MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 DR BR

     

    Dat laatste Groote Oorlog-taboe sneuvelt niet

    **

    https://doorbraak.be/dat-laatste-groote-oorlog-taboe-sneuvelt-niet/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Geen amnestie voor gefusilleerden

    **

    *

    20 DECEMBER 2019

    Johan Van Duyse

    **

    Engels Kerkhof

    Naast mijn geboortehuis

    In St Jan Hoge Zieken

    *

    Van de 1.400.000 dode Franse soldaten zorgen er zo’n 600 tot 650 voor verhitte debatten. De Britten verloren 400 man per oorlogsdag, maar discussiëren nog steeds over 346 van hen. Bij ons kregen negen families dit jaar te horen, dat er geen excuses komen van ‘de instellingen’ voor hun soldaten.

     

    Fusillé pour l’exemple, shot at dawn, gefusilleerde: de slachtoffers zijn tragische helden

     Fusillé pour l’exemple, shot at dawn, gefusilleerde: de slachtoffers zijn tragische helden. Ze staan symbool voor de onbegrepen kleine soldaat die, oorlog moe en zenuwinzinking nabij, niet deed wat hij moest doen. Hij werd veroordeeld door wereldvreemde officieren die, ver van het front, de duim naar omlaag staken, en hen ter dood veroordeelden om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen. Tot hier de mythe.

     Met bloed bespat

    Neem nu Lucien Bersot, hoofdpersonage in Franse film Le pantalon (1997). Hij kwam voor het vuurpeloton omdat hij weigerde die met bloed bespatte broek van een gesneuvelde soldaat te dragen. Al in 1922 kreeg hij individueel eerherstel. Anno 2019 is er nog steeds geen sprake van een algemeen nationaal ‘pardon’ voor de ‘fusillés pour l’exemple’.

    Integendeel, ze gaat er wellicht nooit komen, al blijft de discussie levendig en heftig.

     

    Zo hitste deze lente de onthulling van een monument voor de geëxecuteerden in Chauny (Aisne) de gemoederen op. De prefect en vele van zijn medewerkers stuurden hun kat omdat ze vonden dat de ‘linkse’ initiatiefnemers het lot van de arme drommels al te veel in die links-rechts tegenstelling duwden.

     

    Jean Jaurès, socialistisch politicus die enkele dagen voor het uitbreken van de oorlog, vermoord werd door een Franse nationalist, wordt er als ‘eerste geëxecuteerde ‘herdacht. Plaatselijke historici vonden dit niet echt toepasselijk en lieten niet na dit standpunt rond te bazuinen. De initiatiefnemers, meestal van linkse signatuur, vonden dan weer dat zij met dit monument algemene waarden als solidariteit, humanisme en vergeving op de voorgrond plaatsten.

    Symbolisch

    Felix Fabre was in 1915 terechtgesteld omdat hij zijn vriend niet had neergeschoten toen die naar de Duitsers deserteerde

     

    Het incident is symbolisch voor de discussie die helaas in politiek vaarwater terechtgekomen is. Het land gaf dan ook geen ‘algemeen pardon’ en liet de individuele rehabilitatie over aan de gemeente, het leger, de oud-strijders. Zo werd in november 2018 Felix Fabre bijgeschreven op het oorlogsmonument van zijn geboortedorpje Aulas. Dit gebeurde wèl in het bijzijn van ‘hoogwaardigheidsbekleders’, inclusief militaire. Felix Fabre was in 1915 terechtgesteld omdat hij zijn vriend niet had neergeschoten toen die naar de Duitsers deserteerde. Iedereen was het er over eens dat de straf niet in verhouding stond tot het vergrijp.

    Vooral in Frankrijk speelt die links-rechts tegenstelling. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt het dédain van ‘de upperclass officier’ richting ‘soldaat van de lagere klasse’ ook als oorzaak van talrijke terdoodveroordelingen aangehaald, maar los van politiek.

    Brits algemeen pardon

    Het VK gaf in 2006 wel een algemeen pardon. 306 gefusilleerden die voor militaire vergrijpen voor het vuurpeloton waren gekomen zijn in ere hersteld. Moordenaars en verkrachters werden uitdrukkelijk uitgesloten van deze amnestie. Deze beslissing kwam er na een moeilijke keuze tussen ‘algemeen pardon’ en individuele rehabilitatie. Bij een totale collectieve amnestie komen die moordenaars en verkrachters immers ook in aanmerking. Gaan voor de tweede optie dan maar? Ja zeggen de voorstanders: zo kan er nuance gelegd worden.

     er zijn schrijnende gevallen van uitspraken en doodvonnissen ‘om een voorbeeld te geven’

     Lang niet iedereen is het eens met het volgens hen al te humanitaire uitgangspunt dat alle geëxecuteerden soldaten waren die die verschrikkelijke oorlog niet langer aankonden. Maar elk dossier opnieuw bekijken, zou een immens werk zijn en bovendien zijn er ongeveer 20% zoek geraakt. Dat heronderzoek is ook de ultieme blamage voor het werk van de militaire rechtbanken tijdens de oorlog. Jawel, er zijn schrijnende gevallen van uitspraken en doodvonnissen ‘om een voorbeeld te geven’, dat beaamt ook de legerleiding. Ze werden genomen in bizarre omstandigheden, zeker en vast. Maar niet alle militaire oorlogstribunalen waren bevolkt met nietsontziende officieren die zich geen snars aantrokken van de gewone soldaat.

     Herbert Burden

    Uiteindelijk staan er die 306 namen op het Shot at dawn Memorial nabij Alrewas in Staffordshire. Het beeld toont de amper 17-jarige Herbert Burden, te jong om eigenlijk al te mogen dienen. Hij werd ter dood veroordeeld nadat hij verschillende keren zijn post had verlaten en deserteerde. Hij had heel veel moeite om zijn oorlogservaringen en het sneuvelen van zovele vrienden een plaats te geven. Een typisch voorbeeld van shellshock dus.

    Wellicht werd ook hij terechtgesteld om een voorbeeld te stellen. Om de overlevers in de pas te doen lopen. Volgens vele onderzoekers had zo’n executie een averechts effect en leidde het soms zelfs tot muiterij. Maar niet iedereen was het hiermee eens. Ene Adolf Hitler schreef in Mein Kampf dat die amper 48 terechtgestelde soldaten bewijs waren van een al te ‘weke’ aanpak binnen het Duitse leger. Meer deserteurs tegen de muur zetten had de instorting van het leger in 1918 kunnen vermijden, daarvan was hij overtuigd.

    BelgiëOok bij ons blijft de problematiek bestaan. In 2013 vroegen negen families of excuses van de ‘instellingen’ voor hun geëxecuteerde soldaten mogelijk waren. Een van hen was de in oktober 1914 terechtgestelde Alfons Gielen. Hij had, na zijn werk, burgerkleren aangetrokken om in Nieuwpoort op zoek te gaan naar eten, terwijl hij, aldus de krijgsraad, op wacht had moeten staan. Hij kwam dus voor het vuurpeloton. Als antwoord op de vraag van de negen families, bestelde de regering Di Rupo een studie die pas dit jaar in de openbaarheid kwam. Maar ze waren duidelijk.

    De amnestiewet van 3 januari 1940 stelde dat nagenoeg alle misdrijven die begaan werden door de soldaten tijdens WOI onder de amnestie-maatregel vielen en dus uitgewist werden. Vermits als eerherstel was toegekend, waren verontschuldigingen aan de nakomelingen overbodig. Bovendien, aldus de experts, waren de processen tijdens de oorlog wèl goed gevoerd en allesbehalve tendentieus. Deze bevinding staat in schril contrast met de conclusies van Siegfried Debaeke, auteur van De dood met de kogel. Hij schrijft dat de vooral laagopgeleide slachtoffers niet de gepaste verdediging kregen en soms zelfs niet in hun eigen taal werden berecht.

     

    De ene amnestie is de andere niet

    Een van de familieleden van Alfons Gielen liet in De Morgen optekenen dat hij ‘horen zeggen had’ dat de Franstalige partijen lastig zouden doen

    En zo kwamen er 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog geen verontschuldigingen richting de negen families. Een van de familieleden van Alfons Gielen liet in De Morgen optekenen dat hij ‘horen zeggen had’ dat de Franstalige partijen lastig zouden doen. ‘Ze zien het als een eerste stap richting amnestie voor collaboratie tijdens die andere oorlog. Alsof wij een Vlaams-nationalistische agenda zouden hebben (…). Dat heeft er nu werkelijk niets mee te zien.’

     

    Of er, net zoals in Frankrijk bij ons politieke argumenten meespelen om geen algemene ‘pardon’ te moeten geven? Dat laten we in het midden, wegens allesbehalve zeker. Maar een louter juridische benadering van de vraag van de negen families, dat is toch wel ontgoochelend.

    *

    NASCHRIFT

     

    DE 'HINTS' VAN

    ’t KNACK-ske

    &

    HLN-VTi-mimerke

    *

    1 Aalst. Dat aangespoeld zwart manneke (6 jaar), op weg naar school in de vroege ochtend, dat zich o zo jammer te pletter liep onder een 30-tonner. Aan die fabrieksoprit (die daar al +150 jaar staat, en waar 650 mensen werken)

    Een ongeluk om nooit meer te vergeten….

    Triestig. Zo onder het oog van zijn zwart Mamaaatje. Met aan de hand dat lieve zwarte zusje…Vader was juist die morgen vroeg weg gemoeten.

     

    De Familie en het talrijk opgekomen publiek kreeg een mooie Dienst. Veel luid gesnotterde tranen. Met echt véél volk met veel echt gemeend verdriet. In een volle Kerk. En ’n Priester in vol ornaat. Echt ontroerend.

    **

    *

    Wij, oorspronkelijke blanke mede-gelovigen van ter plaatse, voelen volop mee met dat soort te lande Zwarte Nieuwelingen. Ook al spreken die soms al eens Fransoos in een top-Vlaamse stad…

    Laat het AUB niet waar zijn, dat ook hier een volledig misplaatst carnavals-grap in zit.

    De boodschap is aangekomen. Ook bij de lezer?!!!!

    Waar wij hier ‘Bachten de Kupe’ ervan denken? Kindjes op weg naar en van school zouden (bij drukte) mekaars handjes moeten vasthouden. Anders zijn het net lammetjes die in de Lente vrolijk ronddarrelen. Daar ook waar ze maar goesting hebben.

     

    Djeeske & Sint Janneke

    Die speelden met ’n lammeke

    Al i ’n groengeklaverd land

    *

    En tweedens: “er zullen maatregelen worden getroffen’. Tijdelijk in de schoolomgeving rijverbod voor vrachtvervoer.

    Ja, die moeten maar hun beurt afwachten ergens langs de snelwegen. In Aalst is dat laatste stuk na de afrit hoogstens 500 meter lang. Wacht-uren: voor rekening van?

    New wave politiek? Nieuw schooltje op een veiliger plaats en ’t oud geval heroriënteren richting asiel-opvang….

    Zo is iedereen zowel Blank als Zwart, content. En de tewerkstelling – oud & nieuw - vaart er wel bij.

    *

    2 Sportpaleis 1: A’pen.

    Daar gaat men heen ten dage zeker niet meer naartoe om massaal te sporten. Of zelfs om naar ‘Sport’ te kijken. En al zeker al lang niet meer om er ‘Zangfeesten’ bij te wonen. Tuuthorens. Bonke Bonke.

    Met Het Paleis tot aan de nokken gevuld..

    Da’s alleen nog goed voor Ouden van Dagen en voor Half Demente Sukkelaars.

    Alhoewel! Met zulke inkomprijzen!!!!

    Dat laat hun mager pensioentje immers niet eens toe.

    Neen, dat kolossaal tempel-paleis is thans het geliefkoosde toevluchtsoord voor drank en drugs zoekende jeugd, op zoek naar exquis verheven weekeind vermaak. In de juiste sfeer. Kassa, Kassa, Kassa. En eeuwige roem voor de jetset high level hip hoppers.

     

    -      Waar er surtout op geen €-cent moet gekeken worden.

    -      Waar er vooral zoveel mogelijk talen kunnen worden gesproken.

    -      Waar men door al dat oorverdovende decibel-lawaai tot vele weken later pottedoof van wordt.

    -      Waar iedereen uren aan een stuk letterlijk bedolven wordt onder +honderden lichtflitsen uit alle richtingen.

    *

    -      Waar er nadien uitgezwermd wordt in alle richtingen. Liefst na eerst nog wat bij-gebikkeld te hebben. Lekker nagenieten.

    In goed en vooral vrolijk gezelschap.

    Tegen de morgen zijn er dan sommigen al op de radio. Over kop gegaan. Auto kapuschki. Drie (3) lichtgekwetsten. Één dode. Chauffeur ‘onder invloed’ opgepakt en vastgezet. Vaders en moeders voor de rest van hun leven in rouw.

    Maar goede verdienste voor altijd dezelfde bende ‘Raadslieden’.n neen, Jef Vermassen heeft daar gene tijd voor. Wegens niet spectaculair genoeg.

    *

    3 ‘Dode Hoeken in alle Coburger gevangenissen

    Toeval of opzet? Who knows. Toegegeven: het is wel een opzienbarende manier om het aantal ‘gedetineerden’ op peil te houden. Alhoewel.

    De aanvoer echter zal namelijk, zolang de immigratie niet teruggedraaid wordt – dwz tot de hedendaagse staatsdragende kleurpartijen het land zijn uitgestuurd – de uittredingen blijven overtreffen.

    Dat is enerzijds. Anderzijds is dan weer, dat bij constante groei, de met in de matrassen-handel zal blijven ‘hausen’. En van de krijg moet ze toch leven, dat soort polletiekers.

    Net Hollanders. Die leefden ook van ‘de krijg’, en daarenboven: ze dronken mede.

    **

    *

    4 Sport Paleis 2: Oudejaarsavond

    Ja, die goede oude Heert Goste. Was een echt conferentie-monument geworden. Maar die zal nu wel binnen zijn.

    De troonopvolger?

    VRT beet de spits af met het Nieuws. De ‘Nieuwe”’ is mee met de tijd. Leutig. Maar ‘donker getint’. Perfect Aaantwaarps accent.

    Enfin, we zullen zien

    En vooral horen…

    O Ja, de naam van het geval is Kamal Karmach…

     **

    *

     

     

    Getekend

    Nobenn Nardbaed

    Ma 23/12/19

    *

     

    22-12-2019, 19:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5332

    *

    VOORSCHRIFT

    *

    Over ‘Beschaafd Spreken’ gesproken…’t Is niet allemaal goud dat blinkt! Later daarover meer. Over het verschil tussen ‘Nederlands’ en ‘Vlaams’. Échtig en techtig!

     

    Had ik het niet gedacht?

     

    “Dreeten hee were an mien krek’n êzeten!! ‚t Is altend ‘toed en zeiste! Ie moet mêe zqien poot’n ut mien schuven bluven”.

    *-*-*-*

     In het ‘Beschaafd’ zou dat worden:

     

    ‘Den André heeft nog maar eens te meer dievelings een beetje van de krieken van mijn eigen kriekenboom gestolen. Het is altijd van het oude en hetzelfde. Hij moet eens leren met zijn grove handen uit de laden van mijn schrijftafel te blijven in plaats van deze onderste boven te snuffelen.

    DEKEN DEBO Taalpurist (Harelbeke)uit de gouden jaren van Meester Guido Gezelle (°1830): daar moet ik dringend eens grondig werk van maken!

     

    PRIJSKAMP: Samen tellen we de woorden in het West-Vlaams en in het ‘Nederlands’.

     

    Tel ze gerust, en U zult met mij akkoord zijn, dat het West-Vlaams idioticum zelfs compacter is dan spreekwoordelijk het Engels.

    Waar zouden die deze tijdbesparende compactheid dan anders wel geleerd hebben? Over weerskanten Het Kanaal stam- verwantschap gesproken.

     

    Nè!!!!

    **

    *

    Het hoeft dus helemaal niet te verwonderen dat Sjarel Premier en Grote Piet van de EUSSR in Brusellabad geen van de twee talen convenabel spreekt. Noch de Vloms van bij ons, noch The English of there.

    Dat komt deels door zijn afkomst, deels door zijn pretentie à la Coburgia , maar vooral door zijn Francofone imperialistische hoogmoeds-waanzin.

     

    Ik heb gezegd.

    **

    *

    En dan Panamarenko!

    Een groot ‘artiest’ is ons ontvallen. De man met al zijn talent

    Pa na Ma en C°

    is slechts 79 jaar mogen worden. Maar dat wist U al, het werd meer dan voldoende uitgebazuind. In zijn situatie moet het op een of meer dagverse maagden min of meer niet meer zijn gekomen. Van horen zeggen, hé. Dus, eh… wat moeten wij daarover denken?

    Die 72 stuks, allemaal gegarandeerd dagvers en - van horen zeggen: Aids-vrij en ingeënt tegen de pokken en ander medisch ongemak. Enfin, van de soort die volgens het succesboek van een zekere Mo-met-Ham uit het Midden-Oosten in feite aan iedere ijverige gesneuvelde Islammer zouden zijn toegezegd. Die betekenen helemaal niets in de ogen van deze steenrijke olie-pomper van beroep die daar leven.

    Met geld koopt men de boter!

    *

    Nu volgt als U mij toelaat en Allah mij daarvoor niet op slag neerbliksemt op iemand er op uitstuurt om mij een mes in de buik te steken; deze stevige SNEER. Want daar in Oman is ‘Eigen Volk Eerst’ serieus van toepassing…

    Versta me niet verkeerd. Daar in dat pietrol-land dat overvloeit van aardolie en aardgas, is iedereen, van de wieg tot het graf, naast Oman of Ovrouw, er ook meteen een knievallend islammer. Hier bij ons in Vlaanderen wordt Het Eigen Volk gewoon in een cordon sanitaire als achter prikkeldraad, opgesloten. Ook inzake ‘Religie’ bestaan hier uitsluitend dwingende voorschriften. Islammerij of niet…

    Ja Ja, en dat noemt men dan liberaal en up-to-date…


     

    Tja, het is maar lok men het bekijkt.

    Veel eeuwen geleden dwongen bij ons ook de Hoge Heren en de nog Hogere Dames (omdat die schrijlings in het zadel zaten?) ook nog eenzelfde soort haast goddelijke eerbied af. Later was dat respect alleen nog voorbehouden voor de Pastoor, de Baron, de Dokter en de Hoofdonderwijzer. De ene soort bestaat ondertussen niet meer, of ze wordt gewoon onder de voert gelopen. Persoonlijk laat mij dat allemaal koud. Toch binst de dag. Maar ’s nachts laat ik er mijn slaap voor.

    Altijd maar dat ene woordje dat blijft rondspoken in mijn hoodfd.

    Maar ja, met al die vele ‘staatsdragende partijen in deze bananenrepubliek van ons… stel ik mij de vraag zoals zo lang geleden wijlen Berten Rodenbach (1856-1880) dat uitdrukte:

    “Waar is der Oud’ren fierheid nu gebleven.”

    Wordt het wachten op Godot, of wordt het hopen op iemand die nadert als een TVG, van het kaliber van, om maar iets te zeggen, van ene …Viktor Orban?

    DE SULTAN VAN OMAN, HET UZ LEUVEN EN DE BELASTING- BETALER

    **

    *

    https://doorbraak.be/de-sultan-van-oman-het-uz-leuven-en-de-belastingbetaler/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Bedenkingen bij het medisch toerisme richting Vlaanderen.

    **

    *

    Hoog bezoek valt Vlaanderen, en meer bepaald Leuven deze dagen te beurt. De Sultan van het steenrijke oliestaatje Oman, ene

    **

    sultan

    Qaboos bin Said al Said,

    komt zich in het UZ Leuven laten behandelen voor darmkanker.

    **

    *

    De man is al 79 en kinderloos. In Oman betekent dat: zonder opvolger. Dus wil hij de eeuwige vakantie met de 72 maagden nog even uitstellen en zijn keuze viel op het Leuvense Universitair Ziekenhuis, hoog gewaardeerd voor zijn medische zorgkwaliteit speciaal inzake kankertherapie.

     

    Sultan Qaboos bin Said al Said

    **

    *

     ‘Moge zijne majesteit de Sultan snel genezen, want hij is een bron van inspiratie en van trots voor het Omanische volk, dat hem trouw blijft tegenover de Almachtige’, zo luidt het officiële communiqué van het Golfstaatje zonder grondwet en zonder parlement. Om tussendoor gerieflijk gehuisvest te zijn, huurde de Sultan meteen tot eind januari het hele viersterrenhotel

    **

    The Fourth

    *

    op de Leuvense Grote Markt af, kwestie van wat beenruimte te hebben. Daartoe werden de gasten die al voor de eindejaars-periode gereserveerd hadden, zonder boe of ba buiten gekieperd. Iets om op Tripadvisor te plaatsen: een hotel waar je nooit zeker bent van je reservatie. Ook in het bijbehorende restaurant

    **

    *

    moet u die periode niet gaan, mocht u dat van plan geweest zijn: twee maanden helemaal voorbehouden aan de Omaanse vorst en zijn gevolg. Leuven wordt twee maanden een stukje Sultanaat.

    De Warmste Week

    Maar terug over naar de reden van zijn bezoek aan de oude universiteitsstad: het ultramoderne Universitair Ziekenhuis

    **

    *

    Ik kan me voorstellen dat de Sultan niet moeilijk zal doen over de te betalen factuur voor de vijfsterren-behandeling die hem wordt voorbehouden. Vermoedelijk dan ook met een complete afdeling die voor de gelegenheid ontruimd wordt, want zo’n monarch wil toch Boer Charel niet tegenkomen in de gang. Die zal nog even moeten wachten alvorens hij die endoscoop in zijn achterwerk krijgt.

    **

    Endoscopie

    *

    Er zijn trouwens nogal wat buitenlanders – Nederlanders en Fransen vooral – die onze ziekenhuizen aandoen, om tweeërlei redenen: de hoogstaande medische zorg enerzijds, en anderzijds de snelheid waarmee men geholpen wordt, die afsteekt tegen de soms lange wachtlijsten in het buitenland. Daartoe worden zelfs contracten afgesloten tussen onze ziekenhuizen en buitenlandse verzekeraars.

     

    De vraag is, of dat medisch toerisme alle kosten compenseert die wij aan het personeel, de werking, de infrastructuur en het onderhoud betalen.

    Het UZ Leuven is geen privé-kliniek maar een publieke zorginstelling die mee door de gemeenschap gefinancierd wordt.

     

    Tot 2014 waren de toelages voor infrastructuur een federale én een regionale materie. Sinds de 6de Staatshervorming is dat uitsluitend een Vlaamse bevoegdheid, en is er een enveloppe voor de instandhouding en eentje voor nieuwbouw (het ‘strategisch forfait’). Een nogal technische kwestie, maar samen gaat het over ongeveer een miljard per jaar, voorzien in het Zorg-strategisch Plan Vlaanderen.

    Alleen al dus voor gebouwen en medische apparatuur. Voor de werkingskosten (vooral personeel) draait nog altijd de federale overheid op, ten bedrage van zo’n 8 miljard per jaar.

     

    Wie het UZ Leuven bezoekt, ziet één grote werf voor zich: er wordt enorm geïnvesteerd, en dat is prachtig. Noteer dat dit vooral met federaal overheidsgeld van voor 2014 gebeurt, een reserve die nu pas wordt aangesproken. Feit blijft dat het om enorme publieke middelen gaat, die dus op lokale noden dienen afgestemd en niet op prestigegericht medisch toerisme dat onze eigen wachtlijsten vergroot en zelfs de totaalkost niet dekt. Ik lees overigens dat Oman over uitstekende, moderne ziekenhuizen beschikt, dankzij de overvloedige olie-inkomsten. Wat drijft de Sultan dan naar hier? De ongesluierde verpleegsterkes? We spreken dan nog niet over de extra politiemensen en veiligheidsdiensten die dag en nacht in de weer zullen zijn om al dat schoon volk, in twee propvolle Boeings 747 gearriveerd, gedurende twee maanden te surveilleren.

     Kostenplaatje?

    Tot slot nog dit. Jaarlijks vindt in onze contreien de Warmste Week plaats, het goede doelen-festival van Studio Brussel waarin de Stichting tegen Kanker ruim aandacht krijgt. Deze vereniging zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geld dat zijn weg vindt naar onderzoekscentra en universitaire instellingen. Weerman Frank Deboosere is een enthousiaste fan van dat kanker-fonds.

     

    De Vlaming sponsort zo twee keer de hoog-technologische geneeskunde die voor hem wordt uitgebouwd, één keer als belastingbetaler, één keer als milde schenkers. Zou het immoreel zijn om een heel klein beetje het principe van ‘Eigen volk eerst’ in het achterhoofd te houden? Of toch tenminste te zorgen dat Sultans en andere medische toeristen echt de volle pot betalen, en liefst met een stevige toeslag? Kan iemand daar eens een parlementaire vraag over stellen?

    JOHAN SANCTORUM

    *

     Vlaams leren? In de eigen Hoofdstad, ja zelfs in ’t EUSSR-Parlement in de eigenste regionen?!!!! Tafelrond, zegt U?. Dat en zal volgens mij zekerlijk niet gaan. Want zo’n monarch wil toch zo’n Charel niet tegenkomen in de gang.

    NASCHRIFT

     *

    Ach die Mister Speaker in het Londense Lagerhuis. Heeft U enkele dagen geleden op deze blog dat verhaal ook gelezen? De nieuwe speaker in het Lagerhuis in de UK is nu opnieuw ’n Labourderer (!) maar met de PRUIK grijpt die terug naar de traditie van de jaren ‘33. Allez, toch volgens Harry De Papee in Doorbraak.

    1933 !!!!

    Is dat niet toevallig het jaar dat Adolf Hitler v/h Deutsche Dritte Reich & overal elders in de EU van de toenmalige Nieuwe Orde aan de macht kwam?

    Sjarel ¨premier” is nu de Reichsführer van de Nieuwe Wereld Orde.

    Nieuwe tijden, maar dezelfde Nieuwe Orde!!!! Tijd dus om orde op zaken te stellen…

    Toeval of opzet? Who knows…

    Over traditie gesproken. Wat een wereld van verschil tegenover de soort achter-doendertjes à la Bart Stommelein. Met col en plastron en deftig gekleed, lijk den Donald in Amerika. Nen domme achter-doender is ’t ja?!!!

    Style New Look, om evenals den Trump, de tromp te steken tot aan de sterren toe.

    Maar of de kopij even goed zal zijn als het origineel?

    Want denkt die wel?!!!

    Speelt het spel nog straffer dan een mandoline.

    **

    *

    Zaterdag 21 December 2019



    22-12-2019, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5DR BR

    *

    ‘De federale sleutel ligt bij Open Vld en CD&V’

    **

    Doorbr

    https://doorbraak.be/de-sleutel-ligt-bij-open-vld-en-cdv/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Interview met Europees parlementslid Geert Bourgeois (N-VA)

    **

    *

    21 DECEMBER 2019 Nicolas Van Haecke

    *

    Geert Bourgeois behoeft weinig introductie. Hij stond aan de wieg van de N-VA en was al jaren Vlaams minister voor hij in 2014 minister-president werd. Die bladzijde heeft hij intussen omgedraaid: ‘Ik ben 68 jaar, ik heb een hele mooie politieke loopbaan. Ik had het nog graag gedaan maar ik heb geen enkel probleem met het feit dat Jan Jambon dat doet. Hij gaat het uitstekend doen.’ De Izegemnaar verdedigt nu met evenveel degelijkheid, inzet en dossierkennis de Vlaamse economische belangen op het Europese toneel. Dit met een rotsvast geloof in vrijhandel, zowel binnen de EU als in de wereld: ‘1 op 3 van onze jobs in Vlaanderen hangt af van export. In de EU is dat maar 1 op 7. Om maar te zeggen: Vlaanderen is een handels-natie.’

     

    U bent 5 jaren minister-president geweest. Hoe kijkt u terug op die periode? Waarop bent u het meest trots?

    We hebben ook een heel sterk pad getrokken voor onderzoek en ontwikkeling

    Bourgeois: ‘Dat is politiek de mooiste periode geweest uit mijn leven. Je zit aan het stuur, je bepaalt het beleid. Waar ik meest trots op ben, is dat we grote lijnen getrokken hebben voor de toekomst, zware investeringen gedaan hebben, ook een omslag gemaakt hebben in de bestedingen. Dit land leidt namelijk aan de ziekte dat de lopende uitgaven altijd maar gestegen zijn en dat er een tekort is aan publieke investeringen. Daar hebben we een omslag gemaakt. We hebben ook een heel sterk pad getrokken voor onderzoek en ontwikkeling en budgettair orde op zaken gezet. Als enige in het land zijn we erin geslaagd een evenwicht te bereiken. De begroting 2019 zal ook in evenwicht zijn, Oosterweel inbegrepen. Dit ondanks de zeer grote besparing die we hebben moeten doorvoeren in het begin (2 miljard euro omwille van de zesde staatshervorming).

    *

    Lees verder via bovenstaande link

    *

    NASCHRIFT

    *

    En zo leutert sie twee nog een heel stuk door…

    *-*-*

    Ben begin de jaren ’70 nog met ’n groepje Ieperlingen die in m’n jeugd gemeenschappelijk als ‘Zwarten’ bekend stonden (klanten van mijn latere expertenbureau) bij hem aan huis geweest. Wat was dat toen ’n bitterjong stukje Advocaatje. ’n Vriendelijk en voorkomende jongeman. Maar eerder (volgens mijn gezelschap) een besluiteloze Raadsman. Nochtans uit het goede hout gesneden. Als U begrijpt wat ik bedoel. Maar ik moet toegeven: hij maakte indruk.

    En dan, wat later, dat financieel schandaal. Opzij geschoven want de schuldige was… zijn vrouw. Nadien nooit nog iets van gehoord. Doofpot? In der minne geregeld? Het ging, volgens de plaatselijke Media, over misbruik van fondsen van de (verkeerde?) clientèle.

    *-**-*

    Verdediger van Vlaamse belangen bij de EDUSSR? Op plaatselijk niveau weinig van te merken. Zoals trouwens het geval is met de meeste van dat soort fin-de-carrière -hovaardigheidsbekleders

    *-*-*

    Ja Ma: je hebt gelijk. Dat ruikt naar kwaadsprekerij. Maar toegegeven: zo ene als de Geert hadden we als Vlaams President (…) nog nooit gehad. Jan Achterhesp, zijn waardige opvolger, en een (wegens zijn vastberadenheid) van mijn grootste favorieten, zal straffere toeren moeten uithalen om deze ‘Burger’ naar de kroon te steken.

    **

    *

     






    22-12-2019, 06:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 NAELTJES

     

    HET ‘NIEUWE SOCIALISME’ KOMT ERAAN:

    OP BASKETSLOEFEN.

    **

    http://nageltjes.be/wp/

    *

    Geplaatst op 16/12/2019 door a. griffon

    **

    *

    Het nepotisme van het socialisme slaat al eens een generatie over.

    Conner Rousseau is de kleinzoon van

    **

    Fredy Willockx (SP-a)

    *

    de ex- burgemeester van St Niklaas, ex -minister van PTT en pensioenen, groot aanhanger van België, een overtuigd royalist en grootkruis-ridder in de kroonorde…..en minister van Staat voor het leven samen met kompaan Willy Claes .

    ’t Is maar dat je het weet wanneer je volgende keer van plan zou zijn om voor de sossen te stemmen 😉 ·

    *

    NASCHRIFT

    *

    Ik wist het. Ik wist het. En het is niet alleen zijn 45-tijgers die me stoorden. Het ventje zelf ziet er uit als een cleane drugverslaafde maar ergens toch een soort van vitale straatloper. In staat van ontbinding. Waarschijnlijk hoog gediplomeerd. En ja, van afkomst zelfs schatrijk, zoals een echte sosse past. Noblesse oblige.

    Van zijne Pepé, de Wullox-mossel, moogt ge zeggen wat ge wilt, maar veel kwaads is er niet over te zeggen. Allemaal achterklap en commere-gekonkel. Een échte vriend des Konings was hij, net zoals de Ouaarde Ouielfriede Martens de vriend van Boudewyn Met-De-IJzeren-Arm. Dien andere Coburger, die op een haar na bijna heilig werd verklaard. Och, dat was de tijd van ons aller Regina Fabiola di Mora y Aragon. De Spanjola. Zij was als halve trouwboek de opvolgster van zijn vroegere minnares, die de 2de vrouw was van zijne bloedeigene Père, de Hitler-vriend helemaal tot in Berchtesgaden. Wete nog?

    In ieder geval, van deze Freddy Willox kunnen er zo geen lelijke dingen verteld worden als van zijnen boezemvriend, ex-minister Willy Claes. Die was ooit, als grote NAVO-baas, maar ook als veroordeeld crimineel in het Agusta Schandaal, afgezet. Hij was echter wel ne goede musicus. Iets wat hij nog altijd schijnt te willen doen. Allezeg, toch volgens den TeeVee.

    Van Willy Claes is inderdaad van alles bewezen. Van Freddy Willox echter nooit niets.

    Ja, ’t is waar wat de mensen zeggen. ‘Het geluk vliegt. En wie het vangt, heeft het’.

     **

    *










    22-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 TSCHELDT

    1TSCHELDT

    Rutten en haar onblusbare Goesting

    **

    https://www.tscheldt.be/rutten-en-haar-onblusbare-goesting/

    *

    Over een zekere Mandolline wier snaren op springen s taan

    *

    12 december 2019 Pico Bello

     *

    Zoals we al maanden geleden rapporteerden is het voor de zoveelste keer de individuele ambitie van een individuele voorzitter die de liberalen in tweeën splijt. We verhaalden dat Gwendolyn Rutten via de MR van de PS de hoogste post in het vooruitschiet kreeg indien ze toestemde met een paars-groene regering, al dan niet gestut door de CD&V en/of CDH. Dat leek zulke politieke science fiction dat het bericht onaangeroerd bleef.

    Na de veelvuldige ruzies binnen het Open VLD-bestuur die naar buiten kwamen werd duidelijk dat de partij-toppers hun keuze hadden gemaakt voor paars-groen. Soms in de ogen van sommigen als enige realistische uitweg, dan weer als verzekering om niet uit de boot te vallen, maar telkens weer die ene constante: Rutten en haar Goesting.

     **

    *

    Nadat vorige week maandag een dosis blauwe plekken was ontstaan en de nota Magnette vanuit blauwe hoek werd gelekt is de botsing der ego’s openbaar geworden. En nadat de geheime ontmoeting tussen de zes ruggengraat-partijen van toekomstig paars-groen N-VA en CD&V de gordijnen had ingejaagd vond er afgelopen zondag 15/12 alweer een geheime vergadering plaats, ditmaal enkel met liberale kemphanen. Diepe wonden werden geslagen op een top-persbijeenkomst die niet zo toppie-toppie verliep. Over de twee kampen kon men inmiddels al volop overal in de pers lezen, ook over de opstand van een pak liberale burgemeesters.

    Zondag viel echter voor het eerst het woord ‘afscheuring’. Wat gaan die opstandelingen doen? Zich aansluiten bij de N-VA waardoor er wellicht weer wat misnoegde Vlaams-nationalisten naar het Vlaams Belang versassen? Of komt er alweer een nieuwe formatie op het politieke speelveld? De wederzijdse afkeer zat zondag ongezond diep dit keer. Een Alexander De Croo bijvoorbeeld wil echt niet onder een Rutten in een federale regering belanden. Als men nu zelfs de geplande voorzittersverkiezing van maart 2020 zou overwegen te moeten uitstellen tot er een regering ter wereld komt zegt dat alles over de blauwe gemoeds toestand. De scheldwoorden over en weer vind je zelfs niet in ‘tScheldt terug.

     

     Intussen gaan Joachim Coens van de CD&V en Georges-Louis Bouchez (à la reine?) van de MR als maagdelijke voorzitters de ‘Mannen uit de Gamma’-sketch van Bart Peeters en Hugo Matthysen naspelen. ‘Ik wilde graag enige informatie omtrent een inlichting over een vraagske’. Ze kunnen ook nog OXO spelen op de geruite clownsjas van Joachim.

     *

    NASCHRIFT

    *

    Wat ’n opbeurend stukje poëzie! Vlotte pen, fonteinheldere ideeën: ’t zijn lijk David’s psalmen, ’t is lijk orgeltaal…

    Al jaren lees ik ‚tSCHELDT, zelfs al van in 2002, toen we pas in Italië waren gaan wonen. Het waren als twee dromen die samensmolten. Het zielsverwante warme Italië en de nog warmere stem uit de Heimat. Eerst van de veel te vroeg overleden Bert Murrath, en sedert korte tijd van zijn opvolgers. ’t Zijn echte cracks. Één enkele lijn door hen geschreven is 100 keer méér waard dan ergens 1 vol jaar HUMO.

    Zo brachten ze deze keer mij op het idee dat de MR, de Mouvement Reformateur, niet alleen de weerspleet maar ook de ware mentor is van de Open maar altijd Gespleten VLD. Wat eigenlijk voor niemand geen nieuws meer mag zijn….

    Waarom zouden wij die een en ondeelbare familie Blauwe Geschelpten dan niet ineens gelijk stellen met de bandietenbende van al die Robespiere’s die vanuit Parijs, de zogenaamde Lichtstad, in 1789 tot op de dag van vandaag de hele wereld deden sidderen?

    Reformateurs dus. In het Beschaafd zou dat kunnen vertaald worden als de Hervormers.

    Een groep fanatiekelingen die als perpetuum mobile altijd maar voort alles willen veranderen. Naar hun goesting van het moment. Hervormers uit pure nooit te stillen goesting!

    En van dat soort goestingdoeners is Sjarel Michel nu (in slecht Vlaams en nog slèchter Engels) de Big Boss van de EUSSR.

    Moge de Hemel ons genadig zijn…

     **

     

    *

    Is mij tenslotte ook nog opgevallen, de zeer rake omschrijving van de totaal verworden zogezegde ‘Élite’ die sedert WO 2 dit apenland regisseert. Om er in de eerste plaats zelf stinkend rijk van te worden…

    Leest U even mee?

    de zes ruggengraat-partijen”

    En om dit kramikkel rammelend geraamte te ‘leiden’, was dat Mandoline-geval nu zo’n grote goesting aangepraat. Bah!

    *








    21-12-2019, 09:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR

     

    L’Homme de ‘La Mancha’

    **

    https://doorbraak.be/lhomme-de-la-mancha/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 DECEMBER 2019 Catherine De Monie

    **

    *

    Zo ging het: we zaten in de Bourla op een natte zaterdagavond, en kregen spektakel. L’homme de La Mancha. Overtuigend gebracht, voornamelijk dankzij het voorwerk van Cervantes en Brel. Verder ga ik geen namen noemen.

     

    Allemaal mee naar La Mancha

    Als toeschouwers waren we helemaal mee in het verhaal, we konden het wilde geraaskal van Don Quichot de La Mancha vatten, die behoefte van hem de lelijke onmiddellijkheid van het leven te overstijgen. Ecoute-moi pauvre monde, insupportable monde, c’en est trop, tu es tombé trop bas. Ja, ja, dàt begrepen we.

     

    We: in het publiek zaten mensen die ik van ver of dichtbij kende. Danielle, de vroegere buurvrouw, onlangs gediagnosticeerd met kanker; gelukkig was de borst-reconstructie zeer vlot verlopen en kreeg ze goede (terugbetaalde) zorgen en steun. Wilfried, al jaren zonder werk, een verlichte geest in een kapot lichaam; hij hield het nu op een borrel af en toe, en muziek, dagen vol. Sinds de overheid cultuur-uitjes voor kwetsbaren steunde, had hij zich een lauwe passie voor theater ontdekt. Anita en haar nieuwe protégé, die ze Nederlands onderwees en wegwijs maakte in de labyrint van toeslagen en tegemoetkomingen. Elisabeth, en grande beauté, haar prooi aan haar zijde: ze had, niet te geloven, een natiebaas gestrikt!

     

    We waren helemaal mee, met Sancho, schitterend neergezet door een rondborstige acteur van niet-nader-te-noemen kleur. Ik vroeg het mij af, trouwens: of het niet wat gevoelig zou liggen bij het publiek, een man van niet-nader-te-noemen kleur als dienaar van Don Quichot? We waren helemaal mee, met Dulcinea, pardon, Aldonza, ook al kon ze overdreven gesticuleren – maar ja, we hadden betaald voor een goede avond en wie betaalt voor plezier kijkt niet te nauw op wat het kan bederven.

     Gedwongen ovatie

    We waren zo helemaal mee, dat er applaus kwam voor het orkest, en nogmaals applaus voor de spelers, en luider applaus voor wie het meest zelfverzekerd vooroverboog, en er waren mensen die recht stonden en meer van dat soort dingen die eigenlijk willen zeggen ‘we beleven hier met z’n allen een uniek moment, en dat ik er als toeschouwer bij ben, maakt mij bij contaminatie ook een beetje uniek’.

     

    De ondertitels staan klaar, hij noemt dat ene, zwaarste besparingsgetal, nodigt uit tot mondigheid

     

    Maar hoed je voor dergelijke besmettingen: voor je het weet staat een joviale kunstmanager op de scène en roept hij iedereen op het lied van de avond mee te zingen, als protest tegen de besparingsronde in de cultuursector. De ondertitels staan klaar, hij noemt dat ene, zwaarste besparings-getal, nodigt uit tot mondigheid en daar gaat de zaal: ‘Rêver un impossible rêve… Tenter sans force et sans armures, d’atteindre l’inaccessible étoile…Et puis luttez toujours, sans questions ni repos…‘.

    **

    *

    De spots worden nu gericht op de to

     

    eschouwers – wie niet mee doet, is gezien – en iedereen keelt mee.

     

    Flashback met Che

     

    Zo ging het toen: we vertrokken, net verloofd, op reis. Naar een eiland in de Middellandse Zee, eind jaren ‘80. We hadden zelfs een hotelletje geboekt. De hotelbaas had argwaan: een man en een vrouw, niet gehuwd, kon dat wel in zijn hotel? Maar toen we onze huwelijksintenties te kennen gaven, werd hij erg vriendelijk, verwennend zelfs. We kregen extra lekkers bij elk ontbijt, hij maakte dan lange praatjes met ons en vroeg ons uiteindelijk zelfs op een receptie die hij organiseerde om de nieuwe hotelvleugel in te huldigen.

    De laatste stuiptrekkingen van het communisme hingen als de geur van bedrog aan het ontbijt

    We waren gevleid, maakten ons op, namen deel, hieven het glas en poseerden voor de foto’s. Tot plots achter ons, vanop het eerste verdiep, door het hotelpersoneel een grote spandoek werd ontrold:

    **

    Che Guevara.

    *

    De hotelbaas stelde ons voor aan de Russische ambassadeur en enkele communistische acolieten. Of we allen wat dichter bij elkaar konden staan, voor de foto. We bedankten daarvoor, stapten prompt op. We hadden goedgelovig aan een receptie willen deelnemen, niet aan een politiek statement. De laatste stuiptrekkingen van het communisme hingen als de geur van bedrog aan het ontbijt voor de rest van ons verblijf.

    Scala

    Zo gaat het: keizerin Sissi is uitgenodigd in het Scala van Milaan. In de zaal zit opgehitst volk dat de Habsburgers niet langer lust. De Oostenrijkse hymne wordt keurig opgevoerd, en dan klitten de Milanezen plots samen tegen de keizerlijke macht. Ze voeren vanop de parterre Nabucco’s Slavenkoor op. Dan valt de stilte, gespannen: hebben we effect gehad, is de keizerin dodelijk vernederd? Romy Schneider haalt haar meest performante glimlach naar boven, en met gemeten elegantie doch hartig, klapt ze in haar handen. Compleet verrast door haar reactie, terstond terugvallend op oude reflexen, klapt de zaal dan maar mee. Historisch niet correct?

    Tja, gisteren zong Don Quichot het nog voor ons, Qu’importe l’histoire, pourvu qu’elle mène à la gloire. Dat de kunst-manager ons dàt stukje niet liet opvoeren…

     

    Ik kan maar veronderstellen dat de kunstminnende Danielle, Wilfried, Anita met protégé en Elisabeth met prooi, gisteren meezongen vanuit eenzelfde Verdi-gedreven overtuiging: de illusie te participeren aan rechtvaardigheid.

    Doch, zoals Aldonza, houd ik de voeten op de grond. Zij laat zichzelf pas toe te geloven in de zotte man van La Mancha als zijn onzin geen kwaad meer kan. Namelijk op zijn sterfbed. Dan speelt ze eenmalig en voluit, zijn Dulcinea. Bij wijze van verhaaltje, voor het slapengaan.

     

    Ach, burgers, gaat u naar toneel of op hotel, blijf kritisch: de spandoek van Che Guevara had even goed een spandoek van Karad¸ić kunnen zijn. Het ìs een abominable monde, en we zijn allen ‘ridders van de droevige figuur’. Uiteraard heeft U niets aan deze boodschap; u wil nu wel weten hoe het verder moet met de geslonken cultuursubsidies. Antwoord: het is wachten op Sissi.

    *

    NASCHRIFT

    **

    *

    Ondergetekende was eerst zinnens ‘aan den lezer’ slechts een kort VOORSCHRIFT te serveren. Zoals reeds een paar dagen gebeurt. U weet wel: lees verder via de link hierboven. Maar het geheel is mooi en zo spannend, dat ik het niemand wil onthouden.

    Anders gezegd: U moét het gelezen hebben, zodat niemand meer kan twijfelen aan Uw verstandelijke vermogens….

    Enne, van mijnentwege een goede raad: zwicht U comme ça van de Boerlala!!!!

    *














    20-12-2019, 05:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 GUVAAL

     1 GUVAAL

    **

    *

    20-12-2019

    Vuye’s recept

    **

    v & w

    *

       Na de harde woorden van Magnette (SP), die de N-VA een staatsgevaarlijke partij noemde en Jean-Luc Crucke (MR), die vond dat de Vlamingen de Walen als ‘Untermenschen’ beschouwen, plus daarbij de vaststelling van Demotte dat SP en N-VA nooit zullen samenwerken in eenzelfde regering, kan er daardoor geen federale regering gevormd worden zonder de SP noch een Vlaamse zonder de N-VA. Het enige alternatief blijft dan nieuwe verkiezingen, waarop aan Vlaamse kant alleen het Vlaams Belang zich zal verheugen. Volgens de laatste peiling van Het Laatste Nieuws, VTM en RTL – volgens mij, maar ook volgens

    **

    https://www.tijd.be/dossiers/kaaiman.html

    Kaaiman (!)

    - de meest objectieve bevraging in de Belgische politiek - haalt het VB nu al evenveel stemmen als CD&V, SP.a en Open VLD samen.

       In deze rubriek heb ik al meerdere keren geschreven dat de formule om Belgische federale regeringen te vormen niet meer werkt en dat er iets anders moet worden uitgevonden. Ik had het dan over een direct gesprek tussen de gewestelijke deelregeringen, maar dat kan ook iets anders zijn. Want er kan nl ook e.e.a. veranderd worden zonder staatshervorming.

    **

    *

    Hendrik Vuye en Veerle Wouters,

    *

    de zogenoemde fractie V&W, die uit de N-VA zijn gestapt; hebben daarover een boek geschreven: ‘Sleutels tot Ontgrendeling’, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe we voor een deel van onze Vlaamse aspiraties helemaal geen hervorming nodig hebben. Vuye is een grondwetspecialist die, nota bene, doceert aan de universiteit van Namen en Wouters is handelsingenieur die informatica en economie doceerde.

     

       Mochten er nieuwe verkiezingen komen – een nieuwe modetrend zou men zeggen (in de UK 4x in 5 jaar, in Spanje 4x in 4 jaar en in Israël zelfs 3x in één jaar) en de Vlaamsnationalisten in Vlaanderen eindelijk meer dan 50% halen in hun eigen regio, dan houdt niets hen tegen de artikelen van de Wet, die volgens V&W geen staatshervorming hoeven, te realiseren.

    ‘Sleutels tot Ontgrendeling’ is uitgegeven door Doorbraak, de website van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). 231 blz met een uitvoerige bepaling van alle begrippen ter zake.

    *

    NASCHRIFT

    *

    Mijn God, wat ’n opluchting. Na meer liefst vijf (5) volle dagen en nachten is ‘m weer daar. Met op meer dan volle kracht vooruit! Was er gewoon even van tussen uit geknepen. Moet kunnen. We leven tenslotte in een soort vrije… ’Staat’. Wat bijlange nog niet hetzelfde is als leven in een onafhankelijk en vrij ‘Land’.

    Een Land dat ligt tussen de Zee en (rond) de Schelde.

    Het verschil van de differentie is, dat thans bespreekbaar geworden gebied aan de overkant der Taal- en Profitariaatsgrens…

    **

    *

    Allez, ’t is goed. De maten zij blij en mijn archief geraakt gestoffeerd met straffe kost.

    Ende goed, alles goed.

    Tot morgen?

    *

    Maar eerst nog dit. Die uitspraak van Jean-Luc Crucke (MR), de opvolger van Sjarel Premier, thans sedert 1 December de Hoogmoedige EUSSR President

    Met 5 gepantserde dienstwagens + chauffeur en een ‘Staf’ van maar liefst 80 medewerkers, … dat stuk onbenul van ene Zaan Loek Crukkevent, draait met zijn uitspraak dat wij Vlamingen, zijn Waalse rasgenoten als ‘Untermenschen’ zouden behandelen, draait die redenering gewoon om.

    Een kwalijke lelijke maar o zo doorzichtige werkwijze van Slinx, Schots en Scheef. Schreef ik hier al regelmatig neer. Remember?

    Zeg van een ander wat ge in de grond zelf zijt, zo voorkomt ge om datzelfde verwijt op de eigenste Slinxe nek te krijgen.

    Hebben ze nog geleerd bij Nonkel Dolf van het 3de Reich…

    Losse flodders, maar ter waarschuwing daar ze misschien wel eens als ’t er op aankomt, het eerste schot zouden kunnen sch..ten in hun broek?

    *











    20-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5331



    VOORSCHRIFT

    **

    Wat zou er schelen met ons aller goede vriend Guvaal? Zijn laatste stukje was van Zo 15de..

    Zo niet, hé m’n best kerel! Er niet zo maar zonder boe of bah er vanonder muizen. Dakanie.

    Toch nooit last met de staat van Uw gezondheid, hoop ik. Gewoon wat harder op de tanden bijten! Intussen ’t allerbeste gewenst voor Uzelf & de Uwen.

    **

    *

    Ander Nieuws van het Westelijk Front?

    Dat ik een het nie een zoude kunne zeggen.

    Tenzij dat verhaal uit 2018 daar ergens bij de Kaasboeren in Holland. Waar een blanke stokdove zwaar invalide jongeman op een (drukbezocht) kinder-speelpleintje vermoord werd. Met de blote vuist morsdood geslagen en geschopt. Door een groepje van een 5-6tal getinte Nieuwelingen. Zij dachten, als goede (verstrooide?) begeleidende vaders, gezien te hebben, dat ‘de dader’, met belagende seksuele verlangens een vierjarig meisje zou hebben lastig gevallen. Zo hadden zij het bedacht. Waarschijnlijk op aanraden van hun ‘Raadsman’.

    Of was die dove zwaar gehandicapte sukkelaar iets aan dat kind (die kinderen) aan ‘t vragen? Of zij zich amuseerden, bvb… Of zij niet moesten schuilen voor de regen?

    Uitspraak van de Rechtbank?

    Vrijspraak.

    Neen, het was geen moord. Bijlange niet. Slachtoffer had het zelf uitgelokt. Bewijzen liggen voor. De Raadslieden van de op klaarlichte dag groeps-moordenaars waren zééééér tevreden. De daders zelf wilden wel niet in beeld komen.

    Ben ik nu toch wel dat Arabisch woord voor ‘onderwerping’, bijna vergeten, zeker Het stond hier op deze blog jarenlang meer dan eens te lezen. Niemand hoeft zich te pletter te zoeken: dat woord is TAQYILA.

    For your bestwill: don’t forget it anymore!

    De VTM ‘speaker’ zelf, hoe zag die er uit? Die zag er zelf zeer zelfvoldaan uit. Hij glunderde. Want misdaad hoeft beloond, en niet bestraft te worden. Was da naa mê aa? …

    **

    *

    O tempo! O mores!….

    Zo ‘vergevingsgezind’ is men bij ons in Coburgia helemaal niet. De gevangenissen zitten vol, ze lopen zelfs over. Dan stoppen we ze maar met meerderen in dezelfde cel. Kan er (mèt pyjama?) geslapen worden op matrassen, op de blote cement. Één matras per persoon… Wa dachte gij wel!

     

    **

    T

    *

    Dat die overbevolking en al die criminaliteit iets zou te maken hebben met drugs en/of als voorproefje van de aan-de-gang-zijnde Islammerij-Invasie? Wat ’n criminele opmerking!

    How dare you!

    **

    *

    **

    ??????

    http://www.golfbrekers.be/

    *


    *

    Niet voor ’t een of ’t ander, maar ik had graag de mening over dit alles gehoord van onze hoogst- en bloedeigen JMDD.

    **

    *

    Benieuwd wat die er in Middelkerke van bakt, nu hij daar als Burgemeester schoon schip moet maken in de knoeiboel van de vorige ‘legislatuur’. Ja, die Tsjeven…

    Wanneer wordt nu tegen hen de eerste zaak ‘ingeleid’? Heel Vlaanderen en de ganse Nederlanden, van aan de Somme tot Friesland, rekenen op mannen als U.

     

     MEEVALLERTJE

    *

    Verschijnt vanaf heden op een aparte bijlage. Is gemakkelijke bij te houden.

    *

     

    Stel politici aansprakelijk voor begroting in rood

    **

    https://doorbraak.be/stel-politici-aansprakelijk-voor-begroting-in-rood/

    *

    Daarnaast blijven ook heel wat gemeente-besturen opnieuw rode cijfers o

    Dat de federale overheid al jaren de begrotingen niet meer op orde krijgt is al lang geen nieuws meer. Maar ook de Vlaamse regering had dit jaar een gat van € 600 miljoen in de begroting. De Brusselse regering had een tekort van € 912,2 miljoen, de Waalse regering gaat volgend jaar voor € 435 miljoen in het rood en de begroting van de Franse Gemeenschap gaat in 2020 voor € 708 miljoen in het rood. Daarnaast blijven ook heel wat gemeentebesturen opnieuw rode cijfers optekenen in hun meerjarenbegroting 2020-2025 die momenteel overal in Vlaanderen worden goedgekeurd.

    **

    Lees verder via de link

    *

    *

     

    Besluiten om van te duizelen: Coburgia, in al zijn geledingen, is al bijna 200 jaar failliet.

    M.a.w. het rijkere want werkzame en dus welvarender Vlaanderen is aldus tot op het been bestolen. Bijna zelf tot de bedelstaf gedwongen. Zo goed als tot aan onze achter- achterkleinkinderen om te overleven, zelf gedwongen tot enorme geldschulden tegen woekerrente …..

    **

    *

    M.a.w. alles zou bij ons in de Vlaanders eigenlijk goed gaan. Zeer goed zelfs. En met daarbij, wat een heel stuk beter is, goede tot zeer goede vooruitzichten. Gemoogt zeker zijn!

     

    Ware daar dat duivelsverbond niet, de Taal- en Profitariaat Grens, die sedert 1830 altijd al alles meer dan wegzoog, wegzuigt en altijd zal blijven wegzuigen. Die ons zelf opgezadeld heeft met astronomische Staatsschulden. Met als tweede gevolg, in heel de wereld zo goed als ondeelbaar geheel, virtueel failliet zijnde, de hoogste percentage intresten moet afdokken.

    A.h.w. als een hond die gedwongen wordt om voor de eeuwigheid naar zijn eigen staart te moeten happen…

    **

     

    *

    In het Handelsrecht zijn oplichting, misbruik van vertrouwen, diefstal, misbruik van Overheids-fondsen, de juiste benamingen.

    “Madrid’ lacht daar niet mee, als het bvb over Catalonia gaat.

     

    NASCHRIFT

    “Het Einde van België”…

    **

    *

    Ach! Quelle misère…

    Al die morgen-koffie gazetten met hun allemaal quasi gelijkluidende overzichten. Dag na dag na dag. Ook op Radio Klara. Om hoorndol van te worden. De Eeckhouts (DM), De Sturtewagens (Toepasselijke naam?), de Brinckmannen (DS) en andere Stinckmannen, weet-ik-veel.

     

    Echte lap-smeren zijn het.

     

    Paniekzaaierij! Revolutie. Opstand. Straatgeweld. Bommen. Granaten. Gewonden. Doden. Gesneuvelde winkelruiten bij de vleet.

    Grâce-Berleur Numero Duo in ’t groot? Nieuwe ‘Brugse Metten’, nu in omgekeerde richting? Het wordt ons bij complete soepketels ingelepeld. Maar…

    Wie ten gronde in deze ‘Staat’ wil dat soort revolutie? Toch nooit de soort die eens te meer staat te roepen (of zitten te schrijven), ‘dat ‘de anderen’ en alleen ZIJ de oorlog stokende Neo-Nazi’s zijn.

    Zoals kleuters dan tegen elkaar verwijten als ze zeggen “alles wa dagge zegt, da zijde zelf”…

     

    Ja, die Slinxe ratatouille is, zoals algemeen bekend, wereldwijd daar de uitvinders van. Zo proberen ze de verdenking op henzelf te slim af te zijn. En de massa loopt daar ,nog in ook. Domweg.

    **

    *

    Ce n’est que la vérité qui blesse!

    Zelfs de ferventste Flamingant denkt niet aan geweld. Vlamingen zijn uiteraard voor de vrede. Lamme Goedzakken zelfs! De Nieuwe Vlamingen willen alleen het einde van DIT België. Van de kunstmatige ‘Staat’ door de Grote Mogendheden van toen, geconcipieerd tussen twee totaal verschillende Landen.

    Een totaal voorbijgestreefde constructie, op onderhavige blog met grote afkeer steevast als ‘Coburgia’ weggezet. De waarheid is echter… dat Düren een veel te mooie stad zou zijn…

    **

    *

    La Belgica?

    Om het even in welke haven we binnenkort belanden. Maar aan deze Francofone piraterij moet er op zeer korte termijn een punt andere lijn worden gezet. De tijden zijn er méér dan rijp voor.

    En méér dan rijp gaat al zeer snel over in… bederf.

    Tijd dus voor TVG om snel op stoom te komen.

    **

    *

    In extremis…

    Dura Lex, sed Lex. Ook op de VRT gehoord om 12 uur dat “Madrid’ vanwege de EUSSR het onderspit delft in een bepaald aspect van de Catalaanse vrijheidsstrijd? Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe….

    Secundo..

    Daarnet spoorde ik (in alle bescheidenheid) TVG aan om vlug onder stoom te gaan. Dat zou wel eens dringender kunnen worden dan eerst gedacht.

    Om 12 uur waren de DRIE ‘schietpartijen’ rondom de woning van Bart DeWever (weer eens) in het Antwerpse het nieuws van de dag.

    Dat soort dingen worden zo stilletjes aan een nieuwe Antwerpse manier van leven. Maar deze keer gaat het niet om een of om een paar losse flodders, maar over diverse salvo’s uit een machine-geweer.

    Zijn politie-bescherming werd bespaard? Gone with the wind?

    Gewone criminaliteit? Drugsmilieu?

    Of Vlamingenhaat van uit Scharrelroi? ?

    Zeg dat het nie waar is, hé…

    **

    *

    Doderdag 197 December 2019

     

    19-12-2019, 20:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 3

    Een doorsnee federaal land?

    **

    https://doorbraak.be/het-versleten-paradigma-van-het-federale-belgie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    19 DECEMBER 2019 Koen Tanghe

    **

    *

    Googles Ngram viewer toont duidelijk een sterke toename van het gebruik van het woordje ‘paradigm’ na 1962. Dat heeft alles te maken met de publicatie, dat jaar, van een van de meest invloedrijke non-fictie boeken uit de vorige eeuw: Thomas S. Kuhns The Structure of Scientific Revolutions.

    ‘Paradigma’

    was het centrale woord in dit boek. Het werd in maar liefst 22 verschillende betekenissen gebruikt.

     

    De voornaamste betekenis was echter die van een belangrijke wetenschappelijke theorie die een natuur-fenomeen op een bepaalde manier interpreteert en het onderzoek van een gemeenschap van natuur-onderzoekers inspireert. Denk maar aan Isaac Newtons Principia (1687) of Benjamin Franklins Experiments and Observations on Electricity (1751).

     

    Een bepaalde manier om iets te bekijken

    In het dagelijks taalgebruik heeft de term een meer algemene betekenis gekregen: die van een bepaalde manier om iets te bekijken. Wat België betreft, is het standaard-paradigma nog altijd dat het een doorsnee federaal land is. Vandaar dat kranten-commentatoren bijvoorbeeld zo verontwaardigd zijn dat de regerings onderhandelingen niet opschieten: mocht België een land als een ander zijn, dan zou je inderdaad mogen verwachten dat ze inmiddels al ver gevorderd zijn.

     

    Vorige maand schoten de kranten tweemaal met vereende kracht een salvo van verwijten richting de onderhandelaars. De eerste keer gebeurde dit naar aanleiding van het weer opstarten van de consultaties, door koning Filip, op maandag 4 november.

    In DS viel te lezen dat er geen schot zou komen in de onderhandelingen ‘zolang politiek-strategische berekeningen zwaarder wegen dan bekommernis over de toekomst van België (…).’ Op dinsdag 26 november, precies een half jaar na de verkiezingen van 26 mei, volgde het tweede salvo.

    Jan Segers van HLN vond dat de verliezende partijen naar hun eigen navel blijven staren en dat ze nog altijd hun eigenbelang laten primeren boven het landsbelang. Dat dat landsbelang nog maar moeilijk verzoenbaar is met de zeer diverse belangen van de kiezers van die verliezende partijen, kwam blijkbaar niet bij hem op.

    Precies doordat een wetenschappelijk paradigma nauwgezet toont hoe een natuur fenomeen bestudeerd moet worden, kan het zichzelf in de problemen brengen. Dat gebeurt met name wanneer de natuur tegenstribbelt en er zich fenomenen aandienen die het paradigma niet kan verklaren. In die omstandigheden kan zich een alternatieve theorie aandienen die wel weg weet met die fenomenen.

    De vervanging van het oude paradigma door de nieuwe theorie is, in Kuhns wetenschaps-theorie, de definitie van een wetenschappelijke revolutie. Wat België betreft, bestaat er al geruime tijd een alternatieve theorie en kandidaat-paradigma: het idee dat dit ‘land’ eigenlijk uit twee landen en democratieën bestaat en dat we het bijgevolg veeleer over een Belgische Unie (BU) zouden moeten hebben dan over ‘België’.

     

    Die visie is inmiddels zelfs al doorgedrongen tot de andere kant van de taalgrens, waar men nochtans het meest gehecht is aan het bestaande politieke paradigma. Op 5 november koos Mathieu Colleyn van de zakenkrant l’Echo bijvoorbeeld voor de titel ‘Ceci n’est pas un Etat’.

    Politici dienden volgens hem een fundamenteel debat aan te gaan over het politieke project voor België: ‘Als geen enkele consensus mogelijk is, moeten we durven spreken van een regime-crisis. De Franstaligen zullen dan gedwongen worden om deel te nemen aan een debat van een totaal andere orde: namelijk de vraag wat we nog samen kunnen doen, de mensen uit het Noorden en het Zuiden van het land. Tiens, is dat niet wat de Vlaams-nationalisten enkele jaren geleden reeds eisten?’ Na de verkiezingen had Le Soir al gekopt: ‘Deux Belgique’ (zonder s).

    **

    Lees verder op de link hierboven

    *










    19-12-2019, 12:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 2

    Pruikenpolitiek

    **

    https://doorbraak.be/pruikenpolitiek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 DECEMBER 2019

    Speaker Lindsay Hoyle (°1957) is de nieuwe Speaker of The House in het VK. Maar waar is de pruik?

    **

    *

    ‘Order! Order!’De vorige Mister Speaker van het Britse Lagerhuis, John Bercow, maakte er zichzelf legendarisch mee. Hij deed zijn job opvallend en luid tijdens de brexit-discussies van de voorbije jaren waardoor hij zich een schare internationale fans verzamelde. Dat zijn medewerkers klaagden over zijn brute gedrag bereikte nauwelijks de continentale pers.

    Bercow als showman

    John Bercow – een Conservative – zit niet meer op de hoge groene stoel van Westminster.. Maar hij voert zijn ‘Order! Order!’ op als een foor-aapje. Hij werd ervoor betaald in een Italiaanse show – ‘Ordine! Ordine!’ – en heel recent werd hij in een Londense bus gespot terwijl hij voor het plezier zijn medereizigers tot de orde riep. Van zijn voorgangers is alleen nog barones Betty Boothroyd in leven en ongetwijfeld heeft deze gepeperde dame een niet al te flatterende mening over het gedrag van Bercow. Ze sprak hem ooit op een receptie aan over het feit dat hij het eeuwenoude kostuum van de Speaker inruilde voor het pak van een zakenman. Wat ze zei, heeft ze nooit willen vertellen. Maar het waren geen vriendelijke woorden.

    To wig or not to wig

    Bercows opvolger, Sir Lindsay Hoyle, neemt de draad van Boothroyd op. Net als haar komt hij uit Labour. Hoyle is een man met een voorliefde voor de traditie van de Speakers. Het oude kostuum komt terug uit de kleerkast. Meer nog, hij wil zelfs de pruik weer in ere herstellen. Die verdween begin jaren negentig door toedoen van barones Boothroyd. Ze bezat zelf indrukwekkende zilvergrijze krullen dus had ze geen nood aan een pruik. Haar opvolger, wijlen Michael Martin – ook uit Labour – behield het kostuum, maar liet de pruik voor wat het was.Alleen… waar is die pruik heen?

    De nieuwe Speaker wil het alvast anders aanpakken dan Bercow, die vaak onder vuur lag omwille van vermeende partijdigheid. ‘Ik zal onpartijdig, onafhankelijk en eerlijk zijn’, verzekerde de nieuwe man alvast. En Sir Lindsay Hoyle wil op belangrijke parlementaire plechtigheden de pruik weer vanonder de mottenballen halen. De officiële opening van het Parlement door de Britse koningin is zo’n moment. Alleen… waar is die pruik heen? De allerlaatste Speaker die ‘m droeg was Bernard Weatherill – een Conservative, die later een baron werd – en dat is weer van 1992 geleden. Baron Weatherill was trouwens oorspronkelijk een kleermaker uit Saville Row. De familiewinkel is nog altijd in Londen te vinden.

    Er is hoop!

    Hoyle liet zijn personeelsleden intensief op zoek gaan naar de lange grijze pruik, maar hij is nergens te vinden. De laatste keer dat men het uit paardenharen geweven ding vasthad was in 2000, toen men die aan Michael Martin – na zijn dienst als Speaker verheven tot ‘Lord Martin of Springburn’ – aanbood. ‘Ik zal moeten dragen wat er is’, bekende een licht teleurgestelde Hoyle aan de Britse pers.

    Maar dat is buiten Model Wigs uit Borehamwood gerekend. Dat is de pruikenmaker die in 1983 de pruik van Bernard Weatherill vervaardigde. ‘Ik heb er nog eentje op voorraad en kan die meteen aan de Speaker bezorgen’, vertelde de ambachtsman. Het kost Sir Lindsay dan wel £1.320. Opvallend, tijdens de eerste zitting van het nieuw verkozen parlement zat de hoofdklerk van het Lagerhuis er terug met een pruik. John Bercow had die nochtans had die nochtans enkele jaren terug afgeschaft.

    Harry De Paepe

    *

     



    19-12-2019, 08:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 1

     

    DOORBRAAK 10.001

     

    Wanneer roept Koen Geens de Spaanse ambassadeur op het matje?

    **

      

    https://doorbraak.be/wanneer-roept-koen-geens-de-spaanse-ambassadeur-op-het-matje/

    *

    *

    Spaanse druk op Belgisch gerecht is ontoelaatbaar

    18 DECEMBER 2019 Christophe Bostyn

    Terwijl het Spaans gerecht voor de derde maal in amper twee jaar tijd de uitlevering vraagt van Carles Puigdemont, valt de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie, de Spanjaard Josep Borrell, het Belgisch gerecht frontaal aan. Vermeende ETA-terroristen kunnen volgens hem ‘rustig in België leven’. Ook de Spaanse regering sprak al herhaaldelijk dreigende taal tegen België: lever hem uit of er komen

    **

    Lees verder op de link hierboven

    *

     

     

     










    18-12-2019, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gw 1

    GW 1

    **

    *

    Geert Wilders op bezoek bij protesterende boeren en bouwers in Den Haag

    **

    *






    18-12-2019, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 000

    10.001 WEETJEWATJE

    **

    Curieus

    *

    cMEEVALLERTJE

    Gewoon ter memorie om, ten voordele van de heropleving der volkeren, enkele Coburger wetenswaardigjheden levendig te houden…

    *

    ‘Vlaams’ is niet hetzelfde als ‘Nederlands’.

    Nederlnds is de Taal van Het Noorden. Vlaams i de Taal van Het Zuiden.

    Zeg in plaats daarvan dat we allen BESCHAAFD spreken? zodat àlle N & Z Lage Landers te samen, elkaar begrijpen. Het is de kortste weg naar de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden.

    *

    GROEN is niet alleen de kleur van de gifgroane haat, het is ook de kleir van de Islammerij.

    De natuur is niet groen. De lucht buiten is hemelsblauw, de Noordzee is zilvergrijs. Allleen bij mooi zomerweer zijn de bomen groen, maar voor de helft van het jaar zijn ze bruin of helemaal kaal…

    *

     





    18-12-2019, 12:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5334ter

    Eduard Grieg

    *

    Dit zich in Islammerij-stijl afspelend soort sprookjes-verhaal van 1.000 minus één Nacht, heeft mij zeer getroffen. Als een mokerslag in donkere nacht. En hoe! Want ik moet zeggen….

    De toverwereld van het Noorwegen van Eduard Grieg heeft mij altijd bekoord.

    Tot wij, toen we in Italië woonden (2002-2018) als naaste buren

     

    (op circa 1 Km afstand, want we houden van de boerenbuiten, ook daar)

     

    … na een paar jaar een Noors homo-koppel als buren kregen. Ze hielden B & B om er te kunnen overleven en we kwamen er vaak op bezoek of omgekeerd. Omdat we uitgenodigd waren om met hun regelmatigste gasten uit Het Hoge Noorden een avondje door te brengen. Och, die zalige Italiaanse zomeravonden; daar in de Vigna Bella. Unforgetable! Gewoon unforgetable… (Zucht).

    Alhoewel.

    Het was, bij nader toezien, ook wel ’n médalie met heel veel rare kantjes. Eerder ’n R & R dan “n B & B, want ze hadden allebei Remi als voornaam.

    Die officiële Koran-vertaling daar in Noorwegen hoeft mij dan helemaal ook niet te verbazen. Het is daar bar koud en de fjorden zijn er honderden meter diep. Noorwegen is inderdaad al lang een goede voorloper in alle soorten naäperij. Straks komen ze nog terug naar onze Landen. In het spoor van de Vikingen, hun verre voorvaderen. Maar het is goed dat Islammerij-roversbenden uit het Zuiden en de Sjismatieken uit het Noorden wederzijds elkaar overvallen.

    *

    **


    http://nageltjes.be/wp/

    *…/…

    In feite is deze Noors-talige “Koran” uit 2013 online beschikbaar. Een inzage van belangrijke passages toont echter aan dat het weinig of geen gelijkenis vertoont met de eigenlijke koran. Neem dit vers:

    “O gij die gelooft, neem de Joden en de christenen niet als vrienden; zij zijn vrienden van elkaar; en wie onder u hen als een vriend beschouwt, dan is hij zeker een van hen; Allah leidt de onrechtvaardige mensen zeker niet”. (5:51)

    **

    *

    In de Noorse “vertaling” luidt dit vers als volgt:

    “Is het een oordeel van onwetendheid dat ze willen? En wie kan Allah’s wil beter beoordelen dan een volk dat zekerheid van het geloof heeft”?

    *

     

    In het beduimeld gebedenboekje van Grootma Schatteman uit de Kriekstraat in Eernegem, waar ik na het afsterven van onze Pa regelmatig op logement moest (1943-1944: ik had toen amper leren lezen) moest ik op die lange winteravonden, voor het slapengaan (onder het blote pannendak: het was volop oorlog) de voorgeschreven avondgebeden voorlezen.

    Om telkens af te sluiten met de Litanie van alle Heiligen. Bid voor ons. Spaar ons Heer. Verlos ons, Heer, ene, enz..

    Daar kwam o.a. ook in voor

    “Van de woede der Noormannen, Verlos ons, Heer”.

     

    Had ik toen maar wat harder op mijn tanden gebeten. Wie weet, had ik er toen al een paar van die sufferds de strot afgebeten….

    *

    NASCHRIFT

    *

    Maar dat de daar alom verspreide Nieuwlichterij, de sexuele ontaarding, de Vrijdenkenkerij, het Neo-Socialisme of zelfs de Islammerij, de reputatie van een Grieg of van de Gebroeders Andersen ooit zal vernietigen?

    Branden zullen ze allen. Elk in hun eigen hellhole, om het met de woorden van den Donald te zeggen.

    En neen, het is NIET Donald Duck die hier bedoeld wordt.

    Dinsdag 17 December 219

    16-12-2019, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5334bis

     

    Europese beurzen op recordhoogte

    **

    *

    ©BELGAIMAGE

    Peter De Groote Bas van der Hout

    Vandaag 16/12/19 om 10:39

    **

    *

    tussentijds akkoord in de handelsoorlog tussen de VS en China jaagt de aandelenkoersen hoger.

    De Stoxx600, de index met de 600 belangrijkste Europese aandelen, springt bijna een procent hoger en wipt daarmee over zijn vorige record van april 2015. De Bel20 BEL200,61% volgt, al heeft die nog een lange weg te gaan voor een absoluut recordniveau. De index noteert nog enkele tientallen punten van de kaap van 4.000 punten. Het is van maart 2018 geleden dat de Bel20 dat niveau bereikte.

    De piek van de Bel20 dateert van voor de crisis mei 2007, ruim een jaar voor de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte.

    Tussentijds akkoord

     

    De recordkoersen in Europa komen na een cruciale ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de VS en China. Amerika en de Volksrepubliek bevestigden vrijdag dat ze het eens zijn over een 'eerste fase'-handelsakkoord. Daarmee verdwijnt een belangrijke bedreiging voor de wereldeconomie en de financiële markten.


     Alle mensen, wat doet zo’n bericht deugd. Een universum van verschil met de zever die we daarnet op de VRT mochten horen vanwege Mamma Almacy de Zwakzinnige.

    *

    NASCHRIFT

    En ja, begot: het begint te dagen in den Oosten van deze bananen-republiek. Magniette (of is het eerder Kaniette?) wil zelfs nu al praten met Bart.

    Kort geleden ging die nog naar de Koekestad, nog wel in hoogsteigen persoon. C’est du jamais vu !!!!!

    De gang naar Canossa? Nu al? Da valt nog mee. Nooit gedacht….

    Madag 16 December 2019

     

    16-12-2019, 14:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5330

    VOORSCHRIFT

    **

    **


    Enkele dagen ‘Time Out’ voor de lezer? U krijgt (om reden van een nietszeggende appelflauwte) bij deze pas nu een achterwaarts vooruitzicht over de – sedert 1935 – onthutsende nederlaag van de Slinxen, de Scheven en de Schotsen van over het Grote Water dat eens te meer veel te diep is om te gaan hulp bieden. Laat het ’n goede les zijn voor Jongeheer Comèr Rousseau, langs onze kant van Het Kanaal, het nieuwe SPA-Opperhoofdje. Zodat die hoge onverwachte nieuwe verloning, zonder zich àl te moemoe te maken, toch uitermate welkom is. Wat gij, Djonneke Crombeen? Ik hoop maar dat hij zich niet al te veel illusies maakt. Met het uiteindelijk lot van Labour en zo in het achterhoofd…

    *

    https://doorbraak.be/boris-en-het-trauma-van-2017/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Boris Johnson en de Tory's kiezen voor een veilige campagne.

    *

    foto: ©Reporters / iimages

    *

    Boris en het trauma van 2017

    Hoe de nederlaag van Theresa May de campagne van 2019 tekent.

    ‘Met deze man wordt het anders’, het is inmiddels een oude politieke truc. In de Belgische politieke geschiedenis gooide de CVP in 1974 Leo Tindemans als troefkaart op tafel onder het mom van ‘verandering’. De Tindemanscampagne veegde meer dan twintig jaar machts-deelname onder het tapijt.

    Boris als ‘a new leader’

    Zodra Boris Johnson op het schild van de partijleider werd geheven, brak hij met de voorgaande regeringen

    *

    In het Verenigd Koninkrijk wordt op dit moment dezelfde foor-truc opgevoerd. Als de Britse Conservatives op 12 december erin slagen een absolute meerderheid te halen, dan is dat omdat hun partijleider zich als het nieuwe alternatief aanbiedt. Zodra Boris Johnson op het schild van de partijleider werd geheven, brak hij met de voorgaande regeringen. De nieuwe premier zou een einde maken aan de besparingen die zijn eigen partij doorvoerde onder David Cameron en Theresa May.

     

    Toen kritische journalisten Johnson erop wezen dat die besparingen er wel kwamen door toedoen van zijn partij, schudde hij dit van zich af met ‘ik zat toen op de burgemeestersstoel van Londen’. Boris Johnson zegt nu al maanden dat hij meer blauw op straat zal brengen. Dat blauw verdween onder meer door die besparingen in het politiebudget op bevel van premier Theresa May. Op de vraag: ‘U zat toch in die ministerraad, meneer Johnson?’ geeft hij nooit duidelijk antwoord. Hij staat een ‘one nation conservatism’ voor, een conservatisme met aandacht voor iedereen.

    De verkiezingskater van Theresa May

    De Britse Conservatives zijn als de dood voor een herhaling van het scenario van twee jaar terug. Toen wonnen ze de verkiezingen, maar verloren die eigenlijk. De partij steeg in stemmenaantal en werd de grootste. Theresa May trok zo’n twee miljoen kiezers meer aan dan haar voorganger David Cameron. Maar hij had door het Britse kiessysteem wel een volstrekte meerderheid op zak. Theresa May kwam om dat te herhalen meer dan tien zetels tekort.

     

    Over alle kiesdistricten bekeken kostten drieënnegentig (ja, 93) kiezers de Conservatives de volstrekte meerderheid

     

    Oppositiepartij Labour trok met Jeremy Corbyn aan het hoofd zelf ook drie miljoen kiezers meer aan dan twee jaar ervoor. Deze grote groei hield Theresa May van die meerderheid. Over alle kiesdistricten bekeken kostten drieënnegentig (ja, 93) kiezers de Conservatives de volstrekte meerderheid. In sommige kiesdistricten was het resultaat telkens uiterst nipt. De zetel van Kensington ging bijvoorbeeld met een verschil van twintig stemmen naar Labour. De Tory’s, en tegelijk het hele politieke systeem, hielden er een enorme kater aan over.

    Stick to the script!

    Daarom houdt Boris Johnson zich mooi aan het draaiboek van zijn campagneadviseur Isaac Levido. Deze Australiër komt recht uit de stal van Lynton Crosby die in het verleden de succesvolle campagne van David Cameron en de tegenvallende campagne van Theresa May leidde. Het huidige scenario lijkt een volledige kopie van die laatste verkiezingscampagne. De Tory’s bieden zich aan als de stabiele keuze met een duidelijke boodschap: ‘Let’s get Brexit done!’.

     

    Een groot verschil met 2017 is het partijprogramma. Theresa May vloog daarmee uit de bocht toen zij verschillende onpopulaire beleidsvoorstellen bekendmaakte tegen het advies van Lynton Crosby in. De voorsprong in de peilingen was de Tory’s naar het hoofd gestegen. Zodra het programma werd voorgesteld zakte die indrukwekkende voorsprong als plumpudding in elkaar.

     

    Ditmaal kiezen de Tory’s voor een veilig programma zonder avonturen en met vooral populaire beloftes: meer geld voor de gezondheidszorg, meer geld voor de nationale veiligheid en – tot vervelens toe – ‘Let’s get Brexit done!’

    **

    *

    In de Cameroncampagne van 2015 waarschuwden de Tory’s de kiezer voor de chaos die een keuze voor Labour zou veroorzaken: ‘Stem Labour en krijg de Schotse nationalisten erbij!’ Het werkte toen prima, dus gebruikt men vandaag die truc ook.

     Tactisch stemmen tegen Brexit

    Als Johnson premier wordt, dan is dat niet alleen te danken aan zijn campagne. De impopulariteit van zijn grootste uitdager, Jeremy Corbyn, speelt er ook een grote rol in. Vele stemmen beweren dat enig andere leider gehakt zou maken van de prutsende Tory’s. In de kiesstrijd met Theresa May was het nochtans net de rijzende rode ster van Corbyn die Labour zo’n goed resultaat gaf in 2017. Massa’s zongen zijn naam als teken van zijn immense populariteit.

     

    Vandaag is Corbyn in bevragingen zelfs minder populair dan Boris Johnson,

     

    Vandaag is Corbyn in bevragingen zelfs minder populair dan Boris Johnson, en die is zelf ook niet al te graag gezien. Indien men Johnson van het premierschap wil houden, dan zullen zijn tegenstanders tactisch moeten stemmen. Er wordt gesproken van vijftig kiesdistricten waar het tactische stemmen ertoe zal doen.

     

    Dat betekent dat de kiezer op dat ogenblik niet stemt voor de partij van de eigen voorkeur, maar voor de partij die het meest kans maakt om de Conservatives van zetelwinst te houden in het betreffende kiesdistrict. Dit is vooral van belang voor de tegenstanders van een brexit. Voorkomen dat Boris Johnson premier wordt, betekent het uitstellen en het mogelijk afblazen van die ingrijpende beslissing.

     

    ‘Let’s get Brexit done’ klinkt voor de ene even verlossend als voor de andere bedreigend. Als Johnson premier wordt, dan wordt het bereikte brexitakkoord uitgevoerd en verlaat het VK de EU op de laatste dag van januari 2020. Vele mensen kijken ernaar uit, omdat men het brexitgekibbel beu is. Dat het brexitgekibbel net begon door toedoen van de Tory’s en dat de Brexit na januari nog lang niet voorbij is, dat vegen de Conservatives het liefste onder het in West-Vlaanderen geproduceerde tapijt.

    **

    *

    Hetzelfde waaronder men het stof van straks tien jaar machtsdeelname zal vegen.

    *

    Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen.

    HARRY DE PAEPE

     

    Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

    Lees meer van Harry De Paepe

    Boris en het trauma van 2017

    Britse verkiezingen: Boris Johnson of de rest?

    House of Cards in Manchester

    31 oktober: met of zonder deal!*

    Het eiland van de Tory’s


     Op Verkiezingsavond was tussen drie leidinggevende Vlamingen een gesprek over Vlaanderen en Engeland, na de Brexit.

    Over dit o zo belangrijk onderwerp vooral o zo bitter weinig gehoord op de TeeVee of gehoord in de Uitgekochte Pers.

    Ik vraag mij af waarom.

    Of heb ik dat nog maar eens gemist? Toch nooit geen waar dat ik begin ze te missen?

    Ik, of die officiële media?

    *

    *

    Als een wel zeer persoonlijk besluit nog even dit… Is volgens mij de kern van het kiesgedrag in de gehele UK; d.w.z. zowel Engeland, Schotland als in Noord-Ierland.

     

    “Ditmaal kiezen de Tory’s (= Conservatieven) voor een veilig programma zonder avonturen en met vooral populaire beloftes: meer geld voor de gezondheidszorg, meer geld voor de nationale veiligheid en – tot vervelens toe – ‘Let’s get Brexit done!’

    **

    *

    Das ist hier des Pudels Kern: méér geld voor nationale veiligheid.

    m.a.w. wèg van die vervloekte EUSSR, maar vooral SCHLUSS met die wilde immigratie van vooral de Islammerij. De Britten willen hun eigen homeland terug!!!!

    En ze zijn voorwaar niet de enigen!

    *

    Maandag 16 December 2019

     

    16-12-2019, 09:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!