MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500491 - ZIJ KUNNEN HET LONKEN NIET LATEN, ZIJ LONKEN NAAR IEDERE MAN..

    .

    ZONDAG 13 MAART 2022

    *

    Liefde en Oorlog….

    Daar is, doorheen de eeuwen, meestal beurzensnijderij mee gemoeid

    *

    500491 - ZIJ KUNNEN HET LONKEN NIET LATEN, ZIJ LONKEN NAAR IEDERE MAN..

    *

    I N H O U D

    Natuurlijk heb ik het hier NIET over de Godinnen der Liefde, zoals die cynishce troubadour dat ooit – niet zonder bijbedoelingen? –stelde. Maar, sedert Kaïn en Abel, de eerste Mensenzonen, gaat heet hier over alle oorlogsvoerende partiojen ter wereld heen. Met de Poet is het ook dze keer niet anders, denkt vooral publiekelijk Joe Biden handenwrijvend.

    Of het al-dan-niet ook over dat andere Franse spreekwoord gaat CHERCHEEZ LA FEMME’ is mij niet bekend. Al moet het gezegd, voortgaande op de naar hier ontkomen ‘Vlcutelingen’, tja, hoe moet ik dat verwoord krijgen zonder sexistisch over te komen.

    Laat ik dan maar nogmaals de woorden van een of andere Franse Koningin, met haar Gemaal op bezoek in de Middeleeuwen in Brugghe-oltied-die-Scone….. Joekrainiës en wij, Vlamignen zijn ongeeveer van dezeldfde makeleij: vroom, werkzaam maar altiijd en overal, onderdrukt en uitgezogen door onze machtige maar o zo behulpzame buurlanden.…

    Sprak die Vorstin toendertijd tegen haar vorsteelijke bedgenoot, dat ze dacht hier de Koningin te zijn, maar dat ze rondom zich niet anders an Koninginnen zag….

    -

    God schept de dagen en de Poet schiet ze kapot. Als dat geen historische vergissing is, dan weet ik het ook niet meer. Wat zegt Madame Poetin oveer dir alles?

    Voor verdere details verwijs ik naar het Hoofdkwarttier van de Navo in Broeksalabad a/d Zenne.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    -2022

    POETINS SCHURKENSTAAT (2)

    *    

    In onze doorgaans linkse media maakt men zich vrolijk over het feit dat heel wat rechtse partijen en politici, niet alleen bij ons maar ook in het buitenland, vroeger vóór Poetin waren. Wel, ik was dat aanvankelijk ook. Na Jeltsin leek Poetin een verademing. Zelfs zijn oorlog in Tsjetsjenië veranderde daar weinig aan. Het leek ook maar een oorlog ‘ver van ons bed’ en dan nog tegen een regio met fanatieke moslims, zo werd het ons in elk geval verkocht. Dat de hoofdstad Grosny compleet was plat gebombardeerd, werd bij ons trouwens pas jaren later echt bekend.

     

    Bij mij had Poetin afgedaan door de manier waarop hij die andere meedogenloze dictator Assad ging helpen in Syrië. Dat die man de andere religies spaarde, was gewoon uit eigenbelang, omdat zijn sjiïetische Alawieten maar 12% van de bevolking uitmaakten terwijl meer dan 65% soennieten waren, die hij meer haatte dan wie dan ook. Door de andere religies te ontzien, kon Assad de oppositie tegen zijn regime wat beperken, maar ook niet meer dan dat. Poetins luchtmacht heeft in Syrië niets anders gedaan dan wat het in Tsjetsjenië en nu in Oekraïne gedaan heeft: alles grondig en zonder enig onderscheid plat gegooid en telkens alle schuld aan de tegenpartijen gegeven.

    Toen Poetins troepen later Georgië binnenvielen, liet hij zijn ware gelaat ook hier in Europa zien. Georgië raakte een vijfde van zijn grondgebied kwijt, de regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië en kreeg een bewind dat ondergeschikt werd aan Rusland. Toen de rest van de wereld daarop niet reageerde, waren de annexatie van de Krim en wat daarna nog kwam, daar logische gevolgen van, met als (voorlopig?) laatste hoogtepunt de inval in Oekraïne, met als plan ook daar een regio - de Donbas - af te pakken en de regering Zelensky te vervangen door een meer Russisch gezinde. Aan die ‘speciale operatie’, zoals hij zijn oorlog daar noemt, heeft hij zich echter flink misrekend. Eerst door de moedige weerstand van de Oekraïners zelf, dan door de solidariteit van het Westen met Zelensky en de hulp aan de Oekraïense vluchtelingen.

    I.pl.v. de binnenpretjes waarmee onze media nu rechtse partijen en politici met de vinger wijzen, zouden ze zich beter bezig houden met de PvdA en soortgenoten die de huidige wandaden van Poetin en Co nog wél proberen goed te praten. Wie zich vergist heeft en dat toegeeft moet op begrip kunnen rekenen. Wie volhardt in de boosheid niet.

    THINK TANKS LIAISON OFFICE IN BRUSSELS

    foto: ©Ukrainian

    **

    Steven Van Hecke: ‘Het klopt niet dat het Westen schuld treft in het huidige conflict door Rusland te provoceren’

    Rol van Centraal- en Oost-Europa is nu cruciaal

    Commentaar 11/03/2022

    -

    De oorlog in Oekraïne mag dan wel een militair conflict zijn tussen twee staten, de rol van de NAVO en de EU is hieruit niet weg te denken. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Steven Van Hecke, professor Europese politiek aan de KU Leuven, zijn analyse van de oorlog in Oekraïne.

    De rol van de NAVO en de EU

     

    Steeds meer mensen zijn van oordeel dat de NAVO en de EU de escalatie van het conflict in Oekraïne zelf gezocht hebben. Van Hecke begrijpt waar deze uitspraak vandaan komt. In de voorbije dagen en weken zagen we een enorme versnelling in de beslissingen van de NAVO en de EU. Tegelijk vond ook een koerswijziging plaats die velen doet duizelen. ‘Sinds de val van de Berlijnse muur waren we ervan overtuigd dat we door internationale handel en een multi-laterale instelling in een relatief veilige wereld leefden. Daaraan lijkt nu een abrupt einde te komen.’

    Het tempo van de beslissingen en de vergaande paradigma wissel zijn ongezien

    De Russische inval in Oekraïne heeft de interne cohesie in de EU en de NAVO wel bevorderd, benadrukt Van Hecke. ‘Niemand stelt de missie van de NAVO en de EU nog in vraag.’ De zaken die de afgelopen dagen gebeurd zijn, vormen een ‘game changer’. Vooral de toespraak van Oleg Scholz, de Duitse bondskanselier, vormde volgens Van Hecke een keerpunt. In zekere zin zijn we terug in een situatie zoals ten tijde van de Koude Oorlog beland, waarbij ook Duitsland volop militair investeert. Het tempo van de beslissingen en de vergaande paradigma-wissel zijn ongezien, zegt Van Hecke.

    Ongezien in de geschiedenis

     De inval van Rusland in Oekraïne is iets wat we niet meer hebben gezien sinds WOII op het Europese continent. Wat er nu gebeurt, is zelfs niet helemaal te vergelijken met de oorlog in Joegoslavië. Het gaat nu immers over één staat die een andere binnenvalt. Dit is vooral de oorlog van Vladimir Poetin zelf, benadrukt Van Hecke. ‘Oekraïne is duidelijk het slachtoffer. Daardoor is dit conflict heel helder.’ De afgelopen decennia ging het veel minder over conflicten tussen twee staten. Dat verklaart ook de enorme solidariteit voor de slachtoffers in Oekraïne. Meestal zijn wij in West-Europa het gewoon dat wij de toon zetten en dat het narratief van bij ons vertrekt. Nu zijn de rollen omgekeerd. Onze politici staan op achtervolgen. De klemtoon ligt veel meer op Centraal- en Oost-Europa. Daardoor moet er vooral rekening gehouden worden met hun standpunt om de huidige situatie te verklaren, zegt Van Hecke.

    Het narratief in Centraal- en Oost-Europa

     

    Het grote verschil met dertig jaar geleden is dat heel wat landen uit Centraal- en Oost-Europa nu deel uitmaken van de EU of de NAVO. Landen als Oekraïne zijn de periode onder het regime van de Sovjet-Unie niet vergeten. Zij zijn hier enorm door getraumatiseerd. Centraal- en Oost-Europa zijn gedurende de 20ste eeuw eerst bezet geweest door Nazi-Duitsland en daarna door de Sovjet-Unie. Ze voelden zich keer op keer in de steek gelaten door West-Europa. Bij iedere volksopstand in het oosten van Europa waarbij de bevolking een duidelijke roep had naar meer democratie, stond het westen erbij en keek ernaar, zegt Van Hecke.

     erst de EU en de NAVO verdiepen in plaats van uit te breiden

     

    Het is niet onlogisch dat landen in Centraal- en Oost-Europa zich oncomfortabel voelen in een neutrale rol tussen enerzijds een herenigd Duitsland en anderzijds Rusland. Net de twee landen waardoor ze getraumatiseerd zijn in de 20ste eeuw. ‘Het narratief van de landen in Oost-Europa in de jaren negentig was om hen zo snel mogelijk op te nemen in het kamp van het westen. Dat is in hun ogen veel te traag gebeurd.’ Dit in contrast met het narratief in het Westen. Dat wilde eerst de EU en de NAVO verdiepen in plaats van uit te breiden.

    Provocatie?

     Van Hecke is het niet eens met de analyse dat de EU en de NAVO schuld treffen aan de inval van Rusland in Oekraïne door Moskou te provoceren. Mocht deze theorie wel kloppen, dan zou die ook in twee richtingen moeten werken. ‘Eventuele provocatie van Rusland speelde ook geen enkele rol in de jaren negentig toen Centraal- en Oost-Europa wilden toetreden tot het westerse kamp.’ Verder is het ook moreel verwerpelijk dat we de stem van Oekraïne in dit conflict niet laten horen. Dat we terugkeren naar een situatie waarin de EU en Rusland onder elkaar gaan bepalen wat de toekomst is van Centraal- en Oost-Europa. ‘Net zoals Poetin de geschiedenis tracht te herschrijven moet het Westen zich ervoor hoeden de geschiedenis van de uitbreiding van de EU en de NAVO te herschrijven. Rani De Leeneer

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Andere middelen voor Moscou om de Oekraïne te doen voelen dar ze de kleinsten zijn?

    Moet er daar ‘n teekeningetje bij gemaakt worden? Of moet Kiëv ook ‘ns probereb om Moscou te bombaderen?

    Mensen, laat ons bij de feiten blijven. Moscou kan die kolonie,dat broedervolk, maar al te best gebruiken, dat weet elk Kerstekind. Maar als de Navo daar nu zo maar ineens ook brood in ziet….. Tja, dan is er ergens kak   aan de knikker. Als ze bij de Navo naar zichzelve achterom kijken zijn ze ziende blind en zien niets. ’t Zal dus aan de Poet liggen. Die als de Duivel, geheeld duisrer en vuil en geschikt om te lijden, zoals er ooit geboekstaafd stond in de Oude Mechelse Catechismus. Die moet dan maar eerst stoomwasserij in. Desnoods onder Hoge Druk…. Want Russishe kak is geen gewone kak die met ’n beetje Sunlight kan verwijderd worden. Vergeten misschien dat Moscou zeer recent, maar toch al bijna 100 jaar geleden haast de hele wereld door middel van hun Rode Vaan had kunnen domineren en dus tireniseren? Ook Washington DC en héél de EU….

    Van deze Oekraïnse (uitgelokte?) goesting om zoals Polen en Hongarije over te lopen naar het Westen: deze gelegenheid is de gedroomdee opportunititeit om iedere wapenfabrikant, zowel in de VS als bij FN in Herstal, niets anders dan dankbaar gebruik te maken.

    Alle verdere uitslag & verloop daarvan? Niets anders dan tientallen generaties aanslepende menselijke miserie, dood, verwoesting van een der vruchtbaarste gebieden ter weereld. Zonder dat er daar ter plaatse iets essentieels verandert…

    God schiep de Wereld in slechts 7 dagen. En deze oorlog zal straks wel ZEVEN WEKEN, d.i 49 keer langer,     duren…

    *

    Digithalys

    13-03-2022, 19:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500490 – DE TWEESPAIN DIT KLOTELAND WORDT STEEDS BTERDER INTERNATIINAAL UITGEDRAGEN

    .

    ZONDAG 13 MAART 2022

    *

    On ons gezamenlijk geheugen even op te frissen… Even er aan herinneren

    ***

    In de nacht van 15-16 Maart 1946: IJzertoren door welbekende ‘Onbekenden’ gedynamiteerd. Zie Blog 559

    *

    *

    500490 – DE TWEESPAIN DIT KLOTELAND WORDT STEEDS BTERDER INTERNATIINAAL UITGEDRAGEN

    *

    I N H O U D

    Wie vertegewoordigt hier in dit Kloteland eigenlijk de ‘Deelstaat’ Vlaanden de Wet? Is het een Fedraale Tsjeefse Turkse (gewezen?) gelukzoeker die het als Tsjeef op een of andere manier tot Minister geschopt heeft, of de eigen door Het Volk gekozen Overehid? Laat dat nu Jan Achterhesp zijn of de kogelronde Blauwe Gescelpte van pretentie stikkende Manenmusser zijn die een zeer lucratieve oppoirtuniuteit zien om in de volksgunst te komen of te blijen.

    En zo zien we maar hoe menselijk lijden toch wel weer opbrengtbij het ras der Profiterurs. Al heeft, wat we getoond worden op TV, heeft eigelijk meer met voyeurisme te zien, dan met Chrstelijke Naastenliefde.

    Opvang van uitgeputte en verhonerde oorlogsvluchtelingen die er duizenden klipmeters hebben opzitten. Meestam te voet of gammele voertuigen. …. Meestal jonge moeders met een klad kinderen achter zich aan.Of sukkelachtigeafgeleefdde oidjes. Menselijkheid of burgerplicht, of een potieke opportuniteit voor grijpgrage kanshebbers?

    Wiens taak is dat nu euigenlijk? Missschien die van de Kerk? Maar die is totaal opgedoekt en vervangen door Rooie (of terzake neutrele?) zakkenvillers. Zeg maar da’k het ook nie en wete, maar veel zwarte soutanes of nonnenkapjes zijn er niet te zien.

    De Barmharige Samaritaan vergvangen door de Barmharige Erdogan?…

    E ja, al die ‘Staatshervormingen’.. De hoeveeste in de rij was de laatste? Is alles dus maar zwans en beeldvorming, over ‘Zelfbestuur’ en zo, en is het Heizelpalei als opvangthuis voor Echte vluchtelingen in feite niets anders dan een Leugen Paleis?

    De (Federale?) opvangtehuizen voor AZINZOEKERS zitten STJOKVOL en nu blijken Joekrainërs niet eens geluukzokers als de andersgelovigen te zijn, maar VLCUTELINGEN….

    Waarbij de kleiur van hun onderbroek waarschinlik beepalend is.

    Kortom: andere onderhorigen = andere Meesters?

    Wie hier, overdekt met dodelijke wonden arriveert, met stuk geschiten ledematen, die is… de klos.

    Veel geblaat maa weinig wol?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    12-03-2022

    DICTATORSHIP UNITED

    .

    Het wordt steeds duidelijker dat Poetin, door Oekraïne binnen te vallen, een serieuze blunder heeft gemaakt. Zijn leger blijkt niet eens opgewassen tegen een kleinere, minder bewapende maar meer gemotiveerde tegenstander. Het heeft in Oekraïne heel wat materiaal en reeds enkele duizenden manschappen verloren. En dat alles op amper twee weken tijd.

    Net zoals destijds Stalin, is Poetin de eigen Russische middenklasse aan het liquideren. Die wijkt uit, nu niet meer naar New-York of ‘Londongrad’, maar naar het Turkse Istanbul en het Armeense Yerevan, altijd nog beter dan naar e.o.a. gulag natuurlijk. Stalin handelde nog volgens een soort ideologie, hoe verderfelijk ook. Poetin is een oorlog aan het verliezen die hijzelf gekozen heeft, waarbij hij een broedervolk uitmoordt en tegelijkertijd de eigen bevolking verarmt.

    Het feit dat er de laatste dagen in Oekraïne door het Russische leger steeds meer lukraak gebombardeerd wordt, is ook een bewijs van de zwakte van zijn landleger. Bombarderen met artillerie en vliegtuigen is moorden vanop afstand. Wie die bommen verstuurt ziet niet wat voor menselijk leed men aanricht.

    Ondertussen blijken de laatste twee dictators van Europa elkaar gesproken te hebben en beslist te hebben dat ook Wit-Rusland troepen over de grens naar Oekraïne zal sturen. Als dat klopt is dat een zoveelste bewijs dat Poetins infanteristen het alleen niet aankunnen. Speciaal detail van de samenkomst in het Kremlin: Lukashenko moest de vernedering van de lange ovale tafel niet ondergaan. Hij mocht aan een gewone tafel plaatsnemen

    OPVANG OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN GROTE UITDAGING. WIE NEEMT DE LEIDING?

    Federaal Staat Ssecretaris voror

    IMMIGRATIE

    Analyse 11/03/2022

    -

    Na de eerste enthousiaste verwelkomingen van Oekraïense oorlogs vluchtelingen daalt het besef in van wat er op ons afkomt. Federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie ????????????? Sammy Mahdi (CD&V)nam Europees het voortouw en pleitte voor de activering van de Tijdelijke Beschermings-richtlijn van 2001. Die volgde op het conflict in voormalig Joegoslavië. Toen werd de EU voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geconfronteerd met massale verplaatsingen van mensen als gevolg van een conflict in Europa. Het is de eerste maal dat de EU de richtlijn activeert.

    Geen federale crisis-fase

    En dat heeft zo zijn gevolgen. Oekraïners hoeven geen asiel procedure te doorlopen maar krijgen ogenblikkelijk bij aankomst verblijfsrecht met gelijke voordelen en bescherming zoals andere vreemdelingen die legaal op het grondgebied verblijven. Dat betekent toegang tot alle sociale voordelen, zoals leefloon, gezins bijstand en sociale huisvesting, maar ook toegang tot onderwijs en de arbeidsmarkt.

    Mahdi mag dan al pronken met zijn inspanningen voor de Oekraïense vluchtelingen, het resultaat is dat hij minder grip heeft op de procedures. Zijn departement wordt namelijk gepasseerd. De Oekraïners vallen net door die beschermings maatregel rechtstreeks onder de bevoegdheden van de deelstaten. Die zijn bevoegd voor de huisvesting, de arbeidsmarkt en het onderwijs. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) lieten al verstaan dat ze deze keer – in tegenstelling tot de aanpak van de corona crisis – niet van plan zijn de kaas van hun boterham te laten eten. Want Mahdi stelde al voor om een federale fase in te roepen om de eerste nood te lenigen, maar daar willen de deelstaten niet van weten. ‘De eerste twee, drie dagen is de ontvangst federaal, daarna is het het Vlaamse niveau dat de opvang doet’, liet Somers optekenen.

    Een database

    Ook voor de steden en gemeenten is er een belangrijke rol weggelegd. Die moeten in de eerste plaats zorgen voor onderkomen en lieten al weten dat ze de overrompeling maar moeilijk aankunnen. Mahdi wil hen ondersteunen, onder andere door een database te ontwikkelen waarin de aangekomen mensen kunnen worden geregistreerd. Op dit moment is er een centraal registratiepunt in de gebouwen van het oude Bordet ziekenhuis in Brussel.

    Naar tijdelijke opvangplaatsen wordt naarstig gezocht, onder andere via het alternatief #plekvrij. Dat tracht de opvang bij mensen thuis te coördineren. Maar Antwerps burgemeester Bart De Wever ziet daar geen oplossing in voor de uitdaging die op ons afkomt. Volgens hem is de opvang bij burgers thuis de wereld op z’n kop. De overheid mag die taak volgens hem niet doorschuiven naar de bevolking.

    Onduidelijk hoeveel plaats er nodig is

    Het is ondertussen niet duidelijk hoeveel vluchtelingen we mogen verwachten, al weten we wel dat er nu op twee weken tijd al twee miljoen mensen Oekraïne verlaten hebben. ‘Wij houden rekening met minstens 100.000 tot 200.000 vluchtelingen die naar België zouden komen’, stelt Jan Vanderhoeven, woordvoerder van Sammy Mahdi. ‘Dit is een eerste inschatting op basis van cijfers van de VN en UNHCR. Die gaan ervan uit dat er 4 tot 7 miljoen Oekraïners zullen vluchten voor de oorlog in hun land. Wanneer we die over de EU verdelen kan dat gebeuren op basis van de zogenaamde fair share van elke lidstaat. Dit is een Europese verdeelsleutel op basis van het Bruto Binnenlands Product en inwonersaantal. Voor België komt dat op een deel van 2,8%. Dat is uiteraard een voorzichtige inschatting. Het kan verder oplopen, afhankelijk van hoe het conflict in Oekraïne evolueert.’

    Oekraïners op de vlucht krijgen automatisch tijdelijke bescherming, waardoor zij niet beschouwd worden als asielzoekers

    De vraag is waar we die opvang capaciteit gaan vinden. De asielcentra zitten vol en er is al schaarste op de woningmarkt. Vanderhoeven verduidelijkt de problematiek en maakt enkele kanttekeningen. ‘Het is belangrijk om opvang capaciteit niet te verwarren met die in het reguliere netwerk voor asielzoekers van Fedasil. Oekraïners op de vlucht krijgen automatisch tijdelijke bescherming, waardoor zij niet beschouwd worden als asielzoekers en daar dus niet in terecht komen.’

    ‘In de huidige specifieke situatie zal de federale regering instaan voor de registratie van de Oekraïners. We zullen ook voorzien in de eerste crisis-opvang voor een beperkt aantal dagen. We vonden, samen met Stad Brussel, een oplossing om de registratie te centraliseren in het Heizelpaleis 8. Wat betreft de eerste crisis opvang onderzoekt de federale regering momenteel samen met het Nationaal Crisiscentrum verschillende pistes om het nodige aantal vierkante meters vrij te maken. De deelstaten hebben bevestigd dat zij zich ertoe verbinden met de gemeenten samen te werken om structurelere huisvesting te organiseren. Het is de bedoeling dat zij een vaste verblijfplaats mogelijk maken voor de Oekraïense vluchtelingen die naar ons land (zullen) komen.’

    Mahdi maakt goede beurt

    Door het inroepen van een federale crisis-fase maken de deelregeringen het zichzelf dus niet makkelijk. Daar komt bovenop dat er een stevig prijskaartje aan vasthangt. Wie dat gaat betalen, is niet duidelijk. Het zal er op aankomen om de opvang vlot te organiseren en de solidariteit bij de bevolking hoog te houden. Na de pesterijen tijdens de corona crisis, de torenhoge energie-kosten en de stijgende inflatie is het vertrouwen van de bevolking tot onder het nulpunt gedaald.

    Maar Mahdi scoort momenteel goede punten door kordaat op te treden. Al verwijten sommigen hem profileringsdrang. Aan nijd en jaloezie is in politieke middens vooralsnog geen gebrek.

    Winny Matheeussen

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Oost &     WEST: get zijn dus, haast 100 jaar na WO II, twee wzelden apart. Waarbij de redders van de wreld van toen, in die tussentijd ge*evaluerd zijn vna vbrde-sttichrers naar oolrogs-stokers.

    Net als in de criminliteit, moeten we ons dus de vraag stellen aan wie de misdaad ten goede komt…

    Ach, die Amerikaanse Deomc Rats toch. Hoe daarve die, hioe daarve die? Zouden die dan het soreekwoord niet kennen, dat als ywee honden vechten voro ’n been da er isa tijd een der is die er mee heen loopt?

    Wie dat later zal zijn zal in de Geschidenisboeken van onze kleinkinderen komen: Woestin-Allah de Verschri-kkelijke of Spleetoog-Marx die de wereld-economie beheerst.

    De einde van dit verhaal, als er tenminsten vooridien ’n einde komt aan ald at geweld in Het Oosten? Is voor het Boek der

    Euwigheid.

    *

    Digithalys

    13-03-2022, 15:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500489 – DE ‘OORLOG’ – IN FEITE DE BURGEROORLOG IN OEKRAÏNE - ZOU ONS, IN HET VOORDEEL VAN DE NAVO, NOG HEEL

    .

    VRIJDAG 11 MAART 2022

    *

    On ons gezamenlijk geheugen even op te frissen… Even er aan herinneren

    In de nacht van 15-16 Maart 1946: IJzertoren door welbekende ‘Onbekenden’ gedynamiteerd. Zie Blog 559

    *

    500489 – DE ‘OORLOG’ – IN FEITE DE BURGEROORLOG IN OEKRAÏNE - ZOU ONS, IN HET VOORDEEL VAN DE NAVO, NOG HEEL  WAT PARTEN KUNNEN SPELEN

    *

    *

    I N H O U D

    Ha! ’t Zijn toeren bij de boeren !!!!!

    Militaire ‘Deinstplicht’, de goede écht Vaderlandsche Rijkswacht, de discipline op straat: wie herinnert zich deze tijden nog? Het eerste werd reeds in de jaren stulletjes door de Tsjeven zo maar gewoon met één pennetrek –kostenbesparend? - afgescahft, terwijl de zich zo sympatheik mogelijk voor te doen, comediant Lewie van Leuven -

    voorheeen Ambtenaar bij Tante Pos - als Burgervader inmiddels opgevolgd door nen échten Turk – ja ja, de wereld staat niet stil en we moeten mee met de VOORIit-gang – die vervelende ‘Gens d’Armes’ zowel letterlijk als fguurlijk uit het straatbeeld wegveegd werden. Goed, hé! Zoals die altijd met z’n tweeën per fiets langs de kleinste binnewegetjes er op toekijkend dat we achter elkaar fietsten en niet NAST elkaar.

    Dat de statiesteieken over veekeersongevallen achteraf de pan zijn uigerezen, da’s toch niet de schuld van de Roien?

    En dan, als we Vriend Guvaal mogen geloven: voor wanner zijn die Gemengde Kazeernes, gevuld met 50/50 jonge frisse maagden en met van energie overlopende jonge venten?

    Ben ook, in mijn jonge jaren, soldaat geweest. O.a.daar in het Bronsgroene Eikenhout van Het Kamp van Beverloo (thans Wouter Beke-Stad) waar de uitgangsbuurt diue was van ‘Contreket?’ bij dat Mieke daar…. Ache, ze waren zo lief, Meneer…

    Het 6de en + 9de Gebod? Die zijn al geruime tijd gelijk gesteld let lulkoek. Maar in onze tijd was er toen nog De Biecht…

    Probleempje. Wat met de om de haversklap wisselende gender-veranderaars?

    O Dio mio: en wat ???? als er zich al eens in een of ander achterlijk gat ’n toevallig ‘accidentje’ zou voordoen? Wat dan? Krijgsraad? Verlate Seksuele ‘Voorlichting’ voor opgroeiehnde Jeugd?

    -

    Beneiwd over deze nieuwe enigszins verrassende Militaire Voormemens, naar de voorafgaandelijke mening van onz geliefde Brakelse Porno-Premier. Die is toch, naast zijn hoogst gewaardeerde gaven als Blauwe Orkest- leider en Meester in het versieren, de man met klasse?! Daar namelijk waar in de Lagere Regionen de nood het hoogst is

    **

    **

    Wait and see, zou Louis de Funès in La Grande Vadeoille voor de zoveelste keer zeggen… De soep wordt niet zo heet gegeten als ze op tafel komt.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    11-03-2022

    ONS BEWAPEND PENSIOENFONDS

    De oorlog in Oekraïne heeft aangetoond dat België schromelijk tekort schiet voor wat haar bijdrage tot de Nato betreft. Het budget voor Defensie zou 2 % van het Belgische Binnenlands Product (bbp) moeten bedragen en daaraan geraken zou dit land zo’n 5 miljard euro extra kunnen kosten. Het staat daarin niet alleen, maar vooral nadat Duitsland, waar nu ook groenen mee in de Bondsregering zitten, besloten heeft die 2% wél te halen, zal het vroeg of laat ook hier moeten gebeuren. Zo geraakt ons leger misschien eens af van het etiket dat ‘Het Belgisch leger weinig méér is dan een uitzonderlijk goed bewapend pensioenfonds’ (The Economist).

    ---

    Misschien zou dit wel eens de gelegenheid kunnen zijn om opnieuw de militaire dienstplicht in te voeren. Zweden, voorlopig nog geen lid van de Nato, maar wél een buurland van Rusland, heeft dat al gedaan. Daar is een soort dienstplicht van een half jaar ingevoerd voor zowel jongens als meisjes.

    Als dat bij ons zou gebeuren, zou men een soort Plan B hebben als er uitzonderlijke toestanden plaats vinden. Dat ontbreekt in dit land nadat men de militaire dienstplicht én de Rijkswacht had afgeschaft. Wat er daarna overbleef is nu inderdaad niet veel meer dan een goed bewapend pensioenfonds en daaraan zou men enige verandering kunnen brengen..

    Het herinvoeren van de dienstplicht, op welke manier ook, zou ook van pas kunnen komen bij de immigratie. Al wie bv de Belgische nationaliteit heeft zou moeten kunnen worden opgeroepen. Wie dat weigert, omdat hij/zij bv een dubbele nationaliteit heeft, zou zijn Belgische nationaliteit kwijt spelen. Wie jong is – tot een bepaalde leeftijd – een andere nationaliteit heeft en de Belgische wil krijgen, zou dan eerst moeten beloven zijn dienstplicht te zullen vervullen.

    Tenslotte zou het herinvoeren van de dienstplicht vele jongeren, die nu zomaar wat verloren lopen, wat discipline bijbrengen, wat in de huidige losgelopen maatschappij een pluspunt zou kunnen zijn.

    pRÉ-REVOLUTIONAIR SFEERTJE BEZORGT bOUCHEZ MEEL IN DE MOND

    In Wallonië

    foto: ©Facebook

    **

    Hoge brandstofprijzen dwingen……

    Waalse ‘Gele Hesjes’ hebben MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afgelopen weekend getrakteerd op een douche van bakbloem. Het lijkt grappig en anekdotisch, maar het revolutionaire elan in Franstalig België roert zich. Nu de brandstofprijzen stijgen en de economische recessie dreigt, zullen acties nog veel harder worden. Ook al presteert de Belgische economie nu officieel nog te goed om aanspraak te maken op extra Europees manna.

     

    Georges-Louis Bouchez had afgelopen zondag in de Waalse hoofdstad Namen een brunch georganiseerd voor zijn partijmandatarissen. De ‘Gilets Jaunes’, afdeling Namen, waren daar op voorhand goed van op de hoogte. Zij stonden Bouchez met een luidruchtige delegatie op de wachten. Op hun facebookpagina lees je: ‘Vannacht heeft een dakloze man buiten moeten slapen, voor de nachtopvang. En wat doet de bourgeoisie intussen? Ze houdt brunches. Daarom laten de gele hesjes graag zien wat ze van die bourgeoisie en haar meest zielige verdediger Georges Louis Bouchez, vinden. Geen oorlog tussen volkeren, geen vrede tussen de klassen!’

    De Gele Hesjes letterlijk

     

    ‘We hebben ons geëngageerd om de brunch van de MR feestelijk te verstoren. Inderdaad, als de PS de linkerzijde van het Kapitaal vertegenwoordigt, dan blijft de MR immers de meest fervente verdediger van het kapitalisme in zijn huidige versie, het autoritaire neoliberalisme.’

     

    ‘Met onze feestelijke maar luidruchtige actie willen we de ongelijkheden en privileges aan de kaak stellen, waarin de bourgeoisie en haar aanhangers zich graag wentelen. Inderdaad, terwijl zij brunchen, vragen wij ons af hoe we de eindjes aan elkaar gaan knopen. We behoren misschien niet tot de meest precairen in de samenleving zoals mensen zonder papieren, maar we wten dat brunchen voor veel mensen geen optie is. Een maaltijd of twee overslaan is gebruikelijk geworden vanwege financiële beperkingen. Studenten moeten zich prostitueren, mensen worden gedwongen bij te klussen voor Uber, of moeten kiezen tussen eten of naar de dokter gaan. De voorbeelden zijn legio.

     

    We zijn in opstand gekomen door de ontstellende middelmatigheid van politici. We zijn geschokt door de ongebreidelde armoede in een land waar jaarlijks voor miljarden aan belastingontduiking plaatsvindt. Op een dag hebben we niets anders te eten dan de rijken zelf. Laatste waarschuwing voor de revolutie!’

    Bouchez verdedigt zich (of probeert dat)

     

    Op het filmpjedat de Gele hesjes van het bak-bloem-incident maakten (link van nieuwswebsite LN24, facebookpagina van de Gele Hesjes hier), zien we dat Bouchez zich eerst verstaanbaar wil maken. Hij probeert te antwoorden en het debat aan te gaan. Hij blijft kalm. Uiteindelijk krijgt hij ook de megafoon van de Gele Hesjes overhandigd, zodat hij denkt dat hij eindelijk zijn punt gaat maken. Net wanneer hij het debat lijkt te starten, trakteert een Geel Hesje hem echter op een portie bak-bloem.

     

    Nadien blijft Bouchez nog altijd kalm en probeert hij tevergeefs opnieuw te debatteren. Maar het valt duidelijk op dat zijn antwoorden de Gele Hesjes niet interesseren. Bouchez merkt op dat hijzelf van bescheiden komaf is, en sommige eisen begrijpt. Hij probeert ook uit te leggen waarom volgens hem het socialisme mensen arm houdt. Maar het mag niet baten. Op het einde van het filmpje weerklinkt de essentie van de Gele Hesjes hun boodschap: ‘Jullie verraden ons toch wanneer jullie zijn verkozen. Wij willen afdwingbare mandaten geven aan verkozenen, zodat ze uitvoeren wat wij willen.’ Een jonge vrouw zegt aan Bouchez nog: ‘Wij willen leven, niet meer ondergaan.’

    Brandstof depot bezet

    Een dag eerder bezette de onbekende actiegroep Action Citoyenne contre les mesures Gouvernementales, een brandstof depot van Total in het Waalse Feluy, tussen Nijvel en La Louvière. Uit het niets daagden honderden mensen op om aan elke tankwagen-chauffeur die vertrok gedurende vijf minuten uitleg te geven over hoe de brandstofprijzen er voor gewone mensen inhakken. In hun eigen woorden:

    ‘We stellen vast dat er een dubbele belasting bestaat op aardolie producten: btw van 21%, en de accijnzen die worden toegevoegd. Vandaag kost een liter diesel 2,28 euro, terwijl een vat ruwe olie evenveel kost als in 2008, toen een liter diesel 1,2 euro kostte aan de pomp.’

    De demonstranten vragen de verlaging van de btw op brandstof van 21% naar 6%: ‘Als dat niet gebeurt, zullen we er nog meer protesten volgen.’

    Ironisch genoeg riep Georges-Louis Bouchez eveneens afgelopen weekend zijn regering via twitter op om de brandstofprijzen te doen dalen. Paul Magnette volgde pas op dinsdag met een tweet over dit thema.

    Di Rupo vergewestelijkt

    Wat doen de socialisten van de PS? In een weekend artikel in La Libre Belgique geeft Waals minister-president Elio Di Rupo te kennen dat Wallonië minder Europees herstelgeld zal krijgen dan aanvankelijk gedacht. Er was afgesproken dat Wallonië van Europa iets minder dan 1,5 miljard euro zou krijgen voor de economische heropbouw na de Covid-crisis. Maar dat bedrag valt 350 miljoen euro lager uit. Reden? België presteerde totnogtoe economisch beter dan verwacht. En omdat België beter presteert, en België tenslotte van de EU het geld krijgt om het te herverdelen onder de deelstaten, krijgen de deelstaten ook minder.

    Di Rupo antwoordt in La Libre: ‘De Europese logica om alleen rekening te houden met het Belgische Bruto Binnenlands Product per hoofd van de bevolking, kan maken dat Wallonië lijdt onder de vermindering van de Belgische budgettaire envelop. Terwijl de Waalse economie in grotere mate getroffen is dan de economie van de andere Belgische gewesten.’

    Christophe Degreef

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Zou het kunnen, dat de Révolution Wallonne effectief echt begonnen is? Dat La Belgique de Papa niet door Vlaamse Extremisten die het Cordon Sanitaire onder de voet gelopen hebben, om zeep zou geholpen worden, maar door de Gele Jasjes van de PTB?

    Zou wel de comble zijn!!! Maar alla, Hoop doet leven.

     In het Noorden des Lands – bij ons dus - ’n andere en ‘n betere Jan Achterhesp aan de knuppel, en de Leeuw kan weer klauwen.

    Echter: voorzichtighet iis en blijft geboden. Stel U voor dat die Walekoppen boven hun Gele Jasjes, nu nog eens beginnen ZWARTE kaproen te dragen…. Ze zouden op TV in het wereldnieuws komen als Zwart-Gele lleeuwen, dus Vlaamse revolutionairen. Met als gevolg een Tweede nog hartvochtiger Repressie dan na WO II. Met dze keer het dubbel aantal gefusilleerden wegens ‘Landverraad’ en ‘heulen met de vijand’alleen maar opdat ze vochten voor hun Vrijheid….

    Zou het daarom niet voorzichtiger zijn, maar ook oppotruner, vanwege Tom van Grieken, om samen met BDW, INTERNATIONAAL PATENT te nemen op de Vlaamse Kleuren? Ten einde alle misverstanden te voorkomen… .Broederlijk naast Blauw & Geel, ook Zwart & Geel: als gelijkwaardig en Christelijk broedervolk samen onderweg om os te bevrijden van Buitenlandse Dwingelandij. Einde zowel van de ijskoude Moscouse wurggreep, als van de wulpse Patijse zedenloosheid & leegmelkerij…

    Ach Moder! Was ik maar bij jou thuis gebleven….

    *

     Digithalys

    12-03-2022, 15:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500488 - NU DE DOOR DE NAVO UITTGELOKTE BURGEROOLROG IN OIOEKRAÏNE HAAST IS UITGEWOED, EVEN TERUGBLIKKEN OP HET VERLOOP IN RUSSIA NA DE USSR

    .

    DONDERDAG 10 MAART 2022

    *

    On ons gezamenlijk geheugen even op te frissen… Even er aan herinneren

    In de nacht van 15-16 Maart 1946: IJzertoren door welbekende ‘Onbekenden’ gedynamiteerd. Zie Blog 559

    *

    &

    500488 - NU DE DOOR DE NAVO UITTGELOKTE BURGEROOLROG IN OIOEKRAÏNE HAAST IS UITGEWOED, EVEN TERUGBLIKKEN OP HET VERLOOP IN RUSSIA NA DE USSR

    Tom Van Grieken

    @tomvangrieken

    Met dank aan de Croo en z’n regering die niets doen om de prijs naar beneden te krijgen. Ze laten onze mensen in de steek

    *

    Chris Janssens

    @chrisjanssensVB

    Van Marino Keulen (Open Vld) mag je geen vergelijking maken tussen echte oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne en gelukzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten. Nochtans zegt de liberale VVD (NL) daarover hetzelfde als het Vlaams Belang. Toen ik hem daarop wees, bleef het plots ijzig stil….

    I N H O U D

    Het o zo verfoeielijke Kremlin is na de rampzamigge doortoccht zowel voor Oost- als voor West - van de Heren Marx, Trotsky, Lenin, Stalin, Kroetchov en coorten, toenmalige baarlijke duivels en menseters, niet meer als vorheen. Gorbatsjov de laaste, was al en betere. Haast ’n heel goeie, toch volgens Minister Willy Claes (SP-A     ), voorheen gesjeesde want crimineel bevonden Hasseltse Grote Baas bij de ….. NAVO.

    Ooit aanschouwden mijn vrouw en ik in Moscou in zijn glazn schrijn, de gebalsemde kop van Lenin. Ben er nog altijd nie goe van. Zoveel geladen geweren der ‘Begeleiders’ op ons gericht daar….

    Maar OK, de man schijnt daar al ’n tijdeke weg te zijn. Bezoekers rruimte afgesloten, wegens verbouwing?

    Ben dus in de vertste verte gan Rissia aanbidder. Hoe zou ik? Ken die mensen niet eens en moet dus alleen voortgaan op ‘van horen zegeen’. En van horen zegen volgt dan ook van veel horen liegen…

    Dat is waarvan de Regeime- Media leven.. Vav de waargaeud naar hun hand zetten vanwege de hen toegestopte Overheids Subsidies.

    In ons aller collectieef geheugen is de ANGFST voor alles wat van daar komt, dus blijven woekeren. En dat zal wellicht, onder on-opgenmerkt gehouden Overheies Toezicht

    , behoezaam aangewakkeerd door oinze schrokkertige geldzuchtige kleur-politici, nog wel enkele jaren duren. Zo la,g Joe Biden aan zet blijft? Who knows!

    Maar het is en blijft een feit, dat ook daar, net als bij ons, de CVRIMINALITEIT geen grenzen kent. Ook bij ons lopen de vele, heel vele, de nu al veel te vele, gevangenissen overvol. Brugge, de Nieuwe ‘Nieuwe Wanderling’, telt 600 spik- spminterieuwe moederene cellen: er ‘verblijveh’n daar thans tegen de 900 ‘gedetineerden’. Ha ja, ’n beetje respect voor de medemens, hé. Vandaar de Staking der Cipiers. Onder leiding dan nog wel van de Linxe vakbond. Hoe daarve ze!

    No problem, is het antwoord van Quickie (Open VLD, voorheen Volks Unie onist) wij Tsjeven, zijn al druk bezig met in de meeste steden nieuwe ‘Detentie Huizen’ te bouwen, zodat we daar de overbevolking gemaklkelijk kunnen opvangen.

    Dit alles om maar te zeggen, dat het woord Goelag, sedert de Geschriften van Aleksandr Solzhenitsyn, ‘Voices from the Gulag’ eerder de exacte betekenis hebben gekregen van ‘werkkamp’ in plaats van ‘Strafkamp’ die erger waren dan Dachau en Buchenwald.

    Curieus anderzijds hoe weinig berichten er doorsijpelen hoe het dan in onze dagen wel aan toe gaat in Tuirkije onder Sultan Erdogan… Ach, diene Vlaamse trucker, die daar na een paar maand op tragische wijze de dood vond… wie spreekt daar nu nog over?

    Zijn ‘misdaad’? De verkeerde want niet in het Turks opgestelde vervoerdokcumenten.

    -

    Werk an de winkel voor de Weledele Heer Sammy Mahdi(CD & V) die onze voor Oeklraïnse vluchtelingen bestemde ‘Opvang Ctera’ volstopt met jonge Turkse gelikzoekers. Die heeft tcch zo te zien en te horen Turkse ‘Roots’?

    -

    Zich geen oren laten aannaaien!  Zei ik toch al een paar dagen geleden. En in de marge: wat vinden jullie van de NOS (Nederlandse Omroep Stichting)???? Het is ’n beetje wennen, ùaar qua objectiviteiot: om duimenen vingers van af te likken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    10-03-2022

    POETINS SCHURKENSTAAT

    Als men straks zijn gas en olie niet meer wil (zijn granen gaan hoofdzakelijk naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika) en zijn economie dreigt in te storten, lijkt Poetin ervan overtuigd dat hij, om het met de woorden van de Latijnse schrijver Tacitus te zeggen, “van iets een woestijn kan maken en het ‘vrede’ kan noemen”.

    Bovenstaande is niet van mij, maar van Ian McEwan, een Brits schrijver in The Gardian. Volgens hem kan Poetin pijnloos slachtpartijen en vernietigingen bevelen vanuit de akelige politiestaat die hij bestuurt. Verandert er niets in het Kremlin, dan moet het collectieve geweten van de internationale gemeenschap op zoek naar andere oplossingen, want het gevaar bestaat dat, als het conflict zich verspreidt, Poetin wel eens zou kunnen concluderen dat hij dan toch in oorlog is met de Nato.

    ---

    De meeste van ons zijn opgegroeid met de overtuiging dat het nazi-regime het ultieme kwaad was. De breed gedragen Baltische ervaring van WO II is echter, dat de Duitse bezetting die zij toen gekend hebben, bijna een verademing was in vergelijking met de grote brutaliteit en niets-ontziendheid van de Russische, ook lang na ‘ons’ einde van die oorlog’

    En dat is een statement van de Vlaming Luc van Doorslaer, hoogleraar aan de universiteit van Tartu in Estland.

    ---

    Zo hoort men het ook eens van iemand anders over het Rusland van Poetin, dat ik reeds langer omschrijf als een schurkenstaat. Denk maar aan wat er gebeurd is in Grosny, zoals ik reeds meldde, maar ook in het Syrische Aleppo en recentelijk nog in Idlib, waar ziekenhuizen, scholen en woonblokken werden plat gegooid, toen werd vastgesteld dat de grondtroepen er niets van bakten. Bij de Russische grondtroepen in Oekraïne bleek dat elk voertuig slechts voor 5 dagen rantsoen had meegekregen, de tijd die men waarschijnlijk dacht nodig te hebben om Oekraïne onder de voet te lopen. dat terwijl die oorlog nu al bijna aan zijn derde week toe is...

    *

    BREAKING NEWS

    Breaking: nieuw ziektebriefje voor Sihame El Kaouakibi plus faillissementje

    9 maart 2022 BV

    Korte update!

    Nieuws heet van de naald.

    Het reclamebureau Wanna-catch van El Kaouakibi is failliet verklaard. Met dat bureau ontfutselde ze o.m. geld van de Antwerpse politie.

    Bijkomend, El Kaouakibi diende opnieuw een ziektebriefje in zodat ze kan blijven profiteren van Uw zuur verdiend geld in het parlement.

    Als rolmodel voor de Open Vld schittert Sihame El Kaouakibi op alle mogelijke vlakken.

    Een doordeweekse Vlaamse ondernemer had al lang 10 jaar beroepsverbod aan de broek gesmeerd gekregen. Mevrouw El Katastroof profiteert maximaal van haar Koninklijke connecties.

    NEYSKENS EN ASSELMAN: ‘REPUBLIKEINEN ZELFVERZEKERD OVER DE OVERWINNING BIJ DE MID-TERMS’

    foto: ©CPA

    *

    De politieke bijeenkomst van conservatieve activisten en politici in de VS en de State of the Union van Biden zijn een duidelijke start van de mid-terms. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven David Neyskens en Roan Asselman hun analyse van de Amerikaanse politiek.

    Florida als bolwerk van de Republikeinen

    De Conservative Political Action Conference (CPAC), een jaarlijkse politieke bijeenkomst van conservatieve activisten en politici in de Verenigde Staten, vond dit jaar in Florida plaats. Doorgaans vinden deze bijeenkomsten in de buurt van Washington plaats. Florida is op dit moment het aantrekkingspunt van de VS, zegt Neyskens. ‘Florida heeft een lage werkloosheid en heeft veel troeven om mensen te lokken.’ Verder is het duidelijk dat de Republikeinen Florida in de broekzak hebben. Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, is bijzonder populair. Wie de Democraten ook afvaardigen in Florida, het is bijna onmogelijk om het op te nemen tegen

    **

    Republikein Ron DeSantis.

    Florida is een mooi voorbeeld van het uitsterven van ‘de swing states’, zegt Asselman. Rode staten worden steeds roder en blauwe staten worden steeds blauwer. Florida wordt steeds meer een bolwerk van de Republikeinen terwijl dit vroeger eerder een swing state was.

    Trump nog steeds nummer één

    DeSantis kan gezien worden als een kroonprins van Trump, zegt Asselman. Er gaan zelfs al stemmen op die stellen dat DeSantis Trump zou kunnen voorbijsteken op nationaal niveau. Neyskens vindt het nog te vroeg om hier al uitspraken over te doen en merkte hier nog niets van op CPAC. ‘De zaal zat bomvol voor de speech van Trump, bij DeSantis waren er veel mensen aanwezig maar toch nog minder dan bij Trump.’ Trump is op dit ogenblik nog steeds nummer één. Als Trump de nominatie voor de Presidentsverkiezingen wil zal hij die ook krijgen, benadrukt Asselman.

    In zijn speech tijdens CPAC beweerde Trump duidelijk dat Rusland Oekraïne nooit zou zijn binnengevallen onder zijn presidentschap. Vorige week verscheen er een interessant artikel in The New York Post waarin geciteerd werd uit een conversatie die Trump zou gehad hebben met Poetin. Trump zou Poetin duidelijk gemaakt hebben dat hij Moskou zou bombarderen indien Poetin de territoriale integriteit van Oekraïne schendt. Opmerkelijk is vooral dat 63% van de Amerikanen gelooft dat de inval in Oekraïne nooit zou zijn gebeurd onder Trump, zegt Neyskens. ‘Heel wat Amerikanen geloven dus dat de oorlog in Oekraïne het gevolg is van de zwakheid van Biden.’ Er is geen scenario waarin Biden en de Democraten hier positief uitkomen, zegt Asselman.

    Het 11-puntenplan van Rick Scott

    Het 11-puntenplan van Republikeins senator Rick Scott, een 31-pagina’s tellende blauwdruk over de toekomst van de VS zoals de basis van de Republikeinse partij voor ogen heeft, werd met de grond gelijk gemaakt door senaatsleider Mitch McConnell. Dat duidt op wat er echt gaande is bij de Republikeinen, zegt Neyskens. Rick Scott zijn programma is vooral gebasseerd op wat Trump zou doen terwijl het establishment binnen de Republikeinse partij vooral campagne wil voeren op het feit dat Biden de zaken slecht heeft aangepakt, zonder te benadrukken hoe de Republikeinen het dan anders zouden doen. ‘de mid-terms komen eraan en de Republikeinen verwachten een grote overwinning.’

    The State of the Union van Biden

    Biden opende zijn speech met de situatie in Oekraïne. Hij sprak duidelijk zijn steun uit voor de mensen in Oekraïne maar maakte ook duidelijk dat deze oorlog geen Afghanistan wordt en dat de VS dus geen troepen zal sturen. Dat maakt hem op dit punt wel populair maar daarna ging zijn speech bergaf, zegt Asselman. Wel haalde hij twee interessante punten aan, namelijk dat er meer moet geïnvesteerd worden in de Amerikaanse politie diensten en het belang van een soort van Amerikaans economisch protectionisme. ‘Vooral dat laatste wordt in Europa vaak vergeten.’

    56% van de Amerikanen vinden het beleid van Biden gefaald. Zijn State of the Union werd over het algemeen wel goed ontvangen waardoor hij zijn ‘approval rating’ toch iets heeft weten te verbeteren. Maar Biden zijn approval rating blijft slecht doordat hij weinig heeft om mee uit te pakken, zegt Neyskens. ‘De inflatie laat zich voelen in de VS, dat zal Biden moeten keren wanneer de Democraten het presidentschap willen behouden.’

    David Geens

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ach, die Antwerpse Open VLD-Sloerie toch, met haar Lesbisch golvend blond gelokt bijvoegselke, ergens in een iof ander Diep-Blauw vetbetaald Overheids Postje, Sihame El Kaouakibi dus. Van wie is die nu eigenliijk het Doetje? Van de Gentse advocaat die het ene proces na het andere verliest, Grote Baas Boven Baas & Hoogste Partij Voorzitter, Egbert-de-Leugenaar, of van de kogelronde Mechelse goed-bij-kas zittende Burgervader, die het jaar door Zomert, zowel ’s winters als des zomers als het regent. Om het even waar en hoe, als de paadjes maar diep; ja diep zijn. Want die weet alles van wippen en verspringen, is nu Open VLD, maar was in zijn opkomen koptrekker & gatkikker bij de ter zeile gegane Volks Unie van wijlen Hugo Schiltz, die ooit ergens teveld in het Vlaamse Hinterland als lijfspreuk bekend raakte met de uitroep ’Leve België’

    Van wie dat Schepsel daar inn de Koekestad het Doetje is? Zou het niet weten. En moest ik het weten ‘k zou’t nie an joen neuze hangen. Van wie dus? Van hem die de diktste heeft, zeker? De dikste portemonnee, bedoel ik.

    Olitiek een ideaal? M’n voeten, Gérard. Zeggen ze allemaal, tot ze aan de tepel hangen….

    Het wachten is dus op ofwel Godot, ofwel op de Niueuwe Generatie die er zit aan te komen. Toch in ieder geval, volgens de Peilingen….

    Moge de Hemel ons bijstaan. Anders kost de Diesel straks nog €10,00 ipv 1,00

    *

     

    Digithalys

    11-03-2022, 09:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500487 – DE AARDE DIE ROND DRAAIT? DA’S MAAR BIJ MANIER VAN SPREKEN, EERDER DRAAIT DIE VIERKANT

    WOENSDAG 9 MAART 2022

    De Schepping….

    In den Beginnen was er het Woord Gods…

    En Het Woord is Vlees geworden…

    *

    500487 – DE AARDE DIE ROND DRAAIT? DA’S MAAR BIJ MANIER VAN SPREKEN, EERDER DRAAIT DIE VIERKANT

    *

    I N H O U D

    De ware Geschiedenis van Het Mensdom is, jaar na jaar, eeuw na eeuw, sedert en dank zij de Verlichting (Volaire en zo), daarna gevolgd door de als door Satan in persoon bekokdtoofde Franse Revolutie (1789), verworden tot een Sprookje als Moerder de Gans uit GrootvadeaTijd. Ouderwetse brol à la Jos Gheysels (Agalev) alleen maar goed voor het Klein Gevaarlijk Afval.

    En als er toendertijd al iets goeds zat in het herbekijken van Het – door overlevering voorstlevend - Schappingsverhaal, dan heeft men moedwillig en met Voorbedachten Rade het kind met het badwater weg gegooid.

    Ons Voorvaderlik Christelijk Geloof…. Sag mir wo die Blumen sond. Wo sind sie geblieben?

    Crimineel misdadig dat er zelfs geen Herders meer zijn om de schaapjes te

    weiden. Erg. Zéér erg. Zelfs Zije Heiligjeid Paus

    Fancisus gaat yrhrnwoordig, bij manier van spreken, blootvoets op Bedevaart naar Mekka.. De Tien Geboden Gods? Het 6de en 9de Gebod, d’at wat tegenwootfig officieel – het kind moet toch ’n naam hebben - ‘Grens Overschrijdend Seksuieel Gedrag’ wordt gnoemd:  zelfs op de TV schtikt men daar van de statsitiekeken. Veel en veel te ‘overdreven: alleen al in West-Vlaanderen

    zijn er per jaar tot 800 klachten bij Het Parket.

    Ma wa wilde? De vis, immers, begint altijd eerst te stinken aan de kop. Vraag maar na in Oostende, op ’t Vistraptje, aan de eerste de beste visverkoper.

    Maar ons Crootje, de Prono Premier uit Brakel….. woorden wekken maar voorbeelden trekken… die doet maar voort. Immer rade aus!!!!! Zolas ’n echte Führer betaamt. ‘t Is van den trek immers dadde moe leven! Terwijl de half-wilde aangelokte en opgeforkte immigten van andersgelovige woestiijn-bo,len van venten op onze meisjes en vrouwen worden losgelaten als hongerige honden op een blatende kudde lammerren…

    Niet alleen Black Life matters, maar ALLE LIFE matter. Want zie, ik ben ’n cchte dierenvriend, die daar boenop degelijk opgeved in een Human-Chistelijk Bisschoppelijk College. Waar we zowaar jarenlang onze broek versleten op de harde houten banken, om ons in te werken in de Franse filosogische ‘Geleerdheid’ van o.a. Monteqquieu en ander adelijk volk. Ja, Ja, diene Lewie Capet, die men daar Loidewijk XVI hette, verloor er waarachtig het hoofd bij. En plein public, dan nog wel, op ’n soort verhoog, goed in ’t zicht van al dat Pletbs dat ’n lesje nodig had. Onder de guillotine, als onder een der genadigste manieren om iemand – zonder kromzwaard - de kop af te hakken. Is in ’n oogwenk voorbij: je voelt het haast niet. Een paar dagen vrodien was hem Martie-Antoinette, zijn Oostenrijkse Madame de Pompidou, hem op dzelfde wijze voorafgegaan.

    Emmauel Macron, moest die tegenin zijn eigen verwachtingen in, hetkozen worden, heeft dus nog ’n lange weg te gaan.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    09-03-2022

    DE KERNAFSTEL

    Met al die terechte heisa over de oorlog in Oekraïne en de miserie die ze met zich meebrengt, zou men nog vergeten dat ook bij ons het leven verder gaat. Zo moet eind volgende week een definitieve beslissing vallen over de kernuitstap en alles laat voorzien dat de Groenen hun zin niet zullen krijgen. Uitgerekend door die oorlog rijzen alle prijzen inzake energie de pan uit en zullen we er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat we energie beschikbaar blijven houden én dat die betaalbaar blijft.

    De groenen hebben zelfs de bedreiging, dat ze desnoods de paarsgroen+ regering zouden laten vallen, al moeten intrekken. Officieel laten ze ‘de deur op een kier’, maar in hun achterhoofd zullen ze er zich wel van bewust zijn dat ze er anders bij de daarop volgende verkiezingen niet meer bij te pas zouden komen. Net zoals dat al eens gebeurde na een eerste paarsgroen (onder Verhofstadt) en het Agalev van ‘secretaris’ Jos Gijsels zelfs uit het parlement verdween.

    Nieuw in de discussie is wel dat Engie bereid zou zijn er toch over te praten. Op zich zegt dat nog niets, maar er zouden al ‘aftastende contacten’ zijn met de regering van Crootje. Voor de Fransen is het een win-win situatie, zoals ik eerder al eens geschreven heb.

    Ondertussen heeft Bart De Wever er nog een schepje bovenop gedaan door te stellen dat men best álle bestaande kernreactoren nog een tijd verder laat draaien. Gezien de huidige politieke ontwikkelingen zou dat zelfs aanvaardbaar zijn - ook in Duitsland denkt men daar nu aan – en passen in het plan van Europese Timmerfrans om al tegen het einde van dit jaar de Russische gas invoer in Europa met 2/3 te verminderen. Dat betekent dat men er niet meer aan denken moet hier nog nieuwe gascentrales bij te bouwen en dat de kernuitstap wel eens een kernafstel zou kunnen worden.

     De PC’s daarin …. zijn dus blijkbar tegen ’n stootje bestand.

    Ach ja, beb aks kind altijd vragend opgekeken naar het bord dat omhoog hing in ’t atelier van onze buurman, timmerman. ‘Aan de werktuigen herkent men den stielman’…

    (Get) Digitalia

    HET FALEN VAN HET GROTE VERHAAL VAN ONZE MAATSCHAPPIJ

    08/03/2022 BOEKENTEAM

    Oorlog en totalitarisme. Het is een gruwelijke combinatie. Maar we zien het ook in het ‘gewone’ maatschappelijke leven: gezondheid wordt een staatszaak en politici dreigen met controles via drones of politie agenten aan de deur op Kerstavond. De censuur neemt toe met meer zelfcensuur als gevolg, het recht op privacy kalft af, de digitale ID neemt privé gegevens over en QR codes bepalen wie toegang krijgt tot publieke evenementen en wie niet. De greep van de overheid op het privéleven van de burger kent almaar een grotere impact.

    Toekomstbeeld

    Het door Hannah Arendt opgeroepen dystopische toekomstbeeld dat na de val van het nazisme en het stalinisme er een nieuw soort totalitarisme zou oprijzen, geleid door saaie bureaucraten en technocraten, tekent zich merkwaardig realistisch af aan de maatschappelijke horizon.

    In zijn knappe, didactisch opgebouwde en meermaals zwierig geschreven boek De psychologie van totalitarisme dialogeert klinisch psycholoog en hoogleraar van de UGent Mattias Desmet met Hannah Arendt.

     

    De klik om het totalitarisme psychologisch te ontleden en alarm te blazen werd dubbel gewichtig door covid-19 en zijn galopperende uitbreiding van richtlijnen, bevelen, codes, overheids getoeter, collaborerende media, experten die politici opzij schoven, massa psychose, schrijft onze medewerker Frans Crols in zijn recensie.

    Totalitarisme is geen toevalligheid

    Het is het logische gevolg van een waan, een geloof in de almacht van het menselijke verstand. Het is het symptoom bij uitstek van de Verlichting-straditie.

    Mattias Desmet: ‘De huidige angst en het psychisch onbehagen zijn een probleem op zich. Het laat zich niet herleiden tot angst voor een virus of om het even welk ander bedreigend object. Onze angst heeft als oorzaak het falen van het Grote Verhaal van onze maatschappij.’

    ‘Het Grote Verhaal van onze maatschappij is het verhaal van de mechanistische wetenschap, een verhaal waarin de mens wordt herleid tot een biologisch organisme. Een verhaal ook dat de psychologische, symbolische en ethische dimensie van het menselijk wezen totaal miskent en zo de menselijke verhoudingen onmogelijk maakt. Door het Grote Verhaal geraakt de mens geïsoleerd van zijn medemens en zijn natuur. Iets erin zorgt dat de mens niet langer trilt met de wereld rondom hem. Iets erin verandert het menselijk wezen in een ‘geatomiseerd’ subject.’

    Dit boek presenteert een glasheldere psychologische analyse van de historische opkomst van totalitarisme en het ermee verbonden fenomeen van massavorming. Het presenteert daarbij een bijwijlen genadeloze maatschappijkritische analyse van fenomenen als de woke cultuur, de Black Lives Matter-beweging en de angstcultuur die tot een hoogtepunt kwam tijdens de coronacrisis.

     

    De psychologie van totalitarisme is deze week ons belangwekkend Boek van de Week: we nemen de verzendkosten graag op ons!

     

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    **

     Met Rudy VRACKX in Die Joekrien in de hoofDDrol is het iedere keer om eribj te janken. Zodanig treiterig tegenover het Russische ‘Broedervolk‘ – ja toch, de USSR av weleer dat was toch z”n ding - komt die vent in beeld, dat we de miserie van al die vluchtelingen wel even terzijde moeten laten.

    Hoe doet ’m êt, hoe doet ‘m êt !!!! Al die miserie staat hel op het lijf geschreven. Kan hij er misschien niet zoonder?

    Mijn stem bij de Openbare Omroep zal er wel niet veel toe bijdragen, maar zou Urbanus van Anus geen betere verslaggever zijn? Die zou tenminste met ’n realistische blik op al die miserie, de mensen het moment zelf even kunnen doen vergeten…

    -

    Enne, o ja, bij de siësta deze middag lette ik voor het eerst op dat ding naast het ronde spaarzame plafondlicht op mijn kamer in dit Streuveliaanse WZC hier.

    En daar was meteen de isnratie van het ogenblik.

    Dat ding, was de overal (verplicht) aanwezige ‘Sprinkler’. Die pas in werking treedt als er BRAND is.

    Zoiets had op punt moeten kunnen gezet wordn om onze Beschaving ‘bij te wereken’, telkens het nodig was.

    1914-1918? SRINKLER

    1917 Karl Marx? SRINKLER

    1939-1940? SRINKLER

    24 Feb 2022: onrust in Die Joekrien? SRINKLER

    **

    Radio Klara 17 u…

    Hoe daarve ze!!!! ’n VB parlementaridie uitvoerig aan het wioord mag, ‘dat het schandalig is, dat de meeste ‘Opvang Tehuizen’ bestemd voor gevluchte vrouwen en kinderen uit Oekraïene, reeds OVERBEVBOLKT zijn door ‘gelukzoekers’ uitt het Oosten’…

    Of voelen ze zelfs bij de VRT rees de nattigheid van de komende veranderingen?

    Tot zover dit geschrifsel voor vandaag

    Tot de volgende keer….

    Digithalys

    10-03-2022, 10:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500486 – DE KUNST VAN HET BEDOTTEN IS VOORAFGAANFELIJK DE EIGEN GRBREKEN TE SIGNALEREN BIJ ZIJ DIE ZE WILLEN VERNIETIGEN

    .

    DINSDAG 8 MAART 2022

     

    INTERNATIONALE VROUWENDAG

    *

    500486 – DE KUNST VAN HET BEDOTTEN IS VOORAFGAANFELIJK DE EIGEN GRBREKEN TE SIGNALEREN BIJ ZIJ DIE ZE WILLEN VERNIETIGEN

     * 

    *

    I N H O U D

    Akkooord, in bovenstaa nde titel van dit nieuwe stukje gesschrijf van vandaag, zit een Oud-Griekse antieke afgoderij-uitdrukking verborgen. Maar eerst waren alm die(Goden’ al lang afgeschaft, en n u serdert enekle karen zelfs onze eigen vooraderlijke God Alùachtig.

    Die bestaat, bij de Geatie Gods, alleen nog in de TV-taal van den Donald daar ergens in De Nieuwe Wereld.

    En precies van dergelijke duivlese démarche in het verdommen, is Vriend Guvaal vandaag een der eerste slachtofferss.

    Who is next?

    Eerst de kleinste, want die zijn het gevaarlijkst. Want get zijn de Stemmen van het Volk.

    Johan Sanctorum (zie verder) daarentegen is, à

    prermier abord, geen spek voor hun bek. Veel te scherpen tanden voor tegenweer. Wat zeg ik? Tegenweer? Ik bedoelde veel eerder dat Poliitiek-Correct eerder met de daver zit voor ‘n levensechte tegeaanval. Met vbeel trompet- geschal, toeters en bellen, ja zelfs voorafgegaan door een symbolische bazooka-ag-fdreeiging. Waarbij die zekerlijk open en bkoot op mijn bijstand mag rekenen.

    Om te beginnen….Daar ergens in het Antwerpesse Hoerenkwartier of op het Broeksteelse Flagey Gracia Pleno…

    T.o.v. Vriend Guival ika ik alleen meer herhalen wat ondergetekebnde destijdds met de ons veel te vroeg ontvallen MRM (Marie-Rose Morel) van gedacgten wisseld: wat ons niet kapot krijgt, maakt ions alleen maar sterker.

    Vlaandeern de Leeuw!

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    07-03-2022

    MIJN PC WORDT OVERVALLEN !

    *

    Beste lezers,

    Zoals ik reeds meldde in mijn blog 'L'état, c"est moi' wordt de inbox van mijn PC sinds deze namiddag overvallen door honderden spams. Ik heb er al zo'n 600 van weggewerkt, maar het zou daarmee misschien niet ophouden. Mijn systeem beheerder is ervan op de hoogte, maar dat zal vandaag niet meer opgelost raken. Ik ga wel door met mijn blogs, indien mogelijk.

    'Strijden eeuwig, strijden leeuwig.

    Strijden, makkers, 't is ons lot.

    Strijdt het heden, strijdt 't verleden,

     Strijdt de toekomst,

    Rust bij God.'

    (Albrecht Roodenbach)

    Guido van Alphen

    Verlà, da’z waarvoor ik al lang vreesde. M.a.w. de verkiezingstijd 2024 is- p^ded mùeest vuile manier- ingzet. Typiscjh; niet zozeer va, Slinkx, maar erder van de ‘Cordoisten’ en dioe zitte, meestal à la Belge, vooraan in de kerk. Of moet ik eerder zeggen i de woke mos-keet waar de aloude Sacristie vervangen is door een up to date drugslabo?

    Maar gezien de bestriijding van cyber-crime - of course – nog in de kinederschoenen staat, zal vriend Guvaal dus even op zijn (vals?) gebit moeten bijten.

    Ondergeteknde dankt de Voorzieningheid om reedsgerume tijd zouets te hebben voorzien. Sabotae is van alle moeilijke tijden. Eerst wat zand in de raderen strooien en vervolge,ns overgaan to schrapping van alles wat Het Regeime niet bevalt. De laaste fase is dan altijd NACHT IND NEBEL….

     

    (Get) Digitalia

    ‘TOEN RUDI VRANCKX IN OEKRAÏNE OPDOOK, WIST IK: DIT GAAT LANG DUREN’

    foto: ©Wim De Smet

    *

    Van uw verslaggever NIET ter plaatse

    *

    Acta Sanctorum - 07/03/2022 Johan Sanctorum -

     

    Vandaag, maandag 7 maart, verdwijnen vrijwel alle Covid-maatregelen in ons land. Gedaan met de kop van Marc Van Ranst elke dag op alle zenders, het gezever over mondmaskers en de pasjes-maatschappij. Algemene euforie? Niet helemaal. De waarschijnlijkheid dat we een Russische raket op ons hoofd krijgen, groeit met de dag. Mijn mooie gemeente Overijse (waar, o ironie, de gemeentelijke blauw-gele vlag wappert, de Oekraïense kleuren dus)) ligt op een boogscheut van het NAVO-hoofdkwartier, de Europese wijk in Brussel, en de SWIFT-kantoren die Poetins rekeningen geblokkeerd hebben. Eerste- rangs doelwitten. Als het zover komt zullen jodium pillen hier helemaal niet meer nodig zijn.

    Tot zolang vergast ik u graag op ‘aangenaam nieuws’ in de marge. Waarbij het gegeven blijft fascineren dat de pandemie zo mooi afgelost wordt door de nieuwe oorlog in Europa ???????????????, als was het zo door een hogere macht geregisseerd. Van de ene ramp naar de andere. Heeft Poetin dan gewacht tot de pandemie voorbij was om vooraan in het wereldnieuws te komen? Alleszins weten we wel dat de Chinezen hem hebben gevraagd om de invasie tot na de Olympische Winterspelen uit te stellen. Timing is er dus wél mee gemoeid. En neem van me aan: er wordt nog veel meer bedisseld achter de schermen.

    Drop the dead donkey

    Laten we het wat breder bekijken. Hoe ontstaat nieuws? Omdat de kranten moeten gevuld geraken en Rudi Vranckx een job moet hebben. Wat is nieuws? Datgene wat bovenaan de stapel terecht komt, bij de headlines, de koppen, en het onderste verdringt van de actualiteit, volgens het ‘drop-the-dead-donkey’-principe

     

    (in het Engels heet dat gek genoeg ‘Drop the dead Belgian’).

      

    Kunnen we zonder nieuws? Neen, en de sociale media hebben die verslaving alleen maar doen toenemen. De wereld draait op elektronische snelheid, de waan van de dag bepaalt alles. Als adept van de Franse filosoof Jean Baudrillard (1929-2007), die stelde dat alles op deze aardkloot in toenemende mate gebeurt in functie van de media-industrie, durf ik te stellen dat de Oekraïne-crisis ons nu vandaag in beslag neemt omdat er een ‘gat’ was ontstaan aan het einde van de pandemie. Poetin heeft dat gat perfect opgevuld, allen daarheen.

    We zijn absoluut geen wereld meer gewoon zonder nieuws, het produceert als het ware zichzelf, we ademen het in en uit

    We zijn absoluut geen wereld meer gewoon zonder nieuws, het produceert als het ware zichzelf, we ademen het in en uit. Onvoorstelbaar dat de ankerman op TV ooit zou zeggen: ‘Sorry mensen, u hoeft vandaag niet te kijken, er is echt niets gebeurd dat de moeite waard is om op uw stoel te gaan zitten. Ga wat wandelen buiten of pak uw vrouw eens goed vast.’

     

    Er moét altijd iets gebeuren, anders ligt een hele industrie op apegapen. En meer: anders valt heel onze verslaving aan emotie, opwinding, angst en huiver ten prooi aan het ergst denkbare: de verveling, de onpeilbare leegte. Er zal dus altijd nieuws zijn, ook als er geen is, er ligt altijd wel iets ‘bovenaan’. Reden waarom de jaarlijkse komkommertijd zeer welkom is voor wie anders altijd de gedropte ezel is.

    Alternatieve feiten

    VRT NWS

    Deed media minister Benjamin Dalle een Poetinneke?

    De vraag is dan: wat zou er gebeurd zijn mocht president Poetin niet op het waanzinnige idee gekomen zijn om Oekraïne binnen te vallen? Mijn antwoord: dan zou Greta Thunberg met Joe Biden een reis door het Braziliaanse regenwoud gemaakt hebben, met in hun zog een perskaravaan van 50 kilometer lang, ongeveer de lengte dus van het Russische legerkonvooi op de weg naar Kiev. Ze zouden de wereld duidelijk maken dat binnen twintig jaar de menselijke beschaving zichzelf zal uitgeroeid hebben, als we niet dringend het gras in de tuin een halve meter hoog laten worden. Bijvoorbeeld.

    Een nieuwe golf van terreuraanslagen was ook een optie. Is het u trouwens niet opgevallen dat gedurende heel de coronacrisis, pakweg vanaf begin 2020, het moslim terrorisme nauwelijks nog in het nieuws kwam? Er was de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty op 16 oktober 2020, maar de grote acties bleven uit. Terwijl je zou denken dat met de val van het kalifaat de terreuractiviteit net zouden toenemen. Eén cijfer: in 2020 werden in totaal 449 arrestaties op verdenking van terroristische misdrijven gemeld bij Europol. Dat is nog niet de helft van het aantal in 2019 (1004). Hebben de heren terroristen een covid-pauze gehouden? In het besef dat ze toch amper het nieuws zouden halen? Ik stel gewoon de vraag.

    Je hebt dus het nieuws, de nieuwsmakers, de media en een mysterieus soort timing. Doorgaans een goed draaiend geheel, waarbij men nooit precies weet, wie wat veroorzaakt en waar ingrijpt

     

    De politici maken het nieuws, maar willen ook nog graag de berichtgeving controleren. Russia Today, Poetins propaganda zender, is een extreem geval van selectieve berichtgeving. Maar wat te denken van mediaminister Benjamin Dalle, die deze zender in Vlaanderen verbiedt ‘om ons voor desinformatie te behoeden’? Vladimir Dalle geeft ons niet de kans om zelf een mening te vormen, we worden onmiddellijk afgeschermd van ‘foute’ bronnen. Dat heeft een simpele naam: censuur.

    De valstrik van de sterreporter

    VRT NWS

    Rudi Vranckx in Mosul, Irak, 2017.

    In dat opzicht zijn ook ‘geëngageerde’ reporters te wantrouwen, waarvan Rudi Vranckx het prototype is. De goedhartige Rudi kiest altijd partij in een conflict. Ditmaal voor Oekraïne, uiteraard, zoals ondergetekende en U wellicht ook, maar evenmin gunt deze sterjournalist ons enige kans om een opinie te vormen aan de hand van een objectief verslag. We weten na vijf seconden wie de goede en de slechte is in de B-film van Vranckx. Alle feiten worden netjes geframed vanuit zijn eigen wereldbeeld.

    ‘Rusland geeft slachtoffers de schuld van hun eigen miserie, dit is kil cynisme’, laat Vranckx weten.

    Je kan niet tegelijk de petjes van verslaggever, commentator, analist, en daarbij nog moraal filosoof opzetten, al zeker niet in een oorlogsgebied

    laat ons weten vanuit Lviv. Dàt, beste Rudi, is een commentaar, een interpretatie, en misschien zelfs een pertinente analyse, maar voor echte verslaggeving op het terrein kijk ik dan toch liever naar het NOS-journaal. Je kan niet tegelijk de petjes van verslaggever, commentator, analist, en daarbij nog moraal filosoof opzetten, al zeker niet in een oorlogsgebied. Vranckx wil te veel zelf het beeld vullen en raakt daardoor betrokken partij. We herinneren ons het moment in 2017 dat Rudi muziekinstrumenten inzamelde voor de Iraakse stad Mosul. Dat werd breed uitgesmeerd op de VRT, terwijl, met alle respect, een journalist zich niet hoort sympathiek te maken met liefdadigheids acties.

    Het heeft een tijdje geduurd, maar onze vrees is bewaarheid geworden: de droge no-nonsense journalist Jan Balliauw mag beschikken. Rudi Vranckx is neergestreken in Oekraïne, en daarmee is dit conflict in een langdurige fase getreden, met een Syrische dynamiek, ideaal voor hem om als ‘expert’ op te treden en het nieuws met moraallessen te kruiden, pendelend tussen de hotspot en de studio.

     

    Veel vluchtelingen dus, veel ellende ginder, maar vooralsnog geen raketten op ons hoofd. Dat is wellicht dé reden waarom er nog niemand op die fatale rode knop heeft gedrukt: dan valt het beeld definitief uit en is er nooit nog nieuws, waarlijk een onverdraaglijke gedachte.

    Johan Sanctorum

    *

    Zo kennen we de Johan het best. Wright or wrong, richt on is the best en Sinterklaas doet de rest

     

    *   (Get) Digitalia)

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Hoe zegt U? Benieuwd of Vriend Guvaal… heu diens blog bedoel ik…..de morgen nog haalt? No doubt. Onkruid vergaat niet.

    Toch moet deze ervaring voor iedere ‘activist’, d.i. een medeburger van vlees en bloed die voor de eigen mening openlijk durft uit te komen, meteen gelden als een waarschuwing op leven en dood.

    Feind hört mit. Weten wij Oudekens, nog uit onze jeugdjaren.

    En zo te zien, in het licht van de toch nog zo ver verwijderde Verkiezingen van de Eeuw, zit de Nieuwe Repressie er aan te komen.

    Die vervloekte ‘Peilingen’ toch!!!!

    29+ & 25+…. Waar gaan ze naartoe, waar gaan ze naartoe?

    ‘Anders gaan Leven’ is al ‘Anders gaan sterven’ geworden, terwijl VOORUIT al maar door ACHTERUIT boert….

    Onder de 5%, miljarde-de-tonerre, Sloefje, da’s ONDER de kiesdrempel. Do uou knauw this? En blijf voortaan weg met je viendje uit de Openbare Troiletten! Right peoople btween the comrades are watching you 24/24

    -

    Terwijl ’t Crevitske, der Tjeven Sprookjesprinses, door de Boeren Opstand in Torhout,

    haar bloedeigen ‘Kiesplatform’ als ’n bedorven stinknede Tomate Crevite op de mestvaalt der Geschiedens dreigt terechrt te komen. Treurmars ‘Waar kunnen we nog betert zijn’ bij de bijztting in het nu verlaten Hoofdkwartier.

    Bliijft over Egbert-de-Leugenaar samen met het Brakelse geile vriendje van Hoige Komaf, dat als Porno Premier om het uur van onderbroek moet wisselen. Om niet weer ’n Nieuw Italiaans Liefje tegen de borst te stoten…

    -

    Wie blijft er dan nog over om voor te kiezen?

    ’n Goed verstaander heeft µaat ½ woordje ndig.

    Morgen zien we dan wel weer op de vertrouwde Sociale Media. Want de Regime Media zijn voor geen haar uit nen kletskop te vertrouwen.

    *

    *Digithalys





    08-03-2022, 21:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOOR – AL WORDT DE VERBETERING MET HET UUR MERKBAARDER

    .

    MAANDAG 7 MAART 2022

    *

         WERELDPPRMPG III ??????

              ZELFS GOOGLE ZET DE TOON OPDAT ‘DIE JOEKIREN’ LID ZOU WXORDEN VAN DE NA1VO

    500485 – EN ZO GAAT HET MAAR DOOR – AL WORDT DE VERBETERING MET HET UUR MERKBAARDER

    *

    I N H O U D

    God schept de dagen zoals Die trouwens al vele eeuwighden na elkaar doet, en wij, het MensDOM zoawzl als het direnRIJK op deze Aard-cloot, hebben daar alleen maar de gevolgen van te dragen.

    Als er al een probleem zou bestaan, dan is het wat voor soort ‘Nieuws’ er over ons zal uitgestroooid worden eenaal zowel dat ‘Chinees Griepke’ als de vrede in de Oosterse Buurlanden terug zal hersteld zijn. Zonder dat het persoonlijk in onze Gewesten ONZE kop kost.

    Dus zullen al onze Nieuwsmakerijen ebenals alle Melkerijen hoogstwaarschuhijnijk straks zonder inspiratie geraken. Geen Nieus = Goed Nieuws, dat brengt geen zaad in het bakje. Tenzij ze nog meer fake niews uit hunnen duim kunnen zuigen….

    Maar – om realistich te blijven - gezien het feit dat er zo schrikkelijk veel renderende arbeidsplaatsen niet opgevuld geraken, en er in de Regeime- Media dan toch maar over van alles en nog uit de nek gekletst wordt: zou het niet beter, en vooral veel efficiënter zijn dààr ’n paar tienduuizend C4-ën uit te delen, zodat die mensen in het produictieve arbeidscircuit terecht kunen?

    Eerste gevolg: ’n enorme papier besparing in de pulp-wereld, wat vooral ten goede zou komen aan onze groene leefomgeving. Einde duurbetaalde carrière Myriam Almacy, wat weeral ne ferme slok op de borrel in de Staatskas zal scheen.

    Tweede, misschienn nog belangrijker gevolg: de vrij gekomen infrastructuur, redaactie-lokalen en TV-studio’s zouden kunne vrij komen voor de opvang van vluchtelingen uit de Oostbloklanden. Staat gelijk aan mer ver-Christelijking en vlucht sauf qui peut van die vele ‘andersgelovige’ Turken of Maroc vechthanen.. Meestal jonge mannen, bij uitzondering vrouwen of kinderen. Veroceraars eb geeb vluchtelingen. Of zie ik dat verkeerd?

    Voor correct objectief NIEUWS kunnen we dan beter terecht bij de NOS van de Noorderburen. Wat, met terugblik op de Stelling van Perfesser Maddens, een deifiniteve stap is in de goede rcihtig der Hereninging der Beide Lage Nederlanden zou beteken.

    Hoe men het ook draait of keert: niets anders dan overal veebeteringen en dus terugdraaien van de uit-de-pan gerezen en al-maar-door-stijgende levensduurte.

    Leven op zn Hollands is inderdaad niet hetzelfde als leven als Vlaamse Paliterachtige levensgenieters die wij zijn….

    Maar ja, je kan nu eenaal niets alles willen: veel boter en toch ’n vette meid.

    -

    Ach, kregen we maar zo vlug mogelijk die NOOIT IN VRIJE VERKIEZINGEN VERKOZEN klote-Vivaldisten ondeer onze vmoerkleden, dan zouden we, desnoods met de steun van de opkomende PVDA, onszelf EINDELIJK beter kunnen besturen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

      

    Maandagh 07-03-2022

    De nieuwste vluchtelingen

    *

    En zo zitten we dan met een tweede vluchtelingenstroom in Europa. Die verschilt wel van de eerste uit 2015. De ontheemden komen niet van over zee. Het zijn meestal vrouwen en kinderen. De mannen tussen 18 en 60 mogen Oekraïne niet uit, want ze moeten het land helpen verdedigen tegen de Russische agressor (en ze doén dat ook). Dat laatste houdt ook in dat een belangrijk deel van de vluchtelingen in de buurlanden van Oekraïne zal blijven hangen, daar ze hopen zo snel mogelijk terug naar huis te kunnen gaan. Bij dat alles komt dan nog dat het gaat om Europeanen, ‘meinschn lik widre’, zouden ze in West-Vlaanderen zeggen. Blank en (orthodox)christelijk. Zelfs degenen die straks hier bij ons zouden blijven hangen, hebben doorgaans een vrij goede opleiding gehad en zouden we straks kunnen gebruiken voor allerlei technische beroepen, waar men nu om personeel smeekt.

    Het wordt natuurlijk wel bang afwachten wat het wordt met die oorlog tussen de twee ‘broedervolken’. Met een Poetin die duidelijk over zijn toeren is, weet men maar nooit. Persoonlijk hoop ik dat hij en zijn trawanten op e.o.a. manier zullen worden afgezet, want ook in Rusland zelf groeit de onrust en zijn er al overal tekorten. Er werd gisteren betoogd in liefst 50 Russische steden en de politie pakte al zo’n 10.000 mensen hardhandig op.

    Men raakt er zelfs amper nog aan de erg gedevalueerd roebel. De hoop is dat Kiev of een andere Oekraïense stad niet het lot ondergaat van Grosny, de hoofdstad van Tsjetsjenië, die rond de eeuwwisseling volledig werd plat gebombardeerd, zodanig zelfs dat de Russische ‘overwinnaars’ geen huis meer vonden om er hun hoofdkwartier in onder te brengen. En dat gebeurde toen ook door de pas verkozen Poetin als premier onder presidente Jeltsin. Zeven maand later won hij de presidentsverkiezingen. Een journaliste van de Russische krant Novaja Gazeta, Anna Politkovskaja, die erover rapporteerde, werd later in Moskou vermoord.

    Ach zo, met de vernietiging uit de jaren van zowat ‘rond-de- eeuwwisseling’ van de extremistiche islamitiche Tjetjeense hoofdstad Grosny, heeft de Poet dus niets te zien.

    Bedankt, beste vriend Guvaal, om hier even de puntjes op de I te hebben gezet. Zullen ze bij de Regime-

    Media niet graag lezen…..

    -

    En voor wat betreft de “afrekening’ van de Russische bevolking t.o.v. de Heer Vladimir Poetin, denk ik eerder aan diens zomaar ui het niets geciteerde ‘trawanten’ mochten die al bestaan en niet uitgekocht zijn door Joe Biden. Of is het beter te denken aan de uitdrukking ‘de Poet op het verkeerde been gezet’….

    O weet Guvaal meer dan die zegt?

    Ach, dat slechte karakter van mij toch!

    Al is het natuurlijk zo, dat alles afhangt van het verloop der lkijgsgeschiedenis daar tussen twee o zo Christelijke ‘broedervolkeren’ waarvan het ene, het grootste nog wel, tot in de diepste vezels nazindert van dat wat het ooit eens ten gronde richtte: het Bolsjevisme van de Joodse Karl Marx in hoogst eigen persoon.

    Neen, heel politiek-correct zal dat wel niet zijn, maar ik kan het niet laten even de beelden in herinnering te brengen van een of ander bezoek (er waren er meerdere!) van de Heer Vladimir Poetin aan Zijne Heiligheid Paus Fraciscuq I in het Vaticaan. Beëlzebub-Luiifer Sefie Stalinin zal zich op dat eigenste moment in zijn graf hebben liggen wentelen van onmacht & frustratie!

    Maar nu rerug over tot ‘Onze Dagen’….

    Quid de vroegtijdige dementie van onze Geliefde Hoog Gemijterde Bisschop Bonny (Antwerpen) die op de TV bij de herdenking van de Oekraïense oorlogsslachtoffers (meestal vrouwen en kinderen), effe vergat reclame te maken voor zijn eigen winkel? Toch nooit ne Prins der Roomse Kerk die overgelopen is naar de Tegenkerk van excentrieke Nieuwlichters? Bonneke, toch!

    En dat terwijl we beelden zagen van horden jonge Oekraïense mannen, die, voor ze moedig ten strijde trokken, de Biecht spraken onder de zegenende handen van hun eigen diepbedroefde Zieleherder….

    Einde intermezzo.

    Over naar de Actualiteit. Nu dat vervloekte Cowid 19 eindelijk is verworden tot een ‘gewoon griepke’ (Dà Dà, Brouckie!), en er aan het onmenselijk schieten wellicht straks ’n einde komt: dan zullen onze Regime- Media wel niet anders meer kunnen zeker, dan jammeren over ‘de slechte tijd’ en de duurte die ons letterlijk naar de kel grijpt?

    Ons aller Tinneke Vander Straten van Energie zettte ook al de toon: de

    kern-uitstap voorzien voor 18 dezer, moet noodgedwongen wel ’n stapke achteruit

    zetten. Want zonder kern-energie zullen de mensen wel verplicht zijn om terig van op zolder Grootv    aders petroleumlampen te gaan zoekrn om bij te lichten om TV te kunne kijken.

    Actualitiet II.

    Om nu al, meer dan één jaar voor de verkiezingen van 2024 te beginnen jammeren over ‘De Te leurgang van de Waterhoek’ zoals Stin Streuvels het zou verwoord hebben, over de Kleurpartijen die letterlijk dreigen kopje onder te gaan in de wassende vloed van het Nationalisme, is het nog veel te vroeg. Dus zullen onze Regime-Media maar verder doen zeker met het ‘bashen’ van de tegenstrevers. Door hen in de touwen van het IJzeren Gordijn van het Cordon Sanitaire te jagen…. SDtel U even voor: de kopstukken daaevan wxaren onlangs op kaviaar-tocht bij de Poet, tot de Vodka totp de bodfem leeg was.

    Hojan Diabolorum gaf gisteren daarvoor reeds de voorzet aan…. Nu nog de bal on Doel trappen, en de kernstop zit er op.

    Ja Ja, ’t Is van Uw vrienden dat ge ’t moet hebben..

     *

    (Get) Digitalia

     

    GWIJDE VAN DAMPIERRE (1226-1305)

    7 maart. Net binnen:

    Luc Pauwels

    -

    Elk jaar   In Tibet het Grote Gebedsfestival (Mönlam), in het Tibetaans boeddhisme gevierd van de 4de t/m de 11ste dag van de eerste maand van de Tibetaanse kalender bij ons dus van donderdag 24 februari t/m zondag 13 maart 2022.

    Het evenement werd in Tibet in 1409 opgezet door Tsongkhapa, de oprichter van de plaatselijke boeddhistische traditie. Het is het grootste religieuze festival voor pelgrims in Tibet waarbij monniken van onder andere de drie grootste kloosters (Drepung, Sera en Ganden) bij elkaar kwamen voor ontmoetingen en religieuze rituelen bij de Jokhangtempel in Lhasa. Een feestdag in Tibet.

    -

    1995   De Amerikaanse staat New York herintroduceert de doodstraf. Die was daar in 1963 afgeschaft. Het is de 38ste staat van de VS die daartoe overgaat.

    -

    1972   De Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuur Gemeenschap kiest Brussel als zijn vestigingsplaats. Dat betekende concreet dat alle plenaire vergaderingen van de Cultuurraad plaatsvonden in het halfrond van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en dat de Cultuurraad voor zijn commissie vergaderingen de commissie-zalen en de infrastructuur van de Kamer kon gebruiken.

    -

    1955   Overlijden in Borgerhout (Antwerpen) van Dr. Jan Laureys. Deze bedrijfsarts van de koolmijn in Winterslag treedt in de Eerste Wereldoorlog toe tot het activisme. In 1918 wordt hij gearresteerd. Na 13 maanden in voorarrest wordt hij in december 1919 vrijgesproken voor de rechtbank van Tongeren. Hij verhuist naar Antwerpen, waar hij actief is in het bestuur van de Frontpartij. Hij en zijn vrouw adopteren Fernand De Bruyker (1906-1964), zoon van professor Dr. Caesar De Bruyker, activist en vurig pleitbezorger van de vernederlandsing van de Gentse universiteit, die in 1924 was overleden, kort na zijn vrijlating uit de gevangenis. Dr. Laureys staat mee aan de wieg van Het Vlaamse Kruis waarvan hij van 1927 tot 1930 voorzitter wordt.

    Jan Laureys veroordeelt het economische systeem dat de samenleving volgens hem doet desintegreren en voorziet het einde van het kapitalisme. Iedere Vlaamsgezinde moest per definitie een tegenstander zijn van de bestaande inrichting van de maatschappij. Hij wordt een nationaal-revolutionair, in de zin van de Conservatieve Revolutie (Armin Mohler)

    In de Tweede Wereldoorlog stapte Laureys in de collaboratie als tandarts bij de Organisation Todt. Bij de bevrijding wijkt hij uit naar Duitsland. In 1947 werd hij door de Antwerpse krijgsraad tot een jaar gevangenis veroordeeld. Zijn zoon, Stefaan, die vrijwilliger was geweest in Finland en aan het Oostfront, werd ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.

    1937   De stichting van de Katholieke Vlaamse Volkspartij (KVV) wordt definitief goedgekeurd door de afgevaardigden der 17 Vlaamse arrondissementen. Hetzelfde gebeurt iets later aan Franstalige zijde. De Vlaamse en de Franstalige vleugel vormden samen het Blok der Katholieken, maar beschikten over een ruime autonomie.

    -

    1931  Overlijden in Davos (Zwitserland) van Theo van Doesburg (47), pseudoniem van Christian Kupper, Nederlandse kunstschilder, architect, schrijver en typograaf. Hij is in onze streken een van de belangrijkste vertegenwoordigers abstracte kunst in de 20ste eeuw. Oprichter en redacteur van tijdschrift De Stijl.

    vandaag

     ules Lemire (1853-1928)

    1928  Overlijden in Hazebroek (Frans-Vlaanderen) van Jules Lemire, Frans-Vlaams voorman, volksvertegenwoordiger van 1898 tot 1918 en burgemeester van Hazebroek van 1914 tot zijn dood. Lemire was een Vlaams en sociaal geëngageerd priester in de trant van priester Daens. Hij stond de scheiding van kerk en staat voor en maakte zich na de Eerste Wereldoorlog zeer verdienstelijk bij de wederopbouw, onder meer door de oprichting van een hypotheekbank, een ziekenhuis en de elektrificatie van Hazebroek.

    1924   De Vlaamse Kringen van Frans-Vlaanderen vergaderen op de Katsberg en besluiten zich te verenigen onder de naam Union des Cercles Flamands, later Vlaams Verbond van Frankrijk. Algemene secretaris wordt Jean-Marie Gantois.

    -

    1923   In het bezette Rijnland deporteren de geallieerden 1000 spoorwegarbeiders en hun families, samen meer dan 7000 personen, naar andere gebieden in Duitsland, omdat ze hebben geweigerd voor de Frans-Belgische spoorwegmaatschappij te werken.

    vandaag

    Carel Willink (1900-1983) en Sylvia Quiël (°1944)

    1900   Geboorte in Amsterdam van de kunstschilder Carel Willink. Ambachtelijke meester, schildert eerst abstract, maar ontwikkelt later een eigen magisch-realistische stijl vol vervreemding en een beklemmende suggestie van leegte. Willink zelf hield niet van de benaming ‘magisch realisme’, hij noemde het liever imaginair realisme: het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding. In zijn schilderijen combineert Willink technische perfectie, fotorealisme en een extreem gevoel voor detail met een dreigende, mysterieuze en onwerkelijke sfeer.

    Hij was vier keer getrouwd en overleed in 1983. Zijn laatste echtgenote was de kunstenares Sylvia Quiël. Zij stelt in 1999 de biografie Een eeuw Willink samen. Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag werd in Amsterdam aan de Ruysdaelkade een door Sylvia vervaardigd borstbeeld van Carel onthuld. Die plek heet sindsdien het Carel Willinkplantsoen.

    -

    1876   De Amerikaanse uitvinder Alexander Graham Bell krijgt patent op de telefoon. Drie dagen later slaagt Bell erin voor het eerst een telefoongesprekje te voeren met zijn assistent: ‘Watson, kom onmiddellijk, Ik heb je nodig’.

    De uitvinder van de eerste telefoon was echter niet Bell, maar de Italiaan Antonio Meucci (1808-1889). Het apparaat van Bell was waarschijnlijk gebaseerd op gestolen of gekochte aantekeningen van Meucci. Maar Bell slaagde erin het apparaat middels zijn bedrijf Bell Telephone Company tot een commercieel succes te maken.

     

    1875   Geboorte in Cibourne (Frans Baskenland) van de componist en pianist Maurice Ravel. Hij had een Baskische moeder, een Zwitserse vader en Franse nationaliteit. Bekende werken van hem zijn onder meer Boléro, Gaspard de la nuit, L’heure espagnole. Hij schreef een concerto voor de linkerhand, op vraag van een Oostenrijkse pianist die in de Eerste Wereldoorlog aan het front zijn rechterarm had verloren. Ravel overlijdt in 1937.

    vandaag

     Piet Mondriaan (1872-1944)

    1872   Geboorte in Amersfoort (Utrecht) van Piet Mondriaan, pionier van de abstracte schilderkunst en theosoof. Hij is vooral bekend om zijn schilderijen met lineaire en geometrische vormen en de kleuren rood-geel-blauw. Zijn geboortehuis in Amersfoort is nu het museum Mondriaanhuis. Hij overleed in 1944.

     

    1852   Overlijden in Heerenveen (Friesland) van Francijntje Martens de Boer (67), dienstmaagd en schrijfster van met name succesvolle kindergedichten. Tussen 1815 en 1825 publiceerde ze vier dichtbundels, waarvan drie voor de jeugd. Ze had zelf geen kinderen.

     

    1765   Geboortedag Franse chemicus en uitvinder Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833), in Chalon-sur-Saône. Fotografie-pionier. Hij wordt beschouwd als één van de uitvinders van de fotografie en hij vervaardigde de eerste houdbare fotografische beelden ter wereld. Zijn proces, dat hij ‘heliografie’ noemde (schrijven met de zon) vroeg een extreem lange belichtingstijd. Hij stierf in 1833, zonder dat zijn uitvindingen officieel waren erkend.

     

    1305   Gwijde van Dampierre, graaf van Vlaanderen, sterft in Compiègne na lange jaren in Franse gevangenschap te hebben doorgebracht.

     

    321   De Romeinse keizer Constantijn decreteert dat de Dies Solis (dag van de zon), de tegenwoordige zondag, de officiële rustdag is in het West-Romeinse Rijk.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En wa zoude zeggen moest de Poet nu e

    ineens per direct ZELF toetreden tot de Navo? Wie gaat hem en dat Grote Russcue Rijk dat beletten? Méér nog, gewoon democratisch dus daar vervolgensmeteen de NIMERO UNO van worden. Met als neven-effect dat Die Joekrien meteen ook Lid zou zijn..

    Voorwaar, voorwaar, ik zeg U: moest dat oot het geval zijn, dan is de Vrede op Aarde voor alle mensen van Gode Wil voor eeuwig en atlijd verzekerd.

    In deze hoop wil ik lefen en sterven.

    À la Vostra! Op de gezondheided van de nieuwe Deken. De Ouden was ook zo gene slechte.

    *

    Digithalys

    08-03-2022, 16:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500484 – NA DE VLAAMSE ONAFHANKELIJKHEID IN 2024 METEEN DE VLAXIT?

    .

    ZATERDAG 5 MAART 2022

    De Vacuum Bom

    *

    500484 – NA DE VLAAMSE ONAFHANKELIJKHEID

    IN 2024 METEEN DE VLAXIT?

    *

    VOORAGAANDELIJKE VEROORDELING VAN DIT ONS EIGEN

    RTEGIME VERDRUKKINGS-SYTEEM.

    In Rusland, dat land van diene smerige Poetin, vliegen tegenstanders die de mond durven openen in de nor. In BELGË, een vn de grootste voorsstrekkers van de grote en nooit groot genoege Europese Unie, draait men andere meningen, zoals die van het VB, gewoon achter een ‘cordon sanitaire’. Men sluit ze overal ut, broodrooft ze, worden ze uitgesloten door alle, maar dan ook alle Regime Media. En als ze, zoals Annemans, EU-Parlementslid, al eens bij hoge uitzonderingop TV mogen komen, dan is het om ze te couillonneren.

    Vraag: voor eenzelfde resultaat, nameiojk de andere mening het spreeken te beletten, gebruikt de Poet een veel eerrlijkr en dircter manier. Hier handelt men - zo l    ng het ng kan – liever achterbaks. À la Belge, dus…..

    I N H O U D

    Heen en weer geschud tussen wat er werkelijk omgaat in de wereld, dit Aardse Tranendal, en wat daarover allemalal door Jan en Alleman rond gestroooid wordt, dat of kiezen voor d eeigen onveranderlijke mening, met het nodige respect voor de mening van andere redelijke Schepselen Gos?

    Het zijn sterke benen die dit overleven. Om doorheen het bos nog elke boom te kunnnen onderscheiden. Wat nocjtnas helemaal niet zo moeilijk is.

    Eigen Vlaamse haard is goud waard, en daar kan zelfs de machtuste dictator der aarde niets aan veranderen.

    Vriend Guvaal maakt het ons gema  kkelijk, maar Johan Sanctorumdaarentegen, die doet zelfs de engelen in de hemel vecchten onder elkaar.

    Diabolorum ipv Sanctorum?

    Ach ja, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

    Vooral als de nood het hoogst is, is de redding nabij…

    En dan nog dit.

    Op het gezond verstand rekenen van BDW in verband met onze gezame,lijk,e Vlamase Toekomst staat gelijk met ’n pint bestellen in ’n Café Zonder Bier.

    Hoe het ànders zou moeten, is eerder ’n vraag die thuishoort in het Arabisch Sprookje van Duizend en Één Nacht. Uw eigenwaan immers is toch ieders standbeeld voor de Eeuwigheid?

    Ja, ik weet het. ’t Kan vriezen en “t kan dooien. Maar daar kan de Weerman niets aan doen. Den Tom zal dat wel uitvissen.

    Voor wat ondergetekende beteft is het samen uit en samen thuis. Wij zijn een veel te weelderig land om het aan kaalplukkers te blijven verkwanselen.

    Heb ik gelijk of heb ik gelijk?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     HET VLAAMSE CREDO

    *

    Ik kom even terug op de reactie van onze vriend Jean van gisteren. Zoals hij al zo dikwijls geschreven heeft, wordt het meer dan tijd dat er in dit land e.e.a. verandert en daarin heeft hij groot gelijk. Het probleem is dat het zal moeten gebeuren via de democratische weg en die is niet altijd even duidelijk.

    Wij Vlamingen worden in dit België al gediscrimineerd sinds het ontstaan van deze onstaat. Wij zijn zowat het enige volk ter wereld, dat als meerderheid in een democratische land het niet voor het zeggen heeft. Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 4 dezer (‘De Waalse relance’) hebben ze de tegenstanders de hele zaak grondwettelijk laten vergrendelen en lijken ze nog steeds niet zinnens aan die principes veel te veranderen.

    Toch is er een sprankeltje hoop. Mochten de Vlaamsnationale partijen bij de volgende regionale verkiezingen in het Vlaamse parlement de meerderheid halen – iets wat tot de mogelijkheden behoort – dan kan het Vlaams parlement Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaams parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde Vlamingen het enige wat telt.

    Het komt er dus op aan dat men in 2024 niet meer stemt voor de traditionele partijen die de oorzaak zijn van Vlaanderens machteloze meerderheid en zeker niet voor Groen of PvdA die zich nog als Belgische partijen uiten. Pas als dat zou gebeuren én als de heer Bart De Wever tegen die tijd zijn veto tegen het VB opheft, zal Vlaanderen een eerste definitieve stap kunnen zetten naar zelfbestuur en/of onafhankelijkheid. Mocht De Wever dat niét doen, dan zal hij – nota bene: als historicus - zijn afspraak met de geschiedenis gemist hebben en zal Vlaanderen het maar moeten proberen zonder hem. Onze kerkhoven liggen vol met mensen die onmisbaar geacht werden.

    VLADIMIR POETIN EN DE VLAAMSE KAVIAARCLUB

    EEN GEZELSCHAP VAN FIJNPROEVERS

    foto: ©Twitter

    **

    Acta Sanctorum - 05/03/2022 Johan Sanctorum

    In de marge van de huidige Oekraïne-tragedie, waarbij ginder nog veel bloed zal vloeien en in onze redactielokalen veel inkt, wordt langzamerhand het grotere plaatje duidelijk. Dat deze operatie er al jaren zat aan te komen. Dat idioten zoals Guy Verhofstadt het Poetin makkelijk gemaakt hebben. Dat de plannen van de Russische potentaat verder reiken dan Oekraïne. Niet dat het Russische leger momenteel zo succesvol is. De logistieke lijnen lijken klungelig, de verwachte snelle inname van Kiev gaat niet door, en over een afstand van 60 kilometer staan bewegingloze tanks want het is bekend dat Russen desnoods diesel drinken als de wodka op is. De internationale represailles zijn niet min, en Vladimir is zowaar zijn zwarte judogordel kwijt.

    Het Syrische voorspel

    VRT NWS

    Aleppo 2016

    Dat vraagt om nieuwe vergelding. De strategie van de blitzkrieg – in feite iets compleet on-Russisch – wordt vervangen door eentje van het minder subtiele type, dat Poetin veel beter ligt en in steden als Grozny (Tsjetsjenië, 1999) en Aleppo (Syrië, 2016) met groot succes werd toegepast: tapijtbombardementen vanuit de lucht, niet één steen nog op de andere, massa’s burgerslachtoffers.

    Dat brengt ons op de innige vriendschap tussen Vladimir Poetin en de Syrische dictator Bashar al-Assad. Zoals bekend heeft deze het presidentschap van zijn vader geërfd, en regeert zijn Baath-partij met harde hand, inclusief martelgevangenissen en mysterieuze verdwijningen. De opstand van 2011, waarin vrijheidsstrijders én soennietische moslims door elkaar liepen (Assad behoort tot de minderheid van de Alawieten), was voor de Syrische president een gelegenheid om de totaaloorlog te verklaren aan dissidenten van welke aard ook. Broeihaarden van opstand werden chemisch bewerkt en met de beruchte ‘vatenbommen’ bekogeld die een enorme ravage aanrichten.

    Syrië was het perfecte oefenterrein voor de huidige Oekraïne-operatie. Vergelijk het met de steun die de Duitse Luftwaffe gaf aan Franco tijdens de Spaanse burgeroorlog

    In een volgende fase profiteerde ook IS van de chaos, en mengde zich in het conflict. Het resultaat was een enorme vluchtelingenstroom naar Europa, maar Assad, die internationaal steeds meer geïsoleerd geraakte, kreeg er een grote vriend bij: Vladimir Poetin. Alleen door diens tussenkomst kon het Syrische regime zich handhaven, mits een kleine wederdienst: het ongehinderd mogen uittesten van offensieve wapens. We weten nu waarom. Syrië was het perfecte oefenterrein voor de huidige Oekraïne-operatie. Vergelijk het met de steun die de Duitse Luftwaffe gaf aan Franco tijdens de Spaanse burgeroorlog. Sorry voor wie dacht dat Poetin ook maar voor één gram geïnteresseerd is in de strijd tegen moslimterreur, of opkomt voor de waarden van het Europese christendom.

    De vrijage Filip-Assad

    Foto Twitter

    Filip Dewinter op de koffie bij Bashar al-Assad, 2017.

    *

    Wapens dienen niet om te roesten in een magazijn, en elke oorlog is de aanloop tot een andere. Zo bekeken is wellicht ook Oekraïne maar een oefen-terrein voor een nog veel grotere militaire operatie, die zich in de verbeelding van Poetin uitstrekt tot Midden-Europa, het oude ijzeren gordijn, of wie weet de Noordzee. Die vacuüm-bom, een vreselijk wapen dat vooral mensenlevens op een gruwelijke wijze vernietigt, moet toch dringend eens uitgetest worden. In Kiev bijvoorbeeld, dan kunnen de gebouwen gewoon blijven staan.

    Dewinter weet altijd goed de camera’s en de micro’s staan, maar politiek was de vrijage met Assad een miskleun, omdat hij zich verkeek op het machtsspel van de grote jongens

    De Syrische dictator kreeg er in die tijd ook een klein vriendje bij: Filip Dewinter, die in 2017 zowaar op de koffie mocht bij Assad, een stunt waar de VB-voorman achteraf enorm mee uitpakte, onder het motto ‘de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden’. Vertaald: waar er tegen IS gevochten wordt, zijn wij van de partij. Dat is een gevaarlijke drogreden. Dewinter weet altijd goed de camera’s en de micro’s staan, maar politiek was de vrijage met Assad een miskleun, omdat hij zich verkeek op het machtsspel van de grote jongens, die de stamgast van de Leeuw van Vlaanderen achter diens rug ongetwijfeld uitlachten.

    Erger is, dat Dewinter door deze bedenkelijke demarche zijn partij voor een ideologisch spagaat plaatst. Want hoe kan men zich nu opwerpen als radicale dissident tegen het Belgische regime, tegen de ‘Eurocratie’, tegen de censuur van de mainstream media, en tegelijk zoete broodjes bakken met een dictator die op zijn eigen burgers een uitroeiing organiseert, hierin geholpen door een superpotentaat van het andere eind van de wereld?

    Foute vrienden

    Wat ons weer op dé man van het moment brengt, Vladimir Poetin. De door het Kremlin gesponsorde bezoekjes aan Moskou van een belangrijke VB-fractie (bestaande uit onder meer Filip Dewinter, Anke Van dermeersch, Johan Deckmyn, Eric Tack, Jan Penris, Christian Verougstraete en Frank Creyelman, de ‘fikser’ van de contacten) levert die kaviaarclub wel wat publiciteit op, maar helaas worden ze gewoon gebruikt om het imago van het regime wat op te vijzelen.

    Krek hetzelfde gezelschap is kind aan huis bij de Griekse neonazi-club De Gouden Dageraad. Door het cordon zoeken VB’ers media-aandacht op de foute plekken, en zijn ze in staat met de duivel zelf op de foto te gaan. Het zijn politici van een bedenkelijk allooi die niet snappen dat ze met hun subversief anti-Belgicisme al lang in Siberië zouden vertoeven mochten ze dat bij hun grote vriend proberen.

    Als conservatief-rechts in Vlaanderen met dictators koketteert die werkelijk voor niets terugdeinzen en zelfs met een atoomoorlog dreigen, is het elke geloofwaardigheid kwijt als verdediger van de Europese waarden en de verlichtings idealen

    Het is in feite simpel, en dit gaat om principes, niet om PR-acties. Als conservatief-rechts in Vlaanderen met dictators koketteert die werkelijk voor niets terugdeinzen en zelfs met een atoomoorlog dreigen, is het elke geloofwaardigheid kwijt als verdediger van de Europese waarden en de verlichtingsidealen, of, godbetert, de christelijke cultuur. Iets wat Pieter Bauwens op 26 februari in Doorbraak al benadrukte.

    Een goed gesprek

    Yelena Osipova, opgepakt in Leninggrad.

    De bezwarende omstandigheid dat het leger van Poetin momenteel steden plat bombardeert in een soeverein buurland, dat het met geweld wil annexeren, zou bij elke Vlaams-nationalist alarmbellen moeten doen rinkelen. Ik vraag me bijvoorbeeld af, wanneer Vlaanderen zich onafhankelijk zou verklaren en Ursula troepen op ons afstuurt om ‘de orde te herstellen’ en ‘de fascisten te verjagen’, in welk kamp Dewinter en co zich zouden bevinden: dat van de volksnationalisten, of dat van het Groot-Europese Rijk?

    Natuurlijk wordt er aan beide kanten een propaganda oorlog gevoerd en moeten bronnen nauwkeurig gecontroleerd worden. Maar als ik de analyses lees van Dewinter-acoliet Sam Van Rooy, dat het Oekraïense verzet vooral zou bestaan uit ‘fascisten, Azov-nationalisten, oligarchen en maffiosi’ (sic), dan stel ik vast dat dit letterlijk de taal van Moskou is. Wie de 2.000 burgerdoden betreurt is ‘sentimenteel’ of zelfs ‘cognitief dissonant’. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de Yelena Osipova, het kranige oudje dat het beleg van Leningrad overleefde, tegen de inval in Oekraïne protesteerde en aanstonds werd opgepakt.

    Misschien moet Tom Van Grieken toch eens een goed gesprek hebben met bepaalde partijleden of de verkiezingen van 2024 zouden, tegen alle verwachtingen in, wel eens kunnen tegenvallen. Vlaanderen is solidair met Oekraïne, ik hoop voor het VB dat het zo slim is om dit als een opportuniteit te zien.

    Johan Sanctorum

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het voorlopig eindresultaat van de Amerikaanse poging om het Russische Oekraïne, na de Brexit en de vlucht vooruit van Groot Brittanië, bij de Navo te doen aansluiten en Lid Nr 28 II van de Europese Unie te maken is, dat wij in hrt Westen levenslang opgezadeld zullen blijven zitten met een onbetaamlbare levensduurte. Dat natuurlijk, naast een onmenselijk aantal doden en gekwetsten en een haast onherstelbare economische en materiële schade.

    Wedden dat zelfs den Donald kopschuddend in zijn haar zit te krabbe? Hoe in de naam van God Allmighty dat inéén enkel menseleven ooit nog recht te zetten?

    Vlad, wat denkte gij daarover?

    ERr zamen onze schouders onder te zetten?

    *

    Digithalys

    07-03-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!