MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    30-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 – NA HITLER IS ER NU EEN NIEUWE SINTERKLAAS IN DE KLEUREN VAN DE REGENBOOG…..

    75 – NA HITLER IS ER NU EEN NIEUWE SINTERKLAAS IN DE KLEUREN VAN DE REGENBOOG…..

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    Woensdag 27 juli 2022

    *

     *26/7/’45 Overlijden JEROOM LEURODAN

    Iepers Advocaat

    (1894-1945)

    *

    In 1915 meldt Leuridan zich als oorlogsvrijwilliger. Aan het IJzerfront laat hij zich kritisch uit over het activisme en is een tegenstander van de von Bissinguniversiteit. Zijn contact met Cyriel Verschaeve radicaliseert hem echter. Na de oorlog studeert hij Germaanse filologie in Leuven en rechten. In Leuven ontpopt hij zich tot een radicaal Vlaams-nationalist en Groot-Nederlander. Met Joris van Severen vormt hij het leidende politieke duo van de Vlaams-nationale strijd in West-Vlaanderen.

    In 1924 geeft hij met Van Severen de godsvrede in de Frontpartij op en schoeit hij het West-Vlaamse Vlaams-nationalisme op katholieke leest. Dit leidt tot de oprichting van het Katholiek Vlaamsch Nationaal Verbond. Op 26 mei 1929 wordt Leuridan tot volksvertegenwoordiger verkozen. Hij is betrokken bij de onderhandelingen die leiden tot de oprichting van het VNV (oktober 1933) en behoort tot de anti-democratische vleugel van de partij.

    Na de Duitse inval woont hij samen met VNV-leider Staf de Clercq een vergadering bij met de leiders van het Militaire Bestuur, waarop het VNV zijn collaboratiediensten aanbiedt (3 juni 1940). Leuridan verwijt de partij het Groot-Nederlandse ideaal te veel op te offeren. Hij kant zich tegen een akkoord met de Groot-Duitse SS en maakt geen propaganda voor het oostfront. De collaboratie trekt hij echter niet in twijfel. Leuridan is het volledig eens met de ‘greep naar de macht’ die zijn partij uitvoert.

    Na heftige kritiek op de SS en de DeVlag (21 juni 1943) krijgt hij spreekverbod. Niettemin wil Leuridan op 26 augustus het woord voeren op een VNV-kampdag. Die dag heeft hij echter een eerste hersenbloeding. Zijn rol is vanaf dan uitgespeeld. Op 1 september 1944 wordt hij aangehouden. Na een reeks beroerten sterft hij op 25 juli 1945.

      

    I N H O U D

    Dat de Opperste Sovjet der Europese Unie nu precies deze kleuren als symbool moest nemen, is wel het toppunt van ironie.

    Maar we weten allemaal dat deze met door niet eens verkozen potentanten met valse middelen veroverde EU staat alleen kan bestaan door heet omdraaien van de feiten. Nog gleleerd bij Nonkel Dolf?

     

    Immers, waar onweersneiging dreigt, is het verschinen in de lucht van deze onwrikbare basiskleuren, het symbool van een hersteld evenwicht in de natuur.

    Maar als we rond ons kijken, dan was de Duitse ADELAAR van tijdens WO I én WO II beter op zijn

     

    plaats geweest. Want voor de 3de maal op rij in onze tijd is Europa weer op het oorlogspad.

    Helemaal doodgewooon zoals het altijd is geweest en altijd zal zijn in ale eeuwen der eeuwen. Amen.

    In 1914 wilde de Duitse Keizer (een Sachsen- Coburg- Gothariër notabene), naast het Britse Imperium, de wereld domineren nadat hij de prtetentie van la Doiuce France militair zou hebben verpletterd. Gamakshalve voor de Fransen en dus gedwongen verkoos hij hier voor de strijd in onze Gewesten te beslechten. Met al gevolg een eeuwigdurencde verminking.Maar het werd ’n smadelijke ndelaang gevolgd door onmenselijke eisen tot schadevergoding door de Fransen. Waaruit het Nazisme ontstond, dat met de meest moderne industire en zogezegd het meest menselijke gelaat van het Socialisme vruceloos probeerde daarvoor weerweerwraak te nemen.

    Bleef over na de Val van Berlijn: de Koude Oorlog tussen de Overwinnaars – tegenin de wens van de Russiche Burger - tussen het Echte Socialimsme in Rusland en, onder de leidijg ban de VS, de rest van de toen bekende wereld. De andere Grootmacheten, China, Indiosnesië stonden og in de kinderscheoenen.

    En nu doen de Leiders weerom alsof ze niets bij geleerd hebben.

    Ze maken ons en zichzelf wijs, dat meer dan 30 jaar na de Koude Oorlog, ‘De Rus’ als buurman nog altijd niet deugt. Waarbij ze gemakshalve over het hoofd zien, dat zij zelf meer en eer zich gedragen als de Herrezen Karl Marxen mmet verbeterde woke principes voor het algemmeen Welzijn. Volgens hun eigen op-rn-neer gaande goesting van de Islam.

    En dus beginnen ze aan een avontuur dat even oud is als de Mensheieid zelf: als kikkers ziochzelf opblazn om daarna uit elkaar te spatten.

    En dat alles zou Oekraïne moeten vooruit helpen? Maak dat Moeder de Gans wijs….

    27-07-2022

    vivaldi 2. ?

    *

    Alvorens op vakantie te trekken heeft Crootje nog enkele interviews gegeven aan de hem bevriende media. Daarin ontkent hij in de eerste plaats op zoek te zijn naar een internationale voortzetting van zijn politieke carrière, maar integendeel klaar te staan om een Vivaldi 2.0 te leiden. Hij zegt er wel bij ‘als het resultaat van de verkiezingen dat toelaat’. Dat laatste zal wel wishful thinking zijn. Zijn eigen partij zit in de peilingen al onder de 10% en voor de andere traditionele partijen is het al niet veel beter.

    Om te beginnen is het helemaal niet zeker dat het huidige Vivaldi, dat ik Paarsgroen+ noem o.w.v. de deelname van het onnodige cd&v, de eindmeet in 2024 zal halen. De dossiers die Crootje tegen 21 juli wilde klaar hebben, zijn wel ingediend, maar niet afgewerkt.

    De arbeidsdeal is naar het parlement gestuurd. De pensioendeal is verre van definitief. Met het winterplan voor de energiebevoorrading kan men nog alle kanten uit. De nieuwe opvangplaatsen voor asielzoekers zijn gepland maar nog niet verwezenlijkt. De defensie-uitgaven zijn pas tegen 2030 en zijn voorlopig onvoldoende en ook met het akkoord met Engie kan men nog alle kanten uit.

    Kortom, het is het bekende liedje van veel beloven en weinig geven, waarbij telkens een consensus moet gevonden worden met zeven partijen, waarvan buiten de ministers ook de voorzitters het meestal niet eens zijn met elkaar. Aan de Vlaamse kiezers om, ten laatste in 2024 een eind te maken aan deze Belgicistische regering waar Vlaanderen alleen maar slechter van wordt.

    *

     

       Column

     

    DE OORLOG IN OEKRAÏNE EN HET ARROGANTE WESTERSE NEO-LIBERALISME

    *

    23 juli 2022 Satierie Sus

    *

    Terwijl de oorlog in Oekraïne verder woedt, loont het de moeite om even afstand te nemen van de westerse opinie die links en rechts zowaar verenigt en die Poetin de mantel uitveegt.

     **

    Natuurlijk is Poetin de agressor en werd Rusland terecht veroordeeld door de Verenigde Naties.

     

    Maar deze oorlog is niet van vandaag op morgen ontstaan en vele historici en deskundigen zijn dan ook niet verwonderd over wat er gebeurt.

    Meer nog, ze hebben er meermaals voor gewaarschuwd.

    Enkele van de vele voorbeelden:

    1. Prof. Idesbald Goddeeris (KUL): “Interventie Verhofstadt pervers of dom.”

    Slavist en historicus Goddeeris: “Europa speelt geen al te mooie rol in het conflict in Oekraïne. Europa heeft onder meer door de actie van Guy Verhofstadt olie op het vuur gegooid. Het einde is nog niet in zicht. Europa mengt zich in een spanning die er al heel lang is. Er is enerzijds het anti-Russisme dat vanuit Poolse hoek geleid wordt, anderzijds is er de neo-liberale factor.”

    “Wat Guy Verhofstadt nu aan het doen is ofwel erg pervers of dom. De oppositie in Oekraïne is erg verdeeld. Klitsjko, de voormalige bokser, is echt geen democraat. Zelfs oud-premier Joelija Timosjenko is een oligarche en een gehaaide zakenvrouw. Door ons daar nu zo achter te gaan scharen, maken we een grote fout.”

    “Verhofstadt stelt zich in het Europees parlement bijzonder scherp op tegen de fascisten, terwijl hij ze nu gaat toejuichen in Kiev. Europa gaat zich dit beklagen, wij zijn betrokken partij geworden.” (Goddeeris op VRT in 2014)

    Ook vandaag blijft volksmenner, valse profeet en oorlogsstoker Verhofstadt het vuur aanpoken: “Putin will keep escalating – no legal, economic, ethical nor geographical limits to his war! – so only weapons can stop him. We need to arm Ukraine as much as possible!” (Verhofstadt op twitter op 17.7.2022)

    Op 1 maart 2022 ziet Goddeeris de grote zorgen die hij zich maakte sinds al die jaren bevestigd. Goddeeris waarschuwt voor zwart-wit denken en stelt dat de EU-lidstaten niet leren van hun fouten uit het verleden. Hij houdt zijn hart vast als politici het NAVO-lidmaatschap beloven aan Oekraïne.

    Prof. Goddeeris veroordeelt ook het neo-liberalisme en het westerse imperialisme.

    Zo gingen na Verhofstadt ook provocateurs Bart Somers en Vincent Van Quickenborne in 2014 de betogers in Kiev ophitsen.

    2. Ex-Amerikaans ambassadeur George Kennan (1904-2005)

     

    “Expanding NATO would be the most fateful error of American policy in the entire post-Cold War era. Such a decision may be expected to inflame the nationalistic, anti-Western and militaristic tendencies in Russian opinion.” (1997)

    3. Henry Kissinger

     “Ukraine should not join NATO, a position I took seven years ago, when it last came up.” (5 maart 2014)

    4. Roderic Lyne, ex-ambassadeur UK in Moskou

    Lyne in 2021: “Oekraïne in de NAVO duwen is op alle niveaus dom. Als je een oorlog met Rusland wilt beginnen, is dit de beste manier van doen.”

    5. Chris Hedges (oorlogscorrespondent)

    “De NAVO expansie is gevaarlijk en kan leiden tot een nucleaire holocaust. Navo expansie gaat in tegen de herhaalde beloftes van westerse leiders zoals Baker, Bush, Kohl, Mitterrand, Thatcher e.a. aan de Russische leiders (zoals Gorbatjov) om de Navo niet uit te breiden. Deze engagementen werden continu geschonden bij de toetreding van 14 landen in Oost en Centraal Europa bij de Alliantie.” (10 juli 2022)

     

    Intussen blijft Europa, gesteund door de verslenste kamerplant Joe Biden en zijn oorlogszuchtige democratische achterban, olie op het vuur gooien met massale wapenleveringen waarvan, zo blijkt uit verschillende bronnen, vele wapens door de Oekraïeners worden doorverkocht aan landen als Syrië.

     

    Intussen is het de natte droom van Zelenski om van Oekraïne een kernmacht te maken want “hoe kunnen ze zich anders verdedigen?” Vele journalisten, diplomaten en historici zegden het al: we mogen niet vervallen in zwart-wit denken. We moeten rekening houden met de legitieme Russische belangen die zoals Chris Hedges aanhaalt, in grote mate werden geschonden.

     

    Bovendien hervalt het westen in zijn oude koloniale modus met allerlei “sancties” tegen landen die niet blindelings de EU koers volgen. Daarbij gaat men voorbij aan het feit dat niet de hele wereld Europa volgt, getuige daarvan de houding van China.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    BEVEREN – LEIE

    West Vlaanderen recht de rug rn steekt, steeds opnieuw, de handen uit de moiwen. Neen, om te gaan stempelen hebben ze daar geen tijd voor.

    Hoe ze hem dàt hebben geflikt, zullen ze zeker niet aan de neus hangen van onze door Brûssel benoemde Poliotieke Geniën. Die jhebben dat troiwens niet eens nodiog te weten, want ze leven lijk d’Oude Belgem: als Goden drinken ze overal mede en ze leven van de krijg.

    Maar daar aan de gekanaliseerde Leieboorden, daar zijn, volgens een veelzeggende reportage op de Gwestelijke, jonge ondernemers er in geslaagd om o.a. aardbeien en ander delicaat finesse gerief zonder noemsnwaardige verloren tussenpauzes, in overvloed te oogsten in omtandiggeden die niet moeten onderdoen voor de meest onleefbare woestijngebieden zoals Saoud Arabië.

    Vraag me niet hoe ze dat doen, maar de Saoudi’s zijn er wild van om tegen grof geld, het systeem (patent?) over te nemen. De tijd zal het uitwijzen.

    Maar intussen, zoals wijlern ‘Boer Cerlck’, van de Beaulieu, ‘doen ze stille voort’ en hebben nu al een 20-tal werknemers in vaste dienst.

    Hoed af dus voor al dat waard is om televen!

    Ach, die Leie, die Jordane van mien herte, zoas G Gezelle het ooit verwoordde…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

     DE voorlopig laatste KRIM OORLOG IN DE REGIME MEDIA

    *

    Ze gedeagen zich als gebeten ongedierte, nu blijkt dat hun eigen pas ontdekte hemelsblaiwe half-godin in feite een Geheim Agente is van de erfvijand Rusland. Er zijn beelden van haar op de dansvloer in de armen van de dochter van Poetin zelf.

    Het kan vreemd ioverkome, maar met Blauw-Rood weet men maar nooit.

    Zuch publiekelijk inspannen voor de vrede in de wereld, is nu eenmaal in dit Verenigd Europa Nieuwe Stijl 500% uit de tuijd en dus totaal verkeerd. Vooral als er mensen van het Vlaams Belang bij betrokken zijn. Eens collabotateur, altijd collaboateur: je ruukt het – om zelf uit de wind te geraken - hun reacite uren ver tegen de wind. De tijd vzn toen, weet U nig? Dat na het eerste succes van Herr Hitler in ‘40-‘42 de unitaire Belgische Werklieden Partij (BSP-PSB) onder leiding van Hendrik De Man resoluut voor intensieve samenwerking met de Nazi’s plette, wordt daarbij gemakshalve even over het hoofd gezien…

    In onze jaren vechten de vroegere vijanden nu hand-in-hand met hun overwinnaars van toen en die doen dat uit louter idealisme. Zo,nder de minste bjbedoelingen. Gewoon uiit bemoeizucht?

    (wordt vervpmgd)

     *

    Het Life-programma bestaat 30 jaar en is een goudmijn voor groene activisten. Miljoenen euro's stromen naar lobbygroepen.

    foto: ©Lode Goukens

    SOCIALISTISCHE VAKBONDEN ONTVINGEN 20 MILJOEN EURO EU-SUBSIDIES

    *

    Steeds meer EU-middelen naar lobbygroepen

    Commentaar - 27/07/2022 Lode Goukens

    *

     

    Het Financial Transparancy System (FTS) van de Europese Unie (EU) laat in principe toe te zien wie en hoeveel betalingen ontving van de Europese Unie. Recent verschenen veel cijfers voor 2021. Naast betalingen aan leveranciers vallen vooral de subsidies op. Opmerkelijk is dat steeds meer geld gaat naar bepaalde lobbygroepen, die balansen publiceren die de EU-subsidies ‘vergeten’ te vermelden.

    Milieuactivisten

    Wie de actualiteit een beetje volgt online, zag allicht de giftige reacties van milieuactivisten die individuele boeren aanvielen omdat ze duizenden euro’s landbouwsubsidies van de EU ontvingen en dan nog durfden beweren dat het door ‘Brussel’ opgelegde stikstofbeleid hun overleven bedreigde. Boeren die met naam in toenaam voor de camera kwamen zagen hun adres, subsidiebedragen, enzovoort breed uitgesmeerd in tweets of andere sociale mediaberichten.

    De oorzaak is dat één land in de Europese Unie alle namen van haar boeren of boerenbedrijven die EU-landbouwsubsidies ontvangen publiceert. De Nederlandse regering deed dat zogezegd op bevel van de Europese Unie. De gegevens die openbaar gemaakt zijn, gaan over de subsidies en andere steunbedragen van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB of CAP). Vanaf 2005 worden jaarlijks alle subsidiegegevens van het gemeenschappelijk landbouwbeleid openbaar gemaakt. De Verordening (EU) nr. 1306/2013 verplicht de lidstaten daartoe.

     

    Dankzij het publiek maken van bepaalde EU-subsidies kan iedereen zien dat in Nederland bijvoorbeeld voor 2021 alleen al 43.632 boeren een subsidie kregen voor ‘klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken’. De twee grootste subsidies lagen boven de 150.000 euro. De zevende grootste subsidie lag al onder de 100.000 euro en vanaf plaats 305 lag het bedrag onder de 25.000 euro. Het merendeel kreeg een paar duizend euro.

    Niet in België

    Waarom kan zo’n transparantie qua subsidies niet in België als het een Europese verplichting is? Gewoon omdat de Vlaamse en Waalse overheden de gegevens niet publiek willen maken.

    Dankzij het Financial Transparancy System (FTS) van de Europese Unie kan iedereen echter zelf kijken. Dat is vooral interessant om te zien wie profiteert van de EU. Op de site kan iedereen zelf lijstjes voor analyse samenstellen en downloaden in een Excel-bestandje.

    Details ontbreken, maar één en ander wordt al snel duidelijk voor wie de namen opzoekt en gaat snuisteren in de Balanscentrale van de Nationale Bank van België (NBB), het Belgisch Staatsblad en de Kruispuntbank (KBO). Zo is bijvoorbeeld BNP Paribas Fortis met 81,46 miljoen euro in 2021 de tiende grootste Belgische ontvanger van EU-fondsen.

    Miljoenen

    Een politieke lobbygroep ter promotie van de EU in niet EU-landen zoals European Endowment For Democracy (EDF) kreeg 21,9 miljoen euro en zit daarmee in het Belgische kop-peloton van ontvangers. De balans (op 26/11/2021 gepubliceerd voor het boekjaar eindigend op 31/12/2020) van deze publieke stichting aan de Wetstraat 34 in Brussel verbaast door de vele pagina’s bestuurders, de 50 voltijdse equivalenten en 114 miljoen ‘autres dettes’.

    Enkele opvallende, economisch belangrijke, publieke organisaties in Vlaanderen staan best hoog op de lijst. De Haven van Antwerpen-Brugge ontving 17,6 miljoen euro subsidies en het interuniversitaire centrum IMEC ontving 12,75 miljoen euro. Het Vlaams Instituut Biotechnologie (VIB) ontving 4,7 miljoen euro.

    DE EUROPESE KOEPEL VAN BEPAALDE SOCIALISTISCHE VAKBONDEN ONTVING DUS MINSTENS 19,03 MILJOEN EURO SUBSIDIES IN 2021

     

    De 11,9 miljoen euro voor het European Trade Union Institute (ETUI) van de socialistische koepel van vakbonden of de 7,13 miljoen euro voor de koepel de European Trade Union Confederation (ETUC) roepen vragen op. De Europese koepel van bepaalde socialistische vakbonden ontving dus minstens 19,03 miljoen euro subsidies in 2021.

    Life-programma

    Globale bedragen zeggen natuurlijk weinig, maar de liefhebber kan ook per programma opzoeken. Het Environment and climate action-fonds (Life) bijvoorbeeld, beschikte in 2021 over liefst 3,1 miljard euro toegewezen subsidies waarvan 2 miljard euro al daadwerkelijk uitbetaald werd. Aan 4279 begunstigden in 58 landen (zelfs in het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Israël, Turkije en Nigeria). EU-steun dus voor Britse bedrijven (een fors pakket)

     

    Waarvoor die 25 miljoen euro bestemd was blijft dus een raadsel

    Opmerkelijk is dat ‘het Koninkrijk België’ met 24,99 miljoen euro de zevende grootste ontvanger is bij Life. Dat is de federale overheid, terwijl leefmilieu geen federale bevoegdheid is en ook klimaatbeleid in hoge mate geregionaliseerd werd. Trouwens andere EU-lidstaten staan er niet in de top 20 van de ontvangers. Waarvoor die 25 miljoen euro bestemd was blijft dus een raadsel.

    De regionalisering valt wel af te lezen uit de ranglijst van begunstigden. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is met 12,94 miljoen euro de 26e grootste ontvanger. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) staat op de 36e plaats met 9,17 miljoen euro subsidie in 2021. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) ontving 1,67 miljoen euro. De compost-specialist Vlaco vzw waar Ovam, gemeentelijke containerparken en kringloopbedrijven in participeren mocht rekenen op 702.000 euro EU-steun via Life.

    Drukkingsgroepen halen meer subsidie op dan bedrijven of universiteiten

    De vaak foutief als overheidsdienst gepercipieerde actiegroep ‘Natuurpunt ‘(Natuurpunt Beheer, Vereniging Voor Natuurbeheer En Landschapszorg In Vlaanderen Vzw) is met 10,22 miljoen euro subsidie de 32e ontvanger van subsidies. Volgens de op 23 april 2022 goedgekeurde balans groeide de omzet van Natuurpunt Beheer van 25 miljoen euro in 2020 naar 28 miljoen euro in 2021. De post ‘Lidgeld, schenkingen, legaten en subsidies’ voor het boekjaar 2021 was 25.373.082 euro.

     

    De Life-subsidie van de EU is dus 40 procent van alle lidgelden, schenkingen en subsidies. Seas at Risk vzw, waar Natuurpunt deel van uitmaakt, ontving 2,49 miljoen euro. Een andere activiteit van Natuurpunt (Natuurpunt Studie – Vereniging Voor Natuurstudie In Vlaanderen) sleepte 42.000 euro uit de brand in 2021. Hoewel een andere vennootschap, heeft deze haar zetel ook in de Coxiesstraat 11 te Mechelen. De collega’s van Bond Beter Leefmilieu (BBL) trokken 370.000 euro uit het Life-fonds in 2021.

     

    Ter vergelijking: de eerste Nederlandse begunstigde op het ranglijstje van Life was Ricardo Nederland bv, een technisch adviseur voor spoorwegen. Ricardo ontving 8,36 miljoen euro subsidie goed voor een 41e plaats, al moet gezegd dat het Britse zusterbedrijf bijna evenveel wist te bekomen. Het Waals Gewest kreeg op de 53e plaats 7,15 miljoen euro. De Franstaligen blijken – net als de meeste andere EU-lidstaten – niet erg bedreven in het melken van EU-subsidies uit het Life-programma.

    Subsidiemelken en subsidieslurpen

    Wie wel heel bedreven blijken in het uitmelken van het Life-programma zijn groene lobbygroepen. De politieke lobbygroep European Environmental Bureau (EEB) op de 61e plaats ontving 6,61 miljoen euro onder de naam Bureau Européen de l’environnement.

    Bovendien kreeg het als European Environmental Bureau nog eens 1,49 miljoen euro. Tezamen 7,1 miljoen euro. Meer dan bijvoorbeeld de Provincie Friesland (64e plaats) met 6,44 miljoen euro. Dat terwijl EEB enkel aan activisme, lobbying enzovoort doet en de Provincie Friesland één van de meest landelijke provincies is die bovendien ontzettend zwaar investeert in leefmilieu, natuurgebieden en biologische landbouw.

    In de op 24 juni neergelegde balans voor het boekjaar 2021 staan de subsidies niet, want de balanspost is maar 209.701 euro en de omzet van 5,6 miljoen euro is zelfs lager dan de subsidies. Een kluifje voor forensische accountants?

    Creatief boekhouden?

    Een andere activistische groene lobbygroep Friends Of The Earth Europe Asbl ontving 5,78 miljoen euro. Ook hier klopt de balans voor 2021 niet met de subsidies uit het FTS (3,25 miljoen inclusief lidgelden en schenkingen). De groene activistische denktank Institute For European Environmental Policy (103e plaats) ontving 4,15 miljoen euro, terwijl ook hier de 23/3/2022 gepubliceerde balans afwijkt en zelf geen enkele subsidie vermeldt.

    Stichting Birdlife Europe (114e plaats) kreeg 3,92 miljoen euro. De omstreden activistische denktank en lobbygroep Transport & Environment (in de databank als ‘Federation Europeenne Pour Le Transport Et L’environnement AISBL’) die in 2020 7,54 miljoen euro kreeg (waarvan slechts 6,67 miljoen euro uitgekeerd na controle), stond in 2021 in het Life-programma op de 136e plaats met 3,52 miljoen euro subsidies. Hier lijkt de balanspost van de recent neergelegde balans voor het boekjaar 2021 te kloppen, want post 73 is meer dan 10 miljoen euro.

    Climate Action Network Europe Asbl (Can Europe) wist zich van 2,44 miljoen euro te voorzien. Ook hier een balans van 24/5/2022 die niet overeenstemt. Amper 13.160 euro ‘lidgelden, schenkingen en subsidies’. Ook CAN is een lobbygroep die enkel aan activisme en beïnvloeding doet.

    Vrijgevig voor groene lobbygroepen

     

    Dat de Europese Commissie zeer vrijgevig is voor groene lobbygroepen valt op. WWF European Policy Office en WWF European Policy Programme ontvingen elk 1,86 miljoen euro van Life om bij de Europese Unie te lobbyen in 2021, terwijl tal van WWF-vestigingen in EU-landen ook miljoenen euro ontvingen.

    Merkwaardig genoeg ontving WWF European Policy Programme AISBL ook nog eens 1,61 miljoen euro. De toevoeging van de Franstalige afkorting voor een internationale vereniging zonder winstoogmerk (ivzw) volstaat dus om nog een tweede keer subsidies te ontvangen om een kantoor in Brussel op te houden om lobbyisten te huisvesten.

    De balans van het gebroken boekjaar 2020-2021 bevatte net geen 5 miljoen euro ‘lidgelden, schenkingen en subsidies’. Een ‘boekjaar te paard’ kan in België, maar is niet volgens de gangbare boekhoudkundige normen. De eerste vennootschap WWF EPO bleek dan weer onvindbaar in de KBO ondanks een eigen website en een adres in de Rue du Commerce 123 1000 Brussel (zelfde adres als de ivzw). De fout kan ook bij de Europese Unie zitten. Het in 2017 failliet gegane Stichting Europees Centrum Voor Natuurbescherming (ECNC) uit Tilburg ontving in 2021 zelfs 1,21 miljoen euro subsidie.

    Transparantie

     

    De transparantie van de EU-subsidies is een goede zaak en zou zelfs nog gedetailleerder mogen. Het landbouwbeleid van de Europese Unie is tegenwoordig gekoppeld aan de Europese Green Deal en de ‘van boer tot bord’-strategie van de Europese Commissie. Die strategie heeft officieel tot doel ‘het milieu te beschermen, te zorgen voor gezond voedsel voor iedereen, en tegelijkertijd de bestaansmiddelen van landbouwers veilig te stellen’.

    Afgaande op de subsidies van het kleine Life-programma gaan er echter meer middelen naar activisme rond klimaat, ecologie en veganisme dan naar voedselveiligheid en bestaansmiddelen van boeren. Waakzaamheid is geboden

    Lode Goukens

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Om nog even terug te komen op Mter Jeroom Leuridan, de veel te vrieg gestorven Vlaamse Idealist in beviogen ltijden: dit is vermoedelijk de man die ondergetekende om zo te zeggen van uit de wieg tot Vlaams Idealist heeft gelaakt. Thuis en in onze omgeving werd er weinig of naot over gesproken, maar het griepje ‘getrouwen’ bleef tot aan mijn volwassenheid aan elkar kleven. Ieets wat ik nooit verstond en waarover er dus nooit gesproken werd. Het bracht mij echter veellater wel tot in de Izegemse sprekkamer van Geert Bourgeois, zij het dan in totaal andere omstandigheden.

    Tijdens mijn Humariora ontmoette ik dan de Leuridans, twee brerss ui Elverdinge, die per fiets op en af reden van het boeren- naar het studentenleven. Maar, naar beideer gewoonten thuis werd er nnot met elkaar gesproken.

    Het is pas na mijn pensionering begonnen met mijn belangstgelling voor wat er tijdens die jaren, tot en met het oerlijden van onze Oa (20-3-43), zou kunnen gebeurd zijn.

    Fingerspitzengefuhl?

    Van waar trouwens ziu volgede uitdrukking die uin onderbewustzijn nazinderen komen?

    Onverfrast, on verengelst, onverduitst…

     Digithalys

    30-07-2022, 15:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.673 – WEL- & NIET GOEVERMENTELE FOEFELARIJEN…

       

      DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 24 JULI 2022

    *

    24/7 H. CRISTINA DE WONDERBARE

    1150 - 1224

    **

    Zij kwam uit een eenvoudig gezin in Brustem en werd wees toen ze vijftien was. Zij bleef met twee zusjes achter in het ouderlijk huis, waar zij zich met zijn drieën aardig wisten te redden. Toen Christina ergens in het begin van de dertig was, stierf ze voor de eerste keer. Zij zou vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Truiden begraven worden, maar midden onder de mis bezorgde ze haar familie en vrienden de schrik van hun leven door plotseling rechtop in de kist te gaan zitten en als een vogeltje naar het gewelf van de kerk te fladderen. Pas op het bevel van de priester wilde ze weer naar beneden komen. Daar vertelde ze dat ze door engelen was meegenomen, die haar de hel en het vagevuur hadden laten zien. Ze hadden haar daarna voor de keuze gesteld om naar de hemel te gaan of op aarde te lijden voor de arme zielen. Ze had voor het laatste gekozen.

    Ze kon de lucht van de zonde niet verdragen, en ontvluchtte die door zich vliegend naar allerlei hoge plaatsen te begeven. Ooggetuigen meldden onder andere bomen, kerktorens en molenwieken. Soms ook deed ze het tegenovergestelde en kroop in graven. Haar gedrag, hoe wonderbaarlijk ook, werd zelfs haar 12e-eeuwse medeburgers wat te gortig, en die probeerden dan ook haar als krankzinnige op te sluiten, maar zij brak haar ketenen en tralies alsof het strootjes waren en vloog dan telkens weg, psalmen en sequenzen zingend met een hemelse stem. Zij leefde lange perioden alleen op het Allerheiligste, kroop onder het ijs om boete te doen voor de zonden van haar medemensen en sprong dan even later juist weer in een gloeiende oven, waar ze ongedeerd uit tevoorschijn kwam. Zij werd van hekserij beschuldigd en weer opgesloten, maar toen ze haar lichaam, dat door de slechte behandeling in de gevangenis met zweren was overdekt, genas met olie die uit haar eigen borsten vloeide, werd ze erkend als (krankzinnige) heilige.

    Mensen die haar welgezind waren, baden dat al die opzienbarende verschijnselen mochten ophouden, en ze werden verhoord nadat Christina zich in het dorpje Wellen in het doopvont had gestort. Daarna woonde ze een aantal jaren bij de kluizenares Jutta in een kluis bij de kapel van het kasteel van Loon. Daar stond zij in hoog aanzien: velen kwamen haar raad vragen en zich door haar laten bevestigen. Zo stuurde zij de heilige Lutgard van Tongeren naar het klooster van Aywières en was ze de vaste raadgeefster van graaf Lodewijk II van Loon, die haar als zijn tweede moeder zag. Hooggeplaatsten kon zij hun misstappen verwijten zonder een blad voor de mond te nemen. (Zie ook: de heilige Catharina van Siëna en de heilige Birgitta van Zweden).

    Aan het einde van haar leven woonde ze in het Sint-Catharinaklooster te Sint-Truiden waar ze in 1223 voor de tweede maal overleed. Juist op dat moment zat echter een medezuster van haar in ernstige geestelijke nood, en ze ging haar nood klagen bij de baar van Christina. Die stond toen maar weer op om haar te troosten. Kort daarna overleed ze voor de derde keer, nu voorgoed, in 1224. Haar relieken bevinden zich voor het grootste deel in het Redemptoristenklooster te Sint-Truiden. In Nederland bevindt zich een fragmentje in de Kluizenarij Onze-Lieve-Vrouwe van de Besloten Tuin, waar het bewaard wordt op een toepasselijke plaats in een nisje hoog in de kerk.

    ***    

    673 – WEL- & NIET GOEVERMENTELE FOEFELARIJEN…

    *

    I N H O U D

    Vroeger waren dat soort ‘Beden’ gekend & beucht ondeer de alom gevreesde naam van o.a. De Bende van Jan De Luchte, de Bende van Baeckelandt, Krel de Blauweer, enz, maar vroeg of laat eindigden die allemaal aan de galg. Ook de toenmaige Overheid duldde geen eerlijkr concurrentie! Nu is er De Blauwe De Croo Bende, de Rode Benda van Magniette ijn de Walen, alle twee samen het Opperhoofd vqn de Groene Bende die even voor die Verkizingeen van de Laatste Kans, dreigt onder de kesdrempel te zakken, welig tiert aan beide kanten van de Taal- Armoe- & Pretentiegrens. Maar net als in de vreere samenleving, hoeft dat galgenaas van die Goevementele Bendes rniet aan de galg te eindigen. Niet zij, maar de Burger die ze net zijn komen te plunddefdn. Vandaar onderstaand beeld. Een aldoor maar groter wordende galg als de Fanfare van Honger en Dorst. Bijgenaamd de inflatie, allemaal de schuld van Poetin. Terwijl het Opperhoofd zich in alle stilte heeft teruggetrokken in zijn eigen privé Zuiderse pornoburcht.

    -.

    Tot zower de Wel-Goevernementele kant van het Kwaad. Daar kunnen we tenminste nog iets over vertellen, maar ove de NG-O’s die al jarenlaag achter de schermen werken, weten we zo goed als niets. Allemaal ‘Staatsgeheimen’? Terwijl ze daar zwaar gesubusudueerd wirden door de Gouvernementele Spitsbroeders.

    De twee bendes hebben vooral één ding gemeen: ze zijn door niemand verkozen, maar hebben de Macht beetje-bij-beetje zelf gegrepen. Formule Wilmès, zeg maar. Zonder dat daar voorlopig ook maar het minste verzet op poten wordt grzet. Integendeel zelfs, de Gesubsidieerde Regime Pers schjift meer meer aan bij die rijk-gedekte tafelen der dieven.

    Maar Düren is een mooie stad, veel te mooi voor al dat geknoei.

    En zeggen, dat Baeckeladt, net als de Benden die het land dezer dagen onveilig maken, van diefte leefde. Maar als echte mensen van het Volk, de verzamelde buit met de man in de straat deelde. Wat geen reden was om hem van de galg te redden…

    Actualisering.

    De Baert-Doctrine? Met alle respect, waarde naamgenoot, maar m’n voeten, Géraad. Die zou beter geactualieerd worden in de Dries Van LLangenhover-Doctrine.

    De Gentse Fieste zijn nu wel voorbij, maar het Gentse gezegde blijft, sereker dan ooit, van kracht. Ne goie klôp up nulder kôp en we spreken er niet meer over. Nie neuten!!!!


    *

    24-07-2022

    JUST IS JUST

    *

    Het Hof van Beroep van Brussel heeft vrijdagavond verboden de Iraanse diplomaat Assadollah Assadi uit te leveren aan Iran. De man is hier bij ons veroordeeld wegens betrokkenheid bij een verijdelde bomaanslag in Parijs. Die werd verijdeld omdat een Belgisch-Iraans koppel dat hem zou plegen onderweg tegengehouden werd door de Belgische politie. Die vond in hun auto 500 gram springstof en een ontstekingsmechanisme en die bleken van Assadi te komen.

    Onze federale Kamer had afgelopen week de toestemming gegeven voor een gerechtelijke samenwerking met Iran, waarbij Assadi zou geruild kunnen worden tegen de tot Zweed genaturaliseerde ex-VUB-prof Djalali en de Belg Olivier Vandecasteele, een ngo-vertegenwoordiger die in Iran verbleef en daar was aangehouden zonder precieze beschuldiging.

    Ik schreef daarover reeds in mijn blog van 8 dezer waarbij ik vond dat ons parlement zich niet moet bezig houden met het de facto erkennen van schurkenstaten zoals Iran en blijf daarbij. Ik vraag mij trouwens af waarom België en niet Zweden zich zou ontfermen over iemand die de Zweedse nationaliteit heeft, terwijl er anderzijds nergens vermeld wordt wat Vandecasteele daar deed. Iran lijkt me geen land dat ngo-hulp nodig heeft. Daarover hoort men nergens iets.

    Wij lopen niet hoog op met onze Belgische justitie, maar in dit geval vind ik dat het Brusselse Hof van Beroep gelijk heeft. De zaak doet zo’n beetje denken aan de jaren 1970 toen de diensten van toenmalig minister van Buitenlandse Dinges Mark Eyskens aan een Palestijns terrorist een inreisvisum had gegeven

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         

    De omvolking in Hogere Versnelling.

    *

    Op TV: geen woord. Wel een loeiende storm op de radio, de godganse dag aan één stuk door.

    Moet U horen en vooral in de (lege) portemonnee schieten. Uit de warme gezellige maar bloederige thuislanden in Afrika zijn er meer dan 43.000 gelukzoekers naar ons onderweg.

    Komt door het goede weer, al zijn er wel ’n paar duizend van verdronken onderweg. Geld in ’t water dus en aan € 3.500 de kop, kan dat aardig beginnen oplopen!

    Vooral nergens op deze mededelingpubliekelijk op reageren want het Vaderland van de toekomst waakt. En zorgt, met ons geld, dat we straks, als we er niet meer zullen zijn, toch niet meer nodig hebben, voor de opvang.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Fiscaaalheid

    *

    Eindelijk hadden we goedkeuring van Europa om de BTW op fietsen te verlagen van 21% naar 6% waartoe we als Belgen-land zowat drie jaar geleden beslist hadden. Reikhalzend keken we naar de formaliteit uit dat het effectief in het Belgisch Staatsblad zou komen te verschijnen en dat zou op 6 april zijn: “what could possibly go wrong”? Welnu: alles! De hele wijziging is spoorloos verdwenen. Blijkbaar zou het niet alleen (te) veel kosten, maar vooral vertrouwt de overheid de fietsenhandelaars niet genoeg: die snoodaards worden er van overheidswege van verdacht dat ze de stijgende inflatie als drogreden zouden gebruiken om uit te leggen aan de consument dat de prijzen van fietsen niet kunnen dalen, ondanks de BTW-verlaging en zodoende dus het leeuwenaandeel van de 15% BTW-korting als extra winst in de zakken te steken. Dergelijke onrechtvaardigheid kan de overheid niet riskeren en dus laten ze de BTW maar op 21%. Dat fietsen duurder gaan worden voor de consument, zou nu wel eens onvermijdbaar kunnen worden…

    *

    Auteur: J. Baert, Zoon van…. (1 mei 2022)

    BYE, BYE BELGIUM, LIBERALEN EN GROENEN

    *

    Satire - 24/07/2022 Jasmijn Walldorf

    Het parlement is in zomerreces. De plucheklevers kunnen gedurende een kleine twee maanden op exclusieve stranden hun exuberante wedde gaan opsouperen. Tellen die vele vakantiedagen eigenlijk mee om aan hun vol pensioen te komen? Ze zullen wel een apart regime hebben. We kunnen de politieke elitaire pauwen toch niet behandelen zoals iedereen.

    De subatomaire micro-pensioenhervorming

     

    Maar vrees niet! Voor de volgzame kudde zwijgzame inwoners hebben de politici wel over een subatomaire micro-pensioenhervorming beslist. Je moet het dossier door de deeltjesversneller van het CERN jagen om de impact te kunnen vaststellen op de betaalbaarheid van de pensioenen. Het is een druppel op een hete plaat in de Sahel. Nog voor de druppel de plaat raakt is ze verdampt.

     

    De PS, de Partij Stilstand, bleef tot op het einde onwrikbaar als een standbeeld staan. Helemaal op het einde kwam dieu Magnette uit de rode hemel neergedaald om een micron toegeven.

    De zeven Vivaldi-partijen hebben zeven marathonvergaderingen gehouden en zeven keer niets bereikt. De PS, de Partij Stilstand, bleef tot op het einde onwrikbaar als een standbeeld staan. Helemaal op het einde kwam dieu Magnette uit de rode hemel neergedaald om een micron toegeven. Deze pensioenhervorming is een ideologische en electorale tapijtenmarkt waar het aantal zetels in het halfrond primeert op het welzijn van de Belgische bevolking en de betaalbaarheid van onze sociale zekerheid. De liberalen triomferen met de twintig gewerkte jaren, 250 dagen per jaar, voor het krijgen van een minimum pensioen. Terwijl het er eigenlijk maar 16 jaar zijn minus tal van woke-verloven. Als je echt woke bent dat kom je ervan af met de helft gewerkte dagen. Pas op, we zijn nog steeds het enige land in Europa waar je na 45 jaar doppen een pensioen trekt, enkel zal het niet het minimumpensioen zijn, maar 5 euro minder. De levenslange beroepsdoppers in België, hoofdzakelijk Walen, zullen zich niet moe maken om daartegen te protesteren.

    De lachende haard van knetterende knettergekken

     

    De pensioenhervorming bewijst nog maar eens dat Vivaldi een Potemkin-regering is, waar een symfonie van gebroken dromen de valse noten van een nachtmerrie verbergen. Alexander de Croo moet het ene brandje na het andere blussen en voor de haan op de statige persconferentie kraait, is de premier al door alle zeven partijen, inclusief de zijne, in de rug geschoten.

    Het liberaal vuur van Lachaert is een lachende haard van knetterende knettergekken,

     

    De Open VLD kwijnt weg en de ideeën drogen op. Het liberaal vuur van Lachaert is een lachende haard van knetterende knettergekken, waar een bende Zoomers een van de pot gerukte brandbrief van eigengereid opportunisme uitbraakten. Ook de pukkelpolitici van de Open Vld zijn enkel bezig met hun carrière en niet met het welzijn van de burgers en het electorale succes van de partij. De Open VLD is een egoïstische krabbenmand van egocentrische narcisten die terwijl de mand het ravijn in dondert, de hoop blijven koesteren dat de kiezer hen in het midden van het bed zal leggen. Zielig, pathetisch en vooral dwaas.

    Bye, bye Groenen

    Tinne Van der Straeten zat vrijdag te glunderen op de persconferentie over de kerncentrales. Waarom weet geen mens. Ze moest al toegeven dat de kerncentrales langer moesten openblijven. Ze moet nu ook toegeven dat de overheid voor 50 % aandeelhouder wordt van de gedrochten die haar partij uitspuwt. In principe werden alle eisen ingelost die Engie in zijn brief van juni schreef. Enkel geven ze dat nu nog niet toe. Noteer alvast dat alles wat in die brief van Engie staat zal gerealiseerd worden. Tinne en Alexander staan gehandboeid met de rug tegen de muur en zullen netjes akkoord gaan met alle eisen van Engie. Groen dreigt er wel mee uit de regering te stappen, maar ze beseffen dat, zelfs al ben je ideologisch trouw, dit tussen de 3 à 5 procent van de stemmen kost, nietwaar Bart De Wever. In dat geval vallen ze onder de kiesdrempel en is het bye, bye Groenen. Gans Vlaanderen juicht!

    De minst groene regering ooit

    Ondanks de enorme ideologische toegevingen blijven ze maar het riedeltje aanhouden dat ze sinds hun aantreden in 2020 het wanbeleid van de afgelopen twintig jaar aan het rechtzetten zijn. Wat die groene huichelende hersenvretertjes vergeten zijn, is dat ze tussen 1999 en 2003 deel uitmaakten van de regering en dus in de eerste drie jaar van het door hen verguisde twintigjarige wanbeleid mee de lijnen uitzetten. Wat hebben de groenen bereikt in hun naar eigen zeggen groenste regering ooit? Werden er meer zonnepanelen geïnstalleerd dan jaren zonder de Groenen? Neen, minder. Werden er meer windmolens geplaatst dan in jaren zonder de Groenen? Neen, minder. Daalt de CO2-uitstoot sneller dan in de jaren zonder Groenen? Neen, minder snel. En als we straks 3 nieuwe gasgestookte centrales krijgen i.p.v. kerncentrales zal niet alleen de energiefactuur stijgen maar *ook de CO2-uitstoot. Vivaldi is eigenlijk de minst groene regering ooit.

    Dit was niet op de afbraak:

     

       Op de Gentse feesten verdrinken ze letterlijk hun verdriet.

       Carl Devos leest blijkbaar mijn cursiefjes want ook hij voorspelt nu dat Vivaldi in het najaar valt.

       De EU wil ons opleggen hoeveel gas we maximaal mogen gebruiken. Wie zei ook alweer: ‘Als het fascisme ooit terugkomt, dan zal het dat doen onder de noemer antifascisme.’ 

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    En zo komt er geen einde an het borenbedrog.

    Want iedereen is dus in ‘reces’, om geestelijk en michamelijk weer klaar te staan tegen dat DeWinter en de Apen Pokken uit verre vreemde landen er aan komen.

    Tunesië staat in vuur en vlam. Maar dat is klein bier voor de Media. Want bos- en heidebranden tiesteren de rest van de wereld, en fat is slecht boor het Milieu. Maar goed voor de bladvulling.

    Poetin laat nog altijd geen steek gas los, dus voren we iot bepaalde bevriende laden, vloeibaae gas aan per tanker. De Haven van Zeebrugge is ervan in de wolken! Tant pis voor de vervuiling, maar in jet land worden er stilletjes drie brandnieuwe gascentrlaes bijgebouwd waarover de milieufanaten zedig zwijgen.

    Terwijl dde Koning, naast wapenfabrikant (FN Heerstal) nu ook atoom-exploitant geworden is. Zodat de laaste twwee kerncentrakes, die stukken van mensen kosten door jarenange verwaarlozing, nog 10 jaar kunnen ‘meegaan’.

    *

     Digithalys

    27-07-2022, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!