MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1395 - NU MOET HET GAAN GEBEUREN

    ***

    Zondag 26 mei

    Zon 5u40-21u40

    H Filip Neri

    .

    1395 - NU MOET HET GAAN GEBEUREN

    °°°

    Join the Conversation!

     

    Op 25 Mei 2014

    °°°

    ‘Duidelijke Keuzes maken’  (Slagzin van het Vlaams Belang) en  ‘Stop de bedriegers’ schreeuwt met verstikte stem de Zwijgende Meerderheid in Vlaanderen. En zie : binnen de 24 uur is den BDW daar met deze keer de duidelijke en niet verkeerd te begrijpen boodschap : “ik ben het gezicht van de N-Va in 2014, ik start op kop in deze Ronde van Vlaanderen”. Onderverzwegen : ik win op één been de sprint tegen heel het peloton, en die Ben Weyts moet zijn smoel houden over wie de grootste voeten heeft in MIJN partij.

    Ja, die man is inderdaad deze keer duidelijk,  want gewoonlijk is hij , even duidelijk als een glas troebel afwaswater. Hij staat voor zoiets als ‘go bewteen’ tussen-in zijn grote voorbeelden : het oranje van de Tsjeven en het Blauwste Blauw van de Blauwen. De Vlaamse Beweging was voor hem gewoon een opstapje, nu mag die opkrassen. Onnodig ook zich uit te spreken over het Vaderschap van al die Antwerpenaren, goeden en slechten. Noch minder schept hij klaarheid of doet hij duidelijker uitspraken over het beëindigen van de Brabantse Omwenteling van 1830, die van ons Vlamingen, Belgen heeft gemaakt ipv van ons als Groot Nederlanders te laten opgaan in de vaart der volkeren. BDW kan geen duidelijk omlijnd standpunt innemen, want hij surft mee op de golven en de winden die zijn tegenstanders maken.

    Maar ere wie ere toekomst het is bewezen in de feiten. Nog nooit sedert 1830 heeft een Vlaming het Koninkrijk zo erg op zijn grondvesten doen daveren. Waarlijk : het Establishment houdt zijn adem in, maar verkneukeld zich op voorhand over de  blinde bestemming die hij zijn volgelingen aanbiedt.

    Ja, het is moeilijk voor een schipper om de juiste winden te vinden, als de bestemming totaal onbekend is. Daartegenover vreest het de uitslag die wenkt voor de Onverzoenlijken, de Rechtllijnigen. De Ordelijke Opdeling van België, het boek van Annemans én C°  werpt hun eugen schaduw op de muur van het Paleis : ‘Geteld, Gewogen en Re licht bevonden”

    *

    Het Vlaams Belang, momenteel in de peilingen de 3de Partij vòòr de Roden, de Blaiwen en de Groenen, heeft niet alleen stand gehouden, maar met de voorzitters Valkeniers en later Annemans die de vaandelvluchtige echtbreker en loverboy Van Hecke zijn opgevolgd, haar élan terggevonden. Het bochtenwerk van het duivelskoppel Van Hecke/Morel, met op de achtergrond BDW als grijnzende bok derde is in de marginaliteit beland. Eenmaal de overige luizen uit de pels, is de heropstanding ingezet. Daarvan getuigt de viriliteit op de website van de partij http://www.vlaamsbelang.org/ die dagelijks kort, goed en zonder franjes, de actualiteit belicht. Daar verspreidt men het beste tegengif tegen de indoctrinatie van de aan het Establishment verkochte media.

    Daar beschrijft men bijvoorbeeld vandaag de horror in Woolwich in minder dan 250 woorden, maar met de parate kennis van de feiten, eigen aan de Partij : het slachtoffer werd (op het voetpad?) langs achter (in de rug?) omver gereden door de auto van de daders, en weerloos op de grond liggend, afgemaakt en onthoofd met machetes en kapmessen. De politie arriveerde pas 20 minuten later, en al die tijd bestookten de daders de omstaanders met uitleg waarom ze het gedaan hadden en nog zullen doen, door de handen van weer andere Moslims.

    ““We zweren bij de almachtige Allah dat we nooit zullen stoppen met jullie te bevechten! Jullie en jullie kinderen zullen nooit veilig zijn”. Wat de media vertaalden als ‘zij keuvelden alsof er niets gebeurd was, met de omstaanders’.

    *

    De Partij bedrijft de politiek zoals de journalistiek : met kennis van de feiten, zonder franjes en altijd ‘to the point’. Daarom wordt ze door de ‘beleidspartijen’ en hun slippendragers van de media, per direct in quarantaine geplaatst. Zogezegd omdat het Vlaams Belang tegen de Moslims was, maar in werkelijkheid omdat zij vreesden voor hun lucratief baantje als het Rijk der Coburgers eens mocht ophouden te bestaan. Met de Partij zijn er geen ‘zaakjes’ te doen. Kunnen er geen postjes of mandaten verdeeld worden. De Partij vecht niet als een straathond om elk been : ze vecht met dat ene doel voor ogen : Eigen volk eerst. Wat Vlaanderen is een welig huis met vele kamers, waar de eigen oudjes, de eigen dompelaars, die ons door hun werkzaam leven groot gemaakt hebben, de voorrang krijgen bij de sociale opvangnetten, voor de aangespoelde bedelaars die hier rondhangen, ‘als meeuwen op een strot’ .

    Zij durft te zeggen, dat die avonturiers in beperkte mate ‘ons werk’ afpakken, wat bewezen wordt op de werkvloer, maar dat 80% van hen leeft van uitkeringen. Zij durft te zeggen wat U denkt, maar niet durft voor uit te komen. Zij publiceert de statistieken van de Burgerlijke Stand. Dat nu al in de grootsteden de eigen jeugd bij de schoolbevolking in de minderheid is. Dat deze scholen aan 18 jaar ‘niet te scholen jongeren’ en on-gestudeerden’ aflevert, die dan rondhummelen op straat, en leven van de criminaliteit en van de drugs. Van wat anders?

    Zij durft de schuld van al deze misbruiken niet zo zeer op de sukkelaars zelf te leggen, die ook maar meedoen aan ‘the struggle forlife’, maar op de eigen ‘Besierders’ die zulk kiesvee in huis halen, omdat het eigen volk, beu van al die ‘solidarité’, hen de rug toekeert.

    *

    Maak gewoon zelf de berekening : een kleurpartij die amper nog 10% stemmen behaalt kan, buiten de eigen ‘aangestelden’ en hun familie, de eigen mandatarissen en hun familie, de subsidie-slurpers en hun familie, het eigen lager personeel en hun familie, en vooral de profiteurs van de pakbonden, toch niet veel supporters meer in de kieshokjes?!

    Bij nader toezien, zult U zelf moeten vaststellen, dat veel van de voornoemden die uit hun handen eten, in de beslotenheid van het kieshokje hun eigen persoonlijke mening steunen. Voor de Tsjeven geldt dan nog het heir van de ‘coöperanten’ en hun familie, het personeel van al de neven-organisaties die hun boterham verdien bij een van de  armen van deze poliep, en je begrijpt niet eens hoe deze partij nog zoveel stemmen telt.  Al moeten we toegeven, dat er ook veel hulp verkregen wordt van de stemcomputers.

    *

    Het Vlaams Belang (na de zuivering van de overlopers) bestaat thans uit partij-getrouwen die als één man achter de jonge generatie staan, die nu aantreedt op initiatief van Gerolf Annemans als Voorzitter. Hij is de door de wol geverfde politicus,, gevreesd voor zijn scherpe en vaak ludieke replieken, maar geliefd door vriend en vijand, zelfs door de Gelaarsde Kattin van Villa Politica. Die begint bijna als een poes te spinnen van emotie, als ze de Gerolf in haar netten kan vangen…. Want ze kent zijn maat en ondergaat zijn gentleman-manieren met gespeelde onverschilligheid. Zo gaan er bijvoorbeeld 10 Patrick Dewaels in één Annemans.

    *

    Na 25 Mei 2014, als de gevallen helden zullen geteld, gewogen en te licht bevonden zijn, zal er Geschiedenis geschreven worden tussen de twee Vlaamse voormannen. Met Kris Peeters als de te bekampen concurrent voor de Kroon op het Werk. Zoals alle kronen, past ook de kroon van Vlaams President maar op één enkel hoofd.

    Ik bid de Heer dat deze Kroon bestemd moge worden voor het éne hoofd dat spreekt zonder gespleten tong.

    °°°

    Ter zake :

    Duidelijke keuze

     Met de dag wordt duidelijker dat de N-VA zich met haar communautair standpunt in een onmogelijke spreidstand bevindt. Als we goed kunnen volgen, is de partij voorstander van autonomie, maar is ze niet gewonnen voor onafhankelijkheid - alhoewel dat dan toch weer in haar programma staat. Officieel kiest de partij al enige tijd voor confederalisme, ook al is vooralsnog onduidelijk wat daaronder precies moet worden verstaan. Het is zelfs maar de vraag of ze dat bij de N-VA eigenlijk zelf wel weten. Voor de concrete invulling van het begrip blijft het in ieder geval wachten op een bijzonder congres dat hierover zal worden georganiseerd.

    “Geen bijzondere splitsingsdrang”

    Als we ondervoorzitter Ben Weyts mogen geloven, maakt men zich in ieder geval best niet al te veel illusies. Op de vraag van Het Nieuwsblad (18.05.2013) wat we van dat fameuze confederalisme zoal mogen verwachten, klinkt het - voor één keer bijzonder verhelderend: “Wij zeggen hetzelfde als Open VLD en CD&V.” Even verderop stelt Weyts zelfs dat de N-VA misschien nog meer federaal wil houden dan Open VLD. “Jullie zullen me misschien niet geloven, maar ik voel geen bijzondere splitsingsdrang”, aldus nog de gedoodverfde opvolger van Bart De Wever.

     Als het van Weyts afhangt, zal zijn partij in 2014 een Vlaamse regering vormen met Open VLD en CD&V - “partijen die net als wij voor confederalisme zijn” - die op haar beurt gesprekken met de Franstaligen moet aangaan. Op de opmerking van de krant dat beide partijen al hebben aangegeven niet te staan springen voor een nieuwe ronde in de staatshervorming, antwoordt Weyts: “Dan is de keuze duidelijk: ofwel kies je voor de N-VA ofwel voor Di Rupo II.”

     

    2014

    Een jaar geleden wees onder meer de Leuvense politicoloog Bart Maddens erop dat de V-partijen (Vlaams Belang en N-VA) bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement wel eens een absolute meerderheid zouden kunnen halen, wat meteen grootse perspectieven zou bieden. Zo’n V-meerderheid zou immers de Vlaamse soevereiniteit kunnen uitroepen en een ‘fait accompli’ creëren. Als we het goed begrepen hebben, is de kans echter klein dat de N-VA zo’n historische kans zou aangrijpen. Door nu reeds haar voorkeur uit te spreken voor CD&V en Open VLD verkiest de partij immers een nieuw rondje Belgische staatshervorming (in het beste geval dan nog) boven een mogelijke beslissende stap in de Vlaamse staatshervorming.

    Om het met de woorden van Weyts te zeggen: “De keuze is dan ook duidelijk.” Ofwel kies je voor het Vlaams Belang ofwel voor CD&V/Open VLD. Kortom: ofwel kiest je voor Vlaamse onafhankelijkheid ofwel voor Belgische stilstand.

    °°°

    Voortgaande op de klaroenen voor mobilisatie die al een tijdje doorklinken op onze blogs die samen dagelijks méér lezers tellen dan de ‘zakkers’ van de pulpgazetten, kan ik getuigen dat wij, elk op onze plaats, met enthousiasme de strijd aanbinden tegen de kleurpartijen die leven van corruptie, postjes-melkerij, geldverkwisting, vriendjespolitiek, enz. Wij willen leven in een beter land dat in de eerste plaats van ons is en dat niet beetje-bij-beetje overgeleverd wordt in de handen van een wreedaardige ideologie. Wij willen dat land doorgeven aan onze kinderen, even mooi en even goed als wij het van de geslachten vòòr ons kregen.  De meesten willen dat ‘de Maatschappij’ in ere herstelt wat zij vernietigd heeft : de waarden van het voorvaderlijk Geloof door de zogezegde scheiding van Kerken Staat, die in feite de vernietiging is geweest van wat alleen diende ‘gescheuden’ te worden.  Weeral die Linkxe tweezakkigheid : spreken over ‘scheiding’ als eufemisme voor ‘vernietiging’. Alle rechtgeaarde mensen willen een objectieve pers, die zich houdt aan de feiten, en zich onthoudt van ‘duiding’, d.i. hersenspoeling.

     Wij willen niet dat ons geld gebruikt wordt voor de tempels van vreemde ‘Goden’, waar onze vernietiging gepredikt wordt in een taal die niemand begrijpt. De ‘Zwijgende Meerderheid’ wil integendeel dat het voorvaderlijk geloof met respect behandeld wordt en ze bidt als de Heilige Man Job op de mestvaalt, dat de Herders van de kudde wat meer haar op hun tanden zouden hebben. Want zij hebben zich als blatende schapen naar o.a. de Humo-slachtbank laten leiden. Of ze hebben, naar het voorbeeld van Stout Roggetje, in plaats van de inspiratie van de Geest, die van het Beest gevolgd..

    *

    O zeker, bij het Belang zitten er ook ongelikte beren en ander kwalijk volk. Waar niet? Het Belang is geen partij van Engeltjes en Heiligen. Laat dat duidelijk zijn. Maar U moogt verzekerd zijn : heiligen en geltjes zijn niet de geschikte vechters voor vrijheid. Heiligen bieden, zoals hun Meester, altijd hun andere wang, en engeltjes ontsnappen door de lucht.

    Wij, van het Vlaams Belang, van hoog tot laag, bieden niet onze andere wang, maar de broederhand in de strijd, om samen ons mooie Vlaanderenland  weer groot en welvarend te maken. Vòòr onze eeuwenlange verknechting door de Spanjaarden, de Fransen en de Oostenrijkers, was ‘Vlaming’ over de gehele wereld synoniem van weelde, welstand, rijkdom en kunstzin. Dank zij onze werkkracht en zonder ballast aan ons been, kunnen wij dat opnieuw worden. Wij zijn, dank aan de kleurpartijen, door al die ‘solidariteit’ bijna zelf arm geworden. De tijd dringt.

    Na vandaag kunnen wij weer zingen,  ‘Alles geht vorüber, alles geht vorbei, und nach jedem Dezember, kommt wieder ein Mai….

    Mei 2014….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    26-05-2013, 12:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1394 - HET AFTELLEN IS BEGONNEN

    ***

    Zaterdag 25 mei

    Zon 5u41-21u39

    H Urbanus

    Schijnt de zon op St-Urbaan, dan wordt de wijnstok zwaar belaân

    Deel II

    .

    Het aftellen naar 25 Mei 2014, naar De Moeder Aller Verkiezingen, kan beginnen : nog 363 keer slapen! Vlaanderen zal, desnoods in voetbalshirts, zwart-geel kleuren en het duo Coburg/Di Jeanetto kan de valiezen beginnen pakken.

    Misschien wordt dan ook het aftellen ingezet, van het afwentelen van het Moslim-moordenaarsjuk dat met de dag drukkender begint door te wegen. Om met Bush Jr te spreken (zie hieronder) : ze hebben ons lang genoeg gehaat.

    .

    1394 - HET AFTELLEN IS BEGONNEN

    °°°

    De milieu-vervuiling in Stockholm

     

    Geen mede-oorzaak van de opwarming van de Aarde?

    Zelfs niet in overdrachtelijke zin?

    °°°

    Woensdag 22 Mei 2013 : het was niet ‘Londen’, maar ‘Woolwich’, wat een slok op de borrel scheelt.

    Ik kom nog even op deze fatale moordpartij terug, omdat DM de indruk wekt, terzake de ‘inburgering’, stilaan tot de jaren van verstand te zijn gekomen. In hun beschrijving (zie hieronder) houden zij het echter nog steeds op ‘twee door zichzelf geobsedeerde moordenaars’’, ipv op ‘twee door een moorddadige ideologie geobsedeerde moordenaars’, wat volgens mij een wereld van verschil is. Maar alla, er is, voortgaande op de rest van het geschrijf, toch beterschap in zicht, want zij durven al spreken over de haat rond 9/11 die van de andere kant kwam.

    Ze willen ‘de gruwelijke gebeurtenis in  de straten van Woolwich een plek geven’, maar weten niet goed hoe. Dus draaien ze maar rondjes ipv te verwijzen naar de massa-hysterie in de verwrongen geesten van al die Islammers, geen één uitgezonderd. Waarbij ik nogmaals verwijs naar al die ‘brave Duitsers’ die tot hun eigen verwondering, als het er op aan kwam, de bewakers voor de KZ-Kampen hebben geleverd.

    *

     ‘Lone wolves’, het zijn niets meer dan eenzame wolven, waarbij het ‘not done’ is meteen te denken aan Andres Breivik. Dat was geen eenzame wolf, uit op zelfverheerlijking en/of zelfdestructie, dat was een koele moordenaar die toevallig een snelvuurwapen bij de hand had, in plaats van een kapmes. Maar zie (volgens DM) : het essentieel verschil is de opgevoerde show, waaruit het bewijs geput wordt dat het publiciteit beluste pubers waren geweest… Teveel naar video-spelletjes gekeken, niks Al Quada.

    Wat ik daarop kan zeggen? Dat haat haat oproept. De vraag is alleen  wie begonnen is, en dat heeft alles te maken met het ‘wij’ en ‘zij’ gevoel.

    °°°

    Ter zake :

    Moord als terreurperformance

    ® De Morgen

    *

    In Woolwich kregen twee door zichzelf geobsedeerde moordenaars de erkenning die ze zochten, maar niet verdienden. Dat schrijft Frank Furedi. Hij is een gerenommeerd socioloog, en de auteur van 'Invitation to Terror: The Expanding Empire of the Unknown'. Deze bijdrage verscheen al in de Britse krant The Independent. .

     Vaak leidt de belofte van roem tot daden van zelfvernedering en zelfdestructie. In Woolwich heeft die belofte geleid tot de vernietiging van een ander mens.

    De nieuwsverslaggever van ITV noemde het "de dag dat het geweld à la Bagdad ook in South London neerstreek". Parlementslid George Galloway, de prins van de politieke potsenmakers, vergeleek het incident dan weer met het geweld dat de Syriërs te beurt valt. Beiden legden uiteraard enige zin voor overdrijving aan den dag. Woolwich is nog altijd Bagdad of Damascus niet. Gelukkig wordt Londen maar heel zelden opgeschrikt door dit soort gewelddadige incidenten en blijft het een relatief relaxte en vreedzame plek. Maar hoe kunnen we deze gruwelijke moord in de straten van Woolwich een plek geven?

    De aanslagen van 11 september 2001 hebben een aardverschuiving veroorzaakt in de manier waarop de westerse samenlevingen tegen de terreurdreiging aankijken. Van oudsher werd terrorisme beschouwd als iets wat zijn roots 'daar' had, en 'daar', dat was dan gewoonlijk ergens in het Midden-Oosten. Toen gewezen president George W Bush na de aanslagen op het World Trade Center vroeg "waarom zij ons zo haten", nam iedereen voetstoots aan dat "zij" uit een ver land afkomstig waren. De mensen die "ons haatten" en bedreigden, behoorden in de geesten van de mensen niet tot de westerse samenlevingen. Toch is het sinds 9/11 steeds moeilijker geworden om te ontkennen dat er naast de dreiging van buitenaf ook een dreiging van binnenin bestaat.

    Het besef dat sommige mensen onze maatschappij maar niks vinden en geen Britten willen zijn, heeft de terreurdreiging tastbaarder gemaakt. Veel specialisten ter zake zijn zich dan ook vooral gaan toespitsen op 'binnenlandse terroristen' en op de radicalisering van jonge mensen die zich existentieel vervreemd voelen van de maatschappij waarin ze leven. Die individuen worden ook weleens lone wolves genoemd en afgeschilderd als een radicale bedreiging voor de samenleving. Willekeurige terroristische aanslagen zijn ook de grootste angst van de Britse veiligheidsdienst MI5, zo blijkt. Maar het idee van een random fanatic (willekeurige fanatiekeling) stelt ons ook voor een probleem: zowat elke vorm van onbevattelijk geweld - een schietpartij in een school, een aanval met een mes - kan worden herleid tot een daad van politiek terrorisme.

     

    Vandaar ook dat maar al te veel mensen de verleiding niet kunnen weerstaan en de tragedie die zich in Woolwich heeft afgespeeld als een daad van politiek terrorisme bestempelen. Helemaal in die geest beweerde Con Coughlin, journalist en defensiespecialist bij The Daily Telegraph, dat "de 'onthoofding' van Woolwich recht uit het terreurhandboek van Al Qaida komt".

    Realityterrorisme

    Het lijkt me sterk dat de twee mannen die deze gruwelijke gewelddaad hebben gepleegd het terreurhandboek van Al Qaida zouden hebben zitten lezen. Wat voor mij wel buiten kijf staat, is dat ze zich grondig hebben verdiept in de culturele waarden van realityshows. Het script dat ze hebben ingestudeerd, wordt steeds weer tot leven gebracht voor de camera's van de realityprogramma's die onze schermen hebben ingepalmd.

     

    Het ongeziene geweld dat de twee moordenaars hebben gepleegd op het lichaam van de vermoorde soldaat is op zich al erg genoeg. Maar nog verontrustender is de obsessieve manier waarop ze hun performance in beeld gebracht wilden zien. Het was ze alleen maar te doen om de uitvoering van de daad. Het is best mogelijk dat de moordenaars alleen maar de rol van idealistische jihadist speelden. Een van hen prevelde voortdurend "We zweren bij Allah de Almachtige dat we jullie zullen blijven bestrijden", maar in werkelijkheid bedoelde hij dat ze zouden blijven performen. Ze namen alle tijd om nog wat extra beelden te laten schieten. Ze dachten helemaal niet aan vluchten, en dat illustreert alleen maar dat ze volledig in het drama opgingen.

     

    In de jaren tachtig, toen Margaret Thatcher verklaarde dat "publiciteit de zuurstof van het terrorisme is", waren de populaire cultuur en het dagelijkse leven nog niet zo doordrongen van de reality-tv en de celebritycultuur als nu. De kans dat ruchtbaarheid rond een daad van geweld de narcistische boodschap dat "alles om mij draait" moet dienen, is tegenwoordig veel groter dan dat het om politiek idealisme gaat.

     

    In de realitycultuur wordt publiciteit een medium dat mensen die anders helemaal niet zouden opvallen heel even in staat stelt om in het voetlicht te treden. Vaak leidt de belofte van roem tot daden van zelfvernedering en zelfdestructie. In Woolwich heeft die belofte geleid tot de vernietiging van een ander mens. Als de realityfanaticus zichzelf erkend weet als een bedreiging voor de nationale veiligheid zetten we die obsessieve hunker naar rom en erkenning onbedoeld nog kracht bij. En dat is hier de echte tragedie.

    De 'ik ben hier ook'-rol

    Uiteindelijk wordt de impact van een terreurdaad bepaald door de manier waarop de samenleving erop reageert. Vandaar dat we vooral niet mogen overreageren. Als we de bedreiging buiten alle proportie opblazen, kan dat would-be realityfanatici nog aanmoedigen. Ze kunnen namelijk gaan concluderen dat relatief bescheiden terreurdaden een disproportionele impact hebben op de samenleving. Af en toe - en gelukkig heel zelden - slaagt de willekeurige terrorist erin om zware lichamelijk schade aan te richten. Het is echter niet de omvang van de schade waaraan hij zijn relevantie ontleent. Hij vormt namelijk niet alleen een fysieke, maar ook, en vooral, een culturele bedreiging.

    Na Woolwich blijven twee beelden me achtervolgen. Het ene is de sadistische moord op zich. Het andere is de haast terloopse manier waarop toevallige voorbijgangers de rol van deelnemer aan het drama gingen spelen. Gelukkig hadden sommige mensen ook de tegenwoordigheid van geest om het slachtoffer te helpen. Maar andere getuigen haalden spontaan hun camera tevoorschijn om het spektakel te filmen en speelden de "ik ben hier ook"-rol. Ook op Twitter kropen al te veel mensen maar al te graag in de huid van de voyeur. Zo gaven ze twee door zichzelf geobsedeerde moordenaars ongewild de erkenning die ze zochten, maar niet verdienden.

    °°°

    Eigenlijk luidt de conclusie : stop de negatieve publiciteit voor dit ‘fait divers’ en laten we overgaan tot de orde van de dag. Want het zal onze tijd wel duren. Tout va très bien, Madame la Marquise.

    Zo brutaal durfden ze echter niet eindigen, zogezegd mogen de daders in al die herrrie geen erkenning vinden. Mooi geprobeerd, maar o zo doorzichtig. Want er is niet bedoeld ‘deze daders’, maar alle andere potentiële daders, die als ‘slapende honden’ alleen wachten op een gelegenheid om uit hun kot te springen en te bijten naar al wat leeft en niet bidt tot de Profeet. Het is de missie van elke Moslim, net zoals het Dritte Reich vooruit hepen, ooit de missie was van elke Duitse Staatsburger. De ene misdadige ideologie moet niet onderdoen voor de andere, daarom juist zijn het ‘partners i crime’. Al deden de Duitsers dat op een beschaafdere manier, met veel Duitse ‘Grundlichkeit’.

    Sedert de bommen in de treinen in Madrid en in de bussen in Loden, is het terrorisme zichtbaar aanwezig gebleven in Europa. Na 9/11 in de USA, nu een even gedenkwaardig feit in Woolwich. Utöya is dus een maat om niets geweest, want in Stockholm (Zweden) branden de vuren….

     

    PS  Bij http://www.bloggen.be/roeland/ lees ik dat het land Zweden nu oogst wat het gezaaid heeft. Daar leest U van naaldje tot draadje dat we de massa-immigratie te danken hebben aan de Zwödse madam (Cecilia Malmström) die in  de EU als Commissaris voor de Immigratie de plak zwaait en stelt dat we die 65 miljoen nog binnen te halen immigranten, dringzend op de thé moeten vragen. Naast de avonturiers tussen de 67.8 miljoen Turken, voor wie de rode loper door Haiku-Herman van de Tsjeven weer wordt uitgerold.

    Maar troost U : stilaan groeit ook het protest bij de Zwödse Zwijgen de Meerderheid. Wel is het ‘crazy’ dat de Pers de partij kiest voor de ‘jongeren’ tegen de politie, die, schrijven ze, geen zaken heeft in de wijken waar de immigranten hokken….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    25-05-2013, 16:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1393 - LONDEN : DE EINDGENERIEK

    ***

    Zaterdag 25 mei

    Zon 5u41-21u39

    H Urbanus

    Schijnt de zon op St-Urbaan, dan wordt de wijnstok zwaar belaân

    Deel I

    .

    1393 - LONDEN : DE EINDGENERIEK

    °°°

    Londen 22 Mei 2013.

     

    Is er een dokter in de straat?

    °°°

    Vandaag zou de politie nog 2 medeplichtigen hebben aangehouden. Maar twee? Waarschijnlijk lopen er nog meer rond, want het stikt er daar van. Allemaal ‘jongeren’ die voortdurend uitgemaakt worden voor ‘vuile raciste’, terwijl ze alleen maar met de beste bedoelingen op straat rondhangen. Met een beetje creativiteit moet het lukken om om daartussen de Jihadisten ui te ikken en die voor jaren achter de tralies te draaien. Klein probleempje : daar zit alles al stampvol, tneij ze bovenop elkaar in verdiepingen kunnen gestapeld worden. Uiteraard, de zwaarste criminelen onderaan, want die wegen door.

     De VRT  op kop, verzwijgen alle media eens te meer wat de mensen kunnen raden. Maar het de problemen worden positief benaderd. O ja, die stoute politie heeft de jongens zo maar uit voorzorg afgeknald, neergeschoten als dolle honden, en nu zijn ze in het hospitaal waar ze vechten voor hun leven. Hun familie werd verwittigd en ze zijn aan de beterhand. Uit. Snik. En het waren zo’n goede jongens : ze zouden nog geen appel durven stelen! De snotterende weduwe van de militair die hen uitdaagde, werd wel uitgebreid op het scherm gebracht. Louter stemmingmakerij en racistische Islamfobie!

    Amen. Over naar Stockholm, waar het nu wel heel warm begint te worden. Het zal nu stilaan voor iedereen duidelijk moeten worden dat deze ‘jongeren’ opkomen voor meer kansen op de arbeidsmarkt. Ze willen vooral een samenleving waar het verschil tussen ‘dijn’ en ‘mijn’ is weggeveegd en waar zij vooral kunnen leven als woestijnratten.

    Al vliegt de stilte nog zo snel, de vrije mening vliegt nog sneller.

    *

    De Nederlandse media brengen integendeel de ongezouten details, hoe de moordenaars 10 minuten lang hun daad blijven verdedigen jegens de omstaanders, maar die hun schiettuigen bovenhalen, zodra ze de combi’s horen aankomen. Nog voor de eerste agent is kunnen uitstappen, is een van hen tevoorschijn gesprongen en probeert de agent van zeer dichtbij te raken met verschillende schoten. Meteen gaan zijn collega’s in dekking, en ontstaat er een vuurgevecht tot na enkele minuten de gangsters uitgeteld op de straatstenen liggen. Medelijdende omstaanders buigen zich over hen : is er een dokter in de straat?

    Of de politie nu geloofd of verketterd zal worden, vraagt U? Jamaar, de gangsters schoten toch eerst en ze schoten om te raken…. De video bij Elsevier is hallucinant en zal waarschijnlijk de ronde van de wereld doen in alle politiescholen. Zo heel veel over schietpartijen weet ik nu ook weer niet, maar de tactiek van de politie was voorbeeldig, vooral gezien het resultaat :  2-0. Het bewijst daarenboven overduidelijk, dat de gangsters kwijlden van wellust naar de hen toegezegde 72 hernieuwbare maagden, en dat ze daarbij vooral zoveel mogelijk ‘Ongelovige Honden’ als voetbankje wilden meenemen naar hun Walhalla.

    JaJa, de Londense Bobby’s zijn inderdaad al aardig op weg om, zelfs zonder berenmuts, weer wereldberoemd en wereldgeliefd te geraken….

    °°°

    Ter zake :

    Omwonende filmt hoe politie Londense terroristen neerschiet

    *

    Na de moord op een militair in Londen probeerden de terroristen agenten dood te schieten - Foto: Daily Mirror

    De arrestatie van de mannen die woensdag een soldaat doodstaken in Londen is op spectaculaire wijze gefilmd. Op de beelden is van bovenaf te zien hoe de extremistische daders na de moord op de militair agenten opwachten en proberen dood te schieten.

    De video is gemaakt door een flatbewoner die vanuit zijn raam perfect kon zien en horen wat er gebeurde. De Britse krant Daily Mirror heeft de video online gezet.

    Politieauto

    De twee mannen staan de agenten na de moord rustig op te wachten. Als een minuut of acht na de brute steekpartij de eerste politieauto arriveert, splitsen ze zich snel op, zodat een van hen zijn pistool op de agenten kan richten. Een van de twee gewapende mannen komt daarbij bizar dicht bij de auto van de agenten, die dekking krijgen van andere collega’s.

    In de video, die maar een paar seconden duurt, is vervolgens te zien hoe andere agenten de aangevallen collega’s te hulp snellen en hoe zij de verdachten neerschieten.

    Ziekenhuis

    De mannen die woensdag op klaarlichte dag een militair vermoordden, waren bekend bij de Britse veiligheidsdiensten.

    De 28-jarige moslimbekeerling Michael Adebolajo en de 22-jarige Michael Oluwatobi Adebowale zijn in het ziekenhuis opgenomen en worden daar vastgehouden.

     

    °°°

    Er zou, telkens de media het begrip ‘Taliban’ hanteren, een automatische link moeten verschijnen met de omschrijving van Wikipedia wat dat camouflage-woord juist betekent. Het zou de media rap leren, te spreken van “Extremistische Moslims’, zodat het publiek onmiddellijk en zonder omweg begrijpt wat er ons te wachten staat, nu Europa stilaan niets anders meer kent dan dat soort Moslims.

    Nu gaat het van ‘Goede morgen, Meneer de Taliban. Hoe maakt U het’ vandaag? – Hebben die Londense Bobby”s dat dan niet gevraagd? Maar neen! Direct afknallen, alhoewel die jongens gewoon op zoek waren naar werk.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    25-05-2013, 10:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1392 - LEZING OVER ZUILEN IN DE WERELDGESHIEDENIS

    ***

    Vrijdag 24 mei

    Zon 5u42-21u38

    H Suzanna

    .

    Deel II

    Die  H. Suzanna, wier feestdag het vandaag is, staat waarschijnlijk niet direct in verband met het verhaal in de Bijbel over De Kuise Suzanna. Wie daarover meer wil weten, is aangewezen op de Bijbel, of bij gebrek daarvan, op Wikipedia : dit is hier een propere KT-blog, (Kinderen Toegelaten). Ook kunt U over dit onderwerp in Lens (N-Frankrijk) nog gans het jaar een 300-tal Rubensiaanse schilderijen gaan bewonderen, want daar loopt momenteel een expositie waarop BDW en heel Antwerpen alleen maar jaloers kunnen zijn. Die Rubens, dat is andere kak dan KV Oostende of Essevee Waregem naar Het Kiel halen. Wie had dàt ooit durven denken, dat Aaantwaaarpe ooit zou moeten gered worden door een paar West Flutenaars!

    Maar aangezien de Bijbel een zeer deftig boek is, wil ik hier wel het verhaal aan Uw verbeelding kwijt. De dame in kwestie, die Bijbelse Suzanne  is juist uit haar bad getreden, en nog voor ze tijd heeft gehad om haar badjas pù te doen, dient ze te weerstaan aan de ongewenste intimiteiten van een drietal groezelige grootvaders. Waarin ze wonderwel slaagt, want onbevlekt en onbeschadigd gebleven, kan ze de autoriteiten inlichten over die 3 vroege voorlopers van figuren als Wilfried Martens, die prompt in ongenade vallen.

    Het is een motief die, naast De Bekoring van de H. Antonius, vroeger in veel kerken werd uitgebeeld, de duivel mag weten waarom.

    .

    1392 - LEZING OVER ZUILEN IN DE WERELDGESHIEDENIS

    °°°

     

    “Peace in our time”

    jubelde de Britse Premier Chamberlain eind september1938 nadat hij met Hitler en Mussolini een vredesverdrag voor Europa had afgesloten door Tjechielovakije aan Hitler te hebben overgeleverd. Minder dan 12 maand later begon WO II.

    °°°

    Nu U zich toch heeft laten meetronen in de Vroege Oudheid, kunnen De Zuilen van Herculus er ook nog wel bij, die we heden ten dage als ‘Gibraltar’ kennen. De zee-engte aldaar tussen Afrika en Europa is inderdaad niets meer dan een smalle doorgang tussen twee woeste rotsmassieven, die met een beetje vereelding kunnen doorgaan als zuilen die de godenhemel schragen. Die doorgang is doorheen alle tijden van groot strategisch belang geweest, omdat  daar over de toegang tot de Middellandse Zee werd beslist.

    Hier  waar wij wonen, hebben wij, in de omgeving waar wij ‘naar zee’ gaan lijk jullie doen naar Nieuwpoort of Bkankenberge, eenzelfde mini-uitvoering van dergelijke rotsformaties die als twee reuzen de haveningang bewaken van het vissersdorpje Porto d’Ercolo : de Haven van Herculus. Dat het iets speciaals is, bewijst de naam van het schattig pleintje helemaal met zijn voeten in het blauwe water van de Middellandse Zee, verstopt tussen het groen : de Piazza Juliana, Regina d’Ollanda. Er komt, in dit wrange voorjaar gaan kat, maar vanaf het witstenen bankje kan men er na verloop van tijd aan de horizon tussen de beide forten, de jonge God zelf zien naderen in zijn roeibootje. Als die, bij het betreden van land, de barman blijkt te zijn van de gesloten bar die nu opengaat,  bewijst dat alleen dat U niet stil en intens genoeg gekeken heb.

    Zo. En nu werd ik in onderstaand stukje geconfronteerd met weer een andere ‘zuil’ : de Jihad, de Heilige Oorlog van de Moslims, De 6de Zuil van de Islam.

    *

    Gedaan dus met die oude nautische benaming sedert de Antieke Oudheid voor Gibraltar, die als een roestige spijker in de hoofden van die zovele generaties leergierigen werd getimmerd. De Zuilen van Herculus, ja zelfs het verdronken rijk van Atlantis, hebben nooit bestaan. Er bestaat zelfs geen Atlantische Oceaan meer en geen ‘Mare Nostrum’ : er is voortaan alleen nog de 6de Zuil van de Islam die de Jihad-oceaan beheerst tussen de 2 Moslim-werelddelen onder het gezag van de Wassende Maan.

     

    Peace in our time!

    Gisteren werd de Westerse wereld opgeschrikt door de brute moord, op klaarlichte dag, door twee moslim fanaten op een Britse militair b.d. in Londen. Zij slaakten daarbij de bekende Jihadistische kreet 'Allah Akbar' en waarschuwden ons, voor het oog van de natie, dat 'we' nooit meer veilig zullen zijn ('you will never be safe, we will not stop fighting'). De Britse premier Cameron wist vervolgens niet hoe snel hij deze terreurdaad moest downplayen door de onmenselijke daad ook een verraad aan islam te noemen. Is er een tweede Chamberlain opgestaan in Engeland?

     Cameron sprak tijdens een bezoek aan Parijs, geflankeerd door de socialistische president van Frankrijk, François Hollande, onder meer de volgende woorden:

     

     

    "Dit was niet gewoon een aanval op Groot-Brittannië en de Britse manier van leven; het was ook verraad aan de islam en de moslimgemeenschappen die ons land zo veel geven. Er is niets in de islam dat deze werkelijk verschrikkelijke daad rechtvaardigt."

    Nou kan ik mij sterk vergissen, maar werkelijk geen enkele van die uitspraken is juist. Geen aanval op de Britse manier van leven? Eén van de moordenaars verwees expliciet naar 'our countries' en daar bedoelde hij beslist niet GB mee. En wat heeft die moslimgemeenschap dan zo veel aan Groot-Brittannië gegeven? Ik hoor en lees alleen maar horror verhalen zoals die van moslim bendes die uitsluitend minderjarige, blanke meisjes ontvoeren, verkrachten, martelen en prostitueren. En dat zijn geen 'incidentjes' meer, maar zij vormen een structureel patroon. En onder welke steen heeft Cameron gezeten door te beweren dat 'niets in de islam deze werkelijk verschrikkelijke daad rechtvaardigt'? Leeft hij in een andere tijd als wij?

    Het hele internet staat vol met wandaden gepleegd door islamisten. We worden dagelijks 'verblijd' met acties van deze 'cultuurverrijkers'. De teksten uit de Koran, de hadith's en de soenna spreken klare taal. Cameron kan weten dat een groeiende groep moslims de jihad, de heilige oorlog, als de zesde zuil van islam ziet. Is hij blind voor de berichten dat overal in Europese steden jongeren worden geronseld om aan die heilige oorlog mee te doen? Is hij doof voor de geluiden dat talloze Imams in moskeeën oproepen tot een gewapende strijd tegenover de ongelovigen?

    Natuurlijk weet Cameron dat wel, net zoals de hele gevestigde politieke orde wel weet dat ze met het binnenhalen van een haaks op de onze staande cultuur, onze vrije samenleving met een gigantisch probleem opgezadeld heeft. Maar toegeven? Dat nooit. Dan speelt men zogezegd die enge populisten in de (politieke) kaart. Eigen macht is belangrijker dan welzijn en veiligheid van de burgers die men zegt te vertegenwoordigen.

    Het ergste van deze wegkijkkampioenen is misschien nog wel, dat men steevast weigert het beestje bij de juiste naam te noemen, daarin volop bijgestaan door de al even politiek correcte media. Zich misdragende moslims worden 'jongeren' genoemd. De oorzaak wordt niet bij hun cultuur gelegd, maar bij vermeend racisme van boze blanke mannen, bij werkloosheid en slechte huisvesting. Enzovoorts enzoverder.

    Het komt niet in de hoofden van deze 'elite' op om de oorzaak te zoeken in de grote verschillen in cultuur, immers, alle culturen zijn toch gelijk? Dat is dus niet zo. Hoeveel struisvogelbiefstuk hebben al die mensen intussen gegeten? Waarom negeren, bagatelliseren en ontkennen zij de feiten? En die feiten liegen er niet om! Overmatige criminaliteit, drugs- en vrouwenhandel, misbruik van sociale voorzieningen, uitkeringsfraude, onevenredig beroep op onze gezondheidszorg en ga zo maar door.

    Daar komt nog eens bij, dat islam de door de linkse kerkgangers zo bejubelde gelijkwaardigheid tussen man-en-vrouw totaal, maar dan ook totaal ontkent. De vrouw dient de man in islam. Het is een patriarchale, middeleeuwse cultuur geparachuteerd in de moderne wereld. Niet voor niets noemde wijlen Pim Fortuyn islam een achterlijke cultuur. En dat is al tien jaar geleden! En de zaken zijn sedertdien niet beter, maar slechter geworden. Islam legt de bijl aan de wortel van onze beschaving: de vrijheid van meningsuiting, misschien wel de allerbelangrijkste kernwaarde van onze beschaving. Wat blijft er van die beschaving over als wij toestaan dat onze kernwaarden, waarvoor wij ook zelf lang gestreden hebben, met voeten worden getreden en niet worden gerespecteerd?

     

    Het moge inmiddels duidelijk zijn, dat dit soort islamitisch geweld niet alleen in Groot-Brittannië, maar overal in Europa plaatsvindt. In Duitsland, in Frankrijk, in Zweden, overal. In de Zweedse stad Stockholm maken groepen 'jongeren' al vier nachten achter elkaar de straten onveilig. Is de 'Arabische Lente' intussen verplaatst naar het Hoge Noorden?

    Overal rukt de islamisering van Europa op. Vandaag las ik een bericht dat in Spanje niet langer gesproken mag worden van Kerst- en Paasvakantie, maar van 'Wintervakantie' en 'Vakantie van het tweede semester'. Om de moslim niet voor het hoofd te stoten. Het moet niet gekker worden! Maar intussen heeft de islamisering ook ons land bereikt. In sommige delen van de stad waar nota bene onze regering huist, zijn hele wijken reeds 'in bezit' genomen door de moslimgemeenschap, die vervolgens eist dat wij ons dienen te conformeren aan hun culturele normen en waarden. De omgekeerde wereld natuurlijk.

    En onze overheden? Wat doen zij? Zij doen niets, sterker nog, de politie beschermt de moslim en veroordeelt de autochtoon. Leest u dit verslag over de geïslamiseerde politie van onze hoofdstad maar eens.

    Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat bij de Struisvogel Liga de ogen eens open gaan? Moeten er in Nederland ook eerst wijken in de brand gestoken worden voordat de ernst van de zaak onder ogen wordt gezien? Onze eerste religieuze moord hebben we inmiddels al beleefd, met de dood van Theo van Gogh.

    Maar onze politieke elite, onze wegkijkkampioenen, willen niets horen, niets  zien en doen er het zwijgen toe. Zij zwijgen. Als het graf. Wel horen we in Kersttoespraken en meer van dat fraais, dat we tolerant moeten zijn. Verdraagzaam. Prima, maar al te goed is buurmansgek. Laten we dan het reciprociteitsbeginsel ook consequent toepassen. En wel op alle gebieden. Dus: wat dáár niet wordt toegestaan aan de kafir, wordt hier niet toegestaan aan de islamiet. Dan zijn we al een stuk verder. In dit land is het theoretisch mogelijk, dat iemand met een dubbel paspoort minister-president van Nederland kan worden. Dat is toch volkomen idioot?

    Er is, me dunkt, lang genoeg gezwegen. Straks heten wij allemaal Chamberlain. Hoogste tijd voor gericht beleid. En dat beleid houdt in: u mag hier blijven, maar u past u aan. Wilt u niet? Dan ook geen rechten.

    Moet je eens kijken hoe snel de bakens verzet zijn

    Bron :

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/peace-in-our-time

    *

    De TV bij de Noorderburen had beelden van de Londense mensenslachter die zeer onlangs fier als een gieter deelnam aan een ‘werkvergadering’ van de Sharia4UK. Vraag aan de Belgische Staatsvuiligheid : bestaan er bij jullie ook opnames van de ‘werkvergaderingen’ van Sharia4Belgium, die in feite een onder-afdeling is van de Sharia4UK? Kunnen jullie misschien niet meteen het privé-fotoalbum van die Belcacim eens opnieuw ter hand nemen? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Om te zien of Anciaux of Van Besien daar niet bij staan met een kopje thé in de handen.

    *

    Remedies tegen bezetenheid door de duivel.

    Op Sardinië, dat andere eiland in de Middellandse Zee, dat spijts verwoede pogingen van Frankrijk, Italiaans grondgebied is kunnen blijven, schijnt de duiveluitdrijving weer terug te zijn  van nooit weggeweest. Corsica, de naaste buur, werd even voor de geboorte van Napoleon Bonaparte (voornaam én familienaam zijn oer-Italiaans!) met geweld bij Frankrijk gevoegd, maar is op zich nog even Italiaans als de andere gebieden in het Noorden, die elders werden weggeroofd van het moederland. Daar is niet alleen Nizza (Nice) maar ook de kuststreek ten Zuiden van Venetië, de streek beneden Tirëste en zo, thans gekend als Albanië. De Italiaanse heimat-literatuur van rond WO II beschrijft hartverscheurende verhalen over de strijd tegen Tito, de latere communistische doctator… Vergeten we vooral niet dat de Stad-Staat Venetië, tot ver in de Moderne Tijden, een der machtigste en rijkste Republiek was die de wereldhandel beheerste naast de Engelsen en de Nederlanders.

    Maar goed : het exorcisme. Op TV zagen we, eerder spotgtend gebracht, een reportage over duiveluitdrijving op Sardinië. We zagen een ouderwetse Pastoor op een moderne Vespa op bezoek bij zijn parochies, speciaal om bij de patiënten de duivel uit te drijven. Die was onder andere in een vrouwspersoon gevaren en het koste de echtgenoot en de pastoor ruim een half uur om hel er uit te krijgen, waardoor de vrouw weer normaal werd ipv hysterisch.

    Tja, het is een gekend fenomeen : even zo goed als er een God bestaat, bestaat Zijn tegenpool, de Duivel. Echt handig voor wie met hen kan omgaan….

    Daar in die uitzending werd ook verhaald hoe er scholen bestaan waar katholieke priesters als duivel-uitdrijvers kunnen opgeleid worden. Vandaar mijn vraag : werkt dat ook bij Immams? In voorkomend geval is de werkloosheid onder de Moslims-bevolking op slag opgelost : er zullen zelfs nacht-shifts moeten ingericht worden om al die duivels uit te drijven.

    *

    En dan is er nog de rol van de vrouw in de Maatschappij. Wij hebben er duizenden jaren over gedaan où ook in die zaken beschaafd te worden. Het is nog niet zo lang geleden, dat de keuterboer bij ons, die noch paard noch koe bezat, de ploeg liet trekken door zijn wedrhelft.

    Dergelijke afbeeldingen moeten bij de Muzelmannen een delirium tremens veroorzaken, een visioen hoe ze onze vrouwen terug tot het slavendom kunnen brengen. Een duivelse redenering en daarvoor juist zou dat exorcisme goed van pas komen.

    Vandaar dat duiveluitdrijving moet opgenomen worden in de kiesstrijd van 2014. Een gevleugelde St Joris met de letters VB op zijn schild, die de kronkelende draak onder zijn voeten op zijn lans spiest : een verhaal ‘zonder woorden’ die begrepen wordt zonder namen te noemen. Seppe Weiss van het Spionnencentrum zal er zijn tanden op stuk bijten, zo lang de draak maar een ‘sans papiers’ is die onbekend wenst te blijven.

    O ja : wat een wereld van verschil : wij christenen zien in de vrouw (Maria) zelfs de Moeder Gods, en de Profeet ‘sliep’ met een kind van amper 9 jaar oud. Grotere tegenstelling kan er el niet zijn, zeker? Zeg dus niet te gauw ‘t is weer een vrouw!

    °°°

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    24-05-2013, 17:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1391 - OVER HET SOORTELIJK GEWICHT VAN TWEE PARTIJVOORZITTERS

    ***

    Vrijdag 24 mei

    Zon 5u42-21u38

    H Suzanna

    .

    1391 - OVER HET SOORTELIJK GEWICHT VAN TWEE PARTIJVOORZITTERS

     

    °°°

    Sfeerbeeld in Londen 22 Mei 2013

     

    Straks overal in Europa?

    °°°

    Ach, we moeten er aan wennen. Het wordt stilaan iets zoals  op straat in een hondendrol stappen. Ongemakkelijk maar niet te vermijden. Zoals die dame, kunnen we misschien zelfs een achteeraf-babbbeltje slaan met de man met het kapmes in de nog van bloed druipende handen. Als het geheel maar goed in beeld komt, met voorbijgangers die gewoon doorlopen alsof er niets is gebeurd. Laten we vooral niet ‘Islamofoob’ worden, maar ons integendeel haasten om aan de beurt te komen.

    Het eeuwenoud beeld van ‘De Man met de Zeis’ kan eindelijk uitgebreid worden naar de tijdsgeest met ‘De Man met het Kapmes’.

    ‘Superdiversiteit’ in 3D, terwijl onze oren tuiten van het Allah hu Akbar dat overal opklinkt bij weer eens een publieke terechtstelling. JaJa, hoog tijd voor de Scheiding Kerk/Staat in de Islamwereld. Maar daarover vernemen we nooit iets. Scheiding van Kerk en Staat lukt alleen tegenover zachtmoedige christen-honden, nietwaar?!

    *

    Nog even geduld en dan komen wij misschien op straat om van Onjelinx, de uitvindster van de Ont-Wapenwet, de invoering van de Amerikaanse wapenwet te verkrijgen. Zodat eenieder, zelfs het kleinste kind, bij het zien van een kapmes op straat, vlugger dan de aanvaller kan reageren. Gewoon zelffverdediging. Desnoods preventief, zoals de Bobby’s die de dader kwamen arresteren.

    Ondertussen zulle we het moeten doen met de uitdrukking ‘Helpt Uzelf, zo helpt U God’.

    *

    Terzake het soortelijk gewicht van Wouter Van Besien en Gerolf Annemans. Eigenlijk zadel ik mijn lezers met deze vraag op met een pijnlijk probleem. Want inzake ‘soortelijk gewicht’ zijn Van Besien, Tsjeef Beke, Mandoline Rutten en den Cleynen Toeback aan elkaar gewaagd. Geen van allen ‘tekent’ zelfs niet op de puntenschaal van 0 tot 10. Het politiek personeel van beneden de taalgrens komt zelfs ver beneden het niveau van voornoemden, en zou eigenlijk, Elio di Jeanetto op kop, bij iedere legislatuur van aan de zijlijn moeten blijven toekijken. Enfin, ze zijn van hetzelfde kaliber als Pietje-de-Dood Coburg, d.i. op de rand van de toerekeningsvatbaarheid.  Spijtig voor het mooie geld dat ze ons kosten, en dat zij zich vòòr alles en iedereen toe-eigenen.

    Dus U begrijpt : als hier gevraagd wordt naar de vergelijkende test inzake de hersencapaciteit van de Heren Van Besien en Annemans, dat ik geen voorkeuren kan laten blijken voor mijn eigen partijvoorzitter. Ik klasseer beiden dus, om geen procedure wegens laser en eerroof te riskeren, gewoon .alfabetisch.

    Ikzelf sprak in mijn opstelletje van een paar dagen geleden over de Groene Partij en Kawouter Van Besien, als over een verkeerd gemonteerde boitdevitesse : 1 vooruit en 5 achteruit. Mijn voorzitter gebruikt van op zijn verheven plaats het beeld van de Processie van Echternach. Hij schiet iemand een kogel in zijn hersens met een potloodgeweer, ik doe dat met een Dikke Bertha. Beide behandelingen zijn niet beledigend, wel efficiënt.

    Ben ik op deze blog , en bij uitbreiding, is mijn partij, het Vlaams Belang, tegen de wilde en ongebreidelde immigratie?

    HaHa, zie ik hier en daar een tekstballonnetje opgaan, nu komt het. Het is nochtans zo simpel als kouwe pap. Dat soort immigratie had men al tientallen jaren geleden in de thuislanden moeten kunnen ontraden ipv aanmoedigen. Ondertussen lopen hier (en elders) een paar miljoen sukkelaars rond, die wij ook niet kunnen onderhouden en/of als gewone mensen aanvaarden. De uitzonderingen, zoals in Zweden of Londen, bevestigen de regel. Terug naar nul met heel het zootje. De overigen die hier kennis en ‘beterschap’ hebben opgedaan, maar in hoofdzaak verlangen naar het thuisland, de godsdienst en de zeden daar, moeten we motiveren om aan de roep van hun bloed gehoor te geven. Hier, zeggen ze, worden ze voortdurend gediscrimineerd en geminacht (meestal met reden) maar als geëvolueerden zouden zij in eer en aanzien, weelderig kunnen leven daar waar ze vandaan zijn gekomen. Beloon ze dan ook uitbundig voor de opwaardering van hun volksgenoten : de wereld zal er beter van worden.

    Hier moet ik bij gelegenheid eens een boompje kunnen opzetten met de jonge garde van de Partij. Want vroeg of laat zal het er toch eens moeten van komen : voort sukkelen en “kurieren am Symptomen’ zal alleen meebrengen dat hier nog meer auto’s ongestraft in de fik zullen gaan.

    Tja, het spijt mij voor de Partijlopstukken die hun kiezers zullen zien afreizen. Een idee misschien om hen te volgen?

    Ach, dromen zijn bedrog, maar mij bloedt het hart als ik dat enorm kapitaal aan menselijk vernuft zie verpauperen. Maar het is anderzijds ook een natuurwet dat elk zijn eigen rijkdom  moet beschermen en niet in der eeuwigheid barmhartigheid kan betonen. Die mensen verdienen trouwens geen barmhartigheid, ze verdienen een eigen plaatsje onder de zon, om voor zichzelf te zorgen en daarmee gelukkig te zijn..

    *

    Londen, 22 Mei 2013. De Westerse Wereld rilt van afschuw. De Islamwereld trekt er zijn handen van af : het is de daad van een enkeling. Al waren ze met drie, zoals vastgelegd en gefilmd met de GSM van een alert voorbijganger. Ook bij de bomaanslag in de Marathon van Boston handelden de daders in groep, kon de politie achteraf vaststellen. In Stockholm duurt de opstand al dagen lang, wat neerkomt op de ‘overname’ van het Gezag door de Sharia-aanhangers.

    Officieel distantieert de Islam zich van die gruweldaden, maar intern wordt er gejuicht, zo niet triomf gekraaid. Want ze hebben hun macht getoond. Het is een enorme psychologische overwinning voor ze, want ze weten nu dat hun vijanden doodsbang zijn geworden.

    De confrontatie nog langer uit de weg gaan, wordt stilaan misdadig en zo komt de persoon van Paus Urbanus in 1096 beetje bij beetje in beeld.

    Neen, bidden helpt niet meer.

    °°°

    Ter zake :

    Annemans dient Van Besien van antwoord

    Nadat Groen-voorzitter Wouter Van Besien in een opiniestuk in De Morgen een nieuwe samenlevingsfase inluidde, namelijk de ‘superdiversiteit’, diende Gerolf Annemans hem in een opinierepliek van antwoord. Zoals steeds, weigerde De Morgen het stuk echter te publiceren. Wij willen het u echter niet onthouden.

    De multiculturele speurtocht van Echternach

    Doorspekt met een stevige dosis fatalisme zingt Groen-voorzitter Wouter Van Besien in een opiniestuk in De Morgen de lof van de ‘superdiverse samenleving’. Volgens Van Besien is het onvermijdelijk dat de ‘superdiversiteit’ zich verder zal doorzetten, ongeacht of er nu een streng dan wel een laks migratiebeleid wordt gevoerd, en zorgt gelijk welk integratiebeleid – laat staan assimilatie – enkel voor maatschappelijke spanningen. “Politici die het voorstellen alsof de klok kan teruggedraaid worden, maken de bevolking blaasjes wijs.”

     Wie echter dacht dat Van Besien aangeeft welk beleid er dan wél moet gevoerd worden, wordt door de ecologist ontgoocheld. “Het is goed en nodig dat we nieuwe antwoorden zoeken op de veranderde context van deze culturele superdiversiteit,” poneert de Groen-coryfee in een nietszeggend besluit.

    Situatie aanvaarden?

    Wie even terugblikt op het verleden doorziet in zijn fatalisme een steeds wederkerend patroon. Is het nu naar aanleiding van migrantenrellen in Borgerhout, molotovaanslagen in Stockholm, opstootjes in de Parijse banlieues of Afrikaanse moordraids in de Matongéwijk, telkens opnieuw schreeuwde de linkerzijde, en de groene partij in het bijzonder, het uit dat we die situatie moeten aanvaarden en moeten zoeken naar ‘antwoorden.’ Die multiculturele speurtocht van Echternach duurt nu al meer dan twintig jaar.

    Wie even over de landsgrenzen kijkt, ziet nochtans dat een permanente vreemdelingentsunami, die onze samenleving ontwricht en de draagkracht van ons sociaal systeem ondermijnt, wel degelijk kan worden gestopt.

    Droefgeestig kaartenhuisje

    Toen in 2001 de rechtse partijen in Denemarken zegevierden, werd onmiddellijk werk gemaakt van een streng immigratiebeleid met een sterke terugval van de immigratiestroom tot gevolg. De uitwerking daarvan liet zich voelen in een stijgende onderwijskwaliteit, een dalende criminaliteit in de grootsteden en een significante vermindering van de sociale uitgaven.

     

    Maar ook Oostenrijk, Italië, Nederland en Zwitserland pasten hun regelgeving inzake gezinshereniging, asiel en opvang van illegalen grondig aan. Het voornaamste verschil met België was en is de aanwezigheid van een breed gedragen politieke wil om de noodslotleer van De Van Besiens van deze wereld af te wijzen en zelf een actief immigratiebeleid te voeren. Dat werd mooi geduid door toenmalig Deens premier Rasmussen die in 2000 het volgende verklaarde: "Er bestaat geen gevaar dat Denemarken zich zal ontwikkelen tot een multiculturele maatschappij. Want dat is onze bedoeling niet" (Jyllands-Posten, 1 January 2000).

    In één zin blaast Rasmussen hiermee het droefgeestig kaartenhuisje van Van Besien omver.

     

     

    °°°

    Allez, zeg nu zelf in wie van de twee er meest ‘fond’ zit. Dat heeft zelf De Morgen, in hun oneindige wijsheid, ingezien door Annemans niet naast Van Besien aan het woord te laten.

    Ik gun (en dat zeg ik in alle eerlijkheid) de Heer Wouter Van Besien, om erger te voorkomen, de vreugde van het vrijwillig terugtreden. Misschien dat er in hem toch nog ergens een Late Roeping als missionaris steekt, om zijn gedachtengoed te gaan verspreiden in de sloppenwijken van Calcutta. Misschien dat de oorlogskas van zijn partij voldoende is voor de reiskosten. En als hij wilt bij het weggaan, het licht uitdoen?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    24-05-2013, 10:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1390 - ZE GAAN DANSEN MAAR HET ZULLEN GEEN POPPETJES ZIJN

    ***

    Donderdag 23 mei

    Zon 5u43-21u36

    H Desideer van Vienne

    .

    Deel III

    1390 - ZE GAAN DANSEN MAAR HET ZULLEN GEEN POPPETJES ZIJN

    °°°

    Enigma voor de media :

     

    Is die Assad nu ’n goeie of ’n slechte?

    °°°

    OK, ik geef het grif toe : ook op deze blog zult U het antwoord niet vinden. Wie het weet, mag het zeggen. Jaren lang heeft men ons bestookt met de uitwassen van een godsdienstoorlog in dat land, de zogeheten ‘burgeroorlog’ in Syrië en werd ons Assad opgediend als een boze tiran die door een Arabisch lentewindje dringend van zijn troon en liefst ineens van de hele planeet diende te worden geveegd. Zelfs voor ‘onze jongens’ die hem ter plaatse als Jihadist gingen bevechten kon er, zij het lichtjes ‘versluierd’, begrip worden opgebracht. Zij werden zowaar geklasseerd tussen de Redders van de Spaanse Burgeroorlog, de Vlaamse Oostfronters(!) die samen met de SS, het geweer in de ene hand en het geweer in de andere,  tegen het goddeloos communisme gingen strijden, de Vrijwilligers in Korea, ja zelfs op een haar na, met de Uno-Blauwhelmen. Eigenlijk was het niet goed, maar dat werd verzwegen en verbloemd via allerlei nevengeluiden om hun heldhaftige roekeloosheid te belichten. Want de bekering tot de Islam werkt altijd zeer inspirerend inzake wapenkennis.

    En nu zou de man ineens Israël, de Staat die bestaat uitsluitend uit slecherikken en oorlogsstokers, aanvallen om op die manier te bewijzen dat hij een goede Moslim is.  Dus is Assad ’het nu n goeie, ja?, want samen met die Isboo LLah de Joden verdelgen : dat is toch geniaal!! Weg die massa-vernietigingswapens die hij zou hebben, weg de dreiging dat Amerika Syrië zou binnenvallen : er is de stilte voor de storm. Eerst zien hoe het afloopt, voor er partij gekozen wordt. Om toch maar niet onnodig de Moslimvriendjes, hun kizers, tegen het hoofd te stoten!

    Hoe het ook afloopt : met deze oorlog zal het zijn lijk met alle oorlogen, waar ook ter wereld. Men weet waar het begint, maar niet waar het eindigt.  De Geschiedenis staat er bol van. Het verhaal van de kleine herdersjongen David (die later Koning David zou worden) en zijn gevecht tegen de reus Goliath staat niet voor niets in de Bijbel, al eeuwen en eeuwen het eest verspreide boek ter wereld.  Het gevecht was kort maar hevig : de herdersjongen slingerde van op grote afstand met zijn slinger, een steen recht in het oog van de cycloop die daarop stervend neerzeeg.

    Ziet U ook de symboliek van de Israëlische F-16’s die van op grote afstand loepzuiver toeslaan, recht in het gezicht van Poetin, de reus op lemen voeten, die komt helpen? Deze keer niet tegen  de reus Goliath, maar de Arabierse reus…. Oliegat…..

    ”Mijn schild en mijn vertrouwen’, zo zingen onze Noorderburen. Wij moeten het doen met die morzel grond die men ons niet zal ontwringen, maar laat mij duidelijk zijn : de kleine herdersjongen, onze schildwacht, geniet onze voorkeur. Omdat het niet anders kan.

    °°°

    Ter zake :

    Israëlische luchtmacht waarschuwt voor plotselinge oorlog met Syrië

    *De bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, majoor-generaal Amir Eshel, heeft vandaag gewaarschuwd voor een plotselinge oorlog met Syrië. Volgens Eshel zijn de Russische S-300 luchtafweerraketten inmiddels onderweg naar Syrië en zal Israël een oorlog in slechts enkele dagen tijd moeten beslissen. 'We kunnen deze oorlog winnen, maar alleen met massale vuurkracht.'

    De regelmatige incidenten tussen het Israëlische en het Syrische leger kunnen 'op ieder moment razendsnel escaleren naar een verrassingsoorlog' met Syrië, betoogde Eshel. Hij onderstreepte dat de Israëlische luchtmacht in dat geval in zeer korte tijd volledig inzetbaar zal zijn.

    Wel heeft het regime van de Syrische president Assad 'veel geïnvesteerd in de beste luchtverdediging die er maar te krijgen is. We hebben het over wapens van een totaal andere generatie, niet te vergelijken met wat er eerst was.' Daarmee wees hij op de Russische S-300 afweerraketten die volgens hem op dit moment onderweg zijn naar Syrië. 'Maar er is geen systeem waar geen oplossing voor bestaat. De vraag is alleen tegen welke kosten.'

    Eshel zei dat de luchtmacht alles in het werk zal stellen om de Israëlische bevolking te beschermen, maar dat het desondanks onvermijdelijk is dat er bij zo'n oorlog ook burgerslachtoffers zullen vallen. 'Als Syrië morgen instort dan zouden we zeer snel met hun enorme wapenarsenaal te maken kunnen krijgen. Tijdens de Tweede Libanonoorlog gebruikten we slechts een deel van onze capaciteiten, maar dan zullen we 100 procent moeten geven, zodat de operatie snel en zeer krachtig zal zijn.'

    Xander

    °°°

    Het blonde Zweden loopt ons als immigratie- en verkrachtingsland ver voorop. Ik hoop, nadat Xander ons bericht heeft over de juiste toedracht in Stockholm (zie aldaar) vurig dat de Zwöden nu voorgoed op de terugweg zijn. Benieuwd hoe ze dat aan boord zullen leggen. En laat het nu juist lukken : Gerolf Annemans heeft daar en over Kawouterke Van Besien vandaag een mooi stukje over gepleegd. U krijgt het hier zo vlug mogelijk opgediend

    Maar wacht eens : Zweden en Noorwegen : was dat tot het begin van de jaren 1900 niet één en hetzelfde land? Wis en warempel : ook in Noorwegen zijn de problemen er even groot met al die Allahzonen. Andres Breivik, de vrijschutter op het eiland Utöya : een lugubere eenzaat, of een begenadigd helderziende? Binnen afzienbare tijd weet men er daar in het Hoge Noorden alles van en neemt men daar de wijze les ter harte.

    *

    Alleen voor onze eigen ‘Besierders’ is het nog niet duidelijk. Want bij ons in de 5de Colonne nog niet zo sterk ontwikkeld als in Stockholm. Het scenario is anders wel typisch Islamitisch : bij de minste gelegenheid erop los kloppen (dat is hun koeltoer!), en als de politie dan komt aangestormd, en later de ambulances, kan de veldslag van start gaan. Onnodig naar het juiste woord te zoeken voor dergelijke toestanden : oproer is de enige juist term. Geheel volgens de Koran. Want de Ongelovige Honden, overal ter wereld, weet de Islam, zullen blijven toegeven. Om de vrede te bewaren. Met de dood in het hart.

    De Gesel Gods, vroeger de Zwarte Pest of de cholera, heeft een nieuwe naam gekregen : het kromzwaard van de Islam.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    23-05-2013, 16:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1389 - MISDADIGE DAGDROMERIJ VAN EEN GROENE BOSKAWOUTER

    ***

    Donderdag 23 mei

    Zon 5u43-21u36

    H Desideer van Vienne

    .

    Deel II

    1389 - MISDADIGE DAGDROMERIJ VAN EEN  GROENE BOSKAWOUTER

    °°°

    Is nieuwerwets, maar….

     

    Leidt nergens naartoe

    °°°

    Valt te Besien waar ’t Kawouterke in zijn leven nog zal belanden. Volgens mij in de vleesmolens van de multiculti, die hij nu al met grote bewondering aanduidt als de “superdiversiteit’. Waar haalt’em het, waar haalt‘em het! De man heeft werkelijk zijn roeping gemist : hij moest Socialist geworden zijn wat in haarklieverij en woordenkramerij is hij niet te schatten!

    De DM publiceert weliswaar zijn (uitgesponnen) liefdesverklaringen, maar pas nadat de al te gore brokken er uit te hebben verwijderd werden. Waarom stel ik mij daarbij voor, dat er iemand moet achterop komen om vers van de pers een warme donkergroene koeienvlaai te fatsoeneren? Heeft dat wel zin, tenzij men het doet uit…armoede?! Uit gebrek aan kopij? Ik had het kunnen weten : Groen! IHet i de kleur van de Islam en Groen! is ook de kleur van de meloen : groen! langs buiten, en rood langs binnen….

    Had ik tot hiertoe als niet-stadsmens een bepaalde sympathie voor het natuurbehoud, dat soort Groen is er de beste remedie tegen! Op die manier de multiculti propageren zonder kop, zou bij Wet moeten verboden worden!

    Als Groen straks, in weerwil van de aanhoudende propaganda door de media, onder de kiesdrempel zakt, is de ware reden rap te..Besien.

    °°°

    Ter zake :

    Culturele vrijheid is het antwoord op superdiversiteit

    *

    In de samenleving van nu en straks zal het heersende ideaal van 'Vlaams burgerschap' alleen maar meer verdeeldheid zaaien. Dat meent Wouter Van Besien, voorzitter van Groen. Dit is een gekorte en herwerkte versie van het essay dat vandaag in het tijdschrift Sampol verschijnt. .

    e zullen het gemeenschapsgevoel niet bereiken door mensen een taalexamen te laten afleggen. Gemeenschapsvorming loopt via de weg van dialoog tussen burgers en groepen

    Na twee decennia waarbij de immigratie aanhoudend recordhoogtes bereikte, belandt ons land in een nieuwe fase van zijn geschiedenis. De multiculturele samenleving is voorbij, Vlaanderen en Brussel zijn in een nieuwe fase van hun geschiedenis beland: de superdiverse samenleving.

    In de jaren 80 en 90 bestond onze samenleving uit een blanke 'Belgische' meerderheid en een beperkt aantal minderheden van Zuid-Europese, Maghrebijnse en Turkse origine. Die minderheden zijn vandaag in aandeel gegroeid en bovendien zijn er een pak minderheden bijgekomen uit de rest van Europa, Afrika, het Midden-Oosten of Zuid-Amerika. Volgens het CGKR waren er in 1991 ongeveer 1,2 miljoen landgenoten niet als Belg geboren, begin 2010 was dat aantal opgelopen tot 1,9 miljoen.

    Vooral de groei van al deze minderheden in de jaren 2000 is opvallend: 41 procent op 10 jaar tijd tegenover 13 procent tijdens de jaren 90. Daarbij komt nog een onbekend maar groot aantal landgenoten die als Belg geboren zijn, maar die een (groot-)ouder hebben die niet als Belg geboren werd. Niet alleen in Brussel of Antwerpen is het aantal nationaliteiten en talen geëxplodeerd, het is een fenomeen dat zich in heel Vlaanderen voltrekt, denk maar aan Aalst, Vilvoorde, Sint-Niklaas, ... Zelfs in gemeenten als Boom duiken nu debatten op rond hoofddoeken, Menen voelt zich geroepen om naar Antwerps voorbeeld een vreemdelingentaks in te voeren.

    Blaasjes

    Superdiversiteit wijst op de evolutie van migratie van 'mensen uit een klein aantal landen van herkomst naar een klein aantal gastlanden' naar 'mensen uit een zeer groot aantal landen van herkomst naar een zeer groot aantal gastlanden'. Etnisch-culturele achtergrond wordt steeds minder een indicatie, omdat (nazaten van) immigranten steeds meer verschillen qua opleiding, werk en inkomen en groepen met elkaar mengen.

    Het is onvermijdelijk dat deze superdiversifiëring van onze samenleving zich verder zal doorzetten. In veel landen zal de drang om naar de EU te migreren eerder toe- dan afnemen. Zelfs al verstrengen we ons immigratiebeleid, dan nog leert het verleden dat via volgmigratie en demografische groei, geïmmigreerde bevolkingsgroepen een aantal decennia lang sterk aangroeien. Eurostat berekende dat de Belgische bevolking tegen 2060 met 24 procent zal stijgen tot 13,5 miljoen Belgen, voor het grootste deel door de migratie. Politici die het voorstellen alsof deze klok kan teruggedraaid worden, maken de bevolking blaasjes wijs. De vraag is niet hoe we deze superdiverse samenleving kunnen doen verdwijnen, de vraag is hoe we ermee omgaan.

    Hoewel deze superdiversiteit ons land vooruit stuwt (demografisch, economisch, cultureel, ...), verloopt ze moeizaam. Mensen die hier al lang wonen, voelen zich bedreigd. Aan de andere kant ondervinden Vlamingen en Brusselaars van vreemde afkomst dagelijks aan den lijve de uitsluiting zodat onder minderheden de tendens toeneemt om zich af te zonderen. '60 procent van de moslimjongeren denkt dat de Vlaamse maatschappij hen nooit als geïntegreerd zal beschouwen, slechts 30 procent voelt zich aanvaard door de Vlaamse maatschappij', concludeerde een onderzoek in opdracht van de Gazet van Antwerpen.

    Deze zinderende maatschappelijke spanning uit zich ook in het taaldebat. Meertaligheid rukt op. Volgens Kind en Gezin spreekt bijna een kwart van de jonge moeders in Vlaanderen geen Nederlands met hun kinderen. Veel Vlamingen vinden dit bedreigend omdat er voortdurend nieuwe mensen naar hier komen die de taal niet spreken. Ze hebben het gevoel dat de integratieklok telkens wordt teruggedraaid.

     

    Monocultureel ideaal?

    Het momenteel dominante ideologische antwoord in vele Europese landen op deze culturele superdiversiteit, is een versterkt teruggrijpen naar een monocultureel ideaal. In De nieuwe religieuze intolerantie (2012) betoogt de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum dat in Europa homogeniteit en culturele assimilatie altijd het overheersende paradigma zijn geweest. Nussbaum vergelijkt Europese landen met gated communities. De lokale variant daarvan is bij ons de N-VA-ideologie, met als dominante en publieke cultuur 'de Vlaamse cultuur'. Nieuwkomers moeten 'hun cultuur' privé houden, de publieke cultuur erkennen en zich engageren om eraan deel te nemen. Deze invulling van burgerschap draait de zaken om: je bent geen burger omdat je hier woont, je wordt pas burger als je de dominante cultuur omarmt.

    Nu N-VA steeds meer beleidsverantwoordelijkheid krijgt, wordt deze ideologie omgezet in concreet beleid. De N-VA zweept de Vlaamse regering op - CD&V en sp.a laten dit gebeuren - om inzake taal een schild-en-vriendbeleid te voeren: de verwerving van het Nederlands geldt als voorwaarde tot deelname aan de samenleving. "Wie mijn taal spreekt, behoort tot mijn club", zo verwoordde Bart De Wever het ooit. Het inburgeringsbeleid van Geert Bourgeois vertaalt dit concreet: je bent niet langer ingeburgerd als je een inspanning hebt geleverd om Nederlands te leren, maar pas als je slaagt in een examen Nederlands.

    Kennis van het Nederlands is noodzakelijk om elkaar te verstaan en dus voor de sociale samenhang. Maar op dit moment is er iets anders aan de gang. Taal wordt gebruikt als uitsluitingsmechanisme en werkt zo de sociale samenhang actief tegen. Minister van Inburgering Bourgeois schiet in een kramp als ambtenaren in een andere taal dan het Nederlands twitteren en Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans ziet nog liever een lege tekstballon dan een niet-Nederlandstalige tekst. Ook op lokaal vlak gaan de eerste maatregelen van nieuwe gemeentebesturen onder leiding van N-VA in coalitie met de klassieke partijen - Aalst op kop - opvallend vaak over culturele en religieuze aangelegenheden, zoals de plaats van symbolen van de cultuurgemeenschap (Vlaamse vlag en feestdag) en taalgebruik.

    Het is goed en nodig dat we nieuwe antwoorden zoeken op de veranderde context van culturele superdiversiteit. De monoculturele piste die in Vlaanderen en Europa opgeld maakt, is voor mij echter de verkeerde. Ze verhoogt maatschappelijke spanningen en geeft vele Vlamingen het gevoel er niet bij te horen.

    Bevrijdend alternatief

    Ik wil pleiten voor culturele vrijheid als antwoord op de superdiverse samenleving. Hoe sterk en bevrijdend is de gedachte dat we onze eigen opinie mogen vormen. Dat we mogen geloven wat we willen, onze eigen voorkeuren en uiterlijkheden bepalen. 'Cultuur' kregen we onopgemerkt doorgegeven in het gezin en de samenleving. Het is goed dat die patronen in vraag gesteld kunnen worden. En de aanleiding daarvoor is vaak de confrontatie met andere culturen. De Britse politicoloog Bhikhu Parekh schreef daarover: "Geen enkele cultuur draagt alles wat van waarde is in zich en ontwikkelt alle menselijke mogelijkheden. Verschillende culturen corrigeren elkaar en vullen elkaar aan. (...) Culturele diversiteit is een belangrijk onderdeel en voorwaarde voor menselijke vrijheid. (...) Culturele diversiteit is een objectief goed, omdat het zo'n onmisbare voorwaarden voor menselijke vrijheid creëert zoals zelfkennis, zelfrelativering en zelfkritiek."

    Culturele vrijheid heeft niks te maken met cultuurrelativisme. Culturele vrijheid betekent dat we respect moeten hebben voor het recht van gemeenschappen om culturen uit te bouwen, maar niet dat elke culturele praktijk op evenveel respect moet kunnen rekenen. De aanhangers van de monocultuur maken de denkfout dat, vermits sommige culturen hoger ingeschat kunnen worden dan andere, ze zich aan die andere cultuur mogen opdringen, en negeren zo het recht op de eigen cultuur. Cultuurrelativisten maken de omgekeerde denkfout dat we, aangezien iedereen recht heeft op een eigen cultuur, geen kritiek mogen geven op de inhoud ervan. Integendeel, voor mij zijn cultuur- en godsdienstkritiek bijzonder belangrijk in een samenleving.

    De voorstanders van de monocultuur stellen dat een gemeenschappelijke cultuur nodig is om samenhang te kunnen organiseren. Het tegendeel is waar. Het zal makkelijker worden als we het idee van de culturele homogeniteit begraven. Want een culturele invulling van 'Vlaams burgerschap' zal altijd verdelend werken. Zo'n concept heeft immers nood aan een culturele definitie van wat een goede burger is, en die definitie is dan gemodelleerd op de dominante cultuur. Iedereen die daar buiten valt, voelt zich buitengesloten en wordt niet aangesproken op het verantwoordelijkheidsgevoel.

    Als we aan gemeenschapsvorming willen doen, is het contraproductief om daar een culturele saus over te gieten. We zullen het gemeenschapsgevoel niet bereiken door mensen de geschiedenis van de Guldensporenslag bij te brengen of ze een taalexamen te laten afleggen. Gemeenschapsvorming loopt via de weg van dialoog tussen burgers en groepen, op straat, in verenigingen, in het onderwijs, op de werkvloer, in de gemeenteraad, in het parlement. De overheid moet die dialoog permanent en overal organiseren en ondersteunen.

    Via zo'n permanente dialoog kunnen en moeten er heldere grenzen getrokken worden en kan er in één adem besloten worden tot 'redelijke aanpassingen'. We kunnen met alle belangrijke gemeenschappen in onze samenleving samen beslissen een rode lijn te trekken tegen vrouwenbesnijdenis, polygamie, huiselijk geweld, lijfstraffen, racisme, discriminatie, verbaal geweld in de publieke ruimte, ... Culturele gebruiken zijn nooit een excuus om tegen de mensenrechten of de wettelijkheid in te gaan. Tegelijk zouden we het eens kunnen worden over redelijke aanpassingen zoals het toestaan van verlof op verschillende momenten voor religieuze feestdagen.

    Burgerschap is sociaal en politiek van aard. Het is via dialoog en gezamenlijke besluitvorming dat de gemeenschap zal worden opgebouwd. In een context van uit elkaar drijvende morele overtuigingen, steeds meer verschillende culturen en op elkaar stapelende loyauteiten, bouwen we een democratie uit die culturele verschillen waardeert voor wat ze zijn, waarin grenzen in overleg worden afgebakend en waar alle burgers het gevoel hebben erbij te horen. En hoe een kunstwerk wordt afgebeeld, laten we over aan de kunstenaars.

    °°°

    Samengevat : Vlaams Burgerschap (wat is dat?) is des duivels, de Moslim-Groene multiculti is de uitkomst. ‘Vlaams Burgerschap’ zaait verdeeldheid, de multiculti leidt tot een ‘gemeenschapsgevoel’ Maar dedju, volgens de Europese Bestierders, Merkel op kop, is de integratie van de diversiteit mislukt, en nu wil die Pipô de superdiversiteit. Waanzinnige droom waarschijnlijk ten gevolge van een overdosis. Of van een slechte jeugd met veel slechte vrienden. Hallucineren noem ik dat. Meer en meer buiten de werkelijkheid leven en anderen daarin willen meetrekken.

    *

    “Superdiversiteit stuwt ons land vooruit”. Eenzelfde soort ‘Vooruit’ zoals Oom Agent vroeger in Brussel ventileerde? ‘Allei, vooroit, achteruit! Circulez!’. Multiculti is lijk een verkeerd gemonteerde boîtevitesse : 1 vooruit en 5 achteruit! Dat is geen dagdromerij, maar dagdagelijkse werkelijkheid!

    En dan is er “die oprukkende meertaligheid”, waarbij Kawouterke zonder omkijken aan de taalweten voorbij gaat. Maar gene bang hebben : met brede zwaai wordt er naast de kwestie gefietst : de taal zou de mensen bij elkaar brengen, maar begot : die arme immigrantjes zouden liever hebben dat wij, de originelen, hùn eigen taal leren ipv zij de onze. Dat zijn er tegen de 200, dus kan de discussie nog een tijdje duren…..

    *

    En dan die ‘zinderende maatschappelijke spanning’ : tiens, de diagnose is deze keer correct, niet de medicatie. : de angst en de spanning stijgen stilaan hemelhoog. Het punt van verzadiging is al lang overschreden. De volgende fase is de opstand der burgers.  De gevangenissen puilen uit, iedereen blijf ’s avonds binnenshuis, de commerce in roestvrij stalen verkrachtingsvrije onderbroeken voor vrouwen neemt toe. Drugdealers worden schatrijk. De plissie verricht alleen nog bureauwerk. In de moskee wordt geronseld voor de buitenlandse trainingskampen voor gorilla-troepen (!). Sluiers worden uit de mottenbollen gehaald, om de oorspronkelijken (wij dus) eraan te herinneren aan wat ons te wachten staat…. Maar, naast deze kleine ongemakkelijke waarheden, klopt de redenering van het Kawouterke als de bus van een kerk-collecte die in handen van der Jihadisten is gevallen.

    *

    Tja : bijna onvermijdelijk bij haatpredikers : alles is de schuld van de Vlaamse Gedachte. Deze keer de N-VA, want  de electorale nederlaag zal van die kant komen, dat voelt Kawouterke aan zijn linker grote teen. Ze doen maar, die twee, want ze lopen beiden in de val van de Islam, daar waar wij van het Vlaams Belang een veel radicalere taal spreken. “Aanpassen of opkrassen” : dat schept, als er de hand wordt aangehouden (denk aan de illegalen die hier legaal mogen komen mee-profiteren en die geen strobreed in de weg mogen gelegd worden), klare toestanden. Wie zich aanpast, is (noodgedwongen en met mate!) welkom. Wie wil leven als in zijn of haar thuisland of hier illegaal verblijft : als ongewenste vreemdeling het land uitzetten. Men hoeft alleen de bestaande wetten toe te passen.

    *

    Naar het einde toe ziet Kawouterke ineens voetangels en schietgeweren onder het Islam-Groene gras : iedereen beleeft zijn eigen overtuiging….maar O wee! Daar is de onverdraagzame Islam en daar zijn onze ‘ethische verworvenheden’….Ach ja : dat ezelke dat de hele dag twijfelt van welk hoopje hooi het zal eten : van de Sharia of van de moderne ‘verworvenheden”

    “onze eigen voorkeuren en uiterlijkheden bepalen” : als daar maar geen vodden van komen! Vrijheid van vaginale besnijdingen, gelijkheid van man en vrouw, kind-huwelijken vb schoolmeisjes die bij hun ‘nonkel’ moeten wonen, homo’s die aan ‘’sky diving’ doen,  , bigamie, steniging van overspelige vrouwen, afhakken van handen en voeten, kamikaze-brokkenmakers, enz.

     Maar neen, schrijft Kawouterke : cultuur- en godsdienstkritiek moeten ten allen tijde mogelijk zijn. En hij zet vlug een punt aan de lijn en begint een nieuw alinea over wat anders.

    Maar dan bedenkt hij zich : bepaalde zaken zouden moeten verboden worden, door middel van een rode lijn te trekken na een constante dialoog. Een stippellijn, dus. Het zijn dingen die thuishoren in de Moslimwereld, maar ons tegen de borst stoten. Dus toch… geen vrijheid van handelen? Kawouterke toch : wete gij wel wa dadde wilt?

    Zo schrijft het ventje : “Culturele gebruiken zijn nooit een excuus om tegen de mensenrechten of de wettelijkheid in te gaan”. Maar hij ziet dat zeer selectief. En alleen waar het hem uitkomt. Respect voor de bestaande wetten (carnavalskledij op straat, betalend Openbaar Vervoer, illegaal is illegaal, enz) horen daar blijkbaar niet bij.

    *

    De kern van de zaak, volgens Kawouterke. We zouden  alvast kunnen beginnen met voor iedereen een paar Islam-feestdagen in te voeren. Op kosten, uiteraard, van den boas, die toch maor ne smeerlap is.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    23-05-2013, 11:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1388 - ALLAH ALS ÉÉNBALG

    ***

    Donderdag 23 mei

    Zon 5u43-21u36

    H Desideer van Vienne

    .

    Deel I

    1388 - ALLAH ALS ÉÉNBALG

    °°°

    Afbeelding voor een slokkop

     

    Die maar één balg kent : de zijne

    °°°

    Dit stukje gaat inderdaad over de vrede in het Oosten, die sinds de tijd van de Profeet, geen Vrede meer is, maar een Wrede. De Jaartelling van het Joodse Volk loopt tegen de 6.000 (5.774 om precies te zijn) en de Islamitische moet het doen met amper 1.500 ‘(1.434 om precies te zijn) stuks. De evidentie die daar uit voortvloeit is… evident. Zelfs de beesten kennen een soort eigen territorium die ze met hand en vooral met de tand verdedigen.

    Het zou allemaal zo goed kunnen verlopen, ware daar niet die kwalijke gewoonte onder de mensen, sedert Abel zijn broer Kaïn de kop insloeg met het kaakbeen van een ezel. Reden van hun dispuut : het eerstgeboorterecht en de rook van hun brandoffer, die totaal verschillend ten hemel steeg. Snapt U hem? Grondreden : egoïsme. Inkleding : het bovenatuurlijke. Die twee broers, zonen van Adam en Eva, kunnen als voorbeeld gelden worden voor wat er  in het Nabije Oosten gebeurt, maar in feite dagelijks over de gehele wereld gebeurt.

    *

    Het land Israël dat we nu kennen, werd in 1948 door de Mogendheden grootmoedig aan het Joodse Volk terug geschonken, als ‘Wiedergutmachung’ voor de Holocaust, zodat dezen, die al eeuwen en eeuwen in de diaspora d.i. verspreid over de ganse wereld leefden, een eigen stukje vaderland kregen om er zich eindelijk weer ‘thuis’ te voelen. Dat ze daarbij dat land moesten afnemen van de Arabieren, die er ook al eeuwen en eeuwen woonden, omdat ze dat land van de Joden afhandig hadden gemaakt, was even van geen belang. Er was immers al lang geen sprake meer van Het Beloofde Land dat overliep van melk en honing : het was gewoon ‘ge-arabiseerd’ d.i. uitgeleefd.

    Het toegekende gebied besloeg nog geen 20% van het vroegere Israël en lag geklemd te Noorden tussen Libanon en Syrie, zwaar extreem Moslim (Sjiitisch) met de strategisch belangrijke Golan-hoogte als betwist grensgebied, en te zuiden door de Sinaï-woestijn, als grens met Egypte en Gaza, waar de Islamitische Hamas sedertdien vuurtje aan het stoken is.

    *

     Kijk : als U mij de vraag stelt wie daar ‘eerst’ was in het Nabije Oosten e het gebied dus als zijn onbetwist eigendom mag beschouwen, dan werp ik op U een vragende blik of U wel beschikt over al Uw verstandelijke vermogens.

    Ja, ik weet het. Er moet dus iets Tsjeef-achtigs uit de bus komen, een soort ‘onderhandel oplossing’ waarbij aan ieder het zijne kan gegeven worden, en de Islam geen victorie kan kraaien…. Hard labeur dus.

    Maar er is meer, namelijk de Heilige Stad van David, Jeruzalem, die ook al in Arabische handen was gevallen ten tijde van de Kruistochten (1.096 tot de Val van Akko in 1.291). Het is een beetje in de vergeetput gestopt, maar de 1ste Koning van Jeruzalem was toen de Graaf van Vlaanderen, die zich uit nederigheid geen Koning, maar Beschermer van het H. Graf noemde. De Tempelberg, met de Klaagmuur d.i. het laatste restant van de verdwenen tempel van Salomon, is voor de Joden de meest heilige plaats ter wereld. Met evenveel recht claimen de Moslims deze plaats als hùn eigendom, waarop zij het alleenrecht hebben (De Rotskoepel) maar samen met de Geboortekerk in Bethlehem en de H Grafkerk in Jeruzalem zijn dat ook heilige plaatsen voor de Christenen.

    Spijtig dat de wijze koning Salomon er niet meer is, om over dit vraagstuk recht te spreken. Al vrees ik (hoop ik?) dat zelfs de Verenigde Naties niet naast het Eerstgeboorterecht zullen kijken.  Wij hebben daar zelfs een spreekwoord voor dat zegt : Wie eerst komt, eerst maalt. En voor de Arabieren : wie stelt wordt volgens jullie wetten, zonder verdoving, de handen afgekapt tot aan de pols.

    *

    Zo. En nu laat ik eerst de schrijvelaar van DM op U los : van het Westelijk Front geen nieuws, maar in Ohlahoma is er veel interessanter nieuws te zien  Vervolgens krijgt U vriend Xander aan de lijn : kort. Zeer kort. Maar duidelijk. Zeer duidelijk.

    Maar the breaking news op onze media, is de verhuis van ESSEVEE naar Beerschot. Denkend aan BDW (want die deal gaat in geen 1.000 jaar door!) zeg ik daarop : goed gezien van den arbiter. Age mor leut êt!

    *

    Ach ja, the Middle East. Waar is de tijd dat Koning Salomon als binnenbekleding voor zijn Tempel (het duurste was nog niet wel genoeg!), het welriekend cederhout uit Libanon liet komen….In onze dagen zijn dat bommen en raketten die van daar komen. Daarmee bouwt men geen tempels, maar vernietigt men op de lange duur de gehele wereld. Oeps! Daar vergis ik me weer! Bommen in de massa en raketten op de steden, dat is de boodschap van Wrede die Allah ons zendt.

    °°°

    Ter zake :

    Hezbollah steekt de lont in het kruitvat

    OPINIE − 22/05/13, 06u01 ® De Morgen

    *

    De Libanese militie steunt president Bashar al-Assad nu ook op het terrein. Dat vindt Thomas Gillis een gevaarlijke evolutie in een explosief conflict. Gillis is advocaat aan de balie in Gent en Member of the List of Counsel van het Special Tribunal for Lebanon in Den Haag.  

     

    Het militaire vermogen van Iran, Syrië, Rusland en Hezbollah samen is zo krachtig dat als het stof na de explosie neerdaalt de regio onherkenbaar zal zijn veranderd

    Het was The New York Times die zondag met het nieuws kwam dat Libanese soldaten van het Hezbollah-leger aan de zijde van de troepen van Bashar al-Assad een offensief lanceerden op de strategisch belangrijke stad Qusair, gelegen in de Homs-provincie aan de grens met Libanon.

    De historische banden tussen Hezbollah, Syrië en Iran zijn gekend, net als de financiële hulp van Hezbollah aan het regime van Assad sinds het uitbreken van de burgeroorlog én hun logistieke hulp in het conflict, door het zelf leveren van wapens of door het faciliteren van wapenleveringen aan het regime vanuit Teheran. Dat Hezbollah sinds zondag actief de wapens opneemt in het Syrisch conflict, zou bij de internationale gemeenschap alle waarschuwingslampjes moeten doen oplichten. Eenieder vertrouwd met het Midden-Oosten en met de geschiedenis van Libanon in het bijzonder houdt weet dat de inmenging van Hezbollah in de strijd in Syrië niet enkel is ingegeven door ideologie en solidariteit met een traditionele bondgenoot, maar alles te maken heeft met de eigen (politieke) agenda.

    De Libanese Cederrevolutie volgend op de aanslag op 14 februari 2005, waarbij voormalig premier Rafiq Hariri samen met 22 andere slachtoffers om het leven kwam door een explosie waarbij 1800 kilo TNT tot ontploffing werd gebracht, had het wegtrekken van Syrische troepen uit Libanon tot gevolg. Dat leidde tot belangrijke politieke verschuivingen waarbij de talloze ideologische en religieuze strekkingen van het land erin slaagden tot een - zij het labiel - evenwicht te komen. Op 9 november 2009 werd Saad Hariri premier en op die manier boegbeeld van het nieuwe, gematigder en meer Westers georiënteerde Libanon.

    Politieke vetes

    Maar al bij de eedaflegging van Saad Hariri pakten zich donkere wolken samen boven het uit zijn as herrezen Beiroet. Ook boven het Special Tribunal for Lebanon (STL) in Den Haag, in het leven geroepen door de VN-Veiligheidsraad op 15 november 2006 en operationeel sinds 1 november 2009, met als hoofdopdracht het berechten van degenen die verantwoordelijk geacht worden voor de aanslag van 14 februari 2005. Vrij snel werd duidelijk dat het Prosecutor's Office van het STL zijn focus ging richten op Hezbollah-leden als verantwoordelijk voor de aanslag, met als gevolg dat in Libanon het STL het strijdtoneel werd voor terug oplaaiende politieke vetes en - belangrijker - confrontaties in Beiroet en Tripoli waarbij geweld niet werd geschuwd.

    Uiteindelijk leidden de politieke vijandigheden omtrent de medewerking door Libanon aan het Special Tribunal for Lebanon op 12 januari 2011 tot het ontslag van premier Saad Hariri en zijn kabinet. Op 25 januari 2011 werd Najib Mikati benoemd tot premier. Mikati, zelf een gematigde soenniet, werd en wordt aanzien als niet meer dan een stroman voor Hezbollah, waardoor sinds zijn benoeming de medewerking van Libanon aan het STL in Den Haag als nihil kan worden beschouwd.

    Op 19 oktober 2012 werd Beiroet opgeschrikt door een bijzonder zware ontploffing waarbij Wissam al-Hassan, hoofd van de Libanese inlichtingendienst ISF en vertrouweling van aad Hariri, samen met zeven andere personen om het leven kwam.

    Deze aanslag zorgde voor een nieuwe politieke schokgolf die Najib Mikati uiteindelijk de kop kostte. Hij bood zijn ontslag aan als premier van Libanon op 22 maart, en dit ontslag werd aanvaard door president Michel Suleiman. De soenniet Tammam Salam kreeg op 13 april jongstleden de taak een nieuwe regering te vormen, maar werd in wekelijkheid aangesteld om de nieuwe algemene verkiezingen van juni 2013 in goede banen te leiden. Dat lijkt een bijzonder moeilijke opdracht lijkt te worden, daar de westers georiënteerde 14-maart-beweging aanstuurt op de hervorming van de kieswet van 1960 die door zijn religieus-etnische systeem pro-Hezbollah lijkt te zijn.

     

    De vaststelling dat Hezbollah op 19 mei 2013 de wapens opnam aan de zijde van het Syrische regime moet worden beschouwd als een ernstig signaal naar het Westen maar evenzeer naar Israël: het betekent het betere militaire spierballengerol (wat eigenlijk helemaal niet hoeft daar internationaal en binnen Libanon niemand ook maar twijfelt aan de slagkracht van Hezbollah). Tegelijk zou het een voorproefje kunnen zijn van wat eraan zit te komen als de kieswet in Libanon niet wordt hervormd en de nakende algemene verkiezingen een verwachte overwinning worden voor Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de zijnen. Het feit dat Rusland ondertussen middels wapenleveringen (zie DM 18/5) zijn blijvende steun toezegt aan Bashar al-Assad is daarbij niet van dien aard om de internationale gemeenschap gerust te stellen.

    Het militaire vermogen van Iran, Syrië, Rusland en Hezbollah samen is zo krachtig dat het kruitvat dat het Midden-Oosten is niet alleen eenvoudig kan tot ontploffing worden gebracht, maar het bovendien te verwachten valt dat eens het stof zal zijn nedergedaald de regio onherkenbaar zal zijn veranderd. En met de regio ook de geopolitieke verhoudingen.

    Aldus De Morgen.

    *

     

    Vertrouweling Assad: Grote confrontatie met Israël nabij

    *

    Syrisch leger en Hezbollah aan winnende hand - Rebellen vernoemen brigade naar Osama bin Laden

    Volgens Ibrahim al-Amin, redacteur van het Hezbollahorgaan Al Akhbar en een goede vriend van de Syrische president Assad, zal het na de cruciale overwinning op de rebellen in Qusayr niet lang duren voordat de lang gevreesde nieuwe grote oorlog met Israël zal plaatsvinden. 'Het touw staat tot het uiterste toe gespannen. Iedere partij (Israël aan één kant en Syrië/Hezbollah aan de andere kant) hoeft slechts een vinger te buigen en het zal breken, en dan zal de grote confrontatie plaatsvinden.'

    'Dit is geen dreigement en geen interpretatie en is ook niet overdreven,' benadrukte al-Amin. 'Dit is de situatie aan het noordelijke front van de vijand. Nu betekent vandaag, het betekent dit uur.' Israëlische inlichtingenexperts twijfelen er geen seconde aan dat de redacteur namens zijn bazen, Hezbollahleider Hassan Nasrallah en president Bashar Assad, heeft gesproken.

    Leger Syrië en Hezbollah aan winnende hand

     

    Qusayr ligt aan de hoofdweg tussen Homs en Libanon, die uitkomt op de belangrijkste verbinding tussen Damascus en Beirut. De media proberen het belang van de herovering van Qusayr door Assad te bagatelliseren door onder andere te wijzen op de 50 dode en vele zwaargewonde Hezbollahstrijders. Deze verliezen doen echter geen afbreuk aan de verpletterende nederlaag die de door het Westen gesteunde islamistische rebellen hebben geleden tegen het Syrische leger.

     

    Deze nederlaag is voor een groot deel te wijten aan het op kritieke momenten uitblijven van rechtstreekse militaire steun van Amerika, Turkije, Jordanië en de Arabische Golfstaten. Het  Syrische regeringsleger en Hezbollah zullen nu hun offensief richting het oosten voortzetten en proberen het rebellenbolwerk in Homs en omgeving te vernietigen. Hierbij zal onder andere de 14e Syrische divisie en een versterkte eenheid met artilleriegeschut worden ingezet. Een woordvoerder van de rebellen verklaarde voor een slachtpartij te vrezen.

     

    Regering Obama steunt islamistische terroristen

     

    Dat de regering Obama en de NAVO al sinds het begin van de burgeroorlog islamistische terroristen hebben gesteund en bewapend werd nogmaals onderstreept in een video waarin een groep behorende tot het Free Syrian Army hun eenheid de 'Osama bin Laden brigade' noemt (5).

     

    Westerse politici en media hebben tot nu toe beweerd dat slechts enkele verdwaalde jihadisten zich bij de 'seculiere' rebellen hebben aangesloten, maar vooral het afgelopen jaar is er een enorme lading bewijs geleverd dat het tegendeel het geval is. 29 groepen van het FSA hebben trouw gezworen aan Jabbat al-Nusra, een onderdeel van Al-Qaeda (2) en dezelfde terreurgroep die verantwoordelijk is voor de dood van Amerikaanse militairen in Irak (3).

     

    Libië scenario voor Syrië lijkt te mislukken

     

    FSA strijders hebben bij talloze gelegenheden Al-Qaeda vlaggen gebruikt, ook bij gefilmde, soms gruwelijke publieke executies van Syrische soldaten en gewone burgers die weigeren partij voor de islamisten te kiezen (4). Ook herhalen FSA officieren dat het hun bedoeling is om van Syrië een streng islamitische Shariastaat te maken en om na het afzetten van Assad verder te vechten tegen Amerika.

    Nu de rebellen aan de verliezende hand zijn lijkt er echter een streep te worden getrokken door de plannen van Obama en zijn Turkse en Arabische bondgenoten om in Syrië het 'Libië scenario' toe te passen. Dit is mede te danken aan de niet aflatende politieke, logistieke en militaire steun van Iran en Rusland aan president Assad.

    Xander

    °°°

    Toelichting.

    Hezbollah (Arabisch voor Partij van God), de anti-Westerse Sjjiïtische afsplitsing van de Islam die ‘harder dan het Kruppstaal’ isn, waarmee de SS-Wapenbroeders streden. Deze SS-Wapenbroeders ware, zoals U weet, de gepantserde vuist van de Nazi’s, de Nationaal Socialistische PvdA in Duitsland onder leiding van Dolf-met-de-Snor.

    Ezelsbruggetje om die naam te onthouden : Is boog Allah. ‘boog’ staat voor ‘balg’, buik vol speklagen. Éénboog = slokkop die maar dekt aan zijn eigen pens. Toegegeven : het klinkt een beetje West Vlaams, maar is toch bruikbaar in geheel het Nederlands Taalgebied. In de Efteling staat er zo ene die gestaag roept om meer papier, die luistert naar de naam van Holle Bolle Ghijs.

    *

    Heb ik nu de ‘Palestijnse Kwestie’ een beetje beter begrepen?

    Ik denk het niet, want het land ‘Palestina’ ( Erets Jisrael) heeft nooit bestaan, tenzij als verzamelnaam in een Bijbelse context en zo goed als een synoniem voor Het Heilig Land en omstreken.  Palestina is een even kunstmatig begrip als België, dat ook maar een uitvinding is om het kind een naam te geven. Dus kan er ook geen Palestijnse Kwestie zijn in de zin zoals wijlen Arafat dat bedoelde. Maar goed, het kind moet, zoals gezegd, een naam hebben. VlaWa staat als naam dichter bij de realiteit dan  België, maar daarmee is het probleem ‘Brussel’ niet opgelost!

    Na deze ellenlange uiteenzetting over een klein plaatsje op aarde, waar de Muzelmannen om vechten, kom ik inderdaad met VlaWa noodgedwongen op de eigen  situatie terecht. Gedenk, O Mens! Heden ik, morgen gij!  - Zo lezen we zo dikwijls op onze (Christelijke) begraafplaatsen.

    Wie zegt, dat wij, onze kinderen of onze kleinkinderen zich, vraag of laat niet voor eenzelfde soort ‘Palestijnse Wkestie’ zullen geplaatst zien? Stelling van de ene partij : dit is òns land en jullie zijn indringers die als 5de Colonne sinds de jaren ’70 stelselmatig ons zijn komen overweldigen met steun van onze eigen collaborerende Bestierders. Stelling van de andere partij : allemaal flauwe kul : we zijn gestuurd door onze God en die duldt, via onze hand, geen tegenspraak. Vort! Eruit! Het is voortaan òns land! Collateraal neveneffect : het probleem Vla-Wa voor eeuwig en altijd van de baan.

    *

    Heeft U, net als ik, niets bijgeleerd, dn heeft U in ieder geval, net als ik, een boel namen geleerd die in de Geschiedenisboekjes van onze kleinkinderen zullen voorkomen. Hoogst waarschijnlijk onder het Hoofdstuk ‘Geopolitieke Beschouwingen’. Want als de Linkxs broederschap, zijn de Arabieren meesters in het versluierd woordgebruik.

    Namen noemen. Van Ach-madien-is-Zat zullen we intussen wel verlost zijn, want ook in Iran is 3 x = scheepsrecht.  Kielhalen dus en geen 3de ambtstermijn voor hem … Al vond ik dat juist zo ne gezellige  naam voor een Islam-Geheelonthouder om samen wat te staan kletsen aan de toog bij Julieke….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    23-05-2013, 09:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1387 – VANDAAG ALLEMAAL EEN KAARSJE DOEN BRANDEN VOOR DE H.RITA VAN DE HOPELOZE EN ONMOGELIJKE ZAKEN;

     

    Woensdag 22 mei

    Zon 5u44-21u35

    H Rita, patrones van hopeloze en onmogelijke zaken

    .

    1387 – VANDAAG ALLEMAAL EEN KAARSJE DOEN BRANDEN VOOR DE H.RITA VAN DE HOPELOZE EN ONMOGELIJKE ZAKEN;

    °°°

    Noteer : per dozijn zijn de kaarsjes stukken goedkoper…

     

    Want we zullen het (Grrr!) nodig hebben!

    °°°

     

    Inderdaad, de H. Rita komt vandaag als geroepen! Hopelijk vindt U nog ergens een doe-het-zelf kerk of kapel, want  de bijhorende pastoor om U bij te staan is uitgestorven. En Isalmmerpastoors (Immams), de predikheren van de concurrentie, vragen niet liever dan dat wij bij hen langs gaan om daar hun offerblokken te vullen. Zo ver staan we dan. Als de menselijke middelen niet meer helpen, mogen we dan, zoals onze ivoorouders, niet rekenen op de hulp van Hierboven? De Overheid, vraagt U? Zoals JM DeDecker zei in de Kamer, de Loge of Opus Dei gaan voor op het geweten van onze ‘Besierders’ die liever bestieren dan besturen. Cfr Wilfried Marens en Elio di Jeanetto, twee Belgische Premiers, om het maar bij deze twee te houden.

    Mensen, we zitten in de rats en  alleen het gezond verstand, of bij gebrek daarvan, de Hogere Machten, kunnen ons helpen.

    De Noorderbuur die bij E.J. Bron onderstaand goed doordacht artikel heeft geschreven, heeft als lezer niet bedoeld de gewone man/vrouw in de straat, maar ‘de intellectueel’ die als intellectueel geboren is. Dit wil zeggen, zolang hij nog niet onderuit zijn ondergrondse schuilplaats gekropen is, net zoals de man/vrouw in de straat, om zich te vergewissen dat de tornado al-dan-niet over is. In plaats van zijn vaste woonwijk, vindt die dan het inferno van de multiculti. Op datzelfde ogenblik is de intellectuele bagage gelijk, onafgezien hun individuele capaciteiten. Alleen de eigen lijfelijke veiligheid telt nog, het lijfsbehoud, zoals bij een opgejaagd dier dat in grotten schuilt. Want weelde en welstand zullen dan al lang onder het puin liggen, zoals we dagelijks op de TV kunnen zien in de lalden waar de Islam al de Wrede van Allah heeft gebracht.

    *

    Mijn opinie? Dat is gewoon de opinie van elk weerbaar man of elke weerbare vrouw, hoog, middelmatig of laag geschoold : vuur bestrijdt men met vuur. Niet met woorden of met wind.

    Kort gezegd : vuur is altijd dodelijk, tenzij in getemde toestand.

    °°°

    Islam, wetenschap en onze intellectuelen

    Posted on 20 mei 2013door E.J. Bron

    *

    Het lijkt erop alsof juist de mensen die wat minder onderwijs hebben genoten zich grote zorgen maken over de (on)verenigbaarheid van de islam met onze waarden, terwijl het hoogopgeleide deel van de bevolking ervan overtuigd is dat de islam een verrijking voor onze samenleving betekent. Ik zou hen, onze intellectuelen, willen vragen om de kwestie van de (on)verenigbaarheid van de islam met de westerse beschaving eens aan de hand van twee theorieën te benaderen en te kijken welke van de beide theorieën verleden, heden en toekomst het beste kan verklaren en voorspellen. Heel wetenschappelijk!

    Theorie 1 luidt: de islam is een in principe vredelievende religie met dezelfde waarden en dezelfde monotheïstische wortels als het christendom en het Jodendom en dus heel goed verenigbaar met onze westerse beschaving. Theorie 2 luidt: de islam is een totalitaire, gewelddadige en achterlijke veroveringsideologie die totaal onverenigbaar is met onze westerse beschaving.

     

    Als we naar het verre verleden kijken dan zijn de bronnen misschien te schaars om doorslaggevende conclusies te kunnen trekken, maar gelukkig (?) hebben we in Europa de afgelopen 50 jaar steeds meer ervaring opgedaan met de islam. Op grond van theorie 1 zou je mogen verwachten dat we een instroom van goedwillende mensen hebben gehad, afkomstig uit armoedige omstandigheden en dus vol bewondering voor de manier waarop wij in Europa welvarende samenlevingen hebben opgebouwd. Met voor iedereen een goed inkomen (nou ja, wel in vergelijking met Noord-Afrika), goed onderwijs, goede gezondheidszorg en huisvesting, en veiligheid, democratie en gelijkheid voor de wet. Voor zo’n samenleving wil je je met hart en ziel inzetten als je afkomstig bent uit een dictatoriaal geregeerd land waar het behalve aan zonneschijn aan van alles en nog wat ontbreekt.

    Op grond van theorie 2 zou je mogen verwachten dat we een stroom islamitische immigranten hebben binnengelaten die noodgedwongen zijn begonnen te werken in onze fabrieken, maar die zich maar langzaam de taal hebben eigen gemaakt (of zelfs helemaal niet) en zich maar matig hebben aangepast en ontwikkeld. En die, nu we met de derde generatie hebben te maken, in zo’n beetje alle verkeerde statistische rijtjes zijn te vinden (schooluitval, criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid, vrijwilligerswerk, vrouwenhaat, Jodenhaat  homohaat, enz.). Een stroom die zich gestadig aan het uitbreiden is en steeds meer noten op zijn zang krijgt.

    Met die verkeerde statistische rijtjes hebben we gelijk het heden gehad, dus dat schiet lekker op.

    Blijft de toekomst over. Welke theorie kan de toekomst het beste voorspellen? Velen hebben in het verleden al verontrustende voorspellingen gedaan (niet in de laatste plaats een kenner van de islamitische wereld als Bat Ye’or), die helaas maar al te zeer bewaarheid lijken te worden. De verwachtingen ten aanzien van de ‘Arabische Lente’ liepen conform de beide theorieën sterk uiteen. Enige reden tot optimisme lijkt die ‘Lente’ niet te bieden.

    Maar dat zijn voorspellingen uit het verleden. Wat voor voorspellingen zouden er nu nog nodig zijn om te kunnen bepalen welke theorie over de islam klopt? Iets over de ontwikkeling van de verkeerde rijtjes in de statistieken? Een toe- of afname van shariawijken? De verdeling van Nobelprijzen de komende decennia (inclusief of exclusief de politiek correct toegekende Nobelprijzen)? Het aantal door de Publieke Omroep geschrapte reportages over jihadisten? Het aantal gestaakte voetbalwedstrijden? Het aantal clitoraal verminkte vrouwen? Het aantal kindhuwelijken? Het aantal ondergedoken cartoonisten? Het aantal permanent bewaakte politici? Het aantal hoofddoekjes? Het aantal overgebleven Joden?

    Je kunt voorbeelden genoeg bedenken die een duidelijk antwoord geven op de vraag welke van de beide theorieën de werkelijkheid het beste verklaart en voorspelt. En die antwoord geven op de vraag of de islam ons verrijkt of ons kapotmaakt. Ik ben bang dat onze intellectuelen te feitenresistent zijn en niet genegen om deze theorieën aan de hand van de ontwikkelingen te toetsen. Veel te simpel natuurlijk voor onze complexe maatschappij die in de hoogste versnelling aan het veranderen is. Je zou er bovendien maar onderbuikgevoelens van krijgen.

    Door: Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland

    °°°

    Als in onze grootsteden, steden stadjes en zelfs al in onze dorpen reeds plaatsen zijn war de politie niet meer hoeft te komen omdat daar de Sharia (of de Wet van de Jungle) heerst, weet men dan niet dat van daaruit de roversbenden vertrekken? Die plaatsen zijn als pesthaarden die dag-na-dag uit  hun voegen barsten. En onze ‘Bestierdrs’ laten niet alleen begaan, ze voeren met scheepsladingen vol, onder het prediken van zogezegd nieuwe veiligheidsmaatregelen, steeds meer nieuwe overzeese troepen aan.

    En de O zo Christelijke Volkspartij houdt haar ‘Gezinsdag’, desnoods met ‘nieuw samengestelde gezinnen’, met ‘weg-en-weer-kinderen’ of met BOM’s, in Planckendael (tiens, waarom niet Bokrijk?) onder het motto ’Goed Gezin(d)’ onder het zingen van dat de Marie Louise nooit zal vergaan.

    Juist, de Maria Louise zal niet vergaan maar de Titanic, waar we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, wel. Onze beschaving is, net zoals dat on-zinkbaar gewaand schip al een tijdje geleden tegen die ijsberg gevaren, waarvan er maar 10% zichtbaar was (10% komt overeen met de brave Moslims die hier al zijn), tot ondergang gedoemd. Toen speelde het scheepsorkest tot het in de golven verdween het ‘Nader bij U mijn God, U naderbij’. Nu draait de radio de godganse dag ‘muziek’ van en voor drugverslaafden, er is geen God meer en al zeker geen H Rita om de mensen in onmogelijke zaken een handje te helpen.

    *

    Ik moet dringend eens het verhaal over de ‘Zondvloed’ herlezen. Niet dat ik twijfel of die ooit wel of niet heeft plaatsgehad, maar om de tekenen van het Kwaad te leren herkennen. Ik vraag me af, hoe in die dagen de ‘ethische verworvenheden’ benoemd werden. En of er toen ook al een ‘Ideologie van de Wrede’ bestond. Ik denk dat zelfs geen 100 H. Rita’s zo’n gevaar kunnen ‘ont-hopelozen’.  Hou ondertussen goede moede. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    22-05-2013, 09:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1386 - HET EUROPEES EENHEIDS SYNDICAAT IS OP KOMST

    ***

    Dinsdag 21 mei 2013

    Bloeimaand

    Zon 5u46-21u34

    H Constantinus de Grote (*)

    .

    1386 - HET EUROPEES EENHEIDS SYNDICAAT IS OP KOMST

    °°°

    Figuren als Constantijn de Grote (*)

     

    Zouden in deze tijden een grote zegen zijn…

    °°°

    Ik schrijf dit stukje niet om mijn lezers blij te maken met een dode mus, maar e zit muziek in de toekomst. Moet U horen! Het verloop van een Middeleeuwse veldslag verliep grosso modo als volgt, en deze schets ik U voor het waarheidsgehalte ervan.

    Eerst beloerden en bespioneerden de partijen elkaar tot een van hen ee geschikt plaatse gevonden had waar hij dacht met strategische trucjes te tegenstander te kunnen verslaan. Als die maar wilde in de val lopen en aanvallen….

    Eerst werden de boogschutters op elkaar losgelaten tot de lucht zwart zag van de pijlen. Vervolgens werden de katapulten in stelling gebracht, om over de hoofden de vijand te bestoken met zware stenen. Ondertussen had het voetvolk het tegen elkaar opgenomen, tot dezen, op een afgesproken signaal de rangen openden om de zwaar beslagen ruiters door te laten. Al naar gelang het verloop van de strijd, werden de reserves in de strtijd geworpen, die meestal onverwacht opdoken, liefst in de rug van de tegenpartij.

    Wie als laatste van de overgebleven bevelhebbers op het strijdtoneel overbleef, was de overwinnaar, en alleen de eigen doden en gekwetsten werden geholpen. De overigen bleven als voedsel voor de raven, nadat ze tot op hun vel waren beroofd door al wie wilde. Einde verhaal.

    *

    Ben ik de enige die eenzelfde stramien ziet in de hedendaagse binnenlandse politiek? Er worden bondgenootschappen gesloten : oer-achterlijke christen- en sociaal ‘democraten’ samen tegen de levenskrachtige vernieuwers die strijden voor een beter eigen land in een beter geheel (Europa), beide kampen met hun bevelhebbers in versterkte stellingen, want geen van hen wil het lot ondergaan van hun Middeleeuwse voorgangers-verliezers…..

    °°°

    Ter zake :

    Het Belgisch syndicale mirakel in ademnood

    OPINIE − 19/05/13, 11u41 ® De Morgen

    *

    Multinationals in België dreigen met verhuizing, vakbonden plooien zich terug. Er is maar één uitweg, schrijft Luc Huyse. Hij is socioloog en emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven.

    Uiteindelijk is er één ernstig alternatief: de doorgedreven eenmaking van de vakbonden op Europese en zelfs mondiale schaal

    …/…

    Krimpende aanhang

    Al drie decennia lang zitten de vakbonden in Europa en Noord-Amerika in het defensief. Dat is te zien aan hun krimpende aanhang. Ook de werkonderbreking als wapen is op de terugweg, zozeer zelfs dat sommige landen niet langer stakingscijfers publiceren. Dat vakbewegingen vermageren is aan een hele rist oorzaken toegeschreven. Wolfgang Streeck, Duits toponderzoeker in het grensgebied tussen politieke wetenschap en economie, heeft ze in een recente lezing op een rijtje gezet (Amsterdam, 2011). Ik pluk er een viertal uit. Ze hebben alle te maken met markante evoluties op de arbeidsmarkt.

    ../..

    4. Overheidsdiensten zijn altijd al de vooruitgeschoven posten van de vakbonden geweest. Dicht bij het beleid, gegarandeerde aanvoer van leden en een onmisbare voorhoede in nationale stakingsacties. Maar met de hele of halve privatisering van publieke diensten gaat voor de syndicaten voortdurend vruchtbare grond verloren.

    Werkloosheidsvergoeding

    Uiteraard hebben neoliberale politici, met Thatcher en Reagan als aanvankelijke roergangers, van deze ontwikkelingen met succes gebruik gemaakt om de vakbonden te beschadigen. Zoals gezegd is België, althans wat de gezondheidstoestand van het ledenbestand betreft, een uitzondering - een eiland in de Westerse wereld. Waarom? In ons land zorgen de bonden via subcontracting voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen. Dat, zeggen Faniel en Vandaele in het al geciteerde cahier, is een van de krachtigste redenen waarom mensen aansluiting zoeken. De vakbeweging hier is niet alleen een bevoorrechte onderaannemer van de overheid. Zij is ook stevig embedded in het al decennia lang verankerde overleg tussen sociale partners. De beslissingen die daarin ontstaan, zoals de CAO's, worden door diezelfde overheid veralgemeend en bindend verklaard. Dat vergroot de reikwijdte en de zichtbaarheid van de bonden en dus ook hun aantrekkingskracht. En ja, dan is er nog de syndicale premie die de kostprijs van de ledenbijdrage sterk beperkt.

    Die bevoorrechte positie is de levensader van onze syndicaten. Maar ze is ook hun achilleshiel, zeker in Vlaanderen. Een kanteling van de electorale machtsverhoudingen in het voordeel van de rechts-conservatieve krachten kan bijzonder snel tot een afbinden van die levensader leiden. Is het daarom dat de vakbondstop karig is met juichkreten over het Belgisch syndicale mirakel? Om geen slapende honden wakker te maken? Of is het al te laat? De zandstorm waarin het ACW terecht gekomen is geeft liberale partijen zoals de N-VA open doelkansen. Mikpunt nummer één is de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen. Daarbij komt dat de partijpolitieke vrienden van de Vlaamse syndicaten veel aan gewicht hebben ingeboet - electoraal, in de Wetstraat en op het Martelarenplein. De vakbonden zullen de tegenaanval dus zelf moeten inzetten. Onder meer door sterk te beklemtonen dat verstaatsing van, bijvoorbeeld, die uitbetalingsregeling slechts een tussenstation is in de richting van de commerciële privatisering van dergelijke diensten. Die uitkleding van de overheid is trouwens in een aantal Europese landen volop aan de gang. Maar met een defensieve opstelling alleen komt men er niet. Macht vloeit ook voort uit stevige banden met gelijkgezinde organisaties uit belendende percelen. Zo is het goed dat ACV en ABVV in het Transitienetwerk Middenveld (www.transitienetwerkmiddenveld.be) zijn gestapt. Het netwerk mikt op uitwisseling van informatie en afstemming van visies en strategieën. Zo wil het een breder draagvlak uitbouwen en zwaarder wegen op het beleid van overheid en bedrijfsleven.

    Transnationaal

    Maar verreweg de grootste uitdaging ligt op het transnationale vlak. De 'haute finance' en een groeiend aantal bedrijven opereren met gemak mondiaal. Met de schaalvoordelen daarvan dringen zij nationale regeringen in de hoek waar de klappen vallen. Het marktcorrigerende vermogen van lokale politici slinkt zienderogen. Deze week nog dreigde het Forum van Multinationale Ondernemingen in België ermee naar elders uit te wijken als de fiscale druk groeit. Die ontwikkeling tast uiteraard ook de slagkracht van de vakbond aan, want die is "(...) nog verre van een in vele landen opererende multinational", zei Guy Van Gyes recent nog in deze krant (DM 30/04). Wolfgang Streeck (New Left Review, september 2011) heeft deze teloorgang beschreven als een geleidelijke verstoting van de vakbeweging uit de arena's waar de cruciale beslissingen geboren worden. Tot een stuk in de jaren zeventig waren nationaal overleg en onderhandelingen tussen sociale partners nog de plaats waar conflicten rond welvaartsverdeling hun beslag kregen. Later, met de komst van structurele werkloosheid en hoogoplopende inflatie, verhuisde de besluitvorming geleidelijk naar de politieke arena - zij het nog steeds nationaal. De verdere opmars van multinationale bedrijven en een wereldwijde economische crisis hebben het zenuwcentrum helemaal verplaatst. Nu naar een transnationaal niveau van schimmige onderhandelingen tussen (groepen van) regeringen en industriële en financiële concerns. In deze arena is er geen plaats meer voor spelers als de vakbonden. Zij plooien zich noodgedwongen terug op wat er hen op het nationale vlak aan macht rest. Uiteindelijk is maar één ernstig alternatief: hun doorgedreven eenmaking op Europese en, zodra dat mogelijk is, op mondiale schaal. .

    Als eerste op de hoogte van nieuws en leuke aanbiedingen? Meld u aan voor de nieuwsbrieven van De Morgen

     

    °°°

    Wat te verwachten van een vijandige spion (DM) die lang voor de strijd losbarst, de buitenwereld uitdaagt met de rode lap die, spreekwoordelijk, de stier woedend maakt? De uitbetalers van het dopgeld zijn een Europees unicum en van op deze torenvesting moet de strijd geleverd worden.

    De ‘waarkman’ moet ervan overtuigd blijven dat hij zijn dopgeld krijgt van het Syndicaat, of minstens dank zij dat syndicaat. Deze keer zal het dus niet gaan ‘om de ziel van het kind’, maar om de verdediging van de unieke posities van de kleursyndicaten.

    Ondererzwegen : als men erin slaagt een eenheids-syndicaat te maken, is dit het begin van het einde voor de vele vette brokjes en de hoge postjes in ons land.

    *

    Of er op die manier met open vizier zal gestreden worden, mag ik betwijfelen. Noch de ‘bescherming van het dopgeld, noch de redding van de multiculturele medemens zullen open en bloot in de strijd geworpen worden. Er zal geschermd worden met luiaard-woorden die vele ladingen onder één hoed vangen. Wat denkt U van ‘Omdat wij er nodig zijn’? Of ‘Stop de delocalisering’. Of nog : ‘Zonder ons geen solidariteit’.

    Waarop de tegenpartij dan kan repliceren of zelfs anticiperen : ‘Tegen de wieltjeszuigerij’, of ‘Eigen portemonnee eerst’…..

    *

    De kern van de zaak? Kantelt de geschiedenis in het voordeel van de Islamisering, of juist andersom. U weet : ‘To be or not tob e, that’s the question’. En dat zullen we letterlijk mogen nemen, want het zal erolm gaan, of we ons hoofd op de schouders mogen houden, ja of neen. Verdergaan met de profiteurs die nu aan de macht zijn, is ons hoofd bij voorbaat op de kapblok leggen. Nog meer, nog minder.

     

    (*) Constantijn de Grote : Flavius Valerius Aurelius Constantinus[2] (Naissus, 27 februari ca. 280[1] - Ancyrona, 22 mei 337), bekend als Constantijn I de Grote, was een Romeins keizer. In juli 306 werd hij door zijn troepen uitgeroepen tot imperator en Augustus. Vanaf 308 werd hij als imperator en Augustus erkend. Door militaire overwinningen ging hij een steeds groter deel van het Romeinse Rijk regeren tot hij vanaf 324 alleenheerser werd.

    Constantijn is vooral bekend als de eerste Romeinse keizer die zich zou hebben uitgesproken voor het christendom, en die de grondslag legde voor de christelijke fase van het Romeinse Rijk dat zich verder zou ontwikkelen tot het Byzantijnse Rijk. Met zijn edict van Milaan (313) maakte Constantijn een einde aan de christenvervolgingen. Een andere grote daad was de stichting van een nieuwe hoofdstad voor het rijk, die al snel, naar haar stichter, Constantinopel (later Istambul) werd genoemd. Constantinopel was strategisch gelegen aan een kruispunt van zowel land- als zeeroutes, en dichter bij het economische zwaartepunt van het rijk.

    In de Byzantijnse liturgische kalender, gevolgd door de Oosters-orthodoxe Kerk en Oosters-katholieke Kerken met Byzantijnse ritus, zijn zowel Constantijn als zijn moeder Helena opgenomen als heiligen. Hoewel hij, anders dan een heel aantal andere Constantijnen, niet is opgenomen in de Latijnse lijst van heiligen, wordt hij in de Westerse kerktraditie geëerd met de titel "de Grote" voor zijn bijdrage aan het christendom.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    21-05-2013, 09:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1385 - WIE ALS EERSTE DE ATOOMBOM GEBRUIKT VERLIEST DE OORLOG

    Maandag 20 mei

    Zon 5u47-21u32

    H Bernardinus van Siëna, patroon van de marketingmensen

    Tweede Pinksterendag.

    .

    1385 - WIE ALS EERSTE DE ATOOMBOM GEBRUIKT VERLIEST DE OORLOG

    °°°

    De Golan-Hoogte helemaal in het Noorden

     

    Een oud zeer

    °°°

    Het gezegde vervat in bovenstaande titel dateert nog van de vorige ‘Koude Oorlog’, toen wij in Europa met de daver op het lijf zaten dat het er zeer heet zou beginnen aan toegaan tussen de USSR en de VS, ofwel tussen de VS en de USSR, wat een wereld van verschil is. Een Hoge Piet van het Belgisch Leger kwam toen zelfs in de problemen, omdat hij verklaard had, dat àls de Rus ons land binnenviel, het Leger niet veel meer zou kunnen doen dan het verkeer regelen…. Pure cafépraat van toogstratgen, meer niet, waarbij gemakshalve vergeten werd dat pas enkele jaren voordien de vredelievende VS met een atoomaanval op Japan een streep had getrokken onder Hitlers Tweede Wereldoorlog. Notabene met een technologie die ze van hem hadden ingepikt. Zie ‘Operatie Paperclip’…..

    Trouwens, zelfs de raketten waarmee de partijen elkaar thans om de oren slaan, komen uit de tekenkamers der Duitse Socialisten. Zie Hitler V-Waffe, de ‘Vergeltugswaffe’ V1 en V2. Onze intercontinentale vliegreizen worden uitgevoerd met straalmatoren door dezelfde mislukte wereldheersers uitgevonden. Een mens zou zich beginnen afvragen, hoe Dolf-met-de-Snot met al die nieuwe uitvindingen, de oorlog heeft kunnen verliezen!

    *

    De niet zò goede oude tijd dreigt nu dus terug te komen…En weer zal het Oude Avondland, dank zij de vooruitgeschoven 5de  Colonne van de Islam in Europa, geplet worden tussen  hamer en aambeeld…. Tenzij Europa ondertussen de levensreddende evacuatie heeft ingezet zoals de Fransen in Algerije voor, tijdens en na de Algerijnse Oorlog.

    °°°

    'Syrië richt raketten op Tel Aviv; Iran stuurt troepen naar Golanhoogte'

    *

    'Israël heeft liever dat Assad blijft dan dat hij wordt vervangen door islamisten' - Fox News: 'Israëlische commando's actief in Syrië'

    De Britse Sunday Times bericht dat Syrië geavanceerde Tishreen raketten op Tel Aviv heeft gericht en deze op ieder moment kan afvuren als Israël opnieuw militaire doelen in het land bombardeert (1). Nadat premier Benyamin Netanyahu gisteren bezwoer dat hij 'alles zal doen om Israël veilig te houden' (3) herhaalde hij vanochtend dat wapentransporten vanuit Syrië met bestemming Hezbollah ook in de toekomst zullen worden aangevallen. Netanyahu karakteriseerde de huidige periode 'de meest gevoelige in decennia.' (4)

    'Duidelijke escalatie'

    De Syrische Tishreen raketten, die een lading van 500 kilo kunnen vervoeren, zijn volgens raketexpert Uzi Rubin 'extreem nauwkeurig' en kunnen grote schade aanrichten. Satellieten zouden hebben waargenomen dat het Syrische leger de raketten gereed maakt om te lanceren. De Sunday Times noemt het 'een duidelijke escalatie van de spanning in een regio waar de VS en Rusland zich lijken voor te bereiden op een Koude Oorlog achtige patstelling.'

    Volgens Rubin zullen de raketten indien gelanceerd het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven Ben-Gurion bij Tel Aviv volledig stilleggen, ook al zouden de projectielen niet rechtstreeks op het vliegveld worden gericht.

     Afgelopen week verklaarde een Israëlische official tegenover de New York Times dat Israël drie aanvallen op Syrië heeft uitgevoerd en daarbij geavanceerde grond-grond- en luchtafweerraketten die naar Hezbollah zouden worden getransporteerd heeft vernietigd. Hij benadrukte dat Israël nieuwe aanvallen overweegt en waarschuwde Assad voor 'verpletterende gevolgen' als hij militair terugslaat.

    Assad moet blijven, of toch niet?

    In een zeldzaam interview met een Argentijnse krant beweerde Assad gisteren dat Israël de Syrische rebellen, die hij terroristen noemde, steunt door hen goederen te leveren en informatie over hoe en waar ze moeten aanvallen. Een official van het Israëlische ministerie van Defensie verklaarde echter dat Israël liever heeft dat Assad aanblijft dan dat hij wordt vervangen door islamisten. Het grootste deel van de Syrische rebellen bestaan uit aan Al-Qaeda verbonden jihadstrijders. (2)

     

    Brigadier-generaal Yoav Mordechai ontkende vandaag echter dat Israël wil dat Assad aanblijft en zei dat het eerdere bericht van de defensieofficial onbetrouwbaar en mogelijk compleet verzonnen is (5).

     

    Russische vloot, S-300- en kruisraketten

     

    De Wall Street Journal bevestigde vrijdag dat Rusland het regime Assad blijft bewapenen en dat er minstens 12 oorlogsbodems in de buurt van de Russische marinebasis in Syrië patrouilleren. Amerikaanse en Europese officials noemden het sturen van een complete vloot een 'agressieve' stap en zeiden dat het Kremlin hiermee het Westen en Israël waarschuwt niet militair in te grijpen in Syrië.

    Vrijdag bevestigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov dat de levering van hypermoderne S-300 luchtafweerraketten aan Syrië gewoon doorgaat. Op dezelfde dag schreef de New York Times dat de Russen ook gemoderniseerde anti-schip kruisraketten in Syrië hebben gestationeerd. Hiermee kunnen tot op 300 kilometer afstand varende marineschepen worden vernietigd.

     

    'Israëlische commando's actief in Syrië'

     

    Fox News zond vrijdagavond een reportage uit over Israëlische commando's die actief zijn in Syrië. Israëlische analisten waarschuwen dat Assad zich voorbereidt op een indirecte terreuroorlog gevoerd tegen Israël vanaf de Golanhoogte. Ook wordt rekening gehouden met een offensief van Hezbollah tegen het noorden van Israël. De besluiteloze houding van de Amerikaanse president Obama, mede veroorzaakt door de krachtige Russische militaire steun voor de as Syrië-Iran-Hezbollah, zou debet zijn aan de oplopende spanning (6).

     

    Rusland steunde al eerder Israëls vijanden

     

    Het is niet voor het eerst dat Rusland rechtstreeks de vijanden van Israël militair ondersteunt. In 1974 stuurde de Sovjet Unie twee Cubaanse pantserbrigades naar de Golanhoogte om de terreuroorlog, die gestart werd nadat Syrië en andere Arabische landen de Yom Kippuroorlog hadden verloren, tegen de Joodse staat voort te zetten. Niettemin zag Syrië zich gedwongen een staakt-het-vuren met Israël te ondertekenen.

     

    Iraanse troepen naar Golanhoogte

     

    Hezbollahleider Hassan Nasrallah zei in één van zijn bekende felle toespraken dat zijn leger klaarstaat om Israël vanaf de Golan aan te vallen. Ondertussen heeft zijn baas, de Iraanse opperleider Ayatollah Khamenei, generaal Qassem Soleimani, de commandant van de Al Qods Brigades het bevel gegeven om Iraanse troepen naar de Golanhoogte te sturen.

    Xander

    °°°

    Voor wie een beetje thuis is in de Middellandse Zee : Tel Aviv ligt niet zo ver af van Sicilië en de Hiel van de Laars van Italië. Even voorbij Griekenland en Cyprus, Malta voorbij, wat meer naar het Zuiden, en U bent er. Niet dringen, er is plaats genoeg.

    Waarbij ik alleen wil zeggen, dat een verdwaalde kogel, of een verdwaald raketje, gemakkelijk in Uw achtertuin valt. Terugschieten zou moeilijk zijn, want door de Wapenwet van Lauret hebben wij ons dubbelloops jachtgeweer moeten inleveren. Maar de patronen met zoutvulsel (speciaal tegen ongewenst bezoek) hebben wij nog altijd i, de schuif van mijn nachtkastje.. Als puntje bij paaltje moest komen, hadden wij die heel zeker gebruikt.

    Ik stel me die dappere Jihadist wel voor, die huilend van de pijn en zijn achterwerk bescherend vasthoudend, zich wanhopig probeert te verdedigen tegen onze 3 woeste herdershonden. Gezouten achterhesp is namelijk hun lievelings-snoepje..

    °°°

    Waar het ene misdadige regime mislukte om het Joodse volk uit te roeien, denkt dat andere misdadige regime dat al met beide voeten in onze eigen wereld staat, dat het zijn historische taak is om deze zending tot een goed einde te brengen. Als het straks ooit zo ver komt, dat de vlam in de pan slaat, dan is het kleine Israël midden tussen zijn machtige vijanden, onze schildwacht. Het minste wat we dus kunnen doen, is hen ondertussen verzekeren van onze vriendschap. Staat er immers niet geschreven, dat de vijanden van Uw vrienden, ook Uw eigen vijanden zijn? Ook wij willen een betere wereld waarin het goed is te leven zonder dat een (krom)zwaard boven elk hoofd hangt.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    20-05-2013, 09:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!