MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GULDEN SPORENSLAG IN 1302 WEL DEGELIJK DE TOEN GELDENDE MILIEUWETTEN GERESPECTEERD?

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 9 JULI 2022

     *

    at Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    661 – WERDEN BIJ DE GULDEN SPORENSLAG IN 1302 WEL DEGELIJK DE TOEN GELDENDE MILIEUWETTEN GERESPECTEERD?

    *

    I N H O U D

    Het zal wel, dat het slagveld (slachtveld?) chteraf netjes werd opgeruimd. Hoe zou men anders die 600 goiden paardensporen hebben kunnen terugvinden in die drassige bodem?

    Of zou het zijn lijk in Flanders Fields, dat er jarenlang nadien van alles en nog opgedolven wordt?

    En wat trouwens met de direnrechten? Allemaal vraagen die na Den Grooten Oorlog niet eens gesteld werden.

    Kanonnenvlees, heette dat toen. En dat verteert vanzelf in de grond.

    Hoe dat Zulalleke van ons, dat van die stikstof met de boeren gaat oplossen, is mij een raadsel. Want net als Rutte in Nederland,mag ze niet van de Europese Sovjet Unie. Anders is ze meteen minister af. Werk- en inkomstenloos. Want daar in die EU Sovjet zitten er échte door zichzelf benoemde wereldverbeteraars aan het werk dat het zweet hen tot aan de kont komt.

    Echte boen ons hoofd tronende doodwroeters zijn het, alhoewel ze van uit hun boeken, niet eens weten hoeveel poten er onder ’n koe staan… Twee of vier….

    Hoeveel poten er onder ’n ezel staan, is niet moeilijk om raden. Moeten ze alleen kijken naar hun eigen benen.

    Maar de boeren, en dus ook wij, vleestende zoogdieren, zullen het gauw genoeg te weten komen dat wat bepaalde ‘lobbyisten al lang geleden bekokstooofd hebben, namelijk wat we zelf niet meer hebben, moeten we elders gaan aankopen.

    Ik zei het al zo dikwijls op deze blog . Onze voorouders veranderden met de inzet van hun hele leven generaties lang bos en hei in landbouwgronden. En nu wil de EU Sovjet dat in Naam der Vpptuitgzng, gewoon terugdaaien…

    Gaan wij, de Burger, dat zef aanpakken, of gaan we liever beroep doen op de burenhulp van de Russen?Die hebben namelijk overleefd, omdat zij tijdig hun eigen Sovjet Imperium de nel hebben opgewron gen. Die weten dus van wanten….

    Even belllen met de Bidsprinkhaan? Voor zover die tenminste nog niet in een of ander gekkenhuis is terecht tekomen…

    09-07-2022

    TOER DE ZWANS

    *

    Met Wout Van Aert heeft Vlaanderen, er een klasbak bij. Hij doet me denken aan Rik Van Looy. Wout komt uit Lille, een buurgemeente van Kasterlee, maar woont nu in Herentals toevallig ook de stad van Rik II, die afkomstig is uit Grobbendonk, allemaal in de stille Kampen.

    Van Aerts’ carrière begint zo’n beetje op die van Rik Van Looy te gelijken, niet alleen wat zijn successen, maar ook zijn minder goede invallen betreft. Dat voortijdig zijn hand opsteken aan de meet en de kamikazerit in de Ronde van Frankrijk tussen Binche en Longwy zijn daar voorbeelden van. Wat dat laatste betreft, reed Wout feitelijk tegen zichzelf en was hij de gele trui nooit kwijt gespeeld als hij zich ingehouden had. Het doet me denken aan een Belgisch kampioenschap in Herentals toen Rik Van Looy in zijn glorietijd voor eigen volk kort na de start al aan de haal ging, bijna de hele koers voorop bleef, maar in de laatste ronde door iedereen werd voorbij gereden. En dan was er nog dat wereldkampioenschap met Benoni Beheyt en de fratsen met Willy Vannitsen.

    Van Looy blijft niettemin een van de beste naoorlogse Vlaamse coureurs, met een erelijst om U tegen te zeggen. Als hij wat leper was geweest – zoals Rik I bv (ook al een streekgenoot) – had hij nog meer gewonnen. Dat geldt ook voor Van Aert die hopelijk zijn jeugdzondes voorbij geraakt, waar zijn Kempense supporters alleen maar blijer zullen van worden.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     

    Nu deWinrter er aan komtt….

    Het ver vooruiitziende gedachtengoed maar ook de nog veel verder voortuiziende watersnood- plannen van de zichzelf verheffende Sekteleden van de Rood-Groene smijtrs met andermans geld, zijn – wit van schrik voor de komende Verkiezingen - in actie geschoten.

    Een eeuwigheid geledeen, verleden jaar dus, heeft het in de Walenpays eens goed geregend. En met de hen eigen wekzaamjeidsgraad zijn de Franstaligen als naar gewoonte daarna aan de zKlaagmuur gaan staan.

    En precies daar is de gedroomde opportunitieit voor de Loge-Broeders uitt het Noorden des Lands, maar vooral de remulte in de Regime Media, dat zoiets in de vlaanders gemakkelijk ook zou kunnen gebeuren. Dat klimaat-probleem, nietwaaar. Ofwel is het te droog, zijn er problemen met het grondwaterpeil dat te te laag dreigt te staan, owel verziipen we in onze tuin waar we bijstaan. En zo hebben die damese en heren weer wat om handen om nog dieper financiële putten te graven….

    Verharddigen, opritten, betonwegen en kasseien gaan er aan, want de riolen kunnen al dat water niet emer aan. Als ze dat afvoeren, zoi de zee wel eens kunnen ocverlopen.

    Die wereldcverbeteraars gaan heel Vlaanderen in kaart brengen om overal buffer-bekkens te voorzien. Dat kan, omdat op al die platsen, in al die dorpjes en gehuchtjes er geen koien of kippen meer zullen mogen gehouden worden door Minister Demier van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie van BDW.

    Die heeft trouwens voor derelijke onenulligheden genen tijd. Want prioorotair is daar vooreerst de dreiging van het Vlaaams Belang om in zijn plaats Eerste Viool te spelen, en secundo veegt die daar allemaal zijn dinges aan, zo lang dat Casino er niet komt in Antwerpen. Want dat is de afspraak met Matgniette van de PS, die dat ook wilt in SDcharrelroi. Of in Liik en in Francorchamps. Want alle goede dingen besrtaan uit drie.

    Hebben is hebben, en krijigen is de kunst!!!!

    De nieuwe nog aan tle leggen stormschade- warerbekkens zullen onderling gescheiden worden door stuwdammen, genre die van GHileppe, een soort bergen van aangestampte en door de Groendienst goed onderhouden mierenhopen. Met bovenop telekns een wapperende mierenvlag, daar waar de bovengrondse hoogspanninslijn voorbij trekt, onderweg van de Noordzee, dwars door de niet eens bestaande Vlaamse Ardennen, naar de Waalse Ardennen rond Mons, de residentiestad van Olio di Poepo….

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Tom Van Grieken Retweeted

    Gerolf Annemans

    *"CD&V dertig keer meer aan het woord dan Vlaams Belang." #media OK. Nu enkel nog de toegang van @vlbelang

    tot de sociale media blokkeren en klaar is kees.

     *

    HET VERSTIK(STOF)TE DEBAT

    *

    De abdij van Averbode: hun boerderij ligt te dicht bij natuurgebied volgens Demir. Voert zij het juiste gevecht?

    **

    foto: ©abdijvanaverbode.be

     

    Worden keuzes weloverwogen gemaakt? Of stappen politici mee in een verhaal zonder de gevolgen goed in kaart te brengen? Laten ze zich door wetenschappers en geoliede lobbygroepen aanpraten dat er maar één juiste weg is?

    Vaccin scepsis

    Het is gewaagd, maar ik zeg het toch. Bij het begin van de coronacrisis, zaten we stilletjes thuis. Te wachten op dat vaccin dat alles zou veranderen. Een spuit, twee spuiten, neen drie, en alle miserie zou voorbij zijn. Dat was het narratief, zonder alternatief. Want de mens beheerst de natuur met onze wetenschap. Het blijkt iets genuanceerder dan dat. De vaccins doen iets, maar het is niet zo dat we er het virus mee hebben uitgeroeid.

    Wie daar vragen over stelde, ondermijnde de maatschappij. De anti-vaxxers moesten we uitsluiten uit het leven! Ze hadden doden op hun geweten! In onze samenleving is luidop vragen stellen gevaarlijk. Je wordt uitgesloten. Maar kijk, wetenschap is in beweging. De meerderheidsopinie waaraan factcheckers vandaag alles ijken, kan morgen veranderd zijn. Zo werkt dat. Moeten we daaruit dan niet leren dat we de vragenstellers beter aanmoedigen in plaats van ze de mond te snoeren? Vooruitgang komt er door lastige mensen die het status quo niet aanvaarden.

    En stikstof?

    Ik zit met hetzelfde gevoel rond de stikstofcrisis. Ook hier wordt gezwaaid met wetenschap als ultiem argument om beleid te rechtvaardigen. Er lijkt maar één verhaal te zijn. Discussie is niet mogelijk. Wie dat niet volgt, plaatst zich buiten de goegemeente, die deugt niet. Het is de wetenschap, ziet u.

     

    Oké, op een kniesoor na is niemand tegen biodiversiteit, uiteraard. Er is ook niemand tegen natuurbehoud. Maar wat verstaan we daar precies onder? Bredere grasbermen en braakliggende stukjes tussen velden? Lijkt me fair. Een landbouwbedrijf zoals dat van de abdij van Averbode sluiten? Hmm. Het bedrijf deed grote inspanningen en stoot minder uit dan een gemiddeld bedrijf. Maar het ligt op de verkeerde plaats. Daarnaast ligt een stuk natuur dat volgens de habitat-richtlijnen niet te veel stikstof mag binnenkrijgen.

    Natuur?

    De vraag is of er eigenlijk wel echte natuur bestaat in Vlaanderen. Is niet elk stukje aangelegd en beheerd door mensen? Het zijn allemaal cultuurlandschappen. Daar moeten we gallowayrunderen zetten, of het wordt bos. Hier graven we het bos uit om heide te herstellen. Want op een kaart uit de jaren stillekes bleek daar ooit heide te zijn. Goed, maar moet je daarom landbouwbedrijven – of sterker nog: andere bedrijven – sluiten?

    Het bos op arme zandgrond heeft voorrang op de vleesproductie

    Vlaanderen is netjes verkaveld in ingekleurde en gedefinieerde plannen. De ruimtelijke wanorde speelt ons natuurlijk parten, vergroot met generaties vriendjespolitiek om de kleur van bepaalde gebieden te bepalen. Dat moet leiden tot conflicten. En dan zijn er voorrangsregels als dat botst. Het bos op arme zandgrond heeft voorrang op de vleesproductie. Zelfs als blijkt dat het bedrijf de jongste jaren al grote stappen heeft gezet in het beperken van de uitstoot. Moment. Door wie en hoe zijn die voorrangsregels eigenlijk bepaald?

    Definities en eenrichtingsverkeer

    Daar komt ‘Europa’ op de proppen. De habitat gebieden, aan de oorzaak van de sluiting van boerderijen, zijn netjes gedefinieerd. De definities liggen vast bij Europa, dus zo moet het zijn, zegt de rechter. Europa locuta causa finita. Punt. Als je vandaag iets wil bereiken, moet je in Europa zijn. Als je de lobby en de leverage hebt om daar definities te beïnvloeden, dan kan elk parlement in Europa rustig palaveren over hoe ze dat willen bereiken. Over de kern van de zaak zijn ze elke medezeggenschap kwijt.

    Vergist minister Demir (N-VA) zich niet van gevecht? Is stikstof werkelijk de veldslag die ze moet winnen?

    Moeten onze politici, N-VA-ministers incluis, zich daar zomaar bij neerleggen? Vergist minister Demir (N-VA) zich niet van gevecht? Is stikstof werkelijk de veldslag die ze moet winnen? Speelt hier niet de breuk tussen verstedelijkte gebieden en niet-verstedelijkte gebieden? Bossen worden minder verzorgde parken. Betonnen paden brengen de wandelaars met propere schoenen terug naar de auto. We hebben genoten van de natuur, ons beeld van de natuur. De natuur zoals wij die graag zien.

    Welkom wolf

     

    De natuur wordt gevormd naar menselijke maatstaven. Dat is geen natuur. De uitzonderingen zijn schaars. Wij staan te ver van de natuur. De natuur is een bron van landschappen, van fijne ervaringen, niet van gevaar. De wolf is welkom. Hij is geen gevaar, concurrent of tegenstander meer, maar een attractie. Op tv, of wie weet zelfs eens echt! Maar voor die – aangelegde – natuur sluiten we boerenbedrijven.

    Het evenwicht in het debat is zoek. Het kompas draait dol en we laten ons leiden door extremisten

    Want er is een extra factor om die keuze voor natuur te verantwoorden: we moeten ons als mens schuldig voelen tegenover de natuur. Ook dat is een leidend narratief. Wij mensen hebben de natuur kapot gemaakt. Mensen zijn een plaag voor de natuur. We moeten boeten en de natuur, die arme natuur, is slachtoffer. We moeten dieren en de natuur rechten geven. Het evenwicht in het debat is zoek. Het kompas draait dol en we laten ons leiden door extremisten..

    Evenwicht

     

    We maken als mens deel uit van deze wereld door wie en wat we zijn. We dragen er verantwoordelijkheid voor. Net zoals we verantwoordelijk zijn naar anderen. Ook naar wie voor ons was en na ons komt.

    Wat hebben onze kinderen aan een toekomst waarin alle gebieden perfect gedijen volgens hun inkleuring, maar een stuk vlees onbetaalbaar geworden is

    Wat hebben onze kinderen aan een toekomst waarin alle gebieden perfect gedijen volgens hun inkleuring, maar een stuk vlees onbetaalbaar geworden is en je ver verplaatsen een voorrecht wordt voor de 10% rijksten? Een toekomst waar geen werk is en dus armoede, maar wel schone lucht?

    Dat zijn politieke keuzes die doordacht moeten genomen worden omdat er ook meer dan één keuze is. Politici hebben de plicht om het hele veld te overschouwen, het algemeen belang te dienen. Wij verkiezen hen voor hun visie op dat algemeen belang.

    Verstoppertje

    Is het in ons belang om voor een visie op bio-diversiteit de veestapel af te bouwen? Dat is de vraag die wij – en vooral de politici – vandaag moeten beantwoorden.

    Zijn alle mogelijke gevolgen van deze of gene keuze in kaart gebracht? Of is er eigenlijk maar één scenario dat bekeken wordt? Zijn we bereid om die gevolgen te dragen of zullen we over tien jaar beschaamd zijn over de lichtzinnigheid waarmee we meestapten in dit verhaal?

    Laat ons minstens een inhoudelijk debat voeren dat rekening houdt met àlle aspecten , zonder andersdenkenden te verketteren nog voor ze kunnen argumenteren.

    Pieter Bauwens

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Bij de gewone burger, man of vrouw, de tussensoort bestond toen nog niet, moeten zich bij vergelijking met de dag van vcandaag, de dag zo watdezelfde opstandige gedachten gewoeld hebben, als op de vooravond van dezelfde dag, in het gezegend Jaar Onzes Heren 1302.

    Toen waren het de door Ons Heer geschapen als Fransse ‘Leenheren’ die zich toendertijd als plunderaars gedroegen tegenin de wil van het Volk. Zij leidden de dans bij ons maar zonder de minste inspraak onzerzijds. Zoals Verjofstaddt het later zou zeggen (‘Only in Belgium’. Zo leiden die Francofielen vandaag het door de Sovjet EU met potenntaten-hand en spandiensten om hun poppetjes te laten dansen. Met de oneerlijke bedoelingen, om de reeds ondergegana rampboot der CVP te proberen op het droge te trekken.

    Stel U even voor, dat straks, na de Verliezingen, er een alles overheersebnde Vlaamse Overwinning uit de bus komt…

    Ze mogen er niet aan denken wie dan de koordjes zou trekken… Somers wg en DeWinter in de plaats!

    Wèg de postjes, wèg de amouettekes op het werk, wèg de reputatie van onsterfelijkheid.

    Allmeaal de (dikbetaalde) vergeetput in. Waat daaarvoor hebben ze bijtijds gezorgd. Hun pensioenkas bulkt van ons geld….

    Vandaar al die moeite en al dat geld-smijt-weg: het mag niet uiitkomen.

    *

     Digithalys

    10-07-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.660 – DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN. OOK NU WEER EN DAT ZELFS IN DE KOEESTAD.

    *  * 

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    VRIJDAG 8 JULI 2022

     

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    660 – DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN. OOK NU WEER EN DAT ZELFS IN DE KOEESTAD.

    *

    I N H O U D

    Gods wegen zijn wonderbaar. En zo zijn ook de hersebkronkels van de Rector van de Antwerpse Universiteit.

    Lees Doorbraak hiernavolgend en huiver mee. Op den duur weet ne mens niet meer waar de kerk in het midden moet staan, want er zijn er zo goed as geen meer….

    U zult dus vernemen, dat een woke wereldverbeteraar terzelfdertijd Jezuïet kan spelen.. Zijn die aan de deur gesmeten meiskens wel mee.

    En dan, ’n stuk later op de dag, bij het verwerken van de zieleroerselen van de Baas van de Hermitage in St Petersburg, waarin gesteld wortdt dat niet wij, maar dat de Russen eigenkijk het Oude Avondland zijn,, op de Radio de woede vernomen van de Amerikaanse cowboys dat de Russische astraunauten toch wel van uit de rumte aan de enegelen in de Hemel de vlaggetjes zien van de door de Russen veroverde delen van die Joekrien.

    Hoe daarven die!!!!

    Of zijn dat allemaal de meer en meer duidelijke voortekenen van het zweet, het bloed en de tranen die ons binnenkort nog te wachten staan, eenmaal de Bidsprinhaan zegt en nu is ’t genoeg geweest…

    Al bevat het inttrvieuw mrt die Rus dab wel weer ’n joekel van ’n eerder ongemakkelijke waarheid, nameliijk dat deze EU goed op weg is om een verbeterde versie te worden van het Sovjet Impetrium waar zij van af zijn omdat zij er genoeg van hadden….

    Verder geen commentar, anders schop ik weer tegen een of ander zerr schenbeen. En word ik ook geschorst, ja zelfs, gezien de gebruikte woorden, met eruggwerkende kracht.

    08-07-2022

    DE GEVANGENEN RUIL

    *

    In de zaak van de mogelijke gevangenenruil van de Belgische ngo-vertegenwoordiger met de in België reeds veroordeelde Iraanse terrorist, durft onze pers Iran eindelijk een schurkenstaat noemen. Dat gebeurde zelfs in de Kamer waar de Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen die ruil in principe goedkeurde. Hij moet door het parlement nog bevestigd worden in een ‘plenaire zitting’, zoals dat heet. Als dit doorgaat, wordt er echter wel een precedent geschapen waar schurkenstaten zoals Iran (er zijn er nog) later wel eens zouden op kunnen inspelen en landgenoten zouden kunnen arresteren zonder enige vorm van schuld, alleen maar om ze daarna te kunnen ruilen tegen echte, soms hier al veroordeelde, terroristen, zoals nu het geval zou kunnen worden.

    Wat die Olivier Vandecasteele voor zijn ngo ging doen in Iran, waar het regime van de ayatollah’s geen oppositie verdraagt en die zelfs gaat vervolgen tot in Europa, is mij trouwens een raadsel. Hij is van niets officieel beschuldigd, maar zit er wel sinds februari in een soort isoleercel en het lijkt er steeds meer op dat hij alleen is opgepakt om te dienen als pasmunt voor die gevangenenruil met een in België veroordeelde terrorist.

    Het zou geen kwaad kunnen als men onze ngo’s, die in het buitenland ‘werken’ en waarvan buitenstaanders zo goed als niets afweten, eens grondig zou screenen. Het is nu al geweten dat deze organisaties aardig wat geld beheren dat bedoeld is voor de armen en vervolgden van deze wereld, maar waarbij menigeen zich afvraagt hoeveel procent van het hier geïnde geld tenslotte terecht komt bij de mensen voor wie het bedoeld is. En dan hebben we het nog niet over de miljoenen euro’s die Meryam Kitir, federaal minister van o.m. Ontwikkelingssamenwerking (Vooruit) - in ‘Onaf’: de ‘minister van wereldwijd-geld-over-de-balk-gooien’ genoemd - inderdaad kwistig uitdeelt. Geld dat, nota bene, er feitelijk niet is en door de Staat moet geleend worden.

    ---

    Wat de mogelijks verplichte legerdienst voor ‘jongeren’ betreft (vraag van Annie, op mijn blog van gisteren):   Ja, die worden ook opgeroepen en krijgen een kans, maar ze zullen de Belgische nationaliteit verliezen als ze het niét doen. En wie een dubbele nationaliteit heeft, zal moeten kiezen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         IEPER – Picanol

    In mijn opgroeien heb ik meegemaakt, dat als er iemand ‘werk gevonden’ had bij de weefautomaten Picanol, het hele gebuurte die persoon kwam feliciteren iomdat die nu voor de rest van zijn leven, z’n katjes op het droge had. Vast en goed werk was in die dagen inderdaad in die streek kostbaarder dan goud…

    Later, inijn drukke praktijk o.a. bij Tankstation Tack in Oost Rozebeke, werd ik op zekere avond in de ouderlijke thuis op consultatie gevraagd door de jongste broer Luc. De ingevoerde Doorschrijkf Boekhouding bleek ’n suces te zijn en hij wilee daarover (en over mij?) alles, maar dan ook alles weten. Tot na ’n tijdje bleek dat hijzelf persoonlijk in nog veel grotere zaken betrokken was, begreep ik daar voor d gek te zijn gehouden. Want inderdaad, kort nadien liep de streek vol met bedrijven allerhande, waar diene gast, meestal achter de schermen, de eerste viool bleek te spelen. Iets wat zijn oude vader kopsshhuddend diende te bevestigen. ’n Genie had er niets aan, zei die.

    Zo gingen dfe jaren voorbij. Tot er ineens groot noeuws was. Picanol ging failliet. En wie kwam er op de proppen om er niet alleen met eigen middelen de gaten te dichhten, maar om er zonder vergoeding, de Leiding van iop zichh te nemen?
    Juist. De zalenwereld stond ervan op zijn kop. Maar Picanol groeide en bloeide als nooot te voor.

    En wat zegt WTV daarjuist? De naam Picanol verdwijnt, de 1600 werkplaatsen + loonopslag blijven gewaarborgd, maar alles wordt nu ‘Tessenderloo’.. GDoed nieuws in slechte tijden, schrijft De Tijd…

    Dat van Tessenderloo gaat mijn ( over bejjard) petje ver te boven, maar Luccske kennend – op de TV was die nog geen haar eranderd) is dit bijlange nog niet het onederste uit de kan……

    Ja, die vlasboeren uit vroeger dagen… Die doen mij bij uitbreiding denken aan Pieter De Conincjk en Jan Breydel, in 1302 heel e Parijhse directie-carroussel bij den bok zette.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Gesjoemel Verhofstadt met pensioenfonds Belgacom zal Vlaming “enkele miljarden kosten”

    Gesjoemel Verhofstadt met pensioenfonds Belgacom zal Vlaming “enkele miljarden kosten”

    “Het crimineel gesjacher van Verhofstadt en co blijft de Vlaming miljarden kosten, dit net nu we historische begrotingstekorten aanmaken onder premier Alexander De Croo (Open Vld). Het wordt tijd dat Open Vld verantwoording aflegt.” Dat reageert Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) op de zoveelste miljardenfactuur uit het Verhofstadt-tijdperk die – niet onverwacht – opduikt.

     

    Tijdens de eerste en de tweede regering van oud-premier Guy Verhofstadt (Open Vld), die nu nog steeds hét liberale kopstuk in het Europees Parlement is, organiseerde de toenmalige paars-groene en paarse regeringen een onvoorstelbaar budgettair gesjacher, gesjoemel en gebricoleer. Allerlei strategische bezittingen van de overheid (gebouwen, de luchthaven in Zaventem, treinstellen enzoverder) werden verkocht om op langere termijn tegen verlies terug te huren. Zelfs het pensioenfonds – samen met de verschuldigde bedragen in de toekomst – van Belgacom werd overgenomen voor korte-termijn-gewin.

    Het is met die truken dat Verhofstadt zijn spilzuchtige begroting toch in het zwart kreeg. Op korte termijn werd er met de Belgacomdeal 5 miljard in de begroting gepompt, maar de pensioenkosten verbonden aan het fonds lopen – tot vandaag – op. Dit jaar zal het 411 miljoen slaan uit de begroting, volgend jaar en in 2024 is dat al respectievelijk 438 en 448 miljoen. Volgens experts zal het totale nettoverlies van deze Belgacomdeal voor de belastingbetaler neerkomen op ‘enkele miljarden’.

    “Het is hoog tijd dat Verhofstadt en ganse Open Vld vertrekken: ze zijn de beste garantie voor meer staatsschuld en belastingen”

    “Dat dit land is op groteske wijze is uitverkocht met boekhoudkundig/budgettair kunst-en vliegwerk door Verhofstadt en co is al erg genoeg”, aldus Vermeersch. “Maar er is niet eens schuldinzicht bij de liberalen. Een van de architecten van dit misdadig beleid, Johan Vande Lanotte (Vooruit) ofte de keizer van Oostende, heeft tenminste het inzicht dat het zéér ongepast zou zijn politiek actief te blijven. Zo’n inzicht hebben ze niet bij Open Vld, waar Verhofstadt de Europese lijsttrekker en kopman blijft. Men kan zich echter afvragen of Verhofstadt in het pluche thuishoort, dan wel achter de tralies.”

     

    “Het is dan ook des te wraakroepender dat opnieuw onder een liberale premier er één van de meest deficitaire begrotingsbewinden ooit wordt gevoerd, met steeds grotere miljardentekorten. Dit jaar gaan premier De Croo en staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) een put maken van 30 miljard. En net zoals we vandaag de immense kosten dragen voor het wanbeleid van Verhofstadt, maakt De Croo I nu financiële schade dat nog generaties later gevoeld zal worden. Ondanks deze slechte cijfers blijven er ongeziene miljardenstromen gaan naar migratie en naar buitenlandse projecten en worden er nagenoeg geen inspanningen genomen om de vele Waalse werklozen te activeren. Het is hoog tijd dat Open Vld vertrekt; ze zijn de beste garantie voor meer schulden en meer belastingen en zijn meer dan ooit de ‘Pest Voor Vlaanderen’.

    Wouter Vermeersch

     

     

    RECONQUISTA VAN JEZUÏETEN IN ANTWERPEN

    *

    Analyse

    *

    In de jaren ’60 zat ik er op kot met als buurman Karel Van Isacker s.j., de historicus van de Antwerpse dokwerkers. Het verwoeste gebouw uit de jaren ’30 is architectonisch waardeloos en werd vanaf 1990 kantoor en cursusplek. Tegenslag voor de ex-jezuïetenburcht, de oudste zakenschool van Europa. Een troost is ‘Barokke Influencers’ in 2023.

    In het onkerkse Antwerpen, waar moslims religieus overwinnen, ontsnapt u in 2023 niet aan een reconquista van de jezuïeten. De orde van Ignatius die aan de Schelde verschrompelde tot een schijntje van haar vroegere macht en praal, versaagt niet en organiseert, met instemming van logebroeders, een luxueus, muzikaal en schrander stadsfestival.

    De Croes

    Gratis genoot de bovenlaag van Antwerpen in Carolus Borromeus van de recent in Stockholm herontdekte vioolconcerti van de Antwerpenaar Henri-Jacques De Croes (begin achttiende eeuw). Le Pavillon de Musique speelde vier composities bij het stijlvol aangekondigde nieuwe Antwerpse stadsfestival met de kekke titel ‘Barokke Influencers’. Deze influencers sedert 1562, toen de eerste klad jezuïeten neerstreek in Antwerpen, baarden wakkere leken.

     

    Stijn Latré verwelkomde een wijs gezelschap in de bomvolle barokkerk. Het religieuze hart van wat jezuïtenwijkje was tussen het Conscienceplein en de Korte Nieuwsstraat. Het exterieur en interieur van Carolus Borromeus is onevangelisch in zijn barokke overdaad. Dat zal de pret van de aanstaande jezuiëtenfeesten niet drukken.

    Stijn Latré en Herman Van Goethem

     

    Stijn Latré is sinds 2019 de directeur van de Universitaire Stichting Sint-Ignatius (UCSIA). Dat is een fundatie verankerd in de stichtingsakte van de Universiteit Antwerpen (UA) als een denk- en doe-centrum voor de verderzetting van de Ignatiaanse geest en actie aan de Schelde. Hij is katholiek, weet waar hij het over heeft en is één van de twee eindredacteuren van het voortreffelijke ‘De kerk in Vlaanderen’. Dat is een actualisering, na hernieuwd onderzoek, van een baanbrekend boek uit 1962 met dezelfde titel.

    Tweede belleman was historicus en rector van UA, Herman Van Goethem, in 2002 de hoofdopsteller van ‘Antwerpen en de jezuïeten 1562-2002’. Of hij logebroeder is laat ik in het midden. Feit is dat de rijksvleugel, Ruca en UIA, die in 2002 met de jezuïeten van Ufsia versmolt tot UA, grossierde in framassons. Onder een grote Rubens verkondigden de twee strekkingen hoe zij samen de meest jezuïtische (synoniem van dubbelhartig, doortrapt) orde aller tijden, de jezuïeten, zullen geven wat haar toekomt: wetenschappelijk, pedagogisch, cultureel, religieus pionier zijn. Harold Polis, oud-uitgever, onder meer bij Pelckmans, is intendant en Bea Cantillon, voorzitter van UCSIA, kwaliteitsbewaker van de fiesta.

     

    Barokke Influencers is een initiatief van de Stichting Jezuïetenerfgoed, geboren in 2020 uit UCSIA en UA. De Stad Antwerpen, Tutti Fratelli, AMUZ, Bach in de Stad, De Studio steunen de herovering van hun frivole agglomeratie door de nieuwste hofstoet van Ignatius van Loyola.

    Uitgangspunt

     

    Wat is het uitgangspunt van Barokke Influencers? Voor Antwerpen, de noordelijke hoofdstad van de barok, en de Lage Landen was de zeventiende eeuw bepalend voor hun ontwikkeling. De jezuïeten speelden daarbij een centrale rol in Antwerpen. De sinjoren zijn en blijven kinderen van de barok en zijn en blijven pupillen van de jezuïeten. Barok is hét symbool van de ontmoeting tussen traditie en moderne tijd.

     

    De jezuïeten gaven dat proces mee vorm door hun religieuze overtuiging en sociale bewogenheid. Uit de progamma verklaring van het festival: ‘Barokke Influencers onderzoekt hoe internationaal en verregaand die ontwikkeling was, hoe ze tot in de twintigste eeuw heeft doorgewerkt en wat de erfenis van de barok vandaag betekent in onze superdiverse samenleving’.

    Conscienceplein

     

    Het Conscienceplein, omgeven door 400 jaar jezuïeten erfgoed, is het hart van het stadsfestival. De centrale expo ‘Barokke Influencers. Jezuïeten en de kunst van het overtuigen’ duikt op drie plaatsen op en toont hoe de hoofdrolspelers uit het Antwerpen van de 17e eeuw dachten, droomden, werkten, baden en communiceerden.Rubens, van Dijck en De Wit zijn getuigen naast de muziek die zal klinken in Carolus Borromeus. Leonce Reypens s.j. verschijnt in het Prentenkabinet van het Museum voor Schone Kunsten als geestelijk leidsman van De Pelgrim (1924-1930), een genootschap voor religieuze kunst, met leden als Albert Servaes, Huib Hoste, Gerard Walschap en Marnix Gijsen. Pater Reypens was leraar van Paul van Ostaijen.

     

    Om de kostbaarheden te beschermen tegen dieven, gepeupel en stuurse protestanten waakte een permanente nachtwacht van vier lekenbroeders

    Het geserveerde is goede kost en zal niet alleen hiphiphoera worden. Wie er het boek van Van Goethem en medewerkers op na slaat, weet hoe bijvoorbeeld Carolus Borromeus, na zeven jaar plannen smeden, ingewijd werd in 1621 en de toenmalig moderne kerk met haar ongebreidelde pronk de tijdgenoten met verstomming sloeg. Kritiek, afgunst en trots golfden op en neer. Een gemiddelde kerk van de orde kostte in die jaren 100.000 gulden, het exces kostte 535.574 gulden. Antwerpse hoogmoed mocht duiten kosten. Om de kostbaarheden te beschermen tegen dieven, gepeupel en stuurse protestanten waakte een permanente nachtwacht van vier lekenbroeders, elk gewapend met een musket en een grote bel.

    Frans Crols

     

     

    DE HERMITAGE STEUNT DE OORLOG

    *

    Russische museumdirecteur bekent zoals verwacht kleur

    *

    Op 22 juni verscheen in de regeringskrant Rossijskaja gazeta* een lang interview met de wereldberoemde directeur van de Hermitage, Michail Piotrovski: de baas van het grootste museum ter wereld. De titel luidt Waarom het nodig is achter zijn land te staan wanneer het een historische wending en keuze maakt.

    Overwinningen

    De aanleiding voor het interview was blijkbaar het aflopen van een tentoonstelling in Italië waarvan onder andere een doek van Titiaan (Portret van een jonge vrouw) terugkwam naar Rusland. Dit wordt gezien als een overwinning van de Hermitage, omdat ermee gedreigd werd de werken niet terug te geven gezien de oorlog in Oekraïne en in het kader van de politiek van de cancel-cultuur.

     

    Een tweede overwinning ziet de directeur in de opening twee dagen later van de tentoonstelling van de Sjtsjoekin Collectie in Parijs, met meer dan twintig werken van Henri Mattisse, 40 werken van Picasso, vijftien werken van Paul Gauguin, meesterwerken van Van Gogh en Claude Monet. Tegenover de cancelcultuur stelt de interviewster Jelena Jakovleva een ‘speciale museumoperatie’, een nieuwe, door haar uitgedachte term die verwijst naar de ‘speciale operatie’ die nu in Oekraïne aan de gang is, Poetins eufemisme voor oorlog.

    Europese cancelcultuur tegengaan

    De boycot van westerse landen ziet Piotrovski als een ideologisch dictaat dat nu van de Sovjet-Unie naar het Westen overgesprongen is. In de plaats van zich uit te spreken tegen de oorlog in Oekraïne, zoals sommigen van hem vragen, stelt Piotrovski culturele initiatieven, want, zegt hij, Rusland is een land van export, en ‘onze culturele export is belangrijker dan de import’. De laatste Russische tentoonstellingen in het buitenland ziet hij gewoonweg als ‘een machtig cultureel offensief, een soort “speciale operatie”, als u wilt. Die bij velen niet in de smaak valt, maar wij vallen aan en niemand moet ons offensief in de weg staan.’

     

    ‘Ons antwoord op de oproep om Tsjaikovski te boycotten luidt: wij cancellen niets, integendeel; wij blijven houden van het Europa dat we hebben leren kennen aan de universiteit.’ Piotrovski wil niet toegeven aan de verleiding van de cancelcultuur, omdat Russen er immuun voor zouden zijn: ‘Eerst hebben we heel de cultuur van tsaristisch Rusland gecanceld, daarna die van de Sovjettijd. Standbeelden zijn tientallen keren naar beneden gehaald. Maar we weten ook dat standbeelden terugkomen, alles wordt in ere hersteld. Dat geheugen en cultuur terugkomen, zit bij ons in het bloed. Daarom zijn we niet happig om te cancelen.’

    Alhoewel het plezier waarmee ze ons te lijf gaan en veroordelen, ons aan stukken willen scheuren en marginaliseren, iets zegt over hoe sterk we wel zijn in de cultuur

     

    Maar in het Westen zou men er stilaan van overtuigd beginnen te raken dat die cancelcultuur nergens toe leidt, en dan ineens biedt zich Rusland aan. ‘En voilà, laten we Rusland bannen. Alhoewel het plezier waarmee ze ons te lijf gaan en veroordelen, ons aan stukken willen scheuren en marginaliseren, iets zegt over hoe sterk we wel zijn in de cultuur.’

    Cultureel offensief

    Piotrovski zegt mee aan de wieg te hebben bestaan van de Groupe Bizot, die culturele uitwisselingen wilde organiseren zonder aan politiek te doen. Maar nu is ze ineens volgens hem geïdeologiseerd ‘naar Sovjetmodel’. ‘Maar als zij die Sovjetpest binnenhalen, laten ze die dan maar uitzieken. Wij hoeven ze niet. Wij zijn daar historisch immuun voor.’

    Bij het begin van de ‘speciale operatie in de Oekraïne’ hadden de Hermitage en andere musea tentoonstellingen lopen in Frankrijk; Italië, Engeland en Spanje. ‘Dat was, als u wilt, onze “speciale operatie”, ons groot cultureel offensief.’ ‘De tentoonstelling van Sjtsjoekin en Morozov in Parijs, dat is de Russische vlag in het Bois de Boulogne.’ Die tentoonstelling toont ook aan dat het Westen wat te danken heeft aan Rusland. Men vroeg eens aan Matisse of hij De dans geschilderd zou hebben, indien Sjtsjoekin er niet geweest was. Matisse antwoordde: ‘Voor wie zou ik dan gemaakt moeten hebben?’

    Meer dan Europa

    Met andere woorden, ‘Wij zijn Europa, maar is het Europa of de EU?’ ‘Europa is lang het culturele voorbeeld geweest voor ons. We verwijzen naar de woorden van Dostojevski dat Europa ons misschien wel dierbaarder is dan voor de Europeanen zelf…’

    Piotrovski antwoordt op de vraag of Rusland tot Europa behoort: ‘Dat is een oude keuze van ons, wij zijn onlosmakelijk verbonden met de Europese cultuur en met Europa zelf. De speciale militaire operatie in de Oekraïne verandert hier niets aan. Binnen Europa zijn er meer dan genoeg conflicten en oorlogen geweest — van de Dertigjarige Oorlog tot de Eerste Wereldoorlog. Wij zijn Europa en op zekere momenten meer dan Europa, meer dan veel van de landen die er klassiek deel van uitmaken. En zonder twijfel meer dan de EU, die nu een Sovjet-Unie aan het worden is.’

     

    Wij zullen nooit geïsoleerd zijn als een absoluut gelijkwaardig en evenwaardig deel van Europa

    ‘Wij zullen nooit geïsoleerd zijn als een absoluut gelijkwaardig en evenwaardig deel van Europa. Zo voelen wij dat. En de Hermitage is het symbool van dit gevoel. Ik zeg altijd maar: de Hermitage is de encyclopedie van de wereldcultuur, in het Russisch. De Rembrandts van de Hermitage, die al 300 jaar in Rusland zitten, zijn Russische Rembrandts.’

    Grote mondiale hervormingen

    Terwijl honderd jaar geleden Russische mecenassen als Sjtsjoekin en Morozov de smaak bepaalden, zouden de Russen nu volgens Piotrovski het internationaal recht bepalen. De Russen zijn erin geslaagd harde garanties te krijgen dat uitgeleende kunstvoorwerpen teruggaan naar Rusland, wat er ook gebeurt. Amerika aanvaardt die clausule niet en daardoor zijn er al tien jaar geen uitwisselingen meer.

    Piotrovski roept op om naar de ervaring van de Blokkade van Leningrad (1941-1944) te kijken en zich te herinneren dat ‘wanneer de kanonnen spreken de muzen niet mogen zwijgen’, integendeel ‘luid moeten spreken’… Hij zegt er wel niet bij of de muzen dan de oorlog moeten steunen of verwerpen, tegenhouden. ‘Ons land verwezenlijkt grote, mondiale hervormingen. En wij zijn daar natuurlijk bij en staan er achter. Ons standpunt is — rustig en normaal blijven werken.’ ‘We zijn allemaal militaristen en imperiaal ingestelde mensen.’

    Patriottisme

    ‘Het belangrijkste voor mij is dat het mijn land is en dat ik met mijn land moet zijn, wat het ook doet. Wanneer het over een belangrijke kwestie gaat, is er geen keuze.’ Ik denk ook aan het enthousiasme waarmee we in 1914 ten oorlog trokken: wanneer de kanonnen spreken, moeten ook de muzen spreken. De cultuur staat boven de politiek en al het andere, maar na de oorlog (zoals na WO II en de blokkade) zal men ons vragen: en wat hebben jullie gedaan met de middelen die jullie ter beschikking stonden?’

    ‘Ik zeg steeds maar dat patriottisme op zijn Russisch het gevoel is van eigen historische waardigheid. De mens begrijpt dat hij moet gaan vechten. Iemand anders doet misschien iets anders, maar niet minder belangrijk. Dat is het verlangen om te beantwoorden aan zijn geschiedenis en de missie van zijn land. Het klinkt hoogdravend, maar wij begrijpen immers de historische missie van ons land. En dat is het gevoel dat ons land de geschiedenis van de wereld verandert en dat jij daar deel van uitmaakt, dat staat nu centraal.’

    De imperiale traditie

    ‘Wat de houding tegenover het krijgsgebeuren betreft, is het allemaal niet zo eenvoudig. Aan de ene kant betekent oorlog bloed en doodslag, aan de andere kant zelfbevestiging van mensen, zelfbevestiging van een natie. Elke mens wil zichzelf bevestigen. En in zijn houding tegenover de oorlog bevestigt hij zich zonder twijfel. En we zijn toch allemaal opgevoed in de imperiale traditie en het imperium verbindt vele volkeren, verenigt mensen, door allerlei gemeenschappelijke en voor allen belangrijke dingen te vinden. Dat is heel verleidelijk, maar het is een van de, laten we zeggen, positieve verleidingen. Alhoewel je er niet tot het einde aan moet toegeven, je moet hem onder dwang kunnen houden. En het principe niet vergeten: de mens moet doen wat hij moet doen en verder zien we wel. Voor musea betekent ‘doen wat nodig is’ — bewaren, behouden, cultuur uitdragen.’

    Achter de oorlog geplaatst

     

    Al in 2018 heeft Piotrovski zonder blikken of blozen te kennen gegeven welke zijde hij zou kiezen in geval van oorlog. Tijdens een talkshow op de Russische televisie zei hij toen: ‘Als de oorlog uitbreekt, zal ik als erfgenaam van een Russische edelman de kant kiezen van het moederland en niet de zijde van de waarheid.’

     

    Hoe is het mogelijk dat een ontwikkeld, gestudeerd man, de directeur van het grootste en meest prestigieuze museum van Rusland en de wereld zich duidelijk achter de oorlog van Poetin in Oekraïne plaatst?

     

    De uitspraken van Piotrovski hebben museamensen in Amerika geschokt. Hoe is het mogelijk dat een ontwikkeld, gestudeerd man, de directeur van het grootste en meest prestigieuze museum van Rusland en de wereld zich duidelijk achter de oorlog van Poetin in Oekraïne plaatst? De enige verklaring die men kan geven is dat hij onder druk is gezet. Piotrovski is een man met vele connecties, eigenlijk een Poetin-man, beiden zijn begin jaren 1990 in Sint-Petersburg tot de hoogste machtsregionen opgeklommen, zijn kinderen bekleden vetbetaalde plaatsen in de commerciële wereld van de culturele hoofdstad van Rusland. Weigeren zou hem waarschijnlijk zijn job gekost hebben.

    Europeser dan Europa zelf?

     

    Maar wat dan nog meer verontwaardiging wekt, is dat hij er blijkbaar uit eigen hand een schepje bovenop doet en Europa een schop voor de kont geeft: Rusland is veel meer Europa dan Europa zelf (dat is onzin die hij van Dostojevski heeft, die daar in Dagboek van een schrijver uitvoerig over schrijft), het Westen verwordt tot een geïdeologiseerde Sovjet-Unie. De twee kunstpausen van Rusland staan nu achter de schaamteloze imperialistische oorlog die Oekraïne aan het verwoesten is: Gergiev (dirigent van het Mariinski Theater die de verwoestende oorlog in Syrië ging opvrolijken met muziek) en Piotrovski (van de Hermitage die ons wel een ‘Russische Rembrandt’ wil uitlenen). Wie is de volgende?

    *

    * Eigenlijk is ‘de regeringskrant Rossijskaja gazeta‘ een tautologie, want andere dan door de regering gecontroleerde kranten bestaan niet meer in Rusland.

    Emmanuel Waegemans

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Onze hedendaagse Joods-Christelijke Beschaving, hoe ver die ook geëvoluieerd en verbeterd is, staat op het punt de klok terig te draaien tot de tijd van Benito Miussolini en Adolf Hitler, op de vooravond van de dag dat die voor de eeste keer elkaar ontmoetten. Toen was de enorme gestalte van de Duce nog het grote voorbeeld voor het veel kleiner uitgevallen Führertje van het pas opgerichte Derde Rijkje dat nog volop bezig was met de Fransse herstelbetalingen voor de schade van WO I…

    Plaats van deze historiche ontmoeting: Rome op de Via Appia. De toegejuichte Duce rechtstaande in de open wagen, het Führertje klein en nietig gezeten op de achterbank….

    Verstandige mensen hebben seertdien na jaren, leren hun mond te houden. Want anders kwamen ze eerst in ‘Lagers’ terecht, soms ook wel eens ‘Uitroeiïngskampen’ genoemd. Na het keren der kansen, kwamen andeen dan weer in ‘Hechteniskampen’ terecht en werden hun nakomelingen, tot in het 5de Geslacht gebroodroofd omsdat een van de voorouders aan de verkeerde kant van de Geschiedenis had gestaan.

    Sedert 24 Februari van dit jaar is het dan ook gevaarlijk geworden om een eigen mening te hebben. Doen wat we moeten doen, is de boodschap. En dan zien we wel…..

    Maar, zo zei Maarten Luther ooit: hier sta ik en ik kan niet anders.

    Wij, het Westen, de EU, de Navo, moeten eerst door de Hitleriaanse Hel vooraleer we zullen inzien, dat Rusland een der onzen is die ‘het’ allemaal al lang achter de rug heft.

    Ach ja, ook nog waar. In de Tsarenrijd was het kort na Peter de Grote, in de Paastijd de vaste begroeting aan het Hof, de uitdrkking om met veel overtuiging teen elkaar te getuigen ’De Heer is waarlijk opgestaan’…

    Ach, Ignatius van Loyola, waarom hebt Ge net als de Spaanse textiel-ingenieur Picnol, ons Veerlaten, om plaats te ruimmn voor al die kontheffende Mekkeraars….

    *

    Digithalys

    09-07-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.659 – STRAFFE GOS DAT DE U. A. IN VLAMMEN OPGAAT OF DE WEERWRAAK VAN VLAAMS BATIONALISTEN?

     

    Et Dieu

    créa   la Femme…

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 7 JULI 2022

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

       659 – STRAFFE GOS DAT DE U. A. IN VLAMMEN OPGAAT OF DE WEERWRAAK VAN VLAAMS BATIONALISTEN?  

    *

    I N H O U D

    Met de eerste afbeelding hier bovenaan wordt op mijn manier hulde gebracht aan Zijne Hoogwaardige Excellenntie Bardius Somers uit – buiging! - Mechelen, de weerkundi

    gfe maar vooeral politieke tegenpool van de sympathieke Filip DeWinter.

    Deze wel zeer typische benadering van de twee omwille van hun racistische houding ten overstaan van alle Marochanse & Maroc Hense Nieuwe Belgengeschorste ‘medeserkers’ bij de Antwerpse Universiteit.

    Nadruk dus op onze Blauw woke geïnspireerd sexloos geworden clote-samenleving. Waar medewerkssters met ’n rokje aan innnes vernederd worden als… sexlose secretariaat- automaten die moeten zitten, werken en zwijgen.

    Mij is echter bekend – door tussenkomsten in de Kamers, dat de betrokken ‘personen’ thuis als Moeders-bij-de-Hard niet eens kinderloos zouden zijnn. Gender hindeert dus. Rn nog een klein beetje.

    Rare wereld, die wereld van ’t Somerke. Best dat zijn persoontje al geboren is, want in zijn sexlose droomwereld zou dat niet eens meer kunnen….

    Neen, neen, moest Bartje de Scheppping kunnen herdoen, dan zou die buik & billen vrij zijn.

    Och ja, dat Blauw Faabriekje, allemaal praat van mannen zonder ballen aan hun lijf…

    7-07-2022

    ABSURDISTAN (VERVOLGVERHAAL)

    *

    Liefst 5.500 studenten hebben zich kandidaat gesteld om mee te doen met het ingangsexamen voor (tand)arts. Nog vóór één uitslag bekend was, werd er reeds gesteld, dat slechts één op de vier zal mogen beginnen aan de studie, dat terwijl er een groot tekort blijft aan tandartsen, spoedartsen, kinderartsen en huisartsen. Ik klaag dit al aan van zolang ik mijn blogs schrijf, omdat ik het persoonlijk heb meegemaakt met een kleinzoon die een jaar verloor omdat hij bij dat ingangsexamen niet geslaagd was in een multiple choice examen, dat niets te maken had met geneeskunde.

       De drie op de vier die nu niet slagen, mogen het in augustus nog eens proberen, nota bene, mits een extra betaling om aan de test deel te nemen. Men zou haast denken dat ze het daarom doen. Dat alles terwijl er steeds meer dorpen en zelfs gemeenten zonder huisarts komen te zitten.

    ---

    Ik kom nog even terug op mijn blog over de mogelijke herinvoering van de militaire dienstplicht. Die is nl ook nodig voor de ondersteuning van onze politie. Als gevolg van de afschaffing van de Rijkswacht heeft België nl geen Plan B als er iets serieus misloopt. In de ons omliggende landen heeft men die fout niet gemaakt en zijn de gendarmes in Frankrijk, de marechaussees in Nederland, de carabinieri in Italië en de guardia civil in Spanje niét afgeschaft. Only in Belgium

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    De laatste loodjes op de vooravond van 1302

    *

    Na zijn thuiskomst van de kruistocht in Akko, bleef hij, zowel op militair, politiek als bestuurlijk vlak, steeds een trouw medewerker van zijn vader; Gwijde van Dampiere in diens strijd tegen de pogingen van de latere Franse koning Filips de Schone, kleinzoon van Lodewijk, om Vlaanderen weer bij het kroondomein te voegen. Robrechts vader Gwijde van Dampierre volgde in 1278 diens moeder Margaretha II van Vlaanderen op als graaf.

    **

    **

    Zie Vlaamse Opstand (1297-1305) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

    Hoofdzakelijk onder zijn invloed verbrak Dampierre alle feodale banden met zijn leenheer op 20 januari 1297. Toen het verzet hopeloos bleek, liet Robrecht zich, samen met zijn vader en zijn broer Willem van Crèvecœur, gevangennemen en naar de Franse koning voeren in mei 1300. Kort daarvoor had hij in feite het bewind overgenomen van zijn vader. Hij werd opgesloten in het kasteel van Chinon. Zo nam hij dan ook geen deel aan de Guldensporenslag (1302), in tegenstrijd met de romantische voorstelling van Hendrik Conscience in zijn roman De Leeuw van Vlaanderen. Zijn halfbroer Jan I van Namen 1302 en later zijn jongere broer Filips van Chieti (1303-1305) waren de tijdelijke regenten. Vlaanderen won vervolgens met aanzienlijke verliezen de Slag bij Arke in 1303, werd in 1304 bij de Slag bij Zierikzee tegen de graaf van Henegouwen en Holland Jan II van Avesnes verslagen door de Frans-Hollandse vloot. De Slag bij Pevelenberg tegen de Franse koning eindigde onbeslist.

    Na de dood van Gwijde van Dampierre in gevangenschap in maart 1305 mocht Robrecht naar zijn graafschap terugkeren in juli. De uitvoering van het voor Vlaanderen zeer nadelige Verdrag van Athis-sur-Orge zou zijn stempel drukken op heel het bewind van graaf Robrecht. Aanvankelijk boekte hij wel enig succes bij zijn pogingen om zowel de steden als het platteland tot nakoming van de aangegane verplichtingen te bewegen.

    Robrecht werd geconfronteerd met de afschaffing van de orde van de Tempeliers. Vanaf april 1310 ging hij echter resoluut in het verzet, gesteund door de bevolking en zijn familieleden, en zo hield hij, zowel op diplomatiek als op militair vlak, stand tegen de Franse koning. In een bul van paus Clemens V van 16 mei 1312 werd hem opgedragen de goederen van de Tempeliersorde aan de hospitaalridders te overhandigen. Hij heeft 'zeer lang geaarzeld', maar moest zich uiteindelijk 'plooien'. Toen hij in 1319 naar Rijsel oprukte, weigerden de Gentenaars hem over de Leie te volgen. Mede onder druk van zijn kleinzoon Lodewijk II van Nevers gaf de vermoeide Robrecht de strijd op, en ging hij in april 1320 in Parijs leenhulde brengen aan de koning.

    Maar zelfs na die datum zou hij nog de uitvoering van het Verdrag van Athis-sur-Orge en de daaropvolgende overeenkomsten saboteren. Robrecht van Béthune overleed in september 1322 in zijn residentie, het Ieperse Zaalhof. Hij werd opgevolgd door zijn kleinzoon Lodewijk II van Nevers (zijn zoon, Lodewijk I van Nevers, was net in juni overleden).

     

    Op zijn uitdrukkelijke wens werd hij in Vlaamse aarde begraven in de kerk van de Sint-Maartensproosdij in Ieper. Zijn lichaam mocht enkel naar de Abdij van Flines (nabij Dowaai) worden overgebracht als Rijsel en Dowaai weer bij het graafschap hoorden. In deze abdij werden ook zijn eerste vrouw en zijn vader begraven. Het grafmonument van Robrecht werd in 1566 vernield door Beeldenstormers. In 1973 trof men bij opgravingen zijn naam aan op een loden kist met zijn gebeente. De plaats werd gemarkeerd met een nieuwe grafzerk.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Van Grieken

    @tomvangrieken

    We hebben niet te weinig opvangplaatsen. We hebben te veel asielzoekers!

    Nóg meer opvangplaatsen zorgt voor aanzuigeffect.

    Stop met Hotel Belgica te spelen

    BART SOMERS: DIT GING OM EEN PRIVÉ GESPREK EN VALT ONDER DE VRIJHEID VAN MENINGSUITING.

    **

    Bart Somers over ‘rel’ bij UAntwerpen na schorsing medewerkers: ‘gesprek niet racistisch’

    Nieuws 07/07/2022

    *

    De gemoederen binnen en buiten de Universiteit Antwerpen (UA) laaien hoog op. De Universiteit kwam in opspraak nadat een filmpje zich via sociale media verspreidde, waarop te zien is dat twee medewerkers een aantal uitspraken deden, die voor sommigen als kwetsend werden ervaren.

    De rector van de UA, Herman Van Goethem, onderneemt sancties tegenover de medewerkers. Zo werden zij met onmiddellijke ingang geschorst voor onbepaalde duur. Vlaams volksvertegenwoordiger Sam Van Rooy (Vlaams Belang) meent echter dat de uitspraken onder de vrijheid van meningsuiting vallen, en stelde hierover een parlementaire vraag aan de bevoegde minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld).

    Het verhaal

    Aan het einde van mei 2022, spraken twee medewerkers van de Universiteit Antwerpen zich uit over onder andere Nederlands van studenten met Marokkaanse roots, over de orthodox-Joodse gemeenschap (‘een gesloten gemeenschap die eigen is en gescheiden scholen heeft’) en over Chinezen, Portugezen en Brazilianen. Met die drie nationaliteiten hebben ze naar eigen zeggen geen problemen en ‘minder conflict’, hoewel ze over de Brazilianen zeiden dat die toch wel ‘lawaaierig’ kunnen zijn. In datzelfde gesprek werd ook gesuggereerd dat er bij onze jeugd een probleem is met de kwaliteit van de Nederlandse taal.

    Het gesprek werd door een student vastgelegd in een filmpje dat ongeveer acht minuten duurt. De medewerkers van de UA werden daarover niet ingelicht, noch gaven zij toestemming om te filmen. De beelden werden illegaal verspreid via sociale media, en kwamen zo bij het grote publiek terecht. Veel verontwaardigde reacties volgden.

     

    De rector van de Universiteit Antwerpen, Herman Van Goethem, liet onmiddellijk weten de uitspraken ‘beneden alle peil’ te vinden. Maar daar bleef het niet bij. De rector onderneemt nu maatregelen en schorste de medewerkers met onmiddellijke ingang voor onbepaalde duur. Daarnaast liet hij weten dat in samenwerking met het Hannah Arendt Instituut een re-integratietraject gestart zou worden.

    Commissie voor Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering van het Vlaams Parlement

     

    Sam Van Rooy (Vlaams Belang) stelt zich vragen bij het optreden van de rector, en vroeg minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) of de uitspraken van de universiteitsmedewerkers vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Hij haalde bovendien aan dat ze in het gesprek ook goede voorbeelden van integratie gaven en racisme uitdrukkelijk afkeurden.

    Van Rooy noemde dit ‘een heel normale, open, vrije conversatie tussen twee mensen over hun ervaringen en gedachten, zoals dat nu eenmaal gaat – wat zeg ik, móet gaan – in een open, vrije, democratische samenleving. Twee mensen die er nota bene blijk van geven dat ze begaan zijn met onze samenleving en met ons onderwijs én dat ze nadenken en twijfelen. Je zou dit gesprek zelfs het summum van onze vrije, westerse beschaving kunnen noemen’. Hij vroeg vervolgens aan de minister om op te treden en ‘zich in te zetten voor het garanderen van de vrijheid van meningsuiting en het stimuleren van een vrije en open debatcultuur’.

    Bart Somers

    Somers was van mening dat de student het gesprek niet mocht filmen en dat de conversatie binnen de vrijheid van meningsuiting valt. Hij zei in de commissie het volgende hierover. ‘Ik heb twee opmerkingen: het ging om een privégesprek en dat had nooit zonder toestemming of medeweten van de betrokkenen mogen worden opgenomen en uitgezonden. Dat is de fout van de universiteit, die dat heeft erkend.

    Ten tweede beschouw ik de uitspraken vanuit mijn perspectief ook niet als racistisch of discriminerend. Maar het is niet aan mij om daarover te oordelen, daarvoor zijn rechtbanken. Ik ben het niet eens met de toon van de uitspraken, en vind ze niet stroken met de samenleving, maar in een vrije samenleving kunnen mensen evident van gedacht verschillen. Dit valt voor mij binnen de grenzen van een aanvaardbare kijk op de samenleving en het debat erover.’

    Over de vraag die Van Rooy stelde om tussen te komen in de schorsing zei Somers: ‘Voor mij zijn de beslissingen aan de Universiteit Antwerpen een interne aangelegenheid, in de eerste plaats tussen werkgever en werknemer. Ik vind dat het niet mijn taak om daar actief in tussen te komen.’

    Hannah Arendt Instituut en Unia

     

    De rector van de Universiteit van Antwerpen, Herman Van Goethem, kondigde aan dat hij in samenwerking met het Hannah Arendt Instituut een re-integratieproject voor de twee medewerkers zou organiseren. De minister bevestigde echter uitdrukkelijk dat het instituut tot op heden geen vraag van de rector ontvangen heeft.

    Van Roy vroeg aan de minister of hij contact met Unia en/of Hannah Arendt Instituut gezocht had. Somers vertelde dat niet te hebben gedaan omdat ‘Unia een onafhankelijk gelijkekansenorgaan is, waarbij iedereen die dat wil een klacht kan indienen’. Het is volgens de minister aan de instelling zelf die klacht te onderzoeken. Zijn optreden zou de onafhankelijkheid van Unia in gedrang brengen, aldus Somers.

    Somers vertelde dat hij ook met het Hannah Arendt Instituut geen contact opgenomen had. ‘Het Hannah Arendt Instituut is een wetenschappelijk instituut. Ik ben geen voorstander van het gebruik van het instituut voor individuele casussen, naar ik begrepen heb zijn zij ook niet geïnformeerd door de universiteit zelf. Ik heb geen hiërarchische relatie met het Hannah Arendt Instituut en wens die ook niet.’ Het is volgens hem aan de instelling zelf om te beslissen hoe ze met de vraag van de rector wil omgaan.

    Videobeelden

    Tom Ongena (Open Vld) maakt zich zorgen over de manier waarop de beelden opgenomen en verspreid werden. Dat is volgens hem niet goed voor de vrijheid van meningsuiting omdat ‘we zo voortdurend moeten opletten op wat we zeggen’. Het gevolg daarvan is volgens hem dat men aan zelfcensuur gaat doen.

    Zeker in academische milieus moet er, zoals hij het zelf verwoordt, ‘gepolariseerd’ kunnen worden. Hij verduidelijkt zijn mening aan de hand van de lesopnames, die omwille van corona gemaakt werden. Die opnames zouden in academische milieus problematisch kunnen zijn. ‘We moeten ervoor zorgen dat de vrijheid van meningsuiting, zeker in academische milieus, niet de facto wordt begrensd omdat we allerhande opnames maken die misbruikt kunnen worden. We hebben in het verleden al gezien dat die uit hun context kunnen worden gerukt.’

    N-VA-parlementslid Nadia Sminate trad Van Rooy bij en noemde het traject bij het Hannah Arendt Instituut ‘meer dan een brug te ver’.

    Begrip

    omers toont begrip voor de mensen die zich gekwetst voelen door de uitspraken van de medewerkers, maar ‘het is niet omdat men zich gekwetst voelt, dat de uitspraken niet meer binnen de marge van de vrije meningsuiting kunnen vallen’. Opvallend is dat de minister zelfs stelde te hopen dat ‘het Hannah Arendt Instituut beseft dat het organiseren van een dergelijk traject niet haar taak is’.

    Wannes Bok

     


    *

    **

    HET LIBERALE IMPORT-EXPORT GUTMENSCH MODEL

    *

    België importeert niet alleen terrorisme, we exporteren het ook.

    Absoluut normaal in het normaalste land van de wereld.

    Een handelsbalans is best in evenwicht, toch ?

     

    Heden keurde de Kamercommissie de bandietendeal goed tussen het terroristische regime van Iran en het land waar alles kan, Belgistan.

     

    De hypocrisie van de liberale meute klinkt oorverdovend:

    DE THEORIE

     

    ONDERHANDELEN MET TERRORISTEN

     

    Gwendolyne Trutten:

    “We mogen geen millimeter plooien voor terroristen”

    (28/11/2015 Zevende Dag)

     

    Charel Michel:

    “Pas question de négocier avec des terroristes”

    (17/12/2017 La Libre)

     

    OVER DE BELGISCHE IS-STRIJDERS

     

    Gwendolyne Trutten:

    “Wie vertrekt om te strijden in een totalitair regime, moet mijns inziens niet terugkomen”

    (19/11/2015 Ter Zake)

    DE PRAKTIJK:

     

    ONDERHANDELEN MET TERRORISTEN

     

    Vincent Van Leugenborne, Minister van Terreur Export:

    “Mijn kompas zijn de veiligheidsdiensten: als we deze deal niet doen, zullen in de toekomst nog meer onschuldige Belgen worden gegijzeld.”

     

    OVER DE BELGISCHE IS-STRIJDERS

     

    Alexander De Crook, Minister van Terreur Import:

    “Volgens de veiligheidsdiensten is het veiliger die IS-vrouwen met kinderen terug te halen dan ze daar te laten.”

     

    In de verte klinkt bazuingeschal en scandeert de liberale familie:

    – Vrouwen van IS: welcome back home !

    – Veroordeelde terroristen: have a safe flight back home !

     

    Het dient overigens gemeld dat er al jarenlang een absoluut duidelijk advies van Buitenlandse Zaken voorligt om niet te reizen naar Iran.

     

    Ach ja, NGO directieleden en Zweedse professoren mogen daar hun voeten aan vegen. Maar OEI, nu aan de ketting in het immer gezellige Hotel EVIN (one of the most beautiful 4 star hotels located in north part of Tehran). Maar soms geen warm water en nooit es een voorgerechtje. En da’s balen.

     

    Effe Alexander en Vincent bellen!

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN


    Ieper, onder ons gezegd en gezwegen onder elkaaar aan te sreken als ‘t Steetje, omdat het ml

    maar ‘n handvol groot is, is dezer dagen, weliswaar op z’n eigen manier inderdaad ferm bezig met z’n eigen Geschiedenis rond de Gulden Sporenslag en de 720ste herdenking daarvan. Dat daarbij ’n beetje Hendrik Conscience met zijn Leeuw van Vlaanderen, ’n beetje belachelijk moet maken, is mooi meegenomen.

    Ben even bij Wikipedia te rade gegaan, want eerlijk gezegd, het Graf van ergens ‘n Graaf van Vlaanderen in een verloren uitheok van een immens grote maar lege kaathedraal: wie steekt daar nu zijnen tijd in!!!!

    Gelukkig zijn de tijden veranderd, en naast Den Groten Oorlog (van anderen) is daar nu in dat Steetje , samen met de hernieuwde Vlaamse Bewustworrding, de herinnering aan ons eigen glorierijk verleden terug gekomen.

    Het moet dan ook niet altijd over soldatengraven gaan!!!! Want die zijn inderdaad gevallen voor andere ‘Vaderlanden’. En hoe dapper ook, hun graven ontsieren onze la,ndschappen van einder tot einder.

    Verder moet ik zeggen, dat de volkswijk ’t Zaalhof – waar de Graaf zijn laatste levensjaren sleet - op Sint Pieters Parochie tegenaan de Rijselpoort, in mijn jeugd een eerder pejoratieve bijlank had. Omdat daar een veel besproken ‘danskot’ was, waarvan de dansvloer in het midden één groot spiegeloppervlak was…

    Het was inderdaa de tiojd van English Spoken in eowat alle nieuwe teea rooms waaruit pas een paar dagen voordiene de Hakenkruisen verwijderd waren….

    Ge kunt maar zien, zei ons Moe altijd, dat ge daar nooit ’n voet binnezet. Anders vliegde van direct naar de Verbteringsschool!!! De naam van die danszaal was Lapiere, ne ftuitmarchend die ook ghraag wat bijverdiende en het horen van die naam alleen al was voldoende om bij de jonge meisjes het schaaamrood naar de wangen te doen stijgen.

    Ach, memoroes are made of this….

    Tot slott nog deze mededeling, dat ik op zoek ben naar de exate dag van overlijden van Robrecht van Bethune. Want Google spreelkt alleen van September 1322. Maar verdorie, het is een dag waarop gans Vlaanderen storm moet lopen om in de St Maartens Kathedfraal hulde te brengen zowel aan de Graaf als aan de Tempeliers, die van bij de aanvang af (1095) bij de Eerste Ktuistocht als allereersten de miren van Jeruzalem hebben bestormd. En dat dat ook Vlamingen, ja zelfs West-Vlaanderaars waren…

    Wie Tempeliers zegt, moet sprken over de rampzalige pestjaren uit die tiijd, die men De Zwarte Dood noemde.

    Maar vreemd, hé, de Tempelirs, zowel in Oost als in West, bleken daarvan geen last te heben. Duivelskunsten, volgens de Franse koning, Filips de Schone, die dus de gehele Orde - maar vooral hun onmetelijke schatten aan goud en edelstenen – aan Gods wil, ttz de zijne, te onderwerpen.

    Tot, bij de proecesvoering in de Franse hoofdstadbleek, dat overal in de omgeving vwaar Tempeliers waren er een leger van katten aanwezig was. Het bewijs was dus geleverd. Katten waren des duivels en moesten overal, net als de Paters zelf, zo vlug mogelijk uitgemoord worden…

    Dio le vole!!!!

    Het duurde tot einde der jaren 1800 voooraleer Marie Curie, ’n Franse natuurkundige, ondelte dat … ratten de verspreiders van de Post waren.

    En katten zijn nu eenmaal de erfvijanden van ratten…

    Hiermee is uit de deken gedaan, waarom tot de huidige dag, in Ieper kaaten uit het Belfort te pletter worden gegooid in de menigte… Vroeger waren dat levende katten, nu zijn het poppetjes….

    **

    Maar dat is een ander verhaal, dat U bespaard wodt tot Thyunedag daar weer is…

     

    *

     

    Digithalys

    08-07-2022, 09:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.658 – UW GAS OF UW LEVEN WANT BINNEN ENKELE WEKEN IS KONING WINTER WEER IN HET LAND

    *

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

     

    WOENSDAG 6 JULI 2022

     

     

     

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    658 – UW GAS OF UW LEVEN WANT BINNEN ENKELE WEKEN IS KONING WINTER WEER IN HET LAND

    *

    I N H O U D

    Koning Winter, staat er, en niet Koning DeWinter. Daar is het inderdaad nog ’n paar jaar te vroeg voor.

    **

    De komende winter…. Die zal ineens voor de deur staan, vooraleer we er ons goed en wel rekenschap van hebben kunnen geven. Sneeuw en ijs doen mij denken - inderdaad in volle zomer - aan Zweden en Noorwegen. Diene Guvaal toch! Ik zie dat Zweeds lefer, in bijkiniit mar tot de tanden gewaend, ioorekken tengen de goed ingebusslde Russen… Het is ’n a-manier van te velde trekken zoals ’n ander. Maar zo kan ik terugdenken aan de tijd toen ik als kind bij Meter Elodie Schatteman uit de Kriekestraat in Eerngem, ‘even voor het slapengaan’, ,haast op de Leuvense stoof geplakt om warm te blijven, moest voorlezen uit haar beduimeld en versleten voorvadrlijk Gebedebboekje. Het kleine petroleumpitje op de schouwmantel gaf amprt licht, en ik, ik kon amper lezen.

    ‘Ongeriefd van woorden nog’, zolas Guido Gezelle het schreef.

    Daar stond in de Litanie van Alle Heiligen onder adere … ‘van de woede der Noormannen, verlos ons Heer’…..

    En, echt waar, Meetje – toen ze dat niet kon horen zegden we gewoon pnder elkaar ‘Mette’, want ze ws een zeer bazig mens - -legde me dat toen uit. In geuren en kleuren, net alsof ze er zelf bij was geweest.

    Die nacht heb ik waarschijnlijk slecht geslapen, daar in de vrieskoude op mijn zolderkamertje onder de dakpannen….

    -

    Guvaal heeft het hiernavolgend inderdaad over het niet eens bestaande sexsueel probleem bij het ABL n zijnde de Belgische Weermacht – met een jaloerse knipoog naar het Hoge Noorden, het Land der Noormannen – en zo komen we als vanzelf langs Donald Muylle, Sigried Bracke en de Waalse expansie- plannen van DIVY Keukens, terecht in het Land der Verloren Beloften, dat – een land dat op onze kosten - leeft ten Zuiden van Samber & Maas.

    Om te besluiten: ‘Van de woede der Walen, verlos ons Heer’

    Dat alles om te eindigen, daar waar het allemaal om begon: hoe gaan we straks als het winter wordt, nog ons potje koken? Waar onze koide voeten op de warme voet van de Leuvense Stoof zetten?

    Uitwijken naar de Krieksstraat gaat niet meer, want alles is daar afgehroken en weg. En aan die mooie nieuwe villa’s die iin de plaats gekomen zijn, durf ik niet aan te bellen….

    Café De 3 Gapers

    **

    Maar kijk nu toch eens!!! DE G7 zijn mij eens te meer al voor geweest. Zij, de G7 – daar waar zelfs in Oostkamp men amper aan de 5G, misschien, dank zij de Roemenen, aan de 6G probeeert te geraken – zij, de G7, de

     

    zelfbenoemde Ondermaanse Opper Goden bijeengescharreld uit alle mogelijke windstreken, blijken ineens te beschhikken over het hemellichaam, de zon zelf, en er meteen zeker van te zijn in Donker Afrika te kunnen gaan kolonialiseren wat daar nog te profiteren valt.

    De G7 zijn erlfs nog beter dan de Uitvindersvan het Warm Water.

    Water namelijk bestaat uit twee samensmeltende elementen, zo simpel is dat. Weet zelfs het kleinste kind uit de lessen Natuurkunde op de Lagere School. Die splitsen we gewoon terug in waterstof en zuurstof. De zuurstof verdwijnt vanezlf in de lucht, en na gebruik wordt de watrstof als vanzelf weer…. weer….. water.

    Echt waar! God-de-Vader zelf zou het niet beter hebben kunnen uitvinden om hed te Scheppen. En…. water op deze wereld is er meer dan genoeg. Het staat zelfs bij momenten tot aan onze lippen!!!!

    Verlà. Het Geheim der Druïden en hun bliksemselle verplaatsingen – zie Ercih von Däniken – is meteen ook opgelost. Met ’n bosje marentakken uit de bossen van Oostkamp onder de arm en ’n kruiikje waterdinges in de handen, stapten ze in hun machiente, om amper ’n kwartiertje later bij de Apachen in Noord Amerika aan tafel te gaan….

    Ja Ja, er is inderdaad niet veel nieuws onder de zon….

    Wist Jules Verne ook al!!!!

    En daar staat de Poet dan, met z”n molentjes, zoals ze in Gent zeggen…..


    *

    06-07-2022

    DE MILITAIRE DIENSTPLICHT (2)

    *

    In deze rubriek heb ik al eens meer geschreven, dat men in dit land de militaire dienstplicht best opnieuw zou invoeren. Dit heeft niet alleen te maken met de oorlog in Oekraïne, maar ook o.w.v. het feit dat er bij ons leger een steeds groter tekort is aan gekwalificeerd personeel en dat slechts een derde van onze strijdkrachten jonger is dan 40 jaar. Het mopje dat ons leger het best bewapende pensioenfonds ter wereld zou zijn, is daarvan het gevolg.

    Nu hoor ik tot mijn verbazing dat de algemene dienstplicht bij ons, zo’n 30 jaar geleden, niet is afgeschaft, wel opgeschort. Dat maakt alles een stuk eenvoudiger, waardoor onze federale regering die dienstplicht terug kan invoeren via een eenvoudig koninklijk besluit. Hopelijk gebeurt dat.

    Ondertussen zijn de tijden natuurlijk veranderd en zal e.e.a. niet meer gebeuren zoals het vroeger was. Om te beginnen zou het vrouwvolk ook worden opgeroepen. Emancipatie moet in twee richtingen werken. WeToo. Het beste lijkt me eens te kijken naar wat er in Scandinavië is gebeurd. Daar hebben alle landen nog een normale dienstplicht, zoals in Finland of een tijdelijke zoals in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 19 met van dit jaar worden in Zweden bv elk jaar zo’n 6.000 achttienjarigen geselecteerd voor een opleiding van zes maanden tot anderhalf jaar, naargelang hun eigen voorkeur. Ze worden daar fatsoenlijk voor betaald en het systeem blijkt zo goed te werken, dat heel wat van die dienstplichtigen achteraf besluiten beroepsmilitair te worden. Daarmee zou men bij ons het probleem van de onderbezetting van de baan kunnen helpen en tegelijkertijd goed opgeleide jongeren een betere toekomst bezorgen, waarover ze zelf kunnen beslissen.

    En nu maar hopen dat het ook gebeurt….

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         

    Lissewegge

    Ook wl eens in de volksmond ‘t Wit Steetje’ genoemd, omdat het hele centrum in oude Vlaamse stijl, er zo netjes en goed onderhouden uitziet. Al dat wit doet zelfs ’n beetje Hollands aan, al is er in de wijde omtrek alleen en uitsluitend ons eigen sappig West-Vlaams te horen.

    Al dat typisch plattelands Vlaams, boven op de vriendelijke srtilte, mondt als vanzelf uit in ’t Goe Leven. Wat vooral leidt naar de vele gezellige eethuisjes die niet eens ‘n Michelin Steertje nodig hebben om internationaal bekend te zijn.

    Tot daar de alledaagsheid der dingen in dat kleine Brugse Hemrelrijk van te lande.

    Gisteren bij WTV…..

    **

    **

    Al gehoord van het orgel, daar in die stokoude kerk met het beroemde platte torenvlak, waarop in vroeger tijden als baken voor de vissers bij slecht wseer, strobyssels in de fik werden gezet? Waarlijk een Godshuis met direct nutiige mogelijkheden om de juiste weg te tonen aan iedere verdwaalde ziel.

    Wel, dat orgel, bouwjaar 1352 d.i 50 jaar na de Gulden Sporen, vlat nog dagelijks te beluisteren. Want zelfs na vele eeuwen, in perfecte staat van onderhoud.

    Och, daar ergens ,in het volle Centrum, aan dat bruggetje over dat ‘Varje’, een soort bevaarbare beek, want ’n Middeleeuws soort ‘kanaal’ voor allerlei transport, waren wij ooit vaste gast bij Resaurant ‘De Goededag’.

    De Hemel? Da’s zortg voor later, voor eenieder die daar ook maar ‘n voet durft binnen te zetten. Groeten aan de Patron…. Ook al ’n Italia Lover met hart en ziel…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    DEMIR MOET AGRIBASHING STOPPEN

    **

     

    **

    De uitspraken van Vlaams omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA) over de landbouw in Vlaanderen blijven voor beroering zorgen. “Het bashingvoortdurende agribashen moet ophouden”, vindt Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin. “Het fake news van Demir schaadt het imago van de landbouw. De Vlaamse regering zou beter het grote belang van de landbouw voor onze economie en voedselvoorziening belichten.”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) was afgelopen zondag te gast in het VTM nieuws en deed enkele opvallende uitspraken. Ze zei onder andere dat er in Vlaanderen varkenskarkassen, geschikt voor consumptie, “systematisch met overheidssteun vernietigd worden” en dat “de ammoniakuitstoot van een gemiddeld Vlaams varkensbedrijf groter is dan die van de nieuw te bouwen Ineos-fabriek in Antwerpen”. Uitspraken die echter manifest onwaar zijn. Landbouworganisaties zoals het Algemeen Boerensyndicaat(ABS) zijn hier dan ook begrijpelijk boos om en vinden dat de minister voor onnodige polarisering zorgt door feitelijk onjuiste informatie te verspreiden.

    “Het kan niet door de beugel dat een minister zelf onwaarheden verspreidt op televisie en zo het imago van de landbouw schaadt”, zegt Stefaan Sintobin. “Verschillende factcheckshebben al aangetoond dat Demirs uitspraken niet correct zijn. Als ze hiermee meer draagvlak voor het stikstofakkoord wil bereiken, zullen zij en de N-VA toch van een kale reis thuiskomen.”

    “Deze agribashing duidt op een groot gebrek aan respect voor onze landbouwers”

     

    Volgens Sintobin kadert het verspreiden van halve waarheden of onwaarheden over de landbouw in een bewuste campagne van agribashing. “Ook in het onderwijs wordt vaak een al te eenzijdig een negatief beeld opgehangen van de landbouw omdat die ‘het milieu schade zou toebrengen’. Dit zorgt ervoor dat onze kinderen het belang van de landbouw niet meer kennen of waarderen.”

     

    Het Vlaams Belang vindt dat de Vlaamse landbouwsector meer respect verdient. “Het gaat hier om een sector die niet alleen mee de Vlaamse welvaart creëert, maar ons ook voedt”, besluit Sintobin. “In plaats van mee aan agribashing te doen, moet de Vlaamse regering een positief imago van onze landbouw

    *

     

    DE WAALSE KEUKEN

    **

    Column

    -

     

    Wat een prachtig verhaal in De Morgen van het weekeinde. Er schijnt vanuit Roeselare Licht in de Duisternis. Gebalde schoonheid, wijsheid en kracht. Vlaanderen op zijn best, op zijn Vlaamst. Daar kan geen enkele 11 juli-speech tegen op.

    Over Donald en Yvette, samen Dovy, in Vlaanderen de bekendste keukenbouwer van de hele wereld. Mede door zijn alom bekende Ik ben Donald Muylle, en ik maak al dertig jaar keukens alsof het voor mezelf zou zijn. Even simpel als geniaal. Algemeen-West-Vlaams als wereldtaal. Staat in de hitparade van de keukenbouwers op één: jaaromzet: honderd miljoen. Vijf keer zoveel als de nummer twee. 650 mensen verdienen er hun brood.

    Onder de prijs

     

    Donald is op zijn veertiende beginnen werken. Hij maakte in zijn eigen huis een keuken die men nergens anders kon vinden. Vooral de greeploze kasten vielen op. Hij kon dat goed, keukens maken. En toen kwam er één winkel met toonzaal; helaas op het verkeerde moment. Ze zagen zwarte sneeuw in de jaren tachtig: teveel concurrentie uit het Oostblok waar ze ‘onder de prijs’ werkten. De ouders moesten het jonge paar eten brengen. Maar ze hielden vol.

    ‘Een mens twijfelt altijd,’ zegt Muylle. Maar opgeven? ‘Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Dat doe je nooit.’ Als de krant vraagt waarom, is het antwoord: ‘Dat weet ik eigenlijk niet. Dat is de ene mens tegenover de andere, zeker?’ Zijn passie? ‘Sommige mensen gaan graag vissen. Mijn ding is automatisatie.’ Alle antwoorden zijn kort en duidelijk. Het langste gaat over zijn gelukkigste moment. ‘Het moment dat ik kon investeren zonder het eerst aan de bank te moeten vragen.’

    Voortdoen

    Na Roeselare kwam de rest van Vlaanderen, daarna Wallonië. Al bekt Chaque cuisine est conçue comme je le ferais pour moi misschien minder. Hij gaat het nu ook in Vrankrijk proberen. ‘Met één winkel, om te zien of ze ons aanvaarden.’ Nog meer ambities? ‘Voortdoen.’

    *

    De geschiedenis van BA is een deprimerend verhaal waarin zelfs recordomzet resulteert in verlies

    In De Tijd lees ik over Brussels Airlines (BA). En of ze daar zullen kunnen… voortdoen? Wanneer zegt eigenaar Lufthansa dat het genoeg is geweest? Muylle zegt: ‘Het was groeien of vallen. We hadden dat op tijd gezien.’ Hebben ze dat bij BA een Donald Muylle? De geschiedenis van BA is een deprimerend verhaal waarin zelfs recordomzet resulteert in verlies. Sinds 2009 is er 800 miljoen verlies opgestapeld. Er is 700 miljoen aan schulden; en het negatief vermogen bedraagt 400 miljoen.

    Slachtoffers

    BA heeft net zoals andere Europese luchtvaartmaatschappijen in de Coronacrisis steun gekregen. KLM en Lufthansa hebben hun staatssteun al terugbetaald: dat kon, want na Corona wou iedereen weer vliegen. BA moet zijn 290 miljoen ten laatste in 2026 terugbetalen. Niemand weet waar dat geld moet vandaan komen. Zeker niet als er bij dat postume Sabena nu ook nog geregeld gestaakt wordt. ‘Stakingen knijpen de keel dicht van een bedrijf dat nu al aan het infuus ligt,’ merkt iemand op.

    Een onoplosbare ellende. Alleen de Duitse voorzitster en ex-CEO Christina Förster geeft er een verklaring voor. ‘Belgen zien zich vaak als slachtoffers. In plaats van dingen te willen veranderen, voelen ze zich onrecht aangedaan. Dat is jammer.’

    **

    Thomas Dermine

    **

    O schok der (h)erkenning… Donald Muylle is overduidelijk geen Belg. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine wel.

    Waalse schuld

    Ik lees – wat zijn weekendkranten toch heerlijk! – dat als België van de EU 1,4 miljard minder relancegeld krijgt, het Waalse deel van dat bedrag volgens Dermine moet worden bijgepast door de federale regering. Waarom? ‘Wallonië is al twee keer gestraft.’ Door de watersnood en de economische gevolgen van diezelfde watersnood.

     

    Eigenlijk zijn leningen van het federale niveau aan de gewesten juridisch onmogelijk, maar er is inderhaast een wet in elkaar geprutst

    Voor de volledigheid: de federale staat heeft eerder al 1,2 miljard geleend aan het Waalse Gewest. Zo’n lening is een unicum en een novum in onze geschiedenis. Overigens wilde het Waalse Gewest dat geld eerst lenen bij de verzekeringsmaatschappijen, maar die vonden de kandidaat-lener onvoldoende kredietwaardig. En dus kwam het Waalse Gewest dan maar bij Alexander De Croo aankloppen. Eigenlijk zijn leningen van het federale niveau aan de gewesten juridisch onmogelijk, maar er is inderhaast een wet in elkaar geprutst waardoor dat lenen opeens wel kon. Het is overigens een gratis lening: de federale overheid krijgt geen rente. En Wallonië moet pas vanaf 2025 terugbetalen. Tegen dan bedraagt de totale Waalse schuld nog net geen 50 miljard.

    Solidariteit

    Nog meer volledigheid? Samen met die lening is er ook nog een federaal gefinancierde btw-vermindering voor afbraak- en bouwwerken in de getroffen regio, een fiscaal voordeel voor wie nieuwe jobs creëert, een uitbreiding van het systeem van tijdelijke werkloosheid en een bonus van 25 euro per maand voor leefloners, ouderen met inkomensgarantie en alle andere uitkeringstrekkers met een vervangingsinkomen. Dat alles tot het einde van het jaar.

    De Croo heeft de nieuwe vraag van Dermine niet meteen positief beantwoord. Tot ongenoegen van de staatsecretaris. Quand une catastrophe touchera la Flandre, on se posera moins de questions, zegt hij in L’Echo. De solidariteit die wel bestaat tussen de burgers uit alle hoeken van het land, zegt hij ook nog, is op het federale niveau onvindbaar.

    Dermine is Solvay-econoom, heeft een graad in de politicologie van de Harvard Kennedy School of Government en werkte voor McKinsey in Londen. Desondanks lijdt hij aan een irrationele afkeer van de rekenkunst. Op grond daarvan werd hij in 2019 hoofd van het Institut Emile Vandervelde, de studiedienst van de PS.

    Besturen alsof het voor mezelf zou zijn. Het is een populair concept bij de Waalse socialisten.

    *

    Macron en Biden op de G7-top begin juni.

    foto: ©AFP

    *

    G7 legt hoop voor energieprobleem bij Afrikaanse waterstof

    *

    We raken van de Oekraïense regen in de Afrikaanse drop.

    COMMENTAAR

    -

    Zon-, wind-, kernenergie en batterijen hebben voorlopig geen verhaal tegen een gas- of olie kraan die wordt dichtgedraaid. Het zijn wel mooie technologieën om elektriciteit te produceren, stockeren en gebruiken. Zelfs al zouden ze dat in voldoende mate doen, dan nog kan de chemisch knappe Li-ion batterij niet genoeg elektrische energie stockeren om een zwaar voertuig, een schip, een graafmachine, een vliegtuig… lang genoeg voort te bewegen. Maar de G7 heeft misschien een oplossing gevonden…

    Petroleum en gas

    Om je huis in de winter te verwarmen is petroleum en gas nodig. Ook onze chemische industrie, die meer en meer hoogtechnologische plastics produceert die onze levenskwaliteit verbeteren, kan dat enkel met fossiele brandstoffen. Dat geldt evengoed voor de andere grote energieverbruikers van een beschaving: cement (beton), staal, verwarming, kunstmest… Die kan je enkel met verbrandingsreacties bekomen. Het enige min of meer realistische alternatief op lange termijn is… waterstof. De G7-groep buigt er zich al geruime tijd over. Is deze mondiaal verzwakkende groep de trappers kwijt sinds ze in 2014 opgaf om energie- en grondstoffen gigant Rusland te integreren?

    Er zijn voldoende fossiele brandstoffen in de wereld om ons nog decennia lang van energie te voorzien. De exacte wetenschap fysica twijfelt hoe groot de bijdragen van stijgende CO2-concentraties zijn aan de ‘global warming’, maar ze houdt zich aan een ‘worst case scenario’: oppassen voor stijgende CO2-concentraties.

     

    De technologische ontwikkelingen rondom de energie transitie zorgen voor heel interessante nieuwe producten, nieuwe investeringsmogelijkheden… Het komt er uiteindelijk wel op neer dat zowel ‘duurzame energie’ als ‘fossiele energie’ gouden zaken doen (door het stijgend gebruik van fossiele brandstoffen.

    Net de Sinksenfoor: ‘Altijd prijs, altijd gewonnen’. Hoe wonderbaarlijk voorspelbaar kan de homo sapiens zijn.

    Europa

    Aangezien Europa, in tegenstelling tot de Verenigde Staten (VS), Rusland, en het Midden-Oosten over relatief weinig fossiele brandstoffen beschikt, is de tendens om wind- en zon-expertise uit te werken een goed idee. Als Poetin de kraan in de herfst dichtdraait, dan wordt Europa (energie)arm. De transitie van export van Russisch fossiel en ertsen naar het rijker wordende en dus energie-hongerige Azië, dat de meest veelbelovende high-tech industrieën herbergt, is ingezet en versneld door Europa.

    Mogelijk kan waterstof, opgewekt via elektriciteit uit zonnepanelen, ons soelaas brengen denkt de Europese Gemeenschap (EG)

    Mogelijk kan waterstof, opgewekt via elektriciteit uit zonnepanelen, ons soelaas brengen denkt de Europese Gemeenschap (EG). Dan moeten we zon hebben van Afrika. De G7 (Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten) zal het wel mooi verpakken als een kans ‘to meet the development needs’ voor Afrika. Maar… is dit meer dan een win-situatie voor de investeerder in de (Afrikaanse) energiemarkt?

    Waterstof

    Waterstof (H2) is een gas, dat met zuurstof van de lucht reageert en daarbij energie en water produceert. Omgekeerd, als je elektrische stroom door water stuurt, ontwikkelt zich waterstof en zuurstof. En die elektrische stroom kan je genereren met zon en wind. Het lijkt een droomproduct. Geen koude dure winters voor de boeg als Poetin de kraan toedraait. De EG bekijkt de mogelijkheden en één van de meest realistische lijkt hen het installeren van zonnepanelen in Noord-Afrika. Daar is zon.

    Het waterstofgas moet per schip op transport naar Europa. Die technologie wordt in Japan reeds succesvol gebruikt. Een varende thermosfles met een inhoud op een temperatuur van -253 °C, waarvan 2030 vooropgesteld wordt als routine toepassing. Eens aangekomen uit Noord-Afrika in pakweg Zeebrugge, is zelfs verwarming van huizen een mogelijke toepassing door gebruik te maken van bestaande gasleidingen.

    Ook elektriciteitsproductie behoort tot de mogelijkheden. En uiteraard gebruik in de synthese van kunstmest en polymeren. Kunstmest zorgt voor voedsel voor 50% van de wereldbevolking. Hoe meer kunstmest, hoe meer volk. Zelfs in 2022 volgt de wereldpopulatie gewoon de kunstmestproductie.

    Frustratie

     

    Nochtans lijkt de belangrijkste toepassing voor H2 te liggen bij passagiersvoertuigen, bussen, en trucks. Het ‘International Energy Agency (IEA)’ ziet dus, klimaat optimistisch als altijd, toepassingen in zwaar transport. De grote frustratie van de Li-ion batterij.

    Toyota experimenteert met waterstof in passagiersvoertuigen, zowel met verbrandingsmotoren als met brandstofcellen. Ze houden 24-uur-races. Men probeert de druk in de waterstoftank van de auto op te drijven tot 450 bar. Excuus voor de niet-wetenschappelijke drukéénheid, die bij ons wel populair is: 1 bar is ongeveer 1kg/cm2, ‘ene kilo druk’ in de volksmond. 450 bar is dus een technologisch hoogstandje. Omgerekend zit er dan zo’n 7,5 kg waterstof in een 200 liter tank. Het energetisch equivalent van pakweg slechts 25 liter petroleum.

    Achillespees

    Je ziet dus weer de Achillespees van waterstof: een grote zware tank met relatief weinig energie. Niet direct iets voor een lijnvliegtuig. Daar moet een familiewagentje toch 300 km ver mee geraken met een verbrandingsmotor en het dubbele met een brandstofcel.

     

    Maar de brandstofcel heeft Platina nodig, en dat is duur en brengt ons weer bij Poetin. Die heeft niet alleen petroleum, gas, zeldzame aarden, maar ook edele metalen. En tegen dat wij uit de Tour de France- of vakantiedroom komen is die ook de ertsen van de Donbas aan het ontginnen.

    Afrika

     

    Op dan maar naar Afrika. De G7 zal het wel voorstellen alsof we Afrika gaan ondersteunen. In werkelijkheid wordt ook hier het gevecht om de controle van de grondstoffen, net als in Oekraïne, met ruwweg dezelfde grote spelers. Het door Ursula von der Leyen geciteerde Namibië is een demografisch probleemland. Met zijn 2,5 miljoen inwoners is het wel gemakkelijk controleerbaar door de EG. En… het heeft zon, uranium en een stevige haven.

    Ook Egypte is verre van een ‘alles-kits’-verhaal. Namibië en Egypte bengelen onderaan het wereldlijstje van het ‘World happiness report’. In datzelfde lijstje bezet Rusland een behoorlijke 80e positie, terwijl beide toekomstige Afrikaanse energie- en grondstoffen partners 40 plaatsen verder moeten gezocht worden.

    Ook met andere Noord-Afrikaanse landen worden samenwerkings verbanden opgezet omtrent de waterstofhype. Een interessante technologie voor niche-toepassingen, met nog veel technologische en ecologische vraagtekens waar nog jaren werk aan is. En geopolitiek minstens even riskant als Russisch gas!

    Luc Nagels

     

     


    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN


    Het staat als een paal boven water dat de Burger, dank zij het Internet, heel wat mondiger is geworden. Tot we eerder toevallig horen, dat de hedendaagse Gestapo, soms ook wel eens Staatsvukugheud genooemd, eenzijdig en zonder tegensraak beizg zou zijn de ‘Sociale Media’ aan banden te leggen. Zo kan – zie tSCHELDT – een sdimpel onschuldig Twitterberichtje U een jaar celstraf kosten. Omdat U een mening verspreidt die de Overheid niet zint….

    Goebbels, wijlen de Nazi Minister van Propagtanda, had dàt moeten kunnen neemaken! Hij had van Hitler een Teede Zaligmakeer kunnen maken.

    De vijand voor zijn, heet dat.

    Binst WO II prijkte in ieder radiostation van de Duitsers de alles omvattende waarschuwing tot uittdrukking ‘Feind hört mit’

    **

    **

    We naderen dus stilaan de dag dat we allemaal als Chinezen zullen moeten leven. Niet met spleetogen, maar met gespleten tongen….

     *

     Digithalys

    07-07-2022, 09:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.657 – BLAUWE LUCHT IN DE WEERKUNDE IS OVERAL TER WEERELD EEN GOED TEKEN. IN DIT TKLOTELAND ECHTER IS BLAUW DE KLEUR VAN ELKE ONDERGANG

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DINSDAG 5 JULI 2022

     

     (Hoofdstedelijke) Haat vernielde

    Heeft (Volks) Liefde weer opgebouwd

    *

       657 – BLAUWE LUCHT IN DE WEERKUNDE IS OVERAL TER WEERELD EEN GOED TEKEN. IN DIT TKLOTELAND ECHTER IS BLAUW DE KLEUR VAN ELKE ONDERGANG

    *

    I N H O U D

      Boverstaande titel laat inderdaad aan duidelijkheid niets te wensen over.

    Aan de lezer echter wordt met aandang geveraagd deze met een korrreltje zout te nemen. Want iedere kezer is als een God in ijn gedachten. Bij onze Oosterburen heet dat dass die Gedanken frei sind. Mooie theorie is dat, dat wel.

    Op die manier valt er met Blauw op zicthzelf, nog min of meer mee te leven. Op voorwaarde dat deze kleur alleen maar waar te nemen is van uit de coulissen. Want, om fier als ’n bende overjaarse pauwen – die ze toch wel zijn, altijd geweestzelfs, want totaal uit de tijd), moeten ze de levensreddende armsteun zoeken van de Rode Graaiers Partij van het straatjesvolk, of zelfs, God-betere-het, van de intussen opgekomenGroene woke Wereelverbeteraars die onze veelbelovende Samenleving in de vernieling aan het riden zijn.

    Zo is het en niet anders, want bewezen is in de feiten. Open toch de ogen vooraleer de Allahtisten ze dicht slaan!

    Het is erg. Heel erg.

    Vooral sinds de Gentse Liegebeesten zichzelf maar de top van het Blauwe Heelal gemaneuvreerd hebben. Namen noemen hoeft niet eens, want staks staan ze allemaal, de een na de ander, bldzijden lang, opgesomd in Het Boek der Schande.

    In deze bijdrage zult U verder ook nog kunnen lezen over het Hoofdstedelijk wangedrocht der 19 Koninkmijke Baroniën die zich niet eens houden aan de Wetten die ze zelf maken.

    En dan komt voor iedere andersdenkednde als vanazelf het racistisch verwijt op de kop van elke Vlaming terecht, voor haatprediker te spelen bij de navraag naar de vergelijking tussen 1970 en 2025 tussen de percentages Oude en Nieuwe ‘Belgen’.

    Als Top of the Bill – dat is de Engelse vertaling van ‘het bovenste van de billen’: Foai !!!- nog nooit gehoord van het 6de en 9de Gebod in de Angelo-Saksische Wereld? - dus, als laatste overgenomen bijdrage, een Miltatuli-verhaal over de perikelen van tSCHELDT met dat plaatselijke Antwerose Blauwe Scahndaal-Fabrekje…. Net als Adinda’s vader bij Multatli, heeft tSCHELDT ook al veel onrecht moeten verdraagen.

    Wie gaat er eerst aan, denkt U: tSCHELDT, de Bende van de Blauwe Hand, of liest ineens, dat hele Kloleland van ons?

    05-07-2022

    HET DEMOGRAFISCH DEFICIT

    *

    Al sinds de jaren 1970/80 heeft België wat men noemt een ‘demografisch deficit’. Van zijn ± 11,5 miljoen inwoners zijn er amper 5 miljoen effectief aan het werk. Dat er een vergrijzing aankwam, wist men toen reeds en Jean-Luc Dehaene had daarvoor een spaarpotje opzij gezet. Dat werd daarna wel vakkundig leeggeplunderd door de tandem Verhofstadt-Vande Lanotte. De eerste de uitvinder van de ‘actieve welvaartstaat’, de tweede die van het Zilverfonds, dat een lege doos bleek te zijn..

    Duitsland heeft zich tijdens de crisis van 2008/12, de zgn ‘Eurocrisis’, reeds ingedekt tegen het maken van schulden door de ‘Schwarze Null’-politiek van toenmalig minister van Financiën Schäuble. Dat was een buffer die hun welvaartstaat zou beschermen bij de vergrijzing. Nederland deed ook iets dergelijks, al viel dat zo niet op omdat daar de pensioenfondsen werken als een soort multinationals die niet, zoals bij ons, uit de (lege) staatskas kunnen graaien, maar hun goed gespekte fondsen beleggen..

    België heeft die buffers nooit gehad. Buiten de problemen die er ook overal elders zijn, zitten wij opgescheept met twee landshelften die een eigen koers varen, maar waarbij steeds dezelfde moet opdraaien voor de tweede. Doet me denken aan dat oude mopje uit de tijd toen de Boudewijnsnelweg Antwerpen-Luik werd aangelegd. De dag nadat de werken de taalgrens gepasseerd waren, stond er aan Waalse kant een plakkaat met het opschrift: ‘Ici on parle le Français’. De volgende dag stond er ook aan de Vlaamse kant een plakkaat, met daarop: ‘Hier werkt men’.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Ach ja, nog waar ook. De Korrijkse Gulden Sporenslag. Was ik even uit het oog verloren dat er na de Opstand der Brugse Metten vroeger in he jaar 1302, er ook ’n plaatselijke opstand in Kortrijk is geweest, waarbij de gewone burgers, het Franse Garnizoen met succes het vuur aan de schenen legde.

    Maar die konden zich redden door zich terug te trekken in de Burcht naast de Sibt Maartenskerk, die ze in beslag hadden genomen. De Franse ridders, allemaal van nobelen bloede, hielden zch daar gedeisd, tot ze vernamen dat er een leger onderweg was, gewapend met bezemstelen, om die sale Flamnds eens duchtig af te rossen.

    Eenmaal het er zou opzitten bij de confrontatie, zouden ze uitbreken, om de Vlamingen in de rug aan te vallen. Typisch vor alle Frans sprekenden want daar is aan die achterbaksheid nog altijd niets aan veranderd. Zie Mangain.

    Maar ze geraakten niet zover: de Ieperlingen hadden dat vals gedoe doorzien, en vochten met man en macht en veel gevloek om de poorten dicht te houden….

    Alhoewel dit een minder gekend verhaal is, is het tot op de huidige dag na te lezen in het Kortrrijks Museum, vroeger in de Leistraat, waar handgeschreven verslagen uit die tijd, dat verhaal bevestigen. Met namen en toenamen van die Ieperse Helden di er sneuvelden.

    ****

    Het eigenlijke slagveld was dus niet ergens te velde in de Leiemeersen, maar haast in volle stadcentrum, daar waar thans, in het Park, het vereldvermaard Leiemonument met de Maagd van Vlaanderen prjklt….

    Toen was daar het Nonnenklooster met een hectarengroot ommuurd groentenveld, waar nog later de Meisjesschool OL Vrouw van Bijstand kwam. Een van die Leelrachten wist daar alles van en was fier ons dat te kunnen vertellen toen ons dochtertje daar op school was.

    Ondertussen zijn de ruïnes van die Bircht naast de St Maartenskerk, samen met een deel van de omwalling, terug bloot gelegd. Maar de kloosterabdij heeft plaats moeten ruimen voor een mopderne stadskernvernieiwing…

    Sic transit gloria mi!ndi, surtout waar er een Blauwe Generaal aan het bewind is…

    Niet Vlaandersn Glrioe is van belang, wel de zijne…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    msBelangBRU

    @VlaamsBelangB

    **

    Jaarverslag 2021 van de Brusselse vicegouverneur over de (niet-)naleving van de taalwetgeving in Brussel toont eens te meer aan dat de #taalwetgeving door de lokale besturen in #Brussel-19 wordt aanzien als een waardeloos vodje papier, zeg maar.


    BRUSSEL: DE LAATSTE VLAMING DOET HET LICHT UIT

    Vlaams Huis

    Jozef Ostyn, Brussels Vicegouverneur en voormalig Kabinetschef van CD&V-politica Brigitte Grouwels (rechts) tijdens de viering 20 jaar Vlaams Huis

    foto: ©Michaël Vandamme

    *

    Het jaarverslag over het jaar 2021 van de Brusselse vice-gouverneur over de (niet-)naleving van de taalwetgeving in Brussel toont eens te meer aan dat de taalwetgeving door de lokale besturen in Brussel-19 wordt aanzien als een waardeloos vodje papier, zegt Barbara Pas (VB) in deze vrije tribune;

    Hoog tijd dus dat de vernietigingsbevoegdheid van de besluiten onttrokken wordt aan de Brusselse regering en het College van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en toegekend wordt aan de vice-gouverneur zelf.

    Donderpreek

    18%. Dat is het percentage aanwervingen en benoemingen door de Brusselse gemeenten en OCMW’s dat in 2021 conform de taalwetgeving verliep. Studenten die dezer dagen met dat cijfer op hun rapport thuiskomen, krijgen minstens een donderpreek die hen de rest van het jaar zal heugen. Maar in de hoofdstad is zo een abominabel cijfer al jaar en dag schering en inslag wanneer het over taalwetgeving gaat.

    Bij de 19 Brusselse gemeenten was amper 28.8% van de aanwervingen en benoemingen conform de taalwetgeving. Zo blijkt uit de cijfers uit het jaarverslag 2021. Opgesplitst per gemeente is slechts 1 van de 19 gemeenten geslaagd, weze het met de hakken over de sloot. In Vorst waren 64 van de 114 aanwervingen en benoemingen conform de taalwetgeving: 56.1%.

    Het absolute dieptepunt vinden we bij de gemeente Sint-Joost-ten-Node van burgemeester Emir Kir, waar letterlijk geen enkele benoeming of bevordering in orde was met de taalwetgeving. 0% is zelfs geen tweede zit, maar met pek en veren van de school verjaagd.

    Het probleem ligt vooral in de aanwerving en bevordering van contractuelen. Daar was amper 14.1% conform de taalwet – en bekijken we enkel de Franstalige dossiers dan gaat het maar om 12.5% dat in orde is.

    Zelfs geen interesse

    Bij de 19 OCMW’s is de situatie zo mogelijk nog dramatischer. In totaal waren de benoemingen en aanwervingen voor de OCMW’s voor 11.07% conform de taalwetgeving (237 van de 2141). Bij de contractuelen zelfs maar 6.2%. Opgesplitst per gemeente haalt geen enkel OCMW de 50%.

    11 van de 19 OCMW’s slagen er zelfs niet in om nog maar 10% van de aanwervingen en benoemingen conform de taalwetgeving te doen. Het absolute dieptepunt vinden we bij de OCMW’s van Ganshoren en opnieuw Sint-Joost-ten-Node waar letterlijk geen enkele benoeming of bevordering in orde was met de taalwetgeving.

    Hij heeft niet enkel lak aan de taalwetten én aan de Brusselse Vlamingen, ze interesseren hem zelfs niet eens

     

    Het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe, niet toevallig de gemeente waar de rabiate francofoon Olivier Maingain (DéFi) de plak zwaait, komt zelfs niet eens haar verplichtingen na om aanwervingen, bevorderingen en benoemingen te melden aan de vicegouverneur. Hij heeft niet enkel lak aan de taalwetten én aan de Brusselse Vlamingen, ze interesseren hem zelfs niet eens.

    Schorsing

     

    De vicegouverneur schorste in 2021 ook 30 aanwervingen en benoemingen wegens de schending van de taalpariteit voor de hogere betrekkingen. Het gaat hierbij louter om Franstaligen. Voor wat betreft deze leidinggevende functies stellen we vast dat slechts 3 van de 19 gemeenten en 5 van de 19 OCMW’s de pariteit of quasi-pariteit (een verschil van 1 bij oneven aantal functies) behaalt.

     

    Iedere Brusselse gemeente of OCMW moet ook minstens 25% van de lagere betrekkingen voorbehouden aan Nederlandstaligen. In 2021 slagen 7 van de 19 gemeenten daar niet in voor wat de nieuwe aanwervingen betreft. De OCMW’s doen het op dat vlak opnieuw merkelijk slechter: 10 van de 19 OCMW’s halen de norm niet, en bij 5 OCMW’s (Koekelberg, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst en Watermaal-Bosvoorde) is het in 2021 nieuw aangeworven personeelsbestand zelfs voor de volle 100% Franstalig.

     

    Men mag er evenwel van uitgaan dat op dat vlak vele honderden jobs de Vlamingen worden ontstolen

     

    Hoe deze verhoudingen in de diverse gemeenten en OCMW’s liggen voor het globale personeelsbestand, eigenlijk het enige criterium dat volgens de wet telt, weten we niet omdat de vicegouverneur er geen cijfers over geeft. Men mag er evenwel van uitgaan dat op dat vlak vele honderden jobs de Vlamingen worden ontstolen.

    Gulle Vlaamse centjes

     

    Het Lombard- of Brusselakkoord uit 2001 voorzag in extra financiële middelen voor die Brusselse gemeenten die een Vlaamse schepen of OCMW-voorzitter zouden aanstellen. Intussen hebben alle 19 Brusselse gemeenten zo een schepen of voorzitter. De ene is een echte Brusselse Vlaming, de andere een excuus-Vlaming van het ergste soort. Maar de cijfers tonen aan dat hoe meer Nederlandstalige schepenen er in Brussel zijn – en hoe meer extra Vlaams geld er in het gemeentelijk laatje komt – hoe dramatischer het is gesteld met de cijfers.

     

    Bij de uitwerking van het Lombardakkoord in 2001 waren nog 50.5% van de dossiers bij de gemeenten conform de taalwet en 18% bij de OCMW’s. Tien jaar later, in 2011, werd dat respectievelijk 30.9% en 14.9%. In 2021 dus nog slechts 28.8% en 11.1%. Misschien is het tijd dat Vlaanderen eens bekijkt of extra geld voor gemeentes met een excuus-Vlaming in het schepencollege nog wel nuttig is. De Brusselse gemeenten stellen in ruil voor de gulle Vlaamse centjes een Nederlandstalige schepen zonder echte bevoegdheid aan, en de schepen in kwestie danst naar het pijpen van de Franstaligen. Om toch maar zijn schepenlintje niet te verliezen.

    Nul vernietigd

     

    Vandaag is het de taak van de Brusselse regering voor wat betreft de gemeenten, en van het College van de GGC voor wat betreft de OCMW’s om de door de vicegouverneur geschorste benoemingen en bevorderingen om te zetten in vernietigingen. Van de bijna 3.000 uitgesproken schorsingen in 2021 werden er welgeteld… nul vernietigd. Dus ook de Brusselse gewestelijke overheid, met aan boord excellenties van de ‘Vlaamse’ partijen Groen, Vooruit en Open Vld – waar Sven Gatz nota bene minister bevoegd voor de Promotie van Tweetaligheid is! – trekken zich geen ene jota aan van de taalwet.

     

    Dat is overigens puur incivisme. De Raad van State heeft immers al in meerdere arresten aangegeven dat deze vernietigingsbevoegdheid geen facultatief geven is, maar een verplichting. De Brusselse excellenties trekken er zich evenwel niets van aan en komen er ongestraft mee weg.

     

    Als voogdijminister zou ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hiertegen kunnen optreden, maar ook zij vertikt het om ook maar één initiatief te nemen om de taalwetten in dit land te laten naleven. Mag het trouwens iemand verbazen? Zelfs haar voorganger Jan Jambon, vandaag voor de N-VA Vlaams minister-president, weigerde hiertegen op te treden.

     

    Meer nog: het was toenmalig commissievoorzitter Brecht Vermeulen – ook al N-VA – die er vanuit zijn functie voor zorgde dat in de bevoegde Kamercommissie voorstellen van het Vlaams Belang hierover zolang mogelijk werden geblokkeerd en tegengewerkt. De Franstaligen in Brussel lachen alvast in hun vuistje, met zoveel Vlaamse ruggengraat.

    Omerta

     

    Vanwaar komt die totale onverschilligheid van ‘onze’ Vlaamse politici voor deze brutale en massale verkrachting van de rechten van de Brusselse Vlamingen? Een deel van het antwoord op die vraag mag ongetwijfeld bij de Vlaamse media worden gezocht. Dat communautaire probleem interesseert hen geen bal en er wordt dan ook doorgaans niet over bericht. Men zou zich eens het omgekeerde moeten indenken.

     

    Stel u even voor dat er in een of andere Brusselse gemeente een Vlaamse meerderheid aan de macht zou zijn en die het zou aandurven om ook maar een paar eentalig Nederlandstaligen aan te werven. Het kot zou in de Franstalige pers te klein zijn. Het zou voorpagina nieuws zijn in alle Franstalige media. Er zouden giftige editorialen aan gewijd worden en de Franstalige politici zouden erop springen alsof hun leven ermee op spel zou staan.

     

    In de Vlaamse media daarentegen wordt deze schande al decennia gewoon doodgezwegen en worden de Vlaamse politici van de traditionele partijen er daardoor in genen dele toe aangezet om dat dossier ter harte te nemen. Het is geen excuus voor onze Vlaamse beleidsvoerders en parlementsleden van de traditionele partijen, maar het is wel tekenend.

     

    De enige die in het dossier uiteindelijk vooralsnog zijn verantwoordelijkheid blijft opnemen, is de Brusselse vicegouverneur zelf. De oplossing ligt dan ook voor de hand. Ontneem de Brusselse regering en het GGC-College de bevoegdheid om de schorsingen om te zetten in vernietigingen en geef die bevoegdheid aan de vicegouverneur zelf. Zo niet zal aan dit tempo de laatste Vlaming in Brussel binnen een paar jaar het licht uitdoen.

    Barbara Pas

       Breaking News

    *

    BREAKING: Na huiszoekingen bij ‘tScheldt: parket wil 1 jaar effectieve gevangenisstraf voor publicatie van 1 artikel en 1 foto van Zelfa Madhloum, ex-woordvoerster Open Vld

    29 juni 2022 De Redactie

    *

    In de vroege ochtend van 22 april 2021 voerde de overheid 3 huiszoekingen uit rond het satirische magazine ‘tScheldt.

     

    Drie teams van de gerechtelijke politie vielen gelijktijdig binnen bij twee bedrijven en 1 privé-woning alsof cartoonisten en journalisten terroristen zijn die de Staat in acuut gevaar brachten.

    Alhoewel ‘tScheldt in de vaart der volkeren geen enkele betekenis heeft, werd die ochtend duidelijk dat België een vreemde mogendheid is geworden voor Vlamingen met een Goed Hart en Gezond Verstand. Die ochtend bewees België geen haar beter te zijn dan Rusland, Oeganda of China.

     

    Vijf gewapende rechercheurs vielen binnen bij een privé-woning van een familie iets buiten Antwerpen. Twee vrouwelijke agenten haalden twee kinderen uit bed, plaatsten de kinderen op een zetel en bewaakten de kinderen alsof ze Batman zouden bellen om de gewapende vertegenwoordigers van de failed state België een pak voor de broek te komen geven.

    De papa van de kinderen werd verdacht de website ‘tScheldt te hosten. Hij werd gearresteerd en later in de gevangenis gegooid, een courante praktijk die journalisten in Saoedi Arabië en Rusland wel eens overkomt. Alles wat niet te heet of te zwaar was werd in beslag genomen en verdween in grote gele plastic zakken. Wie nog nooit live getuige was van een diefstal raden wij de beelden van deze huiszoeking aan.

     

    Op 24 juni 2022 werd het onderzoek afgerond.

    Dat is zo snel dat er op de rechtsfaculteiten in Leuven, Namen en Antwerpen al een hoofdstuk aan deze zaak wordt gewijd in de nieuwe cursussen rechtsleer.

    De volledige machtsontplooiing van het gerecht bedraagt ondertussen een volledige doos A4 papier.

    De betichting die deze machtsontplooiing schijn van recht gaf in de dictatuur België bedraagt nauwelijks 10 regels. De medewerker van ‘tScheldt wordt er niet van beschuldigd iemand te hebben vermoord, wordt er niet van verdacht een reeks roofovervallen te hebben gepleegd, wordt er niet van verdacht cocaïne te hebben laten uithalen uit containers in de haven van Antwerpen…. Hij wordt ervan beschuldigd 1 artikel en 1 foto te hebben geplaatst of te helpen plaatsen op een website.

     

    Lees hier de letterlijke beschuldiging (en huiver):

     

    **

     

    Strafbare feiten:

     

    ‘Aanzetten tot haat of geweld jegens een persoon’

     

    door XXX

     

    te Puurs en/of, bij samenhang, te Schilde, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen (afdeling Antwerpen), en/of, bij samenhang, elders in het Rijk, op 30 mei 2020.

     

       namelijk door het plaatsen of laten plaatsen van het artikel met bijhorende foto “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld” op de website www.tscheldt.be

       namelijk door het plaatsen of laten plaatsen van een foto met bijschrift “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld” met een link naar het hoger vermelde artikel op de website www.tscheldt op de TWITTER-pagina van TSCHELDT (dit op 30 mei 2020 om 6.14 u)

       namelijk door het plaatsen of laten plaatsen van een foto met opschrift “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld (geen getrukeerde foto) op de TWITTER-pagina van TSCHELDT (dit op 30 mei 2020 om 19 u)

       namelijk door het plaatsen of laten plaatsen van een foto bij bijschrift “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld. Klik hier” met een link naar het hoger vermelde artikel op de website www.tscheldt.be op de FACEBOOK – pagina van TSCHELDT (dit op 30 mei 2020 om 6.15 u)

       namelijk door het plaatsen of laten plaatsen van een foto met opschrift “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld (geen getrukeerde foto) op de FACEBOOK – pagina van TSCHELDT (dit op 30 mei 2020 om 19 u)

     

    **

     

    Voilà, dat is het.

     

    Meer dan dat is het niet.

     

    Geen lijken in de straat, geen handgranaten voor de deur, geen ontvoerde kinderen in de kelder, geen gestolen goudstaven in de kluis, geen met drugsgeld gekochte Porsches en Lamborghini’s in de garage, geen zakken met wapens in de keuken…. niets van dat al….

     

    Wél, het plaatsen of helpen plaatsen van: 1 artikel en 1 foto.

     

    Dat is tegenwoordig genoeg voor de overheid om alles maar dan ook alles overhoop te halen in een gezin en de bedrijven van iemand die met journalistiek en satire bezig is. Dat de geviseerde ‘tScheldt medewerker als een van de weinige Belgen ruim 10 jaar bij de meest prestigieuze krant ter wereld heeft gewerkt, met name The Wall Street Journal, waardoor in de feiten zijn met boeken en geschriften overladen bureau geen drugshol is maar een werkkamer van een journalist, betekent voor de Belgische overheid niets. Er werden zoveel materialen en bronnen in beslag genomen die niets te maken hebben met Zelfa Madhloum dat de Staat onmogelijk kan beweren dat ze alleen maar uit was op het achterhalen van de auteur van 1 artikel over Zelfa Madhloum.

     

    Het artikel en de foto van Zelfa Madhloum moeten de Staat zodanig aan het wankelen hebben gebracht dat de Staat onderzoeksrechter Theo Byl inschakelde om het onderzoek zo uit te voeren dat het niet alleen leek op een strafexpeditie maar tegelijkertijd ook de kiemen van de vernietiging van ‘tScheldt in zich droeg.

    Waarom moet ‘tScheldt vernietigd worden?

     

    Het is geen geheim dat een aantal politici in het land een groot probleem hebben met de onthullende satire van ‘tScheldt.

     

    De CD&V haat ‘tScheldt wegens de ongenadige inkijk achter de schermen van de clan Wouter Beke. Annelies Verlinden haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt er achter kwam dat ze haar tweets niet zelf schreef. Benjamin Dalle haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt het masturbatiefilmprobleempje van zijn BV-vrienden Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire uitbracht. Hilde Crevits haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt de financiële malversaties uitbracht achter Pukkelpop nadat Crevits Pukkelpop 1,8 miljoen euro beloofde om Pukkelpop NIET te laten doorgaan. De Boerenbond haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt de kwalijke rol van baron Piet Vanthemsche wist te duiden toen die ervoor zorgde dat alleen AVEVE-winkels mochten openblijven tijdens corona en andere tuincentra niet. Cathy Berx haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt het grootste en meest omvattende dossier over Reuzegom ter beschikking stelde aan haar lezers, een zaak waarin haar zoon betrokken was. Joachim Coens haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt uitbracht dat de coronaregels voor op restaurant te gaan niet op hem van toepassing waren, maar wel op het volk. De Koning haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt uitbracht dat Delphine Boël een onechte dochter was van Albert. Vooruit haat ‘tScheldt wegens het uitbrengen van de dansfilms van Conner Rousseau op de trouw van zijn broer in Frankrijk terwijl er in België niet mocht gehuwd worden door corona. De N-VA haat ‘tScheldt wegens het uitbrengen van de opera rond Bart De Wever en Erik Van der Paal. De Open Vld haat ‘tScheldt omdat ze iedereen haten die hen in de weg staat. Het hielp natuurlijk niet dat ‘tScheldt als eerste uitbracht dat Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden een leugenaar eerste klas was, en dat sinds hij als advocaat leugenachtige verklaringen gebruikte in de rechtszaal. Dat ‘tScheldt uitbracht dat Egbert Lachaert zat te tongzoenen in een restaurant met een nieuwe freule kon de liberale vuurtjestoker maar matig appreciëren. Dat de advocaten van ‘tScheldt Egbert Lachaert als Parlementair toch voor de rechter wisten te brengen, leidde in het parlement tot grote ongerustheid, want alle parlementsleden blijken 24 uur per jaar niet-onschendbaar. Paniek in de politiek! Wat ook niet hielp was dat ‘tScheldt als eerste het frauduleuze subsidie-imperium van Sihame El Kaouakibi in kaart bracht en het imperium eigenhandig deed wankelen. Wat Open Vld helemaal hysterisch maakte was het dossier Zelfa Madhloum waarin de ene na de andere XXXXXXXX (mag niet meer gepubliceerd worden van een rechter) werd geopenbaard. Vincent Van Quickenborne haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt justitie op literair satirische wijze portretteert als het middeleeuwse speelgoed van de loge en de macht, zoals bleek uit het interview met de rechter die de moordenaar van Julie Van Espen had vrijgelaten zodat die ongehinderd Julie Van Espen van kant kon maken. De Vlaamse Vereniging van Journalisten haat ‘tScheldt omdat ‘tScheldt zonder één euro subsidie het werk doet dat de Regimepers niet meer doet wegens monddood gemaakt door de honderden miljoenen euro subsidies van de overheid. Dat de Vlaamse Vereniging van Journalisten een document opstelde ten behoeve van Egbert Lachaert waarin staat dat ”tScheldt geen journalistiek is’ bewijst dat ze een verlengstuk is geworden van de macht. De Katholieken haten ‘tScheldt wegens het uitbrengen van een onthullende reeks over de macht en de onmacht van de bisschop in Antwerpen en zijn secondanten. De Moslims haten ‘tScheldt omdat ze Moslim zijn. En misschien ook omdat ‘tScheldt wel eens durft lachen met de Profeet, Vrede zij met Haar, en haar irrationele textielstrategie. De Nihilisten haten ‘tScheldt omdat ‘tScheldt hun werkterrein heeft gekaapt, wat ze zich normaal niet zouden mogen aantrekken moesten ze echte Nihilisten zijn geweest.

    Verdachten en beschuldigden

     

    Om de schijn tegen te gaan dat de overheid het ‘tScheldt zou ‘zoeken’ in de zaak van de foto van Miss Verzengend Zand Zelfa Madhloum werd er een smokescreen gebruikt. Overijverige rechercheur Bora stelde een lijst samen van een 30-tal verdachten. Iedereen die de ‘tScheldt-medewerker een hand had gedrukt in 2020 kwam op een ‘verdachtenlijst’ te staan. Bijkomend werd de verdachtenlijst aangevuld met individuen die via Twitter of Facebook hadden gereageerd op het artikel en de foto van ‘tScheldt.

     

    Na onderzoek vielen een heel pak ‘verdachten’ af en hield onderzoeksrechter Theo-ik-ben-ongenaakbaar-Byl 16 beschuldigden over.

     

    Het gaat om 1 medewerker van ‘tScheldt en 15 individuen die een Twitter of een Facebook-bericht plaatsten op hun tijdslijn als reactie op de foto van Zelfa-ik-ben-het-eeuwige-racisme-slachtoffer-Madhloum.

     

    Het Openbaar Ministerie besloot vervolgens in haar onmetelijke wijsheid 13 individuen buiten vervolging te stellen en de vervolging te vragen voor de resterende 3 individuen, te weten, de medewerker van ‘tScheldt en 2 mensen die het hadden aangedurfd te reageren met een Facebook bericht.

     

    Tussen de medewerker van ‘tScheldt en deze 2 individuen bestaat volgens het onderzoek overigens geen enkele link.

     

    Wie wordt er vervolgd en waarom?

     

    De eerste beschuldigde:

     

    De medewerker van ‘tScheldt wordt vervolgd voor het plaatsen of helpen plaatsen van 1 artikel en 1 foto zoals hierboven te lezen.

     

    De tweede beschuldigde:

     

    Deze persoon wordt vervolgd voor het plaatsen op FACEBOOK van de boodschap: “Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land”.

     

    De derde beschuldigde:

     

    Deze persoon wordt vervolgd voor het plaatsen op FACEBOOK van de boodschap: “Zonder pardon afknalle da achterlijk oerevolk!!!”

     

    Wie wordt er bijvoorbeeld buiten vervolging gesteld?

     

    De persoon die op FACEBOOK schreef: “Weg da krapul”

     

    De persoon die op FACEBOOK schreef: “Dit soort moet buiten”

     

    De persoon die op FACEBOOK schreef: “Wees gerust, nog 1 a 2 jaar en ze pakken Europa over, let op mijn woorden (5 x bom emoticon)”

    “Vlaanderen verenigd (sic) u en vecht voor uw land”

     

    We komen even terug op dat wat onmogelijk lijkt, maar toch mogelijk is in deze woke-tijden. De man die op Facebook schreef:

     

    “Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land” wordt vervolgd wegens aanzetten tot haat vanuit een racistische inslag.

     

    U hoort en leest het goed. Hier, in dit land, in deze regio, wordt momenteel een man vervolgd omdat hij durfde te schrijven:

     

    “Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land”.

     

    Het feit dat hij een joekel van een dt-fout maakt, wijst er al op dat hier geen sprake kan zijn van aanzetten tot haat. Als er iets aangezet moet worden dan is het het onderwijs. Zodat dt-fouten van deze magnitude niet meer voorkomen op Facebook.

     

    We hebben zo’n flauw vermoeden dat als geopenbaard wordt dat de slogan: “Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land”, aanleiding geeft tot vervolging en effectieve gevangenisstraf, dat duizenden gesneuvelde soldaten die hun leven gaven voor Vlaanderen zich omdraaien in hun graf. Elke soldaat die ooit de slogan Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land onderschreef blijkt nu een… haatprediker en een racist.

     

    Dat men ‘tScheldt wil vervolgen ligt bijna voor de hand. Het is een Darwiniaanse reflex van de Overheid om te overleven. Maar dat men een man (onbekend voor ‘tScheldt) gaat vervolgen voor het durven neerschrijven van “Vlaanderen verenigd u en vecht voor uw land” op Facebook is een aberratie die aantoont dat er niet 1 maar veel meer ‘tScheldts nodig zijn om Vlaanderen te redden van de ondergang.

     

    Volgens dezelfde redenering maakt Zelensky zich dus schuldig aan ‘aanzetten tot haat vanuit een racistisch perspectief’ als hij zegt “Oekraïne verenigt u en vecht voor uw land”.

     

    Het is wel heel ver gekomen met de Belgische justitie.

    Het onderzoek van Theo Byl

     

    Tientallen mensen hebben maanden besteed aan dit onderzoek, alsof er geen urgentere misdrijven en misdaden in dit land gepleegd worden. Nee, want de veiligheid van de staat was in gevaar door de publicatie van een satirische foto. Dus werden kosten noch moeite gespaard. Dat er ondertussen honderden dossiers van grote fraudeurs, waar échte slachtoffers vielen, blijven liggen bij justitie is wraakroepend.

     

    De familiale Whatsapp-groep van de familie van de ‘tScheldt-medewerker werd helemaal uitgelezen. Conversaties tussen een papa en zijn kinderen werden gratuit opgenomen in het onderzoek.

     

    Paswoorden die gedeeld werden tussen werkgever en werknemer staan open en bloot in het dossier.

     

    Tientallen bladzijden aan privé-conversaties staan voor iedereen te lezen in het dossier.

     

    Een volledig bancair onderzoek van activiteiten die niets maar dan ook niets met ‘tScheldt te maken hebben, alles staat euro per euro in het dossier.

     

    Daarbij rijst de vraag, waarom moet de Staat gaan snuffelen in facturen van een bouwbedrijfje en een conferentie-organisatie als het gaat om de publicatie van een artikel en een foto?

     

    Het lijkt er erg op dat de Staat een fishing-expeditie organizeerde die de privacy zeer ernstig heeft geschaad.

    Is dat erg?

     

    Uiteraard is dat erg, want het dossier wordt met alle beschuldigden gedeeld én zelfs met Zelfa Madhloum. Het recht op privacy komt hierbij volledig te vervallen.

     

    Met andere woorden, de Open Vld die dit onderzoek gestuurd heeft, en waar sinds lang het marsorder geldt ”tScheldt moet vernietigd worden” (na de onthulling over Sihame El Kaouakibi) vond een onderzoeksrechter bereid alle rationele menselijke linies rond de medewerker van ‘tScheldt te doorbreken en alle gegevens en data te openbaren en te grabbel te gooien voor de liberale leeuwen die al lang smachten naar een stukje vlees van ‘tScheldt.

     

    Aangezien Zelfa Madhloum beschikt over het volledige dossier zal het niet lang duren vooraleer het dossier wordt gelekt naar journalisten.

    Het dossier van de schande

     

    Het dossier is het bewijs van de totale ineenstorting van wat ooit een democratie was.

     

    Wat Theo Byl deed bij ‘tScheldt is het equivalent van de IS-strijders die de redactie van Charlie Hebdo binnenvielen. Alleen gebruikten zij wapens. Theo Byl gebruikte opsporingstechnieken om hetzelfde effect te bekomen, de mutilatie en dood van ‘tScheldt, minstens de virtuele moord op medewerkers van ‘tScheldt.

     

    Uit het dossier blijkt dat de vraag van het parket zal zijn om de medewerker van ‘tScheldt te bestraffen met een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar.

     

    En dat, we herhalen, voor het plaatsen of helpen plaatsen van 1 satirisch artikel en 1 satirische foto.

     

    Omdat het kalf toch al verdronken is, komen we terug op die foto.

     

    Het is een foto van Zelfa Madhloum in chador. Het is een foto die zij zelf heeft laten maken om zichzelf te promoten naar aanleiding van een documentaire voor de VRT. Het is die promofoto waar ‘tScheldt het opschrift aan toevoegde: “Zelfa Madhloum, de nieuwe woordvoerder van de OpenVld”.

     

    Niets meer, niets minder.

     

    **

     

    Aangezien de Staat met dit dossier bewezen heeft geen haar beter te zijn dan Rusland of andere dictaturen, moet de Staat niet verschieten dat ‘tScheldt met nog meer liefde en nauwkeurigheid de ondergang van Vlaanderen zal documenteren, en aan de kaak stellen wie er voor verantwoordelijk is, middels ironie, sarcasme en zwarte humor.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Alhoewel ik, langs Moeders kant, afstam van een zeevaarders- en vissersvolk, heb ik er geen idee van hie een TANKER moet keren. Via bak-of stuurboord?

    Met al die Sossen overal in de boter, zou het in ieder geval naar LINKS zijn, want van die kant heeft men in dit Kloteland nooit genoeg van. Dat ze maar verder Frans spreken: wij ook, kennen Frans, als buurjongen en meestal daar nog bovenop, als vrouwenlopeer, maar wij, wij houden meer van een goed leven door er voor eerst te werken.

    Vraag. Zou er echt ’n Franse vertaling bestaan van het spreekwoord dat Arbeid Adelt? ‘Noblesse Oblige, dat wel. En trouwens,

    ‘Leven lijk God in Frankrijk’ is geen spreekwoord dat zo maar uit de lucht is komen vallen….

    *

    Digithalys

    05-07-2022, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.656 –VIA DE VERPLICHTE ISLAM NAAR DE VERLICJTE ISLAM, ZOALS NA DE ‘VERLICHTING’ VAN VOLTAIRE EN DE FRANSE REVOLUTIE? NEE HOOR. DANKE WEL!

    *

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    MAANDAG 4 JULI 2022

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    656 –VIA DE VERPLICHTE ISLAM NAAR DE VERLICJTE ISLAM, ZOALS NA DE ‘VERLICHTING’ VAN VOLTAIRE EN DE FRANSE REVOLUTIE?

    NEE HOOR. DANKE WEL!

    *

    I N H O U D

    Het is mij niet bekend of U, lieve lezer, even enhousiast bent als ikzelf die te weten ben gekomen dat we in de Koekestad aan de Schelde ’n Afhaanse !!!!!!! pin-up girl hebben die goed en wel, zelfs boeken scrijft. En dan nog wrl in ONZE TAAL, en niet in het Afgaans. Bijna op het einde van deze blog (er volgt nog een in extremis toegeogd document van de hand van Johan Sanctorim) kunt U zelfs meesnoepen. En wat voor ’n snoep dan nog!

    Agge mô leut êt.

    Ex-Moslima en toch Miss Eaeth kunnen worden…

    Ge moet maar lef én de ballen hebben. En dit in een land dat op di ogenblik in de steden zelf zo goed als voor 95% verislamiseerd is. Dat de Taliban volgt om hierin orde te scheppen, staat in de steren, de zon en de maan geschreven! En het is ook zó dat ik in mijn slotbeschouwing via de woke ‘Opwarming van dde Aarde’, op de Zonnewind en de Straalstroom terect kom. Zo valt alles op zijn plaatsn ibgreepen de Rector van de Antwerpse Univ die.. ldus ook op zijn plaats gezet wordt…

    Dat de antieke culturele wereld na 1789 quasi totaal om zeep is, is een vasstaand feit zo hoog als de Himalaya. Het heeft weliswaar haast 200 jaar aangesleept, maar dezer dagen gaan de laatste kerken er aan. Wordt er, in plaats van binnen het juwelijk, net als bij de straathondjes, op elke straathoek met zaad gemorst. Nog ’n chance dat bij ons abortus verdwenen is uit het Strafwetboek.

    Deze keer, sedert 1970, niet de Franse Revolutie, maar de Arabische Revolutie, brengt ons het grote na te volgen voorbeeld van een straatrover én Peofeet die zijn dingen deed met een 9-jarig kind dat met de poppen speelde telkens als het toevallig eens geen dienst moest doen.

    En zeg nu niet dat het geen waar is: het staat begot in de Koran.

    A04-07-2022

    Wat brengt 2024 ?

    Bart Maddens is een Vlaamsgezind hoogleraar en politicoloog aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Hij maakte deel uit van de Gravensteengroep, een eerder linksgezinde groep van Vlaamse intellectuelen en kunstenaars die op 21 februari 2008 een pleidooi voor een verdere staatshervorming openbaar maakte. Hij schrijft af en toe in de maandbladen van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Dat deed hij zopas nog eens in de juli-editie van Onaf en was weer waard gelezen te worden..

    Maddens heeft zo zijn twijfels over het magische 2024 en schrijft dat de Vlaamse partijen bij de volgende verkiezingen moeten stellen geen nieuwe federale regering nog te zullen steunen zonder akkoord over een volgende staatshervorming. Daarin wordt hij zelfs onrechtstreeks bijgetreden door Le Soir, die in haar editie van 7 juni stelde dat alles anders zou kunnen worden met een absolute meerderheid van Vlaamsnationalisten in hun eigen parlement.

    Dat laatste wil echter niet zeggen dat dan alles in kannen en kruiken zal zijn. Maddens verwijst hierbij naar het overgangsmechanisme dat ervoor moet zorgen dat vanaf 2025 de transfers van noord naar zuid door Wallonië zouden teruggeschroefd worden (na het akkoord met de PS om in 2014 de regering Di Rupo tot stand te brengen). Dat zou – volgens Maddens - niets betekenen, zolang de Walen ook dan schulden zullen kunnen blijven maken, zoals ze nu – samen met de groenen - willen realiseren via een onbetaalbare pensioenhervorming.

    Zaterdag was er dan de uitgestelde Nieuwjaarsreceptie van de N-VA, waarop Bart De Wever terecht de federale regering in het algemeen en de PS in het bijzonder in hun hemd zette. Ook cd&v en Open VLD kregen, even terecht, een veeg uit de pan omdat ze die links francofone federale regering blijven steunen. Hij herhaalde hierbij wel, dat hij toch het debat met de PS wil aangaan voor een verdere confederatie van dit land. Ik denk niet dat dat veel zal uithalen. Men moet met de PS geen debat meer aangaan, maar de confrontatie, zeker als de francofonen hun cordon médiatique in stand blijven houden, weigeren met het Vlaams Belang zelfs maar te praten en op die manier van de Vlaamse meerderheid een politieke minderheid blijven maken.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    WATOU. KUNSTEN FESTIVAL

    Voor iedereen die tijd (en smaak) heeft is het deer om te doen om er in die landelijke grensstreek vlak tegen De Schreve, kennis te maken emt ’n lekker ter plaatse gebrouwen biertje van Hoge Goesting.

    U beleeft er ’n traditie van eeuwen ver, waaraan honderden artiesten vrijwillig meewerken. Alles tot meerdere eer en glorie van Moedertje Vlaanderen. Het zal er kletteren van onze gemeenschappelijke gewesttaal van weerskanten van die in 1783 kunstmatig geforceerde barrière die nu dank zij de PS inneens op het punt staat te worden herroepen.

    Een ruil waarvan BDW nog altijd het nu niet van inziet…

    Wat zijde met zo’n Leiders voor na 2024? Strpoppendragers van maken?

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    aams Belang

    @vlbelang

    "Als men meer reizigers wil aantrekken dan zal men moeten inzetten op veiligheid. De overlast die vooral allochtonen de voorbije weken veroorzaakten, is hiervan het levende bewijs. In de beheersovereenkomst is daarover helaas geen sprake

    **

    Vlaanderen heeft nu meer dan ooit boeren nodig. Laten we dit prachtige beroep niet kapotmaken door ecologisch dogmatisme. Verscheur daarom het asociale stikstofakkoord, start met een écht overleg met de landbouwsector en kies voor de redelijkheid!

    MADINA HAMIDI ‘IK HEB NERGENS MEER DISCRIMINATIE MEEGEMAAKT DAN INislamitische landen’

    Madina Hamidi schreef 'Een leven vol waarheid.'

    foto: ©Selina De Maeyer, Abbas Fasaei

    *

    Afghaanse vluchtelinge, ex miss Diamant, ex miss Earth... en paria

    *

    Interview

    Na vier jaar vluchten belandde de Afghaanse Madina Hamidi op twaalfjarige leeftijd met haar moeder, zussen en broer in ons land. Ze bouwde hier een nieuwe leven uit, maar botste daarbij almaar feller met de verstikkende invloed van de Afghaanse cultuur en de islam. Haar boek Leven in Waarheid is deels een persoonlijk relaas, maar vooral ook een vlijmscherpe aanklacht tegen het misbruik van godsdienst en traditie. ‘Onder het mom van “religieuze noodzaak” worden vaak criminele culturele en religieuze gebruiken ongestraft voortgezet.’

     

    Ze was amper negen toen haar vader eind jaren negentig in Kaboel vermoord werd door de taliban. Daarop sloeg Madina’s moeder met de kinderen op de vlucht. In 2002 streek het gezin neer in België, door mensensmokkelaars gedropt in een land waar ze voordien zelfs nog nooit van gehoord hadden. ‘Mijn vader had vroeger in Rusland gewerkt, en hij had daar dus ook kennis gemaakt met een andere levenswijze. Hij was te progressief, kwam op voor meer vrijheid, en was in de ogen van de taliban dus een bedreiging voor het achterlijke maatschappijmodel dat ze graag in stand wilden houden. In België werden we een tijdlang opgevangen in verschillende asielcentra, maar uiteindelijk kregen we hier een verblijfsvergunning en zijn we in Antwerpen beland.’

    In de ban geslagen

    Maar ook in Antwerpen wachtte het verstikkende deken van de gemeenschap, de godsdienst en de culturele tradities. Toen Madina als jonge twintiger deelnam aan een missverkiezing en vervolgens ook in bikini poseerde, was het hek van de dam. Ze werd door haar eigen familie en gemeenschap in de ban geslagen. ‘Moslims beweren dat de islam tegen elke vorm van discriminatie is. De praktijk laat zien dat dit een verzinsel is om het eigen geweten te sussen. Die zogenaamde tolerantie, gelijke behandeling, gelijkwaardigheid en respect, het bestaat alleen maar op papier.’

    Uw vader was behoorlijk vooruitstrevend, dat maakt de wijze waarop uzelf later hier in België door uw moeder, zussen en broers werd aangepakt nog een stuk onbegrijpelijker?

     

    Madina Hamidi: ‘Dat is in mijn ogen een deel van het probleem. Ook voor Afghanen – of andere moslims, zeker vrouwen – die hier in West-Europa belanden is de sociale druk van de gemeenschap zodanig groot dat bijna iedereen plooit. Je kent hier niets of niemand, en je belandt dus haast automatisch in een sociale omgeving van gelijkgezinden. In ons geval Afghanen of andere moslims. Vergeet niet dat vluchtelingen vaak zwaar getraumatiseerd zijn. Ze gaan dus op zoek naar een milieu dat hen toch enigszins vertrouwd is en de nodige houvast biedt. Daar komen dan nog eens de religie en de cultuur bovenop: wie uit een strikt moslimland komt, is haast altijd van kindsbeen af zwaar geïndoctrineerd. De meeste moslims beseffen zelfs hier niet dat die toxische denksystemen waarin ze jarenlang zijn opgegroeid helemaal niet normaal zijn.’

    Ex-moslims onder de radar

    Hoe kunnen we migranten uit sterk paternalistische culturen of strikt religieuze samenlevingen hier dan opvangen, om hen in een meer neutrale omgeving te laten opgroeien? Laten we vluchtelingen te veel aan hun lot over?

     

    ‘De uitdaging ligt wat mij betreft vooral bij de vrouwen. Moslimmannen genieten sowieso een pak meer vrijheid. Zij hoeven zich veel minder te onderwerpen aan allerlei religieuze regels of sociale conventies. De meeste moslimvrouwen, zo weet ik uit eigen ervaring, blijven uit angst braafjes zitten waar ze zitten en ondergaan hun lot. Het alternatief heb ikzelf aan den lijve mogen ervaren: eerst word je afgedreigd door de eigen familie, vervolgens word je een paria binnen de gemeenschap en finaal word je verstoten.’

     

    Ik zie eigenlijk maar één oplossing: we moeten structureel hulp bieden aan moslims die zich willen onttrekken aan de dwang van hun godsdienst en van het milieu waarin ze zijn opgegroeid

     

    ‘Ik zie eigenlijk maar één oplossing: we moeten structureel hulp bieden aan moslims die zich willen onttrekken aan de dwang van hun godsdienst en van het milieu waarin ze zijn opgegroeid. Alleen al in Engeland praten we over vele duizenden en vermoedelijk zelfs tienduizenden ex-moslims. Zij blijven onder de radar, uit angst en uit wanhoop, tot er af en toe eens een dappere ziel de omerta doorbreekt, zoals Lale Gül (die vorig jaar een bijzonder kritisch boek uitbracht over de zeer conservatieve Turkse gemeenschap in Nederland, nvdr).

     

    Waarop baseert u zich voor dat cijfer?

    ‘Er bestaan vandaag tal van online-kanalen waar ex-moslims of mensen die op het punt staan het juk van hun geloof af te werpen, elkaar treffen, ervaringen uitwisselen en raad geven. Een eenvoudige blik daarop volstaat om te beseffen dat het heus niet zomaar om een handvol mensen gaat.’

    Poseren in bikini

    U klaagt in uw boek ook aan dat criminele feiten in naam van de religieuze vrijheid veel te vaak onbestraft blijven, niet enkel in moslimlanden maar ook hier in West-Europa. Maakt u dat eens concreet?

     

    ‘U heeft er echt geen idee van hoeveel ouders uit moslimlanden hun dochters hier nog uithuwelijken aan een bruidegom uit het land van herkomst. Vaak zijn meisjes amper acht of negen jaar oud en wordt er al naar Afghanistan gebeld om hen te ‘beloven’ aan een verre neef of de zoon van een oude vriend. Eens ze oud genoeg zijn, trekken ze naar daar om te trouwen. Wanneer ze dan later gehuwd naar België terugkeren, kraait daar geen haan naar en worden de ouders niet voor de rechter gebracht.’

    **

    Foto: Selina De Maeyer en Abbas Fasaei

     

    Voor uzelf begon de ellende toen u in 2010 besloot om modellenwerk te gaan doen. Voor u het wist was u een hoer, en zou Allah u eeuwig straffen. Waarom dan toch die stap gezet, u kon toch min of meer vermoeden wat u hierbij boven het hoofd hing?

     

    Hadden we dan echt vier jaar lang ons lot in handen van mensensmokkelaars gelegd om wakker te liggen van een foto in bikini?

     

    ‘Ik was aanvankelijk aan de slag als visagiste en make up-artieste. Zo kwam ik regelmatig op modellen-shows en miss-verkiezingen, en daar kreeg ik af en toe wel eens de vraag voor de voeten geworpen of ikzelf geen ambitie had om het als model te proberen. Ik heb daar een tijdje over nagedacht en uiteindelijk de stap ook gezet, al besefte ik natuurlijk heel goed dat ik me daarmee veel ellende op de nek zou halen. Van zodra ik thuis voorzichtig over mijn plannen begon, was het kot te klein. Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe idioter ik al de argumenten en verwijten vond. Andere mensen uit onze gemeenschap zouden geshockeerd zijn als ik in bikini zou poseren, ik maakte iedereen te schande! Heus? Hadden we dan echt vier jaar lang ons lot in handen van mensensmokkelaars gelegd om wakker te liggen van een foto in bikini?‘

    ‘En wat betekende die vrijheid waarvoor we naar Europa gevlucht waren dan precies, als ik nu verplicht werd om hier op exact dezelfde wijze te leven als onder het taliban-regime? Toen het hen duidelijk werd dat ik wilde doorzetten met mijn plannen, heeft mijn broer me een stevig pak slaag gegeven. Nadat ik tot miss Diamant en vervolgens ook tot miss Earth verkozen was, werd ik uitgenodigd voor een internationale verkiezing op de Filipijnen. Toen ik een maand later terugkeerde, was ik thuis niet meer welkom. Van de ene dag op de andere was ik dakloos, en moest ik in mijn auto slapen.’

    Verdiep je in de Koran

    U heeft uw familie daarna elf jaar lang niet meer teruggezien, op één heel korte ontmoeting na, hoewel u intussen ook tweemaal mama geworden was?

    ‘Ik heb hemel en aarde bewogen om opnieuw met hen in gesprek te gaan, maar in hun ogen weegt de Koran blijkbaar zwaarder door dan de bloedband met hun dochter, zus en nu dus ook kleinkinderen. Kort voor de pandemie heb ik mijn moeder en zussen dan toch even kunnen ontmoeten, maar dat werd een dovemansgesprek. Ik kreeg maar één goede raad mee: verdiep je opnieuw in de Koran, zodat je beseft wat je fout hebt gedaan.’


    **

    Uw boek is één scherpe aanklacht tegen het verstikkende deken van de islam. Tegelijk ontkracht u – op basis van eigen lectuur en studiewerk – ook heel wat vaak terugkerende gezagsargumenten die zogenaamd op de koran gebaseerd zijn en die moslims vaak bovenhalen om hun eigen gedrag en waardenpatroon goed te praten. Ook hier in Europa, en ook in kringen van zogenaamde ‘progressieve’ imams. Zo’n frontale aanval zal u ongetwijfeld niet in dank afgenomen worden binnen de moslimgemeenschap?

    ‘Ik hoop hiermee ook voldoende moslims te bereiken die mijn boek zonder vooringenomenheid tot het einde willen uitlezen. En ik hoop dat ze daarna zullen begrijpen dat mijn boek geen aanval op de islam is, maar een uitnodiging om het humanisme in de islam te ontdekken, en zich eindelijk open te stellen voor een moderne interpretatie van de teksten uit de Koran. Die teksten bestaan overigens al, maar ze bereiken enkel een kleine intellectuele bovenlaag.’

    Lale Gül

     

    Is dat niet heel naïef? Lale Gül kondigde onlangs aan dat ze overweegt om Nederland te ontvluchten, omdat ze de aanhoudende stroom van bedreigingen vanuit de Turkse gemeenschap daar niet meer aankan?

    ‘Gül focuste in haar boek vooral op de eigen ervaringen en eigen perceptie. Ik probeer met mijn boek de moslims kennis te laten maken met wat er écht in de Koran staat. Want laat ons wel wezen. Moslims beweren dan wel dat de islam tegen elke vorm van discriminatie is, de praktijk laat zien dat dit een verzinsel is om het eigen geweten te sussen. Die zogenaamde tolerantie, gelijke behandeling, gelijkwaardigheid en respect, het bestaat alleen maar op papier. Het is net het gebrek aan een grondige kennis en studie van de islamitische religie dat de basis vormt voor intellectuele manipulatie en blindheid.’

    Het is verbijsterend vast te stellen dat de meeste moslims amper de fundamentele theologische doctrines van hun religie grondig kennen

    ‘Op basis daarvan krijgen ‘ongelovigen’ dan allerlei onterechte eigenschappen toegedicht, zo zouden ze bijvoorbeeld minder ethisch besef hebben. Hier ligt wat mij betreft dan ook de voornaamste verklaring voor het onverzettelijke en hardnekkige gedrag van zovelen. Het is verbijsterend vast te stellen dat de meeste moslims amper de fundamentele theologische doctrines van hun religie grondig kennen. Doorgaans hebben ze de Koran eenvoudigweg zelfs nooit gelezen. Wanneer deze mensen met anderen over de islam discussiëren, reikt hun kennis niet verder dan een aantal geïndoctrineerde lessen. Gemanipuleerde lezingen die ze mondeling van generatie op generatie hebben overgeërfd. We moeten dus dringend tot een intellectuele dialoog komen. Niemand kan toch vatten dat mensen er vrijwillig voor kiezen om intellectueel blind door het leven te blijven gaan?’

    Pedofilie en kinderhuwelijken

    Veel meer dan in andere religies – dat blijkt nogmaals uit uw boek – is het geloof voor vele moslims echt het allerbelangrijkste houvast in hun dagelijkse bestaan. Is het geen illusie te denken dat miljoenen mensen zomaar bereid zullen zijn om al die eeuwenoude zekerheden te laten vallen?

     

    ‘Ik vraag niet dat ze alles laten vallen, maar wél die religieuze regels en voorschriften die de mensenrechten schenden. Ik heb helemaal niets tegen religie, maar ik kom wel in het verzet tegen de onderdrukking en het misbruik die met die religie gepaard gaan. Ik besef ook dat vele moslimmannen absoluut niet geneigd zullen zijn hun bevoorrechte positie – gaande van meer economische macht over een grotere vrijheid tot een vaak zeer losbandige seksuele moraal – zomaar op te geven.’

     

    ‘Maar er zijn ook moslimmannen die wél anders denken, en die zich verzetten tegen absurde culturele regels. Of die het zelfs volledig gehad hebben met hun religie. Vandaag durven zij zich vaak niet te uiten, met dit boek hoop ik hen te mobiliseren om samen dingen te veranderen. Hoe lang blijven we nog aanvaarden dat pakweg pedofilie of kinderhuwelijken worden goedgepraat met het argument dat de profeet Mohammed zelf ook een relatie had met een minderjarig meisje? Of waarom weigeren zogenaamde progressieve imams – die hier in België zelfs een prijs voor mensenrechten ontvingen en steevast worden opgevoerd als rolmodellen van de ‘verlichte islam’ – zich openlijk uit te spreken voor de rechten van ex-moslims?

    Moslims beroepen zich vaak – en niet altijd onterecht – op het racisme en de discriminatie waarvan ze in Europa het slachtoffer zouden zijn om hun defensieve houding te verantwoorden?

    ‘Sorry, maar dat vind ik echt grote onzin. Ik heb nergens meer racisme en discriminatie meegemaakt dan in islamitische landen. In de eerste plaats al tussen moslims onderling: wie in Afghanistan niet tot dezelfde stam of etnische groep behoort, is vaak zijn leven niet zeker. Voor ex- of niet-moslims is het nog veel erger: wie zich bekeert of de islam afwijst, tekent niet zelden zijn eigen doodvonnis. En ik kan je verzekeren: ook hier in West-Europa leven er in grote delen van de moslimgemeenschap heel sterke anti-westerse gevoelens. Op dat vlak zijn jullie echt veel te tolerant. Onder het mom van het multiculturalisme en het respect voor andere culturele tradities sluiten jullie zo de ogen voor regelrechte schendingen van de mensenrechten.’

    Leven in Waarheid is uitgeven bij Willems Uitgevers.

    NIEUWE PETITIE OPGESTART: ‘STOP DE CANCEL CULTURE AAN UNIVERSITEIT ANTWERPEN’

    **

    Petitietekst

    Vrije Tribune - 03/07/2022

    *

     

    Naar aanleiding van de schorsing van twee personeelsleden aan de Antwerpse universiteit omwille van een privé-conversatie rond o.m. het taalpeil van studenten met een migratie-achtergrond, de manier waarop hun privacy werd geschonden, de aantijgingen van ‘racisme’, en de manier waarop de UA-rector hierover naar de media communiceert, namen UA-medewerkster Astrid Elbers en Doorbraak-columnist/filosoof Johan Sanctorum het initiatief tot een petitie getiteld ‘Stop de cancel culture aan de Universiteit Antwerpen’. U kan hem ondertekenen via deze link..

    Ziehier de tekst:

     

    Geachte professor Van Goethem,

    Mijnheer de rector,

    Recent heeft zich een spijtig voorval afgespeeld aan de Universiteit Antwerpen. U besloot twee personeelsleden uit het departement Biologie te schorsen. De reden was dat ze zich in een privégesprek na een practicum examen – dat per ongeluk werd opgenomen – ‘racistisch’ en ‘kwetsend’ zouden hebben uitgelaten over bepaalde bevolkingsgroepen.

    De opname is volgens ons echter geenszins een bewijs van racisme. Ze toont een informeel gesprek tussen twee personeelsleden over onderwerpen waar ze in hun lespraktijk mee geconfronteerd worden: interculturele problemen, integratie en taalachterstand bij bepaalde bevolkingsgroepen. We zijn het niet noodzakelijk eens met wat er werd gezegd, maar er was in geen enkel opzicht sprake van strafbare haatspraak. Door uw medewerkers op deze wijze te criminaliseren, schept u een sociaal onveilig klimaat voor al uw personeelsleden. Omdat het gesprek niet eens voor publicatie bedoeld was, is het nog maar de vraag of hier van vrije meningsuiting gesproken kan worden. Het is eerder de vrijheid van gedachte die hier op ontoelaatbare wijze ingeperkt wordt.

    De twee personeelsleden treft dus geen enkele schuld, noch juridisch, noch moreel. Het opgenomen privégesprek bevat geen elementen die

    wijzen op het begaan van enige beroepsfout. Er was dus ook geen enkele reden om deze mensen te schorsen, noch om hen te laten begeleiden door Unia en het Hannah Arendt Instituut om het geschonden vertrouwen te herstellen. Dat klinkt als een ‘heropvoedingstraject’ voor een fout die ze niet eens begaan hebben.

    Door in de universiteit de vrijheid van meningsuiting niet alleen binnen de grenzen van de wet maar ook ‘binnen de contouren van een correcte omgang met elkaar’ af te bakenen, holt u de academische vrijheid, zoals beschermd door Artikel 13 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, op een ontoelaatbare wijze uit. Uitgerekend van u hadden we toch een andere houding verwacht. U herinnert zich immers nog dat u twee jaar geleden een open brief heeft ondertekend voor het behoud van de vrije meningsuiting, tegen cancel culture en tegen politieke correctheid.

    Ten slotte wijzen we erop dat het publiek maken van de opname in strijd is met het onderwijs- en examenreglement van de UAntwerpen en met de GDPR- of AVG-regels (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Een inbreuk op deze regelgeving is echter niet strafbaar wanneer de verspreiding ‘het maatschappelijk belang dient’. Dat laatste is voorwerp van debat, maar de appreciatie die u eraan heeft gegeven, achten we kwalijker dan het voorval zelf.

    Wij vragen daarom het volgende:

     

    – een waarborging van het recht op de vrijheid van gedachte, de vrije meningsuiting en de academische vrijheid aan de universiteit. Die rechten worden immers wettelijk beschermd door onder andere Artikel 18 UVRM, Artikel 19 UVRM, Artikel 9 EVRM, Artikel 10 EVRM, Artikel 19 Belgische Grondwet en Artikel 13 HGEU.

    – het afzien van verplichte opleidingen die een bepaald maatschappijbeeld opdringen. Elk lid van het academisch personeel heeft het recht zich zelf een mening te vormen over maatschappelijke thema’s. Aan een universiteit, de plaats bij uitstek van het vrije denken, mag geen ideologische eenheidsworst gecreëerd worden.

     

    – een beschermende houding van u (de rector) naar het personeel toe. Wanneer personeelsleden onterecht in hun belangen geschaad worden ­­­– zoals in het recente voorval – dient u hun verdediging op te nemen, ook al druist dat in tegen de wil van sommige studenten of een deel van de publieke opinie.

    Het initiatief tot deze petitie werd genomen door dr. Astrid Elbers (taaldocent Linguapolis, Universiteit Antwerpen), Johan Sanctorum (filosoof en journalist) en em. prof. dr. Boudewijn Bouckaert (jurist, Universiteit Gent). We kregen daarbij de steun en medewerking van prof. dr. Matthias Storme (jurist, Universiteit Antwerpen en KU Leuven), em. prof. dr. Paul Cliteur (jurist, Universiteit Leiden), prof. dr. Rik Torfs (kerkjurist, KU Leuven), em. prof. dr. Luc Rasson (Franse letterkunde, Universiteit Antwerpen) en dr. Griet Vandermassen (filosofe en publiciste).

    Johan Sanctorum

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Somtijds - vooral als ik slecht geslapen heb omwille van wilde Taliban nachtmerries - vraag ik me af, of de vulkaan-iotbarstingen die bij helder weer en met de periscoop waarneembaar zijn op de oppervlakte van de Zon, geen invloed hebben op het geheel van ons Aardse Bestaan. Van Corona tot kanker wegens G6 waarin de Chinezen ons weeral eens voor de voeten lopen.

    Zonnestelels zijn er zelf wel meer, maar allemaal biiten ons menselijk bereik. Ze zijn ahw de speeltuin voor het Eeuwig Leven, dat al even onmeetbaar is. Denk aan de Zonnewinden en aan de Staarsterren waarover Armand Pien Zaliger het zo graag had in zijn weersvoorspellingen, maar die sindsdien doodgezwegen worden. Woke-aanbidders zien dat anders.

    Met z’n allen warmen we op, de gletsjers smelten, in sommige landen smelten zelfs de toeristen, of ze verdrinken in almaar dapperder stortegens in zware Bijvelse zondvloeden.

    Straks komt daar nog bij, de cverdrinkingsdood van onze zieltogenden luchtvaartvloot, het met belastingsgeld op gang gehouden stoffelijk cverschot van de vroegere Sabena.

    Van ‘Luchtvloot’ naar Diepzeeduik lq reken aan de wand voor een uiteenvallend kunstmatig ineengeflanst Vaderland….

    *

    Digithalys

    04-07-2022, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!