MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5081

     

    Voor iedereen die zich serieus ongerust begon te maken over de fataliteit van de ons overspoelende opgelegde islammerij, begon het al langer de spuigaten uit te lopen.

    Zelfs onze eigen Verlichte Grote Verstanden ‘aan de top’, stallen nu stilaan beetje-bij-beetje heel voorzichtiglijk vast, dat ‘de openbare veiligheid’ in gevaar gekomen is. Om nog maar te zwijgen over de private veiligheid binnenshuis…Toch blijft het probleem taboe, want (politiek niet correct’. Dat soort ‘Leiders’ oogsten maar wat ze gezaaid hebben. Al is het

     Jan-met-de- Pet en zijn Lisa

    die met de gebakken peren zitten Zij zijn er het slachtoffer van. Maar die hebben, zoals de meeste ‘Hooggeplaatsten’ zelf, geen individuele bodyguards die hen met tientallen omringen zodra ze hun eerste teen buiten hun slaapkamer steken. Al is het wel de gewone Burger die dat betaalt met het belastinggel dat uit zijn of haar aars geperst wordt. Zijnde tot 50% van zij die werken in het zweet huns aanschijns.

    Vroeger was dat wel, volgens de Gutmenschen, de Pastoor en de Baron die de mensen dom en arm hielden. Dat zijzelf dat in hun plaats doen Is iedere dag vast te stellen. Zie bij de absurde pilotenstaking bij Ryanair, de stiptheidsstakingen bij de N.M.B.S. en andere overheids’bedrijven’.

    Verheugende vaststelling: in West-Vlaanderen is de werkloosheid het laagste van heel het land. Hoe zou dat toch komen?

    Buiten een paar zogezegde ‘Nationalistische’ Ministers is niemand van ‘Het Beleid’ bereid te zoeken naar een oplossing voor de immigranten crisis.. Want aan de tsunami van ‘gelukzoekende verrijkers’ komt maar geen einde. Het is zelfs VERBOTEN om in de meeste jonge mannen onder hen Strijders voor Allah te zien. Verre van te mogen denken dat er van al die ‘aangespoelden’ ooit een totale ‘opkuis’ noodzakelijkerwijze zal moeten volgen. Als wij en onze kleinkinderen tenminste willen overleven.

    We weten allemaal dat dit probleem een torenhoog hemelhoog taboe is, want niet eens bespreekbaar.

     

    Hoopvol is het, te zien wat er in de States aan het gebeuren is. En de man, onzen Donald dus, - als Ondernemer-President’, nog niet eens aan de helft van zijn eerste mandaat vn 4 jaar.

    *

     

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Fabelachtige record kwartaalcijfers onder Trump:

    “America is great again”

    *

    Geplaatst op 8 augustus 2018door E.J. Bron

    *

    Donald Trump´s belasting- en dereguleringspolitiek is een fabelachtig succes. Na slechts anderhalf jaar presidentschap bloeit de Amerikaanse economie als sinds lange tijd niet meer. Ze groeide in het tweede kwartaal met 7,4%, de lonen stegen met 2,7% en de Dow Jones steeg sinds de verkiezing van Trump met 40%. Tegelijkertijd daalde de werkloosheid onder de 4%. De opleving bereikt alle lagen van de bevolking.

    Zijn belofte “Make America great again” heeft de 72-jarige al na 18 maanden ingelost. De “Welt” spreekt zelfs

    tandenknarsend

    van een “historische economische opleving die het land meemaakt”. De Amerikaanse economie heeft zich uit de Obama-lethargie bevrijd en groeide in het afgelopen kwartaal zo sterk als sinds 2014 niet meer. Experts verwachten dat de opleving nog aantrekt en de groeicijfers de komende kwartalen nog groter zouden kunnen zijn. “Amerika is op weg naar de langste economische opleving aller tijden”, zegt Don Rissmiller van het analyse-instituut “Strategas Research Partners”. Dit record zou weinig in de weg staan.

    Trump´s Amerika laat Duitsland met lengtes achter zich

    Ter vergelijking: de Duitse economie groeide volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek maar met 1,6% – de opbloei verzwakte verder. Belastingen en heffingen bereikten een recordniveau en wurgen de opleving af. Anders in de VS: Trump verlaagde onder grote kritiek de directe belasting van 35% naar 21%. Dat heeft consequenties: de winsten van de 500 vooraanstaande Amerikaanse concerns stegen in het tweede kwartaal gemiddeld met een fabelachtige 24%. 86% van de ondernemingen overtrof de verwachtingen van de analisten. En die waren op grond van Trump´s belastinghervorming sowieso al heel hoog.

    Zelfs de eigenlijke Trump-kritische analisten van Goldman Sachs spreken inmiddels van “Amerika en de rest van de wereld”. Daarmee willen ze duidelijk maken welke uitzonderingspositie de VS op dit moment innemen. De ondernemingen maken winsten als nooit tevoren.

    *

    De “Welt” constateert: “Het schijnt alsof Trump met zijn belastinghervorming van miljarden en zijn deregulering Amerika weer echt groot heeft gemaakt”.

     

    Amerikanen hebben duidelijk meer geld om te investeren

    De opleving wordt gedragen door de Amerikanen, want ook bij hen komt de opleving aan. Hun lonen stegen met 2,7% en de druk van de belastingen daalt. Ze hebben duidelijk meer geld om uit te geven. Tegelijkertijd bloeit de arbeidsmarkt: het werkloosheidscijfer daalde onder de magische grens van 4%. Dat gebeurde in de afgelopen vijftig jaar alleen maar tijdens de New-Economy periode.

    De enorme winsten versterken ook de onafhankelijkheid van de Amerikaanse economie. Goldman Sachs voorspelt dat Amerikaanse ondernemingen dit jaar eigen aandelen ter waarde van een biljoen dollar zouden kunnen terugkopen. Zodoende zouden buitenlandse investeerders worden teruggedrongen.

     

    Aandelenmarkt bloeit

     

    Hoewel alle experts in het geval van de verkiezing van Donald Trump een beurscrash hebben voorspeld, gebeurde het tegendeel – en weliswaar ook nog in een ongekende mate: sindsdien steeg de technologie-index “Nasdaq” met meer dan 50%, en de Dow Jones met ongeveer 40%. Ter vergelijking: de Duitse index “Dax” is in dezelfde periode maar met 26% gestegen.

    Onder Trump hebben de VS economische gezien de rest van de wereld met lengtes achter zich gelaten. Het land keert terug naar de oude welvaart, de mensen vinden goed betaald werk – en ook de rentes stijgen. In Amerika vindt, anders dan in Duitsland, geen onteigening van de spaarders plaats. America is great again.

    Bron:

    www.journalistenwatch.com

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Ja, heel zeker: de Leugenpers verspreidt ‘nep-nieuw’ van een totaal andere orde.! Berichten als deze, zien ze over het hoofd.

    Vooral in De Schandaard valt het op. Bionnekort wordt dar vroegere logo AVV-VVK vervangen en ingewijd in de bloemsierkunst. Hoofdkleur blauw. Tenminste, leugens langs alle kanten en met al middelen, liefst de onwettelijke eerst, geoorloofd of niet. Mij doet het denken aan het orkestje op de Titanic, even vòòr die naar de dieperik ging. Volgens mij, één groot verschil. Op de Titanic weerklonken er waarschijnlijk geen valse noten.

    Verder moet ik verrast Hé Hé roepen, bij het tevoorschijn komen van de bankiersnaam GoldmanSachs. Wel! Wel! Wie we daar hebben! De goeie vriend van Vogelkoppeke Herman Van Ramp Aai Aai! en van Mario Monti, de door Broeksèl geëiste plaatsvervanger van Silvio Berlusconi in Italië…

    Één pot nat, heel die roversbende van de Clinton Clan Club verspreid over de ganse wereld. Oit waren die drie letters de afkorting van ‘Cellules Combattants Communiste en die pleegden overval na overval in ons land, de ene overval na de andere.

    En verder: wat is de wereld toch klein. En hoe dik lopen er toch de kleine mensjes!

    Ach, Broeksèl! Ween van spijt en werp Uw kroon naar Sneysens!

    *

    PS

    In Turkije, hoor ik daarjuist, haalt Sultan Erdogan dezelfde cijfers (40%) als President Trump in de USA. Het verschil zit hem alleen in het nulpunt. Bij Trump is dat er zoveel bòven, en bij Erdogan er onder. Maar geen erg, volgens de Sultan. Trump bakt er nu toch wel niks van. In Amerika hebben zij de Dollar, en in Turukije hebben ze Allah.

    “God save the King”, zouden de Tommies zeggen. Waarop de Vlaming dan zegt ‘Laat ze maar komen’… De bloemen worden gegeven aan de meet!

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    12-08-2018, 07:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    11-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5080

    Eerst even stil staan met het wereldnieuws in dit, ons apenland, dat stamt uit de agrarische sfeer uit het verre landelijke Langemark-Poelkapelle. Daar werd, in al die oververhitte nachten van de laatste tijd, een ‘modern’ feestje gehouden ergens in de bosjes, waar iedereen aan deelnam in poedelnaakte Adam- e Evakostuum. Waarschijnlijk een vreselijk zicht voor het daar aanwezige ongedierte Maar ze waren ‘modern’ en progressief, of juist niet. De Pastoor kon de pot op! Maar ze bleven op de begane grond, en zweefden niet als apen in het werk, van boom tot boom.

    Ja Ja! He is me wat! ‘Back tot he nature’ is goed voor het milieu. Maar slecht voor diene enen Blauw-Groene Geschelpte Schepen want er werden van dat ‘feestje’ meer dan 600 foto’s gemaakt. En verspreid. Op Tinernet.

    Levende schande is dat! Want gesold met de ‘privacy’ en dat mag nit.

     

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Westerse internet-censuur wordt actief: de eerste grote onafhankelijke media in VS geblokkeerd

    Xander 07-08-2018 15:12

    *

    Vrijheid van meningsuiting definitief verdwenen in Amerika, EU zal volgen

    (Afbeelding: Infowars kopman Alex Jones).

    *

    Het zat er al lang aan te komen, en nu is het zover. In de Verenigde Staten is het door progressief en links beheerste massamedia complex begonnen met het blokkeren van onafhankelijke en alternatieve nieuwsmedia. De grootste Amerikaanse site op dit gebied,

    *

    https://www.google.be/search?q=Infowars&oq=Infowars&aqs=chrome..69i57j0l5.596j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    dat van meet af aan op de hand van president Trump was, wordt inmiddels compleet geblokkeerd door YouTube en Facebook, iets waar vooral CNN, de officiële nepnieuws- en propaganda zender van de Democraten en globalisten, al lang op aandrong (2).

    Het is wachten op het moment totdat ook in de EU wordt begonnen met het blokkeren van sites en blogs zoals deze, omdat die niet de juiste politiek correcte mening en visie verspreiden.

     *

    Facebook, Apple, Spotify en Pinterest hebben zich bij YouTube aangesloten. Met name Infowars krijgt de schuld van het ‘beïnvloeden’ van de Amerikanen om op Donald Trump te stemmen. Dientengevolge wordt Infowars ook in Nederland steevast een ‘nepnieuws’ kanaal genoemd.

    Gecoördineerde criminele zwendel’

    ‘Deze gecoördineerde censuur is duidelijk bewijs van een georganiseerde criminele zwendel die wordt uitgevoerd door de tech giganten,’ reageert Mike Adams van een andere grote onafhankelijke website,

    Natural News.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_News

    Volgens Adams is wat er nu gebeurt strikt verboden. ‘Voor het internet zijn duistere tijden aangebroken. De radicaal linkse tech giganten, die worden bestuurd door gestoorde geesteszieke communisten, gaan bepalen of uw inhoud ‘haatspraak’ is. En wat is haatspraak? Alles wat wordt gezegd door een conservatief (/ ‘rechtse’, ‘populist’).’

    Georges Sooros

    *

    De enige hoop in de VS is dat de elite niet meer de controle heeft over het Witte Huis. Wel is het gevecht van het establishment om Donald Trump daar hoe dan ook weg te krijgen met het censureren van Infowars – en straks ongetwijfeld ook andere onafhankelijke media- een nieuwe fase ingegaan.

    *

    Inmiddels worden ook advertenties van conservatieve en Republikeinse (oud) politici geblokkeerd (3)(7), heeft Instagram de account van de een paar dagen geleden vrijgelaten Britse conservatieve anti-islam journalist-activist


    Tommy Robbinson

    *

    gewist (5), en roept de Democratische senator Chris Murphy op tot nog meer censuur, omdat Infowars volgens hem ’slechts het topje van de ijsberg is’ (2).

     

    Einde vrijheid van meningsuiting, signalen van totalitaire linksdictatuur

     

    Feitelijk laat de linkse gevestigde orde hiermee zien hoe wanhopig ze zijn, en uit wat voor hout ze werkelijk zijn gesneden: niet in staat of bereid om met andere meningen om te gaan, niet in staat of bereid om andere visies te accepteren, dus totalitair, fascistisch en onderdrukkend – precies zoals dat in bijvoorbeeld in het voormalige Oostblok het geval was. Wederom blijkt dat George Orwells ‘1984’ realiteit is geworden.

    Veel mensen spreken zowel hun steun als grote zorgen uit, en zien Infowars als de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ (6) van almaar strenger wordende censuur van uiteindelijk alle conservatieve, rechtse en ‘populistisch’ genoemde kanalen en websites in het Westen. (4) ‘Vrijheid van meningsuiting’ is hierdoor gereduceerd tot de ‘vrijheid’ om enkel nog pro-EU, pro-open grenzen, pro-immigratie, pro-islam, anti-Trump, anti-rechts en anti- Rusland te zijn.

    Analist Joel Pollak waarschuwt dat Breitbart wel eens het volgende doelwit van het media/tech complex kan zijn (8). In Amerika en Europa hebben we decennia lang het recht om het openlijk niet met elkaar eens te mogen zijn hoog in het vaandel gehouden. Het is een teken aan de wand dat progressief-links, nu het qua argumenten al lange tijd niet meer kan winnen, zich nu vergrijpt tot de klassieke censuur-terreur die zo kenmerkend is voor totalitaire dictaturen.

    Xander

    1) Infowars
    (2) Infowars
    (3) Infowars
    (4) Infowars
    (5) Infowars
    (6) Infowars
    (7) Infowars
    (8) Breitbart 

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In Gent, de fiere stede, was dat ten tijde van ‘Kop Vanden Eynde’ een fluitje van een cent om alle tegenstand in de kiem te smoren. Het is zeker niet de eerste keer dat U dit op deze blog kunt lezen. Iedereen moest ‘hune moat zijn, of ze sloegen up hunder muile’…

    Een goed verstaander heeft maar een half word nodig. Al is diene Termontie, Sossen-Burgemeester bij de Gratie Gods, die nu zijn schop wil afkuisen, thans heel wat beter door niet op zijn mndje te zijn gevallen.

    Een ludieke tegenactie kwam er in de late jaren ’70 van vorige eeuw, toen Gebntse Hoogstudenten een spandoek hadden opgehangen tegen de zij-gevel van de ‘Vooruit’ onder de leuzze ‘Arbeiders verenigt U’. Daaronder stond dus (gedurende korte tijd, want de Brandweer was ondertussen in paniek opgeroepen)

    …’tegen het Socialisme’…

    *

    Wat het geheel nog leuker maakte, was het zicht van op de nabij gelegen Vrijdagmarkt, waar het standbeeld van Jacob Van Artevelde met uitgestrekte rechter-arm stond te wijzen naar die gevel…

    **

    Wat het geheel nog leuker maakte, was het zicht van op de nabij gelegen Vrijdagmarkt, waar het standbeeld van Jacob Van Artevelde met uitgestrekte rechter-arm stond te wijzen naar die gevel…

    *

    Slotbemerking

    Over ‘Gutmenschen’ en

    ‘Textielbaronnen’ uit de 19de Eeuw’.

    *

    Ik wil het heel even hebben over de evolutie in al die dingen. Oorspronkelijk was er de Pauselijke Encycliek Rerum Novarum (Van een omwenteling) van Paus Leo xIII in 1889. Die kwam, als naar gewoonte bij de Kerk, altijd ‘na rijp beraad’ en dus altijd rijkelijk te laat. Denk daarbij aan het celibaat dat tegen beer weten in, al meer dan 1.000 jaar in stand en dus de regel is geworden. Deze Encycliek houdt zich bezig met de situatie van de arbeidersklasse en formuleert in de vorm van een aantal uitgangspunten de sociale leer van de Katholieke Kerk.

    Uitgangspunten van de pauselijke encycliek waren een rechtvaardig loon, het recht op eigendom en solidariteit met de zwakkeren. Als instrumenten om deze doelstellingen na te streven, werden zowel overheidsingrijpen als de vorming van vakbonden genoemd.

    In zijn uiteenzetting over overheid, industrie en arbeid leidt Leo XIII de Kerk het industriële tijdperk binnen. Zijn pleidooi voor vakorganisaties was niet alleen een vernieuwing binnen kerkelijke kring, maar ook daarbuiten. Leo's encycliek bevat een kritiek tegenover ongebreideld kapitalisme en veroordeelt tegelijkertijd het marxistisch socialisme, het historisch determinisme en het dialectisch materialisme. Zijn voorgestelde samenwerking tussen arbeid en kapitaal inspireerde tot de vorming van vakbonden en onder meer verschillende vormen van corporatisme.

    Tot zover Wikipedia. Waar het besluit voor de hand ligt: n 1889 was dit vanwege Rome, zeer ‘progressief’.

    *

    De Heilige (Vladimir Iljitsj) Lenin (1870-1924), Rus zijnde, is pseudoniem naar de rivier de Lena voor Vladimir Iljitsj Oeljanov. Hij is (was) de figuur die het Linxe gedachtengoed gestalte gaf. Inclusief het geweld, dat hen, (de Slinxen) in de genen zit. Waarbij wij     automatisch moeten denken aan de Opstand der Bolsjewieken in 1905 en aan de (geromantiseerde) muiterij vab de matrozen op ‘Pantserkruiser De Potemkiin’


    *

    Karl Marx kwam reeds naar buiten met zijn ‘Das Kapitaal’ tussen 1867 en 1894 (Duits: Das Kapital; Kritik der politischen Ökonomie).

    De Industriële Revolutie begon rond 1750 in Engeland en vervolgde begin negentiende eeuw in de rest van Europa. Ambachtelijke en kleinschalige werkplaatsen groeiden uit tot grote fabrieken en vormden samen een grootschalige industrie.

    Door die groei daalde de prijs van de producten enorm waardoor steeds meer mensen zich deze konden veroorloven.

    Het betrof een relatief snelle uitvinding, ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken.

    *

    Deze drie ‘standpunten’ werden letterlijk bij Wikipedia overgenomen. Dit gebeurde niet zo maar, maar louter uit bezorgdheid om terzake zoveel mogelijk objectief te blijven. Want zelfs de Franse Revolutie van even tevoren (1789) had… haar goede kanten… Uit deze drie ‘presentaties’ blijkt duidelijk dat het allemaal niet zo simpel is geweest, om uit de Middeleeuwse werk-technieken terecht te komen in het machine-tijdperk. Van paard en kar naar Dertigtonners.

    Even goed is heden te dage de ‘Digitale Revolutie’ een afschrikwekkend gegeven. Het is de poort naar ofwel de Hel of naar de Hemel. Denk daarbij als voorbeeld aan de recent gepresenteerde 3D-print van een zelfgemaakt handvuurwapen..Of, erger, aan een preciebombardement met een van op afstand bestuurde ‘drone’ die het doel op de millimeter treft via de geregistreerde geografische coördinaten…

    De Frase Revolutie dateert van 1789 en kent tot op heden, net als de Industriële en de Digitale Revolutie, nog altijd geen einde. Na deze 3 ‘Revoluties’ komt dan ook normaliter een soort Tweede Bijbelse Zondvloed, die de mensheid, buiten een paar uitzonderingen van overlevende individuen, gewoon verdrinkt. Want deze planeet Aarde kan het exploderend aantal bewoners niet meer aan.

    Het voornaamste grote verschil tussen nu en toen, is de ontwikkeling en de razend snelle ontwikkeling van de menselijke ‘intelligentie’. De Industriële/Digitale Revoluties worden dus hopelijk niet onze ondergang, maar onze redding. De Apocalyps is dus nog niet voor vandaag. Waarbij wij gemakshalve maar het lot van de de zovlee weggewiste beschavingen over het hoofd zien. De Egyptenaren, de Meden en de Perzen, de Inca’s en de Maya’s, ez enz, AUB maar liefst overslaan .

    **

    *

    Voor 99% nog onontgonnen terrein…

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    11-08-2018, 14:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5079

    *

     

    Ik ben er zeker van, dat ons aller Vriend Guvaal

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    mij niet kwalijk zal nemen dat hier voor de vierde maal op rij, zijn blog zowaar integraal wordt overgenomen. De bedoeling is niet alleen om mijn eigen standpunten op een rationele manier bevestigd te zien, dan wel nieuwe lezers naar zijn blog te lokken. De bedoeling is verder dan ook nog, zoals reeds vroeger gezegd, om ten allen tijde op mijn eigen PC zijn teksten als bron van inlichting voortdurend onder de hand te hebben.

    *

    Ik hoop maar dat veel Tjeven JA-knikkers-kiezers , Slinxers, Blauwers en Groenkwezels onder ons beider lezers eindelijk beginnen in te zien, dat stemmen op een uitgesproken Vlaamse lijst, stemmen is voor de eigen portemonnee. En ook voor die van de kleinkinderen. Reken niet op de ‘vrienden’ van Groen, Geel of van Slinx, die ‘regeren’ altijd anders dan dat ze beloofd hebben.

    Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven! Voorwaar, deze zegswijze is hun enig ‘Leitmotiv’! Van vader op zoon.Weet U: als het maar opbrengt voor eigen zak. De rest is bijzaak. Politieker zijn is verworden tot een beroep als een ander, met eigen wetten en voorschriften.

    Kies dus voor Uw eigen Volk. Met in het achterhoofd wat er dicht bij ons, aan het gebeuren is in Catalonia, en aan wat er reeds gebeurd is in Italië, sedert de traditionele partijen daar van de Macht zijn weggeschopt door Het Eigen Volk.. De vonken der vrijheid schieten als bliksemschichten uit het Zuiden over onze hoofden heen, tot bij de vroegere Oostblok-landen, Hongarije en Polen, ja zelfs tot bij ‘de Poet’ in Moskou. Die daarmee al sedert einde 2016 op dezelfde golflengte zit van Het Nieuwe Amerika onder ‘den Donald’.

    Die luchtflitsen zijn allemaal lijk salvo’s vóór de boeg van het monsterachtige oorlogsschip, dat De Lange Omvaart doet varend onder de naam van ‘De Globalisatia’. Het woord ‘oorlogsschip’ is die wereldverbeteraars teveel eer aandoen.

     

    *

    Valse achterbakse atoom-duikboot zou een beter woord zijn voor hun gluiperigheid. En waar ten andere, wacht de God van de Zee, Neptunus, in ’s Hemesnaam eigenlijk op om die te kelderen?

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Vlaamse dromen

       Waar het de volgende federale verkiezingen in dit land op aan zal komen, is of de Vlaamsnationalisten in het regionale parlement dan de volstrekte meerderheid zullen halen. Alleen op die manier kan die dan dienen als breekijzer om dit België te beginnen te ontmantelen. Dat zal rapper gezegd zijn dan gedaan*.

    *

       We hebben twee Vlaamsnationale partijen, die bij vorige verkiezingen; om het bij ronde cijfers te houden, respectievelijk ±30% (N-VA) en ±10% (VB) haalden. Het geruzie tussen die twee maakt dat ze elkaars kiezers proberen af te snoepen. Eerst heeft de N-VA dat gedaan bij het VB, nu doet het VB dat bij de N-VA, dit laatste omdat de partij van De Wever het communautaire voor de nu lopende legislatuur in de koelkast heeft gestoken.

       Nu, of de verhouding 30/10 blijft, 35/5 of 25/15 wordt, maakt in werkelijkheid niets uit, want in geen enkel van de drie mogelijkheden halen ze samen meer dan 50% en kan er dus geen actie ter zake genomen worden. Het wordt dan alleen hopen dat een of meerdere van de traditionele partijen mee op de kar van het (con)federalisme springt of dat een of meerdere de kiesdrempel niet zou halen. Dat laatste zit er niet meteen in, maar de schrik ervoor zou hen toch misschien wel eens tot andere gedachten kunnen brengen. CD&V en SP.a zitten in nauwe schoentjes en Open VLD hoopt de meubelen te redden met een terugkeer naar de federale kieskring.

       Wat geen aarde aan de dijk zal brengen is dat de ene Vlaams-nationalistische partij het denkt te kunnen halen door de andere aan te vallen. Zo vergist men zich van vijand en gaat er veel energie verloren die beter zou kunnen worden aangewend.

    Wijlen Prof. Robert Senelle

    (1918-2013)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Senelle

    *

    * Voor wie het zich niet zou herinneren, nog even de daarvoor bestemde Senelle doctrine:

    ‘Als België onbestuurbaar zou worden, bv omdat er geen federale regering meer kan gevormd worden, dan moet het Vlaams parlement Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen die van het huidige Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar grondwettelijk niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaams parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde democraten het enige dat telt.’

    (Uit ‘De Ordentelijke Opdeling van België’ van Gerolf Annemans en Steven Utzi (blz. 165)

    P.M., het te verwachten Waals-Franse wonderkind….

    *---

       Mocht er bij de federale verkiezingen in 2019 in Wallonië een centrumlinkse meerderheid komen en in Vlaanderen een centrumrechtse, dan zit de kans erin dat men er niet in zal slagen een nieuwe federale regering te vormen (tenzij met zes of meer partijen, maar dat lukt nooit als ze nu met vier haast niet overeenkomen) en dan wordt de Senelle doctrine actueel.

    **

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Gisteren kregen de lezers een vlammend stuk proza opgediend over de 3 (wereld)oorlogen tussen de Germaanse volksstammen uit Duitsland, en de Latijnse volksstammen uit Frankrijk. Die 3 moordpartijen zijn, niet moeilijk te onthouden: 1870, ’14-’18 en ’40-’45. Keer op keer waren wij in dit aapenland, samen met nog veel anderen, uit pure konkelfoezerij, daarbij betrokken. Met als de voornaamste resultaat, dat miljoenen van ‘de bloem van de jeugd’ elkaar wederzijds heeft moeten uitroeien. En daarmee samengaand, de welstand van ons aller Avondland. Die triviale agressie is thans geluwd, maar beide landen met Merkel en Macroni als voorstrekkers, willen blijven Eerste Viool spelen. De Waalse socialist Paul Magnette wordt door ‘Parijs’ zelfs de truc gelijkend op de wortel vòòr de neus van der ezel, voorgehouden, om als Franse EU-verkozene naar ‘Broeksèl te worden afgevaardigd…

    Begrijpe wie kan.

    Maar, zoals die voorzichtige Hollander

    ooit zei: ‘Elk nadeel hen se voordeel’. Als ‘Parijs Magnette wil, waarom nemen ze dan ineens niet alle Walen daarbij. Opgekuist staat netjes.

    De roulette draait dus. Het kan alle kanten uit. Zullen onze huidige Vlaamse Verlichte Gerote Verstanden de gelegenheid te baat nemen, is nog maar de vraag. Dat ‘Crootje’ van ons, zoon vann de vriend des Koning, ziet de bui al hangen. Die wil 1830 gewoon herbeginnen met een nieuwe lei…

    Jan inderdaad, politiek is de Kunst van de Mogelijkheden. Maar mogelijkheden zijn gewoon opportuniteiten die zich spontaan aanbieden…

    Het Geluk vliegt. Wie het vangt, heeft het!

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    10-08-2018, 07:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    09-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5078

     

    *

    Volk word staat!

    *

    Op zondag 26 augustus 2018, 11u. vindt de 17de IJzerwake plaats in Steenstrate.

    Onder valse voorwendsels vermoord door de Belgische Staat, door middel van Duitse geweerkogels.

    Op 26 Maart 1917

    *

    Gastspreker dit jaar is Guido Moons, oud-voorzitter van Vlaamse Volksbeweging.

    ‘Fronters’ en ‘Aktivisten’ stuurden de Vlaamse beweging begin vorige eeuw op weg naar zelfbestuur. Omdat enkel zelfbestuur garant staat voor een welvarend en democratisch bestuurd Vlaanderen.

    Democratisch in de zin van: bestuurd zoals de Vlamingen dat willen, los van alle Belgische of Europese betutteling.

    Die boodschap blijft 100 jaar later nog altijd actueel. De Belgische staatshervormingen geven ons niet de zelfstandigheid die we nodig hebben. We hebben wel een eigen parlement en een eigen regering, maar we staan nog ver af van het zelfbestuur dat de Fronters wilden.

    De miljardentransfers worden niet afgebouwd. Integendeel. De nieuw ingevoerde effectentaks zal voor 75 tot 80% door Vlamingen worden betaald. Die taks treft overigens niet de superrijken zoals beweerd wordt, maar wel zelfstandigen en bedrijfsleiders die zelf voor hun pensioen moeten zorgen. Of hoe de communautaire stilte er voor zorgt dat Vlaanderen in alle stilte verder wordt leeggemolken. De communautaire stilte versterkt België en verzwakt Vlaanderen.

    In Brussel worden de Vlamingen politiek verder in de hoek van gedoogde minderheid geduwd. De kinderbijslagregeling wordt er toevertrouwd aan een Brusselse instelling waar de Vlamingen een kleine minderheid vormen. En dus de regeling die door anderen werd beslist gewoon ondergaan. Het resultaat van de zesde staatsmisvorming.

    Noch de weg van staatshervormingen, noch de communautaire stilstand brengen Vlaanderen een stap verder. Het is dus tijd voor een andere keuze. Tijd om te kiezen voor eenzijdige en onomkeerbare stappen naar een zelfstandige Vlaamse staat. Volk, word staat. In de felle gebiedende wijs. Omdat het niet anders meer kan.

    Tot in Steenstrate, om geworteld in onze traditie de bakens te zetten naar echte Vlaamse onafhankelijkheid.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebroeders_Van_Raemdonck vindt U het officieel verhaal over hun dood..

    Beide helden, aan het IJzerfront sergeanten geworden in dienst van Het Vaderland waren dienstplichtigen tijdens Den Groten Oorlog ’14-‘18 en sneuvelden aan bij de Stampkotmolen (????) aan de overs van de IJzer vòòr Langemark, grondgebied Steenstraete (Bikschote), daar waar na de oorlog op dezelfde plaats hun monument werd opgericht. Norabene met brokken steen van datzelfde ‘Stampkot’, zijnde de morzel ‘Vaderlandse grond’ die ze ten koste van hun jong leven dienden te verdedigen.

    Ik schrijf, ‘in Steenstraete’, langs de IJzer, ‘vòòr Langemark’,

    omdat in die Gemeente, amper een paar kilometer achter de Duitse frontlinie, de Duitsers er hun ‘Studenten Friedhof’ hebben met duizenden jonge Duitsers die vol enthousiasme hùn Vaderland kwamen ‘verdedigen’. M.a.w. de waanzin van elke oorlog.

    Zo schrijf ik ook onder de foto’s hierboven, dat de Gebrs Van Raemdonck ‘vermoord’ werden door de Belgische Staat, omdat zij sneuvelden voor een land dat al lang niet meer het hunne was. Zij moeten zelfs hele ‘goede soldaten’ zijn geweest, anders zouden ze niet tot sergeant bevorderd geweest zijn. Dank voor bewezen diensten???? Als kleine toelichting bij die foto’s vestig ik de aandacht op de ‘floche’ (het kwastje) aan dat rare hoofddeksel. Mijn overgrootouder is van datzelfde front, na de 4 jaar frontdienst, als ‘ge-déflocheerde’ naar huis terug gekeerd… Dat ‘dé-flocheren’ gold namelijk als goedkoop uitwendig bewijs ten aanzien van iedereen, van ‘onvaderlands gedrag’. Met voor vanwege iedere gegradueerde de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor gevaarlijke opdrachten van man-tegen-man, ‘bajonet au canon’..

    *

    Verder was het voor ons land ook een aanvechtbare diplomatieke bevlieging om ons land in dat Frans-Duits conflict over de Elzas (L’Alsace) en Lotharingen (La Lorraine) te betrekken. Tijdens WO Twee waren de inwoners van beide betwiste gebieden trouwens dienstplichtig in het Duitse leger. Het waren trouwens (zeer tussen haakjes), ook ‘Elzassers’ die als SS-ers Elite triepen verantwoordelijk waren voor de moordpartij in Oradour-sur-Glane in Frankrijk, in een paniek-retour van een geheime missie in de Pyreneeën onderweg naar De Landing in Normandië op6 Juni 1944….

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Oradour-sur-Glane

    *

    Tijdens de vorige Frans-Duitse oorlog van 1870 werden de Fransen schandelijk verslagen en hield de Duitse Armee na de wapenstilstand menige vernederende troepenparade onder de Arc de Triomp

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans-Duitse_Oorlog

    *

    Vandaar mijn zeer persoonlijke, ja zelfs hatelijke opmerking over die diplomatieke blunder om op 5 Augustus ‘14 de Duitse Armee te willen tegenhouden weer onderweg om ‘Parijs’ te kunnen innemen… Ons Lilliput-landje die twee vechtende reuzen-naties wilde uit elkaar houden… Benieuwd hoe La Märkelina en Macroni over deze drie oorlogen denken…

    *

    Inderdaad, veel geblaat voor veel wol. Want mijn scherpe reactie vindt haar oorsprong in de woorden van de Koning-Soldaat, in ’14-’18, veilig met vrouw(en) en kinderen, in De Panne ver verwijderd van het oorlogsgeweld.

    Ik hen het over zijn historische woorden van bij de mobilisatie. De Vlamingen moesten de Guldensporenslag indachtig zijn, en de Walen de 600 Franchimontezen. (????). Voor de Vlamingen zwier hij hen de Heilige Eed, dat, na de oorlog, als het van hem afhing, de Opperbevelhebber, afhing, zij in rechte en in de feiten in eer zouden worden hersteld.

    Een Coburg-Belofte die de man, na de oorlog, glansrijk was vergeten.

    *

    In de hoop die ‘Fronters’ binst de oorlog en die ‘Aktivisten’, t.t.tz. de gehele Vlaamse Beweging van het Interbellum, later het V.N.V., in het juiste daglicht te hebben gesteld, hoop ik de nodige aandacht te hebben verkregen voor deze nieuwsoortige ‘IJzerbedevaart’ die voorlopig als pseudoniem ‘IJzerwake’ genoemd wordt.

    Nogmaals tussen haakjes: de helden zelf liggen begraven in de crypte onder de IJzertoren. Maar op die Heilige Grond van Kaaskerke worden al enkele jaren geen ‘herdenkingen’ meer gevierd en vooral geen Mis meer opgedragen, Daar worden op bepaalde dagen alle soorten Vlaamse Kermissen georganiseerd, ‘vrij van politiek’. Al even onlogisch als de discussie tussen de twee enige Vlaamse politieke partijen..

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ka%C3%AFn_en_Abel

    *






    09-08-2018, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    08-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5077

    *

    IEDER VOGEL ZINGT

    ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    De bedoeling om voor de elfendertigste keer Vriend Guvaal woordelijk voor te dragen, is drievoudig. Eert en vooral tot uitdrukking brengen dat de Vlaamse Gedachte overal is doorgedrongen. Ten tweede proberen om diens website zoveel mogelijk als ‘Favoriet’ binnen te loodsen bij zoveel mogelijk mensen. En ‘last but not least’ zijn kleine meesterwerkjes in mijn persoonlijke PC op te slaan, waar ze altijd gemakkelijk en vlot onder de hand zijn..

    *

    Naast het verhaal van ‘Boer Clerck’ (Beaulieu) uit Wielsbeke waarvan ik van dichtbij het geluk heb gehad diens opgang te mogen volgen (bij de vele zelfstandige ‘thuiswevers’ die voor hem dag en nacht met hele families konden werken en dus zwaar verdienden), is er het verhaal van ‘Meester Daniël’ in de Lagere Jongensschool over de Vlaamse Notabelen die uitgenodigd waren aan het Hof van de Franse Koning. Diens minachting voor alle Vlamingen liet die blijken door hen van geen kussens te voorzien op die harde houten banken te zitten. Waardoor die Vlaamse ridders dus hun rijke mantels samenvouwden om op te zitten. Toen die na de maaltijd vertrokken, lieten ze die mantels gewoon liggen. Toen ’s Konings dienaren hen die wilden achterna dragen, was het antwoord dat ‘wij Vlamingen, niet de gewoonte hadden om de zitkussens van de Gastheer mee te nemen’.

    Tableau. Ik zie Meester nog staan, beide handpalmen warmend aan de grote buiskachel. De vriendjes rondom waren meestal boerenzonen, die maar al te blij waren dat de ‘Leerplicht’ maar tot 14 gold, en dus niets geïnteresseerd waren in ‘Geschiedenis’ als Vak….

    Later viel ik op mijn pootjes bij een bezoek aan de Ra  adszaal van het stadhuis in Brugge. Waar er op het schouwberd gebeiteld staat

    ‘Plus est en Vous’

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

     

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Waarom kiezen voor Puigdemont zin heeft

    *

       Ik had het in mijn blog van gisteren al geïnsinueerd, dat sommige Vlaamsnationalisten niet gelukkig zouden zijn met het aanbieden van een lijstduwerplaats voor de Europese verkiezingen door de N-VA aan Puigdemont. Men moet de man echter niet vergelijken met de eerste de beste hier aangespoelde Mohammed. Puigdemont komt hier niet profiteren van onze Sociale Zekerheid en spreekt al vier talen (Frans, Spaans, Catalaans en Engels). Misschien leert hij ook nog wel eens Nederlands, zeker als zijn plan zou lukken, maar de man heeft nu wel wat anders te doen. Een inburgeringscursus heeft hij helemaal niet nodig want als hij kon, zat hij morgen terug in zijn Catalonië. Hem vergelijken met Derk Jan Eppink gaat evenmin op, want deze bekwame journalist/publicist had het Nederlands al als moedertaal en was geen door het eigen volk verkozen minister-president van een autonome Europese regio zoals Puigdemont. En dan nog dit: misschien is Puigdemont ooit pro-EU geweest, maar dat zal al wel een hele tijd geleden zijn. Sinds diezelfde EU weigerde Spanje nog maar aan te sporen met Catalonië te praten, is die liefde, mocht ze er al geweest zijn, compleet verleden tijd.

       Als ik de diehards van de Vlaamse Beweging iets verwijt, is het dat ze niet pragmatisch genoeg zijn. Dat betekent, dat ze teveel bezig zijn met het kader en niet met het schilderij. ‘Bijzaakspecialisatie’, volgens het Peter Principe. Hét einddoel is Vlaamse onafhankelijkheid en die komt er nooit zolang de voorstanders ervan niet samenwerken en zorgen voor een meerderheid in het Vlaamse parlement.

       Tenslotte ben ik van mening dat, áls het lukt om Puigdemont in het Europees parlement te krijgen, Vlaanderen aan hem meer zal hebben dan aan de molenwiekende Verhofstadt. Evenmin als voor Vlaanderen zal voor Catalonië de onafhankelijkheid er morgen al zijn, maar de Catalaanse nationalisten hebben alvast een meerderheid in hun eigen door de bevolking verkozen parlement achter zich, iets waarvan wij alleen maar kunnen dromen.

    *

    Eviva España ?

     

       In het kader van de discussie over Puigdemont wil ik het nog eens hebben over Spanje, want er gebeurt daar toch wel e.e.a..

       Sinds de motie van wantrouwen tegen de minderheidsregering van heksenjager Rajoy, heeft Spanje een nieuwe premier, de socialist Sanchez, die eveneens maar kan regeren met een minderheidsregering en moet rekenen op de steun van enkele kleinere partijen om in het zadel te blijven. Het leek er even op dat het in Spanje beter zou gaan, zeker voor wat de kwestie Catalonië betreft, maar na enkele maanden nieuw bewind zitten de gevangen gezette Catalaanse verkozenen nog altijd in de cel. De enige gratie die hen werd verleend, was dat ze nu verblijven in een gevangenis in de buurt van Barcelona en niet meer in Madrid, op zo’n 600 km van huis, waardoor ze gemakkelijker bezoek kunnen krijgen. Een magere troost.

    *

       Zopas kreeg de regering Sanchez al een serieuze opdoffer te verwerken, doordat hij zijn nieuwe begroting, evenmin als Rajoy, door het Spaanse parlement kreeg. Dan maar geprobeerd de grote humanist uit te hangen en wat Europese centen te vergaren door o.m. enkele duizenden vluchtelingen uit de Middellandse Zee, die niet meer welkom zijn in Italië en Malta, naar Spanje laten komen. Het gevolg laat zich raden. Spanje is, om te beginnen, er niet op voorbereid en kan de vluchtelingenstroom niet aan. En dan hebben we het nog niet gehad over de extreem hoge temperaturen aldaar, die de zaak niet eenvoudiger maken.

    Met Erdogan en Märkel als voorbeeld

    *

       Maar de hele kwestie wordt nog verergerd door de problemen in de twee kleine exclaves die Spanje nog bezit op de kust van Marokko: Ceuta en Melilla, waar migranten van ten zuiden de Sahara in drommen naartoe komen om vandaar over te steken naar Europa. Om dat te verhinderen, heeft Spanje op de grenzen met Marokko een hek geplaatst van 6 meter hoog met bovenop prikkeldraad. Dat schrikt de kandidaat ‘asielzoekers’ niet af en soms lukt het honderden van hen om toch erover te geraken en daar dan doodgemoederd asiel aan te vragen, waarna ze vlotjes kunnen oversteken naar Spanje en vandaar verder Europa in.. En dat is nog maar het begin.

     

       Het blijkt nl dat de nieuwe Spaanse minister van Binnenlandse Zaken die prikkeldraad nu wil laten verwijderen, omdat ze natuurlijk voor vele verwondingen zorgt. Hij wil ook afspraken maken met Marokko om daar de would-be immigranten tegen te houden, zodat ze niet meer in die exclaves geraken. Marokko is bereid dat te doen, maar heeft daarvoor helikopters, jeeps, radarsystemen enz nodig en vraagt dat Spanje de rekening daarvan (zo’n 60 miljoen euro) betaalt. Die rekening is ondertussen al doorgestuurd naar de E.U. en je mag drie keer raden wie ze tenslotte zal mogen betalen…

    *

    Les in geschiedenis

       Geschiedenis is nooit de sterkste kant geweest van onze mensen. Samen met aardrijkskunde en klassieke muziek weet men er het minst vanaf. Voor wie regelmatig quizzen ziet is dat geen verrassing en die onwetendheid zal waarschijnlijk nog toenemen door het gebruik van de Smart Phone, waardoor men denkt zelf helemaal niets meer te moeten onthouden.

       Bovenstaande als inleiding op het vervolgverhaal van de herinvoering van de federale kieskring, zoals ik al meldde in mijn blog van 3 dezer (‘Terug naar La Belgique de papa’). Niet alleen Crootje is ervoor, naar het schijnt ook de MR en vooral de jongeren van die partij. Als die hun geschiedenis zouden kennen, zouden ze weten dat die kieskring eind jaren 1970 in de eerste plaats een nachtmerrie was voor de Franstaligen. Dit naar aanleiding van de eerste rechtstreekse Europese verkiezingen, waarbij men ook in Wallonië voor Vlaamse kandidaten kon kiezen en Leo Tindemans zo’n miljoen stemmen behaalde. Dat laatste zou zich, weliswaar op kleinere schaal, kunnen herhalen bij de gemeentelijke verkiezingen in Brussel, waar Jambon en Francken op dit ogenblik populairder zijn dan de meeste Franstaligen. Mocht dat effectief zo zijn, dan zal men daarna wel een ander liedje zingen.

    *

       En dat is nog niet alles. Nu is het zo dat een Vlaming aardig wat meer stemmen moet halen dan een Franstalige om aan een parlementszetel te raken. Bij een federale kieskring, met één man één stem, zou dat ook terug verleden tijd zijn. Ik zie de andere francofone partijen daar niet intrappen.

     

       Tenslotte kan men het francofonen niet kwalijk nemen dat ze al niet meer weten wat er eind der jaren 1970 op politiek vlak hier gebeurde. Onze journalisten blijken het zich evenmin te herinneren. Het is niet voor niets dat journalisten in dit land als de tweede minst betrouwbare categorie van de samenleving beschouwd worden, na de politiekers…

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Geschiedenis en klassieke muziek, aardrijkkunde minder, zijn altijd al als kind mijn dada geweest. Met daarnaast, onlosmakelijk verbonden, talen en letterkunde. Die materies hebben werkelijk in hoofdzaak mijn leven bepaald. Iets wat ze – gelukkig - ook doen met onze nakomelingen.

    Met de jaren komt dan niet alleen het verstand, maar ook (bij definitie) de politiek. Is ten andere volstrekt logisch, want bij nader toezien is alles politiek. Zelfs Mozart. En Guido Gezelle, maar dan op rijm.

    Een volk dat zijn eigen Geschiedenis niet kent, heeft ook geen eigen toekomst. Het is bij voorbaat bestemd om via de Slinxe wereldverbeteraars ‘geglobaliseerd’ te worden. Alles op één hoop en mondjes dicht. Met (wat voorheen niet mocht met het katholicisme, volgens mij, wegens de strenge morele regels) een sterke verstrengeling tussen ‘Kerk’ Moskee en ‘Staat’…

    *

    Naast de reeds hierboven voorgedragen verhalen, is er nog dat verhaal van De Spaanse Furie. Maar da is de materie voor een volgend Guvaal-verhaal, waar hij het heeft over de NV-A en ‘Puigdemont in België. Van doorzicht gesproken!!!!! Op voorhand iets weten is volgens mij een voordeel inzake nieuwsgierigheid. Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_Furie_(Antwerpen)

    De Spaanse Furie in de Koekestad (1570)

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    08-08-2018, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5076

    bron

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/08/Hongaarse-premier-Viktor-Orban-wil-Europa-op-deze-vijf-pijlers-wederopbouwen

    *

    IEDER VOGEL ZINGT

    ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Mijn voorgaand stukje N° 5076 met ‘O Kruise de Vlaming’ kan misschien verkeerdelijk de indruk gewekt hebben, dat hier n en Pater Oblaat aan het woord is geweest. Niets is minder waar. Heb alleen in ons voorvaderlijk Bisschoppelijk College een oerdegelijke opvoeding genoten, om vast te stellen, dat het tegenwoordig meer dan alle hens aan dek is. Anders is onze Joods-Christelijk-Humanistische Beschaving binnen een paar jaar onherroepelijk geïslamiseerd en dus definitief om zeep.

    Dus veel meer dan ‘Met Open Vizier’, in weder openlijk in de aanval, regelrecht in de oorlog. In een rechtvaardige oorlog, waarin wij open en bloot door de islamitische overmacht werden overvallen. Heel Eiropa is volgestouwd met Trojaansr Paarden.

    Open de ogen, vooraleer de islammerij ze voor eeuwig en een dag toeslaat door het koppen hakken aan de lopende band. Zoals de Geschiedenis uitwijst me alle moslim-veroveringen.. Een ‘gematigd’ mes in de rug krijgen is even erg als een agressief mes. En het maakt geen verschil welke uitleg U daarbij door de strot geduwd wordt.

    Ik denk daarbij aan een inbreker- moordenaar, die achter Uw rug en in den donkeren voor U staat, het mes op Uw keel gezet, maar met vriendelijke grijns op dat gezicht, daarbij zwerend dat hij met de beste bedoelingen daar staat.

    Neem een ogenblik aan, dat achter diens rug, de molenwiekende Verhofstadt verschijnt die uitlegt dat Jet Verenigd Europa nu eenmaal offers vraagt… Een seconde later bent U al even erg ‘racist’ als ikzelf.

    Maar er zit verandering de lucht.

    De vroegere Oostblok-landen Hongarije en Polen op kop, nog vers het Sovjetsysteem in het geheugen, luiden de stormklok. Bij ons in de Lage Landen was dat vroeger ‘Klokke Roelandt’, maar die staat al jaren gebarsten te verkommeren op de begane grond in Gent. Ergens in een verloren hoekje. Onze landen, samen geduwd in een nieuw Verenigd Natie-systeem (spreek uit Nazi-systeem) zijn in groot gevaar.

    Mijn naam is Roeland.

    ‘Kleppe brand, en luide storm

    in Vlaanderenland….

    *

    Volgens de Bijbel had Mozes twee Stenen Tafelen nodig met op 2 x 5 van de Tien Geboden Gods aan te verkongigen.

    *

    Hieronder heeft Viktor Orbàn genoeg aan maar één daarvan voor zijn VIJF doestellingen om Europa uit e shit te helpen. Ja, inderdaad, de tijden zijn veranderd en we moeten het steeds et minder doen…

    Lieve lezer, gelieve nu diep te ademhalen en vooral rustig te blijven. Lezen tot het bittere einde…

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Hongaarse premier Viktor Orban wil Europa op deze vijf pijlers wederopbouwen

    Xander 03-08-2018 14:02

    *

    Overzicht

    Nieuwe linkse Spaanse regering zet sluizen juist wijd open voor migranten, belooft hen gratis gezondheidszorg – Libische premier waarschuwt Europa dat er zich veel terroristen en criminelen onder de migranten bevinden – Turkse toppoliticus: ‘Wij zullen effectief zijn, Europa zal moslim worden’

    *

    het door links-liberaal immigratie-islamisering beleid in afbraak zijnde Europa moet worden beschermd en opnieuw worden opgebouwd, zo stelde de Hongaarse premier Viktor Orban in een toespraak voor studenten. Dat moet in zijn ogen op vijf pijlers, vijf ‘leerstellingen’, gebeuren.

    De eerste is dat ieder Europees land het recht heeft zijn traditionele, op het christendom gebaseerde cultuur te beschermen, en de multiculti ideologie te verwerpen.

    Punt twee is dat ieder land ook het recht heeft om het traditionele gezin als basis van de samenleving te verdedigen, en dat ieder kind het recht heeft op een moeder en een vader.

    Het derde ‘dogma’ is dat ieder land zijn eigen nationale strategische economische sectoren en markten mag beschermen.

    Vierde pijler is het recht van ieder land om zijn grenzen naar eigen inzicht te beschermen, en immigratie te stoppen en te verwerpen. Geen enkel land mag worden gedwongen om grote aantallen moslimmigranten op te nemen, en daardoor de eigen cultuur en samenleving te laten islamiseren.

    Orbans vijfde stelling is dat ieder land bij belangrijke besluiten het recht heeft op het één land – één stem principe, en dat de EU geen enkele lidstaat dit recht mag ontzeggen of ontnemen, zoals de Brusselse totalitairen met Polen en Hongarije dreigen te doen omdat die landen weigeren zich te laten islamiseren.

    Orban betrok zijn punten vooral op Centraal Europa, maar het moge duidelijk zijn dat zijn plan ook de redding van West Europa zou betekenen. De Hongaarse premier laat duidelijk zien dat er zonder globalisme nog een toekomst is voor Europa, dat moet worden geherstructureerd naar een alliantie van vrije, onafhankelijke staten, gebaseerd op vrijwillige afspraken en samenwerking. De huidige EU-Superstaat (deels gerealiseerd, deels in wording), moet tot op de grond toe worden afgebroken.

    De gevestigde orde (politiek en media) West Europa beheerst door extreemlinks

    Blauwe bloempjes wijsmaken…

    *

    De gevestigde orde noemt deze niet meer dan logische standpunten, die nog maar een jaar of 30, 40 in vrijwel ieder verkiezingsprogramma waren terug te vinden, inmiddels ‘rechts extremistisch’. En dat komt omdat zowel de grote massamedia als de gevestigde politieke partijen, zelfs liberale, beleid voeren en nastreven dat eenzelfde periode geleden enkel in pamfletten van extreemlinkse partijen en groeperingen was terug te vinden. (1)

    Linkse regering Spanje zet sluizen open voor invasie

    **

    *

    In Spanje zien we dan wat er gebeurt als er een linkse (sociaaldemocratische) regering komt. Die zette de sluizen wijd open voor moslimmigranten uit Afrika, wat onmiddellijk een sterk aanzuigende werking had. Zo bestormden op 26 juli zo’n 800 migranten met geweld de grens tussen Marokko en de Spaanse enclave Ceuta. De Guardia Civil –een soort militaire politie- werd daarbij geslagen met stokken en bekogeld met stenen en emmers vol kalk en uitwerpselen. De migranten zetten ook spuitbussen als vlammenwerpers tegen de agenten in.

    Twee weken daarvoor had Spanje het reddingsmensensmokkelschip Aquarius met 629 Afrikaanse migranten, dat door Italië was geweigerd, toegelaten. Na aankomst werden Spaanse studenten uit hun woningen gezet om plaats te maken voor de nieuwkomers, die onmiddellijk in allerlei winkels en restaurants werden gezien, en daar betaalden met biljetten van 100 euro. De door het Rode Kruis aan hen gegeven kleding werd allemaal in afvalcontainers teruggevonden.

    ‘Het is onze plicht om een humanitaire catastrofe te voorkomen en deze mensen een veilige haven te bieden,’ had

    de kersverse socialistische premier Pedro Sánchez

    *

    nog maar kort daarvoor gezegd. Zijn kabinet heeft migranten gratis gezondheidszorg beloofd, en gaat vanaf nu iedere asielaanvraag individueel beoordelen.

    Gevolg: talloze bootjes bomvol migranten landen alsof het een invasie betreft alsof het een invasie betreft (filmpje AD) ongehinderd op de Zuid Spaanse stranden – daarbij nog steeds geholpen door de als vluchtelingen hulporganisaties vermomde illegale mensensmokkelaars, die daar dik aan verdienen-, waardoor het land Italië inmiddels heeft ingehaald als grootste poort voor migranten naar Europa. Italië liet het eerste halfjaar nog maar 18.130 migranten toe, tegen bijna 100.000 in de zelfde periode in 2017. In Spanje steeg dat aantal juist van 6513 naar een kleine 21.000.

    Nauwelijks echte vluchtelingen

    *

    Van echte vluchtelingen is nauwelijks sprake. Zelfs de virulent pro-immigratie, pro-islam zijnde Europese Commissie constateerde vorig jaar in een rapport dat zo’n 70% van de migranten niet eens afkomstig is uit een land waar conflicten zijn, of dat zelfs maar onderdrukkende regimes heeft. Cijfers van de VN waren nog onthutsender; daaruit bleek dat slechts zo’n 2% à 3% van de nieuwkomers in Europa een vluchteling is, en de rest enkel uit economische migranten bestaat.

    Libische premier: Veel terroristen en criminelen onder migranten

    Hoewel, ‘enkel’? De Libische premier Fayez al-Sarraj waarschuwde in juli nogmaals dat er vele honderdduizenden illegale migranten in zijn land zijn, die allemaal naar Europa willen. Volgens hem bevinden daar grote aantallen terroristen en criminelen bij. Dat is volgens hem de reden dat hij geen EU-opvangkampen in zijn land wil. ‘De EU moet juist gaan praten met de landen waar die mensen vandaan komen, en hèn onder druk zetten.’

    Geen vluchtelingencrisis, maar demografische jihad

    *

    Uzay Bulut schreef in maart voor het Gatestone Institute dat er van een ‘vluchtelingencrisis’ dan ook geen enkele sprake is. Dat is naar zijn overtuiging slechts een valse term voor wat er echt gaande is: een ‘demografische jihad’, waarmee het pact tussen links en islam de oorspronkelijke bevolking van Europa wil vervangen door moslims. ‘

    Turkse toppoliticus: Europa zal moslim worden

    ‘De moslimbevolking zal die van de christenen in Europa inhalen,’ bevestigde

    het Turkse AKP parlementslid Alparslan Kavaklioglu, hoofd van het Turkse veiligheid- en inlichtingencomité.

    *

    ‘In Brussel is Mohammed al de meest populaire naam. Europa zal moslim worden. Wij zullen daar, als Allah het wil, effectief zijn, daar ben ik zeker van.’ (3)

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Samen met mij, stelt U dus vast dat de vlam al (’n beetje) in de pan slaat. Bij VTM was het zelfs een paar woordjes waard in Het Nieuws van 19 uur. Vol misprijzen voorgelezen op de autocue met naar beneden hangende mondhoeken. Google integendeel is onbarmhartig correct. Maar objectief, zpams het hoort. Zie

    https://drimble.nl/opinie/53485935/schild-vrienden-ontvangen-door-viktor-orban.html

    *

    Schild & Vrienden ontvangen door Viktor Orbán

    Bron: SCEPTR SCEPTR 6 augustus 2018, 11:56

    De rechts nationalistische jongerenorganisatie Schild & Vrienden (S&V) was eind vorige maand te gast bij de Hongaarse premier Viktor Orbán. De audiëntie vond plaats in de marge van een Hongaars festival met lezingen en debatten, genaamd ´Tusványos´. Een van de internationale...

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    07-08-2018, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    06-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5075

    5075 3de SAMEN ge PERS te SYNTHESE NIEUWS UT HET APENLAND

    *

    https://www.bruzz.be/wetenschap/vub-vorser-lost-honderd-jaar-oud-stonehenge-raadsel-op-2018-08-02

    *

    VUB-vorser lost 100 jaar oud Stonehenge-raadsel op

    *

    2/8 - 15U48© BELGA

    © Flickr Nelo Hotsuma

    *

    Minstens tien van de 25 mensen die rond Stonehenge werden begraven, waren niet afkomstig uit de regio van Wessex, waar het prehistorisch bouwwerk werd opgetrokken. Sommige hebben waarschijnlijk geleefd in West-Wales, waar ook de blauwe stenen vandaan kwamen. Daarmee is een raadsel opgelost dat de archeologen al bijna honderd jaar bezighield.

    *

    Dat blijkt uit nieuw onderzoek van een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van Christophe Snoeck van de Analytical, Environmental & Geo-Chemistry-vakgroep van de VUB.

    De gecremeerde stoffelijke resten bevonden zich oorspronkelijk in 56 kuilen die samen een cirkel rond Stonehenge vormen. Ze werden opgegraven tijdens de campagnes van 1919 tot 1926, maar werden allemaal samen herbegraven in één put. Toen die in 2008 heropgegraven werd, moest stevig gepuzzeld worden om de individuen terug van elkaar te scheiden. Bij die oefening werden met zekerheid 25 verschillende begravingen geteld. Ze werden gedateerd tussen 3180 en 2380 voor Christus, tijdens het oudste deel van de bouw van het monument.

    Gecremeerd en getransporteerd

    Tijdens die oudste fase werd gebouwd met blauwe steen, waarvan men al eerder vermoedde dat die afkomstig was uit West-Wales, zo'n 200 kilometer van Stonehenge. De ontdekking van Snoeck bevestigt wellicht dit vermoeden.

    *

    Snoeck kon, aan de hand van een Strontium-isotopenanalyse van de gecremeerde beenderen, immers aantonen dat ze hun leven hadden doorgebracht in West-Wales, en niet in Wessex. "Tijdens zijn leven slaat een levend wezen mineralen op uit zijn leefomgeving via zijn voeding", verduidelijkt Snoeck. "Door de verhouding aan Strontiumisotopen op een bepaalde plek te vergelijken met de verhouding die aanwezig is in gecremeerde beenderresten, kan je redelijk nauwkeurig bepalen waar een bepaald individu de laatste tien jaar van zijn leven heeft geleefd." Met deze ontdekking wordt een vermoeden bevestigd dat al bijna honderd jaar speelde. Al tijdens de opgravingen in de jaren '20 merkte archeoloog Hawley immers op dat sommige van de stoffelijke resten in lederen of andere organische materialen verpakt waren, wat er op zou kunnen wijzen dat ze gecremeerd werden waar ze leefden en naderhand getransporteerd zijn naar Stonehenge om er begraven te worden. Het onderzoek onder leiding van Snoeck wordt gepubliceerd in Scientific Repo(Nature).

    *

    1ste REDACTIONELE REACTIE

    Naarmate Iin deze Super Nova-tijd de techniek meer en meer vorderingen maakt, worden meer en meer zaken verduidelijkt uit een ververleden. Stonehenge was dus geen ‘monument’, maar een heiligdom. Wat een wereld van verschil uitmaakt inzake de intellectuele capaciteiten van die meer dn 2.000 jaar oude Beschaving, die dus op een hoger verstandelijk niveau leefde dan de Romeinse Geschiedschrijvers ons hebben nagelaten. En dan denk ik meteen aan ‘dolmen’ en ‘’menhirs’ die zelfs bij ons, aan deze kant van het Kanaal bj bosjes voorkomen. Dat zijn heel zeker bijlange geen piramiden die verwijzen naar de Sterrenstelsels in het Heelal, maar ze bewijzen op hun bescheiden manier de hang naar de ’Ruimte’ en naar de Oneindigheid…

    o-o-o-o-o

    *

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180801_03643379

    *

    Kortrijks gemeenteraadslid gaat door het lint: ‘Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij’

    *

    01/08/2018 om 16:26 door Joerie Dewagenaere

    *

    Steve Vanneste, (afbeelding hierboven) gemeenteraadslid in Kortrijk en kandidaat voor Vlaams Belang, heeft zich van zijn kleinste kant getoond tijdens een burenruzie. Op een filmpje is te zien hoe hij racistische uitspraken in het rond strooit. 'Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou schaden', zegt de voorzitter van de Kortrijkse Vlaams-Belangafdeling.

    In een dertien minuten durend filmpje dat dateert van de nacht van dinsdag op woensdag, is te zien hoe Steve Vanneste een tirade afsteekt tegenover zijn overburen (zie video bovenaan). Vanneste is gemeenteraadslid in Kortrijk. Hij werd verkozen op de N-VA-lijst, maar zetelt als onafhankelijke. Voor de verkiezingen van oktober komt hij op voor Vlaams Belang.

    Het filmpje is het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie over - ironisch genoeg - nachtlawaai in de Rekkemsestraat in Marke (Kortrijk).

    Op de beelden is te zien en vooral te horen hoe de man het racistisch taalgebruik niet schuwt. ‘Onnozel stuk makak uit een of ander kutland.’ ‘Je moet je muil houden of ik sla erop met je stomme kop.' 'Je bent net een neger.' 'Ik heb al meerdere makakken in elkaar geslagen met een minder dikke buik dan jullie.' 'Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij.’

    Een beetje later trekt Vanneste zijn t-shirt uit, hoewel zijn vriendin hem in toom probeert te houden, en ontsteekt meteen weer in razernij. Op bepaalde momenten spuugt hij zelfs in de richting van zijn buren. De politie moest tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.

    ‘Onaanvaardbaar’

    Vanneste wenste zelf niet te reageren, maar verwees naar de voorzitter van de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. ‘Er zijn door beide partijen uitspraken gedaan die niet door de beugel kunnen. Het taalgebruik is alvast niet onze stijl en is niet goed te praten. Onaanvaardbaar, maar dat ziet hij zelf ook wel in’, verklaart de lokale partijvoorzitter Wouter Vermeersch. ‘Hij is bereid een verzoeningsgesprek te voeren met die mensen.’

    Of Vanneste nog zal opkomen voor Vlaams Belang - hij zou plaats drie op de lijst krijgen - valt nog af te wachten. ‘Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou schaden. In de komende dagen zullen we een gesprek hebben en de situatie evalueren’, aldus Vermeersch. Vanneste blijft voorlopig wel gemeenteraadslid.

    ‘Agressief en duidelijk onder invloed’

    Overbuur Waqar Maanood, uitbater van de Night Shop, weet nog altijd niet goed wat hem overkwam. ‘Ik stond iets na middernacht met vrienden te praten bij de winkel toen hij vanop zijn balkon begon te roepen. Daarna stormde hij agressief en duidelijk onder invloed naar beneden en kwam hij ambras maken. Wij zijn rustig gebleven.’

    Waqar postte het filmpje op sociale media en heeft intussen een klacht ingediend bij de politie. ‘Het is niet de eerste keer dat hij ons bedreigt en racistische verwijten naar het hoofd slingert’, klinkt het. ‘Zo'n persoon hoort niet thuis in een gemeenteraad.’

    Wat met zijn zetel in de gemeenteraad?

    De uitval van Vanneste wordt niet geapprecieerd door zijn collega-gemeenteraadsleden, maar of dat gevolgen heeft voor zijn zetel, valt nog af te wachten. ‘We zullen het bureau van de fractieleiders samenroepen’, zegt gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts (N-VA). De fractieleiders kunnen verschillende stappen nemen. ‘Ze kunnen de persoon in kwestie publiek vermanen of formeel een klacht indienen. Hem zomaar uit de gemeenteraad trappen, dat kan niet.’

    Elk gemeenteraadslid moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, hij/zij moet bijvoorbeeld een attest van goed gedrag en zeden voorleggen. Als er een strafrechtelijke vervolging zou volgen, dan zou de persoon vervallen verklaard kunnen worden of zelf ontslag moeten nemen. ‘Maar dan gaat het al over een zware veroordeling.’

    Terrorist Mandela

    Steve Vanneste kwam in 2014 al eens in opspraak. De man, die toen nog lid was van N-VA, had Nelson Mandela een terrorist genoemd en verzette zich tegen plannen van de stad Kortrijk om een plein naar Mandela te noemen. Het leverde hem een flinke bolwassing van de N-VA op, waarna Vanneste zijn excuses aanbood.

    Maar tussen Vanneste en de N-VA kwam het niet meer goed. In 2015 werd de man uit de partij gezet en nadien zetelde hij als onafhankelijke. Tot hij een jaar later zijn overstap naar Vlaams Belang aankondigde. 'Dat is de enige partij die 40 jaar consequent heeft vastgehouden aan haar ideologie', zei Vanneste toen.

    ‘Vroeger’ beeld van Mandela

    *

    2de REDACTIONELE REACTIE v/d DAG

    Het mag niet (meer) gezegd worden, wie en wat Nelson Mandela ooit is geweest. Laten wij zeggen dat deze ‘held’ méér sjans heeft gehad dan wijlen Nonkel Dolf, die in de laatste fase van zijn leven zich niet heeft kunnen herpakken. Zo leefde die, na zijn tumultueus leven als gangster-terrorist, binst zijn jarenlange verbanning (=gevangenschap) op Robbeneiland in een uitgerst luxueus buitenverblijf met alles erop en eraan, waar hij gewoon als voorheen de ‘Beweging’ leidde als Reichsführer en Opperbevelhebber van het ANC.

    De Westerse blanke wereld zou de neger Nelson Mandela beter herdenken als de ‘uitvinder’ van de plaatsmoorden op de blanke landbouwgezinnen. Die wijken eindelijk in onze dagen massaal uit naar Zuid-West Rusland. Dat ander land waar De Schandaard niet één goed woord over de toonbank krijgt…

    Nog te noteren dat de Familie Vanneste in het Kortrijkse een zeer achtenswaardige en werkzame familie is. ‘Nachtlawaai’ binnen en buiten een ‘nachtwinkel’ vol allahtonen kunnen inderdaad genoeg zijn om stilte te eisen. Waarop dan weerskanten gescholden kan worden. Maar daar heeft DS geen oren naar. Oost-Indisch doof langs Allahs kant.

    Tot zover dit extreem lang artikel in een kwal-roddeltante met standing. Lijk ze zelf zeggen.

    *

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/priester-uit-zeebrugge-met-de-dood-bedreigd-omdat-hij-transmigranten-helpt-het-dreigt-uit-de-hand-te-lopen~af38750f/

    *

    Priester uit Zeebrugge met de dood bedreigd omdat hij transmigranten helpt: “Het dreigt uit de hand te lopen”

    *

    Mathias Mariën 02 augustus 2018 18u04 Bron: Eigen berichtgeving

    Pastoor Fernand Maréchal in de kerk waar transmigranten terecht kunnen voor hulp en eten (Archiefbeeld).

    *

    Een priester uit Zeebrugge heeft doodsbedreigingen ontvangen omdat hij steevast transmigranten in Zeebrugge helpt en eten geeft. Fernand Maréchal zegt echter niet onder de indruk te zijn.

    Fernand Maréchal: “Meer en meer word ik uitgescholden. Ik ontving zelfs al verschillende doodsbedreigingen. Wat me écht beangstigt, is dat op sociale media het plan concreet vorm krijgt onder een groep bewoners om in groep naar de kerk af te zakken en er op de vuist te gaan met de migranten die we hier te eten geven. Dit dreigt echt volledig uit de hand te lopen.”

    De pastoor weigert echter te stoppen met de hulp aan transmigranten in Zeebrugge. “Ik heb geen schrik. Het zijn gefrustreerde mensen die dit doen.”

    *

    3de REDACTIONELE REACTIE v/d DAG

    Die Pastoor, nen ingoede brave West-Flûtenaar lijk ik, is en blijft voor eeuwig een goed mens.

    Te est Sacerdos in aeternum, weet U nog?

    Hetzelfde goed wordt gezegd van De Goede Moordenaar die rechts van Jezus Christus aan zijn eigen persoonlijk kruis was genageld op Golgotha. Den diene die links hing, was De Slechte Moordenaar. Die hing daar te vloeken en te tempeesten lijk God in Frankrijk. Tsja, ook al enen aan Slinx… Nooit nie content…

    Den diene die rechts hing, was wel ook nen moordenaar geweest, maar dat speet hem geweldig en hij had dus berouw. Als beloning    mocht die daardoor nog dezelfde dag men met den Herel Jezus ten hemel varen, om zijn opwachting te maken bij de Hemelse Vader.

    *

    Wat ik hiermee wil zeggen, op kap van die Pastoor uit Zeebrugge?

    Verkeerd blijft verkeerd, hoe men het ook draait of keert. De twee Sjarels hingen aan het kruis, omdat zij gemoord hadden. Punt aan de lijn. Criminelen helpen vluchten onderweg naar zogezegd een ‘beter leven’ is ook verkeerd. Het zijn in een Rechtstaat medeplichtigen met criminelen. Ons aller ‘Burgerlicht’ is dus de medeburger helpen beschermen tegen alles wat onwettelijk, en dus illegaal is.. Dat kan bijvoorbeeld door de illegalen uit te leggen, dat ze beter in hun tropisch thuisland hadden gebleven, om zich daar ter plaatse op te werken. Daar zijn in elk land gelegenheden genoeg voor. Daar hebben in hoofdzaak onze Missionarissen wereldwijd genoeg voor gezorgd. De vraag is alleen of , eenmaal die daar, verminkt en hald kreupel geslagen, verjaagd werden, of hun werk in stand werd gehouden. Meestal niet. En dus vlucht het janhagel de jeugd van daar nu naar rijke Westerse landen, om daar meestal van ‘de krijg’ te gaan leven.

    Juist, h& Ma? Wie niet werkt, moet ook niet eten. Heb ik zeer goed onthouden van jou!

    Wat die Pastoor doet, is misschien wel zeer menselijk, maar het is en blijft verkeerd. Want stelt U zichvoor: als iedereen datzelfde begint te doen, dan kunnen wij even goed het graf beginnen delven van al onze kleinkinderen.

    Akkoord, die vreemdelingen-verrijkers zullen binnen nog vele generaties misschien ‘beschaafd’ geworden zijn, maar waar zal de oorspronkelijke bevling dan zijn? In ‘reservaten’ zoals de Indianen in Amerika?

    Bewust meewerken aan volksverhuizingen, zoals onze politiekers dat willen, is gewoon pur en simpel landverraad. Wordt n oorlogstijd, lijk we nu beleven met al die aanslagen, bestraft met de dood. Voor de eigen vrijheid hebben vele generaties vòòr ons hun leven gegeven. Onze eigen Verlichte Grote Verstanden hebben gewoon het recht niet die te verkwanselen!

    Zou Pastoor Maréchal nog Het Lied der Vlamingen uir zijn jeugd kennen? Google geeft het hem gratis en voor niks. Niet zoeken. Hier is het.

    *

    O Kruise den Vlaming door moeders land

    Op t'voorhoofd gedrukt en in t'harte geplant

    O kruis voor de nachtrust , o kruis voor het werk

    O kruis aan de haardstee , o kruis op de kerk

    Geen hand zal u schenden , geen stormen geweld

    Dat kruisbeeld in Vlaanderen ooit nedervalt

     

    Eens velde de vijand het kruisbeeld te neer

    Toen grepen ons jongens naar vader's geweer

    En moeder verborg hun haar vliemende smart

    En spelde hun bevend het kruis op het hart

    O gaat nu mijn kinderen en strijdt voor Gods kruis

    Het voere u ten zege en brengt u weer thuis

    *

    06-08-2018, 13:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!