NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
 • 4423
 • 4422
 • 4421
 • 4420
 • 4419


  Foto

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog


  VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
  17-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4423

  n.

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Eersr even mijn eigen ’Inleiding’ aanvullen.

  Vlaanderen is doorheen de Recente Geschiedenis voortdurend en zonder ophouden leeggemolken geworden. Na de Spanjaarden, die toen trouwens druk bezig waren De Nieuwe Wereld leeg te plunderen en uit te moorden, kwamen de Oostenrijkers en dan de Fransen. Na Waterloo besloten de Grote Mogendheden, Londen, Moskou, Berlijn, Wenen, boven onze hoofden, dat wij een zelfstandige ‘bufferstaat’ moesten worden die hen ui elkaar hield. Na allerlei onbeschrijfelijke intriges werd de jongste telg van het verarmd adellijk geslacht der Saxen Coburgers het jobke aangeboden om voor koning te spelen. Met weeral eens de lange arm van Parijs die via de Francofonie het uitbuiten van onze voorouders kon verder zetten.

  ‘Also sprach Zaraghusta. Niemand beter dan Paul Beliën heeft deze kroon ontbloot in zijn boek ‘A Throne in Brussels’. Paul Belien (1959) is een Vlaams freelance journalist, een rechts-conservatief ideoloog en actief met online publicaties zoals de websites http://secessie.nu/ , een driemaandelijks tijdschrift, en https://en.wikipedia.org/wiki/The_Brussels_Journal , een weblog.


  *

  Maar laat ons terugkeren naar onze kudde schaapjes, de Catalanen, waarmee wij Flaminganten van de Harde Lijn, veel gemeen hebben.

  Ja, over de Gentenaar Keizer Karel (Carlo Quinto) - °1500 - en diens Spaanse Rijk waar, na de ‘Ontdekking’ van Amerika, de Zon nooit onderging, vallen er hele bibliotheken vol te schrijven. Meer slecht dan goed. We hebben het aan diens Opvolger, Filips II, te danken (Ja toch?) dat de Vlamingen, anders dan de Noorderburen, ‘Rooms’ zijn gebleven.

  Al die bezetters sindsdien, al waren die dodelijk voor ons Volk, zijn van het toneel verdwenen en Vlaanderen kruipt gestaag uit een diep dal. Met vallenen op staan. Het gaat een schitterende toekomst tegemoet, ware daar niet de Islammerij die, niet voor de Poorten van Wenen staat, maar zijn tentakels strekt tot achter de voorgevels van onze huizen.   Voorbeeld Zweden.

  Indachtig dat datander prachtig land en volk, van oudsher Christelijk en dus welvarend, thans via luidsprekers uit zijn kerktorens Allah verheerlijkt, dan weten we waar we naartoe gaan. Morgen of overmorgen leest U er meer over op deze Blog. Het land der Vikingen (Zweden) is via het Socialisme inderdaad als een der eersten recht in d armen van Allah terecht gekomen…

  Neil Chamberlain, terug in Londen na de Conferentie van München 1938

  *

  Ik val graag in herhaling met deze afbeelding. In München kwamen toen de Grote Mogendheden overeen met het Nationaal Socialisme over de heerschappij in Europa. ‘Vrede in onze dagen’ was zijn boodschap voor de thuisblijvers. En die ‘Vrede’ duurde van eind 1938 tot 1 September 1939. Toen zat het er o! De Duitse Legers vielen West Polen binnen om dat land te annexeren, en na even de kat uit de boom te hebben gekeken, annexeerde Stalin meteen Oost Polen.

  Ziet U wat bekoeld wordt met de Bloedhond Alva, de Regering in Ballingschap van Catalonia en de annexatie-politiek van de wereldwijde islammerij? Eens te meer zal Vlaanderen, als we niet oppassen, het gelag betalen!

  Zelfs de schietpartij in die school van Porttland (Florida, Amerika), de zoveelste op rij, kadert in deze beschrijving. Wat, vergeet het niet, onder het 8jaar durende Presidentschap van de Moslim Broeder Moh Bama zijn de Verenigde Staten kopje onder gedoken in de islammerij.Daarbij dapper geholpen door the Clinton Wife en haar accolieten bijhet FBI

  Spaanse ‘Burgeroorlog’: m’n voeten, Gérard! Want, dieper ingaand op ’n voorgaand onderwerp op dit eenmans blogje, zouden den onze Media het beter hebben over ‘Wereldoorlog’ ipv ‘Burgeroorlog’

  *

  Spaans-Belgische crisis in de maak over Puigdemont?

  Christophe Bostyn

  *

  De Spaanse regering verloor de gok dat de Catalaanse kiezers het onafhankelijkheidsproces moe zouden zijn en Carles Puigdemont en de pro-onafhankelijkheidspartijen de laan uit zouden sturen. Deze politieke strategie faalde en de Spaanse regering grijpt nu, meer dan ooit tevoren, naar juridische middelen om Puigdemont uit te schakelen. Dat Puigdemont in België verschanst zit en daar vrij zijn gang kan gaan, zit Madrid steeds meer in de maag. Borrelt er een diplomatieke crisis op tussen Spanje en België?

  Samenzwering’ voor het gerecht

   

  Voor het Spaanse gerecht zullen vanaf volgende week ook andere kopstukken van de onafhankelijkheidspartijen moeten verschijnen, zoals onder andere Marta Rovira (ERC), Marta Pascal (PDeCAT), Anna Gabriel (links-anarchistische CUP) en Mireya Boya (CUP). Het onderzoek naar rebellie en opstand werd naar hen uitgebreid aangezien de openbare aanklager een georganiseerde samenzwering ziet in de samenwerking van de politieke partijen – met ANC en Òmnium Cultural – rond de feiten van oktober in Catalonië.

   

  De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten

   

  Vorige maandag besloot de rechter van het Hooggerechtshof Pablo Llarena, van gekende Spaans-conservatieve signatuur, Jordi Sànchez (oud-voorzitter ANC) niet vrij te laten. Sànchez zit daardoor nu al meer dan 100 dagen in voorlopige hechtenis, in afwachting van zijn proces. Sànchez verweet de rechter zijn basisrechten te schenden. De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten. Zo motiveert Llarena zijn beslissing om Sànchez achter slot en grendel te houden door te stellen dat Sànchez ‘zijn pro-onafhankelijkheidsideologie behoudt, en die wel grondwettelijk geldig is, maar de zekerheid uitsluit te stellen dat een herhaling van de misdaad zich onmogelijk kan voordoen, in vergelijking met iemand met de tegenovergestelde ideologie.’ Een wartaaltje dat erop duidt dat Sànchez wel degelijk gevangen zit omwille van zijn politieke ideeën.

   

  De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen

   

  Llarena vindt het ook problematisch dat Sànchez zich kandidaat stelde (voor de verkiezingen) die ‘tot doel heeft de politieke dynamiek te herstellen die leidde toch deze procesgang’. Pablo Llarena besluit dat Sànchez ‘met ijver betogingen organiseerde om een sociale opstand te bevorderen om specifiek te stimuleren dat, of in de wetenschap dat deze een risico op een onherstelbare gewelddadige reactie tegen de samenleving en de territoriale organisatie van de staat met zich mee brachten.’ De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen, waarmee hij al oordeelt over de feiten nog voor het proces moet beginnen. Dat Sànchez opnieuw betogingen kan organiseren, die gewelddadig kunnen zijn, is dus een reden om deze opgesloten te houden.

  Advertentie

  Puigdemont en de ministers in ballingschap

   

  In Spanje houdt de centrale regering de touwtjes strak in handen. Toen de regering vroeg de kandidatuur van Puigdemont te verhinderen, belden verschillende Spaanse regeringsleden zelfs naar de voorzitter van het Grondwettelijk Hof om hun zorgen over deze zaak van ‘nationaal belang’ over te maken en hem te vragen er haast bij te maken. Vicepremier Soraya Sáenz de Santamaría pochte er zelfs over in de pers.

   

  De Catalaanse minister-president in ballingschap blijft echter een kiezel in de Madrileense schoen. Gezien Madrid uit vrees voor de uitspraak van de Belgische rechter het Europees aanhoudingsmandaat tegen Puigdemont introk, kon deze ongestoord naar Denemarken reizen om de Catalaanse zaak er in het daglicht te stellen. In Brussel houdt Puigdemont dan weer vergaderingen met de parlementsleden van zijn partij, van andere partijen enz. Zo blijft hij voortdurend in de media opduiken, wat de Spaanse regering duidelijk niet zint.

   

  Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen

   

  De Spaanse regering probeert dan maar via zijn ambassadrice in Brussel, Cecilia Yuste, druk te zetten op de Belgische regering om een meer vijandige houding aan de dag te leggen tegen Carles Puigdemont en zijn ministers in ballingschap. Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen.’ Dat Carles Puigdemont zondag 18/02 een ‘Raad van Verkozenen’ in Brussel zou samenroepen om zich in ballingschap te laten verkiezen tot president van de Republiek Catalonië, zou al helemaal onverteerbaar zijn voor Madrid.

   

  Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje

   

  De Spaanse regering zou dan wel begrijpen dat het moeilijk is voor de Belgische regering om Puigdemont het land uit te zetten, maar het zou dan tenminste verwachten van Charles Michel dat deze zich negatief uitlaat over Puigdemont. Opvallend is ook dat voor Madrid de officiële Vlaamse Vertegenwoordiging in Madrid een doorn in het oog is. Volgens de goed ingelichte journalist José Antonio Zarzalejos, die zich in de hoogste machtscirkels van conservatief Spanje begeeft, vindt Madrid dat de officiële vertegenwoordiging van Vlaanderen zich camoufleert in een cultureel netwerk en ‘expliciet’ in Spanje gevestigd is om contacten te onderhouden met de vertegenwoordigers van de Catalaanse en Baskische regeringen. Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje, André Hebbelinck, die volgens de journalist ‘alle en elke stelling van de independentisten genegen is’, wat dan rechtstreeks gekoppeld wordt aan de steun die Puigdemont van de N-VA krijgt.

  De rol van de N-VA

   

  Het onophoudelijk – en ongestoord – pendelen van Catalaanse politici tussen Barcelona en Brussel irriteert de Spaanse regering telkens meer. De muur waar ze in België tegen stoten, zouden de Spanjaarden onder andere wijten aan de rol van de N-VA in de regering Michel en het feit dat de Belgische regering ‘de meest complexe’ in Europa is, doelend op de verschillende evenwichten binnen de federale regering.

   

  Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg

   

  Wanneer eind maart, volgens de strategie van de Spaanse regering, het gerecht de politieke rechten ontneemt van Puigdemont e.a., zou Spanje opnieuw het Europees aanhoudingsbevel willen activeren, met het risico dat een Belgische rechter hen enkel zou uitleveren voor overtredingen van minder belang, zoals ongehoorzaamheid of fraude (wegens het gebruiken van overheidsgeld voor het referendum). Dat de politieke rechten van Puigdemont, Junqueras e.a. hen ontnomen zouden worden, dient ook een ander doel: Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg. Indien ten laatste tegen 7 april het Catalaans parlement geen nieuwe minister-president aanduidt – Puigdemont werd door het Grondwettelijk Hof al de facto uitgesloten, dan worden automatisch nieuwe verkiezingen uitgeroepen.

  Advertentie

   

  Indien het tussen Spanje en België uiteindelijk tot een diplomatieke crisis komt, zal deze duidelijk zijn oorsprong hebben in Madrid. Dat de regering Michel een regeringscrisis zou toelaten over Catalonië, terwijl de partijen alvast de borst nat maken voor verkiezingsjaar 2019, lijkt dan weer weinig waarschijnlijk. Puigdemont kan dus nog rustig ademhalen.

  Bron: Doorbraak

  *

  AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

  Er zijn ook nog mooie dagen in het leven. Uiteindelijk is de Lente (bijna) weer terug in het land. De alledaagse grijsheid van het weer heeft plaats gemaakt voor de zon en de blauwe lucht. Deze middag hoorde ik voorwaar voor het eerst weer de roep der tortelduiven.

  *

  Deze regering slaat hier en daar nagels met koppen … In Korea vliegen de mamoerkens over en weer en President Trump kuis langzaam maar zeker de troep op na 8 jaar Moh Bama en andere “democratische’ wereldverbeteraars. Genre Bill Clinton…

   

  He never has sex with that woman…

  *

  En natuurlijk zijn onze Media er als de kippen bij om voor de zoveelste keer naast de kwestie te argumenteren. Nier de ‘Wapenwet’ moet er aan geloven, maar de opstokers van al dat ‘eervol geweld’ om zo rap als mogelijk bij de gelukkigen te zijn, die in alle eeuwen der eeuwen recht hebben op hun 72 dagverse maagden.

  Zouden de dan nog nooit gehoord hebben van de Antieke Goden op de Olympus der Oude Grieken? Eerst hen verdwazen die ze willen vernietigen. Het staat nochtans bijna woordelijk wel 100 keer zo in de Koran….

  *

  Hemelrijker

   

  17-02-2018, 16:09 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4422

  *

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Heeft U dat goed gezien? De Onbevlekte Aartsengel en Maagd Angelina, eerbiedig buigend als voor God-de-Vader, vrouw zijnde en dus minder dan minderwaardig in het aanschijn van deze Arabische hovaardigheidsbekleder. De scène geeft perfect weer waar Amerika sinds de oliecrisis van de jaren ’73-74 voor staat. Ool for Dollars.

  Het zijn niet langer les Idés qui gouvernent le monde, maar het zijn de pietrol-pompers. Pietrol trekt alles naar beneden. En wij maar opperwaards proberen te ewemmen!

  *

  Ja die pietrol. Zo’n stinkend goedje van net boven het deksel van de Hel! Tot ergens de late jren ’40 van vorige eeuw, sprak men over dat soort aardolie, niet over ‘oil’, maar over… pietrol. ‘Nafte’? Afte met nolie? Dat was voor d’otto’s en de motto’s. Maar daarvan liepen er niet veel. Pietrol, dat was voor de verlichting met ‘kinkee’s en voor de huisvrouwen om er op te koken. Dat waren toen trouwens nog de Moeders aan de Haard… Die kwamen alleen buitenshuis voor de Zondagse Vroegmis en om ‘commissies’ te doen. Hun ontspanning was de regelmatige babbel met de buurvrouwen..

  Petrolle was dat stinkend goedje waarop ons Ma het eten miek, de dagen dat uit zuinigheid vroeg in het voorjaar en laat in het najaar, de Leuvense stoof uit bleef. Heel het gebuurte op den boerenbuiten werd wekelijks bediend door de ’pereolmarchand’ die, net als de melkboer, met paard en kar op straat kwal leveren. Hij bediende de kalanten met blote handen, Bah! tot dat ene platliggend vaatje uitverkocht was. Bijna ieder huisgezin beschikte over ’n soort kan van 5 Liter met teut, de ‘petrikkitte’ die bij ons in de Westhoek meestal nog afkomstig was van binst de oorlog ’14-’18. Waar ze hadden gediend, zei onze Pa, om “kortedrank’ (Jenever?) uit te delen in de loopgraven…

  *

  De enige olie die wij als kind kenden was de olie voor de Singer naaimachine van onze Moeders Die Singer was zowat het uithangbord voor ‘in beteren doen zijn’.

  Die symboliek echter mest al rap plaats ruimen voor de eerste TV’s. Dat waren toen nog Barco’s uit het Kortrijkse. Of Philips uit het verre Eindhoven.

  U vindt die dingen, oude maar stevige Singers en oude TV’s Barco nu meestal op de rommelmarkten. Waar die zld oude schonen trouwens blijven circuleren. De rommelmarkt! Dat is de weg van alle luxe en dus ook, binnen afzienbare tijd, alles wat nu nog op fossiele brandstof ‘draait’.

  *

  Enne, o ja. Voor ik het vergeet.

  Vandaag ook tot vervelens toe op radio en TV gehoord of in de gazetten gelezen over ‘karnaval’? Die vond (en vindt nog altijd) plaats de Zondag drie dagen vóòr Aswoensdag, waar dan tot Pasen, he Feest van de Verrijzenis, de Grote Vasten begint. Ergens daarover iets gehoord of gelezen? Zotheid boven al, zal ’t gaan, ja, maar de link naar het ontstaan ervan, in ’n rapke even nog, voor het Vasten en Vleeserven opgelegd door Onze Moeder de H. Kerk?! Nooit van gehoord.

  Neen, natuurlijk niet. Aswoensdag met dat kruisje op het voorhoofd van oud en jong, om er aan te herinneren dat wij stof en as zijn, en tot stof en as zullen wederkeren. Weetet nog?

  Hoogstens (de omgekeerde wereld) zal men U uitleggen dat ‘Vasten’ en ‘Advent’ een soort Ram Madamen zijn voor de zeldzame nog overblijvende Christenen.

  De vraag inzake Geloof en Zeden is: wat is berer, het origineel of de de koie?

   

  Correctie. Op de VRT werd in het Journaal vzn 19 uur op een eerder afstandelijke manier, tekst en uitleg gegeven over dat Assekruisje van de jaren ’50 envoorj de huidige jeugd over   ’Vasten’ en zich snieo intzeggen.

  Waar iets kopiëren goed voor is.

  *

  En wat hoort mijn lijzig oor daar juist? En dat nog op mijn favoriete zender Radio Klara!!! Reclame voor Velentijn, de Hoogdag voor Verliefden. Kijk, daar heeft U het weer.

  Heb niets tegen Valentijn. Verre van. Even Amerikaans als Coca Cola en die lust ik ook graag. Ze zijn trouwens samen pas de Grote Plas overgezwommen na de ‘Bevrijding’ on ‘44. Voordien was er cola, maar ‘Limonade’..

  En ik die dacht, dat het begrip ‘Hoogdag’ nog stamt uit de oertijd van de zegevierende Kerk. Is het dan wel kocher genoeg om in deze seculiere tijden gebruikt te worden, precies alsof we nog altijd leven tussen Pastoors en Nonnekes. ’n Hoogdag! Moet Groen-Rood te”gen dat soorft kerkelijke woorden niet tegenop komen? Liefst met een of ander modern progressief woord dat nog moet uitgevonden worden. Spreken van ‘Het Feest van de Liefde, zoals WTV, is dan weer een tikkeltje tè suggestief.

  En trouwens, het doet er mij aan denken. Men is tegen al die Lerkelijke volksverlakkerij, maar het woord ‘Betaalde Feestdag’, daar moeten de Bazen van af blijven, hé! Waarom zijn he geen Feestdagen van de Arbeid? Men wil de koe niet hoeden, maar claimt wel haar melk!

  *

  En nu, als de bliksem en met kloeke moed, Vrouwe Merkel tegemoet!

  ***

  Paleisrevolutie tegen Angela Merkel in de maak: Overleeft ze de komende weken?

  *

  Met schandalige coalitie akkoord met SPD lijkt grens voor veel CDU leden bereikt – Hoge officier leger: ‘Merkel heeft alles vernietigd waar ik mijn leven lang in heb geloofd en voor gevochten heb’

  De twee, inmiddels door velen gehate partijleiders, die met hun nieuwe coalitie de vernietiging van het vrije en welvarende naoorlogse Duitsland gaan voltooien. (Afbeelding: Getty Images (2)).

  *

  Ze hebben veel geslikt, van het gedwongen, veel te gehaaste (en nauwelijks onderbouwde) afscheid nemen van kernenergie, het vernietigen van het klassieke huwelijk en gezin als bouwsteen van de samenleving, tot aan het eigenhandig en zonder parlementaire instemming openen van de grenzen voor miljoenen economische moslimmigranten annex sociale zekerheid toeristen. Het nieuwe regeerakkoord met de SPD lijkt veel CDU en CSU leden dan eindelijk een brug te ver. De woede over Merkel wordt almaar openlijker geuit – is er een paleisrevolutie aan het ontstaan? Overleeft ze de komende weken?

  De meeste analisten zijn het erover eens dat het Angela Merkel in ruil voor het aan de macht kunnen blijven nu definitief alle standpunten en principes van haar partij verloochend heeft en heeft overgegeven aan de SPD, de partij van de inmiddels overal en door iedereen uitgekotste

  **

  Martin Schulz,

  die voor de verkiezingen nog verzekerd had dat hij pertinent niet in een regering met Merkel zou gaan zitten.

   

  Maar uitgerekend zijn partij, die bij de verkiezingen een historisch slecht resultaat boekte en nog maar één op de vijf Duitsers achter zich heeft staan, gaat dankzij Merkel de komende vier jaar op alle belangrijke punten het beleid van Duitsland bepalen. Dat betekent in de eerste plaats nog véél meer immigratie en islamisering, en daarnaast het toewerken naar een Verenigde Staten van Europa, met Duitsland (en in de tweede plaats Nederland) als grootste financier.

   

  ‘Onder Merkels koers is het gebeurd met de partij’

   

  De voorzitter van een partijafdeling zegt dat hij niet langer op zijn eigen CDU kan stemmen. ‘Als de Unie Merkels koers blijft volgen, krijgen we aan de rechterkant een nieuwe 30% partij. En dat is goed zo. Keert de Unie naar haar klassieke waarden terug, geeft ze op de linkervleugel dat vrij wat naar de SPD is weggelopen. We zullen binnenkort een exodus van partijleden krijgen, of direct naar de AfD, of naar een nieuwe burgerlijk-democratische beweging. Voor een groot deel van de leden is Merkel namelijk niet meer te handhaven.’

   

  Een vrouw die al lang actief is voor de CDU, eveneens afdelingsvoorzitter, ‘raadt iedereen af om nog lid te worden van de Unie. Het is gebeurd met de partij. Merkel heeft haar kapot gemaakt.’ Ze zegt dat talloze jarenlange leden hebben besloten om hun lidmaatschap op te zeggen. Sommigen van hen zijn van plan om te gaan demonstreren met grote borden met de tekst ‘Merkel moet weg!’

  *

  Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde’

   

  Een hoge officier van het leger verklaart openlijk dat hij bij de partijleiding een schriftelijk protest ‘tegen Merkel en de vernietiging van Duitsland’ heeft ingediend. ‘Deze partij is niet de partij waarom ik lid van de Unie ben geworden. Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde, en waar ik mijn leven lang voor gevochten heb.’ Hij twijfelt nu aan het organiseren van een partijrevolutie, of er simpelweg uit te treden.

   

  Een jong lid wijst erop dat onder Merkel een klein groepje mensen alle macht in Duitsland heeft gekregen, ‘een groep die alle waarde maatstaven heeft verloren. Het gaat hen er enkel nog om hun eigen positie zeker te stellen. De toekomst van het land en de partij zal hen een zorg zijn.’

   

  De CDU lijkt dan ook op het punt te staan te exploderen of te imploderen. Het lijkt het laatste te worden, want christendemocraten zijn van nature niet geneigd tot een openlijke opstand of partijrevolutie. Dat zou echter kunnen veranderen zodra steeds meer leden hun carrière dreigen te verliezen door het feit dat de partij steeds minder populair wordt.

   

  Ik sta op het punt een bomgordel om te doen’

   

  In de Bundestag in Berlijn interesseert het vrijwel geen enkele parlementariër wat de inhoud van het regeerakkoord met de SPD is. Merkel en haar club van willoze jaknikkers hebben de partij en haar principes, en daarmee haar trouwe leden, volledig verraden. Van de basiswaarden van de christendemocratie is in de CDU niets meer te bespeuren, zeker niet nu Merkel als prijs voor haar volgende termijn als bondskanselier bijna alle belangrijke posten aan de SPD heeft gegeven.

   

  ‘Ik sta bijna op het punt om met een bomgordel het Konrad-Adenauer Huis te bestormen,’ reageerde een woedende midden-vijftiger, die al haar hele leven lid is. ‘Merkel en haar weergaloze boygroup moeten naar de maan worden geschoten,’ fulmineert een ander, die vindt dat de ruggengraatloze partijleiding alles heeft verraden waar hij altijd heilig in geloofd heeft.

   

  De sfeer in de partij is ook dankzij regionale en plaatselijke partijleiders en gemeenteraadsleden totaal verziekt. Dat komt omdat ook zij iedere poging tot discussie onmiddellijk afbreken, omdat zij alles wat hun eigen positie kan bedreigen op voorhand de kop indrukken.

   

  Bijna overal corrupte, graaiende egotrippers

   

  De nieuwe coalitie met de SPD is voor veel CDU leden de druppel, en is voor hen het finale bewijs dat de heersende politieke partijen en politici de in 1949 opgerichte Bondsrepubliek hebben gecorrumpeerd, en wat daarvan is overgebleven op gewetenloze wijze onder elkaar aan het verdelen zijn. ‘Het is een zelfbedieningswinkel voor zich aanpassende mensen geworden, die zich net zo lang laten afschaven tot ze karakterloos aan de top zijn gekomen,’ schrijft Peter Altmaier. Overigens erg hypocriet, want Altmaier is zélf zo'n politiek-correcte politicus die een grote hand heeft gehad in de sterke verlinksing van het CDU, en ook het nodige graaiwerk voor zichzelf heeft verricht.*

   

  Wat anno 2018 voor de CDU geldt, geldt ook voor de SPD en de andere ‘Altparteien’: macht corrumpeert. Waren er vroeger politici die nog de belangen van het volk dienden, zijn het nu corrupte, graaiende egotrippers geworden, die enkel hun eigenbelang op het oog hebben, en bereid zijn alles op te geven en weg te geven waar het volk tientallen jaren lang hard voor geknokt heeft. Kijken we naar onze eigen politieke leiders in Den Haag, moeten we op enkele uitzonderingen na helaas dezelfde trieste conclusie trekken.

   

  De bom onder het volk zal barsten

   

  De geschiedenis leert dat zij hier soms heel lang mee door kunnen gaan, maar nooit oneindig. Op zeker moment barst de bom onder het gewone volk, en dan gebeurt het niet zelden dat deze alles verkwanselende ‘leiders’ moeten vluchten als hazen om niet aan de hoogste bomen te worden opgeknoopt – als ze niet eerst door een woedende menigte uit elkaar zijn gerukt.

   

  We kunnen alleen maar hopen dat zo’n catastrofe niet nodig is om het verstand in de regeringssteden te doen terugkeren, of beter gezegd: het luisterende oor naar de gewone man, de inspanningen om zich weer in de eerste plaats op de belangen van het eigen volk te richten. Gebeurt dat niet, dan zal de hele EU onherroepelijk op zeker moment opgaan in een serie interne opstanden en explosies, die met een beetje pech op complete revoluties en zelfs burgeroorlogen kunnen uitlopen.

   

  De Duitsers in de oostelijke bondsstaten weten nog heel goed hoe men een totaal corrupt en verdorven systeem op hoofdzakelijk vreedzame wijze helpt weg te krijgen. Het is daarom goed mogelijk dat er nog velen zijn die dit niet zijn vergeten, en dat zij deze keer de hulp krijgen van hun medeburgers uit het westen, die mogelijk al kort voor het besluit staan dingen te gaan doen die zij tot voor enkele jaren geleden voor onmogelijk hadden gehouden. Hoe dan ook: het tijdperk Merkel loopt op zijn einde, of dat nog maar 4 maanden, of toch nog 4 jaar gaat duren.


  Xander

  (1)      Anonymous
  (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel , niet-commercieel gebruik)

   *

  AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

  *

  Ach, dat geval Merkel! Het menns is de dochter van een Dominus Fabiscum en zijzelf bekleedde tijdens het Regnum Vocabularium DDR-um een belangrijke post bij Het Ministerium für Staatssicherheit, de STACI ofte de binnenlandse onderdrukkingdienstt van haar medeburgers.

  Wat wilt U dan dat deze knoestige ongeluksboom, andere vruchten zou voortbrengen?!

  Stasi of StaSSi?

  *

  Mij onbekend, waarom Merkel en dat woord STASi mij onmiddellijk aan Moh Bama en het Clin ton Wijf doet denken.

  Is het het absolutimse op de achtergrond in zowel het Communisme als in de Isslammerij? Doe twee de,kwerfelden zijn naaste familie van elkaar en staan ddus lijnrecht tegenover de zo geprezen (‘Mensenrechten’ van Vrijheid en Vrede. Communisme = veroveren, en de Islam is daar de nog vbeel vresdelijker opvolger van.

  Ja, Ma, zoals je spreekwoord vroeger was: die twee zouden elkaar de kop afbijten om zelf de strafste te zijn!

  En dan moet ik mijne schoonmoeder second op latere leeftijd gelijk geven. SachSSsenCoburgia is toch ’n goed landje, hé. Maar als fervente Belgiciste en ARCO aandeelhoudster, sprak ze wel niet als ik over dat eedle land der fiere Belgen…

  *

  En Merkel? Die ploetert voort. Net zoals de boer die voort ploegt, zonder de minste aandacht voor het wereldgebeuren ringsomher dat zijn leven beheerst.

  *

  Heb altijd gedacht dat de Eva’s van dit Ondermaanse misschien wel de wereld beter zouden doen ronddraaien dan onder ons maanelijk eigen ‘patriarchaal’ bestuur. Maar als ik die twee hellevegen zie, Merkel in Germany en the Clinton wife in Amerika, laat ik alles maar liever bij het oude. Trump en Poetin: mein Liebchen, was wollst du noch mehr?

  *

  Hemelrijker

  15-02-2018, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4421

      

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Even er aan herinneren!

   

  *

  U bent toch vandaag niet vergeten bij onze GOLFBREKERTJES langs te gaan? Zolang dat geen dagelijks vaste gewoonte wordt, kan Uw grijze massa nooit voldoende aangescherpt worden! Om ze definitief bij Uw FAVORIETEN te zetten volstaat het dit bruggetje in te geven. Uw kennis over Amerika (bvb) zal nog nooit zo ‘ad fundum’ uitgediept geweest zijn!

  http://www.golfbrekers.be/

  *

  Via een goede relatie viel mij De Tijd, mijn oude liefde, terug in handen. De woorden ‘college’ en de naam Theo Francken deden d de rest.

  U krijgt vandaag via de overgenomen brontekst een lange boterham opgediend (waarvoor excuses) met veel geleerde stadhuiswoorden. Het woord ELITE was er voor mij teveel aan. Zekerlijk, volledig akkoord: hier op deze Blog is alleen ondergetekende zonder enig wederwoord aan zet, en dat is iemand die geen pedagoog is.

  Integendeel zelfs. Maar tijdens al lange studiejaren aan de Universiteit van het Leven, loopt er niet één Duitse Herder die zich door mij heeft laten africhten. Eb dat waren toch meer dan één generatie van ze. Honden (en kinderen) africhten? Niks voor mij.. Maar weest gerust. De kinderen zijn op hun plaats geraakt (en hoe!) en van mijn honden kan ik getuigen dat ze dat ook zijn. Ieder van die viervoeters – en dat waren er minstens 2 of 3 per generatie – waren lijk Vlaamse Leeuwen. Dreigen wel, maar bijten: in geen geval.

  Enfin, geniet maar eerst van onderstaande dagschotel opgdiend door de Chefs van de Pedagogie.

  *

  Ik wil geen directeur zijn in de school van Theo Francken'

  *

  ‘Wat betekent het om de eerste van de klas te zijn als de zesde misschien beter heeft gewerkt?' Directeur Bart Schollen van het Monfortcollege in Rotselaar, de school waar Theo Francken zat, huivert voor te veel competitie tussen leerlingen. ©Debby Termonia

   

  Na jaren van focus op gelijke kansen moet de lat in het onderwijs weer hoger, vindt de Vlaamse regering. Theo Francken wil zelfs een eigen eliteschool oprichten. Maar het onderwijs zet zich schrap. ‘Wij willen zoveel mogelijk jongeren zo ver mogelijk krijgen’, klinkt het in Rotselaar, waar Francken zelf schoolliep.

   

  Wie vanop de lange dreef het imposante Montfortcollege in Rotselaar ziet opdoemen, waant zich even terug in de tijd. Hier stoomde het Montfortaans seminarie decennialang bollebozen klaar voor hun rol als toekomstige elite van het land. Toen de eerste leerlingen-priesters er in 1928 in het Latijn en Grieks werden onderricht, was er geen verwarming, geen stromend water en geen elektriciteit. De oversten zagen het als een ideale voorbereiding op het latere missionarisleven.

   

  Hier is ook staatssecretaris Theo Francken (N-VA) gevormd. Toen de reportage-maker Luk Alloo hem deze week verraste met een bezoek aan zijn vroegere humaniora, trok de populairste politicus van het land aan de alarmbel over het onderwijs in Vlaanderen. Na zijn politieke carrière wil Francken zelf een school oprichten - een zoals ‘zijn’ Montfortcollege vol gemotiveerde leerkrachten.

   

  ‘Wanneer excelleren een slecht woord wordt, vind ik dat er iets grondig mis is in het onderwijs’, zegt Francken, die pedagoog is van opleiding. De onderwijsslinger slaat volgens hem te ver door richting gelijke kansen. ‘Ik vind gelijkheid heel belangrijk. Maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde kan. Het is ook de taak van een school om kinderen maximaal te laten excelleren.’

   

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie

   

  De gangen van het Montfortcollege ademen nog altijd die katholieke onderwijstraditie uit. Wie de trap omhoog wil, kan niet om het grote Mariabeeld heen. Pas vorig jaar nam de school afscheid van de laatste pater en zijn de salons met prachtige historische plafonds tot leraarsvertrekken omgebouwd.

  Katholiek regime

   

  Toch is het college onherroepelijk veranderd sinds de jonge Francken er op de schoolbanken zat, waarschuwt directeur Bart Schollen. Meer zelfs, hij zou in de school van Francken geen directeur willen zijn. ‘Als het gaat om een school waar enkel excellente leerlingen naar een steeds hoger niveau worden getild, zou ik vriendelijk bedanken. Wij willen zo veel mogelijk jongeren zo ver mogelijk brengen.’

   

  Het Monfortcollege in Rotselaar stoomde ooit de elite van het land klaar.

   

  Het typeert de omslag die het onderwijs de afgelopen decennia heeft gemaakt. Vlaanderen bevrijdde zich uit een streng katholiek onderwijsregime. Het welbevinden van leerlingen is belangrijker en de leerkracht geldt niet langer als de enige autoriteit. Er kwam in het maatschappelijk debat en in de onderwijsfinanciering meer aandacht voor gelijke kansen om te vermijden dat sociale afkomst de sociale toekomst bepaalt.

   

  Zelfs een traditionele ASO-school als het Montfortcollege huivert van te veel competitie. ‘Wat betekent het om de eerste van de klas te zijn als de zesde misschien beter heeft gewerkt?’, vraagt Schollen. ‘We kijken meer naar de individuele leerwinst van leerlingen. Sommige leerlingen hebben meer omkadering nodig dan andere. We zorgen voor extra begeleiding tijdens de lessen of via de zorgleerkrachten. De capaciteiten van elk kind zijn anders.’

   

  Hij aarzelt en wikt zijn woorden. ‘Ik zeg dit met een zekere schroom, maar je ziet een tendens in het onderwijs om alle leerlingen op hetzelfde niveau te krijgen. Dat leidt tot nivellering en uiteindelijk tot de slechtere onderwijsresultaten van Vlaanderen. Maar zoiets luidop zeggen, is vloeken in de onderwijskerk.’

  Elite

  Toch klinkt dat gevloek steeds luider. Dalende onderwijsprestaties leiden ertoe dat onderwijsexperts aan de alarmbel trekken. De besten worden niet alleen minder goed, maar een steeds grotere groep haalt ook het basisniveau niet. Vlaamse scholieren scoren het laagst op de motivatie om te presteren, blijkt uit de internationale onderwijsvergelijking PISA. En enkele maanden geleden bleek ook dat de Vlaamse tienjarigen op het vlak van leesvaardigheid sterk achteruitboeren.

  Directeur Monfortcollege

   

  De slechte resultaten kwamen bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) keihard aan. Ze roept op tot meer ambitie in het onderwijs - een roep die in Vlaanderen jarenlang niet door een onderwijsminister is uitgesproken. ‘De lat moet en zal omhoog’, zei ze gisteren nog in Het Laatste Nieuws.

   

  Conservatieve stemmen waarschuwen al jaren dat de slinger te ver is doorgeslagen richting gelijke kansen. Nu krijgen ze ook steun vanuit onverwachte hoek, zoals Dirk Van Damme, de onderwijstopman van de denktank OESO. Jarenlang zette hij onder meer als kabinetschef van onderwijsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) de bakens van het Vlaams onderwijs uit. In De Morgen sloeg hij vorige week een mea culpa. ‘De zorg voor excellente leerlingen is verwaterd, onbedoeld ook een beetje onder invloed van de gelijkekansenfilosofie.’

   

  Niet alleen in Vlaanderen leeft dat gevoel, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere (Artevelde hogeschool). ‘Je ziet hetzelfde debat in Frankrijk, Engeland of Nederland. Door de jarenlange focus op gelijke kansen was er inderdaad wat minder aandacht voor de top. De slinger slaat niet volledig terug, want zelfs de conservatievere stemmen willen nog altijd zo veel mogelijk leerlingen zo ver mogelijk brengen. Ook de school van Theo Francken is niet alleen op de elite gericht. Het is eerder een correctie: de aandacht mag niet langer alléén naar gelijke kansen gaan.’

   

  Plus est en vous

   

  Bij de onderwijs-verstrekkers leidt het tot tandengeknars. De tegenstelling tussen excellentie en gelijke kansen is vals, vinden ze. ‘Kwaliteit is onze hoogste prioriteit’, zegt Raymonda Verdyck van het Gemeenschapsonderwijs of GO!. ‘Dat betekent dat we ongeacht de achtergrond van kinderen inzetten op hun talenten en die zo veel mogelijk ontwikkelen. Dat kinderen ook graag naar school moeten gaan, staat niet haaks op excellentie.’

   

  Het katholiek onderwijs benadrukt bijvoorbeeld het ‘plus est en vous’-principe van de jezuïeten die excellentie, terwijl bij de Don Bosco-colleges de focus op de emancipatie van arbeiderskinderen lag. ‘Die verschillende pedagogische tradities hebben elkaar bevrucht’, zegt topman Lieven Boeve. ‘Excellentie en emancipatie versterken elkaar. Onze scholen leggen de lat hoog. Niet alle leerlingen zullen over die lat raken, maar het is wel onze taak om zo veel mogelijk leerlingen zo dicht mogelijk bij de lat te brengen. Elke school doet dat op haar manier.’

   

  Onderwijs is voor Boeve niet zomaar synoniem voor gelijke kansen. ‘We willen dat alle leerlingen - los van hun achtergrond of capaciteiten - zo veel mogelijk leren. Maar we kunnen niet voor elke leerling naar een gelijke uitkomst streven. Precies daarom zijn we wantrouwig tegen overheidsinmenging die naar eenheidsworst en gelijkheid streeft.’

  Ideologische strijd

  *

  Boeve lost daarmee een waarschuwingsschot, want dit voorjaar wordt een belangrijke ideologische strijd beslecht. Dan hakt de politiek knopen door over de eindtermen en de basis-geletterdheid. De eerste leggen vast wat zo veel mogelijk leerlingen moeten kennen en kunnen.

   

  De basis-geletterdheid is een nieuw ‘controlemechanisme’ vanuit de politiek op het onderwijs. Het bepaalt voor bijvoorbeeld Nederlands de minimum-doelen die èlke leerling moet halen. Voor het eerst moeten alle leerlingen dus voor bepaalde vakken dezelfde inhoudelijke doelen halen. Net zoals Boeve plaatst het GO! daar vraagtekens bij. ‘De doelen mogen niet zo gedetailleerd zijn dat er geen ruimte meer is om de vrijheid van onderwijs in te vullen’, zegt Verdyck.

   

  Voor pedagoog De Bruyckere is de invulling van de basis-eletterdheid een sleutelmoment voor de vrijheid van onderwijs. ‘De vraag is hoe hoog de politiek de lat zal leggen. Hoe gedetailleerd wordt die basis-geletterdheid ingevuld? Vooral de N-VA en CD&V trokken de kar van de basis-geletterdheid.'

   

  'Voor hen is het een manier om het discours van excellentie te vertalen op de klasvloer. Maar is de politiek bereid om daarvoor met de onderwijs-verstrekkers de strijd over de vrijheid van onderwijs aan te gaan?’

  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/vlaanderen/ik-wil-geen-directeur-zijn-in-de-school-van-theo-francken/9981459.html

  *

  *

  AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

  *

  En dan nu, om af te ronden, mijn hoogst persoonlijke impressies van mijn hoogst persoonlijke ervaringen. Baten die niet, ze schaden niet.

  Pas op: tot U spreekt een ‘afgewerkt product’ van het ’Bisschoppelijk College’ Ieper, Afdeling Economie, van halfweg de jaren ’50 van vorige eeuw. Al onze professoren waren Eerwaarde Heren, buiten ‘Pyjama’, de Leraar Turnendi er maar later is bijgekomen. Ja, toen waren de training-broeken en vesten nog niet zo populair als nu.. En de meeste van die ‘Eerwaarde Heren’, speelden, op de wekelijkse wandelnamidagen, evengoed voetbal als wij… Wat, met die lange zwaarte ‘soutanes’, niet simpel moet zijn geweest…

  Shakespeare, Goethe of Schiller, Lamartine of, Corneille, en zefs ‘Fabrieksboekhouden’ doceren, en samen voetbal spelen! Ook niet simpel, hé. Vooral niet als die Eerwaarde Heren, dan ook in ons buurdorpje de Vroegmis kwamen lezen voor onze ouders. Of op Zaterdag kwamen biecht horen … Waarna ze in de Pastorie ‘n glas Lacrimi Christi gingen proeven bij de Pastoor… Ha die goeie oude collegejaren! Storm und Drang. Ja Ja. Maar alles met mate. Desnoods uit ’n purex maatglas.

  *

  Eerste kanttekening. Waar is Het Gezag naartoe? Dezelfde weg opgegaan als beleefde omgangsvormen en Humaan-Christelijjke basisregels. Waar is de Tucht, de Orde en de Regelmaat naartoe?

  Schuif dan even al die Amerikaanse popcorn, drugs, laptops IPadt’s en rapper halve garen aan de kant. Ga liever ’n frissen neus halen in de velden. Of doe lijk Witse, zoek ’n eenzame boom op, ergens in de wijde vlakte…

  De schoolmeester/schooljuffrouw in het Lager was in het dorp ooit de meest belangrijke figuren, na de Pastoor, de Notaris en de Burgemeester. Aanspreektitel voor iedereen: Meester/Juffrouw, soms gevolgd door hun familienaam, en in uitzonderlijke gevallen, alleen door hun voornaam. Meester Daniël. Of Juffrouw Rolande. Moeder Overste van de Meiskesschool in haar nonnenkap stond bijna even hoog in aanzien aks Meneer Pastoor.

  Als er later bandwerkers, treinmachinisten, notarissen, pastoors, dokters of advocaten tussen zaten, kwamen die op hun werk nooit, JAMAIS DE LA VIE, te laat. Of erger, n in Vrije Tijdskledij. Dat laatste al zeker niet zonder col en plastron in het Parlement. We spraken met twee woorden, zwegen als volwassenen praatten en voor onze Meerderen hielden we zelfs de deuren voor ze open.

  Natuurlijk, inzake de Christelijke Leer zagen we in dat soort Colleges het bos niet meer door de bomen. Maar de basis-principes zijn gebleven. Een kerkbezoek (ooit verplicht) is er vooral aangewezen om in het eigen hart te kijken ’s avonds voor het slapen gaan. U voelt zich, zonder daarvoor Alice Nahon te heten, uit de macht der gewoonte, precies als de wierookwolken die zich onder de spitsboog-gewelven verspreiden.

  Recht staan?!! Bennkik veel te muug voor…..

  *

  Tweede kanttekening. Nu zijn al die Meesters en Juffroouwen door elkaar niets zeggezegde ‘Leerkrachten’ geworden. Met als opvallendste verschil, dat ‘Juffrouwen’ nu ‘Mevrouwen’ zijn geworden, zelfs Oma’s. Ze gedragen zich meestal allemaal als de gelijken van de jeugd die op de banken zit. Leerkrachten mogen zelfs met hun achterwerk boven op de voorste bank gaan zitten, waar ze benen schommelend, gezellog voorlezen wat op Blz 36 van het leerboek staat. Maar de kennis om kennis door te geven? Hola Paula! Wat niet in het leerboek staat, gaat hun petje te boven. Worden ze trouwens ook niet voor betaald!

  Moeilijke woorden uitleggen? Staat nit in het leerplan. De belangstelling aanwakkeren van hun leerlingen? Staat niet in het leerplan.

  Stelling van Pytagoas. U weet wel: die drie ongelijke voerkanten op elke zijde van ’n driehoek.

  1)    Waar is dat goed voor?

  2)    Diene Oude Griek: ooit uitgelegd wie of wat? Zijn afkomst? Zijn bedoelingen? Hoe is diens wijsheid tot ons gekomen?

  Niet op ingaan! Want dan komt de rol vaqn al die Paters en Nonnen die dansen naar de pijpen van Roe aan bod. En das niet goed voor hun Algemene Ontwikkeling. Het verleden? Heeft nooit bestaan. Primum vivere, deinde

  phfilosofhari…

  *

  Hoe kan ’n kind dat allemaal begrijpen? Het respecteren? Gooi dat arm schaap toch ’n reddingboei toe, zodat het diene Pyaragoras A.H.W leert beminnen.

   

  Wiskundig aangelegd of taalkundig? Hangt ’n beetje af vvan het kind, maar in hoofdzaak van de Meesters en de Juffrouwen vanaf het 1ste Stuudiejaar tot en met het ‘Masrerschap’…….

  *

  Derde kanttekening. Straffen en/of belonen. Zou pedagogisch niet goed zijn. Liever de roede sparen zodat men kinderen ken haten.

  ’n Lichte tik uitdelen? Met de regel op de kindeerkneukels tikken? Is nog erger dan dierenmishandeling. U krijgt er de Deurwaarder aan huis voor ‘slagen en verwondingen’.

  Niet geslaagd? Beroep aantekenen!

  Straf gekregen op school? Teveel hhuiswerk n? Na het werk bij die domme leerkracht aan huis gaan opspelen. Of opbellen bij de Directeur+Directrice. Dreigen om van school te veranderen…

  *

  Vierde kanttekening. DT-fouten. Da’s toch pure pesterij? Zij gaad naar het ball. Wa’s daar mis mee? Zij plaagdt maar wat.

  In ’n Laatste Jaars thesis dt-fouten gespeurd? Ach ja, hoe zit dat door ook weer mee? Weten de Heren Docenten dat wel zelf? Het is vlot geschreven, dikwijls op dubbel spoort, maar allez, om te slagen moet men niet altijd overwinnen!

  Waarom ook geen Amerikaans van kindsheid tot volwassenheid! Grammatica is daar zo goed als onbestaande en kijk eens wie het eerst op de maan was!

   

  Begrijpend lezen. Nog zo’n geleerde kwakkel. Graag had ik eens ’n voorbeeld gehad – liefst niet te moeilijk – wat niet-begrijpend lezen dan is. Papegaaiwerk?

  Voor simpelen van geest als ondergetekende, is iets lezen toch kennis nemen van wat er staat? Of gaat het over de zinsvorm? Onderwerp, gezegde, lijdend voorwerp als ezelsbruggetje…

  Nu begrijp ik ineens waarom er zoveel pretjes staan in onze gazetten! Die lezen vlotter en beter dan duizend duurbetaalde woorden…

  Vijfde kanttekening. Groeten op straat. Of overal elders, buiten de school. Is ten strengste VERBOTEN. Veel te ouderwets. Afgeschaft, net als God en Zijn Gebod. Pastoors zijn allemaal gefrustreerde pedofielen. De andere kant opkijken. Dat is progressief. Luidop uitlaghen? Wordt niet aangeraden, maar het mag.

  Zesde kanttekening. De Directeur. Ooit voor de kas gestaan? Ooit in de privé gewerkt? 20 jaar en meer op de schoolbanken gezeten, en het volgend schooljaar voor de klas staan. Tot aan hun pensioen.

  Zevende kanttekening. Verlof. Groot Verlof. Kerstverlof. Krokus. Paasverlof. De laatste 100 dagen. Zuipen! Vrijen. Snipperdagen. Sneeuwklassen. Bosklassen. Het leven is één groot feest. Opvoeding? Die wordt thuis gegeven, niet op school!

   

  Achtste kanttekening. De verloning. Dat kan geen discussie zijn. Want daarvoor zijn er Barema’s en die zijn gebaseerd op de diploma’s; niet, zoals in de rivé, op bekwaamheid. En al zeker niet op inzet. Veiligheid van betrekking. Die is nergens groter.

  Bijklussen lag iet. Is voorbehouden voor politiekers die soms welals ‘mandaatdragers’ meer verdienen dan met hun dagelijkse job in het Parlement of op de kabinetten. Hoe kan dat proper worden gehouden: het stinkt een uur ver tegen wind.

  *

  Ha, het ene ‘onderwijsnet’ heeft in het ASO klassen m et…2 leerlingen in de Grieks-Latijnse, ’n collega in dat andere net heeft klassen met 25 rumoerige tieners in de les wiskunde. Beiden hebben examens te verbeteren, aanwezig te ziijn tijdens ouderdagen’ en op ‘deliberatis’. Allemaal hoogst belangrijk, en buiten het lessrooster En neen, het Onderwijs kent geen ‘overuren’….

  De wedden zijn gelijk, zowel in het Vrij als in het Katholiek onderwijs… Zonder te kijken of er nu 2, 3 of 25 en meer leerlingen in de klas zitten…

  Hela! Zou daar misschien een van de (vele) redenen te vinden zijn voor het aldoor talrijker wordend verloop?

   

  Negende kanttekening. Ouders Echte Vaders & Moeders. Nieuw saengesteld gezinnen. Alleen staande moedrs. BIL-moeders. Homo- of Lesbische- koppels. Oude of Nieuwe Belgen? Uit welke middens? Welke of geen religie?

  Levensproblemen? Ethiek? De school moet maar oplossen.’Thuis’ heeft daar geen tijd voor.

  O, er zijn enorm veel problemen met de taal?! Hezkandanaa! Is de Taalwet, net als Het Christendom dan ook al afgeschaft? ‘Thuis’ leeft men nog zoals 1.400 jaar geleden!? Concurrentie van de Koranscholen? Problemen met de kledij: teveel bloot of teveel bedekt? Kopzorgen bij de vleet!

  Gescheiden toiletten m/v of alles door hetzelfde gat?

  Wij okeegden in ’n tweetalig land te leven, met dat Duitstalig kleine aanhangseltje aan de onderkant. Het behoud van de eigen taal heeft zweet, bloed en tranen gekost. Ni wordt alles te grabbel gegooid op mesthoop van de “diversiteit’. En in ’t voorbijgaan worden burgerzin en algemene Kennis de nek omgedraaid.

  Daar komen slagersmessen, Antrax, kromzwaarden en Kalasjnikovs uit van voort. Mohammed rules the wives!

  *

   

  Tiende kanttekening. De lat wordt aldoor lager gelegd. Ha jan want hoe anders zouden al die vele generaties Nieuwkomers aan n diploma geraken? Werken dien al zeker niet graag, ’n flink diploma heeft, net als geld, geen geur. Van werken wordt men dan ook zo ‘muug’. Daarvoor bestaan de Sc-ociale Voorzieningen, zaak hwaarvoor wij, de ‘autochtonen’ ns krom hebben gewerkt.

  Kortom, volgens de thans heersende mening groeit het geld aan de bomen

  *

  Om af te sluiten

  Het basiswoord is wederzijdse affectie. Kinderen en opgroeiende jeugd smachten daar gewoon n0ara. En daarstaan de ‘vakken’ dan tussen als bindmiiddel. Wie kennis wil mededelen, moet affectie uitstralen. En vooral, beseffen ‘in eer en geweten’, dat ze voor de m/v klas staan, waar wel eens Eerste Ministers,, Advocaten, Ingenieurs, Wetenschappers Dokters en succesvolle Ondernemers zitten. Meer zelfs, dat daar arbeiders en bedienden tussen zitten, die de welvaart mee helpen opbouwen. En zonder dewelke ‘het Geloof zonder de Werken’, dood is. Waar iedereen er broodnodig is voor de anderen. Van de weeromstuit, zal de Jeugd dan in bewondering opkijken naar hij of zij die dat allemaal mogelijk maakt…

  Nog af en tie ’n vleugje ‘actualiteit’ toevoegen vergroot de horinzion van de Jeugd van in de kleuterklas tot aan de Univ.. Alleen bij de feiten blijven, geen indoctrinatie!

  *

  Hemelrijker

  14-02-2018, 07:35 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4420

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Waarom, denkt U, dat de Franse Overheid, net als de Overheid overal in Europa (buiten de V4) laat betijen? Ze zullen zelfs tot het te laat is, en voor zij in de vergetelheid wegzinken, de realiteit blijven ontkennen. Wat moeten die Mos Slimmerds voor zoveel naïviteit!.in hun zwarte baardje lachen.

  Spijtig dat ‘De Mensenrechten’ al uitgevonden waren anders hadden zij dat wel zelf gedaan! Want die Westerlingen slikken werkelijk alles. ‘Familie-hereniging’ is ook zo’n mensenrecht. Waarom moet de rest naar hier komen, en waarom wordt die ene die op avontuur getrokken is, niet terug gestuurd? Ons allemaal in vrede laten leven, neen, voor zo’n ouderwets gedoe was er geen plaats in dat ‘Carter’ dat toen werd afgekondigd door de Verenigde Nazies Naties.

  Elders vond ik onderstaande video. Die spreekt boekdelen. Dit kleine voorsmaakje om aan te tonen hoe ver het op vandaag reeds staat. Onze media? Die zijn tot over hun twee ezel-oren bezig met de ‘vredevolle stil gevallen oorlog’ in tussen Noord en Zuid Korea en met de Olympische Spelen…Dat zijn spelletjes aan de andere kantt van de wereld!

  Op TeeVee is het uitsluitend karnaval en krokusverlof dat de klok slaat. Aangevuld met ’n handvol anti-Trump nepnieuws.

  De ruwe werkelijkheid van de dag ziet U hieronder. Start de video vòòr U overgaat tot de ‘plat du joir’ hieronder. Maar opgepast: teveel nadenken kan Uw gezondheid schaden.

  http://nageltjes.be/wp/wp-content/uploads/2018/02/Ondertussen-in-Frankrijk.mp4  

  *

  Gelukkig geeft HLN gevonden via “Krantenkoppen’, zonder centjes,slechts 25% vrij van wat Le Monde heeft onderzocht. En eerlijk gezegd, zo erg heb ik het ook niet begrepen op geen van de twee. Er hangt zò al genoeg indoctrinatie in de lucht. En om helemaal eerlijk te zijn,we hebben allemaal al lang meer dan genoeg van al die verkopers van bedrukt papier. Zonde van onze tijd om ovedrfal hetzelfde liedeke te moeten leze dat ze als op commandode ruimte insturen. Enerzijds en anderzijds, maar hun mening primeert.

  De ‘Pers’?! Die zijn lijk Leerling Tovenaars, die de ‘Danse Macabre’ voor spelen, zonder te weten hoe ze al die geraamten na middernacht weer onder de grond zullen krijgen…Kritische geluiden? Het systeem Stalin, Hitler en de islammerij malen daar korte metten mee.

  Namelijk, dat immigratie misschien wel niet zo goed is voor onze gezondheid. Maar net als roken, schaadt het de gezondheid.

  **

  *

  *

  In deze Franse stad rekruteert IS bij de vleet en zwaaien islamisten de plak: alle slagers zijn halal, enkel mannen op café

  *

  Karen Van Eyken 08 februari 2018 15u15

   

  In Trappes, een kleine Franse stad nabij Parijs hebben de integratie-inspanningen van de overheid grandioos gefaald. Islamisten zetten er vandaag de toon. In het enige café in het centrum blijven alleen mannen over. Alle slagers zijn halal. Het is de Europese rekruteringshoofdstad van IS.

  Gematigde moslims voelen zich er niet langer thuis. Twee journalisten van de Franse krant Le Monde deden een jaar lang research. Dit zijn hun ontstellende bevindingen.

  *

  Wanneer je Trappes vanuit de lucht bekijkt, dan je zie je dat de stad in de groene achtertuin van Parijs ligt. Maar het is een enclave van armoede, die wordt omgeven door welvarende uitlopers van de hoofdstad. De stad is omsloten door een wereld waarmee ze niets gemeenschappelijks heeft.

  *

  Nochtans heeft de stad vele bekende zonen voortgebracht. Denken we maar aan acteur Omar Sy van de Franse kaskraker ‘Intouchables’ of voetballer Nicolas Anelka die ondertussen moslim geworden is en voortaan als Bilal Abdul Salam door het leven gaat en in Saoedie-Arabië woont. Maar ook 67 andere zonen van Trappes haalden de krantenkoppen. Zij sloten zich aan bij IS in Syrië. En zo groeide Trappes uit tot de Europese rekruteringshoofdstad van de terreurgroep.

   

  De verslaggevers van Le Monde wilden oorspronkelijk een verhaal over immigratie vertellen maar de maatschappij die ze hebben aangetroffen, tartte elke verbeelding. In Trappes zijn de islamisten de baas en die nieuwe realiteit laat zich in alle geledingen van de maatschappij voelen.

  *

  Je hebt 25% van dit artikel gelezen

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/in-deze-franse-stad-rekruteert-is-bij-de-vleet-en-zwaaien-islamisten-de-plak-alle-slagers-zijn-halal-enkel-mannen-op-cafe~a8b49f1e

  *

  AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

  *

  En neen, in Parijs zal het wel niet anders zijn dan in Saxencoburgia. Broeksèl is immers al heel z’n leven de weerspleelt (*) van Parijs. Het merendeel van die ‘Verrijkers’ bij ons zijn, even goed als wij, inwoners van òns land, dank zij de ‘Snel Belg Wet’ van het Gentse Liegebeest, wildvreemden evenwaardig aan elk van ons. Om het even de kleur, de achtergrond, de cultuur. ‘Diversiteit’ is de leuze. Nationaliteit Belg. In wel 200 verschillende talen. Voorgoed voorbij de tijd dat er gestreden werd omdat de taal gans het volk was! Pure nostalgie! We spreken er niet meer over. Wij, de Nieuwe Vlamingen willen daar van af.

  Waarom ook nog maar alleen Vlaming te zijn, dien God Vlaming schiep! Wereldburgers, dat moeten wij zijn. Liefst allemaal met hetzelfde eenheids Mao kostuum… En die ‘Verrijkers’ willen mordicus worden wat wij kwijt willen.

  *

  (*) Weerspleet = weerspiegeling, op z’n West-Vlaams, omdat men er altijd ‘korter mee weg is’ dan elders….

  *

  En waar zit de oplossing? Die hangt niet in de sterren, maar ligt voor het grijpen. Kijk naar wat Trump doet in zijn zijn land!

  Een normaal land zeet onder geen enkele beding, zijn eigen onderdanen uit. Maar wat is nog normaal in Saxencoburgia?

  Is dat dan ’n beletsel om eenmaal normaal te doen? Om minstens een begin te maken aan de zuivering? Wat denkt U hoe de Mos Slimmerds, moesten ze het helemaal voor het zeggen hebben, dat zouden oplossen?. Wij, we doen het op een humane manier. Lijl met de ‘uitgeprocedeerde Soedanezen.

  *

  Als het voor VRHFSDT al zo eenvoudig was om elke hond met ’n hoed op tot ‘Belg’ om te smeden, dan moet het nog makkelijker zijn om die kunstgreep terug te draaien. En dat zonder de racistische toer op te gaan. Volstaat het zheden ten dage niet, naar de Burgerlijke Stand te trekken om zelfs van geslacht te veranderen?

  Verlà, want dan is het simpel. Hier geboren en getogen? Ja Ja, dat zijn onze zwerfkatten ook. Hen ’n ander paspoort geven, verandert niets aan hun natuur. Waar iemand ter wereld komt, zegt nog niets, het geeft zekerlijk geen enkel ‘recht’… Hoogstens plichten. En het geeft hem of haar al zekerlijk niet het recht om zich hier als onze gelijke op te dringen. Hier geboren zijjn zegt nog niets. Al Uw ouders, grootouders, overgrootouders hadden andere ‘roots’ dan wij? Kijk wat er gebeurt in de natuur, in het platenrijk, het dierenrijk, het vogeldom Maar niet zo in het mensdom-dom-dom. Bom! Boem! .Baaf!!!! Een mixte van vissen, vogels met leeuwen en antilopen, zou dat dan de juiste’ diversiteit’ zijn? Een Nieuwe Wereld maken, daar wist Orson Welles al lang geleden alles over.

  Ha neen, hé makker (of makkeres)! Soort bij soort. Blijft langst duren!

  *

  Hemelrijker

  12-02-2018, 07:42 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (2)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4419

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  De ‘clou’ van de dag met Soedanese ‘Verrijkers’ op doorreis, is wel het eerherstel van onzen dapperen Theo. Die verdient ’n kus op z’n blinkende blote schedel van alle inlandse meisjes en vrouwen in Coburgia-Vlaams, en dat zijn er heel wat. De zogezegde ‘marteling’ in Khartum bij hun terugkeer blijken officieel gelogen, zwart op wit. Als die ooit bestaan hebben, dan is dat alleen in de verbeelding van enkele Slinx-Groene scharrelaars. Vertoning afgelopen.

  Gordijn!!!

  *

  Er zou zelfs bloed aan zijn handen hebben gehangen – maar op z’n repliek zal wel geen regeringscrisis volgen, maar doe zat. Scharrelaars ook naar af!

  ’In de spiegel kijken’ is daarenboven geen inbreuk tegen de ‘mensenrechten’… Trans-migranten zijn niet transparant. Ze zijn echter wèl de spiegels waarover Fancken het had.

  Het geweld aan deze zijde van Het Kanaal escaleert. Truckers weten waarom. Zowel langs onze eigen snelwegen nichting Engeland als op de Franse.

  *

  Waarom toch willen al die ‘Verrijkers’ dan niet in Europa blijven? Heeft de Brexit daar misschien iets mee te maken? Zijn die liever bij Moeke May dan bij Moeke Merkel? Of, denkend aan de reproductie, worstelt Engeland nog altijd met een tekort aan mannelijke inwoners, na die twee verschrikkelijke levens verslindende oorlogen? Te oordelen naar de vele honderdduizenden witte zerkjes ‘row on row’ op de ‘cimetries’ in de IJzervlakte kan dat er niet ver naast zijn.

  Moesten die geraamten in onze Vlaamse bodems kunnen spreken, er zouden meer vervloekingen uit hun tandeloze mond komen, dan het geroep om hun moeder!

  *

  Bonze tongen beweren dat de aantrekkingskracht van Engeland daarin bestaat dat er daar geen identiteitsbewijzen bestaan. Iedereen kan daar ongestraft beweren dat hij Dickens heet. Charles Dickens. Of Charlotte Dickens, voor zij die toevallig nog belang hechten aan de uitwendige kenmerken van hun gender-bestaan.

  To be or not to be, that’s the question!

  Zonder paspoorten moet Engeland het Beloofde Land van hun dromen worden. Alleen nog die verdomde huidskleur! Die is al te opvallend zoals God die heeft geschapen. En ‘Wright or wrong’, het levenswerk van Willem de Veroveraar is voorgoed naar de vaantjes. Een idee misschien voor Macroni, zoals voor alle skeche fikms, voor ‘n ‘replay’? Om samen met Märkel ‘gegen Engeland zu fahren’…

  *

  Calais: vuurproef voor Macron?

  Calais, waar de vuren branden…

  *

  De zware gevechten die op donderdag 1 februari 2018 in Calais uitbraken tussen Afghaanse en Afrikaanse migranten, konden wel eens een vuurproef zijn voor de regering-Macron. Bij de gevechten werden vuurwapens gebruikt, en vijf migranten raakten zwaargewond.

  Ook nu probeerden de media te sussen: het was allemaal niet zo erg, een ‘accident de parcours’. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn.

  De problemen startten in de namiddag, rond halfvier. Aan de oorsprong lag een voedselbedeling, waarbij een honderdtal Afrikanen een twintigtal Afghanen aanpakte. In de loop van de namiddag waren er meerdere zware botsingen tussen die etnische groepen in Calais, waarbij uiteindelijk tweeëntwintig gewonden vielen.

  Herhaalde rellen én vuurwapens

  een, ook zij slaagden er niet in…

  *

  Het nieuws van deze zware rellen haalde alle nieuwspagina’s. Eerst probeerden de media de indruk te wekken dat het ging om een uitzonderlijk feit. Maar in het verleden bleken verschillende feiten al op zware spanningen te wijzen.

  Zo waren er op 1 juli 2017 ook al zware confrontaties in Calais, met zestien gewonden. Op 25 november 2017 gingen twee Afghaanse bendes elkaar te lijf met onder meer vuurwapens, waarbij vijf gewonden vielen. In de pers had men het over een afrekening tussen mensensmokkelaars.

  “De overheid heeft het onder controle”

  (L) May met (R) Macroni

  *

  Nieuw en bijzonder verontrustend is het feit dat bij dergelijke conflicten steeds vaker vuurwapens worden gebruikt. Het is wachten op de eerste dodelijke slachtoffers. In een eerste reactie probeerde de minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, nog wat te sussen door te verklaren dat “de vuurwapens gebruikt werden door de mensensmokkelaars, niet de migranten, want die zijn niet gewapend”.

  Nadien bleek dat een Afghaanse migrant die verdacht wordt schoten te hebben gelost, door de politie wordt opgespoord.

  Het onmogelijke samenleven

  Het samenleven tussen Afghanen en Afrikanen is gewoonweg onmogelijk. Even duidelijk is dat die micro- kosmos in Calais wel eens een voorafspiegeling zou kunnen zijn van de Franse multiculturele maatschappij, want de buiten-Europese migratie blijft aanhouden.

  Hoe bevolkingsgroepen die elkaar naar het leven staan op hetzelfde kleine grondgebied doen samenleven? De spanning tussen Afghanen en Afrikanen is maar één voorbeeld van de vele etnische conflicten op het Franse grondgebied.

  Bijkomend blijken de waarden die door steuncomités voor migranten en door overheden worden uitgedragen en als leefmodellen worden aangeprezen, geen énkele betekenis te hebben voor veel nieuwkomers in Frankrijk en elders in Europa. En een dringende vraag die steeds vaker wordt gesteld: hoe zal de overheid erin slagen haar autochtone bevolking te beschermen tegen die gewapende groepen?

  Het ziet ernaar uit dat de Franse regeringsleider Emmanuel Macron nog heel wat werk op de plank heeft. Zal hij, de hoop van het EU-establishment, slagen waar anderen faalden?

  Wordt dit een eerste ernstige vuurproef (verontschuldiging voor de flauwe woordspeling) voor de ploeg rond Macron?

  Piet Van NieuwVliet

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF LEINm

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Dit is het zoveelste vervolgverhaal over de verovering van dat Broedervolk. De traditionele banden die voor De Lage Landen ooit ziveel welvaart brachten, staan voor de zoveelste keer onder hoogspanning.

  Verleden jaar hebben zij echter de keus gemaakt. Europa mag varen zoveel het wil, maar het zal zonder hen zijn. Zij verkiezen opnieuw de ‘Splendid Isolation’ die hen in het verleden groot heeft gemaakt.

  Anders gezegd, net als Hitler, is Merkel grandioos mislukt in de annexatie!

  Het Duiveltje op m’n LINKER schouder zit , bij al die miserie, guitig te grinniken, maar het Engeltje op m’n RECHTER schouder kijkt met de minuut somberder. Het fluistert mij in her rechteroor, dat die miserie misschien de weerbots is van dat koloniale verleden van het Gemenebest.

  Brittania rules the waves.. Ja Ja, maar dat is een heel poosje geleden. De golfslag werkt u keeraafs: ebbe en vloed, zullen we maar zeggen. Al die ‘refugees’ zijn de restanten van al die ‘mandaat gebieden’ die de rekening komen presenteren.

  Kortom: ondergetekende heeft de indruk dat er dreigend andere vrienden moeten gezicht worden. En die andere vrienden kan men te voet bereiken, daar kmt geen zwellen of bootje varen bij te pas.

  Er is daar in Tsjechië een goede vriend die al een tijdje op ons zit te wachten. Het is iemand die beter geslaagd is dan de Catalanen om zijn Land onafhankelijk te maken. En dat zonder bloedvergieten, maar in onderling overleg. De man is zowat het levend bewijs dat de (doorWINTERDE) Vlaamse Beweging het bij het rechte eind heeft. Het loont meer dan de moeite alles over deze man te weten.


  Vàclaf Klaus (°1941),

  Organisator van

  De Fluwelen Revolutie

  *

  U leest alles over dit waar gebeurd sprookje dat te mooi is om waar te zijn, op

  https://nl.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Klaus

  *

  Hemelrijker

  10-02-2018, 11:41 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  09-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4418

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  De madame van dit verhaal is lijk de berouwvolle zondares uit het Evangelie. Eerst (in 2012) bestormt ze, samen met een zwerm al even lieftallige geestesgenootjes van haar, de Hemel ten voordele van die sukkelaars van ‘Verrijkers’, of de verwenst ze nu ineens naar de Hel en alle duivels. Ze is misschien (maar dat is niet duidelijk) zelfs, als berouwvolle zondares, Lid geworden van die zwaar populistische AfD, de Alterative für Deutschland.

  Tot inkeer gekomen? Slechte vrienden gehad? Slechte onderbriek-ervaringen opgedaan? Daar vertelt ze wel alles over in onderstaand verslag, opgetekend, hoe kan het aders, door Xander.

  Xander, die Nieuws brengt als geen ander!

  Één zwaluw maakt nog niet de Lente. Maar dar er op een niet verkeerd te verstane manier, uitgekeken wordt om te emigreren naar… Polen, is wel het absolute toppunt. Vooral als die vluchtweg door een Duitse madame, wiebs kandgeniten sedert de jaren ’30-’40, alle Polen, oud en jong, zonder onderscheid als ‘Untermenschen’ heeft behandeld

  De ‘Untermenschen’ van toen blijken dus nu voor Duitsers heel wat beter te zijn dat de horden ‘Verrijkers’ die hun maar iij óns Land komen leeg vreten.

  Het is dan ook ’n beetje heel spijtig, dat hier en nu geen

  Dr. Joseph Goebbels

  meer beschikbaar is, die deze ongewenste boodschap van toen, omgekeerd nu met goed gevolg zou kunnen rechtzetten. Als Minister van Propaganda was hij, naast Nonkel Dolf, bijna de Oppergod voor heel Gross Deutschland..

  Want weet U, met die GroKo-coalitie aan het bewind, bestaat de kans dat, net als toen Joodse mensen, de kans niet zullen krijgen om te ontsnappen naar Poland. Er komt misschien voor de tweede keer weer een Wet die de doodstraf voorziet voor eenieder die uit racistische motieven, het Vaderland wenst e verlaten.

  Met Merkel is men daar inderdaad bijlange nog niet aan de nieuwe patatjes! Al staan de eerste struiken toch al in bloei….

  *

  Oprichtster hulporganisatie migranten: Ik zat fout met open grenzen en ga emigreren

  *

  ‘Moslimvluchtelingen zijn van kinds af aan gehersenspoeld door islam, en zijn absoluut niet van plan om onze waarden te accepteren’ – ‘Immigratie zoveel moslims is existentiële bedreiging voor onze manier van leven’

   

  Sommige van deze zo naïeve ‘refugees welcome’ activisten beginnen spijt te krijgen.

  Rebecca Sommer

  richtte in 2012 de Werkgroep Asiel & Mensenrechten op, bedoeld om vluchtelingen te helpen. Ze was dan ook erg blij met het openen van de grenzen in 2015 voor een enorme stroom moslimmigranten, maar heeft daar nu spijt van, en gaat zelfs naar Polen emigreren ‘omdat Duitsland verloren is’. (UPDATE 18.35, zie onderaan)

   

  ‘Ik wilde toen iedereen helpen, en geloofde echt dat al deze mensen voor de hel wegvluchtten, en vreselijk in nood zaten,’ aldus Sommer in een interview met het Poolse weekblad Do Rzecy. Samen met 300 vrijwilligers begon ze met het geven van Duitse taallessen aan de nieuwkomers, met de bedoeling ze te helpen te integreren.

   

  Aanvankelijk hoopte ze dat ‘hun middeleeuwse ideeën in de loop van de tijd zouden veranderen’, maar al snel realiseerde ze zich dat ‘moslimvluchtelingen zijn opgegroeid met waarden die totaal anders zijn. Ze zijn van kinds af aan gehersenspoeld en geïndoctrineerd door islam, en zijn absoluut niet van plan onze waarden te accepteren.’

   

  ‘Immigratie moslims existentiële bedreiging’

   

  Ze ontdekte dat migranten ‘vinden dat wij ongelovigen zijn, en met minachting en arrogantie naar ons kijken.’ Moslims die ze wilde helpen, scholden haar uit voor ‘die stomme Duitse hoer’ en vielen haar al vijf keer aan. Ook haar vrijwilligers kregen het nodige te verwerken, waardoor sommigen er inmiddels mee gestopt zijn.

   

  Sommer geeft nu toe dat ze het ondanks haar goede bedoelingen totaal bij het verkeerde eind had, en dat de immigratie van zoveel moslims een existentiële bedreiging vormt voor de Duitse manier van leven. Door familie hereniging, waar alle migranten recht op hebben, zal dit probleem snel nog veel groter worden.

   

  ‘Als Polen en Hongarije op dit punt niet toegeven, zouden jullie landen kunnen worden waar sommige Duitsers en Fransen naartoe zullen vluchten,’ vervolgde ze. ‘Jullie kunnen in Europa eilanden van stabiliteit worden.’

   

  Ministerie erkent verband migranten en explosief stijgende criminaliteit

   

  De enorme golf aanrandingen, verkrachtingen en andere misdaden die Duitsland dankzij migranten overspoelt –volgens de officiële politiestatistieken werd in 2016 in Berlijn al ruim de helft van alle misdrijven door migranten gepleegd-, heeft tot een run op allerlei alarmapparaten geleid, waaronder zelfs een joggingbroek die voorzien is van een ingebouwde knop die na indrukken een zeer luid alarmsignaal afgeeft.

   

  Het ministerie van Familiezaken erkende laatst dat er een direct verband is tussen de massale binnenkomst van migranten en de pijlsnel stijgende criminaliteit.

   

  Voor Duitsland is het te laat’

   

  De vluchtelingenwerker waarschuwt dat Duitsland door de geplande gezins- en familiehereniging volledig overspoeld zal worden, en dat de politieke islam, die nu al steeds meer invloed krijgt op scholen, in politieke partijen, de overheid en de politie, op den duur de dominante kracht zal worden (zoals dat in bijna alle landen gebeurt waar de islam met een grote groep volgelingen een voet tussen de deur krijgt). Dat betekent het definitieve einde van onze vrijheid, democratie, stabiliteit en ook welvaart.

   

  Het vierde kabinet Merkel, dat nu zo goed als beklonken is, gaat jaarlijks honderdduizenden moslims toelaten, waardoor het land al op korte termijn totaal zal veranderen. ‘Voor Duitsland is het te laat,’ is dan ook Sommers sombere conclusie.


  Xander

  (1)Paul Joseph Watson via Infowars
  (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

  (2) 

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Oprichter-hulporganisatie-migranten-Ik-zat-fout-met-open-grenzen-en-ga-emigreren

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF LEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Het wordt dus even verpozen in de hedendaagse Geschiedenis. Voor hen die het ’n beetje vergeten waren, maar vooral voor hen, de jongeren, die het niet eens wisten. Omdat onze Verkochte Media intussen van uit Hogere Regionen andere prioriteiten bevolen worden. Zoals de verplichte ‘Aanbevelingen’ door de verkeerd uitgelopen EU Natiestaat.

  Het is in ons ‘collectief geheugen‘ wel een spreekwoord, dar ‘De Geschiedenis’ zich blijft herhalen’. Opmerkelijk, want na de 12 verschrikkelijk lange jaren van de Naziestaat onder Adolf Hitler (1932-1945), dat juist Polen, Hongarije en de 2 deelstaten van wat ooit Tchechoslowakije was (Tshecië en Slowakije), met de hoofdsteden Budapest, Warschau, Praag, Bratislava, als diens vazalstaten, achteraf in handen gevielen van de USSR, en dat het precies in Hongarije was, dat het Vrijheidsstreven voor het eerst de kop opstak. Wat uiteindelijk via de Val v/de Berlijnse Muur 1989) geleid heeft tot de algehele val van het Communisme…

  De ‘Hongaarse Opstand’ (1956) werd inderdaad door de Sovjetsu bloedig onderdrukt, en vele Hongaren vluchtten vanf dan naar Het Westen.

  **

  *

  Onder het bewind van János Kádár bleef in Hongarije het politieke systeem repressief, maar op economisch gebied werden de communistische principes vanaf de jaren zestig flexibel toegepast. De consument kreeg meer aandacht, er was enige ruimte voor particulier initiatief. Het land werd daarom door de westerlingen gezien als het "minst onaantrekkelijke" land van het Oostblok.

  In de jaren tachtig ontstond in de communistische partij een belangrijke groep die ook meer politieke vrijheid wilde toestaan. Toen de ontwikkelingen in de Sovjet-Unie dat mogelijk maakten werd de oude Kádár terzijde geschoven en begon het bewind zichzelf te hervormen. In 1989 werden de leiders van de opstand van 1956 in ere hersteld. Op 23 augustus 1989 opende men het IJzeren Gordijn en in oktober van dat jaar werd in overleg met de democratische oppositie de volksrepubliek ontbonden en vervangen door de Republiek Hongarije. De eerste vrije parlementsverkiezingen vonden in 1990 plaats. Door het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 kon Hongarije ook in de buitenlandse politiek vrije keuzes maken: het land trad na volksraadplegingen toe tot de NAVO (1999) en de Europese Unie .

  *

  Ook in Polen stond (1989) Lech Walessa op dezelfde bres tegen het Communisme. In Gdansk (Hitlers Dantzig Corridor) kreeg Moskou te mkaen met grote ‘stakingen’ op de Leninwerf. Door historici wordt Solidarność tevens beschouwd als een van de belangrijkste elementen in de val van het communisme in het Oostblok Door historici wordt Solidarność tevens beschouwd als een van de belangrijkste elementen in de val van het communisme in het Oostblok.

  Kapelletje in Roeselare (zie verder)

  *

  Zoals U ziet, zijn de huidige landen van de ‘VISEGRAD GROEP’ een vaste constante in de Geschiedenis van ons Oude Avondland, dat terzelfder tijd het Centrum van de Westerse Beschaving is. Wij, in de Ieperse Westhoek werden daarbij door ‘de Geallieerdeen’ van ‘de Feldgrauen’ bevrijd op 4 Setember1944: dàt schept ’n band.

  Is o.a. door de dankbare bevolking vastgelegd voor het nageslacht, door dat ‘Pools Kapelletje’ bij het binnenrijden van Roeselare. Heb ik al uitvoerig toegelicht op deze Blog.

  Komt daarbij dat die 4 landen in hoofdzaak al die jaren Christelijk zijn gebleven. Ook dàt schept ’n band.

  *

  Broekzèl en wijde omgeving, waar stilaan de ‘burger-oorlog’ lijk in Syrië begint op te flakkeren (Parijs, Calais, Groot Bijgaarden, drugsoorlog Antwerpen), zou als terminaal zieke patiënt, m.i. best beginnen nadenken. Het lijf en de ledematen zijn uitgeput, overmand door de allerlei bacillen, maar het hart in Centraal Europa, is kerngezond.

  Ps

  Felicitaties voor Theo Francken. Niet zo vanwege de Media, die noodgedwongen en bijna knarsetandend de waarheid over dat ‘martelen’ in Soedan wel moesten brengen. Hun commentaar was veelzeggend. Dat definitief negatief rapport was het big veem meer.

  Gedaan met blaasjes wijsmaken!!!!

  *

  Hemelrijker

  09-02-2018, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4417

   

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Hoe denkt U zekf hierover? Is deze doelloze maatregel niet het ultieme bewijs dat de Europese Unie niet werkt?

  Bij de Oosterburen voert men de Kuisheid & Veilgheidsgordel in, en bij de Noorderburen zet men de kat bij de melk.

  Niet alleen kan de Europese Mummie de verdere eenmaking niet meer aan, de Broekseelse Bobo’s laten ook deze kans voorbijgaan, om de ‘Lidstaten’ voor te schrijven, dat elk Leger, naar het voorbeeld van de Syrië-strijders die met vrouw en kinderen naar de oorlgo trekken, een ‘gemengd’ leger moet zjn.

  Schudden voor gebruik is dan de regel, anders zakt het bezinksel naar de bodem van de met moedermelk gevulde zuigfles.

  *

  Nederlandse dienstplicht nu ook voor vrouwen

  *

  In Nederland zal de dienstplicht voor het leger voortaan ook voor vrouwen gelden. De wetswijziging gebeurt omwille van het belang van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

   

  De Tweede Kamer in Nederland keurde dinsdag de wetswijziging goed. Hoewel de dienstplicht nog altijd geldt in Nederland, is de opkomstplicht al twintig jaar opgeschort. Nederland heeft een beroepsleger en zal de opkomstplicht niet afschaffen.

   

  Gelijke behandeling

  Nederland voert de wijziging door omwille van de gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen. Vrouwen werden uitgesloten van de dienstplicht wegens hun achterstand op de arbeidsmarkt, maar volgens defensie zijn vrouwen ondertussen even hoog opgeleid als mannen. En het leger heeft hoogopgeleide specialisten nodig. Nederlandse Minister-president Mark Rutte (VVD) schrijft bij de toelichting van de wet: ‘bij gelijke rechten horen gelijke plichten’.

   

  De verandering heeft praktische gevolgen, aangezien alle meisjes van 17 jaar, naast de jongens, nu ook een brief krijgen over de dienstplicht.

   

  Nederland is niet het enige Europese land waar de dienstplicht zowel voor vrouwen als voor mannen geldt. In Zweden en Noorwegen worden de vrouwen ook opgeroepen.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180207_03343970

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF LEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Het vroegere thuisland der Zwöden is nu precies niet het goede voorbeeld om na te apen: de ver-Mos Slimmerij is er het verst gevorderd, de economie draait er vierkant in rondjes, uitgenomen de industriële productie van de soort veiligheidsgordels die Martin Schulz (SPD) eerst als proef bij de Oosterburen wil invoeren.

  Er wordt namelijk gevreesd dat leergierige (?!) ‘Verrijkers’ wel eens zouden wegblijven, omdat het leven alhier dan zo saai wordt. Maar als de proef meevalt, zal Broeksèl de maatregel, totale dienstplichtgepaard met de totale gordelplicht in een ‘Aanbeveling’ verplicht stellen voor alle Lidstaten. Kak of geen kak, de pot op!

  *

  ‘bij gelijke rechten horen gelijke plichten’.

  Die Mark Rutte is toch ’n rare Schalkse Rutter! Die neemt zijn gewone vocabulaire in verband met de ‘Verrijkers’ over naar het Koninklijke Nederlandse Leger.

  Soldaatje spelen boven de Moerdijk brengt precies dezelfde verplichtingen mee die gelden voor de her-volking zoals die in détail door Brieksèl opgelegd wordt.


  Wat mij intrigeert is: de reden waarom. Een dienstrooster voor de werkvloer als plicht in het leven roepen, wetende dat die, eens of   anders, ’opgeschort’ blijft: is dit om te lachen? Of is het een soort bezigheidstherapie? De proef op de sm als bewijs van onbekwaamheid?

  Zijn er daar in NL echt geen andere prioriteiten? Moet de Emancipatie van de Vrouw daar echt zo spectaculair verlopen?!

  Me dunkt dat iemand als ondergetekende, in al zijn kinderlijke onnozelheid, het beter zou doen. Minstens even goed als om het even welke Koning van de Jungle. Vooral gezien de ruim bemeten royale vergoedingen eigen aan het besturen van zo’n gewichtige Lidstaat.

  *

  Hemelrijke

  08-02-2018, 08:38 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4415

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Neen, ze zijn er in Duitsland nog altijd niet aan uit, zodat de Ideale Wereld daar nog niet voor morgen, Doderdag 8 Februari 2018, is. Deze coalitie , die uiteindelijk moet uitmonden in een VIERTES REiCH zou alsdan de laatste in de rij zijn na de val van Hitlers DRITTE REICH met de zp gevreesde REICHS ADler.R.

  *

  Verder is sedert deze middag, vandaag 12 uur, de kogel door de kerk van Zaventem BN. Er komt één Duitse CEA. De rest? Zou blijven. Net zoals in Mei ’40 beloven de Duitsers dat alles bij het oude mag blijven. En neen, er komt geen ‘Militärverwaltung’ in Brüssel Nord, alleen maar ’n soort be-volmachtigde uit Frankfurt am Main.

  Is er dan werkelijk zo weinig verschil tussen de uitverkoop van het vroegere ‘Sa   bena’ en de visie van de BSP onder leiding van Hendrik de Man (Belgiche Werklieden Partij), die na de Duitse Inval onmiddellijk eeen vlotte samenwerking voorstelde tussen de Duitse en de Coburgse werkman? De Witte Brigade kwam pas tot leven na de Operatie Barbarossa half 1941, de Duitse laffe aanval op Kameraad Stalin…

  Ja Ja, met geld koopt men de boter. Niets met tanks en kanon gebulder…

  Het wezenlijke verschil is volgens mij, dat wie in de jaren ’40-’45 ‘de vaderlandse belangen’ verkwanselde aan de Duitsers (of zelfs niet!) er achteraf zwaar voor bestraft werd. Ja, er zelfs voor tegen de muur werd gezet. Denk daarbij vooral de kreupele Dr. August Borms, die toch nooit ‘de wapens had opgenomen’…… Maar wie datzelfde deed met de uitverkoop van Sabene én met Brussels Airlines als proef op de som, die gaat ad vitam aeternam – met felicitaties van de Jury – vrij-uit. Hij wordt daarbij zelfs in de adelstand verheven…

  SABENA :

  Such A Bad Experience Nver Again.

  *

  Maar nooit geen twee zonder drie. Op het midddag-nieuws kwm het ARCO-schandaal weer op de proppen. De slachtoffers van de ACW-oplichting dagen de Staat vor de Rechter. De polletiek eist zo rap mogelijk klare wijn. Notabene over de algehele terugbetaling Liefst met interest….

  Mag ik bij deze nogmaals als troost, niet de wijn in de kelk, maar de droesem onderaan de lege fles aanbieden aan zij die straks op de kiesbiljetten de Tjeven de ezelsstamp gaan verkopen?

  Het is nog klaarder dan een klontje: met Belastinggeld de vriendjes beurs-speculanten vergoeden, is gewoon crimineel. Maar ja, datt soort ‘Christen-Linx’ is al even Slinx als de Links-Linxen zelf, als het er om gaat het geld van anderen door deuren en vensters weg te wmijten.

  *

  Voilà. De gal is gespuwd en zelfs al weer opgeruimd. Alles wat op de lever lag, is weg gespoeld. Toch minstens tot 19uur, als de TeeVee ’n nieuwe lading frustraties brengt.

  In afwachting nog even samen nagenieten van de sfeer bij Xander….

  *

  Duitsland: Nieuwe “grote coalitie” besluit kuisheidsgordel voor iedereen

  (satire/sarcasme)

  *

  (Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

  *

  Nadat er in de afgelopen twee en een half jaar steeds meer overvallen hebben plaatsgevonden, hebben de onderhandelaars van de CDU, de CSU en de SPD vandaag besloten dat vanaf 01-04-2018 alle meisjes en vrouwen tussen 9 en 90 een afsluitbare kuisheidsgordel moeten dragen zodra ze het huis verlaten. De nieuwe Duitse regering verwacht van deze maatregel een opleving van de economie. Maar ook Saoedi-Arabië en Turkije, waarmee al desbetreffende deals werden gesloten, zouden ervan kunnen profiteren.

   

  Kuisheidsgordel voor iedereen komt en is van de belasting aftrekbaar

  Zoals de chef-onderhandelaars van de nieuwe “grote coalitie” (GroKo) vandaag lieten mededelen, dienen meisjes en vrouwen tussen 9 en 90 jaar op grond van het vele aantal overvallen sinds de zomer van 2015 – zelfs 82-jarigen zijn niet meer veilig en moeten er rekening mee houden thuis overvallen en vijfmaal verkracht te worden – het huis alleen nog maar met een afsluitbare kuisheidsgordel te verlaten. Om het verwijt tegen te gaan dat de Duitse regering de veiligheid van de eigen bevolking niet zou interesseren, haar zelfs in de steek zou laten, zelfs haar vrouwelijke deel bijna volledig uit zou leveren, zoals de schaamteloze #120decibel-campagne zou insinueren, wil het kabinet dat de aanschaf van de belasting afgetrokken kan worden.

   

  Politieke waarnemers en economische deskundigen denken weliswaar dat bij deze subsidie minder een zorgen-voor-de-eigen-bevolking op de voorgrond zou staan dan veelmeer een economisch motief, maar dat betwisten Merkel, Seehofer en Schulz heftig. Door de tussen de CDU, CSU en SPD unaniem tot stand gekomen maatregel zou men veelmeer de eenheid en handelingsbekwaamheid van de nieuwe regering op indrukwekkende wijze demonstreren. Het verwijt dat de eigen bevolking de CDU/CSU en SPD, afgezien van de periode kort voor de verkiezingen, helemaal niets zou interesseren, en dat men veelmeer eigen belangen zou volgen, zou daarmee duidelijk zijn weerlegd. Bovendien, zo gaf de demissionaire minister van Economische Zaken, Brigitte Zypries (SPD) toe, zou men erop hopen voor een extra economische opleving te kunnen zorgen, waardoor de Brexit-verliezen volledig gecompenseerd zouden worden.

   

  Turkije en Saoedi-Arabië ook in het bootje

   

  Omdat de productie in Duitsland in het begin de behoefte nog niet volledig zou kunnen dekken, dienen kuisheidsgordels eerst uit Turkije en uit Saoedi-Arabië, waar ze al langere tijd een hit zijn, geïmporteerd te worden. Desbetreffende handelsovereenkomsten werden al afgesloten. Daarvoor werden aan beide landen omvangrijke beloftes gedaan om in het vervolg (nog) meer invloed te kunnen uitoefenen op Duitse binnenlandse aangelegenheden. In het bijzonder zou aan Saoedi-Arabië zijn beloofd om nog eens tienduizend moskeeën in Duitsland te mogen bouwen, die volledig onder Saoedi-Arabische controle staan en die door Duitsers, ook de veiligheidsautoriteiten (!), niet mogen worden betreden.

   

  In de nieuwe door de Saoedi´s gefinancierde moskeeën zou het in ieder geval streng verboden zijn om Duits te spreken, omdat volgens de nieuwste islamwetenschappelijke inzichten Allah nooit een cursus Duits of een integratiecursus gehad zou hebben, wat hij overigens, op dit punt waren de religiegeleerden van alle islamitische rechtsscholen het bij wijze van uitzondering allemaal eens, ook niet nodig zou hebben. Deze taal zou sowieso niet meer lang bestaan, was uit Saoedi-Arabië en andere landen van de islamitische cultuurkring te horen.

   

  Aan Turkije daarentegen zou beloofd zijn dat men in het openbaar weliswaar zou doen alsof men de herinvoering van marteling en de doodstraf scherp zou veroordelen, maar dat het hier bij zou blijven en dat Turkije geen enkel nadeel te vrezen zou hebben. De EU-toetredingsonderhandelingen zou men weliswaar voor de schijn even afbreken, echter slechts enkele maanden, totdat bij de volgende crisis, die zeker weldra zou kunnen komen, iedereen weer afgeleid zou zijn respectievelijk de beelden en berichten van de laatste een tot twee jaar al vergeten zou zijn.

   

  Kledingindustrie rekent op enorme opleving

   

  De aanschafkosten van de kuisheidsgordel zullen, aldus het officiële standpunt van het ministerie van Financiën, tot 50%, verdeeld over een periode van 5 jaar, van de belasting aftrekbaar zijn. Aan mensen die weinig verdienen, huisvrouwen en werkelozen dient – dat heeft de SPD doorgedrukt – tegen een eigen bijdrage van € 10,- een ziekenfondsmodel, dat echter wel iets kan knellen, ter beschikking gesteld te worden.

   

  De kledingindustrie was heel blij met deze maatregel, want die hoopt eveneens op een dringend noodzakelijke economische opleving en is al bezig om voor het komend zomerseizoen speciale bikini´s te ontwerpen, die zonder enige moeite over de kuisheidsgordel gedragen kunnen worden en uitgesproken sexy zouden zijn. Over enkele dagen zullen ze in de winkels verkrijgbaar zijn. Zodoende kunnen de Duitsers de lente en de zomer volledig ontspannen tegemoet zien en kan de zorgeloosheid weer naar Duitsland terugkeren.

  Bron:

  https://juergenfritz.com                                                                  

  Auteur: Jürgen Fritz

   

  Vertaald uit het Duits door:

  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com)

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Wat voor het Merkeliaanse Hinterland normaal zou zijn, is het daarom nog niet voor Coburgia, en al zeker niet voor ons, in de Lage- of de Neder-maden van Friesland tover Zeeland, tot aan Ht Kanaal naar Engeland.

  Wij zijn van een ander soort volk, dat niet wil gebonden zijn, niet aan de handen, de voeten of de tong, en zekerlijk nergens anders. Stel U voor, zeg!

  Wij, we kunnen als het moet, ons poten thuishouden, omdat wij anders opgevoed zijn. Alleen showbeesten en TV-Vedetten denken daar anders over. Die staan daar boven, volgens hun eigen zeggen.. Al is dat eerder daar onder, volgens de algemeen geldende ,normen. Ja, kijk, zo zitten alle gevallen engelen nu eenmaal in elkaar. Blinkend als geen, recht naar de Hel.

  *

  Onss aller Maggy De Block, Minister van (Blakende) Gezondheid, is er trouwens ook niet mee klaar, met al dat ge-gordel. Gordelen is goed, zegt ze. Maar we mogen niet overdrijven.

  *

  Dioe Duitse gordelplicht is een zwaar geval’, zegt ze. De Ziekenkas zit nu al op zwart zaad en we mogen aan niemand daarvan de schuld geven. Zeker niet aan al die zwarte mannetjes die hier zijn komen rondhangen en die zonder Familie Hereniging en dus vrouw zitten.

  Zwart zaad     als donorcellen invriezen is ook geen oplossing want zoveel invries-capaciteit is er niet beschikvaar. De nu al buitensporige staatsschuld laat geen uitbreiding toe.

  Haar groot probleem, volgens de Minister, is de terugbetaling voor iedereen van al die intieme veiligheidsgordels. Het zou gaan over zowat 11.365.000 burgers M/V in Coburgia. Komt daarbij, dat Kristof Kalf-O er in het Parlement mee heft gedreigd, dat alle nieuwkomers ook van die gunstmaatregel zouden moete kunnen genieten. Vooral de Mos Slimmerds, die daar recht op hebben, al is dat nu niet precies ’n mensenrecht.

  De (volgens zijn Partij) alom vereerde en geliefde Kris Peeters, ook al Minister van een en ander (zo ilang dat nog duurt), is dan in de Wetgevende Kamers de redding komen brengen. Wetsvoorstel ‘Gordel U’ op de middellange baan geschoven. Tot Één Aptil.

  *

  Hemelrijker

  07-02-2018, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4415

   

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  We hebben hem op onze Nationale Zenders allemaal meegemaakt, op deze werkelijk totaal Verloren Maandag van gisteren 5 Februari in het Jaar Onzes Heren 2018. (Buiging) Die zalvende stem met het ongeluksnieuws (dat iedereen al intuïtief wist) om toch maar kwijt te geraken aan wie het wilde horen, dat het allemaal nog wel zou meevallen.

  Net zoals de beul zegt tot de gehangene ‘het kietelt wel ’n beetje, maar dat duurt niet lang’

  Die Dieu d’ Avignon, zo goed als uit de stratosfeer neergedaald, om in de lagere regionen in zijn oneindige wijsheid den volke over wat futiliteiten kond te doen. Om te zeggen dat hij het ook niet wist. Omdat er nog altijd in Frankfurt niets beslist was. Één ding nochtans bleef zeker: de luchthaven van Broeksèl zou blijven en niets liet voorzien – volgens zijn weten – dat dat kline morzel Vaderlandse Grond naar Düsseldorf zou worden overGEVLOGEN.

  Aldus sprach auch Zarathustra. Hij keek en zag dat het goed was. Hijzelf zou, als beloning voor het geblazen mistgordijn, wel mogen blijven als rijk betaalde 2-talige Voorzitter van een of andere Raad van BEGEERr.

  Le Pont d’Avignon…

  Leidt van nergens naar nergens

  *

  Er was eens… ’n staatsambtenaar in een van de vele Vaderlansche Ministeries die onze Hoofdstad rijk is. Diens vrouw vond het beneden haar stand dat haar man zelf het stof in zijn bureau moest afdoen. Zij sprak derhalve een bevriend, eveneens Franstalig politicus aan in hun eigen partij. Samen vonden zij inderdaad, dat die naarstige ambtenaar recht had op een kuisvrouw.

  Maar toen nadien bleek dat die de job de hele dag zou uitvoeren in den buro van haar man, werd er door een bevriende Excellentie besloten in de onmiddellijke nabijheid een bijgebouwtje op te trekken. Er werd niet op een frank gekeken, want de Mevrouw van haar man, de onmisbare Ambtenaar, wilde veel eer halen van haar werk.

  En toen gebeurde wat in de sterren stond geschreven: die ene kuisvrouw kon al dat werk niet aan. Er werd dus een examen uitgeschreven, om 5 nieuwe kuisvrouwen te benoemen.

  Eenmaal klaar voor de opdracht, vond men dat die medewerkers onder leiding dienden te staan van een Verantwoordelijke. Toen werd de eerste Directeur aangeworven. En die had vanzelfsprekend recht op een eigen secretaresse.

  Om de sfeer op de wekvloer optimaal te houden, diende vervolgens een ‘syndicaal afgevaardigde te worden benoemd. Meet recht op een partij-lokaal. En een secretaresse, om de tijd te doden.

  Um technisch alles in de goede banen te leiden, werd er geoordeeld door de Dame van de intussen tot Eerste Ambtenaar benoemde kleine bediende, dat er een Technische Dienst moest komen. Met een aparte onafhankelijke Directeur die op zijn beurt recht had op een secretaresse, een milei-inspecteur en een werfleider. Ze waren met z’n vieren en konden dus gemakkelijk en vlot kaartspelen, maar daarover werd er niets gezegd.

  En toen gebeurde, wat niemand had kunnen voorzien, dat het budget uitgeput raakte en dat er moest beroep gedaan worden op krediet van buiten-uit naar binnen toe. Al het geluk van de wereld, want in de Partij waren er ook verantwoordelijken, die dikke vrienden hadden in de financiële wereld. De volgende jaren werden die ‘leningen’ al maar groter en groter, zodat er besloten werd tot besparingen en afdankingen van de laagste échelons di er tenslotte maar bijliepen als sek achter de bek, omdat ze nu eenmaal relaties hadden gehad in de Partij-top.

  En raadt wat er gebeurde? De oorspronkelijke kuisvrouw om wie het allemaal was begonnen, kreeg als eerste haar C4…

  *

  Dit échte gebeurd verhaal heb ik – niet oorspronkelijk - zo goed mogelijk proberen na te vertellen. Persoonlijk vind ol het goed geslaagd. Omdat het zegt wat de meeste mensen denken.

  Vandaar het applaus dat er heden ten dage, nu de Linxen overal bakzeil halen, dat waar mogelijk al die Openbare Zaken geprivatiseerd zullen worden. Want in de privaat heerst nog altijd de eerste Wet van de Economie, en dat is winst maken.

  Eerst geld verdienen, om het daarna weer,als goed huisvader (via de Belastingen) te kunnen her-besteden in de samenleving. En niet omgekeerd.…

  *

  Davignon: ‘Er komt geen sociaal bloedbad’

  Etienne Davignon (l) met Lufthansa-ceo Carsten Spohr. Foto: ISOPIX

  *

  ‘Brussels Airlines gaat niet verdwijnen in Eurowings. Er is geen sociaal plan op komst, geen bloedbad.’ Dat heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van de overkoepelende SN Airholding, maandagavond gezegd.

  Volgens voorzitter Etienne Davignon zullen Eurowings en Brussels Airlines samen de Eurowings Group gaan vormen, naar het beeld van de Lufthansa Group, die de merken Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines omvat.

  'Maar schrijf niet dat Brussels Airlines gaat verdwijnen in Eurowings', benadrukte Davignon. 'Brussels Airlines blijft bestaan als een Belgisch juridisch bedrijf, met een raad van bestuur met onafhankelijke bestuurders en een management-comité.'

   

  Ook het hybride model, met korte afstandsvluchten (point-to-point) gecombineerd met connectie-vluchten voor het langeafstandsnetwerk, blijft volgens hem behouden. 'Er is een gezamenijke wil om Brussels Airlines te doen groeien, een status quo is niet genoeg', klonk het nog. Volgens Davignon zal het Afrika-netwerk groeien, en hij herhaalde dat Brussels Airlines voor Eurowings vluchten gaat uitvoeren vanuit Düsseldorf. Lufthansa zal ook tickets gaan verkopen voor langeafstandsvluchten van Brussels Airlines, wat nu nog niet het geval is.

   

  Ook over de werkgelegenheid klonk Davignon vrij geruststellend. 'Zolang er groei is, neemt de werkgelegenheid toe', zei hij. Zeker piloten en cabinepersoneel mogen op beide oren slapen. Wat de ondersteunende activiteiten betreft, kon Davignon geen garanties geven. 'Ik kan niet voorspellen wat er de komende jaren gebeurt', zei de bestuursvoorzitter. Brussels Airlines is voortdurend op zoek naar kostenbesparingen, maar dat staat niet per se gelijk aan jobverlies, benadrukte hij nog.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180205_03340406

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Vond U ook dat De Schandaard in het aldaar overgenomen bovenstaand artikel als gespogen op de golflengte zit van Davignon himself?! Nogal wiedes, wan die twee eten uit dezelfde subsudue-ruif.

  Of bespeurde U, anders dan ondergetekende, ergens toch ’n vleugje kritiek of commentaar?

  U las dat niet, hé?! Mij niet gelaten, maar dat zal, naarmate de toestand VERBRUINT lijk de beste maaltijd doet in de buik van mensen, toch wel moeten gebeuren. Dezelfde ruif of niet. Feiten zullen nu eenmaal altijd en overal feiten blijven. Eenmaal die feiten – die staan te gebeuren - werkelijkheid zullen geworden zijn. ’n Beetje vliegen en vooral veel smossen met ‘middelen’, da’s niks voor de Jerry’s Gelukkig maar. Het moeten niet altijd Tigertanks en Feldwebels zijn.

  Vliegmaatschappijen zijn er niet voor ‘De Directie’, maar om te vliegen en daarmee dus geld te verdienen. En daarin, in dat geld verdienen, zijn de ‘Jerry’s’ niet van gisteren. Zie maar naar hun globaal binnenlands product.

  Zou den diene d’ Avignon dat niet weten? Net zoals hij niet zou weten dat het hemdeke altijd nader is dan het rokje… En dat die Ludthansa, als het er op aankomt, weliswaar een voet tussen de deur zal houden in Brüssel Nord, maar dat ze, samen met God Bestuur, meer Germanen aan het werk zullen stellen dan de verweesde simpele Vlamingen?

  Waterhoofd Brussel is per slot van rekening – teneinde Berlijn die een pejoratieve bijklank heeft, uit de wind te zetten - de door Merkel gewenste Hoofdstad van hààr Europa!

  *

  Wat natuurlijk ook zou kunnen, is dat de Laekense Coburgers, die nochtans ook Duitsers zijn (!) zich in hun Koninklijke Waardigheid zouden verlagen om in hun geldjoffer te duiken om daar de nodige fondsen te vinden om der Coburger Vliegerij terug te kopen. Moesten zij geen Saksisch-Gotha wortels hebben, maar gewoon Coucke heten, zou dat geen probleem zijn.

  Daargelaten het verschil, dat de Couckes van deze wereld hun fortuin op een eerlijke manier verdiend hebben.

  Om te kunnen blijven vliegen naar hun (en ook onze) vroegere ‘Kolonie’ zou dat alleen een kleine wederdienst zijn om aan di arme ‘zwartjes’ restitutie te doen voor de door hun voorvaderen weggeroofde fortuinen….

  Den diene uit Avignon zou dus wel eens best geplaatst t zijn om dat bij z’n goede vriend Albert Second aan te praten…

  Eurowings Bruxelles-Kinsjasa

  Want Brussels Airlines is ‘kaputt’ ….

  *

  Hemelrijker

  06-02-2018, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4414

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Hier leest U al jàààaren dat ‘Social Democrats’ in de States tot een vergiftigde soort zijn verworden. Geen ‘demo-crats’, maar gewone rats. Vuile gemene ratten tout court. Geef ondergetekende dan maar de lacherige ‘poessies’ van Den Donald…

  Ooit stond bij Google op het einde van de Moh Bama Periode onderstaande afbeelding, die sedertdien niet meer uit ons collectief geheugen is weg te branden… Erger dan het zwaard van Damoclès, de scherpe kromzwaarden van de islammerij die met tientallen miljoenen in Europa zouden binnen gesluisd zijn. Een dreiging die met Trump als President en Wereldleider voortaan blijkbaar tot de Geschiedenis zal behoren.

  De Deep State etterbuil is, zo stelt Xander vast – met de nodige te controleren bronvermeldingen - staat op uitbarsten. De hoernalisten in zowel de NL-Pers als die van ons in Coburgia, moeten nog bekomen van des schok. Ze hangen voorlopig gewoon groggy in de touwen. Om zich intussen onderling te bedenken hoe ze zich hieruit zouden kunnen smoezen….

  Benieuwd hoe die ooit zullen recht krabbelen. Waarschijnlijk in eerste instantie om die knock-out onder de mat proberen te vegen. Vervolgens om een sneeuwlawine van ‘nep news’ rond te bazuinen. Aan de hand van verzonnen ‘bewijzen’, alles loochenen in haar plaats. Haar heilig verklaren! Mo Bama opvoeren die als een razende zot Trump naar de hel vloekt en tiert. Delirum tremens ten huize Bill Clinton. Nog nazinderen van woede, als het wrak van wat nog overblijft van dat koppel, de celwagen richting bajes wordt ingesleurd.

  Sic transit gloria mundi! Gordijn!!!

  Dat alles in afwachting dat in de Washing Ton de Openbare Aanklager de procesvoering start. Het kot zal te klein zijn, want die Hitlery is/was ’n Engel speciaal uit de Hemel neergedaald om ons allemaal te bevrijden van het kapitalistisch begrip ‘Vrijheid’.

  Naar de hel met haar en haar levenswerk, The Deep State, ttz de ‘schaduwregering’ die als sluipend vergift onder haar Leiding ons allemaal de duivel zou aangedaan hebben.

  Oorlog tot bloedens tole, weeral op Europees grondgebied, na de economische oorlog zoals tegen Rusland, die onze welstand zou ondermijnd hebben. Vervolgens de Nato ‘begeleiden’ in de aanval op onze naaste buren in Het Land der Tsaren. Ten einde de wapenlobby en den oorlogsindustrie in de States, haar vrienden, in de kaart te spelen.

  Stel U even voor, Dames-Lezeressen, dat Monica Lewinsky U had liggen gehad, door tot jolijt van de halve wereldbevolking, onder Uw eigen echtgenoot te gaan liggen smossen… Zou U dan niet, wit van woede, Uw vent de ogen uitkrabben en teruggrijpen naar Uw eigen meisjesnaam? Te meer daar de schuldige, haar husband, in vergelijking met haar eigen familie-fortuin, ’n echte armoezaaier schijnt te zijn geweest…Wie Hitlery (°1947) zegt, zegt Tomatenketchup en Heinz….Om tot haar echte naam Hillary Rodham te komen.

  Hillary Rotte Ham (rotte hesp!): stel U voor! Klinjkt bijna als de bedgenote van

  **

  Mo ham Met. Mo met Ham

  *

  En dan komt het. Op Tinternet staat in haar curiculom vitae o.a. te lezen over haar uitgebreide collectie vaardigheden. Valt daar speciaal op: de Universiteit van Massachusetts.

  Die wereldberoemde leerstoel zal binnenkort helemaal niet meer fier zijn over haar oud-leerlinge.. Massachusetts is namelijk echt een universele universiteit waarover ondergetekende uit persoonlijke interesse al maanden lang bezig is een artikelenreeks voor deze Blog voor te bereiden.

  Kort samengevat komt die hierop neer: op Tinternet staan alle mogelijke kandidaturen-studierichtingen gratis ter beschikking gesteld aan de hele wereld. Al wat U, desnoods in de brousse of in de twee Poolcirkels, daarbij nodig hebt, is een taaie wilskracht en een afgeleefde PC. Er zijn examen voorzien, met diploma indien geslaagd.

  Allez, het is de verbeterede en daarenboven gratis formule te vergelijken met ‘on line Uw inkopen doen via de pakjesdienst ipv lijfelijk tussen de winkelrekken te gaan lopen zoals onze voorouders…

  Hollo, job-zoekers en werklozen? ‘Plus est en Vous’!!!!

  Kijk, dat noemen wij in Vlaanderen geen Ontwikkelings Samenwerking, maar een écht sterk uitgedrukt evangelisch ‘Gaat en onderwijst alle volkeren’. Niet met de middelen zoals in Djekens Tijd 2.000 jaar geleden, maar aangepast aan de hedendaagse tijd.

   

  Er zouden ook (vooral?) Vlamingen zijn die daar les geven/les volgen, waaruit kan besloten worden, dat naast de voertaal, het Engels, er ook andere mogelijkheden open staan. Te meer, daar leeftijd van geen belang schijn te zijn.

  *

  Ach, die Joohan Criuff toch. Want als dat Clinton Wijf valt (voordeel), da zal Massachsets (nadeel) meer in de kou komen te staan en moet Trump ook daar orde op zaken gaan stellen!…. om Oma Hitlery terug op de schhoolbanken te krijgen…

  *

  Vrijgegeven memo bevestigt illegaal FBI ‘Deep State’ complot tegen Trump

  *

  Het Rusland-dossier tegen Trump blijkt inderdaad totale hoax – Trump werd wel degelijk afgeluisterd - Hillary Clinton verrichtte meerdere zeer strafbare handelingen, maar werd door de FBI en Justitie uit de wind gehouden

   

  De gisteren door het Amerikaanse parlementaire Inlichtingen Comité vrijgegeven FISA memo bevestigt het bestaan van een hoogst illegaal ‘Deep State’ complot tegen president Donald Trump. Zo hebben de FBI en het ministerie van Justitie een nepnieuws artikel op Yahoo! gebruikt als reden om medewerkers van Trump en ook hemzelf af te luisteren, terwijl dit artikel afkomstig was van dezelfde bron als het inmiddels als totaal fake bewezen Rusland-dossier, dat met toestemming van de FBI werd betaald door ‘team Hillary Clinton’. Ondertussen proberen de Nederlandse media te doen alsof dit grootste politieke schandaal in de VS sinds Watergate weinig te betekenen heeft.

   

  Het comité spreekt letterlijk van misbruik door de FBI en het ministerie, en roept op tot hervormingen om dit soort wantoestanden in de toekomst te kunnen voorkomen. De president blijkt al die tijd gelijk te hebben gehad met zijn beschuldigingen dat de FBI zich door de Democraten heeft laten inschakelen in een politieke oorlog, bedoeld om hem in diskrediet te brengen en af te zetten.

   

  Trump werd wel degelijk afgeluisterd

   

  In de memo wordt bevestigd dat het fake anti-Trump dossier door de Democratische partij en het campagneteam van Hillary Clinton werd gefinancierd, maar desondanks door de FBI werd gebruikt om Trumps campagne adviseur Carter Page af te luisteren. De politieke bron van dit dossier ‘was bekend bij hoge Justitie- en FBI officials’, maar werden niet genoemd in de gerechtelijke aanvraag om niet alleen Page, maar ook andere campagnemedewerkers en Trump zelf af te luisteren. Een boze NSA-directeur Michael Rogers bracht Trump hier in november 2016 persoonlijk van op de hoogte.

   

  Vervolgens twitterde Trump op 4 maart dat zijn voorganger Barack Obama toestemming had gegeven om zijn telefoon af te tappen. De Amerikaanse en Europese media lachten hem hiervoor uit en noemden dit ‘nepnieuws’, maar nu blijkt dat Trump het bij het rechte eind had.

   

  Rusland dossier een totale hoax

   

  De voormalige Britse MI6 agent, Christopher Steele, die via de researchfirma Fusion GPS – dat ook nog eens journalisten blijkt te hebben omgekocht om in de media valse info over Trump te verspreiden (4) - in opdracht van de Democraten en het team Clinton het nepdossier over Trumps zogenaamde geheime samenwerking met Rusland samenstelde, was een openlijke Trump-hater (zo had hij tegen een official van Justitie gezegd dat hij ‘bereid is alles te doen om te voorkomen dat Trump president wordt’), en bleek door de FBI als betrouwbare bron geschrapt, omdat hij gelogen had over zijn eerdere contacten met Yahoo! en andere media. De FBI gaf zelfs toestemming om Steele te betalen voor het samenstellen van het nepdossier, maar hield het dit feit vervolgens verborgen voor het FISA gerecht.

   

  FBI waarnemend directeur Andrew McCabe heeft in december tegenover het inlichtingencomité toegegeven dat er zonder het nepdossier geen bevel tot afluisteren zou zijn gevraagd. Tevens blijkt Peter Strzok, de op één na hoogste official van de contra-inlichtingendivisie van de FBI, het onderzoek naar de –in realiteit niet bestaande- samenwerking tussen Trump en Rusland te hebben geopend, terwijl uit recent gelekte SMS’jes tussen hem en zijn geliefde (en tevens FBI official) Lisa Page blijkt dat ook hij fel anti-Trump was.

   

  Justitie beambten verzuimden vervolgens opzettelijk om de FISA rechtbank te informeren dat het Rusland-dossier door de partij en kandidaat van Trumps oppositie was gefinancierd, terwijl voor niet één claim in dat nepdossier ook maar een greintje bewijs kon worden geleverd.

   

  Criminele Hillary moest ten koste van alles worden beschermd

   

  Alles was bedoeld om Hillary Clinton, die meerdere strafbare handelingen had gepleegd –waaronder het opzettelijk vernietigen van voor haar zeer belastende regeringsemails, het bewaren van overheidsgeheimen op haar onbeveiligde privé server thuis (waar ook de bewijzen van haar criminele operaties op stonden), het aannemen van 145 miljoen uit Rusland afkomstige dollars voor de Clinton Stichting, en het heimelijk verkopen van Amerikaans uranium aan een Russische onderneming- uit de wind te houden, totdat ze in het Witte Huis zou zitten, waarna alles door haar onder het tapijt zou worden geveegd. Het liep echter anders.

   

  Vervolgens probeerden de Democraten de schade te beperken en zelfs tegen Trump te keren door plaatsvervangend procureur-generaal Rod Rosenstein Robert Mueller te laten benoemen als speciale onderzoeker naar de dus volledig verzonnen ‘geheime samenwerking’ tussen Trump en Rusland. Naar het wèl keihard bewezen Rusland-complot met Hillary Clinton werd echter géén onderzoek gestart, mede omdat diezelfde Mueller verantwoordelijk was voor Clintons geheime uraniumdeal met de Russen, terwijl hij een lopend FBI onderzoek naar de Clintons voor de politiek en media verborgen hield.

   

  Kortom: niet Trump, maar (onder andere) Mueller zou het onderwerp van een grondig onderzoek moeten zijn, en zou daarom snel mogelijk ontslagen moeten worden. Omdat voormalig FBI directeur James Comey degene was die besloot om Hillary Clinton niet te vervolgen, en hoogstwaarschijnlijk zelf het bevel gaf om het vele bewijs tegen haar te negeren en zelfs te laten vernietigen, zou ook hij in het strafbankje moeten plaatsnemen.

   

  Media in Nederland bagatelliseren schandaal

   

  Net als in de VS doen ook de massamedia in Nederland er alles aan de onthullingen over dit schandalige complot te bagatelliseren of ontkrachten, niet alleen omdat daarmee andermaal de door hen zo gehate Donald Trump gelijk blijkt te hebben gekregen, maar ook omdat hiermee wederom is bevestigd dat het zogenaamde complot tussen Trump en Rusland, waar ook ‘onze’ media maar al te graag in meegingen, inderdaad nepnieuws blijkt te zijn geweest, zoals o.a. wij altijd hebben geschreven. Maar de ‘kwaliteitsjournalisten’ van deze media zullen zichzelf ongetwijfeld te goed en onaantastbaar vinden om dat toe te geven.

  Xander

  (1) Breitbart
  (2) Breitbart
  (3) Afbeelding: Infowars
  (4) Epoch Times

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Vrijgegeven-memo-bevestigt-illegaal-FBI-Deep-State-complot-tegen-Trump

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Ik bagatelliseer

  Gij bagatelliseert

  Hij bagatelliseert

  Wij worden allemaal gebagatelliseerd

  *

  En dat is het geval, niet alleen in het Nederland onder Rutte III, niet alleen in Europa, maar over heel de enige Blaiwe Planeet van ons Zonnestelsel.

  De vraag is alleen maar hoe lang dat nog kan duren

  . De eerste Nationaal Socialistische Dictatuur onder Nonkel Dolf hield het maar 12 jaar vol: van 1932 tot 1945. Hun ‘Beste Leerling’, de Sociaal Democratische Deep State in de States is dus al ruimschoots over tijd…. De ‘Tweede Beste Leerling’, onze bloedeigen E.U. is eigenlijk – wegens hun grenzeloze megalomanie, nooit goed van de grond gekomen. Daar dreigt nu binnenkort geen buik-landing, maar een smoel-landing te zullen volgen.

  Het voorspel daarvan beleven we al met de CDU van Merkel in Duitsland die ver vooruit claimde dat ‘es geschafft war’… Wat dan overeenkomt met het gezegde van het vel van de beer die verkocht wordt nog vòòr het beest is geschossen. Zelfs een nieuwe regering vormen met SPD, de Nieuwe Duits Nationale Socialisten van Martin Schulz, de gevluchte EU-Commisär die Duitsland wilde redden voor het Internationaal Socialisme, blijft aan de grond. Deze vlieger gaat niet op. Blijft vruchteloos rondjes taxiën om aan snelheid te winnen om op te stijgen.

  *

  Neen, ik geloof nooit dat dit gebaar met de gestrekte rechterarm van Schulz bedoeld is als ’n echte Hitler-groet. Hoogstens de onderdrukte uitdrukking van een nostalgisch verlangen naar die dagen. Enfin, een ander Alternatief voor Duitsland is niet goed genoeg.

  *

  Hemelrijker

  05-02-2018, 18:25 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  04-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4413

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Wat verdorie hebben de Maya’s te zien met de aan de gang zijne en bijna voltooide her-volking van ons Oude Avondland? Wel, omdat de gazetten er vol van staan, dat daar meer dan 500 jaar geleden precies hetzelfde is gebeurd als met de Indianen in Noord Amerika. Waar de oorspronkelijke bevolking zo goed als verdwenen is. Groot nieuws, want de moderne technologie heeft, verscholen onder het bladerdak van de jungle, uitgestrekte ruïnes ontdekt van steden van een nooit geziene omvang. Daar huist nu dus alleen nog ongedierte. En er is niemand meer die het kan na vertellen.

  Na de Maya’s dus, straks ook de Europeanen? Iets om over na te denken. Over bvb het lot van onze Gothische Kathedralen die met kanten ranke torenspitsen als spitse vermanende vingers naar de hemel wijzen?

  Vandaag worden hier op deze column twee totaal verschillende onderwerpen behandeld die echter verwijzen naar één en dezelfde problematiek waarvoor de mensen beginnen de slaap te laten.. De her-volking van ons Oude Avondland is inderdaad zijn tragisch laatste hoofdstuk begonnen. En Merkel weet ban geen ophouden.

  Eerst wordt U vergast op een verslag ter plaatse van de wraakactie door ’n doodgewone Italiaan wiens stoppen waren doorgeslagen. De maat is niet alleen vol, ze loopt over. Nogal begrijpelijk, want vrienden daar in Centraal Italië signaleerden ons zo pas toevallig, dat het probleem van de (donker gekleurde) bedelaars op de parkings van bvb grootwarenhuizen zo opdringerig geworden zijn, dat de mensen er beginnen wegblijven. Binnen waren er al van in onze tijd daar, speciale gewapende bewakingsdiensten om de boel in de gaten te houden. Wat meebracht dat de gauwdieverij er zo goed als verdwenen is. Nu, horen we, wordt elk winkelwagentje belegerd door 4 à 5 uit de kluiten gewassen donker gekleurde ‘verrijkers’ die als om strijd bedelen om het muntstukje van de automaat te bemachtigen. De ogen alleen al naar al die begeerlijkheden die in de koffer gaan, spreken boekdelen.

  En de politie? Die controleert voortdurend in de hele omgeving, de fout parkeerders…

  De Italiaanse Carabinieri verspreidde deze foto van verdachte Luca Traini © Belga Image

  *

  Over het stadje Macerata kunnen we kort zijn. We kwamen er vaak langs, onderweg naar Ancona, de zeehaven aan de Adriatische Kust. Deze zeehaven was zeer belangrijk in WO II, want uitvalsbasis van de zi gevreesde Forza Navale. Even noordelijker liggen San Marino, het Vrij Staatje, en Rimini, weeral een militaire uitvalsbasis die (anekdotisch) onlosmakelijk verbonden is met Veldmaarschalk Erwin Rommel die deze naam slechts zeer moeizaam kon uitspreken.

  Zo bezien heeft Macerata helemaalniets te zien met Maserati, de wereldberoemde Italiaanse bolide van de happy few. Daarvoor moet U in Mòdena zijn, een ander stadje waarvan ce naam altijd verkeerd beklemtoond wordt door onze hournalisten. U komt er voorbij op de A1 richting Rome, ongeveer in dezelfde streek als Macerata.

  Tja, wat nu betreft die schietpartij. Het stond in de sterren geschreven dat dit ooit zou gebeuren. Als op afspraak getuigen onze Verkochte Media dat de schuld ‘uniquement’ bij de schutter ligt. Is niet te weerleggen, want het was hèm die de schoten afvuurde. Niks racisme. Gewoon wraak voor zijn vermoorde en in in stukken gesneden teruggevonden Dulcenea..   

  U gelooft dat toch ook

  Of vindt U dat niet kunnen, dat de ‘dader’ Luca Traini, ?(zie foto) na de feiten met de Italiaanse vlag om de schouders, de Vaderlandse Groet ging brengen bij het standbeeld van de Gesneuvelden? Deze symboliek moet als een mes gesneden hebben in de verwrongen geesten van de Europa bobo’s in Broeksèl… Als dàt geen populistische daad is geweest, dan weten ze ook niet meer!

  Enfin, leest U wat hieronder (overgenomen) staat… Wikipedia staat er vol van…. Dan kunnen we nu overgaan tot belangrijker zaken: de Pöols-Hongaarse entente met Tjechië en Slowakije., die luistert naar de naam Visegrad4, afgekort tot V4. Onderstaand kaartje geeftr perfect de verhouding weer tot de Europese Unie….

  Het is misschien toevallig, maar die V van ‘Victory’, de twee opgestoken vingers van wijlen Winston Churchill komt wel goed uit. Toen, eind 1940 waren de oorspronkelijke Nazi’s nog heer en meester in Europa. Niets of niemand kon voorzien dat dit niet in alle eeuwen der eeuwen zo zou blijven. Alleen die koppige Church (on the) Hill zag het even anders…

  En we weten allemaal hoe het is afgelopen…

  *

  DE 1STE POPULAIRE SCHIETPARTIJ

  OP “VERRIJKERS’

  Maya-ruïnes na de doortocht van de Spaanse conquistadores.

  *

  Volgens Italiaanse media gaat het om een 28-jarige inwoner van Macerata die werd aangehouden nadat hij de fascistische groet had gebracht bij een monument in de stad voor gevallen militairen. Ook zou hij zich in een Italiaanse vlag hebben gehuld.

  Moord op meisje

  Na de schietpartij riep de burgemeester van de stad, Romano Carancini, de burgers op om hun huizen niet te verlaten. Het incident deed zich voor in een buurt waar deze week in twee reiskoffers de lichaamsdelen werden gevonden van een achttienjarig meisje. Hoofdverdachte in het onderzoek is een Nigeriaanse man. Volgens verschillende bronnen zou de dader de schietpartij hebben gepleegd omwille van racistische motieven.

  Leider Matteo Salvini van de uiterst rechtse politieke partij Lega Nord legde de schuld voor de dood van de vrouw bij de centrumlinkse Italiaanse regering. Hij verklaarde op Facebook dat links door het toelaten van migranten “bloed aan de handen” heeft.

  ***

  TWEEDE DEEL

  *

  Visegrad groep vormt gezamenlijke vuist tegen Brusselse immigratie en superstaat

  *

  V4 landen mordicus tegen door Duitsland en Frankrijk gewilde en geleide Verenigde Staten van Europa – Hongaarse premier: ‘Wij weigeren ons thuisland op te geven voor VN-plan voor wereldwijde (moslim)migratie (naar Europa)’

  In oktober 2017 kwam de V4 groep al op lager niveau bij elkaar (afbeelding: Getty Images (2)).

  *

  De leiders van de Visegrad groep (V4), bestaande uit Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen, hebben besloten een gezamenlijke vuist te vormen tegen de door de EU geëiste moslim immigratie. Ook vinden deze Oost Europese landen, die tientallen jaren lang ervaring hebben met het moeten zuchten onder het juk van een totalitair bewind, dat Europa terug naar de tekentafels moet.

  De leiders willen een tegenwicht tegen de door Duitsland en Frankrijke geleide EU, dat onder leiding van Merkel en Macron op een superstaat afstevent, waarin de soevereiniteit en culturele identiteit van de lidstaten definitief is opgeheven.

  De M-Brigade…

  *

  Mordicus tegen geïslamiseerde Verenigde Staten van Europa

  Met ‘terug naar de tekentafels,’ riep op de allereerste V4 topconferentie in Boedapest

  de Hongaarse premier Viktor Orban

  Europa op om een nieuwe start te maken. Hij wil dat de focus niet langer komt te liggen op massa immigratie en eenwording, maar op werk en technologische ontwikkeling. De in Brussel, Berlijn en Parijs gehate Orban wijst er keer op keer op dat de V4 groep de hoogste economische groei van de hele EU kent.

  De V4 landen zijn daarnaast mordicus tegen de oprichting van een Verenigde Staten van Europa, een concept waar zowel de nieuwe Duitse GroKo coalitie (CDU/CSU en SPD) als de Franse president Macron openlijk naar streven. De Hongaren, Tsjechen, Polen en Slowaken willen de zeggenschap over hun eigen binnenlandse beleid houden. De basis van Europa moet niet langer integratie, maar nauwe samenwerking zijn.

  De Poolse premier Mateusz Morawiecki

  is overigens wel voorstander van een Europees leger dat moet gaan optreden tegen terrorisme, de migrantencrisis, en de ‘agressie uit het Oosten’, waarmee hij Rusland bedoelde. Onduidelijk is naar welke agressie hij precies verwees, want het is nu juist de NAVO dat al geruime tijd steeds meer troepen en materieel naar de Russische grenzen verplaatst.

   

  Brussel dreigt Hongarije en Polen vanwege afwijzen buitenlandse inmenging

   

  Hongarije en Polen hebben vanuit Brussel al de nodige ernstige waarschuwingen gekregen vanwege het met wetten en maatregelen afweren van buitenlandse inmenging, en het proberen te behouden van de onafhankelijkheid en samenleving van hun landen. Zo probeert Hongarije enkele radicaal linkse NGO’s buiten de deur te houden, onder andere die van

  globalist George Soros,

  die al jaren nauw samenwerkt met Brussel bij het stapsgewijs vernietigen van de culturele verscheidenheid en het zelfbeschikkingsrecht van de Europeanen.

  De EU heeft in december zelfs de ‘nucleaire optie’ gelicht, waarmee Polen, dat zijn gerechtelijke macht weigert over te geven aan pro-Brusselse krachten, het stemrecht kan worden ontnomen. Hongarije heeft al aangekondigd zo’n besluit met een veto te zullen treffen. Omgekeerd heeft Polen aangekondigd een veto te zullen uitspreken na het tegen Hongarije in werking stellen van artikel 7 door het Europese Parlement, waarmee de EU de Hongaren wil dwingen hun grenzen te openen voor migranten en de genoemde NGO’s.

   

  EU en VN willen Europa overspoelen met tientallen miljoenen moslims

   

  Ook tegen Tsjechië zijn procedures opgestart vanwege het weigeren mee te werken aan het verdelen van (in eerste instantie) 160.000 moslimmigranten over Europa. De V4 landen willen daarentegen inzetten op versterkte grensbewaking, en wijzen erop dat er eerder was afgesproken dat er geen verplichte quota’s zouden worden opgelegd. Echter, ook in Oost Europa is het inmiddels duidelijk geworden dat men zich in Brussel niets aantrekt van de eigen wetten en regels, noch van eerder gemaakte afspraken, en reeds op dictatoriale wijze zijn wil aan de lidstaten probeert op te leggen.

   

  De VN en de EU willen gezamenlijk heel Europa overspoelen met vele tientallen miljoenen moslims uit Afrika en het Midden Oosten. Premier Orban noemde het plan van VN secretaris-generaal Guterres voor een wereldwijde overeenkomst over migratie daarom ‘gevaarlijk... Wij staan op onze tolerante, christelijke manier van leven, en weigeren ons eigen thuis op te geven.’

   

  Brussel is voornemens om de financiële steun aan landen die weigeren mee te werken aan deze massa immigratie, terug te draaien of zelfs stop te zetten. Ook dat wordt door de V4 groep als een ‘ondemocratische maatregel’ van de hand gewezen.

   

  Van Oostzee tot Adriatische Zee weigert men onafhankelijkheid op te geven

   

  Naast de V4 landen zijn overigens ook Oostenrijk, Slovenië en Kroatië bepaald geen voorstanders van de Europese Superstaat zoals die Brussel, Berlijn en Parijs voor ogen staat. Vanaf de Oostzee tot de Adriatische Zee tekent zich dan ook een sterk blok af, dat niet van plan is om net als Nederland zijn soevereiniteit en onafhankelijkheid volledig over te geven aan een groepje ongekozen extreemlinkse totalitaire EU-technocraten, dat door middel van massale moslim immigratie en islamisering frontaal de aanval heeft geopend op de autochtone cultuur en bevolking van de lidstaten.

  Xander

  (1) Intellinews via Zero Hedge
  (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

   

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Visegrad-groep-vormt-gezamenlijke-vuist-tegen-Brusselse-immigratie-en-superstaat

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

   

  Soris!!!! Eens te meer weer die George Soros!

  Is ’n in Amerika levende Joodse Hongaar, ‘ondernemer’ van beroep us in werkelijkheid geboren als György Schwartz (Boedapest, 12 augustus 1930), is de meest intieme vriend van The Clinton Wife. Daarover morgen meer in een aanrukkend nog groter schandaal in de States dan Watergate onder Nixon.

  *

  Van Oostzee tot Adriatiosche Zee’ : U las het hierboven   zeer goed bij Xander wie de tegenstanders zijn van Broekzèl. De M(elk)-Brigade van de 2 M’s, Merkel en Marconi is dus gewoon het Kleine Broertje van deV4 & C°….

  Kijk, toeval bestaat niet. Daarover zijn we het eens. Noem het dan de goddelijke Voorzienigheid (!) dat in onderhavig kolommetje de schietpartij in Macerata aan de Adrriatische Zee samen behandeld worden met aan de Oostzee, de Visegrad4 Group…

  Maar er hangt nog veel meer in de lucht.

  Dat de Italianen de volgende keer (binnenkort) ook hun Centrum-Linkse Regering de laan zullen uitsturen, om die te vervangen door Berlusconi, Il Cavalière, saamen met de Lega Nord, staat wat mij betreft, als ’n paal boven water.

  Komt daarbij de verzuchting onlangs van Macroni in Parijs, dat hij geen referendum durft te houden over de Franxit, uit vrees dat het dan ok daar zo laat zou zijn…

  Kortim, de Europese Unie moet dringend andere prioriteiten stellen! Zrgen voor meer welvaart, bijvoorbeeld! Liefst in samenwerking met de States en ook met Ruisland, de overige 2 wereldmachten.Drie handels-partners die elkaar wederzijds rijk maken, en niet die elkaar bevechten.

  De kansen liggen voor het grijpen! Met Trump en de Poet aan de knoppen, liggen die zelfs open en bloot voor de neus van Broekzèl!

  *

  Hemelrijker

  04-02-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  03-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4412

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Elk nadeel heb se voordeel’.

  Hebben we nog uit de voetbalwereld van Johan Cruyff, God hebbe zijn sportieve ziel.

  Benieuwd of hij dit gevleugeld gezegde ook zou durven inroepen hebben in de hierboven geschetste islam-misering van ook en nog meest zijn eigen land, Nederland. Dat helpt, zo stellen wij met afgrijzen vast, geen Wildersen aan.

  Het Cruyff voordeel dan?

  Dat er in de landen waar het oerwoud van de islammerij ooit wirtek schoot, iets fundamenteels aan het bewegen is. Men zou het haast, maar dan gezien van uit het standpunt van de Ayatollahs, De Dolle mina-beweging kunnen gaan noemen. Niet meer tevreden met de van boven-op geforceerde samenleving.

  Hebben ze daar hoogstwaarschijnlijk te danken aan Tinternet. Zij (indien niet gecensureerd) zien en horen ons, en wij zien en horen hen niet alleen, maar maken ze mee. Door al het uitschot van avonturiers dat op ons dak wordt gestuurd.

  En dan gebeurt het. In al die soort ‘thuislanden’ worden op intellectueel gebied sedert alle tijden, de vrouwen zo stom mogelijk gehouden. Maar als het om de Vrijheid in de Modewereld gaat, loopt elke patriarchale samenleving in op de klippen..

  Wij, Westerlingen, of liever onze voor-vaderen, hebben hun les wel geleerd.’Vader is de baas in huis, maar wat Moeder zegt, dat zal gebeuren’. In Laeken hebben de Coburgers zelfs de ‘Salische wet’ afgeschaft, di eeuwenlang aan vrouwen het recht op de troon-opvolging ontzegde.

  Maar! stilaan worden bij ons de hoogste posten ingenomendoor Dames. Met een Hoofdletter AUB. Bij de politie, bijvoorbeeld… de Vlaamse Katrien De Bolle, als Top of the Bill van Interpol.

  En gelieve er op te letten: die draagt geen kopvodden!

  ***

  Onze samenleving is al lang geen mannenburcht niet meer. En dat is goed. Want als ‘Heren van de Schepping’ hebben wij het niet zo best gedaan. Oorlogen, veldslagen, bombardementen: ik zie dat nog zo rap niet gebeuren met onze Moeders aan de knoppen!

  En Trump dan, hoor ik U vragen.

  Wel, heu.. heu.. Die man is juist het bewijs van de uitzondering op de algemene regel. Stel U voor dat wij dat Clinton-venijn als wereldleider hadden gekregen! zou al lang de Poet zijn gelaat zijn gaan opent krabben! Wat ook ’n uitzondering op de regel zou zijn.

  Hillary, in Het Pentagon, op haar 75ste verjaardag…

  *

  Bij ons Ma thuis hing er zo’n ouderwetse Vlaamse spreukwoord in de gang, waar iedereen die langs kwam, voorbij moest. Nu hangt die in ons huis, op dezelfde plaats.

  *

  Meer protesten Iraanse vrouwen tegen verplicht hoofddoekje; Europa zwijgt

  ‘vrouw met hoofddoek’

  Katjes reclame als slag in het gezicht van vrouwen in islamistische landen.

  In Europa is ‘diversiteit’ feitelijk uniformiteit onder de islam…

  *

  Iraanse vrouw protesteert tegen verplicht hoofddoekje (afbeelding: screenshot Twitter via Journalistenwatch (1)).

  *

  In Iran staan steeds meer vrouwen op tegen het verplichte hoofddoekje. Vrouwen gaan bijvoorbeeld op stroomkasten, betonnen pilaren of platforms staan, en houden hun hoofddoekje demonstratief op een stok omhoog gestoken. Europa, altijd onmiddellijk een grote mond als ergens de mensenrechten worden geschonden, zwijgt. Hier promoten politiek, media, feministische groepen en ook bedrijven zoals Katjes (in Nederland Katja) juist het dragen van wellicht het bekendste symbool van vrouwenonderdrukking door de islam. Het Iraanse vrouwenprotest gaat dan ook rechtstreeks in tegen de door de elite gewilde islamisering van onze landen.

  De moedige vrouwen van Iran, zelfs door president Donald Trump aangehaald, riskeren arrestatie en gevangenisstraf in hun poging zich te bevrijden van het door velen gehate hoofddoekje. Op de Facebooksite van de Iraanse vrouwenbeweging, Mystealthyfreedom, zijn vele foto’s te zien, niet alleen van jonge vrouwen, maar ook van een oude oma.

   

  Europa bereidt vrouwen juist voor op hoofddoekje

   

  In Europa probeert men onze vrouwen, dochters en zussen juist voor te bereiden op het –ergens in de toekomst ongetwijfeld verplicht moeten- dragen van een hoofddoekje, door dit als een zogenaamd hip en modieus verschijnsel neer te zetten.

   

  De van oorsprong Nederlandse snoepfirma Katjes maakte bijvoorbeeld een Duitse reclamespot met een (nep-)moslima met hoofddoekje. ‘Met onze Jes! Alles Veggie! campagne willen wij in het bijzonder jonge vrouwen aanspreken die plezier hebben in het leven, en daarbij bewuste voeding tot zich nemen. Daar horen ook jonge moslima’s bij, voor wie het mijden van dierlijke gelatine een belangrijke rol speelt. Met Katjes wordt snoepen heel simpel puur vegetarisch.’

   

  ‘Reclame slag in het gezicht van vrouwen in islamistische landen’

   

  Het bedrijf kreeg daar naar eigen zeggen veel positieve, maar ook kritische reacties op, zoals deze vrouw, die op Facebook schreef: ‘Ik begrijp hier echt niets van. Met de vrouw heeft niemand een probleem. Dit is alsof u een zwarte laat zien, die vrolijk en ondeugend Katjes aan het snoepen is – in ketenen (een verwijzing naar het slavenverleden- X.). Is weliswaar mooi divers, ziet er echter komisch uit, aangezien vrouwen ervoor strijden om deze lap niet meer te hoeven dragen, en daarvoor gruwelijk mishandeld worden. Ik weet het niet, maar ergens is het punt bereikt waarop diversiteit uniformiteit wordt. Als dat bij uw merk past, heeft u een groot probleem.’

   

  ‘Een moslimvrouw met hoofddoekje is geen sterke vrouw, maar een slavin van haar patriarchale religie, ‘ reageert een ander. ‘Deze reclame is een slag in het gezicht van alle vrouwen in islamitische landen, die vechten om hun rechten. En het is natuurlijk islamisering! Hier in Duitsland moet de islam met al die media campagnes aanvaardbaar worden gemaakt.’

   

  ‘Kritiek op islam en hoofddoekjesdwang is geen racisme, noch hetze, omdat de islam geen ras is, en kritiek geen hetze,’ vult iemand aan. ‘U gaat nergens op de inhoudelijke kritiek in, het blijft maar bij blabla... U bent hier zeker niet slechts één klant door kwijtgeraakt, maar misschien krijgt u als compensatie voor uw politiek correcte knieval (voor islam) en uw polit-propaganda subsidie van de regering!’

   

  Gisteren schreven we over de oprichting van een nieuwe vrouwenbeweging ‘120 Decibel’ in Duitsland, die zich gaat verzetten tegen het geweld van migranten, en tegen de islamisering van hun land. Een initiatief, waarvan velen hopen dat dit zich naar andere Europese landen, waaronder Nederland, zal verspreiden.

  Xander

  (1) Journalistenwatch

  *

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Meer-protesten-Iraanse-vrouwen-tegen-verplicht-hoofddoekje-Europa-zwijgt

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  NT MEN DE BOOM

  *

  Xander is – in doornsnee – een zeer beminnelijk man. Maar anders dan Geert Wilders, spreekt die over’ hoofddoekjes’, en niet over’ kopvodden’. Wat ze nochtans zijn.

  Mijn twee grootmoeders droegen net zoals alle Oma’s bij ons, ‘s winters en ‘s zomers, schouderdoeken waaronder ze bijna helemaal konden in verdwijnen om te schuilen voor zon, of regen en wind. Alleen die ene, de liefste, hing dat ding aan de kapstok om een uur ver te voet naar de Zondagsmis te gaan met haar Oude Meetje-hoedje, zoals de mode was in de late jaren ’30. Datzelfde dingetje komt ook voor bij Jean François Millet (1814-1875), als hij poëtische boeren-taferelen schilderde…

  Het mag niemand verwonderen dat die paar goedkope reproducties die ons Moeder bezat, vandaag de dag bij ons hangen?

  *

  Hemelrijker

  03-02-2018, 07:56 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4411

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Wat las ik vandaag bij ons aller vrienden van

  http://nageltjes.be/wp/?

  Dat er ook toiletten zoude bestaan voor transgenders. Aandacht! Dat zijn trangnders, en geen transcendenten. Een wereld van verschil. Want transcendenten kunnen ook transgenderen zijn of dat worden, maar trangenders en nakomelingen zijn zowat hetzelfde als vliegende vissen of zwemmende vogels. Pas op: in de natuur komen die voorkomen, soort per soort, maar toch niet gemengd, van elk wat wils onder de vleugels, maar niet in de onderbroek.

  Voor wart betreft de naamgeving van die 3de soort, noch man, noch vrouw, vind ik persoonlijk meer gaven in het woord ‘Sansculotten’. Dat is een gekend woord dat een hele reputatie achter zich heeft staan. Wat meer is, in het straatbeeld zouden al deze figuren gemakkelijk traceerbaar zijn. Het zou zelfs veel verbouwereerde hezichten en gefronste wenkbrauwen voorkomen bij elke begroetong. Want hoe willen die mensen aangesproken worden? Wie wil er nu aangesproken worden met ‘Mietje’ ipv Mevrouw of Mijnheer.

  Dat over die ‘Gemengde Toiletten’ wist ik niet. Maar als dàt waar is, opent er zich ’n oceaan van mogelijkheden voor installateurs van sanitaire installaties. De EU-Naziestaat in Broekzèl lanceert eerst (teneinde niemand te discrimineren) voor elke lidstaat ’n bindend advies dat in gans de EU er vanaf vandaag 2 Februari 2018 in alle openbare en private gelegenheden 3 (drie) soorten toiletten moeten voorzien zijn. Een voor rechtstaande plassers, een voor zittende plassers, en een voor gewoon op de hurken zittende plassers. Deze 3de soort is/was plusminus al bekend als de Franse W.C.-plaat, instap- en gebruiksklaar voor (gelijktijdig) de twee ‘boodschappen’ on der dezelfde noemer.

  Iets oplossen ‘met de Franse slag’, heet toch zoiets?!

  Deze laatste voor de Bô’s, maar vooral voor de Mo’s. Naar mos slimmerdse gewoonte is daar lijk in de woestijn, geen toiletpapier voorzien, maar wordt er gewerkt met de natte vinger.

  Of had U liever een tekeningetje gehad?

  *

  Angeltjes echter hadden het meer over de Hidjra..

  “de door de islamitische politieke doctrine ten zeerste aanbevolen Hidjra. Dat was de eerste migratie van het door alle mohammedanen nadien ten eeuwigen dage na te volgen rolmodel: Mohammed van Mekka naar Yatrib (Medina). Mohammedanen migreren niet om te kunnen overleven. Ze migreren uit ideologische overtuiging, om net zoals Mohammed te kunnen onderwerpen, te heersen, te roven, te stelen, te doden en te verkrachten. Dat heeft niets met een biologisch aangestuurde zoektocht naar voedsel te maken. Dit is een geschiedkundig en wetenschappelijk bewezen feit. Dat onze leiders EU zowel als BE deze immigratie en transmigratie van Mohammedanen toelaten, goedpraten en zelfs aanmoedigen en subsidiëren is zonder meer misdadig.

  *

  Ook dàt wist ik niet. Of liever, ik wist het wel, maar dan zonder te weten waar de klepel hing.

  Wel, die klepel hangt zelfs niet in Toilet N_3 (zou te opvallend zijn), maar Wikipedia weet er alles over. Het wordt U als ‘plat consistent’ (hoofdartikel) hiernavolgend opgediend.

  Als ‘dhimini’ (onderworpene) is het iedereen ten zeerste geraden deze kennis goed en overvloedig tot U te nemen.

  Ikzelf voeg er nog dat tweede Arabisch woord bij, dat op deze blog al zo dikwijjls is besproken. Namelijk de verdomde goddelijke plicht voor elke mos slimmerd, de Taqyilla, om van de wieg tot het graf alles en iedereen in te luren te leggen ten einde de gebiedsuitbreiding van de islammerij geen strobreed in de weg teleggen. In de luren leggen is hetzelfde als bedotten, om de tuin leiden, beloegen en bedriegen. Kortom, het is

  Appels voor citroenen verkopen

   

  Hidjra

  De hidjra (Arabisch: هِجْرَة) was de emigratie van de islamitische profeet Mohammed en zijn volgelingen van Mekka, waar hij veel met verzet te maken had, naar Jathrib (nu Medina) in 622.

   

  De hidjra wordt binnen de Islam zo belangrijk geacht dat ze het begin van de islamitische jaartelling is en dat aan het begin van ieder hoofdstuk in de Koran staat aangegeven of het voor of na de hidjra werd geopenbaard. Het jaar waarin de hidjra plaatsvond werd in 638 (17 AH) door kalief Omar ibn al-Chattab uitgeroepen tot het eerste jaar van de islamitische jaartelling. De hidjra wordt meestal herdacht op 8 rabi' I, de dag dat Mohammed aankwam in Quba, een plaats nabij Medina (20 september 622).

   

  Geschiedenis

  Mohammeds openbaringen vonden in Mekka niet veel waardering. Zijn stam, de Qoeraisj, beheerde de Ka'aba, een bedevaartplaats voor de diverse Arabische polytheïsten. De Qoeraisj waren bang die positie, die voor hen een belangrijke bron van inkomsten betekende, te moeten opgeven, en kon de nieuwe religie ook om andere redenen niet waarderen.

   

  In 620 en 621 ontving Mohammed delegaties uit Medina, waarvan de leden tot de islam overgingen en die de moslims uit Mekka hulp en bescherming aanboden. Dit stelde de moslims in de gelegenheid om successievelijk naar Jathrib uit te wijken. Op 26 safar AH 1 (9 september 622), nadat Mohammeds vijanden hadden besloten om hem gezamenlijk te vermoorden, vertrok hij uit Mekka. Samen met Aboe Bakr wist Mohammed aan zijn belagers te ontkomen en vertrok hij 's nachts in zuidelijke richting, om zijn achtervolgers op een dwaalspoor te zetten. Op 22 rabi' I (1 oktober) vestigde hij zich met zijn volgelingen in Jathrib, een stad 320 km noordelijker. Jathrib werd korte tijd later omgedoopt tot Madinat un-Nabi (de stad van de profeet), waarvan de Nederlandse naam Medina is afgelei

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Er gaat geen dag voorbij, dat we Hans Janssen (1942-2015), de veel te vroeg overleden Arabist, islamoloog, columnist-publicist en politicus, niet missen. Hij was een der onzen die beter was in de materie dan de geleerdste mos slimmerdse theoloog.

  Het is, om nog ergens ’n tekst van hem te vinden, als zoeken als naar een naald in een hooiberg. Hoe zou dat toch komen?

  Ja, wat weten we ten gronde in onze landen eigenlijk over de islammerij? Hun lettertekens zijn – slim gezien - als met de voeten geschreven kronkels en strepen in het woestijnzand. Dat is ook altijd in beweging. Heuvel op en heuvel af. Die leestekens zijn als met de zweep geschreven. Hun stem klinkt dan ook als het klappen van de zweep. Maar wat ze inhoudelijk zeggen is met geen woorden te beschrijven. Al verwacht men van achter de rug ten allen tijde het zoevenn van een of ander kromzwaard te horen.

  Wij Vlamingen hebben eeuwenlang opeenvolgend Romeinen, Fransen, Spanjaarden, Duitsers, Oostenrijkers, enz, over ons heen gekregen. Zelfs de Belgicisten en Belzieke-naars hebben we overleefd. Met als orgelpunt de bazuinstoot de strijd voor het behoud van onze eigen beschaafde taal. Wij moeten zelfs toegeven, dat al die vreemde talen onze genen hebben beïnvloed (!) zodat iedere Vlaming iets als een ‘talenknobbel’ heeft meegekregen van in de wieg.

  En, na de gewonnen Taalstrijd, dank aan de ‘open grenzen’ staan we nu waar we staan.. Dank zij de immigratie van de halve wereldbevolking, worden er nu in Coburgia officieel bij de 200 talen gesproken. Is dat niet ’n beetje van het goede teveel?

  Of die 200 verschillende talen ook geschreven worden? Moet dat?

  Taalwetgeving? M’n voeten, Gerard!

  Hemelrijker

  02-02-2018, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4410

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Encore si jeune et déjà si corrompu!

  Dat is in ‘t Fransoos een gezegde, dar eigenlijk ten tijde van de Franse Koningen zeer serieus bedoeld moet zijn geweest. Het wordt ondertussen Meestal lacherig gebruikt. Gewoonlijk in verband met een of ander koket jong ding dat wil opvallen.

  M.a.w. het is een gezegde op het lijf geschreven van de hieronder besproken sprookjes prinses dat zo gemakkelijk spreekt ver … de splinter in andermans’ oog, maar daarbij voorbij gaat aan de stevige balken in het oog van haar geestesgenoten.

  *

  Wat het allemaal nog veel erger maakt, is dat de juffrouw, van ‘n uur ver tegen wind, zo te zijn van de buitenlandse soort is die men in doorsnee liever kwijt dan rijk is. Omdat die als stamgenote in haar eigen land als vrouw waarschijnlijk zou staan waar bij ons de borstels staan. Al moet ik toegeven, dat er in die verre landen ooit ook wereldberoemde en wondermooie koninginnen zoals

  Cleopatra

  zijn geweest. Al denk ik eerder jonger volk te moeten voor het voedtlicht brengen. Aan prinsessen zoals de mooie

  Sherazade

  uit Duizend en Een Nacht, die in de sprookjeswereld is terecht gekomen dank zij haar nachtelijke prestaties tussen de lakens van Zeer Groot Volk.

  Mevrouw Yasmien Naciri (°1991) is Molse (Limbirg) met als thuisland Maroc Coco zou inderdaad Maroc hense roots hebben en is deswegen niet op haar mondje gevallen. Kakelen is haar job. Ze is, laten we maar zeggen in het bronsgroene eikenhout met het juiste lichaamsdeel in de boter gevallen. Want bij de Maroc Haantjes zou ze niet eens mogen piepen als (ik wil het proper houden!)’n klein knaagdiertje met spitse snuit. Hier is ze, marketeer(ook wel product manager of. brand manager geheten) zijnde werkzaam bij De Morgen. Ze schrijft daar wissel-colums, zoals U verder zult vernemen.

  Zo’n marketee is gespecialiseerd in marketing: het 'vermarkten' van een product of dienst.

  Zij verkoopt beroepsmatig dus veel meer dan wind. Maar ze is geen marketentster.

  Gelieve bij dit beroep van marketeerdus niet te denken aan dat gelijkaardig woord, wat gezegd werd van vrouwspersonen die bij de vroegere legerbenden te velde optraden voor de was, de plas en nog wat. Dat marketentsters waren in doorsnee nogal dikwijls van een niet-gewone reputatie. Wikipedia zegr daarover

  “Een (ook: marketenzer, ‘zoetelaar’ of ‘zoetelaarster’) was een kamp-volgster die gerechtigd was om aan soldaten waren te verkopen zoals drank, voedsel en kleine benodigdheden voor het dagelijks leven. Drank verkochten ze uit het typische marketentstervaatje dat ze op de heup droegen”.

  https://www.google.be/search?q=marketenster&oq=marketenster&aqs=chrome..69i57j0l5.7143j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  *

  In het migratiedebat is het populisme-spook nooit veraf

  30-01-18, 06.00u - Yasmien Naciri

   

  Yasmien Naciri. © Bob Van Mol

  *

  Yasmien Naciri is marketeer en voorzitter van hulporganisatie Amana. Haar wisselcolumn met Matthias Somers verschijnt wekelijks.

   

  De eerste maand van het verkiezingsjaar 2018 is nog niet eens voorbij of de regerings-partijen hebben hun goede voornemens rond het beleid al begraven. Wanneer een anekdote van FC De Kampioenen zowat de enige blikvanger is van de laatste plenaire vergadering in de federale regering, weet de modale burger hoe laat het is. Naarmate de lokale verkiezingen naderen, dreigt het kibbel-kabinet meer dan ooit een regering in slopende zaken te zullen worden.

   

  Migratie, integratie, vluchtelingen, sociale zekerheid, armoede.

   

  Alles wordt op een hoopje gegooid met een zee aan bedenkelijke uitspraken, halfslachtige grafiekjes en holle analyses tot gevolg. Sommige politici lijken zo druk bezig met personal branding, zelfverheerlijking en minachting van de tegenstanders, dat ze haast vergeten waarvoor ze daadwerkelijk werden verkozen. Nergens in onze samenleving lijkt het superioriteits-complex zo buitensporig te zijn als in de politiek.

   

  Het moedeloze midden

  Het populisme-spook is in zo’n sfeer nooit veraf. Vooral niet wanneer het over de beladen thema’s gaat als migratie, vluchtelingen, integratie, armoede, pensioenen, sociale zekerheid en werkgelegenheid. Intellectueel eerlijke debatten zijn in deze een utopie. De aversie van links voor rechts en vice versa maakt een inhoudelijk debat over deze thema’s gewoonweg onmogelijk.

  Beide blokken slagen er op die manier evenmin in om de eigen standpunten te onderbouwen. In het ene kamp worden causale verbanden gelegd waar meer dan een vraagteken achter kan worden geplaatst. En in het andere kamp wordt elke onderlinge relatie tussen bijvoorbeeld de migratie-achtergrond en de lage tewerkstellingsgraad weggewuifd. Het huidige ‘links’ en ‘rechts’ slaagt er bijgevolg niet in om het niveau van simplistische verklaringen te overstijgen en ontzegt de burger daarmee het recht op een kwalitatief debat.

   

  Wie vervolgens alle hoop vestigt op intellectuelen of politici die tussen al het geroep en getier in staat zijn om een eerlijke, duidelijke én onderbouwde analyse te maken, zal van een koude kermis thuiskomen. De zogenaamde ‘middenweg’ dat een patent zou hebben op de zogenaamde ‘redelijkheid’ blijkt voorlopig niet meer dan een toevluchtsoord voor zij die om diplomatische redenen geen standpunt durven in te nemen. Soms moet je echter op tafel durven te kloppen en volstaat het niet om genoegen te nemen met de bloedarmoede aan linker- en rechterzijde om voor beide kampen ‘benaderbaar’ te blijven.

  Wat mij betreft kan deze status quo niet langer voortduren. Onze samenleving heeft gewoonweg nood aan intellectueel eerlijke debatten zonder dat een partij op de campagneknop hoeft te duwen en dus gevrijwaard wordt van verkiezings-retoriek. Ondertussen blijf ik wel geduldig wachten op een generatie politici die met geloofwaardigheid en gezag een punt zullen zetten achter de systematische verlaging van het niveau van het politieke debat.

  https://www.demorgen.be/dmselect/in-het-migratiedebat-is-het-populismespook-nooit-veraf-beb3725e/

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  ENT MEN DE BOOM

  *

  Yasmien Naciri is marketeer en voorzitter van hulporganisatie Amana

  Lees k dat goed?

  Amana (volgens Wiki) zou een joods-zionistische religieuze hulp-organisatie zijn voornamelijk werkzaam op de Westelijke Jordaanoever….

  Dus géén Sherazade, maar ’n Maroc Hense Joodse?

  Wat dan weer vlot in tegenspraak is met de HUMO, dat de vzw Amana beschrijft als ’n mos slmmerdse Antwerpse ‘hulp-organisatie.

  Waar zou de klepel hangen? ‘k en weetet nie, maar m’n ellebogen wel. Google Chrome geeft het juiste antwoord….

  Uiteraard zijn marketeerder-essen de dag van vandaag niet meer dezelfde als in de jaren 1600. Ondertussen is alles ver-amerikaniseerd en wordt er zelfs in (‘brend’ gemarketeerd. Begrijpe wie kan, die ter zake niet zeer hoog gekwalificeerd is en geen grote examens heeft moeten afleggen.

  Of is het zò, dat met al die ‘Verrijkers’ er nergens nog ‘activiteitsattesten’ vereist zijn? Tot kort geleden moest ’n herbergier, vooral hij een (verplicht) handelsregister kon krijgen, zijn kennis bewijzen, op zowel zijn of haar vakgebied als op gebied van administratieve vaardigheden daarover. Dat was zp voor de bakker, de beenhouwer, de winkelier, de haarkapper, enz

  Maar onder druk van de tsunami van massa-verrijkers is dat allemaal afgevoerd. Men doet maar op. Zelfs in de kebab is er geen normale gezondheidsinspectie meer. Men middert er maar op los….

  Enfin, zeker weten doe ik dat al lang niet meer en als oude quasi totaal blinde man kom ik niet meer op straatt. Wie het weet mag het zeggen.

  Benieuwd wat Kris Peeters, Minister van consumentenzaken, hierover rond de pot zou hangen.!

  Zou ibns Jasmijntje ooit de wereldberoemde film gezien hebben, of het boek gelezen ‘De dood van een Handelsreiziger’? Die was al handelsreiziger in de States, lang voor het woord marketeer was uitgevonden….

  *

  Hemelrijker

  01-02-2018, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4409

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Kijk, ook dàt hadden onze Verlichte Grote Verstanden in hun hun planning voor den o zo geroemde Globalisatie die ze tegemoet gaan, niet bemerkt in hun achteruitkijkspiegels. Het komt hen dus over als… een slag onder de gordel. Meer zelfs, in het Duitsland van La Märkalina Angelica druppelt de hete permafrost zelfs uit de onderbroeken der ‘Verrijkers’.

  *

  Al kan het natuurlijk ook, dat deze weelderige Stoelen en Tafels van Vermenigvuldiging voordien met de ‘herkomst-landen’ overeengekomen waren, in geheime overeenkomsten op het allerhoogste niveau. Zo in de zin van dat zulke nakomelingen uitstekend geschikt zijn om de integratie te bevorderen en dus voor de toenadering tussen de landen zelf. Zij meten dus met de maat waarmee zij zelf worden gemeten….

  Als polletiekers van dergelijk allerhoogste niveau mogen wippen als de konijntjes in de voorjaarweiden, waarom dan niet de getaande of zwarte man in de straat?! De wereld immers is om te delen! Denk daarbij gewoon aan de Hasseltse Rode Kanaalduiker en U ziet het plaatje…

  *

  Duitse kindertelevisie promoot relaties en seks met moslimmigranten

  Gevestigde Europese media door de knieën voor islam, promoten islamisering

  *

  In Duitsland is opnieuw ophef ontstaan over het kindertelevisie kanaal Kika. Dat had op zijn website namelijk een filmpje geplaatst waarop migrantenjongeren wordt geleerd hoe ze een BH moeten losmaken. Onlangs veroorzaakte Kika ook al de nodige beroering toen het een reportage maakte van een minderjarig Duits meisje, dat met een volwassen Syriër verkering had. De Syriër kon zonder enige tegenspraak tegen de jonge kijkers zeggen dat een vrouw in alles gehoorzaam dient te zijn aan haar man, en dat vrouwen niet behoren te werken, maar thuis behoren te blijven. Ook wilde hij dat zijn vriendin zich tot de islam bekeerde en een hoofddoekje ging dragen. Kortom: de links-linksgroene/liberale ‘multiculti’ ideologie in een notendop.

   

  ‘Open BH’, was de titel van het anderhalve minuut durende filmpje, dat na een golf van verontwaardiging inmiddels weer offline is gehaald. Onder andere Duitslands grootste vrouwenorganisatie Terre des Femmes diende een heftig protest in. Woordvoerder Inge Bell verklaarde ‘verafschuwd’ te zijn. ‘Dit geeft het totaal verkeerde signaal af aan de doelgroep, die bestaat uit 3 tot 13 jarige kinderen.’

   

  Volgens Bell moedigde het filmpje verkeerd (seksueel) gedrag bij jongens aan. ‘Dit filmpje zegt in feite dat migrantenjongens speciale instructies nodig hebben om een BH open te kunnen maken. Juist in een tijd van het #MeToo debat zou het inzetten van migrantenjongens in de media een no-go moeten zijn.’ De woordvoerder noemde daarbij nog niet eens de enorme golf aanrandingen en verkrachtingen die Duitsland -sinds het openen van de grenzen voor inmiddels meer dan 2 miljoen migranten uit Afrika en het Midden Oosten- overspoelt.

   

  Syrische vriend liegt over leeftijd, wil dat Duitse vriendin moslima wordt

   

  Eerder deze maand veroorzaakte Kika al een schandaal toen het een reportage uitzond van het minderjarige Duits meisje Malvina, dat verkering had met de ‘minderjarige’ Syrische jongen Diaa, die er met zijn volle baard overigens al als ver over de 20 uitzag. Achteraf gaf hij toe dat hij –net zoals 80% van alle ‘minderjarige’ migranten, zo blijkt uit de statistieken- inderdaad had gelogen over zijn leeftijd, en 20 jaar oud was.

   

  Tijdens het interview zei de Syriër dat de islam van grote invloed is op zijn leven, en zijn 16 jarige vriendin zichzelf tot de islam moest bekeren en ‘gepaste kleding’, waaronder een hoofddoekje, moest dragen. De Westerse kledingwijze, vooral korte broeken en rokken, wees hij resoluut af, omdat ‘dit heel moeilijk is voor Arabische mannen... Ik groeide op in een islamitisch-Arabische cultuur... Religie geeft je regels. Zonder deze religie heb je geen regels, en zonder regels heb je geen leven.’

   

  ‘Mijn dochter zit al ergens in een boerka verstopt’

   

  Zijn Duitse vriendin voegde eraan toe dat ze was gestopt met het eten van varkensvlees, omdat haar Syrische vriend dat had geëist. Ook Malvina’s moeder kwam in de 25 minuten lange documentaire aan het woord. Zij verklaarde dat ze het gevoel had ‘dat mijn dochter al ergens in een boerka verstopt zit’.

  Malvina had overigens ook kritiek op haar vriend, omdat hij wilde dat ze geen contact meer met haar mannelijke vrienden had, en hij homo’s niet accepteerde. Het hevig bekritiseerde filmpje, waarin ook was te horen en zien hoe Diaa verklaarde dat een vrouw niet behoort te werken maar thuis behoort te blijven, werd later ook door YouTube offline gehaald. (1)(2)

   

  Europese elite eist respect voor islam, maar niet andersom

   

  Bizar genoeg was het thema van het kinderprogramma ‘respect voor mijn rechten! – samenleven’. Andermaal blijkt dat het ‘respect voor mijn rechten’ volgens de Europese elite slechts één kant op dient te gaan, namelijk respect voor de islam, en niet andersom. Dit soort schaamteloze propaganda uitzendingen onderstrepen dat de door links gecontroleerde media in Europa zelf al lang door de knieën zijn gegaan voor islam en islamisering, en verwachten dat de rest van de bevolking in Europa gewillig zal volgen.


  Xander

  (1) Breitbart
  (2) Die Welt via Breitbart

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Duitse-kindertelevisie-promoot-relaties-en-seks-met-moslimmigranten

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  In Coburgia schijnt er zelfs een soort beroepsvereniging te bestaan die inder elkaar trandgenderen dat het een lieve lust is. Het ding heet ‘Çavaria’ geïnspireerd waarschijnlijk op het kuis(heids)product Çavaseul. Al denk ik dat‘Çavaria’, voortgaande op de klankrijkdom, eeerder moet gelezen worden als Çavagina….

  Er is ook veel te doen over een zekere Mevrouw Boudewijn van Spilbeeck. Die zou nu Bô heten. Zou die Mevrouw echt niet weten, dat in het Iepers dialect ‘bô’ vroeger gewoon het betere woord was voor gier, aal, geteerde menselijke uitwerpselen waarvan een vroege Kerkleraar ooit getuigde dat ‘het geen heilichhijt en was, maar de ziel der landbouw’.


  *

  Mijn generatie is opgegroeid met o.a. de slogan ‘Zedelijk volk, groot volk’. Dat voornamelijk in in het Katholiek Onderwijs en in het Vlaams Nationalisme. Stel U voor dat de hedendaagse uitgangwereld op dezelfde manier zou moeten leven! Zonder drugs, zonder alcohol en in complete onthouding. Het leven zou een hel voor ze worden.

  *

  Ha, die goeie ouwe tijd van De Witte van Zichem, tone onze geliefde schrijvers nog geen Oppergod werden genoemd. ‘Hoe groen was mijn Dal’ – ‘Alma met de vlassen Haren’ – ‘Adelaïde’ – het Geslacht Björdal’ … Ja, dat ware heroïsche tijden. Zelfs adembenemende tijden, als we denken aan Jules Verne enWinnetou van Karl May…

  Voorgoed voorbij, de Sneeuwwitjes, de Roddkapjes, de Boze Heksen en de Pinocchio’s. Op de smartphones delen in het 6de Leerjaar beleven ze de wildste orgiën en de brutaalste groepsverkrachtingen.

  Het leven is een Feest! Of zien ikke dat verkeerd?

  *

  Hemelrijker

  31-01-2018, 08:09 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4408

   

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTEù

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Vooraleer de lezing aan te vatten van dit hieronder overgenomen (veel te lange) artikel uit DM, eerst de Parabel uit het Evangelie over de Barmhartige Samaritaan even toelichten. Als Slinx begint te goochelen met Christelijke begrippen moet men inderdaad vezen dat er iets kwalijk riekend aan hun ballen is blijven hangen.

  *

  Kwestie van mekaar goed te begrijpen.

  In Djekens’ tijd, dus midden de Joodse Samenleving van elke dag, lag er eens een volksgenoot van hen bijna stervend in de goot, door niemand bekeken noch geholpen. Tot een soort Noorderbuur van hen, ‘,n Samaritaan uit het land Samaria, daar voorbij kwam en de sukkelaar weer op de been hielp.

  Pittig detail: het ging enkel en alleen om maar om één enkele sukkelaar, niet om vele honderdduizenden zoals nu, en het was ook geen vreemdeling, maar een… autochtoon van het Eigen Volk. De Reddende Engel daarenboven was een … toevallig voorbijkomende allochtoon

  De Evangelist, die dit verhaal optekende, kende waarschijnlijk deze twee moeilijke woorden (opt ‘tooon’ als uitgang) nog net, maar wij wel. Want het zet de toon. En de toont heeft helemaal niets te zien met ‘Barmhartigheid’, mar alles met zelfverdediging.

  ’t Ceukeleerke hoort het dus luiden, maar weet de klok niet eens hangen… Kerkelijke geluiden immers zijn hem totaal vreemd. Want hij is hunkerend vol verlangen naar de stem van de moehadjedin van op een der 4 hoge minaretten die rond de Grote Moskeet van Koekelberg die daar binnenkort zullen opgetrokken worden .Toch maakt hij er bijna 1.000 woorden aan vuil, om te besluiten dat niet BDW, maar hijzelf bewezen acht, namelijk datgene waarvan voorop gesteld had als zijn eigen mening. M.a.w.klap tegen de vaak!

  Da’s nu eenmaal de maat voor Linxe hournalistiek! Als er geen doorslaande argumenten zijn, babbelen we iedereen onder tafel!

  *

  Het verschil tussen BDW en Joëllke?

  De laatste heeft ’n veel grotere toeter en is per definitie uitgestuurd om vuurtje te stoken. Right or wrog: ‘t is his duty. Hij wordt er trouwens nog goed voor betaald ook.

  **

  His Masters Voice….

  *

   

  Bart De Wever heeft Jezus Christus

  niet begrepen

  Pleidooi voor de scheiding van Geweten en Staat


  26-01-18, 14.51u - Joël De Ceulaer

  *

  Het heeft deze week reacties gerégend op het fameuze opiniestuk van Bart De Wever. Maar één puntje is nog niet belicht: de N-VA-voorzitter beroept zich op onze christelijke erfenis, maar begrijpt blijkbaar totaal niet wat die erfenis inhoudt. Een essay over

       

  Jezus Christus, Linde Merckpoel

  en het verschil tussen gepaste en ongepaste liefdadigheid.

  *

  Het boeiendste tv-debat viel deze verleden week, zoals wel vaker, waar te nemen in De Afspraak op Canvas. Dinsdagavond waren

   

  Lucas Vander Taelen en Alexis Deswaef

   

  te gast bij Bart Schols. Deswaef is de voorzitter van de Franstalige Liga voor de mensenrechten in ons land en bezieler van de acties die geëngageerde burgers organiseren ten behoeve van de zogenoemde transmigranten in het Maximiliaanpark. Vander Taelen is een oud-politicus voor Groen, maar vertolkt wat migratie betreft al enkele jaren de consensus op rechts. Deswaef heeft het ideale profiel om gecast te worden als de gutmensch die iedereen een geweten wil schoppen. Een duel uit het boekje.

   

  Als u die aflevering van De Afspraak wil herbekijken op de website van Canvas, raad ik u aan om door te spoelen naar de 26ste minuut, want dán gebeurt het: dan lanceert Vander Taelen een uithaal die onze tijdgeest samenvat.

   

  Het gesprek ging op dat moment over het incident dat zich een week geleden voordeed op het parkeerterrein aan de E40 in Groot-Bijgaarden, waar politieagenten naar eigen zeggen werden belaagd door transmigranten met stokken. Toen Alexis Deswaef begon uit te leggen dat er volgens getuigenissen die hij had gehoord ook een ándere kant aan dat verhaal zit, kreeg hij eerst een strenge Bart Schols over zich heen, die tot twee keer toe vroeg of Deswaef wel zeker was of die andere kant van het verhaal klopt.

   

  De kans om te antwoorden kreeg Deswaef niet, want meteen daarna ging Vander Taelen plotseling in overdrive, met de uithaal waarvoor hij gecast was. Hij had het gehad met al die “naïviteit” over “rellen” met “criminelen” en stelde Deswaef met haast overslaande stem de vraag: “Welk beleid stelt ú dan voor?”

   

  Daarmee leerde Vander Taelen ons twee dingen. Eén: als het over transmigranten gaat, bestaan er geen twee kanten van het verhaal. Hun getuigenis is waardeloos, daar hoeven we niet naar te luisteren. Woord, wederwoord? Onderzoek à charge en à décharge? Niet nodig. Het zijn maar transmigranten, geen volwaardige mensen. Twee: blijkbaar vindt Vander Taelen dat Deswaef moet kiezen tussen zijn geweten en het beleid.

   

  Dat is, zo zal ik in dit essay proberen te beargumenteren, een valse keuze, die ook Bart De Wever ons deze week heeft voorgeschoteld, en die wij krachtig moeten verwerpen. Zoals wij eeuwenlang hebben gevochten voor de scheiding tussen kerk en staat, zo moeten wij nu vechten voor de scheiding tussen geweten en staat.

  Barmhartige Samaritaan

  Er is al behoorlijk wat inkt gevloeid over het scherpe opiniestuk van de N-VA-voorzitter dat deze krant woensdag publiceerde. Er zijn al veel denkfouten blootgelegd die daarin besloten lagen: de valse keuze tussen ‘welvaartsstaat’ en ‘open grenzen’, zijn verkeerde interpretatie van het werk van filosofe Hannah Arendt, de karikatuur die hij maakt van linkse ideeën, enzovoort. Eén kapitale fout in zijn stuk bleef tot dusver echter onder de radar: Bart De Wever, zo blijkt, weet niet wat het christendom ons heeft geleerd.

   

  Dat is raar, want hij verwijst er zelf naar, in zijn inleiding. “Plots worstelen wij allen met de eeuwenoude vraag: wat betekent het om een goed mens te zijn?”, mijmert De Wever bij wijze van aanloop. “Wat zijn wij verplicht? En aan wie? De christelijke erfenis waar wij na het wegdeemsteren van God op teren, dicteert ons dat we onze naasten moeten behandelen zoals we onszelf zouden behandelen. Maar hoe nabij moet die naaste zijn?”

   

  Herlees die laatste zinnen, en haal er dan het evangelie bij. De Wever maakt hier twee fouten die voor een intellectueel onvergeeflijk zijn. Gelooft hij zelf niet wat hij schrijft en houdt hij ons voor dommeriken die daar toch niet zullen achterkomen? Of kent hij écht niets van het christendom? Dat is onduidelijk. En aangezien hij geen interviews meer geeft aan lastige journalisten, zal niemand hem ooit die vragen stellen en zullen we het antwoord op die vragen nooit kennen. Jammer.

   

  Het venijn zit in dat woordje ‘naaste’, waar De Wever sluw mee speelt. Iedereen die ooit een uurtje godsdienst heeft gekregen, weet dat Jezus ons leert dat we de ‘ander’ moeten behandelen zoals we zelf zouden willen behandeld worden door de ‘ander’. Die ander, dat is ieder mens, met hoofdletters: Ieder Mens. De gulden regel luidt: behandel andere mensen zoals u zelf wil dat andere mensen u behandelen. Jezus was een kosmopoliet. De vraag is dus helemáál niet “hoe nabij” die naaste moet zijn, zoals De Wever ons wil doen geloven. Wat Jezus ons leert, is nu net dat we de ‘ander’ ook moeten helpen als hij zo op het eerste gezicht onze ‘naaste’ niet is.

   

  De parabel van de barmhartige Samaritaan, een van de bekendste verhalen uit het evangelie, gaat daarover: de Jood die aan de kant van de weg ligt te creperen wordt niet geholpen door zijn ‘naasten’, maar door een Samaritaan, die door Joden destijds net niet als ‘naaste’ werd beschouwd. De moraal van het verhaal: alleen wie een ander echt helpt, toont zich een naaste. Oftewel: wij moeten iederéén helpen, niet alleen mensen die wij op basis van vooroordelen als onze ‘naasten’ beschouwen.

   

  Dat is dus precies het tegenovergestelde van wat De Wever schreef. Het kan geen kwaad om dat even te herhalen: net zoals hij bij Hannah Arendt het tegenovergestelde leest van wat er staat, doet hij dat ook in het evangelie. Hoogst merkwaardig. De Wever leest veel boeken, maar ik ben bang dat hij ze soms ondersteboven leest.

   

  Transfers naar Sudan

   

  We worden, met andere woorden, in het ootje genomen. Belogen, om het net iets minder elegant te verwoorden. Of het nu over dansende moslims, de exponentiële toename van mensen in het Maximiliaanpark, het inzicht van Hannah Arendt of de boodschap van het christendom gaat: men probeert onze geest te vergiftigen met propaganda die er vlotjes ingaat, maar niet getuigt van intellectuele integriteit. In de politiek is dat niet ongewoon, maar vandaag gaat het erg ver. De politieke strijd is altijd een strijd om onze hearts and minds geweest. Maar nu heeft men het ook gemunt op ons geweten.

   

  Bart De Wever wil ons individuele geweten ten aanzien van de vreemdeling doen krimpen. Hij begrijpt dat mensen het goede willen doen, maar waarschuwt ons dat een “industrie van linkse advocaten, ngo’s en activisten” daarin “een fond de commerce” heeft gevonden. En die industrie brengt een rationeel beleid terwille van “het algemeen belang” in gevaar – het verwijt dat Vander Taelen dinsdagavond Deswaef ook toebeet.

   

  Uiteraard schuilt daarin een grond van waarheid: een land moet rationeel bestuurd worden, en daarbij moet het algemeen belang een baken zijn. Zo’n beleid is niet de optelsom van onze individuele gewetens, maar het resultaat van een strijd om de macht. In een democratische rechtsstaat regeert de wet, niet ons geweten.

   

  Maar een geweten kun je niet uitschakelen. En een wet kan bijzonder onrechtvaardig of onmenselijk zijn – denk aan een zwangere vrouw wier man net voor de bevalling dreigt te worden uitgewezen, of aan een jongen van achttien die hier als kleuter arriveerde en toch terug moet naar het land van origine. Zelfs

  wijlen Guido Tastenhoye

  pleitte als volksvertegenwoordiger van het Vlaams Blok altijd voor strengere uitwijzingen, tot een gezin uit Kazachstan uit zijn buurt het land moest verlaten: toen vroeg hij clementie. Zijn geweten botste niet alleen met de wet, maar zelfs met de eigen ideologie.

   

  En dat lijkt mij gezond. De wetgever is niet perfect, en dus is spanning met het geweten soms onvermijdelijk. Denk aan het lot van de Catalaanse nationalisten: sommigen onder hen zitten momenteel, geheel conform de Spaanse rechtsstaat, in de gevangenis. Maar is dat rechtvaardig? Is dat menselijk? Nee, dat vloekt met ons geweten. Het was Bart De Wever zélf die hierover zei: “De ergste dictatuur is de dictatuur van slechte wetten.”

   

  Dat de N-VA-voorzitter deze week toch een deuk in ons geweten wilde slaan, heeft alles te maken met het mechanisme dat hij als geen ander weet aan te spreken bij de kiezer: in-group versus out-group. In 2010 waren de Franstaligen de out-group, en moesten de transfers naar Wallonië worden drooggelegd om de Vlaamse welvaart veilig te stellen. Dat argument ging recht naar de portemonnee. Nu is het weer onze welvaart die moet worden beschermd, maar gaat het argument behalve naar de portemonnee ook naar het geweten. Met een bestelwagentje vol nepgeld naar Sudan rijden is allicht te omslachtig. Daarom moet de Sudanees worden ontmenselijkt: hij moet buiten het bereik van ons geweten blijven. Ik ben niet de vroomste christen in de zaal, maar ik weet één ding: dat zou Jezus vast niet fraai gevonden hebben.

  De Warmste Week

  Over Jezus gesproken. Iedereen kent en prijst de scheiding van Kerk en Staat. Wat zelden wordt opgemerkt, is dat Europeanen en Amerikanen die scheiding anders beleven. In Europa, dat lang onder het katholieke juk leefde, betekent het vooral dat de Kerk zich niet met de Staat mag bemoeien. In de Verenigde Staten, gesticht door protestantse kolonisten, wil men vooral dat de Staat zich niet met de Kerken bemoeit. Dat is althans de stelling van The Economist-redacteuren John Micklethwait en Adrian Wooldridge in hun knappe boek God Is Back – als men het tenminste niet ondersteboven leest.

   

  Laten we inzake de scheiding van geweten en staat een kordaat tweerichtingsverkeer installeren: zoals ons individuele geweten niet het beleid kan dicteren, zo zou het prettig zijn mocht het beleid op respectvolle afstand blijven van ons geweten.

   

  Dat het geweten van sommigen zo hard wordt aangesproken door de mensen die in het Maximiliaanpark kamperen, is trouwens niet meer dan normaal. Het is net de out-group, de mensen die niet direct onze ‘naasten’ lijken, waar we ons geweten voor nodig hebben. Voor onze in-group hebben we immers een collectief geweten uitgevonden. We noemen dat ook wel de welvaartsstaat. Als mijn buurman zonder werk valt, of zwaar ziek wordt, getuigt het zeker van naastenliefde als ik hem af en toe bezoek of help met wat dan ook. Maar ik word niet verondersteld om hem te eten te geven of een bed aan te bieden. Onze sociale zekerheid zorgt ervoor – dat is toch de bedoeling – dat hij dat zelf kan blijven betalen. Zo heeft ons collectieve geweten zich vertaald in georganiseerde solidariteit. Die is onpersoonlijk en strikt rationeel, maar ze functioneert tamelijk goed.

   

  De mensen in het Maximiliaanpark vallen buiten die georganiseerde solidariteit, en dat is nu net waarom het individuele geweten hier mag spreken. Móét spreken. Zij zijn geen landgenoten, maar ‘naasten’, want: ‘mensen’. Als wij naar ons geweten luisteren, horen wij de gulden regel, die niet het monopolie is van het christendom: laten wij deze mensen behandelen zoals wij zelf behandeld zouden willen worden, mochten wij in hun plaats zijn. De Wever wil die stem van het geweten smoren en verdacht maken.

   

  Dat is ongepast en vreselijk inconsequent. Soms doet hij immers het tegenovergestelde: soms manen hij en zijn partij ons aan om ons geweten net wél te laten spreken: tijdens de Warmste Week van Studio Brussel, namelijk. Dan kan het niet op met de meligheid en de menselijke warmte en de liefdadigheid. Dan trekken partijvoorzitters en ministers – niet alleen van de N-VA, overigens – in dichte drommen naar Linde Merckpoel, om haar een cheque te overhandigen voor deze of gene goede zaak: dove kindjes, jongeren met psychische problemen, de Cliniclowns en armoedebestrijders allerhande. En na afloop pinken we allemaal een traantje weg. Wat is de Vlaming toch solidair!

   

  En dat is ook zo. Maar de tragische waarheid is dat solidariteit met de in-group perfect kan samengaan met de ontmenselijking van de out-group. Om oorlog te voeren of een genocide te plegen, heb je ook solidariteit nodig – binnen de strijdende groepen.

   

  Die Warmste Week is prachtig, daar niet van. Alleen zouden politici, en zeker ministers, moeten leren dat ze daar niets te zoeken hebben. En zeker niet met ons belastinggeld. Dat belastinggeld is bestemd om op rationele wijze te worden besteed, in het algemeen belang. Aan dove kindjes, jongeren met psychische problemen en armoedebestrijding op allerlei fronten. Dat burgers hun geweten aanspreken om de gaten in onze opvangnetten te dichten, is loffelijk. Maar politici moeten ons belastinggeld – de manifestatie van ons collectieve geweten – aanspreken om ervoor te zorgen dat er geen, of toch zo weinig mogelijk, gaten zijn. Liefdadigheid is geen ersatz voor georganiseerde solidariteit.

   

  Overigens: als er nu één evenement is waar een “industrie van ngo’s en activisten” “een fond de commerce” heeft gevonden, dan is het de Warmste Week wel. Maar goed ook.

  Het laatste taboe

  Met uw goedvinden vat ik de stelling die ik heb willen verdedigen, nog eens samen: waar ons individuele geweten moet spreken, wil De Wever dat het zwijgt; waar dat geweten soms liever zwijgt ten voordele van het collectief, wil hij net dat het spreekt. Hij wil onze morele gevoeligheid voor de out-group doen krimpen, zodat hij die kan inzetten voor de in-group. Als hij moet kiezen tussen ‘open grenzen’ en ‘welvaartsstaat’ dan kiest hij voor het laatste. Maar als hij moet kiezen tussen ‘meer welvaartsstaat’ of ‘meer liefdadigheid’, dan kiest hij óók voor het laatste.

  Het is deze week al tot vervelens toe opgemerkt: de N-VA wil besparen op onze sociale zekerheid. Dat is een legitiem politiek strijdpunt. Maar als je tegelijk de kiezer wijsmaakt dat de stem van zijn geweten de welvaartsstaat ondermijnt, dan heb je niet het algemeen belang voor ogen. Dan koester je maar één belang: dat van de eigen partij. Ook dat is niet verboden, maar het is goed om daar nog eens op te wijzen. En wie zowel Hannah Arendt als het evangelie al dan niet met opzet verminkt om zijn gelijk te halen, heeft niemand lessen te geven over de rationaliteit van het debat – het is onthutsend dat nog niemand, zelfs geen katholieke denker, hierover tot dusver een kik heeft gegeven. Ook dat zal vast conform de tijdgeest zijn: God is dood, en zijn zoon was een gutmensch.

   

  Kijk maar naar het meest bezongen tv-programma van de laatste maanden: Taboe met Philippe Geubels, waarin de komiek lacht met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen. Zullen daarin de revue passeren, ik citeer de website van de makers: “mensen met een ongeneeslijke ziekte, mensen met een fysieke beperking, blinde en slechtziende mensen, mensen met obesitas, mensen in armoede, holebi’s, mensen met een andere huidskleur, en mensen met een psychische kwetsbaarheid”.

   

  U ziet het verband? Precies: allemaal in-group. Geen wonder dat N-VA-politici zich na de eerste aflevering hebben uitgeput in superlatieven, zoals ze dat plegen te doen tijdens de Warmste Week. Op zich: niks mis mee. Leve de warmte, humor en empathie! Het brengt ons dichter bij onze ‘naasten’, die zich al te vaak uitgesloten voelen in deze samenleving. Alleen vraag ik mij af of de vlag van het programma de lading wel dekt. Af en toe eens goed gekscheren met iemand die blind, dik of homo is, in het bijzijn van de betrokkene – is dat een taboe? Echt? Is dat iets wat we niet durven en nooit doen?

   

  Mja. Misschien.

   

  Maar ik ken een taboe dat op z’n minst groter is. Een taboe dat almaar groter wordt, ook. Echt iets voor Geubels, trouwens. Een voorstel: misschien moet hij eens vier Sudanezen uit het Maximiliaanpark uitnodigen in dat huisje aan zee. En dan Luckas Vander Taelen luidop dat opiniestuk van Bart De Wever laten voorlezen.

  https://www.demorgen.be/opinie/bart-de-wever-heeft-jezus-christus-niet-begrepen-bdc5fc8d/

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

   

  MEN DE BOOM

  *

  Het spijt mij U nu al bij dezete moeten wakker te schudden. JoPelleke is eindelijk leeg gepraat. Het past precies op elkaar,ook het verhaaltje is uitgefluit. De realiteit van deze nieuwe dag wenkt. Een dag die wederom beheerst wordt door ‘transmigranen….Deze keer met in Jabbeke een vluchtende dode erbij….

  Met of zonder integriteit: de parkings langs de autosnelwegen gaan voortaan dicht tussen 19 en 07 uur. Dan is er (ongewapend) strenge bewaking met honden. De gewapende politie werd immers door de nooit eindigede stoom transmigranten (staat dat woord nu eindelijk al in De Dikke Van Daele?) in het ziekenhuis geslagen. Die ‘Verrijkers’ willlen die trucks gewoon stelen om ‘nach England zu fahren’. Dat ze in werkelijkheid zullen moeten varen in plaats van rijden, weten ze waarschijnlijk niet. Voor woestijn-beoners is alles eender. Rijden zij in de thuislanden immers niet op kamelen, en zijn dat niet de schepen van de woestijn?

  *

  Is er dan niemand die snapt dat wij, in onze Lage Landen hen beter zouden laten verrtrekken? Het zou ons veel geld en moeite besparen! Soedan, dat ooit Equatori heette, is een van de landen die decennia lang Brits ‘Protectoraat’ is geweest. Als kolonisatoren hebben de Britten daar veel sporen (en nakomelingen) achter gelaten. Is het dan niet normaal dat die arme negertjes vol heimwee terug verlangen naar het Land hunner Vaadren?

  Komt daarbij, dat ze in hun lnad allemaal Engelstalig zijn van in de wieg. En als onze gazetten spreken over een soort burger-oorlog die daar woedt, waarom verewijgen die dan dat het (weeralà mos slimmerds zijn die het opnemen rzfzn hun vuen, de Christenen?!

  Maar da’s ook weer djust. De waarheid schrijven daarover zou ten zeerste beledigend zijn voor de mos slimmerds.

  Eind de jaren ’60 kwamen de Franse Algerijnen onder De Gaulle toch ook ongestoord terug naar Frankrijk? Als Natie oogst men immers tocjh altijd wat men er gezaaid heeft?! Had men in 1943 Veldmaarschalk Rommel de woestijnoorlog laten winnen, dan zouden die Egyptenaren of Soedanezen nu naar Duitsland hebben gewild! En dan was Merkel ineens met van alles bediend, zodat zij nu de Europese grenzen niet had moeten openstellen om volk in huis te halen.

  Maar wees gerust: alles komt goed. In Davos zijn er onlangs nieuwe besluiten genomen. Wie dan leeft, zal dan zien. Minister Jan Acherheps zal straks wel de handen vol hebben, zodat er geen tijd meer overschiet voor ttuck bescherming….

  *Hemelrijker

  30-01-2018, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4407

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

   

  De reislust der Soedanezen geldt blijkbaar alleen in Noordelijke richting. Naar nat, koud en voor mos slimmerds vijandig gezind gebied. Curieus, hé, want het rijkste land ter wereld, Saoudi Arabië, veel dichterbij, ligt Oostelijk van hen. Zie kaartje bovenaan. Daar krioelt het van nog veel meer fervente geloofsgenoten. Daar zijn de vrouwen nog meer onderdrukt. Met ’n kattensprongetje is men daar in Mekka, het Aards Paradijs voor elke mos slimmerd. De rijk makende pietrol komt daar, bij manier van spreken, zo maar uit het woestijnzand opgeborreld en is er maat voor het opscheppen. Zodat iedereen daar Sjeik pf Pascha kan worden….

  Hoe zou dat toch komen, van zo verkeerd te kiezen? Zijn de gutmenschen der Saodu’s dan minder gastvrij dan de gutmenschen der Ongelovige Honden in het Westen? Of zouden er soms in Washington geheime akkoordjes bestaan, waarbij er alles aan gedaan wordt om ten eerste Europa te dé-christianiseren, zodat er ten tweede ruimte ontstaat voor de invasie-legers van de Religie van de Wrede?

  Het antwoord is niet moeilijk. Lees gewoon de natte droom van elkr Globalist, waar ook ter wereld, en U zit meteen, net als Dante Aligjieri, in de onderste cirkel van de Hel.

  *

  Bed, bad en brood voor één nacht

  *

  Een hartverwarmende humaniteit kan wel degelijk een grondeloos cynisme camoufleren.

  26 januari 2018 Eddy Daniëls

  *

  Het spreekt voor zich dat de tekst van Bart De Wever van 24 januari in De Morgen, ‘Hebben wij de morele plicht alle 37 miljoen Sudanezen op te vangen?’ een stroom van reacties losmaakt. Eentje springt daarbij in het oog:

  Thomas Decreus op De Wereld Morgen

  die De Wever op een contradictie meent te betrappen, maar eigenlijk een paradox heeft ontdekt: ‘De Wever verwijt “links” enerzijds een enorm cynisme, anderzijds een naïef moralisme.’ Hij fileert vervolgens diens betoog alinea per alinea en maakt zinvolle opmerkingen, die in wezen het complot-denken van zijn opponent (terecht) onderuit halen. Hij camoufleert echter daarmee dat zijn eigen betoog (en dat van zijn medestanders) stap voor stap uitloopt op precies dat wat hij van De Wever niet wil aannemen. De massabeweging van steun aan de transmigranten is zowel moraliserend (naar anderen toe) als cynisch (naar het eigen geweten toe).

  https://doorbraak.be/bed-en-bad-en-brood-voor-een-nacht/?utm_source=newsletter-279&utm_medium=email&utm_campaign=Wekelijkse+Doorbraak

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Persoonlijk volg ik BDW niet goed, als hij alleen maar over Soedan spreekt in zijn verweer tegen de massa immigratie in Europa. Daar zijn zeker nog een poar honderd miljoen mensen meer, die van overal komende, ter plaatse van onze welvaart willen komen profiteren. Waarbij we ons moeten vaststellen, dat daarvan zeker nog geen 0,00001% christenen bij zijn.

  Het gevolg ligt zò voor de hand: het gaat noch min noch meer over de her-voljoing met een nieuw soort Europeaan: rechtop lopend, getaand of zwart, maar mos slimmerd van in de moederschoot.

  Kijkt men verder dan Europa, ziet men hetzelfde beeld. En de Beschaafde Tolerante Mens kan (weer) de boom in!

  Vraag: wat valt er binnen afzienbare tijd, te doen met het resterende maar overtollige deel van de oorspronkelijke bevolking?

  Het antwoord ligt te rapen bij de oorspronkelijke ‘Globalisten’ van toen, uit de tijd van Nonkel Dolf. Het kenwoord daar was ‘Jodenvervolging’ en ‘Endlösung’. Vervang daarin ‘Joden’ door ‘Ongelovige Honden’ en U begrijpt wat ik bedoel.

  *

  Hemelrijker

  29-01-2018, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4406

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Het artikel in DS ovr de 31 schuldigen in de zaak Optima is hallucinant.

  Het is een omfloerste berichtgeving bijna met een fluisterstem en als ’n trompetsolo in sourdine. Met de volume-knop op de allerstilste stand. Precies alsof De Schandaard deze keer beschaamd is over andersmans schande…

  Stel U even voor, dat er een 100ste daarvan in de (zeven mijls)laarzen van BDW, of God-beware-ons, of in de sandalen van het VB had kunnen geschoven worden: het kot zou te klein geweest zijn om dat in kasseistenen van letters te ‘koppen’

  KRUSIG HEN

  Maar in der Coburger Bananrepubliek, waar God helemaal aan de kant is geschoven

  Zie Joël De Ceuleer, U wel bekend, die in een volgend ‘colommetje’ aan bod komt, waar die schrijft dat BDW in de les niet goed heeft opgelet over de Barmhartige Samaritaan, maar die daarbij de bal verschrikkelijk misslaat

  zou het, met de repressie nog vers in het geheugen, nizr ‘Kruisig hen’ zijn, maar eerder ‘tegen de muur met hen’.

   

  Over dat ‘item’ in de media. Vroeg in de morgen vermeldde de radio, waarschijnlijk op basis van een vergissing, even heel kort dat ook Zijne Hoogwaardige Excellentie Minister Luc Van den Bossche in beschuldiging werd gestemd financieel werd gedagvaard. Het klonnk zowaar (een beetje verontschuldigend), dat zoiets moest gevolgd worden met tweemaal het voorzetsel ‘ex’: Ex Spaër en ex-minister.

  *

  Onderstaand overgenomen artikel verdween na een paar uur van de ‘Krantenkoppen’, nadat waarschijnlijk uit bevriende hoek daarover gereclameerd werd. Het is me niet bekend of er bij DS deswegen op de redactie ontslagen zijn gevolgd, maar het zou mij niet verwonderen.

  Temeer daar dit “aaitem” aai aai zo goed als nergens anders aan bod kwam…. Net als bij mos slim-brodcers zijn globalisten-broeders één gesloten gemeenschap. Tot het er op aan komt het eigen vel te redden. Iets dat in bij de afhandeling van de Optima rechtszaken de sterren staat geschreven. Maar Linx Gent zou Gent niet zijn, moesten die dingen niet met gesloten deuren worden afgehandeld…

  *

  Curatoren Optima dagvaarden vette vissen

  De curatoren van Optima Bank zijn overgegaan tot een massale dagvaarding in de zaak van de failliete bank. Zowel toezichthouder, revisor, directie en bestuurders worden financieel gedagvaard.

  De curatoren van Optima Bank gaan over tot een zelden geziene dagvaarding. Ze lanceren maar liefst drie gerechtelijke procedures voor de burgerlijke rechtbank waarvan twee voor de rechtbank van koophandel in Gent en één in Brussel. De drie procedures samen viseren zowel de bestuurders en directieleden van de Optima Bank, de Optima Group, de commissaris-revisor van de Optima Bank én de Nationale Bank van België.

   

  In totaal worden meer dan 30 partijen gedagvaard. Daar zitten naast Jeroen Piqeur opvallende namen tussen zoals de liberaal Geert Versnick, Luc Van den Bossche (ex-SP.A) en Herman Verwilst (ex-Fortis) maar zelden gezien is dat ook de bedrijfsrevisor én de toezichthouder (de NBB) zich moeten verantwoorden. Inzet van de curatoren is om financiële compensatie te bekomen voor de burgerlijke rechtbank. Het betreft dus geen strafzaak. Er loopt al een strafrechtelijk onderzoek naar het faillissement van Optima Bank én daar hebben de curatoren volgens onze informatie zich burgerlijke partij gesteld.

   

  De financiële inzet is groot. De eerste procedure in Gent is erop gericht om alle personen die vanaf 30 juni 2014 tot datum van het faillissement bestuurder of directielid waren, te laten aansprakelijk stellen voor het netto-passief van het faillissement omwille van kennelijk grove fouten. Die zouden bijgedragen hebben tot het faillissement van de bank. Het netto-passief bedraagt maximaal 72 miljoen maar zou nog kunnen zakken tot zo’n 50 miljoen. Maar het blijft een flink bedrag die een twaalftal personen (solidair) zouden moeten ophoesten bij een definitieve veroordeling.

   

  Daar zitten onder meer Jeroen Piqueur en Luc Van den Bossche tussen, ex-directeuren Jan De Paepe en Jo Viaene, voormalig revisor Ludo Swolfs (ex-EY) en zijn vennootschap, voormalige KBC-directeuren Guido Segers en Danny Deraeymaeker (ex-KBC) en Ludwig Caluwé naast Koen Petit en Marc Debaets (ex-Electrabel).

   

  De curatoren verwijten de voormalige top enkele betwistbare kapitaalverhogingen uit 2014 en aan Land Invest verstrekte kredieten. Dat laatste gebeurde nog terwijl de Nationale Bank de bank had opgelegd de bankactiviteit af te bouwen. Land Invest in Antwerpen ontwikkelde appartementen op het Antwerps eilandje en aan de tunnelplaats die door Optima Global Estate verkocht werden aan klanten van de bank. De top wordt ook verweten aan Jeroen Piqueur geld te hebben uitgekeerd voor niet geleverde prestaties. Ten slotte zouden ze gezorgd hebben voor een vertrouwensbreuk met de Nationale Bank.

   

  Diezelfde Nationale Bank is samen met een aantal bestuurders en directieleden van Optima Bank uit 2015 gedagvaard in de zaak van onrechtmatige depositoverwerving voor de rechtbank in Brussel. De Nationale Bank wordt verweten van eerst de bank verboden te hebben nog funding aan te trekken maar in augustus 2015 toch de deur op een kier te hebben gezet door fondsenwerving bij professionele partijen toe te laten. De omschrijving was onduidelijk waar Optima Bank gebruik van maakte om bij Ocmw’s en gemeenten deposito’s op te halen. Gemeenten als Dentergem en Wijnegem leden daardoor verlies en willen compensatie. Wijnegem voert al een procedure terwijl Dentergem zich aansluit bij de procedure van de curatoren. Inzet is om 10 miljoen te recupereren.

   

  Maar liefst 31 partijen zijn gedagvaard in een derde procedure in Gent voor de aankoop van de Spaanse dochter van Optima door de bank en het versluizen van geld van de bank naar Optima Group. De bank, de groep, bestuur en directie, bedrijfsrevisor Ernst & Young (EY) én commissaris Jean-François Hubin zijn gedagvaard. Andere namen zijn onder meer Geert Versnick, Herman Verwilst, Luc Van den Bossche, Philip De Hulsters (ex-Ethias), ondernemer Jos Sluys, Jeroen en Ruben Piqueur, Rik Donckels (ex-Cera) en Frank Vincent.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180126_03322971

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  In bovenstaand verhaal ontbreekt voorlopig het Hoofdstuk (Ghelamco’. Maar geen erg. Het ding is zowel bij dag als bij nacht voor geheel de omgeving voldoende verlicht, dat het niet lucht zal vergeten worden….

  De Ghelamco Arena, de kroon op het hoofd van Termont…

  *

  En neen, het is geen lacheding wat zich daar in Gent allemaal zo spreekwoordelijk afspeelt. De moraal van het verhaal voor die ene andere nieuw-opkomemde partij is, dat graaien vroeg of laat bestraft wordt.

  Maar voortgaande op het grote overweldigende nieuws van gisteren, zondag, dat in Gent Mevr. Elke Schrers ’n stap opzij zet, en dat Siegfried Heil op z’n honger moet bllijven zitten, bewijst dat BDW zijn troepen stevig in de hand heeft.

  Vergeten we daarbij vooral niet dat het Art.1 van zijn partij-programma nog altijd de Onafhankelijkheid i van Vlaanderen voorop stelt. Daar kan in geen 1.000 jaar ’n beetje geld of aanzien tegenop.

   

  Hemelrijker

  29-01-2018, 08:49 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  28-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4405

  IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  In onderstaand verhaal zien we de eerste zwaluwen van een Nieuwe Lente en een Nieuw Geluid. Al is de herleving en bevrijding en van Europa - van de islammerij - nu precies niet wat Herman Gorter (1864-1927) met deze versregels bedoeld heeft. Maar dat vers geeft wel zeer duidelijk het verlangen weer naar een wetmatige natuurlijke wending.

  Nog romantischer echter klink het in de taal uit een recent verledenn waar tussen pot en pint en in groepwerd gezongen, dat….

  „Es geht alles vorüber,

  es geht alles vorbei

  Nach jedem Dezember,

  kommt wieder ein Mai’….“

  *

  De huidige met mathematische zekerheid op til zijnde Tweede ‘Reconquista’ zoals deze op het Iberisch Schiereiland van de jaren 1400 tekent zich stilaan af tegen de horizon. Deze keer gaat het dan ook om de halve wereld en quasi het terugdraaien van de in gang gezette ‘her-volking’ van Europa en het Centrum van de Beschaving door de Religie van de Wrede.

  *

  Islamisering: Duitse rechtsstaat bestaat volgens rechtbank niet meer; Zweden wil leger inzetten tegen migrantenbendes

  Stefan Lofven

  Zweedse Sociaal Democratische Arbeiders Partij

  *

  Zweden balanceert dankzij volledig open grenzen voor de islam op de rand van anarchie. Zelfs premier Stefan Lofven erkent nu dat er een crisis is, en suggereert de inzet van het leger tegen de vele criminele migrantenbendes.

   

  Klein bericht, maar met schokkende inhoud voor iedereen die nog enige waarde hecht aan begrippen zoals vrijheid en democratie: de Duitse kantonrechtbank in Koblenz heeft in een uitspraak letterlijk gesteld dat de Duitse rechtsstaat sinds 2016 niet meer bestaat, omdat illegale migranten niet langer strafrechtelijk worden vervolgd. Dit is een nog net niet expliciete gerechtelijke bevestiging van het feit dat Duitsland onder Merkel niet langer een democratie is, maar een totalitaire links-dictatuur is geworden.

   

  Het Jugendamt, zeg maar de Duitse variant van Jeugdzorg, had in een rechtszaak de voogdij geëist over een ‘onbegeleide’ illegale immigrant uit Gambia, die in november 2016 in Duitsland kwam en toen nog net geen 18 was. Deze tiener wordt er in zijn thuisland ‘valselijk’ van beschuldigd zijn werkgever te hebben beroofd, en zou bij een afgewezen asielaanvraag daar in de gevangenis belanden, zo werd gesteld.

   

  De bezwaren van Jeugdzorg, dat stelde dat de tiener voor de Gambiaanse wet pas op zijn 21e volwassen wordt, werden echter afgewezen. De rechtbank constateerde dat hij illegaal in Duitsland verblijft, en daarmee volgens diverse wetsartikelen strafbaar is. Toen volgde deze onthutsende conclusie: ‘De rechtsstatelijke ordening in de Bondsrepubliek is wat dit betreft sinds ongeveer anderhalf jaar buiten werking gezet, en de illegale binnenkomst in het Bondsgebied wordt momenteel de facto niet meer strafrechtelijk vervolgd.’ (1)(2)

   

  Merkels machtsgreep doet denken aan...

  *

  In vroeger tijden had de hele Bundestag op zijn achterste benen gestaan vanwege het buiten werking zetten van de rechtsstaat, maar anno 2018 klinkt er alleen vanuit de fractie van de door de rest verguisde AfD protest. Alle andere partijen zijn min of meer stilzwijgend akkoord gegaan met Angela Merkels autocratische wijze van regeren, en houden dus in feite enkel nog een schijnparlement in stand.

   

  Voor degenen onder u die nog enig historisch besef hebben: inderdaad, Merkels machtsgreep lijkt verdacht veel op die van Adolf Hitler, wiens Nazi partij aan het begin van de jaren ’30 op vergelijkbare slinkse wijze aan de macht kwam, en vervolgens stap voor stap alle oppositie de mond snoerde en buitenspel zette.

   

  Dit is het nieuwe, opwindende, multiculti paradijs Zweden’

  *

  Zoals bekend is de islamisering van Europa in Zweden het verst gevorderd. De criminaliteit in migrantenwijken loopt dermate snel uit de hand –zo werd vorige week in het beruchte Malmö nog een handgranaat gegooid naar het zwaar bewaakte ommuurde fort dat fungeert als politiebureau-, dat zo’n 4,7 miljoen huishoudens een overheidsbrochure kregen met de waarschuwing dat de Zweden zich moeten voorbereiden op oorlog.

   

  Voor het eerst in bijna drie decennia werd daarbij de term ‘totale defensie’ (van de samenleving) weer uit de kast getrokken. Eerder hield de linkse regering in Stockholm vol dat de brochure enkel over een eventuele oorlog met Rusland gaat, maar vorige week woensdag erkende premier Stefan Lofven dat de overheid ‘alles zal doen wat nodig is’, inclusief het inzetten van het leger, om de criminaliteits- en geweldsexplosie in de steden, die uitsluitend door moslimbendes wordt veroorzaakt, te lijf te gaan.

   

  ‘Mensen worden doodgeschoten in pizzeria’s, mensen komen om door handgranaten die ze op straat vinden,’ zei Jimmie Akesson, de leider van de Zweden Democraten, de Zweedse variant van de PVV, en de enige partij die de massale immigratie wil stoppen. ‘Dit is het nieuwe Zweden: het nieuwe, opwindende, dynamische multiculti paradijs waar zovelen in dit parlement vele jaren voor gevochten hebben,’ voegde hij er sarcastisch aan toe.

  Xander

  (1) Danisch
  (2) Landesrecht online

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Islamisering-Duitse-rechtsstaat-bestaat-volgens-rechtbank-niet-meer-Zweden-wil-leger-inzetten-tegen-migrantenbendes

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Dit is een prachtige gelegenheid om, tot vervelens toe, nogmaals Sint Augustinus (358-430), Kerkleraar, te citeren als die zei, dat het Berouw altijd nà de Zonde komt, en nooit ervoor.

  Deze woorden zijn bijna 1700 jaar oud, ze klinken vanzelfsprekend iet of wat oubollig, maar ze zijn verdorie nog altijd springlevend. Het geeft voor velen dan ook meer pas buiten deze gevoeligheden te treden.

  Wij zouden dan ook beter zeggen:

  ’Bezint, eer ge begint’..

  Maar dat is aan onze hedendaagse Verlichte Grote Verstanden niet besteed. Hun machtshonger kent geen grenzen. Toch niet zolang ze leven.

  De schrik zit er in tot dagen, weken en maanden na hun dood.

  *

  Weet U, dat niemand, eerst bij de stervende doodzieke Stalin durfde binnen te gaan en later ook niet in de sterfkamer, tot dagen na zijn dood? In die zin deed Hitler het beter: die ruimde onverwacht maar kort en goed zichzelf uit de weg.

  De vraag is alleen: waarom storten machtshebbers altijd eerst de wereld rondom zich in het verderf (de zonde), om pas op te geven bij hun laatste ademtocht en voor hen alles voorbij is? Zelfs geen tijd meer om tot het juiste inzicht te komen (berouw)…

   

  Maar da’s waar ook! Niet iedereen kan zo maar (geschidenis-bepalend) door z’n eigen naaste omgeving afgeknald worden, lijk J.F. Kennedy in Dallas. Als vurige bewonderaar van Nonkel Dolf zou die hoogst waarschijnlijk – en op superieure Amerikaanse leest geschoeid - diens sociaal-democratische wereldheerschappij hebben heropgenomen en verder gezet. Kennedy moest dus dit Aardse Tranendal verlaten, nog voor hij zich kon bezinnen. Om niet te beginnen….

  Dallas ging dan maar de Geschiedenis in, niet dank zij deze mood, ùaar dank zij zijn Silicon Valley die de wereld zou veroveren…

  *

  Hemelrijker

  28-01-2018, 10:23 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  27-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4404
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  Dit ‘kolommetje’ benadert op kousevoeten een beetje de de motivatie waarom onze ‘Media’ zo weinig bezig zijn met Italiën het land van zon & zee, enig ter wereld.

  Spanje gaat hen beter af, omdat daar meer gelijkgezinden de pap mee helpen roeren. De Spaanse ‘Cava’ is een stuk minder van kwaliteit dan de Italiaanse “Proseco’’, de productie ervan is ook veel kleiner, en toch geeft de Elite de voorkeur aan het Land van Franco…

  Iedereen wordt opgejut om met vakantie naar ¨de costa’s’ te vliegen, waar men dan als sardientjes in een doosje bijna in elkaars schoot lligt te zonnebaden. In Italië schijnt dezelfde zon, maar zijn de landschappen er veel romantischer. Met daar bovenop tot in de kleinste dorpjess, de schoonheid en de cultuur waarop onze Samenleving gebaseerd is. De Italiaan heeft in doorsnee meer gevoel voor elegantie in zijn kleine teen, dan de Spanjaard in heel z’n lichaam.

  ItaliPe is altijd een beetje als thuiskomen na een verre reiis.

  *

  Verkiezingen Italië: Oppositieleider belooft half miljoen migranten het land uit te zetten

  Franse president Macron erkent dat het Franse volk in een referendum uit de EU zou stappen

   

  In Italië is het anti-immigratie en anti-EU sentiment groter dan waar ook in West Europa, reden waarom de globalisten in Brussel de Italiaanse verkiezingen op 4 maart met de nodige spanning afwachten.

  Matteo Salvini

  is de leider van de rechtse oppositiepartij Lega Nord, en belooft dat als hij premier wordt, hij ‘de rotzooi’ in Italië gaat opruimen door een half miljoen migranten het land uit te zetten, ieder jaar 100.000.

   

  ‘Italianen Eerst’ is de verkiezingsslogan van Lega Nord, waarmee Salvini hoopt hoge ogen te gooien bij de kiezers, waarvan er velen de enorme problemen die de vele migranten uit Afrika veroorzaken, spuugzat zijn.

   

  ‘In Italië zijn er veel te veel illegale migranten die er een zootje van maken,’ aldus Salvini, die mikt op een rechtse coalitie met Silvio Berlusconi’s Forza Italia. ‘Sommigen gebruiken vliegtuigen om migranten naar Italië te halen. Ik zou ze juist gebruiken om ze weer terug te brengen.’

   

  Salvini, wiens partij volgens peilingen op zo’n 13% van de stemmen kan rekenen, belooft de kiezer dat hij als premier ieder jaar 100.000 migranten het land zal uitzetten, oplopend tot een half miljoen als hij zijn regeerperiode kan afmaken (wat in Italië zelden het geval is). Dat betekent dat het leeuwendeel van de huidige 600.000 migranten in het land gedwongen zullen moeten vertrekken.

  Italiaanse volk is ‘verraden’; ‘Italië Eerst’

  Zijn politieke opponenten zijn volgens hem schuldig aan ‘het verraden’ van het Italiaanse volk, ook omdat ze Italiaanse bedrijven aan buitenlandse multinationals hebben verkocht. ‘Het centrum-rechtse programma bevat de herziening van de Europese verdragen,’ merkte hij op. De principes van de Italiaanse ‘grondwet komen vóór die van Brussel en Berlijn. Ik heb de plicht om deze regels te veranderen, want mijn land komt eerst.’

   

  Salvini hoopt met zijn variant van ‘America First’ het succes te herhalen van de Amerikaanse president Donald Trump, die eveneens werd gekozen vanwege de grote zorgen die steeds meer mensen hebben over de globalisering, massale immigratie, groeiende criminaliteit en de islam. (1)

  Globalisten blijven zich niets aantrekken van het volk

  Tijdens het World Economic Forum in Davos trok de globalistische Nieuwe Wereld Orde elite zich wederom helemaal niets aan van wat een ruime meerderheid van de Europeanen wil, namelijk hun grenzen en landen, en daarmee hun samenlevingen, behouden en beschermen.

   

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemde het opkomende nationalisme en ‘populisme’ zelfs ‘vergif’, en dat terwijl ze zelf als een arrogante en autoritaire dictator over haar land heerst, en zelfs zonder instemming van het parlement ingrijpende besluiten nam, zoals de grenzen openen voor miljoenen moslimmigranten, die een ware criminaliteitsexplosie hebben veroorzaakt. (2)

  President Macron: Franse volk zou voor uittreding uit EU stemmen

  De links-liberale Franse president Emanuel Macron gaf tijdens een TV interview toe dat als het Franse volk de kans had zich in een referendum uit te spreken, een meerderheid voor uittreding uit de EU zou kiezen, oftewel een ‘Frexit’. Volgens Macron zijn de middenklasse, de arbeidersklasse en de ouderen de afgelopen decennia de grote verliezers van de globalisering geworden, en hebben zij in Groot Brittannië voor een meerderheid voor het ‘Brexit’ gezorgd.

  *

  Veel Fransen reageerden op Twitter dat Macron hier in feite toegaf dat hij ‘niet naar zijn eigen volk luistert’, omdat de president weigert om zo’n referendum te houden. (3)

  ander

  (1) Russia Today
  (2) Infowars
  (3) Express

  *

  http://xandernieuws.punt.nl/category/view/algemeen-nieuws

  *

  AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Veel valt hier niet aan toe te voegen. Zelfs Macroni stijt in mijn achting!

  En neen, in Italië is iedereen gelijk voor de Wet. Daar bestaat er geen ‘cordon sanitaire’ Daar zijn vrouwen geen tweederangsburgers, maar integendeel: ze zijn er het zout op de patatjes!

  Of, om het met de woorden van Trump in Davos te zeggen= “America First’ wil daarom nog niet zeggen ‘Amercia alone’.

  Komaan zeg, late we wereldwijd samen zaken doen… Is dat geen betere manier om de wereld van Pool tot Evenaar te omvatten, dan die te globaliseren in een eenheidsworst?

  *

  Hemelrijker

   

  27-01-2018, 07:33 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!