NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
 • 4260
 • 4259
 • 4258
 • 4257
 • 4256


  Foto

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog


  VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
  23-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4260

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  ‘Terreurdatabanken’

  De Legers der betere Vlaamse hoer-nalistenregimenten zijn goed onderweg om aldoor meer ongenietbare paternosterbollekenswinkels

  te veroveren.

  Gelieve dus als verduidelijking te willen lezen:

  Gegevens-banken voor iskam-terreur

  Uiteraard is er nu voor wat volgt de sluier gelicht. ‘Duiding’ s niet eens meer nodig. Het overgenomen artikel hier onder kan dan meteen als mede-bedotterij gelezen worden. Mede-bedotterij, als U dat beter begrijpt: de mistige woordenkramerij (woorden-kramerij) om de feiten te verdoezelen. Of te verbloemen, als U dat beter begrijpt. In de islammerij heet dat, mocht U dat nog niet weten, de Taqyilla, de ongeschreven Heilige Plicht van elke mo-slimmer ‘hier op aarde’ om in alle (ongemakkelijke) omstandigheden alles te proberen om aan de islam toch geen verdere schade te veroorzaken.

  In onze taal spreken we dan van veinzerij, verdraaiïng, rond de pot draaierij en wat weet ik nog meer. Denk aan de gauwdief die, bij betrapping, probeert zich uit de brand te ratelen.

  Voilà.. Nu is iedereen voorbereid en dus klaar om onderstaand artikel (dat leest als een landkaart), te begrijpen en vooral naar waarde te schatten.

  Persoonlijk denk ik dat de Diegemmoslimgemeenschap een goede kans gemist heet om te… zwijgen. Spreken is zilver. Zwijgen is goud!

  Maar zowel van op de TV, in de radio en in de Pers weg te slaan, is dit soortgelijk blijven knangen aan hetzelfde been, ’n beetje van het goede teveel. War probeert men daarmee te bereiken? Dat de sneeuw blijft liggen op alles wat men ondergesneeuwd heeft over ‘iman’ Es Satty ?  

  *

  Moslims Diegem lieten 'verdachte' imam natrekken

  *

  De Spaanse imam, die als het brein achter de dubbelaanslag in Spanje wordt gezien, wekte tijdens zijn verblijf in België al heel wat wantrouwen. Dat blijkt uit de gang van zaken in Diegem, waar Abdelbaki Es Satty zich als imam aanbood en een aantal preken hield. Na drie maanden werd Es Satty de toegang tot de Diegemse moskee ontzegd.

  Es Satty, een jonge veertiger, was imam in het Noord-Spaanse Ripoll, waar de meeste daders van de aanslagen in Spanje vandaan kwamen. De Spaanse politie denkt dat hij een van de drie doden is die teruggevonden werden na de explosie van een woning in Alcanar, de vermoedelijke uitvalsbasis van de terreurcel. DNA-onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.

  Diezelfde Es Satty verbleef tussen januari en maart 2016 in Diegem, waar hij imam wilde worden van de lokale moskee Youssef. De timing van Es Satty’s verblijf, net voor de aanslagen van 22 maart 2016, deed bij de bekendmaking zondagavond wenkbrauwen fronsen. Maar het federaal parket liet maandag weten geen aanwijzingen te hebben dat Es Satty bij de aanslagen in België betrokken was.

  In Diegem wekte Es Satty snel argwaan toen hij een paar keer als gastprediker optrad. "Ik heb één preek gehoord, en ik had meteen het gevoel dat er iets niet klopte", zegt Mimoun Aquichouh, imam in het naburige Vilvoorde, waar de Diegemse moslimgemeenschap sterk op gericht is. "Door mijn lange ervaring zie ik beter wie radicaal is en wie niet. Ik heb meteen aan de Diegemse moskeeverantwoordelijke gezegd: pas op met die man."

  Die moskeeverantwoordelijke, een neef van Aquichouh, besliste daarop om Es Satty om een bewijs van goed gedrag en zeden te vragen, en vroeg de Vilvoordse politie om Es Satty’s antecedenten na te gaan. Dat wordt bevestigd door de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a), die preciseert dat Es Satty niet in de moskee van Vilvoorde kwam, maar hoogst waarschijnlijk wel in Vilvoorde is geweest.

  Geen invloed op jongeren

  Op 8 maart 2016 meldde de Spaanse politie aan België dat Es Satty niet als geradicaliseerd bekendstond. Hoewel hij banden had met betrokkenen bij de aanslagen van 2004 in Madrid, stond hij niet in de terreurdatabanken. Toch besliste de Diegemse moskee om Es Satty weg te sturen, omdat die almaar uitstel vroeg voor zijn bewijs van goed gedrag en zeden. Naar nu blijkt was hij in 2010 veroordeeld voor drugssmokkel. Het is onduidelijk of Es Satty daarna naar Spanje terugkeerde, of in België bleef.

  Volgens Mimoun Aquichouh is de kans klein dat Es Satty in Diegem jongeren heeft geradicaliseerd. "Hij sprak Arabisch en Spaans, onze jongeren spreken Nederlands en Frans. Ik denk niet dat hij invloed heeft gehad."

  Bron https://www.demorgen.be/binnenland/moslims-diegem-lieten-verdachte-imam-natrekken-b5cdb112/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_source=demorgen&utm_content=middag&ctm_ctid

  *

  NADER BEKEKEN

  De ‘’sightseeing tour’ doorheen Westelijk Europa is daarmee afgerond. Blijft over de gevaren driekoek van Zaventem-Maelbeek en 22 Maart2016, waar toen de iman-martelaar ijlings met de Noorderzon schijnt te zijn vertrokken. Zonder adres na te laen. Wat nu onderzocht wordt en overkomt als een hip-hap aanvalsplan…

  Eind Maart 2016 gevlucht uit lijsbehoud? Omdat het riooldeksel van de uitlaat van de hel hem te heet werd onder de voeten? Wie zal het zeggen?

  Zeker niet de moslimgemeenschap van het Hellegat, want die zijn qua medeplichtigheid zo braaf als een pas geboren lammetje. Op een paar toevallige ‘geradicaliseerde jongeren’ na.

  Ja, weet U. Eigenlijk ben ik vol van compassie met SPA-Burgemeester Hans Bonte, een in het hellegat aangespoelde West-Vlaming zoals ondergeteknde. Had die man echt niets anders te doen? Diens missie is/was toch nooit om ooit als enige nog overblijvende valabele kandidaat van gematigd Linx, Premier van dit apenland te moeten worden?

  *

  (Digitalia)

  23-08-2017, 10:25 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4259

   

  .OP DE IJTKIJK

   

   

  Met een veelbelovende blik op hun onderbuik bekijkt Rupo de mannelijke toehoorders die hem omringen, en schudt vervolgens veelbetekenend met zijn lange pikzwart geverfde manen. Hier zit wat in, denkt ie.

  Dat op de achtergrond de Psalm ‘De Produndis’ van Mozart weergalmt, deert hem niet eens.

  Ons deert dat wel, en daarom luisteren we even mee…

  https://youtu.be/Ap0_81sEHSc

  *

  Rupo bepleit werkweek van vier dagen

  Het boek met de dubbelzinnige titel van ‘Jacht op Nieuwe Veroveringen’…

  *

  ‘Nouvelles conquêtes’ heet het nieuwe boek dat PS-voorzitter Elio Di Rupo zonet voorstelde. Het boek is ‘zijn’ bijdrage aan het programmacongres dat de socialisten in november houden om de partij een nieuw elan te geven.

  De voorzitter lanceert een hele rist donkerrode ideeën waarmee hij aartsrivaal PTB het gras voor de voeten probeert weg te maaien.

  Met een vierdaagse werkweek wil Di Rupo de werkloosheid bestrijden. Hij ziet enerzijds heel wat mensen die worstelen om alles bol te werken, terwijl nog altijd een grote groep mensen werkloos is. De vierdaagse werkweek is voor hem de oplossing om een antwoord te bieden aan die twee problemen.

  De PS-voorzitter droomt ook van een loonplafond voor bedrijfsleiders. Als het van hem afhangt mag het hoogste loon in een bedrijf niet hoger liggen dan 15 keer het loon van de minst verdienende. Onderwijs is voor Di Rupo dé weg naar emancipatie. Hij wil dat alle kinderen gelijk aan de start komen. Daarom pleit hij voor schoolplicht vanaf drie jaar. Bovendien moet elk kind gratis onderwijs kunnen volgen, inclusief een gratis maaltijd.

  Tegen 2030 moet iedereen individueel een inkomen hebben dat hoger ligt dan de armoedegrens. Die ligt vandaag op 1.115 euro. Hij lanceert het idee van een algemene sociale bonus om de laagste inkomens een duwtje in de rug te geven. Vandaag kan je geen socialist zijn zonder ook ecologist te zijn’, zegt Di Rupo. Zo stelt hij onder meer voor om vanaf 2030 een verbod in te stellen op de verkoop van auto’s op fossiele brandstoffen.

  De recepten van Di Rupo kosten geld, heel veel geld. Hij stelt daarom onder meer voor om de inkomsten uit arbeid en kapitaal te globaliseren en samen te belasten. Daarnaast passeren ook een miljonairstaks, en taks op financiële transacties en een algemene sociale bijdrage de revue.

  Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170821_03027588

  *

  NADER BEKEKEN

  **

  *

  Vlakweg gezegd: de koele afstandelijkheid van DS, de bedenkers van dit krantenartikel, bevalt me niet. Helemaal niet. Meer nog: ze staat me tegen. Stuit mij tegen de borst. Net zoals de titel van ZIJN boek. Hoe kan iemand bij dergelijk geraas als van Rupo zijn kalmte bewaren? Meer nog, bij het hetlezen valt het zelfs op, dat er een vleugje bewondering uit deze woorden doorklinkt. Bewondering voor de figuur zelf van de bedenker van al die onzin, voor de wel degelijk opwindende ttitel, of voor zijn ideeën, is niet zeer duidelijk.

  Wat staat er nu te doen voor de tegenkandidaat van Rupo? Opbieden voor nog minder werkuren? Aan iedereen die voor hem, Magnette en niet voor Rupo stemt, in het Hiernamaals voor elk van hen ook 72 dagverse maagden beloven, zoals voor de martelaars die sterven voor hun Profijt Profeet?

  ‘Profeet’ of ‘Profijt’, wie let er nu op dat minieme verschil?!

  Opgelet! Vooral niet meteen denken aan de ‘transfers’ met dat nu reeds astronomisch bedrag dat jaa lijks van Vlaanderen naar de francofonie vloeit. Als de hard werkende Vlaming nog ’n tandje wil bijsteken: zand er over!

  *

  (Digitalia)

  22-08-2017, 06:09 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4258

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  We schrijven 2017 en eindelijk heeft men na 180 jaar – en dan nog wel bij monde van ons Barbaraatje – in hun achteruitkijkspiegels ontdekt dat ook in de Ambtenarij de Vlamingen verdrukt worden door de fancofionen.

  Het gaat om een getal groter dan de bevolking van een mddelgrote Gemeente…. Een goede reden dus om de berekening van de ‘trsnfers’ te herzien…. Want dat is weeral geld die van Vlaanderen naar de francofinie gaat. En dus eigenlijk dubbel zou moeten tellen….

  En waarom zou ons dat niet mogen verwonderen? Heel eenvoudig

  Omdat in de ogen van de ‘Bestuurlijke Elite’ den Belziek fungeert als aanhangsel van Parijs

  Hallo, Patje Brillantine! Hoog tijd om ook daarover een Parlementaire Commisie voor te zitten?

  *

  Vierduizend Vlaamse ambtenaren te weinig

  *

  Van de bijna 69.000 federale ambtenaren is 54 procent een Vlaming. Als men rekening houdt met de taalwetten, zouden 4.277 ambtenarenjobs extra naar Vlamingen moeten gaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

   

  In nagenoeg alle federale instellingen, waaronder de federale overheidsdiensten, blijken Vlamingen ondervertegenwoordigd te zijn. Dat heeft Barbara Pas, Kamerlid voor Vlaams Belang, berekend.

  Als de taalwetten tot in de puntjes worden nageleefd, zou 60 procent van de federale ambtenaren een Vlaming moeten zijn. De huidige verdeling is echter gebaseerd op enkele oude bepalingen in de taalwet, waardoor eerder de pariteitsregels gelden.

  Bij de federale regering is er weinig animo om aan het heikel dossier te raken, en wordt de kwestie liever ongemoeid gelaten.

  Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170821_03027297

  *

  NADER BEKEKEN

  Voortgaande op de lengte, ik wil eigenlijk zeggen de beknopttheid ervan, van dit kranenartikel in De Schandaard, moeten het met verkrampte vingers geschreven zijn. Misschien wel met acute penispijn daarbij. Je voelt bijna lijfelijk het angstzweet bij hen uit de poriën springen: ’t is toch nooit geen waar dat de Vlamingen ook dààr gelijkheid in de feiten en in rechte zullen eisen!

  Er ook op gelet dat over het Vlaams Beang deze keer zonder wrok of minachting gesproken wordt. Is dit uit anfgstig voorgevoel of een stap achteryut zetten om beter te kunnen aanvallen?

  Eens zien wat Paul Magnette daarcan denkt….en vooral wat hij raan gaat doen, de dag dat hij Rupo uit het zadel heeft gelicht….

  In ieder geval: een Barbara Pas Straat zit er nog niet in voor morgen….

  (Digitalia)

  22-08-2017, 03:26 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  21-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4257

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Men blijft over ‘radicalisering’ spreken en schrijven, precies alsof dat niet gaat over de veroverings-oorlog door een primitieve woestijn non-cultuur. Precies alsof dat uitzonderingen zouden zijn. Daar waar het in wezen de aard van het beestje zelf is. Islam = geweld en onderdrukking, en onderdrukking en geweld = islam. Dat men dat toch eindelijk eens durft onder ogen zien

  Verwacht van een slang vooral nooit dat ze pootjes geeft of kwispelstaart zoals Uw hondje. U gelooft toch ook niet in het bestaan van gematigde cobra’s?

  O jawel, wordt gepleit. Dat van die kwaadaardige islam is een oud vrhaal uit de tijd dat de dieren nog konden spreken. De moderne islam is geëvolueerd naar een normaal verschijnsel zelfs tot op het niveau van onze Beschaving. Ja Jan oppervlakkig gezien wel. Zo’n beetje. Hier en daar wat. Maar het alles overkoepelend ‘gezag’ en vooral het geld van de pietrol-pompers heeft altijd het laatste woord. En als ze geen andere vijanden meer hebben, beginnen ze elkaar uit te moorden. Niet alleen elkaar, maar ook alles en iedereen die hen voor de voeten loopt. Waarom zou dat na 14000 jaar nu ineens veranderen?

  Vergeeet vooral de bedot-plicht niet. Daar bestaat trouwens een speciaal voor dat doel bedacht woord voor Weet U nog?

  Wie het anders zegt, heeft vooral andere bedoelingen!

  Voorbeeld. In Italië zendt de RAI, die toch ook ’n soort ‘Staatsbedrijf’ is, de misviering met enorme mensenmassa’s in Barcelona integraal uit. Rn toont vooral elders in de stad de totaal lege straten. Is niet eens de moeite waard om hier op TV nog maar vermeld te worden. Maar het geeft wel de woede van heel het land weer. Woede tegen de islam….Angstwekkende stilte voor de storm.

  Aldus kan iets niet zeggen, veel sprekender zijn dan er wèl over te berichten… Zo zien we maar dat het spreek weer klopt, dat iedere misdadiger vroeg o laat zichzelf aan de galg praat.

  *

  Nieuw onderwijsrapport: ook kleuters radicaliseren

   

  Moordbedreigingen uitspreken en 'met de vinger aan de keel bewegingen maken': het zijn opzienbarende gedragingen bij de kleuters in de Dr. Ovide Decroly-school in Ronse. Behalve een opsomming van feiten, bevat een intern document van de school, dat Het Laatste Nieuws kon inkijken, ook concrete gebeurtenissen in de klas.

  Karin Heremans, werkgroep 'Deradicalisering onderwijs': "Kleuters zijn spontaan en spelen alleen na wat ze ergens anders horen en zien."

  Onder de titel 'Indoctrinatie bij kleuters' beschrijft de juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas. "Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd", zo begint de opsomming. "Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan."

  Of zoals dit, uit de tweede week van december: "In de klas wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de kerstsfeer en nieuwjaar vieren. Het religieuze aspect ervan wordt, aangezien we een GO!-school zijn, niet geaccentueerd. De info is gericht op de natuur die slaapt, dat het lang donker is en er niets bloeit en groeit. Een kleuter van allochtone afkomst reageert dat kerstbomen alleen bij varkens staan. Als leerkracht pik ik hier serieus op in: dit is geen uitspraak van een vijfjarige, maar komt van ouders, islamlessen,...? Moeder schrikt van mijn reactie als ik haar met deze uitlating confronteer. Duizenden excuses volgen, met een massa tekeningen waarop ik een prinses ben."

  "Wij hebben in zulke gevallen contact met Karin Heremans, de directrice van het atheneum van Antwerpen, en met de cel radicalisering van de politie", klinkt het bij de directie van de Dr. Ovide Decroly-school. Heremans is sinds 2016 verantwoordelijke voor de werkgroep 'Deradicalisering onderwijs' van de Europese Commissie. "Het valt op dat het kleuters zijn die zulke dingen zeggen en doen. Anderzijds, kleuters zijn spontaan en spelen alleen na wat ze ergens anders horen en zien. In de lagere school hebben we dat soort dingen nog niet meegemaakt. De oudere kinderen zijn bedachtzamer en denken twee keer na voor ze zoiets zeggen."

  Heel orthodoxe ideeën

  Kleutertjes met zulke radicale denkbeelden over de islam had Khalid Benhaddou, de coördinator van Netwerk Islamexperten, nog niet meegemaakt. "Maar ik kom het vaak tegen wanneer ik scholen bezoek: jonge moslims met heel orthodoxe ideeën over religie", zegt Benhaddou.

   

  De afgelopen twee schooljaren opende het Netwerk Islamexperten 481 dossiers voor scholen met vragen over radicalisme. "Jongeren op zoek naar informatie over de islam komen snel in contact met het salafisme - het internet staat er vol van. Dat is natuurlijk niet dé islam. Op zich is dat geen probleem, zolang ze geen haat prediken en anderen bedreigen. Maar we moeten ervoor zorgen dat die jongeren leren dat de islam meer is dan wat ze van sommige haatpredikers horen . Dat er geen reden is om mensen met een andere overtuiging niet te respecteren. Daarom is het belangrijk op de scholen degelijk islamonderwijs te blijven aanbieden."

  Schrikken

  Het verslag van de kleuterjuf in Ronse is schrikken, zegt Vlaams Parlementslid Matthias Diependaele (N-VA), die in de Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering zetelt. "Dit is een latente vorm van radicalisme die veel moeilijker te vatten is dan extremere uitingen. Dit toont hoe men thuis naar de medemens kijkt, want kleutertjes bedenken zulke extreme uitspraken en handelingen niet zelf. Voor mij ligt daar een belangrijke taak voor de moslimgemeenschap: zij moeten zorgen dat ze onze normen en waarden meegeven en leren respecteren: jongens en meisjes zijn gelijk, om te beginnen."

   

  Vanuit de overheid proberen nochtans Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en haar collega Jo Vandeurzen (CD&V) van Welzijn de problematiek aan te pakken. Zo is er een meldpunt waar ouders en leerkrachten terechtkunnen wanneer ze zorgwekkend radicaal gedrag herkennen bij hun kind of leerling. In 2016 kwamen er 52 meldingen binnen, waarvan 22 van ouders en familie en vijf van leerkrachten. In de eerste vier maanden van dit jaar waren er twintig meldingen.

  Actieplan

  Ook werd het actieplan radicalisering van de Vlaamse overheid in juni nog bijgesteld. "We voorzien enkele nieuwe acties", zegt Crevits. "Zo wil ik met minister Homans (N-VA, inburgering, red.) en minister Vandeurzen de brug slaan tussen bepaalde doelgroepen en het hulpverleningsaanbod van Vlaanderen. Het is belangrijk dat iedereen dat aanbod kent - dat bovendien veel breder gaat dan louter radicalisering aanpakken.

  We willen bijvoorbeeld ook waardevolle naschoolse opvang aanbieden, waardoor kinderen niet op straat hangen. Eind dit jaar plannen we nog een oproep om daarover bepaalde projecten op te zetten. Eén voorbeeld kan zijn om meer jongeren met een migratieachtergrond in de richting van de lerarenopleiding te sturen, zodat ze een rolmodel kunnen worden."

  https://www.demorgen.be/binnenland/nieuw-onderwijsrapport-ook-kleuters-radicaliseren-bcf8e319/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_source=demorgen&utm_content=ochtend

  *

  NADER BEKEKEN

  Dat is dus de zoveelste vaststelling van wat onze ‘Besierders’ iin hun achteruitkijkspielgels hebben bemerkt: de volgende generaties integreren helemaal niet. Integendeel. Ze zetten een keel op zolas de meest bedorven stinker van bij ons niet eens zou durven. Thuis worden ze immers voorgehouden, dat er actie moet komen, eenmaal ze groot zullen geworfden zijn.

  De grtote vraag immers blijft nog altijd onaangeroerd: waarvan leven die gasten? Ze werken niet en reizen Europa op en af, dat het en lieve kust is. Zoals die ‘iman’ uit Vilvoorde die in Catalonië in de lucht vloog. Hij en nog zoveel anderen reizen en verplaatsen zich als muizen in ht meel.. Onder de neus van onze Staatsvuiligheid. Desnoods met behulp van een ‘Schenen-Visum’. Ni vu ni connu. Niemand stelt vragen. Want bewegingsvrijheid is onze liefste lust!

  Anders gezegd: Vrij Verkeer van Criminelen en Drugs. Waarvoor ‘Schengen’ al niet goed is!!!!

  *

  (Digitalia)

  21-08-2017, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4256


   OP DE IJTKIJK

   

  De Geschiedenis herhaalt zich voortdurend….

  Catalonië, een landstrek in Spanje, die via Baskenland overgaat in de Franse Pyreneeën: dat is de plaats van het gebeuren… Ook in vroegere tijden(711-1492) is de islam er nooit in geslaagd die ‘uithoek’, (met o.a. Galicië, Asturië), net als de rest van het Iberisch Schiereiland, te veroveren. Die bezetting duurde toen bijna 8 eeuwen, om te eindigen met het verdrijven van dat geboefte, gekend onder de naam ‘Reconquista’…

  Naast ‘Poitiers” ter Zuiden van Bordeaux (732), ‘Lepanto’.(1571), de grootste zeeslag van de Middeleeuwen waar de Ottomaanse vloot met man en muis ‘verloren ging’, en ‘Wenen’ (1683) waar ze na maanden beleg, tot een smadelijke aftocht werden gedwongen, is de islam dus niet aan zijn proefstuk om ook nu weer te proberen nauwgezet de instructies van hun Koran te gehoorzamen. De Koran en de Hadith, hun ‘Heilige Boeken’ die we de dag van vandaag in al onze steden en dropen kunnen vinden….

  De naam Aragon komt bekend voorr…

  *

  De hedendaagse aanslagen va de islam over de hele beschaafde wereld zijn het best te vergelijken met blikseminslagen uit een inktzwarte hemel. Onweerswolken gretig hierheen gelokt op uitnodiging van onze bloedeigen Overheden. Overheden die telkens zogezegd vol medelijden, verwonderd de andere kant opkijken.


  *

  Neen hoor, de toevallige calamiteiten waar de bliksem keer op keer inslaat, hebben niets te zien met die dreigende onweerswolken. Ze zjn het werk van ‘verwarde geesten’, van ‘psychopaen’, van geradicaliseerde ‘lone wolves’, kortom van ‘mannen’ of van ‘jongeren’ in de straat.

  **

  Aanslag Barcelona: Europeanen steeds bozer over huichelachtige reacties politiek

  ‘Dit stopt pas als er geen islam meer is in Europa’

  De Rambla

  *

  Zolang onze grenzen openblijven en islam zich kan blijven verspreiden, zal dit beeld bepaald niet de laatste keer zijn geweest. (6)

   

  Nadat gisteren bij de zoveelste serie islamitische terreuraanslagen 14 mensen werden vermoord (13 in Barcelona en 1 in Cambrils) en er meer dan 100 gewond raakten, van wie zeker 15 ernstig, werd wederom de inmiddels grijs gedraaide plaat met ‘geschokte’ reacties van de Europese politiek afgedraaid. Steeds meer Europeanen beginnen deze huichelarij spuugzat te worden. Als je de deur van je woning dag en nacht open laat staan voor wie er ook maar wil binnenkomen, moet je niet klagen als je hele huis stap voor stap wordt leeggeroofd en de bewoners worden aangevallen en mishandeld. Zoals onze lezers weten is alles wat er nu in het kader van massa immigratie en islamisering gebeurt volledig gepland en gewild. Zolang wij op dezelfde partijen blijven stemmen die deze nieuwe toekomst mogelijk hebben gemaakt, zullen er nog hoogstwaarschijnlijk nog vele duizenden doden gaan vallen.

   

  Tweede Kamer wil wel spoeddebat over eieren, maar niet over terreur

   

  ‘Geen islam meer. Genoeg is genoeg. Niet meer,’ twitterde PVV leider Geert Wilders, die de Tweede Kamer wilde terugroepen van reces voor een spoeddebat over de gruwelijke aanslagen. Maar een Kamermeerderheid wil dat voorlopig niet. Wilders: ‘Wel over (besmette) eieren praten (waar de Kamer wèl met spoed voor terug kwam), maar niet over terreur.’ (2) Het zegt alles over de impliciete houding van vrijwel al zijn collega’s: aanslagen met massa’s doden, ze horen er gewoon bij, wij zijn niet van plan daar ook maar iets aan te doen door onze grenzen te sluiten en de verspreiding van islam te stoppen.

   

  ‘Met diepe treurnis... blablabla’

   

  ‘Mevrouw Merkels open-grenzenbeleid is verantwoordelijk voor deze aanslagen – haar verklaringen van medeleven zijn pure huichelarij,’ vat een reageerder in Duitsland het samen. ‘Met diepe treurnis, staan vast aan hun kant, onze gedachten zijn bij hen, wij laten onze levenswijze niet.... blablabla,’ vulde een ander aan, een commentaar dat net zo goed over ‘onze’ premier Mark Rutte had kunnen gaan.

  Op Hartgeld eenzelfde reactie: ‘Gaan we weer met dat huichelachtige beleid: ‘Wij laten onze verworvenheid, vrijheden, democratie en blablabla niet afpakken. Onze gedachten zijn bij de familieleden, blablabla.’ Terwijl achter onze rug doelbewust de volgende stoot terroristen door de EU wordt geïmporteerd. Hopelijk komt dit inwonersvijandelijke EU-theater snel aan zijn einde.’ (4)

   

  De Duitse vrijheidspartij AfD vaardige een officiële verklaring uit waarin werd gesteld ‘dat wij treuren om de slachtoffers, maar niet meer bereid zijn om holle frasen te accepteren.’

   

  ‘Dit stopt pas als er geen islam meer is in Europa’

  Op Journalistenwatch: ‘Alles zal niet stoppen totdat wij alle potentiële daders hebben uitgezet. Dat betekent heel duidelijk dat er in Europa geen islam meer is.’

   

  ‘De islam hoort niet bij ons en is een vijand van onze grondwet, van het doel is de onderwerping van de (islam)ongelovigen en de heerschappij van de Sharia. In de Koran staan meer dan 200 bevelen van Allah om de ongelovigen te vermoorden. Niemand kan ons garanderen of en wanneer de ‘fijne tolerante Turkse groentehandelaar om de hoek’ radicaliseert en onze kelen doorsnijdt.’

   

  ‘In de islam zijn maar twee soorten moslims: gehoorzame en niet gehoorzame. Zijn ze gehoorzaam, dan vechten ze tegen ons en vermoorden ons. Zijn ze niet gehoorzaam, dan volgen ze de moordbevelen van Allah niet op. Niemand heeft de garantie dat een ongehoorzame moslim zijn hele leven lang ongehoorzaam blijft. Hij kan op ieder moment besluiten om Allah te gehoorzamen. Dan wordt ons leven als ‘ongelovige’ direct bedreigd.’ (3)

   

  Op GeenStijl: ‘Het wachten is overigens op de in westerse landen gebruikelijke reactie op ziek & pervers islamitisch geweld: Kaarsjes, waxine-lichtjes, teddy-beertjes, bloemetjes, knuffels, witte ballonnen, en het zingen van zeik-liedjes van Lennon en Oasis. In plaats van een ongenadige crack-down op elke radicale moskee & sluiting ervan, in plaats van sluiting van elk islamitisch "cultureel centrum" waar de cultuur van de dood en de haat wordt verspreid. In plaats van het gedwongen uitzetten en de-naturaliseren van elke als radicaal bekend staande moslim. In plaats van een bouwstop voor moskeeën.... In plaats van een Europa-wijd verbod op het rabiate fascisme vermomd als religie en genaamd 'islam'. (6)

   

  Media draaien zoveelste keer grijsgedraaide excuusplaat af

   

  Ook is er weer veel kritiek op de media, die zoals gebruikelijk alle moeite doen om de islamitische achtergrond en motieven van de daders te verbloemen of te negeren. Bij de uitzonderingen andersom, zoals afgelopen weekend in Charlottesville, wordt na één blanke of rechtse dader onmiddellijk alle conservatieven, alle Trump aanhangers, en alle blanken de schuld gegeven.

   

  Maar als een moslim(migrant) –al dan niet onder luid ‘Allahu Akbar’ geschreeuw- weer eens onschuldige burgers in Europa neersteekt, op hen inrijdt, neerschiet, of zichzelf te midden van tieners opblaast, haasten diezelfde propagandakanalen zich te verklaren dat het allemaal ‘niets met de islam te maken heeft’, ook al worden dit soort aanslagen steevast massaal gevierd op nationale en internationale moslimforums.

   

  Op Twitter (via GeenStijl): ‘Gaan we na Barcelona een discussie over de islam hebben, zoals we ook al een week –terecht- discussie voeren over extreemrechts?’’Links: Aanslag Barcelona: neutraal, gereserveerd. Rechts: Aanslag Charlottesville. Duidelijke uitspraken, probleem benoemen. Twee maten dus.’ (7)

   

  ‘Waar zijn nu de Antifa’s? De massademonstraties bij moskeeën?’

   

  Op ThePostOnline: Hé, linkse jankerds.....hé........Dat is wat anders dan Charlottesville, hé.....stelletje huichelaars...... Nou eens kijken hoe jullie gaan reageren.....Is het de schuld van al de Europese politici, die wegkijken en laf hun mond houden als het over de islam gaat? Of is het de schuld van die genderneutrale bn-ers met hun bordjes "Welkom vluchtelingen"?

  Waar zijn de antifa's en de linkse verontruste media en burgers nu? Waar blijven de massademonstraties bij de moskeeën? Waar blijven de koranverbrandingen?.. . Het bloed van de onschuldige slachtoffers kleeft aan jullie handen......Ga maar weer liedjes zingen en bedenk maar weer verhaaltjes over 'verwarde mannen'....... Geloof mij maar.....jullie tijd komt ook....’ (5)

   

  Deze reacties zijn slechts een kleine greep die een duidelijke trend laten zien: de Europeanen, en ook wij Nederlanders, zijn het spuug- en spuugzat – de islam, de massa immigratie, maar jullie politieke ‘leiders’ ook. Als jullie nu niet heel snel het beleid volledig omgooien en ons met gesloten grenzen en hard optreden tegen islam en asielmisbruikers gaan beschermen, dan kunnen wij burgers uiteindelijk geen andere conclusie trekken dat ook jullie onze vijanden zijn, omdat jullie beleid al deze en toekomstige ellende heeft gefaciliteerd.

   

  Nürnberg 2.0 komt voor jullie steeds dichterbij. Hoeveel duizenden Europeanen eerst nog moet omkomen, hangt af van onze wil om onze toekomst en die van onze (klein)kinderen veilig te stellen. Niets doen en niet reageren, en steeds weer op dezelfde partijen stemmen, betekent namelijk een even zeker als verschrikkelijk einde.

  Xander

  (1) Epoch Times
  (2) Twitter / Telegraaf
  (3) Journalistenwatch
  (4) Hartgeld
  (5) ThePostOnline
  (6) Getty Images (vrij voor niet-commercieel en redactioneel gebruik)
  (7) GeenStij

  *

  NADER BEKEKEN

  Amaai! Wat ’n tegenslag, die anonieme woning waar 3 ‘mannen’ samen per ongeluk de lucht in gingen. Het vervaardigen van allerlei ontploffingstuig door amateurs is inderdaad een risicovolle onderneming….. Gelukkig voor de daders – die anders nog doder zouden geweest zijn – speelden de 100 daar klaarstaande gasflessen niet mee in de lol.. Niks te zien met ede islam, buiten die ene, dan. ’n rasechte ‘Geestelokle’ die recent nog in…. Vilvoorde woonde. Vilvoorde, dat is zo goed als Bruxellabad zelf. Trump had dus weer eens gelijk, over onze Hoofdstad te spreken als over een ‘hellhole’. Ik voeg daar aan toe: een francofoon hellegat waarvan het riooldeksel ten enenmale ontbreekt…

  Meer hoeft er niet over gezegd te worden. Reconquista N°2 kan liefst van start gaan zonder verder uitstel. Liever vandaag dan morgen. Het is voor ons allemaal pompen of verzuipen. Er is geen andere keuze.

   

  De Eerste Kruistocht (1096) was succesvol, want het doel, de Bevrijding van Jeruzalem, werd bereikt. Spijtig genoeg hield men het daarmee (noodgedwongen?) voor bekeken en werd er afgezien van het verwoesten van de hele santekraam rond Mekka, het roversnest.

  De opdracht voor de Tiende en Definitieve Kruistocht is dus duidelijk. Want het is ofwel WIJ ofwel ZIJ die er teveel zijn. Paus of geen Paus: als de hemel invalt, zitten we er allemaal onder….

  (Digitalia)

  21-08-2017, 11:47 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  20-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4254

   OP DE IJTKIJK

   

  *

  Jammer voor Marino Keulen met zijn publiekstrekker over de Heilige van Alveringem: de vaudeville  over een ver verleden werd van direct verdrongen door het hellenieuws uit Catalonië. Als naar gewoonte worden deze islamitische oorlogsmisdaden gewoon bewimpeld als een fatale on-afwendbare natuurramp. Met alleen maar gevolgen, paniek, bloed, doden en gekwetsen. Zonder de minste aandacht voor de oorzaken, namelijk de bloederige pogingen tot overheersing door Moslims overal waar die zich proberen in te nestelen. Die bewimpeling, dat verzwijgen en verdraaien van de feiten die zich voor onze ogen afspelen, gebeurt waarschijnlijk om die ‘Gemeenschap’ niet tegen zich in het harnas te jagen… Want die zou zich wel eens beledigd kunnen voelen. Met alle nare gevolgen vandien.

  Elk nadeel heb se voordeel. Blijft over, de ongemakkelijke waarheid, de reclame, neen niet voor het toerisme naar Spaanse matten en appetjes van Oranje, maar voor het onafhankelijkheidsstreven van Catalonië. Deze keer in de wereldpers. Het zou de doden een groot plezier hebben gedaan…


  Deze aanslagen zijn toch nooit tot stand gekomen in samenwerking tussen de Moslims en de door Madrid verafschuwde afscheidingsbewegingen, waarvan de ANC de grootste schijnt te zijn??!

  Dat de ‘Leugenpers’ daar nog niet is opgekomen! Zijn er trouwens geen sporen naar Marine La Plume van het Front National? Naar het Vlaams Belang? Naar Geert Wilders? Allemaal ‘populisten’ di de Gevestigde Orde o zo graag jennen…

  Neen, zegt Google, het ANC is een beweging ‘van onderen uit’, waarbij de Grote Politiek ooit wel moet volgen….

  Assamblea Nacional Catalana

  *

  Wat we nu weten over de terreur in Barcelona en Cambrils

  *

  Barcelona en het kuststadje Cambrils, op zo'n 150 kilometer van Barcelona, werden gisteren getroffen door terreur. Dit is wat we nu weten.

  Wat is er gebeurd?

  - Een witte Fiat-bestelbus reed rond 17 uur de Ramblas op, de bekendste en meest toeristische staat van de stad. Het busje zou circa 600 meter zigzaggend hebben afgelegd over de voetgangers-promenade alvorens tot stilstand te komen tegen een krantenkiosk. Daarnaast is er een tweede bestelwagen waarmee één of meerdere daders de vlucht zouden genomen hebben.

  - Na een klopjacht zijn gisteren twee verdachten opgepakt, deze ochtend volgde een derde arrestatie.

   

  - Tijdens een politieoperatie in Cambrils, op anderhalf uur van Barcelona, werden vannacht vijf vermoedelijke terroristen gedood. Ook daar probeerden terroristen met een busje in te rijden op voetgangers en vielen er verschillende gewonden.

  Hoeveel slachtoffers zijn er?

  Er is nu officieel sprake van 13 doden en zo'n 100 gewonden na de terreurdaad in Barcelona. Van hen zijn er 15 zwaargewond. De slachtoffers komen uit minstens 24 landen, zo maakte de Catalaanse overheid bekend. Onder de overledenen is één Belgische vrouw, meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Ook zijn er twee Belgen gewond, waaronder een zwaargewonde.

  *

  Bron https://www.demorgen.be/buitenland/wat-we-nu-weten-over-de-terreur-in-barcelona-en-cambrils-b60f658e/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_content=middag&ctm_ctid=&utm_source=demorgen

  *

  NADER BEKEKEN

  Digitlia zal wel niet de enige zijn die zich gestoord voelt, respectievelijk zich ongerust maakt, door de aangehouden aan kant zetting van de oorzaken van al die aaslagen. Die eigenlijk geen ‘aaslagen’ meer zijn, maar regelrechte oorlogsmisdaden begaan door een achterbakse agressor van onze duur bevochten vrijheden.

  De naam van het Satans-kind wil de Overheid moedwillig niet eens vernoemen, en al zekerlijk niet de pietrol-pompers, de verwekkers ervan.

  Een mens begint zich terecht af te vragen waarom. Welke zijn hiervan de diepere oorzaken? Zekerlijk om te beginnen, de Clinton Clan Club op aanstoken van de plaatselijke ‘wereldverbeteraars’…

  Het antwoord ligt besloten in het beeld van de Afgod Europa onder de hegemonie van … eens te meer Duitsland. Wat we zien (en waarvoor onze Verlichte Grote Verstanden de ogen sluiten) is tot op de letter wat er gebeurde in de jaren 1932 à 1939, de jaren waarin de Duitse Socialisten naar de Macht grepen onder de toenmalige voorganger-Kanselier’ van la Märkalina, een zekere Adolf Hitler.

  **

  *

  Het voelt al lang niet eens aan als heiligschennis, om ‘Mutti’ als opvolger te zien van haar illustere voorganger. De feiten worden met het uur duidelijker.

  Vergeet niet, dat Hitler tot de 10de Mei 1940 algemeen over de hele weremd niet allen gevreesd, maar ook bewonderd werd…

  *

  ‘Hier sta ik. Ik kan niet anders’ – Dat waren de woorden van Maarten Luther toen hij voor de Pauselijke Rechtbank in Rome moest verschijnen voor zijn opruiende taal. Zo zeg ik, en velen met mij: dit Europa is ons ontstolen door het Clubje amateurs in Bruxellabad.

  Dat zijn de feiten, zou Trump zeggen. Het is aan ons allemaal om de nodige besluiten te trekken.

  *

  (Digitalia)

  20-08-2017, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4253

   

   DE IJTKIJK

   

  de windstilte van de kom-kwammer-tijd wat bij te werken, is ons Marinootje, pupil van Blaaskaak Dewael, die al lang met deze gedachte speelde, eindelijk ‘uit de kast gekomen’ tegen die vervelende straatnaam. Niet wetende dat hij daarmee de modale Vlaming ofwel verveelt, dan wel op stang jaagt. Aan fijngevoeligheid en aan brillantine geen gebrek. Want ook voor Patje Brillantine en de rest van de Blauwe Geschelpten komen de verkiezingen er aan…

  Achteraf gezien is ‘Priester-Dichter’ Verschaeve inderdaad geen eenvoudige persoonlijkheid geweest. Dat komt in hoofdzaak door de vele nachtelijke gesprekken die hij, vlak achter de vuurlinie van het IJzerfront, had met al die eenvoudige Vlaamse jongens die, beloftegetrouw aan hun Koning-Soldaat Albert I, de rotsbeklimmer in vrije val van Marche-les-Dames, hun jong leven veil hadden om na de Overwinning, gelijkheid met de Franstaligen beloofd werden. Toen de oorlog pas begon, moesten Vlamingen ‘1302’ gedenken, en dus dapper vechten voor het behoud vnan zij Troon, dan kregen ze ‘Gelijkheid in Rechte en in de feiten’, zo luidde de Koninklijke Belofte. Waar ze dus dik in de val…. inliepen.

  Maar, eenmaal de poppetjes aan het dansen, ‘vergat’ die Koning toch wel rats die belofte, zeker. Onderwijl werden die jongens naar het slachtveld gecommandeerd, voortgedreven door Officieren die pertinent weigerden hun taal te spreken. Uitlef in ’t Fransoos ‘et pour les Flamands la même chose’. Die officials bleven ondertussen wel veilig en wel op de achtergrond.  

   

  Vandaar hun ‘Open Brief’ naar hun Opperbevelhebber, om hem aan zijn koninklijke belofte te herinneren. Brief die terstond door de Legerleiding als insubordinatie en landverraad werd veroordeeld.

  “Hier ons bloed. Wanneer ons Recht?”

  *

  Maar dat deze eenvoudige ‘onderpastoor van te lande’, als Letterkundige en Doctor Honoris Causa van verschillende buitenlandse universiteiten, zich na de 1ste oorlog intensief inzette voor de ‘Frontbeweging’, werd het duidelijkst rond de eerste IJzertoren in Kaaskerke, Vlaanderens Heiligdom met de gekende Kruiskop. Waarop in 4 talen naar de 4 windstreken het devies van NOOIT MEER OORLOG uitdroeg. Memoriaal ter ere van de vele gesneuvelden van over de ganse wereld, dat in 1946 door algemeen bekende ’onbekenden’ werd gedynamiteerd. Tussen 1918 en het Mei ‘40, waren maar liefst 22 jaar verlopen. In die 22 jaar kwam er van die Koninklijke Beloften zo goed als niets in huis.

  Aan Verschaeve wordt verweten dat hij als Rooms-Katholiek begenadigd Goede Herder voor zijn schapen, ‘ronselde’ voor het Oostfront, om schouder aan schouder met de Wehrmacht, te gaan vechten tegen ‘het goddeloos communisme’. Politieke motieven waren daarbij bijzaak.

  Dubbele fout dus, achteraf bedacht, door de Franstalige goddeloze maar wel triomferende bestuurlijke Elite. Waarbij het niet kan ontkend worden, dat velen toen in die verwarde tijden, dachten zoals Verschaeve. Namelijk via het on-overwinnelijk geachte Duitsland voor de Vlaanderen bereiken wat de Belziek hen weigerden, namelijk… gelijkheid in Rechte en in de Feiten.

  Klein detail hiervan heeft ondergetekende jarenlang lijfelijk ondervonden in zijn jeugd en beginnende volwassenheid. Net als iedereen ben ik opgggroeid onder het dwingend advies van ‘maar goed mij Frans te leren’ om iets te kunnen worden.

  Het is dus net aan dezelfde ‘Elite’ van toen en van nu, te oordelen over deze belangrijke Vlaamse figuur. Dat zal de Geschiedenis wel in hun plaats doen. De dag dat er voor Verschaeve standbeelden zullen opgericht worden.

  Liefst in sneller tempo als er standbeelden van woorbrekende koningen zullen neergehaald worden…

  *

  'Inwoners overtuigen dat aanpassing van Cyril Verschaevestraat nodig is'

  *

  Na de rellen in Vir­ginia over het al dan niet weghalen van een standbeeld van een ‘foute’ generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog, laait ook in ons land het debat over beelden en straatnamen die verwijzen naar een donker verleden op. Marino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen.

  De voorbije jaren waren er in verschillende gemeenten al discussies rond beelden en straatnamen die verwijzen naar onder meer Leopold II en collaborateur Cyriel Verschaeve. Na de rellen in Charlottesville laait het debat ook bij ons opnieuw op.

   

  In Lanaken zal de Cyriel Verschaevestraat verdwijnen. Dat laat burgemeester Marino Keulen (Open VLD) weten. 'Het duurt een tweetal jaar om een straatnaam te veranderen', zegt Keulen. 'We moeten met de inwoners in gesprek gaan en hen overtuigen dat die aanpassing nodig is. Zelf zijn ze daar niet mee bezig. Ze zeggen me letterlijk dat er prangendere kwesties zijn. Maar anno 2017 kunnen we toch niet meer verantwoorden dat er nog altijd een straatnaam is genoemd naar een collaborateur die ter dood werd veroordeeld. We moeten en zullen de naam veranderen.'

  'Begin jaren zeventig is de keuze gemaakt om een straat in Lanaken te vernoemen naar Cyriel Verschaeve', zegt Keulen. 'Ik vermoed dat ze de man toen enkel van zijn geschiedenis in de Eerste Wereldoorlog kenden. Toen stond hij namelijk aan de kant van de Vlaamse frontsoldaten. Maar toch was het een domme keuze. Er valt eigenlijk niets goed over die man te vertellen, zeker als je zijn rol in de Tweede Wereldoorlog bekijkt. Hij staat feitelijk aan de kant van de daders.'

  Volgens Keulen hoort zo'n naam niet op de straatnaamborden te prijken. En daarom wil hij de naam weg. 'In Lanaken leeft het niet, maar ik ga de bewoners wel duidelijk maken waar hun straatnaam eigenlijk voor staat', aldus Keulen. 'Na een gesprek met de bewoners kan ik de nodige stappen zetten. Maar het zal wel wat tijd in beslag nemen, ik schat een tijdspanne van twee jaar.'

  Naast Lanaken hebben ook Breendonk, Marke, Zoersel en Kapelle-op-den-Bos een Cyriel Verschaevestraat. In de gemeente Puurs is de straatnaam al meerdere keren voer voor debat geweest. In mei besliste burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) om ‘de discussie te sluiten’, nadat het overgrote deel van de bewoners in een ­enquête liet verstaan voor het behoud van de straatnaam te zijn.

  Kortrijk heeft geen plannen om de Cyriel Verschaevestraat in Marke te schrappen. ‘We hebben het debat al vaker gevoerd, en uiteraard zouden we op vandaag nooit opteren voor een figuur als Cyriel Verschaeve. Toch acht ik het belangrijk dat de mensen wel weten wie hij was en waar hij voor stond’, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne tegen de Krant Van West-Vlaanderen.

   

  Cyriel Verschaeve staat onder meer bekend als Vlaams-nationalistische priester, die collaboreerde met de nazi’s. In 1946 werd hij bij verstek ter dood veroordeeld omwille van zijn morele verantwoordelijkheid bij het werven van soldaten voor het Oostfront.

  *

  Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170817_03021516

  *

  NADER BEKEKEN

  Hoort die Marino het misschien nu al donderen in Köln? Weet die dan dat er voor lieden als hij, in het herbouwde Land geen plaats meer zal zijn? Beseft die niet dat er binnen afzienbare tijd een Nürenberg II komt?

  Hoe belangrijk Cyriel Verschaeve wel is/was, moge blijken, uit het feit zijn stoffelijk overschot begraven ligt onder de kerktoren van Alveringem, omringd door Heldenkruisjes, mar onder een centimeters dikke plaat gewapend beton? Die werd daar gestort door de op afstand toekijkende Staatsvuiligheid, nog voor bij de plechtige her-begraving, de opgedolven aarde terug op de kist kon.

  Had men in Bruksèl, tot nader order nog altijd Vlaanderens Hoofdstad , dan zoveel schrik dat Verschaeves Geest hen vroeg of laat zou komen rekenschap vragen?


  *

  PS

  Bij deze worden alle geruchten ontkend, als zou deze blog ooit geschreven hebben dat De Schandaard ooit zou overwogen hebben, zinnens zou geweest zijn , de bedoeling hebben gehad, de Stichter ter ere, de naam te veranderen in HJ SS-taart, de Hitler Jugend. S Standaard. Met ‘Meine Ehre heisst Treue’ as embleem.

  *

  Zie https://de.wikipedia.org/wiki/Meine_Ehre_hei%C3%9Ft_Treue

  (Digitalia)

  20-08-2017, 06:32 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4252

  OP DE IJTKIJK

   

  ‘Ja Ma, nooit iemand op zijn uiterlijk beoordelen. Heb ik goed onthouden, hoor, Ma, ‘want daar kunnen die mensen zelf niets aan doen’ …

  Neen, zij zelf niet, maar de gezagdragers uit hun leefwereld wel. Daar zou men, zekerlijk bij het tanende Rode Kameraden, toch wat meer aandacht mogen aan besteed worden. Een man als Martin Schilz (zie afbeelding bovenaan) boezemt die wel degelijk nog vertrouwen in? Die ziet er meer uit als een verwaarloosde struikrover. Idem dit voor wat betreft

  schepen van Personeelsbeleid Martine De Regge van de stad Gent

  Uit respect voor ons Ma geef ik alleen een nog toonbare afbeelding van het mens. Maar de vogelschrik zoals ze nijdig-weg voor de camera’s verscheen over de stunt van Homans met de 508 Vast benoemde Ambtenaren die terug naar af vliegen: neen, dat was te erg. Op en top de veruitwendiging van de afgang van haar Partij. Of heeft ’t Crombeen geen andere keuze, bij gebrek aan bekwame kandidaten?!

  Zoals Trump dat ziet: ‘voortgaan op de feiten’ is dat toch maar een magere geit voor de Stroppen. En dan dat taaltje! Zelfs een viswijf als la Lieten zou van schaamte zich in haar eigen voorschoot verbergen!

  *

  Schulz zet vol in op de opvang van vluchtelingen

  *

  Martin Schulz, de belangrijkste tegenstander van Angela Merkel bij de komende verkiezingen in Duitsland, zet vol in op de opvang van meer vluchtelingen in Duitsland.

  Dat bleek gisteren bij zijn eerste officiële campagnetoespraak in de aanloop naar de Bondsdagverkiezingen. Op felle toon sprak Schulz in Berlijn over immigratie, een van de belangrijkste thema's van de komende verkiezingen. Hij maakte gehakt van de kritiek op de opvang van de ruim miljoen vluchtelingen die in de afgelopen twee jaar naar Duitsland zijn gekomen.

  "De conservatieven willen migranten het liefst buiten de deur houden. Maar het is nu eenmaal de realiteit dat ze naar ons komen. De conservatieven blijven de samenleving indelen in wij en zij. De SPD is er al lang over uit dat iedereen voor de wet gelijk moet zijn en dat wij migranten nodig hebben om het land verder te ontwikkelen."

  Migrantenkinderen

  De SPD-leider waagde er zich niet aan om zijn opponent Merkel openlijk aan tvallen. Maar hij presenteerde wel een paar voorstellen die het CDU niet met gejuich zal ontvangen. Schulz is voor gratis kinderdagverblijven voor migrantenkinderen. Ook wil hij dat jonge vluchtelingen meteen naar de universiteit kunnen en dat ze bij het halen van de studie automatisch een verblijfsvergunning krijgen.

  De komende weken moet blijken of het genoeg is om de achterstand op de christendemocraten in de peilingen weg te werken. Als Schulz nog bondskanselier wil worden, moet hij een enorme sprint trekken. Het CDU schommelt tussen 37 en 40 procent. De SPD staat op hooguit 25 procent.

  Merkel hield haar eerste officiële verkiezingsspeech afgelopen weekend. De bondskanselier koos voor Dortmund, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is de thuisbasis van de sociaal-democraten en Schulz maar tot verrassing van iedereen won de CDU er begin dit jaar bij de deelstaatsverkiezingen. Merkel gaf de Amerikaanse president Donald Trump een sneer. Ze haalde uit naar de Duitse auto-industrie, die door gesjoemel een deuk in het imago opliep. En ze deelde wat plaagstoten uit naar haar concurrent Schulz. Over immigratie, sociale ongelijkheid en terrorisme, de drie belangrijkste thema's in de Duitse verkiezingen ging Merkel nauwelijks in.

  Verkiezingen niet gewonnen

  Na afloop realiseerde de bondskanselier zich dat ze nog wat vergeten was. "Oh, ik heb helemaal niet gezegd dat de mensen op het CDU moeten stemmen en dat de verkiezingen nog niet zijn gewonnen", klonk het door de microfoon die nog open stond.

  Merkel vertrouwt op haar comfortabele voorsprong. Zelfs op de verkiezingsposters van haar partij zijn ontspannen stemmers te zien. Luierend in het gras. "Nu van de zomer genieten, straks de juiste beslissing nemen", staat er onder.

   

  Schulz blijft ondertussen in een moordend tempo campagne voeren. Anders dan Merkel zocht hij de afgelopen maanden overal in het land de kiezer op. De bondskanselier zelf begint er pas nu mee. Tot de verkiezingen op 24 september heeft ze ruim 50 afspraken.

  BRON : https://www.demorgen.be/buitenland/schulz-zet-vol-in-op-de-opvang-van-vluchtelingen-b6db730e/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_content=middag&utm_source=demorgen

  *

  NADER BEKEKEN

  Merkel, iemand die breed en autoritair is als een broedse kip vindt, samen met de Spaanse autoriteiten na de eerste calamiteiten in Catalonië, dat we gene bang moeten hebben. Hebben zij ook niet, kijk maar. Als die bende lijfwachten even wil uit beeld gaan? Ja, danke schöïn. Dat we dus integendeel manmoedig moeten stand houden. De moed niet verliezen. Dit is nog maar het begin.

  Es geht alles vorüber, es geht alles vorbei. Nach jedem Dezember, kommt wieder ein Mai……

  Maar over het bestrijden of terugdringen van deze aan de gang zijnde invasie: geen woord. Besluit: als onze Overheden daarover zwijgen, is dat dan misschien het bewijs dat ze instemmen met de islamisering met al dat geweld als ‘collateral damage’? Waardoor ze dus spreken met een Janus-kop? Er gebeuren in serie in onze landen, op ons grondgebied, ware oorlogsmisdaden tegen onschuldige burgers. En al wat bvb de Spaanse Overheid doet, is 8 dagen van Nationalle Rouw afkondigen. Terwijl in eigen land Patrick Dewael daarvan dankbaar gebruik maakt om weer eens zijn naambekendheid in de verf te zetten. Met het aanbod voor ’n rouwregister voor een gestorven stadsgenote van hem.

  Waar lees ik berichten over wraakneming, door bvb in elk land 10 ‘gebedshuizen’ definitief te sluiten? Door per land een paar honderd als potentiële terrorist bij Interpol bekend staande “immigraten’ dik in de boeien en voor de camera’s, uit te wijzen met chartervliegtuigen? Door te eisen dat in alle, maar dan ook alle ‘gebedshuizen’ (ter bevordering vande integratie…) alleen en uitsluitend in de eigen landstaal mag gepredikt worden? Onder bestendig toezicht van de Gewapende Arm der Wet. Door ‘Koranlessen’ te verbieden. Door kopvodden en tentzeilen-kledij publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Door nog duizend andere dingen in te voeren, voor wie een hond wil slaan wordt rap een stik gevonden.

  In dit Europa zoekt men geen stokken. Integendeel, stokken worden zoveel mogelijk wèg geredeneerd. Want de mensen die dat wel zouden willen, worden het zwijgen opgelegd.

  De Oude Grieken wisten het reeds: wie niet voor ons is, is tegen ons. Simpeler kan het niet gezegd worden.

  Maar zolang er geredeneerd wordt zoals Schulz, namelijk

  …… het is nu eenmaal de realiteit dat ze naar ons komen….

  zal er niet veel veranderen. Want wat Schulz er niet bij zegt, is dat ‘ze blijven komen’ omdat zijn soort he daartoe blijven uitnodigen….

  En Merkel. Die vlucht in haar verkiezingsspeeches juist wat de mensen bezig houdt. Immigratie, terrorisme, sociale ongelijkheid.

  Zi cloot men Frederik! En altijd maar weer naast de kwestie argumenteren.

  *

  Al die zaken zullen slechts aangepakt worden, als ze, net als alle Verlichte Grote Verstanden, die ziet verschijnen in haar achteruitkijkspiegel… Weeet U nog? De Dikke van Diksia heeft ze allemaal geleerd de problemen maar aan te pakken als die er eenmaal waren.

  *

  (Digitalia)

  19-08-2017, 10:01 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4255

   

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Op eigen kracht naar Vlaamse macht

  *

  Op zondag 27 augustus 2017 vindt de 16de IJzerwake plaats in Steenstrate.

   

  Honderd jaar geleden publiceerden de Fronters hun eerste Open Frontbrief. De brief werd verspreid op een symbolische datum: 11 juli. Met hun actie voor zelfbestuur en Vlaamse regimenten legden zij de basis voor de moderne Vlaamse Beweging. Een goede reden om dit feit te herdenken op de jaarlijkse IJzerwake.

  Maar het gaat vandaag natuurlijk niet enkel over onze geschiedenis, hoe bepalend die ook is voor onze identiteit als Vlaming. Het is ook hoog tijd om de strategie van de Vlaamse Beweging te her-denken. Belgische staatshervormingen hebben ons een beetje autonomie gegeven, maar dat is meer schijn dan werkelijkheid.

  De miljardentransfers die het Waals cliëntelisme en de graaicultuur in stand houden, gaan onverkort verder. En er is geen beterschap in zicht.

  De Belgische recuperatie is volop aan de gang. Sommige partijen spreken ongegeneerd over mogelijke herfederalisering van bevoegdheden. En waar het Belgisch niveau ons niet in de weg staat, krijgen we af te rekenen met wereldvreemde despoten in rechtbanken of in de Europese Commissie.

  We moeten dus af van de strategie die het Belgisch niveau wil laten verdampen door alle bevoegdheden naar Europa over te hevelen. Of de voogden nu in de federale regering zitten, in een wereldvreemde rechtbank of in de Europese Unie, maakt weinig uit. Het komt erop neer dat we niet langer baas in eigen land zijn.

  Overal in Europa staan partijen en bewegingen klaar die het roer willen omgooien. Bewegingen die van zelfbestuur en eigen identiteit opnieuw basiswaarden in de politiek willen maken. Vlaanderen mag die trein niet missen. Hier ligt een belangrijke taak voor het Vlaams Parlement. De Belgische grendels kunnen enkel doorbroken worden door een eenzijdig initiatief van de Vlaamse verkozenen. Zoals de Fronters het ons leerden: Staan er wetten en praktische bezwaren in de weg? Omver en erover!

  Tot in Steenstrate om, geworteld in onze traditie, de bakens te zetten naar echte Vlaamse onafhankelijkheid.

  *

  NADER BEKEKEN

  Vlamingen van vandaag blijven niet langer ‘beed’lend en stamelend aan de poorten staan’. Ze nemen wat hen van rechtswege toekomt, de eigen Burcht in. Om vervolgens die porten wijd open te zetten om welstand voor iedereen binnen te halen.

  Even benadrukken. Zondag 27 Augustus is reeds volgende week zondag. Voor nadere informatie, zie

  http://ijzerwake.be/index.php/ijzerwake-2017/ijzerwake-praktisch

  En waar vindt U ‘Steenstraete’ dan wel? Heel eenvoudig. Maak er een dagje van om vandaag of morgen De Verwoeste Gewesten te bezoeken tussen Ieper en Diksmuide. U komt er vanzelf.

   

  Vooral als U, om de streek beter te leren kennen, dit weekeinde naar Waregem Koerse komt, het evenement dat steeds meer en meer de roem van de streek uitdraagt. Zodoende ontvlucht U ok zo ver U kunt lopen dat schreeuwerig ding in Kievit, dat Poppel Puk-gedoe, dat net als roken, Uw gezondheuid schaadt.

  *

  (Digitalia)

  19-08-2017, 07:01 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4251

  OP DE IJTKIJK

   

  Aandacht AUB

  Deze ‘bijdrage’ heeft een dubbel onderwerp, samen te vatten onder het begrip hoe bestrijden we ‘politieke graaicultuur’. Met het accent op ‘cultuur’. Cultuur met Hoofdletter en in de zin van serre-plantjes in een beschermde omgeving. Wat eigenlijk een lachwekkende vergelijking is voor heel die plejade zwaarwichtig blinkend welgedane Dames en Heren ‘mandaatdragers’. Hen te vergelijken met een lief klein zaaie-linkske in een glazen serre dat niet beter vraagt dan te worden vertroeteld…

  *

  Vooral het tweede deel (dat zich typisch afspeelt in Termontville) is flagrant. Daar werd het graaien doorgegeven naar maar liefst 508 stukd van de lagere echelons van de Bestuurlijke Elite… Alles op kosten van Honoré Gepluimd, dat spreekt vanelf!

  *

  *

  Om goed te beginnen komen we van direct in direct contact met een overlevende doenderik, iemand van LDD (Lijst De Decker, weet U nog?) iemand die blijkbaar de politiek beziet met een vèr-ziende gewone bril. En dus niet bestuurtt via zijn achteruitkijkspiegel, zoals de 200-jarige traditie dat wilt in Coburgia. Peter Reekmans uit Glabbeke is de rekel die dat wil, en als volksvertegenwoordiger klaagde hij reeds negen jaar geleden de misgroei aan bij al die ontelbaar vele gedrochten van ‘Intercommunales’ die ons Land rijk is om het te verarmen. Nu schreef hij daar ’n heus boek over. Zie verder.

  Ja Ja, JMDD, was/is ’n man naar mijn hart. Het is ’n West-Vlaamse realistische doorbijter, die net als zijn ‘volgelingen’, recht voor de raap is. En die juist daardoor bij alle andere politiekers kop van Jut zijn.

  ‘Scheef gegroeid’, een van zijn uitdrukkingen, is eigenlijk nog een veel te vriendelijke beschuldiging Want dat veronderstelt een vroegere correcte groei. Wat pertinent niet het geval is. Nooit geweest zelfs. D echte bestaansredenen voor al die zogezegde ‘Intercommunale’ is de mogelijkheden scheppen om officieel zo rap en zoveel mogelijk poen te pakken.

  Oplossing: gewoon al die dingen privatiseren onder de vorm van reguliere vennootschappen met rechtspersoonlijkheid. De aandeelhouders zijn dan niet meer de Overheid, maar zij die dik afgedokt hebben voor hun aandelen. Wat ‘en passant’ goedzou zijn voor de Staatsschuld. Zo komen bvb elektriciteit bedelers, watermaatschappijen, BPost, Ziekenkassen, enz tot gewone ondernemingen die gewoon aan de slag bestuurd worden door een gewone échte Raad van Bestuur, beperkt in aantal. ‘Bestuurders’ van een handekszaak worden gekozen louter op basis van hun bekwaamheid, en niet omdat ze ht vriendje zijn van een vriend die ‘jobs’ met gulle hand kan rondstrooien onder zijn getrouwen.. Eerste doel van zo’n normale onderneming: handel drijven ‘met het oogmerk om winst te verwezenlijken’, wat de eerste woorden zijn in elk handboek voor Economie.

  ‘Winst maken’ is dan het ene uiterste, die beperkt wordt door dat andere uiterste, namelijk de vrije concurrentie in een continentale zone van Vrij Verkeer van Kapitalen, Goederen en diensten.

  Resultaat als resonantie: een gezonde dienstverlening met zo scherp mogelijke prijzen, de consument ten goede.

  Denk gewoon aan dat serre-plantje dar eenmaal uitgeplant in volle natuur, reelmatig moet gesnoeid en bijgeknipt worden…

  *

  Boekvoorstelling Peter Reekmans - De Vlaamse ziekte

  *

  Burgemeester Reekmans' tweede boek gaat over de problematiek van de intercommunales. Hij was de eerste volksvertegenwoordiger die deze scheefgetrokken situatie van de intercommunales al in 2009 op de agenda van het Vlaamse parlement durfde te plaatsen, lang voor de talrijke schandalen de pers haalden in 2017. In dit boek gaat Reekmans dieper in op de graaicultuur en legt hij het web van de intercommunales bloot. Hij toont aan welke verpletterende verantwoordelijkheid de intercommunales hebben in de gigantische stijgingen van de prijzen voor water, energie en afval.

   

  U wordt vriendelijk uitgenodigd op de boekvoorstelling op 20 september in Glabbeek. Hieronder kan u zich daarvoor inschrijven.

  *

  DEEL II

  Homans fluit Termont terug en vernietigt ruim 500 Gentse benoemingen

  *

  Minister Liesbeth Homans (N-VA) vernietigt 508 benoemingen van de stad Gent. Het gaat om contractuelen die recent tot statutaire ambtenaren zijn benoemd. "Gent leeft de wetgeving niet na", zegt Homans. Dat de bestuursploeg-Termont (sp.a) kort voor de verkiezingen nog een pak mensen opwaardeert, noemt ze "cliëntelisme".

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3233417/2017/08/16/Homans-fluit-Termont-terug-en-vernietigt-ruim-500-Gentse-benoemingen.dhtml

  *

  DEEL III BESLUIT

  *

  Intercommunales in opstand tegen schrappen van postjes

  *

  De lokale politici in intercommunales zijn boos. Ze willen dat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) haar plannen om de raden van bestuur af te slanken herziet. Het protest gaat over alle partijgrenzen heen en legt groeiende spanningen binnen de partijen bloot.

  Het is bijzonder onrustig aan de basis van onze politieke partijen. Veel lokale mandatarissen voelen zich na de Waalse en Vlaamse Publi-affaires in de wind gezet door hun nationale collega's. Vooral de maatregelen die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans voor de zomer aankondigde, zetten kwaad bloed.

  Uw krant vroeg de brieven op die de voorbije weken naar het kabinet vertrokken en stelde vast dat de 'revolte' over alle partijgrenzen heen gedragen wordt. Van CD&V over Open VLD tot sp.a, Groen en N-VA: allemaal stemden ze binnen hun intercommunales in met het versturen van een brief waarin de afslanking van de bestuursraden op de korrel genomen wordt.

  Homans wil dat alle intercommunales het voortaan met slechts 15 bestuursleden doen. Dat betekent dat veel gemeenten straks geen vertegenwoordiger meer zullen hebben in hun eigen intercommunales. "Dat is niet democratisch", stellen ze bezorgd.

   

  Anderen geven ook grif toe dat de maatregel momenteel voor een zeer ongezond spanningsveld zorgt tussen de basis en de top van de partijen. In totaal protesteerden al meer dan 100 gemeenten via hun vertegenwoordigers in de intercommunales. Homans geeft voorlopig echter geen krimp. "Ik wil kleinere en meer transparante bestuursorganen. Ik zal dus niks aanpassen."

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3219448/2017/07/29/Intercommunales-in-opstand-tegen-schrappen-van-postjes.dhtml

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  Vooral dat laatste artikel is zo goed als een Openbare Biecht en schuldbekentenis. De top laat de bsis in de brand. Waar hebben we dat ‘Sauv’qui peut’ nog gehoord?

  Homans wil max 15 maandaatdragers in elke ‘onderneming’. Zou dat mens dan nie weten, dat zelfs wereldfirma’s ‘bestuurd’ worden, naast de Afgevaardigd Bestuurder (thans Chief Executive Officer) door een beperkt aantal bestuurders, waarvan drie het wettelijk minimum is.

  Wat meer is: de boekhouding van een rechtspersoon is openbaar door het officieel neerleggen van de ‘Jaarrekening’, terwijl iedere belangstellende aandeelhouder vrije toegang heeft tot de Jaarlijkse Algemen Vergadering der Aandeelhouders, waar alle toelichtingen verstrekt moeten worden. Onder verantwoordelijkheid van een wettelijk voorziene ‘Commissaris’, al dan niet bijgestaan door een onafhankelijk beëdigd Bedrijfs Revisor.

  Daar komt geen Burgemeester noch Schepene omtrent. Zodat die hun eigen ‘mandaat’ naar behoren kunnen vervullen…

  *

  (Digitalia)

  18-08-2017, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4250

   

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Het is illustratief voor alls wat ‘Linkx’ denkt, dat men daar altijd en overal unisono voor de universele globalisatie is. Alle Menschen werden Brüder’: een Duitse muzikale symfonie is zelfs een Groot-Europese ‘Hymne’ geworden. Eens te meer ‘Deutschland über Alles’!!!! Die staat dus boven het ‘God save the King’ der Engelsen. Om nog maar te zwijgen van de ‘Marseilleiise’ der Fransen. ‘Aux armes, Citoyens’… Maar dat men daarbij bij gezegd Slinx weeral het Joodse Volk minderwaardig acht, is niet meer dan normaal0 Of zou er toch een subtiel verschil bestaan tussen Duitsers, Moslims en joden?

  Normale mensen zouden eerder, gelet op het algemeen intellectueel niveau van beide werelden, moeten schrijven moslims en Joden…

  Aan het gebruik van Hoofdletters herkent men de ware Beschaving. Of is dat weeral racistisch populisme?

  Om niet als racist te worden aangeklaagd, heb ik in ht overgenomen artikel dan ook geen Jota veranderd.

  *

  Zwitsers hotel vraagt joodse gasten om te douchen voor het zwemmen

  *

  In Israël is een polemiek losgebarsten over een Zwitsers hotel dat expliciet aan joodse gasten vraagt om eerst een douche te nemen alvorens het zwembad te betreden.

   

  Het Aparthaus Paradies in de Zwitserse Alpen had aan de inkom van het zwembad een affiche opgehangen die zich specifiek richtte tot joodse mannen, vrouwen en kinderen. De directie nam dat initiatief nadat ze een klacht had ontvangen over twee joodse meisjes die zonder voorafgaande douche in het water waren gesprongen.

   

  Koosjere diepvriezer

  Daarnaast had de directie ook een affiche met een boodschap voor de joodse gasten bevestigd aan de diepvriezer van het hotel. Joodse gasten mogen de diepvriezer gebruiken om koosjer voedsel te bewaren, maar via de affiche wordt hen gevraagd enkel op welbepaalde momenten de diepvriezer te betreden.

   

  "Hotel van de haat"

  Een gast nam foto's van de affiches en plaatste ze op sociale media, waar het hotel meteen in het oog van de storm kwam te liggen. Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotolevy eiste meteen officiële excuses voor deze "antisemitische daad" en het Centrum Simon Wiesenthal vroeg aan de Zwitserse minister van Justitie om over te gaan tot sluiting van "het hotel van de haat".

  "Beetje naïef"

  Het hotel heeft de affiches inmiddels verwijderd. De directrice zit verveeld met de zaak, maar ontkent antisemitische sympathieën. "We hebben momenteel heel veel joodse klanten en ik merk op dat sommigen niet eerst een douche nemen voor het zwemmen. Aangezien andere gasten me vroegen iets te doen, heb ik een beetje op een naïeve manier deze affiche gemaakt. Ik had me beter gericht tot alle klanten van het hotel", erkende ze in de krant Blick.

  Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde vandaag alvast mee dat Zwitserland tegenover de Israëlische ambassadeur heeft bevestigd dat het land "racisme, antisemitisme en alle vormen van discriminatie veroordeelt".

  Bron https://www.demorgen.be/buitenland/zwitsers-hotel-vraagt-joodse-gasten-om-te-douchen-voor-het-zwemmen-b1d7ec0b/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_content=middag&utm_source=demorgen

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  ‘Juden nicht erwünscht’. Weet U nog? Dat ws ooit het begin. Later werden ze gewoon…. opgestookt.

  Deze eerder stupide geschiedenis werd in dit artikel weer zeer eenzijdig ‘geduid’. De Directie was fout. Punt, andere lijn, ander hoofdstuk. Boeken toe.Want de lezer zou el eens kunnen beginnen naenken.

  En is dat alles? Ja toch. Maar m.i. bijlage niet. Werd de ‘fout’ rechtgezet door de vernederende opschriften gewoon te verwijderen?.

  Zeer tussen haakjes: hoe herkent men aan een jonge dame in bikini, dat ze Joods is? Aan de kleur van de lak op haar teennagels? Of omdat ze geen bourkini draagt.

  Bourkini’s zouden trouwens ook daar (om hygiënische redenen alleen al) verboden moeten geweest zjn…. En blijvend geafficheerd!

  Tussen de lijntjes leest men echter dat ‘andere’ gasten ‘geklaagd’ hadden.

  En juist daar ligt de fout van de ‘Directie, dat zij die ‘klagers’ niet stante pede lik op stuk heeft gegeven. Dan was er niet eens ’n incident geweest. Joodse jonge dames in bikini zijn niet besmettelijker dan Muzelmanse of Boudhistische jonge dames. Waarbij ik zelfs (want ik ben geen anatomist) voorbij ga aan het dragen van al die zweterige plakkende bierka’s en/of nicabs. Die zorgen immers dat allerlei bacteriën en ziektekiemen op de huid zijn gecimenteerd.

  Dan is het nog al te kies om verder uit te weiden over de persoonlijke hygiëne en regels. Zoveel verschillen tussen Joodse meisjes en vrouwen en Mosimitische leden van het zwakke geslacht…. En dan spreek ik nog maar alleen over de achterkant en het al-dan-niet gebruik van toiletpapier.

  *

  Want ziet U, de mensen zijn wel allemaal gelijk (gemaakt), maar er ligt look veel verschil aan de leefomgeving waarin men is opgegroeid…

  Of er na dit ‘incident’ nog veel Zonen en Dochters van David naar dat hotel zullen blijven komen, is zeer de vraag. De naam zegt het zelf: het is een Paradijs en Bakermat van Apartheid….

  Aparthaus Paradies

  *

  (Digitalia)

  18-08-2017, 05:18 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4249

  OP DE IJTKIJK

  Fier als ’n gieter, helemaal op kop, de vraagstelling voor de laatste politieke peiling in Merkelland. Neem gerust Uw tijd om punt per punt U af te vragen waaarom in coburgia die vragen niet mogen gesteld worden.

  Twee keer beter nieuws is nog niet hetzelfde als twee keer goed nieuws. Maar het gaat in de goede richting.

  Het is wat kalmer geworden op het Wereldfront van WO 3. Maar over de konkelfoezerij van Kim-Kong-Fu Dictator in Noord Korea met de Sjiitische Ayatollahs van Iran, is het laatste woord nog niet gezegd. De directe oorlogsdreiging is inderdaad iets of wat afgewend. Voorlopig toch. Wat daarbij belangrijk is, is dat geen der partijen en zeker de USA niet, gezichtsverlies geleden heeft. Zeg maar gerust dat er een zakelijke oplossing uit de bus is gekomen, waartoe de Clinton Clan Club nooit zou in staat geweest zijn. Doodeenvoudig omdat elke oorlog, waar ook ter wereld, in hoofd- of als bijzaak als oorzakelijk gevolg heeft dat de Islam weer met sprongen vooruitgaat.

  Dat Trump geen ervaren politicus is, brengt alleen maar mee dat niet de pretentie aan de Macht is, maar … het gezond koopmansverstand. Geloof me, die man daar is geen stommeling. Hij zal rap genoeg inzien waar het kalf gebonden ligt.

  Een van de vele neven-verdiensten is dus, dat waar de C.C.C. achteruit boert, hun aanhang ‘all over the world’ ook afkalft. In Nederland geraakt men zonder Geert Wilders, al maanden niet meer aan een nieuwe Regering. Bij ons, in Coburgia, in het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk likken, bijna in stervensnood, de Socialisten hun wonden. Net aangeschoten wild dat wacht op de genadeklop. Belanfgrijker dan een klein rood knipperlichtje ergens in de Ruimte hoeven die nooit meer te worden.

  Ja Ja.

  Ik vraag mij in gemoede af, waarover de kranten straks, buiten uit menisnijd, Trump bekladden, gaan schrijven om hun kranten vol te krijgen. Veel meer dan prentjes zetten en uitgebreide kronieken bijhouden over Gebroken Armen en Benen zal dat niet meer zijn dan buikvulling. Rest: de Sport, de festivals en de Opwarming der Aarde. Drie onderwerpen waar vuurwerk achter zit. Zonder geweld (terreur, oorlog) en zonder de aan de gang zijnde volksverhuizingen (Afrika loopt leeg) dreigt voor hen dan ook het uitstervn. Net als een veld met allemaal verdorde distels die het sproeivliegtuig met herbicide ziet komen.

  Klein maar goed begonnen is half gewonnen. Overal kiemen de zaadjes van het Verzet. De wereld ontwaakt uit een vieze nare droom…. Zelfs Merkel staat op het punt om pluimen te verlezen. Stilstaan is achteruitgaan. Zo begint het altijd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland

  *

  AfD behaalt weer podiumplaats!

  **

  *

  Natuurlijk, verkiezingspeilingen zijn iets voor de afvalbak, maar in dit geval zou de tendens in ieder geval kunnen kloppen. De “Welt” vermeldt dat de AfD volgens Insa weer op 10% staat en zodoende een podiumplaats bij de komende parlementsverkiezingen zou kunnen behalen.

  Journalisten watch

  “Die Linke verliest daarentegen een hele procent en komt op nog maar 9%. De FDP blijft onveranderd op 9% staan. De Groenen blijven onveranderd met 7% duidelijk achter bij de overige partijen die ambities hebben om in het parlement te komen.”

  CDU/CSU staan op 37%, de SPD blijft met 25% de op een na grootste partij.

  “Volgens de actuele peiling zou er geen meerderheid zijn voor CDU/CSU-FDP. Zij komen samen maar op 46%. Ook een coalitie met SPD/Die Linke/Groenen zou met 41% geen kans hebben om een regering te vormen. Omdat alle partijen een samenwerking met de AfD hebben uitgesloten, zou behalve een grote coalitie alleen maar een coalitie met CDU/CSU-FDP/Groenen mogelijk zijn.”

  Het speelt eigenlijk geen rol wie met wie gaat, want alleen de AfD is het zout in de soep die men ons als eenheidsbrij verkoopt.

  Bron:

  www.journalistenwatch.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  *

  NADER BEKEKEN

  AfD. Met de provocerende slogan vol met nostalgie: een eerder ongelukkige situatie. Eurosceptisch en conservatief, meer moest dat niet zijn.

  Reden te over om ook ‘Bei ins in Deutschland’ door de plaatselijke Verlichte Grote Verstanden in het verdomhoekje gezet te worden.

  Net als in Frankrijk gaan de Socialisten er uit. Met als gevolg dat Merkel net als Hollande, bakzeil zal moete halen. Om tenslotte tussen de bladzijden van de Geschiedenisboek te belanden.

  Het gaat traag. Tetraag. Veel trager da in Amerika, waar sedert 20 Januari 2017 met en Nieuw Hoofdstuk de kentering ten goede al definitief is ingezet. May God bless Amerca. Liefst in ons aller belang, zoals onderstaande cartoon uit ’t Pallieterke van vandaag laat uitschijnen….

  *

  (Digitalia)

  16-08-2017, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  15-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4245

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Petrus was de naam van de 1ste Paus inn het Oude Rome. En op deze steenrots zou de Her zijn Kerk bouwen. Franciscus zal dus de naam zijn van de Laatste Paus, want de rots wordt geglobaliseerd zand.. Het is een natuurwet, dart Rotsen vergaan tot zand. Waar zou immers al dat zand op onze stranden vandaan komen?

  Dat is zo, als tenminste, we Vriend Xander volgen. Wie zijn wij om dat te doen? De tekenen zijn duidelijk genoeg. Zelfs de Amerikaanse President, de machtigste Man ter wereld, wort verguisd tot er niets meer van overblijft. Hij zei het vandaag zelf ‘we alll are euak

  Volgens mij zijn die even duidelijk als de stalen deur die achter ons allemaal in het slot valt, als we in groep in deze ‘gaskmers-stortbaden zijn binnen geleid. Verzet was toen ook niet mogelijk en de rest ging vanzelf.

  Vroeger kon U hier al herhaalde malen lezen over de Vlaming (Bruggeling) die dit beeld ontwierp die de overwinning van De Gesel Gods (de pest-epidemie, dezer dagen onder vele andere namen terug van weggeweest) moet voorstellen.

  De strijd is gestreden, het zwaard mag terig in de schede.

  Bij de vrienden van http://www.golfbrekers.be/ vind ik op deze 15 Augustus een prachtige link naar een muzikale begeleiding die past bij de verdere lezing van dit stukje….


  https://youtu.be/7FGhZQR1qZA

  *

  Dat ‘ Castel Sant' Angelo”, op wandel- afstand van Vaticano, blijkt het (leeg gebleven) mausoleum te zijn geweest van Keizer Hadrianus (76-138) die dus door het opkomend Christendom zogezegd ‘gehack’t zou zijn. Het massieve gebouw was/is zo goed als on-inneembaar en bood de Middeleeuwse Pausen de gedroomde levensreddende zekerhei in geval van nood. Een verhoogde voetweg hoog boven de hoofden….

  **

  *

  Een schitterende locatie om te worden omsingeld door oslamitische minaretten, waar moslims dus kunne rondjes lopen zoveel ze willen. De Zwarte Steen uit de Ruimte van de Ka’baa in Mekka splijten en de helft naar hier overbrengen is het enige probleemol om van eigenaar te veranderen. De Engel Michaël vervangen door een IS-Strijder die aan een onthoofding bezig is, mag geen probleem zijn. Er zijn als model levende voorbeelden genoeg.

  De Sint Pieter met de wereldberoemde koepelkerk van Michelangelo zou kunnen verder gebruikt worden als voorheen. Als bewijs dat de huidige Paus gelijk had. Elk op zijn eigen manier, samen verder leven. In het besef dat dat er maar één God is. En laat ons AUB niet beginnen ruzie maken over de naam. Er zijn nu al 3 goddelijke personen in één God, dan komt er gewoon een 4de en 5de bij: de Goed van het Goede en de God van het Kwade.

  *

  resident Putin: ‘Paus Franciscus is geen man van God’

  Leider Katholieke Kerk wil zo snel mogelijk federale EU-superstaat met onbeperkte islamitische immigratie, één-kind politiek voor de blanken, een Centrale Bank voor de wereld, en uiteindelijk een wereldregering.

  President Vladimir Putin en paus Franciscus hebben hemelsbreed verschillende ideeën over de toekomst van de wereld.

  De Russische president Vladimir Putin heeft als enige wereldleider hardop uitgesproken wat veel christenen, ook katholieken, eveneens denken: ‘Paus Franciscus is geen man van God, althans, niet van de christelijke God. Niet de God van de Bijbel. Hij droomt van een wereldregering en een wereldwijd communistisch onderdrukkend systeem.’

  ‘Paus Franciscus gebruikt zijn platform om overal ter wereld aan kwetsbare mensen een gevaarlijke extreem-linkse politieke ideologie op te dringen, mensen die hem vertrouwen vanwege zijn positie... Maar we hebben eerder in de communistische staten gezien (en nog steeds in bijv. Noord Korea) dat dit systeem niet verenigbaar is met het christendom.’

  EU-superstaat en wereldregering

  De eerste Jezuïtische leider van de Katholieke Kerk onderstreepte met tal van uitspraken dat hij één van de belangrijkste centrale figuren in de globalistische ‘Nieuwe Wereld Orde’ is. Zo pleitte hij voor de oprichting van een wereldwijde Centrale Bank en financiële autoriteit, en verklaarde hij later dat ‘de Amerikanen voor hun eigen bestwil zo snel mogelijk door een wereldregering moeten worden geleid.’

  Franciscus riep de EU op om op korte termijn één federale Superstaat te vormen, met één centrale regering. Ook is hij een groot voorstander van de massale immigratie van miljoenen moslims uit Afrika en het Midden Oosten, en wil hij tegelijkertijd dat de blanke bevolking in het Westen -net als in het verleden in China- een één-kind beleid adopteert. Vorig jaar april vroeg hij vergeving aan alle moslimmigranten omdat Europa hen niet genoeg welkom zou heten, en hen niet meteen het recht op al onze welvaart en voorzieningen geeft.

  Islamisering in gevaar, en moslim terrorisme ‘bestaat niet’

  *

  In juli waarschuwde de paus voor een ‘zeer gevaarlijke alliantie’ tussen Trump en Putin, omdat daarmee de enorme immigratiestroom naar Europa – letterlijk door hem toegejuicht als een ‘Arabische invasie’- en de islamisering van ons werelddeel in gevaar zou worden gebracht, en er een alliantie dreigde te ontstaan die de islam zou kunnen verslaan. De Europeanen moeten zich volgens hem geen zorgen maken over de islam, maar over de ‘ecologische crisis’, die weliswaar wetenschappelijk zeer omstreden is, maar ‘om ideologische standpunten en economische belangen niet ontkend mag worden’.

  In februari beweerde Franciscus dat het moslim terrorisme ‘niet bestaat’, dat alle religies vrede promoten, en dat ook het christendom en Jodendom gewelddadige fundamentalisten herbergt. Hij kon echter niet één voorbeeld noemen van een dodelijke zelfmoordaanslag op burgers gepleegd door ‘Jezus is Heer’ schreeuwende christenen, of ‘HaShem is de grootste! krijsende Joden.

  ‘ISIS net als Jezus’

  In het voorjaar van 2015 vergeleek Franciscus in een interview met de Franse krant La Croix ISIS zelfs rechtstreeks met Jezus: ‘Het klopt dat het veroveringsconcept inherent is aan de ziel van de islam. Het is echter ook mogelijk om dit doel uit het evangelie van Matteüs te halen, waar Jezus, in termen van hetzelfde idee van verovering*, zijn discipelen naar alle volken stuurt.’ Daarmee stelde hij de opdracht van Jezus om alle volken in Zijn naam de dopen (Matt.28:19) gelijk met het bevel van Allah en Mohammed om alle volken met misleiding, dwang, geweld, oorlog, moord en terreur te dwingen zich tot de islam te bekeren.

  Idee van persoonlijke relatie met Jezus ‘gevaarlijk en schadelijk’

   

  Tijdens een kerkdienst in Rome vertelde hij zijn toehoorders dat het idee van een ‘persoonlijke relatie’ met Jezus ‘gevaarlijk en schadelijk’ is.

  Dat doet sterk denken aan een van de redenen waarom het christendom in (neo-) communistische staten zoals China en Noord Korea wordt onderdrukt: het concept dat een mens niet in alles onderdanig hoeft te zijn aan een (politieke en religieuze) menselijke autoriteit, maar dat daar een God boven staat. Ook Franciscus lijkt –overigens zoals de meeste van zijn voorgangers in de historie- te vinden dat gelovigen zich in eerste instantie moeten schikken naar wat hij zegt dat ze volgens God wel of niet zouden moeten doen.

  Franciscus in select gezelschap van George Soros en Bill Gates

  *

  Putin, zelf een orthodoxe christen –en vermoedelijk mede daarom zo gehaat door de Westerse elite-, uit maar zelden rechtstreeks kritiek op buitenlandse leiders, en geeft doorgaans de voorkeur aan (stille) diplomatie. Paus Franciscus is naast de ultralinkse globalist en miljardair George Soros, die er dezelfde (waan)ideeën over Europa en de wereld op nahoudt, een ander die fel door de Russische president werd bekritiseerd. Hetzelfde geldt voor Jacob Rothschild en Bill Gates.

  Katholieke lekenleiders: Extreemlinkse paus niet legitiem

  *

  Een groep katholieke lekenleiders heeft president Trump gevraagd om onderzoek te doen naar diverse bronnen en bewijzen – waaronder WikiLeaks emails- waaruit zou blijken dat president Obama, Hillary Clinton en multimiljardair annex globalist George Soros verantwoordelijk zijn voor een coup in het Vaticaan, waardoor ze paus Benedictus in 2013 tot aftreden dwongen, en hem vervingen door de extreemlinkse paus Franciscus. Die viel vervolgens vooral op door zijn afbraak van traditionele katholieke waarden, zijn knieval voor de islam, zijn Marxistische ideeën voor de wereldeconomie, zijn steun voor de oprichting van een VN-wereldregering, en het virulent promoten van de massale immigratie van miljoenen moslims naar Europa.

  ‘Benedictus is vervangen door een paus wiens duidelijke missie is een spirituele stem te geven aan de radicale ideologische agenda van internationaal links. Het pontificaat van paus Franciscus heeft daarna talloze keren zijn eigen legitimiteit in twijfel getrokken,’ aldus de bezorgde katholieke leiders in hun brief aan Trump.

   

  ‘Wij blijven verbijsterd door het gedrag van deze ideologisch geladen paus, wiens missie lijkt de seculiere agenda’s van links te bevorderen, in plaats van het leiden van de Katholieke Kerk in haar heilige missie. Het is simpelweg niet de juiste rol van een paus om dermate met politiek bezig te zijn, dat hij nu wordt gezien als de leider van internationaal links.’

  Xander

  (1) YourNewsWire
  (2) Afbeelding:
  http://www.kremlin.ru/events/president/news/49681/photos / Auteur: Пресс-служба Президента Российской Федерации ; President of the Russian Federation / WikiMedia Creative Commons Attribution 4.0

  *

  NADER BEKEKEN

  Wat de Paus wil, net zoals de Grote Baas, is gewoon de Hemel op Aarde. En in de hemel zijn alleen maar brave voorbeeldige engelen, en zeker geen duivels.

  De Paus is, althans voor alle Rooms-Katholieken op het ondermaanse, het Hoogste geestelijk Gezag. Laat daar geen twijfel over bestaan. Katholieke ‘anders-gelovigen’, Luthersen, Anglicanen, Orthodoxen, enz, hebben daar misschien een andere maning over. Zij aanvaarden ‘Het Gezag’ van Rome niet. En gelijk hebben ze. Als ze maar de Christelijke basis-principen aanvaarden.

  Maar vooraleer we zover zijn, dat het hier beneden een Hemel op Aarde is, moet er eerst overeenstemming in de geesten zijn op aarde tussen mensen van Goede Wil. Precies daar wringt het schoentje.

  Met doornen gekroond….

  *

  Rooms-Katholieken zijn in principe allemaal mensen van Goede Wil Ze willen juist hetzelfde als de Grote Baas. Maar die kreeg van de Staat het deksel op Zijn neus en stierf, 33 jaar oud, op Goede Vrijdag om 15 uur, met handen en voeten genageld aan het Kruis. En met, als teken van zijn waardigheid, met doornen gekroond. Na amper drie jaar het land te hebben doortrokken, al goed doen…

  Echt een leven om naar op te kijken? Voor de gewone sterveling echt niet om na te doen.

  *

  Kortom, ten gronde heeft deze Paus gelijk, maar, zei Christus tot Pilatus, zijn Romeinse Rechter: Zijn rijk was niet van deze wereld.

  *

  (Digitalia)

  10/8/2017

  15-08-2017, 14:34 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4248

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Als sterkhouder van Het Stokoud ‘Edel Land der Vaderen’ beschrijft mijn 80-jarige leeftijdgenoot Pee den Ouden zijn visie op deze hedendaagse wereld. Gewezen top-minister van de partij der Blauwe Geschelpten, is Herman De Croo, van geen haar veranderd. Hij was en is nog altijd een steunpilaar van ‘Het Koningshuis’. Een vertrouweling die in zijn glorietijd zelfs als grondwettelijk specialist, bij elke koninklijke geboorte officieel aangesteld om, desnoods met het vergrootglas in d’hand te controleren of het nu een bokske dan wel om en vrouwtje ging. Een onmenselijke verantwoordelijkheid, die voortaan in deze gezegende tijden van straatschenderij transgenderij, heel zeker uit de Grondwet moet geschrapt worden. En dan zit men daar met die afgeschafte ‘Salische Wet’, die voorheen aan ‘vrouwtjes’ verbood om op de Troon te klimmen. Een maatregel over gezegde seks-neitrale mensachtigen zal heel zeker in het Huis der Saxen-Coburgers met een zucht van verlichting toegejuicht worden. Omdat op die manier zij gerust ‘in de kast zullen mogen blijven zitten. Wat meteen het troonopvolgingsprobleem via K.I. uit beeld zal brengen.

  Ere aan wie ere toekomt, beste Herman. Ool ondergetekende is zot van de Vlaamse Ardennen.

  *

  "De N-VA is niet meer dan een puistje"

  *

  Vandaag wordt hij 80, maar hij voelt zich 55. De benen zijn nog soepel, de geest snijdt nog scherp. Herman De Croo maakt zich zorgen over de wereld van morgen. "Ik zeg u: als wij Afrika niet helpen, zullen ze Europa overspoelen en onze beschaving onder de voet lopen, als in het oude Rome." En over de politiek van vandaag. "De N-VA is niet meer dan een puistje. Dat verdwijnt zoals het komt."

   

  Zoals de zomer glooit in Michelbeke, glooit hij nergens. "Waarom zoudt ge naar Toscane gaan als ge in de Vlaamse Ardennen woont?" Vanop zijn terras schouwt Herman De Croo de beestenboel in zijn achtertuin.

  *

  "Nandou! Nandou!" Sinds zijn stembandkanker klinkt Herman De Croo wat rauwer dan tevoren. "Nandou! Kom!" Het duurt even voor de bordercollie zich aan de voeten van zijn baasje vlijt. Twee jaar geleden was Nandou plots spoorloos. De Croo deed een oproep op Facebook. Het leerde hem twee dingen. "Eén: hoe groot de impact van de sociale media is. Een kwart miljoen mensen hebben toen mijn oproep gezien. Twee: wat mensen echt raakt, los van de politiek. Ze hebben gelijk. Ik meet de beschaving van een mens af aan hoe hij met dieren omgaat."

  Van die beschaving, en hoe wankel en fragiel die is nu ze onder druk staat in een snel migrerende wereld, ligt hij ook op zijn 80ste nog wel eens wakker, vertelt hij in een uitgesponnen verjaardagsgesprek, beklonken met een halfje champagne en een halfje bordeaux.

   

  Jean-Luc Dehaene noemde zich een politicus van de vorige eeuw. Bent u dat ook?

   

  "Nee. Hoe jonger een politicus, hoe meer hij naar de punten van zijn schoenen staart. Hoe ouder, hoe meer hij naar de horizon tuurt. Dat is wat ik nu doe: waarschuwen voor wat er morgen en overmorgen op ons afkomt als de politiek zo kortzichtig blijft navelstaren als vandaag. De samenleving digitaliseert, maar hoe rijmt ge dat met onze vrijheid, onze veiligheid en onze privacy? De resistentie tegen antibiotica neemt toe. Hoe vermijden we dat hier over twintig jaar opnieuw de pest uitbreekt en dat wij kwetsbaar worden voor ziektes als oorlogswapen? Dat zijn voor mij de grote vragen. En de belangrijkste van allemaal: vandaag zijn er 1,4 miljard Afrikanen, tegen 2050 zullen dat er 2,5 miljard zijn. Hoe voorkomen we dat al die mensen uit Nigeria, uit Libië, Eritrea, Soedan, Somalië, Congo, noem maar op, ons veel massaler dan vandaag zullen overspoelen? Onze samenleving verzekert zich tegen brand, diefstal, autopech, ziekte en hospitalisering, maar we weigeren obstinaat om ons te verzekeren tegen het einde van onze beschaving. Ik zeg u: als wij Afrika niet helpen door allemaal een deel van ons loon af te staan en hen op die manier daar te houden, dan loopt Afrika ons straks onder de voet."

  Ik denk dat Theo Francken het niet oneens is met u.

  "Ik zeg u: ge moogt Francken morgen premier maken en zelfs koning of paus, maar die vloedgolf zult ge niet tegenhouden. En dan dreigt het einde van de beschaving zoals we die kennen, net als vroeger in het oude Rome. We zitten op een smeltende ijsschots. Niet alleen letterlijk, ook figuurlijk. En toch dreigen we ons straks weer bezig te houden met discussies over flamingante eisen en institutionele niemendalletjes. Hoe ouder, hoe opstandiger mij dat maakt. Het is simpel: als ge Afrika niet wilt helpen uit menselijkheid en generositeit, doe het dan uit eigenbelang en uit schrik."

   

  Tien jaar geleden noemde u N-VA'ers mentaal gehandicapt.

   

  "Dat klopt. Ik heb me toen verontschuldigd bij de gehandicapten."

   

  Wat is erger: ontspoord of gehandicapt?

  "Ontspoord. Gehandicapt, daar kunt ge zelf niets aan doen. Wat mij revolteert als liberaal is dat de N-VA mij voortdurend zegt hoe ik moet denken en wat ik moet doen om gelukkig te zijn. Preek toch niet uw Vlaamse evangelie! Zelfs voor zijn eigen mandatarissen maakt die partij een catechismus in vraag en antwoord. Ze worden gedrild om die op te dreunen. Mij ergert dat, maar bon, dat is een tijdelijk verschijnsel. N-VA is niet meer dan een puistje op de geschiedenis van Vlaanderen en België. Het zal verdwijnen zoals het is gekomen."

  Bron http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3231548/2017/08/12/De-N-VA-is-niet-meer-dan-een-puistje.dhtml

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  In de Vlaamse Ardennen mogen oud worden, en daarenboven nog dierenliefhebber zijn, zo iemand kan geen slecht mens zijn. Zelfs niet als hij daarbij een verstokt Belgicist is.

  Omwille van het smeer likt de kat de kandeleer. En geloof me, de Crootjes kunnen goed likken.


  *

  Over de Virga Jesse ‘Ommegang’

  *

  Deze zevenjaarlijkse traditie gaat terug op de bezetting van de stad door Hollandse troepen (1675), zodat gedurende zes jaar de processie niet kon doorgaan. Na de aftocht van de troepen werd de processie terug gehouden. Men besloot er een zevenjaarlijkse traditie van te maken. Slechts ter gelegenheid van de Franse bezetting op het einde van de 18e eeuw, en in 1940, werd deze turnus onderbroken. In 1867 werd het Mariabeeld gekroond naar aanleiding van de miraculeuse beëindiging van de veepest. De Hasseltse jeneverstokers financierden uit dankbaarheid de gouden kronen voor het beeld.

  Virga Jesse is Latijn voor loot (aan de stam of boom) van Jesse, een uitdrukking die stamt uit de profetieën van Jesaja. In het christendom wordt de profetie gelezen als een aankondiging van Jezus van Nazareth, omdat hij afstamde van Jesse, de Latijnse naam voor Isaï. De genealogie van Jezus werd afgebeeld in de Boom van Jesse. Tijdens de vier ommegangen wordt er een 14e-eeuws gepolychromeerd gotisch mariabeeld, dat bewaard wordt in de Hasseltse Virga Jessebasiliek, doorheen de mooi versierde stad gevoerd.

  Waarom De Croo linken aan de Hasseltse Ommegang, die herdenkt waarvoor Euirioa thans staat, namelijk alle Naties als één pot nat.?

  Om maar te zeggen, dat moest het van de Riberalen afhangen, samen met Slinx-Groen onder de Wassende Rode Maan, zou dit wel eens de laatste ‘Ommegang’ kunnen zijn.

  Hoe spreken we af, beste Herman? Een triootje met de textiel-tecjnieker van de Nieuwe vlaamse Arrogantie?

  I am just singing in the rain…

  *

  (Digitalia)

  14-08-2017, 15:46 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4247

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Eerst de serieuze kant van het verhaal. En of die serieus is!

  In de eerste plaats aandacht voor de echte slachtoffers, de eier-boeren van de vaak industriële kippenkwekerijen. Die zijn er ingetuind door beroepsmisdadigers en nu steken die de schuld op elkaar Over de landsgrenzen heen nog wel. Is gewoon een zaak van vrij verkeer van Kapitalen, Goederen en Diensten. Werk aan de winkel dus voor de JU88 van de Europese Commissie.

  *

  Met deze soort risico’s voor de ‘Volksgezondheid’ moet ik toch wel een beetje opkijken: daar is alleen risico als men ACHT eitje per dag verorbert. Euk!!! Als U die tenminste ergens zou gekocht hebben in een grootwarenhuis. Io eithes van ‘Eigen Kweek’ zou er dus niets te zeggen vallen. Acht eitjes per dag?! Op welke planeet leven die mensen?

  Doe dus maar gerist verder met die verneveling van dat gif. onder hoge druk. Noch de mensen noch de kippen sterven er van!. Toch niet o staande voet…

  Dat serieuze mensen (eierboeren maar ook de tussenhandel) weer eens te meer de dupe zijn van gewiekste zakkenvullers-ondernemers. Die jarenlang zo maar hun vrije gang konden gaan. Hadden dat soort vooruitziende polletiekers lijk die van ons nooit kunnen vermoeden! Maar die zijn allemaal van het niveau van Meneerke Peeters, de ‘Verantwoordelijke voor consumentenzaken’. Nog geleerd bij Den Haene, den Dikke van Diksia om maar problemen aan te pakken als die zich voordoen. Of tot ze het voor hun eigen ogen – in hun acteruitkijkspiegels nta bene –zien gebeuren. De ‘zullers’ zullen weer werk hebben om van alles te beloven. Let eens op dat Meneerke Peeters dat zich met de dag stunteliger gaat gedragen.

  *

  Net als het gat in de begroting ooit vanzelf kwam en dus wel weer vanzelf zou weggaan (Wijlen Guy Mathot, Waals Federale Dinges van Federale Dinges. Zo zal Vrouwe Justitia de struif wel wegwerken.

  *

  Maar een betere en dus sluitende Wetgeving, dat zit er niet in. Voedsel ‘Agentschappen’ bij de vleet. Postjes bij de vleet. Mandaten bij de vleet. Maar die doen als de Franse koninginnen die gevraagd werden om alleen maar mooi te zitten zijn en er verder het zwijgen toe te doen.

  Soius belle et tais-toi, Marie Anrnette.

  Allezè Stel U voor! Heel die kippenhistorie heeft niets maar dan niik helemaal niets te maken met de voering van die dieren, maar uitsluitend alles met de slechte Ça-va-Seul waarmee de hokken werden gekuist. En kijk eens aan: juist daar hebben onze Verlichte Grote Verstanden weer niet aan gedacht! Spijtig, hé Jérôme…

   

  Och ja, dan is er nog het probleem der getallen. Stel U voor dat daar waar leefruimte is voor 40 polletiekers, er 50.000 gehuisvest worden. Zonder uitloop- mogelijkheden, gezien de besmette trek-ganzen in de lucht. Los van de financiële kant van de zaak (is biet te betaaleb) zouden daar toch ook, onder het motto ‘soort zoekt soort, luizen huizen!

  Maar echt niet, hé. Ook niet aan quota gedacht! Neet as bij de Islam Invasie!

  Op gelet dat ‘Europa’ ook van zich heeft laten horen? Er komen zelfs Duitse ‘waarnemers’ op inspectie naar onze streken, net zoals onder de Nazi’s. Iedere kip zal een persoonlijke ‘Schein’ moeten kunnen voorleggen. Anders worden die van direct vergast.

  En nu het woord aan de lol-trapper van dienst.

  *

  Van 'fipronil' word ik eventjes heimelijk blij

  Hugo Matthysen is schrijver, scenarist en muzikant.

  *

  Ik geef het niet graag toe, maar als ik een krantenkop met “fipronil” zie, dan word ik heimelijk blij. Heimelijk en héél eventjes maar. Want uiteraard dringt de zwaarte van de problematiek meteen tot mij door: kippenboeren met de handen in het haar, miljoenen hennen die sowieso al een zorgelijk bestaan leiden en dan ook nog eens het product dat ze trots maar met enige moeite uit hun cloaca hebben geperst in een afvalcontainer zien verdwijnen.

   

  Ik heb ook een beetje medelijden met de schurken die al dat leed hebben veroorzaakt. Dat stamt misschien uit mijn kindertijd: ik kon het niet aan dat de Daltons, Krimson en Anatool altijd maar weer het onderspit moesten delven. Een te groot empathisch vermogen kan de kindertijd versomberen. Ik wil maar zeggen, hadden die jongens uit Weelde (daar komen ze toch vandaan?) niet gewoon marihuana kunnen kweken in hun hangar, zoals dat in die streken gebruikelijk is? Eventueel met een drugslabje in een bijgebouw, dan was al dat leed ons bespaard gebleven.

   

  Nee, het gaat mij om het woord “fipronil”. Ik weet niet wie de namen voor geneesmiddelen en aanverwante producten verzint, maar af en toe zitten daar pareltjes tussen. Dafalgan is er zo eentje. Tolkien had die naam kunnen verzinnen. Een gothic metalband zou er ook een eind mee komen. Je voelt het meteen: dafalgan is een krachtig middel, en het zal geen kwaad berokkenen bij wie zuiver van hart is. Dat heb ik bijvoorbeeld niet bij perdolan. Dat is een naam die achterdocht oproept. Komt het door dat ‘perd’, waardoor het uit de sector van de paardenverzorging lijkt te komen? Of wekt dat ‘perdo’ de indruk dat de strijd tegen de ziekte al bij voorbaat verloren is? Daar vallen vele interessante bladzijden mee te vullen, maar hoe dan ook: perdolan komt bij mij niet in huis, hoewel het chemisch zowat hetzelfde als het poëtische dafalgan.

  Vrolijk dansen de kippen

   

  Fipronil dus. Het zou uit een sprookjesboek kunnen komen. Er was eens een prinselijke tweeling. Het jongetje heette Fipronil en zijn zusje Fipronal. Ze waren beiden vernoemd naar hun ocharme in het kraambed gestorven lieve moeder Fipronella.

  Meteen weet je: het komt goed met die kinderen. Ze zullen vreemde avonturen meemaken, hun mama zal in hun dromen goede raad geven, en ze zullen allebei trouwen, kindjes krijgen en tot op hoge leeftijd samen wandelingetjes maken in het kasteelpark. Als ze halverwege het verhaal in de stad Buscopan terechtkomen, laten ze die tot op de grond afbranden, op aanraden van de geest van hun mama. De wijze vrouw weet maar al te goed dat in zo’n onwelluidende stad alleen maar misdaad en schurft woekert.

   

  Een topnaam dus, dat fipronil. De kweker die zoiets aangeboden krijgt, ziet voor zijn geestesoog hoe zijn kippen met de dag fitter worden, dat de eieren een magische glans krijgen, en dat de diertjes op den duur stoppen met dat afgrijselijke kakelen, om over te stappen naar een zoet melodieus gefluit. Nee, niet meerstemmig, we moeten nu ook weer niet overdrijven.

   

  Maar dan is er de realiteit! Fipronil is verboden in de pluimveesector, dat is algemeen bekend. Die arme pluimveehouders wisten helaas niet dat ze dat duivelse middel aangesmeerd kregen. Ze kozen spul dat Dega-16 werd genoemd, en gelijk hadden ze. Het is geen naam die tot de verbeelding spreekt, maar de betrouwbaarheid spat er van af. Als je een hogedrukreiniger wil kopen, of een warmwaterketel of een elektrische fiets, en de verkoper zegt: “als je goede prestaties wil combineren met weinig onderhoud en een aantrekkelijke prijs, neem dan de Dega-16!”

  Dan aarzel je toch niet?

  *

  Brin https://www.demorgen.be/opinie/van-fipronil-word-ik-eventjes-heimelijk-blij-bb647ccf/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=a763f6b0-8f23-4f0a-bde4-b9f07051b763&utm_content=middag&utm_source=demorgen

  **

  NADER BEKEKEN

  Dus toch weer in extenso een artikel uit De Morgen. ‘Et alors?’ zou Mitterand gezegd hebben en dat zeg ik dus ook. Bij DM beschikt men dus niet alleen over een opiniërende Chef Redactie, maar ook over talent.

   

  Zo denk ik dan. De Morgen is Linkx en Digitalia is Rechts-Populistisch. De mixte van de twee is… recht door zee.

  *

  (Digitalia)

  12-08-2017, 14:43 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4244

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Deze Titanic (Trump) voode Clinton Clan Club verbergt zich niet onder het wateroppervlak van de Oceaan, om op die manier laffelijk duizenden mensen te verrassen mert de verdrinkingsdood.

  *

  President Trump wil/wilde de President zijn van alle goed-menende Amerikanen van diverse pluimage, maar hij werd de vijand Nummer Een van de ontspoorde Elite, die al zes maand in het sof liggen te bijten. Gegokt en verloren. Niet door eigen schuld, maar door de schuld van Poetin! Door een verkiezins-nederlaag die deze slecht verliezers maar niet kunnen verteren… Zij, samen met hun zolenlikkers van de Media, zien het eigen Land en dus indirect ook ons, liever kapot dan de uitgestoken hand van hun nieuwe President te aanvaarden.

  President Trump bestrijdt zijjn vijanden (waar hij nooit iom gevraagd heeft) met open vizier. En dat is zijn grote verdienste, dat hij daarbij vaart onder de vlag van het Gezond Verstand. En naar mijn bescheiden mening, is dat nog altijd hetzelfde voor het voornaamste deel van de Amerikaanse bevolking.

  De speeltijd is inderdaad over… De maskers zijn gevallen. Wat voor de meeste valsspelers van o.a. de Islamisering, het begin van het einde zou moeten zijn.

  Vergeet niet dat er in het Dritte Reich een tijd geweest is, zoals acht jaar lang voor de Bende van Houssein Barack Obama, waar Adolf Hitler ko,n bogen op meer dan 95%van de volksgunst. Zodat zojn kliek ongestoord de wereld kon begiinen te veroveren.

  ‘Non bis in idem’, zou de Führer der Nieuwe Vervloekte Arrogantie zeggen… Die gooit er graag hier en daar wa      t Latijn tussen, om zijn superioriteit te beklemtonen.

  Opgepast: de hedendaagse De Morgen is nog altijd de heraut van de al vele jaren voorbij gestreefde en dode Karel Marx. En wel nog altijd in gevechtskledij. Want de Tekenen des Tijds zijn niet aan hen besteed…

  Zij zoeken wel, net als Paus Franciscus en Herman De Croo, het goede doel, maar met de verkeerde middelen….. Maar dat is stof voor de volgende blogs….

  *

  Trumps goednieuwsshow Trump TV doet denken aan dictatuur

  *

  Ondanks de negatieve pers, blijft Donald Trump opvallend covfefe. Verspreiden de traditionele nieuwsmedia naar zijn mening te veel ‘fake news’, maakt de president voortaan zijn eigen propaganda-journaal. Daarvoor kan hij zelfs rekenen op een voormalige CNN-commentator.

  ik ben Kayleigh McEnany... en dat is het échte nieuws.” Met deze woorden neemt het kersverse Trump TV-anker McEnany (29) afscheid van de intussen 35.000 kijkers die de anderhalve minuut lange goednieuwsshow op Facebook hebben uitgekeken.

  De wekelijkse online show wordt opgenomen in de Trump Tower in New York en focust op de verwezenlijkingen van de president. “Want er is zo véél fake news”, zei Lara Yunaska – de schoondochter – een week eerder al in een poging tot nieuwsuitzending. Afgelopen zondag werd het online programma dus gepresenteerd door McEnany, pro-Trump-commentator bij de nieuwszender CNN waar ze zaterdag haar contract stopzette. Zij had het onder meer over de één miljoen jobs die Trump al gecreëerd heeft.

  CNN = Clinton News Network

  *

  Volgens CNN is het onduidelijk of de show wordt gefinancierd door het Republican National Committee of door Trumps herverkiezingscampagne. De video wordt wel gretig gedeeld door Team Trump en gehost op de persoonlijke Facebook-pagina van Donald J. Trump. De president is evenwel verstandig genoeg om de show niet te delen via zijn officiële @POTUS pagina.

   

  Trumps goednieuwsshow: Trump TV doet denken aan dictatuur

  Ondanks de negatieve pers, blijft Donald Trump opvallend covfefe. Verspreiden de traditionele nieuwsmedia naar zijn mening te veel ‘fake news’, maakt de president voortaan zijn eigen propaganda-journaal. Daarvoor kan hij zelfs rekenen op een voormalige CNN-commentator.

  Checks-and-balances

  Propagandajournaals door een zittende president? Het is iets dat elders in de wereld met een dictatuur wordt geassocieerd. “Een dictatuur is te sterk uitgedrukt”, vindt Dries Lesage, professor internationale politiek aan de UGent. “Men bevindt zich wel op een hellend vlak. De grenzen tussen een democratie en een autoritair bewind zijn wazig geworden. Er zijn gradaties naar alles wat de andere richting opgaat en die zijn de laatste tijd wel wat verlegd. Maar in een dictatuur ligt de macht bij één man, zijn er geen checks-and-balances meer, en is er sprake van brutale repressie. Kortom, het type Assad of Kim Jong-un. Met Trump zitten we daar nog lang niet.”

  In eigen land wordt N-VA weleens trumpiaanse communicatietechnieken verweten. Zien we hier binnenkort ook een soort Trump TV? Zeker, denkt Lesage. “De technologische middelen zijn er, dus men zal er gebruik van maken. Als je zelf medium speelt, heb je de boodschap in eigen handen. Maar de traditionele media mogen zich niet in een hoek laten duwen. Zij werken met professionals die gebonden zijn aan een deontologie, wat je van andere initiatieven niet kunt zeggen.

  Bron https://www.demorgen.be/buitenland/trumps-goednieuwsshow-trump-tv-doet-denken-aan-dictatuur-b2e52b8d/

  **

  NADER BEKEKEN

  *

  Was dot stukje nu echt bedoeld als een soort ‘friendlly fire’ richting ‘de beste krant van het Land’? Ik meen van niet. Omdat daar meer dan één tros talentvolle scribenten de stier (die zeker MIJN stier niet is) kort en krachtig bij de horens vatten. Wat trouwens de deontologische plicht is van iedereen, om het even alsl die nu vòòr of teen zijn.

  Andere nieuwbronnen doen daarover veel te huichelachtig en verdoen op die manier hun eigen ‘langjarig’ bestaan.

  Een andere vraag is dus of DM het bij het rechte eind heeft. Neen, natuurlijk niet. Heel hun artikel is één opsomming naast de kwestie. Precies zoals de Leugenmedia de zoveelste terreur-aanslag van Moslims brengt, nooit bij de daders maar alleen en uitsluitend bij de gevolgen en bij de slachtoffers. Dat de zogezegde democratische Overheid dat doet, tot daar. Kujnnen wij alleen maar verhelpen door de volgende keren te stemmen op andere kandidaten. Het zou dus de rol van de 4de Macht moeten zijn, om te focussen op de oorzaken, namelijk de ongebreidelde import van mensachtigen van over de hele wereld. Met mondjesmaat had beter geweest, omdat de tijd dan beter zijn werk kan doen.

  Want het is voor onze Beschaving een levende schande, al vele honderden jaren die ‘mensachtigen’ uit ‘de Kolonies’ zo stiefmoederlijk te hebben behandeld.

  Een mooi voorbeeld van wat ik bedoel zijn de o zo gewezen Christelijke Broeders van Liefde die in het verzorgen van zieken, willen teruggrijpen naar de primitieve oplossing van neger-koniongen van een koppensnellers-stam. ’Gij zult niet doden’ is namelijk doorheen de eeuwen een der ankerpunten van het Christelijk Geloof. Al denkt de moderne ‘democratie’ daar natuurlijk anders over.

  Alle fortuinen ter wereld er tegenaan gooien, om de ouderdoms-dementie aan banden te leggen, dàt is/was de oplossing.

  Maar dat heb ik in mij lang leven nog nergens gehoord, of gelezen. Misschien lezen we dat (of ferme aanmoedigingen in die richting voor de wetenschappers) straks op die zogezegde 5de Macht. Macht à la Trump.

  (Digitalia)

  12-08-2017, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4243

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Voorgaand stukje Nr 4242 was een nep-reactie op een nep-krantenartikeltje van tweemaal niemendalle. Had U toch gesnopen?

  Al kan het natuurlijk nog altijd, dat de juist-niet dader van de Eiffeltoren vluchtter, niet omdat hij een soort steekwapen(tje) bij zich had, maar om heel andere redenen. Maar dat komen we lekker niet aan de weet, want ondertussen zijn al de blikken gericht op het achter-uitlaat van elke kip bij Boer en Tuinder. Zelfs onze Verlichte Grote Verstanden waren geschrokken, toen ze dat allemaal in hun achteruitkijjkspieg0les zagen gebeuren. Ze stonden er allemaal bij en keken er naar. Al achterom over de schouder kijkend..

  *

  Even over nadenken: niemand had er ooit van gehoord.

  Kippen-huiden zijn dus net als mensen-huiden: wat op de huid komt, dringt bliksemsnel het lichaam binnen. Allez, dat beweren toch de cosmopologen van de cosmetica met allerhande huidzalfjes. Oplosing: elke afzonderlijke kip in een lucht & waterdicht plstic regenplunje laten rondlopen. Of misschien betere wetgevers aanstellen na de volgende verkiezingen?

  En dat er in de bedrijven zelfs hokken voorkomen met honderdduizenden kippen op elkaar geperst, dat doet er niet toe . Is lekker gezellig!

  Met het ei gaat het dus voor de Overheid en hun slippendragers van de Pers, de weg op van zowel de Opwarming der Aarde als de ‘verrijking’ door al die nieuw aangevoerde mensachtigen. Eierschandaal JA! Duizend keer groter Immigranten-schandaal: NEE.

  Idem dito voor alle Linxks-Progressieven ter wereld, dus ook in Amerika onder President Trump: de Samenleving wordt met allemaal dezelfde zeep ingesmeerd zodat die morgen gratis kan geschoren worden. Dat is geen deontologie meer maar hersenspoeling.

  Driekwart van de Amerikanen gelooft het Witte Huis niet meer

  *

  Donald Trump is nu zes maanden president van de Verenigde Staten, maar zijn populariteit en geloofwaardigheid staan op een absoluut dieptepunt. Dat blijkt uit een peiling van de Amerikaanse nieuwszender CNN (*). Maar liefst 75 procent van de ondervraagde Amerikanen zegt dat ze niet meer kunnen geloven wat het Witte Huis vertelt.

  CNN (*): deze wereldzender is zoals U weet een der vurigste aanbidders van Donald Trump van lang voor die man was geboren….

  CNN = Clinton News Network

  *

  Amper 38 procent staat achter het beleid van Trump, meer dan de helft (56 procent) keurt het af. Een ruime meerderheid van die laatste groep (47 procent) spreekt zijn sterke afkeer uit, terwijl slechts 24 procent erg positief is. Vooral bij zijn trouwe aanhang (blanke laaggeschoolden) taant de populariteit van de president, stelt CNN vast. Minder dan de helft gelooft nog dat Trump "de verandering kan brengen die het land nodig heeft".

  Geloofwaardigheid

  Zijn geloofwaardigheid is nog problematischer. Slechts een kwart van de ondervraagden zegt dat ze alles of het meeste gelooft van de officiële communicatie van het Witte Huis. Dertig procent gelooft "er helemaal niets van". Zelfs onder de Republikeinen zijn er nog slechts de helft 'believers'.

   

  Trump beschuldigt traditionele media als CNN stelselmatig van 'fake news'. Nu heeft hij ook een eigen tv-zender, raakte gisteren bekend.

  https://www.demorgen.be/

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  Eigenlijk feitelijk is, waarschijnlijk wegens het teveel in herhaling vallen ervan, de grote helft van artikel moedwillig weggelaten. Iedere keer waar Trump zogezegd negatief uit hun ‘peilingen’ komt, had er moeten bijstaan ‘in tegenstelling tot Hilary Clinton’. Dat ware tenminste duidelijk geweest.

   

  Maar er werd de voorkeur gegeven aan een ander kenmerk voor Slinxe hoernalistiek, d.i. naast de essentie redeneren. De vinger op de wonde leggen, en niet op het beeld dat men zich gevormd heeft door die wonde van alleen maar van dichtbij te bekijken om vervolgens ‘Hinein’ te interpeteren. Alleen maar zien wat men WIL zien. 57% negatief in een vooraopgezet scenario wil ook zeggen bijna de helft positieve stemmen.

   

  Daar hebben de Duitsers het Duitse woord ‘Hineininrterpretieren’ voor. Al had Hitler zelf die oude truc niet eens nodig. Peilingen waren, eenmaal aan de Macht, VERBOTEN. Een beetje à la Steve Stevaert, die ooit voor het scherm verklaarde dat zin partij gewoon WIST ‘wat goed was voor de mensen’.

  Het klimaat wordt verstoord? Al eens gezocht naar de werkelijke redenen? Al die duizenden vliegtuigen wereldwijd in de lucht. Al die turbulenties. Al die gerooide bossen of die duizenden ectare bossen die opgaan in vlammen.

   

  En Trump wil de fossiele brandstoffen-handel. Is archie slecht voor de vrienden van de de pietrol-pompers. Want de miljarden hoeveelheden brandstof verbrandingsmotoren verdwijnt. Daar al aan gedacht? Massa-toerisme = massa verbra,ndings-gassen.

  Islamitische Terreur-aanslagen: beschrijf ons AUB Dames en HerenHoernalisten, in de eerste plaats de juiste beweegredenen voor de daders. Liefst door de mond van de Leiders van daze ‘religie’, verbonden met een leugendetectie-machine.

  (Digitalia)  

  12-08-2017, 08:04 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  11-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4246

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  Digitalia zit momenteel zo’n beetje in de puree. Waardoor zijn motivatie voor de dingen van elke dag het iet of wat laat afweten. Ben in het weekeind gevallen. Op het hoofd. Maar gelukkig niet blijven bonsen.

  Met een paar flinke hink-stap-sprongen is hier dan het vervolg van dit blogje.

  Volgt dus dat wat op de werktafel lagn op een andere datum. Dit is:

  Nummer 4243 - AMERIKA ZOALS DE HOER NALISTEN HET DAAR WEL ZOUDEN WILLEN

  Nummer 4244 - WIJST EEN NIEUWE VIJDE MACHT OP DICTATUUR OF OP ONTMASKERING VAN DE KAPERS DER DEMOCRATIE

  Nummer 4245 - OVER DE FIGUUR BOVEN OP DE ENGELENBURCHT IN ROME.

   

  Zoals U ziet een hele opgave om met deze onderwerpen in het reine te komen. Of beter gezegd: is ons vertrouwen in onze bondgenoten machtige wereldleiders daar ongeschonden onderuit gekomen, of juist niet? Maar de hallucinante berichten over juist de combinatie-spelletjes tussen het land der Ayatollahs en het land van het extreem communistische Noordelijk deel van het verre Korea zijn van aard om alle begrip van redelijkheid te boven te gaan.. Anders gezegd: hoe staan wij in het Avondland tegenover de Entente Cordiale tussen de Duivel en zijn Moer.

  En wat stellen we vandaag vast? Dat Bart Eeckout, de ‘opiniërende’ hoofdredacteur van De Morgen’ nog maar eens de (volgzame) heraut speelt van…. zijn eigen verbeelding. Geen woord over het Amerika van vòòr President Trump dat de ogen sloot inzake de verboden atoom-agenda bij een zwaar islamitisch land, maar daarbij moedwillig over het hoofd zag, dat Iraanse atoom-geleerden in Noord Korea hun gang konden gaan. En nu is het moment der Waarheid gekomen. Ineens is Japan en het eiland Huan weer aan de oppervlakte gekomen. Beiden liggen (waren dat glad vergeten!) voor Kim Kong Fu zo maar voor het grijpen. Trump moet het maar oplossen! Hij is het toch die ‘aan de knoppen’ zut?!

  De stelling van de Krant die Durft is de volgende. Paars-rood van schaamte en ergernis geef ik die hieronder.

   

  Zijn we zeker dat de van zichzelf onberekenbare en normeloze Donald Trump die redelijkheid zal blijven opbrengen? Terwijl hij in de nauw zit door falend binnenlands beleid, een dalende populariteit en een steeds knellender onderzoek naar zijn campagneteam?

   

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  Elke roofvolgel klauwt en zet zijn klauwen zoals hij gebekt is, maar ik had liever gelezen dat een normaal land in crisisdagen als één man achter zijn democratisch gekozen president moet staan. Niet dus. En de waarheid is, dat de verslagen en net als de PS zo goed als vernietigde ‘sociaal-democraten’ ondertussen dat binnenlands beleid hebben aangevallen met de meest achterbakse uit de duim gezogen verzinsels. Zie ‘zijn relaties’ met Rusland als twee bezorgde commandanten van ieder zijn eigen slagschip. Daar waar de Clinton Clan Club, onder druk van wapen-lobby, juist dat land hadden uitgekozen om er vijand N° Uno van te maken… Bewijs: de onlusten in Krim en in ‘Dhie Joekrien’, beiden de eeuwenlange private achtertuin van Moskou.

  Ook de ‘dalende populariteit’ van President Trump is door de haatdragende ‘democraten’ ge-orchestreerd. Samen met de Verkochte Media die bezorgd is om de steun van de Elite te verliezen. Uiteraard met de al te doorzichtige bedoeling om imet de hulp van de CIA n Trumps plaats te komen. Voor binnenlands gebruik desnoods met geweld, naar het model waarvan J.F. Kennedy ooit het slachtoffer is geweest.. Terwijl ’n gevreesd buitenlands tegenstander (Udo Uffkotte: Pegida) altijd onverwacht kan overlijden ten gevolgde van een verdwaald hart-falen begin dit jaar. Was die te dicht bij de Waarheid gekomen?

  Wie wereldwijd de plannen van de Deep State bestrijdt met enig effect, komt auutomatisch op de dodenlijst van de CIA terecht. Een verkeersdode te meer is dan ok slects een statistisch gegeven. Jörg Hauder (Oostenrijk) is de naam.

  Oficieel: nachtelijk dronkenmans gedrag, overdreven snelheid. Maar geen spoor meer van een raket-inslag en een ronde opening in het dak boven het hoofd van de chauffeur. Nadien was inderdaad het wrak van de auto, sijts het aandringen van de familie, spoorloos van de aardbodem verdwenen. Samen met het succes van de FPö (Oostenrijkse Vrijheids Partij)…

  *

  (Digitalia)

  11-08-2017, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4242

   

  OP DE IJTKIJK

   

  *

  De hoernalisten van de als uit één mond sprekende Coburger verkopers van bedrukt gazettenpapier zijn het er als bij bevel, over eens dat zelfs op Zon- en Feestdag de lezers recht hebben op weer een portie indoctrinatie. Het moet niet altijd eierkoek zijn.

  Tout va bien, Madame la Marrquise.

  *

  We schrijven Zaterdagnacht, d.i. de nacht van zaterdag op zondag. Plaats van het gebeuren: aan de voet van de Eiffeltoren. In Franrijk. Meer bepaald: in Parijs. Deze vol slanke metalen constructie van 324 meter hoog, is dus met klank veel hoger dan alle Katholieke Kathedralen van vroeger.

  Vive la France!

  Het ding is genaamd naar de ontwerper ervan, een zekere Meneer Gustave Eiffel. ‘Staf’ voor de vrienden. Die man behaalde de 1ste Prijs voor zijn ontwerp om ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889.

  Gewapende man opgepakt aan Eiffeltoren

  *

  In Parijs heeft de politie zaterdagavond een gewapende man opgepakt die aan de Eiffeltoren probeerde de veiligheidscontroles te omzeilen. Er vielen geen gewonden.

  Dat meldt de uitbater van de Eiffeltoren zondagochtend. De feiten vonden zaterdag rond 23.30 uur plaats. Een man gewapend met een mes probeerde de controle aan het monument te omzeilen, maar de politie slaagde erin hem snel te overmeesteren en arresteerde hem. Volgens de politie was de man alleen. Er is nog geen duidelijkheid over zijn motief of precieze plannen.

  Bezoekers mogen dagelijks tot middernacht het monument betreden en om 00.45 uur gaan de deuren toe. Door het incident werd de site op bevel van de politie om 00.30 uur geëvacueerd.

  Sinds januari 2015 wordt Frankrijk geviseerd door terroristen en zijn er hogere veiligheidsmaatregelen aan monumenten en publieke plaatsen.

   

  De Eiffeltoren was zaterdagavond gehuld in de kleuren van voetbalclub PSG om de komst van Neymar te vieren.

  *

  NADER BEKEKEN

  *

  Sorry! Beste lezer-cencuurist: er werd geen bron vermeld bij dit artikel. Was ook niet nodiog want het bericht stond bijna letterlijk in alle gzazetten van zondag. En neen, hoor, nep is het niet. Echtig en techtig: de Eiffeltoren staat effectief in Parijs en zou wel eens op het verlanglijstje van de Islam-terreur kunnen staan. Maar dat wordt niet met zoveel woorden gezegd. Want de stelling is, dat religie een prové-aangelegenheid is.

  Hitler heette dat ding, die constructie ‘das Wahrzeichen’ von Paris in de film‚ ‘Paris brêle-elle‘? Stel U even voor dat het hem gelukt zou zijn, wat zouden die gazetten dan wel te vertellen hebben gehad zondag? Toch niet over de kip en het ei, wie van de twee er eerst was. De kip of het ei. In Coburgia was dat de kip, met haar’ dioxine-schandaal dat de CVP en ook De Haen de kop heeft geklost. Heeft U een idee wie deze keer in he zand zal bijten, door de schuld van dat ei?

  Toch nooit onze Sjaral? Federal Te mooi om waar te zijn. Want dan komt een volledig nieuw toom kakelende kippen op de pluche zetels van de Hovaardigheidsbekleders.

  *

  (Digitalia)

  09-08-2017, 15:21 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4241

  Dinsdag 8 Augustus 2017

  4241 - DE VIJANDEN VAN PRESIENT TRUMP (EN DAT ZIJN WIJ ALLEMAAL) SPELEN VOORTAAN OPEN KAART

  *

  INHOUD: WO III / AMERIKA / VENERUELA0: de CCC in de Wastobbe (Washing Ton) speelt hoog spel om hun vermeende almacht over de ganse planeet te behouden. En dat dank in hoofdzaak aan de vanaf Mei 1945 bij Hitler gestolen geheime nucleaire bewapening. Reeds na enkele weken viel in Hiroshima en Nagasaki het doek voor Japan. Nu denkt de Clinton Clan Club dat het de beurt is van Poetin.

  Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Paperclip

   

  OP DE IJTKIJK

  *

  Aangaande het hierna volgend artikel, weer integraal geleend bij Xander, hoort de waarschuwing voor iedere lezer van deze Blog, dat er binnenkort, misschien wel morgen of volgende week, midden in de nacht op zijn deur kan gebonsd worden door de zogezegde ‘Staatsvuiligheid’. Een paar uur later komt dan de SMS ‘neergeschoten bij vluchtpoging’.

  Bij de Gestapo luidde dat steevast ‘Auf der Flucht erschossen’. Ja Ja, les neiges dantan zijn terug van even weggeweest….

  **

  *

  Xander waarschuwt via zijn wel speciale bronnen, voor het uitbreken van WO 3. Maar die is, voor wie ogen in de zijn kop heeft, al goed bezig. Alleen mogen we dat nog niet officieel weten.

  Er is, naar mijn spreekwoordelijke bescheiden mening, wel een lichtpuntje aan de horizon. Twee zelfs. Dat is ten eerste de bewezen leiderskwaliteiten van President Trump, de machtigste man ter wereld, en ten tweede als pluspunt, het terugdringen van de islamisering zowel in Europa als elders in de wereld. Alle doden ter wereld immers hebben lak aan religie. In tegendeel: voor iedere dode moslim liggen er vor de eeuwigheid 72 dagverse maagden op ieder van hen te wachten.

  Iedereen oordeelt nu, en dus voor het lezen van wat volgt, voor zichzelf hoeveel geloof er gehecht wordt aan de aangehaalde verschijnselen. Door het bos de bomen blijven zien is de boodschap. Maar de hoofdschuldigen kennen we alleaal….

  **

  *

  Nog even meegeven, dat Vladimir Poetin niets te maken heeft met een zekere Raspoetin uit de tijd der Tsaren… Raar dat de pers-straathoeren daar nog niet zijn opgekomen… Zie

  **

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Grigori_Raspoetin

  *

  Trumpp effectief gesaboteerd als vredespresident, wordt nu oorlogspresident’

  **

  *

  Om het voortbestaan van de mensheid veilig te stellen zou dit uiteindelijk wel eens de enige overgebleven oplossing kunnen zijn. (3)

  Het aantal waarschuwingen dat

  **

  Paul Craig Roberts,

  *

  hoofd van het Institute for Political Economy en voormalig lid van de regering Reagan, het Westerse publiek geeft volgt elkaar steeds sneller op. En dat is volgens hem niet voor niets, want de meeste mensen weigeren nog altijd te beseffen dat we in sneltreinvaart op een kernoorlog met Rusland en China worden afgestuurd.

  Roberts acht de situatie nu zelfs gevaarlijker dan tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog, en dat is omdat het de gevestigde orde is gelukt om Trumps pogingen een vredespresident te worden, te saboteren. In plaats van dreigt hij nu een oorlogspresident te worden, zelfs van een wereldoorlog ‘die ons allemaal het leven kan kosten’.

  President Trump is verslagen door het militair-industriële complex, en werd afgelopen week door het Congres gedwongen om nieuwe sancties tegen Rusland te ondertekenen, een besluit dat zeer tegen zijn zin ingaat, omdat het de spanningen met het Kremlin tot gevaarlijke hoogte opvoert. ‘Trumps nederlaag heeft de Russen geleerd wat ik hen al jaren probeer te vertellen, en dat is dat Rusland als vijand veel waardevoller voor Washington is dan als vriend,’ aldus Roberts.

  *

  ‘Verliezen van deze kans op vrede kan ons allemaal het leven kosten’

  De Russische premier Dmitry Medvedev twitterde dat Trump nu ‘volslagen machteloos’ is, maar daar is de official die destijds meehielp de Koude Oorlog te beëindigen, het niet mee eens. ‘Trump is een leider, zijn persoonlijkheid eist dat hij aan het front wil staan. Nu het militair-industriële complex, beide politieke partijen, de presstitute media, liberaal-progressief-links, en Washingtons Europese vazallen hebben voorkomen dat hij een vredesleider wordt, zal hij nu een oorlogsleider worden. Dit is de enige rol die hij van de CIA en de wapenindustrie mag vervullen.’

  ‘Het verliezen van deze kans op vrede kan ons allemaal ons leven kosten. Nu Rusland en China inzien dat Washington weigert het wereldpodium met hen te delen, zullen ze meer de confrontatie zoeken, om te voorkomen dat ze door Washington worden gemarginaliseerd. Om de belangen van beide landen te verdedigen zullen oorlogsvoorbereidingen centraal staan. De situatie is veel gevaarlijker dan op enig moment tijdens de Koude Oorlog.’

  Mede dankzij ‘de dwazen van liberaal-progressief-links en de hoeren van de media’

  ‘De dwazen van liberaal-progressief-links, verzonken in identiteitsbeleid (‘genderneutraal’ en meer van dat soort waanzin) en hun haat tegen de ‘Trump losers’ (en in Europa tegen alles wat rechts en ‘populistisch’ is), hebben zich aangesloten bij de aanval van het militaire/veiligheidscomplex op Trump. Dat deden ook de hoeren, die beweren de Westerse media te zijn, en Washingtons Europese vazallen. Niet één van hen had voldoende intelligentie om in te zien dat het resultaat van deze aanval op Trump een escalatie van het conflict met Rusland zal zijn – een conflict dat niet in de economische- en veiligheidsbelangen van Europa is.’

  *

  Volgende oorlog tegen Venezuela?

  **

  *

  De volgende Amerikaanse oorlog die volgens Roberts wordt voorbereid is tegen Venezuela, waar vergelijkbare leugens over worden verteld als destijds over Saddam Hussein, Muammar Gadaffi, Bashar Assad, Servië, Iran, Oekraïne en Rusland. De Westerse presstitutes media schrijven gedwee en onverkort de propaganda die hen door de CIA wordt gevoerd, exact zoals onderzoeksjournalisten (wijlen) Udo Ulfkotte (*) en Seymour Hersh hebben onthuld. Met deze leugens zal het almaar onbenulliger en onverschilliger wordende publiek in Europa en Amerika zich laten overtuigen van de ‘noodzaak’ van de zoveelste staatsgreep, bedoeld om een Amerikaans marionettenregime aan de macht te brengen, waardoor de VS grip krijgt op de oliebronnen van Venezuela.

  Roberts denkt dat er na Venezuela nog meer landen in Zuid Amerika het slachtoffer zullen worden, en in het Midden Oosten uiteindelijk ook Syrië en Iran. ‘De eenvoudige oorlogen tegen Irak, Libië en Somalië zullen worden gevolgd door veel gevaarlijkere conflicten met Iran, Rusland en China. Dit is het gevolg van John Brennans (**) overwinning over Trump.’

   

  (*)Udo Ulfkotte (1960-13/01/2017): zie https://en.wikipedia.org/wiki/Udo_Ulfkotteom daar te lezen dat iemand die de CIA tegenwerkt wel eens aan amper 56 jaar kan sterven aan een hartfalen…

  (**) John Brennans (zie https://en.wikipedia.org/wiki/John_O._Brennan

  was CEO v/de CIA onder Obama maar diende net voor Trump beëdigd werd, af te treden…

  *

  Volgende escalatie met Rusland is in gang gezet

  De volgende escalatie met Rusland is inmiddels in gang gezet. Vicepresident Mike Pence heeft eergisteren in Montenegro allerlei valse beschuldigingen geuit aan het adres van de Russen, bedoeld om het land angst aan te jagen en zich te laten aansluiten bij de NAVO. Daarnaast zijn er berichten dat er vanuit het eveneens aan Servië grenzende Macedonië een false-flag operatie op touw wordt gezet met in Servische uniformen gestoken zwaar bewapende Albanese moslims, waarmee een nieuwe illegale NAVO-oorlog tegen Servië moet worden uitgelokt (2).

  *

  Roberts besluit: ‘De twee decennia durende opmars van de NAVO naar het oosten, en dat ondanks de belofte van Washington om dat niet te doen, heeft de Russen absoluut geleerd dat geen enkele overeenkomst met Washington kan worden vertrouwd. Dus waarom probeert Rusland het voortdurend eens te worden met Washington?’

  *

  Russen zullen niet blijven afwachten

  Wellicht is het antwoord dat de Russen sinds de tientallen miljoenen mensen die ze tijdens WO-2 verloren hebben besloten dat als ze door het Westen opnieuw in een hoek worden gedrongen, niet zullen blijven afwachten, maar als eersten keihard zullen toeslaan – precies waar president Vladimir Putin enige jaren geleden letterlijk voor waarschuwde. Dit is echter niet iets wat de Russen graag willen – integendeel.

  Het betekent wel dat als de agressieve oorlogskoers van Washington, Brussel, Berlijn en ook Den Haag niet heel snel wordt omgegooid, het vrijwel niet meer te vermijden is dat de Derde Wereldoorlog voor de meeste mensen volslagen onverwacht zal uitbreken, waardoor ons land en werelddeel in één grote rokende asvlakte dreigt te worden veranderd.

  Xander

  (1) Zero Hedge
  (2) Anonymous
  (3) Afbeelding: Renegade Tribune (‘no copyright – republishing or sharing invited’)

  *

  NADER BEKEKEN

  **

   

  *

   

  Had U zich ook al afgevraagd waar in ‘s hemelsnaam zo plotseling de belangststelling vandaan komt voor Venzuela, dat min of meer stabiele Zuid-Amerikaanse land? Welnu dat land wordt al1 7 jaar lang archie-slecht bestuurd door een echte tiran. Moet dringend een serieuze behandeling ondergaan in de Wastobbe.

  En het is ‘vons gleiche’ voor Bolivia dat daar juist onder ligt. Ligt ook dringend te wachten op een hersenspoeling. The Deep State grijopt in, de islam neemt over, en Kees is klaar.

  Kernwoord? Pietrol.

  *

  (Digitalia)

   

   

     08-08-2017, 11:39 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!