MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.297 - DOORBRAAK CANON VAN DE MODERNE VLAAMSE LITEratuur DE VLAAMSE LETTERKUNDE DIE GESTALTE KREEG SEDERT HENDRIK VAN VELDEKE, HET ROEIEALNDSLIED, HADEWIJCH EN VAN DEN VOS REYNAERDE IS GEWOON ONSTERFELIJK

    297 – DOORBRAAK OVER DE CANON VAN DE MODERNE vLAAMSE LITERATUUR

    *

     

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Voor een plons zoals hieronder in de Vlaamse Letterkunde zou ik – met enige jalousie terzake - vredelievend zoals ik ben, mijn ziel verkopen aan de Aartsengel Michaël op de Engelenburcht in Rome. Hij, die na de Zwarte Pest, het zwaard terug in de schde glijdt. Werk trouwens van een Vlaamse Meester….

    Precies daar op die plaats waar we eens op een bloedhete zomerdag, van op ons koele terrasje haast de koepel van de Sint Pieters konden strelen. O zaligheid op noten, vooral als de lift van dit historisch monster het achteraf niet laat afweten.

    Maar dit terzijde.

    **

    *

    Even doordenken en U bent er zó. Rome ligt, allemaal snelweg als een biljartlaken pakweg 1350 Km van hier. Toen we in UtaliPe leefden (2002-201-) kwamen we er bijna wekelijks want er was altijd wel iemand van de familie die goesting had naar de Eeuwige Stad. Een habbekrats, ware daar niet dat verdomde lopende Corona bubbel-gebod.

    -

    Ach dat verkwikkende bad dus in de luwte der Vlaamse Letteren. Het voelt aan als, moe en afgetobd, thuiskomen bij de warme haard op een kille winterse avond.

     

    De optocht van al die geliefde dichters en schrijvens is even hartverwarmend als het dartelen der vlammen voor het geestesoog.

    En ja, de Gentse Slinks Schots en Scheve Geest waait ook over deze wateren. En weer moet die Fiere Stede, der   Vlaamse keikoppigheid van weleer, zich als Stroppendragers deemoeddig op de borst kloppen. Net zoals de vroede Gentse voorvaderen die ooit – achtererf - Jacob van Artevelde de kop hebben insloegen. Omdat die niet genoeg sociaal-democratisch de stad had bestuurd?

    -

    Maar terzake.

     

    Wie was hij ook weer die zijn Volk leerde lezen?

    Is er nog ook maar één minder dan 50-jarige geletterde die dat nog weet?

    Wedden dat het antwoord van de Jeugd meestal Herman Brusselbeest zal zijn? Of misschien wel Tom Lanois of zo iets.

    Maar ‘Ai-Patten’ kunnen ze wel. Liefst met ongrijpbare afkortingen die ze zelf nadien niet eens meer begrijpen. Maar ’t staat wel ‘cool’. ‘Slp+Me’ van het knaapje naar Betteke, ’t buurmeisje…. wil zeggen – moeder verstaat dat toch niet – The coast is clear, Betteke, come into my beddeke,.

     

    BIj Streuvels zou dt als volgt geformuleerd gewest geworden zijn. De navond is gevallen over de Leie en dus kunnen we, na de avondpap met bruine suiker, veilig en wel samen genieten van elkaars nachtrust zonder dat de Pastoor dat weet.

     

    Bij L.P. Boon zou dat enigszins gemoderniseerd als vlot luiden. Kom gauw want den dop is morgen reeds om 10 uur in de voormiddag.

     

    Bij Anton van Wilderode dan weer zouden de luiken gesloten blijven en de ouders van beide snotjong zouden hun kroost voorgelezen hebben over Roodkapje en De Boze Wolf.

    -

    Ikzelf zou, mijn eifgen jeugd en vooral de opmerkingsgeest van ons Ma indachtig, door het dakvenster van mijn zakgoeok groot zolderkamertje naar de sterren hebben staan hunkeren. Daar helemaal in de verte wist ik zelfs in het nachtelijk duister de Vlaamse Bergen liggen. Amper 145 meter boven de zeespiegel, maar o zo onbereikbaar ver en hoog voor mij.

    Want tussen die ‘bergen’ en mijn ogen stoorden de twinkelende lichtjes van ’t Steedje en ik realiseerden mij ineens dat het morgen mijn laatste dag op de schoolbanken zou worden.

    Zou he lukken te gaan voor Germaanse Talen, of werd het ‘den troep’?

    -

    Verlà. Dat is dan ook weer gezegd.

    Het werd den troep en al de rest tot op de dag van vandaag. Zonder I-Pad, maar met ’n GSMmeke van m’n voeten en een oneindig gevoel van welbehagen wegens een zeer hard m             e lonend beroepsleven in dienst, niet van de Knettternde Letteren maar van… de over elkaar hollende cCijfers.

    Zie WarFid op Wikipedia…..

    -

    Dat, wat God bewaart, is wèl bewaard en in deze Liefde wil ik, even oud als Mathusalem, leven en sterven….

     

     

    De meeste literaire geschiedenissen vaak leentjebuur hebben gespeeld bij de echte geschiedenis, zo ook de Leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience.

    **

    foto: ©Bas Vinckx

    *

    Hoog tijd voor een canon van de Vlaamse literatuur

    09/06/2020 Frank Hellemans - Leestijd 7 minuten

     *

     In de Nederlandse en Vlaamse versie van de Nederlandstalige literaire canon is de ondervertegenwoordigde Vlaamse auteur de klos. Pleidooi om eindelijk werk te maken van een toplijst van de moderne Vlaamse letteren.

    Canon afstoffen

    Straks wordt door de Vlaamse letterenacademie een lichtjes aangepaste versie van de canon van de Nederlandstalige literatuur voorgesteld. Die bestaat echter al bij onze Noorderburen, terwijl een Vlaams literair pantheon nog steeds ontbreekt.

    Al in 2002 werd in Nederland een lijst van 100 Nederlandse klassieke auteurs voorgesteld die gaandeweg is aangevuld tot 108. Ondertussen stoffen de Vlaamse académiciens op 26 juni hun canon van 51 essentiële Nederlandstalige teksten van 2015 opnieuw af, kwestie van het dynamisch karakter van een dergelijke canon te benadrukken luidt het officieel. Of om in tijden van komkommernieuws aan pr te doen voor de zo geplaagde letteren en de Academie zelf?

    Vlaams aandeel

     

    De Nederlandse Academie — voluit de Maatschappij der Nederlandse Letteren — nam in 2002 het voortouw. Samen met het Haagse Letterkundig Museum stelde ze een lijst op van 100 Nederlandse klassieke auteurs — nu dus al 108. Daarin figureerden eerst 14 (op 100) en nu 17 (op 108) Vlaamse schrijvers. De Koninklijke Academie van Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) te Gent deed in 2015 dezelfde oefening samen met het Antwerpse Letterenhuis en het Vlaamse Literatuurfonds. Alleen moest het om overleden schrijvers gaan en om oorspronkelijk Nederlandstalige werken die minstens 25 jaar geleden — dus vóór 1990 — gepubliceerd waren. De Vlaamse keuzeheren en -dames noemden hun lijstje nogal breedsprakerig ‘een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur vanuit Vlaams perspectief’. Ze focusten niet op de auteurs zelf, maar op de literaire werken.

    In het Vlaamse pantheon mocht op 51 werken een vijftiental Vlaamse auteurs mee aanschuiven. Van Hugo Claus scoorde niet alleen Het verdriet van België maar ook De Oostakkerse gedichten. Een vijftiental topklassiekers — van Sente Servas van Hendrik van Veldeke tot het Antwerps liedboek — dateert uit de middeleeuwen en is vaak anoniem of in een collectieve context gemaakt. Met wat goede wil zou je dus het huidige klassiekerslijstje van de KANTL voor de helft Vlaams kunnen noemen en dat van de Nederlandse vakbroeders voor ongeveer een klein kwart. In beide lijstjes is de middeleeuwse literatuur immers voornamelijk Vlaams ingekleurd.

    Vanaf de Gouden Eeuw is het in Nederland Holland boven, zeg maar. Al worden Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Louis Paul Boon, Gerard Walschap, Stijn Streuvels, zelfs Herman Teirlinck en natuurlijk Hugo Claus ook bij onze noorderburen op het schild gehesen. In Vlaanderen krijgen de Nederlandse coryfeeën vanaf diezelfde Gouden Eeuw alle égards, met twee werken van Joost van den Vondel (zijn gedichten en natuurlijk Lucifer) tot de dichters Herman Gorter, Willem Kloos, J.C. Bloem, Martinus Nijhoff, Gerrit Achterberg, Vasalis, Lucebert en Ida Gerhardt incluis.

    Kind van de rekening

    Kortom, twee canons voor hetzelfde geld. Die beginnen met een haast gemeenschappelijke stam — de letteren van de middeleeuwen en de Gouden Eeuw. Vanaf de achttiende eeuw waaieren ze echter uit, met haast exclusief Nederlandse accenten in het Noorden en hier bij ons toch navenant veel aandacht voor Nederlandse dichters. Wie betaalt uiteindelijk dus de rekening? De Vlaamse (niet-middeleeuwse) schrijver, en dan vooral de moderne Vlaamse romanschrijver, essayist of jeugdschrijver.

    De selectiecommissie van de KANTL gaat daarbij uitgesproken puristisch te werk. Wie geen romans of poëzie pleegde, is het blijkbaar niet waard om literair te blijven bestaan. Dat je als auteur moet overleden zijn om tot het kruim der onsterfelijken te behoren, tot daaraan toe. (In Nederland denken ze daar blijkbaar anders over. Hedendaagse Nederlandse schrijvers — van Jeroen Brouwers, Arnon Grunberg tot zelfs Thomas Rosenboom — kregen namelijk wel een plaatsje.)

     

    waarom ontbreekt in het Vlaamse lijstje elk spoor van jeugdliteratuur, dagboeken en essays?

     

    Maar waarom ontbreekt in het Vlaamse lijstje elk spoor van jeugdliteratuur, dagboeken en essays? De Witte van Ernest Claes bijvoorbeeld — het Vlaamse equivalent van de jeugdklassieker Poil de carotte van Jules Renard — behoort ontegensprekelijk tot het Vlaamse literaire erfgoed. De oorlogsdagboeken van Virginie Loveling tijdens WO I zijn een klassieker in hun genre, zoals Heleen Debruyne in de radiodiscussie over de komende selectie terecht opmerkte. En wat met Een verlangen naar ontroostbaarheid van Patricia de Martelaere? Misschien wel het beste essayboek uit de Vlaamse en zelfs Nederlandstalige letteren tout court? Ook August Vermeylen blijft als essayist vandaag moeiteloos overeind.

    Te rigide criteria

     

    Dan zwijg ik nog over Herman de Conincks gedichten, Pallieter van Felix Timmermans, De komst van Joachim Stiller van Hubert Lampo, De trein der traagheid van Johan Daisne, Monsieur Hawarden van Filip de Pillecyn, Knetterende schedels van Roger van de Velde, De blinde spiegel van Piet van Aken, Junkieverdriet van Jotie ‘t Hooft en ga zo maar door (Jos De Haes, Daniël Robberechts, Anton Van Wilderode, Hugues C. Pernath, Maria Rosseels, Gaston Durnez). Erik Vlaminck, commissievoorzitter toen de KANTL-canon in 2015 voor het eerst werd samengesteld, was trouwens zo eerlijk om in hetzelfde radioprogramma zijn twijfels te uiten over de rigide criteria. Zo is er immers geen plaats voor werk van Frans-Belgische auteurs die in Vlaanderen leefden én schreven. De dijkgravin van Marie Gevers, bijvoorbeeld. Of De legende van Tijl Uilenspiegel van Charles de Coster. Of gedichten van Emile Verhaeren.

    Verdiende loon

     

    Literatuurprof Geert Buelens brak er ooit al een lans voor. Nu wordt een Nederlandstalige canon van de letteren in tweevoud geproduceerd door de Nederlandse en Vlaamse academie. Wordt het niet hoog tijd om daarnaast eindelijk een toplijst van de moderne Vlaamse letteren te creëren? Eén waar zovele excellente Vlaamse schrijvers — die nu jammerlijk in de vergetelheid worden geduwd — hun verdiende plaats in zouden krijgen?

    De Engelstalige literatuur heeft toch ook naast de gezamenlijke moedergeschiedenis aparte dochtergeschiedenissen van de specifiek Amerikaanse, Britse, Canadese, Ierse en Schotse letteren. Idem dito met de Duitstalige canon van de klassiekers. Daarin krijgen bijvoorbeeld ook de Oostenrijkse en Zwitserse schrijvers hun eigen plaats.

     

    Eigenlijk zou binnen de schoot van de Taalunie, die veertig jaar bestaat, een gemengde Nederlands-Vlaamse expertencommissie één gezamenlijke canon van de Nederlandstalige letteren in elkaar moeten knutselen. De Nederlandse en Vlaamse Academie kunnen dan ieder voor zich respectievelijk een canon van de moderne Nederlandse — vanaf grosse modo 1800 — en een van de moderne Vlaamse letteren naar voren schuiven. Wat voor de literatuurgeschiedenis kon — de achtdelige monumentale Nederlandstalige letterengeschiedenis onder auspiciën van de Taalunie — moet toch ook voor de samenstelling van een overkoepelende Nederlandstalige literaire canon lukken?

    Elke generatie herbekijken

     

    Op die manier krijg je inderdaad drie canons maar wel met het voordeel van de helderheid en historische gerechtigheid. En nee, een canon elke vijf jaar herzien, zoals het KANTL nu doet, is een dwaas idee. Kijk naar wat met de eenheidsspelling is gebeurd. De Taalunie was terecht op zoek naar één gezamenlijke spelling voor Vlaanderen en Nederland. Ze kwam destijds echter op het onzalige idee om elke tien jaar spellingswijzigingen toe te laten via een nieuw Groen Boekje.

     

    Resultaat: de Nederlanders doen niet meer mee. Zo schrijven zij Middeleeuwen groot terwijl Vlaamse scholieren en studenten wordt geleerd om middeleeuwen klein te schrijven. Zoals je aan de spelling niet elke paar jaar morrelt, zo doe je dat ook niet met het literaire geheugen. Elke twintig of vijfentwintig jaar — de duur van een generatie, zeg maar — is het zaak om weer orde op zaken te stellen. Anders verkalkt het geheugen, ook dat van de taal en de letteren.

    1. Hendrik Conscience: De Leeuw van Vlaanderen (1838)

    2. Charles de Coster: De legende van Tijl Uilenspiegel (1867)

    3. Anton Bergmann: Ernest Staes, advocaat (1874)

    4. Guido Gezelle: Tijdkrans (1893)

    5. Cyriel Buysse: Het recht van de sterkste (1893)

    6. August Vermeylen: De wandelende jood (1906)

    7. Virginie Loveling: Een revolverschot (1911)

    8. Felix Timmermans: Pallieter (1916)

    9. Karel van de Woestijne: De boer die sterft (1918)

    10. Ernest Claes: De Witte (1920)

    11. Paul van Ostaijen: Bezette stad (1921)

    12. Stijn Streuvels: Het leven en de dood in den ast (1926)

    13. Richard Minne: In den zoeten inval (1927)

    14. Lode Zielens: Moeder, waarom leven wij? (1932)

    15. Filip de Pillecyn: Monsieur Hawarden (1935)

    16. Maurice Gilliams: Elias of het gevecht met de nachtegalen (1936)

    17. Albert Van Hoogenbemt: De stille man (1939)

    18. Gerard Walschap: Houtekiet (1939)

    19. Gaston Burssens: Fabula rasa (1945)

    20. Willem Elsschot: Het dwaallicht (1946)

    21. Johan Daisne: De man die zijn haar kort liet knippen (1947)

    22. Jan van Nijlen: De dauwtrapper (1947)

    23. Marnix Gijsen: Klaaglied om Agnes (1951)

    24. Louis Paul Boon: De Kapellekensbaan (1953)

    25. Raymond Brulez: Mijn woningen (1950-1954)

    26. Piet van Aken: Klinkaart (1954)

    27. Willy Vandersteen: Lambiorix (1954)

    28. Hugo Claus: De Oostakkerse gedichten (1955)

    29. Herman Teirlinck: Zelfportret of het galgemaal (1957)

    30. Ivo Michiels: Journal Brut (1958)

    31. Hubert Lampo: De komst van Joachim Stiller (1960)

    32. Maria Rosseels: Dood van een non (1961)

    33. Jos De Haes: Azuren holte (1964)

    34. Jef Geeraerts: Black Venus, Gangreen 1 (1968)

    35. Gust Gils: Berichten om bestwil (1968)

    36. Herman de Coninck: De lenige liefde (1969)

    37. Roger Van de Velde: De knetterende schedels (1969)

    38. Paul Snoek: Gedichten voor Maria Magdalena (1971)

    39. Ward Ruyslinck: Wierook en tranen (1973)

    40. H. C. Pernath: Mijn tegenstem (1973)

    41. Loeki Zvonik: Hoe heette de hoedenmaker? (1975)

    42. Jotie T’Hooft: Junkieverdriet (1976)

    43. Anton van Wilderode: De vlinderboom (1985)

    44. Rita Demeester: Stampvoeten in het donker (1989)

    45. Kamiel Vanhole: Een demon in Brussel (1990)

    46. J.M.H.Berckmans: Café De Raaf nog steeds gesloten (1990)

    47. Patricia de Martelaere: Een verlangen naar ontroostbaarheid (1993)

    48. Daniël Robberechts: Nagelaten werk (1994)

    49. Dirk Verbruggen: De dagbewaarder (2003)

    50. Hubert van Herreweghen: De bulleman en de vogels (2015)

     NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zelfs mijn computer is er van van slach en in de war. Ergens bij het kopiëren een verkeerde rerepetitie- toets ingedrukt misschien? Wie weet.

    Mij is het anders ook ontelbare keren gelukt hetzelfde boek te lezen en te herlezen, zonder dat het mij ooit maar één nano seconde tegenstak.

    -

    Sedert mijn gezichts vermogen het liet afweten is ondergetekende veroordeeld tot het ‘lezen’ met de hoornoppen op de oorschelpen. Het is waarlijk geen gezicht voor een boekenwurm. Maar het helpt. Met haken en ogen. En veel gemorrel met de Victor Reader die zelden of nooit luistert naar om het even welk commando.          Is nog wat anders dan een bladzijde omdraaien in een spannend boek!

    Maar daar zijn geen woorden genoeg op de wereld om De ‘Luisterbib’ van de BrailleLiga te bedanken. Daarbij inbegrepen de lieve mensen van BPost die draven en wroeten om het gewenste tijdig op mijn bord te brengen.

    -

    Maar na lectuur vn deze Doorbraak heb ik om zo al zeggende te zien, nog minstens 10 mensenlevens voor de boeg om de achterstand in te halen….Want sinds 1958 heeft de Liefde voor de Letteren het moeten afleggen tegen de Liefde des Levens en tegen de noodzaak het dagelijks brood te moeten verdienen in het zweet mijns aanschijns.

    **

    *

    Allemaal de Schuld van Adam & Eva.

     

    Hadden die maar nooit in de apel gebeten dan waren wij met z’n allen - ad vitam aeternam - onder een stralende blauwe hemel nog arm-in-arm verenigd in het Aards Paradijs.

     

    Met of zonder breekje.

     

    Maar ergens in de lommerte van een of andere schaduwrijke eik en dus zonder kommer veilig geborgen met een boekje in een hoekje…

     

     

     

    26-07-2020, 16:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.312 - DOORBRAAK OVER DE NAKEDENDE COBURGIAANSE COLAPS EINDEKIIJK EEN GEESTESGEOOT EN WAT VOOR EEN MET DEZELDDE OPBEURENDE IDEE OVER DII APENLAND

    312 - DOORBRAAK     OVER DE NAKEDENDE COBURGIAANSE   COLAPS

    **

    *

    ZONDAG 26 JULI 2020


    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    •  

     Er is dus een uitweg uit de Gordiaanse Knoop die    al bijna 200 jaar verantwoordelijk is voor de slafekijke verknechting van ons Eigen Vlaamse Volk.

     

    Persoonlijk ha  d ik die zielewens van mij en de mijnen ak llang zien aankomen – en daarover quasi dagelijks getuigenis afgelegd - maar zie, de redding is dichjtrbij dan ik aan de rechter elleboog heb kueen voelen aankomen.

    De vuist die de teerling gooit, is reeds gesloten.

    En is het Diabolorum of Sanctorum die de eerste steen in de kikkerpoel gooit, na vandaag staat diens naam op dezelfde hoogfte als die van Jan Breydel en Pieter Deconinck.

    Nu rest me als man vzn jaren alleen nog mij aan dit aardse tranendal vast te klampen, tot ik – bij manier van spreken - met eigen ogen kan zien dat op alle transen de Leeuwen dansen.

    De ‘corona-opstand’ van de steden

    *

    https://doorbraak.be/de-corona-opstand-van-de-steden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De Vlaamse steden hebben overigens een lange traditie van autonomisme en opstandigheid, we hebben er onder meer de belforten aan te danken.

    Wat Wilmès en Co inzake corona beslissen is nauwelijks nog relevant

    **

    foto: ©Wikipedia

     

    Acta Sanctorum - 26/07/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 4 minuten

    *

    Aan de vooravond van wat algemeen als de tweede coronagolf wordt beschouwd, heeft er zich een feit voor gedaan dat door politicologen nauwelijks werd opgemerkt, maar dat in feite heel het Belgische federale systeem uit zijn hengsels licht.

    De burgemeesters van een aantal steden en gemeenten zijn namelijk overgegaan tot het opstellen van eigen regels en zelfs hier en daar een eigen contact opsporings-systeem, simpelweg omdat de federale overheid (maar ook de Vlaamse) in gebreke blijft. Lokale beleidsmakers nemen het dirigeerstokje over, en dat is in deze crisistijd een revolte op zich.

    Opstand VRT NWS

    Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

    ‘Nationaal draaiboek’

    Begin juli werd Jan Vermeulen (CD&V), de burgemeester van Deinze, nog teruggefloten door zijn partijgenoot, minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, omdat hij mondmaskers had verplicht in de lokale supermarkten. Maar ondertussen heeft Bart De Wever besloten zelf orde op zaken te stellen in Antwerpen, en luidt de stormklok in zowat heel Vlaanderen. Huisartsen en lokale preventie-werkers hebben inzake contact tracing de rol overgenomen van de centrale nationale databanken de ‘call centers’. Dat de besmettings-haarden zich vooral in allochtone gemeenschappen situeren, is voor mevrouw Wilmès misschien te politiek incorrect om met zoveel woorden te zeggen, maar in Antwerpen is het ondertussen een onloochenbaar feit. Dus moet daar ook naar gehandeld worden, en liefst snel.

    De hogere overheid wordt de facto in gebreke gesteld en niet meer als legitiem beschouwd om deze crisis te beheren. Dat is ongezien. De lange opeenstapeling van blunders rond mondmaskers, testmateriaal en nu het contact opsporings-systeem, waarin federaal Maggie De Block en op Vlaams niveau Wouter Beke een hoofdrol speelden, hebben bij lokale bestuurders het inzicht doen rijpen dat ze het heft in eigen handen moeten nemen. De wet voorziet dat ook in beperkte mate, maar voor een aantal burgemeesters is dat duidelijk niet genoeg.

    Topambtenaar Karine Moykens, op Vlaams niveau verantwoordelijk voor de contac topsporing, staat erbij en kijkt ernaar. Ze kan net zo goed op vakantie, haar rol is quasi nul. Federaal wordt er nog met ‘nationale draaiboeken’ gezwaaid waar de lagere overheden zich aan te houden hebben, maar ook die worden weggelachen. De Aalsterse burgemeester D’Haese bestempelt zo’n nationaal draaiboek als ‘een log, bureaucratisch instrument’ en benadrukt vooral zijn eigen beslissingsrecht. Wat premier Sophie Wilmès en Co beslissen en uiteenzetten in klungelige persconferenties is zelfs niet meer relevant. Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

    Erika Vlieghe: de chaos en de leugens beu.

    Belfort

    Maar institutioneel is dit dus dynamiet. Dit land valt uiteen in provincies en stadsrepublieken door het wanbeleid van de hogere niveaus. Gesteund door ondermeer Cathy Berckx en Michel Carlier, gouverneurs van respectievelijk Antwerpen en Limburg, wordt noch min noch meer het bankroet afgekondigd van de Belgische federale staat en zijn regionale vazallen.

    Nu ook de experten, die eerst meegingen in de kromspraak rond de mondmaskers, de beleidsmakers afvallen, is de chaos totaal. Erika Vlieghe wil niet meer deelnemen aan de Veiligheidsraad maar enkel nog ‘schriftelijke adviezen geven’, omdat ze beseft dat het huidige corona beleid chaotisch is, inefficiënt, en zelfs de maatregelen niet meer durft nemen waar de bevolking grotendeels achter staat. De aperte leugen van Jan Jambon over haar visie op de bubbels was de druppel te veel.

    Zowel de Belgische als de Vlaamse regering van vandaag zullen de geschiedenis ingaan als beleidsmakers die in de coronacrisis de feiten achterna liep. Het Vlaamse niveau lijdt te veel aan de Belgische ziekte en vertoont bijzonder weinig republikeinse ambities. De venstervlucht van Bart Somers en Hilde Crevits, twee veelbelovende Vlaamse excellenties, is symptomatisch. Wie wil nog onderdaan zijn van dit soort schertsfiguren? De coup van de steden en gemeenten is gewettigd, komt hopelijk nog net op tijd in de nieuwe ontsmettingsgolf, en schudt de ingedutte Vlaamse bestuurders hopelijk wakker.

    De Vlaamse steden hebben overigens een lange traditie van autonomisme en opstandigheid, we hebben er onder meer de belforten aan te danken. Brugge (de opstand tegen de Franse bezetting die uitliep op de Guldensporenslag), Gent (met rebellenleider Jacob van Artevelde), maar ook de latere Gentse en de Antwerpse republieken van 1577 tot 1585 (opstandige enclaves tegen het Spaanse gezag) zijn bekende voorbeelden.

     

    Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogs-modus geraken, dat is onze enige kans.

    Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogs-modus geraken, dat is onze enige kans. Laksheid en traagheid zijn dodelijk. Regels zijn regels, we moeten aan burger-bewapening doen en solidair handelen. En jawel, leiderschap is cruciaal.

    Dat de Belgische monarchie deze crisis niet overleeft, kunnen we als republikeinen alleen maar hopen. Maar Vlaanderen heeft nog alles te bewijzen en daarvoor rest er weinig tijd. Daarom is de opstand van de steden en gemeenten momenteel van vitaal belang, en een inspiratiebron voor al wie droomt van soevereiniteit.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Nu er eindelijk uiting is kunnen gegeven worden aan de gevoelens van mijn rechter elleboog, beging die van links nu ook op te spelen. We zij als Vlamingen wel beschaafde en voorkomende lui, maar Links is Links. Eb Links sraat traditioneel altijd voor opruiming, na de zegepraal.

    De Onzalige Repressie indachtig is de moment dar om op onze beurt wat ons niet aanstaat, kort en klein te slaan. Maar wees gerust, daarmee wordt niet De Kleine Man bedoeld.

    In Broekzele wordt het bed verschoond en de Lakens gewisseld. Waarmee ik ma  ar bedoel dat heel de Koninklijk Brol daar met de grond wordt gelijk gemaakt.

    Het EUSSR droompaleis wordt heringericht als WZC met, net als voorheen, volledige gratis huisvesting en een majesttueuze dagvergoeding.

    Maar wie vroeger bij de Vakbond was, betaalt coor de kosten. Zonder dat de Mutualiteit tussenbeide komt.

    **

    *

    Maar de Vlaamse Lamme Goedzakkigheid kennende; verwed ik er mijn Plechtige Communie-zielte op – en zelfs, indien nodig mijn Eerste Collunezieltje – dat onze wraak nog geen honderste part zal zijn van de misdadigheid die we zelf dienden te ondergan na WO2….

    *

    POST SCIPTORUM

    -

    Na vandaag wordt op dze blog met geen woord meer gerept over je weet wel. Het woord wil niet meer uit mijn vingers komen.

     

     

    26-07-2020, 14:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.312 - DOORBRAAK OVER DE NAKEDENDE COBURGIAANSE COLAPS EINDEKIIJK EEN GEESTESGEOOT EN WAT VOOR EEN MET DEZELDDE OPBEURENDE IDEE OVER DII APENLAND

    312 - DOORBRAAK     OVER DE NAKEDENDE COBURGIAANSE   COLAPS

    **

    *

    ZONDAG 26 JULI 2020


    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

     Er is dus een uitweg uit de Gordiaanse Knoop die    al bijna 200 jaar verantwoordelijk is voor de slafekijke verknechting van ons Eigen Vlaamse Volk.

     

    Persoonlijk ha  d ik die zielewens van mij en de mijnen ak llang zien aankomen – en daarover quasi dagelijks getuigenis afgelegd - maar zie, de redding is dichjtrbij dan ik aan de rechter elleboog heb kueen voelen aankomen.

    De vuist die de teerling gooit, is reeds gesloten.

    En is het Diabolorum of Sanctorum die de eerste steen in de kikkerpoel gooit, na vandaag staat diens naam op dezelfde hoogfte als die van Jan Breydel en Pieter Deconinck.

    Nu rest me als man vzn jaren alleen nog mij aan dit aardse tranendal vast te klampen, tot ik – bij manier van spreken - met eigen ogen kan zien dat op alle transen de Leeuwen dansen.

    *

    De ‘corona-opstand’ van de steden

    *

    https://doorbraak.be/de-corona-opstand-van-de-steden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De Vlaamse steden hebben overigens een lange traditie van autonomisme en opstandigheid, we hebben er onder meer de belforten aan te danken.

    Wat Wilmès en Co inzake corona beslissen is nauwelijks nog relevant

    **

    foto: ©Wikipedia

     

    Acta Sanctorum - 26/07/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 4 minuten

    *

    Aan de vooravond van wat algemeen als de tweede coronagolf wordt beschouwd, heeft er zich een feit voor gedaan dat door politicologen nauwelijks werd opgemerkt, maar dat in feite heel het Belgische federale systeem uit zijn hengsels licht.

    De burgemeesters van een aantal steden en gemeenten zijn namelijk overgegaan tot het opstellen van eigen regels en zelfs hier en daar een eigen contact opsporings-systeem, simpelweg omdat de federale overheid (maar ook de Vlaamse) in gebreke blijft. Lokale beleidsmakers nemen het dirigeerstokje over, en dat is in deze crisistijd een revolte op zich.

     

    Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

    ‘Nationaal draaiboek’

    Begin juli werd Jan Vermeulen (CD&V), de burgemeester van Deinze, nog teruggefloten door zijn partijgenoot, minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, omdat hij mondmaskers had verplicht in de lokale supermarkten. Maar ondertussen heeft Bart De Wever besloten zelf orde op zaken te stellen in Antwerpen, en luidt de stormklok in zowat heel Vlaanderen. Huisartsen en lokale preventie-werkers hebben inzake contact tracing de rol overgenomen van de centrale nationale databanken de ‘call centers’. Dat de besmettings-haarden zich vooral in allochtone gemeenschappen situeren, is voor mevrouw Wilmès misschien te politiek incorrect om met zoveel woorden te zeggen, maar in Antwerpen is het ondertussen een onloochenbaar feit. Dus moet daar ook naar gehandeld worden, en liefst snel.

    De hogere overheid wordt de facto in gebreke gesteld en niet meer als legitiem beschouwd om deze crisis te beheren. Dat is ongezien. De lange opeenstapeling van blunders rond mondmaskers, testmateriaal en nu het contact opsporings-systeem, waarin federaal Maggie De Block en op Vlaams niveau Wouter Beke een hoofdrol speelden, hebben bij lokale bestuurders het inzicht doen rijpen dat ze het heft in eigen handen moeten nemen. De wet voorziet dat ook in beperkte mate, maar voor een aantal burgemeesters is dat duidelijk niet genoeg.

    Topambtenaar Karine Moykens, op Vlaams niveau verantwoordelijk voor de contac topsporing, staat erbij en kijkt ernaar. Ze kan net zo goed op vakantie, haar rol is quasi nul. Federaal wordt er nog met ‘nationale draaiboeken’ gezwaaid waar de lagere overheden zich aan te houden hebben, maar ook die worden weggelachen. De Aalsterse burgemeester D’Haese bestempelt zo’n nationaal draaiboek als ‘een log, bureaucratisch instrument’ en benadrukt vooral zijn eigen beslissingsrecht. Wat premier Sophie Wilmès en Co beslissen en uiteenzetten in klungelige persconferenties is zelfs niet meer relevant. Voor D’Haese moet dit een zoete wraak zijn, na Wilmès’ bijdrage aan de wereldwijde demonisering van zijn stad.

    Erika Vlieghe: de chaos en de leugens beu.

    Belfort

    Maar institutioneel is dit dus dynamiet. Dit land valt uiteen in provincies en stadsrepublieken door het wanbeleid van de hogere niveaus. Gesteund door ondermeer Cathy Berckx en Michel Carlier, gouverneurs van respectievelijk Antwerpen en Limburg, wordt noch min noch meer het bankroet afgekondigd van de Belgische federale staat en zijn regionale vazallen.

    Nu ook de experten, die eerst meegingen in de kromspraak rond de mondmaskers, de beleidsmakers afvallen, is de chaos totaal. Erika Vlieghe wil niet meer deelnemen aan de Veiligheidsraad maar enkel nog ‘schriftelijke adviezen geven’, omdat ze beseft dat het huidige corona beleid chaotisch is, inefficiënt, en zelfs de maatregelen niet meer durft nemen waar de bevolking grotendeels achter staat. De aperte leugen van Jan Jambon over haar visie op de bubbels was de druppel te veel.

    Zowel de Belgische als de Vlaamse regering van vandaag zullen de geschiedenis ingaan als beleidsmakers die in de coronacrisis de feiten achterna liep. Het Vlaamse niveau lijdt te veel aan de Belgische ziekte en vertoont bijzonder weinig republikeinse ambities. De venstervlucht van Bart Somers en Hilde Crevits, twee veelbelovende Vlaamse excellenties, is symptomatisch. Wie wil nog onderdaan zijn van dit soort schertsfiguren? De coup van de steden en gemeenten is gewettigd, komt hopelijk nog net op tijd in de nieuwe ontsmettingsgolf, en schudt de ingedutte Vlaamse bestuurders hopelijk wakker.

    De Vlaamse steden hebben overigens een lange traditie van autonomisme en opstandigheid, we hebben er onder meer de belforten aan te danken. Brugge (de opstand tegen de Franse bezetting die uitliep op de Guldensporenslag), Gent (met rebellenleider Jacob van Artevelde), maar ook de latere Gentse en de Antwerpse republieken van 1577 tot 1585 (opstandige enclaves tegen het Spaanse gezag) zijn bekende voorbeelden.

     

    Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogs-modus geraken, dat is onze enige kans.

    Vandaag is corona de vijand en moeten we eindelijk in oorlogs-modus geraken, dat is onze enige kans. Laksheid en traagheid zijn dodelijk. Regels zijn regels, we moeten aan burger-bewapening doen en solidair handelen. En jawel, leiderschap is cruciaal.

    Dat de Belgische monarchie deze crisis niet overleeft, kunnen we als republikeinen alleen maar hopen. Maar Vlaanderen heeft nog alles te bewijzen en daarvoor rest er weinig tijd. Daarom is de opstand van de steden en gemeenten momenteel van vitaal belang, en een inspiratiebron voor al wie droomt van soevereiniteit.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Nu er eindelijk uiting is kunnen gegeven worden aan de gevoelens van mijn rechter elleboog, beging die van links nu ook op te spelen. We zij als Vlamingen wel beschaafde en voorkomende lui, maar Links is Links. Eb Links sraat traditioneel altijd voor opruiming, na de zegepraal.

    De Onzalige Repressie indachtig is de moment dar om op onze beurt wat ons niet aanstaat, kort en klein te slaan. Maar wees gerust, daarmee wordt niet De Kleine Man bedoeld.

    In Broekzele wordt het bed verschoond en de Lakens gewisseld. Waarmee ik ma  ar bedoel dat heel de Koninklijk Brol daar met de grond wordt gelijk gemaakt.

    Het EUSSR droompaleis wordt heringericht als WZC met, net als voorheen, volledige gratis huisvesting en een majesttueuze dagvergoeding.

    Maar wie vroeger bij de Vakbond was, betaalt coor de kosten. Zonder dat de Mutualiteit tussenbeide komt.

    **

    yy

    *

    Maar de Vlaamse Lamme Goedzakkigheid kennende; verwed ik er mijn Plechtige Communie-zielte op – en zelfs, indien nodig mijn Eerste Collunezieltje – dat onze wraak nog geen honderste part zal zijn van de misdadigheid die we zelf dienden te ondergan na WO2….

    *

    POST SCIPTORUM

    -

    Na vandaag wordt op dze blog met geen woord meer gerept over je weet wel. Het woord wil niet meer uit mijn vingers komen.

    *

    *

    *

     

     

     















    26-07-2020, 14:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1954 - DE ZONDAGSE PISTOLÉ NA DE BOTERKOEKEN MET ZODDAFSKOFFIE VOOR DE REST VAN DE DAF EN DE VOLFENDE WEKEN WORDT ALLEEN NOG WERELDWIJD HET CORONA APERITIEF GESCHINKEN. A LA VOSTRA. MAAR DAN IN HET CHINEES

    1954 - DE ZONDAGSE PISTOLÉ

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    ZONDAG 26 JULI 2020


    *

    Ook ne goede morgen deze morgen. Blie da’k U zie.

    -

    Weet U, bij elke opstart vertoont mijn scherm vanzelf t Live is Good. Waarmee ik telkens weer niet helemaal akkoord kan mee gaan. Het leven is veel méér dan       ‘Good’, het is wonderbaarlijk goed. Gewoon fantastisch zonder meer.

    **

    Alice Nahon

     

    Antwerpen °16 Aug 1896-en er overlden 21 mei 1933

    *

    Toeca      llige getuigen van de ups-and- downs van elke dag: zijn de laatste twee berichtjes die op datzelfde scherm van L=G gisteren-avond laat binnenstroomden. Achn Lieve Lieske, hekp me ecen0

    -

    ‘Nog even voor het slapengaan’, lieve Alice Nahon, ‘en vòòr ik mijn armen had gewonden rondom een hoofd dat eenzaam was’….

    Eerste geval

    *

    Provinciale ‘crisis-ce’l in Antwerpen grijpt in: sociale bubbel beperkt tot 10 vaste contacten

    De provinciale crisis-cel in Antwerpen kwam zaterdag samen om extra maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Er werd onder meer beslist om de sociale bubbel voor de komende vier weken te beperken tot 10 vaste contacten. “Iedereen wordt met aandrang ‘verzocht’ om die contacten ook op te schrijven”, luidt het advies.

    *Peroonlijke stekelige operking

    *

    Voor vertaling in het Arabiers, Maroc Haans, Frans of een andere goedgekozen wereldtaal: zich wenden bureel blad GVA.

    Tenzij iemand zich verplicht voelt zich te wenden tot de Ambassade van zij Land van Herkomst, die dan zal instaan voor de repatriëring. Kosten voor de Vlaamse Gemeenschap.

    Theo Francken MP

    @FranckenTheo

    **

     

    Onze Lubbeekse ploeg maakte leeuwenmaskers vr t goede doel (borstkankeronderziek via ThinkPink). Zitten perfect, mét filter en aparte maat M en V.

    Interesse? Stuur een mailtje naar lubbeek@n-va.be

    En dan in alle vroegte deze morgen, deze clou van de islammisering…. Tertwijl er in Roeselare deze nacht herrie is ontstaan omdat ’n anders-gekleurde slungel na straatgeweld maar zonder muilband weigerde zijn IK aan de Politie te vertonen.. Met gekleurde opstootjes van jewelste; gevolgd door effenaf brutaal politie-geweld met pepperspray ten gevolge.   Schande!! Driewerf schande!!!!! Is het zò dat men de omvolkers, die zo vriendelijk zijn om hier onze Staatskassen te komen leegplunderen, behandelt? Dat Allah hen moge vernieitgen die gerniepigaards in uniform.

    Weer de Krant van de Kanaalduiker…

    *

    Helft nieuwe besmettingen komt uit provincie Antwerpen, gemiddelde stijgt met 71%

    Tussen 16 en 22 juli is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus gestegen naar 255 per dag in België. Dat is een stijging met 71% tegenover de week voordien. Voor woensdag 22 juli staat de teller (met zoals steeds vier dagen vertraging) op 534 nieuwe besmettingen. 264 daarvan (ongeveer de helft) komen uit de provincie Antwerpen.

    **

      

    KAART. In welke gemeenten flakkert het coronavirus weer op? Zo snel stijgt het aantal besmettingen

    Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in ons land. Om lokale broeihaarden te kunnen ontdekken, houdt de overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Bekijk de cijfers op de kaart hieronder. Die toont hoe sterk het aantal nieuwe besmettingen stijgt in elke gemeente van de provincie Antwerpen en het Waasland. De kaart voor het hele land geven we ook

    *

     

    Corona besmettingen in Antwerpen op week tijd vervijfvoudigd

    ©BELGA

    David Adriaen

    Vandaag om 08:45

    Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat het zevendaagse gemiddelde van het aantal corona-besmettingen met 71 procent gestegen is tot 253.

    De cijfers die het gezondheidsinstituut zondag bekendmaakte tonen aan dat de verspreiding van het virus opnieuw fors aan het stijgen is. Het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners ligt op 24,6 voor de twee weken tot en met 22 juli. Een dag eerder werd nog het cijfers 21,2 gerapporteerd.

    In totaal zijn er nu 65.727 besmettingen officieel vastgesteld. Dat zijn er 528 meer dan een dag eerder.

    Antwerpen

    at er zaterdag strengere maatregelen kwamen in de provincie Antwerpen is geen toeval: uit de cijfers blijkt opnieuw dat de opmars van het virus er erg snel gaat. Het totaal aantal gevallen de jongste zeven dagen is gestegen tot 805. Dat zijn er ruim 5 keer meer dan de week ervoor.

    42,7

    Besmettingen per 100.000 inwoners

    In Antwerpen waren er in de zeven dagen waarvoor cijfers beschikbaar zijn 42,7 besmettingen per 100.000 inwoners.

    Dat zijn er meer dan dubbel zo veel als in Limburg (15,7 besmettingen per 100.000 inwoners), de provincie met de tweede grootste stijging.

     

    *

    Corona und kub Ende….

    De indruk wordt steeds sterker dat er meer achter steekt dan ‘het griepke’ waarover de Dikke Ferderale Pad het ooit had. Kwaad opzet is volgens mij niet uitgesloten, als men ziet dat voornamelijk de ingevoerde ‘omvolkers’ er dapper voor zorgen om –Inch’Allah - hun best te doen om de inlelse oorspronkelijken te decimeren. Zelf geven die er geen zier om, want bij Allah wachten hen per persoon eeuwigdurend + een dag wel 72 opeponge maagden om hen, met palm en zang en nog iets langs de de onderkant daar bovenop, tot de Laatste Dag bij te staan. Alles tot meerdere eer en glorie van de Profeet Moh-met-Ham.

    Deze gunst wordt hen verleend van zo gauw ze, zonder hulp van buitenaf, recht uit de broek kunnen plassen. Hoe korer het verblijf op het Onderlmaanse, des te langer duurt de Eeuwigheid.

    -

    Most ik in de plaats zijn van de Super Verliichte Grote Verstanden Sociaaal-Democraten, die aa, de bron liggen van zowel dat Ghinees Rode Virus als van de wilde invasie c   n onze Landene, ik zou toch eens beginnen na te denken. Vooral daar een van hun meest gehate voorgangers in het Derde Rijk de zaak van in de kiem had gesmoord. Een Tweede ‘Endlösung’ zou toch de gedroomde oplosing zijn.

    Valt alleen nog te bezien, wie ‘de overlevers’ zouden zijn. Zij of wij….

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Een vol jaar en halff duurt het nu al nadat de laatste ‘federale’ sukkelregering doorde mand viel over het Pact van Marakesh dat Sjieke Sjarel de Eerste tegenin de meerderheid in ging onderteken bij de Verenigde Nazies. Een amechtige sukkelregering die ongrondwettelijk werd verder gezet door de Nederlands onkundige sluik-regering Wilmès I. Die daarop zichzelf voorzag van de nodige ‘volmachten’ om namens een Blauw-Rode minderheid verder de Staatskas te kunnen nog leger plunderen.

    Dat alles onder het verdoken dievlings opdrijven van de niet meer te stuiten islamisering.

    Wie islam zegt, zegtt dood en vernieling. Maar om aan de Macht te blijven zijn in dit apenland alle middelen goed.

    -

    Als er tegen 2024 nog maar genoeg kiezers zullen overblijven om het roer te wenden? Staat in de sterren geschreven. En die staan op vele duizenden lichtjaren ver van obns verwijderd.


    *

    BDW & TGV, haasten jullie zich toch eeb beetje, vòòr we vergaan.

    Want zie, hoor ik daar niet in de verte reeds op erbarmelijke toon de doodsklokken klagen met het steeds herhaalde ‘Metje is dood’- ‘Metje is dood’…

     

     

     

     

    26-07-2020, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.304 - DOORBRAAK OVER DE BEVRIJDING VAN HET HISTORISCH VLAANDEREN RUTTE SMIJT MET HET GELD VAN DE EUSSR OOK MET HET ONZE EN IN COBURGIA SPRINGT DE PS OP DE KAR OM MEE TE PROFITEREN. VLAANDEREN LET OP UW SAECK. HET IS NU OF NOOIT. NOOIT MEER SOOLIDAIR ET

    304 - DOORBRAAK      OVER DE BEVRIJDING VAN HET HISTORISCH VLAANDEREN

    **

    *

    ZATERDAG 25 JULI 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    •  

     Een memorabele foto voor memorabele tijden.

    Maar eigenlijk is deze maskerade het lijfeigen keurmerk van deze drie gewiekste graai-polletiekers.

    Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke. Vooral Sjieke Sjarel valt eens temeer uit de toon want nog maar eens zichzelf op het voorplan geplaatst.

    **

    *

    Bijzondere Financieringswet: het einde van België?

    **

    *

    Drie kenners over het voornaamste federale struikelblok

    *

    Interview - 21/07/2020 Winny Matheeussen -

     *

     Bart De Wever en Paul Magnette kregen gisteren de opdracht te werken aan een federale regering. Sleutel ligt daarbij onder meer in een nieuwe — zevende — staatshervorming. De PS is vragende partij voor meer middelen, en daartoe dient de financieringswet herzien. ‘In België zijn er maar een tiental mensen die die wet echt begrijpen,’ zei politiek commentator Rik Van Cauwelaert gisterenavond in Terzake.

     

    Aan de basis van een volgende staatshervorming ligt dus de vraag om de zogenaamde Bijzondere Financieringswet te herzien. Maar waar gaat dit eigenlijk over? Volgens Wikipedia bepaalt die wet de manier waarop de Belgische deelstaten inkomsten verwerven om hun bevoegdheden uit te oefenen. Wij gingen te rade bij drie specialisten. Wat betekent dit? En waar de problemen zitten die ervoor zorgen dat de wet steeds weer ter discussie staat? Alain Mouton (Trends), Rik Van Cauwelaert (De Tijd) en prof. Herman Matthijs (Ugent, VUB) brengen licht in de communautaire duisternis.

    **

    Luiaards zweet is gauw gereed

    *

    Steeds meer geld nodig

    Alain Mouton bijt de spits af. ‘De wet dateert van 1989 en regelt de geldstromen van de federale overheid naar de deelstaten. Ze werd een laatste keer aangepast in 2011 naar aanleiding van de zesde staatshervorming. Het is een complex stelsel van mechanismen omdat er allerlei factoren in rekening worden genomen om de middelen te verdelen. Zo spelen de bevolkingsevolutie en het aantal geboortes een belangrijke rol, omdat een groot deel van de financiering gaat naar de Gemeenschappen die bevoegd zijn voor het onderwijs. Onder meer daardoor is die wet al snel nadelig geworden voor de Franstaligen, omdat de Franstalige Gemeenschap vasthoudt aan een duur systeem met veel meer richtingen, veel kleinere klassen en veel meer leerkrachten. Destijds had men aan Franstalige kant niet door dat de verdeelsleutels ervoor zouden zorgen dat er voor de uitgaven te weinig middelen zouden komen.’

    De regering-Verhofstadt heeft dan alle remmen onder die financieringswet weggeslagen zodat je een soort vliegwieleffect kreeg

    Rik Van Cauwelaert pikt hierop in. ‘Toen de onderwijsbevoegdheid (in 1989 — red.) naar Vlaanderen kwam, heeft Daniël Coens (CVP), de vader van Joachim Coens (CD&V), het onderwijs gesaneerd en hervormd. De Franstaligen hebben dat niet gedaan. Die zijn daar geld naartoe blijven dragen, met als gevolg dat ze in moeilijkheden kwamen met de financiering van hun onderwijs. Nu zat er een rem ingebouwd in de financieringswet. Er stonden beperkingen op hoeveel van de BTW en de inkomstenbelastingen naar de Gewesten en Gemeenschappen kon vloeien. Maar toen Guy Verhofstadt (Open Vld) aan de macht kwam (1999 — red.) bleek al snel dat de Franstaligen bijkomende middelen nodig hadden voor hun onderwijs. De regering-Verhofstadt heeft dan alle remmen onder die financieringswet weggeslagen zodat je een soort vliegwieleffect kreeg waardoor alsmaar meer geld naar de Gemeenschappen en Gewesten ging en de federale overheid het met steeds minder moest doen.’

    Over badkuipen zonder stop en molenstenen

    In 2035 is het dus afgelopen met die compensatie

    Van Cauwelaert boort zijn bron met anekdotes aan. ‘Vader Herman De Croo (Open Vld) vergeleek dat met een badkuip die je laat vollopen zonder dat er een stop inzit. Wijlen Luc Coene, die destijds kabinetschef was bij Verhofstadt en later gouverneur werd van de Nationale Bank, zei nadien dat de financieringswet een molensteen is rond de hals van elke regering. Daar moest dus een aanpassing komen indien men de financiering van de federale staat wilde veiligstellen. Bij de zesde staatshervorming werd de financieringswet hervormd op zo’n manier dat men werd aangemoedigd om aan zijn eigen economische groei te werken. Vroeger gold dat hoe meer werklozen men had, hoe meer geld men kreeg. Nu is dat niet meer. Men heeft de eerste tien jaar een compensatiemechanisme ingebouwd opdat voorlopig niemand iets verliest. Tot 2024 blijft dit bestaan. Vanaf dan tot 2035 gaat er van dit compensatiemechanisme elk jaar tien procent af. In 2035 is het dus afgelopen met die compensatie. Wallonië zit nu al in de problemen en het vooruitzicht op het verdwijnen van die compensatie zorgt dus voor wat paniek.’

     

    Herman Matthijs begrijpt die paniek niet. ‘De uitleg van velen dat de PS nu plots in paniek is, begrijp ik niet. Ik denk dat het terug op tafel leggen van de financieringswet meer te maken heeft met het feit dat de Franstaligen meer geld nodig hebben voor andere zaken. Daar komt bij dat de split tussen Gemeenschap en Gewest voor hen een structureel probleem is, zeker op budgettair vlak. Mochten in Vlaanderen beide niet samengevoegd zijn dan was de Vlaamse gemeenschap ook al lang failliet.’

    Geen samenvoegen Gemeenschap en Gewest

    Wat weerhoudt de Franstaligen om ook de gemeenschappen en het gewest samen te voegen? Matthijs verklaart. ‘De aversie tussen de Duitstalige Gemeenschap, de Walen en de Brusselaars. Dat is het grote verschil tussen Vlaanderen en Wallonië: in Wallonië heb je geen homogene gemeenschap. Terwijl in Vlaanderen het systeem van denken eerder gelijkloopt, bestaan er in het Franstalige landsdeel essentiële verschillen tussen de Ardeen, de Waal en de Brusselaar. Wanneer je de Gemeenschap en het Gewest samenvoegt krijg je natuurlijk ook een totaal andere situatie.’

    ‘Je moet de Duitstaligen dan ook gewestbevoegdheden geven, waarvoor ze in Eupen overigens vragende partij zijn. Brussel wordt dan ook een aparte entiteit, los van Wallonië. De Brusselse stemmen tellen aan Franstalige kant veel zwaarder door: één op de vier Franstalige stemmen komt uit Brussel. Die 50.000 Nederlandstalige stemmen uit Brussel verzinken in het niets bij het totale stemmenaantal in het Nederlandstalige landsdeel. Als Brussel dan ook resoluut een eigen weg zou kiezen en zich afkeert van Wallonië, zitten ze met een probleem.’

    Verlammende werking

     De huidige wet zit vol onvolmaaktheden die verlammend werken. Van Cauwelaert legt uit. ‘Het systeem zit vol variabelen die er voor zorgen dat wanneer je ergens aan raakt dit een directe weerslag heeft op de financiering van de Gemeenschappen en Gewesten. Verlaagt de federale regering de personenbelasting, dan krijgt de Franse Gemeenschap minder geld. Wanneer de groei stokt of er zoiets gebeurt als de coronacrisis met een aantal bijkomende kosten, staat dat ding natuurlijk op de helling. Men heeft dat niet voldoende in de bijzondere financieringswet kunnen opnemen.’

    Bijzondere FinancieringswetAn Clapdorp | Doorbraak

    Rik Van Cauwelaert (De Tijd): ‘De kern van de Belgische kwestie is: wij krijgt hoeveel geld?’

    Geen concrete aanpassingen op tafel

     Het mag dus duidelijk zijn dat de Bijzondere Financieringswet momenteel op de helling staat. Wat zou men er aan willen aanpassen? Matthijs is duidelijk. ‘De Franstaligen streven eerder naar een systeem met vaste dotaties, zodat ze zeker zijn van hun inkomsten. Fiscale autonomie interesseert hen helemaal niet, dat speelt enkel in hun nadeel. Het aandeel van Vlaanderen in de inkomstenbelasting stijgt elk jaar, terwijl het aandeel van de twee andere gewesten blijft dalen.’

    Mouton ziet mogelijkheden om aanpassingen te maken die naar meer autonomie gaan voor de deelstaten. ‘Je zou kunnen overgaan van een systeem van verticale naar horizontale solidariteit. Dat zijn vaktermen die omschrijven dat de solidariteit niet meer via een bovenliggend niveau zou verlopen, maar rechtstreeks tussen de deelstaten zou worden geregeld. De Franstaligen zijn daar geen voorstander van omdat hun afhankelijkheid van Vlaanderen dan te sterk wordt benadrukt.’

     

    Matthijs denkt dat een aanpassing in de huidige constellatie niet kan lukken. ‘Ik zie niet goed in hoe ze aan de bijzondere financieringswet gaan kunnen sleutelen. Je hebt daar een bijzondere meerderheid (twee derde) voor nodig. Zelfs met de maximale bezetting van een Arizona-coalitie kom je daar niet aan. Je moet daar eerst met al die partijen een akkoord over bereiken en ik vrees dat de visies daarvoor te ver uiteen liggen. Daarbij komt ook nog eens dat Het Vlaams Belang en de communisten te veel zetels hebben en zeker geen steun gaan geven voor een aanpassing. De Groenen gaan dat ook niet stemmen.’

     

    Praktisch is het nu onuitvoerbaar

     Mouton beaamt dit. ‘Een aanpassing van de financieringswet zie ik pas mogelijk na 2024, na de volgende verkiezingen. Praktisch is het nu onuitvoerbaar.’

    Geld voor bevoegdheden

     

    Matthijs vult nog aan. ‘De vraag is ook wat de PS wil. Wiln ze bijkomend geld om de huidige bevoegdheden veilig te stellen? Of is de PS bereid om over nieuwe bevoegdheden te praten? Zo is het in het verleden altijd geweest: bijkomend geld in ruil voor meer bevoegdheden. Langs Vlaamse kant klinkt nu de roep om de ziekenhuisfinanciering weg te halen bij het federale niveau. Puur objectief snijdt dat hout. De versnipperde bevoegdheden op Volksgezondheid werken niet. Dat moet homogeen worden. Ik twijfel er aan of de PS dat gaat willen, vermits alle Waalse en Brusselse ziekenhuizen in het rood zitten.’

    Het einde van België

    Hugo Schiltz stelde in 1989 op een Volksunie-congres dat de Bijzondere Financieringswet het einde van België betekende. Toen werd dat niet ernstig genomen.

     

    De kern van de zaak in de Belgische kwestie is: wie krijgt hoeveel geld?

    Van Cauwelaert legt uit wat Schiltz daar destijds mogelijks mee bedoelde. ‘Kijk, in België kan men veel doorbomen over identiteit en over defederaliseren en herfederaliseren. Dat is allemaal flauwekul. De kern van de zaak in de Belgische kwestie is: wie krijgt hoeveel geld? Daar gaat het om. Die financieringswet gaat precíes daarover. Schiltz had toen wel door dat Wallonië het op den duur moeilijk ging krijgen, omdat ze toch met een zekere achterstand bleven zitten. Hij had in de gaten dat het uiteendrijven van Vlaanderen en Wallonië, óók economisch, een feit was. Hij zag de problemen aankomen en wist dat het er vroeg of laat op zou neerkomen dat Vlaanderen zou blijven betalen.’

     

    de transfers. Die komen daar nog eens bovenop

    Het geheugen van de Wetstraat waarschuwt: ‘het compensatiemechanisme dat voorzien is in de bijzondere financieringswet tot 2024 heeft niets te zien met de transfers. Die komen daar nog eens bovenop. Je mag dat niet verwarren, dat is nog iets heel anders.’

    Niks nieuws

    Van Cauwelaert stelt vast dat bij de huidige politici maar weinig kennis bestaat over de Bijzondere Financieringswet. ‘Er zijn er maar een paar die echt weten waar het over gaat. Ere wie ere toekomt, één daarvan is Wouter Beke. Hij zat bij de zesde staatshervorming mee aan de tekentafel. Maar ik ben momenteel niet onder de indruk van het politiek personeel dat er rondloopt. Zelfs met een nieuwe regering: wie gaat die leiden, wie gaat er sturen? Welke ideeën bestaan er? Als ik zie wat dat ploegje van drie daar op papier zette… Hun plan is eigenlijk de uitvoering van de zaken die al beslist zijn. Niks nieuws. Dus ja, wat kan je daar mee aanvangen? Ik ben er niet van onder de indruk…’

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    door de oorspronkelijke schrijver.

     

    Blij dat er, ondanks de grote tegenstellingen, een akkoord is over de Europese begroting en corona-herstelfonds. Solidariteit moet samengaan met verantwoordelijkheid. Zo geraken we uit de crisis. Op onze vraag is ook een brexit-reserve van 5 miljard opgenomen.

    Translated from Dutch by…..

    Glad that, despite the major contradictions, there is an agreement on the European budget and the corona repair fund. Solidarity must go hand in hand with responsibility. That's how we get out of the crisis. We also included a 5 billion Brexit reserve at our request

    Winny Matheeussen

    Replying to

    @JanJambon

    Tot wat solidariteit en samenwerking in staat zijn! Twee woorden die niet in het vocabularium van separatisten staan!

    Hasta La Pasta

    *-*-*-*

    @Twittentieter

    9h

    Toch wel

    Face with tears of joy

    Solidariteit in het woordenboek van nva/vb :Vlaamse beweging solidair met Duitsland in ww1, Vlaamse beweging solidair met Duitsland in ww2, Vlaamse beweging solidair met voka

    Face with tears of joy

    *-*-*-*-*

    Daems D.

    @daems_d

    12h

    Replying to

    @JanJambon

    Solidariteit, mooi begrip wanneer je met open armen aan de ontvangende kant staat.

    AK

    Scorpion

    @AartKenens

    12h

    Replying to

    @JanJambon

    Solidariteit kan je toepassen als er geen wanbeleid is. Er is duidelijk wanbeleid, en verantwoordelijkheid komt van twee kanten dus dat had eerst opgelost moeten worden vooraleer je de solidaire geldbeugel opent. Want daar gaat het altijd om.

    Hasta La Pasta

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hiermee is de voorraad in ‘HOLD’ opgeslagen stukjes uitgeput. Vanaf dit ogenblik staan we weer met beide voeten in de dagelijkse werkelijkheid.

    Ik sta wel op twee voeten, maar dat is slechts schijn. Het rechterbeen zit nog altijd van de grote teen tot onderaan de knie is een knellend zwachtel-verband. Op doktersadvies moet er veel gerust worden, met beide benen omhoog. Wat een mooilijke houding is ahcter elk computer scherm…

    Gisteren gaf de huisdokter er nog 3 weken bovenop. Wat me het verder dagelijks bezoek van de Thuisverpleging oplevert. Engeltjes van voorkomendheid eb plichtsbesef zijn het. Ik zou er nieet zonder kunnen.

    Verder is er niets aan de hand. Wel aan de benen zoals U ziet.…

    Maar we houden het hoofd erbij. Blij dat we leven.

    **

    *

    Wat niet het geval is met de betreurde al lang officieel doodgezwegen Oudenaardse Volksvertegenwoordiger Jan Verroken.

    Maar zie, tot spijt van wie het benijdt, de vrije meningsuiting der ongebonden volksmond is deze ras-politicus niet vergeten. Integendeel.

    Ook ik denk met weemoed terug aan de tijd van een der allerlaatste rasechte CVPërs van ver vóót de CD&V met het Vlaamse hart op de juiste plaats. Geboren in 1917 hij haalde hij de gezegende leeftijd van 103 jaar.

    Moeijlijk na       te den, maar ik doe iedere dag mijn best…

     

     

     

    25-07-2020, 16:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEROORDELINGEN VAN BELGIË DOOR EUROPEES HOF IN STRAATSBURG GEEN VALSE HOOP. DIT APENLAND IS NIET VEROORDEELD VOOR DE UISLUITING VAN DE GROOTSTE POLITIEKE PARTIJ MAAR VOORAL OM NIET GENOEG TE DOEN TEN VOORDELE VAN DE ISLAMISERING ERVAN

    1398

    303 - DOORBRAAK OVER OVER DE MEERDERE VEROORDELINGEN VAN BELGIË DOOR EUROPEES HOF IN STRAATSBURG

    **

    *

    ZATERDAG 18 JULI 2020

    Een wek geleden

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Eerst dacht ik: eindelijk staat dit apenland met het gat bloot voor de hele wereld wegens het cordon sanitaire tegen de grootste Politieke Partij van het Land.

    Mis Piet.

    Want de EUSSR steunt deze uitsluitings-tiktak over het ganse grondgebied van de hele Unie want ze beseft als geen ander, dat de Vrije Mening van de Burgers voor haar het einde betekent.

    Ik gebruik met opzet het woord tiktak in plaats van tactiek, om er te kunnen op wijzen hoe snel de tijd wegtikt. Dezelfde soort venijnigheid waarmee Elsschot zich de onsterfelijkheid op de hals heeft gehaald. Zie ‘Lijmen’….

    En oh, deze veroordeling slaat niet op de uitsluiting van het Vlaams Belang – wat had U wel gedacht – maar om een EIS van de Waalse Super Slinxe PTB.

    -

    Waar staan de druppeltjes voor mijn hart? Want dis nie al.

    -

    Doorbraak geeft een paar minuten later lezing van een tweede zaak waarvoor dit apenland door zijn eigen EUSSR voor schut wordt gezet, namelijk dat er bij God bijlange niet genoeg gedaan wordt om de islamisering te bevoordelingen.

    -

    En zeggen dat met het weekeind de apotheek op de hoek gesloten is. Net nu mij druppeltjes op zijn….

    *

    *

     België krijgt stevige tik op de vingers in Straatsburg

    **

    foto: ©Reporters

    *

    https://doorbraak.be/straatsburg-geeft-belgie-stevige-oorvijg/

    *

    Straatsburg geeft België stevige oorvijg

    *

    Het Europees Hof voor de Rechten van Mensen heeft de Belgische Staat vorige vrijdag een flinke mep om oren gegeven. Van alle kranten heeft enkel De Standaard er ruim en degelijk over bericht. Voor onze openbare omroep was het, voor zover wij konden nagaan, radio- noch televisienieuws.

     

    De rechters in Straatsburg trokken een rode kaart voor een praktijk die zo oud is als de Belgische Staat: het ontbreken van een onpartijdige controle op de parlementsverkiezingen. In wat De Standaard terecht een mijlpaalarrest noemde, zien ze daar een schending in van artikel 3 van het protocol van 20 maart 1952 (ter aanvulling van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens). Het zegt kort: ‘De Hoge Verdragsluitende Partijen verbinden zich om met redelijke tussenpozen vrije, geheime verkiezingen te houden onder voorwaarden die de vrije meningsuiting van het volk bij het kiezen van de wetgevende macht waarborgen.’

    Onpartijdig

    Het recht op vrije, geheime verkiezingen houdt voor het Europees Hof van de Rechten van de Mens ook in dat tegen het verloop van het verkiezingsproces en de uitslag ervan klacht kan worden ingediend en dat die klacht beoordeeld moeten worden door een instelling die onpartijdig is.

     

    De Waalse provincieraden beoordelen nog zelf hun verkiezingsproces.

     

    Voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen is daar geen probleem mee. Vlaanderen heeft daar een Raad voor Verkiezingsbetwistingen voor opgericht. In Wallonië en Brussel houdt de Raad van State toezicht op de gemeenteraadsverkiezingen, zoals dat ook in Vlaanderen het geval was vóór de oprichting van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. De Waalse provincieraden beoordelen nog zelf hun verkiezingsproces.

    Geloofsbrieven

     

    Voor de verkiezing van de parlementen, het federale (Kamer van Volksvertegenwoordigers) zowel als het deelstatelijke, is er wél een probleem. De verkozen parlementsleden oordelen zelf over de regelmatigheid van het verkiezingsproces en geldigheid van hun verkiezing.

     

    Sinds haar afkondiging op 7 februari 1831 bepaalt de Belgische grondwet, oorspronkelijk in artikel 34, nu in artikel nu 48: ‘Elke Kamer onderzoekt de geloofsbrieven van haar leden en beslist de geschillen die hieromtrent rijzen.’ Diezelfde regel is voor de deelstaatparlementen overgenomen in de BWHI, de bijzondere wet tot hervorming der instellingen.

    BHV

     

    Tot wat die ‘zelfcontrole’ kan leiden, hebben we meegemaakt met de verkiezingen van 2010. Ter herinnering: in 2002 werden voor de Kamerverkiezingen de kiesarrondissementen vervangen door provinciale kieskringen., doch niet voor Vlaams-Brabant omdat de paars-groene coalitie het niet eens raakte over de daartoe nodige splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). In 2003 heeft het Grondwettelijk Hof de regeling die toen bedacht werd vakkundig vernietigd. De rechters gaven het parlement vier jaar de tijd om BHV op een of andere manier te splitsen.

     

    Netjes was het helemaal niet, maar strikt gezien niet ongrondwettelijk.

     

    De tweede, paarse regering-Verhofstadt liet dat uit lijfsbehoud schromelijk na en omzeilde het arrest van het Grondwettelijk Hof door de parlementsverkiezingen van 2007 twee weken te vervroegen, zodat ze net voor het verstrijken van de vier jaar vielen. Netjes was het helemaal niet, maar strikt gezien niet ongrondwettelijk.

    189 bezwaarschriften

     

    In 2010 was dat anders. BHV was nog altijd niet gesplitst toen er op 13 juni een nieuwe Kamer werd verkozen. Doordat er nog altijd geen kieskring Vlaams-Brabant was, waren de verkiezingen op dat punt ongrondwettelijk. Tegen de ongeldige verkiezingsuitslag dienden 189 Vlamingen een bezwaarschrift in bij de nieuwe Kamer van Volksvertegenwoordigers. Alleen zij kon, volgens artikel 48 van de grondwet, het geschil beslechten.

     

    Wat gevreesd kon worden, gebeurde: de nieuwe Kamerleden verwierpen de klachten en keurden de verkiezingsuitslag goed. Bij de naamstemming daarover in de plenaire vergadering was alleen het Vlaams Belang tegen de goedkeuring van de geloofsbrieven van de betrokken gekozenen. De N-VA onthield zich, alle andere partijen keurden de geloofsbrieven goed.

    Partij en rechter

     

    De parlementsleden waren dus (betrokken) partij en rechter, en dat kan niet, zegt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het deed die uitspraak vorige vrijdag na een klacht van Germain Mugemangango, die sinds 2019 voor de PTB zitting heeft in het Waals Parlement. De man kwam bij de vorige deelstaatverkiezingen, in 2014, amper 14 stemmen te kort om toen al als lijsttrekker verkozen te zijn. Hij vroeg een hertelling van de – op papier uitgebrachte – stemmen, maar bij het onderzoek van de geloofsbrieven weigerde het Waals Parlement dat. Mugemangango trok naar Straatsburg en kreeg er bijna zes jaar later gelijk.

     

    Er moet, met andere woorden, beroep mogelijk zijn bij een andere instelling

     

    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens aanvaardt dat een parlement de geloofsbrieven van zijn leden onderzoekt. Maar, voegt het daaraan toe, dat kan enkel in eerste aanleg zijn. Er moet, met andere woorden, beroep mogelijk zijn bij een andere instelling, die wél neutraal en dus geen betrokken partij is. Dat laatste ontbreekt in het Belgisch recht en om die reden gaf het Hof in Straatsburg de Belgische Staat een stevige oorvijg.

    Onpartijdige instelling

     

    België is ingevolge het arrest verplicht voor de controle op de parlementsverkiezingen hetzij een onpartijdige instelling aan te wijzen – bijvoorbeeld het Grondwettelijk Hof of de Raad van State – hetzij er één op te richten.

     

    Voor het federale beleidsniveau (Kamer van Volksvertegenwoordigers) moet daartoe grondwetsartikel 48 worden herzien. Het huidige parlement kan dat echter niet omdat het artikel niet voor herziening is opengesteld. Een regeling kan er dus pas na de volgende Kamerverkiezingen komen – en er is meteen een dwingende reden om die Kamer grondwetgevende bevoegdheid te geven.

    Constitutieve autonomie

     

    Voor de deelstaatparlementen hoeft niet op verkiezingen te worden gewacht. Het volstaat dat de huidige Kamer en Senaat de BWHI herzien; daarvoor is wel een bijzondere meerderheid nodig.

     

    In plaats van in de BWHI een regeling voor alle deelstaatparlementen op te nemen, zou het federale parlement beter het onderwerp onderbrengen bij de ‘constitutieve autonomie’ van de deelstaten. Vlaanderen, Wallonië en Brussel kunnen dan een eigen regeling treffen. Voor Vlaanderen ligt het voor de hand de bestaande Raad voor Verkiezingsbetwistingen ook met het toezicht op de verkiezingen voor het Vlaams Parlement te belasten.

    Mark Deweerdt

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    ‘Dio le voule’ !!!!! was ooit in 1096 de strijdkreet van het Kruisleger dat ten strijde trok voor het behoud van het Avondland. Dat echter is vele jaren geleden. Meer dan 1.000 jaar zelfs.

    Maar tegenwoordig is de God onzer Vaderen afgeschaft door de Voortuitgang om plaats te laken voor zedenverwildering, verarming van de Geesten door afbouw van het Onderwijs, maar vooral om te worden vervangen door een negorijen-woestijn cultuur.

    -

    Maar moeten we nu, arm als Job, ‘wenend en stamelend voor de poorten blijven staan’?

    Zijn wij dan niet, van St. Petersburg tot Sicilië samen de vele andere vrije volkeren van Europa, de erfgenamen van volkeren die Koningen deed beven? Van Poitiers (732) tot Waterloo (1812). En hielden wij niet vrij van slavernij onze vele Vlaamse velden. Verbreek de boeien, slaat los de banden, de Vrijheid is in zicht. Het Weeft, het Griekt, ten Hove is lang.

    **

         

    *

    Maar al is de kat haar staart nóg zo lang, eens toch komt er een einde aan.

     

       

     

     

    25-07-2020, 14:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.311 - DOORBRAAK OVER HET EINDE VAN DIT APENLAND MAAR DAT KRIJGT NIEMAND OVER DE LIPPEN DE LAATSSTE TWEEKAMP DER TITANEN IS INGEZET. DE AAN POTEN EN KLAUWEN GEBONDEN VLAAMSE LEEUW TEGEN DE FURIEUS KRAAIENDE RODE WAALSE HAAN.BELGICHER KAN HET NIET.

    311 - DOORBRAAK      OVER HET EINDE VAN DIT APENLAND MAAR DAT KRIJGT NIEMAND OVER DE LIPPEN

    **

    *

    ZATERDAG 25 JULI 2020
    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    In deze Chinese Pest, ‘Covid-9, 20 tot 119’- tijden is het altijd en overal opletten geblazen. Met of zonder muilbanden of mondmaskers. Ook dus voor de lezer van deze op pure waarheid gestoelde rubrieken die wars zijn van elke kleinigheid..

    **

    *

    Vooraleer de lezing van dit Doorbraak-artikel – echtig en techtig ongelofelijk in Doorbraak verschenen – aan te vatten, dze waarschuwing.

     

    De lezing ervan kan Uw gezondheid hartsgrondig schaden en Uw van op de schoolbanken opgelegde vaderlandsliefde voorgoed fnuiken .

    **

    *

    Want het versleten en vooral verderfelijk belgicisme zweeft woordeloos tussen elk woord dat uit de pen stroomt van John Croughs, de kroegschrijver in dienst van het artificieel in elkaar geknutseld Vadermand dat na Waterloo ooit moest dienen als punchbal voor twee elkaar met dierlijke wellust hatende buurlanden..

    -

    En ik meen wat ik zeg, want ben een bejaarde en bebaarde Vlaming dien God en ons Ma mij op aarde hebben gezet. Ik zal meer zeggen. Zowel Mtrt Leuridan, de Ieperse Advocaat en VNV-Leider en dus slachtoffer van de Onzalige Repressie als wijlen onze Pa; kan ik, na al die jaren nog altijd nit verloochenen. Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Hun plaats als slachtoffer is niet in een of ander naamloos graf, maar in de crypte onder het IJzerkruis.

    **

    *

    Dot gezegd zijnde, rest mij voorlopig alleen nog het voorvaderlijke spreekwoord in herinnering te brengen, dat zegt dat al vliegt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

    failliet van het confederalisme

    **

    https://doorbraak.be/het-failliet-van-het-confederalisme/?utm_source=newsletter-2531&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    *

    21/07/5

    *

    Aan de vooravond van de nationale feestdag beslisten N-VA en PS om samen, na zowat veertien maanden, een formatie af te toetsen. Enkel daarom wordt die poging op zowat alle banken onthaald op gejuich. We leven immers midden in een onwezenlijke crisis en de huidige beleidsploeg is omwille van haar licht electoraal gewicht niet in staat om met de gevolgen daarvan om te gaan.

    Vals gevoel van acuut crisisbeheer

     

    Analisten, journalisten of twitteraars die al een sterk crisisbeleid voor ogen zien binnen afzienbare tijd, ijlen. De onderhandelingen zullen enige tijd aanslepen, want communautair geladen. Het gaat over bevoegdheden en intergemeenschappelijke financiële solidariteit. Het laatste woord daarover zal gezegd én neergepend moeten zijn alvorens beide politieke aartsvijanden een kumbaya-persconferentie (????) zullen geven. Wie denkt dat de PS omwille van een uitdovende Vlaamse structurele financiering plotsklaps verworden is tot een politieke slet (excusez-moi le mot), vergist zich schromelijk.

     

    een communautair akkoord lost geenszins de huidige crisis op

    En voor wie de zaken echt niet meer helder aanschouwt: een communautair akkoord lost geenszins de huidige crisis op. Hiervoor zijn gigantische sociaaleconomische koerswijzigingen noodzakelijk. De laatste keer dat ik het politiek aanbod heb gecheckt, viel me niet onmiddellijk een brede consensus op. Wat zal men beogen? Eerst een communautair akkoord en daarna op gemeenschapsniveau de nieuwe bevoegdheden invullen? Of zullen de bevoegdheden nog niet onmiddellijk toegekend worden en dient eerst nog binnen het huidige communautaire speelveld een sociaaleconomisch akkoord gesmeed te worden?

    Links beleid in ruil voor autonomie

    Wat alvast opvalt is de op voorhand gemaakte social(istisch)e toegevingen. Voorlopig gaat het niet veel verder dan de verwachte goedkope belofte het ‘zorgbudget’ te verhogen. Waarom goedkoop? Omdat ons systeem al heel duur is wegens inefficiëntie. Dat weet N-VA als geen ander.

    Maar wat met onbeperkte werkloosheidsuitkeringen? Inflatieverhogende anciënniteit en indexkoppeling van lonen? Rechtspersoonlijkheid, financiering en uitkeringsverschaffing van vakbonden? Of wat met de flexibiliteit van arbeidsovereenkomsten? Het peperdure langdurig ziekteverzuim? En, last but nog least, de gehele fiscaliteit? Net die dingen zijn aan een grondige en stabiele hervorming toe, willen we gestaag maar duurzaam de crisis bezweren. Ik heb niet de indruk dat de politieke actoren dezelfde visie hebben over hoe deze variabelen te benaderen.

    De échte reden voor de formatie démarche

     

    Het is zonneklaar dat de enige reden voor deze toenadering tussen PS en N-VA strategisch van aard is. Beide partijen bevinden zich in een zwakke positie met het oog op de volgende verkiezingen. Voor de PS lag dat nog enigszins anders, want peilingen gaven geen dalende trend aan. Maar, mocht ‘Arizona’ slagen, dan riskeerde de partij in de oppositie terecht te komen. En dat is een erg oncomfortabele plek voor dit Waals machtsvehikel. Zeker wanneer er tegelijk een crisis heerst.

    Zowel regeringsdeelname zonder communautaire deal als oppositie zou de Vlaams-nationale partij zuur opbreken

    Voor N-VA tekent die zwakte zich veel sterker af in de peilingen. Volgens analisten kon de partij die tendens maar moeilijk counteren. Zowel regeringsdeelname zonder communautaire deal als oppositie zou de Vlaams-nationale partij zuur opbreken. Maar is dat ook zo? Oppositie is enkel nefast voor machtspartijen die bij elke tussenkomst het eigen (wan)beleid voor de voeten krijgen geworpen. De N-VA heeft nog enigszins de luxe om daaraan te ontsnappen omdat zij dient te werken binnen de onmogelijke structuren die ze zelf niet heeft gecreëerd. Ook heeft de partij nog niet bijzonder veel beleidsjaren op de federale teller staan.

    Het argument dat Vlaams Belang de enige originele en dus geloofwaardige stem zal vormen in de oppositie is larie en apekool. Het enige raakpunt tussen beide partijen is een kritische blik op een multiculturele samenleving. Maar dan nog is de inclusieve insteek van N-VA hierin een belangrijk verschilpunt. Sociaaleconomisch verschillen beide partijen compleet van elkaar. Als de meester-strateeg Bart De Wever zich binnen zulke oppositie niet kan definiëren, positioneren én distantiëren van het VB is hij die bewieroking niet waard.

    De communautaire lolly

     

    De insteek die de onderhandelingen voor N-VA verkoopbaar moet maken bij haar achterban, is een staatshervorming. Het woord ‘confederalisme’ heeft nog niemand in de mond genomen, dus dat belooft. De bedoeling is om elke bevoegdheid op één niveau te krijgen. Efficiëntie heet dat en zo wordt het ook verkocht, vooral in Wallonië.

    dat een bevoegdheid integraal ofwel regionaal ofwel federaal zal worden uitgeoefend

    Concreet betekent dit dus dat een bevoegdheid integraal ofwel regionaal ofwel federaal zal worden uitgeoefend. Tegelijk betekent dat ook een besparing in ministers en kabinetten. Wie kan daar tegen zijn? De vraag is alleen waar de bevoegdheden gewenst worden door alle partijen die deelnemen aan de onderhandelingen. En gezien de nodige communautaire meerderheid, zullen dit er genoeg zijn. Quid MR?? CDH? Open Vld? De ene wat belgicistischer dan de andere.

    Zijn er echt mensen die geloven dat we straks wakker worden in een efficiënte Vlaamse federatie binnen het confederale België? Of iets dat daar erg nauw tegenaan leunt?

    Het verkeerde moment

    De zevende staatshervorming zal voor lange tijd de laatste zijn. Wie een confederale hervorming verwacht, mag terecht vrezen dat het slechts een belangrijke institutionele verschuiving wordt. Eén die de zwaartekracht wel meer bij de deelstaten legt, maar de federale blokkeringsmacht niet voldoende opheft. Met een te beperkte autonomie als gevolg. Daarenboven zal de sociaaleconomische prijs hiervoor navenant zijn en nog lang doorwerken. Ook de deelstaat financiering zal onderwerp zijn van toegift en zal als een langdurige schuldaflossing het communautaire resultaat ten dele hypothekeren.

    institutionele verkiezingen zijn zoals een referendum, dus maakt het niet uit via welke partij de stemmen komen

    Een heus confederalisme had na nieuwe verkiezingen — met het institutionele als inzet — kunnen afgedwongen worden. Alle waarnemingen en tendenzen wijzen in de richting van een almaar groeiend draagvlak. Ook al zou Vlaams Belang heel wat van die confederale stemmen voortbrengen, belet dat niet om zonder die partij een staatshervormende coalitie op de been te brengen. Zulke institutionele verkiezingen zijn zoals een referendum, dus maakt het niet uit via welke partij de stemmen komen. Als alle partijen maar op voorhand de uitslag aanvaarden. Een democratisch bewezen draagvlak zou een koehandel vermijden en eindelijk een duurzame oplossing voor het Belgische vraagstuk bieden.

    John Croughs

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Van ver buiten de eige besloten ‘bubble’ van het eigeenbelang en niet van ons aller Vlaams Belang, het bovenstaande nog even herkauwen.

    Een herkauwen dat pas van wal kan stellen na het wegebben van de ergernis over nog maar eens het anekdotisch en zeer toevallig berichtje van 08 uur op onze BloedRode Apenland- Staatszender. Die kan het namelijk niet nalaten zoveel mogelijk negatieve berichten in de wereld te sturen over … het tegenwoordige Hongarije en over de Eigen Vok Eerst Leider ervan,

    Victor Orban. Dat land is; samen met Tsjechë, Slovakije en en Oostenrijk een der vreegere Oostblok-Landen die, wars vaqn de geneugten van het Rode Heil, voor de Vriijheid hebben gekozen. En die nu, o gruwelijkle schade, weigeren de bevelen van deze EUSSR kitiekloos te aanvaarden in hun eigen landen.

    Stel U dus even voor, dat het op vrijwillige basis door het Volk gekozen Staatshoofd Victor Orban de ‘dwarsliggende’ hoofdredacteur van het grootste Hongaarnse dagblad ter wereld de laan heeft uitgestturd. Waarom dat gebeurde, wordt niet gezegd. Seksmaniak? Onvaderlands gedrag? Verdoken 5de Colonne en spion van de EUSSR? Wie het weet mag het zeggen. Maar ok hier in deze zaak zullen de lippen verzegeld blijven.

    Nog geleerd van ten tijde van de Militär Vewalting der Duitse Nationaal Socialisten. ’s Mail halten! Raus!!!!!

    Of erger, inspiratie voor een volgend artikel à la kroegs in Doorbraak?

    -

    En nu ik het toch heb over het Slovvakije van de Fluwelen Revolutie (najaar 1989, nauwelijks een klein jaartje na de Val van de Muur) van de econoom Vàclas Klaus en van de schrijver Václav Havel, over naar de dag van vandaag.

    -

    Wat wil zeggen, dat ik het niu even zal hebben over onze nieuwe Herdershond Zwart Booleke en de splinternieuwe Zwarte Leeuwenvlag die al sinds 11 Julie boven ons tuintje hangt te wapperen. Dei haggt daar – reeds gezegd -om aan de buren en aan de voorbijrazende treinreizigers te tonen van waar – symbolisch - de wibnd waait.

    Waarom een pikzwarte Slovaakse Herdershond, diep in de krullen; met verstandige mensen-ogen en kwispelende krulstaart; in verband brengen met de brullend Klauwende Zwarte Leeiw op Geluw Veld?

    Wel, het antwoord is veelzeggend en kan als symbool gelden voor onze rijke Vlaamse toekomst . Want dat Zwarte Bolleke staat op vier als goud glanzende benen en torst op zijn brede borst een schild van geel puur goudbrokaat.

    Voorlopiig kan die nog net onderdoor de tafel dansen springen. Maar tege de herst zal die, op de achterbenen staande, groter worden an mijn 1.71 m grootte. Goed dus om het meeste gespuis weg van ons erf te houden. Maar het zou geen Herder zijn moest hj niet rapper dan de meeste mensen, de bedoeling van elke bezoeker door hebben. Is nu al voor elke goede waarnemer merkbaar aan het staart gekwispel en het blijde welkomst-blaffen.

    -

    Mais revenons naar onze schaapjes van de dagdagelijkse werkelijkheid.

    Waarbij ik mij wegens plaatsgebrek beperk tot het – veelzeggend woordeloos - tussen zware haakajes herhalen van wat U bij Doorbraak voorgeschoteld kreeg.

    *

    …..We leven immers midden in een onwezenlijke crisis en de huidige beleidsploeg is omwille van haar licht electoraal gewicht niet in staat om met de gevolgen daarvan om te gaan……

    *-*-*-*

    ….. een kumbaya-persconferentie???? -

    *-*-*-*

    ….een politieke slet……

    *-*-*--

    …..Rechtspersoonlijkheid……

    *-*-*--

    ….. Als de meester-strateeg Bart De Wever zich binnen zulke oppositie niet kan definiëren, positioneren én distantiëren van het VB is hij die bewieroking niet waard…..

    *-*-*-*

    ….. institutionele verkiezingen zijn zoals een – bindend - referendum, dus maakt het niet uit via welke partij de stemmen komen….

    *

    Slotbedenking

     

    Uit de door Doorbraak aangeboden kroegpraat, van de omschrijving “een kumbaya-persconferentie????” opgezocht.

    Da’s niet simpel hoor!

    Uitleg. Eerste poging.

     

    “Dit artikel is exclusief voor abonnees”…

    Tweede poging

    “Doorbraak, integrale herhaling van bovenstaande artikel”

    Derde poging

    “Welcome back

    Select some topics you're interested in to help personalize your Twitter experience, starting with finding people to follow.

    Steven Van den Broek

    @stvdbroek

    Apr 26

    Elke dag leren we bij, volgens deze prof... Als je niets doet, kan je niets verkeerd doen...

    Ok, de lat in ons voortgezet onderwijs ligt wat lager dan vroeger, me dunkt... #kumbaya #persconferentie

    Quote Tweet

    Maarten Weyn

    @maartenweyn

    · Apr 25

    Stop toch eens met commentaar te geven op de persconferenties van de veiligheidsraad. Die mensen doen ook gewoon hun best. Als je niets doet kan je niets verkeerd doen. Elke dag leren we bij, ongeacht de job of verantwoordelijkheden”

    -

    En hier stopp’ik.

    -

    Kumbaya My Lord - YouTube

    www.youtube.com › watch

    Songteksten

    Kumbaya my Lord,

    Oh Lord, kumbaya… Meer

    Bron: LyricFind

    Beschikbaar op

     

    Deezer

    Google Play Music

    Beschrijving

    Artiest: Riverside Gospel Group

    Album: The World of Gospel

    Uitgebracht op: 1996

    Andere opnamen van dit nummer

    Kumbaya

    The Seekers · 1965

     

    Kumbaya

    Joan Baez · 1962

     

    Kumbaya

    Raffi · 1980

    Nog 1+ weergeven

    Gerelateerd

    =

    Kumbaya My Lord - YouTube

    www.youtube.com › watch

    Songteksten

    Kumbaya my Lord,

    Oh Lord, kumbaya… Meer

    Bron: LyricFind

    Beschikbaar op

     

    Deezer

    Google Play Music

    Beschrijving

    Artiest: Riverside Gospel Group

    Album: The World of Gospel

    Uitgebracht op: 1996

    Andere opnamen van dit nummer

    Kumbaya

    The Seekers · 1965

     

    Kumbaya

    Joan Baez · 1962

     

    Kumbaya

    Raffi · 1980

    Nog 1+ weergeven

    Gerelateerd

    *

    Als U het mij vraagt, dan is Kumbaya het synoniem voor modern nietszeggend modegezwets en lilkoek. Cafépraat dus uit de dwaaste tricolore kroegen….

     

     

     

    25-07-2020, 13:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.194 - HET ZATERDAGFG BROOD MET DE PEUKSCHIL VAN ONBEKND SPAARGELD BI DE BANKEN ZOU DIT APENLAND MISSCHIEN NIET, MAAzR DE LEGE WAALSE SCHATKIST IN BEPERKTE MATE ENIGSZINS WEL. BOER LET OP IW GANZEN!!!!!!

    194 - HET ZATERDAGFG BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 25 JULI 2020

     

    *

    Half miljard euro aan slap

    *end geld wacht op eigenaar

     

    Belgen hadden eind juni 545 miljoen euro op slapende rekeningen staan. Dat is 6 procent meer dan eind 2019 en 83 procent meer dan eind 2014.

    **

    ©BELGAIMAGE

    *

    Slapend geld is geld dat vijf jaar onaangeroerd op een bankrekening of in een verzekering staat en waarvan de financiële instelling niet kan achterhalen wie de rechtmatige eigenaar is zijn.

    Er zijn diverse redenen mogelijk waarom een eigenaar niet komt opdagen. De meest voor de hand liggende is dat hij of zij overleden is. Almaar meer Belgen hebben rekeningen bij verschillende banken, maar de erfgenamen zijn daar niet altijd van op de hoogte. Als de bank de erfgenamen niet kan opsporen, riskeren de rekeningen slapend te worden.

    Peter Van Maldegem

    *

    *

    Als Magnietted dat nu maar niet te weten komt!

     

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    *

    U herinnert zich ongetwijfeld ng deze afbeelding uit mijn ‘Doorbraak’ van gisteren? Wel, ik moet U iets bekennen. Nalelijk iets waarin der Horde der Hoernalisten uit dit apenland Meesters boven Meesters in zijn. Lees: in het verdraaien, weglaten of bijlappen van de waar gebeurde feiten.

    -

    Gisteren kreeg I dus BDW; op de voet gevolgd door Magniette, na weglating van twee zaken en zonder de aandacht te trekken op de blinde muiur vòór hen, waartegen ze dreigen te petter te lopen.

    Eerste wegating. De twee patattenzakken vol briefjes van €1.000 op de rug van BDW.

    Tweede wdglatging: de aan de hand van Ma   gniette voortgesleepte lege Waalse Schatkist, waar dwars doorheen de bodem de zon der verwachting blikkert.

    **

    *

    Ja kijk, uit medevoelen met de lezer wilde ik niet van direct al te schokkend overkomen. Want de waarheid kwetst e vooral de naakte waarheid kwetst ergerlijk.

    **

    *

    E, die ergerlijlkheid is dus het thema van vandaag. Het zijn de feiten, maar mens toch, erger je daarover niet. Reken liever op de eerstvolgende verkiezings uitslag….

     

     

     

     

    25-07-2020, 07:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.310 - DOORBRAAK OVER QATAR DE MENSENRECHTEN EN DE BLM SPORTVEDETTEN DIENEN VOORTAAN TE KNIELEN TELKENS ER HULDE GEBRACHT WORDT AAN DE ZWARTJES

    310 - DOORBRAAK      OVER QATAR DE MENSENRECHTEN EN DE BLM

    **

    *

    VRIJDAG 24 JULI 2020
    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Achteloos bladerend op Twitter ontmoete ik daar oas deze oude bekende

     

    Doorbraak.be @DoorbraakBe

    **

    *

    Gaan Hamilton en co nu ook Qatar het mes op de keel zetten en hun deelname koppelen aan het beëindigen van racisme en slavernij in het land?

    *

    Drie uur later had ng niemand gereageerd op onderstaand hoofdartikel dat nochtans volgde.

    Danig onder de indruk? Als van de hahd Gods geslagen? Of te beschaamd om e reageren?

    -

    Och waarom hierover piekeren?

    Laten we maar zeggen, dat het vanouds bekend is, dar de Goden eerst verdwazen zij die ze willen vernietigen.

    *

    De Nederlandse formule 1-rijder Max Verstappen werd nationaal tot de orde geroepen door voetbalcoryfee Ronald Koeman omdat hij weigerde te knielen bij aanvang van de Grote Prijs van Oostenrijk. Verstappen droeg ook slechts een ‘end racism’ opschrift in plaats van het bij dress code opgelegde ‘Black Lives Matter’ T-shirt.

    Al wie niet knielt is racist?

    Dubbele standaarden in de sport

    1

     

    Tegenwoordig hoor je als sporter in het voetbal of de Formule 1 te knielen bij aanvang van de wedstrijd. Niet als stretchoefening of opwarmertje, maar omdat dat zo hoort voor de ‘Black Lives Matter’-beweging. In de Formule 1 zette zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn collega’s zelfs het mes op de keel. Voor hem is wie niet knielt zonder meer medeplichtig aan racisme.

    F1 in Qatar?

    De ‘peer pressure’ is zelfs zo groot dat de Nederlandse formule 1-rijder Max Verstappen nationaal tot de orde wordt geroepen door voetbalcoryfee Ronald Koeman omdat hij weigerde te knielen bij aanvang van de Grote Prijs van Oostenrijk. Verstappen droeg ook slechts een ‘end racism’ opschrift in plaats van het bij ‘dress code’ opgelegde ‘Black Lives Matter’ T-shirt.

     

    deelname koppelen aan het beëindigen van racisme en slavernij in het land

     

    Nu wil het toeval dat Qatar voortaan ook graag een Grote Prijs Formule 1 wil organiseren. Het land wil net als haar buren, de Verenigde Arabische Emiraten (Bahrein en Abu Dhabi), een graantje meepikken van het commerciële succes van de Formule 1. Gaan Hamilton en co nu ook Qatar het mes op de keel zetten en hun deelname koppelen aan het beëindigen van racisme en slavernij in het land?

    Rijkste land ter wereld

    Er zijn in de Arabische wereld staten waar de rijkdom onbegrensd is. Vier ervan staan zelfs te blinken in de top 10 van rijkste landen in de wereld (van het IMF): Koeweit, Verenigde Arabische Emiraten (met o.a.. Dubai), Brunei en Qatar. Qatar schittert met een koopkracht van € 110.000 per inwoner zelfs op de eerste plaats als allerrijkste land ter wereld. Ter vergelijking: België komt pas op de 25ste plaats met € 41.000 per inwoner.

     

    Gezien hun rijkdom zou je mogen verwachten dat zij de vele vluchtelingen — vaak geloofsgenoten — toch zouden ondersteunen. Maar nee: de Arabische miljardairs kijken weg van de vluchtelingenstroom naar Europa. Die worden daar onderhouden en gesteund door de vermeend racistische westerlingen. In de rijke Arabische landen zelf zijn vluchtelingen niet welkom.

     

    Nu ja, meestal niet. Syriërs waren een tijdlang wel welkom in Turkije, als pasmunt voor een miljardendeal met de EU. En in landen als Qatar — maar ook Turkije — zijn vluchtelingen en andere vreemdelingen wel welkom als (kind)slaaf, onder meer in de kledingindustrie. Organisaties als Human Rights Watch hebben hierover al herhaaldelijk gerapporteerd.

    WK huichelen

     

    In Qatar wordt, net als in vele andere Arabische landen, tot op de dag van vandaag een vorm van slavernij toegepast. Voornamelijk mensen uit Zuid-Azië (zoals Filipino’s en Nepalezen) maar ook Kenianen, Ghanezen… werken hier al jaren dagelijks onder mensonwaardige omstandigheden. Ze bouwen onder meer aan airconditioned voetbalstadions. De temperaturen zijn vaak hoger dan 40 graden. Velen bezwijken onder de hitte voor een hongerloon van € 0,78 per uur. Voor een maand werk verdienen ze ongeveer € 200. In theorie, want volgens Amnesty International krijgt meer dan 2000 arbeiders al ruim een jaar helemaal geen salaris meer. Amnesty klaagt trouwens al bijna 10 jaar aan dat deze arbeiders behandeld worden als vee.

     

    Slavernij volgens het (sharia-) boekje dus

     

    Het systeem werkt simpel. Je lokt die arme sloebers met valse beloftes over loon- en arbeidsvoorwaarden. Aangekomen neem je hun paspoort en hun rechten af en bind je ze vijf jaar exclusief aan één baas. Terugkeren naar eigen land kan alleen met toestemming van die Qatarese baas. Die trekt bij geschillen uitereard steeds aan het langste eind. Bij vervroegd vertrek mag hij zelfs weigeren loon uit te betalen. Slavernij volgens het (sharia-) boekje dus.

    Quid COVID-19?

     

    In April trokken Amnesty International en Human Rights Watch nogmaals aan de alarmbel bij de zes ‘usual suspects’ Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Bahrein, Koeweit en Oman, specifiek rond de bescherming van deze arbeiders tegen COVID-19. Die zes stellen namelijk de overgrote meerderheid tewerk van de 23 miljoen arbeiders uit de armste landen ter wereld die in de Arabische wereld aan de slag zijn.

     

    Het hoeft niet gezegd dat ze omwille van de mensonwaardige levensomstandigheden, ontbrekende wettelijke bescherming, gebrek aan informatie en ontoegankelijke medische zorg extra kwetsbaar zijn voor het virus. Lynn Maalouf, Research Director voor het Midden-Oosten van Amnesty International formuleert het als volgt:

     

    “De Golfstaten zijn voor de groei van hun economie in bijna alle belangrijke sectoren sterk afhankelijk van arbeidsmigranten. Toch slagen ze er absoluut niet in die arbeidsmigranten te beschermen en hen te behandelen met de waardigheid en het respect die ze verdienen.

     

    “Deze pandemie heeft hun uiterst kwetsbare positie verder blootgelegd, aangezien veel gevallen van COVID-19 gemeld werden in de arbeidsmigrantengemeenschappen.”

     

    “Hoewel sommige regeringen veelbelovende toezeggingen hebben gedaan om arbeidsmigranten te steunen, moet er nog veel meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat COVID-19 niet zal leiden tot verdere schendingen van de mensenrechten en meer leed voor arbeidsmigranten in deze landen.”

     

    Slaven die recent niet konden werken wegens het virus, werden zelfs onaangekondigd geboeid en zonder hun eigendommen teruggezonden naar hun vaderland.

    Signaal tegen racisme en slavernij

     

    Het Internationaal Vakverbond (IVV) verwacht dat wanneer de eerste bal in Qatar zal rollen er zo’n 4000 mensen zullen zijn doodgegaan. Hoewel dit IVV hoofdkwartier houdt in Brussel, met als vicevoorzitter de Belgische topsyndicalist Luc Cortebeeck, krijgt dit nauwelijks of geen weerklank in de politiek correcte media. Hoe zou dat toch komen?

     

    tellen sommige levens toch meer dan andere ?

     Wil de eerste knielende voetballer of F1-piloot terug opstaan, in protest tegen dit onrecht? Wie geloofwaardig wil protesteren, moet ook het lef hebben om de eigen sport — of het nu Formule 1 of voetbal is — te boycotten in Qatar. Kunnen we rekenen op Verstappen en Hamilton, op Lukaku, De Bruyne, en de rest van de Gouden Generatie Rode Duivels? Dat zou pas een signaal zijn tegen racisme en slavernij. Of tellen sommige levens toch meer dan andere

    Ronny Vidts

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zoals elk redelijk schepsel Gods, heb ik niets tegen Negers en zelfs niet tegen Chinezen, maar ze moeten in eigen land blijven.

    Ergo: onze Missionarissen hebben generaties lang geprobeerd hen daar ter plaatse onze Beschaving bij te brengen. Zij ide uiteindelijk terugkwamen waren er achteraf schandelijk vejaagd en half dood en kreupel geslagen.

    En neen, veel ba,den schept dat niet

    Wij als Vlamingen zouden dus beter moeten weten.

    Tenzij Anuna, nu haren haring door de Opwarming der Aarde niet meer braadt, zich achter de Beweging dat Black Lives Mateer, zet. Dit zou dan de tweede rijdende kar zijn waarop zij kan springen. Gretchen zal wel volgen…. Die heeft trouwens toch niets anders meer te doen.

    Shame on heru!!!!!

     

     

     

    24-07-2020, 16:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.309 - DOORBRAAK OVER HET SCHUINE SCHAATS RIHDEN TENEINDE VERKIEZINFEN TE VERMIJDEN TERWIJL DE STAATSGREEP-REGERING AAN ZET BLIJFT SLAAN BDW EN DE PS DE HANDEN IN EKKAAR EN ONGEZIEN: DE SIRE VOLGT HEN OM EEN TWEEDE REGERING TE FORMEREN

    309 - DOORBRAAK      OVER HET SCHUINE SCHAATS RIHDEN TENEINDE VERKIEZINFEN TE VERMIJDEN

    **

    *

    VRIJDAG 24 JULI 2020

    Lorenzo Terrière en Bart Maddens:’Geen garanties dat het initiatief van De Wever en Magnette zal slagen’

    **

     

    *

    https://doorbraak.be/radio/lorenzo-terriere-en-bart-maddensgeen-garanties-dat-het-initiatief-van-de-wever-en-magnette-zal-slagen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    24/07/2020 David Geens - Leestijd 4 minuten

     

     

    14 maanden na de verkiezingen hebben Paul Magnette en Bart De Wever van de Koning de opdracht gekregen om de formatie van een nieuwe regering voor te bereiden. Dit komt er na de aftastende gesprekken tussen N-VA en PS op eigen initiatief. Toch is de beslissing van de Koning onverwacht, aangezien er op dit moment sprake is van een volwaardige regering en er daarom geen formele formatieopdracht kan gegeven worden.

     

    Of het deze keer wel zal lukken om een nieuwe regering te vormen, die bij voorkeur een meerderheid heeft in beide landsdelen, blijft de hamvraag. In deze speciale zomereditie van Doorbraak radio gaan Lorenzo Terrière en Bart Maddens, beide politicoloog, dieper in op de beslissing van de Koning en de slaagkansen van dit initiatief.

    De onverwachte bocht van Koning Filip

     

    Zowel Terrière als Maddens hadden niet verwacht dat de Koning opnieuw zou optreden en De Wever en Magnette zou aanstellen. Vooral niet omdat het initiatief van de Koning in theorie overbodig is voor gesprekken tussen N-VA en PS met het oog op een nieuwe federale regering. ‘We hebben een regering met volheid van bevoegdheden die niet ontslagnemend is. In principe hoort de Koning dan aan de zijlijn te staan.’ Maddens en Terrière vinden het dus vreemd dat de Koning in die context ervoor heeft gekozen om een quasi formeel initiatief te nemen. ‘Al past het wel in de strategie om de rol van de monarchie te versterken,’ voegt Maddens hieraan toe.

     

    De keuze van de Koning is dus onverwacht te noemen, maar zeker niet impulsief.

     

    Volgens Terrière is het paleis veel beter geïnformeerd en assertiever dan vroeger, waardoor er sneller gereageerd wordt. De keuze van de Koning is dus onverwacht te noemen, maar zeker niet impulsief. ‘De entourage van de Koning zal zeker gemerkt hebben dat er een toenadering is tussen N-VA en PS en wenst daarop in te spelen.’

    Het werk van de drie koningen

     

    Opmerkelijk is dat het vorige initiatief niet hetzelfde quasi formele statuut kreeg als het huidige initiatief van De Wever en Magnette. De drie koningen Bouchez (MR), Lachaert (Open Vld) en Coens (CD&V) kregen met andere woorden geen opdracht van de Koning om een nieuwe federale regering voor te bereiden. Waarom schiet de Koning dan nu pas in actie?

     

    ‘Wat de drie koningen deden is in feite logischer dan wat De Wever en Magnette nu doen, aangezien N-VA en PS in de oppositie zitten,’ zegt Maddens. Terrière voegt hieraan toe dat het werk van de drie koningen slechts een intermezzo was van drie kleinere partijen, terwijl er parallelle onderhandelingen bezig waren tussen de twee grootste partijen. ‘De bal is dus pas later in het kamp van de Koning terecht gekomen.’

    De slaagkansen van een deal tussen N-VA en PS

     

    Het is niet de eerste keer dat er gekeken wordt naar N-VA en PS om een regering te vormen. Ondertussen is het al de vierde poging om beide partijen rond de onderhandelingstafel te krijgen. Of de slaagkansen van een mogelijke regering met N-VA en PS ondertussen vergroot zijn, blijft deels koffiedikkijken. ‘Wat N-VA betreft liggen de kaarten nog altijd hetzelfde, maar aan de PS-zijde zijn er wel een aantal zaken in beweging.’ Volgens Terrière heeft PS in de huidige context van een warm en sociaal beleid niks te zoeken in de oppositie. De partij zal dan ook alles op alles zetten om in de federale regering te geraken.

     

    Maar we zijn er zeker nog niet

     

    ‘Maar we zijn er zeker nog niet,’ benadrukken Maddens en Terrière.De programma’s van N-VA en PS met elkaar verzoenen blijft een struikelblok. En ook de andere partijen meekrijgen in hetzelfde verhaal is geen sinecure. Vooral MR, die zichzelf tegenwoordig profileert als een unitaire partij, kan een toekomstige staatshervorming in de weg staan, zegt Maddens.

    In de greep van de coronacrisis

     

    De verdere evolutie van de coronacijfers en de economische crisis die ons te wachten staat zullen zeker hun effect hebben op het verloop van de onderhandelingen voor een nieuwe regering. ‘Het lichtpunt is dat het parlement momenteel in reces is en dat veel politici ondertussen achter de schermen met elkaar in contact zullen blijven. Al blijft het afwachten watt daaruit voortkomt,’ zegt Terrière.

     

    Maddens wijst erop dat het tijdens de eerste golf in maart niet veel scheelde of N-VA en PS hadden een regering gevormd op basis van een beperkt programma. ‘Indien er een tweede golf komt, zal er opnieuw een klimaat ontstaan waarin de druk voor de vorming van een regering enorm groot wordt.’

    Wat als dit mislukt?

     

    Indien De Wever en Magnette er niet in slagen om voor een ommekeer te zorgen zijn er twee opties: nieuwe verkiezingen of het aanblijven van de huidige regering. ‘De huidige regering is niet verplicht om ontslag te nemen en kan enkel uit het zadel gelicht worden wanneer ze zelf ontslag neemt of wanneer de Kamer met een volstrekte meerderheid een constructieve motie van wantrouwen aanneemt.’

     

    Volgens Maddens is het zeker niet onrealistisch om aan te nemen dat de huidige regering gewoon verder zal doen. ‘Vooral voor de MR is dit een aantrekkelijke optie, aangezien ze veel ministers heeft in de huidige minderheidsregering.’

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Het besluit der Experten is dus koffiedik kijken.

    Persoonlijk zie ik dus de bui ook al hangen.’t Zal voor een andere keer zijn.

    En waarom ook niet? Alls machinaties lopen te pletter tegen die fatale datum ergens in 2024. Tenzij de crisis vroeger uitbreekt en eindelijk de grootste partij van het land op haar beurt ‘intoirnable’ wotdt.

    E, dan wordt het geen koffiedik kijken meer en kan er eindelijk Recht geschieden.

    -

    Wat dan ruim 100 jaar later zal zijn, dan de Koninklijke Belofte van Koning Alvert I, net vóót het uitbreken van de oorlog ‘14+’18. Waarin hij plechtig garandeerde, dat; als de Vlamingen goed zouden liggen sneuvelen poir La Patrie, zij dan na de oorlog in rechte en in de feiten gelijkwaardig met de Franstaligen zouden geseld worden.

    Dat waren woorden die de Frontbeweging na de oorlog in veel gevallen met het leven hebben bekocht.

    Vegeven? Ja. Vergeten? Nooit.

     

     

     

    24-07-2020, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.308 –DE ANTWERPSE WERLDPERS OVER DE TWEEDE DODELIJKE AANVAL VAN DE GELE PST DE GELE PEST. TWEEDE RONDE VAN DE VELE DIE NOG ZULLEN VOLGEN. GEDAAN MET MONDELING GEBLAF NU WORDT ER METEEN GEBETEN. IN DE GELDBUIDEL.

    308 –DE ANTWERPSE WERLDPERS OVER DE TWEEDE DODELIJKE AANVAL VAN DE GELE PST

    **

    *

    VRIJDAG 24 JULI 2020

    *

    Maar liefst 416 nieuwe besmettingen in één dag, gemiddelde stijgt met 89% tot 220 per dag

    **

    *

    Tussen 14 en 20 juli is het aantal besmettingen gestegen tot gemiddeld 220,6 per dag. Dat is een stijging van 89% tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt vrijdag op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Sorry voor de omwisseling van de afbeelding in de hooding van deze bijdrage. Verkeerde sjabloon gebruikt bij het afdrukken.

    Bede vooral GVA niet te verwarren met Doorbraak. Na de doortocht bij GVA van de Kanaaalduiker is daar van een doorbraak al jaren niets meer terug terig te vinden. Integendeel.

    -

    De Tweede GDlf dus!

    De Nationale Zender kan er gewoon niet over zwijgen. Almaar dezelfde maar met de minuut tot in den teure zwaardere feiten herhalen en aandikken. Om de haverklap herhaald en bevestigd dor duurbetaalde ‘virologen’ en andere beestenboel kenners.

    -

    Nu weer gern ‘aanmaningen’ meer door de Politie, maar echte geldboetes. Toc op papier en dat is al iets. Er zal veel volk komen kijken!

    Ook nieuw is de identiteits-opname bij de Horeca. Of dit zal ‘werken’ weet niemand, maar de misbruiken liggen zó voor de hand. Gaan eten met het liefje? Vrouwlief weet het meteen, want de kelner verdient ook graag wat bij.…

    Enfin en conter-enfin, deze nieuwe gegevens-admistratie zal goed zjn voor honderden bijkomende banen in de Adminstratie. Die allemaal zullen opgevuld worden door ‘de vriendjes’ van U weet wel.

    -

    Maar oplossingen, remedies, medicaties?

    Da’s voor een andere keer.

    -

    De godganse dag staat dezelfde zaag gespannen. Steeds strerngere maatregelen, die allemaal geen zier of nog minder helpen. Want de vele ‘Niewelingen’ die zelfs zonder dat virus onze samenleving vergallen, lachen daar gewon mee. En trouwens, hoe kan de Overheid, zonder Nazipralijken toe te passen, anders doen où de enorme aantallen ‘nutteloze eters’ binnen de perken houden? De Sociale Kassen zijn nu al meer dan leeg… Ieder dode 80-iger is uit de Staatsruif een maandelijks pensioen minder te betalen…

    Als dat no even eo kan doorgaan, dan krijgt men in Broeksèl eindelijk de Begroting weer eens iin evenwicht. Om zodoende de bugetten voor ‘omvolking’ weer te kunen bijstellen.

    -

    In vroeger eeuwen hadden onze mensen tenminste nog de kerken waarin ze elkander onder de voeten van de Moedermaagd konden vertroosten. Maar nu, onder invloed van de Vooruitgang, is God dood, begraven en afgevoerd verklaard. Te schadelijk voor het milieu….

    -

    Maar dat te zeggen is niet politiek-correct genoeg en zal later zwaar bestraft worden, eenmaal het cordon sanitaire eindelijk door prikkeldraad is vervangen dat voorzien is van wachttorens. In vrijheidstelling kan altijd, mits bekering tot de islammerij of de Sociale Democratie, zoals de hedendaagse Sossen zichzelf, kwestie van berwimpeling, noemen.

    -

    Wacht eens! Binst de oorlog, zolang de Nazi’s onoverwinnelijk leken waren hun Leiders toch de mening toegedaan dat de Belse arbeider, samen met de Duitse arbeider, de handen aan dezelfde ploeg dienden te slaan?

    De ommezwaai kwam pas in Januari 1943, na Stalingrad. Toen traden zij meteen bij het Verzet e, verandereden al vlig van kamp en kozen ze de kant van Vadertje Stalin.

    Na de oorlog werd de BSP geboren, de Partij van Nationale Eendracht; maar ze bleven tot in hun kisten, echte ‘Scialisten’. Zie Willy Claes. Zie de Kanaalduiker.

    Wazarom toen in 1945 nog geen Social Democ Rats?

    A ja, Obama, hun grote voorbeeld, nu Stalin en Mao van hun voetstuk zijn gevallen, die is ook maar van latere datum.

    -

    Vlaming zijn, daarvoor zijn er gen andere helden ter verering voor nodig.

    Even nadenken en U bent er zo.

    Al werden de besten onder hen bij herhaling door de Belse Staat voor het vuurpeloton afgeslacht.

    -

    O, u dacht dat op dze blog voornamelijk negatieve kritiek kon? Wat zegt U dan van deze?

    Vermits voortaan dat wie de roede spaart, zijn kind haat en voorral omdat goedmoedigheid al helemaal niet helpt in oorlogsomstandigheden, deze suggestie.

    Spoor elke nieuwe besmetter op en beboet hem/haar met een contant te betalen bedrag ad € 5.000 voor de eeerste inbeeuk. Her dubbele voor de 2de inbreuk + 5 jaar eenzame opsluiting op water en droog brood.

    Wedden dat zelfs de Chinezen raar zullen opkijken van de positieve gevolgen?

     

     

     



    24-07-2020, 10:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.193 - HET VRIJDAGG BROOD AL IS HUN MACHT BEPERKT, DE VLAAMSE LEIDERS ZORGEN, in JET KADER VAn DE ECHTE EUROPESE GEMEENSCHAP, VOOR HUN EIGEN VOLK IN NOOD

    193 - HET VRIJDAGG BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    VRIJDAG 24 JULI 2020

    **

    Reddingsboei voor eventsector

    Deze zomer is er een openlucht cinema op de site van Tour & Taxis in Brussel ©BELGA

    **

    *

    Dries Bervoet Marie Van Oost

    Vandaag om 01:00

    *

    Vlaanderen schiet per evenement tot 800.000 euro voor.

    Vlaanderen gaat bedrijven die evenementen organiseren steunen. Het schiet tot 60 procent van de kosten voor, minimaal 25.000 en maximaal 800.000 euro. Als het event wegens de corona crisis wordt geannuleerd, moet de organisator dat bedrag niet terugbetalen.

    De Vlaamse overheid wil met de steun voorkomen dat bedrijven geen    ‘events’ meer organiseren uit vrees dat ze verloren kosten maken. De regering heeft daarvoor een besluit klaar, dat nog door de Europese Commissie moet worden goedgekeurd, en een budget van 50 miljoen euro uitgetrokken. De maatregel geldt alleen voor bedrijven in het Vlaams Gewest, maar kan ook voor evenementen in Brussel worden gebruikt.

    Het wordt voor de Vlaamse Gemeenschap dus opboksen tegen Sjeike Sjarel die namens de EUSSR nog zijn fiat zal mieten willen geven.

    En ouder gewoonte na, zullen daar ‘coloensaties’ moeten tegenover staan voor de andere co-citoyens. Ook ‘events’, bijvoorbeeld in de Walenpaïs, eveneens betaald met Vlaams geld. Ha ja, want daar zitten ze al jaren op droog zaad. En zoals algemeen geweten, zelfs door stadspietjes die totaal onwetend zijn met de zeden en gewoonten van de landbouw, kan zaad slechts ontkiemen mits de nofige goede omstandigheden. En dan nog, dat zaad niet gedijdt niet zonder zware arbeid.

    Lees: de opbrengst van zware arbeid.

    En daat heeft men, beneden de Taal- Armoe en Pretentie Grens, geen oren naar.

    -

    Voorwaar een initiatief dart volledig kadert in het Europa der Volkeren. Dwars over de hoofden zij die dit apenland ten grond richten. En ale helemaal in de zin zijn van wat gisteren bedoeld werd in La Flandre en France.

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Verder niets meer aa toe te voegen. De rest van het Nieuws zijn dorpsroddeltjes en cafépraat, gebracht dor Hoernalisten-broodschrijvers die hun ziel verkocht hebben voor een bord linzensoep. .

    Maar gelukkig zijn daar nog andere dingen. Volksontwijjelig geriicht op de toekomst. Die toelichten hoe ons glorierijk verleden daarin de hoofdrol speelt. Met open vizier meegaan in de Vaart der Volkeren. Nar daar, waar vlgens Priester-Dichter Cyrel Verschaeve, ‘men geen kleinheid kan ontwaren’…

     

     

     

     

    24-07-2020, 09:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.301 - DOORBRAAK OVER KLARE TAAL INZAKE KLAAR BELEID ONDERWEG NAAR EEN EENVOUDIG EN DUIDELIJK EUROPA EIGEN HAARD IS GOUD WAARD EN ALLEEN UIT DE VERTE IS BUURMANS GRAS GROENER - MAAR NET ALS ALTIJD IS NIEMAND SANT IN EIGEN LAND…. WAAROM DENK IK NU

    1594

    301 - DOORBRAAK    OVER KLARE TAAL INZAKE KLAAR BELEID ONDERWEG NAAR EEN EENVOUDIG EN DUIDELIJK EUROPA

    **

    *

    DONDERDAG 16 JULI 2020

    (een week geleden)

    *

    ‘Vlaamse onafhankelijkheid is eerder een middel dan een doel’

    *

    https://doorbraak.be/radio/dries-van-langenhove-vlaamse-onafhankelijkheid-is-eerder-een-middel-dan-een-doel/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

     

    Dries Van Langenhove

    **

    foto: ©Belga

    *

    Het politieke spel ligt ook deze zomer niet stil. Er is nog steeds geen regering gevormd en allerlei onderwerpen, van racisme tot abortus, passeren de revue. In deze aflevering van Doorbraak radio laat Dries Van Langenhove, onafhankelijk kamerlid in de fractie van Vlaams Belang, zijn licht schijnen op de politieke actualiteit. Van Langenhove ziet zich zichzelf eerder als activist dan als politicus en wenst zich daarom niet te binden aan de partijpolitiek. Hij staat er wel om bekend om een uitgesproken rechts-conservatieve en migratiekritische mening te hebben en de mainstream media regelmatig op de korrel te nemen. Binnenkort kunnen we een eigen mediakanaal van Van Langenhove verwachten dat een zogezegd tegengewicht biedt tegen de linkse klassieke media.

     

    Over de abortuswet en de coronacrisis

    De corona crisis is nog niet voorbij. Nu er sprake is van een mogelijke tweede golf in het najaar en mondmaskers verplicht zijn op openbare plaatsen, kijkt Van Langenhove op de afgelopen periode vooral terug als een zuiver voorbeeld van de hoe incapabel de politiek kan zijn. ‘Deze crisis had in zekere mate vermeden kunnen worden.’ Van Langenhove wijst erop dat hij reeds in januari al waarschuwde voor het coronavirus en dat hij al langer dan vandaag pleit voor meer gebruik van mondmaskers. ‘Ik heb in deze crisis vooral geleerd dat je niet zomaar moet vertrouwen op de regering,’ zegt hij.

     

    Van Langenhove vindt de abortuswet zoals die nu op tafel ligt hallucinant

     

    Een ander onderwerp dat de politieke actualiteit beheerst is de mogelijke uitbreiding van de wettelijke termijn voor abortus van 12 naar 18 weken. De ‘versoepeling’ van de abortuswet is de politieke twistappel van het moment en legt een bom onder de formatiegesprekken voor een nieuwe federale regering. Van Langenhove vindt de abortuswet zoals die nu op tafel ligt hallucinant. ‘Vooral de strafbepaling, die bepaalt dat het voortaan verboden zal zijn om als vader de moeder te proberen overtuigen geen abortus te plegen, gaat veel te ver.’ Daarnaast is er volgens Van Langenhove totaal geen draagvlak in Vlaanderen voor dit wetsvoorstel en wordt het Vlaanderen opgelegd door een Waalse minderheid.

    Racisme en zelfhaat in Vlaanderen

    Van Langenhove weerlegt dat er structureel racisme aanwezig is in Vlaanderen. ‘Racisme zit zeker niet in het DNA van de Vlaming en wie dat beweert doet zelfs een gevaarlijke uitspraak.’ Er lopen bijna geen racisten rond in Vlaanderen, vindt Van Langenhove.

     

    Van Langenhove vindt dat structureel racisme in Vlaanderen vooral een mythe is die versterkt wordt doordat de media ons zelfhaat aanpraat. ‘Al onze tradities moeten van tafel en als Vlaming mag je niet langer zeggen dat je trots bent om Vlaming te zijn. Maar iemand met een andere etniciteit mag dan wel fier zijn op zijn afkomst.’ Deze diepgewortelde zelfhaat wordt volgens Van Langenhove ook aangewakkerd door zaken zoals de spijtbetuiging van Koning Filip aan Congo. ‘Dit zet de poort open naar herstelbetalingen.’

    De beperkingen op de vrije meningsuiting

    Zijn er grenzen aan de vrije meningsuiting? Volgens Van Langenhove alvast niet. ‘Het recht op de vrije meningsuiting moet zo absoluut mogelijk zijn.’ De politiek probeert op allerlei manieren de vrijheid van mening aan banden te leggen. In realiteit gaat dit vooral over een beperking op rechtse en conservatieve meningen door linkse politici, zegt Van Langenhove.

     

    Recent werd het twitter account van Schild & Vrienden verwijderd en ook Van Langenhove’s persoonlijke pagina op Facebook werd al regelmatig opgeschort. ‘Zowel op sociale media als in de klassieke media probeert men mij voortdurend de mond te snoeren.’ Volgens Van Langenhove hebben de verwijderde sociale mediakanalen niets te maken met het schenden van de gebruikersvoorwaarden maar wel met de druk die het links-liberale regime uitoefent op techgiganten zoals Twitter en Facebook. ‘Het ontnemen van iemands toegang tot sociale media is vandaag de dag eigenlijk hetzelfde als iemands vrije meningsuiting beperken.’

    Het blijvende migratieprobleem

    Een onderwerp dat voor Van Langenhove hoog op de politieke agenda staat is het aanslepende migratie probleem. Het migratie probleem is in feite slechts het topje van de ijsberg. Het echte probleem is de demografische crisis waarbij er een allochtone meerderheid ontstaat in Vlaamse steden, zegt Van Langenhove. De regering-Michel pakte dit probleem al verkeerd aan en dit beleid wordt nu verdergezet door Maggie De Block.

    De politieke impasse en Vlaamse onafhankelijkheid

    Of er een nieuwe regering komt zonder nieuwe verkiezingen is volgens Van Langenhove nog koffiedik kijken. ‘Wel is het meer dan duidelijk dat het Belgische systeem op is en dat er maar beter werk wordt gemaakt van het voorbereiden van de Vlaamse onafhankelijkheid.’ Dat kan op een amicale manier verlopen wanneer Vlaanderen en Wallonië nu verkennende gesprekken starten.

     

    Het is ook interessant om te kijken naar een mogelijke mathematische meerderheid van Vlaams Belang en PVDA.

     

    Een meerderheid van N-VA en Vlaams Belang in 2024 is voor Van Langenhove een realistisch scenario. ‘Al moeten we ons zeker niet blindstaren op deze Vlaamse meerderheid. Het is ook interessant om te kijken naar een mogelijke mathematische meerderheid van Vlaams Belang en PVDA. Uiterst links staat uiteraard mijlenver van onze doelen, maar een sterke PVDA kan het Vlaams Belang wel een sterke positie bezorgen. Dan heeft N-VA geen andere keuze dan met het Vlaams Belang besturen’, zegt Van Langenhove.

    Vlaamse onafhankelijkheid, de oplossing van alle problemen?

    Van Langenhove is realistisch en wijst erop dat het ontstaan van een soevereine Vlaamse staat zeker niet alle huidige problemen in de maatschappij zal oplossen. ‘Vlaamse onafhankelijkheid is een middel voor het invoeren van een rechts-conservatief beleid en geen doel op zich.’ Bepaalde ziektes van het Belgische niveau zijn rechtstreeks geïmporteerd op het Vlaams niveau en dienen dringend te worden aangepakt, vindt Van Langenhove.

    David Geens

    https://doorbraak.be/radio/dries-van-langenhove-vlaamse-onafhankelijkheid-is-eerder-een-middel-dan-een-doel/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Eindelijk dus! In Eigen Land klare taal. Recht voor de raap en dus – in dit Europa - gewoon verwerpelijk. Want Po Co totaal oubollig en tegendraads.

    -

    Persoonlijk verdenk ik er Dries Van Langenhove van, een verre nazaat te zijn van Alexander de Grote de Russische Tsaar en voorvader van Alexander II die de Vrede van Wenen (1814 na Waterloo) in goede banen leidde.

    Stelling, onder de hoede van The Duke of Welligton, de Engelse mede-winnaar - weeral die E-Vl zielsverwantschap - :

    Na de overwinning; grootmoedig de verslagen vijand tot vriend weer omhoog te werken….

    Kijk, ’t is ofwel van ’t een of van ’t ander. Ofwel Tsarenbloed in de aderen, ofwel het bloed van figuren als Vladimir Poetin of, van, dichter bij huis Donald Trump..

    En, als dat niet àl te racistisch klinkt….O dat bloed! Dat Nederlands bloed, dat bloed dat wonderen doet….Wilhelmus van Nassau, den Vaderland getrouwe, ben ik van Duytschen bloed….

    -

    Maar dan besef ik ineens dat St. Petersburg en Moskou nog geen 700 Km ver over land liggen, en de VS helemaal aan de overkant van de Grote Plas.

    Liever een goede buur dan een verre vriend?…

    -

    Want er is beter. Liever toch maar in Eigen Land leven en sterven, als de Vlaming die God ons als Vlaming schiep.

    Dries Van Langenhove dus….

    -

    En dan is daar ineens weer, klaar voor de geest, de Luisterbibliotheek van de Braille Liga.

    Ademloos geluisterd naar de oude vrouw Ida De Ridder (1918-2019), dochter van Willem Elsschot, de man die helemaal terecht Vlaanderens grootste Woordkunstenaar aller tijden wordt genoemd.

    Zowel Vader als Dochter zijn/waren - met permissie en vooral met veel excuses voor de gewaagde bedenking – van een totaal ander politiek ‘gedachtengoed’ dan ondergetekende – heb dus adem loos geluisterd naar dat kleine boekje van haar, amper 42 blz lang. Twee levens, die van haar en van haar Joodse jeugdliefde, brutaal door de gebeurtenissen van Mei ’40 uit elkaar gerukt. Om uiteindelijk; als twee haast voltooide levens, elk aan een ander uiteinde van de wereld, elkaar terug te zien op Het Schoonselhof in Antwerpen. Bij het graf van Willem Elsschot die ooit in de oorlogsjaren tijdens de bezetting het leven heeft gered van die vriend en zijn Bechstein….

    Neen, deze keer geen ‘Lijmen’, geen ‘Het Been’, maar herinnering aan de Ode (aan Auguste Borms) van Vader Elsschot – die daarvoor toendertijd letterlijk verguisd werd – was ‘op de man af’. Zo Vader zo Dochter.

    …. Zo lang ge bedelend en smekend voor de poort blijft staan’….

    Is aangeprezen lectuur voor eenieder die denkt als… Dries Van Langenhove.

    Ter herinnering: Vlaams Volksvertegenwoordiger Auguste Borms wier onschendbaarheid niet eens ter sprake kwam, werd op een regenachtige dag (12 April 1946), 68 jaar oud geworden, haast stervend op een stoel vastgebonden, door de Belgische Staat vermoord voor het vuurpeloton.

    De dag, 12 April 1946, bijna een vol jaar nadat op 8 Mei 1945 de Vrede was uitgebroken, werd niet een oude zieke man vermoord, maar het was ook de dag een der vele dagen waarop dit apenland zelfmoord pleegde. Na Borms volgden nog onder meer Volksvertegenwoordiger LEO VINDEVOGEL uit Ronse en de volksvrouw Irma Laplasse uit Oost-Duinkerke wier proces jaren later werd herzien, en de terechtsteling werd omgezet in… levenslang.

    Toen die tijd, was de zelfmoord van dit apenland wel een feit. Maar de uitwerking zal nog tot minstens 2024 duren…. Een dag om, net als de hunkerende Mozes uitkeek naar Het Beloofde Land na een jarenlange dwaaltocht door de woestijn, naar uit te kijken. Niet als De Langste Dag (4 Juni 1943) met de Landing op de Normandische Stranden, maar de Dag van Dries van Langenhove.

    En, net als toen: ‘in God we trust’.

       






    23-07-2020, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.307 - DOORBRAAK OVER DE LAGE LANDEN IN FRANKRIJK EEN KLARE KIJK VAN UIT VLAANDEREN IN FRANKRIJK OVER DE TOEKOMST VAN DE WARE VERENIGDE STATEN VAN EUIROPA

    307 - DOORBRAAK        OVER DE LAGE LANDEN IN FRANKRIJK

    **

    *

    DONDERDAG 23 JULI 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    Ik moet zeggen, dat deze titel (zie hierona) in ‘Doorbraak’ mij totaal verrast heeft. Een frisse wind in de Franse Nederlanden?????!!!!!-

    Toch weer niet een of andere Corsicaan die onze haven van Antwerpen als een pistool op het hart van Engeland wil richten? Een Verlicht Despoot die onze eeuwenoude pas uit zijn aas herrezen wijncultuur opnieuw zal verbieden?

    Een die de laatste nog rechtstaande kathedralen zal toelaten te slopen zoals de Notre Dame in Parijs of, nog onlnags, de Kathedraal van Nantes?

    De verfranste Nederlanden in de hel van DEZE EUSSR?

    Door, deze keer niet, zoals in 1731 alleen Le Nord in te pikken, maar om deze keer voorgoed een Imperium te vestigen oat reikt van de Pyreneën tot de Oostzee?

    -

    Maar zie, gelukkig maar: het Oosten bloost en staat in kleuren.

    frisse wind in de Franse Nederlanden

    **

    Alain Walenne en de Federalistische studenten in Rijsel

    Interview - 23/07/2020 Wido Bourel - Leestijd 8 minuten

    Alain Walenne, 72 jaar, woont in Santes bij Rijsel. In 1970, was hij medeoprichter van de studentenkring Etudiants Fédéralistes Lillois. De vereniging gaf een tweewekelijkse nieuwsbrief uit, Le Courrier Lillois, met nieuws over de Franse Nederlanden en de Europese volkeren. Hoe een handvol studenten een frisse wind kon brengen in de Franse Nederlanden? We vragen het aan Alain Walenne, 50 jaar later.

    Je bent geen Vlaming maar een Henegouwer. Hoe kwam je aan je belangstelling voor de Vlaamse zaak en de Nederlandse gedachte in Frankrijk?

    Alain Walenne: ‘Ik ben in Maubeuge geboren: ik ben dus een ‘Franse’ Henegouwer. De Walenne’s zijn al eeuwen aanwezig in Henegouwen en het dal van de Samber, aan beide kanten van de Schreve. Langs moederskant heb ik ook banden met Normandië en Piëmont. Tijdens mijn collegetijd in Maubeuge kreeg ik belangstelling voor de geschiedenis, de tradities en het dialect van mijn geboortestreek.

     

    Daar kwam ik in contact met Vlamingen en met de Nederlandse gedachte.

     

    Vervolgens studeerde ik geschiedenis en aardrijkskunde aan de Universiteit Rijsel. Daar kwam ik in contact met Vlamingen en met de Nederlandse gedachte.‘

    Regionalistisch en Europees

    In 1970 richtten jullie een kring van Federalistische studenten in Rijsel op. Hoe is deze kring ontstaan?

    ‘In Rijsel werd ik bevriend met een streekgenoot, François-Xavier Dillmann, die later naam maakte als specialist in Noordse mythologie en Scandinavische literatuur. Hij studeerde er toen letteren en middeleeuwse geschiedenis. Het was Dillmann die het initiatief nam om een studentenbeweging op te richten die tegelijk regionalistisch en Europees gericht was.’

     

    Wie was er nog bij betrokken?

    ‘Naast Dillmann en mezelf, Gérard Landry, student financiële wetenschappen en later zakenman, uitgever en publicist; Georges de Verrewaere, student en vervolgens leraar Nederlands, in Vlaanderen bekend als spreker en als gids; Eric Vanneufville, student geschiedenis die zou doctoreren over de Saksisch-Friese ruimte, schrijver van vele boeken over de geschiedenis van onze regio. Dat waren de voornaamste medewerkers.’

     

    Hadden jullie contacten met de traditionele Vlaamse Beweging in Frankrijk?

    ‘Vrij snel werd de brug gemaakt met de geestelijke erfgenamen van Priester Gantois die in 1968 was overleden: Dr. Jan Klaas van de Section Fédéraliste des Pays-Bas français, uitgever van het tijdschrift La Nouvelle Flandre; Jaak Fermaut, leraar Nederlands, medewerker aan de publicaties Ons Erfdeel en Septentrion; en met Michel Galloy die de Vlaamse Vrienden in Frankrijk vertegenwoordigde. Via deze mensen kwamen wij ook in contact met het netwerk rond het Komitee voor Frans-Vlaanderen, onder leiding van Luc Verbeke.

    Europees federalisme

     

    Jullie gaven de nieuwsbrief Le Courrier Lillois uit met Eric Sanders en Marc Wattiez als hoofdredacteur. Die namen heb je nog niet genoemd?

    ‘De Courrier was een bescheiden veertiendaagse nieuwsbrief die op een paar honderd exemplaren werd gedrukt, als ik me goed herinner. Maar het werd vlot gelezen en doorgegeven in studentenkringen.

    Na drie jaar, in september 1973, stopte de verschijning van de Courrier Lillois

     

    Eric Sanders was de schuilnaam van François-Xavier Dillmann, de eerste hoofdredacteur. Gérard Landry volgde hem een jaar later op. Dan kwam mijn beurt: ik tekende met Marc Watttiez. Na drie jaar, in september 1973, stopte de verschijning van de Courrier Lillois door mijn vertrek naar Parijs als gevolg van mijn studies.’

     

    Ik was 15-16 jaar toen ik de Le Courrier Lillois ontdekte. Ik kan getuigen dat het een nieuw perspectief gaf aan mijn denken van toen.

    ‘De algemene filosofie was het Europees federalisme, niet in de zin van de huidige Eurocratische klucht, maar meer volgens het werkbaar model van echte federale staten als Zwitserland en Duitsland.’

     

    Wat waren jullie concrete doelstellingen?

    ‘Onze voornaamste doelen formuleerden we zo:

     

       Meer autonomie voor de universiteit met een opening naar de regio’s en naar Europa;

       Meer macht voor de regio’s met een door het volk verkozen vertegenwoordiging;

       Oprichting van een Federaal Europa met de regio’s als voornaamste componenten;

       Integratie van de toenmalige regio Nord-Pas-de-Calais als internationale speler in een groot     noordwestelijk Europees geheel;

       De promotie van onze regionale culturen door de herwaardering van de eigen wortels en het respect voor etnische diversiteit.’

     

    Debatavonden

     

    Met de Courrier heb ik de boeken van Paul Sérant, Guy Héraud en Jan Fouéré ontdekt.

    ‘In Frankrijk waren dat toen de grote namen rond het idee van het Europa van de Volkeren. De titels van hun boeken waren al een project op zich: ‘L’Europe aux 100 drapeaux’ van de Bretoen Yann Fouéré ; Guy Héraud met ‘Les principes du fédéralisme et la construction européennne’. Je had ook op Franse schaal auteurs als Hervé L’avenir met ‘l’Europe et les régions’ en Paul Sérant met ‘La France des minorités’.

     

    De meeste van deze schrijvers hebben wij ook in Rijsel als sprekers uitgenodigd. Wij organiseerden allerlei conferenties en debatavonden, meestal in de gebouwen van de faculteit Rechten of in het Maison de l’Europe. Wij konden hiervoor rekenen op de steun van de Europese Beweging die er haar zetel had.’

     

    Op een bepaald moment werd de stap naar de politiek aangekondigd. Waarom is dit toen niet doorgegaan?

    ‘In 1973 koesterden wij even het idee om een stap in de politiek te wagen. Het werd tijd om de beweging uit te breiden, onze inspanningen te bundelen, en een ruimer politiek kader te geven aan ons regionalistisch en Europees streven. Maar het studentenmilieu was te onstabiel om zulk een project te dragen.’

     

    Later zal men verschillende Federalistische studenten terugvinden rond allerlei nieuwe initiatieven en verenigingen.

    ‘Al in 1971 steunden wij de oprichting van de Michiel de Swaenkring. De eerste secretaris van de kring, Bernard de Leersnyder, en verschillende andere leden waren ook lid van de Federalistische studenten. Jan Pol Sepieter en jezelf, beiden lezers van het eerste uur, hebben dan de vereniging Hekkerschreeuwen opgericht. Félix Boutu die de dynamische voorzitter werd van de vereniging Yzerhouck, studeerde zoals ik aardrijkskunde en schreef enkele artikelen voor de Courrier Lillois. André Lévèque, een Picardiër die ook aan onze nieuwsbrief meewerkte, werd een bekende verdediger van de Picardische streektaal. En zelf heb ik nog, samen met François-Xavier Dillmann, het Institut Culturel Nordique opgericht.

     

    Blijkbaar is schrijven op jonge leeftijd een uitstekende leerschool voor later.

     

    Enkele leden van onze studentenkring maakten ook naam als schrijver: F.X. Dillmann die o.m. voor zijn voortreffelijke vertaling van de Edda werd bekroond. En ook G. Landry, G. de Verrewaere, E. Vanneufville, J.-P. Sepieter. Blijkbaar is schrijven op jonge leeftijd een uitstekende leerschool voor later.

    Een boeiend avontuur

     

    Wat was het Institut Culturel Nordique?

    ‘We hebben dit instituut in 1976 opgericht. Het doel was om de culturele rijkdommen van de Franse Nederlanden en de landen rond de Noord- en de Oostzee beter te leren kennen en te promoten. Wij organiseerden conferenties, tentoonstellingen, alsook culturele uitstappen naar deze landen.’

     

    De stap naar de politiek werd dan toch gemaakt met de eerste verkiezingen voor het Europees Parlement in juni 1979?

    ‘De Bretonse schrijver Jean-Edern Hallier had een lijst Régions-Europe ingediend met als doel een stem te geven aan de verschillende regionalistische bewegingen in Frankrijk. Met enkele oudgedienden van de Courrier Lillois, en de hulp van de Frans-Vlaamse activist Régis De Mol, hebben wij namens de Franse Nederlanden aan deze verkiezingen deelgenomen. Veel heeft het uiteindelijk niet opgeleverd, maar het was wel een boeiend avontuur samen met de Bretoenen, Basken, Elzassers, Occitanen, enz.’

    Zandkorrel

    Je hebt in de jaren 80 opnieuw een nieuwsbrief uitgegeven: Le Courrier des Pays-Bas français?

    ‘Inderdaad, nog een initiatief rond enkele oude getrouwen van de Courrier Lillois, onder leiding van Gérard Landry en mezelf. Deze maandelijkse nieuwsbrief hebben wij van 1983 tot 1991 uitgegeven.

     

    Onze streek is cultureel ziek, als in haar ziel getroffen.

    Landry schreef toen in het eerste nummer: “Onze streek is cultureel ziek, als in haar ziel getroffen. Ook Europa twijfelt over zijn toekomst, lamgeslagen door het verlies van zijn historische, culturele en morele waarden”‘.

    Hebben het handvol studenten van toen daar iets aan kunnen veranderen?

    ‘Ik antwoord met het beeld van de zandkorrel die het raderwerk van het Franse centralisme en jakobinisme verstoort. Ondanks beperkte middelen hebben wij verschillende nieuwe initiatieven mee op gang gebracht. Ieder zette zijn beste beentje voor. Ik durf zeggen dat onze Federalistische studenten een frisse wind over de Nederlanden in Frankrijk lieten waaien en onze droom verder zetten. Wie niet waagt…’

    Wido Bourel

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    U las hier bij mij, als bij een tweede Mathusalem, het verhaal van een oude man dat sprankelt van optimisme en beginselvastheid voor wat beetreft de Vlaamse Ziel. Meer dan 300 jaar verknechting zijn niet in staat geweest de Stem te smoren.

    Naarmate ik las, herleefde ook mijn jeugd- en studentenjaren. Om meteen vast te stellen, dat dàt verleden herleeft. Dat het nooit weg is geweest. Het Europa der Volkkeren, zoals ooit bedoeld door August Vermeylen. Een figuur die de jeugd bezielde en verlangend deed uitzien naar de eigen toekomst. ‘Eerst Vlaming zijn om dan gelijktijdig Europeeër te zijn’. Zelfs al was Vermeylen Links, er werd met hem hartsgrondog gedweept op ons Bisschoppelijk College in Ieper.

    -

    Het is dus een verlate zieletroost gelijkgezinden te ontmoeten, ook al spreken die dan een andere taal. Het zijn stammen uit hetzelfde volk.

    -

    En ja, misschien is daar nu voor mij het ogenblik aangebroken, om toe te geven, dat politiek gezien, De Schreve er misschien wel al eeuwen doorheenloopt, krus-kras doorheen diverse homogene taalgebieden, het is alleen in dit apenland dat er gezegd moest worden dat een taal gans het volk is.

    Altijd gezegd: Onverfranst, onverduitst, onverbelst.

    **

    *

    Elk volk heeft zijn wortels in een ver verleden. En gescheurd, bevlekt, ontvallen schier, het is de strijdbanier tot in Gods handen dragen.

                         

     

     

    23-07-2020, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.189 - HET DONDERDAG BROOD MET ALAIN BENOÏT EN EEN BLIK OP CHINA VAN MEER DAN 100 JAAR GELEDEN GRAAF LIPPENS (NIET DEZE VAN HET SOCIETE GENERALE SCHANDAAL) HEEFT GROOTSE PLANNEN MET DE NOORDZEE. ‘WATER!’ ZUCHT DIE, WANT HET LAND VERZUIPTR

    1443

    189 - HET DONDERDAG BROOD MET ALAIN BENOÏT EN EEN BLIK OP CHINA VAN MEER DAN 100 JAAR GEELEDEN

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 16 JULI 2020

    (een week geleden)

    *

    Een waar gebeurd windje met niet zo heel sterke po co ondertoon kwam mij gisteren onverwachts toegewaaid. Met het overwegend Engelstalig Montreal (Canada) ben ik niet zo heel sterk bekend, buiten het feit dat Charles Vandewalle daar ooit in Quebec publiekelijk heeft staan pleiten voor de hereninging met Frankrijk. Het toenmalige N.I.R. en alle Coburger ‘media’ waren meteen eenstemmig monkelend entousiast, maar niet zo mijn eigen omgeving in de Westhoek. De Canadezen? Dat waren toch zij, die samen met de Tommy’s en de Polen op 4 September 1944 de vreselijke Felfgrauen uit onze stereken hadden verjaagd?!!! Ik heb ze allemaal samen wekenlang horen zingen dat het nog een verre weg was tot Tiperary… En wat zaten de herbergen toen stampvol met allemaal zingende Ieperlingen die voorheen niet eens hadden geweten wat Tiperary bestond. En dan nog wel in het Engels.

    Ja Ja, het was een lange, lange weg waarvoor er niet eens ’n vertaling nodig was. Niet alleen de geest van deze moedertaal sprak boekdelen over verwantschap en zo, maar ook de eeuwenlange emotionele verbondenheid met de Engelse leefwereld werd er door beklemtoond.

    Gedaan met dat Duitse geklap met de hakken en dat altijd op de loer liggende leger van zwarte Gestapo’s. het kaki, de bruine burgerschoenen, de chewingum, de weder vrolijk geworden jong vrouwvolk: de hele wereld was één groot Bevrijdingsfeest geworden.

    -

    Maar de tijden zijn veranderd. De Arabische ‘wereldbeschouwing’ is ervoor in de plaats gekomen. De Germaanse ‘Welbeschauwung’ al even gewelddadig vervangen door de Islamitische. Wat ’n vooruitgang!

    -

    En dan het eigenlijke verhaal…

            APPÈL DES ÉLÈVES

    *

    Rentré scolaire dans une classe de Montréal.

    L’enseignant fait l’appel des élèves.

    «Mustapha El EkHazal “ – “Présent” – “Achmed El Kabul” – « Razzi Balli Belcacem » - « Khadir Sel Ohùil » - « Présent! » - «Mohamed Endamha » - «Présent! » - «Chambria Amarthajaku » - «Maramandu Chahoul » - «Dhihaté Dhibil » - Présent !» - «Ala In Ben Oit » -

    Aucune réponse. Alors je répète - «Ala In Ben Oit » - La classe reste toujours silencieuse.

    «Pour la dernière fois, je demande : Ala In Ben Oit, il est là ? »

    Finalement un garçon se lève. « C’est peut-être moi, mais ça se prononce Alain Benoît »…..

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Demedts

    *

    China, de Jezuïeten en de Wielsbeke letterkundige André Demedts. Nu we in deze Corona Tijden toch over overheersende ‘wereld-beschouwingen’ bezig zijn, nog even kort terugkomen op de inmiddels al bijna vergeten heimatschrijver en streekgenoot André Demedts (St. BaafsVijve - 1906-1992).

    Zoals iedereen heeft kunnen vaststellen, is ondergetekende lange weken meer bezig met lezen dan met schrijven. Ja U moet weten dat de aantrekkingskracht van de ‘Victor-Reader’ naast mijn luie leeszetel, die mij onafgebroken alle mogelijke luister-CD’s voorleest, beter is aangewezen dan het computer klavier om met de voeten omhoog, de opgelopen verwondingen aan het onderbeen te laten herstellen. Heb ik op deze Blog reeds uiteengezet. Het gaat goed. Dank U. Een heel klein beetje ouder geworden ben ik straks weer de oude. Dank zij de goede zorgen van de Verpleegkundige die die al die tijd iedere dag als een soort engelbewaarder is langsgekomen. Haar afscheid is gepland, als alles meezit, per einde deze maand.

    -

    De BrailleLiga die mij kosteloos van al de gevraagde lectuur – aan huis gebracht – voorziet, is samen met CM, de ziel- en Lichaamstroost die bewijzen dat wijlen Tante Albertine eens te meer gelijk heeft gehad. Toen ze mij, de Flamingant, als weduwe van een NMBS-medewerker ervan wilde overtuigen dat ‘België toch zo’n goe landje was’…. Want ja het NMBS-personeel behoorde en behoort nog altijd tot de meest gefavoriseerde ter wereld. Geen wonder dat iedereen daar Socialist stemt…

    -

    André Demedt dus. Die laat een Pater Missionaris in China aan het woord, die in navolging van Pater Ferdinand Verbiest SJ, de Spleetogen – zonder bijbedoelingen en met gevaar voor het eigen leven - het Christendom wil brengen. We schrijven zowat 1920 hetzij 100 jaar geleden. En zie, deze bedenking van hem kan in de mond van de Schrijver, gelden als een perfecte toekomstvoorspelling. Lees mee….

    “China is een reus, zei hij, die we in zijn slaap hebben gestoord. Zouden ook wij niet wrevelig worden wanneer ons dat aangedaan wordt. China voelt zich ver-onrecht omdat de Westerlingen het iets opgedrongen hebben waar het innerlijk vreemd aan blijft. Wat maalt het om onze beschaving, de zijne is ouder en even eerbiedwaardig als de onze. Het zal onze techniek overnemen om ons technisch meesterschap te breken en naar de ziel zal het blijven wat het altijd is geweest. Het vaderland van het praktisch verstand waar de godsdienst een zedenleer is en de geesten van de voorvaderen de offergaven opeisen die elders een ingebeelde godheden worden gebracht.  Wat voordeel kan het Christendom met een hemel waar niets dan geest en leven is aan de Chinezen opleveren. Hun cultuur heeft het stadium van de utopieën, van de abstracte ideeën en onaardse inbeeldingen achter zich gelaten. Niet dat zij de geest verwerpt, maar de geest is slechts aanwezig waar hij in de stof belichaamd wordt. Van de aarde vertrokken, zijn ze haar nooit ontrouw geworden…”

    *-*-*--

    Even verder in het boek komt een Oom van hem aan het woord, die daar als Ingenieur zijn hele leven heeft doorgebracht, om er vanaf 1850, de eerste spoorwegen aan te leggen. De Chinezen zijn er niet mee opgezet want ze ervaren dat als een vernedering van de eigen kennis. En wetewa, zegt de oude man: “in géén tijd gaan die ons nog voorbijsteken om ons in ons eigen land de les te komen spellen.”

    En nu is het dus zover….

    Het is niet alleen zo ver, maar ook veel erger. Met deze toekomst vergeleken, komt het Marxisme over als een Sprookje van Moeder de Gans…

    **

    *

    Mijn persoonlijk besluit? Dat het nog altijd beter is en beter blijft de Vlaming te zijn die de God onzer Vaderen ons als Vlaming schiep. In deze Hoop en in deze Liefde wil ik leven en serven

          

                

                      

    Knokke wil van zeewater drinkwater maken

    De Knokkenaars en toeristen verbruiken jaarlijks zowat 2,5 miljoen kubieke meter drinkwater.

                     **

    ©Photo News

    *

    Uit de kranen in Knokke stroomt momenteel water uit de Ardennen en Nederland, maar het waterbedrijf AGSO Knokke-Heist overweegt te investeren in een fabriek die zeewater zuivert tot drinkbaar leidingwater.

    AGSO Knokke-Heist heeft samen met Veolia - gespecialiseerd in milieu- en watertechnologie - en het familiale installatiebedrijf Hego-GTC een consortium gevormd om de haalbaarheid van het project te evalueren.

    Het idee borrelt al geruime tijd en is in een stroomversnelling gekomen door de droge periodes en de waterstress van de voorbije jaren. ‘Er is altijd water uit de kraan blijven stromen, maar het is op piekmomenten precair geweest’, zegt Johan Cabooter, verantwoordelijke voor de water-activiteiten op het grondgebied Knokke-Heist.

    Tja, als er anders helemaal niets van belang is. Watertekort? zei de mus… Dan ga ik maar even plassen in zee.

    -

    Volgens mij zou het eerder ecologisch moeten gedacht worden. Zie Geert Wilders willen de Knokkernaren méér, méér of minder dagjestoeristen? Is die dichtslibbing aan super riante villa’s als kastelen wel goed voor het milieu? Het ‘Retranchement’… bestaat die verlaten leefte nog wel?

    M’as-tu vu?

    En wanneer gaat Graaf Lippens nu eens dat Zwin her-uitgraven; zodat Brugge zijn Middeleeuwse Glorie kan hervinden? Het moet, in deze futuristische tijden mogelijk zijn, om dat zeekanaal door te trekken, zodat scharrelroi op zijn beurt eindelijk zou kunnen beschikken over een diepzee haven…

    Wat a       l eens dienstbaar zou kunnen blijken voor de Eenheid van het Land die nu op het punt staat in stukken te vallen.

    Lippens & DeBruyne, de voorvechters van Leopold II…

    *

    Hallo, Knock-le-Zout; je hoeft echt niet te wachten op (Fredje) DeBruyne, want die is al jàààren in veiligheid…

     

     

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En neen, Boontje laat het afweten met zijn boontje. Geen sprake, dat de Zwartjes, die hun bestaan toch te danken hebben aan mensen zoals Leopold-met-den-Baard, aan Lippens & De Bruyne uit onze Geschiedenis-boeken van Vaderlandsche Ontwikkeling & Rijkdom op de Lagere Jongensschool. Ach dat glorieus en vooral profijtelijk Verleden, dat in 1960 abrupt tot een einde kwam.

    Het is een verhaal dat naadloos aansluit met dat van André Desmedt over de revanche van China…

     

     

     

     

    23-07-2020, 12:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.306 - DOORBRAAK OVER EEN KERKUIL AL EEN EVEN GROOT MASSAMOORDENAAR ALS OOM ADI WEER TYOISCH VVOOR DE SCHANDAARD OM CHURCHILL NET ALS HITLER ALS OORLOQSMISDADIGER TE BRANDMERKEN. DAAR ZIJN HAAST GEEN WOORDEN VOOR

    306 - DOORBRAAK      OVER EEN KERKUIL AL EEN EVEN GROOT MASSAMOORDENAAR ALS OOM ADI

    **

    *

    DONDERDAG 23 JULI 2020

    **

    Is Churchill aan demotie toe?

     

    foto: ©Yousuf Karsh / Public Domain

    *

    https://doorbraak.be/is-churchill-aan-demotie-toe/?utm_source=newsletter-2536&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    *

    Churchill was een racist die miljoenen vermijdbare doden op zijn geweten heeft, schrijft Koenraad Elst.

    *

    Het verraste wel. In De Standaard bracht Tom Ysebaert een vraaggesprek met Mafalda Sottocornola, die Winston Churchill omstandig mocht komen verwensen. Was de Britse oorlogsleider dan niet onaantastbaar, in de praktijk zelfs heilig verklaard?

    Sottocornola: speelbal van de oorlog

     

    De nu 92-jarige Mafalda Sottocornola, dochter van een in Engeland gevestigd Italiaans-Belgisch koppel, was 12 toen de Britse politie aanbelde en haar vader Edmondo Sottocornola voor opsluiting meenam. Het was 1940 en Benito Mussolini had het Britse Rijk net de oorlog verklaard. Iedereen heeft gehoord van de internering van Japanners en Japans-Amerikanen in de VS, maar ook andere landen hadden een dergelijk beleid tegen burgers van vijandelijke landen. Italianen waren voortaan niet meer te vertrouwen, en zeker niet de leden van de plaatselijke Fascio, de Britse afdeling van de Fascistische Partij, zoals Edmondo.

     

    Hij werd weggevoerd naar een kamp in Canada in een in beslag genomen handelsschip. Het was echter in militaire kleuren geverfd. Op 2 juli 1940 koos een Duitse onderzeeër het als doelwit, en trof het midscheeps. Zoals op de Titanic waren er te weinig reddingssloepen, zeker daar het schip overbevolkt was. Het bilan was dat meer dan 700 mensen verdronken, onder wie een 400 Italianen. Edmondo’s lijk spoelde later aan op een Schots eiland en werd er begraven. Pas in 2004 zou een Britse diplomate in Italië haar spijt over het gebeurde uitdrukken.

     

    Mafalda voelde zich schuldig. In een avondschool voor de Italiaanse gemeenschap had zij kort tevoren een prijs gewonnen, maar de bijhorende medaille werd alleen gegeven aan kinderen van Fascio-leden. Omwille van haar traantjes sloot haar vader zich dan maar bij de Fascio aan. Met waarschijnlijk zijn wegvoering als onvoorzien gevolg.

     

    Parenthese: als een Vlaams repressieslachtoffer hetzelfde verhaal verteld had, zou De Standaard het afgedaan hebben als een achteraf verzonnen excuus om foute connecties te vergoelijken, en snerende grappen over ‘wir haben es nicht gewusst’ zouden zijn deel geweest zijn. Maar uit mijn gesprekken en formele interviews met dat voor mij vreemde milieu in de jaren 1990 heb ik onthouden hoe vaak dat soort onnozele oorzaken tot dramatische gevolgen geleid had, en hoe de werkelijkheid vaak echt vreemder bleek dan wat een fictieschrijver had kunnen verzinnen. Dus nee, ook aan Mafalda’s relaas ga ik niet twijfelen; zulke dingen gebeurden op grote schaal, en in een grote oorlog zijn kleine luiden nu eenmaal een speelbal.

    Racistische Churchill

     

    De politieke eindverantwoordelijkheid voor het gebeuren lag echter bij oorlogsleider Winston Churchill, en ze heeft het hem nooit vergeven.

     

    Zijn opvattingen over de volksaard van kleurvolkeren maar ook van Italianen zouden nu zeker als racistisch gelden. Dat de Duitsers als gelijkwaardig grotemensenvolk van de democratie vervreemd geraakt waren, mocht men hen zeker kwalijk nemen, maar voor de Italianen lag de lat minder hoog. Dat zij hun toevlucht gevonden hadden bij een sterke leider, vond Churchill voor zulke kinderlijke mensen een goede zaak.

     

    Tegenover de gekoloniseerde volkeren ging dat nog verder, en onderaan de ladder stonden de zwarten. Tegen de antikoloniale opstand in Kenia trad hij in 1952-55 hard op, want: ‘Ik ben niet de eerste minister om het wereldrijk te liquideren.’

     

    De Indiërs noemde hij ‘een beestachtig volk met een beestachtige religie’. Op de achtergrond zal die opvatting zeker een rol gespeeld hebben bij de tweede dodelijkste beslissing van zijn leven: de weigering om de Bengaalse hongersnood van 1943 te verhelpen. India was het belangrijkste productiecentrum voor de Britse oorlogsinspanning. Na massale uitvoer van graan ontstond in wat nu Bangladesh is, een grote hongersnood waaraan uiteindelijk ruim 3 miljoen mensen zouden bezwijken. Verantwoordelijken ter plaatse stelden noodtransporten uit Australië voor, maar Churchill weigerde. In India heet hij sindsdien een ‘genocidaire racist’.

     

    Op het racismegehalte van dat besluit valt mogelijk wat af te dingen, want ook onder rasgenoten bleek hij erg ongevoelig voor de menselijke gevolgen van oorlog. Toen sommigen twijfels uitten bij het plan om Dresden te bombarderen, wat geen militair nut had, beslechtte hij de discussie aldus: ‘Let ‘em have it.’ Strikt formeel is het verband tussen zijn racisme en zijn beleid dus niet zeker, maar feit blijft dat hij racist was en dat hij miljoenen vermijdbare doden op zijn geweten heeft.

    Eerbied

     

    In België spreek je de naam Churchill met eerbied uit. Hij heeft ons land bevrijd. Kort daarop heeft hij, minder bekend, in België bovendien een communistische greep naar de macht in de kiem gesmoord. En wie vindt dat voor de oplossing van het nazi-probleem een wereldoorlog nodig was, zal hem als één van de allergrootsten uit de geschiedenis beschouwen.

     

    Maar waar gehakt wordt, vallen er spaanders. In de grootste oorlog tot nu toe waren dat er vele miljoenen, doorgaans mensen die niet om die oorlog gevraagd hadden en er geen partij in waren. De consensus tot nu toe was dat het verslaan van de Asmogendheden die prijs waard was. Maar de lotgevallen van de Sottocornola’s herinneren eraan hoe achter de tevredenheid over de overwinning miljoenen menselijke drama’s schuilgingen.

     

    Dat verdient een hernieuwde beoordeling. In twee andere opzichten is die verschuiving van gezichtspunt alvast volop bezig: zijn racisme (een niet in vraag gesteld erfgoed sedert zijn voorganger Benjamin Disraeli ras tot de sleutel van de hele geschiedenis verklaard had) en zijn kolonialisme. Het feit dat zijn standbeelden vandaag het mikpunt van vandalisme vormen, toont aan hoe bij de huidige wind van verandering zelfs een bewezen palmares van antifascisme niet meer tegen de wrok van de ‘antiracisten’ en ‘dekolonialen’ beschermt. De geschiedenis is nog niet klaar met haar eindbalans.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Feitelijk zou er nu ogenblikkelijk van De Overkant een Gerechtelijke Procedure - ofwel van de kant van het Verzet - moeten worden opgestart tegen de erven van wijlen

    André Leysen de Hitler Junge uit de oorlogsjaren, wegens grafschennis, eerroof en belediging van de Briste Natie..

    Maar dat alles zal wel niet gebeuren, tot na de Onafhankelijkheid van Vlaanderen, gevolgd door de Hereniging der Vrije Nederlanden een feit is, zoals het altijd is geweest doorheen de eeuwen.

    Doorheen diezelfde eeuwen is Engeland altihd onze trouwste bondgenoot & handelspartner geweest. Wij dankten er, in vrede en in welvaart, onze gezamelijke wederzijdse rijkdom aan. Voor zover tenminste onze Lage Landen niet regelmatig werden leeggeplunderd door de lieve Frans sprekende Zuiderburen. Het kwam zelfs zover, dat in 1713 het de Franse Koning niet meer volstond ze regelmatig af te schuimen, hij wilde het land zelf samen met de nijvere inwoners, van de Somme (De Zoom) tot aan de voet van de Vlaamse Bergen zelf inpalmen. Die heten sedertdien bij ons enigszins vol heimwee Frans Vlaanderen. Van uit Parijs heten ze Le Nord. Zie Google De Vrede van Utrecht.

    -

    Die landsstreek is tot op de huidige dag goed voor 1/3de van de totale ontvangsten van de Franse Begroting.

    **

    *

    Daar schreef de betreurde Luc Verbeke (1924-2013), ,ooit een boek over dat nooit werd tegengesproken.

    Aan te raden lectuur:, waar U trouwens André Demedts zult terug ontmoeten, is

    http://www.bntl.nl/files/300953/Maatschappij%20NL_Verbeke.pdf

    -

    Van deze laatste las ik onlangs tot 3 x toe het bek ‘De Levenden en de Doden’, verschenen kort na het uitbreken van de vrede in 1945. Heb ik hier reeds vermeld. Het is een aangrijpend verhaal van vóór en na Mei ’40, die eindigt met als voor Uw ogen, de terechtstelling van een humaniora student, die nooit is volwassen is kunnen worden.

    -

    Oorlog is oorlog, zult U zeggen. En de verliezers hebben altijd ongelijk, voeg ik daar aan toe. Primitiever kan het niet.

    Het is alleen jammer, dat het altijd dezelfde moeten zijn die ten onder gaan.

    **

    *

    Met lijken alls zaden in ’t zand, hoop op den oogst, o Vlaanderenland.

     

     

     

    23-07-2020, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.192 - HET DONDERDAGG BROOD EEN PAAR KWAJONGENS UIT DE LAGE LANDEN HEBBEN EEN ‘ADD’ ONTWIKKELD DIE DE GELE PEST ZOUDEN KUNNEN BEDINGEN. ALS DAAR MAAR GEEN VODDEN VAN KOMEN

    192 - HET DONDERDAGG BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 23 JULI 2020
    **

    Kleintjes troeven Proximus en SAP af voor corona-app

    ©Photo News

    *

    Pieter Haeck

    22 juli 2020 21:11

    De Brusselse app-ontwikkelaar DevSide en de Mechelse softwarebouwer Ixor moeten de Belgische corona-app maken. De kleintjes halen het zo van een monstercoalitie, met daarin onder meer Proximus en de Duitse IT-reus SAP.

    De ontwikkeling van de Belgische corona-traceer app, die tegen begin september de risicocontacten van besmette personen in kaart moet brengen, kan van start gaan. De interfederale werkgroep testing en tracing stelde de ministers van Volksgezondheid in het interministerieel comité voor het contract voor de app te gunnen aan een groep van Belgische kmo's. Hoofdindiener is de Brusselse appbouwer DevSide, de Mechelse softwaregroep Ixor is onderaannemer. Uit academische hoek leveren de VUB en de ULB input.

    Die uitkomst verrast, want er lagen twee offertes op tafel. In het verliezende kamp zitten de Duitse IT-reus SAP, die de 'Corona-Warn'-app van Duitsland ontwikkelde, en telecomoperator Proximus. De jury van drie professoren, met onder meer cryptograaf en expert ter zake Bart Preneel, kiest zo voor een coalitie van de 'Belgische kleintjes'. Dinsdagavond lekte in De Tijd al uit dat DevSide het contract binnenhaalde. Dat ontlokte een storm aan kritiek, omdat DevSide onooglijk lijkt: op LinkedIn telt het vijf medewerkers, het balanstotaal is nog geen 700.000 euro en de naam van het bedrijf was tot juni nog JPDVDG.com, naar eigenaar Jean-Paul De Ville de Goyet.

    Eens te meer is het bewezen: het kleine burger-initiatief redt zichzelf daar waar de ‘Overheid’ - als naar gewoonte in dit aopenla        d – het laat afweten. Als er bommen vallen, blijft hjet bij de Oerheid bij woorden, maar de Burger verschuilt zich en bouwt schuilplaatsen. Dat doet de Ocerheid ook, zich verbergen en – met het geld van andere n- schuilplaatsen bouwen. Maar alleen voor zichzelf en de hunnen…

    -

    En ja, dat is nog maar normaal ook. Want hen ontbreken de verdere middelen. Die hebben ze inderdaad inmiddels opgebruikt voor de hoge wedden van maar liefst hun ACHT regeringen met ontelbare ministers, kabinetsleden, adviseurs en en voor het bevoordeligen van de vele vriendjes.

    -

    En zo redt de kleine man dan zichzelf.

    De Overheid? Die kijkt met spanning uit naar de hoge opbrengsten aan belastingen en taksen die deze nieuwe beddrijfjes wel spoedg zullen opbrengen.

    En de Sire zal dan, als een Vorst, de buitenlandse Pers begeleiden doorheen de intussen wereldberoemde ateliers.

    Ja, dat alles zou – met aan zekerheid gnenzende waarschijnlijkheid - kunnen, ware daar niet het voorbeeld van het Iepersr spraak technoliogie bedrijf Lernaut & Hauspie, wiens patenten al vlug door de Yanks werden ingepalmd. Notanene met volle volle medewerking van de Belgische Staat. Die stond erbij en keek er naar.

    -

    E, dan zijn er nog de Chinezen. Die zullen niet graag zien, dat hun nog veel sterkere wapens dan de atoombom, door een paar kwajongens uit de Lage Landen onschadelijk gemaakt worden.

    Als daar maar geen vodden van komen.

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Marj my worfds!

    Ik lees al jaren geen De Schandaard meer, maar ik durf er mijn klak voor verwedden dat die nog jarenlang hierover zullen zwijggen, ofwek binnen de 12 uur een tegenoffensief zullen inzetten. Corona bestrijden, dat blijft immers het voorrecht van de Franstaligen. Zie de mondmaskers. Gefabricceerd of geïmporteerd onder Chinese licencie.

    De Leysens, erven van de Hitler Junge hun grootvader, doen eer aan het verraad. Een soort erfelijke bloedvergiftiging die zelfs met geld niet te stelpen valt??

     





    23-07-2020, 08:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.190 HET ZATERDAG BROOD MET STRALEND MORGENROOD VERLÀ. ER ZIT WEER VAART IN ONS GEHAVEND HUWELIJKSBOOTJE… AANGEMEERD. MET DE POTEN OMHOOG IN DE LIGZETEL WACHTEND OP WAT KOMEN ZAL…

    551

    190 - HET ZATERDAG BROOD MET STRALEND MORGENROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 18 JULI 2020

    ‘Van Hool wordt even hard getroffen als de luchtvaart’

    De busbouwer Van Hool wordt midscheeps getroffen door de coronacrisis. De productie en winst zijn in elkaar gestuikt, de directie verwacht pas beterschap over een drietal jaar. In de fabriek in Macedonië werden 300 jobs geschrapt, in België een 70-tal. Extra ontslagen zijn niet uitgesloten.

    En zoals de Gentenaars plegen te zeggen: daar staan ze nu met hun meulekens….

    De morgenstond goud in de mond? Laat me niet lachen. Goud in de mond? Hoogstens gouden tanden zoals past bij een afgeleefde Zwarte Leeuw….

    De reserve-kas der Vlamingen? Door de Francofonie leeg geplukt tot op de bodem. Om met dat geld na vele jaren vertraging, toe te laten mondmaskers te fabriceren onder Chinese licentie….

    *

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN, ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, kijk, lieve lezer, ‘k wete ‘t, de laatste stukjes klinken nogal bitter. Je zou voor minder.

    Eerst was ikzelf uit koers geraakt door dat bed-ongeval. Gevolg zeer been en diepe vleeswonden, of daar stapt ‘t Vrouwke donderdag in alle vroegte langs hare kant datzelfde bed uit, verzwikt dat rechterpootje van haar, valt ruggelings op de grond, tussen muur en bed.

    Hallo? Alle hens aan dek. Hondenhulp ongewenst, maar dat beestje verstaat dat niet. Onze poetsmadam stond als naar gewoonte elke donderdag, reeds aan de voordeur, bloed gestelpt en met deze taxi naar de Spoed (Kortrijk), 24 Km ver.

    Waregem, op 2 Km? Dakanie, want ’t zijn beesten.

    -

    Iedereen terug ingekorfd om 13 uur. Kleine teen gebroken. Veel tandengeknars van de pijn, maar net geen plaaster.

    -

    Goed nieuws dus!

    Maar hoe zal onze Puppy nu in Tiegem, bij de Veearts geraken? Vaste afspraak op een drukke praktijk want de man is hoofdverantwoordelijke voor Paira Daisy van Marc Coucke ergens rond Bergen.

    -

    En hoe gaan we nu aan eten en drinken geraken?

    The kids? Die hebben het veel te druk met de leiding van een goed draaiende bizeness. Van goed draaiende boekhoud-kantoren, daar weet ik zelf alles van. Bloed, zweet en tranen hebben mij (ons) die gekost. Meer dan 40 jaar lang.

    En nu dit.

    -

    Maar dat is nu allemaal voorbij en over. Trouwens, al die vele cijfers zijn totaal van geen enkel nut voor twee oudjes die de hele dag met de pootjes omhoog in de ligzetel moeten blijven.

    -

    Maar allez. Einde goed, alles goed. Maandag, d.i. VIJF dagen na het 2de ongeval, komt de Dame van Familiezorg bij ons aan huis, om te zien als er eventueel vanaf de donderdag daarop iemand als huishoudhulp kan komen. Corona! En daarenboven, gaat ’t Waregemse vanaf vrijdag potdicht. Jaarlijks Verlof. En daar moet ne mens wat voor over hebben!!!

    We redden het ondertussen wel. Al spijt het ons geen donker vel te hebben, en niet de gelukkige eigenaars te zijn van (valse)- paspoorten uit Syrië of uit Jemen..

    *

    Wat een vader lijden kan. Want van de Moeder spreken we niet. Die ligt te kreunen van de pijn…

     

     

     

     

    22-07-2020, 21:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74 – GHELAMCO, ‘DEN ANTWERP’ EN ‘THE GREAT OLD’… KAPITAALSVERHOGING, JEUGDHERINNERINGEN EN TOEKOMSTDROMEN OVER ZWARTE MEDEHULP IN DE REALISATIE VAN HRVN DE HERENIGDE REPUBLIEK DER VRIJE NEDERLANDEN.

    742

    74 – GHELAMCO, ‘DEN ANTWERP” EN ‘THE GREAT OLD’…

    **

    *

    DONDERDAG 16 JULI 2020

    *

    Nog eens 5 miljoen erbij: Paul Gheysens voert derde kapitaals-verhoging in één jaar tijd door bij Antwerp

    **

    *

    Paul Gheysens blijft zwaar investeren in den Antwerp. De ambitieuze eigenaar/voorzitter voert opnieuw een kapitaalsverhoging door van 5 miljoen euro. De derde al in één jaar tijd.

    Begin juli 2019 raakte bekend dat Gheysens 10,5 miljoen euro extra in de club pompte. “Het dient voor investeringen in alle geledingen”, klonk het. “Infrastructuur, personeel, jeugd, enzovoort.”

    In januari 2020 kwam daar nog eens 5,6 miljoen bij. Opnieuw noodzakelijk, omdat den Antwerp weliswaar een club is die razendsnel groeit – op sportief en businessvlak – maar nog niet genoeg inkomsten heeft om bijvoorbeeld alle operationele kosten te dragen. De Great Old maakte in het seizoen 2018-2019 immers nog 8,2 miljoen verlies, door onder meer een loonkost van 18 miljoen.

    En nu, midden juli 2020, volgt een derde kapitaalsverhoging van 5 miljoen, waarvan 1,25 miljoen al werd gestort en de rest later. Daarmee kan de club – ondanks de coronacrisis – het werk in ‘investeringsmodus’ verder zetten en toont Gheysens nogmaals zijn commitment voor de club en zo zullen de grote clubs rekening moeten houden met den Antwerp…

           

    NASCHRIFT

    Drie zaken.

    a)                   GVA probeert al wekenlang mij te lijmen door hun lonkende artikels ongevraagd en ongewenst aan mij via Tinternet op te dringen.

    Is er spionage in het spel? Volgt men op ’t Kiel dievelinks mijn Blogs om daar via mijn sympathiën hun lezers-abonnenten auf zu cricken? Is echter wel te veel eer en daarenboven totaal verloren moeite.

    Indien er echter signalen mochten komen, dat de Koekestad richting de Herenigde Republiek der Vrije Nederlanden denkt, ja dan... Dan is de tijd misschien gekomen om onze zoon te overtuigen….. Want iedere dag krijg ik, net als in Grootvaders tijd, de uitgelezen exemplaar van zijn gazet in de bus…..

    Zelf een abonnement betalen? Bruintje denkt er nog niet aan. Tenzij het OCMW… Je weet maar nooit. Met de eerst volgende verkiezingen in het vooruitzicht, weet je maar nooit. Iedere stem telt….

    b)                   Diene Paul Gheysens is dan wel gene Marc Coucke, maar wijlen zijn Pa van hem was tot in 1976 Burgemeester van mijn geboortedorpje. En dat schept banden voor de rest van het leven. Vader Florent Gheysen is daarenboven (1957) ooit voor mij persoonlijk in de bres gesprongen bij het begin van mijn tamelijk ingewikkelde loopbaan.

    c)                    Allez, om kort te zijn; dienst vraagt wederdienst. Al is tegenwoordig dankbaarheid een bloempje die niet meer in veel tuinen bloeit…

    d)                   Enne, och ja, de sympathie van ons gezinnetje in het Ieperse ging wel uit naar diens voorganger, de Oorlogs-Burgemeester Maurice Vermeulen, werkgever van onze veel te vroeg (1943) overleden Pa…

    e)                   Ja, politiek is een raar beestje. Zie mijn favoriete Antwerpse schrijver Willem Elsschot…

    f)                      Mocht ooit mijn jongensdroom, tot stand gekomen in 1946 (ik was toen net geen 10 jaar oud) na de dynamitering door de Belgische Staat van de eerste IJzertoren, uitkomen, dan word ik op mijn oude dag nog supporter van den Antwerp… Dan leer ik eindelijk eens wat ‘offside staan’ wil zeggen…

    *

    PS:

    Zeg eens, lieve Congolezen aller Landen, als Zwarten onder elkaar, kunnen/willen jullie ons niet bijstaan om het Geslacht der Coburgers er onder te krijgen? niet bijstaan? Van jullie werden de handen afgekapt, van ons werd en wordt nog iedere dag het hart weggefret. Jullie werden verder ook nog tot het bot leeggeplunderd, maar dat stopte in 1960. Bij ons duurt dat nog iedere dag.

    Als voldoening voor jullie geleden schade zal het Onafhankelijk Vlaanderen jullie al hun bezittingen tot in het Vierde Geslacht terugbetalen, zowel roerende als onroerende, kastelen en buitenverblijven, nationaal en internationaal. Zijzelf zullen, net als alle burgers van dit ons Land werken in het zweet huns aanschijns.

    Meer zelfs. Jullie Land zal ad vitem aeternam al de bloemenpracht voor de jaarlijkse Nationale Vlaamse Feestdag van 11 Juli mogen leveren en jullie President zal als eregast – afwisselend op de Antwerpse Meir en op het Haagse Buitenhof, de honneurs mogen waarnemen. Dat regel ik persoonlijk met de Geert en de Dries. Maar daarvoor moet ik eerst in overleg gaan met ons Mony uit St Pieters-op-den-Dijk die zelf het dochtertje is van een door jullie in 1960 vermoorde koffie-plantage-eigenaar in jullie land en - tegen een eerlijk loon - werkgever van wel 500 man…

    Ach ja, les jours se suivent mais ne se ressemblent pas.

     

     





    22-07-2020, 21:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.305 - DOORBRAAK OVER DE VERGIFFENIS DER ZODEN WE WETEN NOG NIET WAT ONS TE WACHTEN STAAT MET DE NIEUEW UITBRAAK VAN DEZELFDE PANDEMIE. MEDICATIE VOORZIEN VOOR BINNEN HET JAAR. BELOOFD.

    305 - DOORBRAAK      OVER DE VERGIFFENIS DER ZODEN

    **

    *

    WOENSDAG 22 JULI 2020

    *

    Van avondklok tot zelfs hele stad afsluiten: dit kunnen burgemeesters doen bij uitbraak van coronavirus

    De verschillende overheden hebben een draaiboek klaar dat burgemeesters kunnen gebruiken wanneer ze binnen hun grenzen met een belangrijke uitbraak worden geconfronteerd. In het ergste geval kan dat leiden tot het afsluiten van een volledige stad, met desnoods hulp van de civiele bescherming en het leger.

    Het coronavirus is opnieuw in opmars. En dan vooral via lokale uitbraken, onder meer in de stad Antwerpen, maar ook in tal van kleinere gemeenten. Omdat niemand vragende partij is heel het land weer in lockdown te steken wanneer ook de komende dagen de cijfers blijven stijgen, wordt nu geopteerd voor lokale maatregelen. In dat verband hebben gemeenten, gouverneurs, de Vlaamse en federale overheid nu een draaiboek klaargestoomd van hoe zo’n lokale uitbraak moet worden aangepakt.

    Het draaiboek ‘lokale uitbraak Covid-19’ – dat donderdag nog.-

    En nog altijd wordt het kwaad niet bij de ware naam genoemd. Wetenscpaeppelijk is het misschien wel die bacterie (of is het een virus?) maar door zijn herkomst Was het ooit de SPAANSE GRIEP, maar nu in het de Gele Pest. Al zou Rode Pest beter zijn geweest, maar die bestaat al.

    Namelijk sinds Heinrich Karl Marx als ontspoorde Frans-Bels-Duiitse Jood tenslotte in Moscou het Communisme gestalte gaf. In plaats van de proletariërs aller landen te verheffen, kwam die praktijk er op neer, hen te vermorzelen en achter prikkeldraad op te sluiten. Zelfs tot op de huidige dag. Zo niet hier, dan toch elders.

    -

    Och, op wat GVA mij als reclame ongewenst toezond, is niets meer da, de echo v        n wat er zes maand eerder had moeten gebeuren. Wat toen in December 2019 in China ‘uitbrak’ moest in dit digitaal tijdperk reeds 2 uur later in de rest van de vrije wereld bekend gemaakt zijn. De Chinese machthebbers, dat zijn toch de Lichtende Voorbeelden die onze Verlichte Grote Verstanden hadden kunnen inlichten over de juiste maatregelen.

    Als er ooit een Tweede Nürenberg komt over de nieuwe Oorlogsmisdaden, dan weet de Openbare Aanklager in ieder geval waar de mosterd vandaan kwam.

    En kom me nu niet af met te zeggen dat het er ‘niet om gedaan’ werd. Kwaad opzet staat vast, want net als mest de ziel is van de landbouw, zo is dood en geweld de ziel van het Communisme en van de verziekte afzwakking daarvan, het Socialisme.

    -

    Ja, ik weet het Een Christenmens spreekt niet zo. En toh doe ik het en volhard zelfs in deze boosheid. Oog om oog, tand om t   nd. Ook dàt staat in de Bijbel.

    Achteraf kan men trouwens nog altijd om vergiffenis vragen. Daar zijn de Sacramenten voor.

    -

    Nu ja, dat als het er ooit eens van komt, dat de Eigen Volk Leiders het roer in eigen handen hebben, zij dan dat laatste toepassen. Met stalen vuist weder-oog om weder-tand vergelden. Daarna de dingen onder de grond verstoppen om de steven naar nieuwe horizonten te richten. Wetende dat de tijd alle wonden heelt, na er eerst ontelbaar vele nieuwe te hebben geslagen.

    -

    En over tanden gesproken… Daarnet om 12 uur zegt de VRT dat de erven de TANDEN van Patrick Lumumba, in 1961 – op nevel van Koning Boudewijn – vermoord en in zuur opgelost, kunnen terugkrijgen.

    Correctie: niet ‘Tanden’, maar slechts één tand van de twee die de dader-rijkswachter dievlings als souvenir had weg gesmokkeld.

    Benieuwd wat Neefke Philippe nu weer uirt zijnen duim zal zuigen. Weer excuses namens het Belgische Volk voor wat zijn eigen voorzaten hebben uitgespookt?

    -

    Als er nu toch eenmaal de naam van de Kerkvader Augustinis werd bijgehaald, moet er ook gesproken kunnen worden over een tweede gezegde van hem. Namelijk dat het BEROUW altijd NÀ de ZONDE komt, nooit ervòòr.

    Dan gaan we tesamen allemaal te biecht en beloven op onze zielezaligheid het nooit meer te doen.

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Het is, volgens historische bronnen, een vaste gewoonte, dat elke dodelijke pandemie begeeleid maar vooral gevolgd wordt door schaarste, hongersnood, armoede, geweld, volksopstanden; dood en vernieling.

    Zie 1789, kort na de Zwarte Pest die hald Frankrijk en vooral het volk van Parijs uitmoordde.

    Al blijven er palend aan mijn achtertuin om het kwartier in elke richting lege treinen rijden, met 8 tot 10 lege wagons op sleeptouw: neen het débacle is zelfs nog niet eens in zicht. Tout va bien, Madame la Matquise. Toch bij de NMBS, zo te zien. Socialisten, zoals U weet, houden stand tot het bittere einde en alle steunkassen leeg zullen zijn. Dan slaan ze d’er op.

    Een Aë,aards reiskoffer-bedrijf met wereldfaam dat dceigt op de fles te gaan?

    Ja, en dan?

    Ontslagen personeel, zegt U. Ja, en dan? Die kunnen toch onbeperkt gaan doppen? Daar kan Fat Maggy toch niet aan doen?

    En wat meer is: méér werklozen ook in Vlaanderen, dat is toch koren op de molen van de PS?

    -

    Nog waar ook. Hoe zou ’t met Carla en met Bardje wezen? Lust die nu reeds de bruine bonen die hem worden opgeschept?

    *

     





    22-07-2020, 14:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.191 - HET WOENSDAG BROOD OM DEZE ARTIFICIELE CONSTRUCITE OVEREIND TE HOUDEN WERD ER ZELFS OP DE NATIONALE FEESTDAG VERGADFERD. TEGEN DE GELE PEST EN OM DE FRANCOFONE AANVAL OP ONZE GELDBEUGEL MOGELIJK TE MAKEN.

    191 - HET WOENSDAG BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    WOENSDAG 22 JULI 2020

    Nog strengere mondmaskerplicht op tafel

    ***

    *

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) kondigt een uitbreiding van de mondmaskerplicht aan. ©Photo News

    *

    Wim Van de Velden Dries Bervoet

    21 juli 2020 21:56

    *

    Meer mondmaskers, verplicht invullen van reispapieren en een lokale turbo op de strijd tegen oprukkende corona clusters. Dat ligt op tafel om het opflakkerende virus weer in zijn kot te krijgen.

    De federale overheid, de regio's en de experts die de overheid bijstaan in de gezondheidscrisis hielden gisteren dinsdag overleg om het opflakkerende corona virus in te dijken. Het aantal besmettingen stijgt opnieuw, met vorige week gemiddeld 150 besmettingen per dag. Pas donderdag wordt definitief afgeklopt, maar de contouren van wat op tafel ligt, zijn al duidelijk.

    *

    Ongehoord, ja, dat is het. Grote Dames en Heren die WERKEN op de Nationale Feestdag. Die dansend, toastend en jubelend de 190ste verjaardag vieren van de verknechting van het Eigen Volk.

    Het corset van de verknijping drukt mij vandaag net iets te hard op mijn hartspeieren om precies in deze omstandigheden als naar gewoonte weer te blijven zwingen. Al wat deze ‘OVERJEID’ reeds gedaan heeft om de pandemie va, de Rode Pest te voorkomen, is de gebeurtenissen zo ver mogelijk achterna te open. Eigen initiatief? Ho maar! Zonder instructies van de EUSSR-Sovjet? En die wiest het ook niet. Bang om met de kwaal ook de olorzaak te moeten vermelden: dat Rode Systeem dat een voorbreiedende aanval met het dodelijke virus heeeft uitgevoerd waartegenover zelfs Amerika machteloos staat.. Daat zijn tot op vandaag; bazuint de Rode VRT, reeds meer dan 150.000 doden gevallen. Meer dan in de twee wereldoorlogen samen.

    -

    Maar een ongeluk komt nooit alleen. Gelijkloend mer een tweede golf van deze pandemie, breekt de Francofone aanval los op ons laatste beetje fierheid. Daar heerstt namelijk beneden de Taal- Armoe en Luisheidsgrens hoge nood. Geldnood. En net zoals de geldhonger der Franse Koningen destijds keer op keer te vuur en te zwaard onze Gewesten binnenvielen, slaan de eigen ‘lalndgenoten’ nu met de vuist op tagel. Aan de onderhandelinfstafel, en rap! Enig onderwerp ter disvissie: méér geld. Veel meer geld. Of!……

    Ze zeggen het niet. Maar Sjieke Sjare loert grijnzend om de hoek. Want via zijn Hollandse kompaan Rutte is alles reeds in kannen en kruiken.

    Op de gezodheid!

    De ketting der Francofone slavernij zal van één schakel gelost worden en de rrst komt van vanzelf. Onbeperkte werkloosheids uitkeringen, favoriserig van de islam invasie; vereeuwiging van de steeds hogere trasfers.

    En waarom niet? Vlaanderen werkt steeds harder en zwijgt nog harder.

    -

    Heer, wij die Uw Zoon doorheen de eeuwen trouw zijn gebleven, waarom hebt Gij ons verlaten?

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Mededeling

    Voortaan geen corrrector meer voor mijn schhrijfsels. Het spijt me. Doe dus dubbel mijn best olm dat koppige zwalpend klavier onder controle te houden.

    De paar dagen achterstand staan, netjes ingekorfd, op hold. Ze worden gelost, net als e fondduiven ut het verre

    Ponthiers, als de winden goed zitten.








    22-07-2020, 10:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!