MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1747- DIENSTMEDEDELING

    *

    Zondag 26 januari

    Zon 8u27-17u24

    H Margaretha van Hongarije

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Een van ons, http://www.golfbrekers.be/ blijkt eindelijk door het Partijbestuur te zijn opgemerkt. We verheugen ons met hen, voor deze blijk van waardering, die natuurlijk niets anders kan zijn dan een aansporing om het nòg beter te doen.

    Het Vlaams Belang is, voor zover nog niet geweten, de partij van de kleine man die verbeten vecht voor zijn rechten. Samen vormen we, elk op zijn eigenste plaats, het leger der Rechtlijnigen. Wij verdragen geen onrecht en kunnen er ook niet achteloos aan voorbij gaan. Zelfs al is ieder van ons de laatste, wij geven niet op.

    Wij zijn zo gemaakt. Het is ons leven en onze lust. Omdat we weten, dat zelfs een simpele regendruppel op de lange duur zelfs dwarsdoor een marmerblad boort. G. Gezelle noemde de zang van de merelaar zelfs lijk het tikken van marbels op een marmerstik.

    Wij hoeven geen grote woorden zoals we de politiekers op het scherm d’een over d’ander zien vallen in hun haast om weer de slimste van de klas te zijn. Door de afstand zien we de dingen scherper, een beetje zoals de adelaar die hoog in de bergen zweeft, om diep beneden hem zelfs het kleinste ongedierte te zien lbewegen. Wij zullen niet versagen, zo lang er zoveel ongedierte vrij rondloopt.

    De slimsten van de klas uit mijn tijd zijn geëindigd in de grijze zone van het leven. De vechters op de barricaden hebben hun land al een heel klein beetje beter gemaakt. En zoals U weet, vele kleintjes maken een groot.

    De ‘melting pot’ tenslotte is niet aan ons besteed, uitgenomen als het om gewone Vlaamse huitsepot gaat. Liefst zoals ons Ma die kon maken, met een of twee varkenspoten daarin verwerkt. U krijgt zoiets op Uw bord in het restaurant van Jeroen Meus, maar daar kost het wel € 150, service en BTW niet inbegrepen….

    ¨*

    Meestal zijn we ook niet van de jongsten meer, en omdat we hebben volgehouden, is de jeugd ons gevolgd. Dat zien we in de vernieuwde partijleiding. In ons jeugdig enthousiasme zongen we een eeuwigheid geleden, dat ‘Vlaanderen, Vlaanderen blijft eeuwig ons huis’, en nu zien we de jeugd dat huis weer opbouwen.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    WAKKER GESCHOTEN

     

    Bij het VB zijn ze ook eindelijk wakker geschoten. Waar wij van "polkun" al tientallen keren naar de bevriende blog verwezen is het hen ook opgevallen. Dat is niets meer te vroeg. En als we er hen op  mogen op wijzen ?  Ook http://blog.seniorennet.be/digithalys/ laat ook niet na om regelmatig, bijna dagelijks,  het VB in de bloemetjes te zetten , zoals Lieve het met haar http://blog.seniorennet.be/vroeger/  regelmatig opneemt,  met haar onderwerpen,  voor de heren van het VB.  Blijkbaar "quantité négligeable" , zoals 'polkun' uiteraard.

     

    Bron http://blog.seniorennet.be/polkun/

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het volstaat de bloggers te overlopen alleen nog maar bij http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    Om daar tientallen overtuigde gelijkgezinden te vinden die de vuren brandende houden.

    Volgens mij moeten de 3 +1 Centrums voor en teen van alles zo goed als dagelijks in de clinch gaan met de Jantjes, en de Pietjes en de Mietjes van de Staatsvuiligheid wie ze nu eerst zouden willen oppakken voor majesteitsschennis.

    Kunnen ze misschien de vroegere plannen voor een ’Hechteniskamp Lokeren’ uit hun archieven opdiepen, waar na de oorlog honderden Vlamingen zomaar werden opgesloten. Om later zomaar weer gewoon te worden vrij gelaten. Vrij, maar gebroodroofd.

    Ook dàt wordt niet vergeten de dag dat de rekeningen zullen gepresenteerd worden.’k Ben ’t niet vergeten, Ma : Gods borgt maar schendt niet kwijte.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    26-01-2014, 17:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1746 – ISRAEL IS HET SLOT OP DE POORT DIE DE ISIAM VER WEG MOET HOUDEN

     

    *

    Zondag 26 januari

    Zon 8u27-17u24

    H Margaretha van Hongarije

    *

     

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Op het Internet circuleert een filmpje waarin een Moslim-ettertje opgevoerd wordt dat stampend en huilend altijd gelijk krijgt, omdat het zo achterbaks is, om in t geniep anderen te pesten, die dan na verloop van tijd uit hun krammen schieten. En daarom de hele schuld krijgen van het tumult.

    Ja, als men lachend de waarheid al niet meer mag zeggen!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Israël overweegt militaire actie tegen Al-Qaeda in Syrië en Irak

    In Israël maakt men zich steeds grotere zorgen over de inmiddels meer dan 30.000 Al-Qaedastrijders die in Syrië tegen president Bashar Assad vechten. Twee jaar geleden waren het er nog maar 2000. De jihadstrijders zijn vast van plan om in het Midden Oosten een streng islamitische staat (het Kalifaat) op te richten, en na de overwinning op Assad gezamenlijk hun peilen te richten op de Joodse staat. Israël wil dit voor zijn, en zint nu op mogelijk militaire actie tegen Al-Qaeda in zowel Syrië als Irak.

    Al-Qaeda heeft inmiddels ook zo'n 1200 strijders in de Palestijnse Gazastrook. De verschillende takken in Syrië, Egypte en Gaza werken nauw met elkaar samen, en worden gesteund door lokale Salafisten, die voor de gelegenheid een nieuwe terreurgroep genaamd Ansar Bei Maqdis (het Jeruzalem Front) hebben gevormd.

     

    Deze groep voerde vrijdag vier terreuraanvallen in Caïro uit. Hierbij werden minstens 6 mensen gedood en raakten er meer dan 60 gewond. Vorige week vuurden de Salafisten in de Sinaï twee Iraanse Gradraketten op de Israëlische badplaats Eilat af. Eerder hadden ze al talloze aanvallen uitgevoerd op Israëlische soldaten en Egyptische militaire doelen in de Sinaïwoestijn.

    Straks strijd tegen Jordanië en Israël

    Uit heel de moslimwereld, maar ook uit Europa en Noord Amerika, zijn duizenden strijders naar Syrië getrokken om aan de zijde van de aan Al-Qaeda verbonden terreurgroepen te vechten. Hun grote doel is de oprichting van een grote moslimstaat in het hart van het Midden Oosten. Zodra ze hun tegenstanders in Irak en Syrië hebben overwonnen, willen ze de strijd voortzetten tegen Jordanië en Israël.

     

    Omdat de overwinning op Assad dankzij de steun van Rusland, Iran en Hezbollah vooralsnog ver weg is, zou het kunnen dat deze volgorde wordt omgedraaid, en de jihadisten eerst naar Israël gaan.

    Vier grote terreurgroepen

    In Syrië zijn er grofweg vier grote islamitische terreurgroepen actief, te weten

     

    * Jahbat al-Nusra, dat rechtstreeks zijn bevelen ontvangt van Al-Qaeda leider Al-Zuwahiri. Onlangs wist Israël ten minste drie geplande aanslagen, waaronder op de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv en het Convention Center en een bus in Jeruzalem, te voorkomen;

    * ISIS (Islamitische Staat van Irak en de Levant), dat naast enkele strategische districten in west Irak (waaronder de steden Fallujah en Ramadi) grote delen van oostelijk Syrië heeft bezet, inclusief enkele olievelden;

     

    * Ahram al Sham (Islamitische Beweging van de Vrije Mensen van de Levant). Deze minder bekende terreurgroep heeft zo'n 15.000 strijders van Al-Qaeda en diverse radicale Salafistische bewegingen, en staat aan het hoofd van het nieuwe Islamitische Front dat bestaat uit zeven anti-Assadgroepen. Ahram al Sham wordt gefinancierd door Saudi Arabië, en wil net als Al-Qaeda Israël vernietigen. De leider van de groep, Abu Khalid al-Syria, gaf begin dit jaar toe dat hij lid is van Al-Qaeda;

    * Jaish al-Islam (Het Leger van Islam) is de grootste rebellengroep in de regio Damascus, en wordt eveneens gesteund en gefinancierd door Saudi Arabië. De Saudische inlichtingendienst heeft Pakistaanse militaire instructeurs naar Syrië gestuurd, om de strijders van Jaish al-Islam te trainen.

     

    Verschillende mogelijkheden militaire actie

     

    Wat kan de regering in Jeruzalem doen om te voorkomen dat tienduizenden moslimterroristen de grenzen van Israël bestormen? Een optie is het creëren van bufferzones aan de Syrische kant van de grens. Het slagen hiervan is afhankelijk van de wil van lokale Syrische milities om van Al-Qaeda af te komen.

    Israël kan ook kiezen voor luchtaanvallen op de jihadisten in de grensgebieden. Mogelijkheid drie is het uitvoeren van militaire operaties diep in Syrië en Irak, om de opmars van Al-Qaeda richting Jordanië te stoppen. Ook zijn gerichte moordaanslagen op Al-Qaeda commandanten mogelijk.

    Tevens kan geprobeerd worden te voorkomen dat de extremisten nog meer strategische gebieden in Syrië veroveren, bijvoorbeeld door de hulp van de Druzen in de roepen, die tot nu toe neutraal zijn gebleven.

     

    Kiezen tussen twee kwaden

     

    Omdat Israël geen ervaring heeft in het massaal bestrijden van terroristen over zijn eigen grenzen, zal het leger moeten leren van de tactieken die Amerika toepast in Afghanistan en Pakistan. Ook zullen er grote aantallen commando's moeten worden getraind om zeer langdurig actief te zijn in vijandelijk gebied.

    De keus is hoe dan ook een moeilijke, aangezien militaire actie tegen Al-Qaeda de pro-Assad alliantie Rusland-Iran-Hezbollah zal helpen. In Jeruzalem zal men dus moeten beslissen welke van de twee coalities, die beiden uit zijn op de vernietiging van de Joodse staat, de grootste bedreiging vormt.

    Xander

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    In De 7de Dag van vandaag nogmaals de School van Dr Goebbels aan het woord gehoord, met films van de menselijke slachthuizen in Syrië. Geen enkel materieel bewijs laat de identificatie toe van die beelden. Er is alleen de stem van één ‘overgelopen’ Assad-man.

    Dit monster Assad is dus de schuldige. Dat hoeft niet eens bewezen te worden. Het wordt ons voorgehouden, omdat het past in het verhaal van dat Moslim-ettertje. Wat niet gelukt is met de gifgas-aanvallen, moet opnieuw geprobeerd worden. Maar deze keer zonder dat opsporingen kunnen volgen. Goed geprobeerd noem ik dat.

    Dus aks Israël preventief de eerste klappen uitdeelt (wat de bedekling is van al gestook) dan zal de wereld als één man opveren om de arme Moslims te steunen. Vooral als zij er door gaan als door de boter. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan. De Islam stookt oorlog uit overmoed, en Israël bevecht die oorlog uit puur levensbehoud….

    De voorgaande ‘oorlogen’ in het Nabije Oosten hebben dat bewezen: de Moslims komen er telkens bekakt van af. Het zal deze keer niet anders zijn.

    *

    Zal de poort het houden? Is het slot wel stevig genoeg? Als er dan toch geweld moet komen: best goed doorbijten dan, zeker? Ja, zelfs, als het even kan, het echte roversnest zelf uitroken!

    Kameraad Poetin is een verstandig man, die ondertussen Eerst de Zwarte Kat uit beeld houden, om vervolgens de kant te kiezen van de overwinnaar.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    26-01-2014, 13:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1745 - WAAROM ER GEEN WERK IS EN WAAROM DAAR NIETS AAN GEDAAN WORDT

    ***

    Zaterdag 25 januari

    Zon 8u28-17u22

    Sint-Paulus’ bekering

    Sint-Paulus bekering met zonneschijn, is goed voor koren, vruchten en wijn

     

    *

    *

    De handen uit de mouwen steken

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Waarom niet eens nieuwe paden betreden, door zich bij voorbeeld af te vragen als de rek die uit de economie somtijds niet de schuld is van de bemoeizieke Overheid zelf.

    Kan men zich bijvoorbeeld niet afvragen: als er eonvoldoende werk, komt dat dan niet omdat de Overheid overal in Europa de bedrijven belet winst te maken. Wie wekt en produceert of diensten levert, wordt het leven onmogelijk gemaakt door allerlei regels en regeltjes die in hoofdzaak tot doel hebben de Overheid vet te mesten. Nee, natuurlijk was dat oorspronkelijk niet zo bedoeld, maar het is wel zo gegroeid.

    Mag ik het zeggen, Walter? Hoe lager de belastingen, hoe hoger de winst, hoe meer werk er zal komen en hoe meer arbeidskrachten er zullen nodig zijn. Die lage aanslagvoeten zullen dan op hun beurt in absolute cijfers hetzelfde, ja zelfs meer, voor de Overheid opbrengen. Hiermee verwijderen we ons lichtjaren va de omgeving van de fundamenten van het Marxisme. Ik hoef niet ver te lopen om dat te bewijzen. Kijk gewoon naar U zelf? Is Zwitserland hoog en ver genoeg? Is de USSR er aan voor de moeite? Heeft China het geweer van schouder veranderd of niet? Privé-betrchtingen doen de economie opfleuren, daar waar Overheids-i initiatieven de privé-betrachtingen versmachten. Voor iedereen, waar ook ter wereld, is het hemdje nader dan het rokje. Hoe veel ‘solidariteit’ men daar ook tegenaan gooit.

    Solidariteit iheeft alleen zin, als men zelf voldoende heeft. En wie het anders zegt (of oplegt) heeft gevaarlijke bijbedoelingen.

    Ik kan me van de indruk niet ontdoen,dat de Eurocraten doelbewust werken, tot alleen zij de werkgelegenheid in handen hebben. Hieronder zult U lezen hoe dat de mensheid weer tot slavernij brengt. Zoals in onzaliger gedachte, verwezenlijkt in de ‘Plan Economie’ bij de USSR. Alleen Overheidsinitiatief gebonden aan allerlei regeltjes, zal nog mogen.

    Zodat (met eigen ogen vastgesteld) het loon van de arbeider na de Val van de Nomenclatura in een fabriek voor huisgerief, in een fabriek van textiel, in een industriële bakkerij, enz, niet meer in waardeloze roebels uitbetaald werd, maar in telloren, potten en panne, in dozen winterhandschoenen of in een paar broden als molenstenen, die de proletariër dan aan de gaande man of aan elkaar kon doorverkopen. Ruilhandel, als U wilt. Slavenarbeid voor brood….

    Och, van de benden bedelaars spreek ik niet eens. Zelfs in de winterse verloren landbouwgebieden in Italië, zoals bij ons, staan al eens hulpeloze wezens aan de poort, die met klagende stem jammeren dat ze al dagen niet meer gegeten hebben. De “Carabinieri’ haalt ze weg, want het is duidelijk : bedelen is verboden.

    Met de zomer zal dat weer beteren, hier. De buitenlanders zullen weer hopen geld brengen, wordt gehoopt e links en rechts zullen er wel kruimels van de tafelvallen. Al kruipen de meeste mensen in een hoekje

    Maar in ‘Brussel’ wordt gewerkt aan nieuwe ‘Richtlijnen’ en wordt het promille op 0.02 gebracht, zogezegd om ongevallen te vermijden. Die gebeuren wel meest in de vrije dagen, waar er niet of niet veel controles zijn. En niemand denkt er aan, dat in een definitieve stap is naar een totaal alcohol-verbod, zoals voorgeschreven door … de Sharia.

    Langzaam maar zeker haalt Big Brother de strop rond onze nek aan.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Griekenland wil werkloze jongeren naar andere EU-landen exporteren

    *

    Armoede EU explodeert, bijna 1/3 werklozen krijgt geen uitkering - Onderzoek: Spanningen binnen EU nemen toe, bezuinigingen werken averechts

    Spaans protest tegen de massale jongerenwerkloosheid, die met bijna 60% net zo hoog is als in Griekenland, en daarmee een tijdbom onder de samenleving is.

     

    De Grieken hebben een creatieve oplossing bedacht voor het vrijwel ontbreken van een exporterende industrie en hun jeugdwerkloosheid van bijna 60%: de werkloze Griekse jongeren moeten worden ingezet als 'exportproduct' naar andere EU-landen. In eigen land wil de overheid jongeren verplicht onbetaald laten werken, zogezegd om bedrijven te stimuleren hen aan te nemen. Feitelijk betekent dit voorstel, waarmee jongeren geen salaris meer krijgen maar toch moeten werken, dus pure slavernij. De cijfers uit de rest van de EU laten vergelijkbare dramatische ontwikkelingen zien.

    Het bizarre voorstel is afkomstig uit de koker van het Griekse Centrum voor Planning en Economisch Onderzoek. Omdat de Griekse bedrijven niemand meer aannemen en 1 op 4 Grieken -en zelfs bijna 6 op de 10 jongeren- werkloos thuis zit, wil men de werkloosheid verminderen door jongeren gewoon het land uit te schoppen, en de rest van de EU met hen op te zadelen. Veel kans op werk maken deze jongeren niet; 71% van hen zit al langer dan een jaar thuis, terwijl 23,3% zelfs nog nooit heeft gewerkt. (1)

     

    1 op de 4 Europeanen bedreigd door armoede

     

    Uit de rest van de EU komen vergelijkbare onthutsende cijfers. De armoede in Europa explodeert, geeft nu ook EU-Commissaris van Sociale Zaken Laszlo Andor toe. Maar liefst 1 op de 4 Europeanen wordt door armoede bedreigd. De werkloosheid in de eurozone bedraagt 12%, onder jongeren zelfs bijna dubbel zoveel: 24,4% (1). Schrikbarend is dat 29% van de werklozen in de EU géén uitkering krijgt. Van Groot Brittannië tot en met Griekenland heeft dat dramatische gevolgen. Het aantal daklozen in Europa neemt dan ook hand over hand toe. (2)

    Het Center for Economic Policy Research wees onlangs op het historische verband tussen bezuinigingen en grote maatschappelijke onrust zoals stakingen en rellen. Ook JP Morgan waarschuwde dat de geschiedenis van Europa in de afgelopen eeuw laat zien dat bezuinigingen doorgaans ernstige, chaotische gevolgen hebben, niet alleen voor de bevolking, maar ook voor de overheid, omdat de overheidsschuld juist verder stijgt.

    'EU ondermijnt democratie'

     

    Daar komt nog eens bij dat de besluiten die in Brussel worden genomen de indruk wekken dat de democratie wordt ondermijnd. Bovendien nemen de spanningen tussen de EU-landen onderling toe. Zo vond de president van de Bank van Frankrijk het niet eerlijk dat zijn land onlangs werd afgewaardeerd, en zei hij dat ze dat juist met Groot Brittannië hadden moeten doen. 'Nu de druk op de begrotingen toeneemt en de groei afneemt, lijken er grenzen te zijn aan de Europese solidariteit,' constateerde JPMorgan. (3)

    Record aantal jongeren werkloos

    Dat het -in tegenstelling tot wat u van EU-politici hoort- steeds slechter gaat, blijkt uit de kille statistieken. In Frankrijk stijgt de werkloosheid al 9 kwartalen op rij, en is in 16 jaar niet meer zo hoog geweest (4). Ook in Italië steeg de werkloosheid naar een recordhoogte van 12,7% (5). In Spanje wil de record werkloosheid van 26,7% maar niet dalen, en steeg de jeugdwerkloosheid verder naar 57,7% (6). In Nederland bedroeg de jeugdwerkloosheid in november vorig jaar 11,4%, een stijging van 1,7% in een jaar. Alleen in Oostenrijk, Duitsland en IJsland is de werkloosheid onder jongeren percentueel lager (7).

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) Zero Hedge
    (4) Zero Hedge
    (5) CNN Money
    (6) Zero Hedge
    (7) Zero Hedge

    Zie ook o.a.:

    23-01: Griekenland eist nog eens € 17 miljard van Europa
    20-01: EU eist dat lidstaten nog dieper snijden in sociale zekerheid

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Ja toch, inzake werk en met eigen handen instaan voor het eigen levensonderhoud: daar wordt aan gewerkt. A is dat niet meer dan ‘kurieren am Symptomen’. Een asoperientje tegen de armoede. Met ‘arbeids cheques’, dienstencheques of maaltijdcheques smeert men een zalfje, om de stinkende wonden te bedekken. Terwijl aan de andere kant de misbruiken als paddenstoelen uit de grond schieten. En het Overheidslichaam aldoor zwelt van partijleden die in de kaas kruipen.

    Of anders, nog maar eens een bevriende NGO laten oprichten, om ‘Overheidshulp’ rond te strooien, die dan nog meestal in de verkeerde zakken terecht komt. Op die manier wordt lekker de persoonlijke verantwoordlijkheid vermeden: als het geld op is, worden gewoon de deuren gesloten en herbegint men opnieuw van voren af aan.

    Vroeger leidde dergelijke wetteloosheid altijd regelrecht naar opstand en burgeroorlog. Gelukkig zijn er nu zodanig veel moderne communicatiemiddelen, dat de Overheid stilaan over gans de wereld helemaal met de billen bloot komt te staan.

    Zaak is alleen maar, die Overheid gewipt te krijgen in de rednering:’ het is zij, of wij’. Tenzij U hen op 25 Mei in het stemhokje weer carte blanche geeft. Terwijl U de poort voor hen die met de verandering in hun armen komen aandraven, de deur voor hun neus dicht slaat.

    De Dag des Oordeels nadert met rasse schreden. Zouden hun vluchtauto’s reeds geboekt zijn? Nog waar ook: ze zullen rap ver weg zijn, want er is… geen grensbewaking meer. JaJa, we zullen nooit kunnen zeggen, dat Eurocraten geen vooruitziende mensen geweest zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    26-01-2014, 08:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1744 - HET BEGIN VAN DE MENSHEID ZEGT DE BIJBBEL LAG TUSSEN TIGTIS RN EUFRAAT. ZAL HET DAAR STRAKS OOK EINDIGEN?

    **

    Zaterdag 25 januari

    Zon 8u28-17u22

    Sint-Paulus’ bekering

    Sint-Paulus bekering met zonneschijn, is goed voor koren, vruchten en wijn

     

    *

     

    *

     

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Dat zijn hierboven in de titel weer Bijbelse toestanden, maar we beleven dan ook Bijbelse tijden. Hieronder volgt een tamelijk accurate plaatsbeschrijving hoe het deze keer allemaal zo ver is kunnen komen. Allemaal de schuld van de pietrol……Back to the rots. Terug naar Het Aards Paradijs….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Hoe een aanslag in Sochi het Midden Oosten in brand kan steken

    *

    'Aanslag' bij het Olympisch Stadion in Sochi. Bedenk dat er tijdens de O.S. in Londen en het WK-Vrouwenvoetbal in Berlijn vergelijkbare plaatjes verschenen. Toen gebeurde er gelukkig niets.

    Achter de berichten in de reguliere media over mogelijke aanslagen door islamitische terroristen op de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi gaat een veel groter en belangrijker geopolitiek steekspel schuil, waarbij de kans dat dit plotseling uitmondt in een nieuwe, massale oorlog in het Midden Oosten veel groter is dan door de meeste mensen wordt gedacht.

     

    'Echte' of 'false-flag' aanslag

     

    Diverse inlichtingendiensten houden serieus rekening mee met een aanslag op de Olympische Winterspelen in Sochi. Dit zou zowel een 'echte' aanslag als een 'false-flag' aanslag kunnen zijn, waarbij het bewust de andere kant op kijken door de autoriteiten en daardoor terroristen vrij baan geven, ook als 'false-flag' kan worden aangemerkt.

     

    Een aanslag tijdens Sochi hoeft niet eens van het kaliber '9/11' te zijn om te worden opgevat als een aanslag op de hele wereld, en niet enkel op Rusland. De gevolgen van zo'n aanslag zouden daarom minstens zo verstrekkend kunnen zijn als na 9/11, en in het slechtste geval zelfs kunnen uitlopen op een nieuwe Wereldoorlog.

    De Russische president Vladimir Putin, die na de recente aanslagen in Volgograd woedend zwoer het islamitische terrorisme in zijn land totaal te vernietigen, zal een aanslag in Sochi kunnen aangrijpen om daar de onverkorte steun van het Russische volk voor te krijgen, en waarschijnlijk ook van veel andere landen.

    Saudiërs dreigen impliciet met aanslagen

    In de aanloop naar de Winterspelen gebeurde er iets heel belangrijks. Prins Bandar bin Sultan, de minister van Inlichtingen van Saudi Arabië, bezocht in augustus vorig jaar Putin, en gaf hem de boodschap dat zijn land weliswaar geen terreuraanvallen op Sochi zal steunen, maar dat de Saudi's wel in staat zijn om onder bepaalde voorwaarden de plannen van terroristen te stoppen.

    Dit was niets anders dan indirecte chantage. De Saudi's zijn namelijk mordicus tegen de Russische steun voor de Syrische president Bashar Assad, en hoopten met het impliciete dreigement eventuele geplande terreuraanslagen op Sochi niet te zullen stoppen, Putin zover te krijgen zijn politieke en militaire steun voor Assad op te geven.

     

    Aan de ene kant zal Putin bepaald niet blij zijn geweest met het Saudische dreigement. Aan de andere kant biedt het hem een uitstekende gelegenheid en een perfect alibi om een eventuele aanslag tijdens Sochi ten volle uit te buiten, om zo de strategische positie van Rusland in het Midden Oosten fors te versterken.

     

    Arabische Lente door Westen gepland

     

    Zoals we al vaak hebben schreven is Syrië van groot strategisch belang voor Rusland. Het Westen probeert onder leiding van president Obama het regime Assad ten val te brengen, zodat er net als destijds in Egypte een Moslim-Broederschapregering kan worden opgezet. De wereld heeft tegelijkertijd kunnen zien hoe de doelbewust door het Witte Huis veroorzaakte Arabische Lente diverse moslimlanden in chaos heeft gestort, iets dat Putin in Syrië ten koste van alles wil voorkomen, omdat hij dan een belangrijke bondgenoot kwijtraakt.

     

    Dat de Arabische Lente geen spontane volksopstand was, maar ruim van tevoren door het Westen was gepland, bleek onder andere uit een gelekte email van 1300 woorden, die op 8 juni 2008 door de voormalige Britse ambassadeur in Libië aan premier Tony Blair werd verzonden. Hierin werd reeds het later uitgevoerde plan besproken om de Libische leider Muammar Gadaffi af te zetten, en te vervangen door een islamistisch marionettenregime.

    Na het verwijderen en laten vermoorden van Gadaffi werd het Amerikaanse consulaat in Benghazi gebruikt als CIA-basis voor het doorsluizen van grote hoeveelheden wapens naar de Syrische rebellen. Dat was de reden dat de regering Obama weigerde toe te geven dat de aanval op het consulaat op 9/11/13, waarbij onder andere de Amerikaanse ambassadeur om het leven kwam, een terreuraanslag was, die hoogstwaarschijnlijk door de Russen werd gesteund.

    Net geen Derde Wereldoorlog in september 2013

    Wat eveneens niet in het nieuws kwam, was dat de wereld in september 2013 slechts op een haartje na aan de Derde Wereldoorlog is ontsnapt. Destijds hebben we uitgebreid bericht over de toen zeker lijkende Amerikaanse aanval op Syrië, en ook over de grote Russische vloot die naar het oosten van de Middellandse Zee werd gestuurd. Later bleek uit betrouwbare bronnen dat Putin zijn vloot tussen de Amerikaanse vloot en Syrië posteerde, en letterlijk dreigde alles wat op Syrië zou afvliegen neer te schieten. Hierop besloot Obama om de Amerikaanse vloot terug te trekken en de aanval af te blazen.

    Daarnaast speelt ook de invloedrijke terreurgroep ISIS (Al-Qaeda op het Arabische Schiereiland) een steeds grotere rol. Putin weet dat ISIS door het Westen wordt gesteund, en nieuwe aanvallen op het regime van Assad voorbereidt. De VS laat dit doelbewust gebeuren en heeft bij monde van minister John Kerry aangekondigd niet militair te zullen optreden tegen ISIS.

    Russisch ingrijpen in Midden Oosten?

    Het Saudische dreigement aan het adres van Moskou kan daarom voor Putin een uitgelezen, misschien zelfs wel onweerstaanbare mogelijkheid zijn om in het geval van een aanslag de Saudiërs, en daardoor ook het Westen en specifiek Obama, de schuld te geven. Obama zal in de ogen van de wereld opnieuw zwak en besluiteloos overkomen, niet bereid om daadwerkelijk op te treden tegen islamitische terroristen.

    Putin is een erkende meester in het inspelen op en uitbuiten van geopolitieke veranderingen, en zal bij een aanslag -'echt' of 'false-flag'- dan ook geen enkele moeite hebben zich te presenteren als de enige sterke wereldleider die bereid en in staat is het kwaadaardige islamisme te bestrijden. Het strategische overwicht dat Rusland door ingrijpen in het Midden Oosten zou kunnen bereiken, zou wel eens te aanlokkelijk kunnen zijn voor Putin om aan zich voorbij te laten gaan.

    Hoe dat ingrijpen eruit zal zien, is giswerk. Komt er een Russische interventie in Syrië? Een aanval (al dan niet met of via Iran) op Saudi Arabië en/of Israël? Bij een eventuele escalatie in Syrië kan namelijk ook Israël betrokken raken, dat zoals bekend stilzwijgend met Saudi Arabië samenwerkt. Beide landen hebben namelijk het eveneens door Rusland gesteunde Iran, tevens bondgenoot van Assad, als aartsvijand.

     

    Schaakspel Oost - West

     

    Terrorisme is niets anders dan een tactiek die door alle belangrijke wereldspelers wordt aangewend, of dat nu door directe steun met wapens is, of indirect door terreurgroepen ongehinderd hun gang te laten gaan. Achter een eventuele aanslag in Sochi zal dan ook veel meer dan enkel een groepje islamistische fanatici zitten. Zij zullen slechts pionnen zijn in het geopolitieke schaakspel, dat Oost en West ook na de val van de communisme tegen elkaar zijn blijven spelen.

     

    2014 buitengewoon kritiek

     

    Een schaakspel, dat steeds gevaarlijker wordt. Mede gezien de spanningen in en rond Syrië, Iran, Libanon (Hezbollah), Egypte en Israël / de Palestijnen heeft het er namelijk veel van weg dat we in 2014 een buitengewoon kritieke fase ingaan. De kaarten in het Midden Oosten zullen mogelijk al binnenkort opnieuw worden geschud. Daarbij zal er niet veel voor nodig zijn om de huidige, toch al zeer ontvlambare situatie te laten exploderen in een grote regionale oorlog, die misschien wel een op een nieuwe Wereldoorlog kan uitlopen.

    Xander

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Wacht eens! De Geschiedeis, heeft die misschien iets met rivieren? Hitler vond zijn meerdere in het hierboven besproken Volgograd aan de Wolga, dat toen Stalingrad heette. Tweehonderd jaar eerder was het ook een Russische rivier, de Berezina, die de nederlaag van Napoleon, meer nog dan Waterloo, onsterfelijk maakte.

    Meer moet dat niet zijn, om van het door het goddeloos communisme gelouterde Rusland, de beste vriend van de Vrije Wereld te maken. Amerika is met veel poeha! Zo goed als Voltooid Verleden Tijd en hangt in de touwen. Het Westen zal moeten kiezen voor ofwel een verre, zeer ver verwijderde halve vriend die zijn vrienden bespioneert, of een nabije, verduiveld zéér nabij buurman. Vergeet niet, dat een hoog geplaatste Belgische generaal binst de Koude oorlog ooit gesteld heeft, dat de Rus binnen de 24 uur aan onze Noordzeekusten kan staan. De Maas, het Albertkanaal, de Schelde: het zijn gewoon vliegenkeutels in het Russisich Militair Handboek voor Beginnelingen.

    Laten we hopen en bidden (die twee samen brengen altijd soelaas) dat Kameraad Poetin het Tweestromen Gebied verkiest, aan de samenvloeiing van de Tigris en de Eufraat in het Land van Kolonel Kadafi. Wij, in de Vlaanders, zijn de Slagvelden van de IJzer nog niet te bovengekomen. En van de Koninklijke dure eden voor gelijke rechten voor ons, Vlamingen, is er na 100 jaar nog altijd niets in huis gekomen.

    We zullen straks, in Mei 2014, zijn achterkleinzoon aan die belofte herinneren. Niemand kan ondertussen zeggen dat wij geen geduld hebben gehad.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    25-01-2014, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1743 -PIETROL POMPEN, GAS OPZUIGEN: WIE HEEFT HET GROOTSTE BAKKES?

    *

    Zaterdag 25 januari

    Zon 8u28-17u22

    Sint-Paulus’ bekering

    Sint-Paulus bekering met zonneschijn, is goed voor koren, vruchten en wijn

     

    *

     

    *

    Omwille van het smeer

     

    Likt de kat de kandeleer

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De pietrol stinkt, maar geld niet.

    In 1939 net toen Hitler & Mussolini dreigden geïsoleerd te raken, sloten Ribbentrop en Molotov een Niet-Aanvals Verdrag tussen Duitsland en Rusland, die de wereld met verstomming sloeg. In plaats dat die twee elkaar naar de keel vlogen, gingen ze bij elkaar op de koffie! Dat bracht mee, dat terwijl de SS Pantzers heel het Westen platwalsten, dat de volgeladen Russische treinen met grondstoffen Duitsland bleven binnen denderden. Zij deden dat zelfs bijna 2 jaar later nog altijd, zelfs als de Wehrmacht ook Rusland binnen marcheerde. Vadertje Stalin kon namelijk niet geloven dat zijn goede vriend Adolf helm zo hartsgrondig zou bedriegen…

    Oorlog, zo heeft de vrije maar naïeve wereld toen geleerd, is de diplomatie met andere middelen verder zetten…. Goed om weten nu, na het onzalig Socialisme, de even onzalige Islam nu de wereld bedreigt. U weet wel: ‘Ce sont les iidés qui gouvernent le monde’…..

    En daar staat nu, de bijna 2 meter hoge Zwarte Ongelukskater uit Amerika. Oog in oog met Vladimir Poetin, die het hoofd in de nek moet houden om zijn verslagen vijand te kunnen toegrijnzen.

    Maar Poetin heeft nu met het Midden Oosten een kokend hete ketel soep op zijn schoot getrokken. Beseft hij wel ten volle wat daarmee te doen valt? Maar hij weet: wie de macht bezit, mag al eens met de spierballen of de speekselklieren laten rollen….

    Israël redt het wel. Het heeft al voor hetere vuren gestaan. Het kleine Israël is nog altijd de kleine David, die de reus Goliath kon verslaan…. En Poetin, als Gelovige, kent ook zijn Gewijde Geschiedenis. Alleen het Westen schijnt dat niet te willen geloven. Omdat zij nu eenmaal het Arabiren-vriendje willen zijn vanwege die stinkende pietrol en dat o zo gevaarlijk gas….                      

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Paalestijnen ruilen VS in voor Rusland om eigen staat te krijgen

    *

    Dreigend politiek en economisch conflict tussen Moskou en Jeruzalem

    Abbas denkt dat Putin beter dan Kerry en Obama in staat is om Israël te dwingen hem in alles zijn zin te geven.

    De Palestijnse leider Mahmoud Abbas is zijn eerder aangekondigde 'diplomatieke intifada' tegen Israël op onverwachte, zelfs schokkende wijze begonnen door de vredesinspanningen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry af te wijzen, en de Russische president Vladimir Putin te vragen om Israël onder druk te zetten om akkoord te gaan met Abbas' eisen voor een Palestijnse staat.

    Olie- en gasdeal

    De deadline voor het door Kerry geleide vredesproces verloopt pas over vier maanden, maar Abbas houdt het nu al voor gezien. Hij weigert namelijk ook maar enige concessie richting Israël te doen, iets wat de Amerikanen wel van hem eisen in ruil voor hun steun voor de oprichting van 'Palestina' op de Israëlische Westelijke Jordaanoever.

    Het Russische persbureau ITAR-TASS meldde gisteren dat Abbas en president Medvedev een overeenkomst zullen ondertekenen over gaswinningproject ter waarde van $ 1 miljard voor de kust van Gaza. Energiegigant Gazprom wil daar zo'n 30 miljoen kubieke meter gas gaan winnen. Daarnaast gaat het Russische Technopromexport mogelijk olie winnen bij Ramallah, waar het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit is gevestigd.

    Putin negeert internationale wetten

    Israëlische officials reageerden verbaasd en met onbegrip op de overeenkomst tussen de Palestijnen en Rusland. De rechten voor de winning van gas in de Middellandse Zee bij Gaza zijn namelijk reeds in handen van British Gas. Bovendien is de Palestijnse Autoriteit volgens internationale wetgeving niet erkend als onafhankelijke staat, en kan het daarom geen Speciale Economische Zones in zee opeisen.

    Dat het Kremlin deze zaken gewoon negeert, baart de Israëlische regering grote zorgen. Daarnaast lijkt de overeenkomst met de Palestijnen een verlengstuk te zijn van het oliewinningcontract dat Moskou op 27 december 2013 met Syrië sloot. Op deze wijze zou Rusland Israëls gasvoorraden in de Middellandse Zee kunnen omsingelen, en zo de Israëlische export van gas mogelijk kunnen blokkeren.

    Impliciete erkenning Palestina

    De gasdeal met Abbas is een impliciete Russische erkenning van een onafhankelijke Palestijnse staat, gerechtigd om onafhankelijke internationale overeenkomsten te sluiten. Abbas is met deze overeenkomst weer een stap dichter bij zijn doel om zonder een overeenkomst met en concessies aan Israël internationale erkenning voor zijn eigen staat -volgens alle Palestijnse eisen- te krijgen.

    Putin lijkt zich weinig aan te trekken van de VS, dat tenslotte al eerder geen woord van protest liet horen toen hij onlangs een contract van $ 1,5 miljard met Iran sloot voor de levering van goederen in ruil voor olie. Dat was een directe overtreding van de internationale sancties tegen de Islamitische Republiek.

    'Tijd om Amerikaans monopolie te beëindigen'

    Nabil Shaath, een hoge official van de Fatahbeweging die de kern vormt van de Palestijnse Autoriteit, kon gisteren niet duidelijker zijn toen hij verklaarde dat 'het tijd is om het Amerikaanse monopolie op het sluiten van vrede te beëindigen, nu Washington niet in staat is gebleven om overeenkomsten aan Israël op te leggen.' Hij wees erop dat de Russische tactiek ten aanzien van Iran en Syrië succesvol is gebleken, en dat dit daarom ook het geval zal kunnen zijn bij het creëren van een Palestijnse staat.

    Xander

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het zal er dus op aankomen, dat de een of de andere aan de onderhandelingstafel waar kiest voor zijn goede geld. Zo niet, gaan de poppetjes aan het dansen, daar waar de Ideologie van de Wrede verzot is op dansende poppetjes en onafzienbare velden vol lijken. Sommige dingen staan in hun Koran, maar die slaan ze over, terwijl er andere dingen in gelezen worden die er niet staan. Hangt een beetje af van het ogenblik. Palestina heeft volgens de PLO van Arafat bijvoorbeeld altijd bestaan (staat zo in de Koran), en de rijk makende pietrol komt voort van de dode lijken van hun vijanden. Logica: willen we later ook nog (veel) pietrol pompen, dan moet er nu gezorgd worden voor veel lijken. Hoe meer Christenen daar tussen zitten hoe hoge het octaa-gehalte en hoe duurder de pietrol kan verkocht worden.

    Het had zò in de Koran kunnen staan. Misschien wel niet met dezelfde woorden, maar wel met hetzelfde resultaat.

    De boomlange Amerikaanse Zwarte Kater met de flap-oren zal dus zijn ‘historische zending’ vervolgen om wereldwijd de Islam te promoten, en de Russische Beer aan het Hof van Koning Nobel, U weet wel, de grote dynamiet-producent, zal er de profijtjes van opsteken en zich in zijn plaats als woeste weldoener opwerken….

    In het verhaal ‘Van den Vos Reynaerde’ is, zoals U weet, de titelrol al vele honderden jaren vastgelegd op de persoon van de kleine slimme derde. In dit geval het dappere Israël….

    Vandaar dat de vos altijd en overal op het einde de grootste sympathie krijgt.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    25-01-2014, 12:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1742 - ALS SCHAPEN WORDEN ZE TER SLACHTBANK GELEID EN ZE DOEN HUN MOND NIET OPEN

    ****

    Vrijdag 24 januari

    Zon 8u30-17u20

    H Franciscus van Sales, bisschop en martelaar.

    Patroon van journalisten en schrijvers

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Somtijds heeft een mens er nood aan, om gelijkgezinde stemmen te horen, die met een andere woordenschat, dezelfde boodschap uitdragen. Die woorden dringen dan beter door. Zo dringt misschien de boodschap in het Frans, het Engels, het Spaans, het Grieks, enz beter door bij zij die het moeten horen. Dat bijvoorbeeld Marine Le Pen, die ook net als Hollande, ‘De Sem uit Parijs’ kan zijn, opeist dat Frankrijk voor de Fransen moet zijn, moet voor hen klinken als vloeken in de kerk. Al zullen haar woorden meer effect sorteren, eenmaal ze Presidente zal geworden zijn. U weet wel; als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel….

    Het Hoofdkwartier van de Navo in megalomaan Brussel geraakt wegens geldgebrek niet tijdig afgewerkt. Het kostenplaatje van ruim 1 miljard d.i. 1.000 miljoen Euro zal minstens met 25% overschreden worden. Pas in een onmetelijk paleis mooier en protsiger dan de sprookjes-paleizen van ‘Duizend en één Nacht’ kunnen de Dames en Heren militairen fatsoenlijk nadenken, zeggen ze. Op voorwaarde dat er ook fatsoenlijke achterkamertjes met navenate badkamertjes zijn voor het nachtwerk. Twee keer raden wat een vijandelijk bombardement eerst zal wegblazen: het wereldberoemde Justitiepaleis of het Vlinderpaleis der Verenigde Naties.

    Het Euro Parlement daarentegen, waarover men voorlopig niet taalt of spreekt, maar dat ook al ferm in de steigers staat (zegt men) zal nog veel ruimer en grootser zijn. Het zal zelf de rijkste pietrolboeren uit Qatar met verstomming en afgunst doen slaan. En op de ruime overdekte binnenkoer, midden in een plantsoentje met veel exotisch groen, komt het standbeeld van de Rustige Vastheid, als Romeins Veldheer, met een rol Haiku-verzen tot op de grond. Opschrift: aan Hem die via Dexia zijn land leerde sparen.

    PS

    Er wordt nu al ruimte gelaten voor de trucks die zonder al te veel te beschadigen, zoals in Bagdad met Sadam, eerstdaags dit monument zullen moeten slopen.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    DE ZELFDESTRUCTIE VAN EEN VOLK!

    Er is de laatste tientallen jaren een angstwekkende “trend” te zien! Het woord ‘angstwekkend’ zit in de hardnekkige ontkenning van de meesten m.b.t. de corrupte EU- realiteit en de sluipende islamisering!

    Deze ontkenning (oftewel “goedpraten”) hiervan, is vergelijkbaar met het goedpraten van atoombommen!

    De oprichting van de dictatoriale, pro-islamitische EU en de slaafse toetreding van de lidstaten (met Nederland als koploper), is slechts het topje van de ijsberg!

    De hierdoor ontstane desastreuze crisis en de enorme escalatie van islamitische “immigranten” naar Europa is het begin van de economische en maatschappelijke ondergang van de EU lidstaten!

    De bevolking in Europa wordt systematisch tot op het bot uitgekleed en via de afschaffing van referenda monddood gemaakt!

    Voorbereidingen worden getroffen om via het in het geheim oprichten van een Europees leger (bestaande uit commando’s van alle lidstaten), eventuele opstanden met geweld neer te slaan!

    Nieuwe “Europese” wetten zijn gemaakt, waarbij de zeggenschap en soevereiniteit van landen volledig in de handen van de EU, en ESM worden gelegd, en niet meer omkeerbaar zijn.

    Het resultaat hiervan is dat de democratie in heel Europa volledig wordt afgeschaft! Dit alles met medewerking en goedkeuring van onze Eurofiele regeringen!

    Zij hebben hiermee een vrijbrief gekregen om het Europese volk financieel tot de laatste cent uit te kunnen kleden ten gunste van hun eigen dubieuze doelstellingen!

    …/..

    De Trend:

    Dat Europa in sneltreinvaart aan het islamiseren is, wordt aan alle kanten ontkend. Niet alleen door islamitische (al dan niet extremistische) groepen, maar juist door de multicul Moraalridders, die om “onbegrijpelijke” redenen vinden dat zij achter elke extremist moeten gaan staan om hun gevoel voor politiek ‘correcte socialisme’ te bevredigen!

    Ik vraag me hierbij altijd af, hoeveel hiervan doet dit uit domme conservatieve motieven en hoeveel spelen dit spelletje mee, omdat zij hier financieel behoorlijk op vooruitgaan!

    Ons kabinet heeft criminaliteit legaal gemaakt! Onder het mom van “politieke correctheid” worden wij stelselmatig en op grote schaal bestolen!

    Waarom kan ons kabinet en hun kapitalistische achterban dit ongestraft doen? Waarom is er niemand die hiertegen protesteert en sinds wanneer zijn woorden als “democratie”en “mensenrechten” niet meer van kracht?

    Ik las eens dit: “Weten mensen überhaupt wel waar ze nu eigenlijk op stemmen als ze gaan stemmen? Verdiepen mensen zich hier eigenlijk wel in? Zijn ze nou gewoon dom, naïef of gewoon onwetend? Of weten mensen zelf eigenlijk niet waar ze nu werkelijk voor staan? Hebben ze eigenlijk toch niet een echte mening en zijn het eigenlijk gewoon schapen?”

    Ook Jack Hoogland schreef in “Oliedomme politici? Of gevaarlijke sociopaten?”:

    “Zijn deze politici écht zo dom? Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed van niet. Ik vermoed dat ze donders goed weten wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn als ze hun plannen zouden mogen uitvoeren. En dat maakt het alleen maar erger. Als mijn vermoeden juist is, dan betekent dit dat we onder groeiende invloed komen van machtsbeluste sociopaten”.

     

    Beseft het volk niet dat zij de macht in handen van 0.000001% (één honderdduizendste procent) van bevolking heeft gegeven die alles voor hen gaat beslissen? Beseffen ze niet dat zij als meerderheid de macht in handen hebben?

     

    “Als een volk kiest voor domme politici om hen te vertegenwoordigen en om hun beleid klakkeloos te volgen, dan hebben politici gelijk: Het volk is oerdom! “

     

    Europa speelt een eindspel van zelfdestructie, met de eurozone en de hele Europese Unie als inzet! En zij worden hierbij gesteund door een groot deel Eurofielen en niet-geëvolueerden!!

    Bron http://www.bloggen.be/roeland/

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Deze bijdrage heeftg mij een prachtig nieuw woord bijgebracht. Voortaan zijn er geen Sociaal-Democraten, en Cristen-Democraten meer, maar alleen nog maar ‘sociapaten’. Sociofielen zou ook goed geweest zijn, maar een soort patholoog ofte lijkenkenner is vee explicieter.

    Waarom er hier een dode schaapskop als afbeelding bovenaan is gekomen, weet ik niet. Want die kan toch nooit symbool staan voor weerwerk. Misschien dat de afbeelding als gemeenschappelijk verzamelbeeld voor alle collabo’s dienstig kan zijn in de komende verkiezingsstrijd. Met daaronder de woorden van Steve Stunt, dat politici wèten wat goed is voor het Volk….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    24-01-2014, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1741 - NATIONALISME ANDERS BEZIEN

    ***

    Vrijdag 24 januari

    Zon 8u30-17u20

    H Franciscus van Sales, bisschop en martelaar.

    Patroon van journalisten en schrijvers

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Een verstandig man weet wanneer hij moet zwijgen….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

     

    NATIONALISME

    woensdag 22 januari 2014, 10:54

    *

    Lennik, 21 januari 2014

    Open brief aan De heer Charles MICHEL

    Voorzitter van de M R

    Gulden Vlieslaan, 84 – 86

    1060 BRUSSEL

    Mijnheer de Nationalist,

    Voor de camera’s van de V R T verklaarde u zondag ll. dat u de nationalisten haat. U vergat er wel bij te zeggen welk nationalisme; want dat u een overtuigd WAALS-NATIONALIST is bleef netjes buiten beeld. Een merkwaardige prestatie: het nationalisme haten en het terzelfdertijd cultiveren, weinigen zullen u dat kunnen nadoen.

    Hoe anders kan uw houding op 7 november 2007 verklaard worden toen u, samen met uw francofone vrienden, de vergadering van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken verliet na een meerderheidsstemming betreffende de splitsing van de kieskring B H V.

    Als overtuigd nationalist heeft gedurende meer dan 2 jaar de uitvoering van deze democratisch genomen beslissing onmogelijk gemaakt door het inroepen van belangenconflicten om de voorrechten van een Franstalige minderheid in Vlaams-Brabant te consolideren

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat in het gerechtelijk arrondissement Brussel enkel nog Franstalige procureurs en Franstalige arbeidsauditeurs kunnen benoemd worden.

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de Franstaligen die in Vlaams-Brabant vrij hun woonplaats kozen kunnen rekenen op Franstalige rechtsbedeling; dit komt vrij dicht in de buurt van etnisch nationalisme.

     

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Waalse gewest gedurende 10 jaar aanspraak maakt op een jaarlijkse dotatie van 300 miljoen € bovenop de royale bestaande financiële Vlaamse transfers.

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Brusselse gewest jaarlijks een geïndexeerde en recurente toelage ten bedrage van 461 miljoen € is toegekend zonder enig tegenprestatie die naam waardig.

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de taal- en kiesvoorrechten van de Franstaligen in Vlaams-Brabant in de Grondwet werden verankerd.

    Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd en is uw politieke formatie mede verantwoordelijk voor het beletten van de eedaflegging van een democratische verkozen Vlaming in het Waalse gewestraad en de Franse gemeenschapsraad in 1987.

    Nationalisme staat voor egoïsme liet u tijdens dezelfde uitzending optekenen. Inderdaad, uw WAALS NATIONALISME rijmt perfect met EIGEN VOLK EERST.

    Het Vlaams nationalisme aan de schandpaal nagelen en terzelfder tijd uw Waals nationalisme cultiveren is de hypocrisie ruim voorbij, maar de perfecte vertaling van een oud Vlaams spreekwoord:

     

    LUISTER NAAR MIJN WOORDEN MAAR ZIE VOORAL NIET NAAR MIJN DADEN.

     

    Met de groeten van een fiere en zelfbewuste Vlaming.

    Willy DE WAELE, Ere Burgemeester

    PERSOONLIJKE BENADERING

    En zeggen dat zo’n exhibitionisten als ere-burgers op het Vaticaan kunnen ontvangen worden. Misschien zelfs dat Hollande daar gaat lobbyen om het Vaticaan als Lid van de Europese Unie in te halen! Als signaal tegen de Moslims zou dat pas een signaal zijn!

    Dat moet voor sociopaten waarschijnlijk als een allerlaatste reddingsboei overkomen. In de zin van: ’Zo slecht kan die man toch niet zijn, anders zou hij toch niet in de Kerk mogen komen’…..

    Het Islamo-socialisme gered door de Paus van Rome….Wat mij er aan doet denken, dat het socialisme inderdaad terminaal moet zijn. Omdat hetzelfde gebeurde met Gorbatsjov, op het einde van het Sovjet Imperium. In de Geschiedenisboekjes heet zoiets ‘Nach Canossa gehen’. Of nog: ‘Paris vaut bien une messe’….

    Alles mag. Alles kan. Als ’t maar opbrengt!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    24-01-2014, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1740 - EEN VRAAGSTUK OP HET BORD VOORAAN: IEDEREEN KENT DE OPLOSSING MAAR NIEMAND DURFT HET OPSCHRIJVEN

    **

    Vrijdag 24 januari

    Zon 8u30-17u20

    H Franciscus van Sales, bisschop en martelaar.

    Patroon van journalisten en schrijvers

    *

    (Herhaling) Vandaag zouden alle letterkakkers die zich voorlopig nog vrij weten, want nog niet geforceerd bekeerd tot de Islam, de naamdag zouden moeten herdenken van hun patroonheilige. Wat er wel niemand zal doen, wegens te achterlijke gedachte. Ja, dat is zo. Iets of iemand waaraan men gewoon is, is inderdaad veel te… gewoon om er nog aandacht aan te besteden. Het is ook maar vanaf het ogenblik dat iemands hoofd werkelijk pijn doet, dat men er aan denkt naar de dokter te gaan..

    *

     

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Stel U voor: we zitten allemaal in de klas bij de grote Meneer Merlijn, en we zijn allemaal al een tijdje geleden tot de jaren van verstand gekomen. We hebben leren rekenen, lezen en schrijven en toch blijft bij de meesten hun blad om de oplossing te noteren, onbeshreven.

    Die ene, die ‘Erik 60’ stak vandaag zijn vingertje omhoog en mocht proberen. Hij schreef dat hij vel poblemen zag staan op dat bord, en dat de Overheid wel ies zou moeten doen. In de Vragende Onvoltooid Toekomstige Tijd. Een tamelijk moeilijke oefening dus. Iedereen voelde dat hij iets uit zijn nek stond te lullen maar iedereen zweeg. Niemand wilde, noch kon, of durfde zijn nek uit te steken: het was vanzelf gekomen, en zou dus ook vanzelf weer weggaan. Dachten ze.

    Dat moet zowat de gewone reactie zijn van een lichaam, die door een virus wordt aangevallen. Vanzef gekomen, vanzelf weer weggaan. Niks geen antibioticum, geen levenreddende prik, geen serum, helemaal niks, zelfs geen pijnstillers.

    Tot dat lichaam, totaal geïnfecteerd, zich overgeeft. Tot de dood er op volgt.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Het Midden-Oosten conflict binnenkort ook in Nederland?

    Zullen we binnen enkele maanden of jaren in ons mooie Nederland ook een conflict krijgen zoals nu het geval is in het Midden-Oosten? Zullen Soennieten, Sjiieten en nog andere stromingen van de islam hier elkaar in de haren vliegen? Zullen moslims de Joden, homo’s en later ook christenen aanvallen? Geen enkel politieke partij (behalve de PVV misschien) kan of wil hier een antwoord op geven. Ga er maar van uit dat dit hier eenvoudig kan gebeuren. Er zijn al tekenen dat jeugdige Soennieten en Sjiieten elkaar al in de haren vliegen op school. Eén vonkje is genoeg om de boel hier te laten escaleren. Met alle gevolgen van dien.

    Degenen die denken dat het Midden-Oostenconflict niet in Nederland uitgevochten kan worden, kunnen maar beter verder slapen. Ze zullen wreed gewekt worden. De meeste moslims hebben een kort lontje als het om hun geloof gaat. En momenteel is er een zware strijd gaande in Syrië tussen twee verschillende stromingen binnen de islam. De Soennieten aan de ene kant en de Sjiieten (de Alawieten, een afsplitsing van de Sjiietische islam waar Assad toe behoort) aan de andere kant. En het gaat er bloederig aan toe. Beide partijen begaan wreedheden die onze pet te boven gaan. Geloof het of niet. Er wonen genoeg moslims van beide partijen in ons land. Momenteel zijn er al met de regelmaat van een klok opstootjes tussen beide geloven op scholen.

    Het zijn misschien maar kinderen, zou je zeggen. Dat is misschien wel waar, maar deze haat tegenover elkaar is met de paplepel door de ouders ingegeven. Waar ben je als ouder dan mee bezig? Deze mensen zijn toch naar het Westen gekomen om een beter leven te leiden dan in hun thuisland, dat verscheurd wordt door onderdrukking en oorlog? Zij zijn toch naar hier gekomen om hun kinderen een vredige toekomst te bieden? Waarom kunnen zij dan deze eeuwenlange haat tegenover elkaar niet begraven? Wat hebben wij in het Westen met hun oeroude vetes te maken?

    Hier ligt een taak voor de overheid om, nog voor alles escaleert, in te grijpen. De overheid moet met deze jongeren en hun ouders gaan praten. Zij moet hen vertellen dat zij hun kinderen niet met haat mogen opvoeden. Om de eenvoudige reden dat dit niet in een moderne westerse samenleving hoort. Zijn ze niet bereid om dit probleem als fatsoenlijke mensen uit te praten? Willen zij hun houding niet veranderen? Willen deze mensen in hun cultuur van haat en achterlijkheid blijven en blijven zij de andere kant als hun vijand zien? Dan moet de overheid maatregelen nemen en als deze niets opleveren, moeten ze het land worden uitgezet. Want je wilt toch niet als overheid dat hier in Nederland verschillende groepen mensen elkaar op beestachtige wijze gaan bevechten? Dan krijg je een conflict waar geen einde aan komt. Verschillende islamitische groepen tegen elkaar, die na korte of lange tijd andere geloofsgemeenschappen erbij betrekken. Dan is het hek helemaal van de dam en worden we terug de middeleeuwen ingegooid. Momenteel leven we op een kruitvat dat alle momenten kan ontploffen. Dit is geen recent probleem. Neen, dit is al een tijdje aan de gang. En het is begonnen tijdens de eerste Golfoorlog.

    Tijdens deze oorlog waren er al kleine relletjes tussen Turkse scholieren en Marokkanen. De Turken waren op de hand van de Westerse mogendheden en de Marokkanen trokken dan weer partij voor Irak. Het stelde toentertijd niet zo veel voor vond de politiek en liet de zaak op zijn beloop, in de hoop dat deze vanzelf zou doven. En ze hadden gelijk. De zaak doofde in alle stilte. Maar de haat tussen beide groepen bleef smeulen. Nu is het een eeuwenoude strijd die niks te maken heeft met een conflict tussen Westen en het Midden-Oosten. Deze keer is het een stammenstrijd tussen de Sjiieten en Soennieten en dat is niet niks. Je ziet wat er plaatsvindt in Syrië. En het gaat in Syrië niet alleen tussen moslims onderling. Neen, christenen zijn daar het kind van de rekening. Mede door het feit dat het extremistische Al-Qaida zich in de strijd heeft gemengd. Al-Qaida is een Soennitische organisatie die veel sympathie heeft onder Soennitische jongeren hier in Nederland. De meeste Nederlandse Syriëstrijders hebben dan ook Soennitische wortels. Er worden vele wreedheden gepleegd door sommige Nederlandse Syriëstrijders die daar naartoe gegaan zijn om hun geloofsgenoten te helpen. In plaats daarvan botvieren ze hun haat en moordlust op christenen. Mannen worden weggemaaid en vrouwen en kinderen worden evenmin gespaard. Christelijke vrouwen worden bruut verkracht en daarna vermoord. Hoe in Godsnaam is het mogelijk dat Westerse moslims dit toch doen? Zij zijn hier naar school geweest, hebben Nederlandse vrienden en een zo normaal mogelijk leven gehad. Wel, het antwoord is simpel: ze krijgen de haat van hun ouders en familieleden mee.

     

    Je kunt je als Nederlander afvragen waarom diep gelovige moslims ons mijden, terwijl ze hier toch wonen en een veilig leven hebben. Ik stel me dikwijls de vraag waarom de gematigde moslims die onzinnige daden niet openlijk veroordelen. Waarom zwijgen ze daarover? Angst voor deze kleine groep die een hele gemeenschap gijzelt? Dat kan ook meespelen of misschien willen ze hun andere geloofsgenoten niet voor het hoofd stoten. Wie zal het weten buiten hen zelf? Onze Syriëstrijders die terugkomen naar Nederland zijn volledig losgeslagen en zitten vol haat tegenover andersdenkenden. We mogen raden hoeveel moorden en verkrachtingen deze strijders op hun geweten hebben. En dan is de Nederlandse overheid van plan hen te pamperen. Een heel gevaarlijke situatie. Onze inlichtingendiensten houden hen nauwlettend in de gaten of ze hier niet ontsporen. Maar er zullen altijd mensen zijn die tussen de mazen van het net door glippen en een enkele reis naar Allah willen maken, met zoveel mogelijk ongelovigen in hun kielzog. Laat ons hopen dat dit niet gebeurt en dat de jongens en meisjes die terugkomen uit Syrië hun verstand gebruiken. Zij hebben daar waarschijnlijk enorm veel ellende meegemaakt en gezien. Medelijden heb ik daar niet mee. Zij hebben daar tenslotte zelf voor gekozen. Maar het grote gevaar zit hem in de strijders die aan de zijde van Al-Qaida gevochten hebben. Zij zijn niet meer dan bloeddorstige oorlogsmisdadigers die vervolgd moeten worden omdat zij vast en zeker bloed aan hun handen hebben. Bovendien dromen zij van een islamitisch kalifaat waar de sharia heerst. Daarom moeten zij zonder pardon opgepakt worden als ze ook maar een voet op Nederlandse bodem hebben gezet. Deze extremisten zullen zich niet meer thuis voelen in hun voormalig vaderland, waar enorm veel ongelovigen wonen. Zij komen naar hier met een missie en orders van Al-Qaida om onze democratische rechtsstaat te vernietigen. Daarom moet de overheid zo snel mogelijk met de jongeren die nu op school tegenover elkaar staan gaan praten voor het te laat is. Zij zijn een gemakkelijke prooi voor Al-Qaida en dat moeten we niet willen.

    Door:
    Erik60
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De zaak is dus, als de Overheid niets doet, ja zelfs integendeel verder meewerkt om de oplossing voor zich uit te schuiven, dan moet er toch iemand zijn die de oplossing van dat vraagstuk op dat zwarte bord neer te schrijven!

    Misschien dat er na 25 Mei eindelijk een aflossing van de wact komt? Een Overheid die de onruststokers en hun aanhang een soort ‘charter’ voorlegt met slechts twee mogelijkheden: aanpassen of opkrassen. Al wie voor een volksjury niet kan bewijzen aangepast te zijn, ja zelfs aangepast² of zelfs aangepast³, is binnen de 24 uur opgekrast, indien niet vrijwillig, dan met geweld.

    Bij definitie worden ‘Kleine’ of ‘Grote’ criminelen so wie so automatisch opgekrast, desnoods naar eenof andere ‘Goelag’ aan de Noordpool. Net als ‘De Boottrekkers van de Wolga’ kunnen ze daar tewerk gesteld worden in de sleepvaart, om ijsbrekers uit et ijs te slepen, zodat de kortere doorvaart vrij blijft voor onze koopvaardijschepen.

    Onze Lage Landen zullen daarna weliswaar ietwat minder vol en onwennig aanvoelen, maar daartegenover staat dat Roemenen, Bulgaren, Szerviërs, Kosovaren, Oekraïners enz. wel rap de vrijgekomen ruimten zullen innemen. Dat laatste voor zij die zich persé altijd maar voort willen ‘verrijken’. Wat heel wat vlotter zou verlopen dan met ‘Oosterse’ achterlijkheden.

    En voor geval ook die zouden tegenvallen, kan dan misschien werk gemaakt worden van het terugschroeven van de ‘Ethische Verworvenheden’, o.a. abortus en euthanasie, waar de Linxe Elite zo mee oploopt. Kinderen ‘Van Eigen Kweek’, om zo te zeggen, zijn nog altijd de waarborg voor een gezond en veilig vaderland. Omdat ze van kindsbeen af naar onze hand kunnen opgevoed worden, in plaats van in de container met ‘Medisch Afval’ te worden gedeponeerd.

    Wat gij, ‘Erik 60’, nog geen goesting om U terug ‘Erik 25’ te voelen?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    24-01-2014, 13:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1733 - ARME VERVOLGDE EN VERMOORDE ZWARTE MOSLIMS DIE O ZO ZWAAR IN DE MINDERHEID ZIJN: UNIO-TROEPEN GEVRAAGD

    *

    Vrijdag 24 januari

    Zon 8u30-17u20

    H Franciscus van Sales, bisschop en martelaar.

    Patroon van journalisten en schrijvers

    *

    Vandaag zouden alle letterkakkers die zich voorlopig nog vrij weten, want nog niet geforceerd bekeerd tot de Islam, de naamdag zouden moeten herdenken van hun patroonheilige. Wat er wel niemand zal doen, wegens te achterlijke gedachte. Ja, dat is zo. Iets of iemand waaraan men gewoon is, is inderdaad veel te… gewoon om er nog aandacht aan te besteden. Het is ook maar vanaf het ogenblik dat iemands hoofd werkelijk pijn doet, dat men er aan denkt naar de dokter te gaan..

    *

    *

    De Centraal Afrikaanse Republiek

     

    Waar de Moslims nog geen 25% uitmaken..

    *

    WAAROVER HET GAAT

    You get the picture? De Islam-veroveringstocht van Noord naar Zuid in Afrika dreigt vast te lopen, omdat de overwegend Christelijke en of Protstante Bevolking van Centraal Afrika weerstand blijft bieden. Ik was er niet bij, maar daar zal het ook wel het gewone scenario geweest zijn: men leeft daar al jaren in vrede met elkaar, dan infiltreren vreemde Islamitische oproerkraaiers die uitgestuurd en betaald worden door rijkere Arabische dictaturen in de omgeving, komen er ‘immams’ om de ‘gelovigen’ op te hitsen, en het spel zit op de wagen. Als da in die post-kolonialistische smeltkroes van culturen, nog een beetje tegenstellingen tussen rijk en arm worden opgefokt steken dan telkens nieuwe mini-dictators de kop op. Die willen dan buurmans hut, buurmans vrouwen, buurmans geld en het geheel van al die gistingen doet de wapenhandel floreren als nooit tevoren. Wat maakt dat elders de fabrieken, o.a. de F/N. van Herstal, goed draaien. Wat dan maakt dat daar kapitaal groeit en dat de plaatselijke poco-polletiekertjes er garen bij spinnen. Wat maakt dat de wereld blijft draaien.

    De Arabische Lente nu, heeft toevallig in Centraal Afrika deze keer geen succes, en dus moet de Eurooese poco-top een tandje bijsteken. Is het niet God-geklaagd dat Christenen zich durven te weer stellen, ergo, zelf in de aanval gaan? Daarover gaat dus onderstaande bijdrage van die Nederlandse kakmadam die schrijft voor De Rode Volkskrant.nl

    Dus rap-rap dare dare, in zeven haasten die Volkskrant daarheen, om een collabo-priester op te voeren, die uit het goede hout is gesneden. Als zieltjesknijper, zo wordt beweerd, ziet hij zelfs liever de Moslim-wolven dan zijn eigen bokken, schapen en lammeren…

    Zou die soms een zonneslag hebben, door te lang in de Afrikaanse zon te lopen?

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Sacha Kester, correspondent van de antisemitische Volkskrant, beschermt de Nazislam in Centraal-Afrika

    *

    We willen geen moslims meer in dit land. We maken alle moslims af'

    Toen christelijke bendes afgelopen vrijdag 17/01/2014 een moslimwijk introkken, de bewoners aanvielen en hun huizen plunderden, liep een katholieke priester de wijk in om moslims te helpen. 'Een dappere man', vertelt Peter Bouckaert over de telefoon. De directeur van de afdeling Noodhulp van Human Rights Watch is op dit moment bij de kerk in Boali, in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). 'Er schuilen hier 700 moslims, en even verderop branden hun huizen.

    Het lukt Franse soldaten om de burgers te beschermen, maar niet om het geweld te stoppen. De milities zijn te groot. Peter

    De kerk wordt bewaakt door Franse en Afrikaanse soldaten die in CAR zijn om het geweld een halt toe te roepen. 'Het lukt hen de burgers te beschermen', zegt Bouckaert, 'maar niet om het geweld te stoppen. De milities zijn te groot.'

    Het is geen incident. Een paar uur eerder was Bouckaert in de hoofdstad Bangui, waar hij zag hoe de islamitische wijk PK 13 werd aangevallen. Rwandese soldaten konden voorkomen dat de inwoners werden afgeslacht, maar mensen moesten toezien hoe hun huizen in brand werden gestoken of werden afgebroken. 'Dit is onze wraak', vertelden de militieleden Bouckaert. 'We willen geen moslims meer in dit land. We maken alle moslims af.'

    Genocide dreigt

    De CAR tuimelt al jaren van de ene staatsgreep in de volgende burgeroorlog. In maart wierpen moslimrebellen het regime van François Bozizé omver. Religieuze motieven speelden nauwelijks een rol, maar nadien gingen gewapende moslimmilities zich te buiten aan geweld, waarop zich christelijke milities vormden. Vorige week waarschuwden de Verenigde Naties dat een genocide dreigt.

    Het straatarme land kreeg maandag een nieuwe interim-president: burgemeester Catherine Samba-Panza van Bangui. Zij krijgt de zware taak het geweld tussen bevolkingsgroepen een halt toe te roepen en verkiezingen voor te bereiden.

    'Het geweld neemt alleen maar toe', vertelt Bouckaert over de telefoon. 'Na negen maanden van moord en misbruik door moslimmilities, nemen christelijke milities wraak. De haat groeit, over en weer, en daarmee het extremisme. Sommige militieleden vertelden me vanmorgen dat ze uren hadden gelopen om die moslimwijk te grazen te kunnen nemen.'

    Vorig jaar geen gewassen geplant, nu geen voedsel

    Een kwart van de bevolking is op de vlucht geslagen en schuilt in kerken, moskeeën en grote vluchtelingenkampen. Ze hebben hulp nodig: eten, schoon drinkwater en medicijnen, maar dat is er niet genoeg. 'Vorig jaar zijn er geen gewassen geplant', vertelt Bouckaert, 'en nu is er dus geen voedsel. De wegen zijn geblokkeerd, en het lukt niet om voedselhulp het land in te rijden.'

    De Europese Unie heeft deze week besloten dat er een Europese vredesmacht moet komen, maar wacht wel op een mandaat van de VN-Veiligheidsraad of een verzoek uit de CAR voordat militairen op het vliegtuig worden gezet. Nederland 'staat open' voor financiële en logistieke hulp, maar stuurt geen militairen.

     

    Die Europese missie zal waarschijnlijk uit zo'n 500 manschappen bestaan, en dat komt bovenop de 1.600 Franse troepen, en 6.000 militairen van de Afrikaanse Unie. 'Te weinig om het geweld te stoppen', zegt Bouckaert, 'maar de Fransen zouden dan wel weg kunnen bij het vliegveld in de hoofdstad waar ze nu hun handen vol hebben (en waar duizenden vluchtelingen zich hebben verzameld - red.), en verder het land in kunnen trekken om mensen te beschermen.'

     

    Niet iedereen gaat dit afwachten. 'Ik sprak zojuist met een man die al generaties lang in Boali woont', zegt Bouckaert. 'Hij vertrekt. Hij hoopt dat zijn familie in Tsjaad veiligheid kan vinde

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Hoe het daar afloopt?

    Tja, ik weet alleen dat er in lengte van jaren weer duizenden slachtoffers zullen vallen, maar dat is nu eenmaal het lot van het mensdom. Misschien dat de boodschap aankomt: verzetten wij ons tegen het eerste begin van de islamisering. Als blanken in het land van de Islam komen (of elders), vindt iedereen het normaal dat die zich voegen naar de gebruiken van ter plaatse: geen alcohol (uit eigenbelang gedoogd in de toeristenstreken), geen Westerse losse kledij, schoenen uit in de moskee, geen Christelijke symbolen en bovenal: onderdanigheid betonen voor de gastheren. Moslims die in onze contreien komen, zijn meestal geen bezoekers, maar blijvers. Ze eisen onze welstand op en eisen daar boven op te mogen wonen en leven zoals zij willen, wars van onze gewoonten en gebruiken. Meer zelfs: zij eisen na verloop van tijd dat wij hun geloof, hun achterlijke gebruiken, enz, overnemen. Want dat zijn ‘verrijkingen’ voor ons.

    *

    Wat ik me afvraag: hoelang nog voor volksmisleiders als De Volkskrant zullen inzien, dat ze hun eigen graf aan het delven zijn? De bevolking is niet meer zo dom gebleven als zij denken. Dat zal hen vroeg of laat de kop kosten. Eerst, symbolisch, zoals al bezig is, doordat hun lezers langzamerhand afhaken. Later misschien in werkelijkheid, als de kromzwaarden hier de Meesters zullen zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    24-01-2014, 10:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1731 - JUDEN RAUS!!! VERSIE ANTWERPEN 2014

    ***

    Donderdag 23 januari

    Zon 8u31-17u19

    H Hildefons van Toledo

     

    *

    *

    Kauf nicht bei Juden. Steel het!

    Dat doen ook de poco-hoernalisten op de feestjes van het Vlaams Belang….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Voorlopig aan de uitgng van de zaal nog geen geweerkolven, dat wel. Maar de trend is duidelijk: jullie zijn hier niet gewenst! Liever levenslang 10 stelende en verkrachtende Kut-Marokkaantjes onderhouden dan één Vlaming in eigen land het licht in de ogen te gunnen, of hem één druppel water te verstrekken.

    De verslaggevers van de poco-pers laten hieronder, middels de pen van een medewerker van het VB-Partijbureau hun licht schijnen op het Nieuwjaarsfeest van een 3-tal partijen. Dat doen ze, nadat ze tot de rand gevuld zijn met hapjes en drankjes…. Ha Ja, het buikje wil ook wat! Dus maakt U kennis met de geraffineerdheid van hun gespleten tong. Het ligt zelfs besloten in de woordkeuzes. Alles kan, alles mag, alles moet, als het maar het VB in een negatief daglicht stelt.

    BASIS v/d INSPIRATIE

    …/…

    Ik kijk overigens nu al uit naar hoe de N-VA zal omgaan met die viering van 50 jaar immigratie, maar ik zou nu reeds een voorspelling willen wagen. Áls De Wever of eerder een N-VA-partijpion al een reactie geeft zal die, helemaal in lijn met de ziel van zijn N-VA, braaf-genuanceerd zijn, in de trant van: ‘Immigratie heeft ons sterk vooruitgeholpen en is verrijkend geweest, maar heeft ons ook voor een aantal uitdagingen gesteld. Dat verhaal is nooit af en er is dus nog werk aan de winkel.’ Joachim Pohlmann mag dit wat mij betreft rechtstreeks copy-pasten. Overigens heeft GVA-journalist Lex Molenaar in december van vorig jaar al gewezen op de spreidstand van de N-VA inzake de viering van 50 jaar immigratie.

    De media

    Iets dat achteraf bijdroeg tot mijn vreugde was de verslaggeving in de traditionele media. Mensen die mij al eerder lazen op dit medium weten dat ik uitermate afkerig sta ten opzichte van hoe de pensée unique die heerst bij journalisten en redacties, de berichtgeving en duiding van traditionele, mainstream, gezaghebbende media beïnvloedt. Dat is immers vals en onrechtvaardig. Maar als het goed is mag (en moet) het natuurlijk ook gezegd worden: ik was positief verrast door de redelijk uitgebreide en eerlijke verslaggeving inzake de politiek-inhoudelijke boodschap die het Vlaams Belang op haar nieuwjaarsreceptie heeft gebracht.

    Jan De Meulemeester

    Het was dan ook enigszins jammer om het verslag van politiek journalist bij VTM Jan De Meulemeester te lezen. De Meulemeester is er, in tegenstelling tot de immer grappige Tim F. Van der Mensbrugghe van De Morgen, op uit om voor Knack een realistisch beeld te schetsen van de nieuwjaarsrecepties van Vlaamse partijen. De Meulemeester, daar zouden vriend en vijand het over eens moeten zijn, is een talent. Hij kan spreken, hij kan schrijven en hij heeft politiek inzicht. Daarom ook dat ik enigszins schrok toen ik zijn stuk las: de teneur die het uitademt is niet wat ik en velen met mij hebben ervaren. Bij de lezer die niet aanwezig was op de VB-nieuwjaarsreceptie - die eigenlijk meer weg had van een nieuwjaarsfeest - blijft allicht het foute beeld hangen van een ‘xenofobe’ en ‘intolerante’ partij vol met bejaarden.

    ‘Bejaard’

    Dat foute beeld wordt geschapen in een paragraaf die getiteld is ‘bejaard’: ‘Een medewerker wijst me op de diversiteit die de partij herbergt, “inzake klassen en standing.” Maar het aandeel bejaarden op de boot is toch bijzonder groot. Geen dresscode hier. Wel enkele nette heren in maatpak, zonder das, met een dubbele pin: het Vlaams leeuwtje en de vlag van de regionale afdeling.’ Aldus De Meulemeester.

    ‘Diversiteit inzake klassen en standing’ heeft niets met leeftijd te maken: de aanwezige bejaarden waren, net zoals de gasten van andere generaties, van verschillende klassen en standing. Het kan zijn dat De Meulemeester inschatte dat het aandeel ouderen groot is, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat hij ze allemaal heeft geteld. Bovendien: ‘groot’ vergeleken waarmee? Met de nieuwjaarsrecepties van andere partijen? Met het aandeel bejaarden in de samenleving? (Ook bij het Vlaams Belang slaat de vergrijzing toe, net zoals in de rest van de samenleving). Overigens was er inderdaad geen verplichte dresscode, maar op de uitnodiging stond: ‘stadskledij gewenst’. Iedereen die ik heb gezien - en dat zijn de meeste mensen - had daar rekening mee gehouden.

    ‘On-Vlaamse hapjes’

    De Meulemeester schrijft ook: ‘De hapjes zijn “zeer on-Vlaams” merkt iemand op. Cocktailglaasjes, Italiaanse tomaat-mozzarella, mini-loempia’s. “Dat is nu eenmaal het aanbod van de cateraar” betreurt een partijtopper, “blijkbaar moet dat tegenwoordig zo”.’

    Het opschrijven van één dergelijke anekdote werkt natuurlijk zeer tendentieus. Het moet het valse beeld bevestigen dat het Vlaams Belang oerconservatief en ‘xenofoob’ is. Echter, hetgeen De Meulemeester heeft opgetekend uit de mond van ‘iemand’ en ‘een partijtopper’, op welke toon werd dat gezegd? Hoe ‘betreurd’ was dat eigenlijk? Ikzelf heb geen enkel probleem met het on-Vlaamse karakter van loempia’s, maar ik zou, net zoals vele andere VB’ers, met de nodige kwinkslag best die woorden uitgesproken kunnen hebben. En wie merkt tijdens zo’n sfeervolle nieuwjaarsreceptie eigenlijk spontaan op dat de hapjes ‘zeer on-Vlaams’ zijn? In hoeverre heeft De Meulemeester aan iemand een stelling inzake de hapjes voorgelegd en op welke manier?

    Bovendien waren er meer dan 1500 mensen die - en dat kan cijfermatig worden aangetoond - zonder boe of ba gesmuld hebben van al die ‘on-Vlaamse hapjes’. De Meulemeester had evengoed kunnen verwijzen naar zijn stuk over de nieuwjaarsreceptie van Open VLD, waarin hij schreef: ‘En terwijl bij de Vlaams-nationalisten [van N-VA] werd aangeschoven voor een stoofvlees-met-friet, manoeuvreren hier nette obers met amuse-gueules in cocktailglaasjes: ik kies voor een verfijnde wildpaté met uienconfijt en een risotto met bospaddenstoelen.’ Zó verfijnd was het bij het Vlaams Belang misschien niet, maar stoofvlees met friet was het evenmin (terwijl daar overigens niets mis mee is, integendeel). De Meulemeester had dus evengoed kunnen concluderen dat de ‘diversiteit inzake klassen en standing’ bij het Vlaams Belang werd getypeerd door de hapjes: modern, volks en stijlvol, maar niet elitair; hij had zelfs kunnen concluderen dat het Vlaams Belang zich wat dat betreft kennelijk ergens tussen N-VA en Open VLD bevindt.

    ‘Arme kerel’

    Een paar paragrafen verder zegt De Meulemeester ‘medelijden’ te hebben ‘met de vele “vreemdelingen” die hier blijkbaar opdienen’. Hij sluit dat onderdeel af door te stellen dat een jonge ober van vreemde origine moest ‘laveren doorheen (sic) vaak verbaasde, onderzoekende blikken’. De Meulemeester vindt dat ‘even moedig als aandoenlijk’ en besluit met: ‘Arme kerel’. Dat soort postmoderne emojournalistiek mag dan wel in de mode zijn, de suggesties en de framing die erin vervat zitten raken kant noch wal. Niet alleen waren er ook onder de gasten mensen van vreemde afkomst (ja, ook met een kleurtje); niet alleen heb ik niemand ‘onderzoekende’ of verbaasde blikken’ zien werpen (mensen waren veel te druk met dansen, praten, eten, drinken, feesten); maar vooral doet De Meulemeester eigenlijk waar de ‘progressieve’ linkerzijde al decennia zo goed in is: mensen van vreemde origine afschilderen als weerloze slachtoffers, die te dom zijn om bijvoorbeeld te begrijpen wat Filip Dewinter bedoelt wanneer hij het heeft over de negatieve gevolgen van de massa-immigratie of wanneer hij de historische opengrenzenpolitiek typeert als ‘ramp’. Heeft De Meulemeester met die ‘vreemde obers’ gesproken? Vast niet, anders had hij ze wel geciteerd. Misschien waren ze het wel met het Vlaams Belang eens? Of denkt De Meulemeester dat het zelden gebeurt dat mensen van vreemde origine - ja, ook met een kleurtje (en dan bedoel ik geen ‘gele’ Chinezen) - het Vlaams Belang volmondig gelijk geven en vaak zelfs nóg radicaler zijn? Ik stel hem graag voor aan bijvoorbeeld de vele christelijke Arabieren, Italianen, Perzen of Zuid-Amerikanen die ons land telt.

    Geert Wilders

    Inzake het door Gerolf Annemans ‘met tromgeroffel’ aangekondigde optreden van Geert Wilders op het Vlaams Belang-verkiezingsevenement eind maart te Antwerpen, is De Meulemeester gemakzuchtig en tendentieus wanneer hij, overigens exact zoals Lex Molenaar deed, slechts refereert aan Wilders’ ‘kopvoddentax’ en ‘tuigdorpen voor criminelen’, en dan nog zonder enige duiding. Die ‘kopvoddentax’ was immers in de eerste plaats een provocatie, als een soort westerse variant van de islamitische jizya (belasting) voor niet-moslims; die zogenaamde ‘tuigdorpen’ bestaan ondertussen, meer bepaald in Amsterdam, en ze werden ingevoerd door… de PvdA. Bovendien en ten overvloede: Wilders is zo veel meer dan een ‘kopvoddentax’ en een ‘tuigdorp’. Hij is bovenal, zoals Annemans hem in zijn toespraak noemde, ‘de man van en voor de vrijheid’; de Nederlandse patriot die vecht tegen vrijheidsberovende systemen, of ze nu ‘islam’ of ‘EU’ heten.

    En inderdaad, Wilders is ook de politicus van en voor ‘Henk en Ingrid’, net zoals het Vlaams Belang van en voor de gewone Vlaming is, die je ‘Kenneth en Sara’ zou kunnen noemen, zoals De Meulemeester doet; of ‘Tom en Sofie’; of ‘Mark en Mia’. In ieder geval: wanneer De Meulemeester stelt dat Wilders ‘zonder zijn specifieke Nederlandse context, waaruit hij zijn relevantie tapt, in Antwerpen slechts een komische passage dreigt te betekenen’, dan slaat hij de bal compleet mis. Hij gaat dan immers toch wel erg simplistisch voorbij aan de grote internationale relevantie die juist iemand zoals Wilders heeft, en dit als gevolg van zijn niet-aflatende strijd tegen de islam en de EU. Mocht Open VLD een verkiezingsevenement houden met VVD’er Mark Rutte (of eerder: met D66’er Alexander Pechtold), dan zou De Meulemeester een punt kunnen hebben wanneer hij zich vragen stelt inzake de ‘relevantie’. Maar dat geldt nu juist niet voor iemand als Geert Wilders, een politicus anders dan alle andere die toespraken houdt over vrijwel de hele wereld omdat hij een strijd voert die per definitie ver voorbij de Nederlandse grenzen gaat. Bovendien begrijp ik alleszins niet hoe je, los van de eventuele desinteresse voor Wilders van ‘de Vlaamse Kenneth en Sara’, zoals De Meulemeester suggereert, van ‘een komische passage’ zou kunnen spreken. We hebben het hier immers over een unieke politicus/vrijheidsstrijder die al vele jaren de zwaarste beveiliging moet ondergaan vanwege zijn kritiek op de islam, en die in Nederland op korte tijd de machtsgreep van de EU op de kaart heeft weten te zetten.

    De lezer komt het niet te weten

    Dat er op het nieuwjaarsfeest van het Vlaams Belang werd gevierd en veel werd gedronken en gedanst; dat er voortdurend daverend werd geapplaudisseerd tijdens de toespraken van Dewinter en Annemans; dat er ook gasten van vreemde afkomst aanwezig waren; dat er ook heel wat jongere generaties waren; dat Vlaams Belang (blijkbaar in tegenstelling tot N-VA) al veel langer werkt met ‘moderne technologische hulpmiddelen’ zoals grote schermen en een zogenaamde teleprompter (autocue) voor toespraken (en zelfs livestreaming en een interactieve ‘Twitter wal’): de lezer komt het allemaal niet te weten. De eenzijdig en anekdotisch door De Meulemeester weergegeven feiten en de daaruit voortvloeiende toonzetting en ‘framing’ inzake de heersende sfeer, contrasteert bovendien toch wel heel erg met het verslag dat hij maakte van de nieuwjaarsreceptie van de N-VA: daar waar De Meulemeester inzake de N-VA vele paragrafen uitweidt over de mooie ‘verpakking’, de goede sfeer benadrukt en amper aan inhoudelijk-politieke analyse doet, doet hij in verband met het Vlaams Belang precies het tegenovergestelde. Als hij daarbij dan de suggestie wekt dat er op de VB-nieuwjaarsreceptie vooral bejaarden rondliepen (overigens is er niets mis met bejaarden, laat dat duidelijk zijn!), klinkt dat wel extra wrang, want veel jongeren die denken zoals het Vlaams Belang - en dat weet ik uit ervaring - zijn niet snel geneigd om de stap te zetten, juist als gevolg van het eenzijdig-valse beeld dat de media blijven hooghouden. Het Vlaams Belang wordt aldus in een vicieuze cirkel gehouden.

    Cordon médiatique

    Tot slot: de Knack-reeks ‘Cava en kiesbeloftes: verslag van op de politieke nieuwjaarsrecepties’ waarvoor Jan De Meulemeester zijn artikels schrijft, heeft als uithangbord een banner waarop 5 partijvoorzitters staan in plaats van 6: Rutten, De Wever, Tobback, Beke en Van Besien. Wie ontbreekt: juist ja, partijvoorzitter Gerolf Annemans van het Vlaams Belang. Het is echter eenvoudig: Annemans niet, dan Van Besien ook niet; Van Besien wel, dan Annemans ook (en overigens voor mijn part ook Mertens en Dedecker). Een week geleden heb ik van deze inconsequentie melding gemaakt bij Knack.be-hoofdredacteur Eddy Eerdekens en ook Jan De Meulemeester, dat moet gezegd, heeft toen mijn opmerking overgemaakt aan Knack. Tot op vandaag echter, dus zelfs nadat De Meulemeester ook over de VB-nieuwjaarsreceptie een verslag publiceerde, is de banner niet gewijzigd. De wetten van het cordon médiatique blijken onverbiddelijk.

    Foto: © Reporters

    De auteur, Sam van Rooy, is publicist, medewerker op het Vlaams Belang-studiecentrum, en medesamensteller van en -auteur in ‘De islam. Kritische essays over een politieke religie’ en ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU‘.

    *

    Sam Van Rooy in Doorbraak. Overgenomen bij E.J. Bron.

    PERSOONLIJKE BENADERING

    50 Jaar immigratie, of 60 jaar mensonterende bezetting: U mag kiezen wat er herdacht moet worden, gesteld überhaupt dat zoiets nog eens in evidentie moet gestemd worden.

    Door het accent op die 50jaar, dus op het verleden te leggen, worden we de mening opgedrongen, dat een halve eeuw duurtijd, wel mag gelijk gesteld worden, et ‘het is altijd zo geweest’, en dus treft de huidige politieke generatie geen verwijt: zij zetten gewoon de aan gang zijnde evolutie verder.

    Ze verder zetten?

    Moest U de curve kunnen zien, hoe de aantallen in al die jaren sprongsgewijze de hoogte zijn ingegaan, het zou U beginnen duizelen voor de ogen. Het zijn niet alleen onze wegen die vol zitten, geheel het land verstikt in de voor elkaars voeten lopende mensenmassa.

    Maar laat mij deze curve belichten van uit de ongewenste maar even evidente nevenverschijnselen. Onze welvaart is weg, de sociale kassen zijn leeg, de schuldenbergen van alle soorten Overheden zullen zelfs onze achter-achter-achterkleinkinderen zelfs niet meer weggewerkt zien. Wat wil zeggen, dat ons ooit zo rijke Vlaanderen in de waardij van 2 à 3 generaties zo verarmd ams een achtergebleven ontwikkelingsland zal zijn, dat het als een rijpe vrucht in de handen zal vallen van de eerste de beste op grondgebied vol slaven beluste invaller.

    Keuze te over daarin. Erdogan predikt zelfs nu al, dat Turkije de leiding van Europa op zich moet nemen. Aan overheersers geen gebrek als er op de schoolbanken van de Lagere Scholen nu al 194 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn.

    En hoe dat allemaal zo ver is kunnen komen, heeft U kunnen lezen in bovenstaand verslag in de ‘Nack’. Die konden stuk voor stuk ondertekend zijn met zowel ‘Heil Hitler’ als ‘Weg met ons’.

    *

    Wacht eens! Naast ‘Juden Raus’ dateert uit die tijd ook het begrp ‘Berufsverbot’. Dat is dus de reden waarom Annemans niets als partijvoorzitter naast de andere mag staan op die ‘Banner’. Kan iemand mij zeggen wat dat is, een ‘banner’? Want volgens mij zegt dat woord zelf wat het is: iets dat mensen verbandt…., een banner. Santrekking van die 2 leuzen over de Joden: Raus damit.

    Neen, Knack verdient het niet gelezen te worden!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     






    23-01-2014, 17:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1732 - LIEGEN EN BLIJVEN LIEGEN TOT HET IJS HEN AAN DE LIPPEN STAAT

    **

    Donderdag 23 januari

    Zon 8u31-17u19

    H Hildefons van Toledo

    *

    *

    Zo ontstaan atmosferische storingen

     

    In de hoofden van Hoernalisten…

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De Russen blijken al jààren de ‘Global Cooling’ van de aarde te verwachten, terwijl de Amerikanen niet willen of kunnen toegeven dat ze er grandioos naast zaten met de ‘Global Warming’. De goedgelovige Europeanen hangen daar tussen-in, en blijven tegen beter weten in, hopen dat ze het milieu aan het redden zijn. Als er maar subsidies genoeg tegenaan kunnen gegooid worden, zodat de massa aan hun lippen blijft hangen. En ondertussen vrede neemt met festivals af te lopen, te discussiëren over de cycli cross en zich op te winden over de volksverheffende soaps ‘Thuis’ of ‘Familie’, waar de nulligheid zò van af druipt. Zelfs na een jaar onderbreking, heeft U niets gemist. Koppel A is, na slaande ruzies, weer gelukzalig bijeen, nadat de kruisbestuiving met Koppel B niet zeer geslaagd bleek te zijn geweest. Wat kan uitgelegd worden, omdat de vader van Man B ooit de huisminnaar blijkt te zijn geweest van Dokteres A. Uit die verhouding blijkt nu een lesbische tweeling te zijn geboren, die de zo pas uit de kast gekomen zoon van Koppel C om beurten willen opvrijen. Wat niet naar de smaak is van huisminnaar X, de eenzaat die een louche kinderverkrachter blijkt te zijn.

    Wordt telkens vervolgd. Binst dat er begot niemand er op let, dat de straalstroom toch wel rare kuren begint te krijgen, terwijl onze jonge vrouwen zich met hopen overgeven aan bronstige Moslim-mannen. Geloof me: dat onderwerp zal binnenkort ook furore maken in de soaps!

    En bent U de draad kwijt door ziekte of ongeval, dan zijn daar nog altijd ‘de boekskes’ om weer bij te benen.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Britse wetenschappers waarschuwen voor nieuwe kleine IJstijd

    *

    Het is niet ondenkbaar dat rivieren in de komende 40 jaar opnieuw zullen dichtvriezen.

    Zo'n 370 jaar geleden begon het Maunder Minimum, beter bekend als de kleine IJstijd, die ruim een halve eeuw duurde. In die periode vroren rivieren in onder andere Nederland 's winters dicht. Britse wetenschappers waarschuwen dat de situatie anno 2014 erg veel lijkt op die in 1645, en er daarom 20% kans is dat we een nieuwe kleine IJstijd tegemoet gaan.

    De NASA lijkt het flink mis gehad te hebben met de voorspelling, dat er in 2013 - 2014 een ongekend zonnemaximum zou optreden. Tot nu toe is zelfs het tegendeel het geval. De extreme stilte op de zon heeft de gevestigde wetenschap verbijsterd.

    Koudere winters

    'Welke meetmethode je ook gebruikt, het aantal zonnepieken wordt minder,' zegt Richard Harrison van het Rutherford Appleton Laboratory in Oxfordshire. 'Ik ben al 30 jaar een zonnewetenschapper, en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.'

    Harrison denkt dat we koudere winters tegemoet gaan, zoals in het Maunder Minimum. 'Dat was bijna een mini IJstijd. In een bepaalde periode vroor de Thames zelfs dicht.'

    Tot 20% kans op nieuwe kleine IJstijd

    Lucie Green van het UCL bevestigt dat de situatie in veel opzichten identiek is aan die van het begin van de Maunder Minimum. Ze sluit echter niet uit dat menselijke activiteiten mogelijk een dempende invloed zullen hebben.

    Mike Lockwood van de Universiteit van Reading waarschuwt dat de lagere temperaturen ertoe kunnen leiden dat de wereldwijde jetstream (hoge luchtstromen) wordt aangetast, en het weersysteem in elkaar stort. 'We schatten dat er binnen 40 jaar een kans van 10% tot 20% is dat we het Maunder Minimum opnieuw gaan meemaken.'

    NASA: Toestand zon 'onverwacht'

    Vorig jaar voelde de NASA al nattigheid, en werd verklaard dat er 'iets onverwachts op de zon' gebeurde. Eind 2013 had er een enorm zonnemaximum moeten zijn, maar dat bleef vrijwel geheel achterwege. 'Het aantal zonnevlekken ligt ver beneden het niveau van 2011, en krachtige zonnevlammen treden onregelmatig op.'

    De NASA erkent inmiddels dat de zon in het verleden vaker perioden van inactiviteit vertoonde, en dat deze samenvielen met een aanmerkelijk kouder klimaat. Steeds meer wetenschappers komen dan ook tot de slotsom, dat de (in)activiteit van de zon een veel grotere invloed op ons klimaat heeft dan tot nu toe werd gedacht.

    'Tweede piek in 2015'

    Dean Pesnell, zonnewetenschapper bij NASA's Goddard Space Flight Center, wil het ongelijk van de organisatie echter niet zomaar toegeven. 'Dit is het zonnemaximum,' beweert hij stellig. 'Maar het ziet er anders uit dan we hadden verwacht, omdat er een dubbele piek is. De vorige twee maxima, rond 1989 en 2001, hadden niet één, maar twee pieken.' Hij zegt dat hetzelfde ook nu kan gebeuren, ook al is het jaar waarin zo'n 2-jarige minicyclus op zijn eerste hoogtepunt zou komen, inmiddels voorbij. Desondanks verwacht hij de tweede piek ergens in 2015.

    Global Cooling al jaren geleden voorspeld

    Het is beslist niet voor het eerst dat wetenschappers waarschuwen voor een periode met global cooling. IJsmetingen op zowel de Noord- als de Zuidpool, alsmede vele nieuwe kouderecords in 2013, zouden een voorbode kunnen zijn van de nieuwe kleine IJstijd, die al jaren geleden door Russische wetenschappers werd voorspeld.

    Argeloos publiek blijft in global warming geloven

    Het valt echter niet te verwachten dat de klimaatkerk, met zijn vele (goed)gelovigen in de politiek, milieubeweging en de zwaar gesubsidieerde groene energiesector, ooit hun ongelijk zullen toegeven. Dit zou hen immers, behalve gezichtsverlies en het vertrouwen van het nog immer argeloze publiek, miljarden aan inkomsten kosten. De meeste mensen zullen zich daarom hoogstwaarschijnlijk laten blijven wijsmaken dat de aarde opwarmt en dat dit onze schuld is, zelfs als de rivieren inderdaad net als in de 17e eeuw opnieuw dicht zouden vriezen.

    Xander

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Ja, ik weet het. Om het even wat er op dat gazettenpapier gedrukt staat, de patatenschillen reclameren niet. Waarmee ik maar wil zeggen, dat het anders kan.

    Drukinkt in de compostbak mag niet. Doe er dus Uw schillen ‘puur natuur’ in en Uw zelf geoogste sla zal U dankbaar zijn. Onbespoten langs buiten en qua inhoud niet gehersespoeld.a

    Voor een tiende van de prijs van zo’n dagelijkse portie bedrukt papier – ik denk vooral aan De Schandaard – heeft U ’t Pallieterke is huis, met de helder weergegeven echo’s van wat U altijd hebt willen leze, maar nooit toe kwam. Omdat dat niet mocht van de de poco Ovverheid.

    Zo blijft men U nog dagelijks een portie ‘opwarming’ voorschotelen, zelfs bij het wekenlang reportages in de maag splitsen over Noord Amerika dat zucht onder de vrieskou tot minus 45%. Ja, hé, in Amerika is immers alles bigger en cooler dan elders ter wereld.

    Heeft U er al aan gedacht, hoe slim het mensdom wel is? Het heeft geduurd tot WO II, toen men zich afvroeg waarom dat de bombardementsvliegtuigen die Duitsland in puin gingen gooien ijna aktijd een tijderschil boekten tussen de heen- en de terugreis. Tot slimmelens ontdekten, dat het kwam omdat die zo hoog vlogen, en dat daar voordien ongekende windsterkten heersten… Wijlen Armand Pien kon daar in zijn weerpraatje niet over zwijgen en hij had nog gelijk ook. Dar zijn nu ‘winrterse neerslag’ geworden, of ‘Ardense sneeuw’…., want de straalstromen gaan hun verbeelding te boven. Ze worden dan ook maar gesubsidieerd voor wat ze maximum kunnen bereiken: de borsthoogte. En morgen komt Sabien aan de beurt.

    *

    Tenslotte blijf ik het vreemd vinden, dat er in het gild der letterkakkers, op zoek naar inspiratie, nergens iemand rondloopt die de Russische kant opkijkt. Misschien dat ze daar de mosterd vinden om over de klimaat-hype met Siberische toestanden te rapporteren….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    23-01-2014, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1730 – OVER DRUPPELS KWIKZLVER EN OVER GROEIEND EN STABIEL EUROPEES GRONDGEBIED *

    *

    Donderdag 23 januari

    Zon 8u31-17u19

    H Hildefons van Toledo

    In 1302 wonnen de Vlamingen, in 1305 verloren de Schotten

     

    Wie wint in 2014?

    *

    WAAROVER HET GAAT

    We schrijven ‘Londen 23 Augustus 1305’ en de toenmalige Koning Edward I van Engeland & Wales kijkt glunderend en in de handen klappend toe, hoe zijn Schotse gevangene, Willliam Wallace in stukken gehakt en gevierendeeld, de marteldood sterft voor de Schotse Onafhankelijkheid. De massa, in toom gehouden door de soldaten van Edward, kijkt verbijsterd toe.

    Als verdediging voerde William tijdens zijn proces aan, dat hij de Engelse Koning niet eens had kunnen verraden, zelfs al had hij dat gewild, omdat hij nooit zijn onderdaan was geweest.

    Dat was exact twee jaar nadat de Franse Koning door de Vlamingen werd verslagen op de Groeninghe-kouter in Kortrijk. Het waren toen, net als nu, heroïsche tijden voor volkeren die opkwamen voor hun vrijheid.

    Op 18 September e.k. is het nu eindelijk zo ver in Schotland. Een grondwettelijke volksraadpleging over Onafhankelijkheid beslist gelijktijdig (maar dat wordt niet gezegd) over de zelfstandigheid tegenover Engeland en dus de vrijheid tegenover de Verenigde Staten van Europa.

    Dat de hel daarover al maanden vroeger losbreekt, is dus normaal. Mogen we ondertussen de hoop uitdrukken, dat aan de nagedachtenis van William Wallace de nodige aandacht wordt besteed? Want tussen Mei en September 2014 kan er in Vlaanderen ook al een en ander ten goede gekeerd zijn, en kunnen de Schotten zich warmen aan ons succes.

    Vervolgens weten we op 9 November de uitslag van het Catalaans referendum over Onafhankelijkheid. Tegen dn is het hek dus minstens op 3 plaatsen van den dam Dat er paniek begin uit te breken bij de Euro-Elite wordt ondertussen bewezen bij onze Noorderburen, waar de uitslag van ‘het bindend volksreferendum’ over meer, minder of helemaal geen Europa meer, ongrondwettelijk werd verklaard door de plaatselijke Hollandse Elite. Waarmee ik maar gezegd wil hebben, dat Vrijheid niet verkregen, maar bevochten wordt!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Een onafhankelijk Schotland: automatisch EU-lid of niet? 22-01-2014 – Dirk Rochtus – knack Via Iskander

    *

    Kan een onafhankelijk wordend Schotland automatisch lid van de EU worden? Volgens de grote tenoren van de EU niet. Maar dat zijn politieke uitspraken, vooral bedoeld om de gewone mensen bang te maken voor separatistische 'avonturen', aldus docent Internationale Politiek Dirk Rochtus.

    Het Schotse referendum over onafhankelijkheid maakt Londen nerveus. De voordracht die de Secretary of State for Scotland in Brussel hield, gaf daar een voorsmaakje van.

    Dankzij haar klinkende overwinning bij de verkiezingen in mei 2011 deelt de Scottish National Party (SNP) als alleen regerende partij de lakens uit in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De Schotse nationalisten waren de verkiezingscampagne ingetrokken met de belofte dat ze - eens aan de macht - een referendum over de onafhankelijkheid van Schotland zouden organiseren. Op 18 september 2014 is het zover. Dan beslissen de Schotten of ze een onafhankelijke Schotse staat willen of niet.

    De Europese denktank Centre for European Policy Studies in Brussel had Alistair Carmichel, de Britse Secretary of State for Scotland (minister voor Schotse Aangelegenheden), uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen op het Schotse referendum. De Vlaming Karel Lannoo, CEO van de gerenommeerde denktank, leidde de spreker in. Carmichel, lid van de Liberal Democrats en zelf van Schotse herkomst, liet er geen twijfel over bestaan: de uitslag van het referendum betekent een 'onomkeerbare stap'. Daarom moeten de Schotten goed nadenken over wat ze willen. Minister Carmichel kant zich tegen de afscheiding van Schotland. Daarvoor haalde hij tijdens zijn toespraak twee argumenten aan:

    Ten eerste: het voordeel van de schaalvergroting dat het Verenigd Koninkrijk (VK) te bieden heeft. 'Scotland is better off within our United Kingdom, and the United Kingdom is better off with Scotland as part of it' ('Schotland heeft betere kaarten binnen ons Verenigd Koninkrijk, en het Verenigd Koninkrijk stelt het ook beter met Schotland als onderdeel').

    Ten tweede: het nadeel dat een onafhankelijk Schotland niet automatisch lid van de Europese Unie (EU) is. 'A new state must apply, it would be no different for an independent Scotland.' ('Een nieuwe staat moet een aanvraag indienen. Dat is niet anders voor een onafhankelijk Schotland').

    Om het eerste argument te kunnen staven verwees Carmichel naar de economische en andere voordelen die het lidmaatschap van de EU met zich meebrengt voor het VK en dus ook indirect voor Schotland als deel van het VK. Bovendien zou het VK als een van de sterkste lidstaten ook zwaar wegen op de besluitvorming binnen de EU en daarvan zou Schotland mee de vruchten plukken. Carmichel noemde als voorbeeld wat het VK had gedaan voor 'de bescherming voor de Schotse zalm tegen oneerlijke concurrentie van geïmporteerde Noorse zalm'. Het VK heeft ook een vermindering van zijn eigen bijdrage kunnen bedingen die elke lidstaat aan de begroting van de EU moet leveren. Mocht Schotland onafhankelijk worden, zou het niet kunnen genieten van die korting.

    Voor zijn tweede argument beklemtoonde Carmichel dat wat ingeval van Schotse afscheiding overblijft van het VK - het geheel van Engeland, Wales en Noord-Ierland - volkenrechtelijk gezien dezelfde staat is als het huidige VK. Die staat is lidstaat van de EU, maar een onafhankelijk geworden Schotland zou volgens artikel 49 van het Treaty of the European Union (TEU), weer de volledige en lange route naar lidmaatschap moeten afleggen. Anders dan de SNP gelooft Carmichel niet in artikel 48 TEU als 'super highway to EU membership' zodat het onmogelijk zou zijn om in maart 2016 de onafhankelijkheid uit te roepen als EU-lidstaat. Volgens hem bestaat er geen recht op automatisch lidmaatschap en heeft de SNP zelfs geen visie, maar enkel een tactiek 'om de risico's en onzekerheden van onafhankelijkheid te minimaliseren in de ogen van de Schotten'.

    Het eerste argument is een kwestie van willen. Uiteraard biedt het VK het voordeel van schaalvergroting en de mogelijkheid van een grotere hefboom op Europees en internationaal vlak, maar misschien willen de Schotten gewoon baas in eigen huis zijn, onder het motto 'Wat we zelf doen, doen we zelf' (daarom niet altijd beter). Dat is een keuze die aan de mensen zelf toekomt.

    Het tweede argument is een kwestie van kunnen. Kan een zich afscheidend deel van een EU-lidstaat automatisch lid van de EU worden? Volgens de grote tenoren van de EU kan dat niet. Maar dat zijn politieke uitspraken, vooral bedoeld om de gewone mensen bang te maken voor separatistische 'avonturen'. Juristen zelf zijn er nog niet uit.

    Wie burger van een EU-lidstaat is, is tegelijk ook burger van de EU. De vraag die we ons moeten stellen, luidt: mogen burgers die van hun democratisch recht gebruik maken om voor onafhankelijkheid te stemmen hiervoor bestraft worden met het verlies van het burgerschap van de EU? Wat met de Schotten die niet voor onafhankelijkheid stemmen en toch zouden ontwaken in een onafhankelijk Schotland? Moeten ook zij op last van de EU met verlies van EU-burgerschap 'opdraaien' voor wat de meerderheid heeft beslist?

    DDR

    Vreemd is het ook om aan te nemen dat een gebied, een regio, waar al vele jaren EU-recht geldt, plotseling 'EU-loos' zou zijn. De mensen die er wonen, hebben misschien wel gestemd voor onafhankelijkheid, maar niet voor uittreding uit de EU. Ook al willen de grote tenoren van de EU hen dat als resultaat van hun stem doen geloven. Betekent de verandering in de relatie territorium en staatsmacht dat dat territorium buiten de EU valt? Maar het omgekeerde zou dan wel kunnen? Nemen we het voorbeeld van de DDR, de Oost-Duitse communistische staat. Op 3 oktober 1990 verdween haar staatsmacht doordat het toetrad tot de Bondsrepubliek Duitsland. Doordat Oost-Duitsland opging in wat toen nog een lidstaat van de twaalf leden tellende Europese Gemeenschap (EG) heette, gold er vanaf dan op zijn territorium EG-recht. Jacques Delors, toenmalig voorzitter van de Europese Commissie, had nog aan de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Hans-Dietrich Genscher gevraagd: 'Krijgen we nu een dertiende lid?', waarop de laatste geantwoord had: 'Nee, maar een van de twaalf wordt groter.' Daarmee was de kous af. Maar Schotland zou wel helemaal opnieuw moeten beginnen?

    Er blijven nog vele vragen. Het debat belooft zeker nog spannend te worden nu het in een stroomversnelling geraakt

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Wat wordt het dus? Wordt het kwikzilver dat ondeelbaar moet blijven, omdat de Eliie dat zo wil? Of mag het kwikzilver zijn zoals Goed die geschapen heeft, die in altijd voort kleinere druppels van datzelfde kwikzilver kan vallen?

    Het Brabants Trekpaard, die onlangs uit de biecht heeft geluld in verband met de koninklijke dotaties ingesteld sedert het overlijden van de H. Baldewinus, heeft ongewild de oplossing voor de verdamping van dit soort Europa gegeven. Zij, het ‘Kernkabinet’ van toen, was ingegaan, puur uit emotionele redenen, op de chantage van Albert om zijn broer te willen opvolgen, mits zijn eigen dotatie fundamenteel en ii lengte van jaren zou opgetrokken worden, en dat er aan elk van zijn kinderen een dotatie in verhouding zou toegekend worden. En alzo geschiedde….

    Overstap naar de Grote Politiek.

    Vermits de E.U. een soort België in het groot is, wordt dezelfde truc, maar dan in ’t groot, toegepast om de Euro Elite uit het zadel te krijgen.

    Ieder van hen wordt zo lang zij leven een maandelijkse, super vette oprot-premie verzekerd, alsmede om inteelt te vermijden aan hun kinderen, eenzelfde degelijke verloning. Op voorwaarde dat die wegblijven uit de politiek. Let wel: aan deze engagementen zal dezelfde waarde gehecht worden als aan de vroegere kiesbeloften, maar dat zal pas mogen blikken, net als kiesbeloften, nàdien.

    ‘Elk om beurt’ is nog wel geen spreekwoord, maar wat niet is, kan altijd nog wel worden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    23-01-2014, 11:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1729 - NIGEL FARAGE AAN DE TOP: EUROPA KRIJGT GESTALTE

    ****

    Woensdag 22 januari

    Zon 8u32-17u17

    H Vincent van Valencia

    Op Sint-Vincentius vriest het dat het kraakt

    *

    Ziet U: Churchill wilde in de jaren ’40 ook al

     

    Niets weten van de Europese inmenging….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Samenzweerders die hun kaartenhuisje zien afbrokkelen, dat moet zowat de sfeer in de achterkamertjes van de macht bij de Eurocraten in Brussel.

    Bewijs dat het onbekwame despoten zijn, zien we elke dag. In plaats van hun oor te luisteren te leggen naar wat de overgrote meerderheid wilt, blijven ze koppig hun eigen koers varen. Na 25 Mei zullen ze dus van elkaar afscheid kunnen nemen, net als Egmont & Hoorn uit de Vaderlandsche Geschiedenis, met de woorden: ‘Vaarwel, Graaf Zonder Land, en ‘Vaarwel, Graaf Zonder Hoofd’. Want ze werden beien onthoofd op de Grote Markt te… Brussel. Dat was onder Spaanse Bezetting van de Zuidelijke Nederlanden, onder Alva, de Bloedhond van Philips II, zoon van onze roemrijke Keizer Karel V van Gent.

    Ondergetekende is nog veel met dat verhaal bezig, omdat Maragertha van Parma, zijn bastaardzuster, een verbindingsteken vormt tussen Vlaanderen en Italië, meer bepaald de streek waar wij zijn terecht gekomen. Toen zij, op last van haar broer, opgevolgd werd door Alva voornoemd, hertrouwde zij eerste met de broer van Lorenzo Il Magnifico van Firenze, en weduwe geworden, trad ze voor de tweede keer in het huwelijk met de neef van de Paus, Graaf Farnèse. Haar oudste zoon, Alessando, die wij Alexander Farnèse noemen, volgde later Alva op. Et Geslacht Farnèse bestaat nog heden ten dage, maar voert uit veiligheidsoverwegingen? wel een minder beladen familie-naam.

    Heden ten dage zijb de Vlamingen veel te beschaafd om tot onthoofding over te gaan, waarbij ik toch met enige nostalgie terugdenk aan Heer Haelewijn en de versregels:

    ‘Er werd gehouden een groot banket,

    En et hoofd wier op de tafel gezet’

    *

    Een betere beeldspraak zou zijn, het verhaal van de Onthoofding van Johannes de Doper, voor mensen met de mening dat de Bijbel een saai en droog verhaal is. Ik zou bijna zeggen integendeel, want dit hoofdstuk zou best het scenario kunnen geweest zijn voor Thomas Lanoye, onze gevierde en onlangs nog maar eens gelauwerde seks- en straatschrijver. De Bijbel beschrijft hoe de Koning dermate blij was met het optreden van zijn slangendansende tiener-dochter op het Staatsbanket, dat hij haar, op aandringen van de vele hoge gasten, toezegde haar alles te schenken wat haar hartje maar verlangde. Ze vroeg en kreeg weliswaar na enig aandringen, het Hoofd van Johannes de Doper, dat verborgen in hoofd- en baardharen, op een schaal, nog druipend van het bloed, werd aangebracht.

    Kijk, ik zie na 25 Mei, met Jean Marie Le Pen, met diens kleindochter in de hoofdrol, precies hetzelfde gebeuren met het gerimpeld apenkopje van de Natte Dweil, en daarom is het maar goed, dat tegen het Feest voor de Val van Brussel, zijn dochter, Marine, Présidente van Frankrijk zal zijn….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Nigel Farage neemt voorsprong op Conservatieven en Labour

    *

    De verkiezingen voor het Europees Parlement op 25 mei 2014 werpen in Groot-Brittannië hun schaduw al vooruit. De geprofileerde oppositieleider Nigel Farage (UKIP) neemt zowel als partijchef en als persoonlijkheid een voorsprong op de andere partijen. Op dit moment krijgen Farage en zijn partij volgens peilingen 27% van de stemmen. Daarna komen de Conservatieven en het socialistische Labour met 26% respectievelijk 25%. Farages UKIP, dat ook bij de media als de EU-kritische uitdager geldt, heeft zich ontwikkeld tot een gelijkberechtigde concurrent voor de traditionele partijen.

    En ook qua persoonlijkheid doet Farage vooraan mee. De Conservatief Cameron staat nog net voor hem, de socialist Ed Miliband en de Liberaaldemocraat Clegg hebben duidelijk slechtere cijfers dan de uitdager.

     

    Cameron´s Conservatieven worden meerdere malen in de pan gehakt

    David Cameron´s Conservatieven worden op dit moment meerdere malen in de pan gehakt in de binnenlandse politiek. Enerzijds nemen de sympathieën voor de onafhankelijkheidsbeweging van de Schotten tegen Londen toe. Zo dreigt er een onvervalste nederlaag voor Cameron bij de verkiezingen omtrent de onafhankelijkheid in september 2014 en daarmee een afsplitsing van dit landsdeel van Groot-Brittannië. Tegelijkertijd wil Cameron in het jaar 2017 een referendum houden over de EU-uittreding van de rest van Groot-Brittannië.

    Bij een verkiezingsoverwinning van UKIP zou dit referendum wel eens vroeger uitgeschreven moeten worden en Cameron´s einde als minister-president kunnen betekenen.

    ron:
    www.unzensuriert.at

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Och, een mens mag al eens luidop dromen. Het kost niets en het is gezellig op een druilerig-natte januari namiddag, in de euvels die tegen de horizon overlopen naar het Toscane van De Gucht, de wijnboer-politicus, die als hij ooit naar hier komt, zekerlijk zal gelyncht worden zodra hij herkend wordt.

    Zelfs de geweldigste van mijn Duitse Herders komt begrijpend zijn hoofd met die geweldige tanden op mijn knie leggen en kijkt mij bedroefd aan. Alsof hij wil zeggen: kijk, Baasje, zelfs wij, honden, zijn dat blaffen van o.a. die Barbarosso meer dan beu. Ja, Baasje, wij voelen dat fluïdum van verderf en verdriet dat in de lucht hangt, telkens het woord ‘Europa’ op Uw scherm verschijnt.

    Hoe kan ik hem dat uitleggen, dat Europa eigenlijk goed is, maar terzelfdertijd weer slecht? Het gaat zelfs mijn mensenverstand te boven….

    *

    De koffie en de koekjes zijn op, er wordt afgediend, en de hond heeft bijgevolg zijn gewone bezigheden hernomen. De dag zit her op. In gedachten zit ik nu op de dijk in Zeebrugge, in dat lekker pannenkoeken huisje, zonder woorden te kijken naar het in-en uitvaren van de schepen. Ja, Schat-van-mij, het klopt: hoe verder men verwijderd is van de Heimat, hoe beter men dat heerlijjk ‘thuis’-gevoel’ voelt.

    Ach, waarom ben ik ook zo danig veel van dit land gaan houden?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    22-01-2014, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1728 - ONZE PRIMITIEVE FOSSIELE BRANDSTOFFEN EINDELIJK VOORBIJGESTREEFD

    ***

    Woensdag 22 januari

    Zon 8u32-17u17

    H Vincent van Valencia

    Op Sint-Vincentius vriest het dat het kraakt

     

     

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Water, de meest voorkomende ‘grondstof’ ter wereld, zo maar omzetten in energie: het is eindelijk terug van even weggeweest….

    In Oud-Indische Geschriften was er al sprake van, van vliegende tuigen voor de gewone man, tuigen die zich moeiteloos onttrokken aan de zwaartekracht en die, mits een onschuldig pakketje energie aan boord te nemen even met duizelingwekkende snelheid moeiteloos van het ene naar het andere uiteinde der aarde konden verplaatsen. Spijtig is daarvan alleen de naam bewaard gebleven, de Vimana, maar de rest is, samen met de gehele mensheid, op de Familie Noach na, in de Zondvloed gebleven.

    Enne, o ja: de her-uitvinding situeert zich aan de overzijde der Oceaan, in het Land der Onbegrensde Mogelijkheden… waar het waarschijnlijk een stille dood zal sterven…

    Tenzij wij hier in het Oude Avondland, desnoods door de nakende Arabische Winter in een baan om de aarde af te stoten, het patent overnemen. Maar dan moet er eerst schoon schip gemaakt worden met de bestaande politieke Elite. Het proberen meer dan waard, vindt U niet?

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Doorbraak superefficiënte en volledig schone waterstofenergie in VS

    *

    Het eenvoudige concept bestaat al veel langer, werd zwaar bekritiseerd door de gevestigde wetenschap, maar blijkt nu wel degelijk met groot succes te werken.

    De Amerikaanse onderneming BlackLight Power (BLP) heeft een door onafhankelijke experts bevestigde doorbraak bereikt in de ontwikkeling van volledig schone en superefficiënte energie uit waterstof. Met zijn SF-CIHT technologie wist het bedrijf meerdere miljoenen watt electriciteit op te wekken, met slechts een tienduizendste van een liter water.

    Terwijl wij hier in Nederland en Europa nog bezig zijn met de extreem kostbare installatie van inefficiënte windmolens, denkt men in Amerika zoals gewoonlijk al veel verder vooruit. Het in Cranbury, New Jersey gevestigde BlackLight Power heeft een jarenlang bekritiseerd energieconcept van uitvinder Randell L. Mills met succes uitgetest.

    Uniek concept

    Private investeerders stelden Mills $ 60 miljoen ter beschikking om zijn revolutionaire ideeën uit te voeren. Al in 2002 concludeerden wetenschappers van de Rowan Universiteit in New Jersey dat zijn concept 'uniek' is. Kort gezegd gaat het om een transformatie van een op water gebaseerde vaste brandstof, waarbij extreem energiearme waterstofatomen, zogenaamde hydrino's, ontstaan. Bij dat proces komt energie vrij die het midden houdt tussen chemische en nucleaire reacties.

    BLP heeft inmiddels patent aangevraagd op zijn Solid Fuel-Catalyst-Induced-Hydrino Transition (SF-CIHT), waarmee met een door twee elektroden opgewekte 12.000 ampère sterke stroom door waterbrandstof wordt gevoerd, waardoor meerdere miljoenen watt worden opgewekt.

    Vrijwel oneindige schone energie uit water

    Door de in de vochtige lucht aanwezige H2O brandstof komt ongeveer 100 keer meer energie vrij dan bij een analoge hoeveelheid benzine met hoog octaangehalte, en dat zonder schadelijke uitstoot. In de zich met supersonische snelheid uitdijende plasma van de brandstof worden positieve ionen en vrije elektronen geproduceerd. Magnetohydrodynamische omzetters zorgen dan voor de productie van elektriciteit. De gebruikte brandstof wordt simpel aangevuld met een nieuwe voorraad water.

    Een speciaal ontwikkelde generator is met dit grotendeels gesloten energiesysteem in staat om 10 miljoen watt op te wekken. Het apparaat heeft een inhoud van slechts 28,3 liter en is in staat om enkele duizenden huishoudens van stroom te voorzien. Nog indrukwekkender is de constatering van BLP, dat er met slechts een tienduizendste liter water meerdere megawatt kunnen worden geproduceerd, en met één liter zelfs 10 gigawatt.

    Na scepsis steeds meer bevestiging

    Aanvankelijk was er vanuit wetenschappelijke kringen grote scepsis over deze welhaast utopische energiebron, maar inmiddels hebben het Enser Report, het Copeland Report en ook het Perkin Elmer Report de werking van deze zeer efficiënte technologie bevestigd. Desondanks is de theorie over het opwekken van hydrino's nog altijd omstreden. Daarom gaan er steeds meer stemmen op om de theorie aan meer grondige onafhankelijke onderzoeken te onderwerpen.

    De ENSER Corporation heeft dat reeds gedaan. Onderzoeker dr. Ethirajulu Dayalan bevestigde na 30 testen dat hydrino's inderdaad het product van een vorm van overschotelektriciteit zijn, en BlackLight Power erin geslaagd is om 'door elektrodenstabilisering tegen corrosie een 50 keer hogere prestatiedichtheid te bereiken.' Andere experts kwamen tot vergelijkbare conclusies.

    Wat doet de politiek en energiesector?

     

    Grote vraag is nu wat de gevestigde wetenschap en vooral de energiesector en de daaraan gekoppelde politiek en milieubeweging doen. Maken ze de weg vrij voor een volledig schone, zeer efficiënte en extreem goedkope vorm van energie, die in korte tijd ontzettend veel wereldproblemen zou kunnen oplossen? Of kiezen ze voor de al vaker bewandelde weg door ook deze uitvinding te onderdrukken en weg te duwen, zodat de gigantische winsten van de multinationals, de inkomsten uit energie- en milieubelastingen en daarmee de controle van de politiek over de mensen niet in gevaar komen.

    Xand

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het ongeluk met dergelijke hoopgevende berichtjes is gewoonlijk dat men er achteraf niets eer over verneemt. Er staan inderdaad tè grote belangen op het spel.

    Stel U nog maar de militaire scheep- of luchtvaart voor: elk vijandelijk leger dat nog ‘draait’ op conventionele energie, zal bij voorbaat gedoemd zijn om ’in de pan gehakt te worden’. En geloof me : er staan veel pannen op het vuur!

    Of dit nu het einde wordt voor de pietrol-godsdienst? Te mooi om waar te zijn! Tenzij natuurlijk Kameraad Poetin zijn belofte houdt, om Mekka een koppkeke kleiner te maken, als de Moslims hem verder moesten komen uitdagen in eigen land.

    *

    Hallo, Milieu-Mietjes en Pietjes! Hier is nu de gedroomde gelegenheid om te bewijzen wat jullie waard zijn. In Groningen bijvoorbeeld zakt de grond de mensen weg onder de voeten: teveel ondergronds gas opgepompt. Daar hadden de Hoge Pieten niet op gerekend, dat iemand de lucht uit een ballon haalt, en dat het rubbertje mooi gespannen zijn vorm blijft behouden. Ga eens een babbeltje slaan met de mensen daar, of vindt iets uit om hu huizen te stabiliseren…. Wachten jullie misschien met protesten tot we allemaal genetisch gemanipuleerd zijn?

    Als die nieuwe propere energie-bronnen er zijn, zijn we weer een staje dichter bij Het Aards Paradijs. Heel de energie-sector wereldwijd werkloos geworden, zal voortaan levenslang verlof kunnen nemen, eenmaal ze hun eigen vervuiling opgeruimd hebben.

    De Aarde zal er na korte tijd weer als nieuw uitzien!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    22-01-2014, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1727b – DE ITALIAANSE EURO-KETEL KOOKT BIJNA OVER

    **

    Woensdag 22 januari

    Zon 8u32-17u17

    H Vincent van Valencia

    Op Sint-Vincentius vriest het dat het kraakt

    *

    Europa een overkokende heksenketel?!

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Elders,vnl bij http://blog.seniorennet.be/polkun/ zult U kunnen lezen, hoe het volksreferedum met verplichte ‘nawerking’ d.i. dat de regering verplicht is de uitslag te respecteren, op het punt staat heel dat EU-gedoe de deur te wijzen. En met de PVV van Geert Wilders als grootste partij van Nederland zal daar niet lang over gepalaverd moeten worden, me dunkt. Als ‘Brussel’ daar ten minste intussen geen stokje voor steekt, door bijvoorbeeld Uno-bezettingstrroepen te sturen bestaande uit Jihad-vrijwilligers van over de gehele wereld.

    Hieronder volgt een bijdrage van E.J. Bron over de toestand in Italië, d.w.z. in de verstedelijkte gebieden. Op het platteland redeneert men altijd veel nuchterder en is men meer geneigd de kat uit de oom te kijken. Omdat men er proefondervindelijk weet dat een veld weer vruchten doen opbrengen, veel meer zweet kost dan de vernietiging er van. Al moet ik zeggen, dat de toets ‘la famiglia’ veel meer snaren doet trillen dan gedacht. Een soort ‘Eigen volk Eerst’ dus, maar dan de Italiaanse versie ervan….

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Protestbeweging Italië: Woedende burgers eisen daden i.p.v. woorden

    *

    Op 18 januari 2014 kwamen in Rome verantwoordelijken van de protestbeweging “Movimento dei Forconi” met diverse boeren en vertegenwoordigers van andere verenigingen bij elkaar om een mogelijke samenwerking in de toekomst te bespreken. Afgezien van de actuele politieke situatie stond voor alle deelnemers vast dat het verzet tegen het corrupte systeem moet doorgaan.

    Geen gemakkelijke taak, want terwijl vertegenwoordigers van Italiaanse protestbewegingen na de ontmoeting tot goed doordachte acties oproepen, eisen veel Italianen onmiddellijke actie i.p.v. woorden, op basis van te begrijpen menselijke emoties. In het wereldwijde netwerk spreekt men van honger lijdende gezinnen of dat mensen zelfmoord plegen, omdat men hen hun sociale zekerheid heeft afgepakt.

    Italië voor een burgeroorlog?

    Menselijke lotgevallen, die nauwelijks dramatischer kunnen zijn, verduidelijken Europa´s precaire situatie. Al in midden december 2013 explodeerden Spaanse, Italiaanse en Franse protesten. Absoluut niet verwonderlijk, want per slot van rekening had de geënsceneerde eurocrisis alle Europese burgers op dezelfde wijze getroffen: middenstandsondernemingen storten in elkaar, werknemers kunnen hun gezinnen niet eens voldoende onderhouden.

    Waarom is de woede van ettelijke Italianen op dit moment dan desondanks groter? Heel simpel. Italië lijdt al langer onder duidelijke, massale politieke corruptie. Intussen gaan de Italianen weer voor “la Familia”, omdat te midden van de sociale onlusten het gezin de enige bestendige factor is.

    En juist daarom gaat de beginnende woede in toenemende mate over in haat tegen de regeringsvertegenwoordigers. Op internet of in de kleine straatjes van Italië overal groeien kleine, woedende gemeenschappen, vormen zich actiegroepen. Enkele verenigingen laten inmiddels hun woede volledig de vrije loop. Getrouw aan het motto “geweld roept tegengeweld op” verzetten steeds meer Italianen zich niet alleen verbaal, maar ook lichamelijk. Stakingsbrekers, ondernemers, die solidariteit van de hand wijzen, kunnen er intussen op rekenen dat menig ruit sneuvelt. In feite geldt: mochten de protesten geen gehoor bij de regering vinden, mocht de regering niet binnen enkele weken in het welzijn van het volk handelen, dan zullen er op den duur op burgeroorlog gelijkende, lang aanhoudende straatgevechten volgen.

     

    Europa´s bevolking wordt schaamteloos uitgebuit

    Over het algemeen bevorderen corrupte politici natuurlijk zulke toestanden m.b.t. uitbuitende methodes. Steeds opnieuw speelden heersers volkeren tegen elkaar uit, zelfs nu, waar de armoede in heel Europa duidelijk herkenbaar is, dwingen financiële systemen complete massa´s verder op de knieën, dwingen van gewone arbeiders gehoorzaamheid af, creëren mensverachtende financiële afhankelijkheid.

    De Fransen en de Spanjaarden werkten constructieve oplossingen tegen zulke praktijken uit, zij proberen kleine systemen binnen heersende structuren op te bouwen om vanuit de kern voor veranderingen te zorgen. Na de eerste woede-uitbarstingen moeten de Italianen nu verstandig handelen. Escalerende geweldsorgies zijn alleen maar gunstig voor de heersende klassen, opdat zij militante inzetten kunnen legitimeren, wat dankzij de angst van rustige burgers zondermeer mogelijk is. Propaganda, handelen gebaseerd op feiten, eigen structuren creëren. Movimento dei Forconi gaf met de georganiseerde bijeenkomst op 18 januari in ieder geval een eerste positief signaal af.

    Bron:

    www.buergerstimme.com
    Auteur: Joachim Sondern

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    In de verkochte Staatsmedia leest men daarover niets, of het moet zeer negatief zijn. In de zin van: het zijn dikke egoïsten, zij willen anarchie, wij willen solidariteit voor allen. Liefst met een rood strikje om.

    Wat ook verwonderlijk is, is dat dit protest niet aanslaat op de muziek van de beroepprotesteerder Bepp Grillo, de stand up comedian, die met zijn programma van ‘Weg met de politici allemaal’ laatst zelfs uit het niets 25% van de kiezers achter zich kreeg.

    Deze twee groepen, deze ‘5 Sterren’ en de ‘Mestvorken, samen met de Lega Nord, de afscheidingsbeweging uit het Noorden, die samenwerkt met de Catalanen en de Baskrn: wie of wat schiet er dan nog over om zich ‘regerings getrouw’ te noemen?

    Overheen dat alles wordt in elk patriottisch Italiaans hart de wrok gekoesterd, dat ‘Brussel’ hun eigen flamboyante volksheld Berlusconi, gewipt heeft, om ‘Miracolo Monti’, de GoldmanSachs-loverboy, in het zadel te hijsen….

    *

    Hallo, Uno Vredesmacht: kunt U nog een paar divisies bloeddorstige cowboys kwijt? Liefst niet al te lang bla-bla-bla AUB, anders slaat hier de vlam in de pan. En wordt het weer lijk ten tijde van Julius Cesar, dat de Romeinse Legioenen orde moeten komen scheppen. Komen, zien, en overwinnen, weet U nog? Meer moet dat niet zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    22-01-2014, 11:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1728 a - HALLO SPREEK IK MET DEZELFDE NIEUWE VLAAMSE ALLIANTIE VAN ZATERDAG LAATST

     

    *

    Woensdag 22 januari

    Zon 8u32-17u17

    H Vincent van Valencia

    Op Sint-Vincentius vriest het dat het kraakt

    *

     

    Toespraak Gerolf Annemans

    18 januari 2014

    Goede vrienden, militanten en sympathisanten van het Vlaams Belang,

    Iedere keer als wij zoals hier daarnet een militant wegens zijn verdiensten in de bloemetjes zetten, en hier in Antwerpen zelfs in een gouden medaille zetten, besef ik telkens weer hoe belangrijk het is dat wij kunnen rekenen op de steun van u allen. Daarom, goede vrienden, ook hulde aan u allen.

    Want dat u hier weer zo talrijk aanwezig bent, is bijzonder. U bent immers de pijler waarop onze partij is gebouwd; elk van u is een radertje waardoor onze partij kan blijven doorgaan. Ik ben dan ook meer dan trots dat u hier vandaag met zovelen aanwezig bent op deze twee prachtige verbonden boten. En het is ook met evenveel fierheid dat ik hier vandaag het startschot geef van een verkiezingsjaar.

    Wij zijn hier samen om elkaar aan te vuren voor de komende strijd, de strijd der strijden, namelijk de verkiezingsstrijd; de zogenaamde ‘moeder aller verkiezingen’. Maar we zijn hier vanavond natuurlijk ook gewoon om elkaar nieuwjaarswensen over te brengen. Niet uit opportunisme; niet met het oog op mandaten; niet omwille van schepenambten; niet voor een post op een kabinet of in een stadhuis, maar in vriendschap en met niks anders in ons hart en in onze blik dan de kracht van onze droom en de kracht van onze politieke overtuiging.

    Welkom VB’ers en een Gelukkig Nieuwjaar!

    Vrienden, aan het begin van dat jaar heb ik mij voor deze nieuwjaarstoespraak afgevraagd: moet ik over de NVA spreken of moet ik niet over de NVA spreken? Iets wat er tegen spreekt is dat alle andere partijen en hun partijvoorzitters op hun nieuwjaarsrecepties over de NVA hebben gesproken. Maar als er één stelletje is dat beter zou zwijgen en stilletjes in schaamte wég zou moeten kruipen, dan zijn het wel de vriendjes van de NVA uit de Vlaamse regering, namelijk CD&V en S.pa. En uiteraard geldt dat evengoed, wat het luik staatshervorming betreft, voor de Open Vld en de groenen.

    CD&V, S.pa, Open Vld en Groen zouden beter stilletjes zwijgen, want zij vormen het olijke kwartet zonder wie Di Rupo en zijn trawanten Vlaanderen niet hadden kunnen beginnen te koloniseren. Zij vormen het kwartet van het Di Rupo systeem, het Vlaams kwartet van het Di Rupo systeem; zij vormen het kwartet van de schande.

    Dus als er één club is die beter had gezwegen over de NVA, dan is het wel díe club. En dus als de NVA uiteindelijk na maandenlange onderhandelingen en helaas ook maandenlange halve toegevingen, heeft afgehaakt voor het Di Rupo-systeem - tja, hoe ge het ook draait of keert

    -

    dan had en dan heeft de NVA gelijk gehad! Dus nu de NVA staan verwijten dát ze heeft afgehaakt, is vanwege het kwartet van de schande natuurlijk klinkklare onzin.

    De partijvoorzitters van die bende van vier hadden op hun nieuwjaarsrecepties beter gezwegen in plaats van te spreken over de NVA. De vraag die ik mezelf op weg naar hier dan ook stelde is: als alle andere partijen beter hadden gezwegen, is het dan niet het recht en misschien

    zelfs de plicht van het Vlaams Belang om er wél iets over te zeggen? Want moeten wij eigenlijk zwijgen om hen niet belangrijker te maken? Of moeten wij zwijgen omdat het

    toch zogezegd onze Vlaams nationale broeders zijn?

    Zogezegd, zeg ik, want als ik dát hoor zeggen, dan zie ik altijd De Wever voor mij in een televisie-uitzending voor Franstalig België op de RTL, ruim één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, in het Frans dus, zeggen: “Il est impensable de faire une majorité avec le VB à Anvers.” En daar bovenop gaf hij de reden waarom er nog gratis bij, ook in het Frans: “La NVA est le grand ennemi du VB.”

    Over dat broederschap tussen Vlaams nationalisten moeten we ons met andere woorden niet al te veel zorgen laat staan illusies maken. En daarom heb ik dus besloten met veel meer recht en met veel meer reden dan gelijk welke politieke partij in Vlaanderen, om hier als voorzitter van het Vlaams Belang aan het adres van de vele vroegere VB

    -kiezers die nu NVA kiezers zijn, wél te spreken over de N

    VA. En speciaal voor de aanwezige journalisten zeg ik erbij, schrijf nu morgen niet: “VB haalt zwaar uit naar NVA”, want dat is het dus níet. Dit is énkel een boodschap aan de vroegere VB kiezers die het eens met de NVA hebben willen proberen. Dus noteer: “VB haalt niet zwaar uit naar NVA.”

    Ik ga er trouwens niet veel over zeggen, maar slechts één ding, en dat is het volgende: als ik - wat onmogelijk is - ik zou twijfelen of ik opnieuw op NVA dan wel terug zoals voorheen op VB zou stemmen, dan zou ik me toch één ding altijd goed afvragen, namelijk: “Wie heb ik aan de lijn? K3 Tele-Romeo. Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?”

    Want dát is de grote en de enige vraag in verband met de NVA: “Wie heb ik aan de lijn?”

    Heb ik Geert Bourgeois aan de lijn, wiens eventuele bedoeling onafhankelijkheid is? Of de teruggefloten Siegfried Bracke, die van een onafhankelijk Vlaanderen geen stijve krijgt? Die stelt dat NVA ook zonder akkoord over het confederalisme vanaf dag één in een Belgische

    regering zal stappen, ook zónder een akkoord over meer Vlaamse autonomie?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De NVA militant die een onafhankelijk Vlaanderen wil? Of Bart De Wever die in De Tijd van enkele weken geleden letterlijk zei: “Het confederalisme biedt België nog een toekomst”?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA in de Kamer die oppositie voert tegen de staatshervorming van Wouter Beke en Alexander De Croo en zijn trawanten? Of de N-VA in het Vlaams Parlement en in de Vlaamse regering die braafjes de staatshervorming uitvoert en zich verzet tegen de door ons ingeroepen belangenconflicten? (ih geweer)

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA die beweert oppositie te voeren tegen de regering – Di Rupo? Of de N-VA die, op een moment dat Di Rupo en co het knap lastig zouden kunnen door bijvoorbeeld toch voor die door het Vlaams Belang ingediende belangconflicten te stemmen, bij monde van hun fractievoorzitter in het Vlaams Parlement de historische woorden sprak: “Ge moet dat begrijpen, in de Kamer zitten we in de oppositie, hier zitten we in de meerderheid.”

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA die zegt tegen de staatshervorming te zijn? Of de N-VA die, toen ze die staatshervorming onderuit had kunnen halen door ontslag te nemen uit de Vlaamse Regering, simpelweg omdat die staatshervorming een schending van het regeerakkoord ván die Vlaamse Regering was, door CD&V en S.pa gepleegd; de N-VA die op dat historisch moment blijft zitten, kop in kas steekt en Kris Peeters met lieve knuffeltjes verder heeft laten betijen?

    “Wie heb ik aan de lijn ?” De N-VA die in Vlaanderen en in Antwerpen stoere taal uitkraamt inzake immigratie? Of de N-VA die in het Europees Parlement in Straatsburg alle immigratiekranen opendraait? En dit samen met hun collega’s van de groenen, onder leiding van Cohn Bendit waarmee de N-VA in één fractie zit.

    “Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?” De N-VA die in België zegt dat we geregeerd worden door een belastingregering? Of de N-VA die in de Vlaamse Regering de jobkorting heeft

    afgeschaft en de gemeentebesturen opzadelt met de grootste schuldstijging in de geschiedenis en dus voor een nieuwe belastingverhoging heeft gezorgd?

     

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA van Bart De Wever die waarschuwt voor islamradicalisering? Of de N-VA van de bevoegde Minister Geert Bourgeois die een recordaantal moskeeën en subsidies aan moskeeën heeft goedgekeurd, en daarbovenop ook nog een moslimomroep en opleidingen voor imams zit te organiseren?”

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA van Homans die alarm slaat omdat de open grenzen met Roemenië en Bulgarije vanaf 1 januari haar OCMW overspoelen? Of de N-VA van Bourgeois die bij een ondervraging van het Vlaams Belang daarover bij hoog en bij laag blijft zeggen dat daar niks van aan is?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA van Homans die alarm slaat om dat de open grenzen met Roemenië en Bulgarije vanaf 1 januari haar OCMW overspoelen? Of de N-VA in het

    Europees Parlement in Straatsburg die de opening van die grenzen voor Roemenen en Bulgaren mee heeft goedgekeurd en iedere uitstel mee heeft geblokkeerd?

    “Hallo, hallo? Wie heb ik nu eigenlijk in godsnaam aan de lijn?” De N-VA die u probeert wijs te maken - meer bepaald in Antwerpen en in België - dat ze een dam opwerpt tegen het socialisme? Of de N-VA die in de Vlaamse regering straks al tien jaar en sinds vorig jaar in meer dan 53 gemeente-en provinciebesturen alles samen met de socialisten is gaan doen?

    Is dat de oppositiepartij van België? Of is dat de regeringspartij uit de Vlaamse Regering? Een Vlaamse Regering waar het motto lijkt te zijn: “Wat we zelf doen, doen we niet.” De Vlaamse Regering van de stilstand: de stilstand van de wachtlijsten, een schandaal gewoon.

    Wachtlijsten voor gehandicapten, wachtlijsten voor ouderenzorg, zelfstandige kinderdagverblijven die onderbetaald over kop gaan. En dan de stilstand der stilstanden: onze Vlaamse wegen, waar de files tien jaar lang zijn blijven aangroeien.

    De Vlaamse Regering waar het werkloosheidsbeleid vorig jaar is uitgemond in een verhoging van de werkloosheid in Vlaanderen; waar de Oosterweel - knoeiboel maar niet opgelost geraakt; en waar over de zesde staatshervorming, met al haar toegevingen en al haar diefstallen, geen half onvertogen woord is gevallen.

    Ik blijf het proberen, vrienden: “Hallo, hallo? Welke N-VA heb ik aan de lijn?” De N-VA die in die Vlaamse Regering, toen het kalf al dubbel en dik verdronken was en met de

    verkiezingen in zicht, aan de alarmbel ging trekken om te doen alsof ze de spreekbuis van het protest in onderwijskringen was? Of de N-VA die in 2010 met de socialisten en de christendemocraten een regeerakkoord heeft afgesloten om die onderwijshervormingen van Monard die ons onderwijs gaan kapotmaken op de sporen te zetten?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De NVA die nu, heel dubbelzinnig en schoorvoetend en in strijd met wat ze vijf jaar lang in het Europees Parlement heeft gedaan - ik herhaal, onder leiding van de groene Cohn Bendit - zegt dat ze niet voor een federaal maar voor een confederaal Europa is? Of de N-VA van Johan Van Overtveldt, blijkbaar nog zo’n aanhanger van de Verenigde Staten van Europa, die bij zijn aantreden bij de N-VA in november liet optekenen

    dat er “nood is aan een grote bevoegdheidsoverdracht naar Europa”?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA die in 2009 toen ze naar de kiezer was gegaan mét een campagne tegen de socialisten op enkele dagen tijd opnieuw met de socialisten aan tafel zat, maar beweerde dat ze voor de kindpremie en een Vlaamse hospitalisatieverzekering zou gaan? Of de N-VA die vorige jaar, toen dat kalf al dubbel en dik verdronken was, met twee kleine persmededelinkjes en zonder enig debat zowel de kindpremie als de Vlaamse

    hospitalisatieverzekering door de eigen Vlaams Regering liet afvoeren?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA die nu beweert dat ze niet heeft toegegeven aan Di Rupo omdat ze uiteindelijk niet in de regering Di Rupo is gestapt? Of de N-VA die zich bij monde van Liesbeth Homans in De Standaard verweert tegen het verwijt dat de NVA niet constructief genoeg is, door te zeggen dat ze wel degelijk constructief is omdat het - en ze zegt het met enige trots - de N-VA is geweest die heeft toegegeven dat onderhandelingen over BHV mogelijk waren, terwijl daar in principe niet over moest onderhandeld worden; en omdat het de N-VA is geweest die voor de extra financiële middelen van het Brussels Gewest 300 miljoen op tafel had gelegd tijdens de onderhandeling met Di Rupo?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De sympathieke N-VA die in 2007, 2009 en 2010 naar de kiezer trok met de boodschap dat alle problemen in België voortvloeiden uit het Belgische

    Systeem , en dat niets meer ten goede kon keren zonder Vlaanderen en Wallonië op zoveel mogelijk domeinen uit elkaar te halen? Of de N-VA van 2013, die zegt dat ze in 2014 vanaf dag één in een sociaal - economische herstelregering zal stappen en dat gesprekken over zogezegd confederalisme dus in de vrieskast van de afgeschafte Senaat worden gestoken?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De sympathieke N-VA die in haar beginjaren tegen het cordon sanitaire was? Of de N-VA van vandaag, die aan het begin van de gemeenteraadsverkiezingen aankondigde dat ze het cordon overal stipt zou toepassen en die van bovenuit tot op de laatste dag in de laatste straat van Denderleeuw dat cordon met harde hand heeft doorgeduwd?

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA van Bart De Wever die op het VTM-journaal zegt dat de moslimgemeenschap maar eens dringend duidelijk afstand moet gaan nemen van Syriëstrijders en moslimextremisten? Of de N-VA van de bevoegde Minister Bourgeois, die in het Vlaams Parlement al maanden aan een stuk op iedere vraag die het Vlaams Belang hem daarover stelt uitroept hoe blij hij is dat de moslimgemeenschap afstand neemt van extremisme?

    “Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?” En dan tot slot! Last but not least!

    “Wie heb ik aan de lijn?” De N-VA van Bart De Wever die nu zegt dat hij de dam is die Vlaanderen moet opwerpen tegen Di Rupo? Of de N-VA van diezelfde Bart De Wever die op 15 juni 2010 - hij had pas 24 uur eerder de verkiezingen gewonnen - het premierschap zélf aan Di Rupo cadeau deed!? Ik citeer De Wever: “Om Premier te worden moet Di Rupo geen prijs betalen. Voor mij is hij aanvaardbaar als premier. Voor mij is dat een kwestie van

    vertrouwen scheppen.” Einde citaat.

    “Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?” Welke Bart De Wever heeft Vlaanderen aan de lijn?

    Dát is de vraag die de vroegere kiezers van het VB zich moeten stellen.

    U ziet: ik heb mij aan mijn belofte gehouden. Ik had maar één ding te zeggen over de N-VA Wie heb ik aan de lijn? Hallo, Hallo? En met de woorden van K3: Waar ben je dan? Waarom verlang ik zo? Om dicht bij jou te zijn. Hallo, hallo? Wie heb ik aan de lijn?

    Meer had ik niet te zeggen. En ik heb ook maar één boodschap, en het is dus - opletten, lieve media! - geen zware aanval tegen de N-VA. Het is een boodschap aan die kiezers, die ooit VB kozen omdat ze duidelijkheid en eerlijkheid wilden; omdat ze rechtlijnigheid en betrouwbaarheid wilden; omdat ze wisten en voelden dat in dit land niets in beweging komt, tenzij vanuit een beweging en een partij die eerlijk en duidelijk is; die rechtlijnig en betrouwbaar is en zich altijd aan haar belofte houdt.

    Een partij die als zweeppartij, als motor, als stok achter de deur de taboes kan doorbreken, de richting kan aangeven. En die de nieuwe ideeën en de nieuwe tijd zal blijven doordrukken bij de hardhorige partijen van het Belgische regime. Ik heb maar één boodschap aan die kiezers die ooit het VB verlieten, maar die nu al jarenlang bedolven worden onder al dat gezwalp en onder al die dubbelzinnige compromissen; bedolven onder al dat machtspartijengedoe.

    Aan al die ex-kiezers die samen met ons zoveel hebben meegemaakt, en aan hun kinderen, aan alle Vlaams -nationalisten van gisteren én van vandaag heb ik één boodschap. Aan de Vlaamse kiezers die jarenlang heel de Vlaamse politiek op een ongelooflijke manier in beweging hebben gebracht en heel het politieke landschap rechtser en Vlaamser hebben gemaakt; aan al die kiezers - VB’ers die het vorige keer nog eens geprobeerd hebben met de N-VA en dat deze keer opnieuw zouden overwegen; die kiezers die ooit overgestoken zijn, aan die kiezers, Vlamingen, zeggen wij, als moederpartij van vroeger en

    van nu: Bezint eer ge nog eens begint. Vraag u af, áls ge dat kieshokje betreedt en voor de komende vijf jaar alles gaat beslissen; vraag u één ding af als ge de verleiding

    voelt opkomen om opnieuw niet op het Vlaams Belang te stemmen; vraag u één ding dan af, stel uzelf één vraag:

    “Hallo, hallo? Wie heb ik aan de lijn?”

    En als ge dát niet goed weet, welke N-VA ge eigenlijk aan de lijn hebt, als het antwoord daarop onduidelijk, troebel en verwarrend is, ga dan voor eerlijkheid en duidelijkheid, écht en ónafhankelijk, en kies resoluut in uw eigen belang: Vlááms Belang!

    Goede vrienden,

    U hebt het misschien gisteren in zowat alle nieuwsprogramma’s gezien: in maart komt Barack Hoessein Obama naar België. Ik weet niet of hij hier in de verkiezingscampagne met politici op de foto zal gaan, die ongetwijfeld in lange rijen en door middel van stevig ellebogenwerk zullen staan wringen om vooraan te staan... Om deze fans een hart onder de riem te steken - Di Rupo of Kris Peeters en nog vele anderen, we zullen het moeten afwachten - kan ik u wel meegeven dat wij van het Vlaams Belang het zullen moeten doen zonder de sympathie van

    Obama. Enfin, ik heb toch geen berichten in die richting ontvangen.

    Wij houden ons wanneer dat de maand maart dáár is bezig met de échte problemen; de problemen waar de komende jaren in Vlaanderen en door Vlamingen over zal beslist worden op de verkiezingsdag van 25 mei.

    Voor ons, voor het Vlaams Belang, gaan die verkiezingen niet over een foto met Obama, maar over de vraag of de Vlamingen hun eigen toekomst zullen mogen of kunnen bepalen; over de vraag of de toekomst van de Vlamingen zal worden beslist in de megalomane gebouwen van de Europese Unie, of in de Franstalige cenakels van de Wetstraat 16; over de vraag of de toekomst van de Vlamingen in de handen ligt van Reynders, Di Rupo of Milquet retteketet, of van Barroso of Angela Merkel of olijke Olli Rehn; dan wel over de vraag of de Vlamingen zichzelf zullen besturen en áls ze ooit zichzelf besturen, of ze dan door een Vlaamse regering van de stilstand gaan bestuurd worden.

    Dát vrienden, is de inzet van 25 mei: of ons welzijn, onze welvaart, de vruchten van onze arbeid, wegvloeien naar elders; of onze veiligheid en onze toekomst te grabbel worden gegooid en of we een land mogen hebben zonder open grenzen, omdat open grenzen en open deuren het binnen koud maken in plaats van warm. Een toekomst van en voor ons volk, waar we zelf over beslissen en niemand anders, daarover gaat het op 25 mei.

    Daarvoor wordt in de Vlaamse kieshokjes beslist. Want wij worden niet verdrukt door Di Rupo en zelfs niet door Barroso; wij worden verdrukt door onszelf, door de pest van het Belgische en de cholera van het EU-systeem die wij onszelf aandoen. Neem Di Rupo weg en het maakt geen verschil als vervolgens een of andere Dehaene, Verhofstadt of Leterme aantreedt. Niet Di Rupo alleen moet weg, het Belgische systeem moet weg én het Belgisch systeem in het groot, het EU -systeem, moet weg.

    Want pas dán kunnen wij leven in vrijheid.

    Over vrijheid, daarover gaat het op 25 mei. Voor die ideeën van échte vrijheid hebben wij steeds meer bondgenoten, ook bij andere Europese volkeren, en we willen dat symboliseren in deze campagne.

    Vrienden,

    Wij waren gisteren in Den Haag om de laatste details te regelen, en ik kan het nu dus ook definitief bevestigen: op 23 maart in de stadsfeestzaal hier in Antwerpen zijn jullie allemaal meer dan welkom. Want hij komt, de man van en voor de vrijheid: Geert Wilders!

    Goede Vrienden, Geniet van deze avond, want daarna start een ongelooflijk harde kiescampagne. Dank u wel bij voorbaat.

    Gelukkig Nieuwjaar!

    Houzee!

    *

     

    *

     

     






    22-01-2014, 10:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1726 - STUUR RECHTS IS NIET HETZELFDE ALS RECHTS STUREN

    ***

    Dinsdag 21 januari 2014

    Vorstmaand

    Zon 8u33-17u15

    H Agnes

    Als Agnes en Vincentius komen, is er nieuw sap in de bomen

    *

    Oom Agent bij de stand up comedian.

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Heet van de naald, recht uit ‘tSCHELDT. De blazende passagier!

    Zeg nu zelf: echt ’n reuze-mop! Versta me dus maar liefst niet verkeerd: niet dat het NIET is gebeurd, maar dat de snert-gazetten het allemaal klakkeloos voor waar en echt hebben doorverkocht!

    Als U ze niet in het kleine moogt geloven, wie zegt me dan dat het serieuze dan wel… serieus is. Anders gezegd: gazettenpapier is gewillig. Alleen spijtig dat het zo schrikkelijk duur verkocht wordt…

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    DE BETROUWBAARHEID VAN DE PERS

    (ONZE KWALITEITSPERS…)...

    *

    U heeft er ook van genoten. Het verhaal van Patrick van den Kieboom die met een Britse wagen (stuur aan de rechterkant) rijdt, en waarvan de echtgenote (op de passagierszetel) moest blazen tijdens een alcoholcontrole in Edegem, zaterdagavond 18 januari.

    Iedereen gelooft dit verhaal. Zo grappig. Om te gieren.

    Elke krant heeft het nagewauweld.

    En niemand die eraan dacht om die Patrick van den Kieboom, ‘ICT consultant’ eens na te trekken.

    Blijkt dat hij een amateur ... stand up comedian is. Zijn eerste (en enige, het blijft een amateur, lege parochiezalen als resultaat) show heette ADHD. ‘Wie is er nog normaal in deze wereld’, stelde hij toen. Goede vraag natuurlijk.

    In ieder geval, de show had drie thema's: zichzelf, zichzelf en verder, op het einde, ging het over zichzelf. Na de voorstelling ging hij met de toeschouwers (alle twaalf) een praatje doen. Over zichzelf. Die in 2012 voor een bomvolle cinemazaal van Kinepolis een ‘gratis ticket’ beloofde, ‘namens Kinepolis’ (zich uitgeven voor iets dat men niet is, blijft strafbaar).

    Die op 8 mei 2013 het nakende overlijden van zijn terminaal zieke vader Herman (euthanasie) de sociale media in gooide. En de geschreven pers hierover contacteerde (enkel GvA pikte dit zielige verhaal op). Die dus constant op bijna ziekelijke manier op zoek is naar aandacht. Constant.

    Dank zij onze totaal kritiekloze pers (en maar overschrijven, jongens) ging dit broodje-aap verhaal van deze onnozele hals de wereld in... ‘waarom zou ik dit fantaseren’, reageerde hij op de bemerkingen van de politie die dit verhaal in twijfel trekt.

    Waarom?

    Misschien omdat u wanhopig op zoek bent naar aandacht, mijnheer Van den Kieboom?

    Misschien kan er klacht ingediend worden wegens smaad aan de politie.

    Als die Patrick zijn verhaal niet kan bewijzen, dan is het gedaan met lachen. Misschien kan hij zijn ongelooflijk grappige one-liner dan nog eens debiteren tegen mijnheer de juge 'wie is er nog normaal in deze wereld?'.

    Blatt Leser

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Deze keer onthud ik mij van elke publiciteit ten voordele van ‘tSCELDT. Goede waar behoeft immers geen krans.

    Wat echter wel een woordje lof verdient, is hun dagelijkse dagklapper, die al langere tijd boven elke bijdrage op deze blog verschijnt. Tenminste, als ik dat niet vergeet. Elk bindmiddel geput uit ons gezamenlijk verleden is een aansporing om kort op de bal te blijven spelen. Voor de sportuitslagen moete U elders zijn….

    Elke dagklapper heeft bovenaan trouwens een, twee of drie *** sterren, die dus staat voor Bijdrage I, II of III van die dag. Wil daaraan denken, dat die sterren verwijzen naar ‘TSCHEDT….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    21-01-2014, 18:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1725 - NOG OVER DE VALSE TOEREN VAN DE ZWARTE PRESIDENT-ONGELUKSKATER

    *

    Dinsdag 21 januari 2014

    Vorstmaand

    Zon 8u33-17u15

    H Agnes

    Als Agnes en Vincentius komen, is er nieuw sap in de bomen

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Vijf jaar zitten er op. Nog 3 te gaan. Dan verdwijnt de persoon Housein Barack Obama, de zwarte Hawaïaan, naar de Geschiedenisboekjes. Maar zijn booby traps als Islam-Strijder zullen nog lang nawerken.

    Gesteld altijd, dat alles bij het wettelijke blijft, volgens de Grondwet, en dat er niet geknoeid wordt met zogezegde ‘noodwetten’, omdat er ondertussen op wereldvlak ‘iets’ veel ernstiger zou gebeurd zijn dan de huidige Syrische ‘burgeroorlog’…. Want de man wil niet zomaar van het wereldtoneel verdwijnen; als Moslim Broeder wil hij, nà Michèle, wel best eens proeven van de hem voorbehouden ‘maagden’ aan de zijde van Allah.

    Wat heden ten dage ij Kiev in de Oekraïne gebeurt, de dubbelstrijd Europa of Rusland zou wel eens van ver-van-mijn-bed-show in harde realiteit kunnen veranderen, maar dan dat Europa moet kiezen, onderuit de Islam-USA paraplu kruipen om bij het levensreddende Eeuwige Rusland te gaan schuilen….Want volgens mij, is Amerika zowel als de Islam het verleden, en is Rusland en de eensgezinde Christelijke godsdienst in al zijn vormen, voor Europa de toekomst. Heel eenvoudig, het Rusland van de Tsaren heeft de loutering van het communisme doorstaan, en daaruit voor eeuwig en een dag de nodige conclusies getrokken. Waarin vooral de persoonlijke vrijheid een grote rol speelt.

    Kortom, een andere invulling van de sage over ouders die met hun oudste maar gedrogeerde zoon, gangster geworden, niet meer overweg kunnen…

    Wat me dat doet denken? Jullie hebben toch ook de uitdrukking van Obama gehoord, dat marihuana niet schadelijker is dan alcohol?

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Bevestigd: Regering Obama gaf leden Moslim Broederschap VIP-status

    *

    Bovendien besloot de regering dat de islam bij federale onderzoeken niet langer ter discussie mag worden gesteld

    President Obama plaatste zeker 10 tot 15 leden van de Moslim Broederschap op hoge posities in zijn regering.

    Uit een officieel overheidsdocument, opgevraagd onder de Amerikaanse variant van de wet van openbaarheid van bestuur, blijkt nu onomstotelijk dat de regering Obama leden van de Moslim Broederschap de VIP-status heeft verleend, waardoor zij bij binnenkomst in de VS niet door de luchthavenautoriteiten hoefden te worden gecontroleerd. Bovendien besloot de regering ook dat federale agenten bij hun onderzoek naar misdaden voortaan geen rekening meer mogen houden met de religieuze achtergrond van de verdachten. Aangezien de Amerikaanse regering wel actief christenen gerechtelijk vervolgt vanwege hun overtuigingen, blijkt deze regel in de praktijk hoofdzakelijk te gelden voor moslims.

    Port Courtesy

    In het document, opgevraagd door het Investigative Project on Terrorism, staat dat Moslim Broederschap leden op diverse grote Amerikaanse luchthavens een zogenaamde 'port courtesy' behandeling kregen. Die is normaal enkel gereserveerd voor hooggeplaatste diplomaten, en houdt in dat ze zonder problemen en zonder controle van hun bagage het land in mogen. Die status kreeg de Broederschap nog vóórdat Mohamed Morsi de president van Egypte werd.

    Eén van de MB leden, Mawgoud Dardery, kreeg de speciale behandeling ondanks het feit dat er een onderzoek naar hem gaande was vanwege betrokkenheid bij kinderporno. (1)

    Terreurorganisatie

    Egypte heeft de Moslim Broederschap onlangs als terreurorganisatie bestempeld. De Broederschap staat bekend vanwege nauwe banden met Al-Qaeda, is de moederorganisatie van de Palestijnse terreurbeweging Hamas en tevens de grote inspirator van de 'collega-terroristen' van Jihad Islami. Een grote Egyptische krant meldde vorig jaar dat president Obama zelf heimelijk lid is van de Broederschap. De banden van Obama's broer Malik met de Broederschap en ander moslimterroristen zijn inmiddels bewezen.

    Obama plaatste MB-leden op hoge posities

    Tom McIcerney, ex-generaal, assistent vice-stafchef en commandant van de Amerikaanse luchtmacht in Europa, verklaarde onlangs op de radio dat Obama zeker 10 tot 15 leden van de Broederschap op hoge en invloedrijke posities in zijn regering heeft geplaatst.

    Rechtszaken tegen christenen

    Dat heeft er mede toe geleid dat de door Obama aangestelde minister van Justitie Eric Holder recent heeft besloten dat federale agenten bij hun onderzoek naar verdachten niet langer rekening mogen houden met hun religie. Dat dit de facto hoofdzakelijk voor moslims is bedoeld, blijkt wel uit de diverse rechtszaken die de regering heeft aangespannen tegen christenen. Zo werd een christelijke bakker aangeklaagd omdat hij vanwege zijn geloof weigerde een bruidstaart te maken voor een homohuwelijk. Was hij moslim geweest, dan was het echter zijn 'recht' geweest om dit te weigeren. (2)

    Xander

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Toen Moebarack in Egypte pas President geworden was, is Obama hem als hooggeplaatste Moslim in Caïro zeer onderdanig en met veel buigingen zijn eerbetoon te voet gevallen. Moebarack, zou volgens Obama, de Islam in het Oosten dichter bij elkaar en dus tot grote bloei brengen, en Amerika wou daarin best zijn bondgenoot zijn.

    Later verdween Moebarack, en het Hoogste Gerechterlijk Orgaan in Egypte, gestuurd door de Moslim Broeferschap, veroordeelde hem bijna tot de strop, waarschijnlijk wegens een ‘onvoldoende’ op zijn palmares. Mosti kwam, zijn ster steeg hoog, maar viel nog sneller terug op de straatstenen beneden, zodat de Sijitischhe Moslim Broederschap daar nu buiten de Wet is gesteld.

    Conclusie: Soemnitisch Saoud Arabia heeft de teugels hernomen en wil dat heel de Arabische en Turkse wereld naar hun pijpen danst. Zijn zij niet de hoeders van de Islam-Heiligdommen? Obama danst dus als een slingeraap op een zwalpend bananenblad en moet nu kiezen tussen de Saoudi’s en de Iraniërs….Zwak figuur als hij is, vermag hij dat niet en zal dus altijd de verkeerde keuzes maken. Met het risico òns daarbij mee te sleuren… zwarte katten op iemands weg betekenen immers altijd ongeluk!

    Gewoon zelf nadenken, mensen. Oogjes en oortjes open, maar vooral de snaveltjes niet toe. Na 25 Mei moet het Europa der Volkeren, waar wij voor staan, signalen kunnen uitsturen naar Kiev, dat we aan hun kant staan, maar dat we liefst, tot de bui over is, samen met hen schuilen in het veilige hol van de nog nooit verslagen Russische Beer….

    Ik val in herhaling, maar de Geschiedenis van Operatie Barbarossa in de zomer van 1941 leert, dat voorhoede van de SS-Pantzers in Kies met bloemen onthaald werden. Wat bewijst dat Oekraïniërs, alhoewel veel geleden, een volk is, met ballen aan hun lijf. En dat ze, voor zover dit een nuttige informatie kan zijn, overwegend zeer overtuigd Orthodox Katholiek zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    21-01-2014, 17:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1724 - WILDERS KOMT!!! ZAL HIJ DE HISTORISCHE FLATER VAN WILLEM DE ZWIJGER UIT 1830 RECHT ZETTEN? *

    ***

    Maandag 20 januari

    Zon 8u34-17u14

    H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    Sebastiaan die het were maakt, doet het vriezen dat het kraakt

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    In 1830 ging de Hollandse Koning lopen, en liet Brussel, de Hoofdstad van de Zuidelijke Nederlanden daarmee over aan het revolutionair gepeupel dat door Parijs op ons was afgestuurd. Geert Wilders is wel (nog) geen Koning, en toch klinkt er bij de molenwiekende ATV-ster al een zweem van respect door zijn verslag. Of is het eerder een beetje heimelijke hoop, dat er trammelant komt? Met straten en pleinen vol met inspiratie om dagen lang op het Vlaams Belang te schieten?

    Enfin, ik dien dit stukje op, zodat U later niet kunt zeggen ‘Das habe ich nicht gewusst’.

    Persoonlijk verwacht ik veel van die stratentocht op zoek naar Antwerpse moskeeën. Als daar maar geen duizenden GAS-boetes van voortkomen, waarvoor ik bij deze vooral de jong en knappe vrouwelijke sympathisanten wil waarschuwen. Die worden namelijk altijd bij voorrang van Rechtsmacht opgepakt. Om administratieve redenen wordt gewoonlijk aangevoerd. Op den buro, waar ze geboeid en vernederd aankomen, moeten ze zelfs hun ondergoed – alles? – Ja, alles! - uitdoen vooraleer ze opgesloten worden. Niet voor de lol van Oom Agent, hoor! wat U misschien zou kunnen denken, maar om zeker te zijn dat ze op hun beurt geen bomgordels zijn beginnen dragen.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Wilders komt Vlaams Belang steunen

    http://www.zita.be/nieuws/binnenland/3081281_geert-wilders-komt-vlaams-belang-steunen.html

    Geert Wilders komt op 23 maart naar Antwerpen als gastspreker tijdens het verkiezingscongres van Vlaams Belang. De beveiliging van een van de meest belaagde politici van Europa wordt geen sinecure.

    De komst van Wilders werd zaterdagavond aangekondigd tijdens het nieuwjaarsfeest van Vlaams Belang. “Wilders is een van de prominentste woordvoerders in Europa van ons gedachtegoed”, zegt Filip Dewinter.

    Geert Wilders is het boegbeeld van de Partij voor de Vrijheid (PVV), die volgens een peiling van zaterdag virtueel de grootste is van Nederland, even groot zelfs als de regeringspartijen VVD en PvdA samen. Hij werd onlangs door de kijkers van het tvprogramma EenVandaag verkozen tot politicus van 2013.

    Wilders verzet zich tegen immigratie, de islam en te veel macht voor Europa. Hij wil in het Europees Parlement een fractie vormen samen met partijen als het Vlaams Belang en het Franse Front National. Wilders wordt geviseerd door Al Qaida en permanent bewaakt. “Ook zijn bezoek aan Antwerpen zal veel veiligheidsmaatregelen vergen”, aldus Dewinter. “Wilders brengt zijn eigen legioen mee, maar daarnaast hopen we ook goede afspraken te kunnen maken met de federale en lokale politie en met de Staatsveiligheid.”

    Moskeewandeling

    Dewinter overloopt het programma op 23 maart: “We gaan ‘s ochtends een moskeewandeling maken in Antwerpen-Noord en Borgerhout. Na de middag hopen we van Bart De Wever toestemming te krijgen om met Wilders een bezoek te brengen aan het stadhuis. Daarna is hij gastspreker tijdens ons verkiezingscongres in de Stadsschouwburg. En ‘s avonds is hij de eregast tijdens een diner voor driehonderd mensen.”

    !Lex Molenaar, deze keer niet in GVA

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De PVV van Geert Wilders, alleen groter dan de twee regeringspartijtjes samen… Lekkie moet de klaroenen van Het Laatste Oordeel hebben horen schallen….

    *

    De gebeten hond zal natuurlijk weer BDW zin. Zal die zijn aartsvrienden samen met de Geert toelaten op Het Schoon verdiep? Of is die nu al aan het lobbyen om de Geert als ‘ongewenste vreemdeling’ buiten zijn stad te houden? Allemaal gewetensproblemen waar een eerlijk man zo maar niet uitgeraakt Een makkie dus voor BDW.

    *

    En ’s avonds een diner voor maar liefst 300 mensen. Lekkie zegt het niet zo duidelijk, maar dat vindt hij bij het Vlaams Belang niet kunnen, terwijl er zoveel honger is in de wereld.

    Hij schrijft het niet met zoveel woorden, maar de nijd druipt uit iedere regel: was de Petriek nog maar daar om hier te zijn, het zou Gène waar geweest zijn! Nu wordt er zelfs gefluisterd, dat die verweesde sukkelaar wenend op de schouder van diezelfde Gène, niet eens wil opkomen voor de Spa. Hij moet, volgens Zuster Harmonica, daar nog over nadenken: wat wil zeggen dat hij nog heel veel wil gesmeekt worden.

    Even recapituleren: Lekkie Molenaar, die liefst het Vlaams Belang naar Siberië ziet afgevoerd worden, heeft zich de moeite getroost om het programma van die dag zo nauwkeurig mogelijk uit de doeken te doen, zodat alle geïnteresseerde bommenleggers en scherpschutters zich, ingevolgde de partij-bevelen, zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

    U weet: ’t Stad is wel van iedereen, maar niet voor de échten!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    21-01-2014, 10:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1723 - VLADIMIR POETIN: IS DIE MISSCHIEN EEN VAN MIJN VOLGELINGEN , *

     

    **

    Maandag 20 januari

    Zon 8u34-17u14

    H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    Sebastiaan die het were maakt, doet het vriezen dat het kraakt

    *

     

    De Ka’ba in Mekka

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Atoom-dingetjes als vergelding op Mekka en op Medina: een mens zegt soms zo al eens iets om zijn frustratie kwijt te geraken. En moest dat gebeurd zijn, subiet na 9/11, dat eigenlijk 11/9 is in onze taal, zou heel de Vrije Wereld daar niet lang om gerouwd hebben, noch kwaad zijn geweest op Bush Sr. Dat was ook niet het geval toen zijn voorgangers op die manier Japan troffen, in Augustus 1945, om zogezegd Amerikaanse levens te sparen. En nu zijn daar de bomaanvallen van de Moslims in Volgograd…. Eerst dubbel en dik terugslaan, en dan vragen beginnen stellen, zou ik zo zeggen.

    Kameraad Poetin zal wel andere dingen aan zijn hoofd hebben, dan de zieleroerselen van een onbeduidend blogschrijverke te volgen, maar het bewijst dat wij uit hetlzelfde hout gesneden zijn. Zoals trouwens de meeste mensen ook uit datzelfde hout gesneden zijn, maar over de Islam braafjes hun mond houden. Gewoon uit kuddegeest. Omdat iedereen daarover zijn mond houdt, in de mening dat, waarvoor gevreesd wordt, dan ook niet gebeuert. Is zo iets als in den donkeren wegkruipen voor de donder….

    Verder is Xander hieronder weer een beetje verward geraakt in Oud-Testamentsche verhalen. Daar waar de gewone mens liever onder de dekens kruipt om de bliksel niet te zien. De ‘eindtijd’ waarover sprake, is volgens mij de eigenste tijd waarin we nu leven. Want langzaam maar zeker komen de voorspellingen nadrbij.

    Neemt niet weg, dat de Islam, die altijd en overal zelf alleen doorslaande (doodslaande?) argumenten gebruikt, ook maar alleen dezelfde taal begrijpt. Geen ‘ongelovige hond’ mag Mekka betreden: hoog tijd dus dat daar iets aan gedaan wordt. Liefst in de zin zoals de Profeten dat lang, héél lang geleden, hebben bedoeld….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    *Putin dreigt met kernbom op Mekka*

    'Russische president wil mogelijk schuld in schoenen van Israël schuiven' - Bijbel voorzegt totale vernietiging Saudi Arabië en Mekka in eindtijd

    Er circuleren geruchten in Rusland dat president Vladimir Putin zò woedend is over de twee recente terreuraanslagen in Volgograd, waarbij in totaal 34 mensen omkwamen en meer dan 100 anderen gewond raakten, dat hij een kernbom op Mekka zou willen gooien. Wellicht is het slechts een complottheorie, maar het is desondanks opmerkelijk dat in de Bijbel de totale vernietiging van Saudi Arabië -en Mekka- in de eindtijd wordt voorzegd.

    Toen Putin de gewonde slachtoffers van de aanslag in Volgograd bezocht, zou hij hen beloofd hebben de moslimterroristen 'totaal te vernietigen'. In zijn nieuwjaarstoespraak zwoer de Russische president dat Rusland de strijd net zo lang zal voortzetten, totdat de totale overwinning is geboekt over het islamitische terrorisme.

    'Israël krijgt de schuld'

    Er zijn geen concrete bronnen beschikbaar, maar volgens sommigen zou Putin geen directe militaire aanval in gedachten hebben. In plaats daarvan zou hij zonder waarschuwing vooraf een kernbom in Mekka willen laten ontploffen, en de schuld van deze 'terreuraanslag' in de schoenen van Israël willen schuiven. Dat zou namelijk zonder enige twijfel een massale islamitische aanval op de Joodse staat veroorzaken.

    Vergelijkbare geruchten deden de ronde na de aanslagen op 9/11 in de VS. De reden dat er daarna nooit meer een grote aanslag op Amerikaanse bodem werd gepleegd, zou volgens sommigen te maken hebben met president George W. Bush, die via bepaalde kanalen Al-Qaedaleider Osama bin Laden zou hebben gedreigd met de totale vernietiging van Mekka als de terroristen het waagden nog een keer een grote aanslag in de VS te plegen.

    Saudi Arabië en Mekka in eindtijd totaal vernietigd

    De Bijbelse profeet Jesaja voorzegt met dezelfde woorden als in Openbaring 18:1-2 en 14:8 de ondergang van Babylon: 'Babylon is gevallen, gevallen':

    '... de heerlijkheid van Kedar (zal) ten ondergaan.' (21:16)

    Deze plaatsen liggen allemaal in Arabië, dat volgens de Bijbel in de eindtijd zal worden vernietigd door 'Elam', het huidige Iran (mogelijk gesteund door Rusland). Alle letterlijke referenties in de Bijbel wijzen op steden in (Saudi) Arabië. Andere Babylonische steden zoals Nineve, Ur, Babel en Sumer worden nergens genoemd.

    De Bijbel beschrijft dat heel Arabië, inclusief de 'glorie van Kedar' (=Mekka), zal worden vernietigd. Dat blijkt uit onder andere de profetie: '... het zal in eeuwigheid niet meer bewoond worden, noch bevolkt zijn van geslacht tot geslacht; geen Arabier zal daar zijn tent opslaan...' (Jes.13:20)

    Arabieren slaan hun tenten op in Arabië, niet in Rome, dat volgens veel traditionele Westerse uitleggers 'Babylon' zou zijn. De ultieme vervulling van deze profetie is de verwoesting van het Babylon in de eindtijd. Dit valt op te maken uit vers 9, waarin over 'de dag des HEEREN' wordt gesproken waarop 'de sterren... hun licht niet doen stralen,' en de zon 'bij haar opgang verduisterd is', net als de maan. Deze teksten kunnen dus onmogelijk over gebeurtenissen in het verleden gaan.

    Ka'aba = Hoer van Babylon

    De zwarte Ka'aba steen, waar miljoenen moslims jaarlijks omheen trekken, voldoet aan alle Bijbelse kenmerken van de 'hoer van Babylon'. Het zwarte doek wordt door moslims als de jurk van een vrouw (Kiswa) gezien: '... de kuswa van de geweldige Ka'aba is wat wordt gebruikt voor een (deugdzame) bedekking, meer nog... (als) een kleed, wat betekent dat 'wij haar hebben gekleed met haar jurk'.'

    Het kleed, de parels, de juwelen, het goud, het zilver en zelfs de zilveren godslasteringen, die in gouden mozaïeken in haar gewaad zijn geborduurd - alle Bijbelse kenmerken van de 'hoer' zijn aanwezig. Alleen al bij de deuren van de Ka'aba is 280 kilo puur goud gebruikt. De verwijzing naar een hoer in Openbaring 17 is dan ook geen toeval:

    'En de vrouw was gehuld (SV: bekleed) in purper en scharlaken...' (vs. 4)

    De zwarte Ka'aba steen werd historisch gezien opgedragen aan Aphrodite, de hoer-godin die 'Aphrodite Porne' (Aphrodite de hoer) werd genoemd en 'de godin gekleed in purper', zoals beschreven in Openbaring 17:4. De Ka'aba heeft een scharlaken gekleurd binnenkleed.

    Het deel van het kleed (Kiswa) dat de deur bedekt wordt een Burka genoemd, net zoals de sluier die Arabische vrouwen voor hun gezicht dragen... Arabische mystici vergelijken de Ka'aba zelfs met een maagd die versierd is met haar mooiste trouwjurk.

    Bijbel: Eindtijd-Babylon ligt aan Rode Zee

    De Bijbel noemt expliciet de Rode Zee als een geografische indicatie waar het eindtijd-Babylon zich zal bevinden: 'De aarde heeft gebeefd van het geluid huns vals, van het gekrijt, welks geluid gehoord is bij de Schelfzee (SV, KJV: Rode Zee).' (Jer.49:21). Eén blik op de kaart leert dat Mekka zich vlakbij de Rode Zee bevindt. Desondanks negeren de meeste Westerse Bijbeluitleggers deze expliciete aanwijzingen, omdat het niet in hun theorie past dat 'Babylon' de EU, het Vaticaan, de 'foute Kerk', het 'wereldsysteem', of de VN is.

    In Ezechiël 25 staat dat dit 'Edom' zich uitstrekt van Teman (in Jemen) tot Dedan (in Saudi Arabië)(vs.13). Groter-Edom omvatte dus de hele westkust van het Arabische schiereiland, waar ook Mekka zich bevindt. Haar vernietiging wordt als volgt voorzegt: 'Zoals Sodom en Gomorra met hun naburen ondersteboven gekeerd werden, zegt de Here, zal daar niemand wonen en geen mensenkind daar verblijf houden' (Jer.49:18).

    Dus wie er ook de trekker zal overhalen -Rusland, Iran, Israël, of Amerika -, er komt volgens de Bijbel een dag waarop Mekka en heel Saudi Arabië letterlijk in vlammen zullen opgaan, en 'in eeuwigheid niet meer bewoond' zullen worden.

    Xande

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Abstractie gemaakt van ‘Het Joods Complot’ waarover er alleen maar ‘geruchten’ zijn, zou het bij Poetin wel eens serieus kunnen zijn. Hij heeft er de middels voor, en de bondgenootschappen, voor en tegen, liggen gunstig. En hij weet: als de Islam een vinger krijgt, het niet zal nalaten niet alleen de hele arm te nemen, maar het hele lichaam. Omdat, zegt de Koran, waar ooit eens een Moslim gebeden heeft, die grond voor altijd aan de Islam toebehoort. Wat dus wel een gemakkelijke manier van oorlogvoeren is. Maar Kameraad Pietin moet dat zelfs niet eens denken: het volstaat rond hem te kijken….. De landen in de wereld waar géén Moslim-bommen zijn, zijn rapper geteld dan die waar er wèl zijn. Zodat men werkelijk kan zeggen: zoek waar er autobommen afgaan, en U zult er de Islam aantreffen.

    *

    Als besluit maakt Xander ons wel blij met een dode mus. Ooit zal het wel eens gebeuren. Tenzij de Islam inbindt, en eindelijk met of zonder Affrodite Porne dwalingen zijns weegs inziet.

    Misschien kunnen we dan voor onze pietrol verder daar klant blijven. Zo niet polsen we wel Kameraad Poetin over prijzen en leveringstermijnen….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     










    20-01-2014, 17:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1722 - OVER HONGER EN ONDERNEMINGSLUST IN WEST VLAANDEREN *

    *

    Maandag 20 januari

    Zon 8u34-17u14

    H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    Sebastiaan die het were maakt, doet het vriezen dat het kraakt

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De handen uit de mouwen steken: heb altijd geweten dat dit spreekwoord West Vlaamse roots had. Tot de SPA het, met de massa-immigratie, anders zag. En nog geloofd werd ook.

    Zowel op beperkte schaal (zoals in West Vlaanderen) als op nationaal vlak, zijn m.i. de twee bijzonderste elementen die nodig voor succes, de aangeboren arbeidsethiek en/of de tussenkomsten, goede zowel als slechte, van de Overheid. In het Wetstraatees zijn dat: Belastingen (slecht) en Subsidies (goed)…

    Het eerste, de arbeidsethiek, is eeuwig, en het tweede is lijk de wolken tegen de blauwe lucht, soms mooi weer, maar meestal een nationale ramp.

    Voor wie arbeid gelijk staat met ‘een job hebben’, is werken er altijd teveel aan. Voor wie graag leeft van de hemelse dauw, die moet trachten van andermans zweet te profiteren. En dat is een eeuwig balanceren tussen slecht, slechter en slechtst.

    De zaak van ‘Boer Clerck’ hen ik persoonlijk van zeer dichtbij meegemaakt. Honger zal die rijke vlasboerenzoon wel nooit veel gehad hebben, wel de juiste ingesteldheid om altijd en overal ‘werk te zien’. En vooral, om daarin veel durf te betonen. Waar het moet, bij manier van spreken, durven over lijken gaan. Maar vooral: respect afdwingen van groot en klein. En ook een beetje door op goede voet te staan met de Pastoor.

    Boer Clerck heeft gewoekerd met zijn talenten, en hij verlangde hetzelfde van al zijn medewerkers. Dat alles bijeen is veel méér dan arbeidsethiek, het is een roeping zoals die van Damiaan DeVeuster uit Tremelo, die men tot ‘de eer der altaren’ heeft verheven. Boer Clerck had Bush en Gorbatsjov, twee wereldleiders, op zijn familie-feestjes. Het werd hem door de Elite niet in dank afgenomen….

    Willy Naessens was/is uit hetzelfde hout gesneden, omdat die naast de voormelde kwaliteiten, nog beschikt over een hogere graad van diplomatie.

    Maar daarnaast is meer dat hen scheidt, dan dat hen bindt. Boer Clerk (hij behield lange tijd zijn velden!) was ook sterk in de Wetstraat 16 met de CVP-topman Berten Declercq, zijn neef, ooit Minister van Middenstand uit. Kortrijk. Met Advocaat Joris Declerck uit Waregem, een andere neef van hem, wiens geniale medewerkers (o.a. Mter A. Vande Maele) de Beaulieu decennia lang met succes uit de handen van de BBI heeft gehouden). Vermits hij nu bij de Heer (!) is, kan hier gerust de Janus-kop van de Kortrijkse BBI (Van Britssom) vermeld worden, die de Beaulieu aan het gaarstoven was, maar onderwijl voor zijn eigen nageslacht een mooi postje versierde bij… Boer Clerck.

    *

    En dan is er nog…de Overheid. Over de polleteke zwendel weet iedereen dat de West Vlaanderaars daarin maar flauw vertegenwoordigd zijn…. Er is de wind-en beunhaaperfesser uit Oostende, Minister van de Noordzee (Spa), de Fraudeminister Crombez (Spa) en dis al, de rest is aanbeland in veilige jobvaste havens en heeft daar de meertouwen vastgemaakt.

    Topfigueren als JM DD worden tijdig ‘kalt gestellt’, door BDW-hemzelf persoonlijk meteen dolk in de rug bellond.

    *

    Samengevat is mijn repliek op onderstaand stukje proza: het ene (de arbeidsethiek) is taai, maar optornen tegen Systeem Twee, de Overheid, kan niet al te lang meer duren. Anders vervallen De Vlaanders compleet in de lethargie van het Zuiden des Lands. Al moet ik zeggen, dat Veurne en Brugge nu precies niet de maatstaf mogen zijn waarmee Roeselare en Kortrijk-Waregem worden vergeleken. Brugge is al ingedommeld sedert de verzanding van Het Zwin, en Veurne heeft, sedert de tijd der Templeiers geen andere gootheden meer gekend.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Naessens: "De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer"

    Door: Douglas De Coninck − 20/01/14, DM

    *

    "In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn." Op zijn 74ste spelt bouwondernemer Willy Naessens de jonge West-Vlaming de les: Limburgers en Walen, die weten wat werken is.

    Zijn vader was molenaar. Hij verliet op zijn veertiende de schoolbanken. Willy Naessens (74) is een van de iconen onder wat men in zijn dialect wrochters noemt: mannen van het vlas, die van 's ochtends heel vroeg tot 's avonds heel laat werken tot ze erbij neervallen en van hun personeel niks anders verwachten. Mannen als Roger De Clerck of Donald Muylle. Economische cowboys die beginnen met minder dan niets en een immens zakenimperium uitbouwen.

    Willy Naessens wordt binnenkort 75. Hij richtte een halve eeuw geleden de Willy Naessens Group op. Het bedrijf bestaat uit 22 vennootschappen, vooral actief in de bouw en de vleesindustrie, en stelt 1.350 mensen te werk. Willy Naessens (niet te verwarren met zijn naamgenoot uit Zulte) is vooral bekend als hoofdsponsor van Waregem Koerse.

    Buikgevoel

    Het type ondernemer zoals hij is echter aan het verdwijnen, aldus Willy Naessens zelf, zaterdag in een gesprek met Kanaal Z. "Er mankeert iets aan het dynamisme van de tweede en derde generatie in de West-Vlaamse familiebedrijven. Als ik zie hoe jonge ondernemers in Limburg harder werken dan de West-Vlaamse, dan maak ik me zorgen. In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn."

     

    Het buikgevoel van de ondernemer is meer dan een buikgevoel, zo blijkt uit een recente analyse van de economische indicatoren door Voka West-Vlaanderen. "Wij scoren het slechtst van alle Vlaamse provincies", zegt directeur belangenbehartiging Patrice Bakeroot. "Vroeger was dit in tijden van crisis het soort van statistiek waarin het overal in het land slecht ging en er alleen uit West-Vlaanderen nog wat goed nieuws kwam. Sinds kort is dat omgekeerd. De voorbije twee jaar hebben wij met de provincie en met Unizo heel hard gemobiliseerd rond starters. West-Vlaanderen was altijd al de meest ondernemende provincie. Die titel is ons nu aan het ontglippen."

    In 2013 waren er in West-Vlaanderen 6.610 starters, 18 procent minder dan in 2012. In Antwerpen waren er 11.136, in Oost-Vlaanderen 8.434 en in het kleine Vlaams-Brabant 6.151. "Met 1.015 faillissementen scoorden wij in 2013 in absolute cijfers gemiddeld, maar vergeleken met vorig jaar is dat een stijging met 12 procent. Het dubbele van het gemiddelde, elders in Vlaanderen. Zorgwekkend. We beginnen het nu ook al te zien aan de cijfers voor de jeugdwerkloosheid. Die was er tot voor kort in West-Vlaanderen nauwelijks. Nu zitten wij rond de 5 tot 6 procent, en dat cijfer gaat omhoog. Het jobverlies als gevolg van faillissementen bedraagt nu 33,3 procent. Vooral in de bouw en de horeca gaat het slecht. Ook opmerkelijk: vooral de vroeger zo welvarende regio's rond Brugge en Veurne krijgen het hardst te verduren."

    Volgens Willy Naessens, die zich erop beroemt dat hij geen van zijn kinderen een baan bezorgde, is dit meer dan een momentopname. Hij ziet het nieuwe West-Vlaanderen ontstaan in Wallonië. "Daar schieten overal kleine en mooie industrieparken uit de grond. We horen altijd over een economie met twee snelheden, maar de grootste snelheid is zich volop aan het manifesteren in het zuiden van dit land. De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer."

    Spin-offs

    Volgens Patrice Bakeroot is dat verklaarbaar. "De nieuwe groeisectoren situeren zich vooral in de ICT", merkt hij op. "Ons talent is er, maar verhuist naar spin-offs van de universiteiten van Leuven en Gent. Aan de KULAC in Kortrijk kun je slechts tot je kandidatuur studeren. Dat is al jaren een van de frustraties van West-Vlaamse werkgelegenheidsorganisaties.

    "Er is verder natuurlijk ook de conjunctuur. Voor een beginnende jonge ondernemer zijn er twee mogelijke katalysatoren: een opportuniteit of miserie. Willy Naessens en Roger De Clerck stammen af van landbouwers die werden gedreven door honger. Da's een deel van het probleem. In West-Vlaanderen heeft niemand nog honger."

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Van wat Willy Naessens beweert over de lichten die op de industrie-terreinen nog lang na 18 uur blijven branden (is daar dan geen Arbeis Inspectie?), kunnen wij inderdaad meespreken. Wij bedoelen daarmee Luxemburg, het Groot Hertogdom, de Elzas, Lotharingen, en vooral Noord Italië, rond Modena en Parma. Dat zijn evenveel enclaven als rumoerige bijenkorven tussen, zo ver het oog reikt, ingedommelde oneindigheden.

    JaJa, een vliegende merel ziet en hoort meer dan een zittende…

    *

    Nog dit. Tussen de lijntjes door heeft U in deze bijdrage kunnen lezen, dat één man alleen en op z’n eentje, een hele streek kan optrekken. Een schoolvoorbeeld blijft nog altijd het Bekaert-conglomeraat, waarvan de Stichter, de latere Baron Bekaert, helemaal bij het begin, zelf naar de statie reed om met een kruiwagen het bestelde smeedijzer af te halen die hij en zijn ploegje zouden bewerken.

    Later werd dat de prikkeldraad waardoor de koe-hoedrs hun werk verloren. Zo ziet U maar, dat de welstand-door-werk de ene keer mooi weer uitzendt, en de andere keer zorgt voor storm.

    Onnodig hier nog aan toe te voegen, dat de ‘sociaal democraten’ van vooral de CVP de hoofdverantwoordelijken zijn voor de West Vlaamse vermeende telergang. Dat zal nu op 25 Mei hopelijk veranderen. Want vergeet niet, de Blauwvoeterij is hier ontstaan en in de IJzervlakte werd ooit door wanhopig Vlaams kanonnenvlees geschreven ‘Hier ons Bloed, wanneer ons Recht?’

    Voor de Vlaamse Beweging komt er dus werk aan de winkel….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    20-01-2014, 15:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1721 - DE EENMAKING VAN EUROPA ANDERS BEKEKEN *

    ***

    Zondag 19 januari

    Zon 8u35-17u12

    H Marius

     *

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Na de tijd van het ‘goddeloos communisme’ (tussen haakjes gezet, wegens van de doden niets dan goed…) en het Verderfelijk Socialisme (in de Voltooid Verleden Tijd gezet) gloort nu de Dageraad van het Nationalisme, de liefde voor het eigen volk en de eigen taal.

    Daar kan toch niet veel mis mee zijn, voor zover dat nationalisme begrepen wordt als het tegenovergestelde van… imperialisme. Het Nationalisme, dat Charles Michel HAAT (zijn eigen woorden in De 7de Dag) van de Vlaams Nationalisten, de echte dan en niet dat van de imitatoren, is het nationalisme dat stopt aan de grenzen en daar - wederkerig - het nationalisme van de buren eerbiedigt.

    Akkoord, dat soort Nationalisme is nu eindelijk stilaan terug van lang weg gewest, want het is eigen aan elke mens, tot bepaalde landen aan het kolonialiseren sloegen en de Grote Mogendheden daar met wapengeweld in het begin van de 20ste Eeuw anders over dachten. In onze dagen zijn Internationalisten en globalisten wereldvreemde zieltjeswinners voor hun eigen denkbeelden, die ze overal verplichtend willen doordrukken. Ze verhouden zich tot het ideale nationalisme als water tot vuur.

    De kiesstrijd voor Mei 2014 wordt steeds intenser en grimmiger. Meer algemeen verspreid en intenser in alle landen van de kant van de Nationalisten, en grimmiger lang de kant van de bedreigden, de Eurocraten, de Nieuwe Orde-gezinden en verder voor hen die in bewondering staan voor Figuren als François Hollande, die ’s nachts dievelings het echtelijk bed verlaten om bij hun maîtresses van het ogenblik te gaan doorbrengen…. Een schande voor elke Fransman, en bij uitbreiding, voor elke normale mens, of die nu Linxks of Rechts of tussen de twee is.

    Dat de nationalisten aller landen zich verenigen, dat moet voor dat soort Llinxks-menschen een onnoemelijk ziele-leed veroorzaken. De smart moet hen naar de keel grijpen. Met het gevaar dat ze hysterisch worden, zoals die twee kopstukken in De Schandaard en in Le Soir.

    In het andere kamp groeit dan de hoop met de dag. De harde jongens van de Italiaanse Lega Nord, de vrienden vaqn Silvio erlusconi, die thans meer dan ooit weg willen van de bedilzucht van het Linkxe Rome van Monti, Letta & C°, agenten van ‘Brussel’, zwermen over de Staatsgrenzen uit in hun zoektocht naar versterking naar het veel sterkere Front National. Waarbij het te noteren valt, dat het hier gaat om nationalistische denkbeelden, die het vroegere imperialisme van beide landen overstijgen. Een voorbeeld met nog vele mogelijkheden.

    Neen, Mietjes e Pietjes van de Geheime Staats Politie, meer zeg ik niet. Het volstaat, om jullie met groot genoegen, te wijzen op de kaart van Europa, om daar in ieder land die nu onder de knoet van Brussel zit, en daar weg wil, aan te stippen met gele markeerstift. Jullie zullen weten wat doen!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Front National en Lega Nord bundelen krachten tegen de EU

    *

     

    Verbond van rechtse Europese pro-democratische partijen in de maak

    Matto Salvini (Lega Nord, links) en Marine Le Pen (Front National, rechts) startten samen de campagen 'NO EURO' op.

    Het Franse Front National en het Italiaanse Lega Nord willen bij de komende Europese verkiezingen gezamenlijk campagne voeren tegen de euro en de EU. Tevens hopen ze een verbond van rechtse partijen in het EU-parlement op te kunnen richten. Hiertoe zouden ook de Oostenrijkse FPÖ en de Nederlandse PVV kunnen behoren. Zowel het Front National, de FPÖ als de PVV zouden volgens de meeste peilingen de grootste partij in hun land worden.

    Campagne 'No Euro'

    De eurokritische beweging die de democratie en het zelfbeschikkingsrecht van de volken in Europa intact wil houden, begint op stoom te raken. 'De samenwerking zal in het kader van het kartel eurosceptische partijen, die strijden tegen de Europese munt, plaatshebben,' verklaarde Lega Nord leider Matto Salvini, die afgelopen week een ontmoeting had met Marine Le Pen van het Front National.

     

    'Met Le Pen hebben wij over plannen en gemeenschappelijke initiatieven in Italië en Frankrijk gesproken. We plannen onder andere een campagne met het thema 'No Euro'. Ook zullen wij niet als de andere partijen een kandidaat voor het presidentschap van de EU-Commissie presenteren, omdat wij dat als een antidemocratisch instituut beschouwen. Het enige (Europese) instituut dat wij democratisch achten, is het EU-Parlement.' (1)

     

    Ondanks grote verschillen samenwerking met PVV

     

    Marine Le Pen had eerder een ontmoeting met PVV-leider Geert Wilders. Beide partijen besloten om op het vlak van hun verzet tegen de Europese Superstaat te gaan samenwerken. Op andere gebieden zijn er (te) grote verschillen; zo werd Le Pens vader, de voormalige leider van het Front National, regelmatig betrapt op antisemitische uitspraken. In Nederland is de PVV nu juist de partij die het meeste opkomt voor de belangen van de Joodse staat Israël.

    Farages partij sluit zich niet aan om strijd tegen islam

    De Britse Independence Party van de bekende Europese parlementariër Nigel Farage weigert zich vooralsnog aan te sluiten bij het rechtse verbond. Farage ziet namelijk niets in de strijd tegen de oprukkende islam in Europa, een aspect waar de collegapartijen op het Europese vasteland zich wel grote zorgen om maken.

    Xander

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Och die Nigel Farage is een beetje een querulant en als Engländer is men daar gewend om een kerkelijk zelfstandige koers te varen. That splendid isa-olation, weet U wel. Het ‘nationalisme’ in Engeland heeft inderdaad een verdacht kantje, als we terugdenken aan de glorioltijden van het British Gemenebest en het Brittania that rules the Waves. Al was dat in ’44 meer een Brittania that rules the wives. Wat niet wegneemt dat wij, Vlamingen en Engelsmannen, doorheen de Geschiedenis, altijd de beste vriendjes zijn geweest. Al was dat waarschijnlijk meer uit ieders eigenbelang dan uit liefde….

    Maar kom, op hun Eiland doen de Engelsen per slot van rekening wat ze zelfwillen. Als nationalist bemoeien wij ons daar niet mee. We zouden niet graag de scherpe taal van Farage missen in Brussel. Die doet ons denken aan al die keren dat we Engeland tegen het Franse imperialisme aan onze zijde hadden doorheen de Geschiedenis.

    Ai, dat moet pijn doen in Brussel, zich te realiseren dat zowel Oostenrijk als Nederland straks als grootste politieke partij, precies de tegenstanders van de EU zullen hebben.

    In Vlaanderen echter zijn we nog altijd niet zo ver, niettegenstaande de Vlamingen de meerderheid vormen in dit land. De kaatste overblijfselen van het Franse imperialisme geraken maar niet uitgezweet. Er zijn ook nog te veel halfzachte nationalisten, te veel achterdoenders en twijfelaars, teveel kazakkeerders. Vlamingen in massa doen me denken aan dat hondje dat met zijn achterwerk pardoes in een cactus is gaan ziftte en maar blijft janken van de pijn, maar te lui is om recht te komen…Misschien verandert dat na 14 Mei?

    Het is inderdaad nu of nooit. De ‘zallers’ en de ‘zullers’ moeten worden afgestraft, al zijn de ‘willers en niet kunners’ ook niet de soort om er ‘van Eigen Kweek’ van te houden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    20-01-2014, 09:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!