MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR

     

    L’Homme de ‘La Mancha’

    **

    https://doorbraak.be/lhomme-de-la-mancha/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 DECEMBER 2019 Catherine De Monie

    **

    *

    Zo ging het: we zaten in de Bourla op een natte zaterdagavond, en kregen spektakel. L’homme de La Mancha. Overtuigend gebracht, voornamelijk dankzij het voorwerk van Cervantes en Brel. Verder ga ik geen namen noemen.

     

    Allemaal mee naar La Mancha

    Als toeschouwers waren we helemaal mee in het verhaal, we konden het wilde geraaskal van Don Quichot de La Mancha vatten, die behoefte van hem de lelijke onmiddellijkheid van het leven te overstijgen. Ecoute-moi pauvre monde, insupportable monde, c’en est trop, tu es tombé trop bas. Ja, ja, dàt begrepen we.

     

    We: in het publiek zaten mensen die ik van ver of dichtbij kende. Danielle, de vroegere buurvrouw, onlangs gediagnosticeerd met kanker; gelukkig was de borst-reconstructie zeer vlot verlopen en kreeg ze goede (terugbetaalde) zorgen en steun. Wilfried, al jaren zonder werk, een verlichte geest in een kapot lichaam; hij hield het nu op een borrel af en toe, en muziek, dagen vol. Sinds de overheid cultuur-uitjes voor kwetsbaren steunde, had hij zich een lauwe passie voor theater ontdekt. Anita en haar nieuwe protégé, die ze Nederlands onderwees en wegwijs maakte in de labyrint van toeslagen en tegemoetkomingen. Elisabeth, en grande beauté, haar prooi aan haar zijde: ze had, niet te geloven, een natiebaas gestrikt!

     

    We waren helemaal mee, met Sancho, schitterend neergezet door een rondborstige acteur van niet-nader-te-noemen kleur. Ik vroeg het mij af, trouwens: of het niet wat gevoelig zou liggen bij het publiek, een man van niet-nader-te-noemen kleur als dienaar van Don Quichot? We waren helemaal mee, met Dulcinea, pardon, Aldonza, ook al kon ze overdreven gesticuleren – maar ja, we hadden betaald voor een goede avond en wie betaalt voor plezier kijkt niet te nauw op wat het kan bederven.

     Gedwongen ovatie

    We waren zo helemaal mee, dat er applaus kwam voor het orkest, en nogmaals applaus voor de spelers, en luider applaus voor wie het meest zelfverzekerd vooroverboog, en er waren mensen die recht stonden en meer van dat soort dingen die eigenlijk willen zeggen ‘we beleven hier met z’n allen een uniek moment, en dat ik er als toeschouwer bij ben, maakt mij bij contaminatie ook een beetje uniek’.

     

    De ondertitels staan klaar, hij noemt dat ene, zwaarste besparingsgetal, nodigt uit tot mondigheid

     

    Maar hoed je voor dergelijke besmettingen: voor je het weet staat een joviale kunstmanager op de scène en roept hij iedereen op het lied van de avond mee te zingen, als protest tegen de besparingsronde in de cultuursector. De ondertitels staan klaar, hij noemt dat ene, zwaarste besparings-getal, nodigt uit tot mondigheid en daar gaat de zaal: ‘Rêver un impossible rêve… Tenter sans force et sans armures, d’atteindre l’inaccessible étoile…Et puis luttez toujours, sans questions ni repos…‘.

    **

    *

    De spots worden nu gericht op de to

     

    eschouwers – wie niet mee doet, is gezien – en iedereen keelt mee.

     

    Flashback met Che

     

    Zo ging het toen: we vertrokken, net verloofd, op reis. Naar een eiland in de Middellandse Zee, eind jaren ‘80. We hadden zelfs een hotelletje geboekt. De hotelbaas had argwaan: een man en een vrouw, niet gehuwd, kon dat wel in zijn hotel? Maar toen we onze huwelijksintenties te kennen gaven, werd hij erg vriendelijk, verwennend zelfs. We kregen extra lekkers bij elk ontbijt, hij maakte dan lange praatjes met ons en vroeg ons uiteindelijk zelfs op een receptie die hij organiseerde om de nieuwe hotelvleugel in te huldigen.

    De laatste stuiptrekkingen van het communisme hingen als de geur van bedrog aan het ontbijt

    We waren gevleid, maakten ons op, namen deel, hieven het glas en poseerden voor de foto’s. Tot plots achter ons, vanop het eerste verdiep, door het hotelpersoneel een grote spandoek werd ontrold:

    **

    Che Guevara.

    *

    De hotelbaas stelde ons voor aan de Russische ambassadeur en enkele communistische acolieten. Of we allen wat dichter bij elkaar konden staan, voor de foto. We bedankten daarvoor, stapten prompt op. We hadden goedgelovig aan een receptie willen deelnemen, niet aan een politiek statement. De laatste stuiptrekkingen van het communisme hingen als de geur van bedrog aan het ontbijt voor de rest van ons verblijf.

    Scala

    Zo gaat het: keizerin Sissi is uitgenodigd in het Scala van Milaan. In de zaal zit opgehitst volk dat de Habsburgers niet langer lust. De Oostenrijkse hymne wordt keurig opgevoerd, en dan klitten de Milanezen plots samen tegen de keizerlijke macht. Ze voeren vanop de parterre Nabucco’s Slavenkoor op. Dan valt de stilte, gespannen: hebben we effect gehad, is de keizerin dodelijk vernederd? Romy Schneider haalt haar meest performante glimlach naar boven, en met gemeten elegantie doch hartig, klapt ze in haar handen. Compleet verrast door haar reactie, terstond terugvallend op oude reflexen, klapt de zaal dan maar mee. Historisch niet correct?

    Tja, gisteren zong Don Quichot het nog voor ons, Qu’importe l’histoire, pourvu qu’elle mène à la gloire. Dat de kunst-manager ons dàt stukje niet liet opvoeren…

     

    Ik kan maar veronderstellen dat de kunstminnende Danielle, Wilfried, Anita met protégé en Elisabeth met prooi, gisteren meezongen vanuit eenzelfde Verdi-gedreven overtuiging: de illusie te participeren aan rechtvaardigheid.

    Doch, zoals Aldonza, houd ik de voeten op de grond. Zij laat zichzelf pas toe te geloven in de zotte man van La Mancha als zijn onzin geen kwaad meer kan. Namelijk op zijn sterfbed. Dan speelt ze eenmalig en voluit, zijn Dulcinea. Bij wijze van verhaaltje, voor het slapengaan.

     

    Ach, burgers, gaat u naar toneel of op hotel, blijf kritisch: de spandoek van Che Guevara had even goed een spandoek van Karad¸ić kunnen zijn. Het ìs een abominable monde, en we zijn allen ‘ridders van de droevige figuur’. Uiteraard heeft U niets aan deze boodschap; u wil nu wel weten hoe het verder moet met de geslonken cultuursubsidies. Antwoord: het is wachten op Sissi.

    *

    NASCHRIFT

    **

    *

    Ondergetekende was eerst zinnens ‘aan den lezer’ slechts een kort VOORSCHRIFT te serveren. Zoals reeds een paar dagen gebeurt. U weet wel: lees verder via de link hierboven. Maar het geheel is mooi en zo spannend, dat ik het niemand wil onthouden.

    Anders gezegd: U moét het gelezen hebben, zodat niemand meer kan twijfelen aan Uw verstandelijke vermogens….

    Enne, van mijnentwege een goede raad: zwicht U comme ça van de Boerlala!!!!

    *














    20-12-2019, 05:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 GUVAAL

     1 GUVAAL

    **

    *

    20-12-2019

    Vuye’s recept

    **

    v & w

    *

       Na de harde woorden van Magnette (SP), die de N-VA een staatsgevaarlijke partij noemde en Jean-Luc Crucke (MR), die vond dat de Vlamingen de Walen als ‘Untermenschen’ beschouwen, plus daarbij de vaststelling van Demotte dat SP en N-VA nooit zullen samenwerken in eenzelfde regering, kan er daardoor geen federale regering gevormd worden zonder de SP noch een Vlaamse zonder de N-VA. Het enige alternatief blijft dan nieuwe verkiezingen, waarop aan Vlaamse kant alleen het Vlaams Belang zich zal verheugen. Volgens de laatste peiling van Het Laatste Nieuws, VTM en RTL – volgens mij, maar ook volgens

    **

    https://www.tijd.be/dossiers/kaaiman.html

    Kaaiman (!)

    - de meest objectieve bevraging in de Belgische politiek - haalt het VB nu al evenveel stemmen als CD&V, SP.a en Open VLD samen.

       In deze rubriek heb ik al meerdere keren geschreven dat de formule om Belgische federale regeringen te vormen niet meer werkt en dat er iets anders moet worden uitgevonden. Ik had het dan over een direct gesprek tussen de gewestelijke deelregeringen, maar dat kan ook iets anders zijn. Want er kan nl ook e.e.a. veranderd worden zonder staatshervorming.

    **

    *

    Hendrik Vuye en Veerle Wouters,

    *

    de zogenoemde fractie V&W, die uit de N-VA zijn gestapt; hebben daarover een boek geschreven: ‘Sleutels tot Ontgrendeling’, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe we voor een deel van onze Vlaamse aspiraties helemaal geen hervorming nodig hebben. Vuye is een grondwetspecialist die, nota bene, doceert aan de universiteit van Namen en Wouters is handelsingenieur die informatica en economie doceerde.

     

       Mochten er nieuwe verkiezingen komen – een nieuwe modetrend zou men zeggen (in de UK 4x in 5 jaar, in Spanje 4x in 4 jaar en in Israël zelfs 3x in één jaar) en de Vlaamsnationalisten in Vlaanderen eindelijk meer dan 50% halen in hun eigen regio, dan houdt niets hen tegen de artikelen van de Wet, die volgens V&W geen staatshervorming hoeven, te realiseren.

    ‘Sleutels tot Ontgrendeling’ is uitgegeven door Doorbraak, de website van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). 231 blz met een uitvoerige bepaling van alle begrippen ter zake.

    *

    NASCHRIFT

    *

    Mijn God, wat ’n opluchting. Na meer liefst vijf (5) volle dagen en nachten is ‘m weer daar. Met op meer dan volle kracht vooruit! Was er gewoon even van tussen uit geknepen. Moet kunnen. We leven tenslotte in een soort vrije… ’Staat’. Wat bijlange nog niet hetzelfde is als leven in een onafhankelijk en vrij ‘Land’.

    Een Land dat ligt tussen de Zee en (rond) de Schelde.

    Het verschil van de differentie is, dat thans bespreekbaar geworden gebied aan de overkant der Taal- en Profitariaatsgrens…

    **

    *

    Allez, ’t is goed. De maten zij blij en mijn archief geraakt gestoffeerd met straffe kost.

    Ende goed, alles goed.

    Tot morgen?

    *

    Maar eerst nog dit. Die uitspraak van Jean-Luc Crucke (MR), de opvolger van Sjarel Premier, thans sedert 1 December de Hoogmoedige EUSSR President

    Met 5 gepantserde dienstwagens + chauffeur en een ‘Staf’ van maar liefst 80 medewerkers, … dat stuk onbenul van ene Zaan Loek Crukkevent, draait met zijn uitspraak dat wij Vlamingen, zijn Waalse rasgenoten als ‘Untermenschen’ zouden behandelen, draait die redenering gewoon om.

    Een kwalijke lelijke maar o zo doorzichtige werkwijze van Slinx, Schots en Scheef. Schreef ik hier al regelmatig neer. Remember?

    Zeg van een ander wat ge in de grond zelf zijt, zo voorkomt ge om datzelfde verwijt op de eigenste Slinxe nek te krijgen.

    Hebben ze nog geleerd bij Nonkel Dolf van het 3de Reich…

    Losse flodders, maar ter waarschuwing daar ze misschien wel eens als ’t er op aankomt, het eerste schot zouden kunnen sch..ten in hun broek?

    *











    20-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5331



    VOORSCHRIFT

    **

    Wat zou er schelen met ons aller goede vriend Guvaal? Zijn laatste stukje was van Zo 15de..

    Zo niet, hé m’n best kerel! Er niet zo maar zonder boe of bah er vanonder muizen. Dakanie.

    Toch nooit last met de staat van Uw gezondheid, hoop ik. Gewoon wat harder op de tanden bijten! Intussen ’t allerbeste gewenst voor Uzelf & de Uwen.

    **

    *

    Ander Nieuws van het Westelijk Front?

    Dat ik een het nie een zoude kunne zeggen.

    Tenzij dat verhaal uit 2018 daar ergens bij de Kaasboeren in Holland. Waar een blanke stokdove zwaar invalide jongeman op een (drukbezocht) kinder-speelpleintje vermoord werd. Met de blote vuist morsdood geslagen en geschopt. Door een groepje van een 5-6tal getinte Nieuwelingen. Zij dachten, als goede (verstrooide?) begeleidende vaders, gezien te hebben, dat ‘de dader’, met belagende seksuele verlangens een vierjarig meisje zou hebben lastig gevallen. Zo hadden zij het bedacht. Waarschijnlijk op aanraden van hun ‘Raadsman’.

    Of was die dove zwaar gehandicapte sukkelaar iets aan dat kind (die kinderen) aan ‘t vragen? Of zij zich amuseerden, bvb… Of zij niet moesten schuilen voor de regen?

    Uitspraak van de Rechtbank?

    Vrijspraak.

    Neen, het was geen moord. Bijlange niet. Slachtoffer had het zelf uitgelokt. Bewijzen liggen voor. De Raadslieden van de op klaarlichte dag groeps-moordenaars waren zééééér tevreden. De daders zelf wilden wel niet in beeld komen.

    Ben ik nu toch wel dat Arabisch woord voor ‘onderwerping’, bijna vergeten, zeker Het stond hier op deze blog jarenlang meer dan eens te lezen. Niemand hoeft zich te pletter te zoeken: dat woord is TAQYILA.

    For your bestwill: don’t forget it anymore!

    De VTM ‘speaker’ zelf, hoe zag die er uit? Die zag er zelf zeer zelfvoldaan uit. Hij glunderde. Want misdaad hoeft beloond, en niet bestraft te worden. Was da naa mê aa? …

    **

    *

    O tempo! O mores!….

    Zo ‘vergevingsgezind’ is men bij ons in Coburgia helemaal niet. De gevangenissen zitten vol, ze lopen zelfs over. Dan stoppen we ze maar met meerderen in dezelfde cel. Kan er (mèt pyjama?) geslapen worden op matrassen, op de blote cement. Één matras per persoon… Wa dachte gij wel!

     

    **

    T

    *

    Dat die overbevolking en al die criminaliteit iets zou te maken hebben met drugs en/of als voorproefje van de aan-de-gang-zijnde Islammerij-Invasie? Wat ’n criminele opmerking!

    How dare you!

    **

    *

    **

    ??????

    http://www.golfbrekers.be/

    *


    *

    Niet voor ’t een of ’t ander, maar ik had graag de mening over dit alles gehoord van onze hoogst- en bloedeigen JMDD.

    **

    *

    Benieuwd wat die er in Middelkerke van bakt, nu hij daar als Burgemeester schoon schip moet maken in de knoeiboel van de vorige ‘legislatuur’. Ja, die Tsjeven…

    Wanneer wordt nu tegen hen de eerste zaak ‘ingeleid’? Heel Vlaanderen en de ganse Nederlanden, van aan de Somme tot Friesland, rekenen op mannen als U.

     

     MEEVALLERTJE

    *

    Verschijnt vanaf heden op een aparte bijlage. Is gemakkelijke bij te houden.

    *

     

    Stel politici aansprakelijk voor begroting in rood

    **

    https://doorbraak.be/stel-politici-aansprakelijk-voor-begroting-in-rood/

    *

    Daarnaast blijven ook heel wat gemeente-besturen opnieuw rode cijfers o

    Dat de federale overheid al jaren de begrotingen niet meer op orde krijgt is al lang geen nieuws meer. Maar ook de Vlaamse regering had dit jaar een gat van € 600 miljoen in de begroting. De Brusselse regering had een tekort van € 912,2 miljoen, de Waalse regering gaat volgend jaar voor € 435 miljoen in het rood en de begroting van de Franse Gemeenschap gaat in 2020 voor € 708 miljoen in het rood. Daarnaast blijven ook heel wat gemeentebesturen opnieuw rode cijfers optekenen in hun meerjarenbegroting 2020-2025 die momenteel overal in Vlaanderen worden goedgekeurd.

    **

    Lees verder via de link

    *

    *

     

    Besluiten om van te duizelen: Coburgia, in al zijn geledingen, is al bijna 200 jaar failliet.

    M.a.w. het rijkere want werkzame en dus welvarender Vlaanderen is aldus tot op het been bestolen. Bijna zelf tot de bedelstaf gedwongen. Zo goed als tot aan onze achter- achterkleinkinderen om te overleven, zelf gedwongen tot enorme geldschulden tegen woekerrente …..

    **

    *

    M.a.w. alles zou bij ons in de Vlaanders eigenlijk goed gaan. Zeer goed zelfs. En met daarbij, wat een heel stuk beter is, goede tot zeer goede vooruitzichten. Gemoogt zeker zijn!

     

    Ware daar dat duivelsverbond niet, de Taal- en Profitariaat Grens, die sedert 1830 altijd al alles meer dan wegzoog, wegzuigt en altijd zal blijven wegzuigen. Die ons zelf opgezadeld heeft met astronomische Staatsschulden. Met als tweede gevolg, in heel de wereld zo goed als ondeelbaar geheel, virtueel failliet zijnde, de hoogste percentage intresten moet afdokken.

    A.h.w. als een hond die gedwongen wordt om voor de eeuwigheid naar zijn eigen staart te moeten happen…

    **

     

    *

    In het Handelsrecht zijn oplichting, misbruik van vertrouwen, diefstal, misbruik van Overheids-fondsen, de juiste benamingen.

    “Madrid’ lacht daar niet mee, als het bvb over Catalonia gaat.

     

    NASCHRIFT

    “Het Einde van België”…

    **

    *

    Ach! Quelle misère…

    Al die morgen-koffie gazetten met hun allemaal quasi gelijkluidende overzichten. Dag na dag na dag. Ook op Radio Klara. Om hoorndol van te worden. De Eeckhouts (DM), De Sturtewagens (Toepasselijke naam?), de Brinckmannen (DS) en andere Stinckmannen, weet-ik-veel.

     

    Echte lap-smeren zijn het.

     

    Paniekzaaierij! Revolutie. Opstand. Straatgeweld. Bommen. Granaten. Gewonden. Doden. Gesneuvelde winkelruiten bij de vleet.

    Grâce-Berleur Numero Duo in ’t groot? Nieuwe ‘Brugse Metten’, nu in omgekeerde richting? Het wordt ons bij complete soepketels ingelepeld. Maar…

    Wie ten gronde in deze ‘Staat’ wil dat soort revolutie? Toch nooit de soort die eens te meer staat te roepen (of zitten te schrijven), ‘dat ‘de anderen’ en alleen ZIJ de oorlog stokende Neo-Nazi’s zijn.

    Zoals kleuters dan tegen elkaar verwijten als ze zeggen “alles wa dagge zegt, da zijde zelf”…

     

    Ja, die Slinxe ratatouille is, zoals algemeen bekend, wereldwijd daar de uitvinders van. Zo proberen ze de verdenking op henzelf te slim af te zijn. En de massa loopt daar ,nog in ook. Domweg.

    **

    *

    Ce n’est que la vérité qui blesse!

    Zelfs de ferventste Flamingant denkt niet aan geweld. Vlamingen zijn uiteraard voor de vrede. Lamme Goedzakken zelfs! De Nieuwe Vlamingen willen alleen het einde van DIT België. Van de kunstmatige ‘Staat’ door de Grote Mogendheden van toen, geconcipieerd tussen twee totaal verschillende Landen.

    Een totaal voorbijgestreefde constructie, op onderhavige blog met grote afkeer steevast als ‘Coburgia’ weggezet. De waarheid is echter… dat Düren een veel te mooie stad zou zijn…

    **

    *

    La Belgica?

    Om het even in welke haven we binnenkort belanden. Maar aan deze Francofone piraterij moet er op zeer korte termijn een punt andere lijn worden gezet. De tijden zijn er méér dan rijp voor.

    En méér dan rijp gaat al zeer snel over in… bederf.

    Tijd dus voor TVG om snel op stoom te komen.

    **

    *

    In extremis…

    Dura Lex, sed Lex. Ook op de VRT gehoord om 12 uur dat “Madrid’ vanwege de EUSSR het onderspit delft in een bepaald aspect van de Catalaanse vrijheidsstrijd? Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe….

    Secundo..

    Daarnet spoorde ik (in alle bescheidenheid) TVG aan om vlug onder stoom te gaan. Dat zou wel eens dringender kunnen worden dan eerst gedacht.

    Om 12 uur waren de DRIE ‘schietpartijen’ rondom de woning van Bart DeWever (weer eens) in het Antwerpse het nieuws van de dag.

    Dat soort dingen worden zo stilletjes aan een nieuwe Antwerpse manier van leven. Maar deze keer gaat het niet om een of om een paar losse flodders, maar over diverse salvo’s uit een machine-geweer.

    Zijn politie-bescherming werd bespaard? Gone with the wind?

    Gewone criminaliteit? Drugsmilieu?

    Of Vlamingenhaat van uit Scharrelroi? ?

    Zeg dat het nie waar is, hé…

    **

    *

    Doderdag 197 December 2019

     

    19-12-2019, 20:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 3

    Een doorsnee federaal land?

    **

    https://doorbraak.be/het-versleten-paradigma-van-het-federale-belgie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    19 DECEMBER 2019 Koen Tanghe

    **

    *

    Googles Ngram viewer toont duidelijk een sterke toename van het gebruik van het woordje ‘paradigm’ na 1962. Dat heeft alles te maken met de publicatie, dat jaar, van een van de meest invloedrijke non-fictie boeken uit de vorige eeuw: Thomas S. Kuhns The Structure of Scientific Revolutions.

    ‘Paradigma’

    was het centrale woord in dit boek. Het werd in maar liefst 22 verschillende betekenissen gebruikt.

     

    De voornaamste betekenis was echter die van een belangrijke wetenschappelijke theorie die een natuur-fenomeen op een bepaalde manier interpreteert en het onderzoek van een gemeenschap van natuur-onderzoekers inspireert. Denk maar aan Isaac Newtons Principia (1687) of Benjamin Franklins Experiments and Observations on Electricity (1751).

     

    Een bepaalde manier om iets te bekijken

    In het dagelijks taalgebruik heeft de term een meer algemene betekenis gekregen: die van een bepaalde manier om iets te bekijken. Wat België betreft, is het standaard-paradigma nog altijd dat het een doorsnee federaal land is. Vandaar dat kranten-commentatoren bijvoorbeeld zo verontwaardigd zijn dat de regerings onderhandelingen niet opschieten: mocht België een land als een ander zijn, dan zou je inderdaad mogen verwachten dat ze inmiddels al ver gevorderd zijn.

     

    Vorige maand schoten de kranten tweemaal met vereende kracht een salvo van verwijten richting de onderhandelaars. De eerste keer gebeurde dit naar aanleiding van het weer opstarten van de consultaties, door koning Filip, op maandag 4 november.

    In DS viel te lezen dat er geen schot zou komen in de onderhandelingen ‘zolang politiek-strategische berekeningen zwaarder wegen dan bekommernis over de toekomst van België (…).’ Op dinsdag 26 november, precies een half jaar na de verkiezingen van 26 mei, volgde het tweede salvo.

    Jan Segers van HLN vond dat de verliezende partijen naar hun eigen navel blijven staren en dat ze nog altijd hun eigenbelang laten primeren boven het landsbelang. Dat dat landsbelang nog maar moeilijk verzoenbaar is met de zeer diverse belangen van de kiezers van die verliezende partijen, kwam blijkbaar niet bij hem op.

    Precies doordat een wetenschappelijk paradigma nauwgezet toont hoe een natuur fenomeen bestudeerd moet worden, kan het zichzelf in de problemen brengen. Dat gebeurt met name wanneer de natuur tegenstribbelt en er zich fenomenen aandienen die het paradigma niet kan verklaren. In die omstandigheden kan zich een alternatieve theorie aandienen die wel weg weet met die fenomenen.

    De vervanging van het oude paradigma door de nieuwe theorie is, in Kuhns wetenschaps-theorie, de definitie van een wetenschappelijke revolutie. Wat België betreft, bestaat er al geruime tijd een alternatieve theorie en kandidaat-paradigma: het idee dat dit ‘land’ eigenlijk uit twee landen en democratieën bestaat en dat we het bijgevolg veeleer over een Belgische Unie (BU) zouden moeten hebben dan over ‘België’.

     

    Die visie is inmiddels zelfs al doorgedrongen tot de andere kant van de taalgrens, waar men nochtans het meest gehecht is aan het bestaande politieke paradigma. Op 5 november koos Mathieu Colleyn van de zakenkrant l’Echo bijvoorbeeld voor de titel ‘Ceci n’est pas un Etat’.

    Politici dienden volgens hem een fundamenteel debat aan te gaan over het politieke project voor België: ‘Als geen enkele consensus mogelijk is, moeten we durven spreken van een regime-crisis. De Franstaligen zullen dan gedwongen worden om deel te nemen aan een debat van een totaal andere orde: namelijk de vraag wat we nog samen kunnen doen, de mensen uit het Noorden en het Zuiden van het land. Tiens, is dat niet wat de Vlaams-nationalisten enkele jaren geleden reeds eisten?’ Na de verkiezingen had Le Soir al gekopt: ‘Deux Belgique’ (zonder s).

    **

    Lees verder op de link hierboven

    *










    19-12-2019, 12:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 2

    Pruikenpolitiek

    **

    https://doorbraak.be/pruikenpolitiek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 DECEMBER 2019

    Speaker Lindsay Hoyle (°1957) is de nieuwe Speaker of The House in het VK. Maar waar is de pruik?

    **

    *

    ‘Order! Order!’De vorige Mister Speaker van het Britse Lagerhuis, John Bercow, maakte er zichzelf legendarisch mee. Hij deed zijn job opvallend en luid tijdens de brexit-discussies van de voorbije jaren waardoor hij zich een schare internationale fans verzamelde. Dat zijn medewerkers klaagden over zijn brute gedrag bereikte nauwelijks de continentale pers.

    Bercow als showman

    John Bercow – een Conservative – zit niet meer op de hoge groene stoel van Westminster.. Maar hij voert zijn ‘Order! Order!’ op als een foor-aapje. Hij werd ervoor betaald in een Italiaanse show – ‘Ordine! Ordine!’ – en heel recent werd hij in een Londense bus gespot terwijl hij voor het plezier zijn medereizigers tot de orde riep. Van zijn voorgangers is alleen nog barones Betty Boothroyd in leven en ongetwijfeld heeft deze gepeperde dame een niet al te flatterende mening over het gedrag van Bercow. Ze sprak hem ooit op een receptie aan over het feit dat hij het eeuwenoude kostuum van de Speaker inruilde voor het pak van een zakenman. Wat ze zei, heeft ze nooit willen vertellen. Maar het waren geen vriendelijke woorden.

    To wig or not to wig

    Bercows opvolger, Sir Lindsay Hoyle, neemt de draad van Boothroyd op. Net als haar komt hij uit Labour. Hoyle is een man met een voorliefde voor de traditie van de Speakers. Het oude kostuum komt terug uit de kleerkast. Meer nog, hij wil zelfs de pruik weer in ere herstellen. Die verdween begin jaren negentig door toedoen van barones Boothroyd. Ze bezat zelf indrukwekkende zilvergrijze krullen dus had ze geen nood aan een pruik. Haar opvolger, wijlen Michael Martin – ook uit Labour – behield het kostuum, maar liet de pruik voor wat het was.Alleen… waar is die pruik heen?

    De nieuwe Speaker wil het alvast anders aanpakken dan Bercow, die vaak onder vuur lag omwille van vermeende partijdigheid. ‘Ik zal onpartijdig, onafhankelijk en eerlijk zijn’, verzekerde de nieuwe man alvast. En Sir Lindsay Hoyle wil op belangrijke parlementaire plechtigheden de pruik weer vanonder de mottenballen halen. De officiële opening van het Parlement door de Britse koningin is zo’n moment. Alleen… waar is die pruik heen? De allerlaatste Speaker die ‘m droeg was Bernard Weatherill – een Conservative, die later een baron werd – en dat is weer van 1992 geleden. Baron Weatherill was trouwens oorspronkelijk een kleermaker uit Saville Row. De familiewinkel is nog altijd in Londen te vinden.

    Er is hoop!

    Hoyle liet zijn personeelsleden intensief op zoek gaan naar de lange grijze pruik, maar hij is nergens te vinden. De laatste keer dat men het uit paardenharen geweven ding vasthad was in 2000, toen men die aan Michael Martin – na zijn dienst als Speaker verheven tot ‘Lord Martin of Springburn’ – aanbood. ‘Ik zal moeten dragen wat er is’, bekende een licht teleurgestelde Hoyle aan de Britse pers.

    Maar dat is buiten Model Wigs uit Borehamwood gerekend. Dat is de pruikenmaker die in 1983 de pruik van Bernard Weatherill vervaardigde. ‘Ik heb er nog eentje op voorraad en kan die meteen aan de Speaker bezorgen’, vertelde de ambachtsman. Het kost Sir Lindsay dan wel £1.320. Opvallend, tijdens de eerste zitting van het nieuw verkozen parlement zat de hoofdklerk van het Lagerhuis er terug met een pruik. John Bercow had die nochtans had die nochtans enkele jaren terug afgeschaft.

    Harry De Paepe

    *

     



    19-12-2019, 08:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DR BR 1

     

    DOORBRAAK 10.001

     

    Wanneer roept Koen Geens de Spaanse ambassadeur op het matje?

    **

      

    https://doorbraak.be/wanneer-roept-koen-geens-de-spaanse-ambassadeur-op-het-matje/

    *

    *

    Spaanse druk op Belgisch gerecht is ontoelaatbaar

    18 DECEMBER 2019 Christophe Bostyn

    Terwijl het Spaans gerecht voor de derde maal in amper twee jaar tijd de uitlevering vraagt van Carles Puigdemont, valt de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie, de Spanjaard Josep Borrell, het Belgisch gerecht frontaal aan. Vermeende ETA-terroristen kunnen volgens hem ‘rustig in België leven’. Ook de Spaanse regering sprak al herhaaldelijk dreigende taal tegen België: lever hem uit of er komen

    **

    Lees verder op de link hierboven

    *

     

     

     










    18-12-2019, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gw 1

    GW 1

    **

    *

    Geert Wilders op bezoek bij protesterende boeren en bouwers in Den Haag

    **

    *






    18-12-2019, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 000

    10.001 WEETJEWATJE

    **

    Curieus

    *

    cMEEVALLERTJE

    Gewoon ter memorie om, ten voordele van de heropleving der volkeren, enkele Coburger wetenswaardigjheden levendig te houden…

    *

    ‘Vlaams’ is niet hetzelfde als ‘Nederlands’.

    Nederlnds is de Taal van Het Noorden. Vlaams i de Taal van Het Zuiden.

    Zeg in plaats daarvan dat we allen BESCHAAFD spreken? zodat àlle N & Z Lage Landers te samen, elkaar begrijpen. Het is de kortste weg naar de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden.

    *

    GROEN is niet alleen de kleur van de gifgroane haat, het is ook de kleir van de Islammerij.

    De natuur is niet groen. De lucht buiten is hemelsblauw, de Noordzee is zilvergrijs. Allleen bij mooi zomerweer zijn de bomen groen, maar voor de helft van het jaar zijn ze bruin of helemaal kaal…

    *

     





    18-12-2019, 12:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5334ter

    Eduard Grieg

    *

    Dit zich in Islammerij-stijl afspelend soort sprookjes-verhaal van 1.000 minus één Nacht, heeft mij zeer getroffen. Als een mokerslag in donkere nacht. En hoe! Want ik moet zeggen….

    De toverwereld van het Noorwegen van Eduard Grieg heeft mij altijd bekoord.

    Tot wij, toen we in Italië woonden (2002-2018) als naaste buren

     

    (op circa 1 Km afstand, want we houden van de boerenbuiten, ook daar)

     

    … na een paar jaar een Noors homo-koppel als buren kregen. Ze hielden B & B om er te kunnen overleven en we kwamen er vaak op bezoek of omgekeerd. Omdat we uitgenodigd waren om met hun regelmatigste gasten uit Het Hoge Noorden een avondje door te brengen. Och, die zalige Italiaanse zomeravonden; daar in de Vigna Bella. Unforgetable! Gewoon unforgetable… (Zucht).

    Alhoewel.

    Het was, bij nader toezien, ook wel ’n médalie met heel veel rare kantjes. Eerder ’n R & R dan “n B & B, want ze hadden allebei Remi als voornaam.

    Die officiële Koran-vertaling daar in Noorwegen hoeft mij dan helemaal ook niet te verbazen. Het is daar bar koud en de fjorden zijn er honderden meter diep. Noorwegen is inderdaad al lang een goede voorloper in alle soorten naäperij. Straks komen ze nog terug naar onze Landen. In het spoor van de Vikingen, hun verre voorvaderen. Maar het is goed dat Islammerij-roversbenden uit het Zuiden en de Sjismatieken uit het Noorden wederzijds elkaar overvallen.

    *

    **


    http://nageltjes.be/wp/

    *…/…

    In feite is deze Noors-talige “Koran” uit 2013 online beschikbaar. Een inzage van belangrijke passages toont echter aan dat het weinig of geen gelijkenis vertoont met de eigenlijke koran. Neem dit vers:

    “O gij die gelooft, neem de Joden en de christenen niet als vrienden; zij zijn vrienden van elkaar; en wie onder u hen als een vriend beschouwt, dan is hij zeker een van hen; Allah leidt de onrechtvaardige mensen zeker niet”. (5:51)

    **

    *

    In de Noorse “vertaling” luidt dit vers als volgt:

    “Is het een oordeel van onwetendheid dat ze willen? En wie kan Allah’s wil beter beoordelen dan een volk dat zekerheid van het geloof heeft”?

    *

     

    In het beduimeld gebedenboekje van Grootma Schatteman uit de Kriekstraat in Eernegem, waar ik na het afsterven van onze Pa regelmatig op logement moest (1943-1944: ik had toen amper leren lezen) moest ik op die lange winteravonden, voor het slapengaan (onder het blote pannendak: het was volop oorlog) de voorgeschreven avondgebeden voorlezen.

    Om telkens af te sluiten met de Litanie van alle Heiligen. Bid voor ons. Spaar ons Heer. Verlos ons, Heer, ene, enz..

    Daar kwam o.a. ook in voor

    “Van de woede der Noormannen, Verlos ons, Heer”.

     

    Had ik toen maar wat harder op mijn tanden gebeten. Wie weet, had ik er toen al een paar van die sufferds de strot afgebeten….

    *

    NASCHRIFT

    *

    Maar dat de daar alom verspreide Nieuwlichterij, de sexuele ontaarding, de Vrijdenkenkerij, het Neo-Socialisme of zelfs de Islammerij, de reputatie van een Grieg of van de Gebroeders Andersen ooit zal vernietigen?

    Branden zullen ze allen. Elk in hun eigen hellhole, om het met de woorden van den Donald te zeggen.

    En neen, het is NIET Donald Duck die hier bedoeld wordt.

    Dinsdag 17 December 219

    16-12-2019, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5334bis

     

    Europese beurzen op recordhoogte

    **

    *

    ©BELGAIMAGE

    Peter De Groote Bas van der Hout

    Vandaag 16/12/19 om 10:39

    **

    *

    tussentijds akkoord in de handelsoorlog tussen de VS en China jaagt de aandelenkoersen hoger.

    De Stoxx600, de index met de 600 belangrijkste Europese aandelen, springt bijna een procent hoger en wipt daarmee over zijn vorige record van april 2015. De Bel20 BEL200,61% volgt, al heeft die nog een lange weg te gaan voor een absoluut recordniveau. De index noteert nog enkele tientallen punten van de kaap van 4.000 punten. Het is van maart 2018 geleden dat de Bel20 dat niveau bereikte.

    De piek van de Bel20 dateert van voor de crisis mei 2007, ruim een jaar voor de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte.

    Tussentijds akkoord

     

    De recordkoersen in Europa komen na een cruciale ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de VS en China. Amerika en de Volksrepubliek bevestigden vrijdag dat ze het eens zijn over een 'eerste fase'-handelsakkoord. Daarmee verdwijnt een belangrijke bedreiging voor de wereldeconomie en de financiële markten.


     Alle mensen, wat doet zo’n bericht deugd. Een universum van verschil met de zever die we daarnet op de VRT mochten horen vanwege Mamma Almacy de Zwakzinnige.

    *

    NASCHRIFT

    En ja, begot: het begint te dagen in den Oosten van deze bananen-republiek. Magniette (of is het eerder Kaniette?) wil zelfs nu al praten met Bart.

    Kort geleden ging die nog naar de Koekestad, nog wel in hoogsteigen persoon. C’est du jamais vu !!!!!

    De gang naar Canossa? Nu al? Da valt nog mee. Nooit gedacht….

    Madag 16 December 2019

     

    16-12-2019, 14:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5330

    VOORSCHRIFT

    **

    **


    Enkele dagen ‘Time Out’ voor de lezer? U krijgt (om reden van een nietszeggende appelflauwte) bij deze pas nu een achterwaarts vooruitzicht over de – sedert 1935 – onthutsende nederlaag van de Slinxen, de Scheven en de Schotsen van over het Grote Water dat eens te meer veel te diep is om te gaan hulp bieden. Laat het ’n goede les zijn voor Jongeheer Comèr Rousseau, langs onze kant van Het Kanaal, het nieuwe SPA-Opperhoofdje. Zodat die hoge onverwachte nieuwe verloning, zonder zich àl te moemoe te maken, toch uitermate welkom is. Wat gij, Djonneke Crombeen? Ik hoop maar dat hij zich niet al te veel illusies maakt. Met het uiteindelijk lot van Labour en zo in het achterhoofd…

    *

    https://doorbraak.be/boris-en-het-trauma-van-2017/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Boris Johnson en de Tory's kiezen voor een veilige campagne.

    *

    foto: ©Reporters / iimages

    *

    Boris en het trauma van 2017

    Hoe de nederlaag van Theresa May de campagne van 2019 tekent.

    ‘Met deze man wordt het anders’, het is inmiddels een oude politieke truc. In de Belgische politieke geschiedenis gooide de CVP in 1974 Leo Tindemans als troefkaart op tafel onder het mom van ‘verandering’. De Tindemanscampagne veegde meer dan twintig jaar machts-deelname onder het tapijt.

    Boris als ‘a new leader’

    Zodra Boris Johnson op het schild van de partijleider werd geheven, brak hij met de voorgaande regeringen

    *

    In het Verenigd Koninkrijk wordt op dit moment dezelfde foor-truc opgevoerd. Als de Britse Conservatives op 12 december erin slagen een absolute meerderheid te halen, dan is dat omdat hun partijleider zich als het nieuwe alternatief aanbiedt. Zodra Boris Johnson op het schild van de partijleider werd geheven, brak hij met de voorgaande regeringen. De nieuwe premier zou een einde maken aan de besparingen die zijn eigen partij doorvoerde onder David Cameron en Theresa May.

     

    Toen kritische journalisten Johnson erop wezen dat die besparingen er wel kwamen door toedoen van zijn partij, schudde hij dit van zich af met ‘ik zat toen op de burgemeestersstoel van Londen’. Boris Johnson zegt nu al maanden dat hij meer blauw op straat zal brengen. Dat blauw verdween onder meer door die besparingen in het politiebudget op bevel van premier Theresa May. Op de vraag: ‘U zat toch in die ministerraad, meneer Johnson?’ geeft hij nooit duidelijk antwoord. Hij staat een ‘one nation conservatism’ voor, een conservatisme met aandacht voor iedereen.

    De verkiezingskater van Theresa May

    De Britse Conservatives zijn als de dood voor een herhaling van het scenario van twee jaar terug. Toen wonnen ze de verkiezingen, maar verloren die eigenlijk. De partij steeg in stemmenaantal en werd de grootste. Theresa May trok zo’n twee miljoen kiezers meer aan dan haar voorganger David Cameron. Maar hij had door het Britse kiessysteem wel een volstrekte meerderheid op zak. Theresa May kwam om dat te herhalen meer dan tien zetels tekort.

     

    Over alle kiesdistricten bekeken kostten drieënnegentig (ja, 93) kiezers de Conservatives de volstrekte meerderheid

     

    Oppositiepartij Labour trok met Jeremy Corbyn aan het hoofd zelf ook drie miljoen kiezers meer aan dan twee jaar ervoor. Deze grote groei hield Theresa May van die meerderheid. Over alle kiesdistricten bekeken kostten drieënnegentig (ja, 93) kiezers de Conservatives de volstrekte meerderheid. In sommige kiesdistricten was het resultaat telkens uiterst nipt. De zetel van Kensington ging bijvoorbeeld met een verschil van twintig stemmen naar Labour. De Tory’s, en tegelijk het hele politieke systeem, hielden er een enorme kater aan over.

    Stick to the script!

    Daarom houdt Boris Johnson zich mooi aan het draaiboek van zijn campagneadviseur Isaac Levido. Deze Australiër komt recht uit de stal van Lynton Crosby die in het verleden de succesvolle campagne van David Cameron en de tegenvallende campagne van Theresa May leidde. Het huidige scenario lijkt een volledige kopie van die laatste verkiezingscampagne. De Tory’s bieden zich aan als de stabiele keuze met een duidelijke boodschap: ‘Let’s get Brexit done!’.

     

    Een groot verschil met 2017 is het partijprogramma. Theresa May vloog daarmee uit de bocht toen zij verschillende onpopulaire beleidsvoorstellen bekendmaakte tegen het advies van Lynton Crosby in. De voorsprong in de peilingen was de Tory’s naar het hoofd gestegen. Zodra het programma werd voorgesteld zakte die indrukwekkende voorsprong als plumpudding in elkaar.

     

    Ditmaal kiezen de Tory’s voor een veilig programma zonder avonturen en met vooral populaire beloftes: meer geld voor de gezondheidszorg, meer geld voor de nationale veiligheid en – tot vervelens toe – ‘Let’s get Brexit done!’

    **

    *

    In de Cameroncampagne van 2015 waarschuwden de Tory’s de kiezer voor de chaos die een keuze voor Labour zou veroorzaken: ‘Stem Labour en krijg de Schotse nationalisten erbij!’ Het werkte toen prima, dus gebruikt men vandaag die truc ook.

     Tactisch stemmen tegen Brexit

    Als Johnson premier wordt, dan is dat niet alleen te danken aan zijn campagne. De impopulariteit van zijn grootste uitdager, Jeremy Corbyn, speelt er ook een grote rol in. Vele stemmen beweren dat enig andere leider gehakt zou maken van de prutsende Tory’s. In de kiesstrijd met Theresa May was het nochtans net de rijzende rode ster van Corbyn die Labour zo’n goed resultaat gaf in 2017. Massa’s zongen zijn naam als teken van zijn immense populariteit.

     

    Vandaag is Corbyn in bevragingen zelfs minder populair dan Boris Johnson,

     

    Vandaag is Corbyn in bevragingen zelfs minder populair dan Boris Johnson, en die is zelf ook niet al te graag gezien. Indien men Johnson van het premierschap wil houden, dan zullen zijn tegenstanders tactisch moeten stemmen. Er wordt gesproken van vijftig kiesdistricten waar het tactische stemmen ertoe zal doen.

     

    Dat betekent dat de kiezer op dat ogenblik niet stemt voor de partij van de eigen voorkeur, maar voor de partij die het meest kans maakt om de Conservatives van zetelwinst te houden in het betreffende kiesdistrict. Dit is vooral van belang voor de tegenstanders van een brexit. Voorkomen dat Boris Johnson premier wordt, betekent het uitstellen en het mogelijk afblazen van die ingrijpende beslissing.

     

    ‘Let’s get Brexit done’ klinkt voor de ene even verlossend als voor de andere bedreigend. Als Johnson premier wordt, dan wordt het bereikte brexitakkoord uitgevoerd en verlaat het VK de EU op de laatste dag van januari 2020. Vele mensen kijken ernaar uit, omdat men het brexitgekibbel beu is. Dat het brexitgekibbel net begon door toedoen van de Tory’s en dat de Brexit na januari nog lang niet voorbij is, dat vegen de Conservatives het liefste onder het in West-Vlaanderen geproduceerde tapijt.

    **

    *

    Hetzelfde waaronder men het stof van straks tien jaar machtsdeelname zal vegen.

    *

    Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen.

    HARRY DE PAEPE

     

    Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

    Lees meer van Harry De Paepe

    Boris en het trauma van 2017

    Britse verkiezingen: Boris Johnson of de rest?

    House of Cards in Manchester

    31 oktober: met of zonder deal!*

    Het eiland van de Tory’s


     Op Verkiezingsavond was tussen drie leidinggevende Vlamingen een gesprek over Vlaanderen en Engeland, na de Brexit.

    Over dit o zo belangrijk onderwerp vooral o zo bitter weinig gehoord op de TeeVee of gehoord in de Uitgekochte Pers.

    Ik vraag mij af waarom.

    Of heb ik dat nog maar eens gemist? Toch nooit geen waar dat ik begin ze te missen?

    Ik, of die officiële media?

    *

    *

    Als een wel zeer persoonlijk besluit nog even dit… Is volgens mij de kern van het kiesgedrag in de gehele UK; d.w.z. zowel Engeland, Schotland als in Noord-Ierland.

     

    “Ditmaal kiezen de Tory’s (= Conservatieven) voor een veilig programma zonder avonturen en met vooral populaire beloftes: meer geld voor de gezondheidszorg, meer geld voor de nationale veiligheid en – tot vervelens toe – ‘Let’s get Brexit done!’

    **

    *

    Das ist hier des Pudels Kern: méér geld voor nationale veiligheid.

    m.a.w. wèg van die vervloekte EUSSR, maar vooral SCHLUSS met die wilde immigratie van vooral de Islammerij. De Britten willen hun eigen homeland terug!!!!

    En ze zijn voorwaar niet de enigen!

    *

    Maandag 16 December 2019

     

    16-12-2019, 09:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5328

    *

    VOORSCHRIFT

    Schrijver dezes

    (zie overgenomen artikel hieronder, zoals altijd in de hoedanigheid van ‘Uitgebreid Middenstuk’ bij elke klassieke ‘dissertatie’ zoals deze die U op dit ogenblik aan het lezen bent..

    En ik spreek wel degelijk van een waarheidsgetrouwe ‘Dissertatie’ zoals ons die werd ingestampt in het voorvaderlijk )

    **

    *

    Iepers ‘Bisschoppelijk College’

    *

    Met heel veel dank en zeer speciale waardering aan al die Eerwaarde Heren Leraars van toen, van klein tot groot.!

    Toen moest het leven nog beginnen!

    *

    …Schrijver dezes dus, spreekt bij deze, om te beginnen, zeer speciaal zijn enthousiaste waardering uit voor Dhr.

    **

    Pieter Bauwens,

    *

    bij de genade Gids maar vooral overwegend wegens zijn klare kop, CEO geworden van DOORBRAAK. Doorbraak is het baanbrekend digitaal medium waarop Vlaanderen al bijna 200 jaar zat/zit (ligt?) te wachten.

    Salvini en Orban één strijd voor een Christelijk Europa

    https://doorbraak.be/christelijk-europa-salvini-orban/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Matteo Salvini (toen minister van Binnenlandse Zaken van Italië) ontvangt de Hongaarse premier Viktor Orban (28-08-2018).

    foto: ©Reporters / Photoshot

    **

    Maandag 2 december 2019 kwam Matteo Salvini naar Antwerpen. Het was vooral de moeite om te zien hoe een Italiaanse politieke superster ook in Vlaanderen door ‘tifosi’ werd omstuwd. De inhoud, was wat je van een politicus die in het buitenland voor de vuist weg spreekt kan verwachten. Eerder middelmatig, maar dat zal de fans worst wezen.

     Bella figura

    Het zal Vlaams Belang, de Europese partner van de Lega van Salvini zeker nog lang heugen. De Italiaanse flair en de Italiaanse stiptheid zijn legendarisch. Salvini was te laat voor de persconferentie, had geen zin in interviews en hing nog in de lucht als de meeting nog moest beginnen. De luchthaven van Deurne was gelukkig niet ver…

     

    Maar Salvini kwam, zag, sprak en TVG (Tom Van Grieken) overwon. Hij kon zijn Vlaamse politieke sterren-status nog wat oppoetsen in het schijnsel van Salvini.

    Tom Van Grieken kan voor de meeting nog even door de zaal stappen, dan wordt hij aangesproken en aangeklampt. Maar Salvini wordt omstuwd, is het niet door fans of door de pers, dan toch door een lijfwacht. Hij moest na de meeting uit de zaal ontzet worden. Ongezien in Vlaanderen.

    **

    *

    ook hier speelt de Belle Figura.  Salvini neemt de smartphone over en trekt zelf de selfie.

     

    Even later kwam Salvini zo waar terug, om een hele reeks selfies te nemen met de aanwezige fans. Dat waren er wel wat. En ook hier speelt de Belle Figura. Salvini neemt de smartphone over en trekt zelf de selfie. Je moet er goed opstaan nietwaar.

     

    Een shopping-centrum zonder wortels

    Salvini ging tekeer tegen Europa, dat door de EU wordt omgevormd tot ‘een shoppingcenter zonder wortels, geschiedenis of waarden’. Volgens Salvini wil de EU ‘onze symbolen te niet doen door bijvoorbeeld het kerstfeest te schrappen. Het is onze plicht om aan onze kinderen de cultuur na te laten die we zelf geërfd hebben.’

     

    De verdediging van de Europese identiteit is voor de Italiaanse politicus essentieel. ‘Europa is Christelijk of zal niet zijn. De islam is de doodsteek voor onze identiteit.’ Salvini verwees daarbij naar twee andere landen die hij als bondgenoten ziet: ‘Hongarije en Polen zullen bij ons aansluiten, niet vandaag maar morgen, om samen Europa te verdedigen.’

     

    Een rechtse Europese fractie

     

    Die link naar Hongarije en Polen is opvallend. Salvini sprak deze zomer met

    +

    Fidesz en PiS

    *

    om samen een grote rechtse fractie te maken in het Europese Parlement. Maar Orban bleef bij de Europese VolksPartij (EVP), nog altijd de grootste fractie. Het Poolse Recht en Rechtvaardigheid (PiS), bleef bij de Europese Conservatieven en Hervormers (met het Engelstalige letterwoord ECR), de fractie waartoe ook de N-VA behoort.

     

    In Europa passen ze dat cordon toe, niet op Vlaamse, maar op Franstalige wijze

     

    Terwijl Salvini hen probeerde te overtuigen, probeerden zij hem te overtuigen niet in de ID fractie te stappen. En hoewel er geruchten zijn en blijven dat een grote rechtse fractie helemaal zo ver niet meer af was in de zomer, is het er niet van gekomen. Het water is blijkbaar te diep en in het Europees Parlement zit Salvini met Vlaams Belang in de Identiteit en Democratie-fractie (ID), opgesloten in een cordon. In Europa passen ze dat cordon toe, niet op Vlaamse, maar op Franstalige wijze.

    **

    *

    Orban, de knippen-en-plakken Salvini

     

    Het toeval wil dat ik een week eerder die andere klok hoorde, op een conferentie in Budapest sprak de Hongaarse premier, Viktor Orban. Met minder zuiderse flair en in een minder groot, minder belangrijk EU-land dan Italië.

    De boodschap van Orban is knippen-en-plakken van Salvini. ‘Hongarije ligt op de route van de islamitische immigratie-invasie; het moet zichzelf verdedigen, en hier in Hongarije weet iedereen dat. Het uitgangspunt voor het Hongaarse beleid is dat wij christenen het recht hebben om onze cultuur en de daaruit voortvloeiende manier van leven te verdedigen, en dat wij vrij zijn om dit te doen.’

     

    de christelijke identiteit

     

    En Orban besluit: ‘We weten ook dat de westerse landen van Europa de islamitische staat hebben voorzien van veel soldaten die hier in het westen zijn geboren en naar school zijn gegaan. We weten ook dat illegale en ongecontroleerde migratiestromen hebben geleid tot de aankomst in Europa van massa’s aanhangers van de radicale islam. Demografische voorspellingen geven ook aan, dat er in de niet al te verre toekomst Europese landen een snelle verandering in de religieuze en culturele samenstelling van hun bevolking zullen ondergaan. Alles wat er is gebeurd in Syrië en Irak – of wat er vandaag in Nigeria gebeurt – is veel dichter bij ons dan veel mensen denken. Wij geloven dat het enige dat Europa hiervan kan redden, is dat het zijn weg terug vindt naar de bron van zijn ware waarden: naar de christelijke identiteit.’

     

    Zoek de verschillen

    De vraag is waar zit het verschil in boodschap tussen Salvini en Orban? Wat kan er de oorzaak van zijn dat de ene achter een Europees cordon zit en de andere deel uitmaakt van dé staatsdragende partij van Europa. Inclusief alle voordelen. Ze zeggen hetzelfde.

     

    Europese politiek is hypocriet. De EPP kan de 12 zetels van Fidesz op de 182 zetels goed gebruiken. De socialisten hebben er 154 en hijgen in hun nek. En de Polen zijn met 26 op 62 zetels dé grote mannen van hun ECR-fractie. Al zal het steken dat de ID -fractie groter is dan de ECR. Maar tel de 12 van Fidesz en de 26 van Recht en Rechtvaardigheid bij de 73 van ID en die zou de derde fractie zijn van het parlement. Het is dus geen onmogelijke wensdroom om een grote rechtse fractie te vormen, een beetje meer politiek opportunisme op rechts en het was een realiteit.

     

    De EPP heeft het politiek opportunisme duidelijk beter onder de knie

     

    De kans is trouwens klein dat de EPP de Hongaren aan de deur zetten zoals Wouter Beke (CD&V) vraagt. Over de commissie die zich daarover moest buigen is niet veel meer vernomen. De EPP heeft het politiek opportunisme duidelijk beter onder de knie.

     

    Christelijk Europa?

    Er rest nog één vraag. Wat is dat christelijk Europa? Ik ken de heren Salvini en Orban hun persoonlijke geloofsovertuiging niet, en het is ook niet aan mij om daarover te oordelen. Willen ze echt terug naar het christelijke Europa van een eeuw geleden? Ik betwijfel dat. Het evangelie is trouwens geen politiek programma. Je kan er een aantal richtingen mee uit, zoals het ook een aantal politieke richtingen uitsluit.

     

    een politiek-cultuur-christendom sui generis

     

    Ik vrees dat een ‘Christelijk Europa’ enkel staat voor een niet-islamitisch-Europa. Dat heeft op zich niets met het Christendom te maken. Het Christendom wordt zo afgesneden van wat het zou moeten zijn, een geloofsovertuiging gericht op de boodschap van Jezus van Nazareth. ‘Het Christendom’ wordt herleid tot een onduidelijk conglomeraat van normen en waarden en geschiedenis. Christendom staat dan voor het cultureel-, historisch- en ethisch substraat van het Christendom. De politici kiezen dan niet voor het all-in pakket, maar enkel voor die culturele, historische en ethische onderdelen die hen passen, een politiek-cultuur-christendom sui generis.

     

    De vraag dringt zich dan toch op, hoe Christelijk is dat Christelijke Europa? Ik zou graag eens horen dat iets dieper ingegaan wordt op de inhoud van hun Christelijk Europa. Waarschijnlijk zouden de verschillen tussen de Christelijke Europeanen snel naar boven komen.

    PIETER BAUWENS


     Ik hoop dat het positief is overgekomen:

    “een beetje meer politiek opportunisme op rechts en het was een realiteit.”

     

    Meer dan overbevolkte gevangenissen + hoe denken zij die ‘Krijgsgevangen’ mannen, vrouwen en kinderen uit de Koerdische kampen in Syrië…..

    Krijgsgevangenen na een verloren oorlog, die komen toch volgens het Internationaal Recht, voor een Oorlogstribunaal?! Of gelden er voor de Islammerij eens te meer weer gunstiger wetten?

    Eerder zeer toevallig terecht gekomen midden een (oude) speech van Filip DeWinter in het Parlement van Bx, net vóór Het Dictaat van Marrakesh door Sjarel Michel zogezegd zou ge-amendeerd worden. Weet U nog? Er zou op een apart velletje een soort van post-scriptum gelden, o.a. speciaal voor Coburgia. Nog iets over gehoord?

    Feit echter is wel, dat de Rechtbanken sedertdien à volonté vonnissen vellen naar de zin van deze Nieuwe Wereld Orde.

    O, dat wonderzoete Parlement van ons, in Bruxsellabad!

    Goddelijk toch, hoe onze Fluppe DeWinter daar tegen Marrakesh uitvloog! Hij leidde zichzelf in door te verwijzen naar… 1453 en de Val van Constantinopel, wat in die jaren gelijk stond met het verlies van de halve Christenheid. Een historische voltreffer van formaat. Maar Sjarel Piet Premier, zat verveeld met de kin in de handen, naar het plafond te zien. Die man is/was niet alleen totaal onbekwaam in de materie, hij slaat meteen ook publiekelijk en voor het oog van de camera’s, alle records inzake de Regels van Wellevendheid. Om nog maar te zwijgen over zijn tongval/spraakgebrek van het Engels, dat al even schabouwelijk is als zijn Vlaams. Une fois Wallon, toujours Wallon!

    Vandaar dat hij kort nadien President is kunnen worden van de EUSSR.

    Maar waarmee was na deze Marokkaanse ramp de Kerkelijke zowel als de Wereldlijke Haute Couture, dag en nacht bezig? Met discussiëren over het geslacht der engelen, zoals, volgens onze Filip, ze bezig waren na de Val van Constantinopel?

    Maar of toen in Bruxsellabad dat voltallig Parlement de sneer snapte, valt te betwijfelen. Het merendeel van al die Geleerde Hoog Opgeleide Grote Verstanden had toen reeds hun pluche verlaten en de plaat gepoetst.. Sauve qui peut?!!!!

    Later kunnen die dan na de Val van de EUSSR, op een soort Tweede Neurenberg, getuigen, “dass Sie das nicht gewusst haben“.

    *

    Zondag 15 December 2019

     

    15-12-2019, 16:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5327

    Nee hoor, mijn eigen West-Vlaamse koppel bulte-kloefen – die eigenlijk holleblokken heten - verkeren, Goddank, in goede gezondheid.

    **

    *

    Zeker, het zou niet spreken van grote hoffelijkheid, om blootvoets Frau Merkel, die veel gelijkenissen vertoont met een (rechtopstaande) bierton, aan te spreken met

    **

    ‘Sehr geëerte Bierstande’

    *

    want een ‘stande’ is ten eerste een puur West-Vlaams idiothecum voor ‘Bierton’, en tweedens, we weten dat nog van sedert onze verre Vlaamse voorouders, zo spreekt men niet tegen ‘Dames’ van stand. Voorts niet als die toevallig wat breder zijn uitgevallen. ‘Noblesse Oblige’, lijk ze zeggen. maar dan ‘auf Deutsch’…

    En daar begint het schoentje reeds serieus te nijpen.

    **

    Nen ‘Duimeloot’, nog uit het kinderversje geleerd bij

    Onze Pa (****)

    *

    Heeft dat wankelend haast uitgeleefd wrak van een Deutsche Bundeskanzelerin van keskschiet wel het recht om heel Het Avondland te omtvolken ten voordele van een ‘Nieuw Ras’? Een ‘Ras’ gemaakt naar haar beeld en gelijkenis?

    **

    *

    ‘Umvolkung’, dat is namelijk in ’t groot, ja zelfs in ’t héél groot, wat Hitler, Stalin, Castro, Mao, enz, enz, in het klein hebben geprobeerd. We zijn er met zijn allen nog altijd ne goe van!

    **

    *

    Verdorie, ik heb mij bij deze toch nooit schuldig gemaakt aan ‘Groepsbelediging’?

    Moet ik wel eens meer doen! Want ‘Vrije Meningsuiting’ in een Maatschappij die ons voorgesteld wordt als een schoolvoorbeeld voor de hele wereld, dat is toch een mensenrecht???!!!!!

    **

    ???vrije pers

    *

    Of moeten wij dat eerder verstaan zoals het bedoeld is door al die Geleerde Verlichte Grote Verstanden à la Sjarel le Téméraire van de EUSSR?

    Blank = wit – geen geweld

    *

    (*****) Kinderversje, nog altijd vers in ’t geheugen. Pa is reeds overleden in 1943; ikzelf was toen iets van 6 à 7 jaar. Dat versje, met beide handjes voor zich uit en in de juiste stand…

    Duimeloot

    Kattepoot

    Lange rape

    Korte knape

    Kleen kleen dumpke.

    *

    Diene kleine begint te tellen natuurlijk met het duimpje, om te eindigen bij de pink. Succes bij de grote mensen was verzekerd!!!

    **


    WAT MOET, DAT MOET!

    **

    https://ejbron.wordpress.com/2019/12/07/wat-moet-dat-moet/#more-226696

    **

    *

    Ik wilde eigenlijk reageren op het artikel van “Elise Nijmegen”, “Alles moet wijken voor het ´hogere doel´, en dat moet stoppen!”, maar het liep een beetje uit de hand. Enkel via gewapend verzet maken, naar mijn mening en vrees, ‘blanken’ nog kans om hun eigen Europa te behouden, dat dankzij laffe wezels als Merkel al is overspoeld met allerlei soorten ‘barbaren’, dit naar voorbeeld van Tony Blair, die dit eerder in de UK heeft gedaan, en onze Joop den Uyl, die hiermee in Nederland is begonnen.

    **

        +  

    *

    Als ik om me heen kijk, zie ik in het dorp waar ik woon, dat eens nog een blank bastion was, nu de getinte en zwarte gezichten van alle kanten en hieraan parallel lopend gettovorming toenemen. Via de sociale woningbouwverenigingen en hun collectief systeem van woningverhuur zie ik vrijwel geen blank gezicht meer in een vrijgekomen eengezinswoning komen. Iets dat niet kan kloppen.

     

    Ook qua leeftijd klopt er duidelijk iets niet. Mensen met lange woonduur lijken gewoon achteraan gezet als ze blank zijn. Zwarte en getinte kandidaten met kortere woonduur krijgen als ‘urgenten’ de woningen. Hier lijkt weer die bekende fascistenpolitiek van voorkeursbehandeling voor allochtonen en negatieve discriminatie voor blanken achter te schuilen.

    **

    *

    Zo lijken gore landverraders via ingrijpen binnen de huisvesting vanuit de politiek nog redelijk blanke gebieden versneld aan het veranderen te zijn in multiculturele getto’s. Ik heb dit binnen vijf jaar tijd zien gebeuren. Vermoedelijk vindt dit in alle dorpen die nog ‘wit’ waren plaats, omdat de steden al uit hun voegen barsten met de ‘nieuwe zwarte en getinte Europeanen’.

    Binnen tien jaar zal het voor de blanken 1 op 1 zijn in hun ooit eigen huis Europa als de nazi’s in Brussel doorgaan met de VN/Obama blankenhaat in Europa te verspreiden. Over 20 jaar zullen er in dat geval wellicht helemaal geen blanken meer in dat ooit blank Europa zijn, wellicht zelfs wereldwijd niet meer.

    **

    +

    *

    Natuurlijk mogen blanken zich niet afzetten noch verdedigen tegen de op hen doelgerichte genocide. Verzet plegen tegen de voorgenomen moord op blanken is racisme en discriminatie in de ogen van de laffe kruipwitjes van links/liberaal en het bijna volledig gestoorde christendom, die massaal achter de VN/EU architecten van de grootste genocide ooit aan lopen te hobbelen.

     

    Precies zoals het Joods gewapend verzet in Warschau door de toenmalige Nazi’s van pa Merkel werd gekwalificeerd als terrorisme, zo noemen de huidige VN/EU nazi’s partizanen en nationalisten die nu voor hun bestaansrecht opkomen racisten en domme populisten.

    **

    *

    De nazi’s van de VN en EU hebben al jaren geleden de blanken de oorlog verklaard. Of liever, dat heeft de racist Obama gedaan.

    **

    *

    Blanken bevinden zich hoe langer hoe meer in de gevarenzone, omdat veel blanken, vergiftigd door ‘links/liberale’ propaganda, niet inzien dat die zwarte racist toen al alles dat blank is de oorlog heeft verklaard.

    Door: “bozeoudeman”

    *

    Ik heb dit binnen vijf jaar tijd zien gebeuren.


     Eurosjarel de Verschrikkelijke koos voor ons de goede kant van de Geschiedenis.

    ‘How he dare’, om het met de woorden van het Zweudse Klimaat-Prinsesje Greta Thunberg te zeggen….

    En zij, de Nieuwe Maagd van Orlé    ans, kan het weten.

    **

    *

    Zulma de Mier ZuHAL DEMIR – onderweg van het stinkende Bx naar de KC…Klimaat Conferentie, in Madridero, heeft niks te zien met DeWinterse bokshandschoenen... Voorlopig toch nog altijd niet.

    Naar Madrid? Toch nooit niet inzake Catalonia, hé

    --- Anuna De Wever, de klimaatgodin. Nog én chance voor haar dat ze geen Anuna DeWinter heet…

    *

    Ursula von der Leyen = Ursula van het Leien (Dakje)…

    **

    *

    Volgens het adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) – daarover geïnterpelleerd door de Vlaamse regering - zal het Vlaamse klimaatplan de regio én de privésector samen de eerste tien jaar tussen de 5 en de 7 miljard euro extra kosten, JAARLIJKS (!).

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Woensdag 11 December 2019

     

    11-12-2019, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5329

    5

    Vlaanderen, Groot-Brittannië en de Brexit

    **

    *

    ‘De culturele en politieke banden tussen de Britten en de Vlamingen zijn oud en hecht. Ze hebben eeuwenlang geleid tot de creatie van welvaart en veiligheid voor ons allebei. We waren ook elkaars bondgenoot in goede en slechte tijden. De Britse gesneuvelden in beide wereldoorlogen zijn daarvan de meest recente bewijzen’, dat verklaarde Geert Bourgeois (N-VA) de dag na de brexit-stemming in juni 2016.

    **

    … op een teken van zijn hand…

    *

    De voormalige Minister-President van Vlaanderen is de voorbije jaren actief bezig geweest met de voorbereidingen op de gevolgen van die Brexit, met of zonder ‘deal’.

    Harry De Paepe publiceerde vorige maand een nieuw boek: De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden. Daarin doet ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, aldus het weekblad Trends, de verrassende en vooral innige banden tussen onze gewesten en Engeland uit de doeken.

    Doorbraak-uitgever Karl Drabbe, auteur Harry De Paepe en burgemeester van Dendermonde Piet Buyse, op de boekvoorstelling van 'De twee kanten van het Kanaal'.

    Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen. We nodigen ook een “brexiteer” uit die ons inleidt in de redenen en verzuchtingen van de Britten die voor Brexit zijn.

     

    Wil u weten waarom de Vlamingen aan de bron van het Engelse bier liggen? Hoe we ons voorbereiden op de Brexit? Hoe het politieke landschap in het VK er zal uitzien? Dan is deze avond niet te missen.

     

    Wanneer?

    Donderdag 12 december, 20u00 (onthaal vanaf 19u45)

    Waar?

     

    Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Er is parkeerplaats onder het gebouw voor ca. 50 auto’s.

    Wat?

    Boekvoorstelling & Brexit-babbel, met Harry De Paepe, oud-Vlaams Minister-President Geert Bourgeois en een Pieter Cleppe van de Britse denktank ‘Open Europe’ o.l.v. Lukas De Vos. Luk Lemmens, eerste deputé van de provincie Antwerpen, verwelkomt.

    Aansluitend bieden wij u graag een drankje aan

    **

    *

    Inschrijven?

     Schrijft u zich aub vooraf in? Toegang: 10 euro, ter plekke te betalen (dat kan ook met de kaart). U krijgt in ruil een bon van 5 euro korting op de aankoop van een boek van Harry De Paepe, die dat graag zal signeren, die avond.

    *


    Ach, het is ook zo kortbij. En zo ver om er van uit de Westhoek te geraken. Ik had er o zo graag bij geweest. Zo onopvallend als het past voor een oude ….

    **

    *

    Dinsdag 9 December 2019

     

    09-12-2019, 08:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5326

    **

    *

    Kennismaking

    Deze relatief zeer jonge Sinterklaas-jongen

    – opgepast, niet verwarren met HitlerJunge zoals de vroeg overleden Grote Baas van De Schandaard, de vroegere AVV & VVK krant –

    is zowel burgermoeders-zoontje van die Stad, als een beslagen en zelfs universitaire ‘Rechtskundige’, van Slinxe Signatuur (°1992).

    Hij is daarenboven ook al lang, bijna vanaf zijn geboorte, Parlementslid & fractieleider van de SP-A.

    Alhoewel….

    Op Wikipedia spreekt ‘men’

    (de betrokken influisteraars?) niet langer van de SP-A, maar van de SDP, de Sociaal Democratische Partij.

    Daar kan ik, redenerend in het voerspoor van onzen John als Voorzitter, best inkomen. Zo’n naamsverandering zou wel eens goed van pas kunnen komen voor de eerstvolgende (nakende?) verkiezingen….

    **

    *

    De Vlaamse ‘Socialisten’ zouden dus in Europa als eersten niet onder de kiesdrempel sukkelen, maar als SDPërs….

    Tja, ik, maar ’n verre buitenstaander zijnde, heb geen glazen bol.

    Maar toch, hoop doet leven…

    *

    Ja U heeft het goed gelezen, misdaden door de Slinxen, de Schotsen en de Scheven in naam van ‘de Staat’ begaan jegens Eigen Volk en Eigen Land een verpletterende schuld. Als daar zijn….

    **

    *

    Algemene zeden-verwildering, ontmenselijking, verloedering, afbraak van het begrip ‘Respect’. Nieuwlichterij. Moslim-invasie. En zo kan ik nog bladzijden verder gaan. Zelfs in volle dag en al zeker in het schemerdonker is de Burger nergens meer veilig.

    **

    *

    Maar ‘here and now’ beperk ik me tot het levenswerk van Lowie van Leuven, Louis den Oeden Toeback(zak), die – met God-weet-welke bedoelingen - de ‘RIJKSWACHT’ naar de verdoemenis heeft gewerkt.

    **

    Ach, die Italiaanse Carabinieri…voorbeeldig gelijk die heden nog altijd zijn. De tegenstelling kan niet groter zijn!

    *

    Zeker, die Coburger gendarmes: mijn vrienden waren het zeker niet, maar dergelijk elite-korps in gezag afdwingend onberispelijk uniform dwong RESPECT af. Vooral bij de soort die daar het meest behoefte aan had…

    Enne, waar is de tijd dat we zekerlijk niet met twee naast elkaar durfden fietsen… Met altijd de twee handen aan het stuur. Uiterst rechts rijden AUB….

    **

    *

     De klok tikt. Ze tikt ongenadig verder.

     

    Onze Sire, zijn Sirène, het pas meerderjarig geworden Sirèneke, kortom, heel de tricolore poespas zit met de oksels onder het zweet. “Formateur” Popol Magniètte mag niet verder meer formateren, Mandoline zit in ’n hoekje met haast tot aan de pols afgebeten vingernagels, maar Baartje ‘lust geen bruine bonen’. Zoals Anne de Vries (1904-1964), in NL, onderwijzer en schrijver van jeugdboeken, het ooit neerpende in haar vele volksverhalen over de Drentse Heide…

     

    Aan de gezinstafel, toen Moeder zijn portie bruine bonen op zijn bord wilde kwakken, trok Bartje zijn bord weg zo dat de bruine smurrie terecht kwam op de tafel. Die smurrie, dàt is het wat ik wilde zeggen…

    Deze haast letterkundige uitleg, omdat de Bart die hier bedoeld is, slechts als ‘regeringslijder’ een mirabele soort ‘historicus’ schijnt te zijn…

    .

    De burger zelf, die blijft voorzichtig. Die denkt na en kijkt behoedzaam om zich heen. Op zoek naar een veilige vluchtroute?

     

    Deze keer geen eieren van de verkeerde boer, hé….

    *

    En zo komen we tot de kern van dit betoog. De verkiezingen in Het Queenlijke Verenigd Koninkrijk…

    **

    *

    “Wat haar als enige echt interesseert is de onafhankelijkheid van Schotland”.

     

    Droom ik dat nu, of gaat U dat straks ook evangelie-waar te lezen krijgen?

    Labour onder Corbyn: kiezen tussen gratis breedband en Joden

    **

    foto: ©Reporters / iimages

    *

    https://doorbraak.be/labour-onder-corbyn-kiezen-tussen-gratis-breedband-en-joden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Jeremy Corbyn is Niet de inzet van deze verkiezingen, maar de Brexit.

    Nog steeds hoor je dat de aanstaande Britse verkiezingen een soort tweede Brexit-referendum zijn.

    **

    *

    Dat klopt niet helemaal. Het mogen de verwikkelingen rond Brexit zijn die deze vervroegde verkiezingen hebben aangezwengeld, en de slogan van de Conservatieven mag luiden ‘Get Brexit Done’, maar de campagne gaat vooral over andere zaken.

    Vooral de conservatieven mijden het onderwerp: hun voorsprong in de peilingen is niet meer zo solide en Brexit is een hete aardappel waar niemand zich aan wil branden.

     

    Mocht die voorsprong niet worden verzilverd, dan zou Labour kunnen proberen een regering te vormen met de in grootte derde partij in het Lagerhuis, de SNP, de Schotse nationalisten. Dat zou een grotere ramp zijn voor het land dan Brexit.

    **

    Dus roch ‘n schot in de roos?

    *

    Corbyn geklemd

    **

    *

    Jeremy Corbyn lijkt geen mening te hebben over Brexit, maar zit in feite klem tussen zijn partij — merendeels fel tegen, en de angst om Leave-stemmers te verliezen. Partijleider

    **

    Nicola Sturgeon

    *

    van de SNP, eerste minister van Schotland en een rabiate nationalise, gaat vaak tekeer tegen Brexit, maar zou lelijk op haar neus kijken als die werd afgeblazen.

     

    Wat haar als enige echt interesseert is de onafhankelijkheid van Schotland, het referendum daarover van 2014 verloor ze nipt. De Schotten stemden ook tegen Brexit, en nu lijkt het of Schotland door Engeland tegen zijn zin uit de EU wordt gesleurd. Naast de belofte van Sturgeon — hoe onrealistisch ook — om een onafhankelijk Schotland terug in de EU te brengen, lijkt dat een doorslaggevend argument om een tweede onafhankelijkheids-referendum te winnen, maar zonder Brexit lukt dat waarschijnlijk niet…

     

    Alles bij het oude

    Voor de Britten is Brexit uiteindelijk veel minder belangrijk dan wat bijna iedereen ervan maakt, vooral aan deze kant van het water. Zoveel zal er niet veranderen ondanks alle bangmakerij, zeker niet voor de man in de straat. En al helemaal niet na de ‘zachte’ Brexit die Boris Johnson met de EU is overeengekomen.

     

    Er is een groep redelijk tot zeer welgestelde Britten — soms met tweede huizen op het vasteland — die zich er enorm over opwindt. Vooral omdat hun ponden minder waard zouden kunnen worden, maar ook omdat hun ge-mondialiseerde bestaan vertraging kan gaan oplopen aan de grenzen… Ze winden geen doekjes om wat ze vinden van het lagere volk, dat door verkeerd te stemmen zand in hun geoliede leventje dreigt te gooien.

     

    Labours toekomst

    Toch is de echte inzet van deze verkiezingen uiteindelijk niet Brexit, maar de toekomst van Jeremy Corbyn en Labour.

    **

    L A B O U R

    *

    Na Tony Blair hebben de leiders van Labour jammerlijk gefaald, maar het is Corbyn die de partij heeft weten te veranderen in een soort extremistisch gekkenhuis. Ik ben niet de enige die dat vindt, zie bijvoorbeeld deze krantenkop:

    ’Labour is a madhouse’

    Of

    Extremist crackpots frothing with inexplicable hatred for Jews.’

     

    Zowel de rechterhand van Corbyn – schaduwminister van financiën John McDonnell, als Corbyn’s directe adviseur

    **

    Seamus Milne,

    *

    zijn Marxisten uit een zeer welgesteld milieu.

    Eerstgenoemde – ooit wegens financiële malversaties ontslagen door de gemeente Londen — wil erop los nationaliseren, mocht hij onverhoopt op

    **

    nummer 11 van Downing Street

    *

    terecht komen. Hij heeft als enige parlementslid ooit in het Lagerhuis massa-moordenaar Mao Tse-Tung geciteerd. Je kunt erom lachen, maar die enkele keer dat hij zijn masker laat vallen, zoals in dit interview van de BBC, kruipen de rillingen je over de rug bij het idee dat de man macht zou krijgen.

     

    Mevrouw Enkelband en de kerst-cadeaus

     

    Schaduw-minister van binnenlandse zaken Diane Abbott wordt intussen angstvallig uit de campagne weggehouden, waarschijnlijk omdat niemand haar serieus neemt. Ze grossiert in enormiteiten, heeft meermaals bewezen absoluut niet te kunnen rekenen, en meldt zich steevast ziek als er in het Lagerhuis over belangrijke maar controversiele onderwerpen moet worden gestemd. Zelfs The Independent, een Labour goed gezinde krant, schreef al in 2017 over haar: ‘If Jeremy Corbyn wants to be prime minister, he should get rid of Diane Abbott immediately.’

     

    Wat Corbyn om zich heen heeft verzameld is een rariteitenkabinet. Zoals de zojuist veroordeelde

    **

    MP mevrouw Onasanya,

    *

    die hij liet opdraven om de doorslag te geven in een belangrijke stemming tegen Boris Johnson. Ze moest van Justitie een enkelband dragen, alweer een primeur voor het Lagerhuis.

     

    Voor de 70-jarige Corbyn zijn deze verkiezingen een laatste kans. De campagne begon niet voor niks met een onwaarschijnlijke hoeveelheid cadeaus voor onder de kerstboom: gratis breedband en tandarts voor iedereen, afschaffing van het collegegeld, een vierdaagse werkweek met behoud van loon, enzovoort.

    **

    *

    Afgelopen week kwam daar het planten van twee miljard BOMEN vóór 2040 bij.

    Het is geen hogere wiskunde dat je daarvoor een oppervlakte nodig hebt van meer dan twee keer Wales, en 20 jaar lang dag en nacht 183 bomen per minuut moet planten… ‘As we speak’ heeft Labour beloofd treinkaartjes één derde goedkoper te maken, en gratis voor jongeren.

    Voor iedere pond die de Conservatieven uit willen geven, zal Labour er 30 uitgeven… Daarvoor zouden de rijken meer belasting moeten gaan betalen, en bedrijven uiteraard het meest. Maar met zo’n kerstpakket ontkomen zelfs de laagst betaalden niet aan hogere belastingen, dat is al gebleken.

     

    Gezondheidszorg als inzet

    Labour probeert de Britse nationale gezondheidszorg — de NHS — tot de voornaamste inzet van de verkiezingen te maken. Ze slaan eindeloos op de trom met doorzichtige leugens over hoe Boris Johnson van plan zou zijn deze NHS aan de satan te verkwanselen – president Trump, om de Amerikaanse farmaceutische industrie te spekken. Corbyn zwaaide op een speciale persconferentie met zogenaamd geheime documenten die dat bewezen. Die bleken helemaal niet zo geheim te zijn, het hele verhaal was onzin. Maar je kunt van journalisten nu eenmaal niet verwachten dat ze honderden pagina’s tekst meteen kunnen lezen, die ze ter plekke worden uitgereikt…

    Het lijken stuiptrekkingen om de arbeidersklasse te verleiden toch Labour te stemmen, zoals vroeger. Het verkiezings-programma lijkt echter te mikken op een nieuwe doelgroep, de woke intellectueel. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat op scholen moet worden onderwezen hoe misdadig het koloniale verleden van Engeland wel niet is geweest. Engelse banken en bedrijven zouden schadevergoeding moeten betalen voor activiteiten in de slavenhandel, enzovoort.

     

    De Palestijnse connectie

    **

    *

    Corbyn is een enorme fan van zowel Palestijnse terroristische organisaties als Hezbollah en verschijnt regelmatig in het openbaar met kopstukken van deze gezelligheids-verenigingen. Zijn rechterhand McDonnell en hij waren ook goed bevriend met kopstukken van de IRA. Gerry Adams stuurde nog een openbare gelukswens voor de verkiezingen.

     

    Dat de leider van Labour meer dan eens staat te schelden op het Engelse Leger, wordt hem ook niet door iedereen in dank afgenomen. Hij noemde ze ‘lawless forces‘, toen militairen met geweld collega’s hadden bevrijd uit een politiecel in Basra, Irak.

    Zijn dik betaalde optredens in praatprogramma’s van de Iraanse staatstelevisie vielen evenmin in goede aarde. Pas nog dook een fragment op waarin Corbyn zich voor die zender kwaad maakt op de BBC, omdat die het bestaansrecht van Israël niet ter discussie wil stellen.

    Labour lijkt onder Corbyn een institutioneel antisemitische partij geworden. De partij ontving de afgelopen jaren honderden klachten over antisemitische uitlatingen van de eigen politici en partijleden, en blijkt daar vrijwel niets mee te hebben gedaan, al wordt anders beweerd. Administratieve medewerkers van Labours hoofdkantoor klapten uit de school in een geruchtmakende Panorama documentaire van de BBC.

     

    De Outriders

    Het partijbureau heeft virtuele knokploegen ingesteld

    **

    *

    Het partijbureau heeft virtuele knokploegen ingesteld, de zogeheten ‘Corbyn outriders‘, om negatieve publiciteit te bestrijden, meestal door de boodschappers aan te vallen. Als het om aantijgingen gaat van antisemitisme, wordt degene die ermee komt er vaak van beschuldigd geld van Israël te krijgen. Zelfs de eigen parlementsleden zijn niet veilig: over backbencher Jess Philips, die tegen de partijlijn in het bestaansrecht van Israël had verdedigd, werd meteen geschreven dat ze daar een miljoen voor had gekregen…

    Waar deze ‘outriders’ ook op zijn betrapt, is het schermen met getuigenissen van nep-joden die Labour gaan stemmen. Recent kwam de partij bijvoorbeeld met een schijnbaar officiële brief, ondertekend door een aantal rabbijnen, om Corbyn te steunen. Research van twitteraars wees al snel uit dat die brief fake was. De vermelde rabbijnen wisten van niks of bestonden niet eens.

    In het laatste jaar zijn de Joodse Lagerhuisleden van Labour op één na vertrokken. Ze voelden zich niet meer veilig in de partij. Ruth Smeeth, de laatste die nog over is, mag na honderden doodsbedreigingen van partijleden voor de campagne alleen nog de deur uit met een panic-button.

    Voordat iemand weer begint over de lange tenen van Joden: hier en hier worden de grofste uitingen geregistreerd van jodenhaat vanuit Labour, door Joodse journalisten en ex-Labourleden. Labour was immers ooit dé partij voor Joden…

     

    De islamitische aanslag afgelopen vrijdag op London Bridge wordt door bepaalde Labourleden ook al de Joden in de schoenen geschoven…

    Wie deze verkiezingen ook wint, de 300.000 Joden in Engeland in ieder geval niet. Als het Labour wordt, zal een groot deel van hen vertrekken, en als Labour verliest, zullen ze daar ongetwijfeld de schuld van krijgen…

    Alexander van der Meer

    Sedert de Vlaamse Heropstanding spreken wij lang en veel over DeLage Landen, de zich sedert onheugelijke tijden uitstrekken over liefst DRIE zogezegde ‘Staten’, van Friesland tot aan de monding van de Zoom (La Somme) in het ons in 1713 door Lowie Katorze ontstolen Frans Vlaanderen. Maar wist U dat de Schotten ook aan bepaalde gebieden daar de naam van Lowlands geven? Vanzelfsprekend als tegengewicht van hun Highlands. Wij, Laaglanders zwijgen daarom beter als het over onze ‘Bergen’ gaat.

    Het zijn inderdaad maar molshopen, al werden ze tijdens de Koude Oorlog door Coburgia dapper gebruikt om er zwaar bewapende en versterkte ondergrondse bunkers aan te leggen, voor het geval dat. Konden daarin terecht, atoom- en bomvrij, = La Cour, Le Gouvernement, L’État Major de la Force Navale, de La Force Aérienne en de Chefs van de Zandstuivers. Alles betaald op kosten van de Belastingbetaler.

    Heel de bataclan geldt al een heel tijdeke als toeristische attractie. Maar ondertussen wordt er wel de Vloms geklapt.

    Ter plaatse gaan zien? Zoek op de helling (dicht bij de Hostellerie) bovengronds naar een leuk gezellig hoevetje, nog altijd achter zware anti-pantser afsluitingen, midden een door bonte koeien begraasde weide van diverse hectare groot. Enfin, het geheel waardig aan een

    **

    *

    **

    *

    Om het verhaal over de droom van en Schotse ‘Onafhankelijkheid’ beter te situeren, verwijs ik naar onderstaande historische figuur en Nationale Held, de (verfilmde) Braveheart William Walace (°1270)

     Zijn adagio?

     

    VRIJHEID IS HET BESTE, VERTEL IK U EERLIJK,

    VAN ALLE DINGEN DIE ER TE WINNEN ZIJN.

    **

    https://www.visitscotland.com/nl-nl/about/famous-scots/william-wallace/

    *

    Dinsdag 10 December 2019

     

    09-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5325

    5

    **

    *


    Deze ‘Redder van zijn Vaderland’ uit de klauwen van Het Monster, werd inderdaad voortijdig buiten spel gezet bij de vervroegde verkiezingen die door hemzelf werden uitgelokt. Een soort van Russische Roulette, waarvan hij heel zeker de positieve uitslag op voorhand zeker was. Het kón niet verkeerd gaan! We zullen wel nooit te weten komen welke machinaties er nadien met de uitslag zouden gebeurd zijn.

    **

    *

    Net als bij ons, en in nog vele andere ‘Apenlanden’ of ‘Staten’ (****), zijn de gevestigde R/L Kleurpartijen en vooral de ‘Klimaatsjacheraars’ als vraatzuchtige hyena’s in het donkere struikgewas van een préhistorisch regenwoud. In die optelsom vooral niet inbegrepen Beppe Grillo, de bedenker van de 5Sterren Beweging. Die was en is voor den brode een beroepskomiek die om het even welke politicus in het verdomhoekje wil. Zijn partij is dus qua verkiezingsresultaat zo goed als tegen zichzelf. Om het even. Non te preoccupare! Als ’t maar goed opbrengt. En ja, die zijn ook zwaar anti Europa. Waar dat al niet goed voor is.

    Afbeelding hierboven. De naam is wel degelijk Grillo en niet Grisley

    **

    *

    Dat alles weet ik inderdaad van uit goede bron, want zijn opkomst ter plaatse meegemaakt op de RAI en in de Corrière della Sera die, toen we daar volledig woonden, regelmatig in huis hadden.

    Getrouwe lezers van deze Blog zullen zich nog wel DIGITALIA, de alias van toen, herinneren. Hi Hi, denk ik nog altijd: ik mocht schrijven wat ik wilde, de Staatsvuiligheid kon toch niet aan mij…

    *

    Maar dedjù voor onze vriend Il Salvatore: hij werd niet herkozen. Met verdacht nipte cijfers. Maar wat wilt U. De Sterren stonden zeker niet goed. Zijn intenties nochtans waren zo klaar als pompwater…

    Stel U even voor, dat er binnenkort na de Brexit, ook nu nog ’n Itexit uit de bus had gekomen! Mensenlievedeugd: dat woord klinkt als ’n vloek van de Goden van de Olympus: Itexiet….

    Rien ne va plus.

     

    Het is – even voor de goede orde herhalen - wel aan hem te danken, dat er, tot opluchting van geheel normaal denkend Europa, lange tijd geen enkel ‘bootvluchteling’ nog terecht kon in geen enkele Italiaanse haven.

    **

    *

    Salvini echter kent heel zeker – dat hoop ik tenminste voor hem en voor ons allemaal – dat spreekwoord, als zou een kat altijd op haar pootjes terecht komen.

    **

    *

    Zo niet, dan wil ik nog altijd in mijn beste Italiaans het verhaal doen over dat Iepers kattenliedje, van die kat met zeven levens.

    **

    *

    “Maar die kat kom weer – ze kon nie langer wag. De volgende dag was die kat weer daar.”

    En Salvini is niet eens ’n kat, mar ’n Leeuw! Te oordelen naar zijn daadkracht, bijna zelfs ’n Vlaamse Leeuw.

    *

    (****) Voor ondergetekende is er een enorm verschil tussen de begrippen ‘Land’ versus ‘Staat’. Even nadenken en U bent er zó.


    Matteo Salvini, de redder van zijn volk.

    Geplaatst op 03/12/2019 door admin

     

    De EXTREEM LINKSE pers kotst haar walging uit over wat zij HAAT: respect voor het eigen volk en de eigen (Europese en Vlaamse) cultuur!

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.standaard.be/cnt/dmf20191202_04747625

     

    https://www.demorgen.be/politiek/de-linksen-zijn-de-echte-racisten-matteo-salvini-haalt-in-antwerpen-hard-uit-naar-europese-elites~bf16f1a1/

     

    https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/vreedzaam-protest-tegen-bezoek-van-italiaanse-fascistische-politicus-matteo-salvini~a249de12/

     

    de beeldbuis-criminelen doen ook hun duit in het linkse zakje: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/02/voorzitter-matteo-salvini-van-italiaanse-radicaal-rechtse-partij/

     

    En “KNACK” maakt er meteen een zakje vol stront van! https://www.knack.be/nieuws/wereld/hoe-gevaarlijk-is-matteo-salvini-een-portret-van-een-bullebak/article-longread-1181643.html?cookie_check=1575405453

     

    Alle betrouwbare websites brengen objectief verslag uit.

     

    Nageltjes was ter plaatse ooggetuige en in feite niet echt onder de indruk van wat Salvini zei. Dat publiceren we hier regelmatig zelf en zonder ophouden. Wég met de verraders van ons volk! Als je een eurocent inzit met het lot van je nageslacht (kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen) wéét je gewoon wat je moet doen!

     

    De hamvraag is alleen hoe overtuigen we de resterende massa gehersenspoelde en geïndoctrineerde imbecielen?


    Namens al onze wapenbroeders - de actieven en de stilzwijgend maar goedkeurend toekijkenden – mijn hartelijkste dankbetuiging aan http://nageltjes.be/wp/

    We horen of zien in ieder geval elkaar allemaal terug binnen de 24 uur na de volgende Verkiezingen. Als Overwinnaars, samen misschien met opnieuw in ons midden… Matteo Salvini.

    *

    Naschrift.

    Een speciaal woordje van dank aan onze Antwerpse vrienden van ‘Nageltjes’ om, één per één, met naam en toenaam de geldzakken op te sommen, die liefst van niemand nog ooit ook maar één minuut aandacht verdient, na lezing van hun kak-en pis reactie op het bezoek van Matheo Salvini aan zijn Vlaamse geestesgenoten. Geldzakken die bezeten zijn door winstbejag maar daarbij de belangen van hun Eigen Volk verraden, zijn het best te raken in hun portemonnee. Al ben ik overtuigd dat – eenmaal uit die portemonnee, hunne frank wel rap zal vallen….

    De kaarten spreken deze keer wel een zeer duidelijke taal!

    *

    Zondag 8 December 2019

     

    08-12-2019, 15:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5324

    **

    *

    U vraagt het mij niet. Niemand vraagt het mij ooit. En daarom zeg ik het maar zelf.

    Niet in een Apenland, maar in elke normale ‘Democratie’ horen Keizers of Koningen niet thuis: ze zijn in onze tijd het allergrootste en vlees geworden anachronisme. In een democratie is alle macht in exclusiviteit voorbehouden aan het Volk, of beter gezegd, aan – in een eerlijke verkiezing - de soeveraine Verkozenen des Volks. En dat zijn per definitie NIET de Voorzitters van om het even welke ‘Kleurpartij’ die achter de schermen, achter de rug en in den donkeren, de lakens uitdelen…

    De ‘Ouaarde Ouwielfriede’ (dixit Sire Baldwin onzaliger gedachte) versprak zich daarover in het openbaar, toen hij het had over ‘Geleide Democratie’. Tja, dat was tussen haakjes ongeveer ook de werkwijze van Stalin Mao en Nonkel Dolf.

    En geloof mij: deze Verkozenen des Volks zijn helemaal NIET de zogezegd verkozen Leiders van een of andere ‘Kleuren-Partij’. (Herhaling om dit goed te laten doordringen, want de mee-lopende Kiezer is ’n beetje ‘dur de comprenure’….).

     

    Vraag dat maar na, bij manier van spreken, bij uw bloedeigen buurvrouw/buurman. Zowel die van rechts als die van links van Uw eigen voordeur.

    Vraag het vooral na bij

    **

    *

    Dat is een Antieke Griek en bovendien daar de uitvinder van dat goddelijk gewaande systeem. Maar, AANDACHT AUB, voorzichting zijn, want de man is er na die jaren zelf nog altijd niet goed van….

    *

    Moeten wij dan medelijden voelen als ooit die dingen worden rechtgezet?

    « Chacun pour soi et dieu pour tous ».

    *

    Weer ga ik bij ons Ma te rade. Haar favoriete gezegde – heb ik hier al dikwijls gezegd – was altijd ‘da wie niet werkt, ook niet moet eten’. Ons Ma was een lieve gezonde huisvrouw, met handen aan haar lijf, alleen gevallen met 5 kleine kinderen in volle oorlogsstijd. Ze kon het dus weten, van dat werken en zo, en ze heeft het ons alle vijf meer dan genoegzaam aangeleerd. Desnoods met doorslaande argumenten. Wat toen zekerlijk nog geen kindermishandeling was. En ja ja,    al is de oudste onlangs overleden, de andere vier hebben ze nog alle vijf….


    Ne koning spreken we aan met ‘Sire’. Dat is een tong-draaisel (tongwrong?) ‘à la Française’ van het Engelse ‘Sir’. En ‘Sir’ dat is dus het Engelse woord voor het Vlaamse ‘Mijnheer’.

    Aldus is het beter te spreken van Mijnheer de Koning. (****) Maar nee, comme d’habitude : pour les flamands la même chose. ‘t Is altijd van ‘t oud’ en ‘t zelfde !

    Ons Ma zei altijd van ‘ ‘t oltend van ’t zeiste. Het lieve mens was namelijk – ook reeds meermaals gezegd en geschreven - van aan ‘’t zèèètje…

    Ach, où sont les jours d’Antan….

    Maar over die leeglopers van Coburgers van ons, daar in hun poepsjieke gratis paleizen & buitenverblijven, de Heer des Huizes aldaar is de Sire. Zijn nobele gemalin is de Sirène, het oudste dochtertje is het Sirèneke en de 3 knechten zijn echte ‘seuls’ want die vallen buiten het subsidie-manna. Uit besparingsredenen is dat hemelwater namelijk afgeschaft sedert de voorgaande generatie van Alberto, Poalini en hun 3 mee profiterende nazaten.

     

    Ja, inderdaad, want verder ging die deal niet bij heet bombarderen als troonopvolger van Albert Primo en Zaan Loek Haantjes, de grote dik en welgedane der Tsjeven voorzitter van toen…

    **

    *

    Rond die ‘koninklijke dotaties’ die we gemakshalve en voor alle duidelijkheid beter als ‘leefloon’ of zelfs als ‘onderhoudsgeld’ zouden benoemen, zit er aldus schot in de zaak. ‘Zaaien naar de zak’ heet zoiets. Maar ‘t zit er hiertoe nog altijd niet in. Noblesse oblige.

    Wacht maar af tot de Nieuwe Vlaamse Arrogantie en het VB elkaar gevonden zullen hebben. Zelfs als dat niet van een leien dakje zou lopen, is daar Le Nouveau CVP qui est arrivé die in die combinatie haar laatste overlevingskansen zou willen zien…

    **

    *

    Revenons à nos moutons: de Coburgers uit het Utopia-land Coburgia genaamtekend..

    **

    *

    (****) Mijnheer de Koning: AUB trompeert U zich niet. Want er zijn Deconincks en Deceunings met die familienaam van dertien-in-een-dozijn.

    Zeggen wij ook niet Meneer Coburger, want dan zou hij zich - de macht der gewoonte - wel eens kunnen vergissen en Hamburger verstaan.

     


    Het gespreide bedje

    van Betje

    *

    https://doorbraak.be/het-gespreide-bedje-van-betje/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Koninklijke Schenking

    **

    *

    Het koninklijke gezin

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    De vraag rees. De vraag rees in de gedachtegangen van uw spelbreker. Waarom is juffrouw Elisabeth van Saksen-Coburg plots een prominent gebruiksvoorwerp van het hof?

    **

    *

    Het gebruik van het oudste kind des konings, Betje voor de vrienden, neemt zulke proporties aan dat het naar moreel misbruik ruikt. Tot het schandaal rond de Koninklijk Stichting losbarstte. Toen wist iedereen het antwoord op de vraag. De hofkringen voelden aan hun onfris water wat er aan stond te komen. En ziedaar, de achttiende verjaardag van de jongedame loerde om de Lakense poort. Waarom dat facet van de menselijke evolutietheorie dan niet als oorzaak gebruikt om de tegenaanval in te zetten.

     

    Een blinkende jongedame haalt altijd artikels als tennisvelden zo groot

     

    Oogst applaus bij de burgers met een verstandelijke handicap tot de handen er rood, zwart en geel van zien. Wat vooral opviel bij haar publieke optredens was, dat de spreektaal van de juffrouw vertaald Frans is. Dat ze zeer goed voorgekauwde teksten uit het hoofd kan leren en zich iets minder houterig beweegt dan haar vader. Maar elegant is ze lang niet. Ze is en blijft een boerendochter. Van nobel bloed, dat wel, maar dat vormt niet iemands attitude.

     

    Ongetwijfeld is de familie Coburg een modelgezin. Met wat je gratis toegeworpen krijgt is het niet moeilijk je kinderen graag te zien en te verwennen. Hulp in hoe en wat een gezinsleven is, kreeg de vader van Betje niet van zijn ouders. Albert en Paola hadden geen oudergevoel. Wat mij is aangedaan wil ik mijn kinderen besparen, moet Filip gedacht hebben. De enige gedachte die hij ooit zelf bedacht heeft. Wat hij denkt kan je raden, want de man heeft geen eigenheid. Met één oogopslag heb je het door, als hij buiten de poort komt: dit is een familievader die denkt dat één plus één drie is.

    Haar lichaamstaal is afkomstig uit een sociaal kookboek en geplakt op haar huid

     

    Het familiegevoel dat het koninklijk gezin heeft – voor het eerst in de Belgische geschiedenis – is te danken aan madame Mathilde. Dat verdient applaus, ware het niet dat haar opleiding als logopediste doorslaggevend was om zowel Filip als de bevolking te behagen. Haar lichaamstaal is afkomstig uit een sociaal kookboek en geplakt op haar huid, want diep zit die niet. Na het strelen van een arm kinderhoofdje en de schijn van het aandachtig luisteren naar de lasten van doven en blinden, keert ze terug naar haar kasteel, ploft op een rustbank en laat een zucht die te horen is tot in Tokio. Ik heb hem al een paar maal gehoord, toen hij dankzij een gunstige wind mijn hut passeerde.

    Banner flieger

    In XXL Luxe wordt Betje voorbereid op de taak die haar te wachten staat. Een voordeel wat geen Belg heeft. Die moeten solliciteren voor een baan. Dat blijft Betje bespaard. Dan is het niet moeilijk om te zeggen dat het land op haar kan rekenen. Aan wat de Koninklijke Schenking heeft en haar ter beschikking stelt, is het makkelijk het resultaat van haar rekenkunde te vinden. Je moet er geen algebra voor gestudeerd hebben. Er wacht haar nog veel meer lekkers. Zo moet ze niet kamperen om een plaats op te tribune te krijgen voor de uittocht van ’t Ros Beiaard, in de file staan, of wachten op Godot.

    Voor de duidelijkheid, Godot is wat een mens ergert in het leven. En wachten is de meest voorkomende ergernis. Gevolgd door het ontkennen van het godsbestaan. Heel wat mensen, waaronder een pak ongelovigen, vinden dat erger dan de holocaustontkenning. Wat ben ik toch een literaire knutselaar! Geen artikel of ik dwaal af. Maar ik troost me bij een van de vele prachtige gedachten van Benno Barnard. Hij staat in zijn versgebakken boek Zingen en kreperen, en luidt, ‘afdwalen is de enige manier om ter zake te komen.’

     

    De schijn van het zijn heeft Betje al onder de schone knie. Te doen alsof men begaan is met het klimaat en het erfgoed. Wat valt er anders te besluiten door het wanbeleid van de Koninklijke Schenking. Dat de schuld doorgeschoven wordt naar de Koninklijke Schenking, naar de bestuursleden Paul Buysse en zijn bendeleden, is om de vorst uit de wind te zetten. In werkelijkheid weet Filip precies hoe de vork aan de steel zit en de steel in de vork. En met hem dochter Betje. Kunnen ze applaudisseren voor activisten si en la, terwijl ze zonder verpinken de boel laten verkommeren. Gewetenloos de kosten van het onderhoud doorschuiven naar wie er niet mag van genieten.

     

    Betje, om ter zake te komen, heeft dringend een ‘ami’ nodig. Voor bed en bad en bord. Een intimus op straat gevonden. Die haar, desnoods met pruik en zonnebril op – om de Bernadette Soubirous van zich af te houden, niet alleen recepties en paleizen toont, maar ook voedselbanken en banlieues, waarvan geen hoekje schoongemaakt is, zoals gebruikelijk bij hoog bezoek. Oorden waar het leven is wat het werkelijk is: leven als Job, op een mestvaalt.

     

    Of ze na een trektocht met een straatartiest haar visie over haar leven en het welzijn van de burger zal wijzigen, valt te betwijfelen. Het profitariaat is een erfzonde. Van die geur en smaak raakt een mens slechts verlost als hij in een rijtjeshuis gaat wonen en afstand neemt van zijn omgeving. Zoals Ludwig Wittgenstein deed om zijn pacifisme massa en macht te geven. Betje zie ik dat niet meteen doen. Je moet er een eigen mathematica voor hebben; niet een gespreid bedje.

    Guido Lauwaert

     

     

    *

    Het tegen alle logica in, in stand houden van een (onbetaalbare) en boven zijn stand levend verarmd buitenlands adellijk geslacht heeft de modale Vlaming uitsluitend aan der Tsjeven- geldzucht te danken. Zij en zij alleen hebben, met vooral het eigen belang als leidraad, in hoofdzaak sedert WO II deze Staat eigenmachtig bestuurd. Dit is notabene meer dan 70 jaar… Dat die luyden zich vooral niet verrast tonen, en daar nu eindelijk voor afgestraft te worden. Door straks misschien onder de kiesdrempel te moeten zakken…

    Nieuwe Landelijke Voorzitters verkiezen met hoop en al 3% stemmen op overschot, is een veeg teken aan de wand. Oef, op het nippertje ’n jonge gekleurde vers aangespoelde niet aan de Macht.

    Wie zei daar ooit weer dat de Tsjeven de Immigranten Partij geworden was. De I.P. Een ‘Partij’ die dan al snel als R.I.P. zal kunnen betreurd worden.

    Ook, die koningskwestie is nog maar het begin van de aanklacht die hopelijk binnenkort voor het Hooggerechtshof komt.

    Daar is ook de waarlijk criminele volksverlakkerij van het misdadig duo Kris Peeters (nu lid geworden van de Opperste Sovjet in Bruxcèlles en de Pakbonden altegaar één pot nat, in verband met de opkomst van de zogenaamde wereld omvattende E-Commerce. De Dames en Heren waren tégen overuren, tégen ‘nachtwerk’ en dus tégen de onstuitbare vooruitgang. Snapten ze het dan niet? Waren ze er te dom voor? Zagen zij ‘de Tekenen des
    Tijds’ niet?

    Of wilden ze integendeel, net als zoveel jaren terug, na de elektrificatie van de NMBS en het verdwijnen van de stoom- locomotieven, op alle lijnen nog ‘stokers’ blijven op de loonlijsten zien staan. ‘Verworven Rechten’, ziet U…

    **

    *

    Nu roepen ‘de Media’ moord en brand over 8 Miljard

    (€ 8.000.000.000)

    Verloren omzet door buitenlandse concurrentie die ons te rap af was, over 1030 gesloten handelszaken, over 45.000 verloren gegaan werkplaatsen ‘op de arbeidsvloer’…. Om nog maar te zwijgen over omvolkte steden en ‘ontvolkte‘ winkelstraten. Gevolgd door ‘ghetto’s vol ’Nieuwkomers’…. Meestal gevolgd door dringende investeringen die de Tand des Tijds moeten trotseren en dus uitermate kostelijk zijn, zoals verkeersvrije steden en wegen met daarop ‘Fietsers mogen Alles’.

    **

    *

    En dan, aansluitend bij het désastreuze beleid inzake de allernieuwste E-Commerce, de ‘verplichte nachtrust’ die moet voorbehouden blijven voor het uitgangsleven, de vele winkelsluitingen, het verlies aan omzet en aan tewerkstelling, is er in onze streek het geval. ‘CARREFOUR’, met in hoofdzaak Franse producten. Nogal wiedes, want al die supermarchés zijn al-dan-niet op zelfstandige basis, gewoon succursales van de Franse moederfirma.

    De huidige aanslepende stakingsgolf in La douce France heeft als logisch gevolg, de vele bevoorradings-problemen en dus de leeg lopende rekken.

    Hallo, geacht clientèle van dat soort vreemde ‘Warenhuizen’: is het de moment niet om eieren voor Uw geld te kiezen. Koop dus alleen dààr waar de aangeboren manie van de Francofone stakingsdrift U niet langer parten kan spelen. Koop bij voorkeur de eigen producten. Die zijn trouwens veel lekkerder en minstens gegarandeerd volgens ‘de normen’ gekweekt of geproduceerd.

    En zie: welke antigeur komt daar opnieuw om het hoekje kijken? Wie geeft er op zondag toelating om trouwens met veel succes, open te zijn aan tal van Carrefours-markets? Toch weer niet dat stuk onbenul van een Kris Peeters…

    *

    Si Si, mon cher ami. Het zijn meestal de eigen geliefden die iemand aan de galg helpen. Denk daaraan als U binnenkort brandt in de hel van de Vlaamse Verdoemenis.

    **

    *

    Zaterdag 7 December 2019

     

    07-12-2019, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5323

     Mooi religie-neutraal toch vanwege de Geert…

    *

    Het ziet er naar uit dat de haring van Popo Magnikske niet zal braden. Nogal logisch. In het Walenpaleis zit er toch geen vis uit de Noordzee! Die moet eerst door de Vlamingen gevangen en op het droge gebracht worden. Om eventueel na het pan-klaar maken ervan, naar daar te worden door gesubsidieerd. En trouwens, zelfs om het even wat hen in de schoot geworpen wordt, gaan hun ‘Bonden’ daartegen in grève. Trop fatigeant, n’est-ce pas? En outre: daar onder de taal- en armoegrens is men niet gemaakt om handarbeid te presteren, maar om dat door anderen te laten doen.

    Wâ zee Mitterand weer over slechte ingesteldheden zoals vreemdgaan? “Et Alors?”? Waarmee ik zekerlijk niet het vreemdgaan van Magnikske wil suggereren, maar de ingeboren afkeer van de meeste Francofonen om hun handen of hun verstand moe te maken.

    **

    *

    De huidige EUSSR-Führer & Bundeskanzler Merkel voor de eerste keer in Ausschwutz (Polen)

    *

    Méér dan (geschat) 1,1 miljoen Nazi Natie-slachtoffers worden ‘herdacht’.

    Nu vraag ik m’n eigen af, of dat ‘herdenken’ verband houdt met het oolrogsverleden, of als deze ‘herdenking’ dient als geheugensteuntje en/of bedekte waarschuwing voor zij die het moeten horen. Waarbij mijn slecht karakter mij doet denken aan de ‘populiesten’ die heden ten dage de hegemonie van het De Nieuwe Wereld Orde zouden bedreigen.

    Jan ’t is memorabel en ’t herdenken echt waard.

     

    Die Deutschen hebben blijkbaar de kwalijke gewoonte om, buiten hun eigen grondgebied, de buurlanden te misbruiken voor duistere zaken. Voor het moorden had de vorige Führer (die we allen bij naam goed kennen), o.a. de Polen nodig. Dat waren uiteindelijk toch maar ‘Untermenschen’.

    Nu koos de nieuwe Natie Staat EUSSR voorzichtigheidshalve niet Berlijn als Hauptstadt van Het Reich, maar het hen goedgezinde naburige Broeksèl. Ge weet maar nooit. Met platgooien en zo, als het op zekere dag begint te stinken….

    **


    Wie schreef daar ooit weer gedichten over, over ‘de dagen die trager waren’. Dat waren ‘de dagen in het huis zijns vaders’, ‘die te sterven lei, met wat late zon op zijnen baard’. Voor ondergetekende zijn de dagen, doe nochtans allemaal nog altijd lijk vroeger vóór de €, 24 uren tellen, veel te kort. Is trouwens (nà mijn collegejaren!) al m’n hele leven zó geweest. Om de haverklap weer ‘avond en rustensrecht’, terwijl, van horen zeggen, de morgenstond altijd goud in de mond bleek te moeten hebben. Een gezegde die pertinent in tegenspraak is met de laagte van mijn zelfstandigen-pensioen.

    Maar we mogen niet klagen. Tenslotte is er, in geval van uiterste nood, nog altijd de Commissie Onderbare Openstand….

    Kijk maar, U krijgt als week-overzicht pas morgen geserveerd, het nieuws van vorige week op de volgende vrijdag, het einde van de volgende week … Tja, da’s oud zijn, hé….

    Oud zijn, ja. Tot daar aan toe. Was het maar dàt. Ook kreupel, half doof en quasi helemaal blind. Hartlijder, diabeet en 6 cm ingekort bij in mijn jeugdjaren. Gevolg: zere rug. Door alle ‘discus intervertebralis’ door ouderdom verdwenen tussenvoegsels. Maar anders: kerngezond. Één en al vitaliteit. Vooral ’s middags aan tafel..

    Moedertje Rusland en vadertje Poetin

    **

    *

    https://doorbraak.be/moedertje-rusland-en-vadertje-poetin/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    President Poetin in Sint Petersburg tijdens de Kerstviering van 2018. Trekt hij zich na actieve dienst terug in het klooster?

    foto: ©Reporters / Abaca

    *

    Vorig jaar net voor de Russische presidentsverkiezingen ontmoette ik in de Universiteit van Sint-Petersburg een aantal collega’s. We praatten natuurlijk over de toekomstige winnaar van de verkiezingen, Vladimir Vladimirovitsj Poetin.

    Het zou zijn vierde presidentieel & mandaat worden.

     

    Sint-Petersburgse connectie

    Ik wist dat hij geboren en getogen was in Sint-Petersburg, waar hij rechten had gestudeerd en tot de KGB toetrad. Als medewerker van zijn vroegere professor Anatoli Sobchak, de eerste gekozen burgemeester, nam Poetin er zijn eerste politiek mandaat waar. Hij is en blijft in de eerste plaats een Sint-Petersburgs patriot en rekruteert er bij voorkeur zijn medewerkers. Dmitri Medvedev is daar een voorbeeld van: zijn eerste minister en gedurende vier jaar (2008-2012) zijn plaatsvervanger als president. Ook zijn trouwste vrienden, zoals de Rotenbergs, zijn Sint-Petersburgers.

     

    Poetin had slechts node en onder sterke druk toegestemd opnieuw kandidaat te zijn

     

    Wat mijn Russische collega’s vertelden verbaasde me: Poetin had slechts node en onder sterke druk toegestemd opnieuw kandidaat te zijn. Hij was de verantwoordelijkheid en het jachtig leven moe en wou zich liever in een orthodoxe abdij terugtrekken om er – ten minste tijdelijk – een spiritueel leven te leiden.

    Wij in het Westen dachten dat Poetin een onverbiddelijke machtswellusteling was die zich tot zijn laatste snik aan de macht zou vastklampen. Zijn flirten met de orthodoxe kerk zagen we als een vorm van politiek theater. Het was bekend dat zijn vader een overtuigd communist was maar dat zijn moeder, een gelovige vrouw, de jonge Poetin stiekem had laten dopen. Maar om lid van de KGB te worden, moest hij partijlid zijn en ook atheïst.

     

    Mijn gesprekspartners geloofden echt dat Poetin een gelovige was en dat zijn verzuchtingen over zijn toekomst — toevertrouwd aan een aantal intimi — eerlijk waren. Ik heb er nog altijd het raden naar of dit verhaal klopt, maar ik heb sterk de indruk dat Poetin zijn huidig presidentschap met minder enthousiasme en ook minder gezag uitoefent dan voorheen.

    De machtigen

    Cui bono? Wie had en heeft er belang bij dat Poetin president blijft? Wie zijn dus de machtigen die samen met Poetin, als symbool en machtsfiguur, de Russische Federatie besturen en exploiteren? Of houden deze machtigen hem misschien gegijzeld?

    Vriend en vijand zijn er van overtuigd dat de siloviki, de geheime diensten en bij uitbreiding ook het leger en het gerechtelijk apparaat, veel invloed hebben op de president.

     

    Naast het behartigen van hun corporatieve belangen zijn ze er op uit om zich via machtsoverschrijding en corruptie te verrijken. Daarnaast bestaat er zoals in de Verenigde Staten ook een machtig militair-industrieel complex dat natuurlijk streeft naar uitbreiding. De Russische wapenindustrie is zeer performant en een bron van inkomsten door uitvoer. Ook de machtige leiders van de grote olie-, gas- en andere staatsbedrijven hebben Poetin nodig om hun posities en fortuinen te behouden, naast natuurlijk de klassieke oligarchen die hun macht en bezittingen danken aan corruptie en misdadige activiteiten.

     

    Hij is dus nog steeds de leider van ‘de geleide democratie’

     

    Over deze groepen presideert Poetin en hij probeert aan hun wensen te voldoen. Omdat hij nog over de siloviki kan beschikken, kan hij naar willekeur eender wie beschuldigen, tot een ongezellig strafkamp laten veroordelen en bezittingen aanslaan. Hij is dus nog steeds de leider van ‘de geleide democratie’.

     

    Het einde van Poetin

    Maar toch is niet alles als voorheen. Hoe eigenaardig dit ook voor ons klinkt, wankelt zijn positie omwille van het feit dat de grondwet bepaalt dat hij in 2024 moet aftreden en zich na twee termijnen van 6 jaar niet meer kandidaat kan stellen. Zonder Poetin en het Poetinisme vrezen velen voor hun machtsposities en hun fortuinen. Er wordt druk gespeculeerd of hij na die tweede termijn nog een machtspositie zal willen uitoefenen, en zo ja, hoe men dit zou moeten ‘regelen’: de grondwet aanpassen of opnieuw een truc bovenhalen zoals destijds met het interim-presidentschap van Medvedev waarbij hij zelf als eerste minister aan het hoofd van de staat kon blijven.

     

    Sommigen denken aan een ander scenario en bereiden zich voor om zelf aan de macht te komen. Ze trachten gunstig in de kijker te lopen, zoeken bondgenoten en spreken kwaad over mogelijke concurrenten. De voorzitter van de doema, Vyacheslav Volodin, bereidt zich duidelijk voor hoewel de race nog meer dan 4 jaar duurt. Een geduchte tegenstander is de minister van economische ontwikkeling Maxim Oreskin die nu reeds een bijna openlijke kandidaat is. Maar er zijn er nog veel meer.*

     

    iedereen is ontevreden over het fors verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd

     

    De partner van Poetin in zijn spelletje ‘presidentje’ wisselen, eerste minister Dmitri Medvedev, is natuurlijk een voor de hand liggende gegadigde, maar hij is momenteel weinig populair. Sinds 5 opeenvolgende jaren daalt de levensstandaard. Bijna iedereen is ontevreden over het fors verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. Medvedev en zijn regering en in mindere mate Poetin worden daar verantwoordelijk voor gesteld.

     

    Medvedev wordt bovendien geplaagd door de eeuwige opposant en bestrijder van corruptie Alexei Navalny. Die heeft op YouTube enkele van Medvedev’s paleisachtige woonsten getoond en daarmee bewezen dat ook de eerste minister tot de corrupte klasse behoort. Meer dan 30 miljoen personen hebben de bijna 50 minuten durende film bekeken.*°

     

    Medvedev revisited

    Verwacht wordt dat Poetin Medvedev na lang aarzelen misschien zal durven vervangen. Beiden kennen elkaar door en door en hebben geen geheimen voor elkaar. Bovendien heeft Medvedev een zekere machtspositie als leider van de regeringspartij Verenigd Vaderland. Mocht die partij verlies lijden bij de Doemaverkiezingen van 2021 zou Medvedev kunnen vervangen worden. Zo’n verlies is zeer waarschijnlijk.

     

    Poetin kan dan als partijleider zijn plaats innemen of een gunsteling aanstellen. Deze zou dan meteen eerste minister worden en dan vrijwel zeker Poetin opvolgen. Hij was zelf ook eerste minister van president Boris Jeltsin. Toen Jeltsin op 31 december 1999 onverwacht aftrad slaagde Poetin erin hem gedurende drie maanden als waarnemend president te vervangen, geheel conform de grondwet. Vanuit die bevoordeelde positie kon hij daarna gemakkelijk tot president verkozen worden.

     

    Geen genade voor zwakke tsaren

    Poetin aarzelt en durft niet meer beslissen. Daarom ook heerst er in zijn regering onenigheid over talrijke kwesties. Publicist Andrej Sinitsyn illustreerde dit in een artikel met de veelzeggende titel ‘Luistert nog iemand naar de president?’ Veel aanbevelingen die hij in de kabinetsraad doet, worden niet opgevolgd. Illustratief is dat hij in niet mis te verstane bewoordingen verbood Jehova’s Getuigen te vervolgen. Het gebeurt toch!*** In een lange tirade verweet hij zijn ministers dat vele honderden miljoenen bestemd voor de bouw van een reusachtige cosmodrome voor raketten en een nieuwe stad voor 35.000 inwoners in het oosten in de handen van verantwoordelijken waren blijven plakken. Enkelen werden veroordeeld maar de toestand raakt niet gesaneerd. ****

     

    Zijn kabinet is een krabbenmand en is zeer verdeeld over oplossingen voor de toch weinig benijdenswaardige economische toestand. Er zou 4% groei moeten zijn om het verlies aan welvaart te compenseren, maar de voorspellingen komen maximaal uit op 1%. Ook over de kwestie Oekraïne en de Krim is men het verre van eens. Poetin zit er bij en kijkt er naar. Met het voorbeeld van Gorbatsjov voor ogen zou hij moeten beseffen dat de Russen geen genade kennen voor zwakke tsaren!

    Yvan Vanden Berghe


    Kijk, Moskou is al lang geen ver van mijn bed show meer. Integendeel, de Poet, samen met Den Donald in Amerika, waren samen de beste waarborg voor een soort van eeuwigdurende vrede. Maar aan alles komt een eind: zelfs aan de kat haar staart en die is zó lang.

    Maar laten we zeggen, dat de mening van die ene man, de schrijver van bovenstaand artikel toch niet de gehele waarheid van de hele wereld bezit.

    **

    *

    Hoe dikwijls horen we het Ben Crabbé iedere avond niet zeggen, als aanmoediging bedoeld: ‘Laat ‘m toch doen’ * ‘Laat ‘m toch doen’… Wat in ’n domme ‘quiz’ normaal is, is toch nog veel normaler in de wereldpolitiek!!!!

    Wat men daarenboven in het Westen vooral niet wil zien, is de Macht van de sterker dan ooit zijnde Russisch-Orthodoxe Katholieke Kerk. Alleen al hun kledij is overduidelijk. Het zijn in het straatbeeld goed herkenbare ‘Popen’ en geen ‘Clergymen’ die beschaamd zijn zelfs over een kruisje op hun revers. Laat staan voor het dragen van een ‘Romeinse col’….

    Voor Moedertje Rusland is het heel normaal dat… het oog ook wat wil.

    **

    Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is er de STERKSTE van het land

     

    **

    *

    Tot slot nog iets over wat mij als beschaafd en welopgevoed Christenmens zwaar op de maag blijft liggen: de 3-dubbele opeenvolgende VTM reportages over het reilen en zeilen in de Koerdische uitroeiïngskampen waar vele duizenden krijgsgevangen IS-moordernaars van onschuldige burgers, met hun – meerdere? - vrouwen + hun kinderen, al meerdere maanden opgesloten zitten.

    Waarom duwt men deze gruwelen door onze snot, wij die daar helemaal niets mee te maken hebben. Is ’n puur islamitisch probleem. Zo van ‘Wat zegt de Koran hierover’?

    Want dat zijn allemaal ‘Kalifaatiesten’ en geen Belgen, Fransen of Afrikaanders meer. Hun zogezegd kalifaat is om zeep. So what?

     

    Het Dritte Reich van de Nationaal socialisten, dat was toen eveneens om zeep. En hoe!

    Vraag. Hoe hebben de Overwinnaars van toen dan gereageerd op de vele honderdduizenden SSërs en/of gehersenspoelde Wehrmacht-soldaten die gans Europa te vuur en te zwaard hebben willen ‘overnemen’?

    Holla, Paus van Rome, is U nog daar? En U, alle Democrats ter wereld? Wo bist du blieben?

    Nooit gehoord van (humane) heropvoedings-kampen?

    Nooit ergens een groot onbewoond eilandje gevonden?

     

    Los uit de mouw van mijn vrouw (!) dan deze persoonlijke mening over een doenbare oplossing.

    Haal ze terug. Ontneem hen alle eventueel bestaande nationaliteiten om hen tot ‘Kalifaatiesten’ te bombarderen, de door hen gewenste nieuwe nationaliteit.

     

    Geef de mannen jarenlange maar wel voor de Maatschappij winstgevende dwangarbeid. Ietske minder zwaar voor de vrouwen, die hun kinderen, lijk de gewone penitentiaire moeders van bij ons, slechts tot ze een paar jaar oud zijn bij zich kunnen houden. Plaats die kinderen dan bij zorgvuldig uitgekiende en veilige opvang-ouders tot hun 18de jaar. Liefst nog bij de Maseurkes, moesten die nog ergens als bij toeval voorhanden zijn…

    Één grote voorwaarde voor de drie categoriën, mannen, vrouwen en volwassen kinderen. Alle extremistische vodden achterwege laten en op het voorhoofd de letters IS of Allah gebrandmerkt krijgen.

    **

    *

    Dergelijk brandmerk des duivels is erger dan de Jodenster en hu nummer? Et alors?

    Hun misdaden waren en zijn ten minste écht en ze stoppen nooit.

    *

    Vrijdag 6 December 2019




    06-12-2019, 16:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5320

    De zilvermeeuw..

    Is verdorie nog blauwer dan de blauwvoet….

    *

    En nu we dan toch aan de stoef-tafel aanzitten

    **

    Ief Vanhonacker is de kersverse WERELDKAMPIOEN

    MAÎTRE D’HOTEL.

    *

    Leraar aan de Hotelschool Ter Duinen (Koksyde ****) maar geboren in Moorsele (42 jaar oud).

    Deze ‘ZAAL-MEESTER’ is zekerlijk niet aan zijn proefstuk toe. Als culinair hoogstandje, behaalde hij deze mondiale titel in Auxerre (ergens in ’t Fransche), waar het daar zeker niet op handgeklap zal onthaald geweest zijn. Nen ‘sale Flambosshe’ die beter zou zijn dan la Très Grande Cuisine Française!

    Dakanie. C’est une très grande honte à leur konte….

    Of komt per hasard daar soms iets om het hoekje kijken van de vroegere wereldvermaarde Vlaams-Bourgondische grootheid?

    Mon Dieu! Où on va vers, avec ces sales Flaming(i)ants!

    Enne, o ja, daarover toevallig iets meer vernomen in de ‘Vlaamse Media’, onder leiding van ene Leysen Jr van DS, zoon van vader André Leysen, de voormalige Hitlerjunge? Wij hoorden het hier zeer uitgebreid op WTV.

    Elk zegge ’t voort! De Vlaamse keuken is wereldklasse!

    *

    (*****) Om ’n beetje de etymoloog uit te hangen: een ‘yde’ of ‘ide’ in ’t West-Vlaams is synoniem van ‘ijlte’, laagte, inham. Ons Ma namelijk was ’n Eernegemse. Speciaal taaltje, dat Ostènds van ’t Vis-traptsje…

    De ijlte van de koks…. Koksyde. Ge moet er maar aan denken!

    Si non è vero è ben trovato…

    **

    *

    Hieronder krijgt U verder in dezelfde stijl nen beroemde Fransoos-Filosoof & Landjonker opgediend (de Benoist is de naam) met op een of andere manier, roots in Vlaanderen…Of in Bourgondië…

    *

    Kijk,, als men niet stoeft met z’n eigen zichzelf, dan doet niemand anders dat ook niet.

    *


     

    30 jaar VAL VAN DE MUUR

    **

    *

    Alain de Benoist over de val van de Berlijnse muur en de gevolgen ervan

    **

    *

    Het komt niet vaak voor, maar sommige evenementen hebben een dermate impact dat je nooit zal vergeten waar je je bevond en wat je aan het doen was, toen je er de eerste keer van hoorde. Dat is ongetwijfeld het geval voor de val van de Berlijnse Muur. Het is dan ook niet te verwonderen dat de dertigste verjaardag van deze gebeurtenis (de muur werd begonnen op 9 november 1989) niet onopgemerkt voorbij ging. Zeker omdat ze voor een plotse en diepgaande verandering van de politieke verhoudingen in Europa en mutatis mutandis van deze van gans de wereld heeft gezorgd.

    De bedenkingen die de Franse politieke filosoof Alain de Benoist hieromtrent formuleerde tijdens een interview dat verscheen op de blog van zijn vriendenkring (Les Amis d’Alain de Benoist) vond onze redactie dan ook interessant genoeg om ze voor u te vertalen en hier in extenso te brengen.

    Vraag: U hebt vaak geschreven dat de Berlijnse muur nog niet in de hoofden van iedereen gevallen is. Bent u nog steeds die mening toegedaan?

     

    Alain de Benoist: Dit was vooral bedoeld voor al wie nog steeds niet begrepen had dat de val van het Sovjetsysteem in 1989 tegelijkertijd het einde van een bepaalde wereld betekende (die van na WO II en van de twintigste eeuw) en ook van de grote cyclus van de moderniteit waardoor de mondialisering als het ware werd uitgelokt.

     

    Vandaag gaat mijn kritiek echter vooral naar diegenen die niet beseffen dat het IJzeren Gordijn door een culturele grens vervangen is.

    Ondanks de hereniging bestaan er in Duitsland nog twee verschillende naties: een Rijnlands-Beierse en een Pruisische. In vele opzichten vertoont het vroegere Oost-Duitsland meer verwantschap met zijn buren uit het Oosten dan met wat men gewoonlijk en ten onrechte “de vrije wereld” noemde.

    De eenmaking van Duitsland die met die van Europa gepaard ging, betreur ik uiteraard niet. Maar wel de wijze waarop een en ander is gebeurd. De hereniging had de aanleiding kunnen zijn van een vorm van ‘zichzelf overtreffen’ dat er zou voor gezorgd hebben dat het beste van beide systemen werd behouden en het slechtste verworpen werd. In de plaats daarvan zagen we een doodgewone annexatie van de vroegere DDR door de Bondsrepubliek tot stand komen. Deze laatste heeft van de omstandigheden gebruik gemaakt om via de ‘Treuhand’ het voormalige Oost-Duitsland letterlijk op te kopen en het een liberale schoktherapie te laten ondergaan: een regime van kapitalistische uitbuiting waarvoor het nog steeds de prijs betaalt. De hereniging ligt nu dertig jaar achter ons maar de mensen uit Thüringen en Brandenburg voelen zich nog steeds tweederangsburgers

     

    Vraag: Er is in dertig jaar toch veel gebeurd…?

     

    Alain de Benoist: Uiteraard, maar toch kan het algemeen gevoelen met slechts één woord worden weergegeven: ontgoocheling. Toen het Sovjetsysteem in mekaar zakte, ontstond er bij de Oost-Europeanen een immense hoop. Ze waren overtuigd dat ze in een Eldorado van weelde en comfort zouden terecht komen. Daarna ontdekten ze de vervreemdingsmechanismen van het post-modernisme. Het stijgen van de opbrengst van het kapitaal maar niet die van de arbeid, de strijd van iedereen tegen iedereen, kortom een wereld die veel harder was dan ze hadden gedacht. Ze ontdekten ook de immigratie en het multiculturalisme die voor hen weerzinwekkend overkwamen. Hieruit ontstond een zekere ‘ostalgie’. Gisteren was alles grauw en heerste er armoede. Vandaag zien ze dikke winsten naar de rijken der aarde vloeien en tegelijkertijd de armen in de miserie wegzakken met een algemene onzekerheid daar bovenop. Gisteren leefden ze onder een regime dat de vrijheid sterk aan banden legde, vandaag in een systeem dat zelfs een privatisering van de censuur heeft ingevoerd en alles in het werk stelt om het officiële gedachtegoed op te dringen. Die in alle opzichten zo verwerpelijke Muur bood tenminste bescherming tegen de logica van de markt, de deregularisering van de prijzen, de willekeurige privatiseringen en de sociale atomisering.

    Aan de overkant zag men zich geconfronteerd met een symmetrische ontgoocheling in de andere richting. Francis Fukuyama had na wat te oppervlakkige lectuur van Hegel menen het einde van de geschiedenis te mogen voorspellen en de triomf op planetair vlak van het liberaal kapitalistisch model: de verdwijning van de natie-staten, en in de plaats daarvan een soort wereld-supermarkt. De geschiedenis is echter terug aanwezig en tegelijkertijd ook de geopolitiek en de machtsverhoudingen. Het resultaat is een botsing van de beschavingen, klimaat dreigingen, een sluipende financiële crisis op wereldniveau, oorlogen die omwille van zogenaamde ‘humanitaire’ redenen worden gevoerd, terrorisme en angst voor wat de toekomst zal brengen.

     

    Het Westen was er absoluut zeker van dat het enthousiasme dat de inwoners van voormalige Oost-Europese landen voor hun ‘bevrijding’ hadden betoond er zou voor zorgen dat ze zich als brave leerlingen van de liberale democratie zouden gedragen. Vandaag stelt men echter vast dat de verschillende landen uit Centraal-Europa helemaal niet op ons willen lijken, wel integendeel. Vandaar de keuze van Viktor Orban

    voor een ”liberale democratie“ en zijn felle kritiek op de dogma’s van de “Westerse ideologie”. Vandaar de triomfantelijke herverkiezing van

    **

    Jaroslaw Kaczynski

    in Polen. Vandaar het dubbele electoraal succes van de ‘populisten’ van de AfD (waar veel over gesproken wordt) en van Die Linkse (waar te weinig wordt over gezegd) in de Länder van de voormalige DDR.

     

    Vraag: Is uw conclusie dat Europa opnieuw in twee gedeeld is?

     

    Alain de Benoist: Ja, en ik vind dit helemaal niet jammer. Maar laat ons eerst en vooral vaststellen dat de Europese Unie haar naam geen eer aan doet. Ze verenigt het continent immers helemaal niet. Integendeel, ze zorgt voor een dubbele verdeling ervan. Enerzijds een noord-zuid splitsing ten gevolge van de invoering van een eenheidsmunt die op de Mark geïnspireerd was en fatale resultaten oogstte in het Middellandse Zeegebied (van Griekenland tot Portugal). Anderzijds een oost-west tweespalt die veroorzaakt wordt door de migratiestroom die in het westen steeds grotere proporties aanneemt en waar ze in het oosten niets van willen weten.

     

    Hoog tijd om te beseffen dat de politieke cultuur en de geschiedenis van Oost-Europa totaal verschillend zijn van die van West-Europa. Het gaat daar om landen die meer belang hechten aan het volk en aan de natie dan aan de staat. Ze zijn immers niet uit de staat ontstaan. In het westen daarentegen is de staat de natie voorafgegaan en heeft zo uiteindelijk het volk gegenereerd. De Oost-Europese landen voelen zich ook niet aangesproken door de ideologie van de Verlichting. Ze stellen vast dat het liberalisme het product is van een geschiedenis die niet de hunne is en dat de staat niet de beste waarborg biedt voor het vrijwaren van de volkse soevereiniteit en voor het overleven van de naties. Onder de Sovjetoverheersing kwam hun identiteit zwaar in het gedrang. Ze willen die niet vernietigd zien door de Westerse decadentie en door de liberale eisen van “vrij verkeer van mensen, goederen en kapitaal”. Er bestaat bijgevolg geen enkele reden om te betreuren dat ze zich willen organiseren om Europa in een andere vorm te gieten. Laat ons dit als een teken van hoop beschouwen.

    *

    Vertaling: Francis Van den Eynde

    Alain de Benoist

    *


    Heb ik dat allemaal wel even goed begrepen als het werd uitgelegd? Ben namelijk al vele jaren in den Echt verbonden met ’n ex-schooljuffrouw van niveau, en daar is het altijd van ‘en nu gaan we dat samen nog eens traag en duidelijk overdoen’. Goed articuleren, wil je?.

    À mon avis… beschrijft dit interview méér dan waarheidsgetrouw de rauwe werkelijkheid waaronder we gebukt gaan. Wel zien we met ons allen de suggesties tegemoet hoe we hieruit met z’n allen kunnen vrijkomen.

    *

    NU op een correcte wijze de correcte diagnose is gesteld, ligt de correcte ingreep voor het grijpen.

     

    (Op Radio Klara hoorde ik net de Australische remedie inzake ‘asiel’ en ‘migratie’ uitleggen. En afkeuren. Dat spreekt vanzelf. Ze kunnen ook daar niets anders!

    Tot het kleinste kind wordt opgeraapt op de stranden, maar alles en iedereen gaat naar (onmenselijke) opvangkampen waar er om beurt gerepatrieerd wordt. Indien gewenst)…

    *

    Ziehier de aller individueelste expressie van de aller individueelste emotionele overtuiging. Er komt dringend, zo niet subito presto, een (verplicht) referendum in gans Europa,

    (om truckage te voorkomen, liefst NIET anoniem. En met de centrale tel-computer ergens op een onbewoond maar streng bewaakt eiland. (Ge weet mar nooit!) Na sluitingstijd één (beveiligde) kopie naar ieder afzonderlijk land. O, in het stemlokaal heeft iedereen op zijn stembiljet een volgnummer gekregen om op die manier per land op de verzamelstaat de exacte weergave van de uitgebrachte stem te kunnen controleren. Zij die moeten bleek worden daarbij, gelieven nu daaraan te beginnen. De stemming is dus algemeen voor iedereen tussen 0 en 150 jaar, verplicht en blijft op die manier volstrekt geheim, onder de waarborg van een zo goed als wiskundige zekerheid.

    *

    Het kiesprogramma? Dat moet kort en bondig zijn. Ja of neen over alle punten. Een tussenweg is er niet. Anders herbegint het Slinx, Schots en Scheef gejank opnieuw.

    *

    Welke onderwerpen?

    Ondergetekende houdt zich in alle nederigheid maar met bekwame spoed beschikbaar om deze te helpen opstellen. Wie nog? Komaan, nie neuten, hé.

    *

    Heeft U al eens nagedacht hoe eenvoudig alles, ja werkelijk alles, kan zijn?

    Tel dan de woorden op van De Tien Geboden Gods, die van de Amerikaanse Grondwet, de Grondwet in ieder afzonderlijke Staat en maak de vergelijking.

    Bedenk dan ‘de jaren dienst’ van elk en U zult vaststellen dat iets zeer eenvoudig niet alleen zeer duurzaam is, maar meteen ook niet vatbaar voor.. malversaties.

    **

    *

    Persoonlijk Naschrift.

    Waarom zendt de TeeVee op het Avondnieuws beelden uit van bepaalde uitroeiïngskampen voor gevangen genomen IS-Moordenaars, maanden nà de opstand tegen het Wettelijk Gezag in Syrië? Dat de ijslammerij mensonterend is, wisten we al lang. Al meer dan 1.400 jaar. Wereldwijd. Tegen alles en tegen iedereen. Ook tegen zichzelf onderling.

    De Bijbel zegt ‘Ge zult niet doden’. De Koran zegt: doodt ze allemaal. Alles en iedereen. Agge mô leut êt, zoals Wijlen Godfried Bomans het ooit onder woorden bracht…

    De bijbedoelingen van de TEEVEE liggen er inderdaad vingerdik op. ’t Zijn toch ook maar mensen, geen beesten (sic) en daarenboven, ze spreken goed Vlaams. Het zijn er van d’onzen. Och arme.

    Hebben die compassie-hebbers meteen ook gedacht aan de Vlaamse ‘Oostfronters’ die ‘gekozen hadden voor Rome en niet voor Moskou’, die in 1945, dus na de oorlog, bij hun spontane terugkeer eenvoudig ‘tegen de muur werden gezet’?

    *

    Algemeen Naschrift

    Morgen 6 December, Feest van Sinterklaas. Schoentjes onder de chauffage klaar gezet?

    Opgepast: Mo Slimmerds & hun slippendragers zijn tégen. Een ‘SuikerFeest’ is hun dada. Als dàt geen algemene verbetering is! Gedaan met die vuile stinkende schoentjes overal in huis!

    Zelf doe ik dat van die schoentjes al vele jaren niet meer. Want samen met wijlen Toon Hermans zeg ik ook dat de Goede Sint nen klootzak is. Slaat al jaren, sedert men pensionering, ons deurtje over. Maar bij de buren, hé, daar is er dezen avond ’t allenkante wafelen-bak met veel bruine suiker…

    Zoudt ge in die omstandigheden niet…. beginnen stemmen voor de Blauwen?

    *

    Donderdag 5 December 2019

    05-12-2019, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5316

    *

    *

    Theo Francken heeft verleden weekeind weeral eens een open deur ingetrapt, door in Maastricht er op te wijzen dat de Coburger Rechtbanken in hun vonnissen het Dictaat van Marrakesh dievelings toepassen in hun nieywe vonnissen. Niet alleen verlenen zij hieraan dus hun volle medewerking, maar het is een Europese Verplichting waar zelfs de Dames en Heren Advocaten er het zwijgen toe doen.. Van een soort bijvoegsel – zoals ons werd wijsgemaakt – is er dus weinig of geen sprake meer. Kak of geen kak, de pot op!

    **

    *

    **

    *

    Met voor het volksbedrog, als ‘democratisch’ mistgordijn, de opgeblazen zogezegde levensbedreigende ‘opwarming der aarde’. Met als bedenker daarvan, de zieke verbeelding van een stinkend rijke soort afgod die één en al goor is..

    **

    My Inconvenient Truth

    *

    Albert Arnold Gore jr was

    Vice-President (’93-01) voor de Democ. Rats in de USA.

    Grotendeels gefingeerde klimmaatfilm - staat tot op de dag van vandaag zó op Wikipedia - wereldwijd gepropageerd door de Machthebbers en verspreid + boek in ontelbaar veel landen Staten. Die allemaal in het gelid lopen. De Leider (Führer?) weet het allemaal.

    **

    Albert Einstein. Klug. Kluger. Klugst?

    *

    Al Gore, oder Albert Gore: Klinkt daar iets Einsteins-achtig door?

    *

    Ach, die Deutschen! Altijd Übermenschen geblieben. Arisch of Arabisch: who cares?.

    *

    Von der Leyen of von der Leyen? Hertogelijke of Adellijke Kinderwieg? O cares?…

    **

    *

    of ‘n buurtje-leen naam van de gescheiden ex-echtgenoot zoals Merkel? Who cares?

    Angeline, de blonde seksmachine, zoals in de jaren ’70 dat meezingertje van Peter en zijn Rockets. Who cares?

    **

    *

    Dat wijf (that wife) haar meisjesnaam als Dominees dochter met Poolse roots, is toch… Angelina Dorotea KASMER (°1954) gescheiden sinds 1982 van Ulrich Merkel. Zeven-en-dertig (37) jaar lang zich verschuilen achter iemand anders naam: is valse naamdracht. Wat in de Hoge Hemel mag hiervoor wel de ware reden zijn?

    Pas in 1998 (na 16 jaar) hertrouwde ze met ene Joachim Sauer, hoogleraar.

    Ja Ja, Sauer en Sauerkraut met bruine Bohnen. M‘n voet‘n, Gérard. Die Deutschen sind immer befasseungslos….

    Mevrouw Angelina Sauer.. Sauer. Sauer…. Dezelfde basisuitgang als Hitler.

    Tot zover (de lichtjes opgemerkelde) Wikipedia.

    Over haar verleden bij de Stasi hangt er een waas van goedpraterij. Lees mee.

    “In 1978 weigerde ze actief voor de Stasi te werken, volgens andere informatie zou zij echter (Informeller Mitarbeiter) “Erika" zijn. In haar Stasi-dossier zijn haar DDR-kritische houding en haar sympathie voor het Poolse Solidarność.”

    Tot zover weer Wikipedia.

    *

    We schrijven 1933 Een zekere A.H. neemt de macht over. Berlijn. Recht door zee. Nu we 2019 zijn: van hetzelfde laken eenzelfde broek door Ursula. Deze keer in Broeksèl om de aandacht af te leiden. A.h. is jong, mooi en charmant. Maar de réïncarnatie is voltooid. Via Merkel naar Ursula. Onder een andere gedaante ist ‘Das Viertes Reich’ uit zijn as herrezen. Oer-Germaans als tevoren, maar sedert vele jaren druk bezig zich via massa-immigratie aan het ‘umvolken’.

    Ursula behaalde een riante 2/3de meerderheid, zo leest U hieronder AH behaalde zelfs 96% na de Anschluss met Oostenrijk. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken.

    L’Histoire se répète.

    *

    Elders las ik dat het Diktaat van Ursula als twee druppels water gelijkt op dat van de DDR, onzaliger gedachtenis. Ook is in Coburgia de uitgelekte machtsgeile formateursnota van Popol in datzelfde bedje ziek. Al is het woord ‘potverteren’ hiervan de definitieve ondertoon.

    *

    Allemaal luchtspiegelingen?

    Dat kan natuurlijk. Maar dat DE LUFTHANSA ondertussen SABENA BRUSSELS AIRLINES heeft ingepikt, kan gerust vergeleken worden met de veroveringstocht van de Luftwaffe in Mei ‘40.

    **

    *

    https://doorbraak.be/links-en-eurofanatiek-eu-programma/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Links en euro-fanatiek EU-programma

    *

    Europese technocraten nemen de macht

    (France), Straßburg: Ursula von der Leyen (CDU), President-elect of the European Commission and member of the Group of the European People's Party (Christian Democrats) and European Democrats, will address the European Parliament before the vote on her Commission.

    **

    *

    Photo: Philipp von Ditfurth/dpa Reporters / DPA

    **

     

    *

    Deze week kreeg de EU-Commissie onder leiding van de Duitse Ursula Von der Leyen het licht op groen in het Eu-Parlement. Ze kreeg zelfs een riante 2/3-meerderheid achter zich vanwege de traditionele liberale, socialistische en christendemocratische fracties. Maar deze drie traditionele partijen stellen in Vlaanderen niet al te veel meer voor. Van de 12 Vlaamse EU-parlementsleden gaven er amper 4 hun steun aan deze Europese commissie, amper één derde!

    Links manifest

    De agenda van Von der Leyen leest als een links manifest. Ze wil lidstaten verplichten asielzoekers op te nemen en wil meer (gecontroleerde) migratie. Ze wil bindende klimaatwetten en -doelstellingen opleggen aan de lidstaten. Ze wil meer uniformisering van de lidstaten en centralisering van macht.

    Deze agenda is links en EU-fanatiek omdat ze niet alleen de wil van de Vlamingen negeert, maar ook het overduidelijk signaal van de kiezer in tal van ‘landen’ gegeven heeft door op conservatieve en nationalistische partijen te stemmen.

    Op een totaal van 751 EU-parlementsleden telt de fractie Identiteit en Democratie waartoe Vlaams Belang behoort maar liefst 73 leden en vertegenwoordigt zo 21 miljoen kiezers.

     

    Daarnaast is er de ECR-fractie waartoe N-VA behoort met 62 leden en 15 miljoen kiezers. Bovendien zijn er nog tientallen volksvertegenwoordigers bij de niet-ingeschreven leden, waarvan de Brexit party de bekendste.

     

    In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger

     

    De fracties en partijen verschillen, maar het gemeenschappelijk signaal van de kiezer is wel duidelijk. Minder migratie. Controle van de grenzen. Meer vrijheid voor de nationale staten, minder macht voor de EU. Minder eurocentralisme en meer soevereiniteit en subsidiariteit. Maar Von der Leyen negeert dit signaal en kijkt naar de linkse fracties en de EU-fanatici van de liberale fractie om haar meerderheid te vormen. Het cordon sanitaire sluit tientallen miljoenen kiezers uit en zowat 20% van het parlement. In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger. Het verschil tussen waar burgers voor stemmen en wat voor beleid ze terugkrijgen is hemelsbreed. Een eerste democratisch deficit.

    Anonieme EU-technocraten

    wie kent die anonieme technocraten eigenlijk?

     

    Met 27 Europese commissarissen zijn ze in haar Europese commissie. Didier Reynders die net zoals Charles Michel een EU-topjob scoorde kennen we maar al te goed. Maar pakweg Joseph Borell of Margaritis Schinas. En waar zijn zij eigenlijk voor bevoegd? De eerste voor buitenlands beleid- en veiligheid. De tweede voor migratie waarbij hij ‘onze manier van leven moet promoten’. Eerst moest hij onze manier van leven beschermen, maar links vond dat een te gevoelige omschrijving. Terwijl het de logica zelve is dat politici hun burgers en onze identiteit beschermen, dit geheel ter zijde. Maar wie kent die anonieme technocraten eigenlijk? Wie heeft ooit van hen gehoord? En zijn we niet tevreden over hen, kunnen we ze niet eens wegkrijgen. De democratische legitimiteit van deze eurocraten is zeer bedenkelijk. Een tweede democratisch deficit.

     

    Ondertussen wordt zowat 70% van onze nationale regelgeving niet langer in ons parlement beslist. Daarover beslist de EU ondertussen in onze plaats. In een – waarachtige -democratie ligt de macht nochtans bij het volk. Zij verkiezen vertegenwoordigers om wetten te maken, om die macht uit te oefenen. Maar de EU overvleugelt onze nationale democratie en beslist in onze plaats.

    We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen

    Hoeveel keer heeft Theo Francken al niet met het argument zitten zwaaien dat hij wel maatregelen wil nemen die de bevolking vraagt, maar hij dat niet mag van de EU? Eigenlijk geeft zo’n politicus elke keer toe dat hij onmachtig is, enkel doet alsof hij de staatsmacht draagt en tevreden is met de rol van gedomesticeerde provinciegouverneur die gehoorzaamt aan de EU-superstaat. We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen. Een derde democratisch deficit.

     

    De rekening is voor Vlaanderen

    We kiezen voor een bepaald beleid, maar krijgen precies het omgekeerde. Postjes worden versjacherd door een elite die zeer ver staat van waar de mensen van wakker liggen en die we in vele gevallen zelfs niet eens kennen. Hoeveel Vlamingen zouden weten wie François Bellot en welke bevoegdheden hij als minister in de regering-Michel had?

    Tenslotte moeten we nog opmerken dat de Vlamingen de grootste nettobetaler zijn in de EU. Elk jaar betaalt elke Vlaming €339 voor deze EU. Ook hier zijn de transfers van Noord naar Zuid reëel. Dit herkennen wij Vlamingen maar al te goed. De EU is België in het groot! Net zoals België is het een fundamenteel ondemocratische constructie met tal van politici en beleidsniveaus waar niemand een boodschap aan heeft. Net zoals België houdt de EU ons tegen een beleid te voeren op maat van wat de Vlamingen willen. Gaat het over pensioenen, migratie of veiligheid, net zoals België biedt de EU geen oplossingen voor ons. Wat we wel weten is dat net zoals in België moeten de Vlamingen betalen. Hoe lang nog?

    TOM VANDENDRIESSCHE

    *

     

    Blauwvoet

    Al jaren prijkt deze beroemde strijdleuze bovenaan al mijn epistels op TinterneT.. Niet dat er iets is gewijzigd aan mijn diepste overtuiging, maar het gesjoemel van die Blauwe Geschifte Geschelpten de laatste tijd doet er mij aan twijfelen als die Blauwvoeterij nog wel kan. Ben dus op zoek naar een passende vervanging. Uit sympathie voor de volksgenoten daar rond dat Hutje op de Heide, een ‘Zilvermeeuw’ misschien?

    **

    *

    Om af te ronden nog even de cijfers van dat wijf Ursula

     

    15+21miljoen = 36 miljoen zijn tegen (o.a.NVA & VB)

    *

    En als er dan toch een eenheidsmunt voor de EUSSR moest komen: waarom geen D-Mark ipv €.

    Of zou dat àl te duidelijk geweest zijn voor mensen die, spijts alles, toch nog ’n beetje helder willen denken?

    **

    Die Räder sollen rollen für den Sieg.

    *

    Woensdag 4 December 2019

    04-12-2019, 18:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!