MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    31-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500506 - OVERAL GROTE SCHERMEN HAVIKKEN MET DE BEK VOL MENSENVLEES

    .

    500506 - OVERAL GROTE SCHERMEN HAVIKKEN MET DE BEK VOL MENSENVLEES

     

    VRIJDAG 29 JANUARI 2021

     

    INHOUD

    *

    DE MENSELIJKE HEBZUCHT VIERT HOOGTIJ-DAGEN MAAR DE VLAMING?, DIE PPLOEGT MAAR VOORT. WAT MOET DIE ANDERS?

    *

    RISQUONS TOUT

    Waals Gewest - Henegouwen

    Gemeente Moeskroen

    Risquons-Tout is een gehucht en wijk van de Belgische stad Moeskroen, in het westen van de Waalse provincie Henegouwen. De ongewone naam is afkomstig van een herberg. Het gehucht ligt vlak tegen de grens met het Vlaamse Rekkem en de grens met Frankrijk. Risquons-Tout vormt de noordelijkste uitloper van de bebouwing van het stadscentrum. Direct ten noorden begint een landelijker gebied met het gehucht Paradijs van Rekkem. Westwaarts loopt de bebouwing van Risquons-Tout direct ineen met de verstedelijking van het Noord-Franse Neuville-en-Ferrain en Tourcoing.

     

    Het gehucht behoorde tot 1963 bij Rekkem, maar werd toen bij de vastlegging van de taalgrens overgeheveld naar Moeskroen, dat Waals werd. Risquons-Tout heeft zijn eigen parochie en kerkje, de Sint-Pauluskerk.

    Geschiedenis

    De Sint-Pauluskerk

    1rightarrow blue.svg Zie Belgisch legioen (1848) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

    In het revolutiejaar 1848 probeerde het Belgisch legioen, een in Frankrijk bijeengetrokken troepenmacht van Belgische revolutionaire democraten, op 29 maart de grens over te steken om in België opstanden uit te lokken en de monarchie omver te werpen. Ze werden opgewacht en uiteengejaagd door een legerafdeling onder Joseph Fleury. Zeven revolutionairen werden hierbij gedood en zestig werden gevangengenomen. Op een assisen-proces in Antwerpen werden zeventien doodstraffen uitgesproken.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    RULING THE CORONA WAVES

    k kom even terug op mijn blog van 2(‘Het jaar van het vaccin (2), waarin ik schreef me niet te zullen laten inenten met dat AstraZeneca vaccin dat nog steeds niet is goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelen agentschap*. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het trouwens weinig waarschijnlijk dat we dat vaccin snel hier zullen krijgen, om de eenvoudige reden dat de Britten hun productie eerst zullen gebruiken voor de eigen mensen en de U.K. het niet alleen eerder had besteld, maar er ook meer voor heeft betaald. De achterstand die hun productie heeft opgelopen, lag niet aan hun Britse fabrieken maar aan eentje van bij ons, niet toevallig in Wallonië.

    Het kan zijn dat men voorlopig niet kan kiezen met welk vaccin men zal ingespoten worden, maar dat van AstraZeneca is er voorlopig voor ons niet bij. Het wordt Pfizer of Moderna, die al wel zijn goedgekeurd.

    Tenslotte is men niet verplicht zich te laten inenten en is het dus best mogelijk dat men straks een vaccin van AstraZeneca kan weigeren. In de veronderstelling dat het Brits-Zweedse vaccin er dan bij ons zal zijn, zal men dan langer moeten wachten tot er een ander vrij zal komen, maar – zoals gezegd – dat moet nu ook.

    Ook wil ik even verwijzen naar een citaat van Jean-Jacques Rousseau, een Franse filosoof en schrijver uit de achttiende eeuw, dat o.m. te lezen stond in de laatste editie van ‘Vlaanderen Vlagt’: ‘Vrijheid betekent niet dat ik alles kan doen wat ik wil, maar wél dat ik niets moet doen wat ik niét wil’.

    Dat is, drie eeuwen later, nog altijd het geval.

    ---

    *Dat Europese Geneesmiddelen agentschap beslist vandaag of het Brits-Zweedse vaccin wordt goedgekeurd. Vraag is of een goedkeuring in de U.K. dan niet voldoende was. Doet zo’n beetje denken aan het Russische vaccin dat al een tijdje zowel in Rusland als erbuiten (Syrië bv) wordt toegediend, terwijl de derde fase van de onderzoeken nog steeds loopt

    Ondertussen heeft Duitsland al gesteld dat het dat vaccin voorlopig niet gaat geven aan 65+ers. Dit nadat Duitse kranten beweerden dat het maar voor 9% effectief zou werken bij die levenscategorie. De producent heeft dat wel ontkend, maar nog steeds niet gezegd hoe efficiënt het dan wél is. Mocht het bv 5 maal efficiënter zijn dan wat die kranten beweren, dan zou het nog maar half zo efficiënt zijn als het Pfizer vaccin...

     

    BELGISCHE ECONOMIE ONVERWACHT GEGROEID IN VIERDE KWARTAAL

     

    Vandaag om 11:02

     

    Ondanks de tweede lockdown is de economische activiteit in de laatste drie maanden van 2020 met 0,2 procent gestegen.

    Een positieve verrassing van formaat. Dat zijn de groeicijfers die de Nationale Bank vrijdag heeft gepubliceerd. De economische activiteit in België steeg in het vierde kwartaal van 2020 met 0,2 procent, terwijl economen van BNP Paribas Fortis, ING en KBC een krimp van zowat 3 procent hadden voorspeld.

    De groei van de Belgische economie is vooral te danken aan de industrie. Daar steeg de toegevoegde waarde met een forse 4,7 procent. Ook de bouw (+3,3%) zag de activiteit groeien. In de dienstensector daarentegen daalde de toegevoegde waarde met 0,6 procent, omdat niet-essentiële winkels in november gesloten waren en de horeca vanaf midden oktober.

    Ondanks de voortzetting van het economisch herstel blijft de economische activiteit nog altijd 4,8 procent lager dan net voor de start van de pandemie. Over heel 2020 kromp de Belgische economie met 6,2 procent. Die daling van de economische activiteit is driemaal groter dan tijdens de Grote Recessie van 2009 en de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog.

    De dienstensector werd veruit het zwaarst getroffen door de coronacrisis. De toegevoegde waarde van de dienstensector zakte over heel 2020 met 6,4 procent. De industrie kromp met 4,4 procent en de bouwactiviteit met 3,8

    Wouter Vervenne

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Verkeerde lEchronologie, maar dat had U waarschijnlijk al gemerkt, waarde lezer…Drie bijdragen op een en dzelfde dag: diene Digithalys moet altijd ‘in overdrive’ aan de slag. Alles of niets. Wat het voordeel heeft duidelijk te zijn. Denk maar aan de beroemde Engelsee Willia Schiddespiere, met zijn ‘to be or not to be’….

    Vrijdag laatst dus, de dag waarop onderhavige bijdrage het bekokstovende daglicht zag, is er namelijk van publicatie zelf op het Net niets van in huis gekomen…Te naarstig bezig met zalig nietsdoen, zoals men dat zegt, maar dan in het Fransoos. Waarin het in die leegmelkerstaal trouwens beter kinkt en op mijn jaren meer op zen plaats is.

    Ik ben trouwens aan de lezer nog ’n paar bladzijden lees-achterstal verschuldigd. Maaar eerstdaags komt dat goed. Dat inhaal-manoeuver zal trouwens wel ’n beetje aanslapen en het zal daarenboven iedere keer ’n beetje achterhaald aandoen. ‘n Beetje VRT-achitg,zoals alle Grote Jongens doen. Vijgern naar Pasen opdienen. Zo U wil: de herhaling van de herhaling van de elfendertigste herhaling van iedere keer weer hetzelfde …In mijn geval is dat de resultaatlose kinderachtigheid van de meeste van onze politiekers en de de fantastiche toekomstbeelden die ons als Eigen Volk Eerst te wachten staan.

    Ik zou deze mijn vele inhaal-publicaties dan ook eerder      als onverwacht geheugensteuntje willen voorstellen, omdat ze bittere vaststellingen bevatten die onze eigen Vlaamse samenleving bezwadderen. Slechts één enkel voorbeeld. Al op gelet om aan de mensen op straat en op TV te zien hoe die de Corona Wetgeving naleven? Hoofden vol wilde haren? Omdat de kappers al wekenlang gesloten moeten zijn? Dames met jaren in de win d, omdat ze niet naar de Coiffeuse mogen? Hoeveel boetes ad € 250 had dat niet moeten opleveren? Hoeveel politie-werkuren had dat niet kunnen opleveren?

    Maar ja, wie het als Gezagdrager goed zou kunnen gebruiken, verliest liever geen tijd met het vpmgen van ‘sociale media’ die de puntjes teveel op de ‘I’ willen zetten. Die houden zich liever onledig met het hoereren, dineren en pintelieren.. Met vooral zoveel mogelijk ‘specialisten’ in vn alles en nog wat met zoveel mogelijke deelnemers en cabinetards aan nachtelijke vergaderingen. Vooral omdat die dubbel betaald worden… en zich om de andere dag ongestraft kunnen herhalen.

    Zich als stemgerechtigde Burger niet tiskeren in het debat, zich niets aantrekken van ‘Burgerplichten’, Gods water zomaar over Gods akker laten vloeien: het is wel gemakkelijk, maar meten zuivre criminaliteit…. Het is de wraakroepenste schuldige mdeplichtheid die vroeg o laat tegen ieders koppeke zal slaan.

    Stel niet uit tot morgen, wart ge vandaag nog kunt doen.


    Ps

    De afbeelding van de afgeweerde roofvogels hier boven aan heeft helemaal niets te zien met de aan de gang zijnde vernietigende massa immigratie. Iedere gelijkenis is louter toevakllig.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    31-01-2021, 18:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500508 -DIT ARTIFICIEEL COBURG PAYS HEET TWEE DUIDELIJKE KANTEN VAN DEZELFDE MEDAILEL

    .

    500508 -DIT ARTIFICIEEL COBURG PAYS HEET TWEE DUIDELIJKE KANTEN VAN DEZELFDE MEDAILEL

    ZONDAG 31 JANUARI 2021

    INHOUD

    *

    ENERZIJDS SINDS 1955 EEN WALEBLAND AA DE VLAAMSE TUTTERFFLES EN NU INEENS WAAR VANDAAN AL DAT VELE STINKEND (MISDAAD)GELD?

    *

    *

    ULFIA VAN AMIENS

    † CA 750

    Ulfia (ook Olfe, Ulphe, Ulphia, Wolfa, Wolfia, Wulfe of Wulfia) van Amiens

    -

    Zij had reeds op jonge leeftijd besloten om haar leven volkomen in dienst te stellen van de Heer en weerstond dus alle huwelijksaanzoeken, hoe aantrekkelijk ook. Zij voegde zich bij de reeds bejaarde Domitius, die even buiten Amiens in de eenzaamheid een kluizenaarsleven leidde. Na de dood van Domitius zette zij haar leven in haar eentje voort tot zich een leerlinge kwam melden, Auria. Dat was het begin van steeds meer toeloop en uiteindelijk groeide haar onderneming uit tot een complete klooster gemeenschap. Zij liet voor de zusters aparte kluisjes bouwen binnen de wallen van Amiens, terwijl zij zelf in de eenzaamheid bleef wonen. Er was dan ook een nachtelijk visioen voor nodig om de zusters te doen inzien dat hun moeder Ulfia gestorven was en door haar bruidegom voorgoed bij zich was opgenomen.

    Verering & Cultuur

    In 1219 stichtte de eigenaar van het landgoed, de heer van Boves, er een klooster; het kreeg de naam van de Heilige Paracleet (= Heilige Geest) en werd bewoond door de zusters bernardinessen, een variant van de cisterciënzerinnen..

    Afgebeeld

    Ulfia wordt afgebeeld in gebed op een rotsblok; naast haar een kikvors in een vijver. Dat heeft te maken met een legende. Legende van de kikker

    Volgens de legende zou zij in een warme zomernacht haar gebeden hebben verricht. Maar door de vermoeidheid sukkelde ze in slaap. Telkens als haar hoofd verdacht diep voorover boog en zich verborg in haar cape, begon er een kikker daar in de buurt luid te kwaken, alsof hij het gebed van de kluizenares wilde voortzetten. Dan schrok Ulfia weer wakker en zette haar gebed voort. Uitgeput van het waken en kwaken viel ze bij zonsopgang tenslotte in slaap

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    HET NIEUWE TRANSFERRECORD

    In deze rubriek heb ik al menigmaal de rekening gemaakt van de Noord-Zuid transfers, de laatste keer nog in mijn blog van 18 dezer (‘De Waalse relance’). Daarin schreef ik dat die transfers 6 miljard euro per jaar bedragen, maar dat Vlaanderen in werkelijkheid het dubbele betaalt, omdat het ook 90% van de staatsschuld betaalt (Brussel 10% en Wallonië niets/nihil). Wel, ik blijk me vergist te hebben. Het is nٕóg meer.

    Volgens de nieuwste transferstudie van André Decoster en Willem Sas, beiden – als ik me niet vergis – verbonden aan de KULeuven, zal dit jaar het transferbedrag – de staatsschuld niet meegerekend - de 7 miljard overschrijden. M.a.w. de transfers richting Wallonië gaan nóg toenemen. Ook de transfers vanuit Brussel naar Wallonië zullen nog stijgen.

    Omdat sommige mensen zich daarbij vragen stellen, ben ik zo vrij even uit te leggen hoe dat allemaal werkt.

    Krijgt een regio meer geld dan ze bijdraagt via belastingen, dan is ze een netto-ontvanger. Betaalt ze meer dan de federale overheid ervan uitgeeft dan is die regio een netto-betaler. De transfers zijn in werkelijkheid geldstromen van de netto-betaler - in casu Vlaanderen voor 90% en Brussel voor 10% – naar de netto-ontvanger, Wallonië. Dat gebeurt via de federale overheids-uitgaven, de Sociale Zekerheid, de ambtenaren lonen en de dotaties uit de financieringswet.

    Het is al van 1955 geleden dat het Bruto Binnenlands Product (BBP) in Wallonië hoger lag dan in Vlaanderen. Zelfs nu er, o.m. door hightech bedrijven, ook meer in Wallonië geïnvesteerd wordt, blijft het aantal werklozen daar stijgen.

    In de wetenschap dat men, volgens de akkoorden van de zesde staatshervorming, vanaf 2024 de transfers zal moeten beginnen af te bouwen, iets wat ook door de PS ondertekend werd (een koehandel om Di Rupo federaal premier te kunnen maken) lijkt dit een mission impossible. Ondertussen kost die hele grap elke Vlaming jaarlijks wel zo’n 1.000 Euro

     

    *

    ANALYSE

    TUSSEN WALIFORNIA EN PALERMO: DE FRAGIELE WAALSE RELANCE

    30 januari 2021 01:35

    -

    De spectaculaire resultaten van enkele Waalse biotech-toppers staan in schril contrast met een persoonlijk dieptepunt voor farmabaas François Fornieri, die in de cel belandde op verdenking van corruptie. Een reliek uit het verleden, of een teken aan de wand?

    Trots zette staatssecretaris Thomas Dermine (PS) op tweede kerstdag een fotootje van een tabel uit de krant L’Echo op Twitter. De twee grootste kapitaal rondes in de Belgische techwereld in 2020 staan op naam van Waalse bedrijven, het door de miljardairs George Soros en Bill Gates mee gefinancierde Univercells (120 miljoen) uit Gosselies en het later op Nasdaq gelanceerde iTeos (114 miljoen), gevestigd bij de luchthaven van Charleroi. Times, they are changing, schreef Dermine bij een emoji van een haan, een symbool van Wallonië.

    Minder dan een maand later lijkt het oude Wallonië helemaal terug. François Fornieri, de topman van het met tientallen miljoenen Waals geld gespekte farmabedrijf Mithra, belandde even in de cel op verdenking van corruptie en misbruik van vennootschapsgoederen in zijn functie als bestuurder bij de intercommunale Nethys. Een reeks Luikse zakelijke zwaargewichten werd in verdenking gesteld in het corruptie onderzoek naar Nethys.

    Een stuiptrekking uit het verleden of een teken aan de wand? Is Wallonië alsnog op weg het Californië van de Lage Landen te worden, een vruchtbare vallei van biotech, farma en hoogtechnologische innovatie, of blijft de regio gebukt gaan onder haar imago van het Sicilië tussen Samber en Maas?

    "We kunnen in Wallonië des stars globales ontwikkelen. "

    Olivier Delporte, CEO biotech bedrijf Miracor

    Praat met de nieuwe generatie Franstalige ondernemers en het eerste beeld primeert. Olivier Delporte, de CEO van Miracor, spreekt van ‘een enorm potentieel, vooral in biotech’. Miracor ontwikkelt technologie om hart-schade te beperken na een hartaanval en haalde vorig jaar 24 miljoen vers geld op. Delporte verwijst naar de recente grote kapitaal rondes, de beurswaarde van Waalse biotechkleppers en enkele internationale deals (zie kader). ‘We bereiken stilaan de kritische massa. Ook in Wallonië kunnen we des stars globales ontwikkelen.’

    Miracor verhuisde in 2017 van Wenen naar Luik in ruil voor royale overheidssteun van het federale fonds FPIM, het Luikse Noshaq en het Waalse SRIW (vergelijkbaar met de Vlaamse Gimv). ‘Hun zitje in de Raad van Bestuur hebben we aan een onafhankelijk bestuurder gegeven’, zegt Delporte. ‘De publieke actoren doen hun werk goed. Ik zie daar geen probleem. Als je met publiek geld werkt, zijn goed bestuur en transparantie belangrijk.’

    Welkom in Walifornia

    De Waalse biotech scene beleefde een boerenjaar. Er waren de grote kapitaalrondes van onder andere Univercells, iTeos en Miracor. De Luikse farmafirma Hyloris trok naar de beurs, gevolgd door iTeos en het antisnurkbedrijf Nyxoah. Het beursgenoteerde Celyad uit Waals-Brabant sloot onlangs een financierings overeenkomst met een Amerikaanse geldschieter voor 40 miljoen dollar. De protontherapieaanbieder IBA gaat voor 50 miljoen behandelingskamers installeren in China. En MastherCell, dat levende cellen produceert voor immuuntherapie, kwam begin vorig jaar voor 285 miljoen euro in handen van het Amerikaanse Catalent.

    Dat beloofde in Charleroi een fabriek te bouwen, goed voor 250 jobs. In Waver stond al de grootste vaccin productiesite ter wereld, van het Britse GSK, weliswaar een verliezer in de race naar een coronavaccin. Ook Eurogentec in Luik en Novasep in het Henegouwse Seneffe produceren vaccins tegen Covid-19.

    Sofie Vanlommel

     

    CORONA & CENSUUR*

    VRIJE COMMENTAAR

    Onze wereld is – als van ouds- volop in beweging, maar het gaat steeds sneller en sneller. Oorona komt, krijgt allerlei nieuwe nationaliteiten-variaties, uitgenomen nooit de enige echte, de Chinese. Ineens komt daar LEPRA bij, maar dat wordt door de VRT vlug onder tafel geveegd. De Wallepays zal er maar wel bij varen, alles tot meerdere eer en glorie van o.a. George Sorros, de Amerikaanse (Hongaarse Jood) nieuwe Rijkaard sedert het beurs-rampjaar 2008. Nu diens haring niet meer braadt om zijn thuisland Hongarije met duizenden huurlingen te infiltreren om er een revolutie te ontketenen tegen Victor Orbann de democratisch verkozen President. Sorros wilde namelijk op deze manier het uiteenvallen van de Europese Unie te kunnen helpen bewerkstelligen….

    Kortom: Coburgia is tegenwoordig, dapper als altijd, onderweg naar de Eeuwige Verdoemenis. De Vlamingen zien eindelijk duidelijk klaar in hun rol als MELKKOE van het geheel en de Franstaligen blijken zich ineens duidelijk te hervormen tot het Palermo aan de Maas..

    Wat eigenlijk niets anders is dan dat ze altijd al geweest zijn= pretentieuze profiteurs en nutteloze mee-eters. Als er eens ne gorie tussen zit, zoals Leon Degeelle, dan kiest die de kant van Hiitler…

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    31-01-2021, 11:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500507 - DEZE VERWOESTENDE RODE OORLOGTSMISDAAD DIE AL ANDERHALF JAAR DE GANSE MENSHEID TREFT BIEDT TOTAAL ONVERWACHT EEN IDEALE OPPOFTUNITEIT

    .

    500507 - DEZE VERWOESTENDE RODE OORLOGTSMISDAAD DIE AL ANDERHALF JAAR DE GANSE MENSHEID TREFT BIEDT TOTAAL ONVERWACHT EEN IDEALE OPPOFTUNITEIT

    ZATERDAG 30 JANUARI 2021
    *

    INHOUD

    *

    EINDELIJK VOOR ALTIJD VRIJ VAN HET COBURGER PROFITA  RIAAT, DAT LOUTER FUNGEERT ALS DOCHTERVENNOOTSCHAP VAN HET PARIJSE MOILIN ROUGE CH-CHI. - ALLEEN HET AANGEBOREN EERGEVOEL, MAAR VOORAL HET MENSELIJK EIGEN NUCHTER VERSTAND VAN HET EIGENBLENG KAN ONZE WEGKWIJNENDE WELSTAND VEILIG STELLEN

    *

    **

    Hazebroek

    andstreekfranse westhoek

    burgemeester: bernard debaecker

    hazebroek (frans-vlaams: haezebroek; officieel: hazebrouck) is een stad in frans-vlaanderen in het franse noorder departement. in 1999 had de gemeente 21.396 inwoners. daarmee is het buiten de agglomeratie van duinkerke de grootste stad in de franse westhoek en de hoofdplaats van het houtland. hazebroek vervult een belangrijke centrumfunctie voor het omliggende gebied.

    geschiedenis

    het dorp werd in 1122 al genoemd als hasbruc. haesbroeck maakte eeuwenlang deel uit van het graafschap vlaanderen. door zijn ligging - tussen frankrijk en vlaanderen in - was het lang betwist gebied.

    graaf filips van de elzas (1142-1191) schonk hazebroek gemeenterechten, en in 1336 verkreeg het een keure. het stadje werd in mei 1347 afgebrand door de troepen van filips vi van frankrijk en het werd in 1436 geplunderd door de gentenaars, om in 1492 opnieuw platgebrand te worden door de fransen. de onveilige situatie leidde tot veel emigratie. veel belgen, en ook enkele nederlanders, dragen nog de naam (of variant) "van haesebroeck".

    hazebroek werd in 1678 definitief door de franse koning lodewijk xiv veroverd op de zuidelijke nederlanden, die toen in spaanse handen waren. tussen 1790 en 1826 was het de hoofdplaats van het arrondissement hazebroek, dat het zuidelijk deel van het huidige arrondissement duinkerke omvatte. hazebroek was vlaamssprekend tot in de 20ste eeuw. in 1813 was het stokkemaandag: de woedende bevolking verwoestte met stokken de onderprefectuur uit protest tegen de conscriptie op last van napoleon bonaparte.

    in de 19e eeuw ontwikkelde het stadje zich tot een spoorwegknooppunt, te beginnen in 1848 met de lijn van rijsel naar duinkerke en de opening van station hazebrouck. dit stimuleerde de textielindustrie en omstreeks 1900 telde hazebroek vier weverijen die werk verschaften aan 1000 personen. tussen 1903 en 1909 deden gemechaniseerde getouwen hun intrede, hetgeen tot verlies van arbeidsplaatsen en stakingen leidde.

    tijdens de tweede wereldoorlog werd het spoorwegknooppunt vanaf 1941 aangevallen door geallieerde bommenwerpers, maar deze misten vaak doel waardoor een deel van de stad zwaar beschadigd werd.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET ONVOLTOOIDE VLAANDEREN

     

    Na ’t Pallieterke heeft ook de Vlaamse Volksbeweging (VVB) haar ledenblad in een nieuw kleedje gestoken en dit o.m. omdat de organisatie dit jaar 65 jaar bestaat. Wat de politiek betreft verwacht het VVB dat de Vlaamse gewestregering in 2021 wat meer daadkracht zou tonen en dat Vlaams minister-president Jambon wat meer uit zijn schelp zou komen, onder het motto ‘Vlaanderen eerst’ en dit zonder Belgische bemoeienissen.

    Daarbij hebben VVB-voorzitter Hugo Maes en hoofdredacteur Steven Vergauwen het in hun hernieuwde uitgave, die nu niet meer ‘Grondvest’ heet, maar ‘Onaf’, aan de twee V-partijen laten weten dat het werk niet ‘af’ is, ‘onaf’, dus en vragen zij de Vlaamsnationalisten niet langer elkaar te bestrijden, maar samen te werken, daar dit de enige mogelijkheid biedt om tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen.

     Tot daar ‘Onaf’, waaraan ik zou willen toevoegen dat voor het tot stand komen van een Vlaams zelfbestuur, de Vlaamsnationalisten het inderdaad onder elkaar zullen moeten eens worden en niet in de eerste plaats met bv een Magnette, wat die er ook over zegt, omdat dat tenslotte altijd zal neerkomen op een verdere aderlating voor een Vlaanderen dat de rekening zal mogen blijven betalen. Als Magnette echt consequent was geweest dan had hij vorig jaar moeten kiezen voor Paarsgeel i.pl.v. Paarsgroen. Dat laatste is tenslotte een bont allegaartje geworden, een soort rariteitenkabinet van zes partijtjes en één grote (de PS), met meer niet-verkozenen en opvolgers dan democratisch aanvaardbaar is. Dat ze het voorlopig nog uithoudt is enkel dank zij Corona.

    Over het vertrekpunt van Magnette, een staatshervorming via de vier gewesten, kan m.i. wél gepraat worden als eerste stap in de goede richting. Wel op voorwaarde dat alle andere entiteiten, de gemeenschappen op kop, dan verdwijnen. Dat geldt in de eerste plaats voor de Franse Gemeenschap, die alleen maar schulden maakt en zich verkoopt als de “Fédération Bruxelles-Wallonië’, die grondwettelijk niet eens een reden tot bestaan heeft. Anderzijds kan Vlaanderen de Vlamingen in Brussel niet in de steek laten en zal ze verplicht zijn hen ook later financieel te blijven steunen op gebied van onderwijs, welzijn, gezondheid en cultuur. Als tegenprestatie moet het Brussels gewest dan wel garanderen dat het Nederlands in Brussel op gelijke voet zal behandeld worden als het Frans en eventuele andere talen.

    Tenslotte doet Vlaanderen er best aan – net zoals Wallonië al gedaan heeft – om een eigen hoofdstad te kiezen buiten Brussel en deze laatste met haar 186 nationaliteiten niet langer als haar hoofdstad te erkennen. Het zou als bijkomend voordeel hebben dat het leger van Vlaamse pendelaars niet meer naar Brussel moet om te werken en daar als pasmunt te dienen om Vlaanderen af te persen zoals tot nu toe meestal het geval is geweest.

    *

    CORONAVIRUS

    *

    BELGIË IN HET CENTRUM VAN VACCINCONFLICT

    Ons land speelt een sleutelrol in de bevoorrading van een groot deel van de wereld met coronavaccins. Bij Pfizer in Puurs rollen dit jaar miljarden dosissen van de band. ©Wouter Van Vooren

    Vandaag om 01:00

    -

    België is in het centrum van de escalerende vaccinoorlog beland. De medicijnfabrieken in Puurs en Seneffe zijn het mikpunt van de Europese exportrem.

    De Europese Commissie grijpt naar ongeziene wapens in de escalerende vaccinoorlog. Vanaf vandaag moeten vaccinproducenten de toestemming van Europa krijgen voor ze vaccins uit de Europese Unie mogen exporteren.

    Die drastische beslissing is het gevolg van een hoog oplopende ruzie tussen de Europese Commissie en de vaccinmaker AstraZeneca. Die laatste liet eind vorige week weten dat hij dit kwartaal 60 procent minder vaccins zal aanleveren dan ingepland. Dat zet de vaccinstrategie in zowat de hele Unie op losse schroeven. De druk op de politieke leiders, Europees en nationaal, is door die acute schaarste enorm.

    "Als de internationale leveringsketen verstoord geraakt, verliest iedereen. "

    Hans Diels

    Ondernemersplatform Ethion

    Europa, dat 336 miljoen euro investeerde in de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin, voelt zich onheus behandeld door het bedrijf, maar wil een aanslepend juridisch steekspel vermijden. Daarom grijpt het naar een ander drukkingsmiddel: exportrestricties. Alvast tot eind maart moeten alle producenten in Europa de toestemming van de EU krijgen om covidvaccins te exporteren naar landen als het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten of Canada. Die ingreep geeft Europa de mogelijkheid ladingen vaccins te blokkeren.

    En daar is brexit

    De export toelating die farma bedrijven van de Europese Commissie moeten krijgen botst op de brexit-deal. Europa kan de uitvoer van vaccins naar het Verenigd Koninkrijk tegenhouden, maar zou daarmee ingaan tegen de clausule dat de grenzen openblijven tussen Ierland - dat deel uitmaakt van de EU- en Noord-Ierland -dat deel uitmaakt van het VK. Vrijdagavond krabbelde Commissievoorzitter Ursula von der Leyen terug na 'constructieve gesprekken' met de Britse premier Boris Johnson. De EU en het VK 'zijn het eens geworden over het principe dat er geen exportrest ricties gelden voor vaccins van bedrijven die hun contractuele afspraken nakomen.'

    Oogje in het zeil houden

    België belandt daarmee in het centrum van de escalerende vaccinoorlog. Ons land speelt een sleutelrol in de bevoorrading van een groot deel van de wereld met coronavaccins. Bij Pfizer in Puurs rollen dit jaar miljarden dosissen van de band. Onderaannemer Henogen in Seneffe staat in voor een flink deel van de vaccinproductie van AstraZeneca. Europa rekent op ons land om een oogje in het zeil te houden.

    De door schaarste ingegeven opstoot van protectionisme doet denken aan het begin van de pandemie. Toen werden ladingen beschermings-materiaal her en der op het tarmac tegengehouden, omdat iedereen met tekorten kampte. Vandaag speelt diezelfde dynamiek op, maar dan met ‘eigen vaccin eerst’.

    Waarnemers waarschuwen voor de potentieel nefaste gevolgen van dat opborrelende vaccin-nationalisme. ‘Zodra iemand ermee begint, moet de rest volgen’, zegt Hans Diels, expert geopolitiek van het ondernemers platform Ethion. ‘Op die manier dreigen de internationale leveringsketens verstoord te geraken. En dan verliest iedereen.’

    Kris Van Haver

    Ben Serrure

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Aandacht dus voor het Vlaams Nationalisme (=slecht voor België) en ‘het opborrelende vaccin-nationalisme’

    dat er juist goed voor is..


    Waarde Dames en Heren Rechters & Juryleden, lezeressen en lezers, die diep in hun hart lijden aan de oeroude ‘Vlaamse reflectie’, beter pleudooi heb ik nog nooit gehoord voor de Vlaams ONAF waarover Guvaal het hierboven had.

    Anders gezegd: voor iedereen verplicht geen dubbel vaccin, m              r een driebubbel: twee tegen Corona en en tegen Coburgia. Wie op 01/01/2022 geen desbetreffend attest kan vorleggen, zou niet meer tot het Openbaar Leven mogen toegelaten worden.

    *

    /0Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST


    31-01-2021, 07:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500503 - HET WESTEN HAAST HELEMAAL ODER DE CHINESE KNOET

    .

    500503 - HET WESTEN HAAST HELEMAAL ODER DE CHINESE KNOET

    *

    DINSDAG 26 JANUARI 2021

    INHOUD

    *

    DE TOTALE WESTERRSE BEVOLKING VAN DE VRIJE WERELD, NU AL VIA DE RODE OOERLOSGSMISDAAD TOT EEN KLEINE PROOPOERIE HERLIEID, WORDT DUS STILAAN IN EEN FIANALE WURGREEP GENOMEN.

    *

    JOHANNES VAN THÉROUANE (OOK VAN COMMINES, VAN TERWAAN OF VAN WAASTEN), 30E BISSCHOP VAN THÉROUANE; † 1130.

    Feest 27 & 29 (bisdom Brugge) januari.

    We danken zijn levensbeschrijving aan een tijdgenoot van Johannes, een monnik die hem lange tijd heeft meegemaakt. Veertig jaar na zijn dood schreef hij zijn herinneringen op.

    Johannes werd geboren in het plaatsje Waasten. aan de Leie (Warneton). Zijn ouders waren gelovige mensen. Hij kreeg zijn opleiding achtereenvolgens bij Lambert van Utrecht en bisschop Ivo van Chartres († 1116; feest 21 mei).

    Eenmaal thuis terug trad hij in de augustijner communiteit van ATRECHT (Arras), en leidde een voorbeeldig monnikenleven. Op een goed moment werd een ander lid van de communiteit, Lambert, tot bisschop van de stad benoemd. Met deze Lambert had Johannes in Chartres bij bisschop Ivo zijn opleiding genoten. De man verzette zich met hand en tand, want hij achtte zich tegen zulk een zware taak en hoge waardigheid niet opgewassen. De collega-bisschoppen moesten hem letterlijk naar zijn zetel slepen. De bisschop van Reims schrok er onder deze omstandigheden voor terug hem de wijding toe te dienen. Lambert maakte van dat uitstel gebruik door naar Rome te reizen en de paus, Urbanus II († 1099; feest 29 juli), te smeken van zijn benoeming af te zien. Hij wierp zich languit voor zijn voeten. Maar de kerkvorst dacht er niet aan zijn plannen te veranderen en wijdde Lambert ter plekke tot bisschop.

    De man had inderdaad een zware taak, want er waren in de afgelopen eeuwen talrijke misstanden gegroeid onder de geestelijken van zijn bisdom. Daarom zocht hij hulp bij bekwame mannen. Een van hen was zijn studiekameraad Johannes. Maar deze reageerde hetzelfde als hijzelf. Zodra hij maar kon trok hij zich weer terug in het klooster om in alle rust en stilte zich te wijden aan het contemplatieve leven. Dat ging zelfs zo ver dat Lambert zich genoodzaakte zag elk klooster met kerkelijke straffen te dreigen dat onderdak zou verlenen aan Johannes! Nu schikte Johannes zich in zijn lot en nam de zware taak van aartsdiaken (wij zouden zeggen: vicaris-generaal) op zich.

    Zijn persoon was een verademing. De afgelopen jaren hadden in die functie allerlei onwaardige types gediend. De een had zich schuldig gemaakt aan diefstal van kerkelijke schatten; daarbij had hij de geestelijken die in de kerk samen waren gekomen om de kostbaarheden te beschermen, met het zwaard bestreden en verjaagd. Uiteindelijk was de boosaardige prelaat door het volk zelf in zijn huis overvallen; ze hadden hem de tong uitgesneden en voorgoed verbannen. Maar zijn opvolger was niet veel beter geweest: die had zich schuldig gemaakt aan simonie.

    Een derde was nooit verschenen, omdat hij zijn klooster niet had willen verlaten en een vierde had al erebaantjes gehad in een andere kerk en had zijn functie ernstig verwaarloosd.

    Eindelijk was er met Johannes weer een waardig aartsdiaken aangetreden. Toen de zetel van het naburige Thérouane vrijkwam, begaven een aantal geestelijken zich naar de paus om hem ertoe te bewegen Johannes te benoemen. Dat deden ze achter de rug van de kandidaat om, omdat ze heel goed beseften dat hij zich met hand en tand tegen zo’n benoeming zou verzetten.

    Bij terugkomst in Arras overhandigden ze hem de benoemingsbrief van de paus. Hij was volkomen van slag en dacht er zelfs over met een schip de zee op te gaan in de hoop dat het in een zware storm terecht zou komen en zou zinken! Op 17 juli 1099 werd hij in Reims door bisschop Manasses tot bisschop gewijd van Thérouanne.

    Het wordt in het Vlaams ook wel aangeduid met Terwaan. In 1553 zou Karel V er een strafexpeditie op afsturen met de bedoeling dat het eens en voorgoed tot niks zou worden teruggebracht. Dat is hem gelukt. Tegenwoordig is het een klein dorpje. In de kerk zijn de namen van de bisschoppen sierlijk op de wand geschilderd.

    Meteen begon hij aan het herstel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk die in een deplorabele toestand verkeerde. Daarnaast visiteerde hij zijn diocees en stelde waar nodig orde op zaken. Op heel wat plaatsen waren misstanden gegroeid. Zo zette hij in verschillende steden de pastoor van de kerk af en verving hem door kanunniken die leefden volgens de regel van Sint Augustinus en die de inkomsten niet voor zichzelf hielden, maar afdroegen aan de gemeenschap. Natuurlijk maakte hij daar vijanden mee. Er wordt verteld dat hij eens te paard door een dorpje reed toen er achter hem een groot rumoer losbarstte. Toen hij zich omdraaide stond hij oog in oog met een troep gewapende scharminkels. Onbevreesd keek hij hen aan. Een van hen wierp een lans in zijn richting, maar deze bleef op wonderbaarlijke wijze boven zijn hoofd in de lucht hangen. Bij het zien daarvan sloeg het zootje ongeregeld op de vlucht. De bisschop dacht er niet aan hen te achtervolgen of op te laten sporen. Maar de schrijver vergeet niet te vermelden dat het niet al te lang daarna slecht met hen afliep. Ze stierven onder ellendige omstandigheden…

    Het was in het jaar 1115 dat hij zich in het Vlaamse plaatsje Merkem bevond tussen Diksmuide en Ieper. Hij was daar te gast bij de kasteelheer die een slot bewoonde dat je alleen maar via een lange houten brug over de slotgracht kon bereiken. Toen hij in de plaatselijke kerk aan een grote groep mensen het vormsel had toegediend, ging hij terug om zich te verkleden. Hij moest nog een kerkhof inzegenen. Op het moment dat hij weer omringd door een grote menigte mensen uitreed, bezweek de brug onder het gewicht van zoveel mensen. Alles stortte enkele meters naar beneden in een wirwar van mensen, balken, stenen en stof. Grote schrik sloeg ieder om het hart. Maar zo zegt de levensbeschrijver het was net als bij de schipbreuk van Paulus: niemand kwam om, of was zelfs maar gewond. Daar stond de bisschop tussen al die verfromfraaide mensen en het puin tot zijn knieën in de slotgracht, en toen hij zich ervan had overtuigd dat niemand letsel had opgelopen, riep hij opgewekt: “We gaan het nieuwe kerkhof inzegenen!”

    Hij smaakte het genoegen in zijn diocees een aantal nieuwe kerken te kunnen inwijden. Hij onderscheidde zich op verschillende bisschoppenvergaderingen: in 1099 te St-Omer, 1114 te Beauvais, 1115 te Reims en te Châlons.

     In 1127 werd Karel de Goede vermoord Dat bracht met zich mee dat er geen bescherming meer was. Overal trokken bendes rond; er werd geplunderd en gemoord, en er was niemand om er tegen op te treden. Dat maakte de laatste drie jaar van zijn leven extra zwaar. Twee maanden voor zijn dood kon hij nog nauwelijks voedsel verdragen. Hooguit een beetje melk. Hij ontving de laatste sacramenten, regelde zijn zaken, vertrouwde zijn mensen en zijn kerk toe aan zijn medewerkers en omringd door een massa toegestroomde gelovigen en medewerkers stierf hij: 27 januari 1130. Hij had de kerk van Thérouanne dertig jaar, zes maanden en drie dagen bestuurd.

    Na zijn dood werd zijn lichaam enkele dagen in de kerk opgebaard, zodat iedereen hem de laatste eer kon brengen. Het waren de bisschoppen van Arras en Amiens de hem met veel plechtig vertoon in de kerk van Thérouanne hebben bijgezet.

     Verering & Cultuur

    Als in zijn verhaal Johannes als bisschop aantreedt schetst zijn levensbeschrijver een portret van zijn hoofdpersoon en vooral van zijn deugden. Het geeft ons een beeld van hoe de ideale heilige er in die dagen volgens hem uit diende te zien:

    “Wie is in staat de juiste woorden te kiezen om op adequate wijze te beschrijven hoe weinig hij voor zichzelf nodig had vanaf het moment dat hij bisschop werd; hoe rechtvaardig hij omging met zijn onderdanen en zijn naasten; hoe vroom hij was jegens God? Ik durf dat te zeggen, omdat ik weet dat het waar is. Ik heb immers veertien jaar met hem in hetzelfde huis gewoond. En ik vertel alleen maar wat ik zelf gezien heb, of gehoord van volkomen betrouwbare mensen die hem van dichtbij meegemaakt hebben. Welnu, van kinds af aan kende hij een volmaakte schroomvalligheid en bewaarde hij door Gods genade een grote kuisheid, zelfs zo dat niemand in zijn omgeving ook maar in die richting de geringste verdenking zou koesteren, hoewel wij weten dat hij herhaaldelijk op dat punt door wellustige vrouwen werd bekoord. Hij kastijdde zijn andere zintuigen zo dat er nooit een onvertogen woord over zijn lippen kwam. Nooit lag er trots of ongepaste nieuwsgierigheid in zijn blik; nooit gaf hij gehoor aan flauwe kul. Hij deed op alle mogelijke manieren aan de strengste versterving. Nooit gebruikte hij vlees, zelfs niet op zijn oude dag. Drie jaar vóór zijn dood kwam een apostolisch gezant hem bezoeken; hij was toen zo verzwakt dat hij nog amper kon lopen of de mis opdragen; deze smeekte hem zijn gewoonte te veranderen en voortaan wel vlees te eten, of minstens zo nu en dan. Wij vielen de prelaat in alle bescheidenheid bij, maar het hielp niets. Er was een officieel schrijven van de Heilige Stoel voor nodig om hem te dwingen zo nu een dan een heel klein stukje vlees te eten. Ook op het gebied van kleding was hij uiterst eenvoudig. Wat hij droeg was nooit overdreven, maar ook niet té goedkoop. Hij omringde zich met de beste mensen van zijn tijd, en wat hij preekte, bracht hij altijd eerst zelf in praktijk.”

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Hierboven ook op gelet dat, als in een hedendaagse film, dit oer-Vlaams verhaal zich afspeelt ten tijjde van de Eerste Kruistocht? Alleen nog even herinnerende dat het Godfried van Boonen (Later Godfried van Biuillon geworden), de Graaf van Vlaanderen was, die, na de overwinning, op de Moslims, weigerde zich te laten herdopen tot Koning Van Jeruzalem en alleen maar e titel wilde aannemen van Bevrijder van het Heilig Graf.

    Merkwaardig dat nu ook weer Keizer Karel V, 500 jaar later weer ten tonele verschijnt. Zoals we al op deze blog wisten niet om er te schitteren, maar om r alles te vernieutgen. Arm Terwaan….

    Ook het weerzien met Paus Urbanus II, de eigenlijke organisator van deze Eerste Kruisticht, is een welkome vaststelling. Deze historische figuur is een oude bekende.

    In ons oud Italiaans familie-archief prijjkt o.a. op een kiekje ondergetekende in ORVIETO, de Middeleeuwse Bisschopsstad van Toscane; onder het opschrift op de voorgevel waar deze, (de Paus) hoog te paard, oproept tot deze Heilige Wraakoefening. Dubbele historie? Locatie: voorgevel (toevallig?) St Andrea Kerk, op 100 meter van de wereldberoemde ‘Duomo’ waar de VRT toen (volgens de reclamborden) de complete restauratie van de voorgevel bekostigde….

    PS

    In voornelmde kerk is er een goed voorziene rondgang met maar likest 208 uitgebeelde locaties waar er ooit “Bloedende Hosties’ werden aangetroffen, o.a.

    vain…. Brugge

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE HEL VAN BIERSET

     In Luik zitten ze niet alleen met dat Nethys schandaal, maar ook met het feit dat het Amerikaanse pakjesbedrijf FedEx 40% van zijn cargo schrapt op de Luikse luchthaven van Bierset en dat terwijl het vrachtvervoer in de lift zit. Na de ‘Hel van Sclessin’ riskeren ze er ook de ‘Hel van Bierset’ bij te krijgen.

    FedEx had enkele jaren geleden al TNT overgenomen en maakte in 2020 een van zijn beste jaren mee. Wat de hele zaak nog verergert is dat de cargo die Luik verliest naar de luchthaven Charles de Gaulle gaat in Parijs, terwijl de eigenaar van de Parijse luchthavens, Aéroports de Paris (ADP), zelf een aandeel heeft van 25% in Bierset. Om het plaatje compleet te maken: ADP is voor de helft in handen van de Franse staat. En dat terwijl de Walen steeds naar la douce France kijken als konijnen naar een lichtbak, worden ze door datzelfde Frankrijk koud gepakt..

    Na het nieuws dat FedEx in Bierset 671 banen zou schrappen, deed men daar het enige waarin men in Wallonië goed is: meteen werd een 48-urenstaking aangekondigd, nu niet precies iets waarvoor Amerikanen zullen capituleren.

    Wallonië heeft geen zeehavens en hoopte dat te kunnen compenseren door alles op haar luchthavens te zetten. Dat blijkt voorlopig een slechte zet te zijn, want ook in Charleroi, grotendeels eigendom van het Waalse Gewest, draait sinds het uitbreken van de Coronacrisis ook alles op een laag pitje, maar dan o.w.v. het geslonken passagiersvervoer. Voor Bierset is het afhaken van FedEx niet het enige probleem. De luchthaven moet zowat de enige in Europa zijn die aan de luchtvaart geen enkele beperking oplegt. Sinds het pakjesvervoer in de lift zit, zijn de luchtvaartmaatschappijen daar grotere toestellen gaan inzetten, die zwaarder geladen zijn en meer lawaai veroorzaken. Dag en nacht, 7 dagen op 7 en 24 uur op 24. In Zaventem, dat o.w.v. lawaaioverlast constant problemen krijgt met de stad Brussel, kunnen ze het niet geloven. Daar komt nog bij dat de helft van de volumes op Bierset nu al van Chinese herkomst zijn (Alibaba) en men verwacht dat dit aandeel nog zal groeien. Het aantal banen dat de Chinese inbreng zou brengen is ondertussen al wel van 900 naar 300 teruggebracht en men ziet op Bierset steeds meer Chinezen rondlopen, die er blijkbaar werken. Het banenverlies door FedEx wordt daarmee voor de eigen mensen niet gecompenseerd.

     Willy Borsus, Waals MR-minister van Economie, noemde Liège Airport in november 2020 nog ‘de parel in de cockpit van de Waalse economie’. De terechte vrees is dat de vrachtluchtvaart in Wallonië dezelfde weg opgaat als de zware industrie. Met dit verschil dat die zware industrie nog lokaal verankerd was, de logistiek is dat niet. En straks alleen nog afhankelijk zijn van Chinezen is ook geen geruststelling, zeker niet nadat de grote baas van Alibaba, Jack Ma, voor drie maand van de aardbol verdwenen leek en blijkbaar door Xi & Co tot de (Chinese) orde werd geroepen, wat dat ook moge betekenen.

    *

    KINDEREN EN TIENERS MOGEN ÉÉN HOBBY BUITENSHUIS BEOEFENEN

    Vandaag om 18:28

    Het sociale leven van kinderen onder de twaalf wordt ‘iets mee’r aan banden gelegd. Tieners mogen dan weer meer dan tot nu het geval was.

    Kinderen onder de twaalf mogen nog maar één hobby beoefenen in groepsverband. De bubbels waarin die hobby's plaatsvinden, worden verkleind tot tien personen en de activiteiten moeten zo veel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Dat is bevestigd aan De Tijd.

    Terwijl voor de -12-jarigen verstrengd wordt, laat de politiek voor kinderen en jongeren tussen de 12 en de 18 opnieuw een hobby in groepsverband toe. Dat moet sowieso in de openlucht en ook met maximaal tien personen.

    Het gaat om een voorstel dat minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V), minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en minister van Sport Ben Weyts (N-VA) in overleg met hun Franstalige collega's en virologen hebben uitgewerkt. Dat voorstel wordt nu voorgelegd aan de federale regering.

    igitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    27-01-2021, 18:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500502 - OVER DE WERELD VERWOESTENDE RODE PESTBACILLEN EN DE HAAT JEGENS HET EOGEN VOLK DOOR DE EIGEN ELITE

    .

    500502 - OVER DE WERELD VERWOESTENDE RODE PESTBACILLEN EN DE HAAT JEGENS HET EOGEN VOLK DOOR DE EIGEN ELITE

    MAANDAG 25 JANUARI 2021

    -

    INHOUD

    *

    HOE DE HELE WESTERSE WERLD ONDERUIT WORDTGE HAALD EN ONZE ZOGEZEGDE EIGEN ELITE ONS DE ANDERE KANT WIL DOEN OPKIIKEN

    *

    SLAG BIJ NIEUWPOORT

    4 JULI 1600

    Onderdeel van de Tachtigjarige Oorlog

    Resultaat‘Staatse’ en Engelse overwinning

    Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden

    Leiders en commandanten

    Maurits van Nassau

    Ernst Casimir van Nassau-Dietz

    Francis Vere

    Lodewijk Gunther van NassauAlbrecht van Oostenrijk - Francesco de Mendoza

    Frederik van den Bergh

    Verliezen

    1000 manschappen, ruim 700 zwaargewonden.3000 manschappen, 600 krijgsgevangenen.

    De Slag bij Nieuwpoort was een veldslag die op 2 juli 1600, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd uitgevochten tussen het Staatse en het 'Spaanse' koninklijke leger.

    Maurits van Nassau, de latere Prins van Oranje, was door de Staten-Generaal van de Nederlanden naar Vlaanderen gestuurd om de stad Duinkerke in te nemen. De kaapvaart vanuit deze stad bracht veel schade toe aan de handelsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Onverwacht kwam een groot Spaans leger onder leiding van aartshertog Albrecht van Oostenrijk richting Vlaanderen, wat leidde tot een veldslag nabij Nieuwpoort. De tocht naar Duinkerke werd uiteindelijk afgeblazen, zodat het doel niet bereikt werd. De slag is mede vanwege het gemakkelijk te onthouden jaartal een van de bekendste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis.

    Vindplaats in de duinen….

    Het was gebruikelijk om de gesneuvelden ter plaatse in grote massagraven te begraven zonder veel eerbetoon nadat ze eerst van hun kleding, schoeisel en andere bezittingen waren ontdaan. Het is pas recent dat soldaten een individueel graf krijgen…Doordat de massagraven geen herdenkingstekens kregen, ging de exacte locatie ervan door de eeuwen heen verloren. Af en toe worden dergelijke graven per toeval ontdekt.

    *

     http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    FRANSTALIGE MEESTERWERKEN, VLAAMSE AUTEURS

    *

    In De Standaard der Letteren, die vroeger op vrijdag verscheen, maar tegenwoordig bij de weekeindeditie van de krant gevoegd wordt, staat een uitgebreid artikel over Georges Simenon, de in Luik geboren schrijver van o.m. de detectiveverhalen van Maigret. De essayist noemt hem een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw, iets dat ik niet ga ontkennen. Wat ik wel weet is dat Simenon zowat de enige francofone Belgische schrijver op dat niveau van zijn generatie was. Alle andere bekende schrijvers die hier toen in het Frans schreven, waren Vlamingen:

    Maurice Maeterlinck, geboren in Gent, die in 1911 de Nobelprijs voor literatuur kreeg en o.m. Pelléas en Melissande schreef, waarvan Claude Debussy een opera maakte.

    Michel de Ghelderode, pseudoniem van Ademar Martens, uit Elsene, die vooral toneelstukken schreef.

     -         Emile Verhaeren, uit St. Amands, dichter en toneelschrijver.

    -         Charles De Coster, ook al uit Elsene, de auteur van ‘Tijl Uilenspiegel’.

    -         Georges Roodenbach, een neef van Albrecht Roodenbach, de Blauwvoetactivist. Georges schreef het bekende boek ‘Bruges la morte’, waarop Erich Wolfgang Korngold de prachtige opera ‘Die Totenstadt’ schreef

    Misschien zijn er nog wel enkele, maar het toont toch aan dat Vlamingen hun mannetje stonden in het overheersend Franstalige België van die tijd en zelfs in een andere dan hun moedertaal uitblonken. .

    En dan hebben we het nog niet gehad over onze schilders, op een uitzondering na allemaal Vlamingen.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Twee zeer duidelijke signalen dat het roddellblad van Valaandeens Schande begint te …zaaien naar de steeds leger woesende zak. Beperking en dus besparing op de weelijkse distributiekosten. Teken aan de wand?

    EXPERTS STUREN AAN OP EXTRA MAATREGELEN IN LAGER ONDERWIJS

    ©Hollandse Hoogte / Richard Brocken

    Vandaag om 09:01

    Onderwijsminister Ben Weyts drijft het aantal sneltests in de scholen op en pleegt later vandaag overleg over de buitenschoolse activiteiten.

    'Van alle besmettingen die we op dit moment in ons land zien, is 25 procent toe te schrijven aan de Britse variant', zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt) zondag op Het Journaal. De schatting is gebaseerd op steekproeven. 'Zowel het laboratorium in Leuven als dat in Luik komt tot dezelfde schatting', zegt hij.

    Dat de coronacijfers weer de hoogte ingaan en er allerlei uitbraken zijn, noemt de biostatisticus een zorgelijke situatie. 'Dit is niet totaal onverwacht', zei hij, verwijzend naar landen als Engeland, Ierland en Schotland waar versoepelingen van de coronamaatregelen en de Britse variant 'vrij snel de zaken uit de hand kunnen laten lopen'. 'Wij hebben een beetje tijd gewonnen door niet te versoepelen, maar we weten nu al enkele dagen, weken, dat er een circulatie is van de Britse variant.'

    'Geen massale uitbraak in Oostende'

    In een persbericht laat de stad Oostende weten dat 'de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant op dit moment onder controle lijkt'. Dat blijkt na een grote testronde in twee appartementsblokken zondag. De testronde kwam er nadat een bewoonster besmet was geraakt met de variant en overleed. 'Alles wijst er op dat de besmettingen met de gemuteerde variant van het coronavirus geïsoleerd zijn. Op dit moment lijkt er dus ook geen sprake van een massale uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in Oostende', meldt de stad.

    Dit weekend kreeg ook de Zuid-Afrikaanse variant voor het eerst voet aan de grond in ons land. In Oostende werd die bij 15 mensen vastgesteld, onder andere in drie zorginstellingen. 'Op basis van een Zuid-Afrikaanse studie vermoeden we dat ook die variant besmettelijker is. Op dit moment kunnen we dat nog niet met evenveel zekerheid zeggen als bij de Britse variant, waar de bewijskracht daarvan de afgelopen weken toegenomen is', zegt viroloog Steven Van Gucht.

    Epidemie in een epidemie

    De opmars van de Britse variant en de zorgwekkende geluiden over de Zuid-Afrikaanse variant doet bij ‘de politiek’ de angst om het hart slaan. 'Je krijgt een epidemie in de epidemie, met een golf die onder de waterlijn komt', zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in De Zevende Dag. 'Enerzijds kunnen we door de vaccinatie campagne de eindmeet zien, maar anderzijds zien we met de mutanten het gevaar op de weg opdoemen.'

    Bovendien is er bij uitbraken in scholen steeds vaker sprake van de Britse variant. Bij de besmetting van 52 mensen in twee scholen in Bekkevoort werd die ontdekt. Ook in Antwerpen raakten volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) tientallen mensen in twee scholen met de variant besmet. Eerder werd ze ook al geconstateerd in scholen in Edegem en Sint-Truiden.

    Ontdekken we niet meer uitbraken met de variant in scholen omdat er simpelweg meer getest wordt? 'We testen inderdaad meer dan vroeger, maar we hebben toch de indruk dat er meer uitbraken zijn in lagere scholen dan enkele maanden terug. En hoewel we nog op data wachten, vermoeden we dat dat steeds vaker door de Britse variant komt', zegt Van Gucht.

    Daan Bleus

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Een vergeten massagraf ergens aan de monding van de IJzer in de Noordzee. Nieuwpoort, het diep landinwaarts ligende vissershaventje, waar later precies op dezelfde plaats de Shalhelmen van de Pruisische Kaiser Wilhelm II in 1914 met hun kanonnen zich vastliepen in dezelfde modderige Vlaamse klei. Precies dààr waar, bij hoogwater, ooit de handelskoggen die de wereldzeeën bevoeren, naar Lombardsyde konden geraken. Dat was eeuwen vóór het veel grotere Brugge bestond en de havengeul van Het Zwin bevaarbaar werd gemaakt…

    Vrouwkes Grootva langs vaders kant, bijgenaamd Rosten Sikke, gebruikte in de jaren 1900 nog dezelfde moerassen om met zijn visserssloep, de N25, in- en -uit te varen voor het binnenhalen van zijn daglikjks brood. Tot hij, (1920?) samen met zijn scheepsmaat, maanden later voor de kust van Knpkke aanspoelde. Alleen zijn lange brede lederen broeksband kon door zijn zonen, onze Nonkels, worden herkend. In het Visserij Museum van Oost-Duinkerke is een complete reconstructie bewaard van de N25. Zijn graf zelf is te vinden in de verste uithoek van het kerkhof van Lambardsyde en zijn naam komt voor op het zwart marmer Vissers Memoriam vooraan links in de kerk.

     

    Een klein opschrift HET GELEEN, aan de achterkant van het vernieuwde Nieuwpoortse Yachrhaven langs de Koninklijke Baan markeert tot op heden deze plaats.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST














    26-01-2021, 18:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500501 - HET IS STIL WAAR HET NOOIT WAAIT

    500501 - HET IS STIL WAAR HET NOOIT WAAIT

    ZONDAG 24 JANUARI 2021

    INHOUD

    *

    IN DE VROEGERE PAUSEELIJKE SRATEN – TOT MISSOLINI AAN HET BEWIiND KWAM - DIENDEN DE BOEREN VOOR DE REGEN OP GODS AKKER BELASTINGEN AAN HET VATICAAN TE BETALEN, DIE DAARMEE GEEN ‘REGEN’ MEER, MAAR ‘HEMELWATER’ MOEST WORDEN GENOEMD.

    *

    Vloesberg - Flobecq

    Picardisch Wallonië

    Sint-Lucaskerk

    Vloesberg (Frans: Flobecq) is een plaats en faciliteitengemeente in de provincie Henegouwen in Wallonië. De gemeente telt ruim 3000 inwoners. Vloesberg ligt in het noorden van de provincie, in de streek Pays des Collines tegen de grens met Oost-Vlaanderen (Vlaamse Ardennen).

     Geschiedenis

    stond aanvankelijk sterk onder invloed van Doornik en er werd zoals in Doornik Picardisch gesproken. Vanaf de dertiende eeuw was het gebied een voortdurend twistpunt tussen Vlaanderen en Henegouwen. Daardoor werd de streek vaak aangeduid als het Debattenland (terre des débats)

    Vastlegging van de taalgrens en faciliteiten gemeente

    Bij de vastlegging van de taalgrens in 1962 was in de gemeente Vloesberg enkel het gehucht D'Hoppe Nederlandstalig. Het gehucht D'Hoppe bestaat uit twee delen: een toeristisch gedeelte in het bos dat bij Vloesberg aanleunt, en een deel op de steenweg N48 Ronse - Brakel. Dit was en is sinds generaties een Vlaamse wijk, met eigen kerk en school, een wijk die aansluit bij de omliggende Vlaamse gemeenten en ver van de rest van Vloesberg verwijderd ligt. Franstalige politici wilden niet dat het gehucht van Vloesberg naar Vlaanderen zou worden overgegeven omdat de gemeente Vloesberg te grote investeringen had gedaan in de toeristische infrastructuur. (veel wegeniswerken in het bos) Ook het voorstel om het Vlaams gehucht over te hevelen en het toeristisch centrum bij Vloesberg te laten werd afgewezen omdat dit volgens de Franstaligen onaanvaardbaar zou zijn dat Vloesberg de lasten van de toeristische wijk op zich moest nemen en de inkomsten zou verliezen uit het gehucht, die deze lasten moeten helpen dragen. Er werd besloten het gehucht niet naar Oost-Vlaanderen over te hevelen maar van Vloesberg in zijn geheel een faciliteitengemeente te maken.

    Bezienswaardigheden. Heuvels in Vloesberg.

    Het geneeskrachtige plantenhuis is een museum en kruidentuin gelegen in de Georges Jouretstraat. Het museum is volledig tweetalig en bevat overzicht van de naamgeving, de geschiedenis en het gebruik van enkele kruiden. Ook de geschiedenis van de alchemie en hun gebruiksvoorwerpen komen aan bod. De tuin bevat een 4 km lang parcours waarlangs 80 kruiden soorten en enkele sculpturen staan. Het gebouw bevat ook een kruiden-restaurant en de plaatselijke bibliotheek.

    De bossen van het Pays des Collines: het Livieren-bos, het Pottelberg-bos, Tournibois

    Beschermd erfgoed in Vloesberg: Kernen

    D'Hoppe

    De gemeente Vloesberg grenst aan de volgende gemeenten en dorpen:

    a. Ghoy (stad Lessen)

    b. Ogy (stad Lessen)

    c. Wodecq (gemeente Elzele)

    d. Elzele (gemeente Elzele)

    e. Schorisse (gemeente Maarkedal)

    f. Opbrakel (gemeente Brakel)

    g. Everbeek (gemeente Brakel)

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Acj, die hang naar voorvaderlijke Heiligen en naar al even oude Helden, Dichters, Dromers en Schilders. Al die herinneringen, die verlichten niet alleen het heden en de geforceerde alledaagsheid der dingen, maar hebben vooral zin en betekenis voor – tot in alle eeuwen der eeuwen - de volks-eigen toekomst van onze Stam.. Niet als hallucinerende verslaving aan de heimwee naar wat ooit was, maar als Richtsnoer voor alle komende generaties.

    Hoe aldus het nuttige aan het aangename te paren? Door eens op zoek te gan naar de hierboven vermelde KRUJIDENTUIN. Al dienst U daarbij en passant vooral aandacht te besteden voor het aanpalende Opbrakel, geboorteplaats van de naar zij eigen zeggen, Orangist Herman De Croo, tegen de vette body te lopen. Vooral niet nadat die, via de trapladder van zijn kuisvrouw en in ’t Fransoos, op zijn tot op het bot versleten strijdros is gestegen…

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Palermo Aan De Maas

    *

    Zoals ik al schreef in mijn blog van 18 dezer (‘De Waalse relance’) begint men in Wallonië stilaan te beseffen dat e.e.a. toch niet meer kan. Uit een rapport dat de – nota bene – linkse krant Le Soir kon inkijken, bleek o.m. dat de Waalse publieke opinie heel wat van hun eigen bedrijven wantrouwt. Dat lijkt niet onterecht, want na de schandalen die er enkele jaren geleden al waren i.v.m. Publifin voor het uitbetalen van aanwezigheden op vergaderingen die nooit plaats vonden, is het nu weer zover.

    Eerder deze week werd niemand minder dan François Fornieri, ex-topman van het Luikse farmabedrijf Mithra aangehouden. De man, die ook wel eens de Waalse Marc Coucke* wordt genoemd en al eens verkozen werd tot Waals Manager van het jaar, wordt verdacht van verduistering en misbruik van vennootschapsgoederen. Heel wat draait in de eerste plaats om het bedrijf Nethys dat niet toevallig de opvolger is van het al vermelde Publifin. Evenmin even toevallig is, dat ook de naam van Stéphane Moreau weer opduikt, de man die in de zaak Publifin als PS-kopstuk burgemeester van Ans was, maar daarna door de eigen partij werd afgezet.

    Zo kocht Fornieri Elicio, een Nethys dochteronderneming met zo’n dertigtal windparken van Moreau over voor de symbolische prijs van 1 (één) euro. Dat gebeurde in alle stilte en zonder enig biedproces. Verder liet hij, als voorzitter van een remuneratiefonds zo’n 15 miljoen euro overzetten op naam van diezelfde Moreau, die ook daar dus mee tussen zat. Die waren zogezegd bedoeld voor omstreden ontslag- en andere vergoedingen.

    Kortom, de hele affaire werd tenslotte zo ingewikkeld dat een kat er haar jongen niet meer in terug zou vinden. Het is nu aan het Luikse gerecht om e.e.a. uit te klaren, maar de reputatie van ‘het Palermo aan de Maas’, die de vurige stad al had, zal er nog door verscherpt worden. En het imago van een Waalse relance zal er ook niet beter van worden. Wie herinnert zich nog de uitspraak van Di Rupo (‘J’en ai mar de ces parvenus’) bij de eerste PS-schandalen in Charleroi, zo’n tien jaar geleden. Er lijkt nog steeds niet veel veranderd te zijn. Alleen gebeurt het nu in Luik en daar al voor de tweede keer..

    *Marc Coucke kocht aandelen van Mithra; werd er zelfs een tijdje voorzitter, maar trad eind vorig jaar af. Hij was zeer goed bevriend met Fornieri en werd zelfs peter van een zoon van Fornieri. Coucke en Fornieri reden ook samen de oldtimer rally in het Zoute. Hem is echter niets ten laste gelegd.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Hoe luidt dat deuntje ook weeral?

    ‘Zij kon het lonken niet laten – zij lonkte naar iedere man, padam’…

    Vervang hierboven ‘Zij’ (enkelvoud) door ‘Waalse Politic’ (meervoud) en ‘Man’ door ’muntstuk’ en U snapt meteen waarom ook hun al 190 jaar aan de Macht zijnde Nederlandstalige spitsbroeders gewoon gif zijn voor het Eigen Volk.

    Dit gezegd zijnde, en tot de Vlaamse Geuzen van het VB niet via een Vrij en controleerbaar Referendum zelf aan de Macht zijn, beseft ondergetekende maar al te wel bevreesd te moeten zijj voor de klassieke ‘klop op de deur’. Early in the morning.

    Een ongeluk zit soms in een klein (rond) gaatje. Want niet denken en spreken als ‘zij’ staat gelijk met op joen mulle kriegen. Weet ik nog ald dreumes uit de Vermaledijde Repressietijden…..

    Mijn naam is Roeland en ‘k kleppe brand in Vlaanderenland.

    *

    HOE DE MILJARDEN SNEEUWBAL

    VAN DE ZONNEPANELEN BLIJFT ROLLEN

    Zuhal Demir (N-VA). ©Photo News

    Met een nieuwe compensatie van een half miljard euro probeert de Vlaamse regering de bittere pil voor mensen met zonnepanelen te verzachten. Opnieuw draait de belastingbetaler op voor een uit de hand gelopen beleid en jaren van doorgeschoven facturen.

    ‘Tijdens de vorige regeerperioden zijn u dingen beloofd die niet konden worden waargemaakt’, richtte Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zich tot haar Facebook-volgers. ‘Als minister die vandaag bevoegd is voor energie wil ik me daarvoor excuseren.’ Met die mea culpa probeerde ze de gemoederen te bedaren nadat het Grondwettelijk Hof onverbiddelijk een einde had gemaakt aan de regeling van de digitale meter met terugdraaiende teller.

     Een streep door de rekening van de 570.000 Vlaamse gezinnen die geïnvesteerd hebben in zonnepanelen en rekenden op de belofte van de vorige Vlaamse regering (N-VA, Open VLD en CD&V) dat wie tot eind 2020 zonnepanelen plaatste, 15 jaar de gunstregeling van de terugdraaiende teller kon genieten. Door de uitspraak van het Hof krijgen gezinnen een kleine vergoeding voor de stroom die ze op het net zetten, maar ze moeten wel de volle pot betalen voor iedere kilowattuur die ze er later weer af halen. Ze verliezen hun mogelijkheid om het net te gebruiken als een soort gratis batterij.

    Alle subsidies voor hernieuwbare energie (wind, zon, biomassa, afval en biogas), inclusief de federale (wind op zee), hebben al 30 miljard euro gekost. De groenestroomcertificaten voor zonnepanelen zullen de Vlamingen tegen 2030 14,5 miljard gekost hebben. Van die erfenis van beloften moet volgens onze informatie nog altijd zo’n 6 à 7 miljard betaald worden.

    Hoe is het zover gekomen? De subsidiëring van zonnepanelen wordt vanaf 2003 een thema wanneer België beslist een voorloper te worden in zonne-energie. De steun is aanzienlijk. Federaal is er de fiscale aftrek voor de aankoop van zonnepanelen, gemeenten en provincies bieden allerhande premies en in Vlaanderen komt toenmalig minister Steve Stevaert (sp.a) met de groenestroomcertificaten. Die worden door de netbeheerders Eandis en Infrax (nu Fluvius) verplicht opgekocht tegen 450 euro per megawattuur. De steun wordt voor 20 jaar toegekend. Politiek is dat handig: het geld komt niet uit de begroting, maar uit de elektriciteitsfactuur, die bezwaard wordt met heffingen en taksen. Elke euro die niet door een zonnepanelen-eigenaar betaald wordt, moeten de gezinnen zonder zonnepanelen betalen.

    Tobe Steel

    Dieter Dujardin

     

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Al die willen te kaapren varen, moeten manen met baerden zijn..

    -

    Er was eens een naarstige vooruitziende Vlaamse harde werker die samen met meerdere lotgenoten, gretig inging op het verliedelijke aanbod van een zekere S.S’r., de latere Rode Hasselse Kanaalduiker die zijn trawanten uit alle andere politieke partijen ervan overtuigd had, reclame te maken voor het aanleggen, vanaf de Zee tot aan de Beekse Bergen, van een soort Bloeiende Boomgaardrn, waar ook ter wereld de zon boven zeeniveau kon schijnen. Op de kerktorens, de belforten, de Stadhuizen, daken der huizen, op platvormen, of speciaal daartoe opgerichte paal-lat & touw werk. Hierom, op a    lle mogelijk denkbare constructies, tuinhuisjes, bijgebouwen, honden- kippen- en konijne- hokken.

    Uiteraard, naar aloude ingewortelde Rode Gewoonte, alles zelf te betalen. Hetzij door de eigen Spaarpot eerst leeg te halen, hetzij, mits de persoonlijke borg van Oma & Opa, tegen hoge hypotheek-rente utterard, de Bankiers ook wat te jeunen.

    ‘s Lands economie, de tewerkstelling en de welvaart zouden er wel bij varen. Logisch, toch?

    Op zijn erewoord als cafébaas, als volksvriend en dat alles van tussen de lakens die hij op dat ogenblik deelde met een zekere Goedele Liekens, wereldberoemde seksuologe die later in verval is gerakt.

    De naar goede gewoonte Brusselse Hoofdstedelijke aan- en afvoer distrubutieketen ELECTRABEL, handpop van de machtige gabbersclub van

    Vrouwe Electricité de France, buurvrouw van de Moulin Rouge uit de Ligstad Parijs, zou de touwtjes trekken.

    Al die Bloeiende Boomgaarden onderling verbonden door die ene exclusieve distributieketen de via de klassieke wonderdraden die al eeuwen ons landschap ontsieren en die we met ons allen al duizenden keren terugbetaald hebben, zou de zaken beredderen. En hoe!!!

    De facturen vlogen gewoo de pan uit. De BTW ging ban 6 naar 21%. Allerlei taksen en coëfficiënten werden er aan toegevoegd.

    De boer en met hem de ganse Gemeenschap snakte naa adem. De industrie ging er zienderogen op achteruit, de werkloosheid steeg naar ongekende hoogten. De honger begon te knagen.

    De inheemse filiaal-hanndpop werd opgedragen geen dividenden meer uit te keren naar de Moiln Rouge – 5 Miljaard voor het voorbije jaar – en toen gingen de poppetjes aan het dansen. Voortaan zou, met onmiddellijke ingang van 1 Januari 2021 volgens het Grondwettelijk Hof in Bruxellebad en Hoogste Orgaan te Lande, alle, ook de allerkleinste en de geringste der opbrengsten uit eenieders Bloeiende Dak- Bomgaard moeten in ontvangst nemen. Terwijl al die kleine en grote investeerders zo l

    maar va    n hun eigendomsrechten werden beroofd.

    Een schande, die zelfs in de Chhristelijke Bijbel en zelfs niet in de gehele menselijke Geschiedenis voorkomt.

    -

    Maar Barbertje niet voorlopiig nog niet hangen. D.w.z. toch niet zo lang er alleen maar amper een winterzonnetje schijnt. Eenmaal de zon met volle bak schijnt, vanaf Mei o zo, moeten alle bijeen geschraapte opbrengsten, ondertussen verhoogd met de nodige index- en andere welbepaalde aanpassingenen ander brood- schatkistnodige verhogingenn belastingsvrij doorgestort worden naar de Moulin Bleu-Blanc- Rouge.

    Het Eigen Volk? Een tandje bijsteken zeker? O de bedelstaf gaan opvragen bij de Overheid die zelf al tot over de oren in de schulden zit.

    -

    Wa zee de oude Johan Oldenbarnevel die leefde van 1547 tot 1619 weer hierover? Agge mo leut êt

    Waarop Pa Pinckelman tot Tante Pollewop zei, dat de kruiik net zoalg te water gaat tot ze breekt….

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    25-01-2021, 08:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!