MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.351 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR MINSK MET KAARTJE REOUR EUSSR – DEEL II Loekasjenko----- Sergej Tichanovski----TIJD VOOR DE AADRIJKSKUNDE-LES NIEUWE STIJL MET ZICHT OP EEN NIEUW ‘VEERE LOUIRDES’…

    351 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR MINSK MET KAARTJE REOUR EUSSR – DEEL II

     

    ZONDAG 23 AUGUSTUS 2020

     *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Stilaan naderen we de voltooiing van wat er in Het Rijk van de Poet aan het voltrekken is. Buitenlandse hulp komt niet alleen ongelegen, maar is ook ongewenst. Kunnen we niet naast kijken. Ook is het nog maar om bijvoorbeeld decraag naar voorbarig partij te kiezen voor de verkeerde kant.

    -

    Een nieuwe ‘democratische’ regering zal vermoedelijk naar het Westen overhellen. Ja, zoiets zult U straks hieronder lezen.

    -

    Tja, en wa zegde dan moest dat nu eens ook toevallig de bedoeling zijn van de Poet zelf? Vergeten we AUB    vooral niet dat het Moedertje Rusland van vóòr de Rode
    Revolutie doorheen het Europees Verhaal, altijd een trouwe bondgenoot van het Westen is geweest. Door-en-door (Orthodox) Christelijk….

    Wie bijvoorbeeld stond er in Waterloo naast de Hertog van Welligton? Hebben wij, Westerlingen, daar niet van de Russcische Tsaar geleerd, dat een verslagen vijand – Frankrijk - de helpende hand, dient te worden gereikt ipv deze nog verder te vernederen?

    Anders gezegd: hoe sindsdien aan onze Middeleeuwse           oorlogs-praktijken een einde kwam? Waar het einde van de ene oorlog meestal de aanleding in zich droeg voor de volgende….

    -

    Wat zicjh hedendaags in dat dfeel van Rusland afspeelt, stond dus gewoon in de sterren geschreven. En wete wa? We mogen ons in Het Westen gelukkig prijzen dat de Poet en Trump elkaar de handen boven het hoofd houden.

    -

    En voor de oorlogs-stokers à la Märkalina: (die toch ’n Duitse is en blijft) jullie weten toch nog dat zelfs ‘Vadertje Stalin’ meevocht met de Geallierden om de toenmalige Duitse Nieuwe Orde van Oom Adi in de grond te boren. Eusenhower bleef zelfs erustug van iop afstand toekijken hoe de ‘Roden’ hun vlag staken boven de brandende Reichstag. Niet “”n druppel bloed had het de Geallieerden gekost.

    Zelfs tijdens WO I stonden de Tsaren aan one kant, tot, ja, tot de Rode Revolutie Rusland in een bloedige burgeroorlog stoottte.

    Waardoor we ondertussen al bijna 120 jaar gezegend zitten met een Nieuwe Wereld Orde. Wel lmet een gekend begin, maar zonder bekend einde…. Die o.a. als neven-effect, de BLM op onze nek heeft klaar gezet om ons de kop af te bijten, zoadat ze zelf de grootsten zijn..

    God safe the Queen en ook ’n beetje ons Eigen Volk Eerst, aan deze kant van Het Kanaal…

    **

    STUURT POETIN TROEPEN NAAR WIT-RUSLAND?

    **

    foto: ©Belga Image

    *

    https://doorbraak.be/stuurt-poetin-troepen-naar-wit-rusland/?utm_source=newsletter-2635&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag *

    *

    Niet alleen Loekasjenko maar ook Poetin maken moeilijke dagen door. De eerste zou duidelijk moeten beseffen dat hij een elegante aftocht moet voorbereiden. Poetin kan hem daar eventueel bij helpen. Poetin, die de her-verkiezing van Loekasjenko legitiem vond, is doodsbang dat het voorbeeld van Wit-Rusland naar zijn eigen land zou kunnen overslaan. Hij heeft een heilige schrik voor betogingen en straatgeweld. Daarom zou hij willen dat Loekasjenko de opstand kan neerslaan maar als realist zal hij vlug merken dat dit niet meer zal lukken.

    Amerikanen

    In de ogen van Poetin zijn de Amerikanen in Minsk aanwezig

    De gevolgen van het eventueel verdwijnen van Loekasjenko zijn van fundamentele aard. Een nieuwe ‘democratische’ regering zal vermoedelijk naar het Westen overhellen. Gevreesd wordt dat Wit-Rusland vrij vlug tot de EU gaat behoren en horresco referens tot de NAVO. Dit zou een eerste klas nederlaag zijn voor Poetin en is ook voor de meeste Russen onaanvaardbaar. In de ogen van Poetin zijn de Amerikanen in Minsk aanwezig en zullen ze het verloop van de gebeurtenissen willen ‘dirigeren’.

    -

    Dat de VS veel belangstelling hebben voor het gebeuren is evident en dat er leden van de verschillende Geheime Diensten aanwezig zijn, is niet te vermijden. Maar toch gaan de gebeurtenissen in Wit-Rusland wel degelijk over een spontane volksopstand tegen de dictator. Voor Poetin is dit moeilijk te bevatten.

    Russische troepen

    Wat kan hij doen? Zijn eigen Geheime Diensten zijn natuurlijk ter plekke, maar tegen een eensgezinde massa kunnen ze niets aanvangen. Hij zou iemand uit de entourage van Loekasjenko kunnen laten aanstellen tot nieuwe ‘leider’. De vraag is echter of de bevolking dat zou aanvaarden.

    -

    de Wit-Russen zich tegen het Russisch leger zullen keren

    Poetin zou troepen kunnen sturen om de opstand te bedwingen. Daarvoor zou hij kunnen steunen op het Unie-verdrag van de twee landen van 1999. Maar dat verdrag is dode letter gebleven en is nooit toegepast. Bovendien is militaire bijstand volgens de geest van de tekst enkel voorzien in geval van een buitenlandse agressie. Er zou kunnen beweerd worden dat buurland Litouwen, een NAVO-land, zich opmaakt om Wit-Rusland aan te vallen. Onafgezien van de internationale consequenties zou een Russische troepen-macht sturen ‘onverstandig’ zijn. Het is immers makkelijk te voorspellen dat de Wit-Russen zich tegen het Russisch leger zullen keren. Erger nog: de Russische bevolking zelf zou protesteren.

    -

    In eigen land heeft Poetin nog steeds te maken met wekelijkse protest-betogingen in Chabarovsk tegen het aanhouden en in Moskou opsluiten van gouverneur Sergej Foergal, waarbij sympathie betuigingen ge-uit worden voor de opstandige Wit-Russen. Uiterst gevaarlijk, want hetzelfde gebeurt in Minsk voor de betogers in Chabarovsk.

    -

    Russische voetbal-supporters roepen: ‘Leve Wit-Rusland’.

     

    Een openlijke militaire tussenkomst van Rusland zou dus risicovol en bijzonder onverstandig zijn.

    **????

    Uitzichtloos

    Een oplossing is niet meteen in zicht. Integendeel: de situatie is uitzichtloos. Er is geen leiding van de Wit-Russische oppositie en het enige programma-punt is het aftreden van de president. Svetlana Tichanovskaja, momenteel in ballingschap in Litouwen, heeft misschien wel de presidents-verkiezingen gewonnen maar zal dat nooit kunnen bewijzen. Ze is geen politica en wil het ook niet worden. Ze vertegenwoordigt haar man, de Blogger Sergej Tichanovski, de echte kandidaat die door Loekasjenko in de gevangenis werd opgesloten. Haar enige programma-punt: nieuwe verkiezingen.

     -

    Maar daarvoor is het officiële ontslag van de president en een goedkeuring van het parlement nodig.

    Het Wit-Russische parlement zit vol Loekasjenko-getrouwen

     

    Het Wit-Russische parlement zit vol Loekasjenko-getrouwen. Bij nieuwe verkiezingen zou de Russisch-gezinde Viktor Babariko, eveneens door Loekasjenko opgesloten, ook opnieuw kandidaat kunnen zijn. Poetin zit dus niet helemaal zonder pionnen. Ook andere pro-Russische kandidaten, gesteund door allerlei oligarchen zullen zeker nog opduiken.

    Impasse

    Maar zover zijn we nog niet. Voorlopig heerst er dus impasse. Het is evident dat de EU zich zal ‘laten horen’. Of ze iets zal kunnen bijdragen is eerder onwaarschijnlijk. Maar misschien is dat niet zo belangrijk. Als ze maar hun daadkracht kunnen manifesteren.

    Yvan Vanden Berghe


    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Kijk, Walter, als west-Vlamingen onder elkaar, gaan ekkik nog ne keer wa zegg’n. Is’ goe? Mô k’n genen hoe!!!!!

    -

    Stel, ik zeg wel STEL, dat daar in het Hige Noorden de wapens blijven zwijgen. Gevolg? Een quasi totale afschaffing van 99% der budgetten voor ‘Landsverdediging’ in dat onmetelijk groot Rijk..

    Z’hebben ze wel, de meest geduchte vernietigings-wapens ter wereld, maar het isd al jaren geleden dat de Poet verzekerd heeft dat die alleen maar voorzien waren om als tegen-reactie in te worden gezet. Compernolio?

    -

    Kijk, Wa   lter, en dat is dan de goede kant van mijn spreekwoordelijk slecht karakter…. Ook de USA zal dan in de verleiding komen om ‘Defensie’ tot een minimum te herleiden. Waarna de NAVO   wel zedelijk verplicht zal zijn hetzelfde te doen.

    Sterl U voor welke enorme rijkdom dan wereldwijd beschikbaar komt om het lot van al onze mensen te verbeteren?

    JEKATERINENBURG

    (Екатеринбур)

    *

     De Oeral. Het jaar 1917. Tsaar Alexander II en het gehele Gesclacht Romanov wordt uitgelmoord door de Rode Brigands….

    Zou Het Westen dan niet beter Ons Lieve Vrouwke van Lourdes bedanbken voor de bewezen diensten, en in de plaats op pelgrimstocht trekken naar…

    23-08-2020, 19:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2232 - HET ZZONDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT VADER, MOEDER ZULT GE EREN. EERBIEDIG STEEDS DE DA DES HEREN. WEES SREES KUIS IN UW GEMOED EN BEGEER NOOIT IEMANDES GOED. DUS ADIOS VIVALDI. ADIOS DAT CROOTJE IN ZIJN BLOOTJE?

     

    2232 - HET ZZONDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 23 augustus 2020

     

    *

      DE TIJD WEEKEND

    noreply@mail.mediafin.be

    zaterdag 22 augustus 2020

    08:21 (4 uur geleden)     

    -

    ‘Ik kan binnen 5 minuten een akkoord sluiten'

    De druk op hem om een federale regering te vormen is groot. Niet het minst vanuit de ondernemers-wereld. Maar voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is een nieuwe ploeg alleen mogelijk zonder.....

     

    ‘RELANCE KAN DE POLITIEK VERENIGEN'

    Dat het ongewone tijden zijn, weet je als de CEO van een beurs-genoteerd bedrijf zegt dat de exploderende staatsschuld niet het grootste probleem van dit land is. 'Een relance-beleid dat investeert in…

    -

    SPEUREN NAAR ONTERECHT ACHTERGEBLEVEN AANDELEN

    De meeste Belgische aandelen zijn nog altijd niet hersteld van de klappen van de corona-crisis. Soms terecht, soms gaat het om bedrijven die onopvallend in de schaduw van de beurs wegdeemsteren.

    -

    BOCHOLT IS HET CENTRUM VAN DE WERELD'

    *

       

       Zaterdag 14 u

    DE STILSTE ZOMER VAN BARBARA DEX: “IK BEN EINDELIJK WAAR IK WIL ZIJN”

    Ook voor Barbara Dex kwam de coronacrisis bijzonder ongelegen. Ze zat middenin een intimistische theatertournee toen de lockdown werd aangekondigd én ze had vijf maanden eerder net een kledingwinkel opengedaan in Mol. Ook die moest van de ene dag op de andere dicht. Ze zat dus twee keer in de hoek waar de hardste klappen vielen, maar de zangeres is niet het type dat bij de pakken blijft zitten. “Ik heb meteen alternatieven uitgewerkt.”

    22 augustus 2020

    *

    lAAT U EENS FLINK GAAN IN UW BUBBEL! hET IS VAN MOETENS VOLGENS DE PREMIER

    De Staat vaardigt het bevel uit dat wij binnen onze bubbel van 5 alles maar dan ook alles met elkaar mogen doen.

    Knuffelen, aaien, besprenkelen, zuigen, zagen, zabberen, mishandelen, omkopen, waterboarden, aanbidden, beledigen, laten zitten, in vertrouwen nemen, ontmaskeren, knieneuken, beliegen, ontvrienden, bezatten, kwintetten en samen pedicure spelen. De Nationale Veiligheids Raad verliest geen enkel detail uit het oog in de strijd om onze gezondheid. De 26 minuten durende toelichting door premier Wilmès was zo verhelderend dat de journalisten na afloop maar een samenvatting van hoop en al 9 minuten nodig hadden om de domme kijker de boel diets te maken.

    -

    Er zaten interessante tips bij. Zo gaan kinderen best mee met een vreemde man enkel indien hij een masker draagt. Dat garandeert de veiligheid van het kind. Nu blijkt dat ziekenhuizen ook aan andere ziekten en ingrepen kunnen verdienen is het niet langer nodig om de bedden te vullen met corona-achtige patiënten. Koffietafels mogen met 50 personen, zonder gelegenheid tot dansen uiteraard. Familieleden van vereenzaamde bejaarden zullen het vast niet makkelijk hebben om dit aantal bijeen te schrapen. Dat er later nog een belasting volgt op de hinder-premies en werkloosheids-uitkeringen verzuimde de bilingue premier te vermelden, maar dat zal de verrassing des te plezanter maken, aldus een uitgelaten liberale excellentie.

    Toen op de VRT aan Marc Van Ranst werd gevraagd waarom de Franstalige virologen voor veel meer versoepeling pleitten, gromde de opper-viroloog dat er in de wetenschappen ook verschillende visies bestaan. Niet zo exact dus. Misschien moet men in de toekomst bij de vermelding van de naam der praatgasten er ook de strekking van de genodigde wetenschapper bijzetten. Dat scheelt ons zoveel giswerk. Intussen zat de koning zich voor zijn 3D-tv af te vragen waarom die getatoeëerde liberaal Bouchez à la Reine het lachebekje Egbert als hofnar mag meebrengen en de Sire er zelf geen meer heeft. Al goed dat ze de groenen er weer bij betrekken, want de almachtige boezem van Almaci had danig indruk gemaakt op de vorst.

    *

        Gisteren 21 u

    LIVE. GÉÉN 3-3: GELIJKMAKER VAN TOGUI WORDT AFGEKEURD

    KV Mechelen is met een 4 op 6 knap aan het nieuwe seizoen begonnen. Vanavond belooft Cercle Brugge echter een stevige tegenstander te worden, want vorige week won het nog tegen streekgenoot Antwerp. Kan Malinwa de Bruggelingen wél kloppen?

                                       

    Radio Klara ZONDAGSRUST.

                          

    *

    CD&V-VOORZITTER PAST VOOR ETHISCHE THEMA'S VAN PAARS-GROEN

    ©PHOTO NEWS

    -

      VANDAAG OM 10:12

    -

    cd&v-voorzitter joachim coens is niet van plan om met zijn partij in een vivaldi-coalitie te stappen als de paars-groene ethische agenda wordt gehandhaafd. ‘dan passen wij’.

    De komende dagen zullen de ogen van de binnenlandse politiek gericht zijn op de houding van cd&v. koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert probeert een paars-groene coalitie op de been te brengen. maar zo’n regering van groenen, liberalen en socialisten zou de steun van CD&V goed kunnen gebruiken om een stabiele meerderheid in het parlement te vormen. op die manier zou een vivaldi-coalitie ontstaan.

    Miet het voorkeur-sscenario

     -

    joachim coens zal maandag de cd&v-parlementsleden inlichten over de laatste ontwikkelingen en horen of er bereidheid is om in een vivaldi-coalitie te stappen.

    *

                    

    **

                      

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

       .    GAZET VAN ANTWERPEN

    Niet dat ik er wakker van lig, maar in de wereld van het bedrukt gazettenpapier roert er entwadde. En neen, aan onzen neus komt me, dat niet hangen. Wegens veel en eel te on-welriekend? Heeft men de VIVALDI-mesthoop en La Cour/Het Fof al achtert zich gelaten? Als voorbereiding op een Nieuw Kl-Land? Of, horesco referens: weet men het ook niet meer?

    -

    In de jaren ’90 las ons Tante Nonneke, als Bruggelingen de Gazet van Antwerpen. Ja, Gods ween zijn inderdaad soms wonderbaaar. Toen kwamen de gloriedagen van God Stevaert en werd de kaap gekeerd. Alleen nog ’t Parochieblad van Sibnt Pieters-op-den-Dijk. Daar ‘waar de dagen trager waren’.

    Waarom ons daar zorgen

    over maken?

    Daar stroomt het water toch ook naar de zee?

    -

    Dertig jaar later zijn wij, de levenden, allemaal 30 jaar ouder geworden.

    Maar sinds 26 Mei 2019 zijn de winden gedraaid. Ja, waarheen waaien ze nu? Geen kat, geen hond, geen vis of vogel die het nog weet.

    Uitzondering gemaakt misschien voor de fel gebekte zangmerel die al eeuwenlang hetzelfde deuntje fluit.. Hij, die na bijna 200 jaar gekooid te zitten, als een feniks , boven op een Nieuwe Wereld, uit de golven is opgedoken….

    -

    In Vlaanderen Vlaams en o Sint Anneke mosselen

    23-08-2020, 13:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR MINSK MET KAARTJE REOUR EUSSR DE GESCJIEDENIS OP EEN KEERPIT TUSSEN WEDT EN WEST.EEN GOEDE RAAD= LEER RISSISSCH ONS DOCTER (53) IS ELFS DOCTOR IN DIE TAAL. STUDEERT IN HAAR VRIJE TIOJD NOG AAN DE UNIEF VAN MASSACHUSETS0

    + + +

    50 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR MINSK MET KAARTJE REOUR EUSSR

    **

    *

    ZATERDAG 22 AUGUSTUS 2020

    *

    WIT-RUSSEN MOETEN NIET REKENEN OP DE EU

    **

    foto: ©AFP

    *

    hhttps://doorbraak.be/wit-russen-moeten-niet-rekenen-op-de-eu/?utm_source=newsletter-2635&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag+namiddag

    *

    De Europese Unie + haar tijdelijke voorzitter de Duitse kanselier Angela Merkel blijven zwijgen. Merkel delegeerde de reactie op de toestanden in Wit-Rusland naar een online beraad van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken op vrijdag jl. Polen, Estland, Letland en Litouwen duwden donderdag een online overleg door. Ze hadden zich de moeite kunnen besparen.

     

    De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn dus een B-team wanneer Merkel liever wegkijkt. De Raad Buitenlandse Zaken (RBZ) — beter bekend onder het Engelse acroniem FAC — kwam vrijdag 14 augustus samen via vide-oconferentie. Naast de ramp in Libanon en de toestand in…. Venezuela ging het uiteraard vooral over twee immens grote problemen aan de grens van de Europese Unie. Enerzijds de zware mensenrechten-schendingen in Wit-Rusland na de verkiezingen aldaar op 9 augustus. Anderzijds de militaire escapades van Turkije dat het luchtruim en de territoriale wateren van de EU-lidstaat Griekenland herhaaldelijk blijft schenden en zelfs Griekse militaire doelen aanvalt.

    -

    De RBZ is verantwoordelijk voor het externe optreden van de Europese Unie. Voor België nam Philippe Goffin deel. Goffin stuurde zelfs geen persbericht de wereld in. Een EU-bron antwoordde hierop maandag ‘De uitkomsten van de FAC worden traditioneel door de HR/VP gecommuniceerd, meestal via een persconferentie na de FAC. Gezien de urgentie waarmee deze vergadering bij elkaar werd geroepen (vandaar ook het format van de videoconferentie), bevond de HR/VP zich niet fysiek in Brussel en werd ervoor gekozen om een geschreven uitkomst te publiceren.’

    -

    Maandag publiceerde de HR/VP (High Representative/Vice-President) Josep Borell trouwens een extra statement over de uitkomsten van de RBZ en de situatie in Wit-Rusland. Charles Michel riep als voorzitter van de Europese Raad maandag eindelijk een video-conferentie met de regeringsleiders bijeen op woensdag 19 augustus. Volgens de EU-bron is ‘het dus allesbehalve de bedoeling om de uitkomsten onder de mat te vegen. Meer nog, de video-conferentie van de leiders die woensdag bij elkaar geroepen wordt, toont aan dat de EU de situatie in het land van erg nabij volgt en kort op de bal speelt. Daarnaast kan elke lidstaat uiteraard zelf ervoor kiezen om statements te maken over de situatie in Wit-Rusland, vaak speelt nabijheid hierbij een grote rol.’ Dat extra statement en de oproep van Michel volgde op de massale protestmars van zondag.

    Inmenging uit Nederland?

    Gelijktijdig met de RBZ vrijdag beschuldigde de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko onder andere Nederland van inmenging in binnenlandse zaken nog voor de verkiezingen. Na dagenlange protesten en extreem hardhandige repressie beweerde Loekasjenko dat ‘het buitenland’ onrust stookt in zijn land. De staatsmedia verwezen naar ‘intriganten’ uit Nederland. ’De agressie tegen ons land is begonnen’, waarschuwde hij. Om de geo-politieke kaart te spelen beweerde hij dat deze intriganten voor rekening van de Russische politicus Aleksej Navalny werken. Navalny is een politieke tegenstander van de Russische president Vladimir Poetin. Poetin steunt Loekasjenko al decennia.

    In de visie van het Russische imperium zijn er echter geen afzonderlijke naties

    van Bela-russen en Oekraïners

    In een open brief in de Nederlandse De Volkskrant bepleitte de jurist dr. Uladzislau Belavusau, van het T.M.C. Asser Instituut voor Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam, dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok de verkiezings-uitslag in Wit-Rusland beter niet erkent. Belavusau vraagt tevens om de benaming ‘Wit-Rusland’ ter vervangen door Bela-rus en de buurlanden te steunen. Die benaming zou koloniaal zijn. ‘In de visie van het Russische imperium zijn er echter geen afzonderlijke naties van Bela-russen en Oekraïners: Oekraïne wordt ‘Klein-Rusland’ (Malorossija) genoemd, Belarus ‘Wit-Rusland’ (Belorussija) en Rusland ‘Groot-Rusland’ (Velikorossija).’

    Symbolische sancties

    De democratische buurlanden kiezen wel duidelijk partij. De Litouwse buitenland-minister Linas Linkevičius zei donderdag op de tv-zender Euronews dat niets doen ‘geen optie’ was. Zijn Poolse collega Jacek Czaputowicz zei na de conferentie vrijdag dat Polen de sancties steunt. Beide ministers kregen echter vooral Duitsland, Frankrijk en Spanje nooit echt mee om meer dan symbolische sancties te nemen.

    -

    De Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid van de Europese Unie, de Portugees Josep Borrell Fontelles, had op 13 augustus nog geblogd over Wit-Rusland. Als verantwoordelijke van de European External Action Service (EEAS) die de sancties zal moeten uitwerken hield hij het na de conferentie op een tweet.

    Lode Goukens

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Echt waar, zelfs al snap ik er gaan bal van – wie wel? – ik weet op voorhand wie in deze zaak de kleinste heeft. En wie de dikste. Gewoon de blik houden op dee landkaaarten.

    -

    De Poet is wel niet groot van gestalte, maar hij heeft het koppeke van een ware wereldleiider. En wat meer is: hij spreekt perfect

    Russisch en zelfs behoorlijk Amerikaans.

    -

    Ondertussen weet ik ons beidjes, na dat Italiaans Avontuur, in staat om in een soort broebbeel-taaltje te communiceren zowel met ’n Poolse dame als met nen echten Oekrainiër waarmee we in het Land van Margaretha van Parma bevriend mee zijn geworden.


    Hio, Jan Jambon. Parma-Hesp, zegt je dat iets? Mille ndD, wa misse ekik ‘La Pineta’ (De Spar) aan de oevers van het Lago di Bolsena. Jij ook, Sieg Heil?

    22-08-2020, 23:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.349 - Dde DOORBRAAK WERELD TRIP RIHCTING DE TOTLAE OORLOG VOOR SOCIALE GELIJKHEID EEN ATIKEL DAT ZWAAR OP DE MAAG BLIJFT LIGGEN? KWEENIE. NOG GELEZEN BIJ OOM ADI: ALLES WART U NIET KAPIOT MAAKT, MAAKT U SRERKER….

    +

    349 - Dde DOORBRAAK WERELD TRIP RIHCTING DE TOTLAE OORLOG VOOR SOCIALE GELIJKHEID

     **

    *

    ZATERDAG 22 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    N      aar mijn bescheiden mening, zou de lezer er best aan doen de uiteenzetting die hierna op hem of haar wacht, twee- tot driemaal te herlezen. ’n Beetje herkauwen dus, zoals runderen ook plegen te doen. Verbetert de spijsvertering maar ook de bloedsomloop.

    Gelieve daarbij niet eens aan het tijdsverloop te denken. Tijd is relatief en zelfs van geen belang als men overleven wil…

    -

    Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Boven op alle filosofieën die de Vroede Vaderen ons reess hebben nagelaten. Om nog maar te zwijgen van Heinrich Karl Marx die meer dan 100 jaar na     zijn dood nog overal de neus probeert tussen te steken.

    **

    SOCIAL JUSTICE WARRIORS VERSPREIDEN WOKE VIRUS

    **

    foto: ©Teun Voeten

     https://doorbraak.be/social-justice-warriors-verspreiden-woke-virus/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    social justice warriors

    Verschillende groepen bekleden verschillende posities in de machts-hiërarchie. Aan de top van onderdrukkers staat de blanke hetero-man.

    Daaronder de grote massa’s die op basis van huidskleur, gender, etnische afkomst, geloof of fysieke gesteldheid onderdrukt en achtergesteld zijn. De onderdrukker is altijd fout, de onderdrukte heeft per definitie het morele en ideologische gelijk aan zijn kant.

    -

    Het woke virus woekert wereldwijd. In Nederland holt men van het ene incident naar de andere rel. Er wordt er nauwelijks over de ideologische basis van het woke gedachtegoed gesproken. En die is ook verwarrend.

    Social Justice Warriors

    zijn de fakkel-dragers van de woke ideologie. Die is op haar beurt weer de publieksversie is van de zogenaamde 'kritische theorie'. Ooit begon die als marxistisch georiënteerde maatschappij-kritiek van de Frankfurter Schule die in het naoorlogs Duitsland furore maakte. Met een scheut Frans post-modernisme heeft ze de laatste decennia op de Amerikaanse universiteiten een enorme opmars gemaakt. En nu is ze weer terug gewaaid naar Europa.

    https://www.youngworks.nl/wat-is-woke/

    *

    Verrijzenis uit de duisternis

    ‘WOKE’ verwijst naar de verrijzenis uit de duisternis. Het ontwaken uit de sluimer-toestand van het ‘verkeerde bewustzijn’. Dit is weer een centraal idee uit het marxisme. Ook daar zijn enkel een revolutionaire avant-garde en uiteindelijk ook het proletariaat in de klasseloze maatschappij gezegend met het juiste bewustzijn. De woke ideologie is een mengeling van neomarxisme en post-modernisme, maar dan op steroïden. Volgens het gematigde postmodernisme zijn waarheid en objectiviteit problematische begrippen, omdat ieder mens de zaken vanuit zijn perspectief ziet. Dit is op zich waar, maar natuurlijk stemmen bepaalde uitspraken meer overeen met de werkelijkheid dan anderen.

    -

    In de het woke denken gaat men een flinke stap verder. Objectiviteit is radicaal afgeschaft. Alle kennis is relatief. Natuurwetenschappelijke uitspraken zijn nooit objectief, omdat ze verschillen in macht vertegenwoordigen. Het streven naar waarheid is zelfs fout, omdat het een uitdrukking is van een machts-relatie.

    -

    Onderdrukker en onderdrukte

    Alles draait altijd om macht. Dit komt van Michel Foucault, één van de peetvaders van het postmodernisme. Zoals ‘de Idee’ bij Plato en ‘de Wil’ bij Schopenhauer, is ‘Macht’ het alles-bepalende, overkoepelende metafysische concept in het woke universum. Macht is dan weer gekoppeld aan identiteiten.

    -

    Een identiteit is echter niet het hele mozaïek van alle facetten die een persoonlijkheid samenstellen. Nee, identiteit is gebonden aan de groep tot waartoe men behoort. Verschillende groepen bekleden verschillende posities in de machts-hiërarchie. Aan de top van onderdrukkers staat de blanke heteroman. Daaronder de grote massa’s die op basis van huidskleur, gender, etnische afkomst, geloof of fysieke gesteldheid onderdrukt en achtergesteld zijn. De onderdrukker is altijd fout, de onderdrukte heeft per definitie het morele en ideologische gelijk aan zijn kant. Een witte man kan nooit begrijpen hoe het voelt om een zwarte onderdrukte vrouw te zijn. Daarom is in feite communicatie tussen deze twee groepen onmogelijk.

    -

    Een van de belangrijkste woke ideologen is Robin DiAngelo. Met haar fixatie op ras is zij de grond-legger van de Critical Race Theory. Haar boek White Fragility. Why It’s So Hard for White People to Talk About Racism is de bijbel van de social justice-beweging. Het staat op de diversiteits-pagina van Maastricht University bovenaan op de lijst van aangeraden literatuur, maar werd door de zwarte linguïst John McWorther van Columbia University met de grond gelijk gemaakt.

    -

    Anti-woke tegenbeweging

    De anti-woke tegenbeweging wordt aangevoerd door Helen Pluckrose en James Lindsay. Eerder hadden ze al het woke discours belachelijk gemaakt door nonsens-artikelen doorspekt met zwaar post-modernistisch jargon in wetenschappelijke tijdschriften geplaatst te krijgen. De bekendste was een nepstudie naar macho-gedrag en rape culture van poedels in een honden-uitlaatzone. Op eenzelfde manier ontmaskerden Alan Sokal en Jean Bricmont met hun boek Fashionable Nonsense: Postmodern Intellectuals’ Abuse of Science (1998) eerder al de intellectuele humbug van postmoderne auteurs. Het nieuwste boek van Pluckrose en Lindsay heeft de provocerende titel Cynical Theories: How Activist Scholarship Made Everything about Race, Gender, and Identity, and Why This Harms Everybody. Op de cover is Critical doorstreept en vervangen door Cynical.

    -

    Zwart racisme

    Een centraal woke geloofspunt is dat de blanke per definitie racistisch is. Zwart racisme bestaat niet, is per definitie zelfs onmogelijk. Dit is wat onder anderen Gloria Wekker verkondigt. En de Nederlandse academische wereld draagt haar op handen. De blanke heeft door de slavernij een eeuwige erfzonde opgelopen die hij nooit van zich af kan schudden. Hij is schuldig geboren en hij zal schuldig sterven. Dat slavernij ook in de Afrikaanse en Arabische wereld bestond en bestaat, negeert men. Zwart racisme, de Rwandese genocide bijvoorbeeld, is een consequentie van westers kolonialisme.

    -

    Met Social Justice Warriors is een redelijke discussie onmogelijk. Een woke adept zal dit artikel puur op basis van mijn identiteit verwerpen, niet op basis van de aangevoerde argumenten. Ze hebben problemen met westerse filosofen vanwege hun gender en huidskleur. Sommige pleiten zelfs voor een zuivere Afrikaanse filosofie, gevrijwaard van westerse, blanke smetten.

    -

    Social Justice Warriors

    Wat de discussie nog bemoeilijkt, is dat hun taal zo vaag is. Begrippen zijn glibberige, ongrijpbaar concepten. Ze kunnen voortdurend van betekenis veranderen. Ze dienen niet om de complexe realiteit te identificeren en te verlichten, maar enkel om het woke discourse te bevestigen. De westerse wetenschap werkt met lineaire logica en een rationele argumentatie en komt in een voortdurende dialoog telkens tot nieuwe inzichten. Voor de woke ideologie zijn feiten irrelevant en vervangen door emoties, percepties, associaties. Hoe de mechanismes van racisme en onderdrukking werken, is hogere metafysica en wordt nooit duidelijk uitgelegd.

    -

    Natuurlijk willen we allemaal meer sociale rechtvaardigheid, maar woke is geen onschuldige emancipatie-beweging. Social Justice Warriors menen dat enkel zíj uitverkoren zijn om volgens hún criteria rechtvaardigheid te implementeren. Ze zijn heilig overtuigd van de universele geldigheid van hun eigen uitgangspunten. Zoals in een sekte zijn dit geloofs-artikelen geworden die niet in twijfel getrokken mogen worden. Au fond is het een duistere en nihilistische ideologie, waar kennis en communicatie en in laatste instantie wederzijds begrip onmogelijk en zelfs onwenselijk zijn. Social Justice Warriors willen hun blijde boodschap aan de medemens opleggen, desnoods met geweld en intimidatie. Dit intolerante aspect is zo gevaarlijk. Onwrikbare zelfovertuiging en utopische idealen zijn de weg-bereiders van de dictatuur.

    **

    Black Lives Matter

    Voor de intellectueel zwakkeren is de kritische theorie met haar woke gemeenschap een uitkomst. Het biedt aan niet filosofisch geschoolden de kans om met gewichtig klinkende termen — witte suprematie, intersectionalisme, microagressie — te spelen en diepzinnig te klinken. Existentieel en emotioneel uitgedaagde mensen vinden opeens een sense of belonging, een gemeenschappelijke missie, een gesloten, veilig denksysteem waar twijfel is uitgebannen en waar op alle vragen een antwoord is. Het deelt de wereld op in twee kampen: de goeden en de slechten. En de laatsten mag men met allerlei middelen bestrijden.

    -

    Het woke virus vond een goede gastheer in de Black Lives Matters-beweging en verspreidde zich razendsnel door de wereldwijde protesten naar aanleiding van de dood van George Floyd. De BLM-beweging is divers. Sommigen worden gedreven door een oprechte wens voor minder racisme en meer rechtvaardigheid. Er zijn echter ook elementen die worden gedreven door rancune en ressentiment en haat jegens de westerse maatschappij. Sommigen zijn zwarte supremacisten die blanken een gedegenereerd ras vinden. Af en toe duiken er BLM-pamfletten op waarin tot moord op blanken wordt opgeroepen.

    Nieuwe inquisitie

    De leiding is een gestaald marxistisch kader. Ze hebben medestanders gekregen onder linkse extremisten van antifa die uit zijn op regelrechte anarchie. Anderen hebben last van een existentiële ennui en smachten naar Sturm und Drang. Ze willen groots en meeslepend leven, net als de Italiaanse fascisten die het Futuristisch Manifest van Marinetti onderschreven, dat dynamiek, snelheid en kracht verheerlijkte. Velen zijn gewoon opportunistische meelopers en sluiten zich aan uit angst om van racisme beschuldigd te worden: De groepsdruk is hoog.

    -

    Radicale Social Justice Warriors van de BLM-beweging willen nu bepalen nu hoe het verleden geïnterpreteerd moet worden, welke symbolen er moeten sneuvelen, welke woorden uitgewist moeten worden, welke meningen taboe zijn en verboden moeten worden. Er heerst een cultuur van angst en zelfcensuur. Er is een nieuw soort inquisitie, met showprocessen waarbij mensen door het stof moeten gaan voor ’verkeerde’ opmerkingen. In het zwart geklede, gemaskerde mensen proberen andersdenkenden te beletten op universiteiten te spreken. Het vreemde is dat er bij de meeste mensen geen alarmbellen afgaan. Omdat ze nauwelijks tegengas krijgen, voelen de leden van de woke community zich gesterkt in hun opvattingen en daden.

    -

    Rassen oorlog

    De wereld wordt meegezogen in een collectieve massa-hysterie. Er bestaan voices of reason, maar ze zijn zeldzaam. Een zwarte denker als John McWorther die politiegeweld in perspectief plaatst, wordt weggezet als een Uncle Tom. De fixatie op identiteit is een splijtzwam in de samenleving. De in gang gezette polarisatie lijkt moeilijk te stoppen. Sommige vrezen dat deze tribale regressie op een rassenoorlog gaat uitdraaien. Steeds meer burgers bewapenen zich. De geest is uit de fles. Als er niet heel snel een duidelijk antwoord komt van een gematigd, rationeel midden, is het gedaan met de maatschappelijke cohesie. Dan wordt het ieder voor zich en het recht van de sterkste. Weinigen lijken te beseffen hoe kwetsbaar en fragiel een op rationele principes gebaseerde democratische rechtstaat is.

    Teun Voeten

    NA GESCHRIJFSEL

    Als ik vragen mag, de naam Robin DiAngelon is U die ook opgevallen? Robin Hood? Diabolo of Angelo?

    Da’s toch weer niet een of andere schuilnaam voor een of andere VHFSDT die probeert om weer eens op een andere manier aan de kost te kolen?

    Sanctorum, Diabolorum, Angelorum: ’t is me wat.

    -

    En tussen dubbelle haakjes wegens de heiliigschennende achtergrond: is men er nu eindelijk al aan uit, of de Engelen des Hemels nu maskes dan wel jongers zijn? Of is het, lijk in dit Tranendal, voor Elck w       t Wils?

    -

    DOORBRAAK bracht dit artikel al een paar dagen geleden. Maar net als goede wijn, laten ‘belgen’, komt de kwalieit ten goede…

    Ook vod ik het beter het te gebruiken als Hoger Weekeind Onderwijs.

    Voor geval U morgen, Zondag, nog ergens ’n Mis kunt bijwonen: wil er dan eens over nadenken of de Leer van Ons Lieven Heerken, 2.000 jaar geleden, geboren in ’n bakske vol met stro, niet beter in ere zou worden hersteld? Och dat en is maar ’n gedacht lijk ’n ander…Tenslotte is ieder mens zo vrij als hij maar wil om dommigheden te doen. Op kap van een ander. Om er zelf beter van te worden.

    22-08-2020, 20:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.222 - HET ZARERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT HET VALT MET DE MINUUT MEER EN MEER OP DAT WE VAN OVERJEIDSWEGE MEER EN MEER BLAUWE BLOEMPJES WORDEN WIJSGEMAAJT. IK HOU DUS MIJN HART VAST VOOR CENSUUR OP TWITTER & ANDERE SOCIALE MEDIA.

     

    222 - HET ZARERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 22 AUGUSTUS 2020

    *

         Gisteren 16u

    FIETSTUNNEL VAN 3.000 TON SCHUIFT ZATERDAG ONDER DE RING: “ALLE FIETSOSTRADES IN ANTWERPEN LEIDEN BINNENKORT NAAR LIER”


    Een 30 meter lange fietstunnel wordt zaterdagmorgen onder de Ring (R16) van Lier geschoven. De werken zorgen voor grote verkeers-hinder in en rond Lier. De tunnel maakt deel uit van de fiets-o-strade F11 Antwerpen-Lier, die eind 2021 volledig be-fietsbaar moet zijn.

    *

     @vlbelang  Gisteren 12 u

    Wist u dat @openvld al meer dan 20 jaar aan de macht is in dit land? En wat is het resultaat? Meer immigratie, hogere belastingen, minder democratie, straffeloosheid,... En nu willen ze het signaal v/d Vlaamse kiezer daarbovenop compleet negeren. Tijd voor échte verandering!

    *

           Gisteren 19 u

    61 BRANTANO-WINKELS STARTEN UITVERKOOP: ONMIDDELLIJK 75 PROCENT KORTING

     

    De uitverkoop van de voorraden van Brantano start morgen in 61 winkels. Alles wordt meteen met 75 procent korting geveild. De communicatie in verband met de overname, wordt verschoven tot eind dit weekend of zelfs pas maandag. Dat heeft alles te maken met de onrust over het zwaar bloedbad dat in de lucht hangt.

    *

       Gisteren 20 uur

    DE ROMA IN CORONA-SLAAP: DE GEZICHTEN ACHTER DE BLOEDENDE CULTUUR-SECTOR

    Vijf maanden sector-lockdown en twee annulatie-golven. Voor de Borgerhoutse concertzaal en volksschouwburg De Roma bleek een sluiting tot het einde van dit jaar dé enige optie om te overleven. De culturele wereld bloedt. En dan gaat het niet alleen om de artiesten. 80.000 mensen worden meegesleurd in een spiraal die alleen maar neerwaarts ging. Voor De Roma gaat het om dertig vaste medewerkers, 470 vrijwilligers en een aantal freelancers. Van security over administratief medewerker, van kok tot fotograaf. Hun verhalen zijn exemplarisch voor de ganse sector

    *

     Vandaag 09 uur

    Yves ‘Anverske’ Van Raemdonck, kroegbaas van de Knokse horeca

    **

    Inchecken in het Knokse café Check-In is een pint pakken bij Yves ‘Anverske’ Van Raemdonck, een van Burcht afkomstige kroegbaas met een arsenaal café-   spelen onder dak. Exact zoals hij dat leerde kennen als (te) vaste klant in het roemruchte studentencafé Hill Diar. Zijn vast volk: de horeca van Knokke-Heist en de harde kern van KFC Dessel Sport. A-typisch Knokke ten voeten uit.

    *

    *

     Rdio Klara 24/24uur.

    ***

    Sport. Sport. Sport. En o ja, daar in Scharrelroi zit er iet(s fameus scheef met de Poltie. Gejeim v/h Onderzoek? Zwanst naa nie, hé!

    **

    *

    ONDERZOEK NAAR CREDIT SUISSE EN 2.600 KLANTEN

    Credit Suisse is de op een na grootste bank van Zwitserland. ©AFP

    *

    Er loopt een strafonderzoek naar de bank Credit Suisse en ruim 2.600 Belgische klanten voor het jarenlang verbergen van (zwart) geld op Zwitserse bankrekeningen. Dat bevestigt Eric Van Duyse, de woordvoerder van het federaal parket.

    -

    ‘Een opsporings-onderzoek is geopend tegen Credit Suisse voor het witwassen van geld en de onwettige uitoefening van het beroep van financiële tussenpersoon, alsook tegen de Belgische klanten die nog geen fiscale regularisatie hebben gedaan', aldus Van Duyse.

      + +

    Het federaal parket heeft de hand kunnen leggen op de gelekte bankgegevens van meer dan 2.600 mensen uit ons land die tussen 2003 en 2014 een rekening hadden bij Credit Suisse. Het parket kreeg een groot deel van de gelekte bankgegevens al vorig jaar doorgespeeld van de Franse autoriteiten. In Frankrijk en andere landen, zoals Nederland en Australië, zijn eerder al onderzoeken begonnen naar verborgen bankrekeningen bij Credit Suisse.

    Over de identiteit van de ruim 2.600 geviseerde Belgische klanten wordt niets vrijgegeven. Ze zouden via Credit Suisse rekeningen hebben verborgen voor de Belgische fiscus. In een latere fase zou een deel van de Zwitserse rekeningen verstopt zijn achter scherm-vennootschappen in belastingparadijzen, bedoeld om de eigenaars van de rekeningen geheim te houden.

    **

    Bedrijven, middenstanders, zelfstandigen, bij-klussers: dit is de raad van iemand die het kan weten. Pleeg    dus NOOIT dergelijke fraude. Als Ex-Fiscaal Expert in de materie, verzeker ik U dat er meer dan voldoende wettelijke middelen bestaan om aan eerlijke belastig-tarievenn te geraken. Raadpleeg dus de Beroengids…. Het is niet omdat dot Kl.Land bestuurd wordt door de maffia dat we dat moeten nadoen.

    **

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Voelen jullie dat ook? Dat tintelen in de linker grote teen? Ik leg uit.

    De ‘volmachten’ maffia-regering Wilmès II en vlg (Blauw-Rood-Grouw) is al bijna 2 jaar aan het verzuipen, het CCP-virus geraakt maar niet uit het neiuws en in Btussel blijven ze het geld maar over de balk gooien. Wat meer is, de besmettigen blijven maar altijd voort toenemen. Ergo. Het wordt van uur tot uur erger.

    -

    Curieus toch dat we niets mogen vernemen, of het soms misschien, heel misschien, zou kunnen gaan om ‘jongeren’ van die ene bepaalde soort. De kliek waarover we sedert kort niets meer horen van Mini Ster Stommelein (Oostende). Of van die van Zwartenberge, tot voor de ‘anders gekleurde invasie’ Blankenberge pleegde te zijn.

    -

    Indien opmerkingen: zich wenden bureel VRT. Binnen de werkuren en biote,n de koffie-pzuses alleszins, of course. Of zijn hart en misschien wel nog wat anders, te luchten via Twitter of Feesboek.



    22-08-2020, 11:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.348 - Dde DOORBRAAK WERELDTRIP NAAR DE POREMO?EE VOOR WIE ZIT D’ER ME OVER SLECHTE TIJDEN EN HET SLIJK DER AARDE. AGGE MO LEUT ÊT. A SAKKE SOER SUFIT SA PROPRE PEINE…

       

    348 - Dde DOORBRAAK WERELDTRIP NAAR DE POREMO?EE VOOR WIE ZIT D’ER ME

    **

    *

    VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2020

    **

    ECB WIL KREDIET-PROBLEEM OPLOSSEN DOOR MEER KREDIET TE GEVEN.’

    Pascal Paepen en Stefan Willems

    **

    https://doorbraak.be/radio/pascal-paepen-en-stefan-willems-ecb-wil-kredietprobleem-oplossen-door-meer-krediet-te-geven/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

                        

    Stefan Willems en Pascal Paepen: 'Het ergste wat kan gebeuren is dat mensen in totale paniek aandelen gaan verkopen.' ‘ECB wil krediet-probleem oplossen door meer krediet te geven.’

    -

    Kan de corona-crisis tot een banken-crisis leiden? Veel bedrijven en particulieren krijgen het door de corona maatregelen steeds moeilijker om hun leningen af te betalen, wat nefast kan zijn voor het opgebouwde krediet van de banken. Ook al staan de banken er nu beter voor dan tijdens de financiële crisis van 2008, toch is er een grote kans dat ook zij de gevolgen van de coronacrisis zullen voelen. In deze aflevering van Doorbraak radio geven Pascal Paepen en Stefan Willems tekst en uitleg bij wat deze crisis kan betekenen voor de financiële wereld. Paepen is docent aan de Thomas Moore Hogeschool en de KU Leuven, gespecialiseerd in bank, beurs, en internationaal ondernemen. Willems is onafhankelijk financieel analist.

    -

    De nood aan het aanleggen van provisies

    Provisies zijn eigenlijk bedoeld om slechte leningen af te schrijven, licht Paepen toe. Een bank neemt altijd risico’s door geld uit te lenen aan bedrijven, overheden en gezinnen, ervan uitgaande dat die leningen worden terugbetaald. Maar in de realiteit gebeurt dat niet altijd.

    -

    De verliezen door niet terugbetaalde leningen zullen groter zijn dan vóór de coronacrisis.

    Stijgend aantal wanbetalingen

    Heel wat klanten van de grote Belgische banken vragen uitstel van betaling, wat op termijn ook de banken in de problemen kan brengen. ‘Maar liefst 8 à 9 % van de klanten van KBC hebben reeds uitstel van betaling gevraagd voor hun ‘woonlening.’ Volgens Willems komen er dus zeker nog problemen aan. Of de banken deze problemen ook het hoofd kunnen bieden zal pas duidelijk worden vanaf 2021, wanneer de steun-maatregelen aflopen.

    Heel wat banken hebben gelukkig sterke kapitaal-buffers die de afgelopen jaren verhoogd zijn. ‘Het is te vroeg om te spreken over een nieuwe kapitaals-verhoging bij KBC en ING, maar anderzijds is de corona crisis wel een zeer uitzonderlijke situatie waarvan we de gevolgen nog jaren zullen voelen.’

    Wat betekent dit voor de consument?

    Men kan stellen dat de banken nu meer garanties zullen vragen aan wie een lening bij hen wenst af te sluiten, zegt Paepen. ‘Het risico is toegenomen dus het is ook heel normaal dat een bank dit doet.’ Tegelijk houdt de ECB de rente zeer laag waardoor de banken daar geen spaargeld kunnen parkeren. Geld blijft in principe goedkoop, maar het zou in principe voor gezinnen en bedrijven wat duurder moeten worden. De ECB stimuleert banken om krediet te blijven geven, maar dat lost het kredietprobleem dat er reeds was en nog steeds is, niet op.

    In theorie zullen de vastgoedprijzen dalen wanneer minder mensen een woonlening kunnen aangaan.

    Woon-leningen zijn in principe nu al duurder doordat de banken rekening houden met extra marges en sleutelen aan de hypothecaire rentes, zegt Willems. In theorie zullen de vastgoed-prijzen dalen wanneer minder mensen een woonlening kunnen aangaan. Maar Paepen benadrukt dat dit enkel in theorie zo is. ‘De rente die de banken zelf krijgen is enorm laag waardoor een daling van de vastgoedprijzen minder waarschijnlijk is.’

    -

    Kunnen we nog veilig beleggen?

    De beurzen lijken zich wel goed te herstellen en zitten terug op het oude of op een hoger niveau. Willems: ‘De beurs is heel euforisch en heeft eigenlijk een herstel gekend dat niet echt in de media aan bod is gekomen.’ Timing blijft wel bijzonder moeilijk op de beurs en het is moeilijk om te zeggen wanneer men winst moet nemen. Paepen benadrukt wel dat mensen moeten blijven beleggen en dat moeten zien als een investering op lange termijn. Het ergste wat kan gebeuren is dat mensen in totale paniek aandelen gaan verkopen wat een gigantische daling van de koers veroorzaakt, zoals we zagen in maart.

    -

    De beste optie is nog steeds om te beleggen op de beurs, en niet je geld cash te houden of te beleggen in obligaties. Bij die laatste krijg je momenteel geen waarde voor je geld. ‘Beurs-genoteerde bedrijven zijn doorgaans veel sterker dan KMO’s dus beleggen op de beurs is een goede investering.’

    David Geens

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt, zullen we maar zeggen. Persoonlijk heb ik al jaren geen probleem met ‘beleggen’ meer – eigenlijk nooit écht gehad – maar sedert os Italiaans ‘avontuur’ is het enig probleem met be-lggeen’,, waar we last van hebben, is waar we en iets GEELGD hebben…. Beginnende ouderdoms-dementie, zeker?

    -

    Gelukkig is onze Duitse Slovaakse Herder aan 8 maand al goed uit de kluiten gewassen en is ie gezegend met een prima goed reuk-orgaan.

    ‘Zoek’ !!!! En ’t beestje weet meteen wàt ie moet zoekn, en kwispelstaartend brengt hij mijn blidenstok zó voor mijn voeten.

    Om ‘speeleke’ mee te doen… Dat weet ie verduiveld goed!!!!!


    Hebde gij al eens goed gekeken nar de lelies des velds? Naar de missen inde lucht? Ik zeg U dat zelfs Salomon in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als een van hen…




    21-08-2020, 23:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.347 Dde DOORBRAAK WERELDTRIP NAAR EEN DER LAATSTE ZITTINGEN VAN DE BELSE PRAATARAK HIERVAN OOK MAAR DE ECHO VAN DE ECHO GEHOORD? OF ZIT DE FRUT NU OOK AL IN MIJN HOOR-AOOARAAT? DAT ZAAN MARIE MAAR OPPAST !!!!! HET ZOU NIET DE EESTE KEER ZIJN DAT ER IN DI

     

     

    347 - Dde DOORBRAAK WERELDTRIP NAAR EEN DER LAATSTE ZITTINGEN VAN DE BELSE PRAATARAK

     **

    *

    VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    De corona-crisis en de politieke stilstand beheersen de huidige actualiteit.

    **

    Raar On die t(wee zaken zo dicht Bij elkaar te zien staan…

    Partners in crime?

    Even meeluisteren met JMDD….

    *

    JEAN-MARIE DEDECKER MET LOOD IN DE BENEN NAAR HET FEDERAAL PARLEMENT

    **

    *

    foto: ©Belga

    https://doorbraak.be/radio/jean-marie-dedecker-als-we-opnieuw-paars-groen-krijgen-dan-wordt-dit-een-ramp-voor-ons-land/

    Jean-Marie Dedecker: ‘Als we opnieuw paars-groen krijgen dan wordt dit een ramp voor ons land’

    De corona-crisis en de politieke stilstand beheersen de huidige actualiteit. In deze aflevering van Doorbraak Radio laat Jean-Marie Dedecker, parlementslid en burgemeester van Middelkerke, met een kritische geest en scherpe tong zijn licht schijnen op de huidige situatie.

    -

    De wantoestanden in Brussel

    Volgens Dedecker is er dringend nood aan een nieuwe en volwaardige regering. De toestand is hopeloos, maar blijkbaar nog niet ernstig genoeg om eindelijk een daadkrachtige regering te vormen. ‘Wanneer politici niet in staat zijn om een regering te vormen, zouden er nieuwe verkiezingen moeten komen. Maar alle partijen, op het Vlaams Belang, PVDA en LDD na, zijn bang voor de kiezer en angstig om afgestraft te worden voor het wanbeleid dat ze voeren.’ Dat is compleet on-democratisch en ideologie lijkt geen rol meer te spelen, zegt Dedecker.

    -

    Er heerst een soort sinterklaas-politiek in het parlement.

    Doordat er geen regering is met een parlementaire meerderheid, lijkt het parlement compleet losgeslagen. Wisselende scenario’s, het streven naar de macht en wissel-meerderheden op basis van ideologische uitspattingen is wat het parlement vandaag typeert. ‘Er heerst een soort sinterklaas-politiek in het parlement.’ Een goed voorbeeld daarvan is het uitkeren van een half miljard euro extra pensioen aan de mijnwerkers die reeds gepensioneerd zijn sinds 1990.

    Een regering zonder antwoorden

    Dedecker hekelt het feit de regering geen antwoorden lijkt te willen geven op vragen van het parlement. ‘Je krijgt geen antwoorden op je vragen en je krijgt die minachting, want vergeet niet dat premier Wilmès een Vlamingen-hater is.’ Een regering die op deze manier werkt, in combinatie met een losgeslagen parlement, dan kan je toch alleen maar denken: waar zijn wij eigenlijk mee bezig? Het gat in de staatskas blijft maar groeien en niemand die zich daar iets van lijkt aan te trekken Het parlement en de regering hebben zich omgevormd tot een echt leugen-paleis, vindt Dedecker.

    Vervaagde ideologie bij de liberalen

    Het enige doel van politici lijkt het vormen van een nieuwe coalitie om zo aan de macht te blijven, maar ook dat mislukt. Dedecker was verheugd toen Egbert Lachaert de voorzitters-verkiezingen van Open Vld won, maar ondertussen lijkt ook dat al een heel ander verhaal. ‘De Vlaamse liberalen zijn bereid om hun ziel en Vlaanderen te verkopen in ruil voor macht.’ Volgens Dedecker zijn ze bereid om hun ideologie aan de kant te zetten in ruil voor een mogelijk premierschap voor Alexander De Croo.

    Volgens Dedecker was er wel degelijk een akkoord tussen de N-VA en de PS

    Volgens Dedecker was er wel degelijk een akkoord tussen de N-VA en de PS voor het vormen van een nieuwe regering, maar dit werd uiteindelijk verhinderd door de liberalen. ‘Het gaat niet langer over wat er op tafel ligt of over een programma maar over de postjes.’

    De ramp van een paars-groen scenario

    Wat er nu op tafel ligt lijkt uit te draaien op een paars-groene regering, wat rampzalig zou zijn voor dit land. ‘Denk maar op vlak van energie. Het sluiten van de kerncentrales om de groenen tevreden te stellen zou financieel een ramp betekenen.’ Maar het verhaal kan binnen een week uiteraard weer helemaal anders zijn. ‘Laten we niet vergeten dat Verhofstadt ook ooit begonnen is met paars-groen en geëindigd is met bont en blauw.’

    Een paars-groene regering zou eigenlijk betekenen dat het niet langer over een programma of ideologie gaat. ‘Iedereen zou zijn zin krijgen op basis van postjes.’ Want wat bijvoorbeeld met de abortus-wetgeving in dit verhaal?

    De oorzaken van de huidige situatie

    De huidige politieke situatie is het gevolg van de staatshervormingen van de afgelopen jaren. ‘Het land zit volledig op slot en daarnaast zit je ook met twee verschillende gemeenschappen die totaal andere behoeftes hebben.’ Het is ook om die reden dat de PS instemde met een mogelijke staatshervormingen, omdat ze niet wakker liggen van hoe de zaken lopen in Vlaanderen. In feite heerst er bij de PS ook een grote drang naar verdere regionalisering. Zolang de transfers naar Wallonië en de sociale zekerheid maar overeind blijven.

    België zit in de palliatieve zorg

    Her-federaliseren is volgens Dedecker een slecht idee. ‘België zit in de palliatieve zorg en men is met een reden ooit overgegaan tot het regionaliseren van bevoegdheden.’ De huidige problemen zijn eerder veroorzaakt door een regionalisering die niet ver genoeg gaat. Daarnaast is Vlaanderen ziek aan reglementitis en kijken ze nog veel te vaak naar het federale niveau.

    De problemen aan de kust

    Dedecker zit niet enkel in het parlement, hij is ook burgemeester van Middelkerke. Een job waar hij enorm veel voldoening uit haalt. ‘De kust heeft eigenlijk wat zijn eigen koers gevaren in het nemen van corona-maatregelen en we hebben daarmee geen enkel probleem gehad. Het politiekorps in Middelkerke hEeft amper elf pv’s moeten opstellen voor het niet dragen van een mondmasker.’ Het is belangrijk om mensen niet voortdurend aan de leiband te houden, ook vrijheid is van belang. Wanneer alles verboden is, creëer je juist problemen, zoals met ‘de jongeren’ op het strand.

    De spanning tussen de corona maatregelen en vrijheden

    Dedecker heeft het moeilijk om bepaalde maatregelen, die genomen zijn in het licht van het indijken van het corona virus, te begrijpen. ‘Er wordt ook nooit de waarheid gezegd.’ In april en mei keek men nog naar het aantal overlijdens en de ziekenhuis opnames, het aantal besmettingen was van geen belang. Nu gebeurt er exact het omgekeerde en kijkt men juist wel naar het aantal besmettingen. In plaats van de jeugd op te sluiten, zou men nu beter eens beginnen kijken naar wie echt kwetsbaar is, zegt Dedecker. De huidige maatregelen creëren onverdraagzaamheid en zijn moeilijk vol te houden. ‘Er is geen enkel perspectief.’

    David Geens

     **

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    We wisten het met z”n allen al langer dan van vandaag. Heel lang. JMDD heeft een der allerbeste leveranciers van nagels met koppen… op de kop getikt….

    -

    Stilte in het Halfrond.

    -

    Komt dergelijk verhaal ook in de annalen? Wee nie. Waarschijnlijk nie.

    -

    En dat van Alexander ‘t ‘Crootje’, da was toch mor om te lachen, zeker? ‘k Zie den diene z’n Père, nen echten Orangist, al zuchten. Premier van dir apenland? Liever onder Willem- Alexander , dienen anderen Xander, Vorst der Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen…

    -

    Doe zo voort, Waarde Vriend DD. Joen ereplekke in de Vlaamse Geschiedenis stond al lange tied vast, maar nu zijde Gij nog ’n serieus vis-trappeke hoger geklomm’n.

    -

    Zeg, dat Middelkerke v an hoen, nog geen tied g’hed m daar Bovenkerke van te maak’n?

     

    21-08-2020, 23:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.346 DOORBRAAK WERELDTRIP OM DE MENSELIJKE HERSENEN TE TESTEN WENN MAN TROTZDEM NOCH LACHEN KANN. MEDEEPLICHTIGHEID DOOR ONBEKWAAMHEID VAn DE OVERHEID AL MMER DAN ZEVEN MAAND MEER DAN BEWEZEEN

      

    346 - DOORBRAAK WERELDTRIP OM DE MENSELIJKE HERSENEN TE TESTEN

    **

    *

    VRIJDAG 21 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Is nieuw corona-beleid doeltreffend?

    -

    Tiens, is er dan al iets nieuws? Habe ich nicht gewusst en pleit derhalve onschuldig. Minstens even onschuldig als Madame Wilmès. Maar, moest ik in haar plaats zijn dan is zwijfen zelfs stukken beter dan al het goud die ze gekregen heeft of beloofd werd, als er flink zou gesnoeid worden in die horden nutteloze eters. Ook al een efficiënt middel om de ‘Vergrijzing’ terug te draaien….

    Met hulp van de Rode Chineen, maar niet van den dezen.

    -

    In de volgende aflevering Nr 347 komt JMDD aan het woord.

    **

    *

    Eindelijk iemand in dat Bruissels Praatcircus die geen blad voor de mond neemt. Zelfs geen muiilband…

     

    MEER IQ-TESTEN LEVEREN MEER IDIOTEN OP

    **

    foto: ©Reporters

     

    https://doorbraak.be/meer-iq-testen-leveren-meer-idioten-op/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    foto: ©Reporters

    *

                  

    Is nieuw coronabeleid doeltreffend?

    *

    Het aantal corona- besmettingen neemt snel toe en dat is geen goed nieuws. Maar de juiste context ontbreekt dikwijls in de berichtgeving. Als je meer IQ-testen doet, dan vindt je automatisch ook meer idioten en meer genieën. Zelfde geldt voor corona-testen. Als je meer mensen test, vind je meer besmettingen. Het aantal besmettingen is bovendien ook sterk afhankelijk van de bevolkings-groep die je test. Als men het aantal besmettingen vergelijkt van enerzijds mensen die naar dokter of ziekenhuis gaan met anderzijds een willekeurige steekproef van actieve ‘jongeren’ zonder klachten, dan geeft dit hoogstwaarschijnlijk een ander resultaat.

    **

     

    Sub-populatie en leeftijds-categorie

    Een stijging van het absolute aantal besmettingen alleen kan dus niet dienen als basis voor beleid.

    -

    Dat absolute besmettings-cijfer moet worden gedifferentieerd en gerelateerd aan de voorgeschiedenis en veranderingen in de methodiek van het testen. En belangrijk is natuurlijk dat ongeveer 50% van alle besmette personen geen hinder heeft van het virus.

    ???????????????????

    -

    Absolute cijfer meer differentiëren naar het procentueel aantal besmettingen in een bepaalde sub-populatie

    Vandaar mijn suggestie aan beleids-makers: de recente focus op aantal besmettingen is te eenzijdig, je moet dat absolute cijfer meer differentiëren naar het procentueel aantal besmettingen in een bepaalde sub-populatie en leeftijds-categorie. Je kan ook beter kijken naar het aantal opnames in intensieve zorgen en naar de situatie in woonzorgcentra. Daar ligt namelijk de grootste uitdaging.

    Statbel

    Bijna alle corona-doden behoren tot 75+ met het grootste aantal in de 85+ leeftijds-categorie. Als we zonder emoties kijken naar enkel en alleen de dodencijfers, dan is het duidelijk dat het grootste deel van alle ‘corona-doden’ behoort tot de 75+ groep, met het -hoogste aantal in 85+

    -

    De gegevens kunnen worden afgeleid uit de evolutie van de sterfte-cijfers in België van STATBEL .

    We kunnen met grote zekerheid aannemen dat de piek in sterfte-cijfers hoofdzakelijk komt van het corona-virus. De STATBEL-cijfers geven een betrouwbaar beeld van de sterke stijging in totaal aantal doden (alle oorzaken) per leeftijds-categorie in de periode van 15 maart tot einde mei, het hoogtepunt van de corona-crisis. Het mogelijk dodelijk effect van het virus is zeer leeftijds-gebonden. En afhankelijk van het feit of de betroffen persoon al een reeds bestaande ziekte had. Dat laatste belangrijk punt leren we uit het rapport van Sciensano, de overheidsdienst voor gezondheidszorg, ook een onderzoekscentrum.

    **

    *

    Een reeds bestaande aandoening

    Als we de STATBEL-cijfers over aantal doden (alle oorzaken) combineren met het rapport van Sciensano over corona-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen dan wordt het duidelijk dat 92% van alle gerapporteerde corona-doden ook één of meerdere reeds bestaande aandoeningen had.

    -

    Het hoogste aantal corona-doden had twee en drie com-orbiditeiten

    -

    Het rapport van Sciensano geeft zeer nuttige en gedetailleerde informatie over corona-patiënten in ziekenhuizen tussen 15 maart en 14 Juni. Hierbij werd gekeken naar de zogenoemde ‘com-orbiditeiten’ of de al bestaande aandoeningen van de opgenomen corona-patiënten per leeftijdscategorie. Het hoogste aantal corona-doden had twee en drie com-orbiditeiten (al bestaande aandoeningen) Meer details vindt u in figuur 11 van het boven vermelde rapport waar het aantal gerapporteerde corona-sterfgevallen per leeftijdscategorie en per com-orbiditeit is weergegeven.

    -

    Niet het beste middel

    De op-splitsing van de corona-sterfgevallen per leeftijd en com-orbiditeit geeft een duidelijk beeld van het (dodelijk) effect van het virus op de bevolking. Deze info is een betere basis voor goed leid, vergeleken met enkel een focus op het aantal besmettingen.

    -

    Slechts een minderheid (8%) van alle corona-doden had geen ‘al bestaande aandoening’. De mogelijke discussie over sterven door of met corona brengt echter geen meerwaarde voor het te voeren beleid dat zich best kan richten op het verminderen van het aantal doden en zware zieken. Maar een algemene regel voor alle leeftijds-categorieën lijkt mij op zijn minst niet het beste middel om dat doel te bereiken.

    -

    Meeste besmettingen niet dodelijk

    De cijfers van het Sciensano-rapport bevestigen nogmaals dat het corona-virus hoofdzakelijk dodelijk is voor mensen in de 65-75+ groep in combinatie met één of meerdere al bestaande aandoeningen. Als belangrijkste aandoeningen vermeldt het rapport hart-vaat ziektes, hoge bloeddruk, diabetes, nier-long ziektes, obesitas, waarbij laatste aandoening pas vanaf 3 april als bestaand gezondheids-probleem staat geregistreerd.

    -

    Het is te betreuren dat vele media enkele uitzonderingen op deze regel opblazen

     

    Het allergrootste deel van onze bevolking moet dus geen schrik hebben van corona als mogelijke doods-oorzaak. De meeste besmettingen zijn immers niet dodelijk. Het is te betreuren dat vele media enkele uitzonderingen op deze regel opblazen zonder de nodige context te geven.

    -

    Nieuw beleid op basis van hoogste risicogroepen?

    Als men zonder emoties naar de cijfers kijkt van STATBEL en van het Sciensano-rapport, dan moet men zich de vraag durven stellen of een algemene regel voor alle leeftijds-groepen nuttig is. Dat vergt een enorme inspanning van de ganse bevolking waarvan het nut niet meteen uit de cijfers blijkt. Dan heb ik het bewust niet over de catastrofale gevolgen voor onze economie.

    Waarom niet een nieuw beleid met als voornaamste doel de bescherming van de gekende hoogste risico-groepen zoals 65-75+ met een reeds bestaande aandoening en natuurlijk de nodige aandacht voor andere zwakke groepen uit onze samenleving?

    Ferdinand Meeus

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    **

    Waarom God-in-den-Hogen-Hemel, miljarde-tonerre-de-Brest komt zoiets pas nun met meer dan een half jaar vertraging, aan het licht?

    -

    Efven rcfapitularen. Van Vaderland naar Apenland, van apenland naar Kloteland. En u?

    -

    Weet U wat die arme piot zei, toen die verantwoording moest afleggen waarom hiij in in de winter van 1914 zijn geweer had weggeworpen?

    Mijn caderland? Mijn vader en heeft geen land. Tenzij dat beetje aarde in zijn bloempotten en dan is er toch wat hij elders gepikt heeft…

    Staat Uw rekenmachientje ver? Tik dan even in 2020-1914 = 106.


    Precies zo lang al, zelfs ietske langer, dat de Koning-Rotsduiker de Vlamingen nà deze oorlog, beloofd had hun rechten in de feiten terug te geven….

    “Hier onss bloed

    Wanneer ons Recht?”

     

    21-08-2020, 19:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.221 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT WAT GRADDINEN IN HET ZANTEKOREN VAN GISTEREN. SABOTAGE VAN TINTERNET? DUS ZAAIEN NAAR DE ZAK…

     

    221 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2020

          Gisterezn 13 uu

    @JanJambon - Vlaanderen.be

    **

    *

    Blij dat we de cultuur- en event-sector wat zuurstof kunnen bieden. Max toeschouwers vanaf 1 september: 200 (binnen)/400 (buiten). Hogere aantallen mogelijk mits goedkeuring door Vlaams evenementen loket. Het blijft moeilijk, maar stap voor stap grijpen we het virus bij het nekvel. Winkelen kan voortaan ook met 2. De tijdslimiet vervalt. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om drukke wachtrijen te vermijden.

    * *

           Gisteren 15u

    Wout van Aert outstanding: voor de tweede keer op rij Belgische kampioen tijdrijden

    **

    Geen Driekleur maar Geel ???????

    © Photo News

    *

    Wout van Aert (25) is in Koksijde voor de tweede keer op rij Belgisch kampioen tijdrijden geworden. Zilver was er voor Victor Campenaerts, het brons ging verrassend naar Frederik Frison.

    * *

         Gisreren 16.45

    Omgeving Hof Van Beroep Afgesloten Wegens ‘Dreiging’

    **

    *

    De omgeving van het Hof van Beroep in Antwerpen is donderdag namiddag afgesloten door de politie, die onderzoekt een dreiging tegen het gebouw.

    **

       Gisteren 21 uur

    VERZORGSTER OPGEPAKT NA HARDHANDIG GEDRAG TEGEN BEWONER RUSTHUIS

    DEURNE -

    **

    *

    In een woonzorgcentrum op de Bisschoppenhoflaan in Deurne is donderdag een verzorgster gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht een bewoner hardhandig aangepakt te hebben. De vrouw werd meteen ontslagen.

    *

          Gisteren 21 uur

    CAFÉHOUDER ONDER VUUR DOOR REGISTRATIE FORMULIE

    **

    *

    “Ongehoord dat klanten moeten aangeven dat ze geen promotie willen”

    In vijf Kempense cafés van Melis Events uit Dessel krijgen klanten een kaartje om hun gegevens achter te laten om 4contact tracing4 mogelijk te maken. Dat ze ook expliciet moeten aanvinken dat ze geen promoties van de zaak willen ontvangen, is bij meerdere klanten in het verkeerde keelgat geschoten. “De kaartjes waren al gedrukt voor de registratieplicht van kracht was”, verdedigt caféhouder Dirk Melis zich. “Met de hand op het hart: we gebruiken de informatie niet.”

    **

    Radio Klara

    In de Verenigde Staten gaat het al even slecht als in ons eigen k…land. Staan ze daar toch nooit ook op het uiteenvallen? The Joe wil, in het Belang van z’n eigen Trump weg en Trump wil in het Bealang van het Eigen Volk Eerst, gewoon aanblijven. Maar de VRT wil hem weg. Want stel U voor: onder één hoedje met Joden, heeft die via zijn schoonzoon, ook al nen vuilen Jood, de arme Sjiïetische Ware Islammers & Palestijnen schaakmat gezet. Die gaan het door hen vroeger geroofde land op de Joden nooit meer dan 90% mogen blijven bezetten.

    Zelfs uit Jeruzalem, de Eewuge Stad der Joden, moeten ze weg en daar komt begot niet te geloven de Amerikaanse Ambassade haar eieren leggen. Weg van Tel Aviv aan de veilige kust, helemaal tot voorbij de Westelijke Jordaan Oever.

    **

                         ‘t Zal voor nen andere keer zijn. Deze morgen is ’t Internet foetsie. Gone with the wind? Dedju. The Clouds die met m’n ….. ge weet wel, spelen? Of is ’t al zo ver, dat dit Wit-Kloteland de communicatie met opzet troubleert? Straks op de radio alleen nog maar kamermuziek, zoals in Wit-Rusland?

    -

    Ik herinner me nog de paar dagen, begin September 1944, toen we in het Ieperse tussen twee vuren lagen. Radiostilte. Geen kat op straat. Geen Feldrauen meer te zien, en de Canadezen, die later Polen bleken te ijn geweest, waren op komst. Iedereen in ‘zijn kot blijven’ en liefst diep in de kelders wegkruipen….

    En toen duurde het niet meer lang. Iedereen kwam op straat: we hadden onze Vrijheid terug.

     

       Vandaag om 11:03

    BELG VREEST MEER DAN OOIT VOOR ZIJN JOB

    * *

    * *

    De consument verliest zijn vertrouwen door de strengere corona maatregelen en de aanhoudende politieke crisis. Het consumenten-vertrouwen valt in augustus terug naar het dieptepunt dat het in april had bereikt. Dat meldt de Nationale Bank (NBB). De indicator voor het vertrouwen daalde deze maand van -20 in juli naar -26.

    **

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    De tijd dringt.

    ‘k Goan d’er dus nie veel woorden nie mê an vulmaken.

    Vor Niet-Westvlaanderaars hetzelfde. For the same: translation via Google.

    Via Doorbraak staat de Piraat Regering Wilmès II in haar pierenaakte blootje staat. Uit pure domheid gepaard nalatigheid, of is het eerder medeplichtigheid en schuldig verzuim, werd sedert December vorig jaar de Corona Epidemie totaal verkeerd aangepakt. Met vele tienduizenden doden tot gevolg. Meestal (90%) ouden van dagen. ”Nutteloze Eters” dus, waardoor hopen geld kon bespaard worden, die dan ten goede konden komen aan hun vele nieuwe ‘anders gekleurde’ kiezers…

    -

    Ja, Ma, ‘k weet. Altijd al geweten: zo’n slecht karakter, hé….

    *

    RECHTZETTING

    Precies om 11.15 was Telenet/Inrret terug ‘online’ Vandaar nog vlug dat tussenvoegsel van DT over de uitbrekende paniek in heel het Wit-Klotelanfd.

    -

    Het ws de ‘Thuisverpleging’ die ùe eerder toevallig op de hoogte bracht, dat Telenet bezig is in de streek met zware investeringwerken….

    *

     

    21-08-2020, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2220 - HET DONDERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT AL VLIEGEN DE BEWIMPELING, HET VERZWIJEN, DE VERDRAAIÏNGEN EN DE LEUGENS NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACGTERHAALT ZE WEL

    2220 - HET DONDERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 20 AUGUSTUS 2020

     Gisreren om 15:55 - Antwerpen

    op laatste benen: “Met verschillende generaties thuis? Draag mond-neusmasker in huis”

    © BELGA

    *

    Provinciale maatregelen

    “De cijfers in onze provincie evolueren héél héél gunstig, waarvoor allemaal bedankt. Maar blijf volhouden.” Dat was de samenvatting van een update die gouverneur Cathy Berx gaf over de corona toestand in haar provincie. Wel waarschuwde ze voor toenemend huiselijk geweld en ze riep ‘extra groepen’ op een mondmasker te dragen.

    *

    *

      @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    @Barbara_Pas - : "Open Vld lijkt eerder fraudeministers te leveren in plaats van een minister van bestrijding van fraude."

    **

    *

    Vlaams Belang: “Open Vld blijft ook met De Backer spil in corona geklungel” - Vlaams Belang wijst De Backer (Open Vld) met vinger na laatste blunder in corona-crisis: België blijkt opgescheept met miljoen slechte tests.

    Corona blunderboek deel 178

    @HLN_BE

    “België kocht 1 miljoen on-betrouwbare Covid-19-tests”

     @vlbelang - @AnnickPonthier

    "Precies daarom hadden we voorgesteld om niet de termijn v 1/10 voor een 1ste tussentijds verslag te hanteren, waar een oplijsting v ‘historische inzichten’ zou worden gepresenteerd om dan snel-snel over te gaan naar herstel- betalingen."

    **

    **

    *

     @vlbelang

    .@Barbara_Pas

    **

    *

    Trending in Belgium

    Zwarte Piet

    -

    "Op kleinschalig niveau heeft @egbertlachaert

    bewezen dat met @openvld

    geen (centrum)rechtse recepten te koken zijn, maar hij heeft ook ‘the big picture’ geschetst: België zelf is het grootste struikelblok voor elk (centrum)rechts beleid."

    Vlaams Belang: “Manoeuvres” Lachaert bewijzen nogmaals dat rechts beleid in België onmogelijk is”

    Vlaams Belang is teleurgesteld "maar niet verrast" in de linkse piste die Open Vld van Lachaert inslaat. De partij eist nieuwe verkiezingen. vlaamsbelang.org

    **

    *

    Het Vlaams Belang is de tofste partij die er bestaat in dit kloteland. Maar nog eens, ben geen Blokker noch Belanger, maar steun volop naar beste vermogen en godsvrucht, dezelfde doelstellingen. Alleen die trioclore voorstelling van de oplossing, zoals hierboven, is het paard achter de wagen spannen met dezelfde duivels op den bok. Ik zie het al: Oranje-Zwart-Geel is garant voor onze welvaart. W          rer loopt naar Neder, en nooit naar hoger..

    Enfin, de bloemboekee is voor den arrivé.

    *

    *

     Amper zittenblijvers in middelbaar door coronavirus: “Enorme uitdaging om tekorten weg te werken”

    -

    Van het eerste tot het zesde middelbaar en van het ASO tot het BSO: op alle leeftijden en niveaus moeten fors minder leerlingen hun jaar overdoen in vergelijking met voorgaande jaren. Door de corona crisis kregen veel kinderen het voordeel van de twijfel. Experts vrezen voor de gevolgen. “Scholen moeten tijdens het schooljaar leerlingen heroriënteren of er volgt een golf aan C-attesten”, zegt onderwijskundige Martin Valcke (UGent).

    *

    *

    Nationale Veiligheidsraad komt vandaag opnieuw samen: dit staat er op de agenda

    -

    Die. Zal onze sociale bubbel opnieuw vergroten? Zullen we met twee mogen gaan shoppen? Of mogen we helemaal geen versoepeling verwachten?

    *

    *

     JBC neemt CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge over van FNG

    -

    De familiale holding Claes Retail Group, bekend van JBC en Mayerline, neemt het mode-merk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over van het failliete FNG. Curator Geert Van Deyck meldt in de nacht van woensdag op donderdag in een heel korte communicatie dat de onderhandelingen woensdagavond succesvol afgehandeld gebben.

    -*-*-*-*

    Waaeaan    bog toevoegde

    **

    *

    'We zijn zeer blij dat we deze merken mogen verwelkomen', reageren Bart en Ann Claes in een persbericht van CRG, dat eveneens vannacht werd verstuurd. 'Net als onze twee andere merken, JBC en Mayerline, hebben ze een sterke merk-identiteit met een uitgesproken lokale verankering. We hebben de ambitie deze mooie merken een duurzame toekomst te bieden binnen een financieel gezonde familiale groep.' De familie Claes liet zich tijdens het proces bijstaan door het adviesbureau Lievens & Co.

    *

    Tweet Conversation

    **

    *

    https://twitter.com/ohboywhatashot/status/1295993013622251520

    -

    Mainstream media, what is happening in #Paris?

    0:42

    Finally Awake ?

    @Peter82761324

    Replying to

    @ohboywhatashot

    Je ziet het zelf, volledig vrij spel. Wanneer gele hesje zo agressief geweest zouden zijn, waren ze al overhoop geschoten of afgeranseld. Deze lieden komen er mee weg, zoals overal in het "vrije" westen. Kortom: het wordt ze toegestaan, hetpast weer keurig in de NWO agenda.

    @niknebo

    @MartinDaubney

    They couldn’t punch their way out of a paper bag!

    3 more replies

    If I was the French I’d shift them all to Calais and give them iPhones, cash and small dinghies and point the direction to England! Oh...

     

    1 more reply

    Alan Ahern

     

    @alanahern54

    Start with rubber bullets. If that doesn’t work, use the real thing. Does anyone really think this situation will do anything but get worse? They have nil respect for a country who brought them in and looks after them - enough is enough - time to show who is boss!

    Bovenkant formulier

    Onderkant formulier

    Relevant people

    **

    *

    Oh boy what a shot

    @ohboywhatashot

     

    90% of the people world wide are lovely people, who do not want war or terror.

    Trending in Belgium

    Vlaams Belang

    Trending in Belgium

    #deochtend

    Trending in Belgium

    #Blankenberge

    Trending in Belgium

    #zwartepiet

    **

     

    Rdio Klara 00.00 à 00.0010uur.

    **

    2220 - HET DONDERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    AL VLIEGEN DE BEWIMPELING, HET VERZWIJEN, DE VERDRAAIÏNGEN EN DE LEUGENS NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACGTERHAALT ZE WEL

    Geen enkel bericht over het Noodlot dat ons te wachten staat. Zelfs over serieuze maatregelen om de pandemie tegen te gaan blijft men rondjes draaien. Medicatie? Mag at wel van de CCP?

    **

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    *

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Vlaams Nationale Vrijheids Partij

    ???????

    **

    *

    B.Pasje…. Zij ne keer wa duidelijker AUB. Ook Google slaat de zaken zowat door elkaar. Bedoelde nu de NV & A, de CD & V, nog wat ander van het

    betere         afvalgruis, samen met en onder leiding van het VB…. een soort Eenheids Paetij om samen meer naar de Verkiezingen van de Laatste Kans te gaan?

    -

    Droom ik nu? Of staan we nu al met één voet in To Morrow Land, ons Nieuwe Vaderland? Enne, weet de Geert hier al van?

    -

    Zeg, Zotteke, je houdt ons toch niet voor de gek, hé? En de afspraak met Arthur Blanckaert, ocer De Hoop die doet Leven, is daar al nieuw leven in geblazen?


    20-08-2020, 19:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.344 - WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK OMZICH AF TE VRAGEN wie er de reke,ing zal betalen TEGEN BETER WTEN IN KAPOT GEPPROBEERD EN IET ZIJ MAAR WIJ ZITTEN MET DE GEBROKEN POTTEN. WAARIN GESTOOFFDE PRUIMEN SMEKEN OM TE WORDEN GEGETEN….

    .

    344 - WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK OMZICH AF TE VRAGEN WIE ER DE REKE,ING ZAL BETALEN

     **

    *

    DONDERDAG 20 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    (1892-1975)

    *

    Franco & israël…

    Hieronder zult U lezen dat ze in één en dezelfde adem worden genoemd. Teveel rondjes willen rijden in hert Parlemnt om onderling, tegen beter weten in, de Macht onder elkaar verdeeld te krijgen? De Grondwet, in die twee landen, enig in de Westerse Beschaving, weet daar raad mee. De Wet is daar de Wet.

    -

    Van het oudst beschaafde volk in onze culuur (Iseaël, Het Joodse Volk) verbaast ons dar niet.

     

    Spnjae daarentegen is een heel andeer verhaal… De Habsburgeers (Keizer Karel V) – De Sspaanse Inquisitie – De uiteen-trekkking der Nedelanden…. Ja, dat is een heel ander verhaal.

    Via de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en he nooit-eindigennd vrijheids-streven va de Catalanen en de Basken; eigende zich tot aan zijn dood voormelde Generaal Franco de Macht toe. Deze was van het kaliber van Herr Hitler, maar bijlange niet zo bloeddorstig. Toen bij Hitler de rode randjes ’n beetje àl te gortig werden, haakte die af en deed zoals…. Pilatus. Namelijk niets. Waste zijn handen in onschuld. Bleef neutraal. Ja ja, neutraal. Zo ’n beetje tussen de twee. Je weet maar nooit hoe ’n dubbeltje rollen kan….

    Van Franco niets dan goed dus. Van executies door wurging of dor nekschot aan de paal? Ach ja, d’er wordt zoveel verteld…

    Maar wat wel vast staat als een paal, dat is dat Il Generalissimo zo lang die leefde, de touwtjes stevig in handen had. Hij kende het Volk en zijn voorliefde voor een stevig gezag. Vandaar de terugkeeer van het vroegere Koningshuis. Vandaar die Grondwet die alle heerszieke politici onderwierp aan de Wil van het Volk. Vrije Verkiezingen.

    -

    Vie Verkiezingen.

    -

    Lees staks Vaqnder Taelen. Van uit de Daelen? Die man hoort beter thuis in het hooggebergte. Dus liever Lucas Vanden Berghe….

    * *

    *

    WAT IS ER EIGENLIJK MIS MET NIEUWE VERKIEZINGEN?

    Verkiezingen kunnen niet langer uitgesteld worden

    **

    MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, gisteren aan het koninklijk paleis.

    foto: ©Belga Image

    *

    https://doorbraak.be/wat-is-er-eigenlijk-mis-met-nieuwe-verkiezingen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    SPREKERSHOEK - 19/08/2020 Luckas Vander Taelen - Leestijd 7 minuten 9

    -

    De politieke klasse is er niet in geslaagd te tonen dat ze de ernst van de situatie inschatten. Maandenlang hebben de politici het zich gepermitteerd om kostbare tijd te verspillen. Door hun gespeel en gespin hebben ze elk krediet bij de publieke opinie verloren.

    -

    In landen als Spanje en Israël hebben de politieke partijen slechts een beperkte tijd om een regering te vormen. Als ze daar niet in slagen, komen er onvermijdelijk nieuwe verkiezingen. Eigenlijk is dat bijzonder democratisch. Zo kan de kiezer zijn mening geven over het gedrag van de politici die te lang treuzelen om aan de slag te gaan.

    -

    Nu lijkt het wel dat ze de angst voor nieuwe verkiezingen gebruiken om eindeloos te treuzelen

    **

    *

    Waarom kan dat bij ons niet? Het zou onze nationale bestuurders op een behoorlijke manier onder druk zetten om geen tijd te verliezen. Nu lijkt het wel dat ze de angst voor nieuwe verkiezingen gebruiken om eindeloos te treuzelen.

    Zwart-rode zondag

    Iedereen is bang dat de extremen op het Belgische politieke schaakbord nog sterker zullen worden. Het Vlaams Belang in Vlaanderen, PVDA/PTB vooral in Wallonië en Brussel. Twee partijen die nu al maanden ‘geamuseerd’ toekijken hoe de andere partijen voor hen werken.

    -

    Het perspectief van een nieuwe diepzwart-rode zondag wordt al maanden gebruikt om de kiezer uit de weg te gaan. Die houding kadert perfect in de leefwereld waarin Belgische politici zich al jaren opsluiten: de splendid isolation, een hermetisch afgesloten bubbel waarin ze zich kunnen uitleven met hun stratego van berekeningen en speculaties. Enig besef van ’s lands belang, het idee van staatsmanschap lijkt hen volkomen vreemd.

    -

    De gewone burger kijkt met stijgende verbazing naar het abominabele schouwspel. Ik heb er zo een idee van wat bijvoorbeeld de Ninovieters denken als ze de eindeloze stoet van gezanten, informateurs en pre-formateurs zien voorbijtrekken. Ik vrees vooral dat ze bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen nog minder problemen zullen hebben om het Vlaams Belang aan een volstrekte meerderheid te helpen.

    -

    Rondjes draaien

    er is altijd wel een manier om de schuld bij de anderen te leggen

    Het is een democratische aberratie dat er geen rem staat op het aanhoudende uitstel-gedrag van de politieke klasse. Dat zij eindeloos kan doorgaan met zinloze rondjes te draaien en elkaar de schuld te geven voor wat niet meer lukt in dit land: een regering vormen. Telkens een politicus in een interview wordt geconfronteerd met het absurde spel dat hij met zijn confraters speelt, kijkt die bezorgd en probeert hij voor te wenden dat hij zich bewust is van het imago dat de Belgische politieke klasse zichzelf oplegt. Maar er is altijd wel een manier om de schuld bij de anderen te leggen.

    -

    De eerste informatoren Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) wisten al dat er eigenlijk geen alternatief was voor een samenwerking tussen de grootste partijen, N-VA en PS. Marc Uyttendaele, topadvocaat en echtgenoot van Laurette Onkelinx (PS) , vond dat zo een verschrikkelijke gedachte dat hij een dag na de verkiezingen al opriep om opnieuw naar de stembus te trekken. Alsof hij aan de Belgen wou zeggen dat ze zich vergist hadden en hun stembrief moesten corrigeren.

    **

    *

    Die gekleurde raad werd gelukkig niet opgevolgd. Het is tenslotte geen absurde gedachte te menen dat politici aan de slag gaan met wat de kiezer wil. Maar zonder enige tijdsdruk bleven ze als kleine kinderen op een kermis-carrousel zitten die eindeloze rondjes draaide door steeds hetzelfde landschap.

    -

    Enfant terrible

    Toen er dan toch geheel onverwacht bijna een oplossing in zicht kwam, doken de aloude politieke reflexen die het wonnen van het algemeen belang.

    -

    In dit spel speelde enfant terrible Georges-Louis Bouchez (MR) de hoofdrol, hierbij geholpen door zijn secondant Jean-Marc Nollet (Ecolo). Beiden vonden elkaar op een merkwaardige manier. Bouchez, de man die sneller tweet dan zijn schaduw, is zelfverklaard belgicist en trok naar de koning met een tricolore mondmasker. Hij verklaarde maanden geleden al openlijk dat hij terug wil naar het Belgique-de-papa. Niet verwonderlijk voor een man die geen vermaledijd woord Nederlands spreekt tenzij hij het kan aflezen van een teleprompter en niet weet wat er in Vlaanderen leeft. Tijdens de gesprekken met Magnette en De Wever begreep hij niet wat er gezegd werd in het Nederlands. Die bewuste doofheid is een pijnlijk symbool voor zijn houding tegenover de meerderheid van de Belgische burgers.

    -

    Er is een regering, en die doet het heel goed

    Maandagochtend gaf Bouchez voor de luisteraars van La Première op de RTBF zijn visie op de afwezigheid van een regering. Maar dat is niet zo, beweerde hij. Er is een regering, en die doet het heel goed. Hij stelde Wilmès voor als de daadkrachtige leidster van een werkzame regering. Wij dwalen dus als we denken dat we leven in een land dat op weg is om het wereldrecord-zonder-regering te verbeteren. Hij voegde daar nog een idee aan toe, dat hijzelf bijzonder origineel vond : laten we ons met een groep politici opsluiten in een kasteel waar we niet uit mogen zonder oplossing. Bouchez refereerde zelfs niet naar het Belgische politieke verleden waar die methode de regel was. Het zegt veel over zijn kennis van de politieke geschiedenis van dit land. Voor hem telt enkel het heden. Welkom in de wondere wereld van Georges-Louis Bouchez, die zich de rest van die ochtend bezighield met de ene tweet na de andere te produceren.

    -

    Partner in crime Nollet

    het schaakmat zetten van Bart De Wever heel enthousiast onthaald werd in Franstalige politieke kringen

    -

    Bouchez vond een willige partner in Jean-Marc Nollet, die zijn afkeer voor de N-VA nooit onder enige stoel of bank heeft gestoken. Bij Ecolo leeft nog altijd een onderhuidse afkeer voor Vlamingen, op hun politiek-correcte kennissen van Groen na. De score van het Vlaams Belang en de N-VA zien zij als een teken van de onstuitbare verrechtsing in noorden van dit land, dat volgens hen schril afsteekt tegen het verlichte linkse denken in het zuiden. Le Soir schreef dinsdag nog dat het schaakmat zetten van Bart De Wever heel enthousiast onthaald werd in Franstalige politieke kringen. Diezelfde krant ziet ook geen probleem in een regering die geen meerderheid heeft in Vlaanderen en de N-VA, die veel Franstalige weldenkenden zien als een crypto-fascistische partij, naar de oppositiebanken verwijst, naast het Vlaams-Belang.

    -

    In die francofone, om niet te zeggen franskiljonse, sfeer werd een pact tussen Bouchez en Nollet gesmeed, dat het einde zou betekenen voor de tandem Magnette-De Wever. Het duo slaagde erin om hun Vlaamse vrienden Lachaert en Almaci een gemeenschappelijke motie van wantrouwen te laten ondertekenen. Die waren blijkbaar niet op de hoogte van de veelvuldige contacten tussen hun Franstalige partners in crime en lazen niet tussen de regels. Zij dacht een onschuldige tekst te lezen, maar speelden mee in een rauw machtsspel.

    -

    Staatshervorming

    dat er in dit land zoveel ministers bevoegd zijn voor Gezondheid, is niét de fout van Vlaams-nationalisten

    -

    De vier partijen leken elkaar te vinden in een afkeer voor een verdere hervorming van dit land. We moeten terugkeren naar efficiëntie, vinden zij. Dat kan dan wel een rechtmatige eis lijken, maar het zou interessant zijn hen eraan te herinneren dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de aberraties die zij zien in de staats-structuur. Want Ecolo/Groen en MR/Open-Vld zaten mee aan tafel bij de vorige staatshervorming. En dat er in dit land zoveel ministers bevoegd zijn voor Gezondheid, is niét de fout van Vlaams-nationalisten. Aan Franstalige kant werd de gezondheids-politiek, die gemeenschaps-materie is, in alle stilte doorgeschoven naar de gewesten Wallonië en Brussel. Met een astronomische toename van ministers die hun zeg hebben over gezondheid, waaronder liefst drie ecologisten.

    -

    Naïeve scherpa’s

    Lachaert en Alamci werden het slachtoffer van een schrijnend gebrek aan politieke ervaring. Dat Groen en Open Vld zich lieten meesleuren in de afrekening van Bouchez en Nollet met Bart De Wever zegt veel over de zwakte van de entourage van hun voorzitters. Hun zogenaamde sherpa’s hebben blijk gegeven van heel veel naïviteit. Zij zullen de rekening daarvan gepresenteerd krijgen. Helaas zal die niet betaald worden door hun Franstalige opdrachtgevers.

    -

    Het moment is aangebroken voor de partijen om toe te geven dat ze gefaald hebben. De kamikaze-missie van Egebert Lachaert zet enkel de slechte soap verder waarin ze al anderhalf jaar de hoofdrol spelen. Nu zouden ze dit moeten toegeven en de confrontatie aangaan met de groep mensen voor wie ze het uiteindelijk geacht zijn te doen: de kiezers van dit land.

    Luckas Vander Taelen

    *

    *

     *

     *NA GESCHRIJFSEL

    *

    e Bang voor de ‘extremenenn’: zouden die soms het einde van dit kloteland willen? How do they dare?

     

    *

    Met Rood, Blauw of Groen extremisme, zo bewijst de Geschiedenis en onze eigen eervaring, dat die zo gevaarlijk is als alle vuurspuwende bergen ter wereld samen. Bij rust zijn ze vredig en zelfs bedekt met eeuwige sneeuw, maar als ze beginnen te rommelen, boer past. dan op voor Uw ganzen.

    -

    Twee partijen die nu met open maanden ‘geamuseerd’ toekijken…

    Zouden dat misschien de twee beruchte extremistische Waalse partijen zijn? Liever geen namen noemen, want, zoals bij André Coos (PS), zit ’n ongeluk soms in een klein rond gaatje…

    -

    Waarom denken aann iets verbergen?

    Lieve mensen toch!!! Hetr verhaal van de Vlaamse Beweging is zo oud als de straat sedert die in 1830 her-gekasseid werd. Hert hele staat zelfs op Wikipedia en klinkt met de dag luider. Op deze blog staat er bijna 20 jaar niers anders. Geen Vreemde Meesters in ’t Land. Eigen Volk Eerst.

    *

    Wat niet uitsluit dat er voor ‘anderen’ niets meer mag overblijven. Maar wreedheden begaan? Daarvalt in de

    hele Geschiedeniis niet één voorbeeld van te noemen waar Vlamingen de agressors waren.

    Maar oog om oog, tand om tand… Dat staat zelfs in de Bijbel. Maar niet meer in ‘Het Nieuwe Testament’….. Daar staat wel iets in van de andere wang aanbieden…

     

     

    20-08-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.344 WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK DAT BETER IS DAN ALLE ABDEE MEDIA SAMEN DAG SCJÖNE BLAUE DONAU OOK HONDENDROLLEN KUNNEN HUN CHAMES HEBBEN. DAARVOOR HOEFT MEN NIET NAAR BULGARIJE TE TEKKEN. IS NIET OM TE LACHEN

    344 WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK DAT BETER IS DAN ALLE ABDEE MEDIA SAMEN .

    **

    *

    DAG SCJÖNE BLAUE DONAU

    **

    *

    DINSDAG 18 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    www.youtube.com/watch?v=dI5MnceF_fo&list=ULr8UpctWMk8Y&index=4907

    *

    Gaa U rustig Uw gang. U leest dit heerlijk verhaal. De link hierboven aat U draaen, met of zonder beelden (!!!!!!!!) maar met de meeslepende Donau-muziek op de actergrond zal jjet lijken alsopf U tbij bent geweest.

    En wie weet: wat nog niet is geweest, kan misschien nog komen…Zeg nooit nooit.

    -

    En doet U mij een plezier? Let dan op de zang van de nachtegalen terwijl de morgen daar nog niet eens de lucht hangt. U dame in soirée, uzelf in smoking. Want als U dan slaap, bent U zo goed als dood en begeaven…

    -

    Stromen en rivieren zijn er om bezongen te worden. Terwijl bij ons…. Heden ten dage…

     

    *

    GROETJES UIT HET AVONDLAND

    *

    Ruse aan de Donau

     

    https://doorbraak.be/groetjes-uit-het-avondland/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Dagboekaantekeningen (27) - PARALIPOMENA - 18/08/2020 Benno Barnard - Leestijd 11 minuten

    -

    Woensdag 5 augustus

    Heb ik u ooit verteld over onze cruise?

    Ik was uitgenodigd als spreker en ook Joy mocht aan boord van het schip, dat tien dagen over de Donau voer, stroomopwaarts, van Roemenië naar het westen, gevuld met welgestelde gepensioneerden, die overdag op het bovendek tevreden in de zon zaten, de dames al vroeg met een versnapering, de heren achter hun embonpoint, waarop soms een boek rustte. Vriendelijk gekwetter, beschaafd gelach, boven het zachte gepuf van de motoren. Onze cabine was vlak boven het water en we sliepen met het raam open. Om drie uur ‘s nachts werd ik gewekt door nachtegalen, die in een bos op de noordelijke oever hun trillers sloegen, kwelend dat de kroonprins was vermoord, daarom woonden ze nu helaas in zo’n lullige republiek, maar de maan was nog altijd de zilversmid van de rivier, dat zou nooit veranderen.

    Ads by Teads

    De eerste haven die we aandeden was Ruse, Pyce in het Bulgaarse schrift, voorheen onder het Ottomaanse juk en Rusçuk geheten.

    We passagieren op zoek naar het geboortehuis van Elias Canetti. Ruse is warm en stoffig en burgerlijk en provinciaal en heeft zich in de late negentiende eeuw zoals zoveel Midden-Europese provincie-steden opgedoft à la de bakkersvrouw die de opera bezoekt in een geleende veren boa: grote herenhuizen met balkons en torentjes en Medusa-hoofden, gulle klodders bouwkundige slagroom, een ietwat overspannen theater, een iets te grote bibliotheek, parken, fonteinen, een engel op een zuil… aan de burgerij ontspruit de liberale geest, de wil met ontwikkeling te pronken, het gymnasium voor iedereen met hersens. Het is niet erg dat je de boa geleend hebt, voortgedreven door je verlangen erbij te horen ontmoet je Mozart en Goethe.

    -

    Hij is hier in 1905 geboren, toen Bulgarije semi-autonoom was; drie jaar later werd het een zelfstandig koninkrijk. In dit Ruse, dat zich afkeerde van de pasja en het stoombad en het Ottomaanse verval, dat hunkerde naar Wenen, waar het staatkundig niet bij hoorde, vragen we naar Canetti Geburtshaus, naar writer, Schriftsteller, ik google ook nog писател, pisatel Canetti… maar hoewel de halve bevolking in zijn kleutertijd uit Turken, Joden Armeniërs, Duitsers, zigeuners en Russen bestond, en hoewel de kleine kosmopolitische Elias zowel Ladino als Bulgaars en wat Turkse woorden kende, en zijn ouders met elkaar Duits spraken, is Ruse als het ware achteruit verschrompeld tot zijn oorspronkelijke provinciale geestelijke dimensies en begrijpt niemand ons.

    -

    Stof. Warmte. Biertje.

    Naast ons op het terras, onder de gestreepte luifel, een schichtige schriele man, met een tas vol boeken. Ik waag het erop. Hij heet Petro. Seksueel geremde kamer-geleerde, doceert Duits, valt jaarlijks op een nieuwe puber, schrijft een meesterwerk of pleegt een moord – God spare hem.

    -

    ‘Beetje enge man,’ fluistert Joy.

    ‘Hij weet waar Elias woont,’ zeg ik. Voor die informatie mag er wel een pubermeisje sneuvelen.

    We staan voor het Geboortehuis. Een bungalow in neo-klassieke stijl achter een gietijzeren hek, geschilderd in bedorven-eigeel en licht vervallen, in elk geval onbewoond. Geen gedenkplaat. ‘Wij hebben geen respect voor hoge cultuur,’ zegt Petro. ‘En zeker niet voor niet-Bulgaarse.’

    Hij neemt ons mee naar de winkel van grootvader Canetti, in een steile straat, iets verderop. Twee verdiepingen, rode baksteen, verknoeide pui, het gebouw zou in Brussel kunnen staan.

    ‘La butica’. Zo noemde men de winkel van zijn grootvader. Men verkocht er ‘koloniale waren’ en gros. De meeste dingen waren eetbaar, maar er waren ook lucifers, zepen en kaarsen, messen, scharen en dergelijke meer.’

    -

    Ik registreer de excentrieke Petro: verwrongen metalen brilletje, alsof hij recent is gemolesteerd; plukken baard afgewisseld met bloedkorsten: in zijn badkamer ligt een mes dat tijdens het scheren ongemerkt in zelfverminking overgaat. Achter de bruine haag van zijn tanden slist hij letterlijke fragmentjes uit Die gerettete Zunge.

     

    Donderdag (hittegolf)

    De mussen slepen zich naar de dakrand en zijn dan te moe om eraf te vallen. Zo heet is het. Ik slaap – voor zover ik slaap – in een doorweekte spons, voorheen beddengoed.

    -

    Ik poog te lezen in de tuin. Het watervalletje klatert. Bij het kitscherige ornament scharrelt een merel, die straks nog helemaal naar de nok van het huis moet vliegen voor zijn avondlied. De hond van de buren keft. Ik lees zoals altijd met een potlood in de hand, waarmee ik de maat van het gelezene sla: passages willen aangestreept worden, woorden vertaald, vragen gesteld. Bruce Chatwin leunt tegen het woordenboek. Tik-tik. De hond keft weer. Mijn akoestische favoriet is de goudvis. De buurkinderen plonzen in hun opblaas-zwembad. Een insect zoemt boven mijn hoofd als een Heinkel boven Londen. Plons. Gil. Kef. Zoem. TIK-TIK. Het liefst sla ik honden, kleine kinderen en insecten dood. Wat betekent black-amoor ook alweer? Kut-kinderen.

    -

    Vrijdag

    Bij Mary kunnen Christopher en Joy zwemmen. Mary is afkomstig uit Utah en woont sinds 1962 achter Hare Farm. Haar man was kapitein bij de Britse koopvaardij. Het zwembad, beschut door smaakvol struikgewas met witte bloemen, biedt aan de achterkant uitzicht op de vallei van de Brede, waar hompen bruin vee in de schaduw van een eik liggen te wachten tot Constable zijn ezel neerzet; maar de door mij verwekte atleet, de in het zonlicht golvende zwem-badtegeltjes, het terras met het tafeltje waarop de wijnglazen, de bosschages… dat is allemaal door Hockney geschilderd.

    -

    Joy zit nog wat na te druipen in de zon, waartegen Mary juist haar glas omhoog houdt. De wijn is door Hockney in dat glas geschilderd. Ik soes. Ik ben dol op haar, dat aan de mormonen ontsnapte meisje van bijna tachtig. De eerste keer dat ik met haar sprak, op ditzelfde terras, vertelde ze over Sarah, haar dochtertje van elf, dat even verderop rondfietste, veilig rondfietste in 1982, geborgen in het groene licht van de landweg, tot ze werd doodgereden door de enige auto van die middag.

    Zondag

    Mijn lectuur is toeval – het was logischer geweest Utz in 1989 te lezen – maar bedient me niettemin altijd op mijn wenken. Uit de pagina’s komt het gewenste, toepasselijke inzicht als een man op mij af. Terwijl ik nadenk over het iconoclasme als dwangmatige collectieve handeling van mijn tijd, staat hij daar opeens, die kalme wijsgeer: ‘Is there, alongside the tendency to worship images – which Baudelaire called “my unique, my primitive passion” – a countertendency to smash them to bits? Do images, in fact, demand their own destruction?’

    ‘s Avonds

    In zijn proza-debuut “Coniferen” beschrijft Max Temmerman het kerstfeest van een broer en een zus, beiden eenzaam en op eigen wijze ongelukkig. Godlof, de schrijver psychologiseert nergens, maar beschrijft stoffelijke details in detail, tot en met de gekromde weerspiegeling van de kamer in een kerst-bal. Hij is als een beeldhouwer die de eenzaamheid uit het concrete te voorschijn hakt; alle onverdraaglijke gewauwel over verdrongen herinneringen of een dysmorf zelfbeeld, tegenwoordig op elke krantenpagina te vinden, ontbreekt. Hij lijkt wel wat op Chatwin. Beiden schrijven, als u mij dit choquerende anachronisme toestaat, mannelijk proza.

    Maandag 10 augustus

    Als schrijver wil ik het gevoel hebben dat ik even goed ben als deze of gene internationale beroemdheid. Eerlijk, er zijn nogal wat grote stukken geschut die bij lezing erg tegenvallen: hun knallen worden alom geprezen, maar ook met je hand achter je oor hoor je niet veel; en van de weeromstuit is het een genoegen van hun middelmatige plofjes kennis te nemen. Zo heb ik ontdekt dat ik een betere dichter ben dan die Kavafis, en dat het verhalende proza van Camus een wijsgerig skelet is waar weinig vlees aan zit (mijn eigen werk is dan weer vlees zonder skelet).

    -

    Waarschijnlijk is mijn oordeel vertroebeld door het kabaal van de plonzende buurkinderen.

    Hé, komt daar nu een goudvis voorbij?

    Dinsdag

    Op de universiteit horen studenten dat de bibliotheek een kerkhof voor westerse mannen is. In ruil krijgen ze de leer van de wraak voorgeschoteld. En voor hun wraak benutten ze het Engels, het communicatie-vehikel van het kapitalisme, zonder ooit Trollope of Auden gelezen te hebben. De Engelse taal legt de wereld het zwijgen op.

    Woensdag

    We hebben de elfde en laatste aflevering van Heimat bekeken en zijn ondersteboven, als verslagen door de moffen. Ik zoek samen met Christopher naar een definitie van ‘heimat’…

    -

    ‘Zijn dat niet bovenal de mensen met wie je over Europa kunt praten zonder voetnoten nodig te hebben,’ opper ik.

    ‘En een schild om de slagen af te weren,’ zegt hij.

    -

    ‘s Avonds in bed (het verse beddengoed wordt alweer klam)

    Terwijl een paar zomers geleden Bulgarije en Roemenië aan bakboord respectievelijk stuurboord voorbijglijden, overweeg ik dat onze graad van melancholie recht evenredig is aan die van ons kosmopolitisme, en omgekeerd evenredig aan onze kleinburgerlijkheid. Dat gelijk opgaan van een kosmopolitisch leven en de fantoom-pijn van het verleden vind je bij Canetti en Joseph Roth in gelijke mate. Al schrijvende reconstrueren ze een verloren heimat, die ze eigenlijk heruitvinden.

    -

    O tijdvak waarin je met geleend geld, gebietst van rijkere vrienden, in hotels kon resideren (zoals ik een verstekeling ben aan boord van een cruiseschip, waar alleen mijn verstand is uitgenodigd)… In een hotelkamer met een Venetiaans moriaan-tafeltje, roze lampenkapjes en antieke gravures kon je je typemachine neerzetten.

    -

    We zijn wat we kwijt zijn – tot er een wonder-rabbi opstaat die de rivier gebiedt de andere kant op te stromen.

    -

    Donderdag (koeler)

    De buurkinderen vinden het te koud voor hun opblaas-bad en dus kan ik me rustig concentreren op de autobiografie van Charles Darwin. Vooral het hoofdstuk over ‘religious beliefs’ is interessant. Zijn vader en een broer waren atheïst en volgens de orthodoxen dus zo rijp voor de hel als broodjes voor de oven. Hij noemt dat soort calvinisme een ‘damnable doctrine’. Mooi, nu kunnen hij en ik door één deur, die toegang geeft tot…

    -

    Maar kijk, nu is er een vlinder op het gras geland, een schoenlappertje, schitterend productje van de evolutie, een compositie van ragfijne changeant-zijde, rood, zwart, het bleekst denkbare geel, met twee starre blauwpaarse ogen om de vijand af te schrikken… maar wat is dat bruine hoopje aarde, zijn behaaglijke plekje in de zon, is dat niet een hondendrol? Stront: mijn vlinder zit op stront, ongetwijfeld om een metafoor te vormen… begrijpt u wel?

    -

    Die deur, intussen, geeft toegang tot de twijfel. Ook de grote opa van de evolutieleer twijfelt en ik twijfel met hem mee, al was het maar omdat hij zo aardig is en op foto’s de schedel van een mensaap heeft en omdat een bezoek aan zijn huis bij Londen ons indertijd zoveel plezier heeft verschaft. Kan het menselijke brein, gegeven onze uiterst primitieve herkomst, wel ‘grand conclusions’ over de oorsprong van alles trekken? Dat vraagt hij zich af en daarna noemt hij zich een agnosticus.

    -

    Zaterdag 15 augustus 2020

    Vandaag wordt mijn vader honderd –van die honderd jaar is hij er tien dood.

    -

    Ik denk aan hem bij Downton Abbey: in de aflevering die we bekijken wordt het hulpeloze conservatisme van de tot ondergang gedoemde land-adel in een scène van twee minuten verbeeld zonder belachelijk te worden gemaakt.

    -

    Er moet geld worden opgehaald voor een hospitaal en voor het eerst wordt het enorme huis opengesteld voor het publiek. Jaren twintig: de National Trust, die als een grote theemuts de Britse geschiedenis warmhoudt, bestaat al en wat we zien is een vooraf schaduwing van de huidige toestand, waarin honderden landhuizen met meubilair, spook en al zijn overgenomen – in het geval van Churchill is ook zijn laatste gemorste sigarenas bewaard en zijn laatste kegel geconserveerd.

    -

    Milord en Milady en de vruchten van hun verbintenis snappen helemaal niet wat er nu aan hun huis te zien valt, en ze kennen hun eigen huis ook niet, want wat er nu allemaal precies op de buffetten aan porselein staat en aan olieverf tegen de wanden hangt… ‘Dat is geloof ik een Reynolds,’ zegt Milady tegen een schare dorpsbewoners die met open monden in de hal staan.

    -

    Lord Grantham kan niemand verwelkomen: de edelman ligt onder kranten en een dienblad met ontbijt te herstellen van een maagzweer-operatie (hij ligt hier nog wel even te lezen, een exemplaar van The Times uit 1925 meet een vierkante furlong). Dan stapt er een ontsnapt jongetje zijn slaapkamer binnen, het vranke kind van een van zijn pachters. En het volk vraagt zonder omwegen waarom de aristocratie in zo’n groot huis woont.

    -

    ‘Ik weet het niet,’ zegt de eigenaar van de heerlijkheid.

    ‘Een gewoon huis is toch gezelliger?’ zegt het gepeupel.

    -

     

    En dan volgt die sublieme definitie van conservatisme: ‘I suppose we all like what we’re used to.’

    -

    Maandag 17 augustus

    Wie zou mijn vader in die wereld zijn geweest? Welke aan hem analoge schim wandelt er in 1925 rond, toen hij zelf een kleuter in rijglaarsjes was?

    -

    Lord? Hij had er de snor en het Engels voor.

    Butler? Zijn ouders dreven een sepia kapperszaak die gedoemd was met de wereldeconomie in te storten.

    Varkensboer? Hij zou een opruiend pamflet tegen de heren hebben geschreven.

    Dorpsdominee, liefhebberend in poëzie, sterrenkunde of botanie, naar wie een variant uit het geslacht Althaea rosa zou zijn genoemd, of anders wel een ster in het sterrenbeeld Slangendrager, een deel van het Britse Rijk op zes lichtjaren van Engeland?

    Benno Barnard

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Dit was het dan.. Boeken dicht. Wakker worden. De dag duurt nog lang. ’t Lachertje is al nat van het zweet. Angstzweet? Faalangst? Zot van glorie?

    -

    Benieuwd hoe de Benno zoiets onder woorden zou brengen. Maar dat is zorg voor later.

    Denk nog maar eens terug aan dat mooie vlindertje dar lustig zat te snoeperen aan den drol van de vaderlandse brol…

     

     





    19-08-2020, 16:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.219 - HET WOENSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT DE ZON KOMT OP EN GAAT WEER ONDER ZONDER DAR ER MAAR OOK ÉÉN BURGER DAAROVER IS KUNNEN GAAN KUIEZEN..

    219 - HET WOENSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    **

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    WOENSDAG 19 augustus 2020

      @tijd - 08 uur gisteren

    Brussel is Antwerpen voorbij als corona-hotspot

    Brussel is met dagelijks gemiddeld 120 nieuwe besmettingen het nieuwe zorgenkind in de strijd tegen de corona.

    **

    -

    Jan Nelmakers ontkent bij deze met klem, nou ja, gezegd te hebben dat het TAALPROBLEEM daarvan de oorzaak zou kunnen zijn. Eerder het analfabetisme dan? . Want, please do’nt forget: Brussel , dat is/was ooit een bruisende stad…

       Strenge maatregelen werpen vruchten af: cijfers in Antwerpen en districten in dalende lijn, ook piek in Deurne vlakt af

    **

    *

    We zitten op een kantelpunt, de pijnpunten zitten niet meer in Antwerpen maar in Brussel. Maar hoe zit het dan precies in de Antwerpse districten? Veel goed nieuws, jawel, maar je kunt niet zeggen dat het virus weg is, zeker niet. Zo was het aantal besmettingen in Deurne, met zo’n 140 nieuwe besmettingen in de voorbije week, nog vrij hoog, al gaat het er van dag tot dag beter.

     

    Gisteren 09 uur

    *

       DEFENSIE SPRINGT BIJ IN ZWAAR GETROFFEN WOONZORGCENTRUM IN WIJNEGEM

    Wijnegem

    **

    *

    De bewoners van Molenheide krijgen hun maaltijden op de kamer geserveerd door Belgische militairen. Die springen ook bij in de verzorging. Twee eenheden van Defensie zijn voor minstens twee weken neergestreken in het zwaar door Covid-19 getroffen woonzorgcentrum om het personeel, van wie een deel zelf thuiszit in quarantaine, bij te staan.

     

      @gannemans – 17 u

    **

     

    *

    Angela Merkel rebuked by Belgian MEP for ignoring Brexit in Brussels power-grab | Politics | News | http://Express.co.uk

    Merkel slammed for 'refusing to learn Brexit lesson' as Germany backs Brussels power-grab

    A FURIOUS MEP has warned Angela Merkel and the EU leadership against ignoring the message of Brexit, after the German Chancellor pushed ahead with plans to ramp up "European federalism".

    express.co.uk

     

     

    *

    Al tien gemeenten in de provincie zijn een week coronavrij: “Het valt op hoe iedereen zijn best doet”

    **

    *

    Volgens de laatste cijfers van Sciensano voor onze provincie zijn acht Kempense gemeenten en ook Putte en Boechout sinds een week vrij van corona besmettingen. “Maar dat kan morgen al veranderen”, klinkt het kritisch bij de burgemeesters. Toch valt het horeca-uitbaters in de ‘witte’ gemeenten op hoe hard klanten hun best blijven doen.

     

     

          

            Belgiëtijd.be -Followed by Theo Francken MP, Tom Van Grieken + De Tijd’s Tweets - @tijd

                        21 u 30

    **

    *

    Gevaarlijke afgrond…..

    Egbert Lachaert krijgt een 'koninklijke opdracht' tegen een achtergrond van stijgende volkswoede over de politieke stilstand, een incoherent corona-beleid en een economische crisis. Beseft iedereen...

     

    *

    WALL STREET SLIKT CORONA DOOR MET VERS RECORD

    **

     

    *

    Traders op de beursvloer van de New York Stock Exchange hadden al dagen op een record voor de S&P500 gewacht. ©REUTERS

    -

    De Amerikaanse beurs heeft de corona-pandemie achter zich gelaten. De S&P500-index brak zijn vorige record uit februari, toen het virus zijn verwoestende pad over de wereld nog niet begonnen was.

    De S&P500-index met de grootste 500 aandelen van Wall Street probeerde al enkele dagen zijn vorige record van 3.386,15 punten van 19 februari te doen sneuvelen. Dinsdag was het eindelijk zo ver. De beurs graadmeter sloot bij een dunne zomerhandel 0,23 procent hoger op 3.389,78 punten.

     

    Met de recente hausse is de crash met 34 procent nadat de coronapandemie was losgebarsten, goedgemaakt en heeft Wall Street zijn herstel in V-vorm achter de rug. Sinds het dieptepunt op 23 maart is de beursgraadmeter ruim de helft gestegen. Dat is de snelste klim uit een beren-markt ooit.

    -

    De ongebreidelde stimuli van de overheid en van de Amerikaanse centrale bank in de economie zijn de voornaamste motor achter het beursherstel. Dat beleid impliceert een langdurig lage rente, waardoor steeds meer beleggers de weg naar aandelen vinden.

     


    Rdio Klara 06-24 uurr.

    Als een kat op een geet dak

    *

    **

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

     

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Israêl – Wit-Rusland- Wit-Kloteland

    Dit is het goede moment om het Grote Geheim van WO II nogmaals open te gooien. Ik schreef er hier al eens meer over. De feiten. Zelfs na de Duitse capitulaties op 8 Mei 1945 bleef het nog lange tijd top-secret. Zelfs Eisenhower deed het er het zwijgen toe en al zeker Churchill. Zij, de Gaulle en wij, samen met de Polen, en een groot deel volkeren van andere ‘rassen’ , de Geallieerden dus, hadden immers de Duitsers in de pan gehakt en Dolf helemaal onder gespoten. Hoe, dar deed er niet toe.

    Over ENIGMA, de wonderbare schrijfmachine waarmee - op radiogolven - de Wehrmacht de worsteling leidde die de wereld op één been deed springen. De Duitsers immers, algemeen geweten al jaar en dag dé bollebozen op technisch vlak, hadden na de nederlaag geen reden tot speken. Wat meer is, via ‘Operatie Paper Clip’ haaden de Yankees alles ‘bschlagnahmt’ en alle Nazi-geheimen met man en mahcrt per scheepsladingen naar de USA la te slapen. Een paar maand mater hadden die dan de atoombom uitgevonden, en Hirishima, Nakasaki U weet wel. De meegekomen Dutsers werden nieuwe Amarikaasnse Staaysburgers, SS of Gestapo: Who cares. Als de kat maar muiizen vangt, niewaar….

    Maar dat Enogma-gedoe bleef maar duren. Volop ‘Koloniale Oorlogen, Dien Ben Phoe, Korea, enz. De Neger Koningen betaalden zich blauw voor dat Geheime Wapen, dat op den duur iedereen had.

    **

    https://www.wikiwand.com/nl/Enigma_(codeermachine)

    *

    Het ware verhaal.

    Jaren1930 en vlg. Poski. Amateur-wiskundige. Dromer. Gaat met zijn ‘uitvinding’ naar het Ver. Koninkrijk om er zaken te doen. Goed? Voor weinig geld. Ja, maar op een eeuwig zwijfen. De volgende week, eenzelfde scère maar deze keer bij Dr Goebbels. ’Einverstrnden’ – De man mag blijven leven: andere identiteit & anonimiteit…

    Oorlog.Blitzkrieg.

    Na ren paar weken zit Londen aan de grond. Wall Street kijkt de kat uit de boom.

    Wetewa, zegt Hermann Göring tegen Erwin Rommel, de Woestijnvos, ‘gade gij den Tommie via Egypte in de rug bij de … lirvan vatten. Ontscheping in Tunis van de As. Op naar Suez. Als ’n mes door de boter. Winston rookt geen sigaren, hij knabbelt ze op.

    Vollen bak het Eniogma- dubbelspel.. Maar die Führer Befehlen liggen rapper bij Winston op schoot dan dat Rommel ze kan ontcijferen. Die voemoedt iet en voert pertinent iets anders ut. Succes. Met suces. Oom Adi glundert. Want de Tommies staan iedere keer op de verkeerde voet. Tot Churchill denkt Rommel te doorzien. Slimme tegenzet. Rommel luistert weer niet naar Berlin, onderkrupt via El Alamein, en…. loopt zivh daar te plettertegen de in aanslag liggender Tommies.

    Einde verhaal. DE oorlogskansen keren. Churchill kan zijn ‘Dominions’ erbij halen, de Jappen in Pearl Harbor, Wall Street s’en va-t-en guerre, er wordt geland op Sicilië en op de Normandische Stranden. En op minder dan een jaar en met de hulp van Vadertje Stalin lligt heel Duitsland in puin..

    -

    Vraag. Zoden de Poet, den Trum, Lha Thsing Wohan…..

    En dat allemaal achhter onze rug en, bij manier van spreken, in den donkeren.

    Zonder lachen, heel serieus, welke kant zouden dan onze ‘regerings- onderhandelaaes’ moeten uitgaan om daar ongeziende katjes te knijpen?

    -

    Wee nie. Frankijk, arm als Job, is – bewijzen in de Geschiedenisboeken – niet zo’n heel goede strijdmakker voor ons. ‘Va boire au Canal Alvert’ kregen mijn grootouders te hoeren als ze op de vlucht, in 1914, om ’n druppel water smeekten om niet van dorst om te komen.


    Wat IK zou doen? Biden dat Gods zegen deze keer van subiet onze kant uitkomt….

     

     

    19-08-2020, 15:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG SVETLANA IS DE MOMANG VOOR DE POET OM DOMMEKLOTEN TE LEREN HOEVEEL TWEE + TWWE IS. MINSTENS EVFENVEEL ALS BIJ ONS.

    343 - WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK DAT BETER IS DAN ALLE ABDEE MEDIA SAMEN .

    **

    *

    DINSDAG 18 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    DAG SVETLANA


    Ga deze keer AAUB aan het lezen met de geur van quatrequard in de neus. Sinds 17 uur namelijk is er in Wit-Kloteland ‘n zekere Egbertski Lachtaertovski aan et gezet. Als Klein Duimpje in een groot donker bos vol wilde wolven en blauiwe zwaailichten.

    Heeft die toch wel vergeten zijn rood achterlicht aan te doen zeker!

    **

    Wit-Rusland

    SVETLANA TICHANOVSKAJA

    **

    foto: ©Wikimedia Commons/Serge Serebro

    Wit-Rusland: ‘Met Svetlana Tichanovskaja hebben we een kat in een zak gekocht’

    https://doorbraak.be/met-svetlana-tichanovskaja-hebben-we-een-kat-in-de-zak-gekocht/

    *

    Een kritisch gesprek over de gebeurtenissen in Wit-Rusland

    Interview - 17/08/2020 Ardy Beld - Leestijd 6 minuten

    -

    Sinds zondag 9 augustus zijn de emoties hoog opgelopen in Wit-Rusland. Eerder werden de kandidaten Viktor Babariko, Sergej Tichanovskij en Valeri Tsepkalo uitgesloten van de presidents-verkiezingen. Babariko en Tichanovskij zitten momenteel in hechtenis, Tsepkalo is naar Moskou gevlucht. Svetlana Tichanovskaja, echtgenote van

    **

    *

    Sergej Tichanovskij, was uiteindelijk de enige presidentskandidate van de oppositie. Zij behaalde volgens de officiële resultaten 10% en eiste nieuwe verkiezingen.

    Protesten in het hele land

    Inmiddels is ze naar Litouwen gevlucht.

    **

    *

    Aleksandr Loekasjenko werd overeenkomstig de verwachtingen met 80% van de stemmen voor de zesde keer op rij tot president gekozen. Hierop veranderden de straten van Minsk en andere grote steden in slagvelden. Tijdens de protesten werden er in het hele land meer dan 8000 demonstranten gearresteerd, raakten velen gewond en vielen er twee doden te betreuren.

    -

    kanttekeningen bij het enthousiasme over een aanstaande machtsomwenteling

    Een burgerrechten-activist die zich sinds 1994 inzet voor politieke gevangen in Wit-Rusland plaatst kanttekeningen bij het enthousiasme over een aanstaande machts-omwenteling. Gezien de precaire omstandigheden en mogelijke vergelding van Russische zijde kiest de geïnterviewde ervoor anoniem te blijven.

    Hoe is de situatie op het moment in Wit-Rusland?

    ‘Het is momenteel heel moeilijk in te schatten wat waar is en wat niet. De propaganda komt van alle kanten. Wat er nu gebeurt in Wit-Rusland, gebeurt voor de eerste keer in deze vorm. Er bestaat een enorm risico dat ‘buitenlandse’ provocateurs de protesten aansturen “op bestelling”. De politie reageert met bruut geweld en onderdrukking. Iedereen die in Minsk over straat loopt wordt gecontroleerd. Mobiele telefoons worden nagekeken en video’s en foto’s worden direct verwijderd. Beeld-materiaal kan ik dus helaas niet sturen.’

    Russische invloed

    Wat is de houding van de gemiddelde Wit-Rus in deze crisis?

    ‘De situatie is niet eenvoudig. Aan de ene kant zitten we met een regime waar iedereen meer dan genoeg van heeft. De mensen willen vrijheid, nieuwe verkiezingen en hervormingen. Het kan ze niet schelen wie er achter Svetlana Tichanovskaja of Viktor Babariko staan. Niemand maakt zich op dit moment druk over de risico’s die een toenemende invloed van Rusland met zich meebrengt. Sommige menen in al hun naïviteit dat we de problemen stuk voor stuk moeten behandelen. Een nieuwe regering zou zich echter wel eens als een paard van Troje kunnen ontpoppen. En dan is er geen weg terug.’

    -

    Tichanovskaja is voor de mensen een symbool

    En Tichanovskaja? In tegenstelling tot Babariko (directeur van Belgazprombank, onderdeel van het Russische concern Gazprom, nvda) kan zij niet direct in verband worden gebracht met Rusland.

    ‘Het lijkt wel of niemand meer nadenkt, niemand stelt elementaire vragen aan Tichanovskaja. Ze zegt nieuwe verkiezingen uit te willen schrijven. Hoe gaat ze dat doen? Volgens onze grondwet kan alleen het parlement dat regelen. Daar zitten uitsluitend aanhangers van Loekasjenko. Hoe gaat ze aan de slag met het leger en plaatselijke besturen? Wat gaat ze doen aan de economische crisis waarin het land zich momenteel bevindt? Niemand geeft antwoord op dat soort vragen. En bijna niemand stelt ze. Tichanovskaja is voor de mensen een symbool, maar niemand ziet in dat we een kat in een zak hebben gekocht.’

    Moskou heeft veel slachtoffers nodig

    Wie zit er achter de protesten?

    ‘De bevolking is er heilig van overtuigd dat haar voornaamste vijand Loekasjenko heet. Het is echter Poetin die de oorlog in Wit-Rusland is begonnen. In plaats van soldaten gebruikt hij de protesterende Wit-Russen. Het is een uiterst listige strategie een staat te laten vernietigen door zijn eigen burgers. Het doel is duidelijk: een nieuwe elite aan de macht laten komen die voor de volle honderd procent loyaal is aan het Kremlin. Loekasjenko doet moeilijk over de unie met Rusland. Hij werkt niet mee.’

    -

    ‘De twee dictators staan lijnrecht tegenover elkaar. Ze hebben de wapens opgenomen en de strijd is begonnen. Moskou heeft veel slachtoffers nodig onder de bevolking om het Westen tot sancties tegen Minsk te dwingen. Loekasjenko moet volgens Poetins plan van alle kanten onder vuur komen te liggen, zodat hij uit zichzelf de macht laat vallen.’

    Nieuwe Russische legerbases aan de grens met de Europese Unie

    Zijn er nog andere landen die baat hebben bij een machts-omwenteling in Wit-Rusland?

    ‘Polen en Litouwen zouden heel graag zien dat er een nieuwe regering komt bij ons. Ze zijn zeer ongerust over de bouw van nieuwe kerncentrales. Daar zijn wij ook niet blij mee, maar als er een nieuwe regering komt die door het Kremlin in het zadel is geholpen, komen daar ook nog eens nieuwe Russische legerbases aan de grens met de Europese Unie bij.’

    -

    Is er een groot verschil met de vorige presidents-verkiezingen en de daaropvolgende protesten?

    ‘Gedurende de afgelopen 26 jaar leidde een nationale oppositie de protestbeweging in ons land. Wij kennen die mensen en weten wat we aan ze hebben er waar ze voor staan. Een aantal politieke gevangenen ken ik persoonlijk. Het zijn nationaal bewuste Wit-Russen die jarenlang hebben gevochten tegen het regime. Gedurende al die jaren heeft Loekasjenko deze opponenten langzamerhand monddood kunnen maken.’

    -

    Deze nieuwbakken politici beschikken over een enorm pr-apparaat en ongekende financiële mogelijkheden.

    -

    In 2020 zijn er als een duiveltje uit een doosje ineens nieuwkomers in de oppositie opgedoken. Deze nieuwbakken politici beschikken over een enorm pr-apparaat en ongekende financiële mogelijkheden. Het lijkt erop of ze speciaal waren voorbereid. Sommigen beweren dat Babariko al vanaf 2010 tot kandidaat werd “opgeleid”.’

    Slechts een test case

    Ziet u op korte termijn een oplossing voor de problemen?

    ‘Op het moment zijn er te veel emoties rondom Wit-Rusland. Wat we nodig hebben is een diepgaande analyse van alle problemen. En constructieve ondersteuning door de westerse landen. Let wel: geen sancties, maar maatregelen die op de lange duur leiden tot een democratisch, onafhankelijk en neutraal Wit-Rusland met een sterk nationaal bewustzijn.’

    -

    Hoe kan de Europese Unie het beste reageren?

    ‘Ik ben bang dat de Europese Unie en de VS na de gewelddadige onderdrukking van de protesten de duimschroeven nog eens aan zullen draaien en ons land daarmee nog verder in de handen van Rusland drijven. Dat mag in geen geval gebeuren. Nieuwe sancties zullen een averechts effect hebben. Wit-Rusland moet het hebben van neutraliteit en democratische hervormingen. Voordat de Europese Unie echter Tsepkalo , Babariko of Tichanovskaja in haar armen sluit is het belangrijk te weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Laat ze eens vragen naar hun positie over de Krim, over de toekomst van de Wit-Russische taal, over de perspectieven van een unie tussen Rusland en Wit-Rusland. En voor de integere en in het nauw gedreven Svetlana Tichanovskaja nog een aparte vraag: hoeveel kostte haar verkiezings-campagne en wie stond garant voor de financiën?’

    ‘In principe is Wit-Rusland voor Poetin slechts een test case. Als zijn netwerk, propaganda en technologische manipulaties bij ons werken, zal hij er niet voor terugdeinzen hetzelfde schema in andere landen toe te passen.’

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Moeten we nu beginnen sidderen en beven of volstaat het voorlopig met beven alleen?

    Komt mij daarbij toch wel Boerke Naes van Meester Gezelle voor de geest. Hij hoorde daar entwat in ’t struikgewas. Maar Boerke Naes, die maar ’n boer en was, die was niet dwaas….


    Voor de rest van de drie verhalen samen, die van Wit-Rusland, die van Wit-kloteland en die van de bedrogen struikrover, verwijs ik naar de dag van morgen.

    A sakke zoer suffie sa propre peine, nisse pa, Chère Chimène ?

     

     

    18-08-2020, 21:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.342 - WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK DATBETER IS DAN ALLE ABDEE MEDIA SAMEN TERUG NAAR DE OORSPRONG DER TIJDEN WAAR ALLES IN HET OOSTEN BGGON TUSSEN TIGRIS EN EUFRAAT. AL HET DEZE KEER BETER AFLOPEN?

    342 - WERELDTRIP AAN HET HANDJE VAN DOORBRAAK DATBETER IS DAN ALLE ABDEE MEDIA SAMEN  

    **

    *

    DINSDAG 18 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    De Bourla (Ant wuham), na ver-cinesng à la

    Latcii Pitchi Tsang.

    *

    *

    *

    Actualiteit, Buitenland

    Israël

    *

    ISRAËL EN VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN FORMALISEREN VRIENDSCHAP.

    GEEN DUIDELIJKHEID OVER JOODSE KOLONIES OP WESTELIJKE JORDAAN-OEVER

    **

    *

    De Verenigde Arabische Emiraten hebben een zogenaamd vredes-akkoord gesloten met Israël. Deels proberen ze zo een front te vormen tegen Iran. Voor de Palestijnen en de twee staten-oplossing is dit geen goed nieuws.

    **

    https://doorbraak.be/israel-en-verenigde-arabische-emiraten-formaliseren-vriendschap/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    foto: ©BelgaImate / AFP / Gali Tibbon & Odd Andersen

    17/08/2020 Lieven Van Mele - Leestijd 6 minuten

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    **

    *

    Wa zee Joost van den Vondel ook weer over de opvoering van weer eens een of ander wereld-schouwspel?

    Ecl speelt zij rol

    En krijgt zijn deel…

    -Heel djust, Gérard, al is ‘zijn deel krijgen’ veeleer een omzwachteling voor ‘pakken wa ge krijgen kunt’.

    Hebben is hebben, en krijgen is de kunst.


    Dat in voorkomend geval ofwel de Heer ofwel Allah meestal voor de kar gespannen wordt, doet even niets ree zake. Hoe zijn we immers zelf geweest?

    *

                          

    *

    Na Egypte en Jordanië sluiten nu ook de Verenigde Arabische Emiraten een zogenaamd vredes-akkoord met Israël. Voor een stuk kan dit verklaard worden als de vorming van een front tegen Iran. Voor de Palestijnen, en diegenen die dromen van een tweestaten-oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict, is dit geen goed nieuws.

    **

    *

    Oorsprong conflict Israël vs. Arabische landen

    Dat de staat Israël niet goed in de markt ligt bij Arabische en islamitische staten, is een understatement. In 1948 verdreven Joodse zionisten 800 000 Palestijnen van hun land. Onder hen meer dan 100 000 Palestijnse christenen. Ze vernielden ook vele tientallen Palestijnse dorpen om een Joodse staat Israël te kunnen oprichten. Hun argument was dat Joden recht zouden hebben op dat land omdat het 2000 jaar voordien Joods was. In 1967 veroverde Israël de Gazastrook (voorheen onder Egyptische controle), de Westelijke Jordaanoever (voorheen onder Jordaanse controle) — wat een nieuwe vluchtelingen stroom op gang bracht — de Sinaïwoestijn (Egyptisch grondgebied) en de Golanhoogten (Syrisch gebied). Om het plaatje volledig te maken, bezette Israël het zuiden van Libanon in 1982. Dankzij het gewapende verzet van het sjiitische Hezbollah verliet Israël in 2000 zuid-Libanon. Door de Camp David-akkoorden (dat is een vredesakkoord tussen Egypte en Israël) van 1978 ging de Sinaïwoestijn terug naar Egypte.

    -

    In 1981 annexeerde Israël de Golanhoogten. Een eventuele normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Syrië werden daardoor onmogelijk. In 2005 verliet Israël haar nederzettingen in de Gazastrook. Die strook is dus in principe autonoom. Door de blokkade die Israël en Egypte de facto uitoefenen, is die Gazastrook echter economisch onleefbaar. Na Egypte was Jordanië het tweede Arabische land om een vredesakkoord te sluiten met Israël (1994). De Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en oost-Jeruzalem zouden volgens de Oslo-akkoorden van 1993 een toekomstige Palestijnse staat moeten vormen. De zogenaamde tweestaten-oplossing, waarbij Israël en Palestina in vrede naast elkaar zouden leven. Door de Joodse nederzettingen in een omvangrijk deel van de Westelijke Jordaanoever, en de verdere judaïsering van Jeruzalem — een stad die christenen in het westen ooit belangrijk vonden om religieuze en historische redenen — is een autonome Palestijnse staat echter verder af dan ooit.

    -

    ‘Normale’ diplomatieke betrekkingen

    De aankondiging afgelopen week dat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE, in Europa vooral bekend omwille van Dubai en Abu Dhabi) als derde Arabische land ‘normale’ diplomatieke betrekkingen gaan aanknopen (de term vredesakkoord is in deze context ongepast omdat er geen koude of warme oorlog was tussen de twee landen) kwam als een donderslag bij heldere hemel. De actualiteit in het Midden-Oosten werd immers beheerst door de zware ontploffing in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet (zie onze bijdrage op de Doorbraak-website van 10 augustus).

    -

    Dat de VAE en Israël goede relaties onderhielden was algemeen bekend

    Bij het horen van de naam Israël dachten we de afgelopen weken met z’n allen vooral aan een zogenaamd vredes-proces dat volledig in de impasse zit. Aan de verdere kolonisering van de Westelijke Jordaan oever. Aan betogingen in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. En aan de corruptie affaires van deze premier. Dat de VAE en Israël goede relaties onderhielden was algemeen bekend. Dat deze relaties geformaliseerd zouden worden, hadden echter slechts weinigen zien aankomen.

    Brengt de havik vrede?

    Er moet nog onderhandeld worden over de concrete inhoud van het akkoord. Toch staat nu reeds vast dat dat er een Israëlische ambassade zal komen in Abu Dhabi en een VAE-ambassade in Tel Aviv. Bovendien zullen er akkoorden komen rond onder meer toerisme en economische samenwerking. In ruil voor dit akkoord heeft Netanyahu beloofd de verdere kolonisering van de Westelijke Jordaanoever op te schorten. Dat is evenwel niet hetzelfde als ze stopzetten. Er werd helemaal niet afgesproken om de bestaande Joodse kolonies op de Westelijke Jordaanoever (door zionisten Judea en Samaria genoemd) te ontmantelen.

    -

    Voor Netanyahu heeft dit akkoord als voordeel dat hij zich kan profileren als vredesmaker. Terwijl hij tot nu toe een profiel als havik had. De VAE anderzijds kunnen zeggen dat ze erin geslaagd zijn de verdere kolonisering van de Westelijke Jordaanoever op te schorten. Maar er zijn ook nadelen. De rechtervleugel binnen Netanyahu’s Likud-partij spreekt over verraad. Netanyahu zou immers de Westelijke Jordaanoever opgeven. Een aantal Arabische en islamitische landen heeft de VAE ook al duidelijk gemaakt de deal met Israël niet op prijs te stellen.

    -

    Eindelijk echt een historisch akkoord?

    Een historisch akkoord? Tja, dat hoorden we ook in 1978 en 1994 toen Egypte en respectievelijk Jordanië een vredesakkoord sloten met Israël. Anno 2020 wordt het moeilijk om nog een Egyptenaar te vinden die het akkoord van 1978 historisch vindt. En in Jordanië is de teleurstelling over wat 1994 bracht groot bij zowel de regering als de gewone bevolking. De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft zich kordaat gekant tegen het akkoord tussen de VAE en Israël. Zij vindt immers dat het niet echt het moment is om cadeaus te geven aan Israël. Met name nu een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen verder af is dan ooit en de zionistische kolonisatie van de Westelijke Jordaanoever gewoon doorgaat. De sjiitische landen Iran en Irak zijn ook radicaal tegen, alsook het duo Turkije/Qatar (twee pro moslim broeder-landen).

    -

    We horen anderzijds dan weer positieve geluiden in de golfstaat Bahrein (een klein land waar een soennitische dynastie heerst over een bevolking die in meerderheid sjiitisch is) en Oman. Dat land kan het zich trouwens niet permitteren buurland VAE tegen de schenen te schoppen. Jordanië neemt een midden-positie in. Het land begrijpt ook niet dat, gezien de kolonisering van de Westelijke Jordaanoever, er uitgerekend nu een normalisering komt tussen de VAE en Israël.

    Trump en Europa enthousiast

    Het zal wellicht niemand verbazend dat de Amerikaanse president Trump enthousiast is over het normaliserings-akkoord. Zijn schoonzoon en adviseur Jared Kushner speelde overigens een rol in de totstandkoming van het akkoord. Ook vrijwel alle Europese verheugen zich over het akkoord. De Palestijnen blijven met lege handen achter, maar daar liggen weinigen in Europa wakker van. Dat zie je ook in onze contreien: die flamingantische krachten die zich vol enthousiasme storten op de solidariteit met Basken, Schotten, Koerden en andere Tibetanen zijn meestal dezelfde milieus die geen bal geïnteresseerd zijn in de Palestijnse strijd.

    Een front van Israël en zogenaamde gematigde Arabische landen tegen een grotere invloed van Iran in het Midden Oosten

    -

    Zowel Israël als de Verenigde Staten beschouwen Iran als het grootste gevaar voor de vrede in het Midden Oosten (lees: de veiligheid van Israël). Men moet het tussen Israël en de VAE gesloten akkoord dan ook zien in het kader van de vorming van een front van Israël en zogenaamde gematigde Arabische landen tegen een grotere invloed van Iran in het Midden Oosten, bijvoorbeeld via Hezbollah in Libanon, Irak, de Houthous in Jemen etc. Er wordt ook gefluisterd dat nog andere Arabische landen hun relaties met Israël zouden kunnen normaliseren. Daarbij valt vooral de naam Bahrein. Als tweede naam valt Saoedi-Arabië. Dit land denkt echter wel twee keer na om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Een groot deel van de eigen bevolking pikt dat namelijk niet.

    **

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zeg dat gene waar en is!!!!

    Ineens “n gas-ontploffingske van jewelste in de haven van Beiroet. Amaai mijne frak!!!!! Met het uur stijgt het aantal doden. Vele duizenden gewonden. Daklozen bij de vleet en ambulances met loeiende sirenes. De beelden worden met de minuut hallucinanter. We zullen dus vele ‘opvang-tehuizen’ tekort komen…. De ‘Media’ kunnen er nier over ophouden.

    -

    Daders? Oorzaken?

    Is dat wel van belang? Niet het ‘waarom’ geeft de BOEM BOEM-doorslag wel wat ermee kan gedan worden. Er is zelfs geen verband tussen oorzaak en gevolg. Zelfs de kleur van de rook is, net als die van de kat, van het minste belang, als ze maar muizen vangt.

     

    Appartement & parking Kortrijk

    Een zonneterras van 12m² verbonden aan een prachtig appartement, dát is genieten.

    Bostoen Nieuwbouwwoningen

    https://www.bostoen.be/

     

    18-08-2020, 18:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.218 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT EEN REIS ROND DE WERELD IN 12 UUR. DE PIRATEN REGERING WILMÈS II HEEFT NOG 29 DAGEN TE GAAN.

    218 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DINSDAG 18 AUGUSTUS 2020

    *

       WATERSCHADE ENORM IN WATERLOOSTRAAT IN BERCHEM: “WATER EN MODDER SPOTEN IN HET ROND”

    Berchem

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200817_95993654?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

     Het is een hallucinant zicht. Keldervloeren die door de druk van het water de hoogte in zijn geduwd en er nu heuvelachtig bijliggen. In de Waterloostraat in Berchem zijn ze wel het een en ander gewend, als het over ondergelopen kelders gaat. “Maar zo erg hebben we het nog nooit meegemaakt.”

    Gisteren 20 uur –

            -*-*-*-

          

    @destandaard – Remco Evenepoel strijdvaardig vanuit ziekenhuisbed: ‘Ik keer sterker terug’

    -         **

       

    -         *

    Remco Evenepoel is terug in ons land na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Het onfortuinlijke super-talent van Deceuninck - Quick-Step landde met ee...

    *--*-*--*

           

    @Bart_DeWever

    -         **

    -   

    https://twitter.com/home

    -         *

    Gezien de ongeziene economische en sociale uitdagingen, betreur ik enorm dat vandaag alsnog de moed ontbreekt om de eindeloze carrousel van formatie-rondes eindelijk te stoppen. Persoonlijk ben ik overtuigd dat een sterk regeerakkoord kon gesloten worden…..

    -          

    *-*-*-*

       7:09 PM · Aug 17

    **

     

    -         *

    What’s with @CNN - POLLS increasing me by 10 points in a short period of time. Maybe they want to take over from @FoxNews

        -**-*-*-

    @BartSomers

    -         Viceminister-president van de Vlaamse Regering en minister Samenleven en Binnenlands bestuur. Burgemeester van Mechelen sinds 2001.

    *-*-*- **

    -  *

    In Vlaanderen ben je vrij om jezelf te zijn. Een chatgroep waar opgeroepen wordt tot haat & geweld tegen LGBTQIA+ is onaanvaardbaar. Geweld is verwerpelijk & strafbaar. @cavariatweet - zal nodige juridische stappen ondernemen & kan op mijn steun rekenen.

    -         Chatgroep met 600 leden zet aan tot haat tegen holebi’s: “100 euro voor wie hem aanpakt”

    -         De gewelddadige video die afgelopen donderdag opdook waarin een jongen in Leuven in elkaar geslagen wordt, blijkt geen alleenstaand geval. De beelden zijn ...

    -         m.nieuwsblad.be


    *

    EXPERTS BUIZEN BRUSSELSE CORONA-AANPAK

    **

    *

    Vandaag om 01:00

     

    De mondmasker-plicht is voor de experts een fetisj waarachter Brussel zich verstopt. ©Photo

    -

    Een experten-panel met daarin virologen, top-ambtenaren en politie dat de overheid bijstaat voor de corona regels, toont zich kritisch voor de Brusselse corona-aanpak. De mondmasker-plicht is voor de experts een fetisj waarachter Brussel zich verstopt.

    Nu het Brussels Gewest de stad Antwerpen heeft voorbijgestoken als corona-hotspot, verleggen de virus jagers van de overheid hun focus naar de hoofdstad. Die voerde vorige week een algemene mondmaskerplicht in op straat en op publieke plekken binnen, maar die maatregelen worden beoordeeld als onvoldoende om het virus adequaat in te dijken.

    **

    *

    Celeval, een experten-panel met daarin virologen, topambtenaren en politie dat de overheid bijstaat voor de corona regels, toont zich in een advies kritisch voor de Brusselse aanpak. ‘Celeval blijft bezorgd over de epidemiologische situatie in Brussel en beschouwt de veralgemening van de mondmasker plicht als enige maatregel als onvoldoende’, staat in het verslag van een Celeval-vergadering. Het kritische advies dateert van donderdag 13 augustus, een dag nadat de algemene Brusselse mondmasker plicht is ingegaan.

    *

    *

    Commentaar op al die voorgaande links en rechts bijeen gegaarde commentaren schijnt mij een beetje teveel van het goede te zijn.

    Daarom deze keer kort door de bocht. Liever aandacht voor wat Trump bereikt heeft met de Arabieren en waarover in de media dapper wordt gezwogen. Want voor hen is de ’Conventie’ van de Democ Rats veel belangrijker.

    First things first? Waar zou dat goed voor zijn?

    En wat met Wit-Rusland, de Poet en het getouwtrek van de EUSSR om, naast Thie Joekrien, ook daar vuurtje te gaan stoken? Hun haring braadt niet in Polen, niet in Tjechëe of in Slovakije. Landen die zich maar al te goed de Linxse zegeningen van het Sovjet-systeem herinneren?

    -

    Nogmaals: wat wij in het Westen dringend nodig hebben, zijn mannen van het formaat van ene Vaclac Klaus, U weet wel, de man die van de revolte in Tjechieslovakije de ‘Fluwelen Revolutie’ heeft gemaakt. Enig in de Geschiedenis.

    -

    Kom, Santa Klaus, stel niet uit tot 6 December wat er vandaag nog kan gedaan worden. He is maar één klein zinnetje : trek er de stop uit, zodat de drek kan wegspoelen.

    Met al die regen en dart stormweer van de laatste dagen is er water genoeg om alles in de kortste keren weg te spoelen…

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Heb gisteren tegen he donker worden en tussen al dat donderen e bliksemen in de lucht, een paar keer m’n oren horen tuiten.

    17 uur. De Sire ‘ontvangt’, na de handdoek in de ring vanwege de twee weggestuurde Koninklijke Informateurs, de Voorzitters van de ACHT overige ‘Kleurpartijen’. Neen, van TVG nietS gehoord, grootste partij in de peilmingen.

    Na een half uur is het voorbij. De Sire ziet het ook niet meer zitten?

    18 uur. Het begint al anders te klinken. Dat van die ‘Voorzittes’, dat is ‘iets voor de volgende dagen’, Te beginnen met Kawouter Beekmans, Nollet van Ecolo, Comèr hert Sloefke en Bouch Bé van de MR. En dat zou wel even kunnen duren, want er is nog o zo veel voorleer er ‘consensus’ kan bereikt worden

    19 uur en volgende. Lange en brede uitleg over de drukke dagen die Sire in het verschiet heeft om de standpunten van die ACHT kleurpartijen te aanhoren. Maar één ding is zeker: ze komen er wel uit.

    **


    *

    Ja, zeker dat ze eruit komen. Mee gespoeld me het afvalwater als de stop er wordt uitgetrokken.

    -

    Wa zee de Maarten Luther ook weer na de confrontatie me de Plaatsvervanger van Jezus Christus op Aarde? “Hier staan ik en kan niet anders” ….

    **

    Al is de kat haar staart nog zo lang, eens toch komt er ’n einde aan

    zcg

    *

    Gisteren waren er nog 30 dage te gaan voor de Piraten Regering Wilmès II haar schop mort afkuisen. Vandaag zijn dat er nog 29….

    18-08-2020, 09:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.341 T DOORBRAAK HEEEFT HET OVER LEVEN VOLGENS DE WET EN HOE HET RECHT OP MOORDEN ELKE SAMENLEVING ONMOGELOKL MAAKT MAAR WALTER, ALS IN ONZE WESTERSE BESCHAVING DE RFRANCOFONEN NU ENMAAAL ALLEMAAL LEVENSMOE ZIJN, WAAROM ZOUDEN ZE DAT NIET MOGEN?

    341 T DOORBRAAK   HEEEFT HET OVER LEVEN VOLGENS DE WET EN HOE HET RECHT OP MOORDEN ELKE SAMENLEVING ONMOGELOKL MAAKT

    **

    *

    MAANDAG 17 AUGUSTUS 2020

    *

    ABORTUS IS GEEN FEDERALE MATERIE

    **

    foto: ©Belga Image / Thierry Roge

    https://doorbraak.be/abortus-is-geen-federale-materie/

    *

    VRIJE TRIBUNE - 14/07/2020 Ivo Uyttendaele

    -

    Abortus en euthanasie als een federale materie behandelen is de structuur van het land negeren en spotten met de essentie van democratie.

    Abortus en euthanasie als een federale materie behandelen. Dat is de structuur van het land negeren en spotten met de essentie van democratie. Bij de tweede staatshervorming (1980) kregen de toen bestaande cultuurgemeenschappen ook persoonsgebonden aangelegenheden onder hun bevoegdheid. Sindsdien werd een ellenlange waslijst van materies naar de gemeenschappen overgeheveld. Opvallend is dat ethische kwesties een federale bevoegdheid zijn gebleven.

    -

    Persoonsgebonden materie

    Van de daken schreeuwen dat iedereen het recht heeft op een eigen mening scoort goed. Erkennen dat dit een persoonsgebonden materie is, met alle consequenties van dien, is echter een brug te ver. Niets is persoonlijker dan hoe men denkt over iemand of iets. Over wat wel of niet door de beugel kan. Over wat de stem van het geweten zegt. Vrijdenkende liberalen hebben de stem van hun geweten echter schijnbaar nooit gehoord.

    -

     

     

    Gewetens- vraagstukken zijn in België echter geen gemeenschapsmaterie

    Normen en waarden zijn begrippen die men periodisch uit de kast haalt. Bij elke oproep tot een ethisch reveil doet men een beroep op de verantwoordelijkheidszin en het geweten van elke burger. Het ligt dan ook voor de hand dat men met diens mening rekening houdt bij het ordenen van de samenleving. Gewetensvraagstukken zijn in België echter geen gemeenschapsmaterie. Zij zijn immers een bevoegdheid van de federale overheid gebleven. Deze inconsequentie wordt ogenschijnlijk opgelost door in bepaalde wetten te voorzien dat niemand kan verplicht worden tegen zijn geweten te handelen. Daardoor erkent men indirect dat zulke wet wel degelijk over persoonsgebonden materies handelt.

    -

    Verschillende benadering

    Opvallend is dat politieke partijen die ijveren voor het communautariseren van een maximaal aantal materies er schijnbaar nooit een punt van hebben gemaakt ethische kwesties naar de gemeenschappen over te hevelen. Niet te begrijpen is dat CD&V, die wat ethische materies betreft in de voorbije decennia aardig wat klappen kreeg, bij de laatste staatshervorming niet stelde dat ethische problemen naar de gemeenschappen dienden te gaan. Toch is dat de evidentie zelf, daar persoonsgebonden materies daar thuishoren. De fameuze 541 dagen waren er vermoedelijk 542 geworden.

    -

    Opgeworpen wordt dat België één geheel is. Dat het dus al te gek zou zijn voor euthanasie en abortus andere regels te voorzien. Er zouden betreffende die materies immers nauwelijks verschillen tussen de gemeenschappen bestaan. Nochtans bewijst de vergelijking van het aantal gedeclareerde euthanasieën in het Nederlands en in het Frans het tegendeel. Volgens nauwkeurige berekeningen die ik maakte in mijn boek De Wetstrijd (Garant, oktober 2019, p. 217) , ligt het gemiddelde percentage euthanasieën op het aantal overlijdens voor de jaren 2016, 2017 en 2018 voor de Nederlandstaligen rond de 2,7% en voor de Franstaligen rond de 1,2%. Niet eens de helft!

     

    een fundamenteel verschil in benadering door Nederlandstaligen en Franstaligen

    -

    Het doet er niet toe of dit verschil het gevolg is van minder verzoeken om euthanasie door Franstaligen of van een geringere inwilliging van die vragen door de artsen of van een beperktere bereidheid tot aangifte van de uitgevoerde euthanasieën door Franstalige artsen. Elke veronderstelde oorzaak toont een fundamenteel verschil in benadering door Nederlandstaligen en Franstaligen van dit ethisch probleem.

    Abortus

    Krasser nog is de huidige discussie rond een aanpassing van de abortuswetgeving. Als men de samenstelling van de Kamer als criterium neemt volstaat het even de neuzen te tellen om te zien hoe een federaal parlement in een zuiver persoonsgebonden materie als abortus aan een gemeenschap een wet kan opdringen die niet door een parlementaire meerderheid van die gemeenschap gedragen wordt. N-VA, CD&V en Vlaams Belang hebben samen 54 van de 89 Vlaamse Kamerzetels. Er mogen dus al heel wat afvalligen onder deze volksvertegenwoordigers zijn voordat deze meerderheid er niet meer is. Dat er in elke taalgemeenschap geen meerderheid moet zijn om het land te besturen tot daar, maar in een persoonsgebonden materie aan een gemeenschap een wet opdringen die niet onderschreven wordt door een meerderheid van de verkozen vertegenwoordigers van die gemeenschap, is meer dan een brug te ver.

     

    Een federale staat moet de eigenheid van zijn gemeenschappen erkennen

     

    De grondwet laat dit toe, zal men opwerpen. Cynisch kan men daaraan toevoegen dat ook het gewoonterecht dit in de hand heeft gewerkt. België is een federale staat die uit gemeenschappen bestaat die best alle persoonsgebonden materies onder hun bevoegdheid krijgen. Homogene bevoegdheden heeft men de laatste maanden als essentieel erkend. Dit geldt ook voor ethische problemen. Een federale staat moet de eigenheid van zijn gemeenschappen erkennen. Dat is namelijk de essentie van de meerwaarde van zijn structuur en een uiting van respect voor de mening van zijn burgers.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    **

    https://www.dbnl.org/tekst/stra007armv01_01/stra007armv01_01_0001.php

     

    *

    Eigenlijk zou er eerst en vooral moeten verwezen worden naar tijden zoals beschreven in ‘Arm Vlaanderen’ – dat ik, wegens àl te schrijnend, nooit uitgelezen gekregen heb – waar de dingen bij hun naam genoemd worden. Het dateert uit de periode volgend op de afscheuring van de ‘Noordelijke Nederlanden’ en de Onafhankelijkheid hiervan ten gevolge, tot en met de Jaren “30 van vorige eeuw.

    Zie Priester Daens (Aalst), later door het Volk tot Senator gekozen en daarop geschorst als Priester door Zijne Excellentie de Bisschop van Gent…

    -

    Die schrijnende armoede bijj de lagere klasse was niet alleen het geval in de ‘Zuidelijke Nederlanden’, vooral in Vlaanderen, van de Kempische heide tot de stranden aan de Noordzee, tot ver in ‘t Franche en nog vele andere verre e nabije landen.

    -

    Slechte oogsten, hongersnood, Industriële Revolutie, kinderarbeid, armoede, zatlapperij, zedeloosheid, ziekten die hele bevolkings-groepen letterlijk van honger en ellende deden kreperen. Ondr de grond tussen de pieren was het nof beter leven dan er boven, waar zelfs gfeen pieren waren om in de soep e doen..

    Men heeft er goede films over gemaakt. Maar die te draaien: het eigen IK van tegenwoordig is onze Beschaving onwaardig. Nè.

    -

    Jonge (verlaten?) moeders in de armoewijken van de verpauperde grootsteden aten zelfs hun eigen kinderen op, of ze verkochte ze. Per kilo. Aan zij die dat konden betalen.

    In steden als Parijs bijvoorbeeld werden er per nacht meer kinderen ‘gemaakt’ dan er konden verorberd worden. Te lande ging het al niet eel beter. Maar daar kon er nog gebiecht worden… Om even Willem Elschot na te praten ( De Verlossing 1904) waardoor de Pastoor in de Biechtstoel achteraf nog lang en veel mee kon van ‘genieten’…

    -

    Neen, in medische ‘vakliteratuurf’ heb ik achteraf (via The Clouds) de belden gezien van de -bebloede ‘snijtafels’.

    -

    Ik moet zeggen, dat er op den boerenbuiten bij het konijnen slacgten het er heel wat beschaafder aan toe ging. En nog altijd gaat, tot op de huidige dag.


    De Heer – en Meneer de Jugepee - vergeve mij, maar er is niet één reden om vrijelijk te moorden. Bich ionder verdoving noch met het otleef-mes. Al-dan-niet kiemvrij gemaakt. Niet in de moederschoot en niet in de vele WZC’s die dan nog meestal naar een of andere ‘Sint’ worden genoemd..

    Men doet het zelfs de beesten niet aan.









    17-08-2020, 20:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CEO, DAT DE GME IS OVR ZELFS DE RODE DUIVELS ZULLEN ER MOETEN IN GELOVEN. ZIE KOMPANY. DIE HEEFT AL DE KANT AN COUCKE GEKOZEN.WE WANT COUCKE FOR PRESIDENT

    340 - MET DOORBRAAK, ZEGT PIETER BAUWENS, DE CEO, DAT DE GME IS OVR

    **

    *

    MAANDAG 17 AUGUSTUS 2020

    *

    HET IS GENOEG GEWEEST, TIJD VOOR VERKIEZINGEN

    **

    oto: ©Reporters / QUINET

     

    STANDPUNT - 15/08/2020 Pieter Bauwens - Leestijd 4 minuten

    -

    Verkiezingen. Gedaan met blufpoker. Het wordt hoog tijd voor verkiezingen.

    Na vijftien maanden draaide de carrousel van de regerings-vorming nog eens een rondje. Ook de ‘bubbel van vijf’ spat uiteen. Tijd om te beslissen nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Het mag gedaan zijn.

    Blufpoker

    Vroeger pokerden we wel eens. Een vriend van mij, Joris, speelde altijd alles of niets. Hij speelde alsof hij de beste kaarten had. Ook met niets in de handen. Dat heet blufpoker. In de Wetstraat spelen ze al vijftien maand blufpoker. Maar iedereen aan tafel weet dat niemand echt goede kaarten heeft. Tegen beter weten in blijft iedereen het spel hard spelen… Om toch te proberen de andere te overbluffen.

    -

    Bijna vijftien maanden na de verkiezingen van 26 mei 2019 is de vraag nog altijd wie met wie een regering kan en wil vormen. En vooral, wat die regering zou moeten doen. De analyses zijn grotendeels gelijk. De remedies verschillen. En er is nog een ‘klein verschil’, ondertussen hebben we er een gezondheids- en economische crisis bovenop gekregen. De grootste sinds de Tweede Wereldoorlog zelfs.

    Beu

    Ik weet niet hoe dat met u zit, maar ik ben dat hele gedoe grondig beu. Het gespin rond ‘de bubbel van vijf’ die blijkt een zeepbel te zijn. N-VA en PS zouden een akkoord hebben, maar de cdH-voorzitter liet eerder deze week fijntjes weten nog niets concreet te hebben onderhandeld. Ecolo/Groen wees het akkoord tussen N-VA en PS af. En de twee liberale partijen willen enkel onderhandelen als er voor hen tezamen gekozen wordt en ze niet worden uitgespeeld tegen de groenen.

    -

    De Wever en Magnette zouden het in grote mate eens zijn over een akkoord, moesten hun ‘bubbel van vijf’ te vriend houden én – in hun zoektocht naar een meerderheid – onderhandelen met een zesde partner, die dan nog eens een overbodige zevende meebrengt. Maar onderhandelings-ruimte was er niet, zeggen die anderen. Ze moesten het akkoord tussen N-VA en PS slikken.

    -

    En opnieuw Vivaldi

    Het koninklijke duo probeerde de groenen en de liberalen tegen elkaar uit te spelen. Maar zo dreven ze die in elkaars armen. Groen en blauw lanceerden een gezamenlijke pers-mededeling die de Vivaldi-piste opnieuw open lijkt te maken. Waarop De Wever en Magnette lieten weten dat ze hun opdracht teruggeven aan de koning.

    -

    Was die Vivaldi-coalitie niet van de baan toen Egbert Lachaert voorzitter van Open Vld werd?

    Ondertussen kan je her en der lezen dat groen en blauw niet op een eventuele vraag van de koning om de onderhandelingen te leiden zouden ingaan. Omdat de verschillen tussen beiden te groot zijn. Was die Vivald-coalitie niet van de baan toen Egbert Lachaert voorzitter van Open Vld werd?

    Meer van hetzelfde

    Met andere woorden: de poging van De Wever en Magnette is vergelijkbaar met die van de Drie Koningen net voor hen. Of met die van Paul Magnette en Conner Rousseau (sp.a), van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) of van Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a).

    -

    Nadat er initieel wat hoop is, eindigt het in een fiasco. Een akkoord tussen twee partijen is nog mogelijk, maar niet tussen alle. Of er duikt toch een alternatieve coalitie op, die ook niemand lijkt te willen. Dat is misschien fijn om volgen voor de liefhebber van de betere onderhandelings-spelen, maar ondertussen glijdt dit land steeds verder de dieperik in. Zelfs professionele Wetstraat-volgers worden er cynisch van. Bitter cynisch. Als ze dat niet al maanden zijn.

    -

    Uitgaansverbod

    Jammer genoeg kunnen we niet doen zoals de inwoners van Viterbo in 1271. Omdat het aanduiden van een nieuwe paus toen al 2 jaar duurde, werden de kardinalen opgesloten. De ruimte waar ze verbleven werd van de buitenwereld afgesloten, het dak werd verwijderd en de prinsen van de kerk werden op water en brood gezet.

    -

    Dat kunnen we met onze politici — helaas — niet doen. Misschien is een uitgaans-verbod voor politici tot er een regering is wel een idee. Tegenwoordig kan dat toch allemaal.

    -

    Nieuwe tijden

    26 mei 2019 is een verkiezing uit een andere tijd. Pre corona. Ondertussen is er veel veranderd. De politici komen maar niet tot een gedeelde toekomstvisie voor dit land. Dan wordt het tijd dat het volk spreekt. Tijd voor verkiezingen.

    -

    Niemand wordt beter van een wederzijdse gijzeling

    De partijen kunnen hun oplossingen voor de gezondheidscrisis, de economische crisis, het begrotings-probleem en het institutioneel kluwen voorleggen aan de kiezer. Die kan zich uitspreken. Waarna de koppen kunnen geteld worden. Ofwel geraken we er dan wel uit ofwel niet. En dan houden we er beter mee op. Wat onbestuurbaar is, is onbestuurbaar. Niemand wordt beter van een wederzijdse gijzeling.

    -

    Dus Sire – we gaan ervan uit dat u Doorbraak leest – trek die politici aan de oren, laat het parlement samenroepen en vraag hen vriendelijk (meer mag u niet) om de Kamer te ontbinden en verkiezingen uit te schrijven. Ook in tijden van corona krijgen we dat wel georganiseerd.

    Pieter Bauwens

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Mijn beste Heer iHoofdedacteur,

    Dat onze Sire Uw geëerd tijdschrift leest en het daarenboven zelfs begrijpt? Dat geloven zelfs de ganzen niet.

    Maar wat me danig stoort van Uwentwege? Dat is dat zelfs U het licht van de zon niet WILT zien. Teveel naar BDW gekuckt?

    Kunt U zich indenken dat de opeenvolgende peilingen, die zoals iedereen weet, verre van objectief zijn, ,iet door de Vlaamse kiezer niet zouden bevestigd worden?

    Ja, ‘k verstoan dadde. Ook bij Doorbraak komen zakelijke belangen op de voorgrond. Maar wart als steaks de dijken zijn doorbroken?

    ‘k Hee compassie met joen. Best ‘n nieuw RAM-gejeugen laten installeren. U, of ik, That’s the question.

        

     

     

     

    17-08-2020, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.339 - MET DOORBRAAK EVEN KEUVELEN OVER FOTDE FRAUDE WAAR ZOIDEN DE VRT EN DE VTMDAT ANDERS GELEERD HEBBGEN? EN TOCH DAAR EN TOEN KANTELDE DE GESCHIEDENIS

    339 - MET DOORBRAAK   EVEN KEUVELEN OVER FOTDE FRAUDE

    **

    *

    MAANDAG 17 AUGUSTUS 2020

    *

    GESCHIEDENIS - Berlijnse Muur

    **

    foto: ©Wikimedia Commons

    De sprong naar de vrijheid

    https://doorbraak.be/fotofraude/

    15/08/2020 Karl Drabbe - Leestijd 4 minuten

    -

    Er zijn zo van die foto’s die velen onder ons op het netvlies branden. De kinderen die het brandende Tràng Bàng ontvluchten in Zuid-Vietnam bijvoorbeeld (1972). Het Syrische jongetje Aylan dat in september 2015 aanspoelde op een Turks strand. Iconische foto’s, die een zekere kracht uitstralen. Iedereen kent ze. Niemand vergeet ze.

     

    Berlijnse Muur

    Vandaag 60 jaar geleden ontvluchtte Volkspolizist Hans Conrad Schumann het socialistische Oost-Duitsland door over de prikkeldraadversperringen te springen die drie dagen eerder op de grens van Oost- en West-Berlijn waren geplaatst. Hij vluchtte kort voor de daadwerkelijke bouw van de Berlijnse Muur op die plaats. Oost-Duitse soldaten en politieagenten hadden de grens in de voormalige Duitse hoofdstad afgegrendeld om een letterlijke leegloop naar het Westen te stoppen. De vlucht leverde een even iconische foto op van de toen negentienjarige freelance fotograaf Peter Leibing. De foto werd gemaakt in de Berlijnse wijk Weding.

    -

    zowat 2,6 miljoen mensen uit Oost-Duitsland en Oost-Europa gevlucht zijn naar het Westen

     

    Tussen 1949 en 1961 moeten zowat 2,6 miljoen mensen uit Oost-Duitsland en Oost-Europa gevlucht zijn naar het Westen. De steeds warmer wordende Koude Oorlog, de mislukkingen van de planeconomie in het Oosten, de verlokkingen van het rijke, vrije Westen, zorgden voor een economische en demografische leegloop. Socialistische leiders in het oosten zagen het met lede ogen aan en beslisten om het in twee verdeelde Berlijn een muur te bouwen om de leegloop een halt toe te roepen.

    -

    De sprong

    In de nacht van 12 op 13 augustus 1961 werd daarmee begonnen. Vanaf 1 uur ’s nachts lieten de Oost-Duitse instanties niemand meer door. De 45 km lange grens was gesloten, en bleef dat tot 9 november 1989. Al slaagden in al die jaren een 5000 mensen erin clandestien de grens over te steken. Tweehonderd van hen schoot er het leven bij in.

     

    Met een paar sprongen geraakte de negentienjarige Vopo-soldaat over de prikkeldraadversperring

    -

    Op 15 augustus, rond 16u00, waagde Hans Conrad Schumann het ook. Hij was opgesteld aan de grens met de toenmalige Franse sector (West-Berlijn was opgedeeld in een Franse, Britse en Amerikaanse sector). Hij was volgens de bronnen al de hele namiddag zenuwachtig. Kettingrokend wandelde hij telkens naar het prikkeldraad dat hij telkens wat platter drukte met zijn schoenen. Met een paar sprongen geraakte de negentienjarige Vopo-soldaat over de prikkeldraadversperring, terwijl zijn wapen weggooiend, een Russische MK-42. Net op dat moment drukte de fotograaf af. Wat een toeval!

     

    Op de foto zie je links vooraan ook een cameraman. Die heeft — geheel toevallig — het gebeuren, waarvan we de foto kennen, gefilmd. Dezelfde avond nog werd dat materiaal uitgezonden op de Sender Freies Berlin. Dat filmpje stond lang te kijk op Youtube, maar werd enige tijd terug ingetrokken op vraag van de fotograaf, die zijn auteursrechten geschonden zag. (Ook de reden waarom we de foto hier alleen maar kunnen afbeelden via de Tweet hierboven.) Daaruit blijkt dat de jonge soldaat een hele aanloop nam, daarin niet werd gestoord door zijn kameraden, over de prikkeldraad sprong en meteen werd opgepikt door westerse politieagenten die hem in een busje afvoerden. Gie van den Berghe noteert dat het politiebusje daar stond, met draaiende motor en met de achterdeur uitnodigend open. ‘Schumann holde voor zijn leven en sprong naar alle waarschijnlijkheid vliegensvlugg de combi in omdat hij vreesde dat er alsnog geschoten zou worden.’

    -

    Druk

    25 jaar na zijn sprong, verklaarde Schumann dat het een ingeving van het moment was. Hij vertelde in een interview dat hij nooit in een situatie wou geraken dat hij zou moeten schieten op mensen. Achteraf bleek dat hij de allereerste grenswachter was die de benen nam naar naar Westen. Daar verbleef hij een tijdje in een opvangkamp, werd verpleger in een asiel, erkend als politiek vluchteling, huwde en werkte in een Audi-fabriek.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    En de rest is Geschiedenis.

    Ik herinner me de nacht nog, een paar maand later, van de Val van de Muur. Iets na 22 uur kwam ik thuis en werd er hartelijk verwelkomd alleen door mijn Duitse Herdershond de als een wolvin het erf de hele dag had bewaakt. Nog even de TV en de zat er op. Laatste boterham. De dag was lang maar goed gewest. Klanten content, ik content en morgen ws ‘r weer vroeg dag. ‘De beesten doen’ – zoren dat alles en iedereen fris waterke had. En om 07 uur als eerste ‘den buro’ binnnstappen. Een beetje afgezaatgd, dat wel. Maar o zo spannend.

    En wa zien ik? De zo gehate Muur half afgebroken, pikhouwelen e, voorhamers alom, radeloos kijkende militairen, het geweer aan de scriuder. Scjijnwerpers. Nerveuze hedershonden die niet waten wat en hoe…. Horden huilende en tierende mennsen, mannen, vrouwen, kinderen; die over en door elkaar heen, naar het West vluchtten.

    Heb daar gebeid uren zitten naar kijken; soms tot tranen toe bewogen. Van alteratie dan maar ’n fls Santa Christina opgevist en santé gedaan tegen het scherm, tegen mezelf en tegen m’n hondje.

    Dat we dadde nog hadden mogen meemaken.

     

     

     

    17-08-2020, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.217 - bis HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJ DE UREN VOLGEN ELKAAR OP MMAR ’T TREKT ER VAN LANGS OMM MINDER OP. ZONDER DE GROOTSTE PARTIJ EBIJ ZOU ZELFS MARC COUCKE…..ZOI’TEM DURVEN???

    217 - bis HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJ

    *

    tweede service

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    MAANDAG 17 AUGUSTUS 2020

       MILJOEN BELGEN ZOEKEN GEEN WERK: DIK ZES KEER MEER INACTIEVEN DAN WERKZOEKENDEN

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200817_92695453?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

    De verhouding tussen werkzoekenden en inactieven – mensen in de ziekteverzekering, op brugpensioen en ‘leefloners’, bijvoorbeeld – zit in België in de categorie 25 tot 64 jaar behoorlijk scheef. Dat blijkt uit een vergelijking van de arbeidsmarkt in 20 Oeso-landen. In 2019 telde ons land bijna 216.000 werkzoekenden tegenover bijna 1,4 miljoen inactieven. Slechts vijf landen – en niet bepaald de meest voorbeeldige – tellen verhoudingsgewijs nóg meer inactieven.

       

    Op dit ‘Medium’ darde lezer zo welwillend is tot zich te nemen (!!!) werd van ‘Vaderland’ via de mond van een gewezen Eerste Minister naar ‘Apenland’ overgegaan, om de laatste tijd een versnelling lager te gaan, namelijk naar ‘Kloteland’. ‘Snertland’ zou beschaafder klinken naar dat zou de zaak teveel eer aandoen

    Maar nu dat puntje bij paaltje komt (zie hoger) zou dit alles eer, luidens wat hier te lande allemaal verloopt, beter gesproken worden dat alles naa ‘de cloten’ is geregeerd.

    -

    Neen, aan de burgers zelf ligt het niet. Wal aan hun burgerzin…. D.I. de zin om nog langer burger & onderdaan te zijn van zo’n achterlijk bordeel, de fut er heeft uitgehaald. Ge zoudt voor minder.

    -

    En het blijft maar aasnslepen, dat zich vastklampen aan de Macht.

    Ma    ar de moed niet verliezen. Op 17 September van dit jaar zit de ‘Volmacht Regering’ (hier steevast als de Piraten Regering benaderd) van Sofia Loren, er definitief op. Tenzij natuurlijk Sjieke Sjarel op de blote knieën het Pact van Marrakesh in de Verenigdfe Nazies wil herzien…

    Ha Ha Ha…

    -

    Niet vergeten: Radio Klara citeerde daarnet ’t Crevitske, het Torhoutse buiksprekers-poppeje. Exact geteld waren er dat geen 1 mio, maar 1.4 mio ‘leeg-hangers’.

    Allez, het scheelt maar nen slok op de borrel….

    Ongeveer ½ der ‘Nieuwkomers’?

    *-*-*-*-*

    En dan de rest van al dat goede nieuws…Dode vissen te Derderbelle en in Kluisbergen. De ‘social distance’ niet opgevolgd? Teveel verloeding lijk aan de Kust? Last van ‘jongeren’, Teveel onderwater-gelikzoekers?

    -

    Zeg, en wat zal dienen Trimp nog allemaal uitsteken in Amerika? Straks kookt het boeltje over, en kunnen de Democ Rats ernaar fluiten. Over and out, their American Dream.

    54° in VS!!!!! Hoogste ooit gemeten!!!!!

    -

    Vincent Kompany stopt het spel. Wordt trainer bij Marc Coucke.

    **

    *

    12 uur. Middernacht, het Uur der Sooken midden de dag. De twee ‘informatoren’’ konden, met 40 dagen dienst op de teller, na ’n goed kwartier weg van bij de Sire.

    NUTTTELOZE VERPLAATSINGEN? Daar staan zware boetes op. € 650.00 de man.

    -

    De Sire in zak, as en beraad & met zicht op nieuwe consultaties. Een uur nadien is het heke zootje de deur luitgewerkt. De Sire is gepresseeed en moe. Mattil moest om 14 uur bij de kapper zijn en die wilde ze niet doen wachten…

    Of is integendeel, het koppel om raad bij Marc Coucke? Om er zich van te vergewissen, of den TVG….

    En wetewa diene Koekevent antwoorde? ‘k En wetet nie. Nikke nook ne.

    -

    Of misschien doen zoals de Radio in Witt-Rusland, waar de kat ook al in d’horloge zit: allen nog klassieike muziek uitzenden.

    In afwachting dart de Poet ze ’n handje kom ttoesteken…..

    **

    ***

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    *

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het lachen zou ne mens d’erbij nog vergaan ook….

    Wetewa? Dan gaat den dienen nog maar even ontspannen met dat Luisterboek van 700 bladzijden, een van de 3 delen. Spannd voor ’t moment. René Descaeres en Cristina van Zweden, rond de jaren 1650… Veel indrukwekkender dan het hedendaags gedoe in en rond de Capitale.

     

     

     

     

    17-08-2020, 16:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.217 - HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJ HET WEER IS DUS OMGESLAGEN. MAAR MACRON TWITTERT AL BEHOORLIJK IN HET ARABIERS. GOED HÉ!!!! DAT BELET NIET DAT DE VLAMINGEN DAG NA DAG STILAAN DE REECGTMATIGE PLAATS INNEMEN DIE HEN HISTORISCH TOEKOMT.

    217 - HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJ

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    MAANDAG 17 AUGUSTUS 2020

    Gisteren om 18:02

    ***

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200816_95841517?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

       Hevig onweer leidt tot wateroverlast in hele provincie en vooral bij de Westhoekers.

    Over het hele land gingen zondag de hemelsluizen open. Vanaf 17 uur was de provincie Antwerpen aan de beurt. De regen viel op veel plaatsen in de provincie met bakken uit de lucht en ging gepaard met hevige rukwinden en harde donderslagen. De eerste berichten over schade en wateroverlast komen binnen.

    -*-*-*-*-

       In plaats van de Hemel op de twee blote knniën te danken voor dat ‘Hemelwater’ waarvoor tijdens de Pauselijke Staten in Lazio tpt 1870 de Italiaanse platttelands-bewoners niet alleen de Hemel moesen danken maar ook ervoor bertalen, gaat men nu aan her zagen…

    1870…. Dat ws zegge en tellen, 40 jaar na de Stomme van Porrtici. You se the picture?

    *-*-*-*--

    20h - GISTEREN

       @EmmanuelMacron - Président de la République française.

    Franceelysee.fr

    **

    *

    اتصلت برئيس السلطة الفلسطينية محمود عباس وعبرت له عن تصميمي على العمل للسلام في الشرق الأوسط. استئناف المفاوضات للوصول لحل عادل يحترم القانون الدولي يبقى الأولوية.

    ??????

    ??????

    ??????

    *-*-*-*--*-*

    **

    *

    LABO-FAMILIE BUNDELT KRACHTEN MET FRANSE MARKTLEIDER

    Vandaag om 05:00

    **

    ©AFP

    *

    De Vlaamse ondernemersfamilie De Raedt-Verheyden brengt haar klinische labo-groep CMA-Medina in het Franse Biogroup in. Samen met de oprichter van Biogroup krijgt ze de meerderheid in het nieuwe geheel. Het is een van de grootste Belgische deals dit jaar.

    De grootste privé-groepen voor klinische bloed-analyses in Frankrijk en België bundelen de krachten. CMA-Medina, de klinische labogroep in handen van Gino De Raedt en Frederica Verheyden, gaat samen met het Franse Biogroup. CMA-Medina, opgericht in 1978, zat tot nu toe volledig in handen van Straco, het investerings-vehikel van Gino De Raedt en Frederica Verheyden. De labogroep telt zo’n 800 werknemers en heeft 8 labo’s verspreid over Vlaanderen. Straco wordt door de geplande transactie een belangrijke minderheids aandeelhouder van de eengemaakte groep.

    Samen met Biogroup-oprichter Stéphane Eimer, een klinisch bioloog, zal de ondernemers-familie de meerderheid van de aandelen van Biogroup aanhouden. Ook het Canadese pensioen-fonds Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) zit sinds 2018 in het kapitaal van Biogroup en blijft aan boord.

    *-*-*--

       Zo ziet U maar. Het rommelt al een heel tijdeke in de sector. En, geloof me, niet alleen daar. Zegt de naam QUEBEC nog iets? Vlamingen in de wereld? De exodus van de hongerjaren van kort na 1830 gevolgd door de ellende van na WO II en de landsvlucht naar alle uithoeken van de weeld, en vooral aar Canada?

    Wie zei daar ooit weer dar ‘Stille voert doen’ nog altijd het beste was?

    **-*-*-*

    GVA Vanmorgen 09 uur

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200304_04875305?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

    Het coronavirus houdt ons nog steeds in zijn greep. Volg hier alle laatste ontwikkelingen op de voet.

    *-*-*

       Ja, we kunnen er niet naast kijken. Om al het andere minder goed nieuws te verdringen, dan maar de domme burger onledig gehouden door hem bang te maken….

    Onnozelaars toch. Duizenden betogers in Brussel om het einde te eisen van al die zever, en toch wordt er maar altijd voort verder gezeverd.

    Ja Ja, ergens in de maand September zal het Grote Mirakel gebeuren. Keep smiling en vergeet vooral niet Uw stroom op tijd en stond te betalen. Want In de Ville Lumière zit men bij EDF te ‘smekken’ met het water in de mond op de laatste druppel van onze welvaart en van ons bloed. Het Licht komt, tegen zware betaling, nog altijd uit Parijs.

    -

    In plaats daar van Macroni, dan maar vermicelli?

    *

     Terwijl de poltieke constructie die dit kloteland geworden is maar niet uit des kramakkelige steigers komt –zit er beters in de lucht? – wordt er dus dapper overgaan tot het wachten op Godot…..

    Rdio Klara 10uur.

    **

    *

    Vooral aandacht voor wat diene Trump nu weer uitsteekt. Doen laten gaan kiezen via de Post. En die heeft het al zo moeilmijk. Met al die elektronische post en zo.

    **

    Ich bin die Christel von der Post

     

    https://www.youtube.com/watch?v=DO2ru6fuBIc

    *

    Beste vrienden van Radio Klara, zeg ‘ns aan die paar zeurpieten bij jullie die dansen naar de pijpen van zij die straks aan de deur vliegen wegens het achterhouden van de waarheid,, dat ze liever luisteren naar wat hierboven staat….

    Een niet te missen link terwijl U verder luistert en lest

    **

    **

       Drie maanden na de carrière-switch: nog geen seconde spijt van vertrek uit horeca

    Met pijn in het hart maar wel overtuigd, zeiden drie Antwerpenaars begin mei al de horeca vaarwel om een heel andere sector in te slaan. Ze voelden toen al dat onze cafés, restaurants en evenementen nog lang gingen lijden onder het coronavirus. Vandaag hebben ze geen nano-seconde spijt van die overstap. “Als ik ’s middags mijn boterhammen eet, denk ik vaak bij mezelf: eigenlijk mag ik me gelukkig prijzen.

     

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    De ondragelijke zomerse warme dagen die aan onze kinderjaren (1945) deden denken, zijnj wer voorbij. Zelfs de laatste keer dar zoiets voorkwam, 1975 – waar de VRT maar niet kan over zwingen – duurden niet eens zo lang. - Het weer wordt dus stilaan weer normaal. Noch zomer, noch winter, maar alles zo tussendoor. Zo half-en-half.

    Zoals het hoort voor een land dat ook maar half-en-half meer is?

    -

    Maar, zo lang als dar de lepêl in de rijstpap staat, waarom zouden we daarom treuren, als er toch geleefd wodt tot +111 jaar?

     

    17-08-2020, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!