MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1422 - ZULLEN DE VROEGERE AS-MOGENDHEDEN OP DE ZIEKE MAN EUROPA DE PALLIATIEVE SEDATIE TOEPASSEN?

    .

    1422 - ZULLEN DE VROEGERE AS-MOGENDHEDEN OP DE ZIEKE MAN EUROPA DE PALLIATIEVE SEDATIE TOEPASSEN?

    .

     

    .

    Ziehier een paar koppen  uit de Italiaanse dagbladen om 17 uur. Iedereen begrijpt ze, zelfs zonder vertaling.

    Corriere de la Sera (Avondkrant) :

    Tensione Pdl-Pd, Bondi evoca la guerra civile
    Ma il Colle non ci sta: «Parole irresponsabili»

    Il Giornale :

     

    In piazza contro questi magistrati

     

    Wie kaatst, mag de bal terug verwachten. En wie wind zaait, zal storm oogsten. Dit weekeind staat het te gebeuren in Italië. Tegen maandag kan het spel beklonken zijn. Het gonst van de dreigementen en het volk gromt. Er wordt gedreigd met burger-oorlog. Nieuwe verkiezingen met hervormingen ten gronde van Justitie : de Rechters in Milano zullen het geweten hebben. Het gemakkelijk leventje van de hele magistratuur staat op het spel…. Die van Milano zullen voortaan wel de gebeten hond zijn….

    Met de minuut krijgt de dappere Silvio! Sivio! een grotere massa achter zich, en met de minuut stijgen zijn kansen. Die Beppe Grillo smeekt de Centrum-Sossen nu om te mogen meedoen : zo is hij het laatste greitje geloofwaardigheid aan het verkwanselen …

    In het buitenland, dat meestal de partij kiest voor Bruxellabad en de EU, wordt gewezen op de bangelijke financiële situatie van Italië, maar houdt men terzelfdertijd zijn hart vast voor de economische macht van dit land, als 3de grootste van Europa, na Duitsland.

    Kijk, ik weet het natuurlijk ook niet hoe dat dubbeltje hier verder zal rollen. Ik noteer gewoon de feiten.

    Al de karen dat Il Cavaliere aan de riemen trok, heeft men geprobeerd hem ‘te pakken’. Meestal onterecht, tot er uiteindelijk een bevriend rechter gevonden werd die zijn broodheren voldoening kon geven. Einde verhaal. Il Cavaliere is voortaan een veroordeeld crimineel.

    Net als in al de Zuiderse landen, is Italië al lang de Europese bemoedering beu en het staat dus klaar om die vervloekte Unie de rug toe te keren. Begin van een ander verhaal.  Fase gloeiend rood in de Euro-cenakels     

    Merkel kan het zich niet veroorloven Italië te laten ‘koteren’ en de UK vraagt niet beter dan dat er iemand anders het vuur aan de lont steekt. Frankrijk is machteloos met daarenboven Marine Le Pen op vinkenslag. Voorspel van het eindspel.

    Als Berlusconi wil, is het gedaan  met de Europese Unie. Hij voelt zich sterk, want het volk smeekt om de oude vertrouwde Lire.. Iedereen voelt het aan zijn elleboog : met de Lire in de hand wint Italië op zijn één been de concurrentie-slag. De economie staat sterk, en wacht alleen op een devaluatie om op volle toeren te kunnen verkopen over de hele wereld. Wat nu niet kan, door die verdomde Euro. Doek en einde verhaal.

    *

    En Bruxellabad? Ha! Die reus op lemen voeten! Die leeft immers uit de hand van de niet meer bestaande leden….Die geeft een zucht en we zien de Natte Dweil met zijn valiezen de vlucht nemen naar ergens een onbekende bestemming. Dexia en Belfius  leggen de boeken neer. Koen Geens en Letermonator worden op secreet gezet.

    Mooi zo.

    Maar het wordt nog mooier…. België, dat miskeutel van een Mini-Europa, bestaat immers louter als thuisbasis van al die Eurocraten, die werkloos geworden zijn. Bye Bye Belgium.

    BDW en Annemans heffen het glas op het 1ste Bevrijdingsfeest, terwijl Di Jeanetto op de vlucht naar zijn vaderland, daar aan de grens wordt opgepakt onder beschuldiging van een liederlijk leven op kosten  van het Vlaamse Volk.

    JaJa, Italië staat op het punt de prestatie van Julius Cesar te herhalen, om het Avondland voor de tweede keer de Beschaving te brengen. En dat is een feest, waar ik absoluut wil bij zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    03-08-2013, 17:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1421 - ITALIA ITALIA SOPRA TUTTO

    .

    1421 - ITALIA ITALIA SOPRA TUTTO

    .

    Italianen : macaroi’s?



    Of zijn het eerder de mensen die geleerd hebben zich tevreden te stellen met overschotjes?

    .

    Hieronder vindt U een eigenaardige lofzang op het land waar de citroenen groeien, en waar in ‘t donker loof de goud-oranjen gloeien… Het land en de mensen waar ooit onze beschaving is begonnen en die door de VRT, omdat het niet socialistisch meer wordt bestuurd, zoveel mogelijk … Linkx wordt gelaten. Misschien ook vanwege precies die beschaving, die ze eigenlijk maar niks vinden, in vergelijking met de wereld van de Koran…. Kortom, over Italië wordt maar bericht, om er iets negatiefs te belichten. Dezelfde behandeling dus als  die die het Vlaams Belang al jaren te beurt valt.

    Ik kan de lofzang van Dirk-Jan van Baar hieronder grosso modo beamen, want Italië is het land van de tegenstellingen, waar de warme menselijkheid een grote rol in speelt. Hier is, om maar iets te zeggen, de regel ‘voorrang van rechts’ geboren, en zijn voor de veiligheid van voetgangers de zebrapaden niet eens nodig. Noem het een soort van gemotoriseerde ridderlijkheid, ja zelfs galanterie jegens de zwakkere weggebruiker.

    Waarvoor een doorlopende witte lijn in het midden van de (overzichtelijke) rijweg dient, mag Joost weten, maar dat weet geen enkele Italiaan. Zelfs niet de zwarte Fiat Punto 1121 van de Carabinieri die voor U rijdt… Dat is wel even anders, als de baan  te bochtig wordt : U zou wel eens een tegenligger kunnen hinderen, en daar staat niet minder dan de doodstraf op! Een voetganger of een andere weggebruiker hinderen kost 5 van de 10 punten van hun ‘patente’ (rijbewijs) en nadien is het terug examen afleggen, praktisch, theoretisch maar vooral… lichamelijk. Roken in openbare plaatsen kost 450 Euro en derhalve is er niet veel discussie.

    Italië is anders in zijn gewone doen, wel het land van de onbaatzuchtige menselijkheid. Met veel gaven en soms met nog meer fouten. Hoe zou dat anders kunnen, met als bevolking de nakomelingen van de oude Romeinse patriciërs, en een ander deel  zijnde de nakomelingen van hun een beetje van overal aangevoerde slaven. Zowel de nakomelingen van goede als van slechte slaven, en van goede als van slechte patriciërs. Maar sopra tutto is Italië een Christelijk land die als partner van Nazi-Duitsland nooit heeftmeegedaan met de Joden-vervolging.

    Italië is het land waar de communistische burgemeester de reputatie van de nieuwe Paus van Rome in volle publiek staat te verdedigen, als ware die de Koning van het Heelal. Op het podium van de Casa Comunale staan ze beide, de ‘sindaco’ en de Pastoor, schouder en schouder, maar eenmaal op straat terug met de voeten op de grond, kunnen ze elkaars bloed wel drinken.

    Italië is het land van de extreme extravagente luxe en het land van de totale ‘misericorde’, waar d’een zonder woorden d’ander helpt. Italië is het land van de beste medici ter wereld, van gratis tot onbetaalbaar, afhankelijk van 1.001 toevalligheden, zolang men maar ver wegblijft van ‘het verpleeg’ zoals wij dat kennen. Hier overleeft de patiënt door de zorgen van de zijnen. Of bij gebrek daaraan, door de zorgen van ingehuurde hulpjes. Zo niet moogt U rustig doodvallen.

    Allemaal niet erg, als U het maar weet. En voor ons, buitenlanders, is er nog altijd de retour-vlucht mogelijk, om in onze luxe-ziekenhuizen te herstellen. Onder de hoede van medici die o zo dikwijls hun specialisatie in een van de Italiaanse universiteiten hebben bijgewerkt.

    *

    Italië is het land waar de Lynxse intelligentsia erin geslaagd is, de Premier die het land uit het moeras getrokken heeft, te doen veroordelen, maar die dan, geconfronteerd met Griekse toestanden, uiteindelijk toch nog probeert de meubelen te redden. Wat de VRT weer de kans geeft om leugens te vertellen over bijvoorbeeld het afnemen van ‘burgerrechten’, iets dat ze echt graag hadden willen zien gebeuren. Maar spijtig voor hen, de Italianen doppen liever zelf hun eigen boontjes….

    Wat er ook van komt, Il Cavaliere is een kat met negen levens, die rijk als Cresus was, voor hij in de politiek stapte. En dat vergeven de VRT en zijn andere vijanden hem nooit.

     

    .

    Ter zake :

     

    Het wonder van Italië

    Geplaatst door Dirk-Jan van Baar op 1 augustus, 2013 - 20:30

    *

    Toen ik in 1969 voor het eerst met mijn ouders in Italië kwam, verbaasde ik me al over de welvaart aldaar. Ik dacht in een arm land te komen, maar achter de rolluiken en de smalle steegjes ging een rijke wereld schuil. Niet zo rijk als bij ons (Nederland was in 1969 net als nu zo ongeveer het rijkste land van Europa), maar de mensen reden er niet op ezels en hadden alle soorten Fiat uit die tijd (de 128 was net uit), Alfa's, Lancia's en alle bekende Duitse en Franse merken. Ik moet er wel bij zeggen dat het Noord-Italië betrof, want wij hielden vakantie aan het Como-meer (in vakantiepark Sole Mio in Gera Lario: het bestaat nog steeds). Zelfs de Zwitserse postbus kwam daar op gezette tijden langs, dus de nette burgerbeschaving die door de regelmaat van de klok wordt geregeerd was nabij. Toch een geruststelling, want chaotisch vond ik dat Italië als keurig twaalfjarig jongetje wel. De slagerijen stonken er en op straat rook het naar eten. Later op de middelbare school hoorde ik pas dat Benito Mussolini, die in het naburige plaatsje Dongo in april 1945 samen met zijn maitresse Clara Petacci door partizanen was opgepakt, in Italië de treinen op tijd had laten rijden.

    Al deze eerste indrukken gingen vorige week opnieuw door mij heen toen ik in Apulië was. Dat ligt in de hiel en hak van Italië en wordt tot de mezzogiorno gerekend. Armoe troef dus. Maar niet in de vier provincies (Bari, Brindisi, Taranto, Lecce) waar ik ben geweest. Het vliegveld in Bari was modern, en de (witte) stadjes met de voor de regio kenmerkende trulli bleken groter, levendiger en welvarender dan ik had gedacht. Vooral het verkeer was erg druk. Italianen pakken voor alles de auto, lopen doen ze alleen wanneer er 's avonds met een ijsje geflaneerd moet worden. Het binnenland rond het schitterende stadje Ostuni waar wij verblijf hielden stond vol met villa's in de olijfboomgaarden. Ook plaatsen als Cisternino, Locorotondo en Martina Franca wekten de indruk dat daar het leven goed was. Van de veelbesproken crisis van Zuid-Europa was hier niks te merken. Die zal er heus wel zijn, want Italianen zijn meesters in de schone schijn, maar om die op te kunnen houden moet je wel de middelen hebben. Het Italiaanse leven ligt in Apulië ingebed in een eigen ritme, waarbij de treinen misschien niet op tijd rijden, maar wel een voor buitenstaanders ondoorgrondelijk tijdplan aanhouden.

     

    Die onverstoorbaarheid, een diep conservatieve eigenschap, is tegelijk de kracht en de zwakte van de mezzogiorno en alles wat zuidelijk is. Zuid-Italië is afhankelijk van Noord-Italië, weet dat ook, en gedraagt zich ernaar. De mensen laten zich niet gekmaken door de eisen van buitenaf, en geven blijk van een totale onverschilligheid waar je als noorderling soms helemaal gek van wordt. Hoewel Apulië niet arm is, zou het een stuk rijker kunnen zijn als het meer aandacht zou hebben voor de wensen van de toerist. Een barokstad als Lecce, volgens de reisboekjes de parel van de regio en 'het Florence van Zuid-Italië', bezoek je niet eventjes, daar moet je heel veel voor doen. In ons geval gauw een autoreis van anderhalf uur. Maar als je daar dan in de bloedhitte rond het middaguur aankomt (eerder lukt gewoon niet), gaat alles dicht. Ook de winkels waar je misschien wat zou willen kopen. De mensen gaan dan rusten, dus ook het personeel van de talrijke kerken, musea en andere monumenten waarover de stad beschikt. Hoewel het toch een kleine moeite is, en heel veel verkoeling brengt, om die open te houden.

     

    Maar zo zit Zuid-Italië niet in elkaar. Waar Ascoli Piceno, een prachtstad in de noordelijker gelegen Marche, zijn cultuurschatten tijdens de middaguren openhoudt, volharden ze in Lecce aan hun oude gewoonten. Misschien ook vanwege een links stadsbestuur, want waar veel Italiaanse binnensteden in de rest van het land zijn opgeknapt en gerestaureerd, zijn die werkzaamheden in Lecce nog gaande en zien veel delen er nog uit zoals ik me Italië herinner uit de jaren zeventig: grauw en vervallen, met veel graffiti en linkse leuzen (tegen Israël en voor de Palestijnen, die 'bevrijd' moeten worden). Lecce is een universiteitsstad, met communistische activisten, die op straat tijdens de vijfurige middagpauze pamfletten uitdeelden. Dat enthousiasme is er dan weer wel. Wie denkt dat Italianen lui zijn, heeft het mis. Er is veel inventiviteit en bedrijvigheid, maar niet altijd voor de juiste dingen. En er is natuurlijk ambtenarij, wat met talloze ondoorgrondelijke regeltjes voor oponthoud en vertraging zorgt, maar ook voor werkgelegenheid en - opnieuw - een geheel eigen ritme.

    Waar ik als twaalfjarige jongetje uit het rijke Noord-Europa Italië voor een arm en chaotisch aanzag, ben ik in al die jaren dat ik sindsdien in Italië ben geweest tot de conclusie gekomen dat al die ambtenarij en al die onverbiddelijke middagpauzes het land bijeenhouden. Alles in Italië is strikt gereguleerd en verkaveld, tot het strandleven aan toe. Zonder die lunchpauzes, die bureaucratie, die wegen vol rondrazend verkeer (op de weg hebben Italianen haast en moet er altijd worden ingehaald, ook als het niet kan), die rolluiken in de binnensteden, en die kerken die ook op onaangekondigde tijden open en dicht kunnen zijn, verliest het Italiaanse leven zijn structuur. Dat Mussolini de treinen op tijd liet rijden, was misschien toch niet zo'n historische prestatie als vaak wordt gezegd. Want ook in Italië regeert de klok, al loopt die anders dan in Zwitserland of bij ons. En ondertussen moderniseert ook Zuid-Italië op een eigen, onnavolgbare manier.

    Buitenstaanders hebben daar geen enkele invloed op. Elke druk van buitenaf om Italianen tot snelheid en hervormen te prikkelen werkt averechts. Al die opgeheven vingertjes wekken irritatie en worden compleet genegeerd. U heeft maar te wachten. Wel mogen noorderlingen de rekening betalen, want keurig betalen moet je daar natuurlijk wel. En na zo'n paar dagen Zuid-Italië heb ik daar vrede mee. Want zo was het sinds de verschuiving van het economische zwaartepunt tijdens de zestiende eeuw van de Middellandse Zee naar de landen aan de Noordzee, zo was het sinds de eenwording van Italië in de negentiende eeuw, zo was het in het fascistische Italië van Mussolini, zo was het in 1969, en zo is het nu nog steeds. Het zou mooi zijn voor Europa als dit nog tijden zo door kan gaan. Het zou betekenen dat wij keihard in deeltijd werkende noorderlingen over een halve eeuw nog steeds stinkend rijk zijn en de op halve kracht werkende zuiderlingen 'arm'. Dit moet wel een economisch wonder zijn met de zegen van Onze Lieve Heer.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    03-08-2013, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1420 - IS HET NU KEIZER KAREL OF NAPOLEON DE GUCHT

    .

    1420 - IS HET NU KEIZER KAREL OF NAPOLEON DE GUCHT

    .

     

    .

    Met alle Chinezen, maar niet met den dezen, zal hij gedacht hebben….

    Het is voldoende bekend, dat de 2 Oost Vlaamse Liegebeesten, Verhofstat en De Gucht,  niet samen door één deurgat kunnen. Zelfs een dubbele deur, speciaal op maat gemaakt, gaat niet vanwege hun uitzonderlijk dikke nek. Zelfs als wijnboer in Italië in hun vrije tijd is het hommeles over wie nu de dikste druiven had. De Gucht brengt zelfs zijn wijn in België op de markt, maar die schijnt niet te drinken te zijn.

    Elders werd De Gucht al opgehemeld wegens zijn succes met de Chinese zonne-panelen, en samen met het slinkend aantal VLD-kiezers, zou dat de doodsteek betekenen voor de kansen van Vhfsdt, want een van de twee zou zijn Europees mandaat moeten inleveren. Misschien wel in het voordeel van een Vlaams Nationalist….Gent in zak en as, en Termont op bedevaart naar O.L.Vrouwke van Oostakker! Want als de Blauwe Geschelpten duiken, duiken de Rode Valken ook en komt Gent, voor het eerst in honderden jaren, ook in handen van de Vlaams Nationalisten, naar het voorbeeld van de Koekestad….

    De soep echter wordt nooit zo warm gegeten als ze op tafel komt. De Keizer van Berlare schijnt deze keer zijn hand fameus te hebben overspeeld. Zijn Mireille en het zeuneke Zaan Zaak in zak en as, want zonder de Pater Familias zijn beiden nog minder dan niks. Zaab Zaak kan zelfs met de gekochte universitaire bull op zak, daarmee nog niet tot 3 tellen.

    Blijft nog maar de vraag, of überhaupt de VLD straks boven de kiesdrempel komt. Men is daar al jaren aan een stuk bezig het graf te delven voor het Vlaams Belang

    (denk maar aan het politiek proces in Gent en de veroordeling van het Blok door een Rechter Verhofstadt-vriendje, die als enige bereid gevonden werd om het Loge-wachtwoord uit te voeren)

    Maar zoals het spreekwoord zegt :’Wie een graf delft voor een ander, valt er dikwijls zelf in’.

    In ieder geval heffen wij, samen met alle mensen die een nieuw en beter Europa wensen,  het glas op de goede afloop.

    .

    Ter zake :

    Financial Times veegt de vloer aan met 'toogstrateeg' Karel de Gucht

    Uit De Wereld Morgen.be

    *

    EU commissaris Karel de Gucht stelt het recente akkoord over de zonnepanelen met China graag voor als een politieke overwinning. In werkelijkheid was het een complete afgang en het is zeer de vraag of dit zijn politieke toekomst niet hypothekeert.

    Enkele maanden geleden kondigde Karel de Gucht met grote trom aan dat hij indien nodig heffingen zou invoeren tegen Chinese zonnepanelen. Het moest maar eens gedaan zijn met de oneerlijke concurrentie vanuit China. Het zou het eerste ernstige conflict worden tussen de Europese Unie en China. Eind juli meldde hij dan triomfantelijk dat er een akkoord was bereikt en dat hij zijn zin had gekregen. “Na weken van intensieve onderhandelingen kan ik vandaag bekendmaken dat ik tevreden ben met het aanbod van een prijsverbintenis dat de exporteurs van Chinese zonnepanelen voorgelegd hebben”, aldus de Gucht.

    De Financial Times geeft een heel andere versie van de feiten. In een paginagroot artikel gaat de krant uitgebreid in op het akkoord en ook op de bewogen politieke loopbaan van onze Belgische eurocommissaris. Ze schetsen geen al te fraai beeld.

    Direct na zijn dreiging met hoge heffingen tegen de Chinese goedkope zonnepanelen kreeg de Gucht tegenwind van een meerderheid van de EU-landen onder leiding van Duitsland. Ook België sloot zich daarbij aan. Deze landen vreesden dat dit het begin zou kunnen zijn van een uitzichtloze handelsoorlog met een zeer belangrijke handelspartner. Bovendien zouden de heffingen alleen maar leiden tot hogere prijzen voor zonnepanelen. Dat zou de crisis in de sector nog verergeren en de omschakeling naar groene technologie een serieuze deuk geven. Chinese firma’s zouden hun productie wellicht ook delokaliseren naar andere Aziatische landen van waaruit ze hun goedkope export gewoon zouden kunnen verder zetten.

    De Gucht trok zich van die Europese tegenkanting niets aan. Uit het verleden is al vaker gebleken dat hij koppigheid en arrogantie probleemloos combineert … tot de realiteit er anders over beslist. Die realiteit liet ook deze keer niet lang op zich wachten. De Chinezen openden een onderzoek naar de import van Europese wijn, wat tot grote bezorgdheid leidde in Frankrijk en andere Zuiderse landen. Ook dreigden ze een zaak te openen i.v.m. de invoer van wagens. Dat zag Duitsland nog minder zitten. De Duitse export naar China bedraagt namelijk jaarlijks 67 miljard dollar, het drievoudige van de Europese import van zonnepanelen. Merkel wou een handelsoorlog met China te allen prijze vermijden.

    De Gucht bleef echter stoer doen en haalde uit naar China dat hij ervan beschuldigde de Europese landen tegen elkaar uit te spelen. Maar hij werd snel op zijn plaats gezet. De eurocommissaris mocht zijn plannen tot invoerheffingen vergeten en moest zich tevreden stellen met een uiterst slap akkoord. Dat akkoord legt de minimumprijs vast op 56 cent, ongeveer de prijs die momenteel door de Chinezen wordt gehanteerd… Dat is zowat de helft van wat de Commissie vorig jaar nodig achtte om de dumping ongedaan te maken. Er is een maximaal volume vastgelegd, maar dat verschilt nauwelijks van wat nu ingevoerd wordt. De Europese producenten van zonnepanelen zijn over het bereikte akkoord in alle staten en trekken zelfs naar het Europees Hof in Luxemburg om het aan te vechten.

    Het lijdt geen twijfel dat China de productie van zonnepanelen subsidieert. Maar Europa doet dit ook voor zijn landbouw, en dan zwijgen we nog over de oorlogsindustrie van de VS. Er is een tijd geweest dat landen uit het Noorden eenzijdig en brutaal hun wil konden opleggen aan ontwikkelingslanden. De Gucht leeft blijkbaar nog in dat tijdperk en wil maar niet zien dat de wereldverhoudingen aan het kantelen zijn. Een ander goed voorbeeld hiervan is het incident in Congo in 2008. Toen dacht hij als minister van Buitenlandse Zaken de Congolese president als een kleine jongen de les te kunnen spellen. Zijn drukkingsmiddel was 200 miljoen euro ontwikkelingshulp. Hij was echter een klein detail uit het oog verloren. Enkele weken voordien was Congo een lening toegezegd van China ter waarde van 12 miljard dollar, bijna vijftig keer zoveel als de Belgische aalmoes. Voor de Congolese president was de rekening snel gemaakt.

    De Financial Times stelt vast dat dit niet de eerste keer is dat de Gucht zich als een olifant in en porseleinkast gedraagt. Louis Tobback noemde hem omwille daarvan ooit een ‘toogstrateeg’. De beurskrant verwijst naar het fameuze debat over het stemrecht voor migranten in 2004. De liberalen zaten toen in de regering, maar waren in meerderheid tegen de toekenning ervan. Na heel wat interne discussie gingen ze uiteindelijk akkoord. ’s Anderendaags verklaarde de Gucht, die op dat moment partijvoorzitter was, vrolijk op televisie dat hij het akkoord toch niet zou goedkeuren. Het kostte hem toen zijn voorzitterszetel en het gekrakeel leverde de partij bij de volgende verkiezingen een zware nederlaag op.

    De beurskrant vermeldt nog enkele heldenfeiten van keizer Karel. In 2004 kwam het tot een ernstig diplomatiek incident tussen België en Congo omwille van denigrerende uitspraken van Excellentie De Gucht aan het adres van president Kabila. In 2005 schilderde hij premier Balkenende van Nederland af als “een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid, een man in wie ik geen spoor van charisma kan ontwaren.” Niet dat hij geen gelijk had, maar als minister van BZ van een buurland is het gewoonweg not done. In 2010 waren het de joden die het moesten ontgelden. In een interview voor Radio 1 liet hij zich het volgende ontvallen: “En onderschat ook niet wat de mening is - nog los van de lobby - van de doorsnee Jood buiten Israël. Daar is inderdaad een geloof - ik kan het moeilijk anders dan zo omschrijven - bij de meeste Joden, dat zij gelijk hebben. En geloof is iets wat je moeilijk met rationele argumenten kunt bestrijden. Het gaat ook niet over al dan niet gelovige Joden, hoor. Ook vrijzinnige Joden hebben datzelfde geloof dat zij eigenlijk gelijk hebben. Het is dus niet gemakkelijk om zelfs met een gematigde Jood een gesprek te hebben met wat zich in het Midden-Oosten ontrolt. Het is een bijzonder emotionele aangelegenheid.” Subtiel is anders.

    Door zijn blunders in de Belgische politieke zit hij vandaag in Europa. Het is nu zeer de vraag of zijn toogstrategie het hem ook daar niet onmogelijk zal maken. De Gucht wil graag een tweede keer als commissaris zetelen. Maar men kan zich moeilijk voorstellen dat Duitsland zo een tweede incident zal toelaten. Misschien kan hij na de verkiezingen van volgend jaar Leterme opvolgen aan de OESO, of anders kan hij ook nog gaan doctoreren in Oxford.

    geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    03-08-2013, 12:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1419 - VOLGENS VRIEND GUIDO ZIJN DE FRANCOFONEN EEN CALAMITEIT VOOR ONS

    .

    Zaterdag 3 augustus

    Zon 6u12-21u24

    H Nikodemus

    .

    Dienstmededeling

    De weergoden met al hun atmosferische storingen zullen we dan maar zeggen, hebben het al een heel tijdje gemunt op ons Draadloos Internet. Het is nog erger dan Russische Roulette tussen hebben en niet hebben.

    Het spijt me dus voor de gewone lezer, als er geen enkele regelmaat meer zit in mijn postings. Erger is het voor de Binnenlandse Staatsvuiligheid, die op die manier moeten beginnen twijfelen aan hun werkzekerheid.. Met buitenlandse spionkoppen anders geen compassie. Het is lijk met de bulten : ze moeten maar recht groeien.

    Tot overmaat van ramp, krijgt mijn eigen computer daar vandaan ook weer zijn loeten. En zoals U weet, is er in dit zonnige land niet één ezel die werkt heel deze maand die toegewijd is aan Keizer Augustus. We zullen dus moeten vechten met het volk dat we zijn.

    .

    1419 - VOLGENS VRIEND GUIDO ZIJN DE FRANCOFONEN EEN CALAMITEIT VOOR ONS

    .

     

    .

    Doorheen de jaren heb ik hem als een bezadigd man leren waarderen. Klare kop, vlotte schrijfstijl en altijd de nagel op de kop.

    Ik heb het over http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Maar onze vrienden, de Francofonen zo maar als groep, zij het indirect, een calamiteit durven noemen, omdat wij ze meer dan als bij hoge uitzondering letterlijk al jàren de bek moeten open gehouden worden, dat is in strijd met de mensenrechten. Immers, in dit land is alles wat niet voordelig genoeg uitvalt voor deze categorie van medemensen, tegen de mensenrechten zoals vastgelegd door hun vriendjes, de Europese Unie.. Enfin, niet de voordelen, maar er over spreken, is tegen de regels. En beledigd, dat ze daarenboven zijn, omdat ze zich in die onbehoorlijke situatie als bedelaars gevoelen…

    Vriend Guvaal durft het namelijk aan, de aantallen leefloners per ‘deelstaat’ te citeren, onder en boven de armoegrens. Hij durft het zelfs aan, de ‘transfers’, die andere prijn, zo maar eventjes op 16 miljard per jaar te situeren. Voor die som zouden wij in een paar jaar de machtigste zeevloot ter wereld kunnen hebben, machtiger dan Mohbama en Poetin samen!

    Halt! Eerst 3 begrippen toelichten : leefloner, deelstaat en armoegrens.

    *

    Leefloon : dat is de verloning uitbetaald door e ‘verzorgingsstaat’  omdat iemand zo goed is in leven te willen blijven (*). Is een licht ironiserend begrip dat pas een voldragen eufemisme is geworden sedert de massa-immigratie van Linkx kiesvee. Is een van de best bewaarde staatsgeheimen sedert de tijd der Oude Belgen, omdat de etnische afstamming van de ‘genieters’ de directe splijtstof betekent van het land.

    Deelstaat : dat is een begrip uit de troonrede van Koning Kukuleku bij zijn troonsbestijging. Het is een geniepige steek onder water naar de Vlamingen, die vechten voor een eigen onafhankelijke staat, en nu gepaaid worden met een flauw afgietsel daarvan. Het begrip ‘Deelstaat’ is een uitholling van het begrip “onafhankelijkheid’, een ontdoen van de eigenlijke betekenis. Ik zou het vergelijken met de spot wegens dat speelgoed-geweertje waarmee een soldaat naar de oorlog moet. Het is een woord dat als een boemerang tegen de kop van de uitdagers-operette-figuranten moet terugkomen. Zij het deel. Wij de Staat.

    Armoegrens : is de zeer directe benadering van de taalgrens, omdat beide grenzen, dank zij de socialisten,  zowat zijn gaan samenvallen.

    *

    Nu over naar de naakte aantallen leefloners per taalgroep:

    Noord Belgen = 41.900 op 7 miljoen inwoners

    Zuid Belgen = 108.800 op 4 miljoen inwoners

    *

    We mogen alleen weten, dat Vlaanderen meer avonturiers van vreemde origine op zijn bodem krijgt toebedeeld, dan Wallonië, wat de scheve verhoudingen nog schever trekt.

    Kijk, dat is nu eens weer iets typisch Tsjeefs : die verbloeming. Want het staat als een paal boven  water dat de juiste identiteit van iedere leefloner gekend is. Het moet dus een fluitje van een cent zijn, om de juiste cijfers bekend te geven, zodat niemand, noch in het voordeel noch in het nadeel, met gissingen moet werken .

    Mijn idee bij benadering van de geografische spreiding?

    Ten zuiden van de armoegrens : van de 108.800 leefloners zijn er 7% aangespoelden. In Vlaanderen zijn er dat 15% van de 41.900, resp.7.600 en 6.300. Anders gezegd : er zijn 93.200 gelukkigen op 4 miljoen Francofonen en 35.600 gelukkigen op 7 miljoen Vlamingen.

    Deze cijfers zijn geen evangelie, maar ze geven toch duidelijk de richting ‘> Afgrond’ aan…..

     

    (*) Leefloon : bij deze worden de geruchten als zou er in vervanging voor dit begrip, het automatische zelf-bedienings-crematorium in aantocht zijn, bestreden Bij dit systeem, gebaseerd op de alom gekende druk-kookpan ofte autoclaaf zou betrokkene in zijn laatste minuten de apparatuur zelf in werking stellen, door in te stappen en het deksel in het slot te trekken. Dan glijdt deze autoclaaf vervolgens niet IN het vuur, maar OP het vuur. Zoals bij moeder thuis in de keuken. Tweede principe die hier gehuldigd wordt, is dat van de gekookte kikker, waar de proeven van start gingen met de kikker in koud water, om dat water slechts langzaam   te verhitten, zodat de kikker niet wil vluchten tot wanneer het te laat is. Om het leven in die kookpan-container zo dragelijk mogelijk te maken, wordt er een kleine hoeveelheid water aan toegevoegd, gemengd met het oog op een welriekend eindproduct, met veel zuiderse kruiden, peper en zout.

    De rest van dit procedé is niet geschikt voor gevoelige lezers. Al zal men er zich vroeg of laat moeten aan gewennen, zoals men aan de verbrandingsovens is moeten wennen, die de ‘ter aardebestelling’ helemaal verdrongen hebben. Lijkverbranding, ook niet prettig, is tenslotte zuivere verspilling van grondstoffen waaraan er stilaan gebrek komt. Vandaar deze ecologisch geïnspireerde ‘Endlösung’, de gedroomde ‘eindoplossing’ : de vol-automatische ‘Doet Het Zelf’ autoclaaf met het maximum van resultaat en het minimum van inspanning.

    Bij dit zelfbedienings-systeem gebeurt inderdaad alles vol-automatisch : de lediging achteraf van de containers, het scheiden van de onderscheiden massa’s, gedeeltelijk door toepassing van de centrifugale kracht, zoals in een melkafromer. De finale eindproducten zijn dan, in volgorde van hun economische waarde, het beendermeel voor de dierenvoeding, de vlezige massa voor vis- en veevoeder terwijl de vloeibare massa bestemd is voor bemesting van de velden.

    Zoals U ziet, een win-win situatie, als opperste verwezenlijking van een Groen-Rood partij-programma.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    03-08-2013, 11:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1418 - OVER DE LAFHEID VAN ONZE BLOEDEIGEN WESTERSE SAMENLEVING

    .

    Vrijdag 2 augustus

    Zon 6u10-21u26

    H Stefanus

    .

    1418 - OVER DE LAFHEID VAN ONZE BLOEDEIGEN  WESTERSE SAMENLEVING

    .

    In een varkens-slachterij, het avondgebed.

     

    .

    Eigenlijk worden op deze blog slechts twee essentiële gerechten opgediend : de Vlaamse Vrijheidsstrijd en het verzet tegen de sluipende islamisering, waar het tweede in feite een onderdeel is van het eerste. Om de hoofdschotel zo aantrekkelijk mogelijk te houden, worden allerlei stijlfiguren gebruikt zoals ironie, sarcasme, en ook (om met de tijd mee te zijn), af en toe met wat vulgaire woorden doorspekt, ent heel in de verte een pinkellichtje seks. Maar vooral : to the point, recht voor de raap en zonder vaar noch vrees.

    Kortom, het is zoals het is : van deze tijd, maar waar de nostalgie naar vroeger nooit ver weg is.

    *

    Onderstaand artikel behoeft geen krans, niet eens het advies om vooral tussendoor de lijntjes te lezen. De Islam voert een strijd op leven en (onze) dood, en wij staan er bij en kijken er naar. Om te janken van machteloze woede.

    Wat echtere niet ergens iets is, dat tussen de lijntjes werd verteld, was op TV Limburg, waarmee ik mezelf soms amuseer, hier in Berlusconi-land. In Beringen zou een katholieke kerk, eigendom van de Gemeente, voor de helft verbouwd worden tot moskee. Zonder dat er oproer of straatprotest komt.

    Men zegt dat er in de vroegere mijnbouw zoveel ‘plofstof’ nodig is geweest bij de ontginning van steenkool. Zijn er daar dan nergens een paar kilootjes van overgebleven, klaar voor bovengrondse toepassingen?

    Of, om het in militaire termen weer te geven wat daar in Beringen met de kerken gebeurt : soldaten die hun uitrusting bedrijfsklaar in handen van de vijand overleveren, verdienen in elk leger de dood met de houten hamer, dezelfde als waarmee men varkens de kop inslaat.

    *

    Moeten ze zich daar in de Prachtlanden op de dijen kletsen van plezier!  Niet alleen krijgt hun 5de Colonne hier gratis kost en inwoon + betalen wij ons blauw om hun overtalrijke kroost te laten opgroeien voor galg en rad, ze krijgen onze afdankertjes om er de neus tegen de grond om te ruiken waar ergens Mekka ligt, maar vooral om er met de kont omhoog hun Profeet te verheerlijken.

    Volgens de Bijbel was er in de steden Sodoma en Gomorrha niet één rechtvaardige meer te vinden, en daarom werden die steden door de adem van de Heer (een vroegrijpe atoombom?) van de aardbodem geveegd.

    In Limburg, zegt men, is men altijd wat aan de trage kant, maar dat van die ene rechtvaardige, dat moet toch stilaan zijn beginnen doordringen?

    .

    Ter zake :

    Massale vervolging losgebarsten: 200 miljoen christenen doelwit van voornamelijk moslims

    *

    In Nigeria kwamen bij islamistische bomaanslagen op een christelijke wijk recent 24 mensen om het leven.

    Volgens Bruce Thornton van het Hoover Institution van de prestigieuze Stanford Universiteit zijn op dit moment 100 tot 200 miljoen christenen het doelwit van hevige vervolgingen door hoofdzakelijk moslims. 'Weinig mensen realiseren zich dat we heden ten dage de grootste vervolgingen van christenen in de geschiedenis beleven,' zei hij. 'Volgens een schatting wordt iedere vijf minuten een christen vermoord vanwege zijn geloof.' (1)

    Het vuur van rebellie, opstand en vervolging van minderheden grijpt in het hele Midden Oosten om zich heen, maar de wereld heeft zijn ogen voornamelijk gericht op de hervatting van het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. 'Dit is het maar al te bekende spelletje waarin de Joodse staat concessies doet, zoals het vrijlaten van terroristen, voor het privilege om met een vijand te praten die Joden demoniseert, terroristen verheerlijkt en al drie vredesaanbiedingen heeft verworpen,' schrijft The Jewish Journal.

    'Woeste vervolging christenen is monstrueus onrecht'

    Na twee jaar tijd blijkt de 'Arabische Lente' een 'Arabische vulkaan' te zijn. In veel landen en gebieden is het sektarische geweld geëxplodeerd. Bovendien wordt het gevaar Iran almaar dreigender, aangezien het land steeds dichter bij de productie van kernwapens komt. 'In plaats van het losmaken van democratische krachten heeft de Arabische Lente een dodelijk mengsel van voortwoekerende haat, economische ellende en felle machtsstrijd voortgebracht.'

    'Verborgen in al deze chaos is een monstrueus onrecht dat nauwelijks aandacht van de media heeft gekregen: de woeste vervolging van christenen'. Naar schatting 100 tot 200 miljoen christenen zijn het slachtoffer van de almaar erger wordende discriminatie, racisme en vaak grove gewelddaden door voornamelijk moslims.

    Pakistaans geweld

    Zo werden in maart in Pakistan christenen in de stad Lahore uit hun huizen verdreven, waarna deze in brand werden gestoken. De afgelopen jaren is dit ook in andere plaatsen gebeurd, met soms dodelijke afloop. Zo werd op 27 juli in Okara een christelijke vader voor de ogen van zijn 15 jarige zoon en 12 jarige dochter door 8 moslims vermoord (3). De daders zijn Soennitische moslims, die zich overigens ook richten op de grote Shi'itische minderheid. Sinds januari 2012 zijn in Pakistan al zo'n 635 Shi'iten het slachtoffer geworden van Soennitisch geweld. (2)

    'Vraag jouw Jezus maar om hulp, want nu ga je dood'

    Ook in Nigeria waren christenen weer het doelwit van de islamitische Boko Haram groep. Bij explosies in onder andere een bar in een christelijke wijk in de stad Kano kwamen 24 mensen om het leven. In maart waren er al 25 mensen omgekomen bij eerdere bomaanslagen in het district. Boko Haram, wat 'Westerse scholing is verboden' betekent, wil de racistische islamitische Shariawetten verplicht aan alle Nigerianen opleggen. (4)

    Dat het christendom specifiek het doelwit is blijkt onder andere uit de moord op voorganger Faye Pama Musa, algemeen opzichter van de Rhema Assembly International Church en secretaris van de Christian Association of Nigeria (CAN). Op 14 mei werd Musa thuis overvallen door drie gewapende moslims. 'Vandaag ben je een dode,' zei een van hen. 'Vraag jouw Jezus maar om hulp, meneer CANman.' In het bijzijn van zijn vrouw en enkele kinderen sleepten ze hem naar buiten, mishandelden hem, en schoten hem uiteindelijk drie keer door zijn hoofd toen hij weigerde zijn Verlosser Jezus Christus te verloochenen (5).

     

    Westerse politici en media negeren christenvervolgingen

    Het trieste is dat de massale christenvervolgingen door de politici en media in het Westen vrijwel geheel worden genegeerd. Sterker nog, de Amerikaanse regering Obama, de Europese Unie en de NAVO steunen in Syrië de islamistische rebellen die overal waar ze komen christenen verdrijven en vaak op extreem gruwelijke wijze vermoorden, bijvoorbeeld door ze met een mes te onthoofden. Onder de daders, die door Amerika worden bewapend, bevinden zich zelfs kindsoldaten. (6).

    Het zijn niet uitsluitend moslims die christenen vervolgen. In India zijn de gelovigen steeds vaker het doelwit van Hindoeïstische militanten. Christenen worden tijdens samenkomsten overvallen, geïntimideerd, aangevallen en uit hun huizen en dorpen verjaagd. Kerkgebouwen worden beschadigd, maar de politie doet nauwelijks iets om de christenen te beschermen (7).

    Xander

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     

     





    02-08-2013, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1417 - EEN KLARE BLIK BIJ DE ZUIDERBUREN

    .

    1417 - EEN KLARE BLIK BIJ DE ZUIDERBUREN

    .

     

    .

    Ik heb het, door mijn slechte ogen, al lastig genoeg met lange teksten lezen in mijn moedertaal, zonder dat ik er een gewoonte van maak mijn ogen te vermoeien met andere wereldtalen (!), zoals het Frans. Maar omdat http://www.bloggen.be/roeland/ zo uitdrukkelijk een der onzen is, maak ik graag onderstaande uitzondering.

    Tiens, tiens, denk ik an : Le Figaro, mmhm, hoe zou die staan tegenover Marine Le Pen? Moet ik toch eens op letten!

    Wat me in dit navolgend artikel vooral bevalt, is de historische context waarin de Islam denkt de kans te mogen grijpen, om de plaats van het wereld-communisme in te nemen. Wat de Islam mist aan intelligentie, wint het aan wreedheid en dat maakt dat soort waan-ideeën veel gevaarlijker dan alle duivels in de hell. Want die kunnen daar niet uit, en de haatbaarden wel.

    .

    Ter zake :

    Ze verkozen de on-eer boven de oorlog, ze kregen de twee” (Churchill).

    Dat stuk van de adjunct-directeur van Le Figaro is echt lezenswaardig! Het is een beetje te lang om te vertalen, waarvoor mijn excuses.

     

    Thierry Desjardins.

    Journaliste et Reporter, né en 1941,

    Directeur général adjoint du Figaro.

    Auteur d'un nombre considérable d'ouvrages politiques.

    Lauréat de l'Académie française.

    Prix Albert Londres 1975.

    Prix Louis Pauwels 2000.

     

    Déclaration du Directeur Général Adjoint du Figaro

     

    Il serait grand temps que nous nous apercevions -enfin- qu'une nouvelle guerre de religion a éclaté et, cette fois, à l' échelle planétaire.

    Les Islamistes massacrent les chrétiens en Égypte, en Irak, aux Philippines, en Indonésie, au Pakistan, au Nigeria, un peu partout. Malraux avait dit :

    « Le XXIème siècle sera religieux ou il ne sera pas ».

    On a bien l'impression que ce siècle qui commence va voir le déchaînement sans pitié d'un Islam renaissant, voulant dominer le monde et faire payer à la civilisation chrétienne les quelques siècles pendant lesquels elle a régné sur la planète.

    Cette haine du chrétien dépasse de beaucoup tous les problèmes de la foi. En s'attaquant aux églises, aux prêtres, aux religieuses, aux fidèles, les islamistes veulent abattre la civilisation occidentale, la démocratie, le capitalisme, ce qu'ils appellent le « néo-colonialisme », la parité hommes femmes, les Droits de l'Homme, le progrès tel que nous le concevons.

     

    Le XXème siècle a été marqué par l'affrontement Est-Ouest, le bloc communiste contre les pays « libres ». Marx, Lénine et Staline se sont effondrés d'eux-mêmes sous les incohérences, bien souvent monstrueuses, de leur idéologie. Mais ils ont aussitôt été remplacés par Allah et son Prophète.

    Le Coran a pris la place du Communisme, le drapeau vert de l'Islam celle du drapeau rouge, les imams prédicateurs des mosquées celle des commissaires politiques.

    Le XXIème siècle sera une guerre sans merci car les foules immenses du Tiers-monde islamisé (et des banlieues de nos grandes métropoles) sont autrement plus dangereuses que ne l'ont jamais été les chars du Pacte de Varsovie.

    Nous pleurons, avec nos larmes de crocodiles habituelles, les coptes massacrés à Alexandrie et les chrétiens assassinés à Bagdad.

    Mais nous restons les bras ballants.

    Il faut bien dire qu'on voit mal ce que nous pourrions faire. Ce n'est plus guère le temps des croisades et nos dernières expériences en Afghanistan ou en Irak (où nous commençons à regretter la belle époque de Saddam Hussein qui savait, lui, au moins, faire respecter la laïcité baasiste) n'ont pas été très concluantes, c'est le moins qu'on puisse dire. Il est bien loin le temps où Napoléon III pouvait envoyer un corps expéditionnaire protéger les maronites du Liban que massacraient les Druzes.

    Mais au moins restons lucides et surtout arrêtons de ressortir une fois de plus la fameuse « repentance » qui nous sert désormais pour maquiller toutes nos lâchetés.

     

    Hier, un imbécile de service nous a longuement expliqué à la télévision que si les islamistes égyptiens massacraient les coptes c'était parce que ces chrétiens de la vallée du Nil étaient « les représentants de l'Occident », les ambassadeurs de la culture européenne », les symboles vivants du capitalisme, du néocolonialisme, du dollar et du coca-cola. En un mot, les ultimes survivants de l'époque coloniale. Autant dire, à l' en croire, que les Islamistes avaient parfaitement raison de vouloir éliminer ces survivances d'un passé détesté.

    *L'imbécile était, en plus, un inculte*. Les coptes sont les descendants du peuple des pharaons. « Copte » veut dire « égyptien ». Ils étaient sur les bords du Nil bien avant la conquête arabe et musulmane. S'ils sont plus nombreux au sud, entre Assiout et Assouan, c'est précisément parce qu'ils ont fui les cavaliers conquérants venus d'Arabie.. Ils avaient leurs églises bien avant que nous ne construisions nos cathédrales.

    On peut d'ailleurs dire exactement la même chose de tous les chrétiens d'Orient qu'ils soient catholiques (de rite d'Antioche, de rite syriaque comme les maronites libanais, de rite byzantin, de rite arménien, de rite d'Alexandrie) ou « non chalcédoniens » comme les coptes, ou orthodoxes (ayant leur patriarcat soit à Istanbul, soit à Alexandrie, soit à Jérusalem, soit à Damas). Tous sont « chez eux » dans ces pays-là depuis des millénaires, certains parlant encore l'araméen, la langue du Christ. En faire des ambassadeurs de l'Occident, des représentants du capitalisme colonial est évidemment une absurdité.

    Même si, en effet, ils sont « de culture chrétienne ». Mais ils l'étaient avant nous. Nous ne pouvons rien faire pour les protéger, mais au moins ne les trahissons pas en reprenant à notre compte les accusations odieuses de leurs assassins. Nous pouvons les accueillir, comme nous nous devons d'accueillir tous ceux qui sont persécutés. Beaucoup ont déjà fui leur pays.

    Mais, en tous les cas, ne continuons pas à nous boucher les yeux, à parler de «l'amitié islamo-chrétienne », d'un « Islam à l'occidentale», de « la cohabitation harmonieuse des trois monothéismes ».

    Soyons intransigeants avec les règles de notre laïcité, mais ne nous laissons entraîner ni vers la stigmatisation ni vers la discrimination (surtout si elle devait être « positive », comme le souhaitent certains), car ce serait, évidemment, faire le jeu des fanatiques.

     

    Aujourd'hui, la grande mode est d'évoquer, d'invoquer à tout bout de champ "les années les plus sobres de notre histoire". C'est souvent absurde et parfois odieux. Mais s'il y a une leçon qu'il ne faut jamais oublier c'est bien celle de Munich, Churchill avait dit:

     

    «Ils ont préféré le déshonneur à la guerre et ils auront les deux.»

     

    Il ne faut jamais tenter de pactiser avec ceux qui vous ont déclaré la guerre.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    01-08-2013, 18:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1416 - DE WERELDJONGERENDAGEN ZULLEN NOOIT MEER VOORBIJ ZIJN

    .

    1416 -  DE WERELDJONGERENDAGEN ZULLEN NOOIT MEER VOORBIJ ZIJN

    .

    En in zoiets zou Mgr Leonard nieuw leven moeten in blazen…..

     

    Maar Lionheart is bijlange geen Leeuwenhart gebleken….

    .

    De Waalse aartsbisschop van Mechelen die de Waaltjes een les zou geven in werklust, die ze maar te kopiëren hadden van de Vlamingen. Ja, de man leeft nog en schijnt zelf in blakende gezondheid te verkeren, zodanig dat hij, op het eerste verzoek van Laeken, voor de micro’s het Te Deum Laudamus komt zingen…. Looft de Heer, want de Belgen hebben een nieuwe koning.

    Dat deze blog grotendeels op dezelfde golflengte zit als ’t Pallieterke, zal wel voor niemand meer een verrassing zijn, waarschijnlijk. Wie golflengte zegt, speekt over golven en wie schrijft over golven, schrijft over de zee, mijn andere grote liefde. Hier op deze blog spreek ik sinds jaar en dag over de gammele ‘Belgica’ die gewonnen-verloren probeert te overleven, ten bate in hoofdzaak van de kaviaar Tsjeef-achtige salon-socialisten van de aftandse kleurpartijen. ’t Pallieterke drukt zich nog enigszins duidelijker uit, door te spreken van de Beltanic. Maar zover wil ik niet gaan, omdat met de ramp van de Titanic er naast zoveel verwaande snobs, veel te veel arme luizen aan boord waren, waarvoor geen plaats meer was in de reddingssloepen. Dan liever de Noordpool-boot, de Belgica van Baron de Gerlache, waar er geen arme luizen aan boord konden komen, wegens de prijs van de exclusieve tickets…..

    En nu : hoppe met de beentjes, Louise, naar Mgr Hazenhart (Ceur de Lièvre?) om er een beetje vaart in te steken (pur forcer la douille).

    .

    Ter zake :

    Fel belaagd

    Excellente eminentie,

    Gij hebt het niet gemakkelijk in de Kerk van onze contreien. Het is genoegzaam bekend dat gij recht in de leer zijt en niet terugschrikt om die leer ongezouten, zij het soms een tikkeltje onhandig, te verkondigen. Maar dat is uw plicht als herder in een Kerk die leegloopt en waarin de progressieven zowel naar inhoud als naar vorm verwoestend werk hebben geleverd. Van al hun vernieuwingen en theologische inzichten van na het concilie van vijftig jaar geleden, is niets overgebleven. Die hebben geen verf gepakt. Meer nog: er is geen nieuwe, wervende of wervelende dyna-miek uit ontstaan. De progressieven hebben de boel verlamd en de mensen weg-gejaagd. Het resultaat laat zich goed zien in de eertijds deugdelijk-katholieke scho-len, waar het begrip God quasi verdwenen is en waar de band met de sacramenten compleet onbestaande is geworden.

    Men kan in deze tijd gerust twaalf jaar op een katholieke school doorbrengen zonder ooit maar een moment van een eucharistieviering, laat staan van een Hei-ig Misoffer, gehoord te hebben. De kerkgemeenschap in Vlaanderen is er één zonder jeugd. De vorige generatie bisschoppen, die mak heeft toegezien en verontrustende signalen bang ontvluchtte, draagt een historische verantwoordelijkheid.

    Wat zien wij nochtans dezer dagen? In Brazilië troepen honderdduizenden jongeren uit alle hoeken van de wereld samen om de katholieke wereldjongerendagen enthousiast te beleven, eendrachtig geschaard rond de nieuwe paus, een bijzonder man. Paus Franciscus is net als gij recht in de leer, maar hij heeft ook een broodnoodzakelijke sociale boodschap voor de mensheid, die hij gestalte geeft door zijn eenvoud en zijn zorg voor hen die het in deze wereld met weinig moeten stellen. Die jongeren – waaronder gelukkig ook Vlaamse – houden van de Kerk en zijn leider, die in het betweterige noordwesten van het oude Avondland met een scheef oog bekeken worden door een progressieve intelligentsia die nog maar schaars in getal is maar helaas in de resterende kerk- en onderwijsstructuren nog altijd sleutelposities inneemt.

     

    Het is geweten dat gij opgetogen waart toen de stad en de wereld vernamen wie de nieuwe paus werd. Gij zaagt daarin een teken van hoop op een betere wereld, maar

    ook van een uitgezuiverde Kerk. Waarop wacht gij nog om alle beschikbare ‘troepen’ – het voetvolk van God – in het gelid te brengen en een dynamiek te doen ontwikkelen die een rechtstreekse afstraling is van wat de Argentijnse paus voorheeft met de mensheid en de Kerk?!

     

    Zoals de paus in Rome moeizaam, maar gedurfd, de stallen van het Vaticaanse machtsapparaat aan het uitkuisen is, zoudt gij in onze gewesten misschien eens het-zelfde kunnen doen.

    In Nederland is men reeds terug op het goede pad. Na vele donkere postconciliaire jaren herpakt de Kerk zich en weet zij opnieuw doch bescheiden jongeren aan te spreken en hen te betrekken in ‘de vreugde van de Heer’. Ook het algemene katholieke leven met een verzorgde liturgie en een herstel van oude gebruiken veert weer langzaam op, gedragen door een moderne maar zuivere boodschap van rotsvast geloof en dienstbaarheid jegens de medemens.

    Nu de burgers onzeker worden over de toekomst en de bedreigingen van een steeds explosiever wordende wereld, van internationale spanningen en de overspoeling van het Westen door een archaïsche, dominante godsdienst uit het oosten, is het tijd om aan de noodrem te trekken, de mouwen op te stropen en de hand aan de ploeg te slaan om Gods overwoekerde akker opnieuw te cultiveren.

    De boodschap van de wereldjongeren-dagen en het onmetelijke enthousiasme van zoveel jongeren dat ervan uitgaat, zou toch ook jongeren uit de Lage Landen moeten kunnen aanspreken? Moeten wij daarom de klok terugdraaien?

    Geenszins. Maar met het goede uit het verleden is beslist een nieuwe toekomst op te bouwen. De jongeren zijn immers niet de laatsten van gisteren, maar de eersten van morgen!

    Ik weet, mijnheer de aartsbisschop, dat gij niet alles alleen kunt doen, maar het staat als een paal boven water dat een inspirerende vonk genoeg is om vele mensen (terug) op de been te brengen. Eigenlijk zitten velen daar op te wachten. Ga anders zelf eens naar de grote baas in Rome, om wat ideeën op te doen!

     

    Wij wensen u de naarstigheid bij de grote kuis. En laat de zageventen en betweterige querulanten resoluut achter u.

    .

    Natuurlijk, zijn naam indachtig, zal het AartsbisDOM geen potten breken. De Grootvorstin van de Guimardstraat zal op post blijven totdat ‘haar onderwijs’ alleen nog de Koran-versie van Marx kent en na op haar pensioen zal ze uitwijken naar een eiland in de Stille Zuidzee, waar ze genoeg heeft aan haar eigen spiegelbeeld.

    ’t Pallieterke geeft Leonard de raad om eens op consultatie te trekken naar de Paus in Rome. Volmondig akkoord, op voorwaarde dat Zijne Hovaardigheid (al even onwaarschijnlijk!) aan de chauffeur van de lijn-jet vraagt om hem boven ons huis te laten uitstappen. Achteraf kan hij nog altijd de reis naar Rome verder te voet afleggen. Hier bestaan nog ’t allenkante de vele ‘Via Francigena’, zijnde de al-oude pelgrimswegen over berg en dal,  richting Rome, waar ze allemaal naartoe leiden. We zouden, ver weg van de Brusselse geplogendheden, eens kunnen bijkletsen. Al moet ik voordien verwittigen, niet in te staan voor de gevolgen van dat kletsen.

    Want blijkbaar kent de man het spreekwoord niet, dat wie niet hoort, dan maar moet voelen. Want, volgens het woord van de Grote Baas, moeten de lammeren  geweid, maar ook gewijd, ttz verwijd worden tot iedereen weer weerbaar wordt.

    Het 2de Vaticaans Concilie?! M’n voeten, Gérard. Want ne mens moet eerst leren gaan, voor hij kan lopen. En de Kerk? Wel, die had toch altijd in het midden moeten blijven staan! Enfin, toch minstens voor zolang dat spreekwoord niet op de index wordt gezet.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    01-08-2013, 13:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1615 - DE BELGICA NA ZWARE SLAGZIJ LIGT NU RECHTSTAAND OP DE ZEEBODEM….

    .

    Donderdag 1 augustus 2013

    Oogstmaand

    Zon 6u09-21u28

    H Alfonsus

    .

    1615 - DE BELGICA NA ZWARE SLAGZIJ LIGT NU RECHTSTAAND OP DE ZEEBODEM….

    .

    Mister President, de rechthouder

     

    Houdt de boel recht.

     

    Boven op de feiten zitten, brengt mee dat men deze niet meer ziet. Het perspectief on tbreekt.

    Regelmatig eens bij de buren op bezoek gaan, verruimt de geest. En naarmate die buren belangrijker zijn, is de opgedane ervaring dat ook.

    Als een vooraanstaand Engels tijdschrift dezelfde analyse maakt van de onder de S.O.S.-varende vlag van de Belgica als van het Europees misbaksel, dan zitten we zelf ook minstens in de goede richting. Want bij alle twee is er uitleg genoeg, maar ook niet meer dan uitleg. Aanpassingen ten goede van het draaiboek duren altijd minstens 50 jaar of komen er niet. Resultaat : de vaart gaat er uit, het schip ligt stil en gaat langzaam maar zeker naar de vissen-kelder….

    .

    Ter zake :

    België, een ongelukkig huwelijk

    31 juli 2013 • 15.35u

    *

    www.vlaamsbelang.org “Sire, er zijn geen Belgen.” Zo luidt de grote kop van een artikel in het gerenommeerde ‘The Economist.’ Het blad schrijft dat er bij de recente troonswissel wel met Belgische vlaggen werd gezwaaid, maar dat de politieke realiteit van elke dag er totaal anders uit ziet. “Na de verkiezingen van 2010, duurde het 541 dagen om een regering op de been te brengen,” brengt het blad in herinnering. The Economist citeert de Franstalige socialist Jules Destreé die er een eeuw geleden koning Albert I al op wees: ‘Sire, u regeert over twee volkeren. Er zijn in België Walen en Vlamingen. Er zijn geen Belgen.” Sindsdien is de kloof er alleen maar groter op geworden. Al doet de monarchie er alles aan om België samen te houden, zo stelt het blad: “In tegenstelling tot andere vorsten in Europa, spelen Belgische koningen nog altijd een vitale rol bij de vorming van een regering.”

    Model voor de EU

     The Economist merkt terecht op dat het lot van België ook verstrekkende gevolgen kan hebben in Europa: “Het land is een microkosmos van de EU, met een welvarend noorden dat er stilaan genoeg van heeft om het armlastige zuiden te blijven subsidiëren. België samen houden vraagt akkoorden die vaak tegen elke economische logica indruisen. Als Vlamingen en Walen uit elkaar drijven na 180 jaar samenleven, zullen ze dan andere broze staten zoals Spanje en Italië in de verleiding brengen om ook te splitsen? En wat zijn dan de kansen om de eurozone samen te houden en de munteenheid te redden?” Het is een interessante analyse. Een analyse die wij hier ook al eerder maakten. De EU is België in het groot en het is geen toeval dat de fanatiekste eurocraten ook te vinden zijn in het kamp van de laatste belgicisten. “Het is geen toeval dat de Belgische elite zo bedreven is in het sluiten van complexe EU-deals. Ze denken dat een gemeenschappelijke Europese identiteit, net zoals het Belgische natiegevoel, niet tastbaar is maar wel echt.” Een kwalijke illusie. Want net zoals er geen Belgisch volk bestaat, bestaat er ook geen ‘Europees volk’.

    Gedwongen huwelijk, eeuwigdurende ellende

     Politici zien het Belgische ‘samenwerkingsfederalisme’ als een model voor Europese integratie. Maar, zo besluit The Economist, het tegendeel zou wel eens waar kunnen zijn. “België is een steeds lossere unie en zou wel eens het model kunnen zijn voor eeuwigdurende ellende. De inwoners van Belgiê, net zoals die van de eurozone, zijn gevangen in een ongelukkig, gedwongen koninklijk huwelijk. En ze gaan alleen maar door omdat ze er geen eind aan durven maken.

    .

    Was Albert I zijn belofte van gelijkheid in rechte en in de feiten voor de Vlamingen in 1914 nagekomen, dan  was alles mogelijk geweest. Maar eerst moesten de Vlamingen met het VNV nog door de vleesmolens van ’40-’45, om zich dan vervolgens te laten vermalen door de Volks Unie, waarvan de voorman alleen maar luid-op ‘Leve België’ kon roepen.

    Nu gans Vlaanderen onbetwistbaar in alle windrichtingen geel-zwart kleurt, zit de kans er dik in, dat er een einde komt aan onze kruisweg en aan dat lijdensverhaal. Met daarop aansluitend, goed geweten, de Hoogdag van Pasen en de Verrijzenis op 25 Mei 2014.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    01-08-2013, 11:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1614 - VADER MOEDER ZULT GIJ EREN

    .

    Woensdag 31 juli

    Zon 6u06-21u29

    H Ignaas van Loyola, patroon van de jezuieten en soldaten

    .

    1614 - VADER MOEDER ZULT GIJ EREN

    .

    Hoog tijd om voor iedereen de nieuwe omgangsvormen te leren hanteren

     

    Moraliteit is immers al lang ingeruimd voor ‘Openbare Ouderenzorg’ annex ‘Stads-Crematorium met Zelfbediening’.

    .

    U leest in het artikel hieronder moord en brand over het mislopen van de ‘Openbare Ouderenzorg’. Anders gezegd, deze hoernalist in De Morgen vindt het niet kunnen, dat wie wind gezaaid heeft, storm moet oogsten. Niet dat het allemaal koek en ei was, toen vaders en moeders hun oude dag konden sleten bij een inwonende zoon of dochter Wat men toen noemde ‘genieten van een rustige ouede dag’. Ik wil ook niet gezegd hebben dat de Oude Mannetjeshuizen van de nonnekes. zo geestig waren. Maar toen waren er minstens geen klachten over nachtwerk of over overuren. Want tussen-in zat de nachtzuster in de kapel bij O.L.Heer. En toen kwam, samen met de ‘beschaving’,  de ‘Verzorgingsstaat’ met inderdaad een beetje ‘zorg’, maar met veel directeur-postjes, met veel staf-vergaderingen en met vooral veel bla-bla-bla.

    En kijk, kijk! Voor de Overheid van die ‘Verzorgingsstaat’ er erg in had, was de ouderenzorg een winstgevend beroep geworden en schande, o driewerf schande, de branche was belangrijk genoeg geworden om de internationale geld-haaien aan te trekken.

    Stilaan tijd misschien om de reglementen aan te passen? Of, moesten die nog in voorraad zijn, hier en daar een Moeder Overste terug te roepen? Maar dedju, dat kan niet, want men kan de Franse vrienden van Di Jeanetto toch niet voor het hoofd stoten!

    Er zit dus niets anders op, dan deze Electrabel Bis t laten begaan. “Vader Moeder zult gij eren” is, in het voordeel van de plezier-commerce van en voor de adolescenten, al lang overgenomen door de OCMW’s. Die het tekort op hun begroting wel niet vergeten uit de zakken van die ‘kinderen’ te kloppen. Desnoods per deurwaarders-exploot. Altijd maar bla-bla-bla onder het drinken van een glas, het plassen van een plas, en dan alles te laten zoals het was.

    .

    Ter zake :

    België, de grijze kolonie van Frankrijk

    OPINIE − 31/07/13, 05u56

    *

    De commercialisering van onze ouderenzorg kent maar één winnaar: de grote commerciële groepen en hun aandeelhouders. Kurt De Loor is Vlaams Volks- vertegenwoordiger (sp.a) en voorzitter van OCMW Zottegem dat een van de grootste openbare rusthuizen uitbaat in Oost-Vlaanderen. .

    Commerciële initiatiefnemers investeren niet in rusthuizen voor uw mooie ogen of uw grijze haren, laat staan om u een prettige oude dag te bezorgen

    Het Franse bedrijf Medica koopt Senior Living Group, de grootste private uitbater van rusthuizen in België. Met de verkoop komen maar liefst 47 rusthuizen, goed voor ruim 5.500 bedden en 3.000 personeelsleden in Franse handen. Medica, een beursgenoteerde groep die rusthuizen in Frankrijk en Italië uitbaat, prijst de Belgische financieel 'veilige' markt voor rusthuisuitbaters aan bij zijn beleggers: de demografie evolueert gunstig en de Belgische sociale zekerheid komt voor 44 procent tussen in de prijs voor een bed. Ronduit onethisch. Niet alleen stroomt het geld van onze sociale zekerheid op die manier in de zakken van de Franse aandeelhouders, de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van de hele ouderenzorgsector staat op het spel. Of willen we van onze rusthuizen een 'Electrabel bis' maken?

     

    Het grootste deel van de Belgische rusthuizen is in handen van lokale besturen en vzw's, daarnaast is er een groeiende markt van commerciële initiatiefnemers die een graantje willen meepikken van de vergrijzing. Meer en meer zien grote commerciële groepen brood in de ouderenzorgsector. Dat hoeft niemand te verbazen. De economische crisis sluimert na en in tegenstelling tot kantoorgebouwen en financieel vluchtige constructies lijken rusthuizen een 'veilige' belegging. Een zekere afzetmarkt die geen gekke bokkesprongen maakt en grijze groei is verzekerd.

    Laat u vooral geen blaasjes wijsmaken. Commerciële groepen willen winst. Liefst snel en veel. En na veel winst komt meer winst. En na meer winst komt winstmaximalisatie. In commerciële rusthuizen liggen de prijzen hoger en loopt er minder personeel door de gangen. Voor een commercieel rusthuis telt op het einde van de dag het prijskaartje. Als hier en daar beknibbeld kan worden op het budget is dat een plus. Minder personeelsleden, slechtere arbeidsomstandigheden, een paar overuren meer, een bezuiniging op het incontinentiemateriaal, de verwarming een paar graden naar beneden,... alle beetjes helpen.

    Niet uw, maar hun oude dag

    Commerciële initiatiefnemers investeren niet in rusthuizen voor uw mooie ogen of uw grijze haren, laat staan om u een prettige oude dag te bezorgen. Ze willen boven alles hun oude dag en die van hun aandeelhouders veilig stellen. Het Franse beursgenoteerde bedrijf Medica windt er geen doekjes om. Het gaat om een 'veilige' investering die de aandeelhouders handenvol geld zal opleveren. Niet alleen verdubbelde de omzet van Senior Living Group de jongste vijf jaar tot ongeveer 200 miljoen euro, de demografie evolueert 'positief' en ook de Belgische staat doet haar duit in het zakje en betaalt via de sociale zekerheid 44 procent van de kosten terug. De Franse aandeelhouders wrijven in de handen: een zekere belegging en verder geen grijze kopzorgen meer. Spelen op de beurs leek nog nooit zo gemakkelijk.

    Langs alle kanten worden we om de oren geslagen met besparingsmaatregelen. De verschillende regeringen in dit land treffen allerhande maatregelen om op het einde van de rit een begroting in evenwicht op tafel te leggen. Verschillende sociale verworvenheden wankelen. Sommige politieke partijen maken handig gebruik van de situatie om aan de poten van onze sociale zekerheid te zagen. Hier een beetje beknibbelen, daar een beetje besparen. Dat de portemonnee van de Franse aandeelhouders van een beursgenoteerd bedrijf als Medica mee veilig gespijsd wordt met centen van onze sociale zekerheid lijkt te gek voor woorden en maakt de verkoop van Senior Living Group des te cynischer. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar de Belgische staat lijkt alvast aardig op weg. Willen we van onze rusthuizen een 'Electrabel bis' maken waar buitenlandse bedrijven de winsten opstrijken van energie die de Belgische gezinnen te duur betalen?

    De bevolking vergrijst. Dat is een uitdaging waar we als maatschappij een antwoord op moeten vinden. Onze senioren hebben geen boodschap aan een uitverkoop, noch aan de commerciële sector, noch aan buitenlandse goudzoekers. Als we onze ouderenzorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar willen houden. Als we de levensstandaard en de kwaliteit van de zorg voor onze senioren willen garanderen en als we ons verzorgend personeel niet de dupe willen laten worden van een commercieel verhaal, is een sterke openbare ouderenzorgsector noodzakelijk. Want oud worden we allemaal, met of zonder dikke portefeuille. De commercialisering van onze ouderenzorg kent maar één winnaar: de grote commerciële groepen en hun aandeelhouders.

     

    Gaan we echt wachten om dit maatschappelijk debat aan te gaan tot de commerciële groepen een ander gemakkelijk goudmijntje gevonden hebben en de ouderenzorgsector de rug toekeren? Of tot al onze rusthuizen in buitenlandse handen zijn? Laten we zomaar speculeren met de oude dag van onze grootmoeders en grootvaders? Met de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van onze ouderenzorg speel je niet op de beurs. Een aangename oude dag voor iedereen mag geen koopwaar zijn.

    .

    Hoe of waar dan de oplossing te vinden is? “Gouverner, c’est prévoir” : dat is toch de reinste onzin? Problemen lost men immers op, niet op voorhand, maar als de tijd er rijp voor is.

    Ikzelf zou het nog zo rap niet weten. Maar er zijn mensen bij het Vlaams Belang die dat wel weten, en die staan te trappelen om aan de slag te kunnen. Hun voornaamste stelregel is ‘Zaaien naar de zak’, door te zorgen, lijk in ieder normaal huishouden, dat de uitgaven niet hoger liggen dan de ontvangsten. En dat heeft niets te zien met de voorraden aan incontinentie-materiaal, maar met naastenliefde voor het Eigen Volk Eerst.

    De miljarden die jaarlijks nodig zijn om altijd meer behoeftige nieuwkomers een onbezorgd leven te geven, zouden dus heel wat beter kunnen besteed worden. Maar het probleem is, waar de Centrum-Linxen dan hun kiezers zouden halen om hun koninkrijk in leven te houden….

    In het leven zijn er ‘zeggers’ en ‘doenders’. Maar zodra het werkwoord ‘zullen’ valt, weet dan dat U, net als de boer, op Uw ganzen moet passen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    01-08-2013, 09:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1613 - DE VER-AMERIKANISEERDE WERELDBESCHAVING

    “.

    Dinsdag 30 juli 2013

    Hooimaand

    Zon 6u06-21u31

    H Ingeborg

    .

    1613 - DE VER-AMERIKANISEERDE WERELDBESCHAVING

    .

     

    .

    “Assertiever zijn”, zei de Paus en hier gaat dan de eerste bijdrage in die zin. Recht in de roos van de middelpuntvliedende kracht. Wat wil zeggen, recht in het hart van de destructieve krachten die het Oude Avondland sedert WO II overspoelen. Veel effect zal mijn poging wel niet helpen, mar alle baten helpen, zei de moer en ze plaste in de zee.

    Eigenlijk is dat na-apen van alles wat in Amerika gezegd en gedaan wordt, zodanig ingeburgerd geraakt, dat het bijna niemand meer opvalt. Voor wie mij niet gelooft, die moet zijn eigen TV-blad voor deze avond maar eens overlopen. Buiten het Nieuws (en dan nog!), de sport en de soaps, is alles bijna 100% Engelstalige humbug uit de States. Of oubollige neger-muziek onder een of andere hippe naam. Zie de vele festivals : onverstaanbaar Amerikaans gebral en gebonk meestal van en voor drugsverslaafden. Het ongedierte loopt er vandaan, maar het publiek is in de wolken. Want de media hebben de mensen wijs gemaakt dat het zo hoort…. Met z’n allen als varkens in de modder zo goed als onder de blote hemel kamperen en daar nog over opscheppen ook!

    Ver-Amerikaniseren is kauwgom sabbelen, door de neus praten en wauwelen lijk met een warme patat in de mond. Alles waarschijnlijk op krediet gekocht. Is ;  voor de mannen in het gewone leven gekleed lopen lijk boerenpummels in cowboy-imitatie. Geen stijl. En al zeker geen klasse. Is ook niet nodig, als het maar slordig lijkt. De dames zijn zo mogelijk nog erger wegens de nooit aflatende strijd tegen de ouderdomsverschinselen. Als ze thuis al eens in hun Amerikaanse keuken komen, is het om papjes te bereiden om er gelaatmaskers van te maken. De rest komt uit de gaarkeuken, of van bij de kebab om het hoekje…

    Normaal zijn zit er niet meer in, is te lullig of te seutig.

    Terwijl he niemand opvalt, dat ze zich meer en meer gedragen en gekleed lopen lijk hun agrarische voorouders. Oude vergeelde familie-foto’s bewijzen dat. Het enige verschil is, dat er toen een resem kwakers op de foto moesten, en dat het nu ‘hip’ is om er geen te willen.

    *

    Voilà. De meeste gal is er uit en toch voel ik mij niet opgelucht. Hen zojuist de beelden gezien van ’the day after’ in Boom en na de ‘Dag van de Lege Portemonnee’ in Gent. Dan denk ik bij mezelf nog veel te mild te zijn geweest in mijn afkeer. Zelfs varkens laten hun stallen zo niet achter! Zowel Boom met de toepasselijke naam ‘To Morrowland’ omdat de wereld “”n zioo’n groot feest moet worden, en Gent, beiden steden met een gat zo groot als de achterkant van de maan in hun hand, hebben een reuze-kans laten liggen om hopen GAS-boetes te innen.

    *

    Ik denk dat iedereen nu een beetje in de ‘mood’ en de juiste stemming gebracht is, om te genieten van de doortrapte gangster die Amerika zich als Leider gekozen heeft. Zeg me door wie ge U laat vertegenwoordigen, en ik zal U zeggen wat ge zijt! 

    Enne, het is niet omdat Paus Franciscus noch Koning Kukuleku noch onze Eerste Piet (!) veroordeelt als homo of lesbo, (want met Mietjes weet men nooit) dat het nu ineens n’ goeie loebas is geworden. Zijn Grote Baas deed net hetzelfde met ‘de overspelige vrouw’ zo wat 2.000 jaar geleden. Waarvoor Hij blijkbaar wel respect oogst, is met zijn klare taal. Zijn Grote Baas ranselde ooit met een zweep de kooplieden uit de tempel. Dus het spectaculaire moet nog komen!

    Wedden tenslotte dat op het strand van Copacabana, waar 3.000.000 gelovigen feest vierden, heel wat minder vuil zal achter gebleven zijn dan in Boom? Zou er dan toch een verschil in de respectievelijke mensen bestaan? Halo, Kawouter Van Besien, hoe denken jullie daar over?

    .

    Ter zake :

     

    Angstaanjagend doortrapt

    Geplaatst door Leon de Winter op 29 juli, 2013 - 10:14 in

    De Dagelijkse Standaard.

    *

    Trayvon Martin was een zeventienjarige zwarte jongen die op een fatale februaridag in 2012 door een latino genaamd George Zimmerman werd doodgeschoten. Door deze zaak wordt Amerika nu al wekenlang beziggehouden.

    Links en rechts staan fel tegen over elkaar, ofschoon het incident – voor de families van zowel slachtoffer en dader een tragedie – een statistisch incident is: drieënnegentig procent van alle moorden waarbij zwarten slachtoffer zijn, zijn door zwarte moordenaars gepleegd. De dood van Trayvon Martin is dus niet kenmerkend voor een blanke golf van moorden op zwarten; die golf bestaat niet. De golf van ’black on black‘ geweld bestaat echter wel.

    George Zimmerman ziet er uit als een latino en hij omschrijft zichzelf ook als latino. De bizarre rassenregels in Amerika kennen vele nuances en tinten, maar die van ’blanke latino‘ bestond nog niet. Die werd door The New York Times uitgevonden om Zimmerman blanker te maken dan hij was. Zimmerman, de zoon van een Peruaanse moeder, werd in de media een blanke man die uit racistische overwegingen een onschuldige zwarte jongen had doodgeschoten.

    Zimmerman heeft wel degelijk de zwarte jongen doodgeschoten, maar de omstandigheden gaven Zimmerman de ’benefit of the doubt’. Trayvon Martin gedroeg zich verdacht in een omheind appartementencomplex, hij droeg een ’hoodie’ (een vest met capuchon), waardoor zijn gezicht niet zichtbaar was, en hij was een agressieve vechtersbaas. Dit zijn details die in de linkse media niet aan bod kwamen.

    Blower

    De foto’s die van Trayvon Martin circuleerden, toonden een lieve, onschuldige jongen van twaalf. In werkelijkheid was hij een boom van een vent geworden met, in navolging van rappers, vergulde tanden, ogen die verraadden dat hij dagelijks blowde, was hij geschorst van school na de vondst van inbrekersmateriaal en gestolen spullen, en uitte hij zich via Twitter als een crimineel in de dop.

    In het ’lower middle class’ appartementencomplex – dat in de media ging fungeren als een rijke gated community – hadden in korte tijd een reeks van overvallen en inbraken plaatsgevonden, gepleegd door zwarte criminelen, en George Zimmerman had zich als buurtwacht opgeworpen.

    Hij zag op een avond Trayvon (die daar op bezoek was) rondlopen, vond hem verdacht, volgde hem en Trayvon vond hem op zijn beurt verdacht en sloeg hem vervolgens in elkaar. Zimmerman schoot uit zelfverdediging. Een gruwelijke samenloop van omstandigheden. Geen racistische moord. Maar dat laatste werd het wel in de media, ook al was er geen blanke bij betrokken.

    Het opmerkelijke was dat Barack Obama zich met dit kleine maar tragische voorval ging bemoeien. Hij gooide olie op het vuur door te zeggen dat Trayvon zijn zoon had kunnen zijn. Een president hoort zich natuurlijk niet met een moordzaak in een ver stadje in Florida te bemoeien, maar Obama deed het toch. Waarom?

    Obama is een professionele agitator. In Chicago was hij een ’community organizer’, wat een vage term is voor wat hij in werkelijkheid deed: hij was een beroepsagitator. Hij kanaliseerde onvrede en onrust en leerde mensen hoe zij crises konden exploiteren. In dat alles is Obama een meester.

    Propaganda

    Obama’s propagandamachine maakt van een jonge vrouw die onder vuur komt van rechts het symbool van de rechtse ’war on women’ . Een verschrikkelijk voorval met een zwarte jongen in Florida wordt een toonbeeld van blank geweld tegen zwarten.

    Een ongeluk met een olieplatform is een middel om ’big oil’ op de knieen te krijgen. Er is geen rechtse oorlog tegen vrouwen, geen massaal dodelijk geweld van blank tegen zwart. Maar wie de linkse Amerikaanse media – en de meerderheid van de media is links – volgt, denkt dat dat wel zo is.

    Ondertussen bedraagt de werkloosheid onder zwarte jongens bijna vijftig procent. Drieënzeventig procent van alle zwarte kinderen wordt bij een ongehuwde, laagopgeleide moeder geboren en is veroordeeld tot armoede en vaderloosheid.

    De helft van alle misdaden wordt gepleegd door zwarten, die minder dan dertien procent van de bevolking vormen. Doodsoorzaak nummer één onder jonge zwarten is moord. Per jaar worden in Amerika meer zwarten door zwarten vermoord dan het aantal gesneuvelde soldaten in Irak en Afghanistan gedurende de hele oorlogsperiode.

    Het vulgaire racisme dat de Amerikaanse samenleving heeft vergiftigd, is godzijdank definitief verleden tijd. Maar wie de ophef over Trayvon Martin volgt, denkt dat slavernij nog steeds bestaat.

    Familie

    In de zwarte gemeenschap zijn de familiestructuren in de afgelopen vijftig jaar verwoest. De factoren die daaraan hebben bijgedragen zijn veelvormig, maar het is opmerkelijk dat in de periode waarin ontkerkelijking, de Amerikaanse variant van de verzorgingsstaat en massaentertainment waarin geweld verheerlijkt wordt, dramatisch groeien, de afname van stabiliteit in zwarte families ontstaat.

    Trouwens, dit geldt ook voor de laagste regionen van de blanke arbeidersklasse; ook daar vervagen familiestructuren en groeien de meeste kinderen bij ongehuwde moeders op en zijn de criminaliteitscijfers hoog. Terwijl de beweging die gelijke rechten voor zwarten eiste zo succesvol werd dat zwarten tot de top van academia, de kunsten en het bedrijfsleven doordrongen, nam de afbraak van het zwarte gezin toe.

    Obama gooide olie op het vuur omdat hij een vuur nodig had. Hij weet als geen ander te verdelen en daardoor te heersen. Hij creëert actiegroepen rondom vermeende of echte misstanden, en hij exploiteert die. Hij regeert nauwelijks maar is continu aan het actievoeren. In plaats van te zwijgen over de vrijspraak van George Zimmerman stookte hij het vuur op.

     

    De economie draait slecht. De werkloosheid blijft hoog (en is rampzalig veel hoger dan de cijfers aangeven omdat de mensen die niet meer werk zoeken niet worden meegeteld). Zijn gezondheidswetgeving wordt door de meerderheid van de bevolking afgewezen. Zijn internationale politiek is rampzalig. Het ene schandaal volgt het andere op. Dus stookt hij vuurtjes op, zoals de linkse demagoog dat kan.

    Dat is knap. Maar ook angstaanjagend doortrapt

    .

    *

    Nee, natuurlijk moeten mijn woorden niet zo heftig begrepen worden lijk ze daar staan. Ik gun best ieder diertje zijn pleziertje, zelfs als het dansen is op de vulkaan. Iedereen is vrij in zijn doen en laten. Zelfs een volkstuintje is ook al een politiek gegeven in onze dagen!

    Feesten is trouwens de enige manier voor de Overheid, om de massa te kunnen in bedwang houden om er zelf beter van te kunnen worden. En och, als er al eens een jonge vrouw na 3 dagen gewurgd in St Denijs Westrem terug gevonden wordt, dan vernemen we toch per direct dat de dader geen Moslim was, maar een jonge Rus die legaal in het land is. Deze week zijn er nog geen treinen gecrasht, geen bussen opgeblazen, maar stomweg in het ravijn gereden. Ik geef toe, een hele opluchting. Maar de week is nog jong. Nu niemand er aan denkt, is de tijd misschien rijp om ergens een vliegtuigje te kapen om daarmee als martelaar in rechte lijn de beloofde 72 maagden binnen te doen. Want nog altijd Ram Madam. De statistieken met het dodental bij Islam-terreur bedragen voorlopig nog altijd minder dan 3.000, wereldwijd. Er is dus veel vrede te stichten!

    JaJa, het leven is een feest!

    *

    Pssst.

    Gisterenavond ontmoette ik aan tafel in hun hotel een groepje wielertoeristen onderweg van Wielsbeke naar Rome. Even kennis gemaakt op dat terras onder de wuivende palmen in de koele avondlucht, en daarna net als de overige internationale gasten, genoten van hun samenzang met allemaal volkse liedjes, onderbroken door lachsalvo’s. Waarom dit vermeldenswaard is? Wel, omdat ze voor alle aanwezigen de perfecte ambassadeurs bleken te zijn van de betere toerist. Geen zatlappen-praat, links en rechts wat Engels of wat Duits,

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    31-07-2013, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1612 - VOETBAL KIJKEN IS EEN MENSENRECHT OOK VOOR KIPPEN KONIJNEN

    Maandag 29 juli

    Zon 6u05-21u32

    H Martha, patrones van het huispersoneel

    .

    1612 - VOETBAL KIJKEN IS EEN MENSENRECHT OOK VOOR KIPPEN KONIJNEN.

    .

    Vlag van de Vrije Herenigde Nederlanden na 2014

     

    De Hollandse zuinigheid, gestoeld

    Op Vlaamse leest ontworpen om te duren…..

    .

    Enne, wat diene simpele daar vertelt in Copacabana voor maar liefst 3.000.000 van zijn aanhangers, dat de boodschap van Die op z’n Kruis belangrijker is dan het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, voor zoiets verdient die man de doodstraf.

    Gelukkig dat er de Europese Unie is, die de mensenrechten van het voetbal een hogere prioriteit geeft dan de zorg voor werk en welzijn. Jammer alleen dat de velokoers en de sportcompetitie in het algemeen voorlopig van dezelfde bescherming niet mogen genieten. Misschien dat de strijd tegen de opwarming van de aarde momenteel hen meer zorgen baart. Of is het lobby-ën om de zomer-festivals eveneens als mensenrecht te classificeren, nog niet ver genoeg ge-avanceerd? Ik hoor dat er in Nederland al 2.500 per jaar zijn en dat is toch kassa, kassa, kassa…..

    *

    Ergens las ik ook, dat het bij het mislopen van de Europese Unie, geen 5 voor 12 is, maar kwart voor een. Om die Pipo’s nu eindelijk (na 25/5/2014) naar huis te sturen (of erger!) eerst iedereen uit verlof zien terugkomen, dan de maand van ‘de Blijde Intredes’ ondergaan, de ‘winterfeesten’ overleven (en voor de Gelovigen de Kerstdagen overleven), en tegen dan is Di Jeanetto ver uitgezongen, en kan het aftellen beginnen naar het einde van België.

    Na de verkiezingen kan dan een en ander op poten worden gezet. Tot het zo ver is, zullen we ‘centuur’ moeten doen met onze vrijheids-gedachte. Misschien dat de jonge Vlamingen, ondertussen al lang terug van de Wereldjongerendagen, ondertussen een soort ‘Kruistocht’ hebben op gang getrokken, die het allemaal veel gemakkelijker zou maken. Vlaanderen verlaat de doelloze tocht door de woestijn van de onverschilligheid, en valt terug op wat de Vlaamse Beweging in het verleden groot heeft gemaakt.

    Afspraak op de IJzerweide, waarschijnlijk nog in Steenstraete bij het graf van de Gebroeders Van Raemdonck, maar liefst, na het sluiten van de Godsvrede, terug in de schaduw van het IJzerkruis in Kaaskerke.

    De Paus zal er wel niet zijn, maar wèl Zijn boodschap voor een assertiever Christendom.. Aan zij die oren hebben om te horen, dat ze horen! Als de Jeugd het voorbeeld geeft, wat blijven wij, Senioren, dan aan de zijlijn staan?

    .

    Ter zake :

    Bizarre mensenrechten

    Geplaatst door Esther op 27 juli, 2013 - 20:30

    Lang leve het Europese Hof voor de Plichten van de Mens.

    *

    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft vorige week een opmerkelijke uitspraak gedaan, waar ieder weldenkend mens levensgrote vraagtekens bij zal zetten. Omdat grote voetbaltoernooien zoals het WK en het EK behoren tot de culturele identiteit van de Europese landen, moeten voetballiefhebbers deze toernooien zonder beperkingen kunnen bekijken. Wij, Europese burgers, hebben recht op voetbal, en daarom moet de publieke omroep in België en in Groot-Brittanië de wedstrijden blijven uitzenden, tot grote treurnis van degenen die beseffen dat ook voetbal valt onder entertainment, en dat het verbod voor de UEFA en de FIFA de uitzendrechten te verkopen aan wie ze willen een flinke inbraak is op de vrije markt in vermaak. Wanneer mensen echt zoveel behoefte aan voetbal hebben, kunnen ze daar toch voor betalen? Waarom zou het EHRM beter weten dan de burgers zelf dat ze absoluut voetbal nodig hebben om een schrijnende inbreuk op de mensenrechten te voorkomen?

    De situatie is met enig eufemisme nogal treurig te noemen. Wij moreel verheven Europeanen hebben een mensenrechtenhof in het leven geroepen dat het voor elkaar krijgt om voetbal tot mensenrecht te verheffen. Nu ben ik zelf niet zo'n fan van voetbal, maar ik weet zeker dat ook de meest verstokte voetbalkijker na een periode van afkicken prima een gelukkig leven zal kunnen leiden zonder een druppel voetbal. Waar hebben we het over? Voetbal is toch geen mensenrecht? Zoals Peter Riezebos gisteren in Elsevier stelde

     

    Maar deze ontwikkeling heeft nog een consequentie: het leidt tot de verwatering van de klassieke grondrechten. De overige zaken zijn afleiding, zij nemen tijd in beslag die niet meer kan worden besteed aan werkelijke schendingen van mensenrechten.

     

    De proportionaliteit is zoek wanneer de aanwezigheid van kruisbeelden in een klaslokaal ook een schending van een mensenrecht is, wat maakt het opsluiten van journalisten zonder enige vorm van proces dan zo vreselijk?

     

    De vergaande bemoeienis van het EHRM met uiteenlopende zaken neemt steeds groteskere proporties aan. De rechters bemoeien zich overal tegenaan, of het nu gaat om kruisbeelden in een klaslokaal, het nieuwste bizarre mensenrecht voetbal, of het verbod op het uitleveren van de beruchte islamistische terrorist Qatada aan Jordanië waardoor juridische kosten voor het volk van Groot-Brittannië inmiddels zijn opgelopen tot ruim anderhalf miljoen pond.

    Maar zelfs bij begrijpelijke uitspraken die ook echt raken aan de klassieke mensenrechten, zoals de uitspraak over het weren van de kieslijst van vrouwen binnen de SGP, is het verstandig de vraag te stellen of dit systeem wel echt is wat we met zijn allen willen. Tegenover ieder recht staat immers een plicht. Hoe meer rechten en rechters er zijn die zaken verbieden of gebieden op basis van een lange lijst van 'mensenrechten'.

     

    Het sluiten van mensenrechtenverdragen ter waarborg van passieve mensenrechten, zoals het beschermen van de vrijheid van meningsuiting door censuur door de staat te verbieden, kan verstandig zijn. Het is belangrijk, ook binnen een democratie, om paal en perk te stellen aan de macht van de staat. We willen bijvoorbeeld niet dat de vrije pers wordt gecensureerd, of dat politieke tegenstanders van de heersende partijen achter slot en grendel terecht komen vanwege hun opvattingen. We willen niet dat de overheid sharia-wetten invoert waarbij de vrouw een gevangene wordt van haar hoofddoek en huis. De overheid mag niet al te machtig worden.

     

    Wanneer we echter allerlei actieve mensenrechten in internationale verdragen gaan vastleggen, worden niet alleen rechten gewaarborgd, maar ook plichten. Het resultaat is bekend: lang leve het Europese Hof voor de Plichten van de Mens, lang leve de plicht voor de belastingbetaler om grote hoeveelheden geld op te brengen voor zaken als het faciliteren van het recht op voetbal voor iedereen.

     

    De oplossing is even eenvoudig als voor de hand liggend. Actieve mensenrechten zouden niet in verdragen vastgelegd moeten worden. Waarom zou een rechtbank ergens in Straatsburg beter voor een Europees land kunnen beslissen hoe zaken als de inrichting van politieke partijen of het uitzenden van programma's op de publieke omroep geregeld worden binnen de nationale politiek structuren en de nationale gebruiken? Zijn de rechters in Straatsburg moreel verheven boven de bevolkingen van de landen die aan het hof zijn verbonden? Het zijn toch ook gewoon mensen?

     

    De dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog zijn inmiddels vrijwel vergeten, en niet langer is het angst of een al dan niet terecht schuldgevoel over hoe democratie in Europa uit de hand kon lopen dat ons morele kompas stuurt. De opvattingen die steun bieden aan dit soort uitspraken van het EHRM worden tegenwoordig gestuurd door de alom vertegenwoordigde misvatting dat wij in Europa nu eenmaal beter zijn dan de rest van de wereld. We hebben geen EHRM omdat we het nodig hebben - er zijn immers voldoende andere verdragen zoals BUPO en IVBPR - maar we hebben een EHRM om onszelf op de borst te kunnen kloppen. We kunnen best zonder, en het huidige fiasco over het recht op voetbal is meer dan voldoende aanleiding voor onze politici om dat eindelijk hardop te zeggen en er echt werk van te maken.

    .

     

    Tja, over die Europese Unie is het laatste woord nog niet gezegd. Altijd leerzaam om te weten wat er vroeger is gebeurd. In 1789 werd, met de Franse Revolutie de bestaande wereldorde omver geworpen. Maar tot hiertoe is er qua het leiden van de volkeren, niets beters in de plaats gekomen, tenzij bal-bla-bla, boem-boem en veel wapengekletter. Napoleon, de Corsicaan, heeft het geprobeerd; net als Stalin in Rusland en Hitler in Duitsland. Langsheen de Westkust van Frankrijk zijn de versterkingen voor ‘Festung Europa’ alleen nog daar als toeristische bezienswaardigheden. De verovering van de ruimte, ooit begonnen dank zij  de speeltjes van Werner von Braun, ligt wereldwijf stil bij gebrek aan de nodige fondsen. Amerika is al ontdekt, en andere continenten zijn er niet. Dus moeten we doen als iedere goede detective, die vaststelt dat hij vast zit : hij moet terugkeren naar het begin van zijn onderzoek, om zo te vinden wat hij eerst heeft gemist.

    Hebben we honderden keren weten zeggen door Witse.

    *

    Wij, Vlamingen, zijn sedert die o zo Katholieke Philipps II van Spanje, (zij het onder dwang van de wapens), een verkeerd spoor aan het volgen, los gescheurd van het ‘Protestantse’ Noorden. Sedertdien zijn ons volk en ons grondgebied de speelbal geworden van de Grote Mogendheden : Oostenrijk, Spanje, Frankrijk. Tot, na Waterloo (1812) Engeland als overwinnaar, oordeelde dat Europa een buffer nodig had, om het ziekelijk Franse imperialisme in te perken. Zo kwam de Unie tot stand met Willem van Oranje en werden de Nederlanden weer één, buiten een stuk van Vlaanderen dat sederr 1713  Frans Vlaanderen wordt genoemd. Omdat dat rijke gebied in de Spaanse Sucessie-oorlog als oorlogsbuit aan Louis Quatorze als zwijggeld werd toegeworpen. Daar kregen de Vlamingen, die niet eens betrokken partij in het geding waren geweest te horen :

    Nous traiterons sur vous, chez vous mais sans vous”

    *

    Het mooie liedje duurde slechts van 1814 tot 1830 voor de Herenigde 17 Provinciën. Hollands ‘Gouden Eeuw’ was toen al voorbij, en ‘Parijs’ bleef maar stoken om die rijke Vlaamse gouwen terug in te palmen. Met list en bedrog werden ‘de Hollanders’ verjaagd, en de onzalige Brabantse Omwenteling was geboren.

    Sedertdien leven de Vlamingen als wingewest van de Franstaligen. Tessenderlo Chemie, onlangs uit armoe voor 182 miljoen Euro verkocht door de Franse Staat aan Picanol Weefgetouwen – Ieper- is daar een klein voorbeeldje van.

    Maar sedert kort, en zeker in de zomer van 2013, zijn er 3 (drie) factoren die een historische kans bieden om eindelijk orde op zaken te stellen.

    1) De zwaar slagzij makende ‘Belgica’ heeft met Koning Kukuleku  sedert kort een kapitein als in een frivole framboos-operette, met alleen maar rugridders en Eerste Ministers als actoren.

    2) Vlaanderen kleurt meer en meer geel, dat zegt de Internationale Pers, en dat zeggen zelfs onze vijanden.

    3) La France is financieel, dank zij het socialisme en vooral met deze President Hollande, die inzake populariteit aan de grond zit, zo goed als stuurloos, terwijl in de coulissen, dank zij het Vlaams Belang, Marine Le Pen onze virtuele bondgenoot zal zijn. Die kan misschien teruggeven wat Louis XIV in 1713 heeft gestolen : de Vlaamse Bergen, tot aan de Zomme.

    Neem daarbij de algemene dégôut van de brede massa over wat de Tsjeven van de Europese Unie hebben gemaakt, en het plaatje is rond.

    O Ja, en over de 2 Vlaamse ‘chefs’ gesproken : zij moeten toch ook weten, dat in 1302 Jan Breydel en Pieter De Coninck toen 100% hebben samengewerkt? Kunnen zij zich altijd van overtuigen, door een kort bezoekje aan de Grote Markt van Brugge….

    De helden van 1302 blijven in Brugge gestandbeeld, maar waarom zouden de twee helden van 2014, na de overwinning, niet in Antwerpen mogen gestandbeeld worden?

     (drie) Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     

     





    31-07-2013, 12:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1612 - VOETBAL KIJKEN IS EEN MENSENRECHT OOK VOOR KIPPEN KONIJNEN.

    .

    Maandag 29 juli

    Zon 6u05-21u32

    H Martha, patrones van het huispersoneel

    .

    1612 - VOETBAL KIJKEN IS EEN MENSENRECHT OOK VOOR KIPPEN KONIJNEN.

    .

    Vlag van de Vrije Herenigde Nederlanden na 2014

     

    De Hollandse zuinigheid, gestoeld

    Op Vlaamse leest ontworpen om te duren…..

    .

    Enne, wat diene simpele daar vertelt in Copacabana voor maar liefst 3.000.000 van zijn aanhangers, dat de boodschap van Die op z’n Kruis belangrijker is dan het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, voor zoiets verdient die man de doodstraf.

    Gelukkig dat er de Europese Unie is, die de mensenrechten van het voetbal een hogere prioriteit geeft dan de zorg voor werk en welzijn. Jammer alleen dat de velokoers en de sportcompetitie in het algemeen voorlopig van dezelfde bescherming niet mogen genieten. Misschien dat de strijd tegen de opwarming van de aarde momenteel hen meer zorgen baart. Of is het lobby-ën om de zomer-festivals eveneens als mensenrecht te classificeren, nog niet ver genoeg ge-avanceerd? Ik hoor dat er in Nederland al 2.500 per jaar zijn en dat is toch kassa, kassa, kassa…..

    *

    Ergens las ik ook, dat het bij het mislopen van de Europese Unie, geen 5 voor 12 is, maar kwart voor een. Om die Pipo’s nu eindelijk (na 25/5/2014) naar huis te sturen (of erger!) eerst iedereen uit verlof zien terugkomen, dan de maand van ‘de Blijde Intredes’ ondergaan, de ‘winterfeesten’ overleven (en voor de Gelovigen de Kerstdagen overleven), en tegen dan is Di Jeanetto ver uitgezongen, en kan het aftellen beginnen naar het einde van België.

    Na de verkiezingen kan dan een en ander op poten worden gezet. Tot het zo ver is, zullen we ‘centuur’ moeten doen met onze vrijheids-gedachte. Misschien dat de jonge Vlamingen, ondertussen al lang terug van de Wereldjongerendagen, ondertussen een soort ‘Kruistocht’ hebben op gang getrokken, die het allemaal veel gemakkelijker zou maken. Vlaanderen verlaat de doelloze tocht door de woestijn van de onverschilligheid, en valt terug op wat de Vlaamse Beweging in het verleden groot heeft gemaakt.

    Afspraak op de IJzerweide, waarschijnlijk nog in Steenstraete bij het graf van de Gebroeders Van Raemdonck, maar liefst, na het sluiten van de Godsvrede, terug in de schaduw van het IJzerkruis in Kaaskerke.

    De Paus zal er wel niet zijn, maar wèl Zijn boodschap voor een assertiever Christendom.. Aan zij die oren hebben om te horen, dat ze horen! Als de Jeugd het voorbeeld geeft, wat blijven wij, Senioren, dan aan de zijlijn staan?

    .

    Ter zake :

    Bizarre mensenrechten

    Geplaatst door Esther op 27 juli, 2013 - 20:30

    Lang leve het Europese Hof voor de Plichten van de Mens.

    *

    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft vorige week een opmerkelijke uitspraak gedaan, waar ieder weldenkend mens levensgrote vraagtekens bij zal zetten. Omdat grote voetbaltoernooien zoals het WK en het EK behoren tot de culturele identiteit van de Europese landen, moeten voetballiefhebbers deze toernooien zonder beperkingen kunnen bekijken. Wij, Europese burgers, hebben recht op voetbal, en daarom moet de publieke omroep in België en in Groot-Brittanië de wedstrijden blijven uitzenden, tot grote treurnis van degenen die beseffen dat ook voetbal valt onder entertainment, en dat het verbod voor de UEFA en de FIFA de uitzendrechten te verkopen aan wie ze willen een flinke inbraak is op de vrije markt in vermaak. Wanneer mensen echt zoveel behoefte aan voetbal hebben, kunnen ze daar toch voor betalen? Waarom zou het EHRM beter weten dan de burgers zelf dat ze absoluut voetbal nodig hebben om een schrijnende inbreuk op de mensenrechten te voorkomen?

    De situatie is met enig eufemisme nogal treurig te noemen. Wij moreel verheven Europeanen hebben een mensenrechtenhof in het leven geroepen dat het voor elkaar krijgt om voetbal tot mensenrecht te verheffen. Nu ben ik zelf niet zo'n fan van voetbal, maar ik weet zeker dat ook de meest verstokte voetbalkijker na een periode van afkicken prima een gelukkig leven zal kunnen leiden zonder een druppel voetbal. Waar hebben we het over? Voetbal is toch geen mensenrecht? Zoals Peter Riezebos gisteren in Elsevier stelde

     

    Maar deze ontwikkeling heeft nog een consequentie: het leidt tot de verwatering van de klassieke grondrechten. De overige zaken zijn afleiding, zij nemen tijd in beslag die niet meer kan worden besteed aan werkelijke schendingen van mensenrechten.

     

    De proportionaliteit is zoek wanneer de aanwezigheid van kruisbeelden in een klaslokaal ook een schending van een mensenrecht is, wat maakt het opsluiten van journalisten zonder enige vorm van proces dan zo vreselijk?

     

    De vergaande bemoeienis van het EHRM met uiteenlopende zaken neemt steeds groteskere proporties aan. De rechters bemoeien zich overal tegenaan, of het nu gaat om kruisbeelden in een klaslokaal, het nieuwste bizarre mensenrecht voetbal, of het verbod op het uitleveren van de beruchte islamistische terrorist Qatada aan Jordanië waardoor juridische kosten voor het volk van Groot-Brittannië inmiddels zijn opgelopen tot ruim anderhalf miljoen pond.

    Maar zelfs bij begrijpelijke uitspraken die ook echt raken aan de klassieke mensenrechten, zoals de uitspraak over het weren van de kieslijst van vrouwen binnen de SGP, is het verstandig de vraag te stellen of dit systeem wel echt is wat we met zijn allen willen. Tegenover ieder recht staat immers een plicht. Hoe meer rechten en rechters er zijn die zaken verbieden of gebieden op basis van een lange lijst van 'mensenrechten'.

     

    Het sluiten van mensenrechtenverdragen ter waarborg van passieve mensenrechten, zoals het beschermen van de vrijheid van meningsuiting door censuur door de staat te verbieden, kan verstandig zijn. Het is belangrijk, ook binnen een democratie, om paal en perk te stellen aan de macht van de staat. We willen bijvoorbeeld niet dat de vrije pers wordt gecensureerd, of dat politieke tegenstanders van de heersende partijen achter slot en grendel terecht komen vanwege hun opvattingen. We willen niet dat de overheid sharia-wetten invoert waarbij de vrouw een gevangene wordt van haar hoofddoek en huis. De overheid mag niet al te machtig worden.

     

    Wanneer we echter allerlei actieve mensenrechten in internationale verdragen gaan vastleggen, worden niet alleen rechten gewaarborgd, maar ook plichten. Het resultaat is bekend: lang leve het Europese Hof voor de Plichten van de Mens, lang leve de plicht voor de belastingbetaler om grote hoeveelheden geld op te brengen voor zaken als het faciliteren van het recht op voetbal voor iedereen.

     

    De oplossing is even eenvoudig als voor de hand liggend. Actieve mensenrechten zouden niet in verdragen vastgelegd moeten worden. Waarom zou een rechtbank ergens in Straatsburg beter voor een Europees land kunnen beslissen hoe zaken als de inrichting van politieke partijen of het uitzenden van programma's op de publieke omroep geregeld worden binnen de nationale politiek structuren en de nationale gebruiken? Zijn de rechters in Straatsburg moreel verheven boven de bevolkingen van de landen die aan het hof zijn verbonden? Het zijn toch ook gewoon mensen?

     

    De dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog zijn inmiddels vrijwel vergeten, en niet langer is het angst of een al dan niet terecht schuldgevoel over hoe democratie in Europa uit de hand kon lopen dat ons morele kompas stuurt. De opvattingen die steun bieden aan dit soort uitspraken van het EHRM worden tegenwoordig gestuurd door de alom vertegenwoordigde misvatting dat wij in Europa nu eenmaal beter zijn dan de rest van de wereld. We hebben geen EHRM omdat we het nodig hebben - er zijn immers voldoende andere verdragen zoals BUPO en IVBPR - maar we hebben een EHRM om onszelf op de borst te kunnen kloppen. We kunnen best zonder, en het huidige fiasco over het recht op voetbal is meer dan voldoende aanleiding voor onze politici om dat eindelijk hardop te zeggen en er echt werk van te maken.

    .

     

    Tja, over die Europese Unie is het laatste woord nog niet gezegd. Altijd leerzaam om te weten wat er vroeger is gebeurd. In 1789 werd, met de Franse Revolutie de bestaande wereldorde omver geworpen. Maar tot hiertoe is er qua het leiden van de volkeren, niets beters in de plaats gekomen, tenzij bal-bla-bla, boem-boem en veel wapengekletter. Napoleon, de Corsicaan, heeft het geprobeerd; net als Stalin in Rusland en Hitler in Duitsland. Langsheen de Westkust van Frankrijk zijn de versterkingen voor ‘Festung Europa’ alleen nog daar als toeristische bezienswaardigheden. De verovering van de ruimte, ooit begonnen dank zij  de speeltjes van Werner von Braun, ligt wereldwijf stil bij gebrek aan de nodige fondsen. Amerika is al ontdekt, en andere continenten zijn er niet. Dus moeten we doen als iedere goede detective, die vaststelt dat hij vast zit : hij moet terugkeren naar het begin van zijn onderzoek, om zo te vinden wat hij eerst heeft gemist.

    Hebben we honderden keren weten zeggen door Witse.

    *

    Wij, Vlamingen, zijn sedert die o zo Katholieke Philipps II van Spanje, (zij het onder dwang van de wapens), een verkeerd spoor aan het volgen, los gescheurd van het ‘Protestantse’ Noorden. Sedertdien zijn ons volk en ons grondgebied de speelbal geworden van de Grote Mogendheden : Oostenrijk, Spanje, Frankrijk. Tot, na Waterloo (1812) Engeland als overwinnaar, oordeelde dat Europa een buffer nodig had, om het ziekelijk Franse imperialisme in te perken. Zo kwam de Unie tot stand met Willem van Oranje en werden de Nederlanden weer één, buiten een stuk van Vlaanderen dat sederr 1713  Frans Vlaanderen wordt genoemd. Omdat dat rijke gebied in de Spaanse Sucessie-oorlog als oorlogsbuit aan Louis Quatorze als zwijggeld werd toegeworpen. Daar kregen de Vlamingen, die niet eens betrokken partij in het geding waren geweest te horen :

    Nous traiterons sur vous, chez vous mais sans vous”

    *

    Het mooie liedje duurde slechts van 1814 tot 1830 voor de Herenigde 17 Provinciën. Hollands ‘Gouden Eeuw’ was toen al voorbij, en ‘Parijs’ bleef maar stoken om die rijke Vlaamse gouwen terug in te palmen. Met list en bedrog werden ‘de Hollanders’ verjaagd, en de onzalige Brabantse Omwenteling was geboren.

    Sedertdien leven de Vlamingen als wingewest van de Franstaligen. Tessenderlo Chemie, onlangs uit armoe voor 182 miljoen Euro verkocht door de Franse Staat aan Picanol Weefgetouwen – Ieper- is daar een klein voorbeeldje van.

    Maar sedert kort, en zeker in de zomer van 2013, zijn er 3 (drie) factoren die een historische kans bieden om eindelijk orde op zaken te stellen.

    1) De zwaar slagzij makende ‘Belgica’ heeft met Koning Kukuleku  sedert kort een kapitein als in een frivole framboos-operette, met alleen maar rugridders en Eerste Ministers als actoren.

    2) Vlaanderen kleurt meer en meer geel, dat zegt de Internationale Pers, en dat zeggen zelfs onze vijanden.

    3) La France is financieel, dank zij het socialisme en vooral met deze President Hollande, die inzake populariteit aan de grond zit, zo goed als stuurloos, terwijl in de coulissen, dank zij het Vlaams Belang, Marine Le Pen onze virtuele bondgenoot zal zijn. Die kan misschien teruggeven wat Louis XIV in 1713 heeft gestolen : de Vlaamse Bergen, tot aan de Zomme.

    Neem daarbij de algemene dégôut van de brede massa over wat de Tsjeven van de Europese Unie hebben gemaakt, en het plaatje is rond.

    O Ja, en over de 2 Vlaamse ‘chefs’ gesproken : zij moeten toch ook weten, dat in 1302 Jan Breydel en Pieter De Coninck toen 100% hebben samengewerkt? Kunnen zij zich altijd van overtuigen, door een kort bezoekje aan de Grote Markt van Brugge….

    De helden van 1302 blijven in Brugge gestandbeeld, maar waarom zouden de twee helden van 2014, na de overwinning, niet in Antwerpen mogen gestandbeeld worden?

     (drie) Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    29-07-2013, 12:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!