MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.** 537 – ACHTERUUIT DOOR VOORTUIT. DE HOOGDAG VAN 1 MEI VROEGRR, MAAR MORGEN ALLEEN NOG IN ZWART-GEEL????

    .

    Zondag 1 mei 2022

    *

    SNP + VERKIEZINGEN SCHOTLAND

    Veel belovend voorteken voor Bye Bye Europ?

    Untill we meet again, free as a bird.

    **

          537 – ACHTERUUIT DOOR VOORTUIT. DE HOOGDAG VAN 1 MEI VROEGRR, MAAR MORGEN ALLEEN NOG IN ZWART-GEEL????

     *

    I N H O U D

    *

    Kalm manhaftig

    kampt de grijze zeeman met de storm.

    Maar splijte’nd ‘ateelente

    vreselijk kraken d’oude broze wanden.

    Sloepn a      f, en vrouuwen eerst,

    gebiedt hij

    *

    Albrecht Rodenbach.

    Aan dat vers dacht ik, een paar dagen geleden, toen men mij voor het graf van E.H.. Hugo Verriest, begraven naast Stijn Streuvels tegen de Kerkgevel van Inggooigem in mijn rolstoel had gereden.

    De plaats zelf voelde aan als vroeger thuis komen om naast de buiskachel even die

    Dag als jong stident te herbeleven. Het is een Heilige Plaays, die best als Vlaams Bedevaartsoord zou bekend geraken.

    Verriest vas de Poësis Leraar van de veel te jong overleden Rodenbach in Het Klein Seminarie van Roeselare. Bestaat dat nog wel? Of is het ondertusssen een Staats Meisjes Lyceum geworden?

     

    We waren daar met een groepje bejaarde mensen die, levend van de nostalgie, hunkeren naar een Nieuwe Dageraad zoals Gezelle, Verriest en Rodengch die al in hun verbeelding al zagen, meer dan 100 jaar geleden.

    Of we dat ,nog gaan mogen meemaken in een wereld die krom gaat van Omicrom Corona Variant waaraan China heden ten dage aan ten onder gaat, naast een almaar stijgender dreiging van een WO 3, is eerder een theoretscihe vraag voor Die van Hierboven.

    Maar Vlaanderen is en blijftt eeuwiug ons huis. En als Ieperling, opgegroeid tuissen de duizenden oorlogsgraven, weet ik waarvan ik spreek. Na ’18 was de bodem tot twee meter onder de grond toaal verwoest, maar die staat thans (zie o.a. ’t Paddegat!)vol goed dreeiende fabrieken. Ik herken er mezelf niet meer….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    01-05-2022

    DE ARTSENQUOTA

    *

    Van toen ik met deze blog begonnen ben, op mijn pensioneringsdag van februari 2005, heb ik geschreven over het probleem van de ingangs examens voor studenten Geneeskunde en Tandheelkunde. Dat werd nl alleen toegepast door de Vlaamse afdeling, niet door de Franstaligen en was dus een zoveelste discriminatie waar wij Vlamingen het nog maar eens het slachtoffer van werden in la Belgique à papa. Het resultaat daarvan was nl dat Vlaanderen een steeds groter tekort kreeg aan huisartsen, spoedartsen en tandartsen, terwijl er aan francofonen kant meer afstudeerden dan wenselijk was, maar waarvan een deel geen Riziv-nummer kreeg dat nodig was om een artsenpraktijk te beginnen. Onder de regering Michel werd dat laatste probleem min of meer opgelost door Maggy De Block, maar weer bijna uitsluitend in het voordeel van de Franstaligen en veranderde er in feite niets.

    Aan die ellendige toestand zou nu een einde komen, omdat de coronacrisis heeft aangetoond dat er in heel het land artsen tekort zijn. Een voorstel van Brouckie zou daar een einde aan maken en zou tevens de Franstalige kandidaat artsen verplichten vanaf het academiejaar 2023-2024 te slagen in een ingangsexamen. Beter laat dan nooit natuurlijk, maar het blijft een schande dat Franstaligen in dit land hun voeten kunnen vegen aan wetten die zij niet goed vinden, maar die de Vlamingen wél moeten naleven. L’unité fait la farce’. Het is trouwens helemaal niet zeker dat de Franstaligen zich straks ook aan de nieuwe wet zullen houden. In principe blijven ze er tegen. Van Vlaamse kant blijft het wantrouwen trouwens groot. Het overtal Franstalige studenten wordt tot en met 2027 kwijtgescholden en omdat Vlaamse artsen dooreen genomen meer uren kloppen dan hun Waalse collega’s – nog zoiets typisch Belgisch - is het risico groot dat de quota aan Franstalige kant nog zullen worden opgetrokken en zullen we met een nieuwe discriminatie te maken krijgen. Hoelang nog?


    Ja, waarde vriend Van Alphen daar in het verre mij o zo lieve Kempenland: ziehier het antwoord recht uit het hart van n rasechte Westflutenaar op welwillende en beleefd geselde vraag.

    De vraag stellen ‘Hoe lang nog’ staat gelijk met het antwoord weten maar niet uiitdrukkelijk willen zeggen. Stomme vraag eingelijk, want totaal overbodig. Maar goed, zo’n vraag is maar ‘bij manier van spreken’ en iedere Vlaming weeet uit ervaring meteen wat hem of haar te doen staat. Vooral niet LUISTEREN naar Brouckie, NIET DOEN, want die is een levensgevaarlijk voorgeprogrammeerd automatisch antwoordapparaat uit het Rode Paleis der Fantasie. Dat precies vandaag in de bloeetjes wordt gezet. Ach, deze vraag, en trouwens alle bestaande vernederingen van ons Volk komt er geen einde, zolang er geen einde komt aan dit Kloteland.

    (Get) Digitalia

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    Aan de West-Vlaamse kust heeft er zich een werldschiokkende revolutie voorgedaan. Neen, zeker niet vanzelf gekomen, maar integendeel door hard werken zowel met de hersenen als met de handen. Allemaal echte Wrstflutenaars onder elkaar dus.

    Wie ‘Kust’ zegt, zegt ‘Zee’ en het is juist die zee die vol steekt met ALGEN en ZEEWIER. Is trouwens nooit anders geweest.

    Daaruit is ‘men’ nu gelukt op industriële manier, de menselijke voedsel bestanddelen af te zonderen die inderdaad meer en meer levensnoodzakelijk zijn om de mensnheid in stand te kunnen houden.

    Vlaanderen boven?

    ’t Crevitske (wat ’n toepasselijke naam in deze omstandighenden) mocht het op TV komen voorproeven. En dus ahw de eer daarvoor opstrijken….

    Ach, die Tsjeven! Overal proberen garen van e spinnen… Alle beetjes helpen, zee de muze en ze plaste in zee….

    -

    Te noteren: hetzelfde zagen we jaren terug reeds (ambachtelijk) gebeuren op alle Italiaanse stranden…. Hele families, tot onze verwondering, leefden daarvan.

    Men moet dus eerst Vlaming zijn, om door te bijten….

    Succes, beste mensen! Het is dus voortaan niet alleen boter bij de vis maar ook…. Elexir d’Algues….

    Buon apetito….

    -

    Tweede deel.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacob_van_Maerlant

    **

    Boekenstadje Damme, ook      al       aan de Wrst-Vlaams kust bij Brugge-die-Scone. Damme, de stad van Jacob van Maerlant klaagt steen en been over de terugloop van de boekenverkoop aan dagjesmensen. De weelde van de laatste 20 jaar is, ook door corona, bijna teruggevallen tot …. bedelarij. Arm Vlaanderen!!!!

    In tegenstelling werd daaraan toegevoegd, tot de culinaare toestroom…

    Ja, de Liefde gaat inderdaad door de maag. Maar vindt toch haar oorsprong in het menseelijk Brein. Of niet soms?

    Jacob van Maerlant is niet groot geworden ( en wij met hem) door het fornuis, maar door zijn boeken.

    Zo zijn de vergankerlijkheden des levens. Niet leven om te eten, maar eten om te leven en om inmiddels zoveel mogelijk boeken te kunnen boeken lezen…

    Zo dat er geen tijd meer overblijft voor gazetten prietparaat à la   Bart Zeeckhout van DM of Bart Srtinckman van DS.

    IN WEERWIL BEWIJST VIVALDI DAT BELGIË NIET WERKT

    Standpunt - 30/04/2022

    Verkiezing

    *

     

    België is zodanig ingewikkeld geworden dat de regering er geen eenvoudige bevraging meer over kan opstellen. Of de regering kan het zelfs niet eens worden over een eenvoudige bevraging, ook dàt wordt door het compromis ingewikkeld. Allebei samen kan ook. Of hoe Vivaldi, eens te meer bewijst wat ze net wil ontkennen.

    Een toekomst

    In de Kamer zei minister Annelies Verlinden (VD&V) over de online bevraging Een land voor de toekomst: ‘Het is een complexe aangelegenheid. Een deel van de reden ligt in de complexiteit van het land en daarom moet je ook contextualisering meegeven.’ Begrijp dat deze regering vindt dat u eerst moet opgevoed worden om toch zeker niet de foute antwoorden te geven.

    De christendemocraten zouden zo al te expliciete vragen over de staatshervorming geblokkeerd hebben.

    Maar achter de schermen klinkt het nog anders. Volgens Wouter Verschelden op Business AM zijn de vragen het gevolg van compromissen in de regering. De christendemocraten zouden zo al te expliciete vragen over de staatshervorming geblokkeerd hebben. Waarop de andere partijen ook hun eisen stelden. ‘Simpele ja-neevragen over “terug naar een unitaire staat”, of zelfs een open bevraging over de wenselijkheid van de splitsing van de gezondheidszorg (een CD&V-eis) mochten en konden niet.’

    Pensioen

    Wat overblijft is … Tja een soep. Je vraagt je ook af wat je opschiet met enkele vragen. Een voorbeeld:

     

    Stel je voor dat er een debat wordt georganiseerd om te beslissen over de wettelijke pensioenleeftijd.

    Dit is een belangrijke beslissing met vele gevolgen (economisch, sociaal, gezondheid…) en impact op iedereen. Dit debat draait rond het bepalen van de wettelijke pensioenleeftijd en eventueel uitzonderingen hierop.

    Om deze vraag te beantwoorden, kunnen verschillende groepen worden betrokken: De verkozenen, Werkgeversorganisaties, Vakbonden, Armoede-organisaties, Organisaties voor de gelijkheid van vrouwen en mannen,       Experten (zoals juristen, economen, sociologen …), en burgers.’

    Na het pedante gedeelte volgt:

     

    GEEF JE MENING

     

    Welke actoren moeten er betrokken worden bij een afgebakend debat zoals dat over de   leeftijd om op pensioen te gaan?

    Wie moet de finale beslissing nemen?

    Hoe moet dat gebeuren?

    Wat stel je voor? Je kan ook verschillende actoren en mogelijkheden combineren.

    (Antwoord)

    Verduidelijk je antwoord. Waarom is dit een goede keuze volgens jou?

    (Antwoord)

     

    Waarna het exacte scenario zich nog herhaalt over energie. Bij euthanasie en duurzame ontwikkelingen klinkt dan de vraag hoe de burger actief moet betrokken worden bij dat debat. Misschien door verkiezingen? Neen Vivaldi wil dat u voor ‘burgerpanels’ kiest. Na het indienen van uw antwoord moet u nog eens over alle opmerkingen scrollen om naar het volgende te gaan. Tenzij u navigeert met de tabbladen. Barbara Pas (Vlaams Belang) noemde de bevraging in De Kamer ‘een kampioenschap scrollen’.

    Expertengroepen

    Maar pas op, de hele bevraging is mee opgesteld door experten! Wat schieten we daar in godsnaam mee op? Het lijkt de kwaal van Vivaldi: expertengroepen, commissies, burgerpanels, een bevraging,… alles om niets te moeten beslissen.

    Alle info ligt al op tafel, de politici moeten enkel durven/willen/kunnen beslissen

    Zo heeft Premier Alexander De Croo (Open VLD) een expertengroep aangesteld om ons land mee door de economische crisis te loodsen. Acht economen moeten aanbevelingen doen. Uiteraard allemaal door de politieke partijen aangeduid op basis van hun - juiste – expertises en overtuigingen. De Croo benadrukt: ‘het is en blijft de regering die de uiteindelijke beslissing neemt’. Exact wat hij ook bij de voorstelling van de burgerbevraging zei. Alsof er geen Hoge Raad voor de Financiën is, geen Nationale Bank, geen Monitoringcomité, geen duizend rapporten van experten en ambtenaren. Alle info ligt al op tafel, de politici moeten enkel durven/willen/kunnen beslissen.

    Help!

    Het is tijd om te beslissen, om drastische maatregelen te nemen. De inflatie stijgt, de voedselprijzen stijgen, gewoon leven wordt duurder. Het leven zoals we dat voor corona kenden wordt voor veel mensen moeilijk om vol te houden. Het zal met minder moeten. Ondertussen speelt de regering als het orkest op de Titanic vrolijk verder. De staatsschuld swingt de pan uit, maar de overheid geeft vrolijk nog meer uit. Alsof schulden er niet toe doen. Dat is ook exact wat sommige – juiste – experten beweren.

    De Werkzaamheidsgraad, de politieke oplossing voor alle problemen van schulden en begrotingstekorten, blijft problematisch. 70,3 procent van de Belgen tussen 20 en 64 was in 2021 aan de slag. Alleen Spanje, Italië, Griekenland, Kroatië, Servië en Roemenië doen slechter. Ondanks het getoeter van de regeringen hierover is er nauwelijks verbetering merkbaar. Het gemiddelde in de EU is 73,1.

    Gemiddelden

    Trouwens, België is ook een gemiddelde. In Vlaanderen is de werkzaamheidsgraad 75,3%, boven het EU gemiddelde, maar ver na Nederland, Noorwegen, Zweden, en Duitsland… In Vlaanderen is er werk aan de winkel, maar in Brussel en Wallonië nog veel meer. Die verschillende deelstaten hebben elk een ander beleid nodig. Maar dat is binnen Vivaldi al helemaal onbespreekbaar. Enkel wat gepruts in de marge is dan mogelijk.

    De Waalse regering liet weten dat ze er aan werkt. Ze hebben een nieuw programma, een aanpassing van een Frans werkgelegenheidprogramma. Dat moet regio’s opleveren met geen enkele langdurig werkloze. Concreet werd er een projectoproep gelanceerd in het kader van het Europees Sociaal Fonds, gericht op gemeenten, steden, OCMW’s en bedrijven met een maatschappelijk doel. Die krijgen dan subsidies om personeel aan te nemen.

    Sneeuwbal

    Met andere woorden geen structurele werkgelegenheid, maar gesubsidieerde overheidsjobs. Terwijl het aandeel overheidsjobs in Wallonië al zo hoog is. Zo komen ze er niet. Hoewel, de Waalse regering rekent op een ‘sneeuwbaleffect’ van bijkomende jobs. Misschien kan een burgerpanel soelaas brengen. Die kunnen aangeven per hoeveel procent werklozen de gemeenten extra mogen aanwerven. En hoeveel extra jobs dat als sneeuwbaleffect zal meebrengen. Vergeet de terugverdien effecten niet!

    Als we later op deze periode terugkijken zullen we ons schamen

    We zullen moeten uitleggen aan onze kleinkinderen waarom we het zo ver hebben laten komen. Waarom we onze welvaart en ons welzijn te grabbel hebben gegooid om toch maar het land België in stand te houden.

    Vivaldi is de laatste kans om te bewijzen dat België een meerwaarde heeft. De bewijslast wordt erg mager als de besluiteloosheid aanhoudt.

    Pieter Bauwens

     

     

     

    *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *NLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Straks horen en zien we bij Piet-de-Leugenaar er weer alles over. Zullen onze oren tuiten van de schreeuwlelijke toespraken die er alleen komen vanwege zichzelf.

    Hierover janken heeft geen zin. Daarom stop voor vandaag.

    Over de ware 1 MEI, Vlaamse Versie om 14.30 toevallig ook in St Niklaas?

    Maar man toch! Daar bestaat toch ‘Het Ijzeren Gordijn’ voor.

    *

    Digithalys

    *

    01-05-2022, 19:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOP HEBBEN UIT ONBENULLIGEID JARENLANG ‘WIND GEZAAID’ EN NU OOGSTEN ZE STOEM

    .

    ZATERDAG 30 APRIL 2022

    *

    Daar had ik het gisteren al uitgebreid ovver…

    30/4-1/5 St Walburgis nacht.

    Beter symbool & visuele voorstelling om de aftakeling van de bestaande Kleurpartijen weer te geven, ttz ‘te duiden’ bestaat er niet…

    *

            536 – DIE IDIOTE MAAR ELITAIRE ZAKKENVULLERS AAN DE TOP HEBBEN UIT ONBENULLIGEID JARENLANG ‘WIND GEZAAID’ EN NU OOGSTEN ZE STOEM

    *

    I N H O U D

    Neen, het is niet zeer Christelijk, maar het is, eonder zich kwaad te maken, om je een breuk te lalchen. Een breuk van spijt en nijd.

    Een breuk vol van schaamte om zoveel verloren kansen. Wat zeg ik, om zoveel verloren levens die anderstaligen en meestal vreemde ingevoerde volkeren schatrijk hebben gemaakt..

    Een breuk lachen, gevolgd door krampen in een ieders edele delen voor uiteraard met het hart op de juuiste plaats.

    Want hoeveel generaties werden er al die jaren niet om zeep gehoplen? Vlaanderen, met al zijn werkkracht, kon reeds tientallen jaren geleden opnieuw tot een wereldklasse behoord hebben. Die ‘jongens’ die door deze idioten van geïeoleerden kansloos werden gemaakt, werden dan maar Dokter, Advocaat of Ondernemer… Hun succes is het zuiveerste bewijs van hun bekwaamheid…

    Scroll nu gewoon verder zodat U de Bevolkings Bevraging zult kunnen

    -

    Toeval bestaat niet, maar de naam Molenbeek, die     al een duivelse bijklank had, en nu Meubeke daar bij meesleurt

    Enfin, leest U maar verder…. Dan maakt U kennis met de elfendertigste reden waarom DIT ONS LAND dringed aan een nieuwe aanpak moet beginnen. Een aanpak die beginy ùetde dagdagelijkse misbruiken op te ruimen én te bestraffen.

    Maar om de juidige zware ja criminele malversaties te weerstaan, meten er meer dan ’n paar verouderde weefggetouwen worden ingezet. Weven en praten zijn definitief over and out. Een ‘Leider’ die na het Pact van Marrakesh, gevolgd door de Wimès I Staasgreep, de duimen legt, is Leider àf….. Zijn aanhang staan dus voor de keus om ’n andere Leider te kiezen. Een leider zonder gweverijen maar met ballen aan zijjn lijf.

    -

    Perfesser Carl Devos (bij Doorbraak hieronder) is en blijft ’n rond de potdraaier. Hij WEET het, net als U en ik, maar het bewimpelen, dat krijgt ge er nooit uit bij hem.

    Leest U mee. Maar neem daarop direct het bssluit om Lid te worden van Het Vlaams Belang. Nu het nog kan, zonder de verdeking op U te laden te handleen uit…. opportuniteit. ’n Leger namelijk wordt vorm gegeven voor de strijd, niet om achteraf mee te profireren van de glorie.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     30-04-2022

    VEEL BELOVEN, WEINIG GEVEN ...

    *

    In de aanloop naar 1 mei zijn er weer de traditionele wensen en eisen van vakbonden en politieke partijen en dat is dit keer niet anders. Zelfs met de vaststelling dat dit land een begrotingstekort heeft van meer dan, 8% - na Griekenland het grootste in de E.U. – verandert daar niets aan, zeker niet in Wallonië waar men nog steeds denkt de luxe te hebben dat de anderen – Brussel en vooral Vlaanderen – het wel zullen betalen.

    PS-voorzitter Magnette heeft nog eens het voorstel gelanceerd om jongeren tussen 18 en 25 jaar een basisinkomen te geven. Zoiets is er vroeger al eens geweest, maar werd afgevoerd onder de regering Di Rupo, van dezelfde partij als Magnette.

    De MR, die er nog steeds van droomt de PS voorbij te steken als grootste partij van Wallonië, wil daarvoor niet onderdoen en komt met het voorstel om een basisinkomen te geven aan elke burger ouder dan 18 jaar. Te gek om los te lopen, maar ook dat idee is niet nieuw. Het werd in 1997 al eens gelanceerd door Roland Duchâtelet die toen ‘Vivant’ oprichtte, een partij, of zoals hij zelf noemde: ‘een beweging’, die in alle gewesten en taalgemeenschappen aan de verkiezingen deelnam. Dat werd geen succes en Vivant ging daarna op in Open VLD.

     

    De kostprijs van zo’n basisinkomen zou de staat jaarlijks 100 miljard euro kosten, geld dat op andere gebieden zou moeten worden uitgespaard (werkloosheidsuitkeringen en kindergeld bv). Te gek voor woorden en daar zal het ook wel bij blijven. Dit zou een lachertje maken van onze Sociale Zekerheid en een bijkomende aantrekkingspool worden voor immigranten.

     

    Punt is wel dat er in Wallonië nog altijd politiekers rondlopen die niet beseffen dit land zo goed als failliet is, in fase drie zoals het mopje zegt:

    Fase één waren de moeilijkheden van de ontwikkeling

     

    -       Fase twee de ontwikkeling van de moeilijkheden.

           Fase drie de verdeling van de winst na het faillisseme

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    Ha ja, juist, over tooeval dat niet bestaat gesproken….

    ’t Sloefke van VOORUIT is bevallen van die illiustere uitspraak over al dat Arabiers in MOLENBEEK. Hrtt weze hem gegund, wznt dat was nu ne keer echt nieuws, sè. Voor iedereen ondermaans totaal onbekend!!!! Maar er is méér.

    De Plaatselijke Zender WTV gaf gisteren ’n uitgebreide reportage over de plaatselijke Turken in….MEUEBEKE.

    Het Molenbeek van de VOORUT bevindt zich eigenlijk in hartje Bruxellabad, maar het Meulebeke van WTV bevindt zich al eeuwenlang hartje West-Vlaanderen.

    Blijkens die hartverwarmende zeer uitgesponnen in beeld gebrachte reportage, brachten daar maar liefst 41 Turkse gezinnen midden het Rammen van hun Madammen, een enorme voorraad voedselpakettten samen uit mededogen met de Russische oorlogsslachtoffers uit die Joekrien.

    Geen commentaar. Buiten ’n klein rekensommetje: 41 Turken, daar waar elk dergelijk gezin uit minstens 10 à25 juisgenoten of xeder samengestelde personen betreft… Een aanzienlijk getal dus voor een kleine boerengemeente…..

    Maar waarom heeft Ons Heer precies die twee mooie oer-oude Vlaamse molenstadjes uitverkoren om ze als eersten in handen van de vijand te geven?

    Misschien dat er ergens nog ’n al alng vergeten Pastoor rondloopt, die daarop antwoord wil of kan geven?

    Of is dat eerder ’n vraagje voor ons Barbaraatje PAS in ’t Parlement?

    Enne, o ja, ook nieuws. Recentelijk werd het verouderde centrum van Meuelebeke helemaal her-aamgelgd. Daar zagen we, al een even uitegbreid verslag over, de dag voordien. Om maar te zegen wat ‘Goed Besuur’ eigenlijk voor staat. Nieuwe kasseien, en nieuwe voetzolen…

    Werd er NIET bij verteld, dat de boeren er geen koeien meer mogen houden, wegens teveel stikstof in de lucht.

    CARL DEVOS: ‘OPEN VLD EN CD&V DREIGEN AF TE STEVENEN OP EXISTENTIËLE NEDERLAAG’

    **

    Devos fileert het politieke landschap in tijden van chaos en vernieuwing

    *

    Interview - 30/04/2022

     

    Er bestaan geen zekerheden meer in het politieke centrum. Terwijl CD&V en Open Vld wanhopig op zoek zijn naar zichzelf én naar vernieuwing, neemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau standpunten in die zo uit het Vlaams Belang-programma geplukt lijken. ‘Zeker voor Open Vld en CD&V – en in iets mindere mate voor Vooruit – dreigt in 2024 echt een electorale afstraffing die hen mogelijk voor een existentiële crisis plaatst’, waarschuwt politicoloog Carl Devos (UGent)

    Boostercongres


    **

    CD&V organiseerde net een zogenaamd boosterconges, waarop onder meer een nieuw logo en een nieuwe slagzin werden voorgesteld. Bij Open Vld schermt voorzitter Egbert Lachaert dan weer met de operatie ‘Liberaal Vuur’ om de partij te vernieuwen, en op termijn volgt ook een naamsverandering.

    Zijn die twee vernieuwingsoperaties niet vooral een krampachtig en haast wanhopig antwoord op de desastreuze opiniepeilingen?

    Carl Devos: ‘Beide partijen staan er slecht voor. Zowel voor CD&V als voor Open Vld dreigt in 2024 een zware, zeg maar existentiële, nederlaag. Ik heb het dan niet over een verlies van enkele procenten, maar over een klap die zo zwaar is dat de politieke relevantie van beide partijen ‘stevig vermindert’.’

    ‘Stel dat ze nog maar 8 tot 9 procent van de stemmen halen: dat is niet enkel een historische electorale dreun, het zou meteen ook de betekenis van die partijen in ons systeem substantieel verminderen. En dus zoeken ze nu hun toevlucht tot vernieuwing, herbronning, opfrissing, noem maar op, omdat ze niet veel anders kúnnen doen. De regeringen waarin beide partijen nu zitten, laten hen om allerlei redenen niet toe om met doortastend beleid of grote hervormingen ????????? te antwoorden. Terwijl dit uiteraard het meest overtuigende antwoord zou zijn.’

    Marketing en beleid

    Het valt vooral op hoeveel energie en geld partijen dan. telkens opnieuw in pure marketing investeren. Maar hoeveel kiezers zullen plots van partij veranderen omwille van een flitsend nieuw logo of een nieuwe naam?

    Beide partijen zijn echte beleidspartijen, en dus kunnen ze een existentiële crisis ook enkel afwenden met goed beleid

    ‘Weinig of geen, vrees ik, dat klopt. En dus kunnen ze enkel maar hopen dat een handvol geslaagde marketingingrepen het enthousiasme rond de partij opnieuw zullen aanwakkeren. Maar dit blijven inderdaad ingrepen in de marge. Beide partijen zijn echte beleidspartijen, en dus kunnen ze een existentiële crisis ook enkel afwenden met goed beleid.’

    ‘Het drama voor beide partijen is nu net dat onder meer de pandemie en de oorlog in Oekraïne ertoe hebben geleid dat ze nooit een antwoord hebben kunnen bieden op de grote politieke uitdagingen waar dit land mee kampt. Op de koop toe is de verstandhouding tussen de zeven partijen in de federale regering zo slecht dat het quasi uitgesloten is om nog een akkoord te bereiken over grote, cruciale dossiers, zoals de pensioenen of de hervorming van de arbeidsmarkt.’

    Is het niet vooral het drama van dit land dat deze cruciale hervormingen al vele jaren op zich laten wachten, en dat onder meer diezelfde partijen er al jaren voor kiezen om ze systematisch op de lange baan te schuiven?

    ‘Inderdaad. Zeker in het geval van Open Vld en CD&V, die al decennialang haast onafgebroken mee aan de macht zijn, wordt het hierdoor nog lastiger om nu op geloofwaardige wijze uit te pakken met politieke vernieuwing en frisse ideeën. Want waarom hebben ze die dan de voorbije jaren niet op de agenda gezet en gerealiseerd? Dat is sowieso het lot van alle partijen die zich min of meer kapot bestuurd hebben.

    Elitair en ontworteld

    Dit gezegd zijnde: de afkalving van de traditionele partijen dateert uiteraard niet van gisteren?

     

    ‘Nee, maar nu dreigt echt wel een dieptepunt dat hen mogelijk voor een existentiële crisis plaatst. De voorbije jaren hebben we het politieke landschap almaar verder zien versnipperen, waardoor de politiek het ook steeds lastiger kreeg om echte daadkracht te tonen. De ooit leidende partijen zijn ofwel te klein geworden om nog echt staatsmanschap te kunnen tonen, ofwel – en dat geldt dan vooral voor de PS in Wallonië – staan ze zo zwaar onder druk dat ze in een overlevingsmodus zijn beland.’

    ‘Op dit moment is het overheersende motto in de politiek echt: redde wie zich redden kan. We botsen stilaan op de grenzen van het systeem, en de vraag is dus of de politiek in dit land nog tot grote hervormingen kan beslissen. Eerlijk gezegd, ik vrees er een beetje voor. Want let wel: ook de vorige regering heeft er weinig of niets van gebakken als het over die grote werven ging. En dat was een regering met gelijkgezinden en slechts vier partijen.

    CD&V-voorzitter Joachim Coens stond zelf ook stil bij de achteruitgang van de centrumpartijen, die in zijn ogen “te elitair” en “te ontworteld” zijn geraakt. ‘Ze slagen er te weinig in om de zorgen van de gewone mensen te benoemen en te beantwoorden’, klonk het. Zich bezighouden met de zorgen van de gewone mensen, dat lijkt me nu net de essentie van politiek?

    ‘Dat klopt, die uitspraak was bijna een motie van wantrouwen in zichzelf. Het is wel opvallend dat zowel Open Vld, CD&V als Vooruit sinds kort opnieuw de ‘gewone burger’ hebben ontdekt, in een poging de meer radicale partijen de loef af te steken. De traditionele partijen willen dus opnieuw volks worden.’

    U rekent ook Vooruit bij de traditionele partijen die in de klappen dreigen te delen?

    ‘Vooruit doet het iets beter, maar de heropstanding daar is en blijft in mijn ogen toch heel broos. En ze valt of staat met de figuur Conner Rousseau.’

    Een volkspartij

    Hoe geloofwaardig is zo’n discours dan uit de mond van de voorzitter van CD&V, een partij die decennialang als geen andere de echte volkspartij in Vlaanderen belichaamde?

    Ze hebben hun electoraat vooral vastgelegd op basis van marketingonderzoek en ze communiceren veel te veel via Facebook of Instagram, in plaats van opnieuw de straat op te trekken en daar hun voelsprieten uit te steken

    ‘Niet bijzonder geloofwaardig, maar je ziet het ook bij de anderen. Open Vld stuur premier De Croo het veld in om de bescherming van de democratie en van de vrijheid te claimen. En met zijn recente uitspraken over Molenbeek wil Conner Rousseau ongetwijfeld ook Vlaams Belang de wind uit de zeilen nemen. Het probleem is dat die traditionele partijen te veel staatsapparaten geworden zijn, het zijn geen ledenbewegingen of levende weefsels meer die diep in de samenleving geworteld zijn. Ze hebben hun electoraat vooral vastgelegd op basis van marketingonderzoek en ze communiceren veel te veel via Facebook of Instagram, in plaats van opnieuw de straat op te trekken en daar hun voelsprieten uit te steken. Hun politiek personeel bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide professionals, kabinetsmedewerkers en parlementairen. Ze vertegenwoordigen eerder de staat in de samenleving dan de samenleving in de staat.’

    Wat u hier schetst, is geen lichte uitdaging, en laat zich niet in enkele maanden veranderen. Verwacht u in 2024 een echte politieke aardbeving?

    ‘In 2019 was er al een bijzonder stevig verloop van kiezers, maar ik sluit inderdaad niet uit dat 2024 nog een stuk heftiger wordt. Tegelijk blijft het bijzonder lastig om verkiezingen te voorspellen, zeker nu we uit een bijzonder atypische periode komen die veel mensen echt met fundamentele angsten heeft opgezadeld. Maar in het buitenland zien we hoe dan ook dat populistische en extreme partijen de wind in de zeilen hebben. Ik acht het niet uitgesloten dat zowel Open VLD als CD&V onder de tien procent duiken. Het zogenaamde sociologische minimum van die partijen bestaat niet meer, vrees ik.’

    Opkomst N-VA

    De achteruitgang van de traditionele centrumpartijen ging in Vlaanderen ook hand in hand met de opkomst van N-VA. Is die partij niet gewoon dé nieuwe centrumpartij die ontevreden kiezers uit liberale, christendemocratische en zelfs socialistische hoek samenbrengt?

    ‘N-VA heeft inderdaad heel wat van die ontevreden kiezers onderdak geboden, maar bij de vorige verkiezingen kreeg ook die partij een tik van zeven procent. N-VA zal ongetwijfeld een van de hoofd-ingrediënten vormen in een eventuele nieuwe centrumpartij, maar ik geloof niet dat ze een soort van vijandig overnamebod zullen kunnen uitbrengen op Open Vld en CD&V. Als Open Vld en CD&V zware klappen zouden krijgen, zal N-Va na de verkiezingen misschien wel stukken van die partijen kunnen opslokken in een nieuwe partij, maar het blijft nog afwachten of N-VA in 2024 zelf heel veel kan groeien.’

     

    ‘N-VA zelf legt de lat alvast niet hoog, ze is anno 2022 niet fundamenteel anders meer dan de anderen. Het is een centrumpartij geworden die af en toe nog een radicaal discours durft te hanteren. Ik geloof dus niet dat de partij zich echt nog in de markt kan zetten als een uitdager van het systeem.’

    Maar N-VA blijft voor heel wat mensen misschien wel aantrekkelijk genoeg als alternatief voor Open Vld of CD&V?

    ‘Dat is ongetwijfeld juist. N-VA mikt uitdrukkelijk op die kiezers en ze zal er zo ook heel wat binnenhalen. Net zoals ze in 2014 fors groeide na de oppositie tegen de regering Di Rupo. Daarom verwacht ik ook dat de partij zich in 2024 kan herpakken tegenover de verkiezingen van 2019. Ze zal wellicht in Vlaanderen én in de Nederlandse taalgroep incontournable zijn. Als Open Vld en CD&V dan echt afgestraft worden, kan daar misschien de basis gelegd worden van een nieuwe grote centrumpartij. Tegelijk blijven natuurlijk ook echte anti-systeem partijen zoals PVDA en Vlaams Belang goed scoren in de peilingen, en ook zij vormen dus een aantrekkelijk alternatief voor kiezers die het gehad hebben met het systeem.’

    Molenbeek

    En dan is er nog Vooruit, een partij die vandaag plots met een waarden en plichten-discours uitpakt dat vintage N-VA is?

    ‘Conner Rousseau wil duidelijk heel graag in de Vlaamse regering, en N-VA zal Vooruit ook nodig hebben om federaal – waar de PS nog altijd incontournable is – mee aan de macht te kunnen komen. Je ziet vandaag al dat De Wever en Rousseau elkaar vlot lijken te vinden. Misschien belanden we in Vlaanderen dus wel in een situatie waarin iedereen mee in de regering zit, op Groen, radicaal-rechts en radicaal-links na.’

    Ook Vlaams Belang schommelt in de peilingen rond 25 procent. Mochten zij nog verder opklimmen, dan kan hun opmars in Vlaanderen toch een nieuwe situatie scheppen?

    ‘Mocht N-VA uitgesloten worden van federale regeringsdeelname – en dus ook geen staatshervorming krijgen – én samen met Vlaams Belang ook een meerderheid halen in Vlaanderen, dan zal de druk binnen N-VA om met Vlaams Belang in zee te gaan bijzonder groot worden. In dat geval dreigt N-VA haar federale ambities natuurlijk wel voor flink wat jaren te mogen begraven.’

    De budgettaire ellende valt dus eigenlijk amper nog te overzien

    ‘Los daarvan blijft natuurlijk de vraag: wie zal die staatshervorming betalen? Zowel de Brusselse als de Waalse regering zijn virtueel failliet, in verhouding tot hun begrotingen is hun schuld alarmerend hoog. Er zal dus nog maar eens gepraat moeten worden over herfinanciering, wellicht in ruil voor bevoegdheden, zoals het altijd gaat. Maar intussen is ook de financiële situatie van de federale overheid bijzonder precair, met een begrotingstekort van ruim vier procent. De budgettaire ellende valt dus eigenlijk amper nog te overzien.’

    Nieuwe breuklijnen?

    Zeker na de voorbije presidentsverkiezingen in Frankrijk – waar traditioneel links en rechts werden weggevaagd – maakt hier en daar de theorie opgang dat de aloude links-rechts opdeling verouderd is. Een centrumfiguur als Macron zou die tegenstelling overstijgen. Maar tegelijk stellen we vast dat rond een aantal cruciale thema’s – de pensioenen, migratie, meer of minder staatsinterventie – de tegenstellingen netjes langs die oude breuklijn blijven lopen?

    ‘Ik zie helemaal geen tegenstrijdigheid tussen enerzijds de opkomst van een sterke centrumpartij en anderzijds het voortbestaan van de links-rechts tegenstelling. Zo’n centrumpartij neemt gewoon een plaats in op die klassieke links-rechts as. In Frankrijk hebben extreemlinks en -rechts overigens wél zeer goed gescoord, dus daar zagen we sterke scores aan beide uitersten én in het midden van die oude breuklijn.’

    ‘Wél zien we sinds de jaren negentig een ontdubbeling van het sociaal-economische en het sociaal-culturele. Partijen kunnen nu perfect sociaal-economisch links en sociaal-cultureel rechts zijn. Het Vlaams Belang is daar een mooi voorbeeld van, al ben ik er niet altijd van overtuigd dat hun discours op sociaal-economisch vlak altijd even oprecht is. Die partij is niet echt links. Maar de relevantie van de oude links-rechts breuklijn blijft maatschappelijk nog altijd even groot, zo blijkt uit tal van onderzoeken. Wanneer rechtse partijen zich nu sociaal-economisch eerder links profileren, dan doen ze dat wellicht uit politiek opportunisme. Omdat ze beseffen dat hun sociaal-culturele standpunten alleen niet volstaan om het systeem open te breken’.

    Opportunisme of niet, voor traditioneel links maakt het er de zaken wel nog wat lastiger op: plots worden ze geconfronteerd met partijen die ze altijd verfoeid hebben en die hen nu zelfs langs links inhalen?

    ‘Absoluut. Links voelt zich daar heel oncomfortabel bij. Wanneer Conner Rousseau standpunten inneemt die het Vlaams Belang al jarenlang verdedigt, dan voelen heel wat mensen ter linkerzijde zich daar bijzonder ongemakkelijk bij. Hamvraag is natuurlijk: zijn die standpunten of vaststellingen daarom ook fout? Nee dus, heel veel mensen voelen zich in Molenbeek ‘niet op hun gemak’, het is dus niet verkeerd om dat ook hardop te zeggen. Al wordt het dat blijkbaar plots wel als ook Vlaams Belang al jarenlang hetzelfde beweert.’

    ‘De essentie is dat links haar eigen antwoorden op die uitdagingen biedt. Tegelijk moet het proberen aan te tonen dat het pleidooi van Vlaams Belang voor een minimumpensioen van 1500 euro eigenlijk geen onderdeel is van een links programma bij Vlaams Belang. In heel wat andere discussies kiest die partij immers niet voor herverdeling of meer gelijkheid.’

    Filip Michiels

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Even herhaelen uit het intervieuw met PerfesrseerDevos: heel veel mensen voelen zich in Molenbeek ‘niet op hun gemak’,….

    En at moeten we dan deken over het boerengat Meulebeke, dfat mij zo nauw aan het hart ligt?

    Om nogmaar te zwingen over de rest gvan net land, inzonderheid onze grootsteden..

    O   NLY IN BELGIUM, dat meent U toch niet?

    Beter ware get in te zien, dat het alleen op de MAAN anders is.

    Tijjd voor actie, dus.

    -

    Morgen, van bij het krieken van de dag, zullen onze straten en okeinen weer ROOD kleuren voor de Een Mei-viering van een al lang vervlogen maar nooit gerealiseerd verhaal. Waarbnij het jaarlijks beperkter aantal deelnemers vooral ‘Vrijgestelde’n, Woke-ideologen en, Pakbond- Afgevaardigden en hun achterloppers zullel te zien zijn. Met vooral veel bla-bla, zullers en belovers.


    Echter, dezelfde dag op andere uren, en op andere plaatsen , o.a. in St Nikaas, komen dan de ‘doenders’ aan het woord.

    ‘Beelden’ en ‘Verslagen’ ovrr beide soorten bijeenkomsten des Volks? Wat denkty U zelf?

    Toch minstens ’n paar jaat wachten tot er daarin enige objectiviteit komt. Zwart-Gee is voor ’n andere keer. Voor als de tankr helemaal zal gekeerd zijn rihcting eigen welstandf door eigen werk.

     

    Digithalys

    01-05-2022, 11:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 53 5 – EEN HEUGELIJKE DAG, DE DAG VAN DE VOORVADERLIJKE WALBURGISNACHT DIE TERUGGAAT TOT WODAN EN THOR, DE OUD-GERMAANSE GODEEN

    .

    VRIJDAG 29 APRIL 2022

    *

    29/4   Feestdag H. Catharina van Siena (Blog310). Zij maakte ’n einde aan het schisma tussen Rome en Avignon, waardoor Frakrijk er niet in slaagde zich volledig meester te maken van de Kerk van Christus…

    *

    Tijdens ons n het Lago di Bolsena, jarenlang verblif in Italia (2002-2017) waren wij regelmatige gasten op de jaarlijkse herdenkingen in Monntefiascone, een buurstadje, waar in de (perfect gerestaureerde) histrorische gebouwen, die iin  feite toendertijd dienden als huisvesting van deze Heilige en haar Congregatie. De halve (intellectuele?) wereld was er vertegenwioordigd, zelfs de RAI besteede er de meeste aandacht aan. Alleen.. ‘Rome’ was, om politieke redenen? ‘niet geïnteresseerd’…

          53 5 – EEN HEUGELIJKE DAG, DE DAG VAN DE VOORVADERLIJKE WALBURGISNACHT DIE TERUGGAAT TOT WODAN EN THOR, DE OUD-GERMAANSE GODEEN

    *

    I N H O U D

    Gewoon er even aan herinneren, dat wij het viok zijn van Nele en Tijl Uilenspiegel.

    Één Mei, de Rode Hoogdag waarvan onze Leiders en stijve krijgen, met veel vertoon en nog meer toeloop, volgt gewoon op de Sint Walburgisnacht, de Oud Germaanse wallebakkerij, waar de menselijke perversiteit door oude spiernaakte heksen in al hun heerlijkheid werden gevierd. Samen met Satan in hoogst eigen persoon…. Op de grond en vooral in de lucht….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    29-04-2022

    DE BURGERBEVRAGING

    Wat doet een federale regering die niets serieus opgelost krijgt? Ze organiseert een onlineburgerbevraging waarin iedereen boven de 16 jaar tot 5 juni de tijd krijgt om daarover zijn mening te spuien. Ondertussen heeft het deel van de bevolking dat daarin nog gelooft een leuke bezigheid. Hoe meer zielen, hoe groter kerkhof.

     Als die bevraging, die de staat de leuke som van meer dan 2 miljoen euro gaat kosten, iets zal oplossen, dan zal het zijn dat men tot het besluit kan komen dat we met het huidige België helemaal niets meer opgelost krijgen, bevraging of geen bevraging. Dit land zit nl met een onwerkbare bestuursstructuur, samengesteld met compleet tegenovergestelde ideologieën waarmee men niets opgelost krijgt buiten het uitdelen van geld en het maken van schulden.

    De enige duurzame oplossing is dat alle partijen tegen de volgende verkiezingen met een duidelijk programma komen en iedereen kan kiezen voor de partij die hem/haar het beste voorstel doet. En m.i. is dit nog altijd dit land te splitsen in twee of drie autonome gebieden, die nog wel zullen moeten samenwerken, maar niets meer beslissen op andermans territorium. Ik heb zelf ook even gedacht dat een eerste stap de vier gewesten hadden kunnen zijn, maar zelfs dat is ondertussen voorbijgestreefd. Vlaanderen en Wallonië worden gescheiden en we laten de Brusselaars zelf kiezen wat ze willen doen, maar wel op voorwaarde dat de Vlaamse bevoegdheid over Brussel wordt behouden met het Nederlands als volwaardige officiële taal. Van de andere kant zal de ‘Fédération Bruxelles-Wallonie’ worden opgedoekt, tenzij de francofonen bereid zijn zelf dit failliete systeem zelf te blijven betalen. Nu gebeurt dat officieel door België, maar in werkelijkheid door Vlaanderen. Zelfs zonder die ‘fédération’ zullen zowel Brussel als Wallonië bankroet gaan. Walen en Brusselaars kunnen nu al niet samenwerken.

    De Oostkantonners tenslotte, zullen ook zelf kunnen kiezen of ze aansluiten bij Wallonië of terugkeren naar hun Duits herkomstland.

    Wij hebben geen spelletjes meer nodig, maar een allerlaatste staatshervorming.

    In de nieuwste VBTV-aflevering tapten we met onze fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas een Belgenmop: de zinloze en prijzige burgerbevraging van Annelies Verlinden.

    Vlaams Parlementslid Ilse Malfroot uitte scherpe kritiek op de totalitaire ambities van Rousseau. De reportage van deze week herdacht onze stichter en eindeloze inspiratiebron Karel Dillen.

    (Get) Digitalia

     *

     PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    **

    SINT ARNOLDYS PARK IN TIEGEM BOS HEROPENT……

      *

    **

    Was me dat ’n paar dagen geleden op WTV het beste nieuws sedert jaren, of niet? De geneeskrachtige H. Bron, - nog uit oer-oude tijden - de verdwenen Paters, het Heiligdom van St Anmoldus (Tiegem), het eindeloze bos, de groene heuvels, de lig-weide: allles van eeuwen ver de uitverkoren volkse plaats om, als Vrije Burgers, daarvan gratis te kunnen genieten.

    Na haast 20 jaar verwaarlozing, bouwval en verlatenheid, eindelijk aan restauratie toe… En dat vooral dank zij privé-initiatief van enkele idealisten….

    Elck zegge het voort!!!!!!


     We zien elkaar zondag in Sint-Niklaas!

    **

    Beste Vlaams Belanger,

     Zondag is het eindelijk zover. Zondag houden we onze 1 mei-manifestatie in Sint-Niklaas, waar we samen met u ons Vlaams en sociaal alternatief in de verf zetten.

    Want het Vlaams Belang is dé sociale volkspartij. We zijn de enigen die dag in, dag uit strijden voor een betere toekomst. Een toekomst met meer vrijheid voor onze mensen, waar niet de Wetstraat maar de Dorpsstraat de touwtjes in handen heeft.

    Kom daarom samen met uw familie en vrienden op zondag 1 mei, vanaf 14u naar ’t Bau-Huis (Slachthuisstraat 60, Sint-Niklaas). Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans leidt de manifestatie in, waarna onze voorzitter Tom Van Grieken zijn traditionele 1 mei-boodschap brengt. Honderden sympathisanten tekenen alvast present. U toch ook?

    Parkeren kan eenvoudig in Parking ‘t Bau-Huis, Parking Noordlaan of Parking P1. Ook het station is vlakbij. Deze informatie kunt u ook nalezen via het Facebook-evenement of onze website.

    Tot zondag!

    Met Vlaamse groeten,

     Het Vlaams Belang,

    Uw Vlaamse volkspartij.

     

    We zien elkaar zondag in Sint-Niklaas!

    *

    EEN ‘BEVRAGING’, ZO INGEWIKKELD EN ONDOORGRONDELIJK ALS BELGIË ZELF

    Met humor als gids komt men toch een eind

    Acta Sanctorum - 29/04/2022 Johan Sanctorum -

    Veel ergernis over de online bevraging die de federale overheid organiseert onder de naam ‘Een land voor de toekomst’. Over hoe de Belgische staat en zijn regionale nevenkoterijen er moeten uitzien, de werking van onze democratie, de bevoegdheden, de plaats van de burger, etcetera… En dit allemaal opgesplitst in thema’s en uitdagingen.

     

    Mits veel scrollen mag u een mening geven over een van de thema’s, en deze zelfs toelichten. Peetvader en -moeder van het project zijn de Vlaamse en Franstalige ministers voor institutionele hervormingen, Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR). Een hele ploeg koffiedikkijkers, experten en zelfs een heus algoritme zullen de resultaten verwerken, doorspelen naar raden en panels, tot het onvermijdelijke eindrapport op het bureau van de betrokken ministers belandt.

    Bepaald uitnodigend oogt het ding niet. Qua opmaak en structuur komt de bevraging nog het dichtst bij een belastingbrief of een aanvraag voor subsidies voor woningrenovatie. ‘Een beproeving om de site te doorworstelen’, vindt zelfs de brave UGent-rector Rik Van de Walle.

    Anderen zijn strenger: een oefening in wereldvreemdheid, een Wetstraatees staaltje abrakadabra, een monsterlijke kruisbevruchting van ambtenaren, politicologen en autistische IT’ers. Wie deze vragenlijst helemaal tot het einde invult, is iemand met teveel tijd of met een masochistische geaardheid. Of de twee.

    De N-VA ziet het, bij monde van Sander Loones, als pure geldverspilling (2,1 miljoen moet dat kosten) en als een louter cosmetische pr-campagne voor de zittende Vivaldi-regering. Bart Maddens en Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens zijn onverbiddelijk: Belgicistische propaganda, luidt het verdict, ingegeven door de angst voor verkiezingen.

    Als een doolhof

    Allemaal waar. Toch missen al deze zure critici de clou: deze bevraging is helemaal geen volksraadpleging, maar een kunstwerk, dat de complexiteit van België zelf weerspiegelt. Het moet dus geduid, uitgelegd, gecontextualiseerd worden. De post-Kafkaiaanse webarchitectuur van demain-toekomst-zukunft.be   overrompelt, verbijstert, zelfs mensen met een universitair diploma, maar moet moderne kunst niet naar de keel grijpen of stinken, zoals de kakmachine van Wim Delvoye? Dat u er een gevoel aan overhoudt alsof er een laag beton in uw maag is gestort, is het probleem niet, integendeel: we moeten blijven wennen aan het idee dat we in een doolhof zijn geboren, en er ook zullen sterven.

    Heel dit project van burgerparticipatie is ook een grap, meer bepaald een absurde grap die ons gevoel voor humor moet aanspreken

    Welaan dan. Het Land van de Toekomst krijgt dus vorm via een duizelingwekkend webformulier dat net bewijst wat het wil ontkennen: rien ne va plus. België is al sinds 1830 een constructie, die gaandeweg steeds meer het karakter van een ruïne heeft gekregen. Het land werkt niet, maar nét dat is zijn reden van bestaan, zijn essentie. Om dat leefbaar te maken, is er iets ontstaan dat tamelijk uniek is: staatshumor. Heel dit project van burgerparticipatie is ook een grap, meer bepaald een absurde grap die ons gevoel voor humor moet aanspreken. De overheid zelf beoefent het absurde als een discours, een stijl, een taal, die het complexe moet combineren met een vorm van luchtigheid, lichtheid, spel. Het land gaat naar de kloten, maar het surrealisme, dé esthetica van het regime, toont dat die ontbinding ook kan gebeuren met zin voor het ongerijmde en, jawel, zin voor humor. Ceci n’est pas une pipe.

    Een transcendente realiteit

    De webstek werkt dus niet, de enquête is een farce, zoals het land zelf. Maar hoe slechter alles werkt, hoe authentieker Belgisch, snap dat nu toch eens professor Maddens. Er bestaan geen blunders, geen malfuncties in dit circus, dat is echt een misverstand. Rampenplannen zijn volkomen impertinent in een land dat zelf een catastrofe is. Andermaal: ceci n’est pas une pipe. Toen minister Annelies Verlinden schitterde door afwezigheid op het moment dat burgers tot aan hun nek in het water van de Vesder stonden, en ze tegelijk snel de federale hulpfase afblies, heeft ze eigenlijk aangetoond dat België er niet is voor de Belgen, ook niet voor de Walen, laat staan voor de Vlamingen, maar enkel voor zijn eigen onbegrepen, onbegrijpelijke en ongrijpbare mystiek.

    De politiek is de rituele machinerie die deze transcendente realiteit celebreert. In die zin is de bevraging Demain-toekomst-zukunft.be een geniale reflectie van het Belgische labyrinth, zoals bijvoorbeeld ook het Staatsblad, of een Powerpoint van Sophie Wilmès. Wat moet u dan doen met de bevraging? Invullen. Echt. Met zo absurd mogelijke antwoorden, nonsensikale suggesties, komische invallen. Een beetje zoals de vrouwen massaal hun bh’s gingen doorknippen om er mondmaskers van te maken, toen Maggie De Block de voorraad had laten opstoken. Ceci n’est pas un soutien.

    Politici zijn er niet voor u, niet voor de gemeenschap, maar om te bewijzen hoe ingewikkeld dit land wel is, en hoe onmisbaar ze daarin zijn

    Politici zijn er niet voor u, niet voor de gemeenschap, maar om te bewijzen hoe ingewikkeld dit land wel is, en hoe onmisbaar ze daarin zijn. Het zal de fameuze kloof tussen burger en politiek met geen millimeter verkleinen, want we hebben nog maar net de vaudeville van Mechelen/Boortmeerbeek meegemaakt, waar Bart Somers dacht van achter ieders rug een fusie te forceren, tot een echte volkswoede de betrokken burgemeesters naar af stuurde. Annelies, meer moet dat niet zijn.

    Twee dode mussen

    Maar ondertussen is er de Barticipatie. Uiteraard is deze bevraging ideaal voer voor anti-Belgicisten, separatisten, beeldenstormers en verraders des vaderlands. In 2024 volgt de echte enquête, de enige die ertoe doet. Waar de bedenkers van de bevraging de naam vandaan haalden, weet ik ondertussen ook: in 1974 bracht de Vlaamse, als kind blind geworden zanger Jules de Corte een liedje uit, met als titel: ‘Het land van de toekomst’. Jules was een notoir zwartkijker en ook dit chanson is van sarcasme doordrenkt. De eerste strofe laat nog enige hoop:

    Ik heb twee duiven opgelaten, hij en zij

    Door simpelweg hun vleugels los te winden

    Ze zouden vrijwel zeker, volgens mij

    Moeiteloos de juiste richting vinden

    De duiven blijven spoorloos, waarna hij in de tweede strofe een koppel raven uitstuurt, die al evenmin terugkeren van dat beloofde land. Tenslotte mogen twee mussen het proberen:

     De beide mussen kwamen weer, maar vraag niet hoe

    Ze hebben in mijn hand de geest gegeven

    Waar glijden we in ’s hemelsnaam naartoe

    Als er zelfs geen vogel meer kan leven

     Jules moet toen al geweten hebben wat er zou volgen. Annelies Verlinden, David Clarinval, Bart Somers, teveel om op te noemen, allen proberen ze ons blij te maken met een dode mus. Stuur ze terug naar afzender. Denk aan Uilenspiegel.

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Al is ondergetekende bijlange geen hoog gediplomeerd Antwepas historicus,in de Kage Dchhik heeft de gied opgelet.

    Gewoon even naar voor brengen dat in de Middeleeuwse benamingen van ‘Ambachten en Neringen’ srake was. Die heten tegenwoordig werkgevers en werknemers, een soort die per defintie tegen elkaar moeten opkomen. Datert nog tpe, de meeste mensen

    Ongemetterd waren r, dus iot f tijd dat de dieren nog koden spreen. Het werden dus gesprekkenom elkaars bete broods te bestrijden. Waarbij we maar even best vergeten, dat, waar twee honden vechten om een been de derde er mee heen loopt. In casu de ’bemiddelaar’, de politiek. M.a.w. de Pakbonden die onder elkaar als wilde katten op straat lopen te miauwen.

    Daar waar in elke onderneming, iedereen in feite elkaars medewerker zouen moeten zijn. Elk op de voor hen of haar bestemde plaats.

    Want de facto zijn er alleen maar
    Ambachten & Neringen, elk met een eigen bestaande structuur en vakbekwaamheid. De verloning van beide partijen, van hoog tot laag, dient te verlopen volgens per sector vaste afspraken, waar zakkenvullende buitetnstaanders helemaal niets mee te zien hebben. Altijd onder de voorwaarde, dat risico’s moeten vergoed worden. Zowel in de Directiekantoren als aan de Lopende Band.

    Bij een ‘Volksbevraging’ zou dit een der hoofdpunten dienen te zijn. Handen in elkar slaan, maar geen vuisten maken omdat iemand het beter heeft dn een ander.

    Elkaar de hand drukken, om samen een Beter Eigen Volk te worden?

    En ja, zelfs op mijn jaren geloof ik nog altijd in een Sinterklaaaszonder rode mantel, maar ee,

    N tSintrrtklaas omringd door ruitrs ter paard bedolven onder Leeuwenvlaggen…

    *

     

    Digithalys

    30-04-2022, 11:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.53 4 –DE RIJKELIJK BETAALDE POLITIEKE KLASSE VAN DE LAATSTEE 50 JAAR: GETELD, GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN…

    .

    DONDERDAG 28 APRIL 2022

    DE DENSITIETS--METER

    *

    53 4 –DE RIJKELIJK BETAALDE POLITIEKE KLASSE VAN DE LAATSTEE

    50 JAAR: GETELD, GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN…

    **

    MANE TECKEL PHARES

    NAGELSMET KOPPEN

    **

    FORT EUROPA

    Hebt u hem ook gezien, de hashtag ???????? die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi lanceerde?. Burgers konden daarmee aangeven dat ze het wel zagen zitten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. En het is een groot succes. Heel veel Vlamingen toonden hun beste kant. Maar we moeten ons toch ook de vraag durven stellen: hoe laag is een overheid gevallen dat ze in een crisissituatie als eerste reflex beroep moet doen op de goedheid van haar burgers? Burgers die zich blauw betalen aan de benzinepomp, die hun huis met moeite kunnen verwarmen door de gigantische energieprijzen en die hun koopkracht elke dag verder zien slinken.

    Dat zijn dezelfde burgers die ook met lede ogen hebben moeten aanschouwen hoe de opeenvolgende staatssecretarissen voor Asiel en Migratie, of ze nu Francken, De Block of Mahdi heten, de toevloed van gelukzoekers van over heel de wereld gewoon hebben laten doorgaan. Volgens de Brusselse regering lopen er minstens 100.000 illegalen in de hoofdstad alleen al rond. De helft van de gevangenisbevolking beschikt niet over de Belgische nationaliteit. De opvangplaatsen die er zijn, zitten gewoon vol. En daardoor kán deze overheid niet het nodige doen om een Europees broedervolk te helpen en moet ze beroep doen op gewone burgers. Dat is geen toeval, maar het gevolg van een jarenlange verkeerde aanpak. Dit is dan ook het zoveelste signaal om het roer om te gooien.

    Mahdi moet geen plaatsen bij maken, hij moet er vrij maken. En ja, we moeten durven een onderscheid maken tussen vluchtelingen. Het Vlaams Belang pleit dan ook al lang voor opvang in eigen regio: Oekraïners in Europa, Afrikanen in Afrika. Dat is gewoon gezond verstand. Tijd om eindelijk werk te maken van Fort Europa.

    En jazeker, binnen dat Fort Europa moeten we oog hebben voor het leed van een broedervolk. We moeten ons steentje bijdragen aan de opvang van Europese vluchtelingen. Maar we mogen daarbij ook onze eigen mensen, de Vlamingen, niet uit het oog verliezen. Ik haalde het al aan: het leven van onze mensen wordt stilaan ook onbetaalbaar. Onze partij heet niet Europees Belang, niet Amerikaans of Russisch Belang, maar gewoon klaar en duidelijk: Vlaams Belang.

    Tom Van Grieken

    Voorbeeld:

    #Wikipedia is een #encyclopedie

    De tags #wikipedia en #encyclopedie zorgen ervoor dat het bericht eenvoudig gevonden kan worden. In het geval dat een gebruiker zoekt naar een hashtag krijgt hij meestal een lijst met berichten die dezelfde hashtag gebruiken….

    I N H O U D

    Dat van die densiteits-meter was ’n persoonlijke ingevinging (zie afbeelding bovenaan) nog voor ik TVG over onze vriend SAMY gelezen had. Maar we zegge, precies hetzelfde, maar met andere woorden. Iedeer op z’n eigen manier. TVG zls Chef loopt op eieren. IK, van uit de loopgraven, grijp terug – ’n beetje het gevolg van de jaren, maar vooral van het geluk een goede opvoeding te hebben gehad, waar de Bijbel zowat voor alles wat goed of verkeerd liep, haast Goddelijke voorbeeden kon aanhalen. Doie 3 Latiijnse (?) woorden verscheen ergens op een belagrijke bijeenkomst vban Leiders, als vanzelf geprojecteerd op de miren. Geteld, gewogen en te licht bevonden….

    Dat is precies wat ee densiteits--metter doet met vloeistoffen. Ze meten – op laoboratoriumschaal - de dcitheid van vloeistoffen. Die dichtheids-resultaten van zowatt alle kleirparttijen geven als resultaat allemaal déastreuse vaststellingen: wel schijn, maar niet (meer) de minste dichtheid. Prcies klaar water, of in veel gevallen zelfs pire niet eens gebakken lucht. Met daarboven, hoog in de lucht, veel roze wolken waaruit het hagelstenen regent die de levensduurte pijlsnel de hoogte injagen.

    -

    En om het nogmaals te hebben over de begot in Elsene geboren Noord-Afrikaan, ooit klein Jong-Tsjeven Voorzitterke in St Jans Molenbeek… - de broedplek voor terroristen - Sammy Mahdi dus. zou die al eens – pf toch minstens VOOR de verkiezingen van Mei 2024 - uitgelegd krijgen dat Islamtiische gelukzoekrrs, zogezegdde’ sukkelaars van vluchtelingen’ automatisch als koningskinderen onthaald worden zodra ze ons land zijn binnen ge.tukeerd? Leeflooon ad € 5000 ????? per maand, gratis huisvesting in luxe appartementen, recht op ‘gezinshereniging’ van haast hele nomadenstammen, enz. ; enz. Alles betaald met belastingeld die de Vlaming uit de mond wordt gehald.

    Iets waarvoor de vetbetaalde Heer Staatssecretaris, voor wat betreft Cjhristelijk-Orthodoxe Oekraniërs, beroep doet op het goedd hart van de reeds kaal geplukte belastingsbetaler.

    Aan te raden naamsverandering voor de Tjeven. Islamo Woke Sterrenwichelaars. Agekort IWST. Als ze er zeer goed voor betaald worden.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    28-04-2022

    INCH' ALLAH !

    *

    Ons mateke heeft nog maar eens van zich laten spreken. Hij moest er dit keer zichzelf niet eens voor verkleden. Zijn (terechte) uitspraak dat hij, als hij door Molenbeek rijdt, zich niet meer in België waant, heeft een hoop kritiek opgeleverd, zelfs van binnen zijn eigen partij. Nochtans heeft hij gelijk en dergelijke taferelen ziet men ook elders, denk maar aan ‘Borgerokko’. Wie vanuit de Kempen Antwerpen binnen rijdt via de Turnhoutsebaan, maakt exact hetzelfde mee.

    Molenbeek is wel een buitenbeentje. Het is de plaats waar de bloedige aanslagen van Parijs, Zaventem en Maalbeek ongestoord beraamd konden worden. Dat juist daar zoiets mogelijk bleef, was het gevolg van jarenlang mismanagement van de gemeente door toenmalig burgemeester Philippe Moureaux, alias ‘Flup Moustache’, de vroegere ideoloog van de PS. Veel zal er daar trouwens niet veranderd zijn: zijn dochter is er momenteel nóg burgemeester.

    Ons mateke heeft zich in elk geval (nog) niet verontschuldigd. Hij beweert nu nl dat hij ermee bedoelde dat men in Molenbeek geen Nederlands noch Frans meer hoort, bijna uitsluitend Arabisch. Ook dat zal wel kloppen, maar neemt niet weg dat men daar ook zonder iets te horen, kan ‘zien’ dat het er een andere wereld is. Inch’ Allah!

     

    *

    *

    AMPERSAND RIJMT OP AMBETANT: DE OMVOLKING VAN CD&V

    **

    **

    27 april 2022

    Joachim Coens -en niet Suzanne van het interimkantoor- deelt de lakens uit bij de CD&V, vindt hij. Nogal wat andere partijvoorzitters delen vooral de lakens, maar niet Joachim. Kringen rond de enge Sammy Mahdi willen hem dan wel uit het bed duwen, maar koene Coens houdt vol. Of eerder, hij houdt het op. Elk beetje therapeut zou hem aanraden eens iedereen de mantel uit te vegen, maar neen: Joachim deelt zijn mantel zoals de Barmhartige Samaritaan. Dat zalvende karakter kenmerkte voorheen enkel de CD&V. Vandaag is die ideologie van ‘de mensen helpen en bijstaan’ bijvoorbeeld via het sociaal dienstbetoon nergens meer aanwezig, behalve bij de PS, voor wie dit een electorale verzekeringspolis blijft. Sociaal dienstbetoon kreeg mettertijd een aura van corruptie over zich heen, wat redelijk onterecht is. Als politicus kwam je dichter bij je kiezers door met praktische bijstand in de juridisch-administratieve overheidsdoolhof maar pedante scherpslijters serveerden het koud af.

    De christendemocraten omschreven zichzelf steevast als een volkspartij en dat legde hen geen windeieren. Samen in bad met werknemers, zelfstandigen, boeren en werkgevers leidde dat niet zomaar tot een politieke eenheidsworst. Het verbindende spirituele element werkte echt om de reële tegenstellingen te helpen overbruggen. Jaren van toenemende vadsigheid en carrièrepolitici zonder empathie maakten van de CVP een machtsvehikel. De CVP-staat ging voor morele verstikking staan. Vanaf de omtovering tot CD&V onder voorzitterschap van de wollige Stefaan De Clerck ging het eigenlijk bergaf (de opflakkering van het Leterme-tijdperk niet te na gesproken). Meer dan vroeger associeerde men de CD&V met een zwalpende meligheid. Toen Rik Torfs een legislatuurtje meedeed als senator verdedigde hij het ‘enerzijds/anderzijds’-verhaal als een moedig compromis. Hij bedoelde daarmee ongetwijfeld heel wat anders dan ‘het moedige midden’ van kleuterleider Wouter Beke. Toen premier Wilfried Martens zichzelf ooit als ‘extreem centrum’ omschreef rinkelde dat nog enigszins militant. De ontzuiling met het verraad van het ACW (vandaag het vage Beweging.net), het verloochenen van het katholieke label met een keuze voor ‘de’ mensen en het abstract gebrabbel van spinnende dokters deden de rest. Een volkspartij zonder volk. Het Vlaams Belang met ‘eerst onze mensen’ kopiëren komt serieus te laat. De CD&V werd een beheerpartij zonder beleidsvisie.

    Je kunt dan wel andere woorden bedenken voor een beerput, maar daarmee verdrijf je de stank niet.

    Natuurlijk heeft Coens gelijk dat de bevolking geen hoge dunk heeft van politieke correctheid, transgender idealen of stadsjargon over diversiteit. We nemen het hier enkel op voor de Jokke omdat hij iets degelijks lijkt te willen aankaarten binnen zijn fossiele partij. Je kunt dan wel andere woorden bedenken voor een beerput, maar daarmee verdrijf je de stank niet. Wat er overblijft van de partij zou zich langs rechts (zeker op gemeentelijk vlak) beter aansluiten bij Vlaams Belang om samen traditie, identiteit en sociale accenten te verdedigen. De Open VLD is puur links-liberaal en de N-VA heeft een ander DNA (hetgeen bewezen werd ten tijde van de kartelvorming). De linkervleugel van de CD&V past dan weer beter bij Vooruit nu de radicale roden meer en meer afzakken naar de PVDA. Die ego-rukker !!!!!!!!!!!!! van een Conner kunnen ze altijd een buitenlands snoeppostje aanbieden. Misschien krijgen zelfs die paar overblijvende Groenen met dogma-uitputting goesting om mee te spelen. ‘Te elitair, te neo-liberaal, te ontworteld’, zei Coens terecht over de centrumpartijen. Herverkavelen dus.

     

    Op het booster congres ‘&NU’ in het Antwerpse Elisabeth center liep het mis zonder dat men eigenlijk wist waarom. Ondanks de gekende te lange voorbereidingen voor wat in wezen kort maar krachtig behoorde te zijn, kwam voorzitter Coens met een slogan die ergens wel kan. ‘Van het volk voor het volk’ is zowat de definitie van democratie, weg van de legalistische ‘mensenrechten’-wokewereld van vandaag. Natuurlijk werd er lacherig gedaan over de CD&V die nu nederig (volks?) cd&v is gedoopt. Een kleine letter bezit niet meteen een aristocratische connotatie, doch het lettertype past wel bij een bescheiden tien procentpartij. De letter & werd trouwens vroeger in Engelse scholen als laatste opgesomd bij het afdreunen van het alfabet. Na X Y Z volgde ‘and per se and’ (= en op zich ‘en’ als het teken & en niet als woord. & is daarbij een samentrekking van het Latijnse ‘et’ wat ‘en’ betekent. Zo is men dat gaan uitspreken als ampersand).

    Mahdi vond het congres smaken naar een ‘uitgestelde nieuwjaarsreceptie’. We hebben hem op zulke recepties al meermaals Macron-achtig hautain weten wezen, zodat enige sympathie voor deze figuur ongrijpbaar diep in onze broekzak zit. Lekken naar Het Nieuwsblad dat zijn volgelinge Nawal Farih lekker geen ondervoorzitter wenste te worden of roddelen dat Coens zich erg kwaad zou hebben gemaakt op de partijraad zijn veelbeproefde recepten. Hoe minder kiezers hoe meer dolken. De CD&V ervaart een omvolking en is er niet goed van. Dat lot ondergaan al langer ook vele Vlamingen.

     

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    **

     En toen kwam er een varken met een lange snuit, en ’t Islamo Woke vertelselke was uit. Want vatekns, dat zijn immer vuile beesten. Mohamed (Mo met Ham?) heeft er trouwens nooit ook maar ééntje gezien, laat staan op z’n bord gehad. Anders zou de varkensindustrie,in Vlaanderen n u niet moeten opgdoekt worden. Teveel stkkstof, ziet U. REerst de koe, dan het zwijn en zo krijgt elk het zijn.

    -

    Maar attentie AUB. In amper 100 jaar hadden de Moren indertijd heel het Iberisch Schiereiland in handen gekregen. Maar het duurde bijna 1.000 jaar eer de Reconquista terug orde op zaken had grsteld… We moeten eer Albrecht & Isabella er tot op de hhidige dag dankbaar voor zijn.

    Onze Nieuwe Leiders zullen dus na Mei 2024 een versnelling hoger moeten schakelen….

    *

     

    Digithalys

    28-04-2022, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.533 – WIE NIET MET ONS IS, IS TEGEN ONS, HOE MEN HET OO DRAAIT OF KEERT

    .

    WOENSDAG 27 APRIL 2022

    Au Petit Chien

    *

    533 – WIE NIET MET ONS IS, IS TEGEN ONS, HOE MEN HET OO DRAAIT OF KEERT

     

     *

    I N H O U D

    Er zijn zo van die dagen, dat veel bestweters al eens meer bij hunnen optieker zouden moeten langs gaan. Hieronder vindt U een veel te lang verhaal die dat bevestigt. Doe wel en zie niet om, is mijn besluit.

    Verkiezingen inderdad zijn heilig, of ze zouden dat toch moeten zijn. Moessten ze, vooral in deze digitale tijden, contrleerbaar zijn….

    Maar waar ter wereld zou de Zittende Macht’ de kans laten voorbijgaan om het spel mee te spelen? Wie orgaiseert het computer programma dat, zoals bij Macron, de verkiezingsuitslag al haast een uur voor sluitintgstijd officieel kon omroepen?

    Ach ja, die exit-polls: die zijjn daarvoor speiaal uitgevondedn. De Machthebbers, en hun slipppendragers van de Media, voelen aan hun ellebogen wat ze pas binnen het uur zillen weten. Alles is immers voorgeprogrammeeerd.

    Ook Donald Trump weet dit al langer dan vandaag en zelfs Twitter – waar die achteraf aan de deur werd gezet – wordt, eenmaal in andere handen, voor de Waaarheid gedaagd.

    Naast wat we hieronder lezen bij De Blinde Vink, is het veel belangrijker even stil te staan bij de verspreking van, aljoewel klein van gestalte, de Grote Leider van de Rode Bandienten Bende, ’t Sloefke Comer Rousseau, evenens op Blauwe Maandag ter perse gebracht. Dat in Brussel niet langer noch het Frans noch het Nederlands op straat te horen zijn maar alleen nog het Arabiers.

    Dat, en dat alleen is de echte reden van het bestaan van ‘Rechts’. Waarbij inderdaad de achtbare Heer Vladimir Poetin optreedt als stoorzender. Maar WIJ weten niet waarom hij dat verschrikkelijk ding van al dat schieten gebruikt.

    En Sleepy Joe (uit egengelang) noch de Navo en al zeker Marcon niet, hangen het aan onze neus.

    Van onze Regime Pers vernemen we alleen, dat de USA

    de modernste zwaarste pantserwagen naar het front stuurt. Waarschijnlijk omdat die beter geschikt zijn om doden en zwaarggewonden te vervoeren?

    Tot slot nog even dit. Wie extreem rechts op de openbare weg rijdt, riskeert van de kant in de gracht te belanden. Zie dus wel en doe niet dom…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    27-04-2022

    HET &NU?-CONGRES

    *

    Open VLD is niet de enige Vlaamse partij die in de problemen zit. CD&V heeft zowat dezelfde problemen, zelfs voor wat betreft het voorzitterschap. Joachim Coens kan dan wel niet verdacht worden van woordbreuk t.o.v. zijn kiezers, zoals Lachaert, integendeel, Hij krijgt zijn plannen echter niet gerealiseerd. In zijn eerste congres in 2021 slaagde hij er niet in zijn vernieuwde Artikel 1 erdoor te drukken en zijn tweede vernieuwingscongres in oktober was al niet veel beter. Eind dit jaar zijn er normaal bij CD&V nieuwe voorzittersverkiezingen gepland, maar vooral de jongerenafdeling – die Sammy Mahdi naar voor schuift - wil dat al zien gebeuren vóór de vakantie.

    Dit weekeinde hield CD&V een zgz &NU?-congres. We hebben daarover niet veel te horen en zien gekregen, om de eenvoudige reden dat er geen journalisten waren op uitgenodigd. Dat zegt al genoeg over de precaire staat van de partij.

    CD&V heeft er verkeerd aan gedaan deel te nemen aan Paars-groen, terwijl die haar daarvoor zelfs niet eens nodig had. Ze werd alleen aan boord gehesen om de Vlaamse oppositie wat te verzwakken. Het feit dat de partij enkel outsiders kon vinden om de ministerposten in te vullen, zegt genoeg.

    Coens is een achtenswaardig man die het allemaal goed bedoelt maar daarvoor niet genoeg politiek geslepen is. Te braaf, zeg maar. Wie dan wél? Mijn persoonlijke mening is dat de enige die momenteel in staat is van CD&V nog iets te maken, Pieter De Crem is. Vraag is maar of hij het nog zal willen doen.

    (RADICAAL) RECHTS, QUO VADIS?

    **

    TIJD VOOR IDEOLOGISCHE BEZINNING

    27/04/2022 Johan Sanctorum

    -

    Opluchting omwille van de (toch vrij ruime) zege van Macron overheerst in de media. En tegelijk bezorgdheid omwille van de 41,5% die Marine Le Pen haalde, het beste resultaat dat radicaal rechts in Frankrijk ooit neerzette.

    De ironie is, eigen aan het Franse kiessysteem, dat de linkerzijde Macron heeft gered door met dichtgeknepen neus op de zittende president te stemmen. Met haar sociaal-links programma kon Marine blijkbaar wel de gele hesjes maar niet de aanhangers van Jean-Luc Mélanchon verleiden.

    En dan was er nog de klucht, genaamd Eric Zemmour. Een jaar terug zei ik al dat intellectuelen zich niet in het politiek theater moeten mengen, maar er integendeel kritisch tegenover moeten staan. Helaas. Zijn aanhang volstond alleszins niet om het Rassemblement National aan een overwinning te helpen. In juni zijn er dan nog de parlementsverkiezingen waarvan helemaal niet zeker is dat Macrons gehorigen er een meerderheid halen.

    Paradox

    Vladimir Poetin, de man die de ‘droom’ van Filip Dewinter vergalde.

     

    Radicaal rechts lijkt het zelf niet goed te weten: men kan niet voor méér vrijheid zijn, en tegelijk met autoritaire regimes aanpappen.

    Het heet nu vooral dat Macron beter zijn best moet doen om het volk voor zich te winnen, minder arrogant, minder elitair. Voor rechts is de analyse ingewikkelder. Want waar staat het rechtse gedachtengoed vandaag voor? Met de inval in Oekraïne is het spagaat aan het licht gekomen tussen het verlichtingsideaal en een bepaalde vorm van autoritarisme, dat nodig zou zijn om de westerse beschaving te redden. Radicaal rechts lijkt het zelf niet goed te weten: men kan niet voor méér vrijheid zijn, en tegelijk met autoritaire regimes aanpappen.

    Oekraïne is op dat vlak wel degelijk een keerpunt. Ook al waren figuren als Filip Dewinter er snel bij om zich van de Russische invasie te distantiëren, de indruk blijft dat het zogenaamde ‘anti-establishment’-discours en de sterke nadruk op het belang van de vrije meningsuiting bij radicaal rechts maar alibi’s zijn om de democratische rechtsorde in vraag te stellen. En te vervangen door wat? Dat is de hamvraag. De strijd tegen de hoofddoek, onder het mom van een strijd voor vrouwenrechten, zou dan ook wel eens kunnen omslaan in iets heel anders, namelijk een pleidooi om opnieuw kruisbeelden in de scholen te laten hangen, ik zeg maar wat.

    Deze paradox is vandaag zeer acuut. Het liberale verlichtings-denken – waar rechts zich de laatste decennia sterk op beroept, vooral in de strijd tegen het islamofascisme -, komt met het identitaire discours in een vaarwater dat lieden als Vladimir Poetin zeer genegen is. De Republikeinse partij in Amerika zit in dezelfde klem geprangd: gaan we voor de vrijheid en democratie, of voor een autoritaire bevestiging van waarden gekoppeld aan een uitholling van de democratische rechtstaat? Accepteren we de media, als (uiteraard niet-onpartijdige) vijfde macht, of willen we ze aan banden leggen? Dat laatste geval heet censuur, en dan komen we op het einde uit in een samenleving die weinigen wensen, ook het gros van de rechtse kiezers niet.

    Oude vriendschappen

    Thierry Baudet, gaat hij echt voor meer democratie?

    Radicaal rechts zal deze ideologische vaagheid ????????????????? moeten uitklaren, en liever vandaag dan morgen. Welke lading dekt bijvoorbeeld een naam als Forum voor Democratie precies, de beweging van Thierry Baudet die tot op vandaag achter de’ ‘dictator Poetin’ staat? Het verdedigen van de vrijheid en het bestrijden van censuur, of een nieuw autoriteitsdenken met plaats voor een repressie-apparaat? Moeten we een ‘anti-systeempartij’ in Vlaanderen zien als een partij die het Belgische regime en de politiek correcte pensée unique viseert, of een partij die de pluralistische samenleving viseert? De geschiedenis van de 20ste eeuw leert ons wel een en ander hierover. De manier waarop Viktor Orbán in Hongarije met de kritische media omgaat, ook.

    Belangrijker is dat Marine Le Pen Frankrijk uit de commandostructuur van de NAVO wilde losweken, iets wat Poetin toch als muziek in de oren moet hebben geklonken

    Om die reden was ik- ik beken het eerlijk – wel opgelucht dat Le Pen het niét haalde, ook al heb ik geen enkele sympathie voor de figuur Macron. Dat ze verkiezingsdrukwerk, waarop ze in grote vriendschap met Vladimir Poetin prijkt, snel in de vuilbak moest kieperen, is één zaak. Belangrijker is dat Marine Le Pen Frankrijk uit de commandostructuur van de NAVO wilde losweken, iets wat Poetin toch als muziek in de oren moet hebben geklonken. Oude vriendschappen bekoelen niet zo snel. En het toont aan hoe de anti-democratische onderstroom bij radicaal rechts blijft doorlopen.

    Populisme is het etiket dat op deze dubbelzinnigheid van toepassing is. Volks, ja, maar in welke richting van welk maatschappijmodel? Van Grieken en Baudet zijn twee frisse knapen strak in het pak, en Marine is als vrouw best charmant. Ze weet heel goed ‘zachte’ en ‘harde’ waarden te combineren. De essentie van haar electorale strategie berust op een soort nationaal-socialisme: economisch links, tegen het grootkapitaal en voor een sterk sociaal vangnet, en identitair rechts, tegen de multicultuur en voor een sterk natiegevoel. Daartoe wil ze vooral de verarmde middenklasse mobiliseren. Tot dusver een legitieme doelstelling. De vraag is alleen hoe sterk in deze aspiratie de behoefte aan een vrije maatschappij nog is, en of de democratie an sich niet langzamerhand zal weggezet worden als een irrelevant, frauduleus mechanisme waarin altijd dezelfde machten -het ‘establishment’ dus- hun slag thuis halen.

    Blauwe maandag

    Donald Trump heeft school gemaakt in het niet-accepteren van een ongewenste stemuitslag, via de meest buitenissige complottheorieën. Dat ook na de nederlaag van Le Pen teleurgestelde aanhangers op Twitter en Instagram het woord ‘fraude’ lanceerden, waarbij Macronisten stembiljetten zouden ongeldig gemaakt hebben, bewijst hoe snel dit kan gaan.

    Als Marine Le Pen het echt meent met de democratie moet ze zich groot tonen op zo’n moment, Macron feliciteren, haar aanhangers bedanken, én hen duidelijk maken dat de spelregels niet in vraag worden gesteld.     Terwijl vooral rechts zou moeten tonen dat het beschaafd en ‘sportief’ kan omgaan met een nederlaag. Macron heeft gewonnen, en er waren blijkbaar net niet genoeg anti-establishmentkiezers om het establishment omver te gooien. Punt. Als Marine Le Pen het echt meent met de democratie moet ze zich groot tonen op zo’n moment, Macron feliciteren, haar aanhangers bedanken, én hen duidelijk maken dat de spelregels niet in vraag worden gesteld. Temeer omdat er in Frankrijk geen cordon sanitaire of médiatique bestaat, en een Bouchez-rel zoals bij ons ondenkbaar zou zijn.

    Tot zover de zogenaamde ‘tweedeling’ of ‘gepolariseerde samenleving’ waar alle journalisten het over hebben. Overal waar er echte meningsverschillen zijn, zien ze gespletenheid. Terwijl het poepsimpel is. Er moet vrijheid van mening zijn, leve de controverse, weg met de politiek correcte zelfcensuur, en de kiezer heeft altijd gelijk. Er zijn geen zwarte zondagen, alleen blauwe maandagen van slechte verliezers. Betogen tegen een verkiezingsuitslag is lachwekkend, van welke kant ook.

    Als we het daarover eens zijn, blijft er voor (radicaal) rechts een belangrijke rol voorbehouden als uitdager van de woke-ideologie en de multiculturele doctrine. Misschien is rechts genetisch dan wel eerder voorbestemd als een oppositionele sterkhouder, een ‘tegenstem’. Dwarsliggers, essentieel voor de kwaliteit van de democratie.

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR

    VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Het zegt veel dat amper 25 % van de Fransen genoeg intereesse hadden voor deze verkiezingen. Een zeker ‘sansfoutisme’ dus die zeker niet aanstekelijk mag werken op de rest van de wereld. En dàt is het ware probleem van Marine Le Pen: blijven hameren op de eigen nationaliteit.

    Frankrijk, en dat is al jaren geen neuws meer, is als Natie op haar retour. Het verdwijnt in de anonimiteit zoals alle gewezen wereldrijken. In ieder geval, wij wachten met open armen op de terugkeer ‘Ins Reich’ van alle ons ooit ontstolen gebieden…

    In Vlaanderen bestaat er trouwens – alhoewel we totaal niets te maken hebben met Marcron –een gezegde, dat ‘alles wat ons niet kapot maakt, ons alleen maar versterkt’.

    Wat dus wil zeggen, gezien de bij ons bestaande STEMPLICHTING alle hoop gevestigd is op Mei 2024..

    De voorzuiitzichten zijn bijgevolg ronduiut hallulinant. Le Pen alvast zal welkom zijn op de viering.

    Als de Poet nu ondertussen maar rap een eindoplissing vindt aan ZIJN verduiveld ongelukkigOekr   iens probleem.

    Dan is er tegen Kerstmis eindelijk opnieuw Vrede iop Aarde… Zonder dat er, zoals naar gewoonte, bommen of erger- op onze kop vallen. Want was Vlaanderen, doorheen de GESCHIEDENIS, niet meestal het slachtveld van Europa?

    *

     

    Digithalys

    27-04-2022, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.532 – DE OPENBARE OMROEP ALS GEMENE GIFSPUWER DIE HIJ ALTIJD AL IS GEWEEST

    .

    DINSDAG 26 APRIL 2022

    *

    OVER

    GIF SPUWENDE ROOFDEIEREN

    *

         532 – DE OPENBARE OMROEP ALS          GEMENE GIFSPUWER DIE HIJ ALTIJD AL IS GEWEEST

    *

    I N H O U D

    Commentaar op de VRT, of erger, de VTM, zat er ak lang aan te komen, maar tot hiertoe ontbrak de juste gelegeneheid.

    Maar wees gerust: ik zal het kort houden. En doe mij vooal niet na. Agge mo leut êt

    Mijn eigen kijk & luiseer-carrière is zeer eenvoudig samen te vatten. Ik hou namelijk niet van café-praat, want drink niet, rook niet en loop niet achter de vrouwen.

    Net als ‘Wachten op Godot’, is het dus nog altijd wachten op de eerste eerlijke Vlaamse uitzending waarvan niemand hoonrdol door wordt. Al zou deze zelfs in het Chinees zijn, als ze maar bij de feiten blijft. En dan liefst de feiten die er toe doen, niet hoe men in Tsing Tsang de broek afsteekt.

    Ja, sorry vriend Bracke, over al dat overtoolllig personeel

    , maar eerlijk, op een paar duizend doppers meer of minder komt het nu ook niet aan. Het ding op slot draaien en de sleutel weggooioen. Scheelt ’n ferme slok op de borrel en elders vinden we beter…..

    STAAT VAN ONTKENNING

    **

    Column - 26/04/2022

    *-

    Voor één keer met hoofdletters: DE VAKBONDEN HEBBEN GELIJK! De VRT heeft effectief beloofd dat er geen naakte ontslagen zouden vallen. Het staat in de annalen van het Vlaams Parlement: ‘De raad van bestuur van de VRT blijft van mening dat er geen naakte ontslagen kunnen vallen als gevolg van de nieuwe koers die de openbare omroep moet varen’.

    Woorden van voorzitter Luc Van den Brande, anno 2021. Die nieuwe koers, dat was de nieuwe beheersovereenkomst. ‘Zal het makkelijk zijn? Neen. Zal het wat moeilijk zijn? Dat zou best kunnen. Maar het is een opdracht die mogelijk is als het juist wordt aangepakt’. Zeg dat de voorzitter het gezegd heeft: als het maar juist wordt aangepakt!

    De ‘great pretenders’

     

    Wat hierboven staat getuigt van de staat van ontkenning waarin én het omroepbestuur én de vakbonden én het management én de verzamelde Vlaamse politiek verkeren als het over onze omroep gaat. Het zijn de verzamelde great pretenders.

    Maar die staat van ontkenning heeft een houdbaarheidsdatum vanwege een eenvoudige ijzeren wet: men kan proberen de werkelijkheid te negeren, maar die werkelijkheid zelf kent hooguit geduld, nooit genade. De Tuinman ontsnapt nooit aan de Dood, ook niet als hij denkt dat er hem in Ispahaan niets kan gebeuren.

    Eufemismen

    116 naakte ontslagen. En daar bovenop 50 niet-vervangingen. En 70 Thuis-medewerkers die bij een privébedrijf worden ondergebracht. Min 236 dus. Nieuwe cijfers, met oud commentaar: de ondergrens is nu wel bereikt. Quod non, ik geef het u op een blaadje. E pericoloso negare i fatti.

    Dat bij de openbare omroep, met zijn vele reglementen en systemen, een productie nog altijd veel meer kost dan in de privésector, wordt verzwegen

    En ook stokoud, de eindeloze eufemismen. Dit is geen besparingsplan, dit is een transformatieplan. En in Thuis gaat men vanaf nu investeren, zorgen dat het programma overleeft en relevant blijft. En dus – vreemde redenering – gaat men het niet meer zelf maken. Dat bij de openbare omroep, met zijn vele reglementen en systemen, een productie nog altijd veel meer kost dan in de privésector, wordt verzwegen. Worüber man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.

    En ook klassiek: een verzameling aankondigingen over meer efficiëntie. We gaan over aankopen scherper onderhandelen. Waarom nu pas? We gaan contracten tegen het licht houden. Zijn er dan toch nog altijd misbruiken? Die zouden toch worden aangepakt? We gaan selectief zijn bij het inhuren van consultants. Zijn er dus te veel? Hoe komt dat? We gaan niet langer zeven verschillende redacties naar hetzelfde evenement laten gaan. Is men daar pas recent achter gekomen?

    (Terwijl dat al jaren opvalt: de VRT komt altijd met veel volk, met altijd een paar mensen die het werk doen, maar ook met talloze waarnemers, begeleiders, senior en junior experts, mensen die er gewoon graag bij zijn.)

     

    De zogeheten mismatch, de lange lijst met onbruikbare medewerkers (sommigen zijn nauwelijks veertig) – ze bestaat al vele jaren, al werd het bestaan ervan altijd ontkend

    Het is het algemene probleem dat zo groot is geworden dat het dus niet meer kan worden ontkend: teveel volk dat steevast zegt elke dag zwaar onder druk te staan, maar in de praktijk te vaak niets om handen heeft, en uitgerekend daardoor ook compleet uitgeblust is. De zogeheten mismatch, de lange lijst met onbruikbare medewerkers (sommigen zijn nauwelijks veertig) – ze bestaat al vele jaren, al werd het bestaan ervan altijd ontkend.

    Mexicaans leger

    Dé oplossing is sinds jaar en dag altijd dezelfde geweest: het draineren van al die uitgeblusten naar nevenopdrachten; ze worden ondersteunend personeel; ze gaan naar functies die hoog en laag worden verzonnen om iedereen toch maar aan boord te houden. Functies die weinig of niets met de kerntaken van de omroep te maken hebben.

    Bij de VRT zijn gaandeweg mede daardoor bijzaken hoofdzaken geworden. Statutaire benoemingen zijn er niet meer, maar er is wel vast werk. Tussen haakjes: bij de BBC, de Moeder van alle Omroepen, hebben ze dat nooit gekend…

     

    En zelfs de VRT-productie – dé kerntaak – is georganiseerd als in een Mexicaans leger: cheffen, ondercheffen, coördinatoren, producers, hoofd- en eindredactie, generaals, kapiteins en commandanten. Er zijn hilarische verhalen over hoe die elkaar voor de voeten lopen. En uiteraard heeft dat gevolgen voor de kosten.

    Decorbouwer op de radio

    Dat ministerie-denken wordt in een van de weekendkranten perfect verwoord door iemand van Thuis. Hij is al vele jaren als decorbouwer aan de slag, en niet zinnens de overstap naar dat alsnog onbekende (echt?) productiehuis te maken. ‘Ik kan ook een andere job binnen de VRT vragen,’ zegt hij. De kans is groot dat die ook gevonden wordt… Decorbouwer op de radio misschien?

    Opvallend is overigens dat de transformatie nogal beperkend wordt ingevuld. De schijn wordt gewekt alsof er alleen een technisch probleem is: de transitie naar de digitale wereld. Dat is schijn. Elk mediabedrijf moet dat doen; iedereen is daarmee bezig. Maar alleen de VRT krijgt daar (van u en van mij) extra miljoenen voor. De fatale 25 miljoen besparing is dus lang geen 25 miljoen. Zich aanpassen aan wijzigende technologie én (daaruit voortkomende) wijzigende mediaconsumptie is alleen maar de logica zelve.

    ‘Content’

    Er is veel te doen over Thuis, maar eigenlijk is dat een misleidend voorbeeld, want dat is een programma van de bovenste plank, dat gewoon én goedkoper én digitaal moet. Al meer dan 27 jaar vinden elke dag één miljoen Vlamingen Thuis zeer de moeite waard. Thuis, dat is de EastEnders van de BBC, dat is het leven zoals het is, herkenbaar en betrouwbaar, heel Vlaams ook. Daar is volstrekt geen maatschappelijke discussie over.

    Maar hét punt is: is er voldoende inhoud – content genoemd – die de Vlamingen op de diverse gedigitaliseerde platformen en formats nog willen bekijken, beluisteren, lezen, … omdat het belangrijk, interessant, leuk, verrassend is? Is er genoeg creativiteit? Verbeelding? Diversiteit? Onpartijdigheid? Onafhankelijkheid?

    Ook daarover regeert de staat van ontkenning. Alsnog. Tot ook dat niet langer uit te houden zal zijn. Jammer. Want onze openbare omroep – een kostbaar instrument in een klein taalgebied – verdient beter.

    Siegfried Bracke

    *

     

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Had ik het daarnet over 2000 dopper meer? Maar man toch, dat zou een zegen betekenen voor de in nood verkerend e arbeiodsmarkt. Probleem echter is: welke avonturier-werkgever zou zich aan dergelijk gespuis riskeren? Eenmaal binnen de voordeur geraakt men die nooit meer kwijt. En aan werken hebben ze een rood broertje dood.

    Volgens mij is ‘leven op straat’ voor hen de enige mogelijkheid. Een bedelnap namelijk is gauw ge vuld….

    Wordt vervolgd na de Verkiezingen van Mei 2024…..

    *

    Digithalys

    27-04-2022, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NIEUWE FRANSE PRESIDENT????!!!! MIJN DODE DUITSE HERDERSHOND KON MOOIER POOTJES GEVEN DAN HIJ.

    .

    DINSDAG 26 APRIL 2022

    *

    DE NIEUWE FRANSE PRESIDENT????!!!! MIJN DODE DUITSE HERDERSHOND KON MOOIER POOTJES GEVEN DAN HIJ.    531

    *

    I N H O U D

    Het beperkte groepje Franse Elitaire Zakkenvullers hebben dus, zoals voordien ineen was geknutseld, hun favoriete Held weer op het schild getild, vanwaar het maneblaffen kan hertbeginnnen. De in hun wiek geschoten zittende Legerleiding in Moskou weze dus driedubbel gewaarschuwd.

    Zodat ze tijdig hun oren kunnen stoppen?

    Het opvallendste in

    dit hele verhaal is dat de mede—triompfeerders in Broexellabad zowat het hoogst van de toren blazen. Tot zelfs in onze Vlaamse Regemie Pers toe. Boodschao: bekken toe. Macron nous parle.

    Zodanig dat ze hun mond niet konden houden en we nu allemaal weten dat de Parijse koordjes bij ons, in de Europse Hoofdstad van de Navo vertrekken. Wie Navo zegt, zegt Sleepy Joe rn hoort daarbij op slag de reaketten inslaan op de ruggen van de Joekreense dutsen die nu al geen muur ùeer hebben om zich achter te verschuilen.

    Wat niet zou mogen beletten dat ondertussen de weestand groeit en… ’t oproer zwelt bij de gewone mensen van Pool tot Ecenaar.

    ‘Waken bidden’ zal deze keer niet volstaan.

    Maar verduveld, de stormklokken wachten op Mei 2024, want zonder Parlemtatire Wetmatgigheid mag er niet terug gevochten worden…

    En trouwens, de Pastoors die deze klokken zouden moeten lioden, moeten nog geboren worden.

    Één troost, die tot hiertoe dode letter is gebleven: alles wat we zelf doen, doen we beter.

    Macron naar Elba? Naar St Helena of liever diredct naar de Hel?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    26-04-2022

    DE AUTOMATISCHE TWISTAPPEL

    *

    Als er door de vakbonden maar één dag gestaakt wordt, dan is dat gegarandeerd op een vrijdag, want dat betekent meteen een verlengd weekeinde. Op 22 dezer was het weer zover en werd er door de verzamelde vakbonden in verschillende steden gestaakt voor hoger loon. Door de inflatie en de verhoogde energiekosten verliezen hun leden koopkracht en is de 0,4% die ze bovenop de automatische index krijgen, niet genoeg.

    In principe hebben de vakbonden gelijk, maar om te verwezenlijken wat ze vragen, zouden ze best eerst die automatische index afschaffen, zoals ik in deze rubriek al tot in den treure heb geschreven. Die bestaat zo goed als nergens meer, zeker niet in onze buurlanden waarmee we moeten concurreren. Daar worden eventuele loonsverhogingen besproken per sector en niet over het hele land, en kunnen bedrijven die meer winst maken ook meer geven aan hun medewerkers. Hier kan dat niet, omdat dan álle bedrijven, ook diegenen die niet goed boeren, eenzelfde loonsverhoging moeten geven, waartoe sommige niet in staat zijn. Bedrijven bij wie het slecht gaat, kunnen zich dat niet veroorloven omdat ze dan riskeren uit de markt te worden geconcurreerd. Daar de lat in dit land voor iedereen even hoog wordt gelegd, zit er niets anders op dan een gemiddelde te nemen van goed- en minder goed draaiende bedrijven, waarbij de werknemers bij de eerste groep zich tekort gedaan voelen. Ze hebben daarbij gelijk, maar krijgen niet meer omdat hun werkgevers zich ook moeten houden aan die sacrosante index, punt nummer één op mijn ‘Only in Belgium’- lijst.

    HOE DE RTBF DE FRANSE MEDIA HET NAKIJKEN GAF…

    **

    Wie RTBF keek, wist al 45 minuten eerder dat Macron zou winnen.

    foto: ©Belga/AFP

    *

    Nieuws - 25/04/2022 Luckas Vander Taelen

    -

    Dat het druppelt in Brussel als er regen valt in Parijs is al langer geweten. Maar de Franse presidentsverkiezingen brachten een ongemeen sterke bevestiging van de merkwaardige symbiose tussen de Belgische en Franse Franstaligen.

    Aux Urnes Citoyens

    De zaterdag voor de eerste ronde had Le Soir de kiezers zelfs vanop haar voorpagina met ‘Aux Urnes Citoyens!’ opgeroepen om te gaan stemmen, alsof het zowaar over Belgische verkiezingen ging. Niet helemaal duidelijk was het of die dringende vraag gericht was tot de stemgerechtigde Fransen, waarvan het aantal lezers van de Belgische krant waarschijnlijk toch niet overdreven groot moet worden geacht.

    Waarschijnlijk ging het over de vele Fransen die in Brussel wonen, en waarvan een belangrijk deel in de spottende volksmond SDF’s genoemd worden. Dat betekent dan niet Sans Domicile Fixe (dakloos), waarvoor deze afkorting meestal staat, maar eerder Sans Difficultés Financières, omdat zij om fiscale redenen in ons land zijn komen wonen. In België zijn immers bijna 100.000 stemgerechtigde Fransen gedomicilieerd. Uiteindelijk ging daarvan iets minder dan de helft naar de stembus.

    RTBF

    Zondag was het vooral de openbare omroep RTBF die alle remmen losgooide, als ging het om de belangrijkste politieke gebeurtenis van deze toch nog jonge eeuw. Het aantal journalisten dat de zender naar de lichtstad afvaardigde, heeft wellicht tot gevolg gehad dat een volledige Thalys voor hen werd gecharterd. Nu bevindt de RTBF, en met haar alle Belgische media, zich al enige jaren in de merkwaardige situatie dat zij niet gebonden is aan Franse wettelijke beperkingen over het publiek maken van peilingen en exitpolls op de verkiezingsdag. In Frankrijk zelf mag dat niet voor acht uur ’s avonds.

     

    Vanop een mooi terras met zicht op Parijs deelde een Franse specialiste in de speciale, eindeloze nieuwsuitzending van de RTBF al om kwart na zeven mee dat peilingen Macron gewonnen gaven met meer dan 55%

    Dat journaal was ook in Frankrijk gewoon te volgen op eender welke smartphone. Le Soir bracht het bericht ongeveer op hetzelfde moment op zijn website.

     

    Natuurlijk weet iedereen in Frankrijk al langer dan vandaag dat het bijzonder interessant is om in de vooravond van een verkiezingsdag naar de Belgische media te surfen. Dat werd dan ook massaal gedaan, wat duidelijk te zien was op de uitdrukkingen op de gezichten van de gasten die op hun favoriete kandidaat wachtten. Iedereen wist dus lang voor acht uur hoe de uitslag ging zijn.

    Starre wet

    De enigen die moesten doen of er nog niets bekend was, waren de Franse media. Die hielden de schijn op dat de spanning onhoudbaar was en een chronometer telde in beeld de lange minuten af naar 20u. Er was aan de gasten vooraf duidelijk opgedragen het spel mee te spelen en te doen alsof ze niet al een uur op de hoogte waren wie de winnaar was. Iedereen wist heel goed dat de Belgische media hun Franse confraters koud gepakt hadden.

    Eigenlijk was dit weer een bewijs van hoezeer Frankrijk in het verleden leeft en niet wil zien dat door de mondialisering alles anders is dan vroeger

    Eigenlijk was dit weer een bewijs van hoezeer Frankrijk in het verleden leeft en niet wil zien dat door de mondialisering alles anders is dan vroeger. Een starre wet die exit-polls verbiedt, is zinloos als zowat de hele wereld die openbaar maakt lang voor de officiële deadline. Misschien was er heimwee naar het pré-internet tijdperk. Ik herinner me levendig de spanning bij de verkiezingen van 1981, die pas tot ontlading kwam toen klokslag acht uur het gezicht van François Mitterand als overwinnaar verscheen. Nu kwam de verwachte uitslag op hetzelfde moment in beeld, maar de hele journalistieke en politieke klasse was toen al lang bezig om reacties voor te bereiden.

    De president zit in de auto!!!!

    Wat nadien volgde, was een bijzonder opgeklopte show, die het gebrek aan enthousiasme over de winnaar of de afkeer van de verliezer, of vice-versa, moest verbergen. Eens te meer werd aangetoond dat meer middelen voor televisiezenders allerminst synoniem zijn voor hogere kwaliteit. Want omdat verwacht werd dat Emmanuel Macron vanuit het Elysée naar zijn supporters bij de Eiffeltoren zou gaan, werd elke officiële auto die het presidentieel paleis onder politiebegeleiding verliet, achtervolgd door zowat vijftig journalisten op zware motoren. Waarvan niemand eigenlijk wist wie zich in de auto bevond. Als daar aangekomen bij Trocadero dan bleek dat het niet om Macron ging maar dat een minister of andere hoge medewerker uitstapte, werd snel weer overgeschakeld naar de studio.

    Uiteindelijk had de bende losgeslagen paparazzi dan toch de zwarte geblindeerde limousine van Macron te pakken en toen die ook nog zijn raampje opendraaide en iets toeriep was er geen houden meer aan. De journalisten commentarieerden dit volslagen non-event (‘De president zit in de auto!!!!!’) live vanop de te snel rijdende moto’s. Vergeleken met hun geschreeuw lijken onze wielerverslagevers wel kalme biljartcommentatoren.

    Je Vous Ai Compris

    Macron miste naar mijn gevoel een grote kans om op een eenvoudige manier te tonen dat hij een andere president wou zijn. Stel je voor dat hij gewoon met de metro naar de Eiffeltoren was gekomen? Daarmee had hij toch wel de harten van heel wat Gele Hesjes veroverd denk ik. Zo van : Je Vous Ai Compris, U moet elke dag de metro in, wel ik doe dat ook! Ik heb u begrepen, had Macron met die geste kunnen zeggen, zoals de Gaulle ooit ergens deed.

    Zijn voorganger Chirac had zijn chauffeur bij zijn overwinningsrit tenminste gevraagd om gewoon voor verkeerslichten te stoppen. En wat dan gedacht van Valéry Giscard d’Estaing? De Franse documentairemaker Depardon volgde hem tijdens de verkiezingsavond van 1974. Giscard zat gewoon moederziel alleen in zijn bureau, tot hij één telefoontje kreeg dat hij gewonnen had. In de indrukwekkende film is te zien hoe hij dan gewoon opstaat en naar zijn auto gaat en, zelf aan het stuur, heel rustig naar zijn partijhoofdkwartier rijdt.

    Macron had zijn entrée wel ingestudeerd : midden een grote groep jongeren stapte hij zijn supporters tegemoet. Een mooi beeld, maar weer een gemiste kans omdat hij enkel de hand van zijn ranke Brigitte vasthield, niet die van het kleine meisje aan zijn rechterkant, wat toch weer een sfeer van afstandelijkheid en gebrek aan empathie schepte.

    Teleprompter

    Macron en Le Pen gingen beide onder luid applaus hun respectieve podia op. Toch wel merkwaardig dat Le Pen door haar afkeer van Parijs, waar ze steeds slechte resultaten heeft gehaald, koos voor een paviljoen zonder enige uitstraling in het Bois de Boulogne, zonder enige glamour, alsof ze wou onderstrepen een bescheiden vrouw te zullen blijven. Het gaf haar, ondanks haar goede uitslag, een aura van verliezer, zeker toen ze er ook niet slaagde Macron te feliciteren met zijn overwinning. Niets is slechter voor een imago dan dat van slechte verliezer.

    Dan had Macron toch wel beter gekozen, door zijn keuze voor Trocadéro, met de Eiffeltoren als uitgesproken symbool van Franse grandeur in de achtergrond. Helaas maakte hij van die setting te weinig gebruik. Vreemd is dat geen van de twee kandidaten het aandurfde zonder papier te spreken, wat op een dergelijke moment een veel betere band met het miljoenenpubliek had gegarandeerd.

    Zelfs van een teleprompter, die een speech voor een spreker op ooghoogte projecteert, was er geen sprake, nochtans één van de middelen die aan president Obama een aura van begenadigd spreker heeft bezorgd. De voormalige Amerikaanse president kon zijn publiek aan alle kanten aan spreken en dank zij een reeks strategisch opgestelde prompters zijn tekst blijven bekijken Nu zagen de Fransen hoe zowel Macron als Le Pen om de haverklap hun blik op hun geschreven toespraak bleven richten. Het scheelde niet veel of ze deden dat ook bij het afscheid, met het traditionele ‘Vive La République!’, ‘Vive La France!’.

    Danny Le Rouge

     

    De enige die in het saaie media gewoel van zondagavond een grote indruk op me maakte was Daniël Cohn-Bendit. Danny Le Rouge slaagt er steeds in vlijmscherpe analyses te maken. Hij was de enige die het aandurfde de symbolische vraag aan Macron te stellen om bij de volgende parlementsverkiezingen af te stappen van het meerderheidssysteem dat oppositiepartijen reduceert tot weinig of niets en over te gaan tot een proportioneel kiessysteem. Dat zou eindelijk ook in Frankrijk coalities mogelijk maken die beter beantwoorden aan de versplintering van het politieke systeem, waar de traditionele partijen zowat afgedaan hebben.

    Als Macron het echt meent met zijn belofte om de president te worden van alle Fransen, dan zou hij het best het advies van slimme Danny volgen…


    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     **

    En neen, op de Media  zijn er geen beelden gekomen van Tom van Grieken bij het afsluiten van de verkizinsdag met Marine Le Pen. Volgende keer beter?

    Bevoorbelld: Le Pen die in levenden lijve in de Madou-toren die TVG komt feliciteren met de verkiezingsuitslag….

    Ze zou daar trouwens verre van alleen staan als buitenlander. Ik denk dat de Madou Toren het Hoofdkwartier van het VB, te klein zal zijn. En aangezien Laeken, kasteel & tuinen, vrij zullen zijn die dag – de huidige bewoners uit voorzorg wijselijk tijdig de wijk genoimen?- zouden er best daar écht Boergondische Feesten gehouden worden.

    Met aan elke gast, als welkomstgrschenk, net als in 1302, een Gulden Spoor. Aangereikt door een folkloregroep van de Vier Weverkens.

    **

    Digithalys

    26-04-2022, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.530 - LE FRONT NATIONAL IN FRANKRIJK IS IN FEITE EEN AFFROT INTERNATINAL VOOR GANS DE EUROESE UNIE

    .

    MAANDAG 25 APRIL 2022

    ONZE BEZSCHAVING VERGAAT

    *

          530 - LE FRONT NATIONAL IN FRANKRIJK IS IN FEITE EEN AFFROT INTERNATINAL VOOR GANS DE EUROESE UNIE

    *

    I N H O U D

    Kom aan, beste mnsen, reken even mee over de wereldschokkende verkiezingsutslagen van gisteren. 25% van de kiesgerechthigden gingen stemmen. Marcon haalde daarvan 58 en Le Pen 49%.... D.w.z. dat resp.12 en 10% van alle Fransen de uitslag hebben bepaald.

    Onze bloedeigen Regime Pers goochelt met die cijfers tot die kunnen voorgesteld worden als 58 en 49% van alle Franse kiezers.

    Ze zijn nu eenlaal zo. Ze kunnen niet anders. En wijn onnozelaars, moeten dat dus maar geleoven.

    Mais revenons à nos moutons. Naar bij ons dus.

    Op 6 mio Vlamingen waren er rond dezelfde dag minstens 1 mio ofwel leden ofwel sympathysanten van het Vlaams Belang. De enige Partij met Principes in de klim naar de Zelfsrandigheid van een eigen Vlaamse Natie.

    Onze zogezegde wapenbroeders, de Club van De Vier Weverkens blazen enerzijds wel hoog van de toren – richtign Boven de Wolken – maar heulen anderdsijs dapper mee met hun collega’s mede- zakkenvullende regeeringsleiders van de vvier ocverschot-kleuren partijtes die ons Land meer dan 70 jaar lang naat dee knoppen hebben geregeeerd.

    Vandaar deze welgemeende spontane oproep aan alle goedmenende burgers, arbeiders, middenstanders,

    Vrijne Broepen, gepensioneerden; enz, om in de eerste dagen spontaan in te scrhijven als Lid van het Vlaams Belang. Het kost U amper € 12.50….

    Als ik nog maar denk aan de weergalm in ‘de openbare ruimte’ van een dergelijke monster-intekening, dan denk ik dat er binnen de 24 uur ter kiezing zou kunnen opgereopen worden.

    Zodat we beter kunen doen dan Marine La Plume, en als voorbeeld kunnen gelden voor alle omliggende alnden.

    we willen een eengemaajt Euruoa, maar dan een Europa waar iedereen het recht heeft om de eigen Wetgeving boven de EU-regeneven bl-bla te stellen. En wie wiet, kunnen we kort nadien aan de Engelsen, die toch ook ’n broedervolk zijn, zeggen ‘Wellcome Home’…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

        

    25-04-2022

    SPLITSING UIT NOODZAAK

    *

    ‘Van alle partijen scoort Open VLD het slechtst als het gaat over betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en eerlijkheid.’

    Bovenstaande vaststelling komt niet van mij, maar van Philippe Nijs, voorzitter van Jong VLD in een opiniebijdrage in De Morgen. Zo hoort men het ook eens uit volstrekt andere bron. Sinds Verhofstadt zijn de Vlaamse liberalen onderweg hun geloofwaardigheid kwijt gespeeld ondanks 20 jaar regeringsdeelname of misschien juist daarom. De huidige blauwe partijleiding lijkt dat zelfs te beseffen, want hun enige hoop op succes bij een volgende verkiezing zou het premierschap van Crootje zijn, de zgz ‘premierbonus’. Zoals die man nu echter duchtig bezig is om aan een internationale job te geraken ná zijn premierschap, zal dat eerder averechts werken.

    --

    Philippe Nijs is trouwens niet de enige liberaal die zich daarover zorgen maakt. Zijn voorganger als voorzitter van Jong VLD en nu Vlaams parlementslid, Maurits Vande Reyde, zegt in een bijdrage aan de weekeindeditie van De Tijd dat Open VLD zich de laatste 20 jaar een beetje heeft dood bestuurd. De man pleit in dat artikel trouwens om voor de oppositie te kiezen als de partij niet beter kan scoren.

    En de Vande Reyde zegt nog meer, o.a. dat Vlaanderen op weg is naar een gezonde begroting, terwijl de schuldenlast in Wallonië naar liefst 280% gaat. ‘Als dat zo doorgaat’, zegt hij, ‘krijg je een natuurlijke splitsing van dit land, niet meer uit nationalistische overwegingen, maar uit noodzaak’.

    ---

    Ik heb het debat op Terzake tussen Bouchez en Van Grieken niet meegemaakt, maar men vertelde me dat Bouchez zou gesteld hebben dat Vlaanderen maar best zo snel mogelijk aan een arbeidsgraad van 80% zou geraken. Ge moet maar durven. Het doel is immers niet dat Vlaanderen alleen dat haalt, maar heel België. Voor Wallonië, dat momenteel nog niet eens aan 70% zit, wordt dit een mission impossible.

    Laat die natuurlijke splitsing maar komen….

     

    HET CORDON HYPOCRIET VAN MAGNETTE, PRÉVOT EN NOLLET

    **

     

    **

    BELGIË BANANENREPUBLIEK

    -

    Het doel van dit cursiefje is de draak steken met de politiek en politici. Ik doe dit door de vinger op stinkende wonden te leggen en zo de radertjes in de bovenkamer van de lezers te oliën. Maar er zijn van die momenten waar ik, geraakt door medeleven, mijn missie uit de weg ga. Het menselijk drama ten huize Wilmès is daar een voorbeeld van.

    Mag ik bij deze Sophie Wilmès, haar man en haar gezin veel sterkte schenken en vooral een goede afloop toewensen. Kanker is een sluipende moordenaar die in zijn bestrijding alle aandacht, inzet en steun meer dan verantwoordt. Het siert u, Sophie, dat u onbezoldigd verlof neemt, maar eerlijk, als er nu één situatie is waarop u het recht op behoud van wedde hebt, dan is het deze wel.

    Als Sihame El Kaouakibi gedurende meer dan één jaar, door een geveinsde ziekte, blijvend onterecht 5000 euro per maand op zak mag steken, dan hebt u overvloedig het recht om uw wedde te behouden om de strijd van uw man tegen deze vreselijke ziekte samen met hem aan te gaan. Ik mag hopen dat zelfs Poetin-boys Raoul Hedebauw en Jos D’haese deze empathische mening delen. Maar kom asjeblief ook snel terug ,Sophie! Want uw vervanger, Mathieu Michel – de door nepotisme omhoog gepiloteerde beleids analfabeet – kan geen drie zinnen zeggen zonder dat er vier verkeerd zijn.

    De paasuitstap van De Croo.

    Alexander de kleinen van de De Croo’s, koos deze paasvakantie voor een rondreis in Europa. Vorig jaar ging hij in den duik skiën in Courcheval betaald door mediamagnaat Christian Van Thillo. Dit jaar besliste hij om, open en bloot, op kosten van onze lege schatkist, zich te goed te doen aan een snoepreisje naar Slovakije, Polen, Roemenië en Moldavië. Naar goede liberale traditie van zijn illustere voorgangers Guy Verhofstadt en Charles Michel, is hij er de grote jan gaan uithangen en sinterklaas gaan spelen met óns geld.

    In zijn zog huppelden een roedel uitverkoren persjockeys met hem mee. Deze hondstrouwe schrijfyuppies kregen een eigen vliegtuig – dat waarschijnlijk op hernieuwbare energie vloog – om de blauwe glamourboy van de liberale elite de hemel in te schrijven op de juiste bladzijden van de geschiedenisboeken. De Croo sloot zijn paasvakantie af met een Thallasso-weekendje in Gent. Hij had nog een Bongobon liggen van voor corona die dringend opgesoupeerd moest worden. Voor dat verwenweekendje nam hij zijn federale regering en de ganse Nederlandse regering mee. Tussen de sauna en de massage deden de potverterende staatsruiveniers zich te goed aan champagne braspartijen waar ze in hogere sferen lage discussies voerden. Het wellness weekend werd afgesloten met een groepsfoto en een vacuüm gezogen besluit, dat ze de banden tussen beide landen nauwer gingen aansluiten.

    Het cordon hypocriet

    In de Waalse woke wereld is een langeafstands raket met zestien kernkoppen ingeslagen op de partij hoofdkwartieren. De man met de vinger aan de trekker: Tom Van Grieken. Toen hij donderdag avond op TerZake in debat ging met George-Louis Bouchez, feliciteerde sluwe Tom hem met het doorbreken van het ‘cordon sanitaire’. In Franstalig België is het not done om in debat te gaan met het Vlaams Belang.

    Nochtans in het parlement wordt er tijdens commissiezittingen en plenaire vergaderingen door parlementsleden van Ecolo, PS, PTB, Les Engagés en Défi duchtig gedebatteerd met het Vlaams Belang. Geen Waalse haan die er om kraait. En toch kan elke Waal deze debatten live volgen of uitgesteld bekijken via de videoverslagen van www.dekamer.be . Er ligt een ‘cordon hypocriet’ rond Wallonië.

    Tegen het hypocriet stinkend zweet van linkse zwanspolitici biedt een mondmasker van logica en realiteitszin geen soelaas.

    Elke Waal kon in zijn moedertaal het 3 uur durende presidentieel debat van Le Pen en Macron integraal via Waalse zenders volgen. Geen probleem voor de hersenstam van de drie musketiers: Magnette, Prévot en Nollet. Maar een 20 minuten durend debat, op een Vlaamse zender, amper voor de helft in het Frans, tussen Van Grieken en Bouchez, kan niet. Tegen het hypocriet stinkend zweet van linkse zwanspolitici biedt een mondmasker van logica en realiteitszin geen soelaas. Helaas. Er is, denk ik, maar één deodorant voor en dat heet: bye bye Belgium.

    Over bruine apen en steenezels

    Terwijl wielrenner Yves Lampaert zich moest verontschuldigen omdat hij een onoplettende toeschouwer een ‘kalf’ noemde, werden voetbalsupporters die ‘bruine aap’ riepen naar Vincent Kompany vrijgesteld van vervolging. De woke-etiquette van de snowflake generatie schrijft voor dat mensen beledigen door vergelijking met dieren niet mag. Scheldwoorden zoals: ezel, kalf, steenezel, koe, uilskuiken, aap, olifant enz. moeten uit ons scheldpatrimonium geschrapt worden.

    Maar een politieke partij en zijn 800.000 kiezers isoleren in wat bekend staat als een schutskring rond zwijnen, koeien en ander vee, dat is geen probleem. De allegorie van het cordon sanitaire zou dus perfect een gepaternosterd zwijn kunnen zijn of een koe met neusring aan een schandpaal geketend. Dergelijke beledigende dierenterm en beeldspraak gebruiken is voor de wokies dan weer acceptabel. Zalig de armen van geest, want zij verliezen hun stem aan links.

    Dit was niet op de afbraak:

     

    Corneel van de Oosterweel stikt in zijn PFOS-nest en wordt aan de ketting gelegd.

    Roken op het perron mag niet meer, behalve dan de dieselmotoren van de treinen.

    Prins Laurent krijgt een boete van 302 euro omdat hij met een wagen reed die al acht jaar niet meer gekeurd had. Een lilliputterboete voor een royale overtreding van de wegcode.

    Het corona medicijn Paxlovid kan niet toegediend worden aan 95 % van de + 65-jarigen. Laat dat nu net de leeftijdsgroep zijn waar 95% van de coviddoden vallen. Je moet met het nemen het medicijn ook starten tussen de derde en de vijfde dag na het verschijnen van de symptomen. Maar we moeten twee dagen wachten op de resultaten van een COVID-test en het medicijn één dag op voorhand bestellen bij de apotheker. Only in Belgium.

    Jasmijn Walldorf

     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Komaan, beste mensen, we zijn als fiere Vlamingen zeer duidelijk onderweg om opniew, zoals we in het verleden eeuwen lang zijn geweest, een der welvarendste gewesten van het Avondland te worden. Niet door chi-chi of bla-bla te verkopen, maar door hard te werken en te sparen. Zelfs al hadden we toen, en zelfs nu nog, de reputatie ‘als Bourgondieïers’ of als Tijl Uienspiegels dor het leven te gaan.

    De Fransen blijken de moed totaal te hebben opgegeven en laten dus - met behoud van alle pretentie die hen in de genen ingebakken zit - de Leiding van hun La   nd over te latn aan de toekomstige historische verneieler van onze Antieke Christelijke Beschaving. Het wordt binnen afzienbare tijd ofwel een Tweede Koude Oorlog met Rusland. Met als gevolg, na een nieuwze tussenkomst van de USA, een 3de Wereldoorlog. Eentje die deze keer boven ons hoofd met nucleair geweld zal beïndigd worden.

    Ofwel - wat realistischer is – worden al onze Kerken en Kathedralen straks omgevormd tot mosketen en lopen overmorgen àl onze vrouwen gesliierd van kop tot teen op straat of in de supermarkt..

    Derde mogelijk scenario daar boven-op: al onze politie-mensen worden ingevoerdegele spleetogen voorzien van ingebouwde camera’s die al onze bewegingen op computer vastleggen…

    Aan ieder van ons de vrije keuze. Maar samen zijn we het sterkst. Één onder een en dezelfde leeuwenvlag Geel-Zwart. De kleuren van de VICTORY…

    **

    DIGITHALYS

    *

     



    25-04-2022, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!