europese uitvoer van producten blijft het benodigde budget onbestaande. De vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans kan wel staan roepen dat de Green Deal voor groei zal zorgen, maar extra kosten hebben nog nooit voor een competitief voordeel gezorgd.

     

    De industriële wereld daarentegen moet steeds meer besparen en grondstoffen worden steeds duurder omdat wereldwijd gewoon meer industriële bedrijven dezelfde grondstoffen najagen. Zonder hogere productiviteit en zonder efficiënter werken moet de Europese industrie op staatssteun rekenen om te concurreren met lageloonlanden zonder allerhande groene regelgeving.

     

    Bovendien zal Europa het risico lopen keihard geconfronteerd te worden met de wet van de remmende voorsprong

     

    De veronderstelling dat de Green Deal een aantrekkelijk investeringsklimaat zal opleveren is wensdenken. Niets wijst erop dat de rest van de wereld het Europese voorbeeld zal volgen. Om te beginnen al zeker het Verenigd Koninkrijk niet. Bovendien zal Europa het risico lopen keihard geconfronteerd te worden met de wet van de remmende voorsprong. Indien China, Brazilië en de Verenigde Staten pas veel later dezelfde ambitieuze groene doelstellingen opleggen, dan zullen ze niet hetzelfde leergeld betalen als de Europese industrie. Hoe zwaarder en sneller de investeringen om de Green Deal te realiseren, des te groter het concurrentievoordeel voor andere industriële staten.

    Investeringsklimaat

     

    Bovendien wijst niks erop dat de Green Deal aantrekkelijk wordt voor investeerders. Torenhoge investeringen, zware technologische ontwikkelingen, duurdere energiekosten door klimaatpolitiek en loodzware implementaties van al die zogenaamde groene shifts schrikken af. Daar moet niemand flauw over doen. Tel daarbij de omscholing van de arbeiders en eventuele perverse effecten omdat teveel tegelijk veranderd wordt en weinigen zullen de beurs opentrekken.

     

    Investeerders en financiers kijken vooral naar hun rendement

     

    Als de financiële sector niet volgt dan komt die groene transformatie er nooit. Investeerders en financiers kijken vooral naar hun rendement wat heel normaal en legitiem is. Pensioenfondsen moeten nu eenmaal rendement draaien om aan hun verplichtingen te voldoen. Banken zijn ook geen liefdadigheidsinstellingen. Aandeelhouders zijn niet noodzakelijk speculanten.

    Milieutaksen

     

    Al zwaait Europa nog zo hard met milieutaksen om de concurrentie evenwichtiger te maken, dit zal enkel tot handelsoorlogen leiden en uiteindelijk meer de Europese export schaden dan de binnenlandse productie beschermen. De Europese Unie wordt misschien klimaat-neutraal, maar dan vooral omdat de schoorsteen niet meer zal roken. Europese bedrijven zullen hun marktleiderschap zien wegsmelten voor de zon, terwijl de concurrentie al die zorgen niet kent.

     

    als koorddansen met een blinddoek

     

    Dit evenwicht moet in een Europese industriële strategie behouden worden. Het belang van de Europese industrie dient het hoofddoel te blijven, anders is het geen industriële strategie. De grootste zorgen die Kredler heeft zijn de kosten van de regelgeving (regulatory cost) en die zijn compleet afhankelijk van de beleidsmakers. Die kosten zijn een grote onbekende. Zonder een idee van de impact op de industrie is de implementatie van de Green Deal als koorddansen met een blinddoek. Uiteraard zullen tal van consultants grof verdienen aan die nieuwe regelgeving, maar uiteindelijk betaalt de industrie en dus de consument de rekening. Het vermijden van kosten veroorzaakt door regelneverij levert een win-winsituatie op voor de beleidsmakers en de bedrijven.

     

    Of de wil aanwezig is om de kosten van de Green Deal vooraf te becijferen en een industriële strategie te ontwikkelen die geen concurrentienadelen oplevert valt te betwijfelen. Nochtans hangt het succes van de Green Deal volkomen af van het succes van de EU Industrial Strategy. Niet andersom. De samenstelling van de High Level Industrial Roundtable laat echter het ergste vermoeden.

    *

    Lode Goukens




    02-03-2020, 15:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    515

    80 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 2 MAART 2020

    ****

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    ***

    *

    FASTEN SEAT BELTS. DE KROMZWAARDEN KOMEN ER AAN.


    *

    Geert Wilders: ‘‘Allahu Akbar schreeuwen ze. Want Rutte vertrouwde Erdogan en nu willen ze massaal naar Nederland komen. Nog meer islam. Nog meer haat. Vreselijk.’’

     

    **

    Oorliogsslachtoffers? Vluchtelingen?

    Grens Turkije 01 mrt 20

    *

    Klik op de link hieronder om de video te bekijken.

    *

    https://www.youtube.com/watch?v=ZsiZlvK6S3s&feature=youtu.be

    *

    NA SCHRijVELINGEN FROM BELGIUM

    *

    De kans dat wij in Little Belgum dat soort beelden ooit zullen kunnen ‘smaken’, is vrijwel onbestaande. Gaan hier voor: De Gele Pest. ‘Gerichte reklame’ zou niet doelmatiger kunnen zijn.

    Zou ons Maggie er al aan gedacht hebben om preventief ALLE bezoek te verbieden aan Bejaarden Tehuizen? Aan Ziekenhuizen? Aan koffie-kransjes? Kaarters Clubjes, enz.

    Of zorgt ze integendeel, als Dokter voor de werkzekerheid voor zovele (meestal Franstalige) confraters?

    Anders gezegd: speelt ze misschien oorlogsrecht? Waar alleen de kleintjes het moeten ontgelden.

    *

    Om 11 uur werd er ‘hier en nu’ reeds omgeroepen dat er nu al          ACHT besmettingen zijn. Nog altijd geen doden. De begeleiders wachten.

    1. Dat Trans Alpino Christelijk Cultuurland. Waarom gaan al die mensen niet naar Turkije? Wie weet, als ze daar gaan skiën, vinden ze op de berg Ararath niet de Ark van Noach terug. En kunnen ze rustig overleven…Ver van alle wereldse zorgen…

    Ik houd mijn hart vast, hoelang het nog duurt vooraleer al onze ‘Huisartsen het massaal voor bekeken zullen houden. Maggie denkt van niet. Het is dàt, of aanbellen, de handen omhoog en met de mondmaskers voor….

    **

    *

    Enne, o ja, niet vergeten. Met open mond ‘ter communie gaan is ALSO VERBOTEN.

    ‘Anstechliche Krankheit.

    Betreten Verboten’.

     

    Ik herinner me het nog als de dag van gisteren… Volle Bezetting. Bij Grote Zus 1 dag licht griepje. Maar dat was toen al genoeg om KORT OP DE BAL TE SPELEN….

    Hallo, Fat Maggie, kende gij wel iets van voetbal?

    Zeg nu eens zelf: dat Belziekske van ons, dat en is nu toch nie nikske…

    **

    En dan nog iets. De EUSSR heeft van ons Sjieke Sjarel, nen afgedankte soort Premier in bruikleen, gekregen. Maar bij de Kaasburen, onze Noorderboeren, was er ene zekere Frans Timmermans, een nog Dikkere Nek dan den onzen.

    Heb namelijk daarjuist ook gehoord op de radio dat de EUSSR-TOP, onder Leiding van ZUSTER URSULA eens te meer weer toppen gaat scheren. Doorbraak echter was ze voor. Met de juiste toedracht…. Over GREEN DEAL, de van Al Goor stammende klimaat-hysterie.

    Moest U het voorgaande stukje nog niet verteerd hebben, daaruit slechts die ene zin:

     

    “De vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans kan wel staan roepen dat de Green Deal voor groei zal zorgen, maar extra kosten hebben nog nooit voor een competitief voordeel gezorgd”.

    **

    Frans Timmermans.

    Yes, indeed.              

    Dubbel beeld, tweevoudige personaliteit…

    **

     

     

     

    02-03-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!