MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.672 – HELP !!!! DE HELE WERELD IS OM (GROENE) ZEEP

          DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 21 JULI 2022

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    .*

        672 – HELP !!!! DE HELE WERELD IS OM (GROENE) ZEEP

    *

    I N H O U D

    Stinkende Groene zeep!

    Dat was, kort voor het einde van de oorlog ’40-‘45, voor onze Moe het gedroomde en vooral goedkoop middel om zowel haar was als haar gezin netjes & vooral toonbaar te houden voor de buren. Lang voordt er later Sunlicht in huis kwam, want die was bij de aanvang veel te duur voor haar portemonnee.


     Sta maar eens, in volle orrlogsgstijden, alleen op de wereld, zonder kostwiennende echtgenoot tussen de lakens, en met 5 monden te voeden, tussen 04 en 14 jaar….

    Heet waren harde tijden – zie verder voor de acturle toestrand in Sri Lanca – die bij onze generatie een diepe afkeer voor… de sporen van Grroene Zeep diep in ons aller onderbewustzijn hebben opgeslagen.

    Niemand van ons die zich toen realiseerde dat we, diep te lande op de boerenbuiten van het IJzerfront, leefden, alsof we ze hoorden groeien, die hele natuur, tussen het ruisschen van het ranke riet. Maar die Groene Zeep daarentegen, die stonk uren in tegen de wind! Maar ze was tenminste, net als dat afschuwelijk slecht smakend ‘Engels Zoit’ dat gped was voor de stoelgang, gezond voor ziel en lichaam. Maar die groene zeep! Dat was precies overjaarse kiikkerdril die je neusgaten blokkeerden, lang voor je dat beduimeld half-verrot emmrtje in de mot kreeg. Waarmee ibs Moeke die altijd klaar stond. Vingertopje daarvan in je wasteil, en na ’n paar telen waren ze wegl Zowel de luizen, de neten als het vuil. Duitse efficiëntie in oorlogstuhd….

    Toen, na verloop van tijd, kwamen de Gouden Jaren ’60-‘70, en werden we groot voor ve het wisten.

    En, eenmaal goed en wel volwassen, moesten we het meemaken dat er zowaar ’n GROENE politeke partij opkwam die onze leefwereld opnieuw vol met die vieze troep wilde zetten.

    Terug dus naar het veld-grauwe bezttingsleger waar we ons als kind zo rap mogelijk voor verstopten, telens we hen, per twee, geweer op de schouder, in de verte zagen naderen.

    Neen, veldgroene leger-uniformen, en groene slogans op de muren…. Neen, Heer, laat die tijd nu eens voorgoed voorbij zijn…

         

    21-07-2022

    het non-akkoord

    *

    ‘Verhofstadt bestuurde dit land tijdens zeven vette jaren maar legde geen buffers aan voor de toekomst. Hij erfde van Dehaene een land in blakende gezondheid en maakte er een puinhoop van. Hij is de slechtste premier die we ooit hebben gehad’.

    Bovenstaande komt niet van mij maar van econoom Geert Noels, eerder een belgicist, in een interview in Humo, dat door ’t Pallieterke deze week ‘bekroond’ werd als citaat van de week, maar dat ik hier al enkele jaren schrijf. Verhofstadt maakte een begin aan de torenhoge Belgische staatsschuld, die nog steeds in stijgende lijn gaat onder die andere volbloed liberaal, die Crootje denkt te zijn.

     

       Het non-akkoord over het minimumpensioen laat nog maar eens duidelijk zien dat Paarsgroen+ alleen maar goed is in het uitgeven van geld dat er niet is (en dus verdere schulden blijft maken). Daarbij hoopt ze de 80% werkzaamheidsgraad in 2030 te bereiken, omdat dit de enige manier is om de staatsschuld te verminderen zonder iets te moeten doen. Dat geldt misschien voor Vlaanderen (nu ± 76%), maar niet voor Wallonië (nu 65%) en Brussel (nu 61%).

    Om die 80% in 2030 te halen zou de werkzaamheid in Wallonië dubbel zoveel moeten stijgen als het Europees gemiddelde dat nu 72,4 bedraagt en zouden er tegen die tijd 155.000 nieuwe banen moeten worden gecreëerd. Mission impossible voor wat Koen Geens, ex-federaal minister, een ‘socialistische enclave binnen Europa’ noemt. Een nieuwe DDR, zeg maar.

     

    ---

    Wat de reactie op Wilmès in mijn vorige blog betreft, heb ik indertijd dat verhaal van de gemeenteraad van Sint- Genesius-Rode beschreven, toen ik o.m. Wilmès’ carrière vergeleek met die van Herman Van Rompuy (“Wie niets doet, maakt geen fouten. Wie geen fouten maakt wordt bevorderd”). Dat neemt niet weg dat men respect kan hebben voor een politica van de tegenpartij bij haar beslissing in de eerste plaats voor haar man en gezin te kiezen.

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    WEVELGEM

    Vlucnten kan niet meer….

    *

    Helemaal in de uitgezette hooggespannen verwachtings-lijnen der Groene Mondialiserings Fantasten, werd er gisteren op de Gewtelijke - met ’n tikkeltje gespeelde nativiteit als ondertoon - den volke ‘kond gedaan’, dat tegen 2030 de Lucchthaven van Wevelgem, samen met ander grof klein gevaarlijk huisvuil, zal moeten verdwenen zijn. Waar naartoe, daar waren ze nog niet aan uit, want ook Oostende en Ursel gaan voor de bijl.

    Op de vrijgekomen terreinen zzullen er bos & heide worden aangelegd, zaken dien volgens de Nieuwe Heilsleer, uiiteonderlijk goed zijn voor het milieu, maar desastreus voor de plaatselijke bevolking.

    Want zo redeneert de 1/2de Voorzzitter, een Anzegemse buurtbewoner met internationale ambities – Van Eikenhout is de naam – als alle bestaande kiezers zijn opgeruimd, omgekomen of gevlucht, dan komen er geen verkiezingen meer en zijn we ons luilekker leventje zeker voor de eeuwigheid*

    *

    Demonstranten trekken in Sri Lanka de straat op tegen de aanstelling van interim-president Ranil Wickremesinghe.

    foto: ©Belga

    Welkom bij de Greta Thunberg Hunger Games

    Bedenkingen bij de rijst- en energierevolutie in Sri Lanka

    Column 21/07/2022

    Alain Grootaers

    *

    In Sri Lanka zijn de Greta Thunberg Hunger Games van start gegaan. De eerste slachtoffers waren de bevolking van het vroegere Ceylon, het tweede slachtoffer was hun president Gotabaya Rajapaksa die halsoverkop voor de woedende meute Sri Lankezen op de vlucht moest toen ze zijn paleis bestormden en een duik in zijn opulente zwembad namen.

    Eerder was ook al de premier opgestapt, de broer van de president, zoals dat gaat in nepotistische democratieën. Bij zo’n volksrevolutie kiest de globalistische neo-linkse laptopelite dan al snel de kant van het volk, niet gehinderd door het feit dat ze zelf de voorbije jaren de grootste supporters en instigators waren van de desastreuze politiek van de Sri Lankaanse president die leidde tot dat wat uiteindelijk altijd tot revoluties leidt: onbetaalbaar voedsel en energie.

    In Sri Lanka zijn we getuige van een opstand, niet alleen tegen een corrupte regering, maar ook tegen het waanzinnige wereldbeeld van de internationale technocratie

    Deze opstand is niet alleen een aanklacht tegen de Sri Lankaanse elites en hun legio beoordelingsfouten. Het is ook een aanklacht tegen de waan-ideeën van de globale elites in het algemeen die in de ban zijn van paniekzaaierij over de klimaatverandering (Climate Change: in het Nederlands door onze pers overigens altijd foutief vertaald als klimaatopwarming in plaats van -verandering) en hun autoritair covidisme. In Sri Lanka zijn we getuige van een opstand, niet alleen tegen een corrupte regering, maar ook tegen het waanzinnige wereldbeeld van de internationale technocratie.

    Autorijden illegaal

    De economische crisis in Sri Lanka is enorm ernstig. De voedselprijzen zijn met tachtig procent gestegen en de benzineprijzen stegen vorige maand alleen al met 24%. Eind juni kondigde de regering aan dat er geen brandstof meer was: zij verbood de verkoop van benzine behalve voor essentiële diensten. Autorijden werd daardoor de facto illegaal. Het voorbije jaar is een half miljoen Srilankezen opnieuw in armoede gesukkeld. Volgens de VN is meer dan driekwart van de bevolking minder gaan eten als gevolg van de ernstige voedseltekorten.

    Wie voor hongersnood waarschuwde toen de lockdowns van start gingen, zoals professor Lieven Annemans bij ons, werd weggezet als een soort ‘bejaardenhater’

    De oorzaak van dit alles is aan de ene kant het onoordeelkundig opleggen van een desastreuze eco-politiek en aan de andere kant de gevolgen die de waanzinnige covid-lockdowns hebben op de economie van ontwikkelingslanden. De lockdowns hebben volgens onderzoek van de UN Food & Agriculture Organisation 150 miljoen meer mensen in de hongersnood geduwd. Wie voor hongersnood waarschuwde toen de lockdowns van start gingen, zoals professor Lieven Annemans bij ons, werd weggezet als een soort ‘bejaardenhater’.

    Nu kunnen ontwikkelingslanden die niet in oorlogsgebied liggen meestal nog wel in een minimum van hun eigen voedsel voorzien, los van de door oorlog en speculatie stijgende prijzen van graan. In Sri Lanka – een prachtig en erg vruchtbaar land – sloeg de eco-waan echter hard toe. De regering wilde er in geen tijd evolueren tot een CO2-neutrale natie om deugdpunten te sprokkelen bij de groene wereldelite. Het World Economic Forum – ja, daar zijn ze weer – spoorde Sri Lanka aan om versneld voor een CO2-neutraal plan te gaan.

    Op zich is er niets tegen om de landbouw de kans te geven om over te schakelen naar een meer biologisch alternatief, wanneer dat vrijwillig en in stappen kan gebeuren. Er is een transitie periode van enkele jaren nodig om dat te kunnen bereiken. In Sri Lanka verbood de regering in april vorig jaar ineens echter de import van pesticides en kunstmest. De agrarische industrie – voornamelijk thee-, rubber- en rijstplantages – kreeg de tijd niet om gronden langzaam te laten afkicken van de kunstmest en pesticiden en had de kennis en de middelen niet om meteen biologische alternatieven te voorzien. De rijstproductie viel daarop terug met 43%. Toen de gevolgen van hun eigen politiek duidelijk werden, draaide de regering in november ’21 de kunstmest-ban terug, maar toen was het kalf al lang verdronken.

    Hout stoken

    In Nederland en Vlaanderen gaat men, onder de knoet van de niet-verkozen EU elite, de eigen voedselproductie van onze boeren terugschroeven op een moment dat er een wereldwijde voedselcrisis dreigt. Begrijpe wie kan. In Duitsland waarschuwt de Deutsche Bank – geen samenzwering-gekkies denk ik – dat vele Duitsers deze winter terug hout zullen moeten stoken om warm te blijven.

    Op sociale media delen de Duitsers nu al tips hoe zelf een houtstoof te knutselen en waar hout te sprokkelen

    Probleem: houtstoven en hout zijn schaars op de markt omdat ze daar, net zoals bij ons, de haard en de stoof hebben verketterd. Op sociale media delen de Duitsers nu al tips hoe zelf een houtstoof te knutselen en waar hout te sprokkelen. En terwijl alle schuld van het energietekort op de oorlog in Oekraïne wordt geschoven, blijkt er toch ook een ander probleem te zijn: Duitsland lijdt namelijk ook aan een ‘wind tekort’, waardoor de windmolens hun werk niet kunnen doen.

    De lockdowns en de groene ideologie vleit misschien de elites hun narcistische waanidee dat zij de planeet redden van een door de mens veroorzaakte hittedood, maar het treft in realiteit de zakken van de arbeiders

    Sri Lanka laat zien wat er gebeurt als beleid wordt gevormd volgens de wensen en vooroordelen van de elites in de Wetstraat in plaats van de behoeften van de man in de Gemeentestraat. De lockdowns en de groene ideologie vleit misschien de elites hun narcistische waanidee dat zij de planeet redden van een door de mens veroorzaakte hittedood, maar het treft in realiteit de zakken van de arbeiders in het Westen die uiteindelijk de rekening zullen moeten betalen. En het wakkert honger en armoede aan in die delen van de wereld die nog niet zo ontwikkeld zijn als het Westen.

    De nieuwe wereldorde is er geen van landen tegen elkaar, het is er één van wereldelites en hun clubjes tegen hun eigen bevolking, met de hulp van steriele technocraten.

    Als de voedseltoevoer en de energieleveringen niet langer gegarandeerd kunnen worden door de elite, volgt altijd een revolutie zo leert ons de geschiedenis

    De boeren halen dan de rieken en de trekker boven zoals in Nederland, de truckers blokkeren het verkeer zoals in Canada, en het volk komt op straat zoals in Sri Lanka. Bij de politieKers zijn slechts enkelingen bereid om met scherp te schieten op hun eigen bevolking om de privileges van de elite veilig te stellen.

    Een QR-code om hen terug in de pas te laten lopen zal dan niet genoeg zijn. Ik verklaar dan ook plechtig de Greta Thunberg Hunger Games voor geopend.

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    De mensheid, vooral wie per definitie altijd aan de verkeerde kant van de Geschhienis wil staan - de Linxe Wereldverbeteraars dus – blijft dezelfde vergissingen begaan. Nog geleerd van Kaïn & Abel, waarvan de ene de andere de kop insloeg met ‘n…. ezelskaakbeen. Dezelfde vergissingen, maar de middelen, zowel voor als tegen, verbeteren.

    Stel U even – lijk in ’n nachtmerrie - de wereld voor waarin we nu leven, zonder Intetrnet. Dan zouden de meesten van ons over Scri Lanca nog nooit gehoord hebben. Om nog maar te zwijgen over de Regime Media die zoals nu, over al die verre dingen, in alle talen … zwijgen. Dus een….. dioodse stiilte over wat op ons afkomt. En, lijk in het Eerste Bewaar, de schuld altijd bij de anderen leggen. Neen, Maseur, ’t is de Vlad die begonnen is omdat wij hem ’n stuk van zijn speelgoed wilden afnemen…

    -

    over de allende daar in Sri Lanca en de oorzaken ervan. En ach, wat kunnen ons die paar miljoen onderontwikkelde apen schelen. Als Uit Ceylon die ingoede thé maar blijft komen.

    Honger, armoede, krottte: ze zouden er ineens zijn om de plaats in te nemen van ‘hogere’ waarden, met geleerde stadhuiswoorden, zoals infatie, stikstof ellende, opwarming dfer aarde, geen aaardgas meer door die ‘verdammte Krieg’ in Die Joekrien en dus allemaal met z’n allen zoals Roodkapje, hout gaan sprokkeelen in de bossen tegen dat de winter er aankomt.

    Ook ik ken Sri Lanca niet, maar ik herken dezelfde miserie van uit mjn prille kinderjaren van de winter van 1944.

    Bij een bevriende VNV-familie was de Vader, teon het gevaar verdwnen was, ‘opgepekt’ door de Broekschijtende Helden van de Wiotte Brigade, bleef die Moeder, met een bende nakomelingen alleen op de werled achter, haar plan moetende trekken met wat ern og ovrbeef vaqn de stukgeslagen huisraad. Zelf hadden we het tjuis ook niet breed, maar na schooltijd hebben we dagenlang gesleept met takkebossen sprokkelhout van bij barùlharige boeren, zodat daar in huis toch ‘n kom soep kon verwarmd worden.

    Het gezin herstelde zich naderhand wonderwel, en werd na een paar jaar, via de opgroeeinde kinderen, een der plaatselijke Leiders van de pas opgerichte CM. Die zoals in de Bijbelse Verhalen, al weldoende door het leven ging..

    Geen Honger meer rondom. Maar zuivere Christelijke Naastenliefde.

    En dank zij die altijd voor de voeten lopende’ ‘Sociale Media, zijn we nu meteen verwittigd van wat nog maar eens op ons afkomt.

    Fasten seat Belts…. Maar pas op: om hulp gaan vragen bioj de Pastoor, gaat niet meer. Want dat is ’n onbetrouwbare Soort die ondertussen door Linx is opgerimd.

    *

    Digithalys

    24-07-2022, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.671 – FRONTNACHTEN OP DE VOORAvOND VAN WAT DE BAERT DOCTRINE

      

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DINSDAG 19 JULI 2022

     

    ***

     

        671 – FRONTNACHTEN OP DE VOORAvOND VAN WAT DE BAERT DOCTRINE NOG NIET ZO GAUW VERWACHTTE…

    *

    I N H O U D

    Natuurlijk sluit ik mij vol deemoed aan bij de vele mijoenen lotgenoten die zich nu al een paar dagen realiseren dat mijn achtbare naamgenoot eindelijk het Tijdelijke voor het Eeuwige heeft geruild.

    En deze keer zonder een koninklijk VETO aan de Hemelpoort…..

    Op ’n paar weken, hoogstens maanden na, heeft hij het dus als voorvechter niet kunnen mee beleven dat Vlaanderen eindellijk bevrijd was van de Francifone betuttelende onderdrukking en leegzuigerij.

    Met oa. Dries van Langehove en diens generatie komt nu de tiojd van KORT KEREN…

    Ik kan mij van de indruk niet ontdoen, dat zowel het verdorven tricolore Establishnnent als hun slippendragers van de Regime Media met ’n klein hazenhartje naar de Toekmst van hun faiilliete droom kijken. Hoe zouden die dan ook maar één woord besteden aan de nagedachtenis van een van hun riddelrijkste doodgravers?

    De naam Baert, ’n naam trouwens die reeds voorkomt in de Annalen van de Gulden Sporenslag, is dus een soortnaam die voortaan dus met nog meer ere wordt gedragen.

    *

    .DE BAERT-DOCTRINE

    *

    Vorige week stierf, op 97-jarige leeftijd, Frans Baert. Voor wie hem niet (meer) zou kennen: Frans was een van de medestichters van de Vlaamse Volksunie in 1954, zat van 1971 tot 1991 voor de VU in het parlement en kreeg te maken met een veto van koning Boudewijn tegen zijn benoeming tot minister van Justitie in 1977. Boudewijn, de toch zo vrome koning, vreesde dat Baert werk zou maken van Amnestie, een van de stokpaardjes van zijn partij en ook de reden waarom mijn familie, als slachtoffer van de repressie*, destijds voor de VU koos.

     

         Frans Baert zal echter de geschiedenis ingaan wegens de naar hem genoemde ‘Baert-doctrine’, die stelt dat ‘elke staatshervorming een stap moet zijn in de richting van de Vlaamse onafhankelijkheid, verdere stappen niet mag hypothekeren en er geen te hoge prijs voor moeten worden betaald.

     

    ---

     

    *Mijn vader werd bij de bevrijding beschuldigd van collaboratie, aangehouden maar dezelfde dag weer vrijgelaten, Hij werd nooit veroordeeld, maar speelde wel alles kwijt nadat de Witte Brigades ons huis compleet hadden leeggeplunderd, inbegrepen het laatste stukje leder uit vaders schoenmakerij. Ik was toen maar een jochie van 5 jaar, maar kan me dat leeg ouderlijk huis nog steeds voorstellen. Het verhaal daarover verscheen in de bijlage van het Repressienummer van ‘t Pallieterke van 11.09.2019.

     

     

    **

    25/11/1925 -15/7/2022

    **

     

     

    (Get) Digitalia

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         

    Nieuw muziekfestival ‘Frontnacht’ op zaterdagavond 27/8, mét camping!

    *

    In de bekende traditie van de Vlaamse zomerfestivals organiseren we dit jaar voor de eerste keer op zaterdagavond het muziekfestival ‘Frontnacht’. Gericht op een jonger publiek verwelkomen we identitaire en nationalistische zangers en muziekgroepen uit binnen- en buitenland.

    Topnamen op de affiche van deze historische eerste editie zijn o.a. de Italiaanse rockband Bronson, en de Nederlandse nationalistische zanger Flatlander. Met ‘Storm en Drang’ brengen we ook voor het eerst een Vlaamse nationalistische muziekgroep op het podium. Een stevige fuif sluit de zaak in de vroege uurtjes af. Bezoekers kunnen daarna gratis overnachten op onze eigen camping.

    Links beschouwt festivals en muziek als zijn privéspeeltuin, en dus verspreidde een bepaalde pers al heel wat onzin over dit festival. Wij laten ons als IJzerwake niet intimideren en volgen rustig verder de lijn die IJzerwake nu al 20 jaar volgt: radicaal (Vlaams)nationalisme is nodig en welkom, (neo)nazisme niet.

    ‘Frontnacht’ kreeg gunstig advies van de veiligheidsdiensten en toelating van de Stad Ieper. We gaan dus ongetwijfeld een sfeervolle avond tegemoet! Door aanwezig te zijn onderstreep je dat vrije meningsuiting belangrijk is, ook voor nationalisten.

    Kaarten bestellen voor Frontnacht kan enkel online via onze webwinkel: https://ijzerwake.org/webwinkel/

    Een ticket voor Frontnacht geeft toegang tot IJzerwake op zondag én gratis camping.

     

    Wie wil deelnemen aan de braai op zaterdagavond bestelt ook via de webwinkel.

     

    Er wordt een pendelbus voorzien van treinstation Ieper naar de weide; terugkeer is op zondagavond. Bestel ook hiervoor je tickets vooraf in de webwinkel.

    Steun IJzerwake op sociale media

    IJzerwake is ook terug te vinden op sociale media als Facebook, YouTube of Twitter.

    Nodig alvast uw facebookvrienden uit!

    **

    **

     

     

     

    FRANS BAERT, DE LAATSTE DER VOLKSUNIE-MOHIKANEN, HEEFT ONS VERLATEN

    *

    Portret - 19/07/2022 Boudewijn Bouckaert

    *

    Ik herinner het me nog ergens in de jaren ’60: mijn moeder stapt triomfantelijk de keuken binnen en declameert: ‘Frans Baert zit in de raad van bestuur van de school!’. Het was de eerste keer dat ik die naam hoorde. Mijn moeder was onderwijzeres in wat nu ‘Sint-Pietersinstituut’ heet, maar wat tot in de jaren ’60 in het franskiljonse Gent ‘Saint-Pierre’ was. Tot dan had je daar een Franse – en een Nederlandstalige afdeling.

    ‘Vlaamse kant’

    Ik zette mijn zus, die daar lagere school volgde, af aan de ‘Vlaamse kant’, een klein poortje aan de achterzijde van de school. Aan de voorzijde bevond zich de triomfantelijke ‘entree’ van de Franse kant. Maar de ‘Dames de l’Instruction Chrétienne’, die de school runden waren allesbehalve dom. Zij snoven de ‘winds of change’, bouwden de Franstalige afdeling af en wat meer is, zij benoemden een Volksunie-senator tot lid van hun raad van bestuur. Dat de echtgenote van Frans Baert lerares was in de school, hielp natuurlijk ook.

    Op die wijze zou ons volk geduldig en in vele stappen, dichter en dichter opschuiven naar het einddoel: de soevereine Vlaamse staat binnen een verenigd Europa

     

    Dat Frans Baert, naast zijn indrukwekkend palet van activiteiten, ook deze, ogenschijnlijk minder belangrijke, functie opnam, tekent hem ten voeten uit. Als gedreven flamingantische participationist, was hij er rotsvast van overtuigd dat Vlaams-nationalisten hun verantwoordelijkheid in de bestaande structuren moesten opnemen en op die manier krediet moesten winnen, niet alleen bij de brede Vlaamse bevolking, maar ook bij de Belgische elites. Op die wijze zou ons volk geduldig en in vele stappen, dichter en dichter opschuiven naar het einddoel: de soevereine Vlaamse staat binnen een verenigd Europa.

    Veelvuldige persoonlijkheid

     

    Zijn rijk gevuld lang leven (97 jaar) verdient zeker een grondige biografie en dit korte obituarium doet geen recht aan de veelvuldige persoonlijkheid van Frans Baert. In zijn rijke levensloop kunnen we evenwel twee grote lijnen zien: enerzijds die van de Vlaams-nationalistische politicus, anderzijds die van de privaatrechtelijke jurist en wetgever.

     

    Met zijn overlijden zijn alle stichters heengegaan. De Volksunie is nu echt geschiedenis geworden

     

    Frans stond aan de wieg van een van de meest miraculeuze succesverhalen in de Belgische politiek, namelijk de Volksunie. Met Frans Vander Elst, Walter Couvreur, Herman Wagemans, Rudi Van der Paal, Wim Jorissen, Ludo Sels en Réné Proost hield hij – in café Sint-Michiel op de Brusselse Grote Markt – deze partij boven de doopvont. Met zijn overlijden zijn alle stichters heengegaan. De Volksunie is nu echt geschiedenis geworden. Voor die partij werd hij in 1968 senator en van 1978 tot 1987 was hij het Gentse Volksunie-boegbeeld op de Kamerlijst van het arrondissement Gent-Eeklo. In die hoedanigheid volgde hij Leo Wouters op, de grootvader van Bart Laeremans.

    Dossierkennis

    Als volksvertegenwoordiger beet hij zich vast in de Belgische staatshervorming. Op elk front dat daarover in het parlement werd geopend stond hij paraat, met zijn diepe overtuiging en zijn indringende dossierkennis, maar ook met zijn ‘gentlemanlike’-houding tegenover mede- en tegenstanders. Als gradualist was hij er heilig van overtuigd dat het unitaire koninkrijk België langs constitutioneel-democratische wegen stapsgewijs kon hervormd worden in radicaal-federale zin, wat uiteindelijk zou uitmonden in een Vlaamse lidstaat binnen Europa.

    Slogans zoals ‘eenzijdige onafhankelijkheid uitroepen’ of ‘buiten de Grondwet treden’, waren aan hem, als constitutiegetrouwe democraat, niet besteed. In de jaren ’70 bereidde hij mee de voorlopige gewestvorming voor. Hij verdedigde vurig het Egmont-pact in 1978, wat tot een eerste scheuring in het partijpolitieke Vlaams nationalisme leidde.

    In 1977, toen de Volksunie in de Tindemans II-regering kwam, werd zijn naam gefluisterd als minister van Justitie, wegens zijn overduidelijke juridische kwaliteiten. Daar stak koning Boudewijn een stokje voor, want deze vorst vreesde ervoor dat Frans Baert zou aandringen op een definitieve juridische regeling van de amnestiekwestie. Het was trouwens niet het enige veto van Boudewijn. In dezelfde periode blokkeerde hij ook de benoeming van de socialist Willy Calewaert, uit schrik voor een initiatief omtrent abortus.

    De Baert-doctrine

    Aan Frans Baert dankt het Vlaams- nationalisme ook een strategische doctrine, de Baert-doctrine. Vlaams-nationalisten mogen gerust meegaan in een graduele staatshervorming langs Belgisch-constitutionele lijnen maar wel onder duidelijke voorwaarden: het moet gaan over aanzienlijke stappen vooruit, verdere stappen mogen niet uitgesloten worden, en mag geen onredelijke prijs zoals bijvoorbeeld herfederalisering, aan gekoppeld worden.

    Later zou Geert Bourgeois beweren dat eigenlijk Koen Baert, de betreurde vroegtijdig overleden voorzitter van het Ijzerbedevaartcomité, de vader van die doctrine was, wat Frans Baert dan ten stelligste zou ontkennen.

    Juridisch palmares

    Frans Baert was ook geen ‘alleen-maar-flamingant’. Hij startte zijn professionele loopbaan als advocaat en bouwde, parallel met zijn politieke loopbaan, een schitterend juridisch palmares op. Hij leidde een succesvol advocatenbureau, was plaatsvervangend rechter, was lesgever aan verscheidene hogescholen, was stafhouder van de Gentse Orde van Advocaten, enzovoort.

    Als gedreven jurist was hij overtuigd van het grote belang van duidelijke en eigentijdse privaatrechtelijke wetgeving. Hij werkte dan ook prominent mee aan twee belangrijke juridische hervormingen: die van het huwelijksvermogensrecht in 1976 en van het erfrecht in 1981, waarbij eindelijk aan de langstlevende echtgenoot een volwaardig erfrecht werd toegekend.

    Als jurist wist hij het respect te verdienen ook van de Franstalige volksvertegenwoordigers, die voor de rest niet zo opgezet waren met zijn Vlaams-nationale plannen. De combinatie van alom gerespecteerd jurist en Vlaams-nationale gedrevenheid was ook kenmerkend voor Geert Bourgeois toen hij nog in de federale wetgevende kamer zetelde.

    Uiteenvallen van de Volksunie

    Bij het uiteenvallen van de Volksunie koos Frans Baert resoluut voor het Spirit van Bert Anciaux en belandde daarmee ook in het kielzog van de weinig flamingantische s.pa (nu Vooruit). Zijn keuze voor Spirit was vooral ingegeven door zijn afkeer voor de extreemrechtse vleugel in de Vlaamse beweging. Hij was ervan overtuigd dat de allochtone Vlamingen het slachtoffer waren van een achterstelling die gelijkaardig was aan die van de Vlamingen in het 19e eeuwse België. Daarom moest de Vlaamse beweging een alliantie vormen met verenigingen die opkwamen voor de rechten en belangen van allochtonen.

    Het is een ‘understatement’ te zeggen dat niet iedereen in de Vlaamse beweging en het Vlaams-nationalisme het eens is met deze late linkse en multiculturele draai van Frans Baert. Echter ‘la paix aux cendres’. Wat men ook vindt van zijn stellingnames naar het einde van zijn leven toe, men kan moeilijk ontkennen dat we hier het heengaan betreuren van een grote Vlaming. Een intellectueel die zijn leven voor een groot deel heeft gewijd aan het ideaal van vele generaties uit de Vlaamse beweging, een eigen politieke woning voor ons volk. Mocht er een Vlaamse ‘Dome des Invalides’ bestaan, jazeker….

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    En wat lezen we helemaal op het laatst bij Bouckaeert? Dat de Baerts nogal gemakkelijk hun levenspartner zoeken en vinden in onderwijsmiddens! Toeval of niet, maar ook dat is weer iets waarover ijk – tot mij grote spijt - kan meespreken.

    Heel mijn leven is erdoor getekend. Want het begint in St Jan, de Gemeente van de Ghelamco’s die na de oorlog, het eeuwenoude burgemeester famile V, en dus ook de orlogsburgemeester & volksvriend, met behulp van het plaatselijke klootjesvolk, van hun plaats hebben verdrongen. En dus ook – zie Guvaal - mijn familie onder de grond hebben gestampt. Mijn leven loopt over de Meisjsesschool in Desselgem waar Tanteke ’n sleitelfiguur was – letterlijk en figuurlijk – om te eindigen in…. Schellebelle, ’n zijsreraatje van de wereldberoemde Vlasscgaard.

    Had onze Pa nog geleefd tot ik na de Humaniora naar ‘Gent’ wou om iets te bereiken in de betere loeiharde Vlaamse jorrnalistiek, was ik in die jaren zekerlijk deze beroemde naamgenoot tege het lijf gelopen. Met alle gevolgen vandien…

    Vandaar, inspelend op het verloop van de Vlaamse Strijd, de bedenking om de rollen om te keren. Niet langer, stamelend en bedeleend voor de poorten te blijven staan, maar die vermolmde dingen in Brussel op staande voet in te trappen. Om eindelijk, van daaruuit, zijnde onze eigen Burcht, de lakens uit te delen in plaats van omgekeerd.

    Mijn naam is Roebaard en ‘k kleppe brand in Vlaanderenland!

    *

     Digithalys

    20-07-2022, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.670 – DE BLAUWE LAATSTE WAALSE MACHHTSGREEP ROEPT OP TOT SNELLER HANDELEN

        

    *

    ZONAG 17 JULI 2022

     *

       670 – DE BLAUWE LAATSTE WAALSE MACHHTSGREEP ROEPT OP TOT SNELLER HANDELEN

    *

    I N H O U D

    Ja, waar wachten de Vlaamse Leiders eigenlijk op? Na deze 3de dictatorialemachtsgreep beneden de Taal-Armoe en Pretentiegrens, door de éne ware echte ‘Vaderlanders’ kan er geen misverstand mer bestaan. Het Hoofd van de Opperste Europese Unie is op die manier onderweg om nog erger te worden dan wijlen de Opperste Sovjet, die na ruim ¾ Eeuw door het Eigen Volk in bloed is gesmmord. De Val van de Berlijnse Muur, en even later verd ’n broek van hetzelfde laken besteld voor de DDR. Wat in feite de klok voor het installeren van hun ovolgers op gang bracht. Het Westen zou voortaan uit één mond spreken…

    Minder Rood, en dus minder bloeddorstig maar even efficiënt in het onderdrukken van de Volkswil.

    Niet de Nazi’s, niet de Maexisen, zouden de beschaafde wereld regeren, maar hun overwinnaars. Langzaam maar zeker, nieuwe ‘Onderdanen’; Nieuwe Meesters, maar dezelfde hardvochtige Wetten.

    Deze keer komen die niet uit Berlijn, of uit Moskou, maar uit Broeksabad, de zelfbenoemde en door de VS aangestuurde Superstaat van amper 10 KM² gtoot.

    Als historisch ptécedent kan dat tellen. En daarom moeten en op de man af, andere volkeren uit ons bloedeigen Avondand, de koppen bij elkaar steekend om van dit prrésednet de vruchten te plukken. De wel zeer Katholieke Ieren gaven ons in 1917 reeds het goede voorbeeld door het Britse Imperium te verlaten, iets wat de Britten jaren later zelf deden met de Brexit. De Sovjet-droom die in duigen begint te vallen? Zowel Catalonië als Schotland en ook Vlaanderen staan te trappelen van ongeduld om in actie te schieten. Wat voor o.a. de Basken, de Bretoenen een vast signaal zou betekenen om ook hun gang te gaan.

    Bij ons zou men kunnen beginnen met direct toezicht op de bestaande Wetten, vooral de Taalwetten, maar ook op de Grondwwet zelf, in de eerste plaats. Wie de eigen Wetten niet naleeft, die gaat er uit. In de Goelags is er weer plaats zat….

    Ander personeel vraagt U, pm de vrijgeekomen vele plaatsen in te nemen?

    Een kleine bevrahing in de omgeving van ‘Schild & Vriend’ die voorloig nog altijd op vrije voeten lopen, zou het probleem meteen van de baan helppen.

    Wedden dat er dan, propvolle treinen zullen klaar staan, om de ontelbare ‘gelukzoekers’ de kortste weg naar ond geluk te tonen?

    -

    Ach, die aanhoudende tropische hiite doet ’n mens haast hallucineren.

    17-07-2022

    boris lachaert & de knaldrang

    *

    Open VLD-voorzitter Lachaert wil het kiessysteem hervormen waardoor oppositiepartijen niet meer verkozen raken, ‘en zo dit land en de democratie redden’, zegt hij. Verder wil hij ook een federale kieskring inrichten, waarbij voor een 40-tal zetels in het hele land zou kunnen gekozen worden. Terug naar het Belgische af dus.

     

    We zouden ons beter niet meer druk maken om wat die Lachaert ook vertelt. Met een man, die partijvoorzitter is kunnen worden en daarna zijn woord niet hield tegenover zijn eigen achterban, verdient het niet nog verder te discussiëren over wat dan ook. Buiten een paar laatste blauwe Mohikanen gelooft niemand hem nog. Hij lijkt eerder een kopie van Verhofstadt. Bij de laatste peiling, nota bene van o.m. het Laatste Nieuws die de liberalen genegen is, zakte Open VLD onder de 10%. Als de partij Lachaert laat doen, à la Boris Johnson zeg maar, dan komt straks de 5% kiesdrempel in het vizier.

    ---

    Dit wordt dé knaldrang vakantieweek van de laatste jaren. Aan de kust is alles volgeboekt, Tomorrowland is dit jaar maal drie, de Gentse feesten duren een extra weekeinde, in Brussel gebeurt ook zoiets bij de Midi, de zgn Zuidfoor. Tegelijk gaan we meer dan waarschijnlijk de hoogste dag- én nachttemperaturen ooit krijgen. Als dat maar goed afloopt!

    Fasten seat belts!

    *

    OPEN VLD-HUIS IN DE FIK: NA HET ‘LIBERAAL VUUR’, DE ‘BRANDBRIEF’

    **

    En op het einde slechts wat smeulende as

    Acta Sanctorum - 18/07/2022 Johan Sanctorum

    *

    Het rommelt bij de Vlaamse liberalen. Open Vld haalde in 2019 nog 13 procent, in de jongste peiling van 22 juni een schamele 9,3%, het slechtste cijfer ooit.

    Dus worden mensen nerveus en moet er ‘geschakeld’ worden zoals dat heet. Begin dit jaar nam voorzitter Egbert Lachaert zelf de vlucht vooruit met de vernieuwings operatie, ‘Liberaal vuur’ genoemd. Alleen al de naam doet ideeënarmoede vermoeden: vooral web-designers vinden hier hun gading. Omdat het vuurtje van Lachaert hooguit smeult, willen nu 18 jonge liberalen de kachel wat aanpoken met een brandbrief die in De Morgen van 16 juli verscheen. In het kort willen ze ‘op een nieuwe manier aan politiek doen’, ‘de particratie wegwerken, en ‘de staat terugdringen’. Waar hebben we dat nog gehoord?

    Opvallend: het zijn mensen die ook al in Lachaerts project een rol spelen, of moesten spelen, zoals Philippe Nys (voorzitter Jong VLD), Tineke Van Hooland (voorzitster Open VLD Vrouwen), Lawrence Vanhove (denktank Liberales) en Thibault Viaene (Liberaal Vlaams Verbond). Bij de ondertekenaars vinden we verder Arthur Orlians, woordvoerder van Bart Somers, en zowaar diens zoon Jan-Klaas.

    Beroepsvernieuwer

    Vincent Stuer, opsteller van de ‘brandbrief’.

    Stukjes van het partij-establishment met andere woorden, die zoals ondervoorzitter Jasper Pillen fijntjes opmerkt, allemaal in het partijbestuur zitten en daar ruimschoots hun zeg kunnen doen. Is de brandbrief dan geen dolksteek in de rug van voorzitter Lachaert? Allerminst, zegt woordvoerder Vincent Stuer, maar het gaat gewoon niet snel genoeg vooruit.

    Vincent Stuer is de studax van de partij, heeft een baantje aan het Europees Parlement (meer bepaald de PR-afdeling Renew Europe waarin we ook de onvermijdelijke Guy Verhofstadt terugvinden), en schrijft tussendoor columns in De Morgen. In een vorig leven was hij al persverantwoordelijke van Karel De Gucht, speechschrijver voor Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso, en vervolgens woordvoerder van de Europese fractie van de Nederlandse partij D66.

     

    Doorheen heel de dissidentenactie ruikt men het angstzweet van mensen die vrezen voor hun zitje tegen de volgende verkiezingen

    Een man die het goed kan uitleggen dus, hij is vermoedelijk het brein achter de brandversnellende open brief. Maar ook deze beroepsvernieuwer was al betrokken bij het project van voorzitter Lachaert en handelt vooral vanuit een persoonlijke agenda. Doorheen heel de dissidentenactie ruikt men het angstzweet van mensen die vrezen voor hun zitje tegen de volgende verkiezingen. ‘Onrust is wat ons samenbrengt’, zo luidt de aanhef van de tekst in DM. Effectief: volgens de peilingen gaat Vincent Stuer in 2024 nooit aan die Europese zetel geraken die hij ambieert.

    Nieuwkuis

    De brandbrief is dan ook niets meer dan een tekst vol gemeenplaatsen en stoere clichés, zoals het voornemen tot ‘een nieuwe manier van aan politiek doen’, vanwege ‘een nieuwe generatie met een frisse stijl en herwonnen relevantie’, kortom, alles in de nieuwkuis. Daarbij willen de vernieuwers ‘de particratie wegwerken’ en ‘de rol van de staat terugdringen’.

    Laat ons die twee laatste voornemens eens toetsen aan de realiteit. Iemand als Vincent Stuer is gepokt en gemazeld in de oude politieke cultuur, en leeft van het gesubsidieerde partijensysteem. Alle schuld voor de ‘verzuring’, het feit dat de modale Vlaming het politieke circus de rug toekeert, wordt gelegd bij de ‘populisten’ van extreem rechts. Dus niet bij het politieke establishment zelf, dat het cordon bedacht en het VB groot maakte.

     

    De liberale rebellen willen vooral het Belgique à papa restaureren – ook het invoeren van een federale kieskring is een van die ambities – en zoeken de beschutting van het koningshuis.

    Particratie zei u? Stuer is ook een van de breinen achter het idee dat de traditionele partijen zich best zouden verenigen tot één formatie, die de eindstrijd moeten aangaan tegen de partijen die ‘de democratie ondergraven’ of het einde van België bejubelen. Eén keer raden wie ze daarmee bedoelen, en één keer raden wie die kruisvaarders zou moeten aanvoeren, juist.

     

    Kort: waar het woord ‘nieuw’ veel gebruikt wordt, is enige scepsis aangewezen. In werkelijkheid willen de Vlaamse liberalen, samen met de francofone zusterpartij onder leiding van de flamboyante Georges-Louis Bouchez, het Belgique à papa restaureren, waarin aan het koningshuis een sleutelrol blijft voorbehouden. Ook het invoeren van een federale kieskring behoort tot die ambitie.

    Controlestaat

    In cruciale debatten over de vrije meningsuiting hoort men de liberalen nooit (Herman Van Goethem, UA-rector die twee docenten met een ‘remediëringstraject’ bedacht)

     

    De rol van de staat terugdringen dan? Nooit werden er zoveel regels en regeltjes aan de burger opgelegd als in de decennia dat de liberalen in België en Vlaanderen aan de knoppen zitten. Onze totale belastingdruk bedraagt 43% van ons bbp, ons loonbriefje toont dat het overheidsbeslag zowat de helft uitmaakt. Waarvoor we bitter weinig terugkrijgen. De liberale brandstichters moeten dringend in eigen boezem kijken.

    benoem de olifant in de kamer en ga eens voor totale vrije meningsuiting, tegen de politiek correcte censuur en de woke-dictatuur

    Ik kan anders de vernieuwers wel een paar ideetjes meegeven, gratis voor niets. Ging dat liberalisme niet ooit over het mondige en weerbare individu dat de samenleving moet vorm geven? Wel, tip: benoem de olifant in de kamer en ga eens voor totale vrije meningsuiting, tegen de politiek correcte censuur en de woke-dictatuur. Neem daarin ook concrete standpunten in: verdedig komiek Urbanus wanneer hij als ‘witte, oudere hetero’ gecanceld wordt, veeg de VRT de mantel uit als ze journalist Eddy Demarez een ‘remediëringstraject’ willen opleggen omwille van wat grapjasserij onder collega’s, eis het ontslag van UA-rector Van Goethem die een knieval doet voor het woke-fascisme.

     

    Helaas willen de schrijvers van de open brief vooral ‘de multicultuur omarmen’, lees: de politiek correcte taboes respecteren en het onderwijs verder laten slabakken in naam van het diversiteitsdogma. De linksliberalen maken hier geen enkel verschil met het groenrode verhaal. Des te sneller blijkt hun irrelevantie.

    Teveel overheidsbemoeienis? Durf eens te reconstrueren hoe het systeem via de covid-pandemie de smaak van een controlestaat à la Chinoise te pakken kreeg. Stel de rol van hogepriesters als Marc Van Ranst in vraag, de avondklok, de CST-komedie, de mondmaskersaga. Gelet op het traject van partijgenote Maggie De Block, huidig fractievoorzitster van de Open Vld, is dat uiteraard ondenkbaar.

    Oude elites

    De democratie vernieuwen? Pleit eens voor een burgermaatschappij met bindende referenda naar Zwitsers model. De manier echter waarop Bart Somers – vader dus van een ondertekenaar – de aanhechting van Boortmeerbeek bij groot-Mechelen trachtte te forceren, toont wat de Vlaamse minister van binnenlands bestuur over burgerdemocratie denkt.

    Dat zijn maar een paar voorbeelden van de manier waarop men de liberale filosofie vandaag een brandend-actuele invulling kan geven. Ik zie het vanuit Open Vld niet gebeuren. Ondanks alle vurige metaforen is dit een machtspartij pur sang die in eufemistische termen ‘verantwoordelijkheid’ neemt en in feite het status-quo nastreeft.

    Met één vingerknip van Lachaert, die de volgorde op de kieslijsten bepaalt, zal het strovuurtje van Stuer en C° dan ook uitdoven

    Het ethisch-progressief imago is een dunne laag vernis die een partij van het verleden, de oude elites en de dynastieën à la De Croo bedekt. De voorzitter was daar heel duidelijk in: een partij die aan de knoppen zit, moet zich niet inlaten met interne opstootjes. Met één vingerknip van Lachaert, die de volgorde op de kieslijsten bepaalt, zal het strovuurtje van Stuer en C° dan ook uitdoven. Noteer dat ondertussen een echte dissidente, Vlaams Parlementslid Els Ampe, het leven zuur wordt gemaakt. Haar exitplan ligt klaar.

    Misschien kan Vlaanderen wel een echte vrijheidspartij gebruiken, voortgestuwd door durf-intellectuelen die de politieke correctheid radicaal achter zich laten, en die het anti-politieke ongenoegen kunnen capteren als energie voor een nieuw maatschappelijk project. Maar daar hebben de Vlaamse liberalen de ballen niet voor, ook de jonkies niet. In het politieke landschap van morgen is hun rol uitgespeeld. Wie de klassiek-liberale erfenis in ere zal houden, valt nog af te wachten.

    Johan Sanctorum

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Wie had dat ooit kunnen denken, dat met al die hitte, er in de polletiek nog brandbrieven zouden nodig zijn…

    Het is dus de moment om en oud gezegde eenste meer in evidentie te stellen. Nameijk dat wie van vuur houdt, er ook zal door vergaan.

    Maar in heel dat verhaal van Johan Sanctorum – de Vrede zij met hem – stel ik op prijs te kunnen lezen wie de ware makers van Het Vlaams elang geweest zijn. Al moet daarbij worden gezegd, dat zij bijlaqge niet alleen waren. Want tot op de dag van vandaag is het Allen tegen Één!

    En dan komt mij die wel heel bijzondere Dame, die helaas (veel te vroeg!) overeden is; voor de geest. Mrie-Roos was de naam.

    Der Stärke ist am mächtigsten allene.

    Tien ze op zeker ogenblik bejegend wird in de Media, stuurde ik haar spontaan die tekst; die kort daarop de hoogding vormdfe van haar blogs..

    Ach, MRM, dat je de juodige Gele TYruin van het Vlaams Belang slechts van Hierboven kan meemaken…

    *

     Digithalys

    19-07-2022, 10:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!