MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    21-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 – HOE DE POTPOURRIE VAN DEZE SOORT SAMENLEING UIT TE PUREREN IS?

    .

        ZONDAG 21 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING…..

     

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500734 – HOE DE POTPOURRIE VAN DEZE SOORT SAMENLEING UIT TE PUREREN IS?

     *

    I N H O U D

    Kwaad moet aan de worel worden aangepakt.Maar hoe een vredelievend volk als het onze, dat moet aanpakkeen, is nog niet meteen duidelijk.

    De korte pijn zoals in 1302 dan maar, zeker?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE PAARSGROENE DWEIL

    *

    De voorwaarde waarom Open VLD voorzitter Lachaert destijds voor Paarsgroen koos i.pl.v. Paarsgeel, was dat zijn partij het zgz ‘premier bonus’ zou krijgen. Iedereen die iets van Belgische politiek kent, weet dat dit betekent dat daarvoor een prijs moet betaald worden, dat de partij die de premier levert regelmatig toegevingen zal moeten doen en desnoods daartoe gechanteerd zal worden. Crootje besefte dat ook wel, maar verklaarde toen dat hij niet de dweil van Paarsgroen zou worden.

    Het maandag-akkoord werd echter niet opgezegd door een van de partijen die de federale regering uitmaken, ook niet door de PS-leden, waaronder vicepremier Dermagne, maar door PS-voorzitter Magnette, die niet eens in die regering zetelt. Na het opzeggen van dat akkoord over het ontslaan van niet gevaccineerde zorgverleners, is het echter klaar als een klontje dat niet De Croo Jr maar Paul Magnette de politiek van Paarsgroen+ bepaalt,. Crootje is wel degelijk de dweil die hij niet wou zijn.

    Zoals ik reeds schreef, wordt de PS opgejaagd door de FGTB, het Waalse ABVV, die de facto wordt gedomineerd door de communisten van de PTB, de Waalse tegenhanger van onze PvdA. E.e.a. maakt dat de regering De Croo het bindmiddel dat corona was, heeft moeten loslaten en de verstandhouding steeds meer dan ooit is zoek geraakt.

    Men kan zich dan ook afvragen wat de liberalen (en in feite ook de christendemocraten) in deze Paarsgroen+ regering nog te betekenen hebben.

     Het begint dus publiekelijk te dagen. Maar zo te zien feitelijk nog altijd niet in de hoofden van de vele hottentotten totentrekkers die dik hun pens en buidels kunnen vullen in en rond de Wetstraat.

    Dat dit altijd maar voort kan blijven duren, komt op de rekening van het ondergrondse Sondercommando van de Waalse P-SS onder leding van Sonderführer Paul Magniette maar Kanniete

     

    Mag niemand verwonderen, want in dit Kloteland is dat al zo sinds 1830.

    Maar zie: ’t Oosten bloost en staat in kleuren. Allemaal Geel-Zwart.

    De schrik moet hen in de benen zijn geslagen. Want in het bestrijden van deze nieuwe vorm van dodelijke Pest stuntelen ze nog meer dan hun verre voorzaten, de Vroege Middeleeuwers.

    Dat brengt ons naar de oorsprong van de uitdrukking Vrijdag de 13de, en dus naar de marteldood in 1309 - 7 jaar na de Guldensporenslag - op de brandstapel van de Ridders van de Orde der Tempeliers door Odezelfde vervloekte Philips de Schone…

    Die was belust op hun fortuin en wilde vooral te weten komen hoe zij, die Paters, daar in Jeruzalem, vrij konden blijven van de pest; die overal elders in Europa dood en vernielming zaaide.

    Maar als ik met deze uiteg verder ga, dan kom ik terecht bij Ieper, de Kattenstad.

    En wat blijkt tegenwoordig als een waarachtige Deus ex Machina?? Gewoon dat voormeld fameus ‘Chinees Griepke’ in hoofdzaak rond katachtigen draait.

    Niks nieuws onder de zon, zegt U?

     

    En zo is er, van de kant van de Wetenschap, ongelofelijk maar waar, eindelijk rrn vast spoor naar verbetering. Laten we zeggen, dat Bayer II op komst is.

    Meneer heeft de synoniemen van het virus? Binnen de 5 dagen zo’n Aspirientje nemen en Kaar is Kees.

    -

    De kat haar staart is wel zo lang maar die is er toch gekomen. Bijgevolg zouden de Ieperlingen nu eens eindelijk moeten stoppen met die beestjes levend van de toren te werpen, elk jaar op het Kattenfeest…

    Mevrouw Curie heeft, ergens eind de jaren 1800, de pest-bacille kunnen identificiëren. Zou er soms in hart notities….

    (Get) Digitalia

     

     

    DIT WAS FINANCE AVENUE 2021

    ©Lieven Van Assche

    *

    Zaterdag vond in Brussel Finance Avenue plaats, de grote geldbeurs van De Tijd en De Belegger. U kreeg er tips voor uw beleggingen, uw vastgoed in binnen- én buitenland, uw pensioen en uw nalatenschap.

    Traditioneel werd Finance Avenue afgetrapt met het debat van de hoofdeconomen. Voor een bomvolle -en gemondmaskerde- zaal wisselden Koen De Leus (BNP Paribas Fortis), Hans Dewachter (KBC) en Hans Bevers (Degroof Petercam) van gedachten over de toestand van de wereldeconomie en wat de gevolgen zijn voor uw beleggings portefeuille.

    Een van de thema's die aan bod kwamen, was uiteraard de hoge inflatie. Grote vraag is of die inflatie opstoot tijdelijk van aard is of toch langer zal aanhouden.

    Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) kwam haar pensioen hervorming toelichten. Ze pleitte onder meer voor een herwaardering van de deeltijdse jobs, zodat meer vrouwen een degelijker pensioen krijgen. Tegelijk wil Lalieux meer mensen aan het werk houden, onder meer via een pensioen bonus voor wie langer dan 42 jaar werkt en het systeem van deeltijds pensioen.

    Huurinkomsten

    "Volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem mogen we de taboes niet schuwen als we naar een rechtvaardigere en neutralere fiscaliteit willen evolueren. "

     

    Met minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) tekende een tweede minister dit jaar present op onze geldbeurs, die plaatsvond op de Tour & Taxis-site in Brussel. Van Peteghem pleitte voor een rechtvaardigere en neutralere fiscaliteit. Daarbij wil hij evenwel de taboes niet schuwen, zoals bijvoorbeeld het belasten van inkomsten uit verhuur.

     *

     

    Dit is, spijtig genoeg, een ver-van-mijn-bed show, waar ondergetekende als Zorg Bewoner die dergelokle dingen nog heel uit de verte kan herinneren….

    Heb mijn tijd gehad, en geloof me, die werd goed gebruikt.
    Maar nood aan een aanhangwagentje voor het Hiernamaals? Neen, dankoewel.

    Misschien is dit iets nieuws, maar, naar ons werd geleerd, Kardinaal Mazzarini, ooit rond 1650 de machtigste man in Frankrijk – echt waar – diende op zijn sterfbed eenzaam en verlaten te verzuchten…. tussen bergen kostbare schilderijen, edelstenen en bergen gouden smeedwerken ‘En zeggen dat ik dit alles nu moet ahterlaen’….

    -

    Gedenk O mens, dat ge van stof en as bent, en tot stof en as zult terugkeren…

    (Get) Digitalia

     

    VLAMINGEN EN HUN MOEDERTAAL: HET BLIJFT EEN VADERLANDS GEBEUREN

    **

    Het keren van de tanker, of het teren van de kanker?

    *

    Toen ik met mijn twee zonen afgelopen weekend Den Haag bezocht en de promenade van Scheveningen aandeed, waren we het er roerend over eens: inzake taalvaardigheid en communicatievermogen slaan wij een triest figuur tegenover onze Noorderburen. Niet dat alle Nederlanders Couperus kunnen citeren of de verzamelde werken van Reve in huis hebben. Het gaat veeleer om vlotheid en branie, een verbale assertiviteit die zich ook uit in een kritische attitude, het omgaan met humor en ironie, alles wat onder emotionele intelligentie wordt gerangschikt.

    Onderwijs in vrije val

    Menig opiniemaker heeft zijn licht al laten schijnen over dit cultuurverschil, waardoor een kelner in Nederland zich vlotter lijkt uit te drukken dan een Vlaams minister. En om er deze keer de Val van Antwerpen niet bij te halen: de taligheid van de jonge Vlaming gaat er niet bepaald op vooruit. Sinds 2000 is de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs volgens alle internationale onderzoeken in vrije val, en dat voor de economisch meest welvarende regio van Europa. Moeten we ons zorgen maken? Ja dus.

    Pisa

    Het begint al in de lagere school. Het leesniveau van 10-jarigen zakte volgens een in 2016 gepubliceerd internationaal PIRLS-onderzoek (Progress in International Reading Literacy Study) van de achtste naar de tweeëndertigste plaats in de ranking. Baf. Ooit behoorden we tot de top, nu zijn we hekkensluiters. Ook de leesvaardigheid van Vlaamse 15-jarigen gaat blijkens elk nieuw internationaal vergelijkend PISA-onderzoek achteruit. Er is bij de schoolgaande jeugd geen enkele motivatie om een boek of een tekst ter hand te nemen, het wordt als puur tijdsverlies beschouwd.

    Het kneusje van de klas

    De gevolgen zijn verstrekkend. Met name is begrijpend lezen de sleutel tot kennisverwerving en kritisch inzicht. Vlaamse leerlingen hebben al twee schooljaren achterstand op de toplanden (Estland, Finland, Ierland, Polen), ook inzake wiskunde, exacte- en menswetenschappen. Geen enkele andere onderwijsregio ging in tien jaar tijd meer achteruit dan Vlaanderen, ook Brussel of Wallonië niet. ‘Vlaanderen is daarmee het kneusje van de klas’, aldus An De Moor, ondervoorzitter van de expertengroep die door de Vlaamse regering werd aangesteld om het probleem in kaart te brengen en adviezen te formuleren.

    Dit knipperlichtbeleid is al een decennium aan de gang en zorgt er voor dat er net niéts verandert

     

    Onderwijsdeskundigen dus, daarvan hebben we er zeker genoeg. Telkenmale zo’n rapport verschijnt en in de media wordt geciteerd, haast de bevoegde minister zich om een experten team bijeen te roepen dat ‘het veld bevraagt’, zich in werkgroepen afzondert, en enige tijd later bevalt van een lijvig rapport met vele voetnoten. Waarna het in de onderste lade terecht komt. Dit knipperlichtbeleid is al een decennium aan de gang en zorgt er voor dat er net niéts verandert. Experten hebben nu eenmaal de neiging om in hun eigen logica en jargon vast te zitten.

    Vorige maand kregen we nog maar eens een studie erboven op, met de ronkende titel ‘Naar de kern: de leerlingen en hun leer-kracht’. Een ambtelijk-academisch document van 150 bladzijden waarvan de makers blijkbaar wilden bewijzen dat ze wél lange zinnen konden maken die de bevoegde minister Weyts vast in zijn haar deden krabben. Helaas lijken de auteurs van het werkstuk, die elkaar al in de inleiding feliciteren, op een andere planeet te leven. Zo denken ze de oprukkende ontlezing te bestrijden door schrijvers naar de scholen te sturen die hun boeken zullen aanbevelen. Ik zie het al helemaal voor me, lachen geblazen jongens.

    Het ‘keren van de tanker’

    Dé expert ter zake is ongetwijfeld Dirk Van Damme, verbonden aan de OESO tot hij vorig jaar op pensioen ging. Van Damme was sinds 2000 pedagogisch topadviseur van de Vlaamse Gemeenschap, en van 2004 tot 2008 kabinetschef van de minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke. Gedurende heel zijn carrière is het met het Vlaamse onderwijs bergaf gegaan, ironische vaststelling. In 2019 mocht hij weerom een expertengroep leiden die de puinhoop moest inspecteren, en zich afvragen ‘hoe de tanker kon gekeerd worden’. Versleten beeldspraak ondertussen. Het schijnt veeleer om een kanker te gaan die verder teert.

     

    Van Damme uit zich de laatste jaren als criticus van de pedagogische trend waar hij ooit mee gangmaker van was: er is teveel ‘nonchalance’ van de leerkrachten in de omgang met taal, en de zin om te ‘excelleren’ is vervangen door de bezorgdheid om het de leerlingen zo veel mogelijk naar hun zin te maken. Dat is natuurlijk waar, maar het is een symptoombeschrijving, geen analyse ten gronde. Want dat het Nederlands in het klaslokaal meer een Lingua Franca wordt dan een echte cultuurtaal, heeft te maken met het feit dat kinderen met een migratie-achtergrond het Nederlands altijd maar als tweede taal zien, en thuis Marokkaans of Turks spreken. In Antwerpen geldt dat voor maar liefst 46 procent van de kinderen in het basisonderwijs en 36 procent van de leerlingen in het secundair onderwijs. Gevolg: de lat wordt in de klas heel laag gelegd.

       Dt-regel

    Dit gebrek aan inburgering komt voort uit het multiculturele dogma, dat vereist dat alle culturen in Vlaanderen en België zich in aparte gemeenschappen moeten kunnen organiseren, waar het Nederlands niét gebruikt wordt. Groen-politici pleiten er zelfs voor om de klas op te delen in verschillende taalhoekjes. Er is dus geen leidcultuur en ook geen leidtaal, zoals de Fransen die wél cultiveren.

    Je krijgt dan ‘progressieve’ intellectuelen genre schrijfster Kristien Hemmerechts die ervoor pleit om dt-regels af te schaffen, kwestie van niemand te discrimineren

    Je krijgt dan ‘progressieve’ intellectuelen genre schrijfster Kristien Hemmerechts die ervoor pleit om dt-regels af te schaffen, kwestie van niemand te discrimineren. Ze lijkt niet te beseffen dat ze daardoor de tak van de boom afzaagt waarop ze zit, en dat ze binnen tien jaar misschien zelfs geen lezers meer heeft die haar boeken ter hand willen nemen.

    De opkomende woke-ideologie versterkt nog deze nivellering: om discriminatie te vermijden en iedereen ‘te laten zijn zoals hij/zij is’, wordt analfabetisme bijna een kenmerk van identiteit. Want lezen is deelnemen aan een taalcultuur, die als ‘neokolonialistisch’ of ‘wit’ wordt weggezet. Dat er bij ons nog met moeite een boekenbeurs op poten kan gezet worden, zegt misschien veel over de verkleutering die aan de gang is onder de noemer ‘inclusiviteit’.

    Nederbelgen

    We hadden het al over Nederlandse branie en Frans chauvinisme. Helaas is onze Vlaamse taalbeleving gekoppeld aan het politieke feit België, ook al zijn bevoegdheden als cultuur en onderwijs ‘geregionaliseerd’ zoals dat heet. Zo’n covid-persconferentie van een Belgische premier, geflankeerd door de hoofden van de deelstaten, is eigenlijk een veelzeggende vertoning. Een eerste minister die elke twee zinnen Nederlands afwisselt met evenveel zinnen Frans, waarna ook Jan Jambon en zijn Franstalige collega hun zeg mogen doen.

    De hiërarchie is duidelijk, en in de strikte tweetaligheid is vooral het Nederlands onderhevig aan vervlakking. In regel vormen bij federale overheidscommunicatie Franstalige teksten nog altijd het origineel, je merkt het onmiddellijk. Komt daarbij dat Vlamingen beleefd zijn, zich als Nederbelgen gedragen en direct naar het Frans overschakelen als ze in die taal worden aangesproken. Voor de rest regeert de tussentaal. Wij hebben geen enkele reflex tot handhaving van onze onze moedertaal, laat staan dat we die zouden celebreren in iets als een natiestaat.

    uiteindelijk is herwaardering van de taal, taalvaardigheid en leescultuur een nationalistisch project

    Dat laatste is de echte clou, waar experten als Dirk Van Damme lichtjaren van weg blijven: uiteindelijk is herwaardering van de taal, taalvaardigheid en leescultuur een nationalistisch project. Ook in tijden waar diversiteit de stoplap is, deelt iedereen een taal waarbinnen diversiteit überhaupt kan gearticuleerd worden en er meningsverschillen kunnen ontstaan. De natie is de container én de machine die deze dynamiek draaiende houdt. Sterk onderwijs zorgt voor de verversing en vernieuwing van dit cultureel zelfbewustzijn. Helaas hebben we geen culturele elite noch media die daarvoor willen gaan, want dat druist in tegen het kosmopolitische en multiculturele overlevingsprogramma van de Belgische staat.

    Een politiek verhaal

    Een aantal puzzelstukken vallen dan op hun plaats: het groot aantal allochtone gezinnen met een andere thuistaal, de daaruit volgende taalarmoede en nivellering in het klaslokaal, de slordige behandeling van het Nederlands, zelfs vanwege intellectuelen en journalisten, de kinderachtige toon van de televisiejournaals (met Martine Tanghe als absolute trendsetter), het toenemend aantal spelfouten ook in ‘kwaliteitskranten’, de basale toon van de overheidscommunicatie, en last but not least: de politieke realiteit, de hybride Belgische constructie, het geneuzel van de Vlaamse ministers en hun Minister-President (Da gade gij nie bepale) en de verankerde positie van Vlaanderen als provincie, niet als autonome natie.

    Ben ik duidelijk? De fameuze ‘tanker keren’ is niet alleen een pedagogische kwestie, maar in laatste instantie ook een politiek verhaal. Taalkundige verbondenheid moet, zoals Denemarken het aantoont, steunen op het onvermoeibaar handhaven van een inburgeringsplicht, het uitdragen van een leidcultuur, en een sterk gevoel van nationale soevereiniteit. Voor Vlaanderen is dat allemaal nog verre toekomstmuziek, en daar kan ook Ben Weyts weinig aan veranderen.

    Zo lang die republikeinse ‘drive’ niet uit de startblokken schiet, zullen we blijven treuren bij afwaartse PISA-curves, rapporten over ontlezing en onwerkbare adviezen van experts. Groeten van een

    Johan Sanctorum

     

    Als er mij, na lezing van voorgaand gedurfd stuk, iets spijt, is het dat ik het niet zelf heb geschreven.

    Ach, verzucht ik dan, waarom ligt Mei ’24 nog zo vooruit in de tijd? Wanneer is het eindelijk nu eens aan ons?

     

    *   (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Nog een laatste woord over katten en de vele pest-erpidemies igedurende de hele Middeleeuwen.

    Laat daar AUB geen mistverband over bestaan. Phillips de Schone;de liozigaaard, gebruikte, om de Orde der Tempeliers op de brandstapel te krijgen, de valse beschuldiging van afgoderij door Geestelijken dan nog, van deze dieren. Een godslastering die kon tellen. Maar de gezochte schat kreeg die niet in handen, want reeds in het diepste geheim overgebracht naar het …. Doornikse, waar die tot op heden nog altijd niet gevonden werd…

    Werk voor Witse, zeker? Of voor Bart Van Loon?

    Maardie pest dan? Even doordenken, had iedereen doen begrijpen, dat katten houden de enige manier was om de rattenplaag de baas te kunnen. Want niet de KAT was de doorgeefster van dat dodelijk bacterie, maar de rat.

    Ik verhoop maar dat de Dames en Heren wetenschappers uit onze dagen verder kijken dan hun neus lang is….

    *

    Digithalys

    21-11-2021, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500733 – HET ‘OBERCOMMANDO DER WEHRMACHT’ VAN DE BLAUWE ZAKKENVULLERS ZOEKT NIEUW GOUDKIPPETJE

    **

    ZATERDAG 20 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500733 – HET ‘OBERCOMMANDO DER WEHRMACHT’ VAN DE BLAUWE ZAKKENVULLERS ZOEKT NIEUW GOUDKIPPETJE

    N H O U D

    Hieronder vinden we stichtende lectuur over het TV Leuugenpaleis van het Staats SS-Regime dat bij ons voorlopig nog altijd de lakens uitdeelt. Tot meerdere eer en glorie van zichzelf maar op kap van de Gewone Man.

    Persoonlijk kan ik daar alleen maar aan toevoegen ‘Pourvy que ça dure’, want het is al vele jaren, dat deze zender in huis TABOE is. Wegens te veel gezaag en het voortdurend in herhaling vallen van wat al 10 keer gezapzeverd werd. Met iedere keer andere ‘verslaggevers’ ter plaatse.

    Vooral het daaraan verbonden kostenplaatje is de moeite waard om op de verkizingsslogans van de Vlaams Nationale Partijen hememaal bovenaan te staan.. Maar het is voor ‘Rood of geen Brood’ een manier als ’n andere om de werkloosheid te milderen en vriendjes in de gesmolten boter te wenteen…Wentelteefjes dus….

    -

    Allemaal, au fond, kosten op het sterfhuis?

    **

    laams Belang

    @vlbelang

     

    "Er moet eindelijk schoon schip gemaakt worden in Antwerpen. Men kent de bendes, men kent de dekmantels, men kent de verdachten. Hoog tijd voor drastische actie.

    BREAKING NEWS

    **

           

    Open Vld-toppers danken ‘tScheldt voor het uitbrengen van de affaire Zelfa Madhloum

    18 november 2021

     

    De laatste acte de présence van de woordvoerster van de Open Vld, Zelfa-ligt-mijn-haar-goed-Madhloum, speelde zich gisteren, 17 november 2021, af in de TV-studio van De Afspraak.

    Niet voor niets is dat de TV-studio van de VRT, een acroniem voor een erfenis uit het verleden, de Vlaamse Nationaal Socialistische Media-Omroep. Met een overheidsbudget van een slordige 300 miljoen euro per jaar mogen enkele duizenden ambtenaren aan volksopvoeding doen, nog steeds volgens de doctrine van Dienststelle SS-Brigadeführer Konstantin Kammerhofer.

     

    De VRT kwijt zich uitstekend en tot grote voldoening van de Vlaamse Regering van haar taak.

     

    In De Afspraak, het waarheidslaboratorium van Phara de Aguirre, mocht gisterenavond Zelfa-ich-bin-ein-schöne-Aufseherin-Madhloum haar eigen door de overheid geverifieerde waarheid verkondigen. Uiteraard zonder de minste tegenspraak. We spreken immers over de VRT.

    Phara de Aguirre die vroeger journaliste was maar recentelijk toetrad tot het SS-Helferinnenkorps van de VRT ontfermde zich met warme zorgen over de gesjeesde Irakese Madhloum die haar boek mocht komen voorstellen “Hoe ik mijn doodsbedreigingen overleefde dankzij de groene knolamaniet”.

    Terwijl Zelfa in de lens van de camera keek om te zien of haar haar nog goed lag, piepte ze met een overslaand Tex Avery-stemmetje dat ze haar functie van woordvoerster van de schoonste politieke partij van Vlaanderen opgaf om zich terug te trekken in “Ehre und Treue” , het land tussen leugen en verzinsel.

     

    Zelfa Madhloum getuigde verder op de Regime-TV dat ze de lijfstraffen van haar partij sinds de geboorte van haar tweede kind een vorm van ontmenselijking vond die haar niet meer kon opwinden.

    Waarheidsonderzoekster Phara de Aguirre liet Madhloum ongegeneerd gedachten spinnen alsof ze een ongevaccineerde kat was. Deze vrijgeleide zorgde ervoor dat Zelfa tot een gedachtenontwikkeling kwam die de gemiddelde kijker van het TV-programma zich deed afvragen hoe Zelfa ooit de job van woordvoerster van de Open Vld-Schutzstaffel had bekomen.

    Het kindvrouwtje in Zelfa Madhloum nam vervolgens het voortouw en op de wijze van een 11-jarige balorige begon Madhloum met pruillip te jammeren over het grote onrecht dat haar was aangedaan. Het laatste anderhalf jaar had ze van niemand, buiten Obergruppenführer Egbert Lachaert, een compliment gekregen voor haar scherpe intellect, noch voor haar zorgvuldig geföhnd haar. Erger, Zelfa Madhloum bevestigde voor de camera’s dat ze een sterke vrouw was met een dikke huid. De daad bij het woord voegende stond ze op en trok voor de camera’s haar jurk omhoog. Kijkend Vlaanderen kon niet ontkennen dat Zelfa heel veel huiduitval had als ze haar huid niet bij elkaar gebonden hield door een verfijnde Gucci-Leather-Belt-With-Snake-Buckle.

     

    Toen een andere minister van Onraad, die ook in de studio was, met name Frank Vanden Broucke, de chef van het SS-Wirtschafts- und Verwaltungshauptamt, bevestigde dat ook hij een doodsbedreiging had gehad, riposteerde het kindvrouwtje met kirrende stem onmiddellijk: “Met alle respect Untersturmführer, maar ik ben wel een vrouw en dan nog van allochtone afkomst, mijn doodsbedreigingen zijn veel erger dan de Uwe”. Hierop kreeg Vanden Broucke tranen in de ogen en deed hij Madhloum een platonisch liefdesaanzoek. Hij had haar ook werk kunnen geven. Maar daarvoor had Vanden Broucke net iets te veel verstand.

    Het is jammer dat Phara de Aguirre Madhloum niet op voorhand had verteld dat beledigingen en racisme geen fashion-onderwerpen zijn die doorgaans leiden tot sterrenschap of BV-status binnen het nationale Totenkopfverbände.

     

    Madhloum bleef maar jeremiëren over haat, beledigingen en bedreigingen tot een studio-medewerker in het oor van Phara de Aguirre kwam fluisteren dat er opvallend veel bezorgde telefoons op de VRT binnenkwamen met de vraag of Zelfa Madhloum een gevangenistrauma aan haar Heimat Irak had overgehouden.

    Hierop richtte Phara zich tot Madhloum die druk doende was om te controleren of haar haar nog goed lag. “Liefste, liefste, liefste Zelfa, helaas ben ik niet bi, anders had ik je hier ter plaatse zo erg binnengedaan dat al je lijden ogenblikkelijk zou verschrompeld geweest zijn tot een okkernoot in de geschiedenis van de mensheid. Ik bied je hierbij mijn grootste steun en meest warme complimenten aan met al je verwezenlijkingen en successen zoals het ontpluizen van de navelbuik van het satirische medium ‘tScheldt dat godzijdank op de lijst van Entartete Kunst werd geplaatst door de bazen van het Regime. Dank Zelfa. Dank!

    **

    Terwijl het bovenstaande tafereel zich afspeelde kwamen ondergronds talloze felicitaties binnen bij ‘tScheldt van opgeluchte Open Vld- mandatarissen die blij waren dat ‘tScheldt de beerput rond Zelfa Madhloum op satirische wijze had opengetrokken. Tot vroeg in de ochtend vond er een fuif zonder coronapas en mondmaskers plaats in de kelders van de Open Vld om te vieren dat de ‘onmogelijke Zelfa’ eindelijk het pand had verlaten.

    Bradamante

    *

    *

    De Weledele Heer Egbert Lâchard, waarvan iedere poot van diens troon redds voor ¾ al is gesaboeerd, is dus het begin van het einde.

    Nieuw Open VLD, die de vorige generatie is opgevolgd, is dus volop bezig aan zijn zwanenzang. Allochtoon werkt niet. Vooral niet als er gesluierde matrones, al-dan-niet lesbisch,naar voor worden geschoven.

    Benieuwd naar het voordeel van JMDD over deze gang van zaken!!!! Want die kentt tenminste de inwendige keuken van dergelijk gespuiis.

    De overheersende Mechelse ‘Nieuwe Wind’ was inderdaad veel re… Zomers…

    Die zal dus al rap ook het Gat van de Timmerman gewezen worden.

    Of is er door de ganse Blauwe Bende op voorhand reeds overeengekomen: ‘samen thuis, samen uit’?????

    Want in een Onafhankelijk vlaanderen is er, na de volgende Verkiezingen, voor dergelijke gatlikkers geen plaats meer.

     

    *   (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Neen, Sire!!!! ‘tSCHEDT moogt U niet verbieden!!! Over de kracht van ‘satire’ kan er immers niet onderhandeld worden. Feten zijn feiten. Denk aan Tijl Uilenspiegel, die zowat de legendarische verpersoonlijking is van onze Stam. We zijn en blijven een volk van levensgenieters.

    Trouwens, wat niet al lachende kan gezegd worden, is de Waarheid niet.

    De Blauwe Schabbernakken zijn inderdaad mislukt in het ons opdringen van horden halve wilden.

    Onze

    Missionarissen, die nochtans dezelfde problemen- en dan nog wel ter plaatse - hadden gans andere bedoelingen dan misbruik, maar helaas, zijn ze ook mislukt in het zieltjes winnen. Tout court. Mislukt, Uwe Heiligheid. Hoort U dat ook tot in Rome? Hier liggen ze zelfs allemaal onder de grond.

    Voor zover die al niet afgemaakt of ter plaatse tot moes werden geslagen.

    De ‘Modernisten’ van tegenwoordig gaan, hoezeer die dat anders proberen uit te leggen ( zie Agiira) precies dezelfde kant op. Al smijten ze er hopen belastinggeld tegen aan.

    Want de Natuur (de Schepping?- de Goddelijke Voorzienigheid?) laat niet met zich sollen. Al die wereldwijde, van Noord naar Zuid en van Oost naar Wast, ‘sukkelaars’ komen er ooit wel. Met tijd en boterhammen.

    Bedenkt U zich even. Waar stond Vlaanderen toen Julius Cesar hier even voorbij trok? En sedert wanneer staat het land hier vol traag wiekende molens, belforten en kathedralen?

    Tijd! Mijne joengne, veel eeuwen TIJD zijn er nodiig om op te klimmen in de vaart der volkeren.

    Het Bijbelse voorbeeld van De Toren van Babel vergeten? Dat was toch ook een soort van globalistisch project datnoooit van de grond kwam? Waar waren in die tijd Thor of Wodan?

    Wat in al die verre landen nodig is, zijn bekwame Leiders, desnoods bij ons gevormd ibzake de basiskennis van lezen en schrijven. Leider dus met open oog niet alleen voor de maag van hun Eigen Volk Eerst, maar daar bovenop voor hun geestelijke verheffing.

    -

    Och, ik had Predikant moeten worden. Om veel zieltjes te winnen. En om daarbij te eidnigen als Job op een mestvaalt?

    *

    Digithalys

    *

    21-11-2021, 07:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500732 – HET IS NIET NODIG TE SLAGEN OM TE VOLHARDEN

    500732 – HET IS NIET NODIG TE SLAGEN OM TE VOLHARDEN

    *

    I N H O U D

    Met ontsteltenis moest ik deze morgen, rond 06 uur, vaststellen, dat gisteren en eergisteren, Donderdag & Vrijdag een of ander ruimte-spook er genoegen in vindt de AFBEELDINGEN op mijn publicaties te saboteren.

    Het zijn precies schulderwerlkes waarvan de verf werd afehaald, zdat alleen de kadertjes overlijven.

    Ofwel ‘plakken’ ze de ene keer niet bij het op muzuek zetten, zelfs niet na diverse pogingen, en dan weer wel, na verloop van tijd. Soms blijven ze korte tijd op het Internet staan, waarna welbepaalde verdwijnen en andere dan weer niet.

    Maar zelfs al moet ijk bij de duivel te bicht ‘waar anders): mijn wraak zakl zoet zijn.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    PAARSGROEN+ ZWICHT VOOR DE VAKBONDEN

    *

    Paarsgroen+ maakt moeilijke tijden mee, wat niet abnormaal is voor een regering met zeven ideologisch verdeelde partijen. Problemen zijn er genoeg, denk maar aan de klimaat plannen, de kern uitstap, de pensioenen, de arbeidsmarkt, asiel en migratie, om nog te zwijgen over de acties van de politie. Daar komt dan het hele coronaverhaal nog bovenop, al leek het soms dat deze federale coalitie juist daardoor bijeen bleef.

    Dat laatste blijkt niet langer het geval, sinds er sprake is van verplichte vaccinatie voor zorgsector. Maandag was er nog een akkoord tussen alle partijen van de federale meerderheid om zorgverleners die de vaccinatie weigerden te schorsen vanaf 1 januari en te ontslaan vanaf 1 april 2022. Op dat akkoord kwam zware kritiek van de vakbonden, in de eerste plaats die van het Waalse ABVV dat bijna volledig geïnfiltreerd is door de communisten van de PTB, de Waalse tegenhanger van onze PvdA. De PS, die al enkele jaren via die vakbond leden en kiezers verliest, trok daarna zijn steun aan het maandag-akkoord in en werd daarin gevolgd door het in Wallonië eveneens erg linkse Ecolo. Zij willen niet meer dat zorgverleners die niet gevaccineerd willen worden, zomaar ontslagen kunnen worden en stellen voor ze een soort extra werklozensteun te geven of anders iedereen in dit land – naar het voorbeeld van Oostenrijk – te verplichten zich te laten vaccineren.

    Gisteren werd daarover gedebatteerd met alle partijen van Paarsgroen+. Na liefst 12 uur kwam er een compromis uit de bus, waarbij zorgmedewerkers die zich niet willen laten vaccineren wel geschorst, maar niet ontslagen zullen worden. Dat vis noch vlees akkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de partijen én de vakbonden.

    Wordt dus mogelijks nog vervolgd.

     Niets aan toe te voegen, tenzij dat voor deze hip-ho regering de algemene ontevredenheid de Corona op het werk is…

    Verder hebben we, dank zij Doorbraak (zie hieronder), een schitterende idee voor TGV & BDW: de Maagendbugse Halve Bollen.

    Toch toevallig dat de uitivnder daarvan, lang geleden, haast ook Van Grieken hrtttte…

    Get) Digitalia

     

     *

    MILJARDEN BOOM VAN BELGISCHE FAMILIALE INVESTERINGEN

    ©Photo News

    *

    Vandaag om 01:30

    *

    Familiale van rijke Belgische ondernemers injecteerden de voorbije jaren massaal geld in de economie. In 2010-2020 pompten een 60-tal familieholdings circa 8,5 miljard euro risicodragend kapitaal in het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd. In dezelfde periode keerden ze zich 2,4 miljard euro aan winsten uit.

    De lage rente dwingt familiale ondernemers hun geld aan het werk te zetten, zeker als ze waardeverlies willen vermijden. Die strategie loont. Het vermogen dat bekende ondernemers als Jef Colruyt, Marc Coucke, Roland Duchâtelet en Bart Van Malderen de afgelopen tien jaar uit hun eigen patrimonium ter beschikking stelden voor een instap in andere bedrijven, is meer dan verdriedubbeld.

    analyse

    De miljardenprik van gefortuneerde zakenfamilies

    De Tijd bracht een 60-tal familiale investeringsholdings in kaart die lezen als een ‘Wie is Wie’ van het Belgische bedrijfsleven. Het gaat niet alleen om ondernemers die hun kroonjuwelen van de hand deden en de opbrengst opnieuw in de economie pompten. Ook gefortuneerde zakenfamilies, zoals de historische eigenaars van de bierreus AB InBev, storten zich op de financiering van het bedrijfsleven.

    Al die private fondsen samen hadden in 2020 nog 1 miljard euro cash op de balans staan en 1,6 miljard euro aan beleggingen. Hun vuurkracht om in de economie te blijven investeren valt niet te onderschatten. En hun financiële sterkte is opmerkelijk. Het eigen vermogen van alle fondsen samen bedroeg 14,7 miljard euro op een balanstotaal van 17 miljard. Dat is bijna drie keer zoveel als tien jaar eerder, terwijl ze nauwelijks schulden hebben.

    Piet Depuydt

    *

    Hallo, waarde Redactie van DE TIJD: is het mogelijk een gepgrafische ssproeing te geven van al die ‘Belgische’ miljarden-ondernmerzs?

    Of is dat ook al een ‘Staatzsgeheim’????

    (Get) Digitalia

    GESCHIEDENIS, vLAAMSE bEWEGING

    *

    20 november, net binnen: nieuwe krant De Dag verschijnt in….

    1934    Publicatie van het eerste nummer van het Vlaamse dagblad De Dag door uitgeverij Patria. De vormgeving van de nieuwe krant, met grote titels en veel illustraties, is ingegeven door de Amerikaanse tabloids. Uitgever Patria beschikt op dat ogenblik over de modernste krantendrukkerij van het land.

    Hoofdredacteur van de krant is Mark Tralbaut, een gewezen activist die van het Antwerps socialistisch dagblad De Volksgazet kwam. Ook andere oud-activisten treden toe tot de redactie, o.m. Firmin Mortier en Hendrik Tanrez die eerder bij het Vlaams-nationale dagblad De Schelde werkten. Bij De Dag leert de jonge Jan Nuyts, later hoofdredacteur van ’t Pallieterke, de journalistieke stiel. De Dag positioneert zich als onpartijdig, verdedigt Vlaamse standpunten en de neutraliteitspolitiek van de koning, maar doet zich tevens opmerken door felle kritiek op het politieke establishment en de ‘haute finance’.

    1921   Tweede naoorlogse verkiezingen. Het weekblad De West-Vlaming beslist de kandidatuur van Joris van Severen te steunen, die verkozen wordt, hoewel de Frontpartij van vijf naar vier zetels zakt. De verkiezingen van 1921 brengen in België een politieke aardverschuiving teweeg omdat geen enkele partij in het parlement nog over een meerderheid beschikt.

    1858    Geboorte in Sunne van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf die debuteert met Gösta Berlings Saga (1891), maar vooral bekend wordt door haar kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis. In 1909 ontvangt ze, als eerste vrouw, de Nobelprijs voor Literatuur en in 1914 wordt ze opgenomen in de Zweedse Academie, het comité dat de Nobelprijs voor Literatuur toekent.

    In haar geboorteplaats Sunne zijn twee hotels naar haar genoemd en in haar vroegere woning Mårbacka is een Selma Lagerlöf-museum gevestigd. Vanaf 1991, honderd jaar na de publicatie van haar eerste werk, staat haar portret op het Zweedse bankbiljet van 20 kronen. In 2015 is het portret van Astrid Lindgren (Pipi Langkous) hiervoor in de plaats gekomen.

     

    1815    Op het Tweede Verdrag van Parijs wordt koning Willem I belast met het bestuur van het nieuwe Verenigde Koninkrijk der Nederlanden en wordt de zuidelijke grens ervan afgebakend. Hiermee erkennen de grote mogendheden de bestaande toestand.

    1602   Geboorte in Maagdenburg van Otto von Guericke, Duits jurist, politicus, natuurkundige en uitvinder. Hij is vooral bekend om zijn luchtdruk experimenten met de ‘Maagdenburger halve bollen’. Dat twee losse, metalen halve bollen die tegen elkaar aan worden gedrukt, waarna de ruimte binnen de zo ontstane bol vacuüm wordt gezogen. Door de luchtdruk op het buitenoppervlak blijven de halve bollen tegen elkaar aangedrukt.

    **

    Deze proef wordt door Otto von Guericke, toenmalige burgemeester van de Duitse stad Maagdenburg (nu de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt), in 1654 voor het eerst uitgevoerd. Zestien paarden waren niet in staat de twee bolhelften met een diameter van circa 50 cm van elkaar te scheiden. Von Guericke demonstreerde daarmee de grootte van de luchtdruk op grondniveau, die het gevolg is van het gewicht van de aardatmosfeer. Hij is hiermee de grondlegger van de vacuümtechniek. Het meest courante voorbeeld hiervan is de vacuümpomp

     

    Echt een cerkikkende duik in get verleden, waaruit de nodige lessen als vanzelf naar boven komen….

     * (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zou het kunnen dat 5G niet meer volstaat? Dat er teveel ‘gebrukkers’ zijn?

    Waarom lukt het de ene dag wel, en de andere niet?

    *

     

    Digithalys

    20-11-2021, 10:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500731 – ER KOMT SCHOT IN DE ZAAK ZONDER DAT ER OOK MAAR EEN SCHOT WORDT GELOST.

    .

        VRIJDAG 19 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500731 – ER KOMT SCHOT IN DE ZAAK ZONDER DAT ER OOK MAAR EEN SCHOT WORDT GELOST.

    *

    I N H O U D

    De Oude Romeinen wisten het al: ‘Wie zal de bewakers bewaken’?

    Dit Kloteland is al zover in staat van ontbinding, dat de Politie in discussie gaat over het…

    ‘Stakingsrecht’….

    Wat ga  t er voor? De veiligeid van de Burger, of de eigen portemonnee.

    Pas op! Begrijp me niet verkeerd.

    **

    DES PUDELS KERN van het probleem is, de onbekwaamheod van ionze aan de knuppel zittende Verlichte Grote Verstanden…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    MANAGEMENT BY CONFUSION

    *

    De zoveelste besluiten van het federaal overlegcomité hebben alleen maar voor nog meer verwarring gezorgd. Het begint zo’n beetje te lijken op dat spelletje ‘Mens, erger je niet’ en als dat zo verder gaat vrees ik dat we de eindejaars feesten ook dit jaar riskeren te missen. Zeker als men tussendoor blijft staken en demonstreren, zou 2021 wel eens in een kakofonie kunnen eindigen

    Het is niet alleen bij ons dat het fout blijft lopen, alleen komt er in dit land nog bij dat er in feite drie regio’s zijn met andere noden, gezindheden en zelfs talen, terwijl de beslissingen tenslotte federaal genomen worden. In Glasgow hebben we net nog meegemaakt dat het grotendeels daarom is dat het hier niet werkt. Komt daar nog bij dat experten en politici niet op één lijn zitten en dat dat ook geldt bij de verstandhouding tussen federaal en regionaal niveau.

    Alsof dat alles nog niet erg genoeg is, blijkt Vlaanderen regionaal steeds onbestuurbaarder te worden met een coalitie van drie partijen waarvan er twee ook in de federale regering zitten en daartegen zo goed als geen oppositie voeren. Paarsgroen+ krijgt meer weerstand van belgicist Bouchez dan van de regering Pasbon.

    Eind volgende week begint de Advent en voor mij is dat het sein dat ik mijn Kerstboom ga zetten. Die laat ik staan tot 7 januari, de dag na Driekoningen en op die manier hou ik het toch een beetje gezellig, ongeacht wat voor grappen er in de corona show nog zullen worden uitgehaald.

    En ja, de show must go on. Het loopt inderdaad al tegen de Jaarwisseling. Om er even van om te kijken, om niet omver te vallen.

    Is de bodem waarop we leven inderdaad nog steeds dezelfde?

    Zonder ingrijpende rechtzettingen, inderdaad nog ACHT jaar te gaan met dit Kloteland.

    Nog zo lang, voor er ’n nieuwe Koningin komt om de tweede Eeuwwisseling de nodige luister bij te zetten.

    Gesteld dat Corona, de Opwarming en al die zever daarrond niet al te zeer onze gezondheid zullen schaden. Met Kerstmis dan bijgevolg toch “Vrede op Aarde aan alle mensen van Goede wil’ ????

    Anderzijds is het nog stukken te vroeg voor Nieuwjaarswensen. Vandaar de vooruitblik om nog voordien tr stembus te kunnen tiegen. Om met een vloek en een schaterlach die paternosterbollekens restanten van de vele archaïsche Kleurpartijen naar de duivel te stemmen. Elke dag uitsel is er een teveel. Vlaanderen zou er op de lange duur nog aan veergaan.

    *

    (Get) Digitalia

     

     *

    UCB BOEKT MOOIE RESULTATEN MET POTENTIËLE BLOCKBUSTER

    **

    Onderzoekers van UCB aan het werk in het labo.

    Onderzoekers van UCB aan het werk in het labo.

    *

     

    Vandaag om 08:28

    *

    Met positieve testresultaten in de behandeling van psoriatrische artritis hengelt het UCB-middel bimekizumab naar de status van nieuw goudhaantje.

    Bimekizumab - bij artsen intussen beter bekend als het niet veel vlotter bekkende Bimzelx - is sinds augustus op de markt in Europa voor de behandeling van de huidziekte psoriasis. Maar UCB UCB0,44%

    heeft nog andere plannen met de molecule erachter. Die wordt ook getest voor de behandeling van de gewrichtsziekte AS en de ontstekingsziekte psoriatrische artritis (PsA).

    In dat laatste toepassingsgebied, een ziekte die pijnlijke ontstekingen van de huid en gewrichten veroorzaakt, maakt UCB nu sterke tussentijdse testresultaten bekend. Zowel de primaire als secundaire doelstellingen werden behaald in een fase 3-studie, laat het bedrijf weten.

    Significant

    Het middel werd getest bij volwassen PsA-patiënten. Uit het onderzoek bleek dat 'significant meer patiënten' die met 'bime' werden behandeld na 16 weken een verbetering van minstens 50 procent in hun symptomen vertoonden dan wie een placebomiddel kreeg.

    Ben Serrure

    *

     Een interessant bericht, maar voor de meeste mensen op het eerste zicht niet al te veelzeggend.

    Voor wie echter ooit in aanraking was met de huidziekte Psoriasis is dit een gelukkig weerzien.

    Bij ondergetetekende kwam die besmetting (?) in afwisselend sterkere of zwakkere mate voor, (uitsluitend aan de kneën en de ellebogen) tussen mijn 15de en 30ste levensjaar. Geen aanwiijsbare oorzaak, noch van het komen of gaan ervan. Gewoon ‘one by the wind’, laten we maar zeggen.

    Jarenlang werden diverse soorten therapieën toegepast, zalfkes en poedertjes; allen zonder merkbaat resutaat. Volgens steeds dezelfde huisdokter was het enige dat hielp, gaan baden in De Dode Zee. Wegens het ondenkbaar aantal chemicaliën die daar sinds onheugelijke tijden in huizen….

    Dank dus lieve wroeters van de UCB, voor al die puike prestaties.

    En jullie Frans taalgebruik neem ik er dan maar bij. In Vlaanderen (war het geld vandaan komt) Vlaams, en op St Anneke mosselen….

    *

    (Get) Digitalia

     

    ORONAMAATREGELEN VERHINDEREN DOORBRAAK-SPONSORDINER

    *

    Tot onze spijt moeten wij ons geplande Doorbraak sponsor diner van 24 november 2021 met Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken (opnieuw) tot een latere datum uitstellen.

    We hebben deze morgen met de zaaluitbaters overlegd om te kijken of een gezellig diner nog tot de mogelijkheden behoort. De nieuwe maatregelen die de federale regering oplegt aan zalen en uitbaters maken het quasi onmogelijk om op een aangename en gezellige manier samen te komen. Niemand is gebaat of gelukkig bij een avond waarbij controles, checks en mondmaskerherinneringen schering en inslag zijn. En we willen ook liever met u feesten dan politieagent te spelen.

    Voor Doorbraak is dit een behoorlijke financiële strop, al zullen we ook dat wel overleven. Omdat we nog geen nieuwe datum kunnen vastleggen, zullen we alle betaalde deelnamegeld volgende week terugstorten. We bedanken u voor de bereidheid om Doorbraak te sponsoren, we zien u heel graag terug op een beter moment.

    ZEFHULP ZELFA

    **

    Zelfa Madhloum stapt op als woordvoerder van de Open Vld, naar eigen zeggen omdat ze het aanhoudende racisme beu is.

    Erwin vanmol

    *

    DRABBE EN DEVOS: ‘DEMIR KAN GOUDHAANTJE ZIJN VOOR N-VA’

     

    18/11/2021

    *

    Naar goede gewoonte analyseren wij de huidige politieke situatie samen met Karl Drabbe en Carl Devos. Afgelopen weekend reageerde minister-president Jan Jambon hevig op een beslissing van minister Zuhal Demir. Zit er een haar in de boter van N-VA?

    Kritiek vanuit Vivaldi

    Jambon reageerde vooral na de kritiek die kwam vanuit Open Vld en CD&V. Men sprak zich uit tegen de beslissing van Demir in verband met de weigering van de vergunning voor de bouw van een gascentrale in Vilvoorde en haar manier van communiceren. Opmerkelijk was dat noch Open Vld, noch CD&V de beslissing van de minister ten gronde aanvechten. Men roept op het federaal niveau dus veel over die beslissing, maar vecht het dan niet aan op Vlaams niveau.

    Het probleem ging onder andere over communicatie. Demir zou te lang gewacht hebben met het informeren van haar coalitiepartners in verband met de weigering. Jambon sprak zich uit tegen Demir, en ging ver in het gelijk geven van de roepende partijen. Nochtans gaf Demir duidelijk aan waarom ze zolang wachtte met communiceren. Eigenlijk heeft ze dus geen fout gemaakt volgens Devos. De reactie van onze minister-president leverde hem dan ook kritiek op binnen zijn eigen partij.

    Verschillende standpunten

    Een minister-president moet, als hoofd van een regering, de standpunten van de partijen die er deel van uitmaken lijmen. Ergens valt de reactie van Jambon dus zeker te begrijpen. Bovendien vindt Drabbe dat een minister niet naar de regering had moeten gaan voor die beslissing. Het al dan niet verlenen van een vergunning is immers een gedelegeerde bevoegdheid. Tenslotte zit N-VA met een probleem. Niet elk lid, elke militant of elke kiezer begrijpt dat het niet eenvoudig is om als beleidspartij op federaal niveau oppositie te voeren.

    Is (J.J.) jAN jAMBON wel de geknipte man voor de job van minister-president?

    Uiteindelijk zijn het de Vivaldi-partijen die Demir op de vingers wilden tikken. Het voordeel daarvan is dat de populariteit van Demir toeneemt. Het nadeel is dat Jambon nog maar eens naar buiten komt als iemand die het niet goed weet, die tegen zijn eigen partij reageert, … En dat zal bij veel kiezers niet in goede aarde vallen. Is Jambon wel de geknipte man voor de job van minister-president? De doorstart van de Vlaamse regering lijkt er niet te komen.

    Goudhaantje

    Er doen geruchten de ronde dat Jambon geen tweede termijn meer ambieert. Men gaat er dan vaak vanzelfsprekend vanuit dat Demir wel eens de opvolger zou kunnen zijn. We zitten echter nog te ver van 2024 af om als speculaties te uitten. Natuurlijk zijn die wel interessant.

    Demir zou het goudhaantje van N-VA kunnen zijn in 2024. Ze is langs de ene kant recht voor de raap, rechtuit en ze houdt voet bij stuk. Langs de andere kant is het natuurlijk twijfelachtig of ze zich echt in de positie wil plaatsen om minister-president te worden. Dat is afhankelijk van tal van factoren, waaronder de vraag naar de gestalte van de regering dan. Het zou wel de eerste keer zijn dat een vrouwelijke Limburger de positie van minister-president bekleedt.

    Demir en haar beslissing

    Het is interessant om de manier waarop Demir haar beslissing nam onder de loep te nemen. Voor de Vlaamse Beweging was hij gunstig, meer bepaald op vlak van Vlaamse autonomie. Maar net dat punt maakt haar beslissing ook kwetsbaar.

    Door te zeggen dat de federale regering niet moest denken de les te kunnen spellen, leek haar beslissing politiek geïnspireerd te zijn. En dat ligt gevoelig. In zekere zin gaat het om een politieke beslissing, in die zin dat het gaat om een politica, die een zware beslissing neemt en dat nog eens in een politiek gevoelig dossier. Ze had haar administratie kunnen volgen. Wel heeft ze ook juridisch-technische argumenten om haar beslissing te beargumenteren, waardoor loutere willekeur wordt uitgesloten.

    Lachaert met een voorstel

    Lachaert, partijvoorzitter van Open Vld, kwam met een voorstel in De zevende dag: wat als we bij te veel discussie een soort federale scheidsrechter creëren, die een blokkade kan ‘overrulen’? Helaas verduidelijkte hij niet wat hij precies bedoelde met ‘federaal’. Om dat idee te introduceren in ons Belgisch stelsel, heb je nood aan een (grond)wettelijke basis. Het gaat om een hele omwenteling van ons stelsel van exclusieve bevoegdheden.

    Stap naar herfederalisering of oplossing voor problemen?

    De centrale vraag is: Kan het scheidsrechteridee de problemen in ons Belgisch stelsel oplossen of is het gewoon een manier om te herfederaliseren? Om daarop te antwoorden zou men allereerst moeten bepalen om welk orgaan het gaat en welke bevoegdheden die scheidsrechter krijgt in welke aangelegenheden.

    De herfederalisering gaat eigenlijk over het feit dat een aantal bevoegdheden teruggebracht moeten worden naar het federaal niveau. Dat komt doordat er zoveel beleidsniveaus en ministers zijn dat de eigenlijke besluitvorming gehinderd wordt.

    Eigen keuze

    Wel hebben we zelf gekozen om, nota bene met bijzondere meerderheden op federaal niveau, zoveel bevoegdheden aan de deelstaten toe te kennen. Dat kan met geen enkele andere reden gebeurd zijn, dan dat we een bepaalde autonomie wilden geven aan onze deelstaten. Op die manier zouden zij een beleid kunnen uitstippelen, dat aangepast is aan een bepaalde regio. Bovendien is ons federaal stelsel, internationaal gezien, relatief jong. Het is misschien nog te vroeg om dat in 2024 al terug te draaien.

    Langs de andere kant bevat België wel een ingebakken antagonisme, dat steeds opnieuw opduikt, hoe rationeel men de zaken ook bekijkt.

    Problematische versnippering?

    In principe zijn alle bevoegdheden in ons Belgisch stelsel exclusief. Dat wil zeggen dat er voor elke aangelegenheid, bijvoorbeeld het milieubeleid, maar één overheid bevoegd is. Toch ervaart de kiezer dat niet zo.

    Het Belgisch systeem is sterk ‘sui generis’

    Het Belgisch systeem is sterk ‘sui generis’. In essentie is het bipolair van aard. Ons stelsel kent geen federale taal, federale media of federale politieke partijen. Dat zijn bijzondere kenmerken die de uit elkaar drijvende kracht van ons systeem sterk aanvuren. Daarnaast zijn er te weinig deelstaten.

    Tussen de deelstaten van systemen met meer deelstaten bestaan er verschillende soorten relaties. Men bekijkt daar de ander niet exclusief, terwijl bij ons de deelstaten in zo goed als elk dossier TEGENOVER elkaar staan. Wat we ook doen om te (de)federaliseren dan wel, als we over de wijze van hervorming al geen schoon schip kunnen maken krijgen we het systeem nooit recht. De vraag blijft natuurlijk wie het wie het systeem gaat kunnen hervormen.

    David Geens

    Drie stukken uit één en dezelfde DOOBRAK. Is dat niet ‘n beetje van het goede teveel? Maar troost U. De eerste twee zijn louter informatief bedoeld, en over het laatse is mijn eneihe commentaar Bl    a--Bla-Bla.

    De naam ‘GEENS’ alleen al. Bah!

    Als Vlaanderen ooit het boeltje wil klaren, dan neme men liefst JMDD als PRESIDDNET tout court. Hij is een man van de daad, die van wanten en nog van veel meer weet.

    Kortom, de aangewezen persoon om in het Onafhanjelijk geworden Vlaanderen, de Leiding te nemen – met, zoals ik hem ken, max VIJF minsters-pottenkijkers. Want die zijn er nodig om de honneurs waar te nemen, meer niet.

    Over nu naar gezegdede besprekingen Zuid & Noord.

    **

    **

    Zeg nu zelf: is een overkoepelende alles dekkende De Decker niet de gedroomde gesprekspartner, om het op te nemen tegen Prins Pint van het Huis van Oranje?

    De Vrije Herenigde Nederlanden in de toekomst, het werk van ’n echte VENT: alles wat we zelf doen, doen we toch beter?!!!!!!

    *   (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Alle respect voor Koning Wilem- Alexander en zijn lieve (ingevoerde) wederhelft, maar de zogenaamde ‘Godsdienstkwesties’ uit het verleden hebben onze beide landen maar al te veel pijn gedaan. Onze Spaanse Habsburgers wilden dat we Rome getrouw bleven, maar dat is, na verloop van tijd, een soort Trein der Traagheid geworden. Onze kerken zijn haast tot danszalen verworden!

    Luther en het Protestantisme waren hun tijd ver vooruit, maar helaas in onze dagen ook weeral hopeloos uit de mode.

    En nu, bij die ‘oude’ voorvaderlijke Geloven, de heetste kooltjes uit het vuur zijn gehaald, staan we op het punt te hervallen in hetzelfde verhaal: vreemde ‘anders gelovige’ import gepaard aan een duivelachtige globaliserings-politiek die alles en iedereen wil herleiden tot het primitiefste in de mens. Kortom, samengeteld en in twee gedeeld, een situatie precies goed om nogmaals ’n broek te krijgen van hetzelfde laken. Zie Afhakistan en de situatie aan de Poolse grens die maar niet opgelost geraakt. Omdat die niet op te lossen valt..

    Daarom van meet af aan na de volgende Verkiezingen: ander en beter.

     

    JMDD is als ‘Onafhankelijke’ bij geen enkele kleurpartij, maar is wel uit het goede hout gesneden. En daarenboven, als gewezen judo-coach, bedreven in het Kampioenschap spelen.

    *

    We love it….

    *

     

    Digithalys

    19-11-2021, 17:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500730 – VLAANDERENS SCHANDAARD (AVV-VVK) LULT NU ‘ALLES VOOR DE ANDEREN-ALLEMAAL VOOR MEKKA’

    **

    DONDERDAG 18 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

       Vlaams Belang

    @vlbelang

    *

    We hebben in Vlaanderen geen nood aan meer asielzoekers centra, maar aan minder asielzoekers. Toon eindelijk moed én steun de burgemeesters die zich verzetten tegen deze immigratie-invasie!

    500730 – VLAANDERENS SCHANDAARD (AVV-VVK) LULT NU ‘ALLES VOOR DE ANDEREN-ALLEMAAL VOOR MEKKA’

    *

    I N H O U D

    Niet langer een Kruiskop op de IJzerblakte in Kaaskerke, maar De Halve Maan. Zijn o,nze IJzerjongens dan voor niets gesneuveld? Of i tegendeel voor het verkeerde vaderland…..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GIDSLAND IS WEG KWIJT

    *

    Nederland is ook niet meer het ‘gidsland’ dat het geweest is. Premier Rutte mag dan al eens gezegd hebben dat Nederland geen tweede België mocht worden*, hij zit ook al voor de tweede keer op rij met een regeringsvorming die niet wil lukken. En daar houdt het niet mee op. Vorige week was er weer een lichte aardbeving in Groningen, een gevolg van de gaswinning aldaar, die men ondertussen besloten heeft af te zullen bouwen. Dit laatste heeft niets te maken met de mondiale klimaatproblemen, maar gewoon met het feit dat de aarde er verzakt en heel wat gebouwen al serieuze schade hebben opgelopen.

    Ook zakelijk gaat het Nederland niet meer voor de wind. Na de levensmiddelengigant Unilever (Dove, Planta, Ola, Knorr, Calvé e.d.) heeft nu ook de olie- en gasreus Royal Dutch Shell aangekondigd dat het een volledig Brits bedrijf gaat worden, niet meer half Brits/half Nederlands en dat het zijn hoofdzetel verhuist van Den Haag naar London. Net als bij Unilever al gebeurd is, krijgt Shell in de UK dan een Brits statuut, waardoor het de Nederlandse dividendenbelasting van 15% ontwijkt. Die geldt sinds de Brexit in de UK niet meer voor buitenlandse beleggers. Als het doorgaat zal ook de titel ‘Royal Dutch’ uit de firmanaam wegvallen. In de ontslagnemende Nederlandse regering is het nu alle hens aan dek om te proberen die dividendenbelasting alsnog te schrappen. Vraag is maar of het al niet te laat zal zijn, want daarover is reeds en 2018 vruchteloos gediscussieerd in het Nederlandse parlement. Royal Dutch Shell is een van de 20 grootste privébedrijven ter wereld en haalde zelfs in het coronajaar 2020 nog een omzet van 180 miljard dollar. De honderden miljoenen die het bedrijf jaarlijks aan belastingen betaalt zullen voortaan waarschijnlijk naar de Britse schatkist vloeien i.pl.v. naar de Nederlandse.

    *Die uitspraak deed Rutte enkele jaren geleden, waarbij hij zich baseerde op het feit dat er in België geen hoofdkwartieren meer zijn van grote zakelijke wereldspelers, alleen nog filialen.

    *

     *

     Wat nu, Gérard!?

    En zeggen, dat de Weledele Heer Platzak Rutte altijd al de pretentie gehad heeft om ooit, liefst gisteren al, een Groot Europees Leider te worden. Waarbij onze Sjieke Sjarel als een bloemzak vol kaf aan de klant zou geschoven worden. Op zijn plaats gezet, laten we maar zeggen, daar waar hij thuishoort, bij het andere Blauw Afval. Zie verder bij ‘de rubriek over de ACHT LEUGENS van DE SCHANDAAD.

    Méér zelfs, voor Rutte zou het dadde van de EU woorden, of grote Baas bij….Shell, dat nu helaas foetsie is.

    Hallo, Geert Wilders!

    Wanneer ga je er nu eindelijk eens op los?

    Of wacht U wellicht op versterking uit de Vlaanderen?

    Even geduld, want nu kan het rap gaan.

    Nog 6 dagen, en dan krijgen we een ontketende Tom Van Grieken aan het woord op de Jaarvergadering van DOORBRAAK.

    Het zullen nagels met koppen moeten zijn, met schaduwen in elke richting, weerszij de landsgrens die we misschien eindelijk zullen kunnen uitvegen.

    De Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen, samen onderweg naar een addendum op de Brexit?

    *

    (Get) Digitalia

    BEDRIJVEN MOETEN MELDEN WIE CRUCIAAL IS OP WERKVLOER

    Vanaf volgende week moeten mensen verplicht vier dagen per week thuiswerken.

    ©Tim Dirven

    *

    17 november 2021 22:27

    *

    Bedrijven moeten via een nieuw online register bij de federale overheidsdienst Sociale Zaken melden hoeveel werknemers ze een uitzondering willen geven op de thuiswerkplicht.

    De werkgeversorganisaties reageren ontstemd op de nieuwe verplichte thuiswerk regeling om de coronapiek te tackelen. De federale en de regionale topministers beslisten op een Overlegcomité over de coronaregels dat thuiswerken tot 13 december vier dagen per week verplicht is, daarna wordt het drie dagen.

    De werkgevers kunnen zich daar niet in vinden. Zeker omdat ze een week geleden nog met een eigen corona protocol naar buiten kwamen. Ze zouden zelf maximaal thuiswerk opleggen waar dat kon. Waar toch personeel nodig zou zijn, zouden ze heel strikte coronaregels hanteren. Nu wordt thuiswerk toch verplicht.

    Online register

    Nog luider klinkt hun kritiek op de invoering van een systeem om te controleren of bedrijven zich aan het verplichte thuiswerk houden. In een online register moeten ze ingeven hoeveel mensen op een bepaalde locatie werken en welk personeel onmogelijk kan thuiswerken. Bedrijven die zich niet aan de thuiswerkplicht houden, riskeren sluiting.

    Dries Bervoet

     

    *

    *

    Eindelijk worden de maskers afgeworpen. Maar zullen ons nu eindelijk de schellen voor de ogen wegvallen?

    Deze wel haast niet-toevallige pandemie die ons is overkomen, was dus het gedroomde voorwendsel om de Macht tot in detail in handen te krijgen. Eerst laten aanmodderen, om er vervolgens met een haast Sovjet-systeem bij te sleuren.

    Verplichte inenting voor iedereen? Dakanie, jaren lang nie, want tegen de Allerheiligste Vrijheid van Religie en van Mening.

    Afkkerstan loert om de hoek…

    Dat VERPLCHTE online register is de strop om de nek van de economie maar meteen ook de bevestiging van de Almacht der Syndicaten. De carrière zakkenvullers die alleen zichzelf vertegenwoordigen.

    Een toezichthoudende door-en-door corrupte ‘Overheid’, die, onder een soort van Vlaams-Onvriendelijkheid, de touwtjes trekt.

    Weeral een bundel bliksemschichten die straks op 24 November TVG als vanzelf in de schoot vallen.

    Wat met tele-werk voor kuisvrouwen? Voor onderhoudspersoneel? Voor ziekenverzorging? Voor gevangenis personeel, zodat die de mooiste vrouwelijke gedetineerden bij zich thuis kunnen bewaken? Voor brandweerlui? Voor de weelderig bloeiende prostitutie?

    Enfin, straks ziet men het bos niet meer door de bomen en groeit er gras op onze snelwegen, terwijl de N.M.B.S. overkop gaat of in Britse handen geraakt….

    Het massaal hamsteren geniet dus een mooie toekomst…

    *

    *

    Breaking News

    **

    De 8 leugens van Zelfa Madhloum en haar vrienden van De Standaard

    17 november 2021 De Ziel

    *

    Storm op zee! Storm op zee! Zelfa Madhloum stopt ermee!

    e Standaard publiceerde vandaag in het groot, het lang en het breed het einde van Zelfa Madhloum als woordvoerder van de Open Vld. En alsof De Standaard nooit van clickbait heeft gehoord, trekt ze een lade racistische messen open om het ontslag van Madhloum te linken aan ‘beledigingen’ en ‘racisme’.

    De tranen wellen op bij het lezen van de titel van het artikel…

    Eens is het genoeg met de beledigingen.

    Na anderhalf jaar vertrekt Zelfa Madhloum als woordvoerster

    van Open VLD. Ze bedankt voor de dagelijkse racistische bagger.”

     

    In het artikel wordt een molensteen gegooid naar een ‘omstreden satirische website’, ‘tScheldt dus, die volgens de gesubsidieerde woke-redactie van De Standaard het architecturale rolmodel is voor alle rioleringswerken in en rond Antwerpen. Wie het artikel in De Standaard onbevangen leest zou kunnen begrijpen dat ‘tScheldt de oorzaak is van het ontslag van Zelfa Madhloum.

    Onmiddellijk werd het artikel van De Standaard gevolgd door parasitaire tweets van andere ‘journalisten’ die boos met de vinger wijzen naar ‘tScheldt als oorzaak van het verdwijnen van weer een gekleurde vrouw van het politieke toneel. Een van die parasieten kent U, het is Bruno Struys, de voorzitter van de “We Love IS”-club in Vlaanderen en daarnaast ook ‘journalist’ bij De Morgen.

    We willen hierbij even de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten.

    Wij doen namelijk iets wat De Standaard en De Morgen al lang niet meer doen wegens vastgeslibd in het vet van de hen door de overheid toegeworpen subsidie biefstukken. Wij gaan snuisteren in de gesprekken achter de schermen. Wij gaan achteloos op café en babbelen met de een en de ander. Wij gaan buiten roken met de verworpenen der aarde. Wij gaan ‘s nachts in de morsige stad grapjes maken met chauffeurs die op hun bazen staan te wachten. Wij gebruiken aftandse afluisterapparatuur van Russische makelij in kabinetten van politieke partijen. Wij kennen meer toiletdames dan dat we vrienden hebben.

    arom, laat U niets wijsmaken.

     

    Zelfa Madhloum gaat helemaal niet weg bij de Open Vld wegens ‘beledigingen’ en wegens ‘racisme’.

    Zelfa Madhloum gaat weg omdat ze niet functioneert in de toxische omgeving van de Open Vld.

    En dat heeft niets met ‘tScheldt te maken.

    Maar alles met Zelfa Madhloum zelf. en reconstructie volgens 8 leugens…

    Leugen 1

    Zelfa Madhloum werd de Open Vld binnengeloodst door Bart Somers. De man die ook op succesvolle wijze Sihame El Kaoukibi binnenloodste. Vervolgens werd Zelfa als een stukje hotelzeep gedeeld tussen Bart Somers en Egbert Lachaert. Lachaert, de Open Vld kanalen én Zelfa herself, presenteerden Madhloum als ‘serial entrepreneur’. Dat stond goed in die tijd. Want de Open Vld had nog zo’n serial goudhaantje: inderdaad Sihame El Kaouakibi. Ook zij werd bij de partij van de ondernemers geportretteerd als ‘serial entrepreneur’. Van Sihame weten we ondertussen dat ze een ‘serial gefailleerde’ is. Een journalist van ‘tScheldt, verschoning, een schrijver bij ‘tScheldt (volgens de Vlaamse Vereniging van Journalisten, VVJ, is ‘tScheldt geen journalistiek) die overdag een topjob heeft maar ‘s avonds de dingen des levens googelt ter ontspanning, googelde Zelfa Madhloum na haar intrede als woordvoerder om te zien hoe ‘serial’ Zelfa wel niet was. Deze auteur vond uit dat Zelfa Madhloum helemaal geen ‘serial entrepreneur’ was zoals ze beweerde. Ze zat samen met haar man in 1 bedrijf. In ons woordenboek zijn mensen die zichzelf ‘serial entrepreneur’ noemen, maar slechts actief zijn in 1 bedrijf XXXXXXXXXXXXXXXX (mogen we niet meer publiceren van de rechter, maar het komt neer op ‘jokkebrokken’)

    Leugen 2

    Zelfa Madhloum werd door Egbert Lachaert naar voor geschoven als woordvoerder. Eerst van zichzelf, later van de hele partij Open Vld. Een woordvoerder wordt verondersteld enige communicatieve vaardigheden te hebben, niet? Bovendien werd Madhloum voorgesteld als een bijzonder succesvolle onderneemster! Dat vloekte allemaal wel heel erg met wat Zelfa Madhloum deed met de website van haar ‘succesvolle’ bedrijf. Deze website stond namelijk op het moment van haar intrede als woordvoerder voor een groot deel in het Lorem Ipsum Latijn. Een succesvol bedrijf en een communicatieve experte met een website die in het klad-Latijn staat? Zal wel. Noch Zelfa, noch de Open Vld hadden eraan gedacht dat een ‘omstreden satirische website’ wel eens wat verder zou kijken, dan wat ze gewoon zijn van de Regimepers die uit de handen van de Open Vld eet alsof ze een loopse hond is die een liberale reu krijgt aangeboden.

    Leugen 3

     Op de website van haar formidastische bedrijf pakte Zelfa Madhloum uit met 5 getuigen die allemaal in grote ‘quotes’ getuigden hoe fantastisch het was om samen te werken met haar ‘bedrijf’. ‘tScheldt zocht de 5 getuigen op. Ze bestonden niet. Ze waren fake. Hoe noemen we iemand die valse getuigenissen publiceert om goed voor de dag te komen? Inderdaad XXXXXXXXXXXX (mogen we niet meer schrijven van de rechter, maar het komt neer op ‘jokkebrok’). Het zal U niet verwonderen dat de website vandaag weg is, en vooral de valse getuigenissen.

    Leugen 4

     ‘tScheldt ontving berichten dat de keuze van Lachaert voor Zelfa Madhloum helemaal niet gedragen werd door vele mensen binnen de partij. Vooral niet de club rond Karel De Gucht. Vandaar dat Madhloum eerst de persoonlijke woordvoerder was van Egbert Lachaert en niet van de partij. Nog voor ‘tScheldt ooit iets publiceerde over Zelfa Madhloum was Madhloum al een gaste in… De Standaard waar ze zonder weerwoord ongegeneerd Karel De Gucht mocht beledigen en voor het blok zetten. Terwijl ze nog niets betekende viel Madloum met de voeten vooruit de oude liberalen aan. Titel in De Standaard: “Zelfa Madhloum tackelt het oude liberalisme”. Meer nog, Madhloum is al heel haar leven op zoek naar BV-status. Zo zei ze tegen De Standaard: ‘Marc Coucke moet me dringend bellen’. U leest het verslag HIER.

     

    Dat Madhloum nu haar functie als woordvoerder neerlegt heeft niets met racisme te maken zoals De Standaard suggereert maar met het feit dat het vertrouwen in Madhloum binnen de partij helemaal zoek is en ze er niet meer kan functioneren. We weten uit betrouwbare bron dat een aantal Open Vld zwaargewichten ronduit zegt dat Madhloum alleen maar geïnteresseerd is in zichzelf, en van een job als woordvoerder geen kaas gegeten heeft. Vreemd dat De Standaard deze stemmen niet laat horen. Ook het feit dat Madhloum voortdurend en in alle omstandigheden de racisme-kaart trekt, werd haar niet meer in dank afgenomen.

    Leugen 5

     ‘tScheldt publiceerde een foto van Zelfa Madhloum in chador, een Islamitisch kleed. De Regimepers en Zelfa Madhloum vielen over elkaar heen om als eerste ‘tScheldt te kunnen beschuldigen van racisme. Vreemd. Zelfa Madhloum had in verschillende media verklaard dat haar hart in de eerste plaats in Irak ligt. (Die zinssnede noopte ‘tScheldt tot de bedenking waarom ze dan in de Vlaamse politiek stapte, oei racisme!). Madhloum kreeg in het verleden al steun van de VRT om een documentaire te maken terwijl ze op zoek ging naar haar roots in Irak. Tijdens die reportage trok Madhloum zo’n chador aan. ‘tScheldt publiceerde die foto. Een factcheck van de VRT beweerde dat Zelfa de chador alleen had aangedaan om naar een moskee te gaan en dat ‘tScheldt de foto uit haar context trok. Bizar want de foto kwam uit een reeks waarin Madhloum trots poseerde in een woestijnlandschap. Geen moskee te zien. De foto’s kwamen ten andere gewoon uit… de Gazet Van Antwerpen. Veel klachten wegens racisme zal de Gazet Van Antwerpen niet ontvangen hebben.

    Leugen 6

     In elke krant jeremieerde Zelfa Madhloum dat ‘tScheldt haar thuisadres had gepubliceerd met een foto van kinderspeelgoed op. Ze insinueerde dat ‘tScheldt op de loer was gaan liggen voor haar huis om haar en haar kinderen te observeren en haar privé-gegevens te openbaren. Haar leugen is grotesk. De auteur van ‘tScheldt die op zoek was naar haar ‘seriële’ bedrijven googelde het adres van haar enige bedrijf en zocht dat adres op op Google Streetview. Wat blijkt? Het adres van het bedrijf van Madhloum staat bij haar thuis en op Google Streetview zag je anderhalf jaar geleden een gele kindertractor voor de deur staan. Dat noopte ‘tScheldt tot een grapje. De klanten van het ‘succesvolle’ bedrijf van Madhloum moeten blijkbaar tot bij haar thuis komen en moeten dan voor de voordeur een gele kindertractor passeren. Wij kennen weinig succesvolle bedrijven waarbij een gele kindertractor voor de deur staat. ‘tScheldt heeft nooit het huis van Madhloum gefotografeerd. Het gaat hier om een beeld van Google Streetview. Als een ‘toponderneemster’ als Zelfa Madhloum ervoor kiest haar bedrijf bij haar thuis te vestigen en het kinderspeelgoed aan de deur laat rondslingeren dan moet ze niet verwonderd zijn dat er al eens gelachen wordt met deze publieke informatie.

     

    Leugen 7

     Egbert Lachaert en Zelfa Madhloum fulmineren voortdurend over ‘tScheldt en brengen in dezelfde zin steeds het woord ‘doodsbedreigingen’ naar boven. Dat zegt meer iets over hen dan ‘tScheldt. Op geen enkele wijze heeft ‘tScheldt Zelfa Madhloum bedreigd. ‘tScheldt doet aan satire, en staat een geweldloze lachende samenleving voor. Het is echter een taktiek van leugenachtige mensen om de macht die ze hebben te misbruiken en een medium dat hen niet zint te linken aan strafrechtelijke feiten. De huiszoekingen, inbeslagnames van tientallen bronnen en arrestatie bij ‘tScheldt bewijzen dat het gevaar niet bij ‘tScheldt ligt maar bij lieden als Lachaert en Madhloum.

    Leugen 8

    Het lelijke eendje. Los van ‘tScheldt kan Zelfa Madhloum terug gevonden worden in talrijke artikels en beeldopnames. Er is één rode draad in al haar publieke optredens. Zelfa is ALTIJD het slachtoffer van beledigingen en racisme. Of het nu is als onderneemster, als woordvoerder, als moeder, als scheidsrechter, ALTIJD moet het gaan over beledigingen en racisme. Op gevaar van eigen leven durven wij hier te stellen dat Zelfa Madhloum het rolmodel is van een wrang soort ‘excuusracisme’ dat goed valt in de Regimepers en in sommige rechtbanken. De waarheid evenwel is vaak anders gekleurd dan ze gekleurd wordt.

    Illustratie: Zelfa Madhloum zoals geportreerd in de Gazet van Antwerpen in 2013 (dwz de tweedelige foto stond op exact deze wijze in de Gazet van Antwerpen)

     

     

    Een lang en eentonig verhaal waarin nichtnas wijze levenslessen voorkomen. Zoals We Love IS” in DE MIRGEN van Bart Zeekhout.

    Waarheen kazakdraaier Somers?

    Waarheen Kreltje De Klucht?

    De weg nar de dieperik; nadat de straâsten aa jet licht zijn gekomen?

    (Get) Digitalia)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wat blijft er tenslotte in de hoofden van de gewone Burger nog over van de vroegere spreekwoordelijke ‘Staatsdragende’ Partijen?

    Er is zelfs geen ‘Staat’ meer, buiten een allegaartje flierefluiters en wijventoekers…

    De vraag over dat ‘Staatsdraen’ is een zeer eenvoudige vraag, die met een zuchtje en een traantje rap zal opgelost zijn…

    De vuren branden.

    *

    Digithalys

    19-11-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500729 – STAP VOOR STAP ZO GAAN DE PEERDEN….

    .

        WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500729 – STAP VOOR STAP ZO GAAN DE PEERDEN….

    *

    I N H O U D

    ….en ze kijken, alsof ’t hen deerde, dikwijkls naar hun Mester om.

    *

    VAN AUGUST VERMEYLENS GEMEENSCHAPS KUNST TOT DE RESET VAN MARK ELCHARDUS

    August Vermeylen (1872-1945)

    17/11/2021 Frank Hellemans

    *

    Kennen de socialisten hun eigen geschiedenis niet meer? Stuitend hoe Louis Tobback en gelijkgezinden gewezen socialistische huisideoloog Mark Elchardus nu onder vuur nemen. Wanneer socioloog Elchardus het belang van begrippen als ‘gemeenschap’ of ‘volkswil’ voor een reboot van onze democratie in diens Reset onderstreept, verwijten ze hem grofweg reactionaire bloed-en-bodem retoriek die aan de zwartste jaren 1930 herinnert. Terwijl uitgerekend socialist August Vermeylen al in de jaren 1890 in zijn pleidooien voor een moderne Vlaamse literatuur voor internationale gemeenschapskunst ‘in eigen grond geworteld’ opkwam.

    Alles omgewoeld

    Vermeylen, die zijn naam gaf aan het socialistische Vermeylenfonds, dynamiteerde in de jaren 1890 de gezapige Vlaamse letteren door met jonge medestanders als Emmanuel de Bom, Stijn Streuvels, Cyriel Buysse en Karel van de Woestijne te pleiten voor een Vlaamse literaire gemeenschapskunst. Als artistieke voorhoede zou deze de lezer in de moderne vaart der volkeren mee opstoten. Met het literaire tijdschrift Van Nu en Straks bracht hij in het decennium voor de eeuwwisseling zijn theorie in praktijk. Dat hij mee aan de basis lag van de vernederlandsing van het onderwijs en de oprichting van de eerste volledig Nederlandstalige Belgische universiteit te Gent, bewijst dat hij effectief ook uitvoerde wat hij predikte. De oprichting van het Nieuw Vlaams Tijdschrift, zijn geesteskind, na WO II zou hij niet meer meemaken want hij overleed in 1945.

    ‘De tijd die wij meeleven is schrikkelijk en schoon: raadselachtig ingewikkelde, bonte, aanlokkende absurditeit

    Vermeylens diagnose van de samenleving in 1893, bij de eerste publicatie van Van Nu en Straks, klinkt verrassend actueel: ‘De tijd die wij meeleven is schrikkelijk en schoon: raadselachtig ingewikkelde, bonte, aanlokkende absurditeit, paroxysme, val en oprijzing van rassen en maatschappijen, alles weer omgewoeld, alle begrip opnieuw getoetst en betwist.’ Een nieuwe verwarrende tijd vroeg om een nieuw geluid, een reset à la Elchardus, maar dan op literair-artistiek gebied. Al in 1894 brak hij zich het hoofd over de contouren van een dergelijke ‘gemeenschapskunst’: ‘De kunst die komt, – gemeenschapskunst? De betekenis van deze uitdrukking heeft men dikwijls verminkt, maar een passender woord vind ik niet (…).’

    In eigen grond geworteld

    Geleidelijk aan worden de concrete vormen van die gemeenschapskunst door Vermeylen verder ingekleurd. Dat schrijvers daarvoor te rade moeten gaan bij het eigen volk, bracht Vermeylen met zijn medestanders al onmiddellijk in de praktijk. Hij zette de poëzie van Guido Gezelle op de kaart, en promootte daarbij ook het werk van diens West-Vlaamse medestanders Albrecht Rodenbach en vooral Hugo Verriest. Zij hadden een voorbeeld functie voor een nieuwe generatie Vlaamse auteurs omdat hun werk emancipatorisch was voor het Vlaamse leespubliek.

    Vermeylen die zijn flamingantisme en dat van zijn jonge medestanders in een Europese context inbedde, begreep dat de disruptieve samenleving uit het fin de siècle een literaire smoel kon krijgen. Daarvoor was een eigen artistieke expressie nodig die haar voedingsbodem in de plaatselijke Vlaamse gemeenschap vond. Pas als de Vlaamse literatuur zich van haar specifieke identiteit bewust wordt, zo Vermeylen in zijn bekendste essay ‘Vlaamse en Europese Beweging’ uit 1900, kan ze daadwerkelijk participeren aan culturele uitwisseling op een Europees niveau: ‘Onze zending is, in eigen grond geworteld, het cultuurleven van onze buren in ons om te werken tot eigen leven.’

    Interne culturele bewustwording

    Het accent lag bij Vermeylen op de openheid van de Vlaamse literatuur voor externe invloeden, maar tegelijk benadrukt hij het belang van de interne culturele bewustwording (‘in eigen grond geworteld’). Vandaar zijn klinkend besluit in twee stappen: ‘Om iets te zijn, moeten wij Vlamingen zijn. Wij willen Vlamingen zijn, om Europeeërs te worden.’ Think global, write local zou dat vandaag heten. Als de wereld ons dorp is geworden, komt het erop aan om van ons dorp ook de wereld te maken. Zonder de inbreng van lokale culturele inhoud wordt de Europese of globale cultuur een lege huls of commerciële eenheidsworst.

    Misschien mogen we eens den droom van een Groot-Nederlandse beschaving en een Groot-Nederlandse literatuur in ‘t volle vaste daglicht begroeten

    In 1903 bij de oprichting van het nieuwe literaire tijdschrift Vlaanderen, zou hij samen met onder anderen Stijn Streuvels en Herman Teirlinck die lokale invulling als basis voor daadwerkelijke literaire vernieuwing opnieuw ter sprake brengen: ‘Misschien mogen we eens den droom van een Groot-Nederlandse beschaving en een Groot-Nederlandse literatuur in ‘t volle vaste daglicht begroeten. Maar niet vroeger, dan wanneer wij gewoon ons eigen geworden zijn, wanneer dit volk zich opgewerkt zal hebben volgens eigen aard en eigen groeikracht. (…) De toekomst onzer literatuur is onafscheidelijk van de toekomst van ons volk (…).’

    Gemeenschap versus vennootschap

    Elchardus probeert in Reset op analoge wijze de staat van onze democratische samenleving te revitaliseren. Het is zaak om de samenleving terug te koppelen aan de dynamiek van de plaatselijke gemeenschap(pen). Het huidige neoliberale politieke management zweert te veel bij een hol verbindend discours waarbij mensen louter als individuen of werknemers worden beschouwd. Het heeft geen oog voor de roots van de lokale gemeenschap die meer is dan de loutere optelsom van zogezegd neutrale individuele werknemers. Ondertussen dreigt het opbod van allerlei minderheden de grondstroom van de lokale gemeenschap droog te leggen.

    Jarenlang doceerde Elchardus sociologie aan de VUB. In zijn basiswerk Sociologie. Een inleiding geeft hij in enkele regels helder weer waar het onderscheid tussen een abstracte, koopmansachtige focus op de samenleving (ook wel vennootschap genoemd) versus daadwerkelijke verbondenheid met een gemeenschappelijke voedingsbodem vandaan komt. De Duitse socioloog Ferdinand Tönnies had het er al in 1887 over in zijn baanbrekend werk Gemeinschaft und Gesellschaft. Elchardus: ‘Gemeinschaft was natuurlijk; het had wortels in het verleden; het was verbonden met het landelijke en het authentieke, met gevoel, intuïtie en kunstzin, het was niet abstract, niet louter verstandelijk, het was verbonden met het verzorgende en het koesterende. Er zat (…) heel veel emotionele intelligentie in. Gesellschaft daarentegen, was stedelijk, nieuw, koel en artificieel; het was verbonden met de rede, de koele rationaliteit en de wetenschap, met berekening en handel.’

    Vlaming én wereldburger

    Laat dit huidige gebrek aan warme, lokale gemeenschapszin en het teveel aan koele, stedelijke, berekenende globalisme nu net aan de basis liggen van Zwarte Zondag dertig jaar geleden, aldus Elchardus. Je zou van minder een aanhanger worden van Vermeylens gemeenschapskunst of Elchardus’ communitarisme. Je moet eerst leren stappen voordat je kan lopen. En dat gebeurt aanvankelijk in eigen omgeving. Dan pas wenkt de wijde wereld. Wij willen Vlamingen zijn, om wereldburgers te worden.

     Het voelt aan als thuiskomen in de vertrouwde keefomgeving na een lange vermoeiende wandeling in de wijde wereld.

    Via Sturm und Drang en een berg fiscale documenten, nu innes van Gezelle over Cyriel Buyse naar Cyriel Verschaeve,René Declercq, naar Stijn Streuvels!!!

    Verre van denkbeeldig voor iemand die in zijn levensavond op max 500 meter van Het Lijsternest is terecht gekomen.

    Ja, de mens Vermeylen is, zonder hem ooit nader te hebben bestudeerd, een mijlpaal in mijn Vlaams bewustzijn geweest. Met vooral dat ene groot verschil: mijn aangeboren gevoel voor rechtvaardigheid….

    Rechtvaardigheid is, in onze Beschaving, een begrip uit de Christelijke Moraal die in dit Kloteland totaal ondergeskikt is geraakt aan… ptofoatriaat en penisnijd opzij die het beter hebben.

    Stugge for life werd stilaan struggle om zichzelf in de spiegel te zetten. Ten koste aan de Kleine Man…

    Anders gezegd: er loopt iets mis met de idealen vanWijlen August Vermeylen.’Uigefaseerd’ is het hedendaagse woord, dat geboren werd over eeuwenoude fossiele brandstoffen in volle klimaahetze.

    Cultuur vernieetigede globalisering en algemene verarming tot de bedelstafen odelijk geweld is het gevolg.

    Mark my words. Want.. we zelf doe, doen we beter…

    (Get) Digitalia

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    De generaties vrouwen en mannen die nu in de vele Rusthuizen aan het uitbollen zijn, het zijn zij die het Eigen Volk Eerst, elk op hun eigen werkzame manier, uit de rode uitzichtloosheid hebben opgetild. Ik zie het hier elke dag opnieuw, zelfs al zijn ze oud en versleten. Het zijn gewone plattelandsmensen, geen elite en dus klopt hier het hart onzer Vederen. Dromen, denken, doen. Meer is niet nodig om het van handwerkman tot Wielsbeeks textielfabrikant te brengen… ’aan wiens Rijk geen einde komt’.

    Dit, en nog ’n paar losse gedachten die er wezenlijk niets toe doen, als mijn haast te verwaarlozen persoonlijke bijdrage voor de voorbije Week van de Serioren.

    Met als afsluitende gongslag die hoorbaar moet zijn tot in de Hemel, voor de levenden en de doden, de woorden van Priester-Dichter C. Vershaeve uit de Jaren ‘30, dat ‘dit Volk noet herleven’....

    *

    Digithalys

    18-11-2021, 04:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500728 – FIER OM VLALING TE ZIJN, IN AFWACHTING VAN DE TOTLE ISLAMISERIG.

        WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500728 – FIER OM VLALING TE ZIJN, IN AFWACHTING VAN DE TOTLE ISLAMISERIG.

     *

    I N H O U D

    Vandaag eerst ’n flinke onderdompeling in de Vlaamse begripswerd. Uiterst posotief voor wat betreft de kunstwereld, maar eerder twijfelacttig voor wat betreft onze gezondheidszorg.

    Lees verder en huiver vervolgens mee met wat ons allemaal nog te wachten staat, als de islamisering, via de aan de gang zijnde wilde immigratie, onbeperkt haar gang kan gaan.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BEETHOVEN WAS VLAMING

    *

    Het Noord-Brabantse museum van ’s-Hertogenbosch krijgt een ‘doorlopende bruikleen’ van de JK Art Foundation. Een Brabantse verzamelaar, die onbekend wenst te blijven, gaat er een topcollectie van zo’n 500 ‘Belgische’ werken plaatsen. Het museum wordt daardoor, volgens onze media, het meest ‘Belgische’ museum van Nederland.

    In bovenstaande persmededeling komt het woord Vlaams of Vlaanderen niet eens voor. En dat terwijl onze schilders ooit – op de Italianen na – de besten ter wereld waren. Bijna alle grote schilders tot 1830 in dit land – Rubens, Van Eyck, Van Dijck, Memling, Brueghel en ga zo maar door - waren Vlamingen, geen Belgen want die waren er niet meer sinds het einde van het Romeinse Rijk. De enige grote Waalse schilder uit die tijd die ik me herinner was Rogier de le Pasture (geen taalfout!), geboren in Mons/Bergen, maar die zijn naam vervlaamste toen hij naar Brussel verhuisde – toen nog een overwegend Vlaamse stad – en zich daar Rogier van der Weyden liet noemen. Om maar te zeggen hoezeer Vlaming zijn toen nog overtuiging en fierheid uitstraalde.

    ---

    Waar ik me ook regelmatig over erger, is dat men Ludwig van Beethoven een Duits componist noemt. Toen die geboren werd, in 1770, bestond de Duitse natie en dus ook de Duitse nationaliteit nog niet en was het Duitse taalgebied grotendeels verdeeld tussen de Pruisische Hohenzollern en de Oostenrijkse Habsburgers. Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn en zijn moeder was een Duitstalige, maar zijn vader was een Vlaming, wiens ouders beiden uit de regio Haacht kwamen. Zijn grootvader studeerde muziek aan het conservatorium van Mechelen en was zanger, evenals Ludwigs vader. Van zijn vader en grootvader erfde Ludwig zijn musicaliteit en men kan dus rustig stellen dat hij wel degelijk van Vlaamse afkomst was en geen Duitser. Dan zou hij trouwens geen ‘van’ Beethoven geheten hebben, maar ‘von’ Beethoven. De oorsprong van de naam ‘van Beethoven’ blijkt te komen van mensen die afkomstig waren van Betho, een landgoed bij Tongeren. De naam evolueerde later naar Beethoven. Ludwig van Beethoven is, samen met Mozart en Bach, een van de allergrootste componisten van klassieke muziek, dit ondanks het feit dat hij vroeg doof werd. Met zijn ingebouwde Vlaamse koppigheid wilde hij dat niet aanvaarden en componeerde hij verder een muziek die door niemand nog beïnvloed kon worden.

    Het is hedentendage echt een soort

    uitzichtloze bezetenheid om met leugens en bedrog de vergane ‘Belgische Illisusie’ nieuw leven in te blazen. Waarbij Het Regime zich in de ogen van elk weldenkend Burger voor de elfendertigste keer onsterfelijk belachelijk maakt. Omdat zoiets alleen de massa gebakken lucht verder aanvult.

    Overal wordt ‘Prinses’ Delphine ten tonele gevoerd. Vroeger was dat altijd toen ze druk bezig was met papier mâché, maar dat is nu voorbij, nu de geldzorgen ook voorbij zijn.

    Na, jaren procederen tegen haar overspelige vorstelijke vader, waarover er nochtans zedig gezwegen wordt. Want volgens de Grondwet staan er zware gevangenisstraffen op, op het beledigen van des Konings goede reputatie.

    Maar, die Bel0lscije Grondwet, nietwaar, wie heeft daar ooit, tenzij tijdens de Repressie, om gemaald?

    Er werd op Koningsdag 15 November zelfs quasi de” hele dag door uitgebreid verslag gedaan hoe voorbeeldig ons huidig Koningshuis wel was. Voor het eerst in 175 jaar, naar buiten uit toch, geen wijventoekers meer. Een voorbeeldig gezinnetje. Met een lieve Maman, en vooral een lieve meerderjarige reeeds 20-jarige en

    3-talige erfprinses, die klaar gestoomd wordt om eerstdaags de Troon te bestijgen.

    Het is een vrouwtje’ zoals kort na de geboorte door de Vader voor de TV eigenhandig op de wastafel vastgestteld….

    **

    Geen woord over K.I. en kunstmatig verwekt nageslacht, geen woord over de aan de kant geschoven Salische Wet’ en Tante Astrid. Integendeel, naar het schijnt is het nu al bekend, dat ons Betty de jongste ooit in functie zijnde Koningin wordt….

    Juicht, Belgen, juicht!.... als het ooit zover komt…

    (Get) Digitalia

    *

    VLAANDEREN LOOPT ACHTER MET DERDE PRIK

    ©Photo News

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    In Vlaanderen heeft 28 procent van de 65-plussers een boostershot gekregen. Het loopt daarmee achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers gezet hebben. Met de huidige vaccinatie snelheid lukt het Vlaanderen nooit alle 65-plussers voor het einde van het jaar een boostershot te geven.

    Op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad werd eind september beslist elke 65-plusser een boostervaccin aan te bieden. Dat is nodig omdat uit studies blijkt dat de werkzaamheid van de coronavaccins er na enkele maanden op achteruitgaat.

    Het plan van de ministers van Volksgezondheid was alle 65-plussers tegen het einde van het jaar een derde keer te vaccineren. In het huidige tempo lukt dat Vlaanderen nooit.

    'Het huidige tempo is geen referentie voor de toekomstige snelheid', zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. 'De komende weken halen we dat in. Het blijft de ambitie voor 31 december de grootste groep 65-plussers te vaccineren.'

    Sarah Lamote

     

    Is dit artikel niet àl te toevallig de bevestiging van de persoonlijke commentaar van juist hierboven? Vlamingen moeten zoveel mogelijk weggedrukt worden, zodat la Belgiique à Papa weer kan schitteren even voor het te laat is…

    Waar moet trouwens ons Betty dan wel carrière maken?

    Komt daarbij, dat bvb West-Vlaanderen de door Corona meest getroffen regio schijnt te zijn.

    Dames en Heren van de Regime Leugen-Media: neem ’n voorbeeld aan De Tijd, en ga op een eerlijke manier voor de Waarheid.

    Finito la Comedia, anders vallen er doden….

    Dat vandaag precies om 9 uur de radio rondstrooit dat er o.a. in Zulte militairen ingezet worden om bij te springen bij het toedienen van de ‘shots’ is een deugddeoende maar magere troost.

    (Get) Digitalia

     

    *

    AFGHANISTAN

    foto: ©AFP

    **

    Taliban onthoofdt volleybalster want sport verboden voor vrouwen

    Nog zo'n 700 sporters in gevaar

    Nieuws - 17/11/2021

    *

    Vrouwenrechten hebben in Afghanistan momenteel enorm te lijden. Geen verrassing natuurlijk, gelet op de val van Kabul in augustus en het overnemen van Afghanistan door de Taliban.


    Onder het bewind van de terroristen zijn vrouwen die niet gehoorzamen in levensgevaar. Dat is reeds pijnlijk duidelijk geworden de voorbije maanden.

    Dat uit zich zelfs op gebieden die niet door iedereen op het eerste zicht meteen bovenaan het prioriteitenlijstje van de Taliban verwacht zouden worden. Sport, bijvoorbeeld. In september riep de Taliban een verbod op sport uit. Het eisen van zedig gedrag van vrouwen, inclusief het volledig bedekken van het lichaam, drukken de terroristen ook op dat vlak door.

    Klederdracht is het probleem

    Hoewel sowieso al weinig Afghaanse vrouwen aan sport doen, besloot de Taliban hier toch een punt van te maken. En dat vanwege de klederdracht. Zo doekten zij onder andere het nationale cricketteam voor vrouwen op. ‘Het is niet nodig dat vrouwen cricket spelen. Bij cricket kunnen ze een situatie tegenkomen waarin hun gezicht en lichaam niet bedekt worden. De islam staat niet toe dat vrouwen zo worden gezien’, vertelde Ahmadullah Wasiq van de culturele commissie van de Taliban aan SBS.

    **

    Wie een band heeft met enerzijds sport en anderzijds maar al te goed de filosofie achter de islam kent, is Darya Safai. Zij is kamerlid voor N-VA. Als activiste ging Safai enkele jaren geleden wereldwijd aan sportstadions aanklagen dat Iraanse vrouwen niet eens sportwedstrijden mogen bijwonen. Dat was niet zonder risico en wekte ook media-aandacht. ‘Ik wilde de media laten zien dat de sportwereld ook medeverantwoordelijk is wanneer er geen kritiek komt op de islam’, klinkt het.

    Sport als symbool

    Doorbraak sprak met haar om inzicht te krijgen in de recente acties van de Taliban. Safai tilt zwaar aan het feit dat dames ook in de sport uitgesloten worden. ‘De sportwereld is niet minder belangrijk, ze staat symbool voor de rest van de maatschappij. Als vrouwen al geen toeschouwer mogen zijn in sportstadions, zijn ze in het hele land afwezig’, koppelt ze terug naar haar eigen activistische campagne.

    In oktober bereikte via de getuigenis van een Afghaanse coach in de Persian Independent dan het bericht de buitenwereld over de onthoofding van Mahjabin Hakimi, een jonge volleybalspeelster die bij de jeugd deel uitmaakte van het nationale team van Afghanistan. ‘Het is een afschrikkingsmiddel van extremisten om met één of ander slachtoffer de rest het zwijgen op te leggen. Toen ik in 1999 in de gevangenis zat na een studenten manifestatie, vreesde ik ook voor mijn leven en om als voorbeeld geëxecuteerd te worden. Dat is hun manier om alles onder controle te houden.’

    Druk op familie

    De familie van Hakimi wijst de Taliban niet openlijk als schuldige aan en dat is ook geen toeval. ‘Ik las een bericht waaruit bleek dat de familie zei dat ze verdwenen was, maar dat de Taliban er niets mee te maken had. Natuurlijk wordt er druk uitgeoefend op de familieleden om te zwijgen. Ze krijgen dan dreigementen te horen als: ‘We gaan uw zoon ook vermoorden of in de gevangenis te steken.’ Zo worden moeders van vermoorde mensen onder druk gezet om te zwijgen, zeker tegen de westerse media.’

    Afghanistan was geen democratie, maar dat mag je ook niet verwachten, je kunt geen democratie opleggen.

    De huidige, weinig benijdenswaardige toestand van rechten voor sportende vrouwen in het Aziatische land is onlosmakelijk verbonden met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. ‘Je zou kunnen denken dat er tijdens al die jaren in Afghanistan niets veranderd is, maar dat is niet juist. Als je denkt dat je een democratie kan exporteren, ben je mis. Het Westen is daar twintig jaar geweest, met succes in die periode. Afghanistan was geen democratie, maar dat mag je ook niet verwachten, je kunt geen democratie opleggen.‘

    Amerika en de NAVO geven op

    Tot die conclusie is de politiek nu wel moeten komen. Dat betekent dus niet noodzakelijk dat het werk tijdens al die jaren nergens toe leidde. ‘De aanwezigheid van het Westen zorgde wel voor een bepaalde orde. De Taliban heeft heel slim kunnen afwachten en de NAVO en het Westen zijn vermoeid geraakt. Amerika en de NAVO hebben het opgegeven. Dit sterkt ook het zelfvertrouwen van islamisten’, stelt Safai.

    Meisjes die uitgehuwelijkt worden of niet meer naar school kunnen gaan: het is de trieste realiteit. En inzake de veiligheid in de wereld is het balanceren op een slappe koord. ‘De situatie is nu zo explosief, zo onstabiel. Afghanistan is nu een bron voor jihadisten, die ook nog actief uitgestuurd zullen worden. Of het nu via militaire steun is of via ngo’s, je kan die dingen wel onder controle krijgen.’

    Achteraf meer betalen

    Militaire aanwezigheid blijven aanhouden strookte echter niet langer met de nationalistische kijk op de oorlog en het draagvlak in de Verenigde Staten. ‘Natuurlijk moeten landen denken aan hun eigen belangen, maar je moet ook denken aan het nageslacht. Veel westerse politici beseffen niet dat het ook beter is voor het Westen om Afghanistan centraal te plaatsen. Je kan denken dat het te veel kost, het was logisch om te vertrekken, maar we gaan achteraf zo veel meer betalen dan we nu deden om ons te verdedigen tegen het terroristisch islamisme.’

    De mensen daar vragen geen militaire steun, maar morele steun, maar zelfs dat krijgen ze niet.

    De desastreuze wijze waarop de terugtrekking van de VS uit Afghanistan verlopen is, heeft nefaste gevolgen, die zich voorlopig vooral ter plekke laten voelen. Amerikaans president Joe Biden krijgt dan ook de wind van voren. ‘De mensen daar vragen geen militaire steun, maar morele steun, maar zelfs dat krijgen ze niet. Biden is een heel slechte president, hij heeft het niet kunnen inzien.’

    700 sporters in gevaar

    Ook de sportgemeenschap ontsnapt dus niet aan die verregaande consequenties. Er werden reeds topsporters met humanitaire visa naar het buitenland overgebracht, maar er zouden nog zo’n 700 sporters in gevaar verkeren, meldt het Internationaal Olympisch Comité. ‘Door het achterlaten van bepaalde mensen moet je nu mensen met vluchten overbrengen naar een ander land, maar het is heel moeilijk’, vreest Safai.

    Kevin Vanbuggenhout

    *

    Geen commentaar. Dit is inderdaad een onderwerp voor alleen Europese Verlichte Grote Verstaden. Die moeten zelfs niet eens meer rekenen op Uncle Joe, want die is na 20 jaar met de staart tussen de poten er van onder getrokken.

    Onze vrouwen en meisjes kennen nu dus voortaan voor hun zielezaligheid en Eeuwige Rust de oplossing raden: Corona of Afhakkerstan…

    *  

    (Get) Digitalia)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Doet DOORBRAAK er wel goed aan om zaken te publiceren die de Regime Media liever diep tot zeer diep onder de mat houden?

    Anders gezegd: is het goed een dokter in huis te halen die U waarschuwt voor het dreigend onheil aan Uw voordeur?

    Zou een Pastoor niet beter zijn geweest?

    Dokters namelijk genezen misschien wel, maar geven de moordenaars in geen enkel geval de absolutie…

    *

     

    Digithalys





    17-11-2021, 14:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500727 – NAAST DE MISERIE ROND IMMIGRATIE, KLIMAAT EN CORONA, IS ER OOK NOG – EENS TE MEER- POLEN.

    .

        DINSDAG 16 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500727 – NAAST DE MISERIE ROND IMMIGRATIE, KLIMAAT EN CORONA, IS ER OOK NOG – EENS TE MEER- POLEN.

    *

    I N H O U D

    Het is bijna teveel voor slechts één mensenleven, zoals we dezer dagen allemaal sameenleven op deze Planeet. Getiraniseerd zijn door - het kan haast niet anders – door een medeplicvhtige eigen Overheid, dagelijks 24/24 bang gemaakt door afdreiging met ziielte en dood, om daarbij als vanzelspprekend de Tekeen des Tijds te ontdekken.

    Mij valt het des te erger, daar ik van anture altijd een geboren optimist ben geweest..

     


    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    De klimaat marathon

    *

    Daarmee zit de klimaattop van Glasgow erop. Ei zo na werd het een klimaatflop en het eindresultaat komt feitelijk hierop neer dat we geduld zullen moeten hebben, dat het allemaal nog niet voor morgen zal zijn en dat we ondertussen zullen moeten leren ons aan te passen aan de veranderende situaties. Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 31 oktober (‘Glasgow 2021’) zullen we het woord ‘adaption’, aanpassing, nog dikwijls te horen krijgen. Het enige dat we meteen kunnen doen, is ervoor te zorgen dat alle nieuwe initiatieven zoveel, om niet te zeggen helemaal, klimaatneutraal zullen moeten zijn en dat betekent voor dit landje o.m. geen nieuwe gascentrales.

    In het licht van wat er in Glasgow wel en niet is beslist, is het Vlaams klimaatplan al even voorzichtig en feitelijk nog zo gek niet als de klimaat activisten ons willen doen geloven: 40% minder CO2 uitstoot (i.pl.v. 47), geen afbouw van de veestapel, wel van ook daar meer aanpassing i.v.m. de voeding en in de tijd beperkte verplichte renovaties. De elektrificatie van het wagenpark zou dan wel strenger zijn als de Europese, maar ook dat zal te zijner tijd werd worden ‘aangepast’. 88% van de Belgische bedrijfswagens rijdt trouwens rond in Vlaanderen, (en Brussel) en het staat nu al vast dat alleen Vlaanderen haar klimaatplan zal kunnen betalen, juist omdat het niet té is. Al is het gevaar groot dat ook bij het Vlaams Gewest er nu reeds een serieus gat in de begroting zit en dat dat gat alleen maar groter zal worden.



     

    De offergang naar Vlaams ZELFBESRUUR is zowat hetzelfde lot beschoren als Mulatuli beschreef in het verhaal van Adidia’s vader die een buffel had. Die was nodig om zijn grond te bewerken, want zijn gezin diende gevoed te worden. Maar buffel na buffel werd hem door de Overheid – in ‘ Lands belang, dat spreekt vanzelf – tekens weer in beslag genomen. Maa  r het leven ging gewoon verder, en de sarong van de bevallige Adinda ruiste gewoon verder over de grond.

    Het is een oud verhaal, waarvan we heden ten dage bij ons de allernieuwste opvoering in levende lijve krijgen voorgeschoteld.

    Het is al meer dan 100 jaar geleden, dat er aan de Vlaamse IJzerjongens GELIJKEID in rechte en in de feiten werd beloof, als ze voor het Vaderland maar dapper wilden gaan liggen sneuvelen. Gisteren was het weer ‘Koningsdag’, maar geen kat repte ook maar één woord over deze vroegere Koninklijke MEINEED. Het raakte zelfs de koide kleren niet van Koning Albert II, de kleinzoon van de Meinedige. Die had och God, inderdaad nog ’n paar tientallen bewonderaars mee, toen hij,, na het Te Deum Laudamus met groot gevolg de trappen afdaalde….

    *

    Een paar bewonderaars, buiten de POLITIE, die met honderden de daar voor het voetlicht getreden Grote Verlichte Verstanden op de trappen van de Sinte Gudule kwamen uitjouwen. Omdat ook zij die deze kwalijke Koninklijke gewoonte van veel beloven en niets geven hadden overgenomen.

    Stel U voor: zelfs de TV was hierover zeer breedvoerig, met commentaar. Met vooral veel verhelderende beelden. Niet om te herinneren aan wat ooit aan de IJzerjongens werd beloofd, maar omdat het ging om een (vooral Links?) syndicale actie.

    -

    Ook benieuwd wat Macroni denkt over de klim  aat-kwestie? Kijk dan gewoon naar zijn daden.

    Maar al goed: de Slinkxs-Groenen zullen uiteindelijk toch hun slag thuishalen: onze kerncentrales gaan dicht, en Macroni zal de benodigde stroom maar al te graag leveren. Kprtom, het is Gefundenes Fressen pour La Mère Patrie…..

    *

    (Get) Digitalia

     


     

     

     

    VERPLICHT VIER DAGEN PER WEEK THUISWERKEN

    ©Tim Dirven

    *

    15 november 2021 23:12

    *

    Door de opflakkerende coronacrisis zullen werknemers maximaal één dag per week naar kantoor mogen, de rest van de week wordt thuiswerken weer de regel. Dat hebben de federale topministers beslist in de aanloop naar het Overlegcomité woensdag.

    Thuiswerk moet de controle helpen te herwinnen over de opflakkerende coronacrisis. Ondanks een ‘cri de coeur’ van de werkgevers maandag om telewerken niet te verplichten wordt dat toch verplicht.

    Het wordt geen 100 procent telewerken. Vier dagen thuis en maximaal één dag op kantoor wordt de regel. Dat zijn de federale topministers overeengekomen op een overleg in voorbereiding van het Overlegcomité met de deelstaten. Het Overlegcomité is door de toenemende druk op de ziekenhuizen - met opnieuw meer dan 500 coronapatiënten op intensieve zorg - vervroegd naar woensdag.

    De werkgevers hadden gehoopt dat hun recente voorstellen zouden volstaan. Vorige week kwamen ze naar buiten met het engagement maximaal telewerken op te leggen waar dat kan als een alternatief voor verplicht telewerken.

    Dries Bervoet

     


     

    En altijd maar verder ‘Kurieren    am Symptomen’ ipv het probleem ten gronde aan te pakken, zoals Oostenrijk eindelijk heeft gedaan en wat er overal bij definitie toch moet komen: algemene en verplichte vaccinatie voor iedereen tissen 0 en 150 jaar en zware sancties voor wie weigert od fraudeert.

    -

    En over ‘het rendement’ vn tele-werk gesproken: zoiets is bij de Overheid van geen tel. Daar kan alles wachten tot morgen, want het is toch de Belastingbetaler die opdraait voor het verlies aan presstaties….

    De Ondernemer daarentegen….

    Rendement voor ‘de thuis gepresteerde uren? En de thuiszittende kinderen dan? De koffieklets? De familie beozekjes?

    Is er controle op de prestaties mogelijk? Want, als de kat van huis is, dansen toch de muizen op tael…..

    Maar per einde maand is er de vaste bezoldiging die doorloopt, met daar bovenop de RSZ en andere kosten & afschrijvingen….

    -

    Noem het gerust hedendaags Stalinisme, een volk, voor zover het al deze pandemie overleeft, vernederen tot zombies, om toch maar te bewijzen dat zij de dikste hebben…

    *

    (Get) Digitalia

     

    *

    MIGRATIE CRISIS

    Migranten zitten vast aan de Pools-Wit-Russische grens. Volgens sommigen slechts een eerste stap in een escalerend conflict tussen de EU en (Wit-)Rusland.

    foto: ©Belga/AFP

    ‘Migratiecrisis is schuld van de Britten’

    Kremlin haalt uit naar Londen

    *

    Nieuws - 16/11/2021 Harry De Paepe - Leestijd 2 minuten

    -

    De Britse minister van Buitenlandse Zaken Lizz Truss schreef op zaterdag in The Daily Telegraph dat Rusland ‘de verantwoordelijkheid bezit’ om een einde te maken aan de acute vluchtelingencrisis aan de Pools-Wit-Russisische grens, een crisis die ‘secuur gefabriceerd is’, aldus de minister. Verder verklaarde Truss dat ze trots is dat het Verenigd Koninkrijk het eerste westerse land is dat de Polen praktisch bijstaat door een groep militaire ingenieurs te sturen die moet helpen de druk op de Poolse grens te verlichten. De minister verklaarde vervolgens dat de Britten altijd voor de ‘rule of law’, vrijheid en democratie zullen ijveren in de wereld. Ze riep de andere Europese naties op om hetzelfde te doen.

     

    De Poolse premier heeft inmiddels de NAVO gevraagd om met hulp over de brug te komen.

    Volgens de Europese Unie wordt de humanitaire crisis georkestreerd door de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko. Hij gebruikt de crisis als represaille-middel tegen de economische sancties die de EU en het VK uitvaardigden tegen Wit-Rusland. De Poolse premier heeft inmiddels de NAVO gevraagd om met hulp over de brug te komen. Zijn oproep geniet de steun van de Britten.

    Britse schuld, dikke bult

    Het vermoeden leeft dat er meer schuilt achter de woorden van de Britse minister. In dezelfde Britse krant kan je op maandag lezen dat men in Whitehall – het hart van de regering in Londen – vooral bang is dat de migranten naar het VK willen trekken. Op dit ogenblik vecht het VK een woordenoorlog uit met Frankrijk, dat volgens de Britten te weinig doet om bootvluchtelingen op het Kanaal te verhinderen om naar de Britse eilanden te varen.

    Het Russische ministerie somt daarbij de implosie van Irak en de opkomst van IS op

    Het Kremlin reageerde alvast bijzonder gepikeerd op de opinie-tekst van de Britse minister. Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de migratiecrisis vooral de schuld van de Britten zelf is. ‘De Britse invasie in Irak was ook secuur gefabriceerd. De Britten dragen duidelijk de historische verantwoordelijkheid voor alles wat er sindsdien in die regio gebeurde’. Het Russische ministerie somt daarbij de implosie van Irak en de opkomst van IS op. ‘Tot Londen hier verantwoordelijk voor wordt gehouden bezitten de verantwoordelijken het recht niet om iemand met de vinger te wijzen’.

    **

    Oorlogsgevaar groeit

    Op de dag van het opiniestuk van de buitenland minister waarschuwde de Britse militaire stafchef, tijdens een podcast interview met The Times, voor een conflict met Rusland. Generaal Sir Nick Carter acht de kans op een regelrechte oorlog tussen het Westen en de Russen groter dan op gelijk welk ander moment sinds het einde van de Koude Oorlog.

    ‘De aard van oorlogsvoering is veranderd’, aldus Carter. Migratie crisissen uitlokken, gastoevoer-lijnen inzetten en cyberaanvallen horen tot het nieuwe gelaat van de oorlog. ‘De traditionele mechanismen van de diplomatie uit de Koude Oorlog kan je niet meer gebruiken’, vertelde de viersterren generaal. ‘Zonder deze mechanismen bestaat er een hoger risico op escalatie en een groter gevaar voor misrekening. Dit confronteert ons met een bijzonder moeilijke uitdaging.’

    Harry De Paepe


     

    Ik wist het! Ik wist het! Die ellebogen van mij, surtout die rechter, bedriegt mij nooit. There is something rotten in the state of Danmark!

    **

    Eigenlijk viel mijn frank reeds als vanzelf gisteren avond, bij het horen op TV dat er zich ’n CNN-reporter ‘ter plaatse’ bevond tussen de honderdduizenden aanvallers aan de Poolse grens….

    Toeval bestaat niet, maar precies dezelfde morgen, gisteren dus, had ik hier in dit WZC waar ik ben terecht gekomen en waar er, net als overal elders, een enorm tekort is aan ‘Zorgpersoneel’’, zeer toevallig een gezellig babbeletje gehad - in perfect Nederlands – met een Poolse interim-kracht die bleek te luisteren naar de naam Agatha.

    Het was trouwens die sympathieke welbekende naam die de directe aanleiding werd voor de babbel. Ja, ze was als kind van Polen helemaal hierheen gekomen en was er echt door geflateerd toen ze me hoorde vertellen over mijn al-oude sympathie voor haar vaderland. Wij, op 4/9/44 in hartje West-

    Vlaanderen namelijk, werden bevvrijd door Poolse militairen. Niet te geloven. Er waren zelfs 2 gesneivelden, Tadeus Säro en Tadeus Majnikokvski, wist ik mij nog te herinneren. Omdat die namen jarenlang weerklonken vanaf de preekstoel bij Het Gebed voor de Overleden Parochianen. Waarop dat koket jong ding mij sôntaan ’n kus op de wang gaf…. Ik, die haar over-grootvader had kunnen zijn…

    Raar toch, hoe het verleden en het heden soms samenvallen!

    -

    Waarom bespeur ik weeral – weer dat gevoel van associatie, doorheen dat bos van die vele bedenkingen over de Poolse oorlogsdreiging zoals Doorbraak hierboven samenvat. Wereldleiders die op het punt staan elkaar naar de keel te vliegen…. Met misschien op de achtergrond, ook voor hen, de naam van die ene onmetelijk rijke Poolse Jood, die in de USA leeft als de Goddelijke Drievuldigheid in Frankrijk in één en dezelfde persoon.

    Georges soros

    **

    Ik meen mij te herinneren dat deze persoon enkele jaren terug op zijn persoonlijke kosten, een legertje aanhangers naar Polen, zijn land van oorsprong, had gestuurd, om daar de bel op stelten te zetten via een zogenaamde ‘volksopstand’. Wat dus met klank niet slaagde.

    **

    Deze man had vooral fortuin gemaakt door toevallig de juiste speculaties te doen bij de laatste beurscrash van 2008….

    Raar, hé.

    Maar nu heeft die misschien eindelijk de juiste manier gevonden om het kapitalisme recht iin het hart te treffen. Door, via de wilde immigratie, de Grootmachten tegen elkaar op te ztten.

    Echt een duivels plan, ware daar niet dat de Poet in het Kremlin al lang geen Commuinistische ambities meer koestert. Die heeft eigenlijk al zorgen genoeg rond zijn hoofd met Wit-Rusland.

    *

       (Get) Digitalia)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Er zijn – en gelukkig maar ook: zie hoger - geen zekerheden meer in het leven. Vooral niet op een dag lijk vandaag, die, naar ik net hoor op Radio Klara, het de Dag is van de Verdraagzaamleied.

    Benieuwd welke sadist dat nu weer heeft uitgevonden, net nu het aan de Poolse grens hard tegen onzacht gaat…

    *

     

    Digithalys

    17-11-2021, 06:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500726 – HET IS MILITAIR KWART OVER TWAALF, ’T SLOEFKE LIGT MET KAPOTTE NIEREN IN DE KNINIEK EN TOCH BLIJF DE PLANEET OP KOERS

    .

         MAANDAG 15 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500726 – HET IS MILITAIR KWART OVER TWAALF, ’T SLOEFKE LIGT MET KAPOTTE NIEREN IN DE KNINIEK EN TOCH BLIJF DE PLANEET OP KOERS

    *

    I N H O U D

    Raar, hé!!!

    De ‘Buitengrenzen’ kraken, voor zover zie al niet gebnarsten zijn, de eigen grenzen zijn er alleen nog pro forma, dus zijn alle kassen door anderen leeg gecvreten, en moeten we zelf dus leven van den dauw en van klaar water. Dat danen we niet de koekoek, maar aan onszelf. Remedie: dringend het juiste bolletke kleuren ergens in Mei 2024.

    Tenzij er een nood-scenario zit aan te komen. Dans is het ale hens aan dek en erop en erover, recht naar de Vrijheid die leidt naar de speeekwoordelijke Vlaamse welstand en voorspoed.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    SCHULDIG VERZUIM

    *

    In de overstroomde straten langs de Vesder zitten de meeste mensen nog altijd zonder gasverwarming, al bijna vier maanden. Ondanks de omvang van de ramp lijkt zoiets toch niet meer normaal. Men kan zich afvragen wat men daar, maar misschien ook straks bij ons, nog gaat meemaken als men ooit zal beginnen met alle gasaansluitingen te sluiten en over te schakelen op ‘iets anders’.

    Volgens de Waalse historicus Paul Delforge kende de Vesder vallei tussen 1965 en 2021 liefst twaalf overstromingen, die telkens als ‘uitzonderlijk’ en ‘de ergste ooit’ werden omschreven. Zelfs daarvoor vielen er in Verviers en omstreken al eens vier doden bij overstromingen. De 41 slachtoffers van deze voorlopig laatste overstroming zijn dan ook mede op de rekening te schrijven van de falende Waalse overheden en zeker niet alleen van de klimaat opwarming. Het gaat niet op natuurrampen automatisch te recycleren tot klimaat rampen.

    ---

    En dan nog dit. Het Rekenhof heeft een vernietigend rapport gemaakt over de Brusselse Begroting: vol slordigheden, blunders en zelfs onterechte uitgaven. Klap op de vuurpijl was dat er ergens 777.000 euro was genoteerd, daar waar het in werkelijkheid om 777 miljoen euro ging. Gewoon drie nullen vergeten! Geen wonder dus dat het Rekenhof deze Begroting (voorlopig?) niet valideert.

    Ondergetekende heeft altijd een goed gevoel gehad voor associaties. Zonneschijn doet deken aan geluk. Donder- en regenwoken aan tegenslag…. Rood doet denken aan bloed & aan socialisme, die haast altijd synoniem zijn van elkaar….

    Waarom gaan deze keer, na deze waterellende, mijn gedachten, bij het lezen van al die ellendige miserie bij de Zuiiderburen, automatisch naar de Hereinging der Lage Landen?

    Ze zullen het daar misschien niet graag horen, maar zoiets zou het lot va   n de gewone Waalse man en vrouw daar geweldig kunnen verbeteren. Denk daarbij alleen nog maar aan het Hollands Meesterscahp over alles wat waterbeheersing betreft. Daar behoort het regelmatig uitdiepen van stroombeddingen tot een vaste traditie.

    Vraag: kan er achherhaald worden in welk jaar (welke eeuw?) de Vesder bvb het laatst werd uitgebaggerd? En welke Kleur was er al die tijd aan het bewind?

    Stromen en rivieren in dicht bevolkte gebieden zijn zo ongeveer gelijk aan beerputten. Daar hoeft zelfs geen tekeningetje bij….

    -

    En nu het woord ‘beerput’ is gevallen, doe ik er verder het zwijgen toe, over ede srteapatsen in Broeksèl van gewezen Vlaams Nationalist & kazakdraaier N° IV, die luistert naar de naam van Sven… Gats.

    (Get) Digitalia

     

     

     

    OVERLEGCOMITÉ VERVROEGD NAAR WOENSDAG

    De covid afdeling van het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden. ©BELGA

    *

    Vandaag om 06:46

    *

    Het Overlegcomité over strengere coronamaatregelen wordt van vrijdag naar woensdag vervroegd. Op tafel liggen voorstellen over verplicht telewerk, een sluiting van het nachtleven, mondmaskers vanaf negen jaar en de coronapas voorbehouden aan wie genezen of gevaccineerd is.

    Het Overlegcomité komt woensdag bijeen om te beslissen of extra maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus. Aanvankelijk gingen de federale regering en de deelstaatregeringen pas vrijdag samenzitten, maar door de snel stijgende coronacijfers is dat overleg vervroegd. Bovendien was de discussie over wat moet worden beslist maandagochtend volop gestart, nadat een voorbereidend advies van de expertengroep GEMS uitgelekt is in Le Soir.

    Discotheekverbod voor niet-gevaccineerden

    Het GEMS-advies moet gezien worden als een recepten-boek waaruit de regeringen woensdag kunnen kiezen. Het bevat daarom verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en alle meest risicovolle activiteiten waar het dragen van een mondmasker en de veiligheidsafstand niet kunnen gerespecteerd worden.

    De lange mars naar een Belgisch coronavaccin

    De expertengroep heeft het ook over contact sporten met hoog risico of studentenactiviteiten. Voor die indoor activiteiten, open voor het publiek, stellen de experts een 'opschorting' voor van drie à vier weken.

    Bart Haeck

    *

     

    Voor een goed veerstaander is een half woord genoeg. We gaan dus richting… OOSTENRIJK, waar er voor iedereen sinds kort een totlae LOCK DOWN bestaat.

    Een korte terugblik op onze Vaderlmandsche Geschiedenis leert ons, dat er ooit in de Nederlanden een Oostenrijkse ‘Overheersing’ heeft bestaan. Nadere opzoekingen bewijzen echter, dat het woord (‘Overheersing’ wel degelijk een Napoleontische bijklank heefr gekregen. Keizer-Koster Jozef II heedt zijn reoutatie daaraan te denken…

    En plots is daar weer dat gevoel voor associeatie…

    Waren we niet beter af geweest met die Oostenrijkers aan het Bestuur, ipv doe Seks en Coburgers, voor wie we trouwens vandaag in het stof zouden moeten kruipen, omdat het’ Koningsdag’ is….

    (Get) Digitalia

     

     

    *

    MULTICULTUUR & SAMENLEVEN +

    MIGRATIE

    foto: ©Belga

    *

    Liegt staatssecretaris Sammy Mahdi zich een reputatie bij elkaar?

    Analyse - 15/11/2021 -

    -

    Aan de Poolse grens met Wit-Rusland troepen duizenden Syrische vluchtelingen samen om de grens naar Polen over te steken. Ze willen asiel in de Europese Unie aanvragen. Rusland geeft het Westen de schuld voor de gespannen situatie aan de Pools-Wit-Russische grens.

    ‘Westerse staten hebben jarenlang geprobeerd om hun levenswijze op te dringen aan mensen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika’, zei Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken. Terwijl Polen de deur voor een nieuwe instroom van vluchtelingen angstvallig probeert dicht te houden, groeit de vertwijfeling binnen de EU om deze mensen toch maar binnen te laten, om zo een humanitaire catastrofe te vermijden.

    De stormloop op Europa

    In eerste instantie pleitte staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi in de Afspraak op Vrijdag voor sterkere Europese buitengrenzen. Daar worden vluchtelingen gescreend of ze nood aan bescherming hebben. Vervolgens kunnen ze naar één van de Europese lidstaten worden doorgestuurd. Volgens het Migratie- en Asielpact van 2020 kan je de buitengrenzen versterken als er zich een acute dreiging voordoet.

    Even later neemt Sammy Mahdi een bocht en stelt hij dat het gezien de penibele situatie van de vluchtelingen aan de Poolse grens met Wit-Rusland aangewezen is dat de asielaanvraag op Europees grondgebied gebeurt. Waarmee hij de Wit-Russische president in de kaart speelt en de deur openzet voor een stormloop op Europa. Op nog geen vijf minuten tijd blaast de staatssecretaris warm en koud.

    Bovendien is een vrij verkeer van mensen in de EU maar mogelijk als er sterke buitengrenzen zijn.

    Daarmee strijkt de staatssecretaris de meerderheid van de inwoners van Europa tegen de haren in, die meer dan genoeg hebben van de illegale migratie en de vele problemen die daarmee gepaard gaan. In Polen steunt meer dan 80% van de mensen de pushbacks van de troepenmacht aan de grens met Wit-Rusland. Bovendien is een vrij verkeer van mensen in de EU maar mogelijk als er sterke buitengrenzen zijn, anders komt het Akkoord van Schengen op de helling te staan en dreigen individuele Europese landen hun binnengrenzen te moeten versterken.

    De bocht van Mahdi

    Eens de vluchtelingen op het Poolse grondgebied worden toegelaten, schiet er een procedure in gang die jaren kan aanslepen. Vluchtelingen kiezen dan voor landen waar de sociale zekerheid de beste kansen bieden, zoals Theo Francken het deze week in De Afspraak aantoonde. ‘We kunnen niet toegeven aan de chantage’, zei Francken. Door een bocht van 180° te nemen bewijst staatssecretaris Mahdi andermaal over onvoldoende ruggengraat te beschikken.

    Door zijn standvastige houding t.o.v. de hongerstakers van de Begijnhofkerk genoot staatssecretaris Mahdi enige geloofwaardigheid bij de bevolking. Maar volgens De Morgen deed Freddy Roosemont – topman van de dienst Vreemdelingenzaken – de hongerstakende sans-papiers in Brussel op 17 juli geloven dat 50% van hun aanvragen kon worden geregulariseerd. Op 21 juli bereikte Sammy Mahdi een akkoord, waardoor de hongerstaking eindigde. In de Afspraak op vrijdag ontkent de staatssecretaris de beloftes van Roosemont, maar Mahdi deed zelf graag geloven dat hongerstakers een ernstige kans hadden dat ze voor asiel in aanmerking kwamen. Het aantal positieve beslissingen over regularisatie-aanvragen is van 22,1% in 2017 tot 52,7% in 2020 gestegen. Met deze cijfers wou Mahdi de gemoederen van de hongerstakers sussen. Liegt staatssecretaris Sammy Mahdi zich een reputatie bij elkaar door afwisselen koud en warm te blazen?

    Gebakken lucht

    Mahdi wil graag doen geloven dat hij voor een krachtdadig migratiebeleid staat, maar intussen verkoopt hij gebakken lucht. Hij staat onder bijzonder grote druk van de PS, Ecolo, de N-VA en Het Vlaams Belang, maar anderzijds is het toch wel opmerkelijk dat hij vanuit zijn eigen partij amper steun krijgt, zoals De Tijd onlangs opmerkte. Voor de CD&V is het niet alleen heel lastig om de juiste houding in de Vivaldi regering te vinden, ook tegenover de soms cassante uitspraken van de staatsecretaris voelt de partij zich ongemakkelijk. ‘Het christelijke middenveld is alleszins kritisch’, gaf De Tijd onlangs mee. Dat leidt tot spanningen omdat Mahdi niet de minste marge heeft om toe te geven.

     

    Wie zich wil vergewissen van de losse eindjes van het asiel- en migratiebeleid kan eens een kijkje gaan nemen in de wijk aan het station Brussel-Noord

    De PS en Ecolo lijken ver weg, maar in Vlaanderen – waar Mahdi zijn stemmen moet halen – voelt de staatsecretaris de hete adem van Theo Francken in zijn nek. In de regering krijgt hij intussen niets verwezenlijkt. Een evenwichtig migratiebeleid blijft uit, maar ook van de wet op de woonst betreding in het kader van de gedwongen repatriëring komt niets in huis. Ook de uitbreiding van de Turkije-deal blijft bij een aankondiging. Wie zich wil vergewissen van de losse eindjes van het asiel- en migratiebeleid kan eens een kijkje gaan nemen in de wijk aan het station Brussel-Noord, waar honderden mensen zich dagelijks ophouden.

    Twintig en tien jaar geleden kregen bij twee collectieve rondes bijna 100.000 mensen verblijfsrecht. Uit Franstalige hoek stijgt de druk om deze stunt nog eens over te doen, terwijl er in Vlaanderen een groot verzet is tegen dergelijke maatregel. Dat dit tot een aanzuigeffect kan leiden van vele duizenden vluchtelingen en asielzoekers, spreekt voor zich.

    Out of control

    De vraag is of Mahdi met het departement Asiel en Migratie geen vergiftigd geschenk aanvaardde. Binnen de Vivaldi regering krijgt Mahdi geen ruimte, terwijl hij van het Vlaams Belang en de N-VA steeds weer nul op het rekest krijgt. Bij een aantal CD&V-kopstukken breekt stilaan het angstzweet uit. De peilingen zijn zo dramatisch dat het voortbestaan van de partij in het gedrang komt. De onvrede over het gevoerde asiel- en migratie beleid neemt hand over hand toe. Brussel herbergt intussen 100.000 illegalen en 17% van de Europese arbeidsmarkt wordt ingevuld door migranten zonder een verblijfsvergunning.

    Steeds meer lijkt ons land een rechtopstaand lijk

    Bovendien maakt Sammy Mahdi deel uit van een regering die de controle over het stuur heeft verloren. In de Zondag van vorige week stelt Econoom Ivan Van De Cloot vast dat de overheid ‘out of control’ is. Volgens Van De Cloot heeft de politiek geen controle meer op de machine van 260 miljard euro. ‘We gaan een collectieve verarming tegemoet.’ ‘Steeds meer lijkt ons land een rechtopstaand lijk. Politiek, de kunst van het mogelijke, wordt daarom geregeld ingeruild voor de vaardigheden van de balsemer en de grimeur’, schrijft Mark Elchardus onlangs in één van zijn columns. Er zijn meerdere mogelijkheden voor Sammy Mahdi en de CD&V om zich te conserveren. De partij kan zich laten invriezen, balsemen of mummificeren, want politiek overleven, wordt met de dag moeilijker.

    Julien Borremans

     

    Me dunkt hierboven de Klaagmuur van Jeruzalem als in een nachtmerrie te hebben zien voorbijtrekken.

    Niet alleen de Tsjeven zijn rijp voor de Laatste Rust op een gezellig kerkhofje vol scheef gezakte half vergane houten kruisjes, maar de hele Natioanle ‘Constrictie’ zoals die de laatste 50 Jaar daar hangt te bengelen als een zak vol lijken aa, de takken van de mast. Wat zeg ik? De Nationale construictie?!

    Mis Piet!!!! Er moest gestaan hebben: de gehele Eiropese constrctie!!!!

    Want die Russische Hoge Piet die het hierboven had over de consequenties van onze ‘Kolonisatie’ door vorige generaties, heeft goed zeggen. Vegen voor andermans deur is wel zeer eenvoudig maar leidt tot niets.

    De klok terugdraaien gaat nu eenmaal ook niet.

    Dan maar, met of zonder gezode niieren, zoals ‘ty Sloefke van VOORUIT zou zeggen: kak of geen kak, de pot op.

    Aleen zij die lWO IV zullen overleven, zullen het kunnen navertellen.

    *

    Het is meer dan kwart over twaalf. Het initiatief van de dag dus is aan hert duo BDW-TVG. Maar dan niet Boven De Wolken, maar met beide voeten op de grond… De grond waarop de rails van de TVG ons Vlaamse Volk, net zoals Mozes de Stam van David wegleidde uit Egypte, begeleidt naar betere tijden.

    Moge de Heer ons bijstaan.

       (Get) Digitalia)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent….

    *

    Digithalys

    15-11-2021, 16:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500725 – ALS DE BOOG TEVEEL GESPANNEN STAAT, KNAKT DIE

    .

      

    ZONDAG 14 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500725 – ALS DE BOOG TEVEEL GESPANNEN STAAT, KNAKT DIE

    *

    I N H O U D

    Maar dergelijk schiet- of werktuig kan, in voorkomend geval, best totaal vervangen worden.

    *

    De slechte delen worden aan de kant gegooid, en met wat knip- en plakwerk kan er opnieuw gewerkt worden met – Vlaaamse - zege-bogen. Zoals in ‘de Lage Landen’ gedurende de Gouden Eeuwen van zowel het Bourgondische Rijk in de jaren 1300-1400 als het Rijk van Keizer Karel V 1500-1700..

    Men hoeft geen Geschiedkundige meer te zijn om hierover na te denken en op te zoeken via Google, speurend naar exacte gegevens….

    Hoeruit zal trouwens op een schandalige manier blijken, doe Vlaanderen, sedrt de vele Franse rtooftochtenn doorheen onze rijke Gewesten, er steeds gekakter is van af gekomen. Mrt als pointe, de zogenaamde Onafhnajelijkheid dedert 1830.

    Komy daarbij, dat De Tijd voorgped voorbij is, waarbij men de Burger zomaar van alles kon wijsmaken. Feiten zijn en blijven feiten. Het IS zo en niet anders….

    C’’st comme ça!!!!!

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    EEN VLAAMSNATIONALE MINDERHEIDS REGERING ?

    *

    Mijnheer Lachaert is boos. De Open-VLD voorzitter neemt het niet dat Zuhal Demir de vergunning voor een nieuwe gascentrale in Vilvoorde heeft geweigerd en dit zonder voorafgaandelijk met de coalitiepartners in de Vlaamse regering gesproken te hebben. De man heeft gelijk, ware het niet dat Zuhalleke juist hetzelfde heeft gedaan wat de heer Lachaert deed tijdens de laatste voorzittersverkiezing van zijn partij. Toen heeft hij geen coalitiepartners, maar zijn eigen blauwe achterban voor de gek gehouden en kazak gedraaid. Veel erger vind ik dat dan wat Demir nu gedaan heeft. Die had ook op voorhand al laten verstaan dat ze het zou doen en ze deed het. Dat moet erg zijn in de politiek en zeker bij onze linksliberalen die Paarsgeel verkochten voor een bord linzensoep in de vorm van het federaal premierschap.

    En nu maar hopen dat Zemir het been stijf houdt en dat Pasbon !!!!!! zich weer niet laat rollen op het volgende federale topoverleg. Als Lachaert niet verder akkoord kan gaan, kan hij altijd nog zijn fractie uit de Vlaamse regering terugtrekken en zal die maar verder moeten zonder hen. Desnoods kunnen de Vlaamse CD&V-ministers hetzelfde doen en wordt zo de deemstering van de traditionele partijen compleet. Met Open VLD en CD&V in zowel de federale als de gewestregering zal een Vlaamse oppositie toch maar machteloos blijven. De N-VA kan dan beter verder als minderheidsregering, mits gedoogd door het Vlaams Belang. Het zou eens iets anders zijn en misschien een voorspiegeling worden van wat in 2024 kan tot stand komen.

     

    Per etmaal zelfs wordt het met de minuut duidelijker voor de man en de vrouw in de straat die we toch allemaal zijn, dat de Verlichte Grote Verstanden aan de top al decennia lang functioneren als fossiele uitgebluste vulkanen. Ze rommelen alleen nog maar wat na, waarbij ze voortdurend voor de voeten lopen van de weinigen die wel de nodige lef gepaard aan inzicht, bezitten. Maar die dan als Algemene Regel behoren tot minder globaliserende progressieve richtingen. Zelfs, God-beware-me, de Leiders zijn van Strenge tot Minder Strenge Vlaamse Nationalisten. Die allen het begrip ZELFBESTUUR hoog in het vaandel voeren.

    -

    Neem nu De Blauwvogel Lachaert-de-Leugenaar, Egbert voor de vrienden. Als Advocaat met afhellende loopbaan, ja zelfs onlangs geschorst (of op het punt van) wegens allerlei malversaties. Kortom, een prachtvoorbeeld van Blauwe Progressiviteit, verslingerd aan het smijten door deuren en vensters met belastinggeld…

    (Get) Digitalia

    *

     

    KLIMAATTOP GLASGOW LEVERT MET DAG VERTRAGING SLOTVERKLARING OP

    ©REUTERS

    *

    13 november 2021 20:47

    *

    Na een extra dag onderhandelen in de coulissen is er een akkoord over de slotverklaring van de klimaattop in Glasgow. Op het laatste moment kon India nog doorduwen dat er in de tekst niet langer sprake is van een 'uitfasering' van fossiele brandstoffen, maar van een 'vermindering'.

    De 26-ste VN-klimaattop in Glasgow kan met een positieve noot worden afgesloten. Na een extra dag onderhandelen hebben de landen een consensus over een slotverklaring bereikt. Het was spannend tot het einde. Op het laatste moment stond India erop nog een paar bewoordingen in de tekst te veranderen, waardoor die verder werd afgezwakt. Waar er eerst stond dat fossiele brandstoffen 'uitgefaseerd' zullen worden, staat nu dat ze 'verminderd' worden. Hoewel meerdere landen daarover hun teleurstelling uitten, werd de tekst uiteindelijk goedgekeurd.

    *

    'Ik begrijp de diepe teleurstelling, maar het is belangrijk dat we dit pakket beschermen', zei een emotionele Alok Sharma, de Britse voorzitter van de top.

    De slotverklaring had er normaal gezien vrijdagavond al moeten zijn, maar de onderhandelaars slaagden er niet in tijdig de lastigste knopen door te hakken. Vooral de passages over de uitfasering van fossiele brandstoffen en de financiële contributies aan armere landen leverden problemen op.

    Floor Eelbode

     

     

    Is die Top zelf rrn flop, de wereld heeft er het woord ‘uitfaseren’ aan overgehouden.

    Aandacht: dot woord, uitgevonden door een stel ouderwetse gossielen, is alleen te gebruiken in context met fossiele brandstoffen uit verre primitieve landen, en al helemaal niet voor het lot van wegkwijnende politieke partijenn die allen op sterben na dod zijn. Omdat zij hun tijd een paar eeuwen achterna lopen.

    (Get) Digitalia

    Brussel

    Sven Gatz

    *

    foto: ©Belga

    *

    In Brussel is het weer eens van ‘C’est comme ça!’

    De administratie van minister Gatz kan niet rekenen

    *

    14/11/2021

    *

    ‘C’est comme ça!’ Zo klonk het stoïcijns commentaar van minister Sven Gatz (Open-Vld) toen een Vlaamse Brusselaar zich een paar maanden geleden over politie-agenten in de hoofdstad beklaagde die geen woord Nederlands begrepen. Aan sommige dingen is nu eenmaal niets te doen, leek de minister te suggereren.

    Ik vraag me af of hij in zijn hoedanigheid van minister van financiën hetzelfde gezegd heeft tegen zijn medewerkers toen bleek dat het Rekenhof zelfs weigerde om sommige Gewestelijke rekeningen te beoordelen omdat die te slecht waren opgesteld. Van een blamage gesproken… Het was niet bepaald een geval van boekhoudkundige muggenzifterij. Een bedrag van 770 miljoen was verkeerdelijk ingeschreven voor 77.000. Directeurs bleken rond te rijden in dienstwagens die hen eigenlijk helemaal niet toegekend hadden mogen worden. De rekeningen blonken uit door slordigheid. Dat kan niet anders dan een gevolg zijn van gedoogbeleid. Anders is er sprake van amateurisme, of nog erger medeplichtigheid.

    Brandweer

    Maar volgens Gatz is er geen sprake van wanbeheer. Hij verontschuldigde zich en zei dat het niet meer zou gebeuren. Er zou een intern onderzoek komen om te vermijden dat dergelijke gênante fouten zich niet zouden herhalen. De warrige rekeningen van organisaties als de Brusselse brandweer, Visit.Brussel of Parking.Brussels getuigen van ‘een te losse impact’. De minister zegt er te zullen op toezien dat in de toekomst iedereen in het gareel gaat lopen. Hoe hij dat zal gaan doen, zegt hij er evenwel niet bij.

    Toch merkwaardig dat niemand het nodig had gevonden alle rekeningen met argusogen te bekijken, voor het Rekenhof zich kwaad maakte…

    Van Hengel

    Deze week moet het Brussels parlement de begroting goedkeuren. Maar als de administratie haar werk zo slordig doet, en de medewerkers van de minister miljoenenfouten zelfs niet opmerken, hoe betrouwbaar zijn de cijfers dan die aan de vertegenwoordigers van het Brusselse volk worden voorgelegd?

    Een journalist liet opmerken dat de Vlaamse liberalen toch al heel lang de Brussels centen beheren, sinds de vorige minister, Guy Van Hengel (Open-Vld). Het is bovendien niet de eerste keer dat het Rekenhof een slecht rapport geeft aan het Brusselse Gewest. Neen, het had niets te maken met een kwalijke erfenis, wist Gatz. Het Rekenhof had misschien de vorige jaren ook al opmerkingen gemaakt bij de Brusselse boeken, maar met het werk van zijn voorganger had dit pijnlijke voorval niets te zien. Met het werk van wie dan wel, kan men zich afvragen.

    Kabinetten

    Het siert Gatz dat hij de fouten niet naar iemand wil doorschuiven. Maar dat betekent wel dat hij toegeeft dat de fout ligt bij de administratie die hij beheert en dat hij daar als minister geen vat op heeft. Die is sinds de oprichting van het Brussels Gewest behoorlijk gegroeid. Net als de ministeriële kabinetten, die in verhouding veel meer medewerkers tellen dan die van de andere, grotere gewesten.

    Minister-president Vervoort heeft 81 mensen in dienst, dat zijn er 37 meer dan zijn Vlaamse confrater Jambon, voor vijf keer minder inwoners.

    Sven Gatz heeft een hofhouding van evenveel mensen als de Vlaamse minister-president.

    Ministeriële verantwoordelijkheid

    Misschien is dit een academische vraag, maar wanneer is een minister eigenlijk verantwoordelijk voor het werk van zijn ondergeschikten en medewerkers? Als er dergelijke, enorme fouten gemaakt worden die op geen enkel moment opgemerkt zijn door hoogopgeleide cabinetards, dan is er toch een probleem.

    Gatz had de eer aan zichzelf moeten houden en zijn ontslag aanbieden

    Als men het loon en de glorie aanvaardt die gepaard gaan met een ministeriële functie, dan moet men ook de eindverantwoordelijkheid aanvaarden die er mee gepaard gaat. Gatz had de eer aan zichzelf moeten houden en zijn ontslag aanbieden aan minister-president Vervoort (PS). Die had dat zelfs kunnen weigeren, zodat Gatz niet alleen zijn eer maar ook zijn job had kunnen redden.

    Vervoort in Cuba

    Maar zelfs dat heeft Gatz niet kunnen doen, want zijn minister-president had vorige week wel wat beters te doen. Op een moment dat iedereen zich over de klimaat crisis bezon in Glasgow, was Vervoort met een vol vliegtuig voor een Belgische missie vertrokken naar Cuba. Hij was daar gaan bestuderen hoe het zat met de Cubaanse gehandicaptenzorg en het culturele beleid. De Minister-president kent zo zijn prioriteiten!

    Elk pleidooi van minister Gatz om de lonen van pendelaars in het Brusselse Gewest te belasten zal op hoongelach onthaald worden

    Terwijl hij genoot van het Cubaanse klimaat, kreeg het imago van zijn regering en gewest een klap van jewelste. De schade is eigenlijk niet te overzien. Dit geknoei zal blijven hangen. Elk pleidooi van minister Gatz om de lonen van pendelaars in het Brusselse Gewest te belasten zal op hoongelach onthaald worden. Want wie kan beweren dat de financiële problemen van Brussel daarmee opgelost zouden zijn, als men zijn eigen rekenwerk niet onder controle heeft? En wie kan een pleidooi over een andere mobiliteit in Brussel nog au sérieux nemen als een minister aan een reeks directeurs dienstwagens toekent waarvoor geen enkele wettelijke basis bestaat?

    Splendid isolation

    Op een merkwaardige manier berichtten de Franstalige media weinig over dit debacle. Gatz heeft waarschijnlijk daaraan zijn politiek overleven te danken. Aan Vlaamse kant kreeg hij het harder te verduren. De zelfingenomen incrowd zal dit weer als Vlaamse Brusselbashing kunnen afdoen. Wie doet die Brusselse politieke klasse wat, in hun splendid isolation?

    Na een stil ‘Oh pardon’ kan Gatz gewoon verder doen, met de zegen van Rudy Vervoort, zijn minister president. Als die terug is van zijn Caraïbische trip zal hij zijn minister van financiën na een schouderklopje troosten met zijn eigen woorden : ‘C’est comme ça’!

    Luckas Vander Taelen

     

    Brussel, waterhoofd. Al sinds de tijd van Willem II (1830).

    En weer zijn het de Blauwen, dit keer nogmaals onder de paraplu van de Roden, die de orgie leiden. Allemaal met het geld van de Vlamingen.

    Enoigh is enoigh: is dat in ’t Fransoos niet dat ‘trop teveel’ is?

       (Get) Digitalia)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

     

    Volgend jaar, na het nutteloze geldverslindende Glasgow, nu een al even nutteloze ‘Conferentie’ ergens in het Land der Farao’s. Symbolischer kan niet.

    Over het wekenlange gezaag in

    Schotland, in de Regime Media de beste commentaar aller tijden meegemaakt. Het waren de eigen woorden van de wereldberoemde milieu-acitviste Greta.

    *

    Slechts 3 klinkers, maar dan 3 keer herhaald, telkens met streepjes tussen, met treiterende ondertoon in de stem: BA-BLA-BLA.

    Geldt deze werkwijze, deze manier van commentaar geven, misschien voortaan alss de enige die we nog zullen te verwerken krijgen op de TV? Neem nu iedere keer het gaat over klimaat, opwarming, gebrekkige bestrijding van dat Chinees Griepke, de Vivaldi Pruts Regering of de Waalse verspil-zucht?

    Niet alleen een enorme tijdbesparing voor de Gewone Burger, maar nog veel meer een enorme besparing op de
    Begroting, gezien de werkloosheid van wel 99% van de meestal Slinx georiënteerde hoernalisten.

    Mocht dat het geval zijn, dan zou Glasgow de Geschiedenis zijn ingegaan als het al zo lang verwachte Achtste Wereldwonder.

    *

     

    Digit

     




    15-11-2021, 09:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!