MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5292

    .


    KLIMAAT ACTIVISTEN VERHINDEREN KRACHTIG KLIMAAT BELEID

    **

    *

    https://doorbraak.be/klimaatactivisten-verhinderen-krachtig-klimaatbeleid/

    *

    Verzet tegen economische zelfmoord

    *


    9 SEPTEMBER 2019 Rob Lemeire

    *

    De irrationele taboes van klimaatactivisten zijn de grootste hindernis voor een pragmatisch klimaatbeleid – zelfs als de opwarming van de aarde vandaag werkelijk het meest urgente probleem zou zijn op aarde. Een oproep tot een nederig debat.

    **

    *

    Activisten ontkennen klimaat

    Maarten Boudry gaf recent aan, dat niet de klimaatsceptici, maar de klimaatactivisten de grootste tegenstanders van de rede zijn: ‘De grootste hindernis voor een daadkrachtig klimaatbeleid zijn niet langer de klimaatontkenners, maar de activisten’. Deze stelling in De Morgen van 31 augustus klopt bijna.

    **

    Het wil maar niet kloppen

    *

    Klimaatsceptici verzetten zich uiteraard wel fervent tegen een ideologisch verblind klimaatbeleid

     

    Maar Boudry zegt het alsof gisteren klimaatsceptici wel degelijk de belemmering voor een klimaatbeleid waren. Dat is nooit zo geweest. Hoe kan dat ook: ze worden amper gehoord in het debat. Ze hebben geen macht. Klimaatsceptici verzetten zich uiteraard wel fervent tegen een ideologisch verblind klimaatbeleid. Want het lijkt hen nogal zeker dat het radicaal promoten van hernieuwbare energie onze economie totaal zou ontwrichten – waar we nu al tekenen van zien, en waarmee Boudry ook akkoord gaat. Daarbij komt nog eens dat een dergelijk beleid heel wat minder invloed heeft op de uitstoot van broeikasgassen dan de klimaatactivisten beweren. Ook dat zien we vandaag al. Zelf zei ik het nog een half jaar geleden, hier op Doorbraak: ‘Klimaatactivisten zijn de pseudowetenschappers’ – niet de klimaatsceptici.

     

    Activisten ontkennen het klimaat

    ze ontkennen dat onze wind zo luw is

     

    Klimaatsceptici zijn tegen voorstellen die zich niets aantrekken van de wetten van de natuur, de economie en ons klimaat zelf. Een voorbeeld: een hernieuwbare economie houdt geen rekening met de hoeveelheid zonneschijn en de hoeveelheid wind, geleverd door de weer- en klimaatgoden. Dat is namelijk veel te weinig en veel te variabel. In die zin zijn de klimaatactivisten de grootste klimaat-‘ontkenners’: ze ontkennen dat onze wind zo luw is, onze zon zo zwak is, en dat deze klimaatfenomenen geen economisch rendabele energiebron zijn.

    Boudry zegt iets gelijkaardigs: ‘De verdere groei van hernieuwbare energie botst op onontkoombare fysische beperkingen, zoals extreem lage energiedichtheid, weersafhankelijkheid en groot oppervlaktegebruik. De gedachte dat de wereldeconomie tegen 2050 kan draaien op wind en zon, is gewoon waanzin.’

     

    Banner flieger

    Klimaatsceptici zeggen zo’n dingen al decennialang. Gezien zij absoluut geen macht hebben in West-Europa, is de enige manier waarop zij de politiek beïnvloedden misschien de omgekeerde psychologie: ‘de klimaatsceptici zeggen A, dan zal B wel waar zijn!’ Net omdat klimaatsceptici uitgespuwd werden door de goegemeente, geloven de mainstream politici en media misschien net het omgekeerde.

     

    Beperkingen aan klimaatbeleid

    Daarom zou je kunnen zeggen dat een daadkrachtig klimaatbeleid twee grote vijanden heeft: enerzijds de klimaatactivisten. Anderzijds het klimaat zelf, of in de woorden van Boudry: de ‘onontkoombare fysische beperkingen’. Want zelfs met de voorstellen van Boudry blijft een koolstofarme economie nog een vrome wens.

     

    dagdromerij om al onze elektriciteitsbehoeften binnen enkele decennia volledig op kernenergie af te stellen.

    Boudry is een groot voorstander van kernenergie, maar kernenergie zal niet voldoende zijn. Kernenergie produceert elektriciteit, elektriciteit kan nog niet economisch haalbaar motoren aandrijven die nodig zijn voor transport. Want ook elektrische auto’s, zoals de Tesla, hebben hun belofte de automarkt te overspoelen absoluut niet waargemaakt. Transport vormt toch ruwweg één derde van onze energiebehoeften. Daarnaast lijkt het me ook economische dagdromerij om al onze elektriciteitsbehoeften binnen enkele decennia volledig op kernenergie af te stellen. Dat heeft heel veel tijd nodig, ook omdat de nucleaire sector in West-Europa zo goed als op zijn gat zit door de voortdurende tegenstand van… de activisten – die duidelijk wel de macht hebben om dingen tegen te houden.

     

    De hoogmoed van de activisten

    ‘De meeste klimaatactivisten leggen de ultieme oorzaak van de klimaatcrisis bij de hoogmoed van onze soort,’ zo stelt Boudry. ‘Als we het probleem van de klimaatopwarming willen oplossen, moeten we afstappen van de ideologie die menselijke hoogmoed als de wortel van het kwaad aanwijst.’

     

    Maar als klimaatactivisten klimaatsceptici monddood willen maken. Als klimaatactivisten de volledige samenleving willen decarboniseren. Als ze elk debat in de kiem willen smoren. Zodanig overtuigd zijn van hun eigen gelijk, dat ze duidelijke problemen zelfs niet willen onderkennen. Als ze grote woorden over wereldproblemen willen doen primeren over de kleine problemen rondom ons – door een blind oog te werpen op bijvoorbeeld het slagveld van vogels en vleermuizen rondom hun vele windturbines. Wie is er dan hoogmoedig?

     

    Technologie bijvoorbeeld is niet noodzakelijk een uiting van hoogmoed

     

    Hoogmoed is daarom nog steeds een belangrijk argument in het debat, maar dan moet wel nagedacht worden over de werkelijke hoogmoed. Technologie bijvoorbeeld is niet noodzakelijk een uiting van hoogmoed, maar kan net een goede vorm zijn van nederig rentmeesterschap op onze wereld. Boudry schetst zelf al heel goed hoe de ‘nobele wilde’ helemaal niet in harmonie leefde met de natuur. Als hoogtechnologie voor een beter milieu zorgt, zie ik daar helemaal niets hoogmoedig aan. Het bedachtzaam gebruiken van de nieuwste technologie wordt dan net een morele plicht.

     

    Een nederig debat?

    Maar een aantal van de voorstellen van Maarten Boudry lijken me zelf wel hoogmoedig, zoals het globale klimaat te beïnvloeden met ‘zonnebeheer’, het spuiten van allerlei producten in de atmosfeer om voor een wereldwijde afkoeling te zorgen. Inderdaad, vulkanen doen dat ook – zoals Boudry correct stelt. Bijvoorbeeld de uitbarstingen van de Indonesische Tambora-vulkaan in begin april 1815 resulteerde in het beruchte rampjaar 1816, oftewel het jaar zonder zomer. Een jaar vol hongersnood en chaos.

     

    Daarom denk ik toch dat het correcte gebruik van het woord ‘hoogmoed’ zeker een rol kan blijven spelen in het debat. Alles wat we als ‘goed’ kunnen besluiten, kan als het tegendeel van ‘hoogmoed’ – nederig – gebrandmerkt worden.

     

    Want niet hoogmoedig, maar nederig, is het zoeken naar een daadkrachtig klimaatbeleid dat niet afhankelijk is van een alwetende overheid. Niet hoogmoedig, maar nederig, dat is het debat hoog houden en het luisteren naar elkaars argumenten. Niet hoogmoedig, maar nederig, dat is als klimaatsceptici toch accepteren dat er een rationeel klimaatbeleid komt. Nederig is het zich te verzetten tegen een economische zelfmoord en de arrogante zelfbediening voor een groep groene superrijken (zoals op Doorbraak beschreven door Ignace Vandewalle). Ik heb de indruk dat Boudry daar in se wel oren naar heeft, maar de vele activisten duidelijk niet.

    *

    ROB LEMEIRE


     Dinsdag 10 September 2019

     

    10-09-2019, 14:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5291

    .


     

    Och, lieve lezer, het ligt zeker niet in mijn bedoelding U te vervelen met onderstaande oppuntstelling van de politieke situatie in het land van wijlen de Caudilo Franco, God hebbe zijn door-en-door Katholieke ziel. Waarschijnlijk rustend op de bank naast Hare Majesteit Fabiola di Mora y Aragon.

    Geen dank. De eer is helemaal langs mijne kant.

    DIADA

    **

    foto: ©Assemblea

    *

    https://doorbraak.be/diada-thermometer-voor-catalaans-independentisme/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    DIADA:

    THERMOMETER

    VOOR CATALAANS INDEPENDENTISME

    9 SEPTEMBER 2019 Karl Drabbe

    BARCELONA

    **


    *

    Twee weken terug zag het er niet goed uit voor de Diada. De jaarlijkse viering van de nationale feestdag van Catalonië gaat al jaren gepaard met een massamanifestatie in Barcelona. Verwacht wordt dat ook dit jaar meer dan één miljoen Catalanen de stad vreedzaam zal ‘bezetten’ op morgen 11 september. De inschrijvingen kwamen dit jaar echter traag op gang. Heerst er lethargie bij de mensen? Politiek bewoog er weinig, om niet te zeggen niets. En ergens in de eerste helft van Oktober wordt het verdict verwacht in het proces tegen de twaalf politieke gevangenen.

     

     

    Blauwe bloesjes

    Ondertussen is het aantal inschrijvingen voor de Diada wel op peil. Het uitgetekende traject zal vollopen met mensen met blauwe bloesjes van het organiserende Assemblea Nacional Catalana (ANC). Die burgerorganisatie heeft een leider in de gevangenis, Jordi Sanchez, en blijft oproepen tot eenheid. Net als politieke leiders Carles Puigdemont (Junts per Catalunya, JxCat) en Marta Rovira (Esquerra Republicana de Catalunya, ERC) dat deden in een opgemerkt filmpje dat ze samen opnamen in Zwitserland. Rovira leeft er in ballingschap, zoals Puigdemont bij ons. Maar de eenheid in partijpolitieke rangen is…. ver te zoeken.

     

    Diada

    Het traject van de Diada op 11 September 2019 in Barcelona.

    De catalanistische politieke partijen, die elkaar steevast de loef afsteken

     

    Het doet José Antich, hoofdredacteur van El Nacional oproepen tot massale deelname aan de Diada. Antich ontpopte zich het laatste jaar tot de Carl Devos van Catalonië. Die laatste noemt het politieke spel in ons land een kleutertuin, waarin de antipolitiek zegeviert. Ook Antich heeft het geloof verloren in de catalanistische politieke partijen, die elkaar steevast de loef afsteken. Ooit was Puigdemonts partij de grootste, vandaag is ERC dat. En dat doet zich voelen.

     

    ‘Unitat’

    Mijn gastheer, Paco, heeft de wereld rondgereisd al businessman. Een globetrotter. Spreekt goed Duits en haast perfect Engels – een rariteit op het Iberische schiereiland. Maar hij is een onverbeterlijk indepedentist. En is eveneens zijn geloof kwijt in de politici. ‘Unitat,’ hebben we nodig, ‘maar sinds ERC zo groot geworden is, is er minder eenheid dan tevoren,’ analyseert hij bij een heerlijke fles Rioja. ‘

    Eenheid zullen we maar écht krijgen, als het verdict straks in Oktober heel hard en negatief zal zijn.’ Hij excuseert zich ervoor, wenst de politieke leiders geen gevangenschap. ‘Noem het machiavellistisch, maar een negatieve uitspraak is de enige oplossing om de politici weer op een lijn te krijgen, en dat is wat de mensen hier vragen.’

    zal dat proces een lange schaduw werpen op de onvermijdelijke verkiezingen in november

     

    Het verdict zou vallen ergens in de eerste helft van Oktober. Dat moet ook wel, want de ‘twee Jordi’s’ – de leiders van ANC en Omnium Cultural – zitten dan al twee jaar in voorhechtenis. In Spanje kan dat zomaar, ook al wordt het land er door de VN voor op de vingers getikt. Dat proces – Bart Maddens noemde het afgelopen zaterdag nog een ‘farce’– werd met ingehouden adem gevolgd in Catalonië, en heel Spanje. Nu Sánchez er maar niet in slaagt een Spaanse progressieve regering in het zadel te krijgen, zal dat proces een lange schaduw werpen op de onvermijdelijke verkiezingen in november.

     

    Spaanse regering

    Dat die regering er niet komt, ligt nochtans niét aan de Catalaanse independentisten. Het ERC van politieke gevangene Oriol Junqueras, heeft de hand uitgestoken naar Sánchez. De partij zou zich onthouden, om een meerderheid van de socialistische PSOE met de links-radicale Unidos Podemos mogelijk te maken. Al lijken die twee laatsten elkaar niet te vinden in een akkoord.

    Weinigen hier geloven dat er een echte dialoog tot stand zal komen

    Die uitgestoken hand wordt in independentistische kringen niet op gejuich onthaald. Weinigen hier geloven dat er een echte dialoog tot stand zal komen, tenzij de ERC-aanhang. En die neemt toe. In de laatste peilingen voor het Catalaanse parlement, groeit de ERC aanzienlijk. Puigdemont en president Torra’s JxCat verliest sterk. Zelfs met de steun van de lichtjes groeiende links-radicale CUP verliezen de independentisten hun meerderheid in het parlement. Mochten er verkiezingen zijn – al heeft Torra die uitgesloten – is maar de vraag met wie ERC zal willen regeren. En of er dan een tweede referendum zou georganiseerd worden, of niet, zoals Junqueras en Rovira vragen. Want volgens hen treedt het proces in een nieuwe fase, als ‘straks’ het verdict in de rechtszaak valt. Ook Torra sprak zich vorige week in Madrid in die zin uit: ‘als het verdict negatief zal zijn, zal Catalonië de confrontatie aangaan, democratisch en geweldloos, met burgerlijke ongehoorzaamheid en “samenwerking tussen de instellingen”.’

     

    Gevraagd naar details, kunnen of willen Torra en Puigdemont die alsnog niet geven.

     

    Thermometer

    **

    *

    De Diada morgen zal een thermometer zijn. ‘Niet voor de partijen of de burgerbewegingen, en ook niet voor de Catalaanse instellingen, maar eerder een maatstok van de motivatie in de Catalaanse bevolking,’ schrijft hoofdredacteur José Antich. Hoe groot zal het protest zijn tegen de ‘oneerlijke rechtsgang’? Hoe groot de opkomst voor zelfbeschikkingsrecht?

    U leest het antwoord op die vragen de volgende dagen op Doorbraak. Karl Drabbe is op reportage in Barcelona om er, net als vorig jaar, de temperatuur te meten van de onafhankelijkheidsbeweging.

    *

    KARL DRABBE

     

    *

    Dinsdag 10 September 2019

     

    10-09-2019, 12:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5290

    Ministerie van Justitie regisseerde strafzaak tegen Wilders

     

    Uit nieuw – door het Hof opgevraagd – materiaal blijkt dat ambtenaren een sturende rol hebben vervuld in het opbouwen van de strafzaak tegen Geert Wilders.

    De bemoeienis van het departement stopte niet bij het aanhangig maken van de strafzaak.

    De topambtenaren wilden zelfs het requisitoir van het OM ‘meelezen’, zodat ze waar nuttig opmerkingen konden doorgeven:

    “Krijgen we het requisitoir vooraf zoals in de zaak Martijn? Dat zou ik verstandig vinden, dan kunnen jij en XXX ‘meelezen’ en waar nuttig opmerkingen doorgeven.”

    (Email d.d. 17 september 16:04)

     

    In de, voorheen weggelakte passages uit e-mails, komt een beeld naar voren van ijverige functionarissen die het Openbaar Ministerie hebben geholpen met het bedenken en weerleggen van mogelijke verweren van verdediging:

     

    “Bij de tweede uiting heeft W. zelf toch geen minder gezegd?”

    (Email d.d. 16 september 2014 1:33)

     

    “W. zal zeggen dat hij alleen zegt wat Nederlanders in overgrote meerderheid vinden over Marokkanen en wat statistieken bewijzen: o.a. dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit en dat 73 procent van de islamitische bevolking in de Nederland de jihad steunt (was zijn hoofd motto in recente kamerdebat).”

    (Email d.d. 16 september 2014 1:33)

     

    Om een veroordeling waarschijnlijker te maken leverden de topjuristen, werkzaam voor de Minister van Veiligheid en Justitie, juridische munitie aan het OM:

     

    “Valt niet scherper te kijken naar de vraag of W. wel een beroep erkenning van zijn deelname aan het debat (stap 2) mag doen? Zoals in het AB wordt benadrukt: anders dan de eerste uiting was de tweede uiting volledig vooropgezet en eigenlijk gewoon behoorlijk kwaadaardig, omdat die volgde op commotie die al eerder was ontstaan door de eerste uiting.”

    (Email d.d. 16 september 1:33)

     

    “Ik mis een appreciatie aan het einde van de tweede uiting: ‘dan gaan we dat regelen’. Deze ‘actiebereidheid/aanzet om de daad bij het woord te voegen’ speelde dacht ik in eerdere zaken een rol bij invulling van art. 137d Sr.”

    (Email d.d. 16 september 1:33)

     

    De ontvanger van de input garandeert de auteur ook nog even dat hij de suggesties aan het OM zal doorspelen:

     

    “Ik zal de appreciatie van ‘dat gaan wel regelen’ bij het OM onder de aandacht brengen.”

    (Email d.d. 16 september 23:14)

     

    Lees de bijlagen met weggelakte namen, klik hier.

     

    Zie video met interview Geert Wilders. Stop mijn proces. Parlementaire enquete nodig:

     

     Maar neen, dat over ‘De Scheiding der Machten’, zoals in elke goed georganiseerde democratie waar ook ter wereld, waren ze daar in Nederland niet vergeten. Maar daar is dat namelijk iets dat an sich alleen bestemd is voor de allerdonkerste achterkamertjes van de de Hoogste Cenakels van de Ministeriële Macht. Het mocht dus in geen enkel geval uitgekomen zijn en al zekerlijk niet in de populistische openbaarheid terecht zijn gekomen. Wat zouden de mensen wel denken over de Grote Polletiek! Dat is iets voor de euthanasiewereld pf voor algemeen ‘inwendig gebruik”. En alleszins niet om wereldkundig gemaakt te worden als feiten door de Media. Sociale Media: tot daar aan toe. Is toch allemaal fake news à la Trump..

    Daar staan ze u. Meê nulder meulentjes, zoals de volksmond in Gent zegt. Dus breekt de Regering als een lamme eend daar haar pootjes op.

    **

    *

    Benieuwd wat ‘’Europa’ daarop zal zeggen. En dat voor een ‘Lid’ dat o zo graag meespeelt met de Grote Jongens van de Europese Nieuwe Wereld Orde.

    Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe!!!

    *

    Ik vrees dat dit ’n hete patat in de muil van Sjarel Premier zal zijn, eenmaal die, naast z’n schoenen lopend, net als zijn voorganger, de Zaan Cloot, de stuurknuppel van dit oorlogsmonster hekemaal alleen zal moeten bedienen. Dd troepenmacht van de Verenigde Nazi’s erop af sturen? Meet tanks en vliegtuigen, made in the USA? Misschien wel dat de oproerkraaier, de genaamde W. de tissenkomst inroept van Het Warschau Pact. Tenminste, voor zo ver dot nog niet werd ingeroepen door de tegenpartij. Die, in voorkomend geval, dan beroep zou moeten doen op diene verdomde Trump!

    Wie van de twee, Partij W, of Partij CH., zal er eerst Hitlary Clinton om raad en daad gaan smeken? Ik mag er niet aan denken!

    Voor Partij W. is de keuze duidelijk. Want eer is geen andere weg mogelijk: deze die leidt naar de Overwinning. Liefst hier nog op het Ondermaanse, waar hij al vele jaren als vogelvrije adelaar de sfeer verpest. Maar als het moet, van uit de Hemel, gezeten naast de Rechterhand des Vaders.

    *

    Meisjes en jongens, wat is me dat een kerel uit één stuuk. Precies alsof hij nu reeds , op een voetstuk boven de massa uit getild, uit flanzend zwart marmer is gekapt …

    De Lage Landen, zegt U? Nou ja, hoge bergtoppen vindt men er niet, da’s waar. Het moet dan maar z[p1] o overkomen, zoals hoge bomen, in ’n vlak land, wel erg veel wind vangen. Vooral als er alleen maar tegenwind waait….

    *

    O Ja. Al iets vernomen over de klacht tegen Kareltje De Klucht vanwege het VB? ’t Is natuurlijk erf stil waar het nooit waait. Maar vergeleken worden, dan nog wel op de TeeVee, voor het oor van de gehele wereld, met Nzi’s, is gewoon vanwege de PVV-voortrekker de omkering van de werkelijkheid. Het is niet TVG die zijn tegenstrevers overal uitsluit, maar de zgz ‘Kleurpartijen’ die de eigen volksgenoten dat aandoen.

    Waarom; zo vragen wij ons hier af, is er niet één Verlicht Groot Verstand die dat publiekelijk durft zeggen?

    Vlamingen zijn geen oproerkraaiers. Maar aan alles zijn er grenzen. We leven hier tenslotte niet op de maan, of in Kong Hong…

    *

    Dinsdag 10 September 2019

     

     

    10-09-2019, 07:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5289

    .

     

    Mocht U, lieve lezer geïnteresseerd zijn, wie hier bedoeld is, het is

    **

    Pater Ferdinand Verbiest

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

    *

    De man (geboren in Pittem, West-Vlaanderen) leefde van 1623 tot 1683. Hij was zijn tijd ver voortuit. Waarin hij trouwens niet moest onderdoen voor vele andere tijdgenoten. Maar Vlaanderen kent zijn Groten niet, en respecteert ze dus ook niet.

     

    Anuna zou daar op haar eentje verandering in kunnen brengen. Ze is daar mans genoeg voor. Maar verdorie, ze weet pertinent goed dat zulks ten koste zou gaan van haar luie luxe-leventje. Wie Vlaanderen, zijn eigen Land en het Eigen Volk Eerst mint, wordt niet alleen tot paria verklaard, maar wordt daarenboven, voor zijn eigen bestwil (Schitzhaft) van zijn persoonlijke vrijheid beroofd. Die wordt achter prikkeldraad; opgesloten in een soort Nazi ‘schuitkring’. Een schutting die notabene uitgevonden werd door de toenmalige Oppergod van de Groenen.

    **

    *

    Waarbij bij voorbaat vaststaat, dat de H.Anuna B.V.O. hem wel nooit afvallig zal mogen zijn. Haar bolronde Turkse partijlijdster namelijk weet maar al te best wat goed is voor haar. En slecht voor al wie er een andere maning durft op na te houden. Nog onthouden van de wijze waarop wijlen Nonkel Ddlf in Duitsland niet alleen de syndicaten, maar ook alle andere meningen buiten de zijne, via eerst ’n soort ‘cordon sanitaire’, dezen later naar de uitroeiingskampen dirigeerde. Met boven de toegangspoorten de raadgeving dat daarbinnen hard werken zonder loon noch sociale bescherming, hen de vrijheid zou teruggeven.

    **

    *

    Hiernavolgend echter, in de 17de Eeuw, opent zich voor ode lezer een fantastisch beeld waarin we allemaal onszelf herkennen. Dit, voor zover wij door het bos nog de bomen zien.

    Kom, neem ’n stoel en zet U bij om te genieten van een rondblik in de coulissen van de Gouden 1747 Eeuw…

    -    Opkomst en bloeitijd van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC)

    -     

    -    De 17e Eeuw brengt voor de Zuidelijke Nederlanden een aaneenschakeling van oorlogen, vernielingen, belegeringen, plunderingen en blokkades. Geprangd tussen de grootmachten, is het gebied overgeleverd aan strijdende legers in steeds wisselende allianties.

     

    -    De Engelse jezuïeten bouwen vanuit Sint-Omaars in huidig Frans-Vlaanderen hun voortreffelijk onderwijssysteem voor jongens over de hele Zuidelijke Nederlanden uit.

     

    -    De jansenisten, de hugenoten

     

    -    Uitvinding van de Hollandse kijker door Hans Lippershey. De Italiaanse geleerde en uitvinder Galileo Galilei bouwt zelf een verbeterde versie en bestudeert daarmee diverse hemellichamen, wat leidt tot een revolutie in het wereldbeeld van de mens.

     

    -    Monteverdi.

     

    -    Voorbeelden in de schilderkunst zijn de Spaanse schilder Velázquez en de in Duitsland geboren Vlaming Peter Paul Rubens.

     

    -    De instrumenten die over de periode 1580 tot 1680 door de Antwerpse familie Ruckers - Couchet worden gebouwd, zijn representatieve voorbeelden van de Vlaamse instrumentenbouw uit die tijd. Het gaat om klavecimbels met één of twee klavieren, maar ook om spinetten en virginalen.

     

    -    in de Noordelijke Nederlanden Rembrandt

     

    -    De commedia dell'arte, het Italiaanse volkstoneel, wordt nog spectaculairder door het inlassen van elementen uit de fabels en de mythologie en het gebruik van mechanische trucs ("kunst- en vliegwerk").

    Bouwkunst

    Barok in de bouwkunst: Onder invloed van de Italiaanse architecten Carlo Maderno, Francesco Borromini en Gian Lorenzo Bernini wordt een stijl ontwikkeld die rijk, vermetel is en die uitloopt op een ware stortvloed van gebogen, plastische vormen. In de Zuidelijke Nederlanden worden veel kerken in deze stijl gebouwd.

     

    Het kasteel verliest de functie van veilige vluchtplaats in tijden van oorlog. Het wordt verbouwd tot jachtslot of buitenplaats met lusthof.

    Introductie in de Nederlanden van de tabaksteelt.

    Het eerste Europese koffiehuis wordt in 1645 in Venetië geopend. Andere, grote Europese steden blijven niet achter: in 1650 volgt Oxford, in 1651 Londen, in 1664 Den Haag, in 1677 Hamburg en in 1689 Parijs, Boston en New York.

    Tussen 1610 en 1620 wordt voor het eerst in Nederland en Engeland tabak geteeld

     

    De musketier vormt samen met de piekenier de hoofdmoot van de infanterie.

     

    In de Nederlanden wordt de fardegalijn gedragen door vrouwen met een hoge sociale status. Zij volgen de Spaanse mode die door Isabella van Spanje (1566 – 1633) naar de lage landen wordt gebracht, waar de verdegaal aan de lokale smaak wordt aangepast.

    Mannen dragen de uit Spanje afkomstige pofbroek.

     

    Johan van Oldenbarnevelt

    Lodewijk XIV (de Zonnekoning)

     

    Kardinaal Mazarin

     

    Kardinaal de Richelieu

    Rembrandt van Rijn

     

    William Shakespeare

     

    Baruch Spinoza

     

    Willem III van Oranje-Nassau

     

    .NA DE PLASTIC, DE STEENKOOL

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

       In mijn blog van 10.06.2018 (ik heb er even naar moeten zoeken!) schreef ik reeds dat men ons, Westerlingen, wou opzadelen met het schuldgevoel dat wij het zijn die de oceanen vervuilen met plasticafval, dat terwijl uit een Duitse studie in ‘Environmental Science and Technology’, bleek dat 90%van die afval afkomstig was van 8 Aziatische en 2 Afrikaanse rivieren.

     

       Op gebied van steenkool, samen met bruinkool zowat de meest vervuilende brandstof, gebeurt feitelijk nog zoiets. Azië blijkt nl verantwoordelijk te zijn voor 75% van de wereldwijde vraag naar steenkool, waarvan de helft verbruikt wordt door China, waar het verbruik nog elk jaar toeneemt. In India steeg ze met 9%, in Vietnam met bijna 25%. India investeert jaarlijks zo’n 6 miljard dollar in zijn steenkoolindustrie, die door de staatsbank wordt gefinancierd. China, Japan en Zuid-+Korea financieren niet alleen steenkoolprojecten in eigen land, maar ook daarbuiten.

     

       Ondertussen worden in Europa zowat alle steenkoolmijnen gesloten, al wordt er in de bestaande steenkoolcentrales nog gewerkt met steenkool uit het buitenland. Het resultaat is wel dat energie bij ons steeds duurder wordt, terwijl een groot deel van de wereld zich daarvan niets aantrekt. Zelfs in Australië worden nieuwe steenkoolmijnen geopend, niet door de Australiërs zelf, maar door Aziatische landen, die daarvoor flink betalen.

     

    Lof en eer zij gewezen aan de naam van Collega Guvaal, die altijd op een voorname manier en volledig ad rem de koe bij de horens vat. Zoelas hierboven, de Chinese Dolle Stier.

    Ten tweede, ter attentie van de Mamma van de H Anuna: dochter-lief moet naar China. Dat land smeekt er om. En als ze de huidige bazen herinnert aan haar voortreffelijke voorvader, die daar ooit als Onderkoning én Katholiek daare,boven een diepgevoelde en algemeen erkende verering heeft genoten, zal dat alle deuren doen opengaan. Zelfs die zoals o.a.in Buchenwald.

    Dit alles is eveneens na te lezen via Goochelen.

    Via dezelfde weg en op dezelfde manier is het mogelijk alles uit te vlooien waarom onze benevolente Amerikaanse broodheren een handelsoorlog ontketenen met de Spleetogen. Het is weer van daad.‘America First’. Ikke, ikke ikke en de rest kan stikke.

    Alhoewel. Trump weet dat hij n samen met de Poet, de sterkstenzijn en gedraagt zich daarnaar.

    Had Chinamaar moeten beter opletten met diene Vlaamse Onderkoning uit de verre boerenbuiten van de Zuidelijke Lage Landen by der See. Zij hadden reeds 400 jaar geleden de Eerste Automobiel , Model Verbiest, in serie kunnen fabriceren om uit te voeren naar de USA, due toen al méér dan 100 jaar ‘ontdekt’ waren…

    Ja Ja, allemaal goed en wel. Maar wat moet ons Anuna daar mee? In China, sat is zo zeker als 2 + 2= 4, zal ze scheef bekeken worden, en in Amerika is het Zweudse Gretchen al met de bloemboekee gaan lopen… Misschien dat Obama (of The Clinton Wife)… Men weet maar nooit hoe een koe een uultje vangt..

    Het wordt volgens mij, voor haar, dus OOST WEST THUIS BEST.

    Eens zien wat het Hoger Onderwijs ervan bakt; nu de Toekomt van ons Land in handen komt van de Groene Illusionisten…

    Of zie ik dat 180° verkeerd?

    *

    Maandag 9 September 2019

     





    09-09-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!