MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.240 – DOORBRAAK MEER OVER MAGNIETTE, DE SLOWAAKSE FLIWELEN REVOLUTIE EN ’N VAN DAAR AFKOMSTIGE VLAAMSE LEEUW

    240 - DOORBRAAK

                                    

                

    *

    Zondag 3 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Even samen emotioneel worden. Om dan direct daarop over te gaan tot de orde van de dag.

    *

    Het is er, dank zij de Scharrelroi-sche hondshaai (zie afbeelding) ,   de gedroomde gelegenheid voor.

    Les extrêmes se touchent.

    De afrekening met het impérialisme en… ons Rikske.

    Wij hebben namelijk in ons gezinnetje, naast de aan de gang zijnde algemene verdwazing, achter de eigen muren enkele moeilijke dagen achter de rug. Bijna 13 jaar aan een stuk hadden we de bescherming genoten van drie (Italiaanse) Duitse Herders, drie broers. Césaré heeft midden 2019 de ‘repatriëring’ amper overleefd, maar de Nérone (60Kgr) en ons Slimmeke, den Obelix, waren hier in korte tijd de vreugde van de ganse buurt. Wijsheid en vriendschap in overvloed. Tot hun ogen (en de onze) braken.

    Maar moeten mensen daarvoor dan zo erg janken? We hadden immers samen al voor veel hetere vuren gestaan.

    Hoe we bijvoorbeeld in Mei 2002 bijna als Italiaans Staatsburger, in Mid-Italië belandden. De mixte van Boerenpsalm, de Harp van St Franciscus en de Belziekse verkavelings-gekte onder leiding van Paul Tant (CVP), Theo Kelchtermans (CVP) samen met de Kanaalduiker SS uit Hasselt. Plaats van het drama: de Vlaamse Ardennen, het Land van Adriaan Brouwer.

    Het is een kort verhaal, dat na 9 jaar procederen, eindigt met de uiteindelijke bouwvergunning. Telefonisch doorgegeven als uitroepteken onder de Italiaanse aankoop-noataris akte.

    ’t Belziekse heeft mijn zuurverdiende avondrust verprutst? Nu doe ik mijn uiterste best om hen dat betaald te zetten. Oog om oog, tand om tand. Al

    is clown Tante   Paul, al jaren Ad Patres. Dat, in vrede, de wormen hem mogen verteren.

    -

    PS

    De zoon, die de zaak ondertussen had overgenomen woont nu daar. Op onze ‘hobby-boerderij’ waar wij niet meer kunnen/mogen aan denken…

    Maar wa wilde? C’est la vie.

    MAGNETTE, DE SLOVEENSE BOER: EEN 1 MEI MOPJE

    https://doorbraak.be/radio/magnette-de-sloveense-boer-een-1-meimopje/

    *

    02/05/2020 Jean-Pierre Rondas

    *

    https://anchor.fm/doorbraak/episodes/Magnette--de-Sloveense-boer-een-1-meimopje-edh510/a-a237sk7

    *

    Om te weten te komen hoe de mop luidt moet u echt de LINK openen. U zal dan subiet merken dat ze op Paul Magnette toepasselijk is. Ze gaat over een Sloveense boer die volgens de huidige economische en speltheoretische inzichten niet alleen de verkeerde maar ook volstrekt onmogelijke keuzes maakt. Precies wat Franstalige politici doen bij de eindeloze pogingen tot regeringsformatie. Dat ze daarbij de Brusselse en de Waalse bevolking schade toebrengen, lijkt hen niet te deren, integendeel: dat hoort bij de Sloveense mop.

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    SLOWAKIJE.

    Wikipedia in een notendop.

    Hoofdstad Bratislava. Fluwelen Revolutie (najaar 1989, in de nasleep van de Val van de Muur. Met dank aan Michaël Gorbatsjov die geen geweld wilde gebruiken.

    Václav Klaus, politieke mentor van Gerolf Annnemans, in die dagen beroemd regeringsleider.

    Onafhankelijk sedert

    1 januari 1993.

    -

    Zoals U ziet, een berg gegevens zo groot als Tabor. Temeer, daar dit land, half Oostenrijks, half Hongaars, half Oekarïne, qua bevolking, veel gelijkenis vertoont met Vlaanderen.

    Da’s een.

    Twee is weeral eens het toeval die ik stilaan begin te spellen als het Toeval. Teveel toevalligheden om alleen maar toeval te zijn. Gorbatsjov en ‘Boer Clercq’ op een verjaardagsfeestje in Deerlijk… Vaclav Claus en Gerolf Annemans samen op het spreekgestoelte op een boekvoorstelling.

    -

    En dan, buiten dat heksenverhaal van Rondas hierboven, de belevenissen van de laatste week met… onze twee overgebleven Duitse Herdeshonden. De ene doen inslapen op dinsdag, de tweede op vrijdag. Twee zichtbaar voltooide levens. Och ’t zijn maar beesten, zal je denken. Maar herdershonden zijn in veel gevallen vanwege hun eerlijkheid en recht-uit zijn, dierbaarder dan mensen. Het waren prachtbeesten. De rouw was om te breken. Maar reeds de volgende dag vonden we de oplossing. Haast naast de deur. Weer dat (gestuurde?) Toeval. Puppie, Duitse Herder, 4 maand, reeds proper, zwart, langharig,. 10 Kgr, 30cm. Zocht ouderpaar…

    Het ding lag de volgende uren reeds bij ons in zijn mandje. Net alsof die er altijd al had gewoond. Een en al verstandhouding.

    Door de afstand houden-plihct was ikzelf bij de kweker niet eens uit de auto mogen komen…Op de achterbank het harig bolletje wel in ontvangst mogen nemen en daarvoor onmiddellijk bedankt met tienrallen likjes en warme pootjes-geverij. Eeuwige vriendschap dus. Thuis bleek het ding stamboek-zeker te zijn, in orde met alle wettelijke bepalingen en verordeningen. En dan de verrassing; Had ik het niet gehoord? Dat zwarte bolletje was ’n Duitse Herder, helemaal uit…. Slowakije. Naar hier gebracht als mogelijke stamvader van een talrijk berensterk nageslacht alllemaal even grote mensenvrienden… Met de oer-instichten uit de Slowaakse bergen. Als het ware en…donor-beest voor ons, Lage Land Bewoners bezwijkend onder schoothondjes en echte wolven….…

    Veel tijd om te treuren om het verlies van zijn twee voorgangers, hebben we dus niet gehad.

    -

    Het is maar dat U het weet. Het zwart bolleke draagt, fier als en gieter, nu al een geel halsbandje. Maar eenmaal volwassen (50Kgr?) zal iedereen in hem een waarheidsgetrouwe Zwarte Leeuw herkennen die U vriendelijk - maar op zijn hoede - begroet aan de tuinpoort.

    Zijn naam? Lamme Goedzak???. Wreed van aanzien, maar tam als een raspaard.

    Als je hem ooit ontmoet, dan met ‘open geest’ en vooral met open handpalmen naar boven gekeerd. Laat hem de eer die te besnuffelen, en je hebt een nieuwe vriend voor het leven.

    PS

    Ben met hem een weddenschap aangegaan. Wie van ons twee overleeft de andere? Wie over bliojft, heeft gewonnen…

     






    03-05-2020, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.146 - HET DAGELIJKS BROOD NA DE TINNEL KOMT DE OPEN RUMTE IN ZICHT. EEN TWEEDE FLUWELEN REVOLUTIE? LIEFST.

    146 - HET DAGELIJKS BROOD

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 3 mei 2020



    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    NEGEN TEGEN ÉÉN

     

    de Economic Risk Management Group (ERMG)…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

     Ik laat de eer van dit exposé graag over aan de schrijver zelf. Zoals gewoonlijk bevindt zich de link naar daar hier vlak boven.

    YES!!!! We zijn de tinnel haast uit. Het zonlicht stroomt al binnen, de straatverlichting verbleekt. Zelfs Sofia Loren is tot inzicht gekomen, schrijft DE TIJD.

    https://historiek.net/engelenburcht-rome-castel-sant-angelo/97131/

    *

    De Blauw-Groene putch-Regering heeft afgedaan en, net als na de Pest in 590 en in 1544 (x) mag het zwaard, lijk op de Engelenburcht in Rome, bijna terug in de schede..

    -

    Aab symboliek geen gebrek. In de Christelijke Traditie stelt de Lijdensweg van Christus, van het Paleis van Pontius Pilatus tot op Golgotha, de Kruisweg dus, 14 ‘Staties. De Kruisweg van ons Volk duurt al bijna 200 jaar. En daarvan is het einde nu in zicht. Hopelijk zonder bloedvergieten, zodanig dat er over de Vlaamse Ontvoogding kan gesproken worden van een win-win situatie weersskanten van de Taalgrens.

    Alhoewel, met figuren als vroeger Madame Non, en nu Monseigneur Magnjette…

    Hoop doet leven.

    Voor een soort verbeterde her-uitgave van de Tjecho-Sloowaakse Fluwelen Revolutie.

    Daar kom ik seffens in een volgend rubriekje uitgebreid op terug. Dit naar aanleiding van de voorsrelling van onze nieuwe huisgenoot. Zijne Slovaakse Hoogheid REX. Rikkie voor de vrienden.

    *

    (x) Het oorspronkelijk beeld van de Aartsengel Michaël werd halverwege de achttiende eeuw vervangen door een bronzen exemplaar vervaardigd door de Gentse kunstenaar Pieter Verschaffelt (1710-1793)….

     

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ach die tunnel van slaagse onderdanigheid. Om kort samen te vatten, van de D5 zijn we, politiek, nu beland bij de laatste letter D, die van Deure Doen.

    En neen, we zijn ng niet zo ver. De kogel die door de kerk moet, zit nog in de loop, kl           ar om te worden afgevuurd.

    Morgen zijn we er weer een dag dichterbij.









    03-05-2020, 16:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.239 – DOORBRAAK URBANUS DOORBREEKT HET CORDON ONDER DEKKING VAN DE MEEST LINKSE KRANT TER WERELD

    239 - DOORBRAAK

                                   

    *

    Zaterdag 2 mei 2020

    *

    URBANUS, DE RECHTSE ZAK

    *

    https://doorbraak.be/urbanus-de-rechtse-zak/

    **

    De cultuursector, bedwelmd door politieke correctheid

    foto: ©Wikimedia Commons/Peter De Waele

    *

    Culturo's aan de ketting van de politieke correctheid

     ‘Soms heb ik het idee dat wij in Vlaanderen de roetpieten zijn, terwijl Sinterklaas in Wallonië zit en maar cadeaus blijft uitdelen. Natuurlijk stemt iedereen in Wallonië dan voor Sinterklaas! Maar wie die zak vult en al dat speelgoed erin steekt, daar wordt in Wallonië liefst niet te veel over gesproken’, zegt Urbanus afgelopen maandag in een interview met De Morgen. De creatieve duizendpoot klaagt de socialistische Sinterklaasfetisj aan waarbij niet alleen op 6 december, maar het hele jaar door cadeaus worden uitgedeeld die anderen betalen. Hij legt de vinger op de wonde van het Franstalig cliëntelisme, waarbij sociaal dienstbetoon en corruptie inwisselbare begrippen vormen.

     

    Genoeg uitspraken dus om de goegemeente over zich heen te krijgen. Wanneer was het moment nu weer dat we alles door de bril van de identiteitspolitiek van links zijn gaan beoordelen? Waarbij de verstikkende pensée unique – die tolerant en inclusief is, behalve voor wie er een andere opinie op nahoudt – de norm werd? Waar in het verleden de cultuursector en het flamingantisme onlosmakelijk met elkaar verweven waren, is Urbanus een zwarte zwaan in het huidige culturele landschap. Dissidente stemmen worden gemuilkorfd. Bang voor inkomensverlies. Niet rood, geen brood, zoiets. ‘Als de fascisten terugkomen, noemen ze zich antifascistisch’, schreef de Joods-Nederlandse schrijver Jacques Presser.

    Taalminnaars

     

    Bij de onafhankelijkheid van België zat Frans in de vezels van de magistratuur, de overheid, de hoge burgerij en de adel. Volgens de Franse bourgeoisie zou tweetaligheid de Belgische eenheid in gevaar brengen. Gent was het epicentrum van het toenmalige verzet van de Vlaamse literatoren met J.F. Willems als vaandeldrager én grondlegger van de Vlaamse beweging.

     

    Zijn Vlamingen dan guilty by association?

     

    Is het de eerste Zwarte Zondag? Is Vlaanderen geclaimd door extreemrechts? Exemplarisch is de Vlaamse vlag die nu geframed wordt als collaboratievlag. De hersenscheten van de pedante Tom Lanoye, die een plooi in een zondagse broek als extreemrechts ervaart, zorgen voor een cultivering van deze culturele zelfkastijding. Want ja, Vlaanderen betekent per definitie rechts en rechts is des duivels, stelt de communis opinio. Zijn Vlamingen dan guilty by association? In dit land van het surrealisme is de emancipatiestrijd nog lang niet gestreden…

    Kleptocratie

     

    België is op zijn best een compromis. Op zijn slechtst een kleptocratie. Liefst houdt dit verguisde compromis à-la-belge rekening met de lange tenen van alle betrokken partijen. Het is zodanig ingewikkeld dat een kat haar jongen er niet meer in terugvindt, maar eenieder verlaat de onderhandelingstafel met een triomfantelijk gevoel. Een aanvaardbare stilstand voor iedereen. Wat leverde dat op? Wel, heel wat. We hebben een onaanzienlijke hoeveelheid aan regeringen en volksvertegenwoordigers, beleidsdiarree, alarmbelprocedures, pariteiten, bevoegdheidsconflicten, een grendelgrondwet, een begrotingstekort, veel bevoegden, weinig verantwoordelijken en een obsceen overheidsbeslag. Kortom, geld, middelen en mensen die we in andere domeinen nuttiger hadden kunnen besteden. Zoals, ik zeg maar iets, in de zorgsector of justitie. Vlaanderen heeft de enige onderdrukte meerderheid ter wereld aan een kant van de taalgrens en Wallonië heeft de best beschermde minderheid ter wereld, aan de andere kant van die taalgrens.

    Wie betaalt, bepaalt

     

    ‘Veel Vlamingen hebben het er ook moeilijk mee dat er zoveel geld van Vlaanderen naar Wallonië gaat’, stelt Urbanus. ‘Als ik dan vaststel dat de politici het solidariteitssysteem schaamteloos misbruiken, dan kom ik in opstand. Als de transfers in de omgekeerde richting gingen, zou het land waarschijnlijk al lang gesplitst zijn.’ Urbanus gaat onverstoord verder: ‘Wallonië heeft nu van Europa 25 miljoen voor de coronazorg gekregen en Vlaanderen 6 miljoen’, (…) maar zou het niet chic zijn van Magnette als hij nu ‘aussi un peu de solidarité’ zou tonen ten opzichte van Vlaanderen en de helft van dat bedrag aan ons zou terugstorten?’

     

    Maar nu horen we hem niet, de ‘bruggenbouwer’

     

    Solidariteit vertrekt namelijk vanuit gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, wederkerigheid én vrijwilligheid. Een sociale samenleving is onmogelijk zonder politieke solidariteit. Het vereist transparantie en op zijn minst een inspanningsverbintenis. Voorwaarden die niet op het etiket van het Waalse infuus staan vermeld. ‘Maar nu horen we hem niet, de ‘bruggenbouwer’’, besluit de komiek.

    Lippendienst

     

    Genoeg onrechtvaardigheden om je als culturele elite tegen te verzetten, nietwaar? In dit land bewijst de Vlaamse culturele elite echter lippendienst aan de gevestigde machten. Dat is ongezien. Compromisloos staat bij kunst nochtans garant voor kwaliteit. In de bestseller Grand Hotel Europa schrijft de romancier Pfeiffer dat ‘kunst nooit streeft naar middelmatigheid, niet minder dan het sublieme is het doel. De kunstenaar zoekt middelen om de uiterste consequentie te realiseren van het artistieke ideaal.’ Kunstenaars zijn eigenzinnig en doen geen toegevingen. Verdient België dan wél de middelmatigheid? Verdienen de Vlamingen en de Walen dan niet het sublieme? Is de eigenzinnigheid van de kunstenaar omgekeerd evenredig met zijn consequentie? Is het uit wanhoop, eerder dan overtuigend alternatief, dat iedere culturo – waar ik mezelf onder reken – een belgicist moet zijn?

     

    Ondertussen neemt de particratie groteske proporties aan. De Vlaamse democratie zit in quarantaine. De politiek is gereduceerd tot een online draaideurenkomedie die dreigt te vervellen tot een tragedie en we worden genoodzaakt onszelf moreel te compromitteren. Zullen de moraalridders van vandaag in een ver morgen inzien dat ze zich hebben bezondigd aan schuldig verzuim toen ze verzaakt hebben om de echte maatschappelijke problemen aan te pakken? Bevrijd van het juk van katholieke kerk hangen de hogepriesters van de cultuur nu aan de ketting van de politieke correctheid.

    Identiteitspolitiek

     

    Dat de leesbril afgaat en de oogkleppen worden opgezet als het gaat over een Vlaamse identiteit.

     

    De smaakpolitie heeft bij wijlen een wereldbeeld dat zich voltrekt tussen de navel en het scrotum en waarbij ze vanuit een neomarxistische lens neerkijkt op alles wat zij bestempelt als ‘lage cultuur’. Met zelotische ijver eisen ze – mijmerend over de Russische ziel – dat iedere kunstenaar én extreemlinks én kosmopoliet is. Dat de leesbril afgaat en de oogkleppen worden opgezet als het gaat over een Vlaamse identiteit. Waarom zo neerbuigend tegenover onze kunst, literatuur en cultuur?

     

    ‘Het zijn mensen zoals jij en ik die de boel hier draaiende houden, maar wij krijgen nooit eens een complimentje: er wordt ons alleen maar gevraagd om op tijd en stond nóg een tandje bij te steken in het kunstgebit België.’ Stelt Urbanus.

     

    Dit is een uitnodiging. Wees meer zoals Urbanus. Wars van links of rechts, maar wél Vlaams. Een cultuurminnaar. Een dwarsdenker. Een vrijbuiter. Ontwapen je van de ketting van de hedendaagse sociale norm! #JeSuisUrbain.

    Mathieu Cockhuyt

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    *

    Kijk, het is Mei en dus ook ik zit met een ei. En dat ei heet De Morgen. Heb ik hir al meer dan eens verteld. Na De Schandaard en HNB werd het met Yves Desmet in dM een haat-liefde verhouding.

    DM was/is fris en links. Dat weet men vooraleer men er aan begint. Doorprik de ellendigheid van dat persé willen Links-zijn en he hebt het beste Nieuwsblad ter wereld. Maar voor mij, na de 15 Italiaanse jaren en wegens mijn slechtziendheid, was het allemaal larie en apekool geworden.

    Heb jarenlang DM aan de stations-kiosk afgehaald voor het betreden van :mijn eigen werkplek aan de overkant der straat. Twee opwindende zaken in één klap om de dag goed te maken. Beiden naar mijn smaak direct en ‘to the point’. Mijn klassieke college-opvoeding werd er alleen maar door versterkt.

    En juist vandaag loop ik daar Urbanus tegen zijn ribben.

    Tweede bekentenis.

    Ooit moest ik van deine kwiebus helemaal niets hebben. Bakske vol met stro, en zo. Tot ik hem – tegen mijn goesting - in levende lijve bezig zag. Onze zoon, opgroeiende puber, wilde daar absoluut naartoe maar mocht niet van zijn Ma. Waardoor ik me dus meteen verplicht voelde. Allez, zeg, da was gene viezerik, maar echt ’n dotje van ’n motje. Iet of wat speciaal, dat wel. Maar wie is dat niet. En diene gast was tenminste origineel. Een wereld van verschil met al het andere dat de schermen toen teisterde. Inbegrepen Heert Goste.

    -

    Ha, dat bedrieglijk winter-griepje. Wat heb ik hier van meet-af aan gezegd? Corona maakt alles anders? U las zoëven ’n primeur daarvan. Alle mogelijke goede punten en ’n bank vooruit voor de nieuwe dageraad van dM.

    Wedden dat men bij dS en al de rest uit nijd en afgunst nu in de eigen tenen aan het bijten zijn? Er staat ‘eigen tenen’, maar ik bedoelde wel degelijk een ander mannelijk lichaamsdeel. De soort die nu met hangende pootjes wel verplicht zal zijn te volgen of uit te wijken.

    Het is deze keer niet van “wait and see’, maar van zeker weten.

    Immers, zowel volgevreten ratten als Bazen met volle blazen als de Leysens verlaten altijd tijdig het zinkende schip….

      





    02-05-2020, 18:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.145 - HET DAGELIJKS BROOD NIEUWE TIJDEN NIEUWE MEESTERS MAAR VOORALNIEUWE EN VOORAL BETERE MEESTERS

    145 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 2 mei 2020


    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **niorennet.be/guvaal/ .

    *

    MEI KANTELMAAND?

      Wie er alvast met een ei gaan zitten zijn de rare vogels van het zootje ongeregeld dat denkt hier een federale regering te vormen…/… Maar de kans dat het in België weer business as usual wordt, is zo goed als onbestaande…/… niet zal lukken door nog maar eens het oude procedé op te starten via Flup de Laatste, moet er eens out of the box gedacht worden…./… Er moet dus wel iets anders komen: een ander België of geen België meer….

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

     Heb hierboven de Gudo schuin gezet, om nog maar eens zijn gelijk te beklemtonen. Er is namelijk een tijd van gaan en een tijd van komen, en de tijd van gaan voor ’t Belziekske is gekomen. Dat moet de grootste domoor, zelfs als die moedwillig de andere kant blijft opkijken, toegeven.

    Waarna de volgende stap is: elk om beurt. Voortaan gaat de Francofone minderheid voor altijd onder de mat, om daar de plaats van de meerderheid van de Bevolking te gaan innemen…

    Aan hen de vrije keus. O, geen baas meer mogen spelen? Dan maar aankloppen bij de al even arme Macron, zeker? Retour à la Maison Mère. Of is het misschien toch eervoller om internationaal erkend te worden als zelfstandige ‘Natie’? Verdorie, waarom ook niet? Kunnen ze meteen de schuld voor het vernietigen van dat juweeltje in hart van de EUSSR in de schoenen schuiven van (de anderen’. Reden ook waarom ze zich er niets an aantrekken, van hun enorm deel van dat erome gat in de bodemloze Schatkist die ze achter zich laten.

    De toekomst?

    Zij zullen zich rijk boeren door onder Chinese licentie, in Chinese bijhuizen, mondmaskers te laten maken door nieuw in te voeren asieliërs. Die zijn niet alleen goedkoop, maar het zal nog eeuwen duren vooraleer die inspraak eisen. Nieuwe gaten in de nieuwe schatkist? No problem. China is Rood genoeg om alles te blijven spinsoren…En wat meer is; de beste G5 ter wereld inzake de modernste communicatie zal van hen zijn. Zullen ze zeggen.

    Brussel een probleem? Maar juist net. Is, om te beginnen, Vlaams grondgebied en ten tweede Brusselaars kiezen altijd geld voor hun waar.

     

    De Vlamingen ten slotte.

    Die hoeven zich wereldwijd niet te bekommeren over hun reputatie. Via de Hanzasteden in het Noorden, de Zijderoute iin het Zuiden, de traditionele vriendschapsbanden met zowel de VS als met Moskou, bieden uitstekende vooruitzichten. En daar is boven al de D5 eigen aan de Vlaamse genen.

    Dromen. Denken. Durven. Doen en Deuredoen.

    -

    Politieke vertaling daarvan is plaats ruimen voor nieuwe mensen van dat slach der D5.

     *

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Al gezien dat DE TIJD evengoed als GUVAAL en dus mezelf op een en dezelfde golflengte zitten? Het enige verschil is dat gazetten geen Vennootschappen zijn zonder Winstoogmerk, en daarenboven meestal bevolkt zijn door jonge uilskuikens, terwijl wij getweeën wijze oude uilen zijn geworden. Grijs, maar wijs.

    *

    Deze pandemie is, uiteraard, zoals alle pandemieën blijken te zijn geweest, namelijk van voorbijgaande aard. De besmetting zelf, is tijdelijk, maar niet de gevolgen ervan. Want die zijn blijvend, dat hebben alle in de wereldgeschiedenis voorgaande pandemieën bewezen. Alles wordt beter. Of slechter. In ieder geval anders. De leefwereld, de gewoonten, de religies, maar vooral de economieën.

    En daar bevinden zich de Vlamingen, met hun D5, weer aan de goede Sjarel-vrije kant van der Geschiedenis.

    En wat meer is, de hedendaagse Chinese man of vrouw weet, van zo gauw die in Peking bekend is met het Maisoleum van Oudheidkunde, welke pekel er in de Lage Landen de beste is om hun vlees in veilig te bewaren…

    Vaarwel dus 1789, Marx, Hegel en Mei ’68…

    Ik zie het al gebeuren. Kerk en Staat worden weer één, maar dan onder een andere benaming, aangepast aan de tijd.

    Wat zou U denken van ‘de CC-Landen’ onder ‘CC Bestuur’. Waar de CC staan niet voor Corona Communistisch maar voor Confuciaans-Christelijk…..

    Hoeralist Stefan Blommartt, Phara en de hele reutemeteut springen ’n gat in de lucht en vallen er vervolgens door.

    ’t Kan verkeren. Hoog tijd dus om er de wijze oude uil Bredero weer eens bij te betrekken.

    *

     

     

    02-05-2020, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.238 – DOORBRAAK EEN POETSVROUW ALS PUTCH PREMIÈRE

    238 - DOORBRAAK

                                          

    *

    Vrijdag 1 mei 2020

    *

    Staatsvrouwtje Sophie Wilmès

    of, hoe een IJslandse boerendochter meer van politiek snapt dan een saboteuse van de faciliteitenwetgeving

    *

    Die kluge Bauerntochter

    foto: ©eigen foto

    https://doorbraak.be/staatsvrouwtje-sophie-wilmes/?utm_source=newsletter-2299&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    30/04/2020 Jean-Pierre Rondas - Leestijd 8 minuten

    *

     

     

    Net zomin als u had ik ooit eerder van Sophie Wilmès gehoord. Plots was ze daar, en ik wist van niets. Mij hadden ze niets gezegd. En toch kende ik haar van ergens, dat was zeker. Maar vanwaar?

    Op een ochtend wist ik het: ik kende ze uit een sprookje. Maar welk? Eentje van de Lage Landen? Van Hans Andersen? Van de gebroeders Grimm? Mijn enig houvast was dat het over een jonge vrouw ging die niet gekleed, maar toch ook niet naakt was.

    Niet dat Sophie Wilmès me op gedachten bracht, maar omdat haar taalgenote Béatrice Delvaux haar onlangs in Le Soir had uitgeroepen tot de vlaggenstok waarrond alle Belgen zich eendrachtig moesten scharen.

     

    Nog een ochtend verder wist ik dat ik bij Grimm moest zoeken. En dan ging het snel. Wat ik nodig had, stond in sprookje nummer 94 van de Kinder- und Hausmärchen, ‘Het slimme boerenmeisje’.* Tot mijn teleurstelling betrof het slechts een passage van een tiental regels die in mijn geheugen tot een volledig sprookje waren uitgegroeid. Aanloop en verder verloop van het verhaal sla ik dus over.

     

    Een beetje zoals in De Mol

     

    Een jonge boerendeerne dingt naar des konings hand. Die wil met haar trouwen als ze eerst een raadsel kan oplossen. Je moet morgen bij me komen, zegt de koning, ‘niet gekleed en toch niet naakt, niet op het paard maar ook niet op de wagen, niet op het pad maar ook niet buiten het pad, en als je dat kan, zal ik je trouwen’. Een raadsel, een slimheidsproef en een behendigheidsproef ineen. Een beetje zoals in De Mol.

    De slimme meid begrijpt de portee van het raadsel en weet wat haar te doen staat. Ze hult zich in een visnet met grote gaten: naakt en toch gekleed. Ze knoopt dat visnet vast aan de staart van een ezel: niet op het paard, en ook niet op de wagen. Dan laat ze zich slepen over het karrespoor, waar ze zich niet op en ook niet buiten het pad bevindt. Opdracht volbracht. Inspiratie voor romantische schilders die een excuus voor vrouwelijk bloot te baat namen.

     

    De Grimms hadden een equivalent ontdekt in een van de IJslandse sagen. Het naamloze meisje heet daar Aslaug, de dochter van Brünhilde. Het raadsel luidt wel een beetje anders. Gekleed en toch naakt: dat blijft uiteraard hetzelfde, zo’n motief houdt stand gedurende eeuwen van overlevering. De twee andere voorwaarden zijn varianten op hetzelfde thema: ze moet gegeten hebben en toch niet, en ze moet niet op haar eentje naar ’s konings slot komen, en toch zonder iemands begeleiding. Dus bijt ze een beetje in een teentje look: niet gegeten. En ze laat haar hond meelopen: in niemands gezelschap. Ze heeft het raadsel opgelost en uitgevoerd. De koning beseft wat voor vlees hij in zijn kuip krijgt, en wil graag met haar trouwen.

    En même temps

     

    Trouwen met de koning der Belgen wens ik zelfs Sophie Wilmès niet toe; maar het hele raadsel van dit en toch niet dit, dat niet en toch wel weer dat, is haar op het vlaggenstokkige lijf geschreven. Haar eerste-ministerschap kan nog het beste samengevat worden in het stopwoord (of de stopgedachte) van de Franse president Macron: en même temps. Ze is dit, maar en même temps toch niet, en ze is niet dát, maar en même temps toch weer wel.

     

    Haar regering werd een nieuwe regering Wilmès II, die toch perfect dezelfde was als de oude regering Wilmès I. Half maart was ze formateur van deze nieuwe regering waar ze niets mocht formatteren want de nieuwe pompbak was gelijk aan de oude die kapot was. Het ging om een minderheidsregering met de steun van de vijandigst mogelijke meerderheid. Ze zou met volmachten regeren omdat dit sneller ging dan het parlement, dat dan toch weer sneller liep dan die volmachten. Alhoewel haar regering machtig had moeten zijn, was ze toch machteloos. Ze vroeg een diep vertrouwen maar oogstte niets dan wantrouwen. Ze deed haar best er wettelijk uit te zien maar heeft in Vlaanderen geen grein legitimiteit veroverd.

     

    ’t is om te lachen

     

    Tot zover het eerste niveau van de gelijkenis tussen Premier Sophie Wilmès en Grimms boerendochter. Het is het niveau van de mossel noch de vis die Wilmès is, en ’t is om te lachen.

     

    Maar er is een tweede niveau en dat is serieus. Dat komt omdat het sprookje met antithesen werkt die dialectisch moeten opgeheven worden. Laten we eens terugkeren naar de voorwaarden die de koning aan de boerendochter stelt. Wat voor rare verzameling tegensprekelijkheden en onmogelijkheden is me dat? Naakt/gekleed, niet te paard/niet op de wagen, niet op en niet van de weg, wel en niet gegeten, alleen en toch in gezelschap? Waarom stelt de koning juist deze raadselvragen en raadselopdrachten? Hoe luidt hun gemeenschappelijke noemer?

    De strekking van het sprookje

     

    Zoals bij raadsels gebruikelijk ligt de oplossing al vervat in de bewoordingen van het raadsel. Wie de vijf opdrachten nog eens goed bekijkt, merkt dat de raadsels allemaal het bestaan van een tussenpositie suggereren, en de kandidate (de boerendochter) zelfs dwingen naar zo’n tussenpositie te zoeken. Positie waartussen? Tussen duidelijkheden, tussen evidenties, of tussen polarisaties zo u wil. De jonge vrouw moet een plek zoeken tussen eten en niet eten, tussen alleen en niet alleen, tussen op of naast de weg, tussen naakt en niet naakt. Ze moet zoeken naar het ‘uitgesloten derde’, en ze moet tonen dat ze dat uitgesloten derde niet alleen kan formuleren maar ook uitvoeren. Sterker nog, ze moet de ‘uitleg’ overslaan en zonder omwegen opvoeren dat ze begrepen heeft waarom het gaat. Ze moet de tegenstelling tussen these en antithese opheffen en de synthese vinden. Ze moet tonen dat ze bekwaam is om in een band, een bond, een verbond, een gemeenschap te leven. Ze moet de portee van haar eigen sprookje beseffen. Ze moet met andere woorden de kunst van de politiek beheersen.

     

    Deze portee gaat om de relativiteit van alle polarisaties, over de waarheid die tussen de duidelijkheden ligt, over de aanname dat tussen A en niet-A er toch een derde positie mogelijk is, namelijk ‘noch A noch niet-A’. Dat de enige overlevingskunst erin bestaat om zowel het ene als het andere te aanvaarden en de inconsequentie te huldigen – terwijl de overlever idealiter toch principieel blijft en niet hypocriet is. Een kunst die de nuances van de praxis kent. Die het eerbare compromis aanvaardt maar alle rotte compromissen afwijst. Wie dat kan, weet ook wat sociale omgang, gevoel voor voorlopigheid en hanteren van macht betekenen. Zo’n boerendochter snapt de kunst van de politiek. Zo iemand kan dan ook de koning terzijde staan. Met zo’n vrouw wil de koning trouwen, ook als ze van buiten de machtsgemeenschap afkomstig is. Daartoe dient namelijk ook het raadsel. Het raadsel vraagt om te begrijpen waarover het echt gaat. Wie de raadseltaal van de raadselvraag heeft begrepen en dat zonder veel uitleg duidelijk weet te maken, mag toetreden tot de interne kringen van de politieke macht.

    Gebuisd in Vlaanderen, maar niet in Francofonië

     

    Dat heeft ons Wilmès niet gekund. Ze heeft op alle vlakken gefaald. Op het eerste gezicht lijkt ze de vrouw van mossel noch vis (het eerste niveau van het sprookje) en dat blijft ze op het tweede gezicht ook, precies omdat ze niet de politica van het ene-én-het-andere is gebleken (het tweede niveau van het sprookje). Ze haalt het niveau van de slimme boerendochter niet. Ze is geen wezen dat in staat is om de Mol te ontmaskeren – noch om de Mol te zijn.

     

    Een Noord-Belgisch commentator schreef ontgoocheld dat Wilmès ‘de tergende crisis van het politiek gezag in België’ had moeten doen vergeten. Maar hoe had ze dat gekund? Ze is zelf de emanatie van die tergende gezagscrisis, van de onbestuurbaarheid van deze staat. Voorgedragen door een politiek onbetrouwbaar verkoper van tweedehandsregeringen, ging ze aan het hoofd staan van een regering van Voorlopig Verloren Mondmaskers. Ze heeft zich laten reduceren tot de handpop van drie onverzettelijke vijanden ondereen, die het slechts over één ding eens waren, namelijk dat ze een manier moesten vinden om via coronacrisis het Belgische status-quo gedurende nog maar eens een legislatuur te bestendigen. Ze heten Magnette, Nollet en Bouchez en ze zijn ervan overtuigd dat de Vlaamse meerderheid van de bevolking kan en mag bestuurd worden door zeven anonieme nulliteiten die de francofone minderheid van die bevolking representeren. Halsstarrige, verstokte uitsluiters en cordonmeesters van de polarisatie, die denken dat ze op die mentaliteit een staat kunnen bouwen. Stuk voor stuk zouden ze de raadselproeven van de sprookjeskoning verknoeien.

     

    De boerendochter wist beter. Zij wist al uit zichzelf dat politiek de kunst van het mogelijke was en niet de dril van het grimmige forceren. Had de koning haar een ouderwetse handboor bezorgd samen met een ondoordringbare houten plank, dan had zij er toch gaten in geboord.

     

    omdat ze nu eenmaal de onverbeterlijkheid van la Belgique representeert…

     

    Dit alles ontgaat de Belgicistische politica Wilmès totaal. Ze belichaamt het Belgische negatief. Ze zit dus op de juiste plaats. Het kan beter, zegt ze zelf. Maar dat is juist haar probleem: wat ze ook doet, het kan niet beter omdat ze nu eenmaal de onverbeterlijkheid van la Belgique representeert…

     

    Volgens La Libre Belgique en Le Monde is zij la révélation Sophie Wilmès, une des rares personnalités capables de rassurer l’opinion et de gérer une situation exceptionnelle…** De Franse zakenkrant Les Echos vierde zelfs ‘de geboorte van een echte staatsvrouw’.

    Precies zoals haar koning Philippe al zei toen hij haar de eed afnam: ’t Is een staatsvrouwtje! Net daarom is die Philippe ook geen IJslandse koning nietwaar, maar slechts een Belgisch staatsmannetje.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om voorlopig de rij der Belziekse Helden af te sluiten, deze opvoering va     n de vlaggendraagster van deze ultieme putch-regering getekend Pat De Wael..

    *

     





    01-05-2020, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.68 - DODELIJKE MONDMASKERS EEN SPIEGEL OP HET LEVEN VAN ELKE DAG. ANDERS MAAR NIET BETER DAN IN BOERENPSALM VAN F. TIMMERMANS

    68   - DODELIJKE MONDMASKERS (2)

    *

    Vrijdag 1 mei 2020

    *

    Breaking, breaking, COMPLOT, maar dat wist u allen al

    (Door: “bozeoudeman”)

    **

     Als dit zogenaamde dodelijke corona-virus helemaal niet zo dodelijk is als door met name de staatsmedia wordt beweerd; als de zogenaamde case fatalityrate op 0,1% ligt en daarmee vergelijkbaar is met een reguliere jaarlijkse griepgolf; als zelfs in 2003 tijdens de SARS-epidemie met een case fatalityrate van 10% er geen waanzin lockdowns plaatsvonden, waarom is er dan nu een wereldwijde bangmakerij zoals nooit tevoren? Wat is politiek gezien het verschil tussen toen en nu?

    Zie hier een paar punten: De man die overal tweestrijd tussen mensen bracht, denk aan Black Lives Matter, de Groene waanzin, strijd tussen en over seksen eindigend in heksenjachten als Me Too en larie-discussies over gender neutrale toiletten, en last but not least de man die bewust vele oorlogen heeft gebracht, denk aan Libië, waardoor we nu in Europa met ongekende stromen immigranten uit Afrika zitten opgezadeld, was in 2003 nog niet, als soort nieuwe ‘uncle Tom van Soros’, president van Amerika geweest.

     

    Ook had deze man dus hierdoor nog niet een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en het Westen weten te veroorzaken, omdat hij de klokkenluider Snowden niet van Poetin uitgeleverd kreeg. Een nieuwe Koude Oorlog waar hij zijn uiterste best voor heeft gedaan, en nog steeds doet met en voor zijn club miljardairs, om deze uiteindelijk in een warme oorlog om te zetten, want oorlog is big business.

    Verder hadden door al die ‘linkse’ politici als Obama ‘linkse’ terreurgroeperingen als de fascistische Antifa nog niet in volheid de macht en de zegeningen van de politiek gekregen om de maatschappij te terroriseren zoals vandaag gebeurt, getuige bijvoorbeeld terreur inzake kritiek op de islam, kritiek op de genocide op blanken die wordt voorbereid, de milieuwaanzin die het milieu meer kwaad dan goed doen. En ook hadden de miljardair ‘filantropen’ als Soros en Gates nog niet die macht die zij door en na het destructieve Obama – hun uncle Tom dus – tijdperk hebben gekregen.

    En als klap op de vuurpijl was ook de verschrikkelijke meeloper Merkel, die de geschiedenisboeken zal ingaan als de gesel van Duitsland, de initiator van de Derde Wereldoorlog en daarmee genocide op blank Europa, nog geen bondskanselier. Dat werd deze minkukel uit de DDR pas in 2005, waarna zij met de vernietiging van Duitsland en Europa kon starten. Dus deze op machtsovername op wereldniveau gerichte ellende is als tientallen jaren ook in het geniep aan de gang en de plannen hiervoor zijn en worden gemaakt door de vele krankzinnige machiavellistische architecten bij de VN, waar het Huis van Saoedi meer en meer de scepter zwaait. We zullen er nog veel van zien, horen en helaas ondergaan!

    Wie zat er achter het in de ban doen van tabak? Juist, de VN en dus de baas van de VN ofwel het huis Saoedi, ofwel de islam. Wie zit erachter de corona-waanzin van anderhalve meter en het geen handen meer mogen schudden en ook die al gedeeltelijke gezichtsbedekking, want dat laatste is wat dit is. Juist, weer die VN en dus het huis Saoedi, ofwel opnieuw die islam, van wie je als man onbekende vrouwen geen hand mag geven, iets dat met dit straks nieuwe ‘normaal’ dus ingeburgerd raakt. Net als dat mondkapje het begin is van het wennen aan volledige gezichtsbedekking voor met name vrouwen. En zo worden we stap voor stap aan de hand van onze ‘deskundige en democratische leiders, die zeker niet corrupt zijn’ de islam binnen getrokken. Ding dong, wakker worden Europa! Of is het al te laat?

    Door:

    “bozeoudeman”

    (voor www.ejbron.wordpr

       

    NASCJRT

    *

    Dit was even op een eerder ongewone manier kijken naar de gewone digen uit het dagelijks leven. Niet slecht, maar ook weer niet echt goed. Want er komt niets in de plaats. Geen ideaal.

    Da   s een. Twee is dat ik het ook niet beter kan.

    **ube.com/watch?v=gJOg5zOUisE

    *

    Of misschien toch, dacht ik bij het onverwacht terugzien (op het scherm) van ‘Berenpsalm’ van Feix Timmermans. Het leven ondergaan zoals het zich aandient. Is een mensen-leven vullend programma die iedereen kan overkomen…

                                             












    01-05-2020, 14:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.144 - HET DAGELIJKS BROOD Ê MILLESLINSE: GEEN RIJKER KROON DAN EIGEN SCHOON

    144 - HET DAGELIJKS BROOD

    **

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 1 mei 2020
    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    Het vergeten thema

    *

    … En dan nog dit: het West-Vlaamse woord voor ‘mondmasker’ is ‘mulleslunse’.

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

     De Maand Mei, Plastic-Brij vind ik persoonlijk een betere slogan voor 1 Mei, het Feest van Arbeit macht Frei.

    De eerste reden daarvoor is mijn aangeboren zorg voor de natuur om mij heen en de tweede reden is, waarom werken moet gevierd worden door een hele dag niets te doen.

    Als je zo’n een-jaarlijkse nieuwigheid persé wil, schaf dan de ouderwetse wekelijke zondagsrust af. Maar je wil dus van twee walletjes blijven eten…

    Is ook weer typisch.

    -

    Op één Mei legt iedere vogel een ei. Vind ik nog de beste. En dat van de ‘milleslunse’ is dan weer zodanig fijn West-Vlaams, dat het de hoogte haalt van Gezelle’s ‘Beekslaa’, een woord dat beter in de mond past van de Onder-Pastoor van te lande dan de ‘beddepissser sla’. Die plukte ons Borrke gratis en voor niks in de wijde natuur en ging die voor grof geld gaan verkopen aan de stads-madammetjes. Die waren er, op doktersadvies gek op. Vanwege de water afdrijvende kracht ervan…

    -

    De goede taal, die is sneller en rapper te vinden in ‘t West-Vlaams dan in het Engels, die toch een wereldtaal genoemd wordt. Probeer maar eens, om ter kortst te vernuigen ‘Ga je weg’, bevestigend zowel alls ontkennend.

    Jaak, Nink- Joogt, Neegt – Neej. Jaaj – Jauw Neew – Neins. Jaas….

    Het Engels is ons naastebij. Maar in de meeste andere talen komt daar, om beleefd te blijven haast een heel woordenboek bij te pas. JA of NEEN alleen is onbeschoft.

    Denk maar aan Yes, I do.

    De ingewonnen tijd gebruiken de West-Vlamingen dan om te…. Werken….

    *

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Niet vergeten

    Sedert 1990, d.i. al 30 jaar, worden we bedot (de Taqyilla, weet U nog) over het feit, dat volgens de islammerij, deze waan-idee BOVEN de Rechten van de MENS staat.

    Eerst moest de wereld bijna vergaan (Corona) door de Gele Pest uit her Rode Communistische Cadaver Spleetogen-land, voor we dat mochten ontdekken.

    *

    Dat van ons, zij die het overleven daar toch AUB de nodige lessen uit trekken.

    Hudson baai

    Op voorgaand stukje kon U lezen over NY en over daar voor anker liggend gigantisch hospitaalschip. Gigantisch, zelfs naar Amerikaanse maatstaven.

    Stel U even voor: van de voet van het Vrijheidsbeeld daar, eigen militairen die de eigen mensen moeten komen redden…

    -

    Twee simpele uitgangspunten. Er wordt ons al 30 jaar (stilzwijgend) ingehamerd dat de islammerij BOVEN de Mensenrechten staat en Amerika wordt in eigen huis bedreigd en… net zoals wij allemaal,bespuwd.

    Er is dus dringend niet één Neurenberg Tribunaal nodig, maar twee. En daar zijn de twee OKW’s van deze EUSSR perfect voor gepland. Broeck/Strass, met de broek uit in het gras.

    Akte van Beschuldiging. Poging tot uitroeiing van onze Beschaving.

    Gevorderde Strafmaat.Levenslange verbanning met zonder middelen van bestaan naar de verst mogelijke moslimlanden.

    Kunnen die best deel uitmaken van de zwaar met pantsers beveiligde ‘retour-voettochten’ wèg uit onze Westerse Beschaving voor elk individu dat er niet thuishoort..

    De straf namelijk moet menselijk blijven en zeker in de Geschil misboeken niet aangemerkt kunnen worden als Oog om Oog, en Tand om Tand.

    En zo krijgt ons Maggie op wereldschaal dan toch nog gelijk. Elk blijft in zijn kot.

    In deze hoop en deze liefde wil ik leven en serven

     

     

     

    01-05-2020, 12:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.143 - HET DAGELIJKS BROOD DE DOODGEBOREN STAAT NA ABORTUS EN AMMEN MET ZONDER BALLEN

    143 - HET DAGELIJKS BROOD

      

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 30 april 2020



    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Le Franc Borain

     …(de man) uit Boussu-Bois….

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

     En dan weet U dat het over diene Boucez-à-la-Reine gaat van de Mouvement Reformateur.

    Daarmee is dan ook alles gezegd, uitgenomen dat die nog altijd geen meeloper heeft aan Vlaamse zijde. Waarmee ik maar wil zeggen, dat de beste ‘postjes’ dus al bezet zijn. La Belziek à Papa dus.

    Well, let it be. Wat zijn moet dat zal zo zijn. Maar dan zonder ons.

    Als de Vlaamse partijen als één man weigeren mee te regeren, dan is den Belziek van zij die regeren. Niet alleen deze vaststelling is van belang maar ook het feit dat die 3 minuten nadien al failliet zal zijn.

    Mein Liebchen, was willst Du noch mehr?Dit apenland van tafel geveegd met de handen in de broekzakken. A.h.w. een keizersnede zonder boreling.

    *

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Ben dus toch wel weer bezweken, om op deze blog te doen alsof het Apenland van Mark Eyskens al lang niet meer bestond. Zal voortaan beter uit mijn doppen kijken.

    -

    Het probleem is dan wel dat die eigen doppen nog altijd afgetopt blijven door diezelfde vreemde Overheid. Een voorsmaakje van wat ons te wachten staat, moesten onze eigen Voormannen de ballen niet hebben om het einde van onze slavernij niet te te bevechten.

    De partij? Welke Partij? Mannen met ballen aan hun lijf hebben wel vanzelf een partij. Of soms niet? Maar dan zijn het dus toch Mietjes?

    *

     

     

     

    30-04-2020, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    29-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.142 - HET DAGELIJKS BROOD VREDES PARTNERS OF OORLOGSPARTNERS: LA VITA E BELLA VOOR DE TIJD DAT HET DUURT

    142 - HET DAGELIJKS BROOD

             

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 29 april 2020

    *


    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Bretton Woods (2)

     … Ik had dat bericht wel uit de Economie katern van de weekeind-editie van De Standaard, geschreven door Ruben Mooijman, samen met Jan Reyns in mijn ogen een van de betere journalisten van de ex- AVV/VVK krant…./… (Nixon) Met de hulp van zijn minister van Buitenlandse Zaken, Henry Kissinger, beëindigde hij de oorlog in Vietnam en maakte hij de eerste opening naar het communistische China... Watergate.

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

    Och die dS. Zelfs hun toppers schrijven floppers. Met daar dan boven-op, niet met blikschade, schade voor blik, maar met schede voor … goud. AVB-BVGeld….

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Knox

    *

    Trouwens, die ‘nationale ‘goudvoorraden’ bij de Nationale Bank, die tot WO II zogezegd de basis waren voor de stabiliteit van onze munt, werden door de USA, samen met de rest van alle andere Europese goudvoorraden - uit veiligheid – met volle scheepsladingen overgebracht naar Fort Knox, groot 441 Km²…..

    Een wegrits-manoeuvre, zonder weerga, zo zei onze Leraar Economie destijds, die zelfs Hitler niet had gedurfd…

    Tenminste, zo hebben we het toen op school geleerd. En die ‘school’ was een Bisschoppelijk College waar men iederee dag naar de Mis moest.

    -

    Maar wie spreekt er nu nog van de verdome Vietnam Oorlog. Wie weet nog wat? wie? en hoe? De Slag bij Điện Biên Phủ

    was, het laatste weerstandsnest van het Franse Vreemdelingen Legioen was? Een ‘Slag’ die duurde van 13/3 tot 7/5/1954… Wet ik nog goed, want Neef Marcel uit De Panne, amper 19 jaar oud, deserteur uit ouderliefde (!) bij het ABL, liet er het leven… Toen zijnn vader stervende was, jon hij verlof krijgen, ofwel voor de begrafenis, ofwel voor een laatste ziekenbezoek. Hij koos voor het laatste en gijng, na de voorbereidingen voor de begrafenis, de grens over naar Rijsel; waar er een soort van Aanwervings-bureau was voor dat Vreemdelingen Legioen. Waar er geen vragen werden gesteld.

    -

    Daar staat nu, na deze pandemie, andere kost op tafel. Nog minder verteerbaar en waarschijnlijk heel wat dichter bij huis. Stel U voor: het is al meer dan 100 jaar geleden dat onze West-Vlaamse klei nog door bommen werd omgeploegd. Vergeten we daarbij vooral niet dat het om bommen ging van Duitse makelij, het broedervolk dat nu beweert de EUSSR-vrede te hebben uitgevonden.

      *

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, dat voorvaderlijk Heilig SVC-College van ons. Hugo Verriest is er zelfs ooit Principaal geweest, voor hij Pastoor werd bij Stijn Streuvels in Ingooigem. De twee liggen er dan ook naast elkaar begraven langs de zijgevel, aan de zonnekant, van dat kerkje…

    Ben daar in Ieper in 2de Econ ooit van school gestuurd, omdat men mij op de markt had zien staan praten met ’n jongedame. Tot bleek dat ik op het gestelde tijdstip aanwezig was in de studiezaal, Toen werd het vonnis herzien. Niemand had gedacht aan ‘n jaar oudere vriend, die wel mijn tweelingsbroer had kunnen zijn. Het heeft hem later heel wat pinten gekost…

    Nu is de schoolbevolking daar ‘gemengd’. Maar wel (nog) met aparte slaapzalen….

    *

    PS

    De afbeelding hierboven is Rhet ’64, maar Eerw hr Maurice Vandepitte en Eerw Hr Jozef Lebbe dateren nog uit mijn tijd….

    Eerstgenoemde was mijn intieme tegenstander en Anti ABN-Actieër die ik één enkele keer heb zien lachen, toen die vooraan in de klas declameerde dat ons Heer zijn ‘verken’ bezag en zag dat het al ‘vel’ was…

    De tweede, Eerw Hr Lebbe, is diegene die mij de liefde voor de Klassieke Muziek heeft leren ontdekken. Éé n uur per week les in de 1ste Econ 1955.

    Ach da College, da vuil College, waar men Pasters kweekt met melk en kiendjepap…

    O zaligheid op noten, we saan op eigen poten…

    Ik wou dat het te herdoen ware…

     

     

     

     

    29-04-2020, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.237- DOORBRAAK ONZE POLITICI EN DE VERANDERENDE WERELDORDE NA DAT CHINEES GRAPJE

    237- DOORBRAAK

    *                            

    *

    Maandag 27 april 2020

    *

    DE POLITIEK VAN ONZE POLITICI

    https://doorbraak.be/de-politiek-van-onze-politici/?utm_source=newsletter-2288&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    ***

    foto: ©Reporters / GYS

    Socrates et cetera 56

    25/04/2020 Guido Lauwaert - Leestijd 5 minuten

    *

    Uit de Schotse hooglanden bereikte ons een brief van een raspoliticus. Hij is een half millennium geleden geschreven. Mits een paar aanpassingen past hij onze politici. Luister.

     

    Zodra jonge politici enige macht in hun partij hebben veroverd, zijn ze geneigd hun voorzitter het leven zuur te maken, gebruik makend van de interne conflicten die ze voor de buitenwereld geheim houden. Was het daar echter bij gebleven! Nee, ze zoeken ontevreden of ambitieuze collega’s om samen te intrigeren tegen gearriveerde collega’s. In zulke mate dat ze desgevallend hun medewerkers geld toestoppen om kleine misstappen van partijgenoten op te blazen tot schandalen. Ze lekken bovendien rapporten om plannen waar ze zelf aan meegewerkt hebben te boycotten.

    Kasteelheren

    Geen enkele politicus is zeker van een lang leven in de Wetstraat. Om zeker te zijn dat ze de volgende dag niet in hun kot moeten blijven, pappen ze aan met politici uit andere partijen. Jonge collega’s die net als zij zo snel mogelijk de baas willen zijn van hun kabinet.

     

    Met als resultaat dat er in rampzalige tijden geen adequate beslissingen genomen worden

    Eenmaal veroverd beschouwen ze het als hun kasteel, en gaan ze zich dan ook als baronnen gedragen. Eenmaal zover beschouwen ze de collega’s die hen aan een hoge positie hebben geholpen als rivalen. Met als resultaat dat er in rampzalige tijden geen adequate beslissingen genomen worden, zoals nu met dat smerige virus. Als er dan toch een besluit valt, moet het worden herzien alvorens nog maar gedacht kan worden het uit te voeren. Wordt er alsnog wat beslist, zijn er politici uit verre domeinen met schone verdiepen te vinden, die staande voor hun domein verkondigen dat ze het besluit niet zullen uitvoeren.

    Kruk en leunstoel

     

    Er is in de Wetstraat en haar omliggende landerijen geen politicus, oud of jong, die niet verleid wordt met beloften op een riante carrière. Die eindigt met een kruk in het Europees parlement en gewatteerde leunstoelen in bestuursorganen van aan de Wetstraat gelieerde instellingen. Waarom is de politiek verloederd? Omdat het geen rekening houdt met de gevoelens van zijn burgers. Hun noden en verlangens worden aangehoord, maar ze tellen niet mee in het politieke gedrag.

    Misbruik van de koning

    Niet alleen de collega’s van de politieke barak maken politici het leven zuur. Ook de koning gebruiken ze om hun doel te bereiken. Naar het volk toe doen ze of een audiëntie bij de vorst een teken is dat ze voor wijs worden gehouden, terwijl ze dat dagelijks aantoonbaar niet zijn.

     

    De koning worstelt door zijn uitgeholde positie en zijn zwakke ontwikkeling

     

    Ze spellen de arme man – al niet begiftigd met een scherp analytisch verstand – allerlei zaken op de mouw, zodat hij slechts in vage bewoordingen een mening kan vormen en lukraak wat mensen naar voor schuift om een regering te vormen. De koning worstelt door zijn uitgeholde positie en zijn zwakke ontwikkeling in beslissende uren – om het grof te zeggen – met zijn eigen dood.

    Nog actieve vulkaan

    Na maanden soebatten hebben we weliswaar een landsbestuur, maar het zijn regeringen die nog voor ze op het bordes verschijnen met de koning, als noodregeringen worden bestempeld. Naar buiten toe verkondigen ze dat ze er zijn om de boel draaiend te houden.

     

    In werkelijkheid zijn ze gevormd om niet eens vertraging of een stilstand van bestuur te verwekken. Nee, ze zijn er om het voortbestaan van het land te ondermijnen. Een land dat al van bij zijn oprichting een nog actieve vulkaan is, die elk uur van de dag of nacht op uitbarsten staat.

    De enige zangeressen

     

    De Wetstraat kent geen ontmijningsdienst. Het is eerst ik, mijn kinderen en de rest kan stikken. Geld en voordeel zijn de enige zangeressen waar ze naar luisteren. Was hun graaicultuur bescheiden, de laatste twintig jaar zit hun gedoe vol met roofzucht.

    Het is zo dramatisch geworden dat van de ene op de andere dag vijanden vrienden worden om de derde dag als verraders te worden bestempeld. De salons van de Wetstraat zijn kamerbreed belegd met afgunst, verbittering en vijandschap. Wie zich vandaag liberaal noemt, is morgen socialist en overmorgen wat zich maar aandient.

    Een bouwval

    Door dit alles ondermijnt het land zijn politieke plaats op het wereldforum. Waar ons land vroeger een belangrijke plaats innam op het diplomatieke vlak, is nu algemeen geweten dat het een tragisch gebied geworden is, verscheurd door paleisrevoluties. Ooit welvarend heeft het zijn eigen rijkdom geplunderd.

    Niemand anders dan de politici zijn daar verantwoordelijk voor. Wie zegt dat dit land een bouwval is geworden, kan niet worden tegengesproken. Wat rijmde is ongerijmd geworden. Wat logisch was, onlogisch. Twist het meest geliefde spel aan de salontafels. Nog even en er valt in dit leeggeroofde land niets meer te oogsten

    Politieke en satirische toneelstukken

    Er vallen toneeldrama’s te schrijven die deze van William Shakespeare en Molière overklassen. Helaas hebben we geen toneelauteurs die de Belgische partij-oorlogen ontleden. Ook geen kritiek leveren op de blinde aanbidding van zichzelf, de bevoorrechte posities die politici enkel ten bate van het eigen gewin nastreven en hun minachting voor de bevolking.

    In vijftig jaar is het realistische toneel vermoord. Bewust

     

    Een eeuw geleden werden auteurs gevraagd om actueel politieke stukken te schrijven – het toneelstuk Het gezin van Paemel van Cyriel Buysse is daar het beste voorbeeld van. In vijftig jaar is het realistische toneel vermoord. Bewust, omdat het politieke en satirische toneel invloed heeft op het stemgedrag van de burger. Wat het geval was in de oudste democratie ter wereld, de Atheense.

    Blijkbaar moet dat absoluut worden vermeden. De Belgische politiek, zowel de federale als de gewestelijke, heeft geen hart en ziel meer die laait en gloeit. Er rest enkel een schimmige gestalte. Blijkbaar is dat wat de huidige politici willen om hun gedrag te behouden.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Ja, want er komen andere tijden… De hegemonie van de VS ligt wel niet onder vuur, maar wel degelijk onder de koorts. Waht’s next? Bij Pajare? Een les in Aardrijskunde over Pittem in West-Vlaanderen, maar deze keer met de paardenbril in de lade? Na de paardenbril, de blinddoek?

    Dan zal ik het hier maar nogmaals zelf doen. China dat is Confucius, ook met ‘C’ geschreven, net als het Communisme, dat gewoon een recente voorbijgaande nieuwlichterij is. Al was het eerder lollig daarbij Erich von Dâniken daarbij te moeten betrekken. Maar is ht trouwens nier zo, dat wat niet al lachende kan gezegd worden, de waarheid niet is?


    Lollig oden is één. De Geschiedenis te rade gaan is twee. Waar twee + twee dan vier is en niets anders. Eerder een ongemakkelijke waarheid voor wie de Geschiedenis naar zijn eigen hand wil zetten.

     

     





    29-04-2020, 10:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.141 - HET DAGELIJKS BROOD ANDERE SPELERS (RUSLAND, CHINA) ANDERE OPVOERING?

    141 - HET DAGELIJKS BROOD

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 28 april 2020


    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Een nieuwe (economische) wereldorde?

     … Na WO II werd de economische wereldorde compleet veranderd. Dat gebeurde door de Bretton Woods akkoorden, waarbij de goudstandaard werd afgeschaft en het IMF en de Wereldbank werden opgericht…/… Momenteel zijn de Maastrichtnormen al opgeschort, de 3 procentgrens voor begrotingstekorten geldt voorlopig niet…/… Geld tekort? Men drukt er bij!.../…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

     En dus nu ook weer. Maar anders. Eerst de wereldeconomie één grote puinhoop, zo hopen de Spleetogen, dan zien ze wel weer. Alles op zijn tijd.

    Collega Guvaal gaat voor de zoveelste keer kort maar correct door de bocht: na WO II zaten we niet op rozen, maar op…. doornen. Het goud? Dat zit nu in China, waar in een bepaalde nieuw uit de grond gestampt stadje minder dan 10 jaar geleden er publieke standbeelden in puur goud staan. Laatste jaaromzet van de ‘stadje’ 6.5 miljard Euro. Aantal inwoners 750…

     

    Ik en dikke zever?

    Nee hoor, een VRT-reportage van kort geleden maar net vóór dat wereldschokkend grapje (griepje.) die er, op ons kosten, bij was in het Pekinger Parlement. Versie Phara di
    Ahiore
    op de Afsprak met Stefan Blommaert, de vergoddelijkte VRT China-journalist. Het verhaal begon in Peking en eindigde via Sri Lanka in de Zijderoute waar ik het altijd over heb.

    Meer daarover binnen een paar dagen, dat Luisteerboek is aangekondigd bij de Braille Liga en ligt waarschijnlijk al in de boekhandel.

    Iedereen wet dat sedert WO II de Groten der Aarde op het wereldtoneel compleet uit elkaar zijn gespeeld. De oorlog zelf had die trouwens ook al ondersteboven gegooid.

     

    Kortom, nieuwe Meesters, nieuwe Wetten.

     

    En wij, dat volkje van aan ‘t kantje, gaat als een ping-pong balletje door de lucht.

    Ping Pong en Tsing Tsjang: het decor is klaar. Het doek mag naar omhoog. Tous ensemble, onderweg naar Het Plein van de Hemelse Vrede…

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Dat Corona-grapje was en is gewoon een eye-opener. De naam alleen al is een vooruitblik op wat volgt. De kroon op het werk.

     

    De feiten, de realisten zoals ondergetekende (en Trump) spreken van een Chinees virus, onvoorzien toevallig opgedoken in Italië. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. En als gewoonlijk staan onze Media, de paardenbrtil-zenders voorop, aan de andere kant van de Geschiedenis. Ialië, 70 mio inwoners, het labo van 700.000 mio Chinezen… Dat boek, ‘De Eeuw van de Tjings’ van diene Rood gebloemde Blommaert (2012) word door ons Pharea, de verpersoonlijking van Sneeuwwitje en de Boze Stiefmoeder in één persoon opent de Derde Dementie op een perfecte samenleving. Voorlopig geobserveerd en bestudeerd via minstens 170 mio camera’s die van de wieg tot het graf het doen en laten van de bewoners volgen via ieders verplichte smartphone.

    *

    Wedden dat Pittem in West-Vlaanderen, voor Pater Ferdibnand Verbiest, binnenkort een van dc meest geraadpleegde sites op Goolge zal zijn?

    Pro Memorie: wat in ons voordeel pleit: met dank aan Confucius, Chinezen zijn net als Vlamingen, traditionalisten met veel respect voor het Verleden, dat meteen de basis is voor de Toekomst.

     

     

     

    29-04-2020, 07:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 - DODELIJKE MONDMASKERS HET BLIJFT RADEN NAAR DE JUISTE BEDOELING MAAR HIER LEEST U OVER DE JUISTE VLICHTWWEG

    67 -   DODELIJKE MONDMASKERS

    Maandag 27 april 2020

    *

    Breaking News

    **

    *

    Overheid staat op punt 12 miljoen afgekeurde mondmaskers ‘goed’ te keuren om uit te delen aan bevolking

    *

    25 april 2020 Ben De Zwijger

    *

    De Nationale Veiligheidsraad van 24 april 2020 heeft één ding bewezen…. het nu al maanden durende leugenachtige discours over de mondmaskers.

     *

     et kan niet dat mondmaskers de ene dag niet helpen en de andere dag wel. Het kan niet dat mondmaskers wel werken op het gelaat van een dokter, maar niet op het gelaat van een kapper. Het kan niet dat Koning Filip (FOTO) wel wordt beschermd door een mondmasker, maar U als klant in de Delhaize niet. Het kan niet dat het coronavirus de intelligentie heeft om voor 24 april wél door een FFP2 mondmasker heen te vliegen, en na 24 april niet meer.

     

    De overheid heeft hier een dodelijk spel gespeeld.

     

    Maar nu wordt het nog erger. Terwijl virologen met uitgestreken gezicht op TV al weken verklaren dat mondmaskers niet helpen tegen het ‘griepje’, is de overheid achter de schermen met man en macht op zoek gegaan naar mondmaskers. Een speciale taskforce onder leiding van Philippe De Backer werd geïnstalleerd, de wet op de openbare aanbestedingen werd geschrapt wegens ‘oorlogstijd’ en de overheid is massaal mondmaskers gaan bestellen.

     

    De manier waarop Maggie De Block mondmaskers heeft besteld tart alle verbeelding. Mocht Maggie De Block dit als ondernemer hebben gedaan, was ze nu falliet verklaard door een ondernemingsrechtbank en had de curator een strafklacht tegen haar ingediend. Het resultaat van de mondmasker-saga is dat er op dit moment meer dan 20 miljoen afgekeurde mondmaskers in België zijn.

     

    Onder druk van de ERMG, de Economic Crisis Management Group, een zoveelste denktank door de overheid geïnstalleerd met allemaal dure namen op de businesskaartjes, is de Nationale Veiligheidsraad overgegaan tot een versnelde afbouw van de lockdown-maatregelen. Voorwaarde om de afbouw door de strot van de mensen te duwen is hen te doen geloven dat er genoeg beschermend materiaal is om terug aan het werk te gaan.

     

    Geloof ons. Er is niet genoeg beschermend materiaal.

     

    Wat er nu gaat gebeuren is het volgende. Er zijn 12 miljoen afgekeurde maskers die werden afgekeurd door de overheid omdat uit onderzoek bleek dat ze niet volledig aansloten op het gelaat. Het filterende materiaal van de maskers kwam wel positief uit de testen, met andere woorden, het virus geraakt niet door deze maskers mochten ze wel goed aansluiten op het gelaat.

     

    De overheid staat nu op het punt hun afkeuring stilletjes te laten verdwijnen en de maskers toch toe te laten op de markt als je de maskers met een ‘nose-strap‘ vastkleeft op je neus. De ziekenhuizen die deze maskers ook al afkeurden staan op hun achterste poten omdat het geen zin heeft slechte maskers goed te maken door middel van een sticker op de huid van de neus en de wangen. Dus gaan deze 12 miljoen maskers niet naar de ziekenhuizen.

     

    Ze zullen bij U terecht komen, en U zal denken dat U een perfect masker heeft gekregen in Uw woonzorgcentrum, van Uw gemeente of van Uw werkgever.

     

    En U zal opnieuw…. voorgelogen zijn door de overheid. Want remember… mondmaskers…. die hielpen toch niet?

     

    Het groepje naamloze vrienden van ‘tScheldt in de gangen van ministeries en politieke partijen groeit gestaag. Hardwerkende mensen die dingen horen waar ernstige vragen over kunnen gesteld worden. Steun ons, met informatie of een abonnement. Steun de ‘nar’ in het gezelschapsspel dat samenleving heet.

    *  

    NASCJRIFT

    *

    TSCHELDT is een verademing. Een parel in een woestijn van versteende stilte….

    Heerlijk, otch! Van overheidswege gratis bedorven koopwaar die mensenlevens zou moeten redden. Daar zijn geen woorden voor. Erger dan messteek per messteek in ieders rug, geval per geval is dit een collective steekpartij op nationaal vlak. En wat meer is, bij de logische toename van de ‘besmette’ sterfgevallen gaat de op-kot-bljf vertoning dus gewoon verder. Zo lang de voorraad strekt. Met als resultaat felicitaties van de Chinese industrie-bazen en een ferme stap vooruit in de omvolking van dit land dat overstroomt van melk en honing. Is terzelfdertijd ook goed voor de Staatskas wegens het (spijtig) wegvallen van de zovele persimoenen van al die toch al voltooide levens en andere nutteloze eters.

    -

    Als er deze keer vanuit de wèl bevoegde medische praktijk-kringen geen openbare opstand komt, kan de bevolking niets anders dan deze lap-smeerderijen massaal te verzamelen om, net als bij de Nazi-boeken verbranding, deze in het vuur te gaan gooien in de Wetstraat. Liefst onder het oog van zoveel mogelijk buitenlandse camera’s.

     


     

    Wel ‘n (klein) goed nieuwtje kregen we van de RAI, de 1ste Italiaanse Staatszender. Op een stippenkaartje van de Laars met zwarte punten voor de meest dodelijke streken, was de streek rond het Lago di Bolsena de minst zwaar getroffene. Juist d)t gebied, ons tweede o zo geliefde Vaderland. Moeijlijk om vinden? Allez gij!

    Als men in de vlieger omroept bij het nandenen van Rome om de gordels aan te leggen, kijk dan links door ehet raampje naar beneden. U ziet er altijd een trechterachtig gat in de wolken met daarronder pieppklein het blauw van dat krater meer.

    Plannen voor een eerstvolgende vakantie? Één adres : Bolsena, aan de voet van de rots waarop de burcht van onze eigenste vroegere Landvoogdes der Nederlanden, Margarethe van Parma haar leven sleet. Haar meisjesnaam was Mergrietje Van de Ghinste uit de bossen van Nukerke bij Oudenaarde. Als U daar zegt dat U un Fianminhi di Belgio bent, voelt U er zich direct thuis. Doe ze de groeten.

     

     




    27-04-2020, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140 - HET DAGELIJKS BROOD VOLGENDE WEEK MOGEN WE VAN DE OVERHEID TERUG ONS EIGEN LEVEN LEIDEN

    140 - HET DAGELIJKS BROOD

      

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VVOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 27 april 2020

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    De nieuwe week start met nieuwe hoop. Nog zes keer sslapen en dan krijgen we van de Overheid ons vroeger eigen leven terug. Enfin, niet helemaal en slechts op hun voorwaarden, maar wa wilde. Het is da of naar de rimboe verhuizen.

    Positief blijven denken dus.

    Niet wanhopen, Maria Christinas

     

     

     

    27-04-2020, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!