MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.187 – DOORBRAAK Opgericht door Willem I, Rijks Universiteit Gent, NEGENTIG JAAR geleden opnieuw vernederlandst

     

    187 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 5 april 2020

    *

    PARADEPAARDJE VAN DE VLAAMSE BEWEGING

    *

    https://doorbraak.be/paradepaardje-van-de-vlaamse-beweging/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    *

    Wet op vernederlandsing universiteit Gent 90 jaar oud

    *

    05/04/2020 Karl Drabbe

    *

    De rookpluimen van de grote wereldbrand waren nog maar amper gaan liggen. Een nieuw virus — Spaanse Griep genoemd — maakte nieuwe slachtoffers. In het Oosten van Europa woedden nog tal van militaire conflicten. En de grote Europese mogendheden moesten nog tal van vredesverdragen sluiten. Toch keerde koning Albert in november 1918 terug naar Brussel. Na overleg in het kasteel van Loppem, zou hij enkele belangrijke hervormingen doorvoeren, zo beloofde hij in zijn troonrede. Algemeen enkelvoudig stemrecht voor mannen ouder…

    https://doorbraak.be/100-jaar-vlaamse-universiteit-gent/

     

    100 jaar Vlaamse universiteit in Gent

    Willem I had in 1816 besloten drie rijksuniversiteiten op te richten in de Zuidelijke Gewesten van het (Verenigd) Koninkrijk der Nederlanden. De onderwijstaal in Luik, Leuven en Gent was het Latijn, tot in 1830. Na de onafhankelijkheid van België werd de onderwijstaal er Frans. In 1840 krijg je het eerste ‘petitionnement’ van de verzamelde Vlaamse Beweging, dat Nederlands als onderwijstaal wilde erkennen. Zonder resultaat.

     

    De Grieven Commissie van 1856 stond op de bres voor Nederlandstalig hoger onderwijs. Ook hier wenste de Belgische overheid niet op in te gaan. Vanaf dan wordt de vernederlandsing van de Gentse ‘hogeschool’ een breekpunt voor de culturele en politieke Vlaamse Beweging. De Waalse Beweging – die vooral de belangen van de Franstalingen in de Vlaamse provincies verdedigde – ging in het verzet en richtte onder andere in 1898 de Association flamande pour la Vulgarisation de la Langue française op. Doel: de Gentse middenstand waarschuwen voor een ontvolking van Gent; studenten en hoogleraren zouden de stad verlaten als de universiteit zou vernederlandsen …

     

    Zestig jaar later was het dan toch zover. Echter tijdens de Eerste Wereldoorlog, en georganiseerd door… de Duitse bezetter. In het kader van zijn Flamenpolitik, nam de Duitse bezetter het initiatief de ‘Vlaamsche Hogeschool’ op te richten, de beruchte Von Bissing-universiteit was geboren, genoemd naar gouverneur-generaal Moritz Von Bissing. Op 24 oktober 1916 opende de unief haar deuren.

     

    Ter voorbereiding probeerde Von Bissing zich te verzekeren van de steun van een aantal vooroorlogse Vlaamse leiders, maar hij kwam van een kale kermis thuis. Slechts een klein deel van de Vlaamsgezinden die voorheen voor de vernederlandsing ijverden, steunde het initiatief, bang als ze was hier later – na de oorlog – op te worden afgerekend. Anderen vreesden voor een opstapje tot eindeutschung, en het verlies van Vlaamse identiteit in het Duitse rijk. Enkel de radicale activisten waren enthousiast. Het grootste deel van de Vlaamse bevolking was openlijk gekant tegen de inmenging van de Duitsers in deze kwestie.

    In het eerste academiejaar waren er amper 138 studenten ingeschreven. 43 leden van het onderwijzend personeel werkten mee. Na anderhalf jaar waren er al 392 studenten. Slechts de helft van hen nam deel aan de examens en in oktober 1918 moesten zij de wijk nemen; de poorten van de Vlaamsche Hogeschool werden gesloten en er stonden hen represailles te wachten.

    Bij de heropening op 21 januari 1918 nam de academische raad van de heropgerichte vooroorlogse Gentse universiteit afstand van de Von Bissing-universiteit. Maar in even klare bewoordingen kantte ze zich tegen vernederlandsing. Volgens de gematigde Vlaamse voorman Frans Van Cauwelaert kwam dit neer op ‘een belediging van ons volk’. Na de oorlog had koning Albert toch opgeroepen tot volledige gelijkstelling van de twee landstalen? De stap terug zorgde voor een verdere radicalisering van Vlaamse jongeren. Om de gemoederen te bedaren, stelde de regering een commissie aan om de vernederlandsing te onderzoeken. 43 Gentse professoren protesteerden.

     

    Pas op 21 oktober 1930 werd het eerste academiejaar van een vernederlandste universiteit geopend door rector August Vermeylen. Aan het slot van de academische zitting werd de Brabançonne overstemd door de Vlaamse Leeuw en het Wilhelmus.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Discreoantie… Frans in de Vlaamse scholen… ‘Goed zijn Frans kennen’. Ben ermee groot geworden en later, tot en let het kantelpunt, er goed mee gevaren. Hun afgang was potsierlijk. Net alsof ze ‘op ’t huisje’ waren gaan zitten… En hier beoeld ol de concurrnetie van indertijd ‘Boer Clercq’… en de opkomst van de thuisweverij in de leegstaa,nde vlasschiren…

    Nederlands in de Waalse scholen? A quoi bon? De Brusselse scholen? M’n voeten, Gérard.


    **

                      




    05-04-2020, 19:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.186 – DOORBRAAK De EUSSR is op economisch vlak louter een advies-orgaan. Open grenzen echter en de eigen cultuur bashen, dat mag ondertussen

    186 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 5 april 2020

    *

    ACTUALITEIT, EUROPA, POLITIEK

    *

    https://doorbraak.be/de-eu-kan-niet-beter-zijn-dan-haar-zijn-leden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Waar kan men terecht in geval van nood?

    foto: ©reporters

    *

    De EU kan niet beter zijn dan haar leden

    Is de vraag of de EU faalt, niet een foute vraag ? Onwetendheid, chaos en slechte organisatie op nationaal vlak zijn moeilijk te compenseren op Europees niveau

    05/04/2020 Elisabeth Altekoester - Leestijd 7 minuten

    *

    Ter herinnering: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 11 maart covid-19 officieel tot pandemische ziekte verklaard. De Italiaanse Premier Conte had twee nachten tevoren de algemene lock-down uitgeroepen. België kwam hiermee een week later. Andere landen volgden stapvoets en op verschillende manieren. Terwijl België zijn grenzen dichtgooide, kunnen vandaag Duitsers bijvoorbeeld nog naar Nederland.

     

    De Europese Commissie is geen regering

    Dit alles is nu drie-vier weken geleden. Wat kan men doen in vier weken? Wat kan een EU doen en wat kan een Europese Commissie doen? De Europese Commissie is geen regering. Zij kan niet tot een lock-down besluiten of het dragen van mondmaskers verplicht maken. De Commissie en de hele EU zitten in een keurslijf van structuren en juridische regels. Zij hebben zelfs een Treaty, een Grondverdrag dat vastlegt wat op Europees vlak mag gedaan worden en wat niet. Dit wilden de lidstaten zo, en zij hebben dit zo besloten. Zij willen (en moeten) alles onder controle houden, en voorkomen dat hun Europese creaturen een eigen leven gaan leiden.

     

    De coronacrisis is één chaos

     

    De coronacrisis is één chaos. Beetje bij beetje leerde iedereen a) hoe zwaar die ziekte is, b) hoe besmettelijk en c) hoeveel er in de ziekenhuizen en de zorgsector allemaal mankeert. Ieder EU-land kwam daar op een andere manier en op een ander tijdstip achter. Hoe kon de Europese Commissie deze kakofonie van verschillende opvattingen en aanpak coördineren? Tot op de dag van heden is men het niet eens of de gewone burger ook een mondmasker moet dragen, of waar nu precies het probleem met de tests zit: is het te ingewikkeld of is er te weinig testmateriaal?

     

    Wij hebben geen idee hoe lang dit gaat duren. Iedere dag staren wij naar de cijfers en hopen op de piek. In België was die al voor einde maart aangekondigd. Deadlines voor de versoepeling van de regels worden genoemd en weer verschoven. De Europese Commissie beweert, aan een exit strategy te werken. Alleen weet men niet hoe lang de epidemie zal duren en hoe de wereld er dan precies zal uitzien. De verwarring in de lidstaten weerspiegelt zich in verlamming en soms hectische reacties van de Commissie. Sommige lidstaten beginnen pas onder covid-19 te begrijpen hoe sterk zij in de medische sector hebben gesnoeid de afgelopen jaren.

     

    Wat had de Europese Unie al wél kunnen doen?

    Tegen de grensafsluitingen vermocht de Commissie niets. In het begin heeft zij nog net sommige lidstaten ervan kunnen weerhouden om ook het goederenvervoer te beperken. Volgens de Schengenregels (en wij kennen die van de migratiecrisis ) kan in noodgevallen ieder land zijn grenzen voor een beperkte periode afsluiten.

     

    dan moeten de lidstaten bereid zijn mee te doen

     

    Pan-Europese coördinatie is iets waar de Commissie het initiatief kan nemen, maar dan moeten de lidstaten bereid zijn mee te doen. Afsluiting van de Europese buitengrenzen en verstrengde controles waren dan zeker aan de orde geweest. Maar hoe kan men tot overeenstemming komen, als een land als Spanje pas drie weken na het eerste covidsterfgeval de juiste diagnose kan stellen?

     

    Het opstarten van een gemeenschappelijk organiseerde openbare aanbesteding voor alle noodzakelijke hulpgoederen is zeker een goed initiatief en had al vroeger kunnen komen, en hiermee samenhangend ook het versoepelen van EU-voorschriften voor de inkoop van mondmaskers, schutkledij, zuurstofapparaten en medicijnen.

     

    Is solidariteit altijd mogelijk?

    Solidariteit is iets voor mensen en landen met wie het goed gaat, die genoeg hebben en wier buurman plotseling in een catastrofe terechtkomt. Dan kan men helpen, want men weet over hoeveel dekens, waterflessen, hulpmaterialen en medicijnen men beschikt. Maar als iedereen in dezelfde catastrofe zit, alleen op een verschillend tijdstip, hoe weten de verantwoordelijken dan hoeveel mondmaskers en dergelijke kunnen worden afgestaan? Men weet niet hoe hoog de piek wordt noch wanneer die komt, en misschien volgt achteraf nog een tweede golf? In dit soort situaties is het best begrijpelijk dat iedereen in eerste instantie aan zijn eigen burgers denkt. En daar waar het mogelijk is, waar men bijvoorbeeld over een voldoend aantal aan intensive care-bedden beschikt, werkt de solidariteit inderdaad.

    Is er voldoende financiële hulp voor de zwaarst getroffenen?

    Het geld vloeit in stromen. Op 19 maart heeft de ECB 870 miljard euro in de EU-economie gepompt (naast de 20 miljard die sowieso iedere maand ter beschikking worden gesteld). Dit geld kan geleend worden door banken, overheden of bedrijven. De Europese Investeringsbank in Luxemburg (EIB) gaat een bedrag van 240 miljard euro vrijmaken, hoofdzakelijk bedoeld voor kmo’s.

     

    Regels worden versoepeld, nieuw geld doelgericht ter beschikking gesteld

    De Commissie is op 2 April begonnen met een cash-injectie van 8 miljard om onder andere medisch materiaal te kopen, en artsen of zorgverleners te betalen. Zij heeft de regels voor de Cohesie-, Regionale en Sociale fondsen opengesteld (gezien het hierboven beschreven juridische ‘keurslijf’ geen simpele beslissing !). Feitelijk betekent dit dat ieder land het geld wat hem toekomt kan rondschuiven zoals het wil. Met deze versoepeling zou het mogelijk zijn dat het geld voor Henegouwen naar Vlaanderen kan gaan als hier het virus heviger tekeergaat en Vlaanderen het economisch moeilijker te verteren krijgt. De Commissie heeft hierover dan niets meer te zeggen. Alleen moet men het binnen België wel eens worden. Solidariteit dus!

     

    wie krijgt hiervan hoeveel?

     

    Ursula von der Leyen heeft gisteren het initiatief ‘SURE’ gelanceerd. Het model komt uit Duitsland en heet daar Kurzarbeitergeld. Duitsland werkt hiermee al lang. Iedere keer dat de economie in een tijdelijke crisis verkeert, wordt het de bedrijven mogelijk gemaakt hun werknemers te behouden, en de overheid betaalt voor de tijd dat deze werknemers minder of niet werken. De EU stelt hiervoor 100 miljard euro ter beschikking, als lening. Aan solidariteit denkend blijft de vraag: wie krijgt hiervan hoeveel? Het is al duidelijk gezegd dat het grootste deel naar Italië, Spanje en Frankrijk gaat. Maar ook zij kunnen niet boven de 60% uitkomen. Commissieverantwoordelijken zeggen iedere eurocent uit de EU-begroting te zullen persen om die in covidgerelateerde activiteiten te stoppen. Vrijdag heeft de Commissie de toezegging gedaan om voor vier maanden de btw en accijns te laten vallen op medische goederen die uit derde landen in de EU worden geïmporteerd.

     

    Is niet alle geld gelijk?

    En dan hebben wij nog het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), een fonds ontstaan middels de bijdragen van EU-lidstaten in de nasleep van de Griekenlandcrisis. Het ESM beschikt over een uitleencapaciteit van meer dan 400 miljard. Die landen die het meest de behoefte voelen en de grootste klacht inbrengen vanwege de mankerende solidariteit, zien een lening van het ESM niet zitten. Bedacht voor de redding van banken, hebben zulke leningen voor hen een geur van faillissement. En aan een lening van het ESM zijn condities verbonden, een element waar sommige landen ook niet van houden.

     

    een nieuw label voor de oude Eurobonds

     

    Maar het toverwoord is ‘Coronabonds’, een nieuw label voor de oude Eurobonds, een financieel middel dat voor het bevechten van de corona-epidemie niet (of nog niet) ter beschikking staat.

     

    Hier gaat het om het principe hoe men in de EU schulden maakt. Het is een oude wens van landen als Italië, Griekenland, Frankrijk of Spanje om van hun hoge rentevoeten af te raken ten koste van landen die het economisch beter doen. De covidcrisis opent dan de deur voor iedere EU-lidstaat om in de gemeenschappelijke eurozone leningen aan te gaan. Er worden dan schulden gemaakt waarvoor iedere buurman mee aansprakelijk zal zijn. Dit is niet alleen een financieel-technische uitdaging maar in het bijzonder een democratisch probleem. Italië maakt dan schulden op basis van een politiek waarover de Belgische of Duitse burger niet mee kan beslissen.

     

    Solidariteit tussen regeringen of solidariteit met mensen?

    De jongste twee weken zijn wij hierover haast in een oorlog verzeild geraakt tussen Nederland/Duitsland aan de ene kant, en Italië/Frankrijk/Spanje aan de andere. Het woord ‘solidariteit’ stond weer centraal. Maar Eurobonds hebben niets te maken met het bevechten van de corona-epidemie. We riskeren hier een aanslepende strijd binnen de EU die tijd en aandacht wegneemt voor het nadenken over, en het opstellen van plannen en projecten die de zieke EU kunnen helpen te overleven op basis van het bestede geld. De Eurogroup heeft nu 2 weken om zich erover te buigen hoe landen met een te hoge staatsschuld versoepelingen kunnen krijgen bij het maken van weer nieuwe schulden. Dit is al heel wat en Italië &co zullen hierbij geen slechte beurt maken.

     

    Er bestaat niet alleen een vraag naar solidariteit tussen de EU-landen, maar ook naar solidariteit tussen de nationale regeringen … en hun burgers. Hier helpt het binnenfietsen van politieke eisen in tijden van menselijke nood niet.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Afdwingbaarheid? Soms wel. Soms niet. Al naargelang de wind blaast.

    *

    Miljarden dansen als muggen om onze oren. Maar gewoontegetrouw weten wij Vlamingen uit ondervinding, dat het meeste water altijd naar dezelfde zee stroomt.

    Belachelijk al dat bekvechten over dat de engeltjes nu mannejes of vrouwtjes zoudeb geweest zijn…. Niet of ze al dan niet bestaan. Wat niet kan gezegd worden van deze pandemine die onze Blauwe Planeet compleet dreigt te verwoesten.

    Stuggle for life gaat in hoofdzaak niet om geld. Zelfredzaamheid is het goede woord. De rest komt dan wel vanzelf. Zelfs met ’n beetje hulp van Hierboven, maar zekerlijk niet van deze EUSSR. In tegendeel zelfs. Zie islamisering….

    Wie zei daar ooit weern dar, als de Nood het hoogst is, de redding dan nabij is?

                       

     




    05-04-2020, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5362- DIGITHALYS Hoe deze pandemie dekmantel is voor de verdere islamieing

    VOOR GESCHRIJFSEL

     

    *

    De EUSSR dame Dunja Mijatovic in kwestie is in funcite van april 2018. Het is ’n soort annex-europeane uit Bosnië-Herzovinnia of zoiets en zij zal het dus eens goed zeggen. Dat haar land overwegend extreem islamitisch is, doet er even niet toe.

    *

    Nog minder doet het er toe, dat volgens de isalammerijn de islammerij BOVEN de Universele Rechten van de Mens staat.

    Joera dus, voor deze EUSSR. Hoe vals kan een lens toch zijn. Als het aankiomt opde Drie G’s. God, Geld en Gat. En daar tgenoer staat dan het Christendim. Dom, dommer, domst.


    Raad van Europa: Nederland moet migranten in detentie vrijlaten

    *

    Toegevoegd door JD

    4 april 2020, 18:47

    Dunja Mijatovic, de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, eist dat de nationale regeringen van de Europese Unie migranten vrijlaten uit detentie en terug in de algemene bevolking als een coronavirus (COVID-19) preventiemaatregel.

    Vorige week zei Mijatovic in een verklaring dat de EU-lidstaten “migranten zoveel mogelijk moeten vrijlaten”, aangezien “immigratiedetentiefaciliteiten over het algemeen slechte kansen bieden voor sociale afstand en andere maatregelen ter bescherming tegen covid-19-infectie voor migranten en personeel. ”

     

    Mijatovic merkte ook op dat België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al migranten hadden vrijgelaten als gevolg van de pandemie.

     

    Ze merkte op dat het vasthouden van migranten in detentiecentra alleen wettelijk is toegestaan ​​in het kader van mensenrechtenverdragen wanneer zeker is dat gedetineerden uiteindelijk naar hun vaderland zullen worden teruggestuurd.

    Aangezien dat in veel gevallen niet meer mogelijk is gezien de reisbeperkingen die zijn opgelegd als gevolg van de pandemie, is detentie van migranten niet langer verdedigbaar op juridische gronden.

    Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com

     

     

    NASCHRIFT

    *

    Voor alle tegenwoordigen die niet ziende blind zijn en voor zij die uiteindelijk deze zondvloed zullen overleven, deze boodschap.

    De mens leeft niet van brood alleen.

     

     

     W

     

     

    05-04-2020, 15:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.118 - HET DAGELIJKS NIEUWS Wat nĂ  Corona? Nieuwe Lente en Nieuw Geluid of komen eerst de Goedendas boven?

    1201

    118 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZONDAG 5 APRIL 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    WAT NÁ CORONA ?

     … Waar iedereen het zowat over eens geworden is, is dat dit België, zoals het nu bestaat, niet meer werkt…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

     

    Ach beste lezer, waarom zogezegd ‘n verse omeletten maken met dezelfde soort verrotte eieren d.w.z. door dezelfde figuranten die al jaren in de marge staan aan te modderen? Na, of zelfs mèt Corona, dient er dringend een Nieuwe Lente en een Nieuw Geluid te komen.

    Al zal dat ‘Nieuw Geluid’ noodzakelijkerwijze gebaseerd diene te zijn op de tonen van ‘Ze zulle hem niet temmen’’

    A bon entendeur demi mot suffiet.

    *

    Als kiespotloden niet kunnen, dan maar de Goedendags bovenhalen, zeker ?11 Juli eerstkomend, bijvoorbeeld, de Dag die de Heer welgevallig is…

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    ZATERDAG 4 APRIL 2020

    Statistieken (zonder de Vlaamse WZC): +140 gestorv. (1.283); +503 CP (5.678); 1.245 IC; en reeds 3.247 verlieten het AZ. Alles geschat naar VRT-normen. Zonder onderscheid tussen Eigen volk en onnutte meeëters

    -

    Op Spoed is men bezorgd daar men de gewone patiënten niet meer binnenkrijgt; mensen zijn angstig om besmet te worden daar met het virus, maar dat is ongegrond. Er zijn 2 toegangen bij Spoed: voor normale patiënten en voor besmetten. Ze vrezen dat er meer sterfgevallen zullen zijn door hartfalen bijvoorbeeld. Omdat mensen te lang wachten om een Arts te raadplegen.

    Nu zijn er 20.000 testkits voor rusthuizen: 11.000 voor Vlaanderen. Dinsdag gaat men daarmee starten. Waarom nog wachten??

    Veel controle op weg ‘naar zee’. Op de E40 in Jabbeke werden 220 wagens gecontroleerd en daarvan kregen er 21 een PV: da’s 10%.

    Het Middelheimpark in Antwerpen was zeer druk: ook daar werd men beboet als men met de auto kwam.

    Een geslaagd weekend voor de slagers (BBQ) en voor de open tuincentra door het mooie weer.

    USA: het centrum voor ziektebestrijding geeft de raad om mondmaskers op te zetten, maar dat is een advies. En dit gaat in tegen het advies van de Wereldgezondheid centrum. Wat voor de Rode VRT zeer belangrijk is.

    Zo zegt Trump er geen te dragen!

    100.000 gestorvenen waarvan de ½ in NY. Daar is zelfs geen plaats meer voor de doden. Noch in de crematoria, noch op de kerkhoven, noch bij begrafenisondernemers…

    In China was het vandaag een dag van Nationale Rouw voor al de doden van de epidemie.

    Een Belgisch militair vliegtuig zal 200 personen terug halen uit Peru. Een studente zit er vast in een soort hospice. Ze mag niet buiten, terwijl er al andere terug naar huis zijn. Nu roept ze de hulp in van de Belg. Regering. Want ze zitten daar zo dicht op elkaar en verschillende zijn reeds besmet.

    *

    In Ecuador liggen de doden zomaar op straat, of in een plastic zak, of doodskist.

    In Gr.Britt. is een kind van 5 jaar gestorven door het virus.

    In totaal zijn er reeds meer dan 4.000 doden. De boodschap van de regering is dan ook: ‘Stay at home, please!’

    Labour heeft een nieuwe leider: Sir Keir Starmes volgt Corbyn op die een historische verkiezingsnederlaag haalde laatst. Hoera, de VRT-vriendjes zullen weer ’n beetje uit de doden opstaan.

    Bij ons zijn de regels strenger geworden bij: 1ste Huwelijken: nog enkel het koppel en de getuigen mogen aanwezig zijn samen met een schepen + assistent; ten 2de bij begrafenissen mogen er maximum 15 personen aanwezig zijn en de afstand moet gegarandeerd blijven.

    Er komt extra geld voor de bedrijven die werken met dienstencheques + diegene die nog aan het werk zijn (vooral poetsen) krijgen beschermend materiaal.

    Dit weekend moeten we de huismussen tellen. Er zijn er steeds minder, daar die mussen graag onder pannen of spouwen hun nest maken. Maar tegenwoordig is die kans steeds kleiner dat het nog kan met de huidige bouwnormen. En natuurlijk mogen we de pesticiden niet vergeten en evenmin de sperwer!

    Vandaag was het normaal de dag voor de wielertoeristen nl de Ronde van Vlaanderen voor hen. Maar op de Koppenberg of de Muur van Geraardsbergen was er maar om het kwartiertje iemand te zien. Normaal: 16.000 deelnemers.

    En bij de wielerploegen zelf moeten ze inleveren en worden er ontslagen.

    Idem dito hetzelfde bij de voetbalclubs: men plaats ze op technische werkloosheid zoals bij Cercle Brugge.

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     

    Niet vergeten

    Sedert 1990, d.i. al 30 jaar, worden we bedot (de Taqyilla, weet U nog) over het feit, dat volgens de islammerij, deze waan-idee BOVEN de Rechten van de MENS staat.

    Eerst moest de wereld bijna vergaan (Corona) door de Gele Pest uit her Rode Communistische Cadaver Spleetogenland, voor we dat mochten ontdekken.

    **

    *

    Dat van ons, zij die het overleven daar toch AUB de nodige lessen uit trekken.

    Hudson baai

    Op voorgaand stukje kon U lezen over NY en over daar voor anker liggend gigantisch hospitaalschip. Gigantisch, zelfs naar Amerikaanse maatstaven.

    Stel U even voor: van de voet van het Vrijheidsbeeld daar, eigen militairen die de eigen mensen moeten komen redden…

     

    Twee simpele uitgangspunten. Er wordt ons al 30 jaar (stilzwijgend) ingehamerd dat de islammerij BOVEN de Mensenrechten staat en Amerika wordt in eigen huis bedreigd en… net zoals wij allemaal, bespuwd.

    Er is dus dringend niet één Neurenberg Tribunaal nodig, maar twee. En daar zijn de twee OKW’s van deze EUSSR perfect voor gepland. Broeck/Strass, met de broek uit in het gras.

    Akte van Beschuldiging. Poging tot uitroeiing van onze Beschaving.

    Gevorderde Strafmaat.Levenslange verbanning met zonder middelen van bestaan naar de verst mogelijke moslimlanden.

    Kunnen die best deel uitmaken van de zwaar met pantsers beveiligde ‘retour-voettochten’ wèg uit onze Westerse Beschaving voor elk individu dat er niet thuishoort..

    De straf namelijk moet menselijk blijven en zeker in de Geschil misboeken niet aangemerkt kunnen worden als Oog om Oog, en Tand om Tand.

    En zo krijgt ons Maggie op wereldschaal dan toch nog gelijk. Elk blijft in zijn kot.

    In deze hoop en deze liefde wil ik leven en serven

     

    Mussen tellen bij het begin van de Goede Week….

    Hoe diep kan een Volk in de modder van het nieuwerwetse Rode Globalisme geduwd worden!!??? Maar ondertussen dienen we wel te weten, dat voor de vele horden nieuwe nutteloze meeëters, de tijd van het Rammen van Madammen weer is aangebroken. Pasen op 12 dezer, ja ja, maar op 23 dezer is het Soumission Day. De islammerij namelijk staat hemelhoog boven de Universele Rechten van de Mens.

    Memento homo, dat ge van stof en as zijt en tot stof en as zult wederkeren. Om dan als mussen verder te leven?

     

     

    *

    **

    *

     

    05-04-2020, 13:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.115 57 - PARTIJ VRIJHEID VOORUITGANG ** * Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op. Geert Wilders: ‘‘Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op. In de wetenschap dat wij vroeg of laat ook dit zullen overwinnen. Sterkte Nederland en

    115

    57 - PARTIJ VRIJHEID VOORUITGANG

    *

    Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op.

    Geert Wilders: ‘‘Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op. In de wetenschap dat wij vroeg of laat ook dit zullen overwinnen.

    Sterkte Nederland en heel veel dank aan alle zorg-medewerkers!’’

    *

    STERKVOLK 4 APR 20

    https://www.youtube.com/watch?v=2IKD09XO6CY&feature=youtu.be

    Klik op deze link om de video te bekijken

                        

    NASCHRIFT

    *

    Ook wij, Lage Landers van bededen de Moerdijk, samen met – op de achtergrond - onze Vlaamse Leiders, voelen met jullie mee. We zijn inderdaad één volk wat, eenmaal deze crisis te boven gekomen, zal mogen blijken uit een spoedige Hereniging der Republiek der Lage Landen.

     








    05-04-2020, 12:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.57 - PARTIJ VRIJHEID VOORTUIGANG We zijn een sterk volk

    57 - PARTIJ VRIJHEID VOORTUIGANG

    *

    Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op

    Geert Wilders: ‘‘Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op. In de wetenschap dat wij vroeg of laat ook dit zullen overwinnen.

    Sterkte Nederland en heel veel dank aan alle zorg-medewerkers!’’

    *

    STERKVOLK 4 APR20

    https://www.youtube.com/watch?v=2IKD09XO6CY&feature=youtu.be

    Klik op deze link om de video te bekijken

     

    NASCJRIFT

    *

    Ook wij, Lage Landers van bededen de Moerdijk, samen met – op de achtergrond - onze Vlaamse Leiders, voelen met jullie mee. We zijn inderdaad één volk wat, eenmaal deze crisis e boven gekomen, zal mogen blijken uit een spoedige Hereniging der Republiek der Lage Landen.

     




    04-04-2020, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.185 – DOORBRAAK De moderne geschiedenis bulkt van kuddegeest intelligentie: synoniem voor Socialisme Nieuwe Stijl

     

    185 - DOORBRAAK

    *

    Zaterdag 4 april 2020

    *

    DREYFUS EN #METOO

    'J'ACCUSE' IN POLITIEK CORRECTE TIJDEN

    *

    https://doorbraak.be/dreyfus-en-metoo/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Roman Polanski

     

    foto: ©Reporters

    Paralipomena - 04/04/2020 Philippe Clerick - Leestijd 7 minuten

    *

    Van rechtse lui hoor je vaak dat links vroeger beter was: 1848, het algemeen stemrecht, de sociale zekerheid, het anti-fascistisch front, Algerije, Indochina … Bij enkele van die kwesties heb ik mijn bedenkingen, maar in het algemeen geef ik de nostalgici gelijk. Het mooiste voorbeeld is de Dreyfus Affaire waar links aan de goede, en rechts aan de verkeerde kant stonden.

    Spionage

     

    Ik heb daar redelijk veel over gelezen. De grote lijnen zijn eenvoudig. Een joodse kapitein in het Franse leger, Alfred Dreyfus, wordt in 1894 veroordeeld voor spionage. Hij zou militaire geheimen hebben verkocht aan de Duitsers. Na zijn veroordeling ontdekt men dat die geheimen eigenlijk verkocht waren door een andere officier. De legerleiding wil haar fout niet toegeven. De linkerzijde eist een nieuw proces. Emile Zola schrijft zijn beroemde brief ‘J’accuse’. Dreyfus wordt in eer hersteld.

     

    Als je het zo samenvat, stelt het allemaal niet veel voor. Toch heeft de zaak gedurende tien jaar de Franse politiek beheerst. De kranten bléven erover schrijven. Er kwamen altijd maar nieuwe processen. En vooral: de affaire zorgde voor (of versterkte) het Franse schisma. Het volk werd opgesplitst in twee kampen: monarchisten tegen republikeinen, katholieken tegen vrijdenkers, antisemieten tegen kosmopolieten, autoritairen tegen democraten.

    Ostracisme

     

    Plots gingen kunstenaars en geleerden die van toeten noch blazen wisten zich met politiek moeien. Levenslange vriendschappen kwamen ten einde; broers wilden niet meer tegen elkaar spreken; joden waren niet meer welkom op feestjes. Er werden manifestaties georganiseerd, steun-comités samengesteld, tijdschriften opgericht, advocaten ingeschakeld. Sommige van die advocaten werden neergeschoten op straat. Er werd geld verzameld, geduelleerd, geostraciseeerd.

     

    Sociologen beweren dat je aan de hedendaagse verkiezingsuitslagen nog altijd ziet in welke streken een van de twee kampen het sterkst stond

     

    Men beweert dat de strijd tussen collaboratie en verzet in Frankrijk werd uitgevochten tussen de kinderen en kleinkinderen van de Dreyfusards en de anti-Dreyfusards. Sociologen beweren dat je aan de hedendaagse verkiezingsuitslagen nog altijd ziet in welke streken een van de twee kampen het sterkst stond, 120 jaar geleden.

    Nu is alles anders

     

    Over zo’n zaak wil je wel eens wat meer details kennen. En dan wordt het moeilijk: het borderel, de spionerende dienstmeid, de handschriftkwestie, de vervalsingen, homoseksuele relaties tussen officieren en diplomaten, het geheime dossier, het briefje over ‘cette canaille de D.’, en een eindeloze rij eigennamen van militairen met allemaal dezelfde snor zodat je ze moeilijk uit elkaar houdt: Picquart, Henry, Esterhazy, Mercier, Boisdeffre, Sandherr, Gonse, Cavaignac … Ik kon het nooit onthouden.

     

    Maar nu is alles anders. Polanski heeft de affaire verfilmd en dat op zo’n manier gedaan dat ik al die snorren nu wel uit elkaar kan houden. Ik weet nu voor altijd hoe dwaas Henry uit zijn ogen keek, althans in de film, en ik zal niet vergeten dat Picquart voortreffelijk piano speelde, dat Esterhazy op een operetteheld leek, dat generaal Gonse vaak in de tuin werkte en dat dat Sandherr beefde als een blad omdat hij syfillis had. Daar ben ik de regisseur erg dankbaar voor.

    Over Dreyfus of over Polanski?

     

    Het is ook een mooie film vind ik, een beetje traag, zoals we van Polanski gewend zijn, maar bij zo’n ingewikkeld kluwen had die traagheid als voordeel dat zelfs ik de draad goed kon volgen. Sommige recensenten prijzen de ‘nuchtere’ toon van het verhaal, anderen vinden die toon ‘koud’. ’t Komt ongeveer op hetzelfde neer. Weer anderen brengen de film in verband met Polanski’s eigen proces en veroordeling vanwege seksuele betrekkingen met een meisje van 13.

    Polanski heeft zorgvuldig alles vermeden wat had kunnen wijzen op een overeenkomst met zijn eigen zaak.

     

    In een erg onrechtvaardige recensie op Indiewire schrijft David Ehrlich: ‘Of course … the film isn’t really a film about the Dreyfus Affair at all.’ (‘Natuurlijk…gaat de film eigenlijk helemaal niet over de Dreyfusaffaire.’) Dat is onzin. Polanski heeft weliswaar verklaard dat de film hem herinnerde aan zijn eigen ervaring met het gerecht, de media en de publieke opinie, maar in de film merk je daar niets van. Die Ehrlich weet geloof ik niet veel van Dreyfus af, anders zou hij moeten toegeven dat elke klemtoon in de film volledig door de zaak van 1894 is ingegeven, en geen enkele door die van 1977. Polanski heeft zorgvuldig alles vermeden wat had kunnen wijzen op een overeenkomst met zijn eigen zaak.

    Hartstochtelijk geloven …

     

    Toch bestaan die overeenkomsten. Als iemand als Polanski, Woody Allen, Kevin Spacey of Bart De Pauw vandaag beschuldigd wordt van seksueel wangedrag, staan er onmiddellijk tienduizenden klaar om hartstochtelijk te geloven dat die beschuldigingen waar zijn en dat weer eens een man zich als seksueel roofdier heeft gedragen. Het dossier moeten de gelovigen daarvoor niet kennen; het is voldoende dat iemand zich een slachtoffer noemt.

     

    In de Dreyfuszaak waren er eveneens tienduizenden mensen die hartstochtelijk geloofden in de schuld van Dreyfus. Ook zij moesten het dossier niet kennen, dat trouwens geheim was; het was voor hen voldoende dat de naam van het leger werd besmeurd en dat Dreyfus een jood was. Dat hartstochtelijk geloven zonder bewijs, aan het einde van de negentiende en aan het begin van de eenentwintigste eeuw, is een opvallende overeenkomst.

    Twee kampen toen, één kamp nu

     

         Er is ook een verschil. In het Frankrijk van 1890 waren er naast de tienduizenden anti-Dreyfusards ook tienduizenden Dreyfusards die even hartstochtelijk geloofden als hun tegenstanders, maar dan in de onschuld van hun held; die tienduizenden geloofden ook zonder veel bewijs. Het was voor hen voldoende dat generaals en kolonels een jood vervolgden om te concluderen dat die ónschuldig was. Er waren, zoals ik al zei, twee kampen.*

     

    In nette kranten, op nette televisieprogramma’s en op nette Hollywoodfeestjes komen ze niet aan het woord.

     

    Maar waar is vandaag het andere kamp als een publieke persoon door ‘MeToo’-vrouwen beschuldigd wordt van seksueel wangedrag? Die mensen moeten bestaan, mannen bijvoorbeeld die zonder veel bewijs, rotsvast geloven dat die MeToo-vrouwen, zoals alle vrouwen, liegen tot ze scheel zien. Ze bestaan, maar ze houden zich schuil op de sociale media. In nette kranten, op nette televisieprogramma’s en op nette Hollywoodfeestjes komen ze niet aan het woord. Je had, zou je kunnen zeggen, in de Dreyfustijd twee politiek correcte stromingen, met hun eigen woordvoerders, partijen en kranten. In de MeTootijd heb je er maar één.

    Wherever the evidence leads

     

    Polanski heeft zijn film terecht opgehangen aan de figuur van kolonel Picquart zonder wie de Dreyfuskwestie nooit een affaire zou zijn geworden. Picquart was een militarist en een antisemiet, en dat is hij altijd gebleven. Hij geloofde in de schuld van de jood. Maar toen hij bewijs van het tegendeel vond, liet hij zich dáárdoor leiden, en niet door zijn geloof. Hij was bereid zijn weg te vervolgen ‘wherevever the evidence leads’. Dat is mooi.

     

    * Je had in de twee kampen ook ongelovigen, of althans lui voor wie de schuld van Dreyfus slechts een bijzaak was. De anti-Dreyfusard Charles Maurras vond de kwestie van schuld of onschuld onbelangrijk. Waar het om ging was het prestige van het leger. De Dreyfusard Julien Benda, van zijn kant, was alleen geïnteresseerd in het volgen van de abstracte rechtsprincipes. Als Dreyfus schuldig was geweest, schreef hij, dan zou hij hem met nog meer enthousiasme hebben verdedigd omdat die schuld door het ‘geheime dossier’ niet op een rechtsgeldige manier was vastgesteld.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    1. Apen en schapen leven in kudden. Leeuwen leven meestal alleen.

    *

                       




    04-04-2020, 18:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.184 – DOORBRAAK Bijbelse Tiden - Heiligendagen 12 & 23 April: alles genivelleerd naar beneden

    184 - DOORBRAAK

    *

    Zaterdag 4 april 2020

    *

    GOD HEEFT DE EEUWIGHEID, WIJ NIET.

    *

    https://doorbraak.be/beleidsmakers-kijk-naar-de-maan/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Religieuze vieringen kunnen wel even wachten nu.

    foto: ©Josh Applegate

    *

    Beleidsmakers: kijk naar de maan!

    04/04/2020 Frederic Depauw - Leestijd 2 minuten

    *

    Zegt het Eerste Concilie van Nicea u nog iets? Helemaal niets? Waarschijnlijk werd u zoveel jaar geleden op de schoolbanken overvallen door een kleine slaptitude tijdens de les geschiedenis. Of zat u even te suffen in de les godsdienst. In het jaar des Heren 325 werd daar beslist dat Pasen zou vallen op de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. Voor de meer werelds ingestelde lezers: het rooms-katholieke Pasen valt dit jaar op 12 april.

     

    De Joodse kalender maakt (vooral) gebruik van maanmaanden. Op de vijftiende dag van Niesan, de eerste maand uit de Thora, begint het belangrijke Pesach-feest dat een week duurt. Om de haastige vlucht van Mozes uit Egypte te herdenken, wordt er dan brood zonder gist gegeten. Dit jaar begint Pesach op 9 april.

    Shawaal

     

    Tijdens de heilige negende maand Ramadan van het islamitische maanjaar wordt er overdag gevast. Deze vastenperiode eindigt bij het verschijnen van het eerste maansikkeltje van de nieuwe maan van de tiende maand Shawaal en wordt gevierd met het Suikerfeest. Deze negende maand begint dit jaar op 23 april.

     

    Naast een religieus feest is het vooral ook een sociaal gebeuren.

    Het is door de stand van de maan (geschapen op de vierde dag), dat de drie belangrijkste geloofsgemeenschappen in dit land binnen een tijdspanne van een paar dagen één van hun belangrijkste feesten vieren. Naast een religieus feest is het vooral ook een sociaal gebeuren.

    In onze ontkerstende contreien sloft nog maar een kleine minderheid christenen naar de Paasmis, maar Paasdag blijft wel voor velen een gelegenheid om samen te komen met familie en uitgebreid te tafelen. Een soort Kerstmis met chocolade-eitjes.

    Een plaag van bijbelse omvang

     

    Het Joodse Pesach begint met één of twee seders, uitgebreide maaltijden die in familiaal verband genuttigd worden en waarvan zowel het verloop als de genuttigde voedingswaren steunen op eeuwenoude tradities. Voor moslims is de ramadan een periode van grote verbondenheid. De vasten wordt elke avond gebroken in ruime familiekring, er wordt bijgepraat rond een bord harira, de traditionele linzen- en kikker erwtensoep.

     

    Zo’n combinatie is vragen om Belgische toestanden

     

    Je hoeft geen topviroloog met een ontluikende tv-carrière te zijn om te beseffen dat deze duizenden contacten en verplaatsingen een recept zijn voor een coronaplaag van Bijbelse omvang. Het is dus hoog tijd dat politici zich niet laten inhalen door het draaien van de planeten en nu al duidelijk beslissen wat er (niet) kan. Op dit moment zijn ere-diensten immers verboden maar mogen ‘gebedshuizen’ wel open blijven. Zo’n combinatie is vragen om Belgische toestanden; gelovigen die mekaar toevallig tegen het lijf lopen in de kerk, moskee of synagoge. Maak als overheid ook duidelijk of ‘religieuze’ privé-verplaatsingen essentieel zijn of niet. Bisschoppen, rabbijnen en imams mogen hierbij geen tegenstanders zijn maar wel partners in communicatie.

    Voor de constitutionele fijnproevers nog dit: Vlaanderen hoeft misschien zelfs niet te wachten op een federaal initiatief (volksgezondheid). Toezicht op de erediensten is immers een gewest-bevoegdheid en preventieve gezondheidszorg behoort de gemeenschappen toe.

    Of we nu in het gezegende jaar 5780, 2020 of 1441 zijn, het ongedesemde brood, het paaslam en de iftar kunnen een jaartje wachten. God heeft immers meer tijd dan de mens.

                       

     





    04-04-2020, 17:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56 – E.J.BRON STOP DE CORONA LOCK-DOWN DICTATUUR EN GEEF ONZE VRIJHEID TERUG!

    1571

    56 – E.J.BRON

    *

    *

    STOP DE CORONA LOCK-DOWN DICTATUUR EN GEEF ONZE VRIJHEID TERUG!

    *

    https://zlj13051967.wordpress.com/2020/04/02/41251/

    *

    Poetin biedt Trump hulp aan in strijd tegen coronavirus

    *

    Posted on April 2, 2020  by The Balkans Chronicles

    *

    Voor geschrijfsel

    Toch curieus dat bepaalde mernsen altijd terechtkomen in elkaars schaduw. Ondergetekende dus, zonder grenzen, als schaduw van deze Grote Noorderbuur… Een eer, of een Noodlot?

    Er is ooit een tijd geweest, dat ‘tegendraads’ zijn met het bestaande systeen gelijk stond met Nacht und Nebel. Nu is het nog wel niet zover, de tijden zijn anders en er is een goede waakhond die alles van aan de overkant der Grote Plas goed in de mot houdt. Waarbij het machtige Rusland thans aan de goede kant der Geschiedenis staat.

    May God save the King….

    We geven onze zuurverdiende vrijheid op en vliegen Big Brother in de armen. We ruilen onze vrijheid in voor een virus, welke een sterfte cijfer geeft dat nog altijd veel lager is dan de cijfers van bijvoorbeeld SARS en grote griep epidemieën. Een virus welke cijfers toont van een kleine epidemie werd al snel omgedoopt tot een van pandemische proporties. De wereldwijde tol van het coronavirus (3 april 2020): aantal besmettingen 1,026,974 en 53,411 doden (de meesten stierven van ouderdom, influenza en andere ziekten).

    De seizoens-griep, de griep die voorkomt in de winter, heeft jaarlijks wereldwijd van 300.000 tot 600.000 dodelijke slachtoffers tot gevolg…

    De meeste slachtoffers van het Coronavirus zijn oudere mensen, met vaak een lagere weerstand, die bovendien meestal ook andere gezondheidsproblemen hebben. Professor Walter Ricciardi, wetenschappelijk adviseur van de Italiaanse minister van Volksgezondheid zei: ‘ Bij slechts 12% van de mensen in Italië is aangetoond dat zij stierven vanwege COVID-19.’ Rond de 25.000 Italianen sterven jaarlijks aan de griep. Volgens de Duitse longarts Wolfgang Wodarg, een viroloog, kan aan de hand van een test onmogelijk zeggen of virus gevaarlijk is of niet. Want hoe zou hij dat moeten weten? Hij kan dat enkel beoordelen aan de hand van het ziekteverloop en aan de hand van de epidemiologische gegevens, die na verloop van tijd beschikbaar komen. Hóé ziek worden mensen? En hoe snel herstellen ze? Overlijden significant meer mensen dan voorheen? Wil je het werkelijke gevaar van dit ‘nieuwe’ virus kunnen beoordelen, dan dien je dus de gegevens van voorgaande jaren te analyseren. Je vergelijkt, kijkt naar de sterftecijfers. De patiënt kan ook overlijden aan een andere ziekte-verwekker, terwijl het coronavirus toevallig óók in hem of haar aanwezig is.…

    De massa-media, in bezit van de elite, spelen een belangrijke rol in het manipuleren van de massa. Zij wakkert dagelijks veel angst aan bij mensen door 24 uur per dag beelden van lijkenzakken, mondkapjes, IC´s, en andere nare beelden te laten zien. Iedere dode wordt gemeld. Wat onze reactie op het coronavirus bepaalt, zijn niet de feiten op zich, maar het verhaal geconstrueerd door politici, die onder druk staan van de publieke opinie en zich genoodzaakt voelen om krachtdadig op te treden, door leiders die de controle kwijt waren over de samenleving en nu door het virus de teugels terug in handen kunnen krijgen, door experts die hun onwetendheid moeten verbergen en de vlucht vooruit kiezen, door academici die een gelegenheid zien om zich te laten gelden, door de in de mens inherent aanwezige neiging tot hysterie en dramatiek, door farmaceutische bedrijven die een gouden kans ruiken, door media die gedijen op sensationele verhalen. In 1997 maakten ze ons bang voor de vogelgriep. Er zouden miljoenen sterven. In 1999 waren het de gekkekoeienziekte/de epidemie die nooit uitbrak/, waar een half miljoen mensen aan zouden sterven. Wereldwijd heeft deze ziekte ongeveer 170 slachtoffers gemaakt. Bij de Sars-uitbraak in 2003 was er een kans van ‘25 procent dat tientallen miljoenen zouden sterven’. Veel erger dan aids, riep men. In 2009 claimde men dat de varkensgriep 65.000 mensen zou doden. Dat bleek niet het geval…

    De WHO is géén onafhankelijke organisatie. De WHO ontvangt grote ‘donatie’s’ van de farmaceutische industrie. We kennen de interesses van de machts-elite voor globale angst en het voordeel van de roep naar globale maatregelen. De roep naar globale maatregelen, of dit nu om klimaat of infectieziektes gaat, is muziek in de oren van de globalisten. Met deze globalisten bedoelen we vooral heren als Soro’s en Bill Gates. Beide “filantropen” hebben miljarden belangen in de farma-industrie.Bill Gates is een van de grootste donateur van de WHO. En wie betaalt, die bepaalt. Het globale vaccinatie-beleid wordt sterk beïnvloed door deze man… Een vaccin is niet verplicht, maar als je de mensen genoeg angst kan aanjagen, waardoor ze er zelfs om smeken en het VRIJWILLIG en met VEEL PLEZIER ondergaan. Tja dan opent dat heel veel “mogelijkheden”. Vaccin met nano-chip en andere informatiedragers, globaal. De onbewuste mens is als een kudde schapen, gaat er één over de rand dan volgt de meute BLINDELINGS. Zo gemakkelijk is de mens te manipuleren en misleiden…

    Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit, is ervan overtuigd dat de huidige coronamaatregelen meer schade aan de volksgezondheid toebrengen dan het aan winst oplevert. ,,De keuzes die nu worden gemaakt, worden gemaakt uit angst voor keuzes die hard zijn.’’… De ellende die wordt aangericht door al die lock-downs is vele malen erger dan het Corona-virus. Depressies, zelfmoorden, faillissementen, massale werkloosheid, de schade die inmiddels al vele biljoenen euro’s loopt en gaat nog veel verder oplopen, drones, thuis quarantaine, uitgangsverbod, binnenvallen zonder huiszoekingsbevel, huisarrest, onze vrijheden en persoonlijke rechten drastisch worden ingeperkt… is dat het allemaal waard? En in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, in Zweden (6.078 vastgestelde corona-besmettingen en ongeveer 300 doden) zijn de scholen, restaurants, cafés, skipistes, kappers en sportclubs gewoon open. In dit land gaat het dagelijkse leven zonder veel paniek verder: ad.nl/video/zweden-neemt-geen-strenge-coronamaatregelen~p137449

    Lock-down is valse hoop voor domme schapen. Meteen nadat de eerste berichten uit Wuhan eind 2019 opdoken over een nieuwe infectieziekte, was Taiwan (geen deel uit van de Wereldgezondheidsorganisatie) al op zijn hoede. Taiwan telt 23 miljoen inwoners en tekende tot dusver slechts 77 besmettingen en 1 dode op (850.000 Taiwanezen wonen in China, 400.000 werken er, en er zijn jaarlijks meer dan 2,5 miljoen Chinese toeristen). En wat leert Taiwan ons? Als je niet van in het begin uiterst alert reageert, is de draconische aanpak van China haast onvermijdelijk. Zoals Europa nu ondervindt. Als je wel van in het begin elk verdacht geval screent en isoleert, en eventueel ook al zijn contacten isoleert, dan kan je COVID-19 onder controle houden zonder het hele land plat te leggen. En laten wij intussen van Taiwan en Zuid Korea leren, hoe je zo’n pandemie effectief kunt aanpakken. In februari was de berichtgeving nog dat het coronavirus waarschijnlijk niet in Nederland zou opduiken. De staatsgrenzen zijn open gebleven en op Schiphol konden alle passagiers ongecontroleerd passeren en het carnaval in Noord-Brabant ging door…

    Chinese communistische dictatuur brengt de wereld enorme schade toe via virussen. China heeft de omvang van de uitbraak van het coronavirus in zijn land verborgen gehouden. Daardoor kon het virus zich rap verspreiden over de provincie Hubei en vervolgens over de wereld. Naast het coronavirus, die afkomstig is uit een laboratorium in Wuhan, Chinese dierenmarkten zijn ook de perfecte kweekplek voor virussen. Vrijwel nergens kunnen ze zo makkelijk overspringen van dier op mens. We kunnen Chinese markten welhaast beschouwen als biologische kernbommen. Tussen al die dieren en mensen bij Chinese markten kunnen kruisbesmettingen plaatsvinden, waarbij nieuwe, hybride virussen kunnen ontstaan, die een verhoogd risico creëren op het ontstaan van een ziekteverwekker die ook van mens op mens over kan springen…

    De nu uitgestorven Aziatische griep (N2H2) is een subtype van het vogelgriepvirus. In 1957 werd het voor het eerst aangetroffen in Guizhou, in China. Het verspreidde zich wereldwijd in datzelfde jaar en duurde tot 1958. Er zouden tussen de 1 à 4 miljoen mensen wereldwijd overleden zijn aan de gevolgen van de griep. En griepvirus-H5N1 dat rechtstreeks via vogels op mensen overgedragen kan worden. Voor het eerst waargenomen bij gevogelte in China/1997. Na de SARS uitbraak in 2003 heeft China een verbod ingesteld op de jacht, het transport en de handel van wilde dieren, maar dat verbod werd later weer opgeheven. Na de recente Covid-19 uitbraak heeft China opnieuw de consumptie van alle wilde dieren verboden. Maar die consumptie is cultureel diep verankerd, dus de kans is groot dat de handel ondergronds gaat of straks opnieuw wordt toegelaten. Bovendien blijven de markten met levende kippen en eenden open. Die zijn weliswaar niet de kweekvijver van nieuwe coronavirussen, maar wel van veel griepvirussen. Op dat terrein heeft de hele wereld dus reden om China aan te spreken op de aangerichte schade. En met een bescheiden corona-schadevergoeding van 20% zouden veel landen al geholpen zijn.

     

    Na de lockdown een global coronavirus vaccinatie programma?…Zijn we klaar voor corona-vaccinatie? De Bill en Melinda Gates Foundation werkt aan een vaccin tegen het coronavirus. Gates denkt dat er binnen 18 maanden een goedgekeurd corona vaccin kan


                         NASCHRIFT

    *

    “De massa media, het bezit van de elite, spelen een belangrijke maar nefaste rol in het manipuleren van de massa”..

    *

    Dit zeggen en vooral schrijven, is verre van politiek correct. Als er al ’n verschil zou kunnen zijn het Nazi-Regime, is dat het hypocriete van de Vrije Meningsuiting. Hij mag het zeggen schrijven en verspreiden, maar je wordt achter ‘sanitare hekkens’ weggeborgen. Gebroodroofd en uitgesloten. Zie het Vlaams Belang. Tenminste tot zolang dat nog duurt.

     








    04-04-2020, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.117 - HET DAGELIJKS NIEUWS EUSSR MANNA VOOR FRANCOFONIA - DE MEIA ZIJN GRANDIOOS DOOR DE MAND GEVALLEN

    1509

    117 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 4 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ook Oom Adi had z’n goede kanten. Vooral na het Verdrag von Ribbentrio/Molotov d.i. het Duivelspact tussen Vadertje Stalin en Hitler. De Socialisten Aller Landen waren in een delirium tremens. Tot daarop Stalingrad volgde en die in 7 haasten kazak moesten draaien. De partijen zijn nu anders. China-islammerij & immigratie/klimaat-heisa, maar we gaan stilaan naar hetzelfde debacle.

    Correctie. We gaan er niet naartoe, maar zitten er midden in.

    En net als toen, is er nu ook weer een Overheid de EUSSE/NATO die erbij staat, de zakken vult en de andere kant uitkijkt.

    De redding komt dus net als toen, van over Zee. Waar de Vrijheid hoog in het vaandel staat.

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    POLITIEK OP ZIJN BELGISCH

    *

    In totaal krijgt dit land (van de ECB) 36,7 miljoen euro; waarvan 6,5 miljoen naar Vlaanderen gaan en liefst 16 miljoen naar Wallonië…/… Daar houdt het trouwens niet bij op, want de Franse Gemeenschap krijgt ook nog eens 9,6 miljoen, zodat er in feite naar de francofone minderheid in totaal 25,6 miljoen euro gaat, dus bijna viermaal meer dan wat Vlaanderen krijgt.!.../…

     Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan

     

    SPEAKERS CORNER

     

    En ach die kranten…Mensen lief, doe zoals ik. Laat ze liggen voor wat ze waard zijn. Je weet voordien al wat die volgende week gaan schrijven..

    Maar de geldstromen die U hierboven kon zien passeren…. Hemel-tergend.

    Komt daarbij dat Vlaanderen tien keer erger getroffen is door die pandemie.

    In 1302 was er zoveel niet nodig om naar de wapens te grijpen.

    Maar vergaderen dat men hierover gaat doen! Alles zal worden ‘op de tafel gegooid’ Sjeik Sjarel in zijn blootje, het Wielmeske al giechelend als een bakvis. En maar zakkelorum als een bende losgeslagen beurzensnijders…

    *

    Maar ja, wij Vlamingen voelen ons verplicht om de regels van deze ‘democratie’ te volgen.

    Tot de dood er op volgt?

     

     

     Laat-avond-journaal van de dag voordien

    3 APRIL 2020

    7 miljoen mondmaskers aangekomen in Biersèt (Liège). Douane doet 1ste controle: kwaliteit twijfelachtig. Worden daarna vervoerd door het leger naar Peutie, daar nemen de mensen van Volksgezondheid stalen, en die worden uitgetest in labo’s. Dit kan een paar dagen duren en dan pas worden die, indien goedgekeurd verdeeld over ’t land. Zijn ze afgekeurd dan gaan ze naar de industrie… Maar betaald worden ze. Den komen er nieuwe. En ondertussen gaat de besmetting verder. Van mond tot mond.

    Dus zijn er ondertussen nog eens 25 miljoen besteld, en als die wèl OK zouden zijn zouden we dan uit de grootste problemen zijn aldus Van Ranst.

    STATISTIEKEN: + 132 doden. (1143); +578 CP (5.552); 1.205 IC en 2.872 AZ-verlaters. Kleur? Taal? Sssst!!!! Geen golven verwekken

    Nu geeft de VRT toe dat gestorvenen van de Vlaamse WZC tot hiertoe niet in die sterftecijfers vermeld zijn. Dat moet nog georganiseerd worden hoe men dat moet doen! Hallo, wat maken jullie ons allemaal wij???

    *

    Nu komt men ook tot de vaststelling dat men in feite om een juist beeld te krijgen van de ernst van Corona per land, moet kijken naar het aantal inwoners per land. Als men dit nu toepast, dan is België nummer 2 op de lijst! Taal? Kleur?

    WZC: slaken weeral een NOODKREET!!! Sommige WZC zijn net een Ziekenhuis. De zorgverleners vallen uit, dan moeten kinesisten, ergotherapeuten… inspringen maar die zijn voor dergelijke taken NIET opgeleid en er zijn GEEN VOORZORGMATERIALEN… Hoogdringende nood aan verpleegkundigen en aan materiaal. Wanneer zullen de politiekers eindelijk eens naar hun noodkreet luisteren?? En iets doen ipv daarover te vergaderen?

    Hetzelfde geldt voor de testen?? Wanneer kan een WZC daar nog op rekenen??

    Volgens Min.Ster. De Backer komen er vandaag 20.000 testen aan en later worden er dat 80.000… Hoe zullen die verdeeld worden?? Welke maatregels zijn er daarvoor?

    Scholen moeten na de Paasvakantie 4u/dag lesinhoud geven van nieuwe leerstof, d.i. de helft van normaal! Ze moeten wel zorgen voor een bepaald ritme.

    Openbaar vervoer: de bezetting is bij de Lijn 10% - bij de NMBS 5%. Dat kost ons land 7.5 miljoen € per maand. En waarom moeten al die treinen buiten de piekuren nog rijden, je mag buiten je eigen gemeente toch niet meer reizen?? En degenen die naar het werk zijn, zijn weg met de piektreinen! En dan nog met acht, negen of meer wagons aan. Een auto verbruikt toch ook meer als je er een aanhangwagen aanhangt? Bij een trein soms niet??

    Men merkt nu ook daar er veel minder verkeer is op de weg, dat men terug sneller gaat rijden. Maar wees gewaarschuwd, de flitscontroles gaan door…

    USA: 562 do/dag in NY (miljoenenstad!!), reeds meer dan 100.000 CP. Men heeft er ook IC-bedden en materiaal te kort.

    Trump: voert noodwet in = fabrieken ombouwen om dringend mondmaskers, beademingstoestellen… te maken. Dat is nu geen vraag maar een bevel!

    Een deel van het Amerikaans Leger zit ondergedoken in atoomschuilkelders om zich te beschermen tegen het virus.

    Van het vliegdekschip waar velen besmet zijn, is de commandant ontslagen daar een mail van hem gelekt was!

    China: + 60 CP, daar vreest men nu voor een 2de uitbraak.

    Zweden: het enige verbod is de samenscholing van meer dan 50 personen. De winkels blijven open, het gewone leven gaat gewoon door…M.a.w. daar heerst geen paniek, maar doet men gewoon het nodige.

    Turkije: Erdogan en de burgemeester van Istanboel in zware discussie. De burgemeester wil dat er een quarantaine opgelegd wordt, reeds 15% besmet in zijn miljoenenstad, maar de president wil dit niet, de economie moet blijven draaien.

    Moslims hier begraven mag van de islammerij, en er zijn daarvoor speciale begraafplaatsen. Maar… de moslims vinden dat hun gestorvenen hier geen eeuwige rust kunnen vinden. Hoe zal de toestand hier zijn binnen 50 – 100j?? En repatriëring is nu niet altijd mogelijk meer. Wel naar Turkije, maar niet naar b.v. Marokko… later terug opgraven…

    In Sijsele (W.Vl.) gaat het asielcentrum weer open tot ongenoegen van de bewoners. Ze zullen echter pas buiten mogen voor echt noodzakelijke zaken zoals voeding,..

    België denkt er aan de voetbalcompetitie van de Pro League nu meteen stop te zetten. Daar is de UEFA niet blij mee, en dreigt met uitsluiting voor het Europees voetbal 20-21, wat een miljoenen of miljarden verlies kan betekenen voor de clubs. Wordt vervolgd.

    *

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     

    Niet vergeten

    Sedert 1990, d.i. al 30 jaar, worden we bedot (de Taqyilla, weet U nog) over het feit, dat volgens de islammerij, deze waan-idee BOVEN de Rechten van de MENS staat.

    Eerst moest de wereld bijna vergaan (Corona) door de Gele Pest uit het Rode Communistische Cadaver Spleetogenland, voor we dat mochten ontdekken.

    *

    Dat van ons, zij die het overleven daar toch AUB de nodige lessen uit trekken.

    Hudson baai

    Op voorgaand stukje kon U lezen over NY en over daar voor anker liggend gigantisch hospitaalschip. Gigantisch, zelfs naar Amerikaanse maatstaven.

    Stel U even voor: van de voet van het Vrijheidsbeeld daar, eigen militairen die de eigen mensen moeten komen redden…


    Twee simpele uitgangspunten. Er wordt ons al 30 jaar (stilzwijgend) ingehamerd dat de islammerij BOVEN de Mensenrechten staat en Amerika wordt in eigen huis bedreigd en… net zoals wij allemaal, bespuwd.

    Er is dus dringend niet één Neurenberg Tribunaal nodig, maar twee. En daar zijn de twee OKW’s van deze EUSSR perfect voor gepland. Broeck/Strass, met de broek uit in het gras.

    Akte van Beschuldiging: Poging tot uitroeiing van onze Beschaving.

    Gevorderde Strafmaat.Levenslange verbanning met zonder middelen van bestaan naar de verst mogelijke moslimlanden.

    Kunnen die best deel uitmaken van de zwaar met pantsers beveiligde ‘retour-voettochten’ wèg uit onze Westerse Beschaving voor elk individu dat er niet thuishoort..

    De straf namelijk moet menselijk blijven en zeker in de Geschil misboeken niet aangemerkt kunnen worden als Oog om Oog, en Tand om Tand.

    En zo krijgt ons Maggie op wereldschaal dan toch nog gelijk. Elk blijft in zijn kot.

    In deze hoop en deze liefde wil ik leven en sterven

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Mij moet van het hart dat iedereen steen en been klaagt over deze ‘Regering’, maar dat niemand daarbij spreekt van de Waalse PS-Staatsgreep die deze aan de Macht heeft gebracht. Zodat deze kan ‘regeren’ met VOLMACHTEN buiten alle democratische controle.

    We moeten dus spreken van een Rode Dictatuur.

    Reizen is voor iedereen verboden, maar horden vreemde nutteloze meeëters worden gepamperd van her naar hot vervoerd ipv die gewoon uit te wijzen. Waar die zelfs veiliger zouden zijn.

    Wat steekt daar allemaal achter?

     

     

     

     

    04-04-2020, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.183 – DOORBRAAK HET FAILLIET VAN HET LINKS-LIBERALE GLOBALISME.

     

    183 - DOORBRAAK

    *

    Zaterdag 4 april 2020

    *

    ALS DE CORONACRISIS IETS AANTOONT, IS HET WEL HET FAILLIET VAN HET LINKS-LIBERALE GLOBALISME.

    *

    https://doorbraak.be/corona-het-einde-van-de-wereldburger/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    foto: ©Photo by Paweł Czerwiński on Unsplash

    Corona, het einde van de wereldburger

    Commentaar - 04/04/2020 Philip Roose - Leestijd 4 minuten


     e voorbije jaren waren vergelijkingen met de jaren 30 schering en inslag, maar de huidige noodsituatie rond het Coronavirus doet me eerder denken aan het einde van de belle époque. Deze periode begon in de laatste decennia van de negentiende eeuw, en werd gekenmerkt door wetenschappelijke innovatie, industriële vooruitgang en hyperkapitalistische ontwikkelingen. Op 28 juni 1914 eindigde het ‘mooie tijdperk’ abrupt toen Franz Ferdinand van Oostenrijk (en zijn echtgenote) werd vermoord door de Servische nationalist Gavrilo Princip.

     

    een einde aan de planetaire hegemonie van Europa

     

    De afgeschoten kogels verkortten niet alleen het leven van de aartshertog. Ze maakten tevens versneld een einde aan de planetaire hegemonie van Europa. Na de Eerste Wereldoorlog volgden woelige sociale en economische tijden die uiteindelijk uitmondden in de opkomst van het nationaalsocialisme en de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Naar de concrete sociale, economische, geopolitieke gevolgen van de huidige coronavirusuitbraak is het nog gissen. Wel zal deze pandemie nieuwe evoluties in gang zetten, en bestaande versterken of afzwakken. Binnen enkele jaren zal er tijd genoeg zijn om daarover reflecties en analyses te maken, maar in de tussentijd is het nodig om te redden wat er te redden valt met moed, inventiviteit en zowel persoonlijk als politiek leiderschap.

    Grenzen aan de globalisering

     

    De economische en financiele gevolgen van de coronavirusuitbraak toont nog maar eens de grenzen aan van de globalisering, die sinds het einde van de Koude Oorlog in razendsnel tempo toenam. Echter waar souvereinistische partijen in de Europese Unie de laatste twintig jaar niet in slaagden, slaagt het coronavirus nu in enkele weken wel in. Het zijn de natiestaten die als eerste met man en macht de eigen welvaart, die sinds WO II werd opgebouwd, trachten te beschermen tegen de dramatische gevolgen van deze crisis.

     

    De gigantische kost van de wereldwijde lockdown, die vandaag meer dan de helft van de wereldbevolking treft, zal regeringen dwingen tot fundamentele beslissingen en keuzes, die ze de laatste twintig weigerden te maken. De kredietcrisis van 2008 was een eerste waarschuwing voor de fragiliteit van een geglobaliseerde economisch, financieel en productief systeem. De migratiecrisis van 2015 liet daarna zien dat de virtuele wereld zonder grenzen botste op de reële wereld van cultuurverschillen en sociale welvaartstaten.

    Middelmatigheid

     

    Crississen zijn niet alleen uitdagingen, zoals wijlen André Leysen in 1984 schreef, maar tevens een kans om nieuwe sociale, economische, productieve en geopolitieke paradigma’s te zetten. Een concrete en realistische vorm van soevereiniteitsdenken, met de nadruk op nationale en culturele gemeenschapszin, sociale en ecologische duurzaamheid en menselijkheid, is een waardig alternatief. Een alternatief voor het mislukte individualistische liberaal-kapitalistische paradigma van speculatieve schaarste, geglobalisereerde schuldeisers, privatisering basisbehoeften, supranationale instituten zonder democratische legitimiteit noch verantwoording, ethisch en cultureel nihilisme, en fiscale paradijzen voor de happy few.

     

    de meeste Europese beleidsmakers geen enkel benul hadden van wat op hen af kwam

     

    In slechte tijden leert men niet alleen zijn vrienden kennen, maar komt tevens leiderschap en onbekwaamheid bovendrijven. Ontbrekende mondmaskers voor het medisch en verzorgend personeel, het gebrek aan screeningstests, het getalm met de lockdown en reisverbod…c tonen duidelijk dat de meeste Europese beleidsmakers geen enkel benul hadden van wat op hen af kwam. Het is alleen door het leiderschap van het verplegend en medisch personeel dat het coronafront vandaag nog niet is ingestort. Kritiek op die politieke passiviteit werd gisteren nog weggezet als paniekzaaien. Voor de mislukking van vandaag is blijkbaar ook iedereen verantwoordelijk behalve zij die al jaren de knoppen bedienen. De alomtegenwoordigheid van middelmaat, arrogantie en gebrek aan verantwoordelijkheidszin in de administraties, kabinetten en in de politiek — overal stevig in handen van de progressieve liberale globalisten — blijkt dodelijk voor de samenleving, zowel figuurlijk als letterlijk.

    Nieuwe paradigma’s

     

    Het is bijvoorbeeld ook veelbetekenend dat de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en ECB-voorzitter Christine Lagarde tot voor enkele dagen de fundamentele impact van deze coronavirusuitbraak op de samenhang Europese Unie niet beseften. Niet Europa hielp Italië, maar wel China, Rusland en Cuba. Dit noopte natiestaten al snel het heft in eigen handen te nemen. Zelfs het Stabiliteits- en Groeipact, dat tot voor kort als een ongenaakbaar dogma de Eurozone streng in de financiele pas deed lopen, werd van de ene op de andere dag een vodje papier. Albert Einstein, de belangrijkste wetenschapper van de twintigste eeuw, wist echter al dat we problemen niet kunnen oplossen met de denkwijze die ze hebben veroorzaakt. Het is tijd voor nieuwe paradigma’s en conservatieven mogen deze kans niet laten liggen.

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    niente

    *

                       

     

     

     

    04-04-2020, 14:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.182 – DOORBRAAK Oorlog voeren om te overleven is de strategie fvan de oermens

     

    182 - DOORBRAAK

    **

    Zaterdag 4 april 2020

    *

    DRINGEND NOOD AAN RESCUE-FONDSEN

    BELGIË EN VLAANDEREN HEBBEN REDDINGSFONDSEN NODIG

    *

    https://doorbraak.be/dringend-nood-aan-rescue-fondsen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    De Krijgskunst

    foto: ©boekomslag

    Vrije Tribune - 04/04/2020 Hervé Schrans

     

    ‘Val geen vijand aan die krachtiger is dan jij. En als het onvermijdelijk is, en je je moet engageren, zorg er dan voor dat je het op jouw voorwaarden gebeurt, niet op die van je vijand,’ stelde Sun-tzu, de Chinese militair strateeg, schrijver en filosoof. Hij wordt beschouwd als de auteur van De Krijgskunst, een werk dat de westerse en Oost-Aziatische filosofie en het militaire denken sterk beïnvloedde.

    Economische crisis

     

    Volgens sommige economen bereikt de economische crisis als gevolg van de covid-19-pandemie een diepte die nooit gezien is in meer dan 100 jaar. Onvergelijkbaar ook met de financiële crisis van 2008: de uitdagingen zijn totaal anders. Allicht is de minst slechte economische vergelijking nog die met oorlog.

     

    uitdagingen die de traditionele financiële sector, de banken dus, niet kan oplossen

     

    We staan voor heel wat uitdagingen die de traditionele financiële sector, de banken dus, niet kan oplossen. Fabrieken liggen stil, dienstenbedrijven vaak ook, of ze werken in het beste geval op halve kracht. Deze pandemie duurt hopelijk niet te lang, maar het is een maatschappelijke plicht om rekening te houden met een worst case scenario. De belangrijkste boodschap in een crisis is altijd: snel en doeltreffend handelen, en wel ‘op jouw voorwaarden, niet op de voorwaarden van je vijand.’ Elke dag gewonnen kan later voor een week of een maand tellen.

    Hoe reageren de banken?

     

    De maatregelen waarover de minister van Financiën onderhandelde met de financiële sector, worden in de praktijk door heel wat banken schoorvoetend – om niet te zeggen tergend traag uitgevoerd. Als je dan leest dat een grootbank die door de overheid in 2008 gestut werd nog snel, en tegen een verzoek van de Europese Centrale Bank in, een miljard dividenden naar het moederhuis in Parijs wil versassen… Transfer pricing naar buitenlandse groepsbedrijven is in crisistijden eveneens niet onbekend.

     

    Rechtbanken krijgen verzoeken van bedrijven voor bescherming tegen schuldeisers. De federale regering werkt op een K.B. om een moratorium op faillissementen in te voeren. In het beste scenario schuift dit problemen door naar de toekomst. Het biedt wellicht weinig echte oplossingen aan.

     

    De geschiedenis leert dat banken in tijden van crisis vaak hun rol niet meer (kunnen) vervullen

     

    De geschiedenis leert dat banken in tijden van crisis vaak hun rol niet meer (kunnen) vervullen en dat meer behendige en gerichte financieringsvormen noodzakelijk zijn. Op de Europese Unie mag je kennelijk momenteel niet te veel rekenen. Nog geen jaar geleden werd je gek verklaard als je zoiets zei.

    Start-ups

     

    helft van de startups binnen drie tot zes maanden zonder geld

     

    Het is van strategisch belang voor België en Vlaanderen dat bedrijven die essentieel zijn voor de toekomst van onze economie, ook in tijden van (hyper?)inflatie en liquidity gaps op de financiële markten, hun goederen en diensten kunnen blijven verlenen aan de bevolking. Tevens dienen beloftevolle tech-bedrijven, waaronder start-ups en scale-ups met een broze financiële structuur, zoveel mogelijk gevrijwaard te worden van financiële stormen. ‘De impact van covid-19 op de Vlaamse startups kan moeilijk overschat worden,’ zei Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen afgelopen week in Knack. Hij verwacht dat de helft van de startups binnen drie tot zes maanden zonder geld zal komen te zitten.

     

    Start/scale ups die aan telewerk doen stellen het over het algemeen goed sedert de aanvang van de coronacrisis, maar missen vaak wel de nodige financieringsstromen. Te snelle groei is één van de belangrijkste oorzaken van cash drains. Hetzelfde geldt voor takeaway , home workouts en gaming. Voor start-ups in toerisme, mobiliteit, logistiek en eventing wordt de toekomst complex.. Er wordt gevreesd dat ze moeilijker toegang krijgen tot startkapitaal en dat dat de traditionele beleggers soms verplichten zal zijn om hun portefeuilles te liquideren. Buitenlandse kapers op de kust zullen niet lang aarzelen om te pogen Vlaamse en Belgische knowhow voor een prikje weg te kopen.

    Hernationaliseren

     

    Winkelketens zijn van belang voor de werkgelegenheid maar kreunen onder de impact van de coronacrisis. Brussels Airlines ontkende virtueel failliet te zijn, maar vroeg wel 200 miljoen steun aan de regering. Sommige ministers zijn eerder voorstander zijn van een hernationalisering, maar dit wordt een moeilijke opdracht gelet op de nauwe operationele en commerciële verwevenheden met aandeelhouder Lufthansa. Het faillissement van Sabena bracht destijds aan het licht wat politici niet wilden weten: Swissair had miljarden (BEF) uit Sabena gepompt.

    Reddingsfondsen

     

    Rescue-fondsen kunnen in de praktijk voorlopig snel opgericht worden binnen bestaande structuren om later in overeenstemming met de wettelijke vereisten een definitieve institutionele vorm aan te nemen. Om hun onafhankelijkheid te waarborgen en om belangenconflicten te vermijden met financiële instellingen worden ze best tijdelijk opgericht binnen de overheid.

                       

     

     





    04-04-2020, 14:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.180 – DOORBRAAK Lockdown staat gelijk met wurgen

    416

    180 - DOORBRAAK

    *

    Vrijdag 3 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     De ‘Lockdown’ is gewoon ’n ander woord voor WURGING. De levensaders worden stilgelegd. Overleden? Heel zeker, zelfs de Overheid… Wait and see.

    En als ’t anders uitdraait? Daar al eens aan gedacht? Op overleven met dicht geknepen keel… En met alles om zeep? Potdicht en de sleutels verloren gegaan…

    Kunnen de proletariers Aller Landen weer van voren aan opnieuw beginnen …

    LOCKDOWN-LESSEN: VAN BIER BROUWEN TOT REINAERT DE VOS

    *

    LESSEN VOOR GROTE MENSEN

    *

    https://doorbraak.be/lockdown-lessen-van-bier-brouwen-tot-reinaert-de-vos/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    2 april 2020 Michael Domen - Leestijd 5 minuten

    *

    De lockdown is z’n derde week toe en Netflix begint uitgeput te geraken. De ongelezen boeken tuimelen de kast uit. Een Petrarca smeekt me voor een recensie, Hitchens roept me uit de hel, Milton vanuit het herwonnen paradijs. Aan leesvoer geen gebrek dus. De boekhandels zijn dan wel dicht — wat een droevige tijden — maar de Doorbraakwinkel blijft open. Er zijn ook nog andere opties. Zoals online les volgen. Kwestie van eens te voelen wat de kinderen meemaken. Of gewoon uit interesse natuurlijk.

    MOOC

    Het digiversum grossiert in afkortingen en porte-manteauwoorden als ‘digiversum’. MOOC is er daar één van. Het staat voor ‘Massive Open Online Course’: cursussen die online aangeboden worden, meestal in de vorm van video’s, en die voor een ‘massief’ publiek bereikbaar zijn. Dat ‘open’ mag je met een korreltje zout nemen. Meestal zijn ze inderdaad redelijk ‘open’ toegankelijk, maar als je er graag een certificaat aan over houdt, dan zal je in de buidel moeten tasten. En moet je meestal ook taken en testen maken. Bij deze mijn volstrekt eclectische lijst.

    Science Matters: Let’s Talk About COVID-19 (Imperial College London)

    100% gratis, geen certificaat. 19 uur.

    Heel wat informatie doet de ronde vandaag over dat verdomde coronavirus, een kat vindt er haar jongen niet in terug. Imperial College Londen biedt een volledig gratis cursus aan van circa 19 uur, waarin experts de laatste en beste wetenschappelijke informatie geven. Ideaal voor de geïnteresseerde leek. En duidelijk succesrijk: de inschrijvingen gingen open op 24 maart en nog diezelfde dag stond de teller al op een kleine 60 000 studenten.

    Beschikbaar via Coursera.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Derde week lockdown. Het digiversum grossiert in afkortingen en porte-manteauwoorden..

    Ach, waarom denk ik altijd aan de troost op de elektrische stoel van ‘het kietelt wel ’n beetje maar ‘t en duurt niet lang…

    Altijd dat gezeem ipv als Pieter de Kluizenaar het voortouw te nemen…

                      

     

     

    03-04-2020, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.116 - HET DAGELIJKS NIEUWS Van cholera naar corona – reeds van 2015 was Chiba bezig met dat spul. Mislukte leerling-tovernaars?

    740

    116 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 3 april 2020



    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

        *

    NIENTE

    *te Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Van cholera naar corona

    *

    … de Italiaanse staatszender RAI 3, die reeds in 2015 meldde dat men zich in China bezig hield met proeven op vleermuizen en andere muizen i.v.m. wat ze toen nog een Sars-virus noemden…/..

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     SPEAKERS CORNER

     

    Och, net als in de beste Hitler-tijden: al die nutteloze eters… Toen moest men die eerst nog oppakken en roosteren, nu sterven ze al vliegen in de stront.

    Maar dat van Xander en die Chinese waaghalzerij uit 2015 slaat toch alle records.

    Wel wel, die goede ouwe Xanddr van weleer…

    https://www.xandernieuws.net/algemeen/italiaanse-centrale-bank-zegt-dat-komende-10-jaar-230-miljoen-migranten-naar-europa-komen/

    -

    Leerling-Tovenaars, die Chinezen? Uit de hand weggevlogen vleermuizen?

    Of is het eerder een anticiperen op de miljardenstroom aan ‘Nieuwkomers’. Ja Ja, er zal inderdaad plaats zat zijn…

    Na pijl en boog, het dynamiet, de atoombom, nu de virus als onderling verdelgingswapen der Mensheid?

    Dat we dàt nog mogen beleven. En overleven.

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    2 APRIL 2020

    Statistieken: +183 doden (1.011); +584 CP (5.367); 1143 IC en 2.495 mochten het AZ verlaten.

    Dokters zeggen dat we deze toestand nog LANG zullen moeten volhouden.

    Rode Kruis laat nu bloed onderzoeken op COVID-19, 1500/week. Dit kan een jaar duren voor ze er een resultaat uithalen: antistoffen, vaccin…

    Tweedeverblijvers/dagjestoeristen moeten ‘in hun kot blijven’. Alle ritten naar zee zijn verboden: tenminste 250€ boete. Wat met de Ardennen???

    De Horeca en winkels aan de kust zien het jaar zeer pessimistisch in. Iedereen doet dat, dacht ik!

    In ’t weekend kan het tot 20°C warm worden: let op TEKEN in een bos/park!

    Parlement heeft gediscuteerd over de mondmaskers en gebrek aan beschermingsmateriaal voor de zorgverleners, politie, brandweer,…

    Wilmès: de hele wereld heeft mondmaskers te kort…

    SP.a, NVA en VB gaven haar de volle laag: het was één flater en het maakt iedereen bang.

    Het is de derde week dat velen ‘thuis zitten’: men ziet nu dat er meer conflicten en huiselijk-geweld de kop op steken. De hulplijnen staan klaar…

    Scholen: zijn klaar om les te geven op afstand. Scholen hebben zelf help-desk geïnstalleerd voor de leerlingen die problemen hebben met de nodige software.

    De staking bij Delhaize is gedaan: ze krijgen een corona-premie van 500€, mondmaskers en extra vakantiedagen…

    De werkloosheid in Vlaanderen is voor het eerst weer gestegen: nu 186.265.

    EU: een fonds met 100 miljard € voor de tijdelijke werkloosheid & bedrijven in nood…

    Zo kunnen de landen goedkoop lenen om hun burgers te helpen.

    Nederland geeft nu (na al de kritiek die het eerder kreeg van krenterigheid en onsociaal!) 1 miljard € om in dat fonds te storten en hoopt op die manier die landen te helpen met medische hulp.

    USA: 1/5 van alle CP bevindt zich in VS: 217.500 en +884 doden.

    Nog geen algemeen lockdown, gouverneurs van de staten beslissen zelf.

    Overal worden er wel veld-hospitalen opgetrokken door het Leger.

    In 24u zijn er meer dan 25.000 nieuwe CP.

    Ook daar is er nu al een groot tekort aan mondmaskers.

    Spanje: triest record +950 doden (meer dan 10.000); 110.238 CP maar ¼ is reeds genezen.

    In een vluchtelingen-kamp in Griekenland zijn er nu ook 21 CP gemeld. Het kamp is nu in quarantaine geplaatst. (2.500 pers.)

    WZC’s smeken dringend om testen voor hun zorgverleners.

    Woonzorg Centrum Amphora in Wingene (één vande zwaarst getroffen WZC) kreeg woensdagmiddag een telefoontje van Koning Filip. De vorst belde op de middag naar het gsm-nummer van directeur Hans De Clerck. En dit géén aprilgrap! Hij beloofde meer materiaal voor de WZC’s!

     FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    We zijn allemaal geboren uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee..

    Ons Ma die zei dat wel enigszins anders. “Wat God bewaart, is wèl bewaard, luidde haar stelling.

    En kijk, zelf al ruim overtijd door de Wijsheid der jaren denk ik dat de Waarheid daar zowat in het midden ligt…

     

     




    03-04-2020, 15:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 – DOORBRAAK Neen, niet alles is slecht aan China. Maar het meeste wel.

     

    179 - DOORBRAAK

    *

    Donderdag 2 april 2020

    *

    SECRETARIS-GENERAAL XI JINPING: DICTATOR EN DUS BOOSDOENER?

    *

    https://doorbraak.be/met-een-openvallend-mondmasker-van-verbazing/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    China: bron van alle kwaad of nieuwe toekomst-model?

    China en corona (1)

    2 april 2020 - Leestijd 6 minuten

     

     

    De afgelopen weken was de hele wereld in ban van het in China ontdekte nieuwe coronavirus dat de mensheid teistert. Het ziet er naar uit dat dit ook nog wel even zal duren. Niettemin is het interessant om nu al even terug te blikken op de perceptie die rond China gevormd werd in deze periode.

    In Vlaanderen kom je al snel tot de vaststelling dat er twee kampen ontstaan als het over China gaat. Je hebt de China-onheilsprofeten, anderzijds de China-evangelisten. Voor de eersten is China de bron van alle kwaad, voor de laatsten is China de nieuwe supermacht die mijlenver vooroploopt en waar we dringend veel van moeten leren, willen we niet gedegradeerd worden tot miserabele tweederangslanden.

    Bron van alle kwaad?

     

    Voor de onheilsprofeten is het duidelijk. China is een regelrechte dictatuur die ellende over de wereld uitstort. Het coronavirus is daar het zoveelste bewijs van. Voor deze China-bashers is China een abstracte geopolitieke entiteit die niet minder dan werelddominantie op het oog heeft en daarbij het Westen meedogenloos zal verpletteren. Tenzij we China snel de rug toekeren, als het al niet te laat is.

     

    onheilsprofeten missen echter vaak elke voeling met China en zijn bevolking

     

    De onheilsprofeten missen echter vaak elke voeling met China en zijn bevolking. Ze worden door de media enthousiast als ‘China expert’ opgevoerd, terwijl ze meestal geen woord Chinees spreken. Toegegeven, je kan heel veel weten over een land zonder de taal te spreken, maar als je niet rechtstreeks contact kan leggen met de gewone Wang met de pet, ontgaan je ook heel veel zaken. De eerste ‘Frankrijkexpert’ die de taal van Molière niet enigszins beheerst, moet ik alvast nog ontmoeten.

    Experten

     

    Als ‘expert’ steevast een land louter vanuit het geopolitieke spel benaderen is overigens ook niet onschuldig. De abstracte kijk op een land bevordert niet bepaald de empathie en ondermijnt potentieel ook positieve, intermenselijke contacten tussen landen. Voor je het weet worden alle Aziaten bij ons gemeden, zoals ook efffectief gebeurde in het beginstadium van de uitbraak.

     

    Ook de cartoon van Lectrr in De Standaard waarbij de sterren van de Chinese vlag door coronavirussen werden vervangen was in die optiek hoogst ongelukkig en niet onschuldig. Nu valt dat bij ons volledig onder de vrije meningsuiting en dus ja, de cartoon mag. De vraag is alleen wat zo´n cartoon in hemelsnaam bijdraagt anders dan de stigmatisatie van een land en zijn inwoners? Bij mijn weten heeft de cartoonist in kwestie intussen nog geen cartoon gepubliceerd van de Europese vlag met 12 coronadiertjes. Vrije meningsuiting is een kostbaar goed, maar wanneer het misbruikt wordt als een plicht tot gratuit beledigen, dreigt het zichzelf te ondermijnen.

    Dictatuur

     

    In de ogen van de China-onheilsprofeten is het land eenvoudigweg een dictatuur. Maar kent u een dictatuur waar de bevolking er de afgelopen 40 jaar economisch zo spectaculair op vooruitgegaan is als China?

     

    Wie China anno 2020 als een dictatuur bestempelt, zet het land op één lijn met pakweg het Noord-Korea van Kim Jongun, het Venezuela van Maduro of het Zimbabwe van wijlen Mugabe. Stuk voor stuk landen waar de bevolking wegkwijnt in armoede door een falend beleid van een falende staat. China is zeker geen democratie naar westers model en dat zal het waarschijnlijk ook nooit worden en dat moet

    styn

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Tja, als je appels met citroenen vergelijkt, dan komt bij de lezer het bitter in de mond. Want er zijn zure en minder zure appeels. Wat het aan eigen cultuur rijke China gemeen heeft met eerder primitieve Zuid Amerikaanse wildernissen, mag Joost weten. Get ongedierte, ja dat wel

    Wang met de pet mag het dan al wat beter hebben, de duivel is het branden ook gewend, maar die wil soms ook, wel iets anders. Alleen zijn de poorten van de Hel nog duizend keer slotvaster van die van het Rijk van de Hemelse Vrede. Zie de hand naar Westerse waarden. Vooral bij de jeugd. Mode, uitgangsleven, sport…Ying en Yang, die zijn voor een andere keer…

    Enne, o ja, bestaan er gekende statistieken over terechtstellingen en zo?

     

                       

     

     

    02-04-2020, 18:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.115- HET DAGELIJKS NIEUWS Corona kroniek – islammerij staaat al 30 jaar boven de Mensenrechten. – islam en rood communisme = moordend Staatsbestuur

    991*

     115 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    Donderdag 2 april 2020

    (DEEL II)
    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    .Corona kroniek

    *

    … een groot deel vermeden had kunnen worden, had men in China tijdig ingegrepen…/.. Ook de E.U. heeft zich tot nu alles behalve verantwoord gedragen…/… Er werden o.m. al rond de Heilige Steden massagraven gedolven…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

     

    Weeral de vinger op de wonde. Alleen nog even de aandacht op zowel in China als in Iran, de daar heersende kadaver-discipline.

    Leuk echter te lezen dat de Poet de VS daadwerkelijk bijspringt. Daar zal de VRT zekerlijk geen enkele golf mee opwekken. Integendeel. Zij staan namelijk, zeggen ze zelf, aan de goede kant der Geschiedenis…

    Persoonlijk wacht ik nog altijd op het eerste woord van ‘oorlogsschade-vergoeding’…

    Wie het schoentje past…

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    1 april 2020

    Mondmaskers??? Nu gaat de discussie van het nut ervan. Op straat ? Neen/ja?

    Volgens ons Maggie geeft het een vals veiligheidsgevoel: mensen gaan automatisch minder hun handen wassen. Ze geeft ook de raad, met het mooi weer dat men voorspelt voor het weekend,: blijf in jullie kot!

    In WZC’s gaan ze op het einde van de week systematisch testen? ‘Ze gaan’, dat komt dus van het werkwoord ‘Zullen’.. Er moet nu niet meer ‘gezulde’ worden, maar nagels met koppen geslagen. Spijt dat er daarop t’allenkante gespuwd wordt.

    Ze zouden er 10.000/week aankunnen. Zullen of doen?

    UZA onderzocht de kwaliteit van mondmaskers geleverd door de overheid: afgekeurd, de slechtste die ze ooit gezien hadden!!!

    Alibaba en de 40 (Waalse) Rovers?

    Toestand: + 123 doden te betreuren. (828); +560 CP (4995); 1.008 op IC en 2132 verlieten het AZ.

    Tele-Onthaal heeft +20% meer oproepen. Reden: eenzaamheid en gezondheid.

    J.J.: Vl. regering moet nu diep in de buidel tasten, maar we kunnen niet alles oplossen.

    E5-mode vraagt ‘steun’ aan anders failliet: meer dan 500 werknemers werkloos’.

    USA: Trump: er komen donkere weken! Meer dan 200.000 besmettingen +4.200 doden vandaag.

    Een vliegdekschip van VS in de Stille Oceaan heeft meer dan 100 besmettingen aan boord. Ze vragen om hulp!

    -

    Waarom zwijgen onze Media over de 48 uren durende blokkering van de Nood-Maatregelen die Trump 14 dagen geleden uitvaardigde? Zwijgen is schuld erkennen.

    Niemand is er nog bekommerd om de voorverkiezingen van de Demo Rats.

    Rusland: zeer strenge maatregels, en al wie zich er niet aan houdt, riskeert een gevangenis van 7 jaar. Wat is diene Poetin toch ne lapsmeer!!!!!!

    2.800 besmetten en 400 doden. Da’s anders ook nie niks.

    Statistieken

    Aantal gestorvenen in:

    Italië: +727 (13.155)

    Spanje: +864 (9.053)

    Gr.Br.: +123 (2.353)

    Frankrijk daar worden CP-ërs met de TGV van Parijs naar Bretagne overgebracht. Daar is het momenteel nog rustig.

    BNP Paribas Fortis is het Belgische ‘zusje’ van BNP Paribas in PARIJS. ‘Zusje’? Zeg maar MELKKOE. Parijs EIST om 1.9 miljard Euro winst naar Frankrijk te versluizen om daar als dividend uit te keren aan hun aandeelhouders. Dit is sterk tegen de zin van Mini Ster De Croo. Beslissing valt eind April. Wie twijfelt aan de uiteindelijke beslissing, mag de eigen vinger in de eigen aars steken. U weet wel: ‘Paris vaut bien une Messe’…

    Onze fruittelers dan weer zijn bezorgd om hun oogst door de verschillende nachtvorsten.

    Maar ook de bloementelers krijgen hun producten niet meer verkocht aan de straatstenen. Kan men echt niets anders bedenken? Bloemenzaken terug open, de tuinen met het mooie weer, versieren. Dat kan toch geen kwaad?

    Anekdote

    Echtgenote komt thuis van boodschappen. Weinig volk op straat. Wel om het uur ellenlange treinen met niemand op.

    Een Ouder koppel gaat naar de supermarkt. Een kar per persoonn meneer. Maar we zijn samen, man en vrouw. ’t Spijt hem = er mag per klant maar één persoon binnen. Oplossing? Ze krijgen elk ’n kar.

    Heel juist JP Van Rossem. ’t Is godgeklaagd GVD…

     

     FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Niet vergeten

    Sedert 1990, dit is al 30 jaar, worden we bedot (de Taqyilla, weet U nog) over het feit, dat volgens de islammerij, deze waanidee BOVEN de Rechten van de MENS staat.

    Eerst moest de wereld bijna vergaan (Corona) door de Gele Pest uit her Rode Communistische cadaver Spleetogenland, voor we dat mochten ontdekken.

    Dat zij die het overleven daar toch AUB de nodige lessen uit trekken.

    -

    Hudson baai

    Op voorgaand stukje kon U lezen over NY en ’n daar voor anker liggend gigantisch hospitaalschip. Gigantisch, zelfs naar Amerikaanse maatstaven.

    Stel U even voor: van de voet van het Vrijheidsbeeld daar, eigen militairen die de eigen mensen moeten komen redden…

    -

    Twee simpele uitgangspunten. Er wordt ons al 30 jaar (stilzwijgend) ingehamerd dat de islammerij BOVEN de Mensenrechten staat en Amerika wordt in eigen huis bedreigd en… bespuwd.

    Er is dus niet één Neurenberg Tribunaal nodig, maar twee. En daar zijn de twee OKW’s van deze EUSSR perfect voor gepland. Broeck/Strass, met de broek uit in het gras.

    Akte van Beschuldiging. Poging tot uitroeiing van onze Beschaving.

    Gevorderde Strafmaat. Levenslange verbanning met zonder middelen van bestaan naar de verst mogelijke moslimlanden.

    Kunnen die best deel uitmaken van de zwaar met pantsers beveiligde ‘retour-voettochten’ wèg uit onze Westerse Beschaving voor elk individu dat er niet thuishoort..

    De straf namelijk moet menselijk blijven en zeker in de Geschil misboeken niet aangemerkt kunnen worden als Oog om Oog, en Tand om Tand.

    En zo krijgt ons Maggie op wereldschaal dan toch nog gelijk. Elk blijft in zijn kot.

     

     

     

     

    02-04-2020, 17:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.114 - HET DAGELIJKS NIEUWS Inch' Allah! – Sedert ‘CaĂ¯ro 1990’ dienden we te weten dat de islammerij BOVEN de Mensenrecht staat. Laten we ons dus maar bespuwen

    1327

    114 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 2 april 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    *

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    Geen. Uitzonderlijk wordt verwezen naar het tweede deel, de VRT weg ermee.

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Inch' Allah !

    …. 1990 (Caïro) de Rechten van de Mens ondergeschikt gemaakt aan de Islam…./… verklaarde een der organisatoren dat die politieactie gericht was tegen hun geloof, want dat Allah de ‘vromen’ beschermt…/… dat vrome moslims immuun zijn tegen virussen…/…

     Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

     

    Hier wordt gesmeekt om mensen zonder papieren toch AUB rap-rap in orde te maken…

    Turken 50%in Genk. Corona is een ramp. De islammerij zet er de puntjes van de I op….

    Maar zonder de verborgen steun van de EUSSR kan dat niet. M.a.w. we zijn geen door het leven met Sjieke Sjarel en Zuster Ursula als aders van onze boezem.

    Moet daarvoor de Euro als slapstick hebben!

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    31 maart 2020

    Een meisje van 12j die naar de Frenetschool ging in Gent, is vandaag gestorven aan het CV.

    Algemene toestand: +192 doden. (4.920); +485 besmet (4920) en 1021 in IC. Positief is dan dat reeds 1696 ‘zieken’ het ziekenhuis zijn mogen verlaten. De AZ ’s in Limburg liggen vol: nu worden er al patiënten buiten de regio verzorgd. Het Leger helpt bij de overbrenging.

    Scholen: na de Paasvakantie mag er nieuwe leerstof gegeven worden als deze niet heropstarten.

    Mini Ster Weydts: we moeten de leerlingen blijven ‘prikkelen’, met mondjes maat… Nu we de laatste dag beleven van Maart, zijn er 1 miljoen technisch werklozen.

    De Horeca: geen inkomsten, maar de vaste kosten blijven wel; dat geldt natuurlijk voor alle zelfstandigen!

    Nu extra opletten voor cyber-criminelen: tot 8.000 meldingen per dag komen er binnen bij de politie.

    Op de E19, aan de grensovergang met Nederland, in Meer zijn 4 trucks op elkaar ingereden in een file. Een chauffeur stierf.

    Bloemen: winkels nog steeds dicht, maar men kan bij sommige toch bloemen bestellen en deze worden dan thuis bezorgd.

    Volgende week Dinsdag gaan de container parken terug open onder strenge maatregelen. Alles moet met de bankkaart betaald worden en er mag geen asbest afgegeven worden. Dit is op vraag van de burgemeesters daar er overal veel zwerfvuil opdook vooral gemaaid gras…

    Spanje: 8.189 sterfgevallen (+849) en meer dan 94.000 besmet.

    Italië: +4.000 besmet (105.500) en 12.428 doden

    Er heerst spanning tussen de EU-lidstaten sinds de video-conferentie van vorige week.

    Italië + Spanje + Portugal zijn razend op de Nederlandse regering. Rutte is er namelijk tegen om een groot investerings-mechanisme uit te werken. Nederland wil dit alleen als ze ook kijken naar de schulden van die de landen die ze hadden vóór de corona-crisis. ‘Nederlanders zijn gierig’ zeggen ze! In de EU heerst er geen solidariteit. Om nog maar van de ethiek te zwijgen.

    In Italië en ook in Spanje hangen alle vlaggen halfstok.

     

    In Nederland worden de huidige maatregels verlengd tot 28/4. Alle winkels blijven wel open!

    De internationale hulporganisaties ‘vragen’ dringend hulp: A zonder G, Rode Kruis…

    Congo: momenteel de ergste mazzel-epidemie: 6000 besmet.

    En Ebola is nog maar pas voorbij, als ook Corona toeslaat…

    Hongarije: de mensenrechten-organisatie is ‘bezorgd’ over dit land. Corona zou aanleiding kunnen geen tot ‘dictatuur’.

    President Orban heeft het parlement buiten spel gezet voor onbepaalde tijd, om Corona te bestrijden.

    Nu zijn er in de EU wel meer regeringen die met volmachten werken, maar dan beperkt… in tijd. Zij het verlengbaar. Op wens van….

    Men is ook bang voor de persvrijheid. Want aan het lijn te lopen… da’s pas pers-vrijheid

    De EU zal dit onderzoeken…optreden en… bestraffen.

    USA: de gouverneur van NY smeekt alle zorgverleners over het ganse land, om als ze vrij zijn te komen helpen in NY. Er ligt ook een hospitaalschip aangemeerd op de Hudson-baai.

     

    *

    General Motors & General Electrics produceren nu beademingstoestellen.

    Trump: straks hebben we er veel te veel en sturen we ze naar It – Sp – Fr…

    Louisiana is ook héél erg getroffen en Texas heeft zijn grenzen gesloten.

    In de correctionele rechtbank van Mechelen zijn zware straffen uitgesproken in de grootste porno-zaak van ons land.

    De hoofdverdachte kreeg 16j en de andere drie kregen respectievelijk 7-6-5j. De hoofdverdachte misbruikte zelfs zijn eigen kinderen van 2 en 8 j, filmde ze en deelde deze via het net…

    Proximus lanceert zijn 5G technologie voor supersnel data-verkeer. In de 1ste fase zullen 30 gemeenten betrokken zijn. De snelheid zal nu 30% hoger zijn dan 4G (goed voor films, spelletjes…), want ze gebruiken nog de oude kabels.

    Maaaaar… je moet eerst wel een nieuwe smartphone kopen van 1.200€ + een abonnement van 50€/maand nemen. Ja dade!

    Gratis voor immigranten?

    In Deurne is Dirk van Duppen (°1956), Arts, gestorven. Hij was het boegbeeld van de PVDA en was fel gekant tegen de Oosterweel.

    Hij stierf aan pancreaskanker.

    Morgen start ‘Kind en Gezin’ terug met de vaccinaties in West-Vl.

    30 Asielzoekers van het Centrum in Poelkapelle helpen de landbouwers om bv. prei uit te doen. Ze werken op interim-basis en zo verdienen ze nog iets bij.

    Er worden massaal laptops ingezameld voor ‘kansarme kinderen’ maar ook voor gezinnen met 6 à 7 kinderen (wie heeft hier nog zo’n groot gezin???). Want anders zullen ze de lessen niet kunnen volgen na de Paasvakantie die via video-app zullen verlopen.

    De tuin-centers willen hun deuren kunnen openen want alle voorjaarsbloeiers zijn klaar om de deur uit te gaan. Het is in feite geen eerlijke concurrentie / niet fair vgl met Aveve, Horta,… waar naast bloemen ook dierenvoeding wordt verkocht!

    In het asielcentrum van Koksijde is een gedeeltelijke lockdown: tussen 21u en 09u mag er niemand buiten.

    In Knokke schaft burgemeester Lippens alle grote evenementen van dit jaar af.

    Ook de Mei-foor in Brugge en de Paasfoor in Kortrijk gaan niet door.

    Men vraagt aan de regering of men voor dit jaar geen bouwstop aan de kust in deze zomer zou willen doen.

    Tommelein wil dit niet, want hij vindt dat ze de toeristen gaan hinderen. Ze kunnen nu wel werken als ze willen!

    Daarover kunnen de kustgemeenten individueel beslissen.

    Zeebrugge: de schepen blijven toekomen, maar er rijst een stockage-probleem, zeker voor auto’s. Ze zoeken naar nieuwe terreinen.

    In vele Vlaamse VTI’s maken de leerkrachten gezicht-beschermers. Het project startte in Deinze, maar al snel volgden vele anderen. Het probleem is het gebrek aan grondstoffen. Maar men zoekt, en … men vindt! Niet zoals de regering, daar wordt er over gepraat & vergaderd…

    Bij de jeugd-instellingen heeft men het nu ook niet gemakkelijk. Die leerlingen mogen nu helemaal niet naar huis en mogen ook geen bezoek ontvangen, dus de begeleiders moeten er constant voor instaan. Reeds ¼ van het personeel is ziek! (over-vermoeid? Stress?...)

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Corona, Ebola mazelen, en wat al nog. Apocalyps Now???? Maar – wat (zo lezen we bij Guvaal) bij ons al 30 jaar lang verzwegen wordt, is dat de islammerij staat BOVEN de Rechten van de Mens. De gevolgen? Zie Genk. En da’s nog -maar het begin.

    De EUSS vreest voor ‘dictatuur’ in Hongarije… Weer typisch SLINX geredeneerd. Het eigen verkeerd zijn projecteren op de tegenpartij. M.a.w. ze horen het luiden maar beseffen niet dat de klok in hun eigen toren hangt

    Linx, Schots & Scheef echter dringt aan op vlugger in regel-stelling voor alle ‘azijnzoekers’ die bij ons zijn komen meeëten…

    Het wordt dus met het uur duidelijker welke kant van de Geschiedenis het zal halen. Ondergang of redding: is de keuze dan zo moeilijk?.

     

     

    *




    02-04-2020, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.113 - HET DAGELIJKS NIEUWS En het klimaat? -

    2414

    113 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 31 maart 2020


     

    en dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

      

    GISTEREN17 uur

    Phamareus Johnson & Johnson krijgt

    1.7 (17.) miljard dollar en belooft tegen volgend voorjaar het nodige vaccin te kunnen leveren…

    Ramp Regering Coburgia. De Kamer Commissie zal iedere maandag samenkomen (en daarvoor royaal betaald worden) om controle op regering Wilmès te bespreken. De Linxen op de voorgrond dansen van vreugde. Maar… die ‘Commissie’ kan NIETS wegstemmen alleen bespreken…

    Vaudeville, zegt U Juist. Helemaal juist en helemaal op z’n Bels. Veel geblaat en helemaal geen wol.

    Bouwbedrijven herstarten stilaan o.a. bepaalde betoncentrales nemen het voortouw.

    Plechtige H Communie en Vormsel. Het uitstel tot het najaar krijgt stilaan vorm. Helaba, het ‘Lentefeest’ voor andersgeoriënteerde‘Jongeren’ is ook uitgesteld.

    De Olympische Spelen blijken nu door te zullen gaan volgend jaar 23/7 -28/8. Elck zegge ’t voort.

    GISTEREN 18 uur

    Niets nieuws. Buiten weeral hallucinante cijfers over uit Italië. Op dit uur van de dag reeds 821 doen, wat neerkomt op een totaal van 11.600 slachtoffers…Waar Hilter in 12 jaar niet is gelukt, doen de spleetogen in nog geen drie maand… Onschuldige burger slachtoffers in een land dat zelfs niet eens in oorlog is met de aanvallers.

    *

    En het einde is zelfs bijlange nog niet in zicht. Het zit er zelfs dik in dat het erger wordt dan tijdens de Saco du Roma (1527), waar nadien het gras tussen de straatsteen groeide, en er schapen graasden op het Campo Santo.

    19 uur

    Brussel. Eindelijk succes.. Een 51 man na 8 dagen aan be-ademings behandeling genezen… Door het oog van de naald gekropen…

    Zelf verklaard succes ook voor de Mini Ster van Just-is-Just. Minder dan 10.000 gevangenen. Dood, ontsnapt of vrijgelaten? Werd er niet bijgezegd. Maar zo goed als geen enkel CV-geval

    Vandaag 08 uur.

    Algemeen nieuw verschijnsel. Het publiek voert zoveel mogelijk medische onderzoeken af uit vrees voor de fatale besmetting. Echt… gezond kan dat niet zijn.

    Zelfs de Containerparken gaan dicht – Wat deden de mensen dan vroeger met hun afval?

    Van Container-‘Parken’ toe & …weer open: de heel eenvoudige reden, komt uit. Te weinig politiecontrole. Vooral ’s nachts. En dan, in den donkeren en achter onze rug, komen de (getinte) ratten op straat… Maar dat durven denken zal wel niet Po Co zijn.

    Nog minder Po Co is De Tijd. Die GVD durft openbaar maken, dat Alibaba in onze Ziekenhuizen +100.000 mensonwaardige maar duurbetaalde mondmaskers heeft geleverd vooral in WZC. Geen medische, maar industriële. Verpakt daarenboven in… bananendozen vol rattenkeutels.

    Corona Paniek? Dan is het bericht nog minder Po Co, dat de Koepel van Begrafenisondernemers naar buiten komt met de mededeling, dat er in Maart dit jaar niet meer overlijdens zijn geweest dan andere jaren.

    En dan is ‘men’ verwonderd dat het Vlaams Belang als een sneltrein door de Openbare Opinie raast? Al tientallen jaren verguisd en verdacht gemaakt, blijken zij de enigen te zijn die recht door zee gaan. Doe wel en zie niet om. En niet doe dom en zie niet om. Hey, Sofia Loren Versie2, doede gij nog mee?

    Vandaag 10.08 uur.

    Antwerrps AZ: ook al van die wegwerp mondmaskers… Maar, zegt de VRT, zo erg is dat niet, d’er zitten er tussen die toch nog zullen kunnen gebruikt worden.

    De Rood-Linxe ‘Reddingsschepen’ (een, 1) op de Middellandse Zee mogen weer uitvaren. Corona of niet. Het heeft de Spaanse haven mogen verlaten. Goed, hé. Want als de eigen Eurpeanen als vliegen doodvallen, moet er toch gezorgd worden voor nieuwe kiezers? Zullen we met z’n allen ook dàt weer moeten ‘schaffen’. Maar Walter, moeten die dan niet ‘in hun kot hutten blijven’…

    12 uur

    In AZ Gent meisje van 12 jaar gestorven. CV. Aantal nieuwe doden… U wilt het niet weten.

    En dan, wordt er nu toegegeven, is het eindelijk zover. De moderne struikroverij slaat inderdaad goed toe. GSM, Internet, de kansen liggen voor het grijpen. En de mensen voelen zich eenzaam. Reeds honderden ‘meldingen’ van slachtoffers.

    ’n Goede raad voor iedereen: herlees eens dat Boerke Naas van G. Gezelle. ‘t En had wel geen leeuwenhart, maar toch ’t en was niet dwaas…

    13 uur

    Corona und kein. Ende. Sterk gestegen aantal doden, bij ‘t begin geen 98 maar + 4 = 102 op ’t einde, te verhogen met + 94 inhaal-doden die voorheen niet waren doorgegeven…

    Piek bereikt? Wait and see. Mieke hou U vast aan de takken van de bomen. Mieke, hou U vast aan de takken van de mast…

    Dat meisje van 12 dat gestorven is aan Corona. Het kind was thuis. ’n Beetje koorts… Na 2 dagen, op Doktersadvies? naar ’t AZ, maar te laat..

     

    876 gevallen positief getest op 1900 onderzoeken. Drager zijn zonder het te weten? Kan evengoed met dit CV als met… inwendig Slinx gedachtengoed koesteren.

     

    Anders-Validen-Centra.. Meer dan 17.000 patiënten zitten nu thuis. Werk? Opvang? Handen tekort om medisch textiel in elkaar te knutselen.

    Cyber Criminelen slaan massaal toe… Dus nieuw soort C.Cers… Cyber Criminelen… Resultaat Computer Virus (=CV, weer al) rijker of… geld armer… Cloud-Criminaliteit ofte C.Cërs.

    H. Sinte Corona van Aken: B.V.O.

    Dendermonde… kindermisbruik voor de Rechter… Och, Uwe Eminentie, ze zullen het nooit meer doen. Beloofd.

    5G Light bij Proximus… Nog 30 x sneller… Een Procy mus? Is Procy in deze Corona Tijden wel close genoeg en dus veilig voor mussen?

    Enne, o ja. Die tussen ratten en muizen ontvangen mondmaskers in die Ouderlingen zorg Centra’s. Volgt daar nu een politie-onderzoek + serieuze straffen voor de schuldigen? Of mag da nie wegens omdat zoiets schending van de Mensenrechten zou zijn?

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    ***

    En het klimaat?

    … Federaal minister Muylle, pas ingevallen na Marrakech, denkt er al over na welke sectoren straks weer aan het werk kunnen,…/… Spijbelen kan niet meer, want de scholen werken niet, betogen mag niet meer. Zoals de immigratie/integratie problematiek door de klimaatwaanzin naar het achterplan was verschoven …/…Chinezen, Indiërs en Afrikanen snakken naar een leven naar westers model en de enige manier om dat te bereiken is de economie te laten groeien. Dat vloekt natuurlijk met de doelstellingen van de klimaatfanatici...

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     

    SPEAKERS CORNER

    Ja, dit mens is ze. Nathalie Muylle (1969) – Tjeefse, dat wel – Ooit opvolgster van Ieperling Yves Il Terminatore, is inderdaad in mijn ogen een D.D. Een van mijn beste ere-titels! Staat voor Dapper Ding. Ze verdient inderdaad meer aandacht…

    Ik zal dat mens op deze blog gegarandeerd regelmatig in mijne gebeden gedenken…

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Maandag 30 maart 2020   

    Eigen Land ( de ZES deelstaten…): +82 gestorvenen (513) +536 in AZ (4524); +271 IC en reeds 1527 patiënten die het AZ hebben mogen verlaten. Hoop doet leven…

     

    927 IC in totaal, maar… de eerste IC zijn reeds naar een gewone kamer.

    Normaal verblijft een zieke CP 2 weken op IC.

    Vaststelling: CV brengt veel blijvende longschade mee, maar in feite is het niet het virus zelf maar de reactie van ons afweersysteem. Zo komt het dat jongeren meer longschade oplopen dan ouderen. Omdat bij jongeren hun afweersysteem nog veel sterker was.

    WZC: is het onmenselijk of juist voor hun goed de bewoners niet te isoleren op hun kamer als er geen besmettingen voorkomen in de instelling. Dit is voor hun geestelijke gezondheid niet goed, aldus viroloog Van Gucht.

    Slimme mannekes toch, al die ‘Guchten’..

    Wingene (W.Vl.) De burgemeester smeekt de regering om veel meer TESTEN te doen uitvoeren. Zodat in voorkomend geval de besmettingen niet uit de hand lopen. Zie het WZC in zijn gemeente: 24 ouderen besmet en 2 naar het AZ. En   AUB we hebben meer materiaal nodig om onze zorgverleners veilig te laten werken. Die West-Vlamingen toch. Waarmee bemoeien die zich?

    De regering laat wel weten dat ze ‘hard werken’ aan die test-capaciteiten. Al die vergaderingen. Ge zoudt eens moeten weten.

    Sportieve mensen blijven dan maar ‘in hun kot’ als ze koorts hebben, of een verkoudheid!

    De supermarkten mogen terug kortingen en promoties geven. Het werd vorige week verboden door dezelfde regering. Om… het hamsteren tegen te gaan. Beseffen die daar dan niet wat ze veroorzaken? Onrust. Onrust

    Onrudt. Maar neen, ZIJ en zij alleen zijn de slimsten ter wereld.

    Door de vraag van J.Achterhesp vorige week om maximaal aan ’t werk te blijven, zijn er heel wat bedrijven terug opgestart. Zij het met minder volk en om vooral de kleinere werken uit te voeren: dringende wegeniswerken, herstellen van kapotgereden voetpaden in winkelstraten. Rioleringswerken vooral moeten stipt opgevolgd worden. Grote bouwconstructies daarentegen… Bezigheidstherapie?

    De ruwe olie is dus eindelijk in vrije val: 22.7$ / vat. Dit komt gedeeltelijk door de economische stilstand, maar ook door de prijzenoorlog tussen de olie-producerende landen. De Saoudi’s en… Poetin. Begrijpe wie kan. OPEC, waarom komt er bij jullie geen woord uit de kan?

     

    Maar goed. Zo kunnen de mensen nu hun mazouttank vullen voor de helft van de prijs vergeleken bij januari.

    Veel steden richten nu ‘platforms’ op om mensen te helpen in deze corona-crisis. Brieven schrijven naar eenzame ouderen is ook een ideeetje. Persoonlijk doen we er ook wat aan. Onze blogs doorsturen BVB.

    In de hallen van Tour & Taxis in Brussel, wordt door Artsen zonder Grenzen opvang voorzien voor daklozen: momenteel 58 bedden.

    In Frankrijk is een koppel van meer dan 90 jaar terug thuis nadat ze beiden CV hadden en opgenomen werden in AZ. De meneer lag zelf een paar dagen op IC.

    Correctionele Rechtbank in Mechelen heeft haar eerste zitdag met video-contact achter de rug. De Advocaten en de gevangenissen krijgen toegang via een app, en zo moeten ‘gedetineerden’ niet meer vervoerd worden. Kunnen ze rustig in bedje blijven en porno bekijken. Zij KIJKEN en Joe Biden…DOET…

    = digitale revolutie, deze zal in de toekomst nog veel gebruikt worden.

    Juist Johan. Elk nadeel, hoe goot ook, heeft zo zijn kleine voordeeltjes.

     

    Suske en Wiske vieren vandaag hun 75ste verjaardag. Maar Suske was er dan eigenlijk niet bij: het eerste album noemde: “Rikki en Wiske in Chocovakije”. Dit album werd volledig ingesproken door Alex Agnew en Adriaan van der Hoof. Te beluisteren via de app/site van de VRT.

    Spanje: +812 doden. De regering heeft de Nationale Rouw afgekondigd voor onbepaalde duur. De regio Madrid en Catalonië zijn zeer zwaar getroffen: het allerhoogste max. aan IC is bereikt. Maar het einde is nog altijd niet in zicht…

    USA: de maatregelen worden met 1 maand verlengd!

    Trump verwacht de piek binnen 2 weken als iedereen zich aan de regels houdt. En zeggen dat de Linxe Rats 14 dagen geleden nog allas wat van Trump kwam, hebben tegengehouden. Branden zullen ze, in de hel.

    Ook in het Midden-Oosten wordt het rampzalig: Irak-Iran-Egypte-Syrië-Jemen-Lybië… Nog waar ook. Daar is men geen Communist zoals hun strijdgenoten, de Rode Spleetogen. Maar ze zijn moslimmerd en da’s pertank nog veel erger.

    Door onderlinge ‘conflicten’ in die landen – oorlogen – armoede – vluchtelingenkampen – armoede – daklozen … is de vraag hoe men daar het virus kan bestrijden! In Egypte, waar het toerisme ook volledig weggevallen is, verzorgt men nu beter het onderhoud van de piramiden.

    China: in Wuhan mogen de winkels weer open na meer dan 2 maand verplichte sluiting. Mensen zijn uitgelaten nu ze niet meer binnen moeten blijven…

    Maar hier en daar wordt men nog toch nog getest op koorts… Je weet maar nooit.. Het enige dat helpt, is voor altijd de grenzen potdicht houden. Dan kan zelfs de economie de pot op.

    Edward Vermeulen, met zijn merknaam ‘NATAN’, couturier van Our Kween, maakte een paar duizend mondmaskers zelf.

    Een deel gaf hij aan een Brussels Ziekenhuis. Het andere deel, zo’n 2.000 bracht hij zelf naar Ieper, AZ St. Jan, want hij is daar, net als ondergetekende, geboren. Een ‘Vermeulen (was er zelfs de Baas van de brieke-bakkersoven waar onze Pa… Dienst jongste dochtertje (mijn Pl. Communie-lief…) bleek later (toevallig) de Directrice te zijn waar ‘die van ons’ leerkracht was… De ouders van die beroemde couturier wonen er nog altijd. Familie dan van Boer Vermeulen van ’t Wieltje? Da’s de klant van Sjint-Jan van St. Juliëns, richting Langemark…

     

    Camera’s waren er bij om alles vast te leggen op beeld, en vooral werd getoond dat hij, de grote couturier, in elk mondmasker zijn label had laten aanbrengen. Hij zegt dat het een eerbetoon is voor de vele zorgverleners, en de zorgverleners willen nu allemaal zo eentje hebben, als hebbedingetje/souvenirtje… Anders kunnen ze ‘iets van Natan’ gewoon niet betalen…

    Daar in AZ St.-Jan liggen 7 CP op IC en 45 besmette personen.

    Olympische Spelen nu definitief verplaatst naar de zomer 2021: 23/07 – 8/08/21.

    In W.Vl.: 1372 besmettingen.

    Plopsa De Panne die ook de deuren moest sluiten, moet 175 seizoenarbeiders ontslaan. Als je namelijk nog niet gewerkt hebt, kan je ook niet op economische werkloosheidspremie rekenen: d.i.70% van je loon. Pech dus voor die mensen!

     

    *

     

    Brouwerij Bavik uit Bavikhove kan nog werken tot eind deze week, daar zij ook verkopen aan supermarkten, zo ook de Brouwerij Vandeghinste uit Bellegem (hun Omer!).

    Deze 2 brouwerijen hebben hun café’s 1 maand huur kwijtgescholden.

    *

    De Vlaamse Visserij schenkt vandaag aan de zorgverleners van het AZ St. Jan Brugge, ‘engelse soldaten’ als lunch. Dat is een soort vis die familie is van de rode poon.

    Morgen bedelen ze een ander AZ met roggevleugels.

    Dit is hun blijk van dank aan de verzorgers!

    Aan de kust varen veel reders niet meer uit daar de prijzen nu gekelderd zijn.

    *

    Alle lentefeesten zijn nu ook uitgesteld.

    Ook de H. Bloedprocessie in Brugge gaat niet door dit jaar.

    Voor wat de Heilig Bloedprocessie betreft, vindt men een eerste vermelding van een Heilig Bloedommegang die op het feest van de H. Kruisvinding, 3 mei, in het jaar 1304 werd gehouden. Het zijn de stadsrekeningen die er bericht over geven. Op 1 juni 1310 vaardigde paus Clemens V in Avignon een plechtige bul uit die de verering van het Heilig Bloed in Brugge officieel erkende. Hij deed dit op verzoek van de stadsmagistraat van Brugge.

     FINITO

    🐕🐕🐔🐔🐔🐔🐔

     

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    -

    Een beetje over tijd met deze piblicatie? Sorry, folks. Enorm druk gehad met advokaterij rondom erfeniszaken inde familie. Te rot om aan de kiekens te geven…

    Di zzijn trouwens ineens terug uitzonderlijk terig aan de leg gegaan. Kraaien precies lijk victorie. Raar, hé

     

    **

    *

     

     

    01-04-2020, 20:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.179- DOORBRAAK Spanje. Lefer staat politie bij. Burgerzin smelt als sneeuw voor de zon. Linxe machtsgreep op til?

     

    179- DOORBRAAK

    *

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020

    *

    CONTROLE IN SPANJE DOOR POLITIE EN LEGER

    *

    https://doorbraak.be/radio/corona-in-spanje-politie-en-leger-op-straat-om-lockdown-te-controleren/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    Corona in Spanje: politie en leger op straat om lockdown te controleren

    1 april 2020 David Geens - Leestijd 0 minuten

     

     

    Madrid en omgeving lijden nog steeds onder het feit dat men nog veel te lang massabijeenkomsten heeft toegelaten. Het aantal doden stijgt nog steeds schrikwekkend. Koen Dillen, spanje-liefhebber en auteur op Doorbraak, zit nog in Andalusië en volgt noodgedwongen het gebeuren ter plaatse.

    ‘Iedereen is bang en iedereen draagt een mondmasker’, vertelt Dillen. Er is ontzettend veel politie, ondersteund door het leger, op straat die zelfs het uur op je kassaticket controleren om te zien of je niet te lang van huis weg bent.

    De aanvankelijke nationale eenheid is nu wel doorbroken. De regering heeft bedrijven verboden om mensen te ontslaan. De extreem-linkse vleugel in de regering spreekt zelfs van nationalisering. De rechtse oppositie verwijt de regering misbruik te maken van de corona-crisis om hun (s)linkse plannen door te drukken.

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Ach, ne mens zou nog heimwee krijgen naar de Rijkswacht van vroeger. Al waren zij het die de besten onzer vrienden ‘tgen de muur hebben gezet’

    ‚Wo sind Sie geblieben‘, Herr Lowie van Loven Boven? Tot wanhoop

    van de manschappen zelf, een hopeloze knoeiboel van gemaakt. Maar wees gerust, het moment van de wraak nadert snel. Met Corona-Snelheid zelfs. Wat vonkt in Spanje, zou hier wel eens tot een uitslaande btand kunnen uitgroeien..

    Allez Lowie,, tracht het uit te houden tot dan…Kooop U desnoods een nieuw gebit…

                       

     

     




    01-04-2020, 19:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 – DOORBRAAK De Belse klugelpartijtjes weten niet meer van welk hout pijlen maken. De Zwarte Dood in Vlaanderen 1437 - Quantitative Easing-politiek van de ECB

    178 - DOORBRAAK

    *

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020

    *

    ZWARTE DOOD

    *

    https://doorbraak.be/de-zwarte-dood-in-vlaanderen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    De Zwarte Dood in Vlaanderen

    *

    foto: ©boekomslag

    *

    Gelijkenissen en verschillen met de hedendaagse Covid-19-epidemie

    31 maart 2020 - Leestijd 9 minuten

    Interview met auteur Joren Vermeersch

     

    Grondvest:* Joren, in november bracht je het boek 1349, Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde uit bij Vrijdag Boeken. Amper een maand later barstte een nieuwe pandemie uit. Dat roept sterke herinneringen op aan de Zwarte Dood. Zie je parallellen?

     

    Joren Vermeersch: Net zoals Covid-19 vandaag was ook de Zwarte Dood een product van economische globalisatie. Het is de opkomst van intercontinentaal commercieel handelsverkeer geweest die de epidemie heeft toegelaten om zich mondiaal te verspreiden. Toen ging dat via kameelkaravanen langs de Zijderoute. Dat was een langzaam proces, want de epidemie was in Centraal-Azië al in 1338 uitgebroken. Het duurde negen jaar voor de ziekte voet aan wal zette in Europa, in Sicilië meer bepaald, en dan nog eens twee jaar vooraleer de epidemie doordrong tot Vlaanderen. Nu gaat de verspreiding van Covid-19 razendsnel, door de sterke toename van het intercontinentale vliegverkeer. Tot zover de vergelijking. Er blijft een groot verschil in sterftegraad. De Zwarte Dood maaide maar liefst één derde van de totale bevolking weg, zonder onderscheid naar leeftijd, rang of stand. De slachtofferlijst onder de Europese koningshoven was bijvoorbeeld ellenlang. Iedereen wist dat het morgen zijn beurt kon zijn en wie besmet werd stierf al binnen de drie dagen een pijnlijke dood. Dat zorgde voor een bijna gek makende stress bij de mensen die de epidemie hebben moeten doorstaan. De Zwarte Dood was daarom van een gans andere orde dan Covid-19.

     

    Lang werd gedacht dat de Zwarte Dood aan Vlaanderen voorbij trok, maar u spreekt dat met klem tegen in uw boek. Waarop steunt u uw conclusie?

     

    Er blijven nieuwe archiefvondsten opduiken terwijl oudere, gekende bronnen anders bekeken worden. Alleen al de Brugse archieven bevatten een schat aan informatie. Zo is er een brief van de graaf aan de stad van 15 augustus 1349, waarin hij de aanleg beveelt van noodkerkhoven ter grootte van omgerekend zes voetbalvelden groot. Ook de archieven van de hospitalen van Brugge bevatten onweerlegbare aanwijzingen van massale sterfte. Het voltallige personeelsbestand van die instellingen stierf en diende te worden vervangen. Vandaag is er voldoende bewijsmateriaal om te kunnen zeggen dat de Zwarte Dood hier toesloeg in alle hevigheid, zowel in de steden als op het platteland.

     

    In uw boek stelt u dat de Zwarte Dood zowel het beste als het slechtste in de mens naar boven haalde. Ziet u ook daar parallellen met de dag van vandaag?

     

    Op het hoogtepunt van de Zwarte Dood, de maanden augustus tot november 1349, stierf het ziekenhuispersoneel en stierven de priesters in Brugge als vliegen. Opvallend is dat wanneer één van hen stierf, er meteen een andere Bruggeling klaarstond om zijn taak over te nemen. Mensen gingen verder met ziekenzorg en zielenzorg, ook al wisten ze dat ze daarmee hun eigen doodvonnis tekenden. Dat kan niet los worden gezien van het totale godsbesef in die periode. Men zag het leven als een tijdelijke stap waarin zaligheid voor de eeuwigheid verdiend kon worden, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor overleden familieleden, die zoals bijna elke mens immers eerst een hele poos dienden rond te dwalen in het vagevuur, vooraleer toegang te krijgen tot het paradijs. Dat idee maakte voor velen de stap kleiner en in sommige gevallen zelfs dwingend om zelf de dood te gaan trotseren. Vandaag zien we ook een grote inzet voor de ander bij veel burgers, denk maar aan de vele anonieme helden die nu onze klinieken draaiende houden. Maar de Zwarte Dood was toch van een andere orde. Zou onze geseculariseerde en geïndividualiseerde maatschappij dezelfde zelfopoffering aan de dag leggen, in de wetenschap dat we zo een zekere en pijnlijke dood tegemoet gaan? Ik zie het de moderne westerse mens nog niet zo snel doen.

     

    Interessante gedachte. Wat over het slechtste in de mens, dat door de Zwarte Dood naar boven werd gehaald?  

     

    Net zoals nu had je ook toen mensen die zich niet bekommerden om het lot van hun medeburgers. Dat ging dan bijvoorbeeld over rijke mensen die zich barricadeerden in hun buitenverblijven met voldoende eten, wijn en vrouwelijk schoon. Denk aan de Florentijnse edelman Giovanni Boccaccio. Die hield drie maanden lang een private ‘coronaparty’ in zijn villa in Toscane en ontsnapte zo aan de dodendans. We danken er zijn meesterwerk Decamerone aan. Maar er was meer aan de hand dan louter egoïsme en escapisme bij de upper class. Een opvallende parallel is de opstoot van racisme, het zoeken naar een externe zondebok. Angst en haat liggen dicht bij elkaar. Tijdens de Zwarte Dood heeft dat geleid tot spontane slachtpartijen op de joden, in heel Europa. Dat kwam vanuit de buik van de bevolking, want kerk en staat probeerden dat tegen te gaan. Gelukkig zijn we vandaag beschaafder dan dat, maar het racisme dat sommige Vlamingen van Chinese herkomst hebben moeten verduren de afgelopen maanden, was evenmin fraai.

     

    Hebben ook onze voorouders zich aan racistisch geweld bezondigd toen?

     

    Het spijt me dat te zeggen, maar ja. In de grote steden van Brabant woonden omvangrijke joodse gemeenschappen, die daar actief waren in het bankwezen (in Vlaanderen werd die beroepstak waargenomen door de zogenaamde ‘Lombarden’, Noord-Italiaanse bankiers). De joden van Brabant werden met stokken en messen uit hun huizen gehaald en collectief verbrand op geïmproviseerde brandstapels die opgericht werden op de marktpleinen. In Brussel alleen al werden zo 600 mensen een gruwelijke dood ingejaagd, vrouwen en kinderen incluis. Zowel hertog Jan als de kerkelijke autoriteiten probeerden dat bloedbad te verhinderen, maar het mocht niet zijn. De haat van de bevolking was simpelweg te sterk. Dat leert ons veel. Beschaving is maar een dun laagje vernis, dat er snel afgekrast wordt eens de maatschappij in een existentiële crisis belandt.

     

    U gaat in uw boek diep in op de vraag hoe de Zwarte Dood Vlaanderen heeft getransformeerd. Zowel economisch, politiek, sociaal als cultureel zouden mensen terecht gekomen zijn in een ‘nieuwe wereld’.

     

    Inderdaad. De plotse krimp van de bevolking met 30 % zette een economische kettingreactie in gang, die de maatschappij fundamenteel zou veranderen. Op het platteland ontstond voor het eerst sinds eeuwen schaarste aan arbeid, wat leidde tot een halvering van de pachtprijzen. Dat was een zware klap voor de adel, die immers leefde van die grondrenten, maar tegelijk een gouden kans voor de boer-pachter. Die zou zich emanciperen tot een nieuwe klasse in Vlaanderen, de herenboer. Anders was de situatie in de steden. Na de Zwarte Dood stak in heel Europa een sterke monetaire inflatie op. De stedelijke loonarbeiders in Vlaanderen werden daardoor in bittere armoe en hongersnood gestort. In gewone tijden ging al zo’n driekwart van hun loon naar voedsel. Reken uit wat er dan gebeurt als de prijzen plots verdubbelen tot verdriedubbelden.

     

    Vanwaar die plotse sterke stijging van de prijzen? Alles was toch in overvloed voorhanden na de Zwarte Dood?

     

    Tijdgenoten krabden zich dan ook de ogen uit toen ze de prijzen plots door het dak zagen gaan. De verklaring voor die pan-Europese inflatie-golf lag in de fors gestegen geldhoeveelheid per hoofd van de bevolking. Zo’n spontane inflatie heeft zich nog voorgedaan in de geschiedenis. Denk aan de enorme inflatie die ontstond in Europa na de influx van de vele tonnen zilver en goud die de Spanjaarden in de zestiende eeuw meebrachten uit de Nieuwe Wereld. Denk ook aan de impact van de Quantitative Easing-politiek van de ECB. Vandaag beslist men om de geldvoorraad bewust uit te breiden, om inflatie aan te wakkeren. De Zwarte Dood ontketende dat effect ook, zonder dat iemand het in de smiezen had, en wel met een hevigheid die ongezien was in de hele menselijke geschiedenis.

     

    In het laatste deel van je boek stel je dat de Zwarte Dood aanleiding gaf tot de geboorte van de moderne staat. Hoe moeten we ons dat voorstellen?

     

    Op het platteland begonnen de mensen de onverwachte kansen te grijpen die zich plots aandienden. Veranderen van landheer en zelf gaan onderhandelen over een lagere pachtprijs, bijvoorbeeld. Dat was voorheen ondenkbaar. Voor 1349 stonden er bij wijze van spreken 20 pachters in de rij om je hoeve over te nemen indien je nog maar durfde te klagen. Nu lagen de rollen omgekeerd. Plots waren het de landheren zelf die moesten concurreren met elkaar om de arbeid van boeren, in plaats van de boeren om land. De emancipatie van de boerenstand, en de dalende inkomsten voor de adel die daar het gevolg van waren, brachten in gans Europa een adellijke contrarevolutie op gang die enorm brutaal was. Van Sicilië tot Noorwegen werden landarbeiders in een draconisch wettelijk keurslijf gedwongen. Men mocht niet meer verhuizen, maximumlonen en arbeidsdwang werden opgelegd, men ging voorschrijven welke klederdracht de lagere klassen wel en niet mochten dragen, er kwamen werkklokken in de steden om de arbeidstijden aan te nemen enzovoort. Dat was een breukmoment in de Europese geschiedenis. Voor het eerst sinds de val van het Romeinse Rijk maten de wereldlijke leiders zichzelf opnieuw de ambitie aan om het leven van hun onderdanen te gaan dicteren. Dat gebeurde niet langer zoals vroeger via de scherpe lans van hun ridders, maar via een nieuw en veel scherper wapen: de pen van hun ambtenaren. Om de repressieve wetgeving uit te vaardigen en af te dwingen zag de moderne bureaucratie het licht. Dat gebeurde allemaal met een duidelijk doel: de klassenverschillen die er waren vóór de Zwarte Dood in stand houden, en elke hoop op sociale mobiliteit bij de lagere klassen in de kiem smoren. De opkomende staten van Europa maakten zo een reuzensprong in hun ontwikkeling: de moderne staat was geboren.

    Joren Vermeersch

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hier valt niet veel aan toe te voegen of op af te dingen.

    Toch raar dat dit boek over de Zwarte Pest in Vlaanderen in November in Vlaanderen uitkomt, als enkele uren later de horror zioch de facto opnieuw aanmeldt. Is God nu mit oder gegen uns?

    *

                      

     

    01-04-2020, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 – DOORBRAAK De Belse klugelpartijtjes weten niet meer van welk hout pijlen maken. De Zwarte Dood in Vlaanderen 1437 - Quantitative Easing-politiek van de ECB

    178 - DOORBRAAK

    *

    *

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020

    *

    ZWARTE DOOD

    *

    https://doorbraak.be/de-zwarte-dood-in-vlaanderen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    De Zwarte Dood in Vlaanderen

    *

    c

    foto: ©boekomslag

    *

    Gelijkenissen en verschillen met de hedendaagse Covid-19-epidemie

    31 maart 2020 - Leestijd 9 minuten

    Interview met auteur Joren Vermeersch

     

    Grondvest:* Joren, in november bracht je het boek 1349, Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde uit bij Vrijdag Boeken. Amper een maand later barstte een nieuwe pandemie uit. Dat roept sterke herinneringen op aan de Zwarte Dood. Zie je parallellen?

     

    Joren Vermeersch: Net zoals Covid-19 vandaag was ook de Zwarte Dood een product van economische globalisatie. Het is de opkomst van intercontinentaal commercieel handelsverkeer geweest die de epidemie heeft toegelaten om zich mondiaal te verspreiden. Toen ging dat via kameelkaravanen langs de Zijderoute. Dat was een langzaam proces, want de epidemie was in Centraal-Azië al in 1338 uitgebroken. Het duurde negen jaar voor de ziekte voet aan wal zette in Europa, in Sicilië meer bepaald, en dan nog eens twee jaar vooraleer de epidemie doordrong tot Vlaanderen. Nu gaat de verspreiding van Covid-19 razendsnel, door de sterke toename van het intercontinentale vliegverkeer. Tot zover de vergelijking. Er blijft een groot verschil in sterftegraad. De Zwarte Dood maaide maar liefst één derde van de totale bevolking weg, zonder onderscheid naar leeftijd, rang of stand. De slachtofferlijst onder de Europese koningshoven was bijvoorbeeld ellenlang. Iedereen wist dat het morgen zijn beurt kon zijn en wie besmet werd stierf al binnen de drie dagen een pijnlijke dood. Dat zorgde voor een bijna gek makende stress bij de mensen die de epidemie hebben moeten doorstaan. De Zwarte Dood was daarom van een gans andere orde dan Covid-19.

     

    Lang werd gedacht dat de Zwarte Dood aan Vlaanderen voorbij trok, maar u spreekt dat met klem tegen in uw boek. Waarop steunt u uw conclusie?

     

    Er blijven nieuwe archiefvondsten opduiken terwijl oudere, gekende bronnen anders bekeken worden. Alleen al de Brugse archieven bevatten een schat aan informatie. Zo is er een brief van de graaf aan de stad van 15 augustus 1349, waarin hij de aanleg beveelt van noodkerkhoven ter grootte van omgerekend zes voetbalvelden groot. Ook de archieven van de hospitalen van Brugge bevatten onweerlegbare aanwijzingen van massale sterfte. Het voltallige personeelsbestand van die instellingen stierf en diende te worden vervangen. Vandaag is er voldoende bewijsmateriaal om te kunnen zeggen dat de Zwarte Dood hier toesloeg in alle hevigheid, zowel in de steden als op het platteland.

     

    In uw boek stelt u dat de Zwarte Dood zowel het beste als het slechtste in de mens naar boven haalde. Ziet u ook daar parallellen met de dag van vandaag?

     

    Op het hoogtepunt van de Zwarte Dood, de maanden augustus tot november 1349, stierf het ziekenhuispersoneel en stierven de priesters in Brugge als vliegen. Opvallend is dat wanneer één van hen stierf, er meteen een andere Bruggeling klaarstond om zijn taak over te nemen. Mensen gingen verder met ziekenzorg en zielenzorg, ook al wisten ze dat ze daarmee hun eigen doodvonnis tekenden. Dat kan niet los worden gezien van het totale godsbesef in die periode. Men zag het leven als een tijdelijke stap waarin zaligheid voor de eeuwigheid verdiend kon worden, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor overleden familieleden, die zoals bijna elke mens immers eerst een hele poos dienden rond te dwalen in het vagevuur, vooraleer toegang te krijgen tot het paradijs. Dat idee maakte voor velen de stap kleiner en in sommige gevallen zelfs dwingend om zelf de dood te gaan trotseren. Vandaag zien we ook een grote inzet voor de ander bij veel burgers, denk maar aan de vele anonieme helden die nu onze klinieken draaiende houden. Maar de Zwarte Dood was toch van een andere orde. Zou onze geseculariseerde en geïndividualiseerde maatschappij dezelfde zelfopoffering aan de dag leggen, in de wetenschap dat we zo een zekere en pijnlijke dood tegemoet gaan? Ik zie het de moderne westerse mens nog niet zo snel doen.

     

    Interessante gedachte. Wat over het slechtste in de mens, dat door de Zwarte Dood naar boven werd gehaald?  

     

    Net zoals nu had je ook toen mensen die zich niet bekommerden om het lot van hun medeburgers. Dat ging dan bijvoorbeeld over rijke mensen die zich barricadeerden in hun buitenverblijven met voldoende eten, wijn en vrouwelijk schoon. Denk aan de Florentijnse edelman Giovanni Boccaccio. Die hield drie maanden lang een private ‘coronaparty’ in zijn villa in Toscane en ontsnapte zo aan de dodendans. We danken er zijn meesterwerk Decamerone aan. Maar er was meer aan de hand dan louter egoïsme en escapisme bij de upper class. Een opvallende parallel is de opstoot van racisme, het zoeken naar een externe zondebok. Angst en haat liggen dicht bij elkaar. Tijdens de Zwarte Dood heeft dat geleid tot spontane slachtpartijen op de joden, in heel Europa. Dat kwam vanuit de buik van de bevolking, want kerk en staat probeerden dat tegen te gaan. Gelukkig zijn we vandaag beschaafder dan dat, maar het racisme dat sommige Vlamingen van Chinese herkomst hebben moeten verduren de afgelopen maanden, was evenmin fraai.

     

    Hebben ook onze voorouders zich aan racistisch geweld bezondigd toen?

     

    Het spijt me dat te zeggen, maar ja. In de grote steden van Brabant woonden omvangrijke joodse gemeenschappen, die daar actief waren in het bankwezen (in Vlaanderen werd die beroepstak waargenomen door de zogenaamde ‘Lombarden’, Noord-Italiaanse bankiers). De joden van Brabant werden met stokken en messen uit hun huizen gehaald en collectief verbrand op geïmproviseerde brandstapels die opgericht werden op de marktpleinen. In Brussel alleen al werden zo 600 mensen een gruwelijke dood ingejaagd, vrouwen en kinderen incluis. Zowel hertog Jan als de kerkelijke autoriteiten probeerden dat bloedbad te verhinderen, maar het mocht niet zijn. De haat van de bevolking was simpelweg te sterk. Dat leert ons veel. Beschaving is maar een dun laagje vernis, dat er snel afgekrast wordt eens de maatschappij in een existentiële crisis belandt.

     

    U gaat in uw boek diep in op de vraag hoe de Zwarte Dood Vlaanderen heeft getransformeerd. Zowel economisch, politiek, sociaal als cultureel zouden mensen terecht gekomen zijn in een ‘nieuwe wereld’.

     

    Inderdaad. De plotse krimp van de bevolking met 30 % zette een economische kettingreactie in gang, die de maatschappij fundamenteel zou veranderen. Op het platteland ontstond voor het eerst sinds eeuwen schaarste aan arbeid, wat leidde tot een halvering van de pachtprijzen. Dat was een zware klap voor de adel, die immers leefde van die grondrenten, maar tegelijk een gouden kans voor de boer-pachter. Die zou zich emanciperen tot een nieuwe klasse in Vlaanderen, de herenboer. Anders was de situatie in de steden. Na de Zwarte Dood stak in heel Europa een sterke monetaire inflatie op. De stedelijke loonarbeiders in Vlaanderen werden daardoor in bittere armoe en hongersnood gestort. In gewone tijden ging al zo’n driekwart van hun loon naar voedsel. Reken uit wat er dan gebeurt als de prijzen plots verdubbelen tot verdriedubbelden.

     

    Vanwaar die plotse sterke stijging van de prijzen? Alles was toch in overvloed voorhanden na de Zwarte Dood?

     

    Tijdgenoten krabden zich dan ook de ogen uit toen ze de prijzen plots door het dak zagen gaan. De verklaring voor die pan-Europese inflatie-golf lag in de fors gestegen geldhoeveelheid per hoofd van de bevolking. Zo’n spontane inflatie heeft zich nog voorgedaan in de geschiedenis. Denk aan de enorme inflatie die ontstond in Europa na de influx van de vele tonnen zilver en goud die de Spanjaarden in de zestiende eeuw meebrachten uit de Nieuwe Wereld. Denk ook aan de impact van de Quantitative Easing-politiek van de ECB. Vandaag beslist men om de geldvoorraad bewust uit te breiden, om inflatie aan te wakkeren. De Zwarte Dood ontketende dat effect ook, zonder dat iemand het in de smiezen had, en wel met een hevigheid die ongezien was in de hele menselijke geschiedenis.

     

    In het laatste deel van je boek stel je dat de Zwarte Dood aanleiding gaf tot de geboorte van de moderne staat. Hoe moeten we ons dat voorstellen?

     

    Op het platteland begonnen de mensen de onverwachte kansen te grijpen die zich plots aandienden. Veranderen van landheer en zelf gaan onderhandelen over een lagere pachtprijs, bijvoorbeeld. Dat was voorheen ondenkbaar. Voor 1349 stonden er bij wijze van spreken 20 pachters in de rij om je hoeve over te nemen indien je nog maar durfde te klagen. Nu lagen de rollen omgekeerd. Plots waren het de landheren zelf die moesten concurreren met elkaar om de arbeid van boeren, in plaats van de boeren om land. De emancipatie van de boerenstand, en de dalende inkomsten voor de adel die daar het gevolg van waren, brachten in gans Europa een adellijke contrarevolutie op gang die enorm brutaal was. Van Sicilië tot Noorwegen werden landarbeiders in een draconisch wettelijk keurslijf gedwongen. Men mocht niet meer verhuizen, maximumlonen en arbeidsdwang werden opgelegd, men ging voorschrijven welke klederdracht de lagere klassen wel en niet mochten dragen, er kwamen werkklokken in de steden om de arbeidstijden aan te nemen enzovoort. Dat was een breukmoment in de Europese geschiedenis. Voor het eerst sinds de val van het Romeinse Rijk maten de wereldlijke leiders zichzelf opnieuw de ambitie aan om het leven van hun onderdanen te gaan dicteren. Dat gebeurde niet langer zoals vroeger via de scherpe lans van hun ridders, maar via een nieuw en veel scherper wapen: de pen van hun ambtenaren. Om de repressieve wetgeving uit te vaardigen en af te dwingen zag de moderne bureaucratie het licht. Dat gebeurde allemaal met een duidelijk doel: de klassenverschillen die er waren vóór de Zwarte Dood in stand houden, en elke hoop op sociale mobiliteit bij de lagere klassen in de kiem smoren. De opkomende staten van Europa maakten zo een reuzensprong in hun ontwikkeling: de moderne staat was geboren.

    Joren Vermeersch

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hier valt niet veel aan toe te voegen of op af te dingen.

    Toch raar dat dit boek over de Zwarte Pest in Vlaanderen in November in Vlaanderen uitkomt, als enkele uren later de horror zioch de facto opnieuw aanmeldt. Is God nu mit oder gegen uns?

    *

    *

                       











    01-04-2020, 12:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 – DOORBRAAK De Belse klugelpartijtjes weten niet meer van welk hout pijlen maken

    177 - DOORBRAAK

    *

    Dinsdag 31 maart 2020

     

    DE PS-STUDIEDIENST ALS BONDGENOOT

    WELKE WEG VOOR BELGIË (2)

    *

    https://doorbraak.be/regeringsvorming-ps-studiedienst/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    31 maart 2020 - Leestijd 5 minuten

    Het becijferde besef dat Wallonië, meer nog dan België in het algemeen, voor een catastrofe staat heeft ongetwijfeld de arm van Magnette omgewrongen. Daar mikten de koninklijke pogingen sinds de aanstelling van Coens en Bouchez op. Dat dit zolang uitbleef was waarschijnlijk omdat Magnette zich vastgebeten had in zijn ideologische verblinding – ‘jamais avec la N-VA’. Hij werd daartoe opgehitst door het snob-socialisme van Ecolo en de sterke allochtone PS-vleugel, vooral in Brussel onder leiding van Ahmed Laaouej. Magnette mikte op nieuwe verkiezingen om N-VA te verzwakken en de Vlamingen voorgoed in de hoek van ‘des boches’ (moffen) te duwen.

    Met de baarlijke duivel in bed

     

    Het paleis probeerde tevergeefs Magnette tot andere inzichten te brengen, en zijn studiedienst confronteerde hem – als we Herman De Bode mogen geloven – steeds duidelijker met het feit dat hij een zelfvernietigende strategie volgde. Hij zat echter muurvast en kon geen kant meer op. Zoals iedere kat die in het nauw zit klauwde hij wild om zich heen.

     

    En De Wever deed zijn tactisch onvoorzichtige uitspraak in het middagnieuws van zaterdag 14/03

     

    Corona werd tenslotte het voorwendsel om zijn heilige bezweringen in te slikken en dus was hij plots bereid in de boot te stappen met de baarlijke duivel, Bart De Wever. Die van zijn kant dacht dat hij zijn slag thuis had gehaald en zag zichzelf reeds als premier (tegen zijn goesting, zogezegd). En De Wever deed zijn tactisch onvoorzichtige uitspraak in het middagnieuws van zaterdag 14/03.

     

    Daarbij was geen rekening gehouden met drie factoren. De eerste en belangrijkste was de oppositie van het PTB-gestuurde FGTB dat geen rekening houdt met cijfers, maar slechts met ideologische verstarring. Laat de rijken de crisis maar betalen, is hun redenering. De PVDA vroeg meteen om een coronabelasting op de grote fortuinen.

    Dat de persoonlijke vriend van wijlen Fidel Castro, Gerard Depardieu, vanuit die logica ooit naar bij hen was gevlucht en vandaar bij Poetin terecht kwam, zijn zij alweer vergeten. Magnette miste, in tegenstelling tot Di Rupo, het gezag om zijn opposanten weer in hun sektarisch kot te jagen. Een tweede factor was de gretigheid van Ecolo/ Groen om als ‘nuttige idioten’ mee naar de afgrond te marcheren. De derde factor was de verslaving aan postjes in de liberale ‘familie’. Dat vraagt om een korte uitleg.

    Buiten de vijver van de flaminganten

     

    Toen N-VA in 2014 haar grote overwinning behaalde met 32,5 procent, zat zij in een paradox: de grootste partij van het land (20,3 procent federaal, tegenover PS nummer 2 met 11,7 procent), maar geen partners aan Franstalige kant. Na niet eens zo ingewikkelde formatiegesprekken bleek evenwel de MR van Charles Michel, met amper een kwart stemmen in haar taalgroep (9,6 procent federaal) bereid over de algemene afkeer in Franstalig België voor Bart De Wever heen te stappen.

     

    De MR kreeg met 650.000 stemmen zeven van de veertien ministers (inbegrepen de premier)

     

    De MR stapte in een regering waarin zij de leeuwenbuit kon binnenhalen. De MR kreeg met 650.000 stemmen zeven van de veertien ministers (inbegrepen de premier), tegen N-VA met 1.366.000 slechts drie (plus twee staatssecretarissen). Bovendien bleek De Wever bereid om zijn communautaire eisen voor vijf jaar in de diepvries te stoppen om een financieel herstelbeleid mogelijk te maken.

     

    Dat lokte meteen protest uit van het radicaal flamingantische deel van zijn achterban, maar omdat het Vlaams Belang in de urnen een gigantische oplawaai had gekregen (van twaalf naar drie zetels) en met 5,8 procent zelfs flirtte met de kiesdrempel, leerden zij hun mond te houden.

     

    De Wever, die heerste als God in Frankrijk, drukte resoluut de Bocht van Bracke door, die inhield dat de partij de nadruk zou verleggen van het communautaire naar het sociaaleconomische. Een bocht die hij toch al had willen nemen. Hij had al eerder gezegd dat hij van het dom vlaggenzwaaien af wilde. Dat had hem geen windeieren gelegd. Voor het eerst had een Vlaams-nationale partij massaal kiezers aangetrokken die wantrouwig staan tegenover het in hun ogen bezoedelde flamingantisme. Dat zou als een tijdbom tikken.

    Verrechtsing leidde tot verlinksing

     

    De regering Michel was voor De Wever een berekende gok. Indien hij geen tegenspeler kreeg in het Franstalige landsgedeelte, zou hij ondanks zijn bijna verpletterende aanwezigheid in Vlaanderen voorgoed geblokkeerd zijn, dat besefte hij. Het grandioze cadeau aan MR hield impliciet een uitnodiging in om in Wallonië een rechtse stroming op gang te brengen.

     

    Dat mislukte en dat werd duidelijk tijdens de Marrakesh-botsing van eind 2019, toen bleek dat Michel in plaats van rechtser in feite linkser was geworden, ‘om aan de juiste kant van de geschiedenis te staan’. Waar hij niet lang daarna voor beloond zou worden met de oppergaai in ‘Europa’, waarna hij zijn regering in perdel liet. Wat overbleef was een ziekelijke honger in de liberale ‘familie’ naar mandaten.

     

    Daar moest ook de lauw bekeerde Magnette voor knielen. In feite deed hij hetzelfde wat BDW vijf jaar eerder had gedaan: hij kocht de liberalen letterlijk om. Daarom ontdekten die onder Georges-Louis Bouchez hoe verknocht zijn wel zijn aan la Belgique. Op de achtergrond stond Meyrem Almaci te juichen vanuit de illusie dat zij nu eindelijk weer relevant zou zijn. Zij is al blij met een dode mus.

    Te veel mensen met mooie titels

     

    Belangrijk in die verlinksing was dat de regering Michel ten dele mislukte. Zij voerde weliswaar een aantal hervormingen door die weinig tot de publieke verbeelding spraken, maar dat gebeurde amateuristisch.

     

    Theo Francken tweette graag, maar liet zich overspoelen door ‘Marrakesh’

     

    Zo kwam de fameuze tax shift van Johan Van Overtveldt (die weggerangeerd werd naar ‘Europa’) op een gat in de begroting van twee miljard te staan; de aanschaf van de F35 door Steven Vandeput (die zich verschanste in Hasselt) was geen verkwikkend dossier; en ook Elke Sleurs demonstreerde dat een universitaire titel niet noodzakelijk een garantie is om een departement goed te besturen. Net zoals Hendrik Vuye al had bewezen dat een professoraat wel tot een vakbekwame criticaster, maar niet tot een slagkrachtige fractieleider leidt. Theo Francken tweette graag, maar liet zich overspoelen door ‘Marrakesh’. De enige met een goed rapport was, nogal verrassend, Jan Jambon. N-VA had nu een uitweg nodig om effectief gebruik te kunnen maken van zijn objectieve bondgenoot, de PS-studiedienst.

    Eddy Danneels

                       

     

    31-03-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.175 – DOORBRAAK DE CITROEN, MOET HET DOEN!. ALTERNATIEVE GENEESKUNDE TEGEN CORONA.

    175 - DOORBRAAK

    *

    Maandag 30 maart 2020

    *

    DE CITROEN, MOET HET DOEN!. ALTERNATIEVE GENEESKUNDE TEGEN CORONA.

    *

    https://doorbraak.be/natuurgeneeskunde-virus-citroen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    alternatieve geneeskunde

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    Het virus, de citroen en het toeval

    Enkele opbeurende beschouwingen in donkere tijden

    *

    30 maart 2020 Leestijd 7 minuten

    *

     

     

    Vandaag eens géén corona column, dat virus hangt me de euh… keel uit. Onrechtstreeks natuurlijk toch weer wel, hoe kan het anders. Maar een hart onder de riem vandaag, heb moed mensen, redding is op komst.

    In mijn nieuw boek Politiek incorrect , dat in september verschijnt bij uitgeverij Doorbraak, voer ik een aantal Vlamingen ten tonele die zich onderscheiden hebben inzake dissidente levenswandel, tegen de ‘pensée unique’ in. Een van hen is dr. Herman Le Compte (1929 – 2008). Als geriater werd hij tijdens de jaren zeventig bekend door zijn theorieën over ouderdom. Voor Le Compte lag het geheim van gezondheid en oud worden in een intensief gebruik van vitamine C én biergist. Dat was slecht nieuws voor de farma-business en de reguliere geneeskunde die oudjes vooral probeert op te lappen met ingewikkelde medische spitstechnologie, beoefend in grote academische ziekenhuizen.

    Citroen tegen scheurbuik

    Zijn uitspraken kwamen hem dan ook op levenslange schorsing door de Orde (‘Horde’) van Geneesheren te staan, die hij negeerde, want hij oefende als gediplomeerd arts geen onwettige geneeskunde uit. In 1976 werd hij gearresteerd en volgde er een ellenlange reeks rechtszaken. Pas twintig jaar later werd hij in het gelijk gesteld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en kon hij zijn beroep weer legaal uitoefenen.

     

    Vitamine C dus. Op het einde van de winter kwam in Noord-Europa vroeger veel scheurbuik (scorbutus) voor, een pijnlijke en soms dodelijke kwaal die gepaard ging met inwendige bloedingen. Ook scheepslui ter lange omvaart werden erdoor geplaagd. Tot de kok eens toevallig een scheut citroensap in de dagschotel deed, en de zieke matrozen uit de dood herrezen: scheurbuik is het gevolg van een tekort aan vitamine-C, weten we nu.

     

    Penicilline hebben we te danken aan een luie poetsvrouw die het labo niet goed had opgeruimd.

     

    Dat verhaal is in verschillende opzichten interessant. Ten eerste is het een typisch geval van serendipiteit: iets dat per toeval aan het licht komt, zonder ernaar te zoeken. Vele wetenschappelijke ontdekkingen, zeker in de biomedische sfeer, gebeurden al stoemelings. Bekend is de ontdekking door Alexander Fleming in 1928 van penicilline, in feite een schimmel die in zijn labo was beginnen woekeren. De plek rond de schimmel bleek bacterievrij: het eerste antibioticum was ontdekt. Penicilline hebben we te danken aan een luie poetsvrouw die het labo niet goed had opgeruimd.

    Heksenhamer

     

    Een ander opmerkelijk aspect van dat scheurbuikverhaal is de reactie van de medische wereld: komaan zeg, hoe kan een onnozele citroen nu zo’n ziekte genezen? Pure kwakzalverij! De Nederlandse topwetenschapper-bioloog Dr. Herman Boerhaave, rector magnificus van de Universiteit van Leiden, bleef begin 18de eeuw onverdroten in zijn labo zoeken en artikels publiceren over zijn research naar een medicament tegen scheurbuik, om toch maar het fake news van die citroenen te kunnen weerleggen. Of hoe ook eminente wetenschappers in hun ambitie het contact met de realiteit helemaal verliezen.

    Malleus

     

    Malleus Maleficarum, Lyon, 1669 (Wikipedia)

     

    Al in de dertiende eeuw, met het ontstaan van de eerste medische faculteiten, werd vrouwen het recht ontzegd om geneeskunde uit te oefenen

     

    Dat brengt ons weer bij vitaminedokter Le Compte en zijn conflict met de Orde. Het verzet van de medische klasse tegen kruidengenezers en zelfmedicatie is een oud verhaal. Al in de dertiende eeuw, met het ontstaan van de eerste medische faculteiten, werd vrouwen het recht ontzegd om geneeskunde uit te oefenen, terwijl ze dat als vroedvrouwen en volksgenezers al eeuwen lang deden.

     

    Door hun kennis van kruiden en natuurlijke therapieën waren ze concurrenten geworden voor de academische wetenschap, wat letterlijk leidde tot een heksenjacht die zich vanaf de 14de tot de 17de eeuw afspeelde. De religieuze inquisitie en de medische ban op alternatieve geneeskunde versmolten tot één hate speech waarvan het inquisitie-handboek Malleus Maleficarum (‘De heksenhamer’) de bekendste is.

    Vijand van de alternatieve geneeskunde

     

    Vandaag is het onder meer SKEPP (‘Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale’) die waakt over het medisch monopolie en elke vorm van alternatieve geneeskunde op één hoopje gooit met tarot kaarten, de glazen bol en andere kermisattracties. In feite is deze vereniging, opgericht door wijlen doktor Wim Betz (VUB), een verlengstuk van de Orde van Geneesheren. SKEPP reikt ook jaarlijks een prijs uit aan de grootste vijand van de alternatieve geneeskunde. In 2015 viel die eer te beurt aan… Maggie De Block, de minister van Volksgezondheid die de coronacrisis aanvankelijk compleet onderschatte. De Block staat bekend om haar goede banden met de farma-industrie. Voor haar geen citroenen of kruidendrankjes.

     

    In de coronacrisis triomfeert de klassieke geneeskunde, gestoeld op Cartesiaanse principes van hygiëne en isolement die het in een labo heel goed doen, maar die de natuur als geheel miskennen. Specialisten à la Marc Van Ranst regeren het land en worden echte mediavedetten. Ze trekken ook van leer tegen fake news, allerlei middeltjes tegen Covid-19 die niet werken, maar die ook de macht en de autoriteit van de medische klasse zouden bedreigen.

     

    Terwijl het misschien ook wel een citroenverhaal is: stel u voor, op een mooie dag blijkt dat het coronavirus niet tegen lookgeur kan, of tegen Wagnermuziek, ik zeg maar wat. Serendipiteit dus. Een ramp-scenario voor Johnson & Johnson en heel de academische reutemeteut. Ja, ik begeef me op het glad terrein van de kwakzalvers, maar toch: iets zegt me dat er voor een natuur-fenomeen als het coronavirus in de natuur ook een tegengif bestaat.

    Artisanale bieren

    Vanmol

     

    Jan Panneels en Erwin Vanmol (Vrijstaat Vanmol/foto Luc Gordts)

     

    Vandaag wordt de heterodoxe geneeskunde van Le Compte voortgezet door o.m. thuisbrouwer Erwin Vanmol (geen bier zonder kruiden en de juiste bacteriën). Corona is trouwens niet toevallig de naam van een der slechtste bieren ter wereld, afkomstig van de Inbev-industrieën. Daarnaast vernoem ik zeker ook Dr. Jozef De Clercq, gepensioneerde sport- en spoedarts. De Clercq is ervan overtuigd dat vitamine C een belangrijke remedie vormt tegen, jawel, corona, of alleszins de immuniteit aanzienlijk verhoogt, en ook ruim in China werd gebruikt om de epidemie in te dijken. Wat ze natuurlijk niet aan onze neus niet . Misschien was de uitbraak in Wuhan, januari dit jaar, wel een geplande test.

     

    Nog iets over kruidengeneeskunde en heksenhamers. Jozef De Clercq signaleerde me dat er aan het UZ Leuven een zekere professor Ni Yicheng rondloopt, die het middel hypericine ontdekte tegen tumoren. Dat is een extract uit een kruid dat bij ons gewoon in de velden groeit, St- Janskruid of hypericum. Dat verhaal blijkt te kloppen, ik heb het gecheckt: Ni Yicheng is een collega van Marc Van Ranst. De professor zou met broodroof bedreigd zijn indien hij aan zijn ontdekking te veel ruchtbaarheid gaf, want als het zo simpel is stort heel de kankergeneeskunde in elkaar, en mag ook Mark Michils van Kom op tegen Kanker een andere hobby zoeken. U begrijpt: de belangen zijn groot.

    Johan Sanctorum

                      

     

    30-03-2020, 20:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.112 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE CORONA PUTSCH (2) - De Belse Ongeneselijke Ziekte en de 20 opties voor na De Conrona Ziekte

    2362

                                        

      112 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 30 maart 2020

    *

     

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    Gisteren 16 uur

    Minister, den Koenen Geens, slim als altijd heeft bekomen…Rechtbanken. Die mogen via video-conferenties op vanwege de partijen vrijwillig de zaken verder behandelen.

    Echt Zondagswerk van uitzonderlijk grote klasse

    Overal in ons Oude Avondland bereiken de ziekenhuizen hun max capaciteit. En dan? Fabriekshallen en loodsen ombouwen? Legertenten opzetten? Het ‘Verpleeg’ van de maan gaan plukken?

    De Heilige Vader smeekt om overal ter wereld alle oorlogen stop te zetten.. Benieuwd hoe de Arabische wereld herop zal reageren. Erdogan bijvoorbeeld…

    Gisteren 18u

    Nederland. Vandaag 132 doden - +4.000 in Intensive Care… -- Spanje: vandaag 138 doen – Engeland 1200 doden -- wereldwijd één miljard huisarrest -- Na 19/4 zien we wel weer. Vakantie-dagen? Moeten kunnen verplaatst worden maar vóór einde dit jaar opgenomen.

    1. Wit-Rusland: de voetbal competitie mèt publiek gaat gewoon door.

    Vandaag 06 uur

    Vooral veel plaatsekijk getater… Antwerpen, de Kempen, alles i.v.m. met Corona –

    **

    *

    Brugge. Voor ’t eerst sedert 1310… geen H. Bloedprocessie – Trump verlengt de Noodtoestand tot 30 April – daar reeds +40.000 ernstige besmettingen..

     

    Vandaag 06.30

    Besmettingen zouden met 50% gedaald zijn sedert begin van de pandemine. Maar mondmaskers blijven laattijdig – 900.000 besmettingen??? Moeder, waar is mijn hoor-apparaat?

    Vandaag 07 uur

    Rare geluiden over… mondmaskers – Zouden ‘gebrekkig’ zijn. Afgekeurd? Bestellingen afgezegd? Wordt het – buzenis as joezoeël - een Prijzenoorlog? --

    Moskou +1.000 besmettingen – ook daar worden nu fabrieken stilgelegd…

    Vandaag 07.30

    Geweigerde 3.000 mondmaskers kwamen uit… Henegeouwen – Italia. Minister-President smeekt om ‘EU Corona-Obligaties’…Goed idéé, of… EU-paniek?

     

    Vandaag 08 uur

    OCMW wordt meer en meer druk geraadpleegd -- is dit een oproep?

     

    Vandaag 9 uur

    Vele huis-huren kunnen niet meer worden betaald…OCMW’s komen tussen? – Amerika en de Corona. Joe Biden gaat achteruit in de peilingen.. De bevolking helt meer en meer over naar… Trump. De Hoernalist van dienst huilde er haast bij…

    Wereldwijd reeds meer dan 150.000 genezenen. Nageteld tot op het 2de cijfer na de komma. Keep smiling.

     

    Vandaag 10 uur

    1. Vandaag de dag voor het eerst, het laagst in 37 jaar. 20 Dollar per vat van deze heilige ruwe olie. Prijzenoorlog buiten en tussen de lakens bij alle… pietrol-pompers van deze wereld???.. Daar zal nog veel volk komen naar kijken…

    Vandaag 13 uur

    Communiefeesten zijn uitgesteld (iedereen gehoord?), maar deze keer werden ook de a –christelijke Voorjaars Feesten vermeld… Dedju, waren ze die toch wel vergeten te bewieroken, zeker…

    Corona. +500 doden in totaal, vandaag tot 12 uur… reeds 82!

    Gelukkig zijn er stabiele opnamecijfers in ‘Intensieve’. -- Hoogtepunt voor bij volgens de wetenschappers. In totaal 4500 besmettingen waarvan +400 in IC. Zorgwekkend dus. Als troost wordt hierbij aangevuld dat er reeds 1.500 genezenen zouden zijn.

    1. De dood loert om het hoekje

    Op 1 km van hier. Buurman tegen buurman, over de tuindraad. ‘Onze Pa (82j) onverwacht opgenomen in AZ Deinze. Hoe dat komt? Mijn vrouw en ik zijn hem nog gisteren, na nu 14 dagen geleden Ski, hem gaan bezoeken… nu reeds overgeplaatst naar IC inUZG.

    Beider pas dan gevallen Eurocent verpletterde bijna de tuindraad…

    Drager zijn, niet ziek maar ook niet ‘getest’ … om vervolgens de CV zo maar te kunnen doorgeven…

    Ook maar één letter gehoord van ene alles zaligmakende EUSSR? Al iets gehoord daarvan op de TV, over de Radio of gelezen in Uw gazet? Nikken nook nie. ‘Geen golven maken’, heet dat. Daartegenover… Urenlang gekwebbel over het doen en vooral het laten van diene Trump in Amerika…

    Wie gelooft die mensen nog, Yves? Wete gij het? Nikke wel.

     

     *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE CORONA PUTSCH (2)

    *

    … Ik kom nog maar eens terug op die volmachten, waarvan de francofonen misbruik hebben gemaakt door ze niet alleen aan de federale regering te geven – zoals was afgesproken – maar ook te laten gelden op regionaal vlak, maar dan alleen voor de Waalse deelregering, voor het Brusselse gewest en voor de Franse Gemeenschap. Dat laatste kan straks betekenen dat in die entiteiten de afbouw van de crisismaatregelen ook economisch op het Belgisch vlak zouden kunnen aangepakt worden…./… En het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat we op de E.U., die de autoriteit mist van bv de Amerikaanse FED, niet teveel zullen moeten rekenen…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

     

    Naast deze wel zeer realistische benadering van de Belgische Ziekte die nu al 190 jaar aansleept (anders dan de Gele Pest, zonder dodelijk te zijn) is het aangeraden om nogmaals van de Vlaamse Volks Beweging VVB, DOORBRAAK (Nr 173) van gisteren, Zondag te herlezen.

    De Titel ’De twintig visioenen van een realist’ door Pieter Bauwens, Hoofdredacteur, zijn, erger dan Sinte Corona van Aken, huiveringwekkend. Wèg de ‘Kleurpattijen’. Steile Opgang van de Eigen Nationalisten, terug de veiligheid van effectieve grenzen, einde van deze EUSSR, steile duik van de Pakkersbonden, herleving van onze gezonde economie onder begeleiding van deze keer de opbouwende joernalistiek.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/August_Vermeylen

    August Vermeylen (1872-1945)

    *

    Kortom, de droom van een zekere ‘sociaal bewogen’ August Vermeylen, de bedenker van ‘Eerst Vlaming zijn om dan Europeeër te worden’.


    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    Zondag 29 maart 2020

    *

    In eigen land. +78 doden (431); +629 in AZ (4138) en 876 op IC.

    Grote problemen bij de WZC. Bewoners en Zorgverleners zijn besmet. Zeer erg? Erg Minder erg? Velen krijgen de indruk dat de WZC’s gewoon door de man in de Wetstraat in de steek worden gelaten. Het zijn toch maar oude mensen, die kosten ons alleen maar geld. Maar men vergeet dat de Zorgverleners voortdurend hun eigen leven riskeren door gewoon voor die ouderen te zorgen. Slinx, Schots en Scheef egoïsme?

    Men smeekt de regering om meer voorzorgkledij en maskers om de zieken te verzorgen want zo besliste men dat deze niet meer naar AZ moeten gevoerd worden. Maar hoe kan een gewone zorgverlener daar nog werken zonder zelf maar iets van bescherming te hebben??

    Nu isoleert men besmette (?) mensen op basis van de uitspraak van een huisarts ZONDER ook maar één test uit te voeren.

    VLD-De (warme?) Backer: ja ik weet er moeten meer testen komen; die zullen nog arriveren, maar … wanneer dat weet hij niet.

    Mini.Ster Beke: het is niet eenvoudig om aan voldoende beschermend materiaal te komen.

    Van Ranst heeft het ‘n beetje komen uitleggen: aan de hand van…curven… We moeten het enkel zo regelen dat er meer IC-bedden zijn.

    Een dermatoloog klaagt aan dat er nu veel mensen problemen hebben met droge handen met diepe kloven erin. Dit komt door het veelvuldig wassen. Raad: was je handen met vloeibare zeep en wrijf ze daarna in met een hydraterende crème!

     

    Zijn onze mensen werkelijk zo stom dat ze dat zelf niet weten? Ongelooflijk!

    De Bisschoppen van Brugge en Antwerpen hebben laten weten dat alle Communies & Vormsels afgelast zijn. Zeker tot juni. Gelieve dus te blijven leven. We zien dan wel als het zo ver is!

    De politie wordt door ‘jongeren’ (kleur?) die in de fout gaan bespuugd en expres be-hoest! Daarom wordt er gevraagd (!) om niet alleen sancties uit te schrijven maar ook juridische stappen te nemen bij deze personen zodanig dat dit ophun strafblad staat, want ze vormen een bedreiging voor hun eigen leven/gezin van deze levens-redende ordehandhavers…Zelfs een verdoken moord-poging…

    De politie vraagt daarom ook goede mondmaskers die ze zouden kunnen gebruiken bij dergelijke interventies/arrestaties. Maar ja, er zijn geen. Ze komen eraan… wanneer??? ‘k Wete ‘t nie…

    Mons is één van de steden met de meeste besmettingen. Hallo, Olio di Poeppo…Nu nóg roder, maar deze keer van schaamte?

    Italië: +756 doden in 24u (toch iets meer dan 100… minder dan gisteren) (totaal….10.779)

     

    *

    *

    In dorpje Ferrero Erbognone, in Lombardije nl. is er NIEMAND besmet. Het dorp telt 1100 inwoners en de Dokter is ook Burgemeester. Het is de gezonde lucht die het hem doet, zeggen de mensen. En weten dat de meeste bewoners ouder zijn dan 60 jaar.

     

    Een minister smeekte de EU wanneer ze eindelijk een EU-Hulpplan zou zijn. Hij wacht er al zo lang op, maar hij zal blijven volhouden tot zijn laatste adem om de EU te smeken! Maar van de EU uit, geen teken van leven… Da moet heel zeker nen Extreem Rechtse kwast zijn. Misschien zelf een Vlaams Belanger. How he dares!

    Spanje: +838 (6528)

    Nederland: 771 doden en 3483 in AZ. Meer dan 900 personen op IC en daarmee is men daar aan hun maximum. In Zwolle ligt het AZ vol, en men transporteert de patiënten reeds over de grens naar Duitsland.

    Duitsland: 58.247 besmet en 455 doden.

    Er worden daar enorm veel testen, dus vandaar dat er veel besmette mensen werden ontdekt, maar die zijn daarom niet ziek. Dus zijn er ook niet zoveel doden. Maar… daar is de helft van die doden…. jonger dan 40 jaar!

    -

    India: met zo’n 1.3 miljard inwoners gaat in lockdown. Er zijn daar enorm veel armen en daklozen, zodat dit een ramp betekent voor al menselijk… ‘afval’. In New Delhi hebben de dagloners geen werk meer, en trekken die massaal weg uit de grootstad. In de stations/treinen vertrappelen ze elkaar om toch maar weg te geraken. Nu al meer dan 1.000 besmette gevallen bekend.

    -

    20.000 Belgen zitten ergens vast in ’t buitenland: Australië, Peru, Z.Afrika, N.Zeeland,… De regering doet er alles aan om hen terug thuis te krijgen. Terug op de rug van de belastingbetaler?! Kan er niet eerst eens uitgezocht worden wanneer die personen vertrokken zijn? Als ze na de Krokusvakantie nog weggegaan zijn, dan zou de regering ze daar moeten laten. Ze hebben het zelf gezocht! Ze wisten van de strenge maatregels alhier, dus moeten ze nu niet weer met nieuwe besmettingen willen binnenkomen!

    Wit-Rusland: de president zegt dat er nog geen enkel geval van CV bij hen is. Het is “een psychose”, zegt hij, om de economie stil te leggen! En ondertussen gaan alle sport-evenementen gewoon door net als al het andere!

    **

    *

    Menen (West-Vlaanderen): daar heeft men een mobiele Corona-Arts. Georganiseerd op vrijwillige basis van de huisartsen. Eerst moet men zijn huisarts bellen, deze verwittigt de mobiele corona-arts die dan met een soort ambulancecamionette ter plaatse gaat. Men wordt gescreend, en indien nodig is, worden de slachtoffers door een andere ambulance naar het AZ gevoerd. Deze dienst is enkel voor mensen die zich niet zelf kunnen verplaatsen.

    In een WZC in Wingene (W.VL) zijn er 12 besmette bewoners en 2 ervan zijn naar een AZ afgevoerd. Nu moeten alle bewoners op hun kamers blijven, daar men niet kan testen (geen materiaal) wie nog besmet is en wie niet!

    In O.-Vleteren (W.Vl) in de dierenopvang ‘Zonnegloed’ heeft men het financieel moeilijk. Liefst 350 dieren moeten iedere dag verzorgd en gevoederd worden. Er komt nu geen geld binnen, en dan is het moeilijk om te overleven.

    *

    In het Kortrijkse hebben de burgers een website ‘Call on Me’ gelanceerd : deze zoekt vrijwilligers die willen hulp bieden in deze moeilijke tijden, maar ook mensen kunnen er hulp vragen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of te strijken … Vrijwilligers bieden zich volop aan! Nu nog durven hulp vragen!

    *

    In Roeselare heeft gisterenavond ‘iemand’ op eigen initiatief een licht-show-spektakel gegeven op de gevel van ARhus, op de munt: het thema was ‘dank aan alle zorgverleners’. De bewoners rondom het plein apprecieerden dit enorm en gaven een daverend applaus vanop hun terras of balkon.

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    Herhaling….

    Lombardije. In het dorpje Ferrero Erbognone (What’s in a name?) is er NIEMAND besmet. Het dorp telt amper 1100 inwoners en de Dokter is ook de Burgemeester. ‘Het is de gezonde lucht die het hem doet’, zeggen de mensen.

    En weten dat de meeste bewoners ouder zijn dan 60 jaar.

    Persoonlijke kanttekening.

    Ligt het aan de lucht alleen, of misschien heel even ook aan de ‘mineralen’ diep ondergronds? De vraag stellen is ze beantwoorden…

    En nu komt het. Op het gehuchtje waar wij woonden (4 ver uit elkaar staande woningen) tussen allemaal (magere) olijfgaarden en minstens 100 schapenstallen, op 5 km², werd ons drinkwater opgepompt van op 54 m diepte. Bij analyse bleek het bacteriologisch (bij manier van spreken), 150% OK te zijn. Maar 500 m verder was het ondrinkbaar. Door roest aangevreten…

    Dat gehuchtje (heb ik al verteld) lag aan de voet van de ‘Monte Landra’.. waar de legers van Generalissimo Garibaldi ooit hun enige nederlanag leden tegen de Pauselijke Zouaven; waaronder… veel Vlamingen. Als dat geen prachtige banden schept… Ja Ja geen België, maar Fiaminghi di Belgio… Kiezen tussen Eddy Merkx en de Gebrs. Van Eyck of Memling.

    Het dorpje zelf, een paar honderd meter hoger dan onze Vigna Bella en 7.5 Km verder, was/is precies de kopie van voornoemd geval in Lombardije. Als er al enig verschil is, is dat de armoede. De naam? San Lorenzo Nuovo. Omdat er ooit een San Lorenzo Veccio heeft bestaan, een paar honderd meter lager in de vallei. Waar men er als vliegen stierf aan de moeraskoorts. Tot Paus Pius VI (dezelfde die volgens de Sansculotten van Napoleon de Grote, alhoewel doodziek, zijn ontvoering van Rome naar Avignon verder diende te ondergaan, omdat sterven nu eenmaal overal kon…) schonk als Goede Herder dat hoger gelegen stuk grond aan zijn trouwe schapen. Om daar ’n nieuw dorp te bouwen. Mooi centrum, kopie van De Eeuwige Stad. Twee tegenover elkaar liggende kerken. Waarvan de ene; toen wij daar leefden, (2002-2018) iedere week tot tweemaal toe nokvol zaten voor de Zondagsmis. Voor speciale gelegenheden was er dan Kerk Numero Duo

    Maar… uit vrees voor de realiteit, durven wij al weken aan een stuk geen contact meer nemen met onze vrienden daar…

    Heilige Sinte Corona van Aken uit TSCHELDT… B.V.O.

    *

    **

     

     

     

     

    30-03-2020, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!