MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.655 – VLAANDEREN IS ONDERTUSSEN AL LANG NIET MEER VAN ONS – MAAR VAN WIE DAN WEL?

    AGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 3 JULI 2022

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

       655 – VLAANDEREN IS ONDERTUSSEN AL LANG NIET MEER VAN ONS – MAAR VAN WIE DAN WEL?

    *

    I N H O U D

    Moesten de verantwoordelijke Politieke Geniën die hiervoor veratwoordelijk zijn nog leven, het originele Eigen Volk zou hen best mogen lynchen.

    Aanvoer van vrs bloed om in de mijnen te werken, of in de zware induistrie….In het failliete Wallonië dus….. Jongens toch…

    Ratten en ander ongedierte komen zich slechts handhaven waar er een fgoed leven te vinden is. Een soort van natuurwet, die niets te zien heeft met kleur, ras of godsdienst.Krijgen ze dat renteniers leven niet, dan pakken ze het. Als jet moet, zelfs uit de mond van iemand de hier voorvaderen heeft van honderden jaren geleden die Vlaanderen groot hebben gemaakt.

    Vandaar dat de lonen niet meer mogen stijgen…..

    Och, dat om- of hervolken! Gewoon door het spel der Tafels van Vermenigvuldiging goed te spelen, komen ze er al. Resultaat verzekerd.

    Het is dus goed om geconfronteerd te worden met de verborgen realiteit rondom ons. Zelfs op onze TV schermen xordt dat gevamoifleerd. Let er maar eens op, welke schoolbaken er gefimd worden…. Kijk goed uit, lees en huiver mee.

    Vraag.

    Zou BDW in de NV-A durven bekend geven de verhouduing Oude en Nieuwe Vlamingen? Ook hun graad van betrouwbaarheid? Ik vreees met grote vreze dat dit Staatsgehem hem de kop zou kosten.

    Een parlementaire vraag dus voor ons Barbaaatje? Of eerder een joke voor Urbanus?

    3-07-2022

    WIN FOR LIFE, PS-VISIE

    *

    In het regeerakkoord van Paarsgroen+ staat o.m. dat men de minimumpensioenen zou optrekken tot 1.500 euro voor iedereen. Begin september 2021 pakte minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) uit met haar hervormingsplannen ter zake. Dat gebeurde toen niet in de ministerraad noch in het parlement, maar meteen in de media, want buiten socialisten en groenen wou geen andere meerderheidspartij daarvan horen. Over dat minimumpensioen waren die het alleen eens als er een loopbaan van 45 jaar tegenover stond. Tegelijk zou men de zgz ‘gelijkgestelde periodes’- pensioen, ziekte en tijdskrediet (‘Only in Belgium’) - niet meer laten meetellen en dus afschaffen. Lalieux blijkt echter aan haar plannen niets gewijzigd te hebben en wil iedereen na een carrière van 30 jaar die amper 10 jaar daarvan effectief gewerkt heeft, dezelfde 1.500 euro geven. Lijkt haast ‘Win for Live’, PS- versie.

    Als het doorgaat, zal die PS-grap, volgens het planbureau, de nu reeds lege staatskas jaarlijks 3,2 miljard euro extra kosten. Reken daar nog de loonsverhoging van 3 tot 7% bij die Peter(a) The Sucker (Groen), minister van Ambtenarenzaken aan haar ambtenaren wil geven en die jaarlijks nog eens 180 miljoen extra zullen kosten. Maandag a.s. zou het Planbureau daarover verdere tekst en uitleg moeten geven.

    Als deze uitgaven er zouden komen, zullen die gecompenseerd moeten worden door op andere zaken te besparen én door nieuwe belastingen. Geloof het fabeltje niet dat dit ook zou kunnen door het optrekken van de Belgische werkzaamheidsgraad naar 80%. Wallonië haalt in 2030 zelfs de 70% niet.

    ---

    In de marge van bovenstaande nog dit: Europa heeft al laten weten dat België 1,4 miljard euro minder zal krijgen uit het Europese relancefonds. De kans is groot dat dat bedrag ondertussen ofwel al is uitgegeven ofwel gepland is dat te doen.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    *

    "De cijfers over de faillissementen zijn alarmerend, paars-groen moet zich dringend erover beraden hoe onze bedrijven de economische storm moeten overleven. Wegkijken van deze problemen is nu echt wel het laatste wat ondernemingen nodig hebben

    *

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    "Beweren dat het pensioen v €1500 bijna verworven is, zoals Vandenbroucke doet, is boerenbedrog. Die €1500 uit 2019 is nog €1320 waard door de inflatie. Wij willen dit optrekken naar €1650 o/d koopkracht v onze gepensioneerden te beschermen."

    DE BEELDENSTORM VAN SAMMY MADHI

    *

    België Bananenrepubliek

    Satire - 03/07/2022

    *

    De Vivaldisten mogen gaan BBQ’en in de tuinen van het rusthuis van Herman en Alexander De Croo in Brakel. In de eeuwige tuinen van Alexander de kleine zal men zich te goed doen aan een lekkere fles wijn – hoogstwaarschijnlijk uit de Toscaanse wijngaarden van Guy Verhofstadt of Karel De Gucht – en een paardensteak van een of andere oude knol uit de stallen van Herman nuttigen.

    Het moet hen tot inzicht brengen over hoe de pensioenen moeten hervormd worden. De discussie over de pensioenen gaat over hoe weinig moet ik gewerkt hebben om een minimum pensioen van 1500 euro per maand te krijgen. M.a.w. hoe kan ik zo veel mogelijk geld krijgen door zo weinig mogelijk bijgedragen te hebben. Hoe kan ik België nog verder laten evolueren naar een luilekkerland. De paarsgroenen zullen met de pensioenhervorming net zoals met de arbeidsdeal een consensus à la Belge baren. Het wordt een paarsgroen mormel zonder kleren die als een Rorschachafbeelding door elke partij anders gelezen wordt, maar uiteindelijk niets voorstelt.

    Een groene wagen van het volk

    Het Vlaams Belang wil zelfs het minimumpensioen optrekken naar 1650 euro. Een electoraal inflatiepresentje. De cadeaus en het profitariaat zijn de drugs van een vadsige verslaving aan gratis socialistisch geld. Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang dealer blijkt te zijn van linkse drugs en zo het socialisme omarmt. Uit goede bron verneem ik dat Tom Van Grieken eerdaags bekendmaakt dat het Vlaams Belang aan elke Vlaming een elektrische wagen van het volk wil schenken. Als PS en ECOLO aan jongeren een startkapitaal van 25.000 euro mogen beloven, dan mag het Vlaams Belang een elektrische wagen van het volk ter waarde van 25.000 euro uitdelen.

    Ecologisten en socialisten op links voorbijsteken heet dat. Het enige verschil tussen links Wallonië en het linkse Belang van Tom & co, is dat men in Wallonië de rijken – of dat nu rijke joden, moslim of katholieken zijn, maakt hen niets uit – wil laten betalen en dat Tom de factuur van de migratie wil schrappen door België te omwallen. Enfin. Als men op rechts links begint de lullen is de genderhetze overgeslagen naar de politiek en ben ik blij dat ik politiek non-binair ben.

    Obama van den Aldi

    De beeldenstorm bij de orde van de hypocritijnzers is enerzijds belachelijk en anderzijds illustreert het de atrofie van hersenen en de bloedarmoede aan branie bij de oranje plucheklevers in het parlement. Sammy ‘den Obama van den Aldi’ Mahdi heeft zijn kabinetschef Nicole ‘de warme Thatcher’ De Moor benoemd tot staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

    Geen enkel verkozen Europees, federaal, Vlaams of Brussels parlementslid bleek volgens Sammy bekwaam genoeg voor de job. Een staatssecretaris is in theorie de bijzit van een minister, die hem, haar of x op de schoot pampert en als betuttelende schoonmoeder de fles met politiek elixir dwangvoedert.

     

    Als we dan toch bezig zijn met ministers te koppelen aan historische staatshoofden, dan is Annelies een sardonische Sarkozy met borsten

    In dit geval is de staatssecretaris voor Asiel en Migratie toegevoegd aan de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Nu ik er over nadenk. Je moet goed gek zijn om onder Verlinden te willen werken. Ze komt over als een wulpse freule, maar ze stuwt vitriool uit de ogen terwijl ze vuur spuwt uit haar mond en neusgaten. Als we dan toch bezig zijn met ministers te koppelen aan historische staatshoofden, dan is Annelies een sardonische Sarkozy met borsten.

    Niet te veel moskee in CD&V

    Bij CD&V is de kerk leeg en de kelk tot op de bodem leeggedronken. De door Joachim Coens uit de sacristie gestampte Koen Geens en Nathalie Muylle bedanken voor de kruimels van Madhi en laten de gifbeker van asielmiserie aan zich voorbijgaan. Ook fractieleider in de kamer en eeuwig bankzitter Servais Verherstraten – in het verleden wel eens staatssecretaris van twee keer niets – bijt opnieuw in het zand.

    Collega excuusallochtoontjes Nahima Lanjri, en Nawal Farih mochten ook geen uitvoerend mandaat omsluieren. Ik verneem omdat er dan voor de kalote piëtisten te veel moskee aan de top van CD&V komt. Leen Dierick en Franky Demon – steeds vaker de kontkruiper van Verlinden genaamd – konden eveneens niet overtuigen. Kortom wie door CD&V als capabel politicus vooraan op de kieslijsten werd geplaatst, blijkt onbekwaam te zijn en krijgt van Mahdi geen hostie van competentie op de tong gelegd. Hun eerste communie is meteen hun laatste.

     

    Madhi heeft van armoe dan maar de eerste misdienaar als Chinese vrijwilliger op de schoot van Annelies gezwierd. Ze moet van de opperhypocriet wel nog verhuizen naar Oost-Vlaanderen om de weegschaal van ministerposten in evenwicht te houden. Enfin, dan zijn ze bij de volgende verkiezingen ten minste zeker dat ze bij CD&V nog in elke provincie een lijsttrekker vinden.

    Dit was niet op de afbraak:

       We krijgen nog een woke-instituut voor mensenrechten erbij. Somers wil dat dit instituut bevoegd is voor alle mensenrechten en ons aldus nog meer kan koeioneren met Woke-processen voor allerhande buitenproportie geblazen beuzelarijen. Goed bezig Bartje.

       De domste van de Michels, Mathieu, wil een Itsme van de staat. Ik zal het niet uploaden.

       Geen anoniem sperma meer! Vanaf nu moet elke zaadlozing geïdentificeerd worden. Dat wordt moeilijk tijdens de orgieën of menig zomerfestival.

    Jasmijn Walldorf

    *MIGRANTEN ALS ONVERVANGBAAR DEEL VAN HET ‘EIGEN VOLK’

    *

    Naar aanleiding van Jan Hertogens verslag over Belgwordingen…..

    ANALYSE

    Jan Hertogen, socioloog en voormalig onderzoeker aan de KU Leuven, publiceerde op 27 juni 2022 een overzicht van het aantal Belgwordingen in 2021. Uit zijn verslag blijkt dat slechts 0,3 procent van de ‘nieuwe Belgen’ ontstaat via naturalisatie. De overige 99,7 procent geschiedt via ‘andere wegen’. Hertogen baseert zich daarvoor op eigen onderzoek, informatie vrijgegeven door de administratie van de Kamer en cijfers van Statbel.

    Belg zijn

    Er zijn drie verschillende manieren om Belg te worden. Wanneer een minderjarige – lees: minder dan 18 jaar – de Belgische nationaliteit verkrijgt, spreekt de wetgever van een ‘automatische toekenning’. De Belgische nationaliteit wordt onder bepaalde voorwaarden immers ‘automatisch’ toegekend.

     

    Voor een meerderjarige geldt als normale procedure een ‘nationaliteitsverklaring’, waarbij een kandidaat-Belg een verklaring aflegt en daardoor de Belgische nationaliteit verwerft. Dat kan slechts in een beperkt aantal gevallen. Bovendien dient de kandidaat een procedure te volgen, die overigens niet gratis verloopt. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan de plicht om registratie-, rol- en zegelrechten te betalen.

     

    De uitzondering op de algemene regel van nationaliteitsverklaring is de ‘naturalisatie’, geregeld – maar voornamelijk verstrengd – door de regering Michel, die naturalisatie voorhield aan wie ‘buitengewone diensten bewezen heeft aan België’. Naturalisatie is slechts mogelijk in een beperkt aantal gevallen, via een bijzondere procedure en brengt een kost met zich mee.

     Je komt in aanmerking als je:

     – ofwel buitengewone verdiensten bewijst aan België;

    – ofwel erkende staatloze bent.

     

    Wie de Belgische nationaliteit verwerft, beschikt over verschillende voordelen. Zo heeft een Belg het recht om te stemmen en een betere sociale bescherming.

    Naturalisatie

    Wie de Belgische nationaliteit nog niet heeft, maar wel wil, kan dus onder bepaalde voorwaarden Belg worden via naturalisatie. Dat is echter de uitzondering op de algemene regel. De kandidaat moet sinds 1 januari 2013 zijn hoofdverblijfplaats hebben in België. De aanvraag tot naturalisatie wordt behandeld door de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en de procedure duurt minstens twee jaar, maar kan in praktijk soms wel tot tien jaar oplopen.

     

    In zijn rapport stelt Jan Hertogen vast dat het aantal naturalisatieaanvragen sterk afnam (van 2.573 aanvragen in 2013 naar 113 in 2014; zie tabel) door een wetswijziging in 2013. Sindsdien is het aantal aanvragen vrij laag in vergelijking met het verleden, maar min of meer constant.

    In 2021 werden er opmerkelijk minder beslissingen over aanvragen genomen (van 1.333 naar 234 in vergelijking met het jaar voordien; Toch waren er aan het eind van 2020 meer dan genoeg wachtenden (meer dan 3.400; zie tabel). Hertogen vraagt zich af waarom dat zo is, want een eenvoudige verklaring ligt niet voor de hand.

    Stijging na verstrenging van verblijfsvoorwaarden

    Zoals supra vermeld, vormde de regering Michel de naturalisering om tot een uitzonderlijke procedure, voor personen die buitengewone diensten bewezen aan ons Belgenland. Door de invoering van de strengere regels werden minder naturalisaties goedgekeurd. Er werden overigens ook minder aanvragen ingediend.

    Opmerkelijk is dat de ‘andere’ – lees: niet-naturalisaties – Belgwordingen opnieuw stegen na een dip in 2014. In dat jaar zakte het aantal andere Belgwordingen van 26.679 naar 15.372 in vergelijking met het jaar voordien. Gewoonlijk ligt het aantal andere Belgwordingen tussen 25.000 en 35.000 per jaar. Die dip kwam er volgens Hertogen door de regering Di Rupo.

    En in de toekomst?

    In 2022 werden al meer dan 4.000 Belgwordingen gerealiseerd in de eerste vier maanden. Er bestaat volgens Hertogen een onderling verband tussen het aantal aanwezige vreemdelingen in België en het aantal Belgwordingen. Als vreemdelingen gedurende een langere periode in België blijven, zullen ze geneigd zijn zich thuis te voelen en voelen ze zich deel van het ‘eigen volk’. Dat doet hen blijven.

    Vreemdelingen die Belg worden, worden niet meer opgenomen in vreemdelingentellingen. Als het aantal Belgwordingen stabiliseert, zal ook de stijging van het aantal vreemdelingen vertraagd worden. De Belgwordingen zullen in de toekomst stijgend zijn. Volgens Hertogen zal door de toenemende immigratie van vreemdelingen, de Belgwording een bijkomende versnelling kennen in de nabije toekomst. En dat is volgens hem noodzakelijk.

    Herbevolking na ontvolking

    De aanhangers van de omvolkingstheorie stellen dat de Westerse inheemse bevolking vervangen wordt door immigranten met een niet-Westerse cultuur. Volgens Hertogen is dat niet het geval. Hij verklaart dat Belgwording één van de belangrijkste factoren is om de integratie van mensen met een migratieachtergrond te bevorderen, en dat dat noodzakelijk is om de uitstervende grootsteden (en later ook de gemeenten en kleine steden) te redden van de ondergang. Hertogen spreekt van een ‘herbevolking na ontvolking’.

     

    De Belgwording is volgens de socioloog noodzakelijk om de bevolkingsdaling na 1970 in grotere steden om te zetten in een bevolkingsstijging, die pas gerealiseerd werd met de tweede en derde generaties van de Belgische inwoners met een migratieachtergrond. Arbeidsmigratie, concreet gerealiseerd door immigranten zwaar werk te laten verrichten in mijnen of zware industrie, was volgens Hertogen een manier om de instroom van migranten op gang te brengen en zo de ‘uitstervende steden’ te redden van de ondergang.

    Ook in kleinere steden en gemeenten worden de schoolbanken meer en meer gevuld door nakomelingen van mensen met een migratieachtergrond

    Aanvankelijk speelde dat verhaal zich voornamelijk af in grootsteden. Volgens Hertogen is dat vandaag niet meer zo. Ook in kleinere steden en gemeenten worden de schoolbanken meer en meer gevuld door nakomelingen van mensen met een migratieachtergrond. Hij stelt dat ‘wie zich tegen migratie keert, ingaat tegen het belang van het eigen volk dat nu al met uitsterven bedreigd zou zijn, moest migratie hierin niet als essentiële factor zijn ingebracht door een vooruitziende overheid in de zestiger jaren’.

    Onontkoombaar, noodzakelijk en wenselijk

    Op de grafiek infra is het aantal vreemdelingen en het aantal Belgwordingen te zien in de periode van 1945 tot nu. Volgens Hertogen geeft de grafiek de ‘onontkoombaarheid, noodzaak en wenselijkheid van een groeiend aantal Belgwordingen’ weer. Er is vandaag een stijging van arbeidsbehoefte. Dat zorgt er volgens de socioloog voor dat nieuwe immigratie noodzakelijk is, en dat bijkomend ook een noodzaak tot Belgwording ontstaat. En dat zou dan weer zorgen voor integratie.

    Volgens Hertogen is het opvallend dat er een toenemende politieke deelname is van inwoners met een migratieachtergrond. Dat is volgens hem niet enkel zo in grote-, maar ook in kleinere steden en zelfs in landelijke gemeenten. De oorzaak daarvan ligt volgens de socioloog in verhuizing, nieuwe immigratie en een toenemend aantal leegstaande woningen, die gerenoveerd worden. Al die factoren samen leiden volgens Hertogen tot het feit dat migranten een essentieel en onvervangbaar deel van het ‘eigen volk’ worden.

    Wannes Bok

     LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ach, dat Toscane daar in het warme oververhitte Zuiden.

    Best dat ze die twee Hooggeplaa Signori in hun zwarte Rolls Royes, het kunnen stil houden, wie of wat ze zijn. Want het zou best eens kunnen dat daar ongelukken van komen. Italiani hebben ander bloed dan wij. Het hunne kookt veel vluggeren loopt dan over. Het is gladiatorenbloed, noch min noch

    Meer. Heb daar jarenlang dezelfde lucht en dezelfde nentaliteit als de inwoners daar in- en uitgeademd.

    Met geld koopt men ook daar de boter, maar de gewone Italiaanse man of vrouw weet al sedert een eeiwigheid – sedert het einde van Mussolini - niet meer wat boter precies is. Want boter is ’n vast onderdeel van welvaart en misschien wel het meest uitwendig bewijs ervan..

    De huidige, en ook de voorgaande generatie zit met vragen. Is dat soms iets dat in Belgio aan de bomen groeit?

    Neen, in Italia, zo lang de Lega er niet opnieuw mee de lakens mag uitdelen - stel U voor, toen ze dat wel mochten, sloten die het eiland Lampedusa af, zodat honderden kandidaat ‘Nieuwelingen’ wekenlang op zee moesten blijven rondhangen – tot zo lang is het voor iedereen, van rijk tot artm, ‘krebbe bijten’. Tja, zegt de Regering Draghi, ’n uit Broeksèl uitgestuurde wereldverbeteraar, ‘we moeten er iets voor over hebben om Europa te helpen weer groot te maken’. Vooral nu, heden ten dage, nu diene Poetin door z’n clowneries in Oekraïne het gewone leven overal in de EU zo duur maakt. De Navo, en dat zijn ook jullie, moeten dat ventje-van-twee-keer-niets samen met de overige paar honderd miljoen Russen eerst klein krijgen, vooraleer er weer boter in de Supermarkten zal kunnen komen.

    En daarvoor juist zorgen die twee Dikke Nekken uit Dutroux-land voor. Zowel voor de boter als vor de vis die ze, wegens de Opwarmo,g van de Aarde, doen komen helemaal uit Het Hoge Noorden. Met de opbrengst van Uw (vroegere) wijngaarden- die ze met het geld van hun boter van jullie afsnoepten – leiden ze in Belgio een super-de-luxe mooi leven, leiden ze van op de Hoogste Plaatsen via een schare van medewerkers als duivelskunstenaars in hun vrije uren de Europese Unie mee.

    Hoed af dus voor die twee, daar samen met een aantal collgirls in die met goud beslagen strandstoelen.

    Plat tegen de grond, daar is jullie plaats. En zwijg nu over de boter die ze op hun hoofd hebben.

    In Belgio zijn de pensieonen er drie maal zo hoog als bij jullie en dat zal trouwens binnenkort nog gevoelig naar omhoog gaan. Want dank zij geniën als die twee ogenschijnlijke lanterfanters daar in hun weelderige villa’s, krijgt Beglio van de EU drie keer zoveel subsidies als dit armoezaaiersland hier in een veerlaten uitheok van het Continent waar het zo goed om leven is.

    Spijtig dat er zowel in de Limburg als in de Walepays geen koolmijnen niet meer open zijn, anders konden jullie ‘en masse’, liijk vroeger, afzakken om daarin, diep onder de grond, jullie droge boterham te verdienen.

    Wet je, er is anders meer dan genoeg werk in de Vlaanders, want de Allah-adepten die daarvoor werden aangetrokken, zien werken en zweten voor Ongelovigen niet zitten.

    Wees dus blij dat er Goden bestaan lijk Verhofstadt en De Gucht, want door die soort harde wroeters lijk zij, blijft de wereld verder draaien. Pet af dus, en tegen een hongerloon,aan het werk in hun wijngaarden.

    Chateau

    Fare Niente, dat is toch de naam? Of is de betere kwalireit van Chateu Magnicosta?

     *

     Digithalys

    03-07-2022, 18:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.654 – DE DOOR DEZE GENADELOZE EUROPESE MOLOCH OPGELEGDE OMVOLKING IS AL HAAST EEN VOLDONGEN FEIT…

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 2 JULI 2022

     *

    arschijnlijk krijgen we deze avond nog een gevoelige reportage te verwerken op de Gewestelijke Zender, over een historische wandeltocht in een (virtueel) nagebouwde omgeving, zoals die er in de gloriedagen moet heben uitgezien, toen Brugge nog een wereldhaven was die cultuur & rijkdom aan- en afvoerde over geheel de toen bekende wereld…

    Ja, dat Zwijn, hé…..

    *Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

      654 – DE DOOR DEZE GENADELOZE EUROPESE MOLOCH OPGELEGDE OMVOLKING IS AL HAAST EEN VOLDONGEN FEIT…

    *

    I N H O U D

    Buiten de Holocaust en ’n paar honerd miljoen doden, als bewezen historiche feiten, danken we aan Hitler alleen de Volkswagen en de atoom-wetenschap in de praktijk. Al is deze laatste prestatie door de USA in praktijk gebracht tegen de Jappen. Maar dat alles verzinkt dan weer in het niets door de opgedrongen ver-Coca Colanisering van ons cultuurrijkeoude Avondland.

    En zo zijn we als vanzelf in het vangnet terecht gekomen van Allah, de Arabisering en het woke-gedoe, die straks, misschien wel al overgaan in lijfelijke slavernij zal eindigen.

    Gelukkig zijn 80% van onze landgenoten daar tegen. Al blijft dfat alleen bij woorden.

    Vandaar, dat de EU er met alle middelen druik begint op te zetten. In de eerste plaats door via de NAVO alles in gang te zetten voor een Derde Wereld Oorlog. Deze keer tegen Rusland. Met China als toekijkennde derde hond. Waardoor we straks, misschien morgen al, weer kennis zullen kunnen maken met het begrip ‘Rantsoeneringszegeltjes’.

    Dat zijn de feiten, die naast de Opwarming der Aarde en de stikstof verviiling, de aandacht moeten afleiden van de ware bedoeling om namelijk een totaal nieuwe

    Europeaan te kweken die leeft zonder God noch Gebod, maar wel goed in toom gehouden door alles wat de Nieuwe Meesters bevalt.

    En ik ben ervan overtuigd, dat deze keer twee Stenen Tafelen zoals die van Mozes, niet meer zullen helpen.

    Wat Filip DeWinter overkomt – zie verder – zou dus de directe aanleiding kunnen worden om de tegenaanval in te zetten.

    Afspraak de Dag der Rode Bolletjes?

    2-07-2022

    DE SOCIALE HUURWONING

    *

    Er was deze week nogal wat te doen over de huur van de sociale woningen in dit land. Sinds jaren zijn er al lange wachtlijsten waarop kandidaat-huurders soms eveneens jarenlang al wachten. Men heeft al verscheidene initiatieven genomen om het tij te keren, maar tot nu toe zonder veel succes.

    Zo was er eerst de zoektocht naar eigendommen van immigranten die hier een sociale woning huurden, maar in het thuisland nog eigendom hadden. Daarna heeft men ook een grens getrokken voor wie boven een zeker bedrag aan inkomen had. Nu is daar nog bijgevoegd om te zien of men niet teveel spaargeld op de rekening heeft staan. Op al deze maatregelen kwam er steeds het nodige protest van de wereldverbeteraars, al moet gezegd worden dat de Vlaamse regering ter zake het been stijf houdt. Sociale woningen moeten gaan naar de armste mensen, niet naar wie elders eigendom heeft, een goed inkomen en/of een grote spaarpot.

    Bij de kandidaat-huurders van sociale woningen zijn er ook steeds meer éénouder gezinnen, meestal van stuk gelopen huwelijken. Ook dat is een teken des tijds en komt vooral doordat onze bevolking niet- of minder gelovig is geworden, waardoor heel wat situaties die vroeger uitzonderingen waren nu schering en inslag zijn. Men leeft er maar op los, men hoort dingen die er vroeger ook wel waren, maar veel minder en die niet meteen op straat werden geworpen zoals dat tegenwoordig gebeurt via de (a)sociale media.

    Ondertussen blijft de wereld maar veranderen en gaat alles – ook dat veranderen - steeds sneller. We gaan nog heimwee krijgen naar die goeie, ouwe tijd.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Nederlands terrorisme-onderzoek naar Filip Dewinter: “schending democratie”

    Nederlands terrorisme-onderzoek naar Filip Dewinter: “schending democratie”

     

    De Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) start een onderzoek naar Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter naar aanleiding van diens uitspraken over de omvolkingstheorie op de Nederlandse televisie. “Hiermee wordt niet alleen het democratische debat over het thema van de omvolking verhinderd, maar zelfs gecriminaliseerd”, zegt Dewinter. “Daarom zal ik de Nederlandse regering vragen om af te zien van dit onderzoek.”

    De Nederlandse Staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu (D66), heeft de Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bevolen om een onderzoek te starten naar Vlaams Parlementslid Filip Dewinter. Op 10 mei was die te gast bij de Nederlandse televisiezender Ongehoord Nederland om over zijn meest recente boek te spreken. Hierbij besprak hij de demografische verandering van Vlaanderen en Europa en gebruikte hij het woord ”omvolking”, waarbij de autochtone bevolking vervangen wordt en de manier van leven van immigranten toonaangevend wordt. De beslissing van de Nederlandse regering kwam er op verzoek van een Kamermeerderheid van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, Denk, Volt en Lijst Gündogan.

     

    “Met dit zogenaamde onderzoek wordt de indruk gewekt dat ik rechtstreeks en/of onrechtstreeks zou aanzetten tot geweld en terrorisme”, zegt Dewinter. “Dit is niet alleen totaal lachwekkend, maar zorgt er ook voor dat de NCTV niet kan doen waarvoor het opgericht is, namelijk het voorkomen en bestrijden van echte terreur. Blijkbaar zijn volgens de Nederlandse overheid legitieme uitspraken van een democratisch verkozen politicus gevaarlijker dan de permanente dreiging van islamterreur.”

    “Dit Nederlandse onderzoek is een poging om het democratisch debat te fnuiken”

     

    “Door het criminaliseren van mijn boek ‘Omvolking, de grote vervanging’ weigert men het democratische debat over het onderwerp te voeren en plaatst men mijn ideeën buiten de democratie”, aldus Dewinter. “Op deze manier probeert de Nederlandse overheid de besluitvorming en het politieke debat – ook in buurland Vlaanderen – te beïnvloeden en te verstoren.”

     

    Dewinter is echter niet van plan om het hierbij te laten en zal de Nederlandse ambassadeur contacteren over dit onderzoek en de Nederlandse regering vragen om in het belang van de democratie en de goede relatie met Vlaanderen hiervan


    BURGERBEVRAGING NÓG GROTER FIASCO DAN GEDACHT

    0,18 % van de burgers hebben deelgenomen

    Nieuws

    *

    Het was tot woensdagmiddag een goed bewaard geheim, maar de burgerbevraging ‘EEN LAND VOOR DE TOEKOMST’ is op een nóg grotere sisser uitgedraaid dan tot nog toe bekend was.

    Nadat de online-bevraging op 5 juni om middernacht was afgelopen, werd gemeld dat ongeveer 19.000 burgers samen zo’n 75.000 antwoorden hadden ingeleverd (De Standaard, 8 juni). Op 9 juni zei minister van Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) tijdens het ‘vragenuurtje’ in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, zelfs dat ‘meer dan 19.000 mensen op het aanbod zijn ingegaan’.

    14.515 respondenten

    Dankzij de Kamerleden Sander Loones (N-VA) en Barbara Pas (Vlaams Belang) weten we nu beter. Met de regelmaat van een klok vragen ze in de Kamercommissie  Grondwet en Institutionele Vernieuwing de twee bevoegde ministers, Verlinden en haar ambtgenoot David Clarinval (MR), naar de stand van zaken in de voorbereiding van de zevende staatshervorming. Zo ook vorige woensdag.

    Minister Clarinval had het genoegen te antwoorden op hun vragen over de burgerbevraging. Uit zijn antwoord bleek dat niet ‘meer dan 19.000 mensen’, maar slechts 14.515 burgers op ten minste één van de vragen geantwoord hebben, een kwart minder dus dan aanvankelijk is gezegd.

    Die ‘meer dan 19.000 mensen’ blijken de welgeteld 18.833 Belgen te zijn die op het platform ‘Een land voor de toekomst’ een account hebben aangemaakt. Dat was de eerste stap om aan de burgerbevraging te kunnen deelnemen. Een noodzakelijke maar onvoldoende stap, want om daadwerkelijk op de vragen te kunnen antwoorden, moest de geïnteresseerde nog zijn ‘sociaal-demografisch profiel’ invullen, door onder meer naam, geslacht en leeftijd op te geven.

    59 organisaties

    Van de 18.833 mensen die een account hebben aangemaakt, hebben er vierduizend meteen de handdoek in de ring gegooid en hun sociaal-demografisch profiel niet ingevuld. Uiteindelijk waren er slechts 14.515 ‘echte’ deelnemers, van wie er 8.955 in Vlaanderen wonen, 3.895 in Wallonië en 1.607 in Brussel, of 0,18 procent van de ruim 8 miljoen burgers van 16 jaar en ouder die konden deelnemen. Samen hebben zij 71.650 antwoorden op de vragen gegeven en 3.319 voorstellen ingediend.

    Vermeldenswaard is ook dat van de 14.515 deelnemers er amper 59 hebben gezegd te antwoorden namens een organisatie. Het was nochtans een van de expliciete doelstellingen van de burgerbevraging om organisaties bij de zaak te betrekken. Daar is speciaal een methode voor ontwikkeld en aangeboden. Als onderdeel van de dure communicatiecampagne zijn gemeenten, middenveldorganisaties en scholen aangemoedigd om, met behulp die methode, in dialoog te gaan met respectievelijk hun inwoners, leden en studenten. Veel heeft dat kennelijk niet opgeleverd.

    Semantische analyse

    Twee weken geleden vroegen we ons hier af of we ooit de resultaten van de burgerbevraging zullen kennen. De vraag blijft gesteld. Op de 71.650 antwoorden en 3.319 voorstellen zou, met artificiële intelligentie, een semantische analyse gebeuren. Begin mei hadden zich daar twee kandidaten voor aangediend. Woensdag bekende minister Clarinval dat de twee offertes onregelmatig waren en de overheidsopdracht noodgedwongen geannuleerd werd. Op de nieuwe opdracht die snel werd uitgeschreven, waren op 23 juni opnieuw twee – hoogstwaarschijnlijk dezelfde – offertes ingediend, die nu in onderzoek zijn.

    Indien de opdracht deze keer wel gegund kan worden, zal die niet voor eind juli beginnen. Voor de semantische analyse zijn tien weken uitgetrokken. Het werk zal dus ten vroegste op 15 oktober af zijn, althans als de computer iets zinnigs uit al die antwoorden en voorstellen weet te distilleren. In dat geval mogen we in januari 2023 het verslag van de ‘burgerbevraging’ verwachten. In de drie landstalen, weliswaar. Wordt dus vervolgd.

    Federale kieskring

    Nu we toch in de regionen van grondwet en institutionele vernieuwing verwijlen, is het passend een kort vervolg te breien aan ons artikel ‘Open Vld-voorstel over federale kieskring is juridisch broddelwerk’, hier op 4 juni verschenen.

    We hadden het daarin over het voorstel dat de Vlaamse liberale Kamerleden Patrick Dewael en Egbert Lachaert hebben ingediend om, door wijziging van grondwetsartikel 63, een federale kieskring in te voeren (Kamerstuk 2718/001). We noemden het ‘broddelwerk’, onder meer omdat hun voorstel gebrek aan samenhang vertoonde. Tussen de toelichting en de voorgestelde nieuwe tekst van artikel 63 was er immers een opvallende tegenspraak.

    Stoemelings

    In het gewijzigde grondwetsartikel 63 over de federale kieskring zou volgens het voorstel uitdrukkelijk worden bepaald: ‘De federale kieskring kent enkel eentalige lijsten’. Volgens de toelichting zou die bepaling echter niet in de grondwet staan, maar zou nadien in een bijzondere wet gekozen worden tussen verschillende mogelijkheden, ‘zoals het verplichten van eentalige of van tweetalige lijsten, of deze keuze aan de indieners van die lijsten te laten’.

    Heeft het met ons artikel te maken? In elk geval, kort na de publicatie ervan is op de website van de Kamer van Volksvertegenwoordigers ‘en stoemelings’ een andere versie van voorstel 2718/001 verschenen. Een voorstel waaruit de zin ‘De federale kieskring kent enkel eentalige lijsten’ op miraculeuze wijze verdwenen is. De wonderen zijn zelfs de vaderlandse politieke wereld niet uit.

    Mark Deweerdt

     

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Zowel Premier Rutte als ons bloedeigen Porno Crootje staan te trappelen van ongeduld om de leidsels van de Europese merrie over te nemen. Ze doen er alles aan om zichzelf an hun hondsdolle volgzaamhed aan het aan de gazng zijnde Regime te bewijzen. In de overtuiging op ddie manier de buit reeds binnen te hebben.

    De zaak is dus, hen tijdig voetje te lichten door bij de eestvolgende verkiezingen een ander Europa te kiezen.

    En meer kan en mag ik daarover niet zeggen, want dat zou betekenen dat hier de oproer wordt gepredikt. Net als in China heeft iedereen recht op een eigen vrije mening, maar die moeet strict binnen de eigen vier muren blijven.

    In Nazi-tijden zou dat betekenen, dat iedeereen midden de nahct de fameuze klop op de deur kan verwachten. NACHT UND NEBEL was vervolgens de naam die meestal eindigde in een of ander gas- of folterkamer.. We zullen zien hoe Filip DeWinter die zaak overleeft.

    *

     Digithalys

    03-07-2022, 07:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.653 – WAAROM HEEFT HITLER DAT STIKSTOF PROBLEEM NIET VAN DE WERELD GEHOLPEN? UIT DE WEG RUIMNEN WAS TOCH ZijN SPECIALITEIT!!!!!

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    VRIJDAG 1 JULI 2022

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

     

    653 – WAAROM HEEFT HITLER DAT STIKSTOF PROBLEEM NIET VAN DE WERELD GEHOLPEN? UIT DE WEG RUIMNEN WAS TOCH ZijN SPECIALITEIT!!!!!

    *

    I N H O U D

    En nu, haast 100 jaar leter, zitten zijn opvolgers met de gebakken peren!

     

     r is echter en grote maar. Den Dolf was weliswaar geen Kerstekindje – vraag dat maar na aan het

     

    Joodse Godsvolk, dat sedertien na een paar duizend jaar diaspora, eindelijk weer ’n eigen

    Thusland heeft aan overgehouden…. O Allah, waar waarde Gij toen? Want nu zijn de Palestijnen en de Gazaïsten daarvan de pineut…..

    Hiter dus als ’n niet-Kerstekindeke: had ie op de Obersalzberg dan geen last van duiizeligheid die misschien wel verooeaakt werd door een teveel of een tekort aan stikstof? Wie zal het zeggen, want nooit wetenschappelijk onderzoch

    t, zoals nu in Lelystad.

    Enfin, zelf terake leek zijnde, baseer ik mij op de klompendragende Hollandse mrlkveehouder die van heel dat stikstoffen-gedoe de krampen krijgt in dat ene lichaamsdeel waarmee sommige Torhoutse genycologen hun zuurverdiende boterham mee binnenhalen.

    Moet ik drigend eens nagaan op Wikipedia hoe de Führer aller Germanen zijn problemen uit,de weld heeft geholpen. Kan zeer leerzaam zijn voor zijn huidige opvolgers. Vooral als de nood het hoogst is. ’n Klein rond gaatj heeft soms grote gevolgen….

    Blijft over: de opwarming van de aarde. Maar dat os vr ’n andere keer.

    01-07-2022

    .TERUG NAAR DE KACHEL ?

    *

    ‘Als ons kat een koetje was, konden we ze onder de stoof melken’, was een mop uit mijn jonge tijd. Die stoof was een zgz ‘Leuvense’, die halfweg de vorige eeuw de open haard vervangen had en werkte op steenkool. Nu verschillende landen de productiebeperkingen op steenkoolcentrales hebben opgeheven, zit een terugkeer van dat soort kachel er misschien wel in.

    Als ik in mijn jonge tijd, vlak na WO II, thuis kou kreeg, ging ik naast onze Leuvense stoof zitten, met mijn voeten op een bankje eronder en was ik meteen opgewarmd. Maar die kachel diende nog voor heel wat meer dan te verwarmen. Het had een oven, waar e.e.a. in kon worden opgewarmd.

    Men kon er ook op koken, wafels op bakken en strijkijzers verhitten (iets wat ik nog gedaan heb tijdens mijn legerdienst in 1960 in Leopoldsburg!).

    Het zal allemaal hopelijk zo’n vaart niet lopen, maar men weet maar nooit. Ik heb er in elk geval geen slechte herinneringen aan. Als we straks worden aangemaand om elke dag een dikke trui te dragen, de thermostaten in huis wat lager te zetten en dergelijke zaken meer, zou men er wel eens heimwee naar kunnen krijgen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     

    Erfekijke donoren van vader op zoon?

    Torhout.

    “Hoe groter Geest,

    hoe groter Beest”.

    *

    Dat was ooit ’n gezegde op de VRT, toen, haast in de tijd dat de dieren nog konden spreken, zo lang geleden al, toen er zelfs nog in de verste verte geen sprake was van omvolking, beklijvende non-woke ‘series’ uitgezonden werden van waarlijk degelijke kwaliteit. En ja, het ging om een generatie-conflict, waar de zoon van een schoenlapper ’n trapje hoger wou op de maatschappelijke ladder. Die wilde namelijk niet alleen champetter worden van het hele dorp, maar trouwde ook met een knappe rijke aannenmersdochter. Zo naief was die en dat alles kon de bazige moeder Xantipe niet aan. Vandaar bovenstaande….. waarheid, zoals die nu ook weer blijkt. Zelfde verwijt, maar andere tijden…

    Sperma specialisten met mooie (verzwegen)verdiensten die hoopten met hun eigen gratis voor niets getrokken sperma de hemel op aarde te verdienen.

    En dat komt nu toch wel in massa uit, zeker? De desbetreffende wetgeving trekt op niks, zo blijkt. Hangt met haken en ogen aan elkaar en daar lopen ze dan, tot 81 nakomeingen van één en dezelfde genycoloog in hetzelfde ‘moederhuis’. Bandwerk dus.

    Deothologie? Intellectuele eerlijkheid? M’n voeten, Gerard!

    De hondjes doen het op iedere straathoek. Waarom zou nen gezonden doktoor met vest werk dat dan niet mogen doen?

    * *

    *

    Van een totaal andere orde op WTV was dan weer het bericht - haast tot vervelens toe – dat er opnieuw 9 stoffelijke resten werden ‘ontdekt’ uit de loopgravenoorlog in het Ieperse. Is daar quasi dagelijkse kost. Off dacht U dat die ondertussen allemaal waren gaan lopen? De voorraad is zo goed als oneindig.

    De vondst blijft voorlopig beperkt tot één Duitser, 7 Britten, en één Ier. Deze laatste was nog haast ’n kind, amper 17 jaar oud en al ’n jaar als vrijwilliger aan het front.

    Ja, ja, ook vandaag staan we op het punt dat te ervaren: oorlog verzacht de zeden doden…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    GEEN VRIJHEID VAN MENINGSUITING AAN UNIVERSITEIT ANTWERPEN

    donderdag, 30 juni 2022 / Gepubliceerd in Nieuws

    *

    De Universiteit Antwerpen schorst twee medewerkers vanwege zogenaamd “ontoelaatbare uitspraken” over joden en Marokkanen. “Sancties nemen op basis van in het geheim gefilmde privégesprekken is een rechtsstaat onwaardig”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “Bovendien was er niets mis met de uitspraken, maar blijkbaar bestaan het recht op privacy en de vrijheid van meningsuiting niet aan deze onderwijsinstelling.”

     

    Eerder deze maand verscheen er op sociale media een beeldfragment van een gesprek tussen twee medewerkers van de UAntwerpen. De dames, die niet wisten dat ze gefilmd werden, spraken hier over het “gebrekkige Nederlands” van veel studenten van Marokkaanse origine. Ook zeiden ze dat orthodoxe joden, die zich terugtrekken in hun eigen gemeenschap, over het algemeen geen overlast veroorzaken. Herman Van Goethem, de rector van de universiteit, vond de uitspraken echter absoluut ontoelaatbaar en zei zelfs in Terzake: “Indien ik mijn emoties niet zou beheersen, zou ik nu in tranen uitbarsten”. Als sanctie worden de twee medewerkers met onmiddellijke ingang geschorst en moeten ze een soort heropvoedingstraject volgen.

     

    “Wie de beelden bekeken heeft, kan vaststellen dat er niets abnormaals gezegd werd in dit gesprek”, zegt Slagmulder. “Veel Vlaams-Marokkaanse jongeren spreken effectief in een soort tussentaal en veel orthodoxe joden zijn ook effectief teruggeplooid op hun eigen gemeenschap. Men zou kunnen zeggen dat er gesproken wordt in veralgemeniseringen, maar inhoudelijk werden er allerminst racistische of discriminerende uitspraken gedaan.”

    “Dit voorval bewijst de invloed van de woke-ideologie op de Universiteit Antwerpen”

    De uitspraken werden bovendien niet gedaan in een lescontext. “Het ging om een privéconversatie na een examen tussen collega’s, die niet wisten dat dit werd opgenomen en waarbij geen studenten aanwezig waren”, aldus Slagmulder. “Dat de beelden daarna illegaal verspreid werden, krijgt echter geen aandacht. Dit is nochtans hetgeen dat wel strafbaar is volgens onze wetgeving.”

    Ondanks de illegaliteit van de beelden meent rector Herman Van Goethem dat het nodig is om drastische maatregelen te treffen met een onmiddellijke schorsing en een heropvoedingstraject. “Dit zijn sancties die we

    in verwachten in een dictatoriaal regime waar andersdenkenden heropgevoed moeten worden”, zegt Slagmulder. “Bovendien hebben de twee medewerkers zich ook al verontschuldigd. De rector wil zelfs nog een stap verder gaan door onder meer verplichte opleidingen voor medewerkers in te stellen en door een gedragscode voor personeel en studenten uit te werken.”

     

    “Volgens het Vlaams Belang bewijst dit voorval dat de vrijheid van meningsuiting aan onze hogeronderwijsinstellingen onder druk komt van de woke-ideologie”, “Rector Luc Sels van de KU Leuven waarschuwde aan het begin van dit academiejaar dat de cancel culture de academische vrijheid beknot. Jammer genoeg zien we nu dat hij gelijk had. We mogen dit echter niet tolereren en zullen minister van Onderwijs Ben Weyts vragen om de nodige stappen te zetten om de vrijheid van meningsuiting aan de UAntwerpen en in het hoger onderwijs in het algemeen te beschermen.”

    DE WAARHEID OVER HET STIKSTOFBELEID

    **

    Voedselveiligheid opgeofferd voor milieu-dogmatici

    Commentaar - 01/07/2022

    *

     

    De Abdij van Averbode gaat ten onder wegens totalitair stikstofbeleid. Zo komt er een einde aan de noeste, ambachtelijke arbeid die monniken daar al duizend jaar verrichten. Triest, maar tekenend voor de levensmoeheid van de Westerse beschaving. Ook mainstream rechtse partijen buigen voor de linkse, totalitaire milieu-technocraten. Je zou denken dat de oorlog en de pandemie onderstrepen hoe belangrijk binnenlandse voedselzekerheid is. Think again!

    Toneelstuk

    Wie het stikstofdebat in de Nederlandse Tweede Kamer volgt, ziet hoogopgeleide mensen bedreven in de kunst van het debatteren, formuleren en interrumperen. GroenLinks grijpt het stikstofdebat aan om Lelystad te sluiten en weer andere partijen klagen over de staat van de natuur of promoten innovatie (voor zover juridisch haalbaar).

    Maar in feite is het een toneelstuk – de acteurs zijn tweederangs en het script stelt niets voor. Waarom? Het stikstofprobleem is een papieren probleem. Het bestaat slechts in de hoofden van technocraten en activisten die apocalyptisch geloven dat de natuur ten onder gaat.

    Stikstof terreur ook waar geen boer te bekennen is

    Het komt erop neer dat onze stikstof norm maar liefst honderdvijftig (!) maal strenger is dan in Duitsland. Zelfs op Vlieland – waar geen boer te bespeuren is – hebben we zodoende op papier een gigantische issue met stikstof. Willen we van dit ‘probleem’ af zijn, dan hoeven we maar over te stappen op de Duitse norm.

    Nederland moest van de Europese Unie (EU) ‘Natura 2000’-gebieden aanwijzen en heeft dat ook gedaan. Ze zijn echter in smalle en onpraktische strookjes opgeknipt. In het dorp Vaassen is bijvoorbeeld de oever van een beekje aangewezen als zo’n gebied – dat even streng beschermd wordt als de Serengeti – maar even verderop stroomt het beekje het dorp weer uit en mag alles weer. Het toont openlijk hoe het stikstof verhaal alleen maar op papier bestaat.

    Leugens en gedraai bij D66

    Zodoende zijn de regeringspartijen stevig op weg om een levenskrachtige, letterlijk broodnodige bedrijfstak te vernietigen, en tevens vijfentwintig miljard aan belastinggeld over de balk te smijten voor onnodige maatregelen. De bijkomende economische schade is gigantisch.

    Toen een wetenschapper in een D66-denktank tot andere conclusies kwam, werd die hele denktank van D66 losgekoppeld

    Dat alles opdat Nederland in één groot aangeharkt park verandert, waarin de natuur precies doet wat de spreadsheets van de technocraten voorspellen. Toen een wetenschapper in een D66-denktank tot andere conclusies kwam, werd die hele denktank van D66 losgekoppeld. De conclusies mochten niet bekend worden want ‘het zou Thierry Baudet maar in de kaart spelen’ – zo werd letterlijk gezegd.

    Innovatieve sector de nek om draaien?

    De realiteit is namelijk dat de boerensector al decennia aan het minderen is met stikstof output. Het RIVM geeft een keurige halvering weer sinds jaren ‘90. Mest injecteren, gas wassers, Euro 6 (ureum bij dieselverbranding), enzovoorts. Daarbovenop innoveert de landbouw verder met strokenteelt en robots die pesticiden (deels) kunnen uitfaseren. Als je in deze trend opeens moet vaststellen dat er zeventig procent boeren te veel in een gebied zijn om een schrale natuur te kunnen behouden, dan is waarschijnlijk de schrale natuur het probleem.

    De boeren gedragen zich feller en militanter in hun protesten dan eerder. Can you blame them? We hebben natuurlijk het voorbeeld van de islam. Sommige moslims zijn tot het uiterste gegaan om hun zin te krijgen. Hoewel de samenleving er verontwaardigd op reageerde, is het niettemin gelukt om de Westerse cultuur zich te laten aanpassen aan de wensen van moslims. Daarnaast demonstreren boeren al decennia tegen regeltjes en wetjes vanuit Brussel en de EU. Het bracht hen nauwelijks verder.

    De epische queeste van boer Koos

    Het is de vraag of het überhaupt nog zin heeft om je met woorden, argumenten en analyses te richten tot de gevestigde orde. De gekozenen zijn nog slechts passanten. Zoals Boer Koos het zei: ‘Caroline van der Plas (BBB) is door de linkse partijen de grond in gestampt, terwijl ze met feiten komt!’ Boer Koos heeft ontdekt dat de kern van de macht bestaat uit ingegraven technocraten. Daar wordt geluisterd naar een handjevol juridische specialisten, ideologisch bezeten activisten en lobbyisten van het grootbedrijf. Wat kiezers en partijleden verlangen, is zelfs in de VVD-top niet meer relevant, zo bleek wel op het partijcongres. Succes met het op een ander spoor brengen van dit bastion, door het roodkleuren van bolletjes.

    De macht heeft zich verheven boven de democratie, dus we kunnen niet anders dan toezien hoe ook de wijze waarop burgers zich tot de macht verhouden, verandert. In de huidige werkelijkheid kunnen we enkel begrip hebben voor de boeren. Immers, zij geven ons te eten – zonder hen gaan we allemaal dood. Alles begint met een varkensboer en een aardappelboer – daarna kun je een frietstandje hebben, een slagerij, en uiteindelijk een advocatenbedrijfje. Zonder boeren kan echter helemaal niets. Deze waarheid is uit het oog verloren in deze maatschappij waar gekozen volksvertegenwoordigers worden voorbijgefietst door milieuextremisten en ongekozen technocraten, die hun meningen om de democratie heen tot wet weten te maken.

    Provocaties door Rood en Groen

    Wim Van Rooy is een Vlaams auteur, deze éminence grise besprak deze week mijn nieuwste boek Wees Afgrondelijk en trok daaruit dezelfde conclusies. Hij noemt de ‘perverse provocaties van rood en groen’. De bevolking, die lang passief bleef, ontdekt nu zélf ook dat het, onder het huidige bestel, definitief gedaan is met hun eigen opwaartse mobiliteit, veiligheid, economische stabiliteit en energie- en voedselzekerheid.De politiek heeft het volledig aan zichzelf te danken. Enige tijd terug, toen de stikstofcrisis begon, kwam er een VVD-Kamerlid bij me dineren. Die was een beetje geschrokken van het stikstofbeleid en vroeg mijn advies. Ik zei: ‘Je moet het lef vinden om wat de Raad van State en de milieuactivisten willen op dit dossier, naast je neer te leggen. Je zag de demonstraties van boeren en de bouw. Dat zijn mensen die precies doen wat je wil als liberaal. Hard werken, op tijd opstaan om nuttig bezig te zijn en geld te verdienen. Ze zetten de tering naar de nering en geven hun gezin qua werkethiek het goede voorbeeld. En juist deze mensen beten acht jaar op een houtje tijdens de economische crisis. Ze wachtten totdat die voorbij was en ze weer geld konden verdienen. En nu dat weer kan, knijpt de politiek hun kelen dicht met stikstofwetjes. Als je je eigen ondergang wil, moet je dit doorzetten.’

     

    De politicus werd bleek, slikte diep, maar durfde uiteindelijk niet tegen de kern van de macht in te gaan. Alles modderde door. Nu staan we hier. Ik zeg tegen de traditionele partijen: you made your bed, now lay in it.

    Sid Lukk.assen

     

     

     

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Onbetaalbaar gestegen levensduurte, terug de Leuvense Stoven of de Surdiac’s uit de schroothopen gan vissen, en de Walen allemaal terug aan het werk in Marcinelle en andere koolputten.

    For pld days sake: niks anders dan goed in al deze heronneringen.

    En de Poet samen met alle andere Russen kunnen de pot op of de pijpleiding in, met hun vluchtige of vloeibare fossiele brandstoffen. Wij, in de rest van de Westerse wereld, gaan pannenkenbakken op onze biuzestoven rapper dan ge die kunt binnenspele,. Met bruine suiker zoveel we willen. In afwachting naatuurlijk ,oet die ‘op de bon’ is moeten

    gaan…

    Ma, waar hebde gij dat recept voor diene deeg gelaten? Die is vedorie nergens meer terug te vinden. Zelfs ons huizeke is foetsie. Plaats moeten riuimen voor dzt 4 meter brede nieuwe fietspad di de Groene Sekte daar absoluut wou… Ten einde de opwarming der aarde onder cpntrole te houden….

    *

    Digithalys

    02-07-2022, 09:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.652 – OVER DE ACHTERGROND VAN WAT ER OP ONS AFKOMT ALS WE NIET OPLETTEN….

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 30 JUNI 2022

     *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    652 – OVER DE ACHTERGROND VAN WAT ER OP ONS AFKOMT ALS WE NIET OPLETTEN….

    *

    I N H O U D

    Vroeger leerden we reeds van op de schoolbanken ‘Luctor et Emergo’, zij het IN Vlaanderenmeestal niet met zoveel grote woorden. Voor wij die leefden in de landelijke gebieden, e, niet aan dfe Kust, was het zelfs beter ver weg te blijben van al dat gevaarlijk water. Als er bij ons geworsteld moest worden, was at meer tegen regen en wind. Maar naarmate we opgroeiden, wilden we doen lijk iedereen. Een gezin stichten, goed werk vinden en ’n eigen huisje-met-tuinte kunnen verwerven. Om samen oud te worden. We eerden Vader en Moeder, gaven elk het zijne, waren kuis in ons gemoed en begeerden niemands goed. Eenieder die Gezag uitoefende, verdiende dat en werd dien te gevolge ook vereerd.

    Dat was dus als geheel een soort Beschaving die Mekkeraars voor de zoveelste keer in de Geschiedenis met alle soorten middelen liefst met de geniepigste eerst en meest, trachtten in te palmen. Eerst met kromzwaarden, later met de buiken van hun eigen vrouwen en sedert kort ook met de blote billen van onze eigen kinderen.

    En deze keer staan ze op het punt om in hun woke opzet t’e slagen.

    Bewijs: onze kerken zijn danskoten of desnoods culruurtempels geworden en het land staat vol niieuwrwetsetse gebdshuizen waar alle soorten kleuren elkaar builen lopen. In de steden horen we alleen nog Arabiers en als we ons daartegen eindelijk organiseren, dan worden we meteen door de Elite en hun slippendragers van de Pers, aan kant gezet als extremisten waarmee….. geen land te bezeilen valt..

    Vandaar nogmaals de bedenking: stop aan de onderdanigheid als lijfeigenen en kom op voor onze eigen menselijke rechten.

    Moet dat echt nog zo lang duren, tot de eerstvolgnde grondwettelijk voorziene Verkiezingen? 720 jaar geleden dacht men daar blijkbaar – en met goed gevolg - anders over.

    30-06-2022

    *

    MÉÉR NAVO !

    *

    Slecht nieuws voor Poetin bij de start van de NAVO- bijeenkomst in Madrid. Turkije heeft zijn veto tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de Westerse Verdedigingsorganisatie laten vallen. Daardoor wordt de grens tussen Rusland en de bij de NAVO aangesloten landen met 1.300 km verlengd en wordt het steeds duidelijker dat één van Poetins doelen, nl het Westen uit elkaar spelen, grandioos mislukt is. I.pl.v minder, krijgt hij nu meer NAVO-buren.

    Het feit dat Zweden en Finland, landen die respectievelijk 200 en 80 jaar neutraal zijn geweest, verkiezen onder de paraplu van de NAVO te komen schuilen, nu ze met wat gebeurd is in Oekraïne, gezien hebben wat een verschil het kan maken als ge die garantie niét hebt. Het is Rusland, niet de NAVO die steeds de buurlanden bedreigt. Oekraïne was al dertig jaar een onafhankelijk land dat even onafhankelijk kon kiezen voor de invloedsfeer waarin het verder wou.

    De oorlog in Oekraïne lijkt ondertussen een slijtageslag te worden, die nog maanden, misschien zelfs jaren kan duren. I.pl.v. de zes dagen die Poetin nodig dacht te hebben om dat land in te nemen – wat kon afgeleid worden aan de voedselpakketten die zijn trollenleger meekreeg – zijn ze daar nu al vier maanden aan het vechten en wat ze veroverd hebben lukte alleen door eerst alles plat te bombarderen. In Syrië leek het er al op dat de Russische luchtmacht niet in staat was precisiebombardementen uit te voeren en daarom – om zeker te spelen – maar álles plat gooide, zoals ook gebleken is uit het bombardement op dat grootwarenhuis in centraal Oekraïne en eerder op de crèche in Marioepol.

    Poetin heeft de oorlog in Oekraïne al lang verloren. In het beste geval krijgt hij nog het Russisch sprekend deel van de Donbas dat zijn leger ondertussen ook plat gebombardeerd heeft. Deze oorlog verwoestte onnodig duizenden mensenlevens, ook Russische. Waar was dat goed voor?

    De Russische invasie in Oekraïne zal herinnerd worden als een van de grootste blunders die een leider van een wereldmacht ooit maakte. Jammer genoeg zijn we er nog niet vanaf.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

       Rusthuis perikelen

    Hier in Huize WIELANT, ooit (de jaren 1400) ‘n Heerlijkheid behorende tot een der Leiders van Het Brugse Vrije,   midden in het weidse landschap van

    De Vlasc haard,

    gaat het leven zijn gewone gangetje. Rust & Verzorgings Tehuis… Veel slapen, goed rusten, met pillen en poeders proberen er het beste van te maken, goed verzorgd en gediend lijk nen hond met vlooien: de dagen in ’n kalme rustige gang zien verglijden naar Gods Eeuwigheid.

    Meer moet dat niet zijn!

    want hier is ons leven, Wat het ook geweest is haast voorbij.

    Voor mijn tafelbuur, reeds 97 jaar, was het in een paar dagen tijd al gedaan.

    Roger met de gezellige dichterlijk ronkende naam, was zelfs op hoge leeftijd, npg altijd een wandelende encyclopedie. Nee, niet meer over de moderne digitale wereld waarin ook hier iedereen probeert te overleven, maar in het gezond boerenleven van wel twee mensenlevens geleden. Een klare kop, boordevol levznswijsheid en gezond boerenverstand lijk er tegenwoordig niet veel meer gemaakt worden.

    Roger was niet alleen voortdurend bezig zowel met het verre verleden, als met dingen, mensen en zaken van elke dag. Maar in den oorlrog in OekraÏne had ie geen goed oog. Met al dat schieten: daar komen nig ongelukken van. Maar normaal vertelde die alles meestal met een monkellach of ‘n kwinkslag. Was dan ook altijd ’n beetje commerçant geweest, hé.

    Voor zijn gezondheid was die bijna met de rollator de hele dag op de been zodat die zijn hele omgeving nauwkeurig over van alles e nog kon inlichten. Er was iemand naar de kliniek gemoeten, maar die andere was al gezond en wel terug. Of die oude sukkelaar van Kamer nr zoveel uit de Verriestgang: die was gestorven en zelfs al begraven: daar of daar, want hij kende als die plaatsjes als zijn broekzak. Wist zelfs iemamd die ook daar begraven lag en in het jaar 1936 vermooord werd teruggevonden toen er daar grote werken bezig wren aan den Ijzeren Weg nr Anzegem.

    Tot ik telkens weer Streuvels tractte ter sprake te brengen. Want dan zat die meteen op eijn stokpaardje met ’n resem van zelfbeleefde akkefietjes waarvan ze zelfs niets afweten op de geleerde letterkunde universiteiten in Gent. Streuvels die einde Augustus ’14 aan nen doodvermoeide Uhlaan die haast van zijn paard viel van vermoeidheid, ’n koele beker rode wijn toeschoof…

    Altijd ’n echte Rooioe geweest, wat hij nu niet meer zou doen…

    Over de houding jegens de vrouwen van respectievelijk de Duitse of Engelse soldaten. Hij moest er geen tekeningetje bij maken! Zelf zien gebeuren in ’40-’45 en ‘van horen zeggen’ in ’14-’18….

    Ja, we zullen hem missen. Zelfs al zien we in de gangen, zo nu en dan, tussen licht en donker, nog wel eens zijn schaduw bewegen.

    Barda

     

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HVLAAMS BELANG RETWEETED

    *

    Vlaams Belang - Vlaams Parlement

    ****

    "Denkt u nu echt dat er veel mensen zijn die naast hun maandelijkse huur- en energiekosten, nog eens tienduizenden euro’s kunnen sparen? Dit bewijst nog maar eens hoe ver deze regering afstaat van de realiteit. Hoe wereldvreemd kan men zijn?

    DOCUSERIE ‘IK WOKE VAN JOU’: IS EEN DEEL VAN DE MENSHEID COMPLEET GEK GEWORDEN?

    foto: ©NPO/PoWNed

    *

    Wat drijft woke-manifestanten: Nederlands-Iraanse reportagemaakster ging met hen op stap

    *

    -

    ‘De docu-serie Ik woke van jou toont glashelder aan dat een deel van de mensheid compleet gek is geworden’, schrijft journaliste Angela De Jong in het Nederlandse Algemeen Dagblad. In de nieuwe vierdelige PowNed-serie gaat documentaire maakster Sahar Meradji op onderzoek naar de stand van de cultuuroorlog in Nederland. Ze volgt op onderkoelde manier het doen en laten van een harde kern woke-activisten en laat ook enkele tegenstemmen aan het woord.

    Omverwerping van het kapitalistisch systeem

    Sahar Meradji heeft zich als vrouw van Iraanse afkomst nooit achtergesteld gevoeld. ‘Het is pas sinds de opkomst van woke dat ik er continu aan herinnerd word dat ik tot een minderheid behoor. Er is plots een ‘wij’ en een ‘jullie’, iets wat ik zelf nooit heb ervaren. Door woke-activisten van dichtbij te volgen probeer ik te begrijpen waar dit gevoel vandaan komt.’

    Het resultaat is een nuchter en ontluisterend beeld van een ontspoorde, radicale ideologie en een tragische generatie die vooral worstelt met zichzelf.

    ‘Wij zijn het gezicht van de nieuwe revolutie die dit systeem kapot gaan maken’, wordt er geschreeuwd. ‘Een einde aan de rijken, vermoord ze allemaal’, klinkt het iets verder

    ‘Wij zijn het gezicht van de nieuwe revolutie die dit systeem kapot gaan maken’, wordt er geschreeuwd. ‘Een einde aan de rijken, vermoord ze allemaal’, klinkt het iets verder. De antiwesterse, antikapitalistische harde kern van woke-activisten laat er geen twijfel over bestaan wat hun doel is. Deze jongeren streven niet naar geleidelijke verbeteringen of ‘een beetje meer empathie’. Deze radicale activisten wil niks minder dan de omverwerping van het kapitalistisch systeem. De westerse liberale democratie wordt als onderdrukkend, racistisch en vernederend weggezet (‘Nederland, vernederland’, klinkt het op demonstraties). Waar het dan wél beter is, daar hebben we het raden naar.

    Fanatiek en dogmatisch

    De documentaire volgt Amber (23), lid van de actiegroep Extinction Rebellion, die nog thuis woont en haar activisme meeneemt in het gezin. Het lijkt alsof ze ten prooi is gevallen aan een sekte. Ze is fanatiek, dogmatisch en het contact met de andere gezinsleden wordt onmogelijk. Het activisme van Amber begon met veganisme, gevolgd door modieuze onzekerheid over haar gender. Daar kwam de klimaatcrisis en fanatiek antikapitalisme bovenop.

    Woke-activisten willen de wereld redden maar hun acties leiden enkel tot verdere atomisering, polarisering en fragmentering van de maatschappij en ultiem tot het uiteenvallen van het gezin

    We zijn getuige van liefdevolle inspanningen van de andere gezinsleden om de dialoog met Amber gaande te houden, maar haar houding is ‘o wee als je er anders over denkt’. We zien een gezin in crisis. ‘We kunnen beter onszelf opheffen want alles wat de mensheid doet berokkent schade aan het klimaat’, zucht de vader. Woke-activisten willen de wereld redden maar hun acties leiden enkel tot verdere atomisering, polarisering en fragmentering van de maatschappij en ultiem tot het uiteenvallen van het gezin. Amber weigert nog mee te gaan op de traditionele jaarlijkse gezinsvakantie, ‘want als wij op reis gaan heeft een heel dorp geen eten’. Dat soort simplismen.

    We maken kennis met Kick Out Zwarte Piet en zien een enorm toegenomen polarisatie. Ook deze activisten hebben geen enkele interesse in debat maar zijn overtuigd van hun eigen gelijk. Net als de 22-jarige Bluma die de wereld racistisch en seksistisch vindt en zeker vijf keer per week ergens gaat demonstreren. Het activisme van Bluma was dermate onleefbaar dat ze niet meer thuis kon blijven wonen. Nu hokt ze in een kraakpand. ‘Er is niks dat ik inherent waardevol vind’, laat Bluma zich ontvallen.

    Rode draad

    Dat lijkt de tragische rode draad doorheen het leven van alle activisten: ze halen hun eigenwaarde enkel nog uit hun activisme. Dat geldt ook voor Jeanette (38), een gehandicapte moslima van kleur die strijdt tegen ‘de witte onderdrukker’. En het geldt voor de slaapkamer-inquisiteur die elke dag Twitter afschuimt op zoek naar mensen die de verkeerde opinies aanhangen of de verkeerde woorden gebruiken.

    Religie werd vervangen door rede en wetenschap

    Onze westerse liberale samenleving valt uiteen. Religie, de natie en het gezin waren eeuwenlang de belangrijkste fundamenten van onze westerse beschaving. Deze essentiële structuren die onze maatschappij vorm gaven, zijn sedert de jaren ’70 op hun retour. Religie werd vervangen door rede en wetenschap.

    ‘God is dood’, zei Nietzsche, die toen al aanvoelde dat we op een ravijn zouden afstevenen. Door de gruwelen van de holocaust was ook de natie verdacht. Ze werd aan banden gelegd en vervangen door een toenemend aantal supran ationale entiteiten. Trots werd vervangen door schaamte. We zijn onze waarden kwijt of we durven er niet voor opkomen.

    Steeds meer mensen nemen hun toevlucht tot identiteitspolitiek en woke-activisme omdat ze op zoek gaan naar een identiteit: omdat ze tot een gemeenschap willen behoren. Niet omdat deze woke-ideeën zo sterk zijn, maar omdat we nergens meer in lijken te geloven. Consumptiedrang is geen levensdoel. De woke-religie, de klimaatreligie, de genderideologie et cetera, geven deze mensen niet alleen een identiteit en een doel, maar ze versnellen de neergang van onze maatschappij.

    Multinationals

    We zijn het postmoderne tijdperk binnengetreden. Na de Tweede Wereldoorlog was er een explosie van welvaart en een tijdperk waar de middenklasse groeide. Sedert de jaren ’70 stokte die essentiële opwaartse mobiliteit. Door globalisering, migratie, toenemende complexiteit en regelgeving is de middenklasse al decennia lang op haar retour. We zien een toenemende concentratie van macht en welvaart bij tech-oligarchen en multinationals. We lijken af te stevenen op een neo-feodaal systeem met een extreme concentratie van welvaart bij enkelen, afwezige opwaartse mobiliteit die het geloof in het systeem ondergraaft, demografische stagnatie en toenemend dogmatisme.

    Zo kunnen we het toenemend radicalisme bij jongeren verklaren: je kan van hen geen grote liefde voor het kapitalisme verwachten als ze weten dat ze nooit een huis zullen bezitten

    Zo kunnen we het toenemend radicalisme bij jongeren verklaren: je kan van hen geen grote liefde voor het kapitalisme verwachten als ze weten dat ze nooit een huis zullen bezitten. Als je geen huis kan bezitten ga je waarschijnlijk ook geen kinderen willen, of trouwen. Als mensen geen bezit meer kunnen opbouwen, verliezen ze controle over hun leven. Dan hebben ze enkel nog de staat.

    Er is een onverkozen, hoogopgeleide professioneel-administratieve klasse in onze instellingen die daar wel bij vaart en die deze woke-ideologie aanstuurt. Na een lange mars door de instellingen domineren ze vandaag de media, het onderwijs, de culturele sector, de wetgeving en de openbare sector. Ze bouwen discreet verder aan hun macht. De laptopklasse komt niet aan het woord in deze documentaire. Toch is Ik woke van jou een belangrijke moment-opname van de huidige stand van onze maatschappij.

    Paul Boonefaes

     LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Wij, Vlamingen, moeten eens te meer de Noorderburen dankbaar zijn. Neen, niet zozeer voor het uitbreken van de Stikstof Revolutie die er het land op stelten zet en aan de rand van de afgrond brengt - met grote gevolgen voor straks, in de Zuidelijke Nederanden, bij ons dus? – maar voor de durf en de wijsheid om de maskers af te trekken van de zelf benoemde Nieuwe EU Elite. Die is, noch min noch meer, de hedendaagse versie van een nog zotter Marxisme. Zeg maar een soort vernieuwde her-interpretatie van het clootjesvolk dat in 1789 de Bastille bestormde en even later zichzelf uitmoordde.

    Ik schreef het reeds zo dikwijls, zij het met andere woorden: hier moeten we van af. Het zijn zij of wij in de wedloop om als eerste,n onder de grond te belanden.

    Liefst zo rap mogelijk actie, vooraleeer er drama’s gebeuren. Het vuur is trouwens al aan de lont in Oekraïne. En voor de Navo, dus voor ons, is dat nog maar het begin.

    Eigenlijk hebben wij, ouderen, zoiets al ne keer precies datzelfde beleefd. Dat was toen Hitler Stalin uitddaagde tot die in ’n Franse colère schoot, en Hitler kort en goed totaal van de kaart veegde. Maar toen…. stopte met de verovering van de rest van de wereld….

    Ha ja, nog waar ook. Stalin was van geboorte ’n Georgiër, en nu hunkert dat land om lid te worden van de…..Navo.Nu, heden ten dage, haast 100 jaar later, staan er andere spelers op het veld. Maar veel bijgeleerd hebben die niet. Integendeel. Naarmate ze slimmer zijn geworden is hun pretentie tien keer verveelvoudigd. Onze bloedeigen Keizer Karel wist het reeds: de blijvende vrede wordt bevochten aan de onderhandelingstafel, en niet in het open veld.

    *

     Digithalys

    01-07-2022, 11:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.651 – LAATST, TOT TWEMAAL TOE DE DUITSERS, VROEGER OM DE PAAR HONDERD JAAR DE TURKEN ONS VEL - MAAR NU ZIJN WE DRUK BEZIG MET ONSZELF BINNEN TE VALLEN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    WOENSDAG 29 JUNI 2022

    *

    vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    651 – LAATST, TOT TWEMAAL TOE DE DUITSERS, VROEGER OM DE PAAR HONDERD JAAR DE TURKEN ONS VEL - MAAR NU ZIJN WE DRUK BEZIG MET ONSZELF BINNEN TE VALLEN

    *

    I N H O U D

    Gisteren, 28 Juni is op de jaarkalender al bijna heel z’n leven een werkelijk traumatische verjaardagdag.

    Laatst (1914) de moord in Sarajewo op het jonge Oostenrijkse Keizerspaar, als directe aanleiding voor het begin van WO I, de afschuwelijkste aller tijjden, maar eeuwen vroeger (1389) was er de verloren Slag bij het Merelveld in Servië, waar Sultan Murath I, ziek als ‘n hond, met de zege die droop van het Christene Bloed, ging lopen.

    1389…..Dus even na Froeninghe, maarmet totaal omgekerde resultaten. Waariot de Islam bloklnaar voor een paar honerd jaar de nodige lessen getrokken heeft.

    U lest hieronder bij Doorbrak een korte samenvatting over deze twee dramatische ervaringen die zch nu weer, maar dan in een veel grotere orde, dreigen te herhalen.

    En wij, Vlamingen, ons maar intussen onledig houden zeker met ’n bescheiden moordpartijdje aan ergens een beekje

    aan de Kortrijkse Leieboorden….

    Alles met mate, zei de technieker van de Brugse Spiritus Fabreiken mij ooit eens, toen ik hem ietwat spottend confronteerde met de spreekwoordelijke kat bij de melk. Ja Ja, soms proefde hij wel eens iets direct van ‘t vat, maar altijd… met mate, namelijk met een maatbekertje uit het Lab…

    Het maatbekertje voor onze Gulden Sporen Viering is gewoon de verslavende boeiënde aanzet om bij de volgende verkiezingen, die herdenking om te zetten in een daverende overwinning op… weeral die Franstalige pretentie. Zodat we eindelijk weer op eigen poten staan, vooraleer de EU boven ons hoofd de hele boetiek besodemietert.

    Andere Meesters, maar dzelfde loense streken…. Waar zouden ze die anders geleeerd hebben?

    29-06-2022

    *

    EEN SOCIALISTISCH SOCIAALECONOMISCH BELEID ?

    *

    Op de Vlaamse feestdag van 2020 was er in het Antwerpse stadhuis een ontmoeting tussen Bart De Wever en Paul Magnette, deze laatste vergezeld van Thomas Dermine, ondertussen staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen in de regering Decroo. Er is toen uitgebreid gepraat over een mogelijk confederalisme waarbij Magnette bereid zou geweest zijn daarin heel ver te gaan en dat confederalisme a.h.w. zou aanvaarden in een soort ruil voor een ‘socialistisch sociaaleconomisch beleid’. Mede door de woordbreuk van Open VLD-voorzitter Lachaert t.o.v. zijn blauwe achterban, is daar niets van in huis gekomen en werd Paarsgeel vervangen door Paarsgroen. Door de toetreding van cd&v, die alleen maar diende om de Vlaamse federale oppositie te verzwakken, werd het tenslotte Paarsgroen+, waarbij de N-VA van De Wever, na het Marrakech-debacle, de verhoopte herverkiezing er niet doorkreeg en bij de doorstart tot twee keer toe het deksel op de neus kreeg.

    Niettegenstaande zijn partij telkens genegeerd werd, blijft De Wever mordicus vasthouden aan een mogelijk akkoord met de PS voor 2024. Om nog eens een keer voor de gek te worden gehouden? Met de hete adem van de Waalse communisten - die het Waalse ABVV in hun greep hebben - in zijn nek, regerend met een partij die hij minacht (MR) en een die hij wantrouwt (Ecolo), zit er voor Magnette niets anders op dat de linkse kaart te blijven trekken. Het enige wat De Wever daarbij nog mag komen doen, is Wallonië de garantie geven dat Vlaanderen de rekening wel zal betalen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     

    VELDEGEM

    Dat van die dorpsdokter die met zijn vuile poten niet kon afblinven van wat in de kniebroeken van jonge patïentjes zat, is, na jaren oogluikend toegelaten misbrtiik, terug op vrije voeten. Onder strenge woorwaaden zoals dat heet.

    En ja, de zaak heeft ’n staartje, waarover de Regime Medoa er wel het zwijgen toe doet. Gelukkig voor de goede moraal, zijn daar nog de vrienden van het VB….

    Tom Van Grieken Retweeted

    Bart De Meulenaer

    Dus minderjarigen kunnen gewoon instemmen met sex met een 52-jarige, en dan is dat ok. De pedofielen danken justitie om hun afwijking te normaliseren.

    Maar durf niet 51 rijden waar je 50 mag.

    Wat een land.

     

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    om Van Grieken Retweeted

    *

    Dries Van Langenhove MP

     

    @DVanLangenhove

    21h

    Staatssecretaris voor Asiel & Migratie

    @Nicole_demoor

    laat zonet weten dat haar topprioriteit het inrichten van nóg meer asielplaatsen is. Meer van hetzelfde dus We hebben niet meer asielplaatsen nodig, we hebben minder asielzoekers nodig! Stop de instroom, start de uitstroom


     

    DE MOORD OP AARTSHERTOG FRANZ FERDINAND VAN OOSTENRIJK EN ZIJN VROUW SOPHIE (1914)

    **

    28 juni. Net binnen: aartshertog Franz Ferdinand en Sophie Chotek neergeschoten door Gavrilo Princip

    Vandaag - 28/06/2022 Luc Pauwels

    -

    Elk jaar   In Oekraïne, Dag van de Grondwet, ter herinnering aan de aanname van de grondwet op 28 juni 1996. Officiële feestdag, vrije dag. Maar voor wie?…

    vandaag

    Sharon Christa McAuliffe (1948-1986)

     

    1986   Het Amerikaanse ruimteveer Challenger ontploft in de lucht, 73 seconden na de lancering op Cape Canaveral in Florida: vijf mannen en twee vrouwen vinden de dood. De ramp is wereldwijd live op televisie te zien. De cockpit kwam nog grotendeels intact uit een wolk verbrandende gassen tevoorschijn en viel ruim 16 kilometer omlaag om op het wateroppervlak van de Atlantische Oceaan uiteen te spatten. Daarbij stierf de hele bemanning. Onder de slachtoffers is de eerste Amerikaanse burger-astronaut, de lerares Sharon Christa McAuliffe (1948-1986). Ze laat een man en twee kindjes van 9 en 6 na.

    1983   Geboorte in Heemstede (Noord-Holland) van Thierry Baudet, politicus, historicus, auteur en jurist. Oprichter en politiek leider van het Forum voor Democratie (FVD). Noemt zichzelf een politieke en intellectuele erfgenaam van Pim Fortuyn (1948-2002). Hij wil af van de Europese Unie, althans in haar huidige vorm, en waarschuwt voor islamisering. Sinds 2017 is hij lid Tweede Kamer en fractievoorzitter, ‘Politicus van het Jaar’ 2017. Kleinzoon van hoogleraar en oorlogscorrespondent Henri Baudet (1919-1998), achterkleinzoon van de hoogleraar wiskunde Han Baudet (1891-1921). De familie is afkomstig uit Henegouwen.

    1965   Het eerste commerciële telefoongesprek via de satelliet vindt plaats tussen Europa en Amerika.

    vandaag

    Karin Bloemen (°1960)

    1960   Geboorte in Alkmaar (Noord-Holland) van Karin Bloemen, actrice, cabaretière en zangeres. Bijnaam: ‘La Bloemen’. Ze schrijft ook columns en verhalen. Op tv werd ze bekend door Bloemen voor…, Karin, De kip en het ei, Zeg ’t maar, De Vereenigde Algemeene, enz. Films met haar zijn onder meer: De ijssalon, Shadowman, Nachtvlinder, Pipo en de p-parelridder. Ze zong Het dorp, Alles wat komt, enz., enz.

    1944   De bankier Alexandre Galopin (64), gouverneur van de Generale Maatschappij van België, wordt neergeschoten in de deuropening van zijn woning te Brussel. De daders zouden nazi’s geweest zijn, maar dat is tot op vandaag niet de mening van de familie. Gallopin was in Gent geboren en getrouwd met Elisabeth Verriest, een nicht van Hugo Verriest.

    1935   IJsland is het eerste land ter wereld dat – in bepaalde gevallen – abortus legaliseert. Niet omdat de IJslanders zo ‘progressief’ zijn, maar omdat het nu eenmaal sinds mensenheugenis in hun traditie ligt, bv. bij zwangerschap ten gevolge van verkrachting.

    1932   Wet op het taalgebruik in bestuurszaken die het Nederlands in Vlaanderen eindelijk tot enige bestuurstaal maakt en moet zorgen voor taalevenwicht in Brussel en de centrale overheid. Oprichting van een Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT). Prof. Lode Wils merkt hier bij op: ‘Toch was het de Duitse bezetter (…) die een vollediger toepassing van de wet van 28 juni 1932 afdwong’.

     

    1919   Ondertekening van het Verdrag van Versailles, waardoor de Eerste Wereldoorlog officieel is beëindigd. Duitsland verliest Elzas-Lotharingen, Oost-Pruisen en het Memelland. Danzig wordt tot ‘vrije stad’ getransformeerd, het Saarland voor 15 jaar onder het protectoraat van de Volkenbond geplaatst. Duitsland wordt opgezadeld met torenhoge ‘herstelbetalingen’ die zijn totaal verzwakte economie niet kan opbrengen. De weerstand tegen dit verdrag, dat door de Duitse politieke opinie als een ‘Diktat’ wordt ervaren, werkt de opkomst van Hitler sterk in de hand.

    1918   Geboorte in Moerbeke-Waas van de Vlaamse dichter Anton van Wilderode, auteursnaam van Cyriel Coupé.

    vandaag

    Wim Sonneveld (1917-1974)

     

    1917  Geboorte in Utrecht van Wim Sonneveld, cabaretier, zanger en acteur. Begon bij Louis Davids en Lou Bandy. Speelde orgeldraaier ‘Willem Parel’ op de VARA-radio (1954), en ‘Professor Higgins’ in de musical My Fair Lady (1960). Werkte even in Hollywood (1956), zong onder meer Catootje, Tearoom tango, De kat van ome Willem, Het dorp, In een rijtuigje (met Leen Jongewaard). Hij speelde in de films Het wonderlijke leven van Willem Parel, Silk stockings, Op de Hollandse toer. Hij overleed in 1974 aan een hartaanval.

     

    1914  Aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk en zijn vrouw Sophie worden in Sarajevo doodgeschoten door Gavrilo Princip, een lid van de Servische terreurorganisatie De Zwarte Hand. Bij een bezoek aan de stad pleegt men met een granaat een aanslag op de kroonprins. Die kan de granaat afweren, maar ze ontploft in de volgende open koets en verwondt drie legerofficieren. Als Franz Ferdinand later op de dag de gewonden in het ziekenhuis wil bezoeken, botst hij per toeval op Gavrilo Princip die hem en zijn vrouw neerschiet. Deze moord vormt de directe aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.

    vandaag

    Alexis Carrel (1873-1944) op een Zweedse postzegel

    1873   Geboorte in Sainte-Foy-lès-Lyon van Alexis Carrel, Franse chirurg, anatoom en bioloog die ook in de Verenigde Staten werkte (Universiteit van Chicago en het Rockefeller Instituut). In 1912 kreeg hij de Nobelprijs voor Geneeskunde voor zijn onderzoek naar directe vaatanastomose, waardoor het mogelijk werd organen met hun eigen aan- en afvoerend bloedvaten te transplanteren. Carrel is de auteur van enkele belangrijke levensbeschouwelijke boeken zoals L’homme, cet inconnu (1935), in vele talen vertaald, onder meer in het Nederlands als De onbekende mens, en Réflexions sur la conduite de la vie (postuum, 1950). Hij overlijdt in 1944.

    1838   In de Westminster Abbey in Londen wordt koningin Victoria gekroond.

    1598   Overlijden in Antwerpen van Abraham Ortelius (71), eigenlijk Abraham Ortels, Vlaams geograaf, initiator van de moderne atlas.

    1577   Geboorte in Siegen (Noordrijn-Westfalen), uit Brabantse ouders, van Pieter Pauwel Rubens, kunstschilder en diplomaat.


    28 Jini 1389  

    Tijdens de Slag bij het Merelveld wordt het leger van de Servische prins Lazar Hrebeljanović verslagen. In 14de eeuw veroveren de Osmanen steeds meer gebieden in Europa. Onder leiding van de Turkse sultan Murat I wordt in 1371 aan de rivier de Marica in Bulgarije een groot leger bestaande uit Hongaren, Serviërs en Bulgaren verslagen. Twee jaar later neemt de Ottomaanse sultan ook de Bulgaarse hoofdstad Sofia in. De Servische prins Lazar Hrebeljanović wil iets doen tegen de oprukkende islam en sluit een coalitie met de christenen uit omliggende landen. Een groot leger van Serviërs, Albanezen, Bosniërs, Hongaren en Moldaviërs gaat op 28 juni 1389 de strijd aan met de Turken bij het Merelveld in Kosovo. Beide partijen lijden enorme verliezen, maar de Slag op het Merelveld wordt uiteindelijk gewonnen door de Turken.

     

    De Slag op het Merelveld wordt in Servië nog altijd herdacht. Hoewel ze de slag verloren, is men er trots op dat de Serviërs de Turkse opmars naar West-Europa stuitten. De Turken hadden grote verliezen geleden en probeerden niet verder Europa binnen te trekken. Voorlopig althans.


     LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Zweden en Finland: de Navo-kogel is dus door de kerk, hoor ik daarnet de BRT met haast overslaaande stem verkondogen. ‘Madrid’ – of moet ik nu met die nieuwe CCVP-voorzitter, eerder zeggen Medrid - is dus al ’n eerste succes. Poetin mag zich nog aan heel wat meer verwachten. Tot fir door dfe Navo ingebussels geraakt als een Kersteklind en zich overgeeeft.

    Hitler was nog klein bier vergelleken met de Navo!

    En de Navo, dat zij wij met z’n allen. Met tirannen als Ruitte aan de leiding. U heeft die gast toch ook bezig gezien, toen die, ver weg en dus veilig vooor de Hollande boeren, in Madrid zijn stiksdtof-moordpartij verdedigde….

    Sultan Erdogan, Ach, dat Merelveld ut 1389 alweer! hoe tegensprakelijk ook, heeft als Lid van de Navo, uiteindelijk inderdaad blijkbaar zijjn VETO ingetrokken. Later komen we wel te weet tegen welke financiële en vooral omvolkings voorwwaade. voorwaarden… Voorlopig hebben we daar geen zaken mee.

    Who’s next? Is ’n vraag die we alleen maar binnensmonds mogen stellen.

    En vooral: wat denken de Russen zelf hierover? Gaan die misschien méér willen bieden? Staat Moldavie met de Moldau inbegrepen te koop?

    Zwijgn jongens en meisjes, met diene Poetin mogen we ons aan alles verwachten. Het is toch nooit zijn bedoeling om, eenmaal de tijd gekomen, om heel het boeltje zelf in handen te nemen?????

    Rome of Moskou, waar hebben we dat nog gehoord?

    *

    Digithalys

    30-06-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.650 – OMA’S NACHTEMMER NOG EVEN BIJVULLEN MET ’N ARABISCHE HALFBLOED EN ‘N LIKKEBAARDENDEE SMULPAAP

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    Dinsdag 28 Juni 2022

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

    Vlaams Belang


    **

    Op zondag 10 juli organiseren we onze jaarlijkse Sporenviering! Deze keer komen we samen in Brugge. Naast randanimatie voor jong en oud brengt ook onze voorzitter

    @tomvangrieken

    zijn traditionele 11 juli-boodschap. Meer info en inschrijven vindt u via https://vlaamsbelang.org/sporenviering/.

     *

       650 – OMA’S NACHTEMMER NOG EVEN BIJVULLEN MET ’N ARABISCHE HALFBLOED EN ‘N LIKKEBAARDENDEE SMULPAAP

    *

    I N H O U D

    Hierna gaat het deksel dicht, de inhoud wotdt weggekipt, en net als Oma vroeger deed, wordt alles netjes en proper klaar gezet voor de eerstvolgend verder normaal menselijk gebruik…

    ****

    Ja, ik had het over de Lilluputter en MISSIAS van de aan lager wal geraakte CVP, de Plopsaland bunny uit verre vrrmde streken, en over de weldoorvoede Jan Achterhesp die zich nu al klaar maakt om na de Vlaamse Verkiezingen, als een circuscclown achterse voor, het vlaams Belang e berijden. Ja, zelfs om het lang voordien virtueel de Gulden Sporen te geven recht in de muil van het Waalse vuur.

    Plaats van dat tweede gebeuren? Waar anders dan in Plopsaland?

    En dan is het hoog tijd voor mijn hiernavolgende berouwolle bekentenissen. Met daarbij de stellige belofte, Eerwaarde Heer Biechtvader, van het nooit meer te doen.

    Eenmaal die nachtemmer leeggemaakt is, wordt het taalgebruk op deze blog weer als van ouds. Eenmaal de lapsmeerderij voorbij is, zullen wij ons weer gedergen

    zolals het hoort in een gezelschap van (iotrlijk) deftige mensen.

    Net als ‘n vervuilde maag, moest het er eerst even uit. Het spijt me voor Moeder Natuur, maar spreekwoordgeijk zal die wel zichzelf herstellen.

    -

    En ja, voor ik het vergeet! Dan is er nog de de tekeurgang van de Oostbloklanden waaroveer helemaal onderaan Doorbraak een bloesstollende bloemlezing ten beste geeft. Om dumen en vingers van af te likken. Tenminsrte zo lang tot ook daar de Plaatselijke Elite de stinkende geplogenheid van de onze nog niet heeft overgenomen. Mar de vooruitzichten op bog grotere woestijnen van kak-zn pis wanbeheer , afgaande op de Himalaya’s aan Euro’s die ze worden toegestopt om ze allemaal ijn ons kamp te krijgen, bedriegen niet Wat gebeurt in Oekraïne met Poetin is nog maar een schot voor de boeg vzn wat nog allrmaal volgt. De realiteit overtreft namelijk nu al de verbeelding.*

    28-06-2022

     

    DE VERLOSSER

    *

    Zoals verwacht werd Sammy Mahdi vorige zondag verkozen – in pretpark Plopsaland, nota bene - tot nieuwe voorzitter van de christendemocraten. Hij was ook de enige kandidaat voor de alles behalve benijdenswaardige job en van hem wordt verwacht dat hij de zieltogende partij er weer bovenop zal brengen. De Verlosser, zeg maar en dat kan men letterlijk nemen. De naam Mahdi, uitgesproken zoals hij geschreven is – met een ‘a’ dus – betekent in het Arabisch nl ‘Verlosser / Messias, wat waarschijnlijk de reden is waarom Sammy in zijn achternaam de ‘a’ als ‘e’ wil uitgesproken horen.

    Of hij het waar gaat maken, is een ander paar mouwen. Hij zou best kunnen beginnen met zijn partij uit de federale Paarsgroen+ regering terug te trekken, want ze hebben haar daar niet eens nodig, zodat de deelname zich daar beperkt tot het verwerven van postjes, net zoals trouwens bij Open VLD het geval is. Persoonlijk vind ik dat hij best die zwarte baard zou afscheren. Hij zou er m.i. een stuk sympathieker mee uitzien. Er lopen dezer dagen al genoeg griezels rond.

    ---

    Ik kom even terug op mijn blog van gisteren om te zeggen dat ik ook niet geloof in een samenwerking tussen N-VA en VB, zolang De Wever dwars blijft liggen. Daarom mijn oproep aan die N-VA kiezers die recentelijk zegden wél samen te willen werken, zich eventueel te beperken tot het stemmen voor het VB op enkel de regionale kieslijst, waardoor de kans op een meerderheid van Vlaamsnationalisten in het eigen Vlaamse parlement mogelijk blijft, ongeacht wat De Wever daarover nog vertelt.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    KORTRIJK 1302 VANDAAG

    De versteende open oevers van de historische Leiboorden verwachten U met open armen voor de wederopvoering na 720 jaar, van deberoemde vechtpartij tussen het kruim van de Franse ridderschare en de Vlaamse boerkens van (toendertijd)compleet te lande. Verfilmde reportages van al die wereldberoemde sterren met 5G, digitaal wereldwijd ter beschikking tegen contante betaling. Overdekte wind- en regendichte tribunes, stromede rivieren van edel vocht of van bruin stromend bier in hernieuwbare plastic bekers, al naargelang Uw financiële draagkracht. Het nagespeeld spektakel speelt zich – onfgevallen vrij – voor Uw ogen af. Politietoezicj gewaarborgd.

    Mondmaskes (ter voorkoming van dat Chinees griepke dat weer is opgedoken) & Goedendags (als bescherming tegen zakkenrollers) zijn niet verplicht, maar worden ten zeerste aangeraden.

    Het Stadsbestuur iheeft zich, op kosten van de belastingbetaler, andrs dan in 1302, grondig laten verzekeren tegen gebeurlijke ongevallen op en rond de slagvelden.

    Elck zegge het voort want het moet opbrengen!

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Theo Francken MP

    **

    Defensie koopt 18+1 extra Caesars aan, naast de 8+1 die al besteld waren. Zware artillerie. Nodig. Goed nieuws voor Brasschaat…

    JAMBON: ‘N-VA-VB-MEERDERHEID IS INTERESSANTE ONDERHANDELINGSPOSITIE’

    **

    Vlaams-minister president geen voorstander nationalistische samenwerking, maar laat deur op een kier

    *

    -

    Als de kiezer N-VA en Vlaams Belang aan een meerderheid helpt in Vlaanderen, dan is dat volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ‘een interessante positie om federaal verregaande onderhandelingen te voeren’. Dat verklaart Jambon in een interview dat u in een uitgebreide versie kan lezen in het derde nummer van Doorbraak Magazine. Jambon zegt ook niet langer overtuigd te zijn van het nut van het Covid Safe Ticket voor Vlaanderen.

    Voor Jan Jambon is een samenwerking met het Vlaams Belang per definitie moeilijk om verschillende redenen. ‘Op sociaaleconomisch vlak concurreert het VB met de PS, zo lijkt het soms. We hebben geen plannen, noch intenties om met hen samen te werken. Zeker niet zolang die partij is wat ze nu vaak etaleert. Zowel N-VA als het VB strijden om het politieke marktleiderschap in Vlaanderen. Voor N-VA is de inzet het marktleiderschap behouden’.

    Dit gezegd zijnde, lijkt Jambon echter de deur op een kier te laten als de Vlaamse kiezer beide partijen groot maakt.

    Jambon: ‘Als VB en N-VA samen een meerderheid in het Vlaams parlement halen, dan kan ons dat in een interessante positie brengen om op federaal vlak de fronten in beweging te krijgen. Ik zeg daarmee niet dat wij met hen een meerderheid gaan vormen. Maar als beide partijen opgeteld een meerderheid aan zetels hebben in het Vlaams parlement, dan is dat een interessante positie om op het federale niveau verregaande onderhandelingen te voeren. Op voorwaarde dat N-VA het marktleiderschap heeft, natuurlijk.’

    Jambon wil naar eigen zeggen ook onderhandelen met de PTB over de toekomst van België ‘als de Waalse democratie hen naar voren schuift’. Voor de Vlaamse minister-president moet de gezondheidszorg alleszins de deelstaten volledig toekomen.

    ‘Nu niet meer overtuigd van nut CST’

     

    Doorbraak interviewt Jambon uitgebreid in de derde editie van Doorbraak Magazine. De verschillende crises die Vlaanderen doorstond en doorstaat komen daarbij aan bod. Te beginnen met het Vlaamse covidbeleid.

    ‘De grond van de zaak is dat we in een Vlaamse context geen Covid Safe Ticket (CST) nodig hadden, zo durf ik denken. Maar of we de anderen daarvan een jaar geleden hadden kunnen overtuigen? Vandaag is de situatie fundamenteel anders. Op 30 juni zijn de coronamaatregelen normaal gezien afgeschaft, en daarna zullen andere regeringen echt moeite moeten doen om ons te overtuigen van het verdere nut van het CST’.

    Gevraagd naar het feitelijke nut van het CST in een regio waarin kwetsbaren zich vanzelf laten vaccineren, zegt Jambon: ‘Het Covid Safe Ticket was er al voor we wisten dat we een vaccinatiegraad van meer dan 90% zouden behalen in Vlaanderen. We wisten vooraf niet dat we een vaccinatiegraad van 95% zouden behalen. Ik was altijd een koele minnaar van het CST, om niet te zeggen dat ik er ronduit tegen ben. Maar we zaten met vele verschillende regeringen rond de tafel. We moesten met een consensus naar buiten komen. Erger zou zijn wanneer we naar buiten zouden komen met de boodschap dat we geen consensus konden vinden. In volle gezondheidscrisis zou de bevolking dat niet pikken. Dus was het antwoord iets tussenin. Het was geen gemakkelijke periode om daar als bestuur een antwoord op te geven’.

    ‘De Vlaamse regering – dus niet alleen ik – was meer uitgesproken verenigd over andere dingen dan volksgezondheid alleen. De federale regering heeft heel de covidperiode lang zelden veel tekenen van eenheid gegeven. Frank Vandenbroucke kon nooit alleen beslissen zonder consensus binnen zijn regering, en heeft dat ook nooit gedaan. Wat hij wel vaak heeft gedaan, is aangeven dat hij niet akkoord ging met de compromissen van het overlegcomité. Maar dat is iets anders’, zegt Jambon in het interview.

    Oosterweel

    De problemen rond de Oosterweelverbinding zijn voor Jambon eerder klein. De Vlaamse minister-president is van mening dat problemen er zijn om opgelost te worden. Extra strenge normen voor PFOS zijn voor hem niet nodig.

    Jambon: ‘Iedereen is ervan overtuigd dat de Oosterweelverbinding er moet komen. Vooraleer de eerste auto over de nieuwe verbinding rijdt, zullen er nog problemen opduiken die we zullen oplossen. De politieke wil om dit project te doen slagen is sterk. Ook de meeste burgers staan achter het project. Het gaat niet zomaar om een nieuw stuk snelweg, maar over de leefbaarheid van heel Antwerpen en Vlaanderen’.

    ‘We hebben in Vlaanderen getracht om ons te conformeren aan de Europese PFOS-normen. Maar we willen niet te ver vooruitlopen door de allerstrengste normen te hanteren. Toen producent 3M begon met de productie van PFOS, waren er helemaal geen normen. Je moet alles in zijn tijdskader zien’.

    Meer leest u in Doorbraak Magazine.

    Christophe Degreef

    *

    MOLDAVIË KRIJGEN LEGE DOZEN MET EEN PRIJSKAARTJE

    *

    Erkenning kandidaat-lidstaten draaide meer rond geld dan geopolitiek

    Analyse 27/06/2022

    *

    De analyses over de status van kandidaat-lidstaat die Oekraïne en Moldavië afgelopen donderdag van de Europese Raad kregen, focussen allemaal op de symboliek van deze beslissing. Daar valt veel voor te zeggen, maar het is een te gemakkelijke analyse. Historisch was de beslissing geenszins. Plannen of tijdslijn ontbreken, de beslissing is niet definitief en de kostprijs zou weleens schrikbarend kunnen blijken zonder dat het ooit tot lidmaatschap komt.

    Signaal aan Moskou

    ‘De status kandidaat-lidstaat is een signaal aan Moskou.’ Door de illegale oorlog die de Russische president Vladimir Poetin ontketende op 24 februari, lag die populaire voorgekauwde analyse voor de hand. De uitleg past ook perfect in het geopolitieke discours van de Europese Unie (EU) van voor en tijdens de oorlog.

    Maar ze sprak voor haar beurt en overschreed haar bevoegdheden

    Toen de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, op 27 februari uitriep dat Oekraïne ‘één van ons is en we aan hun kant staan’, verwoordde ze misschien een algemeen Europees gevoelen of sympathie. Maar ze sprak voor haar beurt en overschreed haar bevoegdheden. Die modus operandi bleef ze aanhouden en blijkbaar wijst geen enkel lid van de Europese Raad van regeringsleiders haar op die eigenlijk ongepaste profilering.

     

    De morele steun van de Unie aan Oekraïne staat buiten kijf. Veel kritiek op de pro-EU-houding van het regime in Kiev is ronduit malicieus. Voor de duidelijkheid is het belangrijk even de zaken op een rij te zetten.

    Moldavië

    Laten we beginnen met het kleinste land. De voormalige Sovjetrepubliek Moldavië is het armste land van Europa en is nu ook kandidaat-lidstaat. Op zich zit dat oorspronkelijk deel van het Koninkrijk Roemenië (dat de Sovjet-Unie na de Tweede Wereldoorlog annexeerde) al jaren in de situatie van Oekraïne. Kort na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie begonnen ingeweken Russen een opstand en bezetten een deel van het land dat net als de opstandige provincies in Oekraïne door het Kremlin erkend is als de onafhankelijke staat genaamd Transnistrië.

    Op zich is het geen bezwaar want Cyprus kon ook EU-lid worden. Cyprus wordt eveneens gedeeltelijk bezet door een ander land (Turkije). Zogezegd om een etnische minderheid te beschermen. Des te opmerkelijker is dat de agressor en bezetter Turkije zelf ook kandidaat-lidstaat kon worden van de Unie en bovendien pretoetredingssteun ontving ter grootte van 9 miljard euro. Dat tussen 2007 en 2020. Tel daarbij de 40 miljard euro voor de vluchtelingendeal (volgens Ankara ontvingen ze maar 3 miljard euro).

     

    Een hereniging met Roemenië zou meteen lidmaatschap opleveren, maar de door Boekarest gesponsorde regering in Chisinau is ondertussen het pluche gewend en wil liever autonoom blijven dan opgaan in een deel van Roemenië. Hun enig argument is dat het Roemeens in het deel van het historische Moldavië (en Bessarabië), dat in Moldova ligt, in het cyrillisch geschrift geschreven wordt. Dus het Russisch alfabet. Over het nut van die onafhankelijke toetreding tot de Europese Unie discuteren ligt natuurlijk even gevoelig als over het nut van het niet-herenigen van Vlaanderen en Nederland binnen de EU filosoferen.

     

    Georgië, een ander land dat graag kandidaat-lid van de Europese Unie wil worden, verloor ook delen grondgebied aan separatisten met militaire steun van Moskou. Zowel Georgië en Oekraïne zouden overigens graag NAVO-lid zijn.

    Geen historische top

     

    Vier maanden na het begin van de oorlog tijdens deze ‘historische’ Europese top, schoven de regeringsleiders de aspiraties van de westelijke Balkan-landen opnieuw voor zich uit. Met uitzondering van Noord-Macedonië. Dat dankzij de recente val van de Bulgaarse regering en een stemming van het Bulgaars parlement vrijdag alsnog gedeblokkeerd raakte. Bulgarije wou van Noord-Macedonië gedaan krijgen dat hun taal als een soort Bulgaars werd gezien, dat de Bulgaarse minderheid rechten kreeg enzovoort.

    Voor Albanië, Kosovo, Montenegro, Servië en Bosnië-Herzegovina bleek de ‘historische’ top een flop. Eigenlijk was de top al bijna twee jaar gepland om het probleem van de westelijke Balkan op te lossen. Een probleem dat enkel sommige Oost-Europese landen willen oplossen. De reden is dat de Unie de vorige uitbreidingen met Roemenië en Bulgarije niet nog steeds verteerd heeft. Armoede, georganiseerde misdaad en corruptie waren maar enkele problemen. Vooral het ‘sociaal toerisme’ vanuit die landen overrompelde de sociale zekerheid in rijkere lidstaten.

    Uitbreiding was geen rem op integratie

     

    Die drastische uitbreidingen waren een zet van de Britten om de te grote politieke integratie van de EU af te remmen. Maar door de Brexit gebeurde net het omgekeerde. De Britten hadden duidelijk de rol van de Europese Commissie onderschat. De EU bleef juist steeds meer invloed opeisen.

    Om die drang naar een EU-superstaat niet te temperen willen de Fransen en de Duitsers nu opnieuw een uitbreiding, maar dan een ‘lightversie’. De Franse president Macron liet tijdens de top ballonnetjes op over een grote Europese ‘politieke gemeenschap’ inclusief de Britten (die eerder via de Brexit uit de EU vertrokken). Een soort geopolitieke EU-club vergelijkbaar met de Europese Economische Ruimte. Een EU zonder economische of sociale integratie en zonder een bevoegde Europese Commissie en een bevoegd Hof van Justitie.

    Georgië en zelfs Armenië – mocht het zich loswrikken uit de Russische invloedssfeer – kunnen dan bij die Europese club. De inspanning van Charles Michel in opdracht van de Europese Raad om het conflict rond Artsach tussen Armenië en Azerbeidzjan op te lossen moet zeker in dat perspectief bekeken worden.

    Alles draait om perceptie

    Er verandert nochtans fundamenteel niks qua tijdslijn betreft lidmaatschap van enig land. De beslissing van kandidaat-lidmaatschap is zelfs omkeerbaar. Met even groot gemak kan die status ingetrokken worden. Alles draait om perceptie.

    Een uitspraak van Frank Schimmelfennig, professsor EU-politiek aan de ETH in Zürich illustreerde perfect die perceptie. ‘The EU summit is a one-off historic opportunity to get things right.’ Een éénmalige kans om de juiste beslissing te nemen. Tussen in pak voor de camera’s van de wereldpers verklaringen af te leggen en de juiste daden te stellen is echter een enorm groot verschil.

    Tweedaags spektakel

    Eigenlijk was de hele top een tweedaags spektakel dat nauwelijks verschil opleverde. Zonder concrete plannen blijft alles een lege doos. Of toch niet. Waarom niet? Omwille van een grote zak EU-geld van 79,5 miljard euro genaamd NDICI. Vorig jaar fuseerde de Unie een aantal instrumenten om met geld andere landen in de invloedsfeer te trekken.

    NDICI staat voor ‘Neighbourhood, Development and International Cooperation Instrument’. Vroeger waren die EU-middelen verdeeld over elf verschillende fondsen. Momenteel gaat geld uit NDICI naar Armenië, Azerbeidzjan, Oekraïne en de zogenaamde Oostelijke Regio. De Europese Unie heeft trouwens een gelijkaardig programma met Egypte, Jordanië en de zogenaamde Zuidelijke Regio.

    Toen de westelijke Balkanlanden kandidaat-lidstaat werden, verschoven ze uit die nabuurschap-vehikels van de Europese Dienst voor Extern Optreden of EDEO van de socialistische hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter van de Europese Commissie naar de vehikels van de dienst uitbreiding van de Hongaarse eurocommissaris Olivér Várhelyi. Die laatste beheerde ook al de budgetten rond de associatieverdragen met Oekraïne, Georgië en Moldova. Várhelyi kreeg in september 2021 een budget van 14,2 miljard euro voor ‘pre-toetredingsbijstand’ voor de periode 2021-2027. Uit het coronaherstelfonds Next Generation EU is ook nog eens 15,5 miljard euro beschikbaar.

    Democratie betalen

    Al die instrumenten of vehikels gebruiken EU-geld om de transitie van landen naar EU-waardige democratieën te betalen. In de praktijk vormen ze onderdeel van de normative power doctrine. EU-regelgeving en EU-trouw afdwingen met geld. Dat kan op papier gaan over de zogenaamde SDG’s of sustainable development goals. In essentie zijn het vooral ideologische stokpaardjes en de gelijkschakeling met de visie van de Europese Commissie.

    Samenwerking was er al. Steun was er ook al. Oekraïne kreeg al een financieel steunpakket van 1,2 miljard euro dat de Commissie eind januari 2022 heeft aangekondigd. Op 31 mei besloot de Europese Raad om 9 miljard euro steun te geven om lopende rekeningen te betalen. Een week eerder gaf de Europese Commissie al 2 miljard euro militaire steun uit de Europese Vredesfaciliteit (EPF). Tussen 2004 en het begin van de oorlog ontving Oekraïne al 14 miljard euro (leningen van EIB en EBRD niet meegerekend).

    Het Oostelijk Partnerschap is een organisatie van de EU, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Moldova, Oekraïne en het momenteel uitgesloten Wit-Rusland. In praktijk bewijzen Oekraïne en Moldova al lang lippendienst in ruil voor EU-geld. De essentie van de toekenning van kandidaat-lidstaat is dat het grotere fondsen sneller vrijmaakt. Dat pretoetredingssteun kan gegeven worden aan Oekraïne en Moldava. Dat de Europese Commissie niet telkens om enveloppes steun moet gaan bedelen bij de Europese Raad van regeringsleiders die daar unaniem over moeten stemmen.

    Lode Goukens

      *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Zoals U ziet: er is niets nieuws op deze wereld… Buiten natuurlijk de topklasse van de bewapening van het ABL. Klaar om tegen Poetin en die domme Russen in te zetten? Geen seconde aarzeelen, of we gaan er zelf aan.

    En ik die dacht dat soldaatje spelen ’n knelpuntberoep geworden was!!!! Geen knelpunt dus, maar een KNALPUNT-beroep.

    Twee keer raden naar de levrancier van dat soort speeldingen..

    Maar nogmaals: geld verdienen is geen schande. En het bewijst meteen ook dat diene Poetin toch nen echten lapsmeer is!

    Misschien zelfs dat die – net zoals de eigen Hogere Legerleiding, onder tafel – nog ‘n graantje meesnoept?

    Alles kan. Alles mag. Als ’t maar niet uitkomt. En daarom is de ‘Bevriende Pers’ zo onmenselijk belangrijk…

    *

    Digithalys

    28-06-2022, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.649 – HOE MEER MEN IN EEN BEPAALDE MATERIE ROERT, HOE MEER DIE BEGINT TE STINKEN – PRECIES WEGENS DE DUIIDELIJKHEID OVER WWAARIN MEN AAN HET ROEREN IS

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    **

    MAANDAG 27 JUNI 2022

    *at Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

       *

    Opmerking over onderduimse censuur & vrije meningsuiting in Klotelanden.

    *

    Het zal U ook wel opgevallen zijn, dat de afbeelding van Filip DeWinter op het nummer hiervoor één grote blanco strpp bleek te zijn. Inderdaad, zelfs na diverse tijdrovende probaties, lukte dat niet. Het bleek, bij nader toezien, inderdaad heel zeker ’n Belgenmop te zijn….

    Vandaar bij deze mijn lichtje elders gericht… Bij Wikipedia staan er diverse albums vrijelijk ter beschikking.

    De zaak van dat soort Belgen Moppen bijjft gegarandeerd opgevolgd tot Belga ontmaskerd wordt… Of tot het noodgedwongen uit de ether wegblijft.

    649 – HOE MEER MEN IN EEN BEPAALDE MATERIE ROERT, HOE MEER DIE BEGINT TE STINKEN – PRECIES WEGENS DE DUIIDELIJKHEID OVER WWAARIN MEN AAN HET ROEREN IS

    *

    I N H O U D

    Om nog even terug te komen – en om meteen vliegensvlug het deksel op deze pis & kak-ketel te doen, volgende suggestie voor ons allerliefste stikstof Zulalleke.

    Het is een ietwat voorbarig advies, dat helemaal zou kaderen in de MP-droom die men haar nu reds overlopend van wensdromen, toedicht. Zo gauw Vlaanderen onafhankelijk wordt.

    Bevreemdend toch, dat een wegdeemsterende maar vroegere ‘staatsdragende’ partij als de CVP OOK een import-product als Vootzitter kiest. En dat dan nog wel in Plopsaland, net alsof hun Bestuurlijke Prioriteiten ’n kinderprogramma zouden zijn. Ook de NV-A, zoals ik al eerder zei: de Nieuwe Vlaamse Arrogantie, geworden, is in datzelfde beddeke ziek. Daar durft men het zelfs niet eens aan om ’n hoogst nodige nieuwe voorzitter te kiezen, want de schrik zit er te diep in dat het wel eens Filip DeWinter zou kunnen zijn die als ’n vlinder uit de bus komt gekropen….
    -

    Maar nu terug naar ons onderwerp: het bestuurlijk mestprobleem van dit land.

    De opruiming van dit Kloteland zou, bij nader teozien, het best worden ingekaderd in het Stikstof Decreet van de Vlaamse Regering, die zoveel mogelijk ammioniak, dus mest, wil opruimen.

    En dan is er nog, zoals U verder zult lezen, het geval Brussel.

    Eenmaal het stuk van oorsprong ons eigen Vlaams grodgebied dat ondeertussen stinkt van prtetentie mar met het gat vol schulden zit, aan de man zal gebracht zijn, zal de stikstof-vervuiling van die kant ook als vanzelf opdrogen. Chinezen, goede betalers, maken nu eenmaal met alles korte metten.

    Bijgevolg, eenmaal onafhankelijk, zou de weg ook open liggen om de Britten te volgen in hun goede voorbeeld van de Brexit.

    Want VRIJHEID is ons hoogste goed. Het brengt ons welvart en voorspoed. Vooal als er geen buitenlandse bemoeizucht meer zou bestaan….

    27-06-2022

    *

    WOORD AAN DE KIEZER

    *

    Bart De Wever blijft volharden in de boosheid en heeft nog eens herhaald dat hij niet zinnens is zijn N-VA te laten samenwerken met het VB, zelfs niet als die twee partijen samen een meerderheid in het Vlaams parlement zouden halen bij de regionale verkiezingen van 2024.

    Als het klopt, dat meer dan 80% van de N-VA kiezers wél met het VB wil samenwerken (mijn blog ‘Vlaanderen 2024’ van 18 dezer), dan zit er niets anders op dan dat we de N-VA kiezers aanraden bij de regionale verkiezingen van 2024 voor het VB te stemmen. Als we er op die manier in slagen van het VB de grootste partij te maken, dan zal die eerst aan bod komen voor de vorming van een nieuwe Vlaamse gewestregering. Zelfs mocht dat niet lukken, zal er dan toch de kans bestaan dat De Wever er ook niet in zal slagen, daar hij niet aan een andere meerderheid zal geraken, tenzij misschien met ٔálle andere partijen, Groen en de PvdA inbegrepen. Zo’n scenario zal wel niemand zien zitten.

    Er is ook een tussenoplossing in deze zaak en dat zou zijn dat de N-VA kiezers, die willen samenwerken, voor het VB zouden stemmen op de gewestelijke kieslijsten en voor de N-VA op de federale. Op die manier zullen het de N-VA kiezers zijn en niet Bart De Wever die op deze voor Vlaanderen zo belangrijke verkiezingen de doorslag zullen kunnen geven en die ervoor zullen zorgen dat Vlaanderen - via een soevereiniteitsverklaring in het Vlaamse parlement - een eerste beslissende stap zal kunnen zetten naar zelfstandigheid.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

      

    Oostkamp bij Brugghe: nog even Uw aandacht?

    Jullie zijn daar druk bezig met 5G en zelfs met meer.

    Iemand uit de Gezondheidswereld, toevallig ’n knappe Roemeense, vestigde mijn aandacht op bepaalde volks-gezondheisproblemen.

    Moet ik nog veder uitsnorren… Maar als woord kanker valt, dan is weer van datzelfde ding aan de knikker…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    *

    Op zondag 10 juli organiseren we onze jaarlijkse Sporenviering! Deze keer komen we samen in Brugge. Naast randanimatie voor jong en oud brengt ook onze voorzitter

    @tomvangrieken

    zijn traditionele 11 juli-boodschap. Meer info en inschrijven vindt u via https://vlaamsbelang.org/sporenviering/.

    @tomvangrieken

    *

    Wat een fantastische avond was het gisteren in Antwerpen. Nationalistische partijen uit gans Europa kwamen bijeen om aan de wereld te laten zien dat er een andere Europa mogelijk is. Waar we baas zijn over onze eigen grenzen en waar onze mensen op de eerste plaats komen.

    **

    Tom Van Grieken

    Dank aan @gannemans

    , @IDParty_

    en natuurlijk de 1000 aanwezige vrijheidsstrijders om er mee een succes van te maken!

    Filip Dewinter

    Apocalyptische toestanden in #Melilla#Spanje… Duizenden illegale Afrikanen willen desnoods met geweld Spanje binnen. Een voorafspiegeling van de toekomst…

     PAUL MAGNETTE IS VAN GEDACHTEN VERANDERD

    **

    -PS-voorzitter Paul Magnette heeft aanvaard dat zijn partij toetreedt tot Vivaldi op basis van een akkoord waarin onder meer het volgende staat:

    ‘Tijdens de volgende zittingsperiode wil de regering een belangrijke bijdrage leveren aan de modernisering, de vergroting van de efficiëntie en de verdieping van de staatsstructuren. De regering zal de aanzet geven tot een breed democratisch debat over dit onderwerp, waarbij burgers, het maatschappelijk middenveld en de academische wereld worden betrokken, alsmede een dialoog tussen politieke vertegenwoordigers. Het doel is een nieuwe staatsstructuur vanaf 2024 met een homogenere en efficiëntere verdeling van de bevoegdheden overeenkomstig de beginselen van subsidiariteit en interpersoonlijke solidariteit. Dit moet leiden tot een versterking van de autonomie van de gefedereerde entiteiten en van de macht van het federale niveau.’

    Twee ministers, Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR), zijn belast met de uitvoering van deze opdracht.

    Van gedachten veranderd

    Maar Paul Magnette is van gedachten veranderd. In een interview met de krant Le Soir van 18 juni, verklaarde hij: ‘Een zevende staatshervorming in 2024 is nodig noch wenselijk, omdat Wallonië, anders dan in het verleden, over de nodige vaardigheden beschikt om aan zijn herstel te werken.’ De voorzitter van de PS, die toegeeft dat hij nooit verliefd is geweest op het institutionele systeem, voegt er niettemin aan toe: ‘Voor mij zou een federalisme met vier gewesten op een dag eenvoudiger zijn dan het huidige systeem. Maar ik voeg er meteen aan toe dat wanneer ik zeg “vier Gewesten”, dit niet betekent dat de solidariteit tussen Wallonië en Brussel verdwijnt. Volgens mij vormen Wallonië en Brussel, ook al zijn er vier Gewesten, samen een Federatie en beheren ze samen onderwijs, hoger onderwijs, cultuur, de audiovisuele sector, onderzoek…’

    Een ware provocatie

    Het is niet moeilijk zich de verbazing voor te stellen van de eerste partij van Vlaanderen, N-VA, waarvan voorzitter Bart De Wever dacht in Paul Magnette de ideale partner te hebben gevonden om in 2024 nieuwe institutionele structuren te implementeren. Vooral omdat de houding van de PS-voorzitter een ware provocatie is jegens het noorden van het land: ‘Ah, N-VA zal van haar stoel vallen? Jammer, ik hoop dat ze niet te hoog zitten… Wat wilt u dat ik zeg? De CD&V ook. En wat de provocaties van extreemrechts betreft? Zij zeggen dat ze unilateraal de onafhankelijkheid zullen uitroepen. Welnu, laat hen dat doen!’

    Laat meneer van Grieken het maar doen, hij zal zich gewoon belachelijk maken

    De andere Vlamingen zullen hem niet eens volgen. En als ze hem toch volgen, kunnen Wallonië en Brussel perfect samenleven. De Vlamingen moeten begrijpen dat als zij op een dag de onafhankelijkheid uitroepen, dit zonder Brussel zal zijn. Het zal zeker zonder Brussel zijn. Ze kunnen een onafhankelijk Vlaanderen krijgen met een groot gat in het midden als ze dat willen, en zichzelf beroven van de hoofdstad van Europa. De provocaties van extreemrechts laten me koud.’

    Wallonië is een eunuch

    Paul Magnette zit er niet ver naast. Was hij het niet die in 2016 zei dat Wallonië zonder onderwijs en cultuur als een eunuch is? Een zevende staatshervorming in 2024 is volgens hem dan ook noodzakelijk noch wenselijk. Omdat Wallonië, anders dan in het verleden, over de nodige vaardigheden beschikt om aan zijn herstel te werken. Behalve dan dat we het aantal Waalse herstelplannen niet meer kunnen tellen die de afgelopen twintig jaar zijn gelanceerd, zonder dat het gewest erin slaagde om van de grond te komen… Het is een ontwikkeling die ertoe heeft geleid dat Vlaanderen het principe van de financiële solidariteit in vraag stelt.

    Met uitzondering van Waals-Brabant, dat profiteert van het Brusselse achterland, stagneert het BBP van de Waalse provincies. Bij een Europees gemiddelde van 100 staat Henegouwen op 76, tien punten lager dan de Franse regio Nord-Pas-de-Calais, het land dat bekend staat als de ‘corons’…

    Geen Catalaans scenario

    Terwijl wijlen Xavier Mabille, voorzitter van het CRISP, in 2007 verklaarde dat hij de hypothese van de verdwijning van België niet langer uitsloot, gaat Paul Magnette er lichtvaardig mee om. Het valt moeilijk in te zien hoe een institutionele doorbraak zou kunnen plaatsvinden na de parlementsverkiezingen van 2024 – zelfs als Vivaldi de termijn zou halen! -De standpunten in het Zuiden en het Noorden (federalisme vs. confederalisme) lopen zo uiteen.

    Eén ding is zeker: Vlaanderen is niet langer een deelstaat, maar een echte natie. Volgens de laatste peilingen kunnen de twee Vlaamse pro-onafhankelijkheidspartijen, N-VA en Vlaams Belang, een absolute meerderheid in het Vlaams Parlement behalen, waardoor hun vertegenwoordigers de onafhankelijkheid van Vlaanderen eenzijdig zouden kunnen afkondigen. Paul Magnette sluit zich aan bij degenen die beweren dat slechts een klein deel van de kiezers van deze twee formaties een dergelijk scenario echt wil.

    Dit heeft niets te maken met een Catalaans scenario.

     

    Maar worden de kiezers niet verondersteld te stemmen met volledige kennis van zaken? Ze moeten weten dat de partijen van Bart De Wever en Tom Van Grieken pleiten voor de komst van een Vlaamse Republiek. Zij moeten dus de volle verantwoordelijkheid voor hun stem op zich nemen! Dit heeft niets te maken met een Catalaans scenario. Een zwak Brussel zou dat niet kunnen verhinderen. Wat de Europese Unie betreft, zij zou alleen kunnen optreden in verband met de Belgische echtscheiding.

     

    ‘Geen paniek’, voegt Paul Magnette eraan toe, ‘Wallonië en Brussel kunnen perfect samenleven.’

    En hier komt WalloBrux weer!

     

    It takes two to tango. Uit een studie van 2013 van Rudi Janssens, onderzoeker aan de VUB, blijkt echter dat 73,9% van de Brusselaars autonomie wil als België zou verdwijnen. Slechts 4,6% opteert voor een associatie met Wallonië, en 4% met Vlaanderen. De Brusselaars zijn dus zeer gehecht aan hun eigenheid. Bovendien hebben wij te maken met geografische gebieden van totaal verschillende omvang en morfologie. Enerzijds is er een Hoofdstedelijk Gewest van 161,4 km2 , en anderzijds een Waals Gewest van 16.844 km2 , voor een bevolking die drie keer zo groot is.

     

    De Walen en de Brusselaars zijn sociologisch tevens ver van elkaar verwijderde bevolkingsgroepen, met vaak verschillende gevoeligheden.

    Ten slotte is het gebrek aan territoriale eenheid een belangrijke factor, aangezien Brussel ingesloten ligt in Vlaams grondgebied, dat dan een vreemd grondgebied zou zijn. Dit zou het vuur in het voormalige Joegoslavië weer kunnen doen oplaaien! Want als Walen en Brusselaars een dergelijke staat kunnen samenstellen, is het moeilijk in te zien waarom Servië niet hetzelfde zou doen met de Republika Srpska van Bosnië.

    Totale inconsistentie

     

    Hoe moeten de bevoegdheden worden georganiseerd en het respectieve gewicht van Brussel en Wallonië worden bepaald binnen deze nieuwe staat, die in geen geval een natie zou vormen? Zal men opteren voor het gelijkheidsbeginsel (Brussel = Wallonië) of voor het evenredigheidsbeginsel (Wallonië > Brussel)? Binnen het huidige België zijn de Walen en de Brusselaars nu al niet in staat een eenheid te vormen. Het is ook moeilijk in te zien hoe de internationale gemeenschap een identieke rechtspersoonlijkheid zou kunnen erkennen voor dit nieuwe België dat, zonder Vlaanderen, een wezenlijk ander gezicht zou hebben dan de vorige staat.

     

    In het internationaal recht is de opvolgerstaat als een pasgeboren kind, onaangetast door enig internationaal verdrag. Dit is het ‘tabula rasa-principe’. Een volledige toetreding van het ‘overblijvende België’ tot de verdragen die het vroegere België bonden, zou dus juridisch kunnen worden aangevochten. Wij hebben bijvoorbeeld gezien dat het ‘kleine Joegoslavië’ of ‘voortgezet Joegoslavië’, bestaande uit Servië en Montenegro, in september 1992 opnieuw toetreding tot de VN heeft moeten vragen.

    Jules Gheude

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Somtijds overvalt mij het immens triestig gevoel – als ik achteraf hoor of lees wat die zogezegde Overheid geldscharrelaars en hun trawanten van de media allemaal effectief ‘presteren’ – dat die, zonder ooit leesgeld te betalen, tot op de punten de de komma’s uitvoeren wat hier op deze blog geschreven staat.

    Is dat nu inbeelding, of is deze persoonlijke mening gewoonweg een der meest voorkomende bij het grote publiek?

    Anders gesteld: denken die charlatans net zoals de meerderheid der bevolking, maar doen ze, wetende dat hun dagen geteld zijn, gewoon verder, zo lang als het duurt en er geen bloed vloeit?

    In dat geval heb ik een prachtig idee voor hun toekomstig beroep, eenmaal hun job naar de haaien is: strontraper achter de trein. Het is een knelpunt-beroep, zij zijn van de straat en wij zijn van hen af.

    Blijft over voor hun opvolgers, ander en beter: de persoonlijke verantwoordelijkheid, net zoals voor iedere bedrijfsleider in de privé. Dat is, met andere woodeen loon naar werken. Zoals alles nu draait is het in de praktijk een georganiseeerde misdaad à La Causa Nostra waarvan op voorhand de onschendbaarheid grondwettelijk is vastgelegd.

    Wedden dat alle ‘Staatsdragende Partijen’ in die te wijzigen omstandigheden, problemen zullen hebben om nog maar twee kandidaat-verkoezenen te vinden? Zelfs Magniette en Dewever zullen zich de aangepaste beroepskledij moeten aanschaffen voor hun toekomstuige onwelriekende bezigheid.

    *

    Digithalys

    28-06-2022, 05:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.648 – EN NOG ALTIJD IS IERLAND MET DE VALRA HET GROTE VLAAMSE VOORBEELD. MAAR DAT IS 100 JAAR GELEDEN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZONDAG 26 JUNI 2022

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    648 – EN NOG ALTIJD IS IERLAND MET DE VALRA HET GROTE VLAAMSE VOORBEELD. MAAR DAT IS 100 JAAR GELEDEN

    *

    I N H O U D

    Het woord ‘Soeverrinteit’ valt vandaag de dag, volgens mijn bescheiden mening, ietwat te goedkoop iut de Meia. Het doet me denken aan veel onnodig en dus nutteloos bloedvergieten uit vroegere eeuwen. Allemaal waandenkbeelden, waarde huidige genraties nu met de gebakken persen zitten. Eerst waren er de landen en de volkeren, maar die moesten drinend bij en dior elkaar feschud worden, om andere meer persoonlijke belangen te dienen. Of om elaar de loef af te steken…

    Ja, en wat wil de hedendaagse Elite van die geweldige Nieuwe Wereld Orde nu eigenlijk? Want die zijn in de overtuiing dat zij minstens Gode gelijk zijn Een lapprndeken van honderden verschillende talen en volkeren samengeknoopt in één bestuurlijk geheel. Met als hoofdvoorwaarde de raciale potpourrie die intussen ’n echte smeltkoes is geworden met alle kleuren van de regenboog.

    Dergelijke troep roedeldieren is inderdaad iets nieuws. Vooral de schaal waarop. En naar officieel verhoopt wordt, beter te manoeuvreren en in de hand te houden.

    Hoop doet

    leven, zingt Will Tura.

    Maar – zie Willem Elsschot – tussen droom en daad staan wetten i de weg, en praktische beezwaren…

    Die zijn het best samen te vatten in de Engelse uitdrukking ‘My home is my castle’

    Ik weet niet goed hoe andere volkeren daarover denken, maar als geboren en getogen Vlaming heb ik liever een eigen land, waar wij zelf de wetten maken. Of omdat de een vrijheidslievende Natie zijn, ze liever juist niet maken.

    En ook, als Vlaming heb ik niet veel goesting om onbekende Dikke Nekken het vcor het zeggen te laten hebben.

    De Verenigde Staten zijn één groot aaneen klittend geheel, en toch wil ieder onderdeel daarvan soms wel eens ’n andere koers varen. Één zijn in de diversiteit… Kan het nog absurder of zelfs tegensprakelijk zijn?. Ja Ja, je moet het maar kunnen uitleggen. Vooral als de oorspronkelijke bewoners, of wat er nog van overschiet, in ‘reservaten’ moet overleven. Enne, komt ook voor hen daarbij, dat voor de tegenwoorigde Yankees ook Düren een mooie stad is.

    Jambon, Pas bon.

    Heel juist. Want woorden zijn nog altijd geen daden, en dat zal, met de NV-A na 2024 of zelfs veel vroeger, niet anders zijn.

    26-06-2022

    *

    DE LEERLING TOVENAAR

    *

    In mijn blog van gisteren had ik het er al over, dat Crootje bij de laatste peiling van Ipsos zijn eerste plaats was kwijtgespeeld, waardoor zijn zgz ‘premierbonus’ – een van de redenen waarom voorzitter Lachaert zijn Open VLD naar Paarsgroen i.pl.v. Paarsgeel leidde - lijkt uitgewerkt. Ik heb over die Lachaert al e.e.a. geschreven en blijk niet de enige te zijn die dat doet. Hieronder een korte bloemlezing van wat ‘t ¨Pallieterke van deze week over de man schrijft en waarom mede als gevolg daarvan zijn partij zienderogen achteruit gaat.

    Lachaert wou geen coalitie zonder de grootste partij van het land. Hij deed het toch. De man wou geen kernuitstap. Hij deed het toch. Hij wou belastinghervormingen ten voordele van de belastingbetaler. Hij graait vol overgavc aan de begrotingsput die de belastingbetaler alleen maar meer geld zal kosten. Hij was stellig dat Groen alleen mocht mee regeren, als ze hun programma ritueel zouden verbranden. Hij voert het ondertussen uit. Een btw-verlaging vond hij onomwonden boerenbedrog. U weet wat daarvan gekomen is. Hij wou dat de gewesten over hun eigen centen mochten beschikken. Nu wil hij het gewicht weer federaal leggen.’

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         

     *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Barbara Pas

    @Barbara_Pas

     Communautaire stilstand v N-Va-regering Michel was drama vr Vlaanderen! Een PS-N-Va-regering zal niet beter zijn. Ondertussen al 18 jaar id VL regering en nog steeds wachten op “kracht v verandering”De keuze in 2024: èchte verandering met

    @vlbelang

    of meer v hetzelfde me met de NV-A

    FILIP DEWINTER (VB): ‘IK ZOU JAMBON NIET VOLLEDIG AFSCHRIJVEN’

    Dewinter mikt op gemeenteraadsverkiezingen om cordon te doorbreken

    **

    Interview - 26/06/2022

    *

     

    Ook anno 2022 is Filip Dewinter (Vlaams Belang) een veelbesproken politicus die zijn stempel blijft drukken. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek spraken we hem over zijn rol in de partij, het cordon sanitaire, Jan Jambon (N-VA) en de toekomst.

    U bent aan een tournee bezig om uw boek ‘Omvolking, de grote vervanging’ te bespreken. Hoe ziet u dan de toekomst?

    Filip Dewinter: ‘Ik maak mij grote zorgen om de toekomst van Europa. Als je een beetje geschiedenis kent, zie je dat alle voortekenen van een naderende Europese ondergang aanwezig zijn. Ik zie het niet rooskleurig in. Ik houd mijn hart vast voor onze kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het zal zeker niet het Europa zijn zoals wij het gekend hebben. De vraag is: zal het überhaupt nog Europa zijn? We staan voor een existentiële strijd. Ik hoop dat we de identitaire veerkracht nog hebben.’

    Bewust of niet?

    Is er echt een ‘bewuste’ omvolking?

    ‘Dat omvolking een techniek is, die gebruikt wordt om politieke doeleinden te bereiken, is een feit. Dat doel is de multicultuur, de super-diversiteit. Dat is hoe Europa er moet gaan uitzien. Dat die techniek in het verleden al dikwijls gebruikt is, is ook een feit. Maar de omvolking, zoals we die vandaag kennen, is eerder louter een vaststelling.’

    In het Brussels Parlement is er gestemd tegen een verbod op onverdoofd slachten.

    ‘Je hebt moslims die hun religieuze dogma’s opdringen aan de rest van dat parlement uit overtuiging, zoals Fouad Ahidar. Die zegt: ‘Ik kan mij niet voorstellen dat Allah de intentie zou hebben om dieren te laten lijden, dus dieren lijden niet, dus ritueel slachten mag’. Dan eindigt de discussie. Dan heb je een deel collaborateurs à la Hilde Sabbe, die meelopen omdat ze niet beter weten en denken dat ze daarmee de moslims gaan paaien, of handelen uit een soort van solidariteit die hen aangepraat wordt door hun multicultureel denken.’

    Eerst de steden

    In Antwerpen heeft Vlaams Belang cijfers opgevraagd bij schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit). In het lager stedelijk onderwijs volgt 57% van de leerlingen islamitische godsdienst op school, in het secundair onderwijs 51%.

    ‘Dan moet iedereen mathematisch toch toegeven dat dit gevolgen zal hebben voor de toekomst van de stad? Ik heb altijd gezegd: de steden zullen eerst islamiseren en omvolken en dan volgt de rest. Men schermt graag met landelijke cijfers. Als je naar de steden kijkt, krijg je heel andere cijfers. Dan weet je wat de toekomst zal brengen.’

    Die toekomst houdt alleszins verkiezingen in. Wat is de weg van uw partij daarnaartoe? Een analyse die al eens verschijnt, is dat voorzitter Van Grieken een gematigd discours voert en u de harde migratielijn aanhoudt.

    Ik ben veel meer Vlaams Blokker dan ik ooit Vlaams Belanger ben geweest.

    ‘Mijn rol, die ik graag speel, bestaat erin: zorg ervoor dat de basisprincipes van de partij niet overboord worden gegooid. Niet dat ik daar voor vrees, maar het is niet slecht dat er mensen zijn zoals ik die binnen de partij kans geven op een minimum aan nuance. Ik vertegenwoordig ongetwijfeld de zogenaamd iets radicalere vleugel van de partij.’

    Unieke kans

    Voorzitter Van Grieken tekende op ons sponsordiner zijn strategie uit om stappen te ondernemen richting onafhankelijkheid.

    ‘Ik vind dat een heel correcte en juiste strategie waarbij we ook geen water in de wijn moeten doen. Waarbij we proberen een brug te slaan naar de N-VA en een consensus te vinden waar zij zich ook moeten kunnen in terugvinden. Die soevereiniteitsverklaring in ’24, dat moet voor hen toch ook als muziek in de oren klinken.’

    Theo Francken (N-VA) noemt de hele aanpak onrealistisch.

    We hebben nooit in de geschiedenis van de Vlaamse Beweging met twee Vlaams-nationale partijen zo hoog gescoord

    ‘Francken zou beter moeten weten dan dat binnen de 24 uur categoriek af te wijzen. Ik ga geen opgewonden uitspraken doen, want dan doe ik net hetzelfde. Ik hoop gewoon dat er een Vlaams-nationale entente kan ontstaan in 2024 rond die soevereiniteitsverklaring. We hebben nooit in de geschiedenis van de Vlaamse Beweging met twee Vlaams-nationale partijen zo hoog gescoord. Ik zou als Vlaams-nationalist niet de geschiedenis willen ingaan als diegene die zo’n unieke kans voorbij laat gaan.’

    U verwijst naar de peilingen. Sinds de vorige verkiezingen was Vlaams Belang steeds de grootste partij in alle peilingen van de openbare omroep en De Standaard. In de laatste twee peilingen van DPG-media was N-VA de grootste partij.

    ‘De grootste partij zijn, ik pin me daar niet zo op vast. Ik weet wel dat men hoopt dan zelf het initiatief te kunnen nemen. Ik vind: als we winnen, winnen we. Iedere vooruitgang ten aanzien van de vorige verkiezing is winst. Alles boven de 20 procent, lijkt mij een schitterend resultaat.’

    De juiste man in de juiste omstandigheden

    Genoeg om het cordon te breken?

     

    ‘Ik begrijp het optimisme van de jonge generatie uit mijn partij, die hoopt dat het cordon bij de Vlaamse verkiezingen in ’24 gebroken zal worden. Ik hoop dat ook, maar ik mik eerder op de gemeenteraadsverkiezingen. Dat de gemeenteraadsverkiezingen na de federale en Vlaamse verkiezingen vallen, is een strategisch voordeel. Als het cordon lokaal sneuvelt, sneuvelt het de volgende keer helemaal.’

    Wat ook in peilingen naar voren kwam: de Vlaamse regering is niet populair, de minister-president evenmin.

    ‘Ik ben een vriend van Jan Jambon. We hebben altijd een goede relatie gehad en elkaar gerespecteerd. Ik had gehoopt dat hij het verschil zou kunnen maken. Tot mijn spijt stel ik vast dat Jan er niet in slaagt om het breekijzer te zijn dat ik in hem had gezien. Jan is niet de stormram gebleken zoals ik hem heb gekend, maar ik zou hem nog niet volledig afschrijven.’

    ‘Ik denk dat hij bijvoorbeeld in een alliantie met Vlaams Belang een heel andere invulling kan geven aan dat mandaat van minister-president. Een invulling die hij er zou willen aan geven. Ik zie dat die man zich niet goed in zijn vel voelt als minister-president. Dat hij beter zou willen, en zo ken ik hem ook. Er wordt te weinig in die richting gekeken, maar misschien is Jan Jambon wel diegene die in de juiste omstandigheid, met de juiste partners, wel de Valera van Vlaanderen kan worden

    Kevin Vanbuggenhout

     


     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Er was eens ’n bepaald samenraapsel van aanhangers van Beëlzebub, de collega van Lucifer, die in de hel, d.i. de ondergrond van het Brussels Halfrond, overeen kwam om regelmatig op aarde een zogenaamde ‘Peiling’ op poten te zetten die moest gelden zogezegd als objectieve barometer voor de publieke politeke en morele opinie op aarde zowel als in de Hemel.

    Dat viel best mee, iedereen liep in de val en de kameraden van de Regime Media hadden weer stof om er regelmatig bladzijden en bladzijden mee vol te kladden. Maar toen verbruinde het na een tijdeke en werden de cijfers met de dag duidelijker. De Kameraden, tja, dat dezen niet meer vooruit gingen…Tot daar. Daar viel ’n mouw aan te passen. Maar voor de anderen: daar stonden ze dan met hun molentjes… Want die wonnen steeds meer veld en dat kon toch de bedoeling niet zijn. De kameraden hadden het signaal dus niet of onvoldoende begrepen, want die zakten steeds vereer weg Daar moest dus dringend ’n mouw aan worden gepast. Orders van de vrienden van de Gekroonde Leiding. En dus bewezen de volgende twee pelingen wat gewenst werd…

    Dewever/Magniette zouden ’n kans krijgen om samen het geliefde Belgique à Papa in extremis te redden. Met als aangenaam nevenverschijnsel twee nieuwe Casino’s. Een in Antwerpen en een in Luik. Iedere diovel in de hel tevreden en nu de boeken voorgoed toe.

    En dat vervloekt Vlaams Belang moest en zou in de wielen worden gereden tot – op anraden van BDW - wat ervan overbleef, opnieuw in ‘Hechteniskamoen’ kon worden opgesloten.

    Maar al vliegen de peilingen nog zo snel, de vekiezingen zelf achterhalen die wel. Afspraak – ten laatste - na Mei 2024. Onder het motto: wie een put graaft voor een ander….

    René Declercq

    (1877-1932)

    Er ligt ’n Staat op sterven.

    Ik wil op d’Uitvaart zijn.

    *

    Digithalys

    27-06-2022, 07:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!