MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.883 - DE WEER WIL HET NOG SCHEEVER. TOT HIJ MET DE RUG TEGEN DE MIIR STAAT…

        

    *

    Maandag 12 december 2022

     *

     

    883 - DE WEER WIL HET NOG SCHEEVER. TOT HIJ MET DE RUG TEGEN DE MIIR STAAT…

    *

    I N H O U D

    *

    Hieronder zult U lezen over AGALEV.

    De allernieuwste naamsverandering van deze duidelijk afkalvende partij – onder leiding van Jeremy de Stoere eikenhouten halve helft van de vorzittershamer - is blijkbaar niet tot de Openbaarheid doorgrdrongen. Daarom doe ik het dan maar. Spreek dus in de toekomst nooit meer van AENDERS GAAN LEVEN, maar van ELDERS GAAN LEVEN.

    ELGALEV dus….

    Ja, want er is leven op Pluto!

    Zij. De Vernieuwers, content, wij, de authentieken, content, want opgeruimd staat netjes. Dat die Waaltjes nu maar hun plan alleen trekken.

     

    *

    -12-2022

    Agalev bis ?

    *

    In een discussie over de zekerheid van voldoende stroom de volgende winters, was er donderdag in het federale parlement een verklaring van Crootje, die heel zelfzeker verklaarde dat dit land daarmee geen problemen zal hebben. Voor de winter die er aankomt zou er helemaal geen probleem zijn en voor de winter van 2025/26, wanneer diverse kerncentrales zouden stilliggen, wordt nog onderhandeld met Engie. Dat laatste klopt, maar een akkoord daarover zou nog dit jaar moeten gemaakt worden en we zijn al bijna eind december.

    Met heel die discussie over het langer openhouden van onze kerncentrales staan de groenen letterlijk in hun blootje. Ze willen nu zelfs Doel 1 & 2, plus Tihange 1 langer open houden. De grote winnaar wordt Engie, met dank aan Verhofstadt die destijds, op vraag van Agalev, de kernuitstap besliste en onze energievoorziening cadeau gaf aan de Franse overnemer van Electrabel om de gaten in zijn begrotingen, ontstaan door het opsouperen van Dehaene’s spaarpotje, te compenseren. We kunnen alleen maar hopen dat die geschiedenis zich herhaalt en dat én de erfgenamen van Verhofstadt én de club van simpele zielen die Groen is, een tweede afstraffing krijgen bij de volgende verkiezingen

     

    DE AFFAIRE FRÉDÉRIC JANSSENS EN JEAN-CLAUDE MARCOURT

    **

    Griffier Frédéric Janssens en Waals parlementsvoorzitter Jean-Claude Marcourt

    foto: ©Belga

    Is Wallonië getroffen door een vloek?

    Analyse

    *

    Terwijl het Waalse Gewest ondanks de opeenvolgende herstelplannen – we zijn de tel kwijtgeraakt – de weg naar welvaart niet meer weet te vinden, duikt alweer een ‘affaire’ op, deze keer op het hoogste niveau, namelijk bij de voorzitter en de griffier van het parlement.

    De zaak barstte los op 12 september toen de media onthulden dat Frédéric Janssens, de griffier van het Waalse parlement, het voorwerp uitmaakte van een klacht, door een van zijn agenten ingediend bij het arbeidsauditoraat van Namen. De betrokken agent heeft een opname die veel zegt over de ‘management-stijl’ van zijn baas. ‘Je zag hoe ik hem buitenspel heb gezet! Hoe heb ik hem zover gekregen? Met verfoeilijke methodes. Wil je dat ik die methodes bij jou gebruik? Je bent ’s middags in het lijkenhuis!’ Al snel was er sprake van een ’terreur klimaat’.

    6 maanden schorsing

    Op 14 september besloot het Bureau van de Kamer de klerk voor 6 maanden te schorsen, terwijl zijn salaris (9.000 euro netto per maand) doorbetaald blijft. Voorzitter Jean-Claude Marcourt legt uit: ‘Er heerst een gevoel bij het personeel dat nooit officieel is geuit. Ik durf te geloven dat deze krachtige maatregel het mogelijk zal maken om de zaken recht te zetten.’

    Uit een rapport blijkt dat de kosten voor de bouw van het toekomstige Huis van Afgevaardigden nu worden geraamd op 46 miljoen euro

    Het onderzoek zal de exorbitante macht van Frédéric Janssens aan het licht brengen, met name wat betreft de uitgaven voor bepaalde projecten. Uit een rapport blijkt dat de kosten voor de bouw van het toekomstige Huis van Afgevaardigden nu worden geraamd op 46 miljoen euro, dat wil zeggen vier keer meer dan het oorspronkelijk geplande bedrag. De rekening voor de aanleg van de paar meter tunnel die de parkeerplaats van Grognon met het Parlement verbindt, is gestegen van één naar drie miljoen euro.

    Al deze elementen zagen we bevestigd in het RTBF programma Investigation op 6 december. Het minste wat we kunnen zeggen is dat Frédéric Janssens niet de moeite heeft genomen om de schamele Waalse fondsen die overblijven ‘als een goede vader’ te beheren. Nog een voorbeeld: de organisatie van een reis naar de Wereldtentoonstelling in Dubai van 11 tot 15 november 2021, in gezelschap van voorzitter Jean-Claude Marcourt voor een totaalbedrag van 19.000 euro. Toen de RTBF-journalist enkele details onthulde, kon Jean-Claude Marcourt zijn verlegenheid niet verbergen.

    Voor PS voorzitter Paul Magnette is de maat vol. Hij verzoekt om het collectieve ontslag van het Bureau van de Kamer: Jean-Claude Marcourt PS, Jacqueline Galant, MR, Manu Disabato, Ecolo, Sybille de Coster-Bauchau, MR.

    Reeds in 2005

    Ook voor Elio Di Rupo was de maat vol in 2005: ‘Ik heb genoeg van de parvenu’s! Er is geen plaats in de PS voor de parvenu’s!’ Maar die uitbarsting weerhield de vele ‘affaires’ niet, denken we maar aan Nethys of Samusocial in Brussel. Vandaag is de MR het mikpunt in de persoon van Frédéric Janssens. Maar de verantwoordelijkheid van het Bureau van de Kamer, en met name van zijn voorzitter Jean-Claude Marcourt, is duidelijk.

    We herinneren er ook even fijntjes aan dat de pers in 2005 melding maakte van een ‘interventie’ van Jean-Luc Marcourt, toenmalig Waals minister van Economie, bij zijn collega Marie-Dominique Simonet voor de toekenning van een wapenexport-vergunning aan New Lachaussée, een Luiks bedrijf dat behoort tot de groep Forrest International, waarvoor de advocaat ene Jean-Claude Marcourt was…

    Macht corrumpeert

    Dit alles brengt ons op de dwingende noodzaak van tegenmacht. Want, om Lord Acton te citeren, ‘macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut’. Het verhaal van Frédéric Janssens staat helaas niet op zichzelf. Er zijn veel mensen die door macht en geld hun gezag misbruiken en geen kritische analyse verdragen.

    Mooie auto’s met chauffeur die men gretig gebruikt voor persoonlijke doeleinden, nepotisme waardoor men achtereenvolgens de man van zijn ex-vrouw, zijn ex-vrouw en haar zwager op dezelfde post kan benoemen, het mateloos frequenteren van toprestaurants, dressings vol dure kostuums vanwege de behoefte aan representatie… Zoveel elementen die ertoe leiden dat men zich losmaakt van de werkelijkheid en gelooft dat men alles mag.

    Belga

    Frédéric Janssens en André Antoine.

    Een geslaagd avondje

    In het RTBF-programma toont de journalist de voormalige voorzitter van het Waalse parlement, André Antoine, een scène waarin hij Frédéric Janssens prijst en niet aarzelt hem aan te bevelen ‘als u een geslaagde avond wilt beleven’. Antoine was erg in verlegenheid gebracht en gaf uiteindelijk toe dat er inderdaad ‘bepaalde geruchten’ waren geweest. Een vrouw van de griffie bevestigde dat zij André Antoine persoonlijk heeft ontmoet om de redenen van diens ontslag uit te leggen: Frédéric Janssens stond op het punt haar psychologisch te vernietigen.

    Jules Gheude

    LICHT IRONNISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Eindelijk is het zover beneden de Taal- Armoe- en Pretentiegrens, dat men er zelfs durft over te schrijven. Dus geen achterbaks gehoer of achterklap achter iemands rug, maar open en bloot, zo voor de vuist weg. Precies alsof het net op kan.

    Daar zullen straks dus nog meer koppen rollen. Want het Walenpays bulkt van de vele hinderden thans onder gesneeuwde Heuveltjes van Erica… Het zal erg worden. Hééééél erg!!! Erger azlfs dan op Pluto, waar de Groentjes reeds voor frisse begrazing hebben gezorgd en er overal gas-centrales hebben voorzien, want ook daar kan het koud zijn.

    Overal, op de radio, op TV, in de nochtans van subsidies afhankelijke gazetten, kunnen/mogen thans woordvoerders van Het Vlaams Belang hun gal spuwen op Het Systeem. Een teken aan de wand dus, dat voor velen en in hun beste Frans, de tijd van gaan is gekomen.

    Zelfs het Brakelse wonderzoontje Sanderken De Croo werkt via zijn Begrotings Gegoochel mee aan ijn eigen

    Goden Deemstering, laatste bedrijf & slot.

    Om af te sluiten, nog even dit. Nergens vernemen we iets over dat ander spreekwooord nochtans van authentieke Frans oorsprong, en dat lluidt CJERCHEZ LA FEMME….

    Dat belooft dus nog meer lol voor de komende dagen en weken.

    *

    Digithalys

    15-12-2022, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.882 - GROEN – ONDER COMMA?DO VAN ANZEGEM KIEST VOOR KERN RNRTGIE

            

    Vrijdag 9 december 2022

     882 - GROEN – ONDER COMMA?DO VAN ANZEGEM KIEST VOOR KERN RNRTGIE

    *

    I N H O U D

    *

    Jeremie, Jeremie: voici l’heure. L’heire de payer….

    Op die ma,ier, met Uw Vlaamse overmacht, zo over de kop springen van Uw Bazen, daar zijn er al veel voor hunne eigen kop voor kwijtgeraakt. Dat heet dan ‘Anders gaan leven’….

    Ja Ja, we gaan het hier vandaag hebben over de Vlaamse voorzitters-helft van de Partij GROEN, de overigens wel sympathieke Jerremy VAN EECKHOUT.

    Vraag: waarom geen naamsverandering naar Van Groenhout?

    Groen eikenhout is een contradicto in terminis… en wijst eerder op een jeugdige onervate,heid.

    En dat voor een Superman uit Anzegem…

    *

    Piloot-Gemeente Anzegem is de fusie hoofdplaats in Zuid West-Vlaanderen, waar men van de uitgebrande Gothische mofrl-kerk, die in volle cetrum al jààààren in de as ligt, een modern gebouw te maken dat aan de Tijd is aangepast. Het is aan iedereen toegelaten te fantaseren: bibliotheek, volkscafé, wekelijkse marktplaats, rendez-vous kot ofdanszaal. Alles kan, niets moet op voorwaarde dat er daar in de wijde omgeving niets meer heriinert aan Het Geloof der Voorvaderen, dienen ouderwetsen brol. Die, trouwens, nu Marpkko in Qatar, dicht bij Allah haast wwereldkampioen is, voortgaandfe op de her-samengestelde Bevolkng zelf, dringend dient te worden vervangen door de Islammerij.

    Vandaar dat het niemand mag verwonderen, dat Anzegem de spotnaam draagt van DE GAPERS… Een feit dat vereeuwigd te pronk prijkt in het beeldhouwwerk die elke Anzegemnaar in zijn hart meedraagt.

    **

    En ja, het gaat hier deze keer over de Grote Politiek.

    Kiezen voor kern-energire!!!!

    Is dat nu gewoon gezond West-Vlaams boerenverstandn of is het eerder het hek naar de wind hangen?

    Elders lees ik dat Van Eeckhout de blok resoluut omvergooit, en zijn partij, gezien de komende winterkou, voortaaan zal aanbidden wat ze tot hiertoe verbrand hebben: de ken-energie.

    Iemand die deze landelijke gemeente ‘n beetje kent, zou totaal niet verbaasd mogen zijn….

    De vis begint te stinken aan de kop. Groen, net als Francken Theo; hebben op tijd Het Licht gezeien.

    Maar leest U verder. Of heeft U de omkoprtij bij e EU in Brorkesalabad uit Qatar idet gehoord in Het Nieuws?

    Kleine oorzaken, grote ghevolgen!

    07-12-2022

    .LA POLITIQUE POLITICIENNE*

    *

    Zoals ik reeds opmerkte in mijn blog van 5 dezer, maakt het voorstel van Sammy Mahdi in de Zevende Dag om de werkloosheidsuitkeringen in de tijd te beperken, al even weinig kans als die van de indexering van het Kindergeld in deze federale regering. Zoals te verwachten was, heeft de PS bij monde van haar bevoegde minister, Dermine, al negatief gereageerd. De PS is er in de eerste plaats voor wie niét werkt. Anderzijds probeert Mahdi zijn gehavende cd&v wat nieuw leven in de blazen, maar ook dat wordt een mission impossible. Men kan niet tegelijk de rechtse partij zijn in de federale regering en de linkse in de Vlaamse. De deelname aan Paarsgroen+ waar cd&v helemaal niet nodig was en alleen diende om de Vlaamse oppositie te verzwakken heeft er al voor gezorgd dat de partij onder de 10% grens is gezakt. Straks wordt ze even onbelangrijk als haar vroegere francofone zusterpartij

    *Letterlijk vertaald: ‘De politieke politiek’, een ander woord voor dorpspolitiek, wanneer de persoon belangrijker wordt dan zijn ideeën.

    --

    Ik kom ook nog even terug op de zgz Senelle doctrine. Daarmee alleen zullen we inderdaad de problemen niet oplossen, maar men moet ergens mee beginnen. Ikzelf heb ze destijds ontdekt in het boek van Annemans en Utzi, ‘De Ordelijke opdeling van België’ en m.i. is ze nog altijd bruikbaar, al was het maar voor die eerste zo belangrijke stap, waarbij we de francofonen en belgicisten duidelijk kunnen maken dat het welletjes is geweest en dat de besprekingen over dit land geen business as usual meer zullen worden.

    Beeaking News

    ‘tScheldt gazet blijkt Jan Fabre te hebben drooggelegd

    5 december 2022 Ben De Zwijger

    *

    Greet Valck, de officieuze rechterhand van Bart De Wever, komt hijgend en puffend het bureau van Bart De Wever binnengelopen. Ze zwaait met enkele papieren in haar handen. Greet ziet er nogal bleekjes uit. Bart De Wever kijkt vanonder zijn bril naar de vrouw die hij uit de vergeetput van het Gemeenschapsonderwijs wist te halen in ruil voor algehele trouw en het behoud van een slank figuur waar het prettig naar kijken is.

    Zonder iets te zeggen wist Bart De Wever dat Valck een probleem op zijn tafel zou gooien dat of over de Joden zou gaan, of over een omhooggevallen artiest of over een veeleisende ambassadeur of over de minkukels van ‘tScheldt die er plezier in schenen te scheppen verhaaltjes te schrijven over Greet Valck.

    “Die minkukels van ‘tScheldt hebben het weer op de Stad gemunt, mijnheer De Wever”

    Bart De Wever legde zuchtend zijn vulpen neer. Hij had al zoveel zin en onzin gehoord over ‘tScheldt dat het aan de ene kant wel grappig was te vernemen wat ze nu weer bij elkaar geschreven hadden, dan wel aan de andere kant bijzonder irritant omdat ze soms op onverklaarbare wijze nieuws wisten te verkrijgen uit wel erg hooggeplaatste N-VA kringen. Nieuws dat zeker niet voor hen bestemd was.

     

    “Het gaat over Jan Fabre, mijnheer De Wever”

    Oei, wat was er daar mee? Die was toch veroordeeld en verbannen uit ons gezichtsveld? De Wever zei het niet maar dacht het luidop.

    “Blijkbaar staat het bedrijf van Jan Fabre nog voor jaren ingeschreven in onze begroting voor een redelijke grote subsidie. Zo’n 125.000 euro de komende jaren.”

    De Wever kreunde opnieuw.

     

    Werkelijk? Hadden ze die vennootschap van Fabre niet op een of andere kundige manier uit de begroting gehaald? Dat had niet moeilijk moeten zijn. Fabre was zonder de minste nuance veroordeeld geweest. De Wever zei het niet, maar dacht het luidop.

    “Het is nogal een pinnig artikel dat stelt dat het toch wel heel bijzonder is dat de Stad Jan Fabre en zijn gezelschap financieel blijft steunen.” Valck dreunde het zinnetje monotoon af om ‘tScheldt niet meer credits te geven dan nodig.

     

    Op dat moment kwam ook een officieuze woordvoerder van De Wever binnengewaaid. Hij gaf een luchtzoen aan Valck en een high five aan De Wever.

    “Heb je ‘tScheldt gelezen?”, vroeg Valck, meer voor de vorm, want ze wist wat het antwoord zou zijn.

    “Natuurlijk”, zei de officieuze woordvoerder. “Ik heb het al geregeld. Enkele bevriende kranten zullen morgen publiceren dat het gezelschap van Jan Fabre 75.000 euro’s aan subsidies verliest. En dat de beslissing hiervoor al in oktober is genomen geweest. Dat neemt de wind uit de zeilen van ‘tScheldt.”

    “Waarom 75.000 en niet het volle bedrag?”, vroeg De Wever.

    “Goh, de eerste schijf was voor 2022, dat jaar is bijna ten einde. En de tweede schijf gunnen we de Jan gewoon. We hebben zijn naam wel geschrapt van de receptielijst van de Stad zodat er geen gênante ontmoetingen of foto’s samen met u zijn de komende jaren.

    “Is het probleem daarmee opgelost?”, vroeg De Wever.

    “Goh, halvelings wel”, zei de officieuze woordvoerder.

    Greet Valck werd van de slag nog bleker.

    ” ‘tScheldt kennende zullen ze allicht een vervolgartikeltje maken als er enkele grote kranten gaan publiceren dat we de subsidies aan Jan Fabre grotendeels schrappen. So be it.”, zei de woordvoerder. “Niet van wakker liggen Greet. Ze hebben het tenminste niet over jou. En oh got, de oppositie zal enkele dagen zeuren over het feit dat we de subsidie over het hoofd gezien hebben. Het kost misschien enkele rechtse kiezers, maar die winnen we dan links weer bij. Eet allemaal geen hout.”

    Bart De Wever zag aan de lichaamshouding van zijn officieuze woordvoerder dat die het probleempje helemaal onder controle had. Hij nam een slok van zijn Orange Bubble Tea.

    EUROPA-EXPRESS

    Giorgia Meloni wou asielbeleid afwijzen. Het verbaasde Theo Francken niet.

    foto: ©Belga

    UPDATE: Italië schort Dublin-deal in extremis toch niet op

    Theo Francken ziet Europees asiel- en migratiebeleid verder afbrokkelen

    Nieuws - 09/12/2022 Filip Michiels

    *

    Deze ochtend kon u lezen bij Doorbraak hoe de Italiaanse regering-Meloni de zogenaamde Dublin-regels, hoeksteen van het Europees asielbeleid, niet meer zou aanvaarden. Vandaag laat Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor ons weten dat Italië de Dublin-deal toch niet opschort. Zie ook het persbericht van Belga hieronder. En daar weer onder, ter informatie, het oorspronkelijke artikel van vanochtend. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

    BRUSSEL (BELGA)

    Italië gaat dan toch zijn toepassing van de Europese Dublinverordening niet opschorten. Die verplicht het land om asielzoekers die via Italië Europa zijn binnengekomen of er voor het eerst een asielaanvraag indienden terug te nemen van andere lidstaten. Dinsdag had Rome nog laten weten dat het wegens een tekort aan opvangplaatsen zijn Europese verplichtingen naast zich neerlegt, maar volgens Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor gaat het daar niet mee door.

    Tot consternatie van de Moor had Italië zijn Europese partners ingelicht over zijn voornemen. ‘Totaal onaanvaardbaar’, reageerde ze. ‘België wordt veroordeeld voor een tekort aan opvang, terwijl Italië gewoon de toepassing van het EU-recht opschort.’ Maar een dag later lijkt het allemaal zo’n vaart niet te zullen lopen. Volgens een insider wijzen de autoriteiten in Rome hun ‘overijverige’ administratie met de vinger, maar is achter de schermen druk uitgeoefend door de Europese Commissie.

    Het Doorbraak artikel van vanochtend, ter informatie:

    De Dublin-verordening, zowat de centrale hoeksteen van het hele Europese asielbeleid, lijkt op sterven na dood. De Italiaanse regering liet eerder deze week in een brief aan de andere EU-lidstaten weten dat het geen enkele vluchteling meer zal aanvaarden die op basis van de Dublin-regels naar Italië wordt teruggestuurd. De bevoegde staatssecretaris Nicole De Moor (CD&V) reageert boos, haar voorganger Theo Francken (N-VA) ziet in de Italiaanse brief vooral de bevestiging van zijn eigen gelijk.

    De brief van de nieuwe regering-Meloni laat weinig aan de verbeelding over: omwille van een gebrek aan opvangplaatsen zal het land voorlopig geen enkele asielzoeker meer terugnemen die door een ander EU-land wordt teruggestuurd op basis van de Dublin-regels. Door deze eenzijdige beslissing komt het hele Europese asiel- en migratiesysteem – dat al maanden aan het wankelen is – de facto volledig op de helling te staan.

    Eerste registratie

    De Dublin-verordening is al bijna tien jaar van kracht, en geldt ook voor een aantal Europese landen die géén lid zijn van de EU, zoals Noorwegen en Zwitserland. Kort samengevat bepaalt het akkoord welk land verantwoordelijk is voor de afhandeling van een asielaanvraag. In theorie is dit het land waar een niet-Europese vluchteling voor het eerst officieel geregistreerd werd en vervolgens een asielaanvraag indiende. De Dublin-afspraken werden ooit gemaakt om te voorkomen dat asielzoekers – na een eventuele afwijzing van hun aanvraag – vervolgens zouden gaan shoppen in verschillende lidstaten of enkel nog asiel zouden aanvragen in landen met een genereuzer sociaal opvangsysteem.

    De meeste asielzoekers komen nu eenmaal via pakweg Italië, Spanje of Griekenland de EU binnen

    Het grote nadeel van dit systeem is uiteraard dat het hierdoor vooral de ‘grenslanden’ zijn die onevenredig veel asielverzoeken te verwerken krijgen. De meeste asielzoekers komen nu eenmaal via pakweg Italië, Spanje of Griekenland de EU binnen. Om aan die kritiek tegemoet te komen, stelde de Europese Commissie ruim twee jaar geleden een nieuw en ambitieus migratiepact voor. Daarin zit een soort solidariteitsmechanisme vervat, waardoor de migratiedruk voortaan – onder meer op basis van financiële parameters – over alle EU-lidstaten zou worden verdeeld. Tot vandaag is dat pact evenwel dode letter gebleven. Eerder al, in 2016, was een spreidingsplan dat elke lidstaat verplichtte om een vastgelegd quotum aan vluchtelingen op te nemen verworpen door onder meer Polen, Hongarije en Tsjechië.

    Hoogste aantal aanvragen sinds 2016

    ‘Wat Italië nu doet, is totaal onaanvaardbaar’, reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V). ‘Als elke lidstaat niet zijn deel van de asielzoekers opneemt, dan kan er ook geen sprake meer zijn van solidariteit.’ De forse reactie van De Moor komt er niet toevallig op een moment dat de migratiedruk in heel wat West-Europese landen opnieuw fors is toegenomen. Naast ons land kampen onder meer ook Nederland en Oostenrijk al maandenlang met een fors verhoogde instroom, waardoor ook de opvang steeds problematischer wordt.

    In augustus van dit jaar dienden in totaal ruim 77.500 mensen een eerste asielaanvraag in in de EU. Dat is het hoogste aantal aanvragen in één maand tijd sinds 2016

    Een groeiend percentage van de asielzoekers die zich in België aanmelden, blijkt eerder ook al in een andere lidstaat geregistreerd, of heeft daar zelfs al een asielprocedure lopen. Volgens De Moor klopt het Italiaanse argument dat het door zijn ligging aan de buitengrens van de EU meer asielzoekers moet opvangen ook niet. ‘België staat in de EU op de zesde plaats op vlak van asieldruk, Italië volgt op de 16e plaats.’ Dat de asieldruk op Europa de voorbije maanden fors is toegenomen, mag overigens ook blijken uit recente cijfers. In augustus van dit jaar dienden in totaal ruim 77.500 mensen een eerste asielaanvraag in in de EU. Dat is het hoogste aantal aanvragen in één maand tijd sinds 2016.

    Toeval of niet, afgelopen woensdag kwamen alle bevoegde Europese ministers én de Europees Commissaris voor asiel en migratie, Ylva Johansson, in Brussel samen over de toepassing van de Dublin-regels. Die is, zo blijkt ook uit de officiële cijfers, alsmaar problematischer. Steeds meer lidstaten leggen de Europese afspraken naast zich neer of antwoorden niet wanneer de asieldiensten uit een andere lidstaat de terugname van een asielzoeker vragen. Van alle goedgekeurde Dublin-dossiers in de hele EU werden er in de eerste negen maanden van 2021 amper 24 procent uitgevoerd. Dit jaar is dat percentage zelfs nog verder teruggezakt, tot 17 procent.

    Paradigmashift

    Theo Francken (N-VA), gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie, ziet in de Italiaanse beslissing de bevestiging van het betoog dat hijzelf al jarenlang houdt. ‘Ik beweer al jaren dat het hele Dublin-systeem niet werkt, en dat we dus naar een volledig nieuw Europees asiel- en migratiebeleid moeten, waarin we asielzoekers overbrengen naar landen buiten de EU. De nieuwe Italiaanse premier Meloni geeft nu een eerste duidelijk en officieel signaal dat het ook voor Italië zo niet verder kan. Met deze brief blaast ze de facto de Dublin-deal op. Een land als Griekenland wil ook al veel langer van die grote instroom af, maar de Grieken hebben dat nooit officieel gezegd. Ze hebben er wel voor gezorgd dat asielzoekers daar zo slecht werden opgevangen dat een Europese rechter besloot dat andere EU-lidstaten geen asielzoekers meer móchten terugsturen naar Griekenland.’

    Volgens Francken is de Italiaanse beslissing een nieuwe indicatie dat Zuid-Europa de druk op de rest van de EU stelselmatig verhoogt, uit onvrede over de illegale migratie. ‘Mochten een aantal belangrijke Europese regeringsleiders – waaronder de Italiaanse – effectief gaan onderhandelen met landen zoals Egypte of Tunesië, dan zou er snel een nieuwe migratiedeal op tafel liggen. Die landen willen geld, toegang tot de Europese markt voor hun landbouwproducten én visa voor hun jongeren. De vraag is nu vooral: hoeveel landen moeten – na onder meer Denemarken, Zweden, en Italië – nog aangeven dat ze een ander Europees migratiebeleid willen, alvorens er ook in ons land op dat vlak een paradigmashift volgt? Er is echt geen andere oplossing.’

    Filip Michi

    LICHT IRONNISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Sunset down….

    Opnieuw, net als in de verdelgings-jaren ’38-’39, de schemering over ons Avondland.

    Net als toen, altijd met de nobelste bedoelingen...... Toen ging het om Gdansk en om Duits Sudetenland. Nu gat het om de ons vreemde ‘Die Joekren’ die omwille van de rijk-makende wapeneleveringen uiit de USA, de door de Democ Rats Bidsprinkhaaa de pretentie werd ingehamerd dat ook dwerg David ooit reus Goliath heeft kunnen verslaan.

    Met dat verschil, dat toen in gans Europa de Kerken

    reeds vol liepen om het Onheil weg te bidden. Heb ik als kind

    meegemaakt en de afloop ervan gelikkig overleefd.

    En toen ineens was het Mei ’40. En scheerden de MESSERSCHMIDTS als razende muggen omheen de daken der huizen. In Zuid West-Vlaanderen zat de hele Belgische bevolking als ratten in de val….

    Met heel het gezin op de vlucht, mijn kindervuistje geklemd aan een of ander onderdeel van de kinderwagen die ons Ma voor zich uit duwde en die volgeeladen was met het hoogstnodige voor onderweg.

    Even later waren er ineens andere Heersers in het land. Tot er ineens weer andere vliegtuigen opdoken die de eersten verjoegen.

    En nu, ruim haast ¾ eeuw later, is the song weer over en uit. Tenzij er een ander e beter Verstand de Leiding overneemt. Om van de Europese Unie één groot Nieuw Vaderland te maken.

    Maar ik ben Tom Van Grieken niet. Die zou dat veel beter en vooral cocreter, ttz in Zwart-Geel, kunnen uitleggen.

    *

     

    Digithalys

    *

    12-12-2022, 16:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!