MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.607 – DE TIJD DER VBERGELDING NADERT MET REUZENSCHREDEN

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 4 JUNI 2022

    *

    Met de folklore als Leermeester

    ….de Gentse Stroppendragers als nachtmerrie voor de Vivaliisten

    *

    607 – DE TIJD DER VBERGELDING NADERT MET REUZENSCHREDEN

    *

    I N H O U D

    Of het nu Vivldisten zijn of Vavaldasten, in ieder geval zijn het rare kwasten. Nota bene op hun platform gehesen door de Regeome Media die daarvoor dik betaald worden. Zo ook doet het de Maffia, met een en dzelfde omertà (zwijgplicht) waarop de doodstraf staat.

    Een bende klootjesvolk, die er toch maar in geslaagd zijn om wat er ons, drie jaar geleden, nog overbleef van ons o zo dierbaar Vaderland, naar het faillisemnt en de total loss te ‘besturen’.

    De Duuvel – die al onderweg is – moge hen halen.

    Oog om oog, tand om tand. Al moeten er daarvoor wel door de volgende legislatuur met Vlaamse Meederheid minstens 50 detentiejuizen worden bijgebouwd!

    Zoete wraak voor de meer dan 50 jaar ondergane ‘corddons’: sanitare, médiatique en naar blijkt, ook académique.

    De Burger, niet eens gendder-neutraal, die voor zijn Vrije Mening durfde uit te komen, was dus ’n stinkdier. ’n Theorie die net, als dat ‘Griepke’ overgenomen werd van het Rode China waar de Poet nog eens aan de knieën raakt inzake tirannie.

    Zoete wraak voor de onbetaalbaar geworden levensduurte, veroorzaakt en in stand gehouden door dat éne oolrogje waarover ze maar niet kunnen zwijgen omdat ze die zelf 24/24 helpen aanstoken.

    Zoete wraak voor de ttotale mismeestering van dat Chinees Griepke die mljoenen mensenlevens heeft gekost maar wel heel veel fortuin heeft opgbracht.

    Vroegtijdig, d.i vóòr Mei 2024 de handdoek in de ring gooien, zou alleen maar hun omacht bewijzen, dus houden ze kramachtig en tegen beter weten in, hun adem in voor het Godsoordeel van de Kiezer.

    04-06-2022

    DE KERNINSTAP

    *

    De gesprekken tussen de federale regering en Engie over het verder open houden van de twee jongste kerncentrales belooft voor vuurwerk te gaan zorgen. Engie Electrabel, de Belgische energieafdeling van de Franse multinational, die eerst zei de uitbating van die centrales niet verder te willen zetten, heeft een geweldige inval gehad en voorgesteld het samen te doen, wat betekent dat de Belgische Staat er mede-eigenaar van zou worden en dus mee zal betalen voor de verder nog te maken kosten. Die zullen miljarden euro bedragen, maar – hoe men het ook bekijkt – het zal altijd veel geld kosten, na de zaak voor enkele decennia verwaarloosd te hebben. Als de uitbating echter zou stoppen in 2025 dan zullen stroompannes en black-outs ons deel zijn en daar zit niemand op de wachten.

    Voor de Belgische Staat zit er aan het Franse voorstel ook een betrekkelijk voordeel verbonden. Ze zou nl mee delen in de winsten, als die er zouden zijn, maar vooral meer zekerheid hebben over de energiebevoorrading van het land. Voor onze groentjes wordt het een keuze tussen pest en cholera. Die hebben al een eerste keer bakzeil moeten halen door akkoord te gaan die laatste twee kerncentrales niet te sluiten en riskeren nu een tweede pil te slikken te krijgen. Als ze een beetje consequent waren, zouden ze de federale regering laten vallen zodat de kiezers er zelf over zouden kunnen beslissen. Crootje, die aast op een internationale carrière na Paarsgroen+, houdt zich voorlopig op de vlakte en zegt dat de besprekingen met Engie in de privésfeer zullen verlopen en niet in het parlement en/of de media.

    Wordt gegarandeerd vervolgd.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

        

    Wielsbeke/Waregem

    Water- overlast die zelfs, via de Regime Medoa, tot in de Hoofdstad is doorgedrongen. Zo erg is het.

    Maar de meeste mensen kunnen zwemmen, dus even erg als in de Vesderstreek kan het niet. En het einde is volgens de Meteo bijlange nog niet in zicht. De reporters uiit alle ‘s Heren landen zijn al onderweg om te filmeen ‘Eer Vlaanderen vergaat’

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    Za 4-6-2022 (16u)

    #freshestantwerp event in #AntwerpExpo Proficiat aan Jonas, David en Yente voor de organisatie! Schitterende getunde wagens die bewijzen dat #tuning van auto’s niks met patser-gedrag te maken heeft…


    MISCHAËL MODRIKAMEN: ‘DE TIJD IS GEKOMEN OM MENSEN VERANTWOORDING TE LATEN AFLEGGEN’

    **

    Zakenadvocaat Mischaël Modrikamen richt pijlen op covidbeleid

    -

    Mischaël Modrikamen trekt ten strijde tegen het covidbeleid van de voorbije twee jaar in ons land, onder meer via een groepsvordering voor het zorgpersoneel. De bevlogen Brusselse zakenadvocaat maakte vijftien jaar geleden furore als verdediger van de kleine aandeelhouders in een aantal grote en sterk gemediatiseerde rechtszaken. Intussen blikt Modrikamen ook terug op een mislukt uitstapje naar de politiek, maar als advocaat is hij verre van uitgeteld.

    ‘Had je me drie jaar geleden voorspeld dat ik me vandaag als advocaat zou moeten engageren om een aantal fundamentele rechten zoals het recht op arbeid of de vrijheid om zich niet te laten vaccineren te verdedigen, ik had je wellicht gek verklaard.’ Het is donderdagochtend, en we treffen Modrikamen op het zonovergoten terras van zijn prachtige woonst in de groene Brusselse rand. Hij oogt ontspannen, en ondanks zijn 56 lentes lijkt hij nog niets aan strijdlust te hebben ingeboet.

    Tussen 2010 en 2019 wijdde hij bijna tien jaar van zijn leven grotendeels aan de politiek, in een poging in Franstalig België een volwaardig rechtse partij van de grond te krijgen. Nadat de partij bij de verkiezingen van 2019 geen enkele zetel meer behaalde, stapte Modrikamen uit de politiek en gooide hij het ook in zijn advocatenkantoor over een totaal andere boeg. ‘Ik werk niet langer met 15 medewerkers, zoals in de periode vóór 2010, maar met een heel beperkte equipe. En ik behandel vandaag nog hoogstens tien dossiers tegelijk. Ik doe alleen nog wat me echt interesseert.’

    ‘Maar ik kan intussen wel terugvallen op ruim twintig jaar ervaring aan de balie in allerlei collectieve rechtszaken, tegen de Belgische overheid, tegen grootbanken of tegen multinationals. Die ervaring komt me natuurlijk bijzonder goed van pas in de rechtszaken die ik nu mogelijk tegen de Belgisch overheid wil opstarten. Idem dito overigens voor de ervaring die ik opdeed met de politiek en met de besluitvorming in dit land.’

    U maakte onlangs bekend dat u een groepsvordering tegen de Belgische staat wil opzetten om een schadevergoeding te bekomen voor die bedrijven en handelszaken die tijdens de lockdown de deuren moesten sluiten. Tegelijk wil u nu ook zoveel mogelijk werknemers uit de zorg samenbrengen die zich verzetten tegen de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Waarom gaat u dit gevecht pas nu aan, en niet anderhalf jaar geleden, toen de impact van de lockdown echt voelbaar was?

    Mischaël Modrikamen: ‘Ik had toen net beslist om mijn politieke avontuur stop te zetten, en had toen weinig zin om me opnieuw in een semi-politieke strijd te storten. Daarnaast besefte ik toen heel goed dat ik toch zou roepen in de woestijn. Er heerste een echt angstklimaat. Weinig mensen voelden zich geroepen om de strijd aan te gaan. Hier en daar hebben wat enkelingen wel geprobeerd om via gerechtelijke weg een aantal maatregelen terug te draaien, maar dat heeft allemaal heel weinig opgeleverd. Noch het grote publiek, noch de politiek, noch de meeste media waren bereid om een afwijkend discours te aanvaarden. Vandaag is het stof enigszins neergedwarreld, en is het een stuk eenvoudiger om de zaken te objectiveren.’

    Financiële compensatie

    Is het als bedrijf niet net iets te gemakkelijk om anderhalf jaar allerlei vaak bijzonder verregaande maatregelen te slikken – en ook flink wat financiële compensatie te ontvangen – en nu plots wél naar de rechter te trekken?

    ‘Zelfs justitie leek in die periode min of meer verlamd. Ook daar regeerden toch vooral de angst en het gevoel dat er geen andere aanpak van de pandemie mogelijk was. Dat daarbij ook een aantal fundamentele rechten gesneuveld of tijdelijk on hold werden gezet, was op dat moment even van geen tel. Het was dus ook allesbehalve evident voor bedrijven om in die periode echt actie te ondernemen.’

    Is het niet zorgwekkend dat blijkbaar ook het gerechtelijke apparaat tijdens een grote crisis niet langer in staat was het hoofd koel te houden en soms zelfs meeging in een soort van collectieve hysterie?

    ‘Absoluut. Maar nogmaals: ook de journalistiek fungeerde toen grotendeels als een echokamer van het beleid, terwijl het toch de taak van de media is om het beleid mee te controleren en doorheen de propaganda of het officiële discours te kijken. En laat ons ook niet de vergissing maken te denken dat alles nu achter de rug is.’

    ‘Ik wil niet in complotdenken vervallen, maar we hebben de voorbije twee jaar toch een bedenkelijke evolutie doorgemaakt. Hoe valt het bijvoorbeeld te verklaren dat we als maatschappij zo snel meegegaan zijn in het idee van een lockdown? Waarom zijn we ervan overtuigd geraakt dat enkel het vaccin de medische uitweg uit deze crisis was? Waarom hebben we ons met ons allen zo snel neergelegd bij de massale surveillance door overheid en politiediensten?’

    ‘En wat mij nog het meeste zorgen baart: waarom moeten die mensen die een aantal bijzonder ingrijpende beslissingen genomen hebben – gaande van de politici over de zogenaamde experten tot allerlei externe consultants – daar achteraf geen rekenschap meer van geven? Op nationaal vlak kan je nog volhouden dat er binnen twee jaar verkiezingen volgen, en dat je daarbij het gevoerde beleid kan afstraffen. Maar wat met de beslissingen die op Europees niveau genomen werden? Wie stellen we daarvoor verantwoordelijk? Er bestaat nu eenmaal niet zoiets als een Europese publieke opinie.’

    Propaganda

    U haalde het daarnet natuurlijk zelf al aan: in de meest acute fase van de pandemie heerste er collectieve hysterie, en waren er heel veel mensen blijkbaar bereid om blindelings een aantal ronduit lachwekkende maatregelen te volgen.

    ‘De propaganda heeft toen zijn werk gedaan, maar is het vandaag dan geen tijd om opnieuw het bredere perspectief te zien en waar nodig de verantwoordelijken aan te wijzen? Nooit eerder in de geschiedenis heeft men lockdowns toegepast op miljoenen mensen die perfect gezond waren. Ten tijde van de pest werden de zieken uit de steden verbannen, maar een lockdown zoals we die nu blindelings en haast wereldwijd uit het dictatoriale China hebben overgenomen, werd nooit eerder ingezet om een pandemie te bestrijden.’

     

    ‘Ik heb de voorbije weken wat huiswerk gemaakt. De Johns Hopkins University, toch geen flut-universiteitje, publiceerde onlangs de resultaten van een meta-onderzoek naar de epidemiologische impact van de lockdowns tijdens de pandemie. Ik citeer even letterlijk: De resultaten van onze meta-analyse ondersteunen de conclusie dat lockdowns in het voorjaar van 2020 weinig tot geen effect hadden op de COVID-19-sterfte. Dit resultaat strookt met de opvatting dat vrijwillige gedragsveranderingen, zoals sociale distantie, wel degelijk een belangrijke rol hebben gespeeld bij het inperken van de pandemie. In Europa heeft alleen Zweden het anders aangepakt, en intussen is gebleken dat zij daar zeker geen hogere tol voor hebben moeten betalen, integendeel zelfs.’

    Ook de keuze om bij de behandeling van de ziekte alles in te zetten op het vaccin is in mijn ogen bijzonder betwistbaar

    ‘Daar staat de enorme financiële impact van de lockdowns op onze economie en op onze overheidsfinanciën tegenover. En dan zwijg ik nog over reusachtige mentale impact die de lockdowns op miljoenen mensen hebben gehad. Ook de keuze om bij de behandeling van de ziekte alles in te zetten op het vaccin is in mijn ogen bijzonder betwistbaar. Dat was niet alleen experimenteel, men moest ook hemel en aarde bewegen om het in die fase al op de markt te mogen brengen. Dat kon alleen op voorwaarde dat er echt geen andere behandeling voorhanden was. Mede daarom is toen een indrukwekkende machine in gang gezet om alle mogelijke andere therapieën meteen af te serveren als totaal onwerkbaar.’

     

    Misschien had de politiek op dat moment ook weinig keuze: bejaarden sneuvelden bij bosjes in onze rusthuizen, en dus werd de druk om snel te handelen ook bijzonder groot.

     

    ‘Intussen is wel aangetoond dat ook heel wat gevaccineerden ziek werden en soms zelfs stierven. Er was in mijn ogen hoe dan ook sprake van een uitgesproken tunnelvisie. Op de koop toe gaf men het beleid maandenlang de facto in handen van een handvol experten die vooraf grotendeels onbekend waren. Geef toe, dat is toch redelijk hallucinant? Of zoals Clemenceau ooit zei: La conduite de la guerre est une chose trop grave pour la confier à des militaires (Een oorlog leiden, is een te ernstige zaak om hem zomaar aan militairen over te laten, nvdr). Politici kunnen advies inwinnen bij medische experten, maar moeten daarnaast ook vooral het algemene belang in de gaten houden.’

    Verpleegster

     

    U overweegt nu om zowel bedrijven als mensen die in de zorgsector aan de slag zijn samen te brengen om collectief naar de rechtbank te trekken. Dreigt u niet weggezet te worden als een advocaat die snel nog een slagje wil slaan uit de pandemie?

     

    ‘Ik denk dat het net omgekeerd is: ik wil het voor bedrijven uit pakweg de horeca of eventsector, die vaak voor tienduizenden euro’s aan inkomsten hebben verloren, net heel gemakkelijk en goedkoop maken om daartegen juridische actie te ondernemen. Idem dito voor werknemers uit de zorg: zij dreigen hun baan te verliezen als ze weigeren zich te laten vaccineren.’

     

    Een verpleegster die zich bij onze groepsvordering aansluit, betaalt daarvoor het luttele bedrag van 150 euro

     

    ‘Een verpleegster die zich bij onze groepsvordering aansluit, betaalt daarvoor het luttele bedrag van 150 euro. Voor een arts gaat het om 750 euro. In vergelijking met het prijskaartje van een individuele juridische procedure is dit peanuts. En ik kan je garanderen dat ikzelf tot nog toe al bijzonder veel geld geïnvesteerd heb in het voorbereidende werk. Voor de centen hoef ik dit echt niet te doen.’

     

    Hoe staat het met de belangstelling voor die groepsvorderingen?

     

    ‘Vanuit de zorgsector lopen de inschrijvingen héél vlot binnen. Die vordering lijkt dus echt wel een succes te zullen worden. In België werken er ruim 300.000 mensen in de zorg. Naar schatting vijf procent in Vlaanderen tot zelfs 20 procent in Brussel heeft het vaccin tot nog toe geweigerd. Bovendien hebben nogal wat zorgverstrekkers wel de basisvaccinatie gekregen, maar hebben ze de boosters geweigerd.’

     

    ‘In het nu voorliggende wetsvoorstel wordt evenwel een volledige vaccinatie geëist. Ik hoef je ook niet te vertellen dat de maatschappelijke impact van zo’n vaccinatieverplichting dan bijzonder groot kan zijn, zeker omdat uitgerekend de zorgsector nu al kreunt onder het personeelstekort. Vanuit de bedrijven loopt het veel stroever. Voorlopig hebben er zich nog geen honderd bedrijven aangemeld. Dat is veel te weinig om een rechtszaak te beginnen. Nu, we hebben nog even tijd uiteraard, maar de drempel voor bedrijven ligt duidelijk een stuk hoger omdat ze allerlei cijfers moeten verzamelen.’

     

    Intussen is het wetsvoorstel dat de vaccinatie verplicht wil stellen in de bevoegde Kamercommissie al aan de tweede lezing toe. Er is dus haast bij?

     

    ‘Ik heb alle Kamerleden een memorandum bezorgd, waarin ik de juridische argumenten oplijst die lijnrecht tegen zo’n vaccinatieverplichting ingaan. Dat heeft blijkbaar toch iets in beweging gezet, want intussen werd opnieuw een advies gevraagd aan de Raad van State. Dat zou er uiterlijk eind juni moet komen. Ook voor de Raad van State heb ik een dossier klaargestoomd.’

    Grondrechten

     

    Wat zijn voor u de voornaamste juridische argumenten tegen zo’n verplichte vaccinatie?

     

    ‘Voor elke experimentele medische behandeling is de uitdrukkelijke toestemming vereist van de patiënt. De coronavaccins zijn enkel voorwaardelijk goedgekeurd. Zolang dit het geval is, kan men mensen dus niet dwingen zich te laten vaccineren. Daarnaast speelt ook het argument van de proportionaliteit: iemand verplichten om zich tegen zijn wil te laten vaccineren, gaat lijnrecht in tegen alle grondrechten. Daar bestaat juridisch geen discussie over.’

     

    Ook het argument dat we door de vaccinatie van het zorgpersoneel onze zorgsector overeind kunnen houden, geldt dus niet meer. Hoe proportioneel is zo’n verplichte vaccinatie dan nog?

     

    ‘Nu kan dit in heel uitzonderlijke gevallen misschien wel gewettigd zijn, op voorwaarde dat het beoogde doel – de volksgezondheid – dit ook rechtvaardigt. Vandaag weten we evenwel dat iemand die gevaccineerd is nog perfect anderen kan besmetten. In het geval van zorgverleners ook de patiënten dus. Bovendien zijn er intussen voldoende studies voorhanden die aantonen dat ook gevaccineerden ziek kunnen worden. Ook het argument dat we door de vaccinatie van het zorgpersoneel onze zorgsector overeind kunnen houden, geldt dus niet meer. Hoe proportioneel is zo’n verplichte vaccinatie dan nog?‘

     

    ‘Last but not least is er het gelijkwaardigheidsprincipe: zorgverstrekkers die een medisch voorschrift kunnen voorleggen waaruit blijkt dat ze een bepaalde allergische reactie zouden kunnen vertonen, kunnen aan de verplichte vaccinatie ontsnappen. Maar tegelijk blijven we blind voor het feit dat er intussen al tal van mogelijke bijwerkingen van het vaccin zijn aangetoond, onder meer hartproblemen. Zorgverstrekkers die zich om die redenen niet zouden willen laten vaccineren, hebben géén recht op een vrijstelling.’

     

    Heeft u het gevoel dat er stilaan toch wat beweegt?

     

    ‘Daar heb ik in ieder geval goede hoop op. Ik heb intussen bijvoorbeeld ook een aantal PS-kopstukken benaderd, met de vraag om toch nog even goed na te denken. Wat als er in Wallonië enkele duizenden zorgverleners op straat belanden door deze verplichting? Op welke partij gaan zij en hun familie in 2024 dan stemmen, denkt u?’

     

    Stel dat een zorgverlener na een verplichte vaccinatie ernstige bijwerkingen krijgt, of erger, dan kan de minister in kwestie daarvoor strafrechtelijk vervolgd worden

     

    ‘Er zit bovendien nog een ander interessant aspect aan deze zaak: parlementsleden hebben geen juridische verantwoordelijkheid. Ze genieten volledige immuniteit voor de wetten die ze goedkeuren, burgerlijk en strafrechtelijk. Voor ministers liggen de zaken heel anders: een minister die via een KB een wet ondertekent die mogelijk schadelijke gevolgen kan hebben op iemands gezondheid, kan daarvoor wél juridisch aansprakelijk worden gesteld. Stel dat een zorgverlener na een verplichte vaccinatie ernstige bijwerkingen krijgt, of erger, dan kan de minister in kwestie daarvoor strafrechtelijk vervolgd worden.’

     

    Begrijpt u dat iemand als Frank Vandenbroucke (Vooruit) toch hardnekkig blijft vasthouden aan die verplichte vaccinatie, nadat zelfs de taskforce Vaccinatie enkele weken geleden al liet weten die verplichting niet langer aan te bevelen?

     

    ‘Het is een kwestie van pure tunnelvisie. Getuigt het van politieke intelligentie om, zoals hij bij het begin van de tweede lockdown deed, hardop te verkondigen dat de sluiting van niet-essentiële winkels geen enkel epidemiologisch effect heeft maar dat het hem puur om het schokeffect te doen was?’

     

    Ik zie in Vandenbroucke helemaal niet de super intelligente politicus zoals hij door vriend en vijand wordt afgeschilderd

     

    ‘In mijn ogen gaat het dan eerder om iemand die de gevolgen van zijn beleid niet voldoende kan inschatten. Ik zie in Vandenbroucke helemaal niet de super intelligente politicus zoals hij door vriend en vijand wordt afgeschilderd.’

     

    Slotvraag: u heeft bijna tien jaar geprobeerd om in Wallonië een rechtse partij van de grond te krijgen, zonder succes. Koestert u nog politieke ambities?

     

    ‘Nee, dat is voor mij een afgesloten hoofdstuk. Ik ben op het systeem gebotst, politiek én journalistiek. Bij de laatste Europese verkiezingen haalden we nog ruim vijf procent van de stemmen, maar zelfs dat volstaat blijkbaar niet om in Wallonië enige media-aandacht te krijgen. Al ligt het natuurlijk niet alleen aan de media: ook de Waalse kiezer draagt een verpletterende verantwoordelijkheid. Er beweegt niets in Wallonië, en dat is meteen ook de reden waarom het hier al jarenlang van kwaad naar erger gaat.’

    Filip Michiels

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Dat dit Kloteland gebouwd is op het geduld van de Vlamingen, is een eerder dichterlijke uitspraak die jammer genoeg geen gram aarde aan de dijk brengt. En zeggen dat ik hier gisteren, ‘n paar uur voor den drets in West-Vlaanderen, nog liep te pronken met de Korrijkse verlaagde Leieboorden haast tot in Deinze!!

    Hemelwater, net als zonne-energie zijn natuur elementen waar de Mens geen pak op heeft, hoeveel panelen men ook plaatst en… hoe zwaar men die ook subsidieert.

    Maar alla (zonder H op het einde!): alles komt dik in otrde.

    Ons import-sympathike Zulalleke zal de wind-energie van op zee aan land brengen, hoe? daar is zel zelf nog niet aan uit maar ze liet reeds van haar tong rrollen, dat Het Parlement daarover hert laatste woord zal krijgen. Zelf zit ze er dus bij voor spek en bonen. En dat laatste, is well degelijk letterlijk te nemen. Want dat is waarvoor ze het doet.

    Nog hogere verwachtingen – want veel meer dan verwachtingen zijn niet meer mogelijk bij de Tjeven, in zicht mrt de Nieuwe Vooreitterr. Diens nazm vermelden is zinloos want er was maar één kandidaat. Hij ook is ’n impot-prpduct die als meeëter vrij behoorlijk aan de kost kwam. Wat dus nu binnenkort zal veranderen. Want hoge bomen, zelfs vqn kleine gestalte, vangen veel poen.

    *

    Digithalys

    05-06-2022, 17:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.606 – PINKSTEREN: HOOG TIJD VOOR VURiGE TONGEN, MINDER BOVEN DE HOOFDEN MAAR MEER TISSEN DE TADEN

     .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    VRIJDAG 3 JUNI 2022

    *

    606 – PINKSTEREN: HOOG TIJDVOOR VURiGE TONGEN, MINDER BOVEN DE HOOFDEN MAAR MEER TISSEN DE TADEN

    *

    I N H O U D

    Het bloedvergieten dat nu al meer dan 100 dagen duurt in een van de vele Russiche deelstaten (Oekraïne) zit de Navo, wij dus in al onze miliraire glorie, merr dan dwars. Mede-lid van de Navo, Erdogan, die nu al jarren aan ’n stuk hetelfde doet met de Koerden? Tja, wat moet Den Theo daarover wel zegge? Den Theo, dat NV-A genie is, zult U hieronder lezen, toch Sous-Chef onder de Navo-bazen die in Broeksalabad onder commando staan van Sleepy Joe?

    En dat overigens dan weer aan ’n totaal andere kant van de wereld, de Pakisdanezen – dat is een andere soort bloeddordtige kontheffers die tussen kromzwaarden en het Rammen van Madammen in, de Kasjmiri letterlijk an het uitmoorden zijn?

    Ja, en dan? Zoals Mitterand zou gezegd hebben.

    Och lieve mensen: zo lang in de USA dezelffe soort nitwitsen aan de stuurknuppel zitten – tot half 2023 dus – moet de Poet in Die Joekriien niet inbinden. Want geeft hij toe om zijn eigen brodervolk te sparen, dan broeden die oorlogsstokers wel iets anders uit. Want het bevorderen van zoveel mogelijk moorden bevordert hun banksaldo…

    Hou tot slot gewoon in de mot wat Crootje nastreeft ls fin-de-carrière…. Eenmaal het Belziekske van zijnen Père zal foutu zijn….

    Men hoeft hiervoor geen Orakel van Delphi te spelen. Het Orakel van Braekel volstaat.

    Crootje wordt, na Hitler, de Grote Leider van de Noord Atlantische Superstaat Euroopa, met Herbert-de-Leugenaar als slipendrager….

    Want DANKBAARHEID is een blauw bloempje dat vorral met veel big monney wil begoten worden.

    En Het Volk? Dat kan de pot op. Zo heeft het oook verder wat om handen.

    03-06-2022

    DE HOLLANDSE ZIEKTE (2)

    *

    ‘Wanneer een land een inkomstenbron heeft, die niet het gevolg is van echte economische vooruitgang, voelt het ook geen nood aan hervormingen en loopt het eigenlijk achterstand op’.

    Bovenstaande vaststelling heb ik ergens vorig jaar al eens gebruikt en noemt men in de economie ‘De Hollandse ziekte’. Geen verwijzing naar de spreekwoordelijke zuinigheid van onze noorderburen, maar naar de plotse winsten die Nederland in de jaren 1970 maakte uit aardgas. Wanneer een land zo’n inkomstenbron heeft, voelt het geen nood aan hervormingen.

    Dat is wat nu ook gebeurt met het Rusland van Poetin, dat lijdt aan die zgz ‘Hollandse ziekte’ zelfs in een ver gevorderde staat. Met de olie- en gasboycot die het Westen voorbereidt, ziet het er niet naar uit dat de genezing van ‘the Russian patient’ voor morgen zal zijn. Het zou de Russische handelsbalans meer in evenwicht kunnen brengen, maar de economie zelf geen deugd doen, met zelfs kans op blijvende negatieve gevolgen voor het land.

    Als de boycot een feit zal zijn, zal het Rusland van Poetin zijn olie en gas wel aan derden kwijt raken (India en China bv), maar dan aan braderijprijzen, met kleinere schepen en dus kleinere hoeveelheden, kleinere winsten én grotere (transport)kosten

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

      *

    De boorden van de Leie zijn al een heel tijdeke Ge-quickeleerd, d.i. trapsgewijze verlaagd van de kanten tot aan de snelstromende rivier. Een wellust voor het oog, naar het schijnt, waarvan de Brugse Reieen en de Horeca aldaar alleen maar kunnen van dromen.

    So far maar bijlange nog niet so good. Want nu gaat die ‘vertrapping’ doorgetrokken worden, haast tot in Deinze, namelijk tot voorbij St EllooisVijve.

    Worden gezocht: particuliere investeerders, ,want het Blauwe Ruintje kan niet alles aleen trekken, hé…

    **

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    VRT NWS

    @vrtnws

    Ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans legt eed af als nieuwe burgemeester van Grimbergen https://vrtnws.be/p.dLBx8ywP5


          DOORBRAAK ZOEKT FREELANCE JOURNALISTEN

    *

    Doorbraak is een succesverhaal in de Vlaamse media. Op eigen kracht groeit en bloeit onze media KMO. Om onze groei inhoudelijk te versterken is Doorbraak op zoek naar journalistiek talent dat als freelance journalist aan Doorbraak kan meewerken.

    De Doorbraak vacature concreet:

       een freelance videojournalist. Iemand die nieuws leest en doorziet, de juiste vragen stelt, taboes overboord gooit en dat in een snedige reportage giet.

       een talentvolle freelance journalist met een passie voor politieke actualiteit. Iemand die niet bang is om een artikel van duizend woorden op te laden, maar dat ook kan illustreren met een beeld- of geluidsfragment.

       een freelance podcastjournalist met een oor voor politiek onder het geschreeuw. Iemand die niet bang is om een interview van een half uur af te nemen, maar ook een podcastreeks inhoudelijk en technisch kan uitbouwen.

    Wie zoeken we?

    Het nieuws is je leven. Je volgt geen nieuws, je maakt het, je doorziet het. Je kan foutloos een vlot leesbare tekst opstellen die helder het verhaal vertelt of duidt. Je schrijft reportages en interviews voor Doorbraak.be en Doorbraak Magazine. Je titel lokt lezers, je inhoud nog veel meer.

    Of je vertelt het liefst met beelden, want dat zegt zoveel meer dan woorden. Je kan die reportage zelf voorzien van tekst en klaarzetten voor publicatie op onze site. Je begeleidende tekst bezorgt de eindredactie geen punthoofd. En alsof dat nog niet genoeg is weet je ook net dat beeld te kiezen dat op sociale media de aandacht weet te trekken.

    Of is de podcast is jouw habitat? Maar je hebt de bagage om de juiste vragen te stellen, de juiste gasten uit te nodigen. Je kan die podcast opladen in de verschillende platformen en in een foutloze tekst duiden op de website.

    Doorbraak vacature?

    Je komt terecht in een klein gemotiveerd team dat met Doorbraak.be journalistiek het verschil maakt. Je krijgt veel kansen, maar dat veronderstelt dat je zelfstandig kan werken en je assertief voortbeweegt in de wondere wereld van politiek en actualiteit. De redactie ondersteunt jou bij het uitwerken van je ideeën en jij bent een verrijking voor de ploeg.

    Een basiskennis van nationale politiek en actualiteit is een voorwaarde. Niet meedrijven met de stroom strekt tot aanbeveling. De journalistiek heeft nood aan dwarsliggers die gaan voor hun verhaal. Zo’n’verhaal kan zich schrijven op elk uur van de dag, maar daar lig je niet wakker van.

    Je werkt als zelfstandige met een aantrekkelijke vergoeding per reportage.

    Meer info over de Doorbraak vacature via pieter.bauwens@doorbraak.be

    CORDON BEWIJST RADELOOSHEID ELITE

    Mooie ??? foto van het interieur, maar de personnages!!!!!!!

    *

    Georges-Louis Bouchez in debat met Tom Van Grieken in Terzake.

    foto: ©VRT

     

    Vivaldi werd omschreven als de regering van de laatste kans voor België. Maar ook deze regering maakt er een regelrechte puinhoop van. De Europese Commissie is duidelijk in zijn recent rapport. Op werkelijk elk domein is het beleid ronduit catastrofaal. De overheids schuld explodeert. België heeft het grootste begrotings tekort van alle industrie landen. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen er zelfs meer asielzoekers van buiten de EU dan op het hoogtepunt van de asiel crisis in 2016. De arbeids markt staat stil. De pensioen bom tikt verder.

    Van hoogdringende hervormingen is in geen velden iets te bespeuren, zo stelt de Europese Commissie vast. Het hele land blokkeert door de interne contradicties en het gebrek aan daadkracht van Vivaldi, veroorzaakt door een compleet gebrek aan democratische legitimiteit en coherentie. De kiezer trekt zijn conclusies. De traditionele partijen Open Vld en CD&V zakken peiling na peiling verder weg richting kiesdrempel. Terwijl het orkest op de Titanic speelt, zoekt kapitein De Croo ondertussen wanhopig naar een internationale benoeming om zichzelf te redden. Het malgoverno is totaal.

    Het Belgisch systeem dreigt te imploderen

    Vivaldi is een anti-Vlaamse, door links en Franstaligen gedomineerde Belgische bezettingsregering die er enkel maar kon komen door de Vlaamse democratie te negeren. Maar onvermijdelijk tikt de klok elke dag verder naar de volgende verkiezingen die er ten laatste in 2024 komen.

    De stijgende energieprijzen betekenen niet alleen een aanslag op het gezinsbudget van de gewone hardwerkende Vlamingen, maar ook stilaan een oncontroleerbare inflatie die spaargeld doet wegsmelten als sneeuw voor de zon en het concurrentie vermogen van onze bedrijven ondermijnt. Collectieve verarming, terwijl asiel-bedriegers met tienduizenden tegelijk maar blijven binnenstromen en het politiek systeem aan zijn eigen inertie ten onder gaat kunnen de perfecte storm veroorzaken waaraan het hele Belgisch systeem dreigt te imploderen. En daarvan beginnen sommigen erg nerveus te worden.

    Cordon sanitaire

    Enkele weken geleden bijvoorbeeld, ging MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bij Terzake in debat met Tom Van Grieken. Politici die debatteren over hun meningsverschil zodat de burger dit kan beoordelen. Stel je voor! In de Volksrepubliek Wallonië was men logischerwijs in alle staten. De opperste sovjet werd inderhaast bijeengeroepen om het zogenaamd cordon médiatique, waarvan in Vlaanderen werkelijk niemand het bestaan afwist, te herbevestigen.

    Men mag de Vlaming uitpersen, maar men mag niet met Vlaams Belangers debatteren die daar een einde aan willen maken, daar komt het zowat op neer. Nog maar pas was de democratie op het nippertje gered, of de Vlamingenhaters van DéFI deden er vlug nog een schepje bovenop. Zij wilden het cordon sanitaire uitbreiden tot niet alleen Vlaams Belang, maar ook N-VA en PVDA/PTB. Met andere woorden, tegen zowat de hele oppositie aan Vivaldi. Het idee alleen al dat de burger een andere regering zou kunnen verkiezen, l’audace! Misschien kan men toch beter overwegen het stemmen voor niet-Vivaldi-partijen gewoonweg strafbaar te stellen, zodat we zeker kunnen zijn dat de democratie gered is.

    Cordon académique

    Hoofdvogel werd echter afgeschoten, in meerdere bedrijven, door de intellectuele elite van de KULeuven. Daar had professor Steven Van Hecke het aangedurfd Tom Van Grieken voor een gastcollege uit te nodigen. Dat gebeurt wel vaker met andere politici. Deze keer echter, naar goede katholieke traditie, gebeurde dat in de duik. Niemand, en al zeker zijn hiërarchische meerderen, de rector en de decaan, mochten er iets van weten. Maar het lekte uit. Hij verweerde zich onversaagd door zijn vanzelfsprekende afkeer van Vlaams Belang als een ware geloofsbelijdenis te etaleren: “Uiteraard zijn we het niet eens met 90 procent van wat Vlaams Belang vertelt.” Maar het mocht niet baten. 90% is trouwens ook geen 100%. Er bleek zowaar een cordon académique te bestaan met als eerste gebod: God ziet u, hier nodigt men geen Vlaams Belangers uit.

     

    De student, onderzoeker of burger die nieuwsgierig geprikkeld werd en wel eens wou weten wat die Van Grieken dan precies te vertellen had om daar kritisch zelf zijn oordeel over te kunnen vellen, was er aan voor de moeite. Voorzichtigheidshalve werd de les uitzonderlijk doelbewust niet opgenomen. De Standaard waarschuwde dat men zich aan de nodige vragen kan verwachten op de komende faculteits Raad. Hoeveel aflaten of zelfkastijdingen dat zal kosten is vooralsnog onduidelijk. De rector van de KULeuven, Luc Sels, wou eerst niet in de media reageren, maar kon zich uiteindelijk dan toch niet inhouden dat via Twitter wel te doen. ‘Vlaams Belang is en blijft een partij die staat voor racisme en discriminatie’. Nochtans is racisme een misdrijf waar Vlaams Belang volgens de rechter niet schuldig aan is. Een student die momenteel trainee is bij Vooruit-Europarlementslid Kathleen Van Brempt, schreeuwde zijn wanhoop uit: ‘

     

    Van Grieken uitnodigen, creëert geen safe space op de universiteit’

    Een veilige plek zowaar waar men enkel maar bestand is tegen de mening van een ander als die niet geuit mag worden. Intellectueel lachwekkend en wetenschappelijke onzin natuurlijk, ware het niet dat de decaan van de faculteit deze knul nog eens gelijk gaf, en meende dat ook zo aan te voelen. Als mens en als decaan voegde hij er nog aan toe.

    Woke universiteit

    De KULeuven is zoals zoveel universiteiten een instelling waar woke activisme zich institutioneel genesteld heeft. Dat heeft een toxische autoritaire zwijgcultuur en totalitaire agressie-context geschapen. Die is fundamenteel onwetenschappelijk, zet vrij onderzoek en kwaliteitsvol onderwijs onder druk en is ronduit bedreigend voor onze democratie als geheel. Studenten worden geïndoctrineerd in plaats van opgeleid tot kritisch denkende academici. Ze mogen immers geen ongewenste informatie te weten komen. Onderzoekers worden passief-agressief afgedreigd zich aan de eenheidsleer te houden, en toch maar geen controversiële zaken te doen, te schrijven of te denken, want dat zou wel eens slecht kunnen zijn voor de academische carrière. Conformiteitsdruk en autocensuur zijn gekende autoritaire repressie mechanismen.

     

    Contestatie en falsificatie zijn nochtans essentieel voor wetenschap en vooruitgang. Maar dat willen ze helemaal niet meer. Want conform hun postmoderne doctrine stellen de woke-activisten dat er geen waarheid of feiten bestaan. De realiteit is volgens hen enkel een uitdrukking van machtsrelaties tussen onderdrukkers en slachtoffers. Wie de onderdrukkers aan het woord laat, legitimeert dan de onderdrukking, en is dus zelfs medeplichtig. Het is dus meteen ook nodig om actief mee de onderdrukkers te bestrijden, of men is zelf een zogenaamde onderdrukker. Uiteraard zijn dit erg belegen neo-marxistische stellingen, maar ze verklaren wel waarom men zo fanatiek ageert tegen vrije meningsuiting en vrij onderzoek, beide fundamenten van een democratie en de universiteit.

     

    Omdat de woke ideologie fundamenteel anti-democratisch en totalitair is. Geen tolerantie voor de intolerantie bezweren ze. Wie dan eigenlijk intolerant is, dat bepaalt een gelegenheidscoalitie. Nu willen ze Tom Van Grieken cancellen. Nog maar enkele jaren geleden was dat Theo Francken die aan de VUB die geen lezing kon geven en werd afgebeeld in SA-uniform. En zo schuift men altijd op. Tot de revolutie haar eigen kinderen opvreet. Want er is altijd wel ergens een anti-marxistische contrarevolutionair te vinden, waarop het falen van de marxistische revolutie kan gestoken worden, zo leren de 100 miljoen doden van de marxistische sociale experimenten uit de vorige eeuw ons.

    Universiteit bevrijden

     

    Lang hebben conservatieven wat meewarig gekeken naar de adepten van de woke-ideologie. De rationele inconsistentie, wetenschappelijke onzin en nefaste gevolgen voor een democratische samenleving zijn overduidelijk. Wij willen ons logischerwijs niet verlagen tot hun spel. Niet cancellen, maar debatteren en argumenteren. Wij zien geen vijanden die moeten vernietigd worden, maar tegenstanders die we kunnen overtuigen. Daarom hebben we geen schrik van hun vrije meningsuiting. Echter, zo denken zij niet.

    En ondertussen is de cultuurmarxistische lange mars door de instellingen voltooid en zijn ze geïnstitutionaliseerd. Er zijn steeds minder conservatieve academici, omdat links een toxische omgeving voor hen gecreëerd heeft waar ze niet in kunnen gedijen en carrière maken. In het bijzonder bij de sociale wetenschappen is er een flagrant gebrek aan diversiteit ontstaan. We kunnen gerust een openlijke groene, socialistische, liberale of christendemocratische politicoloog of socioloog opnoemen, maar een nationaal-conservatieve? Amper 0.9% van de academici van de KULeuven stemde Vlaams Belang in 2019, en bijna 40% Groen.

    Dat is geen toeval meer. Dat is institutioneel, structureel en systemisch, gebaseerd op intimidatie, repressie en onderdrukking. De universiteiten in Vlaanderen zijn in niets nog een afspiegeling van de samenleving waarop ze gebouwd zijn en waardoor ze betaald worden. Eigenaardig genoeg vinden woke-activisten continu minderheidsgroepen uit die in de samenleving ondervertegenwoordigd zijn en die volgens hen positief gediscrimineerd moeten worden. Maar in hun eigen academische omgeving schijnt dat dan plots niet van toepassing te zijn voor conservatieven en nationalisten die amper aanwezig zijn.

     

    We moeten onze universiteiten bevrijden van dit verstikkende eenheids denken, waardoor er opnieuw ruimte komt voor vrije meningsuiting en vrij onderzoek. Daardoor worden het opnieuw instellingen van vernieuwing en openheid die studenten opleiden tot kritische burgers. De universiteiten moeten opnieuw de diversiteit ten volle omarmen en anders denken koesteren. Het woke-instrumentarium van mystery calls, quota en positieve discriminatie mag dan al unheimlich aanvoelen voor nationaal-conservatieven, we kunnen de cultuur oorlog die de woke activisten via het hoger onderwijs tegen onze hele samenleving voeren niet langer onbeantwoord laten, maar moeten hen integendeel een koekje van eigen deeg geven. De zwijgende meerderheid heeft lang genoeg gezwegen. We moeten natuurlijk socio-economisch orde op zaken zetten na de Vivaldi-catastrofe. Dat spel kennen we en winnen we vlotjes. Maar nog veel belangrijk is het bepalen van de socio-culturele spelregels door het bekampen van de subversieve invloed van de cultuurmarxistische ondermijning van onze samenleving via onze universiteiten.

     

    Ook dat is de inzet van 2024. En ook daarom worden ze zo nerveus.

    Tom Vandendriessche

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Zondag e.K beleven we dus (in mineur) de Kerkelijke Hoogdag van Pinksteren, maar in majeur meteen de Sinxenfoor van Korrrijk. Vroeger waren die twee ooi aan elkaar gelinkt, maar er is geen kat meer die zioh dat nog herinnert. Ziet de boerinnekens hun rokskens zwaaien, da’s wat telt.

    Voor elck wat wils dus, maar Pastoors om Kerkelijke Diensten te leiden? Die moeten we haast gaan zoeken in het buitenland. Of, waarvoor de oorlog in OekraPine al net goed voor kan zijn….

    Of zou de Russische Orthodoxe Kerk…. Als een soort broderdienst?

    Kortom, van de nood een deugd maken. Wat op korte termijn inhoudt, dat het verhaal van die ‘Vurige Tognen’, wegens al te grote verwevenheid met de porno-industrie op … de index van de Regime Media zal geplaatst moeten worden. Tenzij er zal kunnen aangetood worden, dat tongzoenen -onder- of bovenwaarts - absoluut niet gender-gebonden is.

    Komaan zeg! Kom nu vooral niet af met het argument, dat verlaagde Leietrappen juist daarvoor zij uitgevonden. Want dan zou de Quickie zijn tijd ver voioruit zijn en da kannie want (indermisbriik op die trappen?) de Blauwen verzuipen seffens onder de kiesdrempel.

    *   

    Digithalys

    04-06-2022, 16:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.605 – TERWIJL DIT KLOTELAND VIA DE PAKBONDEN VERDER AANMODDERT, MOBILISEERT ZICH DE HELE WERELD RONDOM ONS, KLAAR VOOR DE ONDERGANG.

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DONDERDAG 2 JUNI 2022

    *

    Die verdwijnende staarttster?!

    Dat was ooit ONZE Blauwe Planeet waarop er echte mensen leefden…

    *

        605 – TERWIJL DIT KLOTELAND VIA DE PAKBONDEN VERDER AANMODDERT, MOBILISEERT ZICH DE HELE WERELD RONDOM ONS, KLAAR VOOR DE ONDERGANG.

    *

    I N H O U D

    Francken Theo als Chef d’Equpe bij de Navo. Wie had dat ooit kunnen denken?! Al legt het natuurlijk heel wat uit waarom het da    ar zo verrekt moeilijk aan toe gaat. ’n Seieuze vent tussen al dat ratatoellie!

    Enfin, U leest maar.

    In ieder geval is het besluit duidelijk: na Hitler zijn er 3 wereldrijken: Rusland, China en Het Westen, twee gezonde sterke beren en het zwakkere afgeleefde Westen, het kleiene broertje dat wij zijn, haast onder voeten gelopen door een horde Mekkaraarsgewapend met kromzwaarden.

    Van het Rijk der Tsaren weet ik dat het in Warterloo naast ons stond om Europa te redden, en van China onthou ik, samen met Conficius, dat het een Beschaving heeft van drie keer zo oud als de onze.

    Verder heb ik onlangs, op hoge leeftijd dus, en al een hele tijd tot de jaren van verstand gekomen, dat de Chinese vlag ROOD is, met een aantal GELE sterren als Leitmotiv. Maar dat wordt zoveel mogelijk door de Regime Media in de doofpot gehouden.Ofwel omdat die het niet berriijpen of integendeel, omdat ze het maar al te goed begrijpen.

    Rood, tot daar nog aan toe (hier is men dat ook zo goed als), maar GEEL: dat is verddorie nog aan toe, de Vlaamse kleur.

    Meteen komt me dan Pater Ferdinand Verbiest (Pittem) terug voor de geest die ooit daar in Peking Onderkoning is geweest. En die daar tot op de hudige dag als ‘n soort Heilige wordt veereerd….

    Van de Chinezen hioeven we dus als Vlaming gene bang te hebben, net zo min trouwens als van de Russen. Met deze laatsten delen we immers ons voorvaerlijk Christelijk Geloof dat gerust niet zal moeten onderdoen voor de moordzucht Mekkaraars…

    02-06-2022

    DE OVERHEIDS DIENSTEN STAKING

    *

    En dan was er dinsdag die volkomen nutteloze staking van de overheids diensten, uitgerekend een sector die het laatste jaar heeft mee kunnen profiteren van vier automatische loons-verhogingen, iets wat nergens anders nog op die manier gebeurt. En dan weten dat er in dit land reeds een overheidsbeslag is van meer dan 50%*, dat er zowat overal een tekort is aan medewerkers, enerzijds door de grote vergrijzingsgolf (die men had moeten zien aankomen) en het feit dat dit land een klein miljoen mensen heeft tussen 25 en 60 jaar, die helemaal niét werken. In Vlaanderen zijn dat vooral de langdurige zieken, waar nog iets voor te zeggen valt, in Wallonië echter de generaties werklozen die nooit echt gewerkt hebben. En dat in een land waarin er geen gebrek aan werk is, wel aan mensen die het kunnen of willen doen. En dan durfde de Waalse minister van Begroting, Adrien Dolimont (MR), in een interview vorige week nog zeggen dat Vlaanderen zijn model niet is en hij vindt dat er na de overstromingen in de Vesdervallei te weinig federale solidariteit was, terwijl alle berichtgeving daarover vermeldde dat er daar meer Vlaamse dan Waalse vrijwilligers ter hulp kwamen.

    *   Momenteel gaat in België 7,4% van het bruto binnenlands product (bbp) naar publieke dienstverlening – er daar is politie, justitie en leger nog niét eens meegeteld. In Nederland is dat 4,1%, in Frankrijk 5,8% en in Duitsland 6,1%. En daar wordt er niét tegen gestaakt.

    ---

    Tenslotte nog een quote voor de liefhebbers:

       ‘België moddert niet aan. België moddert voort’

    (Koen Geens)

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     Ramp in Zwevezele.

    Daar is de nacht voordien de wereldberoemde pannekoekfabriek totaal uitgebrand. Rruin 60 jaar ouid familebedrijfje met een 40-tal werknemers. De Directie zegt alles binnen en paar maand te heben heropgebouwd met als doelstelliing een ververvoudiging van de productie.

    Nog in de Westhoekn en dat nog wel opnieuw in Quiockie Stad. Dat kan er vanaf vandaag gepeddeld worden op de Leie in drinkbakken voor koeien. Als dat gee vooruitgang is in de zorg voor het Milieu. Te meer daar die dingen rechtsreeks uit Amerika zijn ingevoerd, een lznd dat via de daar levend e woboysn gespecialieerd is in koendrinkbakken.

    De Brugse Reien? Da’s ouderwetse brol, dat wete toch?

    ‘TOETREDING VAN ZWEDEN EN FINLAND IS STRATEGISCH EEN GOEDE ZET VOOR DE NAVO’

    *

    Sinds de Russische inval in Oekraïne is de NAVO niet meer weg te denken uit de actualiteit. Nu ook Finland en Zweden willen toetreden lijkt Poetin het omgekeerde te realiseren van wat hij beoogde. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Theo Francken, N-VA kamerlid en Belgische delegatie leider van het NAVO-parlement, meer uitleg.

    Officiële aanvraag

    Een historisch moment in de defensie geschiedenis: Finland en Zweden hebben officieel hun aanvraag ingediend om lid te worden van de NAVO. Beide landen zetten deze stap omdat ze zich bedreigd voelen door Rusland sinds de inval in Oekraïne. De volgende stap is de goedkeuring van het lidmaatschap door alle dertig NAVO-lidstaten.

    Vooral omwille van de ligging van Zweden en Finland is hun NAVO-lidmaatschap strategisch een goede zaak

    Francken is verheugd door de mogelijke toetreding van twee nieuwe landen. Vooral omwille van de ligging van Zweden en Finland is hun NAVO-lidmaatschap strategisch een goede zaak. Door het smelten van de ijskappen zullen de noordelijke vaarroutes steeds belangrijker worden voor het transport en de exploitatie van grondstoffen. ‘Ook Rusland en China azen op deze vaarroutes en grondstoffen.’ Bovendien hebben Zweden en Finland een sterke defensie-industrie, wat interessant is binnen de NAVO.’ Er zijn dus heel wat voordelen aan een toetreding van Zweden en Finland, benadrukt Francken.

    Is de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap provocatie ten aanzien van Rusland? Francken benadrukt dat het Rusland is die Oekraïne is binnengevallen, en niet de NAVO die Rusland heeft aangevallen. ‘Wat is de dreiging naar Rusland toe die uitgaat van de NAVO?’ Er is nooit enige intentie geweest om Rusland aan te vallen.

    De weg naar een toetreding

    Om officieel lid te worden moeten beide landen een toetredingsverklaring ondertekenen. Dit zou in principe voor 15 juni moeten gebeuren, zodat ze als waarnemer kunnen optreden tijdens de NAVO-top in Madrid eind juni. Tijdens deze NAVO-top wordt het nieuwe strategische concept vastgelegd voor de komende tien tot vijftien jaar.

    Het oude concept dateert van 2010 waarin er met geen woord gerept wordt over China, en Rusland nog wordt omschreven als een partner. Naar de huidige omstandigheden is dat duidelijk achterhaald. Naast een Oekraïense delegatie is het dus wenselijk dat er ook een Zweedse en Finse delegatie aanwezig zijn op deze top, volgens Francken.

    Verder zal Zweden ook het defensie budget moeten opdrijven om lid te worden. 2% van het BBP is het absolute minimum. Het is bovendien ook noodzakelijk dat België eindelijk naar deze 2% toewerkt. Daarnaast zullen er ook een aantal militair-technische afspraken gemaakt worden met zowel Finland als Zweden. Dat neemt tijd, maar het gaat niet over jaren, benadrukt Francken.

    Het probleem Turkije

    Momenteel staat er één lidstaat Zweden en Finland in de weg om lid te worden, Turkije. Turkije is niet happig op een toetreding van de twee lidstaten en houdt vast aan zijn vetorecht. Volgens Francken spelen er twee zaken. Erdogan beweert dat Finland en Zweden steun bieden aan ’terroristische organisaties’, zoals Turkije de Koerdische Arbeidspartij (PKK) noemt. Daarnaast noemt Erdogan ook de Gülen-beweging, die volgens hem allemaal uitgeleverd en gearresteerd moeten worden wegens terrorisme. ‘Dit ligt moeilijk voor Zweden en Finland omwille van de bescherming van mensenrechten.’

    Een tweede nog belangrijkere reden voor Turkije om Zweden en Finland uit het bondgenootschap te weren is de Turkse aankoop van de Russische S400-luchtafweer rakketten, waar de Amerikanen razend over zijn. Bijgevolg zit er een serieuze haar in de boter tussen de Amerikanen en de Turken, maar op zich is dat een bilateraal conflict en geen zaak van de NAVO. Het moet dus haalbaar zijn om dat te deblokkeren, denkt Francken. ‘De Verenigde Staten en de Turken zullen wel op één lijn moeten komen.’

    Ik deel alle bezorgdheden als het gaat over een mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie, maar wat de NAVO betreft zijn ze een betrouwbare partner

    Zou het zover kunnen komen dat Turkije uit de NAVO wordt gegooid? Francken denkt van niet en is hier ook geen voorstander van. ‘Ik deel alle bezorgdheden als het gaat over een mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie, maar wat de NAVO betreft zijn ze een betrouwbare partner.’

    Oekraïne en de NAVO

    In tegenstelling tot Finland en Zweden ligt een toetreding van Oekraïne niet op tafel. Bosnië, Georgië en Oekraïne zaten reeds lang voor Zweden en Finland in een soort van toetredingsprocedure, maar dat staat nu op een laag pitje. Het feit dat deze landen nog steeds in de wachtkamer zitten, in tegenstelling tot Finland en Zweden, valt mogelijk niet in goede aarde maar het is nu eenmaal de NAVO die beslist.

    Rani De Leeneer

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Om 17 uur op Dondderdag 2 Juni 2022 op Radio Klara (die mij in Huize WIELANT Ingooigem in het Streuvelsland, als in een kloostercel van de vroege morgen tot de late avond verblljdt met lichte klassieke muziek) gehoord (niet herhaal op de TV) dat de hongaarse President, weeral diene Victor Orban, die dwarsligger, zij, veto had gesteld in de Europese Commissie, die overal in Europa de Kerkelijke Erdiensten betoelaagt; tegen het schrarppings-voorstel van de steun aan de Russicihe Orthodoxe Kerk. Die stonden namelijk op de Eiropese Zwarte Lijst, omdat hun Leiders zofvel we Poet als de Russchiche Legers in Oekraïne hadden gezegend met wijwater.

    God moet namelijk geen partij kiezen voor zij die de EU liever geen baas zien spelen in Oekraïne.

    *

    Digithalys

    03-06-2022, 14:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.QUICKIE, ‘DE NIEUWE DETENTIE TEZUIEN’ EN HUN BEGELEIDERS: WEST-VLAANDEREN AAN DE TOP OP KOP

    .

    W DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    WOENSDAG 1 JUNI 2022

    *

         604 – DE BLAUWE GESCHERPTE QUICKIE, ‘DE NIEUWE DETENTIE TEZUIEN’ EN HUN BEGELEIDERS: WEST-VLAANDEREN AAN DE TOP OP KOP

    *

    I N H O U D

    Een ongeziene korrrijkse primeur! Is nog niet eens doorgedrongen tot de Regime Media!

    Of gebaren die weer eens van krommen aas, omdat er ….. stoelgang aan de knikker hangt? Zou de ‘communicatie’ daarover misschien teveel de aandacht trekken op de ver gevrderde staat van de islamiserintg en van de uitwassen daarvan? Ochn we kennen dat volkjke! Wat biet weet, niet deert en io die manier kunnen hun soitsbroedersd

    Vcerder leven lijk God in Franktrijk.

    Maar feiten zijn feiten en op ’n rolletje meer of minder toletpapier komt het er nu ook net op aan. Toch net bij de Baluwe Gescherpten. Want die hebben, tegen de volgende verkiezingen, een enorme voorraad daarvan aangelegd. Om hun tranen te drogen.

    En nu dus, heet van de naald, de Korrrijkse glorieuze faiten.

    Onze gevangenisssen zijn overbevolkkt, dat weet zelfs het jkeinsrte kind, en dat blijft zo maar maar doorgaan. The sky is the limit!

    AcChter tralies echter zitten alleen maar de ‘gedetineerden’ die langer dan drie jaar van de Rechter op hun palmares hebben gekregen, de overigen….

    Tja, huis-arrest dan maar zeker. Hoogstens met ee enkeleband met camerca-bewaking op veilige afstand. Ongeruste burmeensen? Die verhuizen dan maar best, zeker? Ge weet immers maar nooit hoe idie hervallen nu het gat schoon is.

    En dan gaat voor ons het gordijn open en vertoont ziich Quickie, de Blauwe Engel in al zijn hemelse heerlijkjheid.

    De Qui!ckie, hijzekf in peroon, zag er brood-met-beleg in. En hij zag het dus breed. In iedere provincie moeten er minstens twee van duie nieuwe dingen komen, met telkens een 100-tal goed opgeleide en vooral goed betaalde ‘begeleiders’ van die detentiehuizen.

    Vlaanderen betaalt alles, want Wallonië is failliet.

    En voilà, daar is meteen ‘n nieuw paternosterwoord voor de Dikke VanDaele: detentiehuiznziebegeleider’ Liefst vergezeld door ’n teekeningetje. Een genderloos handgeboeid persoontje aan de ketting gehoouden door ’n ander weeral genderloose bewaker.

    Maar het wordt ’n verhaal zonder einde.

    Eerst Kortrtijk, maar ook in Oostende staat reeeds collega-burgemeester Bart Stommelein te trappelen van ongeduld.

    Komen in aanmerking als huisvesting voor dergelijke ‘inrichtingen’: alle soorten afgedankte Oudemannenhuizen, vervallen en uitgewoonde ziekenhuizen, leegstaande nonnenklossters en verlaten abdijen.

    In Mechelen der Drittte im Bundevan de 3 gedéseererde Vlaamse Natopnalisten, doet ‚t Somerken, alsof zijn neus bloedt. Gebaren ze daar an aartbischoppen al geneg last van te hebben.

    Na een Nieuw Besrtuur, in Mei 2024, gaan al die dingen geledigd worden door terugzeding naar de Landen van Herkiomst. En de vrijgekomen plaatsten die er nu tioch eenmaal zijn, kunnen dan dienen voor de afgedankte zakkenvullers die ons land 50 jaar lang naar de cloten hebben geregeerd.

    01-06-2022

    ELIO IL MEGLIO

    *

    Volgens Crootje zou Paarsgroen+ nog vóór het zomerreces, meer bepaald vóór 21 juli, de grote problemen van dit land, zoals de hervorming van de financieringswet, het loonakkoord, het openhouden van de kerncentrales en de pensioenen, aanpakken. Dat aanpakken zou best kunnen, dat afwerken zal een ander paar mouwen zijn.

    Mocht bv de volgende staatshervorming, die er hoe dan ook moet komen, uitmonden in vier volwaardige deelstaten – Vlaanderen, Wallonië, Brussel en ‘Oost-België’ (zoals de Oostkantonners het tegenwoordig noemen), dan kan dit alleen nog maar een pril begin zijn. Zoals ik reeds in mijn vorige blogs schreef, is Wallonië nu al virtueel failliet en zeker niet in staat daar bovenop ook nog de Franse Gemeenschap – die zij de ‘Fédération Bruxelles-Wallonie noemen - in stand te houden. Zoals ik ook reeds schreef, kan Brussel dit evenmin. Dat is geen verzinsel van Vlaamsnationalisten. Het werd bevestigd door het ‘Centre de Recherche en Économie Régionale et Politique Économique (CERPE)’ van de ULB en bevestigd door de universiteiten van Namen en Luik. Wat Di Rupo onlangs vertelde over zijn Waalse begrotings controle, kwam in feite hierop neer: ‘Als we de dingen niet kunnen veranderen, dan veranderen we maar de woorden’. ‘If you can’t convince them, confuse them’.

    Aan onze Vlaamse partijen om zich weer niet met een kluitje in het riet te laten sturen…..

    DWINGT DE OORLOG EUROPA TOT EEN FUNDAMENTELE OMSLAG IN HET ENERGIEBELEID?

    **

     De ernst van de inflatiecrisis in Europa is nog toegenomen sinds Poetin zijn invasie is gestart. Los van de oorlog, zijn gelddrukkende centrale banken en bevoorradingsketens die nog steeds onder druk staan als gevolg van de pandemie, de oorzaken van de snel stijgende prijzen. Ook een andere belangrijke factor mag niet over het hoofd worden gezien: Europa’s energie transitie beleid.

    Dat beleid heeft geleid tot massale investeringen – met bijhorende subsidies – in hernieuwbare energie, met name wind- en zonne-energie. Al die miljoenen hebben echter nog niets veranderd aan het feit dat hernieuwbare energie niet betrouwbaar genoeg is om de belangrijke rol binnen de energievoorziening op te nemen die politici wensen.

    Bindende streefcijfers

    Los daarvan heeft de Europese Unie (EU) ook bindende streefcijfers voor hernieuwbare energie opgelegd van minstens 32% in 2030. Het is één ding om de CO2-uitstoot te willen verminderen. Het is iets heel anders om op micro niveau te regelen hoe dat moet gebeuren. De meest voor de hand liggende methode om de CO2-uitstoot te verminderen, is gebruik te maken van kernenergie. Lange tijd was dit niet de voorkeur van de Unie of haar lidstaten, tot voor kort. Dat vooral door lobbywerk van groene groepen, die vaak hun wortels hebben in anti-nucleair activisme.

     

    Dit veranderde in 2021, toen Nederland, net als Frankrijk, als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen een positievere houding aannam ten aanzien van kernenergie. Verscheidene Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, hebben sindsdien dit voorbeeld gevolgd.

    Al slaagde Duitsland er wel in de Commissie zover te krijgen dat ook aardgas

    werd opgenomen, tot woede van milieuactivisten

    Op het niveau van de Europese Unie zijn Frankrijk en de landen van Midden- en Oost-Europa erin geslaagd de Europese Commissie ervan te overtuigen te erkennen dat kernenergie kan bijdragen tot het koolstofvrij maken van de Europese economie in het kader van de zogenaamde ’taxonomie-verordeningen’ van de EU, waarbij investeringen worden geclassificeerd volgens hun milieu vriendelijkheid. Dit ondanks het verzet van Duitsland. Al slaagde Duitsland er wel in de Commissie zover te krijgen dat ook aardgas werd opgenomen, tot woede van milieua ctivisten.

    Afhankelijk van Rusland

    Wat de energie planners van de Unie (althans tot voor kort) niet graag vermelden, is dat de grotere afhankelijkheid van onbetrouwbare wind- en zonne-energie in werkelijkheid ook heeft geleid tot een grotere afhankelijkheid van aardgas, vaak uit Rusland. Vooral wanneer dat samenviel met een beleid om kerncentrales uit te schakelen. Onbetrouwbare energiebronnen hebben nu eenmaal een betrouwbare back-up nodig.

    Europese beleidsmakers beweren dat nog meer investeringen in wind- en zonne-energie de Unie onafhankelijker zullen maken van Russisch gas. De realiteit is echter dat deze energiebronnen, ondanks jarenlange subsidies voor wind- en zonne-energie, slechts goed zijn voor ongeveer 10 procent van de wereldwijde energieproductie. En dat is in Europa maar net iets hoger.

    Kiezen is verliezen

    Opdat wind- of zonne-energie een belangrijke bron van energie voorziening in de Europese Unie kunnen worden, is een betrouwbare reserve-energiebron nodig. Minstens totdat veel betere opslagtechnologie is ontwikkeld. Tot die tijd zullen zowel zonne- als windenergie worden gehinderd door het onveranderlijke feit dat de wind niet altijd waait en de zon niet altijd schijnt. De opties om in die back-up te voorzien komen in essentie neer op of kernenergie, gas, of kolen. Eén van die drie.

    Duitsland en de Unie hebben een restrictief beleid gevoerd ten opzichte van kernenergie en steenkool, wat betekent dat ze daarmee indirect gas – Russisch gas – hebben bevoordeeld. De Europese Unie heeft eigenlijk de taak om kernenergie te bevorderen, als gevolg van het Euratom-Verdrag. Met veel enthousiasme heeft ze dit echter niet gedaan, want de supranationale organisatie discrimineert zelfs kernenergie wanneer het op staatssteun aankomt. Daarnaast is Duitsland in de praktijk gewoon doorgegaan met steenkool.

    Grote investeringen

    Er is op zich niets mis met grotere investeringen in wind- en zonne-energie (mits het back-up-probleem goed wordt aangepakt) – zelfs ondanks de aanzienlijke nadelen voor het milieu – zolang dat maar zonder overheidssubsidies gebeurt. En dat is op dit moment nauwelijks het geval.

    Kernenergie is de minst gesubsidieerde energiebron ter wereld. Energiemarkten zijn overal zwaar verstoord door overheidsbemoeienis, subsidies en politieke onzekerheid, maar het aanhoudende belang van kernenergie voor de energiemix van verschillende Europese landen, ondanks het feit dat het de minst gesubsidieerde energiebron is, doet vermoeden dat kernenergie, als er een echt vrije energiemarkt zou zijn, waarschijnlijk zeer succesvol zou zijn.

    Taboe op kernenergie

    Dat Duitsland zo afhankelijk is geworden van Russische energie-import, is voor een groot deel te danken aan het onverantwoorde besluit van Angela Merkel om de sluiting van Duitse kerncentrales te hervatten en zelfs te versnellen. Dat samen met een weinig doordachte stormloop op hernieuwbare energiebronnen.

    Meer bewijs van het taboe op kernenergie komt uit Nederland, waar de regering in 2018 besloot de exploitatie van de aardgasreserve in Groningen – het grootste gasveld in Europa – te beëindigen. Dat terwijl zij echter pas eind 2021 het besluit nam nieuwe kerncentrales te bouwen.

    Ook in Polen – dat zich al zo lang hard opstelt tegen Rusland en tegenstander was van het Nord Stream 2-project – werd pas in 2021 besloten twee kerncentrales te bouwen en minder energie-afhankelijk te worden van Rusland. Nochtans is dat vrij evident. Als Europa de energie-onafhankelijkheid van Rusland wil herwinnen en minder CO2 wil uitstoten, dan is kernenergie (gezien de stand van de huidige energie technologie) de enige praktische optie.

    Schaliegas

    De Europese landen zouden ook serieus moeten onderzoeken of schaliegas werkelijk zo slecht voor het milieu is als nu zo vaak wordt beweerd. In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne zal Europa veel Amerikaans schaliegas importeren – freedom gas, zoals Donald Trump het noemde – om minder afhankelijk van Poetin te worden. Onder deze omstandigheden lijkt het verbod op schalie of fracking in Europa zinloos en hypocriet. De minister-president van Beieren, Markus Söder, heeft al opgeroepen tot een heroverweging van dit verbod.

    Bio-brandstoffen

    In navolging van de Verenigde Staten zou ook de invoer van Russische olie verboden worden via het meest recente Europese sanctie pakket. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat binnenkort meer taboes moeten worden opgegeven. Neem bijvoorbeeld bio-brandstoffen.

    Zoals de zaken er nu voor staan, is de EU van plan die geleidelijk te verbieden. De redenering hierachter is dat ze vaak worden gemaakt van palmolie, iets wat zou bijdragen aan ontbossing. In werkelijkheid hangt dit echter sterk af van waar de palmolie in kwestie vandaan komt. 84 procent van de palmolie die in biobrandstoffen wordt gebruikt, is afkomstig uit Maleisië en Indonesië.

    Ontbossing

    Volgens de FAO, de Voedsel- en Landbouw organisatie van de Verenigde Naties, is ontbossing in Azië niet zo problematisch als in Afrika en Zuid-Amerika. De organisatie merkt op dat ‘Azië in 2010-2020 de grootste netto toename van bosgebied had’. Volgens het World Resources Institute, een onafhankelijke denktank, gaan in Latijns-Amerikaanse landen zoals Bolivia, Colombia en Peru ‘veel bossen verloren’, waarbij Maleisië en Indonesië specifiek worden genoemd als “lichtpuntjes voor de bossen’, aangezien ‘het verlies aan primaire bossen (…) in Maleisië voor het vierde jaar op rij is gedaald’.

    Onlangs heeft Indonesië besloten de export van palmolie te beperken, hoewel Maleisië doorgaat met zijn export. Hierachter schuilt een groeiende bezorgdheid over voedseltekorten, omdat palmolie wordt gebruikt voor voedsel (bakolie, maar nog veel meer). Dat is iets waar groene NGO’s ook al jaren campagne tegen voeren. De realiteit haalt dit nu in. Na de Russische inval in Oekraïne zijn de prijzen van zonnebloem olie, een belangrijk alternatief voor palmolie, de hoogte in geschoten, omdat Rusland en Oekraïne de belangrijkste producenten hiervan zijn.

    Vervangen door palmolie

    Die prijsstijgingen hebben ertoe geleid dat producenten zonnebloem olie zijn gaan vervangen door palmolie. Het heeft met name ook de Britse supermarktketen Iceland ertoe doen besluiten het verbod op palmolie als ingrediënt voor zaken als diepvriesfrieten of gepaneerde vis op te heffen.

    De keten zal alleen gecertificeerde duurzame palmolie gebruiken, wat niet moeilijk zal zijn aangezien het certificeringssysteem al goed ingeburgerd is in deze sector en ook wordt gesteund door organisaties als het Wereld Natuur Fonds (WWF), dat hierover verklaarde: ‘Het beste wat we kunnen doen is duurzame palmolie steunen en boycots vermijden, want we weten dat substitutie door andere plantaardige oliën kan leiden tot nog meer schade aan het milieu en de samenleving’.

    De speeltijd is voorbij

    Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, te midden van mogelijke diesel tekorten, is het game over voor allerlei ongefundeerde en vaak protectionistisch geïnspireerde beperkingen die weinig rekening houden met reële milieuschade. Bedenkelijk en experimenteel beleid krijgt door de oorlog dus te maken met een reality check.

    Dat geldt zeker ook voor het Europese energiebeleid, hoewel het tijd zal kosten om de puinhopen op te ruimen van het experimentele beleid van de laatste twintig jaar. Een grote omslag in het energie beleid kan niet van vandaag op morgen gebeuren, maar kan wel tien jaar duren. Nadat Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België hun visie op kernenergie hebben bijgesteld, zijn alle ogen nu gericht op wat Duitsland zal doen. Drie Duitse kerncentrales zijn nog actief. Het is de bedoeling dat die tegen het einde van het jaar worden gesloten. Zelfs indien wordt besloten hun levensduur te verlengen, zullen zij om technische redenen een tijdlang moeten sluiten. Voorlopig verzetten de meeregerende Duitse Groenen zich sterk tegen een verlenging van de levensduur van deze centrales, terwijl zij ook wanhopig zoeken naar alternatieven, zoals de invoer van waterstof of zelfs de heropening van kolencentrales.

    Ondertussen wil Europees ‘klimaat-commissaris’ Frans Timmermans, verantwoordelijk voor peperdure isolatie-eisen en steeds onrealistischer klimaat doelstellingen, zoals het betrekken van een onrealistisch hoog percentage energie uit onbetrouwbare hernieuwbare energiebronnen, steeds verder gaan met de uitbreiding van Europese Emissiehandels systeem (EU ETS) – in feite een EU-klimaatbelasting op energie – naar allerlei nieuwe sectoren. Niet bepaald iets wat consumenten die onder inflatie gebukt gaan op prijs zullen stellen. Zeker niet in ons land, waar die nu al tot 9 procent oploopt in vergelijking met een jaar geleden.

    **

    PETRA LEERT U NOG BETER TE COMMUNICEREN

    **

    **

    Heeft u het gehoord, beste lezer? Federale ambtenaren moeten dringend hun communicatie met de burger aanpassen. Gedaan met onduidelijke woorden als ‘mijnheer’, ‘mevrouw’, ‘directeur’ of uitdrukkingen als ‘op de man af’. Nee, met minister Petra De Sutter wordt het allemaal anders en natuurlijk beter.

    **

    O, wat zijn de federale ambtenaren blij! Ze krijgen een cadeau van hun minister en dat is niemand minder dan mevrouw Petra De Sutter (Groen), federaal minister voor Ambtenarenzaken. Terecht toch dat al deze hardwerkende en empathische federale civil servants ook eens beloond worden. In hun mailbox vinden ze deze week de digitale folder ‘Tips voor gender-inclusief schrijven’. En u, beste lezer, kent ons. Ook de redactie van ‘tScheldt gunt u dit bijzonder cadeau van harte. Er gaat een hele nieuwe wereld voor u open wanneer u HIER klikt.

    Want ja, ook u en wij, kunnen nog heel wat opsteken van deze handige folder, van dit digitale hebbeding.

    Zo wordt aan ambtenaren gevraagd om nooit meer ‘Geachte mevrouw’ of ‘Geachte heer’ te schrijven, dat moet van nu af ‘Beste’ zijn. Een woord als ‘secretaresse’ wordt taboe, dat moet zijn: administratief medewerker. Schrijf niet ‘directeurs’, schrijf ‘directie’. Niet ‘ouders’, maar ‘moeders en vaders’. Niet ‘man of echtgenote’, maar ‘partner’.

     

    Het woord ‘man’ moet, onder auspiciën van minister Petra, helemaal in de vuilbak. ‘Als één man’ wordt ‘unaniem’, ‘mankracht’ wordt ‘medewerkers’, ‘op de man af’ wordt ‘zonder omwegen’ en ‘verman je’ wordt vervangen door ‘houd moed!’. Man, man, man, toch. Wij kunnen niet wachten op fonkelnieuwe brieven en mails van de federale overheid. Met deze richtlijnen wordt communiceren met de overheid van nu af een feest.

    Toch slaat de werkgroep federale diversiteit de bal ook een keer mis. Zo zijn de tips ‘brandweerman/brandweervrouw’, ‘poetsvrouw/poetsman’, ‘raadsman/raadsvrouw’ en ‘cameraman/cameravrouw’ een gemiste kans. Wat is er mis met brandweerindividu, poetsdeskundige, raadsmens of camerapersoon?

     

    Tot slot, beste lezer, nog een belangrijke schrijftip. Schrijf niet: zeikwijf, maar schrijf: individu van Groen dat minister is van Ambtenarenzaken. Want in Vlaanderen communiceren wij voortaan zoals het hoort, dankzij Petra.

     Geertje Galle & Marc Slangen

     

     

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Och, het zou wel eens kunnen, als de USA zo doorgaat met Poetin tot het uiterste te tergen, dat, kernenergiie of niet, in heel de EU het lucht uitgaat….

    Die Joekrien ‘krijgt’ nu raket-automaten toegestopt van de Bidsprinknaan, die salvo’s op luchtdoelen geven die 80 Km ver deagen. Zonder daarbij te vermelden, dat die Oekarainiers zo knap zijn, dat ze, zonder de minste opleiign, die dinfgen kunnen bedienen.

    Hoe dat zalaflopen? Niet goed zeker. Voor niemand en al zeker ,oet vppr datOekrainse broedervolk van ons.

    *

     Digithalys

    02-06-2022, 15:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WORDEN TERWIJL WE ERBIJ STZAAN: HOELAN NG NOG?

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DINSDAG 31 MEI 2022

    *

    HADEWIJCH   VAN VLAANDEREN

    ….. alle dinghe zijn mi te inghe…

    *

    Hadewijch was een 13e-eeuwse Brabants dichteres en mystica die beschouwd wordt als een voorloper van Jan van Ruusbroec.

    Geboren   Brabant, 13e eeuw

    OverledenBrabant, 13e-14e eeuw[2]

    Beroep     Begijn

    Jaren actief   ca. 1230-1240, mogelijk eind 13e, begin 14e eeuw

    *

    Ay al es nu die winter cout / cort die daghe / ende die nachte langhe.

      603 – VERRADEN EN VERKOCHT WORDEN TERWIJL WE ERBIJ STZAAN: HOELAN NG NOG?

    *

    I N H O U D

    Er worden – achrer onze rug en in den donkeren – allerlei Wetten als kindertutters in elkaar geflansld, die o.a. (zie Guvaal) pas in 2035 hun beslag zouden hebben. In de veronderstelling – qiod non - natuurlijk dat tegen dan er nog iets zou overgebleven zijn van dit Kloteland.

    De Overheid ondertussen, iets of wat nattigheid voelend, organiseert per computer landelijke ‘Bevragingen’ – die de Vlaamse belastingbetaler een klein fortuin kosten - waaarvan ze de resulaten geheim wil houden tot de Winter er aan komt, d.i. tot het najaar in zicht komt.

    Anderrzijds organiseren de Vlamingen zelf ‘enquetes’ bij een geselecteerd publiek die de vinger aan de pols moeten houden. De nu al vrij gegeven resultaten zijn, alle verhoudingen in acht genomen, alles tesamen geteld en gedeeld door twee, noch half noch heel. Enfin, U oordeelt maar beter zelf….

    Want de samenstelling van al die organisaties is nog altijd niet op basis van de huidige situatie waarbij het Vlaams Belang, war gelijk staat aan ons Eigen Belang, de grootste partij geworden is. En de toonvoerende restpartijtes van die enquete, praktisch allemaal haast onder de kiedsrempel, slan ernaar op los als ’n blinde naar “’n ei….

    My home is my castle….

    *

    Het is dus gewoon kwestie van tijd, tot dat iedereen beseft wat 80% van de Vlamiongen wil: eindelijk helemaal alleen baas zijn in eigen huis.

    31-05-2022

    DE FINANCIERINGS WET

    *

    Bij de bijzondere financieringswet van 2014, betreffende het akkoord over de zesde staatshervorming, werd besloten dat vanaf 2025 de transfers van noord naar zuid jaarlijks met 10% zouden worden afgebouwd, om volledig verdwenen te zijn in 2035. Dat komt neer op een jaarlijkse inlevering van 62 miljoen euro voor Wallonië en zo’n 10 miljoen voor Brussel. Dat verhaal is bekend en was de prijs die de PS toen wilde betalen voor het tot stand komen van de regering Di Rupo.

    Wat ik persoonlijk (en ik denk heel wat andere Vlamingen) niét wist was, dat Wallonië bovendien jaarlijks - en dit tot 2027 – nu al zo’n 150 miljoen zou moeten besparen om haar regionale begroting op orde te krijgen.

    Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, zou de Waalse regio de tewerkstellingsgraad met zo’n 10% moeten opkrikken tot het Europese gemiddelde van 72,4% en zouden daarvoor in Wallonië zo’n 150.000 nieuwe banen moeten worden gecreëerd. Dat alles terwijl de huidige paarsgroen+ regering de lat over heel België op 80% heeft gelegd, een niveau dat Duitsland en Nederland al behaald hebben en dat Wallonië in totaal zo’n 300.000 nieuwe jobs zou vergen.

    Men hoeft geen fiscaal expert te zijn om te begrijpen dat dit nooit ofte nimmer zal lukken, niet alleen niet voor Wallonië, maar ook niet voor Brussel. Als de ‘hoofdstad van Europa’ de bevoegdheden zou overnemen die nu bij de Franse Gemeenschap (‘la Fédéraion Bruxelles-Wallonie’) zijn ondergebracht, zou dat het Brussels tekort in 2035 op 3,5 miljard brengen en de Brusselse schuld op 50 miljard, zowat 385% (!) van de Brusselse inkomsten.

    In het licht van bovenstaande is het duidelijk dat de hele discussie over de volgende en hopelijk laatste Belgische staatshervorming zeker voor ons Vlamingen opnieuw bekeken dient te worden, iets wat we pas hard zullen kunnen maken via een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen Vlaamse parlement bij de volgende regionale verkiezingen in 2024. Mocht dat niét gebeuren dan zal Vlaanderen het gros van rekening blijven betalen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

        *

    FIETSSTRATEN

    Volgens de Gewestelijke TV was er in mijn al-oude teer geliefde vaderstad Ieper eens te meer koekennbak omdat de gewone burger niet akkoord gaat met het (uiterst progressieve) Stadsbestuur dat voortaan de straten van het Centrum auto-luw vrij wil maken. Om voorrang te geven aan Koning Fiets. Om het even, al-dan-net op pedaalkracht dan wel op batterij met snelheden gaande tot 60 Km/u.

    Maar de politie – moest die voorhanden zijn – zal toezicht houden, zodat niet één auto ook maar één fietser voorbij steekt… Zelfs niet als die op het voetpad rijdt.

    En achteraf de Horeca maar klagen dat de toesristen nu ineens allemaal weg blijven…

    Ondergetekende, van vooroorlogsse kwaliteit, stamt nog uit de tijd dat de fieters ACHRER ELKAAR en uiterst rechts moesten rijden, als er geen fierspad was. Nu zie ik ze in groepjes, als stormvogels of slinge- apen, doorheen de straten hossen en alles omver riojde wat hen voor de wielen komt.

    Ja Ja, de Vooruitgang en eheft gene naam….

    Wederzijds respect? Man lief, da’s toch iets voor oude wijven!

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    @vlbelang

    31-5-2024 (14u)

    *

    "Dat het aantal Vlaamse landbouwbedrijven alsmaar afneemt, zou iedereen zorgen moeten maken. Als de Vlaamse regering onze familiale landbouwbedrijven wil behouden, zal ze ook iets moeten doen aan alle regelneverij.

     

     *

    OVV-BEVRAGING: VLAMING IS SOLIDAIR MAAR ER ZIJN GRENZEN

    **

    Het OVV staat voor het Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen.

    *

    Het is een Vlaamsgezinde pluralistische en democratische feitelijke vereniging die een koepel wil zijn van Vlaamse verenigingen, om vanuit de Vlaamse Beweging tal van actiepunten naar voor te kunnen brengen. 26 toonaangevende Vlaamse verenigingen zijn erbij aangesloten. Tussen hen bestaat er niet over alle punten een (ideologische) overeenstemming, maar ze zijn ongeveer akkoord over circa 80 % van de zaken, zoals een Vlaanderen dat op diverse gebieden zelf autonoom zijn beleid kan uitstippelen.

    Bevraging onder de bevolking

     

    Om te weten waar de Vlaamse bevolking nu staat met betrekking tot een reeks thema’s, werd in de tweede helft van maart 2022 een bevraging georganiseerd bij 1.000 personen die op een wetenschappelijke wijze volgens de wetten van de statistiek werd samengesteld. Dit gebeurde in samenwerking met het Leuvense IVOX. Het is de bedoeling acties te ondernemen die rekening houden met de verzuchtingen van de Vlamingen. De enquête had de bedoeling om objectief te zijn, en daar is men in geslaagd.

     

    Het is enkel spijtig dat sommige mainstream media het accent hebben gelegd op aspecten die niet de kern van het verhaal vormen, zoals welke hoofdstad men verkoos in geval van een zelfstandig Vlaanderen. In de pers mededeling stond er niets in over een eventuele aansluiting tot Nederland en dus kraaide er geen haan naar. Men kan echter gerust zijn: 64,3% ziet zo’n aansluiting niet zitten.

    Vlaming en Belg

    De antwoorden waren heel genuanceerd wanneer het ging om de Vlaamse of Belgische identiteit: 61% voelt zich sterk verbonden met Vlaanderen. Maar een groot percentage voelde zich tegelijk ook nog Belg. 50% vindt het een verrijking dat er in het land verschillende gemeenschappen zijn, en dat kunnen we enkel maar bevestigen.

     

    Daarbij aansluitend vindt 57% van de Vlamingen dat België niet efficiënt werkt. 78% vindt dat de huidige staatstructuur veel geld, tijd en energie opslorpt. 52% oordeelt zelfs dat het efficiënter is om de zaken op een hoger Belgisch niveau te regelen in plaats van alles verder te versnipperen op Vlaams en Waals niveau. 48% zegt ook weinig interesse te hebben in het debat rond de Vlaamse afhankelijkheid. Dit in tegenstelling tot diverse verenigingen van het OVV die daar wel voor gewonnen zijn.

     

    Het komt enigszins ook tot uiting in de vraag naar de ideale staatsstructuur. 26% kiest voor een meer unitaire staat in vergelijking met nu, maar 17% is er ook ‘carrément’ tegen. De huidige federale staat, een standstill dus, kan slechts 16% bekoren. 12% kiest voor een federale constructie met meer autonomie aan de gewesten, en slechts 7% voor het beruchte scenario van 4 gewesten (inclusief de Oostkantons). Tot slot opteert 20% voor de splitsing van België in 2 of 3 onafhankelijke staten. Al bij al is er dus een grote versnippering van visies.

    Eigen beleid

    De helft geeft toe dat Vlaanderen en Wallonië fundamenteel anders in elkaar zitten, en elk dus behoefte heeft aan een eigen beleid. We hadden dit reeds aangegeven in onze vorige bijdrage doordat de werkzaamheidsgraad in Wallonië en Brussel veel lager is dan die van Vlaanderen, zodat beiden beter een eigen aangepast beleid kiezen. 57% van de ondervraagden vindt dat Vlaanderen en Wallonië zelf financieel verantwoordelijk moeten zijn voor hun beleidskeuzes.

    Verrassend genoeg hoorden we ook vanuit Franstalige kant zulke geluiden deze week. Econoom Etienne de Callatay gaf op de radio toe dat de Franstaligen niet meer hun wil kunnen opdringen aan de Vlamingen, bijvoorbeeld op het vlak van de arbeidsmarkt. Zo zou men Vlaanderen moeten toelaten de automatische indexering van de lonen te laten vallen of de werkloosheidsvergoeding in de tijd te beperken. Dit in navolging van de buurlanden. Indirect komt er zo ook meer druk op Wallonië om tot echte hervormingen over te gaan.

    Sociale zekerheid

    77% van de Vlamingen vreest voor de betaalbaarheid van de sociale zekerheid, en dan vooral de ouderen die 55 jaar zijn (45 %, tegenover slechts 35 % voor de jongeren onder 34 jaar). Dit is ook logisch: ze staan niet zo ver meer van hun pensioen en willen zeker zijn dat datgene waar ze gans hun loopbaan voor gewerkt hebben effectief kan uitbetaald worden.

    59% vindt het niet correct dat de Vlamingen meer bijdragen aan de sociale zekerheid dan de Walen, maar 58% vindt het wel goed dat er een onderling solidariteit bestaat tussen de gewesten.

    Solidariteit mag, maar er zijn ook grenzen aan. Bijna de helft van de Vlamingen (45%) vindt dat de transfers van Vlaanderen naar Wallonië beperkt moeten zijn in de tijd, en dat Wallonië duidelijke voorwaarden en doelstellingen moet krijgen om deze transfers vanuit Vlaanderen te kunnen behouden (47%). Een soort Balance Score Card zoals in de bedrijfssector.

    Eerste tekenen van Waalse kentering?

     

    Ondanks de optimistische geluiden van minister-president Di Rupo bedraagt het begrotingstekort van Wallonië ongeveer 4 miljard euro, terwijl de totale schuld opgelopen is tot een duizelingwekkende 30 miljard. Dit is praktisch het dubbele van de totale jaarinkomsten van het Waalse gewest. Tegelijk is er vanaf 2024 een krimpende federale betoelaging in aantocht als gevolg van de laatste staatshervorming met haar nieuwe financieringswet.

    Zonder de federale (i.e.Vlaamse overheid) als kredietwaardige buffer was het Waals Gewest met zulke cijfers bankroet. Dat is een trieste balans na 41 jaar Waalse gewestvorming, waarvan er 35 onder de verantwoordelijkheid van een PS-regeringsleider vielen. Daarnaast geven de peilingen een daling voor de PS tot 20% aan, en stijgt de druk van de marxistische PTB (Parti du Travail de Belgique).

     

    In deze context wil de PS een linkser beleid voeren, hetgeen niet mogelijk is in het federale België. Om die reden is de socialistische ambtenarenvakbond CGSP (Centrale Générale des Services Publics) voorstander van een nieuwe staatshervorming. Dit wordt beschreven in de verhandeling La Wallonie à l’heure des choix. Elke splitsing zou mogelijk zijn, en men spreekt daar voor de eerste keer over de splitsing van de gezondheidszorg, en zelfs een minimaal stukje sociale zekerheid. Het zou uitgaan van ex-minister Pascal Labille, topman van Solidaris (socialistisch ziekenfonds) en zwaargewicht binnen de PS. Afwachten wat ervan in huis zal komen: WALLONIË KAN NU NIET ZONDER HET VLAAMSE GELD. Maar er schijnt toch iets te bewegen.

    Europa: voeling met de burger kwijt.

     

    De Europese wetgeving heeft voor meer dan 50% een impact op de Belgische juridische omgeving met haar richtlijnen en verordeningen, en zo dus een grote economische invloed. Ondanks het feit dat de Commissie en de Raad van Ministers in Brussel zijn gehuisvest en dus dicht bij ons, vindt de helft dat de Europese Unie (EU) geen voeling meer heeft met haar burgers. Maar slechts 16% vindt dat we eruit moeten stappen. 45% is zelfs voorstander van meer EU, alhoewel 35% van oordeel is dat ze te veel macht heeft.

    42% vindt dat Vlaanderen haar eigen klemtonen moeten kunnen leggen in de EU, onafhankelijk van de Belgische vertegenwoordiging. Maar praktisch de helft (49%) vindt daarentegen dat de vertegenwoordiging op het Belgische niveau moet gebeuren.

    Inflatie

    We willen tot slot ook nog aangeven dat toen de enquête werd afgenomen, de inflatie en daaraan gekoppeld de daling van de koopkracht, het topic was waarvan de Vlamingen het meest wakker lagen. Bij 16,5% onder hen kwam het op de eerste plaats, gevolgd door de terreur en oorlogsdreiging (12,4%). Op de derde plaats stond het feit dat de energie rekening onbetaalbaar wordt (9,2%), maar dit is in feite gekoppeld aan het eerste ‘item’ rond de inflatie. De klimaat opwarming volgde als vierde reeds een eindje verderop (6,7% van de antwoorden).

     

    Deze onderwerpen, vooral de drie eerste, zijn tijdsgebonden: eind maart was de Russische invasie in Oekraïne reeds een maand bezig. Daardoor, en ook nog als gevolg van de pandemie met haar toeleveringsproblemen, en de langdurige monetaire politiek van goedkoop geld, schoot de inflatie omhoog. Maar als die weer naar beneden gaat (laat ons hopen), zal die zorg ook weer verdwijnen. De klimaat problematiek is fundamenteel iets op de langere termijn.

    Federale bevraging

    Het zal interessant zijn om de resultaten te kunnen vergelijken met de federale enquête, ‘Een land voor de toekomst’, die nu online bezig is tot 5 juni. Maar het verslag ervan wordt pas in het najaar bekend gemaakt.

    Ze is alvast veel duurder met een prijskaartje van 2,1 miljoen euro. Daarbij vragen we ons echt af hoeveel Belgen daarop gaan antwoorden. Het is niet zo eenvoudig. Je moet je eerst registreren. In tegenstelling tot de OVV-enquête die gebaseerd was op de MultiPot-Choice methode, moet de ondervraagde hier zelf de antwoorden neerschrijven. Dit vraagt toch wel enige intellectuele bagage en kennis van de materie. Je krijgt wel een korte uitleg, maar is die wel voldoende als men er niet mee vertrouwd is? Als je dat goed wilt doen ben je er een tijdje mee bezig, en men kan zich afvragen of de Belg daar wel de tijd voor wil nemen. Hoe zit het trouwens met de controle op de objectieve analyse daarop.

    Conclusie

    De bevraging gelanceerd door het OVV geeft een interessant inzicht hoe de Vlamingen kijken op diverse aspecten die van tel zijn in de samenleving. Ook aspecten die we hier niet behandeld hebben komen nog aan bod: de voorkeur voor (basis)onderwijs in het Nederlands; het feit dat de immigranten zich moeten aanpassen aan onze gewoontes en cultuur, en zeker Nederlands moeten leren. Maar ook: een verwerping van de belangconflicten die elk (regionaal) parlement kan opwerpen tegen een voorstel van een ander parlement, de verdeling van de federale topbenoemingen op basis van het aandeel van Vlamingen/Franstaligen in het bevolkingscijfer (en dus niet 50/50).

    De resultaten zijn zeer genuanceerd, zoals hierboven werd aangetoond, en zeker niet zwart-wit. Dit houdt verband met het feit dat België een complex land blijft met diverse opinies, wat ook een verrijking is. Maar er zijn toch duidelijke tendensen merkbaar.

    Paul Becue

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    En zo is er na vandaag weer eens ’n einde gekomen aan de Blijde Maand Mei.

    Mei is de maand der bloemen en ‘hebbe alle vogele nestas gebouwd, hinase ich ande du’….

    Maar watwilde. Aan de gezegende leeftijd van 87 in totaal en half blind, kreupel en hardhorig, hebben we andere zaken aan het hoofd dan nieuwe nestjes bouwen. De CM terugbetalingen bijvoorbeeld, die na meer dan één jaar, nog altijd per vergissing????elders worden ‘terugbetaald’…

    Buigen of barsten: liwat zou U doen in mijn plaats? Doen lijk Clovis – die van Chlotisdis – verbraden wat U ooit aanbedeb hebt, en aanbidden wat U ooit verbrand hebt?

    Moregen daarover meer.

    *

     Digithalys

    31-05-2022, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.602 – DE COBURGER FRANCOFONIEE ONTWAAKT STILAAN UIT HAAR ZOETE DROMEN, KLAAR VOOR DE ULTIELME NACHTMERRIE VAN 2024.

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


    MAANDAG 30 MEI 2022

    *

    30mei 1778 Dood VOLTAIRE

    pseudoniem van François Marie Arouet

     

          602 – DE COBURGER FRANCOFONIEE ONTWAAKT STILAAN UIT HAAR ZOETE DROMEN, KLAAR VOOR DE ULTIELME NACHTMERRIE VAN 2024.

    *

    I N H O U D

    Voltaire, plichtsgetrouw en dus welopgevoed in de oude stijl, hierboven herdacht, was als moraal-fiilosoof en losgeslagenVrijdenker, de grondlegger van De Verlichting die onze Christelijke Beschaving voorgoed in diepe duisternis hulde. Door het naar de totale ondergang te leiden als voorbereiding tot dfe Moderne Tijden. Met als eerste noodlottig gevolg, reeds een eeuw later, als orgelpunt, de Franse Revolutie die heden ten dage uitmondt in de islamisering en tot slot de totale ondergang van de voorvaderlijke cultuur van ons Avondland.

    Wie het anders zegt of denkt, is niet goed wijs of staat niet met de twee voeten op de grond. Of erger, die persoon is een fervente medewerker aan die ondergng. Waarvoor op hem in het Hiernamaals dagelijks de hem toegewezen 72 dagverse maagden wachten.

    -

    Het is zelfs de vraag, of er – na Mei 2024 -nog wel met succes   een begin kan gemaakt worden aan .. een 2de Reconqiosta.

    Benieuwd wat Goethe daarover nu zou zeggen…

    30-05-2022

    WEER NAAR WELEER

    *

    Open VLD-voorzitter Lachaert en Kamerlid Patrick Dewael hebben vorige week een wetsvoorstel ingediend om de federale kieskring weer in te voeren, waarbij 20 van de 150 Kamerleden zouden kunnen verkozen worden op een federale kieslijst en iedereen in dit land ervoor zou kunnen stemmen. In feite is dat een terugkeer naar het verleden. Omdat dat niet meer werkte, heeft men die toen afgeschaft. Nu willen de liberalen terug naar af, dus.

    In werkelijkheid zit de schrik er bij Open VLD goed in dat ze de volgende verkiezing nóg verder achteruit zullen gaan en evenals CD&V straks onder de 10% zullen zakken. Zoals het er nu naar uitziet lijkt de partij alleen nog zeker van stemmenwinst via Crootje, de zgz ‘premierbonus’, die hij nu alleen maar kan verzilveren in het eigen kiesarrondissement en waarmee hij, op een federale kieskring, ook stemmen van buiten zijn arrondissement zou kunnen krijgen.

     

    Het is ver gekomen dat de traditionele partijen, die zelf hebben meegewerkt aan zes staatshervormingen, nu de klok terug willen draaien met als enige hoop er straks nog bij te kunnen zijn. Dat het nu niet goed gaat, hebben ze grotendeels aan zichzelf te wijten, want ze waren er steeds bij. Uitgerekend de liberalen zaten zelfs de laatste twintig jaar ononderbroken in alle federale regeringen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

              *

    De verlieslatende zwaar gesubusidiëerde molenwieken vlak voor de Kust, zouden dus eindelijk doorverbonden worden naar Henegouwen, 85 Km dwars boen onze dichtbevolkte Vlaamse gebieden. Hoogspanningslijnen, met allerlei kwlijke gevolgen, dat wel. Maar wawilde? Di Poeppo in Mons wil kaar en duidelijk zien waar die zijn fluit in steekt. Maargeld daarvoor hebben ze daar niet.

    ‘Minuutje’, zegt de Plaatselijke Bevolking aan Trezebees De Werkende Bie Demir, die het liever ondergronds zien gebeuren. ’t Kost wel drie keer zoveel, maar de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen is dat meer dan waard.

    En, in of uit de kast, ons Zuhalleke moet de knoop en dus de ondergrond doorhakken. En wie weet wat daar dan allemaal naar boven komt, want de lijn gaat gewoon dwars door het Ijzeerfront. Van de Noordzee tot Avelgem. Wedden dat er met de op te delven schatten toentallen nieuwe misea zullen kunnen worden geopend? Met misschien wel duizenden nieuiwe ‘Heldenzerkjes’ van alle nationaliteiten die hier voor niks hun jonge leven gaven….

    Het ding en hee gene naam;en daaromzwijg ik er liever over…

    Is geprivilegieerd voer oor de Regeime Media die weer dagelang naast de kwestie kunnen peroreren. Om aldus stemmen op te leveren voor de Bende van DeWever & Magniettte die elk in eigen stad een eien Casino willen.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    ‘De #omvolking zal bepalen of vrouwen binnen 30 jaar een hoofddoek zullen moeten dragen, of we met zijn allen #halal zullen eten, of we nog een pint bier mogen drinken en in hoeverre Arabisch de 2de taal wordt in ons land!’ Koop het boek ‘Omvolking’

    DÉFI ZET VERKIEZINGSOFFENSIEF IN: ‘IN 2024 NATIONALISTISCHE MEERDERHEID IN VLAANDEREN’

    François De Smet, voorzitter Défi wil Brussel uitbreiden...

    foto: ©Belga

    *

    Het oude FDF wil Brussel uitbreiden en neemt zo alvast een optie op de toekomst

    -

     De Brusselse regeringspartij DéFi (ex-FDF) haalt in een vernieuwd partijprogramma de oude droom van Brusselse uitbreiding weer van stal. In het vizier: alle Vlaamse gemeenten die aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest grenzen. De partij wil dat de inwoners van die gemeenten zich per referendum daarover kunnen uitspreken.

    DéFi denkt al aan 2024. ‘De Franstalige partijen moeten wakker worden en beginnen nadenken waar ze met België naartoe willen.’

    Alle randgemeenten bij Brussel

    DéFi-partijvoorzitter François De Smet liet zich onlangs al opmerken met zijn voorstel om zowel N-VA, Vlaams Belang en PVDA achter een politieke schutskring te zetten. DéFi doet daar nu nog een schepje bovenop: zonder dat genoemde partijen de mogelijkheid zouden hebben iets aan die anti democratische koortsdroom te veranderen, zou Brussel voor hen ook best uitbreiden. Niet zomaar met de faciliteitengemeenten, maar met alle gemeenten van de Vlaamse Rand.

    Dat niet alle randgemeenten per direct bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen horen, ziet De Smet wel in. ‘Mijn ideale Brussels gewest omvat minstens de zes faciliteitengemeenten,’ zo laat De Smet optekenen in La Dernière Heure van afgelopen maandag.

    ‘Voor de overige randgemeenten zou het interessant zijn om een bevraging te organiseren over hun toekomst. Dat is nog nooit gebeurd. Na de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde zijn de mensen minder politiek bewust geworden. Als mensen van Evere naar Zaventem verhuizen, dan zeggen zij zelden dat ze naar Vlaanderen verhuizen. Zij zoeken een woning waar mogelijk. Brussel is een stad die groeit. Er zijn weinig sociologische verschillen tussen Ukkel en Linkebeek.’

    Gewaarborgde vertegenwoordiging

    De Smet zegt wel dat de Brusselse structuren vereenvoudigd moeten worden. In de Brusselse politiek, maar ook in de administraties, waar ‘eerder een 90-10-verdeling realistisch zou zijn (tien procent Nederlandstaligen dus, red.).’

     

    De partijvoorzitter vindt evenwel dat er een onderscheid moet gemaakt worden tussen parlementaire vertegenwoordiging en regering. ‘Een gegarandeerde vertegenwoordiging van één of twee Nederlandstalige ministers in de Brusselse regering is geen probleem. In het parlement liggen de zaken anders. Daar speelt het universele stemrecht. Een Nederlandstalige wordt in het Brussels parlement momenteel met minder stemmen verkozen dan een Franstalige door de gewaarborgde vertegenwoordiging (die stelt dat er altijd 17 Nederlandstalige parlementsleden moeten zijn, red.). Het zou democratisch gezonder zijn om Nederlands- en Franstaligen op gemeenschappelijke lijsten te zetten.’

    Dat de politieke schutskring on-democratisch is, daar is De Smet zich van bewust. ‘We zitten gevangen tussen twee tegengestelde principes. Dat is een dilemma voor onze partij: ontologisch gezien is het onmogelijk om met de N-VA samen te werken. Maar de Vlamingen hebben natuurlijk het democratische recht om in Brussel te verkiezen wie hen vertegenwoordigt en bestuurt. Op tijd en stond zullen we daarover een standpunt innemen.’

    Angst voor ‘24

    De plotse heropstanding van het oude FDF komt niet toevallig, zo blijkt. ‘De Franstaligen moeten wakker worden. Er komt misschien een staatshervorming. Wij leggen alvast dingen op tafel en hopen dat de andere Franstalige partijen hetzelfde zullen doen. En dat er voor de verkiezingen op bepaalde punten een gemeenschappelijk standpunt wordt ingenomen. In 2024 is er mogelijk een nationalistische meerderheid in Vlaanderen. Nooit was de separatistische dreiging zo groot. We krijgen de indruk dat Franstaligen niet ernstig bezig zijn om zich het België van morgen voor te stellen. We moeten ons nu beginnen afvragen wat we willen,’ weet De Smet.

    Men is in Brussel misschien beter gebaat met een ander model, waarbij het Brussels Hoofdstedelijk gewest als tweetalig gebied geherintegreerd wordt in het ééntalige Vlaanderen

     

    N-VA en Vlaams Belang waren er snel bij om te reageren op de uitlatingen van De Smet. ‘DéFi wil referenda over de uitbreiding van Brussel? Prima? De Brusselse regering maakt er al sinds 1989 een potje van. Begrotingstekorten, criminaliteit, vervreemding… Men is in Brussel misschien beter gebaat met een ander model, waarbij het Brussels Hoofdstedelijk gewest als tweetalig gebied geherintegreerd wordt in het ééntalige Vlaanderen,’ zegt Brussels VB-voorzitter Bob De Brabandere. ‘Dat zou misschien ook een interessant referendum opleveren.’

    Brusselse stadstaat

    De Brabandere benadrukt in een reactie aan Doorbraak dat dat standpunt een boutade is. Toch is de integratie van Brussel in Vlaanderen niet zomaar een verspreking van de VB-er. In het partijprogramma van 2019 staat al duidelijk aangegeven dat Brussel met een tweetalig geweststatuut bij Vlaanderen moet horen, met culturele minderheidsrechten voor Franstaligen. Dat gewest zal niet meer bestaan uit 19 afzonderlijke gemeenten, maar wordt één stadsgewest. En in de gemeente- en politieraad, alsook in verschillende administraties, wil het VB een gewaarborgde vertegenwoordiging voor Nederlandstaligen.

    ‘Zelfs de koppigste Brusselaar zal snel inzien dat de opties van een onafhankelijke Brusselse stadsstaat of een unie met Wallonië eerder fictief dan reëel zijn,’ aldus het VB in haar partijprogramma 2019. Die doctrine werd nog eens herbevestigd tijdens een studiedag van de partij in december 2021.

    Moureaux en Sint-Stevens-Woluwe

    De Brusselse N-VA reageerde klassieker op de hernieuwde Fransdolheid van het FDF. ‘Als je geen oog hebt voor de vele investeringen van Vlaanderen in Brussel, dan sta je los van de realiteit,’ zo zegt parlementslid Cieltje Van Achter bij Bruzz. Die investeringen zijn precies mogelijk dankzij de aanwezigheid van de Vlaamse partijen in Brussel. En zij zijn hier met 17 parlementsleden al maar beperkt vertegenwoordigd.’

    Dat Brussel tot Vlaanderen aangetrokken zou kunnen zijn, is geen politieke fictie. Wijlen PS-coryfee Philippe Moureaux sprak in 2012 al zijn ongeloof uit in de Franse gemeenschap als toekomst voor Brussel. Moureaux maakte mee het Hoofdstedelijk Gewest mogelijk in de jaren 1980, maar bedoelde het nooit als een politieke entiteit die op zichzelf staat. ‘Brussel heeft als roeping aan te leunen bij één van de twee gewesten in ons land. Als Wallonië ons niet meer wil, moeten we de juiste conclusie trekken. Dat is: praten met Vlaanderen’, zo zei Moureaux in 2012 in Le Soir.

     

    In de jaren 1930 ging ook de agglommeratie gemeente Sint-Stevens-Woluwe over naar het Nederlandstalige taalgebied omdat er toen te weinig Franstaligen woonden.

    Christophe Degreef

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het moet zijn dat het drama van De Stomme van Portici weer in de licht hangt, ofwel dat er een rilling van afschuw de Fransdolle medeburgers in de nek dondert, want (zie Doorbraak) om Broeksalaabad als een wurgslang alle aangrenzende dorpen en steden onder haar commando te heben. Net als een toverheks alle brae kinderen uiit de wijde omtrek onder haar stinkende rokken wil voelen trappelen. À bas les Flamins! En daarmee DOEF!!!!

    Vive la France. En als top of the bill (ja ja, als kind van de rekening) willen de Btusselse Francofonen, eenmaal aan de Macht, hun Vlaamse opposanten van het VB & de NV-A achter prikkeldraad in een strafkamp zetten.

    Bij Guvaal lezen we dan weer hoe de Blauwe Landrovers de Belga-klok willen terugdraaen naar die éne kieskring, zodanig dat er zelfs tot in Sscharrelroi voor Crootje kan gestemd worden.

    Doorzichitg en stom, maar wat wilt U, zo zijn de Liberals nu eens altijd en overal.

    Anders gezegd, la Belgiquie à Papa is als de dood voor Mei 2024.

    En om af te sluiten, nogmaals naar de Vier Heemskinderen van gisteren in de Stad van Dendermonde. Een overweldigend succes, naar het blijkt, te oordelen naar de vele honderdduizenden toeschouwers, want zelfs Tom van Grieken was daar in leendenden lijve. Die durft nogal, zeg! Zo maar tussen de massa, en zonder een cordon veiligheidsmensen om zich heen, om kogels op te vangen….

    Het is nu dus wachten op 2030, acht jaar aan ’n stuk dus voor he ‘t Ros Beyaert weer van stal wordt gehaald. Met, in datzelfde jaar, ‘, verre herinnering aan… 1830 en aan de ramp die toen over ons Volk neerdaalde..

    Van prioriteiten gesproken! De traditie van de Vier Heemskinderen dateert van vele eeuwen vroeger dan die van Hat Houten Been die ooit de Brabanse Omwenteling in gang zette…

    Voor 2030 heb ik trouwens ’n voortstel voor Dries Van Langehove, in verband met die éne Natioane Feestdag van 21Juli. Vervang die éne dag door maar lIefst DRIE opeenvolgende Betaalde Feeestdagen. De dag voordien, 10 Juni, als aanloop voot fr feestviering, de Hoogdag van 11Juni, de viering van de 1302, zelf, en dag nadien, de 12de Juni, omdat dit de verjaardag is van mijn vrouw.

    Want idie kwam tot dan altijd één dag te laat om mee te vieren voor de Vlaamse ocerwinning in haar geboortestad….

    -

    Bloemen verwerlken, scheepjes vergaan, maar een volk van Uilenspoegels blijft altijd bestaan!

    *

     Digithalys

    30-05-2022, 16:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!