MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.338 - MET DOORBRAAK & AMADEO VANHAERBEKE OVER HOE VATICANO EEUWEN GELEDEN LEEDE HOE EEN KAT HAAR JONGEN KAN TER WERELD BGRENGEN HET IS ALSOF HET ZICH ONDER ONZE OGEN AFSPEELDE… MAAR ROME LIGT AANDE OVERKANT DE ALPEN EN DE TRANS ALPINA IS IN HANDEN

    338 - MET DOORBRAAK & AMADEO VANHAERBEKE OVER HOE VATICANO EEUWEN GELEDEN LEEDE HOE EEN KAT HAAR JONGEN KAN TER WERELD BGRENGEN

    **

    *

    Zondag 16 augustus 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    De Bourla (Ant wuham), na ver-cinesng à la

    Latcii Pitchi Tsang.

    *

    Nink, ikk’en kenne joe nie, Nooit de sjanse g’êt, Amadeo, mô joen nalme alleen ol doet mie plezier. For old days sake: St- Paulis in Langemark, zegt joen da niks? Eerst ‘Roller’ en dan ‘Sâray’ ????

    Beste Amadeao, ‘k hee d’er leren werken. Leren zweten, leren ofzien en vooral leren m’n koppeke te gebruiken.

    -

    Ra Ra, waarover heb ik het? Mme Pauline vend daar, ge weet wel, was ‘streng maar rechtveerdig’.

    Goe geweten, mlijne

    Man. E hoes ist met nê nulder Jan? kloek en gezond, lik z”n père???

    -

    Nie op letten, man. ‘Bizeness as jiesueal’ First things do colme first. Geleerd in Langemark Anno 1957 en volgende.

    **

    *

    Hoe zou ‘t met Rosa zijn, en met Jacoba & Carla wezen?

    *

    **

    Sluit de onderhandelaars op

    Het conclaaf van 1271 als inspiratie voor de onderhandelingen

    **

    https://doorbraak.be/sluit-de-onderhandelaars-op/

    *

    VRIJE TRIBUNE - 15/08/2020 Amadeo Vanhaverbeke

    -

    Vaticaan - Misschien moeten we inspiratie halen in het Vaticaan voor een regerings-vorming?

    foto: ©Wikimedia Commons

    -

    445 dagen na het begin van de federale regerings-vorming zitten de ‘onderhandelaars’ weer muurvast. Dat is bijna 40 miljoen seconden aan geklungel met ‘de beste bedoelingen’.

    -

    Compromis

    Het zou getuigen van een enorm middelpunt-denken te beweren dat dit enkel in België mogelijk is. Ook andere landen sukkelen met een compromis te vinden, denk aan de lange regerings-vorming in Noord-Ierland die officieus ons record van de langste regeringsvorming van 541 dagen verbrak. Of aan de paus-verkiezing in 1268 van Gregorius X die langer dan drie jaar duurde. Moeten we grijpen naar een extremere onderhandelings-context zoals toen om een doorbraak te forceren? Naar een politiek conclaaf in Center Parcs zoals Conner Rousseau voorstelde? De geschiedenis van de verkiezing van het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk kan misschien wat inspiratie bieden de komende weken.

    Lege stoel

    1271. Het Vaticaan bevond zich in ‘Sedisvacatie’ van de Heilige Stoel, zoals de toestand heet waarin de zetel van de Bisschop van Rome niet bezet is. Al drie jaar ruzieden kardinalen over wie Clemens IV moest opvolgen. Een interne machtsstrijd, ideologische verschillen en geen ge-doodverfde opvolger hield de Kardinalen in een wurggreep. Die zogenaamde gedoodverfde opvolger – ook wel de meest ‘Papabile’ (ongelukkig vertaald: ‘paus-baar’) genoemd – wordt het uiteindelijk zelden.

    De Kardinalen kregen enkel nog brood en water.

    **

     

    *

    Na drie jaar besloten de stadsbestuurders van Viterbo – het Italiaanse stadje waar de pausverkiezing plaatsvond – hen op te sluiten in het buitenverblijf van de Paus. De Kardinalen kregen enkel nog brood en water. Vervolgens haalden ze het dak weg zodat regen, wind en zon hun niet gespaard zou blijven.

    Sommige wat extremere verhalen stellen dat de Kardinalen geen doktershulp meer kregen en toiletten niet meer werden schoongemaakt. Na drie jaar onderhandelen kostte het welgeteld drie dagen om tot een nieuwe Paus te komen: Gregorius X.

    **

     

    *

    Strenge procedure

    Paus Gregorius X vond op deze manier zo efficiënt dat hij ervoor koos de oorspronkelijke procedure te verstrengen. Kardinalen kregen voortaan na drie dagen in conclaaf nog maar één keer per dag eten en werden opgesloten zoals het stadsbestuur in Viterbo had gedaan. Mocht er na acht dagen – zoals we dat vandaag zouden zeggen – geen witte rook te zien, kregen ze enkel water, brood en wijn. Contact met de buitenwereld werd verboden.

    -

    Gedurende honderden jaren werd de procedure door tientallen pausen aangepast, geëvalueerd en verfijnd

    -

    Drie pontificaten later schafte Paus Johannes XX die richtlijnen weer af. De miserie begon van vooraf aan, later werden de regels wel vastgelegd in het kerkelijk recht. Gedurende honderden jaren werd de procedure door tientallen Pausen aangepast, geëvalueerd en verfijnd.

    -

    Veel van de regels rond de Sede Vacante bestaan vandaag nog altijd. Na het overlijden van de Paus verliezen alle functionarissen hun functie, buiten enkelingen die noodzakelijk zijn om de periode van Sede Vacante te overbruggen zoals de kardinaal-vicaris. Maximum 120 stem-gerechtigde kardinalen (allemaal jonger dan 80) gaan in de Sixtijnse Kapel in conclaaf. Sinds 2005 verblijven ze in de Domus Sanctae Marthae – het gastenverblijf van het Vaticaan. Hun verblijf is helemaal afgesloten van de buitenwereld en wordt bewaakt door de Zwitserse Garde. Smartphones zijn niet toegelaten.

    -

    Voor 2005 bouwde men bij elk conclaaf cellen in het Apostolisch Paleis – de officiële residentie van de paus – waar de kardinalen moesten in verblijven. Veel kardinalen klaagden echter over de slechte levens-omstandigheden. Ze kregen enkel een eenvoudig bed en een bescheiden wasgelegenheid. Na de dood van Johannes-Paulus II installeerde men zelfs stoorzenders in de Sixtijnse Kapel zodat er helemaal geen contact kon zijn met de buitenwereld.

    -

    Center Parcs

    De regels zijn vaak extreem, maar ze hebben een eeuwenlange voorgeschiedenis van trial en error

    De procedure om een nieuwe opvolger van Petrus te verkiezen heeft een bijzonder lange geschiedenis met verschillende efficiënte maar – en de eerlijkheid gebiedt mij dit te zeggen – ook enkele wat langere conclaven. De regels zijn vaak extreem, maar ze hebben een eeuwenlange voorgeschiedenis van trial en error. Het voorstel van Conner Rousseau om met de partijvoorzitters naar Center Parcs te trekken en daar in conclaaf te gaan, klinkt na meer dan 400 dagen onderhandelen plots zo gek niet meer.

    -

    Tot slot is een nieuwe Summus Pontifex Ecclesiae Universalis verkiezen op zijn minst even ‘complex als een nieuwe federale regering vormen. Toch duurde het conclaaf in 2013 maar twee dagen. Dat zou weleens door de strikte procedure kunnen komen.

    Amadeo Vanhaverbeke


    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    D’ is iets dat me wel bekend voorkomt; dat Italiaans waar gebeurd verhaal.. ’t Is lijk we erbij geweest zijn. Die man weet verduiveld goed waarover hij spreekt. En sopra tutto, hij heeft en solide leverancier van …. nagels. Ook nagelmaker geweest?

    -

    Ze gaan d’er deur lik deur de beuter.

    **

    *

    Den          appel niewaar’, die valt nooit zo ver van de boom dat ge n’em moe zoeken.

    Mercie, Directeur. Mercie. Grazie mille. Prego duo milione mille.

    -

    En nu, hand over hand, over tot de dag van morgen.

    Wat nu met dit kloteland dat men ervan gebakken heeft? Castreren? In ieder gaal er NIET mee doorgaan.

    -

    Pausen kiezen, da’s iets voor Rome. Daar komen vodden van. Luthers en Calvijnen. Ja, zelfs Getuigen van Jehovah. Hier enu gaat het over de Lage Landen by der See. Of zijde ng alrijd ne mee?

    Zelfs Radio Klara is al weken aan een stuk bezitg met het Eigen Groot Verleden, o.a.ùetjet Boirgondisch-Vlaams wereldrijk van toen. Last van toenadering?

    -

    Onze toekost? Neen, geen (onder invloed ) opgevoerde pantomime op sloefkens, maar een signaal evenwaardig aan de Brugse Metten, ’s Gilden Vriend of de dood.

    **

    Vade rerro, Satana!!!!!

    *

    Tot eenmaal, op alle transen, de Leeuwen dansen.

    -

    Er is geen andere keus.

    *

    A la Vostra   !!!!! Salute!!!!

    Areveei Roma.

    -

    O L’Italia di mio Cuora.

    Dat goie ouwe Virerbo, il Capiralde della Provincia Lazo. On het hart van de Pauselijke Staten…

    We gingen er vaak winkelen, in de .. UNIC. Volet lijk thuis. Tot de vrouw daar tot 3 keer toe ongezien gezak-rood werd waar ze bijstond. Toen wed een in uniform gestoken Burger-Bewaking ingesteld. En op slag bleef alle gekleurd gespuis daar weg. Maar zie, de omzet steeg zienderogen….

    -

    Het is pas vele maanden nadien dat we ontdekten dat waar we meestal parkeerden; wel een luguber plekje was. Een beetje gevreesd zelfs. Een rustig binnenpleintje met de al eerder ‘raar’ klinkende naam van…’Galgenplein’. De terechtselllings-plaats der Pausen…. En wat bleek? Om de hoek lagen de gedeeltelijk her-opgevbouwde Pauselijke Paleizen van vroeger. Die hebben we verdfer altijd Links laten liggen, want we hadden inmiddels ‘beter’ ontdekt. Namelijk tussen onze woonplaats en Viterbo lag het pitoreske stadje

    Met zo goed als intacte (her-opgebouwde) Pauselijke Paleizen. As-je-me-nou!!!! Vrij toegankelijk. Met de alom verspreide verering voor de Edelvrouwe die in 1380 de Pausen van Avingnon terug naar Italië haalde. Nee, niet terug naar Viterbo; waar ze van iot Rome naartoe gevlucht waren. Hun verblijven waren ondertussen geplu,derd e, met de grond gelijk gemaakt, maar in het intussen veiliger geworden Rome was de Vaticaanse Heuvel beschilbaaer.

    Wie die verhuis bekokstoofd had?

    De naam van die Heilige?

    Sinta Catharina van Siena, (Siena, 25 maart 1347 – Rome, 29 april 1380) voor wie de mensen nog altijd van heinde en verre op bedevaart komen.

    **

    *

    Het plekje in de bergen, Montefiascone dus kan tenslotte prat gaan, om, na de St Pieters, de Duomo vdi Fiore,tina, de 3de grootste koepel ter wereld te bezitten…

    Waarvan nota..       

    -

    Er wordt de lezer met aandrang verwrzen naaar https://nl.wikipedia.org/wiki/Catharina_van_Siena#Levensloop over het ongelofelijk verhaal va, dat eenvoudig wol-ververs kind, dat als mystica het lef had om bij Koningen en Pausen weg te lopen, als ze haar zin niet kreeg, onder het uitroepen vazn ‘VOGLO’, wat wil zeggen ‘Ik wil het’. Ze werd nauwelijks 33 jaar oud.

    **

    Dit is de voorgeval langs de Cassia Bolsena-Viterbo in Montefiascone zelf. Eenvouge Franciscaanrr Stijl maar getooid met de Pauselijke Tiara. Met een balkon waarop Zijne Heiligheid de menigte toesprak telkens hij langs kwam…

    *

    Mijn persoontje werd in Montefiascone bijna 2 jaar lang weer – letterlijk dan - op de been geholpen in het Liefdadigheids Gesticht Santa Margareta. Zonder dat het ook maar ’n cent heeft gekost. Niet aan de C.M. en niet aan onszelf. We zagen er zelfs menselijke…dieren. Liefdevol verzegd in… kooien. Allemaal Scpselen Gods? Misdragen Vruchten der Zonde?

    -

    Hoe precies wij daar zijn op uit gekoemen?

    Daar Voorspraak? Ja zeker. Van onze tuinman. Italiaanse dienstbaarheid….

    Was in Rome door de Reisverzekering & de Specialisten terzake opgegeven. Wa,t veroordeeld om de rest zijn dagen op ’n draatg-berrie door te geangen.

    Waarom ik zot ben van Italië? Ik moet er toch geen tekeningetje bij maken, zeker?!!!!!

    -

    Metteke Julia uit Lierke-Plezierke: hou je vast aan de takken van de bomen. Honderd en Elf: Wie biedt meer?

     

     




    16-08-2020, 21:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. NIEUW 214 - DE ZATERDAG GEWONE BOTERHAM MET SSOEP VAN MOEDERS POEP D’EEN ZIJN DOOD IS DE? ANDERE ZIJN BROOD. REMEMBR DE MEESTE ROIWMAALTIJDEN. VAN DE

    NIEUW  !!!!!!!!!!!!

     

    214   - DE ZATERDAG GEWONE BOTERHAM MET SSOEP VAN MOEDERS POEP

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    **  

    O.M. Vrouw Hemelvaart   B.V.O.

      

     CHRISTELIJKEHOOGDAZG

    -

    ‘n Vrouw !!!!! En niet op de rug….

    Zwaar dessinerend voor sommige Gelukzoekers’…

    *

    ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2020

    *

         @tomvangrieken

    Bon. Alles is geprobeerd. Het is welletjes geweest. Nieuwe verkiezingen nu! - DEEL als je het EENS bent

    **

    De Piraten Regring…..

    *

         @MartineGoossen4 - ·

    Replying to @tomvangrieken

    -

    Stel er zijn nieuwe verkiezingen, stel jullie worden de grootste. En dan? Geen andere partij wil met jullie een regering vormen en om ook maar iets te doen in dit land heb je 2/3 meerderheid nodig dus Wallonië. Dus splitsing en dan? Zelfs dan hebben jullie geen 51%.

    @JGM76434158 - 1h -

    Maar wat wilt u ? Gewoon het VB opdoeken ? Het minste in uw redenering dat kan gezegd worden is de immense invloed die zij betekenen op minder linkse partijen !

    -

       Vandaag- en vooral op dit uur - de haan moet tenminste nog 3 keer kraaien - is het natuurlijk koffiedik kijken. Allez, il wil zegge koffiedik kijken voor wie geen elleboog-gevoel heeft. Open dus de ogen voor Corona ze sluit.

    Al op gelet hoe Rutte III bij de Noorderburen onder vuur ligt? Hoe het met La Märkalina en haqar Gevolg zit bij de Rijnlanders? Om nog maar van Le Roi Soleul

    **

    *

    EMANUELE iL SPLENDIDO te zwijgen.

    -

    Dat Rode Virus is niet alleen bedreigend voor onze levens, het vreet onze welstand, onze gezondheid en toekomst weg van onder ons gat. Spraakgebruik van de dag.

    De vroegere Oostbloklanden zijn ons vele jaren voor. Geen USSR meer, maar wij, we zitten nog altijd met deze EUSSR.

    -

    Wa denkt de Lezer van deze keer een écht grensoverschrijdend gedrag? Is tegenwoordig schering en inslag.

    O dat bloed, dat Neerlands bloed, dat bloed dat wond’ren doet….

       Wakker worden. De zon zit al ’n heel tijdeke te pinkelen achter de donkere wolken. Wie laatst lacht, best lacht.

    A la Vostra.

    -

       Tom Van Grieken Retweeted -

    Hoe @Bart_DeWeverde grote verliezer is, maakt akelig duidelijk in "Blankenberge, Blankenberge, parel aan de kust."..

    **

    *

    -

    Gisteren om 19:42

    *

         De Redactie.

    30 bewoners en 8 personeelsleden besmet met corona in Mechels woonzorgcentrum.

    Mdewerler ter plaatse

    **

    *

    In het Mechelse woonzorgcentrum Milsenhof hebben 30 bewoners en 8 personeelsleden positief getest op het corona virus.

    Een van de bewoners ligt in het ziekenhuis, de anderen zijn naar een aparte zorgafdeling verhuisd, waar ze door een vaste ploeg van ‘medewerkers’ verzorgd worden. Van drie bewoners zijn de test-resultaten nog niet bekend. Dat meldt de Directie in een pers-mededeling.Belga

    De toevallige lezer.

    **

     

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200814_96395497?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    Ha, dààààr

    *

    Tiens, tiens, goed neiuws dus voor de afzet-markt van de rode rilhandel. Wij de doden en gewonden zij het geld.

    *

    ONTREDDERING ALOM NA DE GROTE MISLUKKING

    **

    *

    Dat Egbert Lachaert niet uit de schaduw treedt, betekent het einde voor Bart De Wever en Paul Magnette. ©jonas lampens

    14 augustus 2020 19:32

    -

    Nu Bart De Wever en Paul Magnette de handdoek in de ring hebben gegooid, is de vraag hoe het voort moet. Georges-Louis Bouchez wil een nieuwe missie beginnen vanuit de blauw-groene bubbel, maar daar deinst Egbert Lachaert voor terug.

    -

    De ontreddering is groot, niet het minst bij de werkgevers-organisaties van het land, die in de missie van Bart De Wever en Paul Magnette een 'allerlaatste kans' zagen om een federale regering op de been te brengen. Dat er een deal tussen de N-VA en de PS op tafel lag, had velen ervan overtuigd dat het zou lukken deze keer. Des te groter is de ontgoocheling dat het alsnog spaak is gelopen.

    Voka-topman Hans Maertens herinnerde aan de oproep die de Vlaamse werkgevers-organisatie en heel wat captains of industry in juli in De Tijd deden om die 'allerlaatste kans' te grijpen.

    + + + + + + + + +

       Tja, van dat te niet gaan? dat ‘spaak’ lopen…. Dat mag toch geen Verwondring wekken?

    **

    *

    Ooit begon dat al met een zekere Paul Henri Spaak van de toen nog unitaire Belgische Socialistische Partij, de BS.P. Die was niet alleen de hoofdverantwoordelijke voor de (nefaste) landelijke na-oorlogse politiek, maar ook voor de bevruchting van de ei-cel van dat VEEL GROTER gedrocht dat men ervan gemaakt heeft. En dat nu dus, onder Leiding van Sjieke Sjarel en, na de in zak en as ondergaande Mäarkelina, als een plumpudding dreigt ten onder te gaan.

    -

    De Landsleidingen in heel het Avondand? Ander en beter. Of wat had U gedacht? Iets ‘Alternatiefs’, ja daar zegde gij al iets om over na te denken…

    Le Roi est mort. Vive le Roi.

    -

    Nooit geen twee zonder drie. Een Koning Rots-duiker, een Sosse Voorman Kanaal-duiker….

    Twee jonge bevallige weduwen, M&M (Maxima en Mathilde) op d’uitvaart, voorop gegaan door de afbeelding van de Dichter René Declercq, getorst door Geert & Tom…

    En ja, waarom niet in vol ornaat begeleid door de vroegere Bisschop van Brugghe, thans Kardinaal &      Aartsbisschop in Mechelen.

    -

    Muilkorven en Social Distance? Daar hebben de Poet en den Donald samen immers een oplossing voor gevonden. We spuiten het Ride Gevaar voorgoed terug ‘in zijn kot’

    -

    Arthur Blanckaert, ’t is an joen weije. Hoop doet leven En leven, dat willen we met z’n allen.

    **

    *

    Rdio Klara 06 à 12uur.

    **

    *

       Werd hier op deze blog gisteren reeds geschetst. Is alleen bijgekomen, dat als naar gewoonte, de Scholen op 1 Septemberr als van ouds weer van start gaan. Ze zullen ons op de hoogte houden.

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Tijd dus. Om wijlen de Nederlandse voetbal-god nog maar eens van stal te halen. ’Elk nadeel heb se voordeel’.

    Kleine

    tegenslagen zijn opportuniteiten en grote tegenslagen zijn grote oppoortuniteiten.

    -

    We worstelen en blijven boven. Schudden de Oude Gewaden van ons af en leven van vandaag naar mogen. Plus esr en Vous….

    -

    En neen, de verslagenen hoeve niet eens acher prikkeldraad, en al zeker dienen die niet afgezonderd te worden in een ’cordon sanitaire’…. Zl wensen we ze allemaal een succesvolle carrière toe in het begeleiden van de…Exodus. Vrouwelijk schoon is er zat. Maar van kop tot teen in jutzakken gehuld. Te onthouden, ub die wereld bestaat er geen ‘Leefloon’.

    Daar geldt de Wet van ons Ma-zaliger: wie niet werkt moet ook niet eten.

     

     

     

    16-08-2020, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.216 - HET ZONDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT WIELERHELD REMCO – LIERS METERKE 111 VANDAAG DE OUDSTE ‘BELG’ – DE BELGICA LIGT MET DE KIEL OMHOOG – MAAR WE KUNNEN NOG VEEL LEREN VAN DE de MEDICI.AFSLUIRER DZE KEER IS HULT EN ZWARER

     

    216 - HET ZONDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 16 augustus 2020

        Feestje voor oudste Belg: Julia (111) maakt rondrit door woonplaats Lier in open Cadillac

    **

    *

    Julia Van Hool (111) genoot zaterdag van een rondrit met een open Cadillac door haar woonplaats Lier. Moe Julia, zoals velen haar noemen, is sinds begin deze maand de oudste levende inwoner van ons land. Dat wilden de stad en Woonzorgcentrum Sint-Jozef niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

    Gisteren om 13:47

    -

    LIERKE PLEZIERKE!!!!!!

       ‘n Dikke klapzoen o je koppeke, lieve flinke Madam. Van harte! Kom Trezebees, we klinken er op.

    Doe zo voort. Zit in de goede richting. Honderd + ELF. Wie doet je dat na?

    Voor mi persoonlijk komt dit neer op nog 28 jaar te gaan… Mag er niet Aan denken hoe de wereld er tegen dan zal uitzien…. Tot ziens, lief mens!

    *

       POLITIEKE IMPASSE ZET KREDIETWAARDIGHEID BELGIË ONDER DRUK

    **

    *

    Preformateurs Bart De Wever (N-VA, links) en Paul Magnette (PS) gaven er vrijdag de brui aan. ©Photo News

    Gisteren om 14:46

    -

    Het uitblijven van de vorming van een volwaardige federale regering dreigt de negatieve effecten van de coronacrisis te verdiepen en te verlengen en is daarom een bedreiging voor de Belgische krediet-waardigheid, zo stelt rating-bureau DBRS Morningstar.

    -

    Het aanhoudend gehakketak van de partijen inzake de federale formatie begint ook zijn sporen na te laten in de internationale financiële wereld. DBRS is de eerste die de impasse op federaal niveau letterlijk benoemt als oorzaak voor slechtere vooruitzichten.

    DBRS Morningstar behoudt de belangrijkste Belgische kredietrating op AA, maar wijzigt zijn vooruitzichting van 'stabiel' naar 'negatief'. Daarmee neemt het ratingbureau een aanloop naar een mogelijke verlaging van de kredietwaardigheid.

    **

       Maar nee, Meneer. Slaap op je twee oren0 Het water blijft naar zee stromen. Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei, sslaapt op joen oren, allebei…. Denn nach Jeedem DeemBer kommt wieder ein Mai….

    **

    Gisreren om 17:14

       Remco Evenepoel lijkt goed weg te komen na ijzingwekkende duik in ravijn in Ronde van Lombardije

    -

    Wat een hoogdag moest worden voor Remco draaide uit op een drama. De top-favoriet schoof op het goede moment mee met een kopgroep met enkele favorieten, maar in een afdaling liep reed het mis. Hijl kwam in een afdaling ten val. Hij botste tegen een muurtje en dook een ravijn in.

    ‘Vlg Radio Klaaa 15 meter diep. Tussen de varens en doornstruiken. Op rotsgrond.)

    Jij was na zijn val bij bewustzijn en werd op een draagberrie naar de ziekenwagen gedragen. De jonge ‘Belg’ is afgevoerd naar het ziekenhuis.

    **

    *

       Remco, jong toch! Waarde gij net beter in LombardsYDE (de inham waar ooit Italiaanse bankiers de dienst uitmaakten toen de Fiaminghi nog commerce deën met de Moskouse ‘Gouden Drieheok’) gebleven i.p.v. daar in dat onherbergzame Lombadijje Uw tisten te gaan drraaien? Ge ziet w     r ervan komt. De goe beteringe, nan. En laar vooral je EEMMEN nakijken, beste Remco

    Van entwien dagge nie en kent en van nature liever de kust- dan de hoogvlakte ziet.

    Amaai, m’n voeten, Gérand, Italië is een droomland, da’s waar, maar de 16 jaar dat we daar hebben geleefd was het voor mij als met ingehouden asem… Hoofgrtevrees!!!!

    Hebde gij daar geen lasr van , hé. Gelukzak!!!!

    *-*-*-*-

       HOGER ONDERWIJS START IN PRINCIPE MET LES OP CAMPUS

    **

     

    Bij code geel kan de helft van de studenten naar de aula. ©BELGAONTHESPOT

    *

    In de regel start het Hoger Onderwijs eind September met les op campus. Wel zijn lokale afwijkingen op de kleurcode mogelijk zoals in het leerplicht-onderwijs. Vooral voor studenten-steden waar de besmettingen nu hoog liggen, zoals Brussel en Antwerpen, is dat slecht nieuws.

    De verschillen tussen de kleurcodes gaan van ‘contactrijk’ naar quasi volledig Afstandsonderwijs. Aan de universiteiten kunnen de auditoria bij ‘code geel’ een bezetting hebben van 1 op 2, met mondmaskers. Ook seminaries of werk-colleges kunnen met dezelfde capaciteit doorgaan. Bij ‘code oranje’ vermindert de capaciteit van aula's tot 20 procent. Onderwijs 'in kleine groepen' kan doorgaan met de helft van de bezettingsgraad, op voorwaarde dat iedereen een mondmasker draagt. ‘Code rood’ gebeurt volledig in afstands-onderwijs, met uitzondering van specifieke les-vormen zoals labo’s.

    " Ik hoorde scenario’s circuleren dat Hoger Onderwijs sowieso in ‘code rood’ kon starten, omdat we bewezen hebben dat we dat kunnen. Dat is niet meer aan de orde. "

    Luc Sels - Rector KU Leuven

    Voor de hogescholen betekent ‘geel’ dat er een mix komt van online- en offline-onderwijs. De circulatie op de campus wordt minstens met 25 procent verminderd, ‘social distancing’ blijft de norm. Bij ‘code oranje’ mag het maximum aantal studenten op de campus nog maar 20 procent zijn. Bij ‘code rood’ is dat nog maar 10 procent. In die twee laatste scenario's wordt maximaal ingezet op afstands-  onderwijs.

    -

        Aandacht. Abdacht. Stilte AUB.

    Er wordt dus, net als de politiek van DWW (De Wever & Wilders) over de Staatsgrenzen heen, gewerkt met de (nieuwe) Nationale Kleuren. Ceel/Oranje/Rood. Over ‘Code Zwart’ wordt voorlopig alleen in besloten achterkamertjes beraadslaagd.

    -

    Voorbarige probleem-stellingen in het H.O. Het anti-virus medicij ‘DonPoet’ zit er aan te komen en dan kan iedereen, zoals voorheen, weer op café gaan zoveel het haar of zijn hartje lust.

    -

    So far so good. Maar wat betreft de manier waarop: zowel voor de politiek als voor ht onderwijs: ONLINE is de boodschap na hete Corona Debacle. Vidio-Conferenties en Video-Cursussen zijn veel efficiënter, ze nemen minder tijd & verplaatsingen in en zijn dus veel economischer. Ook beter voor de tewerkstellig…

    -

    Als tenslotte, voor wat betreft de politiek daarenboven nog in de Wet zou kunnen vastgelegd worden 1) dar ze openbaar moeten zijn en 2) dat er Rode Kaarten zouden bestaan met levenslange uitsluiting

    voor om het even welk achterkamertjes-gedoe.

    -

    Hadden in het Italië van Lorenzo di Medici, bijgenaamd Il Magnifico dergelijke video-conferenties maar bestaan, dan was het Antiek Romeins Imperium nu nog altijd wereldleider geweest zoals in de tijd van Julius Caesare..

    En, Walter, ‘k ga nog meer zeggen. Die van ons, Margrietje Vande Gninste uit Nukerke, bijgenaamd Margartha van Parma, was tot haar man vermoord werd, de wettige echtgente van de broer van…

    E nu gij. En dan weer ik.

    -

    O ja, en ‘Code Zwart’ dan? Die wordt de nieuwe nationale kleur, samen met Geel en Oranje, de vlag van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen. Gezult zien, eowel de Poetams den Donald zillen op het Openings feest aanwezig zijn !!!!!

    *

    Rdio Klara van de volgende 24 uur.

    **

    *

    De moeite niet meer waard. Zie hierboen. Ware het niet van die meestal stemmige & vooral rustgevede achtergrond…Tussendoor.

    *-*-*-*-*-*-

           EEN OVERROMPELING OP BELGEN-DAG IN HULST:

    “We herkennen de Belgen meteen aan hun mondkapje”

    **

    Hulst

    *

    Op ‘Belgische’ feestdagen die in Nederland niet bestaan, wordt het Zeeuws-Vlaamse Hulst meestal overspoeld door Vlamingen. Daarom noemen ze 21 juli en ook 15 augustus ‘Belgendag’. Zaterdag lieten veel Vlamingen het afweten en als ze al kwamen, dan waren ze meteen herkenbaar…. aan hun mondmasker.

    *-*-*-*-

    Zeeuws-Vlaanderen, en daty is dan in een ander land… Allez, nog even geduld, en de Vox Populi van dat bij-elkzar horen, wordt weer ‘verstaatigd’. U weel wel: de H.R.W.W.. De Herenigde Republiek Wilders & Wevers.

    -

    Heb ondertussen inspiratie gehad over de Vlag van die nieuwe EU-Staat.

    Drie horizontale kleuren onder elkaar.

    Orange Boven. Derde de Vlaemse gele kleur met daartussen ‘t Zwart van het Universum.

    Met daar midden-in de met good-om-raznde Zwarte Leeuw.

    Een historisch ‘Moment Suprême’ om bij de minste gelegenheid, fier als gieters, lijk de Italianen doen, met de hand op het hart uit volle borst mee te zingen.

    -

    Over de woorden van de tekst ben ik er nog niet aan uit. Vooral omdat het West-Fluterees en het Frieslmdees qua uitspraak zo erg veel van elkaar verschillen. Mijn muzikaal talent ondermaats zijnde, denk ik dat zoiets eerder voor den Tura is. Een bliijvender aandneken aan een einde-carrière schlager is niet in te denken… En die man heeft al zoveel onsterfelijke zaken op muziek gezet, dat zelfs ’n geboren Hollander er wèg van is…

    En dat allemaal terwijl in eigen land (Blankenberge) het ‘anders gekleurde’ schorremorrie de rigen mensen wegjaagt. Als hun eigen Allah niet rap tussenbeide komt, zullen we zeker de hulp van onze eigen Lieven Heerke moeten inroepen?

    Blankenberge dan maaar wijzigen in Zwartgat? Ja, want Zwarbeg bestaat al.

    **

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Nu deze nieuwe aflevering er op zit, netjes nagelezen op die vervelende tikfouten di elke dislectie-lijder aangeboren zijn, kan er werk worden gemaakt van de herziene en verbeterde 2de Druk van gisteren….









    16-08-2020, 15:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.337 - MET DOORBRAAK BAHG AFWACHTEN AAN WIE MERKEL DE FAKKEL DOORGEEFT. LIEFST AAN MAAARTEN WAT ’N CHANCE DAT DE BREXIT AL ’N TIJDEKE ACTER DE RUG IS. ZO KUNNEN DE RIJNLANDERS ZICH WEER RUSTIG ÃœBERMESNCHEN NOEMEN. EN WIJ, WE ZULLEN HET WEER

    337 - MET DOORBRAAK   BAHG AFWACHTEN AAN WIE MERKEL DE FAKKEL DOORGEEFT. LIEFST AAN MAAARTEN

    **

    *

    ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Kan me niet van de indruk ontdoen dat er aan d Overkant van de Rijn een soort zaklopers-koers aan de gang is. Of is her eerder “om ter verst” uit de broek pissen? Of de Oosterburen wel dan niet eens te meer een economische Grootmacht zijn geworden, danken zij niet de koekoek, maar de veerkracht, het vernuft en aan hun doorzettings- vermogen. Drie bij uitstek uitstekende kwaliteiten die eerder zeldzaam zijn bij ‘leidende’ Linkse kringen daar.

    Das Dritte Reich is daar een treffend voorbeeld van.

    Der Krieg ’14-18 war verloren

    Straatgeweld. ‘n vroegere Feldwebel-Kladschilder met redenaars-talent die zijn kans ruilt, de kop trekt, maar die ondertussen als een schoothondje opkijkt naar Benito Mussolini, zit en pootjes geeft. Tot de Duitse Groot-Industrie de hoogmoeds- waanzin te pakken krijgt.

    De rest is oorlog, zweet, bloed en tranen.

    Nun aufs Neue Bis in idem?

    Ja, mischen wel. Maar dat is dan buiten de waard gerekend, lees, buiten de wereldwijde bliksem-comminicatie van het het Internet. Voor zover dat dit beherrst blijft door een haast goddelijke lijkende menselijke intelligentie…

    -

    ‘Samen met Frankrijk’ is dan weer ineens iets dat naar dagdromerij ruikt. Frankijk, da is de Mouilin Rouge of Montmartre. Lees: Versaiiles, Les Tuileries, het herbeleven van Louis XIV van L’État c’est Macroni. En Kardinaal Mazarini steelt onverwijld meteen de kop boven het gras.

    Weet U, de Angelsaksers, die eens een sterke eensgezinde neutrale ‘zone’ wilden tussen de Latijnse tierelatijntjes-makers en de krijgshaftige domiante Germanen: wel de Britten die zagen klaar. Divide et impera: zij, ooit nog geleerd van Julius Caesare….

    -

    Wij, Lage Landers, konden er al die tijd maar ons voordeel bij doen. Die jaren worden nog altijd terecht de Gouden 17de Eewu genoemd.

    -

    En over ‘Oplging’ van Buneskanzlers gesproken….Was het niet zo, dat Bismarck jaren later en jaren later dan de Weimar Republiek, werd opgevolgd door… Oom Adi?  

    Het Lot kan wreed zijn. En aan de Hades, ja, daar wordt de uiteindelijke bloemboekee toegewezen…

    Goed, hé !!!!!!

    -

    Duetschland ûber Alles?

    Ja Ja, we kennen dat. Daarom hou ik mij voorlopig aan de KMK theorie: Kust Mijn Kloten

    *

    *

    WIE VOLGT MUTTI MERKEL OP?

    *

    Olaf Scholz niet onverwacht maar wel opmerkelijk kanseliers-kandidaat voor SPD

    Scholz liep sterk in de kijker als crisis-bezweerder. Hij zag zijn positie als meest bekende en meest vertrouwenwekkende SPD’er in de populariteits-peilingen alleen maar steviger worden. Van die populariteits-golf heeft de SPD gebruik gemaakt om ongewoon vroeg de openings- zet voor de opvolging van Merkel te doen en Scholz tot verkiezings-kopman te kronen.

    **

    foto: ©SPD in Niedersachsen CC BY-SA 2.0

    https://doorbraak.be/mutti-merkel-opvolging/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    14/08/2020 Mark Deweerdt - Leestijd 8 minuten

    -

    Duitsland is de economische motor van de Europese Unie. Samen met Frankrijk is het er ook de leidende politieke macht van. Bovendien is het de belangrijkste handelspartner van Vlaanderen. Dat zijn drie goede redenen om in het oog te houden wie over ruim een jaar Angela Merkel opvolgt als bondskanselier. En welke regeringscoalitie aan het bewind komt.

    Op 29 oktober 2018 deelde Merkel mee dat zij geen kandidaat zal zijn bij de Bondsdagverkiezingen van 19 of 26 september 2021 — de precieze datum staat nog niet vast. Zij ambieert bijgevolg geen nieuw mandaat als bondskanselier. Daarbij nam zij meteen ontslag als voorzitter van de CDU. Enkele weken later wees het CDU-congres Annegret Kramp-Karrenbauer, de poulain van Merkel, als nieuwe voorzitter aan.

    -

    Men nam dus aan dat ‘AKK’ ook als regerings-leider in het voetspoor van Merkel zou (willen) treden

    De christendemocraten hebben een ongeschreven regel dat partij-leiding en kanselierschap in één hand liggen — de uitzonderingen bevestigen de regel. Men nam dus aan dat ‘AKK’ ook als regerings-leider in het voetspoor van Merkel zou (willen) treden. In een kronkelig eerste ambtsjaar brokkelde haar gezag echter zienderogen af. Het werd in de CDU almaar onrustiger. Kramp-Karrenbauer, die intussen minister van Defensie was geworden, kondigde dan ook op 10 februari van dit jaar aan geen kanseliers-kandidaat te zijn en haar voorzitters-mandaat neer te leggen.

    Wachten op december

    -

    Door de corona crisis heeft de CDU het congres dat op 25 april een nieuwe voorzitter zou verkiezen, moeten verdagen. Voor de opvolging van ‘AKK’ hebben zich drie kandidaten gemeld.

    **

    *

    Ten eerste Armin Laschet, de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, vormt een team met Jens Spahn, de bonds-minister van Volksgezondheid van wie verwacht was dat ook hij zou kandideren.

    **

    *

    Vervolgens Friedrich Merz, ooit door Merkel opzijgezet als fractie-leider en een criticus van haar beleid.

    **

    *

    En tot slot Norbert Röttgen, die van 2009 tot 2012 minister van Leefmilieu was.

    -

    ‘AKK’ is noodgedwongen nog altijd partij-voorzitter. Pas in december 2020 komt het congres immers samen om haar opvolger aan te wijzen. En pas nadien wordt duidelijk met welke kanseliers-kandidaat de CDU naar de verkiezingen van september 2021 trekt.

    Scholz

    De sociaal- democratische partij (SPD), sinds 2013 partner van de christen-democraten in een Große Koalition (GroKo) onder leiding van Merkel, heeft die duidelijkheid al geschapen. Maandag verraste ze vriend en vijand door als eerste en meer dan een jaar voor de verkiezingen met een kanseliers-kandidaat uit te pakken. Minder, zelfs helemaal niet, verrassend was zijn naam. Al op 20 juni legde Dirk Rochtus hier uit dat en waarom Olaf Scholz, vice-kanselier en minister van Financiën in de regering-Merkel, de kandidaat-kanselier van de SPD zou worden.

    -

    Het tweespan Esken en Walter-Borjans haalde het met een uitgesproken links programma

    Is de keuze voor Scholz niet verrassend, ze is wel opmerkelijk. Vorig jaar was hij een van de kandidaten om de partij te leiden. Hij won de eerste ronde. In de tweede ronde, eind november, moest hij echter de duimen leggen voor Saskia Esken en Norbert Walter-Borjans. Het tweespan Esken en Walter-Borjans haalde het met een uitgesproken links programma. Dat was onder meer tegen het door Scholz verdedigde begrotings-evenwicht (‘Schwarze Null’) gericht. Ze zegden ook toe uit de GroKo te stappen.

    Corona en Wirecard

    Zoals Dirk Rochtus in zijn genoemd Doorbraak-artikel aangaf, is het door de corona-crisis anders gelopen. Voor de SPD was een eventuele regerings-crisis niet meer aan de orde. Te meer daar Scholz het Schwarze Null losliet en de ‘bazooka’ bovenhaalde. Veel regerings-maatregelen droegen daarbovenop een sociaal-democratische stempel.

    -

    Scholz zelf liep, naast Angela Merkel en Jens Spahn, sterk in de kijker als crisis-bezweerder. Hij zag zijn positie als meest bekende en meest vertrouwen wekkende SPD’er in de populariteits-peilingen alleen maar steviger worden. Van die populariteits-golf heeft de SPD gebruik gemaakt om ongewoon vroeg de openings-zet voor de opvolging van Merkel te doen en Scholz tot verkiezings-kopman te kronen. Het in ‘très petit comité’ genomen besluit kreeg maandag de unanieme steun van het partijbestuur. Het bespaart de sociaal-democraten alvast een publieke strijd voor de kanseliers-kandidatuur.

    **

    Omgeving Müuchen-

    Werknemers 5.154- Faling 25 Juni 2020

    **

    *

    een Wirecard-onderzoeks-commissie

    Heeft de SPD niet te vroeg en te overmoedig gehandeld? Boven Scholz hangt immers de schaduw — of het zwaard van Damocles? — van Wirecard. Dat is het financiële dienstverlenings- en technologie bedrijf dat na het bekend worden van onregelmatigheden in de boekhouding in juni het faillissement heeft aangevraagd. Als minister van Financiën zou Scholz al in februari 2019 op de hoogte zijn gebracht van mogelijke markt-manipulatie. Hij greep echter niet in. Na het zomerreces zal de Bondsdag hoogstwaarschijnlijk een Wirecard-onderzoeks-commissie oprichten. Haar bevindingen zouden Scholz wel eens in een lastig parket kunnen brengen.

    Wat met de Union?

    Bepaalt de corona-crisis ook wie kanseliers-kandidaat wordt van de CDU (Christlich Demokratische Union)? Of liever en juister: van de Union? In Beieren, de naar bevolking tweede grootste deelstaat, is de CDU immers niet present. Daar treden de christen-democraten aan onder de vlag van CSU, Christlich-Soziale Union. Samen worden CDU en CSU de ‘Unions-parteien’ of kortweg Union genoemd. Al was en is de verhouding tussen de twee zuste-rpartijen niet altijd rimpelloos, toch vormen ze altijd één fractie in de Bondsdag. Ze gaan ook altijd met één kanseliers-kandidaat de federale verkiezings-strijd in. Op twee uitzonderingen na, Franz Josef Strauss in 1980 en Edmund Stoiber in 2002, was dat altijd een CDU’er.

    Söder

    Maken wij het straks mee dat met Markus Söder voor de derde keer in de geschiedenis van de Bonds Republiek de kanseliers-kandidaat van de Union uit de CSU-rijen komt? Söder is sinds maart 2018 minister-president van de Freistaat Bayern. Sinds januari 2019 is hij voorzitter van de CSU. Hij blijft al maanden herhalen dat zijn plaats in Beieren is. Toch gaan veel waarnemers ervan uit dat hij niet ‘neen’ zal zeggen als hij door de CDU ‘gevraagd wordt’.

    -

    Kandidaten-pallet van de Union voor de opvolging van Merkel beperkt tot de drie kandidaat-voorzitters van de CDU

    Tot nader order is het kandidaten-pallet van de Union voor de opvolging van Merkel beperkt tot de drie kandidaat-voorzitters van de CDU: Laschet, Merz en Röttgen. Om uiteenlopende redenen ligt geen van hen bovengemiddeld goed bij het kiezerskorps. Söder reed in de aanpak van de corona crisis in Beieren geen vlekkeloos maar een meer dan behoorlijk parcours. Hij scoort nu wél goed. In de top-tien van de openbare omroep ZDF staat hij op de tweede plaats van de ‘beste’ politici. Na Merkel en vóór Scholz. Zijn CSU haalde bij de deelstaatverkiezingen van oktober 2018 met ‘maar’ 37,2% haar slechtste resultaat sinds 1950. In de jongste peiling van de Beierse publieke omroep kan ze echter op de stemintentie van 49% van de kiezers rekenen.

    Tweede keus?

    De kansen van Söder of een CDU-kandidaat om bondskanselier te worden zijn, toch op dit ogenblik, beduidend beter dan die van Scholz. In de ZDF-peiling komt de Union op 38%, terwijl de SPD op 14% blijft steken. Een ondermaats cijfer voor de ‘volkspartij’ die ze wil zijn.

    -

    Scholz legde maandag de lat voor zijn partij op ten minste 20%. Als vertegenwoordiger van de centrum-vleugel die weet hoe bepalend de economie voor welvaart en welzijn is, kan hij in principe SPD-kiezers terugwinnen die naar de Union zijn ‘overgelopen’. Maar zal zijn burgerlijk profiel te verzoenen zijn met het linkse programma waarmee de SPD-top naar de verkiezingen wil gaan?

    Vorige zondag heeft covoorzitter Esken zich uitgesproken voor ‘rood-rood-groen’. Een regering dus van SPD, de post-communistische Die Linke en Bündnis 90/Die Grüne. Dat is niet meteen de voorkeur-coalitie van Scholz. Esken sloot bovendien niet uit dat een groene kanselier de ‘progressieve’ regering leidt. Daarop kunnen de groenen (21% in de peilingen) aanspraak als ze groter blijven dan de sociaal-democraten. In dat licht lijkt de keuze van de SPD voor Olaf Scholz meer tweede keus te zijn.

    Zwart-groen?

    De groenen houden de boot af en weigeren een coalitie-voorkeur uit te spreken. Ze hebben namelijk naast rood-rood-groen nog een tweede ijzer in het vuur. Het is geen geheim dat de Union na acht jaar op de GroKo is uitgekeken. Ze is een coalitie met Bündnis 90/Die Grüne niet ongenegen. De groenen zijn daar evenmin afkerig van. Voor hen is het interessanter met maar één partij te regeren dan van een driepartijen-coalitie deel uit te maken. Bovendien besturen in Hessen (sinds 2014) en Baden-Württemberg (sinds 2016) zwart — de partijkleur van CDU/CSU — en groen samen, en in beide deelstaten loopt dat vrij gesmeerd.

    de weg naar zwart-groen weliswaar (nog) niet breed maar toch open

    Na de Bondsdag Verkiezingen van 2017 leek een federale regering van christen-democraten, groenen en liberalen (FDP) in de maak. Tot echter de balsturige FDP-voorzitter Christian Lindner bruusk de verkennende gesprekken afbrak. Nu, volgens de peilingen, de Union en Bündnis 90/Die Grüne samen meer dan de helft van de stemmen zouden kunnen halen en de FDP in voorkomend geval niet nodig is, ligt de weg naar zwart-groen weliswaar (nog) niet breed maar toch open. Maar tot september 2021 is het nog een jaar, en in die tijd moet in Berlijn nog heel wat water door de Spree vloeien.

    Mark Deweerdt

    *

    *

    NA GESCHRIJFSEL

     

    Lachen, brillen, gieren!!!! De gebuisde opvolgster van Madame Geschefft (Geschifr?) is K.K.K. Annegret Kramp-Karrenbauer.

    Zou dat niet ogischer zijn e spreken van Madama Kakak Ka?

    Annegriet…. Is An doodgewoon dan niet geod geenoeg?

    -

    Iso ok ‚n geie !!!!! Scholz = ‚‘GroKo‘

    Lees: Herr Schulze ist een Schwein Grosskopf.

    -

    En dan slaat me de scjrik om het hart… De gelijkenis van namen en van dezelfde ‘gelinxte’ bange vermoedens…

    Norbert Röttgen, Rutte?

    Ja Ja, wie seeet nog wat hun voorouders allemaal hebben uitgespookt!!!!! De menselijke zaadcellen zijn in bepaalde gevallen nog erger dan virussen.

    Rutte, Rot, Rotter, Ridder, Röttgen, Rutten…..

    Het Lachrtaerten zou er een mens van doen vergaan.

     

     

     

     

    15-08-2020, 16:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.214 bis - GOD-IN-DEN-HOGEN-HEMEL HET GEVECHT OP DE HOOGDAG VAN 15 AUGUSTUS TEGEN THE CLOUDS. DEAANHOUDER WINT ALTIJD.

    214 bis - GOD-IN-DEN-HOGEN-HEMEL

     *

            

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2020

    *

    Zo gotferen!!!!!!! En dat voor op nen Hoogdag. Daqn nog de schoonsten van heel het jaar.

    Mijn Blos GVD – Mijn Afbeeldingen, Miljare Miljarde NDD.

    o- Sorry Lieven Heerken; maar, zoals U wel weet, is ’n echten krakenden vloek in plat W-Vlams entxadde die de lucht meteen doet doet opklaren. Deo gratias.

    -

    Sabotage? The Clauds? De weergoden?

    De” weerwraak van Bouclé-la & de Lachtaert omdat ze hier doodgezwogen worden?

    -

    Kijk, Beste (vroege) Lezer, U kreeg deze Blog De Stutte Nr 214 ,og voor de zon goed en wel in het zwerk at. Zelf even gekuckt naar het resultaat? Wasmedanu? De vertrouwde website weigert de meeste afbeeldingen. Op wa trekt da? Wat smaakt soep zonder zout, of koffie zonder suiker.

    Wat nu?

    -

    Enigszins wrokkig herbegonnen. Zelfde resultaat….

    -

    Zouden er VRT-turbulenties in het werk hangen? Onweers-neigignen? Of is dit een nieuw Rood Geheim Wapen van de CCP? – Of is er meer aan de hand? Censuur? Niet genoeg PO-CO? Te religieus?

    -

    Maar dan kennen ze ons nog niet goed. Zelfs mijn 2de vrouw niet, met wie ik nu straks al bijna 27 jaar getrouwd ben. Getroiwd met alles er op en er aan: Altaar en Wet, voor God-en-Klein-Pierke. We gedragen ons convenabel, zijn goed voor de mensen, de dieren en de platen: en dan dit.

    Niet te pruimen.

    -

    Wetewa? ‘l Begare van toet’n noch bloaz’n en werk gewoon Nt 337 (Doorbraak af: het Gevecht met het Scherm. Da stond toch al van gisteren in de steigers.

    Ne keer zien wie de dikste kop heeft, Dames en Heren Cloud-beheerders. Voortgaande op die ‘results’ wordt dan werk gemaakt van Nr 214. Met beeld en al.

    En ja, begot: de grootste en moooiste afbeelding waarmee die begint is de Moeder Gods.

    -

    See you in Honolulu….

    *

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Nog iets, voor ik het vergeet: elk nen Zaligen Ouderwetsen Hoogag gewenst.

    En voor diegenen die leven pm elkaar dagelijks te lijf te gaan om altijd maar hoger te geraken op de kleuren-ladder: denk ne keer goed na over wat er in de Romeinse Circussen naar Caesae werd toegezwaaid?

    Ave, o Dio, Morituri te salutant.

     

     

     

    15-08-2020, 14:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.214 - DE ZATERDAG GEWONE BOTERHAM MET SSOEP VAN MOEDERS POEP D’EEN ZIJN DOOD IS DE? ANDERE ZIJN BROOD. REMEMBR DE MEESTE ROIWMAALTIJDEN. VAN DE DODEN GEEN KWAAD MAAR HET LEVEN GAAT VERDER

    214   - DE ZATERDAG GEWONE BOTERHAM MET SSOEP VAN MOEDERS POEP

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    **  

    O.M. Vrouw Hemelvaart   B.V.O.

    CHRISTELIJKEHOOGDAZG

    -

    ‘n Vrouw !!!!! En niet op de rug….

    Zwaar dessinerend voor sommige Gelukzoekers’…

    *

    ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2020
    *

         @tomvangrieken

    Bon. Alles is geprobeerd. Het is welletjes geweest. Nieuwe verkiezingen nu! - DEEL als je het EENS bent

    **

    De Piraten Regring…..

    *

         @MartineGoossen4 - ·

    Replying to @tomvangrieken

    -

    Stel er zijn nieuwe verkiezingen, stel jullie worden de grootste. En dan? Geen andere partij wil met jullie een regering vormen en om ook maar iets te doen in dit land heb je 2/3 meerderheid nodig dus Wallonië. Dus splitsing en dan? Zelfs dan hebben jullie geen 51%.

    @JGM76434158 - 1h -

    Maar wat wilt u ? Gewoon het VB opdoeken ? Het minste in uw redenering dat kan gezegd worden is de immense invloed die zij betekenen op minder linkse partijen !


     

    Vandaag- en vooral op dit uur - de haan moet tenminste nog 3 keer kraaien - is het natuurlijk koffiedik kijken. Allez, il wil zegge koffiedik kijken voor wie geen elleboog-gevoel heeft. Open dus de ogen voor Corona ze sluit.

    Al op gelet hoe Rutte III bij de Noorderburen onder vuur ligt? Hoe het met La Märkalina en haqar Gevolg zit bij de Rijnlanders? Om nog maar van Le Roi Soleul

    **

    *

    EMANUELE iL SPLENDIDO te zwijgen.

    -

    Dat Rode Virus is niet alleen bedreigend voor onze levens, het vreet onze welstand, onze gezondheid en toekomst weg van onder ons gat. Spraakgebruik van de dag.

    De vroegere Oostbloklanden zijn ons vele jaren voor. Geen USSR meer, maar wij, we zitten nog altijd met deze EUSSR.

    -

    Wa denkt de Lezer van deze keer een écht grensoverschrijdend gedrag? Is tegenwoordig schering en inslag.

    O dat bloed, dat Neerlands bloed, dat bloed dat wond’ren doet….

         Wakker worden. De zon zit al ’n heel tijdeke te pinkelen achter de donkere wolken. Wie laatst lacht, best lacht.

    A la Vostra.


       Tom Van Grieken Retweeted -

    Hoe @Bart_DeWeverde grote verliezer is, maakt akelig duidelijk in "Blankenberge, Blankenberge, parel aan de kust."..

     

        Gisteren om 19:42

       De Redactie.

    30 bewoners en 8 personeelsleden besmet met corona in Mechels woonzorgcentrum.

    Mdewerler ter plaatse

    **

    *

    In het Mechelse woonzorgcentrum Milsenhof hebben 30 bewoners en 8 personeelsleden positief getest op het corona virus.

    Een van de bewoners ligt in het ziekenhuis, de anderen zijn naar een aparte zorgafdeling verhuisd, waar ze door een vaste ploeg van ‘medewerkers’ verzorgd worden. Van drie bewoners zijn de test-resultaten nog niet bekend. Dat meldt de Directie in een pers-mededeling.Belga

    De toevallige lezer.

    **

     

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200814_96395497?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    Ha, dààààr

    *

    Tiens, tiens, goed neiuws dus voor de afzet-markt van de rode rilhandel. Wij de doden en gewonden zij het geld.

    *

    ONTREDDERING ALOM NA DE GROTE MISLUKKING

    **

    *

    Dat Egbert Lachaert niet uit de schaduw treedt, betekent het einde voor Bart De Wever en Paul Magnette. ©jonas lampens

    14 augustus 2020 19:32

    -

    Nu Bart De Wever en Paul Magnette de handdoek in de ring hebben gegooid, is de vraag hoe het voort moet. Georges-Louis Bouchez wil een nieuwe missie beginnen vanuit de blauw-groene bubbel, maar daar deinst Egbert Lachaert voor terug.

    -

    De ontreddering is groot, niet het minst bij de werkgevers-organisaties van het land, die in de missie van Bart De Wever en Paul Magnette een 'allerlaatste kans' zagen om een federale regering op de been te brengen. Dat er een deal tussen de N-VA en de PS op tafel lag, had velen ervan overtuigd dat het zou lukken deze keer. Des te groter is de ontgoocheling dat het alsnog spaak is gelopen.

    Voka-topman Hans Maertens herinnerde aan de oproep die de Vlaamse werkgevers-organisatie en heel wat captains of industry in juli in De Tijd deden om die 'allerlaatste kans' te grijpen.

      + + + + + + + + +

     

       Tja, van dat te niet gaan? dat ‘spaak’ lopen…. Dat mag toch geen Verwondring wekken?

    **

    *

    Ooit begon dat al met een zekere Paul Henri Spaak van de toen nog unitaire Belgische Socialistische Partij, de BS.P. Die was niet alleen de hoofdverantwoordelijke voor de (nefaste) landelijke na-oorlogse politiek, maar ook voor de bevruchting van de ei-cel van dat VEEL GROTER gedrocht dat men ervan gemaakt heeft. En dat nu dus, onder Leiding van Sjieke Sjarel en, na de in zak en as ondergaande Mäarkelina, als een plumpudding dreigt ten onder te gaan.

    -

    De Landsleidingen in heel het Avondand? Ander en beter. Of wat had U gedacht? Iets ‘Alternatiefs’, ja daar zegde gij al iets om over na te denken…

    Le Roi est mort. Vive le Roi.

    -

    Nooit geen twee zonder drie. Een Koning Rots-duiker, een Sosse Voorman Kanaal-duiker….

    Twee jonge bevallige weduwen, M&M (Maxima en Mathilde) op d’uitvaart, voorop gegaan door de afbeelding van de Dichter René Declercq, getorst door Geert & Tom…

    En ja, waarom niet in vol ornaat begeleid door de vroegere Bisschop van Brugghe, thans Kardinaal &      Aartsbisschop in Mechelen.

    -

    Muilkorven en Social Distance? Daar hebben de Poet en den Donald samen immers een oplossing voor gevonden. We spuiten het Ride Gevaar voorgoed terug ‘in zijn kot’

    -

    Arthur Blanckaert, ’t is an joen weije. Hoop doet leven En leven, dat willen we met z’n allen.

    *

    Rdio Klara 06 à 12uur.

    **

    *

        Werd hier op deze blog gisteren reeds geschetst. Is alleen bijgekomen, dat als naar gewoonte, de Scholen op 1 Septemberr als van ouds weer van start gaan. Ze zullen ons op de hoogte houden.

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVER

    *HEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Tijd dus. Om wijlen de Nederlandse voetbal-god nog maar eens van stal te halen. ’Elk nadeel heb se voordeel’.

    Kleine

    tegenslagen zijn opportuniteiten en grote tegenslagen zijn grote oppoortuniteiten.

    -

    We worstelen en blijven boven. Schudden de Oude Gewaden van ons af en leven van vandaag naar mogen. Plus esr en Vous….

    -

    En neen, de verslagenen hoeve niet eens acher prikkeldraad, en al zeker dienen die niet afgezonderd te worden in een ’cordon sanitaire’…. Zl wensen we ze allemaal een succesvolle carrière toe in het begeleiden van de…Exodus. Vrouwelijk schoon is er zat. Maar van kop tot teen in jutzakken gehuld. Te onthouden, ub die wereld bestaat er geen ‘Leefloon’.

    Daar geldt de Wet van ons Ma-zaliger: wie niet werkt moet ook niet eten.

     

     

     

     

    15-08-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82 - VOOR DE TWEEDE KEER OVER DE MOERDIJK HET EIGEN VOLK EERST. DIJKEN EN DAMMEN DIENEN OM WAQTER TE BEHEERSEN NIT OM BLOED UIT ELKAAR TE HOUDEN

    82 - VOOR DE TWEEDE KEER OVER DE MOERDIJK HET EIGEN VOLK EERST

    **

    *

    VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2020

    **

    *

    COALITIE RENT KAMER UIT

    Nieuwsbrief - Partij Voor de Vrijheid

    Gisteren, 12:35U

    PVV-Nieuwsbrief nb3

    **

    *

    Geert Wilders: ‘‘VVD-Minister Van Ark weigert salaris-verhoging zorg-personeel in verband met zorgelijke financiële situatie in Nederland.

    MAAR WEL 40 MRD AAN FRANKRIJK SCHENKEN die hun zorghelden wél een hoger salaris geven! Van ons geld!!’’

     

    Klik op

    https://www.youtube.com/watch?v=OZQfmHx1G14&feature=youtu.be

    en bekijk de video.

    Geert Wilders: ‘‘Ik zie net in de gang de heer Pieter Heerma – fractie- voorzitter van het CDA - wegrennen uit de Tweede Kamer omdat hij te laf is om te stemmen over de motie over een beter salaris voor zorgmedewerkers!’’

    Klik op

    https://www.youtube.com/watch?v=yhv9rjbuUcw&feature=youtu.be

    en bekijk de video van Uw leven.

    **

    *

     

    Geert Wilders: ‘‘Coalitie wil niet stemmen over mijn motie om salarissen zorgpersoneel te verhogen en rent daarom weg uit Kamer om te zorgen dat er geen quorum is en er niet kan worden gestemd. Ondemocratisch, lafhartig en pure parlementaire sabotage.

    Voor deze motie renden CDA, VVD, D66 en CU de Kamer uit. En saboteerden ze de stemmingen. Behalve laf en ondemocratisch toont het vooral een totaal gebrek aan respect voor alle zorgmedewerkers aan.

    VergoedingZorgP 12aug20 Motie25295 480 Klik op de motie om de tekst te vergroten.

    *

                    

    NASCJRIFT

    Merde Merde Merde

    **

    *

    Pardon, Feel Story, maar beste mensen, het ‘Walonees’ van Poplol Magnikske-Kannikske is iets teveel van Keirskeschiet. ‘k Versta aa niet. No capito. Te comprends pas.

    -

    Daarom deze vertaling, toen die de deur van het Egmont Paleis dichtsloeg voor de neus van BDW die zijn Premierschap zag in rook opgaan, die zee… ja, wa zee die ook weer?

    Overstemd door de Geert in Den Haag…

    -

    Die PLANEET RUTTE… ????????????

    Aan PoPolleke uit Scharrel Roi: jullie Fluppe, net als diene Mark Rutte, zit met poepers.

    -

    Neen, de Geert antwoordt terecht ‘Ns ne Ns connons pas’

    -

    En dan die andere Paul, die van bij ons, die wanhopig probeert …. De grenzen te verleggen. Die verdomde Moerdijk toch.

    -

    Na de Brexit, De Exit?

    -

    Mijn idee? Wat doen dijken in de Lage Landen? Die zijn er toch alleen maar om WATER binnen de perken te houden, niet om BLOED uiteen te rukken.

    -

    En dan voor een paar uur, die debatten rond de PVV. Maxima: dubbele nationaliteit - – Woestijn-ideologie - B, b & b… 11% vab de NL-bevolking is ex-Dhihadist - keel oversnijden, vermoorden, verkrachten – qua aantallen 2 x Ned Leger - Mr .. Djhiadisten terug + genade + in gesprek gaan ---- Meest voorkomende jongensnamen Ali Hassan, Mohammed. Seanator

    Grappenhouit, Min Integratie –

    Mussoni ideaal voor PVV.

    Aansalgen – Zaventem: alles mag, niet moet

    De knechten van Geert - Europa krompt, Afrika expoodeert - overshcot naar EU + 1 miljard : de Lage Landen worden ’n klein hoekje van Eurabia

    -

    Bodgenoort Bx = geen nationale soevereiniteit -

    Islamtische gelukzoekerij.

    Eu verlaten weg van immigratie baas          aan eigen voordeur - --- 71.000 Syriërs straks Nederlanders - Groot gezin 6 kamers ex B naar Nl….

    Haat zaaien NIET in de Wet.

    *

    Marc Rutte in de Petutte

    *

    Zijn de WIlders bedreigers nooit vervolgd?


    Kijk, leve Lezrs, er staat een leuk weekeind vor de deur. Om er ten volle van te kunnen genieten, is daar, behoudens het goede weer en de huiselijke gezelligheid en ook vóór de Vespers en het Lof van de Hoogdag van 15 Augustus, nog de mogelijkheid om U eeds ’n beetje herenigd te voelen met de Noorderburen. Goed degelijk volk. We spreken dezelfde taal om bovenstaande PVV-video’s nog ’n paar keer te laten doordraaien, kost geen geld waqnt het is voor de voorniets.

    A

     

     







    14-08-2020, 15:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.213 - DE VRIJDAG FRISSE DAGVERSE BRUMBRUMMEKES JO-JO NIEUWS VAN DE DAG. OOK DEZE KEER IS GEEN GOED NIEUWS. MAAR DAT VAN DIE ZULEVEREN VLOOT IS WEL WAT VOORBARIG. AL IS ’N VROEGGEBOORTE BNOOIT UIT TE SLUITEN

    213 - DE VRIJDAG FRISSE DAGVERSE BRUMBRUMMEKES

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2020

    *

    Het heeft wel wat voeten – en botten - in de aarde gehad, deze nacht, maar nu kunnen de weervoorspellers ’n goede lei opsteken met weer dagenlang te jeremediëren over ‘water-overlast’. Toch goed dat die ‘matekes’ er zijn, ja ja ook goed voor de tewerkstelling, da’s zeker, want hoe zouden de mensen zich anders bewust worden van het milieu waar Groen niet over uitgepraat geraakt.

    Die ‘Regerings Vorming’, Lieve Heer, is me dat voor een zorg. To be or not to be that’s their question.

    Goede morgen dus allemaal, deze morgen.

     

    *

    Rdio Klara 06 à10uur.

    **

    *

    ‘t Hee goe êstormd vanagt. We zien ons verplicht nogmaals de aandacht van iedereen te vragen voor onze Chinse miilkorven. Ge gaat er aan dood, weet dat maar goed. ‘Social Distance’, you knauw? Van Ranst zal het straks nog maar eens komen uitleggen. En voor die troubles in het Nabije Oosten, tussen Joden en Arabieren en zo, verwijzen wij U naar de Kranten Commentaren van onze Collega’s die straks haast de hele voormiddag lopen.

    Verder Nieuws us er niet. Tout va bien, Madame la Marquise.


       hendrikbogaert - Zorg goed voor elkaar

    Rechtvaardigheid: redelijkheid, verstandigheid en moed

    Jabbeke, - @hendrikbogaert

    Het programma van gezond verstand, gesteund door zo veel Vlamingen wordt altijd doorkruist door Vlaamse partijen die meedoen met overkant.

    Op economisch vlak: socialisten en groenen. Op vlak autonomie: liberalen op kop, socialisten en groenen.

    Laat ons aan één zeel trekken.

    Flamingo- Steven Vc - Flamingo

       @RedFlamingo9

    Zie je dit teken op iemands

    Face with medical mask

    mondmasker

    Face with medical mask

    of op een badge, hesje, button... even geduld. Deze persoon is slechthorend of doof en mist door het mondmasker je lipbeeld en een groot deel van je expressie. Communicatie kan moeizamer verlopen.

    http://facebook.com/groups/Deinze/

    -

     @FranckenTheo - Luc Bonneux: 'Mondmaskerplicht in buitenlucht is wetenschappelijk onzinnig' - http://Doorbraak.be

    “Er is geen bewijs dat mondmaskers nut hebben in de openlucht. In België dragen we mondmaskers te pas en te onpas als een echte fetisj". Een pleidooi van epidemioloog Luc Bonneux voor meer wetenschap.

    *

        Brave Hendrik (Bogaert) uit Jabbeke & Francken Theo, in één adem: iets voor Will Tura?

    U vraagt het me niet, maar diene B(og)aert uit het West-Vlaamse Jabbeke bij Torhout, daar steekt kruim in. Moet alleen nog, !.p.v. Ja Beke, voortaan leren zeggen ‘Nee Beke’

    *

               

    MISSIE DE WEVER EN MAG

    NETTE OP SPRINGEN

    De preformateurs zien geen uitweg meer uit de impasse waarin de formatie is verzeild.

    **

    ...via de muilkorven...kleur bekennen?

    De Sire? Nu al mee met de Noorderzon?

    *

    Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) mogen met hun bubbel van vijf partijen dicht bij een meerderheid zijn, ‘toch lijkt het einde van de missie te naderen’, is te horen in de entourage van de preformateurs. Liberalen en groenen zetten de hakken in het zand.

    Dit weekend staat in principe nog een vergadering met de liberalen en de groenen op het programma, maar daar wordt weinig van verwacht. De preformateurs zien geen uitweg meer uit de impasse waarin de formatie is verzeild.

    -

    De protagonisten willen dit weekend alles op een rijtje zetten voor ze maandag weer op het Koninklijk Paleis worden verwacht. Maar de moed is De Wever en Magnette in de schoenen gezonken, want het lijkt niet te lukken een zesde partij bij hun bubbel te betrekken.

     

    Met de N-VA, de PS, de sp.a, CD&V en cdH komen De Wever en Magnette aan 70 van de 150 Kamerzetels, maar de liberalen en de groenen willen niet meedansen op de partituur die de N-VA en de PS op papier hebben gezet.

    *

    De klad zit er dus duidelijk in. De klad? mpet het niet eerder de pad die in de weef-korf zit, zijn?

    De ‘kleuren-bubble’ van 5 - die slechts 70/150 zou halen, uitbreiden? ZIjde maboul? Die 70/150 wordt uitsluitend door de VERLIZERS gevormd. De WINNAARS volgens de lopende ‘peilingen‘ horen daar toch niet bij?

    Only in Belgium, hé Guyke?

    -

    Peilingen zijn nog geen verkiezingen, maar net als de Leeuwenvlag in mijn achtertuintje, tonen ze meer dan duidelijk de juiste windrichting aan.

    -

    Sannenzittende Vlaamse Beweging? Wait and see. Nooit juichen voor de bal tegen de netten knalt.

    Maar alea jaxra esrt. Nu, na Hemelvaartsdag, mer droge voeten, nog de Rubicon oversteken. Het Beloofde Land dat overvloeit van melk en honing….

    -

    Of misschien eerder onze Wilders- Coryfee – of is het eerder zijn running mate? - de goede oude bekende Paul Beliën op de koffie vragen?

    *

     

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    **

    *

            Heb je van de Zil’vrren Vloot al gehood

    Die had veel appeltjes aan boord

    Appeltje van Oranje.

    Piet Hein, Piet Hein

    zijn naam is klein

    Zijn daden benne groot

    Zijn daden benne groot

    Hij heeft gewonnen, gewonnen, de Zilv’ren Vloot

    *-

    Nee hoor, nooit het vel van de beer verkopen voor die op je zolder hangt.

    Ach de Man in de Schaduw… Doodgezwogen, gestoven en gebraden…..

    Wiki Piekkie, zijde gij al wakker?

    Paul Belien (1959) is een Vlaams freelance journalist, een rechts-conservatief ideoloog en actief met online publicaties zoals de websites Secessie.nu, een driemaandelijks tijdschrift, en The Brussels Journal, een weblog.

    Belien is getrouwd met Alexandra Colen, van 1995 tot 2013 Kamerlid voor het Vlaams Belang. Het echtpaar Belien heeft vijf kinderen. Sinds 2010 is hij beleidsmedewerker van de Nederlandse PVV

    -

    Verlà. En meer zeg ik nie want meer en wete ‘k nie.


    *

    Alleen nog dit, Beste Paulus. Al jaar en dag staat je boek over de Dynastie van ons o zo Dierbaar België bij mij op de plank. Met jou poot er onder wordt het steaks als van goud.

     

     

     

     

    14-08-2020, 10:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 336 - MET DOORBRAAK NAAR HET BURLEKSE OM DAAR DE BOERTIGHEID VAN DE RODE PEST TE VERGETEN DE BOURLA HABAKADABRA, THE PLACE TO BE. WITH ME. DE WERELD IS EEN SCHOUwTONEEL ELK LOST ZIJN DROL EN KRIJGT ZIJN DEEL. THE SHOWW MUST GO ON. ZELFS OCER KLIPPEN, B

    336 MET DOORBRAAK NAAR HET BURLEKSE OM DAAR DE BOERTIGHEID VAN DE RODE PEST TE VERGETEN

    **

    *

    DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    De Bourla (Ant wuham), na ver-cinesng à la

    Latcii Pitchi Tsang.

    *

    OPERA IN CORONATIJD: ‘IS THIS THE END?

    **

    foto: ©Wikimedia Commons/Paul Hermans

    https://doorbraak.be/opera-in-coronatijd-is-this-the-end/?utm_source=newsletter-2611&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    De meest Europese van alle kunstvormen tussen twijfel en vertwijfeling

    *

    Acta Sanctorum - 13/08/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 9 minuten

    -

    De cultuur-sector slaat alarm, eerlijk gezegd: ik word er niet warm of koud van. De evenementen-sector wil betrokken worden in de corona maatregelen: eerlijk gezegd, of Tomorrowland nog kan doorgaan, I couldn’t care less. Subjectiviteit mag, moet in deze. Welaan dan.

    -

    Opera is mijn grote jeugdliefde, dat weet iedereen die mij een beetje kent, en jeugd-liefdes gaan niet over. En als ik in lezingen een pleidooi hou voor het afschaffen van cultuur subsidies, zeg ik er altijd langs mijn neus weg bij: ‘behalve voor opera’. Niet eerlijk natuurlijk, ik weet het. Maar ik heb goede argumenten. Het is een peperduur bedrijf dat nooit rond kan komen van inkom-kaartjes — sowieso ook niet ‘democratisch’ geprijsd — en zelfs niet van grote sponsor-gelden. Het is dus verdomd elitair, verspillend, maar dan niet zoals de Reuzegoms elitair willen zijn: in opera komt alles samen en overtreft alles zichzelf in een groots collectief gebaar.

    -

    Maar vooral: het is een oer-Europese kunstvorm, ontstaan in het Florence van begin de zeventiende eeuw waar men vooral mythes uit de oudheid met orkest, zangers en koor wilde uitbeelden. Het onbetwistbaar hoogtepunt situeert zich in de romantische negentiende eeuw met kleppers als Verdi en Wagner, om boeiende uitlopers te kennen in de twintigste eeuw met o.a. Alban Berg en Richard Strauss.

    Compromisloos

    operaBaus

    **

    *

    Rimski-Korsakov: ‘De Gouden Haan’ (Nat. Muntopera, 2016)

     

    Eerst nog iets over dat Europees karakter. Ook al lopen er nu hier en daar zwarten en Aziaten op de scène, schrijven opera-huizen diversiteits-charters en programmeert nu ook de opera van Peking Verdi’s Rigoletto, deze kunstvorm is misschien wel hét hoogtepunt van onze avondland- cultuur. Alles aan deze kunstvorm is doordesemd van de Europese geest die zich ontwikkelde vanuit een Byzantijns-Hellenistische as, en verrijkt met het constructivisme van de Renaissance tot ons kwam. Traag, complex, geraffineerd, al-omvattend.

    -

    Vandaag zouden we zelfs zeggen: radicaal en totalitair, want compromissen zijn allerminst eigen aan het genre. Een en ander maakt dat opera moeilijk rijmt op politieke correctheid, ook al doen sommige regisseurs ijverig hun best om bepaalde verhaal-lijnen te ‘ontsmetten’ en vervolgens in te vullen met anti-racistische, anti-seksistische en pro-multiculturele boodschappen. Helaas: Salome blijft een botergeile witte tiener die de kop wil van de man die haar afwijst, Johannes de Doper, in alle versies.

    -

       Opera is onmenselijk, boven-menselijk en diep-menselijk tegelijk

    Het idee alleen al van het Gesamt-kunstwerk (‘Totaalkunstwerk’, de term is ontsproten uit het megalomane brein van Richard Wagner) ruikt naar meedogenloos exces binnen een ijzeren discipline. Iedereen moet tot het uiterste gaan, anders-validen gelieven zich te onthouden. Bekend is het verhaal van de zanger die de titel-rol van Wagner’s Tristan und Isolde creëerde en er een paar maanden later aan bezweek. Opera is onmenselijk, bovenmenselijk en diepmenselijk tegelijk. Ze spreekt, meer nog dan muziek tout-court, het buikgevoel aan, emoties, soms ook, waarom niet, het sentiment: moeilijk om het droog te houden tijdens de sterfscène van Mimi in Puccini’s La Bohème.

    -

    Tegelijk is dit ook krachtvoer voor het verstand, er komen miljoenen signalen tegelijk binnen in het brein, probeer ze maar te verwerken. Het vergt opvoeding en zelfs inwijding, je gaat niet naar de opera zoals naar de cinema. In tegenstelling tot de cerebrale saaiheid van moderne ‘conceptuele kunst’ (‘Wat zou de kunstenaar hiermee bedoeld hebben?’) of de pure ‘decibelroes’ van Tomorrowland (oordopjes aan te raden), komt in opera alles samen tot één zintuiglijke synthese met veel mentale triggers. Lukt het, dan vergeet je dat moment nooit, mislukt het, dan is het balen.

    **

    *

     

    Virtueel programma

    Vlaamse Opera / Annemie Augustijns

    -

    Richard Wagner: Parsifal (Vlaamse Opera, 2013), nog in streaming te bekijken

    -

    Ik heb altijd gedacht dat het genre de islamisering, de verkleutering én de politiek correcte gelijkschakeling zou overleven, meer nog, kracht zou putten uit de tegenstelling daarmee.

    Maar sinds januari 2020 is de realiteit veranderd: vanuit een beesten-markt in Wuhan kwam er een ongekende, dodelijke infectieziekte op ons af die economieën doet imploderen, het sociaal leven ontwricht en allerlei oerrituelen, van handen-drukken tot op reis gaan, op de helling zet. Cultuur ontsnapt uiteraard niet aan die nieuwe realiteit. De nieuwe virologische meta-ideologie, die stelt dat we allemaal een gevaar zijn voor elkaar en dat de overheid — letterlijk — de afstanden moet regelen en privacy tot nul herleidt, staat haaks op het idee van het Gesamt-kunstwerk. Het is nu elk ‘in zijn kot’, communiceren via het web, en met het mondmasker op straat.

     

    Operazangers zijn per definitie superverspreiders

    In die wereld zijn stem-virtuozen, en bij uitbreiding akoestische musici, zeker de blaas-instrumenten, een anomalie. Opera zangers zijn per definitie super- verspreiders: mensen die er jarenlang op geoefend hebben om hun stemgeluid met een enorm volume tot in de verste uithoeken van de zaal te jagen, zonder elektronische versterking. Het virus maakt sprongen van blijdschap. Ik had dan nog de voorkeur om vooraan te zitten, zo mogelijk op de eerste rij omwille van het ‘fysiek contact’ zodat het speeksel van de solisten bijna tegen mijn brillenglazen vloog. Ik mag er vandaag niet aan denken. In de orkestbak zitten soms 80 mannen en vrouwen opeengepakt te zwoegen: onverantwoord. En wat gedaan met de liefdes-duetten? Sowieso wil ik nooit het muzikaal orgasme van Tristan en Isolde uitgebeeld zien met mondmaskers en/of op ‘social distance’.

    -

    Vele sectoren zullen zich moeten her-uitvinden tijdens en na corona, dat zal voor een aantal wel lukken. Maar voor het muziek-theater oogt het penibel. Er heerst twijfel en vertwijfeling in de huizen waar traditioneel lange termijn-planning geldt. De Munt heeft een seizoenprogramma 2020-2021 uitgetekend waarvan men niet weet of die opvoeringen überhaupt zullen kunnen doorgaan. Met enig gevoel voor ironie start het Brusselse operahuis dan ook met een wereld-creatie, genaamd ‘Is this the end’?.

    -

    De Vlaamse Opera is wat realistischer en ziet af van een programmatie tot eind 2020. Wat erna? Niemand weet het. Beide huizen pakten deze zomer uit met een reeks opera video’s, thuis te bekijken en te beluisteren: producties die ingeblikt werden en nu ‘gestreamd’, in een virtueel programma, beschikbaar zijn.

    Daar zitten pareltjes tussen: de Vlaamse Opera met Der Schmied von Gent (F. Schreker), naast Munt-producties zoals Les Contes d’Hoffmann (J. Offenbach) en De Gouden Haan (N. Rimski-Korsakov) zijn absolute aanraders. Ik heb ze opgenomen en zowat kapot gespeeld sinds ze in het voorjaar online kwamen toen de huizen de deuren moesten sluiten.

    Mondmaskercultuur

    Opera

    **

    *

    Video-boodschap van Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van de Vlaamse Opera

    Maar verderop blijft de tunnel donker. Misschien moet men zich meer gaan oriënteren naar opera-cinema en ‘streaming’, waarbij men producties zonder publiek realiseert en online aanbiedt. Daar zou ik nog kunnen mee leven, met mijn groot scherm en hifi-installatie, inclusief een glas ‘cava’ tijdens de pauze.

    Blijft natuurlijk het feit dat in de mondmasker-cultuur akoestische muziek en zang ‘verdachte’ activiteiten zijn en dat grootse collectieve gebaren alleen maar besmettings-clusters vormen. Zowel het grootse als het intieme worden onderworpen aan de nieuwe hygiëne-regels. Nu al roep ik, waar er gekust wordt in een pre-corona film uit: ‘hela, behoren jullie wel tot één bubbel?’ De mythe van Tristan en Isolde is ongeldig geworden, hun geheime samenkomst is gewoonweg ‘een niet-essentiële verplaatsing’. Dat ze verdomme in hun kot blijven, de a-socialen.

    Nooit was het pessimisme van Oswald Spengler actueler dan vandaag

    Het mondmasker wordt door velen als een muilkorf ervaren, maar het is vooral het symbool van het einde van een tijdperk en misschien wel het begin van een ‘sinoïsering’ van onze samenleving, waar het individu eigenlijk van geen tel is, en collectieve gebaren alleen nog door de overheid worden geregisseerd. Nooit was het pessimisme van Oswald Spengler actueler dan vandaag. En nooit was het verlangen groter, naar het einde van de nachtmerrie. In Der Untergang des Abendlandes (1918-1922) zag deze filosoof Europa als een ten dode opgeschreven, mentaal uitgeput en in zelfhaat vervallen cultuur-continent. Een visie die we terugvinden bij de overleden Roger Scruton en Paul Cliteur.

    De realiteit haalt vandaag alle doemdenk-beelden in. Ja, we hadden al de islam, en ok, de verkleutering en analfabetisering slaan toe. Maar dat experten als Marc Van Ranst zouden bepalen wie er op het strand mag, hoe men in het toilet moet doortrekken, en of ik mijn moeder mag bezoeken in het rusthuis, dat heeft zelfs een zwartkijker als Spengler niet zien aankomen. Europa ondergaat een mondiale virale logica, laat het slotakkoord weerklinken.

    -

    Ondertussen lacht mijn goede vriend Godfried-Willem Raes als een Mefisto in zijn vuistje met zijn corona-proof robotten-orkest en dito zangers- cast. Ik voorzie in mijn stoutste gedachten toch een alternatief scenario: mijnheer Pfizer, bekend van de blauwe pilletjes, die als een Docteur Miracle met een tovermiddel voor de dag komt, in de vorm van een grote vaccin-spuit die het virus K.O. slaat. Waarna iedereen het slotkoor uit Verdi’s Falstaff inzet: Tutto nel mondo è burla, de wereld is één grote grap. Laat dat sowieso het motto blijven, in welk scenario ook.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Eens te meer doet Johan. Sanctorum zijn uiterste best om Sanctorum te blijven heten en niet Diaboloum. Wie wseet, wordt het ooit nog eens… Angelorum.

    In ieder geval: ik stem voor.

    -

    Heb inderdaad met volle teugen genoten. Al moet het mij van het hart, dat CAVA uiteindelijk maar… Cava is. Alva, de Bloedhond indertijd zoop dat ook al. Met liters tegelijk. Egmont & Hoorn weten er van de overkant van het graf, alles over.

    -

    Italiaanse PROSECO daarentegen…Eeuwig besneeuwde bergen, blauwe luchten, de Romeinse Sehnsucht naar het uitdragen van het cultureel erfgoed der Vaderen…

    En ‘k ga meer zeggen Walter

    De SCALA (=Schelp) in Milano is toch iets genre Silvia Berluscini, Carlo Montecarlo, GoldmanSachs of Conté van sz Partito Popliare. Ene Manuele SALVINI van de LEGA zal je er nooit vinden. Maar niet getreurd…Er is beter voorhanden.

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Acquapendente

    *

    Mag ik U voorstellen: het stadje ACQUAPENDENTE ongeveer op het ‘Drie Landen Punt’ Lazio/Umbrië/Todcane.

    Heel merkwaardig vertoont daar het ’Stadswapen’ ongeveer dezelfde heraldiek als onze bloedeigen Zwarte Leeuw op Geluw Veld… Doet zelfs zo ’n beetje denken aan Sienna, met de wereld-beroemde – in Middeleeuwse klederdracht geqstoken - paarden-wedlopen in volle Stads-Centrum, die terecht De Schelp wordt genoemd. Daar wordt, volgens de plaatselijke folklore, gestreden om, onder luid applo, ‘Il Saraceno’ als eerste de kop te kunnen afhakken.

    -

    Niet afhakken noch opkrassen, want nu komt het. In dat mini-stadje hadden we ‘n ‘tearo’ dat als ’n druppel water identiek was aan de Scala van Milaan. Identiek, ja heel zeker identiek, maar mini-mini-mini. Echt ’n juweel op mensenmaat.

    Dat is echter totaal onbelangrijk eenmaal, knus gezeten in je eigen privé-loggia, met diep beneden je, in het halfduister, de plaatselijke zangtalenten die hun eigen interpretatie uitgalmen van Tristan & Isolde. Zonder klank-versterking of enig ander elektronisch gestuntel. Hemelse akoestiek waevoor zelfs de inwonende muizekes zich inhielden bij hun paribgs-spel…

    -

    Eigenlijk heel gewoon. Tot, om af te sluiten de Maestreo- Kapelmeester zowel de artiesten op het podium als dz enthousiaste toeschouwers van hoog tot laag, voor de

    Fratelli d’Italia

    De Na      tionale Hymne oproept. Kinkerhand op het harrt, iedere strofe uit volle borst mee galmend, tot alles er uit was. Bloedstollend!!!! WijN We stonden er beduusd van tekijken. Mooier Zangfeest hadden we nog nooit meegemaakt.

    -

    Hee, neen, het was al lang niet meer het Avante populi, Avante populi - la Repiblica a-trompmfora – a trimpfera.’…. van wijlen de Duce, maar er klonk toch nog altijd iets van toen in door..

    -

    Wat is er toch, naast de muziek van Verdi en Toscanini, dat ons, Fiaminghi – buiten Eddy Mercxk en Gino Bartali - zoveel doet gelijken aan Gli Italianiï????

    Het waren toch de Oide Reomeinen die ons ooit hebben geleerd om autostraden aan re leggen? Om bruggen te bouwen? Ja, ook om te ‘decimeren’. Maar           in deze Po-co Tijden geef ik liever herover het woord aan Wikipedia

    A la Vostra   !!!!! Salute!!!!

    Aeeeveeicederci Roma.

     

     




    13-08-2020, 20:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 333 - DOORBRAAK DE TWEEDE GOLF HEEFT DE CHINESE MAFFIA, OF IS HET EERDER DE 3de GOLF COLLABORATIE DE EUSSR REEDS ZO VER IN DE MACHT??????

    333 - DOORBRAAK DE TWEEDE GOLF

    **

    *

    DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Is there also something rotten in The State of Belgium as Sake de Spiereslijper het ooit wist te verwoorden, toen hij het had over de losgeschoten Willem de Veroveraar bij de Lappen?

    **

    *

    Momenteel onderga ik, met vallen en opstaan de geneugten van en ‘Luisterboek’ (700 blz) over alle mogelijke sagen en legenden uit de periode 1600- 1800, daar in het Hoge Noorden, maar echt niets over een of andere ranzige Van Rranzegem herinner ik me niet hem daar te zijn tegen gekomen.

    Ik geloof trouwens nooit dat in die Lalden dergelijke haring ooit zou braden. Bonaparte is er trouwens nooit geraakt.

    -

    Van Banapaerte naar Kardinaal Richhelieu & Mazrino om dan met een karpersprong bij Louiis Kattoeze uit te komen is maar een kleine stap naar Het Verdrag van Utrecht (1713) waarvan de hele voorgeschiedenis van naaldje tot draadje wordt uitgelegd. Een en al Franse bonjourkes, dezelde als die U straks zult mee kennismaken in onze bloedeigen CEOI-wereld van vandaag.

    -

    Die handel in Chinese muilbanden en vooral die puubliciteit van Overheiswege daarrond…. Is dit misschoen een Zaak voor de Staatsvuligheid, of eerder ‘een nieuw dossier’ voor de Bijzondere Belasting Inspectie?

    Moest een der vroegere Kern-Medewerkers van de niet te overtreffen Eerste tSCHELDT van wijlen Bert Murrath, toenmalig hoofd-reedacteur, ’n zekere Karel Anthinissen, een door-de-weekse Genteneire, BBI Hoofd Controleur BBI

    er nog actief zijn, zowel de VRT als haar ‘kern-specialisten’ inzake virussen van alle Slach en Soort, zouden al lang op een mooie dag als vandaag, de gevreesde ‘klop op de deur’ hebben gehoord…

    Weet ik, beroepshalve, vazn mee te spreken, laar he was, like Brutus, an honorable man. Echt waar. Dura lex, sed Lex

    -

    Virussen o.a. van deze Rode Soort worden in leven gehouden door veel, heel veel geheime commissie-lonen van ver overzee.

    -

    Herinnert U zich nog het verhaal van Kareltje De Klucht uit Berlare, de met ‘zwart geld’ (via voorkennis bij Fortis wegggemoffeld net voor de afgang) gekochte wijn-boerderij in Toscane, op en Willem Teel- scheut van het uitgebreide weelderige landhuis-wijngoed in het nabije Umbrë van Het Gentse Liegebeest?

    **

    Eerste wijn ex-premier Guy Verhofstadt gebotteld

    https://www.winetasting.be/news/eerste-wijn-ex-premier-guy-verhofstadt-gebotteld

    *

    Vastgeeklonken met handen en voeten aan die éne geheimzinnige rare ‘buitenlandse investeerder’ die het splinternieuwe Veurnse Gerechtshiof via de formule ‘sale and lease back’ op de wereld toverde?

    **

    “auteursrechterlijk beschermd”????

    *

    De BBI had Kareltje bijna lelijk bij de schabbernak, maar het (zogezegde) geschonden ‘Bankgeheiim’ redde de gewezen EU-Crmmesaris van de galg.

    -

    Berlare, waar het Historisch Museum van de Boerenkrijg letterlijk staat zichzelf op te vreten.                  Op een paar passen van het Donckmeeer waar “Jongeren’ thans de dienst uitmaken.

     

    O tempo, o mores…

    -

    Het in Toscane (Italia, de streek van Boccasio rond het Fiorentina van Dante Alighieri) bedelde voorvaderlijk erfgoederen van beide Hige Heren, lag/ligt op amper 30 Km van het Lago di Bolsena van Maegrerietje Van de Ghinste & van Parma waar ik (waar wij) meer dan 16 jaar (op pacht) hebben geleefd als God-in-Frankrijk. Tot de Oude Dag en de zorg voor morgen er noodgedwongen ene einde aan stelden.

    Ja Ja, ‘ze’ zouden de engeltjs in den Hemel nog doen vechten. Doctors in de Rechten en de Hogere Landsbelabgen: we hebben ze met eigen ogen aanschouwd. Daar in dat Tweede Vaderland van ons.

    -

    Maar ik verzeker U, een mandje met maar liefst zes flessen van hun beider Vino Rosso zijn kostelijker dan het maandloon van een kuismadam in den Privé.

    *

    Uit een rondvraag bij Vlaamse ziekenhuizen blijken niet meer covid-19-opnames, en al zeker niet in Intensieve Zorgen.

    **

    tweede golf

     

    foto: ©Photo by Dimitri

    *

    Houtteman on Unsplash

    Surfen op een tweede golf: zin en onzin

    Is er wel een tweede coronagolf?

     

     

    ‘Het is de laatste tijd al ‘Corona’ wat de klok slaat’, sprak mijn buurman me laatst aan, ‘en die zever zorgt ervoor dat wij hoe langer hoe minder mogen. Maar het is toch logisch dat wanneer ze meer testen, er ook meer gevallen ontdekt worden? Wat een zever…’ Het is niet de eerste maal dat we gelijkaardige geluiden opvangen. Het ís toch logisch dat er meer gevallen ontdekt worden wanneer de test-capaciteit wordt opgedreven? Is er ook een verhoging terug te zien bij de ziekenhuis opnames? Is er wel sprake van een tweede golf? Wij staken ons licht op bij verschillende ziekenhuizen.

    Antwerpen

    We beginnen bij het epicentrum van de tweede golf: Antwerpen. Tom Van de Vreken, woordvoerder bij Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA): ‘de gezondheids-inspectie heeft gevraagd om geen detailcijfers meer bekend te maken over het aantal opnames. Dit geldt overigens voor alle Antwerpse ziekenhuizen. Ik kan u wel vertellen dat sinds midden juli het aantal opnames in stijgende lijn gaan. Maar dat schommelt dagelijks en qua opnames is het nog niet vergelijkbaar met april.’

    -

    We hebben inderdaad een verbod gekregen om cijfers in verband met covid 19-ziekenhuis- opnames te communiceren. Dit geldt voor de hele provincie

    -

    Een ander ziekenhuis in de provincie Antwerpen is Imelda in Bonheiden. Daar krijgen we Kathleen Vermeulen aan de lijn. ‘We hebben inderdaad een verbod gekregen om cijfers in verband met covid 19-ziekenhuis-opnames te communiceren. Dit geldt voor de hele provincie. Ik kan u wel meedelen dat er bij ons echter geen stijging is van de opnames, niet op de gewone afdeling en evenmin op Intensieve Zorg. Laat ons hopen dat het zo blijft.’

    Brussel

    Van Antwerpen gaan we naar Brussel. In de traditionele en sociale media konden we volgen hoe er eerst werd gelachen met de situatie in Antwerpen en hoe bepaalde Franstalige politici dit aangrepen om te concluderen dat Wallonië de rekening moest betalen voor het Antwerpse (en Vlaamse) onvermogen. Dit werd al snel genuanceerd door de Hoofdarts van de Kliniek Sint-Jan in Brussel. Hij zag dat een Antwerpse toestand in Brussel dichterbij was dan de politici mochten verhopen.

    Florence Feys, woordvoerster van Kliniek Sint-Jan, weet ons echter te melden dat de cijfers met betrekking tot opnames voor covid-19 sinds de piek van de eerste golf stabiel zijn en er geen stijging te bemerken valt. Bij het UZ Brussel (VUB) bevestigt Pascal Herreweghe ons deze tendens: ook daar geen stijging sinds het einde van de eerste golf. Hij verwijst ons door naar een pagina op hun website waarop dagelijks de cijfers worden gepubliceerd. We vinden er een interessante grafiek en duidelijke cijfers. Het UMC Sint-Pieter, gevestigd in het hart van de Marollen, weigert gegevens te verstrekken en verwijst ons door naar Sciensano.

    tweede golf UZ Brussel

    De evolutie van covid-19-opnames in het UZ Brussel (status: 10 augustus 2020).

    Rest van Vlaanderen

    In de rest van Vlaanderen (gecontacteerde ziekenhuizen: Mariaziekenhuis Noord Limburg, OLV Aalst en UZ Gent) blijkt evenmin iets aan de hand te zijn. Ook hier geen stijgende lijn in de opnames. Evenmin een stijgende tendens op de afdelingen Intensieve Zorg. Enige uitzondering is AZ Delta (Roeselaere-Rumbeke-Menen-Torhout). Barbara De Jonckheere staat ons te woord. ‘Bij ons is de tendens dat de cijfers de laatste twee weken terug aan het dalen zijn. Wij hebben iets vroeger stijgende cijfers gehad. Nu zitten we terug in een dalende lijn. We hebben nog acht patiënten en er ligt geen enkele daarvan op Intensieve Zorg.’

    dat er veel minder opnames zijn in de tweede golf dan tijdens de eerste

    ‘Op de piek van de tweede golf hadden we 30 patiënten op de covid-afdeling en zeven op Intensieve. Mijn indruk is dat er veel minder opnames zijn in de tweede golf dan tijdens de eerste. Ook wat betreft dodelijke slachtoffers is er een verschil. Nu zijn er bij ons geen. In de eerste golf ging het toch over een zeventigtal overlijdens. Er is blijkbaar een tweede golf voor het aantal besmettingen, maar dat zien we niet bij de ziekenhuisopnames.’

    Tweede golf besmettingen

    Daar komt de aap dus uit de mouw. Het gaat in se over een ‘tweede golf’ van besmettingen. Op basis hiervan heeft de overheid de verstrengde maatregelen opgelegd. De experten hebben deze cijfers aangegrepen om de alarmbel te luiden. De huidige vrijheids-beperkende maatregelen en soms wel erg drieste mondmasker-verplichtingen zijn hiervan het gevolg. In bepaalde gemeenten mag de bevolking enkel nog gemaskerd de straat op.

    Wanneer we naar de cijfers van de ziekenhuis-opnames kijken is er in het grootste deel van het land niets aan de hand

    Het moge echter duidelijk zijn dat de stijgende cijfers voor besmettingen rechtstreeks gecorreleerd zijn aan het stijgende aantal testen. Wanneer we naar de cijfers van de ziekenhuis-opnames kijken is er in het grootste deel van het land niets aan de hand. Behalve daar waar we geen cijfers over mogen ontvangen, zijnde Antwerpen en -misschien?- het Sint-Pieter ziekenhuis in Brussel. Uit de grafieken op de site van Sciensano blijkt ondertussen dat het met de ziekenhuis-opnames in het algemeen wel snor zit. Daar zien we dezelfde curve als op de website van UZ Brussel: vlak en stabiel. Wat is er dan aan de hand?

    Over besmettingen, hospitalisatie- en sterftecijfers

    We richten ons met deze vraag tot Hendrik Cammu, als hoogleraar en gyna-ecoloog verbonden aan de VUB en het UZ Brussel. Hij publiceerde eerder al over covid-19. ‘Er zijn veel meer positieve testen en dat heeft natuurlijk te maken met de verhoogde test-capaciteit in vergelijking met de periode maart-april. Wat natuurlijk wel objectief is, is de stijging in het aantal opnames. Vorige week zaten we aan 42 opnames per dag, voorheen was het 20. Het is waarschijnlijk een mix van twee zaken. Aan de ene kant heb je een groter aantal positieve testen waardoor iedereen in paniek schiet. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de grotere test-capaciteit. Aan de andere kant zijn er natuurlijk mensen die objectief ziek zijn en die aan bepaalde criteria voldoen waardoor ze gehospitaliseerd worden. De hospitalisaties zijn verhoogd. Dat kan je niet wegcijferen. Wat daarentegen niet verandert is het aantal sterftes. Daar zou ik graag de specialisten eens over horen: is het virus minder virulent geworden?’

    Wij namen contact op met een aantal ziekenhuizen om te vragen naar de hospitalisatie-cijfers en — met uitzondering van ZNA en AZ Delta — gaat het overal over een vlakke lijn sinds de eerste golf. Er is daar dus geen algemene stijging in de ziekenhuis-opnames.

    Ik denk dat men de zaken wat dramatiseert om de mensen te blijven sensibiliseren

    Cammu: ‘Ik wist dat dat bij ons in Jette het geval was, maar van de andere ziekenhuizen wist ik dit niet. Dan moet je je toch de vraag stellen bij de waarde van Sciensano, want ik heb mijn gegevens van hen. Daar hebben ze het over een stijging van de opnames in de ziekenhuizen. Goed, er zijn 150 ziekenhuizen in België. 42 opnames per dag, dat is slechts één opname per drie ziekenhuizen… Maar het is meer dan direct na het afkalven van de eerste golf eind mei. Ik denk dat men de zaken wat dramatiseert om de mensen te blijven sensibiliseren, om niet terug te keren naar een ‘olé-olé, alles kan’-situatie en dan in een volgende piek terecht te komen.’

    Betere behandeling

    Professor Cammu bevestigt dat de sterfte-cijfers niet stijgen. Hij zou ‘graag vernemen of de virulentie van het virus de laatste maanden is afgenomen. Daar hoor je niets over. Niemand kan me daar een antwoord op geven.’

    ‘Wat ook meespeelt — en dat weet ik uit talrijke rapporten — is dat men in het begin werkelijk alles gaf qua medicatie omdat er ook niets over het virus geweten was. Ondertussen bestaat er al min of meer een protocol over wat wel en wat minder nuttig is. Eén van de zaken die nu standaard worden toegediend zijn antistollings-medicijnen, omdat men gemerkt heeft dat het virus in de fijne vertakkingen van de longen massa’s kleine tromboses veroorzaakt. Dat blijkt efficiënt te zijn in combinatie met cortisone om de cytokine-storm — een allesverwoestende immuunreactie — tegen te gaan. Men weet nu beduidend meer over hoe de ziekte te behandelen. Dat is zeker het geval.’

    Cammu blijft hameren op informatie van de virologen; ‘ik zou énorm graag hebben dat de topvirologen mij een antwoord geven op de vraag of het beest nu minder virulent is geworden. Want dat is typisch voor een virus: op termijn neemt het in kracht af.’

    Wat nog komen moet…

    Nog een ander punt, naast de sterftecijfers, is de impact van het virus op de overlevenden. Er duiken steeds meer verhalen op van mensen die na de ziekte slechts langzaam herstellen. Er wordt zelfs gevreesd voor blijvende letsels.

    Cammu: ‘Ik heb dit weken geleden al geschreven over covid-19: ik wacht op het moment dat het opgeslorpt gaat worden door het chronische vermoeidheidssyndroom (cvs). De fysio-pathologie is namelijk dezelfde. Het gaat over een overreactie van het eigen immuun-systeem. Dat blijft gedurende weken, zelfs maanden sudderen. Die mensen riskeren dan voor idioot en carrotier te worden verweten.’

    ‘Het is nu nog te vroeg om daarover iets te zeggen, maar tegen de winter zal je publicaties zien verschijnen die het over de lange-termijn effecten gaan hebben. Want die gaan er zéker zijn. Zéker!’

    **

    *

    Dr. Hendrik Cammu stelt zich de vraag of het virus afneemt of niet, maar krijgt hierop geen antwoord van de ‘topvirologen’.

    Mondmaskers

    Cammu sluit af met een positieve noot. ‘Ik vind het zeer positief dat de mensen zich in het algemeen toch aan de maatregelen houden. Ik zie in mijn omgeving dat de mondmaskers gedragen worden en dat iedereen toch min of meer in de pas loopt. Zolang we dit niet volledig onder controle hebben is dat uitermate belangrijk. Je kan dan misschien wel beter nu ziek worden dan in het begin van de pandemie, maar het blijft een slecht idee’.

    Het is verwonderlijk dat er momenteel zoveel burgerzin is en de mensen niet in incivisme vervallen

    ‘Aan de ene kant vind ik het goed dat de bevolking op een manier kan gesensibiliseerd worden zodat toch wel een enorm groot deel het ernstig neemt. Langs de andere kant is het zo, dat onze ‘beleidsmakers’, de mensen die ons vertegenwoordigen in de regeringen en parlementen, er een zootje van hebben gemaakt, van het begin tot nu. Het is verwonderlijk dat er momenteel zoveel burgerzin is en de mensen niet in incivisme vervallen. Want wanneer je ziet wat de beleidsmakers er de laatste maanden van hebben gebakken, dan is dat — op z’n Aalsters — om uw bloot gat van te laten zien. En Vlaanderen deed het in dit opzicht écht niet beter dan België! Het had beter geweest mocht er één spreekbuis zijn geweest, zoals in andere landen. Maar ondanks dit enorm geklungel van de verschillende overheden moet je zeggen dat ‘de Belgen’, de Vlamingen, redelijk plichtsgetrouw zijn.’

    Winny Matheeussen

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hé Hé, wa ne deugddoener om zo op zn oude dag de eigen persoonlijke ervaring als bevoorrecht waarnemer van het zakenleen, geschreven en gedrukt te zien opduiken. Heb dan ook letterlijk niets te beknibbelen bij de auteur van dit heerlijk werkstuk..

    Het smaakt naar den trog. Om nog….

     

     

    13-08-2020, 15:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 81 - OVER DE MOERDIJK HEEN OOK HET EIGEN VOLK EERST DROMEN, DENKEN, DURVEN, DOENEN DEURE DOEN: ONZE BEDRIJVEN STRALEN HET WELSLAGEN DAARVAN UIT DE WERELD ROND

    81 - OVER DE MOERDIJK HEEN OOK HET EIGEN VOLK EERST

    **

    *

    DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2020

    *

    *

    V-NIEUWSBRIEF     NB3

    **

    *

    Geert Wilders: ‘‘Tweede termijn Coronadebat. Moties over geen verplichte quarantaine met strafbaarheid, hoger salaris voor zorgmedewerkers en erkennen belangrijke rol besmetting via micro-druppels/ aerosolen.’’

    DebatII 12aug20. Klik op https://www.youtube.com/watch?v=E48Cs2KGla0&feature=youtu.be

    &

    https://www.youtube.com/watch?v=lR08AsZIXZQ&feature=youtu.be

    &

    https://www.youtube.com/watch?v=ZR5qHTRo_RM&feature=youtu.be

    om de video te bekijken.

    **

    *

    Geert Wilders: ‘‘Er worden mensen neergeschoten, neergestoken, onze stranden lijken op Marokko of Turkije, er is totale norm-loosheid, vrouwen worden lastiggevallen, dáár moet de politie naartoe! Géén politie-agenten voor de deur bij mensen die misschien Corona hebben!’’

               

    NASCJRIFT

    Nou Moe, dat was er niet neffe, zulle.

    ‘K zal zelfs méér zeggen. Het waren effenaf nagels met koppen. Die kwamen tot hiertoe in de Brusselse Praatbarak nooit voor.

    -

    Wat daarmee bedoeld wordt? Dat het dringend noodzakelijk is dat het óòk daar gebeurt. En als dat eenmaal zo is, dat het dan ook uitvoerig in de Normale Media komt. De bestaande zwans-media loopt trouwens toch op haar laatste… lezers. Vooral daar de o zo geliefde SPORT van nu voort, achter gesloten deuren plaats vindt

    **

    *

    Even tussen helemaal niet zo on-opvallende haakjes, al op gelet dat de meest doortastende parijen in beide Lage Landen, zowel Noord, als Zuid, in hoofdzaak GEEL als hoofd-kenrmerk hebben gekozen? Wegens de kleur van welvaart door samenwerking eerst, gevolgd door her-eniging?

    Maar zo lang over dee grenzen heen de handen van Volk en Staat niet in elkaar geslagen worden, zal het blijven bij stamlend smeken aan de poort.

    -

    De nuchtere Hollander samen met de doordrijvende Vlaming: samen Lage, Nedere of Holle Landers zijnde, kunnen we met z’n allen binnenkort weer ….piepen zo d’Ouden zongen

     

     






    13-08-2020, 11:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.212 - DE DONDERDAG DAGVERSE PANNEKOEN MET POESUIKER T’EN KAN NIET IEDERE DAG KEMIS ZIJN EN MISSCHIEN HEBBEN WE IN DIT KLOTELAND MISSCHIEN WEL ONS KOEEKEBROOS VOOR GEFGEEN.

    212 - DE DONDERDAG DAGVERSE PANNEKOEN MET POESUIKER

     *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2020

    *

    Het klopt niet helemaal. Het klop zelf helemaal niet. Het is vandaag DONDERDAG de 13de en morgen pas VRIJDAG.

    **

    *

    Da’s just, Walter. Helemaal just. Allez, astronomisch-kalendarisch gezien, dn toch. Maar het neemt niet weg dat de dag van vandaag vol ongelukken dreigt te zullen verlopen.

    De avond halen we wel, hoe dan ook. Die moordende hitte, die – althans volgens de Overheids-Media – nog moordender Corona-besmettingen, de dreigende jongeren-burgeroorlog omdat die met zichzelf geen blijf meer weten, de Lands-leding die zelf begint vast te stellen dat ze eigenhandig de boel om zeep heeft geholpen, de Teleurgang van de Waterhoeken zowel ter zee, te Land als in de Lucht, de slabbakende wereld-economie, de Terminale Titanen-strijd tussen dat opium voor het volk van Maarx en de onsterfelijke Menselijke Ziel….

    -

    Allemal redenen om samen met Lode Zielens te zuchten ‘Modder warom leven wij’….

    -

    Ach, vandaag valt er misschien wat verfrissend ‘Hemelwater’ op onze kop, koelt het wat af, mogen we – op de wettelijke afstand en gemuiband – tot ver na middernacht op een koel terrasje bij een koel pintje bier na-genieten van al dat heerlijks van de voorbije dag. Mischien winnen we morgen de Lotto en begint het dolce far niente waar de Groenen /Les Verts het zo graag hebben.

    -

    L     ren we ondertussen maar naarstig denken aan - en bidden voor - ons Dagelijks Brood en onze schuldenaars vergeven lijk zij die ons vergeven.

    Ite missa est. We gaan over tot de dingen van de dag.

    *

      @vlbelang - De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    **

    *

    Ons land, Onze regels

    13m Plaatselijke tijd 21u)

    Hallucinante beelden van vandaag uit Oostende. Hoelang gaan we dit tuig nog tolereren op onze straten en stranden? Stop het taboe, tijd voor de HARDE aanpak!

     

    Vooral geen golven opwekken, Barbaeaatje. Straks staat er niet één zee-windmolen parkje meer recht. Alhoewel, al die molenwiekende vroegere Mooie Molens in het Landschap: die stonden daar op hun eenrtje toch veel mooier te wezen? En wat meer is. ze rendeerden convenabel en waren – qua onderhoud en zo – uiterst goed voor de Plaatselijke Middenstand.

    Rdio Klara 06 à 12uur.

    **

    *

    Geen woord over de ‘onlusten aan het Strand van Oostende. De treinen rollen dat het een n plezier is om zien. Tja, ’n dikke flits in de Koekestad met het ‘testen’ om e pesten. En, beste luisteraar, vergeet onze commercie met de Chinezen niet. Schuil tijdig voor de komende stormen die op komst zijn. Criminelen, wilt U zich AUB “n beetje gedagen? Want er zijn al bepaalde ‘populisten’ die denken aan jullie Exodus.

    *

      

      Morgen - Volg ons voor belangrijk nieuws, duiding en prikkelende opinie van http://demorgen.be ..

    -

      @Nieuwsblad_be - Welkom op de officiële Twitter-pagina van Het Nieuwsblad. We bieden je elke dag een selectie van het recentste nieuws.

    -

      @destandaard - 21m (om 05.60u)

    Water komt Antwerpse horeca aan de lippen http://dlvr.it/RdXmkb

    -

       @destandaard - De officiële Twitter-account van De Standaard.- Followed by Theo Francken MP, Tom Van Grieken, and 3 others - Hebt u de nieuwsapp van De Standaard al? Snel en betrouwbaar nieuws op elk moment van de dag: http://onelink.to/7yw3qs

    -

    24m

    Socialistische vakbond zet formatie onder spanninghttp://dlvr.it/RdXmkh

    -

    @destandaard

    ‘Zweeds’ kreeg in 2019 inderdaad een dreun. Anderzijds verloren ze

    3 zetels vanuit de oppositie. Tenzij haar eieren in de mand van extreem-links legt is dat argument dus niet bepaald vrij van platte demagogie.

    *

    **

    Anderhalf uur file richting Antwerpen door werken aan Kennedytunnel, ook aanschuiven op Antwerpse Ring

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200813_92241537?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

    De werkzaamheden aan het verkeersknooppunt Linkeroever zorgen donderdagochtend voor verkeers-ellende in en rond Antwerpen. Met name wie vanop de E17 de Antwerpse Ring op wil, moet lang aanschuiven: omstreeks 8 uur stond er al anderhalf uur file richting Kennedytunnel. Een gevolg van grote werkzaamheden in verband met de Oosterweelverbinding, die nog tot maandagochtend zullen duren.

     

    *

    FAILLIETE LEVERANCIER VEROORZAAKT TURBULENTIE BIJ WINDPARK C-POWER

    **

    *

    C-Power was het eerste ‘windpark’ in de Belgische Noordzee en levert jaarlijks stroom voor 300.000 gezinnen. ©BELGA

    Het windpark C-Power mag voorlopig geen dividend meer uitkeren. De banken eisen eerst duidelijkheid over wie het park op zee gaat onderhouden nu de Duitse turbine-leverancier failliet is.

    Het faillissement van de Duitse windmolen-bouwer Senvion bezorgt C-Power hoofdbrekens. De pionier van de Belgische offshore windparken moest vorig jaar in allerijl op zoek naar een oplossing voor het onderhoud van zijn 54 windmolens. De producent Senvion ging over de kop en kon niet langer instaan voor het onderhoud. C-Power nam noodgedwongen Senvion Benelux over, een onderhouds-team van zo’n 30 mensen in de haven van Oostende die exclusief voor C-Power werkten.

    C-Power betaalde in oktober 150.000 euro voor de overname, zo blijkt uit het jaarverslag. Dankzij de nood-ingreep viel het onderhoud niet stil, maar daarmee is de kous niet af. De banken die het windpark financierden, eisen een structurele oplossing. Voor hen houdt de overname immers een extra risico in. C-Power is door het faillissement de producenten-garantie van Senvion kwijt en moet nu zelf opdraaien voor onvoorziene gebreken.

    *

     

    Aai, Aai, Amaai !!!!! En        al die brave goedgelovige buegers due hun zuurverdiebde spaarcdetjes ‘belegd’ hebben in die veel belovende Groene Energie van de Toekomst.

    Een tweede   ARCO? Deze keer niet door de schuld van het ACW sindsdien bewegibg.net, maar van Progressief Links van de Nieuwe Wereld Orde.

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    Anderhalf uur file richting Antwerpen door werken aan Kennedytunnel, ook aanschuiven op Antwerpse Ring

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200813_92241537?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

    De werkzaamheden aan het verkeersknooppunt Linkeroever zorgen donderdagochtend voor verkeers-ellende in en rond Antwerpen. Met name wie vanop de E17 de Antwerpse Ring op wil, moet lang aanschuiven: omstreeks 8 uur stond er al anderhalf uur file richting Kennedytunnel. Een gevolg van grote werkzaamheden in verband met de Oosterweelverbinding, die nog tot maandagochtend zullen duren.

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Dedju Dedju toch!!!!! En zeggen dat het allemaal zo hoopvol begost. En zie tot war het allemaal heefr geleid…

    **

    *

    En waar staan we nu? Stilletjes aan, langzaam maar zeker terug naar wat ooit zijn degelijkheid heeft bewezen in onze Lage Landen.

    Geen opgelegde dwangmatige ‘solidariteit’ waar de menselijke zwakheid per definitie misbruik van maakt – liederlijk ‘sttempelen’ van generatie naar generatie – luiaaards-ziekte uitkeringgen tegen klippen en bergen - OCMw willen en niet kunnen spelen voor de hele wereld – neen, niets van dat alles.

    Back tot the roots. Door hard werken naar een menswaardig bestaan. Iets anders blijft niet duren.

    -

    Af en toe eens terugdenken aan die goeie oude 10 Geboden Gods. Vooral niet vergeten ‘Vader en Moeder zult ge eren’, wat het best kan, door generatie na generatie, zorg te dragen voor onze Oudjes van Dagen. Vandaag ik, morgen gij.

    Zorg voor zieken en gebrekkigen, want ook zij zijn menschen lik wieder.…

    Doe wel en zie niet om. Wacht niet op de Eeuwige Zaligheid: die komt so wie sovanzelf

    En vooral: doe niet aan een ander wat je zelf niet zou willen dat jou aangedaan wordt. Keep smiling en reken voor de Dag van Morgen vooral op - deze keer voor eens en voor altijd - Bekwame Voormannen.

    -

    En ga nu allen heen in vrede….

     

     

     

     

    13-08-2020, 09:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.335 - DOORBRAAK: MEE GRASDUINEN OF IS HET EERDER GAZEN IN THE CLODS IN NAVOLGING MET MEESTER GEZELLE, MAMR OP HEEL WAT BESCHEIDENER VOET, WAT GE-GRASDUIN IN RHE CLOUDS. ALLES TOT MERDERE EER E GLORIE VAN GE WXEET WEL.

    335 - DOORBRAAK: MEE GRASDUINEN OF IS HET EERDER GAZEN IN THE CLODS

    **

    *

    WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Wat de modale Vlaming al niet, - al-dan-noet ongewenst – op z’n bord krijgt, valt met geen pen te beschrijven. Daarom leg ik er voor vandaag (in de nobele veronderstelling d        t dit ons Maggie niet stoort), den blok op. Want die heeft, volgens Paul Magnikske/Kannikske van de Waalse PS, er; alhoewel massaal genoeg aan vet- en spierweefsels, niet het juiste hart voor.

    -

    Er mag b.v.b. in Mechelen kort na de middag geen peuter verdrinken – wit, gekleurd of gestreept, om het even: altijd even dood-triestig - of we worden er, diep in de Westheok voor uit onze siësta gehaald…..

    -

    Ach, over al die ‘overlast’ door ‘jongeren’…. Komaan, zeg zeg de zaken eens recht-uit zoals we die allemaal voelen aan onze rechter elleboog. Het zijn vreemde snotneuzen die zich de aanmatiging aanmeten van land-veroveraars 3de of 4de generatie die alleen nog maar op ’n teken wachten om ons, de rechtmatige eigenaren, er uit te kieperen.

    -

    De oplossing? Voor zover U die nog moet voorgezegd worden…

    De PAS-Methode.

     De PAS-Methode ipv de PS-Methode.

     

    Hiervoor zal deze wel de eing juiste en definitieve zijn. Neen, zotteke, niet de waterpas-methode, die geen golven maakt, maar de Barbara Pas-Methode. Nog altijd niet Ha, toi crapule de mon cul, nog altijd nie ‘aangePASt’? Kras dan maar op. Want niet wij, maar julluie gaan ER UIT.

    *

     

    MONTAIGNE: DE ONZICHTBARE PIJN VAN DE VADER

    DOOR Jurgen Pieters - Leestijd 6 minuten

    **

    https://doorbraak.be/montaigne-de-onzichtbare-pijn-van-de-vader/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Op zijn 37ste was Michel de Montaigne (1533-1592) nog niet de auteur van de alom bekende Essais waarmee we hem vandaag associëren. Die begon hij pas in 1572 te schrijven. Nog eens twintig jaar later maakte zijn dood een einde aan het werk waarmee volgens sommigen de westerse moderniteit van start is gegaan.

    Twee jaar voor hij dat werk aanvatte, verloor Montaigne zijn eerste kind. Het was geboren op 28 juni 1570, heette Thoinette en het meisje werd nauwelijks twee maand oud. Na haar dood kwamen er nog vijf meisjes, en maar één van zijn zes dochters bleef in leven. Van drie kennen we niet eens de naam.

    *-*-*-*-

    FRANSE GROENEN OP RAMKOERS MET WETENSCHAP

    **

    https://doorbraak.be/franse-ecologisten-bakken-het-bruin/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Kritiek op extremisme binnen EELV zwelt aan

    Door Koen Dillen - Leestijd 6 minuten

    Het was te verwachten dat de media zich aandachtiger over de groene partij Europe Ecologie Les Verts (EELV) zouden buigen na haar verrassend succes bij de voorbije gemeenteraads-verkiezingen in Frankrijk. De partij heeft de PS en het radicaal linkse La France insoumise (LFI) van Jean-Luc Mélenchon achter zich gelaten in de strijd om het markt-leiderschap op links. De groenen zullen er dus aan moeten wennen om kritiek te krijgen. Politieke tegenstanders en kritische journalisten gebruiken de term ‘Groene Khmers’ al een tijdje om het fanatisme te omschrijven dat heel wat vooraanstaande figuren van EELV typeert. Gebeurt dat met reden?

    ‘Maatschappelijk delirium’

    Dat eerder rechtse kranten en tijdschriften – Le Figaro, Le Point, Causeur, Valeurs actuelles… — de kritiek op groen niet schuwen, mag niet verbazen. Niet dat die media geen bezorgdheid voor het milieu zouden koesteren, zoals de historische groenen deden toen milieu nog hun ‘core business’ was. Maar EELV, of toch een belangrijke stroming binnen de partij, is vandaag veel meer met modieuze extreemlinkse maatschappelijke onderwerpen bezig zoals ‘dekoloniaal feminisme’ of ‘inclusieve spelling’ dan met die historische core business.

    -*-*-*-*-*-

    Gouverneur Berx heeft goed nieuws voor horeca en cultuur-sector, maar avondklok weer ingevoerd

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200812_94770831?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    Horeca-zaken, maar ook feestzalen, speelhallen en de prostituees in het Antwerps Schippers-kwartier kunnen weer tot 1 uur ’s nachts openblijven. Dat deelt Antwerps gouverneur Cathy Berx woensdag mee. Ook de cultuursector kan in beperkte mate weer opstarten. Na de hittegolf wordt er echter ook weer een vorm van avondklok geïntroduceerd. Tussen 01u30 en 5u zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. De nieuwe maatregelen gelden tot eind augustus.

    Vandaag om 14:55

    -*-*-*-*-*-*

    PLAATSVERBOD EN SNELRECHT VOOR AMOKMAKERS

    **

    foto: ©Belga

     

    https://doorbraak.be/plaatsverbod-snelrecht-en-andere-sprookjes/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Hoe de politiek krachtdadig gaat optreden

    Interview - 12/08/2020 Winny Matheeussen - Leestijd 9 minuten

    -

    Blankenberge. Hazewinkel. Blaarmeersen. Knokke-Heist. Het zijn maar enkele plaatsen die de laatste tijd meer in verband worden gebracht met ‘jongeren’ — die term heeft na dit weekend enkel aan duidelijkheid gewonnen — dan met het plezier en de ontspanning waar ze voorheen voor stonden.

    Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen liet Koen Metsu (N-VA) dinsdag de Commissie Binnenlandse Zaken bijeenkomen om enkele pertinente vragen te stellen aan minister Pieter De Crem (CD&V). Metsu had zaterdag al laten horen dat dergelijk gedrag niet door de beugel kon en dat er ‘maatregelen’ moesten genomen worden. Kordate maatregelen.

    Plaatsverbod

    We vroegen Metsu na de ‘gedachtewisseling’ in de Commissie naar zijn indruk. ‘Minister De Crem heeft eerst en vooral de gebeurtenissen streng veroordeeld. Hij heeft ook gezegd dat er al extra capaciteit en mankracht was voorzien: er was 40 man extra aanwezig. En dan is hij volledig akkoord gegaan met het voorstel dat ik gelanceerd had: een plaatsverbod voor de amok-makers en recidivisten. Het was mijn vraag om de resolutie die ik had geschreven voor de recreatie-domeinen en openbare zwembaden, waarin een plaatsverbod wordt voorzien voor daders van zulke feiten, uit te breiden naar de hele kuststreek. Hij heeft luidop gezegd dit te zullen uitvoeren.

    */*/*/*

    ‘JOE’ ZWICHT VOOR KAMALA

    **

    https://doorbraak.be/joe-zwicht-voor-kamala/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Joe Biden hakt moeilijke knoop door

    Portret - 12/08/2020 Roan Asselman - Leestijd 8 minuten

    -

    Kamala Harris. Dan toch. De senator uit Californië was sinds haar exit uit de presidentsrace de gedoodverfde favoriet voor de job van running mate. Maar net die vanzelfsprekendheid leek te leiden tot een zekere ‘Kamala-moeheid’.

    Karen Bass, parlementariër uit Harris’ thuisstaat, en Susan Rice, oud-veiligheidsadviseur onder president Barack Obama, leken haar in de eindsprint bij te benen. Rice in het bijzonder genoot, naar verluidt, ‘de genegenheid’ van Joe Biden, de man met wie zij menig uur in de vergaderzalen van het Witte Huis doorbracht.

    Woman of color

    Maar uiteindelijk trok de Californische ster van de Democratische Partij dan toch aan het langste eind. Joe Bidens belofte van gender pariteit voor het Democratische ticket elimineerde onmiddellijk het merendeel van de Democratische politieke elite.

    het momentum voor ‘a woman’

    het momentum voor a woman of color om de blanke Biden te vergezellen

    En met een hernieuwde focus op “de raciale issues” die de Verenigde Staten sinds jaar en dag plagen, groeide het momentum voor a woman of color om de blanke Biden te vergezellen in zijn, ondertussen derde gooi naar het presidentschap.

    Openbaar aanklager

    Nu is Harris’ politieke carrière, uiteraard, niet te herleiden tot haar gender of huidskleur. In tegenstelling tot het leeuwendeel van de overige potentiële running mates dat Biden in overweging nam, werd ‘Harris’ voor haar verkiezing tot de Amerikaanse Senaat nooit verkozen als volksvertegenwoordiger, niet op lokaal, noch op federaal niveau. De dochter van een Indiaanse moeder en een Jamaicaanse vader, liet haar oog vallen op een carrière in het gerechtelijk apparaat van de Golden State. Ze werd in 2003 verkozen tot district attorney voor San Francisco, wat haar als openbaar aanklager de leiding gaf over de strafvervolging in haar rechtsgebied.

    -*-*-*-*

    Chinese communisten tegen Boeddha

    **

    De Chinese Communistische Partij ziet in het boeddhisme een gevaar voor de atheïstische staatsreligie.

    foto: ©Photo by Emily KenCairn of Apiary Studio on Unsplash

    https://doorbraak.be/boeddhisme-china/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Sprekershoek - 12/08/2020 Koenraad Elst - Leestijd 4 minuten

    -

    In China vindt momenteel een campagne plaats tegen het boeddhisme. Dat is vreemd, en het is niet zeker dat een beetje voorgeschiedenis het kan verklaren.

    Het boeddhisme had, na zijn geboorte in het Indiase gebied Bihar, spoedig zijn levendigste centrum in Bactrië, waar onder meer het Boeddhabeeld ontstond. Dat was gemodelleerd naar het Apollo-beeld van de door Alexander achtergelaten Indo-Griekse bevolking; je kan dat nog zien aan Boeddha’s mediterrane krulhaar. Van daaruit bereikte het China rond het begin van de christelijke jaartelling. Het kwam tot zijn hoogtepunt onder de Tang-dynastie rond het jaar 800, maar dat luidde ook zijn val in. Uit geloofs-ijver hadden de overheden de belastingplicht voor de kloosters afgeschaft, die daardoor steeds meer grond konden opkopen en aan de schatkist onttrekken.

    Aan dat gunstregime moest onvermijdbaar een einde komen, en dat terugschroeven (eigenlijk normaliseren) van de status van de kloosters heet in westerse geschiedenis vaak ten onrechte de ‘vervolging’ van het boeddhisme. Maar zo ver kwam het dus niet.

    Repressie

    De maoïstische repressie tegen religie had drie verschillende redenen. (1) Een postkoloniale reactie tegen de missionering, die het boeddhisme ondanks zijn (als je ver genoeg teruggaat) buitenlandse oorsprong ongemoeid liet; (2) de marxistische verwerping van alle religies, die het boeddhisme zich redelijk van het lijf wist te houden door intens met het regime samen te werken, bijvoorbeeld door geld in te zamelen voor een ‘boeddhistisch gevechtsvliegtuig’ tijdens de Korea-oorlog; (3) de vrees van het regime voor sectaire complotten tegen de staat, waarvan de geschiedenis genoeg voorbeelden gaf, niet alleen de uiterst moorddadige oorlogen in de 19de eeuw op gang gebracht door moslim-separatisten en door een protestants bekeerling met messias-waan (de Taiping-opstand), maar ook de mislukte opstand van de daoïstische Gele Tulbanden in de 2de en van de boeddhistische Witte Lotus in de 18de eeuw, en de geslaagde van de boeddhistisch-daoïstische Rode Tulbanden in de 14de eeuw..

    Religieuze détente

    Tijdens de Culturele Revolutie moest het boeddhistisch erfgoed er evenzeer aan geloven als al de rest dat tot de ‘Vier Ouden’ gerekend werd, hier het ‘Oude Denken’. Rond 1990 werd de stapsgewijze economische liberalisering van Deng Xiaoping gevolgd door een vrij-wording van het levensbeschouwelijke domein. Toen ik in 2001 te Beijing verbleef kon ik daar moeiteloos alle heiligdommen bezoeken, in eer hersteld, zoals het daoïstische Witte-Wolken-klooster (opnieuw vol jonge monniken), de boeddhistische Hal der Eeuwige Harmonie, de confuciaanse Hal van Grote Prestaties en het op het boek der Veranderingen gebaseerde Altaar des Hemels. Een uitzondering werd gemaakt voor de Falungong-beweging, bekend van haar daoïstische Qigong-oefeningen maar eigenlijk boeddhistisch: falungong is de Chinese vertaling van het Sanskrit dharmacakrapravartana, “het in beweging brengen van het wiel der Wet”, d.i. de stichting van het boeddhisme. Zij werd gevaarlijk geacht omdat zij, na aanvankelijke staatssteun, al te populair werd en haar stichter in de VS was gaan wonen.

    *-*-*-

    Wie controleert expert Marc Van Ranst?

    **

    foto: ©Wikimedia Commons/David MASTERS

    *

    https://doorbraak.be/wie-controleert-expert-marc-van-ranst/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Wie bewaakt de bewakers?

    12/08/2020 Ronny Vidts - Leestijd 7 minuten

    2 -

    Bepaalde ‘opleidings-groepen’ zijn oververtegenwoordigd in het parlement, meer specifiek in minister-functies. Vele verkozenen hebben een diploma van licentiaat, doctor of master in de rechten. Politiek gaat uiteindelijk om het creëren van wetteksten.’

    VUB-politicoloog Kris Deschouwer duidt die oververtegenwoordiging van juristen als volgt: ‘Politiek gaat uiteindelijk om het creëren van wetteksten. Dan ben je toch geholpen met een juridische achtergrond. Ik denk ook niet dat het snel verandert. Wanneer partijen gaan ‘scouten’ voor nieuw talent doen ze dat liefst in juridische middens.’

    De meeste eerste ministers van de laatste decennia waren inderdaad jurist van opleiding: Guy Verhofstadt, Jean-Luc Dehaene, Charles Michel en Wilfried Martens. Ook aan ‘Vlaamse’ kant zien we met Gaston Geens, Luc Van den Brande, Patrick Dewael, Bart Somers, Kris Peeters en Geert Bourgeois hetzelfde fenomeen.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om af tr sluiten nog even op Erich von Däniken terugkomen. Wahrheit oder Dichtung? Goeth om weten.

    De C.C.P., de patent-houders van alle Covits tussen 0 en 2020, dus ook van Covit-19, zo lezen we hierboven, beginnen te doen zoals wijlen de Franse Zonnekoning; de bedenker va het nobele gezegde L’État, , c’est moi’, gaat nu dezelfde kant uit. Hopelijk met hetzelfde gevolg.

    ‘Al wie niet en peinst lik wieder,sloan w’uo nulder mule’. Echt historisch correct VOORUIT taalgebruik.

    -

    Boedha? Confusius? De aldaar her-begraven Jezus van Nazareth? Allemaal larie en apekool. ‘Rome’ gaat dat nnoit accepteren. Maar wat, als er toch ooit eens ’n soort DNA-onderzoek zou volgen? Einde van het Celibaat? De uiteindelijk triomf van het Goede op het Slechte? Here-mijn-Tijd! Gaat het mesndom dat ooit nog beleven?

    De enige W      re Jacob van al die Kong Fhu’s van de dag van vanfdaag is de eeuwig verdoemde Frans-Belgisich-Duitse Jood die ooit gekerstend werd als Henrich Karl Marx.

    Ach, alles blijft maar zijn tijd duren, zou ons Ma gezegd hebben, onder het slaan van ’n verstrooid Teken des Kruises. De soep is klaar, jongen. Je kan aan tafel gaan.

    -

    Boedha? Die staat in zesvoud – klein maar fijn - naast mij, op minder dan een hahve meter verwijderd van Het Kruis der Christenen, zoals gebruikelijk tegen de muur. Om er zeker niet af te vallen….

    -

    May God bless all Split Eyes. Very amused meeting them. See you back in Heaven. So long. With the best wishes for a long and happy life with the wive….

     

     

     




    12-08-2020, 19:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 334 - DOORBRAAK - BEDEIJFS- CULTUUR IN DE LAGE LANDEN MET DE HOGE LONEN LAAT ER DUS GEEN MISTVERBANDEN OVER BESAAN: HET GAAT WEL DEGELIJK OVER DE VLAAMSE LAGE OF NEDERE LANDEN. VERDER EEN WIJZE LEERGANG OVER ‘ONDERNEMEN’ WARE DAAR NIET WEE

    334 - DOORBRAAK - BEDEIJFS- CULTUUR IN DE LAGE LANDEN MET DE HOGE LONEN

    **

    *

    WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ja, beste mensen: het wordt stilaan tijd dat geweze”n wordt naar de ‘roots’ van onze Taal. Waar het geografisch begrip ‘Laag’ in de meeste gevallen gelijk stond mert ‘Lager Gelegen’ dan in veel gevallen de zeespiegel, betkende. Van ‘Lage Landen’ naar Nederlanden’ is maar ’n kleine spong naar ….omhoog…. Van de ‘Broecken’ in Fans- Vlaanderen tot helemaal bij het IJsselmeer in get ietwat hoger en (en dus) veiliger Noord-Nederland.

    -

    Noch gelauwerd ‘historicus’ te zijn of zelfs maar ’n simpele broodschrijver van 13 in ’n dozijn, voeg ik hieraan, als Ex-Italiaans volksverhuizer: ‘si non è cero è ben trovato.    

    -

    Ui weer ’n ander leven voeg ik d               r in ’t Gents dialect van Mariakerke aan toe: ‘Nie neuten, joeng, omhhuge met dat geval’…     

    *

    *

    BEDRIJFS-CULTUUR BEPAALT CARRIÈRE- KANSEN

    **

    foto: ©Belga

     

    https://doorbraak.be/bedrijfscultuur-bepaalt-carrierekansen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Verschillen op nationaal en regionaal vlak

    *

    In de privé-sector is het de gewoonte geworden dat je een paar keer in je carrière van job verandert. Het oude adagium van ‘levenslang engagement’ voor één onderneming is praktisch volledig verdwenen, vooral bij de grote multi-nationals. Je moet dus af en toe van job veranderen, wat ook niet slecht is. Het verbreedt je expertise, maar je wordt ook met andere mensen en een andere bedrijfs-cultuur geconfronteerd.

    -

    Ervaring wijst immers uit dat bij de integratie in een ander bedrijf de inhoudelijke vereisten van een job niet het grootste struikelblok zijn: bankieren bijvoorbeeld is in principe overal gelijk.

    **

    *

    De grootste uitdagingen zijn van tweeërlei aard:

       Je moet je aanpassen aan de nieuwe ICT-omgeving, wat toch enige tijd vergt. Ieder bedrijf heeft immers zijn eigen technologische toepassingen en software.

       Ten tweede is er de bedrijfs-cultuur, en dat is steeds de grote onbekende. Je kan goede gesprekken gehad hebben bij de recrutering, maar dit zegt nog niets over de bedrijfscultuur. Het is hier dat de meeste job-wijzigingen spaak lopen, vooral wanneer je een senior- of directiefunctie bekleedt. Je nieuwe collega’s bekijken je altijd eerst argwanend. Pas na een zekere tijd kan een vertrouwensband ontstaan.

    -

    Bedrijfscultuur bepaalt de identiteit

    De bedrijfscultuur is eigenlijk de manier waarop de dagelijkse gang van zaken er binnen een bedrijf aan toe gaat. We kunnen hierbij het volgende onderscheid maken:

       Enerzijds gaat het om de normen, missie, waarden, rituelen en symbolen, zoals bedrijfs-logo’s, die binnen een bedrijf zijn weergegeven. Je kan ze meestal consulteren op de websites

       Anderzijds zijn er de on-geschreven regels die nog veel belangrijker zijn. Deze kunnen zich voordoen specifiek op het niveau van het bedrijf, maar ook op nationaal of regionaal vlak. In het laatste geval is er de invloed van de wijze waarop binnen een bepaalde etnische groep gehandeld wordt.

    In die zin kan men zeggen dat al deze regels de identiteit van een bedrijf bepalen. Buitenlandse voorbeelden

    Bij de Angelsaksische bedrijven wordt veel sneller overgegaan tot het ontslag van werknemers omdat de arbeidsmarkt daar veel flexibeler is. Een ontslag is er geen ramp omdat je sneller opnieuw werk kunt vinden.

    De Duitse bedrijven zijn over het algemeen heel formeel, en werken veel met geschreven procedures die de werknemers moeten volgen. Er is een grote discipline. Dit is veel minder het geval bij Franse bedrijven. Men houdt daar zo een slag om de arm om indien nodig gemakkelijker het laken naar zich toe te trekken.

    Nederlanders staan bekend voor hun directe aanpak. Een Nederlandse CFO (Chief Financial Officer) zei eens dat Nederlanders bij de behandeling van een probleem tijdens een vergadering eerst wel eens stevig met elkaar in botsing kunnen komen, maar wanneer de vergadering haar einde nadert realiseren ze zich plots dat ze een oplossing moeten vinden. Er wordt dan tamelijk snel een vergelijk gevonden.

    Bij ‘Belgische’ bedrijven in Brussel ligt dat soms anders. Tijdens een lunch weet iedereen dat er een probleem is, maar het wordt pas na het dessert bij de koffie voorzichtig aangesneden omdat men toch niemand voor het hoofd wil stoten. Men besluit dan gewoon om het later opnieuw te behandelen.

    Belgische omgeving

    Axel Miller, toen CEO van Dexia en na passages aan de top van Petercam en D’Ieteren nu kabinetschef van MR-voorzitter Bouchez, zei ongeveer vijftien jaar geleden het volgende tijdens een diner voor de Vlerick-alumni in de Warande. De CEO van een Franstalig bedrijf is over het algemeen een sterke persoonlijkheid die zich liefst in zijn directie-comité laat omringen door personen die niet zo sterk zijn, en dus geen weerwerk bieden tegen zijn beslissingen. De wil van de CEO is wet, en de rest moet gewoon volgen en gehoorzamen, of men nu gelijk heeft of niet.

    Men hoopt zo meer toegevoegde waarde te kunnen creëren.

    Bij een Vlaams bedrijf heerst daarentegen een andere cultuur. De CEO laat zich in zijn directie+comité over het algemeen bijstaan door sterke persoonlijkheden die hun materie goed kennen. Bij zijn voorstellen verwacht hij constructieve opwerpingen, die op de zaak een nieuw licht kunnen werpen. Men hoopt zo meer toegevoegde waarde te kunnen creëren.

    -

    We moeten erkennen dat de woorden van Miller de kop op de nagel slaan.

    Verschillen

    Er zijn tussen de Vlaamse en Franstalige bedrijven nog verschillen:

     

       Gelinkt aan het vorige kennen de Franstalige bedrijven een meer hiërarchische structuur. Dit is zeker het geval bij de Franse bedrijven met hoofdzetel in de regio van Parijs. Het is volgens ons een van de redenen waarom Frankrijk er op economisch vlak is op achteruit gegaan, ondanks het feit dat de Franse regering haar bedrijven sterk ondersteunt om chauvinistische redenen. De Vlaamse bedrijven kennen een vlakkere structuur, waarbij positieve initiatieven van de werknemers op een lager echelon aangemoedigd worden. Men voelt zich zo beter verbonden met het bedrijf.

       De Franstaligen houden graag van vergaderingen, ook al komt er niet altijd iets uit. Ze schrikken niet terug van monologen, en nemen graag het woord. Een directe aanpak is aan hen niet besteed. Dit komt volgens hen ‘ondiplomatisch’ over.

       De Vlamingen daarentegen houden meer van een efficiënte aanpak, en zijn rationeler ingesteld. Ze hanteren een meer directe stijl, maar nog niet zoals de Nederlanders.

    Brussel

    Veel Belgische bedrijven hebben hun hoofdzetel in Brussel waar zowel Vlamingen als Franstaligen werken. Maar waar de Franstaligen de overhand hebben, kan men meestal bepaalde van de hierboven vermelde kenmerken vaststellen. Brusselaars waren in het verleden dikwijls arrogant, en dan vnl. tegenover de Vlamingen waar ze dikwijls op neerkeken. De val van Fortis twaalf jaar geleden deed hen een tijd een toontje lager zingen, maar dat is reeds lang verleden tijd. Het is wel zo dat veel Franstaligen nu goed Nederlands kunnen spreken, maar hun ingesteldheid is niet in dezelfde zin veranderd. Een taal kan men immers snel leren.

    Walen zijn over het algemeen bescheidener, maar uitzonderingen zijn mogelijk.

    We verwijzen naar de woorden en houding die PS-voorzitter Magnette en MR-voorzitter Bouchez, allebei uit Henegouwen, de laatste maanden aannamen. Zo stelde deze laatste begin april in een interview met De Standaard over de liberale Vlaamse minister Maggie De Block ‘qu’elle n’a pas assez de coeur’!

    Carrière

    Tussen de Franstalige Brusselaars en de Walen bestaat er trouwens geen erg goede relatie. De Brusselaars voelen zich ook hier superieur. En tussen de ‘carolo’s’ en de Luikenaars bestaat er sinds mensenheugenis een rivaliteit, maar dit kennen we ook tussen de Vlaamse regio’s.

    Een echte Vlaming kan het moeilijk hebben om zich aan te passen aan de Franstalige cultuur. Daarbij moet hij meestal veel betere geloofsbrieven (kennis, resultaten) kunnen voorleggen om kans te maken op een promotie. Het principe van ‘ons kent ons’ speelt daar veel meer mee. Men denkt dus best tweemaal na.

    -

    Hetgeen we hierboven stelden zijn natuurlijk algemene indrukken, en ieder bedrijf heeft zijn specifieke kenmerken. Het is moeilijk te zeggen wat de ‘juiste’ cultuur is, daar er steeds voor- en nadelen zijn. En iedereen zal ‘zijn’ omgeving wel de betere vinden.

    Wat is de juiste bedrijfscultuur?

    Het voordeel van België is dat het zich op de grens van de noordelijke (Germaanse) en zuidelijke (Latijnse) cultuur bevindt. Om die reden zijn de Belgen meestal pragmatisch ingesteld, en maken relatief veel Belgen een topcarrière in internationale bedrijven en internationale instellingen. Het zijn bruggenbouwers. Wellicht speelt ook mee dat iemand uit het kleine België gemakkelijker aanvaardbaar is voor de grotere landen.

    waar waarde-vernieuwing van een product en dienst nieuwe lucratieve marktruimte kon creëren

    Het boek Good to Great van Michael Collins (2001) beschreef hoe sommige beschrijven erin slaagden van goede naar ‘grootse’ bedrijven te evolueren. Ook Blue Ocean van Chan Kim en Mauborgne (2005) behandelde gevallen waar waarde-vernieuwing van een product en dienst nieuwe lucratieve marktruimte kon creëren. De bedrijfs-cultuur speelde daarbij een grote rol. Maar alles is relatief. Men haalde toen het Canadese ‘Cirque du soleil’ aan als schoolvoorbeeld dat het circus heruitgevonden had. De verkoop in 2015 aan ‘private equity’-speculanten luidde echter het begin van het einde in. In juni vroeg men het faillissement aan.

    Belangrijk is telkens een cultuur en omgeving te creëren waar de werknemers zich gerespecteerd voelen voor hun initiatieven en objectieve kansen krijgen, zodat ze een echte passie voor hun werk en bedrijf kunnen ontwikkelen.

    Paul Becue

     

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    BRAECKING NEWS

    Uit doorgaans goed ingelichte bron. En, no way, dat is niet Digitalia 9….

    **

    De Onmogelijk geworden Regerinfgs-Vorming.

    Neen, De Leidende Vlaams Nationalisten, nochtans zeker niet de GROOTSTE Vlaamse Partij, wil NO WAY (bis) met de Blauwen in zee gaan, gezien dat voornaamste punt van hun eisen, namelijk de Unitaire Tricolore Vlag van Zwart-Geel & Rood te wijzigen naar Zwart-Blauw &-Rood hen niet door de strot kan..

    Al de rest van de Vaderalndscge Brol kan niemand van hen schelen, als Mini & Maxi Sterren maar boven hun stand verder kunnen leven en, dat vooral net geraakt wordt aan de tranfers.

    -

    Welke ‘tranfers’ vraagt U zich af? Die van Jong naar Oud (cfr de Vergrijzing die ondanks Corona, maar blijft aanslepen), of die van Noord naar Zuid, van Rijk door Arbeid naar Rijk door Dop.

    **

    *

    Och, wat kan KIEZEN toch moeilijk zijn

     

     

     




    12-08-2020, 14:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.211 - DE WOENSDAG DAGVERSE KRENTENBOTERHAM DE voorbije DENKWERELD VAN ZOWEL DE KANAAL- ALS DE ROTSDUUKEER IS IN VERVOETING: IN DE NIEUWE WERELD GAAT ENE KAMALA HARRIS SAMAN MET DE JOE NAAR HET HOOGALTAAR DER DEMOCRATIE I HET WITE HUIS. OP DERDE ALLERHE

    211 - DE WOENSDAG DAGVERSE KRENTENBOTERHAM

     *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

    *

    *

       

    *

    Voornaamste lang uitgesponnen nieuws van de dag. Vanaf 06 tot 09 uur diverse keren herhaald en steeds gedetailleerder: het is nu officieel en wij delen in de vreugd: in Amerika zal JOE BIDEN door er President te worden, de Democratie in het voordeel van de Globalisatie wereldwijd redden. Al is zijn ‘running mate’ dan een halve wilde (Indiaans en Mexicaans bloed) ze ligt blijkbaar niet in de markt bij de overige Negro Spiritals in The States… De naam is Kamala Harris en De Schndaard wijdt er een uitgebreid hoofdartikel aan. Vanzelfsprekend alleen leesbaar tegen betaling…

    **

    We meet again on 11/3

    *

       Ja, en dan no altijd dat dodelijke virus. Overal in eigen kloteland meer en meer besmettingen. The Second Wave, you knauw. Enne, sopra tutto: boven de 10 jaar is op straat, behoudens de voorziene uitzonderingen, overal het muilband-masker verplicht. Op straffe van en ten voordele van de Gemeentekas een lichte beboeting ad € 250 voor iedere inbreuk.

    Voor vettaling in het Arabiers, wordt er nog net niet verwezen naar Faceboek. Van de uirgebreude voorraad sluik-affiches in de Noord-Afrikaanse banlieus wordt er evenwel nieet gewaagd.

    Terwille van de Wet op het Taalgebruikwordt hier verder niet over gecommuniceerd. Hoe jammerlijk dat ook is.

    Britse economie krimpt met een vijfde door pandemie

    **

        Een lege 'high street' in Hemel Hempstead, een typisch Brits straatbeeld dit voorjaar ©REUTERS

    *

    *

    Niet Spanje, maar het Verenigd Koninkrijk is dit voorjaar door de impact van het corona virus hardst gekrompen.

    Eén iets is zeker: de Britten zullen de crisis van 2009 niet meer 'The Great Recession' kunnen noemen. Want op een langetermijn-grafiek verzinkt de recessie van 2009 in het niets vergeleken met die van 2020. Volgens het Britse bureau van de Statistiek is de Britse economie in de periode april-juni met 20,4 procent gekrompen tegenover het eerste kwartaal. Meteen de grootste krimp sinds de start van de kwartaal statistieken, in 1955.

    *

    *

    Nou, Matekes Aller Landen: Proletariërs onder elkaar: het Rode Gouden Kalf is inderdaad aan vernvanging toe. Mark my words! En vooral: dat is, dit verval is al een heel eindje aan de gang, maar de Hog Opgeleide Elite in de hele EUSSR blijft dat enigszins andees zien. Eerst Oma en pas daarna Oma’s kiendjes, zullen we maar zeggen.

    -

    Terugkomend op De Tijd. Me dinkt dat de Geschiendis zich het duidelijkst lmanifeseert in het bij uitstek LABOIR-land waar de delocratei a.h.w. werd uitegevonden. Sa            men met het Christendom, die dan omwolle van de 3’G’s onder Hendrik VIII (1457 - 1509) door het Protestanntisme werd vervangen. Die felle Hendrik overleefde zelfs achtereenvolgens ACHT vrouwen zonder daarbij ooit echt tevreden te zijn geweest over de vruchten ervan. Geen kattepis dus, die English in hun Splendid Isolation op amper een boogscheut uit onze Vlaamse Kusten.

    -

    En daar wringen mij de sloefkens. Als het in Londen dondert, bliksemt het in de Vlaanders. Ooit begon dat al met hun wol en onze laken-ninverheid die alom gegeerd weed, via de Trans Alpina Route van de Bosforus tot de Oeral. Met, naast in verre landen, Venetië en Vladivostok, eerst Lombards Yde (!!!!!)n da Brugge ebn laatst Antwerpen als…. wreldhaven.

    -

    Als we dit ook deze keer maar overleven… Eerst de Brexit met voor- en nadelen, dan daGele Pest met –uitzondringe gemaakt voor de wereledhadel in Chinees-Waalse miolbanden - alleen maar nadelen.

    -

    Nu de Waalse mede-proletariër geen wolfijzers eb schhiietgeweren meer mag fabriceren in Eupen (klinkt die naam niet een beetje al teveel Duitsachtig?- is die Chinese tussenhandel een soort van Godsgeschenk om hen ’n beetje weg te houden van die andere levens-roeping, den dop.Betaaald met Vlaams belastingsgeld…

    Voor de Vlaanderaars echter, en dus voor het hele land, is het weer als van ouds, de buikriem en de handen uit de (ver opgesloofde) hemds-mouwen. De ruggen rechten. En vooral: het koppeke goed leren gebruiken. PLUS EST EN VOUS.

    ‘t Zal ook deze keer echt nodig zijn. Het Stille Voortdoen tegen de Eendracht zonder Macht.

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Even, om goed te kunnen samenvatten, enen salmen nadenken, Lieve Lezer. Lezeressen zijn ons, manne,, daar immers al lang in voor.

    Het gedroomde middel tegen het Gele Chinese Flerecijn komt dus uit het Land van het goede oude Sint Petersburg van Wijlen Tsaar Alexander de Grote die nog in Amsterdam hheft leren bootje varen en scheepjes in elkaar frutselen. Twee hoofdzaken die in latere eeuwen, de Janitsaren op hun vlugge paardjes in Waterloo aan de goede kant, de onze, tegen de Franse Nieuwlichterij hebben bijdragen ttot de redding van de Europese Beschaving.

    -

    En Dear Old Donald? ‘Keep Out’, antwoordt die, ‘wait and see untill 3 Eleven, when I’mthe next Coming Man’. – ‘Then Johnson & Johnson will be the first in all world to put down those damned Chinese Devil’. –

    Yes, indeed. Very mercy, dear old boy.

    -

    Ja Ja, beste man, als tenminste Johnson & Johnson Ltd in Antwerp ondertussen niet in Vlad & Vlad is veranderd….

    May; as always, God bless America.

     

     

     

     

    12-08-2020, 12:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    11-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 332 - DIENSTMEDEDELING VOOR MENSEN VAN GOEDE WIL RECHTERS IN GENT DOEN AAN RECHTSPRAAK EN NIET AAN TRUCOLORE KROMSPRAAK. MOET ONS DAT VERWONDEREN?

    332 - DIENSTMEDEDELING VOOR MENSEN VAN GOEDE WIL

    **

    *

    DINSDAG 11 AUGUSTUS 2020

    *

       VLABEL nog maar eens teruggefloten…

    11 augustus 2020 - -accountancy-legal-warfid

    **

     

         U weet dat de ambtenaren van VLABEL het heel vervelend vinden dat ze rekening moeten houden met de wet. Het leven zou volgens hen zoveel gemakkelijker zijn als iedereen gewoonweg hun regels zou volgen en stopt met vervelende opmerkingen te maken in de zin van “dat heeft de wetgever niet bedoeld, uw interpretatie die tot doel heeft een belasting-heffing te verbreden of een belasting-vrijstelling te verminderen is niet geldig”. Het ergste voor hen is dat sommige rechtbanken die kritische noot dan soms nog wel durven te volgen ook…

    Het is nu (gelukkig) weer van dat bij het Hof van Beroep van Gent. Dat moest zich buigen om volgende casus: een echtpaar had besloten hun huwelijks-vermogensstelsel te wijzigen in die zin dat bepaalde gemeenschappelijke goederen uit die gemeenschap gehaald werden en naar één van de echtgenoten overgebracht werden. Dergelijke ingrepen gebeuren al eens wanneer één van de partners terminaal ziek is. Doet men niets, dan valt de helft van een bepaalde waarde in de nalatenschap en is er uiteraard erfbelasting te betalen. Doet men een dergelijke ‘uitbreng’, dan valt die waarde buiten de nalatenschap en is er, op het algemeen vast recht van € 50,00 na, niets verschuldigd…

    Dergelijke ‘uitbrengen’ heeft VLABEL op haar zwarte lijst gezet. Wat is de rechtsgrond van dergelijke lijst? Niks, noppes, nada,… Maar voor VLABEL heeft die evenveel, zo niet meer waarde dan de wet zelf. Gelukkig schoppen de magistraten, zich baserend op rechtspraak van het Grondwettelijk Hof, de ambtenaren van VLABEL hier even van hun roze wolk: het feit dat VLABEL een techniek niet leuk vindt, is onvoldoende reden om die terecht aan te vallen. Het Hof bevestigt dat de grond van de Brepols-doctrine, namelijk “een belastingplichtige heeft het recht de minst belaste weg te bewandelen”, intact blijft en de algemene antimisbruik-bepaling geen “alles-vernietigende-bazooka” is die telkens in actie kan gezet worden wanneer de fiscale diensten iemand graag wat meer belastingen zouden zien betalen…

     Hopelijk wordt u er nooit mee geconfronteerd, maar weet dat er dus wel degelijk geldige creatieve mogelijkheden zijn om erfbelastingen te beperken in dat betreurenswaardige geval en dit niet alleen door vrijgevig te zijn naar de volgende generatie, maar ook door te zorgen voor de andere helft van uw trouwboek…

    Auteur: JAB (3 augustus 2020)

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Niet iedereen, vooral niet de meer begoederde ‘oudjes’ weet genoeg af van de inhalige belasdtings-wetten die in dit kloteland er volop op uit is om de naieve medemens het vfel over de oren te halen.

    Maar laten we eerlijk blijven. Belastingen zijn nu eenmaal een noodzakelijk kwaad en de Fiscus wetensx en willens een neus zetten, is evengoed diefstal als buurmans beugel kaal te plukken.

    De dag dat er in dit kloteland geen Belastigen meer feïnd worden, faan we met z”n allen regelrecht naar de Jemel, moesten de Sossen die midderwijl nog niet afgeschaft hebben.

    -

    Ach, lieve Lezer en Ach nog veel lievere Lezeres, alles wat wij aan de minsten onder ons hebben bijgebracht door bovenstaande tip, hebben we in hoofdzaak aan onszelf toebedeeld….

     

     

     





    11-08-2020, 19:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 331 - DOORBRAAK OVER WAT EERDER THUIS HOORT AAN DE BOORDEN VAN DE SAHARA DAN AAN ONE KUSTEN SIEG HEIL VOO BRACKE MAAR WIE ‘’A’ ZEGT MOET OOK “B” DURVEN ZEGGE NMET ALLES DAT DAAR TUSSEN …PAS OP….PAST.

    331 - DOORBRAAK OVER WAT EERDER THUIS HOORT AAN DE BOORDEN VAN DE SAHARA DAN AAN ONE KUSTEN

    **

    *

    DINSDAG 11 AUGUSTUS 2020

    EB EN VLOED

    Over de koudwatervrees van onze openbare omroep

    **

    Blankenberge

    foto: ©Belga

    https://doorbraak.be/eb-en-vloed/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Over de koudwater-vrees van onze openbare omroep

    Is het niet buitengewoon merkwaardig dat een politie-vakbond aan de verzamelde politiek vraagt om een probleem te benoemen? Letterlijk: ‘De brave burger werd reeds geruime tijd lastig gevallen, de corona-regels werden genegeerd en deze “jongeren” probeerden ook op het strand (en andere recreatiedomeinen) – zoals in de probleemwijken van bepaalde steden – de baas te spelen… De vakbond wil dat deze “jongeren” eindelijk benoemd worden door ‘de politiek’.’

    **

    *

    Radio Nirwana ALMACY

    *

    “Jongeren” dus. Die volgens meerdere ooggetuigen in Blankenberge zich zeer hebben misdragen. En toen finaal de politie tussenbeide kwam, gebeurde er wat we zaterdagavond hebben gezien. Zij het toen niet via onze Vlaamse Openbare Omroep. Die was geheel zichzelf: 24 uur te laat, en vooral buitengewoon politiek correct.

    Het is zaterdag zeven uur en het Journaal begint met de mededeling dat er een vechtpartij is op het strand van Blankenberge. We gaan rechtstreeks naar… Oostende. Aan de man ter plekke (op dik 20 kilometer dus) wordt gevraagd of hij iets meer weet. Hij antwoordt: neen, eigenlijk niet. Wel geeft hij aan dat er in Blankenberge bij hoogtij te weinig plaats was, en dat ‘enkele heethoofden’ zijn beginnen vechten.

    Tijdens de 40 seconden durende interventie is er, op uitzondering van een weinig- of nietszeggend beeld van een politie-auto op de Blankenbergse dijk, géén beeld van wat daar gebeurd is. Terwijl nieuws-sites en sociale media al minstens een half uur eindeloos vaak de beelden tonen. VRT NWS had ze dus letterlijk voor het grijpen. Maar neen dus. Te polariserend? Te confronterend? Of gewoon te lui? Of — hou u vast, want dat zal allicht het antwoord zijn van de meesmuilende ombudsman — moesten de beelden eerst nog op hun authenticiteit worden gecheckt?

    Opvallend. Men is ook gaan kijken in het station van Oostende, men is zelfs meegereden met de trein vanuit Brussel. Wat blijkt? In de trein zit er niet veel volk. ‘Dankzij de extra treinen valt het mee,’ wordt letterlijk gezegd. In het licht van wat gezegd wordt in het Journaal van de dag nadien is dat interessant (zie verder).

    En voor de volledigheid. Helemaal aan het eind van het journaal worden de headlines nog eens herhaald. Dan is er sprake van ‘relletjes’, let u vooral op het verkleinwoord. En er is beeld! Wel víjf seconden: een longshot waarbij je ziet dat er in de verte iets gebeurt…

     

    Het VRT-journaal is als een Amerikaans café waar het rode lichtje van het koffiezet-apparaat altijd brandt. Iemand bestelt een kopje, drinkt en zegt: my goodness, this is yesterday’s coffee! Waarop de barkeeper doodleuk zegt: Sir, if you want to drink today’s coffee, come tomorrow.

    Zondag zeven uur, het VRT-journaal. De ‘relletjes’ van gisteren zijn ‘rellen’ geworden. En er is uiteraard yesterday’s coffee: de beelden van meer dan 24 uur eerder passeren de revue. Wel meer dan 30 seconden. En er wordt door de reporter die dit keer… in Blankenberge staat, warempel gesproken over een jongerenbende uit Brussel. Het woord ‘jongeren’ wordt vier keer uitgesproken, maar wordt voorts niet benoemd.

    Wel is er een reportage over het afsluiten van Knokke en Blankenberge, waarbij opvalt dat wie met de auto komt wordt teruggestuurd, maar dat gebeurt niet voor wie met de trein komt. Een woordvoerder van de politie zegt dat dat ondoenbaar is om al die mensen tegelijk te controleren, maar, zegt hij, er worden wel mensen uitgepikt. We ‘controleren op profiel’, zegt hij.

    Nu is de VRT wél wakker. ‘Controleren op profiel? Wat wil dat zeggen?’ vraagt het Journaalanker. De vrouw ter plekke antwoordt dat er gisteren twintig mensen zijn opgepakt, allen leden van ‘een Brusselse bende’. Maar ze haast zich er iets aan toe te voegen: ‘Veel (véél dus – SB) mensen vragen zich af: is dat niet discriminerend, om er bepaalde mensen te gaan uithalen, op basis van afkomst?’ Daarover is nog met geen woord gerept, maar dat behoort kennelijk tot de supposé connu… Al voelt ze wel enige nattigheid, want ze voegt eraan toe: ‘Het zou (let op de ‘zou’ – SB) om Noord-Afrikaanse jongeren gaan…’ Maar, zegt ze, de politie ontkent dat ze werkt met profielen. Ze controleren op grote groepen.

    Anders gezegd: een groepje blauwogige blonde Chiromeisjes uit Lichtervelde en een groepje gezapige socialistische gepensioneerden worden net zo goed óók gecontroleerd. Om niet te discrimineren…

    Voor de rest gelden voor de reporter ter plekke voor wat gisteren is gebeurd alleen verzachtende omstandigheden: groepsdruk, alcoholgebruik en de krappe plek, waardoor ze ‘door het lint zijn gegaan’. Een ooggetuige (zijn verklaring wordt afgewisseld met beeld van gisteren – het kan niet op) spreekt wel over ‘donkere jongens’ die Frans spraken. Hij vertelt ook over de strand-bar waar ze gingen zitten, maar niets wilden bestellen en ook niet wilden vertrekken. Terzijde wordt ook gesignaleerd dat de opgepakte jongeren bekend waren bij de politie voor eerdere ‘feiten’.

    De roep om het aantal treinen te verkleinen komt nu ook ter sprake: voor nogal wat instanties is dat de bron van alle kwaad. Daar komt niets van in huis, wordt gezegd, maar nogal bruusk wordt een ander probleem gesignaleerd. Wie op het strand wil, moet een plek reserveren, en dat kan digitaal. Maar helaas…

    De tool gaat er van uit, zegt ze, dat het hele strand beschikbaar is, en men heeft zich vergist: men heeft geen rekening gehouden met het tij. Bij vloedtij is er minstens honderd meter minder plaats. Voor wie dat niet begrijpt (?) komt er zelfs een tekening over het verschil tussen laag- en hoogtij. Die vergissing heeft ervoor gezorgd dat gisteren is gebeurd wat er is gebeurd. De ‘ankerman’ besluit dat dan ‘maar eens moet bekeken worden om dat beter te doen.’ Versta: niet de jongeren zijn verantwoordelijk, wel de stad.

    Dat over die tool blijkt manifest onjuist: alleen het los strand wordt verdeeld. Overal aan de kust weten ze trouwens dat het water op en af gaat… Zelfs twee keer. Elke dag. Stel je voor. Die dekselse maan toch.

    -

    Ik heb ook het VTM-nieuws bekeken. Daar stond de reporter wél in Blankenberge, mét beeld van wat was gebeurd. Het woord ‘jongeren’ heb ik er zaterdag niet gehoord. En op zondag was er al in de headlines sprake van ‘Afrikaanse jeugdbendes’. En verderop was er ook aandacht voor het standpunt van de politie-vakbond. En nog iets: we zagen hoe ‘jongeren’ werden gearresteerd, en er werd getoond en gezegd dat de omstaande mensen applaudisseerden voor de politie. Niemand had het over discriminatie… Ook verkeersminister François Bellot werd vermeld: hij zei dat wat was gebeurd niet het probleem was van de treinen, wel van normen en waarden.

    Bij VRT NWS vroeg helemaal aan het eind de ankerman of de verslaggeefster misschien toch nog de tijd had om heel even met de voeten in de zee te gaan. Tja… Het is haar zeer gegund, om koudwatervrees te bestrijden, al vrees ik dat het Hele Huis vooral nood heeft aan een fris hoofd. Een hoofd dat de Vlaamse kijkers niet voor onnozel houdt. De grootste en overmatig gesubsidieerde redactie van het land zal zich ernstig kijkend en ten laatste in 2024 afvragen waar al die extreme stemmen vandaan komen. Wel.

    -

    En om de cirkel rond te maken: de vraag van de politie-vakbond aan de politiek is terecht. Ik mag hopen dat het antwoord niet wordt overgelaten aan één partij…

    Siegfried Bracke

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Een koe een rund te noemen, daarvoor moet je niet eens Batabare Pas vermelden.

    Zo”n volk past niett aan onze stranden, in onzetreinen, niet in de achterbuurten van onze Steden en Gemeenten. Ze passen niet waar onze jonge meisjes voor het grijpen liggen. Ze passen vooral niet in onze stemlokalen.

    Raus damit, of verstade geen Vloms?

    Waar die dan wèl thuishoren? Waar hun Alah ze heeft laten geboren worden. Brennnend heises Wüstensand met hier en daar ’n stille schaduwrijke oase waar helder bronwater door de ondergrondse riviren stroomt.

    Zij pompen en wij, we leveren het materiaal. Zo heeft iedereen war te doen. Met, desgewenst, hier en daar ’n Chinees chirurgische muilband daarbij. Cash te betalen…

    Iedereen dik tevreden en vooral: bij ons zoveel verkeerde stemmers minder…

    En ‘k ha meer zeggen, Walter. Het is de gedroomdemanier opm onze gevangenissen terug op normaal peil te brengen. Zodat er plaats vrijikomt voor wie daar werkelijk tuishoort …..

    -

    Als Links, zoals wordt gezegd, probeert de wereld te verbeteren, dfart ze dan eerst bij zichzelf proberen.

    Nè.

       

     

     




    11-08-2020, 18:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.210 bis - DE DINSDAG DAGVERSE BOTERHAM MET GENEVER CONTIFUUR ZELFS DE EUSSR IS ONTSTEMD OVER HET KIESGEDRAGDER WITTE RUSSEN. WANT ALLE MIDDLEN ZIJN GOED OM DE POEET TE PESTEN. REDEN TE MEER OM IEDER VOOR ZICJ DE NODIGE BESLTUITEN TE TREKKEN

    210 bis - DE DINSDAG DAGVERSE BOTERHAM MET GENEVER CONTIFUUR

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DINSDAG 11 AUGUSTUS 2020

    2de  dRUK

    *

        @HLN_BE - “Vlaams Belang investeert meer op Facebook dan Joe Biden in volle kiescampagne” http://dlvr.it/RdM0Gs

    **

    *

    2:18 PM · Aug 10, 2020·dlvr.it

    Retweets

    @gannemans ·Replying to @HLN_BE

    Sleepy Joe’s campagne wordt gemaakt door de Laatste Nieuwsen van Amerika. Wij moeten zelf campagne maken.

    *

    @Timsafety2 - Iets posten op Facebook is gratis

    *

    @HLN_BE - als je dat niet weet, zou ik van beroep veranderen.

    *

    2 more replies

    @ThomasVekemans - Replying to @HLN_BE: Ge moet ook eens eerlijk durven nadenken. Stel.. Biden wint. Denken jullie echt dat hij dan president wordt. Man is dement... gaat niet gebeuren

    *

    @fickleDanny - ·ja, en Trump is niet dement . Face with tears of joy…..

    *

        Da geeft tenminste nog op. Is eens wat anders dan De Krantenkopppen waar je slechts te wxeten komt na eer tenminste 10 keer je maandelijks trractementje hebt aan opgeofferd…

    Gelukkig komt er meestel aan elke comedy een Happy End…

    *

    Rdio Klara 10uur.

    **

    *

    Met een, bijna van woede verstikte stem wordt omgeroepen dat Russia als eerste ter wereld over een medicijn beschikt die het einde van deze pandemie betekent. De Poet zou zelfs van subiet een van zijn eigen dochters hebben laten inenten…

    Howe he dares!!!!


        11 IIR….@Barbara_Pas - Tweets & replies

    @DominiekSneppe

    Ik zag weer een sterke @Barbara_Pas

    in de comm biza. Geen links gepamper meer voor allochtone criminelen, maar harde en kordate aanpak! Dat stelt VB al jaren voor!

    Quote Tweet

    Vlaams Belang bijt de spits af in de commissie BiZa om De Crem te ondervragen over de rellen aan de Kust en in tal van recreatiedomeinen. Terwijl linkse partijen waarschuwen dat men vooral niet mag “stigmatiseren” eisen wij harde aanpak en strenge straffen. Het geboefte eruit!

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Kijk, lieve lezer en og lievere leeres, ik en ben zeker Moeders Mooiste niet en al zeker niet haar slimste. Ben zelf niet eens nen Vulen Blokker of neen Smerigen Belalnger.

    Ik tracht alleen zo ’n beetje te begrijpen wat er zoal overal in de wereld te koop is.

    Zo is het mij al een hele tijd opgevallen, dat ‘de oude gewaden dienen te worden afgelegd’. Lees: de Rode Kruistocht is leeg gebloed Wereldwijd leeg gebloed, want compleet tegen-natuurlijk en vooral tegen de loop der dingen.

    Zie de zon: die komt toch ook niet op als de nacht invalt?

     

     

     

     

    11-08-2020, 14:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.210 - DE DINSDAG DAGVERSE BOTERHAM MET GENEVER CONTIFUUR HOERA!!!!! HET CHINESE KROONJUWEL HEEFT ONS VOOR EEN PRIKJE, HAAST GRATIS, AFGEHOLPEN VA?NDE GELE DOOD. ALLEEN POETINS DICHTER WEET BETER

    210 - DE DINSDAG DAGVERSE BOTERHAM MET GENEVER CONTIFUUR

     *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DINSDAG 11 AUGUSTUS 2020

    *

     @pantomath    

    Share cartoon Sketches. Follow World politics and global news

    Globe with meridians -- Anti-Establishment. Climate change is real

    **

    *

    *

             La vita è bella, zouden die arme drommels dat dan nog altijd niet door hebben? Blijkbaar niet want ze staan nog altijd te trappelen       om, om ter rapst, ergens hierboven zo rap mogelijk elk de beloofde 72 dagverse maagden te kunnen bepotelen..

    *

      +

     

        Voorraad mondmaskers verdubbelt in een klap

    **

    *

    Een levering van Chinese mondmaskers in april op de luchthaven van Luik. Deze week volgt een grote levering in Antwerpen. ©Photo News

    Deze week komt in de haven van Antwerpen een monsterbestelling toe van bijna 31,4 miljoen chirurgische mondmaskers die de federale regering heeft besteld. Daarmee verdubbelt de strategische stock van chirurgische maskers van ons land.

    Toen de coronacrisis in maart losbarstte, was er een schrijnend tekort aan maskers omdat de federale strategische stock vernietigd en niet vervangen was. De huidige federale stock, verspreid over drie opslagplaatsen in ons land, moet volgens bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) volstaan om eventuele tekorten op te vangen.

    Dankzij de nieuwe Chinese levering, die normaal zondag in de Antwerpse haven aankomt, zullen op federaal niveau bijna 62 miljoen chirurgische maskers in voorraad zijn. ‘Dat komt boven op de reserves van de eerste lijn, zoals in de ziekenhuizen, artsenpraktijken en de woon-zorgcentra’, benadrukt De Backer.

    ‘We zijn als federale overheid de laatste reddingsboei als er toch nog tekorten opduiken.’ Het is de bedoeling midden september met de nog lopende bestellingen uit te komen op meer dan 162 miljoen chirurgische maskers, laat De Backer weten.

    *

         Als dat geen goed nieuws is, da, weet ik het ook niet meer. Of had U liever gehad te lezen dat het een goede…bakte was? De blauwe Maxi Ster PhilippeDe Backer bewijst hiermee dat zelfs een noodregering van 38 /150 wegwerp-kamerleden wel degelijk echt efficiënt werl kan leveren. Zij het met minstens met een vol jaar vertraging en tienduizenden dode landgenoten. Met maar liefst honderdduizenden misnoegde kiezers….

    **

    *

    Als nu ook nog de Weergoden een duit in het zakje wildenn doen, dan overleven we met zen allen misschien wel deze Godsbeproeving.

    Stelt zich echter nog altijd de vraag, of de maximale Maxi Ster De Block, ook al vooraanstaand Lid van de (reeds ingekorfde?) Blauwe Geshelpten, die de vroegere strategische voorraden – zonder nadenken? - liet vernietigen, niet moeten draaien voor al die doden e al dat vermoste Belastingsgeld. De vraag stellen is ze beantwoorden, dat weet U toch nog?

    -

    Wie er, na alles, de meeste poen binnenhaalde, binnenhaalt en zal blijven binnnehalen, zijn de Spleetogen. Eerst de ziekte ‘uitvinden’, die dan wereldwijd verspreiden, en nu haast ad vitam eternam de remedie daartegen kan produceren tegen voor Het Westen waarlijk dumping-prijzen…?

    -

    Verder nieuws? Och, de Mediia content, iedereen content. Dat zaakje in Wit-Rusland? Wie maalt daar nu nog om? De eventuele aansluiting met Het Westen is terug naar af. Het wotdt wel niet gezegd, maar tussen de lijntjes ligt et er vingerdik op: volgbende keer beter. Als Trump het maar niet haalt in de nakn de VS-Verkiezingen (en indien wel, zijn dan in ieder geval zijn maximale 8 jaar om) en de geliefde Democ Rats op Rode Rozen zitten, ja dan…Thie Joekrien and White Russia; de speeltjes om de Poet het leven zuur te maken????

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    O, ‘k hoor het ze weeral luiodop denken. Is ’t ‘m daar weer? Want ja, ik zie het gisteren al. Het galmt menog na tot in e sterren. Allez, ja= bij manier van spreken.

    De veranderings-gezinden onder mijn lezers zouden nu zegevierend kunnen denken, waarom de Vlaamsgezinden dan o zo ergerlijk tégen dat good old Coburgia zijn, dat toch – volgens hen die aan de profiterende kant staan - een o zo goed landje schijnt te zijn. En juist dààr zit ‘m de knoop.

    Ieder zijn toer dan maar?

    De Vlaming zwoegt, zweet en werkt zich als om prijs te pletter. De naad uit de broek, om, spijts alle Brusselse tegenwerking, achtruitstelling en afroming, aan de wereldtop te geraken.

    Is het trouwens niet zò, dat deze her-opstanding niets anders is dan, na jaren van slavernij, het her-aansluiten met ons glorierijk verleden?

    Nu blijkt dat de Belgsche Staat ongeveer dezelfde loudspeak+idee organiseert voor…het aan de grond zittende Wallonië. Weg de Mijnen, weg het Staal, weg het Glas weg de werklust en de ondernemings-geest. L’Argent des Autres, Vous saavez .

    Leve het geld van de transfers.

    **

    *

    Tot zover de herhaling van de zoveelste herhaling van wat U hier al zoveel keer heeft moeten lezen. Het is een werkwijze die ons al bijna heel ons leven is voorgehouden van Overheidswege..

    Wat ik wilde zeggen? Gisteren was ik nog niet uitgelezen over de Vlaamse uitwijking naar het p pprogressieve Walenland sedert de zo geheten Brabantse Revolutie van 1830.

    Die zou eerder als DE NEFASTE SCHEDING ER LAGE LANDEN in ons collectief geheugen dienen te worden opgeslagen. Waarbij, zoals bij elke misdaad geldt: zoek de profijthebber en U hebt de schuldige.

    Even nadenken ocer een bepaald taal-probleem, en U bent ze zó. Paris vaut bien une Messe?

    En nu dat boek, die ‘wetenschappelijke studie’ over de Vlaamse immigratie tussen 1830 tot nu. Ja, U leest het goed. Heet staat er zo. Van 1830 tot op de dag van vandaag. Al bijnz 200 jaar Francofone dominatie…..

    Al is Rutte nu ook niet meteen het Neusje van de Vis….

    Te onthouden: de Vlaming werd en wordt er in het Zuiden des Lands door de volksmond als minderwaardig aanzien. Tenzij die zich, althans uitwendig, als LInKS voordoet en Frans wil spreken. Alleen de familie-naam verraadt hen dan nog. De voorbeelden zijn legio.Quen dites Vous, Cher Monsieur Vander Biest?

    Vlamingen zijn daar niet van de goede Zuiderse soort. Ze werken graag. Zijn nauwgezet & precies. Gaan (gingen?) naar de Kerk. Waren op zedelijk gebied onberispelijk en stonden door dik en dun achter hun ‘bazen’. Zoveel mogelijk wars van ‘staken’….’Stille voortdoen’: de Weilsbeekse textiel-baron Boer Clercq heeft het onlangs ten aanzien van de hele wereld, bewezen.Na de teleurgang van het vlas, met vrouw en kinderen in ’t kiekenkot beginnen weven en ‘de zaak’ uitbouwen tot wxereldformaat…. D        t niet aaleen tot meerdere eer en glorie van God (!) maar tot welzijn vn geel en streek en ver daarbuiten.

    -

    En ja, als aardwormen toen in het Zware Land, waren het ook zatlappen en drinkebroers, vaak tot wel 9% vertegenwoordigd in de misdaad-statistieken…

    -

    Besluit.

    Meer dan één grond om, onder eender welk ‘Staatsverband’, het Vl/W samenleven op te geven? De heden voor-de-hand-liggende mixte in Coburgia is inderdaad niet simpel. Verre van homogeen. En vergeet noet. BLM….

    -

    Gewoon het boeltje overnemen       ? Het kind een andere naa      m geven?

    **

    *

    A      lles kan. Niets moet. Als we maar het accent op ‘Laaglanders’ kunnen leggen. Hand-in-hand met de       A,glo-Saksiche wereld van beide zijden van de Groter Plas. Van de Andes tot de Oeral…

    Dan zullen, als voorbeeld misschien, net zoals in het nijvere Engeland, die verdomd lelijke terrils eindelijk eens opgeruimd geraken.

     

     

     

     

    11-08-2020, 13:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.330 DOORBRAAK OVER DE INTERIM REGEING MAG-KAN NIKS & DE WEVERSGILDFE EEN HISRTORISCH MOMENT OM NOOIT MEER TE VEERGEN. WIENE OF WATTE OM NOOIT MEER TE VERGETEN? EVEN HERHALEN WANT HET WIL ER NIET MEER IN

    330 - DOORBRAAK   OVER DE INTERIM REGEING MAG-KAN NIKS & DE WEVERSGILDFE

    **

    *

    MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020

    *

    De wachtzaal van de regering-De Wever/Magnette I

    België Bananenrepubliek

    Beste Joël De Ceulaer, het is geen schande om literair gevloerd te worden door Jean-Marie Dedecker. Maar vrees niet, ik blijf je satire smaken en aan mij ben je geen fan kwijt.   ‘Au fond’ is het een eer voor je libelbrieven dat Dedecker zijn inmiddels tien maten te kleine kimono aantrok. Ik moet het daarentegen stellen met kritiek van omhoog geschoten Twitterhobbits die zich pogen onsterfelijk te maken bij hun 30 volgers. Omdat deze nittwits niet meer gelijkgestemden vinden, rest er hen enkel mistroostig op elkaars schouders te staan, teneinde over de muur van aandacht te turen. Geloof me beste Joël, je mag best fier zijn om vanop je uitkijkpost bestormd te worden door 30.000 volgers van zoutwaterzever. Best handig, want tijdens deze hittegolf moeten we ons zoutgehalte op peil houden.

    Maf en meedogenloos

    Nu Familie en Thuis even van de buis verdwenen zijn, moeten we het met de Wetstraatsoap Maf en meedogenloos stellen. Elke dag worden we meegesleurd in een wereld van politieke intriges, schijnromances en overspel. Dit krabbenmandje wordt overgoten met een sausje zielig gesteggel op een bedje van kwezelarij. Er wordt hoog spel gespeeld. Egbert Lachaert en George-Louis Bouchez pokeren, Bart De Wever en Paul Magnette schaken, Kristof Calvo & Jean Marc Nollet klaverjassen en Joachim Coens & Wouter Beke spelen ‘Mens erger je niet’. Terwijl Conner Rousseau behoedzaam zijn mineur rond de bommen opstelt en zijn spion naar de maarschalk stuurt, jacht hij vanop een yacht om ‘fucking hell’ te stoppen met spelletjes te spelen en nu eindelijk eens een regering te vormen.

    Na de Michels, Reynders en Wilmès hebben we onze buik vol van MR-accidenten.

    Nadat Bouchez omwille van zijn groot bakkes uit het bed gestampt werd door De Wever, verleidt Lachaert de Waalse Nederlands-hater en belgofiel tot een charme offensief in Vlaanderen. De getatoeëerde Hells Angel-politicus in blauw pak wil de Vlamingen met zijn theatergrijns en selfie-smoel komen verrukken met Belgische ideaalbeelden. ‘Retour à Mons schtroumpf tattoo’, schreeuwen Vlamingen in koor, ‘na de Michels, Reynders en Wilmès hebben we onze buik vol van MR-accidenten.’

    De smurfen vliegen in de wachtkamer van De Wever en Magnette terwijl ze een verplicht nummertje schaduwboksen opvoeren met de Groenen. Naar verluidt hield Bart De Wever zijn mondmasker op tijdens de onderhandelingen met Kristof Calvo en Jean-Marc Nollet. Kwestie van niet te worden besmet met een zevervirus, zaagbacterie, ouwehoeren-schimmel of enig andere pathologische doordramaan-doening. Het is geen verrassing dat Ecolo en Groen meer klimaat aspecten in de nota De Wever/Magnette willen. Wat wel vreemd is, is dat de communautaire borrelnootjes die De Wever in de nota liet opnemen, door Jean-Marc Nollet als kokos-noten worden gepercipieerd. Nollet heeft het moeilijk met de democratie, hij wil kennelijk niet aanvaarden dat 43% van de Vlamingen voor partijen stemmen die stappen willen zetten richting confederalisme. Kristof Calvo moet dan weer dringend het woord consensus of compromis eens googelen en zijn groene brilglazen vervangen door staatsman-lenzen.

    Crisis-regeringen hebben een korte dracht

    Mocht naast schoolslag tegenslag een zwemdiscipline zijn, dan is België sinds zijn ontstaan ongeslagen olympisch én wereldkampioen. Tenminste als we de politici mogen geloven. Want het is altijd de schuld van een crisis, terroristische aanslag, epidemie, beurscrash, ramp of oorlog. Toeme toch, zo bekwaam dat ze zijn, zoveel pech ze hebben…

    Krijgen we straks twee premiers? De regering De Wever/Magnette I.

     

    Crisissen splijten wonden open en leggen latente breuken bloot, waardoor crisis-regeringen doorgaans een korte dracht hebben. Neem nu de oliecrisis van de jaren 1970, die eveneens gepaard ging met een staats-hervorming. Ze resulteerde in negen regeringen Martens met een gemiddelde levensduur van 18 maanden. De regering van twee jaar die Magnette en De Wever voorstellen getuigt dus van een soort historisch voortschrijdend inzicht. Ze kiezen tevens voor het bineren of zelfs tripleren van ministerposten. Krijgen we straks twee premiers? De regering De Wever/Magnette I. Is dit de start van een nieuw tijdperk, en halen ze het record van wijlen Wilfried Martens? Mocht het zo geschieden, dan hebben we rond 2030 de regering De Wever/Magnette IX. Ik scherp alvast mijn pen om de dynastie De Wever/Magnette vlijmscherp te analyseren.

    Jasmijn Walldorf

    10-08-2020, 17:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 329 - DOORBRAAK OVER DE EERSTE VAN ZEVEN TRIPS DOOR HT WALENPAÎS ZIJ, ZEGT DE PS, MOETEN VERS GELD, VééL VERS GELD, EN DAN ZULLEN ZE WEL EENS ZIEN. MAAR IN HZT ZUIDEN DES LANDS KIEIST MEN MEER VOOR VASTE GROND ONDER DE VOETEN. GROND DUS UIT DZ WEST-V

    329 - DOORBRAAK   OVER DE EERSTE VAN 7 TRIPS DOOR HT WALENPAÎS

    **

    *

    MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Vooraleer U de lectuur aanvat van dit eerste van zo maar eventjes zefen delen over ‘Het Zuiden des L    nds, even Uw aandacht vooreerst voor de familie-namen in bedoelde Francofone ,‘Gewesten’.

    Niet alleen oer-Vlaams (dat ware er nog maar een tekort), maar des te opvallend schrijnender omdat er in heel dat ‘Gewest’ alleen maar de Taal van Marianne geduld wordt. In Vlaanderen leert men vanaf de Bewaarschool Frans, in Francofonia….als twxeede taal…. Het Engels.

    **

    *

    Ja Ja, Jules Desstrée (1863-1936) Rode Waalse Kopman had gelijk, toen die, reeds in 1901; ROOD van colère, tot de Koning riep ‘Sire, il n’y a pas de Belges’….

    Die vent is tot op de huidige dag een soort van Heilige bij eijn volgelingen.

    -

    De meest voorkomende zijn (op de kerkhoven) dezelfde als die voorkomen onder de kerktorens in Vlaanderen.

    Van Abel A.. tot Zulma Z… Wa       t ook het geval is voor Canada, de VS, Zuid-Amerika, enz.

    Molokaï leverde ons zelf een Heilige op. Maar dat is niets in vergelijking met de reputatie van zatlaperij en wijven-toekerij die aan de verarmde Vlaamse dompelaar wordt toegedicht.

    **

    *

    De Oudenaardse Meester Schilder Adriaan Brouwer heeft er niets aan, alhoewel de weinige doekjes die van hem zijn overgebleven, fortionen waard zijn…

    -

    Misschien is het té tijdrovend om –zonder subsidies - deze dingen nader uitt te pluizen in de Ardense of Waalse Gemeentelijke Archieven? Of om even bij de achrer-achrer-achter kleinkinderen op de vergeten zolders te kijken in kartonnen dozen of blikken trommels naar Opas of Oma’s vergeelde ‘souvenirs’ van toen?

    En dan de Waalse “Charboonnages. Allemaal in handen van (Liberale?) Haurte Boirgoisie. Is Franstalig en woont in fijna kastelen. Met vrouwen in fijn ondergoed. Met meestal Vlaamse knechten en meiden, want die gaan naar de Mis, werken het hardst en zijn al met en aalmoes tevreden. Hun         aristocratisch doch onderdanig voorkomen verhoogt enkel het prestige van hun Meesters. Her Zwarte Goud brengt fortuinen op. Zo goed als geen belastingen en bij eventuele tijdelijke economische terugloop, grijpt de Wet in en verbiedt het ontslag van authentieke Waalse kompels. D’abord ceux qui voyagenrt. De pedalaars dus. Want die verstaan dat toch niet.

    -

    WeSt-Vlaanderen. Werk- en verplaatsings-uren. Van 03 uur in de morgen tot 18 uur ’s avonds. De laagste lonen, Geen socia     le- noch geneekundige zekerheid. het vuilste werk. Enkel verbetering merkbaar als men zich socialistisch liet syndiceren…

    -

    Waar ik die dingen allemaal haal? Door mij tussendoor ‘onledig’ te houden met een recent boek uit de Luisterbibliotheek. Waar men de zaken zogezegd ‘rellativeert’ om het Profitariaat vn beneden de Taal-Armoe en Pretenie grens te verdoezelen. Geschreven door Hoog Opgeleide Jongeren (Liège, Bx, Loucain-la-Neuve) die vooral olie op de golven willen schrijven. En mens zou zich afvragen waarom. Amout sacré de ka Patrie?

    Zit hier de Boudewij, Stichting achter misschien? Dat zou dan het zoveelste misbruik zijn van Negro Spiritual remembrance.

    -

    Men wil er vooral ‘wetenschappelijk’ werk leveren, wars van alle romantiek, maar het blijft vooral bij ‘van horen zeggen’ en ‘uitleg’ waarom zij ht anders moeten en willen zien.

     Staatshervorming

    De PS is in Wallonië nog steeds wat CVP ooit was in Vlaanderen: dé dominante, alles beheersende partij

    *

    https://doorbraak.be/paul-piret-vers-geld-in-ruil-voor-meer-bevoegdheden-laat-ons-niet-opnieuw-in-die-val-trappen/?utm_source=newsletter-2593&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    foto: ©BELGA

    *

    Paul Piret: ‘Vers geld in ruil voor meer bevoegdheden? Laat ons niet opnieuw in die val trappen’

    *

    Dwars door

    Wallonië

    Wie zijn ze, de in Vlaanderen ‘onbekende’ Walen die hier zelden de media halen, maar aan de overkant van de taalgrens mee het publieke debat voeden of het beleid uittekenen? Wat leren ze ons over Wallonië? Over hoe de Walen in het leven staan, naar de toekomst kijken? Deze zomer nemen we u in zeven zaterdaginterviews mee dwars door Wallonië.

    **

    *

    Vandaag: Vandaag Paul Piret, 35 jaar aan de slag als journalist – eerst bij Vers l’Avenir en vervolgens bij La Libre Belgique – en gepokt en gemazeld in de Wetstraat.

    *

     

    Dat Paul Piret decennialang een bevoorrecht waarnemer was van het politieke reilen en zeilen in ons land, is een understatement. Op eenvoudig verzoek zet hij je de belangrijkste bevoegheidsoverdrachten bij de opeenvolgende staatshervormingen van de voorbije veertig jaar even op een rijtje. Waarna je er prompt ook nog een haarscherpe analyse van alle tekortkomingen en ongerijmdheden bovenop krijgt. Vandaag is Piret met pensioen, maar vanuit Namen levert hij nog regelmatig stukken aan voor Wilfried, het nog jonge Franstalige politieke magazine.

    Piret toont zich opvallend kritisch voor de rammelende Belgische staatsstructuur. ‘Maar,’ zo onderstreept hij ook, ‘het zou al te kortzichtig zijn om alles wat anno 2020 in dit land fout loopt te herleiden tot het politieke gekibbel tussen Vlamingen en Franstaligen. Toen Johnny Hallyday overleed, wijdde La Libre Belgique daar zomaar eventjes 20 pagina’s aan. In De Standaard was zijn dood goed voor welgeteld één kolom. Dat zegt alles.’

    Onwetendheid en onbegrip

    U stond decennialang met beide voeten in de politiek actualiteit, federaal en regionaal. Welke politieke verandering of gebeurtenis heeft Wallonië in al die jaren het meest getekend?

    ‘Ik heb het gevoel het instititionele kader en de politiek zelf de voorbije jaren veel ingrijpender veranderd zijn dan de burgers. De man in de straat heeft in mijn ogen de snelle politieke evolutie in dit land niet gevolgd. Dit vertaalt zich vandaag in een grote mate van onwetendheid en onbegrip. Enerzijds over de de institutionele hervomringen, anderzijds over het hoe en waarom van die hervomingen. Ik hoor — in de nasleep van de coronacrisis — hier almaar meer mensen pleiten voor een herfederalisering van bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Want, zo klinkt het dan, negen bevoegde ministers, dat is toch te gek voor woorden?’

     

    Daarin verschilt Wallonië wat mij betreft fundamenteel van Vlaanderen: we missen identiteit.

     

    ‘Excuseer, maar dit is plat populisme dat voortkomt uit onwetendheid. Ten eerste omdat die negen ministers niet op hetzelfde niveau werken en ook verschillende bevoegdheden hebben. En ten tweede omdat we er dan gemakshalve zomaar van uitgaan dat een federale aanpak ook synomiem zou zijn voor een meer efficiënte aanpak. De geschiedenis leert ons iets anders. De meeste burgers zijn echt niet mee met de gevolgen van de politieke veranderingen van de voorbije decennia, en ze begrijpen er ook de inzet niet van. Ik stel dit ook vast hier in Namen: deze stad is de hoofdstad van Wallonië, maar straalt dit nergens echt uit. Die status leeft niet echt bij de bevolking. Daarin verschilt Wallonië wat mij betreft fundamenteel van Vlaanderen: we missen identiteit.‘

     

    Hoe verklaart u dat verschil?

    ‘Ik denk dat de enorme impact van de des-industrialisering daarin een grote rol heeft gespeeld. We hebben in Wallonië heel veel tijd en energie moeten investeren in die industriële ‘reconversie’. En die strijd is nog altijd niet gestreden: toen Caterpillar enkele jaren geleden de deuren sloot, werden in één klap ook alle inspanningen teniet gedaan die de voorbije jaren in die regio geleverd waren om uit het economische dal te klimmen.’

    ‘Maar belangrijker nog dan de impact van het economische verhaal is het culturele aspect: Walen voelen zich over het algemeen te weinig betrokken bij die Waalse gemeenschap en maatschappij. Er bestaat hier al zeker geen nationalisme, maar er is gewoonweg ook een gebrek aan identiteits-besef. We voelen ons Luikenaar, Carolo of Namurois, maar daar houdt het op. We voelen ons ook deel van de Franstalige gemeenschap, jazeker, maar dat is een zo mogelijk nog vager begrip, en we voelen ons Belg. Alle institutionele hervormingen van de voorbije decennia werden vooral gedragen door een beperkte “intellectuele elite”. Enkel de jaren zestig, toen vakbondsleider André Renard ook openlijk voor federalisme ijverde en de Mouvement Populaire Wallon oprichtte, vomden daarop een uitzondering.’

     

    ‘Last but not least speelt ook de jarenlange dominantie van de socialistische partij een rol. Ik wil hiermee hoegenaamd geen politiek waarde-oordeel uitspreken, maar die dominantie reikt verder dan de zuivere politiek. Het gaat dan ook echt over het publieke leven in Wallonië. In Vlaanderen heeft de CVP ooit eenzelfde dominantie gehad, maar dat is al lang voltooid verleden tijd. Als één partij decennialang de politiek domineert, dan leidt dit ertoe dat alle burgers die het socialistische gedachtengoed niét delen — en dan spreken we hier toch over pakweg 70 procent van de bevolking — finaal geen onderscheid meer maken tussen het politieke leven in de regio en de regio zelf. Ze keren Wallonië als entiteit min of meer de rug toe uit onvrede over de Waalse politiek.

    PS, onaantastbaar dominant

    Uitgerekend die brede en blijvende dominantie van de PS stoot in Vlaanderen op veel onbegrip: snapt u dat?

    ‘Absoluut. Ondanks een reeks schandalen, en ondanks het gebrek aan politieke resultaten op heel wat vlakken, lijkt de PS min of meer onaantastbaar. En zelfs nu er op links almaar meer concurrentie komt van zowel de PTB als Ecolo houdt de partij nog altijd behoorlijk goed stand.’

    In Vlaanderen hielden de verschillende zuilen elkaar min of meer in evenwicht, maar in Wallonië was de socialistische zuil altijd al veel dominanter.

    ????????????

    ‘Een deel van de verklaring is volgens mij sociologisch: onder meer het sterke industriële weefsel en de ruime arbeiders-klasse die daaruit voortvloeide vormden decennialang een ideale voedingsbodem voor een partij die zich opwierp als dé arbeiderspartij. Daarnaast onderschatten jullie in Vlaanderen systematisch de reikwijdte van het socialistische apparaat binnen het Waalse sociale weefsel. In Vlaanderen hielden de verschillende zuilen elkaar min of meer in evenwicht, maar in Wallonië was de socialistische zuil altijd al veel dominanter. Bovendien kan de PS ook terugvallen op een bijzonder performante studiedienst – die heel veel getalenteerde mensen aantrekt — en op een indrukwekkend netwerk van miltanten. Die oorlogs-machine is ronduit uniek en bewijst in tijden van verkiezingen telkens weer haar meerwaarde.’

    In Vlaanderen is het stilaan gemeengoed geworden om over de ‘twee democratieën’ in dit land te praten. Volgt u die analyse?

    ‘Deels. Enerzijds organiseren we federale verkiezingen die hun weerslag vinden in een federaal parlement, dan kan je niet echt over twee democratieën spreken. Anderzijds is het wel zo dat we in een land leven met twee verschillende gemeenschappen, en kan je er niet onderuit dat de kloof tussen die gemeenschappen steeds dieper wordt. Onder meer omdat het electorale aanbod in Vlaanderen en Wallonië natuurlijk ook sterk verschilt, en de kiezers dus ook niet anders kunnen dan verschillende keuzes te maken.’

    ‘Nu, we moeten eerlijk zijn: de unitaire partijen in dit land zijn deels ook gesplitst omdat er binnen die nationale partijen steeds grotere ideologische verschillen tussen Noord en Zuid opdoken. Die trend zet zich vandaag ook door in het sterk verschillende stem-gedrag tussen Vlaanderen en Wallonië.’

    Doorgedreven regionalisering

     

    U was een bevoorrecht waarnemer van een hele rist staatshervormingen: hoe lang kunnen we dit land nog blijven hervormen?

    ‘Ik geloof niet in een separatistisch scenario, omwille van de factor Brussel. Maar ik denk wel dat een nog verder doorgedreven regionalisering de enige optie is. Waarbij dé hamvraag is: aanvaarden we daarbij ook dat het federale niveau op een bepaald ogenblik beslissende knopen kan doorhakken, ook als het gaat over bevoegdheden die intussen naar de deelstaten zijn verschoven? Het is toch niet normaal dat België zich in grote internationale conferenties bij een stemming moet onthouden omdat de deelstaten er verschillende meningen op nahouden?’

     

    de huidige structuur smeekt om meer efficiëntie

    ??????????????

    ‘Voor mij is de vraag dan ook niet of, maar vooral wanneer er een zevende staatshervorming aankomt. Hier en daar, ook in Vlaanderen, gaan er nu ook stemmen op om bepaalde bevoegdheden te herfederaliseren, maar daar geloof ik niet echt in, tenzij hier en daar een detail. Ik geloof ook niet in een status quo, omdat we dan regelrecht ingaan tegen de politieke wil van de meerderheid in dit land. Bovendien is dat status quo ook ronduit onwenselijk: de huidige structuur smeekt om meer efficiëntie.’

    Die verder doorgedreven regionalisering botst toch frontaal op het eeuwige Franstalige on n’est demandeur de rien?

    ‘De Franstaligen kunnen maar beter niet blijven herhalen dat ze geen vragende partij zijn, de geschiedenis heeft al enkele keren aangetoond dat dit onzin is. Bij de vierde en de vijfde staatshervorming bijvoorbeeld hebben de Vlamingen de overdracht van nieuwe bevoegdheden moeten afkopen. Onder meer Brussel en het Franstalige onderwijs hadden in die periode dringend vers geld nodig, en dus wilden de Franstaligen finaal toch wel over de brug komen. Die staatshervormingen kwamen dus min of meer op een soort van tapijten-handel neer. Laat ons nu niet opnieuw in die val trappen: vers geld in ruil voor meer bevoegdheden, dit kan niet de inzet van een nieuwe staatshervorming worden.’

     

    Waar moet zo’n zevende staatshervorming dan volgens u wél op gericht zijn?

    ‘Persoonlijk zie ik vooral heil in een nieuw model voor dit land, waarbij de instellingen beter zouden functioneren en de partijen over de taalgrenzen heen ook meer met elkaar moeten overleggen. En waarbij we dus niet uitsluitend focussen op de bevoegdheids-verdeling. Of dit model nu richting confederalisme dan wel een ver doorgedreven federalisme gaat, maakt in mijn ogen weinig uit, dit is veeleer een semantische discussie. Welke bevoegdheden willen we nog echt federaal houden, en hoeveel middelen houdt de Federale Staat dan over om die bevoegdheden uit te oefenen? Daarover moet het nu gaan.’

     

    ‘De eind-betrachting moet zijn om dit land opnieuw behoorlijk te doen ‘draaien’. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we voortaan na elke nieuwe federale stembus-gang opnieuw 300 dagen of meer zonder federale regering zitten? Maar om heel eerlijk te zijn: ik vrees dat er aan Franstalige kant vooralsnog heel weinig nagedacht is over het hoe en waarom van zo’n nieuwe staats-hervorming.’

     

    Die symbool-gevechten hebben het nationalisme in Vlaanderen enkel maar meer wind in de zeilen gegeven.

     

    Hoe verklaart u dat zoveel Franstaligen wel voor het voortbestaan van dit land ijveren maar het tegelijk niet nodig vinden om zelfs nog maar enkele woorden van de belangrijkste landstaal te leren?

    ‘Ik begrijp volkomen dat dit in Vlaanderen tot onbegrip leidt. En als we eerlijk zijn, moeten we erkennen dat de energie die de Franstaligen de voorbije decennia in een aantal symbool-dossiers investeerden vandaag ronduit onbegrijpelijk overkomt. Ik denk bijvoorbeeld aan het verzet tegen de splitsing van de Leuvense universiteit of — recenter nog — het Franstalige ge-ijver tegen de splitsing van BHV. Die symbool-gevechten hebben het nationalisme in Vlaanderen enkel maar meer wind in de zeilen gegeven.‘

     

    Betekent geen nieuwe staatshervorming finaal ook het einde van dit land?

    ‘Dat denk ik niet, maar in dat geval blijven we gewoon verder aanmodderen zoals we nu al jarenlang doen. En dat zou dramatisch zijn.’

    Filip Michiels

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    **

    *

    Ach, Djezeken-lief, d’er is zoveel om recht te zetten wat krom gegroeid is.. Waar zijn bvb Geldenaken, Bergen? Doornik en nog zoveel andere kleine gemeente-namen naartoe?? Die steden en Gemeenten bestaan nog wel, maar nu heten ze niet neer Geldenaken maar Jodoigne, niet meer Doornik maar Tournai, enz. ‘Beergen’ is ‘Mons’ geworden. Brugge is Brugge gebleven en is nooit ‘Le Pot’ gewofde. Om er maar enkele te noemen.

    De ‘Taalgrens’? Precies als door (Zuiderse) ratten uitgevreten. Defendu de parler le Flmand. Boches du Nord, ja dar zijn we !

    Ja, dat Luisterboek, over Vlamingen in de Walepaïs. Één groot (geladderd) pleidooi om uit te leggen que nous sommes tous des Belges…Tot men ergens naar het einde toe, zich als volgt verspreekt…70 % van de bevolking van Het Zuiden des Lands heeft…. Vlaamse roots. En is zelfs het meest werkzame deel van dat verlopen Pays Noir.

    -

    Daarop kan ik alleen mar repliceren, dat in deze vaststelling meteen bewezen is dat ons Vlaamse Volk na 1815 en de breuk met het Nederlandse Broedervolk van boven de Moerdijk, in de slavernij in plaats van samen met Her Noorden, de Burcht te vormen die van onze Lage Landen; in plaats van één groot slagveld, een on-overwinnelijke vesting te maken tussen de Latijnse en de Germaanse volkeren.

    -

    Meteen meen ik, eerder on-aangekondigd, duidelijk te hebben gemaakt, dat voor een verenigd en eendrachtig Europa, de Heenigde Nederladen een der sterkste hoekstenen zou zijn.

    Daarna kan, wegens de bewezen Vlaamse inwijking van Noord naa Zuid in de voorbije eeuwen, een soort referendum gehouden worden: wie wil terig deel uitmaken van de voorvaderlijke fierheid eigfen aan de Vlaamse Stam?


    Niet dringen. Er is plaats voor iedereen. Er zal meer vreugde in de Hemel zijn om één bekeerling dan om 99 overtuigden.

    Bijkomend voordeel: het (inlands) Rode Gevaar zou voor eeuwig en één dag bezworen zijn.


    Doorgedreven regionalisering?????fFactor Brussel?

    Het zijn evenveel ‘conten’ als aan een bende everzwijnen. Eenmaal de wind gekeerd is, waait het wel over.

     







    10-08-2020, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.209 - DE MAANDAFGSE DAGVERSE BOTERHAM MET AARDBEIEN CONTIFUUR KABAAL IN ’T KIEKENKOT VAN Li Peng EN DUS WORDEN DE MESEN GESLEPEN. WERK AAN DE WI,NKEL VPOPR EEN NIEUWE RICHARD WAGNER.

    209 DE MAANDAFGSE DAGVERSE BOTERHAM MET AARDBEIEN CONTIFUUR

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020

    *

    *

    Hongkong arresteert prodemocratische uitgever

    **

    *

    Jimmy Lai werd thuis de boeien geslagen. ©EPA

    *

    Jimmy Lai is een prominent lid van de democratiserings-beweging en oprichter van de populaire en pro-democratische krant Apple Daily.

    De Hongkongse politie hield maandag een huiszoeking in de kantoren van de Apple Daily, de pro-democratische krant van oprichter Jimmy Lai.

    De selfmade miljardair zelf werd kort daarvoor opgepakt in zijn huis. Hij werd gearresteerd op beschuldiging van samenspannen met buitenlandse troepen, een van de nieuwe nationale veiligheidsdelicten, en voor fraude.

    Ook een handvol andere mensen werd opgepakt op grond van de nieuwe veiligheidswet, mannen van 39 tot 72 jaar. Een van hen zou de zoon van Lai zijn.

    Lai richtte Apple Daily in 1995 op. Volgens een enquête van Reuters Institute is het de op een na populairste krant van Hongkong. Lai is ook eigenaar van het entertainment magazine Next dat Peking evenmin gunstig gezind is. Zo noemde Lai in de jaren 90 in een open brief in Next de toenmalige Chinese premier een 'schildpad ei'. Lai schreef ook dat hij hoopte dat Li Peng zou doodvallen.

    **

    *

    Veiligheidswet

    De veiligheidswet die Peking oplegde aan Hongkong geldt sinds 30 juni, de vooravond van de 23ste verjaardag van de overdracht van de ex-Britse kolonie aan China.

    De wet richt zijn pijlen op het streven naar afscheiding, terroristische daden, ondermijning van de staat en samenspanning met buitenlandse troepen.

    De veiligheidswet kreeg heel wat internationale kritiek. De VS hebben sancties opgelegd aan de Hongkongse regeringsleider Carrie Lam en tien andere bestuurders voor 'uitvoering van het beleid van Peking en onderdrukking van vrijheid en democratische processen.'

    *


    Gisteren was er aanleiding om hier de internationale spanningen te schetsen die in feire de twee kampen uittekenden van de gladiatorenstiijd die we nu benaderen als WO II. Toen ging het om het recht van de Sudeten-Duitsrs om ‘hinein ins Reich’ te komen, nu gaat het om gewezen Britse onderdanen van Hongkong die juist niet willen aansluiten bij hun Nieuwe (hen opgedrongen) Vaderland, de Volksrepubliek China China.

    -

    Andere tijden, andere spelers, maar zijn we ondertussen bijna 100 jaar verder en is de wereld ondertussen herleid tot de afmetingen van een klein dorp: de spedlregels zijn niet veranderd. Iedereen wil de dikste hebben, en daar komen meestal kwebbels van. Spierallen-gerol langs beide zijden. De Rode Heilsleer van De Kleine Chinese Man tegen het rijke Westen. TIKTOK versus Trump, de laatste stuiptrekkingen van The British Imperium dat de bloedhete adam voelt van het Wrede Rode Monster.

    Met de Russische ziel is het mislukt: de USSR heeft niet lang stand gehouden, maar met de Chinese ziel is het radicaal anders gesteld. De eeuwenoude Chinese raspaardjes worden nu be-ruiterd dorr het Rode Beest uit Het Einde der Tijden.

    -

    Wat een nare nachtmerrie, en dat woor een warme zonnige morgen waar Cowid-19 reeds bijna een vol jaar lang de wereld in een…. Chinese wurggreep houdt.

    *

    *

    Een nieuwe Götterdämmerun???De Walküren zijn al uitgereden. De nieuwe Richard Wagner kan beginnen aan een nieuw Meesterwerk…

    Urbanus, speelde gij mee?

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Toegegeven, ik heb deze nacht niet goed geslapen. Eerst en vooral is er die aanhoudende hitte, dan dat allemaal, wat de Media omschrijven als ‘jongeren’ die zowel onze Kusten    en ook alle andere binnenlandse lokaliteiten waar er verkoeling mogelijk is, letterlijk verpesten. Allemaal dingen die niet bij naam mogen genoemd worden, maar die neerkomen op de vaststelling al helemaal geen baas meer te zijn in eigen land.

    -

    Hangt er dan nergens beterschap in de lucht? En vanwege BDW en zijn hoogdravende vooruitzichten?

    Geen nieuws in goed ,nieuws dan maar?

    -

    Wat spijt en wroeging dat ik ’t Pallieterke moet missen….

    -

    Maar goed, da, maken we er zelfs maar, op onze manier, een Palliter-leven van. Morgen is weer ’n andere dag.

     

     

     

     

    10-08-2020, 11:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!