MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.174 - HET ZONDAGS BROOD HOERA VOOR JOE BIDEN. WEER ZWARTJES VERMOORD DOOR DE POLITIE MAAR STANDBEEKDEN VERNIELEN WORDT VOORTAAN STRAFBAAR. - À JOUR STELLEN ZOALS IN NIEUWPOORT MAG WEL

    865

    175 - HET ZONDAGS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZONDAG 14 JUNI 2020  

    *            

    Breekpunt nieuws

    *

    Het is de typische manier waarop Dikke Maggy op de haar eigen manier het internationaal nieuws hier te lande bekend maakte dat dit apenland zo goed als failliet is. Want geen middelen om te doen zoals de buurlanden Nederland - Duitsland – Frankrijk - Italië: massaal het pas ontdekte wondermiddel tegen Covid-19 massaal aankopen nog vooraleer het in de markt is.

    **

    *

    ‘Niet goed’, zegt ons Dikske, joviaal-nijdig, zoals ze is, we moeten dat samen doen, in EUSSR-verband.

    Samen uit, samen thuis.

    En als Dokter in de Medicijnen weet ze dus waarover ze spreekt. Al is dan wel uiteraard uit de aard der dingen niet omdat het mens iet of wat hardhorig is, dat ze gevoelloos zou zijn. Ze voelt op voorhand mee met de doden die er ondertussen nog verder zouden vallen.

    -

    Wordt in ’t lang en ’t breed vervolgd de volgende weken en maanden. Het nee, geraakt maar niet afgeknaagd… En onderwijl dient zich al de Tweede Golf aan, te beginnen, weeral eens, in Peking bij de Rijstkakkers.… Zo zou het wel eens jàren kunnen duren. Al zal het hopelijk tegen dan wel zonder ons Maggy zijn…

    UUR

    De vier Rijkste landen….Nieuw vaccin. Maggy & het hele apenland in hun blootje gezet… Het wordt wel zo niet gezegd, maar daar komt het wel op neer.

    -

    Di Poepo met Jambon samen onderweg om de volgende kloteregering te worden? Ook dat werd zo niet gezegd door het NVA-kopstuk Peter de
    Roover. Het zou best een opening kunnen zijn. Maar moest ik Mevrouw Jambon zijn, ik zou daar niet gerust in zijn. Olio du Poepo en openingen… Dat is de kat bij de melk!

    *

    Vierduizend (4000) illegale bootvluchtelingen zijn volgens Frontex, de voorbije dagen ongezien de EUSSR binnen geslopen. Is tweemaal ongerijmd bericht. Ongezien en toch geteld… En wij maar denken dat Frontex er juist is om de grenzen te bewaken.

    Zelfs Dr. Joseph Goebbels zou het niet in volle Nazi-tijd beter gezegd gekregen hebben…


    VANDAAG

     

    *

    HEVIGE PROTESTEN IN ATLANTA MET DOOD ZWARTE MAN

    *

    Een agent in Atlanta is ontslagen nadat hij een zwarte man had doodgeschoten. Een andere agent die bij het incident op vrijdagavond aanwezig was, moet voorlopig bureauwerk doen.

     De beslissing volgt op het opstappen van de politiechef van Atlanta, nadat gisteravond rellen waren uitgebroken na de dood van de 27-jarige Rayshard Brooks. De burgemeester van de Amerikaanse stad had opgeroepen tot het ontslag van de agent die op Brooks had geschoten.

    Brooks zou vrijdagavond hebben liggen slapen in zijn auto bij een fastfoodrestaurant, waarbij hij de ingang van de drive-through blokkeerde. De agenten kwamen kijken na een klacht daarover, meldt de recherche. Volgens de politie bleek uit een alcoholtest dat de man niet nuchter was en verzette hij zich toen de agenten hem wilden arresteren. Hij zou een stroomstootwapen van een agent hebben afgepakt, zijn weggerend en het hebben gericht op de achtervolgende agent. Daarop schoot de agent hem met drie schoten neer.

    Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe een man wegrent van twee agenten en zijn hand, waarin hij iets vast heeft, op een van de agenten richt. Daarop trekt de agent zijn wapen en schiet. De man loopt nog even door en valt dan op de grond op de parkeerplaats. De beelden worden nog nader onderzocht.

    De politie heeft beelden van bewakingscamera's vrijgegeven waarop het incident te zien is:

    **

    *
    RECHT VAN NADENKEN & SPREKEN.....

    schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Moraal van dit verhaal: agent zijnde, waarom wete nie da de Zwartjes die haast aan de Macht toe zijn, nergens ter wereld iets mag in de weg gelegd worden? Zelfs niet als ze stomdronken zijn? Dat is nu eenmaal de Wet van de Globalisatie. De aarde telt nu eenmaal meer ‘anders gehuiden’ dan er Blanken zijn…

    Da’s gewoon, sinds de Schepping, de Wet van de Sterkste.

    Leren, mee leven in de brouwerij. Da’s goed voor de consumptie van sterke draken.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

     

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Mijn slecht karakter doet mij (ongewild) zeggen dat de ene Kleuren Pest volgt op de andere….

    Maar al dat onheil heeft ook zijn goede kanten, vooral omdat het de aandacht trekt op de ontelbaar vele milieu vervuilende gedrochten van monumenten die ons de Vergane Glorie van dit apenland constant onder de neus wrijven.

    **

    Albert I monument Nieuwpport

    *

    Persoonlijk zie ik het meest uit naar een nieuwe marmeren gedenkplaat met opschrift ‘De man die in 1914, 106 jaar geleden, de 6 mio Vlamingen gelijkheid beloofde zowel in de Rechten als in de Feiten”….

    Waarom durfde Peter De Roover hierover niets gewagen in De Zevende Dag? Het is nochtans meer dan ooit de moment…

     

     

     

    14-06-2020, 19:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.270 - DOORBRAAK OVER BRUSSELS SUMMER FESTIVAL HOE HET KOMT DAT ‘MINDERHEDEN’ ZO DIKWIJLS WORDEN GEVISEERD. MISDADIGE GEDRAG MISSCHIEN?

    2498

    270 - DOORBRAAK OVER BRUSSELS SUMMER-FESTIVAL

                     

    *  

    ZONDAG 14 JUNI 2020

    *

    Politie- patrouille tijdens het Brussels Summer Festival

    **

    foto: ©Michael DomReporters / QUINETen

    *

    https://doorbraak.be/etnische-profilering-veel-beschuldiging-weinig-data/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Etnische profilering: veel beschuldiging, weinig data

    *

    Etnisch profileren: een beladen term die de laatste tijd weer in de actualiteit opduikt. Het gaat over een praktijk die de politie zou toepassen bij het uitvoeren van controles. Wat houdt dit in en hoe is de situatie bij ons?

    Laten we beginnen met de definitie. Etnisch profileren slaat in de strikte zin op het hanteren van zuiver etnische, raciale, criteria bij het uitoefenen van politiewerk. In de huidige context slaat dit op het uitvoeren van identiteits-controles. Verschillende ngo’s hameren op het — althans volgens hen — feit dat de politie systematisch bepaalde etnische groepen viseert bij het uitvoeren van controles. Zij stellen dit aan de kaak en willen dat het aangepakt wordt. Op zich een legitieme eis. Maar zoals steeds is enige nuance op z’n plaats.

    Amnesty International: stigmatisering van bevolkingsgroepen

    Amnesty International (AI) wijdt een volledige pagina aan de problematiek. AI voerde een onderzoek uit in negen Belgische politiezones en concludeert dat de problematiek aanwezig is, met alle gevolgen van dien. ‘Etnisch profileren is stigmatiserend en versterkt negatieve vooroordelen over etnische minderheden. Door onevenredig veel controles uit te voeren van mensen van een etnische minderheid, krijgen omstaanders vaak de indruk dat mensen van een etnische minderheid iets fout hebben gedaan en trekken ze hier al snel hun conclusies uit.’

    AI concludeert dat er weinig aan de problematiek wordt gedaan. Ze stellen vast dat zowel de politiek als de politie hier in gebreke blijft. ‘Uit gesprekken met politiemensen blijkt dat er meer begeleiding nodig is in het vertalen van de wet naar praktijk. De meeste politiemensen willen niet etnisch profileren, maar ze worden onvoldoende begeleid en getraind om dit tegen te gaan. Daardoor gaan ze af op hun eigen interpretatie van de wet of zelfs op hun buikgevoel.’ Tot zover de conclusies van AI.

    Eerst correcte data vergaren

    Op het terrein wordt er wel degelijk actie ondernomen. In 2017 startte de politiezone Mechelen-Willebroek met een project rond het verzamelen van belangrijke en cruciale data over de uitgevoerde controles. Dit project wordt begeleid door professor Sofie De Kimpe (Prof. Criminologie, VUB}. Doel van het project is het verzamelen van data en het verwerken ervan tot bruikbare informatie om eventuele problemen te detecteren. ‘Het probleem bleek te zijn dat er wel geregistreerd werd, maar onvolledig,’ stelt De Kimpe.

    Het vergt ook veel inzet van middelen en mensen.

     

    ‘Zo wisten we vaak niet waar en wanneer de feiten hadden plaatsgevonden en ontbraken er ook gegevens die er voor zorgden dat we onze analyses niet konden maken. Op dat moment hebben we teruggekoppeld dat bewustwording cruciaal was. Daarmee bedoel ik dat je de agenten moet overtuigen van het belang van een goede registratie. Dat hebben ze dan meegenomen naar het korps. Ze moeten vooral de politiemensen overtuigen dat de data volledig moeten zijn. Dan kunnen we pas onze analyses uitvoeren. Zolang dat niet gebeurd is, hebben analyses weinig zin. Daar zijn ze nu mee bezig. Dit vergt natuurlijk een controlesysteem waarbij je de mensen aanmaant om hun data zorgvuldig bij te houden. Dit vereist een cultuuromslag en is niet evident. Het vergt ook veel inzet van middelen en mensen.‘

    Politiewerk: een bedreiging

    Bij Mario Thys van het NSPV worden de onderzoeken maar matig geapprecieerd. ‘Ik ervaar het alsof men wil aantonen dat wij ongeoorloofde controles doen. Ik werk met heel veel zones samen, en dat is niet de ervaring die ik heb.’

    ‘Wanneer voeren we controles uit? Meestal ben je op patrouille en zie je verdachte handelingen. Of er komt iemand naar je toe met een opmerking over iets dat hij gezien heeft. Je spreekt die personen dan aan met de vraag wat ze aan het doen zijn. Het is niet zo dat we automatisch naar een identiteitskaart vragen. Het is dus niet altijd een identiteitscontrole. We spreken mensen of groepjes aan. Als ze dat dan als een bedreiging aanvoelen, kan je de politie beter afschaffen en hopen dat sociale controle het overneemt en er op natuurlijke wijze een misdaadvrije maatschappij groeit.’

    Wederzijds wantrouwen

    Het gevoel bestaat dus op dit moment bij de politiemensen op het terrein dat hen steeds wordt verweten racistisch en gewelddadig te zijn. Ngo’s ondersteunen dit met eigen onderzoek, op basis van individuele casussen. Blijkt dit ook uit het onderzoek dat De Kimpe voert?

     

    De Kimpe: ‘Daar kan ik nog niets over zeggen. Onze onderzoeker werkt nu aan een doctoraat hierover, maar dat wordt pas op het einde van dit jaar verdedigd en gepubliceerd. Zolang kan ik daar niet over communiceren. Maar u heeft het over individuele casussen… het zijn er wel véél, komende van verschillende organisaties… Je kan vandaag de dag enkel afgaan op wat er geweten is via de ngo’s en mensenrechtenorganisaties.’

    Er moet vertrouwen gecreëerd worden, zowel van politie naar minderheidsgroepen als omgekeerd.

     

    De Kimpe stelt dat de situatie op het terrein er een is van wederzijds wantrouwen. ‘Op de duur zie je dat telkens een agent iemand voor controle tegenhoudt automatisch de reactie volgt dat het over racisme gaat. Dat is gegroeid, dat is structureel ingebed in onze samenleving. Dat moet omslaan. Er moet vertrouwen gecreëerd worden, zowel van politie naar minderheidsgroepen als omgekeerd.‘

     

    Wordt er niet te snel naar de term racisme gegrepen? Bestaat er niet zoiets als een slachtoffercultuur waaruit telkens de conclusie volgt dat racisme de oorzaak is van een controle? ‘Daar ben ik het niet mee eens’, stelt De Kimpe kordaat. ‘Het gaat wel degelijk over racisme. Een slachtoffercultuur vind je overigens ook bij de politie. Dat speelt langs de twee kanten.’

    Nutteloze controles?

    De aard van de controles speelt volgens De Kimpe een cruciale rol. ‘Er is geen probleem met gerichte controles. Wanneer je kan uitleggen waarom je controleert, wanneer je dat duidt door bijvoorbeeld te stellen dat er een signalement is binnengelopen, dan is er begrip. Ik heb ook al eens politiemensen bij mij in de aula. Dat is een zeer kritisch publiek, geloof me.’

    Burgers hebben echt geen probleem met controles zolang die bijdragen aan de veiligheid van de maatschappij

     

    ‘Ik had er laatst één in mijn les en ik leg dan de nadruk op procedurele rechtvaardigheid: leg het gewoon uit aan de burger. Die man kwam twee lessen later bij mij en zei: “Ik heb dat eens geprobeerd wat u zei, en dat helpt wel degelijk. Ik heb iemand gecontroleerd en die heeft mij zelfs bedankt.” Burgers hebben echt geen probleem met controles zolang die bijdragen aan de veiligheid van de maatschappij, wanneer het iets oplevert voor de veiligheid in hun buurt. Het zijn de nutteloze controles die gepercipieerd worden als laster ten aanzien van bepaalde groepen mensen.’

     

    Thys betwijfelt of er zoveel nutteloze controles zijn. ‘Zomaar zeggen dat de politie ongeoorloofde controles uitvoert is er ver over. Ongeoorloofd gebruik van de ANG (Algemene Nationale Gegevensbank, beter bekend als het rijksregister, nvda) is strafbaar. Tenzij men mij zwart op wit kan aantonen dat dit het geval is, moet men daar voorzichtig mee zijn. Ik voel het momenteel aan als een hetze tegen onze mensen. Als er zo’n gevallen zijn, moet men die binnen het korps aanpakken. Maar we zijn het beu dat alle politiemensen over dezelfde kam worde geschoren. Men moet zich trouwens eens de vraag stellen hoe onze allochtone collega’s — want die zijn er — zich voelen bij die aanvallen. Als er problemen zijn, moet men die aanpakken, punt, andere lijn.’

    Rotte appels en Comité P

     

    De mensen van de vakbond hameren telkens weer op het feit dat de rotte appels er uit moeten. Het zit hen hoog dat door die rotte appels heel het politiekorps besmet raakt.

     

    ‘Dat is ook zo iets dat steeds terugkomt in verhalen over corruptie en problemen,’ werpt De Kimpe op, ‘het gaat niet over rotte appels. Het gaat steeds over groepen. Niet over hele korpsen, maar wel groepen. Een alleenstaand geval komt zelden of nooit voor. Het is voor de korpsoversten ook moeilijk om hier tegen op te treden. Dat vergt een onderzoek naar de eigen mensen en dat druist in tegen de groepscultuur en de team spirit. Daarbij komt nog eens dat het moeilijk is om een bewijslast op te bouwen. Politiemensen weten hoe criminaliteit functioneert en weten dus ook hoe ze zo’n praktijken moeten toedekken. Maar als het lukt wordt er wel opgetreden. Kijk maar naar het geval van Mega Toby en Sproetje. Dat heeft men toch wel aangepakt.’

     

    Waarom doen ze daar als parlementariër dan niets aan?

     

    Thys beaamt dit. ‘Natuurlijk moet dat aangepakt worden. Daar zijn ook bevoegde instanties voor. Maar ik hoor dan bepaalde politici zeggen dat ze stapels klachten hebben liggen over politietussenkomsten. Dan is mijn vraag: wat heb je daarmee gedaan? Ben je daarmee naar de bevoegde instanties geweest, naar het Comité P? Dan zeggen ze dat het Comité P zijn job niet doet, dat alle klachten geseponeerd worden. Maar dat is toch hun controleorgaan? Waarom doen ze daar als parlementariër dan niets aan? Als ze constateren dat het niet goed werkt, is het toch hun verantwoordelijkheid om daar iets aan te doen?’

     

    Thys vermoedt dat er wel eens iets anders achter zou kunnen zitten. ‘Misschien staan de resultaten van de onderzoeken die het Comité P voert — en dat zijn er toch een heel aantal op een jaar — hen niet aan. Als een klacht niet gegrond wordt bevonden, is dat misschien wel gewoon zo. Er zijn overigens genoeg voorbeelden van gegronde klachten waarbij de politiemensen wél vervolgd worden. En terecht. Ik kan dat niet genoeg benadrukken. Ik mag daar nog aan toevoegen dat een politieman twee keer voor dezelfde feiten gestraft kan worden. Een keer door het gerecht en dan nog eens bijkomend door het interne tuchtrecht.’

    België loopt achter

     

    Al bij al blijkt dat wat betreft etnisch profileren er weinig gegevens beschikbaar zijn en het over een zwaar beladen term gaat. Thys ging eens polsen bij zijn afgevaardigden. ‘Die etnische profilering ligt heel gevoelig. Er bestaat ook niet veel materiaal rond. Het gaat vaak over het zich geviseerd voelen. En dan grijpt men heel snel naar etnische profilering. Dat is niet altijd correct. Één van mijn mensen werkt in de Anneessenswijk. Daar wonen quasi geen autochtonen, dus als je daar dan een controle uitvoert, gaat het negen op de tien keer over iemand met een andere etnische achtergrond. Maar is dat dan etnische profilering? Nee toch?’

     

    Uiteindelijk staat het onderzoek op dit terrein nog in de kinderschoenen. Er wordt momenteel een begin gemaakt met het vergaren van cruciale data om te analyseren. Resultaten zijn er nog niet.

     

    Er zijn op dit moment gewoon geen data beschikbaar.

     

    De Kimpe bevestigt dit en benadrukt het belang van dit onderzoek. ‘Er zijn op dit moment gewoon geen data beschikbaar. Je zou kunnen gaan kijken hoeveel identiteitscontroles er gebeuren wanneer de mensen de data systematisch invoeren, maar je stelt vast dat er soms ook gewoon een identiteitskaart wordt gevraagd voor visuele controle zonder dat de ANG wordt geconsulteerd. Je moet dus in eerste instantie zorgen dat er telkens geregistreerd wordt, daar gaat het Mechelse project over. Dan pas kan je gaan kijken wat het achterliggende verhaal is. België loopt hierin duidelijk achterop. Ik zie dit bijvoorbeeld in het kader van Covid-19. We hebben een Europees netwerk dat onderzoek doet naar identiteitscontroles. Vanuit bepaalde landen kan je de data opvragen om de controles te vergelijken tussen april 2019 en april 2020. Bij ons blijkt dit niet mogelijk.’

    Waar zijn de leidinggevenden?

     

    Verder erkent De Kimpe de houding van de vakbonden, al had ze graag meer stemmen gehoord van de politie zelf. ‘Nu hoor je enkel de vakbonden en die vertolken de mening van de mensen op het terrein. Dat is ook hun rol. Maar ik denk dat de leidinggevenden ook eens mogen spreken over de rol van de politie in de maatschappij. Zo neem je het óók op voor je mensen, maar niet door steeds in de verdediging te gaan. Dat kan constructiever. Het debat heeft momenteel weinig diepgang, het is een spel van wij tegen zij en dat brengt niets bij.’

     

    Ik hoor zo weinig politiemensen, ik hoor ze zich zo weinig verdedigen.

     

    Ze vervolgt: ‘Ik vind het overigens zo jammer dat de politie zelf nooit eens naar buiten komt met antwoorden. Ik hoor zo weinig politiemensen, ik hoor ze zich zo weinig verdedigen. De korpschef van Brussel, Michel Goovaerts, heeft nu na de rellen geantwoord en zijn verantwoordelijkheid benadrukt. Maar voor de rest hoor ik niemand! Het enige waar ze mee naar buiten komen zijn cijfers over het aantal camera’s dat ze bijplaatsen. Maar zich verantwoorden, zich verdedigen in het maatschappelijk debat over de plaats van de politie in de maatschappij: daar blijft het oorverdovend stil rond. Je hoort enkel de vakbond. Dat is problematisch. Ik zou zo graag eens een korpschef horen, de Vaste Commissie voor Lokale Politie die alle korpschefs vertegenwoordigt, onze Commissaris-Generaal… Ik hoor hen niet, ik hoor geen reacties! Wanneer je morgen een bedrijf aanvalt, dan ga je toch een antwoord krijgen van de CEO, of toch ten minste van zijn woordvoerder.’

    Hoop voor de toekomst

     

    Er is nu een begin gemaakt met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de problematiek in België. De Kimpe hoopt dat de politie met de resultaten aan de slag gaat, zoals in Mechelen. ‘Het onderzoek handelt over identiteitscontroles en hoe die in België gebeuren. Hoe kijkt de politie daarnaar, wat willen ze daar mee bereiken? Waarom wordt dat zoveel gebruikt? Op die vragen wordt een antwoord gezocht. Het is enkel Zone Mechelen-Willebroek die op eigen houtje daarmee aan de slag is gegaan en daar zelf een verhaal aan heeft gekoppeld. Ze hebben ons om wetenschappelijke feedback gevraagd. De bedoeling is om de juiste parameters te definiëren die noodzakelijk zijn om met de geregistreerde gegevens aan de slag te gaan.’

     

    ‘Ik ben er van overtuigd dat Mechelen hier ook iets mee gaat doen. Het siert de mensen van het Mechelse korps overigens dat zij de enigen zijn geweest die de opportuniteit hebben gezien om er iets mee te doen. Ik vind het ook jammer dat men hen hiervoor zo op de kap zit. Het enige korps dat het lef heeft er iets aan te doen, er mee naar buiten te komen en er zijn mensen mee te belasten.’

     

    Er is behoefte aan duidelijkheid over etnisch profileren.

     

    Er is behoefte aan duidelijkheid over etnisch profileren. De resultaten van dit onderzoek kunnen hopelijk duidelijkheid brengen in de problematiek. Dan kan men aan methodes gaan werken om op het terrein het nodige te veranderen. In ieders belang. Dat van de burger, maar ook dat van de politie. We kijken uit naar de publicatie van de onderzoeksresultaten, benieuwd naar welke conclusies naar boven komen. We zijn nog meer benieuwd naar wat er met die conclusies gedaan gaat worden. De huidige stellingenoorlog tussen ngo’s en politievakbonden kan niet blijven duren. Het is hoog tijd voor goed gefundeerde en concrete actie van de verantwoordelijken.

    Winny Matheeussen

       

     

    14-06-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.268 - DOORBRAAK SUPERKERN IN AFWACHTINGSREGERING EN ZE BLIJVEN MAAR AANMODDEREN NEGERENDE DAT DE VOLGENDE VERKIEZINGEN ER ZITTEN AAN TE KOMEN

    641

    268 - DOORBRAAK

    VS 6

              

              *

    Zaterdag 13 juni 2020

    *

    EEN COMMISSIE VAN TELEURSTELLINGEN

    foto: ©Reporters / DIRV

     

    https://doorbraak.be/een-commissie-van-teleurstellingen/?utm_source=newsletter-2396&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    Het is de schuld van Vlamingen die de Turken stigmatiseren.

    Pinar Akbas

    *

    Exact een maand na de publicatie van mijn achtdelige reeks over Vlaams- Turkse politici die de politieke islam en het Turks ultra-nationalisme steunen, trokken alle partijvoorzitters die ik had aangesproken voor één keer aan hetzelfde zeel: zwijgen, negeren, hopen dat het overwaait.

    Ook mijn eigen partijvoorzitter verkoos de ongemakkelijke stilte. Hij liet zijn partijgenote en mandataris roepend in de woestijn achter.

    De stilte van de voorzitters van de politieke partijen was oorverdovend, pijnlijk en opmerkelijk. De scheldpartijen van hun Turkse achterban waren dan weer voorspelbaar. We zijn nu een maand verder, en ik heb nog altijd geen inhoudelijk, legitiem argument gehoord van een lid van de Turkse gemeenschap om mijn vaststellingen te weerleggen.

    *

    René Descartes, geportretteerd door Frans Hals

    https://doorbraak.be/progressieve-dogmas/?utm_source=newsletter-2396&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    Progressieve dogma’s

    Het is geen verrassing dat vorige zondag een groot deel van de BLM-actievoerders geen boekenwinkels, maar luxewinkels plunderen.

    De Franse filosoof en wiskundige Réné Descartes (1596 – 1650) zocht naar waarheid door zaken ter discussie te stellen en daarover na te denken: ‘Dubito, ergo cogito, ergo sum‘. Om kennis te vergaren was het niet voldoende om veel te weten en informatie uit betrouwbare of gezaghebbende bronnen te hebben, men moest er tevens kritisch over nadenken. En dus zonder dubito geen sapere.

    Descartes wordt daarom ook wel eens de grondlegger van het rationalisme genoemd. Zijn opvattingen waren in de zeventiende eeuw revolutionair, want hij plaatste het kritische zelfbewustzijn van de mens centraal, en niet meer de goddelijke dogma’s of het absolutistische koninklijke gezag. Alleen het kritische menselijk verstand leidde tot de waarachtige kennis.

    Ondanks het feit dat hij een godsdienstig man was en volstrekt niet de bedoeling had de Kerk en het Geloof op de schop te nemen, werd hij herhaaldelijk aangevallen om zijn ketterse standpunten. Veel kon het Descartes niet schelen: ‘Wanneer men mij beledigt, tracht ik mijn geest zo hoog te verheffen dat de belediging deze niet bereikt.’ Deze woorden kan men in tijden waarin intentie-processen welig tieren maar beter in het achterhoofd houden.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    De stem van +880.000 Vlamingen, die straks misschien volgens de laatste peilingen +60% (lees +80%) zouden halen, is en blijft ook hier van geen enkel belang.

    Dat de overige dictatoriale ‘leiding gevende’ kleurpartijen in alle talen, zelfs in hun eigen taal, er het zwijgen toe blijven doen, is inderdaad veelbetekenend. Of niet soms? Nieuwe Import-Bevolkings-Minderheden immers mogen niets in de weg worden gelegd.

    Geen golven opwekken. Dat geldt zelfs individueel voor iedere autochtone medeburger. Zelfs geen strobreed niemendalletje voor de voeten leggen, want het zou vroegtijdig tot ongewenste messentrekkerij kunnen leiden. Of erger, tot de herhaling van de Maart 2016! Dubbele Tragedie van de Luchthaven van Zaventem en de Ondergrondse van Marlbroeck. BOEM! BOEM!! BOEM!!!

    -

    Van René Descartes, zo maar even 37 jaar geleden moeten leren, dat er zonder dubito geen sapere bestaat, is een waarheid als een koe. In die zin, dat het aanbevelenswaard is, andermans standpunten te leren kennen. Zo is men zo dikwijls man, als men zijn tegenpolen aanhoren kan. Vrij vertaald: oren en ogen goed openzetten, maar bek dichthouden tot het moment gekomen is.

    Het verwondert mij dus enigszins dat de man in de straat zo maar blijft zwijgen over het onrecht dat hem voortdurend via dat ‘cordon sanitaire’ wordt aangedaan.

    Even slikken.

    -

    Boodschap voor Paul Magniette van de PS, deze keer in zijn eigen Waalse leentaal, het Frans.

    Luister goed, Po-Polleke, en steek het in Uw bolleke. Magniet in ’t Fransoos, dat is : « Ça ne se fait pas ».

    En stop er dus mee, want ge gooit Uw eigen ruiten in. Lees al eens meer Descartes.

       

     

     

    13-06-2020, 20:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.269 - DOORBRAAK VAN DE TURKEN HEBBEN WE AL HUN STREKEN MAAR NOG NIET HUN VEREN

    269 - DOORBRAAK SUPERKERN IN AFWACHTINFGSREGERING

     

    *

    Zaterdag 13 juni 2020

    *

    SUPERKERN, EEN NIET-WERKENDE BELGISCHE OPLOSSING

    *

    Peter De Roover (N-VA) komt aan voor de superkern op vrijdag 12 juni 2020. Wanneer hij buiten kwam weten we nog niet.

    foto: ©Belga

    https://doorbraak.be/superkern-niet-werkende-belgische-oplossing/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De sense of urgency in de Wetstraat lijkt verdwenen. In de plaats van Covid-19 en de lockdown draait de carrousel van de regeringsvorming nog een rondje. Alle discussies en posities van het voorbije jaar komen nog eens opnieuw voorbij. Op een doordacht, kordaat en effectief beleid blijft het wachten. Ook de ‘superkern’ brengt geen soelaas. Helaas.

    Potpourri van de superkern

     

    Vorige zaterdag kwamen enkele lang verwachte maatregelen van de superkern om de de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog te lijf te gaan. Het werd een potpourri aan maatregelen. Een btw-verlaging naar 6% voor de horeca waarop cafébazen niet zaten te wachten. Een consumptiecheque van € 300 om de moeilijke sectoren te ondersteunen. Iedereen een gratis tienrittenkaart op de trein. Waarop de NMBS zich vertwijfeld afvraagt hoe ze dat georganiseerd moeten krijgen, ze waren niet geraadpleegd.

     

    Een week later zaten ze al samen om enkele maatregelen terug te draaien. ‘Superkern gooit staf en mijter weg’ kopte De Tijd. De superkern zou beseffen dat het moet uit zijn met Sinterklaas spelen. Maar maatregelen terugdraaien? In een land waar politiek alles aan alles gekoppeld is?

    Ad absurdum

    Het lijkt wel alsof deze regering en de superkern tot in het absurde willen bewijzen dat deze regering op is, ten einde raad. Als ze ooit al raad wist. ‘Superkern’, welke spindoctor heeft dat politieke woord uitgevonden? Het lijkt wel newspeak. Een term uit het boek 1984 van George Orwell. De superkern is een joekel van een politiek eufemisme.

     

    De superkern is de zoveelste Belgische politieke flop.

    De superkern is de zoveelste Belgische politieke flop. Een ongrondwettige manier om partijen voorrang te geven op het parlement. Het was een poging om de een regering van nationale eenheid op te zetten zonder een regering. In de hoop dat er een regering zou uitkomen. Het is mooi dat ze ermee stoppen. Maar er is geen alternatief. Dat maakt het tragisch.

     

    De superkern werkt — werkte — naar Belgische gewoonte: door elke partij een maatregel te laten kiezen en te laten scoren op korte termijn. Maar dat zal deze keer niet volstaan. Zoals het ons ook de vorige keren alsmaar dieper in het moeras heeft getrokken. Na de superkern konden de tien partijen een week spitsroeden lopen. En een volgende keer uren vergaderen om toch tot ‘een signaal’ te komen.

    Te weinig, te duur

     

    De maatregelen zijn leuk om op sociale media mee uit te pakken, maar hebben volgens economen weinig zin én ze zijn duur. Toch blijven poltici hun maatregelen verdedigen, ook Sander Loones van N-VA.

     

    Maar het geld om de politieke vrede mee af te kopen is op. Maandag liet Moody’s weten dat de rating van de Fédération Wallonie-Bruxelles — de ongrondwettelijke benaming van de Franstalige Gemeenschap — van stabiel naar negatief wordt bijgesteld. De Franstalige Gemeenschap zit al een tijdje in slechte financiële papieren. ‘Bovendien zorgt de recessie veroorzaakt door het coronavirus voor extra negatieve budgettaire druk, vooral op de (Gemeenschaps-) inkomsten, terwijl er onzekerheid blijft bestaan over de politieke reactie van de regering.’

     

    Ze hebben geld nodig

    Zeg dus niet dat de Franstaligen geen nood hebben aan een nieuwe staatshervorming. Ze hebben geld nodig. Dat was in het verleden wel vaker een aanleiding. Enkel deze keer IS er geen geld. Dat is al inefficiënt verdeeld, gespreid en versmost bij de vorige zes staatshervormingen. Het trekt de knoop enkel strakker.

    De carrousel draait

    Ondertussen draait de federale regeringsvorming nog een rondje. Wordt — nog maar eens — aangedrongen op een regering N-VA/PS. Wordt — nog maar eens — Vivaldi dood verklaard. Worden — nog maar eens — alle posities in kaart gebracht en afgewogen. En wij, kiezers slaan het met verstomming gade. De meest luciden vragen zich af wie dat allemaal zal moeten betalen. De begroting ontspoort, maar de politici doen alsof er tijd zat is. Zeeën van tijd.

     

    De realiteit is dat dit Belgische politieke systeem al langer op is.

     

    De realiteit is dat dit Belgische politieke systeem al langer op is. Vorige Belgische regeringen slaagden er niet in om te doen wat moest gedaan worden: grondig hervormen om de welvaartsstaat en de begroting met elkaar te verzoenen. Een beleid is onmogelijk. De verschillende realiteiten van dit land maken dat partijen niet kunnen kiezen voor een duidelijke lijn. Want dan is er altijd één deel van het land dat verliest.

    Tien jaar stilstand

     

    We oogsten nu wat we gezaaid hebben. Tien jaar stilstand. Belgische regeringen hebben al meer dan tien jaar geen plan. Di Rupo, Zweeds, … regeringen zonder duidelijke keuzes. Met daarbovenop een slechte staatshervorming.

     

    En voor wie denkt dat het ergste achter de rug is, de postcorona ontslaggolf is nog maar net begonnen. De volgende regering moet een maatschappelijke kloof dichten. Aan de ene kant, de winnaars van de lockdown. Zij die vast werk hebben, een goed loon dat doorliep en zich geen zorgen moeten maken. Daartegenover zij die terugvielen op technische werkloosheid en daarna misschien echte werkloosheid. Van de regen in de drop.

     

    Daarbovenop komt de brexit, een harde. Ook dat zal in Vlaanderen banen kosten. Begin maart was de ontsporing van de begroting met een put van 10 tot 12 miljard een kleine ramp. Sindsdien staan we voor een grote ramp. Zonder ook maar enige zicht, noch hoop op een oplossing vanuit de politiek.

    Crisis te veel

     

    Op 16 maart schreef ik ‘Deze coronacrisis zou weleens de crisis te veel kunnen zijn. België en de Belgische structuur zijn op. […] Deze politieke structuur is niet meer in staat om de antwoorden te bieden op de — nu zelfs acute — vragen en noden die er zijn. Wat moet er gebeuren als zelfs deze coronacrisis niet genoeg is om een Belgische crisisregering te vormen?

     

    Het hoerageroep om ‘het signaal’ en ‘de verantwoordelijkheid’ dat de tien partijen geven door volmachten te geven, is een kreet van onmacht. Het klinkt hol en vals. In de Belgische politiek houdt iedereen elkaar in een houdgreep. Iedereen rekent erop dat de andere zal afkloppen. Maar niemand doet het. En dus blijft alles zijn verkrampte zelve.’

     

    We zijn drie maand verder. Er is niets veranderd. Iets zegt me dat dat over drie maanden ook zo zal zijn. Het is op. Het heeft geen zin om rondjes te blijven draaien tot midden augustus en dan toch verkiezingen uit te schrijven. Verkiezingen die misschien/hopelijk de keuzes zullen maken die de politici niet durven maken. Dan blokkeert de Belgische politiek niet enkel in de feiten, maar ook in de verkiezingsuitslag.

    Pieter Bauwens

     

     NA GESCHRIJFSEL

    Niets aan toe te voegen of aan af te breken.

    Al gaapt he als een crematorium overnmond, dat er op niemand anders dan op Godot wordt gewacht. Monsieur Ça-ne-se-fait-pas iot Scharrelroi samen aan het tricolore weefgetouw? Ça Jamis-de-la-vie. Merd’alors ! De keus anders is tamelijk beperkt…De Wevers samen met Belangers, is dat wel in het belang van de mensen beneden de Taal, armoede en pretentiegrens die het Land verdeelt?

    De wind actueel zit anders wel goed. Weg met dat tiranieke Coburger Koningshuis met al die mileu vervuilende standbeelden. Hun fortuin dient te worden in beslag genomen en hun luxueuze paleizen in de fik gezet. A bas les Culotes. Broek van ’t Gat en terug naar Saxen & Gotha.

    -

    ‘Superkernen’ horen nu eenmaal niet thuis in Lilliput Staten, maar in circustenten. Iiefst gekleed in de hen eigen clowns tenu.

    Nu vraag ik m’n eigen toch af, hoelang Peter De Roover het nog zal trekken, zo met de toeë deurklink los in de beide handen.

       




    13-06-2020, 19:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.267 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 5 POLITIE-VAKBOND VERSUS ALMACY – ENGELAND NA CORONA ERGER DAN CRISIS VAN 300 JAAR GELEDEN

    290

    267 - DOORBRAAK VS 5

                   

          

    *

    Zaterdag 13 juni 2020

    *

    NSPV-voorzitters: ‘Meyrem Almaci gooit olie op het vuur’

    foto: ©Yassin Akouh

    *

    Zondag was het weer feest in Brussel. Een verboden manifestatie, die toch maar getolereerd werd, liep zwaar uit de hand. Niet onverwacht, zo blijkt uit een gesprek met Carlo Médo en Mario Thys, respectievelijk nationaal voorzitter en provinciaal voorzitter Brussel van het NSPV, de onafhankelijke politievakbond.

    ERGSTE CRISIS IN 300 JAAR VOOR DE BRITTEN

    https://doorbraak.be/nspv-voorzitters-je-betaalt-de-politie-toch-niet-om-met-stenen-bekogeld-te-worden/?utm_source=newsletter-2396&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    BANK OF ENGLAND VOORSPELT GIGANTISCHE INKRIMPING VAN DE ECONOMIE

    ‘We hebben een Churchill nodig!’, las je niet zo lang terug her en der. Het ging daarbij over leiderschap in tijden van crisis. Het coronavirus stelt de wereldeconomie bijzonder zwaar op de proef.

    Maar de crisis van 1706, die was erger.

    De Bank of England waarschuwt met onheilspellende berichten voor een gigantische inkrimping van de Britse economie. Het is voor Groot-Brittannië zeker driehonderd jaar geleden dat het tegen zo’n economische terugslag zat aan te kijken. Covid-19 overtreft de crisis na de Eerste Wereldoorlog. Maar de crisis van 1706, die was erger. En toen hadden ze geen Churchill.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zou er eventueel, heel misschien, soms wel eens een zeker verband kunnen bestaan tussen de Opwarming van de Aarde en de rassenrellen ten gevolge van een straat-revoluties?

    De belangstelling van Groen-Links voor alles wat de Maatschappij ontneemt, is anders wel een indicatie daartoe.

    Enfin, het is voor elck wat wils.

    Interessanter daarentegen is wat er in het Verenigd Koninkrijk gebeurt, wetende dat de Fransen weeral eens gelijk hebben, met te zeggen dat “L’Histoire se répète”. Erg origineel is dat wel niet, want dat doet zich zelfs voor in de beste huishoudens.

       

     

    13-06-2020, 19:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 70- OVER FISALITEIT IN HET WAREGEMSE PUURT MEN HET BESTE UIT DE CORONA CRISIS

    382

    70 - OVER FISCALITEIT

    *

          

    *

    Zaterdag 13 juni 2020

    *

    Ons Crootje, Mini Sterretje van Geen Financiën, heeft dus ook de pandemie overleefd. Als bewijs van zijn alwetendheid heeft die nu beslist dat bedrijven 1/4de van wat er geïnvesteerd wordt van hun belastbare winst mogen aftrekken. Voor onwetende buitenstaanders misschien iet of wat wrang overkomt. Want van belastbare winsten, in deze corona-tijden is er inderdaad al lang geen sprake meer.

    Daarom deze toelichting. Want ‘verliezen’ zijn overdraagbaar naar de volgende jaren. Wat dus wil zeggen, dat deze van de toekomstige winsten mogen in mindering gebracht worden tot deze ‘opgebruikt’ zijn….

    Deze maatregel is a.h.w. een illustratie van het gezegde ‘Zoek de shaduwkant in ’t leven, de Zon komt vanzelf’.

    Een idee die mij aangezet heeft om een ‘Dienstbrief’ van een plaatselijk welbekend Accountants-Bureau mee te geven.

    *

    Nieuwsbrief Warfid

    nieuwsbrief@warfid.be

    Do 11-6-2020

    *

    Bekijk deze email in uw browser

    Kapitaal Injectie Met (Kleine) Fiscale Korting

    Om mee te pogen onze ondernemingen te stutten die in grote getale in min of meerdere mate zullen afzien van de huidige COVID-19-crisis, heeft de Vlaamse regering nu een broertje van de Winwin-lening boven de doopvont gehouden. Het gaat over een gelijkaardig systeem om cash ter beschikking te stellen aan een KMO, maar dan niet als lening, maar wel als effectieve deelname in het kapitaal. Dit kind wordt gedoopt met de naam “Vriendenkapitaal”.

    Lees meer:

    Overweeg om de (Corona)verliezen van uw vennootschap privé ten laste te nemen

    Heel wat vennootschappen zullen in de huidige crisis een boekhoudkundig (en fiscaal) verlies realiseren. Wanneer uw vennootschap zich in een dergelijke situatie bevindt, ze nood heeft aan liquiditeiten ter overbrugging van deze moeilijke periode en u persoonlijk nog over een mooie spaarpot beschikt, kan er worden geopteerd om die gelden aan de vennootschap te verstrekken onder de vorm van een geldlening. Een alternatieve en minder gekende piste is dat u deze gelden stort ter aanzuivering van deze verliezen en de betaalde som in aftrek brengt in uw aangifte personenbelasting.

    Oze adresgegevens:
    Waregemse Fiduciaire
    Noorderlaan 76
    Waregem 8790

    NASCHRIFT

    Kennis overweegt nooit. En zeker niet als het om de eigen zuur verdiende centjes gaat waarnaar die verdomde Staat zo grijpgraag naar uitziet.

    En wat meer is: voor deze kennis heeft U niet eens een wapenvergunning nodig….

     

     




    13-06-2020, 18:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.266 - DOORBRAAK BESPIEGELINGEN OVER SPCOALE ONRUST ALS ER GEEN TWEEDE GOLF KOMT DAN IS DAAR NOG ALTIJD DE BLACK LIVES MATTER

    1282

    266 - DOORBRAAK BESPIEGELINGEN OVER SOCOALE ONRUST

                       

    *

    Vrijdag 12 juni 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    Zich gedragen, ordentelijk betogen geen vitrines mogen stukslaan, de politie niet mogen molesteren: hoe kan er dan nog gesproken worden van ‘protest-betoging’? Van Vrije Meningsuiting? Die werkwijze is toch eigen aan het Links begrip ‘betogen’. Om te beginnen bij de laagst geschoolden die zich het gemakkelijkst in het vuur laten jagen.

    Voedselschaarste, honger en dorst met daarbij, zoals in Bijbelste Tijden, de Stem uit de Wolken, zijn de gemakkelijkste voorwendselen. Vroeger was dat de Stem van God, nu is dat de Stem uit de Luidspreker op Het Kleine Scherm.

    Experts weten daar alles van. Nieuw element terzake, naast ‘het Klimaat’ en ‘de opwarming der aarde’, is de kreet BLM, wat staat voor Black Lives Matter.

    -

    Zouden die dan nog nooit gehoord hebben van een zekere Jezus Christus, de Christelijke woordvoerder van de almachtige, die naast Hemel en Aarde, ook de Mens schiep naar Zijn beeld en gelijkenis?

    Lees dus gerust verder. Het kan geen kwaad en het kost helemaal niets….

    CORONA PROTEST: HET BEGIN VAN EEN WERELDWIJDE TREND

    **

    foto: ©BELGA

    *

    https://doorbraak.be/coronaprotest-het-begin-van-een-wereldwijde-trend/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    11/06/2020 Stefan Willems

    *

    Sinds de dood van de Amerikaan George Floyd zijn wereldwijd en in België protesten uitgebroken. Veel Belgen storen zich aan het protest, omdat het tijdens de corona lockdown plaatsvindt en de huidige epidemie verder kan aanwakkeren. Het voelt als een mes in de rug voor de vele zorgverleners die de afgelopen maanden op intensieve zorgen het beste van zichzelf hebben gegeven. Net als voor iedereen die binnen bleef en anderhalve meter afstand houdt van zijn geliefden.

    Helaas is de waarheid dat de komende maanden nog veel protesten op ons af zullen komen tijdens de corona-crisis en dat dit niet tegen te houden valt. Niet zozeer door de dood van Floyd — in dit geval enkel de katalysator van een al decennia sluimerend probleem. Maar wel omdat wereldwijd verschillende socio-economische indicatoren op onweer wijzen. Daardoor is het risico op sociale onrust hoger dan in de afgelopen jaren. Hieronder deel ik een samenvatting van enkele analyses die ik als financieel journalist las de voorbije weken die wijzen op verdere protesten wereldwijd.

    Voedselprijzen voorspellen verdere onrust later dit jaar

    Een van de indicatoren die in de Belgische media weinig aandacht krijgt, is de recente stijging van de prijzen van voedsel, onder andere rijst, wereldwijd. Van Azië, Afrika tot Zuid-Amerika. Verschillende voedselprijzen zijn hoger dan normaal door de impact van Covid-19. Zo hebben boeren het door de coronamaatregelen moeilijker gehad om hun voedsel te verkopen. Verstoringen in de leveringsketen zorgen dat voedsel niet meer overal terecht komt. Miljoenen seizoenarbeiders konden afgelopen twee maanden niet oogsten of planten. Dat heeft zowel nu als binnen enkele maanden impact op de voedselprijzen.

     

    Heeft men het zaaiseizoen gemist, dan zullen er ook geen gewassen zijn volgend seizoen. Dat heeft impact op de toekomstige productie.

     

    Zo wijzen landbouwexperts erop dat het in de groeilanden niet de duurtijd van de lockdown is die het belangrijkst is, maar wel het tijdstip van de lockdown. Heeft men het zaaiseizoen gemist, dan zullen er ook geen gewassen zijn volgend seizoen. Dat heeft impact op de toekomstige productie. Dit terwijl in regio’s zoals Oost-Afrika momenteel de hevigste sprinkhanenplaag in decennia heerst. En dan praten we nog niet over de wereldwijde golf van mensen die hun inkomen verloren in de groeilanden door de lockdownmaatregelen.

    Financiële markten voorspellen onheil

     De impact hiervan zien we vandaag al op de financiële markten. Doordat verschillende Aziatische landen zoals Vietnam en Cambodja eerder dit jaar een exportverbod hadden op rijst (het meest gegeten gewas in de groeilanden), zagen we dat de prijzen van sommige rijstsoorten vorige week het hoogste niveau sinds 2011 bereikten. Een verdubbeling met de prijs van een jaar geleden.

     Dit is belangrijk. Historisch gezien is er een grote correlatie tussen de voedselprijzen en sociale onrusten in de vorm van betogingen en rellen. Van de Arabische Lente tot de voedselcrisis van 2007-8 waarbij sommige voedselprijzen hun hoogste niveau in 30 jaar bereikten. Telkens ging dit gepaard met protesten en sociale onrust, met massale volksbetogingen tot gevolg. De vrees is dit keer dat de economische gevolgen van Covid-19 wereldwijd voor honger zullen zorgen, waarbij protesten een verdere voedingsbodem zijn voor de epidemie.

    Werkloosheid wereldwijd stijgt

     Het is onnodig om te benadrukken dat de huidige crisis de werkloosheid enorm zal doen stijgen. Sommige rapporten geven een gedetailleerd idee krijgt over de grootte van de crisis en wat hier potentieel kan uit voortvloeien. Een van die rapporten was het rapport dat de OESO gisteren publiceerde.

     De OESO maakte een voorspelling over de wereldwijde werkloosheidscijfers wereldwijd, over de verschillende landen, met het scenario van een tweede golf. Zo verwacht de OESO dat tegen eind 2020 de werkloosheid in landen zoals Spanje dramatisch zal stijgen tot 21,8 procent. Een tweede golf zou zelfs meer dan 1 op de 4 Spanjaarden in de werkloosheid duwen tegen eind dit jaar. De schuldgraad van de overheid tegenover het BBP zal stijgen met 33 procent bij een tweede golf tegen 2021. Dat zijn schulden die ooit terug betaald zullen moeten worden, in de vorm van hogere belastingen of lagere uitkeringen.

    In West-Europa wordt de economische crisis momenteel nog goed opgevangen. In ontwikkelingslanden, waar de sociale vangnetten nog niet ontwikkeld zijn, dreigen veel mensen uit de boot te vallen. En ook in onze muntunie dreigt een hoge werkloosheid druk te zetten op de politieke eenheid in de regio’s en Europa. Het pijnlijke aan de economische voorspellingen is dat veel economen erop wijzen dat de verwachte werkloosheid nog lang zal blijven, zelfs indien er geen tweede golf komt. Met zoveel mensen die economisch in de problemen zitten, zal zelfs tijdens een strenge lockdown het risico blijven bestaan op massale economische protesten voor een langere periode. Zeker nu overheden bepaalde protesten in de afgelopen weken hebben gedoogd. Daardoor is de drempel voor verdere protesten verdwenen.

    Politiek geladen jaar voor de boeg

     De snelheid en hevigheid waarmee de protesten van Black Lives Matter de wereld veroverden, tonen aan dat er ineens protesten kunnen ontstaan waarop tienduizenden mensen aanwezig zijn per stad. Ook de politieke agenda dit jaar dreigt opnieuw zeer veel massa demonstraties op gang te brengen. Van de presidents-verkiezingen in de Verenigde Staten op 3 november tot verdere BLM-protesten. Het nieuwe corona virus lijkt geen beperking te vormen tot verdere protesten, of het nu sterk of zwak aanwezig is.

    De kans is groot dat de protesten die we nu zien slechts het begin zijn van een lange reeks economische protesten door Covid-19, protesten tegen regeringen of raciaal geïnspireerde protesten. Ook kijken analisten naar de olieproducerende landen, waar de lage olieprijs de begroting en de sociale zekerheid doet ontsporen. Denk aan Saudië-Arabië, waar de helft van de economie bestaat uit olie-inkomsten en waar de begroting van dit jaar rekende op een olieprijs van 60 dollar per vat. Dat is veel hoger dan de prijzen vandaag. Hetzelfde zien we in Irak, Iran en Nigeria. In het geval van Nigeria komt niet minder dan 90 procent van de buitenlandse inkomsten uit olie-export. De meeste van deze landen hebben dan ook nog eens productie beperkingen doorgevoerd omdat men de olie wereldwijd nergens meer kon stockeren.

    De kans is groot dat 2020 het jaar zal zijn waarop we de festivals met duizenden mensen zullen inruilen voor massa-protesten. Ik vrees dat Covid-19 daar niets aan zal veranderen.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Prijsstijgingen, om te beginnen in de voedselsector… het is een ander woord voor hongersnood…

    Woekerprijzen dus.

    En het ergste moet nog komen. Zaak dus om de volgende winter te overleven…. tot de volgende oogsten…

    *

    Er zal dus niets anders opzitten dan …Ceintuur doen.

       

     

     

    13-06-2020, 18:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.174 - HET ZATERDAGS BROOD BETER HET HEDEN ZIEN DOOR NAAR HET VERLEDEN TERUG TE KIJKEN

    661

    174 - HET ZATERDAGS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 13 juni 2020

    **

    *

    BANKIEREN EN TELEFONEREN ZULLEN DICHTER NAAR ELKAAR TOEGROEEIEN

    *
    RECHT VAN NADENKEN & SPREKEN.....

    Nu ook dàt nog. Nu is het, na de opkomst van de kwinkelierende Twitter, al helemaal niet meer nodig om dagelijks geld te verspillen aan bedrukt papier vol met door de Overheid opgedrongen meningen, maar straks zal de Mensheid ook nog drolletjes kunnen drukken van op afstand. Van uit de luie zetel, bijvoorbeeld, zodat het helemaal niet meer nodig zal zijn op de lectuur van een goed boek te onderbreken, om even naar het Hoekje te moeten….

    Ja Ja, op de Voortuitgang staat nu eenmaal geen maat. Zie daarvoor vooral naar het bevrijdend Communisme van de Dr. Mertens die terug wil naar het beste van wat de Stalin-doctrine ooit heeft voortgebracht..

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Gisteren ’n (blindemans) flitsbezoek gebracht aan mijn geboorte-plekjes. Werd daar gebracht, lijk ’n Pacha, achterin de wagen. Op de ereplaats dus. Moest wel, want de
    Snoezzie moest mee, ons nieuw huisgenootje dat nog te klein is om alleen thuis te wachten.

    Ook dat was alles totaal anders. Het Flanders Field uit mijn jeugdjaren was ‘verworden’ tot één groot industrie-terrein. Onnodig om nog uit te wijken naar de States: het Ieperse is – bij manier van spreken, veel dichterbij en veel grootser geworden.

    Het kerkje was nog stiller en vooral veel kleiner geworden; maar onze Pa en Ma lagen daar nog altijd vredig naast. In een eeuwige slaap, tot de bulldozers het parkje komen opruimen om er een woonwijk van te maken.

    ‘t Steetje zelf liep, zoals naar gewoonten, goed vol met veel vreemd volk en naar me dunkt was het Carillon, alhoewel boordevol herinneringen, dringend aan een onderhoudsbeurt toe. Er zat inderdaad veel sleet op…

    Het toppunt van tristesse nostalgique was echter de oude Pilkem Ridge Route stadsuitwaarts tot vlak waar voorheen L & H, het prestigieuze verdwenen spraaktechnologie bedrijf was gevestigd, thans Picanol na de Tack-revival. De gehuchtje ‘De Briecke’ totaal onkenbaar. Vol gebouw en verbouwd, zodanig dat zelfs de ouderlijke woning zo goed als onvindbaar was.

    Zelfs de straatnummers zijn niet meer dezelfde…

    -

    Een afgesloten eerder armoedig tijdperk, thans vol bruisende energie. Te danken aan het immense Jan Ieperman Ziekenhuis, dat nu midden een labyrint van daken, troont op het immens groot boerenland van de Hagedoorns, dat in de vier windrichtingen omzoomd was door ontelbare lusthoven vol witte zerkjes.

    Oord van mensen-vernietiging, nu vol van bruisend jong leven zoals dat van het (gemondmaskerde) dienstertje dat op het middaguur de verse mosseltjes bracht.

    -

    En, o ja, ook een beetje nostalgisch. Er was een zonnige dag, tot 29°C beloofd. Maar het miezerigde aldoor.

    Ieper. Belfort met Lakenhallen & Sint Maartens Kathedraal

    *

    Making Memories, You knauw it.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    **

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Back to the roots. Ergens moeten we de Romeinse Bezetting van de beginjaren van onze Beschaving erkentelijk zijn voor het uitvinden van mijlpalen. Zo markeren we sindsdien niet alleen de afstanden, maar ook de her-belevingen uit ons leven. Wat erger wordt met de jaren. De toekomst wenkt wel, maar die zit vol vraagtekens. Terwijl kurieuzeneuzen naar het eigen verleden nu ook niet echt alleen troostend werkt, maar ook hoopgevend. Alles wordt beter. En duurder… Zodat we mettertijd wel zullen moeten terugvallen op de wetenschap, dat de Mens niet leeft van brood alleen….

    Dat was een mij draadloos getwitterde gedachte bij de zwarte grafsteen van onze Pa en Ma… Voor hen is alles al volbracht. Wij zijn nog bezig. Maar wees gerust: we doen ons best….








    13-06-2020, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.265 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 5 BLOEMLEZING UIT DOORBRAAK MET MEER INHOUD DAN ALLE BEDRUKT PAPIER VAN DE DAG

    265 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 5

                                    

         *

    Vrijdag 12 juni 2020

    **

    Het Is Gebeurd: De Coronabocht

    02/06/2020 Siegfried Bracke

    *

    Vorige week was het zover: de coronabocht is ingezet. En zoals dat gaat met bochten: halfweg terugkeren is geen optie. En nog iets wat we al wisten maar toch blijft het fascinerend om zien: het mediabeest eet altijd zijn eigen kinderen op. The Beast always needs to be fed, gelijk we zeggen.

    Wereldtop

    Weet u het nog, lang geleden? Onze corona-aanpak was wereldtop, het stond in The Financial Times. De wetenschappers communiceerden uitgebreid en werden de Nieuwe Helden. Hun Woord was Wet. De democratie, de staat, de overheid, de eerste, tweede, derde en vierde macht: ze stonden erbij en keken ernaar. De experts werden eindeloos en vooral gedachteloos geïnterviewd; het broodnodige publieke debat werd (tijdelijk) gesloten. Ook intelligente kritiek – die godbetert soms ook van politici kwam – was onmogelijk. De rectoren van onze universiteiten noemden die kritiek zelfs ‘onnodig en ongezond’. Iemand moet ooit eens nagaan hoe die rectorale brief tot stand is gekomen…

    **

    https://doorbraak.be/het-is-gebeurd-de-coronabocht/

    *

    BERICHTEN UIT WALLONIË

    *

    Onze Franstalige pers levert een hoop interessante uitspraken op…

    Commentaar - 11/06/2020 Jan Van Peteghem

    *

    Waar is de tijd dat een groot deel van de abonnees van La Libre Belgique in Vlaanderen woonde? Geen kip leest nog de Franstalige kranten, en al zeker niet de regionale daarvan. Uw redacteur van dienst volgt, te uwer behoeve, plaatsvervangend de Franstalige pers op. Maar soms ben je, om de toestand aan de andere kant van de taalgrens te vatten, beter af met bronnen uit het noorden…

    Spanningen

     De gemiddelde Vlaming heeft er geen idee van hoezeer de Waalse toppolitici elkaar voortdurend in de haren zitten. Sudinfo van maandag 8 juni: ‘Aanval en tegenaanval tussen de MR et Philippe Close gedurende het weekeinde met betrekking tot de betoging tegen het racisme in Brussel’ (laatstgenoemde, de Brusselse PS-burgemeester, maakte gewag van de ‘totale hypocrisie’ van die partij). De elektronische nieuwsbrief Newsmonkey van 6 juni liet op zijn beurt weten: ‘Er waren grote spanningen in de Waalse regering, waar Georges-Louis Bouchez (MR) zich persoonlijk kwam moeien, maar waar zowel MR als PS zich ook doodergert aan het gedrag van Jean-Marc Nollet, die z’n Ecolo-ministers niets laat beslissen zonder z’n fiat’.

    **

    https://doorbraak.be/berichten-uit-wallonie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    PLEIDOOI VOOR MINDER VERDEELDHEID IN VLAANDEREN

    *

    Brief aan Jean-Pierre Rondas

    Vrije Tribune - 11/06/2020 Karel Van Butsel

    *

     heer Rondas,

    Beste Jean-Pierre,

     

    De titel van het artikel waarin u CD&V waarschuwt voor haar einde, trok mijn aandacht. Ik ben namelijk een overtuigd christendemocraat, en was dus ongerust door de titel. Ten onrechte, zo bleek al snel. Het artikel was namelijk niet op nieuwe ontwikkelingen gebaseerd, enkel op veronderstellingen en intentieprocessen uit het verleden. En bij nader beluisteren ook de bijhorende podcast. Oef.

    Een wrang gevoel

    En toch bleef ik met een wrang gevoel achter. Met name als Vlaming. Als persoon die overtuigd is dat de bevoegdheden van Vlaanderen verder uitgebreid moeten worden, en die gelooft in de toekomst van Vlaanderen binnen een Europese context. Als Vlaamse christendemocraat met andere woorden, en als lid van Vlaams voelende en denkende verenigingen. Een wrang gevoel, omdat dit artikel er opnieuw in lukt Vlaanderen te verzwakken. En dit op een moment dat alle Vlamingen die een verder doorgedreven autonomie voor Vlaanderen willen, daarrond intensief moeten samenwerken.

    CD&V

    Karel Van Butsel

    foto: ©Karel Van Butsel

    https://doorbraak.be/brief-aan-rondas-cdv/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    ‘AUTODELEN ZIT IN DE LIFT’

    *

    11/06/2020 David Geens

     

    Autodelen zit de laatste jaren steevast in de lift. Het principe is dan ook eenvoudig, je registreert je bij een aanbieder en reserveert een voertuig wanneer je dat nodig hebt. In deze podcast bespreekt Jeffrey Matthijs, coördinator bij autodelen.net, wat zijn organisatie precies doet en welke mogelijkheden er voor het autodelen in de toekomst zijn.

    **

    Jeffrey Matthijs:

    foto: ©Belga

    *

    https://doorbraak.be/radio/jeffrey-matthijs-autodelen-zit-in-de-lift/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    IS EEN DEBUUTFILM EEN VERGIFTIGD GESCHENK?

    *

    Commentaar - 11/06/2020 Freddy Sartor

    *

     Een hardnekkig gerucht zegt dat jonge filmers alles in hun eerste film kwijt willen, om vervolgens te moeten vaststellen dat ze al hun kruit in een keer hebben verschoten. Wat er ook van zij, feit is dat sinds de creatie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) anno 2002 er nogal wat jonge filmmakers zijn gedebuteerd. Maar weinigen van hen hebben de kans gekregen om een tweede film te maken. Is een debuutfilm een vergiftigd geschenk misschien?

    Barman

    Een eerste pronkstuk waarmee het VAF vrijwel onmiddellijk uitpakte was Any Way The Wind Blows. Het langverwachte langspeelfilmdebuut van Tom Barman, de frontman van popsensatie dEUS, bekend ook van hun knappe muziekvideo’s. Barman was in een vorig leven projectionist in de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s. Zijn film, een caleidoscopische portrettengalerij die het vooral van sfeer moest hebben, tikte aan. Maar tot op de dag van vandaag — bijna 20 jaar later — is er nog altijd geen tweede film. Misschien ook omdat de productiefirma van zijn eerste film opgehouden heeft te bestaan. Al wordt er gefluisterd dat er nu toch een project zou zijn met Drop Shot als (werk)titel.

    **

    https://doorbraak.be/debuutfilm-vergiftigd-geschenk/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    RACISME IS NIET BLANK, NIET ZWART MAAR DOORZICHTIG

    *

    Vrije Tribune - 11/06/2020 Stijn Ledegen

     *

    bekeerling

    Stijn Ledegen: 'Toen ik mij tot de islam bekeerde was het opmerkelijk om te zien hoe plots alles werd omgedraaid.'

    Het was om 10u ‘s ochtends op een koude regendag dat ik me bijna verslikte in mijn koffie. Niet omwille van het feit dat de koffie te warm of te slap was maar naar aanleiding van het lezen van een opiniestuk over racisme van Darya Safai. Ik was met verstomming geslagen over hoe eenvoudig het hele racisme debat werd geminimaliseerd tot een bijna fait divers. Ik zou dit nog bijna als een accident de parcours hebben beschouwd als ik kijk hoe een mooie route mevrouw Safai heeft afgelegd op professioneel vlak, maar dit is wel iets te kort door de bocht.

    **

    https://doorbraak.be/racisme-is-niet-blan-niet-zwart-maar-doorzichtig/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    WAT MET DIE STANDBEELDEN?

    *

    Vrije Tribune - 11/06/2020 Brecht Crabbe

    *

        standbeeld

     foto: ©Pixabay/Ben Kerckx

     Met de onrechtvaardige dood van George Floyd laait ook in België de discussie over onze koloniale erfenis weer op. Vanuit activistische hoek klinkt de roep om de standbeelden van Leopold II te verwijderen uit het straatbeeld en vele beelden werden recent ook besmeurd. In dit opiniestuk nuanceer ik de overdreven aandacht voor deze thematiek en pleit ik ervoor om de beelden te laten staan maar van de nodige duiding te voorzien.

    *

    https://doorbraak.be/wat-met-die-standbeelden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    THREE SEAS INITIATIVE

    *

    Oost-Europa’s schaakspel met Rusland

    11/06/2020 Ashley Seyssens

    *

    Hoewel het in Vlaamse media onderbelicht is gebleven, beweegt er de afgelopen jaren serieus wat in Centraal- en Oost-Europa. Sedert 2016 vindt namelijk jaarlijks het zogenaamde Driezeeëninitiatief plaats, beter gekend onder zijn Engelstalige benaming The Three Seas Initiative (3SI). In 2016 vond het 3SI voor het eerst plaats in Kroatië. Opeenvolgende jaren voltrok het gebeuren zich in respectievelijk Polen, Roemenië en Slovenië. Op 19 en 20 oktober 2020 fungeert Estland als gastheer.

    Intermarium

    Om het Three Seas Initiative beter te begrijpen dienen we eerst een historische context te schetsen, met name dienen we terug te kijken naar het zogenaamde ‘Intermarium’. Het woord Intermarium komt van de Poolse term Międzymorze, bestaande uit twee delen Między (Tussen) en Morze (Zee). Een letterlijke vertaling resulteert in ‘Tussenzeeën’. Indien men de ‘Tussenzeeën’-term latiniseert komt men vanzelf tot het woord Intermarium. De term Intermarium duidt dan ook op de verscheidene zeeën die de Centraal- en Oost-Europese landmassa omsluit. Ten noorden vinden we namelijk de Baltische Zee, ten zuidoosten de Zwarte Zee en ten zuidwesten de Adriatische Zee.

    **

    *

    https://doorbraak.be/three-seas-initiative/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    BERICHT AAN DE BELGEN

    'OFFICIËLE MEDEDELINGEN' PREMIER WILMÈS ILLEGAAL

    *

    11/06/2020 Bart Maddens –

    *

    Dinsdag 9 juni vond premier Sophie Wilmès het nodig om een ‘Bericht aan de Belgen’ de wereld in te sturen, in de vorm van een videoboodschap. Zij wist te melden dat de anticoronamaatregelen weliswaar sterk versoepeld worden, maar dat massabijeenkomsten verboden blijven. De antiracismemanifestatie van zondag is dus niet voor herhaling vatbaar, zei ze. De bedoeling was duidelijk om zichzelf een zekere presidentiële allure aan te meten. De premier zat aan haar bureau, met op de achtergrond een Belgische en een Europese vlag. Dat was precies dezelfde setting als op 15 maart, toen een sterk vergelijkbaar filmpje opdook onder de titel ‘Mijn boodschap aan de Belgische bevolking’.

    Officiële mededeling?

    Er kan weinig twijfel over bestaan dat het hier gaat om een formele mededeling van de premier. Het filmpje verscheen op de officiële website van de Belgische eerste minister en start met een beeld van de Wetstraat 16, een Belgische vlag en de titel ‘Toespraak van de eerste minister’. De Nederlandstalige versie heeft Nederlandstalige en Duitstalige ondertitels, de Franstalige versie Franstalige en Duitstalige ondertitels. Op het einde verschijnt ook nog eens het Belgische wapenschild in beeld. Dit is overduidelijk een met overheidsmiddelen gefinancierde officiële mededeling van de Belgische regering, en geen hoogstpersoonlijke en zelf betaalde ontboezeming van de MR-politica Sophie Wilmès.

    **


    https://doorbraak.be/bericht-aan-de-belgen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

                       





    12-06-2020, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.173 - HET WEKELIJKS VRIJDAGS BROOD ZO GAUW DE GOLVEN IN BERORING GERAKEN IS HET ALLE HENS AAN DEK OM NAAST GET EIGEN LEVEN VOORAL DE EIGEN PORTEMONNEE TE REDDEN

    173 - HET WEKELIJKS VRIJDAGSBROOD

    *


    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 12 juni 2020

    zakken weg door sombere OESO

    *


    RECHT VAN SPREKEN????

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wawel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Afzonderlijk vindt U een bijdrage uit DOORBRAAK met dat betrokken Oeso verslag waaruit blijkt dat de hele wereld inderdaad met zware koorts te bed ligt.

    Gezegd OESO-verslag was dus een soort koortsthermometer die naar willekeur kan en moet gedraaid worden al naar gelang het profijt van de waarnemer.

    Persoonlijk doet het me denken aan de symptomen van de EXODUS van zoveel mogelijk Joods ‘vermogen’ toen vanaf de onzalige jaren ‘32 van Vorige Eeuw het Socialisme in Duitsland begon te ijveren voor De Nieuwe Orde.

    DE NIEUWE ORDE, een beladen woord die thans opnieuw de wereldpers haalt. Voorbeeld van een nieuw en ‘beter’ schrikbewind dan het Hitlerisme der Nazi’s…

    Mijn huidig luisterboek over de Joden Vervolging uit die jaren met hun gevolgen tot op de huidige dag, is een meesterwerkje van dat soort detectivewerk door een zekere

    **

    Herman Portecaero

    diplomaat uit Antwerpen. Zie … Zo blijkt dat de huidige problematiek van Afrikaanse bootvluchtelingen die door een bepaalde Pers dermate in het daglicht wordt gesteld, de facto in het niet verzinkt in vergelijking met de passagiersschepen o.a. van de Red Star Line die toen, na wereldwijde omzwervingen, met man en muis vergingen . Omdat die Joden met hun verborgen diamanten in dubbele bodems, nergens welkom waren…

    Ezels vallen geen twee keer over dezelfde steen? Mensen wel.

    Noot

    1.  *
    • ISBN-nummer: 9789463104043
      • Verschijningsdatum: 15/05/2019
      • Aantal bladzijden: 236
      • Uitgeverij: Uitgeverij Polis
    • Gewicht: 364 g

     

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       ***

    SPEAKERS CORNER

    *

    Op mijn schrijftael voor later op de dag ligt daarover nog een volgend stukje klaar.

    *

     

    265 BESPIEGELINGEN OVER SOCIALE ONRUST

    CORONA PROTEST: HET BEGIN VAN EEN WERELDWIJDE TREND

    **

    foto: ©BELGA

    https://doorbraak.be/coronaprotest-het-begin-van-een-wereldwijde-trend/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Er is inderdaad een hemelsbreed verschil tussen nu en de periode waarvan Wereld Oorlog II de climax was. Niet dat de Mensheid er ondertussen zoveel slimmer op is geworden, maar vooral doordat de communicatie middelen er zo geweldig zijn op vooruitgegaan. Niet alleen in capaciteit, maar vooral in snelheid. De werelddelen en de oceanen zijn net als de kamers van eenzelfde villa geworden. Wie ook maar een enkele deur bekrast, beschadigt zijn eigen veiligheid. Al is het natuurlijk nooit uitgesloten dat een of andere gek het, uit grootheidswaanzin, toch waagt.

    Kaïn en Abel

    *

    En… om de plaats in te nemen van zijn medemens-kapitalist, zijn Linksen er maar niet van af te brengen om vuurtje-stook te spelen. Ook dat is zo oud als de Mensheid…

     

     

     

     

    12-06-2020, 14:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.69 - CHINA MET DE C VAN COMMUNISME EN VAN CONFUCIUS HAD COLOMBUS IN 1492 AMERIKA NIET ONTDEKT DAN WAS HET CHINA GEWEEST WANT HIJ WAS ONDERWEG NAAR HET OOSTEN EN WAS DAT VEEL BETER GEWEEST MISSCHIEN

    829

    69 - CHINA MET DE C VAN COMMUNISME EN VAN CONFUCIUS

    Knooppunt Delta Vzw

    https://www.deltastichting.be/

    *

    11 juni 2020

    *

    CHINA: HERUITGAVE VAN HET HEMELSE RIJK VAN HET MIDDEN?

    ***

    Peking

    Plein van de Hemelse Vrede

    *

    Terwijl China stilaan de eerste economische supermacht ter wereld is geworden, middels een charmeoffensief iedereen probeert van te overtuigen dat het coronavirus niet is ontsnapt uit één van haar laboratoria in Wuhan en dat China dus onmogelijk beschuldigd kan worden van nalatigheid in deze kwestie, probeert de Aziatische supermacht de Westerse wereld mee te krijgen in een Nieuwe Zijderoute, waarvan zij, het Rijk van het Midden, de motor is.

    China heeft heel wat troeven opgebouwd, zo bleek tijdens de coronacrisis nog maar eens duidelijk: de economische supermacht bouwde een quasi-monopolie op inzake productie van mondmaskers, beschermingskledij en beademingstoestellen. China kwam enkele Europese landen zelfs – onbaatzuchtig, compleet onbaatzuchtig – te hulp in de strijd tegen de uitbreiding van het Covid-19-virus.

     

    Irredentisme in de Stille Oceaan

     

    En toch blijft China tezelfdertijd verbazen, ja, zelfs choqueren. Bijvoorbeeld wat de onverzettelijkheid betreft waarmee China verschillende eilandengroepen in de Stille Oceaan, Indische Oceaan en Zuid-Chinese Zee blijft opeisen: de Parcel-eilandengroep, de Spartley-eilanden, het rif van Scarborough. Vanwaar die onverzettelijkheid, als een groot deel van de wereld bijna aan haar voeten ligt?

     

    Onderzoeker Emmanuel Dubois de Prisque ontwikkelt in het Franse tijdschrift voor geo-politiek en internationale conflicten, “Conflits” (nr. 27) een overtuigende these. Hij start zijn verhaal in 1934, toen de Chinese overheid voor de eerste keer een officiële kaart van China publiceerde, gebaseerd op cartografische principes van het Westen. Deze kaart zou volgens sommigen de Chinese opening naar de moderniteit zijn geweest: China stelde zich aan haar burgers voor als een land met een omschreven oppervlakte, een staat naast andere staten, met grenzen die netjes getrokken waren.

     

    Volgens Dubois de Prisque eigenlijk een laagje vernis over een imperiale roeping die China, ook na de regimewissel van 1949, nooit heeft verlaten, en vandaag minder dan ooit. En die roeping heeft vooral betrekking op imperiale aanspraken in de Indisch-Chinese Zee/Oceaan. De onderzoeker stelt dat er twee China’s bestaan: een “republikeins” China, dat zich ziet als een natie tussen andere naties, en een keizerlijk China, dat bewust is van haar uniciteit en van haar centrale ligging, en dat door de barbaren werd vernederd (de ‘ongelijke verdragen’ van begin van de vorige eeuw). Het zijn die beledigingen die in China, met haar geschiedenis van duizenden jaren, blijven doorwerken.

    In het begin van de jaren ’30 van de vorige eeuw wordt de Chinese geograaf Hu Huanjong, na studies in Parijs, raadgever van de Chinese regering. Hij onderzoekt Japanse en Franse geschriften over verre eilanden en weet het belang van deze eilandengroepen aan de regering duidelijk te maken. Hij wijst er in zijn werk op dat deze eilanden ‘altijd’ al tot China hebben toebehoord en dat China er dus alle recht op heeft. Op Chinese kaarten van 1947 staan deze eilandengroepen allemaal ingekleurd als behorende tot China, het is op deze kaarten dat China haar eisen zal baseren. China maakt namelijk geen onderscheid op het cartografisch vlak tussen de territoria die ze opeist en de territoria die ze effectief bezit. In 2012 heeft Peking zelfs de wetgeving versterkt tegen diegenen die ‘illegale’ landkaarten produceren en verspreiden. Het gaat om kaarten die de onafhankelijkheid van Taiwan op de landkaart erkennen.

     

    China bevindt zich – op het vlak van territoriale aanspraken tenminste – op ramkoers met de meeste van haar buurstaten in het noordoosten van Azië: Vietnam, Filippijnen, Maleisië, Brunei, Taiwan en Indonesië. Maar ook met die andere supermachten in de regio, Indië en Japan. Maar deze imperiaal-territoriale aanspraken van China zijn alleen maar te begrijpen als men ze ziet als een wraakoefening van het imperiale China op de vernederende ‘ongelijke verdragen’ van vorige eeuw.

     

    Wat de sterkste neiging zal blijken te zijn, aldus Emmanuel Dubois de Prisque in “Conflits”, het Chinese irredentisme of de pragmatische zoektocht naar het economisch-politieke leiderschap, is vandaag nog niet duidelijk. Maar de wraakoefening blijkt er bij de Chinezen diep in te zitten, waarschuwt de onderzoeker.

    Peter Logghe

     

          

    NASCHRIFT

    *

    De ‘Zijderoute’, een haast Middeleeuws begrip dat vooral tot de verbeelding spreekt. Colombus was er naar op zoek, toen hij Amerika ontdekte omdat het hem zo te zeggen voor de voeten liep.

    **

    De Zijderoute

    *

    China? Dat land zal ons nog helpen rijk te worden. Zie Jansen & Jansen en het zopas uitgevonden vaccin tegen Covid-19. Zie de industriële fabricage van mond- & Neusmaskers, enz.

    Gedaan ook voorgoed met die pedanterie van het handjes of KUSJES geven… Elkaar vriendelijk ’n ‘GOÊN DAG’ zeggen kan zelfs veel sympathieker overkomen. Gedaan me de Franse Chi-chi, Lesbisch of Gay gefleem en geflirt.

    Misschien ook een onderwerp voor de Radio, iedere dag om 12u30… over Post-Corona gedrag van de Burger….

    **

    *

    En als U dan toch wil flemen, bereidt U dan voor op de Chinese begroetingsstijl. Maak ’n buiging voor elkaar. Hoe dieper, hoe meer respect….

     

     






    11-06-2020, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.264 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 3 OVER DE WORTELS VAN DE PVDA, AMADA EN ANDER VERKEERD GEDRAAID KWAAD

    206

    264 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 3

                                

              

    *

    Donderdag 11 juni 2020

    **

     

    DEZE DOKTER ZAL UW KAMERAAD ZIJN

    De gevaarlijke krabbenmand van de PVDA

    https://doorbraak.be/deze-dokter-zal-uw-kameraad-zijn/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    *

    De gevaarlijke krabbenmand van de PVDA

     

    In de biografictie ‘De dokter is uw kameraad niet’ (Uitgeverij Vrijdag) tekent journalist en auteur Louis Van Dievel het verhaal van Guust Van Mol op. Guust (1953) is de zoon van een strenge onderwijzer in de stille katholieke Kempen. Guust breekt uit die kooi en raakt bevangen door de koortsdroom van het maoïsme. Tot niet de Grote Sprong Voorwaarts maar de Grote Ontnuchtering & Desillusie voor een kater van formaat zorgt.

    Guust Van Mol was de schuilnaam van Jan Van Duppen toen hij zich begin jaren 70 aansloot bij Amada – Alle Macht aan de Arbeiders – de vooruitgeschoven troepen van de nakende gewapende proletarische revolutie in Vlaanderen. Vandaag Partij van de Arbeid (PVDA/PTB). Het is een fluitje van een cent om in Guust Van Mol de huisarts en latere politicus voor de sp.a Jan Van Duppen te herkennen. Jan is de oudere broer van Dirk Van Duppen. De geneesheer voor het volk die na een moedig en waardig gevecht tegen kanker voor kort overleed.

    Lees verder via de link hierboven

       

     



    11-06-2020, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.172 - HET DONDERDAGS BROOD OP DE BROKSTUKKEN VAN NEERGEHAALD STANDBEELDEN KUNNEN DE ZWARTEN (VLAMINGEN EN NEGERS) SAMEN BOUWEN AAN EEN VRIJ WELVAREND VLAANDEREN

     172 - HET DONDERDAGS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 11 juni 2020

    **

    *

    BLOEDRODE CIJFERS VOOR FNG (BRANTANO) IN 2019

    De modeketen FNG slikte in 2019 een verlies van bijna 300 miljoen euro en haar financiële schulden lopen op tot 734 miljoen. Achter dat verlies schuilen enkele schimmige transacties met derden bij ... bevriende buitenlandse regimes….


    RECHT VAN SPREKEN????

     Rersoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    *

    FNG (FNG Group – Fashion Brands) is vandaag voorpagina nieuws op zowat alle bladen die zichzelf belangrijk achten in het financiële wereld van veel geld verdienen.

    Voor hen is, net zoals voor onze kleuren politiekers, veel geld dus meer waard dan mensenlevens….

    Beide zaken geld verdienen en mensenlevens redden samen, zoals bij Johnson & Johnson om een medicijn te vinden tegen virussen? De kip die dat Ei van Colombus moet leggen, moet nog geboren worden. Mondmaskers fabriceren heeft nu eenmaal voorrang want daar komt, zoals er virussen zijn geen einde aan…

    Oosterse Wijsheid of Westers Kapitalisme, who cares? De wereld immers is nu al overbevolkt.

    Geen God = geen leven. Daarna zien we wel.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       ***

    **

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

    **

    Straks ook in Coburgia??????

    Nu reeds aan de Overkant der Alpen

    *

    Noord-Italia (Bergamo): burgers procederen tegen Conté-regering wegens wanbeheer in Corona Crisis.

    Ziet er goed uit voor Salvini….

    Alle ogen gericht dus op dat tweede Vaderland van ondergetekende….

    -

    Ook in Frankrijk wordt de Macaroni op het vuur gezet…

    **

    Geen reizigers = geen Cargo

    Geen Cargo = geen reizigers….

    Geen reizigers= geen luchthaven

    *

    1500 ontslagen op Zaventem. Maar niet getreurd: Gosselies zal U met open handen ontvangen want in de omgeving van Scharrelroi is men gespecialiseerd in het scharrelen in andermans portemonnee.

    Vive le Roi et son femme.

    **

    Bruno Tobback uit

    ‘Goden Deemstering’

    *

    Broekzele. Tegen de regels 10.000 betogers tegen racisme – harde woorden in de Praatbarak. In de Vloms vanwege VB waarop Bruno den Cleynen Toback-zak repliceert dat ze toch hun best hebben gedaan….

     

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *


    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Een der grootste Grootmakers van het Belziekske, Lepold-met-den-Baarde tuimelt heden ten dage overal van zijn stokje. Eindelijk vinden de Zwartjes gehoor dat het een rasechte massa mensenmoordenaar is geweest. Wat nu met de Helden Lippens en Debruyne wier heldendaden ooit in onze schoolboeken de hemel in werden geprezen?


    *

    Ik heb het even voor U opgezocht, in de hoop dat er genoeg stof wordt opgejaagd om ook hiervoor het nodige te doen. Andere tijden, ander zeden…

    “Joseph Lippens en Henri De Bruyne met Sefu bin Hamid, de zoon van Tippo Tip en zijn vertegenwoordigers in Congo.

    Monument voor luitenant Lippens en sergeant De Bruyne te Blankenberge

    Joseph François Lippens (Brussel, 10 oktober 1855 – Kasongo, 1 december 1892) was een Belgisch militair die tijdens de Belgo-Arabische oorlog naar de Kongolese plaats Kasongo gezonden werd in de periode van de Kongo-Vrijstaat. Zijn opdracht was er om tegen de Arabische slaven- en ivoorhandelaars te strijden. Hij werd door handlangers van sultan Sefu vermoord. Omdat hij, samen met zijn sergeant Henri De Bruyne als held beschouwd werd, is er voor hen een monument in Blankenberge opgericht, ontworpen door de Brusselse beeldhouwer Guillaume Charlier”

    *

    Sic transit gloria mundi.

    En al is Blankenberge nog altijd niet Knock-Le-Zoute, het zou toch een begin kunnen maken aan de nederhaling van dit vermaledijde apenland, desnoods met behulp van de (Zwarte) Duivels. Union fait la Force, tu sait…

    Vlamingen, soms ook wel de Zwarten genoemd, zouden aldus samen met de knikkende negertjes die vroeger overal op de toonbanken stonden, rijk en welvarend kunnen worden in een zelfstandige Vlaamse Staat…

    Een Staat zonder enige vorm van racisme. Wat toch ’n droom van een toekomst moet zijn voor al wat Links denkt en voelt….

     

     

     

     

    11-06-2020, 15:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.263 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 2 KORAN EXACTE ANAKYS – HOE CORONA DODEN KONDEN VERMEDEN WORDEN – RUSLAND LINKS OF RECHTS – VLAAMS BELANG IS EVEN SLECHT ALS PVDA

    263 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 2

              

                

    Zondag 7 juni 2020

           **

    KORAN TOT ZIJN WARE PROPORTIES HERLEID

    Ondanks de fatwahs van Korangeleerden, ontrafelt het historisch onderzoek stap voor stap de grondslagen van de ‘religie van de vrede

    https://doorbraak.be/koran-tot-zijn-ware-proporties-herleid/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

     

    KONDEN WE CORONADODEN VERMIJDEN?

    Vragen bij het Belgische coronadebacle

    https://doorbraak.be/corona-oversterfte-vermijden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    IK WEET NIETS VAN LINKSE BUITENLANDERS, MAAR RECHTSE RUSSEN ZIJN ER MEER DAN GENOEG.’

    Een Oekraïense mijnwerker vertelt over werk en leven in de Volksrepubliek Donetsk

    https://doorbraak.be/ik-weet-niets-van-linkse-buitenlanders-maar-rechtse-russen-zijn-er-meer-dan-genoeg/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    VOOR SAMMY MADHI ZIJN VB’ERS EN PVDA’ERS GEEN MENSEN

    België Bananenrepubliek

    **

    https://doorbraak.be/voor-sammy-madhi-zijn-vbers-en-pvdaers-geen-mensen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen


     

     

     

    11-06-2020, 09:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.262 DOORBRAAK VERZAMELSTAAT FLITSBERICHTEN

    262 DOORBRAAK VERZAMELSTAAT FLITSBERICHTEN

    *

              

    *

    Woensdag 10 juni 2020

     

    *

    BLIJF OP DE HOOGTE….

    **

    Tsjeven, let op uw zaak! Einde van CD&V dreigt!

    https://doorbraak.be/radio/tsjeven-let-op-uw-zaak-einde-van-cdv-dreigt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    België na corona: wat te verwachten?

    https://doorbraak.be/belgie-na-corona-staatshervorming/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Economische bespiegelingen

    van de week (1)

    https://doorbraak.be/economische-bespiegelingen-van-de-week-1/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Ontvoerder en jihadist, dankzij rekbare mensenrechten

    https://doorbraak.be/autocratie-van-hervorming-naar-stabilisering/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

                       

     



    10-06-2020, 16:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.171 - HET DAGELIJKS BROOD AAN DE KOFFIE MET TOMMEKE 682 DE BZEZADIGDHEID IN PERSOON ECHT DE MENTALITEIT VOOR EEN VERANTWOORDELIJK

    682

    171 - HET DAGELIJKS BROOD AAN DE KOFFIE MET TOMMEKE

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 10 juni 2020

    **

    Nieuwe plooien

    Deze maand moeten de Kamerleden zich buigen over de verlenging van de volmachten van de regering-Wilmès. Dat ze niet verlengd zullen worden, staat in de sterren geschreven. De ene na de andere partijvoorzitter liet immers al optekenen dat een verderzetting van deze regering niet hoeft.

     

    Het komt zelden voor, maar ik kan mijn collega-partijvoorzitters alleen maar bijtreden. De vraag is echter hoe het nu verder moet. Premier Sophie Wilmès (MR) legde onbedoeld zelf de vinger op de zere wonde in de nasleep van een rampzalige persconferentie van de Veiligheidsraad. Qua vorm kon het beter, het moment ook. Maar dat is hoe het in België werkt, zei ze. En ze heeft gelijk.

    Dansvloer

    De realiteit is dat we de komende maanden zullen zien hoe de traditionele partijen hun traditionele paringsdans opnieuw zullen aanvangen. En er zijn inmiddels vele slachtoffers gevallen op de dansvloer van de Belgische politiek: van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die pootjelap werd gedaan door PS-voorzitter Paul Magnette, over de Open Vld die uitgleed over haar eigen ambitie, tot de Vlaamse socialisten, die wel willen meedansen, maar nog niet over genoeg zelfvertrouwen beschikken.

     

    Het Vlaams Belang danst niet mee. Wij bedenken ons, net zoals premier Wilmès: Qua vorm kon het beter, het moment ook. Maar dat is hoe het in België werkt. Of liever, dat is hoe België opnieuw bewijst dat het niet werkt. Men zou het wel eens durven vergeten, maar ook voor de coronacrisis was België een land in crisis. Met de hoogste belastingen en schulden, grenzen die zo lek als een zeef zijn en politici die niet verder kijken dan hun neus lang is. Een land waarin de bevolking terecht geen enkel vertrouwen meer heeft in de traditionele partijen. De totale mismeestering van de coronacrisis heeft dat wantrouwen van de mensen bevestigd.

     

    Nieuwe plooi

    Het is aan ons, aan het Vlaams Belang, om onze partijnaam de komende jaren meer dan ooit in de praktijk om te zetten. We moeten alles op alles zetten om Vlaanderen in een nieuwe plooi te leggen voor de toekomst. Zodat de Vlamingen eindelijk het beleid krijgen waar ze recht op hebben. Een beleid waarbij onze mensen op de eerste plaats komen. En meer dan ooit is duidelijk dat dat niet kan zonder ons.

    Tom Van Grieken

     


    RECHT VAN SPREKEN????

     

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    *

    Benieuwd naar de reactie van de op apegapende liggende kleurpartijen.

    **

    Ave Caesar, morituri te salutan

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Enkele dagen geleden had k het hier over een boek van een zekere Elisabeth Imbo (VTM). Gehad dat mij tussen de oren kwam via de ‘Luister Bib”. Het is een persoonlijke benadering van de ZEVEN Vlaamse politieke Partij Leiders. Vijf op de zeven zijn echt verhelderend in hun pietluttigheid, Almay & Peter Mertens PVDA, zeker 8.000 stemmen waard, BDW van vóór de val van de NVA, en Tom Van Grieken, (880.000 stemmen en bij de laatste peilingen haast 80%), die inzake elk aangesneden onderwerp, zo goed als laatste en haast overtollige, Caliméro aan de beurt kwam.

    -

    Een goede vriendenraad. Koop geen gazetten-bedrukt-papier meer, U maakt er alleen de verkeerde mensen rijk mee. Lees dat boek. En neem ’n abonnement op Twitter, het is gratis en voor niks. En daar leest U wat U graag leest. Uit de eerste hand. Vóór en tegen. Links, rechts maar meestal RECHTUIT. De feiten. Woord en wederwoord.

    Iets wat de Media al lang vereerd zijn. Eenmaal ze getroffen worden in hun portemonnee, zullen we verplicht zijn bij te draaien. BVB door bij Wet àlle lezersbrieven te publiceren. En dan komen we allemaal in een betere Wereld terecht.

    Niet een wereld van willen en niet kunnen, maar van DOENDERS….

    -

    Moge de Almachtige ook een duif als aureool naar iedereen van mijn lieve lezers laten neerkomen.

     

     

     

     

    10-06-2020, 15:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.261 – DOORBRAAK: RACISME, LEOPOLD II & GRANATEN IN DE STRATEN 1566 HELL GILE II IN COBURGIA. MAAR GEEN NOOD: DE POLITIE VOLGT ALWEER ’N SPOOR EN HET PARKET IS HET TER PLAATSE AFGESTAPT

    395

    261 - DOORBRAAK RACISME, LEOPOLD II & GRANATEN IN DE STRATEN

                             

             

    Woensdag 10 juni 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Dat is dan Hell Hole II in dit onmogelijk geworden en op zijn einde lopend apenland. Iets gebeurt, het Parket komt ter plaatse en meteen is de werkzekerheid niet alleen in de Paleizen van Justitie, maar ook in de Flokkerij voor vele maanden verzekerd.

    Maar… zij we wel zeker dat dit niet een van de zoveelste ‘Pakbond Acties’ is? Paul Sid El Magnietibus is toch, voor ’s Lands Bestuur na Dofia II, op zoek naar toenadering tot de Nieuwe Vlaamse Arrogantie? Welnu, als er wat golven gewekt worden in de Vlaamse aard, zoals in Deurne, is dat koren op de molen van Comèer Sliefkens, de Noord Belse strijdgenoot voor het wereldwijde Socialisme.

    -

    Wat ’n verheffende combinatie voor de toekomst! Chinese Gele Pest, globalisme, hersteld klimaat en omgekeerde discriminatie…. –

    Om erbij onwel te worden….

    GRANAAT ONTPLOFT ONDER AUTO IN DEURNE

    **

    https://www.gva.be/cnt/DMF20200610_04986731?utm_source=gva&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

    *

    Deurne -

    Afgelopen nacht is een granaat ontploft onder een auto in de Ten Eeckhovelei in Deurne. De politie onderzoekt de granaataanslag.

    Het parket bevestigt de explosie. Die gebeurde even voor 4u. Er zijn geen gewonden. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd en wij zijn ter plaatse afgestapt”, zegt woordvoerder Kristof Aerts.

    Er wordt bekeken tegen wie de aanslag gericht was en of er een link is met het drugsmilieu. Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie.

    De politie heeft de Ten Eekhovelei afgezet tussen de Lakborslei en de De Gilmanstraat. Enkele wagens zijn beschadigd, maar alles is opgeruimd ondertussen.

    -

    Granaat ontploft onder auto in Deurne: alles wijst naar drugsmilieu
    LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    U bent toch niet vergeten deze laatste link te openen? Daar staan echte bewegende beelden van het politie-optreden achteraf.

    Kijk, iedereen staat voor de verpletterende persoonlijke keuze. Verder leven en zich goed bevinden bij café- of gazettenpraat – wat op hetzelfde neerkomt – op verder kijken dan zijn neus lang is. Bijvoorbeeld speuren naar wat er juist gaande is op het Hoogste Kleuren-Partij-Niveau, waar 80% van de 6 mio Vlamingen van uitgesloten blijven.

    Roep dus gewoon verder Leve de Koning, in de valse veronderstelling dat de huidige (Flup I) al het onrecht aan de Zwartjes door zijn voorouders aangedaan, zal schadeloos stellen…

    Vive le Roi et son Femme….

       

     

    10-06-2020, 14:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.170 - HET DAGELIJKS BROOD VERZAMELEN GEBLAZEN VOOT WEER EEN NIEUWE REGERING TERWIJL DE VS HUN LIEVE DODEN BEFRAVEN WORDT DE KLIMAAT-HYSTERIE STILAAN VEVANGEN DOOR DE HYSTERIE VAN HET RACISME

    698

    170 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 10 juni 2020

    **

    Dienstmededeling

    De Corona Maatregelen; ook op dit medium lopen gewoon door. Zij het dan als Lijdend Voorwerp. Elders contact gezocht dus en gevonden bij Twitter.

    Binnen afzienbare tijd kan de lezer ook reageren op dit gestilp. Tweet-Kompas instellen op Digitalia9.

    Te noteren. Of iemand nu instemt, goed-of afkeurt, dit zal niets wijzigen aan het persoonlijk gedachtengoed van een Oude Wijze Uil….

    -

    Voor het overige verwijs ik naar TWITTER (Digitalia9) waar de discussie wèl kan, vermits die openbaar is. Eventuele persoonlijke beledigingen worden gewoon – met dubbele kracht – via het spiegelbeeld van de afzender, terug gekaatst….

    *

    Voorproefje: HNB gisteravond

    *

    George Floyd, de vriendelijke reus die iedereen liet lachen ondanks zijn eigen problemen: portret van de man wiens dood de wereld gaat veranderen

    *
    RECHT VAN SPREKEN????

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

     

    Welk belang hebben die heden ten dage nog, de ‘beurzen’ voor Het Groot Kapitaal? Racisme scheert de hoogste toppen, zelfs hogere dan de klimaat-hysterie.

    Zouden er dan andere tijden komen, die nog ouder zijn dan de Aarde?

    Een verhaal zonder einde. Franse Revolutie, tumult, wanorde, Communisme en Globalisme: één grote dwaaltocht door de woestijn, net als de Joden na de Vlucht uit Egypte, onderweg naar het Beloofde Land dat overloopt van melk en honing….

    **

    P

    De wandelende jood

    • Boekverslag door Kees van der Pol
    • Docent | 1339 woorden
    • 1 oktober 2004

    Ahaverus, De Wandelende Jood, thans gedrapeerd in boernoes en tulband, of voor vrouwen, in jutzakken van de kruin tot op de grond.

    De vooruitgang schrijdt met passen als Gulliver, per dag mijlenver…. achteruit

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       ***

    *

    De kans dat Vivaldi, de droomcoalitie voor de PS, kan lukken, is bijzonder klein, zo erkende Magnette aan de eigen troepen. “De prijs die de liberalen zetten, om zonder de N-VA te gaan, is gewoon veel te hoog”, zo omschreef de voorzitter het, stelt een partijbron.

    En zo kom je onvermijdelijk bij constructies met de N-VA uit, want alle andere scenario’s zijn door de crisis uitgesloten. “De voorzitter heeft dat allemaal toegelicht, de positie van de andere partijen overlopen, maar het is niet zo dat er keuzes gemaakt zijn”, zo onderstreept een aanwezige. ”Maar wat overschiet aan opties is beperkt, en zal vermoedelijk met N-VA zijn, of het worden verkiezingen.”

    **

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

    *

    VIVALDI naar af? Nee, ik geloof niet in mirakels. Alhoewel: om zowel het PS-Profitariaat als dit apenland op de been te houden… Een in het nauw gedreven kat kan soms rare sprongen maken.

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    OU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Gegrasduind bij TVG

     

    Kris

    @kris2be

     Geen enkele democratische partij met iets of wat van waarde en zelfrespect zal nooit met een racistische partij willen samen werken...Geen enkele democratische partij met iets of wat van waarde en zelfrespect zal nooit met een racistische partij willen samen werken...µ

    *

    Die vent heeft groot gelijk. Alleen vreest hij dat die niet weet dat 2 x negatief terug positief is….

    Geen enkele nooit niet ….Komaan, zeg.

    Niet opgelet in de les Nederlands?

    -

    @SaidBataray

    20 u

    Benieuwd wat Tom en de 4 ranzige ridders der racisme hierover te zeggen hebben.

    Ik kijk alvast uit naar de tweets.

    **

    *

    Stop het bestaande hedendaagse racisme en draai het daarna 180° om, tegen alles wat Blank is. Winkel-vitrines inbeuken zal er dan niet meer inzitten, want er zullen er geen meer zijn.

    Zie naar De Hut van Oom Tom uit de oude kinderverhaal: geen ramen, geen deuren. Wel wat gedroogde koemest om op te slapen…

     

     

     

     

    10-06-2020, 13:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.169 - HET DAGELIJKS BROOD VERZAMELEN GEBLAZEN VOOT WEER EEN NIEUWE REGERING TERWIJL DE VS HUN LIEVE DODEN BZFRAVEN

    353

    169 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 9 juni 2020

    *

    **

    'Logisch dat Wilmès formatie leidt'

    Het zou 'grondwettelijk logisch' zijn dat premier Sophie Wilmès (MR) de federale formatie-poging overneemt van PS-voorzitter Paul Magnette en sp.a-voorzitter Conner Rousseau, vindt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.

    *


    RECHT VAN SPREKEN????

    En daar gaan we weer. De aanzet voor de elf-en-dertigste statie van de allerlaatste kruisiging van de Vlaamse Gedachte. En de erfenis der voorvaderen. Daarna komt er niets meer, tenzij, zoals in de Bijbel, de Verrijzenis en Het Eeuwig Leven.

     -

    Naar de mening van de meerderheid in dit apenland wordt, zoals van ouds, al lang niet meer gevraagd.

    Zitten, zwijgen en pootjes geven

    *

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Wat ondertussen wel belangrijk is voor de Media, is na 14 dagen dood te zijn geweest, de zwarte ganster in de VS met veel bombarie ten grave wordt gedragen. ’t Zou gaan tijd worden.

    Corona of geen Corona, het wordt een (zwarte) volkstoeloop. Vallen er dan weer meer ‘slachtoffers’, van geen belang

    Alles is toch de schuld van Trump. En terzelfdertijd koren op de molen van Djoe Beiden.

    Allez, zeg nu zelf: wat zou U doen als verantwoordelijke voor de ordediensten daar? Ik? IK zou in mijn schelp kruipen. Om er nooit meer uit te komen….

    *

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Och, maar beter direct iemand anders aan het woord laten, zeker? Noem het liefst de Flitsberichten van

    *

    PRENEEL: ‘OP DE CORONA-APP BENT U VOLLEDIG ANONIEM’

    **

    https://doorbraak.be/radio/bart-preneel-op-de-corona-app-bent-u-volledig-anoniem/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    AFSCHEID VAN EEN GEZAGHEBBENDE ZWARTE STEM

    John Sentamu, aartsbisschop van York, gaat op rust

    **

    https://doorbraak.be/afscheid-john-sentamu/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    * DAT ENE MOMENT

    OF DE CONCLUSIE DAT HET NIET MEER GAAT

    **

    *

    https://doorbraak.be/dat-ene-moment/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

     

     

     

    09-06-2020, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.168 - HET DAGELIJKS BROOD 236 DE ONTMANTELING VAN ZACENTEM KOMT IN HANDEN VAN DE WERKLOZENSTEUN TENZIJ ER DRINGEND WORDT INGEGREOPEN

    236

    168 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 8 juni 2020


    **

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Alle hens aan dek naar de cockpit, want we gaan weer vliegen. Trek aan die riemen, we varen.

    Zaventem?

    Dat moet wachten. Eerst Gosselies, want Brussels South wordt de enige thuishaven van Brussels Airlines. De + 30.000 Vlamingen uit de omgeving ten Noorden van Broekzele moeten maar weer op het land gaan werken, boerkens die ze altijd al geweest zijn.

    De LuftHansa? Is al lang in het globalistische systeem beland, bekokstoofd tussen Merkel en Macroni. Groentesoep met zwarte ballekens.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Zou De Wever er echt aan denken om er de stekker uit te trekken¸ of is die knieval het voorteken om met de keel bloot op de rug te gaan liggen. Zodat anderen en beteren ’n opstapje gegund wordt om zowel stuurknuppel als roer over te nemen?

    De tijd voor wishfull thinking is over and out.

    Kiezen of delen: de beslissing valt in het kieshokje…

     

     

     

    08-06-2020, 19:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.168 - HET DAGELIJKS BROOD DE ONTMANTELING VAN ZACENTEM KOMT IN HANDEN VAN DE WERKLOZENSTEUN TENZIJ ER DRINGEND WORDT INGEGREOPEN

    236

    168 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 8 juni 2020


    **

    *

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

    *

    Alle hens aan dek naar de cockpit, want we gaan weer vliegen. Trek aan die riemen, we varen.

    Zaventem?

    Dat moet wachten. Eerst Gosselies, want Brussels South wordt de enige thuishaven van Brussels Airlines. De + 30.000 Vlamingen uit de omgeving ten Noorden van Broekzele moeten maar weer op het land gaan werken, boerkens die ze altijd al geweest zijn.

    De LuftHansa? Is al lang in het globalistische systeem beland, bekokstoofd tussen Merkel en Macroni. Groentesoep met zwarte ballekens.

    *

    *

    DE MORGENSTOND

    **

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    **

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Zou De Wever er echt aan denken om er de stekker uit te trekken¸ of is die knieval het voorteken om met de keel bloot op de rug te gaan liggen. Zodat anderen en beteren ’n opstapje gegund wordt om zowel stuurknuppel als roer over te nemen?

    De tijd voor wishfull thinking is over and out.

    Kiezen of delen: de beslissing valt in het kieshokje…

    *

    **

    *

     

     

















    08-06-2020, 19:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.260 – DOORBRAAK RACISME IS WAT MEN ER VAN MAAKT, VOORAL HOE MEN HET WIL GEBRUIKEN

    1566

    260 - DOORBRAAK

                            

              

    *

    Maandag 8 juni 2020

    **

    *

    RACISME IS NIET MEER DAN EEN INTRINSIEKE AFKEER VOOR MENSEN LOUTER OP BASIS VAN HUN AFKOMST OF GELOOF.

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    Verheven tot dat ene ware ‘Geloofspunt’ dat alle andere geloofspunten van de tafel veegt. ….

    Dat er maar één menselijk ras is. Een veel te ruime benadering van het probleem. Of zouden alle bladeren van verschillende bomen allemaal dezelfde zijn? Groene blaadjes die allemaal oud worden en allemaal sterven? Idem dito in het dierenrijk…. Allemaal beesten, da’s waar.

    Voeg voor mensen daar dan tenminste de tijdsbepaling aan toe. De meeste Zwarte medemensen hebben nog vele eeuwen voor de boeg om het niveau van de gemiddelde Blanke te bereiken. Of denkte gij dat wij, Blanken van uit de bomen zo maar in een haai en een draai ‘beschaafd’ zijn geworden? Cultuur is als een woestijnplantje dat vele eeuwen nodig heeft om een Dante, een Mozart of een Einstein te kunnen voortbrengen.

    En trouwens, wat moeten we dan zeggen over de woeste horden van de (Duitse) Socialisten die zich recentelijk nog erger dan bosapen hebben gedragen? Beschaving is dan ook een zaak van willen, van kunnen en van mogen.

    Als onze Vlaamse Missionarissen dat hebben uitgeprobeerd, dan hebben ze dat meestal bekocht met hun leven.

    Anders gezegd, luister vooral naar de woorden van al die welweters, maar kijk zo weinig mogelijk naar hun daden.

    Slechts één voorbeeld. De gelijkheid tussen man en vrouw….

    **

    Racisme, de kip of het ei?

    foto: ©Unsplash / Henry Be*

     

    https://doorbraak.be/racisme-de-kip-of-het-ei/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Over racisme, veralgemeningen en groepsgedrag

    -

    Naar aanleiding van de dood van (de gangster) George Floyd in de Verenigde Staten, laait ook in Vlaanderen het racisme-debat weer hevig op. De drie lange maanden virologen-show werd prompt onderbroken voor dit over de oceaan gewaaide debat. Het politiek correcte stokpaardje kon na een lange periode weer van stal.

     

    De dood van Floyd was effectief een verschrikkelijk gebeuren. CNN maakte een reconstructie van het aanwezige videomateriaal. De politieagenten die aan de arrestatie deelnamen en zeker diegene die met zijn knie in de nek van de gearresteerde Floyd drukte, vertoonden geen enkele vorm van empathie. De smeekbedes van het slachtoffer gingen door merg en been, maar niet één agent toonde zich bezorgd. Was dit racisme, sadisme of eerder apathisch arrestatie-automatisme?

    De juiste diagnose

     

    Wij krijgen enkel de incidenten te zien waarbij blanke politiemensen gekleurde burgers gewelddadig behandelen. Vaak zonder de volledige context. De initiële aanleiding ontbreekt wel eens, al dan niet bewust. Zolang op die beelden niet duidelijk is dat kleur, nationaliteit of het geloof van de arrestant een rol speelt bij het gewelddadig optreden, is racisme niet bewezen. Daarvoor zouden we dezelfde politieman gelijkaardige arrestaties moeten zien verrichten van blanken. Indien consequent verschillend kunnen we uitgaan van een racistische drijfveer. Zo niet kan het evengoed om een agent gaan met een intrinsieke afkeer heeft jegens criminelen of simpelweg een sadist of agressieveling.

    Racisme lijkt me wegens de onmacht een zeer ingrijpende gebeurtenis voor het slachtoffer ervan.

     

    Ik geloof best dat er in sommige delen van de VS structureel racisme heerst binnen politiekorpsen. Voor zowel voor- als tegenstanders van deze stelling is het niet makkelijk om dat aan te tonen of te weerleggen, daar de hele context zelden objectief aanwezig is. Slachtoffers van politiegeweld zijn tevens niet vaak in staat om zich juridisch te verweren. Racisme lijkt me wegens de onmacht een zeer ingrijpende gebeurtenis voor het slachtoffer ervan. Indien politiemensen de feiten plegen is racisme eens zo pijnlijk. Zij worden immers geacht álle burgers te beschermen,

    Hysterische Vlaamse recuperatie

     

    Onmiddellijk na dit tragische gebeuren woedde het debat over racisme volop in Vlaanderen. Het stond zelfs op de agenda van het Vlaams parlement waar blauwe

    **

    Sihame El Kaouakibi

    *

    van Open VLD en Groene

    **

    Imade Annouri

    *

    van Groen! het structurele racisme in Vlaanderen aanklaagden. Groen! voorzitster Meyrem Almaci vergeleek de dood van Mawda en Adil met hetgeen gebeurde in Minneapolis. Ter herinnering: Mawda kwam om het leven door een verdwaalde politiekogel bij een heftige achtervolging en Adil stierf toen hij met zijn brommer crashte tijdens zijn vlucht voor een politiecontrole. Een straffe vergelijking!

     

    Ondertussen hebben alle politiek correcte verbinders zich uitgesproken tegen het racisme in Vlaanderen. Dit uit zich volgens hen vooral op de arbeids- en woonmarkt. Phara De Aguirre haalde in De Afspraak een onderzoek aan dat aantoont dat allochtonen met een hoger diploma veertig procent meer werkloos zijn dan autochtonen met eenzelfde studieniveau. Uit de huurmarkt blijkt ook dat allochtonen gemiddeld minder kans maken op een huurovereenkomst. Deze cijfers weerspiegelen vanzelfsprekend een discriminatieprobleem, maar is dit simpelweg te herleiden tot racisme?

    Racisme als onterechte verzamelnaam

     

    Laat ons afspreken dat we de term racisme mogen hanteren voor meer dan enkel intrinsieke rassenhaat. Ook de afkeer jegens specifieke bevolkingsgroepen valt onder dezelfde noemer te verantwoorden. Dit kan gaan om mensen van een bepaalde nationaliteit, geloof of kleur.

    Racisme is niet meer dan een intrinsieke afkeer voor mensen louter op basis van hun afkomst of geloof. Heel belangrijk in deze wat bredere definitie zijn de woorden intrinsiek en afkeer. Een intrinsieke afkeer valt namelijk niet per definitie samen met een veralgemenend vooroordeel, laat staan met kritiek.

    Wanneer de journalist van dienst meldt dat Russen nogal homofoob zijn, wordt dat nooit geïnterpreteerd als racisme. Wanneer dit over moslims gezegd wordt, valt het wél onder die noemer. Er wordt te pas en te onpas, door elke strekking, kritiek geformuleerd op culturele groepsdynamieken. Maar enkel wanneer die kritiek vanuit rechts-idealistische hoek, richting bevolkingsgroepen met een (Noord-)Afrikaanse afkomst stroomt, wordt dit als racisme gelabeld.

    Veralgemeningen als menselijke overlevingsreflex

     

    Vooroordelen en veralgemeningen zijn eigen aan de mens. Uit ervaringen met vreemde bevolkingsgroepen creëren we een gemiddeld persoonlijkheidsbeeld van de groep. We doen dit juist omdat we hen benaderen als een groep en niet als aparte individuen. Toen zulke ontmoetingen gepaard konden gaan met plundering en moord, was deze reflex belangrijk om de potentiele vijandigheid van de andere groep in te schatten.

     

    Elk cliché bevat een basis van waarheid.

     

    Hoe meer ervaringen met de groep, hoe standvastiger de veralgemening en hoe structureler het vooroordeel ten opzichte van elk groepslid wordt. Elk cliché bevat een basis van waarheid. Menig racismebestrijder heeft een veralgemenend vooroordeel jegens een kaalgeschoren blanke dertiger met tatoeages en een T-shirt van Royal Antwerp FC die halfdronken het clublied scandeert. De negatieve connotatie die dit beeld bij de meesten oproept is logisch, want gebaseerd op vele ervaringen.

    Groepsgedrag cruciaal in beeldvorming individuen

     

    Ongeacht deze voetbalsupporter een vredelievende man is, zullen velen een negatief vooroordeel vellen alvorens hij de kans krijgt zijn ware aard te tonen. De supporter van zijn kant is zich bewust van de heersende clichés en kan de vooroordelen plaatsen. Als lid zal hij misschien in staat zijn om enkele clichés te ontkrachten, maar tegelijk zal hij moeten erkennen dat het fundament van de clichévorming gecreëerd werd door het gedrag van de groep waartoe hij behoort.

     

    Hoewel allemaal individuen, we zullen altijd automatisch ingedeeld worden in groepen. Daarom heeft niet alleen een individu, maar ook de groep als geheel verantwoordelijkheden. Wanneer binnen een groep crimineel, agressief of discriminerend gedrag frequent voorkomt, zullen de afzonderlijke leden van de groep deze eigenschappen toegedicht krijgen. Leden die dat jammer vinden, moeten best de strijd voeren aan twee fronten. Tegen diegenen die hen de vooroordelen toedichten, maar minstens zoveel tegen de groep die de vooroordelen uitlokt. In de Vlaamse racismekwestie bestaat dit tweede front hoegenaamd niet.

    Discriminatie op basis van vooroordelen

     

    Zal een werkgever de cliché voetbalsupporter aanwerven of gaat de verhuurder hem zijn appartement verhuren? Indien er een alternatief is, wellicht liever niet. Heeft de werkgever of verhuurder een intrinsieke afkeer jegens dit type voetbalsupporter? Ik denk van niet, al is de grens tussen afkeer en vooroordelen soms vaag.

     

    Negatieve vooroordelen wekken wantrouwen op. Een prioritaire voorwaarde voor het afsluiten van verbintenissen is vertrouwen. Dit betekent dat wie aan de vraagzijde staat onderhevig is aan een afweging van vooroordelen en dus vatbaar is voor discriminatie. Deze discriminatie is veel complexer dan louter racisme en kan enkel vermeden worden door een herstel of opbouw van wederzijds vertrouwen.

     

    De groep die gewantrouwd wordt, heeft daarin een cruciale rol te spelen. Het groepsimago dat afstraalt op elk individueel lid moet verbeteren. Dat kan alleen mits de groep het gedrag dat voor imagoschade zorgt, niet tolereert en het verbant. Weinig deugpronkers die een lid van Vlaams Belang niet veroordelen enkel omwille van het lidmaatschap.

    Geen relativering van echt racisme

     

    Toch heerst er ook latent en structureel racisme in Vlaanderen. Sociale media bewezen dat al vaker. Ook deze mensen zorgen voor een negatief Vlaams groepsimago en moeten door de groep worden aangepakt. Uit het taalgebruik en de spelling leid ik af dat het in grote mate geen mensen betreft die aan de aanbodzijde van huisvesting of werk staan.

    John Croughs

     

    *

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    O dat romantiseren. Als er maar aan de symptomen kan geKoerierd worden, dan is de maandvoorraad voor cafépraat tot aan de rand toe gevuld…

    Maar om er als geglobaliseerd uit zien, moet iedereen door de mangel.

    Beseft men dan niet, op deze manier bezig te zijn de Bijbel na te praten? De mens aan God Gelijk te maken? Alles geschapen en gebeiteld naar Zijn voorbeeld?

    Geef mij dan maar liefst elk het zijne; al naar gelang de plaats waar men geboren wordt. Zodat er maar één land is om lief te hebben…

      

     

     

    08-06-2020, 19:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.167 - HET DAGELIJKS BROOD BROEKZELE WORDT VOLWAARDIGE EUSSR HOOFDSTAD GROTER DAN NY EN MOSKOU SAMEN TENZIJ HET VB INGRIJPT

    727

    167 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 7 juni 2020


    **

      Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.

     *

    DE TIJD duwt dus zijn Lezer met de neus op het feit dat het (al langer dan van vandaag) slecht gaat niet alleen in dit apenland en overal elders, (buiten China) en nog meer van weer hetzelfde. Zelfs geen beterschap in zicht naar het einde lopen van dit uitstervend moordend ‘griepke’. Neen, het wordt er niet beter op. Slecht, slechter, slechtst. Dat zijn echt geen trappen van Vergelijking, maar Trappen van Vernedering waarvan de ‘afzender’ goed genoeg is gekend.

    Echt verrassend is dat niet eens. Integendeel. Van een open deur intrappen is al lang geen sprake meer. Het is eerder een algemene calvarie -tocht recht naar de Grootste Klaagmuur aller Tijden.

    *

    Miserie dus. En als vanouds, vooral voor Vlamingen eerst en meest, want nijvere Volkeren worden altijd het ergst getroffen. Tijd dus om van klein tot groot de handen uit de mouwen te steken.

    Neen, daarover echt geen gezeur en vooral () geen ‘Inmengingen’ vanwege Vakbonden.

    Zoals Van Grieken zegt: “Recht op het doel af”. Onder aanvoering van andere en betere Leiders die starten met een vooraf afgesproken Beleid. Wie hun namen kent, mag spreken. De beslissende Verkiezingen staan voor de deur… Gelieve er echter wel rekening mee te houden dat het ijzer moet gesmeed worden binst het heet is.


     ‘‘Vakbonds-Inmengingen’: hiermee worden vooral de vertragings--manoeuvres bedoeld bij elk Sociaal Overleg tussen Werkgevers, Werknemers en de Politiek, waar deze ‘organisaties’ als mede-wetgevers aan tafel zitten zonder daarvoor ooit het oordeel van de Kiezer te hebben gevraagd, laat staan gekregen. Dus niet alleen ‘Geen Geleide Democratie’, maar voorgekauwde democratie.

    Voorproever’ zoals ooit bij De Vadsige Koningen

    *

    Gesteld dat TVG de nieuwe Minister-President wordt, met het oog op continuïteit en voorspoed, benoemd voor het leven, weet ondergetekende uit goede bron dat deze als Hofmeester zeker geen ‘voorproevers’ meer zal dulden… Na overleg is deze namelijk meer dan mans genoeg om zelfde juiste beslissingen te treffen voor ‘wat goed is voor de mensen’.

    Linkse voorgangers die dat ooit ook eens beweerden, eindigden als kanaalduiker. Want het vat kan niet meer geven dan het inhoudt, dat weet elke caféhouder.

    Blijkt trouwens meer dan overduidelijk uit de laatste Peilingen.

    De Gilde der Wevers verkoopt niet meer. De omzet slabakt en de horizon wordt Rood en spreekt Frans…

    Met TVG aan het stuur, worden die van Sint-Genesius-Rode teruggedrongen tot op Waterloo’s grondgebied…

    *

    Vakbondswerking trouwens is vooral voordelig voor zij die er de exclusieve voordelen van genieten. ‘Vrijgestelden’ in de Bedrijven en zo die via hun aanstelling tot ‘Vakbonds-Afgevaardigde’ of zelfs van kandidaat voor die ‘job’ genieten van een gegarandeerd verzekerde tewerkstelling van minstens VIJF jaar.

    Vakbonden, in de feiten, staan dus boven de Wet.

    Een van de vele voordelen om zich als Aanhanger van het Groen-Linkse Gedachtengoed voor te doen, is het daaraan verbonden Profitariaat. Zonder de Sossen zou Lowie Lawijt nog altijd schoolmeester zijn gebleven en het nooit tot (gefortuneerd) Minister van Staat hebben gebracht. Profitariaat in wezen maakt de basis uit van het hedendaags Socialisme: dat is via de rug van anderen, er zelf beter van worden.

    Met als bezwarende omstandigheid, dit egoïstisch principe altijd en overal aan anderen te verwijten.

    Zie Adolf Hitler, die de schuld van de oorlog bij… de Joden legde, wat hem een goede reden leek om dezen uit te roeien. De uitvloeisels zijn legio.

    **

    *

    Zelf stelen en ‘Houd de dief’ roepen: benieuwd hoe Comèr Sloefkens dat principe zal verwerken in de geplande nieuwe naamgeving van wat nog rest van zijn Rode Partijtje…

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Aan de megalomanie van de Nieuwe Arrogantie komt maar geen einde. Vorstelijk betaalde jobs zonder einde.

    En dat allemaal op de rug van de hardwerkende Vlaming, waarvan de Ware Leiders zich nu veel te lang gedeinsd houden. Weten die dan niet dat de aanval de beste verdediging is?

    Waarop wordt er dan gewacht?

     






    08-06-2020, 18:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!